Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

of 14 /14
Αντωνία Θεοχαρίδου ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος

Embed Size (px)

description

Οι κάτοικοι του νησιού του Ήλιου, όπου Δήμαρχος είναι η Θεά Αθηνά, ασχολούνται όλη την ημέρα με τους υπολογιστές και αδιαφορούν για την πόλη τους. Η Αθηνά καλεί τον πάτερα της το Δια να έρθει από τον Όλυμπο να τη βοηθήσει. Έρχονται στο νησί ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Ερμής, ο Αίολος και ο Οδυσσέας. Με ένα τέχνασμα ο Οδυσσέας πείθει τους κατοίκους να καθαρίσουν το νησί τους. Οι χιουμοριστικοί διάλογοι και οι πολλές εικόνες που δημιουργεί το κείμενο κρατάν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών και τα διασκεδάζουν.

Transcript of Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

Page 1: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

Οι κάτοικοι του νησιού του Ήλιου, όπου Δήμαρχος είναι η Θεά Αθηνά, ασχολούνται όλη την ημέρα με

τους υπολογιστές και αδιαφορούν για την πόλη τους. Η Αθηνά καλεί τον πάτερα της το Δια να έρθει από τον Όλυμπο να τη βοηθήσει. Έρχονται στο νησί ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Ερμής, ο Αίολος και ο Οδυσσέας. Με ένα τέχνασμα ο Οδυσσέας πείθει τους κατοίκους να καθα-ρίσουν το νησί τους. Οι χιουμοριστικοί διάλογοι και οι πολλές εικόνες που δημιουργεί το κείμενο κρατάν ζω-ντανό το ενδιαφέρον των παιδιών και τα διασκεδάζουν.

Θεατρικό κείμενο με οικολογικό περιεχόμενο για παιδιά. Διασκευή του εικονογραφημένου παραμυθιού στη γαλλική γλώσσα “ESCAPAJ” που βραβεύτηκε στο πανελλήνιο διαγω-νισμό Γαλλοφωνίας 2012. Παρουσιάσθηκε στο ECOfestival 2013 στις Σέρρες.

Περιλαμβάνονται σκηνοθετικές και σκηνογραφικές προ-τάσεις.

Η Αντωνία Θεοχαρίδου ζει και εργάζεται στις Σέρρες ως εκπαιδευτικός. Η αγάπη της για τα παιδιά και η εσωτερική ανάγκη της για έκφραση μέσα από τις λέξεις, το θέατρο και τη μουσική αποτυπώνονται με χιούμορ και φαντασία στις ιστορίες που γράφει.

Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο « Ευτυχώς που …δε με σκότωσες» από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ ενώ τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφόρησε το θεατρικό της έργο «Ζητείται γαμπρός», από τις εκδόσεις Οσελότος.

Αντωνία Θεοχαρίδου

ΕΚΔΟΣΕ ΙΣοσελότος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Βατάτζη 55, 114 73 Αθήνα ΤΗΛ. : 210 6431108

[email protected]. ocelotos. gr

Ο Καραγκιόζης με το ανεπανάληπτο χιούμορ του και ο στενός του φίλος ο Χατζηαβάτης προκηρύσσουν διαγωνισμό σ’ όλη

τη χώρα, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τον Πασά να βρει γαμπρό για την Αϊσέ, την όμορφη βεζυροπούλα. Γαμπροί απ’ όλη τη χώρα καταφθάνουν στο παλάτι για να διεκδικήσουν την καρδιά της αλλά και τη μεγάλη προίκα της. Εκεί, ο Καραγκιόζης και ο φίλος του ο Χατζηαβάτης τούς υποβάλλουν σε μια μεγάλη δοκιμασία. Άραγε, θα βρεθεί τελικά ο κατάλληλος γαμπρός για την εκλεκτική Αϊσέ; Και ο Καραγκιόζης, τελικά, τι ρόλο θα παίξει;

Μπορείτε να δείτε όλη την παράσταση στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://youtu.be/v3_Esrk9AyU

«Η αποψινή παράσταση τα είχε όλα!! Μουσική, χορό, τραγού-δι, γέλιο μέχρι δακρύων, ατάκες μοναδικές, κείμενα γλαφυρά, εμπνευσμένα από το ξέγνοιαστο χθες με εύστοχες και πετυχημέ-νες αναφορές στο σήμερα, μαθητές και καθηγητές ένα πολύχρω-μο και φασαριόζικο σμήνος πάνω στη σκηνή και μια απολαυστι-κή σκηνοθεσία που συνέδεσε εντυπωσιακά τα δρώμενα ανάμεσα στη σκηνή και πίσω από τον μπερντέ. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης!»

Χαρούλα Γεωργιάδου

Η Αντωνία Θεοχαρίδου ζει και εργάζεται στις Σέρρες ως εκπαιδευτικός. Η αγάπη της για τα παιδιά και η εσωτερική ανάγκη της για έκφραση μέσα από τις λέξεις, το θέατρο και τη μουσική αποτυπώνονται με χιούμορ και φαντασία στις ιστορίες που γράφει.Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο « Ευτυχώς που …δε με σκότωσες» από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣΗ πορεία της παράστασης βήμα-βήμα.

Παραθέτονται σκηνοθετικές και σκηνογραφικές οδηγίες.

Αντωνία Θεοχαρίδου

ΑΝ

ΤΩΝ

ΊΑ Θ

ΕΟΧ

ΑΡΊΔΟ

Υ • ΖΗ

ΤΕΊΤΑ

Ί ΓΑΜ

ΠΡΟ

Σ

ΕΚΔΟΣΕ ΙΣοσελότος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Βατάτζη 55, 114 73 Αθήνα ΤΗΛ. : 210 6431108

[email protected]. ocelotos. gr

ISBN 978-960-564-120-7

173 × 240 SPINE: 2.9 FLAPS: 60

0_cover_zitite gabros.indd 1 1/27/2014 6:17:37 PM

Διαβάστε επίσης...

Ο Καραγκιόζης με το ανε-πανάληπτο χιούμορ του

και ο στενός του φίλος ο Χα-τζηαβάτης προκηρύσσουν δι-αγωνισμό σ’ όλη τη χώρα, στην προσπάθειά τους να βο-ηθήσουν τον Πασά να βρει γαμπρό για την Αϊσέ, την όμορφη βεζυροπούλα. Γα-μπροί απ’ όλη τη χώρα κα-ταφθάνουν στο παλάτι για να διεκδικήσουν την καρδιά της αλλά και τη μεγάλη προί-κα της. Εκεί, ο Καραγκιόζης και ο φίλος του ο Χατζηαβά-της τούς υποβάλλουν σε μια μεγάλη δοκιμασία. Άραγε, θα βρεθεί τελικά ο κατάλληλος γαμπρός για την εκλεκτική Αϊσέ; Και ο Καραγκιόζης, τε-λικά, τι ρόλο θα παίξει;

ISBN 978-960-564-127-6

ΑΝ

ΤΩΝ

ΊΑ Θ

ΕΟΧ

ΑΡΊΔΟ

Υ • EΣΚ

ΑΠ

ΑΖ ΤΟ

ΔΩ

ΡΟ ΤΩ

Ν Θ

ΕΩΝ

173 × 240 SPINE: 2 FLAPS: 60

0_cover_eskapaz.indd 1 2/14/2014 1:12:35 PM

Page 2: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών
Page 3: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

ΕΣΚΑΠΑΖΤο δώρο των θεών

Page 4: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών
Page 5: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

Αντωνία Θεοχαρίδου

ΕΣΚΑΠΑΖΤο δώρο των θεών

Page 6: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

ΤιΤλος ΕΣΚΑΠΑΖ, το δώρο των θεών ςυγγραφέας Αντωνία Θεοχαρίδου ςέιρα Θέατρο [1061]0214/02. έξωφυλλο Δόμνα Καβακίδου Layout - Design Myrtilo, Λένα Παντοπούλου Copyright© 2014 Αντωνία Θεοχαρίδου ΠρωΤη έκδοςη Αθήνα, Φεβρουάριος 2014

ISBN 978-960-564-127-6

Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, (Ν. 2121/1993, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) καθώς και από τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή μέσο (ηλεκτρονικό, μηχανικό ή άλλο) αντιγραφή, φωτοανατύπωση και γενικώς αναπαραγω-γή, μετάφραση, διασκευή, αναμετάδοση στο κοινό σε οποιαδήποτε μορφή και η εν γένει εκμετάλλευση του συνόλου ή μέ-ρους του έργου χωρίς τη γραπτή άδεια του δικαιούχου συγγραφέα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ:

Βατάτζη 55, 114 73 ΑθήναΤΗΛ.: 210 6431108E-MAIL: [email protected]. ocelotos. gr

Page 7: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

Αφιερωμένο στους μαθητές μου που μαζί ανακαλύψαμε το ΕΣΚΑΠΑΖ ,

το μυστικό μιας όμορφης ζωής

Page 8: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών
Page 9: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

7

ΛΊΓΑ ΛΌΓΊΑ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΈΑ

Γεια σας φίλοι μου,

Σίγουρα έχετε ενοχληθεί πολλές φορές από τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τη Γη μας και τα βρίσκουμε μπροστά μας όπου κι αν σταθούμε. Μικρά, μεγάλα, τεράστια, όλων των χρωμάτων και όλων των αρωμάτων απειλούν να μας εκτοπίσουν και να πάρουν τη θέση μας στις θάλασσες, τα δάση, τα λιβάδια, τις πόλεις, τα χωριά, ακόμη και μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

Κι αν αποφασίζαμε όλοι μαζί να τα κάνουμε πέρα, να τα βάλουμε εκεί που τους αρμόζει; Και έπειτα στη θέση τους να βάλουμε πολύχρωμα λουλούδια, φουντωτά δέντρα, πεντα-κάθαρα νερά, κούνιες, τσουλήθρες και τραμπάλες ;

Το θεατρικό κείμενο «ΕΣΚΑΠΑΖ, το δώρο των θεών» το παρουσιάσαμε για πρώτη φορά με μορφή θεατρικού αναλό-γιου, στον υπαίθριο χώρο του στρατοπέδου ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ, στις Σέρρες, στο πλαίσιο του ECO FESTIVAL 2013. Εκεί κάτω από τα κλαδιά των πεύκων, οι ήρωες του παραμυθιού, θεοί και άνθρωποι ζωντάνεψαν, συνεργάστηκαν και εμπλέ-κοντας σε διασκεδαστικές διαδραστικές δράσεις τους μι-κρούς κεφάτους θεατές πέρασαν με έξυπνο τρόπο ένα ισχυ-ρό οικολογικό μήνυμα .

Το ΕΣΚΑΠΑΖ είναι μια μαγική λέξη που κρύβει μέσα της το μήνυμα του κειμένου. Δεν έχετε, λοιπόν, παρά να το δια-βάσετε μέχρι το τέλος για να ανακαλύψετε και εσείς το μυ-στικό των θεών του Ολύμπου που έρχονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σώσουν το νησί τους από τα σκουπίδια.

Καλή διασκέδαση!

Αντωνία Θεοχαρίδου

Page 10: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών
Page 11: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

9

Προτάσεις για τη σκηνοθεσία και τη σκηνογραφία του έργου

ΈΣΚΑΠΑΖ, το δώρο των Θεών

Το έργο αναφέρεται στην σύγχρονη εποχή, συμβαίνει τώρα. Έχει 13 ρόλους: 1) Δίας ο πατέρας των Θεών 2) Ποσειδώνας θεός της θάλασσας, 3) Αίολος, θεός του Ανέμου4) Ερμής, αγγελιοφόρος των Θεών5) Αθηνά, θεά της Σοφίας6) Αφροδίτη, θεά της ομορφιάς7) Οδυσσέας, ο πολυμήχανος Βασιλιάς της Ιθάκης8) – 13) κάτοικοι του νησιού - τέσσερις άντρες και δυο γυναίκεςκαι 10-12 βουβά πρόσωπα, κάτοικοι του νησιού, που συμμετέ-

χουν επίσης στα δρώμενα.

Οι θεοί του Ολύμπου έχουν εκσυγχρονιστεί και χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, όπως οθόνες, υπολογιστές και κινητά τηλέ-φωνα. Κρατάν, όμως, κάποια τα τυπικά χαρακτηριστικά στοιχεία τους ως προς την ενδυμασία, τη μετακίνηση και τον οπλισμό.

Φορούν εντυπωσιακά προσωπεία, από χαρτί βαμμένο και δια-κοσμημένο με τις απαραίτητες προσθήκες χαρακτηριστικών για κάθε Θεό, τα οποία αφήνουν το στόμα ελεύθερο για να διευκολύ-νουν έτσι το λόγο.

Τα ρούχα τους μπορεί να είναι απλοί χιτώνες, μανδύες, σε αρ-χαιοελληνικό πρότυπο. Η θεά Αφροδίτη, ως θεά της ομορφιάς μπορεί να είναι πιο ελεύθερη σε στιλιστικές επιλογές και να ακο-λουθεί ακόμη και τις τάσεις της μόδας. Ο Ερμής φοράει ένα πα-νωφόρι με μανίκια όπου έχουν στερεωθεί – ραφτεί 2 φτερά. Εύ-κολη κατασκευή από σύρμα και επένδυση από άσπρο ελαστικό ύφασμα με προσθήκη φτερών. Στην προκειμένη περίπτωση μπο-

Page 12: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

10

ρούν να προστεθούν από πάνω κάποια σκούρα λερωμένα φτερά, με δυνατότητα αφαίρεσης τους.

Την ενδυμασία των Θεών, συμπληρώνουν τα αντικείμενα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον μύθο κάθε θεού, όπως ο κεραυ-νός για τον Δία, η τρίαινα για τον Ποσειδώνα, ο ασκός για τον Αίολο, τα φτερά για τον Ερμή, το ξίφος και το τόξο για τον Οδυσσέα. Το όχημα του Οδυσσέα μπορεί να είναι ένα ποδήλα-το βουνού με κουδούνι που βγάζει ήχο πουλιού ή μπορεί να είναι ένα πατίνι με τιμόνι. Ο ασκός του Αίολου θα μπορούσε να είναι 3 μπαλόνια φουσκωμένα με αέρα μέσα σε τσόχινη θήκη, τα οποία, όταν τα λύνει ο Οδυσσέας, κάνουν το γνωστό θόρυβο και κίνηση στον αέρα.

Θα πρότεινα την προσθήκη ενός ακόμη ρόλου, του Ήλιου, σε θέση εμψυχωτή –κομπέρ, ο οποίος θα μπορούσε να ανοίγει το έργο με διασκεδαστικά κειμενάκια με συνοδεία μουσικής και χο-ρού, δίδοντας στα παιδιά τις χρήσιμες πληροφορίες για την σκη-νή που ακολουθεί. Η χρήση του ρόλου του Ήλιου εξυπηρετεί το διαδραστικό κομμάτι της παράστασης, όπως επίσης διευκολύνει το πέρασμα των οικολογικών μηνυμάτων του έργου στα παιδιά.

Βέβαια, έτσι το έργο γίνεται πιο σύνθετο και προϋποθέτει πε-ρισσότερο κόπο από τον επίδοξο παιδαγωγό –σκηνοθέτη. Υπάρ-χει όμως πάντα η δυνατότητα, το έργο να παρασταθεί ακολουθώ-ντας πιστά το κείμενο .

ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ

Οι θεοί Δίας, Ποσειδώνας και Αίολος κάθονται κάτω από μια τε-ράστια βελανιδιά, με θέα το Αιγαίο πέλαγος, και απολαμβάνουν το νέκταρ τους. Στα δεξιά τους υπάρχει μια τεράστια οθόνη, μέσα από την οποία παρακολουθούν τι γίνεται στα νησιά, στα ποτάμια, στις λίμνες, στις πεδιάδες και στα βουνά του βασιλείου τους. Ακούγο-νται ήχοι του βουνού.

Η πρώτη σκηνή μας μεταφέρει στο βουνό Όλυμπος και μας δίνει την πληροφορία ότι οι Αθάνατοι Θεοί εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά μας, να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των

Page 13: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

11

ανθρώπων και βέβαια να παρεμβαίνουν όταν τα πράγματα γίνο-νται ανησυχητικά για την ισορροπία του πλανήτη. Σκηνικό βου-νού με ένα τεράστιο δέντρο (από ελαφρύ υλικό ή χαρτί). Ακούγο-νται ήχοι βουνού, όπως πουλάκια, ήσυχο νερό κ.α.

Οι Θεοί κάθονται σε καρέκλες που είναι κρυμμένες πίσω από χάρτινα συννεφάκια και παρακολουθούν μία μεγάλη οθόνη υπο-λογιστή, η οποία μπορεί να είναι ένα τραπέζι στρογγυλό με ντυ-μένη επιφάνεια και ντυμένα πόδια .Ακούγεται ένας εκκωφαντι-κός θόρυβος. Όλοι στρέφουν τα μάτια τους προς τον ουρανό. Ο Ερμής, με δυο τεράστια άσπρα φτερά γεμάτα γκριζωπούς λεκέδες προσγειώνεται λαχανιασμένος μπροστά στον Δία.

Ακούγεται μαγνητοφωνημένος ο ήχος της πτώσης μικρού αε-ροσκάφους. Από την αντίθετη μεριά, εμφανίζεται ο Οδυσσέας με ένα περίεργο μηχανοκίνητο όχημα, κορνάροντας δυνατά. Κατε-βαίνει από το όχημα και πλησιάζει προς τους θεούς, χαμογελα-στός και με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Ακούγεται θόρυβος αεροπλάνου. Το πράσινο σύννεφο με τους θεούς ξεκινά την πορεία του προς το νησί. Πλησιάζοντας, βλέπουν την Αθηνά, τη Δήμαρχο, να σκουπίζει την πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο. Φοράει μια μαντήλα στα μαλλιά και κρατάει μια ψάθι-νη σκούπα με μεγάλο κοντάρι.

Ακούγεται μαγνητοφωνημένος ο ήχος της πτήσης αεροσκά-φους. Η σκηνή γεμίζει από άσπρα σύννεφα, κατασκευές από χαρτί ή άλλο ελαφρύ υλικό, με κολλημένες λαβές στο πίσω μέ-ρος, ώστε να μπορούν να κινούνται από αθέατους βοηθούς και να μας δίνουν την εντύπωση της κίνησης.

Ανάμεσά τους είναι και το πράσινο σύννεφο των θεών, ίδια κατασκευή, αλλά πιο μεγάλη σε μήκος και πιο κοντή σε ύψος, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τους Θεούς.

Η πτήση των θεών μπορεί να προβληθεί σε προτζέκτορα, έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για το στήσιμο της σκηνής του νησιού. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα πρότεινα η πτήση να γίνει σε άλλο σημείο της αίθουσας, ώστε να διευκολυνθεί η μεταφορά

Page 14: Eσκαπάζ, το δώρο των Θεών

Οι κάτοικοι του νησιού του Ήλιου, όπου Δήμαρχος είναι η Θεά Αθηνά, ασχολούνται όλη την ημέρα με

τους υπολογιστές και αδιαφορούν για την πόλη τους. Η Αθηνά καλεί τον πάτερα της το Δια να έρθει από τον Όλυμπο να τη βοηθήσει. Έρχονται στο νησί ο Δίας, ο Ποσειδώνας, ο Ερμής, ο Αίολος και ο Οδυσσέας. Με ένα τέχνασμα ο Οδυσσέας πείθει τους κατοίκους να καθα-ρίσουν το νησί τους. Οι χιουμοριστικοί διάλογοι και οι πολλές εικόνες που δημιουργεί το κείμενο κρατάν ζω-ντανό το ενδιαφέρον των παιδιών και τα διασκεδάζουν.

Θεατρικό κείμενο με οικολογικό περιεχόμενο για παιδιά. Διασκευή του εικονογραφημένου παραμυθιού στη γαλλική γλώσσα “ESCAPAJ” που βραβεύτηκε στο πανελλήνιο διαγω-νισμό Γαλλοφωνίας 2012. Παρουσιάσθηκε στο ECOfestival 2013 στις Σέρρες.

Περιλαμβάνονται σκηνοθετικές και σκηνογραφικές προ-τάσεις.

Η Αντωνία Θεοχαρίδου ζει και εργάζεται στις Σέρρες ως εκπαιδευτικός. Η αγάπη της για τα παιδιά και η εσωτερική ανάγκη της για έκφραση μέσα από τις λέξεις, το θέατρο και τη μουσική αποτυπώνονται με χιούμορ και φαντασία στις ιστορίες που γράφει.

Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο « Ευτυχώς που …δε με σκότωσες» από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ ενώ τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφόρησε το θεατρικό της έργο «Ζητείται γαμπρός», από τις εκδόσεις Οσελότος.

Αντωνία Θεοχαρίδου

ΕΚΔΟΣΕ ΙΣοσελότος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Βατάτζη 55, 114 73 Αθήνα ΤΗΛ. : 210 6431108

[email protected]. ocelotos. gr

Ο Καραγκιόζης με το ανεπανάληπτο χιούμορ του και ο στενός του φίλος ο Χατζηαβάτης προκηρύσσουν διαγωνισμό σ’ όλη

τη χώρα, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τον Πασά να βρει γαμπρό για την Αϊσέ, την όμορφη βεζυροπούλα. Γαμπροί απ’ όλη τη χώρα καταφθάνουν στο παλάτι για να διεκδικήσουν την καρδιά της αλλά και τη μεγάλη προίκα της. Εκεί, ο Καραγκιόζης και ο φίλος του ο Χατζηαβάτης τούς υποβάλλουν σε μια μεγάλη δοκιμασία. Άραγε, θα βρεθεί τελικά ο κατάλληλος γαμπρός για την εκλεκτική Αϊσέ; Και ο Καραγκιόζης, τελικά, τι ρόλο θα παίξει;

Μπορείτε να δείτε όλη την παράσταση στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://youtu.be/v3_Esrk9AyU

«Η αποψινή παράσταση τα είχε όλα!! Μουσική, χορό, τραγού-δι, γέλιο μέχρι δακρύων, ατάκες μοναδικές, κείμενα γλαφυρά, εμπνευσμένα από το ξέγνοιαστο χθες με εύστοχες και πετυχημέ-νες αναφορές στο σήμερα, μαθητές και καθηγητές ένα πολύχρω-μο και φασαριόζικο σμήνος πάνω στη σκηνή και μια απολαυστι-κή σκηνοθεσία που συνέδεσε εντυπωσιακά τα δρώμενα ανάμεσα στη σκηνή και πίσω από τον μπερντέ. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης!»

Χαρούλα Γεωργιάδου

Η Αντωνία Θεοχαρίδου ζει και εργάζεται στις Σέρρες ως εκπαιδευτικός. Η αγάπη της για τα παιδιά και η εσωτερική ανάγκη της για έκφραση μέσα από τις λέξεις, το θέατρο και τη μουσική αποτυπώνονται με χιούμορ και φαντασία στις ιστορίες που γράφει.Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο « Ευτυχώς που …δε με σκότωσες» από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣΗ πορεία της παράστασης βήμα-βήμα.

Παραθέτονται σκηνοθετικές και σκηνογραφικές οδηγίες.

Αντωνία Θεοχαρίδου

ΑΝ

ΤΩΝ

ΊΑ Θ

ΕΟΧ

ΑΡΊΔΟ

Υ • ΖΗ

ΤΕΊΤΑ

Ί ΓΑΜ

ΠΡΟ

Σ

ΕΚΔΟΣΕ ΙΣοσελότος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Βατάτζη 55, 114 73 Αθήνα ΤΗΛ. : 210 6431108

[email protected]. ocelotos. gr

ISBN 978-960-564-120-7

173 × 240 SPINE: 2.9 FLAPS: 60

0_cover_zitite gabros.indd 1 1/27/2014 6:17:37 PM

Διαβάστε επίσης...

Ο Καραγκιόζης με το ανε-πανάληπτο χιούμορ του

και ο στενός του φίλος ο Χα-τζηαβάτης προκηρύσσουν δι-αγωνισμό σ’ όλη τη χώρα, στην προσπάθειά τους να βο-ηθήσουν τον Πασά να βρει γαμπρό για την Αϊσέ, την όμορφη βεζυροπούλα. Γα-μπροί απ’ όλη τη χώρα κα-ταφθάνουν στο παλάτι για να διεκδικήσουν την καρδιά της αλλά και τη μεγάλη προί-κα της. Εκεί, ο Καραγκιόζης και ο φίλος του ο Χατζηαβά-της τούς υποβάλλουν σε μια μεγάλη δοκιμασία. Άραγε, θα βρεθεί τελικά ο κατάλληλος γαμπρός για την εκλεκτική Αϊσέ; Και ο Καραγκιόζης, τε-λικά, τι ρόλο θα παίξει;

ISBN 978-960-564-127-6

ΑΝ

ΤΩΝ

ΊΑ Θ

ΕΟΧ

ΑΡΊΔΟ

Υ • EΣΚ

ΑΠ

ΑΖ ΤΟ

ΔΩ

ΡΟ ΤΩ

Ν Θ

ΕΩΝ

173 × 240 SPINE: 2 FLAPS: 60

0_cover_eskapaz.indd 1 2/14/2014 1:12:35 PM