Passenger #18 March 2014

36

description

Περιεχόμενα: #Canva #Erasmus ώρα μηδέν #LOSS #Photoγράφος #James Arthur #Αποτυχία, το τέλος του κόσμου; Όχι φυσικά! #Get involved - Eυχαριστώ! #Τhe 24h travel project in... Amsterdam! #Living young, wild and free in Athens #Cineφίλη

Transcript of Passenger #18 March 2014

Page 1: Passenger #18 March 2014
Page 2: Passenger #18 March 2014

Ιωάννα Μανουσάκη, General Editor

Μάρτιος. Άνοιξη. Ταξίδια. Για κάποιο λόγο αυτές οι λέξεις συνδέονται στο μυαλό μου. Ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και η διάθεση μας ανεβαίνει. Και φυσικά δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε βόλτες και εξόδους στην πόλη σας (οι οποίες είναι απαραίτητες!). Αυτό το μήνα σας ταξιδεύουμε στο Παρίσι… και όχι μόνο! Καινούργια στήλη και ο «Photoγράφος» μας πάει μέσα από τις εικόνες του στη Θεσσαλονίκη. Και ενώ άλλοι φεύγουν, άλλοι γυρίζουν από Erasmus και μας διηγούνται την εμπειρία τους. Εμπειρίες, σκέψεις, νέες προσπάθειες, επιτυχίες, αποτυχίες και έντονα συναισθήματα συνθέτουν την εικόνα του Passenger αυτό το μήνα… Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και αποδράστε!

Page 3: Passenger #18 March 2014

#Canva 8

#Erasmus ώρα μηδέν 10

#LOSS 12

#Photoγράφος 14

#James Arthur 16

#Αποτυχία: Το τέλος του κόσμου; Όχι φυσικά! 18 #Get Involved - Ευχαριστώ! 20

#The 24hours travel project in ...Amsterdam! 22

#Living young, wild and free

in Athens 22

#Cineφίλη 26

Page 4: Passenger #18 March 2014

Συντελεστές

Συντακτική ομάδα

General Editor ΙωάνναΜανουσάκη

“Οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, όταν είναι ευτυχισμένοι..”

Journal Designer

ΘοδωρήςΤζέλης“Ολα μια ιδέα είναι.”

ΒάσιαΤραϊφόρου“Ώρα για νέες εμπειρίες και

περιπέτειες!”

ΝίκοςΑνδρέαςΓούλας“Πάμε γι’άλλα!”

ΒάσιαΧριστάκη“Ποτέ δεν είναι αργά για να

προσπαθήσεις να φτιάξεις τα πράγματα.”

ΧάριςΧαραλαμπίδη“Ρε αγαπήστε ρε! Βουρ, ντουγρού,

κατακούτελα!.”

ΒάσιαΒασιλοπούλου“Ολα μια δύσκολη απόφαση είναι!”

ΧρυσούλαΣπανού“Πάμε ξανά!”

ΦωτεινήΖερικιώτη“Γιατί αξίζει να ζει κανείς τελικά, λες; Για έναν μεγάλο έρωτα, για πολλούς

έρωτες, ένα ωραίο πάρτυ, για μια μεγάλη καταστροφή, για να ακούσεις ή να γράψεις, να πεις ένα ωραίο τραγούδι

για τη βροχή, για τον ήχο από ένα ζευγάρι γόβες. Για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο, αν τύχει. Να είσαι ωραίος

ως άνθρωπος, καθαρός μέσα. Για να πονάνε τα χείλη σου από τα φιλιά.

(από το Instagram)”

Page 5: Passenger #18 March 2014
Page 6: Passenger #18 March 2014

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ1 2

3 4 5 6 7 8 9

10 11 12 13 14 15 16

17 18 19 20 21 22 23

24 25 26 27 28 29 30

31

Καθαρά Δευτέρα

RethinkAthens

@Στέγη γραμμάτων και τεχνών

Εθνική Γιορτή

QS World Grand School Tour @

Divani

Το Καρναβάλι των ζώων

@Ωδείο Αθηνών

Social Entrepreneurship

Workshop@Royal Olympic

Hotel

Αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινιματογράφο

@Θεβαντες

Rock and Metal Art Meeting

Festival@Vyrsodepseio

Swinging Jazz Athenaeum

@Ανδριανού 3

Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινι/γραφο@Πειραιώς

206

Page 7: Passenger #18 March 2014

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ1 2

3 4 5 6 7 8 9

10 11 12 13 14 15 16

17 18 19 20 21 22 23

24 25 26 27 28 29 30

31

Blue Market@Κολοκοτρώνη

3-5

TedxAueb@Bios

Social Entrepreneurship

Workshop@Royal Olympic

Hotel

Vinyl is Back@Τexnopolis

5ο Φεστιβάλ για τη γυναίκα@PureBliss

Vision(s)@6 D.O.G.S

FoodLab@Πάρκο Τρίτση

Rock and Metal Art Meeting

Festival@Vyrsodepseio

Σύγκρουση Εγχόρδων

@ Ανδριανού 3

Word of Crafters@Pierce Theatre

Edith@Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ποδηλατοβόλατα@Πλατεία

ΚοραήΠειραιάς

Μάρτιος

Page 8: Passenger #18 March 2014

8

Μια γρήγορη ιδέα

μπορείτε να πάρετε από το συγκεκριμένο

βίντεο (http://www.youtube.com/watch?v=3FZGN7BCs6k), ενώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα καθώς και να

το χρησιμοποιήσετε στο: https://www.canva.com/

Page 9: Passenger #18 March 2014

9

Το design ένα βήμα πιο κοντά σε όλους μας!

Μάρτιος λοιπόν, αρχή της άνοιξης και η δημιουργικότητά μας αρχίζει να ανεβαίνει! Έτσι λοιπόν, δεν θα μπορούσα να διαλέξω κάτι άλλο για το συγκεκριμένο τεύχος πέρα από κάτι διασκεδαστικό και δημιουργικό.

Όλοι ευχόμαστε να είχαμε έστω και ελάχιστες γνώσεις γραφιστικής και design, τόσο για επαγγελματικούς, ακαδημαϊκούς αλλά και προσωπικούς λόγους. Πόσες φορές θελήσατε να φτιάξετε μια κομψή παρουσίαση για μια εργασία, μια αφίσα για μια εκδήλωση, μια επαγγελματική πρόσκληση, καθώς και πολλά άλλα, τα οποία απαιτούν κάποιες βασικές γνώσεις design, έτσι ώστε το αποτέλεσμα που θα βγάλετε να μην είναι άσχημο; Εγώ πολλές! Και εδώ έρχεται το ‘’Canva” να λύσει αυτά μας τα προβλήματα!

Πρόκειται για μια online πλατφόρμα, μέσα στην οποία μπορείτε να βρείτε όμορφα layouts, backgrounds και γραμματοσειρές, ώστε να φτιάξετε προσεγμένες και άκρως επαγγελματικές παρουσιάσεις, αφίσες, post για τους social media λογαριασμούς σας, κάρτες και πολλά άλλα! Πέρα όμως από όλα αυτά, μπορείτε να βρείτε πολλά design tu-torials, καθώς κι πολύ ενδιαφέροντα blog posts, όπως για παράδειγμα: τρόποι για να βελτιώσετε την so-cial media παρουσία σας, πώς να ενσωματώσετε στο brand σας διάφορα design trends, συμβουλές για επιτυχημένο blogging, κ.α.

Διαθέσιμες στην πλατφόρμα είναι πολλές εικόνες έτοιμες για χρήση, άλλες δωρεάν και άλλες με πληρωμή. Το “Canva” δεν ήρθε για να αντικαταστήσει το Photoshop, το Illustrator, το InDesign και άλλα προγράμματα για επαγγελματίες, ούτε είναι μια πλατφόρμα κατάλληλη για δημιουργία λογοτύπων και άλλων γραφικών πολύ υψηλής ανάλυσης. Είναι εδώ για να βοηθήσει όλους εμάς που χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε απλά καθημερινά tasks, τα οποία έχουν να κάνουν με το design και δεν έχουμε τις απαραίτητες επαγγελματικές γνώσεις. Ένα εργαλείο προσβάσιμο από όλους, ικανό να διώξει τον φόβο μας σχετικά με το design και μέσα από ένα απλό και τύπου drag and drop interface να αφήσει την φαντασία μας να οργιάσει και να δημιουργήσει!

tech_pass

της Βάσιας Βασιλοπούλου

Page 10: Passenger #18 March 2014

10

Αγωνία για το άγνωστο.. Σκέψεις, συζητήσεις, αποχαιρετισμοί.. Με την απογείωση του αεροπλάνου όλα αποτελούν παρελθόν! Σε μόλις λίγα λεπτά πίσω απ’ τα σύννεφα μια μεγάλη πράσινη έκταση αρχίσει να ξεπροβάλλει.. Ώρα μηδέν! Πίσω στη Γερμανία! Κάπως έτσι ξεκινά μια πολύ όμορφη ιστορία..

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει το εράσμους τόσο ξεχωριστό.. Η αίσθηση της καινούριας αρχής; Οι καινούριοι φίλοι; Μια όμορφη νέα χώρα που καλείσαι να την εξερευνήσεις; Ίσως ένας συνδυασμός όλων αυτών.. Το σίγουρο είναι ότι το εράσμους είναι μια εμπειρία ζωής που σε καθορίζει και σε εξελίσσει ως άτομο. Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να απαρνηθούν για λίγο τη βολεμένη πραγματικότητα τους και να δουν κάτι διαφορετικό. Πάντα πορευόμαστε στη ζωή κουβαλώντας «ταμπέλες» που μας καθορίζουν και σε κάποιο βαθμό προδικάζουν την εξέλιξη των πραγμάτων. Στο εράσμους επικρατεί η απόλυτη ελευθερία. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για κανέναν. Και όμως αυτή η έλλειψη ταμπελών αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων. Καθώς όλοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια ανάγκη να δουν πέρα από τον μικρόκοσμο της χώρας τους. Το εράσμους με έκανε να αγαπήσω τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο.

Είναι τόσο μαγικό να συναντάς ανθρώπους τόσο διαφορετικούς από σένα.. Ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό χρώμα, διαφορετικές πεποιθήσεις.. Και τελικά ανακαλύπτεις ότι όλοι είμαστε τόσο ίδιοι.. Κάθε χώρα όμως είναι μοναδική διαθέτοντας τη δική της κουλτούρα και συνέβαλε βάζοντας το δικό της λιθαράκι στον παγκόσμιο πολιτισμό.Ο σεβασμός στο διαφορετικό είναι επιτακτική ανάγκη. Ο κάθε άνθρωπος σύμφωνα με την ανώτατη συνταγματική αρχή είναι ελεύθερος να πράττει μέχρι εκεί που δεν προσβάλλει την ελευθερία του άλλου. Όσο ωραίο κι αν ακούγεται πολλές φορές δεν είναι εφαρμόσιμο. Η ελευθερία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Γνωρίζοντας τόσο διαφορετικούς ανθρώπους μαθαίνεις να μην κρίνεις κανέναν σέβεσαι αυτή τη διαφορετικότητα και κατανοείς ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει όπως θέλει και να λογοδοτεί αποκλειστικά στον εαυτό του. Στο εράσμους ο χρόνος κυλά λίγο διαφορετικά. Κάθε μέρα είναι μοναδική και γεμάτη νέες εμπειρίες. Νέα ήθη και έθιμα σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο λίγο πιο διαφορετικό, λίγο πιο μεγάλο και πιο όμορφο. Τα στενά όρια της κουλτούρας σου και της χώρας σου καμιά φορά σε κρατά δέσμιο μιας ρουτίνας. Νιώθεις πολίτης του κόσμου, ενός κόσμου που έχει θέση για όλους!Κάθε μέρα στο εράσμους είναι μια ευκαιρία εξέλιξης, μια ευκαιρία να δεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια του άλλου. Η αλήθεια ίσως βρίσκεται σε αύτη την πολυπολιτισμικότητα. Μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία ανακαλύπτεις καινούριες πτυχές του εαυτού σου. Και το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνεις να ζεις τη στιγμή! Η ευτυχία είναι στιγμές… Ας τις ζήσουμε!

ERASMUSΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

της Χρύσας Σπανού

Page 11: Passenger #18 March 2014

11

mind_pass

Page 12: Passenger #18 March 2014

12

LOSS-Πώς ορίζεις την απώλεια;

«Όταν η ζωή μας κάνει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις – όπως μια προσωπική

απώλεια- πρέπει να καταλάβουμε ότι η αιωνιότητα παίρνει ακόμη ένα βήμα».

Τις τελευταίες μέρες, μου έρχεται στο μυαλό η ιδέα πως ακόμη και από τα παιδικά μας χρόνια βιαζόμασταν συνεχώς να μεγαλώσουμε, να επισκεφτούμε όλο και περισσότερα μέρη, να κερδίσουμε εμπειρίες, να επιτύχουμε.Είναι εκπληκτικό, όμως, το πώς τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια στιγμή. Αναρωτιέσαι ποτέ πόσος χρόνος χρειάζεται για να αλλάξει η ζωή σου; Είναι αρκετά τέσσερα χρόνια όπως του πανεπιστημίου; Μπορεί η ζωή σου να αλλάξει μέσα σε ένα χρόνο, σε ένα μήνα; Σε μια εβδομάδα ή ακόμη και σε μια μέρα;Πολύ απλά, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας καθώς αυτές συμβαίνουν. Αντιθέτως, μεγαλώνουμε προσηλωμένοι σε ιδέες ή πράγματα ή ακόμα και σε ανθρώπους και τα παίρνουμε όλα για δεδομένα. Συνήθως, όταν πρόκειται να σου στερήσουν αυτό το συγκεκριμένο «πράγμα», μόνο τότε καταλαβαίνεις πόσο πραγματικά το χρειάζεσαι και πόσο πολύ το αγαπάς.

Έρχεται κάποια στιγμή που κάθε ζωή βγαίνει εκτός πορείας. Έρχονται στιγμές που χάνεις κάτι. Ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, μια φιλία, μια σχέση, τον ίδιο σου τον εαυτό. Σε αυτή τη στιγμή, τι θα κάνεις; Θα κατεβάσεις τις άμυνές σου και θα βρεις παρηγοριά σε κάποιον που (ίσως δεν) περίμενες; Θα ανοίξεις την καρδιά σου και θα απελευθερώσεις τα συναισθήματά σου; Ή θα κλειστείς στον εαυτό σου;Μπορείς να επιλέξεις να ρίξεις ευθύνες για τις συγκυρίες που σου συνέβησαν στη μοίρα ή στην ατυχία ή στις κακές επιλογές. Ή μπορείς να παλέψεις. Τα πράγματα δε θα είναι πάντα δίκαια στον κόσμο, έτσι είναι η ζωή. Βέβαια, είναι απόλυτα λογικό να θέλεις να ξεσπάσεις, να νιώθεις κάπως χαμένος, «μουδιασμένος» ή απλά θλιμμένος. Το να χάνεις κάτι, σε αναγκάζει να αλλάξεις. Όμως, είναι καθαρά δική σου επιλογή το τι θα κάνεις στη συνέχεια. Εσύ επιλέγεις τι είδους άτομο θα βγεις από αυτή την εμπειρία.

της Βάσιας Χριστάκη

Μόνο τότε καταλαβαίνεις ότι μέχρι τώρα το θεωρούσες δεδομένο.

-PauloCoelho

Page 13: Passenger #18 March 2014

13

«Αυτό που κάποτε απολαύσαμε, δεν μπορούμε να το χάσουμε ποτέ. Όλα αυτά που αγαπάμε βαθιά

γίνονται μέρος του εαυτού μας.»

Η ζωή είναι μικρή και οι ευκαιρίες είναι σπάνιες, οπότε πρέπει να είμαστε επάγρυπνοι και να μην τις αφήνουμε ανεκμετάλλευτες. Και όχι μόνο τις ευκαιρίες για να επιτύχουμε, αλλά και αυτές για να γελάσουμε, να νιώσουμε τη μαγεία της φύσης και του κόσμου… να ζήσουμε. Έχεις ακούσει ποτέ την έκφραση «τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν»; Λοιπόν, αυτή η έκφραση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Για αυτό, δεν πρέπει να χάνεις ευκαιρία να περνάς όμορφα, να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, να γελάς όσο πιο πολύ μπορείς και όλα αυτά να τα μοιράζεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Γιατί, τελικά συνειδητοποιείς ότι η ζωή δε μας χρωστάει τίποτα, στην πραγματικότητα εμείς είμαστε εκείνοι που χρωστάμε στον κόσμο. Ζεις μόνο μια φορά, αλλά αν το κάνεις σωστά, μια φορά είναι αρκετή. Μη σκέφτεσαι ότι «είχες» όλη τη ζωή μπροστά σου. Ακόμα την «έχεις». Και να θυμάσαι ότι ακόμα και αν έχασες κάποιον ή κάτι από τη ζωή σου, ό,τι και να γίνει θα βρίσκεται πάντα στις αναμνήσεις και θα είναι κομμάτι του εαυτού σου.

mind_pass

-Helen Keller

Page 14: Passenger #18 March 2014

photo

14

Νίκος Αντωνούλης

“Από μικρός μου άρεσε να δημιουργώ τις εικόνες ή τις σκηνές που με εντυπωσίαζαν ή που με την φαντασία μου είχα συνδυάσει και παραλλάξει, είτε αρχικά με το παιχνίδι με τα τουβλάκια, είτε αργότερα σκιτσάροντας τες στο χαρτί. Στο 1ο έτος σαν φοιτητής αποφάσισα, επιτέλους μετά από καιρό, να ασχοληθώ με την φωτογραφία και πλέον είναι το μέσον που μπορώ να εκφράζω καλύτερα αυτά που σκέφτομαι, φαντάζομαι και παρατηρώ.”

Page 15: Passenger #18 March 2014

travel_pass

15

Page 16: Passenger #18 March 2014

16

Γεια σας και πάλι! Αυτή τη φορά έχουμε αφιέρωμα στο κομμάτι της μουσικής και πιο συγκεκριμένα σε ένα ανερχόμενο αστέρι, τον James Arthur.O James Arthur έγινε γνωστός δίνοντας την ψυχή του τραγουδώντας στο X-Factor του 2012. Ο 25χρονος τραγουδιστής από το Middlesbrough της Μεγάλης Βρετανίας ξεσήκωσε τα πλήθη με την πρώτη του ερμηνεία του “Young” της Tulisa με ακουστική κιθάρα. Η ζωή του James μέχρι τότε ήταν σχετικά δύσκολη. Οι γονείς του ήταν χωρισμένοι από τότε που ήταν ενός έτους και δεν μιλούσαν μεταξύ τους, αλλά έφτιαξαν τις ζωές τους με καινούριους συντρόφους. Ο James όμως, δεν περνούσε τόσο καλά. Όπως αναφέρει και ο ίδιος υπήρξαν κάποιες μέρες που δεν κοιμόταν στο σπίτι του και ήταν συναισθηματικά πληγωμένος από την οικογενειακή του κατάσταση και έτσι κατέφευγε στην μουσική του και στην κιθάρα του. Όταν όμως, αποφάσισε να συμμετάσχει στο X-Factor οι γονείς του ήταν παρόντες για να τον βοηθήσουν παρότι είχαν να μιλήσουν για 20 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, για μια μέρα όλη η οικογένεια είχε μαζευτεί μαζί για να στηρίξει τον James.Μετά την πρώτη του ερμηνεία και τα θετικά σχόλια από τους κριτές όλος ο κόσμος περίμενε την επόμενη του εμφάνιση.

JAMES ARTHUR

Η Nicole Scherzinger, από τις γνωστές Pussycat Dolls, ήταν η κριτής που επέλεξε τον James για την ομάδα της. «Αυτό έψαχνα σε αυτόν τον διαγωνισμό, ένα άτομο να με εμπνεύσει. Αυτό έκανες μόλις εσύ James.» Τα λόγια αυτά της Nicole, συγκίνησαν το νεαρό τραγουδιστή και τον βοήθησαν να παλέψει για το όνειρό του. Έτσι, κάθε επόμενη εβδομάδα ο James ερχόταν με μια νέα καινοτομική ερμηνεία. Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει γνωστός από το κοινό, το οποίο τον λάτρεψε.Η τελική του ερμηνεία, το “Impossible” της Shontelle, η ψήφος και η αγάπη του κόσμου ήταν εκείνα που του έδωσαν την πρωτιά στο X-Factor 2012.Αυτή τη στιγμή ο Arthur έχει βγάλει αρκετά τραγούδια μεταξύ των οποίων είναι και το “There’s nobody till somebody loves you” και το “Recovery”. Πρόσφατα τραγούδησε και το “Wrecking Ball” της Miley Cyrus και έβγαλε το πρώτο του άλμπουμ στις 4 Νοεμβρίου 2013 με όνομα “James Arthur”.Κάποιες ζωές αλλάζουν όταν αδράξετε την ευκαιρία. Παρατηρείστε σοβαρά τις ευκαιρίες που περνούν από τη ζωή σας. Ποτέ δεν ξέρετε ποια από αυτές θα σας αλλάξει τη ζωή, όπως έγινε και με τον James Arthur.

του Νίκου Ανδρέα Γούλα

Page 17: Passenger #18 March 2014

17

fun_pass

του Νίκου Ανδρέα Γούλα

Page 18: Passenger #18 March 2014

18

Αποτυχία: To τέλος του κόσμου;

Νομίζω πως ,από μικρή, αν γυρίσω πίσω μου θυμάμαι ανθρώπους, νεότερους ή μεγαλύτερους, με φόβο για την αποτυχία. Είναι κάτι που συνήθως ξεκινάει από τα σχολικά χρόνια, όταν η επιτυχία στο σχολείο και στα μαθήματα από το περιβάλλον ενός ατόμου αντιμετωπίζεται ως μονόδρομος και κάπως έτσι το ζήτημα αυτό διαιωνίζεται. Άνθρωποι με λατρεία για την επιτυχία και απέχθεια και φόβο για την αποτυχία. Είναι όμως έτσι; Πρέπει η αποτυχία να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο; Η γνώμη μου είναι πως φυσικά και όχι.Αρχικά, αν προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα λάθος στη ζωή μας, ένα αποτυχημένο μονοπάτι, ως μάθημα, θα βγούμε κερδισμένοι. Τι ήταν αυτό που μας έφτασε σε αυτό το σημείο; Και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά από εδώ και στο εξής; Αλήθεια, έχουμε αναρωτηθεί για αυτό; Και πόσες φορές άραγε ζητήσαμε τη βοήθεια από κάποιον μετά από μια αποτυχία μας προκειμένου να βελτιωθούμε την επόμενη φορά; Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι αρνητική, ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε προσέγγιση και την επόμενη φορά να δούμε την αποτυχία ως μάθημα. Σίγουρα θα βγούμε κερδισμένοι και αν τώρα αποτύχουμε, η επιτυχία βρίσκεται την επόμενη φορά σχεδόν στο τσεπάκι μας.

Επιπλέον, «ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» λένε. Θα συμφωνήσω κι εγώ από την πλευρά μου. Κάναμε ένα λάθος βήμα και αποτύχαμε. Ε, και; Το επόμενο βήμα είναι να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να παλέψουμε, να γίνουμε δυνατότεροι και σοφότεροι. Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει και τους οποίους θαυμάζω είναι αυτοί οι οποίοι βίωσαν τουλάχιστον μια αποτυχία στη ζωή τους. Και ξέρετε γιατί πέτυχαν; Γιατί είχαν το θάρρος να σηκώσουν το κεφάλι και να παλέψουν. Ποιος είπε άλλωστε ότι τα εύκολα είναι για εμάς; ;)Μια ακόμη θετική πλευρά της αποτυχίας, την οποία αξίζει να τη «γευτείτε», είναι η ευκαιρία να αναπτύξετε μια δεξιότητά σας παράλληλα με την απόδοσή σας σε κάτι. Ναι, καλά ακούσατε. Κανείς δε γεννήθηκε τέλειος. Μια, δυο, τρεις φορές, θα προσπαθήσετε, θα πέσετε, θα σηκωθείτε και στο τέλος θα πετύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι σαν το ποδήλατο που μαθαίνουμε παιδιά. Υπήρξε ποτέ κανείς γεννημένος ποδηλάτης; Είτε λοιπόν αυτό είναι ένα νέο άθλημα που προσπαθείτε να μάθετε, είτε οι επιδόσεις σας στη μαγειρική, είτε η προσπάθειά σας να περάσετε ένα μάθημα, είτε τέλος να βρείτε δουλειά, αξίζει να το παλέψετε.

Φυσικά και όχι!της Βάσιας Τραϊφόρου

Page 19: Passenger #18 March 2014

19

Τέλος, αν σας έλεγα πως μέσω της αποτυχίας μπορείτε να βελτιώσετε το χιούμορ σας θα με πιστέψετε; Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε μια παρέα όπου κάποιος σας έχει διηγηθεί μια ιστορία αποτυχίας και γελάσατε; Είναι συνήθως στιγμές όπου ο πρωταγωνιστής ήθελε να εξαφανιστεί από προσώπου γης, μιας και το περιστατικό εκείνο του προκάλεσε ντροπή ή κάτι παρόμοιο. Μπορεί να είναι σκηνή από μια αποτυχημένη συνέντευξη ή ακόμα και ένα αποτυχημένο φλερτ. Τη στιγμή που σου συμβαίνει φυσικά είναι κάτι αρνητικό ή έτσι μοιάζει, αλλά με τον καιρό γίνεται πιο ωραίο, ακόμα και αστείο. Το θέμα, λοιπόν, είναι πώς χειριζόμαστε την αποτυχία. Γελάστε με την αποτυχία σας, αντιμετωπίστε την με χιούμορ και ποιος ξέρει; Ίσως και οι άλλοι τη δουν με άλλο μάτι. Η έκβαση σε κάθε περίπτωση θα είναι πιο θετική και αισιόδοξη για όλες τις πλευρές. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε έτοιμοι να βάλετε τα κλάματα με μια επερχόμενη αποτυχία σας ή έστω θα απογοητευτείτε, σκεφτείτε το. Ίσως αξίζει να το πάρετε αλλιώς και αντί να γυρίσετε την πλάτη στην αποτυχία να της κλείσετε το μάτι. Άλλωστε, η ζωή είναι γεμάτη από εμπειρίες, καλύτερες ή χειρότερες, ομορφότερες ή ασχημότερες, αυτές είναι που αποτελούν το αλάτι και το πιπέρι στη ζωή μας. Καλή τύχη!

restart_pass

Page 20: Passenger #18 March 2014

20

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014. Σαν ιδέα υπήρχε καιρό, και επιτέλους έγινε πραγματικότητα!Ήταν ένα ωραίο πρωινό. Μαζευτήκαμε νωρίς νωρίς στην πλατεία Καπνικαρέας, στο κέντρο Αθηνών, με πολύ όρεξη και με ένα και μοναδικό σκοπό, να παροτρύνουμε τον κόσμο να ανοίξει την καρδιά του και να πει ένα απλό «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» σε κάποιον που το αξίζει.

Παρατηρήσαμε ότι πολλοί ήταν σφιγμένοι στην αρχή, σκεπτικοί...Βλέπεις, το να μοιράζεις απλόχερα ένα «ευχαριστώ» δεν είναι τόσο σύνηθες και εύκολο να σκεφτεί κάποιος. Γι’ αυτό ήμασταν εμείς εκεί!!! Για να υπενθυμίσουμε στους περαστικούς ότι παραείναι απλό, να σκεφτείς έναν άνθρωπο που σε κάνει χαρούμενο και να τον ευχαριστήσεις γι’ αυτό. Καθώς πέρναγε η ώρα, λοιπόν, ο κόσμος πράγματι «ξεκλειδωνόταν» και μάλιστα μάλλον χαιρόταν που το έκανε αυτό. Από τα μικρά παιδιά ήταν κάπως αναμενόμενο καθώς θα φάνταζε σπουδαίο στα μάτια τους να έγραφαν «ευχαριστώ μαμάκα» και να έβγαζαν φωτογραφία, όπως άλλωστε και θα έπρεπε να είναι.

Αλλά δεν ήταν μόνο τα παιδιά, ήταν και μεγαλύτεροι άνθρωποι, ακόμα και ηλικιωμένοι που τους έβλεπες να μας χαιρετούν με χαμόγελο και ικανοποίηση που συμμετείχαν και εκείνοι σε αυτή την προσπάθεια για έναν πιο χαμογελαστό και ευγνώμων κόσμο. Φεύγοντας από την πλατεία Καπνικαρέα το ιδανικό θα ήταν να πήραν μαζί τους τον ευγνώμων εαυτό τους τόσο στο σπίτι, όσο και στην καθημερινότητά τους... Ελπίζουμε να το έκαναν!

Ίσως, τελικά, η ευτυχία να έρχεται όταν καταλαβαίνουμε για πόσα πράγματα θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες καθημερινά!

Εμείς, ως Get Involved, σας ευχαριστούμε όλους! :)

Get InvolvedΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Page 21: Passenger #18 March 2014

21

restart_pass

Page 22: Passenger #18 March 2014

The 24hours travel project goes to...της Φωτεινής Ζερικιώτη Paris

#24htravelproject 22

Page 23: Passenger #18 March 2014

#24htravelproject 23

«Paris is always a good idea» είπε πολύ πριν από εμένα η Audrey Hepburn κι εγώ δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω. Όσες φορές κι αν επισκεφτεί κάποιος αυτήν την πόλη δεν είναι ποτέ αρκετές για να ανακαλύψει όλα της τα μυστικά. Πάντα υπάρχει μία γειτονιά που δεν έχεις επισκεφτεί, μία νέα έκθεση, ένα σημείο που αξίζει την προσοχή σου. Για κανέναν προορισμό οι 24 ώρες δεν είναι αρκετές, πόσο μάλλον για την πόλη του Φωτός... Παρόλα αυτά, το #24htravelproject, προτείνει τι δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε αν βρεθείτε για 24 ώρες στη γαλλική πρωτεύουσα. Θαυμάστε την Πυραμίδα, η οποία είναι

παράλληλα και η είσοδος του Μουσείου και συνεχίστε προς τους κήπους του Tuiler-ies (#4). Ούσα κάτοικος Αθηνών, ο κήπος αυτός που εκτείνεται παράλληλα με τη Rue de Rivoli με εντυπωσιάζει πάντα... Αν μάλιστα η μέρα είναι ηλιόλουστη θα δείτε τους Παριζιάνους να ξαπλώνουν στο γρασίδι και να κάνουν αυτοσχέδια πικ-νικ. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε μία στάση στο Café Angelina (#5), πάνω στη Rue de Rivoli, για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι chocolat chaud. Διασχίζουμε τους κήπους και φτάνουμε στην Place de la Concorde (#6). Εκεί βρίσκεται ο Οβελίσκος/ Obelisque (#7), δώρο των Αιγυπτίων στους Γάλλους κατά τον 19ο αιώνα. Διασχίζοντας την πλατεία, αρχίζουμε να περπατάμε πάνω στην περίφημη λεωφόρο Champs-Elysee (#8). Πολλοί λένε ότι «είναι η πιο όμορφη λεωφόρος του κόσμου» (la plus belle avenue du monde) - με άπειρα καταστήματα για όλα τα πορτοφόλια, κινηματογράφους, υπέροχα καφέ και φαρδιά πεζοδρόμια. Στο τέλος της λεωφόρου συναντάμε την Arc de Triomphe (#9) και την πλατεία Charles de Gaulle (#10). Προτείνω να ανεβείτε στην ταράτσα της Αψίδας προκειμένου να απολαύσετε την απίστευτη θέα 360ο προς κάθε κατεύθυνση!

Ξεκινάμε φυσικά από το Λούβρο (#1), ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με άπειρες συλλογές και εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα και όχι μόνο. Εδώ βρίσκεται η Αφροδίτη της Μήλου (#2) αλλά και η Μόνα Λίζα (#3) του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Προσοχή, κάθε Δευτέρα είναι κλειστό για το κοινό, ενώ την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό, όπως και σε πολλά άλλα αξιοθέατα της Γαλλίας.

Time for some french cuisine

Ο Πύργος του Άιφελ από την Αψίδα του Θριάμβου

travel_pass

Page 24: Passenger #18 March 2014

24

Για να κατευθυνθείτε στον Πύργο του Άιφελ (#11) είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Μετρό. Κάθε ένα από τα «πόδια» του Πύργου είναι μία είσοδος. Αγοράστε τα εισιτήρια σας από πριν μέσω Internet για να γλυτώσετε χρόνο. Οι ουρές είναι ατελείωτες και μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε 2-3 ώρες για να μπείτε μέσα και να ανεβείτε πάνω. Η θέα στα 300 μέτρα ύψος κόβει την ανάσα... είτε βλέπετε προς το Τροκαντερό (#12), είτε προς τον πύργο του Montparnasse (#13). Παίρνουμε πάλι το μετρό και κατευθυνόμαστε προς την περιoχή Saint Germain de Pres (#14). Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου περιοχή στο Παρίσι, αφού στα στενάκια δεξιά και αριστερά της λεωφόρου Saint Germain, ανακαλύπτει κανείς τις πραγματικές εικόνες και μυρωδιές της πόλης αυτής. Στρίβοντας δεξιά στη Boulevard St. Michel κατευθυνόμαστε προς το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόννης (#15). Βρισκόμαστε στη φοιτητική γειτονιά της πόλης, τη συνοικία Quartier Latin (#16), όπου θα δείτε πολλούς φοιτητές από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης. Εκεί βρίσκεται και το Pantheon (#17), όπου είναι θαμμένοι πολλοί επιφανείς Γάλλοι, όπως ο Βολταίρος και η Μαρί Κιουρί. Κινούμαστε προς τις όχθες του Σηκουάνα και την Παναγία των Παρισίων (#18). Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Περιπλανηθείτε για λίγο στο νησάκι Ile de la Cite, πριν διασχίσετε τη διάσημη Pont Neuf και βρεθείτε στην απέναντι όχθη του ποταμού και κατευθυνθείτε προς την περιοχή Marais (#19), μία από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες του Παρισιού. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το Café Charlot (#20), ένα εξαιρετικό bistrot που ο καφές κοστίζει 1,10 €, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Λίγο πριν το σούρουπο, ανηφορίστε προς το λόφο της Μονμάρτης (#21). Εκεί βρίσκεται η εκκλησία της Sacre Coeur (#22), στα σκαλιά της οποίας θα απολαύσετε τη θέα προς την πόλη του Παρισιού υπό τους ήχους της κιθάρας κάποιου πλανόδιου μουσικού. Στη Μονμάρτη έχουν γυριστεί και οι περισσότερες ταινίες που έχουν ως σκηνικό το Παρίσι όπως η «Αμελί» και το «La vie en Rose» που πραγματεύεται τη ζωή της Edith Piaf. Ακόμη, στη Μονμάρτη βρίσκεται το γνωστό cabaret Moulin Rouge (#23). Κατηφορίζοντας μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό ακόμη και μέχρι πρωίας στη συνοικία Πιγκάλ (#24)...

Σίγουρα 24 ώρες στο Παρίσι δεν είναι αρκετές... Μπορείτε πάντοτε όμως να περιπλανηθείτε δίχως πλάνο και πρόγραμμα στο κέντρο ή να χαθείτε στα σοκάκια της Μονμάρτης. Έτσι θα ανακαλύψετε τα δικά σας μυστικά...Μέχρι τον επόμενο μήνα...

à bientôt mes amis!

Page 25: Passenger #18 March 2014

25

#Καλό είναι να ξεσκονίσετε τα γαλλικά του σχολείου, καθώς ο αστικός μύθος ισχύει και οι Γάλλοι δε μιλούν συχνά αγγλικά. Παρόλα αυτά, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα την προσπάθεια σας!

#Εάν έχετε περισσότερες από μία ημέρες στη διάθεση σας, αξίζει να επισκεφτείτε τις Βερσαλίες και τη Disn-eyland.

#Δεν υπάρχει καλή ή κακή εποχή για να επισκεφτεί κάποιος το Παρίσι, καθώς κάθε εποχή έχει να επιδείξει και κάτι διαφορετικό. Βέβαια, καλύτερα να αποφύγετε τον Αύγουστο, καθώς οι ντόπιοι παραθερίζουν αλλού και η πόλη είναι γεμάτη τουρίστες.

Useful tips:

Η Παναγία των Παρισίων...το βράδυ

Η θέα από το λόφο της Μονμάρτης καθώς σουρουπώνει

Page 26: Passenger #18 March 2014

Living Wild, Young and Free in Athens

της Χάρις Χαραλαμπίδη

26

MARCH EDITIONTo Σαββατοκύριακο μετά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου άρχισε να μας προετοιμάζει σιγά σιγά, δειλά και ελπιδοφόρα για αυτό το υπέροχο διάστημα που έρχεται με αρχή τον Μάρτη. Spring bitches: ήλιος, λουλούδια, καλή διάθεση, πιο λεπτά ρούχα, βόλτες και λίγο περισσότερες ρομαντζάδες να προσθέσω.Μπαίνοντας σε αυτό το κλίμα, και με τον πανικό των αφορμών που έρχονται μαζί με τις Απόκριες και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, οι προτάσεις για να ζούμε όμορφα και ωραία στην Αθήνα θα είναι ένα μίγμα αλλιώτικο από όλα τα άλλα: πολιτιστικά αναζωογονητικό, urban chic, με μια αυθόρμητη υπερβολή στην αισιοδοξία.

Για να βγαίνουμε έξω…Αυτό το μήνα, η είσοδος της άνοιξης απαιτεί καλά ποτά, όμορφη ατμόσφαιρα, και ίσως κανένα τραπεζάκι και έξω.

Ένα προσωπικό αγαπημένο στέκι και πόλος έλξης πολλών απ’ τη στιγμή που πρωτοάνοιξε είναι κάτι το… Heteroclito. Καταλαμβάνει τη γωνία Φωκίωνος και Πετράκη, κρυμμένο ανάμεσα στις πολυσύχναστες Ερμού και Μητροπόλεως. Η νέον πινακίδα, τα καθίσματα, ο πάνω όροφος και τα vintage αντικείμενα δίνουν χαρακτήρα σε αυτό το wine bar, αλλά αυτό που είναι διάχυτο στο χώρο είναι η αγάπη και το μεράκι για το καλό κρασί. Ο κατάλογος αλλάζει κάθε μήνα, ενώ γίνονται και πολλά events και αφιερώματα.

Heteroclito

Page 27: Passenger #18 March 2014

της Χάρις Χαραλαμπίδη

27

Μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι έξω από τα συνηθισμένα, η λίστα αποτελείται από προσεγμένες επιλογές και εξαιρετικές Ελληνικές προτάσεις.

Πετώντας προς την πλατεία Συντάγματος, ανακαλύπτουμε, φέλλοου Passengers, μια φωλιά να κουρνιάσουμε μετά το γραφείο, ή πριν την κύρια έξοδο. Έτσι θα χαρακτήριζα αυτό το τόσο δα μαγαζί, ονόματι “Blue Bird”, με τις πολλές ιδιότητες: Café- Bar-Brasserie-Patisserie. Μικρό ώστε να χωράει μερικές παρέες, αλλά ικανό να χαλαρώσει πνεύματα και διαθέσεις με jazz και άλλους ήχους, νόστιμες λιχουδιές και καλά ποτά. Ιδανική επιλογή για τα πρώτα «ζεστά» ανοιξιάτικα απογευματόβραδα.

Blue Bird

Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.

fun_pass

Page 28: Passenger #18 March 2014

28

Μιλώντας για την κύρια έξοδο λοιπόν, τι καλύτερο να συμπληρώσεις τις παραπάνω επιλογές με ένα από τα καλύτερα cocktail bars της πόλης;

Baba au rum for the win: σταθερή επιλογή για εκείνες τις καθημερινές που τα λες με τους κολλητούς μετά τη δουλειά ή όταν θες να περάσεις καλά το βράδυ σου γενικά. Μακριά από την Πλατεία Ειρήνης και τον πανζουρλισμό, γεμάτο και με καλά vibes. Πηγαίνετε και θα με θυμηθείτε για τα εξαιρετικά cocktails (δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται στη λίστα του Drinks International Magazine με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου για το 2013).

Τσαχπινιά: αν βρεθείς Κυριακή μεσημεράκι κέντρο έχει happy hour και γλυκά–κόλαση από την Pasta Flora.

Heteroclito: Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, Σύνταγμα

Blue bird: Ηπίτου 4, Σύνταγμα

Baba au rum: Κλειτίου 6, Μοναστηράκι

Baba au rum

Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.

Wild Young and Free

Page 29: Passenger #18 March 2014

29

Γλυκάθηκα… αλλιώς.

Δροσερά και ανάλαφρα να ‘ναι τα γεύματα μας παρακαλώ τον Μάρτη, να ταιριάζουν με την αλλαγή της εποχής.

Ευκαιρία να περπατήσουμε ως τα Εξάρχεια. Εκεί θα βρούμε μεγάλα τραπέζια, παρέες φοιτητών και κατοίκων της περιοχής, και κυρίως καλομαγειρεμένο φαγητό. Ο λόγος για τον Κιματοθραύστη, το μαγειρείο με το ποιητικό όνομα και τα νόστιμα σπιτικά φαγητά. Η λογική του γεύματος είναι η εξής γνώριμη: αποφασίζεις μέγεθος πιάτου (3,40 ευρώ το μικρό και 6,80 ευρώ το μεγάλο) και στη συνέχεια ανάμεσα στις επιλογές της ημέρας.

Στην οδό Νίκης, βρίσκεται το Avocado (Food for Life), μια όαση ηρεμίας και επίσης καλού φαγητού. Αλλά διαφορετικού είδους: ειδικό για vegetarian & vegan ορέξεις. Το μενού είναι γεμάτο υγιεινές επιλογές, σαλάτες, σούπες, ροφήματα και άλλες λιχουδιές. Μπορεί οι τιμές να είναι τσιμπημένες, παραμένει όμως μια καλή εναλλακτική να φροντίσουμε τον εαυτό μας λίγο παραπάνω. Στο site τους υπάρχει αναλυτικό μενού, αν είστε περίεργοι να εξακριβώσετε τι ακριβώς προσφέρουν.Καλά να περνάτε, keep living young, wild and free… στην Αθήνα, πού αλλού ;)

Κιματοθραύστης: Χαριλάου Τρικούπη 49 & Βαλτετσίου, Εξάρχεια

Avocado: Νίκης 30, Σύνταγμα

Wild Young and Free

Κιματοθραύστης

Avocado

Page 30: Passenger #18 March 2014

30

CineφίληArgo

$12.1Καταρχάς, να πω ότι είναι μια από τις μακράν καλύτερες ταινίες που έχω δει. Κατά δεύτερον, πρόκειται για έναν πράκτορα της CIA που υπό την κάλυψη της παραγωγής μιας Χολυγουντιανής ταινίας, στήνει ολόκληρη επιχείρηση για να σώσει έξι Αμερικάνους από ομηρία στο Ιράν του 1980. Έξτρα μπόνους: πρόκειται για πραγματική ιστορία.

Cloud Atlas $9.6Πρόκειται για μια εξερεύνηση του πώς οι ενέργειες μεμονωμένων ατόμων επιδρούν από το ένα στο άλλο, τόσο στο παρελθόν, όσο και στο παρόν και στο μέλλον. Όπως μια ψυχή μετασχηματίζεται από ένα δολοφόνο σε ένα ήρωα και μια πράξη καλοσύνης αιωρείται μεταξύ αιώνων για να εμπνεύσει μια επανάσταση.

Αυτό το μήνα θα σε ταξιδέψω μέχρι την Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, βρήκα το USBoxOffice και είπα να το μοιραστώ μαζί σου. Έχουμε και λέμε:

Page 31: Passenger #18 March 2014

της Βάσιας Χριστάκη

31

Cineφίλη

Ο περιβόητος Δράκουλας, λειτουργεί ένα θέρετρο μακριά από τον ανθρώπινο κόσμο, το οποίο μπαίνει σε υπερπροστατευτική λειτουργία όταν ένα αγόρι το ανακαλύπτει και ερωτεύεται την έφηβη κόρη του.

Hotel Transylvania $9.4

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την εξαφάνιση των Katie και Hunter και μια προαστιακή οικογένεια γίνεται μάρτυρας παράξενων γεγονότων στη γειτονιά τους, όταν μια γυναίκα και ένα μυστηριώδες παιδί μετακομίζουν.

Paranormal Activity 4 $8.5

fun_pass

Page 32: Passenger #18 March 2014

32

Όταν ο πατέρας της εξαφανίζεται, η Heather Mason σύρεται σε μία παράξενη και τρομακτική εναλλακτική πραγματικότητα που κρατά τις απαντήσεις από τους εφιάλτες που την ταλαιπωρούν από την παιδική της ηλικία.

Silent Hill: Revelation$8

Taken 2$7.7Στην Κωνσταντινούπολη, ο συνταξιούχος της CIA Bryan Mills και η σύζυγός του, κρατούνται όμηροι από τον πατέρα ενός απαγωγέα που ο Mills είχε σκοτώσει, ενώ έσωζε την κόρη του.

Here comesthe boom $5.2Ένας καθηγητής βιολογίας λυκείου θέλει να επιτύχει στις μικτές πολεμικές τέχνες ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για τις εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου του.

Page 33: Passenger #18 March 2014

33

Alex Cross $5.1Ένας ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών ωθείται στο χείλος των ηθικών και φυσικών του ορίων καθώς μπλέκει με ένα κατά συρροή δολοφόνο.

Sinister $5Ένας συγγραφέας αληθινού εγκλήματος βρίσκει κάποιες ταινίες που υποδεικνύουν ότι ο φόνος πάνω στον οποίο εργάζεται έγινε από ένα κατά συρροή δολοφόνο, η καριέρα του οποίου χρονολογείται από το 1960.

Fun Size

$4.1Τα σχέδια της Wren για το Halloween πάνε στραβά, καθώς αναγκάζεται να προσέχει τον αδερφό της, ο οποίος εξαφανίζεται μέσα σε ένα πλήθος μασκαρεμένων. Με την καλύτερή της φίλη και δύο «σπασίκλες» στο πλευρό της πρέπει να βρει τον αδερφό της, πριν η μαμά της ανακαλύψει ότι εκείνος λείπει.

Υ.Γ. Αυτά τα νουμεράκια

δίπλα από κάθε ταινία είναι δολάρια.

Εκατομμύρια δολάρια.

Page 34: Passenger #18 March 2014

Νέο τεύχος Passenger τη 1η Απριλίου!

Page 35: Passenger #18 March 2014
Page 36: Passenger #18 March 2014

A journey of a thousand miles must begin with a single step!