dialogos 15 12 2014

32
CMYK EBÄÏÌÁÄÉÁÉÁ ÅÖÇÌÅÑÉÄÁ ÔÙÍ ÔÑÉÊÁËÙÍ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÊÑÏÕÐÇÓ • ÅÔÏÓ 20ï • ÁÑ. ÖÕËËÏÕ 949 • ΒΥΡΩΝΟΣ 5 & ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ (3ο όροφο) • ÔÇË: 24310- 33263 FAX: 2431-500059 • e-mail: [email protected] [email protected]• www.issuu.com/dialogosnews • ÔÉÌÇ 1,30 ευρώ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Βραδιά χρωμάτων, μουσική, πολιτισμού… Βραδιά χρωμάτων, μουσική, πολιτισμού… Στι σελ. 7, 16-17 Μαζικότατη συμμετοχή στελεχών, μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο», που αποδείχθηκε μικρό για μια τέτοια συγκέντρωση Σελ. 5 Απίστευτη προσέλευση στην εκδήλωση των Τρικαλινών ζωγράφων «Τέλο χρόνου για Σαμαρά-Βενιζέλο» Α ξανασυστηθούμε! Είμαστε το palatino που γνωρίζετε, αγαπάτε και εμπι- στεύεστε για τη μεγάλη, αποκλειστική χαρά τη ζωή σα, το γάμο σα. Ελάτε τώρα να γνωρίσετε μια ακόμη πλευρά μα. Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου γινόμαστε ένα μεγάλο, γιορτι- νό Bazaar νυφικών! Όπω το θέλατε, όπω μα το ζητήσατε, όπω η εποχή μα το χρειάζεται. Για να μπορεί η κάθε νυφούλα να φορέσει τα ονειρεμένα νυφικά του palatino! Λεπτά μεταξένια υφάσμα- τα, πανέμορφε δαντέλε, μοντέρνα ή πιο κλασικά. Όπω σα αρέσουν και σα ταιριάζουν! Ελάτε στο Palatino, στο 1ο μεγάλο Κυριακάτικο Bazaar νυ- φικών ! Κλείστε το δικό σα προσωπικό ραντεβού……. ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦ 44. ΤΗΛ.: 24310-28115 & 72115. Αργά χθε το βράδυ, κοντά στο σπίτι του Βρέθηκε πυροβολημένο 18χρονο στην Φαρκαδόνα! Αυτοκτονία ή έγκλημα; Νέα τραγωδία συγκλονίζει τα Τρίκαλα καθώ λίγο πριν τι 11.30 χθε το βράδυ 18χρονο Τρικαλινό μεταφέρθηκε νε- κρό στο Κέντρο Υγεία Φαρκαδόνα. Ο 18χρονο Γ.Σ. που διέμενε με του γονεί του στην Φαρκαδόνα, εντοπίστηκε νεκρό από του οικείου του σε απομονωμένο χώρο εκτό τη οικία, μέσα σε λίμνη αίμα- το και με τραύμα στο κεφάλι ενώ δίπλα του υπήρχε κυνη- γετική καραμπίνα. Ο νεαρό μεταφέρθηκε από του γονεί του στο Κέντρο Υγεία Φαρκαδόνα και στην συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Οι Αστυνομικέ Αρχέ που έχουν επιληφθεί τη υποθέσε- ω εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Την Τετάρτη στι 10μ.μ., στο TV-10 «Εκ βαθέων» παρουσίαση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων -Καλεσμένοι του παρουσιαστή τη εκπομπή κ. Χρήστου Γκίμτσα η πρό- εδρο του Συλλόγου Τρικαλινών Ζω- γράφων κ. Μαρία Ζιάκα και ο εκδότη –δημοσιογράφο Δημήτρη Κρούπη. -Θα προβληθούν αποσπάσματα από την εκδήλωση (την Πέμπτη 11/12, στη Σουίτα) για τα 30 χρόνια του Συλ- λόγου και πολλά έργα μελών του συλ- λόγου. ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ! ΟΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΛ. 21-31 « Παίρνει πόδι» ο Παίρνει πόδι» ο Nate Bowie Nate Bowie από την ΚΑΕ Τρίκαλα από την ΚΑΕ Τρίκαλα BC, BC, που ψάχνει τον αντικαταστάτη του, ενώ η που ψάχνει τον αντικαταστάτη του, ενώ η διοίκηση τη ομάδα έχει θέματα ανοιχτά… διοίκηση τη ομάδα έχει θέματα ανοιχτά… Τα… έσπασε με του οργανωμένου Τα… έσπασε με του οργανωμένου

description

διάλογος,εβδομαδιαία εφημερίδα των Τρικάλων dialogos, weekly newspaper of Trikala

Transcript of dialogos 15 12 2014

Page 1: dialogos 15 12 2014

CMYK

EBÄÏ ÌÁ ÄÉ ÁÉ Á Å ÖÇ ÌÅ ÑÉ ÄÁ ÔÙÍ ÔÑÉÊÁËÙÍ

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÊÑÏÕÐÇÓ • ÅÔÏÓ 20ï • ÁÑ. ÖÕËËÏÕ 949 • ΒΥΡΩΝΟΣ 5 & ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ(3ο όροφο) • ÔÇË: 24310- 33263 FAX: 2431-500059 • e-mail: [email protected]

[email protected]• www.issuu.com/dialogosnews • ÔÉÌÇ 1,30 ευρώ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Βραδιά χρωµάτων, µουσική, πολιτισµού…Βραδιά χρωµάτων, µουσική, πολιτισµού…Στι σελ. 7, 16-17

Μαζικότατη συµµετοχή στελεχών, µελών και φίλωντου ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο», πουαποδείχθηκε µικρό για µια τέτοια συγκέντρωση

Σελ. 5

Απίστευτη προσέλευση στην εκδήλωση των Τρικαλινών ζωγράφων

«Τέλο χρόνου γιαΣαµαρά-Βενιζέλο»

Α ξανασυστηθούµε!

Είµαστε το palatino που γνωρίζετε, αγαπάτε και εµπι-στεύεστε για τη µεγάλη, αποκλειστική χαρά τη ζωή σα, τογάµο σα.

Ελάτε τώρα να γνωρίσετε µια ακόµη πλευρά µα. Την Κυριακή 21 ∆εκεµβρίου γινόµαστε ένα µεγάλο, γιορτι-

νό Bazaar νυφικών!Όπω το θέλατε, όπω µα το ζητήσατε, όπω η εποχή

µα το χρειάζεται. Για να µπορεί η κάθε νυφούλα να φορέσειτα ονειρεµένα νυφικά του palatino! Λεπτά µεταξένια υφάσµα-τα, πανέµορφε δαντέλε, µοντέρνα ή πιο κλασικά. Όπωσα αρέσουν και σα ταιριάζουν!

Ελάτε στο Palatino, στο 1ο µεγάλο Κυριακάτικο Bazaar νυ-φικών ! Κλείστε το δικό σα προσωπικό ραντεβού…….

ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦ 44. ΤΗΛ.: 24310-28115 & 72115.

Αργά χθε το βράδυ, κοντά στο σπίτι του

Βρέθηκε πυροβοληµένο18χρονο στην Φαρκαδόνα!

Αυτοκτονία ή έγκληµα;Νέα τραγωδία συγκλονίζει τα Τρίκαλα καθώ λίγο πριν τι

11.30 χθε το βράδυ 18χρονο Τρικαλινό µεταφέρθηκε νε-κρό στο Κέντρο Υγεία Φαρκαδόνα.

Ο 18χρονο Γ.Σ. που διέµενε µε του γονεί του στηνΦαρκαδόνα, εντοπίστηκε νεκρό από του οικείου του σεαποµονωµένο χώρο εκτό τη οικία, µέσα σε λίµνη αίµα-το και µε τραύµα στο κεφάλι ενώ δίπλα του υπήρχε κυνη-γετική καραµπίνα.

Ο νεαρό µεταφέρθηκε από του γονεί του στο ΚέντροΥγεία Φαρκαδόνα και στην συνέχεια µε ασθενοφόρο τουΕΚΑΒ διεκοµίσθηκε στο Νοσοκοµείο Τρικάλων.

Οι Αστυνοµικέ Αρχέ που έχουν επιληφθεί τη υποθέσε-ω εξετάζουν όλα τα ενδεχόµενα.

Την Τετάρτη στι 10µ.µ., στο TV-10

«Εκ βαθέων» παρουσίαση τουΣυλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων

-Καλεσµένοι του παρουσιαστή τηεκποµπή κ. Χρήστου Γκίµτσα η πρό-εδρο του Συλλόγου Τρικαλινών Ζω-γράφων κ. Μαρία Ζιάκα και ο εκδότη–δηµοσιογράφο ∆ηµήτρη Κρούπη.

-Θα προβληθούν αποσπάσµατααπό την εκδήλωση (την Πέµπτη 11/12,στη Σουίτα) για τα 30 χρόνια του Συλ-λόγου και πολλά έργα µελών του συλ-λόγου.

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!ΟΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΛ. 21-31

««Παίρνει πόδι» ο Παίρνει πόδι» ο Nate Bowie Nate Bowie από την ΚΑΕ Τρίκαλααπό την ΚΑΕ Τρίκαλα

BC, BC, που ψάχνει τον αντικαταστάτη του, ενώ ηπου ψάχνει τον αντικαταστάτη του, ενώ η

διοίκηση τη οµάδα έχει θέµατα ανοιχτά…διοίκηση τη οµάδα έχει θέµατα ανοιχτά…

Τα… έσπασε µε του οργανωµένουΤα… έσπασε µε του οργανωµένου

Page 2: dialogos 15 12 2014

ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ: ∆ΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÉÊ. ÊÑÏÕÐÇÓ ÓÕÍTAKTEÓ: ÍÉÊÏÓ ÐÁÆÁÚÔÇÓ ÅÉÄÉÊÏÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ: ÅÕÈÕÌÉÏÓ ÊÏÕÖÏÃÉÁÍÍÇÓ ÄÉÅÕÈÕÍÓÇ: ΒΥΡΩΝΟΣ 5 & ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ(3ο όροφο), ΤΡΙΚΑΛΑ Τ.Κ. 42100

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: 5 ÅÕÑÙ. ÏÔÁ, ÔÑÁÐÅÆÅÓ, ÏÑÃÁÍÉÓÌÏÉ, Ê.ÔË.:100 ÅÕÑÙ ΕΤΗΣΙΩΣ, ÅÊÔÕÐÙÓÇ: Μ. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ ÔÇË.: 24310 - 33263 FAX: 2431-500059 e-mail:[email protected] site:www.issuu.com/dialogosnews ÊÙÄ. ÅÍÔÕÐÏÕ: 5113

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201422

Ευτυχώ που ο Γιούνκερµα «έδειξε» του φίλου του!

Περιχαρή και περισσότερο από ποτέ σίγουρο για µεγά-λη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε από την Λάρισα, αργά χθε

το µεσηµέρι ο Χρήστο Σιµορέλη.Προσπαθώντα να του βάλουµε…φρένο στον ενθουσιασµό του θυµί-σαµε πω κάθε ηµέρα όλο και πιοµεγάλε «πιέσει» θα ασκούνταιτόσο στου βουλευτέ όσο καιστου πολίτε, όπω η πρόσφατηδήλωση του ίδιου του προέδρουτη Κοµισιόν κ. Γιούνκερ- που είναιευθεία παρέµβαση στην πολιτικήζωή τη χώρα- που είπε πω προ-τιµά «οικεία πρόσωπα» στην κυ-βέρνηση τη Ελλάδα. Ευτυχώπου ο κ. Γιούνκερ έδειξε του φί-

λου του, σε όλου του πολίτε και πλέον όλοι µα ξέρου-µε ποιου να…αποφεύγουµε, µα απάντησε ο Χρήστο!

Από εµά ουδέν σχόλιο…∆.Κ.

Φεύγουν οι υδραυλικοί απότην Οµοσπονδία ΕΒΕ

«Η απόφαση µα είναι οριστική. Αφού η ηγετικήοµάδα τη Οµοσπονδία ΕΒΕ αποφάσισε πω το Σω-µατείο Υδραυλικών δεν χρειάζεται να έχει εκπρόσωποστο ∆.Σ. τα πράγµατα είναι απλά, δηλαδή οι υδραυλι-

κοί αποφασίζουν πω δεν έχουνλόγο παραµονή στην Οµο-σπονδία. Άλλωστε τα αιτήµατατου κλάδου προ τι τοπικέ αρ-χέ προωθούνται αποφασιστικάαπό το ∆.Σ. του Σωµατείου καιπρο την κυβέρνηση από τηνΠανελλήνια Οµοσπονδία».

Αυτά µα δήλωσε ο κ. ΝίκοΒαλοµάνδρα, πρόεδρο του∆.Σ. του Σωµατείου ΥδραυλικώνΝοµού Τρικάλων, ο οποίο θεω-

ρεί πω στι πρόσφατε εκλογέ για νέο ∆.Σ. στηνΟµοσπονδία ΕΒΕ (όπου τα «κουκιά» είναι µετρηµένα)µε απόφαση τη ηγετική οµάδα «κόπηκε» και γι’αυ-τό δεν εκλέχθηκε. Σύντοµα δε όπω µα είπε το θέµατη αποχώρηση θα τεθεί στα αρµόδια όργανα τουΣωµατείου…

Ανυποχώρητο λοιπόν ο Νίκο και βαθιά πικραµένοαπό του επί χρόνια συνοδοιπόρου του στον τοπικόσυνδικαλισµό των επαγγελµατιών.

∆.Κ.

Στολισµό δέντρουστο Μεγαλοχώρι

Μια όµορφη ατµόσφαιρα δηµιούργησαν τα παιδιάτου Μεγαλοχωρίου την Κυριακή το απόγευµα στολί-ζοντα το χριστουγεννιάτικο δέντρο του χωριού, πουπρόσφερε ο Βοτανικό Κήπο.

Με την καθοδήγηση τη µουσικοδιδάσκαλου κα∆ήµου Αλεξάνδρα και την ευγενική συµµετοχή τηΛιάκου Χριστίνα στο βιολί και τη Σφέικου Αθηνάστο αρµόνιο τα παιδιά µα τραγούδησαν χριστουγεν-νιάτικε µελωδίε ζεσταίνοντα το χειµωνιάτικο από-γευµα.

Ο Σύλλογό µα µοίρασε στου µαθητέ µελοµα-κάρονα, κουραµπιέδε, που πρόσφεραν τα τοπικά κα-ταστήµατα του Μεγαλοχωρίου, ενώ το εργοστάσιοΤρίκκη δια χειρό του τοπικού προέδρου πρόσφερεγάλα κακάο.

Του ευχαριστούµε όλου για την ευγενική συνει-σφορά του στην πραγµατοποίηση τη µικρή αυτήεκδήλωση, η οποία ευχόµαστε του χρόνου να γίνειθεσµό για το Μεγαλοχώρι, ώστε όλοι µαζί γονεί καιπαιδιά να γιορτάζουµε την αγάπη, την ελπίδα και τηνπροσφορά που τόσο ανάγκη έχουµε στην εποχή µα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Εγκαίνια ναδρίου τηνΠέµπτη στο Υπεραστικό ΚτελΤρικάλων

Στον αύλειο χώ-ρο των υπερσύγ-χρονων εγκατα-στάσεων τουΥ π ε ρ α σ τ ι κ ο ύΚτελ Τρικάλων,στην περ.οδό Λάρισα –Καρδίτσα θα γίνουν την προ-σεχή Πέµπτη τα εγκαίνια ναδρίου.

Το ναδριο που είναι στο όνοµα του Αγίου Μεγαλο-µάρτυρο Χριστοφόρου θα εγκαινιαστεί στι 11 π.µ.από τον Σεβασµιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκη και Στα-γών κ.κ. Αλέξιο και η ∆ιοίκηση του ΚΤΕΛ, το οποίοπροσφέρει σηµαντικό έργο στην µετακίνηση των Τρι-καλινών, καλεί τι αρχέ και του φορεί του νοµούαλλά και όσοι από το επιβατικό κοινό το επιθυµούν, ναπαραστούν σε αυτά.

Το βράδυ τη περασµένη Τετάρτη στην ορεινή Ελάτηκαι στην ταβέρνα «Ευτυχία» έγινε µια ενδιαφέρουσα συ-νάντηση και µια πρώτη συζήτηση για το εάν µπορεί ο Ια-τρικό τουρισµό να φέρει επισκέπτε, άρα και οφέλη καιστο νοµό µα και φυσικά φυσικά και στην ιδιαιτέρου φυ-σικού κάλλου ορεινή περιοχή του ∆ήµου Πύλη.

Η συζήτηση έγινε µε αφορµή την επίσκεψηγνωριµία του συντοπίτη µα Νίκου Γκούµα, µεανθρώπου που ασχολούνται γενικά µε τον του-ρισµό και την εστίαση στην Ελάτη. Ο κ. Γκούµαείναι διεθνή πιστοποιηµένο επιθεωρητή στονΙατρικό τουρισµό και συνεργάτη για την Ελλά-δα µεγάλου Γερµανικού Τουριστικού Οργανι-σµού. Σύντοµα θα προκύψουν «καλέ ειδήσει»από αυτή την συνάντηση.

Στην φωτό απεικονίζονται (από αριστερά) Ο κ.Νίκο Γκούµα, ο διευθυντή του «δ» ∆ηµήτρηΚρούπη και η ιδιοκτήτρια τη ταβέρνα καιγνωστή σε όλου κ. Ευτυχία Κωτούλα. Από δε-ξιά είναι η κ. Λίτσα Παπαναστασίου, συνιδιοκτή-τρια του ξενοδοχείου (από τα πρώτα τη περιο-χή) και τη ταβέρνα «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ», η κ.Έλενα Νάµινι-Τσέλιου, µέλο τη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ∆Ι-

ΠΤΥΧΟ, ο κ. ∆ηµήτρη Πρεκατέ συνταξιούχο δάσκαλοκαι σύζυγο τη κ. Παπαναστασίου και ο κ. Γιώργο Κω-τούλα, πρόεδρο του Συλλόγου των επαγγελµατιώνΟρεινού Όγκου «Ζεύ».

∆.Κ.

Πώ µπορεί ο Ιατρικό τουρισµό να φέρειεπισκέπτε στα Τρίκαλα…

Ο Υφυπουργό Παιδεία κ. Γεωργαντά επισκέφθηκε οι-κογενειακά τα Τρίκαλα και τον Μύλο των Ξωτικών. Τον υπο-δέχθηκε ο Μιχάλη Ταµήλο ο οποίο µε την συνδροµή τουπρόεδρου του Ε - ΤΡΙΚΑΛΑ Φόρη Ρόµπου, ενηµέρωσε. τον κ.Γεωργαντά για την διοργάνωση και του στόχου που έχουντεθεί. Ο κ. Γεωργαντά κρίνοντα και από τον ενθουσιασµότη οικογένεια για την πληθώρα των δραστηριοτήτων πουπροσφέρονται στα παιδιά και του γονεί, αξιολόγησε µεάριστα την διοργάνωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ξενάγηση Υφυπουργού στον ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ,από τον Φόρη Ρόµπο και τον Μιχάλη Ταµήλο

Page 3: dialogos 15 12 2014

Στην τελευταία συνεδρίασητου ∆ηµοτικού Συµβουλίου φά-νηκαν τα πρώτα µηνύµατα γιατο πώ σχεδιάζει να πορευθεί ηνέα δηµοτική αρχή.

Με αποφάσει που θα λαµβά-νονται κρυφά από τα συντεταγ-µένα θεσµικά όργανα του ∆ήµου,(∆ηµοτικό Συµβούλιο, ΕπιτροπήΠοιότητα Ζωή), που δεν θαπροποθέτουν την δηµοκρατικήνοµιµοποίηση του, µε αδιαφανήκριτήρια και τεχνάσµατα πίσωαπό κλειστέ πόρτε.

Σε αυτή ακριβώ τη λογική εν-τάσσεται η απόφαση τη αντι-δηµάρχου πολιτισµού κ. Μη-τσιάδη να λειτουργήσουν δύοµουσεία τη πόλη και τα Σαβ-βατοκύριακα. Συµφωνούµε κατ`αρχήν, δεν είναι κακή ιδέα.

Πω όµω; Με ποιου όρουκαι ποιε προποθέσει;

Από τη στιγµή που δεν εξα-σφαλίσθηκε η καταβολή υπερω-ριακή και αυξηµένη κατά 75%αµοιβή των δηµοτικών υπαλλή-λων τη διεύθυνση πολιτισµούγια παροχή εργασία σε µη ερ-γάσιµη ηµέρα και οι οποίοι προ-φανώ δεν συναίνεσαν για αυτήτην επιπλέον εργασία, η κ. αντι-δήµαρχο αποφάσισε να ανοίξειτα µουσεία … µόνη τη, έχονταω συµπαραστάτε… µερικούεθελοντέ (!!!!)

Ποιο όργανο του ∆ήµου πα-ρέδωσε τη σχετική δικαιοδοσίαστην κ. αντιδήµαρχο να υλοποι-ήσει την απόφασή τη; Κανένα.

Ποιο όργανο του ∆ήµου απο-

φάσισε να εµπιστευτεί δηµοτικάκτίρια και κυρίω τα εκθέµατατων µουσείων του σε ανθρώπουπου δεν έχουν καµία σχέση ερ-γασία µε το δηµοτικό οργανι-σµό και να κατοχυρώσει κανόνεασφαλού λειτουργία; Κανένα.

Ποιο σχεδιάζει κεκαλυµµέναµε την ιδέα του «εθελοντισµού»να νοµιµοποιήσει τη de facto θε-σµοθέτηση ενό απεργοσπαστι-κού µηχανισµού που θα καλείταινα αναπληρώνει τη λειτουργίατων υπηρεσιών του ∆ήµου, ότανοι εργαζόµενοι του, θα απέχουνκαι µάλιστα δικαιολογηµένα απότην άσκηση των καθηκόντωντου; Η δηµοτική αρχή του κ. Πα-παστεργίου.

Για αυτό το καίριο ζήτηµα θαείχε ενδιαφέρον να ακούσουµεκαι την άποψη του συλλόγουτων δηµοτικών υπαλλήλων.

Τα «κατορθώµατα» όµω τηδηµοτική αρχή δεν σταµατούνεκεί.

Ο ∆ήµο µα τα τελευταίατέσσερα χρόνια έχει λόγω του«Μύλου των Ξωτικών» ξοδεύσειχιλιάδε ευρώ για τον εορταστι-κό στολισµό τη πόλη. Ο αντι-δήµαρχο κ. Κωτούλα αποφά-

σισε να ανανεωθούν τα λαµπιό-νια του χριστουγεννιάτικου δέν-τρου. Πράγµατι ο νέο στολι-σµό υπερτερεί αισθητικά απότον προηγούµενο.

Τη δαπάνη αυτή όµω αν καιείχε την οικονοµική ευχέρεια νατην καλύψει, αν εξασφάλιζε ένασυγκριτικά µικρό ποσό από τονπροπολογισµό του «Μύλουτων Ξωτικών» των 781.000 ευ-ρώ, τον οποίο χρηµατοδοτεί ο∆ήµο, αντίθετα την ανέθεσεστην διάθεση µερικών ιδιωτικώνεπιχειρήσεων, που φυσικά όπωήταν επόµενο και λογικό, απαί-τησαν να αποκτήσουν σταθερήκαι µόνιµη διαφήµιση τοποθε-τώντα τόσο κάτω από το δέν-τρο ω ένα είδο «φάτνη» στηνκεντρική πλατεία, όσο και στηναρχή του πεζόδροµου Ασκληπι-ού για 40 ηµέρε δύο τριπλήόψη περιστρεφόµενα και ηλε-κτροδοτούµενα πάνελ µε τιδιαφηµίσει των χορηγών.

Ποιο όργανο του ∆ήµου πα-ρέδωσε τη σχετική δικαιοδοσίαστον κ. αντιδήµαρχο να υλοποι-ήσει την απόφασή του; Κανένα.

Ποιο όργανο του ∆ήµου αδει-οδότησε την εγκατάσταση σε δη-µόσιο χώρο των συγκεκριµένωνδιαφηµιστικών πάνελ; Κανένα.

Ο κ. ∆ήµαρχο µάλιστα στητελευταία συνεδρίαση του δη-µοτικού συµβουλίου, υποστήρι-ξε ανερυθρίαστα ότι κάτι τέτοιοδεν απαιτείται, αντιµετωπίζονταπροφανώ την πόλη ω προσω-πικό του τσιφλίκι, στη λογική

«έχουµε την πλειοψηφία, διατά-ζουµε τι υπηρεσίε, δεν δίνου-µε λογαριασµό σε κανένα».

Ποιο λοιπόν αποφάσισε ναγράψει στα παλαιότερα των υπο-δηµάτων τη τον Κανονισµό γιατη χρήση των δηµόσιων και κοι-νόχρηστων χώρων που οµόφωναψήφισε πριν τρία χρόνια το δηµο-τικό συµβούλιο; Η δηµοτική αρχή.

Επειδή όταν αδυνατεί νααπαντήσει στην ουσία, αποτελείπλέον µόνιµο καταφύγιο του κ.∆ηµάρχου να ειρωνεύεται τηνανάδειξη τέτοιων ζητηµάτων, θαεπισηµάνουµε ότι όταν στο ∆ή-µο εξυφαίνονται απεργοσπαστι-κοί µηχανισµοί γιατί οι εργαζό-µενοι δεν σου κάνουν τα «χατί-ρια» και όταν ιδιωτικοποιείταιακόµα και ο στολισµό του χρι-στουγεννιάτικου δέντρου µέσααπό τη λογική των «χορηγιών»και όλα αυτά δεν έχει το πολιτι-κό θάρρο να τα υπερασπισθείστη δηµόσια διαβούλευση καιµέσα από τι διαδικασίε στααποφασιστική δικαιοδοσία όρ-γανα του ∆ήµου, τότε το µόνοπου αποδεικνύει είναι ότι ο νε-οφιλελευθερισµό των επιλογώνσου, συµβαδίζει µε τι πιο αντι-δηµοκρατικέ αντιλήψει πουαποσκοπούν στην υπονόµευσητων θεσµών τη αυτοδιοίκηση.

Τρίκαλα 15 ∆εκεµβρίου 2014Το γραφείο Τύπου τηδηµοτική παράταξη

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝΑΝΑΤΡΟΠΗ»

33∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΤΟΠΙΚΑ

ΤΟ ΦΙΑΤΑΚΙΤο είχε καηµό. Όλοι είχαν εκτό από εκείνον. Σφίχτηκε,

πήρε και από την µάνα του κάτι από το µικρό κοµπόδεµαπου είχε, έβαλε και ένα χρέο, και στο τέλο το πήρε.

Με εκατόν εβδοµήντα χιλιάδε χιλιόµετρα, παρακαλώ.έκαιγε λίγα λάδια, αλλά κατά τα άλλα µια χαρά ήταν. Τουέκανε ένα καλό σέρβι, έβαψε κάτι µικροτρακαρίσµατα, τουάλλαξε τα λάστιχα και νάτο µε τα χίλια τετρακόσια κυβικά

του «Τίγρη» – έτσι το ονόµασε – στοδρόµο να βολτάρει µε τον µισό αγκώ-να έξω από το παράθυρο, έτσι για µαγ-κιά, και το τσιγάρο κρεµασµένο στηνάκρη των χειλιών του.

Καλούτσικο µεροκάµατο έπαιρνεστο υφασµατάδικο που δούλευε, στέ-γνωσε και το σκατό του για ένα διά-στηµα εδώ που τα λέµε, αλλά στο τέ-λο του έµεινε ο «Τίγρη», όλο δικότου και καθαρό από χρέη. Ήταν ηπροέκταση του εαυτού του. Και ανµπορούσε να κοιµάται µέσα σ’ αυτόν,δεν θα τον πείραζε καθόλου.

Τον έπλενε µια φορά την εβδοµάδα,περνούσε µε γυαλιστικό το ταµπλό,

έλεγχε αν το αποσµητικό που ήταν κρεµασµένο στο καθρε-φτάκι είχε ακόµα άρωµα και πρόσθετε λίγο λάδι τύπου 15-50 στο κάρτερ για να συµπληρώσει την εβδοµαδιαία απώ-λεια.

Πώ να το πει κανεί. µε τον «Τίγρη» ένοιωθε ολοκληρω-µένο. Και εδώ που τα λέµε χτυπά γκόµενα χωρί ρόδα,σήµερα; Έτσι έγινε και µε την Βάσω.

«Πότε θα πάµε καµιά βόλτα;» Τη το είπε πέντε, έξη φο-ρέ δείχνοντα τον «Τίγρη» λε και τη έδειχνε Ρόλ –Ρόυ

Στο τέλο την έπεισε.Εκεί λοιπόν, µέσα στον «Τίγρη», έγιναν τα πιο ωραία «

γλέντια» µε την Βάσω.Ευτυχώ, στι νέε εκατό πενήντα χιλιάδε χιλιόµετρα

που έγραψε στην συνέχεια το φιατάκι, δεν παρουσίασε τί-ποτα το σπουδαίο, εκτό από λίγη σκουριά στα µπροστινάφτερά και που άρχισε να χάνει λίγο περισσότερο λάδι τύ-που 15-50. Χρειάστηκε όµω να αλλάξει του υαλοκαθαρι-στήρε, την µπαταρία που τα είχε φτύσει και να του βάλειπάλι καινούργια λάστιχα.

Όταν τον φώναξε το αφεντικό και του είπε για τον και-νούργιο µισθό του, δεν το περίµενε. Σχεδόν τα µισά λεφτάαπό ότι έπαιρνε. ∆εν έβγαινε, λέει. Και είναι αλήθεια ότι ηδουλειά είχε πέσει πολύ.

« Είναι και η ασφάλεια που σου πληρώνω» του είπε. «Θαδούµε τι θα γίνει και µ’ αυτήν»

Πήγε να διαµαρτυρηθεί, αλλά κατάλαβε πω δεν τονέπαιρνε.

«Ρε συ, πληρώνω ασφάλεια για σένα και είµαι εγώ ανα-σφάλιστο, καταλαβαίνει;»

Μαζεύτηκε και το δέχτηκε. Στα κλεφτά όµω έψαξε στηνπιάτσα για καµιά άλλη δουλειά αλλά δεν υπήρχε σάλιο.

Ύστερα ήρθαν τα πιο δύσκολα Τον βαλαν να πληρώνει φό-ρου. Τα χίλια τετρακόσια κυβικά ήταν τεκµήριο. Ήταν καιτο κτηµατάκι που το είχε µισό – µισό µε τον αδελφό του πα-τέρα του. Όχι πω του άφηνε τίποτα, αλλά έτσι, να λέει καιαυτό πω είχε κάτι για περιουσία. Άλλο χαράτσι κι αυτό.

Μετά ήλθαν τα καλά του «Τίγρη». το νέο ασφαλιστήριο,το ΚΤΕΟ, τα τέλη κυκλοφορία, το σέρβι. Και που να µεί-νει ρευστό για βενζίνη. Μόνο που τον καθάριζε πάντα µίαφορά την εβδοµάδα, συµπλήρωνε το λάδι και καµιά µικρήτσάρκα, έτσι για να µην «κάτσουν» τα λάστιχα και «πέσει»η µπαταρία. Στο συνεργείο του είπαν τριακόσια ευρώ γιασέρβι µαζί µε τα λαδιά, φίλτρα, τακάκια µπρό, πίσω. Χώ-ρια που ήθελα και καινούργια εξάτµιση.

«Καλά, θα δούµε» είπε και έφυγε.Μετά από ένα µήνα σκέψη, σπάραξε , αλλά το αποφά-

σισε. Κόλλησε πάνω στο φιατάκι δυο πωλητήρια και περί-µενε.

«Εφτακόσια ευρουλάκια, το δίνει;» του είπε ο άγνωστοπου του τηλεφώνησε.

Σφίχτηκε η ψυχή του. Πήγε να αρνηθεί και να κλείσει τοτηλέφωνο. Ολόκληρο αυτοκίνητο, έστω παλιό, εφτακόσιαευρώ; Ο άλλο όµω επέµεινε.

«Κοίτα φίλε, για απόσυρση το χρειάζοµαι. Θα πάρω και-νούργιο και το δικό σου θα πάει για παλιοσίδερα. Να κερδί-σω την έκπτωση, θέλω. Γι’ αυτό σου λέω, ότι κερδίζουµε,µισά, µισά. Εκεί γύρω στα εφτακόσια ο καθένα».

Το καλοσκέφτηκε. Έστω, εφτακόσια. Και άλλα τόσα πουχρειαζόταν για να το συµµαζέψει, έφτανε σχεδόν ενάµισηχιλιάρικο

Ευτυχώ που το έδωσε. Μετά από ένα µήνα το αφεντικότον απέλυσε. ∆εν έβγαινε. Και µετά από λίγο καιρό έκλεισεκαι το µαγαζί. Ποιο αγόραζε ύφασµα από τόπι πια;[email protected]

Γράφει ογιατρό και

συγγραφέα:ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΚΙΜΤΣΑΣ

H H ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ…ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ…ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Παρέµβαση-καταγγελία του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

∆ήµο µε «εθελοντισµό» και χορηγίεΚαι χωρί δηµοκρατική νοµιµοποίηση των αποφάσεών του

Εδώ και λίγο καιρό λειτουργείστην πόλη µα ένα νέο κτη-νιατρείο.

Το κτηνιατρείο βρίσκεται στο κέν-τρο τη πόλη των Τρικάλων, επί τηοδού Βασιλείου Τσιτσάνη 49,σε ένανιστορικό χώρο, ο οποίο άλλοτε απο-τελούσε κατοικία του συνθέτη ΒασίληΤσιτσάνη. Πρόκειται για έναν χώρουψηλή αισθητική, άρτια εξοπλισµέ-νο και οργανωµένο, που καλύπτει κά-θε ανάγκη τόσο, των παραγωγικώνζώων όσο και των κατοικιδίων.

Υπεύθυνη του κτηνιατρείου είναι ηκτηνίατρο Μαρκέλλα Ευθ. Χασιώτη.Η νέα κτηνίατρο αποφοίτησε από

την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέ-λειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκη.Αφού µετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκεσε κτηνιατρικέ Κλινικέ στην Ελλάδακαι στο εξωτερικό, επέστρεψε στηνπόλη όπου µεγάλωσε και δηµιούργη-σε µε πολλή αγάπη και µεράκι το δικότη χώρο: Ένα πρότυπο κτηνιατρείοσε ένα καθαρό και ευχάριστο περι-βάλλον, που στοχεύει στη σωστή ια-τρική φροντίδα των ζώων.

Στο κτηνιατρείο λειτουργούν ταεξή τµήµατα:

• παθολογικό,• χειρουργικό,• οδοντιατρικό,• δερµατολογικό,• τµήµα βραχεία νοσηλεία και

φιλοξενία των ζώων• φαρµακείο µικρών και παραγω-

γικών ζώων.- Λειτουργεί επίση τµήµα καλλωπι-

σµού (pet beaute-spa) σε κατάλληλοχώρο, ειδικά διαµορφωµένο για τουµικρού µα φίλου. ∆ιαθέτει κοµµω-τήριο και µπανιέρα για κούρεµα, λού-

σιµο, χτένισµα, περιποί-ηση. Όλε οι υπηρεσίεστο τµήµα του καλλωπι-σµού γίνονται χωρί ηρέ-µηση του ζώου. Στόχοπλέον είναι η υγεία, αλλάκαι η καθαριότητα, καθώκαι η προσεγµένη εµφάνι-ση των κατοικίδιων.

- Στο εµπορικό τµήµατου κτηνιατρείου, µπορείτε

να βρείτε µεγάλη ποικιλία σε είδη pet,τροφέ, αξεσουάρ, σαµπουάν, είδηένδυση σε ιδιαίτερα προσιτέ τιµέ.

- Υπάρχει η δυνατότητα διενέργει-α συµβουλευτικών επισκέψεων καιεµβολιασµών σε µονάδε παραγωγι-κών ζώων, καθώ και κατ’ οίκον επι-σκέψεων για τα ζώα συντροφιά.

- Αντιµετωπίζονται προβλήµατα δια-ταραχών συµπεριφορά (συνεργασίαµε ειδικού).

- Υπάρχει η δυνατότητα διανοµήτροφών και αξεσουάρ µε ένα τηλε-φώνηµα.

- Αξίζει επίση να σηµειωθεί ότιυπάρχει εύκολη πρόσβαση και ιδιωτι-κό χώρο parking πίσω από το κτη-νιατρείο.

Νέο, υπερσύγχρονοκτηνιατρείο στα Τρίκαλα

Η "ΕLENΙΤΣΑ”τη οδούΧατζηγάκη

Έγιναν προχθέ Πα-ρασκευή τα εγκαίνια τουνέου καταστήµατο"ΕLENΙΤΣΑ” που βρίσκε-ται επί τη οδού Χατζη-γάκη στα Τρίκαλα (κάθε-το τη ΙουλιέταΑδάµ).DRESS HAND-MADE που ασχολείταιµε την Κοπτική Ραπτική-Επιδιορθώσει Ενδυµά-των.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων προσήλθε πολύκόσµο καθώ και ο ∆ήµαρχο Πύλη

Κων/νο Μαράβα, ο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρή-στο Μιχαλάκη και ευχήθηκαν όλοι του καλέ δου-λειέ.

ΑΛ.ΤΖ.

NEEΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Page 4: dialogos 15 12 2014

Την περασµένη Τετάρτη τοβράδυ το «Μέτωπο Λαού»

οργάνωσε εκδήλωση για νατιµήσει τον Ποιητή του Λαού

Κώστα Βάρναλη. Στηνκατάµεστη από κόσµο

αίθουσα του Ξενοδοχείουάρχισε την οµιλία του το

µέλο του «Μετώπου Λαού»κ. Χρήστο Σταµόπουλο, ο

οποίο ανέφερε τα εξή.

«Στι σηµερινέ εποχέ πουκινδυνεύουν οι ζωέ όλων µαδεν πρέπει να σκύβουµε το κε-φάλι, και όταν ήµαστε στο τέ-λο οποιεσδήποτε αντιδρά-σει πρέπει να δικαιολογούν-ται. Στι βάρβαρε επιθέσειτη Κυβέρνηση στα δικαιώ-µατα µα δεν πρέπει να µαδιακρίνει η απάθεια και η µιζέ-ρια. Θα πορευθούµε µε πολιτι-κή και λακή πάλη, πολιτικήκαι πολιτισµό πάνε µαζί. Σαν«ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ» δεν ήτανδυνατόν να λησµονήσουµετον Ποιητή του λαού και τη

Επανάσταση τον Κώστα Βάρ-ναλη, τιµώντα τον µε την ση-µερινή εκδήλωση 40 χρόνιαµετά τον θάνατο του. Σε πολ-λέ πόλει τη Ελλάδα γίνον-ται εκδηλώσει προ τιµή τουκαι σε επίπεδο Θεσσαλία εί-ναι η µοναδική εκδήλωση πουγίνεται».

Στην συνέχεια µίλησε ο κ.Απόστολο Καπούλα «Βάρ-ναλη» που είπε τα εξή. Τοέτο 2014 είναι έτο ΚώσταΒάρναλη 130 χρόνια από τηνγέννηση του και 40 από τονθάνατό του. Για µένα η σηµε-ρινή εκδήλωση ήταν υποχρέ-ωση και στάση ζωή. Λίγο πριντην Μεταπολίτευση µα δέ-χτηκε µε χαρά στο σπίτι του

και ήταν 90 χρονών πολύ γέ-ρο. Μα διηγήθηκε κάποιειστορίε από την πολυτάραχηζωή του και µα διάβασε ένααπόσπασµα από την απολογίατου Σωκράτη του µεγάλου αυ-τού δάσκαλου εξ’ άλλου καιαυτό ήταν δάσκαλο. Όταναποχωρήσαµε µα ευχήθηκεκαλή λευτεριά γιατί ήταν χούν-τα ακόµα στην Ελλάδα.

Ακολούθησε σύντοµη οµιλίατη κ. Λουίζα Ζολώτα Συγ-γραφέα, που αναφέρθηκε καιαυτή µε την σειρά τη στονµεγάλο ΠΟΙΗΤΉ. Σύντοµη το-ποθέτηση έκανε και ο γνω-στό Αγροτοσυνδικαλιστή κ.

Γιάννη Ρίτσο. Ακολούθησε µουσική εκδή-

λωση µε τραγούδια και στί-χου του Κώστα Βάρναλη µε-λοποιηµένα από Έλληνε συν-θέτε. Την ορχήστρα αποτε-λούσαν οι Θωµά Ρίζο (κιθά-ρα-τραγούδι), Παν. Ζαχαρά-κη (κιθάρα-τραγούδι), Χρί-στο Μακρή Μπουζούκι,Θω-µά Τάγκο µπουζούκι.

Στο πάνελ ήταν επίση ο κ.Κώστα Μαντζανά µέλο τουΜετώπου Λαού και άνεργο

και ο κ. Αχιλλέα Παλµού-τση µέλο του Μετώπου.

Αλέξανδρο Γ. Τζήµα

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201444

Χριστουγεννιάτικη χορευτικήΧριστουγεννιάτικη χορευτικήµαγεία από την Τέρψιµαγεία από την Τέρψι

Στον «Μύλο των Ξωτικών» την Κυριακή,21 ∆εκεµβρίου, στι 6.15 µ.µ.

Ο ∆ήµο Τρικκαίων και το e-Τrikala Α.Ε. µεταµορφώνει και φέ-το το Μύλο Ματσόπουλου σε «Μύλο των Ξωτικών», το µεγαλύ-τερο εργοστάσιο παραγωγή παιχνιδιών, χαρά, δηµιουργία,ελπίδα και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Ακαδηµία Χορού Τέρψι,στηρίζοντα πάντα πρωτοβουλίε ανάδειξη του πολιτιστικούεπιπέδου τη πόλη των Τρικάλων, συµµετέχει για τέταρτη χρο-νιά στον «Μύλο των Ξωτικών» και ετοιµάζεται να προσφέρει µαζίµε τον Αι-Βασίλη και τα ξωτικά µαγικέ στιγµέ µέσα σ’αυτό τοΧριστουγεννιάτικο κλίµα.

Την Κυριακή 21 ∆εκεµβρίου και ώρα 6.15 µ.µ., η Τέρψι θα κά-νει την δυναµική τη παρουσία επί σκηνή, µε τµήµατα παιδικά,εφηβικά και ενηλίκων. Το Χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα συµπλη-ρώσει το µουσικοχορευτικό σόου τη Ακαδηµία που θα περι-λαµβάνει και χορογραφίε-έκπληξη από του καθηγητέ µα..

Η εκδήλωση θα περιλαµβάνει χορογραφίε σε ρυθµού latin,hiphop, oriental, zumba, break dance κ.α. Την παρουσίαση θααπογειώσει η επίδειξη των αγωνιστικών οµάδων BreakDance,HipHop και Latin.

Το Σάββατο 13 ∆εκεµβρίου στι 9:00µ.µ., η Ακαδηµία ΧορούΤέρψι συµµετείχε στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Galaπου έλαβε χώρα στο Gallery Art Hotel. Παρουσιάστηκαν χορο-γραφίε latin, salsa, bachiata από καθηγητέ και συνεργάτε τηΑκαδηµία. Τα έσοδα διατέθηκαν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιώνµε Νεοπλασµατική Ασθένεια «Φλόγα».

Οι εγγραφέ συνεχίζονται καθηµερινά: ∆ευτέρα – Παρασκευή17:00 – 21:00, Σάββατο 12:00 – 17:00 & Κυριακή 18:00-20:00

∆ιεύθυνση: Κολοκοτρώνη 19 ( ∆ίπλα στα ∆ικαστήρια )Τηλέφωνο επικοινωνία 24310 – 74622.

ΤΟΠΙΚΑ

Από το Μέτωπο Λαού Τρικάλων στο Ξενοδοχείο «Ληθαίο»

Εκδήλωση προ τιµή του Κώστα Βάρναλη

Στην εκλογική του περιφέ-ρεια, στα Τρίκαλα, βρέθηκε τοΣαββατοκύριακο ο ΥπουργόΑνάπτυξη και Ανταγωνιστικό-τητα κ. Κώστα Σκρέκα. ΟΥπουργό δέχθηκε εκατοντά-δε κόσµου στο πολιτικό τουγραφείο και είχε την ευκαιρίανα δεχθεί αφενό ευχέ, για τηθέση ευθύνη που ανέλαβε, αλ-λά και να συζητήσει µαζί τουγια τα προβλήµατα που τουαπασχολούν. Ο κ. ΚώσταΣκρέκα επιµένει στι συζητή-

σει του ότι «η χώρα έχει µπεισε τροχιά εξόδου από την κρί-ση και το µόνο που µπορεί ναδηµιουργήσει πρόβληµα είναιτο περιβάλλον πολιτική αστά-θεια το οποίο δηµιουργείταιµε ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Υπουργό είχε παράλληλατην ευκαιρία να περπατήσειστην αγορά των Τρικάλων καινα συζητήσει µε καταστηµα-τάρχε και παραγωγού, για τοπώ διαµορφώνεται η κίνησηενόψει Χριστουγέννων.

Στην αγορά των Τρικάλων ο ΥπουργόΑνάπτυξη Κώστα Σκρέκα

Με αυξηµένηπ ρ ο σ έ λ ε υ σ ηπραγµατοποι-

ήθηκε η συζήτηση των φί-λων του Ποταµιού στα Τρί-καλα, στο φιλόξενο χώροτου ξενοδοχείου GalleryArt, χθε Κυριακή 14 ∆ε-κεµβρίου, στι έξι το απόγευµα.

Ο υπεύθυνο για την καλλιτεχνική παραγωγήκαι πρώην υποψήφιο ευρωβουλευτή ΝίκοΟρφανό, ο περιφερειακό συντονιστή θεσ-σαλία Παναγιώτη Πιλάτο που παρευρέθηκε,µε του Τρικαλινού συντονιστέ του Ποταµιού,άκουσαν τι ερωτήσει και συζήτησαν µε τονκόσµο που προσήλθε.

Η συζήτηση ξε-κίνησε από τηγνωστοποίησητων θέσεων τουΠοταµιού για τηνεκλογή του προ-έδρου τη ∆ηµο-κρατία και τηδιενέργεια τωνεκλογών και επε-κτάθηκε σε όλου

του βασικού άξονε του κινήµατο, καθώκαι στην κρισιµότητα των επικείµενων εκλο-γών, όπω και στην αναγκαιότητα προεκλογι-κή δέσµευση των κοµµάτων για τη συνταγ-µατική αναθεώρηση. Ο οµιλητέ του Ποταµιού τόνισαν επίση, τη

σπουδαιότητα τη εθνική συνεννόηση για ένασχέδιο εξόδου από την κρίση, όπω και τηνανάγκη να ενδυναµωθεί το Ποτάµι από φρέσκεφωνέ και ανθρώπου, ώστε να παγιώσει τηντρίτη του εκλογική θέση, ω µια δύναµη ψυ-χραιµία και σταθερότητα για την επόµενη κρί-σιµη µετεκλογική περίοδο για τη χώρα.

Η συζήτηση διάρκεσε περίπου δύο ώρε.

Την Πέµπτη 18∆εκεµβρίου,στι 9.30 µ.µ.

«Ο Τρικαλένιοκαι η Ληθένια»

ανεβαίνουνστην

«ΚΕΝΤΡΙΚΗΠΛΑΤΕΙΑ»

Ενώ προχωρούν οι διαδικασίε για συγκρότηση ψηφοδελτίου

Το Ποτάµι φουσκώνει και στα ΤρίκαλαΕκδήλωση-συζήτηση χθε µε τον Νίκο Ορφανό

Page 5: dialogos 15 12 2014

Αποσπάσµατα από την οµιλίατου Αλέξη Τσίπρα στην Περιφερει-ακή Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λά-ρισα έχουν ω εξή:

1. Για το σηµερινό άρθρο τουκ. Σαµαρά σε κυριακάτικη εφηµε-ρίδα.

«Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργόνα εκπίπτει µε τόση επιπολαιότη-τα, τόση αφροσύνη, τόση εµπά-θεια, από το ύψο του αξιώµατότου;

Να γίνεται προπαγανδιστή τηχρεοκοπία τη χώρα του;

Και να αποκαλύπτει σήµερα µεάρθρο του σε κυριακάτικη εφηµε-ρίδα το πόσο πολύ φοβάται. Είναιπραγµατικά εντυπωσιακό. Ο κ. Σα-µαρά χρησιµοποιεί τη λέξη φό-βο 15 φορέ σε ένα σε ένα άρ-θρο. Τόσο πολύ φοβάται. ∆ια-στρεβλώνει το πρόγραµµά µα,και κρύβει το δικό του το οποίοαποκαλύπτουν τα email προ τηντρόικα. Και επειδή τα κόµµατα τηδηµοκρατική αντιπολίτευσηέχουν πάρει απόφαση να µη τοναφήσουν να συνεχίσει την κατα-στροφή καλεί ανοιχτά του βου-λευτέ σε αποστασία.

Ο τίτλο του άρθρου του θαέπρεπε να είναι. «Φοβάµαι ότι χά-νω την εξουσία. Σα καλώ σε απο-στασία.» Ξέρει και από φόβο καιβεβαίω από αποστασία».

2. Για τι διαφορέ από το2012

«Ο χρόνο του τελείωσε.

Οι Έλληνε µπορούν από τώρανα εύχονται καλή χρονιά. Με κυ-βέρνηση του λαού, πολιτική για τολαό, εξουσία µε το λαό. Με το ΣΥ-ΡΙΖΑ κορµό τη νέα κυβέρνησηκαι προωθητική δύναµη τη µεγά-λη αλλαγή. Γιατί το 2014 δεν εί-ναι 2012.

Το Ιούνιο του 2012 έλεγαν πωαν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούνµισθοί και συντάξει του Ιουλίου,επειδή δε θα καταβληθεί η δόση.∆υστυχώ βγήκε η Ν∆, η δόσηόµω κατεβλήθη επτά µήνε µετά.Όπω το ακούσατε. ΕΠΤΑ ΜΗ-ΝΕΣ ΜΕΤΑ. Μισθοί και συντάξειπληρώνονταν κανονικά. Το 2014δεν είναι 2012, γιατί ο λαό µαέπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότιθα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και µισθοί και συντάξει µει-ώθηκαν και στι καταθέσει τουέβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόνκατάσχονται µε τον ΕΝΦΙΑ».

3. Για την προεδρική εκλογήκαι το δίληµµα τη κάλπη.

«Σε µερικέ µέρε είναι στηΒουλή η αναµέτρηση τη προ-εδρική εκλογή. Οι βουλευτέδεν πρόκειται όµω να κληθούν ναεγκρίνουν το πρόσωπο του νέουπροέδρου. Αυτό το ξέρουν όλοι,αλλά δεν το οµολογούν οι αυ-τουργοί του χάου. Θα ψηφίσουνγια το εάν τα email προ την τρόι-κα θα γίνουν νόµο. Αν δέχονταιτο νέο εργασιακό καθεστώ τηολοκληρωτική βαρβαρότητα.

• την απελευθέρωση των απο-λύσεων.

• την αύξηση του ΦΠΑ στοντουρισµό, αλλά και στα φάρµακα.

• τι νέε µειώσει στι συντά-ξει, µε το εφεύρηµα του µηδενι-κού ελλείµµατο.

• αν δέχονται να συνεχίσει τοκαταστροφικό τη έργο η σηµερι-νή κυβέρνηση.

Ή θα πάει η χώρα σε εκλογέαπελευθέρωση και λύτρωση.Αυτή είναι η ουσία.

Και όσο κι αν ο κύριο Σαµαράκαι οι συναυτουργοί του προσπα-θούν να φορέσουν το ζουρλοµαν-δύα του στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο ελληνικό λαό ήδη έχει τολόγο. Γιατί είναι αυτό ο λαό, ηαντίσταση και η αντίθεσή του στιπολιτικέ των µνηµονίων, που οδή-γησαν τη συγκυβέρνηση στη χρε-οκοπία και την υποχρέωσαν ναεπισπεύσει τι διαδικασίε για τηνεκλογή προέδρου».

4. Για τι κοινωνικέ, πολιτικέκαι εκλογικέ συµµαχίε

«Στη δική του στρατηγική τηένταση εµεί απαντούµε µε τη δι-κή µα. Στρατηγική ενότητα τουλαού, ενότητα των κοινωνικώνκαι πολιτικών δυνάµεων που κατα-στρέφονται από τι πολιτικέ τωνµνηµονίων. Στρατηγική τη συµ-µαχία για τη µεγάλη αλλαγή πουέχει ανάγκη η χώρα.

Απευθύνουµε προσκλητήριοσυµπαράταξη σε όσε πολιτικέ

δυνάµει και πρόσωπα θέλουν ναβάλουν φραγµό στο γκρέµισµα.Για µια πολιτική προγραµµατικήκαι εκλογική συµµαχία που θα οι-κοδοµήσει µια κυρίαρχη, πιο δί-καιη και πιο ανθρώπινη πατρίδα.Απλώνουµε το χέρι σε κάθε Έλλη-να, όποιο κόµµα κι αν ψήφιζε µέ-χρι χτε.

Τώρα είναι η ώρα τη πατρίδα.Τη κοινωνική αλληλεγγύη.Τη ανθρωπιστική πρωτοβου-

λία».5. Για το πρόγραµµα τη Θεσ-

σαλονίκη«Το πρόγραµµα τη Θεσσαλονί-

κη δεν χρειάζεται πρόσθετη χρη-µατοδότηση δεν εξαρτάται από τηδιαπραγµάτευση. Μπορεί να ξεκι-νήσει να υλοποιείται από την επό-µενη ηµέρα των εκλογών.

Ο πρώτο πυλώνα είναι η αντι-µετώπιση τη ανθρωπιστική κρί-ση.

Ο δεύτερο πυλώνα αποτελεί-ται από µέτρα που θα ανακόψουντην καθίζηση τη πραγµατική οι-κονοµία.

Ο τρίτο πυλώνα του προ-γράµµατο τη Θεσσαλονίκη εί-ναι η στήριξη τη εργασία. Ηπροστασία και η κατοχύρωση τωνεργασιακών δικαιωµάτων.

Το πρόγραµµα αυτό είναι ανε-ξάρτητο από την βασική πολιτικήδέσµευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ηκατάργηση των νόµων του Μνηµο-νίου, η αλλαγή πολιτική και η

επαναδιαπραγµάτευση για το χρέ-ο.

Γιατί σχεδιάστηκε σε συνθήκεδηµοσιονοµική ισορροπία. Μπο-ρεί λοιπόν να µπει σε εφαρµογή,ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η

πορεία και η χρονική διάρκεια τωνδιαπραγµατεύσεων.

Για τι οποίε έχουµε καταθέσειαναλυτικό σχέδιο».

Πηγή: larissanet.gr

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 55ΤΟΠΙΚΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Τέλο χρόνου για Σαµαρά-Βενιζέλο»Σε δύο άξονε κινείται η οµιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΑλέξη Τσίπρα στη Λάρισα. Ο ένα άξονα έχει να κάνει µετη «στρατηγική τη συµµαχία για τη µεγάλη αλλαγή που

έχει ανάγκη η χώρα», ενώ ο δεύτερο άξονα περιλαµβάνεισφοδρότατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά.

«Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει µε τόσηεπιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εµπάθεια, από το ύψο

του αξιώµατό του;» διερωτήθη χαρακτηριστικά.

Μαζικότατη συµµετοχή στελεχών, µελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑστην εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο», που αποδείχθηκε µικρό

για µια τέτοια συγκέντρωσηΤα κύρια σηµεία τη οµιλία του

Page 6: dialogos 15 12 2014

Ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ηθοποιία θαέχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι

θεατρόφιλοι τη πόλη µα την ερχόµενηΠέµπτη 18 ∆εκέµβρη στο Art cafe Σουίτα.

Μετά από πρόσκληση του Τρικαλινού Με-ταθεάτρου, έρχεται στην πόλη µα ο ηθο-ποιό ∆ηµήτρη Κωνσταντίνου µε το κλασ-σικό έργο του Νικολά Γκόγκολ «Το Ηµερο-λόγιο ενό Τρελλού».

Η παράσταση πραγµατοποιείται στα πλαί-σια µια µίνι περιοδεία στην Ελληνικήεπαρχία, και οι διοργανωτέ τη θεωρούντου εαυτού του τυχερού που κατάφε-ραν να εξασφαλίσουν µια και µοναδική πα-ρουσίασή τη και για το δικό µα κοινό.

Το έργο µα µεταφέρει στην προ-Σοβιετι-κή Ρωσία και καταγράφει µ’ ένα µοναδικότρόπο τον τρόπο µε τον οποίο οδηγείται σι-γά-σιγά στην τρέλα ένα δηµόσιο υπάλλη-

λο τη εποχή.Το «ηµερολόγιο» θεωρείται από του πλέ-

ον δύσκολου ερµηνευτικά ρόλου του παγ-κόσµιου δραµατολογίου, αλλά φαίνεται πω

ο αξιόλογο Έλληνα πολυβραβευµένοηθοποιό ∆ηµ. Κωνσταντίνου, κατάφερε νατο προσεγγίσει µε έναν ανεπανάληπτο τρό-πο. Σε τέτοιο βαθµό µάλιστα που του δόθη-κε παµψηφεί το Α’ Βραβείο στο ∆ιεθνέ φε-στιβάλ Θεάτρου στη Φιλιππούπολη τηΒουλγαρία.

Η είσοδο είναι 7 ευρώ και η παράστασηξεκινάει στι 9.30 το βράδυ. Για κείνου πουθέλουν να εξασφαλίσουν µια σίγουρη θέση,κρατήσει µπορούν να γίνουν στο τηλέφωνο694 747 5527 ενώ προπώληση εισιτηρίωνέχει ξεκινήσει ήδη στο Art café Σουίτα.

Ο ∆ηµήτρη Κωνσταντίνου είναι απόφοι-το τη ∆ραµατική Σχολή Θεάτρου Τέ-χνη (Kάρολου Κούν), 1989 και τη ΝοµικήΣχολή Πανεπιστήµιου Αθηνών, 1989. Εχειπολλέ πανελλαδικέ διακρίσει στο θέατροκαι πολλέ συµµετοχέ στον κινηµατογρά-φο και την τηλεόραση.

66

Ο Ηθοποιό, ο ΚουνΟ Ηθοποιό, ο Κουνκαι η… Θεατρολογίακαι η… Θεατρολογία

Στον κ. Μιχάλη Κ. Με αφορµή τον ερχοµό στην πόλη µα αυτή την εβδοµάδα του πο-

λύ καλού ηθοποιού και παλιού µου συµµαθητή ∆ηµήτρη Κωνσταντί-νου, ενεπλάκην µαζί του σε µια πολύωρη τηλεφωνική συζήτηση γιατην οποία είµαι σίγουρο πω χάρηκε πάρα πολύ η εταιρία τηλεφω-νία του κινητού του.

Από του τελευταίου τυχερού που βρέθηκαν στι τάξει του Κα-ρόλου Κουν πριν πεθάνει κι έχοντα την εµπειρία τη µαγευτική δι-δασκαλία του από πρώτο χέρι, ο ∆ηµήτρη µου θύµισε για µια ακό-µη φορά τον τρόµο που κυρίευε το µεγάλο θεατράνθρωπο κάθε φο-ρά που σκέφτονταν πω ο ηθοποιό και η ηθοποιία θα έπεφταν σταχέρια του Ακαδηµακού χώρου και των θεατρολόγων.

«Η Ακαδηµία δεν έχει καµιά σχέση µε την υποκριτική», έλεγε ο Κ.Κουν και θυµάµαι ακόµα το τροµαγµένο του βλέµµα σ’ ένα παλιό βίν-τεο το οποίο είχα µάλιστα πρόσφατα την τύχη να ξαναδώ.

«Κρατήστε την Ακαδηµία έξω από το θέατρο. Ο Ηθοποιό είναιπράξη, είναι συναίσθηµα». Και φυσικά µα προειδοποιούσε ο δά-σκαλο για πράγµατα που έβλεπε να έρχονται. Για την ολοκληρωτι-κή «αποξήρανση» του συναισθήµατο από τη δουλειά του ηθοποιούκαι την κατ’ επέκταση προσέγγιση των ρόλων µέσα από ολότελα «εγ-κεφαλικέ» και θεωρητικέ διαδικασίε.

Κι όλοι εµεί βέβαια–που µαθητέ ακόµη τότε στη ∆ραµατική-αγωνιστήκαµε για τη δηµιουργία µια Τριτοβάθµια σχολή για τηθεατρική τέχνη-, βλέπουµε σήµερα τα πνευµατικά εκτρώµατα και τε-ρατουργήµατα στο χώρο τη τέχνη µα και… τραβάµε τα µαλλιάµα!

Κι αυτό γιατί τόσο οι παλιότεροι που πατούσαν στην συναισθηµα-τική προσέγγιση ενό ρόλου µέσα από τι διδασκαλίε του Στανισ-λάβσκι, όσο και εµεί οι νεώτεροι που ζυµωθήκαµε µε τη ΜπρεχτικήΠρακτική τη «αποστασιοποίηση», ποτέ δεν αντιµετωπίσαµε το θέ-ατρο σαν µια θεωρητική τέχνη.

Το Θέατρο είναι πράξη. Είναι το πάτηµα στο σανίδι, είναι η εµπει-ρία που αποκτάει κανεί µέσα από την τριβή του πάνω σ’ ένα ρόλο.Το θέατρο είναι οι ανθρώπινε σχέσει και η εξάσκησή του. Η θεω-ρία είναι απλά το «µπαγκράουντ».

Σήµερα, τόσο οι ηθοποιοί, όσο και τα παιδιά του ∆ηµοτικού πουκαταφεύγουν στα θεατρικά εργαστήρια, µαθαίνουν τι περισσότερεφορέ οτιδήποτε άλλο εκτό από θέατρο. Γυµναστική, χορό, αυτο-σχεδιασµό, δραµατοθεραπείε και ψυχανάλυση αλλά… παντελήέλλειψη Υποκριτική Εξάσκηση.

Στο Θέατρο δεν οδηγούνται κατ’ ανάγκη εκείνοι που έχουν πολλέγνώσει. Θα έλεγα µάλλον πω εκείνοι που καταγίνονται µε το θέα-τρο, µορφώνονται και αποκτούν γνώση και γνώσει καθώ µαθαίνουννα εξασκούν την τέχνη του και ενώ προσεγγίζουν του ρόλουτου.

Έν κατακλείδι η ψυχολογία, η παιδαγωγική, ηανθρωπολογία, ο χορό, η ζωγραφική ή ακόµη κιαυτή η θεατρολογία, δε γίνεται να διδάξουν ηθο-ποιία. Ένα ηθοποιό όµω µπορεί να αποκτήσειγνώση απ’ όλα τα παραπάνω πεδία και να τα χρη-σιµοποιήσει στην τέχνη του.

Το τελευταίο αυτό, γίνεται µέσα από την απο-κλειστική και πρακτική επαφή µε του ρόλου!Όπω άλλωστε γίνεται και στην ίδια τη ζωή πουτη µαθαίνουµε µέσα από την απόκτηση των ίδιωντων εµπειριών µα.

[email protected]

ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο GreekZenείναι ο ΠάνοΝακόπουλοκαι ο ΠάνοΝακόπουλο

είναι οGreekZen

Πέµπτη 18 ∆εκεµβρίου στη Σουίτα

Ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ Ηθοποιία«Το ηµερολόγιο ενό τρελλού», από τον ∆ηµήτρη Κωνσταντίνου

Συναγερµό έχει σηµάνει µεταξύ των Τρικαλινών θεατρόφιλων για τηνβραβευµένη παράσταση του Νικολά Γκόγκολ «Το Ηµερολόγιο Ενό Τρελλού»

Το Παράρτηµα του νοµού Τρικά-λων τη Ελληνική Μαθηµατι-κή Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνω-

σε χθε Κυριακή µαθηµατική ηµερίδαµε τίτλο «∆Ι∆ΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ –ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟ-ΕΣ ΣΤΗ ∆Ι∆ΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙ-ΚΩΝ». Πραγµατοποιήθηκε στην αίθου-σα του Επιµελητηρίου Τρικάλων η οποίαήταν γεµάτη, κυρίω από µαθηµατικούκαι εκπαιδευτικού. Ακόµη, προσήλθανµαθηµατικοί από τη Λάρισα, τη Μαγνη-σία και την Καρδίτσα.

Στην εκδήλωση και στην πόλη µα ήρ-θαν τρει προσκεκληµένοι που ήταν: ο Αθα-νάσιο Γαγάτση, Καθηγητή, ΑντιπρύτανηΑκαδηµακών Υποθέσεων Πανεπιστηµίου Κύ-πρου, που ανέπτυξε την ενδιαφέρουσα οµι-λία: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑ-ΤΟΣ ΣΤΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ», οΠαναγιώτη Σπύρου, Αν. Καθηγητή Μαθη-µατικού Τµήµατο του Πανεπιστηµίου Αθη-νών µε θέµα οµιλία: «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΥ-ΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΣΕΩΝ! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ» και ο Τεύκρο Μιχαηλίδη,∆ρ. Μαθηµατικό, Συγγραφέα, Ιδρυτικό µέ-λο τη “Οµάδα Θαλή + Φίλοι”, αναπτύσ-σοντα την οµιλία: «ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΡΗΣΙΣ –ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ∆Ι∆ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑ-ΡΙΟ». Ο Τεύκρο Μιχαηλίδη συζήτησε καιενηµέρωσε το κοινό για τον τρόπο λειτουρ-γία των λεσχών ανάγνωση.

Στην αρχή τη εκδήλωση έλαβε το λόγο οΠρόεδρο του Παραρτήµατο Τρικάλων τηΕΜΕ Στέλιο Αµπράζη καλωσορίζοντατου προσκεκληµένου και το ακροατήριο.Ανέφερε: «Είναι η τέταρτη µαθηµατική ηµερί-δα, µε τρεί εξαίρετου καλεσµένου την κά-θε φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχου-µε περάσει στην τρίτη δεκαετία τη λειτουρ-γία και των δράσεων που αναπτύσσουµε µε

αποδέκτε του Μαθηµατικού και εκπαιδευ-τικού τη περιοχή, του µαθητέ και κατ’

επέκταση – µέσω των οικογενειών του –σε όλη την τοπική κοινωνία. Μερικοί απότου σκοπού και τι επιδιώξει µα είναι:α) η αναβάθµιση τη Παιδεία και ιδιαίτε-ρα τη Μαθηµατική Παιδεία, β) η ου-σιαστική και συνεχή βελτίωση τη Εκ-παίδευση, γ) η προσέγγιση του ΈλληναΜαθηµατικού και η ενηµέρωσή του και δ)η ανάπτυξη και η συντήρηση τη επιστη-µονική ακεραιότητα των µελών µα. Μ’αυτό το περίγραµµα και προ την επίτευ-ξη των προαναφερόµενων στόχων, διορ-γανώνουµε τη σηµερινή µα ηµερίδα».

Ω χορηγό, στήριξε την ηµερίδα, ητρικαλινή εταιρεία «Αλιάγα Α.Ε.»

Με τρει διακεκριµένου οµιλητέ

Σηµαντική Μαθηµατική ηµερίδα έγινε χθε στην πόλη µαΑπό το Παράρτηµα Τρικάλων τη Ελληνική Μαθηµατική Εταιρεία

Από 18-12 έω 7-1-2015

ΈΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣΈΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΑΛΜΑΣΤΗ ΓΚΑΛΕΡΙ ΑΛΜΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: SELECTEDEΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 18 ∆ΕΚ 2014, 20.00 ∆ΙΑΡΚΕΙΑ: 18 ∆ΕΚ 2014 - 7 ΙΑΝ 2015ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Τέσσερι σχεδιαστέ κοσµηµάτων, ταξιδεύουν από την Αθήνα στα Τρίκαλα,

έχοντα στι αποσκευέ του, µοναδικάκοσµήµατα, που σχεδιάστηκαν ειδικά γιατην Joya International Art Jewellery Fairστην Βαρκελώνη και εκτίθενται για πρώ-τη φορά στην Ελλάδα.

Συµµετέχουν: Γιώργο Γιαννούτσο, Ερατώ Κουλουµπή, Βάσια Παχή, Ισµήνη Παχή.

Page 7: dialogos 15 12 2014

«Αγαθέ αφορµέ» για ναέρθουν σε επαφή άνθρωποικαι να γνωρίσουν άλλουανθρώπου και τα έργατου, είναι οι εκδηλώσει,όπω αυτή που έγινε τηνπερασµένη Πέµπτη στην«Σουίτα», σύµφωνα µε τονκ. Νίκο Γκούµα, εικαστικόδηµιουργό και συντοπίτηµα. Αυτή του ηπροσέγγιση νοµίζουµε πωφώτισε επακριβώ τονστόχο τη πρωτοβουλίαπου πήραµε µαζί µε τονΣύλλογο Τρικαλινώνζωγράφων.Παραθέτουµε στηνσυνέχεια την τοποθέτησητου Νίκου Γκούµα, τονοποίο ευχαριστούµε για µίαακόµη φορά για τηνανταπόκριση του στηνπρόσκλησή µα, για όλαόσα είπαµε αυτό τοδιήµερο που συνυπάρξαµεγια αρκετέ ώρε καιευελπιστούµε πω τοκανάλι τη επικοινωνία µαθα είναι ανοιχτό καιδηµιουργικό για πολλάχρόνια…

∆.Κ.

Η τοποθέτησητου κ. Νίκου Γκούµα

Είναι µεγάλη η τιµή που είµαιαπόψε κοντά σα, στον τόποµου και µπροστά σε ένα κοινόπου αγαπά την τέχνη και τονπολιτισµό. Είναι, επίση µεγάληη συγκίνηση διότι µου δίνεται ηευκαιρία να σα συστηθώ αλλάκαι να µοιραστώ µαζί σα µερι-κέ σκέψει αλλά και την εµπει-

ρία µου γύρω από τη τέχνη ωποµπό αλλά και ω δέκτη αυ-τή.

Μπορεί να µη ζω εδώ αλλά ηΘεσσαλία, τα Τρίκαλα, η Κα-λαµπάκα και η Σαρακίνα είναι οτόπο που µεγάλωσα και πέρα-σα τα παιδικά µου χρόνια, είναι

πατρίδα και Ιθάκη µου. Μεγά-λωσα σε ένα µικρό χωριό λίγαχιλιόµετρα πιο πάνω, τη Σαρα-κίνα. Υπήρξα πολύ άτυχο αλλάκαι πολύ τυχερό. Τυχερό διό-τι µεγάλωσα σε µια υπέροχηκαι όµορφη τοποθεσία ιδιαίτε-ρου φυσικού κάλλου και σε

µια περιοχή µε πλούσια ιστορίακαι σπουδαία µνηµεία. Άτυχοδιότι δυστυχώ τη δεκαετία του‘80 που εγώ είχα τι αναζητή-σει µου η Καλαµπάκα υστε-ρούσε σε υποδοµέ τέχνη καιπολιτισµού. Χωρί πινακοθήκη,χωρί σχολέ καλλιτεχνικώνµαθηµάτων, χωρί ωδείο. Βέ-βαια 200 µέτρα πιο ψηλά βρί-σκονταν οι Μονέ των Μετεώ-ρων, διαχρονικοί φάροι πνευµα-τικότητα και πολιτισµού απότι οποίε πήρα πολλά εφόδια.

Άλλοι πολιτιστικοί σταθµοί εκεί-να τα χρόνια ήταν, το αρχαι-ολογικό µουσείο του Βόλου καιεδώ στα Τρίκαλα η επίσκεψήµου στην τότε πινακοθήκη, σεένα καταπληκτικό κτήριο λίγαµέτρα πιο πάνω από εδώ, ηοποία φιλοξενούσε τα τόσοσπουδαία και δυνατά έργα του

∆ηµήτρη Κατσικογιάννη.Όταν έφυγα στα 18 µου ξεκί-

νησε ένα ταξίδι αναζήτηση καιδηµιουργία στο χωροχρόνο,το οποίο και θα συνεχίζεταιισοβίω. Η ενασχόλησή µου µετα πολιτιστικά και το ενδιαφέ-ρον µου για την τέχνη µου δί-

νει απίστευτα ψυχικά εφόδια.Με ωθεί να ταξιδεύω για να δωµουσεία, γκαλερί, ατελιέ καλλι-τεχνών αλλά και για να είµαιαπόψε εδώ να γνωρίσω ανθρώ-που φωτισµένου και προσω-πικότητε ενδιαφέρουσε.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρό-νια δηµιουργώ και εκφράζοµαιµέσα από σχέδια και γλυπτά,ορισµένα τα κρατώ για µέναενώ άλλα, κυρίω τα χρηστικά,τα µοιράζοµαι µε του γύρωµου, πάντα ω πρεσβευτέ τηβαθιά πολιτιστική µα κληρο-νοµιά και ω φορεί καινούρ-για γνώση.

Όπω ακούσατεεργάζοµαι στο χώ-ρο τη υγεία απότο 1994. Ορισµέ-νοι στο ακροατή-ριο γνωρίζουν πο-λύ καλά πόσοσκληρή και απαι-τητική είναι η ερ-γασία µου. Προ-σεγγίζω τον ασθε-νή ω άρρωστοΑΝΘΡΩΠΟ έχον-τα πάντα κατάνου τον ορισµόπου δίνει ο ΠΟΥγια την υγεία: ότιδηλαδή υγεία εί-ναι «η πλήρησωµατική – ψυχι-

κή και κοινωνική ευεξία και όχιαπλά η απουσία αναπηρία ήνόσου.

Πέρα, λοιπόν τη σωµατικήευεξία εξίσου σηµαντικέ είναικαι η ψυχική και η κοινωνική.Έννοιε πολύ σχετικέ µε τονρόλο που διαδραµατίζει η τέχνη

και ο πολιτισµό στην κοινωνίαπόσο µάλιστα όταν αυτά πηγά-ζουν µέσα από κοινωνικέ οµά-δε όπω σωµατεία και σύλλο-γοι καλλιτεχνών.

Είναι πολύ σηµαντικό για τοντόπο µα αλλά και για την πόληαυτή, να υπάρχουν οργανωµέ-νοι σύλλογοι σαν αυτόν των Τρι-καλινών Ζωγράφων. Είµαστεπολύ τυχεροί που η πόλη αυτήέχει 30 χρόνια τώρα µια άσβε-στη εστία, πολιτισµού και δηµι-ουργία.

Οι καλλιτέχνε είναι περίεργαπλάσµατα. Είναι ταυτόχροναάνθρωποι µοναχικοί αλλά καιάνθρωποι που ζουν µέσα στηνκοινωνία, εµπνέονται από αυτήνκαι θέλουν να προσφέρουν µετον τρόπο του. Όπω τα µικράπαιδιά, η ψυχή του είναι απαλ-λαγµένη από τελείε, κόµατα,παύλε, άνω τελείε, παρενθέ-σει και εισαγωγικά. Στο µυαλότου υπάρχουν κυρίω ερωτη-µατικά και θαυµαστικά.

Ερωτηµατικά και θαυµαστικάταυτόχρονα του ωθούν στηναναζήτηση τη γνώση, στηνκατάκτηση µια τεχνική, στονπειραµατισµό και στη δηµιουρ-γικότητα ω την ολοκλήρωση.

Οι καλλιτέχνε έχουν µια πη-γαία ανάγκη να εκφράσουν τασυναισθήµατά του µέσω κά-ποια καλλιτεχνική οδού.Έχουν οράµατα και ανησυχίε,τι οποίε θέλουν να µοιρα-στούν µαζί µα. Τολµήστε νατου ακούσετε, να δείτε το έρ-γο του. Μην προσπαθήσετεαπαραίτητα να µαντέψετε τι εί-χε στο µυαλό του ο καλλιτέ-χνη όταν δηµιουργούσε, εάν

δεν είναι προφανέ. Ίσω να µητον ενδιαφέρει και τόσο.

Αυτό που είναι σηµαντικό καισίγουρα τον ενδιαφέρει είναι εάντο έργο του έχει να πει κάτι στηδική σα ψυχή, εάν ανακάλεσεµια µνήµη ή εµπειρία ή δηµιούρ-γησε ένα συναίσθηµα, γιατί στηντελική είναι αυτό που πραγµατι-κά θα σα µείνει. Λένε ότι τα ζω-γραφικά έργα λειτουργούν καιω καθρέπτε τη ψυχή αυτώνπου στέκονται εµπρό του.Όταν στέκεστε µπροστά σε έναέργο, να θυµάστε ότι έχετεµπροστά σα τον τελικό προορι-σµό ενό ταξιδιού που ξεκίνησεµε την έµπνευση στη σκέψη τουδηµιουργού, συνεχίστηκε µε τηνεπιλογή των πρώτων υλών καιολοκληρώθηκε µε την τόσο φορ-τισµένη ψυχικά διαδικασία τηδηµιουργία.

Μόνο όσοι έχουν στηθείµπροστά σε ένα λευκό καµβά ήέχουν πάρει µια άµορφη µάζαωµού πηλού στα χέρια τουµπορούν να νοιώσουν την έν-νοια τη δηµιουργική φόρτι-

ση που κατακλύζει τι αισθή-σει του δηµιουργού κατά τηνµετάφραση τη έµπνευσή τουσε ύλη.

∆ιανύουµε µια περίοδο οικο-νοµική κρίση, η οποία µοι-ραία δηµιουργεί ένα σωρό απόάλλα είδη κρίσεων. Όµω απότην εποχή που οι άνθρωποι

ζούσαν σε σπηλιέ και µε λίθιναόπλα πάλευαν µε τα άγρια θη-ρία και ανταγωνίζονταν τα φυ-σικά φαινόµενα, έω την πολύπρόσφατη ιστορία µα, πάνταυπήρχαν δυσκολίε διαβίωσηκαι επιβίωση κάθε µορφή.Πάντα, όµω «κάποιοι» είχαντην ανάγκη, τα όµορφα ή άσχη-µα συναισθήµατα και βιώµατάτου, να τα αποτυπώσουν καλ-λιτεχνικά και πάντα «κάποιοι»άλλοι είχαν την ανάγκη να ταδουν και να προβληµατιστούν.Μερικοί από αυτού του «κά-ποιου» είµαστε όλοι εµεί εδώαπόψε.

∆ράσει, λοιπόν σαν την πα-ρούσα έκθεση αλλά και την έκ-δοση αυτού του λευκώµατο εί-ναι αγαθέ αφορµέ άνθρωποινα έρθουν σε επαφή και να γνω-ρίσουν δηµιουργίε φωτισµέ-νων και ανήσυχων ανθρώπων.∆ράσει σαν και τη σηµερινήλειτουργούν σαν φάρο καιόπω αναφέρεται κάπου σταορφικά, «πολλοί µέν οι φωτισµέ-νοι, ολίγοι δέ οι πυροφόροι».

Κλείνοντα θα ήθελα απόκαρδιά να ευχαριστήσω τουδιοργανωτέ τη αποψινή εκ-δήλωση και όλου εσά πουβρεθήκατε απόψε εδώ, ιδιαίτε-ρα θα ήθελα να ευχαριστήσωτη κυρία Λελα Κατεχάκη και τονκύριο ∆ηµήτρη Κρούπη.

Εύχοµαι στο σύλλογο να πε-τυχαίνει του στόχου του, να

αυξάνει τα µέλη του και να φω-τίζει µε τι δράσει του τι ψυ-χέ των συµπολιτών µα.

Εύχοµαι στου καλλιτέχνενα έχουν έµπνευση και δηµι-ουργικότητα.

Και σε όλου εσά µια όµορ-φη βραδιά και χαρούµενεγιορτέ.

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 77ΤΟΠΙΚΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΓεννήθηκα στη Σαρακίνα, δίπλα στου βράχου των Μετεώρων

και σήµερα ζω και εργάζοµαι στην Αθήνα. Φωτογραφίζω, σχεδιάζωκαι δηµιουργώ έργα σεπέτρα, µάρµαρο, ξύλο,µέταλλο και πηλό. Έχωσχεδιάσει κοσµήµατα καιµονογράµµατα. Τη περίο-δο 2004 έω 2010 επι-σκέπτοµαι το Παρίσι, τοΛονδίνο και τη Ρώµηόπου και µελετώ την Αρ-χαία Ελληνική Τέχνη στααντίστοιχα Εθνικά Μου-σεία ενώ «ρίχνω» και µα-τιέ στη Μοντέρνα Τέχνη.Τα χρόνια αυτά σχεδιάζωκαι δηµιουργώ συνεχώ :2004-2005: Σειρά «Μυκη-νακά Ειδώλια :σχήµα Ψ& σχήµα Φ», 2006-2007: «Υφαντικά Βάρη-Αγνύθε», 2007-2008: «Αρ-χαία Ελληνικά Νοµίσµατα» & «Στατήρα Αίγινα», 2008-2009:«ΜΝΑ», «Ο Θυρεό τη Έµπνευση και «Βοιωτικό Στατήρα»,2010: «Χαρτοκόπτη Ειδώλιο Σχήµα Ψ» και «Ο Βιτρούβιο Νάρκισ-σο». Πηγή έµπνευσή µου η Αρχαία Ελληνική Τέχνη. Στόχο µου,µέσα από τι δηµιουργίε µου, να κάνω γνωστά στο κοινό ΑρχαίαΕλληνικά Αντικείµενα, για αυτό και πολλά έργα µου είναι και χρη-στικά. Φιλοδοξία µου να συνοδεύσω τον θεατή σε ένα ταξίδι ουσια-στική γνωριµία µε την τεράστια πολιτιστική µα κληρονοµιά. Έρ-γα µου βρίσκονται σε ιδιωτικέ συλλογέ.

Νίκο Γκούµα, εικαστικό δηµιουργό

Ανάγκη ζωή η τέχνη που δίνει απίστευτα ψυχικά εφόδιαΗ τοποθέτηση του συντοπίτη µα γλύπτη και σχεδιαστή,

στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου Τρικαλινών ζωγράφων,την περασµένη Πέµπτη στη ΣΟΥ˳ΤΑ ART CAFE

«Άσβεστη εστία πολιτισµού και δηµιουργία ο ΣύλλογοΤρικαλινών ζωγράφων»

Είναι πολύ σηµαντικό για τον τόπο µα αλλά και για την πόλη αυτή, να υπάρχουν οργανωµένοι

σύλλογοι σαν αυτόν των Τρικαλινών Ζωγράφων.Είµαστε πολύ τυχεροί που η πόλη αυτή έχει 30 χρόνιατώρα µια άσβεστη εστία, πολιτισµού και δηµιουργία

Λένε ότι τα ζωγραφικά έργα λειτουργούν και ωκαθρέπτε τη ψυχή αυτών που στέκονται εµπρό

του. Όταν στέκεστε µπροστά σε ένα έργο, ναθυµάστε ότι έχετε µπροστά σα τον τελικό προορισµό

ενό ταξιδιού που ξεκίνησε µε την έµπνευση στησκέψη του δηµιουργού, συνεχίστηκε µε την επιλογή

των πρώτων υλών και ολοκληρώθηκε µε την τόσοφορτισµένη ψυχικά διαδικασία τη δηµιουργία

Page 8: dialogos 15 12 2014

Του Θανάση Βλάχου[email protected]

Ένα σηµαντικό ποσό θαδιατεθεί τι επόµενεηµέρε στα Παιδικά

Χωριά SOS το οποίο συγκεντρώ-θηκε στο καθόλα επιτυχέ φιλαν-θρωπικό Fashion Show που διορ-γάνωσε το κοµµωτήριο De Stylleτη Ελένη Μαρία και ΜαρίαΚαρούτα.

Για 12 συνεχή χρονιά η εκδήλω-ση που έγινε πλέον θεσµό πραγ-µατοποιήθηκε το βράδυ του Σαβ-βάτου στο κέντρο «ΠΟΛΥΖΟΣ» τοοποίο και κατακλύστηκε ασφυκτι-

κά από κόσµο που απέδειξε γιαάλλη µια φορά πω στηρίζει αυτήτην αξιόλογη πρωτοβουλία τουκοµµωτηρίου De Stylle που φέτοσυνεργάστηκε για την υλοποίησητη και πάλι µε αρκετά καταστή-µατα τη πόλη.

Σηµειώνεται ότι η παρουσίασητων φετινών τάσεων τη µόδααπό τα µοντέλα ενθουσίασε τοκοινό που χειροκρότησε θερµάτην όλη προσπάθεια η οποία απο-τέλεσε για άλλη µια φορά ένα ση-µαντικό γεγονό για την τοπικήκοινωνία.

Του παρισταµένου καλωσόρι-σαν οι κ. κ. Ελένη και Μαρία Καρού-

τα ευχαριστώντα του θερµά γιατην µεγάλη ανταπόκριση στην φετι-νή εκδήλωση λέγοντα ότι τα έσο-δα τη θα διατεθούν τι επόµενεηµέρε στα Παιδικά Χωριά SOS.

Πέραν τη επίδειξη µόδα οι

διοργανώτριεκαι ιδιοκτήτριε τουκοµµωτηρίου De Stylle Ελένη καιΜαρία Καρούτα αποκάλυψαν στοκοινό µερικά µυστικά σχετικά µετην περιποίηση και το χτένισµατη γυναικεία κόµη.

88 ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014ΤΟΠΙΚΑ

CMYK

Με πολύ κέφι από παιδιά, γονεί,γιαγιάδε και νηπιαγωγού

Γιορτινέ δηµιουργίε στο 2οΓιορτινέ δηµιουργίε στο 2οκαι 5ο Νηπιαγωγείο Καλαµπάκακαι 5ο Νηπιαγωγείο Καλαµπάκα

Στέλνοντα µήνυµα αισιοδοξία καιπολλέ ευχέ για τι γιορτέ

Του Θανάση Βλάχου[email protected]

Άψογη και καθόλα δη-µιουργική ήταν η συνερ-γασία των παιδιών του2ου και 5ου νηπιαγωγεί-ου τη Καλαµπάκα µετου γονεί, τι γιαγιάδεκαι τι νηπιαγωγού σεένα όµορφο εργαστήριο που στήθηκε τι προηγούµενε ηµέρεστο σχολείο του.

Τα παιδιά του 2ου και 5ου Νηπιαγωγείου υποδέχτηκαν τουγονεί του στο σχολείο για το πρώτο χριστουγεννιάτικο εργα-στήριο. Με γιορτινή διάθεση, χαρά, µεράκι και πολλή φαντασία,παιδιά και γονεί έφτιαξαν υπέροχε κατασκευέ µε ποικίλα υλι-κά και χρώµατα. Μαµάδε,γιαγιάδε σα ευχαριστούµε πολύπου µα βοηθήσατε!!!

Περάσαµε όµορφα και φτιάξαµε απίθανε κατασκευέ!Θαυµάστε κάποιε!Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ∆ΙΑΙΡΕΙΤΑΙ, ΠΟΛΛΑ-

ΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!Τα εργαστήρια συνεχίζονται...Με αυτέ τι φράσει οι εκπαιδευτικοί των δυο νηπιαγωγείων

στέλνουν τι ευχαριστίε του προ όλε τι µαµάδε και για-γιάδε για την συµµετοχή του στο πρώτο εργαστήρι και φυσι-κά ανανεώνουν το ραντεβού του για τα επόµενα υποσχόµενενέε δηµιουργίε και πολλέ και µοναδικέ όµορφε στιγµέ µετα αγγελούδια του.

Η Βίκυ Βλαχογιάννηεπιστρέφει στα Τρίκαλα

µετά από 15 περίπου χρόνιαπαρουσιάζοντα την νέα τηδουλειά µε τίτλο «..έλα, σου

‘ χω νέα…» στο ΕικαστικοΚέντρο. Τα εγκαίνια τηέκθεση θα γίνουν τηνΠέµπτη 18 ∆εκεµβρίου2014, ώρα 8.00µµ στην

αίθουσα ΦΟΙΒΟΣ στοισόγειο του Εικαστικού

Κέντρου (Κολοκοτρώνη 8,δίπλα στην Εφορία).

∆ιάρκεια έκθεση: 18 ∆εκεµ-βρίου 2014 έω 10 Ιανουαρίου2015

Ωρε λειτουργία: καθηµερι-νά 9.00-14.00 και 17.00-21.00

Ποια είναι η ζωγράφο ΒΙΚΥΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλ-λα. Είναι ιδρυτικό µέλο καιπρόεδρο του Συλλόγου Καλλι-τεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεν-τρική Ελλάδα (Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε.),µέλο του Επιµελητηρίου Εικα-στικών Τεχνών Ελλάδα (ΕΕΤΕ)και του Συλλόγου ΚαλλιτεχνώνΕικαστικών Τεχνών Βόρεια Ελ-λάδα (ΣΚΕΤΒΕ).

Την περίοδο 1999-2002 οργά-νωσε και επιµελήθηκε τι εκθέσει

που πραγµατοποιήθηκαν στη ∆η-µοτική Πινακοθήκη Λαµία (Αλέ-κο Κοντόπουλο), όπου υπήρξεµέλο του ∆ιοικητικού Συµβουλί-ου. Παρακολούθησε στην Αθήνακύκλο εκπαιδευτικών σεµιναρίωντου Υπουργείου Πολιτισµού σχε-τικά µε την εκπαιδευτική, οργανω-τική και λειτουργική συγκρότησητων ∆ηµοτικών Εικαστικών Εργα-στηρίων. Από το 1999 µέχρι σήµε-ρα εργάζεται ω Καλλιτεχνική ∆ι-ευθύντρια των Εικαστικών Εργα-στηρίων του ∆ήµου Λαµιέων.

Έχει διακριθεί για το έργο τηαπό την Ακαδηµία ΕλληνικήΓλώσσα και Πολιτισµού Γερµα-νία. Συµµετέχει σε οµαδικέ εκ-θέσει καθώ και σε διεθνή συµ-πόσια Καλλιτεχνών στην Πολω-νία και Ουκρανία ενώ τα έργατη έχουν εκτεθεί σε περισσότε-ρε από 40 ατοµικέ εκθέσειστην Ελλάδα και στο εξωτερικό(Γερµανία, Ολλανδία, Βέλγιο,Πολωνία, Ουκρανία).

Αναφορέ του έργου τη έγι-ναν στον ελληνικό και ξένο ηµε-ρήσιο και περιοδικό Τύπο. Επί-ση, η Ολλανδική, η Γερµανικήκαι η Ελληνική τηλεόραση πα-ρουσίασαν σχετικέ εκποµπέγύρω από το έργο τη.Τι εκθέσει στη γκαλερί "ΑΕΝΑ-

ΟΝ" Αθήνα, προλόγισαν ο Κώ-στα Ζουράρι, ο Αντώνη Πλα-τανιά κ.α. Κριτικέ για το έργοτη έγραψαν η Έλλη ΚαπλάνηΚοκκίνη, ο Γιάννη Κολοκοτρώ-νη, ο Γιώργο Βέη κ.α. Ζει καιεργάζεται στη Λαµία.

∆ιεύθυνση εργαστηρίου: Βύ-ρωνο 46, 35100 Λαµία, Τηλ.&fax: 22310 22384,

κιν. 6972899633 e-mail:[email protected]://www.facebook.com/Vick

y Vlachogianni

Αποσπάσµατα κριτική πάνωστο εικαστικό έργο τη Βίκυ

Βλαχογιάννη από τονΙστορικό Τέχνη Γιάννη

Κολοκοτρώνη

….Και επειδή η ζωγραφικήαπελευθερώνει τον άνθρωπο,άρχισε µε ιδιαίτερη απόλαυση ναγεµίζει τι επίπεδε λευκέ επι-φάνειε του µουσαµά µε κόκκιναχρώµατα, µε γαλάζια νερά, µε κί-τρινα και καφέ χωράφια, µε πρά-σινου τοίχου και γκρι ουρα-νού για να ζωγραφίσει πολυάν-θρωπα καθηµερινά γεγονότα. Γιανα δώσει ακόµη µεγαλύτερη ση-µασία σε κάποια επεισόδια, ταµεγαλοποίησε όπω οι βυζαντινοίαγιογράφοι και οι εικονογράφοιτη Αναγέννηση. Καταπάτησετου κανόνε τη προοπτική και

επέτρεψε στην ονειρική φαντα-σία να επεκταθεί από άκρη σεάκρη στον µουσαµά χωρί νααφήσει ατροποποίητο το παραµι-κρό ίχνο του µηχανοποιηµένουκόσµου µα. Σαν να µετέτρεψετι λέξει σε εικόνε ώστε κάθεπίνακά τη να περικλείει επεισό-δια ενό ποιήµατο.

Η Βλαχογιάννη αξιοποιεί τηνασυνέχεια εξίσου µε την αταξίασε πανοραµικέ τοπιογραφίεκαι στι εικόνε όπου επιχειρείτι τοµέ των κτιρίων.

Η ζωγράφο ορίζει µε όρου ει-κονοπλασία, ότι για να ελευθε-ρωθεί η επικοινωνία ανάµεσα σταδιάφορα επίπεδα –τη λογική µετη φαντασία, του κόσµου µε τονουρανό, του κοινού µε την εικόνα-πρέπει να υπάρξει ανάβαση ή, αι-ώρηση. Οι γυναικείε µορφέ πουαιωρούνται πλησιάζοντα στα επί-πεδα των συµβάντων, ντυµένεσυνήθω στα λευκά δεν αφήνουναµφιβολία στο θεατή. Μία αναφο-ρά στην αίσθηση τη αιώρησηµεταξύ ζωή και θανάτου γίνεταιορατή στην τέχνη µε την αντιπα-ράθεση λευκού και µαύρου.

Οι εικόνε τη µε του λεπταί-σθητου κραδασµού, ωθούντον θεατή να ανυψωθεί πάνωαπό την καθηµερινότητα και νατην αντιµετωπίσει τροποποιηµέ-νη µε τη απλοκότητα του παιδι-κού βλέµµατο και το δυνατόλυρισµό τη ποίηση.

Γιάννη ΚολοκοτρώνηΚαθηγητή Ιστορία

τη Τέχνη∆ηµοκρίτειο Πολ/νείο Θράκη

Έκθεση Ζωγραφική τη Βίκυ ΒλαχογιάννηΈκθεση Ζωγραφική τη Βίκυ ΒλαχογιάννηΕπιστροφή στα Τρίκαλα, έπειτα από 15 χρόνια…

Στο Εικαστικό Κέντρο από 18-12 έω και 15-1-2015

Για 12 συνεχή χρονιά µε πρωτοβουλία του κοµµωτηρίου De Stylle

Επιτυχέ το φιλανθρωπικό Fashion Show στην ΚαλαµπάκαΤα έσοδα τη εκδήλωση θα διατεθούν για τα παιδικά χωριά SOS

Page 9: dialogos 15 12 2014

Άρχισαν µε πανηγυρικότρόπο οι

Χριστουγεννιάτικεεκδηλώσει χθε τοαπόγευµα στον αύλειοχώρο του ∆ηµαρχείου

Πύλη όπουσυγκεντρώθηκε αρκετό

κόσµο για να δει

και να χαρεί αυτήν γιορτήπου οργάνωσε ο ∆ήµο Πύ-λη µε συντονιστή τον υπεύ-θυνο Αντιδήµαρχο Πολιτισµού

και Αγροτική Ανάπτυξη κ.Βύρωνα Κατσίβελο.

Να θυµίσουµε ότι στα µικράσπιτάκια που στήθηκαν στονπαραπάνω χώρο αναπαρίστα-ναν το σπίτι του Αη Βασίλη τοναγαπηµένο των µικρών παι-διών. Αυτά για να τον τιµήσουνντύθηκαν µε την στολή του ΆηΒασίλη και ήταν δεκάδε τοναριθµό.

Η εκδήλωση άρχισε µε σύν-τοµη οµιλία του ∆ηµάρχου Πύ-λη κ. Κων/νου Μαράβα πουευχήθηκε Χρόνια Πολλά σεόλου και ανέφερε και το εορ-ταστικό πρόγραµµα που θαακολουθήσει µέχρι την Πρω-τοχρονιά. Στην συνέχεια µίλη-σε ο Αντ/ρχο κ. Κατσίβελοπου τόνισε πω όλα αυτά έγι-ναν µε πολύ λίγα χρήµατα αλ-λά µεγάλο ρόλο έπαιξε η εθε-λοντική εργασία. Επίση βοή-

θησαν η Τ.Κ. Πύλη µε τηνΠρόεδρο κ. Μαρίνα Πανάγου,οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πύ-λη, ο Σύλλογο Γυναικών Αγί-ου Βησσαρίωνο, ο ΣύλλογοΓυναικών Παλαιοµοναστήρου.Οι χορωδίε του ΣυλλόγουΠύλη και Παλαιoµοναστήρουτραγουδήσανε χριστουγεννιά-

τικα τραγούδια και παραδο-σιακά του τόπου µα. Οµιλίαέκανε και η Πρόεδρο τη Τ.Κ.Πύλη κ. Μαρίνα Πανάγου.

Παραβρέθηκαν οι βουλευ-τέ κ. Ταµήλο Μιχάλη, ο κ.Ηλία Βλαχογιάννη και ο κ.Αθανάσιο Λιούτα πολιτευ-τή µε την Ν.∆. στα Τρίκαλα.

Παρόντε οι Αντιδήµαρχοι κ.Ζιάκα Σταύρο, ο κ. Κων/νοΚρούπη, ο κ. Νίκο Τόλια, οιδηµοτικοί σύµβουλοι κ. Λαµ-πρινή Οικονόµου, ο κ. Γεώρ-γιο Σαργιώτη, ο κ. ΠαύλοΜπόµπορα, ο κ. Άρη Τζά-νη, ο κ. Ηλία Λαµπρογεώρ-γο.

99∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

CMYK

ΤΟΠΙΚΑ

Σε Χριστουγεννιάτικο ρυθµό µπήκε από χθε βράδυ η Πύλη

Page 10: dialogos 15 12 2014

Συµπληρώθηκαν 70χρόνια από το µατωµέ-νο και συνάµα ηρωικό

∆εκέµβρη του 1944. ∆εν είχανπεράσει ούτε δυο µήνε απότην απελευθέρωση από τη φα-σιστική κατοχή και ο λαό, πουέλπιζε σ’ ένα καλύτερο µέλλον,βρίσκετε αντιµέτωπο µ’ αυ-τού που ήρθαν ω «απελευθε-ρωτέ».

Το ∆εκέµβρη του '44, ο λαότη Αθήνα βρίσκετε αντιµέτω-πο σε άνισο αγώνα µε τηνενωµένη δύναµη των εγγλέζι-κων στρατευµάτων και των ντό-πιων στρατιωτικών και ένοπλωναστικών δυνάµεων, τάγµαταασφαλεία, ορεινή ταξιαρχία,Χίτε, αστυνοµία και άλλε οµά-δε συνεργατών των Γερµανών, τι οποίε εξόπλισαν οι αστι-κέ δυνάµει και οι Εγγλέζοι.

Και τότε ο λαό, ανάµεσαστι αλυσίδε και στα όπλα,διάλεξε τα όπλα.

Ο ∆εκέµβρη του 1944, ήτανη συνέχεια τη πάλη του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ στην Κατοχή, του εθνι-κοαπελευθερωτικού κινήµατοστο οποίο οργανωτή καθοδη-γητή και κύριο αιµοδότηήταν το ΚΚΕ. Ήταν το προοίµιοτη τρίχρονη εποποιία του∆ηµοκρατικού Στρατού Ελλά-δα (∆ΣΕ), τη κορυφαία ταξι-κή σύγκρουση στην Ελλάδακατά τον 20ό αιώνα.

Η λακή ένοπλη πάλη το ∆ε-κέµβρη υπήρξε φαινόµενο µο-ναδικό σε όλη την καπιταλιστική

Ευρώπη µετά το Β' ΠαγκόσµιοΠόλεµο, όπω µοναδικό υπήρ-ξε και ο αγώνα του ∆ΣΕ. Ησύγκρουση του ∆εκέµβρηπραγµατοποιήθηκε σε διαφο-ρετικέ συνθήκε από εκείνετη τριπλή φασιστική Κατο-χή, σε µια φάση που ο Β' Παγ-κόσµιο Πόλεµο δεν είχε ακό-µα τελειώσει, αν και η έκβασήτου είχε κριθεί.

Η γερµανική ιµπεριαλιστικήµηχανή και τα συµµαχικά τηκράτη βρίσκονταν σε απόλυτηυποχώρηση, ενώ ο ΚόκκινοΣτρατό προέλαυνε ακάθεκτο,έχοντα ήδη παίξει καθοριστικόρόλο στη συντριβή του φασι-σµού στην ευρωπακή σκηνήτου πιο αιµατηρού πολέµουπου γνώρισε η ανθρωπότητα.

Η αντίθεση κεφαλαίου - ερ-γασία, η αντίθεση τη αστι-κή τάξη µε την εργατική καιτα φτωχά στρώµατα που εξ

αντικειµένουδιαπερνούσετην ελληνικήκοινωνία και ταπροηγούµεναχρόνια, το ∆ε-κέµβρη πρόβα-λε µε µεγαλύτε-ρη οξύτητα,καθώ είχε φύ-γει από τη µέ-ση ο παράγον-τα τη ξένηΚατοχή.

Στι µάχετων 33 ηµερών

πρωταρχικά αναδείχτηκαν ηµαζική οργάνωση και αυτενέρ-γεια, η συλλογικότητα, η αλλη-λεγγύη και η πολιτική επαγρύ-πνηση, µαζί µε την αυτοθυσίασ' έναν αγώνα που δόθηκε µεπρωταγωνιστή την εργατική τά-ξη και το κόµµα τη, το ΚΚΕ.

Σήµερα, ο ηρωικό ∆εκέµ-βρη του λαού γίνεται αντικεί-µενο αντικοµµουνιστική προ-παγάνδα, διαστρέβλωση καιαµαύρωση τη Ιστορία τουλαού µα από όψιµου δηµο-σιολόγου, καθηγητέ δήθενιστορικού, ερµηνεύοντα ταγεγονότα από τη σκοπιά του κε-φαλαίου και του αστικού πολιτι-κού κόσµου. Επιδιώκουν, έτσι,να φέρουν στα µέτρα του τιµνήµε και τα διδάγµατα του∆εκέµβρη. Νοµίζουν πω έτσιθα ξεκάνουν από τη λακή µνή-µη µια λαµπρή στιγµή ανυπότα-χτη απόφαση του λαού. Είναι

γελασµένοι. Ο ∆εκέµβρη του’44 αποτελεί µια από τι µεγά-λε ηρωικέ στιγµέ του λακούκινήµατο και καµιά διαστρέ-βλωση δε µπορεί να το κρύψει.

Όσα και αν γραφτούν κατευ-θυνόµενα ή ανιστόρητα, θα µέ-νει ζωντανό το πύρινο σύνθηµατου ∆εκέµβρη , αποτυπωµένοστο πανό που κρατούν οι µαυ-ροφορεµένε κοπέλε τη ιστο-ρική φωτογραφία: «Όταν ολαό βρίσκεται µπροστά στονκίνδυνο τη τυραννία, διαλέγειή τι αλυσίδε ή τα όπλα».

Μ’ αφορµή την συµπλήρωση70 χρόνων από εκείνε τι µέ-ρε οι Οργανώσει του ΚΚΕ καιτη ΚΝΕ στα Τρίκαλα πραγµα-τοποιούν εκδήλωση µε θέµα:

«ο ηρωικό ∆εκέµβρη του’44 – σύγχρονα διδάγµατα» τηνΤρίτη 16 ∆εκέµβρη, στι 7µµ,στο πολυκέντρο του δήµουΤρικκαίων (έναντι τη ∆ΕΗ).

Στην εκδήλωση θα µιλήσει οΣωτήρη Σωτηρόπουλο, µέ-λο τη Επιτροπή ΠεριοχήΘεσσαλία του ΚΚΕ.

Θα πραγµατοποιηθεί:- προβολή ιστορικών ντοκου-

µέντων µεταξύ αυτών και απότην περιοχή των Τρικάλων, - έκ-θεση βιβλίου συµπεριλαµβανο-µένη τη έκδοση «∆εκέµβρητου '44 - Κρίσιµη ταξική σύγ-κρουση». Η εκδήλωση θα είναιεπενδυµένη µε καλλιτεχνικόπρόγραµµα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20141010 ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοί που οργάνωσαντο µεγάλο φαγοπότι -το πάρτυ τη κραιπά-

λη µε το δηµόσιο χρήµα, αυ-τοί που τα φάγανε δίνονταψίχουλα και στην εκλογικήτου πελατεία, αυτοί που φυ-γάδευσαν του Χριστοφορά-κου των συναλλαγών, αυτοίπου υπερχρέωσαν την Ελλά-δα και την οδήγησαν µαζί µετου δανειστέ του στη µε-γαλύτερη οικονοµική ύφεση-καταστροφή που υπέστη χώ-ρα χωρί να εµπλακεί σε πό-λεµο, κραυγάζουν µια φοράακόµη: «Λύκο στα πρόβατα»- GREXID. ∆ηλαδή; Θα µαδιώξουν από την Ευρωζώνηεπειδή στη Κυβέρνηση τηχώρα µετά τι Εκλογέ πουθα γίνουν, δεν θα βρίσκονται«τα οικεία πρόσωπα» του κ.Γι-ούνκερ και τη κ. Μέρκελ;

Και τι πρέπει να κάνουµεγια να µην υπάρχει κίνδυνογια GREXID; Να επιτρέψουµενα συνεχίσουν να κυβερνούνο Σαµαρά µε τον Βενιζέλοπαρά την οργή που νοιώθου-µε για την πολιτική του; Νασυµµορφωνόµαστε τυφλάστι καταστροφικέ υποδεί-ξει του Σόµπλε; Να ξεχά-σουµε τι δηλώσει του ΌλιΡεν «το 2010 θυσιάσαµε τηνΕλλάδα για να σωθεί η Ευρω-ζώνη»; Να εφαρµόσουµε πι-στά το e-meil των goldenboys των δανειστών που δι-αιωνίζει την ύφεση, υπονο-µεύει τον τουρισµό και τηνεπανεκκίνηση τη οικονοµία,βαθαίνει την εξαθλίωση τουλαού και τη λεηλασία τουπλούτου τη χώρα, µεθο-δεύει κατασχέσει κατοικιώνκαι εισοδηµάτων αυτών που

του φοβίζουν ότι θα βρουνκλειστά τα ΑΤΜ; (3.300.000 εί-ναι οι οφειλέτε των τραπε-ζών, των εφοριών, των ασφα-λιστικών ταµείων, πάνω από3.000.000 οι ανασφάλιστοι,73,2 δι ευρώ έφτασαν οι λη-ξιπρόθεσµε οφειλέ µόνονπρο τι εφορίε).

Προσπαθούν να τροµοκρα-τήσουν ένα περήφανο λαόπου είπε ΟΧΙ ακόµη και σε τε-λεσίγραφα πολέµου. ∆ΕΝ ΘΕ-ΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Θέλουµενα είµαστε στην Ενωµένη Ευ-ρώπη έχοντα συνείδηση ότιενοποιήθηκε και λειτουργεί µετου κανόνε των ισχυρώντου κεφαλαίου.

Θέλουµε την Ευρώπη πουονειρευτήκαµε, την Ευρώπητη αναβαθµισµένη ποιότη-τα ζωή για όλου. Θέλουµε

µια δηµιουργική, βιώσιµη λύ-ση στο τεράστιο ευρωπακόπρόβληµα του χρέου, για τοοποίο συνυπεύθυνα είναι καιτα Κοινοτικά Όργανα πουέκλειναν τα µάτια µπροστάστη παραβίαση κανόνων πουτα ίδια έθεταν.

Αλλά όταν οι υπηρέτε τηαπληστία των ξένων αφεν-τάδων εκβιάζουν για υποτα-γή, η απάντηση είναι: ΕΘΝΙΚΟΣΧΕ∆ΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ…

ΧΡΕΟΣ ΚΑΙΧΡΕΟΣ ΚΑΙΥΠΟ∆ΟΥΛΩΣΗΥΠΟ∆ΟΥΛΩΣΗ

Η καθηµερινή συζήτηση σε όλα ταπαγκόσµια Μ.Μ.Ε. περί του προβλή-µατο του δηµοσίου χρέου τηπλειοψηφία των Κρατών στον πλα-νήτη, αλλά και του ιδιωτικού χρέουτων πολιτών σε κάθε µία Χώρα, µεπροεξάρχουσα στην συζήτηση αυτήτην Χώρα µα, που αποτελεί ένα διε-θνέ νεοφιλελεύθερο «πειραµατό-ζωο», ω µια Ευρωπακή «αποικίαχρέου», θα οδηγούσε, αναµφισβή-τητα, στο συµπέρασµα, ότι το χρέοαποτελεί το µεγάλο πρόβληµα και το µεγάλο µειονέκτηµα τησηµερινή παγκόσµια οικονοµία.

Αυτή, όµω, η εκτίµηση δεν απεικονίζει την πραγµατικότητα,γιατί, αντιθέτω, το χρέο αποτελεί τον οικονοµικό «κινητήρα»τη σύγχρονη οικονοµία, στην σηµερινή µορφή του χρηµα-τοπιστωτικού καπιταλισµού. Η κατασκευή των χρεών, που, εκτων πραγµάτων, εµπεριέχει την σχέση εξουσία µεταξύ πι-στωτών και οφειλετών, φαίνεται ότι έχει προγραµµατισθεί ωστρατηγικό πυρήνα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Από την δεκαετία του 1990, που επικρατούν σε παγκόσµιοεπίπεδο οι νεοφιλελεύθερε πολιτικέ, οι ακολουθούµενεπολιτικέ «παγώµατο» των µισθών, η µείωση των κοινωνικώνδαπανών και των παροχών του Κράτου Πρόνοια, καθώ καιη συστηµατική µεταφορά του πλούτου προ τι πολυεθνικέκαι τα πλουσιότερα κοινωνικά στρώµατα, σε όλε τι ισχυρέκαπιταλιστικέ Χώρε, οδηγούν στην δηµιουργία τεράστιωνδηµοσίων και ιδιωτικών χρεών. Επίση, από την άλλη πλευρά,οι πολιτικέ µείωση του χρέου, που βρίσκεται στην παγκό-σµια ηµερήσια διάταξη όλων των Χωρών, µεγεθύνει την δηµι-ουργία των χρεών, αφού συνεχίζουν να κυριαρχούν τα νεοφι-λελεύθερα πολιτικά προγράµµατα, τα οποία αποτελούν τονπυρήνα δηµιουργία αυτών.

Όπω αναφέρει ο Maurizio Lazzarato στο εξαιρετικό του βι-βλίο «Η κατασκευή του χρεωµένου ανθρώπου»: «Το χρέο λει-τουργεί ταυτόχρονα σαν µηχανή αρπαγή , ’’λεηλασία ’’ ή ’’αφαί-µαξη ’’ τη κοινωνία στο σύνολό τη , σαν εργαλείο µακροοικο-νοµική διαχείριση και καθοδήγηση και σαν µηχανισµό ανα-διανοµή των εισοδηµάτων. Λειτουργεί επίση σαν µηχανισµόπαραγωγή και ’’διακυβέρνηση ’’ συλλογικών και ατοµικών υπο-κειµενικοτήτων ... Όµω η σχέση πιστωτή-οφειλέτη δεν περιορί-ζεται στην ικανότητα ’’να επηρεάζει άµεσα τι κοινωνικέ σχέ-σει ’’, καθώ είναι και η ίδια µια σχέση εξουσία , µία από τι ση-µαντικότερε και πιο καθολικέ του σύγχρονου καπιταλισµού».

Έτσι, το χρέο, δηµόσιο και ιδιωτικό, αφενό, αντί να απο-τελεί απειλή για την καπιταλιστική οικονοµία, βρίσκεται «στηνκαρδιά» τη νεοφιλελεύθερη παγκοσµιοποίηση και, αφετέ-ρου, δεν ανάγεται, απλώ, σε έναν οικονοµικό µηχανισµό, αλ-λά είναι ταυτόχρονα µια τεχνική διακυβέρνηση και ελέγχουτων ατοµικών και των συλλογικών υποκειµένων και ολόκλη-ρων Κρατών και Εθνών.

Με βάση τι παραπάνω παραδοχέ , η εκχώρηση τη πολιτικήεξουσία στο τραπεζικό σύστηµα, το οποίο, πλέον, απαιτεί, γιατην πληρωµή του δηµοσίου χρέου , που δηµιουργήθηκε σε µε-γάλο βαθµό, προκειµένου να αποσοβηθεί η χρεοκοπία του µετάτην κατάρρευση των µητροπολιτικών «φουσκών» στι Η.Π.Α. το2008, όχι µόνο σε χρήµα, αλλά και σε είδο , δηλαδή τα δηµόσιαπεριουσιακά στοιχεία και τα δικαιώµατα εκµετάλλευση των εθνι-κών πόρων, ενώ, φαινοµενικά, δείχνει να είναι µια διαστροφικήπολιτική σύλληψη και µια συνέπεια τη κερδοσκοπική «τρέλα»,στην πραγµατικότητα αποτελεί ένα τεράστιο σχέδιο, για να «κρα-τηθεί στη ζωή» ό «άρρωστο γεροντικό καπιταλισµό».

Από την άλλη πλευρά όµω, η «άλλη όψη του νοµίσµατο»αυτή τη πορεία του χρηµατοπιστωτικού καπιταλισµού καιη συνεχή κατασκευή χρεωµένων κοινωνιών και ανθρώπων,µε κύριο χαρακτηριστικό την υποδούλωση και την σύγχρο-νη, αναλογικά, φεουδαρχική δουλοπαροικία, µε βασικό µη-χανισµό το χρέο, µπορεί να «γεννήσει» τεραστίων διαστά-σεων ριζοσπαστικοποίηση των χρεωµένων και περιθωριο-ποιηµένων ανθρώπων και κοινωνιών, συγκροτώντα το ελ-λείπον ιστορικό υποκείµενο ανατροπή του καπιταλισµού.

Του ΓεωργίουΠαπασίµου∆ικηγόρου

Μέλου του ∆.Σ.του «ΠΡΑΤΤΩ»

Blog:papasimos.wordpress.comTwitter: @PapasimosG

ΕΚ∆ΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ και τη ΚΝΕ στα ΤΡΙΚΑΛΑΕΚ∆ΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ και τη ΚΝΕ στα ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΕΡΙ «ΠΕΡΙ «GREXIDGREXID»»

Ιπποκράτου 15Τρίκαλα

τηλ.: 2431 771300κ. 6975 409 385

6980 922940

70 χρόνια από τον ηρωικό ∆εκέµβρητου ΄44 - σύγχρονα διδάγµατα

Αύριο Τρίτη 16 ∆εκεµβρίου, στο Πολυκέντρο του ∆ήµου (έναντι ∆ΕΗ)

Έτσι, το χρέο, δηµόσιο και ιδιωτικό, αφενό,αντί να αποτελεί απειλή για την καπιταλιστική

οικονοµία, βρίσκεται «στην καρδιά» τηνεοφιλελεύθερη παγκοσµιοποίηση και,αφετέρου, δεν ανάγεται, απλώ, σε έναν

οικονοµικό µηχανισµό, αλλά είναι ταυτόχροναµια τεχνική διακυβέρνηση και ελέγχου των

ατοµικών και των συλλογικών υποκειµένων καιολόκληρων Κρατών και Εθνών

Γράφει ο ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΣ

Page 11: dialogos 15 12 2014

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 1111ΤΟΠΙΚΑ

"Ελληνικά Λακά Μουσικά Όργανα"Έκθεση - εκπαιδευτικά προγράµµατα -

συναυλία∆ιοργάνωσηΜουσείο Ελληνική Λακή Τέχνη& Μουσείο Ελληνικών Λακών Μουσι-

κών Οργάνωνσυλλογή Φοίβου ΑνωγειανάκηΜε την ευγενική δωρεά του Ιδρύµατο

«Σταύρο Νιάρχο»Ώρε λειτουργία∆ευτέρα - Παρασκευή: 9:00 έω 14:00

& 17:30 έω 21:00Σάββατο - Κυριακή 9:00 έω 15:00Από το Σάββατο 13 ∆εκεµβρίου 2014

έω την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, το«Μουσείο Τσιτσάνη» παρουσιάζει στα Τρί-καλα, στον χώρο του «Κουρσούµ Τζαµί»

την κινητή έκθεση του Μουσείου Ελληνι-κών Λακών Μουσικών Οργάνων ΦοίβουΑνωγειανάκη - Κέντρου Εθνοµουσικολο-γία, µε επιστηµονική επιµέλεια του καθη-γητή Λάµπρου Λιάβα.

Η έκθεση περιλαµβάνει περίπου 200 αν-τικείµενα που καλύπτουν τι 4 βασικέ κα-τηγορίε µουσικών οργάνων:

1. Χορδόφωνα (ταµπουρά, λαγούτο,ούτι, µαντολίνο, λύρε αχλαδόσχηµε καιφιαλόσχηµε, σαντούρι, κανονάκι)

2. Αερόφωνα (φλογέρα, σουραύλι,ζουρνά, τσαµπούνα, γκάιντα)

3. Μεµβρανόφωνα (τουµπελέκι, νταού-λι, ντέφι) και

4. Ιδιόφωνα (κουδούνια, ζίλια, σφυρί-χτρε, ηχητικά αντικείµενα).

Στην έκθεση παρουσιάζονται ο πλούτοκαι η ποικιλία στα σχήµατα, την κατασκευήκαι την τεχνική παιξίµατο των λακών µου-σικών οργάνων µέσα από τι τοπικέ πα-ραλλαγέ του στι διάφορε περιοχέ

του Ελληνισµού και η συµµετοχή του σταλακά δρώµενα και τελετουργίε.

Η έκθεση φιλοδοξεί ν' αποτελέσει γιατι πόλει που επισκέπτεται πόλο καιαφορµή για πολλαπλέ εκπαιδευτικέ,ερευνητικέ και καλλιτεχνικέ δράσει.Ήδη έχει πραγµατοποιηθεί µε επιτυχία τοµουσικοπαιδαγωγικό σεµινάριο µε την κυ-ρία Τουµπακάρη στο Πνευµατικό Κέντρο,έγινε στη διάρκεια των εγκαινίων η διάλε-ξη από τον καθηγητή κύριο Λάµπρο Λιάβα, ενώ προετοιµάζεται η µουσικοχορευτικήεκδήλωση που θα γίνει στι 22 Ιανουαρί-ου στο Πνευµατικό Κέντρο µε την παρου-σία του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων,των Κ.Α.Π.Η. και την παρουσία παλιών ορ-γανοπαιχτών που θα τιµηθούν για τηνπροσφορά του.

Η έκθεση πραγµατοποιείται σε συνερ-γασία µε το «Μουσείο Τσιτσάνη», τον ∆ή-µο Τρικκαίων, την ∆ιεύθυνση Πρωτοβάθ-µια Εκπαίδευση & την ∆ιεύθυνση ∆ευ-τεροβάθµια Εκπαίδευση, του οποίουευχαριστούµε θερµά για τη συνεργασία.

Έκθεση Ελληνικών Λακών Μουσικών Οργάνων στο «Τζαµί»Εγκαινιάσθηκε προχθέ Σάββατο και θα διαρκέσει µέχρι και 21-1-2015

∆ΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ∆ΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝΤΑ ... ΚΟΥΚΙΑΤΑ ... ΚΟΥΚΙΑ

H απόφαση των Σαµαρά – Βενιζέλου την περασµένηεβδοµάδα να επιταχυνθεί η εκλογή Προέδρου τη ∆ηµο-κρατία, έβαλε στην χώρα ένα µοιραίο δίληµµα, είτε ναεξακολουθήσουν να ‘ναι γατζωµένοι στο άρµα τη εξου-σία ή να ανοίξουν διάπλατα µια πόρτα για ριζική ανατρο-

πή και αναθεώρηση των πολιτικών λι-τότητα και εξαθλίωση, που κατέ-στρεψαν την κοινωνία µα τα τελευ-ταία πέντε χρόνια. Σηµειωτέον πωέλεγαν ψευδώ στον Λαό ότι οι διαδι-κασίε αυτέ θα άρχιζαν του πρώ-του µήνε του 2015…! Έτσι η ψηφο-φορία θα µετατραπεί σε ψήφο εµπι-στοσύνη και επειδή τα .. κουκιά δεν …βγαίνουν θα χουµε εθνικέ πρόωρεεκλογέ στι αρχέ Φεβρουαρίου του2015, πράγµα που δεν το ήθελαν κα-

θόλου οι αρχιτέκτονε τη µνη-µονιακή τραγωδία.

Θέλοντα και µη θέλονταοδηγούµαστε στην κάλπη, προ-κειµένου να αποφασίσουν οι πο-λίτε ποιόν θέλουν στην κυβέρ-νηση και ποιο µπορεί να βγάλει

την χώρα από τον Λάκο… των Λεόντων, που την έριξαν Σα-µαρά – Βενιζέλο – Τρόικα και ∆ανειστέ. Είναι γεγονόπω µε την επίσπευση Εκλογή νέου Προέδρου καταβάλ-λεται προσπάθεια, µε τα πολιτικά παιχνίδια τη Συγκυβέρ-νηση να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο, που βυθίζει την πα-τρίδα σε πιο βαθειά πολιτική αστάθεια, γκρεµίζοντα τα θε-µέλια του πολιτικού συστήµατο.

Η επιλογή του Σταύρου ∆ήµα, που είναι ένα παλαιό κοµ-µατικό στέλεχο τη Ν.∆., Αντιπρόεδρο αυτή, και πουεχρηµάτισε και Υπουργό στη Μνηµονιακή κυβέρνηση τουΛουκά Παπαδήµου, ήταν ό,τι χειρότερο για την προκειµέ-νη περίπτωση. Έτσι απελευθέρωσε βουλευτέ, που µε τηνκαταδικαστική ψήφο στον υποψήφιο Νεοδηµοκράτη, θέ-τουν τέρµα στα όνειρα των Συγκυβερνώντων. Η λιτότητακαι το γκρέµισµα όλων των κοινωνικών δοµών σε λίγο θααποτελέσουν παρελθόν. Όχι βέβαια ότι θα φάµε µε χρυσάκουτάλια, γιατί την πατρίδα µα την ρήµαξαν οι πολιτικέτου ΠΑΣΟΚ και τη Ν.∆.

Στον … πόλεµο των δεκαέξι ηµερών οι Σαµαρά – Βενι-ζέλο µη έχοντα πολιτικά, οικονοµικά, κοινωνικά και αν-θρώπινα επιχειρήµατα… επιστράτευσαν την καταστροφο-λογία και την αστάθεια για να κερδίσουν την ήδη χαµένηµάχη τη εκλογή Προέδρου. Το ερώτηµα που θέτει οαπλό πολίτη είναι ένα: Εγγυητέ τη οµαλότητα και τησωτηρία είναι µόνο αυτοί που οδήγησαν την χώρα στηνχρεοκοπία και την καταστροφή, δηλ. οι Σαµαροφύλακεκαι Βενιζελοκαταστροφεί;

Αυτοί θα φύγουν οπωσδήποτε. Μακάρι αυτοί που έρ-χονται, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ναι πρώτο κόµµα, να µην καβα-λήσουν το καλάµι τη εξουσία, να µην αρχίσουν και µοι-ράζουν θέσει από τώρα και να µην ταυτισθούν µε τον πα-λαιοκοµµατισµό και το πελατειακό κράτο. Πάνω απ’ όλαπρέπει να ναι οι πολίτε και η πατρίδα και φυσικά να κατα-βάλλουν προσπάθεια για στήριξη των ανέργων, για άνοιγ-µα θέσεων εργασία, για αναβάθµιση τη διαλυµένη Υγεί-α και Παιδεία, για λύση των προβληµάτων τη καθηµερι-νότητα, για σταµάτηµα των χρεοκοπηµένων νοικοκυριών,επιχειρήσεων και των αυτοκτονιών, για επαναφορά του έµ-ψυχου δυναµικού που µετανάστευσε, για βελτίωση των µι-σθών και συντάξεων πείνα, για εξαφάνιση των κλεφτώνκαι Λαµογιών, που πρέπει να πάνε στη ∆ικαιοσύνη, και γιαδιαφάνεια, χρηστή και ανθρωποκεντρική ∆ιοίκηση.

Ο κύκλο του παλαιοκοµµατισµού, τη πελατοκρατίακαι τη κλεπτοκρατία κλείνει οριστικά και αµετάκλητα. Οεκλεκτό υποψήφιο του κατεστηµένου δεν θα πάρει πά-νω από 165 ψήφου. Μακάρι η πολυκοµµατική κυβέρνηση,που έρχεται, να µην απογοητεύσει το ΛΑΟ, αλλά να τονΣΩΣΕΙ.

Γράφει ο ∆ρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ,

D.Ed., M.Ed., Ph.D.∆ηµοτικό Σύµβουλο

- Πολιτευτή

ΟΛαογραφικό Χο-ρευτικό όµιλο Τρι-κάλων «ΑΣΚΛΗ-

ΠΙΟΣ»,την Τετάρτη (17-12-2014) και ώρα 7+30 µ.µ. στοΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ,µε ταχορευτικά τµήµατα των ενηλί-κων, θα παρουσιάσει ένα πα-νέµορφο παραδοσιακό πρό-γραµµα µε χορού από τηΘεσσαλία- Ήπειρο-Μακεδο-νία-Θράκη και Κρήτη.-

-Χορευτική πανδαισία απόεκατό(100) περίπου χορευτέκαι χορεύτριε, µε ζωντανήµουσική και εξαιρετικού εκτε-λεστέ, όπω τον Χρήστο Κι-τσόπουλο στο κλαρίνο, τονΜάριο Σαρακατσάνο στο Λα-ούτο και τραγούδι, την ∆ήµη-τρα Καλλιάρα στο Κανονάκι-τραγούδι.

-Επίση στο πρόγραµµα τωνΚρητικών χορών, θα είναι µαζίµα το Κρητικό µουσικό σχήµα

«ΜΑ∆ΑΡΙΤΕΣ», από τη Λάρισα.-Την επιµέλεια του προ-

γράµµατο έχει ο χοροδιδά-

σκαλο κ.ΗλίαΖ α χ α ρ ά κ η ,που έχει την∆/νση των χο-ρευτικών, σεσυνεργασία µετι χοροδιδα-σ κ ά λ ι σ σ ε Σ τ α υ ρ ο ύ λ α

Σούλιου, Μαρία Αθανασίουκαι Ιωάννα Αποστολοπούλου.

-Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» σ’ ένα πα-ραδοσιακό αφιέρωµα στουσυµπολίτε και σ’ όλο τον κό-σµο που θα παρευρεθεί τηνΤετάρτη και ώρα 7,30 µ.µ.,στο ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ, θαδηµιουργήσει ένα ανεπανάλη-πτο γλέντι.

-Ελάτε να χορέψετε µαζίµα.-

Από τον «ΑΣΚΛΗΠΙΟ»

Τα χορευτικά του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ» στο Μύλο των ΞωτικώνΤην Τετάρτη 17 ∆εκεµβρίου και ώρα 7.30 µ.µ.

Page 12: dialogos 15 12 2014

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20141212 ΤΟΠΙΚΑ

""Ο φόβο είναι ο παντοτινόΟ φόβο είναι ο παντοτινόσυνοδοιπόρο τη αναλήθεια"...συνοδοιπόρο τη αναλήθεια"...

Απέναντι στο λυσσασµένο διαπλεκό-µενο σύστηµα εξουσία ο λαό επιλέ-γει να σηκώσει το κεφάλι ψηλά.

ΦΟΒΟΣ ΤΕΛΟΣ!Εδώ και 4 χρόνια ταυτίζουν το θύµα

µε τον θύτη και επενδύουν συντεταγµέ-να στον µνηµονικό µονόδροµο και στοΦΟΒΟ....

Επενδύουν στο φόβο... Μα ΕΜΕΙΣεπενδύουµε στην ελπίδα !

Επενδύουν στην απάθεια... Μα ΕΜΕΙΣ επενδύουµε στηνσυντροφικότητα και στην συµµετοχή !

Επενδύουν στον ατοµικισµό ...Μα ΕΜΕΙΣ επενδύουµε στηναλληλεγγύη και στη συλλογικότητα !

Επιδιώκουν την περαιτέρω εξαθλίωση και περιθωριοποί-ηση των πιο δυναµικών κοινωνικών στρωµάτων τη κοινω-νία... Μα ΕΜΕΙΣ επιδιώκουµε ανύψωση του ηθικού και την(επανα)ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναµικού µα!

Στηρίζουν τι ανάγκε των λίγων και εκλεκτών ...ΜαΕΜΕΙΣ θα επιµένουµε να στηρίζουµε τι ανάγκε των πολ-λών και αδυνάτων! Για όλα αυτά και για άλλα πολλά ΤΩΡΑφτάνει η ώρα τη µεγάλη αναµέτρηση....

Ήρθε η ώρα το σύνθηµα "Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ" ..να πάρεισάρκα και οστά!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!ΚΑΠΕΛΛΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ

Μέλο ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝΑν. Μέλο ΓΕΝΟΠ/∆ΕΗ

Γράφει ο ∆ηµήτρη Κάβουρα

ΟΣαµαρά, σε συνεννόη-ση µε την Τρόικα, πήρετην απόφαση για επί-

σπευση τη διαδικασία εκλογήΠροέδρου τη ∆ηµοκρατία. Ηπίεση στην κυβέρνηση από τηνΤρόικα ήταν ασφυκτική για νέα µέ-τρα, τα οποία έχουν να κάνουν µετο σάρωµα των εργατικών κατα-κτήσεων που έχουν αποµείνει, την ύψωσηανυπέρβλητων εµποδίων στην προκήρυξηκαι την πραγµατοποίηση απεργία, το εκνέου χτύπηµα του ασφαλιστικού συστήµα-το µε νέε µειώσει παροχών και συντάξε-ων και αύξηση στα χρόνια και στα ένσηµαγια την κατοχύρωση σύνταξη, τι οµαδι-κέ απολύσει, το λοκ άουτ των εργοδο-τών, το νέο µισθολόγιο, τι απολύσει στο∆ηµόσιο, την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρµα-κα κλπ. Πράγµα που θα είχε επίδραση στοµέλλον τη κυβέρνηση το οποίο φαινόταναβέβαιο λόγω τη µεσολάβηση τη προ-εδρική εκλογή και τη δυσκολία συγ-κέντρωση των 180 βουλευτών κάτω απότο βάρο τη αρνητική επίδραση των νέ-ων αντεργατικών-αντιλακών µέτρων.

Η επίσπευση τη εκλογή προέδρουέχει επίση σκοπό να ξεκαθαρίσει το πολι-τικό τοπίο για να γνωρίζει η Τρόικα µε ποι-ον έχει να κάνει, µε ποιον θα διαπραγµα-τευτεί τη νέα συµφωνία, µε στόχο την υλο-ποίηση των νέων µέτρων και του νέου προ-γράµµατο στην κατεύθυνση τη διασφά-λιση τη είσπραξη των κεφαλαίων τη.

Το πρόγραµµα στήριξη τη Ελλάδαβρίσκεται στο τέλο του σε ότι αφορά τονευρωπακό µηχανισµό στήριξη (ESM). Τοµεγαλύτερο µέρο του χρέου θα αποπλη-ρωθεί µετά το 2019 και αφορά δάνεια απόχώρε τη ευρωζώνη, από το ∆ΝΤ και απότον EFSF (τον αρχικό µηχανισµό στήριξηπου είχε στηθεί). Τα δάνεια από τον ESM θααποπληρωθούν την τετραετία 2037-2040 καιείναι ύψου 56,2 δι . Ευρώ. ∆εν ισχύει το ίδιο

για τη χρηµατοδότηση από το∆ΝΤ. Οι δόσει που προβλέπον-ταν από το ∆ΝΤ δεν έχουν δοθείκαι µέσα στο 2014 το ελληνικόκράτο δεν έχει πάρει τίποτα απότα 7,2 δι που προβλέπονταν. Ότιχρήµατα έχουν δοθεί το 2014 απότο ∆ΝΤ αφορούσαν δόσει προ-ηγουµένων ετών που είχαν καθυ-στερήσει. Συνολικά, από τα 29 διπου προβλεπόταν στο πρόγραµ-

µα ότι θα χορηγήσει το ∆ΝΤ, έχουν εκταµι-ευτεί λιγότερα από τα µισά. Τα δάνεια από το∆ΝΤ αποπληρώνονται κανονικά (µέσα στο2015 πρέπει να αποπληρωθεί µέρο του δα-νείου) ενώ η χρηµατοδοτική στήριξη από το∆ΝΤ διατηρείται µέχρι το 2016 µε βάση τοναρχικό σχεδιασµό.

Εποµένω, σε αυτήν τη φάση το ελληνικόκράτο αναµένει στήριξη αποκλειστικά απότο ∆ΝΤ, το οποίο έχει µπει στο πρόγραµµαστήριξη τη Ελλάδα καθ’ υπέρβαση καιπαρακάµπτοντα το καταστατικό του, µεβάση το οποίο δεν επιτρέπεται να χρηµατο-δοτούνται χώρε µε µη βιώσιµο χρέο . Έτσιεξηγείται η πίεση για µέτρα άµεση απόδο-ση από το ∆ΝΤ, το οποίο ενδιαφέρεται ναπάρει τα χρήµατά του πίσω και να απεµ-πλακεί. Η Γερµανία από την άλλη σιγοντά-ρει αυτήν τη γραµµή γιατί φοβάται µην δη-µιουργηθούν προβλήµατα µε τη Γαλλία καιιδιαίτερα µε την Ιταλία, των οποίων τα χρέηείναι πολύ µεγάλα για να στηριχθούν απότον ESM αν η κατάσταση ξεφύγει.

Μέσα σε αυτέ τη συνθήκε η συγκυ-βέρνηση θα κάνει ότι περνάει από το χέριτη για να συγκεντρώσει του 180 βουλευ-τέ και να διατηρηθεί στην κυβερνητικήεξουσία, έχοντα συµµάχου σε αυτή τητην προσπάθεια την αστική τάξη τη χώ-ρα και κορυφαία στελέχη τη Ευρωπα-κή Ένωση και τη Τρόικα.

Η συγκυβέρνηση και κυρίω ο Σαµαρά,δεν πέταξαν λευκή πετσέτα όπω κάποιοιισχυρίζονται. Επέλεξαν την καλύτερη γιααυτού λύση µέσα στο συγκεκριµένο µνη-

µονιακό περιβάλλονστο οποίο ασκούνεξουσία.

Το εργατικό και ευ-ρύτερο λακό κίνηµα

δεν πρέπει σε καµία περίπτωση να παρακο-λουθήσει σαν θεατή, από τα κανάλια, τηνδιαδικασία εκλογή, ή µη, Πτ∆. Αντίθετα,πρέπει να πάρει ενεργά µέρο υπέρ τη δεύ-τερη εκδοχή .

Με µαζικέ συγκεντρώσει έξω από τηΒουλή τι µέρε των κρίσιµων ψηφοφοριώναλλά και σε όλε τι πόλει τη χώρα, µεσυλλαλητήρια και απεργιακέ κινητοποι-ήσει , πρέπει να αναδείξει και να καταγγείλειτι στερήσει που υπέστη η εργατική τάξηκαι ο λαό στα χρόνια των µνηµονίων, για ναπληρωθούν οι τοκογλύφοι, να φέρει στοπροσκήνιο τι ανάγκε και τι διεκδικήσειτου , πιέζοντα µε τον τρόπο αυτό του βου-λευτέ να µην συνεργήσουν στην µακροηµέ-ρευση τη λαοµίσητη συγκυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ και τη πολιτική των µνηµονίων.

Το γεγονό ότι οι ηγεσίε τη Αριστεράυστερούν και δεν δίνουν άµεση διέξοδο απότην παρούσα καπιταλιστική κρίση µε σαφήεργατικά χαρακτηριστικά, δεν πρέπει επ ου-δενί να αποτελέσει άλλοθι για την παραµο-νή στην κυβερνητική εξουσία τη συγκυ-βέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ. Η προοπτική που αυ-τέ οι δυνάµει δίνουν στο λαό είναι η συνέ-χιση τη πολιτική των µνηµονίων, δηλαδή,η κατάργηση όλων των εργατικών και λα-κών κατακτήσεων και δικαιωµάτων, η διαρ-κή φορολογική αφαίµαξη, η επέκταση τηφτώχια και τη εξαθλίωση, το ξεπούληµατη δηµόσια περιουσία και πολλά ακόµα.

Αντίθετα, το γκρέµισµά του από την κυ-βερνητική εξουσία µπορεί να αποτελέσει τοέναυσµα για µια νέα πορεία του κινήµατοκαι όξυνση τη ταξική πάλη και τη ανα-πόφευκτη σύγκρουση µε το σάπιο εκµε-ταλλευτικό καθεστώ. Στην κατεύθυνση αυ-τή η κατάργηση του µνηµονίου, η κατάργη-ση δηλαδή των εφαρµοστικών νόµων και ηκαταγγελία τη δανειακή σύµβαση είναι οπρώτο κρίκο µια αλυσίδα που αναγκα-στικά συνδέεται µε την παύση πληρωµών, τηµη αναγνώριση και τη διαγραφή του χρέου ,την εθνικοποίηση των τραπεζών και των µε-γάλων επιχειρήσεων των κεφαλαιοκρατώνχωρί αποζηµίωση και κάτω από εργατικόέλεγχο, την έξοδο από την Ε.Ε. Πράγµα πουσηµαίνει ότι το ενιαίο µέτωπο χτίζεται σήµε-ρα πάνω σε αυτή την προοπτική και στην ικα-νοποίηση των διεκδικήσεων του κινήµατο.

Καλλιτεχνική ∆/νση: Αναστασία Κασιώλα

e-mail: [email protected]

Μέτρο 41 «Στρατηγικέ τοπική ανάπτυξη»Υποµέτρο L322-1 «Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων»

Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραµµα ''Αγροτική Ανάπτυξη τηΕλλάδα 2007-2013'' µε ποσοστό συγχρηµατοδότηση 95% από το

Ε.Γ.Τ.Α.Α. και 5% από Εθνική ∆απάνη(Αριθµό ΣΑΕ082/8 µε Κωδικό 2010ΣΕ08280000)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ- ∆ΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ∆ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ∆ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣΠύλη 11-12-2014 (Αρ. Πρωτ. 24047)

Ο ∆ήµο Πύλη διακηρύττει ότι στι 13-1-2015 ηµέρα Τρίτη. και ώρα10:00.π.µ. (λήξη παράδοση των προσφορών) στο ∆ηµαρχείο τη Πύλη Τρι-κάλων, θα διεξαχθεί µε ανοιχτή ∆ηµοπρασία µε το σύστηµα: Προσφορά µεεπί µέρου ποσοστά έκπτωση, του άρθρου 6 του Ν. 3669/08, πάνω σε συµ-πληρωµένο έντυπο οικονοµική προσφορά τη υπηρεσία, για την κατα-σκευή του έργου µε τίτλο: «Πλακόστρωση πεζοδροµίων στην Τ.Κ. Παλαιοµο-ναστήρου».

Ο κωδικό Ο.Π.Σ.Α.Α. του έργου είναι: 185348 και πρόκειται για έργο µε τίτ-λο «Πλακόστρωση πεζοδροµίων στην Τ.Κ. Παλαιοµοναστήρου».

Το έργο συντίθεται από τι ακόλουθε κατηγορίε εργασιών: α) Κατηγο-ρία Α: ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΤΕΧΝΙΚΑ µε προπολογισµό 45.706,47 ευρώ (δαπάνηεργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) β) Κατηγορία Β: ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ µε προ-πολογισµό 127.831,16 ευρώ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).

Ο συνολικό προπολογισµό του έργου ανέρχεται στο ποσό των173.537,63 ΕΥΡΩ (χωρί αναθεώρηση και Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 217.500,00ΕΥΡΩ (µε αναθεώρηση και Φ.Π.Α.).

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να λάβουν γνώση, να παραλαµβάνουν τα συµ-βατικά τεύχη του διαγωνισµού (∆ιακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.)από την έδρα του ∆ήµου Πύλη στο ∆ηµαρχείο τη Πύλη, Ηρώων 1940 Αρ.1,µέχρι την Πέµπτη 8-1-2015. Πληροφορίε στο τηλέφωνο 2434350321, φαξ2434350310, αρµόδιο υπάλληλο ∆ηµήτρη Φέκο.

Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριµένο από τον Υπουρ-γό ΠΕΧΩ∆Ε υπόδειγµα τύπου Β.

Στο διαγωνισµό γίνονται δεκτέ εργοληπτικέ επιχειρήσει που κατέχουνεργοληπτικά πτυχία εφόσον ανήκουν στην Α2 τάξη και άνω για έργα κατηγο-ρία ΟΙΚΟ∆ΟΜΙΚΩΝ ή Ο∆ΟΠΟΙΙΑΣ.

Εγγύηση συµµετοχή στον διαγωνισµό ορίζεται σε 2% επί του προπολο-γισµού εκτό Φ.Π.Α. δηλαδή 3.536,59 ΕΥΡΩ και η σχετική εγγυητική επιστολήθα απευθύνεται προ το ∆ήµο Πύλη. Η ισχύ τη θα είναι τουλάχιστον 210ηµερών, µετά την ηµέρ διεξαγωγή του διαγωνισµού. Ο χρόνο ισχύο τωνπροσφορών είναι 180 ηµέρε.

Το αποτέλεσµα τη δηµοπρασία θα εγκριθεί από την Οικονοµική Επιτρο-πή του ∆ήµου Πύλη.

Πύλη 11/12/2014Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MAΡΑΒΑΣ

Το εργατικό και λακό κίνηµα ενεργόΤο εργατικό και λακό κίνηµα ενεργόπαράγοντα των εξελίξεων και όχι θεατή παράγοντα των εξελίξεων και όχι θεατή

Βλαχογιάννη προ µαθητέ των Τρικάλων

«Προστατέψτε τη ∆ηµοκρατία, στηρίξτε τουγονεί σα και στοχέψτε στα όνειρά σα»

Σχολεία του Νοµού Τρικάλων υποδέχτηκε στη Βουλή, του τε-λευταίου µήνε, ο Βουλευτή τη Ν∆ κ. Ηλία Βλαχογιάννη.

Κατά την ξενάγηση των µαθητών και των εκπαιδευτικών στου χώ-ρου του Κοινοβουλίου, ο Βουλευτή είχε την ευκαιρία να συζητή-σει µαζί του για θέµατα που αφορούν τόσο την εκπαίδευση, όσο καιτην καθηµερινότητά του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πολίτευµατη ∆ηµοκρατία, καθώ ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ επεσήµανε στου µα-θητέ το χρέο του να το διαφυλάξουν ω ενεργοί πολίτε, αφούαποτελούν το µέλλον τη χώρα. Του ζήτησε να αξιοποιήσουν τοσχολείο, ώστε να γίνονται ολοένα και καλύτεροι. Του παρότρυνε ναστοχεύουν ψηλά και να κυνηγούν τα όνειρα του. Του προέτρεψε,να στηρίζουν του γονεί – κηδεµόνε και του εκπαιδευτικού του,στην πραγµατικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η Χώρα, καθώ σταπρόσωπά του όλοι βλέπουν την ελπίδα του τόπου.

Τέλο, απευθυνόµενο προ του εκπαιδευτικού, και αναγνωρί-ζοντα τι δύσκολε συνθήκε µέσα στι οποίε επιτελούν το λειτούρ-γηµά του, του ευχαρίστησε για το σηµαντικό έργο του και του ευ-χήθηκε να συνεχίσουν να προσφέρουν µε ζήλο και υπευθυνότητα.

Page 13: dialogos 15 12 2014

Τα Χριστούγεν-να είναι κατάκύριο λόγο η

γιορτή των παιδιών. Ηγιορτή, που ακόµη καιοι µεγάλοι γίνονταιπαιδιά για να την απο-λαύσουν.

Τα µικρά παιδιά λοι-πόν από το δ.δ. Στουρ-ναραίκων του ∆ήµου Πύλη,έβαλαν τη δική του πινελιάστο στολισµό του χωριού, ξε-κινώντα από την πλατεία…στολίζοντα εντυπωσιακά τοδέντρο.

Στην προσπάθεια των παι-διών αρωγοί υπήρξαν ο Αντι-δήµαρχο Πύλη κ. Βύρων Κα-τσίβελο και η Πρόεδρο τηΤοπική Κοινότητα κ. Γεωργία

Λαµπρογιώργου, όπου ο πρώ-το επεφύλαξε και µια έκπληξηστου συµπολίτε του. ∆ώρισετην προτοµή του οπλαρχηγούΝικολάου Στουρνάρη, ο οποί-ο καταγόταν από τα Στουρνα-ραίκα (απ’όπου και το όνοµατου χωριού) και σκοτώθηκεστην έξοδο του Μεσολογγίου,η οποία και θα κοσµεί εφ’ εξήτην πλατεία του χωριού.

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 1313ΤΟΠΙΚΑ

Το Γυµνάσιο Φαρκαδόνα επισκέ-φθηκε το «GLOSSOMOBIL –Γερµανικά σε κίνηση» την Τρίτη

2 ∆εκεµβρίου 2014, µια πρωτοβουλίατου Ινστιτούτου Geothe υπό την αιγίδατη Γερµανική Πρεσβεία Αθηνών.

Το Glossomobil είναι ένα µοναδικόόχηµα πολιτισµού που µεταφέρει µιαολόκληρη χώρα µε τη γλώσσα και τα ιδι-αίτερα χαρακτηριστικά τη σε σχολείασε όλη την Ελλάδα. Οι µαθητέ τη Α΄ ,

Β΄ και Γ Γυµνασίου πουέχουν επιλέξει τα Γερµα-νικά ω δεύτερη ξένη γλώσσα, παρακο-λούθησαν ένα εναλλακτικό µάθηµα Γερ-µανικών εµπλουτισµένο µε τραγούδια,videos, φωτογραφίε και παιχνίδια.

Του δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σεεπαφή µε τη γερµανική κουλτούρα, ναανταλλάξουν πολιτισµικά στοιχεία και ναεµπλουτίσουν τι γνώσει του επάνωστον γερµανικό πολιτισµό.

Υπεύθυνη του προγράµµατο ήταν η κα-θηγήτρια Γερµανικών του Γυµνασίου κ.Ζήφκου Ελισάβετ.Μέσα στο πλαίσιο βελ-τίωση του εκπαιδευτικού έργου η ∆ιευ-θύντρια κ. Τρίκα Μαρία και ο Σύλλογο ∆ι-δασκόντων στήριξαν αυτήν την πρωτοβου-λία και το Γυµνάσιο Φαρκαδόνα θα συνε-χίσει και µε άλλε καινοτόµε δράσει .

Μία πολιτιστική δράση τη Γερµανική πρεσβεία

Το Το Glossomobil «Glossomobil «στάθµευσεστάθµευσε»»και στο Γυµνάσιο Φαρκαδόνακαι στο Γυµνάσιο Φαρκαδόνα

Τα Στουρναραίκα υποδέχονται τα ΧριστούγενναΚαι ένα δώρο έκπληξη του Βύρωνα Κατσίβελου στου κατοίκου του

Το νέο βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη

Η ΕΛΛΑ∆Α ΑΝΑΠΟ∆ΑΗ ΕΛΛΑ∆Α ΑΝΑΠΟ∆ΑΣειρά: Ιστορία & Πολιτική-ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Ποια τα αίτια τη σηµερινή οικονοµική κρίση; Γιατί γύρισεη «Ελλάδα Ανάποδα»; Τί είναι η σηµερινή κρίση; Είναι τελεολογι-κή και νοµοτελειακή; Αποτελεί, καθαρά ελληνικό φαινόµενο (προ-όν) ή είναι συστηµική και παγκόσµια; Οι γενεσιουργικέ τη αι-τίε εκκολάφθηκαν πρόσφατα ή ανατρέχουν στη διαχρονικά ευά-λωτη ελληνική κοινωνία; Οι συνταγέ που χορηγήθηκαν/χορη-

γούνται για την αντιµετώπισή τηήταν/είναι οι κατάλληλε ή θα έπρεπενα υπάρξει ένα άλλο εναλλακτικόδρόµο; Και ακόµα: ποιε οι ευθύνετη ελληνική πολιτική, των ελίτ, αλλάκαι του ίδιου του λαού; Τελικά, υπάρχειδιέξοδο; Ποια και πώ;

Ο Σωτήρη Χατζηγάκη ανατρέχειστα αίτια τη κρίση και διερωτάται -µέ-σα από το πρίσµα του πολιτικού τού«Μεσαίου Χώρου»- για τη βαθειά ανα-τροπή που συντελείται -πλέον συστηµα-τικά- στο σηµερινό µοντέλο διακυβέρ-

νηση τη Κοινωνική Φιλελεύθερη ∆ηµοκρατία στην Ευρώπη.Για την Ελλάδα, ανατρέχει στην Μεταπολίτευση κι εξετάζει τουπρωταγωνιστέ τη, το ρόλο του κράτου στην οικονοµία καιστην κοινωνία, τι παγκόσµιε γεωοικονοµικέ και γεωστρατηγι-κέ ανατροπέ και καταθέτει τι δικέ του αναφορέ και µαρτυ-ρίε, µέσα από την µακρά κοινοβουλευτική και υπουργική του εµ-πειρία. Το βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη προσπερνάει τι απο-στροφικέ αναλύσει και επιχειρεί να διεισδύσει µέσα στου σκο-τεινού διαδρόµου τη εξουσία.

O Σ. Χατζηγάκη ανήκει στο «µεσαίο» κεντροδεξιό χώρο, τονοποίο υπηρετεί συνεχώ από το 1974, ω εκλεγµένο βουλευτήκαι ω Υπουργό. ∆ιατέλεσε βουλευτή για πάνω από τριάνταπέντε χρόνια και υπήρξε κεντρικό στέλεχο και υπουργό σεόλε σχεδόν τι κυβερνήσει τη Ν.∆. κατά την περίοδο τη Με-ταπολίτευση. Είχε πάντοτε ανεξάρτητη φωνή και δεν έπαψε πο-τέ να διακηρύττει τι απόψει του ελεύθερα. Το 1992 παραιτή-θηκε από Υπουργό Γεωργία για λόγου αρχή. Τον Νοέµβριοτου 2011 κατήγγειλε δηµόσια την «ακροδεξιά στροφή» τη Ν.∆.(«ακροδεξιά σταγονίδια») και την αντιευρωπακή πολιτική τηηγεσία τη. Για τι θέσει του αυτέ διαγράφτηκε. Συγγραφέαµελετών και δοκιµίων πολιτικού, κοινωνικού και οικονοµικού πε-ριεχοµένου. Συµµετείχε σε συνεδριάσει διεθνών και Ευρωπα-κών Οργανισµών, όπω η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συµ-βουλίου τη Ευρώπη (1986-1989) και η Βορειοατλαντική Συνέ-λευση ΝΑΤΟ (2000-2004 και 2009-2011). Κυριότερα του βιβλία:Ιδεολογία του Μεσαίου Χώρου (αυτοέκδοση 1982), ΚοινωνικόΦιλελευθερισµό (εκδ. Ελληνική Ευρωεκδοτική 1989), ΧωρίΣυµβιβασµού (εκδ. Λαβύρινθο 1996), Ανατροπή (εκδ. Καστα-νιώτη 1999), Η ελληνική ταυτότητα στη «Νέα Τάξη» (εκδ. Καστα-νιώτη 2002), Ώρα µηδέν γιο του Έλληνε Αγρότε (εκδ. Ινστι-τούτο ∆ηµοκρατία Κωνσταντίνο Καραµανλή 2004), ΨήγµαταΓνώση και Σοφία (εκδ. Καστανιώτη 2004), Ευρώπη και Παγκο-σµιοποίηση τ. Α’ και τ. Β’ (εκδ. Καστανιώτη 2007), Το πρόσωποτου σηµερινού κόσµου ( εκδ. Καστανιώτη 2009). Το 2010 συνεκ-δίδει µε το γιό του Μιχάλη (Μικέλη), το βιβλίο Κίνα 1978-2008 – ηΑναγέννηση του ∆ράκου (εκδ. Καστανιώτη).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΡΕΙΝΟΥ Ο∆ΙΚΟΥ

ΑΞΟΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΠΥΛΗΣΤο πρωί τη περασµένη Κυριακή (7-12-2014) δεκάδε άνθρω-

ποι συγκεντρώθηκαν στο πρώην ∆ηµαρχείο Πινδαίων προκειµένουνα παρακολουθήσουν την ηµερίδα που διοργάνωσε ο ΣύλλογοΕπαγγελµατιών Ορεινού Οδικού Άξονα Τρικάλων – Πύλη µε θέµα«Ανάπτυξη τη ορεινή Νοτιοδυτική Πίνδου µετά την ολοκλήρωσητου φράγµατο τη Μεσοχώρα».

Στόχο τη ηµερίδα ήταν η ενηµέρωση για την ανάπτυξη τη πε-ριοχή, τα νέα δεδοµένα σχετικά µε το υδροηλεκτρικό φράγµα Με-σοχώρα και τι αλλαγέ που αυτό θα επιφέρει στην οικονοµία τηπεριοχή και στι ζωέ των κατοίκων αυτή.

Ο Σύλλογό µα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλουτου εξαίρετου καθηγητέ – οµιλητέ που ανταποκρίθηκαν στο κά-λεσµά του και αφιέρωσαν τον πολύτιµο χρόνο του προκειµένου ναενηµερώσουν του παρευρισκοµένου για τι τεράστιε προοπτικέανάπτυξη για την περιοχή µε την ολοκλήρωση του έργου, το τεχνι-κό προσωπικό που παρέστη, καθώ και τον ∆ήµο Πύλη και την Πε-ριφερειακή Ενότητα Τρικάλων που στέκονται αρωγοί σε κάθε προ-σπάθεια και δράση που συνδράµει στην ανάπτυξη τη επιχειρηµατι-κότητα και του τουρισµού στην τοπική κοινωνία, βοηθούν τουεπαγγελµατίε -τωρινού και µελλοντικού- να ατενίζουν το αύριο µεπερισσότερη σιγουριά και αισιοδοξία.

Ο Σύλλογο Επαγγελµατιών Ορεινού Οδικού Άξονα Τρικάλων –Πύλη έθεσε τα βασικά ερωτήµατα και σηµειώθηκαν οι πρώτεαπαντήσει στο κρίσιµο αυτό θέµα και δεσµεύεται οτι θα συνεχίσεικαι µε άλλε ανάλογε εκδηλώσει για κρίσιµα ζητήµατα που αφο-ρούν στην περιοχή.

Το ∆.Σ του Συλλόγου Επαγγελµατιών Ορεινού Οδικού Άξονα Τρικάλων – Πύλη

Page 14: dialogos 15 12 2014

Α ν αυτό το boy συναν-τούσε τη «FrancesHa» θα ερωτευόντου-

σαν. Κινηµατογραφηµένη σελαµπερό, µελαγχολικό ασπρό-µαυρο, µία σύγχρονη dramedyγια την αβεβαιότητα των20something στην Γερµανία - ήοπουδήποτε. Βραβεία σε όλοτον κόσµο - 6 από τη Γερµανι-κή Ακαδηµία Κινηµατογράφου.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η ταινία ντεµπούτο του Γιαν

Ολε Γκέρστερ, µετά την πρώτητου επαφή µε τον κινηµατογρά-φο και τη συµµετοχή του (σκη-νοθεσία, µοντάζ και post pro-duction) στην ταινία «GoodbyeLenin» είναι σε άσπρο-µαύροκαι αφουγκράζεται σε µεγάλοβαθµό την ατµόσφαιρα τη γερ-µανική πρωτεύουσα. Κρατάτην ιδανική ισορροπία ανάµεσαστην κωµωδία και το δράµα,όπω ακριβώ η ίδια η ζωή καιπαρότι βάζει στο στόχαστρο τηναβεβαιότητα τη γενιά των 30.∆ιανθισµένο µε τζαζ ήχου καιµε σωστέ δόσει ειρωνεία καιχιούµορ αλά Γούντι Αλεν ο σκη-νοθέτη µα παρουσιάζει τουπαρξιακό αδιέξοδο του ήρωαµε τον πιο ελκυστικό τρόπο.

ΥΠΟΘΕΣΗO Νίκο πλησιάζει τα 30 και

πρόσφατα αποφάσισε να εγκα-ταλείψει τι σπουδέ του. Ζειγια τη στιγµή ενώ οι έννοιε καιοι υποχρεώσει τον αφήνουναδιάφορο. Ο χρόνο περνάειγρήγορα, µε τον ίδιο να περι-πλανιέται άσκοπα στο Βερολίνο

και να θαυµάζει του ανθρώ-που γύρω του. Με περιέργειαπαρατηρεί πω όλοι του φαί-νεται να τα καταφέρνουν µιαχαρά στην καθηµερινότητάτου, ενώ αποτυγχάνει να δειπω ο ίδιο δυσκολεύεται ναβρει τη θέση του στον κόσµο.Μέσα σε µία ηµέρα όµω όλα

αλλάζουν και ο Νί-κο αναγκάζεται νααντιµετωπίσει τισυνέπειε τη µέ-χρι τώρα στάσητου: χωρίζει µε τηνκοπέλα του, ο πα-τέρα τού του µει-ώνει το χαρτζιλίκικαι ένα ψυχίατροεπιβεβαιώνει «συ-ναισθηµατική ανι-σορροπία»! Πα-ράλληλα, µια αγά-

πη από τα παλιά τον πιέζει ναβρεθεί αντιµέτωπο µε τι συ-ναισθηµατικέ πληγέ που τηπροκάλεσε, ενώ ένα νέο γεί-τονα προσπαθεί να τον προ-σεγγίσει. Ωστόσο, το µόνο πουχρειάζεται ο Νίκο είναι απλώένα καφέ!

ΒΡΑΒΕΙΑ- Βραβεία Κινηµατο-

γράφου τη Βαυαρία2013: Βραβείο ΑνδρικήΕρµηνεία: Τοµ Σίλινγκ,Βραβείο Σεναρίου: ΓιανΌλε Γκέρστερ

- Βραβεία ΓερµανικήΑκαδηµία Κινηµατογρά-φου 2013: Βραβείο Κα-λύτερη Ταινία, Βρα-βείο Σκηνοθεσία, Βρα-βείο Α' Ανδρικού Ρόλου,Βραβείο Β' Ανδρικού Ρό-λου, Καλύτερου Σεναρί-ου, Καλύτερη Μουσική

- Βραβείο ΚαλύτερουΣεναρίου στο ΦεστιβάλΚινηµατογράφου τουΜονάχου 2012

- Επίσηµη συµµετοχήστο ∆ιεθνέ Φεστιβάλ Κι-νηµατογράφου του Κάρ-λοβυ Βάρυ

-Βραβείο ΚαλύτερηΣκηνοθεσία ∆ιεθνέ Φε-στιβάλ Κινηµατογράφου

τη Μπρατισλάβα 2012-Συµµετοχή στο 19ο ∆ιεθνέ

Φεστιβάλ Κινηµατογράφου τηΑθήνα - Νύχτε Πρεµιέρα

- Υποψηφιότητα για ΒραβείοΚαλύτερη Ευρωπακή ται-νία, Βραβείο Καλύτερου Ευ-ρωπαίου ηθοποιού: Τοµ Σί-λινγκ, Βραβείο Fipresci - Ευ-ρωπακή Ανακάλυψη καιΒραβείο Κοινού, στα ΒραβείαΕυρωπακή Ακαδηµία Κινη-µατογράφου 2013

InfoΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Tom

Schilling, Katharina Schuttler,Justus von Dohnanyi, AndreasSchroders Katharina Hauck

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Jan OleGerster

Σενάριο: Jan Ole Gerster ∆ΙΑΡΚΕΙΑ: 83 λεπτάΧρονολογία παραγωγή:

2013Χώρα: ΓερµανίαΓλώσσα: ΓερµανικάΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ∆ευτέρα 15 ∆εκεµβρίου

2014, στον δηµοτικό κινηµατο-γράφο, µύλο Ματσόπουλου

Ωρα έναρξη 21.45Εισιτήρια: Κάρτα µέλου 20

ευρώ (10 ευρώ για άνερ-γου/φοιτητέ) συν 2 ευρώανά ταινία. Μη µέλη 5 ευρώ.

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20141414 ΤΟΠΙΚΑ

Το Σάββατο 20 ∆εκεµβρίου

SWING - JAZZ - BLUES SWING - JAZZ - BLUES Βραδιά Βραδιά Στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η µουσική σκηνή «Κεν-τρική Πλατεία» πα-ρουσιάζει το Σάββατο

20 ∆εκεµβρίου και ώρα 22:00µια µουσική βραδιά µε ακού-σµατα τη Swing και Jazz κα-θώ και τη Rock και Bluesµουσική µε αναφορέ στο ελ-ληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Παίζουν οι µουσικοί:Τάσο Κιάφα: κιθάρα & τρα-

γούδιΓιάννη Τρικόπουλο: κιθάρα

& τραγούδιΣπύρο Σαµαρά: µπάσο, κι-

θάραΣτέριο Χάτο: κρουστάΞένια Παππά: τραγούδιΚατερίνα Μπαρµπαρούση: τραγούδιΤιµή Εισόδου: 4,00 Ευρώ / Μπύρα 3,00 Ευρώhttps://www.youtube.com/watch?v=GayMSWrSQfEhttps://www.youtube.com/watch?v=c2a_7e4_exQ

Ο∆ήµαρχο Τρικκαίων και ο Σύλλογο Φί-λων τη Μουσική Τρικάλων προσκαλούννέου ηλικία από 6 έω 24 ετών, σπου-

δαστέ µουσική, µαθητέ του Μουσικού Σχολείου,νεαρού µουσικού που βρίσκονται στην αρχή µιαεπαγγελµατική καριέρα και οποιονδήποτε ανε-ξάρτητο νεαρό µουσικό που θα ήθελε να γίνει µέ-λο τη ΣΟΝ να συµπληρώσει την Αίτηση Συµµε-τοχή στην ΣΟΝ και να την καταθέσει µέχρι 23 ∆ε-κεµβρίου 2014 στην ∆ιεύθυνση Παιδεία και Πολι-τισµού (Πνευµατικό Κέντρο 1ο όροφο τηλ.24313– 53508/509).

Η Αίτηση Συµµετοχή στην ΣΟΝ είναι ανηρτη-µένη στην Ιστοσελίδα του ΣΦΜΤ www.sfmt.gr

Πριν την κατάθεση τη αίτηση οι ενδιαφερόµε-νοι, οι γονεί /κηδεµόνε θα πρέπει να λάβουν γνώ-

ση του Καταστατικού Οργάνωση – Λειτουργία(ΚΟΛ) τη ΣΟΝ που επίση είναι αναρτηµένο καιδιαθέσιµο για εκτύπωση, στην Ιστοσελίδα του Συλ-λόγου. Στον ΚΟΛ αναφέρονται ο σκοπό και οιδράσει τη ΣΟΝ.

Η αποδοχή αιτήσεων συµµετοχή στην ΣΟΝ θαγίνει µετά από ακρόαση ενώπιον του µουσικού δι-ευθυντού τη ΣΟΝ µαέστρου ∆. Κτιστάκη.

Τόπο ακρόαση: Κτίριο Φιλαρµονική (∆ωρο-θέα Σχολή).

Ηµεροµηνία ακρόαση: Κυριακή 04 Ιαν 2014

ώρα 13.00.Όλοι οι νεαροί µουσικοί – σπουδαστέ µουσική

(έγχορδα και πνευστά) οποιουδήποτε επιπέδου είναικαλοδεχούµενοι. Η ΣΟΝ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα γιαπροσέλκυση νεαρών µουσικών που παίζουν βιόλα,τσέλο και κοντραµπάσο. Το Μουσικό Σχολείο, ταΩδεία αλλά και όλοι οι πολίτε αυτή τη πόλη πα-ρακαλούνται να συνδράµουν την συλλογική αυτή προ-σπάθεια προ όφελο τη πόλη και των παιδιών µα .

Για την ∆ιοικούσα Επιτροπή Ι.Κ. Γεωργιάδη

Για κάθε επιπλέον πληροφορία µπορείτε να απευ-θύνεστε στην ∆ιοικ. ∆ιευθύντρια τη ΣΟΝ κα ΜαίρηΜητσοπούλου [email protected] και τονΣυντονιστή τη ∆.Ε. κ. Ι.Κ. Γεωργιάδη

[email protected]

Στον ∆ηµοτικό Κιν/φο

’71 Από την Πέµπτη προβάλλε-

ται καθηµερινά (εκτό ∆ευτέ-ρα) στην αίθουσα του ∆ηµοτι-κού Κινηµατογράφου στον Μύ-λο Ματσόπουλο, η ταινία 71.

Ώρε προβολών καθηµερινά20.00 & 22.15 (εκτό ∆ευτέρα)

Γενική είσοδο 5 ευρώ, φοι-τητικά –µαθητικά -ανέργων 4ευρώ. Πληροφορίε: Τηλ.24310 20000,

http://cine-mylos.blogspot.com,facebook/∆ηµοτικο Κινηµα-

τογραφο Τρικαλων.Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία

Γιαν Ντεµάνζ µε του: Τζακ Ο'Κόνελ, Σον Χάρι, Πολ Άντερ-σον, Σαµ Ριντ ∆ιάρκεια: 99', 2014

Στο ταραγµένο Μπέλφασττου 1971 ένα νεαρό Βρετα-

νό στρα-τ ι ώ τ η βρίσκεταιά ο π λ ο και απο-κλε ισµέ-νο στηνκαθολική,ελεγχόµε-νη απότον IRA

περιοχή τη πόλη. Καταδιωκό-µενο από του Ιρλανδού µα-χητέ, προσπαθεί να επιστρέ-ψει στη µονάδα του.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙ∆ΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ∆ΙΕ-ΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟ-ΓΡΑΦΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2014.ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ ∆ΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙ-ΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗ-ΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2014.

Κριτικέ: Η ταινία «’71» του Γιαν Ντε-

µάνζ απέσπασε την «ΧρυσήΑθηνά» του ∆ιεθνού ΦεστιβάλΚινηµατογράφου τη Αθήνα, «Νύχτε Πρεµιέρα», που φέτοσυµπλήρωσε 20 χρόνια. Η ται-νία - σύµφωνα µε την κριτικήεπιτροπή που παραδοσιακάαποτελείται από νέου σπουδα-στέ 18 έω 24 ετών - βραβεύ-τηκε για την «ιδιαίτερη σκηνο-θετική τη µατιά και την επίτευ-ξή τη να εισάγει τον θεατή στηδράση και στην κατάσταση τηεποχή». Η υπόθεση του έργουπεριγράφει την απεγνωσµένηπροσπάθεια ενό νεαρού Βρε-τανού στρατιώτη (Τζακ Ο'Κό-νελ) να επιβιώσει µόνο τουστου φλεγόµενου δρόµουµια πόλη που µαίνεται απότι συγκρούσει.

Απίστευτη ένταση και αγω-νία περιπετειώδε θρίλερ, τοοποίο συνδυάζει αριστοτεχνικάτην καταιγιστική δράση µε τοιστορικοπολιτικό σχόλιο. Ένααπό τα εντυπωσιακότερα σκη-νοθετικά ντεµπούτα των τελευ-ταίων χρόνων (αθηνόραµα).

Θα γίνονται δεκτέ µέχρι και τι 23 ∆εκεµβρίου

Αιτήσει για συµµετοχή στην Συµφωνική Ορχήστρα ΝέωνΑιτήσει για συµµετοχή στην Συµφωνική Ορχήστρα Νέων∆ΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ

Oh Boy: Ενα πολυβραβευµένο νεανικό έρωταστην Κινηµατογραφική Λέσχη Τρικάλων

ΠΠΡΡΟΟΒΒΟΟΛΛΕΕΣΣ

Page 15: dialogos 15 12 2014

Έχοντα αυτό στοµυαλό µα, αφροντίσουµε ο κα-

θένα µέσα από τον δικό τουσηµαντικό ρόλο (γονεί ,εκπαι-δευτικοί, κ.α.)να συµβάλουµεώστε το χαµόγελο να µην σβή-σει από τα χείλη κανενό παι-διού.

Οφείλουµε όλοι να γνωρί-ζουµε, να σεβόµαστε και ναυπηρετούµε τα δικαιώµατα καιτι ανάγκε των µικρών αυτώνπαιδιών που αύριο θ’ αποτελέ-σουν και θα πάρουν αποφά-σει για το µέλλον του κό-σµου.

Είµαστε υποχρεωµένοι ναµάθουµε στα παιδιά µα όχιµόνο τι υποχρεώσει τουαλλά και τα δικαιώµατά του.Το δικαίωµα να ζουν σε ένακόσµο ειρινικό,το δικαίωµα ναέχουν τροφή, νερό, ένδυση.Το δικαίωµα να µορφώνονται,να παίζουν, να µιλούν ελεύθε-ρα. Το δικαίωµα να µεγαλώ-

νουν µε αγάπη, ασφάλεια,στοργή και σεβασµό.

Στα πλαίσια λοιπόν τη Παγ-κόσµια Ηµέρα των ∆ικαιω-µάτων του Παιδιού µε στόχοτην ευαισθητοποίηση µικρώνκαι µεγάλων για τι ανάγκετων µικρών παιδιών, αλλά καιγια τι διαφορετικέ πραγµατι-κότητε που βιώνουν σήµερατα παιδιά ,πραγµατοποιήσαµετι παρακάτω δραστηριότητεπου σκοπό έχουν να κατανοή-σουν τα παιδιά έννοιε όπω ηαλληλεγγύη, η προσφορά, ησυνεργασία, να µάθουν για ταπαιδιά όλου του κόσµου αλλάκαι να χαρίσουν απλόχερα τοχαµόγελο στου λιλιπούτειουµαθητέ µα.

1) Την Τρίτη 9/12/14. Μουσι-κοκινητικά δρώµενα µε την Κα-τσιανάκου

Γεωργία και παιχνίδια µε τονκλόουν που υποδύεται ή Βά-για Γουλοπούλου

2) Την Τετάρτη 10/12/2014

Ζωγραφική προσώπου απότην παιδαγωγό τηΤάξη.

3) Την Πέµπτη 11/12/2014 α) Το καλάθι των ευχών.

Παιδιά και γονεί αφήσανετην δικιά του ευχή, που ταξί-δεψε µε την βοήθεια ενόµπαλονιού και θα φτάσει στοπιο µακρινό µέρο τη γη γιανα δώσει χαρά σε όλα τα παι-διά του κόσµου.

β)Αφήγηση παραµυθιών “Ηµηλιά που όλο έδινε”

και “Το πιάτο του Αλέξαν-δρου”

γ) ∆ραµατοποίηση ιστορία“το κουτάλι τη αγάπη”.

Η ∆ιευθύντρια και το Προ-σωπικό του Σταθµού νοιώθου-µε την ανάγκη να ευχαριστή-σουµε δηµόσια του γονείγια την άψογη συνεργασία κα-θώ και τι κυρίε Κατσιανά-κου Γεωργία και ΓουλοπούλουΒάγια για την εθελοντική συµ-µετοχή του στι παραπάνωδράσει.

Ολο το ∆ηµαρχείο Τρικκαίωνξεσήκωσαν το πρωί οι µαθητέ καιοι µαθήτριε τη Β΄ τάξη του 5ου

∆ηµοτικού Σχολείου Τρικάλων! Μετη φρεσκάδα των επτά του

χρόνων έδωσαν ζωντάνια στονχώρο των υπηρεσιών.

Είδαν πώ λειτουργεί το Ληξιαρχείο καιη Οικονοµική Υπηρεσία και µετά ανέβηκανστην αίθουσα συνεδριάσεων του ∆ηµοτι-κού Συµβουλίου.

Εκεί, του υποδέχθηκαν ο ∆ήµαρχο κ.∆ηµήτρη Παπαστεργίου και η αντιδή-µαρχο Παιδεία κ. Βασιλένα Μητσιάδη,οι οποίοι ζήτησαν να µάθουν, τι ακριβώθέλουν.

Και οι µαθητέ ήθελαν πολλά: δέντρα,γήπεδο, τουαλέτε, αλλά και ορισµένα

που ξεφεύγουν από τα όρια τη καθηµε-ρινότητα: το σχολείο να γίνει ουράνιο τό-ξο µε θρανία – αιώρε!

Οι δασκάλε του, κ. Χαρούλα Καλαµά-

ρα και Βάσω Φραγκάκη, φρόντισαν γιατην εκπαιδευτική αυτή εκδροµή, αλλά ταίδια τα παιδιά φρόντισαν να δώσουν τοστίγµα τη παιδική φρεσκάδα.

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 1515ΤΟΠΙΚΑ

Σήµερα στι 6 µ.µ.

Εκδήλωση για ευφυέσύστηµα ολικού ελέγχου

Η Μονάδα Καινοτοµία καιΕπιχειρηµατικότητα του Πα-νεπιστηµίου Θεσσαλία (ΜΟ-ΚΕ ΠΘ), διοργανώνει τη ∆ευ-τέρα 15 ∆εκεµβρίου 2014 καιώρα 18.00µµ, σεµινάριο µε οµιλητή τον επιχειρηµατία κ. Ευ-στάθιο Ιωαννίδη, εκπρόσωπο τη εταιρεία FYES (ΕΥΦΥΕΣΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ). Η FYES είναι µία εταιρεία -πρωτοπόρο στον τοµέα του αυτοµατισµού κτηρίων, µε 20χρόνια ιστορία στην έρευνα και καινοτόµο δραστηριότητα.

Κατατάσσεται µεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον κλά-δο τη και είναι µία από τι λίγε ελληνικέ επιχειρήσει πουκατασκευάζουν καινοτόµα προόντα τεχνολογία αιχµή, µεσηµαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατα. Το σεµινάριο θαπραγµατοποιηθεί στo πλαίσιο του διατµηµατικού µαθήµατοεπιλογή «Εισαγωγή στην Επιχειρηµατικότητα», στο Αµφιθέ-ατρο του Τµήµατο Οικονοµικών Επιστηµών (πρώην ΓαλλικόΙνστιτούτο, Γ. Καρτάλη&Ροζού). Μετά το τέλο τη διάλεξηθα ακολουθήσει συζήτηση.

Νέα Επιχειρηµατικότητα,Καινοτοµία και Ανάπτυξη∆ιάλεξη του διατµηµατικού µεταπτυχιακούπρογράµµατο

Αύριο Τρίτη 16 ∆εκεµβρίου 2014 και ώρα 6.00 µµ., θα πραγ-µατοποιηθεί η όγδοη διάλεξη του σεµιναρίου του διατµηµατι-κού προγράµµατο µεταπτυχιακών σπουδών «Νέα Επιχειρη-µατικότητα, Καινοτοµία και Ανάπτυξη». Οµιλήτρια θα είναι η κ.Αγγελική Παπαγιαννοπούλου,Offerial, µε θέµα: «Offerial: A-hotelpersonalizationengine». H διάλεξη θα πραγµατοποιηθείστο Αµφιθέατρο του τµήµατο Μηχανικών Χωροταξία, Πο-λεοδοµία και Περιφερειακή Ανάπτυξη, ώρα 6.00 µµ. (Πε-δίον Άρεω).

Την Τετάρτη στι 7 µ.µ.

Ο ελληνικό νεοναζισµόκαι η Χρυσή ΑυγήΟµιλητή ο δηµοσιογράφο ∆ηµήτρη Ψαρά

Την Τετάρτη 17 ∆εκεµβρίου 2014 και ώρα 19:00 στο Αµφι-θέατρο Σαράτση (Κεντρικό κτίριο Παπαστράτου, Αργοναυτώνκαι Φιλελλήνων) προγραµµατίζεται εκδήλωση µε θέµα:" Ο ελ-ληνικό νεοναζισµό και η Χρυσή Αυγή. Από το παρελθόν στοπαρόν".

Ο ∆ηµήτρη Ψαρρά (µέλο τη δηµοσιογραφική οµάδα"Ιό" στην Εφηµερίδα των Συντακτών και συγγραφέα των βι-βλίων Η Μαύρη Βίβλο τη Χρυσή Αυγή και Το µπεστ σέλερτου µίσου: Τα "Πρωτόκολλα των Σοφών τη Σιών" στην Ελ-λάδα, 1920-2013) και ο Στρατή Μπουρνάζο (ιστορικό καιεπιµελητή των "Ενθεµάτων" στην κυριακάτικη Αυγή) θα µιλή-σουν για το παρελθόν του νεοναζισµού και τη Χρυσή Αυγή σή-µερα, εξετάζοντα τι συνέχειε και τι τοµέ τη σε σχέσηµε την ιστορία τη Ακροδεξιά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση γί-νεται µε αφορµή την έκδοση του νέου τεύχου του περιοδι-κού Αρχειοτάξιο, που εκδίδουν τα Αρχεία Σύγχρονη Κοινωνι-κή Ιστορία (ΑΣΚΙ), και το οποίο είναι αφιερωµένο στο θέµα"Η Ακροδεξιά στο φω τη Ιστορία".

Οι µαθητέ τη Β΄ τάξη του 5ου ∆ηµ. Σχολείου Τρικάλων

«Κατέλαβαν» το ∆ηµαρχείο!ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκδηλώσει για την ηµέρα παιδιούΕκδηλώσει για την ηµέρα παιδιούστον Ζ΄ Βρεφονηπιακό σταθµόστον Ζ΄ Βρεφονηπιακό σταθµό

Α ευχηθούµε µια πιο όµορφη χρονιά για όλα τα παιδιά του κόσµου!

Το χαµόγελο των παιδιών είναι το εισιτήριο για ένα καλύτερο αύριο…

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ-ΤΡΙΚΑΛΑ

ΕΝΑΝΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΤΗΛ.: 24310 20189

Page 16: dialogos 15 12 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ∆ηµήτρη ΚρούπηΦΩΤΟ: Νίκο Μουτσίκα (fatsimare.gr)

«Στόχο επιτεύχθη!Η πορεία συνεχίζεται!»Ο στόχο ήταν να γίνει γνω-

στή σε όσο γίνεται µεγαλύτε-ρο τµήµα τη Τρικαλινή κοι-νωνία η τριαντάχρονη δράση(1984-2014) του Συλλόγου Τρι-καλινών Ζωγράφων. Για ναγιορτασθεί αυτή η επέτειο το∆.Σ. του Συλλόγου, µε επικε-φαλή την πρόεδρο κ. ΜαρίαΖιάκα και οι «Εκδόσει Κρού-πη» συνεργάσθηκαν δηµιουρ-γικά επί σχεδόν ενάµιση µήνα,προετοιµάζοντα την έκδοσηενό επετειακού λευκώµατο,την διοργάνωση έκθεση ζω-γραφική και την εκδήλωσηγια την παρουσίαση του λευ-κώµατο αλλά και γενικά τηνπαρουσίαση

του συλλόγου και των µελώντου στην Τρικαλινή κοινωνία.

Τα εγκαίνια τη έκθεση ζω-γραφική και η παρουσίασητου λευκώµατο έγιναν τοβράδυ τη περασµένη Πέµ-πτη στη ΣΟΥΙΤΑ Art Café ,ένανχώρο που είναι συνώνυµο µετην «παραγωγή» πολιτισµούστον νοµό µα τα τελευταίαδεκαπέντε χρόνια. Η εκδήλω-ση είχε τεράστια επιτυχία, κα-τά κοινή οµολογία, τόσο απόπλευρά προσέλευση φιλό-τεχνων συµπολιτών, αφού δη-µιουργήθηκε το αδιαχώρητοκαι δεκάδε αναγκάστηκαν νααποχωρήσουν, όσο και απόπλευρά «προγράµµατο».

Το πρόγραµµατη βραδιά

Τι προηγούµενε ηµέρετο ∆.Σ. αλλά και αρκετά µέλητου Συλλόγου , σε συνεργασίαµε τη διεύθυνση τη Σουίταεργαζόµενοι νυχθηµερόν εί-

χαν φροντίσει να µετατρέψουντον έτσι κι αλλιώ υψηλή αι-σθητική χώρο τη εκδήλω-ση, σε µια αληθινή γκαλερί,διακοσµώντα την µε δεκάδεέργα των µελών του Συλλό-γου. Έργα τα οποία µπορούνόλοι οι Τρικαλινοί να τα δούνε,επισκεπτόµενοι την «Σουίτα»µέχρι και το τέλο του µήνα.Από την πλευρά του οι «Εκ-δόσει Κρούπη» φρόντισαν ναεκδοθεί ένα καλαίσθητο λεύ-κωµα, στο οποίο εκτό από λί-γα λόγια για την ιστορία τουΣυλλόγου «εκτίθενται» και έρ-γα 58 τωρινών µελών του Συλ-λόγου µαζί µε σύντοµα βιο-γραφικά του στοιχεία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε µεσύντοµο χαιρετισµό του υπο-γράφοντο, που τόνισε τονκοινό στόχο των συνδιοργανω-τών που είναι όχι µόνο µια τυ-πική επετειακή εκδήλωση αλ-λά κυρίω να αρχίσει ένα συ-

νεχή διάλογο για την τέχνηκαι τον πολιτισµό, µε την τοπι-κή κοινωνία αλλά και µε αν-θρώπου του πολιτισµού καισυλλογικότητε από διάφοραµέρη τη χώρα.

Η κ. Μαρία ΖιάκαΗ πρόεδρο του Συλλόγου

Τρικαλινών ζωγράφων κ. Μα-ρία Ζιάκα παίρνοντα τον λόγοαναφέρθηκε στην ιστορία και

του στόχου του συλλόγουκαι στάθηκε κυρίω στο ότι ανκαι κυρίω οι καλλιτέχνε είναι«µοναχικοί δηµιουργοί», τα τε-λευταία χρόνια ο σύλλογοέχει δηµιουργήσει µια σταθερή

σχέση επικοινωνία µε την το-πική κοινωνία και αναλαµβάνει,εκτό από τι ετήσιε εκθέσειτου σε Τρίκαλα και Καλαµπάκακαι σειρά κοινωνικών δράσεωνόπω η στήριξη ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕ-

ΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙ∆ΙΟΥ αλλά και ηδιακόσµηση τη ΠαιδιατρικήΚλινική του Νοσοκοµείου Τρι-κάλων µε έργα µελών του.Στου στόχου του Συλλόγουγια τη συνέχεια πρώτη προτε-ραιότητα ,σύµφωνα µε την κ.Ζιάκα, είναι η επαφή του µενέα παιδιά και η ανάδειξη τουταλέντου το οποίο κρύβουνπολλά απ’αυτά.

ΣΗΜ.: Την οµιλία τη κ. Ζιά-κα θα την δηµοσιεύσουµε στοεπόµενο φύλλο του «διαλό-γου».

Η τεχνοτροπία τωνΤρικαλινών ΖωγράφωνΣτη συνέχεια ο φιλόλογο-

συγγραφέα κ. Ευθύµιο Κου-φογιάννη έκανε σύντοµη ανα-φορά στην ζωγραφική ω µιααπό τι κορυφαίε ανθρώπι-νε τέχνε και τα διάφοραρεύµατά τη. Αναφέρθηκε επί-ση στην τεχνοτροπία των Τρι-καλινών Ζωγράφων.

Νίκο Ορφανό: Σαευχαριστώ που µου«ξαναθυµίσατε» την

ζωγραφικήΟ πρώτο από του δυο

1616 ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ

CMYK

Απίστευτη προσέλευση στην εκδήλωση

Βραδιά χρωµάτων, µουσική, Βραδιά χρωµάτων, µουσική,

Αναµνηστική φωτό µετά το τέλο του πρώτου µέρου (οµιλίε) τη εκδήλωσηΤο «πάνελ» τη εκδήλωση (από αριστερά): Ευθύµιο Κουφογιάννη, Νίκο Γκούµα,

Νίκο Ορφανό, ∆ηµήτρη Κρούπη και Μαρία Ζιάκα

Ο Αποστόλη ∆ηµητρακόπουλο και η Νατάσα Χρηστίδου,που µάγεψαν το ακροατήριο µε την µουσική του

παράσταση. Σύντοµα θα του έχουµε ξανά κοντά µα…

Ένα …ζωντανό πίνακα ζωγραφική από τον φακό του Νίκου Μουτσίκα στον οποίο απεικονίζεται αχνά (αριστερά) και ο ίδιο!

Το εξώφυλλο του καλαίσθητου λευκώµατο για τα 30 χρόνια

του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων

Page 17: dialogos 15 12 2014

κεντρικού οµιλητέ τη βρα-διά ήταν ο γνωστό ηθοποι-ό-σκηνοθέτη κ. Νίκο Ορφα-νό. Ο οποίο ευχαρίστησεθερµά του διοργανωτέ γιατί

«µε την πρόσκληση σα µε κά-νατε να έρθω ξανά κοντά στηντέχνη τη ζωγραφική και τονπρωταρχικό ρόλο που παίζεισε κάθε πολιτισµό, σε κάθε

κοινωνία».Σηµ. Την εισήγησή του κ.

Ορφανού θα την δηµοσιεύ-

σουµε στο επόµενο φύλλοτου «διαλόγου».

Νίκο Γκούµα: Ανάγκηζωή η τέχνη

Ο δεύτερο καλεσµένο τηβραδιά ήταν ο κ. Νίκο Γκού-µα, εικαστικό δηµιουργόκαι συντοπίτη µα. Στην το-ποθέτηση του τόνισε πω η τέ-χνη είναι ανάγκη ζωή και ηεπαφή µαζί τη δίνει στον κά-θε άνθρωπο απίστευτα ψυχικάεφόδια.

Σηµ. Ολόκληρη η εξαιρετικήοµιλία του κ. Γκούµα δηµοσι-εύεται στη σελ.7

Η τέχνη στα χρόνιατη κρίση

Μετά του χαιρετισµού, καιτι οµιλίε και την βράβευσητων δυο µικρών Τρικαλινώνδηµιουργών (βλέπε διπλανέστήλε) έγινε σύντοµο διάλο-γο για τον ρόλο τη τέχνηστη ζωή µα και ιδιαίτερα(έπειτα από σχετική ερώτησητου κ. Χρήστου Γκίµτσα, για-τρού και συγγραφέα) στηνεποχή τη κρίση. Κρατούµεαπ’ αυτή τη κουβέντα (η οποίαβέβαια θα έχει συνέχεια) τηνθέση του Νίκου Ορφανού πω«Η τέχνη στην εποχή τη κρί-ση δεν µπορεί βέβαια να αν-θίσει, για προφανεί λόγου.∆ηµιουργεί όµω την σποράκαι οι καρποί έρχονται µόλιαρχίζει η συλλογική ανάκαµψητη κοινωνία».

Μάγεψαν τουΤρικαλινούο Αποστόλη

∆ηµητρακόπουλο καιη Νατάσα ΧρηστίδουΤο πρόγραµµα τη «µεγά-

λη» αυτή βραδιά, σε χρονι-κή διάρκεια αλλά και ποικιλίαδράσεων, ολοκληρώθηκε απόένα ντουέτο αληθινή αποκάλυ-ψη, τον Αποστόλη ∆ηµητρακό-πουλο (κιθάρα, φυσαρµόνικακαι τραγούδι) και τη ΝατάσαΧρηστίδου (τραγούδι). Ο µαγι-κό τρόπο µε τον οποίο ερ-µήνευσαν τραγούδια από τοελληνικό αλλά και το διεθνέρεπερτόριο έδεσε απόλυτα µετο κλίµα τη εκδήλωση απο-δεικνύοντα πω όταν πίσωαπό κάθε τέχνη υπάρχει ποι-ότητα τότε το αποτέλεσµα εί-ναι αληθινό βάλσαµο για τιψυχέ των ανθρώπων…

1717∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

CMYK

ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ

των Τρικαλινών ζωγράφων

Εντυπωσίασε το επετειακό λεύκωµα τουΕντυπωσίασε το επετειακό λεύκωµα τουΣυλλόγου, που εκδόθηκε από τι «ΕΚ∆ΟΣΕΙΣΣυλλόγου, που εκδόθηκε από τι «ΕΚ∆ΟΣΕΙΣΚΡΟΥΠΗ»ΚΡΟΥΠΗ»

Έθεσαν υψηλού προβληµατισµού καιΈθεσαν υψηλού προβληµατισµού καιχειροκροτήθηκαν οι δύο καλεσµένοι µα Νίκοχειροκροτήθηκαν οι δύο καλεσµένοι µα ΝίκοΟρφανό και Νίκο ΓκούµαΟρφανό και Νίκο Γκούµα

Για τη δράση και του στόχου του ΣυλλόγουΓια τη δράση και του στόχου του Συλλόγουµίλησε η πρόεδρο κ. Μαρία Ζιάκα ενώ για τηνµίλησε η πρόεδρο κ. Μαρία Ζιάκα ενώ για τηντεχνοτροπία των Τρικαλινών ζωγράφων οτεχνοτροπία των Τρικαλινών ζωγράφων οφιλόλογο-συγγραφέα κ. Ευθύµιοφιλόλογο-συγγραφέα κ. ΕυθύµιοΚουφογιάννηΚουφογιάννη

Απίστευτα µελωδικό το µουσικό σχήµα (Απ.Απίστευτα µελωδικό το µουσικό σχήµα (Απ.∆ηµητρακόπουλο-Νατ. Χρηστίδου) που∆ηµητρακόπουλο-Νατ. Χρηστίδου) που«έκλεισε» την βραδιά«έκλεισε» την βραδιά

ΒραβεύσειΒραβεύσειΗ βράβευση του 11χρονου ΑποστόληΗ βράβευση του 11χρονου Αποστόληκαι τη 12χρονη Χρυσοβαλάντια…και τη 12χρονη Χρυσοβαλάντια…

Η σκέψη µου να καλέσω στην εκδήλωση δυο µικρού συµπο-λίτε µα, που διακρίθηκαν για µια ακόµη φορά αυτέ τι ηµέ-ρε στον χώρο των εικαστικών και τη µουσική, όχι µόνο έγινεαµέσω δεκτή µε ενθουσιασµό από την κ. Μαρία Ζιάκα και ταµέλη του ∆.Σ. του συλλόγου, αλλά µου είπανε πω ακριβώ αυ-τό είναι και ένα από του βασικού του στόχου. ∆ηλαδή ναέρθουν σε επαφή µε τα παιδιά και να τα ενθαρρύνουν στο νακαλλιεργούν τα ταλέντα του και να δηµιουργούν.

Ο 11χρονο Αποστόλη ΤσβέτκοβιτΟ 11χρονο Αποστόλη Τσβέτκοβιτκαι η πανελλαδική του διάκρισηκαι η πανελλαδική του διάκριση

Πριν λίγε ηµέρε ένα εντεκάχρονο µαθητή του 31ου ∆η-µοτικού Σχολείου Τρικάλων, ο Αποστόλη Τσβέτκοβιτ πέτυχεµια σηµαντική διάκριση. Πήρε την 10η θέση, ανάµεσα σε 2.300περίπου παιδιά, στον πανελλήνιο διαγωνισµό ζωγραφική γιαµαθητέ ∆ηµοτικού, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πολιτιστι-κό Τµήµα τη Γερµανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Μόλι πληροφορήθηκα, από δελτίο τύπου που εξέδωσε τοσχολείο του, αυτή του την διάκριση σκέφτηκα πω ο µικρόΑποστόλη, οι γονεί του, η δασκάλα του των γερµανικών κ. Σο-φία Γκιντέρσου που τον προέτρεψε να πάρει µέρο στον δια-γωνισµό, έχοντα διακρίνει το ταλέντο του και η διευθύντριατου Σχολείου θα πρέπει να είναι παρών στη βραδιά των Τρικα-λινών Ζωγράφων. Έτσι και έγινε.

Αµέσω µετά την οµιλία τη κ. Ζιάκα και του κ. Κουφογιάννη(και πριν να δοθεί ο λόγο στου κ.κ. Ορφανό και Γκούµα) κλή-θηκε στο «βήµα» ο µικρό Αποστόλη για να παρουσιάσει το κο-λάζ του µε θέµα «Μουσική και Χριστούγεννα» και για να τονσυγχαρούµε για την διάκριση. Τον τιµήσαµε δίνοντα του έναλεύκωµα του Συλλόγου και το ∆.Σ. δεσµεύθηκε πω σύντοµα οΑποστόλη θα γίνει –τιµή ένεκεν- το µικρότερο µέλο του Συλ-λόγου και θα γίνει κάθε προσπάθεια για να ενθαρρυνθεί στι ει-καστικέ του αναζητήσει.

Επίση σύντοµο χαιρετισµό απηύθυνε στην εκδήλωση και ηκ. Γκιντέρσου αναφερόµενη στο ιστορικό τη συµµετοχή στοδιαγωνισµό και την βράβευση.

Η 12χρονη Χρυσοβαλάντια, του ∆.Ω.ΤΗ 12χρονη Χρυσοβαλάντια, του ∆.Ω.Τκαι οι συνεχεί διακρίσει τηκαι οι συνεχεί διακρίσει τη

Στι 30 Νοεµβρίου 2014 η 12χρονη Χρυσοβαλάντια ∆ρούγκα,σπουδάστρια του ∆ηµοτικού Ωδείου Τρικάλων και µαθήτρια τουκαθηγητή µουσική (κλασική κιθάρα) κ. Σπύρου Τσιώλη, απέ-σπασε το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, σε πανελλήνιο διαγωνισµό που έγι-νε στον Βόλο, από το γνωστό Ωδείο Φουντούλη και τον Σύλλο-γο Ελλήνων Κιθαριστών! Το βραβείο ήταν στην κατηγορία γιασπουδαστέ έω και 13 ετών. ∆εν ήταν η πρώτη διάκριση γιατην ταλαντούχα Χρυσοβαλάντια που έχει πάρει 4 βραβεία µέχριστιγµή ενώ οι µαθητέ του Σπύρου Τσιώλη έχουν πάρει πάνωαπό 20 βραβεία…

Πιστεύοντα στο…πάν-τρεµα των τεχνών και ειδι-κά τη καλή µουσική µετη ζωγραφική, αποφασί-σαµε το δεύτερο βήµαπρο την νέα γενιά να δο-θεί το βράδυ τη εκδήλω-ση στην 12χρονη Χρυσο-βαλάντια η οποία αν καιταλαιπωρηµένη από µιαίωση αποδέχθηκε τηνπρόσκληση µα και πριναρχίσει η µουσική βραδιάµε τον Αποστόλη ∆ηµητρα-κόπουλο και τη Νατάσα Χρι-στίδου µα χάρισε δυο όµορ-φα κοµµάτια µε την κλασσική κιθάρα τη, καταχειροκροτούµε-νη από όλου, τόσο για τα συγκεκριµένα κοµµάτια όσο και γιατην µέχρι τώρα πορεία τη στην µουσική.

Ειλικρινά η παρουσία του µικρού Αποστόλη και τη µικρήΧρυσοβαλάντια ήταν δυο ξεχωριστέ στιγµέ σ’αυτή τηνόµορφη βραδιά που ενθουσίασαν του πάντε και γέννησαν δε-σµεύσει, προ τον Σύλλογο αλλά και όλου όσοι ασχολούµα-στε µε τα κοινά, στήριξη τη νέα γενιά στι όποιε πολιτιστι-κέ αναζητήσει τη…

∆ηµήτρη Κρούπη

πολιτισµού…πολιτισµού…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΓια την υλοποίηση του λευκώµατο αλλά και για την διορ-

γάνωση τη εκδήλωση για την παρουσίαση του, συνέβαλανκαι οι παρακάτω του οποίου ευχαριστούµε θερµά:Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο Αντιπεριφε-

ρειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη Η Συνεταιριστική Τράπεζα ΘεσσαλίαΤο ξενοδοχείο ΝΤΙΝΑ στα ΤρίκαλαΤο ξενοδοχείο ΚΩΣΤΑ ΦΑΜΙΣΣΗ στην ΚαλαµπάκαΗ ταβέρνα ΙΑΝΘΟΣ στα ΜανάβικαΤο Μεζεδοτεχνείο Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ, έναντι παλαιών φυλα-

κώνΗ Σουίτα Art CafeΤο ξενοδοχείο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, στην ΕλάτηΤα τοπικά Μέσα Μαζική Ενηµέρωση

∆εν «έπεφτε καρφίτσα» από την µεγάλη προσέλευση των φιλότεχνων συµπολιτών µα…

Η κ. Σοφία Γκιντέρσου (δεύτερη από αριστερά) και ο µικρόΑποστόλη Τσβέτκοβιτ, έχοντα στα χέρια του την

βραβευµένη «ζωγραφιά» του και ένα λεύκωµα του Συλλόγου

Η 12χρονη Χρυσοβαλάντια«ζωγραφίζει» µε την κιθάρα τη!

Page 18: dialogos 15 12 2014

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20141818 ΤΟΠΙΚΑ

ΝΕΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Νέα πτώση στη βιοµηχανική παραγωγήΝέα πτώση 0,7%, αλλά µε επιβραδυνόµενο ρυθµό και τον χαµη-

λότερο από τον Φεβρουάριο του 2014, σηµείωσε ο γενικό δείκτηβιοµηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο, εξαιτία τη σηµαντικήµείωση στην παραγωγή ηλεκτρισµού, ορυχείων και λατοµείων,αφού η παραγωγή στη µεταποίηση παρουσίασε ενθαρρυντική αύ-ξηση 3,5% σε σύγκριση µε τον περσινό Οκτώβριο.

Αυξήθηκε το φορολογικό βάροΣτη διάρκεια τη κρίση το φορολογικό βάρο στην Ελλάδα αυ-

ξήθηκε κατά 2,6% του ΑΕΠ επισηµαίνει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.Πάντω, προσθέτει, εξακολουθεί να παραµένει µικρότερο από τοµέσο όρο των χωρών-µελών του Οργανισµού. Στοιχείο που προκα-λεί έκπληξη είναι η επισήµανση του Οργανισµού ότι το 2013 κατα-γράφηκε στην Ελλάδα µικρή µείωση του φορολογικού βάρουέναντι του 2012. Σύµφωνα µε την έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φορο-λογία των χωρών- µελών του που δόθηκε σήµερα στη δηµοσιότη-τα, το φορολογικό βάρο στην Ελλάδα -το σύνολο των φορολογι-κών εσόδων ω ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προόντο-µειώθηκε το 2013 ελαφρά στο 33,5% του ΑΕΠ από 33,7% το 2012και 30,9% του ΑΕΠ το 2007.

Αύξηση στι εξαγωγέ τον Οκτώβριο Αύξηση και µάλιστα σηµαντική σηµειώθηκε τον Οκτώβριο στι ελ-

ληνικέ εξαγωγέ προόντων µετά από ένα δίµηνο έντονη πτωτι-κή πορεία. Συγκεκριµένα, η αύξηση έφθασε το 7% (2,5 δισ. ευρώ)έναντι µείωση κατά 8% τον Σεπτέµβριο και 5,1% τον Aύγουστο.

Πρόστιµο 100 ευρώ για την εκπρόθεσµη τροποιητική δήλωση Ε2Με πρόστιµο 100 ευρώ επιβαρύνονται οι φορολογούµενοι που

υποβάλλουν εκπρόθεσµα τροποποιητική δήλωση Ε2 και αναγρά-φουν τα στοιχεία ιδιοχρησιµοποίηση ακινήτου. Η ιδιοχρησιµοποί-ηση ακινήτου αποτελεί εισόδηµα για τον φορολογούµενο και η εκ-πρόθεσµη αναγραφή του συνιστά φορολογική παράβαση. Αντίθε-τα, δεν επιβάλλεται πρόστιµο αν τροποποιούνται στοιχεία του Ε2από τα οποία δεν προκύπτει επιπλέον φόρο, δεν αποκρύπτεται φο-ρολογητέα ύλη και γενικά αν οι διορθώσει αυτέ αποτελούν πλη-ροφοριακά στοιχεία.

Καταργείται το πιστοποιητικό ενεργητική πυροπροστασίαΚαταργείται η υποχρέωση έκδοση πιστοποιητικού ενεργητική

πυροπροστασία για 454 κατηγορίε οικονοµικών τοµέων και συ-νολικά 1.039 δραστηριότητε/επαγγέλµατα. Υπογραµµίζεται ότι οεπαγγελµατία ή ο επιχειρηµατία, ανάλογα µε την κατηγορία τηδραστηριότητα, συνεχίζει να έχει την υποχρέωση τη εγκατάστα-ση µόνιµων συστηµάτων ενεργητική πυροπροστασία. Επίση,παραµένει η υποχρέωση για σύνταξη µελέτη (ενεργητική) πυρο-προστασία - τεχνική περιγραφή από αρµόδιο κατά νόµο τεχνικόεπιστήµονα που θα περιλαµβάνει τα µέτρα και τα µέσα πυρόσβε-ση, καθώ και τη χρήση εναλλακτική (αντί νερού) µεθόδου πυρο-προστασία. Αυτό που καταργείται είναι το πιστοποιητικό το οποίοεξέδιδε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο 83% του κοινοτικού µέσου όρου η κατά κεφαλήν κατανά-λωση στην Ελλάδα

Το 2013 η πραγµατική κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδαανήλθε στο 83% του κοινοτικού µέσου όρου, ενώ το µέσο κατά κε-φαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προόν (ΑΕΠ) έφτασε στο 73% του µέ-σου κοινοτικού, σύµφωνα µε στοιχεία τη Ευρωπακή ΣτατιστικήΥπηρεσία (Eurostat) που δόθηκαν σήµερα στη δηµοσιότητα. Hπραγµατική κατά κεφαλήν κατανάλωση ορίζεται ω κατανάλωσηαγαθών και υπηρεσιών από του πολίτε.

Σύµφωνα µε τα αναθεωρηµένα στοιχεία τη Eurostat για το 2013,η πραγµατική κατά κεφαλήν κατανάλωση εκπεφρασµένη σε µονάδεαγοραστική δύναµη (PPS) κυµάνθηκε από 49% σε 136% του ευ-ρωπακού µέσου όρου, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα κράτη-µέλητη ΕΕ κυµάνθηκε από 45% ω 257% του ευρωπακού µέσου όρου.

∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - ∆ΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

∆ιαγωνισµό για τη σίτιση µαθητών του µουσικού σχολ. Τρικάλων O ∆ήµο Τρικκαίων διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε ανοικτό δηµόσιο

ηλεκτρονικό διαγωνισµό µε κριτήριο κατακύρωση τη χαµηλότερητιµή, η «Προµήθεια έτοιµου φαγητού για τη σίτιση των µαθητών τουµουσικού σχολείου Τρικάλων, σχολικού έτου 2014 - 2015», συνο-λική προπολογιζόµενη δαπάνη 122.690,88 Ευρώ, συµπεριλαµ-βανοµένου ΦΠΑ 13%.

Ο διαγωνισµό θα διενεργηθεί, µε χρήση τη πλατφόρµα του Εθνι-κού Συστήµατο Ηλεκτρονικών ∆ηµοσίων Συµβάσεων (ΕΣΗ∆ΗΣ) µέ-σω τη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήµατο.

Ηµεροµηνία ανάρτηση τη διακήρυξη στη διαδικτυακή πύλητου ΕΣΗ∆ΗΣ: 16/12/2014

Καταληκτική ηµεροµηνία και ώρα Υποβολή προσφορών:07/01/2015 και ώρα 15:00

Πληροφορίε: 24313-51213, 24313-51203.

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!

Γίνετε µέλο στο Portal του Επιµελητηρίου και αποκτήστε µο-ναδικά προνόµια ∆ΩΡΕΑΝ:

∆ηµιουργήστε την δική σα ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙ∆ΑΆµεση και Συνεχή Επιχειρηµατική ΕνηµέρωσηΠληρωµή των συνδροµών σα Online...και άλλα πολλά, µε ένα µόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερε πληρο-

φορίε επικοινωνήστε µε το Επιµελητήριο Τρικάλων: 24310-27493,24310-25004, e-mail: [email protected].

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ∆ΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜ-ΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

Στι παρεµβάσει οδική ασφά-λεια στο υφιστάµενο οδικό δί-κτυο τη Ε.Ο Λάρισα – Τρικά-

λων, βρέθηκε ο περιφερειάρχη Θεσ-σαλία κ. Κώστα Αγοραστό, όπου συ-νοδευόµενο από τον γενικό διευθυντήτη Περιφέρεια κ. Κώστα Μέγα καιυπηρεσιακά στελέχη, είχαν την ευκαιρίανα παρακολουθήσουν από κοντά τηνπρόοδο των εργασιών.

Όπω ανέφερε ο κ. Κώστα Αγορα-στό: «Προχωράµε στη συντήρηση τηεθνική οδού Λάρισα- Τρικάλων. Είναιένα έργο προπολογισµού 1.387.000ευρώ, που στοχεύει στη βελτίωση τουοδοστρώµατο, εκεί όπου υπήρξανφθορέ λόγω τη εναλλακτική διαδρο-µή από το κλείσιµο των Τεµπών. Ιδιαί-τερα στι γέφυρε, όπου λόγω η συστο-λή – διαστολή των υλικών, λόγω τη δια-φορά θερµοκρασία προκαλεί προ-βλήµατα, προβαίνουµε σε διάστρωσηαντιολησθηρού τάπητα. Η διάστρωσηαυτή γίνεται µε την πλέον σύγχρονη τε-χνική (σφαιριδιοβολή), που είναι η κα-τάλληλότερη για την αύξηση του συντε-λεστή αντίσταση σε ολίσθηση. Συνεπώ, εί-ναι ακόµη ένα έργο, το οποίο δηµιουργεί συν-

θήκε ασφάλεια για τι ανθρώπινε κοινότη-τε, θέσει εργασία και διαχέει χρήµα στηντοπική οικονοµία».

««Επιθεώρηση» του ΠεριφερειάρχηΕπιθεώρηση» του Περιφερειάρχητη Ε.Ο. Λάρισα-Τρικάλωντη Ε.Ο. Λάρισα-Τρικάλων

Κώστα Αγοραστό: «Με τι πλέον σύγχρονε τεχνικέ δηµιουργούµεσυνθήκε ασφάλεια για τι ανθρώπινε κοινότητε»

Το ∆ίκτυο Μ.Κ.Ο.Θεσσαλία εκπρο-σωπώντα ω

δευτεροβάθµιο όργανοικανό αριθµό (75) πρωτο-βάθµιων οργανώσεων τηπεριφέρεια τη Θεσσα-λία, σε συνεδρίαση τουνεοεκλεγέντο και ανανε-ωµένου ∆.Σ. την Πέµπτη04/12/2014, συνεστήθη σεσώµα µε την παρακάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Kων. Σκριάπα (Π.Ε. Μαγνησία)ΑΝΤΙΠΡΟΕ∆ΡΟΣ: Γεώργιο Ζώγα (Π.Ε. Μα-

γνησία)ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βασ. Τσιάρα (Π.Ε. Λάρι-

σα) ΤΑΜΙΑΣ: Βάο Μαλέκα (Π.Ε. Τρικάλων) ΜΕΛΟΣ ∆Σ-ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ∆ηµ.

Ζούπη (Π.Ε. Μαγνησία)ΜΕΛΟΣ ∆Σ: Γεώργιο Καραβίδα (Π.Ε. Καρδί-

τσα) ΜΕΛΟΣ ∆Σ: Βαλάντω Καπλάνη (Π.Ε. Τρικάλων) ΜΕΛΟΣ ∆Σ: Κυριάκο Τσίπη (Π.Ε. Λάρισα)ΜΕΛΟΣ ∆Σ: Κων. Ζούπη (Π.Ε. Μαγνησία)ΜΕΛΟΣ ∆Σ: Ιωάννη Τσακιστάρα (Π.Ε. Λάρι-

σα)ΜΕΛΟΣ ∆Σ: Ηλία Φιλοκώστα (Π.Ε. Τρικάλων) Το σύνολο των µελών του ∆.Σ., πέραν των βασι-

κών αρµοδιοτήτων, ανέλαβαν και επί κεφαλή θε-µατικών ενοτήτων του φάσµατο των κοινωνικώνενδιαφερόντων του ∆ικτύου, τα οποία και αναφέ-ρονται στο καταστατικό του.

Η λειτουργία του ∆ικτύου ΜΚΟΘεσσαλία, αριθµεί τέσσερα (4) έτη,και η κοινωνική του προσφορά καιδράση είναι ήδη σηµαντική.

Είναι ιδρυτικό µέλο του Πανελλη-νίου Παρατηρητηρίου, µε δεκάδεπαρεµβάσει στην Ελληνική Κυβέρ-νηση και στην Ευρωπακή Ένωση.

Η κύρια προσοχή του είναι στραµ-µένη προ τα κοινωνικοοικονοµικά τε-κταινόµενα τη Θεσσαλία, όπου πα-ρεµβαίνει προσπαθώντα να συµβά-λει στην ευηµερία και τον πολιτισµό.

Για του ω άνω λόγου έχει προ-

βεί στην αποστολή επιστολών προ του αρµοδί-ου και τον τύπο, προ ενηµέρωση των πολιτώντη Θεσσαλία, αλλά κυρίω έχει προβεί στη δη-µιουργία ηµερίδων, σεµιναρίων, διαλέξεων, µε ποι-κίλη θεµατολογία.

ΣΤΟΧΟΙ:Στου βασικού στόχου του ∆ικτύου συγκατα-

λέγονται:• Ο συντονισµό των δράσεων των µελών του

για την επίτευξη οικονοµία κλίµακα, αποτελε-σµατικότητα, συµπαράσταση και βοήθεια προαλλήλου και προ πάντω σωστή και έγκαιρη ενη-µέρωση σχετική µε θέµατα που του αφορούν.

• Η διαρκή προσπάθεια για επαφέ και συ-νεργασίε των σωµατίων µελών του, µε σκοπό τηναλληλογνωριµία και συνέργεια και τέλο,

• Την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση τωνµελών του, και κατ' επέκταση των πολιτών, για τηναπό αυτού πραγµατική διαχείριση του θεσµοθε-τηµένου, από την Ευρωπακή Ένωση, 5% των κον-δυλίων των ευρωπακών προγραµµάτων ΕΣΠΑ.

(Επικοινωνία: [email protected]).

Με συµµετοχή και πολλών Τρικαλινών

Το νέο προεδρείο του ∆ικτύου ΜηΚυβερνητικών Οργανώσεων ΘεσσαλίαΠοιοι οι βασικοί στόχοι του ∆ικτύου

Η οριστική επιλογήωφελουµένων γιαπρόγραµµα του

ΚΕΝΑΚΑΠ

Η Αναπτυξιακή ΤρικάλωνΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ ωεταίρο του προγράµµα-το ΤΟΠΣΑ: «∆ΡΑΣΕΙΣΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙ-ΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙ-ΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»που υλοποιείται από τηνΑναπτυξιακή Σύµπραξη«ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ∆ΡΑΣΗ»στο πλαίσιο τη ∆ράση 7«Τοπικά σχέδια για τηναπασχόληση, προσαρµο-σµένα στι ανάγκε των το-πικών αγορών εργασία»τη Κατηγορία Παρέµβα-ση 1 «Ενεργητικέ πολιτι-κέ απασχόληση» του Θε-µατικού Άξονα Προτεραι-ότητα 3 «∆ιευκόλυνση τηπρόσβαση στην Απασχό-ληση» του ΕπιχειρησιακούΠρογράµµατο «ΑνάπτυξηΑνθρώπινου ∆υναµικού2007-2013» του ΕΣΠΑ, τοοποίο συγχρηµατοδοτείταιαπό την Ευρωπακή Ένω-ση (Ευρωπακό ΚοινωνικόΤαµείο) και από εθνικούπόρου και στα πλαίσιαυποβολή αιτήσεων συµµε-τοχή των ωφελούµενωντη Πρόσκληση ανακοι-νώνει ότι έχει ολοκληρω-θεί η οριστική επιλογή τωνωφελουµένων.

Οι ενδιαφερόµενοι µπο-ρούν να ενηµερωθούν σχε-τικά, από του ΟριστικούΠίνακε Κατάταξη για τηνΠΕ Τρικάλων, οι οποίοιέχουν αναρτηθεί στα γρα-φεία τη εταιρεία µα καιστα site:

• στο site του έργουwww.thessalia-drasi.gr και

• Στο site τη ΚΕΝΑΚΑΠΑ.Ε. www.kenakap.gr

Οι επιτυχόντε ωφελού-µενοι θα ειδοποιηθούν τη-λεφωνικά για τον προ-γραµµατισµό των επόµε-νων φάσεων τη υλοποί-ηση τη Πράξη.

Υπενθυµίζουµε ότι:• για την διασφάλιση

των προσωπικών δεδοµέ-νων, στου Οριστικού Πί-νακε Κατάταξη οι ενδια-φερόµενοι θα αναζητή-σουν την κατάταξη τουσύµφωνα µε τον αριθµόΠρωτοκόλλου τη Αίτησητου και όχι µε το Ονοµα-τεπώνυµο.

• για περισσότερε πλη-ροφορίε µπορείτε νααπευθυνθείτε στην ΚΕΝΑ-ΚΑΠ Α.Ε.

∆/νση: Ιωαννίνων 84, Κα-λαµπάκα,

Τηλ.: 24320 25370, Αρµό-δια: κα Γλυκερία Θυµιάκου& κα Γαλάτεια Καλύβα).

Για την Αναπτυξιακή Τρικάλων

ΑΑΕ ΟΤΑ ΚΕΝΑΚΑΠΟ Γεν. ∆ιευθυντή

Παναγιώτη Πάτρα

Page 19: dialogos 15 12 2014

Η οδική αρτηρία είναι ενιαίαµε δύο λωρίδε ανά κατεύθυν-ση, οι οποίε διαχωρίζονται µεαξονικό αµφίπλευρο στηθαίοασφαλεία και παράπλευροοδικό δίκτυο στο µεγαλύτεροτµήµα τη, παρέχοντα πλέονµεγαλύτερη ασφάλεια στουχρήστε τη.

Σε δηλώσει του ο κ. Κ. Αγο-ραστό σηµείωσε τα εξή:«Ολοκληρώθηκε η εργολαβία,η οποία προέβλεπε του δύοανισόπεδου κόµβου, ένανστο Ζάρκο και έναν στην Αµυ-γδαλέα και ταυτόχρονα τα έρ-γα τη οδική ασφάλεια τηΕ.Ο. Λάρισα -Τρικάλων. Μετην ολοκλήρωσή και αυτήτη εργολαβία, παραδίδεταιένα δρόµο ο οποίο είναιασφαλή, ένα δρόµο 41 χλµµε συνολικό προπολογισµό57,5 εκ. ευρώ, µε γέφυρε,ανισόπεδου κόµβου, στη-θαία και παράπλευρο δίκτυο, οοποίο ολοκληρώθηκε µέσασε σύντοµο χρονικό διάστηµα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τιυπηρεσίε µα, όλου τουανθρώπου που βοήθησανδιαχρονικά σε αυτό το µεγάλοέργο, γιατί είναι ένα έργο πουσώζει ζωέ, αλλά και βοηθάτην ασφαλή µετακίνηση τωνανθρώπινων κοινοτήτων. Ταυ-τόχρονα, βοηθά στην ανταγω-νιστικότητα των προόντωνπου παράγει η περιοχή, αλλάκαι τη σύνδεση µε τα Μετέω-ρα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τηνΉπειρο και τη δυτική Ελλάδα.Α µην ξεχνάµε την κατάστα-ση που βρισκόταν ο δρόµοόταν αναλάβαµε την αιρετήΠεριφέρεια. Πλέον, είµαστευπερήφανοι που ολοκληρώσα-µε αυτό το µεγάλο έργο µέσασε αυτή την τραγικά δύσκολησυγκυρία τη εποχή µα».

Παράλληλα ο περιφερειάρ-χη ευχαρίστησε του κατοί-κου των οποίων οι ιδιοκτη-σίε εφάπτονται στην Ε.Ο καιοι οποίοι συναίνεσαν στη δια-δικασία των επιτάξεων, λόγω

καθυστέρηση τηολοκλήρωση τηδιαδικασία τωναπαλλοτριώσεων.

Από την πλευρά τουο δήµαρχο Φαρκαδό-να κ. Θανάση Μερι-βάκη τόνισε τα εξή:«Θέλω δηµόσια να ευ-χαριστήσω τον περι-φερειάρχη Θεσσα-λία. Πραγµατικά είναιένα κόµβο καταπλη-κτικό, ίσω ο καλύτε-ρο τη περιοχή µα,είναι ένα έργο τελεί-ωσε σε χρόνο ρεκόρ.Θέλω επίση να ευχα-ριστήσω όλου όσοιβοήθησαν για αυτό τοµεγάλο έργο».

Παρόντε κατά τηνπαράδοση του έργουήταν ο αντιπεριφερει-

άρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη,ο θεµατικό αντιπεριφερειάρ-χη κ. Κ. Μπάρδα, οι περιφε-ρειακοί σύµβουλοι κ.κ. Απ. Κολί-τσα και Χ. Γακόπουλο , ο γενι-

κό διευθυντή τη Περιφέρει-α κ. Κώστα Μέγα αντιδή-µαρχοι και δηµοτικοί σύµβουλοιτου ∆ήµου Φαρκαδόνα καθώκαι υπηρεσιακά στελέχη.

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 1919ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η ασφαλή καιταχεία σύνδεση Τρικάλων-ΛάρισαΟλοκληρώθηκαν οι εργολαβίε του ΕΣΠΑ που αφορούν την κατασκευή τηΕ.Ο. Λάρισα – Τρικάλων µήκου 41 χλµ και προπολογισµού 57,5 εκατ. ευρώ

Κώστα Αγοραστό: «Ολοκληρώσαµε ένα έργο ζωή»

Στον υπουργό Ανάπτυξη ΚώσταΣτον υπουργό Ανάπτυξη ΚώσταΣκρέκα το ∆.Σ. Μηχανοσιδηρουργών-Σκρέκα το ∆.Σ. Μηχανοσιδηρουργών-

αλουµινοκατασκευαστώναλουµινοκατασκευαστώνΣυζητήθηκαν σηµαντικά ζητήµατα του κλάδου

Στι 8 - ∆εκεµβρίου -2014, συναντήθηκαν στην Αθήνα µετον υπουργό Ανάπτυξη κύριο Σκρέκα τα µέλη του Σωµατεί-ου Μηχανοσιδηρουργών και Αλουµινοκατασκευαστών νοµούΤρικάλων και τη Πανελλήνια Οµοσπονδία Βιοτεχνών Αλου-µινοσιδηροκατασκευαστών (Π.Ο.Β.ΑΣ.)

Όπω µα ενηµέρωσε ο Πρόεδρο του Σωµατείου Γκα-ραγκούνη Χρήστο, ο κο Σκρέκα υποσχέθηκε ότι µέχρι τηνΠαρασκευή θα αρχίσει η αποπληρωµή για το πρόγραµµα«Εξοικονόµηση Κατ’ οίκον ». Έτσι θα λυθεί ένα πρόβληµαπου ταλανίζει του κατασκευαστέ αλουµινίου πάνω από ενά-µιση χρόνο.

Ζητήθηκε η άµεση επανεκκίνηση του προγράµµατο και ηεπέµβαση των ελεγκτικών µηχανισµών για το παραεµπόριοτων εισαγόµενων κουφωµάτων που δεν πληρούν τι προδια-γραφέ.

Προτάθηκε στον υπουργό να αλλάξει η προκαταβολή στοπρόγραµµα «Εξοικονόµηση Κατ’ οίκον », στο ποσοστό 70%και η αποπληρωµή του υπολοίπου 30% να γίνετε µε την πα-ράδοση του τιµολογίου.

∆όθηκε στην κυκλοφορία και ο ανισόπαιδο κόµβο Ζάρκου

Παρέµβαση για το Κτηµατολόγιο απόΠαρέµβαση για το Κτηµατολόγιο απότον ∆ικηγορικό Σύλλογο Τρικάλωντον ∆ικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων

Από τον ∆ικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων πήραµε την παρακάτωανακοίνωση:

Όπω είναι ήδη γνωστό, σύµφωνα µε τι υπ αριθµ.618/6/27.11.2014 και 618/7/27/27.11.2014 αποφάσει τη Ε.Κ.ΧΑ. ΑΕοι περιοχέ του ∆ήµου Τρικκαίων, ∆ήµου Καλαµπάκα, ∆ήµου Πύ-λη και ∆ήµου Φαρκαδόνα, έχουν ενταχθεί στι υπό κτηµατογρά-φηση περιοχέ και όσοι έχουν εγγραπτέα δικαιώµατα στι περιοχέαυτέ, καλούνται να υποβάλλουν τι δηλώσει του κατά το χρονι-κό διάστηµα: α) από 01 ∆εκεµβρίου 2014 µέχρι 02 Μαρτίου 2015 οικάτοικοι ηµεδαπή και β) από 01 ∆εκεµβρίου 2014 µέχρι 01 Ιουνίου2015 οι κάτοικοι εξωτερικού και το Ελληνικό ∆ηµόσιο.

Η σύνταξη των δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν είναι µίαδιαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, υπευθυνότητα και εξειδι-κευµένη γνώση των σχετικών νοµικών διατάξεων και πρωτίστω τουεµπράγµατου δικαίου, προκειµένου να αποφευχθούν λάθη, τα οποίαθα έχουν σοβαρότατε συνέπειε.

Νοµικέ συµβουλέ, έγκυρε και µε υπευθυνότητα, επιτρέπεταικαι µπορούν να παρέχουν µόνο οι δικηγόροι.

Εν όψει τη κτηµατογράφηση, επισηµαίνουµε σε όσου έχουν δι-καιώµατα επί ακινήτων στι παραπάνω υπό κτηµατογράφηση περιο-χέ τα εξή:

1.- Πρέπει να υποβάλουν την απαιτούµενη δήλωση εντό τη προ-βλεπόµενη προθεσµία.

2.- Πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη σύνταξη τωνδηλώσεων, ώστε οι δηλώσει του να είναι πλήρει, προκειµένου ναδιασφαλιστούν τα δικαιώµατά του επί των ακινήτων του και να απο-φευχθούν οι χρονοβόρε και πολυέξοδε διαδικασίε για τη διόρθω-σή του (ενστάσει, αιτήσει διόρθωση στο δικαστήριο κ.λ.π.).

3.- Οι πολίτε θα πρέπει να απευθύνονται στου δικηγόρου όσοναφορά τα νοµικά θέµατα και στου µηχανικού όσον αφορά τα τε-χνικά και χωρικά θέµατα.

4.- Οι υπάλληλοι τη εταιρεία κτηµατογράφηση , είναι αρµόδιοι µό-νο για τον έλεγχο κατά την παραλαβή των δηλώσεων στο γραφείο του .

5.- Εφιστούµε την προσοχή των πολιτών στι διαφηµίσει τρίτων, πουεπικαλούνται ότι έχουν εξειδίκευση στα θέµατα του κτηµατολογίου καιότι αναλαµβάνουν τη σύνταξη των δηλώσεων για το κτηµατολόγιο.

Για το ∆ικηγορικό Σύλλογο ΤρικάλωνΟ Πρόεδρο

∆ηµήτριο ΚοντογιάννηΗ Γεν. Γραµµατέα

Χαρούλα Μπλαντή

ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟ∆ΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣυνάδελφοι οικοδόµοι και εργαζόµενοι στι κατασκευέ, έλληνε και µετανάστε,Η Κυβέρνηση µαζί µε την ΕΕ, το ∆ΝΤ και την Ευρωπακή Τράπεζα

σχεδιάζουν, για λογαριασµό του κεφαλαίου, σαρωτικά - αντιλακάµέτρα σε ότι απέµεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση. Θέλουν να αυξήσουν ξανά τα όρια ηλικία συνταξιοδότηση στα

62 χρόνια για όλου και να ανοίξουν το δρόµο για ακόµα παραπάνω.Ανεβάζουν στα 6.000 ένσηµα, ακόµα και παραπάνω, τα ελάχιστα

που απαιτούνται για να θεµελιώσουµε την κατώτερη σύνταξη. Όσοιέχουν λιγότερα η σύνταξή του θα κατρακυλήσει στα 200 και 300 ευρώ.Τσακίζουν το ΕΚΑΣ, που έδινε ανάσα στου χαµηλοσυνταξιού-

χου. Καταργούν τα προνοιακά επιδόµατα.Θέλουν να εξαρτιέται η ιατροφαρµακευτική περίθαλψη ανάλογα µε

τα ένσηµα που θα έχουµε, µετατρέποντα µε αυτό τον τρόπο την πλή-ρη παροχή ιατροφαρµακευτική περίθαλψη σε είδο πολυτελεία .

Αυτά τα µέτρα µα θίγουν όλου. Παλιού και νέου ασφαλι-σµένου.

Έχουν δροµολογηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Εµπεριέχονται στιαποφάσει τη ΕΕ για την οποία ορκίζονται πίστη παλιοί και νέοι σω-τήρε. Τα νέα µέτρα, αλλά και τα παλαιότερα, δεν έχουν στόχο όπωισχυρίζονται, κεφάλαιο και κυβέρνηση, να σώσουν τα Ταµεία, αλλά ναφτιάξουν πιο φτηνού εργάτε, να στείλουν εµά και τα παιδιά µαστα δόντια των ασφαλιστικών εταιριών και των µεγαλοεπιχειρηµατιών.

Η τεράστια ανεργία, που αντιµετωπίζουµε στον κλάδο για πολλάχρόνια και θα συνοδεύει τη ζωή µα για τα επόµενα, σε συνδυασµόµε τα νέα σαρωτικά µέτρα οδηγούν τη ζωή µα σε αδιέξοδο..

∆εν πρέπει να του αφήσουµε να µα περάσουν τη θηλιά στολαιµό. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

∆εν µπορούµε να περιµένουµε οι λύσει των προβληµάτων µα ναέρθουν από µόνε του. Εµεί θα παλέψουµε για να προστατέψου-µε τη ζωή µα.

Όλοι στον αγώνα∆ιεκδικούµε:• Καµιά αύξηση των ορίων ηλικία και των ελάχιστων ηµερών για

συνταξιοδότηση. Σύνταξη στα 55 χρόνια.• Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόµων.• ∆ιανοµή των «υπέρ αγνώστων» ενσήµων για του οικοδόµου.• Αναγνώριση του χρόνου ανεργία ω συντάξιµου.• ∆ωρεάν και πλήρη ιατροφαρµακευτική περίθαλψη για όλου,

χωρί όρου και προποθέσει.• Μέτρα ανακούφιση των ανέργων και αναθέρµανση τη οικοδο-

µική δραστηριότητα µε επίκεντρο την κάλυψη των λακών αναγκών.ΤΟ ∆.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟ∆ΟΜΩΝ

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την ΠεριφέρειαΘεσσαλία, ακόµη ένα τµήµα τη Εθνική Οδού Λάρισα –

Τρικάλων και συγκεκριµένα ο ανισόπεδο κόµβο στο ΖάρκοΤρικάλων, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλία κ. Κώστα

Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. ΧρήστουΜιχαλάκη, περιφερειακών συµβούλων και υπηρεσιακών

παραγόντων. Με την παράδοση του κόµβου αυτούπερατώνονται οι εργολαβίε µέσω του ΕΣΠΑ που αφορούντην ολοκλήρωση τη Ε.Ο. Λάρισα – Τρικάλων, συνολικού

µήκου 41 χλµ και προπολογισµού 57,5 εκατ. ευρώ.

3577738222

24310

Page 20: dialogos 15 12 2014

2020 ΤΟΠΙΚΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Χρήσιµα δώραΧρήσιµα δώραγια τα παιδιά µαγια τα παιδιά µα

π. Αθανασίου Πολ.Τύµπα, Θεολόγου- Μουσικού

Μια από τι πιο σηµαντικέ κινήσει των γονιών για τη σωστήδιαπαιδαγώγηση των παιδιών του, είναι το να κλείνουµε την τη-λεόραση και να ανοίγουµε ένα βιβλίο. Στο σαλόνι κάθε σπιτιού ήπάνω στο τζάκι πρέπει να βρίσκεται η Αγία Γραφή, η Παλαιά καιη Καινή ∆ιαθήκη. Η ανάγνωση µια και µόνο σελίδα από το ιερόαυτό βιβλίο διώχνει το άγχο τη καθηµερινότητα, ανοίγει τα µά-τια τη ψυχή και δίνει λύσει σε όλα τα προβλήµατα τη ζωήµα.

Η Βίβλο υπάρχει και εικονογραφηµένη για τα παιδιά. Α δια-βάζουµε µαζί µε τα παιδιά µα, πώ ο Θεό δηµιούργησε τον κό-σµο. Α του εξηγήσουµε ότι ο άνθρωπο δεν κατάγεται από τονπίθηκο, δεν είναι κι αυτό ένα από τα ζώα αλλά ο Θεό, αφούέπλασε τη γη και τον ουρανό, τα ζώα και τα φυτά, πήρε χώµα,έπλασε τον άνθρωπο και του χάρισε αθάνατη ψυχή που περικλεί-ει το σώµα και του δίνει ζωή.

Mε την ιστορία του Κάιν και του Άβελ α δείξουµε στα παιδιάµα πόσο καταστροφικό πράγµα είναι η ζήλεια, η οποία µπορεί ναφτάσει µέχρι το φόνο. Με τη θυσία του Αβραάµ α του εµπνεύ-σουµε την αρετή τη υπακοή. Με τι περιπέτειε του Ιωσήφ αεξηγήσουµε στα παιδιά µα για τη Θεία ∆ικαιοσύνη και τη συγ-χώρεση που πρέπει να δείχνουµε στου συνανθρώπου µα.

Σηµαντικό είναι να µάθουµε τα παιδιά µα από µικρά να προ-σεύχονται µε το σηµαντικότερο βιβλίο τη Αγία Γραφή, το Ψαλ-τήριο του ∆αυίδ. Το παράδειγµα τη έµπρακτη µετάνοια τουβασιλιά ∆αυίδ, είναι ο πιο πειστικό τρόπο να µάθουν τα παιδιάµα να ζητούν συγγνώµη για τα λάθη του.

Μπορούν τα παιδιά µα να είναι γελαστά και αισιόδοξα αν δεγνωρίζουν τα µηνύµατα τη Καινή ∆ιαθήκη και ιδιαίτερα το βα-θύτερο νόηµα τη Αναστάσεω;

Γιατί τα παιδιά µα ντρέπονται µπροστά στου φίλου του νακάνουν το σταυρό του; Γιατί κάθε πρωί στα σχολεία µε δυσκο-λία βρίσκουν οι καθηγητέ κάποιο µαθητή για να κάνει προσευχή;Μάθετε στα παιδιά σα τι περιπέτειε που πέρασαν οι Απόστο-λοι για να διαδώσουν το Ευαγγέλιο σε όλον τον κόσµο και τη µαρ-τυρική ζωή του , έτσι δεν θα ντρέπονται γιατί είναι Χριστιανοί αλ-λά θα καµαρώνουν.

Όλα τα παιδιά σήµερα γνωρίζουν λεπτοµέρειε για τη ζωή τωνποδοσφαιριστών, των ηθοποιών και των τραγουδιστών που είναιοι πιο δυστυχισµένοι άνθρωποι στον κόσµο. Ποιο παιδί, όταν τορωτήσει τι θέλει να γίνει όταν µεγαλώσει, θα σου πει θέλω να γί-νω άγιο; Βάλτε τα συναξάρια των αγίων στα προσκεφάλια τωνπαιδιών σα αν θέλετε να τα δείτε ευτυχισµένα. Όλοι, µικροί καιµεγάλοι πρέπει καθηµερινά πριν βγούµε από το σπίτι µα ναέχουµε διαβάσει, είτε από το συναξάρι είτε από το διαδίκτυο τοβίο του Αγίου που εορτάζει. Όλοι οι άγιοι είναι λαοφιλεί διότι µαπαρηγορούν αλλά και µα δείχνουν πώ εφαρµόζεται το Ευαγ-γέλιο.

Από κάθε σπίτι επίση δεν πρέπει να λείπουν τα Γεροντικά. Οιιστορίε από την καθηµερινή ζωή των µοναχών ανά του αιώνεµα εµπνέουν τι αρετέ τη υποµονή, τη ελεηµοσύνη, τηαγάπη, τη αγνότητα, τη ταπεινοφροσύνη και µα δείχνουντον τρόπο µε τον οποίο θα αποφύγουµε τα πάθη όπω η φιλαρ-γυρία, η φιληδονία, η υπερηφάνεια, η κενοδοξία και ο εγωισµόπου είναι η πηγή όλων των κακών στη ζωή µα.

Α αφιερώσουµε λοιπόν λιγότερα χρήµατα για ανούσια παιχνί-δια και α αγοράσουµε χρήσιµα βιβλία για την ψυχή των παιδιών.Ένα καλό βιβλίο µέσα στο σπίτι µπορεί να δώσει µια άριστηαφορµή για να κλείσουµε την τηλεόραση και να επικοινωνήσου-µε µε τα παιδιά µα.

ËÏÔ ÔÏ

Κλήρωση του Σαββάτου

13/12/2014

16, 29, 31, 37, 40, 41 + 24

Επιτυχίε . .Νικητέ . . . . . . .Κέρδη

6 . . . . . . . . . . .- . . . . . . .ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5 + 1 . . . . . . . .0 . . . . . .50.000,00

5 . . . . . . . . . . .10 . . . . . . .1.500,00

4 . . . . . . . . . .453 . . . . . . . . .30,00

3 . . . . . . . . . .9610 . . . . . . . . .1,50

ÐÑÏÔÏ

Κλήρωση τη Κυριακή 14/12/2014

4 5 4 8 4 2 2

Επιτυχίε . .Νικητέ . . . . . . .Κέρδη

1η . . . . . . . . . .- . . . . . . .ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

2η . . . . . . . . . .0 . . . . . .25.000,00

3η . . . . . . . . . .6 . . . . . . .2.500,00

4η . . . . . . . . . .90 . . . . . . . .250,00

5η . . . . . . . . .853 . . . . . . . . .25,00

6η . . . . . . . .8.728 . . . . . . . .2,00

ÔÆÏÊÅÑ

Κλήρωση τη Κυριακή

14/12/2014

7 , 1 0 , 2 7 , 2 9 , 3 7

êáé ÔÆÏÊÅÑ: 12

5 + 1 . . . . . . . .1 . . . . .600.000,00

5 . . . . . . . . . . .3 . . . . . .58.390,94

4 + 1 . . . . . . .58 . . . . . . .2.500,00

4 . . . . . . . . .1.002 . . . . . . . .50,00

3 + 1 . . . . . .1.962 . . . . . . . .50,00

3 . . . . . . . .33.753 . . . . . . . . .2,00

2 + 1 . . . . .19.811.. . . . . . . . .2,00

1 + 1 . . . . .81.834 . . . . . . . .1,50

ΚΗΕΙΚΗΕΙΑΑ

Την αγαπηµένη µα µητέρα και γιαγιά

ΕΥΘΥΜΙΑ ∆ΗΜ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΕτών 85

Θανούσα, κηδεύουµε σήµερα και ώρα 12µ.µ. στον Ι.Ν.Κοιµήσεω Θεοτόκου Ελάτη. Παρακαλούνται οι συγγενείκαι φίλοι όπω προσέλθουν και συνοδεύσουν την εκφοράτη.

Ελάτη 15-12-2014Τα τέκνα: Σάββα και Βιβή ΚαραγιάννηΤα εγγόνια: Γεώργιο, Κων/νο, ΘεοδώραΟι λοιποί συγγενεί

ΣΑΚΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΣΑΡΑΦΗ 64 (ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ), 24310-23780Ώρε Εφηµερία: 8:00 - 14:00 & 17:00 - 08:00

ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 89, 24310-32067Ώρε Εφηµερία: 08:00 - 00:00

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΑΓΓΕΛΙΑΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙΚαραµπίνα FRANCHI

PRESTIGE αερίων, 6 φυ-σιγγίων µε µειωτήρα απο-θήκη, 190 ευρώ.

Τηλ. 24310 34330.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣΤΡΙΚΑΛΩΝ

Χιτώνα Αγάπη∆ωρεάν διανοµή ρούχων

Ανοίγουµε µια αγκαλιά αγάπηκαι κάνουµε πράξη όλοι µαζί το…«γυµνό ἥµην, καί περιεβάλετέ µε» (Ματθ. κε΄, 36)Παρούσα στι δύσκολε στιγµέ ανθρώπων που έχουν

ανάγκη από ενίσχυση και προστασία, η Ενορία Παναγία Επι-σκέψεω Τρικάλων διανέµει σε ιδιόκτητο χώρο στην οδόΠαγκάλου 4 και Αθανασίου ∆ιάκου γωνία (έναντι ΕρυθρούΣταυρού) δ ω ρ ε ά ν καθαρά και σε άριστη κατάσταση ρού-χα και υποδήµατα σε ανθρώπου που τα έχουν ανάγκη. Ρού-χα και υποδήµατα βρεφικά, παιδικά, ανδρικά και γυναικεία.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΑΠΟ 15 ΕΩΣ 19 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

∆ΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑ 5-7ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ: ΠΡΩΙ 10-12

ΑΠΟ 20 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ

ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΤι ίδιε ώρε λειτουργία γίνεται και συλλογή σε καλή κα-

τάσταση, καθαρών χειµερινών και µόνο υποδηµάτων και εν-δυµάτων. Μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει αυτήν την στιγµή σερούχα νεανικά, κυρίω για αγόρια, και σε ανδρικά υποδή-µατα. Με πολλή αγάπη οι εθελόντριε κυρίε τι ενορία θασα διευκολύνουν µε τον καλύτερο τρόπο και θα παράσχουνκάθε δυνατή εξυπηρέτηση.

Θερµή παράκληση να µην φέρετε καλοκαιρινά ρούχα διότιδεν υπάρχει χώρο φύλαξη. Επίση να µην αφήνετε ρούχαέξω από τον Χιτώνα Αγάπη τη ώρε που δεν λειτουργεί ού-τε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγία Σοφία (έναντι Ο.Τ.Ε.).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Καθηµερινά στον Ιερό Ναό Παναγία Επισκέψεω Τρικά-

λων, στο τηλέφωνο 2431033671 ή στην ιστοσελίδαwww.panagiaepiskepsi.gr

Ι Ε Ρ Α Α Γ Ρ Υ Π Ν Ι ΑΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑΟ

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εκ του Ιερού Προσκυνηµατικού Ναού Αγίων ΑναργύρωνΤρικάλων ανακοινώνεται ότι µε την ευκαιρία τη εορτή τουΑγίου ∆ιονυσίου Επισκόπου Αιγίνη, του Θαυµατουργού, αύ-ριο Τρίτη 16 ∆εκεµβρίου θα τελεσθεί η καθιερωµένη ΙεράΑγρυπνία από ώρα 8:30 έω 12:15 βραδινή µε αρτοκλασίακαι Θείο Κήρυγµα.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣΑπό τον Ιερό Ναό Παναγία Επισκέψεω Τρικάλων ανακοι-

νώνεται ότι µε την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννωνστο Παρεκκλήσιο τη Αγία Ειρήνη επί τη οδού Καρασκά-κη 2, κοντά στα ∆ικαστήρια, την Τετάρτη 17 ∆εκεµβρίου2014 στι 5 το απόγευµα θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιε-ρού Ευχελαίου προ ευλογία και αγιασµό των πιστών.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥpanagiaepiskepsi.gr

∆ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΥ∆ΡΕΥΣΕΩΣ-ΑΠΟΕΤΕΥΣΕΩΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ∆.Ε.Υ.Α. ΤρικάλωνΟδ. Ασκληπιού 35 Τρίκαλα τηλ. 24310-76712Πληροφ. Ευθ. ΚαραµάληΑρ.πρωτ. 4618

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΗ ∆ηµοτική Επιχείρηση Υδρεύσεω - Αποχετεύσεω Τρικάλων (∆ΕΥΑΤ)

έχοντα υπ' όψιν την υπ' αριθµ. 151/2014 απόφαση του ∆.Σ., προτίθεται να εκ-ποιήσει παλαιά και άχρηστα µεταλλικά (ορειχάλκινα, σιδηρά και χυτοσιδηρά)εξαρτήµατα υδρεύσεω και αποχετεύσεω.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επιδώσουν προσφορά µέχρι την ∆ευτέρα22 -12-2014 και ώρα 11.00 π.µ., στα γραφεία τη ∆.Ε.Υ.Α.Τ. εντό σφραγι-

σµένου φακέλου µε τίτλο: «ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙ-ΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ». Πληροφορίε παρέχονται στα γραφεία τη ∆ΕΥΑΤ. τηλ. 24310-76711. οι δε ενδιαφερόµενοι δύνανται να προµηθεύονται τα σχετικά τεύχη µέ-χρι και την προπαραµονή τη ω άνω καταληκτική ηµεροµηνία.

Τρίκαλα 11-12-2014Ο πρόεδρο ∆ΕΥΑΤΣακκά Σωτήριο

Page 21: dialogos 15 12 2014

Τον είδαµε, τον…δοκιµάσαµε, τονπεριµέναµε καρτερικά, αλλά τώρα «άντε

γεια»! Ο Nate Bowie, ένα παίκτη πουόπω ανέφερε η διθυραµβική ανακοίνωση

τη απόκτησή του «επιλέχτηκε κιαποκτήθηκε µετά από εξονυχιστικό ψάξιµο

και αξιοποίηση µεγάλων γνωριµιών» (!) ,είναι πλέον µε τα δύο του πόδια στην πόρτα

τη εξόδου από την ΚΑΕ Τρίκαλα.

Ο Κώστα Φλεβαράκη, ( που η αλήθεια ναλέγεται… επέδειξε ιώβειο υποµονή περιµένον-τα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο ελληνικόπρωτάθληµα) πήρε τι αποφάσει του και µε-τά το σερί των αρνητικών εµφανίσεων σε κρίσι-µα µατ τη οµάδα, «άναψε πράσινο» για τηναλλαγή , ενηµέρωσε τη διοίκηση τη ΚΑΕ καιτον Ευθύµη Ρεντζιά και το θέµα πλέον παίρνειπλέον το… δρόµο του: Ο Bowie θα κληθεί µέ-σα στι επόµενε ηµέρε να λύσει το συµβό-λαιο του µε την οµάδα, ενώ η αναζήτηση αντι-καταστάτη του βρίσκεται στα σκαριά µε επα-φέ και µελέτε σε λίστε ελεύθερων Αµερικα-νών (πόντ γκαρντ κατά βάση) που έχουν παρα-στάσει από το ευρωπακό Μπάσκετ. Στην οµά-δα πάντω , υπάρχει ένα γενικό προβληµατι-σµό και για την απόδοση του Τρέισι που είναι«άφαντο» στα τελευταία παιχνίδια , αλλά καιγια τι up-down εµφανίσει του Κάτζι. Προ τοπαρόν όµω το σενάριο τη επόµενη ηµέρα,έτσι όπω αυτή προέκυψε µετά την τεράστιααλλά και επεισοδιακή νίκη επί τη ΑΕΚ, µένειω έχει, αγγίζει µόνο τον Bowie και κανέναν άλ-λο. Θέµατα πάντω προ συζήτηση η ΚΑΕ έχειπολλά και τα περισσότερα εξ αυτών επικεντρώ-

νονται γύρω από τη στάση που επέδειξε το te-am τη ΚΑΕ στην διαχείριση των εισιτηρίων τουαγώνα µε την ΑΕΚ. Το µπάχαλο που δηµιουρ-γήθηκε το Σάββατο στο ∆ηµοτικό κλειστό µετην εισβολή οπαδών τη Ένωση στην κερκίδατων Σακαφλιάδων και των κατόχων ∆ιαρκείαfamily, είναι αλήθεια πω εξέθεσε την οµάδαστα µάτια όλων των Τρικαλινών φιλάθλων. Η δι-οίκηση βέβαια, αναγνωρίζοντα εν αρχή τη δι-κή τη αµέλεια, εξέδωσε ανακοίνωση µε δηµό-σια συγνώµη και επέρριψε τι ευθύνε στηνΑστυνοµική περιφρούρηση , υπενθυµίζονταµάλιστα πω ειδοποίησε εγκαίρω τι αρµόδιεαρχέ για την µαζική παρουσία φίλων τη ΑΕΚστο γήπεδο. Παρ όλα τούτα, οι εξηγήσει δενέπεισαν…Οι οργανωµένοι Συνδεσµίτε είδαν τοόλο σκηνικό µε άλλο µάτι, θεώρησαν απαράδε-κτη αυτή τη συµπεριφορά και τη διαχείριση τουθέµατο από την ΚΑΕ και αφού πρώτα τα…έψαλλαν στον Ευθύµη Ρεντζιά (τονίζοντα τουπω δεν πρόκειται να του ξαναδεί στο γήπεδο)αποχώρησαν µαζικά, αφήνοντα έτσι του οπα-δού τη ΑΕΚ να κάνουν το ∆ηµοτικό κλειστόνα µοιάζει µε ΟΑΚΑ! Κάπω έτσι λοιπόν, οι παί-κτε του Κώστα Φλεβαράκη βρέθηκαν να παί-ζουν στην έδρα του, έχοντα ωστόσο απέναν-τί του αφιλόξενη και «αθυρόστοµη» αντίπαληκερκίδα, Στην πράξη πάντω αποδείχθηκε πωόλο αυτό το σκηνικό λειτούργησε θετικά, ξύ-πνησε-ερέθισε τα αντανακλαστικά τη οµάδαπου κατάφερε κόντρα στη διαφαινόµενη λογικήνα ανατρέψει δύο φορέ διαφορά 10 πόντωνκαι να πάρει τελικά µια µεγάλη νίκη (την Τρίτηµετά από καιρό στο φετινό πρωτάθληµα) πουτην κρατά «ζεστή και ζωντανή» στην µάχη τηεπιβίωση και τη παραµονή στο επαγγελµα-τικό Μπάσκετ τη χώρα µα. Αξίζει να σηµει-ώσουµε πω το κρίσιµο ντέρµπι του Σαββάτου

ξεκίνησε µε δεκάλεπτη καθυστέρηση αφού εξαιτία τη «εισβολή» των Αεκτζήδων στο γή-πεδο, προέκυψαν και … παρατράγουδα στι ει-σόδου του Κλειστού και η Αστυνοµία έκανεχρήση χηµικών για να επιβάλει την τάξη. Συνέ-πεια; Το µισό γήπεδο έκλαιγε απόδάκρυα και το άλλο µισό τα …έρι-χνε χοντρά στη διοίκηση των Τρι-κάλων. Αργά το βράδυ πάντω οΓενικό ∆ιευθυντή των Τρικάλωνµαζί µε τον υπεύθυνο ΤύπουΓιώργο Παπαγεωργόπουλο επε-δίωξε και είχε συνάντηση µε ταπαιδιά του Συνδέσµου επιδιώκον-τα να αµβλύνει την οργή τουαπό τα συµβάντα του αγώνα. Ησυνάντηση κατέληξε να είναι….ολονυχτία οι οργανωµένοι κα-τέθεσαν τι απόψει του και απότι ελέχθη εµµένουν στο σενάριοτη αποχή από τα επόµενα παι-χνίδια των Τρικάλων. Για τον λόγοαυτό εξέδωσαν και ανακοίνωση«βάλλοντα» κατά τη διοίκησηκαι των στελεχών τη ΚΑΕ µε πο-λύ σκληρέ εκφράσει. Εν κατα-κλείδι τώρα… Η αλήθεια είναι πωη ΚΑΕ δεν χειρίστηκε σωστά τοθέµα, θα µπορούσε κάλλιστα να«πατήσει» πάνω στο απαγορευτι-κό που εξέδωσε µε προτροπήΑδριανού η Περιφερειακή Αστυ-νοµική ∆ιεύθυνση Θεσσαλία γιανα ζητήσει εκκένωση του γηπέδουαπό του οπαδού τη ΑΕΚ. ∆εντο έπραξε , άφησε την κατάστασηστα χέρια τη Αστυνοµία πουδεν ήθελε να έχει 300 άτοµα έξω

από το γήπεδο σε ανεξέλεγκτε καταστάσει κιέτσι βρέθηκε στο µάτι του κυκλώνα…

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα Τρικά-λων –ΑΕΚ δηλώσει παραλειπόµενα και

φωτογραφικά στι σελίδε 28-29

∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από τον Νίκο Παζατη

«Παίρνει πόδι» ο Nate Bowie από την ΚΑΕ Τρίκαλα BC, που ψάχνει τον αντικαταστάτη του, ενώ η διοίκηση τη οµάδα έχει θέµατα ανοιχτά …

Τα …έσπασε µε του οργανωµένου

Page 22: dialogos 15 12 2014

Αγωνιστική των φαβορί αποδείχθηκε η 16ηστροφή τη Α Ερασιτεχνική αφού οι

οµάδε που κυνηγούν την Φαρκαδόναξεπέρασαν τα εµπόδια µε επιτυχία και

µείωσαν τι αποστάσει του από το ρετιρέτη βαθµολογία.

Το Καστράκι κέρδισε 3-0 την Περιστέρα, ταΜετέωρα έβγαλαν ίδιο σκορ στην Μπάρα επίτου Αχιλλέα και µόνο η ∆ήµητρα «έφαγε στοπ»από την Κρύα Βρύση, παρ ότι προηγήθηκε καιείχε καλέ προποθέσει για να πάρει τη νίκη.Ωστόσο η αποβολή του Τσιγάρα στο φινάλετου ηµιχρόνου, άλλαξε τι αριθµητικέ ισορρο-πίε µέσα στο γήπεδο και στην επανάληψη ηΒρύση βγάζοντα µεγάλη προσπάθεια κατάφε-ρε να φέρει τούµπα το παιχνίδι

Στα υπόλοιπα παιχνίδια τη ηµέρα τώρα ξε-χωρίζουν οι νίκε του Πύργου και των Σαρα-γίων στα γήπεδα Καλυβίων και Σαρακίνα, το«λευκό τοπίο «που προέκυψε στην κόντρα τουΠορταικού µε τον πυργετό ενώ η Φήκη µετάαπό καιρό πέτυχε κι αυτή µια νίκη µε το 1-0 επίτη ΑΕΤ. Πάντω πιο κοντά στην κορυφή καιµόνο δεύτερο στην βαθµολογία παρέµεινε οΒράχο Καστρακίου που εκµεταλλεύτηκε τορεπό τη ΑΕΦ στην 16η αγωνιστική αφού κέρ-δισε 0-3 την Περιστερα και µείωσε την απόστα-ση από την πρωτοπόρο τη βαθµολογίαστου επτά βαθµού. Ο Βράχο πάντω δενβρήκε ζόρια σ’ αυτό το παιχνίδι, πήρε µάλιστακεφάλι στο σκορ από το α ηµίχρονο όταν καιπροηγήθηκε µε 0-1 και καθάρισε στην επανά-ληψη πετυχαίνοντα δύο ακόµαγκολ.

Πορτακό-Πυργετό 0-0Τρει νίκε στη σειρά έγραψε το

τελευταίο εικοσαήµερο ο Πορτα-κό Πύλη και η αλήθεια είναι πωµε το …εννιάποντο που µάζεψε,ξεκόλλησε από τα χαµηλά «στρώ-µατα» τη βαθµολογία, βγήκε πιοψηλά, απέκτησε µεγαλύτερη ώθη-ση καλύτερη ψυχολογία και µπήκεµε κεκτηµένη ταχύτητα στο φινάλετη χρονιά.

Ωστόσο, στην 16η ειδική τουέλαχαν δύσκολα, αφού βρήκεµπροστά του τον ∆ικέφαλο τουΠυργετούπου έρχονταν από ανά-λογο τάιµινγκ και ανάλογα επιτυχη-µένο βηµατισµό, µετρώντα µάλι-στα ισάριθµέ νίκε στα παιχνίδια του τελευταί-ου εικοσαηµέρου.

∆ύσκολη η αποστολή, δύσκολο και ισχυρόο αντίπαλο (από το πιο συγκροτηµένα καιισχυρά ανταγωνιστικά συγκροτήµατα τη πρώ-τη γραµµή) και το ραντεβού τη 16η στρο-φή προέκυψε «λευκή» ισοπαλία που δεν θεω-ρείται ούτε καλό µα µήτε καιάσχηµο αποτέλε-σµα, ιδίω αν δει κανεί µε προσοχή και τα επό-µενα αλλά και τα προηγούµενα παιχνίδια.Οι-Πορτιανοί πάντω ήταν πο κινητικοί πιο δρα-στήριοι από του αντιπάλου του δηµιούργη-σαν µ΄λαιστα 3-4 καλέ φάσει στην περιοχήτου Ιακαωβάκη αλλά αυτή τη φορά δεν µπόρε-σαν να βρουν τρόπο και δρόµο για τα αντίπαλα

δίχτυα.Από δω και πέρα τώρα…Το συγκρότη-µα τη Πύλη θα έχει ω στόχο να σηκώσεικεφάλι, να πάει πιο ψηλά, να δει την πορείατου Β Γύρου µε καλύτερο µάτι αλλά και νααποφύγει την περιπέτεια που ελλοχεύει σταχαµηλά στρώµατα τη βαθµολογία. Με τηνεικόνα που έβγαλε σ’ αυτό το δίµηνο αλλά καιµε τα αποτελέσµατα που πήρε, δείχνει πωµπορεί να τα καταφέρει, γιατί πλέον πήρε(µαζί µε του βαθµού) και τι ανάλογε εµ-πειρίε παραστάσει από τα γήπεδα τη κα-τηγορία.

Σαρακίνα - Πύργο 0-3Τα κάτω-πάνω πάει να φέρει η οµάδα του

Πύργου στη µάχη τη παραµονή τη επι-βίωση στην µεγάλη κατηγορία, αφού τον τε-λευταίο µήνα δείχνει µε την παρουσία τη µέ-σα στα γήπεδα (πολύ δε περισσότερο και µετα αποτελέσµατα σε εύκολα ή δύσκολα παι-χνίδια) πω δεν είναι τελικά ο πιο «αδύναµοκρίκο» σ’ αυτή την ιστορία.

Όσοι είδαν τι αναµετρήσει µε ΑΕΤ καιΚαστράκι) έχουν άποψη,… όµω ακόµα κα-λύτερη προσέγγιση έχουν κ οι παίκτε α καιοι φίλοι τη Σαρακίνα που υπέστησαν…. σοκστο ραντεβού τη 16η αγωνιστική βλέπον-τα του κόκκινου του Βαγγέλη Τσιούκα ναπερνούν µε… παρέλαση ( 0-3) από το γήπεδο

του και να µπαίνουν για τα καλά στη µάχη τηδιεκδίκηση και τη επιβίωση. Το µατ είχε έν-τονε συγκινήσει και µάλιστα στην αρχή η Σα-ρακίνα ήταν πιο δραστήρια έβγαλε έψαξε φά-σει όµω στάθηκε άτυχη σε δύο κλασικέ ευ-καιρίε αφού είχε δοκάρι σε προσπάθεια τουΠαπαγεωργίου ενώ άγγιξε το γκολ µία ακόµαφορά µε τον Γκαρνάραπου αστόχησε παρ ότιβρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην εστία τουΠύργου. Ευκαιρία πάντω είχαν και οι φιλοξε-νούµενοι και µάλιστα σε …. κόντρα επίθεση πουδεν την αξιοποίησε ο Αγγέλη κι έτσι το πρώτοηµίχρονο έκλεισε µε «λευκό» το Φύλλο Αγώνα.

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλ-λαξε, ο Πύργο µπήκε µε µεγαλύτερη δύναµη

και µε καλύτερε κινήσει µέσα στο τε-ρέν ενώ από την άλλη πλευρά η Σαρακί-να δεν µπόρεσε να βρει λύσει στα ορ-γανωτικά τη ζητήµατα. Έτσι στο 61’ οιφιλοξενούµενοι άνοιξαν το σκορ µε το

όµορφο γκολ του Αγγέλη και λί-γα λεπτά αργότερα (στο 75' )δι-πλασίασαν τα γκολ µε την πετυ-χηµένη προσπάθεια του Ξαγαρά,που σηµείωσε το 0-2. Το τρίτο«χτύπηµα» του Πύργου ήταν καιτο… τελειωτικό αφού στο 85' οΚοθρά διαµόρφωσε το 0-3 δί-νοντα διαστάσει θριάµβου στηνίκη τη οµάδα του.

Πλέον µετά από τη δράση τουΣαββάτου για τη Σαρακίνα ταπράγµατα έγιναν πολύ πιο δύσκο-λα, η οµάδα αγνοεί τη νίκη στα τε-λευταία 5 παιχνίδια και ακουµπάτην επικίνδυνη ζώνη. Για να αλλά-ξει λοιπόν την πορεία τη, θα πρέ-πει να βγάλει µεγαλύτερο πείσµα

πάθο και ενέργεια να µην πάει σβηστήόπω στο προχθεσινό παιχνίδι. Έχει όµωµπροστά τη και δύσκολο πρόγραµµα στηνεκκίνηση του Β Γύρου, όµω αν δει κανείκαι τι περιµένει την οµάδα του πύργου σταεπόµενα βήµατα, µπορεί εύκολα να αντιλη-φθεί ποια οµάδα είναι υπό… πίεση. Όνταµόλι δυο βήµατα πιο πάνω από την τελευ-ταία θέση τη βαθµολογία, το συγκρότηµατου Βαγγέλη Τσιούκα µπήκε σε…µονόδροµοκαι θα πρέπει να κάνει υπερβάσει και σταεπόµενα που ακολουθούν για να κρατήσει«ζωντανό» κι εφικτό τον στόχο του.

Κρύα Βρύση - ∆ήµητρα 2-1∆ιπλό ηµίχρονο, άσσο τελικό στο γήπεδο

22 ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014Αθλητικά

Φαβορί εκ των ουκάνευ ο Βράχο Κα-στρακίου στο ραντε-

βού µε τον Άρη Περιστέρα,φρόντισε να επιβεβαιώσει ταπρογνωστικά γράφοντα µά-λιστα µε εµφατικό τρόπο τηνενδέκατη νίκη του στο πρωτάθλη-µα. Το συγκρότηµα του ΓιώργουΑλµπάνη – µετά την ΑΕΦ ίσω τοπιο σταθερό και πιο αξιόπιστο απόλα τα υπόλοιπα σωµατεία τη κο-ρυφή -, έδειξε για µία ακόµα αγω-νιστική πω …. ξέρει κι έχει τοντρόπο να διαχειριστεί καταστάσειγια να αποφύγει απρόβλεπταστραβοπατήµατα. Στο ραντεβούµε τον Αρη Περιστέρα πάντω, οβαθµό δυσκολία δεν ήταν µεγά-λο και οι Καστρακινοί όντα κα-

λύτεροι και πιο γεµάτοι ω οµάδα από του αν-τιπάλου του πήραν εύκολα την νίκη στο 0-3του Σαββάτου και µείωσαν το άνοιγµα τη δια-φορά που του χωρίζει από την Φαρκαδόναστου 7 βαθµού έχοντα µάλιστα ανοιχτέπροκλήσει µπροστά του. Αφού ακολουθούνέρχονται µέσα στο επόµενο 20ήµερο τρία µαττρία Ντέρµπι που θα κρίνουν όχι µόνο τη δικήτου διαδροµή αλλά πολύ περισσότερο την πο-ρεία και προφανώ την κατάληξη τη κούρσατου τίτλου. Όποιο δει το πρόγραµµα έχει άπο-ψη: Έπεται στην 17η το ντέρµπι ΜετεώρωνΦαρκαδόνα, ενώ στην αυλαία του Β Γύρου το«κρα-τεστ» για τον «Βράχο» θα δοθεί µέσα

στην έδρα τη ΑΕΦ, σε ένα παιχνίδι πουµπορεί είτε να ….δείξει πρωταθλητή, είτενα δώσει παράταση µαζί µε έναν νέο εν-διαφέρον στο πρωτάθληµα.

Στο παιχνίδι πάντω του Σαββάτου, τοενδιαφέρον όλων εστιάστηκε στο πότε καιµε ποιο τρόπο θα γράψει νίκη η οµάδα τουΓιώργου Αλµπάνη. Οι απαντήσει δόθηκαννωρί αφού το µατ πήγε µονόπατα απότην αρχή Οι Καστρακινοί πίεσαν κι του γη-πεδούχου ψηλά δηµιούργησαν 2-3 ευκαι-ρίε και στο 35' άνοιξαν λογαριασµό ότανο Ε. Μπαούτη βρέθηκε σε καλή θέση κιέστειλε την µπάλα στα δίχτυα και το 0-1

Το ρεπό τη ΑΕΦ εκµεταλλεύτηκε το Καστράκι στην 16η αγωνιστική,

Πάει µε καλό σερί ο «Βράχο»

Α’ ΕΠΣΤ: Η 16η αγωνιστική έφερε προσαρµογέ στην κορυφή, αλλά και νέα δεδοµένα

Το φινάλε του Α’ Γύρου Το φινάλε του Α’ Γύρου

Τα αποτελέσµατα (16η αγ.)

Μεγ. Καλύβια.........- .....Σαράγια...............1 -3

Πορτακό .............- .....Πυργετό ............0 -0

Αχ. Μπάρα...........- .....Μετέωρα .............0 -3

Σαρακίνα ...............- .....Πύργο................0 -3

Περιστέρα .............- .....Καστράκι .............0 -3

Κρύα Βρύση ..........- .....∆ήµητρα..............2 -1

Παραληθαίοι..........- .....Αµπελάκια ...........1 -0

Φήκη......................- .....ΑΕΤ......................1 -0

Ρεπό............................................Φαρκαδόνα

Η Βαθµολογία

Οµάδε ...................Βαθ. .Γκολ.....N...I ....H

Φαρκαδόνα ................43....37-8.....14..1.....0

Καστράκι ....................36...25-10....11..3.....1

Μετέωρα ....................33...37-14....10..3.....2

Πυργετό ...................32...23-10....10..2.....3

∆ήµητρα/....................30...40-21.....9...3.....3

Φήκη...........................26...29-14.....8...2.....5

Αµπελάκια ..................23...25-23.....7...2.....6

Πορτακό ..................17...16-23.....5...2.....8

Σαράγια......................17...21-32.....5...2.....9

Σαρακίνα ....................17...18-29.....5...2.....8

Κρύα Βρύση...............16...18-17.....4...4.....6

ΑΕΤ ............................15...33-35.....4...3.....8

Αχ. Μπάρα...............15...21-31.....4...3.....8

Παραληθαίοι ..............14...16-24.....4...2.....9

Πύργο ......................12...12-24.....4...0...1 0

Περιστέρα...................9....17-55.....2...3...1 0

Μεγάλα Καλύβια .........6....19-37.....1...3...1 1

@ ∆εν έκανε το ρεπό του Α Γύρου η οµάδα

των Σαραγιών.Η επόµενη 17η αγωνιστική

Πυργετό ..............- ........................Καλύβια

Μετέωρα ............... - ..................Φαρκαδόνα

Πύργο .................- ....................Πορτακό

Καστράκι ...............- .......................Αχιλλέα

∆ήµητρα ................ - ......................Σαρακίνα

Αµπελάκια.............. - ....................Περιστέρα

Φήκη .....................- .................Κρύα Βρύση

ΑΕΤ........................ - ................Παραληθαίοι

Ρεπό ................................................ Σαράγια

Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Page 23: dialogos 15 12 2014

τη ∆ιάβαΗ «µάχη» τη Κρύα Βρύση µε τη∆ήµητρα εκ των πραγµάτων και των καταστά-σεων είχε µονόπλευρο αγωνιστικό ενδιαφέ-ρον.. Για το «τρίποντο» τη νίκη «καίγονταν»(κυριολεκτικά και µεταφορικά, µετάτι τελευταίε αναταράξει) µόνο τοσυγκρότηµα τη Καλαµπάκα, που(θυµηθείτε το…) ξεκίνησε φέτο γιατα πολλά, αλλά βρέθηκε µε …πολύλίγα και δεν µπόρεσε να πιάσει θέσηστην πρώτη οκτάδα.

Έχοντα πλάτη κολληµένη στοντοίχο λοιπόν η Κ Βρύση παρ ότιβρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερενα κάνει ανατροπή και πήρε µια πο-λύτιµη όσο και δύσκολη νίκη (2-1)σε ένα µατ που ισορροπίε άλλα-ξαν µετά την αποβολή του Τσιγάραµε απ ευθεία κόκκινη στο πρώτοηµίωρο.

Η αριθµητική υπεροχή έδωσεέναν «αέρα» ανατροπή στο συγ-κρότηµα τη Κρυα Βρύση και …φρέναρε τη ∆ήµητρα στο β ηµίχρονο. Η εικό-να του παιχνιδιού άλλαξε οι πράσινοι πλέονδεν είχαν την ίδια ζωντάνια ενώ οι γηπεδούχοιπήραν τα πάνω του και έβγαλαν δύο γκολστο β΄ 45λεπτο.

Το σκορ πάντω άνοιξε στο 13ο λεπτό οΚα-ραστέργιο πετυχαίνοντα µε σουτ το 0-1 τη∆ήµητρα. Οι «πράσινοι» µέχρι το ηµίωροέδειχναν καλύτερα πατήµατα. Ωστόσο όµω,όταν έχασαν τον Τσιγάρα µε απευθεία κόκκι-νη κάρτα, αντιλήφθηκαν πω θα είχαν δύσκο-λο δεύτερο ηµίχρονο.…

Και πράγµατι … στην επανάληψη η ΚρύαΒρύση µπήκε αποφασισµένη να φέρει τούµπατο παιχνίδι. Κατάφερε µάλιστα να ισοφαρίσεισχετικά νωρί αφού µόλι στο 48ο λεπτό έγι-νε το 1-1- µε προσπάθεια και σουτ του Πα-παγεωργίου κι από το σηµείο αυτό και µετάέψαξε το γκολ τη νίκη. Το βρήκε σε ένα στη-µένο του 81’, όταν από φάουλ του Οδ. Ζαρα-κότα, η µπάλα πήγε µε φάλτσα στην περιοχήκαι εκεί ο Ντούλα, όντα αφύλαχτο διαµόρ-φωσε µε κοντινό σουτ το τελικό 2-1.

Η ∆ήµητρα µετά το γκολ βγήκε µπροστάκαι θα µπορούσε να κλέψει τον βαθµό τη ισο-παλία στο 90’, όµω στο δυνατό σουτ τουΤσικρικάαπάντησε κι έδειξε ετοιµότητα ο γκολ-

κίπερ τη Βρύση Ζίωγα , απέκρουσε εντυ-πωσιακά και κράτησε έτσι το 2-1 τη οµάδατου στο πιο καίριο σηµείο.

Παραληθαίοι - Αµπελάκια 1-0Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι το παι-

χνίδι τη ΑΕ Παραληθαίων µε τα Αµπελάκιαθα εξελίσσονταν σε ντέρµπι αφού αυτό έδει-χνε αυτό φωτογράφιζε η µέχρι τώρα πορείαατων οµάδων στον µαραθώνιο τη Α’ Κατηγο-ρία. Η ΑΕ Παραληθαίωνφερ’ ειπείν πασχίζεινα κρατήσει επαφή µε τη γραµµή τη παραµο-νή αλλά προ το παρόν πάει αγκοµαχώντακαι µετρώντα πολλέ απώλειε ακόµα και σεφαινοµενικά εύκολα εντό έδρα παιχνίδια.Από την άλλη η οµάδα Αµπελακίων µπορεί ναβρίσκεται λίγο πιο πάνω, πλην όµω δεν έχειδιασφαλίσει ακόµα την ανανέωση συµµετο-χή.

Κίνητρα λοιπόν υπήρχαν πολλά για τη µάχητη 16η αγωνιστική, η οποία κρίθηκε εν τέ-λει από ένα γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοιστο 57ο λεπτό τη αναµέτρηση βάζονταέτσι φρένο στο αρνητικό του σερί.

Το µατ δεν ήταν καλό, είχε όµω φάσεικαι ευκαιρίε που θα µπορούσαν να δώσουνµεγαλύτερη ζωντάνια και περισσότερο ενδια-φέρον στου λιγοστού φιλάθλου που το πα-

ρακολούθησαν.Οι Παραληθαίοι δηµιούργησαν

2-3 καλέ καταστάσει στα καρέτων Αµπελακίων όµω δεν τιαξιοποίησαν από την άλλη και οιπαίκτε του ΧρΜούτσιου δεν εί-χαν καλά τελειώµατα στι δικέτου ευκαιρίε κι έτσι το 0-0 τουηµιχρόνου έδειχνε πω γίνοντανένα κλειστό και νευρικό παιχνίδι.Στην επανάληψη οι Παραληθαίοιέβγαλαν στην αρχή τουλάχιστοµεγαλύτερη κίνηση και κατάφε-ραν έτσι στο 57’ να πάρουν αυτόπου επιζητούσαν. Όλα ξεκίνησαναπό ένα στηµένο, µετά από φά-ουλ του Φραγκάκη, ο Ζάρραγύρισε την µπάλα προ τον Κα-ραθάνοκι αυτό χωρί χρονοτρι-

βή σούταρε και πέτυχε το 1-0 που έµελλε ναπαραµείνει µέχρι τη λήξη του αγώνα.

Τα ρεπορτάζ για του αγώνε Μπάρα-Με-

τεώρωνΣαραγίων-Καλυβίων και Περιστέρα Κα-στρακίου στι επόµενε σελίδε.

23ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτουηµιχρόνου, όµω στην επανάληψη οιπαίκτε του Καστρακίου µπήκαν µε τηνίδια ορµή και στο 53' διπλασίασαν τατέρµατά του έχοντα και πάλι σκόρετον Ε. Μπαούτη που έκανε το 0-2. Απότο σηµείο αυτό και µετά η Π[ερστέραέριξε «λευκή πετσέτα» στο γήπεδο και ηνίκη του Βράχου επισφραγίστηκε στο72 όταν ο Άγγελο Αλµπάνη διαµόρ-φωσε το τελικό 0-3. Ποια είναι τώρα ταδεδοµένα για τον Βράχο, θα φανεί σύν-τοµα. Η οµάδα του Αλµπάνη µε του 36βαθµού είναι πιο κοντά στο ρετιρέ,εξακολουθεί να ….κάνει παιχνίδι και ναπιέζει την ΑΕΦ , ενώ σε εντελώ διαφο-ρετικέ κατευθύνσει κινείται πλέον τοσυγκρότηµα του Αρη που στα κάτω-κά-τω σκαλιά τη βαθµολογία. Από τώρα

και στο εξή; Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν θα κα-ταστούν µεγαλύτεροι, ιδίω αν συνεχιστεί και δι-

ευρυνθεί το αρνητικό σερί και στα πρώτα παι-χνίδια του Β Γύρου.

κέρδισε 0-3 την Περιστέρα και µείωσε στου επτά βαθµού

στη µάχη τη “ουρά”, µετά τι νίκε Πύργου και Σαραγίων Φλα στα γήπεδα

Αθλητικά

θα µα… θα µα… δείξειδείξει

Page 24: dialogos 15 12 2014

Με τον ιδανικότερο τρόπο πάει προ την τελικήευθεία του πρωταθλήµατο η ποδοσφαιρική οµάδατων Μετεώρων. Έχοντα κεκτηµένη από τι τελευ-ταίε επιτυχίε το συγκρότηµα τη Καλαµπάκα πέ-ρασε µε νίκη 0-3 από την έδρα του Αχιλλέα Μπάρα, και … περιµένει πλέον το ντέρµπι τη 17η αγωνι-στική (στην αυλαία του Α’ Γύρου) για να κάνει έναακόµα βήµα προ την κορυφή . Η µάχη µάλιστα µετην πρωτοπόρο Φαρκαδόνα αποκτά ξεχωριστή βαθ-µολογική και αγωνιστική σηµασία, έρχεται σε ένα κρί-σιµο κοµβικό σηµείο του πρωταθλήµατο και προφα-νώ θα µα δείξει πω θα πάει τελικά η κούρσα τουτίτλου στον Β Γύρο. Αν οι Καλαµπακιώτε κερδίσουντην ΑΕΦ σίγουρα θα κάνουν βήµα προ τα πάνω καιθα δώσουν νέο ενδιαφέρον στην ιστορία ενώ αν χά-

σουν προφανώ θα µείνουν πίσω και θά’χουν δύ-σκολη αποστολή στην τελική ευθεία. Στο µαττου Σαββάτου πάντω τα Μετέωρα είχαν καλύ-τερα πατήµατα από το συγκρότηµα τη Μπάρα, τόσο στο α’, όσο και στο β’ ηµίχρονο. Είχαν απότην αρχή κατοχή µπάλα για µεγάλο διάστηµακαι δηµιούργησαν κάποιε καταστάσει στην πε-ριοχή του Αχιλλέα χωρί πάντω να βγάλουνκλασική φάση για γκολ µέχρι το ηµίχρονο. Η πιοσηµαντική ευκαιρία βγήκε στο 22’ όταν ο Κερα-µά µε σουτ σηµάδεψε το κάθετο δοκάρι τουΓκαραγκάνη που απέκρουσε πάντω κι αυτό µετα ακροδάχτυλα βγάζοντα την µπάλα από τηνεστία του. Μια µικροευκαιρία είχαν και οι Μπα-ριώτε στο 37’αλλά δεν την αξιοποίησαν. Έτσι το

«λευκό» πρώτο ηµίχρονο άφησε ανοιχτέ εκκρεµότη-τε για το 2ο µισό του αγώνα.Με το ξεκίνηµα του βµέρου τα Μετέωρα µπήκαν µε φόρα και µέσα σε έναπεντάλεπτο καθάρισαν τη νίκη. Αρχικά προηγήθηκανστο 48’ µε την επιτυχηµένη προσπάθεια και το σουττου Ράππα που έκανε το 0-1, ενώ στο 53’ έφτασανκαι στο 0-2 µε την όµορφη ατοµική του Ντούβλη. Απόεκεί και πέρα το παιχνίδι είχε τυπική διαδικασία καιστο 93’ µε πλασέ ο Ράππα έγραψε το τελικό 0-3.Χω-ρί προβλήµατα η διαιτησία του Μίσσα και των βοη-θών του Κωτούλα και Ανδρεανόπουλου.

ΜΠΑΡΑ: Γκαραγκάνη, Πάτσο, Τσιρώνα, Καπέ-λα, Σελίµη, Καραγιάννη, Παπαχρήστο, Ανδρέου(39’ Παπά), Μπουλογεώργο, Παπακώστα, Σουλε-µάνη.

ΜΕΤΕΩΡΑ: Γεωργίου, Χριστοδουλόπυλο, Τσιαν-τούλα, Σιούτα, Γκόβαρη, Αυγέρο, Ντούβλη, Αγ-γελάκη, Κουβελά (58’ Παπαγεωργόπουλο), Κερα-µά, Μόκκα (37’ Ράππα)

Πόσο πιο κάτω µπορούν άραγε να πάνεακόµα τα Μεγάλα Καλύβια;Το ερώτηµαρητορικό, δεν χρήζει απάντηση για ταπροφανή: πριν καλά-καλά κλείσει ο Α

Γύρο του πρωταθλήµατο, η οµάδα πουπριν 4 χρόνια είχε σηκώσει κύπελλο κι ηίδια οµάδα που είχε βάλει δύσκολα ακόµα

και στον ΑΟ Τρίκαλα, «πνέει τα λοίσθια»…Στην 16η στροφή έχασε ίσω µία από τι

τελευταίε τη ευκαιρίε για να βάλειµπροστά τη µηχανή και να κάνει

επανεκκίνηση. και µετά την ήττα από ταΣαράγια (µε 1-3 και µα µπόλικη γκρίνια),

έµεινε πολύ πίσω και δεν δείχνει ικανή νακάνει µια θεαµατική επιστροφή.

Σε αντίθετη τροχιά πάντω κινείται το συγ-κρότηµα των Σαραγίων, το οποίο µετά την ισο-παλία που απέσπασε στο µατ µε τη Φαρκαδό-να πήρε πόντου και στο κοµµάτι τη ψυχολο-γία κι έχοντα ω οδηγό στο τιµόνι του τονπερσινό προπονητή των Καλυβίων, έψαξε κυ-νήγησε και τελικά πήρε µε το σπαθί του ένα µε-γάλο διπλό που δίνει και τα ανάλογα κέρδηστον πίνακα τη βαθµολογία. Το µατ πάντωπήγε κόντρα στη λογική , αφού η οµάδα τωνΣαραγίων καθάρισε τη νίκη παρ ότι αγωνίζον-ταν µε 10 στο γήπεδο από το 44 όταν αποβλή-θηκε ο Ι. Καταραχιά , ενώ στο κάδρο τωνπρωταγωνιστών είχε και τον διαιτητή κ. Βου-τσελά που έχασε 2-3 φάσει και δεν τα πήγεκαλά στον πειθαρχικό έλεγχο αφήνοντα έτσιµε παράπονα και τα δύο συγκροτήµατα. Κιόπου παράπονα στα Καλύβια; Αυτή τη φοράπέρα από τη γκρίνια του ψιθύρου για την δι-αιτησία την ΕΠΣΤ και την ατυχία, είχαµε κι άλλαντράβαρα, αφού παίκτε και φίλαθλοι των γη-πεδούχων είχαν θέµατα να λύσουν , έριχναν οένα ρίχνει το βάρο στον άλλον, ενώ απουσία-ζαν πολλοί από το γήπεδο. Μέσα σ’ αυτό τοροντέο σκηνικό οι υπεύθυνοι τη οµάδα προ-σπαθούν να κρατήσουν ισορροπίε µέσα κι έξωαπό το γήπεδο, όµω υπάρχει διάχυτη γκρίνιαγια µια σεζόν που δείχνει χαµένη πριν κλείσει οΑ Γύρο. Το παιχνίδι πάντω δεν ήταν καλό,άσχηµο θέαµα πολλέ λάθο µεταβιβάσειµπόλικη φλυαρία και µέσα σε όλα αυτά οι γη-πεδούχοι ξεκίνησαν µε κατοχή µπάλα και πίε-

ση, ενώ οι φιλοξενούµενοι κατάφεραννα ανοίξουν το σκορ στο 26’ όταν ο Παρ-θένη εκµεταλλεύτηκε αδράνεια τωναµυντικών του ΑΟΚ µετά από φάουλ τουΓκένα και µε σουτ έκανε το 0-1. Το γκολµέτρησε παρά τι διαµαρτυρίε των Κα-λυβιωτών για φάουλ πάνω στον τερµα-τοφύλακά του. Αυτό ήταν το πρώτο ση-µείο τριβή για τη διαιτησία…Στη συνέ-χεια τα Καλύβια προσπάθησαν να αντι-δράσουν και στο 22 είχαν µια ευκαιρίασε κεφαλιά του Ζαγκούλη που δεν βρή-κε στόχο. Οι ισορροπίε του αγώνα άλ-λαξαν στο 44’ και τότε τα Σαράγια έµει-ναν µε 10 παίκτε καθώ αποβλήθηκε οΓιάννη Καταραχιά, ενώ στι καθυστε-ρήσει τα Καλύβια βρέθηκαν πολύ κοντά στογκολ, όταν ο Κατράνα -αν και ήταν σε ευνοκήθέση- δεν µπόρεσε να πλασάρει κι έχασε µιασηµαντική ευκαιρία. Στην επανάληψη οι παί-κτε του ΑΟΚ βγήκαν µπροστά και δηµιούργη-σαν δυο πολύ καλέ ευκαιρίε στο 55’ από φά-ουλ του Μπίχτα , η µπάλα ελάχιστα άουτ αλ-λά και στο 57 σε ένα µακρινό σουτ που δενβρήκε στόχο. Ωστόσο , στο 60 µια υπόδειξητου διαιτητή για κόρνερ έφερε το γκολ των γη-πεδούχων. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο ∆.Μουσαφείρη γύρισε τη µπάλα στην περιοχή

και ο Μπίχτα µε κοντινό σουτ ισοφάρισε 1-1δίνοντα νέα τροπή στο παιχνίδι. Το 1-1 έφερετα παράπονα των φιλοξενούµενων που φώνα-ζαν για την λανθασµένη υπόδειξη του ρέφερυκι όταν το µατ συνεχίστηκε στο 72 πήραν εκνέου το προβάδισµα µε το ψηλοκρεµαστό τουΚρίκα βρήκε δίχτυα γράφοντα το 1-2.Οι Κα-λυβιώτε µετά το γκολ ανοίχτηκαν όµω στο 86ξεχάστηκαν η άµυνά του δεν αντέδρασε σω-στά και ο Παρθένη µε κοντινή κεφαλιά δεν δυ-σκολεύτηκε να κάνει το 1-3 γράφοντα τον επί-λογο στο παιχνίδι. Τα δεδοµένα που διαµορ-

φώθηκαν στο κλείσιµο του Α Γύρου για τηνοµάδα των Καλυβίων , είναι γνωστά, αποτυπω-µένα ξεκάθαρα στη βαθµολογία τη Α’ Ερασι-τεχνική. ∆εν αφήνουν περιθώρια για παρερ-µηνείε Ω προ το τι ακριβώ µπορεί και τιπρέπει να κάνει η οµάδα για να αποφύγει τηνέξοδο από την µεγάλη κατηγορία. Πλέον µόνοένα δρόµο υπάρχει: Να ακολουθήσει να βγά-λει πορεία πρωταθλητισµού στην τελική ευθεία, να διεκδικήσει δηλαδή βαθµού ακόµα καιαπό παιχνίδια µε τι οµάδε τη πρώτη γραµ-µή και φυσικά να µην υποπέσει σε γκέλε στιαναµετρήσει µε τα σωµατεία εκείνα που κυνη-γάει. Μπορεί να το κάνει; Ο χρόνο και τα απο-τελέσµατα θα µα το δείξουν…Ο ∆αιτητή κΒουτσελά ( Σταφυλά- Τότη). έδειξε κόκκινηστου Στεφόπουλο (63’ από τον πάγκο) - Κατα-ραχιά Ι. (44’ )

Καλύβια: Ντίνα, Κασιώλα, Ζαγκούλη (78’Μακρή), Σκούφα (46’ Κάβρα Αθ.), Οικονό-µου, Μουσαφείρη ∆., Μπίχτα, ΜουσαφείρηΘ., Κατράνα (75’ Κάβρα Γ.), Μουσαφείρη Λ.,Σιούτα.

Σαράγια: Βάρκα, Μαρδάνη (53’ Σωτηρίου),Πλακοπίτα, Κονταξή, Καταραχιά Ι., Παππά,Καταραχιά Β.(42’ λ. τρ. Μπαλαή), Γκένα,Παρθένη, Κρίκα (90’ Τάσιο), Αλούσι.

CMYK

Του …έσπρωξαν ακόµα πιο κάτω

24 Αθλητικά ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τα Σαράγια πέρασαν µε νίκη από την έδρα των Καλυβίων, σ’ ένα µατ µε νεύρα παράπονα κι εντάσει

Τα εύκολα, δύσκολα έκαναν, για µία ακόµα φορά, οι παίκτε τουΠΟ Φήκη! Ενώ έπαιξαν στα τη γάτα µε το ποντίκι την ΑΕΤ στο ραν-τεβού τη 16η αγωνιστική, δηµιουργώντα πάµπολλε κλασικέευκαιρίε, περιορίστηκαν τελικά σε µια φτωχή νίκη (1-0) αλλά του-λάχιστο που δεν αντικατοπτρίζει την ροή και το µονότονο τέµπο τουαγώνα. Παρ όλα τούτα οι «κόκκινοι» έχουν λόγου να χαµογε-λούν, αφού µε το «τρίποντο» του Σαββάτου έκλεισαν τον κύκλο τωνχαµένων ευκαιριών, άφησαν πίσω του άσχηµε ,µέτριε, µίζερεεµφανίσει και πανηγύρισαν την πρώτη του νίκη µε τον Κνέζεβιτστον πάγκο του!

Αυτή ήταν επί τη ουσία η είδηση τη ηµέρα γιατί το συγκρό-τηµα τη Φήκη πήγαινε µε λανθασµένο βηµατισµό από τι αρχέτου περασµένου Οκτώβρη. Στο µατ του Σαββάτου ωστόσο, έπαι-ξε την ΑΕΤ στο µισό γήπεδο, έστησε σκηνικό πολιορκία στηνεστία του Πετρένκο και έχασε ευκαιρίε για µεγαλύτερο σκορ απότο φτωχό 1-0. Η ΑΕΤ από την άλλη δεν είχε καλή παρουσία περιο-

ρίστηκε σε παθητικό ρόλο και κλείστηκε γύρω από την περιοχή τηκι είχε ω στόχο να κλέψει βαθµό χωρί να βγάλει φάσει στην εστίτου Ντόβα. Η Φήκη είχε δυο δοκάρια σε προσπάθειε του Μπαρµ-παρούση και του Τσερέπη και πέτυχε το γκολ τη νίκη στο 56’όταν από κόρνερ του Γκούµα δηµιουργήθηκαν καλέ προποθέ-σει για τον Ζελενίτσα. Ο νεαρό εκµεταλλεύτηκε σύγχυση στηνάµυνα τη ΑΕΤ και µε κοντινό σουτ πέτυχε το 1-0 βάζοντα τέλοστο αρνητικό σερί τη οµάδα του.

Φήκη: Ντόβα, Μπαρµπαρούση, Ζαχαράκη, Ζελενίτσα, Ζυ-γούρη, Στεφόπουλο (Κοθρά), Καρασκο, Τσερέπι, Στάµο,Γκούµα, Νούλα (Τσιάκαλο).

ΑΕΤ: Πετρένκο, Καραγιώργο, Μπεχλιβάνο, Μηλίτση, Τσιγαρίδα(65’ Ράτζα), Ευαγγέλου Σπ. (70’ Παπανικολάου), Ευαγγέλου Μ.,Πολυζόπουλο, Σπαθή, Ντόσα (75’ Ιορδανίδη), Λουκά

Είχε να χαρεί από τον Οκτώβρη!!!

Για να µειώσουν τι αποστάσει

Τέλο στο σερί αρνητικών αποτελεσµάτων έβαλε η Φήκη κερδίζοντα 1-0 την ΑΕΤ

Με άνοιγµα στο Β’ ηµίχρονο τα Μετέωρα κέρδισαν 0-3 στην Μπάρα και περιµένουν το ντέρµπι µε την ΑΕΦ

Page 25: dialogos 15 12 2014

CMYK

25ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Αθλητικά

Περίπατο πήγανόλα τα σχέδια καιτη περσινή σε-ζόν, αλλά και µερι-κά του φετινούπρογραµµατισµού

στην οµάδα των Τρικάλων. Όλα χάλασαν από τηνπροβληµατική παρουσία των τριών Βούλγαρωνποδοσφαιριστών που εντάχθηκαν το φετινό κα-λοκαίρι στο ρόστερτη οµάδα. Πρώτο αποχώ-ρησε χωρί καλά-καλά να παίξει ο Βεσσελινοβιτενώ Κούντσεφ και Μλάντένοφ πήραν σειρά µέσαστο ∆εκέµβρη λόγω παραπτωµάτων ενώ προξε-

νεί εντύπωση το γεγονό πω ειδικά µε την περί-πτωση του Κουτσεφη διοίκηση δέχθηκε και σύνα-ψε συνεργασία ολίγων µηνών!! Αξίζει να αναφέ-ρουµε πω το περασµένο καλοκαίρι µε τι µε-τεγγραφέ των τριών ξένων οι διοικούντε και τοτότε επιτελείο τη οµάδα, µιλούσαν για κινήσειπου θα βάλουν τον ΑΟΤ σε τροχιά Β Εθνική καιοι ξένοι θα είναι ποιότητα στο ρόστερ τη Γ Εθνι-κή. Εν πάση περιπτώσει το κεφάλαιο «Βουλγαρι-κη ενίσχυση» έκλεισε και άνοιξε το κεφάλαιο«Τύρναβο» για τι µεταγραφέ του Γενάρη αφούυποψήφιο αντικαταστάτη του Κουντσεφ φέρε-ται ο τωρινό γκολκίπερ τη Λαρισακή οµάδα

∆ηµήτρη Πρίφτη που είναι νεαρό ταλαντού-χο αλλά κατά τι ακριβό. Απ ότι φαίνεται πάντωκαι αυτή η µετακίνηση από τον Τυρναβο από τονοποίο τα Τρίκαλα πήραν φέτο και του Βαγγε-λή, Σαχινίδη, Σκούπρα και Καραγιάννη ενώ χτύ-πησε µεταγραφή και ο προπονητή Άγγελο ∆ιγ-κόζη µαζί µε τον γυµναστή Μαντζιώκα. Στην λί-στα των µεταγραφών παίζουν πρώτη σειρά οKώσταΦλίγκο που αγωνίζονταν στον ΗρακλήΨαχνών αλλά και ο Αθ.Τέλλο που έµεινε ελεύθε-ρο και λέγεται πω έχει κλείσει συµφωνία µε τηδιοίκηση. Μένει λοιπόν να δούµε τι επόµενε κι-νήσει που θα γίνουν στην περίοδο των εορτών.

Μπορούσε να αρπάξει τη νίκη, νακάνει “µπρέκ” µέσα σε µια δύσκολη

έδρα και να αναρριχηθεί στηνκορυφή του 2ου οµίλου. Μπορούσεόµω και να χάσει… Σηµασία πλέονέχει ότι η ποδοσφαιρική οµάδα των

Τρικάλων άφησε 2 βαθµού στοντέρµπι τη 10η αγωνιστική µέσαστην Φιλιππιάδα ,«κόλλησε» στο 0-0

µε τον τοπικό αξιόµαχο καιανταγωνιστικό Εθνικό και έχασε µια

καλή ευκαιρία για να προσπεράσει ναβάλει από κάτω τον Αχιλλέα

Νεοκαισάρεια, που …φρέναρε στοΜαρτίνο και γνώρισε την ήττα από

τον Οπούντιο σε µια κοµβικήαγωνιστική του πρωταθλήµατο.

Οι «κυανέρυθροι» πάντω έστω κι έτσι, µε τονβαθµό τη ισοπαλία µείωσαν τι αποστάσει,έφτασαν ένα βήµα πιο κοντά στο ρετιρέ του Οµί-λου και περιµένουν πλέον το ντέρµπι τη 11ηαγωνιστική για να βάλουν τα πράγµατα σε…τάξη.Αν κερδίσουν την οµάδα τη Νεοκαισάρεια θαπατήσουν και πάλι µετά (από καιρό ) την κορυφήτου οµίλου και προφανώ θα κινηθούν µε την ανά-λογη επιτάχυνση στην…. ευθεία του Β Γύρου ,όπου θα παιχθεί και θα κριθεί το πρωτάθληµα.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό σε δύσκολο αγωνιστικόχώρο και είχε µετρηµένε τι φάσει του Από µίασηµαντική ευκαιρία είχαν οι δύο οµάδε στο πρώτο45λεπτο. Ο ΑΟ Τρίκαλα απείλησε στο 1ο λεπτό µετον Σαχινίδη, ο οποίο βρέθηκε σε θέση βολή, αλ-λά το σουτ που επιχείρησε από πολύ κοντά ήτανάστοχο ενώ οι γηπεδούχοι επεδίωξαν να φτάσουνκοντά στο γκολ στο 26΄ όταν µακρινό σουτ του Γήταη µπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι άουτ. Η εικόνατου αγώνα στο δεύτερο ηµίχρονο δεν είχε σηµαντι-κέ διαφορέ από το πρώτο 45λεπτο όµω είχε πιοτρανταχτέ ευκαιρίε και από το 60 και µετά άνοιξεσε ένα γρήγορο τέµπο αφού και οι δύο οµάδε κυ-νήγησαν-έψαξαν το γκολ που θα του έδινε τη νίκη.Αναλυτικά τώρα… Και οι δύο οµάδε ξεκίνησαν επι-φυλακτικά τον αγώνα, δεν ανοίχτηκαν , ήταν φανερόµέσα από τι κινήσει του πω ήθελαν κατ’ αρχή νααποφύγουν λάθη που προφανώ θα εξέθεταν τιαµυντικέ του γραµµέ κι έτσι στο πρώτο τέταρτοδεν βγήκα κάτι το αξιόλογο, πέρα από µία φάση πουδηµιούργησαν σχεδόν από το… πουθενά οι δικοίµα. Ήταν το 11ο λεπτό τη αναµέτρηση όταν απόγέµισµα του Γκαµπλιώνη στην περιοχή τη Φιλιππιά-δα προκλήθηκε «πανικό» οι αµυντικοί των γηπε-δούχων αποµάκρυναν την µπάλα βεβιασµένα και µέ-σα στη …σύγχυση ο ∆ιαµαντόπουλο παρ’ ολίγο ναπετύχει αυτογκόλ ει βάρο τη οµάδα του. Στηνεξέλιξη τη φάση µπήκε κατόπιν και ο Καραγιάννηπήρε την κεφαλιά αλλά δεν µπόρεσε να βρει τα αν-τίπαλα δίχτυα. Στο 23’ οι παίκτε τη Φιλιππιάδαέκαναν την πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Ντάσκαέβγαλαν µάλιστα κόντρα επίθεση έπιασαν την άµυ-να των Τρικάλων στο τρέξιµο αλλά στην επικίνδυνηΚολιάκη απ’ τα πλάγια είχε «απάντηση» ο Ντάσκα

που βγήκε σωστά και µπλόκαρε την µπάλα. Φάσηγια γκολ δηµιούργησαν οι κυανέρυθροι και στο 40,όταν ο Βαγκελί ανοίχτηκε από πλάγια έβγαλε σέν-τρα σηµαδεύοντα τον επερχόµενο Καραγιάννη αλ-λά πριν ο φορ των Τρικάλων προλάβει να ακουµπή-σει να σπρώξει την µπάλα στα δίχτυα, τον πρόλαβανκαι πάλι οι αµυντικοί τη Φιλιππιάδα. Τα Τρίκαλα εί-χαν δύο ακόµα µικρο-ευκαιρίε πριν την εκπνοή τουπρώτου 45λεπτου και στην πρώτη από αυτέ στο 42’ο Καραγιάννη σε τρέξιµο µε τον προσωπικό του αν-τίπαλο βρέθηκε στο έδαφο εκβιάζοντα πέναλτι αλ-λά πήρε κίτρινη κάρτα για «θέατρο». Στην τελευταίαφάση του ηµιχρόνου οι γηπεδούχων απείλησαν µεστηµένο που σταµάτησε πάνω στον Ντάσκα. Μ’ αυ-τά και µ’ αυτά το ηµίχρονο βγήκε χωρί σπουδαίετρανταχτέ φάσει και η αλήθεια είναι πω τα Τρί-καλα είχαν καλύτερη κίνηση στο πρώτο εικοσάλε-πτο, ενώ οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχειακαι έδειξαν τι προθέσει του στην εκκίνηση τηεπανάληψη .

Η Φιλιππιάδα λοιπόν µπήκε µε φόρα στο δεύτεροηµίχρονο και έκανε δυο επισκέψει στα καρέ τωνΤρικάλων. Στο 47’ απείλησε µε ένα µακρινό σουτ τουΜασέτα και λίγα λεπτά αργότερα στο 51΄έφτιαξε κιέχασε την πιο σηµαντική τη ευκαιρία, όταν ο Γήτταέβγαλε µπαλιά τρύπα στην πλάτη τη άµυνα τωνΤρικάλων βρήκε τον Μασέτα σε κίνηση αλλά αυτόπαρ ότι ήταν σε πλεονεκτική θέση αστόχησε καισούταρε άουτ. Οι κυανέρυθροι γλίτωσαν βέβαιη πα-ραβίαση σ’ αυτή τη φάση και στα τελευταία λεπτάµετά και την αποβολή του Μπασιάκα 9στο 85 µεδεύτερη κίτρινη κάρτα) έδειχναν πλέον πιο ευάλωτοιστην πίεση των παικτών τη Φιλιππιάδα. Περιόρι-σαν λοιπόν τα ανοίγµατα του διαφύλαξαν το 0-0 καιτουλάχιστο πήραν τον βαθµό τη ισοπαλία µέσα σεµια δύσκολη έδρα. Τα Τρίκαλα πάντω κόντρα στηµέχρι τότε ροή του αγώνα δηµιούργησαν την πιο µε-γάλη του ευκαιρία στο 61' Τότε, µετά από φάουλτου Κουτσόπουλου, ο Στούµπο βρέθηκε αφύλα-χτο στην µικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά αλλάέστειλε την µπάλα στο οριζόντιο δοκάρι . Στην εξέ-λιξη τη φάση ο Καραγιάννη µε νέα κεφαλιάαστόχησε και πάλι χάνοντα έτσι διπλή ευκαιρία γιανα ανοίξει το σκορ. Οι κυανέρυθροι το… έψαξαν καιστο 64' και µάλιστα αυτή τη φορά από κοµπίνα σεφάουλ, ο Κουτσόπουλο πάσαρε στον Γκαµπλιώνη, αυτό πήγε µε προβολή πάνω στην µπάλα αλλά

δεν µπόρεσε να νικήσει τον Σιαράβα.Το µατ µετά το 60’ άνοιξε τα Τρίκα-λα κυνηγούσαν το γκολ, η Φιλιππιάδαπερίµενε κι αυτή τι δικέ τη κατα-στάσει κι είχε µάλιστα µια ευκαιρίααπό λάθο του Στούµπου που πάν-τω δεν την αξιοποίησε ο Γήττα.

∆ιαιτητή του αγώνα ο κ Τάση(Ηπείρου) που είχε βοηθού τουΘανασιά-Αντωνίου (Ηπείρου)

Εθνικό Φιλιππιάδα (∆ηµήτρηΜπαλάφα): Σιαράβα, Γατσέλο,∆ιαµαντόπουλο, ∆άρδα, Πάνο(75΄Κατσαδούρο), Λέντζο, Κολιά-κη, Τσακανίκα, Μασέτα (82΄Νικο-λάου), Γήτα, Γιαννούλη (87΄Κο-λιό Γ.).

Τρίκαλα (Άγγελο ∆ιγκόζη):Ντάσκα, Κουτσόπουλο, Στούµ-

πο. Γεωργίου, Σκούπρα, Βαγγελή,Μπασιάκα, Καµπλιώνη, Μοσχάκη (57΄Μηνά),Σαχινίδη (84΄Ρετζιλά), Καραγιάννη.

Άνοιξαν τα µεταγραφικά σενάρια των Τρικάλων και η οµάδα πάει πιθανώ για 4 µεταγραφέ

«Σπαζοκεφαλιά» η ενίσχυση

Τα Τρίκαλα άφησαν δύο βαθµού στη Φιλιππιάδα στο 0-0 µε τον τοπικό Εθνικό , όµω µείωσαν στον έναν πόντο τη διαφορά από τη Νεοκαισάρεια

Super leagueΚράτησε δύσκολα το +4 ο ΠΑΟΚ,άνετο και... ωραίο ο ΠΑΟ,γλίτωσε ο Θρύλο

Τα επόµενατην Τετάρτη…

Με νύχια και µε δόντια κράτησε τηδιαφορά του +4 από τον Ολυµπιακόστην κορυφή τη Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΟΚ,αφού κατέφερε πολύ δύσκολα να κερ-δίσει µε 2-1 την Κέρκυρα στην Τούµπα (2-1). Και ο Ολυµπιακό όµω γλίτωσεαπό του…Λεβαδειακού τα δόντια!Απέ-φυγε πάντω την γκέλα και µε γκολ τουΜήτρογλου στο 90+1' νίκησε 2-1 στηΒοιωτία, για τη 14η αγωνιστική τη Σού-περ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκανµόλι στο 2' µε τον Τοµά, οι Πειραι-ώτε ισοοφάρισαν µε τον Αφελάι στο73' και τελικά «απέδρασαν» στι καθυ-στερήσει, αποφεύγοντα µια νέα οδυ-

νηρή απώλεια. Από την άλλη ο Πανα-θηνακό καθάρισε εύκολα, πήρε προ-βάδισµα στα 15 δευτερόλεπτα καιέφτασε σε άνετη νίκη επί του Πανθρακι-κού ( 4-0) µένοντα µόνο τρίτο στηβαθµολογία. Πίσω του ο Αστέρα πουεπιβλήθηκε άνετα τη Βέροια ( 2-0),ενώ σπουδαία νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάν-νινα κόντρα στον Ατρόµητο, προσπερ-νώντα τον στη βαθµολογία ( 1-0).

∆ιπλό για την Ξάνθη στην Κρήτη επίτου Εργοτέλη ( 0-2), ενώ ο Πανιώνιο νί-κησε τον ΟΦΗ ( 2-0) στη Νέα Σµύρνη.

Τα αποτελέσµαταΠλατανιά-Νίκη Βόλου................ 3-1Καλλονή - Παναιτωλικό ..............0-0Πλατανιά-Νίκη Βόλου................. 3-1Καλλονή-Παναιτωλικό ................0-0Λεβαδειακό-Ολυµπιακό ...........1-2Πανιώνιο-ΟΦΗ............................ 2-0Αστέρα Τρίπολη-Βέροια........... 2-0Εργοτέλη-Ξάνθη......................... 0-2ΠΑΟΚ-Κέρκυρα ............................2-1ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόµητο ..............1-0Παναθηνακό-Πανθρακικό........ 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνε)ΠΑΟΚ ................................................31Ολυµπιακό ....................................27Παναθηνακό................................ 26Αστέρα Τρίπολη........................ 24Βέροια ............................................21Ξάνθη............................................... 21Καλλονή......................................... 20ΠΑΣ Γιάννινα................................... 20Ατρόµητο ......................................19Παναιτωλικό ..................................18Κέρκυρα .........................................15Πλατανιά Χανίων ............................15Πανιώνιο ........................................14Λεβαδειακό ...................................14ΟΦΗ.................................................13Πανθρακικό................................... 10Νίκη Βόλου .......................................7Εργοτέλη......................................... 7

Πολλέ δυνατέ φάσει, µετρηµένε ευκαιρίε στη Φιλιππιάδα απ’ όπου η φωτό

Τ’ αποτελέσµατα (10η αγων.)

Φιλιππιάδα........– ...Τρίκαλα ......................0-0Οπ. Μαρτίνου ...– ...Αχ. Νεοκαισάρεια .....2-0Πυρ. Γρεβενών – ..Λευκάδια.....................2-1Αν. Άρτα .........– ...Ρήγα Φεραίο...........2-1∆ωτ. Αγιά........– ...Κοζάνη........................1-1Πύρασο ..........– ...ΑΕ Καρασκάκη.........1-4Τσαριτσάνη ......– ...Μακροχώρι.................4-2Βατανιακό.......– ...Θεσπρωτό ................1-3

Η βαθµολογία

Οµάδε ...................Βαθ. .Γκολ.....N...I ....HΑχ. Νεοκαισάρεια .....23....17-6......7...2.....1ΑΟ Τρίκαλα ...............22 ...17-4......6...4 ....0Αν. Άρτα ...................22....18-7......6...4.....0Καρασκάκη Άρτα...21....19-8......6...3.....1Θεσπρωτό................21...18-10.....6...3.....1Ρήγα Φεραίο...........19....19-6......5...4.....1Μαρτίνο......................18....21-8......5...3.....2Οικ.Τσαριτσάνη ........13...18-15.....3...4.....3Κοζάνη .......................13...18-17.....3...4.....3Φιλιππιάδα..................13...10-12.....3...4.....3Πύρασο Ν. Αγχιάλου10...10-14.....2...4.....4∆ωτιέαΑγιά..............9....11-11.....1...6.....3Πυρσό Γρεβενών.......4.....6-21......1...1.....8Μακροχώρι..................3.....6-21......0...3.....7Βατανιακό .................3.....4-24......0...3.....7Λευκάδια .....................0.....7-35......0...0...1 0

Η επόµενη 11η Αγωνιστική

Τρίκαλα ....................– ...Αχ. ΝεοκαισάρειαΛευκάδια ..................– ......Εθν. ΦιλιππιάδαΡήγα Φεραίο .........– Οπούντιο ΜαρτίνουΚοζάνη ......................– ....Πυρσό ΓρεβενώνΑΕ Καρασκάκη .......– .................Αν. ΆρταΜακροχώρι ...............– ...........∆ωτιέαΑγιάΘεσπρωτό ..............– ..................ΠύρασοΒατανιακό ...............– .....Οικ. Τσαριτσάνη

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ 2ο ΟΜΙΛΟΣ

Περιµένουν το ντέρµπι για να πιάσουν κορυφή

Page 26: dialogos 15 12 2014

Όπω ήταν , έτσι και έµειναν οι αποστάσειπρώτου και δεύτερου στον Α’ όµιλο τηκατηγορία, αφού στην 14η αγωνιστική,τόσο ο ∆ιγενή Νεοχωρίου που πάει µε

καλό σερί µέσα στο ∆εκέµβρη, όσο και τοΓριζάνο που έβγαλε ένα ακόµα

εντυπωσιακό διπλό, συνέχισαν άφθαρτοι τηδιαδροµή του. Μοναδική χαµένη τη

ηµέρα όπω ακριβώ το εντοπίζει κι οτίτλο ήταν η Νίκη Καρυών που άφησε δύοβαθµού στο Λόγγο και έµεινε δυο πόντου

πίσω από το Γριζάνο και τρει από τον∆ιγενή Νεοχωρίου.

Στο γήπεδο του Λόγγου το ντέρµπιτη τοπι-κή οµάδα µε τη Νίκη Καρυών θύµισε έντονακαι το περσινό αντίστοιχο ραντεβού , Λόγγοκαι Καρυέ έδωσαν µάχη για να πάρουν τουβαθµού τη νίκη και τον αέρα ψυχολογία γιανα συνεχίσουν το κυνηγητό των πρωτοπόρωντη βαθµολογία. ∆εν τα κατάφεραν έµειναν σεισοπαλία και µοίρασαν βαθµού και η αλήθειαείναι πω αυτό το αποτέλεσµα δεν βολεύει κα-µία από τι δύο οµάδε που θα πρέπει πλέοννα ανασυνταχθούν άµεσα για να κυνηγήσουντο δίδυµο τη κορυφή και να µπουν πάλι στηντροχιά διεκδίκηση των δύο εισιτηρίων ανόδουπρο την Α’ κατηγορία. Την ώρα που στο Λόγ-γο στήνονταν ντέρµπι έµεινε στο 1-1, στο Νεο-

χώρι ο πρωτοπόρο ∆ιγενή είχε ένα ακόµαπαιχνίδι στα …µέτρα του κι πέρασε εύκολοαπόγευµα. Στο ραντεβού µε του Ταξιάρχε ηοµάδα του Ηλία Πατσιάνη έδειχνε εκ των προ-τέρων ω το αδιαφιλονίκητο φαβορί και…φρόντισε να το αποδείξει και µέσα στο γήπε-δο. Έριξε 4 γκολ και στα γρήγορα χωρί νααντιµετωπίσει προβλήµατα από την αντίστασητων Ταξιαρχών (4-1 ) ,πήρε ένα ακόµα «τρίπον-το» (το 12ο σε σύνολο 14 αγώνων) και κράτη-σε τι αποστάσει τη από την Μπάρτσα τουΓριζάνου δείχνοντα πω δύσκολα θα κατεβείαπό το ρετιρέ του Α’ Οµίλου. Εν αντιθέσει µετου Νεοχωρίτε πάντω, στην οµάδα των Τα-ξιαρχών µετά την ήττα τη Κυριακή (που µπο-ρεί βέβαια να ήταν αναµενόµενη) σήµανε καµ-πανάκι κινδύνου γιατί η γραµµή η ζώνη τουυποβιβασµού ήρθε ακόµα πιο κοντά και φυσικάδυσκολεύουν πράγµατα και καταστάσει. Πάν-τω µατ µε πολλά γκολ έγινε και µε σκορ τηηµέρα στο Μεγαλοχώρι. Όµω κι εκεί υπήρχεφαβορί που του έδειξε από την αρχή και µε ξε-κάθαρο τρόπο: Και το φαβορί σ’ αυτή την περί-πτωση ήταν η Μπάρτσα του Γριζάνου που«σκόρπισε» µε 1-6 την «Θύελλα», πήρε κι αυτήτην 11η νίκη τη στο φετινό πρωτάθληµα καισυνεχίζει το κυνηγητό του ∆ιγενή όντα µόλιένα πόντο έναν βαθµό µακριά του. Σηµαντικήνίκη όµω πήρε και ο Αστέρα Αρδανίου κι ήταννίκη σε ένα δύσκολο µατ αφού είχε µπροστάτου Τον Ηρακλή Ζάρκου. Το συγκρότηµα τουΑρδανιού (µην ξεχνάµε από τι παλιέ καραβά-

νε του ερασιτεχνικού µε κατακτήσει κυπέλ-λων και πρωταθληµάτων ) κατάφερε να πάρειτο τρίποντο επικράτησε µε 3-0 στην αναµέ-τρηση τη Κυριακή και έτσι ανέβασε τον \ λο-γαριασµό του στου 24 π. παρακολουθώνταέτσι… διακριτικά την πορεία των πρωτοπόρωντη κούρσα για τίτλο και άνοδο. Στα υπόλοι-πα παιχνίδια τη Κυριακή τώρα…Ο Αγιο Οι-κουµένιο δεν βρήκε ζόρια και αντιστάσειαπό το Γλύνο κι έγραψε µια εντυπωσιακή νί-κη (µε σκορ 5-1) που τον κρατά σε ζεστή επα-φή µε την πρώτη τετράδα τη βαθµολογία.Ματ µε …άρωµα από ντέρµπι έγινε και στοΡιζαριό και εκεί στην κόντρα του τοπικού «Γί-γα» µε τα πράσινα Πουλιά τη Ράξα όπου τηνίκη τελικά πήραν οι γηπεδούχοιπου επικρά-τησαν µε 1-0 και ανέβασαν έτσι την βαθµολο-γική του σειρά στην 9η θέση του πίνακα ενώοι ηττηµένοι έµειναν στου 17 πόντου καιστο 14ο σκαλί τη βαθµολογία. Κατά τα λοι-πά; ; ∆ύσκολη αποδείχθηκε στην πράξη ηαναµέτρηση του Πετρωτού µε το Κηπάκι πουπαρά τι όποιε εξάρσει του δεν µπόρεσε ναξεκολλήσει από την ουρά του βαθµολογικούπίνακα . Η οµάδα του Πετρωτού καθάρισε τοτρίποντο µε 4-3 και ανέβασε το ταµείο τηστου 20 πόντου ενώ το Κηπάκι µαζί µε τουΑπόστολου και το ∆ιαµάντι κατέχουν προ τοπαρόν τι τρει τελευταίε θέσει του πίνακακαι είναι τα λογικά φαβορί για την έξοδο τονυποβιβασµό στην Β Κατηγορία.

26 ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014Αθλητικά

Τα ∆ροµικά Αγωνίσµατα, ακόµα και ότανδιεξάγονται στην καρδιά του χειµώνα , φαίνε-ται πω είναι περιζήτητα , έχουν του φανατι-κού του οπαδού του λάτρει των Μεγά-λων Αποστάσεων που αψηφούν το κρύο τηνπαγωνιά, την βροχή και την κακοκαιρία και εµ-φανίζονται µε ….θέρµη µε ζήλο στην Αφετηρίαγια να τρέξουν τον Αγώνα τον καλό και να δο-κιµάσουν αντοχέ σε δύσκολε καταστάσει.Αυτό έδειξε και ο 11ο Ηµιµαραθώνιο Αγώ-να ∆ρόµου τη Ράξα που πραγµατοποιήθη-κε το πρωί τη Κυριακή µε παρουσία 500 καιπλέον αθλητών Ανδρών Γυναικών στην πλει-οψηφία από συλλόγου των Τρικάλων αλλάκαι από γειτονικού νοµού.

Το κρύο πρωινό τη Κυριακή δεν φόβισεκανέναν η εκκίνηση δόθηκε στην ώρα τη απόκεντρικό σηµείο τη Ράξα οι αθλητέ δροµείέκαναν µια κυκλική διαδροµή και επέστρεψαντερµατίζοντα στην πλατεία του χωριού.Στηνκατηγορία των Ανδρών νικητή στον ήταν οΓεράσιµο Γρίβα που πλέον αγωνίζεται µετου ∆ροµεί Κεφαλλονιά. Στη 2η θέση τερ-µάτισε ο ∆ηµήτρη Τσιούνη των Μετεώρωνκαι στην 3η ο Νίκο Γεραγόρη του Συλλόγου∆ροµέων . Τρικάλων. Την πρωτιά στι Γυναίκεπήρε η Ελένη Ντόβακι όντα και αυτή µέλοτου Συλλόγου ∆ροµέων Τρικάλων, ενώ πίσωτη τερµάτισε η Ειρήνη Πιγγίου τη Καρδί-τσα και 3η η Κωνσταντίνα Νάτσου του Σ.∆.

Τρικάλων.Πέρα από τον Ηµιµαραθώνιο έγινε και Αγώ-

να 7 χιλιόµετρων µε πολλέ συµµετοχέ καιέντονο συναγωνισµό. Σ’ αυτό το ∆ρόµο λοιπόννικητή ήταν ο Κώστα Μάντζιο του ΓΣ Τρι-κάλων, δεύτερο ο Χρήστο Παλούκη τηΚαρδίτσα και τρίτο ο Αλέξη Γελαδάρη τουσυλλόγου «Αρχαία Ελλάδα». Πρώτη στην κα-τηγορία Γυναικών στο εφτάρι τερµάτισε η Γε-ωργία Λέντζα του Σ.∆. Τρικάλων την ακολού-θησε η Γραµµατική Γεωργοπούλου του Σ.∆.

Τρικάλων και Τρίτη στο νήµα κατέφθασε ηΕυαγγελία Κατσαρού.

Πήγαν και Τύρναβο οι ∆ροµεί Με δωδεκαµελή αποστολή εκπροσωπήθηκε

ο Σύλλογο ∆ροµέων Τρικάλων στον 12ο Ηµι-µαραθώνιο Τυρνάβου. Περισσότεροι από 300

δροµεί ,αριθµό ρεκόρ ,αψήφησαν τι δύ-σκολε καιρικέ συνθήκε που επικρατούσανστην περιοχή και βρέθηκαν στην αφετηρίαπροκειµένου να συµµετάσχουν στον 12ο Ηµι-µαραθώνιο Τυρνάβου – Λάρισα. Στη φετινήδιοργάνωση έγινε τροποποίηση τη διαδρο-µή και ο τερµατισµό έγινε στην κεντρικήπλατεία τη Λάρισα, ενώ παράλληλα είχαµεηλεκτρονική χρονοµέτρηση. Συνολικά 12 δρο-µεί Tρικάλων έτρεξαν την απόσταση των 21,1χλµ.. Την καλύτερη επίδοση για ακόµη µία φο-ρά πέτυχε ο Ηλία Γιακίµη που τερµάτισε µε1:19:08 στην 5η θέση γενική.

Με πολλέ συµµετοχέ κι έντονο συναγωνισµό ο 11ο Ηµιµαραθώνιο Ράξα που είχε Τρικαλινέ διακρίσειΜε πολλέ συµµετοχέ κι έντονο συναγωνισµό ο 11ο Ηµιµαραθώνιο Ράξα που είχε Τρικαλινέ διακρίσει

Τ’ αποτελέσµατα (14η αγων.)

Πετρωτό ...........-....Κηπάκι .......................4-3Μεγαλοχώρι .....-....Γριζάνο ......................1-6Ριζαριό..............-....Ράξα ..........................1-0Κρήνη ...............-....Άγ. Απόστολοι ...........1-0Νεοχώρι............-....Ταξιάρχε ..................4-1Λόγγο .............-....Καρυέ ......................1-1∆ιαµάντι............-....Τζούρτζια ...................1-3Άγ. Οικουµένιο-....Γλίνο ........................5-1Αρδάνι ..............-....Ζάρκο ........................3-0

Η βαθµολογία

Οµάδε ...................Βαθ. .Γκολ.....N...I ....HΝεοχώρι .....................38....56-3.....12..2.....0Γριζάνο.......................37...53-11....12..1.....1Καρυέ.......................35....41-7.....11..2.....1Άγ.Οικουµένιο ..........29...36-16.....9...2.....3Λόγγο.......................25...40-28.....8...1.....5Αρδάνι........................24...36-25.....8...0.....6Πετρωτό.....................20...21-18.....6...2.....6Γλύνο .......................20...25-28.....6...2.....6Ριζαριό .......................20...20-33.....6...2.....6Ζάρκο.........................19...20-18.....6...1.....7Κρήνη.........................19...22-34.....6...1.....7Μεγαλοχώρι ...............18...26-30.....5...3.....6Τζούρτζια ...................18...16-23.....5...3.....6Ράξα...........................17...21-22.....5...2.....7Ταξιάρχε...................16...23-33.....5...1.....8∆ιαµάντι ......................7....11-48.....2...1...1 1Άγιοι Απόστολοι ..........1.....3-47......0...1...1 3Κηπάκι.........................1.....9-55......0...1...1 3

Η επόµενη 15η Αγωνιστική

Κηπάκι ......................- ......................ΓριζάνοΡάξα .........................- ....................ΠετρωτόΑγ. Απόστολοι ..........- ..............ΜεγαλοχώριΖάρκο .......................- ......................ΡιζαριόΤαξιάρχε.................. - .......................ΚρήνηΚαρυέ...................... - ......................ΑρδάνιΤζούρτζια .................- ....................ΝεοχώριΑγ. Οικουµένιο ........- ......................ΛόγγοΓλύνο ......................- ....................∆ιαµάντι

Α1 ΕΡΑΣΤΙΤΕΧΝΙΚΗ Α’ ΟΜΙΛΟΣ

«Πετούσε φωτιέ» η… Μπάρτσα έκανε καρέ ο ∆ιγενή και µοναδική χαµένη τη 14η ηµέρα ήταν η ΝίκηΚαρυών που έµεινε στο 1-1 µε τον Λόγγο

Όλοι έβαλαν τα δυνατά του

Ξέφυγε το δίδυµο τη κορυφή

Page 27: dialogos 15 12 2014

Ήταν αναµενόµενο… Από τη στιγµή που δενυπήρχε ντέρµπι κορυφή , κι ούτε καν ένα

δύσκολο κι επικίνδυνο παιχνίδι για τουδιεκδικητέ τίτλου και ανόδου …Χωρί

ειδήσει κι η 14η στροφή στον Β’ όµιλο τηΑ1 Ερασιτεχνική.

Οι οµάδε τη κορυφή έβγαλαν υποχρεώσειτου µε επιτυχία κι έτσι συνεχίζουν το τρέξιµο γιατο φινάλε του Α Γύρου έχοντα µάλιστα την ίδιασειρά προτεραιότητα µε το Ελευθεροχώρι νακρατά τη θέση οδηγού, τον Πρόδροµο και τονΚόζιακα να ακολουθούν λίγα βήµατα πιο πίσω ,αλλά και το ∆ενδροχώρι µε την Ένωση ∆ροσε-ρού να παρακολουθούν εξ αποστάσεω τηνκούρσα του τίτλου. Το πρωτάθληµα έχει δρόµοµπροστά, υπάρχει ένα Γύρο γεµάτο και πολ-λά ντέρµπι στην …ευθεία του Β Γύρου. Φαίνεταιόµω πω στο κυνήγι τη πρωτιά θα µείνουν 3-4 οµάδε που θα ξεκαθαρίσουν τι διαφορέ

του στα ντέρµπι τη νέα χρονιά.Στην 14η στροφή λοιπόν οι πρωτοπόροι του

οµίλου «Μαυραετοί» του Ελευθεροχωρίου είχαναποστολή στην έδρα του Βυτουµά και έλαχε µά-λιστα να τον πετύχουν όχι στο καλύτερο του«σηµείο». Ο ΑΟΒ κινείται φέτο πολύ χαµηλά εί-ναι προτελευταίο στον πίνακα τη βαθµολογία,δεν έχει την ίδια ζωντάνια των προηγούµενωνχρόνων και απ ότι φαίνεται δύσκολα θα µπορέ-σει να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη τουπίνακα.

Την Κυριακή στην κόντρα µε το απόλυτο φα-βορί του οµίλου, δεν µπόρεσε να σηκώσει κεφά-λι δεν µπόρεσε να αντισταθεί, υποτάχθηκε φυ-σιολογικά µε το βαρύ 0-7 και παρέµεινε στηνπροτελευταία θέση τη βαθµολογία.

Για το Ελευθεροχώρι η νί-κη (13η στη σειρά 14 αγώ-νων) ήταν µια απλή τυπικήδιαδικασία και ήταν επίσηευκαιρία για να γίνει σκορ καινα ανεβούν πιο ψηλά οι δεί-κτε τη στατιστική µε ση-µείο αναφορά τα 67 γκολτι 13 νίκε και την µόλι µίαισοπαλία. Ματ εκτό έδρα(δεύτερο συνεχόµενο) και µεφαινοµενικά εύκολο προσιτόαντίπαλο είχε και ο ΚόζιακαΓοργογυρίου, που πέρασε µεδιπλό από την έδρα των Ανα-

ταλλάξιµων κέρδισε µε 0-3 τα Ανταλλάξι-µα και παρέµεινε έτσι στην δεύτερη θέσητου πίνακα µαζί µε τον Πρόδροµο που κα-θάρισε (µε 5-2 ) τον Κεφαλοβρυσιακό σεένα ανοιχτό και χωρί σκοπιµότητε παι-χνίδι. Έχοντα περίπου ίδιου συντελε-στέ ακόµα και στα στατιστικά του στοι-χεία (σε άµυνα και επίθεση δηλαδή0 οιδυο γείτονε συνεχίζουν το τρέξιµο και τοκυνηγητό του Ελευθεροχωρίου , ενώ λίγοπιο πίσω ακολουθεί , µε καλό βηµατισµόπλέον και το συγκρότηµα του ∆ενδροχω-ρίου που την Κυριακή είχε ίσω την πιο δύ-σκολη αποστολή αναζητώντα νίκη µέσαστο άντρο του Ασκληπιού Πιαλεία. ∆ύ-σκολη έδρα, δύσκολο και ο αντίπαλο

που προέρχονταν µάλιστα από µια σηµαντική αλ-λά το µατ τη ηµέρα δεν έδωσε ειδήσει. Ηοµάδα του ∆ενδροχωρίου πήρε τη νίκη , επικρά-τησε µε 0-2 και πήγε πιο ψηλά το ταµείο τη ακο-λουθώντα έτσι και την πρώτη τριάδα τη βαθ-µολογία. Νίκη µε καθαρό σκορ (3-0) έγραψε καιη Ένωση ∆ροσερού στο δικό τη ραντεβού µετην Χρυσοµιλιά και τουλάχιστο κράτησε αποστά-σει παρ ότι απέχει πολύ από την κορυφή τηβαθµολογία αφού είναι 10 πόντου µακριά απότο Ελευθεροχώρι και 5 από τα συγκροτήµατατου Πρόδροµου και του Γοργογυρίου.

Κι αφού δεν υπήρχε ντέρµπι που να αφορούσεοµάδε τη κορυφή, αναπόφευκτα τα βλέµµα-τα των φίλων τη Α1 έπεσαν και πάνω στη µάχητων γειτόνων του οµίλου: πηγή και Λυγαριά , κι-

νούνται φέτο σε περίπου κοι-νή διαδροµή και παράλληληπορεία . ξεκίνησαν καλά έκα-ναν σηµαντικέ νίκε και βρέ-θηκαν µάλιστα από την αρχήµέσα στην πρώτη οκτάδα τουπίνακα. Την Κυριακή όµω εί-χαν ραντεβού ξεκαθαρίσµατοστο γήπεδο τη Πηγή και εκείστο ντέρµπι γειτόνων νικήτριαβγήκεη Λυγαριά που επικρά-τησε µε 0-1 , πήρε του τρειβαθµού και σκαρφάλωσε στο6ο σκαλί του πίνακα. ∆ιόλουάσχηµα , ιδίω αν σκεφτεί κα-νεί πω πέρσι περίπου τηνίδια εποχή η οµάδα είχε σκαµ-πανεβάσµατα που την έφεραν

χαµηλά στα όρια εξόδου από την Α1 κατηγορία.Από τα υπόλοιπα παιχνίδια τη αγωνιστική τώραξεχωρίζει το 4-0 του Πρίνου επί τη αποδεκατι-σµένη Φωτάδα και η ισοπαλία του Πανχασια-κού µε την Ασπροκκλησιά στο ντέρµπι σωµατεί-ων τη περιοχή Καλαµπάκα.

27ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Αθλητικά

Τ’ αποτελέσµατα (14η αγων.)

Πρόδροµο .....– ..Κεφαλ/σιακό .............5-2Πιαλεία ............– ..∆ενδροχώρι................0-2Φιλύρα .............– ...Τυµφαίο....................1-0Πανχασιακό ...– ..Ασπροκκλησιά ............2-2Βυτουµά ........– ..Ελευθεροχώρι ...........0 -7Πρίνο .............– ..Φωτάδα ......................4-0Πηγή ................– ..Λυγαριά ......................0-1Ένωση ∆/Μ ......– ..Χρυσοµηλιά ................3-0Ανταλλάξιµα ....– ..Γοργογύρι ..................0-3

Η βαθµολογία

Οµάδε ...................Βαθ. .Γκολ.....N...I ....HΕλευθεροχώρι............40....57-9.....13..1.....0Πρόδροµο................35...46-11....11..2.....1Κόζιακα ....................35....42-7.....11..2.....1∆ενδροχώρι................33....46-9.....11..0.....3∆ροσερό/Μ. ...............30...33-11.....9...3.....2Λυγαριά......................27...26-22.....9...0.....5Ασπροκκλησιά............23...36-34.....7...2.....5Πηγή ..........................21...31-24.....6...3.....5Τυµφαίο....................20...30-28.....6...2.....6Πιαλεία.......................19...23-26.....6...1.....7Πανχασιακό..............16...22-30.....4...4.....6Χρυσοµηλιά................15...19-31.....5...0.....9Πρίνο........................13...14-36.....4...1.....9Κεφαλοβ/κό..............12...21-36.....4...0...1 0Φιλύρα........................11...12-33.....3...2.....9Φωτάδα.......................8.....9-41......2...2...1 0Βυτουµά....................6....13-52.....2...0...1 2Ανταλλάξιµα................1....10-50.....0...1...1 3

Η επόµενη 15η Αγωνιστική

Κεφαλοβρυσιακό ....- ...............∆ενδροχώριΤυµφαίο ..................- ...............ΠρόδροµοΑσπροκκλησιά ..........- ......................ΠιαλείαΕλευθεροχώρι ..........- ......................ΦιλύραΦωτάδα ....................- .............ΠανχασιακόΛυγαριά ....................- ..................ΒυτουµάΧρυσοµηλιά ..............- .......................ΠρίνοΑνταλλάξιµα .............- .........................ΠηγήΓοργογύρι ................- ...............Ένωση ∆/Μ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Μόνο η γκέλα τη Ακαδηµία κι να προ-τιµάτε η νίκη του Πύργου επί τη Ακαδη-µία ξεχωρίζει από τη δράση τη 10ηαγωνιστική στο Παιδικό πρωτάθληµα τουνοµού µα.Οι οµάδε που προπορεύονταικαι δη τα δυο σωµατεία τη ∆ήµητρα αλ-λά και η ΑΕΤ ξεµπέρδεψαν εύκολα , έγρα-ψαν άνετε νίκε , όπω και τα Μετέωραπήραν διπλό µε 2-4 στην έδρα των Αµπε-λακίων . Έτσι, απ ότι διαφαίνεται υπάρ-χουν ακλόνητα φαβορί για τι τρει πρώ-τε προνοµιούχε θέσει , ενώ µένειανοιχτό το για το τέταρτο εισιτήριο τηκανονική περιόδου αφού πέραν τη Ακα-

δηµία, µέσα στο κόλπο είναι και τα Σα-ράγια αλλά και τα Μετέωρα που βρίσκουνπλέον καλύτερα πατήµατα µέσα στα γή-πεδα. Από τη δράση τη αγωνιστική λοι-πόν ξεχώρισε αναµφίβολα η εντυπωσιακήτεσσάρα του Πύργου επί τη Ακαδηµίαπου παρουσιάστηκε µε σηµαντικέ απου-σίε στο γήπεδο. Αυτό βέβαια διόλου δενχάλασε του µικρού του Βαγγέλη Τσιού-κα που καθάρισαν µε 4-1 το µατ και βελ-τίωσαν την βαθµολογική του συγκοµιδή.Το σκορ άνοιξε στο 20’ ο Ιατρού µε έναόµορφο σουτ ενώ λίγο πριν την ανάπαυλαο Πέτρου έκανε και το 2-0 για το συγκρό-

τηµα του Πύργου. Κατά τα λοιπά; Οι περ-σινοί πρωταθλητέ τη ∆ήµητρα Α επι-βλήθηκαν µε 11-2 του Τυµφαίου και παρέ-µειναν µόνοι πρωτοι στην κορυφή, ενώ∆ήµητρα Β και ΑΕΤ έβγλαν διπλά σε εκτόέδρα αναµετρήσει και συνεχίζουν µαζίαπό τη δεύτερη θέση του πίνακα. Και ηοµάδα των Μετεώρων όµω κέρδισε εύ-κολα και άνετα το αντίστοιχο συγκρότηµατων Αµπελακίων(2-4) και παρέµεινε στην5η θέση µαζί µε τα Σαράγια που καθάρι-σαν 2-0 τα Τρίκαλα. Πάντω απ’ ότι φαί-νεται το οριστικό ξεκαθάρισµα θα γίνειστα ντέρµπι του Β Γύρου και όλα δείχνουν

πω οι οµάδε τη ∆ήµητρα αλλά και ηΑΕΤέχουν προβάδισµα για τα πλεί-οφ,ενώ µέσα στο κόλπο είναι και η Ακαδηµίααλλά και τα συγκροτήµατα Μετεώρων καιΣαραγίων.

Η 10η αγωνιστικήΣαράγια-Τρίκαλα 2-0Ακ. Φλαµούλι-∆ήµητρα Β΄ 0-3Σαρακίνα-ΑΕΤ 0-7Πύργο-Ακαδηµία 4-1∆ήµητρα Α΄-Τυµφαίο 11-2Ακ. Αµπελάκια-Μετέωρα 2-4Ρεπό: Φήκη

Η Βαθµολογία1. ∆ΗΜΗΤΡΑ Α΄53-9 252. ∆ΗΜΗΤΡΑ Β΄34-10 223. ΑΕΤ 27-10 224. ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ1 26-13 185. ΣΑΡΑΓΙΑ 14-6 166. ΜΕΤΕΩΡΑ 19-14 16

7. ΑΚ. ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ 19-21 138. Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ 21-20 139. ΠΥΡΓΟΣ 15-12 1310. ΑΚ. ΦΛΑΜΟΥΛΙ 15-38 511. ΦΗΚΗ 10-36 4

12. ΣΑΡΑΚΙΝΑ 8-41 313. ΤΥΜΦΑΙΟΣ 11-42 0Η επόµενη αγωνιστική

Α.Ο.Τρίκαλα-∆ήµητρα Β΄ΑΕΤ-ΣαράγιαΑκαδηµία1-ΣαρακίναΤυµφαίο-ΦήκηΜετέωρα-Πύργο∆ήµητρα Α΄-Ακαδ. ΑµπελάκιαΣτο 50΄ήταν η σειρά του

Τσιαγκλήνα βρει το δρόµο γιατα δίχτυα και για το 3-0 ενώ56΄ η Ακαδηµία έδωσε στίγµαµείωσε σε 3-1 µε την επιτυ-χ絴’ενη προσπάθεια του

Μπαρτζιώκα. Τον επίλογο τη αναµέτρη-ση έγραψε ο Παναγιωτάκηστο 65’ ότανκαι διαµόρφωσε το τελικό 4-1 του Πύργουκαι τα Σαράγια κέρδισαν 2-0 τα Τρίκαλα.

Στο …σερί του οι πρωτοπόροιΧωρί αλλαγέ και χωρί εκπλήξει η 14η Αγωνιστική στον Β’ Όµιλο τη Α1 Ερασιτεχνική

Ο Αρη Αγία Μονήπήρε το ντέρµπι

Νικητή στο ντέρµπι του δεύτερου οµί-λου τη Β1 Ερασιτεχνική αναδείχθηκε οΑρη Αγία Μονή κερδίζοντα µάλισταµε 2-0 την Βασιλική στο σπουδαιότεροκαι κρισιµότερο παιχνίδι τη ηµέρα.Έτσι το ιστορικό σωµατείο τη Συνοικίαέκανε ένα ακόµα βήµα για την κατάκτησητη πρωτιά στο φετινό πρωτάθληµα.

Από τα υπόλοιπα παιχνιδια του Σαββα-τοκύριακου ξεχωρίζει το 1-5 τη αε Καλ-λιδένδρου στη Μεγάρχη, το διπλό τουΑγιόφυλλου στη Λεπτοκαριά µε το επί-ση εντυπωσιακό 1-5 ενώ στο ντέρµπιτου τρίτου οµίλου Πηνειάδα και Αγία Κυ-ριακή έµειναν σε ισοπαλία µε σκορ 1-1.Οι φώτο από το παιχνίδι του Αρη ΑγίαΜονή µε τη Βασιλική.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣΜεγάρχη-Α.Ε. Καλλιδένδρου.............1-5

Β΄ΟΜΙΛΟΣΑγία Μονή-Βασιλική...........................2-0∆ιαλεχτό-Φωτεινό..............................1-6Λεπτοκαρυά-Αγιόφυλλο ....................1-5Θεόπετρα-Ακαδ. Αµπελάκια ..............1-3

Γ΄ΟΜΙΛΟΣΠηνειάδα-Αγία Κυριακή.....................1-1Χρυσαυγή-Πατουλιά..........................6-0Πετρόπορο-Παλαιόπυργο .............3-0

ΠΡΟΠΑΙ∆ΙΚΟ

Στα φόρτε τουτα παιδιά

Τόχουν κάνει συνήθεια αγαπηµένη συ-νήθεια οι µικροί του Προπαιδικού να βά-ζουν γκολ να κυνηγούν σκορ να µην κλεί-νονται πίσω για χάρη τη σκοπιµότητα.Έτσι και στην 10η αγωνιστική µπήκανγκολ σε όλα τα γήπεδα µε πιο εντυπω-σιακό πάντω το αγγλικό 3-3 των Αµπε-λακίων µε τα Τρίκαλα.

Τα αποτελέσµαταΑκ. Φλαµούλι-Ακαδηµία .....................1-1Ακ. Αµπελάκια-Α.Ο.Τρίκαλα ...............3-3∆ήµητρα Β΄-Πύργο...........................2-0Σαράγια-∆ήµητρα Α΄ ..........................1-3Μετέωρα-Νεοχώρι.............................2-2ΑΕΤ-Φαρκαδόνα ................................1-1

ΒΒ ΕρασιτεχνικήΕρασιτεχνική

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκησαν τα κορίτσια των ΜετεώρωνΜε καθυστέρηση δύο εβδοµάδων πρεµιέρα έκανε πρεµιέρα στο

πρωτάθληµα Γ’ Εθνική η Γυναικεία οµάδα υ των Μετεώρων. Τοραντεβού µε την ΑΕΛ είχε αναβληθεί και πραγµατοποιήθηκε την Κυ-ριακή στο στάδιο Καλαµπάκα.Τα κορίτσια λοιπόν δεν πτοήθηκαναπ΄ το κρύο κέρδισαν µε 1-0 και πήραν του πρώτου βαθµού στοπρωτάθληµα χάρη στο γκολ που πέτυχε η ∆ιβανέ στο 14ο του αηµιχρόνου. Αξίζει να σηµειωθεί πω τα Μετέωρα είχαν δοκάρι σεπροσπάθεια τη Μπάκου στο 57’, ενώ δοκάρι είχε και η οµάδα τηΛάρισα στο 73'.

Τρει µε προβάδισµα για πλέ-οφΜε νίκε πρωτοπόρων και χωρί αλλαγέ η δράση τη 10η αγωνιστική στο Παιδικό του νοµού µα

Page 28: dialogos 15 12 2014

28 ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014ΑθλητικάΗ ΚΑΕ Τρίκαλα BC, παρ’ ότι βρέθηκε να παίζει χωρί του οργανωµένου

φιλάθλου τη , κέρδισε την ΑΕΚ 87-83 και πήρε ανάσα…

Νίκε, µε νίκε έχουν διαφορά…Άλλε είναι αναµενόµενε, άλλε

βγαίνουν µε αγωνιστικέ υπερβάσει,άλλε µε τύχη ή ατυχία των

αντιπάλων και άλλε πάλι έρχονταιµε πείσµα µε τσαµπουκά µε θέλησηκαι πάθο για να γράφουν ιστορία!

Για την ΚΑΕ Τρίκαλα BC αυτή ακριβώ τησηµασία και αυτή την βαθµολογική αξία έχειπλέον το 87-83 που επιτεύχθηκε στο χαοτικόπαιχνίδι του Σαββάτου µε την ΑΕΚ. Η οµάδα,παρ ότι είχε ραντεβού µε την Ένωση µέσαστο ∆ηµοτικό Κλειστό, ήταν σα να έπαιζε χι-λιόµετρα µακριά!!! Ξεκίνησε µάλιστα στο κρί-σιµο ντέρµπι τη αγωνιστική µε του χειρό-τερου δυνατού οιωνού αφού πριν καλά-καλά γίνει το τζάµπολ έχασε το πιο ζωντανόκοµµάτι τη κερκίδα τη εξ’ αιτία µια απί-στευτη γκάφα, αφού εξ αιτία τη µαζικήεισβολή 300 περίπου οπαδών τη; ΑΕΚ στοµεγάλο «πέταλο» του Γυµναστηρίου, δηµι-ουργήθηκε το απόλυτο µπάχαλο . Οι φίλοι τηΈνωση , έχοντα εντυπωσιακή αριθµητικήυπεροχή, εξώθησαν του Τρικαλινού φιλά-θλου και του κατόχου των εισιτηρίων τηεξέδρα family, σε άρον-άρον αποχώρησηπρο άλλα σηµεία του Γυµναστηρίου. Οι ορ-γανωµένοι Συνδεσµίτε ωστόσο, θεώρησαναπαράδεκτη αυτή τη συµπεριφορά και τη δια-χείριση του θέµατο απότην ΚΑΕ και την Αστυνοµίακαι αφού πρώτα τα…έψαλλαν στον ΕυθύµηΡεντζιά (τονίζοντα τουπω δεν πρόκειται να τουξαναδεί στο γήπεδο) απο-χώρησαν µαζικά, αφήνον-τα έτσι του οπαδούτη ΑΕΚ να κάνουν το ∆η-µοτικό κλειστό να µοιάζειµε ΟΑΚΑ. Κάπω έτσι οιπαίκτε του Κώστα Φλεβα-ράκη βρέθηκαν να παίζουνστην έδρα του, αλλά µεµια αφιλόξενη και αθυρό-στοµη κερκίδα, όµω στηνπράξη αποδείχθηκε πωόλο αυτό το σκηνικό λειτούργησε θετικά, ξύ-πνησε-ερέθισε τα αντανακλαστικά τη οµά-δα που κατάφερε κόντρα στη διαφαινόµενηλογική να ανατρέψει δύο φορέ διαφορά 10πόντων και να πάρει τελικά µια µεγάλη νίκη(την Τρίτη µετά από καιρό στο φετινό πρωτά-θληµα) που την κρατά «ζεστή και ζωντανή»στην µάχη τη επιβίωση και τη παραµονήστο επαγγελµατικό Μπάσκετ τη χώρα µα.

Το ντέρµπι ξεκίνησε µε δεκάλεπτη κα-θυστέρηση αφού από την «εισβολή»των ΑΕΚτζήδων στο γήπεδο προέκυψανκαι … παρατράγουδα στι εισόδουτου Κλειστού και η Αστυνοµία έκανεχρήση χηµικών για να επιβάλει την τά-ξη. Συνέπεια; Το µισό γήπεδο έκλαιγεαπό δάκρυα και το άλλο µισό τα έριχνεχοντρά στη διοίκηση των Τρικάλων πουαργά το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωσηζητώντα συγνώµη αλλά και επεξηγών-τα πω προέκυψε αυτό το µπάχαλο.Στο µατ τώρα η ΑΕΚ έχοντα τον Ίνγ-

κλι πήρε προβάδισµα 19-24 στο 10', ενώ είχεπροηγηθεί το 8-2 τη εκκίνηση (2.35''). οι κυα-νέρυθροι καλά ποσοστά σ’ αυτό το διάστηµα(3/7 διπ., 2/5 τριπ.), ο Ίνγκλι, µε δυο διαδοχι-κά τρίποντα στην εκκίνηση τη β' περιόδουδιαµόρφωσε το 19-30 (10.43''). Στη συνέχεια οιδικοί µα έτρεξαν επί µέρου 17-5 από το -11(19-30) έω το +1 (36-35, 16.52''), και µε τονΝικολόπουλο καλύτερο απ τον Μποουι έκλει-

σαν το πρώτο µισό στο+4 (44-40). Τι είχε αλλά-ξει; Κατ' αρχά "πήραν"τα ριµπάουντ (10-6 vs. 5-4 στην περίοδο), ενώήταν πιο εύστοχοι από τα6.75 (5/9 vs. 3/10). Στα δί-ποντα ήταν... τα ίδια χά-λια (2/9 οι µεν, 2/7 οι δε).

Η Τρίτη περίοδο είχεπολλά τρίποντα ενώ οΊνγκλι που ήταν αναστα-µάτητο σκόραρε 13 πόν-του και ήταν οδηγό στο(60-64),τη ΑΕΚ . Ωστόσοοι παίκτε του Φλεβαρά-κη έδειξαν χαρακτήραµείωσαν ροκάνισαν έφα-

γαν τη διαφορά τη Ενωση και…Τελικά ηφάση που έκρινε το µατ βγήκε στο τελευ-ταίο λεπτό όταν η ΑΕΚ ήταν µπροστά στοσκορ µε 80-78 και ο Ντελινινκάιτ έχασε λέ-απ ενώ ήταν µόνο του στο καλάθι και έτσιστη συνέχεια τη φάση ο Ίνγκραµ µε τρί-ποντο έβαλε µπροστά την οµάδα και ουσια-στικά καθάρισε το µατ µε το 87-83 . Πρω-ταγωνιστή στη µεγάλη νίκη των κυανόλευ-κων ήταν ο Νικολόπουλο που πέτυχε κα-θοριστικά καλάθια αλλά κυρίω τα πήγε πο-λύ καλύτερα από τον ανεκδιήγητο Μποουιενώ Ιγκραµ και Κατζι έβαλαν και αυτοί τησφραγίδα του στο τρίτο ροζ φύλλο τηοµάδα. Από την ΑΕΚ ο Ιγκλι ήταν µια οµά-δα µόνο του, αλλά δεν µπόρεσε να πάρειτο µατ.

Τα δεκάλεπτα: 18-24,43-40,60-64,87-83ΤΡΙΚΑΛΑ BC (K. Φλεβαράκη): Ινγκραµ 14

(2),Νικολόπουλο 13(3), Τρέισι 3 (1), Μπόουι 5,Τσούπκοβιτ 13(3), Πάνο 3, Σπανό 7 (2), Μα-ταλών 5, Κάτζι 21 (1), Χότζιτ 3,

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Παπαντωνίου, Ντε-λινκαίτι 8 (2), Σάκοτα 15 (2), Κασελάκη 2,Ουίλιαµσον 6, Τσιάκο, Σαρικόπουλο 8, Αθη-ναίου 11 (2), Μιλόσεβιτ Ινγκλι 33 (2)

Τεράστια νίκη εκτό έδρα!!!

∆εν συνηθίζεται µετά από µατπου γίνεται χαοτικό εξ αιτία ανε-ξέλεγκτη εισβολή οπαδών να απο-νέµονται συγχαρητήρια από τονπροπονητή τη αντίπαλη οµά-δα. Κι όµω…ο Κώστα Φλεβα-ράκη εξέπληξε δυσάρεστα µετι αναφορέ και τι απονοµέσυγχαρητηρίων στου οπαδούτη ΑΕΚ! Προφανώ ο άνθρωποδεν αντιλήφθηκε ούτε τα χηµικάπου έπεσαν στην είσοδο του Κλει-στού , ούτε την αποµάκρυνση τωνΤρικαλινών φιλάθλων από την εξέ-δρα των «φάµιλυ». Κατά κύριοόµω λόγο έκλεισε το µάτι στηνΑΕΚ επιδιώκοντα προφανώ νακρατήσει πόρτα ανοιχτή για άυριοµεθαύριο…. «Κατ’ αρχά να πωότι τα παιχνίδια µε την οµάδα τη

ΑΕΚ είναι πάντα ιδιαίτερα για εµέ-να. Έχω πολλού φίλου από τηναπέναντι πλευρά. Θέλω να δώσωσυγχαρητήρια και στην ΑΕΚ, αλλάκαι στην οµάδα µα για τη νίκη,όπω επίση θέλω να δώσω καισυγχαρητήρια στον κόσµο των

δύο οµάδων. Το παιχνίδι θα κρινό-ταν στη λεπτοµέρεια, το πάθο καιτην καρδιά. Πήγε σε πολύ υψηλόσκορ κι εµεί είχαµε τέσσερι παί-κτε µε διψήφιο αριθµό πόντων.Είµαστε οµάδα που έχουµε τηντρίτη επίθεση και είµαστε τρίτοι σε

ασίστ, κάτι που µεµονωµένα δενµπορεί να το πετύχει ούτε στηνΕυρώπη, να βρει µια οµάδα πουνα είναι στι τελευταίε θέσει καινα είναι τρίτη σε επίθεση καιασίστ. Είχαµε οµαδικό πνεύµα καιστην άµυνα, παρότι είχαµε απέ-ναντί έναν παίκτη σαν τον Ίνγκλι,ο οποίο έβαλε και πάρα πολύ δύ-σκολα σουτ, αλλά αυτή είναι η ποι-ότητα του συγκεκριµένου παιδιού,ενώ όποτε πήγαµε το παιχνίδι στορυθµό που εµεί θέλαµε νοµίζωότι είχαµε τον πρώτο λόγο». Μι-λώντα για το σενάριο τη αλλα-γή ο κόουτ των Τρικάλων είπε:«Είναι κάτι που δεν µπορούµε νατο συζητήσουµε τώρα, αλλά θα τοδούµε στη διακοπή του πρωτα-θλήµατο».

«Έκλεισε το µάτι» του στην ΑΕΚΤα συγχαρητήριά του στου φιλάθλου τη ΑΕΚ απένειµε ο Κώστα Φλεβαράκη, παρά τα επεισόδια που έγιναν

Page 29: dialogos 15 12 2014

@ «Εκδροµή- εισβολή» Αεκτζήδων είχαµε τοπρωί του Σαββάτου στα Τρίκαλα !!!

Παρ΄ ότι υπήρξε σχετική και ρητή απαγόρευ-ση για την µετακίνηση οργανωµένων οπαδώντη ΑΕΚ στα Τρίκαλα, κάτι τέτοιο δεν πέρασεστην πράξη ούτε κατά διάνοια αφού στην πόληµα εµφανίστηκαν διάσπαρτα διάφορα γκρουποπαδών τη Ένωση από άλλου νοµού πουβρήκαν µάλιστα τρόπο να προµηθευτούν εισιτή-ρια@ Η εξέλιξη αυτή δεν αιφνιδίασε του ανθρώ-

που τη ΚΑΕ που ήξεραν και περίπου υπολόγι-

ζαν τι θα συµβεί, όµω έφερε προ τετελεσµένωνγεγονότων την Αστυνοµία που κλήθηκε να δια-χειριστεί την κατάσταση µια και τα εισιτήριατων κιτρινόµαυρων ήταν διάσπαρτα στι κερκί-δε του Γυµναστηρίου .Αξίζει πάντω να σηµει-ώσουµε πω οι κιτρινόµαυροι οπαδοί πήγαν µεβηµατισµό παρέλαση όλοι µαζί στο Κλειστό καιστη διαδροµή του µέσα από του δρόµου δενδηµιούργησαν πρόβληµα στου Τρικαλινού φι-λάθλου και επισκέπτε τη πόλη,@Τα µέτρα απαγόρευση παρουσία οργα-

νωµένων οπαδών τη ΑΕΚ στα Τρίκαλα πήγαντελικά …περίπατο αφού η Αστυνοµία δεν µπό-ρεσε και δεν είχε τη δυνατότητα να ελέγξει πό-σο µάλλον να αποτρέψει την είσοδο των φίλωντη Ένωση στο Κλειστό Γυµναστήριο, ενώ δενπρονόησε ούτε για ένα σχέδιο Β’ ώστε να απο-φευχθεί το µπάχαλο µε την εξώθηση των Τρικα-λινών φιλάθλων σε άλλα µέρη του Γυµναστηρί-ου.@ Οι οπαδοί τη Ένωση προµηθεύτηκαν χέ-

ρι µε χέρι εισιτήρια του αγώνααπό τρικαλινού οµοδεάτετου και όταν µπήκαν στο Κλει-στό άρχισαν να κάνουν κατάλη-ψη στο µεγάλο πέταλο τη κερ-κίδα, ανάγκασαν και εξώθη-σαν του Τρικαλινού φιλά-θλου σε άλλε γωνιέ του Γυ-µναστηρίου.

Αυτό είχε ω αποτέλεσµα την καθυστέρησηέναρξη του αγώνα αφού πολλοί Τρικαλινοίµπήκαν ακόµα και µέσα στον αγωνιστικό χώρο

ενώ οι συνδεσµίτε των Σα-καφλιάδων κατευθύνθηκανστον Γενικό ∆ιευθυντή τηοµάδα Ευθύµη Ρεντζιάζητώντα εξηγήσει για τοµπάχαλο που δηµιουργήθη-κε. Αρκετοί µάλιστα απότου οργανωµένου υπεν-θύµισαν στον Ρεντζιά πωδεν θα εµφανιστεί και πάλιο Σύνδεσµο στα υπόλοιπαµατ του πρωταθλήµατο.@ Αργά το βράδυ πάν-

τω ο Γενικό ∆ιευθυντήτων Τρικάλων µαζί µε τονΠαπαγεωργόπουλο επεδίω-ξε και είχε συνάντηση µε τα

παιδιά του Συνδέσµου επιδιώκοντα νααµβλύνει την ορ-γή του από τασυµβάντα τουαγώνα. Η συνάν-τηση κατέληξε ναείναι ….ολονυχτίαοι οργανωµένοικατέθεσαν τιαπόψει του καιαπ ότι ελέχθη εµ-µένουν στο σενά-ριο τη αποχήαπό τα επόµεναπαιχνίδια των Τρι-

κάλων.@Το µατ πάντω καθυ-

στέρησε και για έναν ακό-µα πιο σοβαρό λόγο : Αρ-κετοί οπαδοί τη ΑΕΚ πουδεν είχαν εισιτήριο, προσπάθησαν να εισβάλουνστο γήπεδο και µπροστά σ’ αυτό τον κίνδυνο οιδυνάµει των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνωνπου µε τη φορά του αέρα έφτιαξαν ασφυκτικήτην ατµόσφαιρα και στο Κλειστό Γυµναστήριο.@ Το ∆ηµοτικό κλειστό τη πόλη θεωρείται

γούρικο για την Ένωση αφού πριν από δύο χρό-νια κέρδισε µέσα σ’ αυτό την άνοδό τη στην Α2Κατηγορία µέσα από διαδικασία µπαράζ. Σεεκείνο τον αγώνα µάλιστα παίκτη τη ΑΕΚ ήτανκαι ο Τρικαλινό ∆ηµήτρη ∆έσπο.@ Οι άλλε δύο φορέ που αγωνίστηκε η

Ένωση στα Τρίκαλα ήταν στα πρωταθλήµαταΑ1 ΕΣΑΚΕ όντα αντίπαλο του ΑΣΤ 2000. Τηνπερίοδο 2008-09 έχασε µε 69-67 έχοντα µάλι-στα τον Φλεβαράκη στον πάγκο, ενώ την σεζόν

2009- 2010 κέρδισε 85-94 µε τον Γκέκο υπηρε-σιακό προπονητή@ Η αριθµητική φαίνεται πω παίζει ρόλο και

στη σηµειολογία αλλά και στην ψυχολογία πολ-λοί ήταν αυτοί που εξ αρχή υποστήριζαν πωτο µατ µε την ΑΕΚ θα έδειχνε την πορεία τηοµάδα. Αφού λοιπόν κέρδισε αυτό το παιχνίδιη οµάδα ήρθε στα πάνω τη , θα πάει µε διαφο-ρετική ψυχολογία στη συνέχεια του Α' γύρου,,µετράει ήδη 3 νίκε στο πρώτο µισό του πρω-ταθλήµατο, και το κυριότερο; Έχει βατό πρό-γραµµα στην τελική ευθεία.@ ∆υο φορέ ήρθε µέσα στην προηγούµενη

εβδοµάδα ο Αχ Ρουσιαµάνη, είχε σύσκεψη µετου συνεργάτε του και τον προπονητή και µέ-σα από αυτέ τι συναντήσει οριστικοποιήθηκετο θέµα τη αλλαγή του Μποουι. Στον αγώναπάντω και τα δύο αφεντικά τη aries δενήταν…@ Το θέµα τη αλλαγή ξένου επανήλθε και

πάλι µετά την τραγική εµφάνιση του Μποουι στοµατ του Σαββάτου και απ ότι φαίνεται για τον

Αµερικανό έχουν παρθεί οι αποφάσει. Σύντοµαθα κληθεί από το επιτελείο τη ΚΑΕ για να λύσειτη συνεργασία προκειµένου να αποδεσµευθεί ηθέση για τον αντικαταστάτη του που προφανώθα είναι πλε µέικερ µια και σ’ αυτή τη θέσηβγάζει τεράσται κενά η οµάδα.@ Τι προηγούµενε ηµέρε υπήρξε και µια

προσέγγιση µε τον Εβαν κι αυτό έγινε µετάτι απογοητευτικέ εµφανίσει και του Κατζι καιτου Τρέσι , ωστόσο όµω , ο Αµερικανό παρότι έµεινε ξεκρέµαστο µετά τη λύση συνεργα-σία µε την Τραπανι δεν… συγκινήθηκε από τηνοικονοµική προσφορά των Τρικάλων αφού λέγε-ται ότι έχει στα χέρια του πιο δελεαστικέ προ-τάσει από συλλόγου τη Ευρώπη

Συγνώµη απ’ την διοίκησητων Τρικάλων BC στουφιλάθλου µε µια ανακοίνωσηπου φωτογραφίζει τι ευθύνετη Αστυνοµία

«Ειδοποιήσαµεεγκαίρω …»

Το µπάχαλο που δηµιουργήθηκε από τηνεισβολή των οπαδών τη ΑΕΚ στι κερκίδετου ∆ηµοτικού Γυµναστηρίου, είχε ω απο-τέλεσµα την εξώθηση των Τρικαλινών φι-λάθλων (ακόµα και κατόχων διαρκεία) απότι θέσει του. το γεγονό αυτό προκάλε-σε την οργή των φίλων τη οµάδα πουεπέρριψαν ευθύνε στη διοίκηση τη ΚΑΕ.Ωστόσο. το επιτελείο τη ΚΑΕ δηµοσιοποί-ησε έγκαιρα µια ανακοίνωση µε συγνώµηγια την ταλαιπωρία, ενώ µε έµµεσο αλλάξεκάθαρο τρόπο επέρριψε τι ευθύνε γιαόλα όσα δηµιουργήθηκαν στην Αστυνοµία.Αναλυτικά η ανακοίνωση. «Η ΚΑΕ ΤρίκαλαBCAries ζητά ένα µεγάλο συγνώµη απότου φίλου τη για την µεγάλη αναστάτω-ση που προκλήθηκε πριν από το παιχνίδι µετην ΑΕΚ. ∆υστυχώ, και παρά την ρητήαπαγόρευση περί µετακίνηση οργανωµέ-νων οπαδών εκατοντάδε φίλαθλοι των φι-λοξενουµένων κατέλαβαν θέσει κατόχωνδιαρκεία αλλά και των οργανωµένων φι-λάθλων µα των «Σακαφλιάδων», µε δια-κριτικά τη οµάδα του. Όλα αυτά συνέ-βησαν ενώ η ΚΑΕ Τρίκαλα BCAries µε επι-στολή τη τρει ώρε πριν την έναρξη τουαγώνα κοινοποίησε προ κάθε αρµόδια αρ-χή το γεγονό ότι στα Τρίκαλα είχαν κατα-φτάσει οργανωµένοι φίλαθλοι των φιλοξε-νουµένων ενώ είχε κρούσει και τον κώδωνατου κινδύνου µε µία σειρά ενεργειών τι τε-λευταίε µέρε. Κατανοούµε την οργή καιτην αγανάκτηση των φιλάθλων µα, δυστυ-χώ δεν περνάνε όλα από το χέρι µα σταεντό έδρα παιχνίδια, και καλούµε όλουτου Τρικαλινού να προχωρήσουµε µονια-σµένοι και όχι διχασµένοι γιατί η οµάδα µαέδειξε σήµερα ότι αξίζει να βρίσκεται στηνΑ1».

Με σκληρή ανακοίνωσηαπάντησαν οι οργανωµένοι

Σε ρήξη µε την ΚΑΕ

Η συνάντηση του Ευθύµη Ρεντζιά µε τουοργανωµένου Συνδεσµίτε τη οµάδα,δεν έφερε ουσιαστικό αποτέλεσµα και οι Σα-καφλιάδε εξέδωσαν µια καυστική ανακοί-νωση βάλλοντα κατά τη διοίκηση και τωνστελεχών τη ΚΑΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωσηαναφέρει: «Για άλλη µια φορά, εµεί οι οπα-δοί του ΑΟΤ, γίναµε µάρτυρε κωµικών,ανεύθυνων και…ύποπτων καταστάσεων στο∆ηµοτικό Κλειστό τη πόλη µα.∆εν έχου-µε καµία ευθύνη εµεί-φταίνε πάντα οι άλ-λοι» άνθρωποι τη διοίκηση, αφού προµή-θευσαν µε περίσσιο ζήλο εκατοντάδε εισι-τήρια στου οπαδού τη ΑΕΚ, αφού δέχ-θηκαν να µπουν στο Κλειστό µε τα διακριτι-κά του-αν δεν αποδέχονταν τι σηµαίε καιτα πανιά α ζητούσαν την αναβολή του αγώ-να- πόνταραν στην συγκαταβατικότητά µαή µάλλον στην αδράνειά µα.

ΛΑΘΟΣ! Εµεί ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ∆ΙΟΙΚΗΣΗΣ,µε γνώµονα την οπαδική µα κουλτούρα καιτον αυτοσεβασµό αποχωρήσαµε πριν τηνέναρξη του αγώνα, καθότι η µυρωδιά από ταεπίσηµα ήταν αποπνιχτική. Μύριζε…ξεφτίλα.Συγχαρητήρια που καταφέρατε να διώξετεεµά, αλλά και του οικογενειάρχε από τηνοικογενειακή κερκίδα(!!!), για να εισπράξετεκάποια ευρώ! Ει ανώτερα…

Υ.Γ.1 Η ανακοίνωση »συγνώµη- από τοανύπαρκτο γραφείο τύπου σα, είναι πραγ-µατικά κωµική! Χύνετε κροκοδείλια δάκρυακαι ζητάτε συσπείρωση για να παραµείνει ηοµάδα στην κατηγορία!

Πραγµατικά δεν έχετε όρια!Τουλάχιστον παραδεχθείτε για µια φορά

το λάθο σα. ∆εν χρειάζεται να στρουθο-καµηλίζετε συνεχώ…

Υ.Γ.2 Θέµη άντε στην πολιτική σου. »Ταπρεζόνια» όπω µα αποκαλούσε το καλο-καίρι, θα είναι και του χρόνου εδώ. Εσύ;;;

Υ.Γ.3 Φρύδα αν έχει αξιοπρέπεια πάρετο επιτελείο σου και δρόµο».

29ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑθλητικάΗ Αεκτζήδικη κερκίδα, τα Χηµικά τη Αστυνοµία, το µπάχαλο στο Κλειστό και η

οργισµένη απόσυρση των «Σακαφλιάδων»

Oλονυχτία για να …«σπάσει ο πάγο»

Page 30: dialogos 15 12 2014

30 ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014ΑθλητικάΕπιστροφή στην έδρα, επιστροφή στι

νίκε για του Ικάρου που στην έβδοµηαγωνιστική είχαν και πάλι ένα δύσκολο

ντέρµπι µπροστά του, όµω αυτή τη φοράέδειξαν την απαιτούµενη ετοιµότητα ,

έδειξαν «µέταλλο» οµάδα που ξέρει νααντιπαρέρχεται να ξεπερνά δύσκολε

καταστάσει και πήραν το ροζ φύλλο από τοντέρµπι την άγρια και δυνατή κόντρα µετου Σοφάδε. Οι «κίτρινοι» του Κώστα

Θάνου επικράτησαν µε 79-67 µέσα στο ΕΑΚτη Μπάρα έβαλαν έτσι το ροζ φύλλο στησυλλογή του και ανέβηκαν στην δεύτερη

θέση τη βαθµολογία όντα πάντω 3πόντου µακριά από τον Γυµναστικό

Φαρσάλων.

Για να φτάσουν όµω στην νίκη οι κίτρινοι ταχρειάστηκαν αφού βρέθηκαν να χάνουν µε 18πόντου διαφορά στο α’ ηµίχρονο που έµοιαζεβγαλµένο από τον χειρότερό του εφιάλτη.Ένα άσχηµο και νωθρό ξεκίνηµα µε τον Καλ-λιάρα να µένει στον πάγκο έχοντα 2 φάουλπριν περάσει το δίλεπτο έφερε πραγµατικούπονοκεφάλου. Οι φιλοξενούµενοι έκαναν πάρ-τι σ’ αυτό το διάστηµα όµω οι παίκτε του Θά-νου κατάφεραν µε πείσµα, θέληση και πάθο,

µα πάνω απ’ όλα µε την καλή του άµυνα (σή-µα κατατεθέν σε όλε τι καλέ του εµφανί-σει), να γυρίσουν το µατ την ώρα που οι αντί-παλοί του πίστευαν πω πήγαινε να κλείσειπρο τη µεριά του. Το 28-38 εξανεµίστηκε µέ-σα σε έξι αγωνιστικά λεπτά στην Τρίτη περίο-δο του αγώνα και οι Ίκαροι έχοντα καταφέρεινα κλειδώσουν όλε τι … πόρτε και του δια-δρόµου προ το δικό του καλάθι, άνοιξαν τορυθµό, πήραν τα ριµπάουντ, έτρεξαν σε αιφνι-διασµού και µ’ ένα επιµέρου σκορ 26-12,έφεραν τα πάνω κάτω και από εκεί που ήταν πί-σω στο σκορ, κατάφεραν να φτάσουν πρώτοιστον πάγκο τη γραµµατεία για το ροζ φύλλοτου αγώνα. Όλα τούτα τα πέτυχαν παρ’ ότιόπω είπαµε οι κίτρινοι έκαναν χάλια ξεκίνηµα,βρέθηκαν πίσω µε 10 και στη συνέχεια µε 18

πόντου από του Σοφαδίτε πουπανηγύριζαν σαν να έβαζαν γκολόλα του τα καλάθια, αλλά…δεν εί-χαν ρωτήσει την άποψη του Καλλιά-ρα. Ο ψηλό των Ικάρων ίσω ο κα-

λύτερο σέντερ στην Α1 ΕΣΚΑΘ, το πήρε επίπροσωπικού στο β ηµίχρονο κι έχοντα συµπα-ραστάτε τον Φούντα Μπαλωµένο , επιχείρησεκαι έφερε ει πέρα τη θεαµατική ανατροπή.Τριάντα πόντου έβαλε ο ψηλό στο καλάθιτων Σoφάδων. Τριάντα και δεν…κάηκε, ενώ οΦούντα που ήταν πολύ καλό και στο οργα-νωτικό σταµάτησε στου 14 και ο Μπαλωµένοστου 12. Στο δια ταύτα τώρα…Για του παί-κτε των Ικάρων το πρωτάθληµα από δω καιπέρα µέχρι το φινάλε τη κανονική σεζόν µοι-άζει µε πραγµατικό αγωνιστικό γολγοθά, η οµά-δα για να διεκδικήσει και να κερδίσει συµµετο-χή στα πλεί-οφ τη Θεσσαλία, θα πρέπει νακάνει νίκε και µόνο νίκε για να έχει το κεφάλιτη ήσυχο. Σε διαφορετική περίπτωση , ούτετον ΓΣ Φαρσάλων θα πιάσει, ούτε βέβαια θα

µπορέσεινα ξεκολ-

λήσει να ξεφύγει από την πίεσητων Σοφάδων και του Αµπελώναπου είναι άκρω ανταγωνιστικοίκαι υπολογίσιµοι αντίπαλοι. Ξέ-ρουµε ότι έχουµε δύσκολη απο-στολή, όµω θα δώσουµε τη µά-χη µα µέχρι το τέλο τη σεζόν,προ το παρόν όλα είναι ανοιχτάκαι αν είµαστε συγκεντρωµένοικαι προσεχτικοί από δω και πέ-ρα, πιστεύω πω µπορούµε νατα καταφέρουµε , Αυτά τα λί-γα ανέφερε στι δηλώσει

του ο Κώστα Θάνο δίνοντα ουσιαστικά τοστίγµα των στόχων που έχει η οµάδα του γιατον Β Γύρο του πρωταθλήµατο, πάντω µέ-χρι την αφετηρία τη τελική ευθεία µεσο-λαβούν άλλα δύο παιχνίδια και οι Ίκαροι στηνεπόµενη αγωνιστική θα βρεθούν σε µια ακό-µα δύσκολη έδρα θα παίξουν και πάλι στηνΕλασσόνα και θα προσπαθήσουν να πάρουνροζ φύλλο όπω έκαναν πρόσφατα στο κύ-πελλο. Αν τα καταφέρουν µπροστά του µε-τά στο τελευταίο µατ του Α Γύρου θα έχουνέναν πιο προσιτό αντίπαλο και στο ραντεβούµε τον Αστέρα θα ψάξουν νίκη για να επω-φεληθούν από τυχόν απώλειε των άλλωνοµάδων τη κορυφή που θα µπουν σε [πιοδύσκολε αναµετρήσει.

Τα δεκάλεπτα: 7-14, 28-38, 54-50, 79-67 τε-λικό.

Ίκαροι (Θάνο): ∆εµίρη, Φούντα 14, Κο-τσιρα, Αργύρη 10, Κούτρη 5, Κατούνα,Μπαρµπαρούση, Χατζή, Μπαλωµένο 12,Καλλιάρα 30, Οικονόµου 8.

Τα πλέ-οφ είναι πιο κοντά Α1 ΕΣΚΑΘ: Οι Ίκαροι µε φοβερή ανατροπή γύρισαν διαφορά 18 πόντων

και κέρδισαν του Σοφάδε

Τα αποτελέσµατα τη 7η αγωνιστική

Ίκαροι ...................- .....Σοφάδε..........79-67Αστ. Λάρισα.........–.....Ελασσόνα........70-59Φάρσαλα ...............–.....∆αναοί.............73-60Εθνικό Λ...............- .....Ολυµπ. Καρδ. ..61-55Μάγοι ....................- .....Αµπελώνα ......45-69

Η Βαθµολογία

Οµάδε..................Βαθ.......Γκολ .........N....IΦάρσαλα..................14 .....485-406........7 ...0Σοφάδε...................12 .....505-421........5 ...2Ίκαροι ......................12 .....479-441........5 ...2Αµπελώνα...............12 .....449-428........5 ...2Εθνικό Λ..................11 .....415-405........4 ...3∆αναοί .....................10 .....496-458........3 ...4Αστέρα Λ. ...............10 .....453-470........3 ...4Ελασσόνα..................9 ......424-475........2 ...5Ολ. Καρδίτσα..........8 ......397-453........1 ...6Μάγοι........................7 ......399-545........0 ...7

Η επόµενη 8η αγωνιστική

Αστέρα.................- ..........................Εθνικό

Ελασσόνα ..............- ............................Ίκαροι

Σοφάδε ................- .............................Μάγοι

Αµπελώνα.............- ........................Φάρσαλα

∆αναοί....................- ...............Ολ. Καρδίτσα

Α1 ΕΣΚΑΘ

Τα πλάνα του «δ» από τηµεγάλη νίκη των Ικάρωνεπί των Σοφάδων

Σηµεία των καιρών! Να ανεβαίνουν προπονητέ στησκάλα για να µπαλώσουν το διχτάκι .Στη φωτό ο ΚώσταΘάνο αναρριχητή

Το πιο δύσκολο µατ , στην πιο δυ-νατή και πιο δύσκολη έδρα…Για του∆ανού η αναµέτρηση µε τον ΓΣΦαρσάλων είναι αλήθεια πω στηναρχή τη φετινή σεζόν φάνταζε ωένα ντέρµπι που υπό ορισµένε προ-ποθέσει θα µπορούσε να καθορί-σει την σειρά (ενδεχοµένω δε) καιτην τελική κατάταξη των οµάδωνστην κανονική περίοδο.

Όλο το stuff τη τρικαλινή οµά-δα είχε τσεκαρισµένο το µατ ω τοαπόλυτο ντέρµπι του Α’ Γύρου, όµωστην πράξη άλλαξαν πολλά µέχρι ναβγουν και να …µετρηθούν οι δυοοµάδε µέσα στο γήπεδο

Οι ∆αναοί έκαναν τρει ήττε(τρει γκέλε είπαν άνθρωποι τουεπιτελείου του) οι Φαρσαλινοί πέρα-σαν σαν τρένο απ όλα τα γήπεδα καιτο Σάββατο είχαν και ευκαιρία να κά-νουν επίδειξη δύναµη σε ένα µατπου κι αυτοί το υπολόγιζαν το µε-τρούσαν ω ντέρµπι που θα καθόριζε

την δική του πορεία. Τελικά ταπράγµατα πήγαν σε πιο… συµβατέκαταστάσει: Το συγκρότηµα τουΓιάννη Τσίµα πήρε µία ακόµα νίκη ,καθάρισε του ∆αναού µε 73-60 στο

ραντεβού τηέβδοµη αγω-νιστική καιέµεινε µόνοπρώτο αήττη-το κι άφθαρτόστην κορυφήτη βαθµολο-γία .∆υστυ-χώ όµωστην τρικαλινήοµάδα για µίαακόµα φοράτο κοµµάτι τηενηµέρωση

πήγε περίπατο. Στο πορταλ του σω-µατείου µετά την ήττα που οριστικο-ποίησε την έξοδο από κάθε στόχοτη φετινή σεζόν δεν αναρτήθηκε τί-

ποτα και φαίνεται πω υπάρχουν ζη-τήµατα που αφορούν και τη διοίκηση.Ο Γυµναστικό µπήκε πολύ δυνατάκαι αντιµετώπισε το συγκεκριµένοπαιχνίδι µε µεγάλη σοβαρότητααµυντικά και επιθετικά. Επιπλέονέδωσε ένα πολύ γρήγορο ρυθµό πουδεν άφησε περιθώρια στην οµάδατων ∆αναών να αντιδράσει µε αποτέ-λεσµα να πάρει µια διαφορά 20 πόν-των στο ηµίχρονο. Στην τρίτη περίο-δο ο ρυθµό αυτό έπεσε και σ' αυτόσυνετέλεσαν οι δύο τεχνικέ ποινέπου δέχτηκε ο προπονητή των ∆α-ναών και που απέφεραν την αποβολήτου από τον αγωνιστικό χώρο. Στηντέταρτη περίοδο οι ∆αναοί αντέδρα-σαν µε αρκετά καλή ευστοχία στατρίποντα και µείωσαν τη διαφορά.

Απέµειναν πια δύο αγωνιστικέ γιανα ρίξει στροφή στον Α’ Γύρο τοπρωτάθληµα και για του ∆αναούτα παιχνίδια που ….έρχονται δεν είναιδύσκολα . Είναι ωστόσο δυο µάχεπου µπορούν να καθορίσουν την πο-ρεία κι ενδεχοµένω την προοπτικήκαι την κατάληξη που θα έχει η οµά-δα στο φινάλε τη φετινή σεζόν.Στην επόµενη στροφή λοιπόν οι παί-κτε του Κουρµέτζα θα γυρίσουνστην έδρα του και θα αναµετρηθούνστο ΕΑΚ µε τον Ολυµπιακό Καρδί-τσα .

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 26-15, 17-14και 11-21.

Γυµναστικό (Γιάννη Τσίµα):Τσέλιο 16 (2), Σοφαδίτη 13 (2), Κα-τσαβέλη, Ίλτσογλου10 (1), Αναγνω-στόπουλο 8, Ψύρρα Θ. 11, Μάρ-κο 2, Ψύρρα ∆. 11 (1), Κουτζού-χα, ∆ηµητρακόπουλο, Κόφφα,Μπίνα 2.

Οι ∆αναοί δεν µπόρεσαν να… σηκώσουν ανάστηµα στον ΓΣ Φαρσάλων, ηττήθηκαν µε 73-60 και βγήκαν έξω από του στόχου του

Μια ….χαµένη χρονιά

Page 31: dialogos 15 12 2014

Από ήττα, σε ήττα το… πάνε φέ-το το έργο του οι Μάγοι καιπαρ ότι έχουν το όνοµα, δεν

έχουν ούτε τη χάρη αλλά ούτε το κου-ράγιο -την σπίθα και τη ζωντάνια πουαπαιτούν οι περιστάσει να γυρίσουν την κατάσταση καινα κάνουν προσπάθεια για να κρατηθούν στην Α1 κατη-γορία του Θεσσαλικού Μπάσκετ. Μετά τον ….διασυρµόπου υπέστησαν στο τοπικό ντέρµπι τη έκτη αγωνιστικήοι πορτοκαλί είχαν µπροστά του ίσω την τελευταία ευ-καιρία για να βάλουν µπροστά ένα σχέδιο επική ανατρο-πή για να φέρουν τούµπα την όλη κατάσταση. Ήθελαν νί-κη πάση θυσία , όµω και πάλι δεν τα κατάφεραν: Στο ραν-τεβού µε τον Γυµναστικό Αµπελώνα έµειναν µόνο µε τηνπροσπάθεια έχασαν µε45-69, έµειναν ουραγοί και µόνοιστον πάτο τη βαθµολογία και µάλλον θα πρέπει να αρ-χίσουν να συµβιβάζονται µε την ιδέα του υποβιβασµού απότο µεγάλο θεσσαλικό πρωτάθληµα.

Το τρικαλινό συγκρότηµα πάλεψε και άντεξε µέχρι το 3ο

δεκάλεπτο και µάλιστα κυνηγούσετο σκορ έχοντα όµω πάνταµπροστά την οµάδα του Αµπελώ-να. Η διαφορά κρατιόταν σε προ-σιτά επίπεδα και δεν έπαιρνε απα-

γορευτικέ διαστάσει, αφού οι παίκτε του Μητσιάδηκρατούσαν επαφή στο σκορ και αν δεν έλειπαν κάποιεεπιπολαιότητε θα µπορούσαν κάλλιστα να έχουν αυτοί τοπροβάδισµα. Στη συνέχεια πάντω κόλλησαν επιθετικά, ηαλήθεια είναι πω έχουν και παράπονα για την κατανοµήτων φάουλ, αλλά η ουσία είναι που µετράει σε αυτέ τιπεριπτώσει και επί τη ουσία οι µάγοι δεν είχαν απαντή-σει στα ανοίγµατα των φιλοξενούµενων που επικράτησανµε 45-69

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 25-34, 34-54, 45-69 τελικόΜάγοι: Πασιαλή 5, Λύτρα 2, Γαβαλά 12(1), Τραγου-

δάρα 1, Ευαγγέλου 11, Αναστασίου 4, Γρηγορίου, Μπάλ-λα 7(2), Πασχάλη 2, Βύρλα 1

∆υο τοπικά ντέρµπι και άλλαδύο πολύ πιο κρίσιµα κοµβικά

παιχνίδια είχε το πρόγραµµα τηέβδοµη αγωνιστική στο

πρωτάθληµα τη Α2 Θεσσαλία.Στα τοπικά ενεπλάκησαν Γόµφοι

µε την ΑΕΤ και οι Πελασγοί µετην Φαλώρεια και στα…κρίσιµα

έπεσαν Κρόνο και ο ΑΟΚαλαµπάκα που είχαν µάλιστα

εκτό έδρα αναµετρήσει .

Ο απολογισµό τη δράση δενήταν απολύτω επιτυχή αφού οµόνο Κρόνο πήρε διπλό στη Λά-ρισα , ενώ ο ΑΟΚ παρ ότι το πάλε-ψε έχασε το δικό του παιχνίδι πουτον έβγαλε αντίπαλο του πρωτοπό-ρου Ηφαιστου στην Καρδίτσα. Κιόσο για τα δύο ντέρµπι που λέγαµεστην αρχή; Ήσσονο βαθµολογι-κή αξία µια και δεν αφορούσανµάχε κορυφή αλλά µατ επιβίω-ση στην κατηγορία .Η ΑΕΤ λοιπόνµετά την ήττα από το φαβορί του2ου οµίλου, , ήθελε να κάνει στρο-φή να επιστρέψει σε τροχιά επιτυ-χιών, όµω την πάτησε σαν πρωτά-ρα γνώρισε µια απρόβλεπτη ήττακαι έµεινε πάλι χαµηλά .Από τηνάλλη πάλι, στο ραντεβού των Πε-λασγών µε τη Φαλώρεια έγινε πιοζωηρό παιχνίδι , οι δύο οµάδεδιεκδίκησαν το ροζ φύλλο ήτανκοντά για ένα µεγάλο διάστηµαόµω πρώτοι στα γραµµατεία τε-λικά πήγαν οι Πελασγοί που επι-κράτησαν µε 53-46 και έκαναν ένασηµαντικό βήµα για την διασφάλι-ση τη παραµονή.

Μύτικα-Κρόνο 58-63 Τα έφερε έτσι η µοίρα , το πρό-

γραµµα κι η ροή του πρωταθλή-µατο, ώστε το ραντεβού του Κρό-νου µε τον Μύτικα να έχει ξεχωρι-στή βαθµολογική και αγωνιστικήαξία. Και για τα δύο συγκροτήµατατο ντέρµπι τη έβδοµη αγωνιστι-κή έµοιαζε ω µια καλή (για τουγηπεδούχου δε και ιδανική ) ευ-καιρία. Ευκαιρία για να καθαρί-σουν µε έναν επικίνδυνο αντίπαλο,να κερδίσουν να κάνουν ένα ακόµαβήµα προκειµένου να µείνουν µέ-σα στο στόχο και στο κυνήγι τηανόδου προ την µεγάλη κατηγο-ρία. Αναµφίβολα πιο δύσκολη φάν-ταζε η µάχη για του παίκτε τουΦόρου , που πήγαν στην έδρα τουΜύτικα και βρέθηκαν µάλιστα στην

αρχή να κυνηγούν το σκορ απότου αντιπάλου του Στο ηµίχρο-νο ήταν έξι πόντου πίσω 35-29όµω στην επανάληψη έδειξαν τακαλά του στοιχεία κάλυψαν γρή-γορα τη µικρή διαφορά και έφτα-σαν δίκαια στο 58-63.

Τα δεκάλεπτα 22-17,35-29,39-41,58-63

Κρόνο :Παναρα 15,Τσετη3,Χρηστακο 6,Γουλιωτη 2,Πλα-φα 6,Αλεξόπουλο,Τζιαννη5,Τζιµπωνη,Μαγκουτη 2,Μερι-τση 4,∆ηµο12,Λετσιο 8

Ήφαιστο-Καλαµπάκα64-56

Στην έδρα του πρωτοπόρουΉφαιστου βρέθηκε ο ΑΟ Καλαµ-πάκα το Σάββατο και παρ ότι έψα-ξε κυνήγησε την έκπληξη , δενµπόρεσε τελικά να αντέξει την πίε-ση και το τρέξιµο που έβγαλε τοσυγκρότηµα τη Καρδίτσα στοφινάλε τη αναµέτρηση . Παίρ-νοντα βοήθεια και από ένα ελα-φρύ «σπρώξιµο» τη διαιτησία (σεκαθοριστικά σφυρίγµατα τη 4ηπεριόδου), ο Ήφαιστο υπερκέ-ρασε και το εµπόδιο του ΑΟΚεπικρατώντα µε 64-56 κι έτσι µετάαπό ροή 7 αγωνιστικών, πατά γε-ρά και µε τα δυο του πόδια στορετιρέ του Οµίλου, εκµεταλλευό-µενο βέβαια και τοι γκέλε του

Κρόνου αλλά και του Μύτικα. Τοµατ φυσικά ήταν δύσκολο κόντραστου πρωτοπόρου του οµίλουόµω η οµάδα του Κατσανού έκα-νε καλή προσπάθεια έφτασε µάλι-στα µέχρι το 53-53 λίγα λεπτά πριντο φινάλε , αλλά δεν άντεξε στηνπίεση των γηπεδούχων και ηττήθη-κε µε 64-56.

Τα δεκάλεπτα: 12-12 30-32, 50-41 64-56 τελικό.

ΑΟΚ(Κατσανό): Βάλλα 5(1),Αµπράζη 6, Ούτο 11(3), Αθανα-σούλα 3(1), Παπακωσταντίνου 10,Τσιασιώτη 8, Καλαµπάκα 13,Σπανό, Κόκκοβα.

Γόµφοι-ΑΕΤ46-44Την έκπληξη τη αγωνιστική

έκαναν οι Γόµφοι που κέρδισαν τηνάταχτη ΑΕΤ µε 46-44 γράφονταέτσι και την πρωτη του νίκη στοπρωτάθληµα … Εχοντα πάρειβαθµού σε κόντρε µε πιο δυνα-τού αντιπάλου, η ΑΕΤ φάνταζεακλόνητο αδιαφιλονίκητο φαβορίστην αναµέτρηση µε του ουρα-γού του οµίλου Γόµφου. , όµωδεν φρόντισε να το επιβεβαιώσειΓνώρισε µια απρόβλεπτη ήττα απότα «βουβάλια» µπήκε πάλι σε περι-πέτειε αφού αυτή την ήττα θα τηνβρίσκει µπροστά τη σε όλο τοπρωτάθληµα .

Τα δεκάλεπτα 11-08 26-21

37-36 46-44ΑΕΤ (ΓΚΟΤΑΣ Χ.) Πεσλή ∆.,

Κωνσταντίνη Β., ∆ιβάνη Σπ. 4π.,Παινέση Απ., Ντόβα Β. 15π(2τρ).,Γκούµα Θ. 4π(1τρ)., Λίπα Κ. 4π.,Κωτούλα Μ. 7π., Καφούρο Λ.,10π(1τρ)., Χατζή Κ., ΤσιµούρτοΑ.

Πελασγοί-Φαλώρεια 53-46

Η οµάδα Πελασγών έδειξε τελι-κά πω ήταν πιο διαβασµένη , πιοέτοιµη για το δεύτερο ντέρµπι τηΚυριακήΣε ένα µατ που έβγαλεχαµηλό σκορ µε πολλέ άστοχεπροσπάθειε και ανάλογη… έφεσηστα λάθη, κατάφερε και πήρε τη νί-κη µε 53-46. Αναµφίβολα ήταν ση-µαντική αυτή η επιτυχία για τουΚαλυβιώτε, ενώ από την άλλη τοσυγκρότηµα του Ευαγγελακόπου-λου έµεινε λίγο πίσω αλλά έχει τιπροποθέσει για να πάει µε σι-γουριά στον Β Γύρο του πρωτα-θλήµατο.

Α2 ΕΣΚΑΘ/ Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Αποτελέσµατα 7η αγωνιστικήΓόµφοι-ΑΕΤ .........................46-44Ήφαιστο-Καλαµπάκα .....64-56Πελασγοί-Φαλώρεια........... 53-46Μύτικα-Κρόνο .............. 58-63Απόλλων Κ- Φύλλο ............48-62

31ÄÅÕÔÅÑÁ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Αθλητικά

Τα χαµόγελα για τρει…Α2 ΕΣΚΑΘ: Σε τροχιά ανόδου ο Κρόνο που έβγαλε διπλό στην έδρα του Μύτικα , ήττα για ΑΟΚ, ενώ

οι Γόµφοι Φαλώρεια βγήκαν νικητέ από τα τοπικά ντέρµπι ΒasketleagueΝίκε για ΠΑΟΚ, ΚΑΟ∆, ΑΓΟΡ,και….«βόµβα» από Πανελευσινιακό

Μπερδεύονται ταπράγµατα

Ανοιξε το Σάββατο και θα κλείσει την Τρίτη…Η 10Η Αγωνιστική τη basketleague πάει σετρει δόσει αυτή τη φορά. Στα µατ του Σαβ-βάτου, ο ΠΑΟΚ πήρε µια σχετικά εύκολη νίκηκόντρα στη Νέα Κηφισιά ( 78-67), τα Τρίκαλα...µάτωσαν για να κερδίσουν την ΑΕΚ (Τρίκαλα -ΑΕΚ 87-83), ενώ ο ΚΑΟ ∆ράµα πανηγύρισε τηντρίτη νίκη του στην κατηγορία κόντρα στονΑπόλλωνα (82-76). Ο ΑΓΟ Ρεθύµνου πήρε τονησιωτικό ντέρµπι µε τον Κολοσσό Ρόδου ( 70-66), ενώ ο οΠανελευσινιακό νίκησε τον Κόροι-βο στην Αµαλιάδα (73-74).

Το πρόγραµµα τη 10η αγωνιστική στηνΑ1 ανδρών και η βαθµολογία:

ΚΑΟ ∆ράµα - Απόλλων Πατρών......... 82-76ΑΓΟ Ρεθύµνου - Κολοσσό Ρόδου ......70-66ΠΑΟΚ - ΑΕ Νέα Κηφισιά ...................78-67Τρίκαλα - ΑΕΚ .........................................87-83Κόροιβο Αµαλιάδα - Πανελευσινιακό..................................................................73-74

ΣήµεραΠανιώνιο - Ολυµπιακό

Τρίτη, 16 ∆εκεµβρίουΠαναθηνακό - Άρη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΟλυµπιακό .............................................17. 9Ρέθυµνο................................................. 17 .10Παναθηνακό .........................................16. 8ΑΕ Νέα Κηφισιά .................................15 10ΑΕΚ ..........................................................14 10Απόλλων Πατρών ...................................14 10Κολοσσό Ρόδου.................................. 14 10ΠΑΟΚ .......................................................14 8Πανελευσινιακό ...................................14 10Άρη.......................................................... 13 8Κόροιβο Αµαλιάδα............................ 13 10ΚΑΟ ∆ράµα .........................................13 10Τρίκαλα ..................................................13 10Πανιώνιο................................................. 11 9

Τέλο ο Έρικαπό Ελευσίνα! Για ένα παιχνίδι φόρεσε τη φανέλα του Πανε-

λευσινιακού ο ΜάικλΈρικ, εντυπωσίασε και...

αποχώρησε. Ο Αµερικανό πέτυχε 19 πόντου

και 7 ριµπάουντ στη νίκη των «σταχυοφόρων»

επί του Κοροίβου στην Αµαλιάδα, ωστόσο δεν

θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί. Κι αυτό επειδή

εκµεταλλεύτηκε έναν όρο στο συµβόλαιό του

µε την οµάδα τη Ελευσίνα και αποχώρησε

επειδή δέχτηκε καλύτερη πρόταση από την

Μπρίντιζι. Στην ιταλική οµάδα κλήθηκε να κα-

λύψει τον τραυµατία ΣέντρικΣίµον και ήδη

ανακοινώθηκε. Ετσι, ο Πανελευσινιακό είναι

αναγκασµένο να αναζητήσει εκ νέου ψηλό.

Α1 ΕΣΚΑΘ: Οι Μάγοι δεν τα κατάφεραν ούτε µε τον Αµπελώνα και πλέον φλερτάρουν έντονα µε την έξοδο από την Α1 Θεσσαλία

∆εν θα φέρουν …δώρα φέτο

Page 32: dialogos 15 12 2014

διαλογο ∆ΕΥΤΕΡΑ 15 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

CMYK

Ούτε στι εκλογέ του 2012 δεν είχε τέ-τοια συµµετοχή και παλµό κάποια εκδή-λωση τη Ν.∆. στο νοµό µα, όπω είχεαυτή που έγινε το βράδυ τη Παρα-σκευή στο «Φρούριο»! Αφορµή για την

εκδήλωση ήταν τα 40 χρόνια (4-10-1974) από την ίδρυση τηΝ.∆. αλλά στην πραγµατικότηταήταν µια «προθέρµανση» ενόψειτων ραγδαίων πολιτικών εξελίξε-

ων που έρ-χονται.

Στην µε-γάλη συµ-µετοχή συνέβαλεασφαλώ και η κι-νητοποίηση τηΝΟ∆Ε αλλά βοήθη-σε αποφασιστικάκαι η πρώτη «εµφά-νιση» του ΚώσταΣκρέκα ω υπουρ-γού Ανάπτυξη ενώθα έλεγε κανεί

πω η παρουσία του Παπαµιµίκου (που εί-χε συµπεριφορά χιλίων καρδιναλίων) µάλ-λον αρνητικά λειτούργησε για την εικόνατου κόµµατο.ΣΗΜ.: Βέβαια τα περισσότερα χειρο-

κροτήµατα απέσπασε ο αντιπεριφερειάρ-χη Χρήστο Μιχαλάκη και κάποιοιέχουν αρχίσει να ανησυχούν µήπω καιτου «µπούνε» τίποτα ιδέε…

«δ»

Ανάρπαστο έγινετο ανανεωµένο «ζω»Το επόµενο τεύχο κυκλοφορεί την ∆ευτέρα22 ∆εκεµβρίου

Με ιδιαίτερα θε-τικέ κριτικέ υπο-δέχθηκαν οι συν-δροµητέ του «δια-λόγου» αλλά καιεκατοντάδε συµ-πολίτε µα που τοπροµηθεύτηκαν απότα περίπτερα, τοανανεωµένο «ζω»,που κυκλοφόρησετην περασµένη ∆ευ-τέρα. Ιδιαίτερη εντύ-πωση προκάλεσαν οιφωτογραφίε-ρετρό,από το αρχείο τουΣωτήρη Κύρµπα, οιοποίε καθιστούν κά-θε τεύχο του «ζω»συλλεκτικό.

Σηµ.1: Το επόµενο τεύχο κυκλοφορεί την ∆ευτέρα 22 ∆ε-κεµβρίου, µε πλούσια επίκαιρη ύλη και ένα ακόµη συλλεκτικόοκτασέλιδο. Μάλιστα µια φωτό είναι από το 1890, δεν έχει δη-µοσιευθεί πουθενά µέχρι τώρα και δείχνει πω ήταν η περιοχήγύρω από την γέφυρα «Πίχτου» εκείνη την εποχή.Σηµ.2: Το πρώτο τεύχο του «ζω» παραµένει στα περίπτερα

µέχρι και την προσεχή Παρασκευή.Μην το χάσετε!

«Καταλήφθηκε»από νοσηλευτέκαι γιατρού το πε-ρασµένο τριήµεροη Καλαµπάκα!Αφού πάνω από1500 νοσηλευτέκαι δεκάδε για-τροί βρέθηκαν κά-τω από του βρά-χου των Μετεώρων για να συµ-µετάσχουν στο 15ο ΠανελλήνιοΣυνέδριο του (οι νοσηλευτέ)και στο Συνέδριο ΟγκολογίαΒορείου Ελλάδο (οι γιατροί).Μάλιστα πολλοί σύνεδροι επι-σκέφθηκαν και τα Τρίκαλα καιτον «Μύλο των Ξωτικών» ενώ ταξενοδοχεία και οι χώροι εστία-ση τη Καλαµπάκα ήτανασφυκτικά γεµάτα.

Στο συνέδριο των νοσηλευ-τών (που έγινε για πρώτη φοράστην περιοχή µα) συµµετείχεκαι µίλησε και η συµπατριώτισσαµα κ. Ιωάννα Κουτσιούµπα του∆ηµοσθένη, µε καταγωγή απότο Γοργοργύρι (ο πατέρα τη)και το Ελευθεροχώρι (η µητέρατη) η οποία έκανε εισήγηση µεθέµα «Συµµόρφωση στη θερα-

πευτική αγωγή σοβαρά ψυχια-τρικών ασθενών». Η κ. Κουτσι-ούµπα είναι νοσηλεύτρια Π.Ε.,µε Μ.C. στην ψυχική υγεία, υπο-ψήφια διδάκτορ στην ΙατρικήΣχολή του Πανεπιστηµίου Αθη-νών. Εργάζεται στο ΑΤΤΙΚΟ νο-σοκοµείο ω αναπληρώτριαπροσταµένη στην Β’ Ψυχιατρικήκλινική.

Σηµ. Ο συνεδριακό τουρι-σµό θα µπορούσε να «αναστή-σει» τα Τρίκαλα που χωροταξικάπροσφέρονται για τέτοιε εκδη-λώσει. ∆εν υπάρχουν όµω,όπω µα είπανε ειδικοί του το-µέα αυτού, µεγάλε αίθουσεκαι µεγάλα ξενοδοχεία για ναυποστηριχθεί µια τέτοια πρωτο-βουλία.

∆.Κ.

∆υο συνέδρια στο «ΑΜΑΛΙΑ» µε εκατοντάδεσυµµετέχοντε

Νοσηλευτέ και γιατροί…ανάστησαν την Καλαµπάκα!Ιδανικό χωροταξικά ο νοµό µα για Συνεδριακό

τουρισµό, λείπουν όµω οι µεγάλοι χώροι

«Μύρισαν» εκλογέ και άρχισε η συσπείρωση…Μαζικότατη η συµµετοχή στην εκδήλωση τη Ν.∆. στο «ΦΡΟΥΡΙΟ»