Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

36
Music TOP10 Hollywoodland matthew mcconaughey Παρουσίαση Ό,τι Φάμε Ό,τι Πιούμε... Τι Παίζει;! Σεπτέμβριος ‘14

description

Το 1ο Τεύχος του online περιοδικού Matter Magazine είναι γεγονός.

Transcript of Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Page 1: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

MusicTOP10

Hollywoodlandmatthew

mcconaughey

ΠαρουσίασηΌ,τι Φάμε

Ό,τι Πιούμε...

Τι Παίζει;!Σεπτέμβριος ‘14

Page 2: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014
Page 3: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

SEP14#1

04

13

16 28

20

22 24 26

περιεχόμενα Συνέντευξη

ThodorisTriantafillou

How to: έπιστροφη στο γυμναστηριο

Ό,τι ΦάμεΌ,τι...Πιούμε...

Κι εκεί που περπατούσα αμέριμνη…

Απόψε ονειρεύτηκα

Να σουπω κάτι;

MusicTOP10

Hollywoodlandmatthew

mcconaughey

Page 4: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014
Page 5: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Το ραντεβού είχε κλειστεί μέρες πριν ... 8 Αυγούστου στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Μας τιμάει όχι μόνο επειδή είναι ο νούμερο ένα αλλά κι επειδή οι συνεντεύξεις του είναι σπάνιες. Κατευθύνομαι προς το PLWTON BAR όπου θα παίξει μουσική. Άνετος,φιλι-κός,με πολύ χιούμορ και χωρίς ίχνος βεντετισμού απαντάει σε όλες μας τις ερωτήσεις κι αφού βγαίνουμε μερικές φωτογραφίες εκτελώντας και χρέη φωτογράφου, ανεβαίνει στα decks και μας κάνει να χορεύουμε μέχρι το πρωί.

Page 6: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014
Page 7: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τον χώ-ρο;Τι σε τράβηξε στη μουσική;

-Η μουσική η ίδια βασικά! Όχι συγκε-κριμένα ο χώρος της μουσικής. Απλά είχα την περιέργεια να μάθω πως γίνεται η μουσική. Αλλά δεν είχα καμία σχέση από μικρός με τη μουσική! Καμία όμως. Ο πατέρας μου πρέπει να είχε όλους όλους 30 δίσκους! Κάποια Disco, κά-ποια Ελληνικά, Ένα Χάρρυ Κλιν! χαχα-χα! Γύρω στο 1990-91 είχα ακούσει κάτι κασέτες που μου είχαν φέρει φίλοι μου, κόλλησα με το συγκεκριμένο είδος, μου άρεσε πάρα πολύ. Και μετά μπήκα στο τρυπάκι να βρω τι είναι αυτά, από που να τα πάρω, βρήκα δίσκους, βρήκα δι-σκάδικα, βρήκα φίλους, έκανα γνωριμί-ες κι αυτό μεγάλωνε με τα χρόνια.

-Για μία παραγωγή από που εμπνέεσαι;

-Από οτιδήποτε. Από την καθημερινό-τητα, από ένα κομμάτι παλιό, από ένα καινούριο, από ταινίες, από ό,τι μου κα-τέβει, όπως μου κατέβει! Από μία λεπτο-μέρεια στο δρόμο, από μια φωτογραφία. Τα απορροφάω όλα και τα φιλτράρω.

-Ποιο κομμάτι σου θεωρείς το αρι-στούργημά σου και ποιο βλέπεις ότι έχει τη θερμότερη ανταπόκριση από τον κόσμο;

-Μου ανέφερες το “The Saddest Story” πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη, νομί-ζω ότι αυτό το κομμάτι ήταν αυτό που αγάπησε πολύς κόσμος! Δεν το θεω-ρώ όμως αριστούργημα, ούτε καν! Το

“Missionary” ήταν ένα από τα κομμάτια που δούλεψα περισσότερο και αγάπησα πιο πολύ, αλλά νομίζω πως σε όλα μου τα κομμάτια έχω το ίδιο πάθος. Είτε είναι τα πιο απλά είτε τα πιο δύσκολα. Είτε τα έχω γράψει σε μια ημέρα, είτε μου έχουν πάρει ένα χρόνο! Αν μου έλεγε κάποιος τι θα άλλαζα στο “Missionary” τώρα, θα έλεγα… Τίποτα! Και αυτό θα ήταν το ιδανικό για όλα μου τα κομμάτια. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Πάντα θες να αλλάξεις κάτι… η μουσική είναι τέχνη και πρέπει να την εκθέσεις, από την στιγμή που θα εκτεθεί στον κόσμο θεωρείται ένα τε-λειωμένο έργο. Δεν μπορείς να το πά-ρεις πίσω και να το αλλάξεις.

-Σχέδια για το μέλλον; Κάποια συνερ-γασία έκπληξη;

-Ετοιμάζω διπλό άλμπουμ και εκεί θα υπάρξουν πολλές συνεργασίες.

-Από τη Rhythmetic;

-Δεν ξέρω που θα κυκλοφορήσει. Γιατί ακόμα δεν έχω κάνει κάποιο deal με κά-ποια δισκογραφική. Μπορεί να το βγά-λω εγώ μέσω του Glory Hill Studio μπο-ρεί να το βγάλουμε και στη Rhythmetic, σημασία έχει να βγει κάπου να το ακού-σει ο κόσμος. Το Concept είναι να βγει ένα διπλό album! Δηλαδή, το ένα θα είναι πιο μουσικό και πολύ πιο αργό σε bpm, κάτι το οποίο θα μπορείς να το ακούσεις όλες τις στιγμές που δεν θα είσαι σε Club και το άλλο θα το ακούς μόνο σε Club! - Το πρώτο μέρος του άλ-μπουμ, μου έχει κολλήσει εδώ και καιρό.

7

Page 8: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Από μικρό παιδί βασικά! - Λέγαμε πριν για τις επιρροές - εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά Miami Vice. Την έβλεπα σαν τρελός, δεν είχα δώσει όμως καμία σημασία στην μουσική! Κάθισα κάποια στιγμή πέρυσι το καλοκαίρι κι ανάλυ-σα όλη τη μουσική που είχα βρει για τη σειρά, που είναι πάρα πολλά επεισόδια, άκουσα τη μουσική, πήρα την αίσθη-ση, πήρα την αισθητική και τώρα φτιά-χνω ένα άλμπουμ πολύ κοντά σε αυτά τα πλαίσια, αλλά με πιο φρεσκαρισμέ-νο ήχο! Ο βασικός μου συνεργάτης σε αυτό το πρώτο μέρος του άλμπουμ εί-ναι ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Τά-κης Πατές. Έχουμε κάνει και με τον Jeff ένα κομμάτι όπως και με την Nomi Ruiz.

Στα πλάνα του δεύτερου μέρους του άλ-μπουμ είναι να γίνει μόνο με συνεργα-σίες. Mihalis Safras, DJ Angelo, Cj Jeff, Alex Dimou, Konstantin Sibold, μερικά από τα ονόματα, αλλά και πάλι μπορεί να μη μας αρέσουν τα κομμάτια που θα διαλέξουμε οπότε να μην πούμε όλα τα ονόματα χωρίς να είναι κάτι 100% σί-γουρο.

-Την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τη νυχτερινή διασκέδαση πως τη βλέπεις; Με τα ελληνάδικα...

-Δε με απασχολεί αυτό. Είναι μουσική που την ακούει ο κόσμος και δεν κρίνω κάτι που ακούει κάποιος άλλος. Αν μπο-

8

Page 9: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

ρεί όμως να ακούσει όλα τα είδη μουσι-κής και να περάσει καλά σε όλα τα πάρτι θα ήταν το ιδανικό.

-Πριν που μιλούσαμε για συνεργασί-ες,με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς που δεν έχει προκύψει ακόμα;

-Πέθανε δυστυχώς! Με τον Terry Callier. Τρομερή φωνή. Δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω. Ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα το κάνω αλλά τελικά πέθανε και δεν πρόλαβα.

-Ο στόχος του Glory Hill Studio ποιος είναι; Υπάρχει ανταπόκριση από νέους παραγωγούς;

-Το studio δεν έχει ξεκινήσει 100% οπό-τε δεν μπορώ να σου πω ακόμα για την ανταπόκριση! Υπάρχουν όμως πολλές κρούσεις από κόσμο που θέλει να δου-λέψει στο studio και θέλει να κάνει κά-ποια πράγματα εκεί, αλλά το στούντιο είναι σε μια φάση που ακόμα δεν έχει ετοιμαστεί όπως το θέλω για να υποδε-χτεί κόσμο. Μου πήρε περισσότερο από ότι υπολόγιζα, ξεκίνησα το καλοκαιρινό Tour και δεν έμεινε χρόνος για να υλο-ποιηθεί το στούντιο στο 100%. Τέλος Αυγούστου που θα ξεκινήσει να γίνεται η τελική ακουστική του studio και τα τε-λευταία πράγματα που πρέπει να μπούν, από Οκτώβρη αφού τελειώσει και το άλμπουμ θα είμαι έτοιμος να δεχτώ κό-σμο να δουλέψει, για όποιον θέλει να συνεργαστούμε, όποιον θέλει μίξεις από εμένα, όποιος θέλει να κάνει απλά την ηχογράφιση του κ.ο.κ. Στα πλάνα του

Glory Hill Studio είναι επίσης να δημι-ουργηθεί και ένα label με σκοπό να γί-νουν releases από ιδιαίτερους μουσικούς χαρακτήρες και όχι με κάποιο συγκεκρι-μένο μουσικό στυλ. Θα βγαίνει μουσική με σκοπό την ψυχαγωγία του ακροατή από ανθρώπους με μουσικές ιδιαιτερό-τητες. Για να μην σας μπερδέψω πολύ, κάποια από τα κριτήρια αξιολόγησης των releases που θα γίνονται μέσα από το label του στούντιο θα είναι: η δυνατή άποψη του παραγωγού και μουσικού για την μουσική που κάνει - και κατά πόσο μπορεί να το υποστηρίξει στο μέλλον- το ιδιαίτερο sound design, η αποστασι-οποιημένη άποψη του από τα trends και οι πολύ καλές τεχνικές μίξης.Κοινώς, ευελπιστούμε να βρούμε από ηλεκτρονικές μπάντες μέχρι solo artists και μουσικές κοινότητες. από όλο τον

9

Page 10: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

κόσμο και όχι μόνο από Ελλάδα. έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και προχωράμε.

-Γενικά τις ελληνικές παραγωγές πως τις βρίσκεις; Είναι σε καλό επίπεδο;

-Έχουμε πάρει πολλή φόρα! Σιγά, σιγά βλέπω ότι οι bedroom producers, δη-λαδή, αυτοί που από το σπίτι τους γρά-φουν μουσική με ελάχιστο εξοπλισμό, έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν τα βα-σικά πράγματα της παραγωγής, αλλά νομίζω πώς έχουμε καιρό μπροστά μας μέχρι να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

-Πόσο εύκολο είναι για έναν έλληνα να κάνει καριέρα στο εξωτερικό; Βοη-θάει το διαδίκτυο σε αυτό;

-Όσο εύκολο είναι να κάνει και στην Ελλάδα. Μπορείς να το δεις και διαφο-ρετικά. Μπορείς να δεις την Ελλάδα ως μικρογραφία για το εξωτερικό. Είναι το ίδιο πράμα! Όσο καλά κάνεις την δου-λειά σου στη χώρα σου, τόσο καλά πρέ-πει να το κάνεις κι έξω. Το θέμα είναι ότι μεγαλώνει ο ανταγωνισμός, μεγαλώνει

Page 11: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

η ζήτηση, μεγαλώνουν οι προσφορές, μεγαλώνουν όλα. Όλα είναι λίγο πιο δύ-σκολα. Όπως όλοι, έτσι και εγώ ξεκίνη-σα κάπου σε ένα μικρό μπαρ κι έπαιζα για να δοκιμάσω την τύχη μου, σε σπιτι-κά πάρτι σε local rave parties, και τώρα μπορώ να πω πως έχω καταφέρει κάτι. Αλλά μια καριέρα δεν σταματάει ποτέ. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Το ίδιο δύσκολο είναι να το κάνεις και στο εξωτερικό. Υπάρ-χουν και άλλοι τρόποι να το κάνεις αλλά ας μην μπούμε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Το διαδίκτυο πάντως βοηθάει. Σου δί-νει κάποιες ευκαιρίες αλλά δε σημαίνει ότι θα κάνεις καριέρα 100%. Δεν έχει να κάνει μόνο με το αν αξίζεις ή όχι. Είναι ένα πακέτο πραγμάτων. Είναι τύχη, συ-γκυρίες, ποιους ξέρεις, ποιος σε ξέρει, πόσα λεφτά έχεις, πόσα από αυτά θέλεις να χαλάσεις και πόσα θέλεις να βγάλεις, γιατί κι αυτό στο τέλος της ημέρας είναι μία δουλειά. Μια δουλειά που το προιόν είναι ο ίδιος σου ο εαυτός! Είναι μεγάλη η προσπάθεια που χρειάζεται να κατα-βάλεις, πολλά χρόνια, είναι δύσκολο και θέλει κόπο, υπομονή και να δουλέψεις.Όπως όλες οι δουλειές του κόσμου.

Thodoris TriantafillouArtist | Producer | DJ | Graphic DesignerGlory Hill Studio / Rhythmetic Records

Page 12: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014
Page 13: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

[email protected]

Η άσκηση μετά από καιρό δεν είναι μια απλή υπόθεση. Το διάστημα προσαρ-μογής κρύβει μεγάλους κινδύνους, ενώ η επιθυμία για προπόνηση βρίσκεται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Παρακάτω θα βρείτε χαρακτηριστικά της προπόνησης προσαρμογής για γρήγο-ρη και ασφαλή επάνοδο.

Fit n Health How to: έπιστροφη στο γυμναστηριο

Θώμη Χατζάκουpersonal trainer

13

Page 14: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Προθέρμανση

Η προθέρμανση διακρίνεται στο γε-νικό και στο ειδικό μέρος. Το γενικό αφορά τη συνολική άνοδο της θερμο-κρασίας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί κυρίως μέσω της αερόβιας άσκησης και το ειδικό, το οποίο προετοιμάζει κυρίως τους μύες που θα συμμετάσχουν στη προπόνηση.

Στο ειδικό μέρος εφαρμόζουμε ένα αρχικό set με πολύ μικρή αντίσταση (λειτουργική προθέρμανση).

Διατάσεις

Το διάστημα της αποχής μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ελαστικότητας. Οι διατάσεις μπορούν να εφαρμοσθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Προσοχή, το πρόγραμμα των διατάσε-ων απαιτεί σταδιακή αύξηση της δυσκο-λίας.

Κυκλικό πρόγραμμα

Επαναφέρουμε ολόκληρο το σώμα σε μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση εξασκώντας αναλογικά όλους μας τους μύες. Το διάστημα προσαρμογής θα πρέπει να προετοιμάσει το σώμα για τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν στο μέλλον και όχι για να δώσει επιδόσεις άμεσα.

Η κυκλική μέθοδος καθώς δεν δημι-ουργεί υπερφόρτιση σε ένα μόνο σημείο, προστατεύει από πιθανό τραυματισμό.

Προοδευτική επιβάρυνση

Η περίοδος που διανύουμε χρειάζε-ται υπομονή. Μην βιαστείτε να σηκώσε-τε τα κιλά που σηκώνατε. Η προοδευ-τική επιβάρυνση αποτελεί την καλύτερη δυνατή θωράκιση.

14

Page 15: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Μικρής διάρκειας προπόνηση

Το ανθρώπινο σώμα πολύ γρήγορα βελτιώνεται αλλά επίσης σύντομα χάνει τη φυσική του κατάσταση. Στο διάστη-μα προσαρμογής αποφεύγουμε τις υψη-λές εντάσεις.

Μικρή διάρκεια με υψηλό ρυθμό εκτέλεσης προσφέρει το ιδανικό απο-τέλεσμα στην περίοδο προσαρμογής. Η προπόνηση δεν ξεπερνά σε καμία περί-πτωση τα εξήντα λεπτά.

Μηχανήματα δύναμης αντί για ελεύθερα βάρη

Η αξία που έχουν τα ελεύθερα βάρη είναι αναμφισβήτητη. Ωστόσο, όταν μι-λάμε για πρόγραμμα προσαρμογής τα μηχανήματα προσφέρουν πολύ μεγαλύ-τερη ασφάλεια.

Αποθεραπεία

Αποθεραπεία είναι η επιστροφή του αθλητή στα πριν από τη προσπάθεια φυσικά επίπεδα. Μετά από μια έντονη προπόνηση συγκεντρώνονται στους μύες μεταβολικά παράγωγα και κυρί-ως γαλακτικό οξύ. Για να γίνει σωστά η ανάκτηση πρέπει τα παράγωγα να απο-μακρυνθούν.

Αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους, παθητική αποθεραπεία (μαλάξεις, υδρο-μασάζ) και ενεργητική (τζόκινγκ, ήπια άσκηση, διατάσεις).

15

Page 16: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

To 2014 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για τον Μάθοιυ Μακόναχι. Ο 45χρόνος ηθοποιός για πρώτη φορά στην καριέρα του βραβεύτηκε με το Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου για την συγκλονιστική ερμηνεία του στην ταινία Dallas Buyers Club, υποδυόμενος έναν φορέα του ιού ΑΙDS που παρακάμππτει το σύστημα για να βοηθήσει άλλους φορείς του ιού να έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα.

Η σημαντική αυτή διάκριση δεν ήρθε από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά ήταν το αποτέλεσμα μιας συνηδειτής στροφής στην επιλογή ρόλων που ξεκίνησε το 2011, μετά από αποχή σχεδόν 2 ετών από τα κινηματογραφικά πλατό.

Aς τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η γνωριμία του με τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ το 1993, οδηγεί στο να πάρει ένα μικρό ρόλο στην ταινία Dazed and confused., μια αρκετά καλή αρχή για τον τότε πρωτοεμφανιζόμενο ηθοποιό. Τα επόμενα 3 χρόνια ακολουθύν διάφοροι μικροί ρόλοι σε ταινίες, και τότε του παρουσιάζεται η μεγαλύτερη ευκαιρία στην

mat

thew

mcc

onau

ghey

HollywoodLand Γρηγόρης Γαλανάκης

Page 17: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

καριέρα του, ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία Η Ετυμηγορία στο πλευρό της Σάντρα Μπούλοκ. Η μεγάλη εμπορική επιτυχία της ταινίας, κάνει τον άγνωστο μέχρι τότε Μάθοιυ Μακόναχι κυριολεκτικά στάρ σε μία νύχτα, ενώ τον χρήζουν και ως τον νέο Πόλ Νιούμαν (και λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης).

Η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή: Συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις και την Τζόντι Φόστερ στην ταινία επιστημονικής Φαντασίας Η Επαφή, ο Στήβεν Σπίλμπρεγκ τον χρήζει πρωταγωνιστή στην ταινία Άμισταντ στο πλευρό των Μόργκαν Φρήμαν και Άντονί Χόπκινς, tον σκηνοθετεί ο Ρόν Χάουαρντ στην κομεντί Εd Tv.

Στις αρχές του 2000 αρχίζει να “χάνει” αυτή την φρεσκάδα που είχε. Κάποιες σχετικά ευχάριστες περιπέτειες (Σαχάρα, Υποβρύχιο U 571), με αρκετά επιτυχιμένη εισπρακτική πορεία, αλλά πλέον η τυποποίηση στην επιλογή ρόλων είναι εμφανής. O Μάθιου Μακόναχι πρωταγωνιστεί κατά κύριο λόγο σε ρομαντικές ταινίες, κωμωδίες, όπως ο Γάμος του εραστή μου, Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες, Failure to launch. Και φτάνουμε στο 2009, οπότε και πρωταγωνιστεί σε μια ακόμη ρομαντική ταινία, Τα Φαντάσματα των Πρώην. Αυτή η ταινία μάλλον ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τον ηθοποιό σε μια ανεπίσημη “απόσυρση”, αφόυ σταματά κάθε δραστηριότητα, όπως αναφέραμε παραπάνω, για 2 ολόκληρα χρόνια.

Το “διάλειμα” αυτό, ήταν ίσως η πιο έξυπνη κίνηση της καριέρας του. Επιστρέφει στην ενεργό δράση το 2011 με την κριτική και εμπορική επιτυχία Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων. Την ίδια χρονιά συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στην ταινία Μπέρνι, κρατώντας έναν μικρότερο, αλλά σημαντικό ρόλο. Το 2012 παίρνει διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του στην ταινία Mud ως φυγάς που προσπαθεί να βρεί την αγαπημένη του, ενώ την ίδια χρονιά κλέβει την παράσταση από των πρωταγωνιστή της ταινίας Magik Mike Τσάνινγκ Τάτουμ, υποδυόμενος το αφεντικό του και επαγγελματία στρίπερ.m

atth

ew m

ccon

augh

ey

HollywoodLand

17

Page 18: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Αυτόι οι ρόλοι τον οδηγούν στην οσκαρική πλέον ερμηνεία του όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, ενώ την ίδια χρονιά κάνει μια μικρή εμφάνιση στην ταινία του Μάρτιν Σκόρτσεζε The wolf of wall street, ενώ για το 2015 θα πρωταγωνιστήσει στην τανία επιστημονικής φαντασίας του Κρίστοφερ Νόλαν Interstellar.

Αυτή η στροφή στην επιλογή ρόλων πραγματικά όχι μόνο έσωσε την καριέρα του Μάθιου Μακόναχι, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του θεωρείται πιά ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε:

Ήταν υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Τιτανικός. Ο ρόλος τελικά πήγε στον Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Η πρώτη δουλειά ώς ηθοποιός ήταν σε διαφήμιση μπύρας.

Ο καλύτερος του φίλος είναι ο ηθοποιός Γούντι Χάρελσον, με τον οποίο συνεργάζεται πάρα πολύ συχνά.

Για τις ανάγκες του ρόλου στην τανία Dallas Buyers Club έχασε περίπου 25 κιλά.

Ο αγαπημένος του ηθοποιός είναι ο Πόλ Νιούμαν.

Page 19: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014
Page 20: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Bang La Decks- ZOUKAPLAYMEN & MINDBLOW Feat. LOCOMONDO - Chimboissy-BURDUGANico & Vinz - Am I Wrong (Hector Remix)Daniel Steinberg ‘Let Me Down’ (Tube & Berger Remix)Chris Madem - Be Dancing (Original Mix)Sergio T & DJ Spy Feat. Dim Gerrard - Don’t GoCalvin Harris - Thinking About You (Vario Volinski Remix)Parra For Cuva ft. Anna Naklab - Wicked Games (Carl Muren & Etienne Ozborne Remix)Casey, Mart - Heart of Glass (Original Mix)

top10 by george skarlatos (kaka/remvi)

20

Page 21: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014
Page 22: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Κι εκεί που περπατούσα αμέριμνη…....Θυμήθηκα να σ’ αποχαιρετίσω…

Σε κράτησα για μια στιγμή σφιχτά στο χέρι μου, σε μύρισα, σε σκέφτηκα κι ύστερα σ’ αποχαιρέτισα. Μ’ όλα σου τα χρώματα και τις εικόνες. Τ’ αρώματα και τα ταξίδια. Τα όμορφα και τα πικρά. Τα γέλια και τ’ απρόοπτα… Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσες να ‘σαι; Εσύ, καλοκαιράκι μου…

Και τώρα, ας μπουν τα πράγματα σε μία σειρά, στη θέση τους βρε αδερφέ. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, που λέει και το ρητό. Τέρμα, λοιπόν, οι άδειοι δρόμοι που περπατούσες χωρίς να βλέπεις αυτοκίνητο, οι βραδιές που έβρισκες αμέσως τραπέζι στη Βαλαωρίτου και οι φορές που περπατούσες ανέμελος στη μισογεμάτη παραλία. Επιστροφή στο καυσαέριο, τα κορναρίσματα και τα γεμάτα αστικά λεωφορεία.

Αχ, έλα μη μελαγχολείς… Ακόμη μυρίζεις αλμύρα κι έχεις το θαλασσινό αεράκι να σ’ ακολουθεί. Άλλωστε, ώσπου να ξεβάψει το, κατά τα άλλα «φυσικό» μαύρισμα σου θα είσαι ακόμη καλοκαιρινός τύπος. Και ξέρεις έτσι; Ότι δηλώσεις είσαι. Οπότε δήλωσε καλοκαιρινό τυπάκι με στυλάκι κατευθείαν από το beach bar και άσε τα υπόλοιπα. Εσύ άλλωστε, μόλις πέταξες τις ρακέτες που με τόση όρεξη έπαιζες και που

Δήμητρα Μούρτζιου

22

Page 23: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

τόσο κόπο έκανες για να πετύχεις αυτό το τάκα-τούκα. Το απόλυτο καλοκαιρινό σήμα κατατεθέν.

Σκέψου λοιπόν, πως αντί να βρίσκεσαι στη στάση και να περιμένεις το λεωφορείο που περνάει σε 28’, είσαι στο beach bar και σε 28’ τελειώνεις η μπύρα σου, ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική, ή μία μουσική τέλος πάντων και θαυμάζοντας τα ηλιοκαμένα και γεμάτα λάδι κορμιά γύρω σου. Τύφλα να ‘χουν οι οάσεις δηλαδή. Θέλει μόνο λίγα λεπτά κι έχεις φτιάξει τη δική σου όαση και ταξιδεύεις σ’ αυτή… Ώσπου να σε διακόψει ο διπλανός για να σε ρωτήσει σε πόση ώρα περνάει το λεωφορείο

Τότε συνειδητοποιείς πως έχουν περάσει μόλις 10’, άρα μένουν άλλα 18’. Πρόσεξε, γιατί σου μένουν για να ταξιδέψεις… Κι όσο εσύ «ταξιδεύεις», εγώ θα κλείσω τη βαλίτσα μου… Γιατί μόλις θυμήθηκα ότι το καλοκαίρι πέρασε, μα δεν το πήρε η βροχή, όπως λέει και το άσμα. Κι έτσι, φεύγω για τις τελευταίες μου διακοπές περιμένοντας ανυπόμονα το φθινόπωρο για μία νέα αρχή…

Δε θυμάμαι, σ’ αποχαιρέτισα τελικά;

23

Page 24: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Απόψε ονειρεύτηκα…

ότι έκανα θραύση. Ή μάλλον Θ-Ρ-Α-Υ-Σ-Η. Πάταγο, πανικό, πώς το λένε; Ζαλίστηκε η παραλία, έτριξε η αμμουδιά, κόπηκε η θάλασσα στα δύο. Πώς έγινε αυτό; Εύκολα, αδερφέ μου…

ΒΗΜΑ 1ο: Προκαταρκτικά Το παν είναι οι γερές βάσεις. Μια καλή αρχή. Τουτέστιν…λιώσιμο νυχθημερόν. Χιλιόμετρα σε σοκάκια, δρόμους, διαδρόμους, πολλά κυβικά ιδρώτα, μαύρους κύκλους απ’ την ταλαιπωρία και μια ανάσα πριν την υπερκόπωση. Διότι οι κοιλιακοί, τα μπράτσα και ο μυς…κόποις κτώνται! Κι εμείς είμαστε για τα δύσκολα, κατάλαβες; Γι’ αυτό…τρέχα, ίδρωνε, ξεφύσα με χαρά και τσαχπινιά, χαρά και τσαχπινιά!

ΒΗΜΑ 2ο: Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει Σκηνοθετείς καβγά με το στομάχι σου. Και το ψυγείο. Τρέφεσαι με πρασινάδες, ποτίζεσαι με νεράκι του Θεού και διαγράφεις από τη μνήμη σου κάθε στιγμή απόλαυσης και ηδονής που σου έχουν χαρίσει τα ξεροψημένα παϊδάκια, οι τούρτες σοκολάτα, οι σαντιγιές, τα σιρόπια και οι λοιπές αμαρτίες. Βράχος εσύ! Κι ας παίζει κονσέρτα το στομάχι από την πείνα. Είπαμε. Βράχος.

ΒΗΜΑ 3ο: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι Γιατί ό,τι αστράφτει είναι εντυπωσιακό, ψέματα να λέμε; Δεκάκιλα λάδια – ξίδια και τα συναφή, ατέλειωτες ώρες πασαλείμματος, μπας και πετύχεις το σοκολατοχρώμα των ονείρων σου, μπας και λάμψεις επιτέλους. Με έναν ελαφρύ κίνδυνο να τσουρουφλιστείς από τον ήλιο, βέβαια, και να μεταμορφωθείς σε κινούμενο λιοπύρι, αλλά…ρίσκο και αδρεναλίνη! Αλλιώς…πώς;

ΒΗΜΑ 4ο: Σύσφιξη και αφυδάτωση Γιατί δεν πίνεις ούτε νερό εν ώρα υπηρεσίας. Λιώνεις –στην κυριολεξία- υπό τον ήλιον, αλλά δεν πίνεις. Γιατί το νερό φουσκώνει, βλέπεις, και πώς να φανεί ο κοιλιακός; Μόνο σφίγγεσαι. Χέρια, πόδια, πλάτες σφίγγεις και περιπλανιέσαι στην ακροθαλασσιά μονοκόμματος, μην τύχει και αλλοιωθεί το απολλώνιο κορμί που έχτισες (;!). ΒΗΜΑ 5ο: Τέλος καλό, όλα καλά (;) Αυτό ήταν. Θ-Ρ-Α-Υ-Σ-Η. Έκανες. Ή έπαθες, γιατί μ’ αυτά και μ’ εκείνα σε βλέπω να καταρρέεις πριν τη δύση. Οπότε… …τ’ άφησα κι εγώ στ’ όνειρο τελικά. Δεν είμαι εγώ για τέτοια πάθη. Άλλαξα πλευρό και περιμένω άλλο όνειρο, λιγότερο μαρτυρικό…Καλό μας καλοκαίρι!

[email protected]

Άλκηστις Γιωγιού

24

Page 25: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

25

Page 26: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Να σου πω κάτι...;Τα “πρέπει” που δεν πρέπει στο καλοκαίρι μας!

Ως γνήσιο Καρκινάκι έχω μια ιδιαίτερη σχέση με το καλοκαίρι. Όχι απαραίτητα καλή αλλά ιδιαίτερη. Είναι ότι έχω γενέθλια και μόνο τότε θυμάμαι ότι μεγαλώνω? Είναι ο ήλιος? Το κρασί? Η θάλασσα?? Το αγόρι μου πάντως δεν είναι! Ό,τι και να ευθύνεται όμως νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ έχουμε το καλοκαίρι στο μυαλό μας ως σημείο αναφοράς για κάποια πράγματα που έγιναν ή που θέλουμε να γίνουν. Πράγματα που θέλουμε να ξεκινήσουμε, που θέλουμε να τελειώσουμε, καταστάσεις που μας σημάδεψαν, αποφάσεις που πάρθηκαν αλλά και απρόσμενα θετικά ή αρνητικά γεγονότα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογία μας και κατά συνέπεια στα σχέδια μας. Τι μπορεί να ευθύνεται όμως για αυτό? Τι είναι αυτό που μας κάνει πιο ευάλωτους σε τέτοιες αλλαγές? Ας το πάρουμε αρχικά επιστημονικά ! Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία μας. Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν έντονα σημάδια κόπωσης, κυκλοθυμίας και γίνονται πιο εύκολα επιθετικοί και ευερέθιστοι. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει η πολλές φορές αναπόφευκτη αναστάτωση του προγράμματος και της ρουτίνας μας με αποτέλεσμα να δημιουργείτε άγχος και

26

Page 27: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Να σου πω κάτι...;Τα “πρέπει” που δεν πρέπει στο καλοκαίρι μας!

στρες. Άγχος για το που θα πάμε? Πότε θα πάμε? Με ποιους? Που θα αφήσουμε παιδιά, σκυλιά, γατιά κτλ? Με τις εκκρεμότητες πάλι τι θα γίνει? Σαν να μη φτάνουν λοιπόν όλα αυτά από τα οποία έχουμε ήδη επηρεαστεί, αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και τα ψυχοσωματικά μας και όλων των ειδών οι ανασφάλειες που ξεκινούν από την εμφάνιση μας και καταλήγουν σε θέματα επαγγελματικά, προσωπικά, οικονομικά, οικογενειακά κτλ κτλ.

Πόσες φορές έπιασες τον εαυτό σου να σκέφτεται ότι για να βγει στην παραλία πρέπει να χάσει κιλά ή πρέπει να προλάβει να πετάξει κοιλιακούς και να γίνει φέτες μέσα σε 3 μήνες? Πόσες φορές αγχώθηκες που είσαι μόνος ή μόνη και πρέπει οπωσδήποτε να βρεις ταίρι για το καλοκαίρι ? Πόσες φορές λόγω της δύσκολης χρονιάς που έφυγε ή λόγω άγχους για την καινούρια που θα έρθει ήθελες οπωσδήποτε να ξεδώσεις αυτή την περίοδο και τελικά υποκινούμενος από αυτή σου την ανάγκη βρέθηκες σε λάθος σημείο με λάθος ανθρώπους? Κακά τα ψέματα..δεν είναι λίγες οι φορές που επιβάλουμε στον εαυτό μας να έχει μεγάλες απαιτήσεις για το καλοκαίρι και ούτε λίγο ούτε πολύ τον αναγκάζουμε να περάσει “καλά”! Γιατί όμως αυτό? Γιατί απλά έτσι έχουμε μάθει ότι είθισται! Το καλοκαίρι πρέπει να ξεφαντώνουμε.. πρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε ξανά κάνει πρέπει να ζήσουμε κάτι το διαφορετικό γιατί αλλιώς δεν κάνουμε διακοπές και μπλα μπλα μπλα..Λάθος! Μία λέξη και μόνο όπως το “πρέπει” είναι αρκετή για να ασκήσουμε πίεση στη διάθεση μας και να επηρεάσουμε αρνητικά την ψυχολογία μας . Το να περάσουμε καλά στις διακοπές είναι καλό να είναι προσδοκώμενο όχι όμως επιβεβλημένο! Βγάλτε λοιπόν το πρέπει, που μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις από τη ζωή σας για αυτούς τους μήνες και επιλέξτε να έχετε δίπλα σας άτομα με τα οποία θα περάσετε καλά και θα θέλουν να περάσουν και εκείνοι καλά μαζί σας. Να θυμάστε ότι “ Κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κατώτεροι χωρίς τη συγκατάθεσή σας “ γι’αυτό μη κολλάτε σε λεπτομέρειες που αφορούν την εικόνα σας όσο και αν επηρεάζει την ψυχολογία σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας και προσπαθήστε να περνάτε καλά σε κάθε περίπτωση. Ό,τι σας ενοχλεί βάλτε το απλά στόχο για το επόμενο καλοκαίρι και μη το αφήνετε να σας πάει πίσω. Γεμίστε τις μπαταρίες σας για ένα δημιουργικό χειμώνα που θα σας κάνει καλύτερους και όχι περισσότερο γκρινιάρηδες για ό,τι δεν επιτύχατε την περασμένη χρονιά. Μη βιαστείτε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις μέσα στη ζέστη...αφήστε τες για το Σεπτέμβρη! Τέλος, μη ξεχνάτε να σκέφτεστε θετικά και το κυριότερο να χαμογελάτε γιατί με το χαμόγελο σας μπορείτε να κάνετε τους γύρω σας ευτυχισμένους και κατά συνέπεια θα είστε και εσείς! Καλό καλοκαίρι!!!!

Τόνια

27

Page 28: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Ludovico EinaudiΩδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00Κάτω διάζωμαΔιακεκριμένη Ζώνη: 70 €A΄ Ζώνη: 55 €Β΄ Ζώνη: 45 €Γ΄ Ζώνη: 35 €Άνω διάζωμαΓενική είσοδος: 25 €Εκπτωτικά: 20 € (Φοιτητικά - Ανέργων) * Τα εκπτωτικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό

Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes & NoaΩδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 21.00Κάτω διάζωμαΔιακεκριμένη Ζώνη: 65 €A΄ Ζώνη: 50 €Β΄ Ζώνη: 40 €Γ΄ Ζώνη: 30 €Άνω διάζωμαΔ΄ Ζώνη: 22 €Ε΄ Ζώνη: 15 €

πηγή:www.elculture.gr

28

Page 29: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Μια υπέροχη παράσταση για...γέλια και για κλάματα! Γιατί ο άνθρωπος ξέρει να γλεντά κι ας κρύβει μέσα του πόνους, μυστικά και μαύρες σκέψεις. Γιατί κάποιες φορές...τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως δείχνουν! Μια παράσταση απ’ αυτές που ο καθένας μπορεί κάπου να βρει τον εαυτό του.

“Ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε”, του Βασίλη ΜητσάκηΣτις 18.9.2014 στις 21:00 στο Θερινό Σινεμά του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης (και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης)Είσοδος ΕλεύθερηΑπόσπασμα Σκηνοθετικού Σημειώματος:“Ήταν διακαής πόθος και πολύχρονη επιθυμία η ενασχόλησή μας μ’ αυτό το εξαιρετικό κείμενο του Βασίλη Μητσάκη που η γραφή του δε χαρίζεται σε κανέναν, μ’ έναν σπαρακτικό και συγχρόνως κωμικό τρόπο. Καυτηριάζοντας τα κουσούρια της γενιάς του, χωρίς έλεος, ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες ανθρώπων που δεν μας είναι άγνωστοι και απόκοσμοι.Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε μια χώρα που δείχνει να μη διδάχθηκε ποτέ από τα λάθη της βαδίζοντας σε δρόμους αφασίας, ξετσιπωσιάς, ποταπότητας, και ωχαδερφισμού.Είμαστε ένας λαός που θα μπορούσαμε κάλλιστα να μετατρέψουμε την Ακρόπολη χωματερή αρκεί να μην έχουμε τα σκουπίδια δίπλα μας. Ένας λαός που δε διδάχτηκε τίποτα από τους εμφύλιους σπαραγμούς και ξεσκονίζει μισαλλόδοξα συγγράμματα δολοφόνων της ανθρωπότητας αντί του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Καβάφη και τουΕλύτη, του Καζαντζάκη και του Ρίτσου.Παλέψαμε ηρωικά για να μπούμε στο πετσί των ηρώων και να σας προσφέρουμε συγκίνηση, γέλιο και προβληματισμό. Και στους φίλους θεατές να υπενθυμίσουμε ότι πέραν του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε…» υπάρχει και το «παν μέτρον άριστον» πριν μας βρουν χειρότερα δεινά.Στην υγειά σας!”

Συντελεστές Ε.Θ.Β.Ε. «Κλαυσίγελως» & Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» Δήμου Θέρμης Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος, Δώρα Σκαρλάτου Σκηνογραφία : Θάνος Καρώνης Μακιγιάζ: Μάγδα Μπαραχάνου Χορογραφία: Ερμιόνη Τάκα Ηχοφωτιστική κάλυψη: Γρηγόρης Μόσχου Τεχνικά: Δημήτρης Δήμου Βοηθός σκηνοθετών, σχεδιασμός εντύπου:ΣοφίαΙεροδιακόνουΦωτογραφίες: Ιωάννα Ζυμπέρη

Διανομή Θρασύβουλος: Θεόφιλος Λάλος Τασία: Τάνια Βρατσκίδου Άγγελος:Γρηγόρης Σούγγαρης Αγνή: Άλκηστις Γιωγιού Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου : Θεόφιλος Λάλος. Γραμματεία θεάτρου : Σοφία Ιεροδιακόνου. Πληροφορίες : Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης | 2310 463423

29

Page 30: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Τι παίζει...Σεπτέμβριος 2014Γιάννης Χαρούλης:Καλοκαιρινή περιοδεία 2014

Δευτέρα 1 ΣεπτεμβρίουΒέροια, Δημοτικό ΘέατροΠροπώληση: 10 €, ταμείο: 12 €

Τρίτη 2 ΣεπτεμβρίουΘεσσαλονίκη, Θέατρο ΔάσουςΠροπώληση: 10 €, ταμείο: 12 €

Πέμπτη 4 ΣεπτεμβρίουΚαβάλα, Κάστρο ΚαβάλαςΠροπώληση: 11 €, ταμείο: 13 €

Τετάρτη 17 ΣεπτεμβρίουΚατράκειο ΘέατροΠροπώληση: 10 €, ταμείο: 12 €

Ghostface Killahστο Stage Volume 1Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι, +30210323 2132,

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 20:30Είσοδος 20 - 25 ευρώ

ΧαΐνηδεςΤεχνόπολις Δήμου ΑθηναίωνΠειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι) , +302103460981 , http://www.technopolis-athens.com

Δευτέρα 1 ΣεπτεμβρίουΏρα έναρξης: 21:00Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30Είσοδος 10 - 12 ευρώ

Νατάσσα Μποφίλιου liveΤεχνόπολις Δήμου ΑθηναίωνΠειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι) , +302103460981 , http://www.technopolis-athens.com

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 21:00Doors open: 19:30Είσοδος 10 - 12 ευρώ

Βασίλης ΠαπακωνσταντίνουΩδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771,

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21.00Κάτω Διάζωμα:90 € - Ζώνη VIP55 € - A’ Ζώνη,40 € - Β’ ΖώνηΆνω Διάζωμα:22 €, 15 € (Φοιτητικά - Ανέργων, περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων με την επίδειξη κάρτας / ταυτότητας και μόνο από τα ταμεία)

Nick WaterhouseGagarin 205 Live Music SpaceΛιοσίων 203-205, Αθήνα, +302108547600 , http://www.gagarin205.gr/

Τρίτη 2 Σεμπτεμβρίου, στις 21:00Είσοδος 20 - 23 ευρώ

George Kontrafouris & Timo Lassy livemetamatic: tafΝορμανού 5, Μοναστηράκι, Αθήνα, +302103238757, http://www.theartfoundation.gr/

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21.30Είσοδος ελεύθερη

Γιώργης ΧριστοδούλουΓιασεμίΜνησικλέους 23, Πλάκα, Αθήνα, 00302130417937

Τετάρτες 3 & 17 Σεπτεμβρίου στις 22:00Δεν γίνονται κρατήσεις.Είσοδος ελεύθερη

Things from BelgiumΜουσείο ΑκρόποληςΔιονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα, +302109000900,http://www.theacropolismuseum.gr/

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30: Ζάκυνθος, Ναός της Φανερωμένης

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30: Κεφαλλονιά, Αργοστόλι, Κεντρική πλατεία

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30: Ιθάκη, Βαθύ, ΛαζαρέτοΤρίτη 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30: Λευκάδα, Δημόσια βιβλιοθήκη

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00: Αθήνα, Μουσείο ΑκρόποληςΕίσοδος ελεύθερη

Φοίβος ΔεληβοριάςΚήπος Μεγάρου Μουσικής ΑθηνώνΛεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, +30 2107282333

30

Page 31: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Παρασκευή 5 ΣεπτεμβρίουΏρα έναρξης: 21:00Είσοδος 10 - 12 ευρώ

Έλλη Πασπαλά και Vassilikos με την Κ.Ο.ΘΜονή ΛαζαριστώνΚολοκοτρώνη 21 56430 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη, +3102310-650999, http://www.monilazariston.gr/

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 21:00Τιμές εισιτηρίωνΓενική Είσοδος: 15€Μαθητικό, φοιτητικό, σπουδαστές ωδείων: €12Ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ: €10

Μαραβέγιας κάτω στον ΠειραιάΘέατρο ΒεάκειοΛόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς, +30-210- 4194520

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00 - Ωρα έναρξης: 21.00Είσοδος 12 ευρώ

Κώστας Λειβαδάς

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21.00Πύργος Δουκίσσης ΠλακεντίαςΕίσοδος 10 ευρώ

North Shore LionessKoo-Koo (Live MusicBar)Ιάκχου 17, Γκάζι, +30 210 3450930,Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 20:30Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00Είσοδος 5 ευρώ

The Space Lady (USA) Live + Constant Dice (DJ set)Some bizzareΣοφοκλέους 7-9, Αθήνα, 105 59, Ελλάδα, +30 21 5515 4568, https://www.facebook.com/somebizzare.gr

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στις 21.00Τη συναυλία πλαισιώνουν οι Constant Dice και Yparxei Provlima AmaliaΕίσοδος ελεύθερη

Μάριος Φραγκούλης – Έλλη Πασπαλά

7/9/2014 Έδεσσα, Θέατρο Γαβαλιώτισσας (21:30)8/9/2014 Γιάννενα, Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου (21:30)10/9/2014 Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ (21:30)11/9/2014 Βόλος, Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Μελίνα (21:30)Γενική είσοδος: 15 €Προπώληση: 12 €

Σωκράτης ΜάλαμαςΤεχνόπολις Δήμου ΑθηναίωνΠειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι) , +302103460981 , http://www.technopolis-athens.com

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στις 21.00Προπώληση: 10 €Ταμείο: 12 €

Marie Davidson liveΥπερωκεάνιο DeckΠερικλέους 46, Σύνταγμα, +30 210 3234945

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21.00Είσοδος ελεύθερη

Μανώλης Λιδάκης

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, Θέατρο «Αλέξης Μινωτής», ΑιγάλεωΕίσοδος 12 ευρώ

Jazz βραδιές στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:30, special guest Alex Foster στο σαξόφωνοΓια περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο +30 210 8962237-239Είσοδος ελεύθερη

Συναυλία για τα παιδιά της Κόμπανι της Βόρειας Συρίας

Τεχνόπολις Δήμου ΑθηναίωνΠειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι) , +302103460981 , http://www.technopolis-athens.com

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00Τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας πραγματοποιούνται στις 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11:00 - 13:00 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα της μεγάλης συναυλίας.Είσοδος 8 - 10 ευρώ

Moon duo liveΘεσσαλονίκη:Περιορισμένη προπώληση: €12Υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο: €15Σημεία προπώλησης:Musicland - Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη (τηλ: 2310 264 880)Nephilim Store - Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη (τηλ: 2311 242 232)Eightball Club - Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη123tickets.gr

Eightball ClubΠίνδου 1, Λαδάδικα

31

Page 32: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Αθήνα:Περιορισμένη online προπώληση: €12 (αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com)Υπόλοιπο προπώλησης/ταμείο: €15Σημεία προπώλησης:Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Αθήνα (τηλ: 210 3608 366)Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια (τηλ: 210 3841 550)Gorilla 11 - Θησέως 7, Μαρούσι (τηλ: 210 8069 800)catchthesoap.eventbrite.com123tickets.gr

Αν ClubΣολωμού 13-15, Εξάρχεια, +30 210 3305056, www.anclub.gr

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, Eightball Club, ΘεσσαλονίκηOpening acts: Alien Mustangs, Charlie Was Brown, Rela-tivesΠόρτες: 20.00

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, An Club, ΑθήναOpening act: Melt MountainΠόρτες: 21.00 | Έναρξη: 21.30

Μίλτος Πασχαλίδης – Χρήστος ΘηβαίοςΘέατρο ΒεάκειοΛόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς, +30-210- 4194520 ,Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00Προπώληση: 12 €,Ταμείο: 15 €

Η Luz Casal στο ΗρώδειοΩδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 21.00Κάτω διάζωμαΔιακεκριμένη Ζώνη: 70 €A΄Ζώνη: 58 €Β΄Ζώνη: 45 €Γ΄Ζώνη:35 €Άνω διάζωμαΔ΄ Ζώνη: 23 €Ε΄ Ζώνη: 15 € (Φοιτητικά – Ανέργων – Πολυτέκνων – ΑΜΕΑ)

the Big Nose Attack liveΑν ClubΣολωμού 13-15, Εξάρχεια, +30 210 3305056, www.anclub.gr

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.Είσοδος 6 ευρώ

Η Vanessa Mae στο ΗρώδειοΩδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 21:00Διακεκριμένη ζώνη: 140€Α’ ζώνη: 110€Β’ ζώνη: 85€Γ’ ζώνη: 65€Άνω διάζωμα: 45€ΑΜΕΑ: 30€

Φίλιππος Πλιάτσικας & Prague Philharmonic OrchestraΩδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21.00

Άνω διάζωμαΓενική Είσοδος: 25€Εκπτωτικά: 15€ (φοιτητικά- ανέργων- ΑΜΕΑ σε περιορισμένο αριθμό)Κάτω διάζωμαΔιακεκριμένη Ζώνη: 78€Α’ Ζώνη: 63€Β’ Ζώνη: 48€Γ’ Ζώνη: 35€

Omar SouleymanGagarin 205 Live Music SpaceΛιοσίων 203-205, Αθήνα, +302108547600 , http://www.gagarin205.gr/

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, 21.00Προπώληση: 20€Ταμείο: 23€

Αρμαγεδδών, η παράστασηΟι Τερμίτες παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοχή του επιτυχημένου τους δίσκουΩδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00Διάρκεια: 2 ώρες και 10 λεπτά (μαζί με διάλειμμα 20 λεπτών)Τιμές εισιτηρίων:Κάτω Διάζωμα:Διακεκριμένη Ζώνη: 65 €A΄ Ζώνη: 50 €Β΄ Ζώνη: 40 €Γ΄ Ζώνη: 30 €Άνω ΔιάζωμαΔ΄ Ζώνη: 22 €Ε΄ Ζώνη: 15 € (Φοιτητές, Άνεργοι)

Max RichterΜέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης25ης Μαρτίου & Παραλία, 54646 Θεσσαλονίκη, +302310895800, http://www.tch.gr/

32

Page 33: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 και στις 22.00Είσοδος 20 - 25 ευρώ

Γιάννης Αγγελάκας – «Όλα είναι δρόμος»Θέατρο Βράχων Μελίνα ΜερκούρηΒύρωνας, +30-210-7626438/738

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00Είσοδος 10 - 12 ευρώ

Η Γλυκερία και ο Λ. Χαλκιάς ερμηνεύουν Μ. ΘεοδωράκηΘέατρο ΠέτραςΝταμάρια Πετρούπολης, +302105012402

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:12 € από 1 Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου15 € στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας

Marietta Fafouti and BandΚήπος Μεγάρου Μουσικής ΑθηνώνΛεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, +30 2107282333,Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00Είσοδος 7 - 9 ευρώ

Gala Όπερας για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»Ωδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771,21 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:Άνω Διάζωμα: €20Ζώνη Γ’: €35Ζώνη Β’: €45Ζώνη Α’: €50Διακεκριμένη Ζώνη Β’ & Δ’: €80Διακεκριμένη Ζώνη Γ’: €100Φοιτητικό & παιδικό: €12Ομαδικά Εισιτήρια τηλ.: +30 2103711342

Γιάννης ΧαρούληςΗ συναυλία της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου του Γιάννη Χαρούλη στο θέατρο Δάσους, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής, μεταφέρεται την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.Θέατρο ΔάσουςΚέδρινος Λόφος, Σέιχ Σου, +302310218092, +302310245307

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 21.30Προπώληση: 10 €Ταμείο: 12 €

Μάνος Χατζιδάκις «Τρόποι του φεγγαριού»Ωδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771

Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00Τιμές εισιτηρίωνΚάτω διάζωμα:Διακεκριμένη Ζώνη: 70 €A’ Ζώνη: 55 €Β’ Ζώνη: 40 €Γ’Ζώνη: 30 €Άνω διάζωμαΓενική είσοδος: 22 €Εκπτωτικά: 15 € (Φοιτητικά - ΑΜΕΑ)* Τα εκπτωτικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό.

Sivert Hoyem

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα (Ακτή Δυμαίων)

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (Stage Volume 1)

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο Βόλο (Lab art)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Principal club Theater)

Ακτή ΔυμαίωνΑκτή Δυμαίων 53, 26333 Πάτρα , +302610312979,Stage Volume 1Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι, +30210323 2132, http://www.stagevolume1.gr/

Lab artΒόλος, Μαγνησίας, Ελλάδα, +302421403454,

Principal Club Theater - ΜύλοςΑνδ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη (στεγάζεται στον Πολυχώρο Τέχνης & Πολιτισμού Μύλος), +30 2310 551836, http://www.principalclub.com/

ΠροπώλησηΠάτρα: Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 18€Μετά την εξάντληση τους η τιμή τους θα διαμορφωθεί στα 20€Αθήνα: Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 16€,Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 18€,Στο τελικό στάδιο της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 23€Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 18€Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 23€Βόλος: Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 18€Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 23€Σημεία προπώλησηςΑθήναTicket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ. 210 3608366Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464ΘεσσαλονίκηMusic Land, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264 880Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.grΓια την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

33

Page 34: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 20.30 και στις 22.00Είσοδος 20 - 25 ευρώ

Γιάννης Αγγελάκας – «Όλα είναι δρόμος»Θέατρο Βράχων Μελίνα ΜερκούρηΒύρωνας, +30-210-7626438/738

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00Είσοδος 10 - 12 ευρώ

Η Γλυκερία και ο Λ. Χαλκιάς ερμηνεύουν Μ. ΘεοδωράκηΘέατρο ΠέτραςΝταμάρια Πετρούπολης, +302105012402

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:12 € από 1 Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου15 € στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας

Marietta Fafouti and BandΚήπος Μεγάρου Μουσικής ΑθηνώνΛεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, +30 2107282333,Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00Είσοδος 7 - 9 ευρώ

Gala Όπερας για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»Ωδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771,21 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων:Άνω Διάζωμα: €20Ζώνη Γ’: €35Ζώνη Β’: €45Ζώνη Α’: €50Διακεκριμένη Ζώνη Β’ & Δ’: €80Διακεκριμένη Ζώνη Γ’: €100Φοιτητικό & παιδικό: €12Ομαδικά Εισιτήρια τηλ.: +30 2103711342

Γιάννης ΧαρούληςΗ συναυλία της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου του Γιάννη Χαρούλη στο θέατρο Δάσους, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής, μεταφέρεται την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.Θέατρο ΔάσουςΚέδρινος Λόφος, Σέιχ Σου, +302310218092, +302310245307

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014Ώρα έναρξης: 21.30Προπώληση: 10 €Ταμείο: 12 €

Μάνος Χατζιδάκις «Τρόποι του φεγγαριού»Ωδείο Ηρώδου ΑττικούΔιονυσίου Αεροπαγίτου, +302103232771

Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00Τιμές εισιτηρίωνΚάτω διάζωμα:Διακεκριμένη Ζώνη: 70 €A’ Ζώνη: 55 €Β’ Ζώνη: 40 €Γ’Ζώνη: 30 €Άνω διάζωμαΓενική είσοδος: 22 €Εκπτωτικά: 15 € (Φοιτητικά - ΑΜΕΑ)* Τα εκπτωτικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό.

Sivert Hoyem

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα (Ακτή Δυμαίων)

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (Stage Volume 1)

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο Βόλο (Lab art)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Principal club Theater)

Ακτή ΔυμαίωνΑκτή Δυμαίων 53, 26333 Πάτρα , +302610312979,Stage Volume 1Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι, +30210323 2132, http://www.stagevolume1.gr/

Lab artΒόλος, Μαγνησίας, Ελλάδα, +302421403454,

Principal Club Theater - ΜύλοςΑνδ. Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη (στεγάζεται στον Πολυχώρο Τέχνης & Πολιτισμού Μύλος), +30 2310 551836, http://www.principalclub.com/

ΠροπώλησηΠάτρα: Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 18€Μετά την εξάντληση τους η τιμή τους θα διαμορφωθεί στα 20€Αθήνα: Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 16€,Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 18€,Στο τελικό στάδιο της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 23€Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 18€Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 23€Βόλος: Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 18€Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 23€Σημεία προπώλησηςΑθήναTicket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ. 210 3608366Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464ΘεσσαλονίκηMusic Land, Μητροπόλεως 102, Τηλ. 2310 264 880Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.grΓια την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

34

Page 35: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014
Page 36: Matter Magazine - Τεύχος 1ο Σεπτέμβριος 2014