neoi kairoi 4/7/2011

32
CMYK Νέοι Καιροί της ∆ευτέρας ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Αρ. Φύλλου 17059 44ο Έτος Κωδικός: 1834 Εκδότρια - Δ/ντρια: Τσάβαλου Χριστίνα Τιμή 1.00 4. 7. 2011 Π Π Π ρ ρ ρ ο ο ο π π π η η η λ λ λ α α α κ κ κ ι ι ι σ σ σ μ μ μ ό ό ό ς ς ς ε ε ε κ κ κ τ τ τ ό ό ό ς ς ς κ κ κ α α α ι ι ι ε ε ε ν ν ν τ τ τ ό ό ό ς ς ς β β β ο ο ο υ υ υ λ λ λ ή ή ή ς ς ς ! ! ! Μπορούμε να ζήσουμε στον Κρόνο; ΣΕΛ. 24 ΣΕΛ. 6 ΣΕΛ. 15 ΣΕΛ. 10 -11 w w w w w w . . n n e e o o i i k k a a i i r r o o i i . . c c o o m m Χρηματοδότηση του Μεσογειακού Αναπτυξιακού Προγράμματος στη Θεσσαλία Πίνακας Μοριοδοτούμενων Κριτηρίων για την Επιλογή Υποψήφιων Δ/ντων Σχολικών Μονάδων Επιδότηση για τη νεανική επιχειρηματικότητα Συνέντευξη από τον κ. Αποστόλη Βεργίνη Δέσμευση Γ. Παπανδρέου στον Κ. Αγοραστό ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ‘’Ό,τι γίνει στο μέλλον να γίνει με σεβασμό προς τον άνθρωπο’’ ΣΕΛ. 5 Έ Έ Έ ρ ρ ρ χ χ χ ο ο ο ν ν ν τ τ τ α α α ι ι ι τ τ τ α α α W W W i i i n n n d d d o o o w w w s s s 8 8 8 ; ; ; ΣΕΛ. 23 «Οργιάζουν» οι επιτήδειοι αγοραστές κοσμημάτων και χρυσαφικών Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν μικρομάγαζα και γραφεία, τα οποία αγοράζουν χρυσό σε κάθε μορφή: κοσμήματα, λίρες, πλάκες και οτιδήποτε άλλο. Εκμε- ταλλευόμενοι την εξαιρετικά δεινή συγκυρία για τα νοικοκυριά, που τα έχει οδηγήσει στο να έχουν ανάγκη από μετρητά, εμφανίζονται όπου μπορούν και με κάθε τρόπο, ώστε να τα… «εξυπηρετήσουν». Διαφημίζονται παντού, αφήνοντας για παράδειγμα διαφημιστικά στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Όντας ιδιαίτερα έμπειροι σε αυτή τη… δουλειά, μπορούν να κρίνουν το μέγεθος της ανάγκης του κάθε υποψήφιου πελάτη και -αναλόγως- πιέζουν όσο το δυνατόν περισσότερο την τιμή. Σε κάθε περίπτωση, αγοράζουν στην κυριολεξία κοψοχρονιά κοσμήματα και λοιπά χρυσαφικά μεγάλης αξίας, σε μια περίοδο, όπου η τιμή του χρυσού καταγράφει σημαντικά κέρδη και οι προβλέψεις μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κοινωνικής οργής με τους πολίτες πλέον να προβαίνουν ακόμα και σε ακραίες συμπεριφορές απέναντι στους βουλευτές και κυρίως προς εκείνους που υπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο. Ανάμεσα τους βρίσκονται και οι Καρδιτσιώτες βουλευτές κ.κ. Ρόβλιας, Σαλα- γιάννης και Θεοχάρη, στους οποίους αγανακτισμένοι πολίτες στην τελετή λήξης των Καραϊσκακείων διεμήνυσαν πως είναι πλέον ανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Όμως τα φαινόμενα προπηλακισμού δεν σταματούνε εκεί. Τις σκηνές βίας που διαδραματίζονται εκτός βουλής από αγανακτισμένους πολίτες, διαδέχονται οι απαράδεκτες συμπεριφορές των ίδιων των βουλευτών μέσα στην αίθουσα της βουλής. ΣΕΛ. 13

description

neoi kairoi, efhmerida ths karditsas

Transcript of neoi kairoi 4/7/2011

Page 1: neoi kairoi 4/7/2011

CMYK

Νέοι Καιροίτης ∆ευτέρας

ΕΒΔΟ

ΜΑΔ

ΙΑΙΑ

ΕΦ

ΗΜΕΡ

ΙΔΑ

ΤΗΣ

ΚΑΡΔ

ΙΤΣΑ

Σ Αρ. Φύλλου 17059

44ο Έτος

Κωδικός: 1834

Εκδότρια - Δ/ντρια:

Τσάβαλου Χριστίνα

Τιμή 1.00

4. 7. 2011

ΠΠΠΠρρρρ οοοο ππππηηηηλλλλαααα κκκκ ιιιισσσσ μμμμόόόό ςςςς εεεε κκκκ ττττόόόό ςςςς κκκκααααιιιι εεεε νννν ττττόόόό ςςςς ββββ οοοο υυυυλλλλήήήή ςςςς!!!!

Μπορούμε να ζήσουμε στον Κρόνο; ΣΕΛ. 24

ΣΕΛ. 6

ΣΕΛ. 15

ΣΕΛ. 10 -11

wwwwwwwwwwww....nnnneeeeooooiiiikkkkaaaaiiii rrrroooo iiii .... ccccoooommmm

Χρηματοδότηση του Μεσογειακού

Αναπτυξιακού Προγράμματος στη Θεσσαλία

Πίνακας Μοριοδοτούμενων

Κριτηρίων για την Επιλογή

Υποψήφιων Δ/ντων Σχολικών Μονάδων

Επιδότηση για τη νεανική

επιχειρηματικότητα

Συνέντευξη από τον κ. Αποστόλη Βεργίνη

Δέσμευση Γ. Παπανδρέου στον Κ. Αγοραστό

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

‘’Ό,τι γίνει στο μέλλον να γίνει

με σεβασμό προςτον άνθρωπο’’

ΣΕΛ. 5

ΈΈΈΈ ρρρρ χχχχ οοοο νννν ττττ αααα ιιιι ττττ αααα WWWW iiii nnnn dddd oooo wwww ssss 8888 ;;;;

ΣΕΛ. 23

«Οργιάζουν» οι επιτήδειοι αγοραστές κοσμημάτωνκαι χρυσαφικώνΣαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν μικρομάγαζα και γραφεία, τα οποία αγοράζουν

χρυσό σε κάθε μορφή: κοσμήματα, λίρες, πλάκες και οτιδήποτε άλλο. Εκμε-ταλλευόμενοι την εξαιρετικά δεινή συγκυρία για τα νοικοκυριά, που τα έχειοδηγήσει στο να έχουν ανάγκη από μετρητά, εμφανίζονται όπου μπορούν και

με κάθε τρόπο, ώστε να τα… «εξυπηρετήσουν».Διαφημίζονται παντού, αφήνοντας για παράδειγμα διαφημιστικά στα

παρμπρίζ των αυτοκινήτων.Όντας ιδιαίτερα έμπειροι σε αυτή τη… δουλειά, μπορούν να κρίνουν το

μέγεθος της ανάγκης του κάθε υποψήφιου πελάτη και -αναλόγως- πιέζουνόσο το δυνατόν περισσότερο την τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, αγοράζουν στην κυριολεξία κοψοχρονιά κοσμήματα και λοιπά χρυσαφικά μεγάλης αξίας, σε μιαπερίοδο, όπου η τιμή του χρυσού καταγράφει σημαντικά κέρδη και οι προβλέψεις μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο.

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κοινωνικής οργής με τους πολίτεςπλέον να προβαίνουν ακόμα και σε ακραίες συμπεριφορές απέναντι στους βουλευτές και κυρίως προς εκείνους πουυπερψήφισαν το σχετικό νομοσχέδιο. Ανάμεσα τους βρίσκονται και οι Καρδιτσιώτες βουλευτές κ.κ. Ρόβλιας, Σαλα-γιάννης και Θεοχάρη, στους οποίους αγανακτισμένοι πολίτες στην τελετή λήξης των Καραϊσκακείων διεμήνυσανπως είναι πλέον ανεπιθύμητοι στην πόλη μας.

Όμως τα φαινόμενα προπηλακισμού δεν σταματούνε εκεί. Τις σκηνές βίας που διαδραματίζονται εκτός βουλήςαπό αγανακτισμένους πολίτες, διαδέχονται οι απαράδεκτες συμπεριφορές των ίδιων των βουλευτών μέσα στηναίθουσα της βουλής. ΣΕΛ. 13

Page 2: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Παραπολιτικά2

Επιμέλεια Ρ.Τ.

ΤριτοβάθμιαΕκπ/ση

Αφού λύσαμεόλααα… τα άλλα προ-βλήματα που αντιμε-τωπίζει η χώρα, απο-φασίσαμε ν’ αλλάξουμεκαι την ΤριτοβάθμιαΕκπαίδευση. Βλέπετεόπου μας συμφέρειακολουθούμε τα Ευρω-παϊκά πρότυπα καιστους μισθούς και τιςσυντάξεις… τριτοκο-σμικά!

ΧημικόςπόλεμοςΈπεσαν τόσα χημι-

κά στην Πλατεία Συν-τάγματος και τις γύρωπεριοχές την Τετάρτη,που δεν μπορούσαν νααναπνεύσουν οι διαδη-λωτές και γενικά όσοιενεπλάκησαν σταγεγονότα από επιλογήή τυχαία. Με το κιλό τααγοράζουν για ευρείακατανάλωση;

Την παρέμβασητου εισαγγελέα τουΑρείου Πάγου, κ. Τέντε,ζήτησε ο Ιατρικός Σύλ-λογος Αθηνών, ενώ οιγιατροί έστειλαν στοΓενικό Χημείο του Κρά-τους φιαλίδια χημικώνπου χρησιμοποιήθη-καν για να διαπιστωθείαν είναι επιβλαβή γιατην υγεία.

Και τώρα… κάθον-ται και… περιμένουναρνητική(;) απάντη-ση…

ÉÄÉÏÊÔÇÓÉÁ: ÐÑÙÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ Å.Ð.Å ΕΚ∆ΟΤΡΙΑ - Ä/ÍΤΡΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ

Αρχισυνταξία: Τσάβαλου ΧριστίναΣυντάκτης: ΄Εφη Μπουρντούβαλου

Αθλητικά: Διαμαντής Κωνσταντίνος, Β.Λ.Συνεργάτες: Στελλίνα Ιωαννίδου - Γιαννακάκη,

Ρίτσα Τσάβαλου, TομάζοΔικηγορικό Γραφείο Β. Κωνσταντούλας Νομικός Σύμβουλος: Γιώργος Βλάχος

Ιδρυτής - Διευθυντής1965 - 1972: Βασίλειος Δ. Βασίλογλου

Εκδότες Δ/ντες1972-1991 Νίκος Βασίλογλου

1991-1998 Κων/νος Μπουρλής, Βασίλειος Καλαντζής1998-2010 Χρήστος Θ. Τσάβαλος

ΓΡΑΦΕΙΑ:AÍÄÑÅÁ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ 40 - ÊÁÑÄÉÔÓÁ - 43100

Ôçë. 71571, 71572, 22718 - Fax 20998e-Mail: [email protected]

ÓõíäñïìÝò åôÞóéåò Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 100 + ÖÐÁ

×åéñüãñáöá äçìïóéåõìÝíá Þ ìç äåí åðéóôñÝöïíôáéÔá åíõðüãñáöá Üñèñá êáé åðéóôïëÝò åêöñÜæïõí ôéò áðüøåéò

ôïõ õðïãñÜöïíôïò

ΚτηματολόγιοΑρχίζει σήμερα Δευτέρα στην Καρδίτσα ο έλεγχος των κτηματολογικών

στοιχείων από τους ιδιοκτήτες. Οι αιτήσεις διόρθωσης και οι ενστάσεις υπο-βάλλονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση αφού προηγουμένως έχεικαταβληθεί το πάγιο τέλος κτηματογράφησης. Ξεκινάει ένας νέος γύρος ταλαι-πωρίας για τους πολίτες. Τι τους ενδιαφέρει… αρκεί να τ’ αρπάξουν πάλι.

ΤουρισμόςΕίδαμε και πάθαμε να ανεβάσουμε λίγο την τουριστική κίνηση στην Ελλά-

δα και εν μια νυκτί τα κατέστρεψαν όλα οι κουκουλοφόροι και τα ΜΑΤ. Τρομο-κρατήθηκαν οι τουρίστες του Κέντρου, άδειασαν ξενοδοχεία και ταβέρνες,αντιμετώπισαν προβλήματα από τα χημικά. Άντε να ξαναφέρεις τους ξένουςγια τουρισμό στην Ελλάδα. Θα ακούνε Ελλάδα και Έλληνες και θα τρέχουν…

ΜεγαλοψυχίαΝαι σας κατηγορούμε ότι οδηγήσατε τη χώρα στον γκρεμό. Ναι σας κατη-

γορούμε που δεν ψηφίσατε το Μεσοπρόθεσμο. Ναι σας κατηγορούμε που δενσυναινέσατε στη ‘’συναίνεση’’… αλλά σας συγχωρούμε και σας ζητάμε έστω καιτώρα να βαδίσουμε μαζί. Σε ποια βήματα όμως; Ποιου κόμματος, ποιων υπουρ-γών και βουλευτών; Άδικα δείχνετε μεγαλοψυχία προς τη Ν.Δ…. δε γλείφειςεκεί που… φτύνεις θεωρείται ύποπτο και εκ του πονηρού… κ. Βενιζέλε!

ΥπερδιοικητήςΌχι Γιάννης, Γιαννάκης. Όχι διοικητές στα Νοσοκομεία Θεσσαλίας, αλλά ανα-

πληρωτές διοικητές συν ένας Υπερδιοικητής στο Πανεπιστημιακό Λάρισας πουθα… λογοδοτούν οι υπόλοιποι. Ποιο το οικονομικό κέρδος να μας πούνε. Εγώαντιλαμβάνομαι έναν μισθό περισσότερο, αλλά και μεγαλύτερο. Τόσα χρόνιαπαλεύανε για την αποκέντρωση των υπηρεσιών και τώρα συγκεντρώνουν όλεςτις διοικήσεις στην εποπτεία ενός. Σημεία των καιρών ή καλύτερα ΝοσοκομείαΚαλλικράτη!

ΚαραϊσκάκειαΤέλειωσαν και για φέτος τα Καραϊσκάκεια.Μπορεί να μην είχαν τον κόσμο των πρώτων χρόνων, αλλά η συμμετοχή

ήταν ικανοποιητική. Και από ότι μας είπαν με πολύ μικρό κόστος, λόγω ‘’Καλλι-κράτη’’ και χρεών του Δήμου.

Μια μικρή πολιτιστική ανάσα για την πόλη της Καρδίτσας και τους ‘’στερη-μένους’’ από διασκέδαση και πολιτιστικά γεγονότα Καρδιτσιώτες. Και του χρό-νου Καλύτερα!

ΑνέκδοτοΜια σύζυγος φτάνει σπίτι της μετά από μια

βόλτα στα μαγαζιά, και πιάνει στα «πράσα» το σύζυ-γό της στο κρεβάτι με μία όμορφη νέα γυναίκα.

Ακριβώς όπως είναι έτοιμη να τον πετάξει έξωαπό το σπίτι, ο σύζυγός της λέει:

-Ίσως πρέπει να ακούσεις πώς έγιναν όλα αυτά. Οδηγούσα προς το σπίτι στην εθνική οδό, όταν

είδα αυτή τη νεαρή γυναίκα.Έδειχνε πολύ κουρασμένη και ταλαιπωρημένη,

έτσι την έφερα στο σπίτι μας και της μαγείρεψα έναγεύμα από εκείνο το φιλέτο βοδινού που είχες ξεχά-σει στο ψυγείο.

Ήταν ξυπόλυτη, έτσι της έδωσα τα καλά σου ταπαπούτσια τα οποία είχες απορρίψει επειδή είχανβγει εκτός μόδας.

Επειδή κρύωνε,της έδωσα το πουλόβερ πουσου αγόρασα για τα γενέθλιά σου αλλά εσύ ποτέδεν φόρεσες επειδή το χρώμα όπως μου είπες δενσου ταίριαζε.

Τα ρούχα της ήταν σχισμένα,έτσι της έδωσα έναζευγάρι από τα τζιν που έχεις, τα οποία της εφάρ-μοζαν τέλεια,άλλωστε δεν σου κάνουν πλέον.

Έπειτα, ακριβώς όπως ήταν έτοιμη να φύγει ηκοπέλα, με ρώτησε:

«Υπάρχει τίποτα άλλο που η σύζυγός σας δενχρησιμοποιεί πια;»

ΣΣΣΣττττρρρρ ααααββββ όόόόςςςς οοοο γγγγ υυυυαααα λλλλόόόό ςςςς.... .... .... ήήήή σσσσ ττττρρρρ ααααββββ άάάά ααααρρρρ μμμμεεεε ννννίίίίζζζζοοοουυυυμμμμεεεε;;;;

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να αμφέβαλε για τουςβουλευτές του, μπορεί να ανησυχούσε για τηνψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά εγώ ποτέ. Ήτανσίγουρο ότι κανείς δεν είχε το ηθικό και πολιτικόανάστημα να καταψηφίσει ενάντια στις εντολές τωνντόπιων και ξένων αφεντάδων.

Ακόμη και ο δικτάτορας Μεταξάς είπε κάποτεένα βροντερό ΟΧΙ στους ξένους κατακτητές πουήρθαν με τα όπλα και τη βία να καταλύσουν και ναυποδουλώσουν τη χώρα. Τώρα δεν ήρθαν με τοτανκς, αλλά με το ευρώ. Θα καταλύσουν το κράτοςειρηνικά και θα μας υποδουλώσουν στο όνομα τηςοικονομικής βοήθειας και ποτέ πια δε θα καταφέ-ρουμε να διώξουμε τον ξένο ζυγό. Κανείς, λοιπόν,αντάξιος των προγόνων μας. Ελάχιστοι ήταν αυτοίπου αντέδρασαν στιγμιαία και όλοι έκαναν πίσωμπρος στο φόβο του πολιτικού θανάτου. Μόνονένας ο κ. Κουρουμπλής προτίμησε να ανεξαρτητο-ποιηθεί από το να θάψει τη φωνή της συνείδησηςτου. Κανείς άλλος ‘’δυνατός’’ δεν υπήρξε… Όλοι οιάλλοι κοίμισαν τη συνείδησή τους μπρος στις απει-λές του αρχηγού.

Δεν τους ξύπνησαν ούτε οι φωνές του πλήθουςαπό την πλατεία Συντάγματος, ούτε ο ιστορικός τουμέλλοντος. Ίσως κιόλας να πιστεύουν ότι έκαναν τοκαλύτερο, ότι έσωσαν την Ελλάδα και την απάλλα-ξαν από τη χρεοκοπία.

Ίσως βαθιά μέσα τους αναγνωρίζουν το λάθοςκαι είναι έτοιμοι για την τιμωρία. Ποιος ξέρει…

Το μέλλον θα δείξει.

Από την εφηµερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ

Quiz:

Είναι αλήθεια ότι τι νέο δάνειοπου θα πάρουμε μέχρι το 2014-15 είναι

για να πληρωθούν τα τριακονταετή ομόλογα που πήρε το 1984-85

ο Ανδρέας Παπανδρέου;

Page 3: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Παραπολιτικά3

Ιδιώτες επενδυτέςΌχι μόνον δε θα βγει η χώρα από την οικονομική κρίση αλλά θα χωθεί πιο

βαθιά μετά τη συμμετοχή των ιδιωτικών επενδυτών στη νέα στήριξη της Ελλά-δας. Έως και 8% θα φτάσει το επιτόκιο για την ανανέωση των τίτλων του ελλη-νικού δημοσίου. Έχουν δίκιο Έλληνες και ξένοι οικονομικοί αναλυτές που λένεότι όποιο μέτρο κι αν πάρουμε είναι παράταση στην αναπόφευκτη πτώχευσητης Ελλάδας- χρόνο ζωής αγοράζουμε…

Μεσοπρόθεσμα… το τέλος μας*Φώναξαν, αγανάκτησαν και τέλος… ψήφισαν. Έπρεπε να διαλέξουν. Να τουςλιντσάρει το Κοινοβούλιο ή οι αγανακτισμένοι ; Και… αποφάσισαν

*Άκουσαν βέβαια και τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών καιμετά ψήφισαν. Εγώ πάντως δεν κατάλαβα πώς τους έπεισαν.

*Έπρεπε να ψηφίσουν. Όλα τα βλέμματα των Ευρωπαίων ήταν πάνω τους.Πώς να τους διαψεύσουν!

*Το Μεσοπρόθεσμο είναι πια νόμος του κράτους. Να το χαιρόμαστε!

*Ο Βαγγέλης θα μείνει στην Ιστορία σαν ο Υπουργός του Μεσοπρόθεσμου.

*Σώσαμε το ευρώ και την Ευρώπη! Είμαστε ήρωες. Έτσι είναι οι Έλληνες,φυλάττουν… Θερμοπύλες! Εμάς να δούμε ποιος θα μας σώσει…

*Η Ελλάδα κλαίει… και η Ευρώπη χαίρεται. Να ψηφίζουμε από ένα Μεσοπρό-θεσμο που και που να τους δίνουμε καμιά χαρά…

*Αφού ευχαριστήσαμε τους ξένους… τι μας νοιάζει για τους Έλληνες! Ούτωςή άλλως η ψήφος είναι εξασφαλισμένη.

*Με την ψήφο της η Έλσα εξαργύρωσε τα χρήματα που πήρε από την οικογέ-νεια Παπανδρέου όταν ήταν νταντά του Γιώργου.

*Καταργούνται οι μισθολογικές ωριμάνσεις στο Δημόσιο. Θα μπαίνουμενέοι και θα συνταξιοδοτούμε… νεώτεροι!

*Μάλλον δεν κατάλαβαν οι Έλληνες τι τους περιμένει από το φθινόπωρο.Δεν εξηγούνται αλλιώς οι προετοιμασίες των διακοπών. Μετά τα μπάνια ηλυπητερή. Άλλωστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις σεβόντουσαν τα μπάνια τουλαού…

*Από την τηλεόραση πήρε πίσω την ακύρωση της απόφασης για μπόνουςσε όσους μάζευαν αποδείξεις ο υπουργός. Αποφάσεις άρπα… κόλα.. Σίγου-ρα βρήκε άλλο τρόπο να καλύψει τις επιστροφές.

*Όχι Γιώργο, δεν έχεις καμιά λαϊκή εντολή για να σώσεις την Ελλάδα από τηχρεοκοπία. Γιατί ψηφίστηκε με το σλόγκαν ‘’Λεφτά υπάρχουν’’ διαφορετικάδε θα ήσουν εκεί που είσαι, θα ήσουν κι εσύ στην αντιπολίτευση.Εξαίρεση

Εξαίρεση ποια εξαίρεση; Ο Βενιζέλος δεν τήρη-σε την υπόσχεση, που είχε δώσει, ότι όλοι οι εργα-ζόμενοι με ‘’μπλοκάκια’’ θα εξαιρεθούν από τηνυποχρέωση να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύμα-τος. Μόνον οι νέοι που εργάζονται με αυτό τοκαθεστώς λιγότερο από 5 χρόνια εξαιρούνται, ανκαι στο κείμενο δεν υπάρχει αυτή η παράγραφος.

Πως αλλιώς θα κάλυπτε τις επιστροφές φόρωναπό τις αποδείξεις. Από τη μία τσέπη μας ταβάζουν και από την άλλη τα βγάζουν.

ΒρετανίαΑγανακτισμένοι και οι κρυοκ…λοι Βρετανοί

δημόσιοι υπάλληλοι, και κυρίως οι εκπαιδευτικοί,ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων αγανα-κτισμένων πολιτών της Ευρώπης. Ο δημόσιοςτομέας της χώρας παρέλυσε από την απεργία – τηνπρώτη μετά από 5 χρόνια – κατά της αλλαγής τουσυνταξιοδοτικού των εργαζομένων.

Πολίτες όλου του κόσμου ενωθείτε. ΛΑΟΣΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

Είπαν:Άνχελ Γκουρία,

γ.γ. του ΟΟΣΑ: ‘’ΤοΜεσοπρόθεσμο δενείναι λύση για τηνΕλλάδα’’ και τάσσεταιυπέρ της αναδιάρ-θρωσης του Ελληνι-κού δημόσιου χρέ-ους.

Χρήστος Φωτό-πουλος, συνδικαλι-στής της Αστυνομίας:‘’Ντοπή, ντροπή,ντροπή’’ εκθέτονταςτην πολιτική ηγεσίατης ΕΛ.ΑΣ.

Μέλη του πολιτι-κού και ΕθνικούΣυμβουλίου τουΠΑΣΟΚ: ‘’Άγρια καιβάρβαρη κατασταλτι-κή πολιτική… ξεπερ-νά κάθε όριο και θέτεισε άμεσο κίνδυνο τηδημοκρατική ομαλό-τητα, παραβιάζονταςκαι τα πλέον στοιχει-ώδη δικαιώματα’’.

Ευρωπαϊκή Επι-τροπή: ‘’Κάθε πράξηβίας είναι απαράδε-κτη’’

•Δε θα πωτίποτε. Με κάλυ-ψαν οι προλαλί-σαντες

ΔΔΔΔ ιιιι αααα ξξξξ ιιιι φφφφ ιιιι σσσσ μμμμ οοοο ίίίίΟ στόχος επετεύχθη. Μην απορείτε. Στόχος

των ΜΑΤ και σύσσωμης της Αστυνομίας, τηνΤετάρτη που μας πέρασε, δεν ήταν η φύλαξη τηςπόλης, των αγανακτισμένων πολιτών, των τουρι-στών και όσων είχαν την τύχη να βρεθούν στομάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας. Στόχοςτους ήταν να προφυλάξουν τη Βουλή και τους300. Και κυρίως τους κυβερνητικούς βουλευτές.Γιατί άραγε; Τι φοβόντουσαν; Αφού είχαν ήσυχητη συνείδησή τους ότι έπραξαν το σωστό γιαφοβόντουσαν το μαινόμενο πλήθος; Γιατί άραγεφώναζαν όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι και προ-δομένοι πολίτες; Δεν κατάλαβαν το προφανές; Ηψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έγινε για το «καλό»μας! Για να «σώσουν» την Ελλάδα. Άλλωστε τοείπε και ο πάγκαλος. ‘’Ή ψήφος στο Μεσοπρόθε-σμο ή Τανκς’’. Μας προφύλαξαν από τα χειρότερα,δεν κατέβασαν το τανκς αλλά τα ΜΑΤ. Ψηφίσανεμεν, δεν πτωχεύσαμε δε… προς το παρόν. Δενμας άφησαν όμως ελπίδα, όνειρα, όραμα για ναπαλέψουμε.

Αυτή η ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο ήταν ηχαριστική βολή στον Έλληνα πολίτη. Με τα μέτρατου Μεσοπρόθεσμου, με την προϋπόθεση ότι θαπετύχουν να θα πληρωθούν οι πιστωτές μας, αλλάθα καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός.

Πέτυχαν τριπλό τζακ ποτ. Η πατρίδα σε κατάρ-ρευση, το βιοτικό επίπεδο σε ελεύθερη πτώση, ηπολιτεία ανίκανη να κλείσει μέσα έστω και ένανδιαφθαρμένο πολιτικό.

Τι να απαντήσουμε στους νέους που τόσαχρόνια μάζευαν πτυχία, μάθαιναν ξένες γλώσσεςκαι αποκτούσαν προσόντα για ένα καλύτερο μέλ-λον και ακόμη μένουν στο πατρικό σπίτι με τουςγονείς στο παιδικό δωμάτιο; Πως θα τους αποχαι-ρετήσουμε για την ξενιτιά; Γιατί μόνον αν φύγουναπό την Ελλάδα θα καταφέρουν να βρουν δου-λειά, θα κάνουν καριέρα, οικογένεια. Για άλλη μιαφορά θα τραγουδήσουμε πικραμένα… ‘’Η Ελλά-δα τρώει τα παιδιά της, η Ελλάδα… διώχνει ταπαιδιά της…’’

Από την εφηµερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

*Επιστολή έστειλε ο Πρωθυπουργός στον Μπαρόζο για αποδέσμευση κοι-νοτικών κονδυλίων. Να υποθέσουμε ότι μετά τα προφορικά μαθήματα άρχισενα… εξασκείται και στο γραπτό;

Page 4: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Τοπικά4

Αναστολή έναρξης λειτουργίας στις μαθητικές

κατασκηνώσειςΑπό την Δ/νση Π. Ε. Ν. Καρδίτσας ενημερώ-

νουμε τους μαθητές – κατασκηνωτές ότι ανα-στέλλεται η έναρξη λειτουργίας των ΜαθητικώνΚατασκηνώσεων Αγ. Ιωάννη Ασπρονερίου Καμ.Βούρλων, η οποία είχε προγραμματιστεί γιατην Κυριακή 3 – 7- 2011.

Για την έναρξη λειτουργίας της Κατασκήνω-σης θα ενημερωθούν έγκαιρα, οι ενδιαφερόμε-νοι μαθητές – ομαδάρχες/σες – εκπαιδευτικούς.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα έτους 2011

για παιδιάΓια τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο στην

Περιφέρεια Θεσσαλίας θα λειτουργήσει η κατα-σκήνωση της Αγίας Παρασκευής Στομίου καιδίνεται η δυνατότητα να επιλεγούν από την Περι-φερειακή Ενότητα Καρδίτσας:

25 αγόρια (ηλικίας 6 έως 15 ετών) για την 1ηπερίοδο (16 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου)

25 κορίτσια (ηλικίας 6 έως 15 ετών) για τη 2ηπερίοδο (29 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου)

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστι-

κού σημειώματος της εφορίας ή της φορολογι-κής δήλωσης έτους 2010 και για όσους δεν υπο-βάλλουν φορολογική δήλωση, υπεύθυνη δήλω-ση του Ν.1599/1986, στην οποία θα αναφέρεταιτο ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και ότιδεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στηνεφορία.

Βιβλιάριο Υγείας.Βιβλιάριο εμβολίων.Βεβαίωση γιατρού ότι το παιδί είναι υγιές, έχει

κάνει τα απαραίτητα εμβόλια και ότι μπορεί ναπαρακολουθήσει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.Οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι 7 Ιουλίου στη

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέρι-μνας - Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κου-μουνδούρου 29, 1ος όροφος).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24413 50131-161.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΚΟΥΜΑΔΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Συνεδρίαση του ΔημοτικούΣυμβουλίου ΜουζακίουΣήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 και ώρα

20.00 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό ΣυμβούλιοΜουζακίου για συζήτηση και λήψη απόφασηςπάνω στο θέμα:

-Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για τιςενέργειες και τους χειρισμούς που προέβη η Δημο-τική Αρχή μέχρι σήμερα σε ότι αφορά το χρέος μετο οποίο επιβαρύνεται ο Δήμος Μουζακίου.

Επίσης την ίδια ημέρα και ώρα συνεδριάζειτο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου και ώρα21.00 μ.μ.

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τροποποιήσεις ειδικώνπεριπτώσεων σε

μηχανογραφικά δελτία Από τη Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας ανακοινώνεται ότι,

στο Υπουργείο Παιδείας έχουν περιέλθει αιτήσειςυποψηφίων, που οριστικοποίησαν το μηχανο-γραφικό τους δελτίο, για αλλαγή στοιχείων πουαφορούν στις ειδικές περιπτώσεις α) πολυτέκνωνή β) τριτέκνων ή γ) κοινωνικών κριτηρίων, ύστε-ρα από διαπίστωση ότι, εν τέλει, δεν εμπίπτουν ήεμπίπτουν στην ειδική περίπτωση όπως έχουνδηλώσει στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι διατάξεις που έχουν δώσει τη δυνατότηταεισαγωγής στις επί πλέον θέσεις, σε υποψηφίουςοι οποίοι εμπίπτουν στις ειδικές αυτές περιπτώ-σεις, προβλέπουν ότι σε περίπτωση μη συνδρο-μής των προϋποθέσεων υπαγωγής στις ειδικέςπεριπτώσεις, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νόμι-μων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφον-ται από τα τμήματα εισαγωγής και αποκλείονταικατά τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη από κάθεδιαδικασία εισαγωγής σε όλα τα Πανεπιστήμια,ΤΕΙ ή Σχολές .

Για το λόγο ότι η διαδικασία υποβολής τουμηχανογραφικού δελτίου πραγματοποιήθηκεφέτος για πρώτη φορά, μέσω διαδικτύου και ηπροσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητι-κών για την απόδειξη των προϋποθέσεων υπα-γωγής σε ειδική περίπτωση είναι αποκλειστικήευθύνη των υποψηφίων, οι αιτήσεις αυτές πουέχουν υποβληθεί και τυχόν άλλες που θα υπο-βληθούν μέχρι τη λήξη της οριστικοποίησης στις30-6-11 στο φαξ της υπηρεσίας μας 210-3442098, θα γίνουν δεκτές εφόσον αφορούν: α)στον αποχαρακτηρισμό της ειδικής περίπτωσης,β) σε τροποποίηση της ειδικής περίπτωσης σεάλλη, γ) σε ένταξη σε ειδική περίπτωση δ) σε τρο-ποποίηση της διοικητικής περιφέρειας άσκησηςτου δικαιώματος της ειδικής περίπτωσης και ε) σευπέρβαση ή μη του εισοδηματικού ορίου, μεβάση τα δικαιολογητικά που οι υποψήφιοι οφεί-λουν να έχουν κατά την οριστικοποίηση και ταοποία θα προσκομίσουν για την εγγραφή τουςστη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος εισαγω-γής τους.

Οι ανωτέρω υποψήφιοι καλούνται να συμ-πληρώσουν και Υπεύθυνη Δήλωση τουΝ.1599/1986. Η Δήλωση αυτή θα πρέπει να είναιεπικυρωμένη από το ΚΕΠ ή το ΑστυνομικόΤμήμα της περιοχής τους για το γνήσιο της υπο-γραφής και θα κατατίθεται στη Διεύθυνση ή τοΓραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδί-τσας.

Δεν θα γίνουν δεκτές Υπεύθυνες Δηλώσεις μεΦΑΞ.

Προθεσμία Κατάθεσης Υπευθύνων Δηλώσε-ων ορίζεται από 30.6.2011 μέχρι 5 Ιουλίου 2011.

Υπεύθυνες Δηλώσεις με περιεχόμενο αλλα-γής προτιμήσεων σχολών δεν γίνονται δεκτές.

Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑνακοίνωσηΑπό το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ ανακοινώθηκαν

τα μετρήσιμα μόρια των υποψηφίων Δ/ντώνσχολικών μονάδων όπως και οι τύποι σχολείωντους οποίους μπορούν να επιλέξουν. Οι ενδια-φερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν είτε απότην ιστοσελίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σηςΚαρδίτσας είτε από τον πίνακα ανακοινώσεωντης Δ/νσης.

Οι δικαιούχοι παροχώντου ΟΑΕΔ πρέπει

να διαθέτουν ΙΒΑΝ στην Εθνική ΤράπεζαΟ ΟΑΕΔ ανακοινώνει τα εξής :Όλοι οι δικαιούχοι παροχών του ΟΑΕΔ, θα

πρέπει να διαθέτουν λογαριασμό ΙΒΑΝ στηνΕθνική Τράπεζα, στον οποίο το ονοματεπώνυμοτου δικαιούχου να εμφανίζεται πρώτο, στηνενδεχόμενη λίστα συνδικαιούχων του λογαρια-σμού.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι καμία παροχή δενκαταβάλλεται στο εξής από τον ΟΑΕΔ, εάν οδικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιά-ριο της Εθνικής Τράπεζας, που έχει δηλωθεί στηνΥπηρεσία του Οργανισμού.

Με σχετική εγκύκλιο της Διοίκησης του ΟΑΕΔ,έχουν δοθεί οδηγίες προς τις Υπηρεσίες, ώστε οιπαροχές, που ήδη καταβάλλονται μέσω του Ολο-κληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, θαπρέπει να επανελεγχθούν και στην περίπτωσηπου ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στοβιβλιάριο της Ε.Τ.Ε. θα λάβει έγκριση πληρωμής,εφόσον προσκομίσει βιβλιάριο Ε.Τ.Ε. ή τροποποι-ήσει το ήδη υπάρχον, ώστε να εμφανίζεται ωςπρώτος δικαιούχος.

Επιπλέον, η Διοίκηση του Οργανισμού έχειδώσει εντολή να εξυπηρετούνται οι άνεργοι καινα δίδονται οι απαραίτητες βεβαιώσεις, προκει-μένου να διευκολυνθούν στο άνοιγμα – εφόσονχρειαστεί – νέου λογαριασμού από την ΕθνικήΤράπεζα, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Προσωρινή διακοπήκυκλοφορίας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση κάθε είδους οχή-ματος στην οδό Μυρμιδόνων και συγκεκριμένααπό το ύψος της οδού Γαρδικίου έως το ύψος τηςοδού Γ. Καφφέ από ώρα 07.00 έως 15.00 την 4, 5και 7-7-2011 για εκτέλεση οικοδομικών εργα-σιών (σκυροδέτηση).

Α’ Βαθμια Υγειονομική Επιτροπή ΝομούΚαρδίτσας

ΑνακοίνωσηΑνακοινώνεται ότι η Α/θμια Υγειονομική Επι-

τροπή Νομού Καρδίτσας που συνεδριάζει στηνΔ/νση Υγείας θα διακόψει τις εργασίες της από18-7-2011 έως 22-8-2011.

Βασίλης ΖαχαρήςΥψηλάντου 13Α Τηλ.: 24410 24219 Καρδίτσα

Page 5: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Τοπικά5

Την δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. ΓιώργουΠαπανδρέου για τη χρηματοδότηση του Μεσο-γειακού Αναπτυξιακού Προγράμματος σε αντι-

στάθμισμα των Μεσογειακών Αγώνων 2013 που έχουναφαιρεθεί από την Θεσσαλία εξασφάλισε ο Περιφερει-άρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά τησυνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρωθυπουργούμε τους 13 αιρετούς Περιφερειάρχες και τους 7 Γενι-κούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων,παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. ΧάρηΚαστανίδη και του Υφυπουργού κ. Πάρι Κουκουλό-πουλου, ο κ. Κώστας Αγοραστός προσέφερε στον κ.Γιώργο Παπανδρέου μια καλαίσθητη έκδοση για τηνιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας και τουέθεσε τα ζητήματα του Μεσογειακού ΑναπτυξιακούΠρογράμματος και του Αχελώου.

Για το πρώτο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέ-φερε ότι ενώ έχει εξαγγελθεί κατ’ επανάληψη απότους αρμόδιους Υπουργούς, εν τούτοις δεν έχειακόμη ξεκινήσει ούτε έχει προσδιοριστεί το ύψος τουπρογράμματος καθώς και οι διαδικασίες για να αξιο-λογηθούν και να προταθούν έργα στην κυβέρνησηπροκειμένου να τα χρηματοδοτήσει.

Για τον Αχελώο ο κ. Κώστας Αγοραστός προέτρε-ψε τον Πρωθυπουργό να μιμηθεί τον πατέρα τουΑνδρέα Παπανδρέου, δηλαδή να συνεχίσει και ναολοκληρώσει το έργο, το οποίο, όπως υπογράμμισε,«είναι ζωτικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξη τηςΘεσσαλίας».

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Παπανδρέου για το μενΜεσογειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα είπε ότι θαπροχωρήσει και επισήμανε ότι σύντομα θα γίνουνανακοινώσεις, ενώ για τον Αχελώο παρέπεμψε στιςαποφάσεις των δικαστηρίων, του Δικαστηρίου τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Επικρα-τείας.

«Δώστε δύναμη στον θεσμό»Στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε με αφορμή

τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμέ-νες Διοικήσεις στις αιρετές Περιφέρειες, ο κ. ΚώσταςΑγοραστός είπε στον Πρωθυπουργό κατά τη συζή-τηση που είχαν:

«Πρόεδρε, εμπιστευτείτε μας. Η λύση στην κρίσηείναι ελληνική και μπορεί να προέλθει από την ελλη-νική περιφέρεια.

Ανατρέψτε αυτά που ίσχυαν. Είχατε την τόλμη ναπροχωρήσετε τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδι-οίκησης. Ολοκληρώστε την προσπάθεια, δώστε

δύναμη στον θεσμό.Δώστε περισσότερες αρμοδιότητες, πόρους και

προσωπικό από δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες δενείναι αναγκαίο.

Υπερασπιστείτε τον θεσμό απ’ όλους αυτούς πουακόμη και στα ανώτερα κλιμάκια των Υπουργείωνανθίστανται στον «Καλλικράτη» καθώς δεν θέλουννα χάσουν τα προνόμιά τους, την εξουσία τους».

Αναπτυξιακά προγράμματαΝωρίτερα, στην πρώτη συνάντηση των 13 αιρε-

τών Περιφερειαρχών με τη νέα πολιτική ηγεσία τουΥπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό κ. ΧάρηΚαστανίδη και τον Υφυπουργό κ. Πάρι Κουκουλό-πουλο, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε να ολο-κληρωθούν τα έργα που έχουν ξεκινήσει από τα προ-γράμματα «ΠΙΝΔΟΣ» και ΕΑΠΝΑ» ώστε, όπως σημεί-ωσε, «να εκλείψουν οι περιβαλλοντικές, οικονομικέςκαι κοινωνικές στρεβλώσεις που δημιουργούν».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ζήτησε επίσης να οριστείελεγκτής νομιμότητας σε κάθε Περιφέρεια ώστε ναδιασφαλίζεται η διαφάνεια, ενώ τόνισε ότι «έχει χαθείανεπίτρεπτα πολύς χρόνος όσον αφορά το προβλε-πόμενο από τον «Καλλικράτη» πρόγραμμα χρηματο-δότησης «ΕΛΛΑΔΑ» και πρότεινε στην πολιτική ηγε-σία του Υπουργείου Εσωτερικών «να εξετάσει τοενδεχόμενο να διατεθούν τα χρήματα στην αυτοδιοί-κηση με άλλο τρόπο ή μέσω άλλων προγραμμάτωνώστε να μην χαθεί κι άλλος χρόνος ιδιαίτερα στηδύσκολη συγκυρία που διανύουμε».

Παράλληλα έθεσε τα ζητήματα των υπερχρεωμέ-νων Αναπτυξιακών Εταιρειών των πρώην Νομαρχιώνκαθώς και τα χρέη από τον ηλεκτροφωτισμό τωνδρόμων. Υπολογίζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίαςκληρονομεί χρέη 1 εκατ. ευρώ.

«Ιστορική ημέρα»«Αυτή η ημέρα είναι ιστορική καθώς περνούν στις

αιρετές Περιφέρειες σημαντικές αρμοδιότητες», τόνι-σε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξί-μου ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη διαχείριση τωνκονδυλίων του ΕΣΠΑ, ο κ. Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε«εξαιρετικά δύσκολο να παραλαμβάνεις ένα πρό-γραμμα στη μέση… Ένα πρόγραμμα που έχει σχε-διασθεί σε άλλες συνθήκες ανάπτυξης και οικονομι-κής ευρωστίας, ενώ έχει υλοποιηθεί κατά το μεγαλύ-τερο μέρος του. Στην αρχή εντάσσονται τα έργα πουείναι ώριμα, που είναι εύκολα…», είπε με νόημα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας διευκρίνισε ότι το90% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έχει ήδη δεσμευτεί σεέργα και απομένουν προς διάθεση κονδύλια 25 εκατ.ευρώ συν τα χρήματα που περισσεύουν από τιςδημοπρασίες, όταν δηλαδή η προσφορά του αναδό-χου είναι μικρότερη από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Είπε ακόμη ότι ως το τέλος του 2011 πρέπει νααπορροφηθούν 32 εκατ. ευρώ καθώς ο στόχος για το2011 είναι να απορροφηθούν 42 εκατ. ευρώ και ωςτώρα έχουν απορροφηθεί περίπου 10 εκατ. ευρώσύμφωνα με στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκη-σης.

Ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε ότι η αιρετή Περι-φέρεια έχει την πολιτική βούληση να επιταχύνει τηνυλοποίηση του ΕΣΠΑ με συγκεκριμένο αναπτυξιακόσχέδιο αρκεί, όπως σημείωσε, «να ξεκαθαρίσει ηκυβέρνηση τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίεςγια την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και να επιλύσει εκκρε-μή θέματα όπως το χωροταξικό σχέδιο και τις απαλ-λοτριώσεις».

Δέσμευση Γ. Παπανδρέου στον Κ. Αγοραστό

Χρηματοδότηση του Μεσογειακού ΑναπτυξιακούΠρογράμματος στη Θεσσαλία

∆ιανοµή κατ’ οίκον από τις12.00 µέχρι 1.00 το βράδυ

τηλ. 6983874449 24410 73235

Σύλληψη αλλοδαπού για ανθρωποκτονία

από πρόθεσηΣυνελήφθη, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 28

Ιουνίου, από αστυνομικούς του ΑστυνομικούΤμήματος Σοφάδων Καρδίτσας, 50χρονος αλλο-δαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για ανθρωποκτο-νία από πρόθεση σε βάρος 59χρονου ημεδα-πού.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς πρώτες πρωινέςώρες της Τρίτης, πήγε στον προαύλιο χώρο τουσπιτιού του θύματος και για άγνωστη μέχρι στιγ-μής αιτία τον μαχαίρωσε, με αποτέλεσμα τοθανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια, διέ-φυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονι-σμένες ενέργειες, αστυνομικοί εντόπισαν τονδράστη την 08.00΄ ώρα της ίδιας ημέρας μέσασε καμπίνα εγκαταλελειμμένου φορτηγού αυτο-κινήτου σε αγροτική περιοχή στο ΚαρποχώριΚαρδίτσας, όπου και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατα-σχέθηκε το μαχαίρι.

Στο Τμήμα Δοκίμων Αστ/κων Καρδίτσας

Επίσκεψη του Γενικού ΑστυνομικούΔιευθυντού Περιφέρειας

Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. ΧΑΛΑΤΣΗΣ Βασίλειος

- Την Πέμπτη 30-06-2011 και ώρα 12.00΄, επι-σκέφθηκε το Τμήμα Δοκίμων Αστ/κων Καρδί-τσας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέ-ρειας Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. ΧΑΛΑΤΣΗΣΒασίλειος, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλίαστους δευτεροετείς σπουδαστές, μία ημέρα πριναναχωρήσουν για την πρακτική τους εκπαίδευ-ση.

- Τον κ. Γενικό υποδέχθηκε ο αναπληρωτήςΔιοικητή της Σχολής, Αστυνόμος Α΄ κ. ΤΣΙΟΓΚΑΣΑριστοτέλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προέβη σεενημέρωση αναφορικά με θέματα που σχετίζον-ται με την παρεχόμενη εκπαίδευση και την λει-τουργία του Τμήματος Δοκίμων ΑστυφυλάκωνΚαρδίτσας, γενικότερα.

- Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Γενικός μετέ-φερε στους Δόκιμους Αστυφύλακες το ενδιαφέ-ρον και τη βαρύτητα που αποδίδεται από τηνηγεσία του Σώματος στον τομέα της εκπαίδευ-σης, ανέπτυξε τον ρόλο της Αστυνομίας στηνσύγχρονη κοινωνία, τις νέες μορφές εγκληματι-κότητας και τις δράσεις αντιμετώπισής τους, ενώστο κεφάλαιο δεοντολογίας και συμπεριφοράςτων Αστυνομικών, επισήμανε την ανάγκη σεβα-σμού του πολίτη και προστασίας των έννομωναγαθών της Ασφάλειας και της Ανθρώπινης Αξιο-πρέπειας. Τέλος, απηύθυνε στους σπουδαστέςευχές για καλή σταδιοδρομία και ακολούθησε ηλήψη αναμνηστικής φωτογραφίας.

Page 6: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Τοπικά6

Ενημερωτική εκδήλωση για τη παρουσίαση του προγράμματοςΝέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ-ΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πίνακας ΜοριοδοτούμενωνΚριτηρίων για την Επιλογή

Υποψήφιων Δ/ντων Σχολικών Μονάδων

Από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. επιλογής Δ/ντών ΣχολικώνΜονάδων Καρδίτσας ανακοινώνεται ότι αναρτήθη-καν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης, των Γρα-φείων και στην Ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Ν. Καρδί-τσας οι αλφαβητικοί πίνακες υποψηφίων διευθυντώνσχολικών μονάδων γενικής και ειδικής αγωγής, πουέχουν τα τυπικά προσόντα και γίνονται δεκτοί στηδιαδικασία επιλογής, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 21/30-6-2011 Πράξη του Συμβουλίου Επιλογής Δ/ντών Σχο-λικών Μονάδων της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρ-δίτσας.

Όσοι υπέβαλαν αίτηση και δε συμπεριλαμβάνον-ται στον αλφαβητικό πίνακα και δε συμφωνούν μ’αυτόν, έχουν δικαίωμα υποβολής γραπτής ένστασης,από 30-6-2011 έως και 4-7-2011.

Αναρτήθηκαν, επίσης, οι αλφαβητικοί πίνακεςμοριοδοτούμενων κριτηρίων των υποψηφίων διευ-θυντών σχολικών μονάδων Π.Ε. Καρδίτσας στηΔ/νση και στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Καρδί-τσας. Κοινοποιήθηκαν επίσης στα Γραφεία Π.Ε., τασχολεία περιοχής ευθύνης μας και στις Δ/νσεις Π.Ε.της Χώρας.

Παρακαλούμε τους υποψηφίους Δ/ντες, εφόσονέχουν αντιρρήσεις ως προς το σύνολο των μονάδωντους να υποβάλουν γραπτή ένσταση στο ΠΥΣΠΕΚαρδίτσας (Fax: 2441071611), εντός πέντε ημερών,έως και την Παρασκευή 8/7/2011

Η Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕΜητσιάδη Ευθυμία.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρω-παϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας καιΣτερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέατου Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙ-ΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013(ΕΠΑΝ ΙΙ) Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για τη Θεσσα-λία, και το Επιμελητήριο Καρδίτσας προσκαλούντους ενδιαφερόμενους σε ενημερωτική εκδήλω-ση, τη Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 και ώρα 20.00, στηναίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδί-τσας, για τη παρουσίαση του Προγράμματος«ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», τοοποίο προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Περιφε-ρειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στοπλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013.

To πρόγραμμα έχει ως κεντρικό στόχο τηνδημιουργία, ενθάρρυνση και ενίσχυση της καινο-τομικής επιχειρηματικότητας ως ισχυρής και ικα-νής συνθήκης για την παραγωγική αναβάθμισητης χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλήςπροστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης,ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας καιαφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σεσυγκεκριμένους κωδικούς δραστηριοτήτων(ΚΑΔ).

Δικαίωμα υποβολής πρότασης στο συγκεκρι-μένο πρόγραμμα έχουν:

Α) Όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτωςφύλου τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτοςτης ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολήςτης επενδυτικής πρότασης και τα οποία επιθυ-μούν να ιδρύσουν / συστήσουν (start –up) μικρέςκαι πολύ μικρές επιχειρήσεις

Β) Νεοσύστατες μικρές και πολύ μικρές επιχει-ρήσεις, οι οποίες έχουν συσταθεί και κάνει έναρξηδραστηριότητας χωρίς να έχουν συμπληρώσειμία πλήρη διαχειριστική χρήση αλλά δραστηριο-ποιούνται (ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν)στους επιλέξιμους τομείς οικονομικής δραστηριό-τητας, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στονΟδηγό του προγράμματος.

Γ) Υφιστάμενες (νέες) μικρές και πολύ μικρέςεπιχειρήσεις, εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρακαθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις και οι συνεται-ρισμοί κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίεςέχουν κλείσει από μία έως και πέντε πλήρεις δια-χειριστικές χρήσεις.

Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης ΔημόσιαςΧρηματοδότησης ανέρχεται στο 50% για ολόκλη-ρη την επικράτεια για επενδυτικά σχέδια που αφο-ρούν όλες τις επιλέξιμες επενδυτικές δραστηριό-τητες του παρόντος.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλό-μενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται:

Από 30.000,00 € ως 300.000,00 € για επενδυτι-κά σχέδια μεταποιητικού χαρακτήρα καθώς καιγια τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούν-ται στους τομείς – κλάδους 36, 37, 38, και 39 (NACE2008) και

Από 20.000,00 € ως 200.000,00 € ευρώ για ταεπενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται σεόλους τους υπόλοιπους επιλέξιμους κλάδουςοικονομικών δραστηριοτήτων του παρόντος.

Η χρηματοδότηση καλύπτει ευρύ φάσμα ενερ-γειών, όπως προμήθεια μηχανολογικού εξοπλι-σμού πακετοποίησης και συσκευασίας, δαπάνεςπληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, προώθησηκαι προβολή, απασχόληση εξειδικευμένου προ-σωπικού, ενέργειες προστασίας ή απόκτησηςπατεντών και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Για τον πρώτο χρόνο (κύκλο) υποβολής οι προ-τάσεις υποβάλλονται από τις 15-07-2011 (έναρξηηλεκτρονικής υποβολής) μέχρι τις 30-09-2011ώρα 14:00, μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελί-δα), www.ependyseis.gr/mis στην οποία οι ενδια-φερόμενοι μπορούν να εισέρχονται και μέσω συν-δέσμων άλλων ιστοτόπων / ιστοσελίδων όπωςαυτές αναλυτικά αναφέρονται στον οδηγό τουΠρογράμματος.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει απότον Υπεύθυνο του Προγράμματος στην Α.Ε.Δ.Ε.Π.Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος κ. ΚατσαούνηΕυάγγελο.

ΜΕΛΕΤΗ-ΕΠΙΒΛΕΨΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΩΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑΑΠΟΤΥΠΩΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΚΑΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Θανάσης ΚοντακτσήςΠολιτικός Μηχανικός τ.ε

ΗΑστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας ανακοι-νώνει ότι προκηρύχθηκε Διαγωνισμός επι-λογής Σπουδαστών για τη Σχολή Αστυφυ-

λάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας μέχρι 26

ετών (γεν.1-1-1986 και μεταγενέστερα), να είναικάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τησυμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙτης χώρας, ανάστημα 1.70 μ. (άνδρες-γυναίκες).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά : δύο (2) φωτο-γραφίες, επικυρωμένη φωτοτυπία αστυν. ταυτότη-τας, υπεύθυνη δήλωση, κωδικός αριθμός Υπ.Παι-δείας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασηςγια τους τρίτεκνους, πιστοποιητικό πολυτέκνων.

-Πληροφορίες, κατάθεση δικαιολογητικώνμέχρι 15-07-2011, ώρες 08.00-13.00, στα αστυνο-μικά τμήματα κατοικίας των υποψηφίων ( Α.Τ.ΚΑΡ-ΔΙΤΣΑΣ:24410-80224, Α.Τ.Π.ΚΑΡΔΡΙΤΣΑΣ:24410-80229, Α.Τ.ΣΟΦΑΔΩΝ:24430-22109, Α.Τ.ΠΑΛΑ-ΜΑ:24440-22222, Α.Τ.ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: 24450-42101).-

-Η προκήρυξη θα εμφανίζεται και στην ιστοσε-λίδα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στη διεύ-θυνση www.astynomia.gr

Για τη Σχολή Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Προκήρυξη Διαγωνισμού επιλογής Σπουδαστών

Page 7: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Τοπικά7

Πρωτοβουλίαγια την αποτε-λεσματικότε-

ρη υλοποίηση τωνπρογραμμάτων κοι-νωφελούς εργασίας,από τα οποία μπο-ρούν να βρουν δου-λειά 5.300 άνεργοιστη Θεσσαλία, ανα-λαμβάνει η αιρετήΠεριφέρεια.

Τις επόμενες ημέ-ρες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. ΚώσταΑγοραστού συγκαλείται ευρεία σύσκεψη στηνοποία καλούνται όλοι οι φορείς, οι οποίοι μπο-ρούν να υποβάλλουν προτάσεις, δηλαδή σωμα-τεία, ιδρύματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις,επαγγελματικές ενώσεις που πληρούν συγκεκρι-μένες προϋποθέσεις (εξαιρούνται το Δημόσιο, ταΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από το κράτος, οιΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και νομικά τους πρόσωπα).

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντοςγια «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικόεπίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούςχαρακτήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», οιφορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, θα επιχο-ρηγούνται για την απασχόληση των ωφελούμε-νων που θα απασχολούνται σε προγράμματα κοι-νωφελούς εργασίας δικαιούχων. Το ποσό της επι-χορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλη-σης ανέρχεται στο ποσό των 25,00€ και όχι πλέοντων 625 ευρώ μηνιαίως.

Η εργασία μετριέται σε ανθρωπομήνες ανάειδικότητα, έως 5 μήνες σε χρονικό διάστημα 12μηνών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρό-σκλησης για την Θεσσαλία είναι 17,4 εκ. ευρώκαι κατανέμεται ως ακολούθως, ανά περιφε-ρειακή ενότητα :Μαγνησίας. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4.495.312Λάρισας . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5.578.125Τρικάλων . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3.839.062Καρδίτσας . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3.478.125

(όπως πληροφορεί το Υπουργείο, η κατανομήτων κονδυλίων προέκυψε με βάση την απογρα-φή).

Με βάση τα ποσά ανά ωφελούμενο, προκύ-πτει ότι δύνανται να απασχοληθούν άτομα5.300:Μαγνησία: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.370Λάρισα: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.700Τρίκαλα:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.170Καρδίτσα: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.060

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργίαθέσεων εργασίας στους Δικαιούχους φορείς,μέσω της πρόσληψης ατόμων για την υλοποίησηέργων κοινωφελούς χαρακτήρα σε συνεργασία μεσυμπράττοντες φορείς (ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού,ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ με κοινωφελείς σκοπούς δράσης)με τους οποίους θα υπογράψουν Μνημόνιοσυνεργασίας (συνοπτικό επιχειρησιακό σχέδιο) .

Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήραέχουν τοπικό χαρακτήρα και μπορούν ενδει-κτικά να περιλαμβάνουν:-έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας

όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων καιλοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση,-δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλούφυσικού κάλους, καθαριότητα παραλίων περιο-χών, καθαρισμούς και μικρές αντιπλημμυρικέςπαρεμβάσεις ρεμάτων κλπ-υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων,ΑμεΑ και παιδιών κλπ-κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπω-λεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένουρουχισμού,-δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προ-γράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλειαμαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχώνπεριοχών,-δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστι-κής κληρονομιάς, κ.α

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει πρωτο-βουλία για την ενημέρωση όλων των εν δυνάμειΔικαιούχων του προγράμματος αυτού, προκειμέ-νου άμεσα να επεξεργαστούν – συντάξουν το επι-χειρησιακό σχέδιό τους και αναλόγως αυτού νασυνεργαστούν και συμβληθούν με τον αντίστοιχοδημόσιο φορέα (π.χ. τοπικής εμβέλειας σωματείοκλπ. με τον Δήμο της περιοχής του, περιφερειακήςεμβέλειας Επαγγελματική Ένωση με την Περιφέ-ρεια κλπ.). Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας,επεξεργάζεται τα στοιχεία των υπηρεσιών κοινω-νικού χαρακτήρα, εξετάζει βάσει των αρμοδιοτή-των της που δύναται να συμμετέχει, προκειμένουνα είναι έτοιμη για υποβολή προτάσεων και αυτήως «συμπράττον φορέας» με εν δυνάμει Δικαιού-χους του Προγράμματος αυτού.

Δουλειά για 5.300 ανέργους στη Θεσσαλίααπό τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας-Πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού µε στόχο να υλοποιηθεί αποτελεσµατικότερα το πρόγραµµα που µπορεί να συµβάλλει στη δηµιουργία 1.700 θέσεων στη Λάρισα, 1.370 θέσεων στη Μαγνησία, 1.170 θέσεων στα Τρίκαλα και 1.060 θέσεων στην Καρδίτσα-Συγκαλείται ευρεία σύσκεψη στην οποία καλούνται όλοι οι φορείς, οι οποίοι µπορούν να υποβάλλουν προτάσεις

Σύσκεψη στα γραφεία της ΔΗ.ΚΕ.Κ στα πλαίσιασυνεργασίας με τον Σύλλογο Τριτέκνων

Δ/νση: Χαρίλαου Φλωράκη τέρματ.κ. 43 100 ΚαρδίτσαΤηλ: 2441079841

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΕΚΤΑΣΗΣ

Σύμφωνα με την αριθμ. 1362/47329/14-6-2011 πράξη μας ηοποία εκδόθηκε κατά τη διαδικασία του άρθρου 14 του Ν. 998/79«Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεωντης χώρας», η έκταση εμβαδού 510,485 τ.μ., που βρίσκεται στηθέση « Ύψωμα Καραμανώλη» του Δ. Λίμνης Πλαστήρα και αποτυ-πώνεται, με στοιχεία περιμέτρου Α, Β, Γ, Δ, Α, στο από Απριλίου 2011τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:200, του αγρονόμου τοπογρά-φου μηχανικού κ. Οδυσσέα Τουτού, το οποίο αποτελεί αναπόσπα-στο μέρος της παρούσας, ως δασική έκταση της παρ. 2 του άρθρου3 του Ν. 998/79 και ως προς την ωφελιμότητα και τη λειτουργία,καθώς και τη θέση σε σχέση με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, τηςπαρ. 1. γ και της παρ. 2. γ του άρθρου 4 του όμοιου νόμου.

Κατά της παραπάνω πράξης επιτρέπονται αντιρρήσεις απόοποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον εντός δύο (2) μηνών, ενώπιοντης κατά το άρθρο 10 παρ. 3 του Ν. 998/79 Επιτροπή επίλυσης δασι-κών αμφισβητήσεων του Νομού Καρδίτσας (Τέρμα Χαριλάου Φλω-ράκη-Καρδίτσα).

Η Δασάρχης ΚαρδίτσαςΓιαννούλα Πραντσίδου

Δασολόγος με Α’ βαθμό

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΔΗ.ΚΕ.Κπαρευρέθηκαν η Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Κ κ. ΌλγαΜακρή, ο Πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνωνκ.Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, και ο ΓραμματέαςΟργανωτικού κ. Βασίλειος Καπνογιάννης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα

συνεργασίας του συλλόγου τριτέκνων και τηςΔΗ.ΚΕ.Κ. Έγινε μια διεξοδική συζήτηση σε θέματασχετικά με τις δράσεις της κοινωνικής πολιτικήςπου εφαρμόζει βάσει του καταστατικού λειτουρ-γίας της η ΔΗ.Κ.Ε.Κ.

Ιδιαίτερα έγινε αναφορά στην Τράπεζα Ρουχι-σμού και άλλων αγαθών καθώς και να εξεταστεί τοενδεχόμενο για μειωμένο εισιτήριο στις προβολέςτου κινηματοθεάτρου για τις τρίτεκνες και πολύτε-κνες οικογένειες.

Η πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τονΓραμματέα Οργανωτικού του συλλόγου τριτέκνωνκαι δήλωσε ότι η οικογένεια και ιδιαίτερα η τρίτε-κνη και πολύτεκνη οικογένεια, θα πρέπει να βρί-σκονται στο κέντρο της κοινωνικής μας πολιτικής,για να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή τουτόπου μας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ

ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝΔ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσα 14/6/2011Αρ. Πρωτ.: 1362/47329

Page 8: neoi kairoi 4/7/2011

CMYK

Πανηγυρικά ολοκληρώθηκαν το βράδυ τηςΠέμπτης 30 Ιουνίου οι εκδηλώσεις της 44ηςΔιεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑ-

ΚΕΙΑ» που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλ-λόγων του Νομού, σε συνεργασία με την ΙεράΜητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσά-λων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠεριφερειακήΕνότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας και το Επι-μελητήριο.

Πρώτο εμφανίστηκε επί της σκηνής το Χορευ-τικό Συγκρότημα «Folk Song and Dance EnsembleCHEREMOSH of the National Univercity of LvivUkraine» που, για άλλη μια φορά, εντυπωσίασετους πάντες με τους χορούς και τα τραγούδια του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία μουσικοχορευ-τική παράσταση από τους Συλλόγους της Καραγ-κούνας και της Αμπέλου που περιέγραφε, μέσααπό το χορό και το τραγούδι, μερικές από τις πιοσημαντικές στιγμές στη ζωή του ανθρώπου και ταέθιμα που τις συνοδεύουν, από τη ζωή μέχρι τοθάνατο, όπως ο γάμος, το παιδικό παιχνίδι, τα

κάλαντα και το Σεργιάνι.Ήταν μία από τις πιο ξεχωριστές τελετές λήξης

που «σφράγισε» κατά τον καλύτερο δυνατό τρόποτη φετινή διοργάνωση.

Τη λήξη κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ.Κώστας Παπαλός ευχόμενος να μη λείψει απόκανέναν το χαμόγελο και η αισιοδοξία μέχρι τουχρόνου, στην επόμενη διοργάνωση.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε λίγο νωρίτερα και οχαιρετισμός που απηύθυνε η Πρόεδρος της Ένω-σης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Κατερίνα Σταθο-πούλου, η οποία παράλληλα ευχαρίστησε όλουςόσοι συνέβαλαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων: την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φανα-ριοφερσάλων για την παραχώρηση της ΙερατικήςΣχολής, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερει-ακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τοΕπιμελητήριο, αλλά και τους χορηγούς.

Νέοι Καιροί

Πολιτισμός8

Φαντασμαγορική η τελετή λήξηςτων Καραϊσκακείων 2011

Το θέατρο σκιών τουΜάκη Χάρμπα συνεχίζει

τις παραστάσεις του

Καθημερινά το τοπικό Θέατρο Σκιών στήνειτον μπερντέ του σε διαφορετική γωνιά της Ελλά-δας . Ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης ταξιδεύει με τοταλέντο του τους θεατές στο μαγικό κόσμο τηςφιγούρας . Περισσότερο επίκαιρος από κάθεάλλη φορά ο Καραγκιόζης σατιρίζει τόσο τηνοικονομική κατάσταση της χώρας , όσο και τηνκοινωνική . Σε μια εποχή που ξεπουλιέται κάθεαξία ο καμπούρης με το λόγο του και το μακρύτου χέρι είναι εδώ για να θυμίζει άλλες εποχές ,που μοσχοβολούσαν με δυόσμο , βασιλικό , για-σεμί και ανθρωπιά . Μια από τις σημαντικότερεςπαραστάσεις του ο συντοπίτης Καραγκιοζοπαί-χτης παρουσίασε την Τρίτη 14 / 6 στο ΜουσικόΣχολείο Τρικάλων όπου συμμετείχε η ορχήστρακαι η χορωδία του Μουσικού Σχολείου .

Οι τελευταίες παραστάσεις δόθηκαν στο Ριζο-βούνι , στο Προάστιο , στη Νέα Πολιτεία Λάρισας,στον Βαρνάβα και στο Μαραθώνα Αττικής καιστη Θήβα . Οι επόμενες παραστάσεις θα παι-χτούν σήμερα Δευτέρα 4/7 Πολύγυρος Χαλκιδι-κής , Τρίτη 5/7 Άβατο Ξάνθης , Τετάρτη 6/7 Δαφ-νούδι Δράμας , 7/7 Έδεσσα , 8/7 Φλώρινα .

Page 9: neoi kairoi 4/7/2011

CMYK

Νέοι Καιροί

Πολιτισμός 9

Σήμερα Δευτέρα 4 ΙουλίουΒραδιά γευσιγνωσίας, «με Βάκχο και οίνο» παρου-σίαση τοπικών οίνων παραγωγών του Νομού Καρ-δίτσας , θα ακολουθήσει βραδιά με παραδοσιακήμουσικήΕπιμέλεια Εκδήλωσης: Ηλίας ΣφέτσιοςΤρίτη 5 ΙουλίουΑφιέρωμα στην έντεχνη μουσική, τραγούδι, κιθά-ρα : Ηλίας Λουκάτος με τα χελιδόνια

Τετάρτη 6 ΙουλίουΒραδιά Rock Μουσικής, τραγούδι, κιθάρα, φυσαρ-μόνικα: Μάκης ΠαγώνηςΠέμπτη 7 Ιουλίου-Μουσικές βραδιές: κάθε βραδιά θα έχει τουςδικούς της ζωντανούς μουσικούς ήχους- Παράλληλες Δράσεις: Τοξοβολία, Ποδήλατολίμνης, Ιππασία, Μπάνιο στη λίμνη, Ξενάγηση στοΒοτανικό Κήπο, Επίσκεψη σε Οινοποιεία της περιο-χής, Γεύσεις & Μυρωδιές βοτάνων στο φράγμα τηςλίμνης Ν. Πλαστήρα, Ξενάγηση στο Κέντρο Ιστορι-κών Μελετών – Μουσείο Ν. Πλαστήρα στο Μορ-φοβούνι και τσιπουράκι κάτω από τον πλάτανοστην πλατεία του χωριού Μεσενικόλα- Εκθέσεις Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Γλυπτικής,Σκίτσου, Video Art (ελεύθερη συμμετοχή) με θέμα:“μια χελιδονοφωλιά για ένα ρούχο”- Εκθέσεις βιβλίου: Θεατρικού βιβλίου, Βιβλίου γιατη ‘φύση’, Εκδόσεις της περιοχής- Παρουσίαση εργασιών σεμιναρίου στο θέατροτου Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου

Οι δράσεις του Συμποσίου Τέχνης θα λάβουνχώρα σε όλη την περιοχή της λίμνης Ν. Πλαστήρα

Οργάνωση – Πληροφορίες:“ τέχνης παίδευσις”Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσαςκιν.: 6974 958683, τηλ. : 24410 23025

ιστοσελίδα: www.theatrokar.gr ηλεκτρ.διευθ: [email protected]

Πρόγραμμα δράσεων συμποσίουΤέχνης «Δρυάδες 2011»

Ξεκινάει το 2ο Αφιέρωμα στον Γερμανικό Κινηματογράφο

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ σεσυνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιά-ζουν:: την Τρίτη 05/7 στις 9:30 μ.μ. στο πίσωμέρος του Παυσίλυπου την ταινία: «Ποντάρονταςστον κύριο Zucker» του Dani Levy, Γερμανία,2004, 95’, με τους: Henry Hübchen, Hannelore Els-ner, Udo Samel.

Μετά την προβολή ακολουθεί μουσική βρα-διά με dj.

Υπόθεση: Ο Dani Levy αφηγείται με ανελέητοχιούμορ, σπιρτάδα και ειρωνεία την ιστορία μιαςεβραϊκής οικογένειας που χωρίστηκε από τηνανέγερση του Βερολινέζικου Τείχους, παρέμεινεέκτοτε χωρισμένη και τσακωμένη και ξανασυ-ναντιέται τώρα στο Βερολίνο του Σήμερα για τηνκηδεία της μάνας. Μια ξεχωριστή «εβραϊκή»κωμωδία, η πρώτη που γυρίζεται στη Γερμανίααπό την εποχή που καλλιτέχνες όπως ο Lubitschκαι ο Wilder βρέθηκαν αναγκασμένοι να εγκατα-λείψουν τη χώρα και να πάρουν το δρόμο τηςεξορίας.

Είσοδος: ΔωρεάνΕπόμενη προβολή: ΤΡΙΤΗ 30/8/2011: «Αναζη-

τώντας την Αθανασία» του Marcus HaushamRosenmüller

Την ηθο-γ ρ α φ ι κ ήκωμωδία τουΙ. Λάιου «ΤουΚουτρούλη τοπ α ν ηγ ύ ρ ι » ,πρόκειται ναπαρουσιάσειη ΚεντρικήΣκηνή τουΘ ε ά τ ρ ο υΌψεις γιατρείς μοναδι-κές παραστά-σεις στονυ π α ί θ ρ ι οχώρο τηνΤ ρ ί τ η5,Τετάρτη 6και Πέμπτη 7 Ιουλίου ώρα 9.30μμ στην οποία πρω-ταγωνιστεί ο γνωστός ηθοποιός Ισίδωρος Σταμού-λης.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα σημαν-τικότερα ηθογραφικά κείμενα. Το έργο εξελίσσετεσε μια επαρχιακή πόλη όπου πηγαίνει να αναλάβειτα καθήκοντά του ο Ενωματάρχης Κουτρούλης(Παύλος Βησσαρίου) και τον υποδέχεται ολόκληροτο χωριό. Ο ίδιος είναι αγράμματος και προσπαθείνα επιβάλει την γνώμη του μέσα από κωμικό-τρα-γικές καταστάσεις χρησιμοποιώντας την εξουσίαπου του δίνει η θέση του. Εκεί γνωρίζεται με τηνΑφροδίτη Σαλταπίδα(Βάσω Μακρή) καλλιτέχνιδακαι ηθοποιό της εποχής και την ερωτεύεται. Έρχε-ται σε διαμάχη με τον Ανδρέα Ανθίκη (ΙσίδωροςΣταμούλης) ενώ η ίδια τον σέρνει κυριολεκτικά

από την μύτημέχρι να πιστέ-ψει πως μπορείνα γίνει ο Βασι-λιάς του Γέλωτα.Η ανθρώπινηαπληστία, τοοικονομικό συμ-φέρον είναι οικ α τ α σ τ ά σ ε ι ςόπου ο Ι. Λάιοςσατιρίζει τα ήθητην υποκρισίατης εποχής και τοπάθος της εξου-σίας.

Πρόκειται γιαμια εξαιρετικήΚωμωδία με

πλούσια Σκηνικά- Κοστούμια εποχής- Μουσική,Τραγούδια, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και εκπλη-κτικές ερμηνείες. Πληροφορίες- κρατήσεις Γαρδικίου 8 Καρδίτσα.Τηλ.24410-80971 από 11-2 και 6.30-9μμ. Τιμή εισι-τηρίου 10 Ευρώ.Παίζουν οι ΗθοποιοίΙσίδωρος Σταμούλης-Βάσω Μακρή-Παύλος Βησ-σαρίου-Κατερίνα Τασιοπούλου-Ανδρέας Ζυγο-γιάννης-Ευγενία Βησσαρίου-Κώστας Βαρσάμης.Σκηνοθεσία: Παύλος Βησσαρίου. Πρωτότυπη Μουσική- Πέτρος Σατραζάνης Χορογραφίες- Αντιγόνη ΚαραπάνουΣκηνικά- Δήμητρα Γιοβάνη Θεατρολογική Μελέτη Κειμένου-Ανδρέας Ζυγο-γιάννης

Η ηθογραφική κωμωδία «Του Κουτρούλητο πανηγύρι» στο Θέατρο Όψεις

Page 10: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Συνέ ν τευξ η10

Οκ. Αποστόλης Βεργίνης, ασφαλιστής μαςμίλησε ως ένας σκεπτόμενος πολίτης πουέζησε ανάμεσα στους αγανακτισμένους για

τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών, για τοκίνημα αλλά και για τα γενικότερα θέματα της επι-καιρότητας.

Πως ξεκίνησε τοκίνημα των αγανακτι-σμένων στην Καρδίτσα;

Οι πρώτες κινήσειςγίνανε μέσω μηνυμάτωνστην ιστοσελίδα κοινωνι-κής δικτύωσης . Η Αθήναπαρακινήθηκε από τηΜαδρίτη και τη Βαρκελώ-νη και η Καρδίτσα απότην Αθήνα όπως και οιυπόλοιπες πόλεις τηςΕλλάδας.

Η διαμαρτυρία βασίζεται στα αιτήματα τηςΑθήνας ή είχε πιο τοπικό χαρακτήρα;

Η διαμαρτυρία σαν βάση κι εδώ ήταν για τομνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Γίνανε όμως καικάποιες θεματικές βραδιές για την τοπική υποβάθ-μιση. Όπως για παράδειγμα για τα σχολεία όπουειπώθηκαν ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ταγνωρίζαμε όλοι. Ένα από αυτά ήταν οι συγχωνεύ-σεις των σχολικών μονάδων που αλλάζουν τημορφή του εκπαιδευτικού χώρου από Σεπτέμβριο.Κάποιες κινήσεις που προγραμματίστηκαν ναγίνουν για το περιβάλλον δεν προχώρησαν διότιυπήρξαν διαφωνίες. Και ίσως είναι λογικό γιατί γιατα επιμέρους προβλήματα ο καθένας έχει τις δικέςτου απόψεις. Ο Αχελώος για παράδειγμα ήταν ένααίτημα που δίχασε αρκετά. Κάποιες οικολογικέςοργανώσεις διαφωνούν με το συγκεκριμένο έργο.Ένα μεγάλο ποσοστό όμως, μέσα σε αυτό κι εγώ,πιστεύει πως πρέπει να γίνει, ειδάλλως ο κάμποςθα έρθει αντιμέτωπος με φαινόμενα λειψυδρίας.Αυτός είναι και ο λόγος που έχω τις ενστάσεις μουγια τις διαμαρτυρίες τους.

Ένα άλλο θέμα ήταν η αστυνομία που κάποιοι

θέλανε να κάνουν καταγγελίες αλλά ο περισσότε-ρος κόσμος διαφώνησε κι έτσι δεν συνεχίστηκε.

Ποια ήταν τα θετικά στοιχεία που αποκόμι-σε ο κόσμος που παραβρέθηκε σε αυτές τιςσυγκεντρώσεις της πλατείας;

Ήταν μια ευκαιρία για τον κόσμο που δεν συμ-μετέχει σε κομματικές μονάδες να μπορέσει να πειτην άποψη του ελεύθερα. Ευτυχώς στην Καρδίτσα,κατά βάση δεν υπήρξαν έντονοι κομματικοί χρω-ματισμοί, κάτι που στις άλλες πόλεις συνέβη απόότι είδα. Ένα άλλο θετικό στοιχείο ήταν πως οιπολίτες συζήτησαν μεταξύ τους και έμαθαν ταπροβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνάνθρωποςτους. Πολλοί άνθρωποι δεν είχαν την απαραίτητηπληροφόρηση όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχανασχοληθεί και ίσως δεν είχαν αντιληφθεί την όληκατάσταση και είχαν τώρα την ευκαιρία να μάθουνπράγματα για τα πολιτικά και τα οικονομικά δρώ-μενα. Λείπουν άτομα που είναι μέσα από το χώροτων μεγάλων κομμάτων αλλά ο καθένας έχει τηνάποψή του κι αυτό είναι σεβαστό.

Η συζήτηση που γίνεται στα «πηγαδάκια» τηςπλατείας τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους, είναι

κάτι σαν ψυχοθεραπείαγια τον κόσμο.

Τα παράλληλαevents που γίνανε όπωςκάποιες ομιλίες από τονχώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή τουΠΑΜΕ και άλλα βοηθή-σανε στο να αντιλη-φθούμε πόσο μεγάλαείναι τα προβλήματαπου έχουν δημιουργη-θεί από την οικονομικήκρίση.

Οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων καιη διαμαρτυρία τους έχει εισακουστεί; Μπορείνα βγει τελικά κάτι θετικό από όλο αυτό;Ο κάθε ένας από τους ανθρώπους που διαμαρτύ-ρεται σήμερα στην πλατεία θα έχει στις εκλογές τηδύναμη της ψήφου του. Εκτός από τους διαμαρτυ-ρόμενους όμως υπάρχει και η βουβή πλειοψηφίαπου δεν μιλάει αλλά ακούει τα όσα λέγονται.

Όλο αυτό οδήγησεκάποιους ανθρώπους ναανοίγουν πλέον την τηλε-όραση για να ενημερω-θούνε για τα σημαντικάζητήματα και όχι για ναδούνε τις ψυχαγωγικέςεκπομπές όπως συνέβαι-νε πριν.

Δεν ξέρω πόσο θακρατήσει το κίνημα τωναγανακτισμένων, ελπίζωόμως πως θα συνεχίζουμε να συναντιόμαστεστην πλατεία όπως παλιά έστω και για να κάνου-με μια συζήτηση. Να υπάρχει επικοινωνία μετα-ξύ μας και να καταπολεμήσουμε την αποξένωσητων τελευταίων ετών.

Αυτό που με συγκίνησε ήταν ο κόσμος πουόταν περνούσαμε με τις πορείες μας φωνάζανε«μπράβο» και μας παροτρύνανε να συνεχίσουμε.

Πιστεύω πως η κυβέρνηση αυτές τις συγκεν-τρώσεις θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει σανένα διαπραγματευτικό χαρτί στο εξωτερικό. Ναμεταφέρει την οργή και την αγανάκτηση τουκόσμου.

Το αποτέλεσμα εν τέλει όλου αυτού του γεγο-νότος ήταν να κερδίσουμε κάποια πολύ μικράπράγματα. Και ακόμη κι αυτά κατακτήθηκαν μετάαπό τόσα επεισόδια και ξυλοδαρμούς. Αυτό πουζητούμε από την κυβέρνηση είναι να είναι πιοσκληροί και πιο αυστηροί στις διαπραγματεύσειςτους με το εξωτερικό.

Για να περάσουμε στο θέμα του μεσοπρόθε-σμου που ήταν και η βάση της διαμαρτυρίαςτων αγανακτισμένων, μπορούν οι Έλληνες ναεπιβιώσουν με τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν;

Το τραγούδι λέει: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαί-νει». Σίγουρα γίνανε πολλές περικοπές από τηνκαθημερινότητά μας και θα συνεχίσουν να γίνον-ται σε ακόμη περισσότερα πράγματα, και όλο αυτόέχει δημιουργήσει τρομερό πρόβλημα στηναγορά. Η Καρδίτσα όμως πιστεύω πως βρίσκεταιακόμη σε καλά επίπεδα σε σχέση με άλλες μεγα-λύτερες πόλεις. Βέβαια κι εδώ βλέπουμε ήδη τιςμειώσεις του τζίρου τις δυσκολίες πληρωμών. Μίασυζήτηση για παράδειγμα που έγινε πρόσφαταήταν για το θέμα των φροντιστηρίων, που ναι μενείναι κακός θεσμός αλλά υπάρχει γιατί έχουμε έναεπίσης κακό εκπαιδευτικό σύστημα. Όταν λοιπόνοι μισθοί μειώνονται πώς θα έχει τη δυνατότητα ογονιός να τα πληρώσει και ως επακόλουθο πόσαπαιδιά θα μπορέσουν να σπουδάσουν στο μέλλον.Αυτή η κατάσταση μας γυρίζει πίσω.

Ακόμη και οι μετανάστες έχουν πλέον αρχίσεινα γκρινιάζουν με την υπάρχουσα κατάσταση καισκέφτονται πλέον να φύγουν.

Μήπως αυτή είναι μία από τις θετικές εξελί-ξεις; Μήπως ήρθε η ώρα οι Έλληνες να καλύ-ψουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσειςεργασίας;

Και βέβαια. Στο παρελθόν στήθηκαν ολόκλη-ροι οι Ολυμπιακοί αγώ-νες βασισμένοι στηνεργασία των μετανα-στών. Αλλά γίνανε καιπεριουσίες κάποιωνπάνω στους μετανά-στες και κυρίως εδώπου είμαστε αγροτικήπεριοχή.

Το συνάλλαγμα πουφεύγει στο εξωτερικόαπό τους μετανάστες

είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το βλέπουμε μενανθρωπιστικά αλλά πλέον υπάρχει θέμα δικής μαςεπιβίωσης. Και το γεγονός πως και οι πολίτες πουέως τώρα συναισθηματικά ήταν υπέρ των μετανα-στών, πλέον έχουν αρχίσει να προβληματίζονται,

‘’Ό,τι γίνει στο μέλλον να γίνει με σεβασμό Συνέντευξη από τον κ. Αποστόλη Βεργίνη

Συνέντευξη στηΧριστίνα Τσάβαλου

Η συζήτηση που γίνεται στα «πηγαδάκια»

της πλατείας τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους,

είναι κάτι σαν ψυχοθεραπείαγια τον κόσμο

Ελπίζω πως θα συνεχίζουμενα συναντιόμαστε

στην πλατεία όπως παλιάέστω και για να κάνουμε

μια συζήτηση

Page 11: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Συνέ ν τευξ η11

προς τον άνθρωπο’’δείχνει το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προ-βλήματος.

Βλέπω μία ταύτιση της Ελλάδας με τη Γερμανίατου 1920 και του ’33- ’34- ’35. Είχαν κι εκεί μία κατά-πτωση μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με δάνειαπου πήρανε από την Αμερική είχαν μια υπέροχηδεκαετία του ’20 και στη συνέχεια μια επιδείνωσημε το κραχ το ’30 όπου μεγάλο μέρος του πληθυ-σμού ζούσε με τα συσσίτια. Αυτό οδήγησε τελικάστην άνοδο του Χίτλερ και στον Β’ ΠαγκόσμιοΠόλεμο. Ίσως αυτό είναι που φοβάται η Γερμανίατώρα. Διότι η καταπίεση και η φτώχεια οδηγεί σετέτοιες καταστάσεις. Λέγοντας Γερμανία εννοούμετους πολίτες γιατί η ηγεσία κάνει το παιχνίδι της μετους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους εμπλεκομέ-νους.

Έχει ακουστεί πως υπάρχουν διαμάχες ανά-μεσα στους αγανακτισμένους της Καρδίτσας.Που οφείλεται αυτό;

Το σύνολο των αγανακτισμένων χωρίζεται σεκατηγορίες. Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπωνελεύθερων όσον αφορά τα κομματικά τερτίπια. Σεαυτή ανήκω κι εγώ. Μιαάλλη κατηγορία είναι οιαπογοητευμένοι πολί-τες. Υπάρχουν όμως καιοι στραυτευμένοι σεκομματικούς οργανι-σμούς. Όπως του Σύρι-ζα, του ΚΚΕ μ-λ καιάλλα. Οι διαφορετικοίστόχοι και απόψειςοδηγούν σε τριβές.

Οι οργανωμένες ομάδες της ΟΝΝΕΔ και τηςΠΑΣΠ κάνουν αισθητή την παρουσία τους στηνπλατεία;

Όχι δεν συμμετέχουν ενεργά σαν ομάδες.Εμφανίζονται άτομα που προέρχονται από ταμεγάλα κόμματα αλλά οργανωμένα όχι. Ούτε καναπό το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο συμμετέχειως ΠΑΜΕ με τις δικές τους πορείες.

Οι πορείες στην Καρδίτσα χωρίζονται σε τρειςκατηγορίες. Υπάρχει αυτή του εργατικού κέντρουπου όμως πλέον δεν συμμετέχει σχεδόν κανείς, ηπορεία του ΠΑΜΕ και τώρα υπάρχει και η νέαπορεία των αγανακτισμένων στην οποία συμμετέ-χει όλος ο κόσμος και είναι πιο θεαματική.

Ποιο είναι το φάσμα των ηλικιών μέσαστους αγανακτισμένους;

Συμμετέχουν όλες οι ηλικίες. Κάποια στιγμήήρθε μία αντάρτισσα και μας μίλησε για τους αγώ-νες της. Αλλά και οι μαθητές δίνουν το παρών οιοποίοι όμως λένε κάποια πράγματα παρορμητικάχωρίς να σκέφτονται. Όπως για παράδειγμα φωνά-ζανε να καεί η βουλή. Τους εξηγήσαμε βέβαια πωςδεν είναι σωστό να σκέφτονται έτσι διότι πεθάνα-νε άνθρωποι αγωνιζόμενοι για να γίνει το Σύνταγ-μα. Η εξήγηση που δίνω είναι πως κάποιοι προέρ-χονται από οικογένειες αντιστασιακές ή με άλλαβιώματα και τα παιδιά αυτά έχουν επηρεαστεί. Το

θετικό είναι πως στην Καρδίτσα που είναι μικρήπόλη μέσα από συζητήσεις καταφέρνουμε να τουςσυνετίσουμε.

Οι μαθητές καταλαβαίνουν τον λόγο για τονοποίο διαδηλώνουν; Είναι συνειδητοποιημέ-νοι;

Ναι τα παιδιά έχουν αντιληφθεί την κατάστασημέσω των γονιών τους. Όταν τους βλέπουν πωςοικονομικά έχουν «στριμωχτεί» καταλαβαίνουνπως κάτι δεν πάει καλά πλέον.

Υπάρχουν άλλες ομάδες μη πολιτικούπεριεχομένου που συμμετέχουν ενεργά;

Ναι. Μία τέτοια ομάδα είναι οι καλλιτέχνες, πουδιοργανώνουν κάποιες εκδηλώσεις, σκετς καισυναυλίες. Αυτή η ομάδα έχει τις δικές της θέσεις.Δημιουργούν τα δικά τους «πηγαδάκια» μέσα στηνπλατεία όπου κανονίζουν και αυτά τα παράλληλαevents. Μία άλλη ομάδα του κλάδου της οικονο-μίας, του δικηγορικού και των εκπαιδευτικών και ηομάδα του χώρου των εργαζομένων γενικά.

Οι άνεργοι που είναικαι η ομάδα που θαέπρεπε να είναι πιο εξα-γριωμένοι συμμετείχανστη διαμαρτυρία;

Ναι αλλά από λάθοςπλατεία. Από την πλατείαδικαστηρίων πίνονταςκαφέ! Αυτό είναι κάτι πουενόχλησε όλους τους σκε-πτόμενους ανθρώπους

και κάναμε και άσχημα σχόλια γιατί απορούσαμεπως είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τηνκατάσταση. Υπάρχουν όμως και σκεπτόμενοιάνεργοι που βγήκαν μαζί μας στην πλατεία.

Η συνολική κατάσταση όμως ήταν εξοργιστικήγιατί το μεγαλύτερο μέρος αδιαφορεί και δεν είναικαν στο εργατικό κέντρο που προσπαθούν γι’αυτούς.

Τελικά ο καφές είναι τοπιο σημαντικό ζήτημαστην Καρδίτσα ακόμη καιαν μας προβληματίζει τοαύριο.

Αλλά τραγικό είναι πωςακόμη πάρα πολλοίάνθρωποι περιμένουνένα δικό τους «βόλεμα» στο δημόσιο και επανα-παύονται.

Θα συνεχιστεί το κίνημα των αγανακτισμέ-νων;

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κάποιες συνε-λεύσεις και θα αποφασιστεί ποιες θα είναι οι επό-μενες κινήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέονέχουμε γνωριστεί μεταξύ μας και οι συζητήσειςδεν θα σταματήσουν εδώ. Όσο για το κίνημα δενξέρω ποια θα είναι η συνέχεια. Ίσως συνεχιστεί καιαυτή τη βδομάδα και μετά λόγω διακοπών να στα-ματήσει. Αλλά είναι πλέον θέμα του κάθε ατόμου.

Ο καθένας προβληματίζεται διαφορετικά για τομέλλον του και έχει τις δικές του αγωνίες. Άλλωστεπολλές φορές μας προλαβαίνουν οι εξελίξεις. Ότανο κ. Παπανδρέου είχε θεωρητικά παραιτηθεί είχα-με πάρει κάποιες αποφάσεις. Και ξαφνικά μετά από6 ώρες τα πράγματα πήραν εντελώς άλλη τροπήκαι ο Πρωθυπουργός επέστρεψε. Άρα όλα είναιρευστά.

Ένας πρωθυπουργός ο οποίος εγκαταλείπειτη χώρα του για 6 ώρες σε ακυβερνησία πόσοισχυρός μπορεί να φαντάζει στα μάτια τωνπολιτών;

Αυτό εξαρτάται πάλι από τις αντιλήψεις και ταπιστεύω του καθενός. Υπάρχουν άνθρωποι πουεπιμένουν να πιστεύουν σε εκείνον και να υπερα-σπίζονται τις θέσεις του. Και ακόμη χειρότερα φτά-νουν στο σημείο να νιώθουν ένοχοι όταν ακούνετο «μαζί τα φάγαμε». Όμως το τι πραγματικά συμ-βαίνει θα το δούμε στις επόμενες εκλογές. Καικάποιοι αγανακτισμένοι επιθυμούν να γίνουνεκλογές ελπίζοντας να αλλάξει κάτι.

Είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα της κάλ-πης όσον αφορά τα ονόματα των βουλευτών καιόχι τόσο το κόμμα που θα επιλέξουν.

Θα προτιμούσα να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφο-δέλτιο και να επιλέγω πρόσωπα στην ουσία και όχικόμμα. Γιατί πολλές φορές μας εκφράζουν άτομααπό πολλές διαφορετικές παρατάξεις.

Τελικά… «Μαζί τα φάγαμε»; Και πόσο προ-κλητικό είναι αυτό;

Η διαφήμιση λέει: «γιατί κάποιοι και όχι όλοι».Εγώ λοιπόν θα πω πως κάποιοι τα φάγανε μαζίτους και όχι όλοι.

Όσο για τον κ. Πάγκαλο κάποιος που τον γνω-ρίζει ξέρει πως είναι παρορμητικός και του «ξεφεύ-γουν». Βέβαια έχει αναλάβει και αυτή την αποστο-λή. Πιθανόν να είναι και δικές του απόψεις αλλάεπειδή για τον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι απαγο-ρευτικό να μιλήσει έτσι έχει πάρει εκείνος αυτόν

τον ρόλο ως γόνος τουδικτάτορα παππού του,τον οποίο τον αποκα-λούσανε τρελοδικτάτο-ρα. Η εποχή της δικήςτου δικτατορίας ήταν ηπιο φαιδρή.

Ο κ. Πάγκαλος προκαλεί στον κόσμο από εξα-γρίωση μέχρι και γέλιο με αυτά που λέει. Μάλισταθα τα γράψει και σε βιβλίο και θα βγάλει και χρή-ματα από αυτό.

Θέλω να πω πως ότι και να γίνει στο μέλλον ναγίνει με σεβασμό προς τον άνθρωπο από τηνπλευρά της κυβέρνησης.

Σας ευχαριστούμε που μας παραθέσατε τιςαπόψεις σας αλλά και που μοιραστήκατε μαζίμας την εμπειρία που αποκομίσατε αυτές τιςημέρες.

Αυτό που ζητούμε από την κυβέρνηση είναι να είναιπιο σκληροί και πιο αυστηροί

στις διαπραγματεύσειςτους με το εξωτερικό

Οι άνεργοι διαδήλωναν από την πλατεία δικαστηρίων

πίνοντας καφέ

Page 12: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Αγροτικά12

Την εξίσωση του ειδικούφόρου για το αγροτικόπετρέλαιο με το 80%

του ειδικού φόρου που ισχύεισήμερα περιλαμβάνει νέατροπολογία που καταθέτειμαζί με τον ΕφαρμοστικόΝόμο του ΜεσοπρόθεσμουΠλαισίου ο υπουργός Οικονο-μικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνειγνωστό μέχρι στιγμής θα ισχύσουν και για το αγρο-τικό πετρέλαιο οι αλλαγές που θα ισχύσουν για τοπετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές για το πετρέλαιοθέρμανσης στο Μεσοπρόθεσμο είναι οι εξής:

- Σταδιακά και μέχρι τις31/12/2013 ο ειδικός φόροςκατανάλωσης στο πετρέλαιοθέρμανσης θα εξισωθεί σταεπίπεδα του 80% του σημερι-νού ειδικού φόρου. Αυτόσημαίνει ότι η τιμή του θααυξηθεί σε σημερινές τιμέςστα 1,30 ευρώ το λίτρο από 90λεπτά το λίτρο που είχε κλείσειτον περασμένο Απρίλιο.

- Αύξηση κατά 5 λεπτά το λίτρο στη λιανικήτιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης από τις15. Ορίζεται ότι από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο πουείναι σήμερα ο φόρος, αυξάνεται σε 60 ευρώ τοχιλιόλιτρο.

Το αγροτικό πετρέλαιοβάζει στο μάτι ο Βενιζέλος

Σε έντονα ανοδικό τέμποη αγορά των λιπασμάτων

Μια εντυ-πωσιακή, άνευπρ ο ηγ ο υ μ έ -νου, άνοδοςσημειώνεται τιςτ ε λ ε υ τ α ί ε ςε β δ ο μ ά δ ε ςστην αγοράτων πρώτωνυλών των αζωτούχων λιπασμάτων με κύριο πρω-ταγωνιστή την ουρία.

Η εκτίμηση πως η Κίνα θα μειώσει σχεδόνκατά 50% της εξαγωγές κοκκώδους ουρίας έχειπροκαλέσει πανικό στις διεθνείς αγορές με απο-τέλεσμα το εν λόγω προϊόν να διαπραγματεύεταιπλέον μια ανάσα από τα 500 δολάρια ο τόνος,σημειώνοντας άνοδο κατά 150 δολάρια από τιςαρχές Μαρτίου (σε ποσοστό 42%).

Η αύξηση στη ζήτηση λιπασμάτων παγκο-σμίως πηγάζει από τις υψηλές τιμές που εξακο-λουθούν να επικρατούν στα αγροτικά προϊόνταγια περισσότερο από ένα χρόνο. Σταθερά ανοδι-κά κινείται όμως και η τιμή των υπόλοιπων αζω-τούχων λιπασμάτων, αλλά και του φωσφόρου καιτου καλίου.

Η αμμωνία διαμορφώνεται στα 570 δολάριαο τόνος, έχοντας ενισχυθεί κατά 220 δολάριαμέσα σε ένα χρόνο (αύξηση 62% στο έτος),σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαίαάνοδο.

Το κάλι πωλείται στα 410 δολάρια ο τόνος,αυξημένο σε ποσοστό 28%, με τις εκτιμήσεις τωναναλυτών να κάνουν λόγο για ακόμα υψηλότε-ρες τιμές στα επόμενα χρόνια. Ο φώσφοροςκινείται επίσης ανοδικά, με σταθεροποιητικέςτάσεις στα 600 δολάρια ο τόνος τους τελευταίουςμήνες, υψηλότερα κατά 22%.

Ωστόσο, οι αναλυτές θεωρούν πως οι εξαιρε-τικά υψηλές τιμές στα αζωτούχα λιπάσματα θαπιέσουν ανοδικά τα φωσφορικά, όσο και τα καλι-ούχα λιπάσματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πρόσφατατο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγοανακοίνωσε για πρώτη φορά την έναρξη της δια-πραγμάτευσης τεσσάρων νέων προθεσμιακώνσυμβολαίων που αφορούν τις πρώτες ύλες λιπα-σμάτων. Τα συμβόλαια αυτά θα αφορούν τηνουρία, το UAN (διάλυμα ουρίας και νιτρικήςαμμωνίας σε υγρή μορφή) και τις φωσφορικέςπρώτες ύλες (DAP). Η διοίκηση του χρηματιστη-ρίου προχώρησε σε αυτή την απόφαση, καθώςθεωρεί πως η αγορά των πρώτων υλών εμφανί-ζει εξαιρετική αστάθεια τα τελευταία χρόνια καιμε τον τρόπο αυτό θα δώσει τη δυνατότηταστους ενδιαφερόμενους για καλύτερη διαχείρισητων αγορών τους.

Είκοσι πρώτα μέληαριθμεί ο νεοσύστατοςΑγροτικός Συνεταιρι-σμός με την επωνυμία«Αγροτικός Συνεταιρι-σμός Φυσικής Διατρο-φής Σαλιγκαριών», πουσυστήθηκε με έδρα ταΓεφύρια Σοφάδων τουΝομού Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Συνεται-ρισμός αποσκοπεί, με την ισότιμη συνεργασία καιτην αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων μελών τουστην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανά-πτυξη και προαγωγή τους, μέσω μιας συνιδιόκτη-της και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Ο νέος αυτός Συνεταιρισμός μπορεί να δραστη-ριοποιείται σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπουδραστηριοποιούνται τα μέλη του, ωστόσο για τιςσυναλλαγές του Συνεταιρισμού με το εξωτερικό θαχρησιμοποιείται η επωνυμία του Συνεταιρισμούστην αγγλική: «agricultural cooperative of snailsproducers»

Για την επίτευξη των σκοπών του ο Συνεταιρι-σμός αναπτύσσει οποιεσδήποτε δραστηριότητες,με τις οποίες καλύπτει ολόκληρο το φάσμα τηςπαραγωγής και εμπορίας των σαλιγκαριών, τηςπαραγωγής, προμήθειας και εμπορίας αυτών,καθώς και της κατασκευής, προμήθειας και εμπο-ρίας μέσων αγροτικής παραγωγής και της παροχήςυπηρεσιών.

Νέος συνεταιρισμός για σαλιγκάριαστην Καρδίτσα

Μέσα στον Ιούλιο θα δοθούν οι αποζημιώσειςγια τις ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοκαλλιέρ-γειες των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων εξαιτίαςτων έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έπλη-ξαν την περιοχή ενημερώνει ο υπουργός Αγροτι-

κής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλί-δης σε απάντηση της ερώτησης που είχε καταθέ-σει στη Βουλή ο βουλευτής Καρδίτσας και τέωςυφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,Σπύρος Ταλιαδούρος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αποζημιώσεις θαδοθούν αφού διενεργηθούν οι εξατομικευμένεςεκτιμήσεις που καθυστερούν, καθώς οι ζημιέςαυτές είναι σε εξέλιξη.

Στην απάντηση του ο υπουργός επίσης αναφέ-ρει ότι την τελευταία δεκαετία για τις βαμβακοκαλ-λιέργειες της χώρας, η πλειοψηφία των οποίωνσυγκεντρώνεται στην περιφέρεια Θεσσαλία (Καρ-δίτσα, Λάρισα, κλπ), έχουν καταβληθεί ως αποζη-μιώσεις συνολικά 200.000.000 ευρώ.

Μέσα στον Ιούλιο οι αποζημιώσειςγια το βαμβάκι στο Ν. Καρδίτσας

Μέχρι το τέλος του 2011 οι αιτήσεις για άδειες γεωτρήσεων

Μέχρι τις 31/12/2011 θα πρέπει να έχουνκαταθέσει αιτήσεις για άδειες αρδευτικών γεω-τρήσεων όλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που χρη-σιμοποιούν νερό για τις εκμεταλλεύσεις τους.Αυτό ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση πουδημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου στην Εφημερίδατης Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 1440/2011)

Page 13: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Πολιτικά Δρώμε να13

Ηψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ήταν η σταγόναπου ξεχείλισε το ποτήρι της κοινωνικής οργής μετους πολίτες πλέον να προβαίνουν ακόμα και σε

ακραίες συμπεριφορές απέναντι στους βουλευτές καικυρίως προς εκείνους που υπερψήφισαν το σχετικόνομοσχέδιο. Ανάμεσα τους βρίσκονται και οι Καρδιτσιώ-τες βουλευτές κ.κ. Ρόβλιας, Σαλαγιάννης και Θεοχάρη,στους οποίους αγανακτισμένοι πολίτες στην τελετήλήξης των Καραϊσκακείων διεμήνυσαν πως είναι πλέονανεπιθύμητοι στην πόλη μας. Τα περιστατικά αυτά παίρ-νουν πλέον μεγάλες διαστάσεις και είναι διάχυτη η ανη-συχία.

Όμως τα φαινόμενα προπηλακισμού δεν σταματού-νε εκεί. Τις σκηνές βίας που διαδραματίζονται εκτόςβουλής από αγανακτισμένους πολίτες, διαδέχονται οιαπαράδεκτες συμπεριφορές των ίδιων των βουλευτώνμέσα στην αίθουσα της βουλής.

Λίγα λεπτά πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την παρα-πομπή ή όχι του Άκη Τσοχατζόπουλου η κατάστασηβγήκε εκτός ελέγχου, με την ένταση όμως να έχει εντε-λώς διαφορετική αιτία.

Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση του Απ. Κακλαμάνησχετικά με ανακοίνωση που –όπως υποστήριξε- προέρ-χεται από οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία.

«Είναι ένα συκοφαντικό κατηγορητήριο που αφορά

τους βουλευτές Ροδούλα Ζήση και Κώστα Καρτάλη καιλέει ότι εγκλημάτησαν σε βάρος του ελληνικού λαού.Ότι είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια, τηνανεργία, την εγκληματικότητα. Μετά από αυτό, 100άτομα πήγαν με κουκούλες στο σπίτι της κυρίας Ζήσηκαι έμεινε όλη τη νύχτα στο γραφείο της, εν μέσω δημο-κρατίας», κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Τα λόγια του κ. Κακλαμάνη προκάλεσαν οξύτατεςαντιδράσεις στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σεσημείο που άρχισαν να αλληλοεκτοξεύονται προπηλα-κισμοί.

«Να δώσουμε το παράδειγμα στην κοινωνία ότιμπορούμε να συζητάμε» ζήτησε ο Φίλιππος Πετσάλνι-κος και δήλωσε ότι «όλα αυτά τα φαινόμενα βίας βάλ-λουν κατευθείαν στην ίδια τη λειτουργία της κοινοβου-λευτικής δημοκρατίας».

Καθώς όμως η ένταση συνεχιζόταν αμείωτη, ζήτησετην ολομέλεια να επικυρώσει τα λεγόμενά του.

«Εκφράζει αυτό όλη την αίθουσα;» ρώτησε και αμέ-σως σηκώθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας οι βουλευτέςτου ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Οι οποίοι όμως όταν αντελήφθησαν ότι η αριστερήπτέρυγα έμεινε καθήμενη, άρχισαν νέους προπηλακι-σμούς.

«Κυρία Αράπογλου, με καλείτε να λογοδοτήσω σεεσάς;» ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου ο ΦώτηςΚουβέλης.

Τα πνεύματα ηρέμησαν αφού πλέον ο Π. Λαφαζά-νης του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και ξεκαθάρισε πως«έχουμε δηλώσει ότι είμαστε απόλυτα εναντίον κάθεβίας, είναι μια σαφής και κατηγορηματική θέση. Αυτέςοι εξετάσεις χτυπούν λάθος πόρτα».

«Εκλαμβάνω όλα αυτά ως διαβεβαίωση ότι όλοι θακαταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες ώστε τέτοια φαι-νόμενα να καταδικάζονται και να αποτρέπονται», δήλω-σε ο πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε:

«Παρά τα προβλήματα, η δημοκρατία είναι ισχυρήκαι γι’ αυτό αγωνιζόμαστε όλοι σε αυτή την αίθουσα».

Προπηλακισμός εκτός και εντός βουλής!

- «Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου γιατί δε με παρα-πέμπει το κόμμα μου. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχεισχέση με το κόμμα που υπηρέτησα»- Ευθείες βολές και κατά του πρωθυπουργού - Κατήγγειλε σκευωρία εις βάρος του από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώηνυπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου γιαδύο αδικήματα και την παραπομπή του στο ΔικαστικόΣυμβούλιο, αποφάσισε, με ευρεία πλειοψηφία, η Ολο-μέλεια της Βουλής έπειτα από μυστική ψηφοφορία,αποδεχόμενη το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτι-κής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερ-μανικών υποβρυχίων.

Ειδικότερα, ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπηβρέθηκαν 236 έγκυρα, 6 άκυρα και 4 λευκά. Για το αδί-κημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομ-πής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, 9 “κατά”, ενώ7 δήλωσαν “παρών”, ενώ για το αδίκημα νομιμοποίησηςεσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπέρ ψήφισαν

215, κατά 9, ενώ 8 δήλω-σαν “παρών”.

Κατόπιν αυτού,στην Ολομέλεια της

Βουλής θα γίνει η κλή-ρωση των πέντε μελών

ανώτατων δικαστικώνλειτουργών που θα

απαρτίζουν τοΔικαστικό Συμ-

βούλιο.Το Δικα-

στικό Συμ-β ο ύ λ ι οθα απο-

φανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματαμε τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας ΆκηςΤσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους καιαν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στηνΤακτική Δικαιοσύνη.

Κάθε κατηγορία που του αποδίδει το πόρισμα τηςΠροανακριτικής Επιτροπής αρνήθηκε ξανά ο Άκης Τσο-χατζόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής,λίγο πριν οι πρώην συνάδελφοί του αποφασίσουν νατον παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκεαπό κάποιους, -όχι χωρίς την έγκριση της πολιτικής τηςηγεσίας- με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τη κοινήγνώμη και το λαό μας, σε μια πρωτοφανή διχαστική,ανήθικη πολιτικά και απαράδεκτη νομικά πρόταση»,τόνισε ο πρώην υπουργός Άμυνας, κατηγορώνταςακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Έβαλε και πάλι στο κάδρο των ευθυνών μέλη τουΚΥΣΕΑ της «αμαρτωλής» περιόδου, μεταξύ των οποίωνο πρωθυπουργός, οι σημερινοί αντιπρόεδροι τηςκυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενι-ζέλος, η Βάσω Παπανδρέου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,Δημήτρης Ρέππας και ο Γιάννης Μαγκριώτης. Όπωςτόνισε, «χωρίς τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, που ήταν όλεςομόφωνες, δεν μπορούσε να προχωρήσει τίποτα».

Κατηγόρησε την Επιτροπή που «με πρωταγωνιστικόρόλο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ», «έθαψε» αναιτιολό-γητα το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν τα μέλητου τότε ΚΥΣΕΑ. «Αν δεν ήταν ουσιώδεις μάρτυρες ταμέλη του τότε ΚΥΣΕΑ, η τότε ηγεσία του ΠολεμικούΝαυτικού, τότε ποιοι ήταν; Γιατί φοβήθηκαν τις καταθέ-σεις τους; Θα σας πω εγώ γιατί: Γιατί φοβήθηκαν τηναλήθεια», είπε.

Επανέλαβε πάντως το αίτημά του: «θα πρότεινα,όσοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ήταν υπουρ-γοί την περίοδο 1998-2004, μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ, ναμιλήσουν στην Ολομέλεια και να ενημερώσουν τουςβουλευτές πριν αυτοί ψηφίσουν, αν έγινε ουσιαστικόςδιάλογος τότε στο ΚΥΣΕΑ». «Διευκόλυνση» χωρίς επη-ρεασμό των μελών του ΚΥΣΕΑ και του Ανώτατου Νομι-κού Συμβουλίου δε γίνεται! Καταλάβατε, πώς γίνεταιδεδομένο το ζητούμενο;», διερωτήθηκε.

Συνέχισε τονίζοντας ότι αν έστεκε ο συλλογισμόςτου πορίσματος «θα ίσχυε για όλα τα μέλη του συλλογι-κού οργάνου (ΚΥΣΕΑ) που έλαβε τις αποφάσεις».«Δηλαδή, μας λένε με περισσό θράσος ότι η τότε κυβέρ-νηση μέσω του ΚΥΣΕΑ και κατόπιν εισήγησης του Πολε-μικού Ναυτικού και όλων των άλλων αρμόδιων, αποφά-σισε το πρόγραμμα των υποβρυχίων για να εξυπηρετη-θούν τα σχέδια των μιζαδόρων!».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε και πάλι τοπόρισμα της Επιτροπής «προκατασκευασμένο, που αντίνα δώσει πειστικές απαντήσεις με βάση την εντολή σας,κάνει ακόμα πιο φανερή την κραυγαλέα σκοπιμότητακαι το πολιτικό σχέδιο της εκ των προτέρων ενοχοποί-ησής μου. Αυτή η βολική για κάποιους εικονική πραγ-ματικότητα που σας παρουσίασαν, είναι ολότελα κάλπι-κη. Είναι μνημείο πλαστογράφησης της αλήθειας!».

«Επιχειρούν αγωνιωδώς να αποδείξουν ότι δωρο-δοκήθηκα. Δεν το κατάφεραν και δεν θα μπορούσαν νατο καταφέρουν. Γιατί; Γιατί είναι ένα τεράστιο ψεύδος»,συνέχισε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός και χαρα-κτήρισε παράνομο και αυθαίρετο το συμπέρασμα τουχρηματισμού. «Αυθαίρετο, γιατί δεν παρέχεται το οποι-οδήποτε αποδεικτικό υλικό που να συνδέει τη δραστη-ριότητα αυτής της ομάδας με τον υπουργό. Δηλαδήχρησιμοποιείται το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε ηΕπιτροπή ως απόδειξη των κατηγοριών της».

«Δωροδοκήθηκα, γιατί έτσι το θέλει η Επιτροπή!»,συνέχισε και πρόσθεσε: «Δηλαδή προσπαθούν να σαςπείσουν ότι εδώ έχουμε τη μοναδική στον κόσμο περί-πτωση δωροδοκίας που έγινε χωρίς ο δήθεν δωροδο-κούμενος να επηρεάσει κανέναν, χωρίς να έχει υπάρξειπαράνομη ή επαχθής σύμβαση, χωρίς να πάσχει ηαπευθείας ανάθεση και χωρίς να έχει υπάρξει ζημία τουδημοσίου! Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία περί δικής μουδωροδοκίας».

Παραπέμπεται σε δίκη ο Άκης για την υπόθεση των υποβρυχίων

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Σταµούλης

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20 ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΗΛ.: 24410 74581

Διανομή στο χώρο σας καθημερινά εκτόςΚυριακής και Αργιών από 8.00 το πρωί μέχρι 4.00

το απόγευμα τηλ. 24410 21821

Page 14: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Οικονομία14

Το «χαράτσι» δεν το γλιτώνει κανείς!Ούτε η γενιά των 700 ευρώ με τα μπλοκάκια,

ούτε όσοι δεν έχουν «κινήσει» το «μπλοκά-κι» τους τα προηγούμενα χρόνια (δηλαδή,

οι «αδρανείς» όσοι δεν δήλωσαν καθόλου εισοδή-ματα), ούτε οι μισθωτοί που έχουν το «μπλοκάκι» γιασυμπληρωματική εργασία θα γλιτώσουν τελικά τοτέλος επιτηδεύματος..

Ο εφαρμοστικός νόμος που ψηφίσθηκε στηΒουλή ΔΕΝ προβλέπει τις σχετικές εξαιρέσεις πουείχε προαναγγείλει ο υπουργός ΟικονομικώνΕυάγγελος Βενιζέλος και έτσι επιβάλλεται τέλοςεπιτηδεύματος σε όλες αυτές τις κατηγορίες επαγ-γελματιών.

Οι φορολογούμενοι αυτοί, κάθε χρόνο θα πλη-ρώνουν το τέλος επιτηδεύματος που ορίστηκε σε

300 ευρώ φέτος και από το 2012 ανέρχεται σε 400ευρώ εάν έχουν την έδρα τους σε τουριστικούςτόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως200.000 κατοίκους και σε 500 ευρώ εάν έχουν τηνέδρα τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πόλεις μεπληθυσμό πάνω από 200.000 ευρώ.

Μάλιστα όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από12.000 ευρώ θα πληρώνουν μέχρι και το 2015 καιτην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που υπολογίζε-ται με συντελεστές 1% - 4% στο συνολικό τουςεισόδημα.

Από το ετήσιο ειδικό τέλος επιτηδεύματος εξαι-ρούνται μόνο:

- Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές εμπο-ρικές επιχειρήσεις για τα πρώτα 5 έτη άσκησης της

δραστηριότητας.- Οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγ-

γελματίες σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοί-κους και νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους εκτόςεάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.

- Επιτηδευματίες που βρίσκονται 3 χρόνια πριντη συνταξιοδότησής τους (ως έτος συνταξιοδότη-σης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας).

Τι γίνεται με το αφορολόγητοΤο αφορολόγητο των 8.000 ευρώ αυξάνεται:

• για όσους έχουν ένα παιδί κατά 2.000 ευρώ,• για όσους έχουν 2 παιδιά κατά 4.000 ευρώ,• για τους τρίτεκνους κατά 12.500 χιλιάδες ευρώ• και για το τέταρτο παιδί και πάνω 2.500 ευρώ γιακάθε επιπλέον παιδί.

Ωστόσο, σε σχέση με πέρυσι οι φορολογού-μενοι με παιδιά θα πληρώσουν περισσότερα.Συγκεκριμένα:- στα 8.000 ευρώ για τους άγαμους φορολογούμε-νους και όσους δεν έχουν παιδιά και οδηγεί σε επι-βάρυνσή τους κατά 400 ευρώ ετησίως.- στα 10.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένατέκνο ενώ με βάση την φορολογική κλίμακα του2010 το αφορολόγητο όριο ήταν 13.500 ευρώ.Από τη μείωση αυτή ο φορολογούμενος με έναπαιδί επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 470 ευρώ.- στα 12.000 ευρώ εάν έχει δυο παιδιά (ενώ ήταν15.000 ευρώ). Με βάση αυτή τη μείωση ο φορολο-γούμενος με δυο παιδιά επιβαρύνεται με 540 ευρώεπιπλέον φόρο εισοδήματος ετησίως.- στα 20.500 ευρώ για όσους έχουν τρία παιδιά(ενώ ήταν 23.500 ευρώ). Για τους τρίτεκνους προ-κύπτει επιπλέον φόρος εισοδήματος 750 ευρώετησίως.- για καθένα από το τέταρτο παιδί και τα επόμενατο αφορολόγητο όριο αυξάνεται κατά 2.500 ευρώ.Έτσι, ο φορολογούμενος με τέσσερα παιδιά καρ-πώνεται αφορολόγητο όριο 23.000 ευρώ ενώ μετη φορολογική κλίμακα του 2010 το αφορολόγητοόριο εισοδήματός τους διαμορφωνόταν στα25.500 ευρώ. Ο πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά επι-βαρύνεται με 650 ευρώ.

Επίσης: Μειώνεται η κρατική επιχορήγηση στο ΝΑΤ

κατά 50 εκατ. ευρώ για φέτος και κατά 100 εκατ.ευρώ ετησίως από το 2012 και μετά, ενώ από 1-7-2011 αναπροσαρμόστηκαν οι συντάξεις ώστε ναπροκύπτει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

Έτσι η μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ εφαρ-μόστηκε από την 1η Ιουλίου. Η μείωση θα είναιμεσοσταθμικά και όχι οριζόντια 6%, ώστε να επι-βαρυνθούν λιγότερο οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Επιπλέον αναστάλθηκαν από 1η Ιουλίου οιμισθολογικές ωριμάνσεις στο Δημόσιο, μέχριςότου εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ

ΒΟΛΟΥΤηλ. 24410 72379 Βάλβη 36

Καρδίτσα

∆ιανοµή κατ’ οίκον από τις10.30 µέχρι 12.00 το βράδυ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

Page 15: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Οικονομία15

Ξεκίνησε από 1η Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις31 Αυγούστου η υποβολή προτάσεων για επιδό-τηση της ίδρυσης επιχειρήσεων από νέους επιχει-

ρηματίες, για πρώτη φορά μέσω του αναπτυξιακούνόμου.

Στο πρόγραμμα για την “Επιχειρηματικότητα τωνΝέων” του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότηταςκαι Ναυτιλίας μπορούν να ενταχθούν νέοι επιχειρημα-τίες, ηλικίας 18 έως 40 ετών και απευθύνεται σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, που είτε έχουν ιδρυθεί από 1-1-2011 και έπειτα, είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδι-κασίες ίδρυσής τους κατά το χρόνο κατάθεσης τηςεπενδυτικής τους πρότασης.

Το ηλικιακό κριτήριο (κάτω των 40 ετών) ισχύει γιατις ατομικές επιχειρήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες εταιρι-κές μορφές πρέπει να συμμετέχει πρόσωπο κάτω των40 ετών, με πάνω από 50% στο εταιρικό κεφάλαιο και ναασκεί αποκλειστικά τη διαχείριση της εταιρίας.

Εφέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμμα-τος, θα διατεθούν από τον αναπτυξιακό νόμο ενισχύ-σεις ύψους 150 εκατ. Ευρώ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης υπενθυμίζει στους ενδια-φερόμενους τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμ-ματος, τα οποία έχουν ως εξής:

- Το ελάχιστο ύψος επένδυσης που απαιτείται για τιςμικρές επιχειρήσεις είναι τα 150.000 ευρώ, ενώ για τιςπολύ μικρές είναι τα 100.000 ευρώ.

- Τα είδη της ενίσχυσης που προβλέπονται είναι ηεπιχορήγηση και η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθω-σης (Leasing).

- Οι δαπάνες που ενισχύονται αφορούν την ίδρυση,οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης. Δηλαδή απότις αμοιβές για νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικη-τικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουνάμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης, μέχριτους τόκους εξωτερικής χρηματοδότησης και δαπάνεςγια ενέργεια, ύδρευση και θέρμανση, καθώς και διοικη-τικές επιβαρύνσεις και φόρους προς το Δημόσιο και τονευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως δημοτικά τέλη κ.λπ. Στοίδιο πλαίσιο, προβλέπεται και η ενίσχυση δαπανών γιαμισθοδοσία.

Παράλληλα, ενισχύονται και δαπάνες χρηματοδοτι-κής μίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παρα-γωγής.

- Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης μπορεί ναφθάσει μέχρι 1 εκ. ευρώ στην περίπτωση χρήσης χρη-ματοδοτικής μίσθωσης, ενώ αν δεν γίνεται αξιοποίησηχρηματοδοτικής μίσθωσης το όριο είναι 500.000 ευρώ.

- Υπάρχει δυνατότητα ένταξης του προτεινόμενουεπενδυτικού σχεδίου ή τμήματος αυτού, εφόσον πλη-ροί τους όρους, και σε άλλα καθεστώτα ενισχύσεων τουΕπενδυτικού Νόμου, με την προϋπόθεση της μη ενίσχυ-σης των ίδιων επιλέξιμων δαπανών.

Για παράδειγμα, ένας νέος υποψήφιος επενδυτήςμπορεί να ενταχθεί και στο ειδικό Καθεστώς της Επιχει-ρηματικότητας των Νέων και στο πρόγραμμα “Νέα Και-νοτομική Επιχειρηματικότητα” του ΕΣΠΑ, εφόσον δενενισχύονται οι ίδιες δαπάνες.

- Τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται μέσω τουΠληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων(www.ependyseis.gr), και έπειτα σε έντυπη μορφή στακατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοιμπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες:-www.starupgreece.gov.gr (κατηγορία “Χρηματοδοτή-σεις”),-www.mindev.gov.gr,-www.ependyseis.gr.

Σε λειτουργία τέθηκε από 1ηΙουλίου, και λήγει στις 30Σεπτεμβρίου, η υπηρεσία ηλε-κτρονικής υποβολής, μέσω τουTAXISnet, των συγκεντρωτικώνκαταστάσεων πελατών, προ-μηθευτών και πιστωτικών

υπολοίπων.Όπως ανακοινώθη-

κε από το υπουργείοΟικονομικών, από εφέ-

τος η υποβολή των καταστάσεων μπορεί να γίνει γιαπρώτη φορά με δύο τρόπους:

1. Με την απευθείας συμπλήρωση διαδικτυακής

ηλεκτρονικής φόρμας. Αυτή συμπληρώνεται μέσα απότον λογαριασμό του χρήστη στο περιβάλλον του TAXIS-net. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται για καταστάσειςπου περιλαμβάνουν έως και 50 εγγραφές. Με τον τρόποαυτόν, διευκολύνεται η υποβολή δηλώσεων από φορο-λογούμενους με σχετικά μικρό όγκο κινήσεων.

2. Με τη δημιουργία και υποβολή κατάλληλουαρχείου. Το αρχείο αυτό συχνά παράγεται αυτόματααπό το σύστημα μηχανογραφημένης λογιστικής τηςκάθε επιχείρησης. Επιπλέον, το αρχείο μπορεί να δημι-ουργηθεί και με εφαρμογή της ΓΓΠΣ, την οποία ο χρή-στης εγκαθιστά στον προσωπικό του υπολογιστή. Ηεφαρμογή είναι διαθέσιμη από τον διαδικτυακό τόποτης ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).

Σε λειτουργία η υπηρεσία ηλεκτρονικήςυποβολής μέσω του TAXISnet

Επιδότηση για τη νεανική επιχειρηματικότητα

Το κράτος δεν πληρώνει!Στα 6,47 δισ. ευρώ

έφθασαν τα ληξιπρό-θεσμα χρέη τωνφορέων του δημο-σίου προς ιδιώτεςτον περασμένοΜάιο από 6,1 δισ.ευρώ τον περασμέ-νο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τοΓενικό Λογιστήριο τουΚράτους στο πεντάμηνο ταυπουργεία είχαν συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλέςύψους 938 εκατ. ευρώ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση όφειλε787 εκατ. ευρώ, τα νοσοκομεία είχαν υποχρεώσειςύψους 1,89 δισ. ευρώ, τα ασφαλιστικά ταμεία όφειλαν2,6 δισ. ευρώ, ενώ 229 εκατ. ευρώ ήταν οι ληξιπρόθε-σμες υποχρεώσεις λοιπών Νομικών ΠροσώπωνΔημοσίου Δικαίου.

Από τα υπουργεία, το υπουργείο Εσωτερικών στατέλη Μάιου όφειλε 21,5 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εξω-τερικών είχε χρέη ύψους 61,3 εκατ. ευρώ, το υπουρ-γείο Εθνικής Άμυνας όφειλε 288 εκατ. ευρώ, το υπουρ-γείο Υγείας όφειλε 2,28 εκατ. ευρώ, το Δικαιοσύνηςείχε οφειλές 13,32 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Παιδείας37,5 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Πολιτισμού όφειλε 40εκατ. ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών είχε χρέη3,23 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όφειλε 29εκατ. ευρώ, το υπουργείο Περιβάλλοντος είχε χρέη 26εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εργασίας όφειλε 1,06 εκατ.ευρώ, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όφειλε24,4 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Υποδομών 230 εκατ.ευρώ, το Θαλάσσιων Υποθέσεων όφειλε 22 εκατ.ευρώ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχεχρέη 65 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα των φορέων της ΓενικήςΚυβέρνησης στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2011διαμορφώθηκαν σε 42 δισ. ευρώ, ενώ τα συνολικάέξοδα διαμορφώθηκαν σε 54,8 δισ. ευρώ περίπου. Ταέσοδα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίουδιαμορφώθηκαν σε 2,09 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδά τουςανήλθαν σε 1,7 δισ. ευρώ.

Στους ΟΤΑ τα έσοδα ανήλθαν σε 2,9 δισ. ευρώ καιτα έξοδα σε 1,8 δισ. ευρώ. Αθροιστικά νοσοκομεία καιασφαλιστικά ταμεία είχαν έσοδα 21 δισ. ευρώ περί-που, ενώ τα έξοδά τους διαμορφώθηκαν σε 21,5 δισ.ευρώ. Από το σύνολο των 853 φορέων της ΓενικήςΚυβέρνησης, στοιχεία για τον Μάιο απέστειλαν οι 827.

Ιδιώτες και εισπρακτικές εταιρίες αναμένεται νααναλάβουν από τον Σεπτέμβρη τη συλλογή βεβαιωμέ-νων οφειλών προς το Δημόσιο - σε πρώτη φάση- ενώέπεται η πλήρης ανάθεση του φοροεισπρακτικού μηχα-νισμού στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με πληροφορίεςαπό πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Λόγω της υστέρησης των εσόδων το οικονομικόεπιτελείο επαναφέρει στο προσκήνιο, το σενάριο τουπορτογαλικού μοντέλου, όπου μέρος του μηχανισμούείσπραξης των φόρων, έχει παραχωρηθεί στον ιδιωτικότομέα με ελεγκτικές και λογιστικές εταιρίες και φοροτε-χνικά γραφεία.

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικώνεπανέφερε σε πρώτη προτεραιότητα την αναμόρφωσητου φορολογικού συστήματος με «έξυπνα μέτρα γιατην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» και κάλεσε τηναντιπολίτευση να συναινέσει στο θέμα.

Στο ελληνικό μοντέλο συζητείται σε πρώτη φάση, οιεισπρακτικές ιδιωτικές εταιρίες να αναλάβουν το πρό-

γραμμα συλλογής βεβαιωμένων οφειλών των φορολο-γουμένων. Με τον ίδιο τρόπο και μεθόδους που χρησι-μοποιούνται ήδη, για την είσπραξη των χρεών σε τρά-πεζες και την κινητή τηλεφωνία, δηλαδή τηλεφωνήμα-τα στον οφειλέτη και πίεση για συμφωνία εξόφλησηςμέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σε δεύτερη φάση - και εάν το σύστημα λειτουργήσειμε επιτυχία, η σκέψη είναι να ανατεθεί όλος ο μηχανι-σμός της βεβαίωσης και είσπραξης οφειλών στον ιδιω-τικό τομέα.Ήδη, τα φοροτεχνικά γραφεία έχουν τηνυποχρέωση να συνυπογράφουν την αυτοπεραίωσητων ελεύθερων επαγγελματιών και των φορολογικώνδηλώσεων με ακαθάριστα έσοδα, πάνω από ένα όριο.

Η σκέψη ανάθεσης του μηχανισμού στον ιδιωτικότομέα, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί και στο υπόκατάρτιση νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του φορο-λογικού συστήματος, το οποίο μετά τις συνεννοήσεις μετην τρόικα και πιθανές αλλαγές, θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Σε εισπρακτικές εταιρίες η συλλογή των φόρων

‘’ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ’’

ΚΑΦΕ-ΟΥΖΕΡΙΛ. ∆ηµοκρατίας 75

Έναντι Κτελ Καρδίτσας

Page 16: neoi kairoi 4/7/2011

CMYK

Νέοι Καιροί

Life Style16

ΗΈλενα Παπαρίζου και οΤόνυ Μαυρίδης, μετάαπό 12 χρόνια σχέσης,

χώρισαν οριστικά. Το διάσημοζευγάρι εδώ και δυόμιση μήνεςζει χωριστά. Η Έλενα τις τελευ-ταίες μέρες μένει σε ξενοδο-χείο στην περιοχή του Λυκα-βηττού, ενώ στο πλευρό τηςέχει τη μητέρα της, η οποία

ήρθε από τη Σουηδία προκει-μένου να είναι δίπλα στηνκόρη της. Παπαρίζου και Μαυ-ρίδης έχουν ήδη ξεκινήσει τιςδιαδικασίες για το μοίρασματης κοινής τους περιουσίας. Ηείδηση του οριστικού χωρι-σμού ήταν ένα σοκ, αφού πρό-κειται για ένα από τα πιο αγα-πημένα ζευγάρια του χώρου.

Χώρισε οριστικά η Έλενα Παπαρίζου

Νέα σχέση για την Αποστολία ΖώηΣε συνέντευξη που παραχώρησε η

Αποστολία Ζώη παραδέχτηκε πως ησχέση της με τον Γιώργο Σεϊταρίδη έχειτελειώσει.

Απλά δεν μπήκε στη διαδικασία νασυζητήσει ποτέ για αυτό. Τώρα ξαναμ-παίνει στην καθημερινότητα που είχεπαλιά –με πολύ διαφορετικό τρόποβέβαια. Είναι ακόμα σε επεξεργασία.

Μίλησε για τον καιρό που οι δυοτους έμειναν στο Πήλιο, αφήνονταςπίσω τις επαγγελματικές τους ασχολίεςκαι παίρνοντας απόσταση από τα φώτατης δημοσιότητας. Είχαν νοικιάσει ένα

σπίτι και ήταν πολύ ήσυχα. Ο μοναδικός γείτονας ήταν στο ένα χιλιόμετρο. Η γνωστή τραγουδίστριαπαραδέχτηκε πως έχει προχωρήσει σε μια νέα σχέση και ότι είναι πάρα πολύ ερωτευμένη.

Μπαμπάς για 3η φοράο Αλκίνοος ΙωαννίδηςΜπαμπάς για τρίτη

φορά θα γίνει σελίγους μήνες ο Αλκί-νοος Ιωαννίδης. Ο41χρονος τρα-γουδιστής καιτραγουδοποι-ός έχει ήδηα πο κ τ ή σ ειδύο κόρεςμε την επίπεντέμισιχ ρ ό ν ι ασύζυγότ ο υ ,κ α ισ ύ ν το -μα ηοικογένειάτους θαμ ε γ α λ ώ -σει. Το ευχάρι-στο νέο μοιράστη-κε ο ίδιος ο καλλι-τέχνης με το κοινότου, σε μια από τιςσυναυλίες πουέδωσε πρό-σφατα στηνπατρίδα του, την Κύπρο.

Ο έρωτας της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου εμφανίζεται ερωτευμένηστο πλευρό του επιχειρηματία Μάνου Στρατά-κη. Το ζευγάρι είναι μαζί περίπου τρία χρόνιακαι ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. Ο έναςστηρίζει και είναι δίπλα στον άλλον. Ο επιχειρη-ματίας έχει κλέψει την καρδιά της όμορφηςηθοποιού και υπήρχαν φήμες ότι της έχει κάνειπρόταση γύρω στα Χριστούγεννα. Βέβαια ποτέδεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο καθώς το ζευγά-ρι κρατάει χαμηλούς τόνους και δεν τους αρέσεινα γίνεται η προσωπική του ζωή πρωτοσέλιδα.Πρόσφατα, έκαναν κοινή εμφάνιση σε πρεμιέ-ρα γνωστής παράστασης και έδειχναν πολύευτυχισμένοι και ερωτευμένοι.

Η Μπέτυ Μαγγίρα και τα μπότοξ της

Η Μπέτυ Μαγγίρα

φαίνεται να μην

έχει και την καλύ-

τερη σχέση με

τον χρόνο ο

οποίος, όπως

δ ή λ ω σ ε ,

καταφέρ-

νει να

α γ χ ώ ν ε ι

αλλά και να

κάνει έντονη

την παρουσία

του στο πρό-

σωπο. Έτσι, η

α γ α π η μ έ ν η

Μπέτυ, αποκα-

λύπτει πως μια-

δυο φορές το

χρόνο κάνει bottox. Τονίζει πως πρέπει μια

γυναίκα να αρχίζει να προλαβαίνει τις ρυτί-

δες από νωρίς για να μην φαίνονται πιο έντο-

νες με το πέρασμα του χρόνου.

Page 17: neoi kairoi 4/7/2011

CMYK

Νέοι Καιροί

Γυναίκα17

Οι άνδρεςπ ο υβγαίνουν

στην ανεργία,είναι πολύ πιοπιθανό να χωρί-σουν και ναπάρουν διαζύγιοαπό τις εργαζό-μενες συζύγουςτους, είτε με δικήτους πρωτοβου-λία, είτε τωνγυναικών.

Το πρόβλη-μα εντοπίζεταικυρίως στηνψ υ χ ο λ ο γ ι κ ήπίεση που υφί-στανται οι άνδρες εξαιτίας της παραδοσιακήςαντίληψης ότι αυτοί πρέπει να είναι κυρίως οι«κουβαλητές» στο οικογενειακό νοικοκυριό τους,παρόλο που στη σύγχρονη εποχή εργάζονταιπολλές γυναίκες.

Αν η γυναίκα βγει στην ανεργία, δεν αυξάνει η

πιθανότητα ναπάρει διαζύγιο,καθώς ο σύν-τροφός της δενε κ δ η λ ώ ν ε ιαυξημένη τάσηνα εγκαταλείψειτο γάμο, αλλάούτε η ίδια. Μιαε ρ γ α ζ ό μ ε ν ηγυναίκα είναιπιο πιθανό ναζητήσει διαζύ-γιο, σε σχέση μεμια μη εργαζό-μενη, αν οάνδρας της μεί-νει χωρίς δου-λειά, μόνο όμως

αν δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από το γάμοτης.

Για ένα άνδρα που μένει χωρίς δουλειά, όχιμόνο αυξάνει η πιθανότητα η γυναίκα του ναπάρει την πρωτοβουλία να χωρίσουν και να κατα-λήξουν σε διαζύγιο, αλλά επίσης είναι πιθανό ναπροτιμήσει αυτός πρώτος να εγκαταλείψει τογάμο, ακόμα κι αν είναι ικανοποιημένος απόαυτόν.

Υπάρχει λοιπόν μια «ασύμμετρη» επίπτωσητης ανεργίας στα δύο φύλα. Άσχετα με το αν ησύζυγος χάνει τη δουλειά της, ούτε ο άνδρας,ούτε η γυναίκα του, δεν αισθάνονται αυξημένοκίνητρο να προχωρήσουν σε διάλυση του γάμου.Αντίθετα, αν ο άνδρας μείνει χωρίς απασχόληση,τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του, μπορεί να επι-λέξουν να χωρίσουν, καθώς, ο καθένας από τηνπλευρά του, θεωρεί πλέον ότι «ο γάμος δεν είναιπια αυτό που θα έπρεπε να είναι», κυρίως επειδήο άνδρας σταμάτησε να εκπληρώνει τον παραδο-σιακό ρόλο του «κουβαλητή».

Αυτές οι συνέπειες πιθανώς πηγάζουν από τηνμεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί στουςρόλους των γυναικών σε σχέση με των ανδρών. Ηαπασχόληση των γυναικών έχει αυξηθεί και είναιπια αποδεκτή, αλλά η μη απασχόληση (ανεργία)των ανδρών είναι ακόμα μη αποδεκτή σε πολ-λούς (και πολλές)».

Η ανεργία αυξάνει τα διαζύγια

Αλεύρι για λάμψη

Το λευκό αλεύρι, και όλοι οι επεξεργασμέ-νοι υδατάνθρακες, καλό είναι να λείπουν απότη διατροφή σας. Πριν ανοίξετε το ντουλάπιγια να πετάξετε το αλεύρι, φτιάξτε μια μάσκα,με αυτό, που θα σας δώσει λάμψη! Βάλτε στομούλτι, δύο κουταλιές αλεύρι, ένα κουταλάκιγιαούρτι πλήρες, ένα κουταλάκι μέλι και ένακουταλάκι σιτέλαιο. (Μπορείτε να ανοίξετεδύο-τρεις κάψουλες βιταμίνης Ε και να προ-σθέσετε μέσα).

Απλώστε το μίγμα που θα δημιουργηθείστο πρόσωπο και χαλαρώστε για 20 λεπτά.Ξεπλένετε με χλιαρό νεράκι και ενυδατώνετε.

Το δέρμα σας γυαλίζει;

Ένα δέρμα που γυαλίζει είναι συνήθως, έναδέρμα λιπαρό. Έχετε χρησιμοποιήσει όλα τα προ-ϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά τοπρόβλημα επιμένει;

Κάθε βράδυ, αφού καθαρίσετε το πρόσωπόσας, να χρησιμοποιείτε ένα σπρέι με τσάι, (κατάπροτίμηση πράσινο, ή μαύρο) και να ψεκάζετε μεαυτό το πρόσωπό σας. Να μην το σκουπίζετε.Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά. Οι τανίνες τουτσαγιού, ρυθμίζουν την λιπαρότητα και σφίγγουντους πόρους.

Πώς να εξαφανίσετε ένα σπυράκι

Αν βγάλατε ένα άσχημο σπυράκι στο πρόσω-πο, μην το πειράξετε, γιατί το πιθανότερο είναι νατο έχετε (τουλάχιστον το σημάδι του) για πολύκαιρό ακόμη. Ακολουθήστε αυτή την συμβουλήαπό το βράδυ και το πρωί το σπυράκι θα έχει εξα-φανιστεί. Θα χρειαστείτε:-Λίγη ξηρή μαγιά,-2-3 σταγόνες από έλαιο τεϊόδενδρου -Και ένα χανσαπλάστ.

Φτιάξτε ένα πηχτό πολτό αναμιγνύοντας τημαγιά με το έλαιο. Βάλτε λίγο επάνω στο χανσα-πλάστ και κολλήστε το στο σπυράκι. Κοιμηθείτεκαι το πρωί θα έχει φύγει.

Η μαγιά, αναγκάζει το σμίγμα, να βγει στηνεπιφάνεια , και το έλαιο, το αντιμετωπίζει γιατίείναι ξηραντικό και αντιφλεγμονώδες.

Ροδόνερο για το πρόσωπο

Ένα παλιό μυστικό νεότητας είναι το ροδόνε-ρο. Ένα φτηνό και πολύ καλό προϊόν, που χρησι-μοποιούσαν οι γυναίκες στο παρελθόν.

Απλά, μετά το ντεμακιγιάζ σας, ξεπλένετε τοπρόσωπό σας με ροδόνερο.

Είναι ένα εκπληκτικό φυσικό αντιρυτιδικό γιαπρόσωπο και λαιμό. Προλαμβάνει την χαλάρω-ση. Τονώνει, δροσίζει και ηρεμεί την επιδερμίδα.

Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία και σεκαταστήματα βιολογικών προϊόντων, ή να τοφτιάξετε μόνη σας. Θα χρειαστείτε:-2 φλυτζ. Ροδοπέταλα με δυνατό άρωμα-4 φλυτζ. Αποσταγμένο Νερό-1 φλυτζ. Οινόπνευμα Καθαρό

Βάζετε σε μια γυάλα ή σε μεγάλο βάζο ταροδοπέταλα, προσθέτετε το οινόπνευμα και τοαποσταγμένο νερό.

Κλείνετε καλά το βάζο και το βάζετε στον ήλιογια μία εβδομάδα περίπου, κουνώντας το κάθετόσο και βάζοντάς το μέσα στο σπίτι κάθε βράδυ.

Μετά από μία εβδομάδα, μπορείτε είτε ναφιλτράρετε το νερό χρησιμοποιώντας ένα φίλτροτου καφέ είτε αν έχετε και άλλα ροδοπέταλα νααφαιρέσετε τα μαυρισμένα και να τα αντικατα-στήσετε με καινούργια, ώστε το ροδόνερό σαςνα έχει δυνατότερο άρωμα.

Το ροδόνερο αυτό φυλάσσεται στο ψυγείογια μεγαλύτερη διάρκεια.

Page 18: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Ελ εύθερος χρόνος18

Έξυπνεςιδέες

11Τα τζάμια σας θα αστράψουν κυ-

ριολεκτικά, αν τα τρίψετε με μια εφη-

μερίδα χρησιμοποιώντας άσπρο ξίδι

ή κρύο τσάι ( χωρίς ζάχαρη !!).

11Για να μην πλησιάζουν έντομα στα φυτά, τρίψτε στον

τρίφτη πράσινο σαπούνι, (2-3 κουταλιές) και διαλύστε το

σε 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό. Αφήστε το να κρυώσει

και με αυτό το διάλυμα, ψεκάστε το φυτό σας.

11Εκτός από την προστασία των νυχιών σας, το βερνίκι

χρησιμεύει και στην σκουριά. Περάστε με διάφανο βερ-

νίκι τον πάτο από τις μεταλλικές συσκευασίες που έχετε

στο μπάνιο, (αφρό, λακ, κλπ) που λόγω υγρασίας, αφή-

νουν σκουριά στα ντουλάπια σας ή στον νιπτήρα σας.

11Για να λάμψουν τα κοσμήματα σας, από οποιοδήποτε

υλικό και να είναι, βάλτε τα όλη την νύχτα σε ένα μπώλ με

κέτσαπ. Το πρωί θα τα ξεπλύνετε και θα τα σκουπίσετε

πολύ καλά. Το ελαφρύ οξύ που περιέχει το κέτσαπ, καθα-

ρίζει τέλεια, ακόμη και τα πολύ σκαλιστά κοσμήματα.

11Για να μην περιμένετε να ξεθολώσει ο καθρέφτης

μετά το μπάνιο σας, βάλτε μία μικρή ποσότητα αφρού

ξυρίσματος σε ένα πανί, και τρίψτε με αυτό καλά τον κα-

θρέφτη λίγο πριν μπείτε στο μπάνιο.

11Για να αποφύγετε ατυχήματα, αλλά και για να μην κά-

νετε χάλια τον τοίχο, όταν τηγανίζετε, λίγο πριν βάλετε το

φαγητό στο τηγάνι, και αφού έχει κάψει το λάδι, ρίξτε

μέσα μερικές οδοντογλυφίδες! Κι αν τηγανίζετε ψάρια,

ρίξτε μέσα στο λάδι, μερικές σταγόνες ξύδι. Θα απορρο-

φήσει αρκετή από την “ψαρίλα”.

Γλυκά πιττάκια με φράουλα &λευκή σοκολάτα!

Υλικά150 γρ. αλεύρι150 γρ. ζάχαρη άχνη150 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη1 αυγό120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασίαδωματίου1/2 κουτ. του γλυκού μπέικινπάουντερ100 γρ. μαρμελάδα φράουλα100 γρ λευκή σοκολάταΕκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρί-σει. Προσθέτετε το αυγό και σταδιακά το αλεύρι , τη σκόνη αμυ-γδάλου και το μπέϊκιν. Αφήνετε την ζύμη στο ψυγείο για 1 περίπουώρα. Ανοίγετε τη ζύμη σας σε φύλλο πάχους 1,5χιλ περίπου και μετην βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε στρογγυλά κομμάτια ζύμης. Στομισό κομμάτι από την μικρή στρογγυλή ζύμη , βάζετε 1 κουταλιάμαρμελάδα φράουλα και μερικά κομμάτια λευκής σοκολάτας. Σκε-πάζετε με το άλλο μισό την γέμιση και κολλάτε καλά τις άκρες με ταδάχτυλα σας ή με ένα μαχαιράκι. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ζύμη.Αραδιάζετε τα πιττάκια σας σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικόχαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθ-μούς για 20-25 λεπτά.

Λικέρ Φράουλας Υλικά 500 γραμμάρια φράουλες200 ml Μπράντυ Μεταξά 7 αστέρων175 ml ΒότκαΣιρόπι2 κούπες ζάχαρη1½ κούπες νερόΦλούδα λεμονιού3 κουταλιές χυμό λεμονιούΕκτέλεση

Πλένετε, στραγγίζετε και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις πολτο-ποιείτε στο μούλτι. Τις βάζετε σε ένα βάζο μαζί με το αλκοόλ μέσαστο ψυγείο για μια εβδομάδα. Τις στραγγίζετε μέσα σε τούλι τοοποίο μετά το δένετε. Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σεκατσαρόλα και αφού αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνετε τη φωτιά καιτο βράζετε για πέντε λεπτά. Βάζετε το τούλι με τις φράουλες μέσαστο σιρόπι και το αφήνετε μέσα στο ψυγείο, μαζί με το άλλο δοχείομε το αλκοόλ, για δύο ημέρες. Αφαιρείτε το τούλι και ανακατεύετετα δύο υγρά. Το ξαναστραγγίζετε και το βάζετε σε αποστειρωμέναμπουκάλια.

Σταυρόλεξο

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. Νησιά του νότιου Ειρηνι-κού 2. Γραμματικοί τύποι 3. Ζαν Φιλίπ ..., γάλλος συνθέ-της και συγγραφέας του18ου αιώνα - Πρωτόκολλοδικτυακού χρόνου 4. Νότια ..., αποσχισθείσαγεωργιανή επαρχία 5. Σερβική πόλη - ... λαντ,αρκτικό νησί του Καναδά 6. Αρχικά ταξιαρχίας - Αρχαίοκυπριακό βασίλειο 7. Η βάση του όντος στηφιλοσοφία - Φυλλομετρητήςιστοσελίδων 8. Λίαν ..., αμερικανίδα σκη-νοθέτις

ΚΑΘΕΤΑ:1. Φερνάν ..., γάλλος ιστορι-κός του περασμένου αιώνα2. Διεπαφή σύνδεσης σκλη-ρών δίσκων - Τουριστικόθέρετρο της Ρόδου

3. Μυθικός ιδρυτής τηςΡώμης - Όμοια σύμφωνα 4. Συνεταιριστική οργάνωσησταφιδοπαραγωγών -

Μόριτζ ..., γερ-

μανός μαθηματικός του προ-ηγούμενου αιώνα 5. Ένωση κρατών - Υγρό λιπί-διο 6. Άννα Τόμοβα-..., διάσημησοπράνο 7. Κατηγορία μύθων 8. Μπέρτραντ ..., βρετανόςνομπελίστας φιλόσοφος καισυγγραφέας

ΛΥΣΗ

Sudoku

Γρίφοι της εβδομάδαςΓρίφος 1:∆ωρεάν σοκολάτες

Μια γνωστή σοκολατοβιομηχανία σκέφτηκετην ακόλουθη προσφορά για να διαφημίσει τα προϊόντατης: Κάθε επτά χαρτιά περιτυλίγματος της σοκολάτας τουςπου θα τους έφερνε κάποιος, θα του έκαναν μία σοκολάταδώρο. Ένας μικρός μέτρησε τα χαρτιά από τις σοκολάτεςπου είχε φάει και τα έβγαλε 49. Πόσες σοκολάτες δικαιούταινα πάρει δωρεάν;

Γρίφος 2:Το τούβλο Ένα τούβλο ζυγίζει ένα κιλό και μισό τούβλο. Πόσα κιλά

ζυγίζουν τα δύο τούβλα;

Γρίφος 3:Οι δείκτες του ρολογιού Πόσες φορές συναντώνται μέσα σε διάστημα δώδεκα

ωρών ο ωροδείκτης και ο λεπτοδείκτης ενός ρολογιού;

Απάντηση 1:Οκτώ σοκολάτες. Με τα 49 χαρτιά περιτυ-λίγματος παίρνει επτά σοκολάτες, αλλά μόλις τις φάει, επιστρέ-

φει τα χαρτιά τους και παίρνει άλλη μία. Απάντηση 2: 4 κιλά. Από την αρχική πρόταση προκύπτει πως αναφαιρέσουμε μισό τούβλο από το κάθε ζύγι, θα βρούμε πως το μισότούβλο ζυγίζει ένα κιλόΑπάντηση 3: Συναντώνται 11 φορές. Ξεκινώντας π.χ. από την 1:00,

θα συναντηθούν στις παρακάτω ώρες: 1:05, 2:10, 3:16, 4:21, 5:27,6:32, 7:38, 8:43, 9:49, 10:54 και 12:00.

Προβλέψεις από 4/7 έως 10/7Κριός (21/3-20/4) Ένας οικονομικός στόχος σταθερο-ποιείται. Ευνοούνται συναντήσεις και επαφές και έχετετην ευκαιρία να διορθώσετε πολλά στραβά που έχουνσυμβεί το τελευταίο διάστημα. Θα δεχτείτε σημαντικήβοήθεια από ανθρώπους που κατέχουν κάποια εξουσία.Ταύρος (21/4-20/5) Υπάρχει κακό κλίμα με ανθρώ-πους που σας συκοφαντούν πίσω από την πλάτη σαςστον χώρο εργασίας σας. Αναπάντεχες αλλαγές μπο-ρεί να προκύψουν σε οικογενειακό επίπεδο. Απροσ-δόκητες εξελίξεις σε εργασιακά ή θέματα υγείας. Ηρε-μήστε και ζητήστε βοήθεια ίσως από κάποιο φίλο.

Δίδυμοι (21/5-21/6) Θα επιτύχετε πολλές αλλαγές στηνδουλεία σας με μεγάλη ευκολία. Ευνοείται η εξέλιξη θεμά-των γάμου, προσωπικών σχέσεων, επαγγελματικών καιοικονομικών. Αυτή την περίοδο, θα ήταν καλό να μην προ-σπαθήσετε για δανειοδοτήσεις και επενδύσεις. Ένα ταξίδιείναι μια καλή ιδέα για να ξεφύγετε από την ρουτίνα και ναζήσετε νέες εμπειρίες και υπέροχες στιγμές.Καρκίνος (22/6-22/7) Άτομα του κοντινού σας περι-βάλλοντος ή κάποιοι άνθρωποι που θα γνωρίσετετώρα σας προκαλούν να κάνετε πραγματικότητα τιςφιλοδοξίες σας. Αν και νιώθετε αρκετά δυνατοί καιαισιόδοξοι, έτοιμοι να πάρετε πρωτοβουλίες και ναπραγματοποιήσετε κάθε σας επιθυμία, οικονομικάθέματα θα σας προβληματίσουν αυτό τον μήνα. Επαγ-γελματικοί λόγοι θα απορροφήσουν την ενέργεια σας.

Λέων (23/7-23/8) Είστε πιο κοινωνικοί στην καθημερι-νότητα σας έχοντας πολλές επαφές και συζητήσειςκυρίως γύρω από θέματα εργασίας ή υγείας. Επιλέξτε νακάνετε πράγματα που σας ικανοποιούν και που μέχριτώρα αναβάλατε. Ευνοϊκή συναισθηματικά είναι αυτή ηπερίοδος. Η καθημερινότητα σας θα γίνει καλύτερη σύν-τομα. Κυνηγήστε ό, τι επιθυμείτε στον αισθηματικό καιεπαγγελματικό τομέα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Παρθένος (24/8-22/9) Η συμπεριφορά σας στονεργασιακό χώρο θα περάσει από έντονη κριτική.Υπάρχει το ενδεχόμενο οριστικών ρήξεων σε σχέσειςεπαγγελματικές ή ερωτικές. Σκεφτείτε καλά πριν πρά-ξετε διότι είναι πιθανόν να το μετανιώσετε αργότερα.Καλό θα ήταν να αποφύγετε την επιθυμία σας γιαξεκούραση αυτό τον μήνα και να επικεντρωθείτε σεθέματα προσωπικά και οικογενειακής φύσης. Αρπάξ-τε τις νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.

Ζυγός (23/9-22/10) Αν σχεδιάζετε νέα ξεκινήματα,περιμένετε λίγο και δείξτε υπομονή γιατί οι συνθήκεςδεν είναι ευνοϊκές ακόμα. Ίσως υπάρξουν κάποια μπερ-δέματα με συγγενικά πρόσωπα ή ακόμη χειρότερα μετους γονείς σας. Θα αισθανθείτε αρκετά ικανοποιημέ-νοι από το αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας σας.

Σκορπιός (23/10-22/11) Έρχεται μια περίοδος αρκετάπερίπλοκη και θα πρέπει να προσέξετε θέματα που έχουνσχέση με την εργασία σας. Τώρα είναι ώρα για δουλειά.Θα είστε πολυάσχολοι και ακολουθεί μια πολύ κοινωνικήπερίοδος για εσάς. Οι πολλές υποχρεώσεις σε προσωπι-κό και επαγγελματικό επίπεδο θα σας κουράσουν.

Τοξότης (23/11-21/12) Έχετε τη δύναμη να πραγμα-τοποιήσετε τους στόχους σας με τη βοήθεια του συν-τρόφου σας ή κάποιων συνεργασιών. Μην βιάζεστε ναβγάλετε συμπεράσματα και εκμεταλλευτείτε όσοκαλύτερα μπορείτε τις ευκαιρίες που μπορεί να προκύ-ψουν. Τα αισθηματικά σας γίνονται καλύτερα, ταδύσκολα φεύγουν και επιτέλους θα μπορείτε να κάνε-τε οικονομικά ανοίγματα. Ζητήματα περιουσιακά καικληρονομικά σας απασχολούν και σας αγχώνουν.

Αιγόκερως (22/12-19/1) Η βελτίωση στα οικονομικάσας ή διευθέτηση κάποιας οικονομικής εκκρεμότηταςθα σας βγάλει από μια περίοδο άγχους. Επαγγελματι-κές συνεργασίες προωθούνται. Αν δεν είστε ευχαρι-στημένοι με την σχέση σας, δώστε επιτέλους ένατέλος, και ανοίξτε νέους δρόμους.Υδροχόος (20/1-19/2) Αρχίζει μια νέα περίοδοςγεμάτη με καινοτόμες ιδέες σε όλους τους τομείς. Ηκοινωνική σας ζωή θα είναι έντονη και θα βρεθείτε μεφίλους για να το ρίξετε λίγο έξω. Καλό θα ήταν νααποφύγετε κρυφές συζητήσεις γιατί υπάρχει ο κίνδυ-νος να εκτεθείτε. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληληγια να πλησιάσετε το σύντροφό σας.

Ιχθύες (20/2-20/3) Καλό θα ήταν να διορθώσετε, όσομπορείτε, τον κυκλοθυμικό χαρακτήρα σας. Προβλή-ματα του παρελθόντος σας κρατούν πίσω και αυτόσας δημιουργεί εκνευρισμό. Βάλτε τα επαγγελματικάπροβλήματα σε τάξη αλλά θα πρέπει να βρείτε ισορ-ροπίες μεταξύ δουλειάς και οικογένειας. Να αποφύγε-τε συναλλαγές οικονομικής φύσης για δανειοδοτήσειςγιατί θα υπάρξουν ασάφειες και μπερδέματα.

Page 19: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Ο γύρος του κόσμου19

ειδη κιγκαλεριαςαντιπροσωπείεςεισαγωγές

• Κουρτινόξυλα- κουρτίνες• Πόμολα είδη επιπλοποιΐας• Αξεσουάρ κουζίνας + μπάνιου• Ξύλινα δάπεδα laminate• Ταπετσαρίες αξεσουάρ τζακιού• Σκάλες αλουμινίου (τύπου inox)

Λαρίσης + Παπαναστασίου γωνία έναντι Κτελ ΚαρδίτσαΤηλ. 24410 25672/ 75223 fax: 24410-75223

e-mail: [email protected]

σ. βλαχος

Καραϊσκάκη 48

ΕΕΙΙΔΔΗΗ ΑΑΛΛΙΙΕΕΙΙΑΑΣΣ ΚΚΑΑΜΜΠΠΙΙΓΓΚΚΚΚΑΑΤΤΑΑΔΔΥΥΣΣΗΗΣΣ

ΚΚΟΟΛΛΟΟΒΒΟΟΣΣ ΠΠΑΑΝΝΑΑΓΓΙΙΩΩΤΤΗΗΣΣΤΤΗΗΛΛ:: 2244441100 2244551100ΚΚΙΙΝΝ:: 66997777771133006699

Νέα πρόκληση γερμανικής προέλευσης «χτυ-πάει» εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα τηνΕλλάδα, αφού η γνωστή εταιρία ενοικίασης

αυτοκινήτων «Sixt» παρουσίασε διαφημιστική καμ-πάνια με κύριο σλόγκαν της: «Αγαπητοί Έλληνεςδεχόμαστε ξανά δραχμές!».

Με τη φράση αυτή η γερμανική εταιρεία«φουντώνει» για ακόμη μία φορά την, ήδη, τεταμέ-

νη ατμόσφαιρα που επικρατεί στη χώρα μας. Συγ-κεκριμένα, στο κείμενο της διαφημιστικής καμπά-νιας της «Sixt» γράφεται, ότι όποιος Έλληνας επιθυ-μεί, μπορεί να αποκτήσει, πια«το BMW1 κάμπριοαπό 26.900 δρχ. την ημέρα».

Η προκλητική αυτή διαφήμιση δημοσιεύτηκεγια πρώτη φορά από την γερμανική εφημερίδα«Die Welt».

Έντονη ήταν η αντίδραση του σύμβουλουΤύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, κουΠαντελή Παντελούρη, ο οποίος δήλωσε στοmetrogreece.gr ότι: «Αυτό που εμείς από την αρχήπροσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν, να αντιμετωπί-σουμε όσο πιο ειρωνικά γίνεται αυτή τη διαφημι-στική, ευθεία πρόκληση και να την καταδικάσουμεαμέσως και σε απόλυτο βαθμό ».

Αρμόδιοι κύκλοι σημείωσαν ότι με το διαφημι-στικό αυτό μήνυμα η συγκεκριμένη εταιρία υπονο-μεύει την ίδια της την παρουσία στην ελληνικήαγορά.

Επιστροφή στη λιρέτασε χωριό της Ιταλίας!

Ο δήμαρχος στο χωριό Μπρόλο της Σικελίας(6.000 κατ., στην περιφέρεια της Μεσίνα ), απο-φάσισε να κηρύξει μια προσωρινή επιστροφήστην λιρέτα.

Ο δήμαρχος Σάλβο Μεσίνα συμφώνησε μεμια σειρά εμπορικών επιχειρήσεων, αρχικάκυρίως καταστήματα ειδών ένδυσης και μπακά-λικα, ώστε μέχρι το τέλος του 2011 να δέχονταιπληρωμές και σε λιρέτες, εκτός από τα καθιερω-μένα πλέον ευρώ.

Η ανταπόκριση των πολιτών -παρά τους αρχι-κούς δισταγμούς- ήταν άκρως θετική και τιςτελευταίες εβδομάδες, η πρωτοβουλία επεκτά-θηκε και στα ξενοδοχεία της περιοχής. Ο δήμοςτου Μπρόλο, από την 1η Ιανουαρίου του 2012,θα φροντίσει να συλλέξει όλες τις εισπράξεις στοπαλιό εθνικό νόμισμα της Ιταλίας και νατις μετατρέψει σε ευρώ στα γραφεία της Τράπε-ζας της Ιταλίας στην Κατάνη και στο Παλέρμο,πάντα στη Σικελία.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυτήτην στιγμή σε όλη την χώρα υπάρχουν αποταμι-εύσεις που αγγίζουν τα 2.668 δισεκατομμύριαλιρέτες – περίπου ένα δισεκατομμύριο τριακόσιαεκατομμύρια ευρώ.

Χρήματα που θα πρέπει να ξοδευτούν στοΜπρόλο μέχρι το τέλος του έτους, ή να μετατρα-πούν σε ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του2012. Διαφορετικά, θα χάσουν κάθε συναλλαγ-ματική αξία.

Σύμφωνα με ιταλούς σχολιαστές, η “ρομαντι-κή αλλά και δημιουργική πρωτοβουλία τουΜπρόλο”, θα έχει θετικές επιπτώσεις και στοντουρισμό. Το 90% των εμπορικών επιχειρήσεωντου χωριού, προσφέρει, πλέον, την δυνατότητα“διπλής πληρωμής” σε λιρέτες και ευρώ.

Νέα γερμανική πρόκληση

Δικαστήριο του Μανχάταν αποφάσισε να αφή-σει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον πρώηνγενικό διευθυντή του Διεθνούς ΝομισματικούΤαμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος έχει κατη-γορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας32χρονης καμαριέρας από τη Γουινέα.

Ο δικαστής Μάικλ Όμπας δέχτηκε την πρότασηνα επιστραφεί στον Στρος-Καν η εγγύηση των 6εκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταβάλει,ωστόσο οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθείδεν κατέπεσαν αφού, όπως είπε, «η υπόθεση δενκλείνει».

Το δικαστήριο ζήτησε επίσης να κρατηθούν ταταξιδιωτικά έγγραφα του Στρος-Καν και όρισε την

επόμενη ακρόαση της υπόθεσης για τις 18 Ιουλίου.Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

ο Στρος-Καν θεάθηκε να βγαίνει από το δικαστή-ριο χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τη σύζυγότου Αν Σενκλέρ.

Eλεύθερος ο Στρος-Καν

Οι υπεύθυνοι του πυρηνικού σταθμού Τόρεςστη Σκοτία αναγκάστηκαν να κλείσουν προληπτι-κά και τους δύο αντιδραστήρες του λόγω εισβολήςμεδουσών που βούλωσαν τα φίλτρα του συστήμα-τος ψύξης.

Η διαχειρίστρια εταιρεία EDF Energy τόνισε ότιτο μέτρο είναι προληπτικό και το συμβάν δεν απεί-λησε το εργοστάσιο ή το κοινό.

Σε αντίθεση με τους αντιδραστήρες στο κατε-στραμμένο εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι στηνΙαπωνία, οι αντιδραστήρες του Τόρες δεν ψύχονται

με νερό αλλά με αέριο -βασίζονται σε έναν σχεδια-σμό που ονομάζεται «Προηγμένος ΑερόψυκτοςΑντιδραστήρας» ή AGCR.

Παρόλα αυτά, η λειτουργία τους απαιτεί μιασταθερή παροχή θαλασσινού νερού, το οποίο φιλ-τράρεται για να αποτραπεί η είσοδος φυκιών ήάλλων θαλάσσιων οργανισμών.

Τα φίλτρα όμως βούλωσαν από τις μέδουσεςκαι οι εργασίες καθαρισμού αναμένεται να καθυ-στερήσουν την επανέναρξη της λειτουργίας τουσταθμού μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Προβλήματα από μέδουσες στο σύστημαψύξης έχουν αναφερθεί επανειλημμένα και σειαπωνικά πυρηνικά εργοστάσια.

Τα ζελατινώδη θαλάσσια ζώα συνήθως αυξά-νονται σε περιόδους ασυνήθιστα υψηλής θερμο-κρασίας. Η εισβολή τους στα νερά της Σκοτίας δεναποκλείεται να οφείλεται σε θερμοκρασίες άνωτου κανονικού στη Βόρεια Θάλασσα.

Στην είσοδο του συστήματος ψύξης στο Τόρεςείχε παγιδευτεί νωρίτερα φέτος και μια φώκια, ηοποία τελικά απελευθερώθηκε χωρίς να επηρεα-στεί η λειτουργία του εργοστασίου.

Εισβολή μεδουσών σε πυρηνικό εργοστάσιο

Page 20: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Είπαν...20

Με αφορμή την αποχώρησή μου από τη θέσητου Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας,λόγω συνταξιοδότησης, αισθάνομαι την

ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφουςεκπαιδευτικούς, με τους οποίους επί εννέα ολόκληραχρόνια πορευτήκαμε κοινό δρόμο. Αγωνιστήκαμε οκαθένας από το μετερίζι του για να προσφέρουμε ό,τικαλύτερο στην παιδεία και στην εκπαίδευσή μας.Αντιμετωπίσαμε αντιξοότητες και αισθανθήκαμε πολ-λές πικρίες τόσο στο χώρο μέσα από τα «τείχη» όσοκαι έξω από αυτά. Εμείς όμως παλέψαμε, γιατί ξέρου-με πως ο δρόμος για την «Ιθάκη» ούτε σύντομος ούτεεύκολος είναι. Ο χώρος μας, πεδίο παιδαγωγικής,διδακτικής και επιστημονικής δράσης, προσφέρεταικαι προσφέρει με αφθονία τα αγαθά της αγωγής, τηςγνώσης και της κουλτούρας. Οι εκπαιδευτικοί ελεύθε-ροι από προκαταλήψεις, δογματισμούς, ξεπερασμέ-νες γνώσεις και στείρες μεθόδους καλούμαστε στονεκπαιδευτικό μας αγώνα, υπερβαίνοντας τα όποια καιόσα προβλήματα (που πάντα θα υπάρχουν), να εμπε-δώσουμε αρχές, αξίες και διαδικασίες που θα μαςκαταξιώσουν στη συνείδηση των μαθητών μας, των

γονιών και γενικότερα της κοινωνίας.Σεις, οι μαθητές μας, είστε η ελπίδα, σεις είστε ο

σκοπός, σε σας αποβλέπουν οι κόποι μας, για σαςβάζουμε τα «δυνατά» μας. Η μόρφωση είναι το μεγα-λύτερο προσόν κάθε νέου, είναι το σίγουρο εφόδιοπου τον καθιστά δυνατό, αυτεξούσιο, νικητή στοστίβο της ζωής. Αυτή τη μόρφωση τη γενική, εγκυ-κλοπαιδική και την εξειδικευμένη δεχτείτε την όλοισας. Είτε συνεχίσετε ανώτερες ή ανώτατες σπουδές,είτε ριχτείτε στην αγορά εργασίας, αν έχετε γεράθεμέλια σωστής παιδείας, θα είσαστε οι «πετυχημέ-νοι». Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς το Σύλλογο Γονέ-ων και Κηδεμόνων, με τον οποίο είχα άριστη συνερ-γασία και εύχομαι προς όλους τους γονείς των μαθη-τών μας, να δουν τους στόχους και τα όνειρα τωνπαιδιών τους να εκπληρώνονται.

Ευχαριστώ θερμά τους φορείς για τη συμμετοχήτους σε διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου μας,καθώς επίσης και τα ΜΜΕ, τα οποία συνέβαλαν στοάνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, προβάλλονταςαυτές τις εκδηλώσεις.

Εύχομαι σε όλους σας ολόψυχα υγεία προσωπικήκαι οικογενειακή και εκπλήρωση των προσδοκιώνσας.

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό στη Βουλή στησυζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο να λέει απευθυνό-μενος στους Βουλευτές «Δικό μου πατριωτικό καθή-κον, ήταν να μην αφήσουμε τον μισθωτό και τονσυνταξιούχο στην ανασφάλεια», αναρωτηθήκαμε σεποια χώρα ζει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησήτου.

Είναι δυνατό κάποιος σοβαρά να ισχυρίζεται πωςη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αποτελεί σωτηρίαγια τον μισθωτό και τον συνταξιούχο; Μόνο κάποιοςπου ψεύδεται ή δεν έχει διαβάσει το Μεσοπρόθεσμομπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Πως μπορεί να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός κάτιτέτοιο όταν με την ψήφιση του Μνημονίου Ι πριν έναχρόνο χάθηκαν δύο μισθοί για τους συνταξιούχουςκαι τους μισθωτούς και τώρα με την ψήφιση τουΜεσοπρόθεσμου θα χαθούν άλλοι δύο μισθοί απότις έκτακτες εισφορές, τη μείωση του αφορολόγη-του, τους κεφαλικούς φόρους, την αύξηση στοπετρέλαιο θέρμανσης, τη μείωση του αφορολόγη-του στα ακίνητα, την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας,την αύξηση των κριτηρίων διαβίωσης και ένα σωρόάλλους φόρους άμεσους και έμμεσους. Και όταν όληαυτή η φοροεπιδρομή, που δεν έχει προηγούμενοαπό συστάσεως Ελληνικού κράτους, επιβαρύνει καιοδηγεί στην εξαθλίωση τους μικρομεσαίους οικονο-μικά Έλληνες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα μέτρα η Νεοφι-λελεύθερη ΣοσιαΛηστρική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚμε έναν απίστευτο προπαγανδιστικό τρόπο που θαζήλευε και ο Γκέμπελς προσπαθεί να πείσει τουςπολίτες αλλά και τους Βουλευτές της πως αν δεψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα χρεοκοπή-σει. Έφτασαν στο σημείο να πουν «Μεσοπρόθεσμο ήΤανκς» αλλά και να μιλήσουν για νεκρούς φέρνονταςτο παράδειγμα της Αργεντινής σε μια ύστατη προ-σπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης.

Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή ηΕλλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει αν δε ψηφι-στεί το Μεσοπρόθεσμο και αυτό γιατί πολύ απλά δεσυμφέρει κανέναν. Θα δημιουργούσε πολύ περισσό-τερα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια ενδε-χόμενη πτώχευση της Ελλάδα αυτή τη στιγμή και θαπυροδοτούσε ένα ντόμινο εξελίξεων σε ευρωπαϊκόκαι παγκόσμιο επίπεδο με ανυπολόγιστες συνέπειες.Δεν είναι τυχαίο πως πριν από λίγες ημέρες όταν δια-δραματίστηκαν όλα αυτά τα τραγελαφικά στην κοι-νοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που στο τέλος τηςημέρας τα λιοντάρια μεταμορφώθηκαν σε γατούλες,έσπευσαν όλοι οι ευρωπαίοι να δηλώσουν πως ηπέμπτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Οπότε γιατί όλος αυτός ο κακός χαμός για ναπεράσει το Μεσοπρόθεσμο; Μήπως με τη ψήφισήτου οι δανειστές μας εξασφαλίζουν πως δεν θαχάσουν τα χρήματά τους μέσω του ξεπουλήματοςτης Δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτουτης χώρας; Μήπως θέλουν τη συναίνεση γιατί γνωρί-ζουν πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με απλήπλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή τουαπό μια μελλοντική κυβέρνηση; Μήπως όλα αυτάπου διαδραματίζονται γύρω μας γίνονται μόνο καιμόνο για να μετατεθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας μετάτο 2013 και αφού δε θα έχει μείνει καθόλου δημόσιαπεριουσία για πούλημα;

Και εν πάση περιπτώσει επειδή η Ελλάδα δενείναι μια γενική και αφηρημένη έννοια, αλλά είναι οιπολίτες που ζουν εδώ και αιώνες σε αυτή τη γωνίατου πλανήτη, το ερώτημα που πρέπει να προβλημα-τίσει όλους μας είναι: Η ψήφιση του Μεσοπρόθε-σμου αποτελεί «πατριωτικό καθήκον» για τη διάσω-ση της Ελλάδας ή των πιστωτών μας;

Δημ. Τοπική Επιτροπή Ν.Δ. Δήμου Σοφάδων

Ευχαριστήριο του Ευάγγελου Πλακιά

Από πότε η εξαθλίωση των πολιτώναποτελεί πατριωτικό καθήκον;

∆ιευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

Θα είναι τιμή για την εφημερίδα μας να φιλοξενήσει τα ενυπόγραφα άρθρασας. Η μόνη μας παράκληση είναι να αποστέλλονται μέσα στην εβδομάδα

και να περιορίζονται μέχρι τις 250 λέξεις. Φροντίζουμε η σκέψη σαςνα αποκτήσει φωνή.

Αποστολή στο [email protected] ή [email protected]

«Διαβάστε να μάθετετην αλήθεια»

Του Σωτήρη ΚαραγιάννηΚύριοι της Κυβέρνησης, τώρα με τους 155

ψήφους, έγινε νόμος το Μεσοπρόθεσμο.Ναι εσείς του Κοινοβουλίου πρέπει να ματώσε-

τε στη δουλειά για να οδηγήσετε τα Ελληνικά νοι-κοκυριά σε δρόμο προκοπής και προόδου.

Μεγάλες μορφές, για την αγάπη θυσιάζονται,για την αγιοσύνη του Θεού αγωνίζονται, με τιςκαλές πράξεις, κοινωνίες κτίζονται, τα μνημόνιαπρέπει συλλογικά να τα αντιμετωπίζουμε τότε ταόνειρα των παιδιών μας ποτέ δεν θα κομματιά-ζονται.

Αυτή είναι η Ελλάδα μου, η αρχαία μου γνώση,με την ορθή παιδεία, όλους τους λαούς θα ενώσει.

Πότε κύριοι ηγέτες όλων των χωρών θα ενω-θείτε, και από το μνημόνιο ο κόσμος να σωθεί στοδρόμο της σωτηρίας να τον οδηγείται, το πνεύματης δικαιοσύνης να χαρείτε, έτσι και μόνο το πρό-βλημα το οικονομικό θα λυθεί.

Αν δεν ήταν ο Ελληνικός πολιτισμός, η ανθρω-πότητα θα εξαφανίζονταν ολοσχερώς, και θα μαςκυβερνούσε ο αντίχριστος εχθρός, αλλά όμως,έσωσε τον κόσμο ο ορθόδοξος χριστιανισμός.

Βέβαια, με τα άγια χέρια του, έκτισε την εκκλη-σία ο Χριστός.

Ναι η Ελλάδα των σοφών ανδρών φώτιζε καιφωτίζει τον κάθε λαό.

Ναι, μας έλουζε το θεού το αγιονέρι για όλοτον κόσμο ήταν της ειρήνης το περιστέρι, ήρθε ηώρα, να είμαστε πιασμένοι χέρι με χέρι, και ναζούμε μακριά, από του φόνου το μαχαίρι.

Ναι η γλώσσα η Ελληνική ήταν και είναι αιώνιαθεϊκή, ήρθε η ώρα, να μονιάσουμε οι κύριοι ηγέ-τες οι πολιτικοί, και να γίνουν στους λαούς φίλοει-ρηνική με αγάπη και λατρεία να γίνουμε τηςλύτρωσης θεοί.

2o ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ευχαριστήριο στον Δ/ντήτου Σχολείου κ. Καλκαντζή

Στην τακτική συνεδρίασή του για τη λήξη τουσχολικού έτους ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ουΕΠΑΛ με αφορμή την επικείμενη συνταξιοδότησητου Δ/ντή του Σχολείου κ. Καλκαντζή Βασίλη απο-φάσισε ομόφωνα να εκφράσει δημόσια τις ευχαρι-στίες του στο πρόσωπό του και να επαινέσει τοέργο του. Σχολείο δε σημαίνει μόνο γνώση, αλλάκαι αξίες, στάσεις και συμπεριφορές, σημαίνειδημιουργικότητα, συνεργασία, ομαδικότητα,φροντίδα για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, τηνκοινωνία. Σ΄ όλα αυτά ο απερχόμενος Δ/ντής κ.Καλκαντζής αντεπεξήλθε άριστα με επαγγελματι-κή ευσυνειδησία και υπευθυνότητα .

Page 21: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Καιροί...για εργασία & Εκ παίδευση21

Το Τμήμα Γεω-πονίας Φυτι-κής Παραγω-

γής και ΑγροτικούΠεριβάλλοντος τουΠανεπιστημίου Θεσ-σαλίας δέχεται αιτή-σεις για την πλήρωσηδύο ΠρογραμμάτωνΜ ε τ α π τ υ χ ι α κ ώ νΣπουδών που προ-κηρύσσει για το ακα-δημαϊκό έτος 2011-2012.

Αυτοµατισµοί στη γεωργίαΤο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με

τίτλο “Αυτοματισμοί στις αρδεύσεις, τις γεωργικές κατα-σκευές και στην εκμηχάνιση της γεωργίας” δημιουργή-θηκε από τη σύμπραξη του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτι-κής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος τουΠανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Τμήμα Αυτοματισμούτου ΤΕΙ Χαλκίδας.

Χαρακτηριστικό του ΠΜΣ, σύμφωνα με την ανακοί-νωση του πανεπιστημίου, είναι η “θεματική του πρωτο-τυπία, καθώς αποτελεί το πρώτο ΠΜΣ στην Ελλάδα πουαφορά αυτήν την τόσο κρίσιμη για την ελληνική αλλάκαι για την ευρωπαϊκή οικονομία θεματική περιοχή”.

Το ΠΜΣ προάγει την επιστημονική γνώση και τηνανάπτυξη της έρευνας σε θέματα που αφορούν τουςαυτοματισμούς στη γεωργία με έμφαση στις αρδεύσεις,τις γεωργικές κατασκευές και την εκμηχάνιση της γεωρ-γίας.Στο Μεταπτυχιακό γίνονται δεκτοί:-Πτυχιούχοι Τμημάτων Γεωπονίας πανεπιστημίων.-Πτυχιούχοι Τμημάτων Αυτοματισμού ΤΕΙ.-Πτυχιούχοι Τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ της ημε-δαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων τηςαλλοδαπής άλλης συναφούς ειδικότητας. Συναφείς ειδι-κότητες θεωρούνται: Τμήματα Θετικών ΕπιστημώνΠανεπιστημίων, Σχολές Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΙ(ΣΤΕΦ), Σχολές Τεχνολογίας Γεωπονίας ΤΕΙ (ΣΤΕΓ).

Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τεσσάρων εξαμή-νων και τα δίδακτρα ανέρχονται σε 625 ευρώ για κάθε

εξάμηνο (συνολικό κόστος 2.500 ευρώ). Ο αριθμός τωνεισακτέων στο ΠΜΣ δεν θα υπερβαίνει τα 25 άτομα.

Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 15Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.:24210-93013, 24210-93147, fax: 24210-93190, ιστοσελί-δα: http://www.uth.gr,http://www.agr.uth.gr/pms/pmsa/index.html.

Αειφορική γεωργία στη ΜεσόγειοΤον τίτλο “”Σύγχρονα συστήματα αγροτικής παρα-

γωγής στον μεσογειακό χώρο με έμφαση στην αειφορι-κή παραγωγή και τη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών”έχει το δεύτερο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδώνπου οργανώνει το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγω-γής και Αγροτικού Περιβάλλοντος (Γ.Φ.Π.Α.Π.) του Πανε-πιστημίου Θεσσαλίας.

Το ΠΜΣ είναι διάρκειας τριών εξαμήνων και στιςκατευθύνσεις: α) Βελτίωση φυτών και σύγχρονες καλ-λιέργειες, β) Σύγχρονη φυτοπροστασία και γ) ΓεωργικήΜηχανική - Διαχείριση φυσικών πόρων.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Γεωπονικών καιΠολυτεχνικών Τμημάτων, Περιβαλλοντικών Τμημάτων,Τμημάτων Θετικών και Οικονομικών Επιστημών τωνΑΕΙ. Επίσης, πτυχιούχοι αντίστοιχων τμημάτων ΤΕΙ ύστε-ρα από επιτυχή εξέταση σε σειρά μαθημάτων.

Η επιλογή των υποψηφίων για το ΠΜΣ γίνεται απότην Επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών,χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις με την εφαρμογή αλγόριθ-μου σύμφωνα με τα κριτήρια του άρθρου 12, τουΝόμου 2083/92, του άρθρου 4 του Νόμου 3685/2008.

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάσητον συνολικό αριθμό μορίων που θα συγκεντρώσει οκάθε υποψήφιος και αφού προηγηθεί προσωπικήσυνέντευξη, η οποία θα διεξαχθεί εντός του ερχόμενουΟκτωβρίου.

Τα δίδακτρα του ΠΜΣ ανέρχονται σε 1.500 ευρώ γιατο πρώτο εξάμηνο και 1.000 ευρώ για καθένα από ταδύο επόμενα εξάμηνα (συνολικό κόστος 3.500 ευρώ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτή-σεις τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση τουτμήματος: Οδός Φυτόκου, Ν. Ιωνία, 384 46, Μαγνησία.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 24210-93013,24210-93147, fax: 24210-93190, ιστοσελίδα:http://www.uth.gr, www.postagr.agr.uth.gr.

Δύο προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδώναπό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας2 προγράµµατα από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστηµών

KAFFEΖαχαροπλαστείο

ΚιέριονΠαλαµιώτης Πέτρος-

Μαγαλιός Χρήστος

Κεντρική Πλατεία ΚΑΡ∆ΙΤΣΑΣ

Τηλ. 24410 21412

Στην πρόσληψη 188 νέων εποχικών υπαλλήλωνπροχωρεί άμεσα ο Δήμος Λαρισαίων για την κάλυψηπρόσκαιρων αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας και τηςΥπηρεσίας Καθαριότητας. Μετά την εγκριτική απόφα-ση του ΑΣΕΠ, ο Δήμος θα εντάξει στο δυναμικό του165 αποφοίτους Λυκείου και 23 αποφοίτους Γυμνασί-ου, οι οποίοι θα στελεχώσουν 27 ειδικότητες τεχνικούπροσωπικού και προσωπικού καθαριότητας.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσειςεργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρ-κειας οκτώ μηνών και θα πρέπει να έχει συμπληρώσειτο 18ο έτος της ηλικίας και να μην υπερβαίνει το 65ο.Οσο για τα κριτήρια που θα “μετρήσουν” για την πρόσ-ληψη, είναι η εντοπιότητα, ο χρόνος ανεργίας και ηοικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου. Αναλυτικά οιειδικότητες που θα προκηρυχθούν είναι οι ακόλουθες:- ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 80- ΔΕ Δενδροκηπουρών 15- ΥΕ Εργατών 11- ΔΕ Οδηγών κατηγορίας Γ΄17

- ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίων 10- ΥΕ Εργατών Πρασίνου 10- ΔΕ Τεχνιτών Οικοδομών 6- ΔΕ Χειριστών Γεωργικού Ελκυστήρα 6- ΔΕ Οδηγών Φορτηγών Δ΄ κατηγορίας 5- ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Οχημάτων diesel 3- ΔΕ Χειριστών Καλαθοφόρου 3- ΔΕ Ηλεκτρολόγων 2- ΔΕ Χειριστών Προωθητή Γαιών 2- ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Οχημάτων 2- ΔΕ Ελαιοχρωματιστών 2- ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητών 2- ΥΕ Εργατών Κυνοκομείου 2

Από μία θέση κατανέμεται στις ειδικότητες ΔΕ Οδη-γού Ανατρεπόμενου, ΔΕ Υδραυλικού, ΔΕ Χειριστών:Εκσκαφέα, Φορτωτή, Αυτοκινήτου με αρπάγη, Χορτο-κοπτικού, Εκσκαφέα Φορτωτή JCB και Αερόσφυρας,ΔΕ Σιδερά και ΔΕ Τορναδόρου. Πληροφορίες στο τηλέ-φωνο 2413 500244.

165 απόφοιτοι Λυκείου και 23 Γυμνασίου

188 νέοι εποχικοί υπάλληλοι στη Λάρισα

Πρόσληψη διδασκόντων με σύμβασησε ΤΕΙ Λαμίας- Καβάλας

Επιστημονικούς συνεργάτες, εργαστηριακούςσυνεργάτες και εκπαιδευτικούς ειδικών μαθημάτων,με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένουχρόνου, για την κάλυψη ερευνητικών ή άλλων επιστη-μονικών αναγκών των Τμημάτων και των Σχολών τουςαναζητούν το ΤΕΙ Λαμίας και το ΤΕΙ Καβάλας για τοακαδημαϊκό έτος 2011-2012.ΤΕΙ Λαμίας

Συγκεκριμένα, το ΤΕΙ Λαμίας θα προχωρήσει στηνπρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβασηεργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή μεσύμβαση ανάθεσης διδακτικού έργου με ωριαία αντι-μισθία, για κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλωνεπιστημονικών αναγκών των Τμημάτων Νοσηλευτι-κής και Φυσικοθεραπείας της Σχολής ΕπαγγελμάτωνΥγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρο-νικής Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστώντης Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), τουΚέντρου Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής, τουΤμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περι-βάλλοντος του Παραρτήματος Καρπενησίου και τουΤμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Παραρτήμα-τος Άμφισσας. Η σύμβαση αυτή μπορεί να διαρκείμέχρι ένα ακαδημαϊκό έτος με δυνατότητα ανανέω-σης μέχρι δύο ακόμα έτη.

Ως ελάχιστα προσόντα για τις θέσεις επιστημονι-κού συνεργάτη, εργαστηριακού συνεργάτη και στηνκατηγορία εκπαιδευτικού ειδικών μαθημάτων ορίζον-ται αντίστοιχα τα ίδια με αυτά των βαθμίδων επίκου-ρου καθηγητή, καθηγητή εφαρμογών και μελών ΕΔΙΠ.Η απασχόληση του εκπαιδευτικού προσωπικού πουθα προσληφθεί μπορεί να είναι πλήρης ή μερική.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσειςτους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις12 Ιουλίου στη Γραμματεία του αντίστοιχου τμήματος.ΤΕΙ Καβάλας

Το ΤΕΙ Καβάλας προκηρύσσει την πλήρωση επι-στημονικών συνεργατών, εργαστηριακών συνεργα-τών και εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων, με σύμβα-ση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, γιατην κάλυψη διδακτικών, ερευνητικών ή άλλων επιστη-μονικών αναγκών των Τμημάτων των Σχολών, τουΠαραρτήματος Δράμας και Πετρούσας, του Παραρτή-ματος Διδυμοτείχου καθώς και του Κέντρου ΞένωνΓλωσσών και Φυσικής Αγωγής. Οι υποψήφιοι για τιςθέσεις των επιστημονικών συνεργατών πρέπει ναέχουν πτυχίο, διδακτορικό και τουλάχιστον τέσσεραέτη επαγγελματικής δραστηριότητας κατάλληλου επι-πέδου ή αναλόγως της φύσης της θέσης που προκη-ρύσσεται.

Για τις θέσεις των εργαστηριακών συνεργατών, οιενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν πτυχίο, μεταπτυχια-κό τίτλο και πέντε τουλάχιστον χρόνια επαγγελματι-κής προϋπηρεσίας αντίστοιχης με το αντικείμενο τωνσπουδών ή τη θέση που προκηρύσσεται.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικών μαθη-μάτων, πρέπει να έχουν πτυχίο και πενταετή αξιόλογηδιδακτική πείρα μετά τη λήψη του πτυχίου. Η υποβο-λή των αιτήσεων διαρκεί μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Χρήσιμα τηλέφωνα για τις θέσειςΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ-Τμήμα Νοσηλευτικής: τηλ.: 22310 60142/198-Τμήμα Φυσικοθεραπείας: τηλ.: 22310 60176/177-Τμήμα Ηλεκτρολογίας: τηλ.: 22310 60127/219-Τμήμα Ηλεκτρονικής: τηλ.: 22310 60122/139-Τμήμα Πληροφορικής και Τεχν. Υπολογιστών: τηλ.:22310 60168/169 Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσι-κής Αγωγής: τηλ.: 22310 60215-Τμήμα Δασοπονίας: τηλ.: 22370 23282/60286-Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης: τηλ.: 2265072268/60285ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ-Τμήμα Μηχανολογίας: τηλ.: 2510 462143-Τμήμα Ηλεκτρολογίας: τηλ.: 2510 462142-Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου: τηλ.: 2510 462146-Τμήμα Γενικό Θετικών Επιστημών: τηλ.: 2510 462147-Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής: τηλ.: 2510462341-Τμήμα Λογιστικής: τηλ.: 2510 462187-Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων: τηλ.: 2510 462189-Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών: τηλ.: 2510 462310-Τμήμα Δασοπονίας: τηλ.: 25210 60402-Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου: τηλ.: 25210 32538-Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών: τηλ.:25210 60414-Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής: τηλ.:2510462202-Τμήμα Νοσηλευτικής: τηλ.: 25530 25111

Page 22: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Υγεία - Διατροφή22

Περιστοιχιζόμαστε από δαίμονες,σύγχρονους ή διαχρονικούς, μεκίνδυνο να πελαγώσουμε, να

παραλύσουμε, να μπλοκαριστούμε καινα καταρρεύσουμε. Είναι άραγε το στρεςένας αυθύπαρκτος δαίμων; Μέγας (καιστρεσογόνος) κίνδυνος είναι η άκριτηαναπαραγωγή άκριτα εισηγμένων στε-ρεοτύπων. Και μάλιστα σε προχωρημέ-νη, διδακτική μορφή: Καταπο-λεμήστε, αποφύγετε τοστρες. Κατά τον κλασι-κό ορισμό τουSelye,το στρες είναι«αντίδραση προσαρ-μογής» του οργανι-σμού. Αν εκληφθείως τέτοια, μπορείκατά περίστασηνα είναι καλός ήκακός δαίμονας, που σχετίζεται με την αντιμετώπισηόλων των υπολοίπων.

Υγιές και νοσηρό στρεςΟποιοδήποτε ερέθισμα, εξωτερικό ή εσωτερικό,

μπορεί, δυνητικά, να προκαλέσει στρες. Εργασιακόςφόρτος, μια δυσάρεστη ιδέα...

Βλέποντας μια ανηφόρα, προσαρμοζόμαστεαναλόγως: βρογχοδιαστολή, αύξηση καρδιακήςσυχνότητας κ.λπ., πράγμα που θα ενταθεί με τηνενδεχόμενη έναρξη και συνέχιση της προσπάθειας. Ηοποία καθίσταται αδύνατη χωρίς αυτό το υγιές στρες.

Τα προβλήματα αρχίζουν με το νοσηρό στρες:υπερ- ή υπο-αντιδρώ στο αρχικό ερέθισμα. Άλλωστε,μπορεί να θεωρήσω ένα κατά συνθήκην μη στρεσο-γόνο ερέθισμα ως στρεσογόνο.

Αν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε ή αγνοούμετον τρόπο για κάτι συνηθισμένο, ίσως στρεσαριστού-με νοσηρά.

Μετάπτωση σε χρόνιο στρεςΜια διαταραχή ταυτόχρονα ποσοτική και ποιοτι-

κή είναι η μετάπτωση σε χρόνιο στρες. Κάτι όχι καιτόσο δύσκολο, αφού πρόκειται για ένα αυτοενισχυό-μενο φαινόμενο, όπως το γαύγισμα του σκύλου.Δηλαδή το αρχικό στρες προκαλεί έκκριση των αντί-στοιχων ορμονών, αυτές με τη σειρά τους νέο στρεςκ.ο.κ.

Άρα, μπορεί να εμπλεκόμαστε σε χρόνιο στρεςείτε για βαθύτερους και ουσιαστικότερους λόγους ήδιότι έτσι απλά δεν διακόπτουμε τον αυτοενισχυόμε-νο κύκλο.

Αν η διαπιστωσιολογία και η καταγγελία (καταγ-γέλλεται το βίωμα;) χωρίζονται με το χάος από τηνεπίλυση του προβλήματος, το μεγάλο ζητούμενο

είναι αυτό ακριβώς: Η έξοδος από το νοσηρόστρες και η διαχείρισή του γενικότερα.

Όπως είπε ο σοφός Λάο Τσε (ιδρυτήςτου ταοϊσμού, ενός από τα 3 κυρίαρχα ρεύ-ματα της κινεζικής σκέψης), «ένα ταξίδιχιλίων μιλίων αρχίζει με ένα απλό βήμα».

Πρώτιστο όμως είναι η ανίχνευσηκαι στη συνέχεια ο προσδιορισμόςτου προβλήματος. Εδώ βρίσκουμεπρόσθετη δυσκολία σε σχέση με

την κλασική διάγνωση, διότι ηβύθιση σε στρες συμβα-

δίζει με θόλωση της κρί-σης. Πολλές φορές δεν

κατανοούμε καν πωςείμαστε στρεσαρι-

σμένοι, πολύπερισσότερο

αδυνατούμενα δούμε τα

στρεσογόνα προβλήματα.Αν άλλωστε το στρες μας σχετίζεται με εσφαλμέ-

νες παραδοχές ή προβλήματα ταυτότητας, θαδυσκολευτούμε να παραδεχτούμε ή έστω να διατυ-πώσουμε το πρόβλημα.

Πολλοί θα παραιτηθούν, θα συμβιβαστούν με την«άποψη» του μη προβλήματος, σε αντίθεση με τηβιολογία τους, που θα το συντηρεί ανελέητα. Αυτοίθα πρέπει να τολμήσουν να το «δουν» ή μάλλον να τοξαναδούν. Στη συνέχεια να ξανατολμήσουν για να τοαναφέρουν.

Όπως όμως προαναφέρθηκε, πολύ μεγαλύτερηδυσκολία προκύπτει για να περάσουμε από την«καταγγελία», τη διαπίστωση, στην επίλυση. Απο-φεύγοντας τις εύκολες λύσεις της απλής συμπόνιας,της συν-καταγγελίας, της συν-άποψης ότι δεν είναιπρόβλημα, της ανέξοδης και αδιέξοδης γενικόλογηςνουθεσίας, να οδηγηθούμε στην κοπιαστική έωςοδυνηρή χάραξη ενός δρόμου, αυτού που θα αρχίζειμε το ένα απλό βήμα.

Πρώτα κατανόησηΠαρεμφερής λογική ισχύει για όλα τα δυσεπίλυτα

προβλήματα: Έως πρόσφατα υπήρχε η τάση ναξεγράφονται οι θεωρούμενοι ως ανίατοι ασθενείς.Όταν όμως, αντί να απορρίπτουμε το εχθρικό ή τρο-μακτικό, αρχίσαμε την όχι ανέξοδη προσπάθειαπρώτα να κατανοήσουμε και στη συνέχεια να επιλύ-σουμε συγκεκριμένα προβλήματα του καρκινοπα-θούς, του ψυχικά αρρώστου, ανοίξαμε και διευρύνα-με πολύ τους δρόμους ακόμα και για την οριστικήεπίλυση, όπως παλαιότερα με άλλα νοσήματα, π.χ. τηφυματίωση ή τη σύφιλη. Πόσο παράξενο θα φάντα-ζε πριν από λίγα χρόνια να έχουμε παραγωγικάενταγμένους στην κοινωνία ανθρώπους με σύνδρο-μο Down.

Διαχείριση του στρες Παρασπονδίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία μας

Το να μηβουρτσίσετε ταδόντια σας έναβράδυ, να ξεχάσε-τε κάποιο χάπι ήνα πιείτε έναποτήρι κρασί ενώθηλάζετε δενείναι πρόβλημα.Όμως υπάρχουνκάποιες συνήθει-ες που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγείαμας. Ποιες είναι αυτές;

Φοράτε φακούς επαφήςπερισσότερο από το προτεινό-µενο διάστηµα

Είτε χρησιμοποιείτε ημερήσιους είτε τριμηνιαίουςδεν είναι καθόλου καλή ιδέα να καθυστερείτε να τουςαντικαταστήσετε όταν έρθει η ώρα προκειμένου νακάνετε οικονομία. Όσο πιστά κι αν ακολουθείτε τουςκανόνες υγιεινής και απολύμανσης με την πάροδο τουχρόνου εναποτίθεται πρωτεΐνες στην επιφάνεια τωνφακών ενώ οι θήκες μπορούν να γίνουν εστίες ανά-πτυξης μικροβίων.

Το λιγότερο που μπορεί να σας συμβεί είναι ναπαρουσιαστούν ερεθισμοί στα μάτια. Στη χειρότερηπερίπτωση μπορεί να παρουσιαστεί μόλυνση με ανά-πτυξη έλκους στον κερατοειδή.

Παίρνετε ένα από τα ηρεµιστι-κά χάπια της µητέρας σας

Το χάπι που στέλνει τη μαμά σας στην αγκαλιά τουΜορφέα με ασφάλεια μπορεί να έχει πολύ διαφορετι-κή επίδραση σε εσάς. Όταν ο γιατρός έγραψε τη συν-ταγή έλαβε υπόψη το ιστορικό της μητέρας σας. Ότανλοιπόν χρησιμοποιείτε τα φάρμακα κάποιου άλλουδιατρέχεται σοβαρό κίνδυνο να εμφανιστούν παρε-νέργειες. Αν η αϋπνία σας επιμένει δοκιμάστε να αλλά-ξετε κάποιες συνήθειές σας π.χ. περιορίστε την καφεΐ-νη και ακούστε χαλαρωτική μουσική. Το ίδιο ισχύει καιγια οποιοδήποτε φάρμακο έχει δοθεί για κάποιο λόγοσε συγγενείς ή φίλους σας. Μην λαμβάνετε φάρμακαχωρίς να σας τα έχει χορηγήσει ο γιατρός σας.

Σταµατάτε την αντιβίωσηΜετά τις πρώτες μέρες αντιβίωσης νιώθετε πολύ

καλύτερα. Αισθάνεστε τις δυνάμεις σας να επιστρέ-φουν. Αυτό είναι ευχάριστο νέο όμως δε σημαίνει ότιθα πρέπει να παραλείψετε τα αντιβιοτικά που απομέ-νουν για να ολοκληρωθεί η θεραπεία σας. Μπορεί ναβλέπετε αισθητή διαφορά στην κατάσταση της υγείαςσας αλλά αν δεν πάρετε σωστά την φαρμακευτικήαγωγή είναι πιθανόν να έχουν επιβιώσει κάποιαβακτήρια και να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται.

Οι ερευνητές έχουν μελετήσει ακριβώς την ποσό-τητα, τη συχνότητα και το χρονικό διάστημα που πρέ-πει να λαμβάνετε τα αντιβιοτικά ώστε να εξολοθρευ-τούν όλοι οι πληθυσμοί των βακτηρίων.

Παίρνετε άλλο ένα χάπι γιατον πονοκέφαλο

Το πιο πιθανό είναι ότι πως παίρνοντας ένα ακόμηχάπι δεν θα θέσετε τον οργανισμό σας σε κίνδυνοκαθώς υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας στιςσυνιστώμενες δόσεις. Αυτό που συμβαίνει όταν υπερ-βαίνετε την προτεινόμενη δοσολογία στα παυσίποναείναι μεν να ανακουφίζεστε προσωρινά από τον πόνουπάρχουν όμως επιπτώσεις σε άλλα όργανα τουσώματος.

Page 23: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Τεχ νολογί@23

Ερευνητές στις ΗΠΑ παρουσίασαν μιασυσκευή η οποία «εξαφανίζει» τα ηχητικάκύματα. Η τεχνολογία έχει (θεωρητικώς) πολ-

λές εφαρμογές αφού θα μπορούσε να χρησιμοποι-ηθεί για την κατασκευή συναυλιακών χώρων εξαι-ρετικής ακουστικής ή ακόμη και για να «κρύβει»πλοία από τα ραντάρ και τα σόναρ.

Μετα_λικά φωτός και ήχουΤα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα η

έρευνα γύρω από μια νέα οικογένεια υλικών - πρό-κειται για τα λεγόμενα μεταϋλικά - τα οποία δενυπάρχουν στην φύση αλλά δημιουργούνται σταεργαστήρια. Τα υλικά αυτά έχουν πολλές και εντυ-πωσιακές ιδιότητες με πιο ενδιαφέρουσες τις οπτι-κές με τις οποίες πειραματίζονται οι επιστήμονες.

Χρησιμοποιώντας μεταϋλικά διάφορες ερευνη-τικές ομάδες έχουν παρουσιάσει συσκευές πουαπορροφούν ή κυρτώνουν τα ηλεκτρομαγνητικάκύματα (το φως) κάνοντας έτσι αόρατα τα αντικεί-μενα που βρίσκονται κοντά σε αυτές. Ερευνητέςτου Πανεπιστημίου Duke βρήκαν τρόπο για νακάνουν το ίδιο και στα ηχητικά κύματα.

«Το πώς γίνεται αντιληπτό κάτι είτε είναι κάτιορατό είτε ακουστικό έχει να κάνει με κάποιοείδος κύματος. Έτσι οι βασικές αρχές της απόκρυ-ψης κάποιου οπτικού ερεθίσματος ισχύουν καιγια την απόκρυψη κάποιου ηχητικού. Βέβαια ηκατασκευή μεταϋλικών διαφέρει ανάμεσα σεεκείνα που θα χρησιμοποιηθούν για ηλεκτρομα-γνητισμό από εκείνα για τον ήχο αφού θα πρέπεινα έχουν διαφορετικές ιδιότητες» δήλωσε στοBBC ο Στίβεν Κάμερ, επικεφαλής της ερευνητικήςομάδας.

Η συσκευή που παρουσίασαν οι ερευνητέςαποτελείται από φύλλα πλαστικής ύλης που δια-θέτουν πολλές σειρές από τρύπες. Στην πραγμα-τικότητα η συσκευή δεν απορροφά ή εξαφανίζειμε κάποιο τρόπο τα ηχητικά κύματα με τα οποίαέρχεται σε επαφή αλλά τα απομακρύνει ή καλύ-τερα τα ανακατευθύνει. Έτσι , κάποιος που προ-σπαθεί για παράδειγμα να εντοπίσει με σόναρκάποιο σκάφος στη θάλασσα δεν θα καταφέρεινα το πετύχει αν το σκάφος έχει ενεργοποιημένητη συγκεκριμένη συσκευή.

Μια νέα επίθεση μέσω spam e-mails στοχεύει τιςμικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ερευνητέςτης εταιρείας Barracuda η επίθεση αυτή χρησιμο-ποιεί ονόματα οργανισμών με κύρος (Federal Reser-ve και Internal Revenue Service) με σκοπό να παρα-πλανήσει τους χρήστες και κυρίως στελέχη τωνοικονομικών τμημάτων εταιρειών.

Η πρώτη επίθεση μέσω των e-mails που εντοπί-στηκε, φαίνεται ότι προέρχεται από την FederalReserve και ζητάει από τους παραλήπτες να ακο-λουθήσουν έναν σύνδεσμο για να μάθουν περισσό-τερες πληροφορίες σχετικά με μια νέα χρηματοδό-τηση. Ο σύνδεσμος οδηγεί σε ένα εκτελέσιμοαρχείο, το οποίο ουσιαστικά είναι ο ιός trojan Zeus,που κλέβει στοιχεία εταιρειών για τραπεζικούςλογαριασμούς και κωδικούς πρόσβασης.

Η δεύτερη επίθεση χρησιμοποιεί ως αποστολέατην Internal Revenue Service και ακολουθεί την ίδιατακτική, μόνο που το μήνυμα ενημερώνει τους χρή-στες ότι η πληρωμή του φόρου τους ακυρώθηκεκαι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο γιαπερισσότερες πληροφορίες.

Οι επιθέσεις αυτές είναι γνωστές και ως phishing,όπου ουσιαστικά «ψαρεύουν» τον ανυποψίαστοχρήστη με σκοπό να ωφεληθούν οι επιτιθέμενοι.

Επίθεση μέσω e-mail διανέμει τον ιό trojan Zeus

Άλλη μια απάτη με δήθεν“σοκαριστική” είδηση

στο Facebook

Αν έχετε λογαριασμό στο Facebook και δείτεκάποια στιγμή ένα φίλο σας να ανεβάζει μια είδη-ση σχετικά με έναν φωτογράφο που τράβηξε έναvideo και μετά αυτοκτόνησε, μην πέσετε στηνπαγίδα. Πρόκειται για άλλη μια απάτη.

Αν κάποιος ξεγελαστεί και πατήσει το link, θαοδηγηθεί σε μια υποτιθέμενη σελίδα του Facebo-ok όπου φιλοξενείται το video. Αν το υποψήφιοθύμα συνεχίσει να συμπεριφέρεται απερίσκεπτακαι απαντήσει καταφατικά στη δήθεν ερώτησηαν είναι πάνω από 18 ετών, η δημοσίευση πουτον έστειλε εκεί θα αναπαραχθεί μέσα από τοπροφίλ του.

Όπως πάντα, οι χρήστες καλούνται να είναιιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βλέπουν τέτοιεςδημοσιεύσεις. Η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση είναιη αναφορά (report) της δημοσίευσης στη συντο-νιστική ομάδα του Facebook.

Έρχονται τα Windows 8;

Η Microsoft ενδέχεται να κυκλοφορήσει νωρί-τερα τα Windows από ότι είχε έως τώρα υποτεθεί.Αν και τα Windows 8 ήταν να ολοκληρωθούν τονΙούλιο του 2012, τελικά η έκδοση “Release ToManufacturing” (RTM) του επερχόμενου λειτουρ-γικού θα διατεθεί τον Απρίλιο του 2012.

Η ειδική σε θέματα της Microsoft , Mary-JoFoley, ανάφερε τις παραπάνω ημερομηνίες επι-καλούμενη έμπιστες πηγές. Στόχος της Microsoftείναι όλες οι εκδόσεις των Windows 8 – τόσο ηΑRM όσο και η x86 υλοποίηση – να είναι έτοιμεςτον Απρίλιο του 2012.

H Google μέσα από μία μυστική της ιστοσελί-δα ρωτάει τους χρήστες να της πουν τι αγαπάνε!

Η Google εδώ και λίγες μέρες, δοκιμάζει μυστι-κά από τους χρήστες, μια νέα υπηρεσία αναζήτη-σης η οποία θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες onli-ne υπηρεσίες της εταιρείας.

Ο λόγος για την ιστοσελίδα “What do you love?”η οποία επιτρέπει στο χρήστη να γράψει στο πεδίοαναζήτησης τι αγαπάει και αμέσως θα εμφανι-στούν τρεις στήλες με σχετικά αποτελέσματα πουπαραπέμπουν σε άλλες υπηρεσίες web της Goo-gle. Η αρχική σελίδα του site είναι πολύ απλή αφούδιαθέτει ένα πεδίο αναζήτησης σαν απάντηση στοlogo που βρίσκεται από πάνω και ρωτάει το χρή-στη “What do you love?” το μόνο λοιπόν που έχεινα κάνει είναι απλά να απαντήσει...

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το site αυτόανακαλύφθηκε τυχαία από χρήστες ενώ για τηνώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωσηαπό την εταιρία.

Νέα ιστοσελίδα από την Google;

ΑΑΑΑνννν αααα κκκκάάάά λλλλυυυυ ψψψψ αααανννν ττττ εεεε χχχχ ννννοοοο λλλλοοοο γγγγίίίί αααα πππποοοο υυυυ

εεεεξξξξ ααααφφφφ ααααννννίίίί ζζζζ εεεειιιι ττττοοοουυυυ ςςςς ήήήήχχχχοοοο υυυυ ςςςς

Page 24: neoi kairoi 4/7/2011

CMYK

Νέοι Καιροί

Περιβάλλον24

Νεκρό αρκουδάκι ενόςέτους στον Νομό ΤρικάλωνΈνα αρκουδάκι, μόλις ενός έτους, έχασε τη ζωή

του, πιθανότατα σε τροχαίο, στο επαρχιακόοδικό δίκτυο Αθαμανίας-Γαρδικίου του

νομού Τρικάλων. Στο σημείο έφτασε άμεσα η ομάδα άμεσης

επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛ-ΛΙΣΤΩ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μαζί με εκπρόσωπο τουδασαρχείου και τον κτηνίατρο Πύλης, προκειμέ-νου να γίνει νεκροψία. «Δυστυχώς όμως», όπωςεπισημαίνεται σε ανακοίνωση, «το αρκουδάκι βρέ-θηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ήτανδυνατό να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτιαθανάτου του, με πιθανότερο να θεωρείται ότιέπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος».

Τα τελευταία χρόνια πάντως, σύμφωνα με τηνΚΑΛΛΙΣΤΩ, έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος τωντροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονταιαρκούδες τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακόοδικό δίκτυο. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί πωςοι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοίόταν κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότο-πο αρκούδας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες,λόγω της μεγάλης κινητικότητας των ζώων τηνεποχή αυτή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ επαναφέρει συνεχώς (με υπομνή-ματα και συναντήσεις με εκπροσώπους των αρμό-διων υπουργείων) το ζήτημα τόσο της κατάλληληςπερίφραξης των αυτοκινητοδρόμων (Εγνατίαοδός) σε περιοχές παρουσίας αρκούδας, όσο καιτην ανάγκη τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσηςστο παλιό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο,ώστε οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί,ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές και τις νυχτερι-νές ώρες, και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Νεκρά ψάρια στον ΠηνειόΔεκάδες νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν στον

Πηνειό, σε ακτίνα 2χλμ στο δημοτικό διαμέρισμαΝομής του Δήμο Φαρκαδόνας στα Φάρσαλα.

Τα αίτια του φαινομένου δεν έχουν εξακριβω-θεί ακόμα, ωστόσο όπως ανέφερε ο αντιπεριφε-ρειάρχης Τρικάλων, Χρ. Μιχαλάκης, τρείς μπορείνα είναι οι πιθανές αιτίες: είτε το γεγονός ότι κατέ-βηκε σημαντικά η στάθμη του νερού, είτε κάποιοςασυνείδητος αγρότης ξέπλυνε το ψεκαστικό τουμηχάνημα από φυτοφάρμακα στο συγκεκριμένοσημείο, είτε έπεσαν λήμματα στην περιοχή.

Μετά το περιστατικό η Περιφερειακή ΕνότηταΤρικάλων πήρε δείγματα από τα νερά και τα ψάρια,τα οποία εστάλησαν για ανάλυση και βρίσκεται σεαναμονή των αποτελεσμάτων προκειμένου νααποφασίσει για τις περεταίρω ενέργειες της.

Σε ό,τι αφορά τα νεκρά ψάρια, ακολουθείταιμία φυσική διαδικασία καθαρισμού από τα πτηνάπου βρίσκονται στο ποτάμι.

Μπορούν να ζήσουνάνθρωποι στον Κρόνο;

Είναι πιθανό στο μακρινό μέλλον λένε οι επι-στήμονες, όχι στον ίδιο τον πλανήτη αλλά σε έναναπό τους δορυφόρους του. Μιλάμε για ένα απότα σχετικά μικρά φεγγάρια του Κρόνου, τον κατ’όνομα τρομακτικό Εγκέλαδο.

Έχει μόνο 504 χιλιόμετρα διάμετρο, έχει όμωςπολύ νερό, μάλλον αλμυρό, αλλά και θερμοπίδα-κες που … λένε πολλά στους επιστήμονες.

Η μεγάλη συγκέντρωση αλατιού στο νερόπου πετάγεται απ’ τους θερμοπίδακες κάνει τουςεπιστήμονες να υποπτεύονται ότι κάτω απ’ τηνπαγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου κρύβεταιένας ωκεανός.

Ο συνδυασμός νερού και θερμοπιδάκωνκάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι μπο-ρούν να στείλουν επανδρωμένο σκάφος και ναδημιουργήσουν και σταθμό. Μέσω αφαλάτωσηςο άνθρωπος μπορεί να εξασφαλίσει νερό και απότους θερμοπίδακες να παράξει ενέργεια.

Ίσως να είναι όνειρο βγαλμένο απ’ το μακρινόμέλλον. Για το σήμερα, αν και δεν έχει αποδειχθείοι συνθήκες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οΕγκέλαδος φιλοξενεί κάποιου είδους ζωή.

Χάθηκε σκυλάκιΧάθηκε το λαμπραντόρ της φωτογραφίας,

χρώματος μαύρου με κόκκινο περιλαίμιο. Είναιπερίπου 2.5 μηνών, αρσενικό. Χάθηκε απο τηνπεριοχή Πατριάρχου Γρηγορίου και Καρδιτσομα-γούλης. Τελευταία φορά το είδαν ν' ακολουθείπαιδάκια στα 5Φ.

Όποιος το δει, ας επικοινωνήσει με τον ιδιο-κτήτη στο τηλ. 6944108348.

Page 25: neoi kairoi 4/7/2011

CMYK

Νέοι Καιροί

Κατοικίδια25

ΓΕΩΡΓΙΟΥΓΕΩΡΓΙΟΣ

•Ηρ. Πολυτεχνείου 33 & Νικηταρά

•Τ. 24410 79592•Καρδίτσα

Διακοπές με το κατοικίδιό σας!Οι ειδικοί προτείνουν λύσεις και απαντούν σε

όσα προβληματίζουν τους ιδιοκτήτες κατοι-κίδιων εν όψει των διακοπών:

- Κάντε πρώτα ένα δοκιμαστικό ταξίδι: Ανείναι η πρώτη φορά που πρόκειται να ταξιδέψετεμε το κατοικίδιό σας και αναρωτιέστε αν θα τακαταφέρετε, μία ασφαλήαπάντηση θα μπορούσενα σας δώσει κάποιοδοκιμαστικό ταξίδι.Ξεκινήστε με μίαβόλτα με το αυτοκί-νητο, η οποία θαδιαρκέσει παραπάνωαπό όσο το ζωάκισας έχει συνηθί-σει, για ναδείτε ανθα πάθειπανικό ήθα ανακατευ-τεί. Πολλά κατοικίδια αγαπούν τις βόλ-τες με το αυτοκίνητο, ενώ άλλα αρρωσταίνουν –για την συγκεκριμένη κατηγορία ο κτηνίατρός σαςθα σας συστήσει φάρμακα κατά της ναυτίας, όπωςη δραμαμίνη.

- Το δικό τους μεταφορικό μέσο: Οι γάτες καιοι μικροί σκύλοι θα πρέπει να μεταφέρονται σεειδικά καλάθια μεταφοράς όταν βρίσκονται μέσασε κάποιο μέσο που κινείται. Οι μεγαλύτεροι σκύ-λοι, από την άλλη, που δεν χωράνε σε κάποιοκαλάθι, χρειάζονται ζώνη ασφαλείας στο αυτοκί-νητο, όπως εσείς –θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα petstores. Αν πάλι έχετε μεγάλο αυτοκίνητο, η καλύτε-ρη λύση για τα μεγάλα σκυλιά είναι τα ειδικάμεταλλικά κλουβιά μεταφοράς. Σε κάθε περίπτω-ση είναι επικίνδυνο για όλους να κυκλοφορεί ελεύ-θερος ο σκύλος στα καθίσματα του αυτοκινήτου,ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βρίσκε-ται στο μπροστινό κάθισμα γιατί σε περίπτωσητρακαρίσματος ο αερόσακος που θα ανοίξει θατον βρει στη μουσούδα.

- Συχνές στάσεις: Για ταξίδια μεγάλων αποστά-σεων μην ξεχνάτε να κάνετε ενδιάμεσες στάσεις(κάθε δύο περίπου ώρες), για να τεντωθεί και νακάνει τις ανάγκες του το ζωάκι σας (μία σακουλίτσαπρόχειρη είναι απαραίτητη). Στις στάσεις αυτέςφροντίστε να έχετε τον σκύλο σας στο λουρί γιατίείναι πολύ επικίνδυνη στιγμή να αρχίσει να τρέχεικαι να τον κυνηγάτε στην εθνική οδό. Επιπλέον,μην αφήσετε το ζωάκι σας να γλύψει τα υγρά πουθα υπάρχουν στο οδόστρωμα (μπορεί να είναιβενζίνη ή λάδια μηχανής) –αντίθετα, φροντίστε ναέχετε λίγο νερό και να ένα μπολάκι για να πιει.

- Φροντίστε για το «διαβατήριό» τους: Πρινξεκινήσετε για κάποιο ταξίδι φροντίστε το ζωάκι

σας να έχει κολάρο με τα στοιχεία του (και τα δικάσας), σε περίπτωση που το αποχωριστείτε. Χρήσι-μα είναι και τα μικροτσίπ για σκύλους και γάτες, ταοποία εμφυτεύονται στο ζώο με υποδόρια ένεσηκαι φέρουν έναν μοναδικό αριθμό σήμανσης. Οκτηνίατρος που θα το τοποθετήσει θα χορηγήσειστον ιδιοκτήτη του σκύλου ένα Πιστοποιητικό

Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης με τον αριθμόσήμανσης, τα χαρακτηριστικά του σκύ-

λου και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη,αντίγραφο του οποίου θα απο-

σταλεί στον ΠανελλήνιοΚτηνιατρικό Σύλλο-

γο.- Στους αιθέ-

ρες: Και στα αερο-πλάνα οι μικροί

σκύλοι και οιγάτες επιβάλ-

λεται όχι μόνονα μεταφέρον-ται στα ειδικά

καλάθια, αλλά και να διαθέτουν πρόσφατο πιστο-ποιητικό υγείας από κτηνίατρο. Οι μεγάλοι σκύλοι,ωστόσο, αν γίνουν δεκτοί από την αεροπορική –κάτι που θα πρέπει να διευκρινίσετε πριν κλείσετεεισιτήριο- θα πρέπει να πετάξουν ως… αποσκευή.

Αυτό σημαίνει ότι, έχοντας και αυτοί πιστοποι-ητικό υγείας, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδικόκλουβί, μέσα στον χώρο αποσκευών του αερο-πλάνου. Θα πρέπει, ωστόσο, να γνωρίζετε πως οιχώροι αυτοί δεν θερμαίνονται, δεν ψύχονται καιδεν είναι τελείως ασφαλείς ούτε για την υγεία ούτεγια την ψυχολογία του ζώου.

- Διαμονή: Κακά τα ψέματα, λίγα είναι τα ξενο-δοχεία στην Ελλάδα που δέχονται απροβλημάτι-στα τετράποδους επισκέπτες. Τα καλά νέα είναι ότιτα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε προορι-σμούς, στους οποίους έτσι κι αλλιώς θα ονειρευό-σασταν κάποτε να βρεθείτε.

- Το φαρμακείο του: Πριν ξεκινήσετε για τοταξίδι σας ζητήστε από τον κτηνίατρο λίστα μεφάρμακα που πιθανώς χρειαστούν σε περίπτωσηανάγκης, ειδικά αν βρίσκεστε μέσα στη φύση.Πέρα από ηρεμιστικά για το ταξίδι, το μικρό φαρ-μακείο πρώτων βοηθειών θα μπορούσε να περι-λαμβάνει γάζες και αντισηπτικά για πιθανό δάγκω-μα από έντομα ή άλλα ζώα.

- Χαρούμενες διακοπές: Το βαλιτσάκι τουκατοικίδιού σας καλό θα ήταν να περιλαμβάνειόλα αυτά που θα το κάνουν να περάσει ευχάριστατις διακοπές του: Το παπλωματάκι στο οποίο ενδε-χομένως κοιμάται, την τροφή του και τα παιχνίδιατου. Για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα στεναχωριέταιστο νέο περιβάλλον, φροντίστε να μην το αφήνετεμόνο του για πολλές ώρες.

Τα αξεσουάρ που χρειάζονται τα ζωάκια μας

Τα κατοικίδιά μας έχουν τις δικές τους ανάγκες, γι’αυτό και εμείς κάνουμε τα απαραίτητα, αλλά και τα πιοπρωτότυπα δώρα στους αγαπημένους μας συντρό-φους.

Shopping therapy για σκύλους- Εντομοαπωθητικό: Κρατήστε τον σκύλο σας

καθαρό από έντομα με την ειδική φόρμουλα του DogPest Repellent.

- Προστατευτικό μποτάκι: Το συγκεκριμένο ειδι-κό υπόδημα είναι κατάλληλο για τυχόν τραυματισμότου κατοικιδίου σας. Αποτελείται από σκληρό εξωτε-ρικό νάυλον για να προσφέρει προστασία στο σκύλοκαι διαθέτει εσωτερικό φλις και επιπλέον ζώνη γιακαλύτερη εφαρμογή.

- Περιλαίμια:Μεγάλη ποικιλίααπό όμορφα περι-λαίμια σε πολλάμεγέθη και χρώμα-τα.

- Γο ύ ν ι ν οσ π ι τ ά κ ι -φωλιά: Πρό-κειται για κρε-βάτι που απο-τελείται απόκ ά λ υ μ μ αβελούδου ενώο αντιολισθητι-κός πάτος απόνάιλον είναι ενσωματωμένος με το μετακινούμενο καιδιπλής όψεως μαξιλάρι. Η άνετη αυτή φωλιά είναικατάλληλη για σκύλους και γάτες.

Shopping therapy για γάτες- Νυχοδρό-

μιο: Το φυσικόένστικτό τηςγάτας για γρα-τ ζ ο ύ ν ι σ μ ασυχνά κατα-στρέφει ταχαλιά και τουςκαναπέδες σας.Για να την αφή-σετε να…ξεδώσει, μπο-ρείτε να προ-μηθευτείτε τοειδικό αξε-σουάρ απόυλικό σίζαλ σε

σχήμα πατούσας.-Κουδουνάκι: Περάστε στο λαιμό της γάτας σας

το χαριτωμένο κουδουνάκι και παρακολουθήστε τιςβόλτες της με τον εξίσου χαριτωμένο ήχο. Ο θόρυβοςεπίσης προειδοποιεί τα πτηνά για τυχόν επιθέσεις τηςγάτας.

- Κρεβατάκι γάτας: Αποκτήστε πανέμορφα κρε-βατάκια για την γάτα σας, προσφέροντάς της άνετούπνο.

- Κλουβί μεταφοράς: Ταξιδέψτε μαζί με την γάτασας ακόμη και στα αεροπορικά σας ταξίδια.

Shopping therapy µε... κελάηδηµα

- Καλάμι με καθρέφτη: Το συγκεκριμένο αξε-σουάρ τα έχει όλα και συμφέρει. Το πτηνό σας μπορείνα καθίσει στο καλάμι, να φάει από την ταΐστρα, ναπαίξει με τις πολύχρωμες μπίλιες που είναι στερεωμέ-νες στον καθρέφτη και να απασχοληθεί με τους αντι-κατοπτρισμούς.

Page 26: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Καιροί & Σπορ26

Ηυπόθεση της Αναγέννησης, γιατην ένσταση του Ιωνικού γιαελλιπή ασφαλιστική ενημερό-

τητα, που ήταν να δικαστεί την περα-σμένη Πέμπτη από την ΠρωτοβάθμιαΕπιτροπή της Football League πήρεαναβολή μιας εβδομάδας και θα δικα-στεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Ενδιάμεσα βέβαια την προσεχήΤρίτη 5 Ιουλίου θα εκδικαστεί η έφεσηστο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά τηςαπόφασης της Επιτροπής ΙδιότηταςΜεταγραφών (Ε.Ι.Μ.) που της καταλο-γίζει δόλο, και ανακαλεί όλα τα δελτία

των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τονΙανουάριο ενώ παράλληλα επιβάλει πρόστι-μο 50.000 Ευρώ στην ομάδα.

Παράλληλα, σήμερα, από την ΕπιτροπήΕφέσεων της Ελληνικής ΠοδοσφαιρικήςΟμοσπονδίας δικαιώθηκε η Καλλιθέα στηνκαταγγελία της για τον αγώνα Πιερικός - Ιωνι-κός που διεξήχθη στις 13 Μαρτίου 2011 καιείχε έρθει ισόπαλος 0-0. Ο αγώνας καταλογί-ζεται πλέον με 3-0 υπέρ του Πιερικού, αφαι-ρείται ένας βαθμός από την ομάδα του Ιωνι-κού ενώ θα κληθεί η ομάδα της Νίκαιας ναπληρώσει και πρόστιμο 25.000 ευρώ.

Παρατείνεται η αγωνία για την Αναγέννηση

Με απόλυτη επιτυχία και παρά τις προβλέψειςαπό τις Κασσάνδρες του χώρου, η συμμετοχές τωναθλητών στον 38ο Καραϊσκάκειο Δρόμο έφτασαντους 67 δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής .

Υπενθυμίζουμε ότι στον περσινό αγώνα είχανλάβει μέρος 42 δρομείς . Κύριος οργανωτής όπωςκάθε χρόνο ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυ-ρομματίου Καρδίτσας Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ με τηνβοήθεια για πρώτη φορά του νεοσύστατου Συλλό-γου Δρομέων Καρδίτσας . Ειδικά η προσωπικήβοήθεια των Ζησόπουλο Βησσαρίων και του Αντι-προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΛαϊκούΜαζικού Αθλητισμού –Υπερ αποστάσεων κ. Ν.Γούλα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισαςήταν μεγάλη. Η εκκίνηση δόθηκε όπως ήταν προ-γραμματισμένα και με την ομόφωνη συγκατάβα-ση των δρομέων στις 6,30 αφού προηγουμένως οΑντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυ-ρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ κ. Δημήτριος Γιώτηςευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντεςδρομείς για την τιμή που κάνουν στον μέγιστοΘεσσαλό πολέμαρχο του 21’ Γ. Καραϊσκάκη λαβαί-νοντας μέρος σε αυτή την κούρσα . Οι καιρικέςσυνθήκες ήταν για την εποχή ιδανικές για τουςδρομείς με αρκετή συννεφιά και κατά διαστήμα-τα ψιλόβρεχε. Μεγάλη επίσης ήταν η βοήθειαστην επιτυχία του αγώνα και θέλουμε να ευχαρι-στήσουμε τους : Ποδηλατικό όμιλο Καρδίτσας ,την Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας , Τον Ερυθρό ΣταυρόΛάρισας , την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας ,το Α.Τ. Μουζακίου, Την Δημοτική Αστυνομία τουΔήμου Καρδίτσας , τον κ. Αριστοτέλη Κακογεωργί-ου για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των δρομέ-ων κατά μήκος της διαδρομής , το Ζαχαροπλα-στείο Θεόδωρου Σέμπρου στο Μαυρομμάτι καιστο Μουζάκι , τον Γκαραβέλα Ελευθέριο [ΚΑΒΑΜΕΘΗ] Μουζάκι για την προσφορά των νερών[600] και των χυμών, το ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ –ΚΕΤΕΡΙΝΓΚΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Καρδίτσα , τα καταστήματα

Αθλητικών ειδών στην Καρδίτσα ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ ,ΑΘΛΟΣΠΟΡ , ΜΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΣΠΟΡ 40 ΧΡΟΝΙΑ ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ OUTLE, ΜΑΤΤΑΣ NRG SPORTS, ΔΙΑ-ΔΡΟΜΕΣ ACTION SPORTS, Την εταιρεία ‘’3 Π,,Σαλάτες και την εταιρεία HERBALIFE Μπουγά-τσιας –Καρτσιούκας – Καραγιώργος για την προ-σφορά των ισοτονικών ποτών στους αθλητές μετάτον τερματισμό τους και την προσφορά στονπρώτο τερματίσαντα ενός Μηνιαίου διατροφικούπρογράμματος. Τέλος να ευχαριστήσουμε δημό-σια όλες και όλους όσους ενεργά βοήθησαν γιατην επιτυχία του αγώνα και ειδικά τις κυρίες καιτους κυρίους της γραμματειακής υποστήριξης .

Για την ιστορία οι τρείς πρώτοι της Γενικήςκατάταξης στους Άνδρες και ο χρόνος έχουν ωςεξής : Κακαρόντζας Αντώνιος Αθλητική Ένωση Λάρισας[ΑΕΛ] 1,30,08’’Γκουτζουρέλας Νικόλαος Σύλλογο Μαραθωνο-δρόμων Λάρισας 1,42,46Κωνσταντινίδης Κοσμάς Θεσσαλονίκη1,43,23Οι τρεις πρώτες γυναίκες Αγκάθα Χριστούλα ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Μαυρομματί-ου 2,11,52Κοκινοπούλου Αθανασία Σ. ΜΑ. Λάρισας 2,30,00Γεωργιάδου Τριάδα Θεσσαλονίκη 2,38,13 Η κατάταξη των Αθλητών ανά κατηγορία έχειως εξής: Από 17 εως 29 χρονών Συλβέστρος Τριαντάφυλλος . . . . . . . . . . . . . . . 1,57,00Περδικάρης Σπύρος. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,9,33Μουσιάρας Γεώργιος. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,13,32Από 30 έως 34Γούλας Απόστολος. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,51,47Τόλης Δημήτριος . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,07,01Μαννιάς Γεώργιος. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,12,56Από 35 εως 39 Παλάντζας Κων/νος . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,44,55Δρόσος Πέτρος . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,58,36Μυστρίδης Αχιλλέας . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,10,05Από 40 εως 44Λιακόπουλος Σπύρος. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,08,43Φράγγος Χρήστος . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,10,09Ζιάρας Κων/νος . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,18,22Από 45 εως 49 Μάρκος Ιωάννης . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,46,41Καραμέτος Γεώργιος . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,47,16Χαντζηκωνσταντίνου Κων/νος. . . . . . . . . . . 1,55,07

Από 50 εως 54 Ντίνος Κων/νος. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,56,02Κοκκινόπουλος Κων/νος . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,04,20Κουτσιώτας Αντώνιος . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,18,36Από 55 εως 59 Γούλας Νικόλαος . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,49,10Οικονόμου Δημήτριος . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,59,47Χαντζούλης Νικόλαος. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,26,12Από 60 εως 64Μπαρτζιώκας Ευάγγελος . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,00,30Μόλτσας Αθανάσιος. . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,07,02Βασιλείου Γρηγόρης . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,08,32Από 65 έως 75 Μπασδέκης Παύλος . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,54,38Τσαγκανάκης Ιωάννης . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2,16,48Θέμελης Γεώργιος Τιμήθηκε με κύπελλο σαν ομεγαλύτερος σε ηλικία δρομέας στον Καραϊσκά-κειο δρόμο [πάνω από 75 ετών] κάνοντας τη δια-δρομή σε χρόνο 2,43,56

Όλα τα ονόματα των δρομέων και χρόνοι μετην σειρά κατάταξης θα ανακοινωθούν σύντομα

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτεκαι μέσα από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Μαυ-ρομματίου στο:

www.karaiskakismavrommatiou.blogspot.com [ Στην γενική κατάταξη των τριών πρώτων

αθλητών εκ παραδρομής γράφτηκε το όνομαΚωνσταντόπουλος αντί του σωστού που είναιΚωνσταντινίδης παρακαλώ να διορθωθεί ]

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ‘’Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ’’

Με επιτυχία ο Καραϊσκάκειος ΔρόμοςΑπόσταση διαδροµής 25 χιλιόµετρα

‘Ωρες ∆ιανοµήςΓια το κατάστηµα στην Καρα^σκάκη

από τις 6.30 το πρωί µέχρι τις21.00 τηλ. 24410 21110

Για το κατάστηµα στην Παπανδρέουαπό 7.00 το πρωί µέχρι 14.30

τηλ. 24410 40039

Page 27: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Καιροί & Σπορ27

ΒΒΑΑΣΣ.. ΡΡΟΟΒΒΑΑΣΣΒΒΑΑΣΣ.. ΡΡΟΟΒΒΑΑΣΣ && ΣΣΙΙΑΑ ΕΕ..ΕΕ..&& ΣΣΙΙΑΑ ΕΕ..ΕΕ..SUPER MARKET-ΑΝΤ/ΠΕΙΕΣ

ΒΑΣΙΑΡΔΑΝΗ 51ΒΑΣΙΑΡΔΑΝΗ 51Τηλ. 24410 26097Τηλ. 24410 26097Κιν. 6974720919Κιν. 6974720919

ΚαρδίτσαΚαρδίτσα

CAFE-BARCAFE-BAR

Τηλ. 24410 26529Τηλ. 24410 26529

Ψητοπωλείο- ΠαντοπωλείοΕυάγγελος

ΜπαλογιάννηςΑγ. Νικολάου 66 Καρδίτσα

Τηλ. 24410 22186

Πρόσκληση για ΕθελοντικήΔασοπροστασία

ΟΕλληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδί-τσας (E.O.Σ.Κ), σε συνεργασία με την Περι-φέρεια Θεσσαλίας, τα Τμήματα Πολιτικής

Προστασίας των Δήμων, την Πυροσβεστική Υπηρε-σία και άλλεςε θ ε λ ο ν τ ι κ έ ςο ρ γ α ν ώ σ ε ι ς ,οργανώνει βάρ-διες εθελοντώνπυροφυλάκων,ευαισθητοποι-ημένων ενεργώνπολιτών, στηνευρύτερη περιο-χή των Αγρά-φων.

Κ α λ ε ί τ α ικάθε πολίτηςπου αγαπά τοπ ε ρ ι β ά λ λ ο ν,καθώς δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα, μαζίμε τα μέλη και τους φίλους του ΕΟΣ Καρδίτσας νααφιερώσει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους από2 Ιούλη μέχρι 30 Αυγούστου 2011, παρατηρώνταςαπό πυροφυλάκια ή περιπολίες, ώστε να συντελέ-σει έμπρακτα στη διαφύλαξη του δασικού πλού-του της περιοχής μας. Οι βάρδιες γίνονται απογευ-ματινές ώρες. Η έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση

φωτιάς είναι ο σημαντικότερος τρόπος να μην εξε-λιχθεί σε καταστροφή.

Για να μηνδούμε και εδώ τιςεικόνες φρίκηςπου αντικρίσαμετις προηγούμενεςχρονιές σε άλλεςπεριοχές τηςχώρας. Τα λόγιαδεν αρκούν αν δενσ υ μ μ ε τ έ χο υ μ εενεργά στη διαφύ-λαξη των δασώνμας και ο καλύτε-ρος τρόπος είναι ηπρόληψη.

Δηλώστε συμ-μετοχή για έγκαιρο προγραμματισμό στον συντο-νιστή της Εθελοντικής Ομάδας Αντώνη Παπαδά-κο στο τηλ: 6977394752

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑ-ΣΙΑ ΤΟΥ !

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας

Καλούνται οι παλαίμαχοι της Αναγέννησης,την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 και ώρα 21:30, να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια

συνάντηση για τις δραστηριότητες της φετινής χρονιάς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο νέο Κατάστημα

«Peter΄ς», ιδιοκτησίας του παλαίμαχουΠέτρου Ζευγαρά. Στην συνάντηση αυτήθα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς πουπέρασε και θα ακουστούν απόψεις και

προτάσεις για τον προγραμματισμό της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΣΑ

Φιλικό παλαιμάχωνΑτρομήτου Παλαμά

Με 1-3 έληξε το ματς Παλαίμαχοι ΑτρομήτουΠαλαμά - Παλαίμαχοι Αναγέννησης Καρδίτσας,που έγινε την Τρίτη το απόγευμα στο ΔημοτικόΣτάδιο Παλαμά. Ήταν ο πρώτος φιλικός αγώναςτης νεοϊδρυθείσας ομάδας των Παλαιμάχων τουΑτρομήτου, στην οποία συμμετείχαν οι παλιέςδόξες της ιστορικής ομάδας του Παλαμά.

Τους παλιούς άσους του τοπικού μας ποδο-σφαίρου χειροκρότησαν πολλά νέα παιδιά πουπαρακολούθησαν τον αγώνα.

Παρόντες στον αγώνα ήταν ο νυν και ο πρώηνδήμαρχοι Παλαμά κ.κ. Κ. Πατσιαλής και Β. Καρα-δήμος, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμ-ματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά κ.κ.Βαϊόπουλος, Γαγάτσης και Κουτρούλης, ο πρό-εδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Τζέλλας, ο δημοτικόςσύμβουλος κ. Θ. Τατσιός - Πέτρου, η γραμματέαςτου τοπικού συμβουλίου Παλαμά κα ΜαρίτσαΜουτσανίδου - Πέτρου, καθώς και ο περιφερει-ακός σύμβουλος κ. Ιωσήφ Χρουμπ.

Page 28: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Χρήσιμα28

ÄÑÏÌÏËÏÃÉÁ ÊÔÅËΤΗΛ. 24410 21001 & 14505

ÅÐÁ ÖÕÓÉÊÏ ÁÅÑÉÏ: 801801801-2,24410-76500Νοµαρχία: 24413-50100Ôçëåöùíéêü ÊÝíôñï ÄÞìïõ Êáñäßôóáò:24413 50700ÊÅÐ ÄÞìïõ Êáñäßôóáò24413 50011Íï óï êï ìåß ï: 24413-51555Å ÊÁÂ: 166Ê.Õ. Óï öÜ äùí: 24430-22222 & 23806Ê.Õ. Ðá ëá ìÜ: 24440-23511 & 23514Ê.Õ. Ìïõ æá êß ïõ: 24450-49100Ðáí/ìéá êü Íï óïê. ËÜ ñé óáò: 2410-617000Ðõñ. Õ ðç ñå óß á Êáñ äß ôóáò:199 & 71255Ðõñ. Õ ðç ñå óß á Óï öÜ äùí: 24430-23333Ðõñ. Õ ðç ñå óß á Ðá ëá ìÜ:24440-24166Ðõñ. Õ ðç ñå óß á Ìïõ æá êß ïõ: 24450-43199Ôñï ÷áß á: 80244Á óôõí. ÔìÞ ìá: 80200ÔìÞ ìá Á óöá ëåß áò: 80233Á.Ô. Ðå ñé öÝ ñåéáò: 80229ÔìÞ ìá Óõ íï ñéá êÞò Öý ëá îçò: 80248Õ äñåõ óç-ÂëÜ âåò: 71711ÄÅ Ç ÂëÜ âåò: 21507Ï ÔÅ ÊëÞ óçò Å êôá êôçò Á íÜ ãêçò: 112Ï ÔÅ ÊÝ íôñï Á íáã ãå ëß áò Âëá âþí: 121Ï ÔÅ Á íáã ãå ëß åò Óõí äéá ëÝ îå ùí Å óù ôå -ñé êïý & Ðëç ñï öï ñß åò: 129Ðëç ñï öï ñß åò Ôç ëåö. Êá ôá ëü ãïõ: 11888Ï ÔÅ Å îõ ðç ñÝ ôç óçò ãéá ü ëá ôá ðñïéü -íôá êáé Õ ðç ñå óß åò: 134ÙÑÁ ÅËËÁÄÏÓ: 14844Á ðï ôå ëÝ óìá ôá Á ãþ íùí Óôïé ÷Þ ìá ôïò: 14744ÅË ÔÁ äéá íï ìÞ: 24410-22701ÅË ÔÁ óõ íáë ëá ãÞ: 24410-21567ΕΛΤΑ ταχυµεταφορές: 24410-41363ÊÔÅ Ï: 24430-24300 & 24302ÊÔÅË Õ ÐÅ ÑÁ ÓÔ: 21411 & 21001ÊÔÅË Á ÓÔÉ ÊÏ: 21718Ï ÓÅ: 21402Ñá äéï ôá îß: 73001, 73002ÔÁ ÎÉ: 22266EXPRESS SERVICE: 1154HELLAS SERVICE: 1057Ãå íé êÞ Ôá ÷õ äñï ìé êÞ: 71373SPEEDEX: 71941Ôå ÷íé êÞ êÜ ëõ øç: 18192

Τηλ. Σ.Σ Καρδίτσας 24410-21402 (Ώρες λειτουργίας06:30-21:45) Σ.Σ Παλαιοφαρσάλου 24910-31470

(24ωρη λειτουργία)

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΑΘΗΝΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΒΟΛΟΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΠΑΤΡΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΜΟΥΖΑΚΙ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΜΟΥΖΑΚΙ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΟΡΔΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΟΡΔΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΣΟΦΑΔΕΣ ΕΚΚΑΡΑ

ΚΟΡΔΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΟΡΔΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΜΟΥΖΑΚΙ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΜΟΥΖΑΚΙ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΠΑΤΡΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΒΟΛΟΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΑΘΗΝΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ06.30π.μ. (εκτός Κυρ)8 π.μ. μέσω Κέδρου09.00 π.μ. 10.45 π.μ.13.00 μ.μ. 15.00 μ.μ.17.30 μ.μ. 20.30 μ.μ (Σαβ-Κυρ.)01.00 εκτός Σαβ.

07.30π.μ. 12.00 μ.μ.15.30 μ.μ. 19.30 μ.μ.

14.30 μ.μ.15.00 (Παρ.)

15.30 Πέμπ. Παρ. /Κυρ.

06.20 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ07.00 ΦΑΝΑΡΙ08.30 ΦΑΝΑΡΙ 09.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ10.00 ΦΑΝΑΡΙ 10.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ12.00 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ13.45 ΦΑΝΑΡΙ 15.00 ΦΑΝΑΡΙ16.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ18.00 ΦΑΝΑΡΙ20.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ21.00 ΦΑΝΑΡΙ21.30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

06.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ. 07.00 ΦΑΝΑΡΙ 08.30 ΦΑΝΑΡΙ10.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ.10.45 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ.12.00 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ ΚΥΡ.13.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ.13.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 15.00 ΦΑΝΑΡΙ18.00 ΦΑΝΑΡΙ 20.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ

06.30 π.μ. 08.00 π.μ.11.00 π.μ. 13.50 μ.μ15.30 μ.μ. 18.00 μ.μ.20.30 μ.μ.

07.30 π.μ. (Σαβ-Κυρ.)

11.00 π.μ.(Σαβ)

13.50 μ.μ (Σαβ)

18.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

20.30 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

07.25π.μ. 08.25π.μ.09.25 π.μ. 12.15μ.μ.13.40 μ.μ.14.40 μ.μ.16.25μ.μ.18.55μ.μ.21.25μ.μ.

08.25π.μ.(Σαβ-Κυρ.)09.25 π.μ. .(Σαβ)12.15 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)14.40 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)16.25μ.μ. (Σαβ) 18.55μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)21.25μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

05.45 ΦΑΝΑΡΙ 07.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ08.00 ΦΑΝΑΡΙ 08.45 ΦΑΝΑΡΙ09.30 ΦΑΝΑΡΙ 09.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ11.00 ΦΑΝΑΡΙ 12.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ12.45 ΦΑΝΑΡΙ 14.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ14.30 ΦΑΝΑΡΙ 16.00 ΦΑΝΑΡΙ17.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ18.45 ΦΑΝΑΡΙ 20.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ

07.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ.08.00 ΦΑΝΑΡΙ 08.45 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ.09.30 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 11.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ.12.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ.12.45 ΦΑΝΑΡΙ14.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 14.30 ΦΑΝΑΡΙ16.00 ΦΑΝΑΡΙ 18.45 ΦΑΝΑΡΙ20.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ

15.15 Δευτ. Παρ. /Κυρ.

12.00 μ.μ. 13.45 Παρ. / Κυρ.)

06.00π.μ. 06.45 π.μ. (Σαβ.-Κυρ.)11.00 π.μ. 15.00 μ.μ.19.00 μ.μ.

07.00 π.μ. 10.30 π.μ.15.30 μ.μ. 18.30 μ.μ. (εκτός Σαβ.)

06.00 π.μ. 07.20 π.μ. (Βλοχό)08.00 μ.μ. 09.15 μ.μ.10.30 π.μ. (Βλοχό)11.45 π.μ. 13.00 μ.μ.14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ.18.30 μ.μ. 20.30 μ.μ. (Βλοχό)

06.15 ΕΚΚΑΡΑ 06.45 07.00 08.00 09.00 10.4511.15 ΕΚΚΑΡΑ 11.45 13.00 13.45 ΕΚΚΑΡΑ 15.0017.00 17.30 ΕΚΚΑΡΑ 20.30

06.30 π.μ. 07.00 π.μ. (Βλοχό)09.15 μ.μ. 10.30 π.μ. (Βλοχό)11.45 π.μ. (εκτός Κυρ.)13.00 μ.μ. (Βλοχό)14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ. 18.30 μ.μ. (Βλοχό)19.45 μ.μ. (Κυρ.)20.30 μ.μ.

06.15 π.μ. 07.00 π.μ. 08.30 μ.μ. (Παλαιοχ.)10.00 μ.μ. 12.00μ.μ. 14.00μ.μ. 16.00 μ.μ. 18.00 μ.μ. 20.30 μ.μ.

08.00 π.μ. (ΣάβΠαλαιοχ. Κυρ.) 10.00π.μ. (Σάβ.-Κυρ.) 12.00μ.μ. (Σαβ-Κυρ)14.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ)16.00. μ.μ. (Σαβ-Κυρ)18.00 (Σαβ-Κυρ)20.30 μ.μ.(Σαβ-Κυρ)

08.00 π.μ. (Σαβ-Κυρ.)10.00 π.μ. (Σαβ-Κυρ.) 13.00 μ.μ. (Σαβ-Κυρ.)15.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)17.00. μ.μ. (Σαβ-Κυρ.)19.00 (Σαβ-Κυρ.)21.15 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

06.15 π.μ. 07.00 π.μ. 08.30 π.μ. 10.00 μ.μ. 13.00 μ.μ. (Παλαιοχ.)15.00 μ.μ.17.00μ.μ.19.00 μ.μ. 21.15 μ.μ.

08.00 π.μ. 10.30 π.μ. 12.00 π.μ. 13.30 π.μ. (εκτός Κυρ.)14.30 μ.μ.16.00 μ.μ. 17.30 μ.μ. 18.30 μ.μ. (Βλοχό)20.30 μ.μ.

06.00 π.μ. 07.20 π.μ. 09.15 μ.μ.10.30 μ.μ.12.00 π.μ. 13.30 π.μ. (Βλοχό)14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ.17.30 μ.μ. 18.30 μ.μ. (Βλοχό)20.30 μ.μ.

10.00 π.μ. 15.00 π.μ.19.30 μ.μ. 21.30 μ.μ. (εκτός Σαβ.)

07.30 π.μ.9.30π.μ. μέσω Κέδρου11.30 π.μ. 13.30 μ.μ.15.30 μ.μ.16.30μ.μ. (Μόνο Παρ.) 17.00 μ.μ. 19.00 μ.μ.21.00 μ.μ.

Φαρμακεία από 4/7 έως 10/6Δευτέρα 4/7 Ανοιχτό μέρα και νύχταΓΙΑΝΝΑΚΟΥ-ΠΑΓΑΝΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΥψηλάντου 60 Τηλ. 25847Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ.ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΜ. Αλεξάνδρου-Αβέρωφ Τηλ. 24993Τρίτη 5/7Ανοιχτό μέρα και νύχταΜΙΛΑΡΑ ΑΡΙΑΔΝΗΚαραϊσκάκη 6 Τηλ. 20656Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ.ΠΙΣΣΑ ΦΑΝΗΙεζεκιήλ 61 Τηλ. 24667Τετάρτη 6/7Ανοιχτό μέρα και νύχταΠΑΠΠΑ ΝΑΥΣΙΚΑΚουμουνδούρου 62 Τηλ. 26135Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ.ΓΩΓΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤΒασιαρδάνη 16 Τηλ. 28990Πέμπτη 7/7Ανοιχτό μέρα και νύχταΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΗρώων Πολυτεχνείου 41 Τηλ. 21824Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ.ΙΩΑΝΝΟΥ-ΣΙΩΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΜπλατσούκα 3 Τηλ. 23789

Παρασκευή 8/7Ανοιχτό μέρα και νύχταΚΩΤΟΥΛΑ ΤΣΙΚΡΙΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΔιάκου 1 Τηλ. 24994Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ.ΣΔΟΓΓΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑΤρικάλων & Ρ. Φεραίου Τηλ. 21126Σάββατο 9/7Ανοιχτό μέρα και νύχταΠΙΤΣΑΒΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑ. Παπανδρέου 39 Τηλ. 71442Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ.ΜΑΝΩΛΗ ΑΓ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Γ.Κουμουνδούρου 36 Τηλ. 24834Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 13.30 μεσ.ΡΩΤΣΙΑΜΗ-ΣΙΟΥΡΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΚαμινάδων 3 Έναντι ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝ-ΤΙΝΟΥ Τηλ. 20922Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 13.30 μεσ.ΚΟΥΤΣΙΑΛΗ ΣΠ. ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΛ.Μπλατσούκα 16 Τηλ. 24821Κυριακή 10/7Ανοιχτό μέρα και νύχταΓΚΟΤΣΙΛΑΣ Ι. - ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Λ.Καποδιστρίου 44 Τηλ. 25655Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ.ΨΩΧΙΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣΑλλαμανή-Ταλιαδούρου Τηλ. 28093

Κορώνης ΝικόλαοςΟφθαλμίατρος

Σταµούλη 3 24410 26206

Page 29: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Books-DVD - Cine29

Δημοτικό Κιν/θέατρο ΚαρδίτσαςΤηλ. επικοινωνίας: 24410-42024

‘‘ΜΜηηνν σσππρρώώχχννεειιςς έέρρχχοοµµααιιdduuee ddaattee’’’’

(κωµωδία)Πέµπτη 30/6 έως Τετάρτη 6/7

Ώρα Προβολής καθηµερινά στις22:00Τιµή εισιτηρίου 7€ ∆ευτέρα & Τρίτη 5€

‘‘’’ΑΑυυττοοκκίίννηητταα 22 -- CCaarrss 22’’’’(παιδικό µεταγλωττισµένο)

Πέµπτη 30/6 έως Τετάρτη 6/7Ώρα Προβολής καθηµερινά

στις 20:00Τιµή εισιτηρίου 7€∆ευτέρα & Τρίτη 5€

Ο ερωτευµένος ΠολωνόςΒαµβουνάκη, Μάρω

Μια διάσημη ηθοποιός του θεάτρου εξαφανίζεται λίγο πριν απότην παράσταση του “Καλοκαίρι και καταχνιά” που πρωταγωνιστού-σε. Οι έρευνες της αστυνομίας, των συγγενών, των τηλεοπτικώνεκπομπών, δεν οδηγούν πουθενά.

Έχει αυτοκτονήσει; Τη δολοφόνησαν; ‘Η μια τυχαία συνάντησημε έναν άντρα από την Πολωνία τη μεταμόρφωσε και τον ακολούθη-

σε πολύ μακριά απ’ τη ζωή που μέχρι τότε ζούσε;Η επιτυχία και ο βαθύς έρωτας, το ταλέντο και η θηλυκή φύση. “Η φανερή ιστορία” μιας

γυναίκας που όλοι γνώριζαν, και “Η κρυφή ιστορία”, η μυστική, που μόνο εκείνη και εκείνοςξέρουν. Δυο επίπεδα ύπαρξης που απομακρύνονται, το ένα πιο αληθινό από το άλλο.

Σκοτεινά µυστικά Αστυνοµικόθρίλερ Rosenfeldt, Hans

Όλα ξεκινούν με ένα τηλεφώνημα στην αστυνο-μία και τη δήλωση εξαφάνισης ενός δεκαπεντάχρο-νου αγοριού, του Ρότζερ. Λίγες μέρες μετά, μιαομάδα προσκόπων ανακαλύπτει τυχαία το πτώματου σ’ ένα βάλτο έξω από την πόλη του Βεστερός.Είναι γεμάτο μαχαιριές και λείπει η καρδιά.

Ο ψυχολόγος Σεμπάστιαν Μπέργκμαν, εγκλημα-τολόγος και ένας από τους καλύτερους εμπειρογνώ-μονες στη Σουηδία σε δολοφονίες κατά συρροήν,βρίσκεται τυχαία στη Βεστερός για ένα προσωπικότου θέμα. Ύστερα από το χαμό της γυναίκας και τηςκόρης του στο τσουνάμι στην Ινδονησία, έχει απο-

τραβηχτεί από την ενεργό δράση και έχει κλειστεί στονεαυτό του. Όμως, η αστυνομία χρειάζεται τη βοήθειά του. Και ο Μπέργκμαν βυθίζεταισιγά σιγά σε μια υπόθεση που κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά. Στα ίχνη του ΧένινγκΜάνκελ και του Στιγκ Λάρσον, δύο νέα ονόματα έρχονται να ταράξουν τα νερά τηςσύγχρονης σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΣvideo club ζ

1. Ο άγνωστος (Λίαµ Νίσον)

4. Biutiful ( Χαβιέ Μπαρδέµ)

7. Είµαι το νούµερο τέσσερα 8. Μόνο το σεξ δε φτάνει (Νάταλι Πόρτµαν, Άστον Κάτσερ) 9. Αληθινό θράσος (Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιµον)

5. Το µούτρο (Τζέισον Στέιθαµ) 6. Σύζυγος κατά λάθος (Άνταµ Σάντλερ, Τζένιφερ Άνιστον)

2. Μην πυροβολείτε τη γιαγιά: πατέρας & γιος εν δράσει 3. Χθες το βράδυ (Κίρα Νάιτλι, Εύα Μέντες)

Προτεινόµενη ταινία : 127 ώρες (Τζέιµς Φράνκο)

Από τον βραβευμένο με όσκαρ σκηνοθέτηΝτάνι Μπόιλ (slumdog millionaire) έρχεται η συγ-κλονιστική αληθινή ιστορία ενός άντρα που πάλε-ψε για τη ζωή του ενάντια στις δυνάμεις της φύσης.

Ο Άρον Ράλστον είναι παθιασμένος με τιςυπαίθριες δραστηριότητες. Όταν όμως ένας βρά-χος τον παγιδεύσει ακινητοποιημένο σε έναγκρεμό στην έρημο της Γιούτα, μια συνηθισμένηπεριπέτεια στη φύση θα μετατραπεί σε εμπερίαπου θα του αλλάξει τη ζωή. Για τις επόμενεςπέντε μέρες , ο Ράλστον θα ξεκινήσει μια απί-στευτη προσωπική διαδρομή, κατά την διάρκειατης οποίας θα ξεπεράσει τις δυσκολίες, στηριζό-μενος στις αναμνήσεις των αγαπημένων τουπροσώπων αλλά και στο κουράγιο του, επιτυγχά-νοντας έναν πραγματικό θρίαμβο.

Page 30: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Αγ γε λίες30

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 33 τ.μ. στον 4οόροφο με κουζίνα-ψυγείο, ηλιακό θερμοσίφωνα,κλιματιστικά μεγάλο μπαλκόνι. Πληρ. 6942202303ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 50 m2 σε καλή κατά-σταση στην Καρδιτσομάγουλα στην πλατεία τουχωριού σε καλή τιμή. (Πρώην ψησταριά) Πληρ. κ.Γιάννης Τηλ. 24410 27634 Κιν. 6932244638ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ parking (γκαράζ) επί της οδούΔραγατσανίου κ’ Αφροδίτης απέναντι από τηνυπηρεσία της Περιφέρειας.Πληρ. 6973795172 24410 41307ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ΔΣΚ-χωλ - Υψηλάν-του 69(κέντρο). Τηλ. 6975653817 / 6974247702 /26910-22458ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κεντρικό κατάστημα 60 μ2 σεπολύ καλή κατάσταση επί της οδού Κουμουν-δούου 24. Τιμή μίσθωσηε συμφέρουσα. Πληρ. Τηλ. 6936777698& 6973533411ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2αρι με αυτόνομη θέρμανση,πρώτοσ όροφος. Νέα Κρήνη Καμαμαριά Θεσσα-λονίκη. Πληρ.6948101429 Κ.ΔΗΜΟΣΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ατάστημα ισόγειο 30 τ.μ. μεόροφο 25 τ.μ.επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου25.Πληροφορίες τηλ24410/21000 και 28550 εκτόςαπό ώρες κοινής ησυχίαςΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Αθήνα δυάρι στον Κολωνόκοντά στο METRO Πληρ.: 24410 91504 πρωινέςώρες και 24410 27746 απόγευμα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα δυάρι ρετιρέ. Πληρ.τηλ. 2441301268, 6984251659ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα δυάρι, 1ος όροφος,Άνω Κυψέλη. Πληρ. τηλ. 210-8653288,6945422213ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα κεντρική, φρεσκο-βαμμένη με μεγάλη βεράντα και με ελάχιστα κοι-νόχρηστα επί της οδού Μπλατσούκα 21 στον Α’όροφο. Τιμή μίσθωσης συμφέρουσα. Πληρ. τηλ.6936777698 & 6973533411

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 42m2 στον 2ο όροφο πλή-ρως ανακαινισμένο στο Αιγάλεω-Αθήνα κοντάστο μετρό, στα ΤΕΙ και ΙΕΚ . Τηλ. 6977751347 Υπό-ψιν κ. ΓιάννηΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 72m2 διαμπερές στον Β’όροφο με 2 υπνοδωμάτια στην Κυψέλη Σικιανούκαι Λέρου Πληρ. 6974904460, 24410 70129ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο γωνιακό 766 τ.μ. στον ΆγιοΝικόλαο οδός Παλάσκα Τηλ.6976636221ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 981 τ.μ. στην οδό ΒασιλείουΔερεχάνη έχοντας μπροστά κοινόχρηστο χώροπρασίνου Τηλ. 6976636221ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στη Μητρόπολη Καρδίτσαςσε τιμή ευκαιρίας Τηλ. 210 2822705ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 60 m2 με 500 m2 οικόπεδο σετιμή ευκαιρίας 15.000 ευρώ στο Μάρκο Καρδίτσαςτηλ. 210 2822705

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Λεπτοκαρυά οικόπεδα με πολ-λές δόσεις από ιδιώτη. Τιμές λογικές 6956906435,6970496180ΠΩΛΕΙΤΑΙ συνεργείο μοτοποδηλάτων και μοτο-συκλετών κομπλέ με όλα τα εργαλεία. Πελατείαεξασφαλισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 24410 20864 κ.ΓιώργοΠΩΛΕΙΤΑΙ ραφείο 45 χρόνια στην ίδια θέση μεαξιόπιστη πελατεία τηλ. 24410 20094 Βάλβη 46ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τρία Σεσουάρ Welonda της Wellaπολυτελείας για κομμωτήριο τηλ. 6976449877,6978422184ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 300μ2 πάνω στον κεντρικόδρόμο στο Αμπελικό Καρδίτσας. Πληρ.6938565519ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ2 ποδήλατα σε άριστη κατάσταση σεπάρα πολύ καλή τιμή. Τηλ.: 24410 41307 κιν.:6973795172ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο σε οικοδομή 10ετίας, άριστηςκατασκευής, 47μ2 στο 2ο όροφο στην οδό Βότση7 κοντά στο Δημαρχείο Τιμή 70.000 ευρώ. Πληρ.6989438093

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μηχανήματα Σιδήρου-Αλουμινίου10ετίας Πληρ. 6972176660ΠΩΛΕΙΤΑΙ λεωφορείο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Καρδίτσας με θέση οδηγού. Πληρ. 6987123472ΠΩΛΕΙΤΑΙ μπετονιέρα βενζινοκίνητη μισούσάκου Τηλ. 6975752569ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία 104 τ.μ. σε τιμή ευκαι-ρίας. Τηλ. 6947848483 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τριφύλλι και τρακτερ, καρότσα, καρού-λι ποτίσματος, πρέσα χορτοδεσίας, χορτοκοπτικό χορτοσυλέκτης Τηλ. 6932396375ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία σε άριστη κατάσταση 1,5

στρέμα με καρποφόρα δέντρα και αμπέλι στηΜυρίνη. Τηλ. 6978894167ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 ορολόγια τσέπης του 1800 σε λει-τουργία και σε άριστη κατάσταση. Πληρ.6983390518ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα εκτός σχεδίου 15 στρεμμά-των γωνιακό καλλιεργήσιμο με ρεύμα και νερόαπό ποτάμι στην περιοχή Μεταμόρφωσης Σωτή-ρος-Καρδίτσας. Τιμή 3.000 το στρέμμα. Πληρ.6975531190ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ αγρόκτημα α) 4120m σε (100m απότη θάλασσα) και β) 2.240m σε (200m από τηθάλασσα σε τιμή ευκαιρίας). Βρίσκονται στη θέσηΠαγώνι στο χωριό Γλύφα του Δήμου Πελασγίας Ν.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Πωλείται οικόπεδο 300 τ.μ. στον Μπελο-κομίτη Καρδίτσας ακριβώς πάνω από τηλίμνη άρτιο και οικοδομήσιμο πληροφο-ρίες 6944546488

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ -Οικοπεδαγρός 12 στρ. στο 15 χιλ. Καρδί-τσας-Αθηνών-Οικοπεδαγρός 21 στρ.5° χιλ.Καρδ-Αθην-Οικόπεδο στο Νεοχώρι 300τμ. με φαντα-στική Θέα-Οικόπεδο στη Μούχα 1110 τμ με θέα στηΛίμνη Πλαστήρα-Οικόπεδο 7 στρ.10 χιλ.Αθην-Λαμίας Αγρός 14 στρ.κοντά στο ΔΕΛΤΑ Οικόπεδο 2στρ.Καλύβια ΠεζούλαςΟικόπ.434τμ.-488τμ.Όπισθεν SUZUKIΑγροτ.15στρ.κοντά στη Καρδίτσα -Οικόπεδο 2200τμ στα Καλύβια ΠεζούλαςΑγροτ.22στρ.θέση Πέτσι. Οικόπεδο 367τμ Κανάλια με φανταστ.θέαΟικόπεδο 1530-400τμΤσιφλικάκιΟικόπεδο 2645τμ Μουζάκι Οικόπ.612 τμ Α.ΝικόλαοςΟικόπ.860τμ εντας. οδ.Τρικάλων κοντάΑ.Νικόλαο Οικοπ.κεντρ.Παλαμάς μεισ.κατ.75τμ

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΨΑΧΟΥΛΑΣ ΤΗΛ.24410-42225, ΚΙΝ. 6944544044

"ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ: Πωλείται βιολογι-κή ντομάτα, εξαιρετικής ποιότητας σε τιμές χον-τρικής και λιανικής.Πληροφορίες και παραγγελίες τηλ. 24410/21000και 28550, κινητό 6972884201

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ -Μονοκατοικία στο Νεοχώρι 200 τμ μεφανταστική θέα-Διαμέρισμα 105τμ πλατεία Παυσιλίπου-Μονοκστη Δαφνοσπηλιά 122τμ. -Κέντρο

Διασκέδασης σε έκταση 10στρΓκαρσονιέρα 33τμ Σταμούλη Μαιζ.κεντρ.Καλύβια Πεζούλας 135τμ.Καταστ.κεντρικό ισ.50τμ με υπόγειοΣοφάδες Γραφείο κεντ.1ος ορ.50τμ Σοφά-δεςΜονοκ. 106τμ σε οικ.555τμ Α.ΠαπανδρέουΜαιζ.65τμ Καλά ΝεράΜαιζ. 55τμ στη ΚουτσουπιάΔιαμερ.ισογ.97τμ Καρδ/λα

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΨΑΧΟΥΛΑΣ24410-42225 ΚΙΝ.6944544044

1. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ενοικιάζεται διαμέρισμα48τμ 2ου ορόφου πλήρως ανακαινι-σμένο με 1 υ/δ και αυτονομία θέρμαν-σης σε πολύ κεντρικό δρόμο τηςπόλης (2313)2. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται αυτοτελές κτί-ριο αποτελούμενο από ισόγειο κατά-στημα 55τμ και διαμέρισμα 1ου ορό-φου 55τμ επί της οδού Καραϊσκάκη(2013)3. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται κατάστημα96τμ στο Αθλητικό Πάρκο (2713)4. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο308τμ Γ΄ζ’ωνης πλησίον 10ου Δημοτι-κού Σχολείου (1813)5. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο340τμ Γ΄ζώνης επί της Λ.Δημοκρατίας(2213)6. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο480τμ ανατολικό κατάλληλο και γιαεπαγγελματική χρήση στην περιοχήΖαχαριώτες (2113) 7. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο3069τμ επάνω στο δρόμο Καρδίτσας-Δέλτα στο ύψος του Προδρόμουκατάλληλο και για επαγγελματικήχρήση (1018-16)8. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο1.000τμ με δυνατότητα κατάτμησήςτου σε 2 οικόπεδα των 500τμ έκαστοάρτια και οικοδομήσιμα στον οικισμόΑγίου Αθανασίου στο Λάμπερό (1018-1)9. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται αγρός 5στρστο δρόμο Καρδίτσας-Μέλισσας(2613)10. ΒΑΤΣΟΥΝΙΑ Πωλείται μονοκατοι-κία 5ετίας πολυτελούς κατασκευής112τμ με 3 υ/δ-μπάνιο-wc-τζάκι-αποθήκη-bbq σε οικόπεδο 870τμ μεκαταπληκτική θέα κατάλληλη και γιαξενώνα 15χλμ από Λίμνη Πλαστήρακαι 15χλμ από Περτούλι στη Βατσου-νιά (1018-15)11. ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ Πωλείται νεόδμητημεζονέτα 80τμ ανατολική με 2 υ/δ-τζάκι-αυτονομία θέρμανσης-αποθή-κη-parking και θέα στη θάλασσα στηνΚουτσουπιά (1613) 12. ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ Πωλείται νεόδ-μητη μεζονέτα 117τμ ανατολική με 3υ/δ-λουτρό-wc-τζάκι-αυτονομία θέρ-μανσης-αποθήκη-parking σε οικόπε-δο 600τμ στο Καστρί Λουτρό (1713) 13. ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ Πωλείται νεόδμητημεζονέτα 80τμ με 2 υ/δ-τζάκι-αυτονομία-αποθήκη-parking 70μ απότη θάλασσα στη Σωτηρίτσα (1913) 14. ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Πωλείταιοικόπεδο 220τμ στα Μεσάγγαλα Λάρι-σας (0213)

RE/MAX ΓΑΙΑΣυνεργάτης: Ταμπάκος ΑθανάσιοςΤηλέφωνο: 2441080900-1

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ & ΣΙΑ

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙΛεωφόρος Δημοκρατίας & Πηλέως1. Διαμπερή ετοιμοπαράδοτα δια-μερίσματα Α & Β ορόφου 107 τ.μ. μεπρόσοψη επί της Λ. Δημοκρατίας μευπόγειες αποθήκες και θέσεις στάθ-μευσης.2. Κατάστημα γωνιακό επί των οδώνΛ. Δημοκρατίας & Πηλέως 59 τ.μ. μευπόγεια αποθήκη.3. Κατάστημα επί της οδού Λ. Δημο-κρατίας 68 τ.μ. με υπόγεια αποθήκη.

Δ. Λάππα1. Ανεξάρτητο κατάστημα επί τηςοδού Δ. Λάππα (έναντι Ι.Ν. ΑγίουΣεραφείμ) 89τ.μ με ελεύθερο ύψος5.20μ.2. Κατάστημα επί της οδού Δ. Λάππα 56, 31.50 τ.μ. Τηλέφωνα: 24410 22718, 6936671181 , 6938783599

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙΚαταστήματαΙσόγειο γωνιακό κατάστημα 170,00τ.μ.– Βασιαρδάνη & Αλλαμανή, ΚαρδίτσαΙσόγειο γωνιακό Κατάστημα 350,00τ.μ.– Σαρανταπόρου & Κιλκίς, ΚαρδίτσαΙσόγειο κατάστημα 160,00τ.μ. με 10γκαράζ στο υπόγειο – Χαρίτου 7Δύο συνεχόμενα καταστήματα 50τ.μ.έκαστο με 25τ.μ. νόμιμο πατάρι τοκαθένα - Δ. Λάππα & Καραϊσκάκη (νοι-κιασμένα)Ισόγειο κατάστημα 106,00τ.μ. – Καμινά-δων 8 (νοικιασμένο)Ισόγειο Κατάστημα 280,00τ.μ. – Καπο-διστρίου (νοικιασμένο)Ισόγειο γωνιακό κατάστημα 350,00τ.μ.– Οδός Σαρανταπόρου (νοικιασμένο σεπολυεθνική) Υπόγεια γκαράζ Χαρίτου 9Κολοκοτρώνη & ΥδραςΟικόπεδα προς διάθεση Οικόπεδο Β’ ζώνη, στα όρια με Α ζώνη,550,00τ.μ. διαμπερές – οδός Χατζημή-τρου & Σμύρνης (ιδανικό για parking)Γωνιακό Οικόπεδο 300,00τ.μ. Γ ζώνη,περιοχή ΣαρανταπόρουΓωνιακό οικόπεδο Γ ζώνη, 3.000,00τ.μ.σε κεντρικό κόμβο της Καρδίτσας, απέ-ναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό(ιδανικό για πολυκατάστημα – ξενοδο-χείο)Διαμερίσματα προς πώλησηΝεόδμητο διαμέρισμα 1ου ορόφου103,00τ.μ. – Αλλαμανή 46Υπό κατασκευή διαμερίσματα110,00τ.μ. 1ου & 2ου ορόφου – Κονδύ-λη 16Τηλέφωνα επικοινωνίας 24410 – 265726936527198

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΤΟΣ5΄ΛΕΠΤΩΝ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ,ΥΠΕΡΒΑΣΗ Ή ΤΡΙΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕ-ΡΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙ-ΣΜΟΥ Ή ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ 48 ΑΤΟΚΕΣΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ- ΣΥΝΤΑ-ΞΙΟΥΧΟΥΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ - ΡΥΘ-ΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ -ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ &ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ Κος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΛ. 6988888850-6988888804

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤOKINHΤΩΝ

1) NISSAN ALMERA 1.4 4D FULL EXTRA μοντ.1998 2) SEAT INCA VAN 1.4 DIESELμοντ. 2004 3) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 2003 4) FORD FOCUS 1.6 3D FULL EXTRA μοντ. 2001 5) FORD FIESTA 1.4 5D FULL EXTRA μοντ. 2002 6) FORD MAVERICK 2 4X4 FULL EXTRA μοντ.2003 7) FORD FOCUS 1.4 3D FULL EXTRA μοντ. 2002 8) TOYOTA COROLLA 1.6 FULL EXTRA μοντ. 1999 9) NISSAN PRIMERA 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2000 10) HYUNDAI ELANTRA 1.6 FULL EXTRA μοντ.2003 11) FIAT PUNTO 1.25 4D FULL EXTRA μοντ. 2002 12) TOYOTA AVENSIS 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2002 13) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 2002 14) FORD FOCUS SW 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2002 15) TOYOTA RAV-4 2.0 FULL EXTRA μοντ. 2003 16) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 200117) FORD FOCUS 1.6 4D FULL EXTRA μοντ. 2006 18) OPEL VAN 1.7 DIESEL μοντ. 1997 19) FORD FOCUS 1.6 4D FULL EXTRA μοντ. 2001 20) PEUGEOT 306 1.4 FULL EXTRA μοντ. 2002

Όλα τα αυτοκίνητα περασμένα από ΚΤΕΟ Χρηματοδότηση από 0% προκαταβολή

και έως 72 μήνες ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΚΑΛΗΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

FORD ΤΗΛ. 24410-79600

Page 31: neoi kairoi 4/7/2011

Νέοι Καιροί

Αγ γε λίες31

Φθιώτιδας μέσα σε αυτοτελή οικισμό με ιδιωτικόδρόμο προς τη θάλασσα. τηλ. 6946266007ΕΥΚΑΙΡΙΑ πωλείται οικόπεδο στο Μοσχάτο 358τ.μ. Τηλ. 2441021918 κιν. 6974766444ΠΩΛΕΙΤΑΙ mercedes 2000 κυβικά μοντέλο 94,95σε πολύ καλή κατάσταση 150.000 χιλ. φιμε τζάμιαδερμάτινα καθίσματα sony ηχοσύστημα και τιμήσυζητήσιμη. Πληρ. 6973391999ΠΩΛΕΙΤΑΙ ξηρογραφικό (εκτυπωτικό) μηχάνημασχεδίων Α0 ΟCE TPS 100 καινούριο αχρησιμοποί-ητο με εξασφαλισμένη την τεχνική υποστήριξηΤηλ. 6938783599ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 725τ.μ. στη Νέα ΑγχίαλοΜαγνησίας τετραγωνισμένο άρτιο και οικοδομή-σιμο. Έχει ανατολικό προσανατολισμό και θέα τηθάλασσα. 29μ φάτσα και 25μ βάθος. Τιμή 110000ευρώ (Συζητήσιμη) Πληρ. κ. Κώστας 2441021918,6974766444.ΠΩΛΕΙΤΑΙ σπίτι 55 τ.μ. μονοκατοικία με 1 στρέμμαοικόπεδο στον Παλαμά. Πληρ. τηλ. 24440-23827,κιν. 6977270345ΠΩΛΕΙΤΑΙ Φορτηγάκι κλούβα RENAULT KANGOO1.9 D-65 μον. 2002 (πετρέλαιο) χρώμα λευκό.Ράδιο-κασετόφωνο, αερόσακο, σε άριστη κατά-σταση, τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 2431072136 κιν.6983482713ΠΩΛΕΙΤΑΙ μοτοσικλέτα MODENAS DINAMIK 125με 3.500 χλμ. Πληρ. τηλ. 6979662752ΠΩΛΕΙΤΑΙ κονσόλα αυτοενισχυόμενη YAMAHAMX 3500 12κάναλη. Πληρ. τηλ. 6974007368ΠΩΛΕΙΤΑΙ1)οικόπεδο στις Αλυκές βόλου με συνολικό εμβα-δό 330 τμ. εντός σχεδίου κοντά σε κεντρική οδός.2)οικοπεδαγρός 2290 τμ ακριβώς πίσω από τοκτήριο της πυροσβεστικής καρδίτσας οικοδομή-σιμος πρόσβαση σε αγροτικό δρόμο.3)κατάστημα συνολικού εμβαδού 60 τμ στην νέααγορά καρδίτσας(30τμ ισόγειο 30τμ 1Ος όροφος)στην οδό βάλβη 35 πρόσφατα ανακαινισμένο μετον αέρα του. Πληροφορίες στο τηλ.. 6983110941κος Ηλίας απογευματινές ώρες.ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ έπιπλα και οικιακές συσκευές Γκαρ-σονιέρας. Αναλυτικότερα:Τηλεόραση, Ψυγείο,Πλυντήριο Ρούχων, Φουρνάκι (με 3 μάτια), Τοστιέ-ρα, και Σίδερο για τα ρούχα. Από έπιπλα πωλούν-ται, Κρεβάτι, 2 Τραπεζάκια, 3 Καρέκλες, Έπιπλο TVκαι Καρέκλα γραφείου. Διαθέσιμα περί τα μέσαΝοέμβρη κι έπειτα. Θα υπάρξει προσφορά σεμαζική αγορά. Σταθερ ότηλ.: 2441027754 Κινητό:6972293939 (WU) ΑΓΙΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ισόγεια γκαρ-σονιέρα 34 τμ στην κεντρική πλατεία του ΑγίουΚων/νου (σαλόνι - κουζίνα, w.c.), κατασκευή ‘85,άριστη κατάσταση, επιπλωμένη, κατάλληλη γιαεξοχική κατοικία ή γραφείο. Τιμή 35.000 M. Τηλέ-φωνο: 6947/908488ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο2.603 τμ εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο,εφαπτόμενο της παλαιάς Ε.Ο., πολύ κοντά στηνπόλη του Αγίου Κων/νου, 200 μ από την παραλία,εύκολη πρόσβαση, ελαφρώς επικλινές με ελαι-όδεντρα και θέα τον Β. Ευβοϊκό. Τιμή 100.000M.Τηλέφωνο: 6947/908488ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο4.000 τμ (80 x 50), εκτός σχεδίου στην περιοχή τουΛογγού Αγίου Κων/νου, γωνιακό, 500 μ από τηνθάλασσα σε όμορφη αναπτυσσόμενη περιοχή μεπολυτελείς κατοικίες, όλες οι παροχές. Τιμή120.000 M. Τηλέφωνο: 6947/90848ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο7.700 τμ, εκτός σχεδίου, (περιοχή “ΛΕΒΕΝΤΗ”),γωνιακό, επίπεδο με ελιές, 600 μ από την παραλία,σε αναπτυσσόμενη περιοχή. Τιμή 230.000 M. Τηλέ-φωνο: 6947/908488ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 430τμ, εντός σχεδίου, γωνιακό, ελαφρώς επικλινές, μεκαταπληκτική θέα και συντελεστή δόμησης 0,8.Απέχει 500 μ περίπου από την παραλία, σε πανέ-μορφη περιοχή με όμορφες κατοικίες. Τιμή 80.000M. Τηλέφωνο: 6947/908488ΠΩΛΕΙΤΑΙ Citroen C2, 1400 cc, με full extra. Πληρ.τηλ. 6979990247, 24410-74441ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ/ΜΙΤΖΕΛΑ, πελαιοπερί-βολο 5.5 στρεμμάτων, αμφιθεατρικό, με θέα τονησάκι του κόλπου της Μιτζέλας, εφαπτόμενοθάλασσας (κόλπος Μπαρούτσικου) και αγροτικούδρόμου, με νερό και φώς, ΣΔ 0.40, εκτός σχεδίου.Τιμή 230.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6936057778 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κλειστό φορτηγάκι (κλούβα) FORDTRANSIT 280s FD VAN Πετρέλαιο (diesel). Μον.

07/2001. Υδραυλικό τιμόνι, κεντρικό κλείδωμα,αερόσακο οδηγού συνοδηγού, ράδιο-κασετόφω-νο, καινούργια λάστιχα, χρώμα. Λευκό. Σε άριστηκατάσταση, τιμή ευκαιρία.Τηλ. 2431072136 κιν.6983482713

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ έμπειρος πωλητής-τριας με ΔελτίοΠαροχής Υπηρεσιών, κατά προτίμηση με δικότους πελατολόγιο και μεταφορικό μέσο, για ταΓρεβενά, για πώληση καινοτόμων συνδρομητώνυπηρεσιών μουσικής σε καφετέριες μπαρ, pub,ιντερνετ καφέ, εστιατόρια, take away αίθουσεςψυχαγωγίς, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, spa, ινστι-τούτα αισθητική.Παρέχονται:-Πολύ καλή αμοιβή-Υψηλή προμήθεια επί των πωλήσεων-Bonus επαναληπτικών πωλήσεωνΕπικοινωνίας: κ. Τσιρος Χρήστος τηλ. 6936740802ΖΗΤΑ εργασία κυρία Ελληνίδα σε ταβέρνα ή ξενο-δοχείο στην περιοχή Μουζακίου και ΤρικάλωνΠληρ τηλ.: 6978667637ΖΗΤΑ κυρία Ελληνίδα σαν οικιακή βοηθός στηνπεριοχή Μουζακίου και Τρικάλων Τηλ.:6978667637ΖΗΤΕΙΤΑΙ γραμματέας με γνώση ηλεκτρονικούυπολογιστή, ξένες γλώσσες, άριστες δημόσιεςσχέσεις, για εξαήμερη απασχόληση, για το ΩδείοΚαρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Επιθυμη-τές γνώσεις σε Θέματα Πολιτισμού και Παιδείαςκαι κατά προτίμηση κάτοικος Καρδίτσας. Πληροφορίες στα γραφεία του Ωδείου Καρδίτσας(Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας) και στα τηλέφωνα24410-75440, 24410-42896 ΖΗΤΕΙΤΑΙ δισκοβάρνα 32αρα σε πολύ καλή κατά-σταση. Πληρ. 6972231415, 6974730787ΖΗΤΕΙΤΑΙ πωλήτρια με εμπειρία σε κατάστημαγυναικείων ρούχων. Ώρες καταστημάτων. Τηλ.24410 23132ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ πεπειραμένος μάγειρας με τηγυναίκα του στην κουζίνα ή στη λάντζατηλ.6975644753ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφενείο τηλ. 2441300827ΖHTOYNTAI 2 σοβαρά άτομα για εργασία μέσααπό το χώρο τους, μέσω υπολογιστή. Τηλ.6959333600 site.www.successstep.gr (10.00-15.00και 17.30-20.30 ώρες επικοινωνίας).ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 2 σοβαρά άτομα για εργασια από τοχώρο τους μέσω Η/Υ. Τηλ. 6959333600ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Κυρία από Βουλγαρία με πείρααναλαμβάνει φροντίδα ηλικιωμένων αρρώστωνκατοίκων, επίσης καθαριότητα σπιτιού σιδέρωμα,φύλαξη παιδιών κάθε ηλικίας ως εσωτερική. Επί-σης δουλειές ταβέρνας, πανσιον, καμαριέρα, λαν-τζιέρα, καθαρίστρια Τηλ. 6992531891ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Νοσηλεύτρια 30 ετών με γνώ-σεις και εμπειρία στη νοσηλευτική φροντίδα ατό-μων με ψυχικά κινητικά και παθολογικά προβλή-ματα αναλαμβάνει υπεύθυνα ενηλίκων και ανηλί-κων και κατ’ οικον νοσηλεία. (πρώτες βοήθειες-περιποίηση τραύματος και φαρμακευτική αγωγή).Τηλ. 6980740624 κ. Ευαγγελία.Μαθητευόμενη της ΕΠΑΣ ζητά δουλειά για κομ-μωτήριο Πληρ. 6937790169 ΖΗΤΕΙΤΑΙ μαθητευόμενη-ος του ΟΑΕΔ για κομμω-τήριο. Πληρ. τηλ. 24410-41245ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 3 άτομα (άνω των 22 ετών) για εργα-σία από το χώρο τους μέσω Η/Υ. Μερική ή ολικήαπασχόληση. Πληροφορίες στο τηλ. 6975593625

ή στο site www-time-for-money.grΖΗΤΕΙΤΑΙ γραμματέας με γνώση ηλεκτρονικούυπολογιστή, ξένες γλώσσες, άριστες δημόσιεςσχέσεις, για εξαήμερη απασχόληση, για το ΩδείοΚαρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Επιθυμη-τές γνώσεις σε Θέματα Πολιτισμού και Παιδείας. Πληροφορίες στα γραφεία του Ωδείου Καρδίτσας(Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας) και στα τηλέφωνα24410-75440, 24410-42896 ΖΗΤΕΙΤΑΙ Χειρηστής εκσκαπτικών μηχανημάτων(σφυρί-τσάπα κ.α.) από τεχνική εταιρεία για τηνΚαρδίτσα. Πληρ. 210 4253100ΖΑΝΤΙΔΗΣ Α.Ε ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣΤΗΛ. 210-4253100 Τεχνική εταιρεία ζητά οδηγούςμε εμπειρία στην ανατροπή, κατόχους διπλώμα-τος Ε’ κατηγορίας για εργασίες στην περιοχή τηςΚαρδίτσας. Τηλ. 210.4253100ΖΗΤΕΙΤΑΙ κλιματιστικό τοίχου ή επιδαπέδιοκυρίως για θέρμανση Πληροφορίες :τηλ.2441021000 και 28550 εκτός από ώρες κοινήςησυχίαςΖΗΤΕΙΤΑΙ πωλήτρια έμπειρη, για κατάστημαγυναικείων ενδυμάτων στην Καρδίτσα. Πληρ.6977366990ΖΗΤΑΕΙ εργασία Καθηγήτρια Φιλόλογος με φρον-τιστηριακή πείρα σε φροντιστήριο του νομούζητά συνεργασία σε φροντιστήριο εντός της πόλε-ως των Τρικάλων τηλ: 6974003063.ΖΗΤΑΕΙ εργασία γεωπληροφορικός που ασχολεί-ται με δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσηςκαι με γεωγραφικά συστήματα πληροφοριώνG.I.S., G.P.S., πτυχιούχος ΤΕΙ Σερρών. Πληρ. τηλ.24310-39068, 6979255341ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Κυρία αναλαμβάνει δουλειά στοσπίτι της (εργόχειρα κ.λ.π.). Πληρ. τηλ. 24410-61887 Αναλαμβάνω σιδέρωμα ρούχων και κουρ-τινών.ΖΗΤΕΙΤΑΙ γάιδαρος με σαμάρι, καλοσυνάτος, ήρε-μος κατάλληλος για μεταφορές και μετακινήσειςανθρώπων (ταξί). Πληροφορίες τηλ. 2441021000και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίαςΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Νηπιοβρεφοκόμος με εμπειρίαπροσχολική αγωγή παιδιών κατ’ οίκον (και απο-γευματινές ώρες) Τηλ. 6976381533Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητέςδημοτικού γυμνασίου και λυκείου. Τηλ. 2441025510 κιν. 6974914299ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ γαλλικής φιλολογίας του Πανεπι-στημίου Αθηνών παραδίδει μαθήματα της ειδικό-τητας της σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου Πληρ. 24410 26392 6947600902ΒΙΟΛΟΓΙΑ Καθηγητής με φροντιστηριακή πείραπαραδίδει μαθήματα Κατεύθυνσης και ΓενικήςΠαιδείας. Τιμές προσιτές.Τηλ.6944355729 και 2441080486Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείραπαραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνα-σίου και Λυκείου τηλ: 6974003063. Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σεμαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Τιμέςπροσιτές. Πληρ. τηλ. 24410-23185, 6948303746Δασκάλα με διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθή-ματα γλώσσας και αριθμητικής όλων των τάξεωντου Δημοτικού σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 24410-41307, 75097Απόφοιτη Πανεπιστημίου με master, proficiencyκ.λ.π. παραδίδει μαθήματα αγγλικών και ιταλικών.Επίσης βοηθάει παιδιά του Δημοτικού στη γλώσ-σα και αριθμητική.Πληρ. τηλ. 24410-41307, 75097, κιν. 6947836801Απόφοιτος Πολυτεχνείου με εμπειρία παραδίδειμαθήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας καισυναφών σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Πληρ.τηλ. 24410-41307, 75097, κιν. 6973795172Απόφοιτος Πολυτεχνείου με διδακτική εμπειρίαπαραδίδει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής,Χημείας και συναφών σε φοιτητές. Πληρ. τηλ.6983268434Βρεφονηπιοκόμος ζητά εργασία Τηλ. 6983067407

ΠΡΟΣΦΟΡΑ &

ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Zητούνται τρεις μεταχειρισμένες σιδη-ρόπορτες με πλέγμα για περιφραγμένοχωράφι. Το άνοιγμα πόρτας για τη μίαείναι πέντε περίπου μέτρα και για τιςάλλες δύο τρία περίπου μέτρα. Μπορεί ναείναι δίφυλλες με μεντεσέδες ή μονόφυλ-λες συρόμενες Πληροφορίες: τηλ. 24410/21000 και 28550 εκτός από ώρεςκοινής ησυχίας

Θέλετε να χάσετε κιλά και πόντουςχωρίς δίαιτα και στερήσεις και χωρίς να ταξαναπάρετε ποτέ πίσω; Εύκολα οικονομικά,υγιεινά; Δωρεάν ενημέρωση τηλ.6975593625 site www.ilikemybody.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα ενιαίου χώρου ισο-γείου κατοικίας 34 τμ χωρίς κοινόχρηστα,δίπλα στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλα-τείας και σε απόσταση 100 μ από το λιμάνιτης περιοχής.Τιμή πώλησης: 35.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 1ου ορόφου 54 τμ,

με 1 υπν/δ, μεγάλο σαλόνι-καθιστικό, κουζί-να, μπάνιο, air condition και μεγάλες βεράν-τες. Το διαμέρισμα έχει αυτόνομη θέρμανση,θωρακισμένη πόρτα, θυροτηλεόραση, τέν-τες κλπ. Είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και ηθέα του είναι προς το βουνό. Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 2ου ορόφου 60 τμ

(τριάρι μικρό), διαμπερές και πολύ φωτεινό,με 2 υπν/δ, σαλόνι - κουζίνα και 1 μπάνιο.Πολύ κοντά στην πλατεία και την αγορά τηςπόλης. Το διαμέρισμα είναι σε αρίστη κατά-σταση και διαθέτει (πλέον των αναφερόμε-νων χαρακτηριστικών στοιχείων), θυροτηλε-όραση και υποδομή για ηλιακό. Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 55 τμ, 1ου ορόφου

σε διώροφη κατοικία με κεραμοσκεπή σταΚαμένα Βούρλα, κατασκευή 2005 (στορεύμα εισόδου από Άγιο Κων/νο). Το διαμέ-ρισμα έχει δύο (2) υπν/δ, σαλόνι - κουζίνα,μπάνιο, θέση parking με όμορφη θέα καιαπέχει μόνο 30 μ από την θάλασσα. Τιμή πώλησης: 125.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Μεζονέτα 125 τμ με 4 υπν/δ,

σαλόνι, κουζίνα, 2 μπάνια, 1 wc, εσωτερικέςξύλινες σκάλες, μεγάλα μπαλκόνια, ανεξάρ-τητοι βόθροι, κοινόχρηστη πισίνα, άνετοςχώρος parking 2 θέσεων, καλαίσθητος κήποςμε αυτόματο πότισμα από γεώτρηση, πολύκοντά στη θάλασσα, σε καταπράσινη περιο-χή εξαιρετικού κάλους με πανέμορφη παρα-λία.Τιμή πώλησης: 250.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 4.200 τμ εκτός σχεδίου,άρτιο και οικοδομήσιμο, σε πολύ όμορφηκαι ήσυχη περιοχή του Αγίου Κων/νου, μεκαταπληκτική και ανεμπόδιστη θέα σεβουνό και θάλασσα. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο εντός σχεδίου, άρτιοκαι οικοδομήσιμο, 452 τμ, αμφιθεατρικό,πολύ κοντά στη Θάλασσα και την αγορά τηςπόλης του Αγίου Κων/νου. ΜΟΝΑΔΙΚΗΕΥΚΑΙΡΙΑ!Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 220 τμ, εντός σχεδίουστην Α΄ ζώνη. Έχει Σ.Δ. 1,6 (χτίζει 352 τμ) καιποσοστό κάλυψης 60%. Απέχει 100 μ απότην θάλασσα και είναι κατάλληλο για κατοι-κία ή όποιας μορφής επαγγελματική δρα-στηριότητα. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!Τιμή πώλησης: 70.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 570 τμ εντός σχεδίου,άρτιο και οικοδομήσιμο, πολύ κοντά στηνΚεντρική Πλατεία του Λογγού όπου ανα-πτύσσεται και η αγορά της πόλης.Τιμή πώλησης: 45.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Γωνιακό οικόπεδο, εκτός σχεδίουπόλεως, εφαπτόμενο σε δημοτική οδό, στηνιδιαιτέρως όμορφη και αναπτυσσόμενηραγδαίως περιοχή του Λογγού ΑγίουΚων/νου με εξοχικές και μόνιμες κατοικίες.Απέχει από την παραλία 500-600 μ περίπου.Τιμή πώλησης: 110.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑ-ΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 &6947908488

Αγοράζουμε όλα τα παλαιά σας κοσμήματα καιχρυσαφικά.Αγορές και πωλήσεις χρυσών λιρών.Αξιοποιείστε το παλαιό σας χρυσό και μετα-τρέψτε τον σε χρήματα. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ με απόλυτη εμπιστοσύ-

νη και εχεμύθεια, στις καλύτερες τιμές της αγο-ράς. Και κατόπιν ραντεβού.

Καζαµπάκα 6 ΗµιόροφοςΤηλ. 24410 – 23881 κιν. 6936952457

Ελάτε για µια δωρεάν εκτίµησηe-mail [email protected]

Ενεχυροδανειστήριο ΚαρδίτσαςΕνεχυροδανείζονται κοσµήµατα

Page 32: neoi kairoi 4/7/2011

CMYK

ÃÑÁÖÅÉÁ: ÁÍÄÑÅÁÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ 40 ΚΑΡ∆ΙΤΣΑ43100 ÔÇË. 71571, 71572,

22718 FAX: 20998e-Mail:[email protected]

[email protected] www.neoikairoi.comΝέοι Καιροί

ΟΟ κκααιιρρόόςς ΟΟ κκααιιρρόόςς σσττηη σσττηη ΘΘεεσσσσααλλίίααΘΘεεσσσσααλλίίαα

“Μέχρι το 2031, θα συναντήσουμε εξωγήινο πολιτισμό”

Ο Αντρέι Φινκελστάιν,είναι διευθυντής του Ινστι-τούτου ΕφαρμοσμένηςΑστρονομίας της ΡωσικήςΑκαδημίας Επιστημών καιένας από τους πλέον δια-κεκριμένους επιστήμονεςτης Ρωσίας.

Μιλώντας σε διεθνέςσυνέδριο με αντικείμενοτην έρευνα για την ύπαρξηεξωγήινης ζωής, δενδίστασε να δηλώσει δημο-σίως την πεποίθησή του

ότι μέχρι το 2031, όχι μόνο θα επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη εξωγήινης ζωής αλλά θα συναντήσουμεκαι έναν εξωγήινο πολιτισμό!

Όπως εξήγησε ο αστρονόμος, γνωρίζουμε πια μεβεβαιότητα ότι το 10% των πλανητών που έχουν εντοπι-στεί σε τροχιά γύρω από κάποιο άστρο στον γαλαξίαμας, μοιάζουν πολύ με τη Γη. Και πρόσθεσε πως σεόσους από αυτούς τους πλανήτες υπάρχει νερό σε υγρήμορφή, τότε κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει και ζωή.

“ Είμαι σίγουρος πως υπάρχει ζωή σε άλλους πλανή-τες και θα την βρούμε μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.Θέλω όμως να τονίσω πως μέχρι σήμερα είμαστε εμείςπου προσπαθούμε να εντοπίσουμε ίχνη εξωγήινων. Δενμπορώ να αποκλείσω ότι μπορεί τελικά να συμβεί τοακριβώς αντίθετο: να μας εντοπίσουν αυτοί”, είπε.

Πώς όμως φαντάζεται ο ρώσος επιστήμονας τηνεξωγήινη ζωή; Παρά τα όσα συνηθίζουν να δηλώνουν οισυνάδελφοί του περί “άλλης μορφής ζωής”, ο Φινκελ-στάιν πρωτοπορεί:

“ Εκτιμώ ότι είναι πιθανό η όψη τους να είναι ανάλο-γη με την δική μας. Δηλαδή να διαθέτουν ένα κεφάλι,δύο πόδια και δύο χέρια. Αυτό που θα έχουν ίσως δια-φορετικό είναι το χρώμα του δέρματός τους, το οποίοδεν πιστεύω πως θα είναι το ίδιο με το δικό μας”, υπο-στήριξε στο συνέδριο!

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται

αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμαν-

θεί από 18 - 32 βαθμούς.

Για την Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός το πρωί,

αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέρας. Η

θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 - 36 βαθμούς.

Για την Τετάρτη προβλέπεται πιθανή βροχή νωρίς

το πρωί, αυξημένη συννεφιά για το υπόλοιπο της ημέ-

ρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 - 34 βαθμούς.

Για την Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός το

πρωί, ασθενής βροχή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καθαρός καιρός το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαν-

θεί από 19 - 34 βαθμούς.

Για την Παρασκευή προβλέπεται αυξημένη συννε-

φιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ασθενής βροχή αργά

τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 - 34 βαθ-

μούς.

Για το Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός με

πιθανότητα βροχής κατά της διάρκεια της ημέρας.

Καθαρός καιρός το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαν-

θεί από 22 - 31 βαθμούς.

Για την Κυριακή προβλέπεται αίθριος καιρός το

πρωί, ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό

καιρό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα

κυμανθεί από 17 - 32 βαθμούς.

ΕΕΕΕππππεεεειιιι δδδδήήήή οοοοιιιι κκκκαααα ιιιιρρρροοοοίίίί .... .... .... εεεεππππιιιιββββάάάάλλλλλλλλοοοουυυυνννν ττττηηηηνννν οοοοιιιι κκκκοοοοννννοοοοµµµµίίίίαααα κκκκααααιιιι σσσσττττηηηηνννν µµµµεεεετττταααακκκκ ίίίίννννηηηησσσσηηηη εεεελλλλάάάάττττεεεε σσσσττττηηηηνννν PPPPeeeeuuuuggggeeeeooootttt γγγγιιιιαααα νννναααα εεεεππππιιιι λλλλέέέέξξξξεεεε ττττεεεε

ττττοοοο µµµµηηηηχχχχααααννννάάάάκκκκ ιιιι πππποοοουυυυ τττταααα ιιιιρρρριιιιάάάάζζζζεεεειιιι σσσσττττ ιιιιςςςς ααααννννάάάάγγγγκκκκεεεεςςςς σσσσααααςςςς ....

Όπως επίσης, μπορείτε να δείτε και τα μοντέλα της Kawasaki σε προνομιακές τιμέςΕΠΙΣΗΜΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ PEUGEOTΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡ∆ΙΤΣΑΣ

∆. ΜΠΑΛΑΚΤΣΗ – Η. ΒΑΛΤΑ∆ΩΡΟΣ

2Ο ΧΛΜ ΚΑΡ∆ΙΤΣΑΣ –ΑΘΗΝΩΝ

ΤΗΛ: 24410 20624

Μετακινηθείτε εύκολα και µε στυλ