auto7 No 511

of 8 /8
auto7 ( 511 //11 ΣΕΠΤ 15) διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος κατασκοπεία_ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communications e-mail [email protected] η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto-internet.gr 2 Δοκιμή Νέο Audi A1 1.0 TFSI Downsizing στην πολυτέλεια 4 Νέα 6 Αγορά 7 Κατασκοπεία Νέο Honda Civic 8 Κατασκοπεία Hyundai i30 N Νέο Audi A1 1.0 TFSI > σ.2 το θέμα της εβδομάδας_από τον Πάνο Φιλιππακόπουλο Τ ο γεγονός ότι παρά τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπήρξε φέτος μία αύξηση των νεκρών και των βαριά τραυματιών, σε αντίθεση με τους ελαφρά τραυματίες που μειώθηκαν, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Υπάρχουν βεβαίως αυτοί που -διαχρονικά- ρίχνουν αμέσως τα φταίξιμο στην «ταχύτητα» και αρχίζουν τις νουθεσίες περί μείωσης των ορίων ταχύτητας κλπ. Σ’ αυτούς έχω πάψει εδώ και χρόνια να δίνω σημασία, γιατί υποψιάζομαι ότι δεν έχουν ιδέα από οδήγηση. Δεν έχουν καν πάρει χαμπάρι ότι οι Έλληνες οδηγούν τώρα ακόμα πιο σιγά για λόγους οικονομίας (χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν υπάρχουν και ανόητοι, που τρέχουν υπερβολικά). Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης, ακόμα και προβλήματα επιβίωσης, κι αυτό τους κάνει πολύ λιγότερο προσεκτικούς. Γι’ αυτό και τα ατυχήματα, αν και λιγότερα, είναι πιο σοβαρά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε πάντα υπ’ όψη όταν οδηγούμε. Η τεταμένη προσοχή είναι το Α και το Ω της οδικής ασφάλειας.

Embed Size (px)

description

ηλεκτρονικό περιοδικό για το αυτοκίνητο, automobile e-magazine

Transcript of auto7 No 511

Page 1: auto7 No 511

auto7(511//11 ΣΕΠΤ 15)

διευθυντής Πάνος Φιλιππακόπουλος κατασκοπεία_ειδικά θέματα AUTOMEDIA σχεδιασμός blast!communicationse-mail [email protected]

η εβδομαδιαία στάση για το αυτοκίνητο από το www.auto-internet.gr

2 Δοκιμή Νέο Audi A1 1.0 TFSI Downsizing στην πολυτέλεια 4 Νέα 6 Αγορά 7 Κατασκοπεία Νέο Honda Civic 8 Κατασκοπεία Hyundai i30 N

Νέο Audi A1 1.0 TFSI > σ.2

το θέμα της εβδομάδας_από τον Πάνο Φιλιππακόπουλο

Το γεγονός ότι παρά τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπήρξε φέτος μία αύξηση των νεκρών και των βαριά τραυματιών, σε αντίθεση με τους ελαφρά τραυματίες που μειώθηκαν, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Υπάρχουν βεβαίως αυτοί που -διαχρονικά- ρίχνουν αμέσως τα φταίξιμο στην «ταχύτητα» και αρχίζουν τις νουθεσίες περί μείωσης των ορίων ταχύτητας κλπ.

Σ’ αυτούς έχω πάψει εδώ και χρόνια να δίνω σημασία, γιατί υποψιάζομαι ότι δεν έχουν ιδέα από οδήγηση. Δεν έχουν καν πάρει χαμπάρι ότι οι Έλληνες οδηγούν τώρα ακόμα πιο σιγά για λόγους οικονομίας (χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν υπάρχουν και ανόητοι, που τρέχουν υπερβολικά). Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης, ακόμα και προβλήματα επιβίωσης, κι αυτό τους κάνει πολύ λιγότερο προσεκτικούς. Γι’ αυτό και τα ατυχήματα, αν και λιγότερα, είναι πιο σοβαρά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε πάντα υπ’ όψη όταν οδηγούμε. Η τεταμένη προσοχή είναι το Α και το Ω της οδικής ασφάλειας.

Page 2: auto7 No 511

Η στροφή του ευρωπαϊκού κοινού προς μικρότερα αυτοκίνητα ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει αντίστοιχες κινήσεις από την πλευρά των κατασκευαστών «premium» αυτοκινήτων. Η Audi προέβλεψε εγκαίρως αυτήν την τάση και η επέ-κτασή της στην κατηγορία των σούπερ μίνι ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, εξασφαλίζοντας την εμπορική επιτυχία του A1. Η ανανέωση του αυτοκινήτου, λοιπόν, δεν είχε το δύσκολο έργο να διορθώσει ατέλειες που εμπόδιζαν μια καλή πορεία, αλλά απλώς να «φρεσκάρει» ένα ήδη πετυχημένο αυτοκίνητο για να εξακολουθήσει την επιτυχία του.

εσωτερικό_Αυτό που εντυπωσιάζει στο A1, είναι η πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής και υλικών, που το κάνει να ξεχωρίζει από τα «μαζικά» σούπερ μίνι. Η προσπάθεια της Audi ήταν να προσφέρει σε μικρές διαστάσεις κυρίως την αίσθηση ποιότητας και λειτουργικότητας που θα είχε κανείς σε ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Αυτό είναι φανερό και από το γεγονός ότι το A1 δεν είναι από τα κορυφαία σε χώρους στην κατηγορία του, φιλοξενώντας βεβαίως 4 άτομα χωρίς πρόβλημα, με την προτεραιότητα όμως να δίνεται στην άνεση των μπροστινών επιβατών. Ο χώρος αποσκευών (270 λίτρα) είναι απολύτως ικανοποιητικός με τα μέτρα της κατηγορίας, όπως και οι χώροι για μικροπράγματα στο ταμπλό και την κονσόλα, αλλά πολύ μικρές είναι οι θήκες στις πόρτες. Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή και η γενική εργονομία σωστή. Η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινάει από 17.800 ευρώ χωρίς απόσυρση (16.840 με απόσυρση) για το Sportback και 600 ευρώ λιγότερο για το 3θυρο με εξοπλισμό που περιλαμβάνει ESP με λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με την τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς καθρέφτες, ένδειξη πίεσης ελαστικών, ραδιο-CD, ζάντες αλουμινίου, αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέφτη, σύστημα start-stop και ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση κλπ. Θα επισημάνουμε μόνο την έλλειψη ρεζέρβας (υπάρχει κιτ επισκευής).

κινητήρας-κιβώτιο_Ο νέος χιλιάρης βενζινοκινητήρας TFSI με τους 95 ίππους είναι ένα μεγάλο ατού για το A1. Δυνατός και εύστροφος, προσφέρει καλές επιδόσεις στο αυτοκίνητο (η Audi αναφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1’’), το οποίο θυμίζει δυνατό ατμοσφαιρικό 1600άρι. H μεγάλη ροπή που προσφέρει το τούρμπο έχει επίσης ως αποτέλε-σμα πολύ καλές ενδιάμεσες επιταχύνσεις και ασφαλέστατα προσπεράσματα. Το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί με αρκετά γρήγορους ρυθμούς αν το θέλει ο οδηγός, χωρίς να είναι ιδιαίτερα βενζινοβόρο. Η κατανάλωση μέσα στην πόλη μπορεί να πέσει εύκολα κάτω από τα 9 λίτρα/100 χλμ. και στο ταξίδι μπορεί πλησιάσει τα 6 λίτρα. Ίσως μάλιστα να μπορούσε να πέσει ακόμα περισσότερο αν το εύχρηστο κιβώτιο είχε 6 ταχύτητες αντί για 5. Οι τυποποιημένες εκ-πομπές CO2 είναι 97 g/km, απαλλάσσοντας το αυτοκίνητο από τέλη κυκλοφορίας. Ο θόρυβος είναι λίγο υψηλότερος από αυτόν ενός τετρακύλινδρου κινητήρα, χωρίς όμως να φτάνει σε ενοχλητικά επίπεδα.

Downsizing στην πολυτέλειαΠοιοτικά άψογο, λειτουργικό και πλήρως εξοπλισμένο, το ανανεωμένο σούπερ μίνι της Audi ανταποκρίνεται στον «premium» ρόλο του προσφέροντας την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός δυνατού μικρού κινητήρα_του Πάνου Φιλιππακόπουλου

Audi A1 1.0 TFSI (δοκιμή)////σ.2auto7#511

11 ΣΕΠΤ2015

Page 3: auto7 No 511

Audi A1 1.0 TFSI (δοκιμή)////σ.3

υπέρ_ Κινητήρας_ Ποιότητα_ Εργονομία_ Εξοπλισμός_ Μικρό τεκμήριο - απαλλαγή

από τέλη κυκλοφορίας_ Κατανάλωση

κατά_ Πολύ μικρές θήκες στις

πόρτες_ Έλλειψη ρεζέρβας_ Αυξημένη τιμή σε σχέση με

τα σούπερ μίνι «μαζικής» παραγωγής

οδηγώντας_Στο δρόμο το ανανεωμένο A1 είναι όπως το ξέραμε. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, η άνεση ικανοποιητική, αν και όχι «γαλλική», και η συμπεριφορά του προβλέψιμη και ασφαλής, με προσανατολισμό περισσό-τερο προς την ποιοτική μετακίνηση παρά προς το σπορ χαρακτήρα. Είναι ευκολοδήγητο και σε μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια, χωρίς όμως να σου δίνει και κίνητρα για να εξερευνήσεις τα όριά του, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Έχει ικανοποιητικό τιμόνι (το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης είναι νέο), που χωρίς όμως να είναι και κορυφαία η αίσθησή του, έχει πολύ καλά φρένα, υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και καλό κράτημα κι έχει μία τυπική συμπεριφορά προσθιοκίνητου αυτοκινήτου, προοδευτικά υποστροφική και χωρίς υπερστροφικές τάσεις αν αφήσεις απότομα το γκάζι. Δεν σε συναρπάζει, αλλά σου προσφέρει ηρεμία, ικανοποίηση κι ένα αίσθημα ασφάλειας.

συμπέρασμα_Μιλάμε για ένα μικρό αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του και σαφώς ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις που έχει κανείς από ένα «premium» μοντέλο. Ένα αυτοκίνητο καλά φτιαγμένο και πλούσια εξοπλισμένο, λειτουργικό και δυνατό, αλλά ταυτόχρονα και οικονομικό, ευκολοδήγητο και ασφα-λές. Πράγματι δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου και προσφέρει τη δυνατότητα να κατέβει κανείς μία ή και δύο κατηγορίες για να κινείται με κάτι μικρό και ευέλικτο μέσα στην πόλη, χωρίς να έχει την αίσθηση ότι κάνει κάποιον ουσιαστικό συμβιβασμό.

Περισσότερες δοκιμέςhttp://www.auto-internet.gr/?auto7/11/μονες-δοκιμες

auto7#511

11 ΣΕΠΤ2015

Page 4: auto7 No 511

Ανανέωση για την Porsche 911H Porsche ανακοίνωσε την ανανέωση της 911 στις εκδόσεις κουπέ και καμπριολέ, ενόψει προφανώς της έκθεσης της Φραν-κφούρτης, ώστε να γίνει η πρεμιέρα «εντός έδρας». Εκτός όμως από τις συνηθισμένες αισθητικές αλλαγές σε φώτα, προφυλα-κτήρες κλπ., που είναι άλλωστε αμφίβολο αν χρειάζεται η 911 για να είναι πάντα επίκαιρη, υπάρχουν κι εξελίξεις στα μηχανικά μέρη. Κατ’ αρχάς υπάρχει για πρώτη φορά διαθέσιμο σύστημα τετραδιεύθυνσης, που στρίβει και τους πίσω τροχούς για με-γαλύτερη ακρίβεια στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Επίσης, το σύστημα ενεργούς ανάρτησης είναι στάνταρ σε όλες τις εκ-δόσεις. Σημαντικότερη αλλαγή όμως υπήρξε στους κινητήρες, με μια νέα γενιά 3λιτρων συνόλων που είναι φυσικά μπόξερ, είναι όμως και υπετροφοδοτούμενα σε όλη τη γκάμα. Η ισχύς αυξάνεται κατά 20 ακόμα ίππους, φτάνοντας τους 370 ίππους στην Carrera και τους 420 στην Carrera S, με την τεράστια ροπή να φτάνει τα 45,9 και τα 51 kgm αντίστοιχα, σταθερά από τις 1.700 ως τις 5.000 στροφές. Σχετικά με τις επιδόσεις, η Porsche αναφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2’’ για την Carrera και σε 3,9’’ για την Carrera S, με μέγιστη ταχύτητα αντίστοιχα τα 295 και τα 308 χλμ./ώρα. Το λανσάρισμα της ανανεωμένης 911 θα ξεκινήσει από τη Γερμανία το Δεκέμβριο.

Νέο Seat Ibiza CupraΗ Seat ανακοίνωσε το νέο Ibiza Cupra, στο οποίο χρησιμοποιούνται όλες οι τεχνολογίες ασφάλειας και ελέγχου του αυτοκινήτου που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία, μεταξύ των οποίων βασικό ρόλο παίζει ο κινητήρας 1.8 TSI με συνδυασμό άμεσου και έμμεσου ψε-κασμού, ο οποίος αποδίδει 192 ίππους (12 περισσότερους από το μοντέλο της προη-γούμενης γενιάς). Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός ο κινητήρας επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,7’’και προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 235 χλμ./ώρα. Υπάρχει σύστημα επιλογής τρόπου οδή-γησης, οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες, όπως και η υποβοήθηση του τιμονιού, ενώ το ESP προσφέρει και λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού. Τα φώτα είναι στάνταρ με ξένον και οι τροχοί είναι 17’’. Φυσικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματά συνδεσιμότητας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης.

(νέα)////σ.4auto7#511

11 ΣΕΠΤ2015

Page 5: auto7 No 511

Hyundai i20 ActiveΗ Hyundai ανακοίνωσε και τη δική της είσοδο στην κατηγορία των μικρών «crossover», με το i20 Active που θα πα-ρουσιάσει επίσημα στην έκθεση της Φραν-κφούρτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στο 5θυρο i20 κι έχει αυ-ξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά, καθώς και διαφορετική ρύθμιση στις αναρτήσεις. Πιο ψηλή είναι επίσης και η θέση οδήγησης, ώστε να προσφέρει την «αφ’ υψηλού» εποπτεία του δρόμου που επιθυμούν οι αγοραστές της κατηγορίας. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του αυτο-κινήτου τονίζεται από τις «ποδιές» που υπάρχουν στο εμπρός και το πίσω μέρος. Το i20 Active θα προσφέρεται με το νέο χι-λιάρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της εταιρείας, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 100 και 120 ίππους. Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε όλη τη γκάμα του i20 μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι πωλήσεις του i20 Active θα ξεκινήσουν στις ευρωπα-ϊκές αγορές στις αρχές του 2016.

Kινητήρας 1.6 με 163 ίππους για το X-TrailΗ Nissan ανακοίνωσε την επέκταση της γκάμας του X-Trail με ένα νέο βενζινοκινη-τήρα 1.6 με τούρμπο, προδιαγραφών Euro 6, ο οποίος αποδίδει 163 ίππους στις 5.600 στροφές και ροπή 24,4 kgm σταθερά με-ταξύ 2.000 και 4.000 στροφών. Σύμφωνα με την εταιρεία, με το συγκεκριμένο κινητήρα το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 9,7’’, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 200 χλμ./ώρα. Επίσης, η ελκτική ικανότητα του αυτοκινήτου φτάνει τα 1.800 κιλά. Ο κινητήρας DIG-T 163, όπως τον απο-καλεί η εταιρεία, συνδυάζεται με σύστημα Start-Stop και οι εκπομπές CO2 στις διάφο-

ρες εκδόσεις που θα χρησιμοποιείται ξεκινούν από τα 145 g/km. Ο νέος κινητήρας DIG-T 163 θα είναι διαθέσιμος το φθινόπωρο, σε συνδυασμό με κίνηση στους εμπρός τροχούς και χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

(νέα)////σ.5auto7#511

11 ΣΕΠΤ2015

Page 6: auto7 No 511

Grand Prix Ιταλίας: Πετάει ο Χάμιλτον και το «αστέρι»Την έβδομη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της F1 πανηγύρισε στην εμβληματική πίστα της Μόντσα στην Ιταλία ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes οδήγησε το ιταλικό γκραν πριν από την εκκίνηση ως τον τερματισμό και έκανε ακόμη ένα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου του, καθώς μάλιστα ο βασικός του αντίπαλος, ο Γερ-μανός «ομόσταυλός» του Νίκο Ρόσμπεργκ, εγκατέλειψε λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, όταν έπιασε φωτιά ο κι-νητήρας του. Ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ έδωσε εντέλει ένα λόγο στη γηπεδούχο

Ferrari να πανηγυρίσει μετά την ατυχία του Ραϊκόνεν που «κόλλησε» στην εκκίνηση, καθώς κατέκτησε τη δεύτερη θέση, μπροστά από τη Williams του Βραζιλιάνου Φελίπε Μάσα. Ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος για τον Χάμιλτον και το γερ-μανικό μονοθέσιό του που έχουν βρει τα ιδανικά πατήματα και πλησιάζουν ολοένα προς τον τίτλο. Οι δέκα πρώτοι στη Μόντσα ήταν οι: Χάμιλτον (Mercedes), Φέτελ (Ferrari), Μάσα (Williams), Μπότας (Williams), Ραϊκόνεν (Ferrari), Πέρες (Force India), Χούλκενμπεργκ (Force India), Ριτσιάρντο (Red Bull), Έρικσον (Sauber) και Κβίατ (Red Bull).

Το Volvo V40 με κινητήρα 1.5Η Volvo ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα στην ελληνική αγορά της νέας έκδοσης 1.5 T3 για τα V40 και V40 Cross Country, με το νέο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 1.498 κ.εκ., που αποδίδει 152 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο με αυτόν τον κινητήρα επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε 8,3’’ (8,5’’ για το Cross Country) ενώ οι τυποποιημένες εκπομπές CO2 είναι 129 g/km (131). Η τιμή για το V40 ξεκινάει από 24.900 ευρώ χωρίς απόσυρση και για όσους παραγγείλουν το αυτοκίνητο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στις 20.400 με απόσυρση και ειδική προωθητική έκ-πτωση. Οι αντίστοιχες τιμές για το V40 Cross Country είναι 26.700 και 21.900 ευρώ.

(νέα)////σ.6

(αγορά)

auto7#511

11 ΣΕΠΤ2015

Page 7: auto7 No 511

(κατασκοπεία)////σ.7

Νέο Honda CivicΠεριμένουμε μεγάλες αλλαγές να πραγματοποιηθούν στην επόμενη γενιά Civic, η οποία θα βγει ως μοντέλο του 2017 στα τέλη του 2016 και θα πωλείται σε παγκόσμιο επίπεδο! Μέχρι στιγμής έχουν ήδη γίνει δοκιμές του στην Αμερική και στις εγκαταστάσεις έρευνας και εξέ-λιξης της εταιρείας στο Tochigi της Ιαπωνίας. Τώρα ένα αριστερο-τίμονο πρότυπο φωτογραφήθηκε σε γερμανικό έδαφος, φορώντας

βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας. Δύο στοιχεία που αποκαλύπτουν τη δουλειά που γίνεται στο ευρωπαϊκό κέντρο της Honda στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 10ο μοντέλο στην ιστορία του Civic θα είναι ελαφρύτερο και θα διαθέτει στιλ παρόμοιο με τα νεότερα πρωτότυπα της Honda. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως το νέο μοντέλο θα γίνει ένα πα-γκόσμιο αυτοκίνητο που θα πωλείται στην Ιαπωνία και σε άλλες ασιατικές χώρες, σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη Βόρεια Αμερική. Για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών σε όλο τον κόσμο, το νέο Civic είναι σημαντικά μεγα-λύτερο σε μέγεθος, λόγω και του ότι τα μεγαλύτερο Accord δεν πωλείται σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές. Το νέο αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο σε μια ποικιλία αμαξωμάτων, όπως 5θυρο (που φαίνεται στις φωτογραφίες), σεντάν, κουπέ και τρίθυρο χάτσμπακ.

© AUTOMEDIA

auto7#511

11 ΣΕΠΤ2015

Page 8: auto7 No 511

(κατασκοπεία)////σ.8

Hyundai i30 NΟι κατάσκοποί μας ανακάλυψαν πως οι Νοτιοκορεάτες εργάζονται επάνω σε μια «καυτή» έκδοση για το i30. Αυτή η σπορ έκδοση αντλεί τη δύναμή της από ένα τετρακύλινδρο σύνολο 1,6 λίτρων T-GDI τούρ-μπο με 186 ίππους. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της Hyundai να το δο-κιμάζει στο Nürburgring. Η εμπρός αεροτομή είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι στο συμβατικό i30 και οι τροχοί είναι μεγαλύτεροι κι έχουν

μεγαλύτερα φρένα με κόκκινες δαγκάνες. Αυτό είναι ένα «μουλάρι» δοκιμών, αλλά στο τελικό αυτοκίνητο εξωτερικά αναμένουμε ένα αρκετά αλλαγμένο, ίσως φαρδύτερο αμάξωμα αυτοκίνητο, με δύο μεγάλες εξατμίσεις πίσω. Η εταιρία βελτίωσης του σπορ Hyundai, ονομάζεται Ν-brand και είναι εγκατεστημένη κοντά στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία. Σκοπός της να χτίσει μια «γέφυρα» ανάμεσα στην εμπειρία της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και τα καθημερινά αυτοκίνητα δρόμου.

© AUTOMEDIA

auto7#511

11 ΣΕΠΤ2015