Kat Enhlikon Sept 2011

47

Transcript of Kat Enhlikon Sept 2011

Page 1: Kat Enhlikon Sept 2011
Page 2: Kat Enhlikon Sept 2011

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ σελ. 2

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ σελ. 3

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ξΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ σελ. 4 Κοινωνικό μυθιστόρημα σελ. 4 Αστυνομικό μυθιστόρημα σελ. 12 Ιστορικό μυθιστόρημα σελ. 13 ΙΣΤΟΡΙΑ σελ. 14

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ σελ. 16 Κοινωνικό μυθιστόρημα σελ. 16 Βασίλης Αλεξάκης σελ. 18

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ σελ. 19

ΚΟΙΝΩΝΙΑ σελ. 21

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ σελ. 22

LIFESTYLE σελ. 25

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ σελ. 26

ΑΛΜΠΟΥΜ ΓΙΑ ΜΩΡΑ σελ. 31

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΑ σελ. 32 Forever Friends σελ. 32

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2012 σελ. 33 Ημερολόγια Σμαρούλα Παντελή 2012 σελ. 33 Ημερολόγια Madalene’s Hearts 2012 σελ. 34 Ημερολόγια Hello Kitty 2012 σελ. 34 Ημερολόγια Forever Friends 2012 σελ. 35 Ημερολόγια Rachaelhale 2012 σελ. 36

ΠΡΟΣφΟΡΕΣ σελ. 37

EBOOKS σελ. 42

Page 3: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Αγαπητοί αναγνώστες,Μας γνωρίσατε πριν από 59 χρόνια με τη Γαλάζια Βιβλιοθήκη, μας αγαπήσατε για την ποιότητα και την ποικιλία του παιδικού μας βιβλίου, μας εμπιστευτήκατε για τη φροντίδα του παιδιού σας. Πλέον, οι εκδόσεις Μίνωας φέρνουν κοντά σας ό,τι καλύτερο στη σύγχρονη ελληνική και ξένη λογοτεχνική παραγωγή.

Βιβλία προσεκτικά επιλεγμένα με βάση κυρίως τη λογοτεχνική αξία, την πρωτοτυπία και την ποιότητα της γραφής. Έχοντας ως στόχο να παρουσιάσουμε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τα πιο πρόσφατα και πολυσυ-ζητημένα βιβλία της διεθνούς παραγωγής και τις σύγχρονες τάσεις της λογοτεχνίας, το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Μίνωας περιλαμβάνει βιβλία που θα δοκιμαστούν και θα αντέξουν στο χρόνοØ βιβλία που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, βραβευμένα με έγκυρα λογοτεχνικά βραβεία: Μία Ημέρα, Ντέιβιντ Νίκολς, Galaxy Book of the Year 2010Ø Tο πικρό τραγούδι της Άντρεα Λίβυ, υποψήφιο για βραβείο Man Booker 2010Ø H κληρονομιά της απώλειας της Κίραν Ντεσάι, βραβείο Booker 2006. Στους τίτλους μας σημαντική θέση κατέχουν η Ιστορία (Τζάιλς Μίλτον), το αστυνομικό μυθιστόρημα (Ζεράρ Ομπερλέ), τα διεθνή Best Sellers (φιλίες & Έρωτες της Έμιλι Γκίφιν, Eat Pray Love της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, Καμέλια της Λέσλι Πηρς), αλλά και η ελληνική λογοτεχνία από καταξιωμένους καθώς και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς (Βασίλης Αλεξάκης, Πολυχρόνης Κουτσάκης, Ευ-ρυδίκη Αμανατίδου, Παύλος Ιωαννίδης).

Eδώ και 59 ολόκληρα χρόνια, οι εκδόσεις Μίνωας επιδιώκουν να προσφέρουν τα καλύτερα βιβλία σε κάθε αναγνώστη. Σας προσκαλούμε σ’ ένα απολαυστικό ταξίδι, συντροφιά μ’ ένα καλό βιβλίο!

Με εκτίμηση,Ι. Κωνστανταρόπουλος

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Minoas Publications has been bringing the best in children's books, fiction and non-fiction literature since 1952. For more than fifty years, Minoas has been consistent in publishing quality children's books featuring the most original characters, Disney Princesses, Mickey Mouse Club House, Sponge Bob, Dora the Explorer, Spiderman, Forever Friends being some of them.

Along with the children’s titles, a field in which we are the most prominent publishing house, we have also launched parenting, child care and self-help books, offering titles on every subject a parent needs to know about when it comes to these serious and sensitive matters.

During the last few years we have launched our literature series, publishing works of classic, as well as con-temporary authors. Along with Greek contemporary authors, we have translated various foreign writers, such as Vikas Swarup (Readers’ Choice Award 2007), Jane Austen, Arthur Conan Doyle, Catherine O’ Flynn (Costa new-comer of the year 2007, Waterstone’s newcomer of the year 2007, Jelf Group Award), Kiran Desai (Man Booker International 2006), Susan Fletcher (Whitbread First Novel Award 2004), Andrea Levy (Orange Prize for Fiction 2004, Commonwealth 2005), Gillian Bradshaw (Alex award 2002, Hopwood award for fiction 1997).

We invite you to explore the amazing world of literature!

Sincerely,Y. Konstantaropoulos

CEO and Manag. Director

Page 4: Kat Enhlikon Sept 2011

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ1. Tα έξοδα αποστολής των παραγγελιών της επαρχίας βαρύνουν τον πελάτη.2. Τα εμπορεύματα είναι παραδοτέα στην έδρα του πελάτη. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μεταφέρονται στο μέρος που θα ζητηθεί από τον πελάτη κατ’ εντολήν και για λογαριασμό του και με δική του ευθύνη, εκτός άλλης έγγραφης συμφωνίας ή σύμβασης.3. Όλες οι παραγγελίες της επαρχίας αποστέλλονται επί ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ, όπου, πάντα στο πλαίσιο της πολιτικής της εταιρείας, ορίζεται συγκεκριμένα ο τρόπος εξόφλησης.4. Η ελάχιστη παραγγελία που παραδίδεται εντός Aττικής είναι αξίας 100 €.

ΠΑΡΑΛΑΒΗΚάθε αμφισβήτηση σχετικά:Με την ποιότητα, την ποσότητα και την αξία των παραλαμβανόμενων εμπορευμάτων θα διατυπώνεται εγγράφως και εντός 5 εργάσιμων ημερών για την Aττική, και 15 για την επαρχία από την ημερομηνία τιμολόγησης. Διαφορετικά, θα θεωρείται άρτια η παραλαβή των εμπορευμάτων ακόμα κι αν δεν υπογράφτηκε το συνοδευτικό στοιχείο από τον αγοραστή για οποιονδήποτε λόγο.

ΕΞΟΦΛΗΣΗΗ καταβολή χρημάτων αποδεικνύεται μόνο με έγγραφη απόδειξη είσπραξης της πωλήτριας εταιρείας ή με τραπεζική απόδειξη κατάθεσης στο λογαριασμό της πωλήτριας με σχετική αναφορά του εξοφλούμενου τιμολογίου σ’ αυτή.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ Σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία που ισχύουν κατά τη διάρκεια των επιστροφών που πραγματοποιούνται στην εταιρεία «ΜΙΝΩΑΣ Α.Ε.Ε.»:1. Γίνονται δεκτά και πιστώνονται με την κανονική τιμή στην οποία αγοράστηκαν, βάσει του τιμολογίου, τα βιβλία που είναι σε άριστη κατάσταση και μπορούν να μεταβιβαστούν σε άλλον πελάτη.2. Δεν γίνονται δεκτά –δηλαδή πιστώνονται με 0,01€ και δεν επιστρέφονται ξανά στον πελάτη– βιβλία στα οποία: ñ Είναι κιτρινισμένο το σώμα τους. ñ Είναι κιτρινισμένο και αλλοιωμένο το χρώμα του εξωφύλλου. ñ φαίνεται στο εσώφυλλο η σβησμένη τιμή που ήταν πάνω σε φόντο. ñ Υπάρχει έντονη και εμφανή χαρακιά στο εξώφυλλο ή το οπισθόφυλλο. ñ Η ράχη του βιβλίου είναι «σπασμένη». ñ Κάποια από τις 4 γωνίες του βιβλίου είναι χτυπημένη ή «σπασμένη». ñ Υπάρχει αντικλεπτικό Barcode ή ταινία. ñ Αναγράφονται τιμές με στιλό ή αυτοκόλλητο. ñ Υπάρχουν συνοδευτικα MP3, View κ.λπ. από τα οποία λείπει το προστατευτικό κάλυμμα που έχουν κατά την παραλαβή τους. ñ Είναι βιβλία-Puzzle από τα οποία λείπουν κομμάτια. ñ Υπάρχουν κουμπιά ήχων τα οποία δεν λειτουργούν.Επίσης, στην ίδια κατηγορία ανήκουν βιβλία που: ñ Έχουν αγοραστεί πλέον των 18 μηνών προ της ημερομηνίας επιστροφής τους. ñ Είναι βιβλία άλλων εκδοτών που διακινεί η «ΜΙΝΩΑΣ Α.Ε.Ε.». ñ Είναι διαφορετικό προϊόν από το βιβλίο (π.χ. DVD) που διανέμει η εταιρεία.Όλα τα παραπάνω θεωρούνται μη εμπορεύσιμα, θα πιστώνονται με 0,01€ και θα είναι αδύνατο να επιστραφούν στον αποστολέα τους, καθώς αποστέλλονται αμέσως προς ανακύκλωση.3. Σας επισημαίνουμε ότι στην περίπτωση που παραλάβατε βιβλία στην κατάσταση που περιγράφεται ανωτέρω και ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες, για να πιστοποιηθεί η ευθύνη της εταιρείας και να σας πιστωθούν αυτά τα βιβλία κανονικά θα πρέπει: ñ Να ενημερώσετε εγγράφως, μέσω fax ή e-mail, εντός 5 εργάσιμων ημερών για την Aττική και 15 για την επαρχία. ñ Να αναγράφεται στο Δελτίο Αποστολής σας, κατά την επιστροφή τους, «κακέκτυπο κατά την παραλαβή».Αυτά τα βιβλία είναι δυνατόν να επιστραφούν είτε μεμονωμένα, μετά την παραλαβή τους, είτε με κάποια συγκεντρωτική επιστροφή.4. Είναι υποχρεωτικό, από τoν ΚΒΣ, τα επιστρεφόμενα βιβλία να συνοδεύονται από δελτίο αποστολής του πελάτη, στο οποίο οφείλουν να αναγράφονται απαραιτήτως ο αριθμός και η ημερομηνία του τιμολογίου με το οποίο αυτά έχουν αγοραστεί, ο κωδικός (ISBN) και η περιγραφή του κάθε βιβλίου, άλλως δε θα παραλαμβάνονται. 5. Τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν τη ΜΙΝΩΑΣ. 6. H παραλαβή των επιστροφών γίνεται πάντοτε με κάθε επιφύλαξη για την κατάσταση των βιβλίων και την τήρηση των όρων του παρό-ντος.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ1. Οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους της παρούσας σύμβασης γίνεται μόνο εγγράφως.2. Για κάθε διαφορά σχετικά με την παρούσα σύμβαση αρμόδια είναι τα δικαστήρια Αθηνών.

Page 5: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟ

ΡΗ

ΜΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

κωδ.: 35181Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου Μυθιστόρημα σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 496 τιμή: 18,00 €

ΝΕΟ

Η Πόπι και η Σερένα ήταν έφηβες όταν ένας άντρας μπήκε στις ζωές τους και τις άλλαξε για πάντα.

Είκοσι χρόνια μετά, η Πόπι βγαίνει από τη φυλακή, διψασμένη για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, και βάζει ως σκοπό να απαλλαγεί από τη ρετσινιά της φόνισσας και να αποκαλύψει σε όλο τον κόσμο τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία μέρα.

Η σύζυγος και μητέρα Σερένα, από την άλλη, θέλει πάση θυσία να κρα-τήσει το παρελθόν της κρυμμένο από τους ανθρώπους που αγαπάει, και τα παλιά ένοχα μυστικά να μείνουν θαμμένα στην καρδιά της.

Η συνάντησή τους ύστερα από τόσα χρόνια θα είναι εκρηκτική, και οι συ-νέπειες απρόβλεπτες, καθώς η αποκάλυψη των παλιών μυστικών απειλεί να τινάξει στον αέρα τις ζωές όλων και να τις μετατρέψει για μια ακόμα φορά σε κόλαση.

Ντόροθυ Κούμσον Dorothy KoomsonΗ Ντόροθυ Κούμσον ζει κάπου στον πλανήτη Γη και είτε τρώει σοκολάτα είτε σκέφτεται να φάει σοκολάτα. (Αναρωτιέται ακόμη γιατί αυτοί οι πρόλογοι θυμίζουν τόσο συχνά προσωπικές αγγελίες… Ναι, παίρνει καλό μισθό και έχει ιδιόκτητο σπίτι.) Η Ντόροθυ Κούμσον εργάζεται ακόμα ως δημοσιογράφος, εκτός από συγγραφέας. Το τρίτο της μυθιστόρημα, Η κόρη της καλύτερής μου φί-λης (εκδόσεις Μίνωας), έφτασε στη δεύτερη θέση στη λίστα των Best Sellers στην εφημερίδα The Times. Από τις εκδόσεις Μίνωας έχουν εκδοθεί επίσης τα βιβλία της Πρωινό από… ζάχαρη, Με τα φτερά του έρωτα και Κολλημένη με τη σοκολάτα. Μπορείτε να επισκεφθείτε τoν ιστότοπο της Ντόροθυ Κούμσον στη διεύθυνση www.dorothykoomson.co.uk.

ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΟThe ice cream girls

«Θα σας κάνει να κολλήσετε από την πρώτη σελίδα».

Closer

«Η Κούμσον οδηγεί την ιστορία στα πιο σκοτεινά μονοπάτια και δημιουργεί ένα αριστούρ-γημα που φτάνει σε συγκλονιστική κορύφωση».

Daily Record

«Ειλικρινές και ρεαλιστικό, αναμειγνύει το έγκλημα, το δράμα και το αισθηματικό μυθιστό-ρημα – καλύτερο γυναικείο βιβλίο της χρονιάς μέχρι στιγμής».

Περιοδικό Candis

«Ένα ψυχολογικό θρίλερ που καθηλώνει από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Συ-ναρπαστική και συγκλονιστική ιστορία με μοναδική πλοκή και φανταστικούς χαρακτήρες – συστήνεται ανεπιφύλακτα».

www.bookrabbit.com

Ένα αθώο λάθος άλλαξε τις ζωές τους για πάντα.

Kάντε like στη σελίδα της συγγραφέως στο facebook.

Δείτε το βίντεο της Ντόροθυ Κούμσον για το βιβλίο.

4

Page 6: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ KΟ

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟΡ

ΗΜ

Α

ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ The cupid effect

Μυθιστόρημα

κωδ.: 35167 ñ Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνουσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 416 ñ τιμή: 19,50 €

ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ The chocolate run

Μυθιστόρημα

κωδ.: 35168 ñ Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 520 ñ τιμή: 18,50 €

Η Άμπερ Σαλπόν δεν το θέλει που καταλήγει συνεχώς στο κρεβάτι με τον καλύτερό της φίλο, Γκρεγκ Ουόλτερσον. Δεν το θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Και κάθε φορά που «απλά συμβαίνει», η κρυφή παράνομη σχέση τους βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει κανονική σχέση, πράγμα που μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει, αφού ο Γκρεγκ είναι γνωστός γυναι-κάς, ενώ η Άμπερ αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, τις δεσμεύσεις.

Καθώς η Άμπερ πασχίζει να αποδεχτεί τα καινούρια της αισθήματα για τον Γκρεγκ, συνειδητοποιεί συγχρόνως ότι η σχέση της με την καλύτερή της φίλη Τζεν έχει αρχίσει να φθίνει και ότι οι δυο τους γίνονται σιγά σιγά ξένες. Αργά αλλά σταθερά οι σκληρές αλήθειες των ζωών τους αποκαλύπτονται, και τότε η Άμπερ θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το γεγονός ότι η σοκολάτα δεν γιατρεύει τα πάντα και ότι μερικές φορές το να τρέχεις για να ξεφύγεις από τα προβλήματα δεν είναι η λύση…

Μια απολαυστική ιστορία φιλίας, πάθους, έρωτα, αγάπης και σοκολάτας.

«Όταν ένα μυθιστόρημα είναι τόσο απολαυστικό όσο αυτό, απλά δεν μπορείς να το αφήσεις».

What’s on in London

«Μια φανταστική μείξη αγάπης, φιλίας και γέλιου».

Company

Η Σέρι αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή της στο Λονδίνο για να κυνηγή-σει αυτό που προστάζει η καρδιά της, να γίνει δηλαδή λέκτορας Ψυχολογίας στο Ληντς. Δυστυχώς, το μόνο που καταφέρνει να κάνει είναι να εμπνέει τους ανθρώπους γύρω της να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, με απρόβλεπτες συνέπειες. Τι θα κάνει η Σέρι για τη δική της ζωή που φαίνεται να έχει στερέψει από έρωτα;

Μια πολύ αστεία ιστορία για τον έρωτα, τη ζωή και τι γίνεται όταν ακολουθείς αυτό που προστάζει η καρδιά...

«Μια ρομαντική κομεντί που θα σας κάνει να μη βλέπετε την ώρα να διαβάσετε το τέλος, κι ένα απαραίτητο βιβλίο για την τσάντα κάθε γυναίκας».

Spirit and Destiny

2η έκδοση

και σεκαι σε

και σεκαι σε

5

Page 7: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟ

ΡΗ

ΜΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

κωδ.: 35182Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη Μυθιστόρημα σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 592 τιμή: 18,00 €

ΝΕΟ

Mπορεί κανείς να περάσει όλη του τη ζωή χωρίς να καταλάβει ότι αυτό που ψάχνει βρίσκεται μπροστά στα μάτια του.

15 Ιουλίου 1988. Η Έμμα και ο Ντέξτερ γνωρίζονται τη νύχτα της αποφοίτησής τους. Την επόμενη ημέρα ο καθένας πρέπει να πάρει το δρόμο του.

Άραγε πού θα βρίσκονται τον επόμενο χρόνο, την ίδια ημέρα; Και τον επόμενο; Θα ανακαλύψουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο;

Ντέιβιντ Νίκολς David NichollsΟ Ντέιβιντ Νίκολς σπούδασε υποκριτική πριν τελικά αποφασίσει να γίνει συγγραφέας. Έχει γράψει σενάρια για πολλές τηλεοπτικές σειρές του BBC, όπως Cold Feet, Rescue Me, I Saw You, και ήταν υποψήφιος για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA). Το πρώτο του μυθιστόρημα Starter For Ten γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, ενώ έγραψε και το σενάριο για την ομώνυμη ταινία. Το Μία Ημέρα είναι το τρίτο του μυθιστόρημα. Επισκεφθείτε τον ιστότοπό του: www.davidnichollswriter.com

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑOne Day

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ BEST SELLER Έμεινε ένα χρόνο στη λίστα με τα Best Seller

του Amazon και των Sunday Times, πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο

και έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες.

«Ευφυέστατο. Ένα μυθιστόρημα για το σπαρακτικό κενό ανάμεσα σε αυτό που ήμασταν και σε αυτό που έχουμε γίνει. Η πιο όμορφη και παράξενη ιστορία αγάπης… Κάθε αναγνώστης θα αγαπήσει αυτό το βιβλίο, και κάθε συγγραφέας θα ευχηθεί να το είχε γράψει».

Τόνι Πάρσονς, συγγραφέας του Best Seller Man and Boy

«Θαυμάσιο βιβλίο: Αστείο, πνευματώδες, διεισδυτικό και συχνά γλυκά μελαγχολικό».

The Times

«Πραγματικά κλείνεις αυτό το βιβλίο με τη φανταστική αίσθηση ότι τους ξέρεις και τους δύο τόσο καλά, όσο και τους πιο στενούς σου φίλους».

Τζόναθαν Κόου

«Αξίζει να διαβαστεί… Εξαιρετική αφήγηση και λεπτομερής καταγραφή των γεγονότων που καθόρισαν την πολιτιστική και πολιτική ιστορία της Μ. Βρετανίας τα τελευταία 20 χρόνια».

Νικ Χόρνμπυ

Η ομώνυμη ταινία στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο του 2011 από την .

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας.Κάντε like στη σελίδα του

βιβλίου στο facebook.

και σεκαι σε

13.000 αντίτυπα σε 10 ημέρες

κυκλοφορίας!

6

Page 8: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ KΟ

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟΡ

ΗΜ

Α

κωδ.: 35184Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη Μυθιστόρημα σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 448 τιμή: 18,00 €

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Τζαμάικα, κατά τα τελευταία θυελ-λώδη χρόνια της δουλείας και τα πρώτα χρόνια της ελευθερίας που ακολούθησε. Η Τζουλάι είναι μια σκλάβα που ζει σε μια φυ-

τεία ζαχαροκάλαμου, την Ομόνοια. Ήταν εκεί όταν ξέσπασε ο πόλεμος των Βαπτιστών το 1831 και επίσης παρούσα όταν καταργήθηκε η δου-λεία. Σε αυτό το συναρπαστικό αφήγημα, η κεντρική ηρωίδα εξιστορεί τη ζωή της, μιλάει για τη μητέρα της την Κίτι, τη λευκή ιδιοκτήτρια της φυτείας, την Καρολάιν Μόρτιμερ, για τους νέγρους που δούλευαν εκεί και για μια σειρά ακόμη από τραγικούς χαρακτήρες, οι ιστορίες των οποίων υφαίνονται αριστοτεχνικά από τη συγγραφέα και είναι δοσμένες με συ-γκινητικό αλλά και συνάμα κωμικό τρόπο.

Το μυθιστόρημα της Άντρεα Λίβυ αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι σε αυτή την εποχή παρουσιάζοντας ένα συγκλονιστικό πανόραμα μιας κοι-νωνίας που προσπαθεί να αντιπαλέψει τη βία των αποικιοκρατών και να εξαλείψει τις αδικίες και την καταπίεση. Σε αυτό το άγριο φόντο της σκλαβιάς και της καθημερινής ζωής στη φυτεία, η Τζουλάι προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει την περηφάνια και την αξιοπρέπειά της. Η Άντρεα Λίβυ μάς προσφέρει ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα και σκιαγρα-φεί ένα γυναικείο χαρακτήρα που συγκινεί και προκαλεί το θαυμασμό.

Άντρεα Λίβυ Αndrea LevyΗ Άντρεα Λίβυ γεννήθηκε στην Αγγλία από Τζαμαϊκανούς γονείς που πήγαν στη Μ. Βρετανία το 1948. Ζει όλη της τη ζωή στο Λονδίνο. Στα τριάντα της παρακολούθησε κάποια εργαστήρια συγγραφής κι έτσι άρχισε να γράφει διηγήματα που παρουσιάζουν τις εμπειρίες μαύρων Βρετανών που παρατηρούν από κοντά και με διορατικότητα τη Μ. Βρετανία και τις αλλαγές στη σύνθεση του πληθυσμού της, καθώς και τους δεσμούς που συνδέουν την αγγλική ιστορία με αυτήν της Καραϊβικής.

Έχει γράψει άλλα τέσσερα μυθιστορήματα, το Every Light in the House Burnin’, Never Far From Nowhere, Fruit of the Lemon και το Μικρό Νησί (εκδόσεις Μίνωας, 2005). Το Μικρό Νησί έλαβε τα βραβεία Orange Prize for Fiction, Orange Best of the Best, Whitbread Novel Award, Whitbread Book of the Year και Commonwealth Writers’ Prize, ενώ έχει διασκευαστεί σε δραματική σειρά του BBC.

ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙThe long song

«Η αφήγηση είναι αφοπλιστικά επιδέξια. Σαγηνευτική, χαριτωμένη, αισιόδοξη, γύρω από την κομβική ιστορία, ξεδιπλώνονται συνεχώς νήματα από ενδιαφέρουσες πλοκές».

The Daily Telegraph

«Το πολυαναμενόμενο νέο μυθιστόρημα της Άντρεα Λίβυ θα ανταμείψει όλους όσοι λάτρε-ψαν το προηγούμενο βιβλίο της συγγραφέως Το Μικρό Νησί».

Daily mail

«Όμορφα γραμμένο, αριστοτεχνικά δομημένο, πνευματώδες και προσιτό… Ένα θαύμα εξαίρετης αφήγησης».

Financial Times

ΥΠΟψΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ MAN BOOKER 2010

ΝΕΟ

7

Page 9: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟ

ΡΗ

ΜΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

κωδ.: 35186Μετάφραση: Πολυχρόνης Κουτσάκης Μυθιστόρημα σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 448 τιμή: 16,50 €

Η Ρέιτσελ Γουάιτ είναι μια σκληρά εργαζόμενη δικηγόρος σε μια νο-μική εταιρεία του Μανχάταν, και ως παράνυμφος φροντίζει επι-μελώς ό,τι αφορά τον επικείμενο γάμο της καλύτερής της φίλης,

της Ντάρσι. Αλλά τη βραδιά των τριακοστών της γενεθλίων, ύστερα από πολλά ποτά, η Ρέιτσελ καταλήγει στο κρεβάτι με τον αρραβωνιαστικό της Ντάρσι. Και, παρόλο που αμέσως μόλις ξυπνάει αποφασίζει να ξεχάσει αυτό που συνέβη, συνειδητοποιεί τρομοκρατημένη πως είναι ερωτευμένη με τον μοναδικό άντρα που απαγορεύεται να έχει. Καθώς η ημερομηνία του γάμου πλησιάζει, η Ρέιτσελ πρέπει να πάρει την πιο σημαντική από-φαση της ζωής της – θα ακολουθήσει την καρδιά ή τη συνείδησή της;

Έμιλι Γκίφιν Emily GiffinΗ Έμιλι Γκίφιν είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Γουέικ φόρεστ και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Ύστερα από αρκετά χρόνια εξάσκησης της δικηγορίας σε νομική εταιρεία του Μανχάταν, μετακόμισε στο Λονδίνο, εργαζόμενη αποκλειστικά ως συγγραφέας. Έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα που μπήκαν στη λίστα των Best Sellers των Times της Νέας Υόρκης. Σήμερα ζει στην Ατλάντα με το σύζυγό της και τα τρία μικρά παιδιά τους. Επισκεφθείτε τον ιστότοπό της: www.emilygiffin.com

ΦΙΛΙΕΣ & ΕΡΩΤΕΣSomething Borrowed

«Δεν σταματάς να γυρίζεις τις σελίδες. Η ειλικρίνεια του βιβλίου σού ραγίζει την καρδιά».

Entertainment Weekly

«Γοητευτικό… σε κερδίζει με την αλήθεια του».

Περιοδικό Glamour

«Πραγματικά ξεχωρίζει. Ένα βιβλίο που μιλάει εξίσου για τη σημασία και την αξία της φιλίας όσο και του έρωτα».

Booklist

«Μια ηρωίδα που δεν μπορείς να μην την υποστηρίζεις και ένα βιβλίο που δεν θες να σταματήσεις να το διαβάζεις. Το λάτρεψα».

Λόρεν Γουάιζμπεργκερ, συγγραφέας του «Ο διάβολος φοράει Prada»

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ BEST SELLER Η ομώνυμη ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους

τον Μάιο του 2011 από την

Entertainment Weekly

Glamour

«Πραγματικά ξεχωρίζει. Ένα βιβλίο που μιλάει εξίσου για

Booklist

«Μια ηρωίδα που δεν μπορείς να μην την υποστηρίζεις και ένα βιβλίο που δεν θες να σταματήσεις να το διαβάζεις.

Λόρεν Γουάιζμπεργκερ,συγγραφέας του «Ο διάβολος φοράει Prada»

ΣΤΑ-00083 σχήμα: 21 x 97 x 14,5 cm

5η χιλιάδα

8

Page 10: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ KΟ

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟΡ

ΗΜ

Α

Είναι τρεις το πρωί και η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ έχει γονατίσει στο πά-τωμα του μπάνιου της κλαίγοντας με λυγμούς. Είναι τριάντα χρόνων, είναι παντρεμένη, έχει ένα ωραίο σπίτι, και με τον άντρα της προ-

σπαθούν να αποκτήσουν παιδί. Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν είναι αυτό που θέλει. Ύστερα από ένα θυελλώδες διαζύγιο κι έναν εξίσου θυελλώδη ερωτικό δεσμό, νιώθει ερείπιο και συνειδητοποιεί πως είναι καιρός να κάνει το δικό της ταξίδι, αναζητώντας τα τρία πράγματα που της λείπουν: την απόλαυση, την πίστη και την ισορροπία.

Από τη Ρώμη με την εκλεκτή κουζίνα και την αλέγκρα κουλτούρα, πηγαί-νει στην Ινδία, όπου, ύστερα από τέσσερις μήνες ασκητικής ζωής με γιό-γκα και διαλογισμό, καταφέρνει να βρει την εσωτερική της πίστη. Τέλος, φτάνει στο εξωτικό Μπαλί, όπου θα ανακαλύψει ένα καινούριο μονοπάτι προς τη γαλήνη. Η ευτυχία αρχίζει να της χαμογελά...

κωδ.: 35157Μετάφραση: φανή Πανταζή Μυθιστόρημα σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 480 τιμή: 16,50 €

«Ένα αυτοβιογραφικό ψηφιδωτό πολιτισμών και συναισθημάτων, δοσμένο με την αμεσότη-τα και τη ζωντάνια του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ».

Αθηνόραμα

«Ένα βιβλίο για την απόλαυση, την ισορροπία και την αληθινή αγάπη».

ΤΟ ΕΘΝΟΣ

«Μια γυναίκα διατεθειμένη να φτάσει πολύ μακριά, όταν καταλαβαίνει ότι στη ζωή της τίποτα δεν τη γεμίζει».

ΑΤΗΕΝS VOICE

«Ένα βιβλίο για την ίδια τη ζωή».

Κατερίνα Γκαγκάκη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΑΝΤ1

Το περιοδικό ΤΙΜΕ περιλαμβάνει την Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2007.

Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ Elizabeth GilbertΗ Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ είναι μια συγγραφέας βραβευμένη τόσο στη μυθοπλασία όσο και στην αυτοβιογραφική αφήγηση. Η συλλογή διηγημάτων της Pilgrims ήταν υποψήφια για το βραβείο Χέμινγουεϊ, και το μυθιστόρημά της Stern Men ανακηρύχθηκε από τους The New York Times ως Αξιόλογο Βιβλίο της Χρονιάς. Το 2002, το έργο της Ο τελευταίος Αμερικανός ήταν υποψήφιο για το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου και για το Εθνικό Βραβείο Κριτικών. Είναι πολύ γνωστή για το αυτοβιογραφικό Eat, pray, love που μεταφράστηκε σε περισ-σότερες από τριάντα γλώσσες και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

ΕΑΤ, PRAY, LOVEΗ ΖΩΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ...

ΔΙΕΘΝΕΣ BEST SELLER! THE NEw YORK TiMES BEST SELLER

Τον Οκτώβριο του 2010 η ομώνυμη ταινία βγήκε

στους κινηματογράφους με πρωταγωνιστές

την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

34η χιλιάδα

9

Page 11: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟ

ΡΗ

ΜΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Λέσλι Πηρς Lesley PearseΌταν ήταν μικρή, η Λέσλι Πηρς άκουγε να της λένε ότι έχει πολλή φαντασία και ότι αυτό δεν θα της έβγαινε σε καλό. Σήμερα η συγγραφέας βρίσκεται στην κορυφή στις λίστες των Best Sellers, έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου παγκοσμίως, ενώ τα μυθιστο-ρήματά της έχουν πουλήσει τρία εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στη Μεγάλη Βρετανία. Η Λέσλι Πηρς μένει κοντά στο Μπρίστολ, έχει τρεις κόρες κι έναν εγγονό.

Γραφτείτε στο Amongst Friends, το newsletter της Λέσλι Πηρς, και μάθετε περισσότερα για την ίδια και τις δραστηριότητές της. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.penguin.co.uk, πληκτρολογήστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο πεδίο Free Penguin Newsletter και επιλέξτε το κουτί με το όνομα Lesley Pearse. Σύντομα θα λαμβάνετε e-mails από την αγαπημένη σας συγγραφέα!

ΚΑΜΕΛΙΑ Camellia

Μυθιστόρημα

Η Καμέλια Νόρτον μένει ορφανή στα δεκαπέντε της, όταν το σώμα της μητέρας της ξεβράζεται σ’ ένα ποτάμι της επαρχιακής Αγγλίας. Ψάχνοντας στα πράγματα της μητέρας της, ανακαλύπτει ένα κρυμμένο ντοσιέ με γράμματα και τότε συνειδητοποιεί ότι το παρελθόν για το οποίο ήταν βέβαιη έχει βασιστεί σ’ έναν ιστό από μυστικά και ψέματα.

Αλλά το παρελθόν της δεν θα μείνει θαμμένο για πάντα, και η Καμέλια αρχίζει εντέλει το μα-κρύ ταξίδι που θα την οδηγήσει στην ανακάλυψη της αλήθειας για το παρελθόν της, αλλά και, ουσιαστικά, για τον εαυτό της…

κωδ.: 35171 ñ Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 544 ñ τιμή: 19,00 €

Λίβερπουλ, 1893. Μόλις δεκαπέντε χρονών, η Μπεθ βλέπει τα όνειρά της να γίνονται συ-ντρίμμια, όταν χάνει τους γονείς της και μένει μόνη με τον αδερφό της, τον Σαμ, και τη μικρή αδερφούλα τους, τη Μόλι. Ο Σαμ πιστεύει ότι μόνο στην Αμερική θα βρουν την τύχη τους και, αφήνοντας τη μικρή σε θετούς γονείς, τα δύο αδέρφια σαλπάρουν για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους.

Στο ταξίδι αυτό θα συναντήσουν κάθε λογής άνθρωπο. Και από την Αμερική, θα ξεκινήσουν οι τέσσερις ένα επικίνδυνο ταξίδι στον Καναδά και στον ποταμό Κλοντάικ, σε αναζήτηση κοι-τασμάτων χρυσού.

κωδ.: 35175 ñ Μετάφραση: Πόλυ Μοσχοπούλου σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 488 ñ τιμή: 18,50 €

ΜΕΛΩΔΙΕΣ ψΥΧΗΣGypsy

Μυθιστόρημα

Το Να με θυμάσαι είναι μια συναρπαστική αληθινή ιστορία που διηγείται τον εκπληκτικό θρία μβο μιας γυναίκας στον πόλεμο για επιβίωση ενάντια στις αντίξοες συνθήκες της ζωής.

Το 1786, η Μαίρη, η κόρη ενός ψαρά από την Κορνουάλη, καταδικάζεται σε θάνατο δι’ απαγ-χονισμού για μια μικροκλοπή. Η θανατική ποινή μετατρέπεται τελικά σε ισόβια και η Μαί-ρη στέλνεται στην Αυστραλία. Μέσα από σκληρές δοκιμασίες, θα δραπετεύσει, θα μάθει να επιβιώνει και θα βρει την αληθινή αγάπη, μέχρι να αιχμαλωτιστεί και πάλι και να οδηγηθεί αλυσοδεμένη πίσω στη Μ. Βρετανία. Θα αφεθεί η νεαρή Μαίρη ελεύθερη να απολαύσει την αγάπη, την ελευθερία και τελικά την ίδια τη ζωή;

9η χιλιάδα

ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ Remember me

Μυθιστόρημα

κωδ.: 35147 ñ Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνουσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 584 ñ τιμή: 21,00 €

και σεκαι σε

και σεκαι σε

και σεκαι σε

10

Page 12: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ KΟ

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟΡ

ΗΜ

Α

Μισισίπι, 1962. Η Σκίτερ έχει μόλις επιστρέψει σπίτι της μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Μπορεί να έχει ένα πτυχίο, αλλά η μητέρα της δεν θα νιώσει ικανοποίηση παρά μόνο όταν η Σκίτερ φορέσει βέρα…

Η Έιμπιλιν είναι μια μαύρη υπηρέτρια, αφοσιωμένη στο κοριτσάκι που φροντίζει, αν και ξέρει πως θα έρθει η στιγμή που και των δύο η καρδιά θα ραγίσει.

Η Μίνι, η καλύτερη φίλη της Έιμπιλιν, μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα από τον καθέ-να, αλλά δεν μπορεί να συγκρατήσει τη γλώσσα της… Έτσι χάνει πάλι τη δουλειά της.

Αυτές οι τρεις γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, θα συναντηθούν χάρη στο ριψοκίνδυνο σχέδιο της Σκίτερ: γράφουν ένα βιβλίο με τις ιστορίες τους, που σοκάρει την κοινωνία του Τζάκσον και γεμίζει περηφάνια και ελπίδα την κοινότητα των μαύρων.

Όταν η Μπάρμπαρα συνειδητοποιεί πως δεν της μένει πολύς χρόνος ζωής, αρχίζει να γράφει γράμματα στις τέσσερις κόρες της, ξέροντας πως είναι γραφτό να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις χαρές της ζωής χωρίς εκείνη στο πλευρό τους. Πώς, όμως, μπορεί να τις αφήσει όταν έχουν τόσο δρόμο ακόμη μέχρι την ωρίμανσή τους;

Η Λίζα, πάνω από 35 χρονών, είναι ακόμη ανίκανη να αναλάβει τις ευθύνες μιας σχέσης. Η Τζένιφερ, παγιδευμένη σ’ έναν στατικό γάμο, ασφυκτιά. Η Αμάντα, στα 20 και κάτι, ταξιδιώτισσα, βρίσκεται πάντα σε απόσταση από την υπόλοιπη οι-κογένεια. Και, τέλος, η Χάνα είναι μια έφηβη που σιγά σιγά γίνεται γυναίκα και πρόκειται να χάσει τη μητέρα που λατρεύει.

Θα μπορέσουν τα τέσσερα κορίτσια να ελευθερωθούν και να χαρούν τη ζωή τους με όλο το πάθος και την αγάπη που τους αξίζει;

ΒιογραφικόΗ Ελίζαμπεθ Νομπλ ζει στη Νέα Υόρκη με το σύζυγό της και τις δύο κόρες της. Τα τρία προηγούμενα μυθιστορήματά της, The Reading Group, The Tenko Club και το Alphabet Weekends, περιλαμβάνονταν στη λίστα των Best Sellers των Sunday Times, με το The Reading Group στο νούμερο ένα.

ΒιογραφικόΗ Κάθριν Στόκετ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τζάκσον του Μισισιπί. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα με πτυχίο στην Αγγλική φιλολογία και τη δημιουργική γραφή, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου εργάστηκε στην έκδοση και την προώθηση περιοδικών για εννέα χρόνια. Τώρα ζει στην Ατλάντα με το σύζυγο και την κόρη της. Αυτό είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της συγγραφέα: www.kathrynstockett.com

Ελίζαμπεθ Νομπλ Elizabeth Noble

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ Things I want my daughters to know

Μυθιστόρημα

Κάθριν Στόκετ Kathryn Stockett

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΑ The help

Μυθιστόρημα

κωδ.: 35173 ñ Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 528 ñ τιμή: 18,50 €

κωδ.: 35177 ñ Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 584 ñ τιμή: 18,50 €

2η έκδοση

και σεκαι σε

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους.

Η ταινία «Υπηρέτριες», που βασίζεται στο βιβλίο, έρχεται στους

κινηματογράφους στις 20 Οκτωβρίου 2011 από τη .

11

Page 13: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟ

ΡΗ

ΜΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο Κλοντ Σασινιέ, πλούσιος γαιοκτήμονας, μέγας ευδαιμονιστής, πολυμαθής και βιβλιόφιλος, αγορεύει με τις ώρες για τις γευστικές αρετές του χοιρινού, ενώ το πάθος του για τα εκλεκτά κρασιά δεν το συναγωνίζεται παρά μόνο η σεξουαλική του πείνα. Ο υπερβολικός αισθησιασμός του βρίσκει γόνιμο έδαφος στην Αίγυπτο, σ’ αυτό τον τόπο των πανάρχαιων μυστηρίων.

Ένα τέτοιο μυστήριο αποτελεί και η εξαφάνιση του πιανίστα Ντενί Βερσενά. Ο Σασινιέ θα επιστρέψει στις όχθες του Νείλου αναζητώντας τα ίχνη του φίλου του, που θα τον οδηγήσουν σε μια έρευνα πλούσια σε συγκινήσεις κάθε λογής και περιπέτειες, σε μέρη άγνωστα ακόμη και στους τουρίστες. Τι κόσμους ανακάλυψε εκεί ο εστέτ καλλιτέχνης με τη διπλή φύση; Τι δρόμους ακολούθησε, με τη θέλησή του ή χωρίς, και πού τον οδήγησαν;

Ο Ζεράρ Ομπερλέ ξετυλίγει την αφήγηση ως την αποκάλυψη της αλήθειας με ένα μαύρο χιούμορ που θα ελκύσει ακόμη και τους αναγνώστες που δεν είναι λάτρεις του είδους.

ΒιογραφικόΟ Ζεράρ Ομπερλέ γεννήθηκε στην Αλσατία το 1945. Εργάστηκε ως καθηγητής Λατινικών και Αρχαίων Ελληνικών στο Μετς. Έκτοτε ταξίδευε συχνά περνώντας μεγάλα χρονικά διαστήματα στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στην Αίγυπτο και στη Συρία.

Όταν επέστρεψε στη Γαλλία, εργάστηκε ως υπάλληλος σε παλαιοβιβλιοπωλείο και διορθωτής κει-μένων. Το 2000 κυκλοφόρησε ο Κόκκινος Νείλος, το πρώτο του μυθιστόρημα, το οποίο απέσπασε ευνοϊκές κριτικές καθώς και το βραβείο René Falet. Ο Ζεράρ Ομπερλέ παραμένει πολυγραφότατος σε ποικίλα είδη του γραπτού λόγου, ενώ παράλληλα χρονικογραφεί στο περιοδικό Lire. Από τις εκδόσεις Μίνωας έχει κυκλοφορήσει και το μυθιστόρημα Στο Λαβύρινθο της Ανατολής (Pera Palas).

Για περισσότερες πληροφορίες, εκτενή βιβλιογραφία, αρθρογραφία και κείμενα του συγγραφέα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://gerardoberle.over-blog.com.

Ζεράρ Ομπερλέ Gérard Oberlé

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΕΙΛΟΣ Nil Rouge

Αστυνομικό Μυθιστόρημα

κωδ.: 35185 ñ Μετάφραση: Έφη Κορομηλά σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 224 ñ τιμή: 13,00 €

ΑΣΤ

ΥΝ

ΟΜ

ΙΚΟ

ΜΥ

ΘΙΣ

ΤΟΡ

ΗΜ

Α

ΒιογραφικόΟ Ζαν-Μαρί Γκυστάβ Λε Κλεζιό γεννήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας στις 13 Απριλίου του 1940 από Βρετανό πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Σπούδασε Λογοτεχνία και δίδαξε στο Λονδίνο, στο Μεξικό, στην Μπανγκόγκ, στη Βοστόνη και σε άλλες περιοχές. Είναι ένας σπουδαίος συγγραφέας, όπως μαρτυρεί και το μεγάλο και πολυβραβευμένο έργο του. Ουσιαστικά, ο Λε Κλεζιό έγινε γνωστός στα 23 του, όταν κέρ-δισε το βραβείο Renaudot για το βιβλίο του Le Procès-Verbal. Από τότε έχει λάβει 6 σημαντικά βραβεία, ενώ το 2008 τιμήθηκε από τη Σουη δική Ακαδημία με το Βραβείο Νόμπελ.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ζαν-Μαρί Γκυστάβ Λε Κλεζιό μάς ταξιδεύει σε ένα συναρπαστικό, παράξενο κόσμο αισθήσεων και παραισθήσεων, από την Προ-βηγκία ως το Μεξικό, και από τη Μαδαγασκάρη στη Μασσαλία.

Ζαν-Μαρί Γκυστάβ Λε Κλεζιό Jean-Marie Gustave Le Clézio

ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑCoeur brûlé et autres romances

Μυθιστόρημα

κωδ.: 35166 ñ Μετάφραση: Στέλλα Χρυσικούσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 176 ñ τιμή: 13,00 €

Τιμήθηκε επίσης με τα βραβεία: ñ 2008 Stig Dagermanpriset ñ 1998 Βραβείο Prince de Monaco ñ 1997 Μεγάλο Βραβείο Jean Giono

2008 ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

και σεκαι σε

12

Page 14: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΙΣΤΟΡ

ΙΚΟ

ΜΥ

ΘΙΣΤΟ

ΡΗ

ΜΑ

Τζίλλιαν Μπράντσοου Gillian Bradshaw

Η ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥThe sun’s bride

Ιστορικό Μυθιστόρημα

κωδ.: 35170 ñ Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννησχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 368 ñ τιμή: 17,50 €

κωδ.: 35165 ñ Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 320 ñ τιμή: 16,50 €

Νίκολας Νικάστρο Nicholas Nicastro

Ε (έψιλον)Ο ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ

Circumference: Eratosthenes and the ancient quest to measure the globe

Ιστορικό Μυθιστόρημα

Πώς μετράς το μέγεθος του πλανήτη στον οποίο ζεις;

Ο Νικάστρο ζωντανεύει ένα από τα μεγαλύτερα και ταυτόχρονα εκπληκτικότερα πειράματα στην Ιστορία. Ο Ερατοσθένης, έχοντας στη διάθεσή του στοιχειώδη βοη θήματα, προσδιόρισε πριν από χιλιάδες χρόνια με ακρίβεια την έκταση της πε-ριφέρειας της Γης. Με ποιον, όμως, τρόπο υπολόγισε την περιφέρεια του πλανήτη μας, σε μια εποχή που η μέτρηση της απόστασης γινόταν αόριστα, με υποθέσεις; Πώς μπόρεσε να είναι τόσο σίγουρος για τις δύο βασικές προϋποθέσεις πάνω στις οποίες στηρίχτηκαν οι υπολογισμοί του – ότι η Γη είναι σφαίρα και ότι οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν πάνω της σε παράλληλες γραμμές; Θέμα τύχης ή αποτέλεσμα επιστημονικής ιδιοφυΐας;

Μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου που μεταφέρει τον αναγνώστη σε μια εποχή που οι άνθρωποι δε γνώριζαν πόσο μεγάλος ήταν ο κόσμος μας. Ένα αποκαλυπτι-κό κείμενο για τη μοίρα του ανθρώπου που τόλμησε να μετρήσει αυτό που μέχρι τότε θεωρούνταν απροσμέτρητο.

Άνοιξη του 246 π.Χ. Η Αταλάντη συγκρούεται με ένα πειρατικό πλοίο έξω από τις ακτές της Λυκίας. Ανάμεσα στους αιχμαλώτους των πειρατών βρίσκεται και μια πανέμορφη γυναίκα. Είναι η ερωμένη ενός βασιλιά, η οποία πηγαίνει στον εχθρό του εραστή της για να του φέρει νέα που θα προκαλέσουν έναν πόλεμο ικανό να συγκλονίσει ολόκληρη την Ανατολή.

Ο Ισοκράτης, ο κυβερνήτης της Αταλάντης, είναι ένας σεμνός άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη θάλασσα και στην καταπολέμηση της πειρατείας. Όμως η μοίρα τον βάζει να διασχίσει τη Μεσόγειο απ’ άκρη σ’ άκρη, καθώς η πόλη του προ-σπαθεί να προστατευθεί από τους πανίσχυρους γείτονές της και ο ίδιος αγωνίζεται να προστατεύσει τη γυναίκα που αγαπά, αλλά δεν θα τολμούσε ποτέ του να παντρευτεί...

ΒιογραφικόΟ Νίκολας Νικάστρο γεννήθηκε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης το 1963. Έχει σπουδάσει Αγγλική φι-λολογία, Κινηματογράφο, Αρχαιολογία και Ψυχολογία. Έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα, ενώ έχει δη-μοσιεύσει διηγήματα, ταξιδιωτικές εντυπώσεις και επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα περιοδικά και εφη-μερίδες: The New York Times, The New York Observer, Film Comment, Archaeology και International Herald Tribune. Ζει στη Βόρεια Καλιφόρνια.

ΒιογραφικόΓεννημένη στις ΗΠΑ, η Τζίλλιαν Μπράντσοου μεγάλωσε στην Ουάσινγκτον, στο Σαντιάγκο της Χιλής και το Μίσιγκαν. Αποφοίτησε από το Κέιμπριτζ, όπου έκανε Κλασικές σπουδές και εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, το Hawk of May, λίγο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές της. Η Τζίλλιαν Μπράντσοου είναι μια αναγνωρισμένη συγγραφέας και μεταξύ άλλων έχει κερδίσει το βραβείο λογοτεχνίας Hopwood. Μένει στο Κόβεντρι της Αγγλίας με το σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά της.

και σεκαι σε

13

Page 15: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΣΤΟΡΙΑ

«O Τζάιλς Μίλτον με αφοπλιστική απλότητα περιγράφει μια συναρπαστική ιστορία, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, δίνοντας έναυσμα για σκέψη και στοχασμό».

Βικτόρια Χίσλοπ

«Εξαιρετικά ενδιαφέρον… Το βιβλίο εξυμνεί τον ηρωισμό των ατόμων που υπερασπίζο-νται τις ζωές τους απέναντι στη ναζιστική ιδεολογία».

Independent

«Εκτός του ότι κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο, η συγκινητική κοινωνική ιστορία που περιγράφεται στο βιβλίο του Μίλτον αποτελεί το γεμάτο συναίσθημα αντιστάθμισμα της απόλυτης ιδέας ότι όλοι οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του πολέμου αποτέλεσαν πρόθυ-μους εκτελεστές στην υπηρεσία του Χίτλερ».

Mail on Sunday

«Το βιβλίο του Μίλτον δεν αποτελεί μια απολογία για το Τρίτο Ράιχ, αντιθέτως είναι αν-θρώπινο, παρουσιάζοντας τη φρικιαστική ιστορία ενός συνηθισμένου νεαρού Γερμανού και της οικογένειάς του, ελεύθερα σκεπτόμενων καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν υποστήριξαν την πολιτική του Χίτλερ και που όλοι τους υπέφεραν στερήσεις και κακουχίες εξαιτίας αυτής».

Saga

Το βιβλίο Wolfram – Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο είναι η ιστορία του Τρίτου Ράιχ μέσα από τα μάτια ενός νεαρού Γερμανού. Αφη-γείται πώς μια εκκεντρική οικογένεια καλλιτεχνών –η οποία περι-

φρόνησε τον Χίτλερ από την αρχή– επέζησε της καθημερινής φρίκης στη ναζιστική Γερμανία.

Στην καρδιά του βιβλίου τίθεται ένα ηθικό δίλημμα που θα βρει απήχη-ση σε κάθε αναγνώστη: σε ποιο βαθμό θα πρέπει κάποιος να θυσιάσει τα ιδανικά του όταν ζει υπό το καθεστώς της πιο σκληρής δικτατορίας;

Ο Βόλφραμ ήταν εννέα χρόνων, όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, και είκοσι ενός, όταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε. Θα βιώσει την εμπει-ρία της ανόδου και της πτώσης του Τρίτου Ράιχ, από την εποχή των πρώτων θριαμβικών παρελάσεων μέχρι την τελική ήττα του ναζιστικού καθεστώτος.

Με την επιστράτευση στο στρατό του Χίτλερ, θα ζήσει από πρώτο χέρι την κτηνωδία του πολέμου – για πρώτη φορά στο ρωσικό μέτωπο και, στη συνέχεια, στις ακτές της Νορμανδίας.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία, η οποία προσφέρει μια νέα και διαφορετι-κή οπτική γωνία για τη φρίκη του ναζιστικού καθεστώτος.

Τζάιλς Μίλτον Giles MiltonΟ Τζάιλς Μίλτον είναι ιστορικός και συγγραφέας των επιτυχιών Nathaniel’s Nutmeg, The Riddle and the Knight, White Gold, Samurai William, καθώς και του βιβλίου Χαμένος Παράδεισος (εκδόσεις Μίνωας, 2008), το οποίο αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 25.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα. Επίσης, από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν το μυθιστόρημα Η μύτη του Εδουάρδου Τρένκομ (2008), καθώς και το παιδικό βιβλίο Πάρτι στον Κήπο! (2009).Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Μίλτον και για εκτενή βιβλιογραφία επισκεφθείτε τον ιστότοπό του www.gilesmilton.com, καθώς και το blog του surviving-history.blogspot.com, όπου σε εβδο μαδιαία βάση δημοσιεύει παράξενα και λιγότερο γνωστά γεγονότα και περιστατικά της Ιστορίας. Επικοινωνήστε μαζί του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook: www.facebook.com/people/Giles-Milton/100001536909681.

κωδ.: 35187Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς Ιστορία σχήμα: 17 x 24 cm ñ σελ.: 320 τιμή: 17,00 €

ΙΣΤΟ

ΡΙΑ

ΝΕΟ

wOLFRAM – Ένα αγόρι πάει στον πόλεμοWolfram – The boy who went to war

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Βόλφραμ Άιχελε, όπου παρουσιάζονται πίνακες, σχέδια και ζωγραφιές του.

Δείτε τον Τζάιλς Μίλτον να παρουσιάζει το βιβλίο του.

Kάντε like στη σελίδα του συγγραφέα στο facebook.

14

Page 16: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣParadise lost

Ο Χαμένος Παράδεισος είναι μια δυνατή ιστορία καταστροφής, ηρωισμού και επιβίωσης, ειπωμένη με τον ξεχωριστό λόγο που κατέστησε τον Τζάιλς Μίλτον επιτυχημένο δημοσιογράφο και

συγγραφέα. ξετυλίγεται μέσα από τις αναμνήσεις επιζώντων, πολλοί απ’ τους οποίους μιλάνε για πρώτη φορά δημόσια, και τις μαρτυρίες εκείνων που βρέθηκαν στη δίνη μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης Ιστορίας.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 το τουρκικό ιππικό μπήκε στη Σμύρνη, την πιο πλούσια και κοσμοπολίτικη πόλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην πόλη υπήρχε διάχυτος ο φόβος ότι ο νικηφόρος πια τουρκικός στρατός θα ξεσπούσε με παράφορο μένος στους κατοίκους της Σμύρ-νης. Η πραγματικότητα όμως διέψευσε και την πιο δυσοίωνη πρόβλε-ψη. Αυτό που συνέβη τις επόμενες δύο εβδομάδες έχει καταγραφεί ως ένα απ’ τα πιο φρικτά δράματα στην ιστορία του εικοστού αιώνα, το δράμα του ξεριζωμού χιλιάδων προσφύγων, των οποίων το αίμα κυλάει στις φλέβες πολλών σύγχρονων ελληνικών οικογενειών. Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έπεσαν θύματα μιας τρομακτικής, σε βιαιότητα και έκταση, καταστροφής.

ΙΣΤΟΡ

ΙΑ

23η χιλιάδα

«Ο Μίλτον είναι από τους επιτυχημένους συγγραφείς που δεν γράφουν βιβλία μυθοπλα-σίας, αλλά αναπλάθουν την ιστορία. Το βιβλίο του είναι παραστατικό και η αφήγησή του κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον».

Α. Βιστωνίτης, Το Βήμα της Κυριακής

«Ποιος έκαψε τη Σμύρνη; Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το βιβλίο του Τζ. Μίλτον Χαμένος Παράδεισος βασίστηκε σε ανέκδοτα μέχρι σήμερα γράμματα και ημερολόγια Λεβαντίνων της Σμύρνης».

Νατάσα Μπαστέα, Τα Νέα Σαββατοκύριακο

«Ο Μίλτον αναπαριστά μια πειστική εικόνα της Σμύρνης των αρχών του 20ού αιώνα ως ένα είδος επί γης “Παραδείσου” και διηγείται με ένταση και γλαφυρότητα τη ρεαλιστική, συχνά φρικιαστική, ιστορία της καταστροφής της πόλης».

Σ. Ζινοβιέφ, Athens News

«Ο Μίλτον έχει γράψει ένα αξιομνημόνευτο βιβλίο. Όπως δείχνει, μετά το 1922 δημιουρ-γήθηκε ένα σχετικά ομοιογενές τουρκικό κράτος, αλλά το κόστος ήταν αφάνταστο, μια από τις πιο τρομερές καταστροφές του 20ού αιώνα».

Sunday Times

κωδ.: 35126Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς Ιστορία σχήμα: 17 x 24 cm ñ σελ.: 472 τιμή: 22,00 €

και σεκαι σε

ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

ΟΧαμένος Παράδεισος είναι μια δυνατή ιστορία καταστροφής, Χαμένος Παράδεισος είναι μια δυνατή ιστορία καταστροφής, Χαμένος Παράδεισος

15

Page 17: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ K

ΟΙΝ

ΩΝ

ΙΚΟ

ΜΥ

ΘΙΣ

ΤΟΡ

ΗΜ

Α

κωδ.: 35321Μυθιστόρημα σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 512 τιμή: 16,00 €

ΝΕΟ

Ο Πέτρος είναι ένας λαμπρός ψυχολόγος στο ζενίθ της καριέρας του που φιλοδοξεί να ανακαλύψει την απόλυτη μορφή ψυχοθερα-πείας. Η ξαφνική αυτοκτονία του αδερφού του τον αναγκάζει να

εγκαταλείψει το Λονδίνο και να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου οι οδυνη-ρές μνήμες του παρελθόντος τον καταδιώκουν. Μοναδικό στήριγμα είναι η φιλία του με τον ιερέα φίλιππο, ενώ η μυστηριώδης παρουσία της Λίζας θα του ξυπνήσει πρωτόγνωρα και αρχέγονα συναισθήματα.

Όταν θα ανακαλύψει τυχαία την τεχνική του «λευκού τοίχου», μια επίπο-νη διαδικασία, η οποία τον καθιστά ικανό να ξεκλειδώσει όλα τα μυστικά του ανθρώπινου υποσυνείδητου, θα εμπλακεί σε μια καταιγιστική περιπέ-τεια συνειδητοποιώντας ότι οι θρησκευτικές, κοινωνικές και επιστημονικές προεκτάσεις της ανακάλυψής του τον υπερβαίνουν.

Σε αυτό το πρώτο του μυθιστόρημα ο συγγραφέας Παύλος Ιωαννίδης μάς παρασέρνει σε ένα καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ όπου το τυχαίο συ-νομιλεί με το πεπρωμένο για να οδηγήσουν τον ήρωα σε μια αναπάντεχη αποκάλυψη.

Αντέχεις να κοιτάξεις πίσω από τον δικό σου λευκό τοίχο; Να αντιμετωπίσεις αυτό που θα συναντήσεις εκεί;

Παύλος ΙωαννίδηςΟ Παύλος Ιωαννίδης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έζησε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Επι-στημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Σάλφορντ και στο Πανεπιστήμιο Χέρτφορντσιρ, αποφοιτώντας με τιμητικό έπαινο. Αργότερα ειδικεύτηκε στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εργάστηκε εθελοντικά δίπλα σε καρκινοπαθείς και ανθρώπους με χρόνια ψυχικά νοσήματα. Απασχολήθηκε στην ψυχιατρική κλινική του 414 ΣΝΕΝ και στο 492 ΓΣΝ. Ο Λευκός τοίχος είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ο ΛΕΥΚΟΣ ΤΟΙΧΟΣ

Όλα είναι ενωμένα και χορεύουν σιωπηλά στον χαρμόσυνο ρυθμό

της αγάπης. Το μόνο που βλέπετε εσείς είναι τα χέρια σας, τα πόδια

σας, το σώμα σας. Μονάχα τις προεκτάσεις αυτής της σάρκινης πε-

ριβολής μας. Ποτέ κανείς δεν θα κοιτάξει τον εαυτό του στα μάτια.

Ποτέ κανείς δεν θα μυρίσει το φυσικό άρωμα του δικού του δέρ-

ματος. Ποτέ κανείς δεν θα ακούσει τη φωνή του έξω από το κεφάλι

του. Ποτέ κανείς δεν θα γευτεί το δικό του φιλί. Όλες οι αισθήσεις

είναι σαν τον αέρα. Άυλες, άναρχες και αμφισβητούμενες. Μόνο

μια αγκαλιά θα σου δώσει υπόσταση. Μόνο η αφή του άλλου στο

σώμα σου θα σε κάνει να καταλάβεις ότι υπάρχεις.

Απόσπασμα από το βιβλίο

και σεκαι σε

Kάντε like στη σελίδα του συγγραφέα στο facebook.

16

Page 18: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟΡ

ΗΜ

ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΒιογραφικόΗ Ευρυδίκη Αμανατίδου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή. Ασχολή-θηκε με μεταφράσεις, την έκδοση ενός εξειδικευμένου νομικού περιοδικού σχετικού με την εγκληματολογία, καθώς και με τη συγγραφή παιδικών θεατρικών έργων.

Έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για το θεατρικό της έργο Ένα καπέλο για τον καθηγητή ενώ έχει τύχει τιμητικής διάκρισης στο Λασκαρίδειο Διαγωνισμό Διηγήματος. Έχουν εκδοθεί τα έργα της: Ένα καπέλο για τον καθηγητή και Στη Μεσόγειο κολυμπούν παράξενοι θεοί.

κωδ.: 35320 ñ σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 384 ñ τιμή: 16,50 €

1983. Η Μαρίτα εγκαταλείπει τις σπουδές της στη Νομική, μια κίνηση που εξοργίζει τον πατέρα της. Στο όνειρό της να γίνει ηθοποιός, ο αινιγματικός Γερμανός σκηνοθέτης Μίρο Κραφτ θα αναλάβει το ρόλο του μέντορά της. Τρελά ερωτευμένη μαζί του, ελπίζει πως εκείνος θα αντα-ποκριθεί στα αισθήματά της, διαψεύδεται όμως.

Επτά χρόνια αργότερα, θα συναντηθούν στο φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο. Η πα-ρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ τους λύνεται και τίποτα δεν τους εμποδίζει να γίνουν ζευγάρι. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν, ώσπου ένα μυστικό από τα χρόνια της Κατοχής αλλάζει και πάλι τα δεδομένα. Η Μαρίτα Στράτου και ο Μίρο Κραφτ δεν μπορούν να είναι μαζί.

Ευρυδίκη Αμανατίδου

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΟ Μυθιστόρημα

Ελένα Στολτς: εκτιμήτρια κοσμημάτων, τυχοδιώκτρια και ελαφρώς ανεπιθύμητη στη χώρα που τη μεγάλωσε, την Ελβετία. Περιμένοντας το διαζύγιό της, βάζει στοίχημα με μια ηλικιωμένη κοντέσα ότι θα ανακαλύψει πού βρίσκεται ο κακότυχος Σφραγιδόλιθος της Γένουας.

Δήμος Μπελιές: η ωριμότητά του είναι αντιστρόφως ανάλογη της νεαρής ηλικίας του. Η Ελένα θα εισβάλει σαν σίφουνας στη ζωή του και θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Άρης Μαρδάς: ιδιοκτήτης της ομώνυμης φάρμας, γνωστός για τη γοητεία που ασκεί στο γυναι-κείο φύλο. Θα πέσει στα δίχτυα της Ελένα ή τα φαινόμενα απατούν;

Αρχές καλοκαιριού, κάποια χιλιόμετρα μακριά από το πολύβουο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. O φάρος δεσπόζει αδιάφορος στα ανθρώπινα δράματα, ανεπηρέαστος από ένα τραγικό έγκλημα. Υπομένει απλώς τη φθορά του χρόνου ή περιμένει την επιστροφή του φύλακά του;

Τρεις εβδομάδες γεμάτες πάθη και μυστήριο, καθώς αλλεπάλληλα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και τέσσερις οικογένειες οδηγούνται σε μια θανάσιμη σύγκρουση. Ποιος είναι τελικά ο θύτης και ποιο το θύμα;

κωδ.: 35318 ñ σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 400 ñ τιμή: 19,50 €

κωδ.: 35319 ñ σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 16,50 €

Ευρυδίκη Αμανατίδου

Η ΑΚΡΙΒΗ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥΜυθιστόρημα

Μάνος και Σπύρος Βενιέρης

ΜΗ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥΜυθιστόρημα

2η έκδοση

2η έκδοση

Μάνος ΒενιέρηςΣυγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Έχει γράψει παιδικά μυθιστορήματα και πολλά θεατρικά έργα για μεγάλους και παιδιά, που παίχτηκαν στο θέατρο και στο κρατικό ραδιόφωνο. Διδάσκει Ιστορία Θεάτρου και Λογοτεχνίας σε διάφορες δραματικές σχολές.

Σπύρος ΒενιέρηςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε στο Τμήμα Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταφράσεων, έχοντας μεταφράσει, μεταξύ άλλων, πολλές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει αποδώσει τις κωμωδίες του Αριστοφάνη: Πλούτος, Ειρήνη, Εκκλη σιάζουσες, Θεσμοφοριάζουσες, Νεφέλες, Βάτραχοι, Σφήκες. Το 2009 έκανε τη μυθιστορηματική ανάπλαση για τις εκδόσεις Σταμούλη-Άθως της Αλεξιάδας, βυζαντινού έπους της Άννας Κομνηνής για παιδιά.

Η ζωή της Σωτηρίας είναι γεμάτη σκιές, προ δοσία και ψέματα. Αυτή η ζωή δεν της αξίζει. Εκείνη όμως πιστεύει στα θαύματα, πι στεύει στους αγγέλους, πιστεύει πως η αγάπη δεν χάνεται. Έτσι, ψάχνει τη... σωτηρία, να βρει τον εαυτό της, να βρει την ευτυχία.

και σεκαι σε

και σεκαι σε

και σεκαι σε

17

Page 19: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ K

ΟΙΝ

ΩΝ

ΙΚΟ

ΜΥ

ΘΙΣ

ΤΟΡ

ΗΜ

Α

Βασίλης ΑλεξάκηςΟ Βασίλης Αλεξάκης έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων τα Τάλγκο, Η καρδιά της Μαργαρίτας, Μητρική γλώσσα –βραβείο Médicis–, ξένες λέξεις –Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2004–, Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα. Επίσης, έχει δημοσιεύσει τη συλλογή διηγημάτων Ο μπαμπάς –βραβείο διηγήματος της Γαλλικής Ακαδημίας–, καθώς και βιβλία με σκίτσα. Το 2007 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας για το έργο του μ.Χ. Πολλά από τα βιβλία του, εκτός από τη Γαλλία, εκδίδονται σχεδόν ταυτόχρονα στην Ελλάδα, κυκλοφορούν στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στην Αρμενία και την Τουρκία.

«Ένα έργο που μπορεί να καταταγεί στα εξαιρετικά. Tο ενδιαφέρον του αναγνώστη κρατιέται αμείωτο ως το τέλος, ενώ σε κάθε σελίδα βρίσκει και κάτι απ’ όλα εκείνα που συναντά στην καθημερινή του πορεία».

Kώστας Tσαούσης, Eλευθεροτυπία

ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣΜυθιστόρημα

«O καιρός ήταν θαυμάσιος και την επόμενη. Mε το φως της μέρας η υπόθεση της ψόφιας γάτας έμοιαζε μάλλον γελοία. O Zαν-Λουί πήγε νωρίς στο γραφείο του. H Γκάμπι, μαζί με την αλληλογραφία, του έδωσε κι ένα πακετάκι που δεν είχε σφραγίδα ταχυδρομείου. Mόνο τ’ όνομά του ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα. Oύτε όνομα αποστολέα υπήρχε. O Zαν-Λουί το άνοιξε κάπως παραξενεμένος. Mέσα στο πακέτο, τυλιγμένο σε μια γάζα, βρήκε το κεφάλι της γάτας».

κωδ.: 35801 ñ σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 176 ñ τιμή: 13,50 €

Τα κορίτσια του Σίτυ Μπουμ-Μπουμ κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1975. «Ο τρόπος που ο Αλεξά-κης μιλάει για το σεξ θυμίζει Αριστοφάνη, οι διάλογοί του τον Ιονέσκο» έγραψε ο Jacques de Ricaumont στη Revue des Deux Mondes. O Bernard Alliot χαρακτήρισε το βιβλίο «σατανικά αφελές» (Le Monde), ο Didier Decoin «απελ-πιστικά διασκεδαστικό» (Les Nouvelles littéraires).

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΙΤΥ ΜΠΟΥΜ-ΜΠΟΥΜΜυθιστόρημα

«Να σας πω το πρόβλημά μου; Δεν γαμάω αρκετά! Σχεδόν καθόλου! Ονειρεύομαι να κάνω έρωτα μ’ ένα σωρό γυναίκες: με τη γειτόνισσα του επάνω ορόφου και με τη φίλη της, που είναι και οι δύο παντρεμένεςØ με τη γυναίκα του αρχισυντάκτη μου, μια μελαχρινή με γαμψή μύτηØ με τη μνηστή του ΣούπερμανØ με τη Νίκη της ΣαμοθράκηςØ με την εκφωνήτρια του αεροδρομίου του ΟρλύØ με την κυρία ΡενόØ με τη δεσποινίδα ΧέννινγκερØ με τα κορίτσια του Σίτυ Μπουμ-Μπουμ...»

κωδ.: 35802 ñ σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 192 ñ τιμή: 15,50 €

«Με σκίτσα, με λόγια, αλλά και χωρίς λόγια, μια πρόκληση για τα μάτια και την ψυχή. Ο πιο “Αθηναίος απ’ τους Παριζιάνους”, όπως έγραψε ο γαλλικός Τύπος, απαντά με σκίτσα σε ουσιαστικά ερωτήματα».

Κ. Τωμαδάκη, Ελεύθερος Τύπος

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ;Λεύκωμα

Πού πάμε; Ποιο είναι το πρόβλημά σας; Τι τα έκανες τα λεφτά; Με φωνάξατε; Σε αυτά και σε άλλα ουσιαστικά ερωτήματα απαντά ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, με σκίτσα χωρίς λόγια, αλλά και με λόγια χωρίς σκίτσα στο βιβλίο του Μήπως πρέπει να κλείνουμε τα σιντρι-βάνια όταν βρέχει;

κωδ.: 30307 ñ σχήμα: 24,5 x 22,5 cm σελ.: 60 ñ τιμή: 15,50 €

και σεκαι σε

18

Page 20: Kat Enhlikon Sept 2011

ΜΑ

ΡΤΥ

ΡΙΕΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Άγγελος ΖαχαρόπουλοςΟ Άγγελος Ζαχαρόπουλος γεννήθηκε στο ορεινό χωριό Καστανιά Αγράφων, στο δημοτικό σχολείο του οποίου φοίτησε. Στη συνέχεια, σπούδασε γεωπόνος και πολιτικός μηχανικός, με ειδίκευση στα έργα υποδομής της γεωργίας σε μια από τις φημισμένες Grandes Écoles του Παρισιού.

Το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του αφιερώθηκε στα εγγειοβελτιωτικά έργα, στο πλαίσιο της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Γεωργίας, όπου υπήρξε γενικός διευθυντής. Από το 1982 συνέχισε τη σταδιοδρομία του ως ανώτερο στέλεχος της Ευρω-παϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά την αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσελήφθη στον Όμιλο Επιχειρήσεων Λάτση ως σύμβουλος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣΜαρτυρίες για το παρελθόν και σκέψεις για το μέλλον

Ο συγγραφέας έχει πίσω του μια μακρά θητεία στα ευρωπαϊκά θέμα-τα, τόσο με την ενεργό συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή μας στην ΕΟΚ όσο και με τη θητεία του ως ανώτερο

στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Στο βιβλίο παρουσιάζει πρώτα ποια ήταν η Ελλάδα το 1950, όταν ο Ρο-μπέρ Σουμάν έκανε την ιστορική του διακήρυξη η οποία κατέληξε στη δημιουργία της ΕΟΚ, και πώς η Ελλάδα επέλεξε την ΕΟΚ αντί της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών) την οποία προωθούσε η Αγ-γλία. Ακολούθησε η αίτηση σύνδεσης και στη συνέχεια η αίτηση ένταξης. Ο συγγραφέας εξιστορεί την πορεία των διαπραγματεύσεων, επισημαίνο-ντας τα πιο σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά αντιμετωπίστηκαν. Παραθέτει επίσης την εμπειρία του ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, παρουσιάζει τις σκέψεις του σχετικά με τη σημερινή κρίση της Ευ-ρωζώνης και την προσδοκώμενη πορεία προς μια οικονομική και πολιτι-κή ολοκλήρωση. Όσον αφορά δε την οικονομική κρίση της χώρας μας, προβαίνει σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σχετικά με τα αίτια που την προκάλεσαν και τις προσδοκίες για την αντιμετώπισή της.

κωδ.: 35322Μαρτυρία σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 328 ñ τιμή: 18,00 €

ΝΕΟ«Ο Άγγελος Ζαχαρόπουλος προσφέρει ένα σημαντικό ανάγνωσμα-μαρτυρία. Ένα βιβλίο με δυναμική, με νέα άγνωστα στοιχεία και εκτιμήσεις, πτυχές, πληροφορίες, απαραίτητο για τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελετητές της σύγχρονης Ελλάδας».

Σταύρος Δήμας Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,

πρώην Υπουργός, πρώην Επίτροπος της Ε.Ε.

Η παρουσίαση σ’ αυτό το βιβλίο της «προσωπικής μου ευρωπαϊκής

πορείας» αποσκοπεί να φέρει στο φως μερικές μορφές διαχρονικής

παθογένειας της ελληνικής πολιτικής και διοίκησης: πελατειακές

σχέσεις πολιτικών και προκλητικές κομματικοποιήσεις της διοίκη-

σης που οδηγούν στην αδικία και στην αναξιοκρατία. Πρόκειται

για νοσηρά φαινόμενα που ζημιώνουν τόσο τη χώρα και πρέπει,

επιτέλους, να εξαλειφθούν.

Απόσπασμα από το βιβλίο

και σεκαι σε

19

Page 21: Kat Enhlikon Sept 2011

ΜΑ

ΡΤΥ

ΡΙΕ

ΣΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΒιογραφικόΟ Αλέν Μπομπάρ γεννήθηκε το 1924 στο Παρίσι. Γάλλος βιολόγος, φυσικός και πολιτικός, έγινε διάσημος για το ταξίδι του διάπλου του Ατλαντικού με μια ιδιόχειρη βάρκα. Θέλοντας να δοκιμάσει στην πράξη τη θεωρία του ότι ένας ναυαγός μπορούσε να επιζήσει στον ωκεανό χωρίς προμήθειες μέχρι να τον εντοπίσουν, ξεκίνησε το 1952 ένα ταξίδι για να διασχίσει τον Ατλαντικό με μοναδικό εξοπλισμό του μια πυξίδα, πάνω σε μια βάρκα 4,5 μέτρων. Εξήντα πέντε ημέρες μετά, έφτασε στον προορισμό του, 25 κιλά πιο αδύνατος, αλλά υγιής και… νικητής.

Το ταξίδι του γυρίστηκε το 1979 σε ταινία, όπου μεταξύ άλλων εμφανίζονται ο ίδιος ο συγγραφέας και ο Ζακ-Υβ Κουστό. Πέθανε το 2005 σε ηλικία 80 ετών.

Aλέν Μπομπάρ Alain Bombar

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣ Naufragé volontaireΜαρτυρία

Στις 19 Οκτωβρίου 1952, ο Αλέν Μπομπάρ, ένας Γάλλος βιολόγος και πολιτικός, ξεκίνησε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι του διάπλου του Ατλαντικού με μια αυτοσχέδια βάρκα και ελάχιστες προμήθειες.

Έχοντας να αναμετρηθεί με την περιφρόνηση των γύρω του για το παράτολμο σχέδιό του, αλλά και με την απόλυτη μοναξιά της ζωής στον απέραντο ωκεανό πολύ περισσότερο απ’ ό,τι με την πείνα, τη δίψα και τους κινδύνους της θάλασσας, ο άνθρωπος που διέσχισε τον Ατλαντικό με μια βάρκα και επιβίωσε σε αντίξοες συνθήκες διηγείται μια ιστορία κουράγιου, επιμονής και υπέρβασης.

Ένας άθλος που επέβαλε τον καθορισμό ενός πραγματικού κώδικα επιβίωσης στη θάλασσα κα-θιέρωσε ένα καινούριο είδος σωστικών λέμβων αλλά και σκαφών αναψυχής, τα γνωστά φου-σκωτά σκάφη Bombard, και έτσι συνέβαλε στο να σωθούν πολλές χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

κωδ.: 35160 ñ Μετάφραση: Μαρία Μαλαφέκασχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 304 ñ τιμή: 17,50 €

Μέσα από τα μάτια ενός εφήβου που μεγαλώνει μέσα σ’ ένα κλίμα δυνατών συγκινήσεων, σε μια εποχή εθνικής έξαρσης αλλά και διχασμού και αντιμαχιών, βλέπουμε τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, τη δράση των ανταρτών, τα αγραφιώτικα χωριά και την ερήμωσή τους.

Από το σπίτι του Άγγελου Ζαχαρόπουλου στην ορεινή Καστανιά πέρασαν πολλοί πρωταγωνι-στές της αντίστασης. Τους γνώρισε από κοντά και τους παρουσιάζει στην αφήγησή του όπως τους είδε με τα εφηβικά του μάτια. Στις σελίδες του βιβλίου αναδύεται έντονη η νοσταλγία για τα αγραφιώτικα χωριά, που κάποτε έσφυζαν από ζωή.

Γνωρίζουμε μέσα απ’ την αφήγηση του συγγραφέα μια εποχή κατά την οποία φανατισμός και διχόνοια, η αιώνια πληγή του ελληνισμού, χωρίζουν τον ελληνικό πολιτικό κόσμο αλλά και το λαό, μια εποχή όπου οι ηρωικές πράξεις συναγωνίζονται τις εμφύλιες συρράξεις σε μέγεθος και δραματικότητα.

Μέσα από πολλές μαρτυρίες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, μελέτη διαφορετικών πολιτι-κών θέσεων και προσωπικές εμπειρίες, ο συγγραφέας καταλήγει, αντικειμενικός και αμερόλη-πτος, στην ανάγκη πλέον όχι για αντιπαραθέσεις, αλλά για λήθη και συμφιλίωση.

Άγγελος Ζαχαρόπουλος

TΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ 1940-1950 ΑΓΡΑΦΑΜαρτυρία

κωδ.: 35317 ñ σχήμα: 17 x 24 cm σελ.: 328 ñ τιμή: 18,50 €

«Ο Άγγελος Ζαχαρόπουλος μας προσφέρει μια διήγηση ευχάριστη κι ελκυστική χάρη στον αβίαστο τρόπο γραφής, την παράθεση άγνωστων πτυχών γνωστών προσωπικοτήτων και γεγονότων, πολλές φορές από πρώτο χέρι».

Ζ. Καραμάνου-ξανθάκη Καθ. Παν. Πελοποννήσου,

Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων φιλολόγων

«ξεκίνησα έναν αγώνα εκ μέρους του ανθρώπου κατά της θάλασσας, αλλά συνειδητοποίησα ότι ήταν πιο επιτακτικό να αγωνιστώ υπέρ της θάλασσας, κατά του ανθρώπου...»

Αλέν Μπομπάρ, στη συνέντευξη για τα 50 χρόνια

απ’ την ολοκλήρωση του ταξιδιού του

και σεκαι σε

20

Page 22: Kat Enhlikon Sept 2011

ΚΟ

ΙΝΩ

ΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ! How to be free

φέρνοντας κοντά τους Γάλλους υπαρξιστές, τους Βρετανούς πανκ, τους Αμερικανούς μπίτνικ, τους χίπηδες και τους γιάπηδες, ο Τομ Χότζκινσον μας δίνει μια νέα, εύθυμη εκδοχή της σύγ-χρονης ζωής.

Μας φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο η καταναλωτική κοινωνία δεν προσφέρει περισσό-τερη ελευθερία, ενώ μας αποδεικνύει και το κλειδί για μια ελεύθερη ζωή: να σταματήσουμε να καταναλώνουμε και να αρχίσουμε να παράγουμε. Δεν είμαστε καταναλωτές, είμαστε δη-μιουργοί!

Ένα αστείο αλλά και διδακτικό βιβλίο, με πρακτικές συμβουλές και φιλοσοφικούς στοχα-σμούς. Από την καλλιέργεια των δικών σας λαχανικών μέχρι την ανάγνωση του Σαρτρ – αμέ-τρητες προτάσεις για τη διάπλαση του σώματος και του πνεύματός σας.

Τομ Χότζκινσον Tom HodgkinsonΟ Τομ Χότζκινσον γεννήθηκε το 1968. Είναι εκδότης και συνιδρυτής του The Idler και συνεργάζεται με τις εφημερίδες Guardian, Sunday Times και Independent on Sunday. Επίσης, για ένα μικρό διάστημα ήταν εισαγωγέας αψεντίου. Ζει με την οικογένειά του στο Ντέβον της Αγγλίας. Περισσότερες πληροφορίες για τον Τομ Χότζκινσον και το έργο του θα βρείτε στον ιστότοπο www.idler.co.uk

κωδ.: 32214 ñ Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννησχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 416 ñ τιμή: 17,00 €

κωδ.: 32234 ñ Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνησχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 304 ñ τιμή: 16,50 €

ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΑΦΑΛΟ;Do cats have belly buttons?

Πού κοιμούνται οι μύγες τη νύχτα;

Πού βρίσκονται τα αυτιά της πάπιας;

Γιατί τα ουράνια τόξα είναι καμπύλα;

Γιατί ζαλιζόμαστε όταν στεκόμαστε στην κορυφή ενός ψηλού κτιρίου;

Γιατί έχουμε δύο μάτια;

Γιατί όταν φταρνιζόμαστε βλέπουμε μικρές αστραπές;

Μετά το ήδη επιτυχημένο Κατεβαίνουν σκαλιά οι αγελάδες; ο Πολ Χάινυ δίνει απαντήσεις σε περίπλοκα αλλά και ασήμαντα μικρά επιστημονικά ερωτήματα. Αποκαλύπτει την επιστήμη πίσω από πράγματα που θεωρούμε δεδομένα και εξηγεί γιατί είναι έτσι ο κόσμος μας. Από τους τριχωτούς Εσκιμώους ως τους γλάρους που σκάνε στον αέρα, από το ωλένιο νεύρο ως τα τσαλακωμένα σεντόνια, ένα βιβλίο που δίνει πληροφορίες και ταυτόχρονα διασκεδάζει τον αναγνώστη του.

Πολ Χάινυ Paul HeineyΟ Πολ Χάινυ είναι πασίγνωστος συγγραφέας, ραδιο-τηλεπαρουσιαστής και δημοσιογράφος. Ευρύτατα γνωστός για το τηλεοπτικό πρόγραμμα προστασίας κατα-ναλωτή Watchdog, συνεργάζεται εδώ και 30 χρόνια με τα μεγαλύτερα βρετανικά εθνικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα. Έχει διατελέσει αρθρογράφος της εφημερίδας The Times και είναι ο συγγραφέας αρκετών βιβλίων μεταξύ των οποίων Maritime Britain, Home Farm και The Nuts and Bolts of Life.

και σεκαι σε

21

Page 23: Kat Enhlikon Sept 2011

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΑΥ

ΤΟΒΕ

ΛΤΙΩ

ΣΗ

ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ;

4 ξεκαθαρίστε τι πραγματικά θέλετε

4 Καταστήστε τον στόχο σας εφικτό

4 φτιάξτε πλάνο καθημερινών ενεργειών

Η ζωή περνά. Μην περιμένετε ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ…

Αλλάξτε τη ζωή σας ΤΩΡΑ!

Αν είστε από αυτούς που δεν καταφέρνουν να τηρούν τις αποφάσεις τους, που σπάνε μια δίαιτα ή εγκαταλείπουν κάποιο όνειρό τους, οι ευ-φυέστατες στρατηγικές, οι εμπνευσμένες ιστορίες και η απόλυτα κινητήρια ενέργεια αυτού του βιβλίου θα σας βοηθήσουν να δίνετε στον εαυτό σας υποσχέσεις που θα τηρείτε.

ΝΕΟ

κωδ.: 32220Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά σχήμα: 12 x 16 cm ñ σελ.: 272 τιμή: 11,00 €

Μ. Τζ. Ράιαν M. J. RyanΗ Μ.Τζ. Ράιαν είναι μία από τους δημιουργούς της σειράς Random Acts of Kindness, η οποία έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και συγγραφέας αρκετών τίτλων, μεταξύ των οποίων τα Best Sellers The Power Of Patience και The Happiness Makeover.

Έχει ιδρύσει τον εκδοτικό οίκο Conari Press, εργάζεται ως εκπαιδεύτρια, ενώ δίνει αρκετές ομιλίες γύρω από θέματα προσωπικών αλλαγών. Είναι συντάκτρια του περιοδικού Good Housekeeping, αρθρογραφεί για το περιοδικό Health ενώ ζει στην Καλιφόρνια.

Για περισσότερες πληροφορίες, ψυχολογικά τεστ, πρακτικές συμβουλές και εκτενή βιβλιογραφία επισκεφθείτε τον ιστότοπο της συγγραφέα www.mj-ryan.com

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ…This year I will…

«Εάν πιστεύετε ότι ένα ακόμη βιβλίο στην κατηγορία της αυτοβελτίωσης δεν θα κάνει τη διαφορά, καλό θα ήταν να αναθεωρήσετε την άποψή σας. Η συγγραφέας Μ. Τζ. Ράιαν έχει το σπάνιο χάρισμα να αναλύει τις πιο περίπλοκες καταστάσεις, ώστε να αντιμετωπίζεται κάθε δύσκολο πρόβλημα».

Λώρα Μπέρμαν φόρτγκανγκ, θεραπεύτρια, σύμβουλος σχέσεων, συγγραφέας του βιβλίου The Prosperity Plan

«To βιβλίο Από Δευτέρα… είναι ο απόλυτος οδηγός, ο οποίος θα σας μάθει πώς να ξεκινή-σετε το ταξίδι της συνεχούς προσωπικής βελτίωσης και πώς θα το διατηρήσετε για πάντα».

Πάμελα Πηκ, φυσικοθεραπεύτρια, διατροφολόγος, συγγραφέας του Body for Life for Women.

Τρέχοντας σε μαραθώνιο: «Στόχος μου είναι η επιτυχία»

«Ο Τζάφετ Πέρεζ συνήθιζε να περιπλανιέται στους δρόμους του Ανατολικού Ώκλαντ ζωγραφίζοντας σε κτίρια και παραβιάζοντας αυτοκίνητα» γράφει η Τζανίν ΝτεΦάο στη San Francisco Chronicle. Όταν ήταν δεκαέξι χρόνων, μπήκε σε ένα πρόγραμμα που βοηθά παιδιά τα οποία πρόκειται να πάρουν τον κακό δρόμο προετοιμάζοντάς τα για μαραθώνιο. Παρά την αποβολή του από το σχολείο, ο Τζάφετ προπονήθηκε και διέσχισε το Μαραθώνιο του 2005 σε 4 ώρες και 14 λεπτά. “Μου αρέσει ο ανταγωνισμός, το χειροκρότημα, το να σου λένε όλοι ότι μπορείς να τα καταφέρεις” είπε στη San Francisco Chronicle. Ελπίζει να σπάσει το ρεκόρ στο Μαραθώνιο του 2006 και λέει πως η πειθαρχία που απέκτησε με το τρέξιμο του έδωσε την αυτοπεποίθηση να γραφτεί σε ένα σχολείο για να πάρει το απολυτήριό του. «Πρέπει να ξεφύγω από τους δρόμους και να επικεντρωθώ σε κάτι άλλο. Στόχος μου είναι να πετύχω στη ζωή και να σταματήσω τις χαζομάρες».

Απόσπασμα από το βιβλίο

22

Page 24: Kat Enhlikon Sept 2011

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

κωδ.: 32238Μετάφραση: Αριάδνη Μοσχονά σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 304 τιμή: 16,00 €

ΝΕΟ

♥ Είμαι αρκετά όμορφη για την ηλικία μου;

♥ Μήπως αυτή η φούστα είναι πολύ κοντή;

♥ Μπορώ να είμαι ευτυχισμένη χωρίς να έχω κάποια σχέση;

♥ Πόσο συχνά πρέπει να κάνω σεξ;

♥ Μήπως όσο μεγαλώνω, μοιάζω όλο και περισσότερο στη μητέρα μου;

Είναι ιδέα μου ή η ζωή μας γίνεταιόλο και πιο παράξενη;

Ένας έξυπνος οδηγός επιβίωσης που δεν απαντά μόνο σε όλα τα ερωτή-ματα που βασανίζουν τις γυναίκες, αλλά προτείνει λύσεις και δίνει συμ-βουλές για να μπορέσουν οι σύγχρονες γυναίκες να κατακτήσουν την εσωτερική γαλήνη, να είναι χαρούμενες και σίγουρες για τον εαυτό τους, ώστε να γνωρίσουν το σύντροφο της ζωής τους και να αντιμετωπίσουν τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της καθημερινής ζωής.

Είστε έτοιμες για όλα;Το Βρίσκοντας τον Mr. Τέλειο! είναι τόσο αναζωογονητικό όσο μια χαλα-ρή, ζεστή κουβέντα με την πιο έμπιστη φίλη σου.

Σέιν Γουότσον Shane WatsonΗ Σέιν Γουότσον αρθρογραφεί τακτικά στους Sunday Times του Λονδίνου και συνεργάζεται με τα περιοδικά Easy Living και Grazia. Έχει γράψει επίσης δύο μυθιστορήματα: The One to Watch και Other People’s Marriages.

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Mr. ΤΕΛΕΙΟ!How to meet a man after forty

Αυτά που πρέπει να έχεις αν θέλεις να είσαι μέσα στο παιχνίδι (και δεν χρειάζεται να είσαι η Κέιτ Μος για να τα αποκτήσεις)

Γυαλιά ηλίου στο στιλ της σεζόν. Μαύρες μπότες με φαρδύ τακούνι. Ένα ζευγάρι παπούτσια που εγείρουν συζητήσεις. Ένα στενό μαύρο σακάκι. Μια εσάρπα πιο εντυπωσιακή από πασμίνα, αλλά εξίσου ευκολοφόρετη. Αρκετά οπάκ καλσόν. Ένα ακριβό τζιν παντελόνι. Μια τσάντα άσπρη, καφετιά ή κόκκινη (μαύρη, αν δεν γίνεται αλλιώς) με

αρκετό στιλ, ώστε να τραβάει τα βλέμματα. Ένα ογκώδες ρολόι. Ένα απλό φόρεμα σε κάποιο λαμπερό χρώμα ή εμπριμέ. Κάτι χρυσό ή ασημένιο: μπουφάν, παπούτσια… αλλά όχι τουρμπάνι.

Απόσπασμα από το βιβλίο

23

Page 25: Kat Enhlikon Sept 2011

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΑΥ

ΤΟΒΕ

ΛΤΙΩ

ΣΗ

Η ζωή μπορεί να γίνει υπέροχη!

Σε αυτό τον σπουδαίο οδηγό της επιτυχημένης συγγραφέα Λύντα φιλντ θα βρείτε 365 τρόπους για να κάνετε τη ζωή σας φανταστική! Διαβάστε το βιβλίο και ανακα-λύψτε ιδέες:

ñ για να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας

ñ για να νιώθετε σέξι και δυνατοί

ñ για να «ανεβάζετε» τη διάθεσή σας όταν νιώθετε πεσμένοι

ñ για να μην χάνετε την ψυχραιμία σας και να παραμένετε χαλαροί

ñ για να σχεδιάσετε το μέλλον σας

Πρακτικό, αισιόδοξο αλλά και ανθρώπινο, το βιβλίο αυτό σας δείχνει πώς να κάνετε κάθε μέρα ιδιαίτερη, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας.

ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣΙδέες για μια καλύτερη ζωή

Dr. Σμαρούλα ΠαντελήΗ Σμαρούλα Παντελή είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Παν/μίου Surrey της Αγγλίας. Εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχοθε-ραπεύτρια και βοηθάει άτομα με φοβίες, κρίσεις πανικού και ψυχοσωματικά προβλήματα. Διευθύνει θεραπευτικές ομάδες με την τεχνική του ψυχοδράματος. Από το 1986 συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, στους οποίους προ-σφέρει εξειδικευμένα σεμινάρια ψυχολογίας και επικοινωνίας για τα στελέχη τους. Έχει διδάξει για επτά χρόνια Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Παν/μίου Πειραιώς. Είναι συγγραφέας βιβλίων ψυχολογίας και εκπαιδευτικών παραμυθιών. Διευθύνει την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Playback Nuevo.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό της www.mirazomai.com και να επικοινωνήσετε μαζί της στο 210 7225538 ή στο 210 6772069 ή να της γράψετε στο [email protected]

ωτο

γραφ

ία: Κ

ώστ

ας Λ

υμπε

ράκη

ς

365 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗΠώς να αποκτήσετε επιτέλους τη ζωή που ονειρεύεστε μέσα σε 48 ώρες! 365 inspirations for a great life

Λύντα φιλντ Lynda FieldΗ Λύντα φιλντ είναι θεραπεύτρια και ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην ατομική και ομαδική ανάπτυξη. Έχει γράψει δέκα βιβλία. Εκτός από την οργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων γράφει μια στήλη για μεγάλη διαδικτυακή σελίδα, καθώς και άρθρα για διάφορα περιοδικά εθνικής εμβέλειας. Ζει στο Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Λύντα φιλντ www.lyndafield.com.

κωδ.: 32232 ñ Μετάφραση: Bούλα Αυγουστίνου σχήμα: 12 x 16 cm ñ σελ.: 376 ñ τιμή: 11,00 €

κωδ.: 32226 ñ σχήμα: 7 x 10 cm σελ.: 128 ñ τιμή τεμ.: 4,50 € ñ ΣΥΣΚ. 3

2η έκδοσηκαι σεκαι σε

Oι Σελίδες Ευτυχίας είναι μια πηγή προτάσεων πάνω στις οποίες μπορείτε να δια-λογιστείτε και να οραματιστείτε ένα νέο σχέδιο δράσης, ώστε να προσεγγίσετε το πολυπόθητο αγαθό που δεν είναι άλλο από το να είστε καλά! Αξιοποιήστε τες με οποιονδήποτε τρόπο και μπείτε στο ρυθμό της ευτυχίας.

24

Page 26: Kat Enhlikon Sept 2011

Ιωάννα ΣουλιώτηΓεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Σχέδιο Μόδας, Ιστορία της Μόδας και Χρωματολογία στη Σχολή Βελουδάκη. Για 4 χρόνια έκανε καριέρα μοντέλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2000 ως σήμερα, είναι σύμβουλος μόδας στο περιοδικό Harper’s Bazaar. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση για αρκετά χρόνια ως επιμελήτρια και παρουσιάστρια εκπομπών, αλλά και στο ραδιόφωνο. Παράλληλα αρθρογραφούσε σε διάφορα έντυπα. Μεταξύ 2007-2009 ήταν συντάκτρια της εφημερίδας Το Άρθρο. To 2001 και για ένα χρόνο σχεδίασε και παρουσίασε μαθήματα Ιστορίας της Μόδας, Ενδυματολογίας, Χρωματολογίας και των εφαρμογών τους στη σύγχρονη Ελληνίδα στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών.

ΝΕΟ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΙΛ

Τ ι σημαίνει η τάση 30’s; Ποια σταρ του Χόλιγουντ πρωτοφό-ρεσε αντρικό κοστούμι; Ποιος ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που έκανε επίδειξη μόδας; Τι έκαναν οι γυναίκες για να φαίνονται

περιποιημένες κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο; Πότε ο κορσές από εσώρουχο έγινε ρούχο; Το ροζ ταιριάζει με το κόκκινο; Ποιο παντε-λόνι με δείχνει πιο αδύνατη; Πώς θα κρύψω τη μεγάλη περιφέρειά μου; Τι να πετάξω και τι να αφήσω στην γκαρνταρόμπα μου;

Αυτά και άλλα παρόμοια «βασανιστικά» ερωτήματα βρίσκουν απά-ντηση στο Βιβλίο του στιλ. Ένα βιβλίο που γράφτηκε για να αποκω-δικοποιήσει τη μόδα και να τη φέρει πιο κοντά σε όλες τις γυναίκες. Γνωρίστε τις μεγάλες στιγμές της από το 1900 μέχρι τις ημέρες μας και βρείτε τα ρούχα που θα εξυμνήσουν το σωματότυπό σας.

Η ιδέα γι’ αυτό το βιβλίο γεννήθηκε όταν όλο και περισσότερες γυ-

ναίκες με ρωτούσαν για τη μόδα: από το να τους αποκωδικοποιήσω

τις τάσεις της εκάστοτε σεζόν μέχρι το ποια ρούχα τούς ταιριάζουν.

Αποφάσισα, λοιπόν, να προτείνω στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης

Ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών να εισηγηθώ ενός σεμιναρίου το

οποίο να αφορά τη μόδα και τη σύγχρονη Ελληνίδα. Δέκα δίωρα

εβδομαδιαία σεμινάρια, που θα παρουσίαζαν τις σημαντικότερες

στιγμές της παγκόσμιας μόδας αλλά και την εφαρμογή της τελευ-

ταίας στη σύγχρονη πραγματικότητα, στην καθημερινότητά μας.

Απόσπασμα από το βιβλίο

και σεκαι σε

LIFESTY

LELIFESTYLE

κωδ.: 32240 Εικονογράφηση: Σόνια Μεντή σχήμα: 22 x 22,5 cm ñ σελ.: 132 τιμή: 19,00 €

25

Page 27: Kat Enhlikon Sept 2011

ΟΙΚ

ΟΓΕ

ΝΕΙ

Α –

ΥΓΕ

ΙΑΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ

Άννα-Μαρία ΠαπίρηΓεννήθηκε στην Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στην Καλλιτεχνική και Βιοτεχνική Σχολή Κερκύρας, καθώς και γραφικές τέχνες και βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Βακαλό. Το 2000 πήρε πτυχίο στο Management από το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ίδιο πανεπιστήμιο, αποφοιτώντας με MBA το 2002. Παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως συντάκτρια γυναικείων θεμάτων και ως beauty editor σε διάφορα περιοδικά. Εδώ και 25 χρόνια, από τη θέση της beauty editor, δίνει καθημερινά λύσεις και προτάσεις σε χιλιάδες αναγνώστες για θέματα ευζωίας, υγείας και σω-στής εμφάνισης. Σήμερα εργάζεται ως beauty editor στο γυναικείο περιοδικό υγείας Prevention και στο περιοδικό Men’s Health.

κωδ.: 32241σχήμα: 19 x 23,5 cm εξώφυλλο: μαλακό

ΝΕΟ

Προορισμός: Καλύτερη εμφάνιση, περισσότερη ζωή.

Η ζωή μου στα περιοδικά χαρακτηριζόταν από «στροβιλισμό» γνώσεων, εμπειριών και εκπλήξεων. Συνεργάστηκα με τα σημαντι-

κότερα ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια στον κόσμο που μελετούν το κεφάλαιο «αντιγήρανση», ενώ είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ξεχωριστούς επιστήμονες που βρίσκονταν στο κέντρο αλλά και έχτιζαν το μέλλον των εξελίξεων.

Στην καθημερινότητά μου όμως αρκετά πράγματα ήταν εγκλωβισμένα σε έναν ασταθή μικρόκοσμο. (…)Εικόνες χωρίς καμία ισορροπία, αποτέλε-σμα του χάους της καθημερινότητας αλλά και της ερασιτεχνικής φροντί-δας. Εικόνες που στην πλειοψηφία τους υλοποιούνται κάτω από την πίεση της σημερινής κουλτούρας του γρήγορου και εφήμερου: Κάψε γρήγορα λίπος, άλλαξε νούμερο ρούχων σε έξι μέρες, σβήσε τις ρυτίδες σε δέκα μέρες κ.λπ.

(…)Μέσα από αυτή την ανάγκη και με όσα εφόδια μου έδωσε η εμπειρία μου στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς, δημιούργησα αυτό τον ολιστι-κό οδηγό νεότητας για ανήσυχους αναζητητές που επιδιώκουν όχι μόνο μία άψογη εικόνα αλλά και μακροβιότητα.

(…)Το μήνυμα: Επενδύστε στο σύνολο των κόσμων που σας αποτελούν.

ñ Στοχεύστε στις πιο αποτελεσματικές φροντίδες ομορφιάς.

ñ Iσορροπήστε τη δύναμη της ψυχής και τα θέλω του μυαλού σας.

ñ Mυηθείτε στην αντιοξειδωτική διατροφή και αναπροσδιορίστε το σώμα σας με την άσκηση που σας ταιριάζει.

Μόνο έτσι θα κατακτήσετε συνολική ευεξία και ομορφιά και θα γίνετε κοινωνοί μίας νέας παγκόσμιας κουλτούρας που θα την χαρακτηρίζει η ομορφιά, η ευζωία, η υγεία και η δημιουργικότητα σε κάθε ηλικία.

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ

26

Page 28: Kat Enhlikon Sept 2011

ΟΙΚ

ΟΓΕΝ

ΕΙΑ – Υ

ΓΕΙΑΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ

Δρ Μίριαμ Στόπαρντ Dr. Miriam StoppardΗ Μίριαμ Στόπαρντ είναι γιατρός, έχει εκδόσει πάνω από πενήντα βιβλία και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ σειρά γονικής φροντίδας στον ελληνικό εκδοτικό χώρο, που σας βοηθάει να μάθετε τα πάντα για το παιδί σας και να το βοηθήσετε να αναπτυχθεί σωστά.

Για ασφαλή σύλληψη, ομαλή εγκυμοσύνη, τοκετό χωρίς προβλήματα. Με ανάλυση θεμάτων και περισσότερες από 500 φωτογραφίες. Γραμμέ-νο από την πιο διάσημη συγγραφέα του κόσμου σε θέματα εγκυμοσύνης και παιδικής φροντίδας!

ΣΥΛΛΗψΗ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΤΟΚΕΤΟΣConception, pregnancy and birth

Πάνω από 27.000

αντίτυπα!

ΝΕΑ αναθεωρημένη έκδοση

κωδ.: 32031 ñ Μετάφραση: Γιώργος Δ. Δεπάστας σχήμα: 18,5 x 24 cm ñ σελ.: 376 ñ τιμή: 30,60 €

εξώφυλλο: σκληρό

Η ΠΛΗΡΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Complete baby and child care

Οι πιο σύγχρονες συμβουλές για τη φροντίδα του παιδιού, από τη βρεφική μέχρι και την προσχολική ηλικία. Προτάσεις για τη βελτίωση της υγείας του, αποκαλυπτικές μελέτες περι-πτώσεων με αντικείμενο συγκεκριμένους τομείς, η διαφορετική ανάπτυξη αγοριών και κο-ριτσιών, η «Βίβλος» κάθε γονέα για την ανατροφή ενός ευτυχισμένου και υγιούς παιδιού.

Πάνω από 15.000

αντίτυπα!

ΝΕΑ αναθεωρημένη έκδοση

κωδ.: 32033 ñ Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου σχήμα: 18,5 x 24 cm ñ σελ.: 352 ñ τιμή: 30,60 €

εξώφυλλο: σκληρό

27

Page 29: Kat Enhlikon Sept 2011

ΟΙΚ

ΟΓΕ

ΝΕΙ

Α –

ΥΓΕ

ΙΑΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ

ΤΟ gurgle.com ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΧΑΡΕΙΤΕPregnancy: how to enjoy it

Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!Sleeping: solved – From birth to 3 years

κωδ.: 32034 Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου σχήμα: 18,8 x 21 cm σελ.: 224 ñ τιμή: 18,20 € εξώφυλλο: μαλακό

κωδ.: 32006 Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου σχήμα: 16,5 x 24,5 cm σελ.: 120 ñ τιμή: 13,70 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 32017 Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου σχήμα: 17 x 25 cm σελ.: 128 ñ τιμή: 14,00 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 32035 Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου σχήμα: 18,8 x 21 cm σελ.: 224 ñ τιμή: 18,20 € εξώφυλλο: μαλακό

Ανν Γέλαντ Ann Yelland

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣYour baby’s first 18 months

Τζουν Τόμσον June Thomson

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗψΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗPregnancy: from conception to birth

Πάνω από 14.000

αντίτυπα!Πάνω από 9.000

αντίτυπα!

Ένας πρακτικός οδηγός για μέλλοντες γονείς. Η ειδική στην εγκυμοσύνη και τη φροντίδα του μωρού Δρ Μίριαμ Στόπαρντ σάς καθοδηγεί βήμα προς βήμα σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύ-νης, από το σχεδιασμό πριν από τη σύλληψη μέχρι τις πρώτες ημέρες της ζωής του μωρού. Σας παρέχει χρήσιμες συμβουλές που θα σας καθησυχάζουν και σας ενημερώνουν γύρω από την προγεννητική φροντίδα, τη διατροφή, την άσκηση και τις επιλογές σας για τον τοκετό. Σας παρουσιάζει μήνα μήνα ένα «ημερολόγιο εγκυμοσύνης», που σας δείχνει πώς αναπτύσσεται το μωρό σας μέσα στη μήτρα.

Δρ Μίριαμ Στόπαρντ Dr. Miriam Stoppard

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗψΗ ΩΣ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟNew pregnancy and birth

κωδ.: 32016 ñ Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου σχήμα: 14,7 x 21 cm ñ σελ.: 256 ñ τιμή: 18,50 €

εξώφυλλο: μαλακό

28

Page 30: Kat Enhlikon Sept 2011

κωδ.: 98068-0 σχήμα: 20 x 19 cm σελ.: 240 ñ τιμή: 17,00 € εξώφυλλο: μαλακό

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣΕπίτευξη εγκυμοσύνης, εξετάσεις και θεραπείες, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ψυχολογικές και συναισθηματικές παράμετροι

Ένας πολύτιμος οδηγός για τις γυναίκες που περιμένουν μωρό, με συμβουλές για όλα τα στά-δια της εγκυμοσύνης, από την αρχική στιγμή της σύλληψης μέχρι τον τοκετό και τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού. Ένα βιβλίο γεμάτο πρακτικές λύσεις για το ρουχισμό και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε, χρήσιμες συμβουλές για τις πηγές βοήθειας, το μεγάλωμα του παιδιού και το ρόλο της μητέρας και του πατέρα.

Ο πολύτιμος αυτός οδηγός απευθύνεται σε ζευγάρια που επιθυμούν να απο-κτήσουν παιδί, αλλά και στις γυναίκες που θέλουν να μάθουν πώς λειτουργεί ο θαυμαστός μηχανισμός της γονιμότητας μέσα στο ίδιο τους το σώμα.

Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται θέματα σχετικά με:

ñ την επίτευξη εγκυμοσύνης με φυσιολογικό τρόπο

ñ την προστασία της γονιμότητας

ñ τα προβλήματα υπογονιμότητας στον άνδρα και στη γυναίκα

ñ τις θεραπείες υπογονιμότητας

ñ την εξωσωματική γονιμοποίηση

ñ τη δωρεά ωαρίων, σπέρματος και εμβρύων

ñ την παρένθετη μητρότητα

ñ τις ψυχολογικές επιπτώσεις στα υπογόνιμα ζευγάρια

ñ τη συναισθηματική αντιμετώπιση της υπογονιμότητας

ñ τις αποβολές

ñ τον αποχαιρετισμό του ονείρου

ñ την υιοθεσία

κωδ.: 98063 ñ σχήμα: 17 x 24 cm ñ σελ.: 304 τιμή: 20,38 € ñ εξώφυλλο: μαλακό

ΔΙΔΥΜΑ

Ένας πολύτιμος οδηγός για τις γυναίκες που περιμένουν δίδυμα. Πρακτικές λύσεις για το ρουχισμό και τον εξοπλισμό, χρήσιμες συμβουλές για τις πηγές βοήθειας, το μεγάλωμα των διδύμων ως ξεχωριστών προσωπικοτήτων, και το ρόλο της μητέρας και του πατέρα.

κωδ.: 32010 ñ σχήμα: 17 x 24 cm ñ σελ.: 280 τιμή: 14,50 € ñ εξώφυλλο: μαλακό

Αγγέλικα Παναγιωτίδου-ΠράπαΗ Αγγέλικα Παναγιωτίδου-Πράπα γεννήθηκε στο Γκρατς της Αυστρίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης, σπούδασε Γερμανική φιλολογία στο Α.Π.Θ., όπου συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική φιλολογία. Επί σειρά ετών εργάστηκε στο Ινστιτούτο GOETHE Θεσσαλονίκης ως υπεύθυνη στα εφηβικά τμήματα. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή σειράς διδακτικών βιβλίων με επίκεντρο τη συγκριτική μελέτη της ελληνικής με τη γερμανική γλώσσα. Είναι επίσης συγγραφέας των βιβλίων Οδηγός γονιμότητας, Δίδυμα και το Βιβλίο της Μητρότητας, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας. Η κ. Παναγιωτί-δου-Πράπα έχει πτυχίο δημιουργικής γραφής από το Κολέγιο SG – Darmstadt και ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Ακαδημία του Αμβούργου. Είναι παντρεμένη με τον κ. Νίκο Πράπα και είναι μητέρα τριών κοριτσιών.

2η έκδοση

και σεκαι σε

ΟΙΚ

ΟΓΕΝ

ΕΙΑ – Υ

ΓΕΙΑΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ

29

Page 31: Kat Enhlikon Sept 2011

ΟΙΚ

ΟΓΕ

ΝΕΙ

Α –

ΥΓΕ

ΙΑΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ

κωδ.: 32040 ñ Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά ñ σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 232 ñ τιμή: 11,50 € εξώφυλλο: μαλακό

Ίαν Μπρους ian Bruce

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤE ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣHow to be a great dad

3η έκδοση

κωδ.: 32041 ñ Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά ñ σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 208 ñ τιμή: 11,50 € εξώφυλλο: μαλακό

Τρέισι Γκόντριτζ Tracey Godrige

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤE ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΑΜΑHow to be a great mum

2η έκδοση

Τζούντιθ Βαλλερστάιν – Σάντρα Μπλέικσλι Judith S. Wallerstein – Sandra Blakeslee

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟΟδηγός αντιμετώπισης του διαζυγίου ανά ηλικιακή φάση των παιδιών What about the kids?

Στο βιβλίο Πώς να γίνετε σπουδαίος μπαμπάς, ο Ίαν Μπρους δεν περιγράφει απλώς τι χρειάζεται για να γίνει κα-νείς σπουδαίος μπαμπάς στις αρχές του 21ου αιώνα, αλλά το κάνει με πολύ κατανοητό και εύληπτο τρόπο. Με τη χρή-ση καθημερινής γλώσσας και πολλές συμβουλές, που οι μπαμπάδες μπορούν να ενσωματώσουν στην καθημερινό-τητα της πατρότητας, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν ούτε ίχνος του ανδρισμού τους, ο Ίαν Μπρους θα σας δώσει τη δυνατότητα να γίνετε ένας σπουδαίος μπαμπάς!

Ένας πολύτιμος οδηγός για να προστατέψετε αποτελεσματικά το παιδί στη διάρκεια ενός διαζυγίου και αργότερα. Γεμάτος πρακτικές οδηγίες για το τι πρέπει να πείτε και πώς να αντιμετωπίσετε το παιδί ανάλογα με την ηλικία του. Ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να είστε αποτελεσματικός γονιός εκτός γάμου, να επιλέξετε την κατάλληλη κηδεμονία για το παιδί, να δημιουργήσετε έναν πετυχημένο δεύτερο γάμο.

Με πρακτικές συμβουλές από άλλες μαμάδες, χρήσιμα στοιχεία για τις φάσεις της μητρότητας και σύντομα κείμενα-οδηγούς που σας καθοδηγούν βήμα βήμα στις καλύτερες επιλογές για εσάς και το μωρό σας, το βιβλίο αυτό θα γίνει ένα μοναδικό εγχειρίδιο που θα συμβουλεύεστε κάθε στιγ-μή της ζωής σας ως μαμά!

και σεκαι σε και σεκαι σε

κωδ.: 32020 ñ Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά σχήμα: 17 x 24 cm σελ.: 328 ñ τιμή: 20,00 €

εξώφυλλο: μαλακό

30

Page 32: Kat Enhlikon Sept 2011

Ο πρώτος χρόνος του μωρού σας είναι γεμάτος με συναρπαστικές στιγμές. Μπορείτε να τις φυλάξετε σε αυτό το υπέροχο άλμπουμ! Κρατήστε τις καλύτερες αναμνήσεις, τις πιο σημαντικές αλλαγές που θέλετε να θυμάστε για πάντα.Αυτό το άλμπουμ θα είναι ένας πολύτιμος θησαυρός για εσάς και την οικογένειά σας!

ΑΛΜ

ΠΟ

ΥΜ

ΓΙΑ Μ

ΩΡ

ΑΑΛΜΠΟΥΜ ΓΙΑ ΜΩΡΑ

κωδ.: 60461 σχήμα: 24,5 x 26 cm σελ.: 48 ñ τιμή: 15,00 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 60462 σχήμα: 24,5 x 26 cm σελ.: 48 ñ τιμή: 15,00 € εξώφυλλο: σκληρό

Γουίνι – Το πρώτο μου λεύκωμα – Γαλάζιο

Γουίνι – Το πρώτο μου λεύκωμα – Ροζ

κωδ.: 32110 σχήμα: 24,5 x 24,7 cm σελ.: 56 ñ τιμή: 11,00 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 32111 σχήμα: 24,5 x 24,7 cm σελ.: 56 ñ τιμή: 11,00 € εξώφυλλο: σκληρό

Αγαπημένο μωράκι – Γαλάζιο Αγαπημένο μωράκι – Ροζ

ΝΕΟ ΝΕΟ

31

Page 33: Kat Enhlikon Sept 2011

FOR

EVER

FR

IEN

DS

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΑ

σχήμα: 11 x 15,5 cm ñ σελ.: 32 ñ τιμή: 7,20 € ñ εξώφυλλο: σκληρό

σχήμα: 12 x 12 cm ñ σελ.: 56 ñ τιμή: 7,20 € ñ εξώφυλλο: σκληρό

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑκωδ.: 84031

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!κωδ.: 84032

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!κωδ.: 84033

ΕΥΤΥΧΙΑκωδ.: 84034

ΜΑΖΙ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ!κωδ.: 84001

Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ…κωδ.: 84002

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗκωδ.: 84003

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ Σ’ ΑΓΑΠΩ!κωδ.: 84004

ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥκωδ.: 84035

ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥκωδ.: 84036

Σ’ ΑΓΑΠΩ!κωδ.: 84018

32

Page 34: Kat Enhlikon Sept 2011

ΗΜ

ΕΡΟ

ΛΟΓΙΑ

2012ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2012

κωδ.: 90366σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 90364σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 90368σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 360 ñ τιμή: 9,90 € εξώφυλλο: μαλακό

κωδ.: 90367σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

Σμαρούλα ΠαντελήΕικ.: Αθηνά Κουρμπούζου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ 2012 Ημερήσιο

Σμαρούλα ΠαντελήΕικ.: Σόνια Μεντή

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΟΗΤΕΙΑΣ 2012 Ημερήσιο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 365 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Ημερήσιο

Σμαρούλα ΠαντελήΕικ.: Αθηνά Κουρμπούζου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ 2012 Ημερήσιο

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου και δώσε μια ανάσα στην άχρωμη και σκληρή καθημερινότητα μέσα από τα κείμενα αισι-οδοξίας αυτού του ημερολογίου.

Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από φοβίες και άγχη, που μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν, και ντύσε τη ζωή σου με αισιοδοξία, για να γίνει δημιουργική και χαρούμενη μέσα στην αφθονία της απλότητας.

Μια όμορφη γυναίκα… θέλεις να τη βλέπεις. Μια γοητευτική γυναίκα… θέλεις να τη γνωρίσεις και να τη βλέπεις συχνά.

Αυτό είναι το ημερολόγιο για τις γυναίκες που θέλουν να γοητεύουν! Μέσα στις σελίδες του θα βρεις πολλές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις και να εξελίξεις τον γοητευτικό σου εαυτό.

ΝΕΟ

ΝΕΟ ΝΕΟ

ΝΕΟ

33

Page 35: Kat Enhlikon Sept 2011

ΗΜ

ΕΡΟ

ΛΟΓΙ

Α 2

012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ MADALENE’S HEARTS 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ HELLO KITTY 2012

ΝΕΟΝΕΟ

ΝΕΟ

ΝΕΟΝΕΟ

ΝΕΟ

κωδ.: 90277σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 77005σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 90279σχήμα: 30 x 30 cm σελ.: 24 ñ τιμή: 9,90 € εξώφυλλο: μαλακό

κωδ.: 90278σχήμα: 9 x 13 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 11,90 € εξώφυλλο: ημίσκληρο

κωδ.: 77006σχήμα: 9 x 13 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 11,90 € εξώφυλλο: ημίσκληρο

κωδ.: 90276σχήμα: 20 x 18 x 10 cm σελ.: 26 ñ τιμή: 8,00 € Σπιράλ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Τοίχου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο μικρό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο μικρό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Γραφείου

34

Page 36: Kat Enhlikon Sept 2011

ΗΜ

ΕΡΟ

ΛΟΓΙΑ

2012ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ FOREVER FRIENDS 2012

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

ΝΕΟ

κωδ.: 84051σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 84053σχήμα: 9 x 13 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 8,90 € εξώφυλλο: μαλακό

κωδ.: 84054σχήμα: 9 x 13 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 8,90 € εξώφυλλο: μαλακό

κωδ.: 84049σχήμα: 14 x 20,5 cm σελ.: 120 ñ τιμή: 12,00 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 84052σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο μικρό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο μικρό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Εβδομαδιαίο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο

ΝΕΟ ΝΕΟ

κωδ.: 84047σχήμα: 8 x 16 cm σελ.: 96 ñ τιμή: 7,90 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 84048σχήμα: 8 x 16 cm σελ.: 96 ñ τιμή: 7,90 € εξώφυλλο: σκληρό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ατζέντα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ατζέντα

35

Page 37: Kat Enhlikon Sept 2011

ΗΜ

ΕΡΟ

ΛΟΓΙ

Α 2

012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ RACHAELHALE 2012

ΝΕΟ ΝΕΟ

κωδ.: 90360σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

κωδ.: 90361σχήμα: 12 x 16 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 14,50 € εξώφυλλο: σκληρό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο

ΝΕΟ

ΝΕΟ

κωδ.: 90358σχήμα: 30 x 30 cm σελ.: 24 ñ τιμή: 9,90 € εξώφυλλο: μαλακό

κωδ.: 90359σχήμα: 30 x 30 cm σελ.: 24 ñ τιμή: 9,90 € εξώφυλλο: μαλακό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Τοίχου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Τοίχου

ΝΕΟ

κωδ.: 90357σχήμα: 20 x 18 x 10 cm σελ.: 26 ñ τιμή: 8,00 € Σπιράλ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Γραφείου

ΝΕΟ ΝΕΟ

κωδ.: 90362σχήμα: 9 x 13 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 8,90 € εξώφυλλο: μαλακό

κωδ.: 90363σχήμα: 9 x 13 cm σελ.: 368 ñ τιμή: 8,90 € εξώφυλλο: μαλακό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο μικρό

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Ημερήσιο μικρό

36

Page 38: Kat Enhlikon Sept 2011

ΠΡ

ΟΣΦ

ΟΡ

ΕΣΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΜαγειρικήκωδ.: 30407 σχήμα: 17 x 22 cm ñ σελ.: 32

τιμή: 5,25 €

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΜαγειρικήκωδ.: 30402 σχήμα: 17 x 22 cm ñ σελ.: 32

τιμή: 5,25 €

ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ψΑΡΙ Μαγειρικήκωδ.: 30412 σχήμα: 17 x 22 cm ñ σελ.: 32

τιμή: 5,25 €

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣΜαγειρικήκωδ.: 30404 σχήμα: 17 x 22 cm ñ σελ.: 32

τιμή: 5,25 €

Τιμή: 2,00 €

Τιμή: 3,00 €

Χάριετ ΓκρίφιΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 2 ΕΤΩΝΟικογένεια – Υγείακωδ.: 32053Μετάφραση: Ειρήνη Κωνσταντίνου σχήμα: 17 x 24 cm ñ σελ.: 68

τιμή: 8,20 €

Χάριετ ΓκρίφιΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 3 ΕΤΩΝΟικογένεια – Υγείακωδ.: 32054Μετάφραση: Ειρήνη Κωνσταντίνου σχήμα: 17 x 24 cm ñ σελ.: 68

τιμή: 8,20 €

Ντέιβιντ ΤόμαςΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣΑυτοβελτίωσηκωδ.: 32201Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 72

τιμή: 7,50 €

Μέλβιν ΜπέρτζεςΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;Μυθιστόρημακωδ.: 22509Μετάφραση: Μαρία Σκαμάγκασχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 344

τιμή: 15,50 €

Αγάπη ΣτασινοπούλουΟΤΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙΑνακάλυψε ποια θεά είσαι και βρες το θεό που σου ταιριάζειΝους – Σώμα – Πνεύμακωδ.: 32250σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 296

τιμή: 16,00 €

Xίλαρι Γκάρντνερ, Σάρα Γκρόουβς, Λίτσι Λόρενς, Άντρια Μπέτριτζ, Ανέτ Τζόουνς wELCOME TO THE CLUB!Οικογένεια – Υγείακωδ.: 35108 Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 328

τιμή: 15,50 €

StingΒROKEN MUSiC – ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣΒιογραφίακωδ.: 35111Μετάφραση: Βασίλης Δουβίτσαςσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 480

τιμή: 20,00 €

Xίλαρι Γκάρντνερ, Σάρα Γκρόουβς, Λίτσι Λόρενς, Άντρια Μπέτριτζ, Ανέτ ΤζόουνςwELCOME TO THE CLUB 2Οικογένεια – Υγείακωδ.: 35137Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 368

τιμή: 17,50 €

Μαρλέν Καρρέρ με την Αλεξάνδρα ΤσόλκαΗ ΖΩΗ ΕΝΑ ΠΑΡΤΙΒιογραφίακωδ.: 35310σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 240

τιμή: 14,00 €

Ελιάνα ΧουρμουζιάδουΑΠΩΛΕΙΑ ΣΟΦΙΑΣ Νουβέλακωδ.: 35702σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 144

τιμή: 12,50 €

Αλέξης ΣταμάτηςΖΩΗΝουβέλακωδ.: 35704σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 136

τιμή: 12,00 €

και σεκαι σε

Νένη ΕυθυμιάδηΤΡΕΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣΜυθιστόρημακωδ.: 35705σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 192

τιμή: 13,50 €

37

Page 39: Kat Enhlikon Sept 2011

ΠΡ

ΟΣΦ

ΟΡ

ΕΣΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Τιμή: 5,00 €

Κάθριν ΦίσερTO MANTEiO – ΒΙΒΛΙΟ ΙΜυθιστόρημακωδ.: 22504Μετάφραση: Μαρία Σκαμάγκασχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 384

τιμή: 18,50 €

Κάθριν ΦίσερO ΑΡΧΟΝΤΑΣ – ΒΙΒΛΙΟ ΙΙΜυθιστόρημα ñ κωδ.: 22512 Μετάφραση: Aναστασία Λαμπροπούλουσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 384

τιμή: 18,50 €

Αλύσια ΟυνγκαρόPiLATESΝους – Σώμα – Πνεύμακωδ.: 32018Μετάφραση: Σοφία Τσιλεδάκη σχήμα: 18,5 x 23,5 cm ñ σελ.: 160

τιμή: 15,00 €

Ζεράλ ΡεμόνΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΜΩΡΑΚΙΛεύκωμακωδ.: 32103 Μετάφραση: Ιάσων φιλίππου σχήμα: 21,5 x 28 cm ñ σελ.: 48

τιμή: 10,50 €

Κάθριν ΦίσερO ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ – ΒΙΒΛΙΟ ΙΙΙΜυθιστόρημακωδ.: 22513Μετάφραση: Mαρία Σκαμάγκασχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 424

τιμή: 18,50 €

Κατερίνα ΠαπαγεωργίουBACK TO SCHOOLΒιογραφίακωδ.: 30303σχήμα: 17 x 24 cm ñ σελ.: 256

τιμή: 20,00 €

Ρένα Ρώσση-ΖαΐρηKΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ, ΜΩΡΑΚΙ! – PΟΖΛεύκωμακωδ.: 32105σχήμα: 23,5 x 28,5 cm ñ σελ.: 48

τιμή: 12,61 €

Ρος ΤζέιΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑΟικογένεια – ΥγείαΚωδ.: 32009Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 152

τιμή: 9,50 €

Πέννυ ΠαλμάνοΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣΟικογένεια – Υγείακωδ.: 32045Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 304

τιμή: 15,30 €

Παγκόσμια Τράπεζα Ιδεών 500 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟφιλοσοφίαΕπιμέλεια: Νικ Τεμπλκωδ.: 32216Μετάφραση: Αντωνία Ζουλού σχήμα: 14 x 17 cm ñ σελ.: 400

τιμή: 16,00 €

Λύντα Φιλντ Kάντε το χωρίς δεύτερη σκέψη!Πώς να γίνετε αυτό που θα θέλατε να είστεΑυτοβελτίωσηκωδ.: 32217 Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 320

τιμή: 12,00 €

και σεκαι σε

Ντάνιελ Ντιλ & Μαρκ Π. ΝτόνελιΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΠώς να βελτιώσετε τις επιχειρηματικές σας ικανότητεςΚοινωνία – Πολιτική – φιλοσοφίακωδ.: 32213 Μετάφραση: Χρήστος Καψάληςσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 304

τιμή: 17,50 €

και σεκαι σε

Πάτρικ ΓουαϊτσάιντΕΥΤΥΧΙΑ – Αλλάξτε τη ζωή σας σε 30 ημέρεςΑυτοβελτίωσηκωδ.: 32218 Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 216

τιμή: 12,00 €

Τζόαν Ντάνκαν ΌλιβερΕΥΤΥΧΙΑ – Πώς να τη βρεις και να την κρατήσειςΑυτοβελτίωσηκωδ.: 32228Μετάφραση: Μαρίνα Ρογάρη σχήμα: 14 x 17 cm ñ σελ.: 176

τιμή: 12,90 €

Μάρκους Μπρέιμπρουκ365 ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗΑυτοβελτίωσηκωδ.: 32227Μετάφραση: φράνση Νολάνσχήμα: 11 x 13 cm ñ σελ.: 384

τιμή: 13,90 €

Σάρλοτ ΧέιΟΙ 100 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑκωδ.: 32205Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου σχήμα: 14 x 17 cm ñ σελ.: 128

τιμή: 10,20

38

Page 40: Kat Enhlikon Sept 2011

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡ

ΟΣΦ

ΟΡ

ΕΣ

Τζάιλς ΜίλτονH ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΕΔΟΥΑΡΔΟΥ ΤΡΕΝΚΟΜΜυθιστόρημακωδ.: 35127Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρηςσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 392

τιμή: 19,00 €

Σάρα ΧολΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΜΙΚΕΛΑΝΤΖΕΛΟΜυθιστόρημακωδ.: 35131Μετάφραση: φανή Πανταζήσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 456

τιμή: 20,00 €

Αχμάτ ΝτάνγκορΠΙΚΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙΜυθιστόρημακωδ.: 35130Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξήςσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 384

τιμή: 19,00 €

και σεκαι σε

Κάθριν Ο’ΦλινΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣΜυθιστόρημακωδ.: 35153Μετάφραση: φανή Πανταζήσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 264

τιμή: 14,00 €

Σάσα ΣτάνισιτςΠΩΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟΜυθιστόρημακωδ.: 35150 Μετάφραση: Κώστας Κοσμάςσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 368

τιμή: 17,00 €

και σεκαι σε

Νίκολας ΝικάστροΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗΣΙστορικό μυθιστόρημακωδ.: 35152 Μετάφραση: Χρήστος Καψάληςσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 312

τιμή: 16,50 €

Mπάρμπαρα ΚουίκH ΕΚΛΕΚΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΑΛΝΤΙΜυθιστόρημακωδ.: 35155Μετάφραση: φωτεινή Μοσχήσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 336

τιμή: 18,50 €

Πολ ΤόρντεϊψΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΟΛΟΜΟΥΣΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗΜυθιστόρημακωδ.: 35156Μετάφραση: Aναστασία Δεληγιάννησχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 376

τιμή: 17,50 €

και σεκαι σε

Τζέιμς Χάμιλτον-ΠάτερσονΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΦΕΡΝΕΤ ΜΠΡΑΝΚΑΜυθιστόρημακωδ.: 35158Μετάφραση: Aναστασία Δεληγιάννησχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 376

τιμή: 17,50 €

και σεκαι σε

Γκαμπριέλε ΑλιότΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑΜυθιστόρημακωδ.: 35164Μετάφραση: φωτεινή Μοσχήσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 224

τιμή: 14,50 €

και σεκαι σε

Βικάς ΣουαρούπSLUMDOG MiLLiONAiREΜυθιστόρημακωδ.: 35172Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάςσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 368

τιμή: 19,00 €

Σούζαν ΦλέτσερΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣΜυθιστόρημακωδ.: 35143Μετάφραση: Καίτη Οικονόμουσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 320

τιμή: 16,50

Ελίζαμπεθ ΓκίλμπερτΓΑΜΟΣ… ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!Μυθιστόρημακωδ.: 35176Μετάφραση: φανή Πανταζήσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 352

τιμή: 17,50 €

Μάνος ΣιφονιόςCUTΜυθιστόρημακωδ.: 35309σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 376

τιμή: 16,00 €

Πολυχρόνης ΚουτσάκηςΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙΜυθιστόρημακωδ.: 35314σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 200

τιμή: 12,90 €

Πολυχρόνης ΚουτσάκηςΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥΜυθιστόρημακωδ.: 35306σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 400

τιμή: 16,50 €

39

Page 41: Kat Enhlikon Sept 2011

ΠΡ

ΟΣΦ

ΟΡ

ΕΣΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μάνος ΣιφονιόςΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ – FLASHBACKΜυθιστόρημακωδ.: 35316σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 200

τιμή: 12,00 €

και σεκαι σε

Ευρυδίκη ΑμανατίδουΣΙΩΠΗΛΗ ΠΕΤΡΑΜυθιστόρημακωδ.: 35315σχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 424

τιμή: 17,00 €

Τιμή: 20,00 €

Δρ Μίριαμ Στόπαρντ ΣΥΛΛΗψΗ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΤΟΚΕΤΟΣΟικογένεια – Υγείακωδ.: 32011σχήμα: 20 x 24 cm ñ σελ.: 384

τιμή: 39,88 €

Τιμή: 10,00 €

Aν ΝτάγκλαςΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΟικογένεια – Υγείακωδ.: 32021σχήμα: 17 x 24 cm ñ σελ.: 544

τιμή: 20,00 €

ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥΛεύκωμακωδ.: 32109σχήμα: 24 x 26,5 cm ñ σελ.: 104

τιμή: 25,46 €

Γελντά ΣονμέζΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣΜαγειρικήκωδ.: 30421Μετάφραση: Στυλιανός Ροΐδηςσχήμα: 14 x 20,5 cm ñ σελ.: 280

τιμή: 28,70 €

Τιμή: 6,00 €

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – ΓΑΛΑΖΙΟΛεύκωμακωδ.: 32108σχήμα: 23,5 x 30,5 cm ñ σελ.: 32

τιμή: 12,50 €

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ – ΡΟΖΛεύκωμακωδ.: 32107σχήμα: 23,5 x 30,5 cm ñ σελ.: 32

τιμή: 12,50 €

Τιμή: 7,00 €

Τιμ ΣέλντινΠΩΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΙΔΙΟικογένεια – Υγείακωδ.: 32038Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά σχήμα: 18,5 x 23,5 cm ñ σελ.: 192

τιμή: 16,30 €

40

Page 42: Kat Enhlikon Sept 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2012

Λίζα Σι Lisa SeeΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥShanghai GirlsΜυθιστόρημα

Ένα συναρπαστικό κοινωνικό μυθιστόρημα, ένα υπέροχο βιβλίο που θα σας ταξιδέψει σε τόπους παράξενους και εξωτικούς.

Άννα Ντέιβις Anna Davis THE JEwEL BOXΜυθιστόρημα

Η συγγραφέας μάς ξεναγεί στο Λονδίνο του Mεσοπολέμου. Μια ιστορία γεμάτη εντάσεις, αντιφάσεις, παιχνίδια γοητείας, σαγήνης και επικίνδυνα μυστικά.

Σάντα Μοντεφιόρε Santa MontefioreTHE AFFAiRΜυθιστόρημα

Υποδειγματική ψυχογραφία μιας γυναίκας αντιμέτωπης με το δίλημμα ανάμεσα στη σταθερότητα της συζυγικής ζωής και την πρόκληση

μιας παράνομης σχέσης.

Η πρωτότυπη έκδοση του μυθιστορήματος The Jewel Box από τις εκδόσεις Black Swan.

Η πρωτότυπη έκδοση του μυθιστορήματος The Affair από τις εκδόσεις Hodder.

41

Page 43: Kat Enhlikon Sept 2011

Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, πάντα ανοιχτές στην εξέλιξη και στην καινοτομία, αξιοποιούν τις νέες τεχνολο-γικές δυνατότητες και φέρνουν κοντά σας τα πρώτα ψηφιακά τους βιβλία.

Ελληνική λογοτεχνία, σύγχρονοι ξένοι συγγραφείς αλλά και βιβλία για εφήβους και νέους μετατρέπο-νται σε ebooks για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μιας καινούριας αγοράς που αναπτύσσεται σταδιακά. Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στον εκδοτικό χώρο, θεωρούμε ότι βαδίζουμε σε μια εποχή αρμο-νικής συνύπαρξης του ψηφιακού βιβλίου με το χάρτινο.

Τα ebooks είναι διαθέσιμα σε μορφή pdf και epub, με κλείδωμα Adobe DRM και προορίζονται για ανάγνωση σε tablet PCs, e-readers, PC/MAC, ipads αλλά και smartphones.

Οι τιμές κυμαίνονται από 1,90 έως 17,00 €. Μπορείτε να αγοράσετε τα ψηφιακά βιβλία των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ προς το παρόν από τα online

βιβλιοπωλεία www.myebooks.gr και www.e-bookshop.gr.Καλή e-ανάγνωση!

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΙΝΩΑΣ!

Βιβλία που κυκλοφορούν σε από τις εκδόσεις Μίνωας.Βιβλία που κυκλοφορούν σε από τις εκδόσεις Μί

Τιμή: 10,00 € Τιμή: 10,00 € Τιμή: 10,00 € Τιμή: 10,00 €

Τιμή: 10,00 € Τιμή: 9,90 € Τιμή: 10,00 €Τιμή: 9,90 €

42

Page 44: Kat Enhlikon Sept 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ KΟ

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟΡ

ΗΜ

Α

Τιμή: 5,90 €

Τιμή: 10,00 €

Τιμή: 8,90 €

Τιμή: 7,90 €

Τιμή: 5,90 €

Τιμή: 10,00 €

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 9,00 €

Τιμή: 5,90 €

Τιμή: 10,00 €

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 5,90 € Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 10,00 €

43

Page 45: Kat Enhlikon Sept 2011

ΙΝΩ

ΝΙΚ

Ο Μ

ΥΘ

ΙΣΤΟ

ΡΗ

ΜΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 5,90 €

Τιμή: 6,90 €

Τιμή: 17,00 €

Τιμή: 5,90 €

Τιμή: 8,90 €

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 10,90 €

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 4,90 €

Τιμή: 5,90 € Τιμή: 10,00 €

Τιμή: 9,90 €

Τιμή: 5,90 €

Τιμή: 10,00 €

44

Page 46: Kat Enhlikon Sept 2011

Τιμή: 8,90 € Τιμή: 8,90 €

Τιμή: 11,90 €

Τιμή: 1,90 € Τιμή: 9,90 €

Page 47: Kat Enhlikon Sept 2011

T.Θ. 504 88, 141 10 Ν. Ηράκλειο, ΑΘΗΝΑτηλ.: 210 27 11 222 – fax: 210 27 76 818e-mail: [email protected]