Cook, craft,create, october 2015

61
Οκτώβριος 2015, Τεύχος 12 Ετοιμάζουμε γρήγορες λιχουδιές: Doughnuts Κολοκύθας, Λαχταριστές Μπάρες Ενέργειας, Crisp Με Ροδάκινο Δημιουργούμε φθινοπωρινά: Μόμπιλε Από Φύλλα, Υφασμάτινες Κολοκύθες, Μια Διακοσμητική Γωνιά Ανακυκλώνουμε Με Στυλ: Vintage Βραχιόλια Φωτογραφική Τράπουλα

description

 

Transcript of Cook, craft,create, october 2015

Page 1: Cook, craft,create, october 2015

Οκτώβριος 2015, Τεύχος 12

Ετοιμάζουμε γρήγορες λιχουδιές:

Doughnuts Κολοκύθας, Λαχταριστές Μπάρες Ενέργειας, Crisp Με

Ροδάκινο

Δημιουργούμε φθινοπωρινά:

Μόμπιλε Από Φύλλα, Υφασμάτινες Κολοκύθες, Μια Διακοσμητική Γωνιά

Ανακυκλώνουμε Με Στυλ: Vintage Βραχιόλια ♠ Φωτογραφική Τράπουλα

Page 2: Cook, craft,create, october 2015
Page 3: Cook, craft,create, october 2015

Editorial…

Φθινόπωρο, για πολλούς η αρχή της σεζόν, η ώρα για νέα ξεκινήματα, οργάνωση και στόχους. Μετά από ένα γεμάτο καλοκαίρι είμαστε και πάλι εδώ να σας γεμίσουμε έμπνευση μέσα από όσα δημιουργήσαμε. Με ιδέες απλές και όμορφες ακόμα και για σας που φοβάστε ότι… δεν πιάνει το χέρι σας! Καλό φθινόπωρο, H συγγραφική ομάδα του Cook, Craft, Create

Page 4: Cook, craft,create, october 2015

Ερμιόνη

Είμαι η Ερμιόνη, εργαζόμενη μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών και ενθουσιώδης food blogger. Η κουζίνα του σπιτιού είναι ο αγαπημένος μου χώρος, το βασίλειό μου, ένας χώρος έμπνευσης και δημιουργίας. Η μαγειρική είναι το αγχολυτικό μου αλλά και ο καλύτερος τρόπος να περιποιηθώ τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να εκφράσω την αγάπη που νιώθω για εκείνα. Λατρεύω να ψήνω μπισκότα και κέικ, είμαι εθισμένη στη σοκολάτα και τη nutella και θα μπορούσα να ζω μόνο με σουβλάκια και παγωτά. Το The one with all the tastes είναι ο μικρός μου χώρος στο διαδίκτυο, με εύκολες, δοκιμασμένες και πρωτότυπες συνταγές, αλλά και ιστορίες από την καθημερινότητα της οικογένειας μου.

Είμαι η Αθηνά… Κάποιοι από σας ίσως να με ξέρετε και σαν Craftaholic ή Σοφή Κουκουβάγια… Δύο «ψευδώνυμα» που συνοδεύουν την καθημερινότητά μου τα τελευταία δύο χρόνια… Όταν με ρωτούν τι δουλειά κάνω δηλώνω δασκάλα, κι ας μη μου επέτρεψαν οι καταστάσεις να κάνω αυτό που αγαπώ.. Για άλλους πάλι είμαι έμπορος, επιχειρηματίας ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να το πει… Αυτό που κατευθύνει, όμως, κάθε μου πράξη και κάθε μου εγχείρημα είναι η αγάπη μου για τη δημιουργία..Είμαι φανατική crafter, αγαπώ κάθε τι χειροποίητο και το γραφείο μου είναι μονίμως βομβαρδισμένο από χαρτιά γεμάτα ιδέες.. Αυτός ο εθισμός μου είναι η αιτία που δημιουργήθηκαν και τα δύο blogs μου, το Craftaholic και η Σοφή Κουκουβάγια, αλλά και αυτό εδώ το περιοδικό.

Αθηνά

Page 5: Cook, craft,create, october 2015

Είμαι η Σοφία του ShareYourLikes.gr. Αυτή που όταν γράφει, εκφράζεται σαν να μιλάει στις φίλες της. Αυτή που έχει ως φιλοσοφία ζωής το μότο «Πάρε Το Τίποτα Και Κάντο Κάτι». Λατρεύω DIY, διακόσμηση, φωτογραφία. Επιμένω στην όμορφη, εμπνευσμένη & δημιουργική πλευρά της ζωής την οποία μου (ξανά)μαθαίνουν οι ήλιοι της ζωής μου. Ο Στεφανάκος και το Δωροθεάκι! Μαζί σου μοιράζομαι ό,τι μου αρέσει

Meet the team…

Σοφία Είμαι η Ελπίδα, η μαμά του Νικόλα. Εξαιτίας του ξεκίνησα το twoboysandhope.gr δύο (και κάτι) χρόνια πριν για να καταγράφω την καθημερινότητά μας. Σαν ένα ημερολόγιο... Πως περνάει ο καιρός μεγαλώνοντας μαζί του.. Εμείς κι αυτός... Ερασιτέχνης ζαχαροπλάστισσα, φωτογράφος, crafter..Καλλιτεχνικός τύπος δηλαδή.. Μου αρέσει να καταπιάνομαι με πολλά πράγματα. Να δοκιμάζω,να φτιάχνω, να δημιουργώ... Για μένα και για όσους αγαπώ... Αισιόδοξη και πάντα χαμογελαστή.. μοιράζομαι τις συνταγές, τα παιχνίδια, τις κατασκευές και την καθημερινότητά μας στο twoboysandhope.gr

Ελπίδα

Page 6: Cook, craft,create, october 2015

Είμαι η Λίτσα, αλλά ακούω και στο Γαρουφαλιά (ενίοτε και στο Fraulitsa). Μαμά του Φαίδωνα και του Ορφέα, σύζυγος, Ανθρωπολόγος στα χαρτιά μα και στο πνεύμα. Δεν είμαι συγγραφέας, ζαχαροπλάστισσα, διακοσμήτρια ή φωτογράφος, μα προσπαθώ να τα παντρέψω όλα μαζί στο blog μου «Home is where your story begins…», το οποίο αποτελεί για μένα διέξοδο από τη ρουτίνα μου, στην προσπάθειά μου να βάλω σε τάξη τις ατελείωτες ιδέες μου και να τις υλοποιήσω. Αν με ψάξετε, πιθανόν να με βρείτε σε κάποιο κατάστημα με είδη σπιτιού, είδη ζαχαροπλαστικής ή αξεσουάρ. Διαφορετικά θα με βρείτε στο www.fraulitsasworld.blogspot.com και στο fworld.lc @gmail.com Καλό ξεφύλλισμα!

Λίτσα

Κατερίνα και Κάλη, δύο γυναίκες, σύζυγοι, μητέρες, αδερφές... Μέσα στην βαβούρα της καθημερινότητας βρίσκουμε λίγο προσωπικό χρόνο να μοιραστούμε μαζί σας όλα αυτά που μας ενδιαφέρουν και κάνουν την καθημερινότητά μας γλυκιά σαν... μέλι!! Θα μας βρείτε στο «Ανθομέλι», ένα blog ποικίλης ύλης με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια. Το Ανθομελάκι, το διαδικτυακό παιδί μας, αποτελεί για εμάς μια κυψέλη δημιουργικότητας, αισιοδοξίας και προώθησης της υγιούς οικογενειακής ζωής, στοιχεία που θεωρούμε απαραίτητα για ένα νέο άνθρωπο που ψάχνεται, ερευνά, μαθαίνει και θέλει να μην μένει στάσιμος αλλά να εξελίσσεται ως άτομο αλλά και ως μέλος αυτής της κοινωνίας. www.anthomeli.com, e-mail : [email protected]

Κατερίνα και Κάλη

Page 7: Cook, craft,create, october 2015

Με λένε Λαμπρινή αλλά πολλοί με ονομάζουν και Λαμπρούκα από τον τίτλο του blog μου. Οι τρεις κόρες μου ήταν η αφορμή για να δημιουργήσω την Λαμπρούκα μου όταν ξεκίνησα να μοιράζομαι τις ιδέες μου για την διακόσμηση των παιδικών δωματίων τους αλλά και τις τούρτες των γενεθλίων τους. Το μεγαλύτερο πάθος μου είναι να δίνω νέα ζωή στα παλιά αντικείμενα αλλά και να δημιουργώ καινούρια με εύκολους και γρήγορους τρόπους. Το καινούριο μου χόμπι είναι το πλέξιμο και η μεγάλη μου αγάπη είναι η φωτογραφική μηχανή μου αφού μέσα από την δική της ματιά παρουσιάζω όλες τις δημιουργίες μου. Καλή ανάγνωση!

Λαμπρινή Αναστασία

Είμαι η Αναστασία αλλά από το 2012 απαντώ και στο όνομα «κυριακάτικο κουτάλι». Σε κάποια προηγούμενη ζωή ήμουν σίγουρα επαγγελματίας μαγείρισσα. Σε αυτή τη ζωή δηλώνω αθεράπευτη food blogger. Αν με αναζητήσεις, θα με βρεις πιθανότατα στα άδυτα της κουζίνας μου. Να μαγειρεύω, να πειραματίζομαι, να δοκιμάζω. Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου: να κακομαθαίνω τους άλλους με το φαγητό μου. Γιατί φαγητό σημαίνει αγάπη και οι στιγμές που υφαίνονται γύρω από ένα τραπέζι είναι ανεκτίμητες. Στη διαδικτυακή μου γωνιά, www.sundayspoon.gr , κλείνω τις γεύσεις και τα αρώματα που με κάνουν να χαμογελώ. Στόχος μου, να τα μοιραστώ για να σκορπίσω χαμόγελα και στους γύρω μου.

Page 8: Cook, craft,create, october 2015

Υφασμάτινες κολοκύθες

Γράφει η Αθηνά από το Craftaholic

Page 9: Cook, craft,create, october 2015

Το φθινόπωρο ήρθε και έφτασε η ώρα να διακοσμήσουμε ανάλογα το χώρο μας με μικρές πινελιές, που θα του δώσουν ζεστασιά και θα τον ανανεώσουν… Σήμα κατατεθέν της εποχής είναι τα καλαμπόκια, τα καρύδια, τα κάστανα και φυσικά οι… κολοκύθες! Γι’ αυτό κι εγώ θα σας δείξω, πώς να φτιάξετε τις δικές σας από ύφασμα. Είναι πανεύκολο ακόμα κι αν δεν ξέρετε πολλά από ραπτική και το καλύτερο; Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ραπτομηχανή!

Θα χρειαστείτε: -υφάσματα σε χρώματα της επιλογής σας -μεζούρα ή χάρακα -γέμισμα για κουκλάκια ή βαμβάκι -κλωστή και βελόνα -ψαλίδι -ένα κομμάτι τσόχα -μαλλάκι πλεξίματος (προαιρετικά) -ραπτομηχανή (προαιρετικά)

Page 10: Cook, craft,create, october 2015

Μπορείτε να φτιάξετε την κολοκύθα σε ό,τι μέγεθος θέλετε. Μόνη προϋπόθεση είναι η μία πλευρά του υφάσματος, να είναι διπλάσια από την άλλη. Διπλώστε το ύφασμα στα δύο με τις καλές πλευρές να κοιτάζονται στο εσωτερικό, μετρήστε με τη μεζούρα το ύψος που θέλετε και μετρήστε τα ίδια εκατοστά στο πλάτος (έτσι, αν ξεδιπλώσετε το ύφασμα, το μήκος θα είναι διπλάσιο από το ύψος)

Χρησιμοποιώντας ραπτομηχανή ή κλωστή και βελόνι, ράψτε τη μία πλευρά, όπως φαίνεται στην εικόνα (είναι η πλευρά απέναντι από τη «διπλωμένη»)

Με βελόνι και κλωστή κλείστε το κάτω μέρος του τετραγώνου, κάνοντας μεγάλες βελονιές. Μην κόψετε την κλωστή ακόμη!

Τραβήξτε την κλωστή έτσι ώστε να «σουρώσει» το ύφασμα. Κάντε μερικές βελονιές για να το ασφαλίσετε, κάντε

κόμπο και κόψτε την κλωστή.

Page 11: Cook, craft,create, october 2015

Γυρίστε το ύφασμα από την καλή και γεμίστε με βαμβάκι ή γέμισμα για κουκλάκια. Κόψτε επίσης ένα μικρό ορθογώνιο κομμάτι τσόχας και τυλίξτε το σε ρολό όπως φαίνεται στην εικόνα. Αυτό θα είναι το κοτσάνι της κολοκύθας.

Με την κλωστή και το βελόνι κλείστε το πάνω μέρος με μεγάλες βελονιές. Πριν σουρώσετε εντελώς το ύφασμα, τοποθετήστε το κοτσάνι και μετά σφίξτε την κλωστή. Ασφαλίστε το στη θέση του με μερικές βελονιές, κάντε κόμπο και κόψτε την κλωστή.

Page 12: Cook, craft,create, october 2015

Για το τελευταίο βήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλή κλωστή ραπτικής (να είναι όμως λίγο ανθεκτική) ή μαλλάκι πλεξίματος. Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι και με τη βοήθεια μιας μεγάλης βελόνας, περάστε το από το κάτω μέρος της κολοκύθας και βγάλτε το από το επάνω μέρος, στο σημείο που βρίσκεται το κοτσάνι.

Αφήστε κλωστή, να περισσεύει στον πάτο της κολοκύθας. Ξαναπεράστε με το βελόνι την κλωστή από το πάνω μέρος στο κάτω μέρος και σφίξτε καλά για να σχηματιστεί το πρώτο «αυλάκι» της κολοκύθας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματίσετε όσα «αυλάκια» θέλετε. Μην ξεχνάτε να σφίγγετε καλά την κλωστή, για να πάρει η κολοκύθα σας ωραίο σχήμα. Μόλις κάνετε και το τελευταίο, δέστε την αρχική κλωστή που περίσσευε στον πάτο με την κλωστή στο βελόνι σας, κάντε έναν γερό κόμπο στον πάτο της κολοκύθας και κόψτε την κλωστή. Έτοιμη!

Φτιάξτε τις σε διάφορα μεγέθη και χρώματα και δημιουργήστε

όμορφες συνθέσεις για να διακοσμήσετε το

σπίτι σας!

Page 13: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Λαχταριστά τρουφάκια με 3 μόνο υλικά!! Μικρές μπουκιές απόλαυσης!! Δείτε πώς να τα φτιάξετε, πατώντας εδώ.

Two boys and Hope

Page 14: Cook, craft,create, october 2015

Crisp με ροδάκινο

Page 15: Cook, craft,create, october 2015

Υλικά για 6 μερίδες: 4 μεγάλα ροδάκινα,

κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις

χρήσεις

Για το crisp:

40 γρ. νιφάδες βρώμης

70 γρ. αλεύρι για όλες

τις χρήσεις

110 γρ. ζάχαρη καστανή

¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¾ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

τριμμένο

1/3 κ.γ. γαρύφαλλο

τριμμένο

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κ.γ. εκχύλισμα

βανίλιας

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC με

αντιστάσεις και βουτυρώνετε καλά ένα

πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 20x15 εκ.

Βάζετε τα ροδάκινα στο σκεύος, τα

πασπαλίζετε με τη 1 κουταλιά αλεύρι και

ανακατεύετε απαλά.

Ρίχνετε στο δοχείο του πολυκόφτη όλα τα

υπόλοιπα υλικά και τα δουλεύετε μέχρι να

σχηματιστεί ένα μίγμα που να μοιάζει με

ψίχουλα.

Το σκορπίζετε πάνω από τα ροδάκινα.

Ψήνετε το crisp για 35’ και το αφήνετε να

έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

Προετοιμασία: 15’ | Ψήσιμο: 35’ | Μερίδες: 6

Page 16: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Κορμός με Nutella!! Και μόνο με 4 υλικά!! Πιο εύκολος... πιο λαχταριστός και πιο σοκολατένιος... Δε γίνεται!! Δείτε τη συνταγή, πατώντας εδώ.

The one with all the tastes

Page 17: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Το ξέρατε ότι τα κουμπιά δεν είναι μόνο για τα πουκάμισα;;; Δείτε τι άλλο μπορείτε να τα κάνετε, πατώντας εδώ!!

Share yοur likes

Page 18: Cook, craft,create, october 2015

DIY Φθινοπωρινό

μόμπιλε

Γράφει η Λαμπρινή από το «Λαμπρούκα»

Page 19: Cook, craft,create, october 2015

Κάθε εποχή έχει και τις ομορφιές της! Έχει διαφορετικά χρώματα, αρώματα και υλικά που η φύση μας χαρίζει.

Αυτά τα υλικά, δε χάνουμε ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε κάθε φορά που τα βρίσκουμε μπροστά μας, όπως τα

φθινοπωρινά φύλλα! Σε κάθε χρώμα και σε κάθε σχήμα! Μη διστάσεις να τα μαζέψεις κι εσύ, θα σου φανούν πολύ

χρήσιμα για τη διακόσμηση του σπιτιού σου! Αυτή τη φορά, θα φτιάξουμε παρέα ένα μόμπιλε και δε θα

ξοδέψεις καθόλου χρήματα για τα υλικά σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς, είναι :

-Διάφορα φύλλα -Πετονιά

(Αν έχεις πλαστικοποιητή ακόμα καλύτερα)

-Εργαλείο για τρύπες -Μεγάλες χάντρες

-Ξυλάκι

Page 20: Cook, craft,create, october 2015

Πώς θα το φτιάξεις :

Α) Πλαστικοποίησε τα φύλλα με αρκετό κενό μεταξύ τους.

Β) Κόψε τα φύλλα περιμετρικά, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο. Ύστερα κάνε 2 τρύπες στο κάθε φύλλο.

(Μία από πάνω και μία από κάτω)

Page 21: Cook, craft,create, october 2015

Γ) Ένωσε τα φύλλα, δένοντάς τα με την πετονιά και στερέωσέ τα σε ένα ξυλάκι, για να κρέμονται. Για να μένουν τεντωμένα, στερέωσε μια μεγάλη χάντρα, στο

τέλος κάθε λωρίδας.

Καλό Φθινόπωρο και καλές δημιουργίες !

Page 22: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Φτιάξτε μόνες σας αξεσουάρ για τα μαλλιά των μικρών δεσποινίδων σας... Θα τα λατρέψουν!!! Δείτε οδηγίες και συνδυασμούς, πατώντας εδώ.

Ανθομέλι

Page 23: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Γλυκά σφολιατίνια με τυρί κρέμα και σοκολάτα. Λαχταριστά και ελαφριά, ό,τι πρέπει να συνοδέψεις μια ζεστή κούπα αρωματικού καφέ. Μπορείς να δεις πώς θα τα φτιάξεις, κάνοντας κλικ εδώ.

Sunday Spoon

Page 24: Cook, craft,create, october 2015

Γράφει η Αναστασία από το sundayspoon

Μπάρες ενέργειας με

βρώμη

Page 25: Cook, craft,create, october 2015

Υλικά 2 φλιτζ. βρώμη 70γρ. βούτυρο 1/2 φλιτζ.

καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζ. μέλι 1/2 φλιτζ.

φουντούκια κοπανισμένα

1/2 φλιτζ. σταφίδες ξανθές

1/4 φλιτζ. ηλιόσπορους

λίγη κανέλα

Το φθινόπωρο έχει κάνει πια επισήμως την εμφάνισή του, το πρώτο κουδούνι έχει σημάνει την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς κι όλοι ψάχνουμε εύκολα και γρήγορα σνακ, που θα μας χορτάσουν με τον πιο υγιεινό τρόπο. Οι μπάρες είναι νόστιμες, θρεπτικές και μεταφέρονται εύκολα στο γραφείο, στο σχολείο, στο γυμναστήριο. Ας τις απολαύσουμε , φτιάχνοντας τις μόνοι μας στο σπίτι με απλά υλικά. Για να έχουμε ανά πάσα στιγμή στην τσάντα μας ένα υγιεινό και πεντανόστιμο σνακ!

Page 26: Cook, craft,create, october 2015

Εκτέλεση Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνετε το βούτυρο, το μέλι

και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη βρώμη, τα φουντούκια, τις σταφίδες, τους ηλιόσπορους και την κανέλα.

Προσθέτετε στο μπολ και το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύετε πολύ καλά,ώστε να ενωθούν πλήρως τα υλικά μεταξύ τους.

Στρώνετε το μείγμα σε ταψάκι που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και πατάτε πολύ καλά όλη την επιφάνεια, με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Πασπαλίζετε από πάνω λίγη κανέλα ακόμη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30’.

Αφού ψηθούν οι μπάρες, τις αφήνετε να κρυώσουν τελείως, πριν τις βγάλετε από το ταψί και τις κόψετε σε κομμάτια.

Page 27: Cook, craft,create, october 2015

Μικρά μυστικά:

Όλα τα υλικά θα πρέπει να έχουν ενωθεί καλά μεταξύ τους και το μείγμα θα πρέπει να πατηθεί πολύ καλά στο ταψάκι, για να μην σπάνε οι μπάρες μετά το ψήσιμο.

Κάντε τις δικές σας παραλλαγές, βάζοντας διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα (ψιλοκομμένα).

Page 28: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Σας αρέσουν τα καλειδοσκόπια;; Δείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα, ανακυκλώνοντας υλικά από το σπίτι. Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες, πατώντας εδώ.

Λαμπρούκα

Page 29: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Home is where your story begins

Ένα εντυπωσιακό στεφάνι για να στολίσετε την εξώπορτα του σπιτιού σας!! Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα, πατώντας εδώ!!

Page 30: Cook, craft,create, october 2015
Page 31: Cook, craft,create, october 2015

Το φθινόπωρο που μαζευόμαστε συχνότερα στα σπίτια με φίλους, για κάποιους είναι η ευκαιρία για μια μπιρίμπα ακόμη. Προσωπικά, αν και σε μεγάλο βαθμό άσχετη, έχω

αρκετές τράπουλες, τις οποίες σκεφτόμουν τελευταία τι να τις κάνω. Τελικά, με βλέπω μετά από αυτό το DIY, να παίζω με παρέα και οπωσδήποτε να φτιάχνω περισσότερες για γιορτινά δωράκια. Γιατί, το ξέρουμε… Οι γιορτές θα

είναι εδώ πριν το καταλάβουμε!

Τι θα χρειαστείς:

o Εκτυπωτή o 52 εκτυπωμένες φωτογραφίες

ή εικόνες (μέχρι 2-3 σχέδια) o Ψαλίδι ή κοπτικό χαρτιού o Κόλλα (στικ ή για

scrapbooking προτιμούνται) o Τράπουλα

Επέλεξε από 1 έως 3 σχέδια που θα επαναληφθούν

στις 52 κάρτες και όχι περισσότερα.

Φαντάζομαι δε θες, να προδώσεις τα χαρτιά σου στους συμπαίκτες την κρίσιμη στιγμή.

Page 32: Cook, craft,create, october 2015

1. Επιλέγεις τις εικόνες ή φωτογραφίες που θες, αυτές που ταιριάζουν περισσότερο με τη θεματολογία της τράπουλας, που θα φτιάξεις. 2. Μέτρησε τις διαστάσεις ενός τραπουλόχαρτου. Διαμόρφωσε το μέγεθος των επιλεγμένων φωτογραφιών σε αυτό. Η δική μου τράπουλα ήταν 6,2 εκ. χ 9εκ. 3. Βάλε σε ένα Α4 word αρχείο τις εικόνες. Εκτύπωσε στην καλύτερη ποιότητα. Το ματ φωτογραφικό χαρτί που χρησιμοποίησα, έχει βάρος 170γρ. Ήταν ιδανικό για αυτό το DIY. 4. Με ένα ψαλίδι ξεκινάς να κόβεις. Πρώτα, πάρε ως δείγμα ένα τραπουλόχαρτο και δες, αν χρειάζεται να κόψεις σύριζα την εικόνα ή είναι προτιμότερο, να αφήσεις λίγο από το λευκό πλαίσιο, ώστε να διορθώσεις στην πορεία. 5. Για να κολλήσεις, 2 πράγματα χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου. α. Να προσέξεις, να είναι τόσο η εκτύπωση, όσο και το τραπουλόχαρτο σε όρθια θέση. β. Να ξεκινάς να κολλάς από τη μία γωνία προσεκτικά, ώστε να εφαρμόσει εξ’ αρχής όσο γίνεται καλύτερα. Στην πίσω όψη της εκτύπωσης, βάζεις κόλλα και εφαρμόζεις την μπροστινή όψη του τραπουλόχαρτου. Τσεκάρεις, αν χρειάζονται μικροδιορθώσεις στα κοψίματα. Τώρα το μόνο που έμεινε, είναι με ένα ψαλιδάκι να κόψεις τα «αυτάκια» στις 4 γωνίες.

Page 33: Cook, craft,create, october 2015
Page 34: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Craftaholic

Αν έχετε μικρά κομμάτια ύφασμα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε, φτιάχνοντας ένα πολύχρωμο παπλωματάκι. Δείτε αναλυτικές οδηγίες, για να το φτιάξετε, πατώντας εδώ.

Page 35: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Μερέντα... Σπιτική μερέντα... Δε χρειάζεται άλλη περιγραφή... Φτιάχνεται επειγόντως και καταναλώνεται το συντομότερο δυνατό!! Δείτε τη συνταγή, πατώντας εδώ.

The one with all the tastes

Page 36: Cook, craft,create, october 2015

Φθινοπωρινή

γωνιά στο

μπαλκόνι

Γράφει η Λίτσα από το Home is where your story begins…

Page 37: Cook, craft,create, october 2015

Κατά το Φθινόπωρο το φως του ήλιου μαλακώνει και τα χρώματα στη φύση γλυκαίνουν. Κυριαρχούν παντού χρώματα ζεστά, όπως το καφέ, το πορτοκαλί, το κίτρινο, μα και το βαθύ κόκκινο ή το μωβ. Η φύση χαρίζει απλόχερα καρπούς, τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ώστε να στολίσουμε το σπίτι ή ακόμη και το μπαλκόνι. Με μια μικρή γωνιά του μπαλκονιού μας σκέφτηκα ν’ ασχοληθούμε σε αυτό το τεύχος, γιατί ακόμη ο καιρός είναι αρκετά ζεστός και μπορούμε ν’ απολαμβάνουμε εκεί έξω τον καφέ μας. Και για όσους δεν ενδιαφέρονται να διακοσμήσουν το μπαλκόνι τους, εύκολα μπορεί αυτή η φθινοπωρινή διακόσμηση να προσαρμοστεί και στο σαλόνι μας!

Θα χρειαστούμε: Φυτά εποχής, όπως καλούνες, κυκλάμινα, έρρικες κλπ , ξύλα και κλαδιά από τα δέντρα

που υπάρχουν γύρω μας, στον κήπο μας ή στη γειτονιά μας.

Page 38: Cook, craft,create, october 2015

Θα χρειαστούμε επίσης φθινοπωρινούς καρπούς, όπως κουκουνάρια, κάστανα, μικρές και μεγάλες καλλωπιστικές κολοκύθες που θα βρείτε στη λαϊκή ή σε μεγάλα μανάβικα. Tέλος, το στολισμό θα πλαισιώσουν διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως ψεύτικα μανιτάρια, κανάτες, κασπώ, βάζα, φανάρια κλπ.

Page 39: Cook, craft,create, october 2015

Με τη βοήθεια μιας παλιάς σκάλας, ενός τραπεζιού, ενός σκαμνιού ή σκαμπό ή με ό,τι άλλο έχουμε στη διάθεσή μας, συνθέτουμε ένα φθινοπωρινό σκηνικό. Δεν είναι ανάγκη να είναι όλα τοποθετημένα με τάξη, δείχνουν όμορφα όταν είναι επιμελώς… ακατάστατα! Φυσικά και δεν ξεχνάμε ποτέ να προσθέσουμε κέφι, αγάπη και φαντασία!

Page 40: Cook, craft,create, october 2015

Υπάρχουν βέβαια πολλά ακόμη υλικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, όπως ρόδια, μήλα, μανιτάρια, αποξηραμένα φύλλα, βελανίδια, κάστανα, κούτσουρα, κλαδιά βαμβακιού, αποξηραμένα στάχυα και τόσα άλλα! Τα δάση και τα πάρκα κρύβουν μικρούς θησαυρούς, μην τους προσπερνάτε!

Page 41: Cook, craft,create, october 2015

Καλή διασκέδαση!

Page 42: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Φτιάξτε ένα σπιτάκι για τους φτερωτούς σας φίλους και κρεμάστε το στο μπαλκόνι. Κεράστε τους και τροφή για τις κρύες μέρες… Δείτε πώς, πατώντας εδώ.

Λαμπρούκα

Page 43: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Τηγανίτες στο φούρνο... Εύκολες και γρήγορες... Ιδανικές για σχολικό κολατσιό, ή ένα διαφορετικό απογευματινό σνακ!! Δείτε πώς να τις φτιάξετε, πατώντας εδώ.

Two boys and Hope

Page 44: Cook, craft,create, october 2015

DIY

vintage

βραχιόλια

Page 45: Cook, craft,create, october 2015
Page 46: Cook, craft,create, october 2015

Καλό Φθινόπωρο αγαπημένοι Crafters! Φθινόπωρο! Η εποχή των αλλαγών στη φύση αλλά και στο σπίτι μας. Όλοι λίγο ή πολύ θα κάνουμε μια ανακαίνιση ή θα βγάλουμε σιγά σιγά τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα μας και φυσικά θα κάνουμε μια επιχείρηση "σκούπα" σε καλλυντικά και αξεσουάρ! Για αυτό είμαστε εμείς εδώ σήμερα! Για να προλάβουμε, πριν ρίξετε στο καλάθι των αχρήστων κάτι που ίσως σας φανεί ξανά χρήσιμο... όπως τα παλιά σας βραχιόλια.

Page 47: Cook, craft,create, october 2015

Πόσα βραχιόλια αγοράζετε κάθε χρόνο; Εγώ η αλήθεια είναι όχι πολλά, μιας και δεν είναι το φετίχ μου. Κατά καιρούς έχουν πέσει στα χέρια μου διάφορα βραχιόλια που όμως ή δεν ήταν του απόλυτου γούστου μου ή απλά τα φόρεσα αρκετά και τα βαρέθηκα. Φέτος, λοιπόν, πριν τα πετάξω ή τα χαρίσω, αποφάσισα να δω, τι θα μπορούσα να κάνω, για να "ξαναγεννηθούν" από τις στάχτες τους. Και βρήκα την λύση! Ανακύκλωση τώρα!!! .

Page 48: Cook, craft,create, october 2015

Το tutorial σχεδόν ανύπαρκτο, μιας και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι: •παλιά βραχιόλια •δαντέλες/ κορδέλες/ υφάσματα •πιστόλι σιλικόνης •ψαλίδι

Εάν χρησιμοποιήσετε ύφασμα, απλά κόψτε το σε λωρίδες. Εάν πάλι έχετε κορδέλες ή δαντέλες, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.

Μπορεί βραχιόλια να μην έχω, αλλά έχω αρκετά υφάσματα, κορδέλες και δαντέλες και έτσι αποφάσισα με πολύ εύκολο και φτηνό τρόπο, να τα κάνω σαν καινούργια.

Page 49: Cook, craft,create, october 2015

Ξεκινήστε με λίγη κόλλα σιλικόνης πάνω στο βραχιόλι, κολλήστε την άκρη της δαντέλας και αρχίστε να την γυρίζετε γύρω από το βραχιόλι. Μόλις φτάσετε στην άκρη, κολλήστε την πάλι στο εσωτερικό του βραχιολιού με λίγη σιλικόνη και είστε έτοιμοι!

Ανάλογα με το

χρώμα ή την ύφανση, κάντε την "πλέξη"

αραιή ή πιο

παχιά.

Προσοχή να μην

καείτε, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε

δαντέλα!

Page 50: Cook, craft,create, october 2015

Αυτό ήταν!!! Τα δικά μου καινούργια βραχιόλια τα αγάπησα!!!

Καιρός να ανανεώσετε και τα δικά σας! Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!

Page 51: Cook, craft,create, october 2015

Craftaholic

Από τα blogs μας…

Αφράτο κέικ με γλάσο μερέντας και maltesers ή πώς να μεταμορφώσετε ένα απλό κέικ σε κάτι εντυπωσιακό!! Δείτε πώς να το φτιάξετε, πατώντας εδώ.

Page 52: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Δείτε ιδέες, για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας και να υποδεχτείτε το φθινόπωρο, πατώντας εδώ.

Home is where your story begins

Page 53: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Είναι ντόνατ;; Είναι βάφλα;; Όχι!! Είναι βόνατ!! Εύκολη ιδέα για γρήγορο γλυκό!! Σούπερ λαχταριστό!! Δείτε πώς να το φτιάξετε, πατώντας εδώ !!

Share your likes

Page 54: Cook, craft,create, october 2015

Γράφει η Ελπίδα από το two boys and hope

Doughnuts με

κολοκύθα στο

φούρνο

Page 55: Cook, craft,create, october 2015

Doughnuts με κολοκύθα στο φούρνο

Το φθινόπωρο είναι εδώ και οι πρώτες κολοκύθες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Αν αγαπάτε τη γλυκιά τους γεύση και το άρωμα τους σε συνδυασμό με κανέλα και τζίντζερ... τότε αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε...

Υλικά : (για 12 μεγάλα ή 24 μίνι doughnuts)

1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο 3 μεγάλα αυγά 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 1 και 1/2 φλιτζάνι βρασμένη και πολτοποιημένη κολοκύθα (340 γρ.) 3/4 της κουταλιάς του γλυκού κανέλα 1/4 της κουταλιάς του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη 1 και 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι 1 και 1/2 κουταλιά του γλυκού baking powder 1 και 3/4 του φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (227 γρ.)

Page 56: Cook, craft,create, october 2015

Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε τις ειδικές φόρμες για doughnut και μοιράζουμε το μείγμα, γεμίζοντας τα ¾ της θήκης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C , για 15-18 λεπτά αν είναι κανονικό μέγεθος και 10 λεπτά αν είναι μίνι. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα βουτάμε σε κανελοζάχαρη ή τα διακοσμούμε με γλάσο.

Για το γλάσο ανακατεύουμε : 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και μερικές σταγόνες άρωμα πορτοκάλι.

Page 57: Cook, craft,create, october 2015

Αν δε θέλετε, να φτιάξετε doughnuts, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ζύμη και να φτιάξετε κεκάκια.

Γίνονται περίπου 15- 18 κεκάκια Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Τα γαρνίρουμε με κανελοζάχαρη ή γλάσο.

Page 58: Cook, craft,create, october 2015

Από τα blogs μας…

Τάρτα με κολοκυθάκι, καπνιστό ζαμπόν και γραβιέρα. Μυρωδάτη, πεντανόστιμη και με πλούσια γεύση. Δείτε τη συνταγή, κάνοντας κλικ εδώ.

Sunday Spoon

Page 59: Cook, craft,create, october 2015

Ανθομέλι

Από τα blogs μας…

Αν αγαπάτε τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες, πάρτε ιδέες για να συγκεντρώσετε και να οργανώσετε τα υλικά σας πατώντας εδώ.

Page 60: Cook, craft,create, october 2015

Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Όλες οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στις δημιουργούς. Επιμέλεια περιεχομένου: Κάκου Αθηνά Συγγραφική ομάδα: -Ερμιόνη από το «The one with all the tastes” -Λίτσα από το “Home is where your story begins” -Σοφία από το“ShareYourLikes” -Λαμπρινή από το «Λαμπρούκα» -Αθηνά από το“Craftaholic” -Κατερίνα και Κάλη από το «Ανθομέλι» -Ελπίδα από το “Two boys and hope” -Αναστασία από το “sundayspoon”

Page 61: Cook, craft,create, october 2015