Furnidec business athens interior 2013

8
news Ωρα για επανεκκινηση δυο ταχυτητΩν • Αναβαθμισμένη έκθεση επίπλου και design • Συμμετοχή των σημαντικότερων επιχειρήσεων του χώρου • Αφιέρωμα στο σύγχρονο ελληνικό design • Ημερίδες για την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση • Διεθνής προσανατολισμός 2-4 NOEMΒριου 2013 Eκθεση επιπλου και DESIGN www.fbais.gr Λεωφ. Κηφισιασ 39, Μαρούσι

description

FURNIDEC BUSINESS & ATHENS INTERIOR SHOW μαζί από τις 2-4 Νοεμβρίου στο Helexpo Palace στην Αθήνα για την πιο δυναμική επαγγελματική έκθεση επίπλου και design Την πιο σύγχρονη επαγγελματική έκθεση για το έπιπλο, το design και την διακόσμηση διοργανώνουν από κοινού από τις 2-4 Νοεμβρίου 2013, στο HELEXPO PALACE στην Αθήνα, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας ΔΕΘ HELEXPO και η διεθνής πλατφόρμα INTERIORS FROM GREECE. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία τόσο της ΔΕΘ HELEXPO, η οποία πραγματοποιεί επί 32 έτη την έκθεση FURNIDEC BUSINESS όσο και της INTERIORS FROM GREECE, που οργανώνει τόσο την Athens Interior Show όσο και την διεθνή προβολή Ελλήνων κατασκευαστών στην παγκόσμια αγορά, ενώνονται για να δημιουργηθεί η κορυφαία έκθεση επίπλου και design στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, το Νοέμβριο, στις υπερσύγχρονες εκθεσιακές εγκαταστάσεις του HELEXPO PALACE, θα παρουσιαστούν προϊόντα, υπηρεσίες και προπαντός καινοτόμες ιδέες από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του χώρου.

Transcript of Furnidec business athens interior 2013

Page 1: Furnidec business athens interior 2013

newsΩρα για επανεκκινησηδυο ταχυτητΩν

• Αναβαθμισμένη έκθεση επίπλου και design

• Συμμετοχή των σημαντικότερων επιχειρήσεων του χώρου

• Αφιέρωμα στο σύγχρονο ελληνικό design

• Ημερίδες για την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση

• Διεθνής προσανατολισμός

2-4

NOEMΒριου

20

13

eκθεσ

η επιπ

λου και D

eSIG

N

ww

w.fb

ais.

gr

Λ ε ω φ . Κ η φ ι σ ι α σ 3 9 , Μ α ρ ο ύ σ ι

Page 2: Furnidec business athens interior 2013

νεο αναΒαΘΜισΜενο εκΘεσιακο προΪον

Συνεργασία με περιεχόμενοΗ FURNIDEC BUSINESS ATHENS INTERIOR είναι το έμπρακτο αποτέλεσμα της δυναμικής συνεργασίας μεταξύ του εθνικού εκθεσιακού φορέα ΔΕΘ HELEXPO και της καθιερωμένης πια στο χώρο των interiors, πλατφόρμας INTERIORS FROM GREECE. Η τεχνογνωσία της πρώτης συνταιριάζει ιδανικά με τη φρεσκάδα και δημιουργικότητα της δεύτερης δίνοντας μορφή στο νέο αυτό εκθεσιακό προϊόν που αποσκοπεί να αποτελέσει ένα νέο θεσμό στο χώρο του επίπλου και της διακόσμησης εσωτερικού χώρου.

Εδώ και 35 χρόνια η ΔΕΘ – HELEXPO διοργανώνει την σημαντικότερη διεθνή έκθεση επίπλου της χώρας, FURNIDEC BUSINESS. Από την άλλη, η καινοτόμα πλατφόρμα INTERIORS FROM GREECE που με τη συμμετοχή σε ορισμένες από τις σημαντικότερες εκθέσεις παγκοσμίως (imm, iSaloni), έχει δημιουργήσει τις βάσεις εδραίωσης για το ελληνικό έπιπλο εισάγοντας το στον κόσμο των διεθνών αγορών. Σε περιόδους κρίσης, οι συνέργιες αποδεικνύονται ως οι πιο στρατηγικές κινήσεις για την ανάδειξη και προώθηση της αγοράς. Η δυναμική λοιπόν, αυτή συνέργια δημιουργεί μόνο συν και αποβλέπει στη δημιουργία μιας έκθεσης επίπλου και design που θα συσπειρώνει στην Ελλάδα της κρίσης, τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του χώρου.

Γιατί να την επισκεφτώ;Οι επαγγελματίες του κλάδου παρουσιάζουν τα νέα τους προϊόντα και συλλογές για την ερχόμενη σεζόν. Οι κύριες προϊοντικές κατηγορίες της έκθεσης είναι:

• Οικιακό έπιπλο • Eπαγγελματικό έπιπλο • Προϊόντα design και διακόσμησηςΜπορείτε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά σχετικά με τους εκθέτες στο: www.fbais.gr

Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί;H FURNIDEC BUSINESS ATHENS INTERIOR θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace (Λεωφ.Κηφισίας 39, Μαρούσι) από τις 2 έως 4 Νοεμβρίου 2013.

Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα (10:00-21:00).

02

2-4 NOEMΒριου

Λ ε ω φ . Κ η φ ι σ ι α σ 3 9 , Μ α ρ ο ύ σ ι

Page 3: Furnidec business athens interior 2013

Πού απευθύνεται;Τα target group της FURNIDEC BUSINESS ATHENS INTERIOR, όπως συμβαίνει σε κάθε

σύγχρονη έκθεση είναι ποικίλα και πολυδιάστατα∙ συγκεκριμένα η έκθεση θα απευθύνεται σε:

• Εμπόρους προϊόντων επίπλου & διακόσμησης• Αρχιτέκτονες

• Διακοσμητές • Σχεδιαστές• Ξενοδόχους.

Page 4: Furnidec business athens interior 2013

επανασχεδιαΖοντασ το ΜεΛΛον

04

Σημαντικοί γνώστες του αντικείμενου δίνουν τη δική τους ερμηνεία αναφορικά με το σύγχρονο ελληνικό ντιζάιν παρουσιάζοντας τις πιο φρέσκες ιδέες και προτάσεις τους. Η συμμετοχή των ελλήνων βιομηχανικών σχεδιαστών στην FURNIDEC BUSINESS ATHENS INTERIOR τους δίνει αυτόματα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαφές με τον κλάδο παραγωγής καθώς επίσης να αναδείξουν τις δημιουργίες τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Την ίδια στιγμή, εγχώρια και διεθνή μίντια θα είναι εκεί για να υποστηρίξουν με τον δικό τους τρόπο τη δουλειά των ελλήνων σχεδιαστών. Την εποπτεία της εκδήλωσης έχει ο βιομηχανικός σχεδιαστής Σωτήρης Λάζου.

Η FURNIDEC ΒUSINESS ATHENS INTERIOR, επιθυμώντας να παρουσιάσει ένα event ξεχωριστό αλλά και ευρωπαϊκών προδιαγραφών, οργανώνει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι ένα εκθεσιακό γεγονός επίπλου και φωτισμού πρέπει να είναι ανοιχτό σε απόψεις, νέες συνεργασίες αλλά και συνεργασίες ανάμεσα σε ευρύ επαγγελματικό κοινό.

1. DPOINT > Λογότυπο της παράλληλης εκδήλωσης αφιερώματος στους σύγχρονους Έλληνες σχεδιαστές 2. Ανδρέας Βαρώτσος > Καρέκλα aetos

για την Varangis 3. STUDIO LAV > Τραπέζι Ombro 4. Greece is for lovers > Vanity faith project

2

3 4

DPOINT * : WHAT THE “DESIGN” IS GOING ON HERE?

Παράλληλη εκδήλωση αφιερώματος στους σύγχρονους Έλληνες βιομηχανικούς σχεδιαστές.1

Page 5: Furnidec business athens interior 2013

5. Sotiris Lazou Design Studio > Πολυθρόνα αργαλιός για την de-code 6. Sotiris Lazou Design Studio > Καρέκλα και τραπεζάκι, vintme collection για την al2 7. Γιάννης Γεωργαράς > Τραπέζι aeolos για την Varangis

8. Yiannis Ghikas Design > Σκαμπό monarchy για την Objecten

7 8

5 6

Hμερίδες *Διοργάνωση ημερίδων με θέματα στοχευμένα στις αναζητήσεις του σύγχρονου design, της

αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, της διακόσμησης και του branding.

Υποστηρικτές: Designlobby.asia, +design

Media Gala *Έγκριτα μέσα από τον χώρο του design και της διακόσμησης, διοργανώνουν από κοινού πάρτι (gala),

επισημαίνοντας την σημαντικότητα του ρόλου των media στα πλαίσια της ανάκαμψης του Made in Greece προϊόντος.

* Ενημερωθείτε για την λίστα των σχεδιαστών που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση DPOINT αλλά και για το αναλυτικό πρόγραμμα των ημερίδων στο www.fbais.gr

Page 6: Furnidec business athens interior 2013

ανακαΜψη και εξαγΩγικοσ προσανατοΛισΜοσ

Το πεδίο ανοίγει!Η εξωστρέφεια και ο προσανατολισμός στις διεθνείς αγορές δημιουργούν νέες προοπτικές για τον κλάδο. Το έπιπλο και ο φωτισμός, ως ελληνικό προϊόν, εισχωρεί ή μπορεί να εισχωρήσει, στην παγκόσμια αγορά. Η συμμετοχή αρκετών εταιριών στις προηγούμενες διοργανώσεις των διεθνών εκθέσεων imm (2012) και iSaloni (2012, 2013), αλλά και η αποδοχή από τις διεθνείς αγορές και μίντια απέδειξαν ότι το Ελληνικό προϊόν μπορεί να τα καταφέρει σε διεθνές επίπεδο.

Η FURNIDEC BUSINESS ATHENS INTERIOR ως ένα άκρως αξιόλογο εκθεσιακό προϊόν - για τα δεδομένα της Ελλάδας, αποβλέπει μέσα από ένα οργανωμένο μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο, τόσο στο να γίνει σημείο αναφοράς στο μέλλον ως το πιο σημαντικό γεγονός του κλάδου όσο και να αποτελέσει το προπύργιο για τη επακόλουθη συμμετοχή των εταιριών σε μελλοντικές εκθέσεις του εξωτερικού.

06

Page 7: Furnidec business athens interior 2013

ανακαΜψη και εξαγΩγικοσ προσανατοΛισΜοσ

Το Ελληνικό προϊόν μπορεί να τα καταφέρει σε διεθνές επίπεδο

Φωτογραφίες: Δημοσιεύσεις σε διεθνή media design & αρχιτεκτονικής με αφορμή τον εξαγωγικό

προσανατολισμό που επιδεικνύουν οι Έλληνες κατασκευαστές κατά την τελευταία διετία

Page 8: Furnidec business athens interior 2013

www.fbais.gr

To HELEXPO PALACE βρίσκεται σε προνομιακή θέση επί της Λεωφόρου Κηφισίας (αριθμ. 39), κοντά στην Έξοδο 11 της Αττικής Οδού.Τόσο στους εκθέτες όσο και στους επισκέπτες, παρέχεται δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο parking του εμπορικού κέντρου Avenue, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο εκθεσιακό κέντρο.

πΡοσΒαση - PARKING

ΔΩΡΕΑΝ parking στο

FREE PARKING

Παράλληλη εκδήλωση

2-4NOEMΒριού 2013 Λ ε ω φ . Κ η φ ι σ ι α σ 3 9 , Μ α ρ ο ύ σ ι

Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ