Jonsered 2012

92

description

Η τεχνολογια μασ απλοποιει την εργασια σασ.

Transcript of Jonsered 2012

Page 1: Jonsered 2012
Page 2: Jonsered 2012

ΔEΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ JONSERED

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΠάντα έχετε όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε, όταν επιλέγετε ένα μηχάνημα, είτε είστε επαγγελματίας είτε περιστασιακός χρήστης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ’Ολα τα καταστήματα της Jonsered® προσφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και τον προστατευτικό ρουχισμό.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝΤο μηχάνημα Jonsered σας παραδίδεται πάντα ελεγμένο, ρυθμισμένο και έτοιμο προς χρήση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑΈχετε πάντα πρόσβαση σε επαγγελματίες ειδικούς και σε καλές συμβουλές, καθώς τα προϊόντα της Jonsered πωλούνται μόνο από επιλεγμένα καταστήματα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣΜπορείτε να βρείτε οδηγίες για τα αλυσοπρίονα, και τα θαμνοκοπτικά σε βίντεο ή σε έντυπο φυλλάδιο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΤο επιλεγμένο κατάστημα Jonsered θα σας προσφέρει πάντα γνήσια ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη.

ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ Jonsered προσφέρει αρκετά προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, πολλά προϊόντα της Jonsered διαθέτουν τώρα τη δική τους Δήλωση Περιβαλλοντικού Προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι η περιβαλλοντική επιρροή κάθε προϊόντος θα τεκμηριώνεται για την κατασκευή, τη συσκευασία, τη διανομή, την ανακύκλωση και τη διάθεση αποβλήτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Καθώς τα προϊόντα της Jonsered® αναπτύσσονται συνεχώς, διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε την γκάμα και το σχέδιο των προϊόντων, τις προδιαγραφές, τον εξοπλισμό και την τιμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Η γκάμα των προϊόντων μπορεί να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα. Ορισμένα προϊόντα μπορεί να διατίθενται μόνο κατά παραγγελία. Με επιφύλαξη ενδεχόμενων τυπογραφικών λαθών στο παρόν έντυπο.

ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ 4

Αξεσουάρ 12

Οδηγός προϊόντων 14

Οδηγός λάμας & αλυσίδας 16

ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ – ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ – ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ 18

Αξεσουάρ 26

Οδηγός προϊόντων 28

Οδηγός εξοπλισμού κοπής 30

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ RIDER 32

Αξεσουάρ 38

Οδηγός προϊόντων 42

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ 44

Αξεσουάρ 50

Οδηγός προϊόντων 54

ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ 56

Οδηγός προϊόντων 62

ΨΑΛΙΔΙΑ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ 64

Οδηγός προϊόντων 68

ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ ΦΥΛΛΩΝ 65

Οδηγός προϊόντων 68

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ 66

Οδηγός προϊόντων 69

ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ 67

Οδηγός προϊόντων 69

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΡΓΑΛΕΙΑ 70

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jonsered.gr

Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

Page 3: Jonsered 2012

ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ, Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΗ προσωπική σας επιλογή έχει να κάνει με το να γνωρίζετε αυτό που πραγματικά θέλετε. Μπορεί αυτό να ακούγεται αρκετά απλό, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε εύλογους λόγους για να επιβεβαιώσετε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή. Οι λόγοι μπορεί να είναι ότι η Jonsered® συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές μηχανημάτων για εργασίες στο δάσος, το πάρκο και τον κήπο. Ο σχεδιασμός, η αίσθηση και η οδηγική εμπειρία είναι βασικά συστατικά κατά την ανάπτυξη των αλυσοπρίονων, των θαμνοκοπτικών, των χορτοκοπτικών και των επικαθήμενων χλοοκοπτικών μας. Η ασφάλεια, η εργονομία, η ποιότητα και οι επιδόσεις μας οδηγούν από τις αρχές του 1954. Επίσης, οι συνεργάτες μας είναι εξαιρετικά ικανοί επαγγελματίες. Εάν η επιλογή σας είναι μεταξύ της Jonsered και μιας άλλης μάρκας, έχετε ήδη φτάσει στο σημείο που επιλέγετε από τους καλύτερους. Τα υπόλοιπα είναι απλά θέμα της δικής σας προσωπικότητας και ποιοί πραγματικά είστε. Τότε θα ξέρετε επίσης τι θέλετε, τελικά. Καλώς ήλθατε στην κόκκινη ομάδα.

Page 4: Jonsered 2012

2

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣΌσοι εργάζονται επαγγελματικά στο δάσος ή την ύπαιθρο με ένα μηχάνημα Jonsered® μπορούν να είναι βέβαιοι ότι εδώ στην Jonsered έχουμε δώσει ιδιαίτερο βάρος στις ανάγκες τους. Αναπτύσσουμε τα επαγγελματικά μας μηχανήματα ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μια πιο απλή, λιγότερο αγχωτική και πιο επικερδή ημέρα εργασίας. Τα μηχανήματα Ulticor® είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα.

Η σειρά Ulticor περιλαμβάνει τα πλέον προηγμένα μηχανήματα της Jonsered, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για συνεχή επαγγελματική χρήση. Οι κινητήρες και τα μηχανικά μέρη έχουν την ποιότητα και ακρίβεια η οποία παρέχει τη μέγιστη λειτουργική απόδοση και αντοχή. Τα μηχανήματα Ulticor έχουν σχεδιαστεί επίσης ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εργονομία και απαιτούν ελάχιστες διακοπές λειτουργίας για συντήρηση.

Page 5: Jonsered 2012

3

Η τεχνολογία Clean Power™ είναι ένα από τα αρκετά παρα-δείγματα ανάπτυξης επιτυχημένων προϊόντων μας. Είναι μια τεχνολογία κινητήρων η οποία χρησιμοποιεί το καύσιμο με πολύ πιο αποδοτικό τρόπο από ό,τι οι προηγούμενες γενιές κινητήρων. Η τεχνολογία Clean Power™ επιτρέπει μια σημαντική αύξηση της ισχύος του κινητήρα στις στροφές ανά λεπτό της κοπής, γεγονός που συνεπάγεται πιο αποδοτική κοπή. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται έως

και 20 %, με αποτέλεσμα έως και 75 % μείωση των εκπομπών καυσαερίων. Αυτό σημαίνει αυξημένη απόδοση, μεγαλύτερη οικονομία λειτουργίας και υγιέστερο περιβάλλον εργασίας. Αυτό σας επιτρέπει να είστε πιο παραγωγικός ως επαγγελματικός χρήστης κάθε ημέρα εργασίας.

Page 6: Jonsered 2012

4

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΝΤΡΟΌσοι από σας έχετε κόψει μερικά ή μερικές χιλιάδες δέντρα, πιθανότατα έχετε μια αρκετά ταπεινή στάση προς τη φύση. Το δέντρο που κόψατε ήταν εκεί για αρκετό καιρό, ίσως για γενιές ολόκληρες, και αξίζει να του φέρονται με σεβασμό. Το σωστό αλυσοπρίονο θα σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά γρήγορα, καθαρά και με ασφάλεια. Όποιο μοντέλο Jonsered®

και αν επιλέξετε, παίρνετε ένα αλυσοπρίονο παγκόσμιας κλάσης. Η ακαριαία επιτάχυνση, η ισορροπημένη υψηλή ισχύς, η αποδοτική απόσβεση κραδασμών και η κορυφαία εργονομία είναι χαρακτηριστικά από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε όταν εργάζεστε συνεχώς στο δάσος ή απλώς κόβετε ξύλα στο εξοχικό τα Σαββατοκύριακα.

Page 7: Jonsered 2012

5

ΑΛ

ΥΣΟ

ΠΡ

ΙΟΝ

Αw

ww

.jon

sered.g

r

ΝΕΟ!JONSERED CS 2260Το νέο μας, μεγάλο επαγγελματικό αλυσοπρίονο είναι εδώ. Εξοπλισμένο με πρωτοποριακή τεχνολογία, πανίσχυρο κινητήρα Clean Power™ και νέας σχεδίασης συμπαγές σώμα που καθιστά την εργασία ακόμη πιο εύκολη. Δείτε τη σελίδα 7.

Page 8: Jonsered 2012

6

CS 2188 CS 2172 CS 2260 CS 2153

Συνεχής χρήση στο δάσος

Περιστασιακή χρήση στο δάσος

Ευρεία χρήση στο σπίτι

Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων

ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Εάν η εργασία σας περιλαμβάνει κοπή, κλάδεμα και τεμαχισμό παχιών, σκληρών κορμών, χρειάζεστε ένα ανθεκτικό και αξιόπιστο αλυσοπρίονο με ισχυρό κινητήρα, ακαριαία επιτάχυνση και υψηλή ροπή. Ταυτόχρονα, το αλυσοπρίονο θα πρέπει να είναι ευέλικτο και

άνετο στην εργασία, κάθε μέρα και κάθε εποχή. Για το λόγο αυτό, όλα τα επαγγελματικά αλυσοπρίονα μας διαθέτουν αποδοτική απόσβεση κραδασμών, άνετες χειρολαβές – ορισμένες με θέρμανση – και λεπτό, συμπαγές περίβλημα κινητήρα.

Θερμαινόμενες χειρολαβές, θερμαινόμενο καρμπυρατέρ και καταλυτικός μετατροπέας διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 14 – 15.

Page 9: Jonsered 2012

7

CS 2139 T/CS 2125 T

Συνεχής φροντίδα δέντρων

Περιστασιακή φροντίδα δέντρων

CLEAN POWER™

Τεχνολογία που παρέχει στον κινητήρα υψηλή ισχύ ακόμη και σε χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό. Άλλα μοναδικά πλεονεκτήματα είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και οι μειωμένες εκπομπές καυσαερίων. (Έως 20 % χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και έως 75 % χαμηλότερες εκπομπές).

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

JONSERED CS 2139 T39,0 cc, 1,7 kW, 3,5 kg.

JONSERED CS 218887,9 cc, 4,8 kW, 7,1 kg.

JONSERED CS 215350,1 cc, 2,6 kW, 5,1 kg.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

PEAK PULSEΗ σχεδίαση του κινητήρα έχει βελτιστοποιηθεί για αποτελεσματικό ξεκλάρισμα, επιτρέποντας την άμεση επιτάχυνση έως τις μέγιστες στροφές ανα λεπτό με πλήρη ισχύ.

CARB CONTROLΣυνεχής, αυτόματη ρύθμιση του μίγματος αέρα/ καυσίμου. Εξαλείφει την ανάγκη των χειροκίνη-των ρυθμίσεων του καρμπυρατέρ. Διασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση του κινητήρα σε όλες τις συνθήκες.

JONSERED CS 226059,8 cc, 3,5 kW, 5,4 kg.

ΝΕΟ!ΝΕΟ!

JONSERED CS 217270,7 cc, 4,1 kW, 6,4 kg.

JONSERED CS 2125 T25,4 cc, 1,0 kW, 3,0 kg.

Page 10: Jonsered 2012

8

CS 2166 CS 2258 CS 2152 CS 2255 CS 2250 S CS 2245

Συνεχής χρήση στο δάσος

Περιστασιακή χρήση στο δάσος

Ευρεία χρήση στο σπίτι

Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων

ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Όσοι χρησιμοποιούν ένα αλυσοπρίονο στην εργασία τους, χρειάζονται ένα αξιόπιστο μηχάνημα το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φέρνει σε πέρας τις περισσότερες εργασίες. Στη σειρά μοντέλων μας για ευρεία χρήση θα βρείτε εύχρηστα αλυσοπρίονα με ισχυρούς κινητήρες σε αρκετά

μεγέθη. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν έξυπνα χαρακτηριστικά όπως το σύστημα εκκίνησης Spin Start™ συνδιασμένο διακόπτη τσοκ/εκκίνησης και πλευρικό εντατήρα αλυσίδας.

Θερμαινόμενες χειρολαβές, θερμαινόμενο καρμπυρατέρ καταλυτικός μετατροπέας και σύστημα εκκίνησης Spin Start™ διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 14 – 15.

Page 11: Jonsered 2012

9

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΕΡΑ TURBOΗ τεχνολογία Turbo χρησιμοποιεί τη φυγόκεντρη δύναμη και διαχωρίζει έως και το 97 % όλου του πριονιδιού και της σκόνης από τον αέρα εισα-γωγής. Αυτό σημαίνει ότι το φίλτρο δεν βουλώ-νει τόσο γρήγορα και δεν απαιτείται καθαρι-σμός τόσο συχνά.

JONSERED CS 225555,5 cc, 2,6 kW, 5,8 kg.

JONSERED CS 2250 S50,2 cc, 2,4 kW, 5,1 kg.

JONSERED CS 215251,7 cc, 2,4 kW, 5,0 kg.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΛΑΜΑΣΜε τα ενσωματωμένα παξιμάδια λάμας, εξαλεί-φεται ο κίνδυνος να χάσετε τα παξιμάδια κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης στη λάμα, την αλυσίδα, τον συμπλέκτη και το φρένο της αλυσίδας.

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ANTIVIB®

Οι χειρολαβές είναι μονωμένες από τον κινητή-ρα και τον εξοπλισμό κοπής με ατσάλινα ελατή-ρια, γεγονός που σημαίνει μικρότερα επίπεδα κραδασμών και καλή εργονομία κατά τη διάρ-κεια μακράς εργασίας.

JONSERED CS 216670,7 cc, 3,6 kW, 6,4 kg.

JONSERED CS 225859,8 cc, 3,2 kW, 5,4 kg.

ΝΕΟ!ΝΕΟ!

JONSERED CS 224545,7 cc, 2,1 kW, 4,9 kg.

Page 12: Jonsered 2012

10

CS 2240 CS 2238 CS 2234 CS 2121 EL CS 2117 EL

Συνεχής χρήση στο δάσος

Περιστασιακή χρήση στο δάσος

Ευρεία χρήση στο σπίτι

Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων

ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Εάν θέλετε να κόβετε μεμονωμένα δέντρα στον κήπο ή μερικές φορές καυσόξυλα θα χρειαστείτε ένα ευέλικτο αλυσοπρίονο με ισορροπημένη ισχύ κινητήρα το οποίο να είναι εύχρηστο. Στη σειρά μοντέλων μας για περιστασιακή χρήση, θα βρείτε τόσο ηλεκτρικά αλυσοπρίονα όσο και βενζινοκίνητα μοντέλα μεταξύ 35 και 40 cc. Τα αλυσοπρίονα

περιστασιακής χρήσης της Jonsered® διαθέτουν ορισμένα χαρακτη-ριστικά που καθιστούν τη συντήρησή τους ιδιαίτερα εύκολη, όπως το σύστημα εκκίνησης Spin Start™, ο εντατήρας αλυσίδας που δεν απαιτεί χρήση εργαλείων και η αντλία καυσίμου.

Τα μοντέλα CS 2234, CS 2238 και CS 2240 διαθέτουν επίσης σύστημα εκκίνησης Spin Start™. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 14 – 15.

Page 13: Jonsered 2012

11

JONSERED CS 2117 EL1700 W, 4,4 kg.

JONSERED CS 2121 EL2000 W, 4,4 kg.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΕΝΤΑΤΗΡΑΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝΤο τέντωμα και η συναρμολόγηση της λάμας και της αλυσίδας πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα χωρίς εργαλεία.

ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥΤα περισσότερα αλυσοπρίονα διαθέτουν χειροκίνητη καυσίμου, η οποία επιτρέπει στο μηχάνημα να εκκινείται γρηγορότερα.

SPIN START™

Το σύστημα εκκίνησης Spin Start™ βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα και μειώνει την αντίσταση στη χειρολαβής της τροχαλίας εκκίνησης έως και 40 %.

JONSERED CS 224040,9 cc, 1,8 kW, 4,3 kg.

JONSERED CS 223838 cc, 1,5 kW, 4,6 kg.

JONSERED CS 223438 cc, 1,4 kW, 4,7 kg.

Page 14: Jonsered 2012

12

Προσέξτε τον εαυτό σας! Να μη χρησιμοποιείτε το αλυσοπρίονο χωρίς προστατευτικό παντελόνι, κράνος και σήτα προστασίας. Ο συνεργάτης της Jonsered® έχει μια πλήρη σειρά εξοπλισμού προστασίας, ρουχισμού εργασίας και αυθεντικών αξεσουάρ σχεδιασμένα για τα αλυσοπρίονα Jonsered. Να επιλέγετε πάντα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ Jonsered για να είστε βέβαιοι ότι έχετε το σωστό προϊόν. Όλα τα αλυσοπρίονα Jonsered έχουν ελεγχθεί και έχουν εγκριθεί μεμονωμένα με τα εξαρτήματακ και αξεσουάρ που προτείνονται, από εμάς και από ανεξάρτητα ινστιτούτα ελέγχου για έγκριση CE. Οδηγίες σχετικά με τη συντήρηση και το ακόνισμα αλυσίδων διατίθενται από τον συνεργάτη σας, στο διαδίκτυο (www.jonsered.gr) και στο βίντεο/φυλλάδιο ”Δουλεύοντας με αλυσοπρίονο”. Περισσότερος ιματισμός, εργαλεία και αξεσουάρ υπάρχουν στη σελίδα 70 και στην ιστοσελίδα www.jonsered.gr

1. ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣΤζάκετ δασοκομίας με νέας σχεδίασης ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις, ακόμη πιο ανθεκτικό στο σκίσιμο από το προηγούμενο Τζάκετ δασοκομίας μας, παρέχοντας μεγάλη άνεση, εξαιρετική εφαρμογή και άριστο αερισμό. To τζάκετ διαθέτει αρκετές πρακτικές τσέπες με φερμουάρ, ένα κορδόνι που σφίγγει γύρω από τη μέση και γιακά με κοτλέ επένδυση. Ενισχυμένο με ίνες αραμιδίου στα εκτεθειμένα σημεία.

2. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι από το ίδιο ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις όπως το τζάκετ δασοκομίας. Το παντελόνι είναι κατασκευασμένο από ελαφρύτερο υλικό για προστασία από αλυσοπρίονο και διαθέτει μια γραμμή που το κάνει εξαιρετικά άνετο.

3. ΝΕΟ ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣΠροστατευτικό τζάκετ υψηλής αντοχής. Το κάτω μέρος των μανικιών είναι ενισχυμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura. Ωμοπλάτη από 100 % ελαφρύ υδατοαπωθητικό, ανθεκτικό στο σκίσιμο πολυεστέρα Ultra. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από 80 % πολυεστέρα και 20 % βαμβάκι.

4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ AΠροστατευτικό παντελόνι με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και σχεδιασμό για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή. Διατίθεται ως κανονικό παντελόνι ή με σαλοπέτα και τιράντες.

5. ΕΛΑΦΡΙΑ ΛΑΜΑΓια επαγγελματική χρήση. Το ίδιο δυνατή με μια συμβατική λάμα, αλλά περίπου 25 % ελαφρύτερη, χάρη στο σχεδιασμό πολλών στρωμάτων με πυρήνα αλουμινίου.

6. ΛΑΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ• Συσκευασία λάμας-αλυσίδας (μία λάμα και δύο αλυσίδες)• Ελαφριές λάμες με απόσβεση κραδασμών Antivib®

• Eλαφριές αλυσίδες με απόσβεση κραδασμών Antivib®

• Αλυσίδα με απόσβεση κραδασμών Antivib®

• Λάμα με απόσβεση κραδασμών Antivib®

7. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΚΟΝΙΣΜΑΤΟΣΠλήρης εξοπλισμός ακονίσματος για αλυσίδες. Σετ ακονίσματος με 2 στρογγυλές λίμες, 1 επίπεδη λίμα, 1 σύνθετο μετρητή/οδηγό, 1 βάση λίμας για στρογγυλή λίμα και επίπεδη λίμα. Οι στρογγυλές λίμες, οι επίπεδες λίμες, οι σύνθετοι μετρητές/οδηγοί και η βάση λίμας μπορούν να αγοραστούν χωριστά.

Page 15: Jonsered 2012

13

8. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση ρυθμίζεται κάθετα και πλευρικά.

9. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗΕγκεκριμένο κράνος για άτομα που ασχολούνται με την την κοπή δέντρων και ξύλων στο σπίτι. Ρυθμιζόμενη επένδυση.

10. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ, 28 M/SΕλαφριές μπότες κλάσης 3 με νέα ελαφρύτερη προστασία από αλυσοπρίονο. Ατσάλινη θωράκιση δαχτύλων, διαμορφωμένη σόλα και προστασία αστραγάλου.

11. ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Μπότες από δέρμα επεξεργασμένο με πολυουρεθάνη. Ενισχυμένη σόλα και εμπρός μέρος από σκληρότερο υλικό για βελτιωμένη άνεση και σταθερότητα.

12. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Γάντια πέντε δαχτύλων κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό πολυαμίδιο.

13. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝΎφασμα στο πίσω μέρος του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλό κράτημα.

14. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗ

Κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδατοαπωθητικό πολυαμίδιο.

15. ΦΑΡΔΙΑ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝΚατανέμει και αποφορτίζει την καταπόνηση της πλάτης. Μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό εργαλείων και εξαρτημάτων/αξεσουάρ.

16. ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΛΑΜΑΣΠρακτικό εργαλείο που συγκρατεί το αλυσοπρίονο κατά το ακόνισμα. Κατασκευάζεται από εξαιρετικά ανθεκτικό, βαμμένο ατσάλι. Ο σταθεροποιητής στερεώνεται πάνω σε ένα κορμό ή παρόμοιο αντικείμενο και το αλυσοπρίονο προσαρμόζεται βιδώνοντας την λάμα πάνω στον σταθεροποιητή.

17. ΔΙΠΛΟ ΔΟΧΕΙΟ COMBIΧωρητικότητα: 6 λίτρα βενζίνη και 2,5 λίτρα λάδι. Χωρίς υπερχειλίσεις χάρη στο ειδικό στόμιο πλήρωσης και τη σχεδίαση για προστασία από υπερπλήρωση. Μεταξύ των δοχείων υπάρχει χώρος για λίμες και κλειδιά.

ΑΞΕΣΟ

ΥΑΡ

ΓΙΑ Α

ΛΥ

ΣΟΠ

ΡΙΟ

ΝΑ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jonsered.gr

Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

Page 16: Jonsered 2012

14

CS 2188CS 2172CS 2172 WH

CS 2260CS 2260 W

CS 2153 CCS 2153 CWH

CS 2153CS 2153 WH CS 2139 T CS 2125 T CS 2166 CS 2258 CS 2152 C

CS 2152CS 2152 WCS 2152 WH

CS 2255CS 2255 S CS 2250 S

CS 2245CS 2245 S

CS 2240CS 2240 S

CS 2238 CS 2238 S

CS 2234CS 2234 S

CS 2121 ELCS 2117 EL

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Συνεχής χρήση στο δάσος

Περιστασιακή χρήση στο δάσος

Ευρεία χρήση στο σπίτι

Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κυβισμός, cm³ 87,9 70,7 59,8 50,1 50,1 39,0 25,4 70,7 59,8 51,7 51,7 55,5 50,2 45,7 40,9 38,0 38,0 –

Ισχύς, kW 4,8 4,1 3,5 2,6 2,6 1,7 1,0 3,6 3,2 2,4 2,4 2,6 2,4 2,1 1,8 1,5 1,4 2,01,7

Αναλογία ισχύος/βάρους, kW/kg 0,68 0,640,62 0,65 0,51

0,50,510,5 0,48 0,32 0,56 0,59 0,48 0,48

0,47 (W/WH) 0,45 0,47 0,430,41

0,430,41 0,30 0,30 0,47

0,39

Βάρος χωρίς λάμα και αλυσίδα, kg 7,1 6,46,6 5,4 5,1

5,25,15,2 3,5 3,0 6,4 5,4 5,0 5,0

5,1 (W/WH) 5,8 5,1 4,95,1

4,34,4

4,6 4,7

4,6 4,7 4,4

Βήμα αλυσίδας, ίντσες 3/8 3/8 .325/3/8 .325 .325 3/8 1/4/3/8 3/8 .325/3/8 .325 .325 .325/3/8 .325 .325 .325 3/8 3/8 3/8

Συνιστώμενο μήκος λάμας, ίντσες 18–28 15–28 13– 20 13–20 13–20 12–14 10 15–28 13–20 13–20 13–20 13–20 13–20 13–20 13–18 14–16 14–16 14–16

Δοχείο καυσίμου, λίτρα 0,90 0,77 0,65 0,50 0,50 0,34 0,23 0,77 0,65 0,50 0,50 0,44 0,45 0,45 0,37 0,30 0,30 –

Δοχείο λαδιού αλυσίδας, λίτρα 0,50 0,40 0,33 0,28 0,28 0,15 0,16 0,40 0,33 0,28 0,28 0,32 0,26 0,26 0,25 0,19 0,19 0,10

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) 107,5 108 106 104 104 100 96 108 106 102 102 104 104 103 102 101 100 81

Επίπεδο κραδασμών, ahv, eq, μπροστινή/πίσω χειρολαβή, m/s² 5,8/7,5 4,0/5,9 2,7/3,2 2,7/4,6 2,4/3,1 2,8/3,1 3,4/3,3 4,0/5,9 2,7/3,2 3,0/4,1 3,0/4,1 3,4/4,5 3,4/3,6 2,4/3,6 2,6/3,5 3,7/5,1 3,7/4,8 4,5/7,0

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας Clean Power™ • • • • • • • • • •Ulticor® • • • • • • • • • •Καθαρισμός αέρα turbo • • • • • • • • • • • • • • • •Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ • • • • • Auto • • • • • • • /• /• /•Carb Control • •Peak Pulse •Ενσωματωμένα παξιμάδια λάμας • •Χειροκίνητη αντλία καυσίμου • • • • • • • • • • • • • • •Πλευρικός εντατήρας αλυσίδας • • • • • • • • • • • •/ •/ •/ •/Τέντωμα αλυσίδας χωρίς τη χρήση εργαλείων /• • /• /• /• •Θερμαινόμενες χειρολαβές /• /• /• /• • (W/WH)

Συνδυασμένος διακόπτης τσοκ/εκκίνησης • • • • • • • • • • • • •Κάλυμμα κυλίνδρου με ταχυσυνδέσμους • • • • • • • • • • • •Γρήγορη απελευθέρωση φίλτρου αέρα • • • • • • • • • • • • •Απόσβεση κραδασμών Antivib® • • • • • • • • • • • • • • • • •Αντλία λαδιού ρυθμιζόμενης ροής • • • • • • • • • • •Στροφαλοθάλαμος από μαγνήσιο • • • • • • • • •Ορατή στάθμη καυσίμου • • • • • • •Φρένο αλυσίδας αδρανείας • • • • • • • • • • • • • • • • • •

T = Φροντίδα δέντρων (κλαδευτικό) C = Καταλυτικός μετατροπέας W = Θερμαινόμενες λαβές H = Θερμαινόμενο καρμπυρατέρ EL = Ηλεκτροκίνητο

Page 17: Jonsered 2012

15

CS 2188CS 2172CS 2172 WH

CS 2260CS 2260 W

CS 2153 CCS 2153 CWH

CS 2153CS 2153 WH CS 2139 T CS 2125 T CS 2166 CS 2258 CS 2152 C

CS 2152CS 2152 WCS 2152 WH

CS 2255CS 2255 S CS 2250 S

CS 2245CS 2245 S

CS 2240CS 2240 S

CS 2238 CS 2238 S

CS 2234CS 2234 S

CS 2121 ELCS 2117 EL

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Συνεχής χρήση στο δάσος

Περιστασιακή χρήση στο δάσος

Ευρεία χρήση στο σπίτι

Περιστασιακή χρήση/κοπή καυσόξυλων

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κυβισμός, cm³ 87,9 70,7 59,8 50,1 50,1 39,0 25,4 70,7 59,8 51,7 51,7 55,5 50,2 45,7 40,9 38,0 38,0 –

Ισχύς, kW 4,8 4,1 3,5 2,6 2,6 1,7 1,0 3,6 3,2 2,4 2,4 2,6 2,4 2,1 1,8 1,5 1,4 2,01,7

Αναλογία ισχύος/βάρους, kW/kg 0,68 0,640,62 0,65 0,51

0,50,510,5 0,48 0,32 0,56 0,59 0,48 0,48

0,47 (W/WH) 0,45 0,47 0,430,41

0,430,41 0,30 0,30 0,47

0,39

Βάρος χωρίς λάμα και αλυσίδα, kg 7,1 6,46,6 5,4 5,1

5,25,15,2 3,5 3,0 6,4 5,4 5,0 5,0

5,1 (W/WH) 5,8 5,1 4,95,1

4,34,4

4,6 4,7

4,6 4,7 4,4

Βήμα αλυσίδας, ίντσες 3/8 3/8 .325/3/8 .325 .325 3/8 1/4/3/8 3/8 .325/3/8 .325 .325 .325/3/8 .325 .325 .325 3/8 3/8 3/8

Συνιστώμενο μήκος λάμας, ίντσες 18–28 15–28 13– 20 13–20 13–20 12–14 10 15–28 13–20 13–20 13–20 13–20 13–20 13–20 13–18 14–16 14–16 14–16

Δοχείο καυσίμου, λίτρα 0,90 0,77 0,65 0,50 0,50 0,34 0,23 0,77 0,65 0,50 0,50 0,44 0,45 0,45 0,37 0,30 0,30 –

Δοχείο λαδιού αλυσίδας, λίτρα 0,50 0,40 0,33 0,28 0,28 0,15 0,16 0,40 0,33 0,28 0,28 0,32 0,26 0,26 0,25 0,19 0,19 0,10

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) 107,5 108 106 104 104 100 96 108 106 102 102 104 104 103 102 101 100 81

Επίπεδο κραδασμών, ahv, eq, μπροστινή/πίσω χειρολαβή, m/s² 5,8/7,5 4,0/5,9 2,7/3,2 2,7/4,6 2,4/3,1 2,8/3,1 3,4/3,3 4,0/5,9 2,7/3,2 3,0/4,1 3,0/4,1 3,4/4,5 3,4/3,6 2,4/3,6 2,6/3,5 3,7/5,1 3,7/4,8 4,5/7,0

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κινητήρας Clean Power™ • • • • • • • • • •Ulticor® • • • • • • • • • •Καθαρισμός αέρα turbo • • • • • • • • • • • • • • • •Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ • • • • • Auto • • • • • • • /• /• /•Carb Control • •Peak Pulse •Ενσωματωμένα παξιμάδια λάμας • •Χειροκίνητη αντλία καυσίμου • • • • • • • • • • • • • • •Πλευρικός εντατήρας αλυσίδας • • • • • • • • • • • •/ •/ •/ •/Τέντωμα αλυσίδας χωρίς τη χρήση εργαλείων /• • /• /• /• •Θερμαινόμενες χειρολαβές /• /• /• /• • (W/WH)

Συνδυασμένος διακόπτης τσοκ/εκκίνησης • • • • • • • • • • • • •Κάλυμμα κυλίνδρου με ταχυσυνδέσμους • • • • • • • • • • • •Γρήγορη απελευθέρωση φίλτρου αέρα • • • • • • • • • • • • •Απόσβεση κραδασμών Antivib® • • • • • • • • • • • • • • • • •Αντλία λαδιού ρυθμιζόμενης ροής • • • • • • • • • • •Στροφαλοθάλαμος από μαγνήσιο • • • • • • • • •Ορατή στάθμη καυσίμου • • • • • • •Φρένο αλυσίδας αδρανείας • • • • • • • • • • • • • • • • • •

ΟΔ

ΗΓΟ

Σ ΠΡ

ΟΪΟ

ΝΤΩ

Ν Α

ΛΥ

ΣΟΠ

ΡΙΟ

ΝΩ

Ν

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων, είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις αναγραφόμενες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής, για το συγκεκριμένο μοντέλο κινητήρα, μετρηθείσα σύμφωνα με το πρώτυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής,ενδέχεται να παρουσιάσουν

απόκλιση από αυτήν την τιμη. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα, εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

Page 18: Jonsered 2012

16

Page 19: Jonsered 2012

17

JONSEREDHxx

CS 2117

/2121 E

L

CS 2234/CS 2

238

CS 2240/CS 2

245/CS 2250

CS 215

2/CS 215

3

CS 213

9 T

CS 2255

CS 2260

CS 2258

CS 216

6/2172

CS 218

8

H36

H30

H25

H42

H64

5/32/4,0

3/16/4,8

3/16/4,8

7/32/5,5

7/32/5,5

504 98 16-74

504 98 16-75

505 24 33-01

505 24 36-01

505 69 81-10

505 69 81-03

505 69 81-00

505 69 81-01

505 69 81-02

12 in./30 cm

14 in./35 cm

16 in./40 cm

13 in./33 cm

15 in./38 cm

16 in./40 cm

18 in./45 cm

20 in./50 cm

13 in./33 cm

15 in./38 cm

16 in./40 cm

18 in./45 cm

20 in./50 cm

15 in./38 cm

16 in./40 cm

18 in./45 cm

20 in./50 cm

16 in./40 cm

18 in./45 cm

20 in./50 cm

3/8"

3/8"

3/8"

.325"

.325"

.325"

.325"

.325"

.325"

.325"

.325"

.325"

.325"

3/8"

3/8"

3/8"

3/8"

3/8"

3/8"

3/8"

.050/1,3

.050/1,3

.050/1,3

.050/1,3

.050/1,3

.050/1,3

.050/1,3

.050/1,3

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

45

52

56

56

64

66

72

80

56

64

66

72

80

56

60

68

72

60

68

72

544 07 12-45

544 07 12-52

501 85 53-56

508 92 63-56

508 92 63-64

508 92 63-66

508 92 63-72

508 92 63-80

508 91 23-56

508 91 23-64

508 91 23-66

508 91 23-72

508 91 23-80

508 91 43-56

508 91 43-60

508 91 43-68

508 91 93-72

508 91 33-60

508 91 33-68

502 23 32-72

504 57 44-45

504 57 44-52

504 57 44-56

504 57 37-56

504 57 37-64

504 57 37-66

504 57 37-72

504 57 37-80

504 57 01-56

504 57 01-64

504 57 01-66

504 57 01-72

504 57 01-80

504 57 03-56

504 57 03-60

504 57 03-68

504 57 03-72

504 57 03-60

504 57 03-68

504 57 03-72

H36

H36

H36

H30

H30

H30

H30

H30

H25

H25

H25

H25

H25

H42

H42

H42

H42

H42

H42

H42

18 in./45 cm

18 in./45 cm

20 in./50 cm

24 in./60 cm

28 in./70 cm

3/8"

3/8"

3/8"

3/8"

3/8"

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

68

68

72

84

92

501 95 78-68

501 95 70-68

501 95 70-72

501 95 70-84

501 95 70-92

504 57 03-68

504 57 03-68

504 57 03-72

504 57 03-84

504 57 03-92

H42

H42

H42

H42

H42

18 in./45 cm

20 in./50 cm

24 in./60 cm

28 in./70 cm

3/8"

3/8"

3/8"

3/8"

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

.058/1,5

68

72

84

92

501 95 68-68

501 95 68-72

501 95 68-84

501 95 68-92

504 57 03-68

504 57 03-72

504 57 03-84

504 57 03-92

H42

H42

H42

H42

Ø in./mm

20 in./50 cm

28 in./70 cm

3/8"

3/8"

.058/1,5

.058/1,5

72

92

576 25 75-72

576 25 75-92

504 57 03-72

504 57 03-92

H42

H42

ΟΔ

ΗΓΟ

Σ ΛΑ

ΜΑ

Σ & Α

ΛΥ

ΣΙΔΑ

Σ ΓΙΑ Α

ΛΥ

ΣΟΠ

ΡΙΟ

ΝΑ

A = έδραση μικρής λάμας B = έδραση μεγάλης λάμας

Page 20: Jonsered 2012

18

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗΌσοι από εσάς εργάζονται με θαμνοκοπτικά έχουν την ευκαιρία να καινοτομήσουν, να αυξήσουν την απόδοση του δάσους και να διατηρήσουν το τοπίο καθαρό. Είναι ανεξάρτητη και σκληρή δουλειά, αλλά με τον σωστό εξοπλισμό μπορείτε να έχετε τη μέγιστη απόδοση από την εργασία σας και να αισθάνεστε πάραυτα ξεκούραστοι το βράδυ. Η σειρά των θαμνοκοπτικών και χορτοκοπτικών μας περιλαμβάνει

μερικά από τα πλέον ισχυρά και ισορροπημένα μηχανήματα που θα βρείτε και έχουν την καλύτερη αντικραδασμική προστασία. Επιπλέον, οι εργονομικές εξαρτύσεις μας είναι γνωστές για την μεγάλη άνεση που προσφέρουν. Ένα χορτοκοπτικό ή θαμνοκοπτικό Jonsered® επομένως αποτελεί καλή επιλογή, είτε εργάζεστε επαγγελματικά είτε θέλετε απλώς να κόψετε τα χόρτα του κήπου στο σπίτι.

Page 21: Jonsered 2012

19

ΘΑ

ΜΝ

ΟΚ

ΟΠ

ΤΙΚΑ

, ΘΑ

ΜΝ

ΟΚ

ΟΠ

ΤΙΚΑ

ΚΑ

ΘΑ

ΡΙΣΜ

ΟΥ

ΔΑ

ΣΩΝ

ΚΑ

Ι ΧΟ

ΡΤΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

Α

JONSERED FC 2245Το δημοφιλέστερο θαμνοκοπτικό καθαρισμού δασών της Jonsered διατίθεται πλέον με κινητήρα Clean Power™. Αυτό σημαίνει περισσότερη ισχύς στις στροφές ανά λεπτό κοπής και περίπου 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Δείτε τη σελίδα 21 ή μεταβείτε στην ιστοσελίδα www.jonsered.gr

Page 22: Jonsered 2012

20

FC 2256/W FC 2245/W BC 2256 GC 2236 BP 2053

Συνεχής καθαρισμός δασών

Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων

Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων

Περιστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη

ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Αναζητάτε ένα θαμνοκοπτικό που θα σας επιτρέπει να εργάζεστε με ασφάλεια και αποδοτικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δάσος και σε ανοικτές εκτάσεις; Ένα μηχάνημα κατασκευασμένο για επαγγε λματική χρήση, με ισχυρό, αξιόπιστο κινητήρα από τη μία και

έναν αιχμηρό, και ανθεκτικό δίσκο από την άλλη. Ένα επαγγελματικό εργαλείο το οποίο παρέχει κορυφαία εργονομία και απαιτεί ελάχιστες διακοπές λειτουργίας για συντήρηση. Εάν αυτό είναι το είδος του μηχανήματος που αναζητάτε, εδώ θα βρείτε πολλά για να επιλέξετε.

Θερμαινόμενες χειρολαβές και σύστημα εκκίνησης Spin Start™ διατίθενται προαιρετικά σε ορισμένα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 28 – 29.

Page 23: Jonsered 2012

21

JONSERED FC 2245/2245 W45,7 cc, 2,2 kW, 8,1/8,3 kg.

JONSERED BC 2256 53,3 cc, 2,8 kW, 9,3 kg.

JONSERED FC 2256/2256 W53,3 cc, 2,8 kW, 9,0/9,2 kg.

JONSERED GC 223634,6 cc, 1,6 kW, 5,9 kg.

JONSERED BP 205349,9 cc, 1,9 kW, 11,5 kg.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΙΣΧΥΡΗ ΓΩΝΙΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣΗ μικρή σε μέγεθος, αλλά ισχυρή γωνιακή μετάδοση κίνησης έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη ταχύτητα και ισχύ.

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ ΑΝΤΙVIB®

Ο κινητήρας, η μετάδοση κίνησης και ο εξοπλισμός κοπής είναι επαρκώς μονωμένα από τις χειρολαβές, γεγονός που συνεπάγεται πολύ χαμηλά επίπεδα κραδασμών.

CLEAN POWER™

Τεχνολογία κινητήρων η οποία παρέχει υψηλή ισχύ ακόμη και σε χαμηλότερες στροφές ανά λεπτό. Άλλα μοναδικά πλεονεκτήματα είναι η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και καθαρότερες εκπομπές καυσαερίων. (Έως 20 % χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και έως 75 % χαμηλότερες εκπομπές).

Page 24: Jonsered 2012

22

CC 2245 CC 2235 CC 2128

Συνεχής καθαρισμός δασών

Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων

Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων

Περιστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΗΠΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 28 – 29.

Χρειάζεστε ένα ευέλικτο και αξιόπιστο θαμνοκοπτικό που μπορεί να φέρει σε πέρας οποιαδήποτε εργασία; Τότε θα βρείτε αρκετές καλές επιλογές από τα ευέλικτα μηχανήματα της σειράς CC της Jonsered®.

Επιπλέον, διατίθενται πλήρη με πριονωτό δίσκο,, δίσκο χορτοκοπής και χορτοκοπτική κεφαλή με μεσινέζα.. Επίσης περιλαμβάνεται εργονομική εξάρτυση.

Page 25: Jonsered 2012

23

JONSERED CC 224545,7 cc, 2,1 kW, 8,3 kg.

JONSERED CC 223534,6 cc, 1,3 kW, 7,0 kg.

JONSERED CC 212828,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ COMBIΈνας συνδυαστικός προφυλακτήρας προστασίας χρησιμοποιείται τόσο για τη χορτοκοπτική κεφαλή με μεσινέζα όσο και για τον χορτοκοπτικό δίσκο, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή του προφυλακτήρα.

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΤΥΣΗΗ εξάρτυση Vector 3-55 έχει σχεδιαστεί εργονομικά με εξαιρετική κατανομή βάρους στους ώμους και τους γοφούς.

ΤΡΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑΤα μηχανήματα CC διατίθενται πλήρη με τρείς διαφορετικούς εξοπλισμούς κοπής και εργονομική εξάρτυση.

Page 26: Jonsered 2012

24

BC 2235 BC 2128 GC 2123 GC 2128 C GT 2128 GT 2123

Συνεχής καθαρισμός δασών

Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων

Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων

Περιστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στις σελίδες 28 – 29.

Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό κήπο στο σπίτι, θα χρειαστείτε ένα εύχρηστο μηχάνημα σχεδιασμένο για την εργασία που έχετε να κάνετε. Τα θαμνοκοπτικά και τα χορτοκοπτικά Jonsered® για περιστασιακή χρήση διαθέτουν αξιόπιστους κινητήρες εύκολης

εκκίνησης με σύστημα εκκίνησης Spin Start™. Τα μοντέλα 28 cc διαθέτουν επίσης καταλυτικό έλεγχο εκπομπων καυσαερίων. Επιλέξτε ένα μοντέλο με εξάρτυση εάν σχεδιάζετε να εργάζεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Page 27: Jonsered 2012

25

JONSERED GT 212828,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg.

JONSERED GT 212322,8 cc, 0,59 kW, 4,2 kg.

JONSERED GC 2128 C28,0 cc, 0,8 kW, 5,0 kg.

JONSERED BC 223534,6 cc, 1,3 kW, 6,8 kg.

JONSERED BC 2128 28,0 cc, 0,8 kW, 4,8 kg.

JONSERED GC 212322,8 cc, 0,59 kW, 4,5 kg.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ GC 2128 C

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣΟ αποσπώμενος άξονας διευκολύνει τη μετα-φορά και την αποθήκευση. Διατίθενται διάφορα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των φυση-τήρα, καλλιεργητή, κόφτη άκρων, ψαλιδιού μπορντούρας και κονταροαλυσοπρίονου.

TAP-N-GO®

Η χορτοκοπτική κεφαλή τροφοδοτείται εύκολα με νέα μεσινέζα. Η νέα μεσινέζα τροφοδοτείται χτυπώντας την κεφαλή κοπής στο έδαφος κατά τη λειτουργία.

SPIN START™

Το σύστημα εκκίνησης Spin Start™ βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα και μειώνει την αντίσταση στη χειρολαβή της τροχαλίας εκκίνησης έως και 40 %.

Page 28: Jonsered 2012

26

Η Jonsered® προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα εξοπλισμού, ρουχισμού και αξεσουάρ για θαμνοκοπτικά και χορτοκοπτικά. Όλα τα μηχανήματά μας έχουν ελεγχθεί και έχουν εγκριθεί μεμονωμένα με τα εξαρτήματα και αξεσουάρ που προτείνονται, από εμάς και από ανεξάρτητα ινστιτούτα ελέγχου για έγκριση CE. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ρουχισμό, τα εργαλεία και τα εξαρτήματα και αξεσουάρ μας, ανατρέξτε στη σελίδα 70 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.jonsered.gr 1. ΝΕΑ ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 4Εξάρτυση με πολλά χαρακτηριστικά για άνετη εργασία με μεγάλα θαμνοκοπτικά. Το προσαρμοζόμενο μπροστινό μέρος μειώνει την πίεση στο στήθος και στους πνεύμονες. Φαρδείς ιμάντες ώμου με επένδυση, μαξιλαράκι γοφού και κινητό μαξιλαράκι μειώνουν την καταπόνηση στο πάνω μέρος του σώματος, στους ώμους και στην πλάτη. 579 18 46-01

2. ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 3-55Οι φαρδείς ιμάντες ώμου εξασφαλίζουν άριστη κατανομή βάρους. Η εξάρτυση είναι εύκολη στη ρύθμιση, με αντικραδασμικό μαξιλαράκι γοφού και κινητό εξάρτημα πρόσδεσης. Κατάλληλη για εργασία με μεγαλύτερα θαμνοκοπτικά, όπως τα Jonsered FC 2245, FC 2256, BC 2256 και CC 2245.537 27 58-01

3. ΕΞΑΡΤΥΣΗ VECTOR 2-35Εξάρτυση θαμνοκοπτικού καθαρισμού δασών για τα Jonsered BC 2235 και CC 2235. Με μεγάλη επιφάνεια υποστήριξης στη σπονδυλική στήλη, μαξιλαράκι γοφού που ανακουφίζει από το βάρος και ιμάντες γρήγορης ρύθμισης. 537 27 58-02

4. ΔΙΣΚΟΙΔίσκοι Opti. Δίσκοι Scarlett. Χορτοκοπτικός δίσκος τριών δοντιών. Χορτοκοπτικός δίσκος τεσσάρων δοντιών με μικρό σώμα. Χορτοκοπτικός δίσκος τεσσάρων δοντιών με πλατύ σώμα. Χορτοκοπτικός δίσκος με οκτώ δόντια για κοπή πυκνού χόρτου. Χορτοκοπτικός δίσκος Polytrim.

5. ΟΔΗΓΟΣ ΑΚΟΝΙΣΜΑΤΟΣ

6. ΚΑΠΑΚΙΑ/ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

7. ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣΧορτοκοπτικές κεφαλές με χειροκίνητη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 25–55 cc: Trimmy S II, Trimmy H II, S35. Χορτοκοπτικές κεφαλές με ημιαυτόματη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 20–55 cc: Tap-n-Go® 25 C, Tap-n-Go 25, Tap-n-Go 35, Tap-n-Go 35 Spin, Tap-n-Go 45 Spin, Tap-n-Go 55 Spin. Χορτοκοπτικές κεφαλές με πλήρως αυτόματη τροφοδότηση μεσινέζας για μηχανήματα 25–55 cc: Auto 55, Auto 32.

8. ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣ FIX 35 ΚΑΙ FIX 55

Εύχρηστες χορτοκοπτικές κεφαλές με γρήγορη και εύκολη τροφοδότηση με έτοιμες για χρήση μεσινέζες. Λειτουργεί με πολλούς διαφορετικούς τύπους μεσινέζας και σε διαφορετικούς τύπους βλάστησης.

9. ΜΕΣΙΝΕΖΑ ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΥΣτρογγυλή μεσινέζα χορτοκοπτικού. Αθόρυβη μεσινέζα χορτοκοπτικού Silent. Αθόρυβη μεσινέζα χορτοκοπτικού Silent Duo. Σταθερή μεσινέζα (Fix Line).

Page 29: Jonsered 2012

27

15. ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ/ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ

16. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση ρυθμίζεται κάθετα και πλευρικά.

17. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝΎφασμα στη ράχη του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλό κράτημα.

18. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ ΣΤΟΜΙΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣΧωρητικότητα: 6 λίτρα. Στόμιο πλήρωσης με προστασία από υπερπλήρωση. Εγκεκριμένο κατά UN.

10. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣΆνετο πουκάμισο, ιδανικό για δασικές και κηπευτικές εργασίες ή ως ένδυση για τον ελεύθερο χρόνο. 100 % βαμβάκι.

11. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣΑνθεκτικό και άνετο παντελόνι εργασίας κατασκευασμένο από 65 % πολυεστέρα και 35 % βαμβάκι, με υδαταπωθητικό υλικό στο μπροστινό μέρος του ποδιού μέχρι το γόνατο. Τσέπες μπροστά, πίσω και στο αριστερό πόδι και τσέπες για επιγονατίδες. Ιδανικό για χορτοκοπή και άλλες υπαίθριες εργασίες.

12. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ PERSPEXΟι ωτοασπίδες ρυθμίζονται κάθετα και πλευρικά. Υδαταπωθητικό υφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδεσμου.

13. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟΕλαφριές. Μαλακή, επένδυση με μαξιλαράκι στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη κατά περίπου 20 % πίεση εφαρμογής. Πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1.

14. ΝΕΕΣ ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΆνετες, ανατομικά σχεδιασμένες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν καλή εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM με εξαιρετική λήψη και πολύ καλή ποιότητα ήχου, είσοδος AUX για MP3 player και ασύρματος επικοινωνίας. Απλός χειρισμός με κουμπιά. Διατίθεται με κεφαλόδεσμο ή για τοποθέτηση πάνω σε κράνος.

ΑΞΕΣΟ

ΥΑΡ

ΓΙΑ Θ

ΑΜ

ΝΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

Α, Θ

ΑΜ

ΝΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

Α Κ

ΑΘ

ΑΡ

ΙΣΜΟ

Υ Δ

ΑΣΩ

Ν Κ

ΑΙ Χ

ΟΡ

ΤΟΚ

ΟΠ

ΤΙΚΑ

Page 30: Jonsered 2012

28

FC 2256 FC 2256 W FC 2245 FC 2245 W BC 2256 GC 2236 BP 2053 CC 2245 CC 2235 CC 2128 BC 2235 BC 2128 GC 2123 GC 2128 C GT 2128 GT 2123

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Συνεχής καθαρισμός δασών

Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων

Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων

Περιστστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κυβισμός, cc 53,3 53,3 45,7 45,7 53,3 34,6 49,9 45,7 34,6 28,0 34,6 28,0 22,8 28,0 28,0 22,8

Ισχύς, kW 2,8 2,8 2,2 2,2 2,8 1,6 1,9 2,1 1,3 0,8 1,3 0,8 0,59 0,8 0,8 0,59

Βάρος (χωρίς εξοπλισμό κοπής), kg 9,0 9,2 8,1 8,3 9,3 5,9 11,5 8,3 7,0 4,8 7,0 4,8 4,6 5,0 4,4 4,2

Δοχείο καυσίμου, λίτρα 1,1 1,1 0,9 0,9 1,1 0,6 1,0 0,9 0,6 0,4 0,6 0,4 0,55 0,4 0,4 0,55

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) ** 103 103 98 99 102 97 83 101 98 98 95 98 93 97 97 97

Εγγυημένη στάθμη ηχητικής ισχύος, LWA dB(A) 117 117 114 114 120 116 109 116 116 114 113 114 112 114 114 113

Επίπεδο κραδασμών (ahv, eq) αριστερή/δεξιά χειρολαβή, m/s2*** 2,1/2,3 2,1/2,3 3,0/3,4 2,6/3,1 1,4/1,4 3,4/4,4 2,1/2,0 2,2/2,6 1,9/2,3 3,5/3,1 4,0/4,0 3,5/3,1 2,1/4,9 4,8/6,4 4,8/6,4 5,1/5,1

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ulticor® • • • • • •Γωνιακή μετάδοση κίνησης • • • • • • • • • • • • • •Έκκεντρες χειρολαβές κατά 7 μοίρες • • • • • • • • • • • • • • •Θερμαινόμενες χειρολαβές • •Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ • • • • • • • • • • • • • •Κινητήρας Clean Power™ • • • • • • • • •Διαιρούμενος άξονας •Απόσβεση κραδασμών Antivib® • • • • • • •Διακόπτης σβησίματος αυτόματης επαναφοράς • • • • • • • • • • • • •Συνδιαστικός προφυλακτήρας Combi • • • • • • •Χειροκίνητη αντλία καυσίμου • • • • • • • • • • • • • • • •Εξάρτυση Vector 3-55 • • • • • •Εξάρτυση Vector 2-35 •Τυπική διπλή εξάρτυση • • •Τυπική μονή εξάρτυση • • •Τύπος εξοπλισμού κοπής που περιλαμβάνεται *

* Με χειρολαβή J.** Η ισοδύναμη στάθμη ηχητικής πίεσης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO

22868, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες ηχητικής πίεσης σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Η τυπική απόκλιση της ισοδύναμης στάθμης ηχητικής πίεσης είναι μια τυπική απόκλιση της τάξης του 1 dB(A).

*** Η ισοδύναμη στάθμη δονήσεων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22867, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες δονήσεων σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Τα εμφανιζόμενα δεδομένα ισοδύναμης στάθμης δονήσεων παρουσιάζουν τυπική απόκλιση της τάξης του 1 m/δευτ.²

Page 31: Jonsered 2012

29

FC 2256 FC 2256 W FC 2245 FC 2245 W BC 2256 GC 2236 BP 2053 CC 2245 CC 2235 CC 2128 BC 2235 BC 2128 GC 2123 GC 2128 C GT 2128 GT 2123

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Συνεχής καθαρισμός δασών

Συνεχής κοπή θάμνων/χόρτων

Περιστασιακός καθαρισμός δασών/κοπή θαμνών/κοπή χόρτων

Περιστστασιακή κοπή χόρτων από οικιακό χρήστη

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κυβισμός, cc 53,3 53,3 45,7 45,7 53,3 34,6 49,9 45,7 34,6 28,0 34,6 28,0 22,8 28,0 28,0 22,8

Ισχύς, kW 2,8 2,8 2,2 2,2 2,8 1,6 1,9 2,1 1,3 0,8 1,3 0,8 0,59 0,8 0,8 0,59

Βάρος (χωρίς εξοπλισμό κοπής), kg 9,0 9,2 8,1 8,3 9,3 5,9 11,5 8,3 7,0 4,8 7,0 4,8 4,6 5,0 4,4 4,2

Δοχείο καυσίμου, λίτρα 1,1 1,1 0,9 0,9 1,1 0,6 1,0 0,9 0,6 0,4 0,6 0,4 0,55 0,4 0,4 0,55

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) ** 103 103 98 99 102 97 83 101 98 98 95 98 93 97 97 97

Εγγυημένη στάθμη ηχητικής ισχύος, LWA dB(A) 117 117 114 114 120 116 109 116 116 114 113 114 112 114 114 113

Επίπεδο κραδασμών (ahv, eq) αριστερή/δεξιά χειρολαβή, m/s2*** 2,1/2,3 2,1/2,3 3,0/3,4 2,6/3,1 1,4/1,4 3,4/4,4 2,1/2,0 2,2/2,6 1,9/2,3 3,5/3,1 4,0/4,0 3,5/3,1 2,1/4,9 4,8/6,4 4,8/6,4 5,1/5,1

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ulticor® • • • • • •Γωνιακή μετάδοση κίνησης • • • • • • • • • • • • • •Έκκεντρες χειρολαβές κατά 7 μοίρες • • • • • • • • • • • • • • •Θερμαινόμενες χειρολαβές • •Σύστημα εκκίνησης Spin Start™ • • • • • • • • • • • • • •Κινητήρας Clean Power™ • • • • • • • • •Διαιρούμενος άξονας •Απόσβεση κραδασμών Antivib® • • • • • • •Διακόπτης σβησίματος αυτόματης επαναφοράς • • • • • • • • • • • • •Συνδιαστικός προφυλακτήρας Combi • • • • • • •Χειροκίνητη αντλία καυσίμου • • • • • • • • • • • • • • • •Εξάρτυση Vector 3-55 • • • • • •Εξάρτυση Vector 2-35 •Τυπική διπλή εξάρτυση • • •Τυπική μονή εξάρτυση • • •Τύπος εξοπλισμού κοπής που περιλαμβάνεται *

ΟΔ

ΗΓΟ

Σ ΠΡ

ΟΪΟ

ΝΤΩ

Ν Θ

ΑΜ

ΝΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

ΩΝ

, ΘΑ

ΜΝ

ΟΚ

ΟΠ

ΤΙΚΩ

Ν Κ

ΑΘ

ΑΡ

ΙΣΜΟ

Υ Δ

ΑΣΩ

Ν

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων, είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις αναγραφόμενες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής, για το συγκεκριμένο μοντέλο κινητήρα, μετρηθείσα σύμφωνα με το πρώτυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής,ενδέχεται να παρουσιάσουν

απόκλιση από αυτήν την τιμη. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα, εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

Page 32: Jonsered 2012

30

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣΧορτοκοπτική κεφαλή μεσινέζας – ο χρήστης τροφοδοτεί τη μεσινέζα με ένα απλό κράτημα. Για μηχανήματα 25–55 cc.

Trimmy S II • S35 • Fix 35

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΗΜΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣΧορτοκοπτική κεφαλή μεσινέζας – ο χρήστης τροφοδοτεί τη μεσινέζα με το πάτημα της κεφαλής στο έδαφος. Για μηχανήματα 20 –55 cc.

Tap-n-Go® 25 • Tap-n-Go 25 C • Tap-n-Go 35 • Tap-n-Go 35 Spin Tap-n-Go 45 Spin • Tap-n-Go 55 Spin

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΙΝΕΖΑΣΧορτοκοπτική κεφαλή μεσινέζας – διατηρεί αυτόματα το σωστό μήκος. Για μηχανήματα 25–55 cc.

Auto 55 • Auto 32

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ, ΤΡΙΑ ΔΟΝΤΙΑΕύκαμπτοι δίσκοι που χρησιμοποιούνται για την κοπή θάμνων και τον καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά από πετρώδες έδαφος. Για μηχανήματα 25– 65 cc.

Polytrim M10 • Polytrim M12

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝΚοπτικό για θάμνους και για καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά. Για μηχανήματα 35–55 cc.

Multi 255-3 • Multi 300-3 • Multi 350-3

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ, ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝΚοπτικό για θάμνους και για καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά. Για μηχανήματα 35–55 cc.

Multi 275-4

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ, ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝΑνθεκτικός χορτοκοπτικός δίσκος για κοπή θάμνων και για καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά. Για μηχανήματα 25 – 35 cc.

Grass 255-4

ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ, ΟΚΤΩ ΔΟΝΤΙΩΝΑνθεκτικός χορτοκοπτικός δίσκος για κοπή θάμνων και για καθαρισμό φυτών χωρίς κλαριά. Για μηχανήματα 25 – 32 cc.

Grass 255-8

ΠΡΙΟΝΩΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣΠριονωτός δίσκος για τον καθαρισμό μικρών δέντρων, θάμνων και χαμόκλαδων. Για μηχανήματα 25 – 65 cc.

Opti S 200-26 • Opti XS 200-22 • Opti XS 225-22 • Scarlett 200-22 • Scarlett 225-24

Page 33: Jonsered 2012

31

Denna illustration används för F i guiden ( 503 93 42-04)

Denna illustration används för F i guiden ( 503 93 42-04)

Denna illustration används för E i guiden ( 503 97 71-03)

FC 2256 W/FC 2256

FC 2245 W/ FC 2245 CC 2245 CC 2235 CC 2128 BC 2256 BC 2145 BC 2235 BC 2128 BC 2053/

GC 2053BC 2043/ GC 2043 GC 2236 GC 2128 GC 2128 C GT 2128 BP 2053

Tap-n-Go 25C 3/8" R531 00 86-01 A1

Tap-n-Go 25 M10 L531 00 88-09 A2 A2 A2 A2

Tap-n-Go 25 3/8" R531 00 88-08 A1

Tap-n-Go 35 (M10)531 00 80-74 A2 A2 A2 A2

Tap-n-Go 35 (M12)531 00 86-07 B2 B2 B2

Tap-n-Go 35 Spin (M10)544 89 73-01 A2 A2 A2 A2

Tap-n-Go 35 Spin (M12)544 89 73-02 B2 B2 D3 D3 B2 D3

Tap-n-Go 45 Spin531 00 86-02 A4 A6 B1 B2 A3 A5 B2 D3 D3 B2 D3

Tap-n-Go 55 Spin544 89 75-01 A4 A6 B1 A3 A5 D3 D3 D3

Auto 32 (1")531 00 80-71 A2 A2 A2 A2

Auto 55 (1")531 00 80-96 A4 A6 B1 B2 A3 A5 B2 D3 D3 B2 D3

Fix 35 (M12)522 43 02-01 A4 A6 B1 B2 A3 A5 B2 D3 D3 B2 D3

S 35 (M10)531 00 80-73 A2 A2 A2 A2

S 35 (M12)531 00 86-06 A6 B2 A5 B2 B2

Trimmy S II (1")502 26 08-16 A4 A6 B1 B2 A3 A5 B2 D3 D3 B2 D3

Polytrim M10525 46 11-01 A2 A2 A2 A2

Polytrim M12525 46 12-01 A4, D2 A6, D5 B1 B2 A3, D1 A5, D4 B2 D3 D3 B2 D3

Grass 255-8 (1")537 02 19-03 A2+E2 A2+E2 A2+E2 A2+E2

Grass 255-4 (1")537 14 96-03 B2+E4 A2+E2 B2+E4 A2+E2 D3+E1,

E3D3+E1,

E3 B2+E4 A2+E2 A2+E2 D3+E1,E3

Multi 275-4 (1")537 14 92-03

D2+E1,E3

D5+E1,E3

B1+E1,E3 B2+E4 D1+E1,

E3D4+E1,

E3 B2+E4 D3+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1,E3

Multi 255-3 (1")537 14 90-03

D2+E1,E3

D5+E1,E3

B1+E1,E3 B2+E4 D1+E1,

E3D4+E1,

E3 B2+E4

Multi 300-3 (1")537 14 94-03

D2+E1,E3

D5+E1,E3

B1+E1,E3 B2+E4 D1+E1,

E3D4+E1,

E3 B2+E4 D3+E1, E3

D3+E1, E3

D3+E1,E3

Multi 350-3 (1")501 04 40-02

D2+E1,E3

D1+E1,E3

Scarlett 200-22 (1")537 27 75-03 C1 C1 C3 C5 C2 C3 C5

Scarlett 225-24 (1")537 27 83-03 C6 C6 C6 C7 C7

Splash Guard

545 00 60-49A1

Splash Guard

545 08 17-03A2

Splash Guard

544 10 74-04A3

Splash Guard(adapter incl.)502 46 50-02

A4

Splash Guard

503 95 43-03A5

Splash Guard

537 29 73-02A6

Blade Guard

544 46 43-03B1

Blade Guard

537 33 16-02B2

Blade Guard

537 21 71-01C1

BladeGuard(adapter incl.)537 02 21-01

C2

BladeGuard(adapter incl.)537 31 09-02

C3

Blade Guard

502 03 94-06C4

Blade Guard(adapter incl.)501 32 04-02

C5

Blade Guard

544 01 65-01C6

Blade Guard(adapter incl.)502 43 55-01

C7

Blade Guard

544 16 03-02D1

Blade Guard(adapter incl.)502 46 49-02

D2

Blade Guard

531 00 79-01D3

Blade Guard

537 28 85-02D4

Blade Guard(adapter incl.)537 29 74-02

D5

SupportCup

503 90 18-02E1

SupportCup

503 89 01-01E2

SupportCup(ballbearing)502 15 70-02

E3

SupportCup

503 89 01-02E4

ΟΔ

ΗΓΟ

Σ ΕΞΟΠ

ΛΙΣΜ

ΟΥ

ΘΑ

ΜΝ

ΟΚ

ΟΠ

ΤΙΚΩ

Ν, Θ

ΑΜ

ΝΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

ΩΝ

ΚΑ

ΘΑ

ΡΙΣΜ

ΟΥ

ΔΑ

ΣΩΝ

ΚΑ

Ι ΧΟ

ΡΤΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

ΩΝ

Page 34: Jonsered 2012

32

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΗΠΟΧρειάζεστε ένα εύχρηστο και ευέλικτο εποχούμενο χλοοκοπτικό που να κάνει τις κηπουρικές εργασίες πραγματική ευχαρίστηση; Αναζητάτε εκείνη την αίσθηση ποιότητας, συνδυασμένη με άνεση και οδηγική ευχαρίστηση, πέρα από τα συνηθισμένα; Τότε δεν χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο, καθώς δύσκολα θα βρείτε καλύτερο μηχάνημα από ένα rider της Jonsered®.

Πίσω από το τιμόνι ενός rider, είναι το ίδιο εύκολο και ευχά-ριστο να καθαρίσετε το χιόνι μπροστά από την είσοδό σας το χειμώνα, όσο και να διατηρήσετε τον χλοοτάπητά σας περιποιημένο, το καλοκαίρι. Με τα σωστά εξαρτήματα μπο-ρείτε επίσης να λιπαίνετε και να σκορπίζετε άμμο ή αλάτι, με την ίδια ευκολία. Και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη!

Page 35: Jonsered 2012

33

RID

ERw

ww

.jon

sered.g

r

JONSERED FR 2216 FA2 4x4Πανίσχυρο μηχάνημα για όλες τις εποχές, με δικύλινδρο κινητήρα και μετάδοση κίνησης 4×4. Μπορεί να εξοπλιστεί με πλαίσιο κοπής 103 ή 112 cm. Διαθέτει μηχανισμό για τη γρήγορη σύνδεση παρελκομένων όπως σκούπα κτλ.

Page 36: Jonsered 2012

FR 2216 FA2 4 x 4 FR 2216 FA2 FR 2218 FA 4 x 4 FR 2216 FA

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο

Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο

Οικιακοί μεγαλύτεροι κήποι, συχνή γενική χρήση, για όλο τον χρόνο

Οικιακοί κήποι, με ελαφριά χρήση κατά την καλοκαιρινή περίοδο

34

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 43.Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 42–43.

ΜΕΓΑΛΑ, ΠΟΛΥΧΡΗΣΤΙΚΑ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ RIDER ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣΤα χλοοκοπτικά rider της Jonsered® της σειράς FA είναι μεγάλα εποχούμενα χλοοκοπτικά με ισχυρούς κινητήρες, σχεδιασμένα για μεγαλύτερες και απαιτητικές επιφάνειες. Επιπλέον, είναι ιδανικά μηχανήματα για όλες τις εποχές, τα οποία μπορείτε να εξοπλίζετε

με μια γκάμα παρελκομένων. Με έναν απλό χειρισμό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το χλοοκοπτικό πλαίσιο με μια εκχιονιστική λεπίδα, ένα εκχιονιστικό, μια σκούπα ή έναν καταστροφέα.

Page 37: Jonsered 2012

35

JONSERED FR 2218 FA 4 x 4Πακέτο προστασίας B&S/Jonsered OHV (9,7 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση 4×4, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103–112 cm.

JONSERED FR 2216 FA2 4 x 4B&S Vanguard V-Twin OHV (9,1 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση 4×4, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2216 FA2B&S Vanguard V-Twin OHV (9,1 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

JONSERED FR 2216 FAB&S PowerBuilt OHV AVS (9,8 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, ευέλικτο πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 103 – 112 cm.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΣτα μοντέλα FA, μπορούν να προσαρτηθούν παρελκόμενα όπως, η εκχιονιστική λεπίδα, το εκχιονιστικό, ο καταστροφέας και η περιστρε-φόμενη σκούπα, για ευελιξία όλο τον χρόνο. Όλα τα παρελκόμενα, χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό ταχείας σύνδεσης με το Rider.

ΘΕΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣΤο πλαίσιο κοπής ανασηκώνεται πολύ εύκολα στη θέση συντήρησης, για εύκολο καθαρισμό και συντήρηση.

ΑΡΘΡΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣΤο αρθρωτό σύστημα διεύθυνσης παρέχει εξαιρετική ευελιξία και διευκολύνει την οδήγηση γύρω από εμπόδια, όπως δέντρα και θάμνους.

Page 38: Jonsered 2012

FR 2215 MA 4 x 4 FR 2215 MA FR 2213 RA FR 2312 MA FR 2311 M

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο

Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο

Οικιακοί μεγαλύτεροι κήποι, συχνή γενική χρήση, για όλο τον χρόνο

Οικιακοί κήποι, με ελαφριά χρήση κατά την καλοκαιρινή περίοδο

36

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 43.Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 42–43.

ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ RIDER ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝΨάχνετε για έναν αποτελεσματικό και διασκεδαστικό τρόπο χρήσης του εποχούμενου χλοοκοπτικού σας; Σε αυτήν την περίπτωση έχετε μεγάλη γκάμα επιλογών στη διάθεσή σας από τη σειρά μικρού και μεσαίου μεγέθους χλοοκοπτικών rider. Είτε έχετε να διαχειριστείτε

έναν κήπο είτε μια μεγαλύτερη έκταση με χλοοτάπητα, έχετε τόσο το όφελος, όσο και την ευχαρίστηση από την αποτελεσματική τεχνική κοπής που προσφέρουν, το εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής και το αρθρωτό σύστημα διεύθυνσης.

Page 39: Jonsered 2012

37

JONSERED FR 2312 MAB&S PowerBuilt (7,0 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλαίσιο κοπής χορτολιπάσματος, πλάτος κοπής 85 cm.

JONSERED FR 2311 MB&S PowerBuilt (6,8 kW*), 5 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλαίσιο κοπής χορτολιπάσματος, πλάτος κοπής 85 cm.

JONSERED FR 2213 RAB&S PowerBuilt OHV AVS (6,7 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλαίσιο κοπής οπίσθιας εκτόξευσης, πλάτος κοπής 94 cm.

JONSERED FR 2215 MAB&S PowerBuilt OHV AVS (9,6 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 94 cm.

JONSERED FR 2215 MA 4 x 4B&S PowerBuilt OHV AVS (9,6 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση 4 × 4, πλαίσιο κοπής 2 σε 1, πλάτος κοπής 94 cm.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΑΥΤΟΜΑΤΗ (ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ) ΜΕΤΑΔΟΣΗΗ αυτόματη μετάδοση με πεντάλ, κάνει το κούρεμα πιο αποδοτικό, άνετο και ευχάριστο.

ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑΌλα τα χειριστήρια είναι εύκολα προσβάσιμα από τη θέση του οδηγού. Τα μαχαίρια ενεργο-ποιούνται αυτόματα, όταν κατεβάζετε το πλαίσιο κοπής.

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΟΠΗΣΜε το εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής έχετε εξαιρετικό έλεγχο του κουρέματος. Μπορείτε εύκολα να κουρέψετε τις άκρες του χλοοτάπητα, όπως και να φτάσετε σε γωνίες και κάτω από θάμνους.

Page 40: Jonsered 2012

38

ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ ΣΤΟ RIDER ΣΑΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑΧρειάζεστε ένα εποχούμενο χλοοκοπτικό που μπορεί να κάνει περισσότερα από το απλό κούρεμα του γρασιδιού; Τότε κάνατε τη σωστή κίνηση, επιλέγοντας ένα Rider της Jonsered®. Η πλήρης σειρά παρελκομένων της Jonsered, σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το Rider για τις περισσότερες εργασίες ενός μεγάλου κήπου. Ανεξαρτήτως εποχής! Το πλαίσιο κοπής, στα μεγαλύτερα Rider της Jonsered (μοντέλα FA), διαθέτει έναν σύνδεσμο γρήγορης απελευθέρωσης, που διευκολύνει πολύ την αντικατάσταση του με παρελκόμενα όπως, η περιστρεφόμενη σκούπα, η εκχιονιστική λεπίδα, το εκχιονιστικό ή ο καταστροφέας.

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ1. ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΗ ΣΚΟΥΠΑ*Ελαφριά και ανθεκτική περιστρεφόμενη σκούπα, που καθαρίζει, γρήγορα και αποτελεσματικά, άμμο, χαλίκι, φύλλα και λεπτά στρώματα χιονιού, ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία, κοντά σε τοίχους, προσόψεις κ.λ.π. Πλάτος εργασίας 90 cm. Προαιρετικό προστατευτικό από σωματίδια.Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 62-01

2. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣΑξιόπιστος καταστροφέας, για δύσκολες επιφάνειες με ψηλό γρασίδι και χαμηλούς θάμνους. Πλάτος κοπής 85 cm.Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 61-01

3. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΙΔΑ*Για τον αποδοτικό καθαρισμό του χιονιού από δρόμους και μονοπάτια. Πρέπει να χρησιμοποιείται με αντίβαρο και αντιολισθητικές αλυσίδες (όχι σε μοντέλα 4×4).Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 59-01Μοντέλα FR (R/RA/M/MA), 966 97 87-01Μοντέλο FR (MA 4×4), 965 07 09-01

* Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του Rider σε συνδυασμό με το παρελκόμενο (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

Page 41: Jonsered 2012

39

4. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΩΝ*Εξαιρετικά αποδοτικό εκχιονιστικό δύο σταδίων, με πλάτος εργασίας 107 cm. Το εκχιονιστικό διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης με γρανάζια και ελαφριά κατασκευή που καθιστά εύκολη τη σύνδεσή του. Ο σωλήνας εκτόξευσης περιστρέφεται κατά 210°. Πρέπει να χρησιμοποι-είται με αντίβαρο και αντιολισθητικές αλυσίδες (όχι σε μοντέλα 4×4). Μοντέλα FR (FA/FA2), 966 41 60-01

5. ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣΌλα τα μοντέλα εκτός από 4×4, 531 01 16-37 (καρφιά)Όλα τα μοντέλα εκτός από 4×4, 535 41 47-07 (τετράγωνα)

6. ΑΝΤΙΒΑΡΑ ΤΡΟΧΩΝ, ΠΙΣΩ/ΖΕΥΓΟΣ953 51 59-01

7. ΑΝΤΙΒΑΡΟΓια καλύτερο κράτημα και πιο ασφαλή οδήγηση. Τοποθετείται στο πίσω μέρος, βάρος 16 kg.Σειρά FR (όχι 4×4), 953 53 49-02

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ8. ΤΡΕΪΛΕΡ*Ευρύχωρα τρέιλερ, με αναδιπλούμενη πίσω πόρτα, για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση. Το μοντέλο Profi είναι ανακλινόμενο.Τρέιλερ Profi, 531 01 77-72Τρέιλερ 275, 501 00 82-02Τρέιλερ Promo, 504 79 54-01

9. ΣΚΟΥΠΑ / ΣΥΛΛΕΚΤΗΣΓια την αποδοτική συλλογή των υπολειμμάτων της κοπής. Αδειάζει εύκολα από τη θέση του οδηγού.Υψηλής ταχύτητας 81 cm, 965 87 05-01Υψηλής ταχύτητας 107 cm, 966 71 10-01

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Η έγκριση CE ισχύει μόνο εφόσον χρησιμοποιούνται τα παραπάνω γνήσια παρελκόμενα της Jonsered®, ακολουθούνται οι συνοδευτικές οδηγίες χρήσης και χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια ανταλλακτικά της Jonsered με τα εποχούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered.

ΠΑ

ΡΕΛ

ΚΟ

ΜΕΝ

Α ΓΙΑ

ΧΛ

ΟΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

Α R

IDER

Page 42: Jonsered 2012

40

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΟΠΙΣΘΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ1. ΣΒΑΡΝΑ ΧΑΛΙΚΙΩΝ*Στιβαρή σβάρνα χαλικιών, με ελαστικούς τροχούς και ρυθμιζόμενο βάθος εργασίας. Περιστρεφόμενα δόντια τα οποία διπλώνουν όταν η σβάρνα κινείται προς τα πίσω.953 51 24-01

2. ΕΚΡΙΖΩΤΗΣ ΒΡΥΩΝ*Δυνατός και στιβαρός εκριζωτής, για αποδοτική απομάκρυνση των βρύων. Αντοχή έως 32 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους.954 12 00-43

3. ΑΡΑΙΩΤΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ*Ανοίγει τρύπες στο χώμα ώστε να είναι δυνατή η απορρόφηση αέρα, νερού και λιπάσματος. Αντοχή έως 45 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. Πλάτος εργασίας 102 cm.964 99 57-03

4. ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΣ*Εύχρηστος διασκορπιστής, με εύκολα ρυθμιζόμενη ροή, για αποδοτική διασκόρπιση λιπάσματος και αλατιού.

Μεγάλος διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 75 kg. Πλάτος διασκόρπισης 3 – 3,6 m. 954 12 00-42

Μικρός διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 30 kg. Πλάτος διασκόρπισης 1,2 – 2,4 μ. 954 12 00-46

5. ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ*Τοποθετήστε τον κύλινδρο ισοπέδωσης στο εποχούμενο χλοοκοπτικό και γεμίστε τον με νερό ή άμμο. Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο για την ισοπέδωση ανώμαλου εδάφους, ή για πάτημα πρόσφατα φυτεμένων σπόρων. Βάρος με νερό 182 kg.965 89 94-01

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.jonsered.gr

Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

Page 43: Jonsered 2012

41

ΒΟΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ RIDER ΣΑΣ6. ΚΑΛΥΜΜΑΠρακτική αποθήκευση για το rider σας. Κάλυμμα για προστασία από τη βροχή, κατασκευασμένο από αδιάβροχο νάιλον. Ρυθμιζόμενο κορδόνι, που σφίγγει στο κάτω μέρος, καθώς και οπές αερισμού. 504 98 13-70

7. ΡΑΜΠΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣΠρακτική ράμπα, από αλουμίνιο ανθεκτική στο αλμυρό νερό. Η ράμπα διαθέτει αποτελεσματική, αντιολισθητική προστασία, που διασφαλίζει καλό κράτημα, για διάφορους τύπους ελαστικών. Κατάλληλη για τρέιλερ με ύψος έως και 700 mm και μέγιστο φορτίο έως 1000 kg.Ευθεία ράμπα 1,5 m, 505 69 90-40 έως 450 kg Ευθεία ράμπα 1,5 m, 505 69 90-44 έως 1000 kgΕυθεία ράμπα 2,0 m, 505 69 90-42 έως 450 kg Ευθεία ράμπα 2,0 m, 505 69 90-45 έως 1000 kg

8. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟΕλαφριές. Μαλακή επένδυση με μαξιλαράκι στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη κατά περίπου 20% πίεση εφαρμογής. Πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1. 504 98 17-10Ανταλλακτικά μαξιλαράκια αυτιών, 505 66 53-26Μαξιλαράκια ωτοασπίδων μιας χρήσης, 505 66 53-31

9. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣΦαρδύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1.Η σήτα προστασίας Perspex είναι εγκεκριμένη κατά EN 166.Συσκευασία των 10, 504 98 02-02Διαθέσιμες επίσης πλήρεις με σήτα προστασίας Perspex, 504 98 18-60

10. ΝΕΕΣ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΆνετες, ανατομικά σχεδιασμένες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν εξαιρετική εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM με εξαιρετική λήψη και πολύ καλή ποιότητα ήχου, είσοδος AUX για MP3 player και ασύρματος επικοινωνίας. Απλός χειρισμός με κουμπιά. Διατίθεται με κεφαλόδεσμο ή για τοποθέτηση πάνω σε κράνος.Κεφαλόδεσμος, 578 27 50-01Πάνω σε κράνος, 578 27 50-02

Να χρησιμοποιείτε πάντοτε γνήσια, δοκιμασμένα και εγκεκριμένα ανταλλακτικά και εξαρτήματα της Jonsered®. Έτσι θα ξέρετε ότι αγοράζετε προϊόντα σχεδιασμένα για τα χλοοκοπτικά της Jonsered. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εξαρτήματα που ταιριάζουν με το εποχούμενο χλοοκοπτικό σας Jonsered, στην ιστοσελίδα μας (www.jonsered.gr), ή στο τοπικό κατάστημα της Jonsered.

* Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του rider μαζί με το παρελκόμενο (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

ΠΑ

ΡΕΛ

ΚΟ

ΜΕΝ

Α Κ

ΑΙ Α

ΞΕΣΟΥΑ

Ρ ΓΙΑ

ΧΛ

ΟΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

Α R

IDER

Page 44: Jonsered 2012

FR 2216 FA2 4 x 4 FR 2216 FA2 FR 2218 FA 4 x 4 FR 2216 FA FR 2215 MA 4 x 4 FR 2215 MA FR 2213 RA FR 2312 MA FR 2311 M

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο

Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο

Οικιακοί μεγαλύτεροι κήποι, συχνή γενική χρήση, για όλο τον χρόνο

Οικιακοί κήποι, ελαφριά γενική χρήση, κατά την καλοκαιρινή περίοδο

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κινητήρας Briggs & StrattonVanguard V-Twin OHV

Briggs & StrattonVanguard V-Twin OHV

Jonsered by Briggs & StrattonProtection Package OHV

Briggs & StrattonPowerBuilt OHV AVS

Briggs & StrattonPowerBuilt OHV AVS

Briggs & StrattonPowerBuilt OHV AVS

Briggs & StrattonPowerBuilt OHV AVS

Briggs & StrattonPowerBuilt

Briggs & StrattonPowerBuilt

Ισχύς, kW @ σ.α.λ. 9,1/2900 9,1/2900 9,7/2900 9,8/2900 9,6/2900 9,6/2900 6,7/3000 7,0/3000 6,8/3000

Γεννήτρια, A 16 16 3 3 3 3 3 3 3

Μπαταρία, V/Ah 12/24 12/24 12/24 12/24 12/24 12/24 12/24 12/20 12/20

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου, λίτρα 10 10 10 10 10 10 10 2,8 2,8

Τύπος μετάδοσης Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Χειροκίνητη (5+1)

Πλάτος κοπής, cm 103 – 112 103 – 112 103 – 112 103 – 112 94 94 94 85 85

Άκοπος κύκλος, cm 30 30 30 30 30 30 30 30 30

Ύψος κοπής, mm/ελάχ.–μέγ. 40 – 90 40 – 90 40 – 90 40 – 90 30 – 80 30 – 80 30 – 80 25 – 70 25 – 70

Ταχύτητα εμπρός, km/ελάχ.–μέγ. 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 7 0 – 7

Βασικό μήκος μηχανήματος, cm 202 202 202 202 223 223 223 207 207

Βασικό πλάτος μηχανήματος, cm 89 89 89 89 100 100 100 88 88

Βασικό ύψος μηχανήματος, cm 115 115 107 107 107 107 107 108 108

Βάρος, kg 256* 235* 245* 224* 254* 235* 225* 160* 165*

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αρθρωτό σύστημα διεύθυνσης • • • • • • • • •Εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής • • • • • • • • •Αυτόματη μετάδοση (υδροστατική) • • • • • • • •Μηχανισμός σύνδεσης • • • •4×4 • • •Θέση συντήρησης • • • • • •Περιστρεφόμενος πίσω άξονας • • • • • • • • •

42

* Εκτός του πλαισίου κοπής.

Page 45: Jonsered 2012

FR 2216 FA2 4 x 4 FR 2216 FA2 FR 2218 FA 4 x 4 FR 2216 FA FR 2215 MA 4 x 4 FR 2215 MA FR 2213 RA FR 2312 MA FR 2311 M

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Μεγαλύτερες, απαιτητικές εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο

Μεγαλύτερες εκτάσεις, με μεγάλη χρήση, όλο τον χρόνο

Οικιακοί μεγαλύτεροι κήποι, συχνή γενική χρήση, για όλο τον χρόνο

Οικιακοί κήποι, ελαφριά γενική χρήση, κατά την καλοκαιρινή περίοδο

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κινητήρας Briggs & StrattonVanguard V-Twin OHV

Briggs & StrattonVanguard V-Twin OHV

Jonsered by Briggs & StrattonProtection Package OHV

Briggs & StrattonPowerBuilt OHV AVS

Briggs & StrattonPowerBuilt OHV AVS

Briggs & StrattonPowerBuilt OHV AVS

Briggs & StrattonPowerBuilt OHV AVS

Briggs & StrattonPowerBuilt

Briggs & StrattonPowerBuilt

Ισχύς, kW @ σ.α.λ. 9,1/2900 9,1/2900 9,7/2900 9,8/2900 9,6/2900 9,6/2900 6,7/3000 7,0/3000 6,8/3000

Γεννήτρια, A 16 16 3 3 3 3 3 3 3

Μπαταρία, V/Ah 12/24 12/24 12/24 12/24 12/24 12/24 12/24 12/20 12/20

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου, λίτρα 10 10 10 10 10 10 10 2,8 2,8

Τύπος μετάδοσης Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Αυτόματη (υδροστατική) Χειροκίνητη (5+1)

Πλάτος κοπής, cm 103 – 112 103 – 112 103 – 112 103 – 112 94 94 94 85 85

Άκοπος κύκλος, cm 30 30 30 30 30 30 30 30 30

Ύψος κοπής, mm/ελάχ.–μέγ. 40 – 90 40 – 90 40 – 90 40 – 90 30 – 80 30 – 80 30 – 80 25 – 70 25 – 70

Ταχύτητα εμπρός, km/ελάχ.–μέγ. 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 9 0 – 7 0 – 7

Βασικό μήκος μηχανήματος, cm 202 202 202 202 223 223 223 207 207

Βασικό πλάτος μηχανήματος, cm 89 89 89 89 100 100 100 88 88

Βασικό ύψος μηχανήματος, cm 115 115 107 107 107 107 107 108 108

Βάρος, kg 256* 235* 245* 224* 254* 235* 225* 160* 165*

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αρθρωτό σύστημα διεύθυνσης • • • • • • • • •Εμπρόσθιο πλαίσιο κοπής • • • • • • • • •Αυτόματη μετάδοση (υδροστατική) • • • • • • • •Μηχανισμός σύνδεσης • • • •4×4 • • •Θέση συντήρησης • • • • • •Περιστρεφόμενος πίσω άξονας • • • • • • • • •

43

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται να

παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

ΟΔ

ΗΓΟ

Σ ΠΡ

ΟΪΟ

ΝΤΩ

Ν R

IDER

Page 46: Jonsered 2012

44

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣΕάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα τρακτέρ κήπου από τη Jonsered®, πιθανότατα ανήκετε στους ανθρώπους που θέλουν πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, σε κάθε περίπτωση. Σ’αυτούς που βλέπουν ευκαιρίες, εκεί που οι άλλοι βλέπουν προβλήματα και χαίρονται να επιλέγουν την πιο κομψή λύση, ώστε να καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη. Όποιο τρακτέρ κήπου Jonsered και αν επιλέξετε, δεν θα αποκτήσετε απλώς,

ένα από τα πλέον στιλάτα και οικονομικά εποχούμενα χλοοκο-πτικά της αγοράς, αλλά και έναν ευέλικτο συνεργάτη, από τον οποίο θα επωφελείστε και θα απολαμβάνετε, όλο τον χρόνο. Χάρη στην πλήρη σειρά έξυπνων και αυθεντικών παρελκο-μένων και εξαρτημάτων, για όλες τις κηπουρικές εργασίες, μπορείτε να μετατρέψετε το τρακτέρ κήπου σας, σε ένα πολυχρηστικό μηχάνημα.

Page 47: Jonsered 2012

45

ΤΡΑ

ΚΤΕΡ

ΚΗ

ΠΟ

Υw

ww

.jon

sered.g

r

ΝΕΟ!JONSERED LT 2323 CMA2Το μεγαλύτερο χλοοκοπτικό τρακτέρ κήπου που διαθέτουμε με ενσωματωμένο συλλέκτη διατίθεται τώρα σε μια νέα, πιο αποδοτική έκδοση με περισσότερα εύχρηστα χαρακτηριστικά, μικρή ακτίνα στροφής και υδροστατική μετάδοση με πεντάλ. Βλ. σελίδα 47.

Page 48: Jonsered 2012

LT 2323 A2 LT 2317 A2 LT 2218 A LT 2323 CMA2 LT 2318 CMA2 LT 2317 CMA2

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες οικιακές εκτάσεις

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – οικιακές εκτάσεις

Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι

Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι

46

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 55.Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 54 – 55.

Εάν έχετε μεγάλο κήπο με χλοοτάπητα που χρειάζεται συντήρηση, θα μπορείτε να είστε σίγουροι αν έχετε ένα στιβαρό τρακτέρ Jonsered® στο γκαράζ. Κάθεστε άνετα σε όλη τη διάρκεια της εργασίας σας, ενώ το πλατύ πλαίσιο κοπής εκτελεί τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσμα-τικά. Φέτος ανανεώνουμε τη σειρά των μεγάλων τρακτέρ μας με πέντε

νέα μοντέλα. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν τώρα το άνετο πλαίσιο με σκα-λοπάτι για την εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση. Τα περισσότερα από τα μοντέλα μεγάλων τρακτέρ διαθέτουν επίσης αυτόματη (υδροστατι-κή) μετάδοση με πεντάλ για πρόσθετη ευκολία του χρήστη.

ΙΣΧΥΡΑ, ΑΝΕΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Page 49: Jonsered 2012

47

JONSERED LT 2218 AJonsered από την B&S (8,7 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση, πλάτος κοπής 107 cm.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΕΥΕΛΙΞΙΑΤο τρακτέρ σας μπορεί να δεχθεί αρκετά παρελκόμενα, για ευελιξία όλο τον χρόνο, όπως τρέιλερ, περιστρεφόμενη σκούπα, εκχιονιστικό, εκριζωτή βρύων και άλλα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥΤα τρακτέρ CMA2 προσφέρουν το νέο χαρακτη ριστικό επιλογής της μεθόδου κοπής από τη θέση του οδηγού, η οποία επιτρέπει τη μετάβαση από συλλογή σε κοπή χορτολιπά-σματος χωρίς να αφήσετε τη θέση του οδηγού. Απλώς χρησιμοποιήστε τον κεντρικό μηχανισμό ενεργοποίησης στον κάτω πίνακα οργάνων.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ (ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΗ) ΜΕΤΑΔΟΣΗΕύκολος έλεγχος ταχύτητας και διεύθυνσης. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν άνετα πεντάλ για οδήγηση μπροστά και όπισθεν, ενώ άλλα διαθέτουν μετάδοση με μοχλό.

JONSERED LT 2323 CMA2Jonsered V-Twin από την B&S (12,8 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 107 cm.

JONSERED LT 2318 CMA2Jonsered V-Twin από την B&S (10,4 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 107 cm.

JONSERED LT 2317 A2Jonsered V-Twin από την B&S (10,4 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 107 cm.

JONSERED LT 2317 CMA2Jonsered V-Twin από την B&S (10,4 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2323 A2Jonsered V-Twin από την B&S (12,8 kW*), αυτόματη υδροστατική μετάδοση με πεντάλ, πλάτος κοπής 122 cm.

ΝΕΟ!

ΝΕΟ!

ΝΕΟ!

ΝΕΟ! ΝΕΟ!

Page 50: Jonsered 2012

LT 2217 A LT 2216 LT 2213 A/LT 2213 LT 2317 CMA LT 2316 CM LT 2213 CA/LT 2213 C

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες οικιακές εκτάσεις

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – οικιακές εκτάσεις

Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι

Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι

48

ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΣΜε ένα καλά εξοπλισμένο τρακτέρ Jonsered® μπορείτε πάντα να συνδυάζετε τη δουλειά με τη διασκέδαση όταν εργάζεστε στον κήπο, οποιαδήποτε εποχή. Ο καλαίσθητος σχεδιασμός του και το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα του σας επιτρέπουν να το αφήνετε για λίγο μετά από

το κούρεμα για να το θαυμάσετε. Εάν θέλετε ο κήπος σας να είναι πραγματικά τακτοποιημένος και φροντισμένος, επιλέξτε ένα μοντέλο με ενσωματωμένο συλλέκτη.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 55.Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 54 – 55.

Page 51: Jonsered 2012

49

JONSERED LT 2213 A/LT 2213B&S PowerBuilt (6,4 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση με πεντάλ/χειροκίνητη 6 ταχύτητες εμπρός + 1 όπισθεν. Πλάτος κοπής 77 cm.

JONSERED LT 2213 CA/LT 2213 CB&S PowerBuilt (6,4 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση με πεντάλ/χειροκίνητη 6 ταχύτητες εμπρός + 1 όπισθεν. Πλάτος κοπής 77 cm.

JONSERED LT 2317 CMAJonsered από την B&S (8,6 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2316 CMJonsered από την B&S (8,6 kW*), 6 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2217 AJonsered από την B&S (8,6 kW*), αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση, πλάτος κοπής 97 cm.

JONSERED LT 2216Jonsered από την B&S (8,6 kW*), 6 ταχύτητες εμπρός/ 1 όπισθεν, πλάτος κοπής 97 cm.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

ΑΝΕΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΤο πλαίσιο με σκαλοπάτι διευκολύνει την επιβίβαση και αποβίβαση από το τρακτέρ. Επίσης, όλα τα χειριστήρια είναι εύκολα προσβάσιμα από τη ρυθμιζόμενη θέση του οδηγού.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΝΕΡΟΥΔιευκολύνει τον καθαρισμό του πλαισίου κοπής και τη διατήρηση του τρακτέρ σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό. Ένα καθαρό πλαίσιο παρέχει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα κοπής.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑΌλα τα τρακτέρ μας μπορούν να εξοπλιστούν με εξαρτήματα για αρκετά συστήματα κοπής. Προσθέστε έναν συλλέκτη, ή ένα κιτ κοπής χορτολιπάσματος, στα τρακτέρ με πλευρική εκτόξευση, ή μια τάπα κοπής χορτολιπάσματος, ή έναν εκτροπέα, στα τρακτέρ συλλογής και θα έχετε τέλεια αποτελέσματα κοπής σε κάθε περίπτωση.

Page 52: Jonsered 2012

50

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΧρειάζεται να μεταφέρετε χώμα, σάκους με λίπασμα, φυτά και εξοπλισμό; Μήπως μερικές φορές χρειάζεται να μεταφέρετε έναν σωρό ξύλα; Μήπως συνηθίζετε να αερίζετε τον χλοοτάπητα, να εκριζώνετε τα βρύα, να σπέρνετε νέο γρασίδι ή να τακτοποιείτε τις χαλικόστρωτες περιοχές κατα διαστήματα; Εδώ θα βρείτε παρελκόμενα τα οποία θα βοηθήσουν εσάς και το τρακτερ σας Jonsered® να δημιουργήσετε την τέλεια ομάδα για τη δουλειά.

1. ΤΡΕΪΛΕΡ*Ευρύχωρα τρέϊλερ με αναδιπλούμενη πίσω πόρτα για εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση. Το μοντέλο Profi είναι ανακλινόμενο.Τρέιλερ Profi, 531 01 77-72Τρέιλερ 275, 501 00 82-02Τρέιλερ Promo, 504 79 54-01

2. ΣΚΟΥΠΑ*Περιστρεφόμενη σκούπα για το σκούπισμα φύλλων, χιονιού, κ.λπ. Ρυθμιζόμενοι τροχοί στήριξης. Δυνατότητα κλίσης 20° προς οποιαδήποτε πλευρά. Πλάτος εργασίας 100 cm.

Τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης για τα μοντέλα έως και το 2006 και για όλα τα τρακτέρ της σειράς CM.953 51 61-01

Τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης για τα μοντέλα από το 2007 και μετά (εκτός της σειράς LT 2213).544 92 16-01

3. ΣΒΑΡΝΑ ΧΑΛΙΚΙΩΝ*Στιβαρή σβάρνα αμμοχάλικου με ελαστικούς τροχούς και ρυθμιζόμενο βάθος εργασίας. Περιστρεφόμενα δόντια τα οποία διπλώνουν όταν η σβάρνα κινείται όπισθεν.953 51 24-01

4. ΕΚΡΙΖΩΤΗΣ ΒΡΥΩΝ*Δυνατός και στιβαρός εκριζωτής βρύων για αποδοτική απομάκρυνση των βρύων. Αντοχή έως 32 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους.954 12 00-43

5. ΑΡΑΙΩΤΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ*Ανοίγει τρύπες στο χώμα ώστε να είναι δυνατή η απορρόφηση αέρα, νερού και λιπάσματος. Αντοχή έως 45 kg ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. Πλάτος εργασίας 102 cm.964 99 57-03

6. ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΣ*Εύχρηστος διασκορπιστής με εύκολα ρυθμιζόμενη ροή για αποδοτική διασπορά λιπάσματος και αλατιού. Μεγάλος διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 75 κιλά. Πλάτος διασκόρπισης 3 – 3,6 m.954 12 00-42

Μικρός διασκορπιστής, μέγ. φορτίο 30 κιλά. Πλάτος διασποράς 1,2 – 2,4 μ. 954 12 00-46

7. ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ*Τοποθετήστε τον κύλινδρο ισοπέδωσης στο εποχούμενο χλοοκοπτικό και γεμίστε τον με νερό ή άμμο. Χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο για την ισοπέδωση ανώμαλου εδάφους ή για πάτημα πρόσφατα φυτεμένων σπόρων. Βάρος με νερό 182 κιλά.965 89 94-01

Page 53: Jonsered 2012

51

ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑΤην επόμενη φορά που το χιόνι θα καλύψει σαν απαλή, λευκή και πάνω απ’ όλα βαριά κουβέρτα, αυλές, μονοπάτια και δρόμους, μπορείτε να προστατέψετε την πλάτη σας από την καταπόνηση, αφήνοντας το φτυάρι κατά μέρος. Γυρίστε το κλειδί στο τρακτέρ σας Jonsered® και αφήστε την εκχιονιστική λεπίδα, ή το εκχιονιστικό, να κάνει τη δουλειά.

8. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΛΕΠΙΔΑ*Στιβαρή ατσάλινη λεπίδα, με προστατευτικό μηχανισμό με ελατήριο. Πλάτος εργασίας 122 cm. Μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικές γωνίες, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αντικαθιστώμενη ξύστρα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες και αντίβαρο.Τρακτέρ LT (εκτός της σειράς LT 2213), 544 92 17-01

9. ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΞΥΣΤΡΑΠροσαρμόζεται στο χείλος της εκχιονιστικής λεπίδας για να μην προκαλείται απόξεση του εδάφους/της επιφάνειας, από τη μεταλλική λεπίδα. Κατάλληλη για την εκχιονιστική λεπίδα 544 91 17-01.966 00 19-01

10. ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΩΝ*Εκχιονιστικό δύο σταδίων με πλάτος εργασίας 107 cm. Ο αγωγός εκτόξευσης περιστρέφεται κατά 180°. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες και αντίβαρο. Τρακτέρ LT (εκτός της σειράς LT 2213), 544 92 18-01

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Η έγκριση CE ισχύει μόνο εφόσον χρησιμοποιούνται τα παραπάνω γνήσια παρελκόμενα της Jonsered, ακολουθούνται οι συνοδευτικές οδηγίες χρήσης, καθώς και όταν χρησιμοποιούνται μόνο γνήσια ανταλλακτικά της Jonsered με τα εποχούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered.

* Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το παρελκόμενο (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 10°.

11. ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ18×8,5-8", 964 99 43-0120×10-8", 997 10 31-1018×9,5-8", 997 10 36-1020×8-8", 531 00 65-8322×9,5-12", 501 32 76-01

12. ΑΝΤΙΒΑΡΟΓια καλύτερο κράτημα και πιο ασφαλή οδήγηση. Τοποθετείται στο πίσω μέρος, βάρος 25 κιλά.Τρακτέρ με πλευρικό σύστημα εκτόξευσης, 505 54 92-01Τρακτέρ CM, 501 00 81-02

ΠΑ

ΡΕΛ

ΚΟ

ΜΕΝ

Α ΓΙΑ

ΤΡΑ

ΚΤΕΡ

ΚΗ

ΠΟ

Υ

Page 54: Jonsered 2012

52

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑΟρίστε τα αυθεντικά εξαρτήματα που θα κάνουν το τρακτέρ σας Jonsered®, ένα ακόμα πιο αποδοτικό και ευέλικτο χλοοκοπτικό, είτε έχετε τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης, είτε τρακτέρ με ενσωματωμένο συλλέκτη.

1. ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ 3 ΚΑΔΩΝ50 % μεγαλύτερη χωρητικότητα από τον συλλέκτη γρασιδιού δύο κάδων. Ταιριάζει σε όλα τα τρακτέρ, εκτός από τις σειρές CM και LT 2213. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το εξάρτημα αυτό (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 14°.

2. ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ 2 ΚΑΔΩΝΤαιριάζει σε όλα τα τρακτέρ, εκτός από τις σειρές CM και LT 2213. Η μέγιστη επιτρεπόμενη κλίση για οδήγηση του τρακτέρ μαζί με το εξάρτημα αυτό (σε κάθε κατεύθυνση) είναι 14°.

3. ΚΙΤ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΔΟΥΓια εύκολη εκκένωση του ενσωματωμένου συλλέκτη. Απλώς πιέζοντας ένα κουμπί. Κατάλληλο για όλα τα τρακτέρ CM μέχρι τα μοντέλα του έτους 2002 (εκτός της σειράς LT 2213, LT 2316 και LT 2317)532 43 06-14

4. ΤΑΠΑ / ΚΙΤ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣΓια τη μετατροπή σε κοπή χορτολιπάσματος.Μοντέλα με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης:77 cm, 960 71 00-25 (κάλυμμα)97 cm, 960 71 00-03 (κάλυμμα)107 cm, 960 71 00-06 (λεπίδες και έλασμα)122 cm, 960 71 00-04 (λεπίδες και έλασμα)

Μοντέλα C:77 cm, 960 71 00-24 (τάπα)Όλα τα άλλα μοντέλα C είτε περιλαμβάνουν τάπα κοπής χορτολιπάσματος, είτε διαθέτουν τη νέα λειτουργία μετατροπής, σε κοπή χορτολιπάσματος, από τη θέση του οδηγού.

5. ΕΚΤΡΟΠΕΑΣ ΓΙΑ ΟΠΙΣΘΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣΚατάλληλος για τη σειρά CM (εκτός της σειράς LT 2213).954 12 00-91

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.jonsered.gr

Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

Page 55: Jonsered 2012

53

ΒΟΛΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΑΣ6. ΚΑΛΥΜΜΑΠρακτική αποθήκευση. Κάλυμμα για προστασία από τη βροχή, κατασκευασμένο από αδιάβροχο νάιλον. Ρυθμιζόμενο κορδόνι που σφίγγει στο κάτω μέρος, καθώς και οπές αερισμού. Διατίθενται σε δύο μεγέθη για να ταιριάζει σε όλα τα μοντέλα των τρακτέρ μας.Κάλυμμα για τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης και μικρό καπό, 504 98 13-80Κάλυμμα για τρακτέρ με σύστημα πλευρικής εκτόξευσης και μεγάλο καπό και για τα τρακτέρ CM, 504 98 13-82

7. ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣΠρακτικός προφυλακτήρας για τοποθέτηση στο μπροστινό μέρος των τρακτέρ μας. Αποτελεσματική προστασία για το καπό του κινητήρα.Για όλα τα μοντέλα, 954 12 00-49

8. ΚΙΤ ΥΠΟΒΡΑΧΙΟΝΙΩΝΓια μεγαλύτερη άνεση κατά το κούρεμα χλοοτάπητα. Κατάλληλο για τα καθίσματα των μοντέλων LT 2218 A, LT 2216 A2 και LT 2223 A2 που κατασκευάστηκαν από τον Ιανουάριο του 2008 και μετά.532 42 14-99

9. ΡΑΜΠΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣΠρακτική ράμπα από αλουμίνιο, ανθεκτική στο αλμυρό νερό. Οι ράμπες διαθέτουν αποτελεσματική αντιολισθητική προστασία, που διασφαλίζει καλό κράτημα, για διάφορους τύπους ελαστικών. Κατάλληλη για τρέιλερ με ύψος έως και 700 mm. και μέγιστο φορτίο έως 1000kg.1,5 m, 505 69 90-412,0 m, 505 69 90-43

10. ΩΤΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟΕλαφριές. Μαλακή, παραγεμισμένη επένδυση στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη πίεση εφαρμογής κατά περίπου 20 %. Πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1.504 98 17-10Ανταλλακτικά μαξιλαράκια αυτιών, 505 66 53-26Μαξιλαράκια ωτασπίδων, μιας χρήσης, 505 66 53-31

11. ΩΤΑΣΠΙΔΕΣΦαρδύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου EN 352-1.504 98 02-02

12. ΝΕΟ – ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΆνετες, ανατομικά σχεδιασμένες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν εξαιρετική εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιό-φωνο FM με εξαιρετική λήψη και πολύ καλή ποιότητα ήχου, είσοδος AUX για MP3 player και ασύρματος επικοινωνίας. Απλός χειρισμός με κουμπιά. Διατίθεται με κεφαλόδεσμο ή για τοποθέτηση πάνω σε κράνος.Κεφαλόδεσμος, 578 27 50-01Πάνω σε κράνος, 578 27 50-02

Χρησιμοποιείτε πάντοτε γνήσια, δοκιμασμένα και εγκεκριμένα, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, της Jonsered®. Έτσι, θα ξέρετε ότι αγοράζετε προϊόντα, σχεδιασμένα για τα χλοοκοπτικά της Jonsered. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα εξαρτήματα που ταιριάζουν με το εποχούμενο χλοοκοπτικό Jonsered που διαθέτετε, στην ιστοσελίδα μας (www.jonsered.gr) ή στο τοπικό κατάστημα της Jonsered.

ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ ΓΙΑ

ΤΡΑ

ΚΤΕΡ

ΚΗ

ΠΟ

Υ

Page 56: Jonsered 2012

LT 2323 A2 LT 2317 A2 LT 2218 A LT 2217 A LT 2216 LT 2213 A LT 2213 LT 2323 CMA2 LT 2318 CMA2 LT 2317 CMA2 LT 2317 CMA LT 2316 CM LT 2213 CA LT 2213 C

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες οικιακές εκτάσεις

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – οικιακές εκτάσεις

Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι

Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΚινητήραςJonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt

Briggs & Stratton PowerBuilt

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt

Briggs & Stratton PowerBuilt

Ισχύς, kW @ σ.α.λ. 12,8/2600 10,4/2500 8,7/2500 8,6/2500 8,6/2500 6,4/2800 6,4/2800 12,8/2600 10,4/2500 10,4/2500 8,6/2500 8,6/2500 6,4/2800 6,4/2800

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου, λίτρα 15,2 7,6 7,6 5,7 5,7 5,7 5,7 7,6 7,6 5,7 5,7 5,7 5,7 5,7

Γεννήτρια, A 16 16 9 3×5 3×5 3×5 3×5 16 16 16 3×5 3×5 3×5 3×5

Μπαταρία, V/Ah 12/28 12/28 12/28 12/28 12/28 12/20 12/20 12/28 12/28 12/28 12/28 12/28 12/20 12/20

Τύπος μετάδοσης Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (μοχλός)

Αυτόματη (μοχλός)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο- στατική, πενταλ)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (μοχλός)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Χειροκίνητη (6+1)

Πλάτος κοπής, cm 122 107 107 97 97 77 77 107 107 97 97 97 77 77

Άκοπος κύκλος, cm** 79 120 120 137 137 130 130 70 102 107 107 107 131 131

Ύψος κοπής, ελάχ.-μέγ., mm 26 – 107 26 – 102 26 – 102 26 – 102 26 – 102 20 – 80 20 – 80 40 – 110 40 – 110 26 – 102 26 – 102 26 – 102 20 – 80 20 – 80

Μέθοδοι κοπής Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος Συλλογή Συλλογή

Ενεργοποίηση λεπίδων Ηλεκτρικός συμπλέκτης Χειροκίνητη Ηλεκτρικός

συμπλέκτης Χειροκίνητη Χειροκίνητη Ηλεκτρικός συμπλέκτης Χειροκίνητη Ηλεκτρικός

συμπλέκτηςΗλεκτρικός συμπλέκτης Χειροκίνητη Χειροκίνητη Χειροκίνητη Electric clutch Χειροκίνητη

Μέγεθος ελαστικών, μπροστά/πίσω, ίντσες 16×6,5-8"/ 22×9,5-10"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

Βασικό μήκος μηχανήματος, cm 175 175 175 175 175 172 172 251 251 251 242 242 226 226

Βασικό πλάτος μηχανήματος, cm 125 116 116 105 105 92 92 112 112 103 103 103 88 88

Βασικό ύψος μηχανήματος, cm 103 103 103 100 100 101 101 112 112 112 106 106 101 101

Βάρος, kg 215 193 188 185 185 172 172 253 246 242 234 232 190 190

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση με πεντάλ • • • • • •Συλλέκτης •* •* •* •* •* • • • • • • •Ηλεκτρικό άδειασμα συλλέκτη • •Επιλογή κοπής χορτολιπάσματος από τη θέση του οδηγού • • •Πλαίσιο με σκαλοπάτι • • • • • • • • • • • • • •Χυτός μπροστινός άξονας • • • • • •Ανετο κάθισμα • • • • • •Ωρομετρητής • • • • • • • •Προβολείς • • • • • • • • • • • • • •Σύνδεση για λάστιχο νερού • • • • • • • • • • • • • •

54

* Προαιρετικά** Μετράται σε στροφή στην πλευρά της κοπής

Page 57: Jonsered 2012

LT 2323 A2 LT 2317 A2 LT 2218 A LT 2217 A LT 2216 LT 2213 A LT 2213 LT 2323 CMA2 LT 2318 CMA2 LT 2317 CMA2 LT 2317 CMA LT 2316 CM LT 2213 CA LT 2213 C

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτερες οικιακές εκτάσεις

Συχνή χρήση όλο τον χρόνο – οικιακές εκτάσεις

Χρήση όλο τον χρόνο – μεγαλύτεροι κήποι

Γενική χρήση το καλοκαίρι – μεγαλύτεροι κήποι

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΚινητήραςJonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt

Briggs & Stratton PowerBuilt

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered V-Twin από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Jonsered από τη Briggs & Stratton

Briggs & Stratton PowerBuilt

Briggs & Stratton PowerBuilt

Ισχύς, kW @ σ.α.λ. 12,8/2600 10,4/2500 8,7/2500 8,6/2500 8,6/2500 6,4/2800 6,4/2800 12,8/2600 10,4/2500 10,4/2500 8,6/2500 8,6/2500 6,4/2800 6,4/2800

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου, λίτρα 15,2 7,6 7,6 5,7 5,7 5,7 5,7 7,6 7,6 5,7 5,7 5,7 5,7 5,7

Γεννήτρια, A 16 16 9 3×5 3×5 3×5 3×5 16 16 16 3×5 3×5 3×5 3×5

Μπαταρία, V/Ah 12/28 12/28 12/28 12/28 12/28 12/20 12/20 12/28 12/28 12/28 12/28 12/28 12/20 12/20

Τύπος μετάδοσης Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (μοχλός)

Αυτόματη (μοχλός)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο- στατική, πενταλ)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Αυτόματη (μοχλός)

Χειροκίνητη (6+1)

Αυτόματη (υδρο-στατική, πενταλ)

Χειροκίνητη (6+1)

Πλάτος κοπής, cm 122 107 107 97 97 77 77 107 107 97 97 97 77 77

Άκοπος κύκλος, cm** 79 120 120 137 137 130 130 70 102 107 107 107 131 131

Ύψος κοπής, ελάχ.-μέγ., mm 26 – 107 26 – 102 26 – 102 26 – 102 26 – 102 20 – 80 20 – 80 40 – 110 40 – 110 26 – 102 26 – 102 26 – 102 20 – 80 20 – 80

Μέθοδοι κοπής Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Πλευρική εκτόξευση

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος

Συλλογή/Κοπή χορτολιπάσματος Συλλογή Συλλογή

Ενεργοποίηση λεπίδων Ηλεκτρικός συμπλέκτης Χειροκίνητη Ηλεκτρικός

συμπλέκτης Χειροκίνητη Χειροκίνητη Ηλεκτρικός συμπλέκτης Χειροκίνητη Ηλεκτρικός

συμπλέκτηςΗλεκτρικός συμπλέκτης Χειροκίνητη Χειροκίνητη Χειροκίνητη Electric clutch Χειροκίνητη

Μέγεθος ελαστικών, μπροστά/πίσω, ίντσες 16×6,5-8"/ 22×9,5-10"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 20×10-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

15×6-6"/ 18×9,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

13×5-6"/ 16×6,5-8"

Βασικό μήκος μηχανήματος, cm 175 175 175 175 175 172 172 251 251 251 242 242 226 226

Βασικό πλάτος μηχανήματος, cm 125 116 116 105 105 92 92 112 112 103 103 103 88 88

Βασικό ύψος μηχανήματος, cm 103 103 103 100 100 101 101 112 112 112 106 106 101 101

Βάρος, kg 215 193 188 185 185 172 172 253 246 242 234 232 190 190

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αυτόματη (υδροστατική) μετάδοση με πεντάλ • • • • • •Συλλέκτης •* •* •* •* •* • • • • • • •Ηλεκτρικό άδειασμα συλλέκτη • •Επιλογή κοπής χορτολιπάσματος από τη θέση του οδηγού • • •Πλαίσιο με σκαλοπάτι • • • • • • • • • • • • • •Χυτός μπροστινός άξονας • • • • • •Ανετο κάθισμα • • • • • •Ωρομετρητής • • • • • • • •Προβολείς • • • • • • • • • • • • • •Σύνδεση για λάστιχο νερού • • • • • • • • • • • • • •

55

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

ΟΔ

ΗΓΟ

Σ ΠΡ

ΟΪΟ

ΝΤΩ

Ν ΓΙΑ

ΤΡΑ

ΚΤΕΡ

ΚΗ

ΠΟ

Υ

Page 58: Jonsered 2012

56

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΣΙΔΙΟΥ Ή ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕΥποψιαζόμαστε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που λατρεύουν να κουρεύουν το γρασίδι και αυτοί που πιστεύουν ότι το κούρεμα είναι απλά ένα απαραίτητο κακό. Για κάποιον λόγο, αυτοί που επέλεξαν ένα χλοοκοπτικό από τη Jonsered®, συνήθως ανήκουν στην πρώτη ομάδα. Ο λόγος για αυτό, ίσως είναι η στιβαρή αξιοπιστία των χλοοκοπτικών της Jonsered, το αποδοτικό πλαίσιο κοπής

και το βέβαιο γεγονός, ότι τα χλοοκοπτικά μας είναι πολύ εύκολα στον χειρισμό. Ή απλώς, ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο τέλειο, κάθε φορά. Εάν θέλετε να είστε ένας από αυτούς που απολαμβάνουν το κούρεμα του γρασιδιού, διαβάστε σχετικά με τη σειρά χλοοκοπτικών μας, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας, στις παρακάτω σελίδες.

Page 59: Jonsered 2012

57

ΧΛ

ΟΟ

ΚΟ

ΠΤΙΚ

Α

JONSERED LM 2152 CMDAEΑυτοκινούμενο χλοοκοπτικό, για ανθρώπους με υψηλές απαιτήσεις επιδόσεων, κοπής και άνεσης. Με ηλεκτρική μίζα, κεντρική ρύθμιση ύψους κοπής και ιδιαίτερα μεγάλο συλλέκτη. Δείτε τη σελίδα 59.

ww

w.jo

nsered

.gr

Page 60: Jonsered 2012

LM 2156 CMDA LM 2155 MD

LM 2153 CMDAE

LM 2153 CMDA

LM 2152 CMDAE

LM 2152 CMDA

LM 2151 CMDA

LM 2150 CMD

Συλλογή γρασιδιού

Εκτόξευση γρασιδιού

Κοπή χορτολιπάσματος

58

ΣΤΙΒΑΡΑ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 63.Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 62 – 63.

Εάν έχετε έναν μεγάλο κήπο με χλοοτάπητα, υπάρχουν πολλά διαφο-ρετικά χλοοκοπτικά Jonsered® από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Όλα τα μηχανήματα διαθέτουν ισχυρούς κινητήρες Briggs & Stratton με αυτοπροώθηση και μεγάλα, στιβαρά πλαίσια κοπής με δυνατότητα κοπής χορτολιπάσματος. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μεγάλου

μεγέθους συλλέκτες και αδιαβάθμητη ρύθμιση της ταχύτητας κίνησης για αποτελεσματικό και ασφαλές κούρεμα. Εάν θέλετε πραγματικά άνετη λειτουργία, επιλέξτε ένα μοντέλο με ηλεκτρική μίζα και κεντρική ρύθμιση ύψους κοπής.

Page 61: Jonsered 2012

59

JONSERED LM 2155 MDΣειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 55 cm.

JONSERED LM 2150 CMDΣειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 50 cm.

JONSERED LM 2153 CMDAEΣειρά Briggs & Stratton Intek 875, 3,3 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2153 CMDAΣειρά Briggs & Stratton Intek 875, 3,3 kW*, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2156 CMDAΣειρά Briggs & Stratton 875, 3,3 kW*, πλάτος κοπής 56 cm.

JONSERED LM 2151 CMDAΣειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλαίσιο αλουμινίου, πλάτος κοπής 50 cm.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

JONSERED LM 2152 CMDAΣειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 53 cm.

JONSERED LM 2152 CMDAEΣειρά Briggs & Stratton 650, 2,4 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 53 cm.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣΤο αποτελεσματικό χλοοκοπτικό με συλλέκτη της Jonsered®, συλλέγει τα πάντα, από γρασίδι έως φύλλα και μικρά κλαδιά. Μπορείτε γρήγορα να εναλλάσεστε μεταξύ συλλογής, εκτόξευσης και κοπής χορτολιπάσματος.

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΙΝΗΣΗΣΤα περισσότερα αυτοκινούμενα χλοοκοπτικά της Jonsered®, διαθέτουν αδιαβάθμητη ταχύτητα κίνησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε απλά να προ-σαρμόζετε την ταχύτητα του χλοοκοπτικού σας, διατηρώντας σταθερές τις στροφές του μαχαι-ριού και την αποτελεσματικότητα της κοπής.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣΤα χλοοκοπτικά μας με τη λειτουργία κοπής χορτολιπάσματος, κόβουν και τεμαχίζουν το γρασίδι, προτού το επιστρέψουν στον κήπο ως φυσικό λίπασμα.

Page 62: Jonsered 2012

LM 2147 CMDAE LM 2147 CMD LM 2147 CM LM 2146 M LM 2040 HF LM 2040 H

Συλλογή γρασιδιού

Εκτόξευση γρασιδιού

Κοπή χορτολιπάσματος

60

ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΛΟΟΚΟΠΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΗΠΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

* Ονομαστική ισχύς κινητήρα – δείτε τη σελίδα 63.Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη σειρά στις σελίδες 62 – 63.

Εάν χρειάζεστε νέο χλοοκοπτικό για κήπο κανονικού μεγέθους, έχετε πολλές επιλογές. Όλα τα χλοοκοπτικά Jonsered® της μικρότερης κατηγορίας διαθέτουν αποδοτικό πλαίσιο κοπής που παρέχει τέλεια

αποτελέσματα σε μικρού και μεσαίου μεγέθους κήπους. Το μικρό του μέγεθος διευκολύνει την αποθήκευση, ειδικά όταν ο αποθηκευτικός χώρος είναι περιορισμένος.

Page 63: Jonsered 2012

61

JONSERED LM 2040 HΠλάτος κοπής 40 cm.

JONSERED LM 2040 HFΠλάτος κοπής 40 cm.

JONSERED LM 2147 CMDAEΣειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, ηλεκτρική μίζα, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2146 MΣειρά Briggs & Stratton 450, 1,9 kW, πλαίσιο από πλαστικό ABS, πλάτος κοπής 46 cm.

ΕΞΥΠ

ΝΑ

ΧΑ

ΡΑ

ΚΤΗ

ΡΙΣΤΙΚ

Α

JONSERED LM 2147 CMDΣειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 46 cm.

JONSERED LM 2147 CMΣειρά Briggs & Stratton 675, 2,4 kW*, πλάτος κοπής 46 cm.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ ΝΕΡΟΥΧλοοκοπτικά με σύνδεσμο για λάστιχο που διευκολύνει τη σύνδεση λάστιχου νερού για τον καθαρισμό του πλαισίου κοπής.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣΤο αποτελεσματικό χορτοκοπτικό της Jonsered® με συλλέκτη συλλέγει τα πάντα, από γρασίδι έως φύλλα και μικρά κλαδιά. Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα τα κοπτικά συστήματα, από τη συλλογή στην εκτόξευση και την κοπή σε χορτολίπασμα.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΟΠΗΣ ΧΟΡΤΟΛΙΠΑΣΜΑΤΟΣΤα χλοοκοπτικά μας με τη λειτουργία κοπής χορτολιπάσματος κόβουν και τεμαχίζουν το γρασίδι προτού το επιστρέψουν στον κήπο ως φυσικό λίπασμα.

Page 64: Jonsered 2012

LM 2156 CMDA LM 2155 MD LM 2153 CMDAE LM 2153 CMDA LM 2152 CMDAE LM 2152 CMDA LM 2151 CMDA LM 2150 CMD LM 2147 CMDAE LM 2147 CMD LM 2147 CM LM 2146 M LM 2040 HF LM 2040 H

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Συλλογή γρασιδιού

Εκτόξευση γρασιδιού

Κοπή χορτολιπάσματος

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κινητήρας Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 450 _ _

Καθαρή ισχύς στις προρυθμισμένες σ.α.λ., kW 3,3 2,4 3,3 3,3 2,4 2,4 2,4 2,4 2,4 2,4 2,4 1,9 – –

Κυβισμός, κ.εκ. 190 190 190 190 190 190 190 190 190 190 190 148 – –

Πλάτος κοπής, cm 56 55 53 53 53 53 50 50 46 46 46 46 40 40

Υλικό πλαισίου κοπής Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Αλουμίνιο Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Πλαστικό ABS – –

Βάρος, kg 38 39 47 47 40 40 41 42 35 35 34 25 10,1 9

Μετάδοση κίνησης αριθμός ταχυτήτων Αδιαβάθμητη ταχύτητα 1 Αδιαβάθμητη

ταχύτηταΑδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα 1 Αδιαβάθμητη

ταχύτητα 1 1 – – –

Ύψος κοπής, mm 25–105 24–100 30–80 30–80 32–95 32–95 28–75 25–70 30–70 30–70 30–70 30–65 12–38 12–38

Ρύθμιση ύψους κοπής Ανεξάρτητη, πείρος γρήγορης ρύθμισης Ανεξάρτητη Ανεξάρτητη Ανεξάρτητη Κεντρική Κεντρική Κεντρική Κεντρική Κεντρική Κεντρική Κεντρική Ανεξάρτητη – –

Δεξαμενή καυσίμων, λίτρα 1,1 1 1,1 1,1 1 1 1 1 1 1 1 0,9 – –

Μέγεθος τροχών, εμπρός 8" 8" 8" 8" 8" 8" 7,6" 7,6" 7,6" 7,6" 7,6" 6,5" – –

Μέγεθος τροχών, πίσω 12" 8" 12" 12" 8" 8" 8,4" 8,4" 8,4" 8,4" 8,4" 6,5" – –

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ισχυροί τροχοί • • • • • • • • • •Ηλεκτρική μίζα • • •Συλλέκτης • • • • • • • • • •Πλευρικός εκτοξευτήρας • • • •Εκτοξευτήρας προς τα πίσω • • • • •Κοπή χορτολιπάσματος • • • • • • • • • • • •Σύνδεση για λάστιχο νερού • • • • • •

62

Page 65: Jonsered 2012

LM 2156 CMDA LM 2155 MD LM 2153 CMDAE LM 2153 CMDA LM 2152 CMDAE LM 2152 CMDA LM 2151 CMDA LM 2150 CMD LM 2147 CMDAE LM 2147 CMD LM 2147 CM LM 2146 M LM 2040 HF LM 2040 H

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Συλλογή γρασιδιού

Εκτόξευση γρασιδιού

Κοπή χορτολιπάσματος

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κινητήρας Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 875 OHV

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 650

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 675

Σειρά B&S 450 _ _

Καθαρή ισχύς στις προρυθμισμένες σ.α.λ., kW 3,3 2,4 3,3 3,3 2,4 2,4 2,4 2,4 2,4 2,4 2,4 1,9 – –

Κυβισμός, κ.εκ. 190 190 190 190 190 190 190 190 190 190 190 148 – –

Πλάτος κοπής, cm 56 55 53 53 53 53 50 50 46 46 46 46 40 40

Υλικό πλαισίου κοπής Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Αλουμίνιο Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Ατσάλι Πλαστικό ABS – –

Βάρος, kg 38 39 47 47 40 40 41 42 35 35 34 25 10,1 9

Μετάδοση κίνησης αριθμός ταχυτήτων Αδιαβάθμητη ταχύτητα 1 Αδιαβάθμητη

ταχύτηταΑδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα

Αδιαβάθμητη ταχύτητα 1 Αδιαβάθμητη

ταχύτητα 1 1 – – –

Ύψος κοπής, mm 25–105 24–100 30–80 30–80 32–95 32–95 28–75 25–70 30–70 30–70 30–70 30–65 12–38 12–38

Ρύθμιση ύψους κοπής Ανεξάρτητη, πείρος γρήγορης ρύθμισης Ανεξάρτητη Ανεξάρτητη Ανεξάρτητη Κεντρική Κεντρική Κεντρική Κεντρική Κεντρική Κεντρική Κεντρική Ανεξάρτητη – –

Δεξαμενή καυσίμων, λίτρα 1,1 1 1,1 1,1 1 1 1 1 1 1 1 0,9 – –

Μέγεθος τροχών, εμπρός 8" 8" 8" 8" 8" 8" 7,6" 7,6" 7,6" 7,6" 7,6" 6,5" – –

Μέγεθος τροχών, πίσω 12" 8" 12" 12" 8" 8" 8,4" 8,4" 8,4" 8,4" 8,4" 6,5" – –

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ισχυροί τροχοί • • • • • • • • • •Ηλεκτρική μίζα • • •Συλλέκτης • • • • • • • • • •Πλευρικός εκτοξευτήρας • • • •Εκτοξευτήρας προς τα πίσω • • • • •Κοπή χορτολιπάσματος • • • • • • • • • • • •Σύνδεση για λάστιχο νερού • • • • • •

63

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

ΟΔ

ΗΓΟ

Σ ΠΡ

ΟΪΟ

ΝΤΩ

Ν Χ

ΛΟ

ΟΚ

ΟΠ

ΤΙΚΩ

Ν

Page 66: Jonsered 2012

64

JONSERED HT 2105 E JONSERED HT 2106 ET0,58/0,7 kW, 3,3/3,6 kg.

JONSERED HTE 212322,8 cc, 0,59 kW, 6,1 kg.

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ SPIN START™Το Spin Start™ βοηθά στην εκκίνηση του μηχανήματος και μειώνει την αντίσταση στην χειρολαβή της τροχαλίας έως και 40 %.

ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΠΙΣΩ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗΗ ρυθμιζόμενη πίσω χειρολαβή των ψαλιδιών μπορντούρας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την κοπή τόσο κάθετα όσο και οριζόντια.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 68.

Θέλετε να ανυπομονείτε για να κόψετε και να περιποιηθείτε τους θάμνους σας; Αγοράστε ένα αποδοτικό ψαλίδι μπορντούρας με πολύ μεγάλη δυναμικότητα. Η Jonsered προσφέρει πολλά ελαφριά μηχανή-ματα χαμηλού επιπέδου θορύβου, με εξαιρετική απόσβεση κραδα-

σμών και δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε πολλά σημεία. Επιλέξτε ένα μοντέλο με περιστρεφόμενη πίσω χειρολαβή, εάν θέλετε τη βέλτιστη δυνατή εργονομία.

ΝΕΟ!

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΜΝΟ ΣΑΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΟΡΥΒΟΥΗ σχεδίαση του κινητήρα με χαμηλό επίπεδο θορύβου συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της ενόχλησης των γειτόνων σας.

JONSERED HT 2218/ JONSERED HT 2223 T21,7 cc, 0,6 kW, 4,6/4,9 kg.

Page 67: Jonsered 2012

65

JONSERED BB 225050,2 cc, 1,6 kW, 10,1 kg, 85 m/s.

JONSERED BV 212628,0 cc, 0,8 kW, 4,4 kg, 76 m/s.

JONSERED B 212628,0 cc, 0,8 kW, 4,3 kg, 76 m/s.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΥΣΗΤΗΡΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣΜε το BV 2126, μπορείτε να συνδέσετε ένα κιτ αναρρόφησης και να μαζεύετε τα φύλλα μέσα σε μια σακούλα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΙΛΟΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥΟι λεπίδες για κοπή χορτολιπάσματος του 2126 αλέθουν το υλικό σε μικρά κομματάκια και αυξάνουν τη χωρητικότητα συλλογής.

ΑΝΕΤΗ ΧΡΗΣΗΟι νέοι φυσητήρες είναι καλά ισορροπημένοι και εύκολοι στον χειρισμό χάρη στο περίβλημα της φτερωτής σχήματος ”S”, που συνεπάγεται ευθυγραμμισμένη έξοδο αέρα με την χειρολαβή, και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό με λείες επι­φάνειες.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 68.

Ένας φυσητήρας για απαιτητική χρήση εξασφαλίζει την καθαριότητα στον κήπο, τον αχυρώνα ή τον στάβλο σας και το ίδιο εύκολα συλλέγει τα φθινοπωρινά φύλλα και σκουπίδια από τα μονοπάτια και τον κήπο σας. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι οι εργάτες αφήνουν στην άκρη τις τσουγκράνες και τις σκούπες για πάντα. Ο ισχυρός φυσητήρας

πλάτης, Jonsered BB 2250, έχει σχεδιαστεί για φάρμες και μεγαλύτε-ρους κήπους. Ο Jonsered BV 2126 είναι ένας φυσητήρας χειρός που συνδυάζει τη λειτουργία φυσήματος και αναρρόφησης με το σύστημα ψιλοτεμαχισμού και τον συλλέκτη.

Page 68: Jonsered 2012

66

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣΗ ”υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης” παρέχει τη δυνατότη­τα αποσύμπλεξης της κίνησης ενός ή και των δυο τροχών, καθιστώ­ντας πολύ ευκολότερη τη στροφή και τον χειρισμό του εκχιονιστικού. Το ST 2111 και το ST 2109 διαθέ­τουν θερμαινόμενες χειρολαβές.

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗΟι βαθιές αυλακώσεις των ελαστικών και το κλείδωμα του διαφορικού σημαίνουν ασφαλέστερη πρόσφυση.

ΕΥΚΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΟι κινητήρες της Briggs & Stratton Snow είναι εύκολοι στην εκκίνηση ακόμα και υπό συνθήκες δριμύτα­του ψύχους. Δύο από τα μοντέλα μας διαθέτουν επίσης ηλεκτρική μίζα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο εύκολη την εκκίνηση.

JONSERED ST 2106Briggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 800), 3,0 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 61 cm.

JONSERED ST 2111 EBriggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 1650), 6,2 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 76 cm.

JONSERED ST 2109 EBriggs & Stratton Snow MAX (Σειρά 1450), 5,5 kW/3600 σ.α.λ., πλάτος εργασίας 68 cm.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 69.

Ο εκχιονισμός θα είναι ευκολότερος και πιο αποδοτικός αυτόν τον χειμώνα. Τουλάχιστον για αυτούς που θα έχουν ένα έτοιμο προς χρήση εκχιονιστικό της Jonsered® στην αποθήκη όταν αρχίσουν οι πρώτες βαριές χιονοπτώσεις. Όλα τα εκχιονιστικά της Jonsered λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή εκχιονισμού των δυο σταδίων,

με αποδοτικούς κοχλίες τροφοδοσίας οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε συμπιεσμένο και παγωμένο χιόνι. Τα μηχανήματα αυτά είναι ισχυρά, αλλά και εύκολα στον χειρισμό και λειτουργούν με ειδικά ανεπτυγμένους κινητήρες Briggs & Stratton, χειριστήρια τοποθετημένα εργονομικά και προβολείς εργασίας.

Page 69: Jonsered 2012

67

ΣΤΙΒΑΡΟΙ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ & ΜΟΤΟΤΣΑΠΕΣ

JONSERED CT 2105 RΌπισθεν, Πλάτος εργασίας 43 cm, 2,7 kW/3200 σ.α.λ.

JONSERED CT 2166Όπισθεν, Πλάτος εργασίας 85 cm, 3,7 kW/3400 σ.α.λ.

JONSERED CT 2154Όπισθεν, Πλάτος εργασίας 60 cm, 3,3 kW/3300 σ.α.λ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πλήρη γκάμα στη σελίδα 69.

Ένας στιβαρός μοτοκαλλιεργητής αποτελεί πολύτιμο βοηθό όταν καλλιεργείτε το κομμάτι γής για τις πατάτες ή όταν δημιουργείτε ένα τελείως νέο κομμάτι. Οι μοτοκαλλιεργητές της Jonsered® είναι στιβαρά μηχανήματα που μπορούν και κάνουν τη δουλειά τους και αντέχουν για πολλά χρόνια. Το μοντέλο CT 2105 R διαθέτει ταχύτητες μετάδοσης

κίνησης και οπίσθια τοποθετημένα και αντιστρόφως περιστρεφόμενα μαχαίρια πλάτους 43 cm που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε σκληρό έδαφος. Τα μοντέλα CT 2166 και CT 2154 είναι ισχυρές, εύκολες στον χειρισμό μοτοτσάπες, κατάλληλες για αγροτικούς και οικιακούς χρήστες με υψηλές απαιτήσεις.

ΟΠΙΣΘΕΝΠαρέχει εξαιρετική ευελιξία που καθιστά ευκολότερη τη στροφή του μηχανήματος και την απελευ­θέρωση από φρακάρισμα. Μειώνει τον φόρτο στην πλάτη και τα χέρια σας.

ΤΡΟΧΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣΗ αλλαγή της θέσης του τροχού μεταφοράς είναι γρήγορη και εύκολη (από θέση μεταφοράς σε θέση εργασίας). Επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση μεταξύ των περιοχών εργασίας.

ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ/ΛΑΒΗΙσχυρή και στιβαρή βάση της χειρολαβής που ρυθμίζεται και κάθετα για εργονομική στάση εργασίας.

Page 70: Jonsered 2012

ΨΑΛΙΔΙΑ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΑΣ HT 2218 HT 2223 T HTE 2123 HT 2106 ET HT 2105 E

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κυβισμός, cc 21,7 21,7 22,8 – –

Ισχύς, kW 0,6 0,6 0,59 0,7 0,58

Βάρος, kg 4,6 4,9 6,1 3,6 3,3

Δοχείο καυσίμου, λίτρα 0,4 0,4 0,55 – –

Μήκος λεπίδας, mm 450 600 600 600 560

Μέγιστη συνιστώμενη διάμετρος κλαδιού, mm 20 20 15 22 17

Ταχύτητα κοπής, κοπές ανά λεπτό 4050 4050 4955 2400 3600

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) * 93 93 93 97 97

Επίπεδο κραδασμών (ahv, eq) αριστερή/δεξιά χειρολαβή, m/δευτ.²*** 2,9/4,9 4,1/3,6 3,4/4,9 2,4/2,4 4,7/4,7

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ

Κινητήρας με χαμηλό επίπεδο θορύβου • •Ρυθμιζόμενη πίσω χειρολαβή • •Σύστημα απόσβεσης κραδασμών Antivib® • •Σύστημα εύκολης εκκίνησης Spin Start™ • • •Ρυθμιζόμενη λεπίδα κοπής •

ΦΥΣΗΤΗΡΕΣ BV 2126 B 2126 BB 2250

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κυβισμός, cc 28,0 28,0 50,2

Ισχύς, kW 0,8 0,8 1,6

Βάρος, kg 4,4 4,3 10,1

Ταχύτητα αέρα, m/s. 76 76 85

Ροή αέρα με χρήση βασικού εξοπλισμού, m³/min 12 12 11,5

Επίπεδο ηχητικής πίεσης στο αυτί του χειριστή, dB(A) * 92 92 94

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κιτ αναρρόφησης •Σύστημα εύκολης εκκίνησης Spin Start™ •Ρυθμιζόμενο μήκος σωλήνα • •Σταθεροποιητής στροφών • • •Μαλακή επένδυση χειρολαβής •Κινητήρας Clean Power™ •Εργονομική εξάρτυση •

68

* Η ισοδύναμη στάθμη ηχητικής πίεσης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22868, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες ηχητικής πίεσης σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας.

Η τυπική απόκλιση της ισοδύναμης στάθμης ηχητικής πίεσης είναι μια τυπική απόκλιση της τάξης του 1 dB(A).

Page 71: Jonsered 2012

ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ST 2111 E ST 2109 E ST 2106

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κινητήρας B&S Snow Series MAX (1650 Series) OHV

B&S Snow Series MAX (1450 Series) OHV

B&S Snow Series MAX (800 Series) OHV

Ισχύς, kW/σ.α.λ. 6,2/3600 5,5/3600 3,0/3600

Κυβισμός, cc 342 305 205

Πλάτος εργασίας, cm 76 68 61

Δοχείο καυσίμου, λίτρα 3,0 3,0 3,0

Μέγεθος τροχών 16" 16" 16"

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ηλεκτρική μίζα • •Υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης • •Σύστημα εκχιονισμού δύο σταδίων • • •Θερμαινόμενες χειρολαβές • •Κλείδωμα διαφορικού • • •Προβολέας • • •

ΜΟΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ/ΜΟΤΟΤΣΑΠΕΣ CT 2105 R CT 2166 CT 2154

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Κινητήρας B&S 800 Series Subaru EP17 Subaru EP16

Ισχύς, kW/σ.α.λ. 2,7/3200 3,7/3400 3,3/3300

Κυβισμός, cc 205 169 169

Πλάτος εργασίας, cm 43 85 60

Βάθος εργασίας, cm 15 28 28

Ρύθμιση βάθους, βήματα 7 – –

Μέγεθος τροχών 16" – –

69

** Η ισοδύναμη στάθμη δονήσεων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22867, υπολογίζεται ως το χρονικά σταθμισμένο άθροισμα της ενέργειας για τις στάθμες δονήσεων σε διάφορες συνθήκες λειτουργίας. Τα

εμφανιζόμενα δεδομένα ισοδύναμης στάθμης δονήσεων παρουσιάζουν τυπική απόκλιση της τάξης του 1 m/s.²

Η αναγραφόμενη ονομαστική ισχύς των κινητήρων είναι η μέση καθαρή απόδοση ισχύος (στις καθορισμένες σ.α.λ.) ενός τυπικού κινητήρα παραγωγής για το μοντέλο του κινητήρα μετρηθείσα σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349/ISO 1585. Οι κινητήρες μαζικής παραγωγής ενδέχεται

να παρουσιάζουν απόκλιση από αυτήν την τιμή. Η πραγματική απόδοση ισχύος του κινητήρα που εγκαθίσταται στο παραδοτέο μηχάνημα εξαρτάται από την ταχύτητα λειτουργίας, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και άλλες μεταβλητές.

ΟΔ

ΗΓΟ

Σ ΠΡ

ΟΪΟ

ΝΤΩ

Ν Ψ

ΑΛ

ΙΔΙΩ

Ν Μ

ΠΟ

ΡΝ

ΤΟΥ

ΡΑ

Σ, ΦΥ

ΣΗΤΗ

ΡΩ

Ν, ΕΚ

ΧΙΟ

ΝΙΣΤΙΚ

ΩΝ

ΚΑ

Ι ΜΟ

ΤΟΚ

ΑΛ

ΛΙΕΡ

ΓΗΤΩ

Ν

Page 72: Jonsered 2012

70

ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ο μοντέρνος ρουχισμός εργασίας παρέχει καλύτερη προστασία. Ο καλύτερος προ στατευ τικός εξοπλισμός είναι ο εξοπλισμός που πραγματικά θέλετε να χρησιμοποιείτε. Και όσο πιο όμορφα και άνετα αισθάνεστε όταν φοράτε τον προστατευτικό ρουχισμό σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να θέλετε να τον φορέσετε πριν πάτε για εργασία. Δεν είναι μυστικό ότι ο

ρουχισμός εργασίας της Jonsered® είναι από τους καλύτερα σχεδιασμένους και άνετους στην αγορά. Και αν ψάξετε είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε αρκετούς ανθρώπους στους οποίους αρέσει να φορούν τα ρούχα της Jonsered, ακόμα και αν χρησιμοποιούν μηχανήματα άλλης επωνυμίας. Δοκιμάστε τα ρούχα μας και θα καταλάβετε γιατί.

Page 73: Jonsered 2012

71

ΑΞΕΣΟ

ΥΑΡ

ΠΟ

Υ Π

ΡΟ

ΣΦΕΡ

ΟΥ

Ν ΣΤΥΛ

ΚΑ

Ι ΜΕΓΑ

ΛΗ

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΣΙΑw

ww

.jon

sered.g

r

ΝΕΟ!ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΆνετες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν εξαιρετική εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα 80.

Page 74: Jonsered 2012

72

Τα παντελόνια με προστασία από αλυσοπρίονο της Jonsered διατίθενται σε δύο σχέδια: το Μοντέλο Α και το Μοντέλο C. Οι σκιασμένες περιοχές δείχνουν την έκταση της προστασίας από αλυσοπρίονο για κάθε μοντέλο.

ΝΙΩΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝΤΥΜΕΝΟΙΌταν εργάζεστε με ένα αλυσοπρίονο ή θαμνοκοπτικό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε σύγχρονα μέσα προστασίας κορυφαίας ποιότητας. Εάν ο προστατευτικός ρουχισμός σας φέρει την ετικέτα Jonsered®, μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς. Ο προστατευτικός ρουχισμός μας πληροί τους κανόνες και τα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις αγορές. Ο ρουχισμός αντέχει στη φθορά που προκαλείται από

την πολύωρη εργασία και τις απαιτητικές συνθήκες. Η εφαρμογή και τα χαρακτηριστικά προστασίας είναι ανθεκτικά σε πολλά πλυσίματα. Ο προστατευτικός ρουχισμός μας διαθέτει λειτουργικό και ελκυστικό σχεδιασμό που του δίνει στυλ, φοριέται άνετα και κάνει την εργασία με αυτόν ακόμα πιο άνετη.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΗ προστασία από αλυσοπρίονο, αποτελείται από μια επένδυση με μακριές ίνες. Εάν η αλυσίδα του αλυσοπριόνου κόψει το εξωτερικό ύφασμα, οι ίνες μπλέκονται στην αλυσίδα και την ακινη­τοποιούν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, πριν η αλυσίδα διεισδύσει στο σώμα σας.

ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΟ σύγχρονος προστατευτικός ρουχισμός περι­λαμβάνει προστασία από αλυσοπρίονο με έξι ή εννέα στρώματα. Ο ρουχισμός είναι ελαφρύτε­ρος και πιο άνετος, διατηρώντας παράλληλα το επίπεδο προστασίας.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΥΛΙΚΟΤο Cordura είναι ένα ανθεκτικό συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται στον ρουχισμό για απαιτη­τικές εργασίες υπό αντίξοες συνθήκες. Το Aramid, το οποίο αποτελείται από θερμοανθεκτικές και στιβαρές συνθετικές ίνες, παρέχει μια καλή ισορροπία μεταξύ αντοχής και βάρους, καθι­στώντας τον ρουχισμό τόσο ελαφρύ, όσο και άνετο.

ΕΛΕΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΗ ετικέτα Euro Test σημαίνει ότι τυχαία επιλεγ­μένα ενδύματα ελέγχονται προκειμένου να δια­σφαλιστεί ότι όλα τα κατασκευασμένα ενδύματα πληρούν όλες τις ισχύουσες απαιτήσεις ασφα­λείας.

ΜΟΝΤΕΛΟ A

Μπροστά ΜπροστάΠίσω Πίσω

ΜΟΝΤΕΛΟ C

Page 75: Jonsered 2012

73

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

3. NEO ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣΠροστατευτικό τζάκετ υψηλής αντοχής. Το κάτω μέρος των μανικιών είναι ενισχυμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura. Ωμoπλάτη από 100 % ελαφρύ υδατοαπωθητικό, ανθεκτικό στο σκίσιμο πολυεστέρα Ultra. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από 80 % πολυεστέρα και 20 % βαμβάκι. Δύο τσέπες εμπρός με φερμουάρ. Η δεξιά τσέπη είναι τύπου Ναπολέοντα. Ρυθμιζόμενα μέρη με λάστιχο στη μέση και στη βάση της πλάτης. Ωμοπλάτη ανοιχτή στο πίσω μέρος με δικτυωτή επένδυση για καλό αερισμό. Μεγέθη: S­46/48, M­50/52, L­54/56, XL­58/60, XXL­62/64.578 12 18-XX

4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ AΠροστατευτικό παντελόνι με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και σχεδιασμό για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη εφαρμογή. Ευρύχωρο στο πίσω μέρος για μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης. Τρεις τσέπες με φερμουάρ και τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο. Φαρδιά μέση με λάστιχο και μακριά πλάτη. Το μπροστινό μέρος είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά ανθεκτικό στη φθορά νάιλον Cordura και το υπόλοιπο από 100 % πολυεστέρα Ultra. Διατίθεται ως κανονικό παντελόνι ή σαν σαλοπέτα με τιράντες. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 381­2/­5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Εγκεκριμένο για βιομηχανική πλύση. Μεγέθη 44–62.Κανονικό παντελόνι, 504 98 76-XXΜοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 504 98 62-XX

1. ΤΖΑΚΕΤ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΡΕΤΣ (ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)Τζάκετ δασοκομίας με νέας σχεδίασης ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις, ακόμη πιο ανθεκτικό στο σκίσιμο από το προηγούμενο Τζάκετ Δασοκομίας μας, παρέχοντας μεγάλη άνεση, εξαιρετική εφαρμογή και άριστο αερισμό. To τζάκετ διαθέτει αρκετές πρακτικές τσέπες με φερμουάρ, ένα κορδόνι που σφίγγει γύρω από τη μέση και γιακά με κοτλέ επένδυση. Ενισχυμένο με ίνες αραμιδίου στα εκτεθειμένα σημεία. Μεγέθη: S­46, M­50, L­54, XL­58, XXL­62.525 76 05-XX

2. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΤΡΕΤΣ (ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ) 20 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι από το ίδιο νέας σχεδίασης και περισσότερο ανθεκτικό στο σχίσιμο ελαστικά υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις όπως το τζάκετ δασοκομίας. Το μπροστινό μέρος του παντελονιού είναι ενισχυμένο με ύφασμα Cordura για επιπρόσθετη προστασία από τη φθορά. Το παντελόνι είναι κατασκευασμένο από ένα ελαφρύτερο υλικό για προστασία από αλυσοπρίονο και διαθέτει μια γραμμή που το κάνει εξαιρετικά άνετο. Τσέπες με φερμουάρ εμπρός και πίσω. Το πίσω μέρος του παντελονιού είναι κατασκευασμένο από υλικό Spacer που προσφέρει καλό αερισμό και τα γόνατα είναι ενισχυμένα με αραμίδιο. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381­2/­5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη: S­46, M­50, L­54, XL­58, XXL­62.Παντελόνι μέσης, 525 76 03-XXΜοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 525 76 04-XX Παντελόνι μέσης, κόκκινος, 523 08 29-XX

Page 76: Jonsered 2012

74

3. ΝΕΟ ΤΖΑΚΕΤ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟΝέο, άνετο προστατευτικό τζάκετ με προστασία από αλυσοπρίονο στο πάνω μέρος των μανικιών, στο στήθος και στους ώμους. Ένα νέο, ελαφρύτερο προστατευτικό υλικό παρέχει μεγαλύτερη άνεση και δυνατότητα κίνησης κατά την εργασία. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Χρώμα: κόκκινο/μαύρο. Μεγέθη S­46, M­50, L­54, XL­58.577 85 78-XX

1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΛΑΣΗΣ 2 24 M/S, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Το πρώτο παντελόνι μας κλάσης 2 με προστασία από αλυσοπρίονο με δυνατότητα αντοχής σε μια ταχύτητα αλυσίδας 24 m/s. Η μοναδική προστασία από αλυσοπρίονο έχει ελεγχθεί και εγκριθεί σύμφωνα με το πρότυπο EN 381­2/­5. EN 340 κλάση 2. Νέας σχεδίασης, περισσότερο ανθεκτικό στο σκίσιμο ελαστικό υλικό προς τέσσερις κατευθύνσεις στο μπροστινό μέρος του παντελονιού και στο πίσω μέρος πολυεσ τέρας που προσφέρει αερισμό. Μεγέθη: S­46/48, M­50/52, L­54/56.525 76 02-XX

2. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ 20, ΜΟΝΤΕΛΟ A

Προστατευτικό παντελόνι κατασκευασμένο από πολυεστέρα ανθεκτικό στη φθορά. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Δύο τσέπες εμπρός, τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο και πίσω τσέπη με φερμουάρ. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 381­2/­5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη 44–60.Κανονικό παντελόνι, 504 98 87-XXΜοντέλο σαλοπέτα με τιράντες, 504 93 00-XX

Page 77: Jonsered 2012

75

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

4. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Προστατευτικό παντελόνι με προστασία από αλυσοπρίονο μπροστά και πίσω. Δύο τσέπες μπροστά. Πίσω τσέπη με φερμουάρ και τσέπη για αναδιπλούμενο μέτρο. Κατασκευασμένο από πολυεστέρα ανθεκτικό στη φθορά. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381­2/­5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη S­46/48, M­50/52, L­54/56, XL­58/60.577 42 57-XX

5. ΠΟΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ 20 M/S

Περισκελίδες παντελονιού για περιστασιακούς χρήστες αλυσοπρίονου. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Ρυθμιζόμενο μήκος και φερμουάρ στο πίσω μέρος των ποδιών. Ένα μέγεθος. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 381­2/­5. EN 340 κλάση 1, 20 m/s.504 93 00-09

Page 78: Jonsered 2012

76

3. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΛΑΤΗΣ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑΣτυλ ”φράκου” με ρυθμιζόμενο κούμπωμα μπροστά και πολύ μακριά μανίκια με πρεσαριστά κουμπιά. Μακριά πλάτη. Ένα μέγεθος. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 343.504 98 17-71

4. ΜΟΝΟΣΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟΡούχο που φοριέται πιο κοντά στο σώμα. Κατασκευασμένο από 100 % πλεκτό ύφασμα πολυεστέρα διπλής όψης (interlock) και απο τελείται από κλωσμένο και υφασμένο πολυεστέρα. Αυτή η ιδιότητα βοηθάει το ύφασμα να αποβάλει την υγρασία από το δέρμα προς το επόμενο στρώμα ρούχου και παρέχει καλό αερισμό, καθιστώντας άνετη την εργασία σας καθημερινά. Ελαφρύ υλικό, 140 g/m².Μπλούζα, 544 96 18-XX (46, 50, 54, 58)Παντελόνι, 544 96 19-XX (46, 50, 54, 58)

1. ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΤΖΑΚΕΤΑδιάβροχο τζάκετ από ελαστικό πολυεστέρα. Συγκολλημένες ραφές, φερμουάρ σε όλο το μήκος, πρεσαριστά κουμπιά και τσέπη για κινητό τηλέφωνο. Ιδιαίτερα ανθεκτικό στη φθορά μπροστινό ύφασμα. Γιακάς φοδραρισμένος με κοτλέ. Ρυθμιζόμενα αμάνικα. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 343. Μεγέθη S­46/48, M­50/52, L­54/56, XL­58/60. 504 98 89-XX

2. ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑδιάβροχο παντελόνι από ελαστικό πολυεστέρα, με ενισχυμένο το μπροστινό μέρος. Συγκολλημένες ραφές, ρυθμιζόμενη μέση με λάστιχο από δικτυωτό υλικό για καλό αερισμό. Πληροί τις απαιτήσεις κατά EN 343. Μεγέθη: S­46/48, M­50/52, L­54/56, XL­58/60. 504 98 79-XX

Page 79: Jonsered 2012

77

8. ΖΩΝΗΔερμάτινη ζώνη με γερή αγκράφα. Πλάτος 4 cm, μήκος 125 cm.504 98 15-85

9. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΕΣΠροστατευτικές επιγονατίδες από αφρώδες πλαστικό για χρήση με παντελόνια κήπου για κοπή χόρτων και θάμνων, καθώς και κηπευτικές εργασίες. Ζεύγος, ένα μέγεθος.505 62 26-99

5. ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣΆνετο πουκάμισο, ιδανικό για δασικές και κηπευτικές εργασίες ή ως ένδυση για τον ελεύθερο χρόνο. 100 % βαμβάκι.525 50 97-XX (35–45, XS–XXL)

6. ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣΑνθεκτικό και άνετο παντελόνι εργασίας κατασκευασμένο από 65 % πολυεστέρα και 35 % βαμβάκι, με υδαταπωθητικό υλικό στο μπροστινό μέρος του ποδιού μέχρι το γόνατο. Τσέπες εμπρός, πίσω και στο αριστερό πόδι και τσέπες για επιγονατίδες. Ιδανικό για χορτοκοπή και άλλες υπαίθριες εργασίες. 525 50 96-XX (46–62)

7. ΤΙΡΑΝΤΕΣΜε κλιπ ή δερμάτινες κουμπότρυπες. Πλάτος: 5 cm. Κλιπ, 504 98 16-56Δερμάτινες κουμπότρυπες, 504 98 16-60

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

Page 80: Jonsered 2012

78

3. ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΜΠΟΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Μπότες από δέρμα επεξεργασμένο με πολυουρεθάνη. Ενισχυμένη σόλα και εμπρός μέρος από σκληρό υλικό για βελτιωμένη άνεση και σταθερότητα. Τα άγκιστρα για βαριές εργασίες με νέο σχέδιο κάνουν πιο εύκολη τη ρύθμιση της μπότας και επιτυγχάνεται το σωστό καλούπι. Εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο και ατσάλινη θωράκιση δακτύλων. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 345­2, S2 και του ΕΝ 381­3 κλάση 1, 20 m/s. Μεγέθη 39–47.544 96 48-XX

4. ΠΑΤΟΙΣτρώση με μόνωση κατά της θερμότητας με υφασμάτινο υλικό στην πάνω πλευρά και φύλλο αλουμινίου στην κάτω πλευρά. Κόψτε στο σωστό μέγεθος.505 65 45-00

5. ΜΑΛΛΙΝΟΙ ΠΑΤΟΙΑνθεκτικοί στη φθορά, ζεστοί πάτοι από 100 % μαλλί. Το κάτω μέρος έχει επίστρωση λάτεξ για να κρατά τον πάτο σταθερό στη θέση του. Πλένονται στους 40ºC. Κόψτε στο σωστό μέγεθος.504 98 28-01

1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣ, 28 M/SΕλαφριές μπότες κλάσης 3 με νέα ελαφρύτερη προστασία από αλυσοπρίονο. Ατσάλινη θωράκιση δακτύλων, προφίλ πέλματος και προστασία αστραγάλου. Ευρύχωρο καλούπι με εξόγκωμα πίσω και στην κνήμη για εύκολη εισαγωγή. Ενισχυμένα τακούνια για προστασία από την πρόσκρουση και ευκολότερη αφαίρεση. Άριστη, ευρύχωρη εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα EN 345 SB E και EN 381­3 κλάση 3, 28 m/s. Μεγέθη 37–50.505 41 46-XX

2. ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΟΤΕΣΕλαφριές μπότες με εγκεκριμένη προστασία από αλυσοπρίονο. Βαθύ προφίλ πέλματος που μπορεί να πάρει καρφιά. Ενισχυμένα τακούνια για προστασία από την πρόσκρουση και ευκολότερη αφαίρεση. Άριστη, ευρύχωρη εφαρμογή. Πληροί τις απαιτήσεις του EN 345 SB E και του EN 381­3 κλάση 2, 24 m/s. Μεγέθη 37–47.504 98 96-XXΚαρφιά, 505 65 43-61

Page 81: Jonsered 2012

79

10. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟ

Γάντια πέντε δαχτύλων κατασκευασμένα από υδαταπωθητικό κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό πολυαμίδιο. Πληρούν τις απαιτήσεις κατά EN 381­4, ­7 και EN 420:1992, EN 388. κλάση 0, 16 m/s. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12.523 75 03-XX

11. ΓΑΝΤΙΑ SPANDEX ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑΎφασμα στο πίσω μέρος του χεριού, μαλακό κατσικίσιο δέρμα στην παλάμη για καλή λαβή. Κλείσιμο με σκρατς. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 420:1992 κλάση 1. Μεγέθη 7, 8, 9, 10 και 11.523 75 06-XX

12. ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑΟικονομικά δερμάτινα γάντια με ενισχυμένο αντίχειρα και υφασμάτινο πίσω μέρος. Κλείσιμο με σκρατς. Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 420:1992 κλάση 1. Ένα μέγεθος.523 75 04-10

6. ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΜΠΟΤΑΣΕύκολο και γρήγορο στέγνωμα για όλα τα είδη υπόδησης, χωρίς να καθιστά το δέρμα σκληρό και τραχύ. 1,1 μέτρα καλώδιο, 4+4W/ 230 V. Εγκεκριμένο κατά CE.544 96 32-01

7. ΚΑΛΤΣΕΣ OUTLASTΆνετες κάλτσες από υλικό Outlast που σας δροσίζουν όταν κάνει ζέστη και σας ζεσταίνουν όταν κάνει κρύο.525 34 12-37, 40, 43, 46

8. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΩΝΓάντια κατασκευασμένα από υδαταπωθητικό κατσικίσιο δέρμα και υδαταπωθητικό νάιλον. Πληρούν τις απαιτήσεις κατά EN 420:1992 κλάση 1. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12.523 75 02-XX

9. ΑΝΕΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗ

Κατασκευασμένα από αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα και υδατοαπωθητικό πολυαμίδιο. Μεγέθη: 8, 9, 10 και 12.523 75 01-XX

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

Page 82: Jonsered 2012

80

3. ΝΕΟ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΆνετες, ανατομικά σχεδιασμένες ωτοασπίδες που φοριούνται εύκολα και παρέχουν καλή εξασθένηση του ήχου. Ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM με εξαιρετική λήψη και πολύ καλή ποιότητα ήχου, είσοδος AUX για MP3 player και ασύρματος επικοινωνίας. Απλός χειρισμός με κουμπιά. Διατίθεται με κεφαλόδεσμο ή για τοποθέτηση πάνω σε κράνος.Κεφαλόδεσμος, 578 27 50-01Πάνω σε κράνος, 578 27 50-02

4. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΔΕΣΜΟΕλαφριές. Μαλακή, επένδυση με μαξιλαράκι στον κεφαλόδεσμο. Ρυθμιζόμενη κατά περίπου 20 %, πίεση εφαρμογής, Πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352­1.504 98 17-10Ανταλλακτικά μαξιλαράκια αυτιών, 505 66 53-26Μαξιλαράκια ωτοασπίδων μιας χρήσης, 505 66 53-31

5. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ PERSPEXΊδιες ωτοασπίδες όπως στο προστατευτικό κράνος. Υδαταπωθητικός υφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδεσμου. Πλήρεις, όπως εικονίζονται. Πρακτικές, π.χ. κατά την κοπή χόρτων. Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352­1 και η μάσκα του EN 166.504 98 18-11

1. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHT

Πλήρες με την σήτα προστασίας Max Sight για μόλις 20 % μείωση του φωτός, με γείσο, ωτοασπίδες και προστατευτικό αυχένα. Φωσφορίζον κόκκινο. Η επένδυση και οι ωτοασπίδες ρυθμίζονται κάθετα και πλευρικά. Το κράνος πληροί τις απαιτήσεις του EN 397 και πρόσθετες απαιτήσεις π.χ. για πλευρική ακαμψία και χαμηλή θερμοκρασία (– 40°C). Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352­3. Η σήτα προστασίας πληροί τις απαιτήσεις του EN 1731.Κράνος, πλήρες, 576 41 23-01 Εσωτερικό κράνους, 504 98 18-02 Βασικά πλαστικά εξαρτήματα, 505 67 53-30 Γείσο, 505 66 53-37

2. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗΕγκεκριμένο κράνος για άτομα που ασχολούνται με την ρίψη δέντρων και την κοπή ξύλων στο σπίτι. Ρυθμιζόμενη επένδυση. Το κράνος πληροί τις απαιτήσεις του EN 397, οι ωτοασπίδες του ΕΝ 352­3 και η σήτα προστασίας του EN 1731.504 98 18-28

Page 83: Jonsered 2012

81

Όταν δουλεύετε με χορτοκοπτικό ή θαμνοκοπτικό, φοράτε πάντα προστατευτικά γυαλιά σε συνδυασμό με σήτα προστασίας.

9. ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ/ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑΜπορούν να καμφθούν και να επεκταθούν για καλύτερη εφαρμογή. Ανθεκτικοί στο χάραγμα φακοί. Επιλέξτε ανάμεσα σε διαφανείς φακούς και γκρίζους φακούς με προστασία UV. Συνιστάται για χρήση μαζί με σήτα προστασίας. Πληροί τις απαιτήσεις σύμφωνα με τα πρότυπα EN 166 και ANSI Z87+.Διαφανή, 504 06 61-01 Ηλίου, 504 06 61-02

10. ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ MAX SIGHTΗ επίδραση στην όρασή σας είναι ελάχιστη. Προκαλεί μόνο 20 % μείωση του φωτός σε ολόκληρη την επιφάνεια σε σύγκριση με το 30 % των συνηθισμένων σητών προστασίας. Αδιάβροχος σχεδιασμός που αυξάνει επίσης την αντοχή σε μόνιμη παραμόρφωση. Πληροί το πρότυπο EN1731:2006. Πωλείται ξεχωριστά ή με κράνος.574 61 37-01

6. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΜΕ ΣΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΊδιες ωτοασπίδες όπως στο προστατευτικό κράνος. Υδαταπωθητικόυφασμάτινο προστατευτικό μεταξύ σήτας προστασίας και κεφαλόδε­σμου. Πλήρεις, όπως εικονίζονται. Οι ωτοασπίδες πληρούν τις απαιτήσεις του EN 352­1 και η μάσκα του EN 1731.504 98 18-21

7. ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣΠλατύς κεφαλόδεσμος με καλή εφαρμογή. Πληρούν τις απαιτήσεις του ΕΝ 352­1. Σήτα προστασίας Perspex εγκεκριμένη σύμφωνα με το EN 166.Συσκευασία των 10, 504 98 02-02Διαθέσιμες επίσης πλήρεις με μάσκα Perspex, 504 98 18-60

8. ΑΝΤΙΘΑΜΒΩΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑΠολυκαρβονική μάσκα με επικάλυψη που εξασφαλίζει ότι δεν θαμπώνει το εσωτερικό. Εξωτερική επιφάνεια ανθεκτική στο χάραγμα. Κατάλληλη για όλα τα κράνη και τις ωτοασπίδες με κεφαλόδεσμο. Σήμανση πιστότητας CE σύμφωνα με το EN 166.505 66 53-63

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

Page 84: Jonsered 2012

82

4. ΛΑΒΙΔΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣΠαρέχει δυνατή λαβή κατά την ανύψωση κορμών. Νέος σχεδιασμός με αιχμηρά, ακονισμένα άκρα, έτοιμα για χρήση. Ειδικά βαμμένο ατσάλι με επεξεργασμένη επιφάνεια που καθιστά το εργαλείο στιβαρό και λιγότερο ευαίσθητο στη σκουριά.20 cm, 574 38 78-01

5. ΛΑΒΙΔΑ ΞΥΛΕΙΑΣΝέα, βελτιωμένη και αιχμηρότερη λαβίδα με ακονισμένα άκρα για ισχυρή λαβή. Ειδικά βαμμένο ατσάλι με επεξεργασμένη επιφάνεια που καθιστά το εργαλείο στιβαρό και λιγότερο ευαίσθητο στη σκουριά.30 cm, 574 38 79-01

6. ΓΑΝΤΖΟΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣΒελτιωμένος γάντζος με νέο βελτιωμένο σχεδιασμό και επεξεργασμένη επιφάνεια για μικρότερη ευαισθησία στη σκουριά. Το στρογγυλό σχήμα στο εσωτερικό της χειρολαβής παρέχει πιο άνετη λαβή. Κλίμακα για τη μέτρηση της διαμέτρου στο μικρότερο άκρο.574 38 77-01

1. ΦΑΡΔΙΑ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝΑνακουφίζει την καταπόνηση στην πλάτη του χρήστη. Μπορεί να δεχτεί μεγάλο αριθμό εργαλείων και εξαρτημάτων.505 69 32-16Πολλαπλή θήκη, 504 98 16-80Πολλαπλή θήκη, δερμάτινη, 504 98 16-81Στοιχείο πλάτης με στρώμα θερμομόνωσης, 504 98 16-83Θήκη για λοστό ανατροπής με το πόδι, 505 69 32-92

2. ΖΩΝΗ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣΠλήρης ζώνη εργαλείων με δύο δερμάτινες θήκες, ένα γάντζο ανύψωσης και μία ψαλίδα ανύψωσης.504 98 15-80

3. ΜΕΤΡΟΤΑΙΝΙΑΜε μοναδικά ελαφρύ σχέδιο που απλοποιεί το ξεδίπλωμα και την αλλαγή ταινίας και ελατηρίου. Με ένδειξη και στις δύο πλευρές.15 m, 504 98 16-1820 m, 504 98 16-19

Page 85: Jonsered 2012

83

10. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΜΙΚΡΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙΜικρό, ευέλικτο τσεκούρι κατασκευασμένο από ατσάλι σουηδικής ποιότητας. Με ιδανικό μέγεθος για την πλάτη σας ή για χρήση ως τσεκούρι κήπου. Βάρος κεφαλής τσεκουριού 0,6 kg, μήκος άξονα 37,5 cm.577 27 33-01

7. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣΤσεκούρι με μακριά χειρολαβή, κατασκευασμένο από ατσάλι σουηδικής ποιότητας. Ιδανικό για ρίψη και κλάδεμα μικρών δέντρων. Βάρος κεφαλής τσεκουριού 0,85 kg, μήκος άξονα 65 cm.577 27 32-01

8. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΧΙΣΙΜΑΤΟΣΈνα βαρύ τσεκούρι με μακριά χειρολαβή, κατασκευασμένο από ατσάλι σουηδικής ποιότητας. Σχεδιασμένο για το σχίσιμο μεγάλων κορμών. Βάρος κεφαλής τσεκουριού 1,5 kg, μήκος άξονα 75 cm.577 27 34-01

9. ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ – ΜΙΚΡΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΧΙΣΙΜΑΤΟΣΈνα ελαφρύτερο τσεκούρι κατασκευασμένο από ατσάλι σουηδικής ποιότητας. Ιδανικό για το σχίσιμο μικρότερων κορμών. Βάρος κεφαλής τσεκουριού 0,9 kg, μήκος άξονα 50 cm.577 27 35-01

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

Page 86: Jonsered 2012

84

5. ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣΛοστός ανατροπής μεγάλου μήκους (130 cm), ο οποίος παρέχει περισσότερη δύναμη. Ο ενισχυμένος σωλήνας προσφέρει πρόσθετη αντοχή στις εκτεθειμένες περιοχές. Η μεγάλη λαβή σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια. 576 77 91-01Γάντζος περιστροφής, 576 78 05-01

6. ΛΟΣΤΟΣ ΚΡΟΥΣΗΣΣυνδυασμένος λοστός κρούσης και ανατροπής με νέο, βελτιωμένο σχεδιασμό από τον οποίο προέκυψε ένα ανθεκτικό, στιβαρό προϊόν. Περιλαμβάνει κεφαλή κρούσης διευκολύνει την εισαγωγή της σφήνας, καθώς και πτέρνα κρούσης που ελαχιστοποιεί την καταπόνηση των χεριών.574 38 71-01

7. ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΞΕΚΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣΜε χειρολαβή από αγριοκαρυδιά και λεπίδα που αντικαθίσταται. Τροχισμένο και στις δύο πλευρές.579 00 06-01Ανταλλακτική λάμα, 579 00 40-01

1. ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΣΦΗΝΑ ΚΟΠΗΣΑπό μαγνήσιο, 13 cm. Ελαφριά.505 69 47-00

2. ΣΦΗΝΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟΑπό ανθεκτικό στις κρούσεις πλαστικό.5", 505 69 47-028", 505 69 47-0310", 505 69 47-04

3. ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ VIKTORΤηλεσκοπικός λοστός ανατροπής με το πόδι που μπορεί να μεταφερθεί σε θήκη. 504 98 16-92

4. ΛΟΣΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΓΑΝΤΖΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣΟδοντωτό εμπρός άκρο. Άνετη πλαστική χειρολαβή και συσφιγκτική βάση για ασφαλέστερη ρίψη δέντρων. Μήκος 76 cm.505 69 43-01Γάντζος περιστροφής, 505 69 43-02

Page 87: Jonsered 2012

85

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

12. ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝΠεριέχει: Έμπλαστρα πρώτων βοηθειών, 9 τσιρότα διαφορετικών μεγεθών, 2 υγρά καθαρισμού πληγών, 1 καθρεφτάκι, 1 κουτί μπατονέτες.502 52 55-01

8. ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΜαχαίρι καθαρισμού με βαμμένη ειδική λεπίδα από ατσάλι και ξύλινη λαβή από καρυδιά. Με πλαστικό προστατευτικό για τη λεπίδα. Συνολικό μήκος 60 cm (λαβή 31 cm).575 78 61-01

9. ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ3 μέρη, περίπου 280 – 510 cm.502 42 73-01

10. ΠΡΙΟΝΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΦΤΗ ΦΛΟΙΟΥΓια την τηλεσκοπική χειρολαβή.505 69 45-76Ανταλλακτική λάμα, 505 69 45-87

11. ΠΡΙΟΝΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΦΤΗ ΦΛΟΙΟΥΓια την τηλεσκοπική χειρολαβή. Με κόφτη φλοιού για να εμποδίζει το φλοιό να σχιστεί. Βαμμένη λάμα.505 69 45-66Ανταλλακτική λάμα, 505 69 45-77

Page 88: Jonsered 2012

86

3. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕ ΣΤΟΜΙΟ ΠΛΗΡΩΣΗΣΧωρητικότητα: 6 λίτρα. Στόμιο πλήρωσης με προστασία από υπερπλήρωση. Εγκεκριμένο κατά UN.504 98 17-07Θήκη για 3 λεπίδες, 505 69 80-23Εργαλείο συνδυασμού, 505 69 80-24

4. ΔΟΧΕΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣΧωρητικότητα: 6 λίτρα. Δοχείο με εύκαμπτο στόμιο πλήρωσης. Πληροί τις απαιτήσεις κατά UN.505 69 80-40Στόμιο πλήρωσης, 505 69 80-41

5. ΔΟΧΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥΧωρητικότητα: 2,5 λίτρα.504 98 17-08

6. ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΑΛΥΣΙΔΑΣΦιλικό για το περιβάλλον και βιοδιασπώμενο. 1 λίτρο, 544 04 52-015 λίτρα, 531 00 80-4120 λίτρα, 531 00 80-40

1. ΔΙΠΛΟ ΔΟΧΕΙΟ COMBIΧωρητικότητα 6 λίτρα καύσιμο και 2,5 λίτρα λάδι. Το δοχείο καυσίμου διαθέτει μηχανισμό προστασίας από υπερπλήρωση, ο οποίος τώρα έχει ανανεωθεί και βελτιωθεί. Όταν το δοχείο καυσίμου του αλυσοπρίονου είναι πλήρες, η ροή διακόπτεται αυτόματα προς αποφυγή υπερχείλισης. Μεταξύ των δοχείων υπάρχει χώρος για λίμες και κλειδιά. Τα δοχεία χωρίζονται. Πληροί τις απαιτήσεις κατά UN. Τα δύο δοχεία και ο μηχα­νισμός προστασίας από υπερπλήρωση διατίθενται και ξεχωριστά. 504 98 17-06Στόμιο πλήρωσης καυσίμου με σχεδιασμό προστασίας από υπερχείλιση. Ταιριάζει τόσο στο σύνθετο όσο και στο απλό δοχείο βενζίνης, 505 69 80-02Στόμιο πλήρωσης λαδιού, 505 69 80-03

2. ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΤο πακέτο συνδυασμού περιλαμβάνει: δοχείο για 5 λίτρα περιβαλλοντικής βενζίνης, προσαρμογείς, στόμιο καυσίμου, στόμιο λαδιού, τάπα και δοχείο λαδιού.504 98 17-17

Page 89: Jonsered 2012

87

9. ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ, 4T POWERΕιδικό λάδι για όλους τους 4­χρονους κινητήρες των χλοοκοπτικών μηχανών της αγοράς. Διατίθεται ως 10W/40 και SAE 30.1,4 λίτρα, 544 34 74-01, 10W/401,4 λίτρα, 531 01 90-08, SAE 300,6 λίτρα, 544 04 19-01, SAE 30

10. ΛΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED®

Λάδι δίχρονου κινητήρα, το οποίο προορίζεται για χρήση σε συνδυασμό με καύσιμα χαμηλότερης ποιότητας. Εξασφαλίζει καθαρότερο κινητήρα και λιγότερα κατάλοιπα από την καύση, στο έμβολο, στα τοιχώματα του κυλίνδρου, στη θυρίδα εξαγωγής και στον στροφαλοθάλαμο.1 λίτρο, 544 03 62-01

7. ΛΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED® SUPER ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΠΝΟΥ

Λάδι δίχρονου κινητήρα βελτιωμένο για αποδοτική λίπανση και ελάχιστο καπνό. Το δοχείο 1 λίτρου είναι ένα πρακτικό δοχείο ανάμιξης για να επιτυγχάνετε εύκολα τη σωστή ποσότητα λαδιού. Προορίζεται για κινητήρες έως και 55 cc.0,1 λίτρο, 544 45 03-011 λίτρο, 544 45 03-024 λίτρα, 544 45 03-0310 λίτρα, 544 45 03-04208 λίτρα, 531 00 50-76

8. ΛΑΔΙ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ JONSERED® ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ

Λάδι δίχρονου κινητήρα με τέλεια λίπανση για κινητήρες με υψηλή ροπή. Το δοχείο 1 λίτρου είναι ένα πρακτικό δοχείο ανάμιξης για να επιτυγχάνετε εύκολα τη σωστή ποσότητα λαδιού. Προορίζεται για κινητήρες άνω των 55 cc.0,1 λίτρο, 544 03 60-011 λίτρο, 544 03 60-0210 λίτρα, 531 00 88-11

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

Page 90: Jonsered 2012

88

4. ΤΑΙΝΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗΣΚατασκευασμένη από βιοδιασπώμενη βισκόζη. Μονόχρωμη ταινία: πλάτος 20 χλστ., δίχρωμη ταινία: πλάτος 25 χλστ. 75 μέτρα/ρολό.Πορτοκαλί, 574 28 77-00Κόκκινη, 574 28 77-01Μπλε, 574 28 77-02Κίτρινη, 574 28 77-03Λευκή, 574 28 77-04Κόκκινη/λευκή, 574 28 77-05Πορτοκαλί/κίτρινη, 574 28 77-06Μπλε/λευκή, 574 28 77-07

5. ΠΑΧΥΜΕΤΡΟΜε πίνακα όγκων και σαφείς βαθμονομήσεις σε τρεις πλευρές. Διατίθεται σε δύο μεγέθη.46 cm, 505 69 47-4636 cm, 505 69 47-30Θήκη, 505 69 32-04

1. ΙΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣΙμάντας περιστροφής για τη μετατόπιση δέντρων που μπλέκονται κατά τη ρίψη.505 69 80-20505 69 80-35

2. ΧΡΩΜΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣΓια το μαρκάρισμα κορμών και αποθηκευμένης ξυλείας.Πορτοκαλί, 505 69 84-00Κόκκινο, 505 69 84-01Μπλε, 505 69 84-02Κίτρινο, 505 69 84-03Λευκό, 505 69 84-04Φωσφορίζον πορτοκαλί, 505 69 84-10

3. ΘΗΚΗ ΚΙΜΩΛΙΩΝ505 69 46-00Εσωτερικό περίβλημα, 505 69 46-0112 κιμωλίες, διαμέτρου 11 mm, 505 69 46-02

Page 91: Jonsered 2012

89

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ JONSEREDΗ αλκυλιωμένη βενζίνη Jonsered έχει εντελώς διαφορετική σύνθεση από την κανονική βενζίνη. Ελαχιστοποιεί τις επιβλαβείς εκπομπές και είναι καλύτερη για τον κινητήρα. Βενζίνη αλυσοπρίονου, 5 l.Βενζίνη χλοοκοπτικού, 5 l.

6. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΣΟ ΓΡΑΝΑΖΙΩΝ ΓΩΝΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Κατάλληλο για όλα τα μοντέλα RS και GR. 100 g.503 97 65-01

7. ΓΡΑΣΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ504 98 00-20

8. ΤΣΑΝΤΑ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΟΥΠρακτική νέα τσάντα αλυσοπρίονου, από ύφασμα, με κομψό σχέδιο Jonsered®.504 98 00-97

9. ΤΣΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝΠρακτική και μοντέρνας σχεδίασης τσάντα εξαρτημάτων από σκληρό υλικό Cordura. Πλατύτεροι και πιο άνετοι ιμάντες και κάτω μέρος από κόντρα πλακέ.504 98 19-20

ΠΡ

ΟΣΤΑ

ΤΕΥΤΙΚ

ΟΣ ΕΞΟ

ΠΛ

ΙΣΜΟ

Σ ΚΑ

Ι ΕΞΑ

ΡΤΗ

ΜΑ

ΤΑ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.jonsered.gr

Χρειάζεστε βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό μηχάνημα; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με ενδιαφέροντα προϊόντα, καθώς και τις τρέχουσες προωθητικές προσφορές μας.

Page 92: Jonsered 2012

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 92 – 10442 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: (210) 5193 100 – FAX: (210) 519 3105E-mail: [email protected] – www.jonsered.gr

Copyright © 2012 Jonsered. All rights reserved. Jonsered and other product and feature marks are trademarks of the Jonsered Division as displayed at www.jonsered.gr S

tend

ahls

115

44

17-7

1 G

R.

Pri

nted

in

Den

mar

k on

env

iron

men

tall

y-co

mpa

tibl

e pa

per

by C

olor

Pri

nt N

orth

.

Η Jonsered είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας SS-EN ISO 9001:1997.

Σε μια χώρα όπως η Σουηδία, όπου το 75 τοις εκατό της έκτασης καλύπτεται από δάσος, είναι αρκετά φυσικό η δασοκομία να αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς εμπορικούς κλάδους. Η αναζήτηση της τεχνολογικής προόδου αποτελεί ένα ακόμα τυπικό χαρακτηριστικό της σουηδικής κληρονομιάς. Επομένως, δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι το πρώτο εύχρηστο αλυ-σοπρίονο ενός χειριστή στον κόσμο εφευρέθηκε στη Σουηδία ήδη από το 1954 και συγκεκριμένα στο Jonsered, ένα μικρό βιομη-χανικό χωριό που βρίσκεται στη δασώδη περιοχή λίγα μίλια βορειοανατολικά του Γκέτεμποργκ. Εκείνη την εποχή, οι σκανδιναβικές κοινότητες του δάσους αποτελούνταν για γενιές από επαγγελματίες υλοτόμους, σκλη-ροτράχηλους άντρες που ζούσαν λιτά και εργάζονταν υπό δύσκολες κλιματικές συνθήκες. Το να καταστήσει τη ζωή τους λιγότερο σκληρή και επικίνδυνη αποτέλεσε μία από τις κύριες αποστολές της Jonsered®. Από τότε, οι μηχανικοί της Jonsered συνεχίζουν να οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα των επαγγελματικών αλυσοπρίονων μέχρι τα σημερινά μοντέλα, με καινοτόμες λύσεις που περιλαμ-βάνονται στα βασικά χαρακτηριστικά τους: φρένο αλυσίδας, απόσβεση κραδασμών και καθαρισμός αέρα Turbo, για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα. Επιπλέον, ανέπτυξαν τη σύγχρονη τεχνική κλαδέματος και δίδαξαν αυτήν την αποδοτική μέθοδο εξοικονόμησης εργασίας σε όλο τον κόσμο. Για τους σημερινούς επαγγελματίες και ημι-επαγγελματίες χρήστες αλυσοπρίονου, η Jonsered συνεχίζει να αποτελεί έναν πραγματικά αποτελεσματικό και αξιόπιστο συνεργάτη στο δάσος. Ωστόσο, οι γνώσεις μας ως προς τους μικρού βάρους, αποδοτικούς κινητήρες, την εργονομία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος έθεσαν επίσης τις βάσεις για την πλήρη σειρά μοντέλων που προσφέρει η Jonsered. Μια κληρονομιά και ένα πνεύμα πρωτοπορίας που συνεχίζουμε να καλλιεργούμε μέχρι σήμερα.