dialogos 15-4-2013

32
CMYK EBÄÏÌÁÄÉÁÉÁ ÅÖÇÌÅÑÉÄÁÔÙÍ ÔÑÉÊÁËÙÍ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Αλματώδη αύξηση των παιδικών ψυχικών νόσων στα Τρίκαλα Αλλαγή Φρουρά στο ΚΚΕ ΣΕΛ. 5 ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÊÑÏÕÐÇÓ • ÅÔÏÓ 19ï • ÁÑ. ÖÕËËÏÕ 871 • ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 15 • ÔÇË: 24310- 33263 FAX: 2431-500059 • e-mail: [email protected] • www.issuu.com/dialogosnews • ÔÉÌÇ 1,30 ευρώ Στο... μάτι τη κρίση (και) οι ψυχέ των παιδιών Το βραβείο και των Τρικαλινών Τραγούδησε την Ελλάδα κι έκανε τον ουρανό πιο φωτεινό!! ΣΕΛ. 32 ΣΕΛ. 16-17 “Γνωριμία” με την Αργιθέα και του Αργιθεάτε Πανέμορφο τόπο υπέροχοι οι άνθρωποι! Αποστολή στο Ανθηρό Αργιθέα, με αφορμή την συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε εκεί προχθέ Σάββατο ο Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων για την προικοδότηση επτά κοριτσιών από τον πατέρα Χαράλαμπο Νιώρα, αλλά και την προσφορά δώρων και χρηματικών ποσών από τον Σύλλογο στου μαθητέ του Ανθηρού και την υπερπολύτεκνη (εννέα παιδιά!) οικογένεια του παπά Αντώνη Το οδοιπορικό θα προβληθεί από το TV-10 το προσεχέ Σάββατο στι 9 μ.μ. Σοβαρά και ιδιαιτέρω ανησυχητικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή ημερίδα τη Μονάδα Ψυχική Υγεία Τρικάλων ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ, ΣΥΝΑΜΑ, …ΦΩΤΙΣΕ ΚΑΡΔΙΕΣ Η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ” “Ο μανάβη” του Κουτσιαμπασάκου “διεκδικεί”: ΑΡΘΡΟ Ο Θατσερισμό ζει και βασιλεύει ΣΕΛ. 3 ΣΕΛ. 8 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Επιμελητήριο Τρικάλων σα προσκαλεί στην ενημερωτική εκδή- λωση για την παρουσίαση του προ- γράμματο «Ψηφιακέ Δράσει Επιμελητηρίου Τρικάλων για την προώθηση τη ευρυζωνικότητα & την αύξηση τη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του Νο- μού Τρικάλων» την Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1). Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΓΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (συνέχεια σελ. 4) Με τη συγχρηματοδότηση τη Ελλάδα και τη Ευρωπακή Ένωση Σελ. 4

description

weekly newspaper of Trikala-Εβδομαδιαία εφημερίδα των Τρικάλων

Transcript of dialogos 15-4-2013

Page 1: dialogos 15-4-2013

CMYK

EBÄÏÌÁÄÉÁÉÁ ÅÖÇÌÅÑÉÄÁ ÔÙÍ ÔÑÉÊÁËÙÍ

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Αλµατώδη αύξηση των παιδικών ψυχικών νόσων στα Τρίκαλα

Αλλαγή Φρουρά στο ΚΚΕΣΕΛ. 5

ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÊÑÏÕÐÇÓ • ÅÔÏÓ 19ï • ÁÑ. ÖÕËËÏÕ 871 • ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 15 • ÔÇË: 24310- 33263FAX: 2431-500059 • e-mail: [email protected] • www.issuu.com/dialogosnews • ÔÉÌÇ 1,30 ευρώ

Στο... µάτι τη κρίση(και) οι ψυχέ των παιδιών

Το βραβείο και των Τρικαλινών Τραγούδησε την Ελλάδα κι έκανετον ουρανό πιο φωτεινό!! ΣΕΛ. 32ΣΕΛ. 16-17

“Γνωριµία” µε την Αργιθέα και του Αργιθεάτε

Πανέµορφο τόπουπέροχοι οι άνθρωποι!

Αποστολή στο Ανθηρό Αργιθέα, µε αφορµή τηνσυγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε εκεί προχθέΣάββατο ο Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων για τηνπροικοδότηση επτά κοριτσιών από τον πατέρα

Χαράλαµπο Νιώρα, αλλά και την προσφορά δώρων καιχρηµατικών ποσών από τον Σύλλογο στου µαθητέτου Ανθηρού και την υπερπολύτεκνη (εννέα παιδιά!)

οικογένεια του παπά Αντώνη Το οδοιπορικό θα προβληθεί από το TV-10 το

προσεχέ Σάββατο στι 9 µ.µ.

Σοβαρά και ιδιαιτέρω ανησυχητικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χθεσινήηµερίδα τη Μονάδα Ψυχική Υγεία Τρικάλων

ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ, ΣΥΝΑΜΑ, …ΦΩΤΙΣΕ ΚΑΡ∆ΙΕΣ Η “ΧΟΡΩ∆ΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”“Ο µανάβη” του Κουτσιαµπασάκου “διεκδικεί”:

ΑΡΘΡΟ

Ο Θατσερισµόζει

και βασιλεύειΣΕΛ. 3

ΣΕΛ. 8

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤο Επιµελητήριο Τρικάλων σα

προσκαλεί στην ενηµερωτική εκδή-λωση για την παρουσίαση του προ-γράµµατο «Ψηφιακέ ∆ράσειΕπιµελητηρίου Τρικάλων για την προώθηση τη ευρυζωνικότητα& την αύξηση τη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του Νο-µού Τρικάλων» την Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 καιώρα 7:00 µ.µ. στηναίθουσα εκδηλώσεων του Επιµελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1).

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣΓΙΑΓΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

(συνέχεια σελ. 4)

Με τη συγχρηµατοδότηση τη Ελλάδα και τη Ευρωπακή Ένωση

Σελ. 4

Page 2: dialogos 15-4-2013

ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ: ∆ΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÉÊ. ÊÑÏÕÐÇÓÓÕÍTAKTEÓ: ÍÉÊÏÓ ÐÁÆÁÚÔÇÓ ÅÉÄÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ: ÅÕÈÕÌÉÏÓ ÊÏÕÖÏÃÉÁÍÍÇÓ

ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 15, ΤΡΙΚΑΛΑ ÅÔÇÓÉÅÓ ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: 60 ÅÕÑÙ. ÏÔÁ, ÔÑÁÐÅÆÅÓ, ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÉ, Ê.ÔË. 100 ÅÕÑÙ ÅÊÔÕÐÙÓÇ: Μ. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕÔÇË.: 24310 -33263 FAX:2431-500059 e-mail: [email protected], site:www.issuu.com/dialogosnews ÊÙÄ. ÅÍÔÕÐÏÕ: 5113

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 201322

Πολιτιστικέ καιοικονοµικέ νότεαισιοδοξία σταΤρίκαλα

Υπάρχουν, λοιπόν, και καλέ (για τα Τρίκα-λα) ειδήσει:

Είδηση πρώτη: Το βράδυ του Σαββάτου πά-νω από χίλιοι Τρικαλινοί (!) στριµώχθηκαν µέ-χρι ασφυξία στο Πνευµατικό Κέντρο (και εκα-τοντάδε έφυγαν αφού ήταν αδύνατον ακόµηκαι να… πλησιάσουν στην αίθουσα), για νααπολαύσουν µια ανεπανάληπτη µουσική παν-δαισία, από τη Χορωδία Τρικάλων «ΤΑΣΙΑ ΚΑ-ΣΙΩΛΑ» και τα Τµήµατά τη. Αυτή την µουσικήµέθεξη, πληµµυρισµένη από ΕΛΛΑ∆Α, τηνπροετοίµασαν και την παρουσίασαν η κα. Τα-σία Κασιώλα και οι κε. Μαρκέλλα και ΒάσιαΤσούβα, οι κόρε τη, δύο µουσικοί µε διε-θνεί περγαµηνέ. Στην ορχήστρα συµµετεί-χαν πάνω από 200 χορωδοί και µουσικοί, γέν-νηµα θρέµµα τη πόλη µα. Μια ΤΡΙΚΑΛΙΝΗΥΠΟΘΕΣΗ και ∆ΙΑΚΡΙΣΗ, δηλαδή.

Είδηση δεύτερη: Από την περασµένη Πέµ-πτη προβάλλετια στον «ΜΥΛΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥ-ΛΟΥ» η ταινία – ντοκιµαντέρ «ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑΠΑΙ∆ΙΑ» του συµπολίτη µα Βασίλη Λουλέ, ηοποία έτυχε πανελλαδική διάκριση. Οι προ-βολέ θα συνεχισθούν µέχρι και την Τετάρτη.

Είδηση τρίτη: Την Πέµπτη αρχίζουν στονΜύλο Ματσόπουλου οι προβολέ του νέουντοκιµαντέρ του συµπολίτη µα ∆ηµήτρη Κου-τσιαµπασάκου (συνέντευξή του φιλοξενεί απο-κλειστικά ο “διάλογο” στι σελ. 16-17), µε τίτ-λο «Ο µανάβη» και το οποίο απέσπασε πρό-σφατα το πρώτο βραβείο κοινού στο ΦεστιβάλΘεσσαλονίκη.

Είδηση τέταρτη: Στο χθεσινό «ΒΗΜΑ», σεαφιέρωµα για τι τοπικέ γαλακτοβιοµηχανίετη χώρα, υπάρχει εκτενή αναφορά και στο«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΡΙΚΚΗ», τα προόντα τουοποίου εκτό από το ότι κάνουν θραύση στην∆υτ. Θεσσαλία (75% τη αγορά), πλέον δι-εισδύουν και στην µεγάλη αγορά τη Αθήνα.

Είδηση πέµπτη: Σε πολλά κεντρικά Μ.Μ.Ε.αυτό το Σαββατοκύριακο υπήρχαν εκτενή ρε-πορτάζ για επανεκκίνηση των έργων στου µε-γάλου οδικού άξονε τη χώρα και ανάµε-σά του και την περιβόητη Ε-65, που, εάν ολο-κληρωθεί, θα βγάλει από την «αποµόνωση»την ∆υτική Θεσσαλία. Προ το παρόν, βέβαια,µπορούν τα έργα να δώσουν πολλέ θέσειεργασία, κάτι που το έχουµε άµεση ανάγκη,µήπω και «κουνηθεί κανένα φύλλο» στη χει-µαζόµενη τοπική αγορά.

Είδηση έκτη: Πρώτο βραβείο πανελλαδικάπήρε το Γυµνάσιο Οιχαλία για την ταινία«Κλειώ»

Παρά τη «βαρυχειµωνιά», λοιπόν, που περά-σαµε και περνάµε δια-βλέπουµε κάποιε νότεόχι µόνο πολιτιστική, αλλά αι οικονοµικήανάκαµψη. Οι οποίε ελπίζουµε σύντοµα ναπολλαπλασιαστούν και να γίνουν ολόκληρο(συµφωνικό) έργο! ∆.Κ.

Τρικαλινό «Χρυσαυγίτη»ολοσέλιδο στο «ΕΘΝΟΣ»!

Στο γνωστό στέλεχο τη «Χρυσή Αυγή» Τρικάλων (καιυποψήφιο βουλευτή στο τοπικό ψηφοδέλτιο), τον κ. Γιώργο Μι-σιάκα έχει ολοσέλιδο αφιέρωµα το χθεσινό «ΕΘΝΟΣ» τη Κυ-ριακή!

Το …αφιέρωµα έγινε µεαφορµή την εµφάνιση τουΓιώργου Μισιάκα, ο οποίο εί-ναι µετακλητό υπάλληλο τηΒουλή, διορισµένο από τονΝίκο Μιχαλολιάκο, στην ιστο-σελίδα τη «Χ.Α» φορώνταµπλούζα µε το σήµα των «Ταγ-µάτων Εφόδου» του Χίτλερ!

Το «ΕΘΝΟΣ» δηµοσιεύει καιτην σχετική φωτό η οποία όµω, σύµφωνα µε το δηµοσίευµα,αποσύρθηκε από την Χ.Α. «όταν κατάλαβαν την γκάφα του»και αναρτήθηκε άλλη στην οποία ο κ. Μισιάκα φορά απλώ τοµαύρο µπλουζάκι τη οργάνωση…

Τι να πεί κανεί…«δ» Με την… δεύτερη για νέα ∆ιοίκηση

οι Τρικαλινοί Κυνηγοί!!Η… άγραφη παράδοση τηρήθηκε (και) αυτήν τη φορά! Έτσι, η πρώτη

απόπειρα σύγκληση Γενική Συνέλευση – Αρχαιρεσιών για την ανάδειξηνέων συλλογικών Οργάνων του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων υπήρξε…ανεπιτυχή. Η δεύτερη και… τυχερή θα είναι την επόµενη Κυριακή (21/4),στον ίδιο χώρο (Αίθουσα διαλέξεων Επιµελητηρίου) και την ίδια ώρα (11π.µ.). Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο.

Κατέρχονται 10 υποψήφιοι για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο και 4 για την Ελεγ-κτική Επιτροπή. Ο απερχόµενο πρόεδρο κ. Χρήστο Ρουσιαµάνη θέτει εκνέου υποψηφιότητα…

“δ”

Πασχαλινό παζάρι από τονΣύλλογο Γυναικών Πιαλεία

Πολλέ εκπλήξει θα έχει το πασχαλινό παζάρι που ετοιµάζει οδραστήριο Σύλλογο Γυναικών Πιαλεία και θα αρχίσει να λει-τουργεί από τι 21 Απριλίου έω τι 2 Μα˙ου. Οι επισκέπτε θαέχουν την δυνατότητα να δουν τι χειροποίητε πασχαλινέ δηµι-ουργίε των Γυναικών του Συλλόγου (όπω λαµπάδε κ.α) και νατι αποκτήσουν σε πολύ προσιτέ τιµέ, ενισχύοντα έτσι και τονΣύλλογο Γυναικών Πιαλεία.

Οι ηλικιωµένοι τη Πύλη στο∆ηµοτικό Σχολείο Πύλη

Στο πλαίσιο του προγράµµατο generation@school ,το οποίο είναι ένα ευ-ρωπακό πρόγραµµα που προωθεί την επικοινωνία και την αλληλεγγύη µε-ταξύ γενεών, έγινε προχθέ Παρασκευή στην αίθουσα τη ΣΤ’ του ∆ηµοτι-κού Σχολείου Πύλη επίσκεψη ηλικιωµένων στου οποίου τέθηκαν διάφο-ρα ερωτήµατα από του µαθητέ, που αφορούσαν κυρίω τι εµπειρίε καιτι µαθητικέ του αναµνήσει.

Α.Τ.

Του υποδέχθηκε «ζεστά»του άκουσε µε ενδιαφέρον…

Με «απλότητα καιαληθινό ενδιαφέρονγια τα σοβαρά προ-βλήµατα του κλά-δου», υπο-δέχθηκε οπρόεδρο τη ∆Η-ΜΑΡ και συντοπίτηµα κ. Φώτη Κουβέ-λη τον πρόεδρο τουΣυνδέσµου Υδραυλι-κών Νοµού Τρικάλωνκ. Νίκο Βαλοµάνδρα(δεξιά στη φωτό) καιτον αντιπρόσωπο

στην Πανελλήνια Οµοσπονδία Υδραυλικών κ. Κώστα Χαρακόπου-λο (αριστερά στη φωτό).

Ο κ. Βαλοµάνδρα εκτό από την προφορική ενηµέρωση πουέκανε στον κ. Κουβέλη για τα σοβαρά προβλήµατα που αντιµετω-πίζει ο κλάδο, τόσο λόγω τη γενικότερη οικονοµική κατάστα-ση όσο και λόγω τη δράση παράνοµων «υδραυλικών», έδωσεστον πρόεδρο τη ∆ΗΜΑΡ και γραπτό υπόµνηµα το οποίο ο κ.Κουβέλη υποσχέθηκε να µελετήσει και να κάνει ότι µπορεί για τηνπροώθηση τη επίλυση κάποιων από τα πολλά προβλήµατα τωνεπαγγελµατιών υδραυλικών.

«δ»

∆ένουν χειρόφρενο τα φορτηγά∆.Χ. εάν…

∆ιεξήχθη χθε στην Λαµία η (προγραµµατισµένη) πανελλαδική σύσκεψητων Ιδιοκτητών Φορτηγών ∆ηµοσία Χρήσεω. Στο επίκεντρο τη συζήτησητο υψηλό κόστο των διοδίων, οι παράνοµε µεταφορέ και το φορολογικό.Όπω δήλωσε στην στήλη ο πρόεδρο τη Οµοσπονδία Ι.Φ.∆.Χ. Θεσσαλία,Κεντρική Ελλάδα και ∆υτική Μακεδονία κ. Βασίλη Τζιµοράγκα, «απο-φασίσαµε να στείλουµε ένα υπόµνηµα προ τα Υπουργεία Μεταφορών καιΠεριβάλλοντο. Από κει και πέρα, θα δούµε. Εάν δεν πραγµατοποιηθούν ήδεν αποδώσουν τα µέγιστα οι συναντήσει, τότε, µέχρι το τέλο του τρέχον-το µηνό, σίγουρα θα κατέβουµε σε πολυήµερε κινητοποιήσει!...».

“δ”

Page 3: dialogos 15-4-2013

33ΤΟΠΙΚΑ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια, από τότε που ηπροσφάτω θανούσα Μάργκαρετ Θάτσερ, αποφάν-θηκε ότι «δεν υπάρχει κοινωνία, υπάρχουν µόνο άτο-µα και οικογένειε».

Στην ετυµηγορία τη «σιδηρά κυρία» είχαν αντι-δράσει παντοιότροπα πολλοί. Άλλοι υποκριτικά καιυστερόβουλα, έτεροι από νεανική άψη ή ευσεβοπο-θισµό- ο γράφων αυτοσυγκαταλέγεται στου δεύτε-ρου.

Αποδείχθηκε όµω ότι η µακροβιότερη πρωθυ-πουργό τη Μ.Βρετανία είχε δίκιο. Στο πολιτικό σύ-στηµα του κέρδου, τη αγορά, τη φτώχεια, τηανισότητα «υπάρχουν µόνο άτοµα και οικογένειε».

Αν υφίσταται κοινωνία, αυτή είναι αδύναµη, προ-σωρινή, υπό διαρκή αίρεση. Αν υπάρχουν συλλογι-κότητε, φορεί, σωµατεία, αυτά είναι ανώδυνα, πε-ριορισµένη ισχύο, δυνητικά «χρήσιµοι ηλίθιοι», άλ-λοθι, προσχήµατα πολυφωνία…

Στι µέρε µα, κατέστη κατάδηλο πλέον, ότι η πο-λιτική τη Θάτσερ δεν ήταν η παρέκκλιση αλλά ο κα-νόνα. ∆εν ήταν- δεν είναι- η ιδιοτροπία αλλά η βάσητου πολιτικοκοινωνικού συστήµατο.

Ο Θατσερισµό δεν ήταν – είναι µια ακραία έκφαν-ση τη ακολουθούµενη πολιτική, αλλά η ίδια ηαφετηρία, η διαδροµή και ο τερµατισµό τη, ενδε-

χοµένω το ορθόδοξοπρόσωπό τη.

Οι ιδιωτικοποιήσει, ηφτωχοποίηση και περιθω-ριοποίηση µεγάλων κοι-νωνικών στρωµάτων –αλ-λά και ο εθνικισµό και οπόλεµο- δεν ήταν – δενείναι µεµονωµένα εργα-λεία αλλά εδραίε (απ’αξίε- όπλα των (ανύπαρ-κτων) κοινωνιών που πο-ρεύονται µε εστία την εκ-

µετάλλευση ανθρώπων,κοινωνικών οµάδων, τάξε-ων, λαών.

Πολιτικοί συνοδοιπόροι απόγονοι τη Θάτσερ δενήταν-είναι µόνο ο Πινοσέτ, ο Μητσοτάκη, η Μέρκελ,ο Σαρκοζί, ο Σαµαρά αλλά και ο Μπλέρ, ο Σρέντερ-αλήθεια ποιο εµπέδωσε στην Ευρώπη µε την Αν-τζέντα 2010 τον νεοφιλελευθερισµό; - ο Ολαντρέου-υπάρχει πιο εύστοχο χαρακτηρισµό από τον συγ-κεκριµένο; - ο Σηµίτη, ο Βενιζέλο….

Προφανώ στου δυο Παπανδρέου, Ανδρέα καιΓιώργο, παρέλκει να αναφερθούµε, αυτοί για διαφο-ρετικού λόγου είναι «µία κατηγορία» ο καθένα.

Συµπερασµατικά, δεν ήταν- δεν είναι ο Θατσερι-σµό που αποθηριώνει το άτοµο, που αποθεώνει τιοικογένειε –αίµατο, χρήµατο, εξουσία-, που εξο-βελίζει και εξαπονδρίζει τι κοινωνίε.

Είναι το πολιτικό σύστηµα που εδώ και δεκαετίε,αιώνε, κυριαρχεί στη χώρα µα, στην Εσπερία, διε-θνώ, το οποίο σήµερα, µέσα στην κρίση του, δενέχει ανάγκη από καλλιέργεια αυταπατών, δεν φαίνε-ται µετριοπαθέ-βλέπε σοσιαλδηµοκρατία- αλλά απε-ναντία µε «προτεσταντική ηθική» δρα ω Αρµαγε-δών σαρώνοντα, άτοµα, οικογένειε, κοινωνίε,αξίε, δικαιώµατα, αρχέ, αντοχέ.

Του

Ηλία Σιαφάκα

Ο Θατσερισµό ζεικαι βασιλεύει∆εν πέρασε πολύ χρόνο από το λουκέτο στη ∆ΟΥ και το ΙΚΑ

Καλαµπάκα και η κατοχική πολιτική του µνηµονίου έρχεται ναβάλει άλλο ένα σε µια υπηρεσία µείζονο σηµασία για την πόληαλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτή τη φορά σειρά έχει το Εµπορικό Τµήµα τη ∆ΕΗ το οποίοµετά τι 30 Ιουνίου όπω αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνεδρία-

ση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καλαµ-πάκα από τον πρόεδρο του Σώµατοκαι Προστάµενο τη υπηρεσία κ. Γιώρ-γο ∆ήµου, µεταφέρει την όλη του δρα-στηριότητα στα Τρίκαλα κατόπιν από-φαση των διοικούντων την επιχείρηση.

Η αγανάκτηση και ο προβληµατισµόέντονο µετά την πληροφορία αυτή πουέρχεται να υποβαθµίσει ακόµη περισσό-τερο όχι µόνο την έδρα αλλά ολόκληροτο ∆ήµο Καλαµπάκα µε τα 75 διαµερί-σµατα οι κάτοικοι των οποίων θα αναγ-κάζονται να µετακινούνται πλέον στα

Τρίκαλα για την όποια συναλλαγή και εξυπηρέτηση του γενικότε-ρα µε ότι αυτό συνεπάγεται σε χάσιµο χρόνου, ταλαιπωρία και έξο-δα µετακίνηση.

Κι όλα αυτά σε µια εποχή που η οικονοµική κρίση διογκώνεταιοι κύριοι τη εσωτερική τρόικα αλλά και τη εξωτερική κατα-δεικνύεται πω νοιάζονται µόνο για του αριθµού αδιαφορών-τα για τον άνθρωπο και τι ανάγκε του.

Είναι αδιανόητο να λειτουργούν µε τέτοιε λογικέ απαξιώνον-τα και υποβαθµίζοντα ένα τουριστικό προορισµό όπω η Κα-

λαµπάκα και τα Μετέωρα, άνθρωποι οι οποίοι εσχάτω ανακάλυ-ψαν την Ιερουσαλήµ-διεκδίκηση αποζηµιώσεων από του ευρω-παίου κατακτητέ-όταν οι ΑΝΕΛ φώναζαν και υπεραµύνονταντη δηµιουργία ενό πατριωτικού µετώπου για τα συµφέροντατη πατρίδα και των Ελλήνων συνεχίζοντα τον αγώνα για δι-καίωση του λαού και του έθνου.

Απαιτείται άµεσα ο αρµόδιο υπουργό, οι διοικούντε τη ∆ΕΗκαθώ και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νοµού να στα-θούν στο ύψο των περιστάσεων και να αξιώσουν την ανάκλησητη απόφαση για το λουκέτο του Εµπορικού Τµήµατο Καλαµ-πάκα εάν πραγµατικά σέβονται του συµπολίτε του και ενδια-φέρονται για την διευκόλυνσή του σε τέτοιε περιόδου.

Οι όποιε αιτιάσει-ανάλογε µε εκείνε στη συνεδρίαση του∆Σ για το κλείσιµο τη ∆ΟΥ- περί αργοπορία σε καµία περίπτω-ση δεν είναι αποδεκτέ από το σύνολο τη τοπική κοινωνία µετο γνωστό ύφο και συµπεριφορά που επέδειξαν ορισµένοι γι αυ-τό καλά θα κάνουν να τιµήσουν έµπρακτα την εµπιστοσύνη τωνπολιτών τη Καλαµπάκα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θααποδείξουν ότι «το µνηµόνιο βάζει λουκέτο στη ∆ΕΗ Καλαµπά-κα» µε την δική του ψήφο.ΥΣ.Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανεί και ω εκ τούτου ∆η-

µοτική Αρχή, φορεί και πολίτε οφείλουν να δώσουν δυναµικήαπάντηση σε όσου αποφασίζουν για αυτού χωρί τη σύµφωνηγνώµη του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

«Το µνηµόνιο βάζει λουκέτο στη ∆ΕΗ Καλαµπάκα»

Εκδήλωση την Κυριακή 21 Απριλίου, στο Rossonero

Ανατοµία του νεοΝαζιστικούφαινοµένου & η απάντηση τηκοινωνία

Το ΑυτοδιαχειριζόµενοΚοινωνικό Στέκι RossoNeroδιοργανώνει ανοικτή εκδή-λωση – συζήτηση µε το πα-ραπάνω θέµα την Κυριακή21 Απριλίου 2013, στι 11 το πρωί,στην αίθουσα του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.

Κεντρικό εισηγητή στην εκδήλωση θα είναι ο ∆ηµήτρη Ψαρ-ρά, δηµοσιογράφο, συγγραφέα του βιβλίου « Η µαύρη βίβλοτη Χρυσή Αυγή».

Στην εκδήλωση θα παρέµβουν µε εκπροσώπου του οι ακόλου-θοι (µέχρι στιγµή) τοπικοί φορεί:

- ∆ήµο Τρικκαίων- Εργατικό Κέντρο Τρικάλων- Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων

14 και 15 Ιουνίου

Το 2ο αντιρατσιστικόΦεστιβάλ το Πάρκο τουΜατσόπουλου

Ξεκίνησαν οι εργασίε για τη διοργάνωση του 2ου ΑΝΤΙ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ στα Τρίκαλα.

Η Ανοικτή Συνέλευση που έχει την πρωτοβουλία για την ορ-γάνωσή του, απαρτίζεται από ένα µεγάλο αριθµό κοινωνικώνφορέων και πολιτικών συλλογικοτήτων αλλά και από µεµο-νωµένου πολίτε, οι οποίοι από κοινού διαµορφώνουν τοπλαίσιο τη εκδήλωση.

Το φετινό φεστιβάλ ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα διεξαχθεί στο διήµερο 14και 15 Ιουνίου, στον χώρο του Πάρκου Ματσόπουλου, όπωκαι πέρυσι.

Όσοι συµµετέχουµε ήδη στην Ανοικτή Συνέλευση φιλοδο-ξούµε η φετινή διοργάνωση να υπερβεί κατά πολύ το πρώτοεγχείρηµα από την άποψη τη ποιότητα των συζητήσεων καιτων καλλιτεχνικών παρεµβάσεων, αλλά και να προσελκύσει -µε ρόλο ενεργό- πολύ περισσότερου τρικαλινού και τρικα-λινέ. Για να αποδείξουµε, για µια ακόµη φορά, ότι η αδιαµε-σολάβητη άµεση δράση και η ανιδιοτελή ένταξη σε συλλο-γικέ διαδικασίε, µπορούν να αποτελέσουν -ιδιαίτερα στουδύσκολου, αλλά και ελπιδοφόρου καιρού που ζούµε- πη-γέ δηµιουργία µε πολλαπλό πολιτικό, κοινωνικό και πολιτι-σµικό φορτίο.

Η επόµενη συνεδρίαση τη Ανοικτή Συνέλευση θα γίνειτην ΤΡΙΤΗ 16 Απριλίου, στι 8:30 το βράδυ στο Στέκι Rosso-nero (Αµαλία 18) και φυσικά µπορούν να συµµετέχουν σεαυτή, ισότιµα, άτοµα και συλλογικότητε που θέλουν να συµ-βάλουν, µε οποιονδήποτε τρόπο, στο σχεδιασµό και την υλο-ποίηση του 2ου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.Από τα µονοπάτια του φόβουστου δρόµου τη Αντίσταση και τη Αλληλεγγύη

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗγια το 2Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μπήκαν τα θεµέλια νέαγέφυρα στην Πύλη

Άρχισαν οι εργασίε για τηνκατασκευή τη νέα γέφυρα(διπλή κατεύθυνση) για τηνπρόσβαση στον Άγιο Βησσα-ρίωνα από την Επαρχιακή οδόΠύλη. Το έργο συγχρηµατο-δοτείται από την Ελλάδα καιτην Ε.Ε. και υπάγεται στο πρόγραµµα ΕΣΠΑ (µέσω τη Περι-φέρεια Θεσσαλία). Φορέα υλοποίηση είναι η Περιφερει-ακή Ενότητα Τρικάλων µέσω τη ∆/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.Ο προπολογισµό του έργου ανέρχεται στα 4.500.000 ευρώκαι η ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε την υλοποίηση του εί-ναι η εταιρεία ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε. , ενώ τι χωµατουργικέ εργασίεέχει αναλάβει η «ΧΩΜΑΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ».

Αλέξανδρο Τζήµα

∆ηµιουργίε τη ΕλένηΚακαγιάννη – Σαλέπη και τηΤζίνα Κουτανίτη στον ΜύλοΜατσόπουλουΑπό 20 έω και 29 Απριλίου – Εγκαίνια

Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19.30

Όταν η καλλιτεχνι-κή δηµιουργία συ-ναντά ένα µουσειακόχώρο, όπω ο ΜύλοΜατσόπουλου, τοαποτέλεσµα δενµπορεί παρά να είναιενδιαφέρον και ελκυ-

στικό.Οι δηµιουργίε (ζωγραφική,

κόσµηµα, χειροτεχνίε) τηΕλένη Κακαγιάννη – Σαλέπηκαι τη Τζίνα Κουτανίτη στονΜύλο Ματσόπουλου από 20έω και 29 Απριλίου 2013.

Οι δύο Τρικαλινέ δηµιουρ-γοί παρουσιάζουν µαζί τα έρ-γα του στο φιλότεχνο κοινό.

Εγκαίνια έκθεση Σάββατο20 Απριλίου και ώρα 19.30

Ώρε λειτουργία 11.00 -14.00 και 17.30 – 22.00

Είσοδο ελεύθερη.

Page 4: dialogos 15-4-2013

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 201344 ΤΟΠΙΚΑ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑ∆ΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η οικονοµική κρίση έβαλεσηµάδι την ψυχική υγεία!!!Με πολυθεµατική ηµερίδα,απ’ την οποία εξήχθησαναρκούντω σοβαρά όσο

και… ιδιαιτέρωανησυχητικά συµπεράσµατα,ολοκληρώθηκε χθε στηνπόλη µα το τριήµερο

εκδηλώσεων (12, 13, 14/4),που διοργάνωσε επιτυχώ ηΚινητή Μονάδα Ψυχική

Υγεία Νοµού Τρικάλων υπότον γενικό τίτλο: «Η Ψυχική

Υγεία στην/σε κρίση».

Πέντε εισηγήσειΗ τελευταία εκδήλωση

πραγµατοποιήθηκε στην αί-θουσα του ∆ηµοτικού Συµβου-λίου Τρικκαίων (10:30 – 13:00)

και διελάµβανε τι ακόλουθεεισηγήσει:

-«H οικονοµική κρίση βλά-πτει σοβαρά την ΨυχικήΥγεία»

Εισηγητή: ∆ηµήτρη Χον-δρό, Οικονοµολόγο

-«Ψυχιατρική Μεταρρύθµι-ση: δεδοµένα, ανάγκε, ελλεί-

ψει και προτεραιότητε σετοπικό και περιφερειακό επίπε-δο»

Εισηγητή: Γιώργο Τσίγ-κα, Ψυχίατρο - ∆ιευθυντήτου Ψυχιατρικού Τµήµατοτου Γενικού Νοσοκοµείου Τρι-κάλων

-«Το άλλο µισό τη βία»Εισηγητή: ∆ηµήτρη Φιλο-

κώστα, Παιδοψυχίατρο -στέλεχο τη Κινητή Μονά-δα Ψυχική Υγεία

-«Βασικά συµπεράσµατααπό την έω τώρα λειτουργίατη Κινητή Μονάδα στο Νο-µό»

Εισηγήτρια: Σταµατία Γρα-τσάνη, Ψυχολόγο - Επιστηµο-νικά υπεύθυνη τη ΚινητήΜονάδα Ψυχική Υγεία

-«Πρωτοβάθµια Φροντίδα

Υγεία»Εισηγητή: Μιχάλη Βενιζέ-

λο, Ιατρό - ∆ιευθυντή τουΚέντρου Υγεία Πύλη

«Μεγάλο πρόβληµα»«Οι ψυχικέ διαταραχέ»,

συµφώνω προ τον κ. Τσίγκα,«αποτελούν ένα από τα µεγα-λύτερα προβλήµατα δηµόσια

υγεία στην εποχή µα. Το27% του πληθυσµού θα αρρω-στήσει από ψυχική διαταραχήστην διάρκεια ενό έτου, το14% πάσχει από ψυχική διατα-ραχή, το 7% από σοβαρή ψυ-χική διαταραχή, µόνο το 25%έχει επαφή µε ψυχίατρο και το50% έχει συζητήσει το θέµα µεοικογενειακό γιατρό».

Ειδική µνεία έκανε στο Πρό-γραµµα Ψυχιατρική Μεταρ-ρύθµιση “ΨΥΧΑΡΓΩΣ”. «Συµ-βολίζει», ω είπε, «την επι-στροφή στην κοινότητα, πουεπιφέρει η ψυχιατρική µεταρ-ρύθµιση, των ψυχικά ασθενών(…) Οι απαραίτητε υπηρεσίεενό συστήµατο ψυχικήυγεία, εξαρτώνται από τα επι-δηµιολογικά και κοινωνικο-δη-µογραφικά χαρακτηριστικάτου τοπικού πληθυσµού, τιτοπικέ αντιλήψει και από-ψει για θέµατα ψυχική υγεί-α, από τα χαρακτηριστικά τηδιοίκηση, από τη χρηµατοδό-τηση και τι επιλογέ τη κεν-τρική διοίκηση και από τηνανάπτυξη τη Πρωτοβάθµια

Φροντίδα Υγεία». Φυσικά,δεν παρέλειψε ν’ αναφερθείστι ελλείψει σε προσωπικόκαι υλικοτεχνικέ υποδοµέγια τη θεραπεία των ψυχικάασθενών.

Ο κ. Τσίγκα πρότεινε τηνδηµιουργία Κέντρου ΨυχικήΥγεία, Ψυχιατρική Κλινική,Κέντρου Ηµέρα, Ξενώνα βρα-χεία παραµονή, Ξενώναβραχεία παραµονή για παι-διά και εφήβου, ∆οµή τελικούσταδίου για άνοια, Κοι.Σ.Π.Ε.και Πολυδύναµου Κέντρου αν-τιµετώπιση τη κρίση χρη-στών ναρκωτικών.

Ανησυχητικά στοιχείαΑίσθηση προκάλεσε µια

αναφορά του κ. Κώστα Φώλια,υπευθύνου τη τοπική Κινη-τή Μονάδα Ψυχική Υγεία,σε σχέση µε τι παιδικέ ψυχι-κέ νόσου. Όπω αποκάλυ-ψε, στο Παιδοψυχιατρικό Τµή-µα, που λειτουργεί την τελευ-ταία διετία στην πόλη µα, πα-ρατηρείται αλµατώδη αύξη-ση των περιστατικών.

Αλµατώδη αύξηση των παιδικών ψυχικών νόσων στην περιοχή µα

Ενηµερωτική Εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράµ-µατο «Ψηφιακέ ∆ράσει Επιµελητηρίου Τρικάλων για τηνπροώθηση τη ευρυζωνικότητα & την αύξηση τη ανταγωνι-στικότητα των επιχειρήσεων του Νοµού Τρικάλων» διοργα-νώνει το Επιµελητήριο Τρικάλων αύριο Τρίτη, 16 Απριλίου 2013και ώρα 7:00 µ.µ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του (Βενιζέλου 1).

Από το 2008 το portal του Επιµελητήριου Τρικάλων, αξιο-ποιώντα την ψηφιακή τεχνολογία, προσφέρει ολοκληρωµέ-νε ψηφιακέ υπηρεσίε προστιθέµενη αξία σε όλου τουεπιχειρηµατίε ανοίγοντα ένα παράθυρο συνεργασία µεόλο τον κόσµο. Σήµερα, ακολουθώντα τι τεχνολογικέ εξε-λίξει αναβαθµίζει τι ψηφιακέ του υπηρεσίε για την πε-ραιτέρω στήριξη τη ανταγωνιστικότητα και τη εξωστρέ-φεια των επιχειρήσεων µελών του.

Με το νέο αυτό έργο του Επιµελητηρίου Τρικάλων, το Por-tal www.trikala-chamber.gr αναβαθµίζεται εντάσσοντα µιαπληθώρα Ψηφιακών ∆ράσεων, άµεσα στοχευµένε στιανάγκε του επιχειρηµατία για άµεση πληροφόρηση, προ-βολή και εξυπηρέτηση. Ψηφιακέ ∆ράσει οι οποίε παρέ-χονται δωρεάν σε όλα τα µέλη του µε ένα µόνο κλικ.

Με τι νέε ψηφιακέ δράσει του Επιµελητηρίου Τρικάλωνοι επιχειρηµατίε έχουν τη δυνατότητα, µεταξύ άλλων, να: ∆ηµιουργήσουν µία µίνι ιστοσελίδα τη επιχείρησή

του και να προβληθούν στι εξειδικευµένε ηλεκτρονικέαγορέ του Επιµελητηρίου, θέσουν τα ερωτήµατα του και να λάβουν εξειδικευµέ-

νε συµβουλευτικέ υπηρεσίε για φορολογιστικά, εργασια-κά θέµατα (e-consulting), πουλήσουν τα προιόντα του Online (Αγορά Τρικά-

λων/e-shop), συµµετέχουν σε προγράµµατα Τηλεκπαίδευση και να

πραγµατοποιήσουν Τηλεδιασκέψει µε του συνεργάτετου, συνεργαστούν µε τον απόδηµο ελληνισµό µέσω τη

εφαρµογή «Οµογενειακή Επιχειρηµατικότητα», προβληθούν στον Τουριστικό Οδηγό του Επιµελητηρίου

και να συµµετέχουν σε ένα ενιαίο σύστηµα ηλεκτρονικώνκρατήσεων (e-booking),

Με τι νέε ψηφιακέ δράσει του portal του ΕπιµελητηρίουΤρικάλων οι επιχειρηµατίε αποκτούν ένα επιπρόσθετο συγκρι-τικό πλεονέκτηµα για τη µείωση τη γραφειοκρατία, την ανά-πτυξη τη εξωστρέφεια, και τη ανταγωνιστικότητά του.

Θα γίνει αύριο στι 6 το απόγευµα

Ενηµερωτική εκδήλωση γιατι ψηφιακέ δράσει τουΕπιµελητηρίου Τρικάλων Ένα ισχυρό σύµµαχο στο πλευρό των Τρικαλινών

επιχειρηµατιών

Το Κέντρο Εξυπηρέτηση Πολιτών(Κ.Ε.Π.) τη ∆.Ε. Ασπροποτάµου του ∆ήµουΚαλαµπάκα (5ου Συντάγµατο και Κονδύ-λη, Τρίκαλα) εγκαινιάσθηκε χθε, στι 12 τοµεσηµέρι, από τον Σεβασµιώτατο Μητροπο-λίτη Τρίκκη και Σταγών κ.κ. Αλέξιο, παρου-σία εκπροσώπων των τοπικών, πολιτικών &αυτοδιοικητικών, αρχών και δεκάδωνΑσπροποταµιτών… Σε επίπεδο επισήµων, τοπαρόν έδωσαν ο βουλευτή Τρικάλων τηΝ.∆. κ. Μιχάλη Ταµήλο, ο δήµαρχο Κα-λαµπάκα κ. ∆ηµήτρη Σακελλαρίου, ο πρό-εδρο του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Καλαµπά-κα κ. Γιώργο ∆ήµου, ο διευθυντή τηΑστυνοµική ∆ιεύθυνση Τρικάλων Ταξίαρ-

χο κ. Γιώργο Σουγλιέρη, Αντιδή-µαρχοι, ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι, Πρό-εδροι Τοπικών Συµβουλίων και ∆ηµοτι-κοί Υπάλληλοι.

Ο κ.κ. Αλέξιο ευχήθηκε τονέο Κ.Ε.Π. «να προσφέρει υπη-ρεσίε στου πολίτε σε µιανεποχή που οι άνθρωποι έχουνχάσει την επικοινωνία!...».

Το οίκηµα που στεγάζει το νε-οεγκαινιασθέν Κ.Ε.Π. για τηνεξυπηρέτηση των κατοίκων τη

∆.Ε. Ασπροποτάµου µα και εν γένειτων δηµοτών Καλαµπάκα, είναι δω-ρεά τη αείµνηστη Ασπροποταµίτισ-σα Νικολέτα Ορέστη.

«Αυτή η δωρεά αποτελείµεγαλείο ανθρώπινη ψυ-χή και πατριωτισµού…», εί-πε χαρακτηριστικά ο κ. Σα-κελλαρίου.

Το Κ.Ε.Π. θα στελεχώνεταιαπό δύο υπαλλήλου του∆ήµου Καλαµπάκα. ∆ιαθέ-τει, δε, όλον τον αναγκαίοηλεκτρονικό εξοπλισµό για

την εξυπηρέτηση των Καλαµπακιωτών πουδιαµένουν στα Τρίκαλα, οι οποίοι, πλέον, θακερδίζουν… χρόνο και χρήµα!!

ΚΟΡ∆ΕΛΑ ΣΤΟ Κ.Ε.Π. ΤΗΣ ∆.Ε. ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Μια δωρεά που “έπιασε τόπο” και θαγλιτώνει πολίτε από… πολύ κόπο!

Αλέξιο: «Στην εποχή µα οι άνθρωποι έχουν χάσει την επικοινωνία!...»

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

Στα Φροντιστηρία Μ.Ε. ‘ΠΑΙ∆ΕΙΑ’, µετά από σαράντα χρό-νια συνεχού παρουσία στην Τρικαλινή κοινωνία, συναισθα-νόµενοι τι δυσκολίε που αντιµετωπίζουν πολλοί συνάν-θρωποί µα, αποφασίσαµε τη συλλογή τροφίµων, σε µιαπροσπάθεια να βοηθήσουµε άπορε οικογένειε οι οποίεαντιµετωπίζουν τεράστια προβλήµατα στη διαχείριση των

καθηµερινών του αναγκών. Απευθύνουµε έκκληση στου µαθητέ

και στι µαθήτριε των Φροντιστηρίωνµα και όχι µόνο, στου Γονεί και Κη-δεµόνε αλλά και σε κάθε ευαισθητο-ποιηµένο πολίτη των Τρικάλων να σταθεί

αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια έτσι ώστε να δώσουµε έναελάχιστο δείγµα αγάπη εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Τα είδη που µπορούν να προσφερθούν είναι: αλεύρι, γάλα(µακρά διάρκεια), ζάχαρη, κονσέρβε, λάδι, ρεβίθια, φα-κέ, φασόλια, χυµό ντοµάτα, είδη καθαρισµού, χαρτιάυγεία, ρύζι αλλά και ό,τι άλλο κρίνει ο καθένα χρήσιµο.

Η συλλογή έχει ήδη ξεκινήσει στο χώρο των Φροντιστη-ρίων µα από τη ∆ευτέρα, 01-04-2013, και θα συνεχιστεί έωτη Μεγάλη Τετάρτη, 01-05-2013, από τι 9:00 π.µ έω τι22:00 µ.µ.

Τα τρόφιµα θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Ι.Ν.Αγ. Κωνσταντίνου.

Με εκτίµηση,οι Καθηγητέ των Φροντιστηρίων Μ.Ε ‘ΠΑΙ∆ΕΙΑ’

Page 5: dialogos 15-4-2013

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 55ΤΟΠΙΚΑ

Από καθαρή τύχη δεν συνέβη ατύχηµα…

Ο ∆ηµήτρη Κουτσούµπα νέο Γεν.Γραµµατέα

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Κ.Ο. Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Αλλαγή φρουρά στο Κ.Κ.Ε.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥΚΛΙΝΙΚΟΣ ∆ΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, Msc ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΓΑΡΙΒΑΛ∆Η 1 - 2ο όροφο - ΤΡΙΚΑΛΑΤΗΛ: 24310 32155 - ΚΙΝ: 6973983218

ΣΟΥ˳ΤΑ ΣΟΥ˳ΤΑ art cafeart cafeΚάθε Παρασκευή

Λακή έντεχνη βραδιά µε τον Μπάµπη ΑντωνίουΜαζί του: στο πιάνο Παναγιώτη Μαγκλάρα,

Κώστα Χριστόπουλο κιθάρα, φωνητικάκαι ο Βασίλη Μητσάκη στο µπουζούκι

Μπορεί να είναι καιρό κρίση, µπορεί τα πράγµατα να είναι δύ-σκολα, όµω η τέχνη συνεχίζει να δηµιουργεί. Τότε φαίνονται πράγ-µατα που έχουν να συνδέσουν τι λύσει µε τι απαντήσει σε αυτότον δύσκολο καιρό, µέσα από τον πολιτισµό στη λακή του βάση. Αυ-τή είναι µια πρόταση δική µα µέσα σε καιρού ανέχεια για να βγά-ζουµε τον εαυτό µα από τα αδιέξοδαπου µα επιβάλλουν, όσοι δεν του επι-λέξαµε. Για αυτό καλούµε όλου σα κά-θε Παρασκευή βράδυ στη «Σουίτα», πουθέλει να ενώσει το σκοτάδι τη απροσ-διόριστη εποχή µα και την φωταύγειαενό ανεξιχνίαστου µέλλοντο µε µια κα-λύτερη αυριανή µέρα, χωρί εφιαλτικούπονοκεφάλου ή κάτι που δεν έγινε.

Είσοδο ελεύθερηΤηλ. κρατήσεων:24310-20676, 6981045933Ώρα έναρξη 22.00

Στην Νέα Πύλη / Τηλ. 6973 789 416

Για σωστή ψυχαγωγία!

Με µια λιτή µεταµεσονύ-κτια ανακοίνωση το Κοµµου-νιστικό Κόµµα Ελλάδα ανα-κοίνωσε την ολοκλήρωσητων εργασιών του 19ου Συ-νεδρίου µε την εκλογή νέαεπιτροπή, η οποία στηνπρώτη τη συνεδρίαση εξέ-λεξε νέο Γενικό Γραµµατέατη Κ.Ε. του κόµµατο τον κ.∆ηµήτρη Κουτσούµπα. Η κυ-ρία Αλέκα Παπαρήγα παραµέ-νει επικεφαλή τη Κοινοβου-λευτική Οµάδα του Κ.Κ.Ε. Οκ. Κουτσούµπα γεννήθηκεστη Λαµία στι 10 Αυγούστουτο 1955. Είναι παντρεµένοκαι έχει µια κόρη. Η οικογένειάτου ήταν αγωνιστέ τη ΕΑΜι-

κή Εθνική Αντίσταση. Έχειδιατελέσει διευθυντή του Ρι-ζοσπάστη και επικεφαλή τουτοµέα ∆ιεθνών Σχέσεων τουκόµµατο και τη Γραµµατεί-α τη Κεντρική Επιτροπή.Μέλο του Πολιτικού Γραφεί-ου πρωτοτοποθετήθηκε το

1991. Συµµετείχε ω υποψή-φιο στι βουλευτικέ εκλο-γέ του 2000 και του 2007,στο νοµό Βοιωτία, χωρίόµω να εκλεγεί. Στη ΝέαΚεντρική Επιτροπή εκλέχτη-κε ξανά ο Τρικαλινό Αχιλλέ-α Κανταρτζή. Από το2000 µέχρι και τι εκλογέτου 2007 ήταν γραµµατέατη Κ.Ο. του ΚΚΕ. Είναι

γραµµατέα στην Ειδική Κοι-νοβουλευτική Επιτροπή Ευρω-πακών Υποθέσεων. Μετέχειστην ∆ιαρκή Επιτροπή ∆ηµό-σια ∆ιοίκηση, ∆ηµόσια Τά-ξη και ∆ικαιοσύνη. Συµµετέ-χει στην Επιτροπή Κανονισµούτη Βουλή.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΗΣ

Ρίχνουν βόλι στην… κάλπητην προσεχή Κυριακή (21/4)

Μια διετία από την ίδρυσητου κλείνει (σχεδόν) ο Κυνη-γετικό Σύλλογο Πύλη. Τηνπροσεχή Κυριακή, 21 Απριλί-ου 2013, τα µέλη του θα προ-σέλθουν στι κάλπε για τηνανάδειξη νέων συλλογικώνΟργάνων (ξενοδοχείο «ΠΥ-ΛΗ», Πόρτα Παναγιά, 10:30π.µ.).

Θα προηγηθεί Τακτική Γενι-κή Συνέλευση στην διάρκειατη οποία πρόκειται να πα-ρουσιαστούν οι δράσει τηαπερχόµενη ∆ιοίκηση -που,οµολογουµένω, είχε επιτυχήθητεία- ενώ θα υπάρξουν ει-σηγήσει – προτάσει για τιµελλοντικέ ενέργειε τουΣυλλόγου. Όλα δείχνουν ότι

η προσέλευση θα είναι µεγά-λη. Ο αριθµό των υποψη-φίων ξεπέρασε κάθε προσδο-κία, καθώ κατέρχονται συνο-λικά 16 άτοµα: 12 για το ∆ιοι-κητικό Συµβούλιο και 4 γιατην Εξελεγκτική Επιτροπή(σ.σ. ενιαίο ψηφοδέλτιο).Απόδειξη ότι υπάρχει ενδια-φέρον από του κυνηγού καιδιάθεση προσφορά, δίχωοµάδε, χωρί αντιπαλότη-τε, µε την συµµετοχή βετε-ράνων, µα και νεαρών µελών.Η άσκηση του εκλογικού δι-καιώµατο θα γίνεται µε τηνεπίδειξη τη κυνηγετικήάδεια. Ο κάθε εκλογέα θαµπορεί να βάλει από 1 έω 6σταυρού προτίµηση για το

∆.Σ. και µέχρι 2 για την Ε.Ε. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ

∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:Αναγνώστου Γεώργιο, Γαγά-κη Παναγιώτη, Καραγεώρ-γο ∆ηµήτριο,ΚαραδήµαΚων/νο, Λαµπρογεώργο∆ηµήτριο, Μουχάκη ∆ηµή-τριο, ΜπαρµπάτσηΚων/νο, Οικονόµου Ηλία,Παπαωάννου Αθανάσιο,Τσαρούχα Απόστολο, Τσιο-νάρα Χρήστο, Χαντζιάρα∆ηµήτριο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕ-ΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Μού-ρο Βασίλειο, ΝιζάµηΚων/νο, Σταρίδα Γεώργιο,Τσιάκα Ηλία.

Αλέξανδρο Τζήµα

Χτυποκάρδια από νέακατάρρευση παλιά οικία!

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα µετά την επιστο-λή «υπενθύµιση» των προβληµάτων τη ιστο-ρική συνοικία µε αποστολέα το ∆.Σ. του Πο-λιτιστικού Συλλόγου “ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ” και απο-δέκτη την ∆ηµοτική Αρχή Τρικκαίων (δε σελ.14), κατέρρευσε µέρο ακατοίκητη οικίαέναντι Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων (βράδυΣαββάτου, 14/4, 23:00), δίχω, ευτυχώ, τραυ-µατισµού. Eκείνη την ώρα, λίγα µέτρα µα-κρύτερα, ανήλικο έκανε αµέριµνο βόλτε µετο ποδήλατό του… ∆εν ήταν η πρώτη φορά

που το ενλόγω -ετοι-µ ό ρ ρ ο π ο -σπίτι έχανετµήµα του.Συνέβη κιάλλε φορέστο παρελ-θόν, όχι βε-βαίω σε τέ-τοια έκτα-ση… Επί τό-που έσπευ-σε περιπολι-κό του Αστυ-νοµικού Τµή-µατο Τρικά-

λων. Απέκλεισε µε ειδική σήµανση την οδό

(έω νωρίχθε το από-γευµα), ενώ στοσηµείο βρέθη-κε, το περασµέ-νο εικοσιτετρά-ωρο, για επιτό-πια αυτοψία,και ο δήµαρχοΤρικκαίων κ.Χρήστο Λάπ-πα.

Ακριβώ απέ-ναντι υψώνεταιέτερο εγκατα-λελειµµένο οί-κηµα. Μάλιστα,τµήµα τη σκε-πή συγκρατείται από ξύλινη κολώνα τη∆.Ε.Η. Πριν από λίγου µήνε οικοδοµικά υλι-κά έπεσαν στον αύλειο χώρο (!!!) τη εκκλη-σία…

Στι τάξει των κατοίκων επικρατεί εντονό-τατη ανησυχία και, πλέον, έχει σηµάνει «κόκκι-νο συναγερµό», αφού, όπω λένε, «δεν ξέ-ρουµε, απ’ την µια στιγµή στην άλλη, τι άλλοδύναται να συµβεί και τι κακό µπορεί να µαβρει!…».

ΥπόθεσηΜια όµορφη γυναίκα µε σπι-

λωµένο παρελθόν (ΊνγκριντΜπέργκµαν), αφού ο πατέρατη πρόδωσε τι ΗΠΑ στουΝαζί, στρατολογείται από τονΑµερικάνο πράκτορα Ντέβλιν(Κάρι Γκράντ) να κατασκοπεύ-σει έναν κύκλο από Ναζί στοµεταπολεµικό Ρίο. Η κατασκο-πεία αυτή φτάνει να γίνεται πο-λύ επικίνδυνη για την ζωή τηαφού παντρευτεί τον πιο ευγε-νή από τον κύκλο των Ναζί,τον Άλεξ (Κλοντ Ρέιν). Μόνοο Ντέβλιν µπορεί να την σώ-σει, αλλά για να το κάνει αυτόπρέπει να συνειδητοποιήσει τον ρόλο τουστην απελπιστική κατάστασή τη, να αναγνω-

ρίσει ότι την αγαπούσεεξαρχή και να τη το πει.

InfoΣκηνοθεσία: Άλφρεντ Χί-

τσκοκΣενάριο: Μπεν ΧεκτΠρωταγωνιστούν: Ίνγ-

κριντ Μπέργκµαν, ΚάριΓκραντ, Κλοντ Ρέιν, Λεο-πολντίν Κονσταντίν, ΛούιΚαλχέρν, Ράινχολτ Σίντσελκαι ο µεγάλο Ελληνα, οΑλέξη Μινωτή

∆ιάρκεια: 101 λεπτάΓλώσσε: Αγγλικά, Γαλλι-

κά, ΠορτογαλικάΧώρα: Ηνωµένε Πολι-

τείεΕίδο: Ροµαντικό θρίλερ

Αύριο στον Αγροτικό Συνεταιρισµό Καλαµπάκα «ΜΕΤΕΩΡΑ»ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ Κ.Α.Π. ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑ∆ΑΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 12 το µεσηµέρι στα γραφείατου Αγροτικού Συνεταιρισµού Καλαµπάκα ¨ΜΕΤΕΩΡΑ¨(πρώην ΕΑΣ Καλαµπάκα) θα γίνει ενηµέρωση για τη νέαΚ.Α.Π. και καλούνται να παραστούν όλοι όσοι ενδιαφέρονταιγια τα νέα δεδοµένα στον αγροτικό χώρο.

Εισηγητέ: Ιακωβάκη ΜάκηΜπλιάτσο Ντίνο

Επίση µια ώρα νωρίτερα στι 11π.µ. την ίδια µέρα οι κτη-νοτρόφοι- µέλη του Συνεταιρισµού“ΜΕΤΕΩΡΑ” θα συνέλθουνστα γραφεία του Συνεταιρισµού προκειµένου να συζητήσουντην σύσταση Οµάδα παραγωγών κτηνοτροφικών προόντων.

Ο Πρόεδρο του Α.Σ. Καλαµπάκα ΜΕΤΕΩΡΑ

Κόττη ∆ηµήτριο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το «Νοτόριου» απόψε στην κινηµατογραφική ΛέσχηΣτι 9.45 µ.µ. στο Μύλο Ματσόπουλου

Page 6: dialogos 15-4-2013

66 ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

“Γυάλισε” ο ΠροφήτηΗλία!!!

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΗΣ ∆ΡΑΣΗΣ “Let’s Do it Greece 2013”

Εκατοντάδε (µικροί & µεγάλοι)πολίτε, ένστολοι και µη,ανταποκρίθηκαν πρόθυµα στοκάλεσµα του ∆ήµου Τρικκαίων

Φορεί και εθελοντέ/-τριε,ανάµεσά του µπαµπάδε καιµαµάδε µε τα παιδιά του,µια κλασική ανοιξιάτικη µέραόπω η χθεσινή, “γυάλισαν” ταµονοπάτια και του κοινόχρη-στου χώρου εξαφανίζονταµπάζα και σκουπίδια, έκοψανξεραµένα κλαδιά και σάπιαδένδρα, ενώ δεν λησµόνησαννα ξαναδώσουν -µε τη… βοή-θεια του πινέλου- λάµψη στηνπαιδική χαρά, που είχε, προ-όντο του χρόνου, απολέσειτο χρώµα τη.

Από πλευρά Ο.Τ.Α. έλαβανµέρο η ∆ιεύθυνση Πολεοδο-µία µε το Τµήµα Περιβαλλον-τικών Θεµάτων, η ∆ιεύθυνσηΚαθαριότητα, η ∆ιεύθυνσηΠρασίνου και Κηποτεχνία καιη ∆ιεύθυνση Τεχνική Υπηρε-σία, έχοντα παρά τω πλευ-ρώ του την Σχολή Μονίµων

Yπαξιωµατικών, την Πυροσβε-στική Υπηρεσία Τρικάλων, τηνΈνωση Αποστράτων Αξιωµατι-κών Στρατού Ν. Τρικάλων, τοΣώµα Ελλήνων Προσκόπων,την Ελληνική Οµάδα ∆ιάσω-ση, το ∆ασαρχείο Τρικάλων,την γυναικεία ποδοσφαιρικήοµάδα “Τρίκαλα 2011” και τικυρίε τη Χ.Ε.Ν.

Στον καθαρισµό δήλωσαν πα-ρόντε ο δήµαρχο Τρικκαίων κ.Χρήστο Λάππα µαζί µε τηνσύζυγό του κα. Γιάννα Παπαδο-γιάννη, ο πρόεδρο του ∆ηµοτι-κού Συµβουλίου κ. ∆ηµοσθένηΜάντζαρη , οι αντιδήµαρχοι κύ-ριοι Θόδωρο Σπανό και Θα-νάση Ξάφο, µα και αρκετοίυπάλληλοι του ∆ήµου.

Ο έχων το “γενικό πρόσταγ-µα”, αντιδήµαρχο ΆµεσηΕπέµβαση & Καθαριότητα,κ. Θ. Σπανό ευχαρίστησε

όλου όσοι µετείχαν, υπο-γραµµίζοντα: «Η τεράστιασυµµετοχή των συµπολιτώνµα στην προσπάθειά µα εί-ναι συγκινητική.

Ενθαρρυντική είναι και ησυµµετοχή των φορέων καιτων εθελοντών.

Έχουµε άριστη συνεργασίαµε την Σ.Μ.Υ. και την Π.Υ. Τρι-

κάλων. Θα επαναλάβουµε τηνενέργεια σε σύντοµο χρονικόδιάστηµα».

Στου συµµετέχοντε/-ου-σε προσφέρθηκαν καφέδε,αναψυκτικά, νερά, µπύρε, κα-θώ κι ένα µικρό πρόγευµααπό την ΤΥΡ.Α.Σ., οι εργαζόµε-νοι τη οποία συµµετείχανσύσσωµοι στον καθαρισµό.

Στη συµβολή των οδών Ασκληπιού και Απόλλωνο βρέθηκαν χθε το µεσηµέ-ρι τα µέλη τη Οµάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασµού και Μη-τρότητα Τρικάλων-Καρδίτσα προκειµένου να ενηµερώσουν του Τρικαλινούστο πλαίσιο τη 1η Πανελλαδική ∆ράση για Μαιευτήρια φιλικά προ τι Μη-τέρε και τα Βρέφη µε τίτλο "∆ίνω ζωή. ∆ώστε µου τη γέννα που αξίζω!"

∆όθηκαν ενηµερωτικά φυλλάδια σχετικά µε τα 10 βήµατα που πρέπει να τηρείένα µαιευτήριο για να είναι φιλικό προ τι µητέρε, τα 10 βήµατα για να είναι φι-λικό προ τα βρέφη και συζητήθηκαν οι συνθήκε που επικρατούν στα µαιευτή-ρια καθώ και τρόπου να αλλάξουν.

Σκοπό τη δράση ήταν η ευαισθητοποίηση των εγκύων αλλά και τη πολι-τεία για την αναγκαιότητα τη πιστοποίηση όλων των µαιευτηρίων ω φιλικάπρο τι µητέρε και τα βρέφη, τη γέννα µε σεβασµό προ την επίτοκο και τηνέναρξη του θηλασµού από την πρώτη στιγµή τη γέννηση.

Η δράση ήταν µια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού ∆ικτύου Υπο-στήριξη Μητρικού Θηλασµού και Μητρότητα µε τη συνεργασία του Ελληνικού∆ικτύου για το Σεβασµό στη Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του ∆ικτύουγια τη Βρεφική και παιδική ∆ιατροφή IBFAN.

10 Βήµατα για Νοσοκοµεία Φιλικά προ τα Βρέφηhttp://www.unicef.gr/news/2010/bf10.phpΗ UNICEF και η Παγκόσµια Οργάνωση Υγεία όρισαν και ψήφισαν το 1989 τα

«∆έκα Βήµατα» - προποθέσει, για να θεωρηθεί ένα Νοσοκοµείο «Φιλικό προτα Βρέφη»:

ΒΗΜΑ 1 Ύπαρξη γραπτή πολιτική για το θηλασµό και τακτική ενηµέρωσητου προσωπικού υγεία. Η εφαρµογή των «∆έκα Βηµάτων» προποθέτει τηνύπαρξη στι µονάδε υγεία κάθε µορφή, γραπτών οδηγιών προσβάσιµων σεόλου, στι οποίε θα καθίσταται σαφέ πω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσω-πικό δεσµεύεται για την υλοποίησή του.

ΒΗΜΑ 2 Εκπαίδευση όλου του προσωπικού υγεία στι απαραίτητε δεξιότη-τε για την εφαρµογή αυτή τη πολιτική.

Η εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδαπρέπει να ενσωµατώνει τα «∆έκα Βή-µατα», τι συµβουλέ για το µητρικόθηλασµό και τον Κώδικα ΕµπορίαΥποκατάστατων Μητρικού Γάλακτο.Εξετάστε το ενδεχόµενο διοργάνω-ση τακτικών ενηµερωτικών συνε-δριάσεων σχετικά µε τι τελευταίεεξελίξει.

ΒΗΜΑ 3 Πληροφόρηση όλων τωνεγκύων για τα οφέλη και το χειρισµότου θηλασµού. Μέχρι τη στιγµή πουθα γεννηθεί ένα µωρό, η νέα µητέρα

πρέπει να αισθάνεται άνετα µε το µητρικό θηλασµό, να καταλαβαίνει τα οφέλη καινα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

ΒΗΜΑ 4 Παροχή βοήθεια προ τι µητέρε για να ξεκινήσουν το θηλασµό µι-σή ώρα µετά τη γέννηση. Το Βήµα αυτό αφορά όλα τα υγιή βρέφη: Η επαφή τουµωρού «δέρµα µε δέρµα» µε τη µητέρα του, αµέσω µετά τον τοκετό και για του-λάχιστον µια ώρα ή όσο χρόνο χρειαστεί µέχρι να θηλάσει το µωρό, είναι πολύσηµαντική.

ΒΗΜΑ 5 Επίδειξη στι µητέρε για το πώ να θηλάζουν και πώ να διατηρη-θεί η διατροφή των βρεφών µε µητρικό γάλα ακόµη κι αν θα έπρεπε να αποχωρι-σθούν τη µητέρα του. Η παροχή βοήθεια στι µητέρε προκειµένου να θηλά-σουν αποτελεσµατικά και µε σωστή τεχνική, αποτελεί σηµαντικό βήµα. Στην πε-ρίπτωση που τα βρέφη αποχωρίζονται από τι µητέρε του, ή δεν µπορούν ναθηλάσουν, οι λεχώνε πρέπει να βγάλουν το γάλα του. Το ιατρικό και νοσηλευ-τικό προσωπικό οφείλει να ξέρει τι να κάνει ώστε να µπορέσει να βοηθήσει τιµητέρε ω προ αυτό.

ΒΗΜΑ 6 Να µη δίνεται στα νεογέννητα καµιά άλλη τροφή ή υγρό παρά µόνοµητρικό γάλα, εκτό κι αν επιβάλλεται να γίνει διαφορετικά για ιατρικού λόγου.

∆εν είναι λίγοι οι γονεί και οι εργαζόµενοι στον τοµέα τη υγεία, που θεω-ρούν ότι τα νεογνά χρειάζονται διατροφικά συµπληρώµατα και άλλα υγρά προτού«κατέβει» το µητρικό γάλα. Αυτή η τακτική, ωστόσο, είναι δυνατόν να αποτελέ-σει ανασταλτικό παράγοντα για το µητρικό θηλασµό. Τα βρεφικά γάλατα, καθώκαι οι διαφηµίσει των ειδών µητρότητα, µπορεί να παραπλανήσουν τον κόσµοπάνω σε αυτό το σηµαντικό θέµα.

ΒΗΜΑ 7 ∆ιευκόλυνση τη πρακτική "rooming in", δηλαδή να επιτρέπεται ναπαραµένει η µητέρα µαζί µε το µωρό τη 24 ώρε την ηµέρα. Σε πολλά Νοσοκο-µεία τα νεογνά, µετά τη γέννησή του, φυλάσσονται σε ειδικού βρεφικού θα-λάµου. Έχει όµω αποδειχθεί, ότι η παραµονή του βρέφου στο πλευρό τη µη-τέρα του, ενδυναµώνει τη µεταξύ του σχέση και θέτει τι βάσει για τον απο-τελεσµατικό θηλασµό.

ΒΗΜΑ 8 Ενθάρρυνση του θηλασµού όταν το µωρό το αποζητά.Τα µωρά θα πρέπει να τρέφονται σύµφωνα µε τι ανάγκε του και όχι σύµ-

φωνα τον κανονισµό των µαιευτηρίων ή ακόµα και τι επιθυµίε τη µητέρα. Ηκατανόηση των αναγκών του βρέφου βελτιώνει και την ποιότητα του θηλασµούκαι τη σχέση του µε τη µητέρα του.

ΒΗΜΑ 9 Όχι πιπίλε ή άλλα αντικείµενα για το στόµα όταν το µωρό θηλάζει.Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδοµάδων, η ανάγκη των βρεφών για πιπίλισµα

θα πρέπει να ικανοποιείται αποκλειστικά µέσω του στήθου. Η χρήση θηλάστρουή πιπίλα µπορεί να παρεµποδίσει το θηλασµό καθώ και τη ρύθµιση τη παρα-γωγή γάλακτο σύµφωνα µε τι ανάγκε του µωρού.

ΒΗΜΑ 10 Ενδυνάµωση και δηµιουργία οµάδων υποστήριξη του θηλασµού στιοποίε θα απευθύνονται οι µητέρε όταν φεύγουν από το νοσοκοµείο ή την κλινική.

Συχνά, οµάδε ατόµων οι οποίε υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν το θηλασµό,αποτελούν κοµµάτι τη διατροφική στρατηγική που έχει υιοθετηθεί από την εκά-στοτε κοινότητα. Πρόκειται για γυναίκε συµβούλου τη κοινότητα που έχουνεκπαιδευτεί στην ενίσχυση τη πρακτική τη γαλουχία. Συνήθω επισκέπτονταιτου γονεί στα σπίτια του και θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσµατικέ στο να πε-τυχαίνουν αύξηση των ποσοστών του αποκλειστικού µητρικού θηλασµού.

Ο ∆ήµο Τρικκαίων συµµετείχε, για δεύτερη συνεχήχρονιά, στην πανελλαδική δράση Let’s Do It Greece. ΣτοΚυριακάτικο κάλεσµά του ανταποκρίθηκαν εκατοντάδε

άτοµα, που άκουσαν να χτυπά η… καµπάνα τηπεριβαλλοντική συνείδηση και έσπευσαν, από νωρί το

πρωί (8 π.µ.), για να καθαρίσουν το άλσο του Προφήτη Ηλίασυµπεριλαµβανοµένου και του Ζωολογικού Κήπου.

∆ίνω ζωή. ∆ώστε µουτη γέννα που αξίζω!Ενηµερωτική καµπάνια στα Τρίκαλα στο πλαίσιοτη 1η Πανελλαδική ∆ράση για Μαιευτήριαφιλικά προ τι Μητέρε και τα Βρέφη

Α το κάνουµε έµπρακτα

Η ΤΥΡΑΣ συµµετείχε για δεύτερη χρονιά στην εκστρατεία“Let’s do it” για την ευαισθητοποίηση τη προστασία του περι-βάλλοντο και την ανάδειξη του εθελοντισµού.

Έτσι την Κυριακή 14 Απριλίου όλοι οι εργαζόµενοι τη ΤΥΡΑΣσε συνεργασία µε του ανθρώπου του ∆ήµου Tρικκαίων ανέ-λαβαν οργανωµένα να καθαρίσουν το λόφο του Προφήτη Ηλία.Με πολύ κέφι δεν άφησαν σκουπίδι και ξερό χόρτο και στο τέ-λο µε µεγάλη ικανοποίηση όλοι µαζί απόλαυσαν ένα πλούσιογεύµα δίνοντα ραντεβού του χρόνου.

Με σεβασµό στο περιβάλλον και την κοινωνία, η ΤΥΡΑΣ βρα-βεύτηκε πρόσφατα για τι βέλτιστε πρακτικέ στην προστασίατου περιβάλλοντο και τη αειφορία. Το βραβείο αφορούσετην καινοτόµα και µοναδική επένδυση στην παραγωγή βιοαερί-ου από την αναερόβια επεξεργασία των λυµάτων στο εργο-στάσιο.

Η στήριξη είναι πάντα έµπρακτη.

Του Θανάση Βλάχου[email protected]

Μια καθόλα αξιόλογη πρωτοβουλία ανέλαβε τοτοπικό τµήµα του ΣΕΟ Καλαµπάκα στο πλαίσιο κα-θαρισµού χώρων κοινή ωφέλεια σα.

Ειδικότερα το ''Let's Do It'' που ω γνωστό αποτε-

λεί τη µεγαλύτερη και πιο ταχέω αναπτυσσόµενηεθελοντική καµπάνια καθαρισµού σε παγκόσµια κλί-µακα και κάθε χρόνο, χιλιάδε πολίτε από κάθε µε-ριά του πλανήτη, καθαρίζουν τι χώρε του, περ-νώντα µήνυµα βελτίωση και προστασία του φυσι-

κού και αστικού περιβάλλοντο έδωσε το παρόν τουκαι στην Καλαµπάκα µέσω του τοπικου τµήµατο τουΣώµατο Ελληνικού Οδηγισµού.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, όπω τονίστηκε από ταστελέχη του ΣΕΟ Καλαµπάκα φιλοξενήσαµε τη συγ-κεκριµένη καµπάνια και στην Ελλάδα µε πρωτοβου-

λία τη Ελληνική Εταιρεία ∆ια-χείριση Στερεών Αποβλήτων καιτου Περιβαλλοντικού ΣυλλόγουΑττική "Ώρα για ∆ράση". Σκοπόµα ήταν µέσα σε µία ηµέρα ναπραγµατοποιηθούν εθελοντικέδράσει καθαρισµού σε κάθε γω-νιά τη χώρα. Ήταν ένα στό-χο δύσκολο, ο οποίο µε τησυµβολή όλων κατάφερε να γίνειπραγµατικότητα.

Στα πλαίσια αυτού του προ-γράµµατο το Τοπικό Τµήµα Οδη-γισµού Καλαµπάκα καθάρισε το

λόφο του Προφήτη Ηλία. Τα παιδιά υπό την επίβλεψητη αρχηγού του κ. Μαρία Κεφαλά και των υπόλοι-πων µελών µάζεψαν ότι σκουπίδια υπήρχαν ενώ στοτέλο απόλαυσαν τον ίσκιο και την δροσερό νερόστην είσοδο από το εξωκλήσι νοιώθοντα µια απέ-ραντη ικανοποίηση για το αποτέλεσµα.

Παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη

Τα περιοδικά «Τρικαλινά»και «Θεσσαλικά Μελετήµατα»

Την προσεχή Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 7.30 µ.µ, στηνµεγάλη αίθουσα τη Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (δίπλα στονΛευκό Πύργο) στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει η παρουσίαση δύο θεσ-σαλικών επιστηµονικών περιοδικών, ήτοι των «Τρικαλινών», τόµο32 (2012), που εκδίδει ο Φιλολογικό, Ιστορικό, ΛογοτεχνικόΣύνδεσµο (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων, και των «Θεσσαλικών Μελετη-µάτων», τόµο 2 (2012), που εκδίδει η Φιλολογική, Ιστορική, Αρ-χαιολογική, Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλία (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογο Τρικαλινών Θεσ-σαλονίκη «Ο Ασκληπιό» και οι Εκδόσει Αδελφών Κυριακίδη Α.Ε.

Τα περιοδικά θα παρουσιάσουν οι: Νίκο Νικονάνο, οµότιµοκαθηγητή βυζαντινή αρχαιολογία του Αριστοτελείου Παν/µίουΘεσσαλονίκη, Λάµπρο Βαρελά, επίκ. καθηγητή νεοελληνικήφιλολογία του Αριστ. Παν/µίου Θεσσαλονίκη, Γιάννη Τζανή,πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων τη Φιλοσοφική Σχολή τουΑΠΘ «Ο Φιλόλογο» και Πέτρο Μπέσπαρη, ταµία του Συλλό-γου Αποφοίτων τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ «Ο Φιλόλογο».

Οι ∆ιοργανωτέ ελπίζουν ότι οι Θεσσαλοί τη Θεσσαλονίκηθα τιµήσουν µε την παρουσία του την εκδήλωση αυτή, καθώ καιτα δύο παρουσιαζόµενα επιστηµονικά περιοδικά θεωρούνται απότα καλύτερα τη Ελλάδο και προβάλλουν τη Θεσσαλία διεθνώ.

Επιχείρηση σκούπα από το ΣΕΟ Καλαµπάκα

Page 7: dialogos 15-4-2013

Όπου κι αν στρέψουν το βλέµµα του ταµέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων

Πολιτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων,παντού θα αντικρίσουν ένα “ψαλίδι”: στι

συντάξει, τα δώρα και τα επιδόµατα,στι (ιατρικέ) επισκέψει, την

περίθαλψη και τα φάρµακα, στα χρειώδηγια µιαν αξιοπρεπή, στοιχειωδώ

ανθρώπινη, διαβίωση. ∆εν έχουν άλλεαντοχέ, µα ούτε …δυο ζωέ!!

«Θλίψη»«Η πολιτική τη λιτότητα, που επέβαλαν η

Τρόικα και η ελληνική τρικοµµατική Κυβέρνη-ση στη χώρα µα», λέει στον “δ” ο πρόεδροκ. Κων/νο Γιαννόπουλο, «έφερε την δεινήοικονοµική κατάσταση στον ελληνικό λαό καιτη φτωχοποίηση τη συντριπτική πλειονότη-τα τη κοινωνία. Η στυγνή πολιτική τη λι-τότητα έφερε την ύφεση, την απαισιοδοξίακαι την αποτυχία. ∆εν υπάρχουν ενδείξειανάπτυξη βυθίζοντα του συναδέλφου,συνταξιούχου του ∆ηµοσίου, στην ανασφά-λεια και τη θλίψη.

Η πολιτική τη λιτότητα έφερε τα κλειστάµαγαζιά, τα συσσίτια, τι λιποθυµίε των παι-διών στα σχολεία µε τι παγωµένε αίθουσεδιδασκαλία, του αστέγου µε τα συσσίτιαστου ∆ήµου και στην Εκκλησία, την έλλει-ψη θέρµανση στα νοικοκυριά, του τροµα-κτικού δείκτε τη ανεργία (οι άνεργοι πλη-σιάζουν το ενάµιση εκατοµµύριο). Την ίδιαώρα, συνάνθρωποί µα ψάχνουν στα σκουπί-δια για να επιβιώσουν. Ντροπή!

Σαν να µην έφταναν αυτά, έρχονται οι δα-νειστέ και απειλούν ότι αν δεν αποδειχθούναποτελεσµατικά τα µέτρα, τότε θα υπάρξουννέε περικοπέ στι συντάξει και τα επιδό-µατα. Προτείνουν δε, να µονιµοποιηθούν ταεπώδυνα µέτρα, που έχουν επιβληθεί µέχριτώρα. Για να µην περικοπούν οι συντάξει,πρέπει να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή, αλλά δια-πιστώνεται ότι “η επιτάχυνση των φορολογι-κών µεταρρυθµίσεων κολλάει σε γραφει-οκρατικέ αντιστάσει και σε µέτρα διαφθο-ρά”. Οι πολιτικέ δυνάµει τη χώρα όµω,ανέχθηκαν και εξέθρεψαν τη φοροδιαφυγή.

Το Νέο Έτο έφερε µείωση συντάξεων, κα-τάργηση δώρων, επιδοµάτων και εξοντωτικήφορολογία. Η κοινωνία δεν έχει άλλε αντο-χέ. Φτώχεια, ανεργία, πόνο, ανασφάλειακαι θλίψη. Τα νοικοκυριά έχουν απολέσει, µέ-σα σ’ ένα χρόνο, 4 δι ευρώ. Οι συντάξεικουρεύτηκαν γουλί! Ιατροφαρµακευτική πε-

ρίθαλψη δεν υπάρχει. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταρρέ-ει. Για 1,5 εκατοµµύριο ασφαλισµένων του∆ηµοσίου αποδόθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 80εκατοµµύρια ευρώ. Για 4 εκατοµµύρια ασφα-λισµένων του Ι.Κ.Α. αποδόθηκαν 30.000.000ευρώ. Για 1,5 εκατοµµύριο ασφαλισµένωντου Ο.Α.Ε.Ε. αποδόθηκαν 8 εκατοµµύρια ευ-ρώ και τα 4 περίπου εκατοµµύρια ασφαλι-σµένων του Ο.Γ.Α. στην αναµονή. Ποιο, λοι-πόν, τροφοδοτεί τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.;

Παρατηρήσαµε», συνεχίζει ο κ. Γιαννόπου-λο, «ότι από τον Νοέµβριου του 2011 µέχριτον Απρίλιο του 2013 οι συντάξει µα είναικάθε µήνα και λιγότερε. Ειδικότερα, από1η-1-2013 µειώνονται ω εξή:

-Ποσό άνω των 1.000,01 ευρώ έω1.500,00 ευρώ κατά ποσοστό 5%. Το ποσότη σύνταξη που αποµένει µετά την µείωσηαυτή, δεν µπορεί να υπολείπεται του ποσούτων 1.000,01 ευρώ.

-Ποσό από 1.500,01 ευρώ έω 2.000,00 ευ-ρώ, κατά ποσοστό 10% στο σύνολο του πο-σού. Το ποσό τη σύνταξη που αποµένει µε-τά την µείωση αυτή, δεν µπορεί να υπολείπε-ται του ποσού των 1.425,01 ευρώ.

-Ποσό από 2.000,01 ευρώ έω 3.000,00 ευ-ρώ, κατά ποσοστό 15%. Το ποσό που εναπο-µένει µετά την µείωση αυτή, δεν µπορεί ναυπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.

Η µείωση των φαρµακευτικών δαπανώνυποβάθµισε την Υγεία και τι υπηρεσίε πουπροσφέρει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ∆ηλαδή:

α) 600 φάρµακα, συνήθου χρήσεω, δενσυνταγογραφούνται (είναι στην λίστα) και οιασφαλισµένοι τα αγοράζουν από την τσέπητου.

β) Κατά συχνά χρονικά διαστήµατα διακό-πτουν οι φαρµακοποιοί την επί πιστώσει χο-

ρήγηση φαρµάκων και αναγκάζονται οιασφαλισµένοι να τα πληρώνουν. Περιµένουνχρόνια ολόκληρα την επιστροφή των χρηµά-των του από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Μερικοί, µάλι-στα, αποφεύγουν να ζητήσουν τα επιστρεφό-µενα!…

γ) Προκειµένου ο ασφαλισµένο να περι-µένει ώρε στο ιατρείο για συνταγογράφησηκαι να πληρώνει 20-50 ευρώ επίσκεψη στονγιατρό, προτιµά ν’ αγοράζει τα φάρµακα µετα ίδια χρήµατα τη επίσκεψη αποφεύγον-τα και την ταλαιπωρία».

«Ζητάµε…»Ο κλάδο ζητεί επιτακτικώ από την Πολιτεία:-Να µην επιβληθεί κανένα φόρο στα κενά

ακίνητα γιατί δεν επιφέρουν κανένα έσοδο.-Πρέπει να µειωθεί ο Φ.Π.Α. από 23% στο

13% σε διάφορα είδη ευρεία κατανάλωση.-Συµµετοχή των ασφαλισµένων στι εργα-

στηριακέ εξετάσει, σύµφωνα µε το καθε-στώ που υπήρχε πριν από την επιβολή του1ου Μνηµονίου.

-Απαλλαγή τη φορολογία στι κατοικίεαπό 400.000,00 ευρώ και κάτω.

-Κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέ-ψεων στου γιατρού κατά µήνα και επάνο-δο στο προ Μνηµονίου καθεστώ.

-Να µην επιβληθεί καµιά µείωση στι συν-τάξει, κύριε κι επικουρικέ, όπω και σταµερίσµατα.

-Πάταξη τη φοροδιαφυγή και εισφορο-διαφυγή.

-Μεταρρυθµίσει στην κρατική λειτουργίακαι στον δηµόσιο τοµέα.

-Κατάργηση τη αποτυχηµένη πολιτικήλιτότητα και λήψη µέτρων για την ανάπτυξηκαι ανόρθωση τη χώρα.

77∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

«Οι συντάξει κουρεύτηκαν γουλί!...»ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Από 30 Ιουνίου έω 6 Ιουλίου2013 θα λειτουργήσει, στην Λε-πτοκαρυά Πιερία (ξενοδοχείον

“OLYMPIAN BAY” 4 αστέρων), το 7ο Μα-θηµατικό Καλοκαιρινό Σχολείο (Μ.Κ.Σ.),µε διοργανωτή το ∆.Σ. τη ΕλληνικήΜαθηµατική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.). Όσοκυλάει ο χρόνο γίνεται και πιο δηµοφι-λέ στι τάξει τη µαθητιώσα νεολαίαανά τη χώρα, ενώ ο Ν. Τρικάλων(προ)ηγείται σταθερώ σε επίπεδο συµ-µετοχών!...

Μελετηµένο πρόγραµµαΤα µαθήµατα θ’ αρχίσουν την ∆ευτέρα

1 Ιουλίου και θα τελειώσουν την Παρα-σκευή 5 Ιουλίου. Καθηµερινώ, θα πραγ-µατοποιούνται σε πέντε (5) διδακτικέώρε, από 09:00 – 13:45, σε υπερσύγχρο-νε κλιµατιζόµενε αίθουσε, εξοπλισµέ-νε µε όλα τα απαιτούµενα εποπτικά µέ-σα. Το πρόγραµµα διδασκαλία, η ύλη καιοι καθηγητέ που θα διδάξουν, θα τελούνυπό την εποπτεία και επιστηµονική καθο-δήγηση τη Επιτροπή ∆ιαγωνισµών τηΕ.Μ.Ε. Σε κάθε µαθητή, µε την άφιξή τουστι εγκαταστάσει του 7ου Μ.Κ.Σ., θα δί-δεται τσάντα, που θα περιέχει σηµειώσειτων µαθηµάτων ανάλογε µε την τάξητου. Προγραµµατίζονται, επίση, επίκαι-ρε διαλέξει από επιφανεί επιστήµονε.

Οι µαθητέ θα έχουν πλήρη ασφάλεια.Οι χώροι διαµονή θα φυλάσσονται όλοτο 24ωρο από τι υπηρεσίε ασφαλείατου ξενοδοχειακού συγκροτήµατο, αλ-λά και από άτοµα τα οποία θα ανήκουνστην Οργανωτική Επιτροπή του Μ.Κ.Σ.

Η Ε.Μ.Ε., ήδη από το 2012, συµµεριζό-µενη την πρωτόγνωρη οικονοµική κρίση

που βιώνει η ελληνική κοινωνία, προχώ-ρησε σε µία συµβολική κίνηση µείωσητου ποσού συµµετοχή για κάθε µαθητή,που θα ισχύει και φέτο.

3 συν 1 λόγοιΟ (Τρικαλινό) κ. Κώστα Βαγενά, µέ-

λο τη Οργανωτική Επιτροπή, δήλωσεστον “δ”: «Το Μαθηµατικό Καλοκαιρινό

Σχολείο (Μ.Κ.Σ.) έχει γίνει, πλέον, θεσµόγια όλη την Ελλάδα. Οι µαθητέ και οι γο-νεί του εµπιστεύονται και έχουν προσ-δοκίε από την Ελληνική Μαθηµατική Εται-ρεία και συγκεκριµένα από το Μ.Κ.Σ. Άλ-λωστε, αυτό αποδεικνύεται από τα εξή:

1) Ο αυξανόµενο συνεχώ αριθµότων εγγεγραµµένων µαθητών, µε αποτέ-

λεσµα την περσι-νή χρονιά να έχειυπερκαλυφθεί οαριθµό των συµ-µετεχόντων.

2) Η συµµετοχήστο Μ.Κ.Σ. κάθεχρόνο, όλων τωνπαιδιών που δια-κρίνονται σε ∆ιε-

θνεί ∆ιαγωνι-σµού, Βαλκα-νιάδε, Μεσο-γειάδε και

Ολυµπιάδε Μαθηµατικών.3) Οι γονεί εξακολουθούν να επεν-

δύουν στα παιδιά του, παρά την οικονο-µική κρίση.

4) Στο Μ.Κ.Σ. διδάσκουν διακεκριµένοικαθηγητέ απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο Νοµό Τρικάλων είναι πρώτο σεσυµµετοχή και ευελπιστώ ότι και τη φετι-νή χρονιά, θα παραµείνει πρώτο. Αξίζεινα σηµειωθεί ότι όλα τα µέλη τη Οργα-νωτική Επιτροπή και οι διδάσκοντεσυµµετέχουν εθελοντικά. Τέλο, καλώόλου του γονεί να ωθήσουν τα παιδιάτου να συµµετάσχουν στο φετινόΜ.Κ.Σ., δίνοντα την ευκαιρία να πάρουνερεθίσµατα και να ζήσουν µια διαφορετι-κή εµπειρία».

7ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η πιο θετική εµπειρία του θέρου!!!Πρώτο σε συµµετοχέ ο Νοµό Τρικάλων

Πληθαίνουν τα προβλήµατα και τα αιτήµατα για τον κλάδο

Ο κ. Κώστα ΒαγενάΤρικαλινοί µαθητέ/-τριε στο περυσινό Μαθηµατικό Καλοκαιρινό Σχολείο

Περισσεύουν τα παράπονα για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.Περισσεύουν τα παράπονα για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.Τα παράπονα για τον Εθνικό Οργανισµό Παροχή Υπηρεσιών

Υγεία είναι… ατελείωτα. «Πάει ο άλλο, στην αρχή του µηνό,για να τον εξετάσει ο γιατρό. Και η απάντησή του -όχι απ’ όλουβέβαια, ελάχιστοι είναι αυτοί-: “Έχω συµπληρώσει τα 200 άτο-µα!!!”. Μα, πώ είναι δυνατόν να συµβεί αυτό µέσα σε δυο-τρειηµέρε;», διερωτάται ευλόγω ο κ. Κ. Γιαννόπουλο. Προσφά-τω, διάβασε στον τοπικό Τύπο «όσα ανέφερε ο διευθυντή τουΕ.Ο.Π.Υ.Υ., στα Τρίκαλα, κ. Βασίλη Μουργελά, ο οποίο είπεότι µερικοί γιατροί, συµβεβληµένοι µε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., “κλείνουν”τον αριθµό των ασφαλισµένων, µέσα σε λίγε ηµέρε, µε εικονι-κά ραντεβού. Είχαµε σχετικά, πολλά παράπονα από µέλη µα…».

Ο επικεφαλή του Τρικαλινού Συλλόγου Συνταξιούχων Πολι-τικών Υπαλλήλων αφηγήθηκε στην εφηµερίδα µα µια προσω-πική εµπειρία: «Πήγα να δείξω σε ουρολόγο εξετάσει PSA, κα-θώ έλειπε µε άδεια ο παθολόγο που µε παρακολουθούσε.“Έπρεπε να ’ρθει σε µένα για να σου γράψω την εξέταση!”,µου λέει. Κι α µην εξαιρεί του παθολόγου ο Νόµο! ∆εν τοναπασχόλησα πάνω από ένα επτάλεπτο. Όταν τον ρώτησα “τιχρωστάω”, µε παρέπεµψε στην γραµµατέα του, η οποία µου ζή-τησε 40 ευρώ. “Γιατί;”, ρώτησα. “Σήµερα, είναι ∆ευτέρα. Συµ-πλήρωσε, κιόλα, τον αριθµό ο γιατρό;”. “Ναι!”, µου αποκρί-θηκε! “Kαι τι είσθε εσεί, κύριε; Ελεγκτή;”, πετάχθηκε η σύζυ-γο του ουρολόγου. “∆εν είµαι ελεγκτή. Είµαι ο Πρόεδρο τουΣυλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων. Και νοµίζω ότιέχουµε εντολή από τον ∆ιευθυντή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τρικάλων ναελέγχουµε τι καταστάσει”. “Αυτά είναι ευαίσθητα προσωπικάδεδοµένα, δεν µπορείτε να τα δείτε”, ήταν η απάντησή του.Αναγκαστικά, πλήρωσα 40 ευρώ…

Άλλο συνταξιούχο µα ανέφερε ότι πήγε, στι αρχέ τουµήνα, σε γιατρό και του λέει: “Σήµερα, εξήτασα και συνταγολό-γησα 98 άτοµα!!!” Μα, είναι δυνατόν σε µια ηµέρα; Είναι το…γνωστό κόλπο για να πηγαίνουν τι άλλε µέρε οι ασθενεί καινα εισπράττουν οι γιατροί!».

Συµφώνω προ τον β’ αντιπρόεδρο – ταµία κ. Γεώργιο Χαρ-χαντή, «το αισχρόν των γιατρών είναι και τούτο: να επικοινωνείτηλεφωνικώ µ’ έναν γιατρό και να του λε: “Πόσο παίρνει επί-σκεψη;”. “Παίρνω 20 ευρώ”. Και όταν πηγαίνει στο ιατρείο, νασου λέει: “Εκτό από τον φάρυγγα, κοίταξα και το δεξί αφτί. Θέ-λω από 20 ευρώ το ένα!! Είναι µια ιατρική ελεεινότητα…

Κάναµε παράσταση, επιδώσαµε υποµνήµατα στον Πρόεδροτου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. -µε κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό-, τηνΑ.∆.Ε.∆.Υ. και την Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Οµοσπονδία ΠολιτικώνΣυνταξιούχων), αιτούµενοι, στι αρµόδιε Περιφερειακέ Υπηρε-σίε του Οργανισµού, να ιδρυθεί µια ∆ιεύθυνση, ένα Τµήµα όπουµ’ έναν υπάλληλο, από του 150.000 που θέλει να διώξει η Τρόι-κα, και υπό την επίβλεψη του ελεγκτή ιατρού, να συνταγογρα-φούνται, σε µόνιµη βάση, τα φάρµακα που λαµβάνουν οι χρονίωπάσχοντε από νοσήµατα όπω πίεση, διαβήτη, νεφροπάθειεκ.λπ. χωρί να απαιτείται η επίσκεψη σε γιατρό – ελεύθερο επαγ-γελµατία. Αυτό θα επέφερε οικονοµία τη κλίµακα τόσο στονΕ.Ο.Π.Υ.Υ., όσο και στου ίδιου του συνταξιούχου δεδοµένουότι κάθε συνταγογράφηση σε ελευθεροεπαγγελµατία επιστήµο-να µετράει ω επίσκεψη, η οποία εκπίπτει από τι 200 κατά µήνακαι γιατρό. Οπότε, σε πολύ µικρό χρονικό διάστηµα, τρει έωπέντε ηµέρε, εξαντλούνται οι 200 επισκέψει και όλοι οι ασφα-λισµένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υποχρεούνται να πληρώνουν τον υπό-λοιπο µήνα στον ελεύθερο επαγγελµατία – γιατρό».

Εξ αριστερών: Θεόδωρο Νέο γενικό γραµµατέα – αναπληρωτή προέδρου,Κων/νο Γιαννόπουλο πρόεδρο, Γεώργιο Λέφα α’ αντιπρόεδρο, Γεώργιο

Χαρχαντή β’ αντιπρόεδρο – ταµία, Χρήστο Βαµπούλη µέλο ∆.Σ.

Page 8: dialogos 15-4-2013

88

CMYK

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Το πρόγραµµα περιελάµβανεεπίσκεψη στην έδρα του ∆ήµουΑργιθέα, το χωριό Ανθηρό καιείχε πολλαπλό σκοπό. Πρώτααπ’ όλα την “τελετή προικοδό-τηση” επτά κοριτσιών πουζουν στην Αργιθέα. Προικοδό-τηση, µε επίδοση τραπεζικού βι-βλιαρίου, την οποία έκανε ο µε-γάλο ευεργέτη του Συλλό-γου, ο πατήρ Χαράλαµπο, Νιώ-ρα, ο οποίο, πριν από δύοχρόνια, είχε προικοδοτήσει άλ-λα έξι κορίτσια!

Σκοπό, επίση, ήταν να δο-θούν συµβολικά δώρα και µικράχρηµατικά ποσά στα παιδιά του∆ηµοτικού Σχολείου Ανθηρού,καθώ αι δώρα και συµβολικήοικονοµική ενίσχυση στον ιερέαΑντώνιο στο Μεσοβούνι που ζειµε την σύζυγό του και τα εννέατου παιδιά!

Ένα ακόµη σκοπό ήταν τοαντάµωµα των Αργιθεατών τωνΤρικάλων µε του Αργιθεάτεπου παραµένουν µόνιµα στιπατρογονικέ εστίε και να συ-

σφιχθούν οι σχέσει, οι οποίε,ούτω ή άλλω, είναι συχνέ καιδυνατέ, αφού ο Σύλλογο Αρ-γιθεατών Τρικάλων, καθ’ όλητην διάρκεια του έτου, δείχνειέµπρακτα πω δεν ξεχνά ποτέτην Αργιθέα.

Για όσου Τρικαλινού παρα-κολουθούν τι δραστηριότητετου Συλλόγου Αργιθεατών, είναιγνωστό πω αυτή η αποστολή γί-νεται κάθε Απρίλιο, εδώ και αρκε-τά χρόνια, και κάθε φορά προορι-σµό είναι και κάποιο άλλο απότα 20 χωριά τη Αργιθέα . Φέτοστην αποστολή συµµετείχε και οκαλό συνάδελφο και φίλοΧρήστο Πίσσα , διευθυντή τουTV-10, ο οποίο εκδήλωσε στηνεπιθυµία να γνωρίσει από κοντάτην «ξακουστή Αργιθέα» και νακάνει ένα τηλεοπτικό αφιέρωµαστην περιοχή. Επίση, συµµετεί-χα και εγώ θέλοντα να γνωρίσωτον τόπο για τον οποίο τόσα µουέχει διηγηθεί η κα. Τσιρογιάννη τατελευταία χρόνια. Τόσο εγώ, όσοκαι ο Χρήστο δεν µετανιώσαµε

καθόλου για την επιλογή µα νααφιερώσουµε ένα Σάββατο, πουέτυχε να είναι απίθανα όµορφοαπό πλευρά καιρικών συνθηκών,για να γνωρίσουµε από κοντά τηνΑργιθέα και του… γνήσιου Αρ-γιθεάτε!

Το ραντεβού είχε δοθεί στιοχτώ το πρωί στα ιδιόκτηταγραφεία του Συλλόγου, ∆ελη-γιώργη 18. Εκεί µα περίµενε ηκα. Έλλη, µε µέλη του ∆.Σ. καιφίλου του Συλλόγου, η οποίαείχε φροντίσει για όλα. Επιβιβα-στήκαµε σε τρία Ι.Χ. (13 άτοµασυνολικά µαζί µε τον πατέραΝιώρα, που παρά τα 87 τουχρόνια έβγαλε όλη την περιο-δεία παλικαρίσια) και µέσωΜουζακίου και ∆ρακότρυπαανηφορίσαµε για τον ξακουστόΤύµπανο, το φυσικό σύνορο τη

∆υτική Αργιθέα µε τον «έξωκόσµο».

Εκεί «πιάσαµε» χιόνι, παγωµέ-νο αλλά και… καφέ λόγω τηΑφρικανική βροχή που έπεσεπρόσφατα και νιώσαµε τον πα-γωµένο και δυνατό αέρα να µακαλωσορίζει, αλλά και να µαυπενθυµίζει πόσο φοβερό ση-µείο ήταν αυτό κάποτε για τουΑργιθεάτε, όταν επιχειρούσανµε τα πόδια ή µε µουλάρια καιάλογα να το διαβούν το χειµώνα.

Σ’ αυτό το σηµείο τι δεκαε-τίε πριν από την άσφαλτο καιτα γκρέιτερ έχασαν την ζωήτου πάνω από 150 Αργιθεάτε!Αληθινό πόλεµο δηλαδή κάθεχειµώνα! Μάλιστα πιο χαµηλά,λίγο έξω από το χωριό Αργιθέα(Κνίσεβο παλιά) υπάρχει και µνη-µείο γι’ αυτού που χάθηκαν σ’

αυτή την µάχη µε τη φύση. Συ-ναντήσαµε δε, και την κόρη ενόαπό τα τελευταία θύµατα, ηοποία µε δάκρυα στα µάτια µαδιηγήθηκε πώ χάθηκε ο πατέ-ρα τη (µόλι 33 χρονών τότε,το 1967), πηγαίνοντα να βοη-θήσει κάποιου συντοπίτε του.

Στην συνέχεια, απολαύσαµεένα καφεδάκι στη θέση «Αγορα-σιά», που κάποτε ήταν το εµπο-ρικό κέντρο τη περιοχή και,κατόπιν, φθάσαµε στο πανέµορ-φο και ζωντανότατο (και το χει-µώνα) ΑΝΘΗΡΟ (Κατούσι), τηνπρωτεύουσα τη Αργιθέα.

Εκεί µα περίµενε ο ∆ήµαρ-χο Αργιθέα, ένα βέρο Αργι-θεάτη και ερωτευµένο µε τοντόπο του, ο κ. Χρήστο Καννα-βό. Προ ευχάριστη έκπληξηµα σε λίγο η αίθουσα εκδηλώ-σεων του ∆ηµαρχείου πληµµύ-ρισε από χαρούµενε παιδικέφατσούλε, αφού το ∆ηµοτικόΣχολείο Αργιθέα έχει ακόµη 22παιδιά, τα οποία ήρθαν µαζί µετου γονεί του για την όµορ-φη τελετή που ακολούθησε.

Για όσα όµω έγιναν στην συ-νέχεια, µέχρι και αργά το από-γευµα που αφήσαµε πίσω µατην πνιγµένη στο πράσινο καιτα… νερά Αργιθέα, θα σα «µι-λήσουµε» την επόµενη ∆ευτέρα.Και ειλικρινά, αυτά που ζήσαµε,είδαµε και µάθαµε ήταν αξέχα-στα και ενδιαφέροντα για όλου.

Το οδοιπορικό καταγράφηκελεπτοµερώ από την κάµερατου TV-10. Ειλικρινά, αξίζει νατο παρακολουθήσετε. Θα προ-

βληθεί, εκτό απροόπτου, τοπροσεχέ Σάββατο 20 Απριλίουστι 9 το βράδυ και σε επανάλη-ψη την Κυριακή 21 Απριλίουστι 3 το µεσηµέρι. Πλούσιοφωτογραφικό υλικό θα «ανέβει»και στο διαδίκτυο και το facebo-ok του Συλλόγου, την επιµέλειατου οποίου έχει η κα. ΜαριάνναΑποστόλου, διευθύντρια του1ου Γυµνασίου Τρικάλων, µε ρί-ζε από την Αργιθέα και η οποίαήταν ένα από τα 13 µέλη τηαποστολή.

Αποστολή στο Ανθηρό Αργιθέα , µε αφορµή την συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε εκεί προχθέΣάββατο ο Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων για την προικοδότηση επτά κοριτσιών από τον πατέρα

Χαράλαµπο Νιώρα, αλλά και την προσφορά δώρων και χρηµατικών ποσών από τον Σύλλογο στου µαθητέτου Ανθηρού και την υπερπολύτεκνη (εννέα παιδιά!) οικογένεια του παπά Αντώνη

Το οδοιπορικό θα προβληθεί από το TV-10 το προσεχέ Σάββατο στι 9 µ.µ.

Πανέµορφο τόπουπέροχοι οι άνθρωποι!

∆εν µπορεί ούτε ο δυνατότερο φακό, ούτε ηκαλύτερη πένα να συλλάβουν και να περιγράψουντα όσα είδαµε, µάθαµε και νιώσαµε όλοι όσοισυµµετείχαµε προχθέ Σάββατο στο µίνι οδοιπορικόστην ∆υτική Αργιθέα, προσκεκληµένοι τουπολύδραστου Συλλόγου Αργιθεατών ΝοµούΤρικάλων και τη προέδρου κα. Έλλη Τσιριγιάννη,τη ψυχή του Συλλόγου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ∆ηµήτρη Κρούπη

“Γνωριµία” µε την Αργιθέα και του Αργιθεάτε

Τα 13 µέλη τη«αποστολή»

Πατήρ Χαράλαµπο Νιώ-ρα

Έλλη Τσιρογιάννη, πρό-εδρο του Συλλόγου Αργιθε-ατών Τρικάλων

Νίκο ΚαλοµπάτσοΒασίλη ΜαναόΝίτσα ΧάτουΠαναγιώτα ΚοττήΓιώργο Οικονόµου∆ηµήτρη ΚοντογιάννηΒαγγελιώ Μπουντούρη,

υπάλληλο τη Περιφερει-ακή Ενότητα Τρικάλων καιφίλη του Συλλόγου

Χρήστο Πίσσα διευθυν-τή TV – 10

Αντώνη Νταή TV 10 (κα-µεραµάν)

Κρούπη ∆ηµήτριο, διευ-θυντή εφηµερίδα «διάλο-γο»

Πρώτη στάση για να εγκλιµαστιστούµε στο (Αργιθεάτικο)περιβάλλον, στον Τύµπανο

Τα επτά κορίτσια που προικοδότησε ο πατέρα Νιώρα Χαράλαµπο

Κατάµεστη η αίθουσα εκδηλώσεων του ∆ηµαρχείου Αργιθέα

Γεύµα στην ζεστή ταβέρνα του Ανθηρού, µε θέα τα(χιονισµένα ακόµη) βουνά. Εκτό από τι νοστιµιέ τουκαταστήµατο, το τραπέζι ήταν γεµάτο και µε υπέροχαεδέσµατα, κυρίω πίτε από τι γυναίκε του Συλλόγου

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Τι προηγούµενεδεκαετίε, πριν από την άσφαλτο και τα εκχιονιστικά

µηχανήµατα, πάνω από 150 Αργιθεάτε έχασαν την ζωήτου, στην µάχη µε το χιονιά! Στην µνήµη του υπάρχει και

µνηµείο λίγο πριν από το χωριό Αργιθέα (Κνίσεβο)

Page 9: dialogos 15-4-2013

99∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

CMYK

Page 10: dialogos 15-4-2013

Η προφανή απάντηση είναιότι βρισκόµαστε στην περίοδοεξέλιξη ενό µνηµονιακού σχε-δίου το οποίο όταν ολοκληρωθείθα έχει αφήσει πίσω του µια Ελ-λάδα όπου: Ο δηµόσιο πλού-το υπέργειο και υπόγειο θαέχει ξεπουληθεί. Ο δηµόσιο το-µέα ιδιαίτερα το κοινωνικό κρά-το και οι υπηρεσίε προ τονπολίτη θα έχουν παραχωρηθείσε κερδοσκοπικέ εταιρείε. Ταδικαιώµατα των πολιτών που µεαγώνε πραγµατικά αιώνων κα-τακτήθηκαν, θα έχουν αποδοµη-θεί και καταργηθεί. Κυρίωόµω θα έχει αφήσει πίσω τηµια κατεστραµµένη και εξαθλιω-µένη κοινωνία µε εκατοµµύριαανέργου, ανασφάλιστου χω-ρί καµία πρόσβαση ακόµη καιστο απαξιωµένο σύστηµα υγεί-α, µια νεολαία χωρί µέλλον.Θα έχει ακόµη αφήσει µια οικο-νοµία αποδιαρθρωµένη µε τερά-στια ύφεση και χωρί προοπτικήανάκαµψη. Τι σχέση όµω έχειαυτή η ζοφερή αλλά δυστυχώπραγµατική κατάσταση µε τηναυταρχική στάση τη τρικοµµα-τική µνηµονιακή κυβέρνηση;Απέναντι σ’ αυτή τη πολιτική

και το σχέδιο τη κυβέρνηση νακατεδαφιστούν και να ξεπουλη-θούν τα πάντα, συντάσσεται,αγωνίζεται και αντιστέκεται η κοι-νωνία. ∆εν υποτάσσεται στα κε-λεύσµατα τη κυβέρνηση καιτων διαπλεκόµενων µαζί τησυµφερόντων κάθε είδου. ∆εν“µασάει” στο καταιγισµό προπα-γάνδα των εξαρτηµένων ΜΜΕ.Από την Μεσοχώρα, την Κερα-τέα και την Χαλκιδική αλλά καισε πολλά άλλα µέρη τη Ελλά-δα όπου η κοινωνία αντιστέκε-ται, η πρακτική τη κυβέρνησηείναι η ίδια. ∆υσανάλογο µέγε-θο κρατική καταστολή, δυ-σφήµηση του κινήµατο και απο-προσανατολισµό τη κοινήγνώµη, στοχοποίηση ανθρώ-πων, δηµιουργία εµφυλιοπολεµι-κού κλίµατο µε διχασµό των το-πικών κοινωνιών, ενεργοποίησηακόµη και µυστικών κρατικώνυπηρεσιών. Για την ιστορία θυ-µίζω τι περιπέτειε των αντιστε-κόµενων στο αφανισµό τουΜε-σοχωριτών λίγα χρόνια πριν. Κα-ταστολή, προπηλακισµοί, διχα-στικέ συµπεριφορέ ακόµη καιαπό “επιστρατευµένου συγχω-ριανού”, µηνύσει, ανακρίσει

ηλικιωµένων δηµόσια στα καφε-νεία του χωριού, δίκε, προσπά-θεια εξαγορά µε νόµο !!!Επαναφέρω όµω το ερώτη-

µα: Γιατί αυτή η αγριότητα τουκράτου και τη κυβέρνηση;Γιατί αυτή η λύσσα των κυρίαρ-χωνΜΜΕ; Μία είναι η απάντηση:Το µνηµονιακό σχέδιο που υλο-ποιεί απαρέγκλιτα η τρικοµµατι-κή κυβέρνηση δεν επιτρέπει κα-νενό είδου αντίσταση και αµ-φισβήτηση. Τα αφεντικά τη –κάθε είδου συµφέροντα – είναιπολύ σκληρά µαζί τη και τη ζη-τούν να τηρήσει µέχρι κεραίατην υπογραφή τη. Κυρίω όµωτρέµει µπροστά στο ενδεχόµενο,η αντίσταση τη κοινωνία νατην γκρεµίσει και την σκορπίσειστι θύελλε που η ίδια µε τιπολιτικέ και την καταστολή σή-κωσε. Ιδιαίτερα όµω σύσσωµοτο εγχώριο και διεθνέ σύστηµατων ελίτ, δεν θέλουν να φανεί ηεναλλακτική προοπτική, η πραγ-µατική λύση και η διέξοδο απότην κρίση που δηµιούργησαν οιπολιτικέ λιτότητα.Για αυτό λοιπόν η Χαλκιδική

πρέπει να νικήσει. Όπω η Κε-ρατέα, η Μεσοχώρα αλλά και ηΥπατία. Η νίκη του έχει ιδιαί-τερα συµβολικό χαρακτήρα.∆υναµώνει το αίσθηµα αντίστα-ση τη κοινωνία, αποδει-κνύει ότι υπάρχουν εναλλακτι-

κέ λύσει και όραµα, δηλώνειότι η κοινωνία είναι όρθια.Όσοι και όσε από εµά λοι-

πόν, θέλουµε να έχουµε και στοµέλλον δηµόσια αγαθά και υπη-ρεσίε, να έχουµε ελεύθερηπρόσβαση στο πόσιµο νερό,βιώσιµο περιβάλλον για εµάαλλά και τι επόµενε γενιέ,όσοι και όσε θέλουµε τον δη-µόσιο πλούτο πραγµατικά στηνυπηρεσία και στην διάθεση τηκοινωνία και όχι των κερδοσκό-πων, όσοι και όσε θέλουµε ναέχουµε δηµοκρατικά δικαιώµα-τα, να ζούµε σε ελεύθερη καιδηµοκρατική χώρα, οφείλουµενα σταθούµε αλληλέγγυοι στοναγώνα των κατοίκων τη Χαλκι-δική. Να πάρουµε όλε και όλοιµέρο στι κινητοποιήσει αλλη-λεγγύη και υπεράσπιση αυτούτου αγώνα. Οφείλουµε να κά-νουµε τον αγώνα του, αγώναµα. Αν χαθεί ο αγώνα του θαχάσουµε όλοι µα.

1010 ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013ΤΟΠΙΚΑ

Η Αριστερά δεν αρκεί ναεπικαλείται την αρετή, οφείλεινα είναι ενάρετη η ίδιαΤου ∆ηµήτρη Σαριγγαλά

Στα χρόνια πριν την κρίση ο κυρίαρχο τρόπο καθορισµού τη θέση του ατόµουστην κοινωνική διαστρωµάτωση ήταν η κατοχή πλούτου ή το ύψο του εισοδήµατο. Πο-λύ χοντρικά τα κοινωνικά στρώµατα αποτελούνταν από αυτού που: Είχαν πάρα πολλά και διεκδικούσαν περισσότερα (τραπεζίτε, βιοµήχανοι, εφο-

πλιστέ, µεγαλοεκδότε, µεγαλοκαναλάρχε) Είχαν πολλά και διεκδικούσαν την άνοδό του µια κατηγορία πιο πάνω (έµποροι,

βιοτέχνε, δηµόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι σε υψηλέ θέσει µε µεγάλε αποδοχέ) Είχαν λίγα και έλπιζαν να τα κάνουν πολλά (µικροµεσαίοι, µικροµεσαίοι αγρότε,

δηµόσιοι υπάλληλοι) Είχαν ελάχιστα, µάλλον ήταν ευχαριστηµένοι που µπορούσαν να τα φέρνουν βόλ-

τα και σίγουρα έλπιζαν ότι τα παιδιά του θα βρεθούν στο µέλλον σε καλύτερη θέσηαπό του ίδιου (εργαζόµενοι, αυτοαπασχολούµενοι, ιδιοκτήτε µικρού αγροτικού κλή-ρου κ.τ.λ.)Σήµερα µάλλον αυτέ οι οµάδε έχουν συµπτυχθεί και αυτό που τι καθορίζει δεν

είναι πλέον αυτό που έχουν ή αυτό που ευελπιστούν να κερδίσουν αλλά από αυτό πουφοβούνται ότι θα χάσουν. Έτσι, ο νέο κοινωνικό χάρτη διαµορφώνεται, µάλλον, απόαυτού που:Έχουν να χάσουν πάρα πολλά. Σε πολιτικό επίπεδο αποτελούν τι κύριε κοι-

νωνικέ συνιστώσε τη τρικοµµατική κυβέρνηση και του µπλοκ του µνηµονίου. Σεοικονοµικό επίπεδο οι περισσότεροι, τουλάχιστον, εξακολουθούν να κερδίζουν από τηνκρίση.Έχουν να χάσουν πολλά. Πολιτικά φαίνεται να έχουν συµµαχήσει µε την παρα-

πάνω οµάδα και κατ’ επέκταση µε τι βασικέ επιλογέ τη τρικοµµατική, ευελπι-στώντα ότι έτσι θα καταφέρουν οικονοµικά να χάσουν όσο γίνεται λιγότερα. Αυτοί που είχαν λίγα και έλπιζαν να τα κάνουν πολλά θα ήταν ευχαριστηµένοι αν

µπορούσαν να κρατήσουν τα λίγα. Το µεγαλύτερο µέρο από αυτού δεν πρόκειται νατο καταφέρει, οπότε θα υποβιβαστούν σε αυτού που είχαν ελάχιστα και όλοι µαζί θααποτελούν σε λίγο καιρό αυτού που πια δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα.Αυτή η τελευταία υπό διαµόρφωση κοινωνική οµάδα, είναι που η αριστερά –όλο το

φάσµα τη αριστερά- ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να υπερασπιστεί και να εκπροσωπή-σει. Και πολύ σωστά κάνει µια και αποτελεί τη µεγάλη πλειοψηφία του λαού και είναιαυτό το κοµµάτι που πληρώνει το µεγαλύτερο τίµηµα τη κρίση. Ένα τίµηµα που εδώκαι καιρό το µετράµε και σε αγαθά όπω η υγεία (υπολογίζεται ότι ήδη το προσδόκιµοζωή έχει µειωθεί κατά πέντε χρόνια για όσου ζουν στην Ελλάδα) πέρα των βασικώνυλικών. Ένα τίµηµα που µέχρι σήµερα έχει καταφέρει κυρίω η πρώτη στη σειρά κοι-νωνική οµάδα να µετακυλήσει στου από κάτω, µέσω των µνηµονίων που υπέγραψανοι κυβερνήσει - υπηρέτε των συµφερόντων του.Εντάξει, αυτοί κάνουν τη δουλειά του, κοιτάζουν το συµφέρον του, σε σκληρό νε-

οφιλελεύθερο καπιταλισµό ζούµε, νεοφιλελεύθεροι καπιταλιστέ είναι, δεν θα µπο-ρούσαµε να περιµένουµε κάτι διαφορετικό.Η αριστερά όµω; Γιατί δεν καταφέρνει να εκπροσωπήσει τη µεγάλη πλειοψηφία αυ-

τή τη κοινωνική οµάδα που λέει ότι µπορεί και θέλει να εκπροσωπήσει; Ίσω λεί-πει ένα αναλυτικό πρόγραµµα ικανό να πείσει και τον τελευταίο δύσπιστο ότι η αριστε-ρά µπορεί να κάνει πράξη αυτά που υπόσχεται. Ίσω φταίνε οι διαφορέ ανάµεσα σεκόµµατα και οργανώσει -µεγάλε ή µικρέ, τεχνητέ ή πραγµατικέ- στην πολιτικήανάλυση, στην επιλογή τη στρατηγική και τη σωστή τακτική για την επίτευξη τωνστόχων. Ίσω όλα τα παραπάνω µαζί.Όµω, έχω την άποψη ότι, ακόµη κι αν όλα τα παραπάνω και το καθένα ξεχωριστά,

µε ένα τρόπο, έβρισκε τη λύση του, το πρόβληµα πάλι θα παρέµενε. Γιατί φαίνεται ναξεχνάµε στην αριστερά, σε όλη την αριστερά, από την ριζοσπαστική σοσιαλδηµοκρα-τία, τη ριζοσπαστική αριστερά, την κοµµουνιστική και µέχρι τον αντιεξουσιαστικό χώρο,ότι η εµπιστοσύνη δεν κερδίζεται µε λόγια αλλά µε πράξει. Η εµπιστοσύνη δεν κερδί-ζεται µόνο µε προγράµµατα, στρατηγικέ και τακτικέ, αλλά κερδίζεται κυρίω, ότανστην καθηµερινή πρακτική τη οργάνωση, του κόµµατο έχουν πρωταρχική θέση οιηθικέ αξίε τη αριστερά. Λίγε στον αριθµό, σπουδαίε όµω σε σηµασία: δηµο-κρατία, αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία, συλλογικέ αποφάσει, σεβασµόστη διαφορετικότητα, σεβασµό στι µειοψηφίε.∆εν αρκεί να υποσχεθεί σε αυτόν που σήµερα δεν έχει να χάσει κάτι, ότι θα του

εξασφαλίσει ένα κοµµάτι ψωµί, ότι θα βάλει τέρµα στην κατηφόρα –ποια κατηφόρα;Έτσι κι αλλιώ έχει πιάσει πάτο- ότι θα του εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Πρέπει νατον πείσει όχι µόνο ότι µπορεί να το κάνει αλλά και ότι είσαι έτοιµο και θέλει νατο κάνει. Για να το καταφέρει δεν υπάρχει άλλο τρόπο από το να υιοθετήσει στηνκαθηµερινότητα τη οργάνωση, κάθε άτοµο, κάθε σύντροφο και συντρόφισσα τι πα-ραπάνω αξίε. Αυτό σηµαίνει ότι ο καθένα και η καθεµιά που συµµετέχει στην οργά-νωση αφήνει στην άκρη τι προσωπικέ του φιλοδοξίε, χαλιναγωγεί τι αδυναµίετου, δεν καρφώνει πισώπλατα το σύντροφό του, µαθαίνει να γίνεται ο ίδιο καλύτεροµέσα από τη συλλογική δράση, αντλεί δύναµη για τι µάχε που είναι µπροστά του, εµ-πνέει εµπιστοσύνη στου µέσα στην οργάνωση αλλά κυρίω εµπνέει εµπιστοσύνηστου έξω από αυτή. ∆εν ωφελεί σε τίποτα να µιλά για αλληλεγγύη, όταν δε γνωρί-ζει αλλά και δεν προσπαθεί να µάθει αν ο σύντροφό σου, έχει να βγάλει το µήνα.∆εν ωφελεί από τη µια να επικαλείσαι τη δηµοκρατία και από την άλλη να πράττει ωκοµµατάρχη, ερήµην τη οργάνωση και πολλέ φορέ ει βάρο τη. Είναι αδιανόη-το να θέλει να εκπροσωπήσει την αριστερά και να µην µπορεί να δει πέρα από τοµικρό, ιδιοτελέ συµφέρον. Είναι αδιανόητο, ειδικά στι σηµερινέ συνθήκε να λει-τουργεί µόνο µε επικοινωνιακού όρου προσωπική προβολή. Είναι αδιανόητο ναυποτάσει µε τι πράξει σου το σύνολο στι προσωπικέ σου φιλοδοξίε.Τα παραπάνω δεν αφορούν µόνο τι σχέσει των ατόµων που αποτελούν τον πολι-

τικό φορέα, αφορούν και τι σχέσει ανάµεσα στα κόµµατα, τι οργανώσει, τα στέκια,τα κινήµατα. Πώ αλλιώ θα φτιαχτεί κοινωνικό µέτωπο ισχυρό και ικανό να αντισταθείκαι να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση;Όποιο πιστεύει ότι µε πολιτικέ συµµαχίε από τα πάνω, µε πρόσωπα ή µε κόµ-

µατα –από όποιον αστερισµό- µπορεί να ανατρέψει την σηµερινή κατάσταση, νοµίζω ότιτρέφει αυταπάτε. Όποιο νοµίζει ότι αρκεί να φτιάξει διάφορα σχέδια ει τη νιοστή,εκτό από το ότι τρέφει αυταπάτε είναι και επικίνδυνο.Μεταφέρω από τον πρόλογο του βιβλίου «Για την Αλήθεια ή για να λέµε την αλή-

θεια στην πολιτική», Α. Γκράµσι, εκδόσει Στοχαστή, του σ. Λουκά Αξελού.«Η Αριστερά δεν αρκεί να επικαλείται την αρετή, οφείλει να είναι ενάρετη η

ίδια…» και παρακάτω «Αυτό το ρηγµένο, ιδιαίτερα στι µέρε µα, στα αζήτητα αξια-κό κριτήριο είναι που ο Α. Γκράµσι εναγώνια αναζήτησε και στο τέλο ανέδειξε ωαδιαπραγµάτευτη προπόθεση για τον όποιο σοσιαλισµό στο µέλλον αποτολµηθεί».

… «Η ηττηµένη πολιτικά, αλλά όχι άρρωστη ηθικά, Αριστερά, όσο επώδυνη και αν εί-ναι η διαδικασία ανάρρωσή τη, µπορεί να επανακάµψει και ιστορικά να δικαιωθεί…»Παραφράζοντα το παραπάνω, κλείνω λέγοντα ότι: η νικήτρια αλλά άρρωστη ηθι-

κά Αριστερά δεν πρόκειται ιστορικά να δικαιωθεί ούτε να επανακάµψει µετά την κα-τάρρευσή τη.

ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑ-ΘΕΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΚΑΤΑ-ΘΕΣΕΙΣ

Χαλκιδική, όπωΚερατέα, Μεσοχώρα,...

Γράφει ο Γιώργο Χονδρόµέλο ΚΕ και γραµµατεία Τµήµατο

Περιβάλλοντο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Του Βασίλη Κορκίδηπροέδρου τη ΕΣΕΕΤο σίριαλ των Κυριακών συνεχίζεται µε νέα επεισόδια σε

µια περίοδο που η αγορά χρειάζεται ηρεµία και όχι πειρα-µατισµού και αχρείαστε εντάσει. Οι όποιε συζητήσειλαµβάνουν χώρα, ανάµεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξη καιτην Τρόικα, µα είναι, επισήµω, παντελώ άγνωστε. Θαπρέπει να γίνει κατανοητό σε αµφότερου ότι υπάρχουν πιοσηµαντικά θέµατα για την ελληνική αγορά και τι Μµε επι-χειρήσει από την εµµονή του για τη λειτουργία των εµπο-ρικών καταστηµάτων τι Κυριακέ.Η επανεκκίνηση τη ελληνι-

κή αγορά δεν θα πραγµα-τοποιηθεί µε την απελευθέ-ρωση των προσφορών καιτων εκπτώσεων και το κυριό-τερο µε το άνοιγµα τι Κυρια-κέ . Η ΕΣΕΕ επιµένει στι θέ-σει και τι προτάσει πουέχει επανειληµµένα καταθέ-σει και καλά θα κάνουν,Υπουργείο και Τρόικα, να σε-βαστούν τη θέληση χιλιάδωνανθρώπων τη αγορά. Θαπρέπει κάποια στιγµή αυτή ηδιαρκήπηγήαναταραχή νασταµατήσει. Αυτοί που άνοι-ξαν το θέµα των Κυριακώνµε την Τρόικα, α βρουντρόπου να το κλείσουν!

«Κάτω τα χέρια απότην Κυριακάτικη Αργία»

Αντίσταση και αλληλεγγύη µέχρι την νίκη και την ανατροπήΑντίσταση και αλληλεγγύη µέχρι την νίκη και την ανατροπή

Κάθε Έλληνα και Ελληνίδα πρέπει να θέσει σήµερα το εξήερώτηµα στον εαυτό του: Ποιο είναι ο λόγο, ποιο είναι το

πολιτικό κίνητρο ή η επιχειρησιακή ανάγκη για µιαγκανγκστερικού τύπου, σύλληψη και εφαρµογή, σύλληψηδύο συµπολιτών µα στην Ιερισσό τη Χαλκιδική; Στι τρει

τα ξηµερώµατα γκρεµίζοντα τι πόρτε των σπιτιών του;Τι έχει αλλάξει και η χώρα µα αναφορικά µε τα ζητήµατα

δικαιοσύνη, δικαιωµάτων, δηµόσια τάξη και κυρίωκαταστολή, από Ευρωπακή µετατρέπεται βαθµιαία και µε

γοργού ρυθµού σε Λατινοαµερικάνικο πρότυπο τηαλήστου δικτατορική περιόδου;

∆ιανοµή κατ’ οίκον

Page 11: dialogos 15-4-2013

1111∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟΠΙΚΑ

Για ένα διήµερο (13-14/4) σεόποιο σηµείο του Μύλου

Ματσόπουλου κι ανβρισκόσουν άκουγε

…Γαλλικά!!! Οι εκδηλώσειΓαλλοφωνία στον ∆ηµοτικό

Κινηµατογράφο και τονευρύτερο χώρο, µε θέµα «ΗΧαρά τη Μάθηση – Η Χαρά

τη ∆ηµιουργία», πέτυχαν, σεαπόλυτο βαθµό, τον στόχο

του και έδειξαν τι µπορούν νακάνουν, σε ρόλο

πρωταγωνιστή, οι µαθητέ∆ηµοτικών Σχολείων,

Γυµνασίων και Λυκείων τουΝοµού µα για την πιο

αγαπηµένη χώρα τη ∆υτικήΕυρώπη, που του εµπνέει,

του συνεπαίρνει, τουαπογειώνει…

Παρουσιάστηκαν εξαιρετικέεργασίε (παραγωγέ που πή-ραν µέρο στον ∆ιαγωνισµόΓαλλοφωνία ή, απλώ, δουλεύ-τηκαν µέσα στην τάξη), τραγού-δια (στην Γαλλική Γλώσσα) από

χορωδίε, αλλά και µεµονωµέ-νου µαθητέ/-τριε (έγραψανστίχου & µουσική τα ίδια ταπαιδιά), χοροί (σ.σ. και η χορο-γραφία έφερε… Τρικαλινή υπο-γραφή), ποιήµατα, παραµύθια,µύθοι, θεατρικέ παραστάσει…Εκτό αιθούση λειτούργησε εν-τυπωσιακή έκθεση µε ζωγρα-

φιέ, βασιζόµενη στι 10 λέξειτου εφετινού ∆ιαγωνισµού.

«Εκείνο που θεωρώ πολύ ση-µαντικό και πρέπει να το τονίσωείναι ότι στα σχολεία τη περιο-

χή µα, εκτό από εµά που δι-δάσκουµε Γαλλικά, βοήθησαν,για να φθάσουµε µέχρι εδώ,καθηγητέ καλλιτεχνικών καιµουσική…», δήλωσε, στον “δ”,εκ µέρου των διοργανωτών, ηπρόεδρο του Συλλόγου Καθη-γητών Γαλλική Γλώσσα και Φι-λολογία ∆ηµόσια Εκπαίδευ-ση Ν. Τρικάλων κα. ΒασιλικήΑκράτου.

Συνεχάρη και ευχαρίστησεένα προ ένα τα παιδιά πουσυµµετείχαν, αλλά και του συ-νοδού εκπαιδευτικού δηλώ-νοντα, στην εφηµερίδα µα,«κατασυγκινηµένη από τον τρό-πο που οι µαθητέ παρουσίασανό,τι παρουσίασαν.

Είµαστε πάρα πολύ ευχαρι-στηµένοι, επίση, διότι είχαµεπολύ κόσµο. Ακούγονταν παν-

τού Γαλλικά! Επί ένα διήµερο οΜύλο Ματσόπουλου …µιλάειΓαλλικά! Μπορεί να µιλήσεικαι να σου απαντήσουν στηνίδια γλώσσα!!».

Η κα. Ακράτου έκανε ιδιαίτερηµνεία στην συνδροµή των µελώντη ∆ιοίκηση και δη: Ευαγγε-λία Σύρρου αντιπροέδρου, Πα-

ρασκευή Μέλλιου γραµµατέ-ω, Αλίκη Μυλωνά ταµία, Πα-ρασκευή Μαραγκού και Μα-ρία Καµπόση µέλη.

Επί δύο 24ωρα ο ΜύλοΜατσόπουλου “µιλούσε” Γαλλικά!!

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΤΟ ∆ΙΗΜΕΡΟ (13-14/4) ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Πώ η χώρα τη ∆υτική Ευρώπη ενέπνευσε δεκάδε Τρικαλινούµαθητέ/-τριε να βγάλουν τον πιο δηµιουργικό του εαυτό!!!

Οι κε. Βασιλική Ακράτου (∆)και Ευαγγελία Σύρρου (Α)

Εξατοµικευµέναδιαιτολόγια

Μετρήσει:

Ώρε λειτουργία:9.00 π.µ.-13.00 µ.µ.

& 17.30 µ.µ. - 20.30 µ.µ.∆ευτέρα έω Παρασκευή

lΜέτρηση Βασικού Μεταβολισµού(Έµµεση θερµιδοµετρία)

l Ανάλυση Σωµατική Σύστασηl Μέτρηση Τοπικού Λίπουl Μέτρηση Τοπική Μυκή Μάζα

ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΒΑΝΗ - ΜΠΟΥΣΤΑΝΤΖΗ

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ∆ΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣ/ΚΗΣ

Απόλλωνο 8 (πεζόδροµο όπισθεν πρώην ΚΤΕΛ)lΤηλ.: 2431300138 lκιν.: 697 8386579 lΤρίκαλα

e-mail: [email protected]

«Σήµερα είναι η Χαλ-κιδική. Αύριο θα είναι ηΜεσοχώρα και το Κε-φαλόβρυσο. Κι αν είναι,θα του αφήσουµε;»,ήταν το κεντρικό ερώ-τηµα τη προχθεσινήσυγκέντρωση πουδιοργάνωσαν, στην κεν-τρική πλατεία των Τρι-κάλων (6 µ.µ.), οι Αλλη-λέγγυοι – Αλληλέγγυεστον αγώνα των κατοί-κων τη Χαλκιδική ενάντια στα µεταλλεία χρυσού,«µια επένδυση που εάν πραγµατοποιηθεί θα έχει ωαποτέλεσµα την καταστροφή τη φύση και των χω-ριών τη περιοχή». Ωστόσο, η συµµετοχή υπήρξεµικρή. «Είναι αλήθεια ότι περιµέναµε κάτι παραπάνωγια ένα τέτοιο θέµα. Όµω, ο τρόπο που αυτό περ-νάει, κυρίω µέσα από τα µεγάλα Μ.Μ.Ε., δεν είναιόπω θα θέλαµε και έπρεπε να είναι…», σχολίασε ηΜαρούσκα Τσάλα.

Οι διαδηλωτέ (φορεί, συλλογικότητε και σω-

µατεία τη πόλεω) βροντοφώναξαν πω παραµέ-νουν στο πλευρό των κατοίκων τη Β.Α. Χαλκιδική,«σε όποια µορφή αγώνα επιλέξουν». Μεταξύ άλλωνέδωσαν το παρόν η τοπική βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Παναγιώτα ∆ριτσέλη µαζί µε στελέχη τη Νοµαρ-χιακή Επιτροπή, ο επικεφαλή του “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝ-ΤΡΑ” ∆ηµήτρη Παπαθανασίου, ο ταµία τηΟ.Ε.Ν.Γ.Ε. Σάκη Παπαδόπουλο, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.,οι Rossonero,η Κίνηση Τρικαλινών Πολιτών για τηνΑποανάπτυξη και την Άµεση ∆ηµοκρατία “Από Κοι-νού”, το Κίνηµα “∆ΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” κ.ά.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Β.Α. ΧΑΛΚΙ∆ΙΚΗΣ

Μεγάλο θέµα, µικρή συµµετοχή!!...και φραστικά πυρά στα κεντρικά media για «κατευθυνόµενη πληροφόρηση»

1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ∆ΕΥΤΕΡΗΣ

ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εξετάσειελληνοµάθεια

Η Γενική Γραµµατεία ∆ια Βί-ου Μάθηση πρόκειται να διορ-γανώσει το Σάββατο 27 Απρι-λίου 2013 εξετάσει για την πι-στοποίηση τη Ελληνικήγλώσσα και στοιχείων τη Ελ-ληνική ιστορία και του Ελλη-νικού πολιτισµού για υπηκόουτρίτων χωρών, προκειµένου ναυποβάλουν αίτηση υπαγωγήστο καθεστώ του επί µακρόνδιαµένοντο για το έτο 2013.

∆υνατότητα συµµετοχήστι εξετάσει πιστοποίησηέχουν όσοι είναι υπήκοοι τρί-των χωρών (όχι πολίτε Ευρω-πακή Ένωση) και πληρούντι εξή προποθέσει:

1) να είναι ηλικία 16 ετώνκαι άνω,

2) να µένουν νόµιµα στηνΕλλάδα

Οι κάτοχοι πιστοποιητικούελληνοµάθεια επιπέδου Α(που αποκτήθηκε µε τη διαδι-κασία του Π.∆. 363/1998 καιπρο τη εφαρµογή του Π.∆.60/2010) ή Α2 που εκδίδεταισύµφωνα µε το Π.∆. 60/2010από το Κέντρο ΕλληνικήΓλώσσα, συµµετέχουν απο-κλειστικά στι εξετάσει τωνστοιχείων ελληνική ιστορίακαι ελληνικού πολιτισµού.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούννα υποβάλλουν αίτηση συµµε-τοχή από 9/4/2013 έω και18/4/2013, στο 1ο Σχολείο∆εύτερη Ευκαιρία Τρικάλων(Κουτσοµυλίων 66, τηλ.2431031080) καθηµερινά, κα-τά τι εργάσιµε ηµέρε, από16:30 έω 20:30.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούννα υποβάλλουν τα δικαιολογητι-κά του αυτοπροσώπω ή µέσωτου κηδεµόνα του ή µε εξου-σιοδοτηµένο εκπρόσωπό τουστο ∆ιευθυντή του 1ου Σχολείου∆εύτερη Ευκαιρία Τρικάλων.

Απαιτούµενα δικαιολογητι-κά είναι:

1) Μία (1) φωτογραφία µι-κρού µεγέθου

2) Φωτοαντίγραφο ισχύον-το διαβατηρίου ή άλλου ταξι-διωτικού εγγράφου αναγνωρι-σµένου από τη χώρα µα (µεεξαίρεση όσου έχουν λάβειάδεια διαµονή ω στερούµε-νοι διαβατηρίου)

3) Άδεια διαµονή στην Ελ-λάδα ή βεβαίωση κατάθεση δι-καιολογητικών για άδεια διαµο-νή (ακριβέ φωτοαντίγραφο)

4) Παράβολο 60 ευρώ ή 25ευρώ ανάλογα µε το εύροτη εξέτασή του

5) Αίτηση που χορηγείταιπρο συµπλήρωση από τηνΕπιτροπή Οργάνωση τωνΕξετάσεων, στο 1ο Σχολείο∆εύτερη Ευκαιρία Τρικάλων.

ΠΑΡΑΒΟΛΑ:1) Οι αιτήσει συµµετοχή θα

πρέπει να συνοδεύονται υπο-χρεωτικά από παράβολο, αξίαεξήντα (60) ευρώ, υπέρ Ελληνι-κού ∆ηµοσίου (ΚΑΕ 2333).

2) Οι υποψήφιοι, οι οποίοισυµµετέχουν µόνον στη γρα-πτή εξέταση στοιχείων ελληνι-κή ιστορία και πολιτισµούκαταβάλλουν µειωµένο παρά-βολο αξία εικοσιπέντε (25) ευ-ρώ.

Για περισσότερε πληροφο-ρίε οι ενδιαφερόµενοι µπο-ρούν να ενηµερώνονται απότην ιστοσελίδα τη ΓΕΝΙΚΗΣΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ∆ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑ-ΘΗΣΗΣ: www.gsae.edu.gr

Και στα τηλέφωνα: 213 1311667 [-1655 -1678 -1652]

Ο Λαογραφικό – Χορευτικό Όµιλο Τρικάλων «Ο ΑΣΚΛΗ-ΠΙΟΣ» δίνει “ραντεβού” µε την Ελληνική Παράδοση και του…απειράριθµου Τρικαλινού φίλου τη στι 19 Μα˙ου 2013 καιώρα 6.30 µ.µ., στο Κλειστό Γυµναστήριο τη πόλεώ µα (σ.σ.έναντι ∆ηµοτικού Σταδίου).

Απολύτω συνεπή στο ιδανικό που υπηρετεί επί 32 συναπτάέτη µε πολιτιστική ευσυνειδησία και συλλογική συνέπεια, διοργα-νώνει (και) φέτο την ετήσια εκδήλωσή του υπό τον τίτλο «Χοροί –Τραγούδια – ∆ρώµενα τη Ελληνική Παράδοση». Θα είναι ό,τιπιο παραδοσιακό, ό,τι πιο γνήσιο, ό,τι εγγύτερο στι ρίζε µα.

500 χορευτέ/-τριε του Οµίλου θα παρουσιάσουν χορού απόδιάφορε περιοχέ τη Ελλάδα (ηπειρωτική και νησιωτική χώρα).Γι’ αυτό το λόγο προασκούνται αρκετά και εντατικά το τελευταίο πεν-τάµηνο υπό τι οδηγίε των χοροδιδασκάλων, συνεχιστών & θεµα-τοφυλάκων µια παλιά , αιωνόβια παράδοση , Αποστόλου Σκρέκα,

Ηλία Ζαχαράκη, Αθηνά Σιδέρη, Σταύρου Σούλιου, Χρήστου Σούλι-ου του Ι., Στέλλα Μπλάνα, Έλσα Σκρέκα και Σταυρούλα Σούλιου.

Η συνύφανση του χορού µε την µουσική, το τραγούδι, τη φορεσιάκαι τα (αυθεντικά) δρώµενα τη κάθε περιοχή είναι η βασική φιλο-σοφία τη µεγάλη εκδήλωση , που θα πλαισιώσουν ο ΧρυσόστοµοΜητροπάνο από τι πιο καθαρόαιµε φωνέ του δηµοτικού τραγου-διού, ο χαρισµατικό Μάνο Κουτσαγγελίδη (τραγούδι – κανονάκι),ο πάντοτε θαλερό Ιωάννη Γκουζιώτη (τραγούδι) και οι εκλεκτοίµουσικοί Χρήστο Κιτσόπουλο (κλαρίνο), Βασίλειο Γαλάνη (κρου-στά), Γιάννη Γεωργίου (βιολί), Μάριο Σαρακατσάνο (λαούτο).

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στον καιρό τη κρίση δεν θα αφήσει τον Πο-λιτισµό να υποχωρήσει. Έχει το… σχέδιο, την υποδοµή, την δυνα-τότητα, την γνώση, την εµπειρία, τη θέληση, του ανθρώπου. ∆εναφήνει απ’ τα χέρια του την πυξίδα τη Παράδοση. Συµβάλλει κα-θηµερινά και καθοριστικά στην διατήρηση και διάδοσή τη. Μια(συστηµατική) προσπάθεια που επιβραβεύεται, ένα (ακαταπόνη-το) έργο που αναγνωρίζεται τοπικά και πανελλαδικά.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΜΕΓΑΛΗ, ΕΤΗΣΙΑΕΚ∆ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Λ.Χ.Ο.Τ. «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

«Χοροί - Τραγούδια - ∆ρώµενατη Ελληνική Παράδοση»Θα διεξαχθεί στι 19 Μα˙ου 2013 στο Κλειστό

Γυµναστήριο Τρικάλων, µε λαµπερό“πρωταγωνιστή” το παραδοσιακό στοιχείο

Page 12: dialogos 15-4-2013

1212 ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013ΤΟΠΙΚΑ

∆ιπλή έξοδο από∆ιπλή έξοδο απόευρωζώνη-ΕΕ καιευρωζώνη-ΕΕ και

αντικαπιταλιστική ανατροπήαντικαπιταλιστική ανατροπήΜε αφορµή την εκδήλωση τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ στι 18

Απριλίου στι 8:00΄στην Αιθ. ∆ηµ. Συµβουλίου ΤρικκαίωνΟι υπερασπιστέ τη σηµερινέ οικονοµική και κοινωνική

αθλιότητα, θεωρούν πω σε καµία περίπτωση δεν µπαίνουνσε αµφισβήτηση οι τρεί ‘’ιερέ αγελάδε κατ’ αυτού’’: Ηαποπληρωµή του ληστρικού χρέου, η παραµονή στην Ευ-

ρωζώνη και η σωτηρίατων τραπεζών.

Αν λοιπόν ρωτούσεκανεί, ‘’παρακαλώπέστε µα συνοπτικά,τι πρέπει να γίνει σή-µερα;’’, η απάντησηείναι πω πριν απ’ όλα

πρέπει να σφάξουµε ακριβώ αυτέ τι τρεί ‘’ιερέ αγελά-δε’’ ή αλλιώ να γκρεµίσουµε του πυλώνε τη κοινωνικήκαταστροφή.

‘’Πρόκειται για εµµονέ τη αντικαπιταλιστική αριστερά’’,φωνασκούν διάφοροι. Α τα βάλουµε λοιπόν νηφάλια κάτω,µε τη µορφή ερωτηµάτων, µε δεδοµένη και την τραγική πρό-σφατη εµπειρία τη Κύπρου.

Ερώτηµα Πρώτο: Μπορούµε να καταργήσουµε τα Μνη-µόνια και να διαπραγµατευτούµε τι ∆ανειακέ Συνθήκεγια το Χρέο;

Μα τι είναι τα Μνηµόνια; Είναι ένα πρόγραµµα κοινωνικώνοικονοµικών τοµών απόλυτα αντιλακών και βεβαίω αντιδη-µοκρατικών, που ορίζουν µεταξύ των άλλων, το πώ θα εξυ-πηρετηθεί, θα υλοποιηθεί η αποπληρωµή του χρέου και θαπαραδοθούν όλα στου δανειστέ.

Το να πει κανεί ‘’καταργώ την υλοποίηση τη πληρωµήτου χρέου, αλλά διαπραγµατεύοµαι τον τρόπο, τον χρόνοκαι το ποσοστό πληρωµή του χρέου’’, είναι εντελώ παρά-λογο. Όποιο διατείνεται ότι θα κοροδεύουµε του ‘’κου-τόφραγκου’’, απλά αποκοιµίζει τον ελληνικό λαό.

Αν θέλουµε να ζήσουν οι εργαζόµενοι και οι άνεργοι, απαι-τούµε την ∆ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, άρα ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΜΟ-ΝΟΜΕΡΩΣ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΤΙΣ ∆ΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣτη υποδούλωση και τι αντεργατικέ πολιτικέ που συνεπι-φέρουν.

Ερώτηµα ∆εύτερο: ∆ιαγράφουµε το Χρέο-Καταργούµετα Μνηµόνια και µένουµε στην ευρωζώνη;

Αυτή ήταν η ‘’µαγική συνταγή’’ του ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο,µεταφρασµένη σε ειδικέ συνθήκε. ∆ηλαδή τι λέµε; ∆εν πλη-ρώνουµε το Χρέο, που δεν ανήκει πλέον σε funds και ιδιώ-τε δανειστέ αλλά στην ΕΕ, στην ΕΚΤ και ταυτόχρονα ανα-µένουµε την ροή των ευρώ µέσω τη ευρωζώνη. Υπάρχει τέ-τοιο ευαγέ ίδρυµα και δεν το γνωρίζουµε;

Και µόνο η απειλή ότι ‘’σα κόβουµε µέχρι ∆ευτέρα’’ , ήτανικανή για να ανακαλέσει η Κυπριακή Βουλή το µισό τη ΟΧΙκαι να αποδεχθεί ένα επονείδιστο πακέτο λεηλασία των ει-σοδηµάτων και καταστροφή τη Κυπριακή οικονοµία.

Α θυµηθούµε τα στοιχειώδη. Ο µηχανισµό τη Οικονο-µική Νοµισµατική Ένωση στην Ευρωζώνη, είχε και έχειτρει θεµελιώδει προποθέσει.

Πρώτο: κοινό νόµισµα. Εισήγαγαν το ευρώ µε τι παραπά-νω λειτουργίε.

∆εύτερο: ενιαίο τραπεζικό σύστηµα. Έχουµε την ΕΚΤ σερόλο δικτάτορα και προχωράνε τώρα σε τραπεζική εποπτείαή και ένωση.

Τρίτο: δηµοσιονοµική πειθαρχία. Είναι ακριβώ αυτό πουζούµε τώρα µε τα µνηµόνια. Μάλιστα η συµµαχία µε το ∆ΝΤ,όχι µόνο για τι «υπερχρεωµένε» χώρε του νότου, αλλά γιακάθε χώρα που µε τον ένα ή τον άλλο τρόπο δέχεται «βοή-θεια» από την ΕΚΤ, αποτελεί στρατηγική επιλογή για την ΕΕ.

Ευρωζώνη σηµαίνει µνηµόνιο, µνηµόνιο σηµαίνει Ευρώ. Ηέξοδο από την ευρωζώνη εκτό από αναγκαία λόγω τηαποδεδειγµένη πλέον αντιδραστική φύση τη, είναι καιαπολύτω αναγκαστική αν υπάρξει - µονοµερή φυσικά! - κα-τάργηση των µνηµονίων και άρνηση πληρωµή του χρέου.

Η διπλή έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ, πρέπει να ενταχθείσε µια νέα αντικαπιταλιστική προοπτική, µε γνώµονα τα συµ-φέροντα τη κοινωνική εργαζόµενη πλειονότητα, πριν απόόλα στην απασχόληση, την αξιοπρεπή εργασία και ζωή, αλλάκαι τη δηµοκρατία και την ελευθερία. Αυτό φυσικά δεν ση-µαίνει ότι ταυτίζονται χρονικά και µηχανιστικά η έξοδο απότην ΕΕ και η αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Α συνοψίσουµε τα βασικά συµπεράσµατα, που αποτε-λούν και θεµέλιο τη πολιτική πρόταση τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ, µε αποπληρωµή του δη-µόσιου εξωτερικού χρέου και συνεχέ τάισµα των τραπεζώνκαι του κεφαλαίου, δεν µπορεί να υπάρξει ούτε ουσιαστικήδιέξοδο, ούτε απλή ανακούφιση για την εργατική τάξη,του φτωχού, του ανέργου, του µικροµεσαίου αγρότεκαι επαγγελµατίε.

Παναγιώτη ΜαυροειδήΜέλο τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εγκρίθηκε το νέο καταστατικό καιεξελέγη η προσωρινή διοίκησηΑχιλλέα Λιούτα προ τα µέλη του νέου Α.Σ.: «Θα δικαιωθείτε, γιατί θα

έχετε συµβάλει κι εσεί, στη συνέχιση µια ιστορική Ένωση παίρνοντα τησκυτάλη από του πατεράδε σα και παραδίδοντά στην επόµενη γενιά»

Ε.Α.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝΕ.Α.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στην έγκριση τουκαταστατικού τη Ένωση –

Αγροτικό ΣυνεταιρισµόΤρικάλων (Ε.Α.Σ Τρικάλων)

που προέκυψε από τησυγχώνευση τη Ε.Α.Σ.

Τρικάλων και 35πρωτοβάθµιων

Συνεταιρισµών µελών τηπροχώρησε η Κοινή Γενική

Συνέλευση πουπραγµατοποιήθηκε τη

∆ευτέρα, 8 Απριλίου 2013,στην κατάµεστη αίθουσα

του Επιµελητηρίου.

Στην ίδια Συνέλευση, εξελέγηκαι το προσωρινό ∆ιοικητικόΣυµβούλιο τη Ε.Α.Σ. Τρικάλωντο οποίο αποτελείται, κατ’ αλφα-βητική σειρά, από του εξή:

Ανδρέου Βασίλειο, ΒράντζαΚων/νο, Γκαρνάρα Απόστολο,Ιακωβάκη ∆ηµήτριο, ΛιούταΑχιλλέα, Μαράβα Κων/νο, Παπα-χρήστο Στέφανο, Ράκο Νικόλαο,Τσίγκα Κων/νο.

Ο πρόεδρο τη Ε.Α.Σ. Τρικά-λων κ. Αχιλλέα Λιούτα µεταξύτων άλλων ανέφερε και τα εξή:

«Κυρίε και Κύριοι συνάδερ-φοι αγρότε,

Σα ευχαριστώ για τη σηµερι-νή σα παρουσία στην Κοινή Γε-νική Συνέλευση του υπό σύστα-ση Αγροτικού ΣυνεταιρισµούΤρικάλων. Μια µεγάλη σελίδακλείνει και µια νέα ανοίγει ηοποία είµαι βέβαιο ότι θα είναιεξίσου µεγάλη. Η Ένωση Αγρο-τικών Συνεταιρισµών Τρικάλωνµετά από 83 χρόνια προσφοράκαι δηµιουργία µετεξελίσσεταισε Αγροτικό Συνεταιρισµό. ΈναΑγροτικό Συνεταιρισµό ο οποίοδεν απεµπολεί την ιστορία τηΈνωση και γι’ αυτό αποφασί-

σαµε και σα προτείνω µέσωτου καταστατικού που καλείστενα εγκρίνεται σήµερα, να τονονοµάσουµε Ένωση για να δια-τηρήσουµε την ιστορική µα συ-νέχεια και µε βάση αυτή να δη-µιουργήσουµε ένα πιο ελπιδο-φόρο αύριο για όλου.

Φίλε και Φίλοι,Την Ένωση, που δηµιουργή-

θηκε µε του αγώνε και τονιδρώτα των παππούδων και τωνπατεράδων µα, είναι χρέο µανα την διαφυλάξουµε ω κόρηοφθαλµού. Να την προστατέ-ψουµε και να την αναπτύξουµε.Εσεί αποδείξατε στην πράξη τοενδιαφέρον σα για την Ένωση.Εγγραφθήκατε µέλη του νέουΣυνεταιρισµού. Αισθάνοµαι τηνανάγκη να σα ευχαριστήσω γιατη συγκεκριµένη απόφαση καισα δηλώνω ότι θα δικαιωθείτεγι’ αυτή. -Θα δικαιωθείτε, γιατίθα έχετε συµβάλει κι εσεί, στησυνέχιση µια ιστορική Ένω-ση παίρνοντα τη σκυτάλη απότου πατεράδε σα και παρα-δίδοντά στην επόµενη γενιά.

-Θα δικαιωθείτε, γιατί µε βάσειτο πνεύµα του συνεργατισµού,θα στηριχθεί η αγροτική παρα-γωγή στην περιοχή µα η οποίαέχει ανάγκη οργανωµένου,δραστήριου και µεγάλου Συ-νεταιρισµού, όπω αυτό τηΈνωση. Θα δικαιωθείτε και σεπροσωπικό επίπεδο αφού το νέοπλαίσιο λειτουργία του Συνεται-

ρισµού προβλέπει υποχρεώσειαλλά και προνόµια στα µέλη του.Το επόµενο διάστηµα θα ενηµε-ρωθείτε γι’ αυτά τα προνόµια ταοποία θα απογοητεύσουν όλουεκείνου που κινδυνολογούσανγια τον Συνεταιρισµό...».

Ω προ το νέο Καταστατικόο κ. Λιούτα ανέφερε µεταξύ άλ-λων: «Ο νέο Συνεταιρισµό εί-ναι καλά θωρακισµένο µε ένακαταστατικό το οποίο αποτελείτην κατάληξη µια µακρά περιό-δου διαβουλεύσεων. Αυτό τοκαταστατικό είναι αποτέλεσµα

µια συλλογική εργασία, διοί-κηση, στελεχών και νοµικών.

Στη σύνταξή του έχουµε λάβειυπόψη το υπάρχον νοµικό πλαί-σιο αλλά και τι ανάγκε για τηλειτουργία τη Οργάνωση. Εί-ναι ένα ολοκληρωµένο καταστα-τικό το οποίο απαντά στι πρω-ταρχικέ ανάγκε τη Ένωση».

Τέλο, πτυχέ του νέου κατα-στατικού ανέλυσε ο καθηγητήτου Συνεταιριστικού ∆ικαίου κ.∆ηµοσθένη Κασσαβέτη ο οποί-ο απάντησε και σε ερωτήσειµελών του νέου Συνεταιρισµού.

Συγκροτήθηκε σε Σώµατο προσωρινό ∆.Σ. τη Ένωση

Στην πρώτη του, µετά την κοινή Γενική Συνέλευση, συνε-δρίαση του προσωρινού ∆ιοικητικού Συµβουλίου του υπό σύ-σταση Αγροτικού Συνεταιρισµού Τρικάλων – Ένωση (Ε.Α.Σ.Τρικάλων) που πραγµατοποιήθηκε το πρωί τη Παρασκευή12 Απριλίου 2013, κατόπιν πρόσκληση του πλειοφηφούντοδιοικητικού συµβούλου κ. Αχιλλέα Λιούτα, συγκροτήθηκε σεσώµα ω εξή:

Πρόεδρο: Λιούτα ΑχιλλέαΑντιπρόεδρο: Βράντζα Κων/νο Γραµµατέα: Ιακωβάκη ∆ηµήτριο Ταµία: Τσίγκα Κων/νο Μέλη: Μαράβα Κων/νο, Γκαρνάρα Απόστολο, Ράκο

Νικόλαο, Παπαχρήστο Στέφανο. Ανδρέου Βασίλειο. Οι προαναφερθέντε που ήταν οι µοναδικοί υποψήφιοι για

τα αξιώµατα του προεδρείου εξελέγησαν παµψηφεί.

Ξεκινά τι επόµενε ηµέρε ηκατασκευή του έργου «Βελ-τίωση Οδού Γόµφοι-Λαζαρί-

να» προπολογισµού 250.000 ευρώ(µε ΦΠΑ), καθώ ο περιφερειάρχηΘεσσαλία κ. Κ. Αγοραστό υπέγρα-ψε την περασµένη εβδοµάδα τη σύµ-βαση κατασκευή µε τον ανάδοχοτου έργου.

Όπω ανέφερε ο κ. Αγοραστό:«Με το έργο αυτό βελτιώνουµε τηνασφάλεια του οδικού δικτύου στο τµή-µα από Γόµφου προ Λαζαρίνα, πουσυνδέει τι Περιφερειακέ Ενότητε Τρικά-λων και Καρδίτσα. Οι Τεχνικέ υπηρεσίετη Περιφέρεια Θεσσαλία έχουν καταγρά-ψει και επισηµάνει θέσει, όπου χρίζουν πα-ρέµβαση. Είναι προφανέ ότι η άσκησησυγκροτηµένη και ορθολογική πολιτικήγια την πρόληψη των οδικών ατυχηµάτωναποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιµε-

τώπιση του µεγάλου κοινωνικού ζητήµατοτη ασφάλεια στι µεταφορέ ανθρώπωνκαι εµπορευµάτων. Με την παρούσα εργο-λαβία πραγµατοποιούµε απολύτω ανα-γκαίε εργασίε οι οποίε πρόκειται να εκτε-λεστούν σε σηµεία του οδικού δικτύου, ταοποία έχουν παρουσιάσει φθορέ».

Αντικείµενο του έργου είναι οι εργασίεβελτίωση οδού µήκου 1750µ περίπου από

του Γόµφου προ Λαζαρίνα σταόρια των περιοχών των ∆ήµων Πύληκαι Τρικκαίων. Προβλέπονται εργα-σίε: χωµατουργικών, τεχνικών, οδο-στρωσία και ασφαλτικών. Το έργοχρηµατοδοτείται από πιστώσει τουεγκεκριµένου προγράµµατο τη Πε-ριφέρεια Θεσσαλία (ΚΑΠ) Π.Ε. Τρι-κάλων, (Κωδ. Εργ. –Α.Μ.11758).

Ανάδοχο του έργου αναδείχθηκε,µετά από διαγωνισµό, η εργοληπτικήεπιχείρηση «Μάντζιο Τεχνική Α.Ε.»,και ποσό σύµβαση 103.007,11 € για

εργασίε και Φ.Π.Α. Ο χρόνο διάρκειαεκτέλεση του έργου είναι δώδεκα (12) µή-νε από την υπογραφή του συµφωνητικού.

Η µελέτη του έργου εκπονήθηκε από την∆ιεύθυνση Τεχνικών Έργων, ΠεριφερειακήΕνότητα Τρικάλων και η επίβλεψη γίνεταιαπό το Τµήµα Συγκοινωνιακών Έργων τηίδια Υπηρεσία.

Ξεκινά η κατασκευή του έργου «Βελτίωση Οδού Γόµφοι-Λαζαρίνα»Κώστα Αγοραστό: «Βελτιώνουµε την οδική ασφάλεια»

Page 13: dialogos 15-4-2013

1313∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟΠΙΚΑ

Στι 04/04/2013 πραγµατοποιήθηκε στοΓυµνάσιο Μεγαλοχωρίου µια

ενηµερωτική εκδήλωση από τηνπυροσβεστική υπηρεσία Τρικάλων µε

σκοπό να ενηµερώσει του µαθητέ τουσχολείου µα σχετικά µε το επάγγελµατου πυροσβέστη, τον κοινωνικό ρόλοτη πυροσβεστική υπηρεσία, τηνδυνατότητα εθελοντικών δράσεων

καθώ και του τρόπου προστασία σεπερίπτωση πυρκαγιά.

Η ενηµέρωση παρουσιάστηκε από κλι-µάκιο τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρι-κάλων αποτελούµενο από την πυραγό κ.Βογιατζή ∆ήµητρα, τον ανθυποπυραγόΑυγέρη Κων/νο και τον πυροσβέστη κ.Γιακίµη Νικόλαο. Η παρουσίαση αυτήσυµπεριλάµβανε την ενηµέρωση σχετικάµε τι άµεσε ενέργειε σε περίπτωσηπυρκαγιά, καθώ και του τρόπου προ-στασία από την φωτιά. Στη συνέχεια δό-θηκαν χρήσιµε συµβουλέ αντιµετώπι-ση τη πυρκαγιά σε κτήριο. Επίση έγι-νε επίδειξη των ειδών των πυροσβεστή-ρων σχετικά µε τη χρήση του. Αυτό πουτονίστηκε ιδιαίτερα από την κ. Βογιατζήήταν το πόσο σηµαντικό είναι ο σχεδια-σµό πλάνου αντιµετώπιση τη φωτιά,

στο σπίτι ή στο σχολείο.Εµεί ω µαθητέ υποσχεθήκαµε ότι θα

δηµιουργήσουµε ένα σχέδιο αντιµετώπι-ση τη πυρκαγιά στο σχολείο µα τοοποίο θα εφαρµόζεται, δοκιµαστικά, δύοφορέ το χρόνο. Έπειτα έγιναν ερωτή-σει από του µαθητέ και έγινε προβολήβίντεο τη πυροσβεστική υπη-ρεσία Τρικάλων µε θέµα επέµ-βαση σε κατοικία στην περιοχή∆αµασίου. Στο δεύτερο µέροτη εκδήλωση, δόθηκαν οδη-γίε σχετικά µε το πω αντιδρού-µε σε περίπτωση πυρκαγιάώστε να µην υπάρξει πανικό, αλ-λά ψυχραιµία και το κυριότερο νακαλούµε το 199 για άµεση βοή-θεια σε περιπτώσει κινδύνου.Επίση έγινε επίδειξη χρήσηπυροσβεστήρα στην οποία συµ-µετείχαν καθηγητέ και µαθητέτου σχολείου µα καθώ και ξε-νάγηση στο πυροσβεστικό όχη-µα. Η ενηµερωτική εκδήλωσηευαισθητοποίησε του µαθητέστο να αντιληφθούν την σπουδαιότητατου επαγγέλµατο του πυροσβέστη κα-θώ και τον κοινωνικό ρόλο τη πυροσβε-στική υπηρεσία, την δυνατότητα εθε-λοντικών δράσεων καθώ και του τρό-που προστασία σε περίπτωση πυρκα-

γιά..Τέλο εµεί οι µαθητέ του Γυµνασίου

Μεγαλοχωρίου Τρικάλων θέλουµε να ευ-χαριστήσουµε τον αρχηγό και το κλιµάκιοτη Π.Υ. Τρικάλων για τα όσα µα δίδαξανσε αυτή την εκδήλωση.

Ήταν για µα ένα µάθηµα ζωή που θα

µα χρησιµεύσει στην καθηµερινότητα µα .

Οι µαθήτριε:Καρρά Μάρθα, Μπαλάφα Μαρία,Τζέλη Κων/να, Χίσα Εσµεράλντα,Ντινοπούλου Σωτηρία, Κωτούλα

Άρτεµι, Ζήση Μαρίνα

Μαθήµατα πυροπροστασίαστο Γυµνάσιο Μεγαλοχωρίου

Σε συνεργασία µε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων

Σήµερα στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλία

Τελετή αναγόρευσηεπίτιµη ∆ιδάκτορα

Το Τµήµα Βιοχηµεία και Βιοτεχνολογία του Πανεπιστηµί-ου Θεσσαλία διοργανώνει τελετή Αναγόρευση τη Καθη-γήτρια του Pennsylvania State University Ιωάννα Α. Φλώρουσε Επίτιµο ∆ιδάκτορα του Τµήµατο Βιοχηµεία και Βιοτε-χνολογία τη Σχολή Επιστηµών Υγεία. Η τελετή θα πραγ-µατοποιηθεί σήµερα ∆ευτέρα 15 Απριλίου 2013 και ώρα19.30 στο Αµφιθέατρο «Ιπποκράτη» του Τµήµατο Ιατρική,στην Βιόπολη Λάρισα. Το πρόγραµµα τη εκδήλωση περι-λαµβάνει:Προσφώνηση τη Καθηγήτρια Ιωάννα Α. Φλώρου από

τον Πρύτανη του Πανεπιστηµίου Θεσσαλία Καθηγητή Ιωάν-νη Ε. Μεσσήνη «Έπαινο» προ την Καθηγήτρια Ιωάννα Α. Φλώρου από

τον Καθηγητή ∆ηµήτριο ∆. Κουρέτα Ανάγνωση τη Εισήγηση, του Ψηφίσµατο και τη Ανα-

γόρευση από τον Πρόεδρο του Τµήµατο Βιοχηµεία καιΒιοτεχνολογία Αν. Καθηγητή ∆ηµήτριο ∆. Λεωνίδα Επίδοση του Ψηφίσµατο, του ∆ιπλώµατο και του ∆ια-

σήµου του Τµήµατο από τον Πρόεδρο του Τµήµατο Βιοχη-µεία και Βιοτεχνολογία Αν. Καθηγητή ∆ηµήτριο ∆. Λεωνίδα Οµιλία τη τιµώµενη µε θέµα: «The genetic complexity

of human surfactant protein A and its potential role in perso-nalized medicine».

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» για10η χρονιά φιλοξένησαν από τη∆ευτέρα 1η έω 5η Απριλίου

2013 στο χώρο του Σχολείου Έκθεση βι-βλίου, που περιελάµβανε κάθε είδου βι-βλία όπω λογοτεχνικά, περιπέτειε, κό-µικ, εφηβικά, λεξικά, αλλά και επι-στηµονικά σε συνεργασία µε το βι-βλιοπωλείο «ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ».

Μέσα από το µαγικό κόσµο ποικί-λων βιβλίων οι µαθητέ και οι µαθή-τριε των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»για µια ολόκληρη εβδοµάδα είχαντην ευκαιρία να τα ξεφυλλίσουν καινα διαλέξουν αυτά που θα του συ-νοδεύσουν τι ηµέρε των διακοπώντου Πάσχα αλλά και του καλοκαιρι-ού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σηµαντικόστι µέρε µα, καθώ τα παιδιά,δυστυχώ, αξιοποιούν τον οµολογουµέ-νω λίγο ελεύθερο χρόνο του περιηγού-µενα µε τι ώρε στο διαδίκτυο ή παίζον-τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Παράλληλα µετην Παγκόσµια ηµέρα παιδικού βιβλίουστι 2 Απριλίου συζητήσαµε στο µάθηµατη λογοτεχνία για τη σηµασία των λο-

γοτεχνικών βιβλίωνστη καθηµερινότητατων παιδιών επικαλού-µενοι και όσα έγραψε γι’ αυτό το θέµα τοΙ.Μ. Παναγιωτόπουλο «To βιβλίο δεν είναικάτι που έρχεται και φεύγει. Έχει διάρκεια.

Είναι ένα φίλο, ένα σύντροφο τη µο-ναξιά που µένει. Ανήκει στου αιώνε. Εί-ναι ένα συµπεριπατητή χωρί απαιτή-σει, ένα φίλο που τον επικαλείσαι ότανθέλει και τον εγκαταλείπει όταν θέλειεπίση , για να τον ξαναπάρει ή να µην τονξαναπάρει σιµά σου αργότερα. ∆εν είναι

καθόλου παράδοξο που η γοητεία του πα-ραµένει αξεθύµαστη. ∆εν είναι µόνο ένααναντικατάστατο όργανο παιδεία, είναικαι ο πιο εξευγενισµένο τρόπο ψυχαγω-

γία». Άλλωστε σε αυτά τα πλαίσια κα-θιερώσαµε στο µάθηµα τη λογοτε-χνία όλων των τάξεων του Γυµνασίουτην ανάγνωση κάποιων λογοτεχνικώνβιβλίων που αποσπάσµατά του υπάρ-χουν στα σχολικά βιβλία λογοτεχνία.

Στον πιο κατάλληλο, λοιπόν, χώρο γιααυτή τη διαδικασία - το χώρο του σχο-λείου – ανοίξαµε ένα «παράθυρο» στοκόσµο τη γνώση που πρέπει να είναιδιάπλατο για τι παιδικέ ψυχέ, ώστετα παιδιά να αποκτήσουν τα πνευµατικά

εφόδια, για να αντιµετωπίσουν καλύτερατη ζωή του στο µέλλον. Ευχαριστούµεθερµά το βιβλιοπωλείο «ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ»για τη συνεργασία σ’ αυτή µα την προ-σπάθεια.

Ε. Καραβασίλη, Φιλόλογο των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά»

Ταξίδι στη χώρατου βιβλίου

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ∆ΑΣΚΑΛΩΝΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-∆ΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝΣυναδέλφισσε, συνάδελφοι καταγγέλλουµε τον απαράδεκτο,

αντιπαιδαγωγικό και εντελώ λογιστικό τρόπο µε τον οποίο αντι-µετωπίζει το Υπουργείο Παιδεία το χώρο τη εκπαίδευση, ζη-τάµε την άµεση ανάκληση τη σχετική εγκυκλίου, η οποία οδη-γεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων.

Είναι βέβαιο πω κάθε περαιτέρω σκέψη για συρρίκνωση τωνθέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία δηµιουργείται στη βάση τηυλοποίηση των αντιλακών πολιτικών. Θα βρει ολόκληρο τονκλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία, αντιµέτωπου.

Καλούµε όλου του συναδέλφου, του συλλόγου γονέωνκαι κηδεµόνων, του βουλευτέ του νοµού, τα πολιτικά κόµµατα,και όλου του κοινωνικού φορεί του νοµού Τρικάλων να κα-ταδικάσουν την πρόθεση του υπουργείου Παιδεία να καταργή-σει οργανικέ θέσει εκπαιδευτικών «ενόψει τη έκδοση από-φαση σχολικών µεταβολών» τι οποίε µάλιστα προκαταβολικάθεωρεί «δυσανάλογε µε το µαθητικό δυναµικό» σύµφωνα µε τηνεγκύκλιο τη ∆ιεύθυνση ∆ιοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & ∆.Ε.(44506/∆4/2-4-2013).

Συναδέλφισσε, συνάδελφοι εάν υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό τουυπουργείου χάνονται στο νοµό µα άµεσα 115 οργανικέ θέσει.

Συναδέλφισσε, συνάδελφοι «Η οργανικότητα του σχολείουέχει καθοριστεί µε τι αιτιολογηµένε αποφάσει των υπηρεσια-κών συµβουλίων µε βάση την κείµενη νοµοθεσία και τα αναλυτι-κά στοιχεία ανά τµήµα υπάρχουν στην υπηρεσία».

Συνάδελφοι, από το «πρώτα ο µαθητή» περάσαµε στο «πρώ-τα οι αριθµοί», -φθάνει πια!!! οι µαθητέ και οι εκπαιδευτικοί δενείναι αριθµοί, ούτε µήλα να µπαίνουν σε τελάρα.

ΓΙΑ ΤΟ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΟ ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΨαρρά Σεραφείµ Παπασπύρου ∆ηµήτρη

Page 14: dialogos 15-4-2013

1414 ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Να το πούµε αλλιώ. Έχειµεγάλη σηµασία να δούµε τικόµµα οικοδοµούµε στον ΣΥ-ΡΙΖΑ. Τώρα που κάνει τα πρώ-τα του βήµατα ω ενιαίο κόµ-µα και πορεύεται προ τοΙδρυτικό του Συνέδριο του κα-λοκαιριού. Τώρα επιβάλλεταινα βάλουµε την αριστερή ρι-ζοσπαστική δηµοκρατικήσφραγίδα, αλλιώ το παιχνίδιθα χαθεί οριστικά. Η οργανω-τική οικοδόµηση και λειτουρ-γία αποτελεί κρίσιµη παράµε-τρο του κόµµατο.

Στην τελευταία ΝοµαρχιακήΣυνέλευση οργανωτικού χα-ρακτήρα που έγινε στο ‘’Φρού-ριο ‘’ σύντροφοι έβαλαν για λί-γο τον δάκτυλο στον τύπο τωνήλων και είπαν τα σύκα-σύκα.Κατήγγειλαν παρασκήνιο, µη-χανισµού, εσωκοµµατικέκόντρε και αστικέ συµπερι-φορέ.

Και έκρουσαν τον κώδωνατου κινδύνου για αντιστροφήτη πορεία.

«Η Οργάνωσή µα διχοτο-µήθηκε απ’ τη στιγµή πουεκλέξαµε τη βουλευτίνα!», εί-πε σύντροφο στη Συνέλευση.Αποκάλυψε µια ανοµολόγητηαλήθεια που φέρνει παρατετα-µένε συγκρούσει στο παρα-σκήνιο και εµποδίζει την ανά-πτυξη τη Οργάνωση. Γιατί ηεκλογή τη νεαρή βουλευτί-

να-για κάποιου συντρό-φου-ανέτρεψε του ‘’δεδοµέ-νου’’ συσχετισµού και αυτόείναι απαράδεκτο, κάτι πουδεν πρόκειται ποτέ να το απο-δεχτούν!!

Αλλά, τι έγινε πραγµατικάστι εκλογέ του Ιούνη 2012;Μια παντελώ άγνωστη στηντοπική κοινωνία -η σηµερινήβουλευτίνα µα- κέρδισετου πολύ γνωστού ή καιδιάσηµου συνυποψήφιούτη. Μάλιστα ο διασηµότεροόλων κατατάχθηκε τελευταί-ο ή προτελευταίο(!),αν θυ-µάµαι καλά.

Όλα λειτούργησαν αντι-στρόφω ανάλογα. Όσο πιοαναγνωρίσιµο ή και διάσηµοήταν κάποιο, τόσο λιγότεροτον ψήφιζαν, ενώ υπερψήφι-ζαν την ασηµότητα και τοάγνωστο.

Το πολιτικό συµπέρασµαοφθαλµοφανέ και ξεκάθαρο.Οι ψηφοφόροι καταψήφισανκαι αποδοκίµασαν µε έντασητα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙ-ΖΑ (στην πλειοψηφία τουστελέχη προερχόµενα από τονΣΥΝ). Κρίµα που τα ίδια δενκατάλαβαν ή –µάλλον- προ-σποιούνται ακόµη µέχρι σήµε-ρα πω δεν καταλαβαίνουν τισυνέβη! Βέβαια, παρασκηνια-κή συνδροµή ψήφων υπήρξεκαι προ την εκλεγείσα βου-

λευτίνα (όπω και ο ‘’δεύτεροσταυρό’’ που τη δόθηκε,επειδή δεν την… υπολόγιζαν),η οποία έλαβε 2.200 σταυ-ρού, ενώ οι “αντίπαλοί’’ τηπολύ λιγότερου ή και του µι-σού ακόµη!

Ενώ λοιπόν οι Τρικαλινοί ψή-φισαν ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκανωστόσο µαζικά να σταυρώ-σουν του προταθέντε υπο-ψήφιου του ψηφοδελτίου. Ηαρνητική σταυροδοσία σταΤρίκαλα αποτέλεσε πανελλα-δικό ρεκόρ! Χάριν συγκρίσε-ω θα µπορούσαµε να ανα-φερθούµε σε επίση πενταε-δρικέ γειτονικέ εκλογικέπεριφέρειε-νοµού, όπου οεκλεγεί σύντροφο βουλευ-τή έλαβε υπερδιπλάσιου ήκαι τριπλάσιου ψήφου (π.χ.στον Βόλο 6.500 ψήφου, στηΛαµία 6.00 ψήφου, στην Καρ-δίτσα 4.500 ψήφου κ.λπ.)

Με δυο λόγια οι βουλευτικέεκλογέ έδειξαν ότι υπάρχεισοβαρό πρόβληµα από άπο-ψη αποδοχή και επιρροή

στον λαό µε το κοµµατικόστελεχικό δυναµικό (το απα-ράτ) του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.

Τα ίδια τα στελέχη µα όχιµόνο δεν ‘’διαβάζουν’’ τα µη-νύµατα που του στέλνει ο λα-ό, αλλά ένιοι εξ αυτών εισά-γουν στον χώρο µα αρχέκαι συµπεριφορέ που είναιαδιανόητε για την αριστερά,όπω π.χ. εκείνη του «πολι-τευτή»!!

Συµπληρώνονται φέτο, αρ-χή γενοµένη µε την εξέγερ-ση του Πολυτεχνείου του1973, 40 χρόνια καθηµερινήπαρουσία και συµµετοχήµου στην αριστερά, χωρί δια-κοπή και χωρί παύση.

Γνώριζα πω στην αριστεράυπάρχουν µόνο αγωνιστέ.Μέχρι που πρόσφατα από το-πικό τηλεοπτικό κανάλι και το-πική εφηµερίδα πληροφορή-θηκα για συντρόφου µου-υποψήφιου βουλευτέ στιτελευταίε εκλογέ, πω ο ΣΥ-ΡΙΖΑ διαθέτει και… πολιτευ-τέ!! Στο άκουσµα τη λέξηαισθάνθηκα ισχυρό σοκ. Τοίδιο θα πάθαινε , πιστεύω, κά-θε αριστερό.

Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ,ω αριστερό ριζοσπαστικόκόµµα, δεν µπορεί να έχει κα-µία σχέση µε πολιτευτέ, πο-λιτικέ καριέρε, κοµµατάρ-χε και βουλευτικά γραφεία.Η δράση µα είναι ανιδιοτε-λή και συλλογική.

Η αριστερά έχει µόνο αγω-νιστέ και υπάρχει µόνο γιανα υπηρετεί το κοινωνικό σύ-νολο.

Η εποχή µα είναι τόσο πο-νηρή που πάει να αµφισβητή-σει ακόµη και τι αιώνιεαξίε τη αριστερά!

Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ «πολιτευτέ»;Επιστολή προ την ∆ηµοτική Αρχή Τρικκαίων

«Υπενθύµιση» προβληµάτωνπου αντιµετωπίζει το ΒΑΡΟΥΣΙ

Θέµα 1ο: Η παιδική χαρά επί τη Κ. Βίρβου 2-4Το µήνα Νοέµβριο του 2012 άρχισαν εργασίε για την ανακατα-

σκευή τη παιδική χαρά , οι οποίε ακόµα δεν περατώθηκαν. Έργοσηµαντικό, γιατί τυγχάνει να είναι στην κύρια είσοδο τη Παλαιά Πό-λη . Το εν λόγω έργο είναι και έργο προσφορά τόσο για τα παιδιά,όσο και για του κατοίκου τη ευρύτερη περιοχή καθώ και τωνεπισκεπτών τη . Για λόγου που δεν γνωρίζουµε ο χώρο δεν έχειφωταγωγηθεί, µε αποτέλεσµα κατά τι νυχτερινέ ώρε να ασχηµο-νούν διάφορε οµάδε και επιπλέον γράφουν µε σπρέι στα παιχνίδιατη παιδική χαρά. Παρακαλούµε να επιληφθείτε για τη φωταγώ-γηση τη παιδική χαρά , ώστε να αποφεύγονται παρόµοιε κατα-στάσει και να αποκατασταθούν οι ζηµιέ που ήδη έχουν γίνει.

Θέµα 2ο: Οι ΠινακίδεΟι διάφορε πινακίδε που υπάρχουν στι εισόδου τη Πα-

λαιά Πόλη, οι οποίε αναγράφουν “Παλαιά Πόλη”, “Βαρούσι”,“Πεζόδροµο” είναι δυσανάγνωστε λόγω του ότι έχουν καλυ-φθεί µε σπρέι. Παρακαλούµε να φροντίσετε για τον καθαρισµόκαι την αποκατάσταση των πινακίδων, έτσι ώστε να εκπληρώνουντο σκοπό για τον οποίο έγιναν.

Θέµα 3ο: ΦωτισµόΜεγάλο πρόβληµα υφίσταται µε το δίκτυο φωτισµού που έχει

εγκαταστήσει ο ∆ήµο. Σε αρκετού δρόµου, όπω Κ. Βίρβου,Αγίων Αναργύρων, Τέλλου Άγρα, Αγίου Οικουµενίου κ.α. δεν ανά-βουν οι φανοστάτε. Υπάρχει πρόβληµα στην καλωδίωση, τοοποίο πρέπει να ερευνηθεί και να αποκατασταθεί ο φωτισµό.Επειδή είναι ο τρίτο χρόνο που επανερχόµαστε για το ίδιο θέ-µα, σα παρακαλούµε να επιληφθείτε και να το επιλύσετε. Επί-ση δεν ανάβουν τα φωτιστικά τη πλατεία Αγία Επίσκεψη καιτου Αγίου ∆ηµητρίου.

Θέµα 4ο: Αντιδρόµηση ή αµφιδρόµηση τη οδού ΝικοτσάραΗ οδό Νικοτσάρα θα πρέπει να γίνει είσοδο προ το Βα-

ρούσι και όχι έξοδο, όπω είναι σήµερα. Η παραπάνω ρύθµισητη κυκλοφορία θα µειώσει αισθητά την κίνηση των αυτοκινή-των προ το κέντρο τη πόλη. Τα αυτοκίνητα των Βαρουσιωτών,όσο και των άλλων Τρικαλινών, αντί να κάνουν το γύρο τη Κεν-τρική Πλατεία, για να εισέλθουν στην Κονδύλη, θα µπορούν ει-σερχόµενα από την Νοκοτσάρα να στρίβουν στην Καρασκάκηκαι να εισέρχονται στην Κονδύλη.

Απόφαση για το παραπάνω θέµα έχει ληφθεί από το ∆ηµοτικόΣυµβούλιο το 2002. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εγκρίνει την αµ-φιδρόµηση τη οδού Νικοτσάρα και την απαγόρευση στάθµευ-ση από 25η Μαρτίου µέχρι Καρασκάκη». αυξ. αρ. 172/2002.Γιατί δεν υλοποιείται;

Σα έχουµε στείλει έγγραφα επανειληµµένω. Παρακαλούµελοιπόν, δείχνοντα ενδιαφέρον για τα παραπάνω προβλήµατα,να φροντίσετε για την άµεση επίλυσή του.

Το ∆.Σ. του Π.Σ. “Το Βαρούσι”

Για όλου εµά που ζούµε και δρούµε καθηµερινά µέσα στακοινωνικά κινήµατα, για µα που η παρουσία και ησυµµετοχή στου καθηµερινού κοινωνικού και

πολιτικού αγώνε του λαού µα δίνει µεγάλη χαρά καιικανοποίηση και µα έχει γίνει τρόπο ζωή, θα ήταν πολύδύσκολο να αδιαφορήσουµε για ό,τι συµβαίνει µέσα στααριστερά κόµµατα και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι

σήµερα η κύρια δύναµη τη Αριστερά.

Συνεχίζει να ζωντανεύει την αθλητική Ιστορία τη πόλητο ∆ηµοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων. Τη ∆ευ-τέρα 8 Απριλίου 2013, ξεναγήθηκε στο ∆.Ι.Α.Μ. Τρικάλωνο Σύλλογο Συνταξιούχων Ηρακλείου που πραγµατοποιείεκδροµή στην πόλη και το νοµό µα, και εντυπωσιάστηκειδιαίτερα από τα εκθέµατα και την ξενάγησή του στον χώ-ρο του ∆.Ι.Α.Μ. από το προσωπικό του µουσείου.

Το ∆.Ι.Α.Μ. Τρικάλων στεγάζεται στο ΚαστρακίδειοΊδρυµα τη Ιερά Μητρόπολη Τρίκκη και Σταγών (Κα-ποδιστρίου 13). Σκοπό του είναι η διάσωση, η προστασίακαι η προβολή των ιστορικών τεκµηρίων τη αθλητικήκληρονοµιά των Τρικάλων από το 1896 έω και σήµερα.

Το ∆ηµοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο παραµένει ανοι-χτό για το κοινό: ∆ευτέρα 09:00- 14:00, Τρίτη έω Πέµπτη09:00-18:00, Παρασκευή 09:00- 14:00 και Σάββατο 10:30-13:30 το µεσηµέρι.

Για πληροφορίε και προγραµµατισµό επισκέψεων στα τηλ.:

2431353567 - 68ΟΑΠΚΦΑ ∆ΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»,Γαριβάλδη 8, ΤΡΙΚΑΛΑ, Τ.Κ.: 42100

Καλαµπάκα, 10/04/2013Αρ. Πρωτ: 616

«∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ».

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ ΟΤΑ–ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, συµµετέ-χοντα στην υλοποίηση των ακόλουθων δύο (2) προγραµµάτων τουΕΣΠΑ προώθηση στην απασχόληση µε στόχο την ψυχοκοινωνικήυποστήριξη, ενδυνάµωση, κοινωνική ένταξη και προώθηση ανέργωνστην απασχόληση:

1. ΤΟΠΕΚΟ: «ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙ∆ΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙ-ΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»,

2. ΤΟΠΣΑ: «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: ΣΥΜΠΡΑ-ΞΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»,

ανακοίνωσε την δηµιουργία ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥ-ΤΙΚΗΣ από το οποίο κατόπιν θα επιλέγει εξωτερικού συνεργάτε ωστελέχη παροχή Συµβουλευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΣΥΥ)ανέργων & ανέργων ευπαθών οµάδων. Η συνεργασία θα γίνεται µέ-σω σύναψη συµβάσεων έργου ανεξαρτήτων υπηρεσιών (εξωτερικοίσυνεργάτε).

Όσοι επιθυµούν να συµµετάσχουν στο ΜΗΤΡΩΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΜ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ προκειµένου να απασχοληθούν στι ∆ράσει Συµ-βουλευτική των ανωτέρω δύο (2) έργων, απαιτείται να είναι τουλάχι-στον πτυχιούχοι τριτοβάθµια εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ) µε εµπειρίαστην παροχή Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΣΥΥ) σεανέργου, όπω αναλυτικά προβλέπεται στο ΦΕΚ 1821/23-12-2005(Σύστηµα Πιστοποίηση Στελεχών ΣΥΥ). Θα αξιολογηθεί θετικά η έν-ταξη στο προσωρινό µητρώο πιστοποιηµένων στελεχών ΣΥΥ του ΕΚΕ-ΠΙΣ (νυν ΕΟΠΠΕΠ).

Για περισσότερε πληροφορίε και την παραλαβή του τεύχου τηαναλυτική Πρόσκληση, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επικοινω-νούν µε τα γραφεία τη Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ-ΚΕΝΑ-ΚΑΠ ΑΕ στην οδό Ιωαννίνων 84, 422 00 Καλαµπάκα, τι εργάσιµεηµέρε και ώρε από 10.00 έω 14.00, στο τηλ. 24320-75250 καθώκαι στην ιστοσελίδα τη εταιρεία, www.kenakap.gr. Η κατάθεση τωναιτήσεων µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά ξεκίνησε την ∆ευτέρα,08/04/2013 και θα διαρκέσει ένα (1) µήνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ ΟΤΑ–ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕΟ ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ του ∆Σ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο Σύλλογο Συνταξιούχων Ηρακλείου

Ξεναγήθηκε στο ∆ηµοτικό ΙστορικόΑθλητικό Μουσείο Τρικάλων

Του Χρήστου Σταµόπουλου

Page 15: dialogos 15-4-2013

1515∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΤΟΠΙΚΑ

Γνωριµία µαθητώντου Μουσικού Σχολείουµε τον ποιητή Ηλία ΚεφάλαΣτα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράµµατο «Λογοτεχνικό

εργαστήρι: ∆ηµιουργική γραφή», το οποίο εκπονείται κατά τοτρέχον σχολικό έτο 2012-2013 στοΜουσικό Σχολείο Τρικάλων,µε συντονίστριε καθηγήτριε τι φιλολόγου Γεωργία Κολο-βελώνη και Αλεξάνδρα Χιώτη, επισκέφθηκε τοΜουσικό Σχολείοο διακεκριµένο συµπολίτη ποιητή Ηλία Κεφάλα. Οι µαθη-τέ είχαν την ευκαιρία να συνοµιλήσουν µαζί του για θέµατα πουαφορούν την ποίηση και να θέσουν σχετικά ερωτήµατα.

Στόχο τη συνάντηση , µεταξύ άλλων, ήταν να γνωρίσουν οιµαθητέ έναν αξιόλογο ποιητή και να συζητήσουν µαζί του γιατην ιδιαίτερη φύση και ιδιοσυστασία τη ποίηση. Μπαίνονταστο εργαστήρι του ποιητή, προβληµατίστηκαν για την πράξητη συγγραφή και για το πώ ένα ποίηµα, µέσα από αλλεπάλ-ληλε ενδεχοµένω γραφέ, καταλήγει στην τελική µορφή του,η οποία σε κάποιε περιπτώσει µπορεί να είναι και η αρχική.

Έθεσαν στον ποιητή ενδιαφέροντα ερωτήµατα, σε µιααπροσχεδίαστη και αυθόρµητη συζήτηση, σχετικά µε τα ερε-θίσµατά του για γραφή, τα πρώτα βήµατά του στην ποίηση, τισυγγραφικέ του προτιµήσει. Ο κ. Κεφάλα µε τρόπο προ-σηνή και απλό απάντησε στα ερωτήµατά του και συνοµίλησεµαζί του για τη βαθύτερη ουσία τη ποίηση και τον ιδιαίτε-ρο χαρακτήρα τη. Κατόπιν, διαβάστηκε στην τάξη ένα αδη-µοσίευτο ποίηµά του, τυπωµένο σε µια καλαίσθητη κάρτα ηοποία µοιράστηκε στου µαθητέ. Οι τελευταίοι αποπειράθη-καν έναν σχολιασµό του ποιήµατο, εντοπίζοντα κάποια βα-σικά στοιχεία τη θεµατική τού ποιητή, όπω η σχέση του µετη φύση, η οποία όπω παρατήρησαν είναι ένα βασικό θέµαπου επανέρχεται στην ποίησή του. Εξάλλου η ποίησή του δεντου ήταν άγνωστη, αφού από την προηγούµενη ήδη τάξη εί-χαν µελετήσει το έργο του, στο πλαίσιο του ευρύτερου µαθή-µατο τη λογοτεχνία, µε βάση το νέο Πρόγραµµα Σπουδώνκαι του στόχου που θέτει. Στο τέλο τη συζήτηση ο κ. Κε-φάλα χάρισε κάποια βιβλία του στου µαθητέ και του πα-ρότρυνε όχι µόνο να διαβάζουν αλλά και να γράφουν ποίηση.

Αναµφίβολα η επαφή µε τον ποιητή ήταν για του µαθητέµια ενδιαφέρουσα και εποικοδοµητική εµπειρία, για την οποίατον ευχαριστούµε θερµά, αφού µέσω αυτή προβληµατίστη-καν για τη ρευστότητα του λογοτεχνικού κειµένου και την πολ-λαπλή νοηµατοδότησή του, ανάλογα µε τι προσωπικέ ανα-γνωστικέ διαδροµέ του καθενό, αλλά και για ζητήµατα πουαφορούν γενικότερα την ποίηση και τη διαδικασία τη γραφή.

Οι συντονίστριε καθηγήτριεΓεωργία Κολοβελώνη

Αλεξάνδρα Χιώτη

Το «Le Bouquet Noir» είναι µια ασπρόµαυρη ταινία µι-κρού µήκου την οποία οι µαθητέ εµπνεύστηκαν και δη-µιούργησαν εξ’ ολοκλήρου µόνοι του: έγραψαν το σενά-ριο και τα κείµενα, έκαναν τη σκηνοθεσία, έπαιξαν τουρόλου, συνέθεσαν τη µουσική, έπαιξαν µουσική και τρα-γούδησαν, έκαναν τη βιντεοσκόπηση και το µοντάζ, φιλο-τέχνησαν το εξώφυλλο του DVD.

Ο ∆ιαγωνισµό, που απευθύνεται σε όλα τα σχολικάΙδρύµατα (δηµόσια και ιδιωτικά) και του Έλληνε φοιτη-τέ, διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδο(ΓΙΕ) και την Υπηρεσία Συνεργασία και Μορφωτική ∆ρά-ση τη Πρεσβεία τη Γαλλία στην Ελλάδα, σε συνερ-γασία µε τι γαλλόφωνε Πρεσβείε στην Ελλάδα υπό τηναιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδεία και Θρησκευ-

µάτων, Πολιτισµού και Αθλητισµού.Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο ∆ιαγωνισµό συµµετείχαν

συνολικά 500 εκπαιδευτικοί φορεί, µεταξύ άλλων πανε-πιστηµιακά τµήµατα, ακόµη και Γαλλική Φιλολογία, κα-θώ και πολυάριθµα ιδιωτικά ελληνογαλλικά σχολείαόπω το Saint Paul του Πειραιά, η Ελληνογαλλική ΣχολήΟυρσουλινών, το Λεόντειο Λύκειο, τα Αρσάκεια Σχολεία,το Calamari και το Αpôtre Paul τη Θεσσαλονίκη κ.α. .

Η τελετή βράβευση έλαβε χώρα µε πλήρη επισηµότητατο Σάββατο 23Μαρτίου, στην Αθήνα, στο Αuditorium (Αµφι-θέατρο) Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθη-νών στα πλαίσια τη Εβδοµάδα για τη Γαλλική Γλώσσα καιτη Γαλλοφωνία, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο σε ολόκλη-ρο τον κόσµο µε επίκεντρο τη ∆ιεθνή Ηµέρα Γαλλοφωνία.

Όπω κάθε χρόνο, στο Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώ-θηκε µια ηµερίδα µε ποικίλε δραστηριότητε για τουβραβευθέντε, όπω δηµιουργία γκράφιτι, γλυπτική, χο-ρό, θεατρικό εργαστήρι, κ.α., οι οποίε κορυφώθηκαν µετην απονοµή των βραβείων στου υποψήφιου που δια-κρίθηκαν και κυρίω µε την απονοµή των Grand Prix (Mε-γάλα Βραβεία) που έγινε µε την πρέπουσα επισηµότητα.

Στι τρεί µαθήτριε τη Γ΄ Γυµνασίου, το βραβείο για τηνεργασία του «Bouquet d’Amour» απένειµαν η κ. Odile CO-BACHO (Οντίλ Κοµπασό) και η κ. Emmanuelle BOILLON (Εµ-µανουέλ Μπουαγιόν), Ακόλουθοι Εκπαιδευτική Συνεργα-σία και Συνεργασία για τα Γαλλικά, αντίστοιχα, ω εκπρό-σωποι τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Οι µαθητέ τη Α΄ Λυκείουτου Μουσικού Σχολείου είχαντην τιµή να παραλάβουν τοGrand Prix (Μεγάλο Βραβείο)για την ταινία του «Le BouquetNoir» από τον Πρέσβη τη Ελ-βετία , κ. Lorenzo Amberg, (Λο-ρέντζο Άµπεργκ), ο οποίο, εν-τυπωσιασµένο και ιδιαίτερασυγκινηµένο από το πόνηµατων µαθητών µα, εξέφρασε τοθαυµασµό του για τι ικανότη-τε και τα ταλέντα του και εγ-κωµίασε το αποτέλεσµα τηδουλειά του απευθύνοντάτου πλείστα επαινετικά σχό-λια, πράγµα που µα έκανεόλου ιδιαίτερα υπερήφανου!

Ο διαγωνισµό Γαλλοφωνία θεωρείται ένα από τουπλέον έγκυρου διεθνεί διαγωνισµού στον οποίο οι µα-θητέ καλούνται να εργαστούν πάνω σε ένα κοινό θέµα πουσκοπό έχει να προωθήσει δηµιουργικά τι δεξιότητε και τιγνώσει του πάνω στη γαλλική γλώσσα και πολιτισµό.

Το θέµα του φετινού ∆ιαγωνισµού ήταν «Λοιπόν, διη-γήσου!...» και οι συµµετέχοντε κλήθηκαν να εµπνευ-στούν από ιστορίε, παραµύθια και θρύλου των πέντεηπείρων, µια και οι ιστορίε ταξιδεύουν, αγνοούν τα σύ-νορα και όσο περισσότερο τι διηγούµαστε τόσο λιγότεροξένε είναι, και να δηµιουργήσουν τη δική του ιστορίαχρησιµοποιώντα τι «10 λέξει τη Γαλλοφωνία» οιοποίε δόθηκαν από τη Γενική Αντιπροσωπεία τού Γαλλι-κού Υπουργείου Πολιτισµού και Επικοινωνία και ήταν κοι-νέ για το ∆ιαγωνισµό Γαλλοφωνία σε όλε τι χώρετου Πλανήτη.

Για φέτο, οι 10 λέξει ήταν οι εξή:j Atelier: εργαστήριοj Bouquet: µπουκέτο, άρωµαj Cachet: σφραγίδα, αµοιβή, χάπι, ιδιαίτερο χαρακτηρι-

στικό γνώρισµαj Coup de foudre: κεραυνοβόλο έρωταj Équipe: οµάδαj Protéger: προστατεύωj Savoir-faire: τεχνογνωσίαj Unique: µοναδικόj Vis-à-vis: απέναντιj Voilà : ορίστε, ναΜε έναυσµα αυτέ τι λέξει οι µαθητέ κλήθηκαν να

εµπνευσθούν και να δηµιουργήσουν, έχοντα την επιλογήπαραγωγή λόγου µεταξύ διήγηση, ποίηση, τραγουδιούή video.

Αφού έγινε η απαραίτητη προετοιµασία και ευαισθητο-ποίηση των µαθητών στην τάξη µε την επεξεργασία τουπαιδαγωγικού υλικού που διατέθηκε από το Γαλλικό Ινστι-τούτο, υπό την καθοδήγηση και το συντονισµό τη καθη-γήτρια Γαλλικών του Σχολείου µα, οι µαθητέ ανταπο-κρίθηκαν µε ενθουσιασµό στο κάλεσµά τη, εµπνεύστη-καν και δηµιούργησαν τι παραγωγέ του οι οποίε υπο-βλήθηκαν στο ∆ιαγωνισµό.

Οι τρεί µαθήτριε τη Γ΄ τάξη του Μουσικού Γυµνα-σίου έγραψαν το «Bouquet d’Amour» µια ωραία, συγκινη-τική ιστορία αγάπη βασισµένη στον ιρλανδικό µύθο «Ηχώρα των νέων», ενώ οι µαθητέ τη Α’ τάξη του Μουσι-κού Λυκείου εµπνεύστηκαν από µια αληθινή ιστορία καιπροσπάθησαν να τη µετατρέψουν σε θρύλο µε την ταινίαµικρού µήκου «Le Bouquet Noir» που αφηγείται µία ιστο-ρία ανεκπλήρωτου έρωτα.

Οι τρεί µαθήτριε τη Γ’ Γυµνασίου που βραβεύτηκανγια το «Βouquet d’Amour» είναι οι : Καραλή Ειρήνη, Κω-στοπούλου Μαργαρίτα και Μπαλά Χριστίνα.

Την 21µελή οµάδα των µαθητών που κατέκτησαν ένααπό τα Grand Prix του ∆ιαγωνισµού Γαλλοφωνία 2013 µετην ταινία του «Le Bouquet Noir» απαρτίζουν οι:

1) Αποστόλου Κωνσταντίνα, Α’ Λυκείου: Φωνητικά2) Αργυρίου Νίκο, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρόλου3) Γάλλου Ναταλία, Α’ Λυκείου: Φλάουτο, Φωνητικά4) Γκουλίτου Νάσια, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρόλου, Φω-

νητικά

5) Καραθανάση ∆ηµήτρη, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρό-λου

6) Καρά Ξένια, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρόλου, Φωνητικά7) Κοροµπλή Μαρία, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρόλου, Φω-

νητικά8) Κουβέλα Εύα, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρόλου, Φωνητι-

κά9) Μόκκα Κατερίνα, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρόλου, Φω-

νητικά10) Μπαµπάνη Θανάση, Γ’ Λυκείου: Εικονοληψία,

Μοντάζ, Ερµηνεία ρόλου11) Νάκα Μαρίνη, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρόλου, Φωνη-

τικά12) Οικονόµου Ανδριάνα, Α’ Γυµνασίου: Ερµηνεία ρό-

λου, Φωνητικά13) Παπακώστα Μαρία, Α’ Λυκείου: Συγγραφή σεναρί-

ου και κειµένου, Επιµέλεια κειµένου στα γαλλικά, Ερµη-νεία ρόλου, Φωνητικά

14) Παπαχρήστο Βαγγέλη, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρό-λου

15) Πίσσα Άγγελο, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρόλου16) Ράρρα Βιρτζίνια, Α’ Λυκείου: Συγγραφή σεναρίου

και κειµένου, Σκηνοθεσία, Ενδυµατολογική επιµέλεια, Ερ-µηνεία ρόλου, Φωνητικά

17) Ρουσιαµάνη Φίλιππο, Α’ Λυκείου: Μουσική σύν-θεση, Πιάνο, Ερµηνεία ρόλου

18) Σιώχου Μυρτώ, Α’ Λυκείου: Συγγραφή σεναρίου καικειµένου, Ερµηνεία ρόλου, Φωνητικά

19) Τσιγαρίδα Χαρά, Γ’ Γυµνασίου: Εικονοληψία, Μον-τάζ

20) Τσιούλη Κωνσταντίνο, Α’ Λυκείου: Ερµηνεία ρό-λου

21) Τύµπα Στέλλα, Α’ Λυκείου: Συγγραφή σεναρίου καικειµένου, Πιάνο, Εικονοληψία

Αφιερωµένο, λοιπόν, στου Αφηγητέ των πέντε ηπεί-ρων ο φετινό ∆ιαγωνισµό , ανέδειξε του καλύτερουΑφηγητέ, και κατέταξε του µαθητέ µα µεταξύ των νι-κητών του ∆ιαγωνισµού Γαλλοφωνία. Μια διάκριση πουµα δικαιώνει όλου καθώ παρά τι δυσκολίε, σε µια πε-ρίοδο επαναλήψεων και διαγωνισµάτων, µε κατάλληλη κα-θοδήγηση και πολύ µεράκι, οι µαθητέ µα εργάστηκαν καισυνεργάστηκαν για να καταλήξουν στο επιθυµητό αποτέ-λεσµα, αποκοµίζοντα οφέλη πολλαπλά από την εµπειρίαδηµιουργία των εργασιών του και όχι µόνο από το απο-τέλεσµα του ∆ιαγωνισµού. Καθ' όλη τη διάρκεια τη εκπό-νησή των, οι µαθητέ εκπαιδεύτηκαν στη λήψη πρωτο-βουλιών και στην αντιµετώπιση δυσκολιών επιδεικνύονταοµαδικό-συνεργατικό πνεύµα, ενώ παράλληλα του δόθη-κε η ευκαιρία να αναδείξουν µε δηµιουργικό τρόπο τα ιδι-αίτερα ταλέντα και τι δεξιότητέ του.

Του αξίζουν θερµά συγχαρητήρια για την προσπάθειακαι το αποτέλεσµα τη κοπιαστική εργασία του !!!

Θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τον∆ιευθυντή κ. ΒασίλειοΠαπακώστα και του καθηγητέ τουΜουσικού Σχολείου πουδιευκόλυναν την υλοποίηση τη εργασία µα, ιδιαίτερα δετην κ. Όλγα Ευσταθιάδη και τον κ. Χρήστο Κωστάκη οι οποί-οι µα διέθεσαν τον πολύτιµο χρόνο του όταν του ζητήθη-κε να συνδράµουν το έργο µα, καθώ και τον κ. ΑγαθοκλήΑζέλη ο οποίο δέχτηκε να συνοδέψει του µαθητέ µαστην τελετή βράβευση στην Αθήνα και να µοιραστεί µαζίµα τη χαρά και την µοναδική εµπειρία που βιώσαµε.

Τέλο, οφείλουµε να απευθύνουµε θερµέ ευχαριστίεστο Στούντιο Ηχογράφηση «Ηχογέννηση» τη κ. ΜεταξίαΚαλαµπάκα, που µα παραχώρησε δωρεάν τι εγκαταστά-σει του, και κυρίω στον κ. Παναγιώτη Καλαµπάκα (πρώην∆ιευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων) ο οποίο γιαδεύτερη συνεχή χρονιά συνέβαλε στη συµµετοχή µα στο∆ιαγωνισµό Γαλλοφωνία αφιερώνοντα , µε περισσήπροθυ-µία, πολλέ ώρε εργασία για να γίνει η ηχοληψία του µου-σικού µέρου τη ταινία µικρού µήκου «Le Bouquet Noir».

Πολλά συγχαρητήρια στου µαθητέ µα !!!Η Εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Ευαγγελία Σύρρου(Καθηγήτρια Γαλλικών)

Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Μεγάλε ∆ιακρίσειµαθητών Γαλλική Γλώσσα

Στον Πανελλήνιο ∆ιαγωνισµό Γαλλοφωνία 2013

3577738222

24310

Μετά την πανελλήνια πρωτιά στον ∆ιαγωνισµό Γαλλοφωνία 2012, για δεύτερη συνεχήχρονιά, οι µαθητέ του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων µε το ταλέντο του, την

εφευρετικότητα και τη δηµιουργικότητά του κατάφεραν να κερδίσουν τι εντυπώσει τηκριτική επιτροπή του Πανελλήνιου ∆ιαγωνισµού Γαλλοφωνία 2013 και να διακριθούν

για δύο εργασίε του: Το «Bouquet d’Amour» (“Mπουκέτο Αγάπη”), προόν 3 µαθητριώντη Γ΄ Γυµνασίου στο οποίο απονεµήθηκε ένα από τα βραβεία τη κατηγορία Γυµνασίων

και το «Le Bouquet Noir» (“Το Μαύρο Μπουκέτο”) προόν συλλογική δουλειά τωνµαθητών του τµήµατο Γαλλική Γλώσσα τη Α΄ Λυκείου του Σχολείου µα, το οποίο

απέσπασε ένα από τα Grand Prix (Mεγάλα Βραβεία) του φετινού διαγωνισµού µε έπαθλοένα ταξίδι – πολιτιστική και αθλητική διαµονή - στο Βiarritz τη Γαλλία.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013. ΓαλλικόΙνστιτούτο Αθηνών. Ο πρέσβη τηΕλβετία συγχαίρει θερµά τουµαθητέ µα εγκωµιάζοντα τηδηµιουργία του “Le Bouquet Noir”

Η κ. Ευαγγελία Σύρρου και οι µαθητέτη ιδιαίτερα ευτυχεί µε τηνκατάκτηση του Grand Prix 2013

Page 16: dialogos 15-4-2013

Η µόνη διαφορά έγκειταιστη χρονική συγκυρία τη τε-λευταία προβολή, την οποίαθα µπορούσαµε να χαρακτηρί-σουµε και ευτυχή, δεδοµένουότι είναι µια καλή ευκαιρία νααντικρίσουµε την κρίση µέσααπό τα µάτια των ανθρώπωντη ελληνική υπαίθρου καιγιατί όχι, να εισπράξουµε τοντρόπο ζωή του ω µια εναλ-λακτική πρόταση εξόδου απόαυτή.

Κάπω έτσι πρέπει να βίωσεκαι ο σκηνοθέτη την εµπειρία

των γυρισµάτων στι ορεινέπατρίδε επισηµαίνοντά µαπω "οι άνθρωποι τη Πίνδου,παρ' όλε τι δυσκολίε, αντι-µετωπίζουν την κρίση µε αξιο-πρέπεια και πείσµα δίχω νατου έχει κάνει να ξεχάσουντο σηµαντικότερο. Ότι σηµα-σία έχει να µπορεί να επικοι-νωνεί µε τον συνάνθρωπόσου. Κι αυτό νοµίζω πω δια-περνά το ντοκιµαντέρ".

Είµαστε οι τόποι πουγεννηθήκαµε

Πω ερµηνεύει άραγε τογεγονό ότι όλε οι δουλειέπου έχει κάνει και αφορούνστην ιδιαίτερη πατρίδα τουέχουν διακριθεί-βραβευτείκαι αγαπηθεί τόσο από τονκόσµο;

-Σου χρωστάει ή του χρω-στά αυτού του τόπου, τονρωτήσαµε.

"Πιστεύω πω σε ένα µεγά-

λο βαθµό είµαστε οι τόποι πουγεννηθήκαµε και µεγαλώσαµε.Του κουβαλάµε για πάντα µέ-σα µα και συνειδητά ή ασυ-νείδητα µα επηρεάζουν. Άραείµαστε σε ένα διαρκή διάλο-γο µαζί του. Τον προβληµατι-σµό µου πάνω σ' αυτό φαίνε-ται ότι το µοιράζονται κι άλλοιάνθρωποι γι' αυτό ίσω οι ται-νίε µου βρίσκουν την ανταπό-κριση για την οποία µιλάτε.Όσο για τα βραβεία, αυτά δενλένε και πολλά πράγµατα γιαµια ταινία. Ο χρόνο δίνει τα

βραβεία".-"Οι ταινίε του ∆ηµήτρη

Κουτσιαµπασάκου µου άρε-σαν πάντα για την ευαισθη-σία και την ικανότητα τουσκηνοθέτη να µένει κοντάστην ανθρώπινη διάσταση,σχολιάζοντα παράλληλα,χωρί δήθεν και βαρύγδουπασχήµατα, µεγάλα κοινωνικάζητήµατα, όπω η οικολογικήκαταστροφή, ο στρατό, ή ηρηµαγµένη επαρχία".

Μπορεί να µα σχολιάσειαυτή την κριτική που έχειγραφεί και σε αφορά;

"Πράγµατι, µέχρι τώρα, στιταινίε µου, είναι ισχυρό τοβιωµατικό στοιχείο. Αυτό όµωδεν γίνεται σκόπιµα. Απλώγια να ξεκινήσω µια ταινία πρέ-πει το θέµα τη να µε αφοράάµεσα. ∆εν µ' απασχολεί κα-θόλου αν είναι επίκαιρο ή αν"πουλάει". Πραγµατικά αυτόµου είναι αδιάφορο. Επίση πι-

στεύω πω ο καλύτερο τρό-πο να µιλήσει για την αν-θρωπότητα είναι να εστιάσεισε έναν συγκεκριµένο άνθρω-πο κι όχι το αντίθετο".

-Κατά τη διάρκεια των δυοχρόνων που διήρκησαν ταγυρίσµατα συνέβη κάποιοπεριστατικό που έδωσε σεσένα και στου συνεργάτεσου την δύναµη και το κου-ράγιο για να ολοκληρώσετετη δουλειά που ξεκινήσατε,µέσα σε αντίξοε, θεωρώ,συνθήκε;

"∆εν ήταν µόνο ένα περιστα-τικό, αλλά όλη αυτή η περίο-δο των γυρισµάτων ήταν µιαπρωτόγνωρη εµπειρία. Ότανεπιστρέφαµε στην Αθήνα µετου συνεργάτε µου περιµέ-ναµε πω και πω το επόµενογύρισµα. ∆εθήκαµε µε τουανθρώπου και το γύρισµαδεν ήταν µόνο κουραστικό αλ-λά και ευχάριστο. Πρέπει ναοµολογήσω πω µετά τον Μα-νάβη ένιωσα ότι γνώρισα κα-λύτερα τον τόπο µου".

-Ποιο άλλο επάγγελµα-λει-τούργηµα στι ορεινέ αυτέπατρίδε θα ήταν εξίσου εν-διαφέρον -αν µπορούσε- νατο κινηµατογραφήσει;

"∆εν ξέρω, δεν το έχω σκε-φτεί. Σίγουρα θα υπάρχουν.Πάντω δεν σα κρύβω πωθα ήθελα να είχα κινηµατο-γραφήσει έναν ταχυδρόµοτων ορεινών κοινοτήτων του∆ήµου Πύλη όταν πήγε ναδώσει για πρώτη φορά στουσυνταξιούχου τι συντάξειτου πετσοκοµµένε. Αλλά αυ-τό πέρασε..."

-Να περιµένουµε σύντοµακάποια άλλη δουλειά σου;

"Είµαι στο στάδιο των γυρι-σµάτων µια ακόµη ταινίαντοκιµαντέρ που αφορά καιαυτή τον νοµό µα και συγκε-κριµένα την πόλη µα. Λέγεται"Παλιά φυλακή Τρικάλων-Σιω-πηλό µάρτυρα" και είναιένα βιογραφικό πορτρέτοτων παλιών φυλακών. Έχειτεράστιο ενδιαφέρον. Εύχοµαινα σα αρέσει και αυτή".

Αρχή γενοµένηαπό τα Τρίκαλα

Πω αλήθεια προέκυψε ηαπόφασή του να ξεκινήσουν οιπροβολέ του ντοκιµαντέραπό τα Τρίκαλα;

"Συνήθω οι ταινίε ξεκινάνετην προβολή του στην Αθήνακαι αφού κάνουν τον κύκλοτου πηγαίνουν στην επαρχία.

Να πω την αλήθεια ποτέδεν το δεν το θεώρησααπαραίτητο αυτό. Μάλι-στα µε τον Γιο του Φύλα-κα είχα προτείνει στον πα-ραγωγό µου να ξεκινή-

σουµε τι προβολέ από ταΤρίκαλα αλλά δεν συµφώνησε.Με τον Μανάβη, µια και έκα-να ο ίδιο την παραγωγή, πή-ρα το ρίσκο να ξεκινήσουµεαπό δω, από την πόλη µου κιαφού προβληθεί στην επαρ-χία, τότε να πάει στην Αθήνα".

Οι προβολέ λοιπόν ξεκι-νούν την Πέµπτη 18 Απριλίουστον ∆ηµοτικό Κινηµατογρά-φο, στι 20.00 και στι 22.00κάθε βράδυ. Ο ∆ηµήτρηΚουτσιαµπασάκο θα βρί-σκεται στα Τρίκαλα το βράδυτου Σαββάτου 20 Απριλίουπροκειµένου να συζητήσει µετου θεατέ αµέσω µετά τηνπροβολή.

Στι 8 Μαου ο Μανάβηπροβάλλεται στην Θεσσαλονί-κη, στο Ολύµπιον και αρχέΙουνίου στην Αθήνα. Κατά πά-σα πιθανότητα στον θερινό κι-νηµατογράφο τη Ταινιοθήκητη Ελλάδο.

-Πιστεύει ότι θα είναι δια-φορετική η οπτική τη ταινίαγια µα του Τρικαλινού;

"Ναι, µάλλον. Το γεγονό ότιµια ταινία αφορά στην περιοχήσου σε κάνει πιο περίεργο καιπιο εξεταστικό για το πω ταµέρη και οι άνθρωποι πουγνωρίζει αποτυπώθηκαν στοπανί. Αυτό όµω δεν νοµίζωπω µπορεί να σταθεί εµπόδιονα σου αρέσει ή όχι µια ταινία".

Μια ταινία πουαγαπήθηκε από

κριτικού και κοινό!-Τι έχει γραφεί για τον Μα-

νάβη* "Τι ενδιαφέρον µπορεί να

έχει ένα µανάβη ώστε να γί-νει πρωταγωνιστή ενό ντοκι-µαντέρ; Κι όµω. Ο «Μανά-βη» του σκηνοθέτη ∆ηµήτρηΚουτσιαµπασιάκου, δηλαδή οΝίκο Αναστασίου, είναι έναάνθρωπο που αξίζει να γίνει οήρωα µια ταινία. Όχι µόνογιατί τα µικρά µανάβικα τηγειτονιά έχουν συρρικνωθείκαι έχουν στριµωχτεί στι γω-νιέ τεράστιων απρόσωπωνσούπερ-µάρκετ. Αλλά γιατί εί-ναι ένα µανάβη. on the road.

Από τη δεκαετία του '80,οπότε γύρισε από τη Γερµα-νία, επί σχεδόν τριάντα χρόνιαδηλαδή, ο κυρ-Νίκο µε τοφορτηγάκι - µανάβικο πηγαίνεικάθε βδοµάδα στα χωριά τηΝοτιοδυτική Πίνδου, που εί-ναι και ο τόπο καταγωγήτου σκηνοθέτη ∆ηµήτρη Κου-

τσιαµπασιάκου. Με αφετηρίατα Τρίκαλα, το φορτηγό δια-σχίζει 75 χιλιόµετρα βρέξει -χιονίσει, περνώντα από ένασωρό πανέµορφα χωριά,κρυµµένα στην ορεινή πρασι-νάδα τη Πίνδου, αποµονωµέ-να, συχνά αποκλεισµένα απότο χιόνι. ξεχασµένα από τονΘεό: τον Αετό, τη Μεσοχώρα,το Παχτούρι κ.ά.

Η κάµερα ακολουθεί τον µα-νάβη και τη γυναίκα του Σο-φία, σε όλη τη διαδροµή, χω-ρί να παρεµβάλλει συνεντεύ-ξει. Βλέπουµε µόνο τα νταρα-βέρια µε του κατοίκου, τισυνοµιλίε, τα καλαµπούρια.Οι κάτοικοι ακούνε από µακριάτον ερχοµό του µανάβη. Όχιαπό ντουντούκε ή τον θόρυ-βο του αυτοκινήτου. Αλλά απότα δηµοτικά τραγούδια πουβγαίνουν από µια χιλιοπαιγµέ-νη κασέτα, σήµα κατατεθέντη άφιξη του κυρ-Νίκου. Κά-ποιοι βγαίνουν στι πλατείε

του χωριού και τον υποδέχον-ται µε χορού.

Έπειτα από τόσα χρόνια οµανάβη, η γυναίκα του και οιδύο γιοι που καµιά φορά βοη-θούν (ο Θύµιο και ο Κώστα)έχουν αναπτύξει µια προσωπι-κή σχέση µε του χωριανού.Το εβδοµαδιαίο ραντεβού γί-νεται και αφορµή για ανθρώπι-νη επαφή, για κουβέντε, για

νέα. Ο µανάβη µοιράζεται τηχαρά των βαφτίσεων, των γά-µων, συµµετέχει στην απώλειακαι τον θάνατο. Οι άνθρωποιτον περιµένουν πώ και πώγια να προµηθευτούν τα λαχα-νικά και τα φρούτα τη επο-χή. Άλλοι, όπω η κυρα-Φω-τούλα, για να τη αλλάξει τογκάζι, και η κυρα-∆ηµητρούλα,για να τη µετρήσει την πίεση.

Η δύναµη του ντοκιµαντέρπηγάζει από την αµεσότητάτου. Χωρί συνεντεύξει καιστηµένα πλάνα, καταγράφειτι ζωντανέ συνοµιλίε, τι

1616 ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013ΤΟΠΙΚΑ

CMYK

“Ο µανάβη” του ∆ηµήτρη

Το βραβείο καιΣτον τόπο των γυρισµάτων ξεκινούν από την ερχόµενη Πέµπτη οι

προβολέ τη διακεκριµένη δουλειά (βραβείο κοινού στο 15ο ΦεστιβάλΝτοκιµαντέρ Θεσσαλονίκη) του συµπολίτη σκηνοθέτη

Μιλά στον "δ" για την τελευταία επαγγελµατική του εµπειρία καιυπογραµµίζει πω "ο καλύτερο τρόπο να µιλήσει για την ανθρωπότητα

είναι να εστιάσει σε έναν συγκεκριµένο άνθρωπο και όχι το αντίθετο"

Στι παλιέ φυλακέ Τρικάλων θα εστιάζεται η νέα του δουλειά

Σύντοµο βιογραφικόΣύντοµο βιογραφικόΟ ∆ηµήτρη Κουτσιαµπασάκο σπούδασε σκηνοθεσία κι-

νηµατογράφου και τηλεόραση στο Πατρωσικό Κρατικό Ιν-στιτούτο Κινηµατογράφου τη Μόσχα (VGIK). Εχει σκηνο-θετήσει για την τηλεόραση και τον κινηµατογράφο ντοκιµαν-τέρ, σειρέ, µικρού και µεγάλου µήκου ταινίε, ενώ δουλει-έ του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απότο 2000 διδάσκει υποκριτική στον κινηµατογράφο σε ανώτε-ρε σχολέ ∆ραµατική Τέχνη. Από το 2004 µέχρι το 2007δίδασκε στο Τµήµα Πολιτισµική Τεχνολογία και Επικοινω-νία του Πανεπιστηµίου Αιγαίου και από το 2009 διδάσκει στοΤµήµα Κινηµατογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου.

Τη Αφροδίτη Νανάκη

Στιγµέ σαν κι αυτέ που πρόκειται να βιώσουµε από τηνερχόµενη Πέµπτη και όσε ηµέρε θα προβάλλεται στηνπόλη µα το βραβευµένο ντοκιµαντέρ "Ο µανάβη", µα

έχει ξαναχαρίσει στο παρελθόν ο ∆ηµήτρηΚουτσιαµπασάκο. Η αρχή έγινε µε την ταινία µικρού

µήκου "Ο Ηρακλή, ο Αχελώο και η γιαγιά µου",ακολούθησε "Ο γιο του φύλακα" και τη σκυτάλη παίρνει

τώρα η ιστορία ενό περιπλανώµενου µανάβη. Όλεγυρισµένε στα ορεινά των Τρικάλων και δη στα δύσβατα

χωριά τη νοτιοδυτική Πίνδου.

Page 17: dialogos 15-4-2013

αυθόρµητε αντιδράσει. Ταπρόσωπα των ηλικιωµένων πε-λατών χαρτογραφούν το αν-θρωποκεντρικό τοπίο τη ελ-ληνική υπαίθρου. Μπορεί οκυρ-Νίκο να είναι ο ήρωατη ταινία, αλλά η κινηµατο-γράφηση αφήνει χώρο και γιαάλλου χαρακτήρε: Τη γιαγιάΑγγελική που µιλά συνεχώγια το σεξ. Τον µπαρµπα-Αρι-στείδη που παραµένει ο µονα-δικό κάτοικο ενό χωριούγια να τα˙ζει τι γάτε. Τονµπαρπα-Νταφίλη που περηφα-νεύεται ότι είναι ερασιτέχνηµετεωρολόγο. Τελικά για αυ-τού του ανθρώπου, ο µα-νάβη είναι η επαφή του µετον έξω κόσµο. Και για εµά, οµανάβη γίνεται ο ξεναγόενό κόσµου ανθρώπων µε

γκλίτσε και τσεµπέρια πουζούνε στι ερηµιέ τη Πίνδου,στι οµορφιέ τη ορεινή φύ-ση που µυρίζει. οξυγόνο, µα-κριά από τον πολιτισµό, έτσιόπω τον ζούµε καθηµερινά.

"Ποντίκι art"Χρυσ. Παπαωάννου

* "Γιατί επέλεξε το συγκε-κριµένο θέµα στη νέα σου ται-νία;∆ηµήτρη Κουτσιαµπασά-

κο: Με τον Μανάβη έχω βιω-µατική σχέση. Από το '80, πουπερνούσα τα καλοκαίρια στοχωριό µου, το Αρµατωλικό, τονέβλεπα να έρχεται και να που-λάει την πραµάτεια του.Μου εί-ναι λοιπόν µια οικεία εικόνα. Κά-ποια στιγµή του ζήτησα να κά-νουµε µαζί το ταξίδι αυτό, σκε-πτόµενο αρχικά να κάνω έναµικρού µήκου ντοκιµαντέρ. Τε-λικά όµω έµεινα έκπληκτοαπό το τι συνέβαινε σ' αυτό τοταξίδι γύρω απ' το µικρό φορ-τηγό του µανάβη, ο οποίο µεέδρα τα Τρίκαλα κάνει επί 30χρόνια µια φορά την εβδοµάδατο ταξίδι σε 8 χωριά τη Ν∆

Πίνδου, κινδυνεύοντα, ειδικάτο χειµώνα, από κατολισθήσειή παγετό. Εξυπηρετεί τι ανάγ-κε µια σειρά κοινοτήτωνστην Πίνδο, τι οποίε δεν µπο-ρεί να καλύψει ηΠολιτεία. Κάνειχρέη κούριερ, υδραυλικού,φαρµακοποιού, παίρνει την πίε-ση... Οι άνθρωποι ξέρουν, ότιαν και αποµονωµένοι, θα πά-ρουν το µανάβη για να τουφέ-ρει ό,τι χρειάζονται. Αποφάσισαλοιπόν να κάνω µια µεγάλουµήκου ταινία, σαν road movie,όπου θα παρακολουθήσω στι4 εποχέ του χρόνου, 4 διαφο-ρετικέ αλλαγέ φύση, φρού-των και ανθρώπων".

www.elculture.gr

* "Σε ένα από τα καλύτερακαι πιο αφοπλιστικά ντοκιµαν-

τέρ τη πρόσφατη ελληνικήπαραγωγή, ο ∆ηµήτρη Κου-τσιαµπασάκο θυµάται τιυπέροχε µέρε των πρώτωντου ταινιών, µεταφέροντασχεδόν αυτούσιο και απτό τοπρόσωπο µια «άγνωστη»Ελλάδα.Ακολουθώντα µέσα σε τέσ-

σερι εποχέ τον µανάβη ΝίκοΑναστασίου µε τη γυναίκα τουκαι τα παιδιά του, καθώ αυτοίεπισκέπτονται εδώ και 26 χρό-νια µε το µανάβικο - φορτηγότου τα δύσβατα χωρια τηορεινή Πίνδου, ο Κουτσιαµ-πασάκο γνώριζε ήδη από τησύλληψη του ντοκιµαντέρ τουπω δεν χρειαζόταν να κάνειτίποτα περισσότερο από το ναβρίσκεται εκεί.Κάθε στάση του µανάβικου

είναι και µια µικρή αποκάλυψη,ένα κοµµάτι ατόφια ανθρω-πολογική παρατήρηση, ένασυγκινητικό πάρε δώσε µε τηνιστορία αυτού του τόπου, κα-θώ άνθρωποι αποκοµµένοιαπό τον όποιο πολιτισµό κα-θρεφτίζουν στο ερχοµό τουµια σειρά από µικρέ ή µεγα-λύτερε ανάγκε: τα πράγµα-

τα που θέλουν να του φέρει οµανάβη την επόµενη φοράπου θα έρθει, τα παράπονά

του για τι χαλασµένε τηλε-φωνικέ γραµµέ, τι χαρέκαι τι λύπε που θέλουν ναµοιραστούν µε κάποιον, έναµισό ζουµερό καρπούζι πουµια συγκινητική γιαγιά ζητάει

συγνώµη που δεν θα το πάρειολόκληρο...Μέσα στον ένα χρόνο που

θεωρητικά διαδραµατίζεται οίσω µεγαλύτερο σε διάρκειααπ' όσο θα έπρεπε «Μανάβη»,

ο Κουτσιαµπασάκο παρακο-λουθεί χωρί να σχολιάζει, αγ-καλιάζοντα του ήρωε τουµε πραγµατική αγάπη, ειρωνικάµετόχου σε µια - όπω και νατην κάνουµε - οικονοµική συ-ναλλαγή επιβίωση, χωρί νααναφέρει παρά µόνο αµυδράτην κρίση. Ακριβώ γιατί ότανµιλά για ανθρώπου που πα-ραµένουν ζωντανοί µέσα στηνεγκατάλειψή του, ικανοποι-ηµένου µε αυτή την απειροε-λάχιστη εβδοµαδιαία εισβολήτου όποιου πολιτισµού στηνπόρτα του σπιτιού του, έχειήδη δείξει έναν τρόπο για τηναντιµετώπισή τη".www.flix.gr Μαν. Κρανάκη

1717ΤΟΠΙΚΑ

CMYK

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

των ΤρικαλινώνΚουτσιαµπασάκου “∆ιεκδικεί”:

Page 18: dialogos 15-4-2013

1818 ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΚΩΤΟΥΛΑΣ TOURS(Αρ.µητρώου ΕΟΤ 0727 Ε61-00266-0)

Το τουριστικό γραφείο Νικολάου Κωτούλα διοργανώνει:

-Απογευµατινό προσκύνηµα στην Παναγία Σπηλιά για τονΜεγάλο Κανόνα στι 17 Απριλίου.

-Ηµερήσια εκδροµή σε συνεργασία µε το Σύλλογο ΗπειρωτώνΝ.Τρικάλων στο Αργυρόκαστρο, Βουλιαράτε,∆ερβιτσάνη, ΆγιοιΣαράντα την Κυριακή 21 Απριλίου.

Πληροφορίε στο γραφείο µα, Καποδιστρίου 24,και στα τηλέφωνα 24310 30500, 39740, κιν. 6932222325.

ΓΙΩΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΤΣΙΤΣΑΝΗ 23, 24310-27630

Ώρε Εφηµερία: 8:00 - 14:00 & 17:00 - 08:00

ΤΣΙΜΠΙ∆Α ΣΤΕΛΛΑΑΠΟΛΛΩΝΟΣ 15, 24310-31053Ώρε Εφηµερία: 08:00 - 00:00

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ËÏÔÔÏ

Κλήρωση του Σαββάτου 13/4/2013

2, 13 ,17, 18 ,19, 48+20

Επιτυχίε . .Νικητέ . . . . . . .Κέρδη

6 . . . . . . . . . . .- . . . . . . .ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5 + 1 . . . . . . . .0 . . . . . .50.000,00

5 . . . . . . . . . . .16 . . . . . . .1.500,00

4 . . . . . . . . .1.059 . . . . . . . .30,00

3 . . . . . . . . .19.072 . . . . . . . .1,50

ÐÑÏÔÏ

Κλήρωση τη Κυριακή 14/4/2013

1 1 9 5 0 0 3

Επιτυχίε . .Νικητέ . . . . . . .Κέρδη1η . . . . . . . . . .- . . . . . . .ΤΖΑΚ-ΠΟΤ2η . . . . . . . . . .0 . . . . . .25.000,003η . . . . . . . . . .9 . . . . . . .2.500,004η . . . . . . . . . .85 . . . . . . . .250,00

5η . . . . . . . .1.016 . . . . . . . .25,00

6η . . . . . . . .9.206 . . . . . . . . .2,00

ÔÆÏÊÅÑ

Κλήρωση τη Κυριακή 14/4/2013

2 , 2 1 , 2 7 , 3 3 , 4 3

êáé ÔÆÏÊÅÑ: 19

5 + 1 . . . . . . . .- . . . . . . .ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5 . . . . . . . . . . .1 . . . . .190.910,52

4 + 1 . . . . . . .23 . . . . . . .2.500,00

4 . . . . . . . . . .547 . . . . . . . . .50,00

3 + 1 . . . . . . .986 . . . . . . . . .50,00

3 . . . . . . . . .25.246 . . . . . . . .2,00

2 + 1 . . . . .13.406 . . . . . . . .2,00

1 + 1 . . . . .61.802 . . . . . . . .1,50

ΚΗ∆ΕΙΑΤον πολυαγαπηµένο µα σύζυγο , πατέρα , αδελφό ,

γαµπρό , παππού και θείο

ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΩΝ. ΛΙΑΠΗΕΤΩΝ 64

Θανόντα κηδεύουµε σήµερα∆ευτέρα 15 - 4 - 2013 και ώρα12η µεσηµβρινή , εκ τη οικία µαΚουτσοµηλίων 45 στα ΚουτσοµήλιαΤρικάλων , στον Ιερό Ναό ΑγίαΜαρίνα Τρικάλων .

Παρακαλούµε του συγγενεί καιφίλου να προσέλθουν και συνο-δεύσουν την εκφορά του .

Τρίκαλα 15-4-2013Η ΣΥΖΥΓΟΣ : ∆ήµητραΤΑ ΠΑΙ∆ΙΑ : Κων/νο και Χάλυ Λιάπη

Αθανάσιο και Μπάµπη Τζό ΛιάπηΜαρία ΛιάπηΕυάγγελο – Γιώργο Λιάπη

ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ: Ευάγγελο και Ελευθερία ΛιάπηΕλένη Χολέβα∆ηµήτρη και Ροσάνα ΧολέβαΜαριάννα και Κων/νο ΦωτόπουλοΠαναγιώτη Χολέβα

Η ΠΕΘΕΡΑ : Μαρίκα ΧολέβαΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ, ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ, ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣΣηµ. 1) Η σορό θα µεταφερθεί στην οικία µα Κουτσο-

µηλίων 45 στα Κουτσοµήλια Τρικάλων, την ∆ευτέρα 15-4-2013 και ώρα 8.00π.µ.

2) Ο καφέ θα δοθεί στην Αίθουσα κοινωνικών εκδηλώ-σεων του Α΄ Νεκροταφείου Τρικάλων .

Την τελετή επιµελείται το γραφείο τελετών « Παναγιώτου »

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων ∆ηµοσί-ου Ν.Τρικάλων διοργανώνει µονοήµερη εκδροµή στι 18Απριλίου 2013 ηµέρα Πέµπτη, στο Μαντείο των ∆ελφών. Θαεπισκεφθούµε: Τον Όσιο Λουκά Βοιωτία, το Μαντείο των∆ελφών, την Ιτέα (για φαγητό) και θα επιστρέψουµε από τηΓραβιά στα Τρίκαλα.

Τιµή εισιτηρίου:15 ευρώ το άτοµο.Αναχώρηση από την Πλατεία Χατζηπέτρου στι 7.30π.µ.∆ηλώσει συµµετοχή στα τηλέφωνα:24310-33116 (Γρα-

φείο Συλλόγου, τι ηµέρε ∆ευτέρα-Πέµπτη και ώρε 11-12)στο 24310-30168 (Γραφείο Ταξιδίων Λίπα Νικολάου) , και στακινητά 6978321531 και 6976928458.

Παρακαλούµε για την έγκαιρη δήλωση συµµετοχή.

Το ∆.Σ. του Συλλόγου

Εγκεφαλικό επεισόδιοκαι οµιλία

Γράφει η Ζορµπά Γ. Ιωάννα(Λογοπαθολόγο-Λογοπεδικό ΜSc)Για του περισσότερου από εµά η οµιλία είναι κάτι φυσι-

κό, τα άτοµα όµω που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιοπαρουσιάζουν γλωσσικέ διαταραχέ σε ένα ή περισσότεραστοιχεία του λόγου όπω : ελεύθερο λόγο, φώνηση, κατα-νόηση του προφορικού ή και του γραπτού λόγου.

Συγκεκριµένα τµήµατα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυναγια το λόγο δε λειτουργούν µε αποτέλεσµα να νεκρώνονταιτα κέντρα που είναι αρµόδια για την κατανόηση και την έκ-φραση δυσκολεύοντα την επικοινωνία του ατόµου. Οι ασθε-νεί που αντιµετωπίζουν δυσκολίε στην οµιλία µετά από εγ-κεφαλικό επεισόδιο είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν εξα-τοµικευµένο πρόγραµµα λογοθεραπεία όταν ο γιατρό τουτο κρίνει απαραίτητο.

Χρειάζεται επιµονή και υποµονή τόσο από τον ασθενή όσοκαι από τα άτοµα τα οποία του συµπαρίστανται.

Πολλοί ασθενεί µπορούν να αποκατασταθούν πλήρω.Μερικοί πάλι πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να επανακτή-σουν τη χαµένη ενεργητικότητα και κάποιοι µπορεί να παρα-µείνουν µε κάποια µορφή αναπηρία ή δυσλειτουργία.

Ο ρόλο του λογοπαθολόγουΟ λογοπαθολόγο καλείται : • Να εκτιµήσει και να αξιολογήσει τι ανάγκε και τι

δυνατότητε του ασθενή στου εξή τοµεί : στην έκφραση του λόγου στην κατανόηση του προφορικού λόγου στην ικανότητα κατανόηση του γραπτού λόγου στη ικανότητα τη γραφή να επεξεργαστεί το ανάλογο θεραπευτικό πρό-

γραµµα.Όσον αφορά τα στάδια τη θεραπεία αφού εξακριβωθούν

οι προβληµατικέ περιοχέ, ορίζονται οι στόχοι, διασπώνταιστη συνέχεια σε τµηµατικέ δραστηριότητε και εξακριβώνε-ται η δυνατότητα του ασθενού σε κάθε δραστηριότητα.

Ο σκοπό τη λογοθεραπεία είναι να βοηθήσει τον ασθε-νή να µεγιστοποιήσει την χρήση των ικανοτήτων που έχει κα-θώ και να µάθει να χρησιµοποιεί και άλλα µέσα επικοινωνία.

Οι στόχοι του λογοθεραπευτικού προγράµµατο είναι ηαξιοποίηση των δυνατοτήτων επικοινωνία του ατόµου και ηεπαναφορά ικανοτήτων κατανόηση και έκφραση λόγου.Επίση η εκπαίδευση σε εναλλακτικού τρόπου επικοινωνία(σύστηµα συµβόλων, νοήµατα, σχέδιο, βιβλίο επικοινωνία) –µέθοδο ΜΑΚΑΤΟΜ, η βελτίωση τη άρθρωση, η αντιµετώ-πιση προβληµάτων µάσηση και κατάποση.

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΑισθάνοµαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δηµόσια τον

γιατρό χειρουργό ορθοπεδικό του Γενικού ΝοσοκοµείουΤρικάλων κ. Αλέξανδρο Τσαρούχα για την επιτυχή επέµβασηστην οποία υποβλήθηκα και χάρη τη άρτια επιστηµονικήτου κατάρτιση, όλα εξελίσσονται οµαλά αλλά και για τηνανθρώπινη καθόλα συµπεριφορά του που συνέβαλε τα µέγισταγια την ψυχολογική στήριξη και αντιµετώπιση του όλουπροβλήµατο.

Επίση ευχαριστώ δηµόσια την αναισθησιολόγο κ. ΕλένηΠολύζου η οποία συνέδραµε θετικά στην επέµβαση και οµαλήεπαναφορά µου µετεγχειρητικά αλλά και το ουσιαστικόενδιαφέρον για την πορεία τη υγεία µου καθώ και όλο τοπροσωπικό τη Ορθοπεδική κλινική του ΓενικούΝοσοκοµείου Τρικάλων για την άριστη συµπεριφορά και τηνπαροχή υπηρεσιών υγεία.

Γιατροί και νοσηλευτέ αυτού του βεληνεκού αποτελούνπραγµατικά κόσµηµα για το Εθνικό Σύστηµα Υγεία αλλά καιτην κοινωνία µα η οποία έχει ανάγκη από το λαµπρόπαράδειγµα και τι υπηρεσίε του στην σηµερινή εποχή.

Με ιδιαίτερη εκτίµησηΧαρούλα Παπαβασιλείου

Το στερνό αντίο του ΓιάννηΣιµού στη µάνα του Θεοδώρα

Πολυαγαπηµένη µα µάνα, δυστυχώέφτασε και για µα η ώρα να σου πούµε τοστερνό αντίο. Η λύπη µα είναι απέραντηκαι η καρδιά µα γεµάτη δάκρυα. Ήσουναγια µα παράδειγµα θέληση, δυναµισµού,αποφασιστικότητα, αρετέ που ήταν διά-χυτε στο διάβα τη ζωή σου.

Από µικρή ορφάνεψε, δούλεψε σκλη-ρά, πέρασε µπόρε, κακουχίε στα χρό-νια τη κατοχή, όµω δε λύγισε ποτέ. Η µοίρα δε σταµάτη-σε ποτέ να σε χτυπάει, αφού έχασε τον άνδρα σου νωρί,αλλά παρ'όλα αυτά στάθηκε σα βράχο δίπλα µα. Αγωνί-στηκε όπω αγωνίστηκε ο αδερφό σου Αποστόλη για ταπανανθρώπινα ιδανικά τη ισότητα, τη δικαιοσύνη, τη αλ-ληλεγγύη και τη λευτεριά. Πάντα µε περηφάνια µα διη-γούσουν τι φράσει του αδερφού σου προ τον πατέρα σου,όταν τον προέτρεπε να εγκαταλείψει τον αγώνα, για να µηντον χάσει, και του έλεγε χαρακτηριστικά: «Παιδί µου, εµείέχουµε να φάµε, γύρνα πίσω, δε θέλω να σε χάσω!» Κι εκεί-νο απαντούσε µε περίσσιο σθένο και αλτρουισµό: «Πατέρα,εµεί έχουµε να φάµε, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνεκαι πρέπει ν'αγωνιστούµε για να µην πεινάει κανένα άνθρω-πο πάνω στη γη!» Αυτό το πλήρωσε µε τη ζωή του, αλλά γιαόλου εµά ήταν ένα ήρωα που έµεινε ανεξίτηλο παρά-δειγµα προ µίµηση.

Για τι ίδιε αξίε αγωνίστηκε κι εσύ και το πλήρωσε µεστέρηση τη ελευθερία σου και βίωσε στο πετσί σου τη βίακαι την τροµοκρατία. Όµω ποτέ δεν υπέστειλε τη σηµαίατου αγώνα, παρά µεταλαµπάδευσε και σε µα τα ίδια ιδανι-κά για τα οποία µέχρι και σήµερα δίνουµε το δικό µα αγώνα!Και θα συνεχίσουµε να τον δίνουµε και µει και τα παιδιά µαµέχρι τη δικαίωση του. Μέχρι τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση!

∆Ε ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΕΝΑ!

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙ∆Ι

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΕΣΝΕΚΡΟΛΟΓΙΕΣ

Αντάµωµα αποφοίτων τουΓυµνασίου Θηλέων του έτου 1972

Οι συµµαθήτριε που αποφοίτησαν το 1972 από το Γυµνά-σιο Θηλέων Τρικάλων θα ξανασυναντηθούν το Σάββατο τουΛαζάρου, 27 Απριλίου 2013 και ώρα 8.00 µ.µ. στο ΦρούριοΤρικάλων, όπω είχαν υποσχεθεί στην τελευταία του συνάν-τηση το 2003. Θα χαρούν πολύ αν παρευρεθούν στην συνάν-τησή του αυτή και οι αξιότιµοι καθηγητέ του.

Τηλ.επικοινωνία : 6937005595, 6974227223, 6978770779

∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

«Μύθι, Μύθι, Παραµύθι!»αφήγηση παραµυθιών

Σάββατο 20 Απριλίου 2013, 6:30 µ.µ.στο Μύλο του Ματσόπουλου

Ιστορίε, που έφτασαν ω τι µέρε µα από στόµα σε στό-µα, θα ταξιδέψουν Μικρού και Μεγάλου στο Εργαστήριο Πα-ραµυθιού των Θεατρικών Εργαστηρίων του ∆ηµοτικού Θεά-τρου Τρικάλων, µε αφηγήτρια τη Μαρία Κατσανούλη.

Το τελευταίο Σαββατιάτικο απόγευµα του µήνα και για περί-που µία ώρα, µικρά και µεγάλα παιδιά, άνθρωποι που συνο-δεύουν τα παιδιά ή µόνο τον εαυτό του, άνθρωποι µε «συναι-νούντα αυτιά», ταξιδεύουν σε κόσµου µαγικού, µε ένα πα-ραµύθι. Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν κάτι παραµυθάδε, κάτιµεγάλοι ψευταράδε που λέγαν πάντα την αλήθεια και µίλαγανώρε, βράδια, µέρε ολόκληρε!

Έλεγαν ιστορίε µε βασιλόπουλα µε δράκου και αερικά, µεµαγεµένα ζώα και ανθρώπου και σχεδόν πάντα, στο τέλο,ζούσαν αυτοί καλά και εµεί καλύτερα!

Θα πούµε ψέµατα… θα πούµε την αλήθεια! Αρχή του παραµυθιού, καλησπέρα τη αφεντιά σα! Είσοδο: 3€, άνεργοι: 2€, Ελεύθερη η είσοδο στου ενήλικε που συνοδεύουν τα παιδιά Πληροφορίε: 24310 20000 [email protected]Οι Αφηγήσει Παραµυθιών στη Σοφίτα του Μύλου του Μα-

τσόπουλου τελειώνουν για φέτο και θα ξεκινήσουν και πάλι µετα πρώτα κρύα του Φθινοπώρου... ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !

Page 19: dialogos 15-4-2013

Τη θυµάστε εκείνη την ατάκα που είχε ξεστοµίσει -µεταξύσοβαρού και αστείου- ο Γιάννη Τζήµα λίγο πριν τα

Χριστούγεννα όταν η οµάδα των Τρικάλων B.C. είχε φτάσειστα… απώτατα όρια τη αναµένοντα λύσει από τη διοίκηση

για το ξεχασµένο οικονοµικό κοµµάτι;

Ήταν πριν το Θεσσαλικό ντέρµπι µε τη Νίκη κι ο Λαρισαίο όν-τα φορτισµένο και “φορτωµένο” από τι δύσκολε καταστά-σει είπε τότε εκείνο το αµίµητο: «Ευτυχώ που το επόµενοΣάββατο παίζουµε εδώ κοντά και θα κάνουµε το ταξίδι. Αν ήταννα πάµε στην Κρήτη, δεν φτάναµε ούτε και κολυµπώντα»...Τουπονοούµενο ήταν ξεκάθαρο κι αφορούσε τη δυσλειτουργίαοµάδα και την αδυναµία τη διοίκηση να ανταποκριθεί πάνωστι συµβατικέ υποχρεώσει τη προ του παίκτε τη οµά-δα.

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να το θυµηθούµε, όχι τόσο γιατί οικυανέρυθροι έχουν µπροστά του αυτό το ταξίδι (το τελευταίοτη φετινή σεζόν) . Ούτε γιατί θα πάνε κολυµπώντα στο Ηρά-κλειο. Ο κίνδυνο είναι ακόµα µεγαλύτερο κι αφορά την ίδια τηνυπόσταση και την αξιοπιστία και την παρουσία τη οµάδα στονεπίλογο τη αγωνιστική σεζόν που απ’ ότι διαφαίνεται θα ανοί-ξει και µια νέα σελίδα για το Τρικαλινό Μπάσκετ. Για να γίνειόµω το όνειρο τη ανόδου πράξη , χρειάζονται δύο ακόµα µε-γάλα βήµατα και απαιτείται ρευστότητα και φερεγγυότητα απότο ταµείο τη οµάδα. ΚΙ Αυτό είναι το δύσκολο κοµµάτι τηυπόθεση…

Ξεκινήσαµε τι αναφορέ µε τη ρεαλιστική αποτίµηση τωνπραγµάτων γιατί ι θρίαµβο των κυανέρυθρων στι Σέρρε

περνά από σήµερα κιόλα σε δεύτερη µοίρα αφού για τη διοί-κηση αρχίζει ένα πραγµατικό αγώνα δρόµου για την ανεύρε-ση των εξόδων τη µετακίνηση αλλά και την αποπληρωµή µέ-ρου των οφειλών προ του αθλητέ τη οµάδα. Αυτό είναιο βραχνά των παραγόντων αυτό και ο καηµό του Γιάννη Τζή-µα που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πω µε το «καράβι θαείναι πολύ αργά και µε το κολύµπι, καλύτερα να µείνουµε στηνπισίνα…».

Ο Λαρισαίο τεχνικό µε δηλώσει που έκανε στον «διάλογο»έσπευσε να προβεί σε µια θερµή παράκληση όχι µόνο προ ταµέλη τη διοίκηση αλλά και προ του χορηγού τη οµάδακαι στου παλιού παράγοντε που σήκωσαν κι αυτοί µεγάλοφορτίο στι πλάτε του για να έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια.Ξεκίνησε µάλιστα από αυτού τονίζοντα µε έµφαση πω « ηοµάδα δεν είναι ουρανοκατέβατη, κάποιοι άνθρωποι τη στήριξαναπό τα πρωτα τη βήµατα κι έφτασε µέχρι εδώ. Υπήγρξε µια µε-γάλη προσπάθεια φτάσαµε πλέον στο φινάλε τη διαδροµή καιτου θέλουµε όλου κοντά µα, έχω δηλώσει κατ’ επανάληψηπω σε ένα µεγάλο εγχείρηµα σαν αυτό που έκαναν φέτο ταΤρίκαλα δεν περισσεύει κανένα, ήρθε η ώρα να το ξαναπώ καικάνω έκκληση σε όλου του τρικαλινού παράγοντε του επι-χειρηµατίε τη πόλη αλλά και του φορεί να µα βοηθήσουντο τελευταίο µα βήµα. Είναι πολύ σηµαντικό να γίνει µια κινη-τοποίηση για αυτά τα παιδιά που µάχονται κόντρα σε αντιξοότη-τε και προβλήµατα και δίνουν χαρά στην πόλη στο νοµό µε τηδική του επιτυχηµένη προσπάθεια» . οι αναφορέ του προπο-νητή ειδικά για την περίπτωση των παλαιών και ιδρυτικών παρα-γόντων είναι (φανερό) πω «ριχνουν γέφυρε» προ πάσα κα-τεύθυνση και κυρίω προ τον πρώην πρόεδρο τη οµάδα ∆η-µήτρη Σιαφαρίκα που πάντα ήταν κοντά αλλά τώρα τελευταία

έδειξε πω έχει ακόµα πιο «ζεστέ προσεγγίσει» στον αγώναδρόµου που επιδίδεται η οµάδα για να κερδίσει την άνοδο.

Απ’ ότι φαίνεται πάντω θα γίνει και νέα οικονοµική εξόρµησηάπό το διοικητικό stuff µε φορεί αλλά και επιχειρηµατίε του νο-µού για την άµεση ενίσχυση του σωµατείου ενόψει των κρίσιµωναναµετρήσεων µε το Ηράκλειο και το Παγκράτι.

Κατά τα λοιπά; ∆υο αγωνιστικέ πριν το τέλο και ακόµα τίπο-τα δεν έχει ξεκαθαρίσει για την υπόθεση τη ανόδου, καθώ Φι-λαθλητικό, ΑΕΝΚ και Τρίκαλα (µε σειρά κατάταξη στη βαθµο-λογία) τρέχουν µε τι ίδιε πιθανότητε για το νήµα του τερµα-τισµού στοχεύοντα µάλιστα στο απόλυτο για να πάρουν εισι-τήριο συµµετοχή στο µεγάλο πρωτάθληµα.

Για του δικού µα δε, τα πράγµατα είναι λίγο έω πολύ γνω-στά… Το καλάθι του Τριανταφύλλου κράτησε στη ζωή των κυα-νέρυθρων και το διπλό στι Σερρε έβαλε την οµάδα σε τροχιάανόδου. Ωστόσο οι παίκτε του Τζήµα έχουν κι άλλη δουλειά νακάνουν αφού πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν και τα δυο τε-λευταία παιχνίδια του πρωταθλήµατο για να πανηγυρίσουν τοεπίτευγµα τη ανόδου. Η οµάδα του Γιάννη Τζήµα έχει µπροστάτη το δύσκολο παιχνίδι και την επόµενη αγωνιστική οπότε θακληθεί να ξεπεράσει και το εµπόδιο του (υποβιβασµένου πλέον)Ηρακλείου στο Λίντο. Θα κλείσει όµω τη χρονιά µέσα στο ∆η-µοτικό κλειστό καθώ στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τοαδιάφορο αγωνιστικά Παγκράτι, ενώ την ίδια ώρα θα "σφάζον-ται" ΑΕΝΚ και Φιλαθλητικό. Σε περίπτωση ήττα θα πρέπει ηοµάδα του Ζωγράφου να χάσει 2 από τα 3 παιχνίδια τη ώστε ηοµάδα του Γιάννη Τζήµα να τερµατίσει δεύτερη θέση.

Αναλυτικά ρεπορτάζ στι σελίδε 28-29

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Τα Τρίκαλα πέρασαν δια…πυρό και σιδήρου από τι Σέρρε, όµω έχουν µπροστά του ένα µεγάλο ταξίδι καιψάχνουν ρευστό για παίκτε και τα ναύλα

Έκκληση από τον Γιάννη Τζήµα για την κινητοποίηση φορέων και επιχειρηµατιών του νοµού µε“φωτογραφικέ” αναφορέ και στου παλιού παράγοντε τη οµάδα

∆υο βήµατα δρόµο για την άνοδο

Από τον Νίκο Παζατη

Page 20: dialogos 15-4-2013

Τέλο σεζόν και τέλο αγωνιστική δια-δροµή για την ιστορική οµάδων των Μετε-ώρων που έχασε από λεπτοµέρειε το στοί-χηµα τη ανόδου στη Γ Εθνική και ετοιµάζε-ται πλέον για την αναγκαστική επιστροφήστο τοπικό πρωτάθληµα. Οι µέρε που πέ-ρασαν δεν έφεραν τι ειδήσει που όλοιανέµεναν µε αδηµονία στο επιτελείο τηοµάδα. Αντιθέτω επιβεβαιώθηκε και ορι-στικοποιήθηκε το σενάριο του υποβιβασµούστην Α’ Ερασιτεχνική αφού η Οµοσπονδίαεπιβεβαίωσε το οριστικό ξεκαθάρισµα δεί-χνοντα την πόρτα τη εξόδου σε όλε τιοµάδε που έµειναν κάτω από την γραµµήτη ανόδου στο φετινό περιφερειακό πρω-τάθληµα.Για το σωµατείο τη Καλαµπάκα βέβαια αυ-

τή η επιστροφή είναι οδυνηρή αφήνει αίσθησηαπογοήτευση για το φετινό εγχείρηµα τηοµάδα γιατί η άνοδο παίχθηκε και χάθηκεστο φινάλε τη σεζόν (είτε από συγκυρίε , είτε

κι από περίεργα αποτελέσµατα τρίτων οµά-δων) . Αν µάλιστα γυρίσει κανεί το χρόνο πίσωθα διαπιστώσει πω βγήκαν αποτελέσµατα πουκατά περίεργη διαβολική σύµπτωση προκαλού-σαν ζηµιά και βαθµολογική φθορά µόνο το σω-

µατείο τη Καλαµπάκα.Όπω και να’χει πάντω, στο

σωµατείο αρχίζει σιγά-σιγά ναανοίγει και πάλι η κουβέντα γιατα σενάρια και τα σχέδια τηεπόµενη ηµέρα. Απ’ ότι ελέχ-θη µάλιστα µέσα σε σύντοµοχρονικό διάστηµα (ίσω και µέ-σα στη Μεγάλη Βδοµάδα) θαγίνει το πρώτο κάλεσµα για τηνΕτήσια Γενική Συνέλευση τωνµελών , προκειµένου να παρ-θούν αποφάσει για τι προ-οπτικέ µε τι οποίε θα «περ-πατήσει» η οµάδα στην καινού-ρια σεζόν. Μένει λοιπόν να δού-

µε µέσα από τι διαδικασίε και τι αποφάσειτων µελών αν θα προχωρήσει το σχήµα τη φε-τινή ∆ιοικούσα που είχε µπροστάρηδε τουπαίκτε τη οµάδα ή αν διαφανούν και άλλεπροτάσει στο προσκήνιο.

20 Αθλητικά ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

«Ταφόπλακα» για την Ένωση

Football League

Κρατά επαφήΚρατά επαφήο Ολυµπιακό Βόλουο Ολυµπιακό ΒόλουΣε επαφή µε την κορυφή παρέµειναν

Ολυµπιακό Βόλου και Παναιτωλικό. Ηοµάδα τη Μαγνησία, σε αγώνα για την34η ηµέρα τη Β' Εθνική , επικράτησε 3-1 του Θρασύβουλου και έφτασε του 59βαθµού, τρει περισσότερου από τοντρίτο τη κατάταξη Παναιτωλικό, οοποίο µε τη σειρά του νίκησε 4-3 την

Παναχακή. Να θυµίσουµε ότι οΑπόλλωνα Σµύρνη, που βρίσκεται στηθέση του οδηγού στο βαθµολογικό πίνακατη Β` Εθνική, αγωνίζεται αύριο τοαπόγευµα στη Ριζούπολη µε αντίπαλο τηΛάρισα.Στη Μυτιλήνη, η Καλλονή δεν είχε

πρόβληµα να κάµψει την αντίσταση τηΚαβάλα (2-1), όπω και ο Ηρακλή στοΚαυτανζόγλειο επί του Θρασύβουλου (3-0) και διατήρησαν ζωντανέ τι ελπίδετου για παρουσία στα πλέι οφ ανόδου.Τέλο στο δηµοτικό γήπεδο Σερρών, ο

Εθνικό Γαζώρου επικράτησε 1-0 τη∆όξα ∆ράµα και έφυγε οριστικά απότην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασµού.Ηρακλή Ψαχνών – Καλλιθέα..........0-0Πιερικό – Φωκικό ........................ 3-1Ολυµπιακό Βόλου – Θρασύβουλο 3-1Ηρακλή – Βύζα Μεγάρων ........... 3-0Παναιτωλικό – Παναχακή..............4-3Καλλονή – Καβάλα......................... 2-1Εθνικό Γαζώρου – ∆όξα ∆ράµα.. 1-0Το πρόγραµµα θα ολοκληρωθεί µε

τρει αναµετρήσει. Το πρόγραµµαπεριλαµβάνει Εργοτέλη – Πανσερρακό,Γιαννιτσά – Νίκη Βόλου και ΑπόλλωνΣµύρνη – ΑΕΛ.

Γ' Εθνική

Καµία αλλαγήΚαµία αλλαγήστον βορράστον βορρά

Με νίκε συνέχισαν οι πρωτοπόροι στον2ο όµιλο τη Γ' Εθνική κατηγορία. ΟΑπόλλωνα Καλαµαριά στο πλαίσιο τη20ή ηµέρα επικράτησε 2-0 εκτό έδρατου Τηλυκράτη, ενώ η Αναγέννηση

Καρδίτσανίκησε µε τοίδιο σκορ τονΒατανιακό.Στη θέση τουοδηγού στον1ο όµιλο τηΓ' Εθνικήκατηγορία

µπήκε ο Αχαρνακό, ο οποίο στο πλαίσιοτη 21η ηµέρα επικράτησε 2-0 εντόέδρα των Χανίων.

Τα αποτελέσµατα:Αχαρνακό-Χανιά 2-0Κόρινθο-Προοδευτική 2-2Παναιγιάλειο-Γλυφάδα 1-2Καλαµάτα-Αστέρα Μαγούλα 2-0Ρούβα-Επισκοπή 1-1* Φωστήρα-Εθνικό Αστέρα 3-0α.α.* Ρεπό: Πανηλειακό

2ο όµιλοΤα αποτελέσµατα:Αναγένν. Καρδίτσα-Βατανιακό 2-0Τηλυκράτη-Απόλ. Καλαµαριά 0-2Οδυσ. Κορδελιού-∆όξα Κρανούλα 4-0Ακαδηµία Πλαταµώνα-Κασσιόπη 2-3Τύρναβο-Εθνικό Σιδηροκάστρου 1-0* Ζάκυνθο-Οικ. Τσαριτσάνη 3-0α.α.

Κωµικοτραγικά πράγµατα, αστείε καταστάσει που ξεπερνούνακόµη κι αυτό το γελοίο ελληνικό ποδόσφαιρο που διαθέτουµε...∆ιοργανώτρια αρχή, διαιτητέ κι όλα τα αρµόδια όργανα έκανανδύο ώρε για να αποφασίσουν την οριστική διακοπή ενό αγώνα,

µε τα γεγονότα να ξεπερνούν κάθε προηγούµενο.

Από τη µία ο διαιτητή Τριτσώνη ανένδοτο, από την άλλη οι παί-κτε και οι παράγοντε τη ΑΕΚ να παρακαλάνε, λίγο πιο δίπλα οι άν-θρωποι του Πανθρακικού να εκφράζουν αρχικά την πρόθεση να συνε-χιστεί το παιχνίδι, αλλά λίγο µετά τι 10µ.µ. οι παίκτε τη οµάδα έκα-ναν µπάνιο, µπήκαν στο πούλµαν και στι 10:30 αποχώρησαν από τογήπεδο, την ώρα που οι άνθρωποι τη ΑΕΚ πίεζαν για να αλλάξει ηαπόφαση του διαιτητή...Η διαφαινόµενη οριστική διακοπή λόγω επεισοδίων στο ΟΑΚΑ, τελι-

κά ίσχυσε, αφού ο διαιτητή Τριτσώνη αρνήθηκε να συνεχίσει το παι-χνίδι που είχε διακοπεί στο 87' λόγω εισβολή των οπαδών τη Ένω-ση στο γήπεδο. Έτσι, ο Πανθρακικό θα πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ καιη ΑΕΚ θα αποχαιρετήσει τη Σούπερ Λίγκα για πρώτη φορά στην Ιστο-ρία τη! Το σκορ ήταν 0-1 όταν οι δύο οµάδε έφυγαν... τρέχοντα γιατα αποδυτήρια. Οι φιλοξενούµενοι άνοιξαν το σκορ στο 87' µε αυτογ-κόλ του Μπουγα˙δη και η συνέχεια ήταν εφιαλτική.Ολυµπιακό και Παναθηνακό αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο βαθ-

µολογικά αδιάφορο clasico του ελληνικού πρωταθλήµατο, µε του«πράσινου» να προηγούνται µε γκολ του Φιγκερόα στο 73΄ και του

γηπεδούχου να ισοφαρίζουν µε τον Μήτρογλου στο 87΄.Το ντέρµπι ξεκίνησε σε... θολή ατµόσφαιρα, λόγω των δεκάδων κα-

πνογόνων που έπεσαν και περιόρισαν την ορατότητα στο ελάχιστο,ενώ κάηκε µέρο των διχτύων τη µία εστία και χρειάστηκαν µερικάλεπτά έω ότου επιδιορθωθεί. Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε µε ελα-φρά υπεροχή του Ολυµπιακού, που είδε το απευθεία φάουλ του Χο-λέβα στο 22΄ να στέλνει την µπάλα στο δοκάρι του Καρνέζη. Από τηνπλευρά του, οι «πράσινοι» απείλησαν στο 34΄, όταν ο Μπαρµπαρού-ση µόνο απέναντι στον Μέγερι προσπάθησε να τον «κρεµάσει» αλλάχωρί επιτυχία, ενώ στο 45΄ ο Ζέκα έχασε την ευκαιρία τη χρονιά:από λάθο του Μανωλά πέρασε και τον Μέγερι, αλλά σε άδεια εστία

έστειλε την µπάλα στο δοκάρι!Η είσοδο του Ιµπαγάσα (αντί του Γκρέκο) και η πίεση από την άµυ-

να του Παναθηνακού επέτρεψαν στου παίκτε του Μίτσελ να έχουντην κατοχή, αλλά όχι και να δηµιουργούν ιδιαίτερα προβλήµατα στην«πράσινη» άµυνα. Αφού µάλιστα απείλησαν στο 50΄ µε τον Μπαρµπα-ρούση να πιάνει κεφαλιά µόνο και να στέλνει την µπάλα στα χέρια τουΜέγερι, προηγήθηκαν στο 73΄ µε τον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίοστη σέντρα του Ζέκα βγήκε στην «πλάτη» του Παπάζογλου και σκόρα-ρε µε ωραίο πλασέ. Τελικά, ο Ολυµπιακό έφτασε στην ισοφάριση στο87΄, µε τον Μήτρογλου να σπρτώχνει την µπάλα στα δίχτυα µετά τοσουτ του Τζιµπούρ, ενώ στι καθυστερήσει του ακυρώθηκε (ορθώ)γκολ ω οφ σάιντ.Ολυµπιακό - Παναθηνακό.........................................................1-1AEK - Πανθρακικό.......................................... 0-1 (διεκόπη στο 87')Αρη - Αστέρα Τρίπολη............................................................. 5-1Βέροια - Πλατανιά........................................................................ 5-0Λεβαδειακό - ΠΑΟΚ .....................................................................0-1ΟΦΗ - Ατρόµητο.......................................................................... 2-2Πανιώνιο - Ξάνθη .........................................................................3-3ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα ................................................................1-0Η Βαθµολογία1.Ολυµπιακό ..............742.ΠΑΟΚ.........................593.Αστέρα Τρίπολη....534.ΠΑΣ Γιάννινα.............445.Ατρόµητο ................436.Ξάνθη ........................397.Παναθηνακό.......... 378.Πανιώνιο .................369.Λεβαδειακό............ 3410.Βέροια.................... 3311.Πλατανιά............... 3312.ΟΦΗ........................ 3213.Άρη....................... 3214.Πανθρακικό.......... 3015.ΑΕΚ......................... 3016.Κέρκυρα................. 20

Τα Μετέωρα, µετά τον οριστικό υποβιβασµό του στο τοπικό πρωτάθληµα, ξεκινούν τηδιαδικασία των Γενικών Συνελεύσεων µε πρώτη σύγκλιση (πιθανώ) την Μ. Τετάρτη

«Βάζουν µπροστά» για τη νέα χρονιά

∆ιακοπή στο ΟΑΚΑ λόγω εισβολή οπαδών τη ΑΕΚ στο 0-1 τουΠανθρακικού

Ο Μήτρογλου έκοψε την... µαθηµατική ευρω-ελπίδα του Παναθηνακούισοφαρίζοντα (1-1) το ντέρµπι

Page 21: dialogos 15-4-2013

Τη µία βδοµάδα σφυρίζεται λήξη, την άλληγίνεται επανεκκίνηση!!! Μόνο ω

φυσιολογικέ καταστάσει δεν µπορούν ναθεωρηθούν τα όσα γίνονται το τελευταίο

διάστηµα στα ποδοσφαιρικά Τρίκαλα.

Το γόητρο τη οµάδα «τσαλαπατήθηκε» µέ-σα στα γήπεδα του Περιφερειακού πρωτα-θλήµατο , παρ’ ότι βέβαια ο στόχο τη ανό-δου στη Γ’ Εθνική επιτεύχθηκε έστω κι από τηνκαραµπόλα τη αναδιάρθρωση που επιχείρη-σε η ΕΠΟ προ διευκόλυνση όλων των σωµα-τείων.

Ωστόσο οι κινήσει τη διοίκηση τείνουν ναδώσουν µια τραγελαφική εικόνα στο ποδο-σφαιρικό σωµατείο, το οποίο (µην το ξεχνάµεεπιλέχθηκε µε τη βούληση οργανωµένων φιλά-θλων βετεράνων αλλά και των τοπικών δηµο-σιογράφων) να εκπροσωπήσει το τρικαλινό πο-δόσφαιρο στι εθνικέ κατηγορίε. Πω όµωµπορεί να γίνει κάτι τέτοιο (πολύ δε περισσότε-ρο και να υποστηριχτεί) όταν η ίδια η διοίκησηβάζει το ένα αυτογκόλ , πίσω από το άλλο;Όταν από τη µία τσιγκουνεύεται τα έξοδα συµ-µετοχή στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδα(προφανώ για να µην έχει στα πόδια τη τουπαίκτε προχώρησε σε αυτή την επιλογή0 κιόταν από την άλλη στήνει φιλικά δοκιµών νέωνπαικτών µέσα στο γήπεδο;

Όλα τούτα συµβαίνουν, ενώ εκκρεµούν καιµένουν έωλε οι απαραίτητε διοικητικέ διευ-κρινήσει σε βασικά ζητήµατα που έχουν να

κάνουν τόσο µε το διοικητικό , όσο και µε τοοργανωτικό και οικονοµικό πλαίσιο πάνω στοοποίο θα πατήσει το νέο εγχείρηµα των Τρικά-λων µε την παρουσία τη οµάδα στη Γ’ Εθνικήκατηγορία. Χωρί να προχωρήσει σε ουσιαστι-κέ κινήσει η διοίκηση «άναψε πράσινο» για ταδύο φιλικά τη προηγούµενη βδοµάδα, σταοποία βέβαια ρόλο σκάουτινγκ στου πρωτο-εµφανιζόµενου ανέλαβε ο γυµναστή βοηθόκ Γάλλο που είναι ακόµα άγνωστο αν θα πα-ραµείνει ή να τελικά (µε τον ερχοµό ενό νέουτεχνικού επιτελείου) θα αποχωρήσει.

Όπω και νάχει πάντω κουτσά-στραβά και(κυρίω) αθόρυβα, η σεζόν έφτασε στο τέλοτη, οι ποδοσφαιριστέ πλέον αναµένουν κλή-ση επαφή από τη διοίκηση και ο Χρήστο Ζα-

χόπουλο πριν προχωρήσει σεοποιαδήποτε κίνηση, οφείλει -ανόντω (όπω διατείνεται), έχει διά-θεση να συνεχίσει- να προχωρήσεισε ριζική αναδιάρθρωση του ∆Σ ναανοίξει το σωµατείο σε πραγµατικήκαι όχι εικονική εγγραφή µελών καιτο κυριότερο; Να ανοίξει τα χαρτιάτου και να τοποθετηθεί δηµοσίωδίνοντα ο ίδιο το στίγµα των επό-µενων κινήσεων που προφανώ θααφορούν τον προγραµµατισµό τηοµάδα για το καινούριο πρωτά-θληµα. Αυτή τη φορά δεν µπορείνα υπεκφύγει και να κρυφτεί. Θαπρέπει να είναι ειλικρινή στι το-ποθετήσει του, γιατί αν δε το πρά-

ξει , θα βρεθεί µόνο εν µέσω καταιγίδα, γιατίδεν έχει πολλού συµµάχου µαζί του στο νέοεγχείρηµα. Από το περιβάλλον του πάντω δια-χέεται η ίδια άυρα αισιοδοξία, γίνεται λόγογια οργανωτικό προγραµµατισµό µε στόχο τηναναζήτηση πρωταγωνιστικού ρόλου στο νέοπρωτάθληµα ενώ παράλληλα υπερτονίζονταικαι οι ειδήσει που βγήκαν από την ΕπιτροπήΕπαγγελµατικού Αθλητισµού για την Αδειοδό-τηση τη Κασσιόπη , µε σπόντε και αιχµέγια την …ασυνέπεια του προέδρου τη στο θέ-µα τη Εγγυητική Επιστολή που κατέδειξεεπί τη ουσία πω υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοιγια την µετακόµιση τη Κερκυραική οµάδαστα Τρίκαλα είτε µε αλλαγή ονόµατο είτε µεδιαδικασία συγχώνευση µε τρίτο σωµατείο.

Από τι κινήσει και τι επαφέ του Χρ. Ζαχόπουλου θα προδιαγραφεί τοµέλλον τη ποδοσφαιρική οµάδα των Τρικάλων

Αθλητικά 21ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

«Να βγει και να ξηγηθεί»

Αλλάζουν πάλι τα δεδοµένα για τηνπαρουσία των Τρικάλων στο πρωτάθληµα

της Γ’ Εθνικής

Τη ….κακοµοίραΤη ….κακοµοίραµε την προκήρυξηµε την προκήρυξη

Ξεκαθάρισµα πριν έρθει καλοκαίρι… Μέσα στοεπόµενο δίµηνο θα καθοριστεί ω φαίνεται το ορ-γανωτικό πλαίσιο και θα γίνει ο σχεδιασµό απότην διο΄9ικηση των Τρικάλων για το νέο πρωτά-θληµα. χΚι ενώ στα Τρίκαλα η ροή των ειδήσεων(αναγκαστικά πλέον) αλλάζει γήπεδο και περνά-ει στα πλευρά τη διοίκηση, στην …οµήγυρητη Γ Εθνική κατηγορία επικρατεί σιγή ιχθύοπαρ’ ότι βέβαια όλε οι οµάδε (δεν είναι και λί-γε) άκουσαν µε ανακούφιση τι ειδήσει πουβγήκαν από την Οµοσπονδία. Η ΕΠΟ για µία ακό-µα φορά το έκανε το…θαύµα τη και µετά τηνβεβιασµένη αναδιάρθρωση (που την πέρασε µά-λιστα ενώ έτρεχαν τα φετινά πρωταθλήµατα),προχωρά σε σύνταξη Προκήρυξη του πρωτα-θλήµατο Γ' Εθνική, η οποία όµω δεν θα τεθείσε ισχύ από το νέο πρωτάθληµα αλλά από τηνµεθεπόµενη περίοδο!!!.

Η λύση αυτή επιλέχθηκε γιατί (κατά κοινή πα-ραδοχή) αν ισχύσουν κανόνε εθνικών κατηγο-ριών στη Γ Εθνική (που θα είναι ουσιαστικά έναάλλο περιφερειακό) δεν θα µπορέσει καµία οµά-δα να πιάσει του όρου τη προκήρυξη

Απ’ ότι ελέχθη λοιπόν τι τελευταίε ηµέρεέγινε επαφή µε τα µέλη τη Επιτροπή Πρωτα-θλήµατο και τον πρόεδρο τη, Μιχάλη Τζανό-πουλο, για τα σηµεία από τα οποία θα αποτελεί-ται η Προκήρυξη του Πρωταθλήµατο τη Γ'Εθνική. Πλέον, το πλάνο των προποθέσεωνσυµµετοχή θα µεταφερθεί στη Νοµική Υπηρε-σία, προκειµένου να ''ανάψει το πράσινο φω''για να τεθεί στη συνέχεια προ ψήφιση στην επό-µενη συνεδρίαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίουτη ΕΠΟ. Αξίζει να σηµειώσουµε πω, σύµφωναµε τα όσα αναφέρουν οι άνθρωποι που ηγούνταιτη ολοκλήρωση τη αναδιάρθρωση, η Προ-κήρυξη θα ισχύσει από την µεθεπόµενη σεζόν,δηλαδή αυτή του 2014-2015! Αυτό γίνεται (κατάτην εκδοχή τη ΕΠΟ), γιατί η δυσκολία ή και αδυ-ναµία των σωµατείων να συµβαδίσουν µε τα προ-στάγµατα τη Προκήρυξη από τη φετινή χρο-νιά, δεν αποκλείεται να µετατρεπόταν σε εµπόδιογια τη συµµετοχή του στο πρωτάθληµα! Συντοι άλλοι, στην ΕΠΟ κρίνουν πω δεν υπάρχειλόγο να θέσουν σε τόσο σκληρέ διαδικασίεέγκριση τα σωµατεία, από τη στιγµή που φέτοσχεδόν το 1/3 εξ αυτών θα υποβιβαστούν στα το-πικά πρωταθλήµατα των Ενώσεων

Αυτό θα γίνει γιατί φέτο η κατηγορία θα απο-τελείται από 96 οµάδε και την επόµενη χρονιάαπό 64,. Ένα µπάχαλο άνευ προηγουµένου δη-λαδή και , η ΕΠΟ που σκαρφίστηκε την ιδέα τηΑναδιάρθρωση αντιλαµβανόµενη την γκάφατη, προτίθεται τώρα να δώσει το περιθώριο στασωµατεία που θα συνεχίσουν στην κατηγορία µε-τά την προσεχή µεταβατική περίοδο, ώστε ναεναρµονιστούν µε τη νέα εποχή και να είναι έτοι-µα να διεκδικήσουν τη συµµετοχή του στιεπαγγελµατικέ κατηγορίε, εφόσον επιθυµούννα θέσουν έναν τέτοιο στόχο. Οπω γίνεται αντι-ληπτό, κατά πάσα πιθανότητα η συµµετοχή τωνσωµατείων θα είναι... εύκολη υπόθεση για τουσυλλόγου, σε αυτή την πρώτη χρονιά τη νέαΓ' Εθνική.

Προσδοκίε για το χτίσιµο µια νέα ποδοσφαιρική οµάδαπου θα σηκώσει στι πλάτε τη το βάρο τη ιστορική κλη-ρονοµιά του ΑΟΤ , έπλασε µε την εµφάνιση του στα Τρίκαλα οΧαρη Κουτσούρη. Ο πρόεδρο τη Κασσιόπη- εκµεταλλευό-µενο στο έπακρο τι εγγενεί αδυναµίε του Χρήστου Ζαχό-πουλου τη λανθασµένη διοικητική του πρακτική αλλά και τηναποτυχηµένη αγωνιστική παρουσία τη οµάδα στο Περιφερει-ακό πρωτάθληµα (δυο χρόνια τώρα βαράει δοκάρι» στου στό-χου τη), είναι αλήθεια πω κέρδισε τζάµπα διαφήµιση αν καιδεν το επεδίωξε , ούτε το είχε ανάγκη.

∆ιέγνωσε ωστόσο προ τα πού πάει το πράγµα και έριξε γέ-φυρε βάζοντα µπροστά το σενάριο τη µετακόµιση τη δικήτου οµάδα στα Τρίκαλα ποντάροντα µάλιστα στι καλέ σχέ-σει που οικοδόµησε µε του οργανωµένου αλλά και πολλούακόµα τρικαλινού φιλάθλου.

∆εδοµένη δε και τη καραντίνα στην οποία µπήκε η οµάδατου Χρήστου Ζαχόπουλου , είναι αλήθεια επίση πω πράγµαταέµοιαζαν µάλιστα ιδανικά για τον Κερκυραίο παράγοντα πουέβαλε µπροστά το σχεδιο τη µετακόµιση οριοθετώντα µάλι-στα την παρθενική την εµφάνιση του σωµατείου τη Κασσιόπη

στην πόλη µα σε ένα επίσηµο παιχνίδι του φετινού πρωταθλή-µατο.

Όλα έµοιαζαν να κυλούν οµαλά, αφού ουδεί δεν έθεσε ερω-τήµατα για το πώ µε ποιο τρόπο µια ξένη οµάδα νοµιµοποιείταικαι αποκτά το ηθικό τουλάχιστο δικαίωµα να εκµεταλλευτεί τοκενό και να πάρει την πάσα για να φτιάξει την νέα τη έδρα

Όλα ιδανικά λοιπόν, µέχρι που …έπεσε η «κεραµίδα» από τηνΕπιτροπή Επαγγελµατικού Αθλητισµού για την ασυνέπεια τηΚασσιόπη. Το σωµατείο τη Κέρκυρα έβγαλε όλη τη χρονιάχωρί να έχει καταθέσει Εγγυητική Επιστολή για την παρουσίατου στο πρωτάθληµα και απειλείται µε πρόστιµο 50 χιλιάδων ευ-ρώ, όµω δεν χάνει βαθµού και άνοδο. Το θέµα ωστόσο δεν εί-ναι να περάσει στα ψιλά, γιατί ούτε η διοίκηση τη Κασσιόπηξέχασε την Εγγυητική, ούτε βέβαια η ΕΕΑ δεν έκανε καλά τηδουλειά τη. Αυτό (το ανησυχητικό) που διαφαίνεται από την ει-δησεογραφία των ηµερών δείχνει προ δύο κατευθύνσει: Είτεο πρόεδρο τη Κασσιόπη δεν µπορούσε να καταθέσει την Εγ-γυητική (για του δικού του λόγου), είτε δεν ήθελε φοβούµε-νο (τι άλλο …) την κατάπτωση τη. λόγω ληξιπρόθεσµων χρε-ών τη οµάδα σε παίκτε και τρίτου . Αν συµβαίνει το δεύτε-ρο, τότε έχουµε και τη λογική και πιο πειστική απάντηση για τηνεπιθυµία του κ Κουτσούρη να µεταφέρει και προφανώ να αλ-λάξει και να συνενώσει το σωµατείο που διοικεί µε ένα τρίτο όνο-µα. Άλλο ενδεχόµενο δεν χωρά και καλό θάναι να δοθούν διευ-κρινήσει πριν βγουν και νέα επεισόδια στο φώ τη δηµοσιό-τητα…

Η µη κατάθεση Εγγυητική από τον πρόεδρο τη Κασσιόπη εξηγεί εν µέρει και την επιθυµία τη «µετακόµιση» του σωµατείου στα Τρίκαλα

«Κεραµίδα» από την Ε.Ε.Α

Page 22: dialogos 15-4-2013

22 ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

«Στροφή» προ επίλυση των τελευταίωνεκκρεµοτήτων θεωρούνταν από πολλού η

29η και προτελευταία αγωνιστική τουπρωταθλήµατο Α’ Ερασιτεχνική

κατηγορία του νοµού µα. Μπορεί για τοντίτλο να υπάρχει µία ακόµα εκκρεµότητα-εκκρεµότητα που αναµένεται να λυθεί και

να καθοριστεί από την αναµέτρησηΦλαµουλίου-Μεγαλοχωρίου-, όµω έχουµε

µια πιο ξεκάθαρη άποψη για την µάχη τηουρά µε την γνωστοποίηση των οµάδων

που αποχωρούν από την κατηγορία ΒαλτινόΑγιοι Απόστολοι είναι το σίγουρο δίδυµο,πιθανώ µαζί του θα πάρει το δρόµο τηεπιστροφή στην Α1 Ερασιτεχνική είτε η

∆όξα Μεγάρχη, ή ο Πύργο ενώ µένειπρο απάντηση το ερώτηµα, ποιο θα είναι

ο τέταρτο τη παρέα στην περίπτωσηκατά την οποία δεν θα κερδίσει άνοδο στηνΓ Εθνική η πρωταθλήτρια τη κατηγορία.

Στη µάχη τη κορυφή τα πράγµατα υπερα-πλουστεύθηκαν πλέον για το συγκρότηµα τουΦλαµουλίου, που πέρασε µε νίκη από το κρίσι-µο ντέρµπι τη 29η ηµέρα κερδίζοντα 0-3 ταΚαλύβια και θέλει ένα ακόµα «τρίποντο» στηντελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει τονπρώτο τίτλο τη ιστορία του και να σφραγίσειεπίση τη συµµετοχή στα µπαράζ ανόδου προτη Γ Εθνική κατηγορία. Πάντω οι αντίπαλοι τουΑΟΦ καραδοκούν έστω κι αν δεν ελπίζουν πλέ-ον σε σενάριο θεαµατική αντροπή.Στη Μπαλκούρα η αναµέτρηση τη ∆ήµη-

τρα µε τη Φαρκαδόνα δεν θύµιζε σε τίποτατο…ντέρµπι που στήθηκε στο αντίστοιχο παι-χνίδι του Α’ Γύρου. Οι «πράσινοι» δυσκολεύτη-

καν αυτή τη φορά από το δυναµικό συγκρότη-µα τη ΑΕΦ όµω πήραν τελικά τη νίκη έχοντακαι πάλι στην πρώτη γραµµή των σκόρερ τονΡούκα.Στο Πυργετό η ΑΕΤ έδειξε το καλό τη πρό-

σωπο, επιβλήθηκε µε 02 του µαχητικού∆ικέφαλου και περιµένει πλέον το ντέρµ-πι τη τελευταία αγωνιστική (θα υπο-δεχθεί τη ∆ήµητρα στο Κηπάκι) για νακλείσει τη χρονιά µε µία ακόµα επιτυχίαευελπιστώντα και ελπίζοντα σε στρα-βοπάτηµα του Φλαµουλίου για να «κλέ-ψει» τον τίτλο πάνω στο νήµαAπ’ τα υπόλοιπα µατ τη 29η ηµέρα

αναµφίβολα ξεχωρίζει η εκτό έδρα νίκητου Προδρόµου (0-3 στο Βαλτινό) πουφέρνει την οµάδα του Κόζιακα κοντά στοόριο και τον στόχο τη παραµονή, το δι-πλό του Αχιλλέα Μπάρα στην έδρα τουΚαστρακίου αλλά και το άνετο πέρασµατου Πύργου από του Απόστολου. Ωστό-σο στη µάχη τη ουρά οι κιτρινόµαυρουτου Πύργου µπορούν να ελπίζουν µόνο για τηνκατάκτηση τη 12η θέση που εξασφαλίζει πα-ραµονή υπό προποθέσει ανόδου του πρωτα-θλητή τη κατηγορία στη Γ’ Εθνική.Αναλυτικά τώρα στα παιχνίδια τη 29η και

προτελευταία ηµέρα του πρωταθλήµατο εί-χαµε…Αγ. Απόστολοι Πύργο 0-6Το αντίστοιχο ραντεβού του Α’ Γύρου ήταν

ντέρµπι και µάλιστα ένα ντέρµπι που έβγαλε ει-δήσει. Το µατ του Σαββάτου όµω ήταν έναπαιχνίδι όπω όλα τα άλλα: µε περιορισµένα ταβαθµολογικά κίνητρα µόνο για την οµάδα τουΠύργου που κυνηγά το σενάριο τη παραµονήµατιάζοντα την 12η θέση του πίνακα. Η οµάδατου Τεο Λιούλιου λοιπόν «καθάρισε σαν…αβγό» του Απόστολου φορτώνοντα τουµάλιστα µε 6 γκολ σε ένα µατ που έδειξε από

την αρχή πω θα ήταν αγγαρεία. Ελαφρυντικόγια την κακή εµφάνιση του γηπεδούχων, απο-τελεί η χαµηλή βαθµολογική κατάταξη πουέσβησε και την όρεξη την καλή διάθεση για τι

µάχε που αποµένουν µέχρι τη λήξη.Εν αντιθέσει µε του Απόστολου που εµφα-

νίστηκαν µε σβηστέ µηχανέ στο γήπεδο, οΠύργο από την άλλη είχε τον Νίκο Αγγέλη σεµεγάλα κέφια και παρ’ ότι άργησε να βρει δί-χτυα, κατάφερε µε τα πέντε δικά του γκολ νακάνει περίπατο στο Β’ Ηµίχρονο.Ο επιθετικό του Πύργου λοιπόν άνοιξε το

σκορ στο 44’ κι έδειξε το δρόµο για τη νίκη απότο 1ο ηµίχρονο. Με την έναρξη τη επανάλη-ψη όλα τακτοποιήθηκαν-απλουστεύτηκαναφού ο νεαρό Καλόγηρο πέτυχε το 0-2 κιαπό κει και µετά όλα έγιναν εύκολα για τουπαίκτε του Πύργου αφού ο Αγγέλη «πυροβό-λησε» στο 55’ και στο 62 ανεβάζοντα το δείκτηστο 4-0 και κατόπιν πέτυχε δύο ακόµα γκολ στο68 και στο 74 σφραγίζοντα µε εµφατικό τρόποτη νίκη τη οµάδα του αλλά και τη δική τουπαρουσία στο παιχνίδι.

Καστράκι-Μπάρα 0-2Η σύγκρουση του όγδοου µε τον ένατο τη

βαθµολογία, έστω κι αν δεν έχει καµία βαθµο-λογική σηµασία, µπορεί να αποτελέσει σηµείοαναφορά στα δρώµενα τη ηµέρα. Πόσοµάλλον όταν σ’ αυτή εµπλέκονται δυο οµάδεπου φηµίζονται για τι συναρπαστικέ του µο-νοµαχίε. Θέλετε παράδειγµα; Η οµάδα τουΚαστρακίου πήρε βαθµό ενώ δικαιούνταν ακό-µα και νίκη στο ισόπαλο µατ του Α’ Γύρου.Από την άλλη η Μπάρα κρατούσε το καλύτερότη για το φινάλε του πρωταθλήµατο και µετάτι δύο συνεχόµενε νίκε επί Μεγαλοχωρίουκαι Απόστόλων πήγε µε κεκτηµένη στην έδρατου Βράχου και κατάφερε να αποδράσει µε έναακόµα τρίποντο κερδίζοντα 0-2 στο ραντεβούτου Σαββάτου.Οι Μπαριώτε πήραν προβάδισµα στο 32ο

τη αναµέτρηση χάρη στην κεφαλιά του Ψω-µά µετά από το κόρνερ του Μπαµπούρη. Πάτη-σαν πάνω σ’ αυτό το γκολ είχαν καλή παρουσίαστο λειτουργικό κι αµυντικό του κοµµάτι καιστο 61 κλείδωσαν τη νίκη του µε το δεύτερογκολ που ξεκίνησε αυτή τη φορά από τον Ψω-µά και είχε ω τελικό αποδέκτη τον Κοτρώτσιο.Ο επιθετικό του Αχιλλέα πήρε την µπάλα στονκενό χώρο προσπέρασε τον γκολκίπερ τουΒράχου και διαµόρφωσε το τελικό 0-2 µε τοοποίο οι Μπαριώτε έχουν προβάδισµα έναντιτου Βράχου στην βαθµολογική κατάταξη.Βαλτινό-Πρόδροµο 0-3Ματ µε µονόπλευρο ενδιαφέρον στο γήπε-

δο του Βλατινού…∆εν θα µπορούσε λοιπόν πα-ρά να έχει την αναµενόµενη κατάληξη: Ο Πρό-δροµο καθάρισε εύκολα του τρει βαθµούαπό την αναµέτρηση µε τον ουραγό τη κατη-γορία ΑΟΒ πήρε το τρίποντο που επιζητούσεκαι τώρα πια ψάχνει ένα ακόµα πόντο στην τε-λευταία αγωνιστική (θα παίξει µέσα στην έδρατη Φαρακδόνα) για να τερµατίσει στην 12η

Αθλητικά

Ένα ξεχωριστό αγωνιστικό ραντεβούέχουν κλείσει οι Παλαίµαχοι τωνΤρικάλων δίνοντα µάλιστα φιλαν-

θρωπική χροιά στο τουρνούά τη µία ηµέραπου θα διοργανώσουν στο ∆ηµοτικό Στάδιο φι-λοξενώντα και αντιµετωπίζοντα του βετε-ράνου τη ΑΕΚ αλλά και την ποδοσφαιρικήοµάδα των Τρικαλινών ∆ασκάλων. Όπω ανα-φέρει το δελτίο Τύπου την Τρίτη 23 Απριλίου(11 π.µ) στο ∆ηµοτικό Στάδιο Τρικάλων, θα διε-ξαχθεί φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα µεταξύτων Παλαιµάχων οµάδων του ΑΟ. Τρίκαλα, τηΑΕΚ Αθηνών και των ∆ασκάλων του νοµού Τρι-

κάλων. Ο αγώνα θα τελεσθεί υπό την αιγίδατη Περιφέρεια Ν. Τρικάλων και τη ΙεράΜητρόπολη Τρίκκη και Σταγών και ο σκοπότου είναι φιλανθρωπικό, προκειµένου να συγ-κεντρωθούν τρόφιµα, ρούχα και χρήµατα, πουθα διατεθούν µέσω τη Μητρόπολη, σε οικο-

γένειε που τα έχουν ανάγκη εν’ όψει του Πά-σχα (προαιρετική τιµή εισόδου: 1 ευρώ).Τα τρόφιµα θα διατεθούν από το Μάρκετ

του Ιερού Ναού Αγίου ΚωνσταντίνουΤα είδη ρουχισµού από τον Ιερό Ναό Αγία

Επισκέψεω

Τα χρήµατα από το Φιλόπτωχο Ταµείο Τρίκ-κη και Σταγών.Ετσι, στην ανακοίνωση επισηµαίνεται πω αξί-

ζει να παραβρεθούν και βοηθήσουν στην εκδή-λωση αυτή, οι φίλαθλοι, τα ∆ηµοτικά σχολεία,τα Γυµνάσια και Λύκεια του Νοµού Τρικάλων.

Θα παίξουν µπάλα για φιλανθρωπικό σκοπό Οι Παλαίµαχοι θα παίξουν φιλικά µε του βετεράνου τη ΑΕΚ και του Τρικαλινού ∆άσκαλου

Α’ ΕΠΣΤ: Η 29η αγωνιστική έδειξε Φλαµούλι για τίτλο κι έδωσε προβάδισµα για την παραµονή

Οι εκκρεµότητε πάνω

Page 23: dialogos 15-4-2013

23ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

θέση τη βαθµολογία, που υπό προποθέσειανόδου των πρωταθλητών τη Α Ερασιτεχνι-κή, θα δώσει παραµονή στην κατηγορία.Αυτό το σενάριο πλέον περιµένουν στον

Πρόδροµο, όµω η αλήθεια είναι πω έχουν κιένα ακόµα δύσκολο παιχνίδι µπροστά του, αλ-λά ευελπιστούν να βρουν αδιάφορη την ΑΕΦστο τελευταίο ραντεβού τη χρονιά για να πά-ρουν τον βαθµό που (επαναλαµβάνουµε) µόνοµε άνοδο των πρωταθλητών τη Α Κατηγορίαθα δώσει παραµονή στην οµάδα που θα πιάσειτην 12η θέση στην τελική κατάταξη.Ο Πρόδροµο πάντω έπιασε τα καλύτερα…

πόστα στο µατ του Σαββάτου µέσα στο Βαλ-τινό και παρ’ ότι έµεινε άσφαιρο στο α’ ηµί-χρονο (είχε δυο φάσει και δυο δοκάρια σεπροσπάθειε του Μπανάσιου στο 15’ και τουΚουτελίδα στο 33) , κατάφερε να κάνει το…κοµµάτι του στην επανάληψη. Το σκορ άνοι-ξε στο 57’ ο Μπανάσιο και στο 71’ µετά απόσέντρα του Γκαραγκάνη, ο Τζερεµέ πέτυχε το0-2. Λίγο πριν το φινάλε οι Λύκοι του Κόζιακαπέτυχαν και το τρίτο του γκολ µε επιτυχηµένηπροσπάθεια του Μπανάσιου κι έτσι πέρασανµε το τελικό 3-0 από την έδρα του Βαλτινούπου κατέχει θέση ουραγού στην βαθµολογία.

Μεγαλοχώρι-Κρύα Βρύση 1-2Κλείδωσαν τον στόχο του εξασφάλισαν την

παραµονή στην κατηγορία βγάζοντα µάλισταµια γκάµα εντυπωσιακών αποτελεσµάτων επίισχυρότερων οµάδων τη κατηγορία, ε…∆ενείχαν λόγου για να…σκοτωθούν κιόλα στοµεταξύ του παιχνίδι. Παρ’ όλα τούτα το Με-γαλοχώρι και η Κρύα Βρύση βγήκαν σε µάχηγοήτρου το απόγευµα του Σαββάτου και κατά-φεραν µάλιστα να δώσουν µια νότα δυνατήκόντρα µέσα στο γήπεδο αποζηµιώνοντα -τρόπον τινά- και του φιλάθλου που βρέθη-καν στι κερκίδε.Το τρίποντο τη νίκη (όπω και στο µατ

του Α’ Γύρου) το πήραν οι παί-κτε τη Κρύα Βρύση πουήταν καλύτεροι και πιο αποτελε-σµατικοί στι καίριε φάσει τηαναµέτρηση, Επικράτησαν µά-λιστα µε 1-2 και έπιασαν τουΜεγαλοχωρίτε στην 10η θέση

του πίνακα συνεχίζοντα έτσι και το σερί τωνθετικών του αποτελεσµάτων. Το µατ ξεκίνησεµε µάχε στο χώρο του κέντρου, όµω η οµά-δα του Γιώργου Αλµπάνη έδειχνε µεγαλύτερησιγουριά στι κινήσει τη και κατάφερε στο35’ να προηγηθεί µε το όµορφο γκολ του Ανα-στογιάννη που δέχθηκε πάσα στον κενό χώροκαι µε σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1 σε ένακαίριο σηµείο του α ηµιχρόνου,Με την έναρξη τη επανάληψη οι γηπε-

δούχοι φάνηκαν πιο ζωηροί, όµω Κρυοβρυ-σιώτε έφτασαν και στη δεύτερη επιτυχία στο61’ όταν ο Χαιταλή πέτυχε το 0-2 µε σουτµέσα από την περιοχή και πλέον το µόνο πουαπέµεινε για τη Θύελλα ήταν το γκολ τη

τιµή που ήρθε στο 67’ από τον Χασιώτηόταν και διαµορφώθηκε το τελικό 1-2 στοπαιχνίδι. Πάντω οι Μεγαλοχωρίτε έβγα-λαν και κάποιε ακόµα καλέ φάσει-ευ-καιρίε στην εστία του Πετρένκο, όµω ού-τε ο Χασιώτη ούτε ο Ανδρέου στο 68. Ού-τε και ο Πρεµέτη, κατάφεραν να βρουντον δρόµο προ τα δίχτυα για να γυρίσουντο µατ ή έστω να σώσουν τον βαθµό τηισοπαλία.

Μεγάρχη-Παραληθαίοι 0-2«Ταφόπλακα» στι τελευταίε ελπίδε

τη Μεγάρχη έριξαν οι Παραληθαίοι καιµε τη νίκη που πέτυχαν στο ραντεβού τη29η αγωνιστική κλείδωσαν εν αρχή την4η δική του θέση στην βαθµολογική κα-τάταξη και έριξαν στον …καιάδα τη Α1Ερασιτεχνική τη ∆όξα που παρουσιάστη-κε µε ελλείψει µε απουσίε στο Σαββα-τιάτικο παιχνίδι Οι φιλοξενούµενοι µπήκανπιο…ορεξάτοι στον αγώνα, ανέλαβανπρωτοβουλίε από τα πρώτα λεπτά κέρ-δισαν τη µάχη στο χώρο τη µεσαίαγραµµή και πριν προλάβει να κλείσει τοτριαντάλεπτο είχαν ήδη φτιάξει τι πρώ-τε του ευκαιρίε. Στην πιο αξιόλογηαπό αυτέ στο 29ο λεπτό τη αναµέτρη-ση ο Ζάρρα γέµισε στα καρέ τη ∆ό-ξα κι εκεί µόνο κι αφύλαχτο ο Παπαγε-ωργίου πέτυχε το 0-1 ανοίγοντα τοσκορ για λογαριασµό τη οµάδα του.Οι παίκτε του Τάσου Γκανά είχαν

τρει ακόµα κλασικέ για γκολ στο α΄ηµίχρονο, είχαν την κατοχή µπάλακαι στο δεύτερο µισό του αγώνα καιστο 67’ κλείδωσαν τη νίκη του µε τογκολ του Γκάνια που ξεκίνησε απόσέντρα του Παπαγεωργίου και κατέ-ληξε σε ένα συρτό διαγώνιο πουέµελλε να διαµορφώσει την τελευ-ταία εκτό έδρα νίκη των Παραληθαίων

στο φετινό πρωτάθληµα.

Αναλυτικά ρεπορτάζ των αγώνων ∆ήµητρα-Φαρκαδόνα, Καλυβίων–Φλαµουλίου στιεπόµενε σελίδε.

στον Πρόδροµο µε την προπόθεση ανόδου του πρωταθλητή στη Γ’ Κατηγορία

ΑθλητικάΦΛΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕ∆Α

Το στιγµιότυπο του «δ» από τη νίκη τη Κρύα Βρύση στο Μεγαλοχώρι

στο… νήµα

Τα αποτελέσµατα (29η αγ.)Μεγ. Καλύβια .....-......Φλαµούλι ..............0 -3Μεγάρχη............-......Παραληθαίοι .........0 -2Μεγαλοχώρι.......-......Κρύα Βρύση .........1 -2Πυργετό...........-......ΑΕΤ.......................0 -2Άγιοι Απόστολοι .-......Πύργο .................0 -6∆ήµητρα/Απ. ......-......Φαρκαδόνα...........2 -0Πρόδροµο........-......Βαλτινό .................3 -0Καστράκι............-......Αχιλ. Μπάρα........0 -2

Η ΒαθµολογίαΟµάδε...............Βαθ......Γκολ ....Ν. ..Ι. ...ΗΦλαµούλι ...............71 ......81-15....22 ..5 ....2∆ήµητρα................70 ......88-26....22 ..4 ....3ΑΕΤ........................70 ......65-18....21 ..7 ....1Παραληθαίοι..........51 ......42-30....14 ..9 ....6Φαρκαδόνα............45 ......48-44....14 ..3 ..1 2Μ. Καλύβια ............42 ......43-32....11 ..9 ....9Πυργετό ..............39 ......42-38....11 ..6 ..1 2Αχ.Μπάρα............39 ......38-34....11 ..6 ..1 2Καστράκι ...............39 ......46-44....12 ..3 ..1 4Κρύα Βρύση..........38 ......59-64....10 ..8 ..1 1Μεγαλοχώρι ..........38 ......44-55....11 ..5 ..1 3Πρόδροµο ...........30 ......39-59.....7 ...9 ..1 3Πύργο..................27 ......39-49.....7 ...6 ..1 6Μεγάρχη ...............27 ......30-70.....7 ...6 ..1 6Απόστολοι ............14 ......25-92.....3 ...5 ..2 1Βαλτινό...................9 .......25-84.....2 ...3 ..2 4

Η επόµενη 30η αγωνιστικήΜεγάρχη.................- .............Μεγ. ΚαλύβιαΦλαµούλι ................-...............ΜεγαλοχώριΠαραληθαίοι ...........- ...................ΠυργετόΚρύα Βρύση ...........-............Άγ. ΑπόστολοιΑΕΤ.........................- ..........∆ήµητρα/Απόλ.Πύργο ...................-....................ΚαστράκιΦαρκαδόνα.............-................ΠρόδροµοΑχιλ. Μπάρα..........- ......................Βαλτινό

Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Θα παλέψουν και στηντελευταία αγωνιστική οι οµάδετου Πύργου και τη Μεγάρχη

για την 12η θέση

Page 24: dialogos 15-4-2013

24 Αθλητικά

CMYK

“Αγκαλιά” µε τον τίτλο του πρωταθλήµατο τη Α’Ερασιτεχνική είναι από το απόγευµα του Σαββάτου ηοµάδα του Φλαµουλίου, αφού πέρασε το πιο δύσκολο

εµπόδιο που είχε µπροστά τη κερδίζοντα 0-3 τον ΑΟΚµέσα στα Καλύβια και κράτησε την απόσταση του ενό

βαθµού από ΑΕΤ και ∆ήµητρα. Πλέον, το συγκρότηµα τουΤάκη Ρούσα χρειάζεται 3 ακόµα βαθµού για να

κατοχυρώσει την κατάκτηση του τίτλου που επιφέρει ωδυναµικό πλεονέκτηµα την συµµετοχή στα µπαράζ ανόδουπρο τη Γ Εθνική κατηγορία. κρατά µε άλλα λόγια την τύχηστα χέρια του και µπορεί να υπολογίζει του βαθµού απότην αναµέτρηση τη τελευταία στροφή (εντό έδρα µε

το Μεγαλοχώρι) που θα καθορίσει έτσι κι αλλιώ το φινάλετου φετινού πρωταθλήµατο

Αξίζει πάντω να σηµειώσουµε πω σε περίπτωση ακραίου σε-ναρίου ισοπαλία (ή ακόµα και ήττα του ΑΟΦ), τότε αλλάζουνάρδην τα δεδοµένα και όλα θα αλληλεξαρτηθούν από το απο-τέλεσµα τη αναµέτρηση ΑΕΤ-∆ήµητρα. Αν παραδείγµατοχάρη το ντέρµπι τη τελευταία αγωνιστική κολλήσει σε ισο-παλία, τότε πιθανώ το Φλαµούλι µπορεί να παρει τίτλο ακόµακαι µε δική του ισοπαλία στο µατ µε τη Θύελλα. Αν όµω πε-ράσει το (ακόµα ) πιο ακραίο σενάριο τη ήττα από το Μεγα-λοχώρι, ενδέχεται να πάµε σε τριπλή ισοβαθµία, ενώ σε περί-πτωση που βγει νικητή από τη µάχη του Κηπακίου, θα κερδίσειτον τίτλο εκµεταλλευόµενο την γκέλα του Φλαµουλίου.Όλα αυτά βέβαια αφορούν την ακραία περίπτωση στραβοπα-

τήµατο του Φλαµουλίου στην τελευταία αγωνιστική. κάτι τέτοιοωστόσο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αφού οι κυανόλευκοι τουΑΟΦ έδειξαν µε τη συνολική του παρουσία πω ήταν όντω ηπιο σταθερή και η πιο αξιόπιστη οµάδα του πρωταθλήµατο. ΣταΚαλύβια δε και στο ντέρµπι τη 29η αγωνιστική έδειξαν πωθέλουν να καθαρίσουν τη µάχη του τίτλου.Από την άλλη οι Καλυβιώτε µετρώντα δυο σηµαντικέ απου-

σίε που προέκυψαν µάλιστα για λόγου ανωτέρα βία τηνύστατη στιγµή (Κατράνα και Μπίχτα σε κηδεία συγγενικούτου προσώπου) πάλεψαν µε φιλότιµο ,έκαναν το δικό τουαγώνα και πέρα από το αποτέλεσµα έδειξαν κι αυτοί τα δικάτου προτερήµατα µέσα στο γήπεδο. ∆εν του πήγε πάντω τοπαιχνίδι κόντρα στο Φλαµούλι κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τηναρχή.

Στην πρώτη φάση του αγώνα τα Καλύβια απείλησαν την εστίατου ΑΟΦ όταν στο 6’ ο Σπαθή έπιασε το σουτ, αλλά ο Ντάσκαµπλόκαρε. Μετά από αυτή την ευκαιρία το Φλαµούλι αντέδρα-σε στο 8’ όταν ο Ντούβλη εκτέλεσε φάουλ κεφαλιά του Ρόµπουάουτ. Αυτό ήταν το …προειδοποιητικό µήνυµα των παικτών τουΡούσα. Ακολούθησε στο 9’ η κανονική «βολή», όταν ο ΑντρέαΤσιούκα βρήκε τον Βαγγέλη Τσιούκα και αυτό µε πλασέ έκα-νε το 0-1 δίνοντα αέρα νίκη στην οµάδα του.Το υπόλοιπο του α’ ηµιχρόνου δεν είχε πολλέ καλέ φάσει

αφού ο δυνατό αέρα δυσκόλευε τι προσπάθειε των παι-κτών. Στο 13’ όµω τα Καλύβια έφτασαν κοντά στην ισοφάρισε,όταν το φάουλ του Καρανίκα έφυγε άουτ.Στο 16’ ήταν η σειράτου Ρέππα να δοκιµάσει το πόδι του, µε τον Ντάσκα να είναιστην σωστή θέση. Ενώ στο 32’ η µεγαλύτερη φάση του αγώναόταν ο Κόκκοβα έπιασε ένανκεραυνό για να σταµατήσει ηµπάλα στο κάθετο δοκάρι.Στην επανάληψη το Φλα-

µούλι ήταν εύστοχο νωρί καιέτσι τελείωσε και η αγωνίατου παιχνιδιού. Στο 50’ οΜύωση Χατζηνικόλα βρέθη-κε από πλάγια έπιασε έναωραίο σουτ και έκανε το 0-2.Μετά το γκολ οι γηπεδούχοιπροσπάθησαν να αντιδρά-σουν και στο 66’ ο Κόκκοβαέκανε ωραία προσπάθεια καιτο σουτ που έκανε δεν βρήκεστόχο , αφού µπάλα πέρασεάουτ.Τελικά η νίκη του Φλα-µουλίου επισφραγίστηκε καιµε το τρίτο γκολ που επιτεύχ-θηκε στο 67’ όταν ο Ντού-βλη µε σουτ στην κίνηση νί-κησε τον Βασιλείου και δια-

µόρφωσε το 0-3 για λογαριασµό τη οµάδα του.Αξίζει να αναφέρουµε πω από το 70’ και µετά τα Καλύβια

έµειναν και µε δέκα παίκτε, αφού ο Γιώργο Κόκκοβα χτύπη-σε στο κεφάλι και έτσι δεν µπόρεσε να συνεχίσει.Καλή η διαιτησία του κ ∆ουλόπουλου που είχε βοηθού του

Μουστάκα και Ρούσι.Μ. Καλύβια: Βασιλείου, Κασιώλα, Βαρµποµπίτη, Καρανίκα,

Οικονόµου (55’ Μακρή), Σπαθή, Παπαναγιώτου (26’ Τσιαφί-τσα), Σ. Κάβρα, Γ. Κάβρα, Κόκκοβα, Ρέππα (64’ Κάβου-ρα).

Φλαµούλι: Ντάσκα, Σαµαρά (46’ Παναγιώτου), Καµπέρη,Γκίτσα, Ρόµπο, Κούτσικο, Κεχαγιά (84’ Γεωργούλα), Α. Τσι-ούκα, Β. Τσιούκα, Ντούβλη (77’ Μπαµπούρη), Χατζηνικόλα.

ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Το τελειώνει µέσα στο σπίτι τουΤο τελειώνει µέσα στο σπίτι του

Το Φλαµούλι

ξεπέρασε το

εµπόδιο των

Καλυβίων (0-3 στο

ντέρµπι τη 29η

αγωνιστική) κι έχει

πλέον τον τίτλο

στα χέρια του

Το πανηγυρικό τουπρώτου γκολ από τουπαίκτε του Φλαµουλί-ου µέσα στα Καλύβια

Page 25: dialogos 15-4-2013

25ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

CMYK

Ο πρόεδρο των Τρικάλων BC Νίκο Χλωρό τα λέειµε δύο παλιού διαιτητέ των Σερρών στο περιθώριο

του ντέρµπι

∆υναµική κερκίδα κάνουν και οι προσκλήσει. Αυτόέδειξαν οι εικόνε από τον ηµιτελικό του θεσσαλικού

µπάσκετ

Τρικαλινή κερκίδα στο κλειστό των Σερρών. Αντε ναπροετοιµαζόµαστε για τι εκδροµέ τη νέα σεζόν…

Ο Τάκη Παπαγεωργίου τα λέει µε του ΓιάννηΣιόντη,Γιώργο Χελιδώνη πιστού φίλου τη οµάδα.

∆ίπλα του ο Παναγιώτη ∆ιαµαντόπουλο µε τον γιο τουπου σπουδάζει στι Σέρρε

Ούτε προσκλήσει δεν µπορούσαν να βρουν οι Τρικαλινοίγια να δουν το ντέρµπι ΑΕΛ-Ολ Βόλου που έγινε στο

δηµοτικό κλειστό. Πάντω Τσίµα και Μοιριώρητρύπωσαν στι κεκρίδε

Ένα µεγάλο πανό από του fun του Ολυµπιακού Βόλου στοντέρµπι µε τη µισητή ΑΕΛ

Από ψηλά είναι πιο δροσερά. Το πλάνο µε τα παιδιάαπό το γήπεδο του Μεγαλοχωρίου και το µατ τη

Θύελλα µε την Κ. ΒρύσηΜετά το φρένο στο Φλαµούλι, το διπλό στο Μεγαλοχώρι. ΗΚρύα Βρύση µε τον Γ Αλµπάνη σε …γενικών καθηκόντων

επιστασία όπω δείχνει η φωτό

γγηπεδοηπεδογγραφίεραφίε

Αθλητικά

Κερκίδα υπο σκιά µε την καντίνα κοντά. Όλα τα…ντεσού στοντέρµπι τη 29η αγωνιστική

∆εν ήξερε, δεν ρώταγε; Α πρόσεχε λοιπόν ο πρό-εδρο του ΑΟ Καλυβίων Αχιλλέα Χαχάµη που ετοι-µάζεται να αλλάξει «στρατόπεδο» και να περάσει στοκλαµπ των παντρεµένων. Χαριτολογώντα φυσικά τοσχόλιο για την είδηση του επερχόµενου γάµου που θαγίνει µε παραδοσιακό γλέντι στα Μεγάλα Καλύβια ,απ’ όπου κατάγεται και η εκλεκτή τη καρδιά του. Μετο καλό και καλού απογόνου, γιατί ο ΑΟΚ περιµένεικαι νέα φυντάνια στο ποδόσφαιρο

Page 26: dialogos 15-4-2013

26

Να µιλήσει κανεί για ένα παιχνίδι πουπροφανώ θα ξεχαστεί γρήγορα ή να

εστιάσει την προσοχή στον πίνακα τηβαθµολογία και στη διαµορφωθείσα

κατάσταση; Επιλέγουµε το δεύτερο όχι γιατίεκµηδενίστηκαν παντελώ οι ελπίδε τη∆ήµητρα για την κατάκτηση τη πρωτιάστο φετινό πρωτάθληµα, αλλά γιατί ακόµακαι σε ενδεχόµενο νίκη στο ντέρµπι τη

τελευταία αγωνιστική (κόντρα στην ΑΕΤ),οι πράσινοι δεν φτάνουν στην κορυφή, εάν

δεν σκοντάψει το Φλαµούλι στη δική του«µάχη» µε το Μεγαλοχώρι.

Το σενάριο είναι ακραίο και το γνωρίζουν πο-λύ καλά στην Μπαλκούρα, αναπολώντα µάλι-στα εκείνη την άσχηµη εµφάνιση τη 25ηαγωνιστική που έβγαλε µια πονεµένη ήττα µέ-σα στο Μεγαλοχώρι. Αν δεν ήταν εκείνο τοστραβοπάτηµα… Αυτό λένε αυτό συζητούν οιπαίκτε οι προπονητέ και το διοικητικό επιτε-λείο τη οµάδα. Όµω µε τα «αν» δεν παίρ-

νονται βαθµοί και δεν κερδίζονται πρωταθλή-µατα, η ∆ήµητρα ωστόσο µέσα σε µια χρονιάριζική ανανέωση του δυναµικού κατάφερε νακρατηθεί µέσα στην κορυφαία τριάδα του πρω-ταθλήµατο και το Σάββατο πήρε µια δύσκοληνίκη επικρατώντα µε 2-0 τη Φαρκαδόνα σεένα ανοιχτό και χωρί σκοπιµότητε παιχνίδι.

Οι πράσινοι είχαν τη µερίδα του λέοντοστι ευκαιρίε του αγώνα, όµω και η ΑΕΦάφησε το …στίγµα τη µέσα στο γήπεδο, έδει-ξε καλά στοιχεία δηµιούργησε φάσει έχασεευκαιρίε και πάλεψε το παιχνίδι αποδεικνύον-τα για µία ακόµα φορά πω είναι από τι στα-θερέ αξίε στην Α Κατηγορία.

Στι φάσει του αγώνα τώρα µόλι στο 10’ οΡούκα βγήκε σε θέση για γκολ αλλά δεν µπό-

ρεσε να νικήσει τον Χριστοδού-λου ενώ στο 12’ χάθηκε διπλή ευ-καιρία για το 1-0 από προσπάθει-ε του ΡΟύκα και του Κωτούλααφού ο πρωτο πλάσαρε πάνωστο Χριστοδούλου κι ο δεύτεροέστειλε την µπάλα ψηλά άουτ.

Η ΑΕΦ απείλησε έβγαλε τη δι-κή τη απάντηση στο 13’, όταν οΠαπαδόπουλο πρόλαβε τηνέξοδο του Νιάρχου, πλάσαρεόµω άστοχα, ενώ στη συνέχειασυγκρούστηκε µε τον τερµατο-φύλακα τη ∆ήµητρα που τραυ-µατίστηκε και αντικαταστάθηκεαπό τον Ζήση.

Στο 26’ οι φιλοξενούµενοι απεί-λησαν και πάλι, όµω ο Μαλτέζα δεν µπόρεσενα στείλει την µπάλα στα δίχτυα παρά το γεγο-νό του ότι ο Ζήση ήταν εκτό θέση.

Κι αφού δεν το έβαλε η ΑΕΦ στο 34, το έβα-λε η ∆ήµητρα στο 33’ .Σε γρήγορη αντεπίθεσηο Μπαρµπαρούση έβγαλε ιδανική σέντρα γιατον Ρούκα κι αυτό µε κεφαλιά έκανε το 1-0 δί-νοντα προβάδισµα στην οµάδα του.

Η επανάληψη ξεκίνησε µε του γηπεδού-χου να έχουν πρωτοβουλία και να ψάχνουν τοδεύτερο γκολ. Μάλιστα στο 48’ µετά από κόρ-νερ η µπάλα στρώθηκε στον Μπαρµπαρούση οοποίο όµω σούταρε άστοχα, ενώ στο 52’ µε-τά από στρώσιµο του Κωτούλα, ο Τσιγάραέκανε άσχηµο κοντρόλ µε αποτέλεσµα να χά-σει τη µπάλα και να µην προλάβει να σουτάρειαπό καλή θέση. Πάντω στο 76’ η Φαρκαδόναέχασε την πιο αξιόλογη ευακιρία να ισοφαρίσειόταν ο Μαλαχτάρη δοκίµασε το πόδι του απόµακριά και µε τη βοήθεια και του αέρα έστειλετη µπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζήση.Στο82’ η ∆ήµητρα Απόλλων βρέθηκε πολύ κοντάστο δεύτερο γκολ, όταν ο Νούλα ξέφυγε απόαριστερά σούταρε από καλή θέση αλλά αστό-χησε.

Το µατ τέλειωσε ουσιαστικά στο 89’ µε τοδεύτερο γκολ των γηπεδούχων που ξεκίνησεαπό µπαλιά του Καραστέργιου στον Ρούκα, αυ-τό βγήκε µόνο µπροστά στον Χριστοδούλουκαι πλασέ πάνω από τον αντίπαλο τερµατοφύ-λακα έκανε το 2-0. Στη φάση αυτή οι φιλοξε-νούµενοι υποστήριξαν πω ο σκόρερ βρέθηκεσε θέση οφσάντ, αλλά ο βοηθό κ. Μακρή εί-χε αντίθετη άποψη.Στην τελευταία φάση τουαγώνα στο 90’ ο Μπαρµπαρούση ξέφυγεστην αντεπίθεση σούταρε από κοντά συρτά αλ-λά ο Χριστοδούλου µε τα πόδια απέκρουσε,ενώ θα µπορούσε να συνεργαστεί µε Νούλακαι Ρούκα οι οποίοι περίµεναν τη µπάλα.∆ήµητρα: Νιάρχο (31 λ. τρ. Ζήση), Τασι-

ούλα, Ιωάννου, Νούλα, Μπαρµπαρούση,Φουρτούνη, Γκουτζιαµάνη, Μπαούτη (55’Καραστέργιο), Κωτούλα (65’ Κόκαλη), Ρού-κα, Τσιγάρα.Φαρκαδόνα: Χριστοδούλου, Μπαγιώτη Κ.,

Τσιόγγα, Μυστακίδη, Γούτσιο, Παππά (86’Μουρατίδη), Βολιώτη, Τιούτιο, Μαλαχτά-ρη, Παπαδόπουλο (80’ Τσιάµη), Μαλτέζα(46’ λ. τρ. Μακουτίδη).

Τελευταία νίκη στην έδρα για τη ∆ήµητρα. Τα πλάνα από 2-0 επί τη ΑΕΦ στη Μπαλκούρα

Ανοιχτό παιχνίδι στη Μπαλκούρα και νίκη τη ∆ήµητρα επίτη Φαρκαδόνα (2-0)αλλά το σενάριο τηπρωτιά ξεθώριασε για του «πράσινου»

«Αν θε να δει το µέλλον ενό ποδοσφαιρικού σωµατεί-ου, κοίτα τι υποδοµέ του», έλεγε από τα µέσα τη δεκαε-τία του 70 ο Ρίνου Μίχελ, ένα από του µεγαλύτερου«δάσκαλου» προπονητική που µε την θεωρία αλλά και τηντακτική εφαρµογή του total football άλλαξε την ιστορία στοευρωπακό ποδόσφαιρο.

Αν πάρουµε λοιπόν τοι µετρητοί τη συµβουλή του καιρίξουµε µια µατιά στι υποδοµέ των Τρικαλινών Ερασιτε-χνικών Σωµατείων (έτσι κι αλλιώ επαγγελµατικά δεν υπάρ-χουν), είναι βέβαιο πω θα απογοητευτούµε αφού η παρακ-µιακή κατάσταση ξεκινά από τη βάση και φτάνει µέχρι την κο-ρυφή τη πυραµίδα. Κοντά στα ενενήντα τόσα σωµατείαέχει εγγεγραµµένα στο Μητρώο τη η Ενωση και από αυτάµόλι 12 οµάδε κατέβηκαν στο φετινό πρωτάθληµα ενώ οιτρει από αυτέ ήδη «αποχαιρέτησαν τα… όπλα» και δενκατεβαίνουν στο υπόλοιπο τη αγωνιστική διαδροµή µεσυνέπεια την αγωνιστική και διοργανωτική κατάπτωση ενόθεσµού που σε άλλου νοµού (κυρίω τη Μακεδονία)παρουσιάζει έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον

Πω όµω να υπάρξει προκοπή στα Τρίκαλα όταν ακόµα κιαυτό το πρώτο (υποτίθεται) σωµατείο τη πόλη κινείται µε…δανεικά παιδιά άλλων οµάδων µόνο και µόνο για να µην υπο-στεί τι κυρώσει των όρων προκήρυξη; Πώ να γίνει αντα-γωνιστικό πρωτάθληµα όταν η οµάδα που πάει να πάρει τίτλοστην Α Ερασιτεχνική δεν συµµετέχει στο Παιδικό πρωτάθληµα;

Και πω εν τέλει να γίνουν αναφορέ για την ποδοσφαι-ρική δράση των µικρών όταν άλλοι κερδίζουν βαθµού σταχαρτιά (Νεοχώρι Σαράγια, ∆ήµητρα) και άλλοι φορτώνουνγκολ µε το τσουβάλι; Η απόδειξη ξεκάθαρα αποτυπωµένηστην δράση τη Χ αγωνιστική στην οποία ο ∆ιγενή τα Σά-ραγια και η ∆ήµητρα πήραν ξεκούραστου βαθµού, η ΑΕΤέκανε προπόνηση το δικό τη µατ µε την Μπάρα (13-0) καιµόνο το παιχνίδι του Πύργου µε την Λπτοκαρυά είχε µια φυ-σιολογική αγωνιστική εξέλιξη µε την οµάδα του Ε. Τσιούκανα παίρνει του βαθµού και το τρίποντο καταβάλλονταέστω δύσκολα (1-0) του αντιπάλου τη.

1ο ΟµιλοΜ. Καλύβια - Νεοχώρι ........................................0-3 α.α.∆ήµητρα - Αµπελακια..................................................3-0Mετεωρα - Ακαδηµία ....................................................δδ

2ο ΟµιλοΣαράγια - ΑΣ Τρίκαλα ............................................3-0 α.α ΑΕΤ - Αχιλλέα .........................................................13-0Πύργο - Λεπτοκαρυα.................................................1-0

Από το κακό, στο χειρότερο… Παρωδία η αγωνιστική δράση µε την απόσυρση οµάδων πριν το φινάλε

Αθλητικά

Θεωρητικέ οι ελπίδε

Β1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΒ1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η δράση του διηµέρουµε αριθµού

Α΄ ΟΜΙΛΟΣΜέρα ανατροπών µπορεί να χαρακτηριστεί η

16η αγωνιστική στον Α’ όµιλο καθώ η Φιλύραπέρασε στην κορυφή. Η Πηγή (38 β.) έχασε στηνέδρα τη από το Ελευθεροχώρι (34 β.) ενώ τηνήττα γνώρισε και η Φωτάδα (37 β.) από το Πρίνοµε 4-0. Έτσι η Φιλύρα που νίκησε µε 6-1 την Αν.Μεγάρχη πέρασε πρώτη στην βαθµολογία µε40 βαθµού.

Η 16η Αγωνιστική

Μουριά............-.....Άγ. Βησ/να .........4 - 2Ασπρόβαλτο..- ...........Λιλή ...............3 - 0Πηγή ...............-...Ελευθεροχώρι .......1 - 2Μπελέτσι.........-....Παλ/νάστηρο ........1 - 6Φιλύρα ............- ...Αν. Μεγάρχη........6 - 1Πρίνο.............- ........Φωτάδα ............4 - 0

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΦιλύρα ...............40 .....48-20 .....13 .1 ...2Πηγή ..................38 .....57-13 .....12 .2 ...2Φωτάδα..............37 .....64-15 .....12 .1 ...3Ελευθεροχώρι....34 .....52-26 .....11 .1 ...4Πρίνο................29 .....45-20 ......9 ..2 ...5Παλαιοµ/ρο ........27 .....38-44 ......9 ..0 ...7Μουριά...............16 .....28-53 ......5 ..1 .1 0Μπελέτσι ............15 .....25-36 ......5 ..0 .1 0Λιλή ....................15 .....34-65 ......5 ..0 .1 1Άγιο Βησ/να....14 .....30-53 ......4 ..2 ...9Αν.Μεγάρχη .....12 .....29-62 ......4 ..0 .1 2Ασπρόβαλτο......3 .......3-46.......1 ..0 .1 5

Β΄ ΟΜΙΛΟΣΜία ακόµα στροφή απέµεινε για το φινάλε στον

Β’ όµιλο και η Σαρακίνα που έχει καπαρώσει τοντίτλο (47 β.) µετέτρεψε σε περίπατο το υποτιθέ-µενο ντέρµπι µε την Παπαράτζα (34 β.) ενώ τοΦωτεινό πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση (37 β.).

Η 17η ΑγωνιστικήΠλάτανο........-......Αγιόφυλλο ..........2 - 0Παπαράτζα .....- .......Σαρακίνα ...........0 - 5Φωτεινό...........- .......∆ιαλεκτό............3 - 0Ανταλλάξιµα....-........Ζηλευτή............3 - 0Κρηνίτσα.........- ......Θεόπετρα...........0 - 3

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΣαρακίνα ............47 ......60-7......15 .2 ...0Φωτεινό..............37 .....46-23 .....12 .1 ...4Παπαράτζα.........34 .....33-27 .....11 .1 ...5Πλάτανο ...........33 .....35-14 .....10 .3 ...4Αγιόφυλλο..........32 .....28-17 .....10 .2 ...5Θεόπετρα...........25 .....33-37 ......8 ..1 ...8Ανταλλάξιµα.......18 .....31-38 ......5 ..3 ...9∆ιαλεκτό.............13 .....17-36 ......4 ..1 .1 2Ζηλευτή...............9 .......9-42.......3 ..0 .1 4Κρηνίτσα .............0 .......0-51.......0 ..0 .1 7

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣΞεκαθάρισε το τοπίο στον Γ’ όµιλο καθώ το

Γλύνο αποσπάστηκε από του διώκτε του (56β.) µετά την νίκη του στα χαρτιά µε τα ΣερβωτάΑπό την άλλη πλευρά δεν βγήκαν ειδήσειαφού Πετρόπορο (50 β.) και Φανερωµένη (49β.) αναδείχτηκαν ισόπαλοι µε 2-2 στο µεταξύτου ντέρµπι.

Η 21η ΑγωνιστικήΓλύνο ............- .......Σερβωτά............3 - 0Αστέρα..........- .......Πετρωτό............1 - 4Παράδεισο ....- .....Ακαδηµία 1..........0 - 3Πελινναίοι........-.......Ακαδηµία ...........0 - 3Πετρόπορο ...- ....Φανερωµένη.........2 - 2Πηνειάδα.........-....Αγία Κυριακή ........0 - 4Λεπτοκαρυά....-.......Πατουλιά ...........0 - 3

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΓλύνο ...............56 ......60-8......18 .2 ...1Πετρόπορο.......50 .....60-15 .....15 .5 ...0Φανερωµένη.......49 .....54-14 .....15 .4 ...2Πετρωτό.............45 .....64-16 .....14 .3 ...4Α.Κυριακή...........42 .....71-30 .....13 .3 ...5Ακαδηµία 1.........42 .....69-34 .....14 .0 ...7Πηνειάδα............36 .....43-30 .....11 .3 ...6Αστέρα Τ. .........27 .....51-79 ......9 ..0 .1 2Ακαδηµία Τ.........25 .....55-84 ......8 ..1 .1 1Πατουλιά............21 .....40-69 ......7 ..0 .1 4Παράδεισο .......13 .....29-54 ......4 ..1 .1 3Σερβωτά..............6 .......6-57.......2 ..0 .1 9Λεπτοκαρυά ........6 .......6-61.......2 ..0 .1 9Πελινναίοι............3 .......3-60.......1 ..0 .2 0

ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΠΑΙ∆ΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΠΑΙ∆ΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Page 27: dialogos 15-4-2013

27

Με τη σκέψη επικεντρωµένηστο ντέρµπι τη 29η

αγωνιστική που έγινε σταΚαλύβια µπήκαν στο γήπεδο

Πυργετού οι ποδοσφαιριστέ καιτο επιτελείο τη ΑΕΤ και ο

λόγο βέβαια ήταν προφανή.Από την αναµέτρηση του ΑΟΚ µε

του πρωτοπόρου τη ΑΕρασιτεχνική θα κρίνονταν επί

τη ουσία και η µάχη τουτίτλου. Όλοι το ήξεραν, όλοι το

αποδέχθηκαν και γι αυτό τολόγο όλοι ρωτούσαν (συχνά-πυκνά) για να µάθουν τα νέα

από τα Καλύβια.

Οι ειδήσει βέβαια δεν ήταν ευ-χάριστε, ο ΑΟΦ πήρε το τελευταίοδύσκολο παιχνίδι και έβαλε τον τίτ-λο στο τσεπάκι του, όµω και η ΑΕΤ

έκανε τη δουλειά τη στον Πυργε-τό, κέρδισε 2-0 τον ∆ικέφαλο καιπεριµένει πλέον το τελευταίοντέρµπι τη χρονιά για να κλείσειτην παρουσία τη στο πρωτάθληµαγράφοντα µία ακόµα νίκη. Για τίτ-λο για συµµετοχή στα µπαράζ τηανόδου δεν γίνεται πλέον καµία νύ-ξη αφού τα προγνωστικά είναι ξε-κάθαρα και δεν αφήνουν περιθώριααισιοδοξία παρά µόνο σε µία εξαι-ρετική περίπτωση που µπορεί ναπροκύψει µόνο αν Φλαµούλι θελή-σει να …αυτοκτονήσει.Γίνονται όµω αυτά τα πράγµα-

τα στι µέρε µα; Μένει να τοδούµε στην τελευταία στροφή τουπρωταθλήµατο. Στην αναµέτρησηπάντω του Πυργετού (όσοι ήτανγήπεδο) είδαν την οµάδα του Μού-τσιου να επιβάλει του δικού τηκανόνε και να καθαρίζει δίκαια τοτρίποντο τη νίκη. Οι ερυθρόλευ-κοι άγγιξαν το γκολ στο 4’ όταν ο

Τασιόπουλο δοκίµασε τοπόδι του µέσα από την πε-ριοχή αλλά έστειλε τηνµπάλα ελάχιστα άουτ. ΗΑΕΤ επέµενε και στο 5’ οΑναγνώστου είχε νέα ευ-καιρία, όµω ο τερµατοφύ-λακα Μούρκα απέκρου-σε σε κόρνερ και στη συνέ-χεια ο ∆ικέφαλο γλίτωσεαπό τα χειρότερα χάρηστην επέµβαση των αµυντι-κών τη οµάδα.Η φάση που άλλαξε τη

ροή του αγώνα βγήκε στο 14’όταν Λάλο έδιωξε µε τα χέριασουτ του Αρσενόπουλου και ο διαι-τητή κ. Κοντίνο υπέδειξε πέναλτικαι ταυτόχρονα απέβαλε τον αµυν-τικό του Πυργετού. Από τα 11 βή-µατα λοιπόν ο Αρσενόπουλοέγραψε το 0-1 έβαλε µπροστά τηνοµάδα του κι από κει και µετά τοµατ κύλησε στο τέµπο που ήθελεκαι επεδίωξε να έχει η ΑΕΤ.Ωστόσο, στο 26’ ο Ζαµπραλα

είχε µια καλή ευκαιρία για γκολ αλ-λά δεν µπόρεσε να βρει τον δρόµοπρο τα δίχτυα ενώ στο 26 ο Γά-τσιο έχασε µια µοναδική φάση µε-τά από ασίστ του Αρσενόπουλουκαθώ δεν µπόρεσε να βρει δίχτυααν και ήταν µόνο απέναντι από τοντερµατοφύλακα του ∆ικεφάλου.Ό,τι όµω δεν κατάφερε ο Γά-

τσιο στο 30’, το πέτυχε στο 35’ οΑρσενόπουλο και πάλι. Μετά απόκαλοχτυπηµένοφάουλ του Αναγνώ-στου κατέβασε την µπάλα και µε

ωραίο σουτ νίκησε τονΜούρκα δια-µόρφωσε το 0-2. Ο Αρσενόπουλοείχε κέφια στο µατ του Σαββάτουκαι τα έδειξε µάλιστα και στην έναρ-ξη του β ηµιχρόνου όταν επιχείρησεθεαµατικό ανάποδοψαλίδι στέλνον-τα την µπάλα στο οριζόντιο δοκάριτουΜούρκα, ενώστο 55’ επιχείρησενέα ατοµική προσπάθεια και απείλη-σε εκ νέου την εστία του∆ικεφάλου.Οι γηπεδούχοι είχαν µια καλή φά-

ση στο 59’ όταν µετά από κόρνερτου Κατσιαφλιάνη και σουτ στην κί-νηση του Παπαποστόλου, η µπάλαπέρασε µόλι άουτ από την εστίατου Ντόβα ενώ στην τελευταία φά-ση του µατ στο 86’, ο Τασιόπου-λο µε ψηλοκρεµαστό σουτ έστειλετην µπάλα στην ρίζα του δεξιού κά-θετου δοκαριού χάνοντα ευκαιρίαγια να κάνει τρία τα γκολ τη ΑΕΤσε ένα παιχνίδι που όπω προανα-φέραµε κύλησε στη... σκιά του αγώ-να των Καλυβίων µε το Φλαµούλι.∆ιαιτητή τη αναµέτρηση ο κ.

Κοντίνο, και βοηθοί του οι Τζάνη,Κωτούλα.Πυργετό: Μούρκα, Ζαµπρα-

λα, Καραγκούνη, Λάλο, ∆ερµά-νη, Λέκκα, Παπαποστόλου(78’Παπαδόπουλο), Πάτρα(65’ Ευαγ-γέλου), Μπαλάφα, Κατσιαφλιά-νη(65’ Βρατσίστα), Μπλέτσα.ΑΕΤ: Ντόβα, Γκίνσιον, Τσάκα-

λο, Τζέλλιο, Ντακούλα(70’ Ζα-φειρόπουλο), Κοντό, Στεφόπου-λο(78’ Παλαύρα Α), Αρσενόπου-λο, Τασιόπουλο, Γάτσιο(70’ Πα-λαύρα Π), Αναγνώστου.

Με τα αυτιά στα Καλύβια και τα πόδια στον Πυργετό η ΑΕΤ έγραψε το 0-2 επί του «∆ικεφάλου»

ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΑθλητικάΑ1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΑ1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Η κίνηση του Σαββατοκύριακου

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

Ο Ασκληπιό το ντέρµπιΜέσα στο κόλπο τη ανόδου µπήκε για τα κα-

λά η νεανική οµάδα του Ασκληπιού που κέρδισετον Αγιο Οικουµένισο στο ντέρµπι τη 28η αγω-νιστική. Ωστόσο στην επανάληψη οι φιλοξενού-µενοι τουΗλία Πατσιάνη πήραν τη νίκη µε 0-2 καιέκαναν ένα σηµαντικό βήµα για την άνοδοστην ΑΕρασιτεχνική. Στι επιτυχίε επέστρεψε και η οµά-δα του Νεοχωρίου που κέρδισε 3-1 τι Καρυέενώ το Αρδάνι πήρε βαθµού χωρί να αγωνιστείστην 28η αγωνιστική του πρωταθλήµατο .Τα αποτελέσµατα (28η αγων.)

Παλιόπυργο ..-.......Καλαµάκι ...........3 - 3Ριζαριό............-........Σαράγια............1 - 1Ράξα ...............- .........Κρήνη .............3 - 1Γριζάνο ...........-........∆ιαµάντι............1 - 3Οικουµένιο ....- ......Ασκληπιό ..........0 - 2Αρδάνι.............-...........ΠΕΦ...............3 - 0Νεοχώρι..........- ........Καρυέ.............3 - 1Ζάρκο .............- ........Λόγγο.............2 - 0Βασιλική..........-......Πλοπιακό ..........4 - 1

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΝεοχώρι .............68 .....75-28 .....22 .2 ...4Οικουµένιο .......67 .....91-37 .....22 .1 ...5Ασκληπιό ..........66 .....78-19 .....21 .3 ...4Αρδάνι................64 .....69-33 .....21 .1 ...6Ζάρκο.................62 .....58-25 .....19 .5 ...4Καρυέ...............51 .....53-31 .....16 .3 ...9Γριζάνο...............47 .....58-44 .....14 .5 ...9Πλοπιακό..........46 .....63-43 .....14 .4 .1 0Σαράγια..............42 .....39-38 .....12 .6 .1 0Ράξα...................32 .....45-52 .....10 .2 .1 5Λόγγο...............32 .....38-54 ......9 ..5 .1 4Βασιλική.............28 .....29-59 ......8 ..4 .1 6Ριζαριό ...............27 .....29-40 ......7 ..6 .1 4Καλαµάκι............25 .....35-67 ......7 ..4 .1 6Παλιόπυργο .....21 .....41-83 ......6 ..3 .1 9Κρήνη.................20 .....32-66 ......5 ..5 .1 8∆ιαµάντι .............14 .....31-84 ......4 ..2 .2 2ΠΕΦ ....................7 ......20-81 ......2 ..1 .2 4

Η επόµενη 29η ΑγωνιστικήΚαλαµάκι..................-.................ΣαράγιαΚρήνη.......................- ........Παλιόπυργο∆ιαµάντι ...................- ..................ΡιζαριόΑσκληπιό................- ......................ΡάξαΠΕΦ .........................-..................ΓριζάνοΚαρυέ.....................- ....Άγ. ΟικουµένιοΛόγγο.....................- ...................ΑρδάνιΠλοπιακό................- ................ΝεοχώριΖάρκο.......................- ................Βασιλική

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

∆εν βγήκαν εκπλήξειΧωρί εκπλήξει η Κυριακή στον Β Όµιλο

αφού οι οµάδε που κυνηγούν την άνοδο συνέ-χισαν τη διαδροµή µε επιτυχία.Η πρωτοπόρο οµάδα τη; Περιστέρα έρι-

ξε 4 γκολ στον Κεφαλοβρυσιακό, τα Αµπελάκιαέκαναν τον δικό του περίπατο στο µατ µε τηνΑσπροκκλησια ενώ ο Πορταικό συνέχισε κι αυ-τό το ξέφρενο σερί του κερδίζοντα µε 3-0εκτό έδρα τον Βυτουµά. Ακόµα η Φήκη κερ-δισε 3-1 τη Λυγαριά και το ∆ενδροχώρι πέρασεµε νίκη από του Γόµφου.Τα αποτελέσµατα (28η αγων.)

Πιαλεία............- ...Μικρό Κεφ/σο........2 - 0Κηπάκι.............-.....Χρυσοµηλιά .........3 - 0Φήκη ...............-........Λυγαριά ............3 - 1Γόµφοι ............-.....∆ενδροχώρι .........0 - 2Αµπελάκια.......-...Ασπροκκλησιά .......5 - 0Βυτουµά........-......Πορτακό ..........0 - 3Περιστέρα.......- .....Κεφ/σιακό..........4 - 0∆ροσερό/Μ. ....-....Πανχασιακό ........0 - 0Γενέσι .............- .......Κόζιακα ...........0 - 3

ΒαθµολογίαΟµάδε............Βαθ.....Γκολ......N ..I ...HΠεριστέρα..........74 .....90-19 .....24 .2 ...2Αµπελάκια ..........65 .....61-18 .....20 .5 ...3Πορτακό..........64 .....82-28 .....20 .4 ...4Φήκη...................64 .....73-25 .....20 .4 ...4∆ροσερό/Μ. .......54 .....43-23 .....16 .6 ...6Πιαλεία...............45 .....40-36 .....13 .6 ...9Πανχασιακό......41 .....55-50 .....12 .5 .1 1Βυτουµά...........38 .....39-34 ......9 .11...8Κηπάκι................38 .....44-60 .....11 .5 .1 2Λυγαριά..............36 .....42-48 .....10 .6 .1 2∆ενδροχώρι........36 .....40-49 .....11 .3 .1 4Γόµφοι ...............35 .....63-62 .....10 .5 .1 3Κόζιακα ............35 .....38-44 ......9 ..8 .1 1Χρυσοµηλιά........31 .....34-54 ......8 ..7 .1 3Ασπροκκλησιά....26 .....32-50 ......7 ..5 .1 6Μικρό Κεφ/σο.....17 .....22-52 ......3 ..8 .1 7Γενέσι..................8 ......20-85 ......2 ..2 .2 4Κεφαλοβ/ακό.....2 ......16-97 ......0 ..2 .2 6

Η επόµενη 29η ΑγωνιστικήΜικρό Κεφ/σο...........-...........ΧρυσοµηλιάΛυγαριά....................- ..................Πιαλεία∆ενδροχώρι .............- ...................ΚηπάκιΑσπροκκλησιά..........- ......................ΦήκηΠορτακό................-...................ΓόµφοιΚεφαλοβρυσιακό....- .............ΑµπελάκιαΠανχασιακό............- ..............ΒυτουµάΚόζιακα ..................- .............Περιστέρα∆ροσερό/Μουριά .....- ....................Γενέσι

Έναν ένα στη σειρά του… τακτοποι-εί ο Ασκληπιό του διεκδικητέ τουτίτλου στον 1ο όµιλο τη Α1 Ερασι-

τεχνική και περιµένει πλέον τα επόµενα παιχνί-

δια για να επωφεληθεί να ανάψει φλα (όπωλέει κι ο τίτλο) για να ολοκληρώσει την δικήτου αντεπίθεση. Το νεανικό συγκρότηµα τουΗλία Πατσιάνη δείχνοντα στοιχεία καλοδου-λεµένη οµάδα (σε όλη τη ροή του Β Γύρου)καθάρισε πρώτα τον ∆ιγενή Νεοχώρίου καιστη συνέχεια (χθε) περιέλαβε και την οµάδατου Αγ Οικουµενίου κερδίζοντα την µάλιστα

µε καθαρό σκορ (0-2) ντέρµπι τη 28η αγωνι-στική που µονοπώλησε το ενδιαφέρον απόόλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββατοκύρια-κου.

Στα Σεισµόπληκτα βρέθηκαντο απόγευµα τη Κυριακή αρ-κετοί φίλοι του ερασιτεχνικούκαι είδαν εν αρχή ένα άσφαιροπρωτο ηµίχρονο µε µοιρασµέ-νε φάσει µπροστά στι δύοεστίε αλλά και µε καλύτερηπαρουσία από του φιλοξενού-µενου που (το έδειχναν ξεκά-θαρα) ήθελαν τοτρίποντο για ναµείνουν µέσαστο κόλπο τηανόδου και ανεκµεταλλευτούντι επόµενε ευ-

καιρίε.Τα κατάφεραν τελικά να κά-

νουν το …κόλπο του στο Β’ηµίχρονο όταν πέτυχαν και ταδύο γκολ που του χάρισαν τηνίκη. Προηγήθηκαν αρχικά µετην επιτυχηµένη προσπάθειατου Ρούσου που εκµεταλλεύτη-

κε την µπαλιά-ασίστ του Καρακούκα κι έγραψετο 0-1 και στη συνέχεια κλείδωσαν το θριαµ-βευτικό πέρασµα του από το γήπεδο του Οι-κουµένιου µε το 2ο γκολ που σηµείωσε αυτήτη φορά ο Καρακούκα κερδίζοντα έτσι και τοτίτλο του κορυφαίου τη αναµέτρηση. Πλέονµετά την ολοκλήρωση τη 28η αγωνιστική ο∆ιγενή Νεοχωρίου έπιασε πρωτη θέση στονπίνακα µε του 68 βαθµού, ο Οικουµένιο κα-τέβηκε στη δεύτερη (67) και ο Ασκληπιό έρ-χεται µε φόρα από πίσω περιµένοντα τα δύ-σκολα περάσµατα των αντιπάλων του στην τε-λική ευθεία.

«Άναψε φλα» για προσπέραση

Α1 ΕΠΣΤ: Με φόρα για άνοδο ο Ασκληπιό µετά τη νίκη του (0-2) επί τουΟικουµένιου στο ντέρµπι του Α’ Οµίλου

Περιµένει το ντέρµπιγια φινάλε

Καθάρισε µε 2-0 η ΑΕΤ στον Πυργετό και η φωτό από το παιχνίδι

Page 28: dialogos 15-4-2013

Στην απίστευτη τροπή του αγώνα στησυγκλονιστική εξέλιξη µα και στην παρουσία

των φιλάθλων στην κρίσιµη µάχη τωνΣερρών εστίασε τι δηλώσει του ο Γιάννη

Τζήµα . ο τεχνικό των κυανέρυθρωνµάλιστα έσπευσε να υπενθυµίσει µε νόηµα

πω τίποτα δεν χαρίζεται και κάθεαγωνιστική η οµάδα παλεύει και επιβιώνει

µέσα σε δύσκολε καταστάσει

«Μα κυνηγούν θεοί και δαίµονε, αλλά η οµά-δα µα είναι εδώ, παλεύει δίνει µάχε και µένειζωντανή», είπε σε µια αποστροφή του λόγου τουο Λαρισαίο τεχνικό και συνέχισε λέγοντα πω«και αυτό το παιχνίδι όπω και το ντέρµπι µε τηνΚηφισιά ήταν ψυχοφθόρο. Υπήρχαν οµοιότητεαφού στο τέλο µπήκαν απίστευτα καλάθια. ΟιΙκαροι είχαν µια φανατισµένη οµάδα και µια πολύσκληρή έδρα. Εµεί από την πλευρά µα αποδεί-ξαµε περίτρανα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, αντι-θέτω η οµάδα µα έδειξε ότι είναι άξια για µεγά-

λε νίκε γιατί βρήκε το σθένο να ανταποκριθείκαι να ξεπεράσει δύσκολε καταστάσει.

Είχαµε το θάρρο το θράσο και τα ψυχικάαποθέµατα να αντιπαρέλθουµε την πίεση, βάλα-µε µεγάλα καλάθια σε κρίσιµε προσπάθειε καιαν ήµασταν πιο συγκεντρωµένοι στην αµυντικήµα λειτουργία θα καθαρίζαµε το παιχνίδι π[ιο νω-

ρί χωρί να πάµε στην παράταση.Θέλω να πώ και εκ µέρου των παιδιών ένα µε-

γάλο ευχαριστώ στου φιλά-θλου που ταξίδεψαν σήµεραµαζί µα στι Σέρρε, µα βοή-θησαν πραγµατικά και µαέδωσαν το σθένο για να βγού-µε νικητέ από αυτή τη δύσκο-λη µάχη όπω είδατε στο παι-χνίδι, τίποτα δεν χαρίζεται καιτίποτα δεν κερδίζεται εύκολα σ’αυτήν την κατηγορία. Κάθεαγωνιστική µα κυνηγούν θεοίκαι δαίµονε, όµω η οµάδαείναι εδώ δίνει τι µάχε τη πα-λεύει και είναι ζωντανή» σχολία-σε και πάλι στον επίλογό του οπροπονητή των Τρικάλων

∆ηλώσει έκανε και ο αρχη-γό Γιώργο Φούντα και µάλιστα ταυτίστηκε καιαυτό µε τον Τζήµα σηµειώνοντα χαρακτηρι-στικά πω «το παιχνίδι ήταν ψυχοφθόρο, όµωπαλέψαµε µέχρι το τέλο και δικαιωθήκαµε παίρ-νοντα µια σηµαντική νίκη σε δύσκολη έδρα. Πα-λέψαµε να πάρουµε διαφορά, όµω δεν κατορ-θώσαµε να ξεφύγουµε οι Ικαροι ήταν κοντά µα

και ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο έβαλαν µεγάλα κα-λάθια για να οδηγήσουν το µατ στην παράταση.

Εκεί εµεί είχαµε πλέον µεγαλύτερη συγκέν-τρωση διαχειριστήκαµε καλά την παρουσία µαµέσα στο γήπεδο ήµασταν πιο ψύχραιµοι και κερ-δίσαµε δίκαια σ΄’ αυτή την πολύ σκληρή έδρα.

Φάνηκε επίση πω κανένα µατ δεν χαρίζεταικαι κάθε νίκη είναι δύσκολη και εξίσου σηµαντικήσ’ αυτή την κατηγορία, εµεί πλέον ήµαστε υπο-χρεωµένοι να ρίξουµε την προσοχή µα στο µατµε το Ηρακλειο να πάρουµε µια ακόµα εκτόέδρα νίκη για να φτάσουµε µε πλεονέκτηµα µέ-χρι την τελευταία αγωνιστική όταν θα παίξουµεστην έδρα µα µε το Παγκράτι» Ερωτηθεί γιατην δική του παρουσία ο Γ Φούντα ήταν λακωνι-κό και τόνισε πω δεν είναι θέµα απόδοση αλ-λά συνολική προσπάθεια και πάνω σ’ αυτή χτί-ζονται οι νικε τη οµάδα.

Για τι δηλώσει του προπονητή των Ικάρων τινα πει κανεί; Ο άνθρωπο στο τέλο του αγώναδεν ήξερε µε ποιον να τα βάλει, ήταν εν «εξάλλωκαταστάσει» και το µόνο που είπε αφορούσε τηνοµάδα του: «Σήµερα µόνο οι Ικαροι υπήρχαν στογήπεδο», ανέφερε περιγραµµατικά αλλά τώραµάλλον θα πρέπει να εξηγήσει στη διοίκηση γιατίκατάφεραν να χάσουν …

28 ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Τζήµα: “∆εν είναι τίποτα τυχαίο σ’ αυτή την πορεία τη οµάδα µα”

ΑκάθεκτοΑκάθεκτοκαι το… δίδυµοκαι το… δίδυµο

Το ντέρµπι το άγχο την πίεση τηνείχαµε πάλι εµεί. Γιατί οι δύο οµά-δε τη Αθήνα ξεπέρασαν εύκολατο εµπόδια τη 24η αγωνιστική καισυνεχίζουν το τρέχουν προ το νήµατου τερµατισµού έχοντα ω στόχοτου την άνοδο. Κατά τα λοιπά βγή-καν ειδήσει αυτό το Σαββατοκύρια-κο αφού το Ηράκλειο (επόµενο αν-τίπαλο των Τρικάλων) αποχαιρετάτην Α2 εν αντιθέσει µε τον συµπολίτηΟΦΗ, ο οποίο ναι µεν ηττήθηκε απότη Νίκη Βόλου µε 73-72 αλλά πανη-γυρίζει την παραµονή του.

Όλα αυτά γιατί ο Αρκαδικό επι-κράτησε µε 75-69 του Ηρακλείου κιεξασφάλισε και µαθηµατικά την πα-ραµονή του στην κατηγορία. Αντιθέ-τω Στην Β΄ Εθνική θα αγωνίζεται τηνέα σεζόν και η ∆όξα Λευκάδα, ηοποία έπειτα από ένα συναρπαστικόπαιχνίδι νίκησε στην παράταση (κ.α81-81) µε 89-87 την ΚΑΠ.

Ν. Κηφισιά-Παγκράτι 96-69Ν. Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Νι-

κητάκη 8 (1), Μοσχοβίτη 8 (2), Κα-καργιά 2, ∆ιαµαντόπουλο 17 (5ρ.),Χατζηνικόλα 2, Καράµπουλα 16 (2),Μενουδάκο 10 (1), Σιούτη 1 (5κλ.,),Ψαθά 18 (2 τρ., 7ρ.), Μουρίκη 5(5ρ.), Πετροδηµόπουλο 5, Τζιάλα 4.

Παγκράτι (Λιόγα): ∆ερµιτζάκη14 (1τρ., 6 ρ.), ∆ρακόπουλο 5, Μα-ρίνο 14 (1), Βασιλόπουλο Θ. 3(1τρ., 6ρ.), Φωτίου 10 (2), Καρα˙ν-δρο, Σκλάβο 13 (8ρ.), Φιλιππόπου-λο, Κοκορόγιαννη 10 (6ρ.).

Αρκαδικό-Ηράκλειο 75-69Αρκαδικό (Καστρίτη):Tζούρτζεβιτ 7 (1), Πετσούνη,

Τσιότρα 19 (1), Χαραλαµπόπουλο,Μπουρή, Πίνη 2, Τζατζά, Τσουµ-πρίλο 12 (3), Γκιζογιάννη 18 (3), Σιγ-κούνα 17, Σταµατόπουλο, Πάνου

Hράκλειο (Ράλλη): Μάριο Αρνα-ουτάκη 2, Στρατάκη, Στεφανάκη7 (1), Γιώργο Αρναουτάκη 18 (1),Αγαπιάδη 5, Σακελλαράκη 4, Στα-ράκη, Παπαδούλη, Ντιαλό 16,Γκοντόπουλο 17 (3).

Κόροιβο Αµαλιάδα -Λαύριο 72-67Κόροιβο Αµαλιάδα (Νιπεγιά-

λη): Νοέα 12 (7ρ.), Καρύδα 7,Κούρτη 5,Τόµιτ 18 (1τρ., 6ρ.), Χα-τζόπουλο 5 (1), Μαγιτόµπε 2 Γκέ-ρο 8, Τσότσιτ 15 (1).

Λαύριο (Σερέλη): Τσίρο 12 (2),Κακιούζη 15 (8ρ.) Παγώνη 4, Γιαν-νακόπουλο 5 (1), Λυµπερόπουλο12 (2), Περράκη 8, Ψωµαδέρη 3(1), Πασχάλη 8 (2).

Ερµή Λαγκαδά-Φιλ/τικό 49-69Ερµή Λαγκαδά (Ξουρίδα): Κα-

κλή 4, Ονάσογλου, Καµαριώτη 5,Πλιούκα 15 (1), Καλογιαννίδη 3,Αναγνωστόπουλο 17, Γεωργίτση 5,Παρίτση.

Φιλαθλητικό (Ζήβα): Γ. Αντετο-κούµπο 13 (4 µπλ.), Αγγέλου 3, Κε-λαδή, Θ. Αντετοκούµπο 4, Γκίκα 8(2 τρ., 3 ασ., 4 κλ.), Σαµοθράκη 4 ( 7ασ.), Σαλούστρο 16, Γεωργιάδη 7(1), Καµπερίδη 7 (1), Χείλαρη 5 (1),Γιαννουλάκο 2.

Νίκη Βόλου-ΟΦΗ 73-72Νίκη Βόλου(Ζαφειρούδη): Φωσ-

σέ, Σαµαρά 6 (1), Χριστοµάνο,Μαυρογιάννη 11 (2), Κουτίνα 9, Στά-µο 7, Καραγκιολίδη 8 (2), Μαλτέσιο4, Θεοδωράκο 6, Μυστηλιάδη 22 (3).

ΟΦΗ (Τακιανό): Τσερκιτζόγλου10 (2), Πετράκη, Τραανό 9 (1),Ντοτσίνοφ 14 (11ρ.), Καραδολάµη,Σιώπη, Κιτσούλη 11 (10ρ.), Μπαλά-

φα 10 (1), Ματαλόν 18 (1).

Α2 ΜΠΑ∑ΚΕΤΑ2 ΜΠΑ∑ΚΕΤ

Αθλητικά

«Θεοί και δαίµονε κοντά µα»

∆υο αγωνιστικέ πριν το τέλο καιακόµα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσειγια την υπόθεση τη ανόδου, καθώ

Φιλαθλητικό, ΑΕΝΚ και Τρίκαλα (µε σειράκατάταξη στη βαθµολογία) τρέχουν µε τιίδιε πιθανότητε για το νήµα του τερµατι-σµού στοχεύοντα µάλιστα στο απόλυτο ενώο Κόροιβο έχει τι δικέ του µαθηµατικέ ελ-πίδε και θέλει γκέλε Φιλαθλητικού,Τρικά-λων και Νέα Κηφισιά για να κάνει τι δικέτου υπερβάσει.

Φιλαθλητικό (44 βαθµού, Ρεκόρ 20-4)Το συγκρότηµα του Ζωγράφου µε δυο νίκε

δεν έχει να νοιάζεται για κανένα άλλο αποτέλε-σµα καθώ ανεβαίνει στην Α1.Ωστόσο µόνο εύ-κολο πρόγραµµα δεν έχει η οµάδα του ΤάκηΖήβα καθώ την προσεχή αγωνιστική υποδέχεταιτον Κόροιβο που έχει κάποιε λίγε ελπίδε ανό-δου, και τέλο ολοκληρώνει στη Νέα Κηφισιάόπου κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί η άνοδο.Υστερεί σε ισοβαθµία µε τη δική µα οµάδα, και ανχάσει µε την Κηφισιά (ακόµα και µε 1 πόντο) τότεστην τριπλή ισοβαθµία µένει στην τρίτη θέση καιεκτό...βάθρου. Συγκεκριµένα αν οι τρει οµάδεθα ισοβαθµήσουν µε ρεκόρ 2-2, τότε ο Φιλαθλητι-κό θα υστερεί κατά 3 πόντου των Tρικάλων κα-θώ το 90-57 στο "Κατσιµήδιο" δείχνει να παίζει κα-ταλυτικό ρόλο.

Με ΑΕΝΚ (83-79 εντό) (26η αγ. εκτό)

Με Τρίκαλα (77-60 εντό) (57-90 εκτό) =υστερεί

ΑΕNK (43 βαθµοί, Ρεκόρ 19-5)Παρά την ήττα τη στα Τρίκαλα η οµάδα του

Ηλία Παπαθεοδώρου κρατά την τύχη στα χέριατη, καθώ αν κερδίσει τα δυο τελευταία παιχνί-δια - ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσµα-τα- θα θα ανεβεί στην Α1 Συγκεκριµένα η οµάδατων Βορείων Προαστίων έχει σχετικά ευνοκόπρόγραµµα καθώ την 25η αγωνιστική φιλοξε-νείται Ανατολικά...από το αδιάφορο αγωνιστικάΛαύριο.Το µεγάλο ντέρµπι αναµένεται να γίνειτην τελευταία αγωνιστική µε τον Φιλαθλητικό, κιεκεί προφανώ θα ξεκαθαρίσει η άνοδο

Με Φιλαθλητικό (79-83 εκτό) (26η αγ. εν-τό)

Με Τρίκαλα (92-64 εντό) (71-73 εκτό) =υπερτερεί

Με Κόροιβο (73-70 εντό) (71-76 εκτό) =υστερεί

Τρίκαλα (43 βαθµοί, Ρεκόρ 19-5)Το καλάθι του Τριανταφύλλου κράτησε στη

ζωή των κυανέρυθρων και το διπλό στι Σερ-ρε έβαλε την οµάδα σε τροχιά ανόδου. Ωστό-σο οι παίκτε του Τζήµα έχουν κι άλλη δουλειάνα κάνουν αφού πρέπει πάση θυσία να κερδί-ουσν και τα δυο τελευταία παιχνίδια του πρω-ταθλήµατο για να πανηγυρίσουν το επίτευγ-µα τη ανόδου. Η οµάδα του Γιάννη Τζήµαέχει µπροστά τη το δύσκολο παιχνίδι και την

επόµενη αγωνιστική οπότε θα κληθεί να ξεπερά-σει και το εµπόδιο του (υποβιβασµένου πλέον)Ηρακλείου στο Λίντο. Θα κλείσει όµω τη χρονιάµέσα στο ∆ηµοτικό κλειστό καθώ στην τελευταίααγωνιστική υποδέχεται το αδιάφορο αγωνιστικάΠαγκράτι, ενώ την ίδια ώρα θα "σφάζονται" ΑΕΝΚκαι Φιλαθλητικό. Σε περίπτωση ήττα θα πρέπειη οµάδα του Ζωγράφου να χάσει 2 από τα 3 παι-χνίδια τη ώστε η οµάδα του Γιάννη Τζήµα να τερ-µατίσει δεύτερη θέση.

Με Φιλαθλητικό (60-77 εκτό) (90-57 εντό) =υπερτερεί

Με ΑΕΝΚ (64-92 εκτό) (73-71 εντό) = υστερεί

Ολα τα σενάρια που αφορούν την άνοδο των Τρικάλων στην Α1' κατηγορία του Μπάσκετ

Απαραιτήτω δύο νίκε στο φινάλε

Page 29: dialogos 15-4-2013

Τίποτα δεν χαρίζεται κι όλα κερδίζονται -µεκόπο κι ιδρώτα- µέσα στο γήπεδο. Όσοιείχαν κάποια διαφορετική άποψη για το…αδιάφορο του πράγµατο και για την

έλλειψη κινήτρων που άγγιζε την οµάδατων Ικάρων Σερρών στην αναµέτρηση µε τα

Τρίκαλα BC, διαψεύστηκαν από τη ίδια τηροή του αγώνα . Κι όσοι πάλι πίστευαν πωµπορούν οι Ικαροι να βάλουν πλάτη για να

καθαρίσουν για λογαριασµό τρίτων οµάδων,πήραν την …απάντηση από του παίκτε

του Τζήµα που έδειξαν για µία ακόµα φοράπω είναι πολεµιστέ µέσα στο γήπεδο.

Οι «κυανέρυθροι» άντεξαν την πίεση των τε-λευταίων ηµερών ξεπέρασαν τα λάθη τι αδυ-ναµίε και τι αµυντικέ του ολιγωρίε και πή-ραν έστω µέσα από την ψυχοφθόρα διαδικα-σία τη παράταση την πολύτιµη νίκη που τουφέρνει ακόµα πιο κοντά προ την Α1 Κατηγο-ρία. τι κοντά δηλαδή που η υπόθεση είναι πλέ-ον δυο βήµατα δρόµο, αφού το τρικαλινόσυγκρότηµα χρειάζεται πλέον µία ακόµα νίκηστο τελευταίο εκτό έδρα παιχνίδι µε το αδιά-φορο και υποβιβασµένο Ηράκλειο και άλλη µιαστη γιορτή που θα στήσει στην τελευταία αγω-νιστική του πρωταθλήµατο όταν θα αντιµετω-πίσει το (βαθµολογικά) αδιάφορα Παγκράτι.

Το… αδιάφορον βέβαια, µετά την …περιπέτειατων Σερρών, χρήζει απαραιτήτω την υποση-µείωση και την καταγραφή εισαγωγικών, γιατίτα παραδείγµατα τα έχουµε µπροστά µα…Οικυανέρυθροι όχι µόνο δεν βρήκαν φιλική έδραστο Κλειστό των Σερρών, αλλά αντιθέτω είχαννα παλέψουν µε ένα πρωτόγνωρο πείσµα καιµε ένα απίστευτο (για τέλο σεζόν) πάθο πουεπέδειξε η οµάδα των Ικάρων.Οι γηπεδούχοι, προεξάρχοντο του προπο-

νητή του (που στο τέλο βρέθηκε να είναι ενεξάλλω!!!) κυνήγησαν τη νίκη σαν να είχαν τελι-κό παραµονή µπροστά του και στην παράτα-ση µάλιστα έγιναν απίστευτε καταστάσει ενώστο φινάλε του αγώνα ο προπονητή του κ. Κα-µαράκη ήταν έξω φρενών δεν έδωσε χέρι συγ-χαρητηρίων σε κανέναν Τρικαλινό και ηρέµησε

µετά από αρκετήώρα όταν πλέον πή-γε κοντά του οΓιάννη Τζήµα. Οκόουτ των Ικάρωνεπέδειξε µια πρω-τόγνωρη και ιδιαίτε-ρα εχθρική στάσηπαρ’ ότι βέβαια στοπρώτο ηµίχρονοήταν ήρεµο. Ηεναλλαγή των συ-ναισθηµάτων του,π ρ ο έ κ υ ψ εστα δύο τε-λευταία δεκά-

λεπτα και στην παράταση, όπου ήταν πλέ-ον ένα άλλο άνθρωπο!!!. ∆ιαβλέπον-τα τη ροή του αγώνα διαµαρτυρόταν µετο παραµικρό, χτυπούσε τα χέρια τουστην γραµµατεία, γκρίνιαξε φώναξε στουδιαιτητέ ενώ στο τέλο συµπεριφέροντανσαν είχε χάσει το παιχνίδι τη χρονιά. Καινα φανταστεί κανεί πω όλα τούτα έγινανενώ οι Ικαροι,ήταν παντελώ αδιάφοροι,κάτι που δεν έδειξαν βέβαια στο παιχνίδι.Το αποκορύφωµα δε τη όλη κατάστα-

ση βγήκε µε το τέλο του αγώνα όταν οπροπονητή των Ικάρων µίλησε σε έντονοτόνο σε παίκτε των Τρικάλων κι όπω προ-αναφέραµε χρειάστηκε η παρέµβαση τουΓιάννη Τζήµα για να ηρεµήσει. Ο ίδιο πάν-τω στι δηλώσει του έσπεευσε να στείλει(άραγε σε ποιου;) το µήνυµα πω: "Μόνοµία οµάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτοί ήτανοι Ίκαροι Σερρών". Μετά από αυτά τα λόγιααποκαλύφθηκε και η…σπουδή που επέδειξεγια το συγκεκριµένο παιχνίδι…Στο καθαρά αγωνιστικό κοµµάτι τώρα…

∆εν χρειάζονται να ειπωθούν πολλά-πολλά .Μία µόνο φράση αρκεί για να το περιγράψει,ήταν συγκλονιστικό αλλά ακατάλληλου γιαανήλικου υπερήλικε και καρδιακού ειδικάαν αυτοί ανήκαν στην οµάδα των Τρικάλων.

Οι κυανέρυθροι ταλαιπωρήθηκαν και βρέθη-καν να παίζουν κορώνα γράµµατα στην παρά-ταση γιατί δεν µπόρεσαν να βρουν λύσει σταµεγάλα καλάθια που σηµείωσαν οι Ικαροι στοτελευταίο δεκάλεπτο. Πάντω ένα καθοριστικόσηµείο του αγώνα παίχθηκε στα µέσα τρίτουδεκάλεπτου, όταν η οµάδα του Τζήµα προ-ηγούνταν µε 55-48 κι ο Τσούτσο έχασε έναεύκολο λε-απ χάνοντα ευκαιρία να πάει τηδιαφορά σε διψήφιο νούµερο. Στην συνέχειαήρθαν τα πάνω κάτω αφού οι Σερραίοι µεί-ωσαν µε τρίποντο του Πεχλιβάνη ξαναµπήκανστο µατ και οι δυο οµάδε πήγαν πόντο-πόν-το µέχρι το φινάλε.Στην παράταση όµω τα Τρίκαλα έσφιξαν

την άµυνα του, οι γηπεδούχοι «έπαθαν µπλακ-αουτ» κι έτσι γράφτηκε το αγχωτικό πλην όµωκαι υπερ-πολύτιµο 80-90 που δίνει αέρα ανό-δου στην Τρικαλινή οµάδα Πλέον οι κυανέρυ-θροι έχουν µπροστά του το εκτό έδρα παι-χνίδι µε το Ηράκλειο και αν όλα πάνε καλά θακλείσουν τη χρονιά µε φιέστα ανόδου στο µατµε το Παγκράτι.∆ιαιτητέ του αγώνα ήταν οι κ.κ. Γκούµα,

Πουρσανίδη Κ., ∆εληγιαννίδη.

Τα∆εκάλεπτα: 8-17, 29-38, 51-55, 75-75, 80-90Ικαροι Σερρών (Καµαράκη): Πεχλιβάνη 9

(2), Καπινιάρη, Τότσιο 12, Τράκα, Γρίψιο 4,Συµεωνίδη 21, Νικολούδη 18, Γεωργιάδη,Ιωσηφίδη 2, Βοβατόπουλο 7.Τρίκαλα (Τζήµα): Λεπενιώτη 5, Τριαντα-

φύλλου 2, Γκιουλέκα 22 (5), Κατσαρέ 8 (1),Τσούτσο 2, Κακλαµάνο 22 (3), Αγγελακό-πουλο 9 (3), Χαρισµίδη, Φούντα 12.

29ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΑθλητικάΦΛΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕ∆Α

«Έφτυσαν αίµα» στι Σέρρε

Σ’ ένα ακόµα µεγάλο παιχνίδι τα Τρίκαλα, αφού πρώτα «λαχτάρησαν» από τοκυνηγητό των «αδιάφορων» Ικάρων, πήραν νίκη στην παράταση (80-90) και

πάνε για το «δύο στα δύο» στο φινάλε

Τα αποτελέσµατα (24η αγων.)

Ν.Κηφισιά....- .....Παγκράτι..................96 -69

Ικ. Σερρών ..- .....Τρίκαλα...80-90 (κ.α 75-75)

Αρκαδικό...- .....Ηράκλειο..................75 -69

Κόροιβο.....- .....Λαύριο.....................72 -67

Ερ. Λαγκαδά ......– ..............Φιλ/τικό ..49-69

∆. Λευκάδα- .....ΚΑΠ.........89-87 (κ.α 81-81)

Νίκη Βόλου .- .....ΟΦΗ.........................73 -72

Η Βαθµολογία

Οµαδε................Β......Πόντοι...........Ν - Η

Φιλαθλητικό......44.......1977-1693 ....20 ....4

Νέα Κηφισιά.......43.......1873-1558 ....19 ....5

Τρίκαλα .............43 ......1862-1704....19 ....5

Κοροιβό............41.......1842-1694 ....17 ....7

ΓΣ Λαυρίου.........38.......1806-1724 ....14 ..1 0

Ίκαροι Σ..............37.......1793-1794 ....13 ..1 1

Αγ.Παρασκευή ...37.......1840-1901 ....13 ..1 1

Παγκράτι ............34.......1880-1921 ....10 ..1 4

Αρκαδικό ..........33.......1717-1811 ....9 ....1 5

Ερµή Λ..............33.......1703-1844 ....9 ....1 5

ΟΦΗ...................32.......1755-1875 ....8 ....1 6

Νίκη Βόλου.........30.......1674-1808 ....6 ....1 8

Ηράκλειο............30.......1613-1806 ....6 ....1 8

∆.Λευκάδα........29.......1582-1784 ....5 ....1 9

Η επόµενη (25η) αγωνιστική

Παγκράτι..................-............Ικαροι Σερρών

Ηράκλειο.................- .....................Τρίκαλα

Λαύριο......................- ..................Ν. Κηφισιά

Φιλαθλητικό............-..............Κόροιβο Αµ.

ΚΑΠ..........................- .........Ερµή Λαγκαδά

ΟΦΗ.........................- ..........∆όξα Λευκάδα

Αρκαδικό................-.................Νίκη Βόλου

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Page 30: dialogos 15-4-2013

Ένα µήνα εκτό δράση έµεινε η Μπασκετική ΑΕΤ , όµωείναι αλήθεια πω αυτή η µεγάλη αδράνεια δεν την

«χάλασε» τουλάχιστο στην αγωνιστική τη συνοχή αφούέδειξε την απαιτούµενη ετοιµότητα και στο τελευταίο

επίσηµο παιχνίδι τη φετινή σεζόν, κερδίζοντα τον τίτλοτη υπερ-πρωταθλήτρια στη Β’ Κατηγορία τη Θεσσαλία.

Στον τελικό τη διοργάνωση το τρικαλινό συγκρότηµα αντι-µετώπισε την νεοφώτιστη οµάδα τη Νίκαια (Νίκαια 2012 τοπλήρε συνθετικό του ονόµατο) και επικράτησε µε 46-60 καθα-ρίζοντα σε ένα παιχνίδι που είχε χαµηλό τέµπο και δεν έβαγλεµεγάλε συγκινήσει. Ο τελικό τη Β’ Κατηγορία έγινε σε δύ-σκολη ώρα (µεσηµέρι Κυριακή στο Κλειστό Γυµναστήριο τουΠαλαµά) κι ήταν µάλιστα το πρωτο από τα τρία παιχνίδια πουδιεξήχθησαν χθε στην κωµόπολη τη Καρδίτσα αφού το από-γευµα και το βράδυ επακολούθησαν και οι τελικοί του Παιδικούκαι Εφηβικού πρωταθλήµατο τη Θεσσαλία.Τρία σε…ένα δηλαδή όπω είπε κι ο Χρήστο Γκότα που σχο-

λίασε την επιλογή τη Ενωση µίλησε για το παιχνίδι ενώ ανα-φέρθηκε γενικότερα και για την παρουσία τη οµάδα του στοφετινό πρωτάθληµα αλλά και για το σχεδιασµό τη επόµενη σε-ζόν που θα βρει και πάλι την ΑΕΤ στην Α2 Κατηγορία.Οι κόκκινοι ήταν πίσω στο σκορ µόνο στο α’ δεκάλεπτο (18-11

η Νίκαια) όµω στη συνέχεια βελτίωσαν την αµυντική του λει-τουργία µπλόκαραν τα ατού των αντιπάλων του και χάρη στοεντυπωσιακό επί µέρου σερί τη 3η περιόδου (7-22) καθάρι-σαν το παιχνίδι φτάνοντα δίκαια και καθαρά στην τελική επι-κράτηση (46-60) που έδωσε έναυσµα για πανηγυρικά µε τη δεύ-τερη κούπα. Μιλώντα στον «διάλογο» για την επάνοδο τηοµάδα ο Χρήστο Γκότα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αναµφί-βολα η χρονιά κρίνεται επιτυχηµένη. αφού δεν βάλαµε µόνοστοίχηµα να ανεβάσουµε την οµάδα στην Α2 ΕΣΚΑΘ αλλά ναµπορέσουµε να οργανωθούµε και διοικητικά και να κάνουµε αι-σθητή την παρουσία µα στο θεσσαλικό µπάσκετ. ∆εν πρέπει ναξεχνάµε το παιχνίδι µεταξύ ΑΕΤ – Καλυβίων όπου το ΕΑΚ ΜΠΑ-ΡΑΣ γέµισε κόσµο σε ένα παιχνίδι Β’ ΕΣΚΑΘ ∆εν νοµίζω να είχεξαναγίνει όχι µονό στα Τρίκαλα αλλά και σε όλη την Θεσσαλίακάτι τέτοιο. Φυσικά η ‘’ παρέα’’ που τρέχει την οµάδα δούλεψεπολύ σκληρά και κέρδισε το στοίχηµα και διοικητικά και οργα-νωτικά ενώ τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτο δώσανε τον καλύ-

τερο εαυτό του. Το δύ-σκολο ήτανε φέτο τοότι η οµάδα δεν είχε ού-τε ένα δικό τη δελτίολόγο τη αγωνιστικήαπραξία που είχε καιγια τον λόγο αυτό υποβι-βάστηκε στην Β’ ΕΣΚΑΘ.Θα θέλαµε να ευχαρι-στήσουµε τον κ. Παιδήπου µα εµπιστευτικέτην οµάδα και για τοπροπονητικό κέντρο πουµα παραχώρησε όπουθέλω να πω ότι είναι ότικαλύτερο υπάρχει στηνπόλη. ∆εν πρέπει όµωνα ξεχάσουµε και τουχορηγού τη οµάδοπου µα στηρίξανε σεµια δύσκολη εποχή.Μιλώντα για την εικό-

να του πρωταθλήµατο συνολικά ο προπονητή τη ΑΕΤ είπεπω : «Το πρωτάθληµα τη Β’ ΕΣΚΑΘ αν εξαιρέσουµε δυο τρείοµάδε δεν θα έλεγα ότι ήτανε ότι καλύτερο, µάλλον το χαρα-κτηρίζω κακό ακόµα και στο αγωνιστικό διοργανωτικό κοµµάτι.Κάτι θα πρέπει να κάνει η ΕΣΚΑΘ και ίσω θα πρέπει να σκεφτείακόµη να δώσει δικαίωµα στα µικρά παιδιά να έχουν δικαίωµα δι-πλή συµµετοχή ή ακόµη να βάζει και υποχρεω-τική συµµετοχή στην πεντάδα και ενό µικρού απότο να βάζει φραγή πόσοι µεγάλοι θα παίξουν. Τώ-ρα σαν Τρικαλινό µπάσκετ φέτο ήτανε ότι ονει-ρεµένο αφού τα Τρίκαλα Αίολο BC διεκδικούντην άνοδο στην Α1 , την Καλαµπάκα να διεκδικείτην άνοδο για την Γ΄ Εθνική, τον Ικαρο να κερδίζειτην άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ, ΑΕΤ και Καλύβια ναπαίρνουν την άνοδο για την Α2 ΕΣΚΑΘ και τέλονα έχουµε και του . µικρού παίδε και εφήβου(ΑΙΟΛΟΣ και ΑΓ. ΝΕΣΤΟΡΑΣ) να παίζουν τελικόΘεσσαλία αντίστοιχα.Για τα σχέδια τη ΑΕΤ ενόψει τη νέα σεζόν ο Χ

Γκότα δεν θέλησε ναπει πολλά, τόνισε όµωπω θα γίνει προσπάθειαενδυνάµωση του ρό-στερ αλλά και αξιοποί-ηση των παιδιών τηΑκαδηµία. . µάλιστα τό-νισε πω : «Η συνέχειατη ΑΕΤ θα είναι να µπο-ρέσει να κάνει ένα αξιό-µαχο σύνολο για την Α2ΕΣΚΑΘ όπου να µπορέ-σει να κρατηθεί στην κα-τηγορία. Θα ρίξουµε τοβάρο στην ακαδηµία γιανα µπορέσουµε να έχου-µε οξυγόνο γιατί χωρί δικά σου παιδίαδεν έχει καµία τύχει αυτό ίσω είναικαι το µεγαλύτερο στοίχηµα για εµάκαι ελπίζουµε να τα καταφέρουµε».Με την ευκαιρία του χθεσινού τελι-

κού, αξίζει τον κόπο να σηµειώσουµε

πω από τη Β’ ΕΣΚΑΘ (πέραν τη ΑΕΤ και τη Νίκαια 2012),κέρδισαν άνοδο και οι οµάδε που τερµάτισαν στην δεύτερη θέ-ση τη βαθµολογία. Ετσι µαζί µε το δίδυµο ΑΕΤ, Νίακια 2012,στο επόµενο πρωτάθληµα τη Α2 Θεσσαλία θα συµµετάσχουνοι Πελασγοί Καλυβίων και η Ακαδηµία Βόλου που ισοβάθµησεµάλιστα µαζί µε την Λαρισινή οµάδα στην πρωτη θέση του οµί-

λου αλλά έχασε την πρωτιά από το µειονέκτηµα αυτή τη ισο-βαθµία.∆εκάλεπτα: 18-11, 25-22, 32-44, 46-60 τελικό.ΑΕ(Χ Γκότα): Γκότα 3(1), Μπαλωµένο Χρ 13(2) , Κονταξή

Λίπα 6, Κοντογιώργο 12(2) Ζαχο 3, Μπαλωµένοι Αθ, Κωτού-λα 10, Καψούρα1, Βήτα 10, Κοσταντίνη 2..

30 Αθλητικά ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Τη έγινε συνήθεια… Σήκωσε δεύτερη κούπα η ΑΕΤ κερδίζοντα την «Νίκαια 2012» στον τελικό των πρωταθλητών τη Β’ ΕΣΚΑΘ

Το Τρικαλινό Μπάσκετ είχε την τιµητική του χθε στο Κλει-στό Γυµναστήριο του Παλαµά όπου διευθετήθηκαν οι τελευ-ταίε εκκρεµότητε του Παιδικού αλλά και του Εφηβικού πρω-ταθλήµατο µε την διεξαγωγή των δύο τελικών από του οποί-ου αναδείχθηκαν οι οµάδε που θα εκπροσωπήσουν τηνΈνωση Θεσσαλία σε πανελλαδικό επίπεδο. Η συµµετοχή τωνµικρών του Αίολου στον τελικό του Παιδικού έφερε µάλιστα ταπρώτα πλατιά χαµόγελα : Οι κυανέρυθροι πιτσιρικάδε επι-βλήθηκαν µε 56-62 τη ΑΕΛ και πανηγύρισαν την πρωτιά στοχώρο τη Θεσσαλία, σ’ ένα ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοι-

χεία του ντέρµπι και κρίθηκε στο καθοριστικό τελευταίο πεν-τάλεπτο όταν και γράφτηκε η µικρή διαφορά στο Φύλλο τουΑγώνα. Πολύ καλή κερκίδα είχαν οι Τρικαλινοί ενώ δυναµικήήταν η παρουσία τη διοίκηση. Τον αγώνα παρακολούθησεκαι ο κόουτ τη ανδρική οµάδα Γιάννη Τζήµα, πουέδωσε συγχαρητήρια στου πρωταθλητέ και του ευχήθηκεανάλογη συνέχεια.Τα δεκάλεπτα: 19-15, 32-31, 46-48, 56-62ΑΕΛ: Τσαδήµα 2, Οικονόµου 13, Μόσιαλο 17, Τέλιο 10,

Μπεχλιβάνο 2, Παράσχο 2, Τζιάστα, Βαγιόπουλο 10

Αίολο: Πουλάκη, Αντριτ 12, Γιαννούλη 6, Κιουσεντερ-λή 2, Μπέφα 4, Ζαρογιάννη 2, Καρατάσιο 2, Αναγνώστου10, Πολύζο, Βαρµποµπίτη 15, Παπαευθυµίου, Σταµούλη 9.

Ήττα για του ΙκάρουΤελικό όµω είχε και η οµάδα των Ικάρων το Σάββατο,

όµω δεν µπόρεσε να ετοιµαστεί και να εµφανιστεί ετοιµοπό-λεµη όπω στο πρωτάθληµα τη Α2 ΕΣΚΑΘ. Πήγε µε απου-σίε στο µατ µε τον Ερµή Αγιά και γνώρισε την ήττα µε 54-36 χάνοντα έτσι την ευκαιρία να αναδειχθεί πρώτη στο σύνο-λο των οµίλων τη Α2 κατηγορία

Πήραν µε...αέρα τον τίτλο τη ΕΣΚΑΘ Στα…πατήµατα των µεγάλων και οι µικροί του Αιόλου που κέρδισαν την ΑΕΛ και αναδείχθηκαν πρωταθλητέ Θεσσαλία

Page 31: dialogos 15-4-2013

31

Πρωτιά για τονΠρωτιά για τονΆγιο ΝέστοραΆγιο Νέστορα

Την…τιµητική του είχε το ΤρικαλινόΜπάσκετ στου τελικού τη ΕΣΚΑΘ πουδιεξήχθησαν χθε στο Κλειστό Γυµναστή-ριο του Παλαµά. Μετά την πρωτιά τηΑΕΤ στο «µατ µπόλ» τη Β ΕΣΚΑΘ, και τηνίκη των µικρών του Αιόλου στο Παιδικόπρωτάθληµα, ήρθε αργά το βράδυ τηΚυριακή και η νίκη των Εφήβων του Αγι-ου Νέτσορα, να επισφραγίσει την αδιαµ-φισβήτητη πλέον κυριαρχία των οµάδωνµα στο χώρο τη ΕΣΚΑΘ και δη σταΑναπτυξιακά πρωταθλήµατα από ταοποία όλοι προσδοκούν να αναδείξουν τανέα του φιντάνια. Οι Εφηβοι του ΑγιουΝέστορα λοιπόν στον τελευταίο αλλά καιπιο συναρπαστικό τελικό τη ηµέρα κέρ-δισαν 56-55 το αντίστοιχο συγκρότηµατου Κεραυνού Λάρισα έχοντα οδηγό τονµεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα ΒασίληΠάτρα. Πλέον το τρικαλινό συγκρότηµαθα συµµετάσχει στην επόµενη φάση τηδιοργάνωση µε αντιπάλου που θα γίνουγνωστοί τι επόµενε ηµέρε.

Σε άνιση µάχη ο ΑΟ Καλαµπάκα δεν πήρε σφυρίγµαταπου δικαιούνταν και ηττήθηκε από τον ΓΣ Βόλου στον

ηµιτελικό τη ΕΣΚΑΘ

ΑθλητικάÄÅÕÔÅÑÁ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Το πάλεψε κοίταξε στα µάτια το µεγάλο φαβορί τη Α1ΕΣΚΑΘ, άγγιξε το σενάριο τη νίκη τη έκπληξη και τηαγωνιστική υπέρβαση, όµω δεν τα κατέφερε τελικά ο

ΑΟ Καλαµπάκα. Εχοντα έντονα και δικαιολογηµέναπαράπονα για αρκετά τα µεροληπτικά σφυρίγµατα τωνδιαιτητών στο ραντεβού µε τον ΓΣ Βόλου η οµάδα τη

Καλαµπάκα δεν µπόρεσε να αποφύγει την ήττα και τοναποκλεισµό από τον τελικό τη διοργάνωση.

Και µπορεί βέβαια το 71-60 που γράφτηκε στο τελευταίο επί-σηµο µατ τη σεζόν να δείχνει ένα καθαρό προβάδισµα στοσωµατείο τη Μαγνησία που έτσι κι αλλιώ έπαιζε και κινούντανω το απόλυτοι φαβορί στο φετινό πρωτάθληµα, πλην όµω τουΚώστα Σδράκα έδειξε τη δική του δυναµική πάλεψε σαν ίσιοπρο ίσο στην αναµέτρηση του Σαββάτου και αν δεν ήταν εκεί-νε οι διαλεγµένε αποφάσει (του κ Αγορογιάνη όπω υπο-στηρίζουν οι άνθρωποι τη οµάδα), θα µπορούσε να αγγίξει τηνέκπληξη τη χρονιά στο φετινό πρωτάθληµα

Τα παράπονα των παικτών του ΑΟΚ εστιάζονται µάλιστα σεσυγκεκριµένε φάσει που καθόρισαν την τροπή του αγώνα καικυρίω φωτογραφίζουν τα σφυρίγµατα που δόθηκαν στου Βο-λιώτε ενώ δεν ανάλογε υποδείξει στι αναζητήσει τη Κα-λαµπακιώτικη οµάδα. ειδικά µε την περίπτωση του Κατσανούτα πράγµατα ξέφυγαν από τα συνηθισµένα όρια αφού ο ψηλό

και φορτώθηκε µε φάουλ έναντι των αν-τιπάλων αλλά δεν πήρε κανένα σφύριγµαστι δικέ του προσπάθειε. ∆ικαιoλογη-µένα λοιπόν κι ο Κώστα Σδράκα µίλησεκατ’ αρχή για τη διαιτησία τονίζοντα µά-λιστα πω δεν το έκανε καµία φορά στοφετινό πρωτάθληµα, όµω µε αυτά πουέγιναν στον ηµιτελικό δεν µπορούσε να σιωπήσει

Κάναµε καλή προσπάθεια αλλά δυστυχώ δεν πήραµε το απο-τέλεσµα που θέλαµε κόντρα σε µια πολύ δυνατή οµάδα. Εχου-µε δικαιολογηµένα παράπονα, είπε το τεχνικό του ΑΟΚ απονέ-µοντα πάντω τα εύσηµα σε όλου του παίκτε τη οµάδαγια την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλο το πρω-τάθληµα και όχι µόνο στον αγώνα του Σαββάτου που έγινε στηΛάρια. Παίζοντα µε την παρουσία αρκετών φιλάθλων ο ΑΟΚµπήκε χωρί άγχο στην κόντρα µε τον ΓΣ Βόλου. Έδειξε ταδόντια στου στην πρωτη περίοδο (14-14), πάλεψε και στην δέυ-τερη παρ’ ότι δεν είχε λύσει για τα µεγάλα σουτ του Κυρλίδηκαι ξαναµπήκε στο κόλπο τη διεκδίκηση στα 3,30 πριν το τέ-λο του αγώνα όταν µείωσε στο καλάθι φτάνοντα το σκορ στο59-57. Ωστόσο, το φινάλε δεν είχε την ανάλογη συνέχεια , η οµά-δα του Βόλου πήρε τελικά τη νίκη και την πρόκριση µε το 71-60ο ΑΟΚ κέρδισε τι εντυπώσει , όµω έχασε τον Ούτο που τραυ-µατίστηκε σοβαρά στη ροή του αγώνα , µε την υποψία για πρό-βληµα στου χιαστού που θα ξεκαθαρίσει πιθανώ σήµερα -

αύριο από εξετάσει που θα κάνει ο αθλητή σε ιατρικό κέντροτη Θεσσαλονίκη.

∆εκάλεπτα:14-14,43-31,57-49 ,71-60ΓΣ Βόλου (Κοσµάτο): Καλογερόπουλο 8, Τσαπρα˙λη 13,

Μαλισιώβα 2, Σκαµάγκα 7, ∆ιακουµή 3(1), Παυλόπουλο 16,Αγκρή 3, Κυρλίδη 19, Λουκίδη, Κοντογιάννη, Νάνο.

Καλαµπάκα (Σδράκα): Ντούρβα 11(1), Ροδόπουλο 3,Μπούτο 6(2), Αθανασούλα 6(1), Πρεβέντη 4, Θανασάρα 6,Καρκαλάκη 2, Θρασυβουλίδη, Κατσάνο 15, ∆ουτσίνη 7, Θε-οφανάκη.

Η ΑΕΛ κέρδισε τον Ολ. ΒόλουΜεγάλη κουβέντα και µεγάλου µπελάδε άνοιξε το ζευγάρι

του πρώτου Ηµιτελικού στο ∆Σ τη ΕΣΚΑΘ. Οι λόγοι αυτονόη-τοι… Όταν συγκρούονται οι οµάδε τη ΑΕΛ και του Ολυµπια-κού Βόλου , ακόµα και τάβλι να παίξουν, θα γίνει θέµα είτε γιατην παρουσία οπαδών (οργανωµένων οπαδών) είτε για τη ενδε-χόµενη –διαφαινόµενη δηµιουργία επεισοδίων. Από τον κανόνααυτό λοιπόν δεν θα µπορούσε να ξεφύγει ο ηµιτελικό τη Α1

Θεσσαλία από τον οποίο µάλιστα θα κρίνοντανσυνολικά η παρουσία των δύο οµάδων στο φετι-νό πρωτάθληµα. Ο ηµιτελικό ΑΕΛ-Ολ. Βόλουήταν στο προσκήνιο όλο το τελευταίο δεκαήµε-ρο, επέφερε µάλιστα κινητοποιήσει στα «στρα-τόπεδο» των οργανωµένων οπαδών και των δύοοµάδων και η µάχη άρχισε πρώτα-πρώτα από ταsocial media µε «πολεµικέ» αναρτήσει στοfacebouk και στο twiter. Όλα αυτά φυσικά δεν πέ-ρασαν απαρατήρητα ούτε από το ∆Σ τη ΕΣΚΑΘούτε από την Αστυνοµία κι έτσι τρει ηµέρε τοκαθοριστικό ραντεβού των δύο οµάδων στο ∆η-µοτικό κλειστό Γυµναστήριο η Ενωση πήρε από-φαση να γίνει το παιχνίδι έγινε χωρί την παρου-σία φιλάθλων. Μοιράστηκαν στι διοικήσει τωνσωµατείων από 30 προσκλήσει.

Τη µάχη πάντω µέσα στο παρκέ την κέρδισεη ΑΕΛ που ήταν καλύτερη και πιο εύστοχη απότου Βολιώτε και επικράτησε µε 55-65 έχονταµάλιστα καθαρό προβάδισµα σε όλη τη ροή τουαγώνα.

∆εκάλεπτα: 11-17, 22-35, 40-46, 55-65

Αποκλεισµό µε παράπονα

Ένα ζευγάρι που έχειανοιχτού λογαριασµού

Α1 ΕΣΚΑΘ: Η ΑΕΛ µε τον Γυµναστικό Βόλου θα παίξουν γιατον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Η ΑΕΛ και ο Γ.Σ. Βόλου είναι το ζευγάρι που θααγωνιστεί στον τελικό τη Α1 ΕΣΚΑΘ και θα διεκ-δικήσει τον τίτλο και την άνοδο στην Γ' Εθνική

Οι δυο φιναλιστ πήραν τα εισιτήρια από τουηµιτελικού αγώνε που έγιναν το Σάββατο σε ου-δέτερε έδρε. Στον αγώνα που έγινε στην πόληµα µέσα στο ∆ηµοτικό κλειστό και χωρί θεατέη ΑΕΛ πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυµπιακό Βό-λου και θα αντιµετωπίσει τον Γ.Σ Βόλου που κέρ-δισε µε 11 πόντου διαφορά την Καλαµπάκα αφή-νοντα την έξω από τον τελικό. Συνοπτικά τα απο-τελέσµατα για τα µπαράζ ανόδου:

Ολυµπιακό Βόλου - Α.Ε.Λ. 55-65

Γ.Σ. Βόλου - Καλαµπάκα 71-60Σε ότι αφορά την οµάδα που θα υποβιβαστεί

Μύτικα και ΕΑΛ πήγαν πόντο - πόντο όµω ο Μύ-τικα κατάφερε να εξασφαλίσει την προσωρινή πα-ραµονή του κερδίζοντα µε 73-71 και αναµένοντανα δει την τελική έκβαση του πρωταθλήµατο τηΓ' Εθνική και το αν από πλευρά Θεσσαλία θαυπάρξει οµάδα που θα υποβιβαστεί (Αστέρα Λά-ρισα).Τέλο η οµάδα του Ερµή Αγιά πανηγύρι-σε τον άτυπο τίτλο του Υπερπρωταθλητή στην Α2ΕΣΚΑΘ κερδίζοντα του Ικάρου µε σκορ 54-36.Και οι δύο οµάδε ωστόσο θα δώσουν κανονικά τοραντεβού τη νέα χρονιά στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Τα πλάνα από την αναµέ-τρηση ΑΕΛ-Ολ. Βόλου πουέγινε υπό αυστηρή αστυνο-

µική εποπτεία…

∆εν τα κατάφερε ο ΑΟΚ στον ηµιτελικό τη Α1 ΕΣΚΑΘ

EΦΗΒΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Page 32: dialogos 15-4-2013

Η “Χορωδία Τρικάλων”, υπότην διεύθυνση τη κα. Αναστα-σία Κασιώλα, σε καλλιτεχνικήσυνεργασία µε τα Χορωδιακά &Ορχηστρικά Σύνολα του “Ωδεί-ου Τρικάλων Τ. Κασιώλα”(δ/νση: Μαρκέλλα Τσούβα), ερ-µήνευσαν αψόγω ένα εντυπω-σιακό ρεπερτόριο, το οποίο διε-λάµβανε, µεταξύ των άλλων, καιαποσπάσµατα από την Σου˙τα -Μπαλλέτο “Ζορµπά” για Συµ-φωνική Ορχήστρα & Χορωδία.Συµµετείχαν η “Χορωδία Τρικά-λων” και η Συµφωνική Ορχή-στρα, η Χορωδία ∆ωµατίου“Kassiola Voices”, η Νεανική Χο-ρωδία, η Παιδική Χορωδία και ηΠαιδική Συµφωνιέττα του “Ωδεί-ου Τρικάλων Τ. Κασιώλα”.H «πλούσια» και «µεγάλη» συ-

ναυλία, όπω ανέφερε στον χαι-ρετισµό του ο πρόεδρο κ. Λά-κη Αρβανίτη, εντάσσονταν «µέ-σα στην εν γένει και πολυετή πο-λιτιστική ΠΡΟΣΦΟΡΑ τη “Χορω-δία Τρικάλων”, εντό και εκτό

συνόρων, ω πρεσβευτή τηπόλεώ µα. Είναι µια συνεχήκαι αφιλοκερδή ΠΡΟΣΦΟΡΑτη µοναδική Μαέστρου µακα. Τασία Κασιώλα, που απο-τελεί, κατά κοινή οµολογία, καλ-λιτεχνική περιουσίατη πόλεώ µα, δια-χρονική αξία και γρά-φει ιστορία.Είναι, επίση, µια µε-

γάλη προσφορά τηαρίστη και γεµάτηταλέντο µουσικού κα.Μαρκέλλα Τσούβα,που είχε την γενικήκαλλιτεχνική επιµέλειακαι επωµίσθηκε όλο τοβάρο τη οργάνωση,τη ανερχόµενη µαέ-στρου -και όχι µόνο- κα. Βά-σια Τσούβα, που σταδιοδροµείµε επιτυχία στο καλλιτεχνικόστερέωµα εντό και εκτό Ελλά-δο, και άλλη µια ανιδιοτελή &πρόθυµη εµφάνιση των εκλε-κτών χορωδών & µουσικών µα,

που διψάνε για τη χορωδιακήµουσική και το τραγούδι».Ο κ. Αρβανίτη ευχαρίστησε

ιδιαιτέρω τον δήµαρχο κ. Χρή-στο Λάππα «γνωστό λάτρη τη

ποιοτική µουσική, για την πο-λύτιµη συνεισφορά του στηνπραγµατοποίηση τη εκδήλω-ση», για να καταλήξει ω εξή:«Α δούµε και α ζήσουµε τηνσηµερινή βραδιά σαν µια ψυχικήανάταση και σαν ένα φωτεινόδιάλλειµα απέναντι στην κατα-

χνιά και την µιζέρια που βιώνεισήµερα η χώρα µα και πουόλοι γνωρίζουµε ποιοι µα οδή-γησαν σ’ αυτήν την κατάσταση.Είµαστε, όµω, περήφανο

λαό και ελπίζουµε σε µια Ανά-σταση. Μια ανάσταση που σαδιαβεβαιώ ότι δεν πρόκειται ναγίνει πριν από την Ανάσταση τουΠάσχα που έρχεται. Οψόµε-θα…».Καταφανώ συγκινηµένη και

εν µέσω αποθέωση, η κα. Κα-σιώλα, µε την είσοδό τη στηνσκηνή, είπε: «Θα ήθελα να ευχα-ριστήσω τον εκλεκτό µα πρό-εδρο, τον κύριο Αρβανίτη, για ταπολύ κολακευτικά λόγια. ∆εν ξέ-ρω εάν είναι πολλά αυτά ταοποία προσφέραµε. Ένα είναισίγουρο: ό,τι είχα και δεν είχατα ’δωσα όλα. ∆εν κράτησα τί-ποτα για τον εαυτό µου!!!

Στι δύσκολε µέρε πουπερνάει η Ελλάδα µα, όλοι µα-ζί µπορούµε ν’ ανεβούµε τηνκορφή! ΜΠΟΡΟΥΜΕ.Ένα θα σα πω: ο ουρανό

όσα σύννεφα και να ’χει, όσοσκοτεινιασµένο και να ’ναι δενχάνεται ο ήλιο. Ο ήλιο υπάρ-χει! Με το τραγούδι µα, α κά-νουµε τον ουρανό τη Ελλάδαµα φωτεινό και χαρούµενο!!».Οι πρωταγωνιστέ τη βρα-

διά προσέφεραν αυτό που όλοι

περίµεναν να πάρουν! Και κατα-χειροκροτήθηκαν… Η επιτυχίατη µεγάλη συναυλία ήταν τέ-τοια «που», σύµφωνα µε την κα.Κασιώλα, «πολύ σύντοµα θαεπαναληφθεί...».Στην είσοδο του Πνευµατικού

Κέντρου οι θεατέ µπορούσαννα προσφέρουν (αντί εισιτηρίου)τρόφιµα και είδη πρώτη ανάγ-κη (γάλα, αλεύρι, ζάχαρη, το-µατοπολτού, προόντα καθα-ριότητα), τα οποία θα διατε-θούν στο Κοινωνικό Παντοπω-λείο του ∆ήµου Τρικκαίων. Ανκαι ο χώρο ξεχείλισε από κό-σµο, δεν συνέβη το ίδιο µε τοκαλάθι του σούπερ µάρκετ. Οισχετικέ ανακοινώσει για τηνεν θέµατι πρωτοβουλία έγινανµόλι τα τελευταία εικοσιτετρά-ωρα και οι περισσότεροι δηµό-τε δεν γνώριζαν…

CMYK

διαλογο ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑΕΝΑΝΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΗΛ.: 24310 20189

Τηλ. καταστήµατο: 24310 32720Τηλ. εργοστασίου: 24410 75550www.zookar.gr l email: [email protected]

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝΜΙΓΜΑΤΑ-∆ΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Ο∆ΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

(κοντά στο κολυµβητήριο)

ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΙ, ΣΥΝΑΜΑ, …ΦΩΤΙΣΕ ΚΑΡ∆ΙΕΣ Η “ΧΟΡΩ∆ΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”

Τραγούδησε την Ελλάδα κι έκανε τον ουρανό πιο φωτεινό!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ

Η ∆ιεύθυνση και ο Σύλλο-γο ∆ιδασκόντων των Εκπαι-δευτηρίων «Αθηνά» συγχαίρειτο µαθητή τη γ΄ γυµνασίουΛάµπρο Ραχιώτη του Πανα-γιώτη για το Γ΄ βραβείο πουαπέσπασε στον ΙΑ΄ Πανελλή-νιο Μαθητικό ∆ιαγωνισµό ∆οκιµίου «Ελευθέριο Βενιζέλο»του Εθνικού Ιδρύµατο Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριο Κ.Βενιζέλο» µε θέµα: «1913-2013: 100 χρόνια από την ένωσητη Κρήτη µε την Ελλάδα» και του εύχεται να συνεχίσει ναεργάζεται µε ζήλο και να πετυχαίνει του στόχου του.

Τ. Κασιώλα: «Ό,τι είχα και δεν είχα τα ’δωσα όλα. ∆εν κράτησα τίποτα για τον εαυτό µου!!!»

Λ. Αρβανίτη: «Είµαστε περήφανο λαό και ελπίζουµε σε µια Ανάσταση, που δεν πρόκειταινα γίνει πριν από το Πάσχα που έρχεται…»

Μεγάλη προσέλευση, …µικρή προσφορά (στο Κοινωνικό Παντοπωλείο)

Η Μεγάλη Συναυλία “ΤΡΑΓΟΥ∆ΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α”, «πουπροετοιµάζονταν εδώ και αρκετό καιρό», ήταν… µεγάλησε όλα τη: είχε τεράστιο κοινό (σ.σ. αρκετοίαναγκάσθηκαν ν’ αποχωρήσουν, καθώ ήταν αδύνατον ναεισέλθουν στην αίθουσα του Πνευµατικού Κέντρου!!!),200 χορωδού & µουσικού επί σκηνή, εκλεκτόπρόγραµµα (που… µοσχοβολούσε από Ελλάδα) και µέγαστόχο: «να προσφέρει λίγη ελπίδα, χαρά, αισιοδοξία στοαγαπηµένο Τρικαλινό κοινό».

Η Χορωδία Τρικάλων σε αναµνηστική φωτόµε τον δήµαρχο κ. Χρήστο Λάππα

Ο κ. Λάκη Αρβανίτη