A ntelakos portfolio 2015

24
Απόστολος Ντελάκος portfolio 2010-2014 Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μου (Sandberg Institute, τμήμα Εφαρμο- σμένων Τεχνών) επισκεπτόμουν σχεδόν καθημερινά τη δημοτική βιβλιοθήκη του Άμστερνταμ με σκοπό να μαζέψω, - κυρίως φωτοτυπικές - εικόνες από την ιστορία της κεραμικής. Οι πηγές μου: κατάλογοι δημοπρασιών, βιβλία ιστορίας, online βιβλιοθήκες, ψηφιακά αρχεία, το Google, γενικά οτιδήποτε υπήρχε στο τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης. Μετά από ένα σύντομο διάστημα έγινε σαφές ότι αυτές οι επισκέψεις στη βιβλιοθήκη και η έρευνα που διεξαγόταν εκεί, γινόταν το ίδιο το έργο και όχι απλώς το προκαταρκτικό μέρος για κάτι άλλο. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισα να λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μου τη μεθοδολογία βάση της οποίας συνέλεγα οπτικό και γραπτό υλικό, το τρόπο με τον οποίο το αρχειοθετούσα καθώς και τον τρόπο που αντιμετώπιζα την υλικότητα του. Τα έργο αυτής της περιόδου λοιπόν εστιάζουν από τη μια μεριά στη διαδικασία της συλλογής, οργάνωσης και παρουσίασης πληροφορίας και από την άλλη πλευρά στους τρόπους με τους οποίους οι «παραδοσιακοί» τομείς των Εφαρμοσμένων Τεχνών συμπίπτουν εννοιολογικά με τη λεγόμενες Καλές Τέχνες.

description

http://www.apostolos-ntelakos.com/A.Ntelakos_portfolio_2015.pdf

Transcript of A ntelakos portfolio 2015

Page 1: A ntelakos portfolio 2015

Απόστολος Ντελάκοςportfolio 2010-2014

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού μου (Sandberg Institute, τμήμα Εφαρμο-σμένων Τεχνών) επισκεπτόμουν σχεδόν καθημερινά τη δημοτική βιβλιοθήκη του Άμστερνταμ με σκοπό να μαζέψω, - κυρίως φωτοτυπικές - εικόνες από την ιστορία της κεραμικής. Οι πηγές μου: κατάλογοι δημοπρασιών, βιβλία ιστορίας, online βιβλιοθήκες, ψηφιακά αρχεία, το Google, γενικά οτιδήποτε υπήρχε στο τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης. Μετά από ένα σύντομο διάστημα έγινε σαφές ότι αυτές οι επισκέψεις στη βιβλιοθήκη και η έρευνα που διεξαγόταν εκεί, γινόταν το ίδιο το έργο και όχι απλώς το προκαταρκτικό μέρος για κάτι άλλο. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισα να λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μου τη μεθοδολογία βάση της οποίας συνέλεγα οπτικό και γραπτό υλικό, το τρόπο με τον οποίο το αρχειοθετούσα καθώς και τον τρόπο που αντιμετώπιζα την υλικότητα του.

Τα έργο αυτής της περιόδου λοιπόν εστιάζουν από τη μια μεριά στη διαδικασία της συλλογής, οργάνωσης και παρουσίασης πληροφορίας και από την άλλη πλευρά στους τρόπους με τους οποίους οι «παραδοσιακοί» τομείς των Εφαρμοσμένων Τεχνών συμπίπτουν εννοιολογικά με τη λεγόμενες Καλές Τέχνες.

Page 2: A ntelakos portfolio 2015

der PorzellanHausmaler1

Το έργο «der Porzellan Hausmaler,» αποτελείτε από τρία μέρη.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει μια σειρά σχεδίων που προκύπτουν από ισάριθμες φωτοτυπίες που σαν σκοπό είχαν την εξέταση της σχέσης ‘αντίγραφου’ και ‘φωτοτυπικού πρωτότυπου’.

1 Hausmaler [From the German, literally ‘home paint-er’] an independent artist, not attached to a factory, who painted porcelain, glass, or faience in his own studio. The best known and most accomplished Hausmaler worked on porce-lain in Germany in the 17th and 18th century. [definition from The Concise Oxford Dictionary of Art Terms]

technical details:

τίτλος: der Porzellan Hausmaler, part oneέτος: 2010χώρος: have we met?, Sandberg Institute, ‘Αμστερνταμ, Ολλανδία (2010) Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Θεσσαλονίκη (2014)μέγεθος: μεταβλητές (100*70cm το καθένα)υλικά: μολύβι, χαρτί, πλαίσιο, προτζέκτορας slides----http://www.kunstvlaai.nl/2010/kunstvlaaiartpie/

Page 3: A ntelakos portfolio 2015

by means of focusing on the movement (Franz Anton Bustelli*, Liebesgruppe, 1756 / 2009), λεπτομέρεια

by means of focusing on the movement (Franz Anton Bustelli*, Liebesgruppe, 1756 / 2009), λεπτομέρεια

by means of focusing on the movement (Franz Anton Bustelli*, Liebesgruppe, 1756 / 2009) καιmodel for the Japanese palace, (Johann Gottlieb Kirch-ner and Johann Joachim Kaendler* 1730 / 2010)

unknown hausmaler* documenting the imagined (gold-en chinoiserie on Meissen porcelein circa 1725 / 2009), λεπτομέρεια

Page 4: A ntelakos portfolio 2015

Το δεύτερο μέρος του έργου απασχολεί η τρισδιάστατη ‘ανακατασκευή’ μιας ψηφιακής εικόνας.

Η ‘ανακατασκευή’ αυτή έγινε με βάση τη μοναδική φωτογραφία που παρέχει το ψηφιακό αρχείο του μουσείου Princesse-hof για ένα ζευγάρι αντικειμένων που ονομάζονται ‘Netsukes’1.

Τα αντικείμενα μεγεθύνθηκαν 10 φορές, αποκτήσαν έγχρωμη εφυάλωση και στη συνέχεια επιζωγραφιστήκαν στο χέρι με σχέδια που προήλθαν από άλλα - ιστορικά συγκρίσιμα- αντικείμενα που ανήκουν στην συλλογή του ιδίου μουσείου.

1 Ένα μικρό και συχνά περίτεχνα σκαλισμένο αντικείμενο από ξύλο ή ελεφαντόδοντο, που χρησιμοποιούνταν για τη στερέωση ενός μικρού δοχείου σε ένα κιμονό. [Ορισμός από το λεξικό Merriam Webster]

technical details:τίτλος: Netsuke, LY 0602 (in deep purple) der Porzellan-Hausmaler (part two)έτος: 2010χώρος: Kunstvaai / Artpie 2010, Westergasfabriek, Άμστερνταμ, Ολλανδία (2010) Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Θεσσαλονίκη (2014)μέγεθος: 60*15*20 cm το καθέναυλικά: εφυαλωμένο stoneware, luster, ξύλο---- http://www.kunstvlaai.nl/2010/ http://www.zinaathanassiadou.com/

Page 5: A ntelakos portfolio 2015

der Porzellan-Hausmaler part-two (2010), Netsuke, LY 0602 (in deep purple)

technical details:τίτλος: Netsuke, LY 0602 (in deep purple) der Porzellan-Hausmaler (part two)έτος: 2010χώρος: Kunstvaai / Artpie 2010, Westergasfabriek, Άμστερνταμ, Ολλανδία (2010) Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Θεσσαλονίκη (2014)μέγεθος: 60*15*20 cm το καθέναυλικά: εφυαλωμένο stoneware, luster, ξύλο---- http://www.kunstvlaai.nl/2010/ http://www.zinaathanassiadou.com/

Page 6: A ntelakos portfolio 2015

Τέλος, στο τρίτο μέρος του έργου - στο ομότιτλο artist’s book - συγκεντρώνονται όλες τις φωτοτυπίες και εκτυπώσεις που προκύψαν κατά τη διάρκεια αυτής της ερευνητικής περιόδου σε ένα έντυπο το οποίο λειτουργεί ως αυτόνομο εικαστικό έργο και ταυτόχρονα ως μεταβιβλίο.

Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου (2014)μέγεθος: 14x21 cmυλικό: φωτοτυπικό χαρτί 180 γρ. σελ.112, print on demand

--- http://www.zinaathanassiadou.com/

der Porzellan-Hausmaler (2010/12), artist’s book

Page 7: A ntelakos portfolio 2015
Page 8: A ntelakos portfolio 2015

re-chinoiserie

Το έργο Re-chinoiserie σχεδιάστηκε για την πρώτη Μπιενάλε Ακαδημιών Design που πραγματοποιήθηκε το 2010 στην πόλη Xu-zhou, στην επαρχία Jiangsu της Κίνας. Το όνομα της Μπιενάλε ήταν “η δύναμη του αντιγράφου” κάτι που προφανώς παρέπεμπε στην στερεοτυπική ιδέα της Κίνας ως παράδεισο φθηνών αντιγράφων.

Ανατρέχοντας στην ιστορία των Εφαρμοσμένων Τεχνών (σε σχέση βέβαια με την Κίνα), δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τον όρο «Chinoiserie1». Πρόκειται για ένα γαλλικό όρο, που σημαίνει “σαν-κινέζικο”, και χρησιμοποιείται συνήθως για να χαρακτηρίσει ένα ευρωπαϊκό στυλ τέχνης που άκμασε στα τέλη του 17ου και του 18ου αιώνα. “Ένα σύνθετο φαινόμενο που έχει λάβει πολλά διαφορετικά σχήματα και έχει παράγει μια ευρεία ποικιλία αντικειμένων - από υπέροχα έργα τέχνης και άριστα παραδείγματα δεξιοτεχνίας μέχρι φτηνά σκουπίδια μαζικής παραγωγής I».

Φωτοτυπίες Chinoiserie βάζων υπήρξαν οι οδηγοί για την κατασκευή κεραμικών γλυπτών σε σχήμα βάζων. Τμήματα της διακόσμησης των ‘πρωτότυπων’ βάζων μεταφέρθηκαν στα γλυπτά τα οποία στην συνέχεια σταλθήκαν στην Κίνα.

1 I Arie Pos, (2008) «Το περίπτερο τηςπορσελάνης: η Ολλανδική λογοτεχνία και η δυτικήεικόνα της Κίνας (1250-2007)”, διατριβή (Leiden 2008),https://openaccess.leidenuniv.nl/simple search?query=Chinoiserie&submit=Go

Page 9: A ntelakos portfolio 2015

technical details:

τίτλος: re-chinoiserieέτος: 2010χώρος: Xuzhou, επαρχία Jiangsu, Κίνα (2010) Tradition now, Σπίτι της Κύπρου (2014)μέγεθος: μεταβλητό (μέγιστο ύψος 40 cm)υλικό: εφυαλωμένο stoneware, luster

----http://www.spititiskyprou.gr/

Page 10: A ntelakos portfolio 2015

out of the palacekitchen (and into the blue)Το έργο Out of the palace kitchen (and into the blue) σχεδιάστηκε για το Kunst Vlaai Istanbul, 2010. Το έργο αποτελείται από δύο σχέδια, ένα τύπωμα (μέγεθος Α4) και ένα γυάλινο γλυπτό.

Τα σχέδια -με turquise μολύβι- αντιγραφούν τμήματα του μουσειακού κατάλογου του παλατιού Topkapı Sarayı (κινέζικες πορσελάνες που ανήκουν στις κουζίνες του παλατιού).

Δίπλα από τα δύο σχέδια υπάρχει μια εκτύπωση σε μέγεθος Α4 που απεικονίζει δύο, σχεδόν ταυτόσημα ασιατικά χρηστικά αντικείμενα που ονομάζονται Kendi. Το πρώτο ανήκει επίσης στη συλλογή του Topkapı Sarayı ενώ το δεύτερο στο εθνικό μουσείο Rijksmuseum του Άμστερνταμ. Δίπλα στην A4 εκτύπωση υπάρχει η ανακατασκευή του περιγραφόμενου αντικειμένου σε γυαλί.

Topkapi Sarayi, Soguk cesme sk 7, 34400, Istanbul, Turkey Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1, 1071 CK, Amsterdam, The Netherlands

Page 11: A ntelakos portfolio 2015

technical details:

τίτλος: out of the palace kitchen (and into the blue)έτος: 2011χώρος: ‘Artpie International: Istanbul’, TÜYAP Fair.μέγεθος: 22x15x5 cmυλικό: χυτό γυαλί

Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 1, 1071 CK, Amsterdam, The Netherlands

Page 12: A ntelakos portfolio 2015

Ήβη / Ελένη

Το έργο ΗΒΗ/ΕΛΕΝΗ είναι ένα ιδιότυπο “ντοκιμαντέρ” στο οποίο καταγράφονται τα υφάσματα δύο γυναικών παρόμοιας μεν ηλικίας, αλλά διαφορετικής καταγωγής και τάξης.

Η πρώτη γυναίκα, η Ήβη, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου σε μεγαλοαστικό περιβάλλον. Η δεύτερη, η Ελένη, γεννήθηκε σε ένα απομονωμένο χωριό των Θεσσαλικών Αγράφων. Και οι δυο γυναίκες, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, παντρεύτηκαν άντρες από το νομό Μαγνησίας όπου και πέρασαν τον έγγαμο βίο τους. Τα υφάσματα που παρουσιάζονται στο παρόν βιβλίο προέρχονται από τα σπίτια τους.

Τα υφάσματα παρουσιάζονται σε κλίμακα 1:1 και σε πλήρη αντιστοιχία με το δωμάτιο, το έπιπλο και τη σειρά με την οποία βρέθηκαν. Η διαδρομή από δωμάτιο σε δωμάτιο ήταν αυθαίρετη. Η καταγραφή των υφασμάτων έγινε με φορητό scanner, μεγέθους Α4.

Τα κείμενα του βιβλίου ακολουθούν συνειρμικά την διαδρομή.

Ήβη/Ελένη, artist’s book, σελίδα 22-23 και (κάτω) λεπτομέρεια)

technical details:

τίτλος: HEBE/HELEN, artist’s bookέτος: 2012χώρος: ΑΝΑΜΕΣΑμέγεθος: 24x33 cmυλικό: χαρτί 200 γρ, σελίδες: 180, print on demand---www.anamesa.gr

Page 13: A ntelakos portfolio 2015

Ήβη/Ελένη, artist’s book, σελίδα 22-23 και (κάτω) λεπτομέρεια)

Page 14: A ntelakos portfolio 2015

On_and_on_and_

Η εγκατάσταση «On_and_on_and_” σχεδιάστηκε για την έκθεση «Υποπροϊόντα» που πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι, τον Ιανουάριο του 2013 κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Αθήνας.

Αποτελείται από μια σειρά κεραμικών συναρτήσεων, οι οποίες «κινούνται πάνω σε κεκλιμένα κομμάτια από παλιά έπιπλα σε μια σύνθεση που παγώνει μια στιγμή εύθραυστης ισορροπίας1».

Τα γλυπτά είναι επενδυμένα με transfers χρυσού 22 καρατίων, τα οποία απεικονίζουν ένα 80’s vid-eo arcade character να «τρέχει» κατά μήκος των «επιπέδων» που σχηματίζεται από τα έπιπλα.

1 Γιάννης Αρβανίτης, review, Εφημερίδα ‘Η Αυγή’, 24-02-2013

On_and_on_and_, άποψη εγκατάστασης

Page 15: A ntelakos portfolio 2015

technical details:

τίτλος: On_and_and_on_έτος: 2013χώρος: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Αθήναμέγεθος: 145*120*110 cmυλικά: ready-made dinnerware (πορσελάνη, stoneware, τερρακότα), χρυσός, γυαλί, ξύλο

Page 16: A ntelakos portfolio 2015

Arte.facts / Αντι.κείμενα

Το έργο «Αντι.κείμενα» σχεδιάστηκε τον Μάιο του 2104 για την ομώνυμη ατομική έκθεση στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου στο Αρχοντικό Τοπάλη στη Μακρινίτσα.

Αντιμετωπίζοντας το χώρο του Μουσείου ως κείμενο, κάποια μουσειακά αντικείμενα τα οποία προκάλεσαν το ενδιαφέρον για περαιτέρω μελέτη “υπογραμμίστηκαν” με κίτρινο χρώμα.

Έτσι προέκυψε μια σειρά παρεμβάσεων, από κίτρινα ξύλινα και κεραμικά στοιχεία, τα οποία “υπογραμμίζουν” τα αντικείμενα του Μουσείου ξεκινώντας μαζί τους ένα διαλόγο.

technical details:

τίτλος: Αντι.κείμενα / Arte.factsέτος: 2014χώρος: Μουσείο Λαϊκής τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, Μακρινίτσαμέγεθος: μεταβλητόυλικά: ξύλο, λαδομπογία, εφυαλωμένη τερρα-κόττα, πορσελάνη

Page 17: A ntelakos portfolio 2015

technical details:

τίτλος: Αντι.κείμενα / Arte.factsέτος: 2014χώρος: Μουσείο Λαϊκής τέχνης και Ιστορίας Πηλίου, Μακρινίτσαμέγεθος: μεταβλητόυλικά: ξύλο, λαδομπογία, εφυαλωμένη τερρα-κόττα, πορσελάνη

Page 18: A ntelakos portfolio 2015

“Finish this one ... it’s the right one ... then rest... sleep ... no more stories ... no morewords ...” To έργο “finish this one ... it’s the right one ... then rest... sleep ... no more stories ... no more words ... “ δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014 για την έκθεση Cascando την οποία επιμελήθηκε ο εικαστικός κ. Α. Ψυχούλης.

Κεντρικό θέμα της έκθεση υπήρξε η ραδιοφωνική περφόρμανς Cascando1 (1963) του Samuel Beckett στην οποία δύο χαρακτήρες - η “φωνή” και η “μουσική” - προσπαθούν απεγνωσμένα και χωρίς ποτέ να καταφέρουν να ενωθούν, να ολοκληρώσουν μια αφήγηση. Η αφήγηση - φυσικά - αποτυγχάνει.

Στο γλυπτό που δημιουργήθηκε κατ’ αναλογία, οι δύο χαρακτήρες - φόρμα και σχέδιο - αδυνατούν να ενωθούν. Το decorative σχέδιο, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να ντύνει τα πορσελάνινα κεραμικά, μοιάζει σα να έχει “πέσει” στο ξύλινο βάρθρο και τα ίδια τα κεραμικά αντικείμενα βρίσκονται σε μια κατάσταση collapsus.

1 http://samuel-beckett.net/ch4.html#cascando

technical details:

τίτλος: “Finish this one ... it’s the right one ... then rest... sleep ... no more stories ... no more words...”έτος: 2014χώρος: Cask Gallery, Λάρισαμέγεθος: 40x40x25 cmυλικά: πορσελάνη, χρωματιστά μολύβια, κόντρα πλακέ θαλάσσης

Page 19: A ntelakos portfolio 2015
Page 20: A ntelakos portfolio 2015

Το έργο “Εγκώμιο της απραξίας / Depar-ture herald” σχεδιάστηκε για την έκθεση των κ. Α. Ψυχούλη και κ. Κ. Βελόνη, “Trickster / Η ευμετάβλητη πρακτική” που παρουσιάστηκε στην γκαλερί Αντωνοπούλου το Σεπτέμβριο του 2014. Στην αρχική συζήτηση με τους επιμελητές για το concept της έκθεσης το βιβλίο “Εγκώμιο της απραξίας” του Γάλλου σινολόγου François Jullien αναφέρθηκε ως ιδιαίτερα σχετικό με τις ιδέες που απασχολούν την έκθεση.

Το έργο “Εγκώμιο της απραξίας / De-parture herald” με κυριολεκτικό τρόπο οικειοποιείται το αρχικό βιβλίο και ταυτόχρονα γίνεται η αφετηρία για ένα καινούργιο βιβλίο το οποίο εμπεριέχει το αρχικό με τη διαφορά πως διπλώνοντας τις σελίδες του αποκαλύπτεται ένα κινέζικο σχέδιο σε μετάξι, μήκους 26 μέτρων, το οποίο απεικονίζει μια πομπή εν εξελίξει.

Με αυτό τον τρόπο το έντυπο δημιουργεί μια οπτική παραβολή για τους δύο αντίθετους τρόπους σκέψης (προτυπολογική, γεωμετρικοποιημένη αντίληψη vs λογικής της εξελισσόμενης κατάστασης) τις οποίες εξετάζει το βιβλίο αλλά και η ίδια η έκθεση.

Το δεύτερο, μικρότερο έντυπο, ονομάζεται “Παρατηρήσεις από την ανάπτυξη των φυτών” και κατ΄ ουσίαν οπτικοποιεί, με ιδιοσυγκρασιακό τρόπο, ένα συγκεκριμένο εδάφιο από το βιβλίο του Jullien.

Εγκώμιο της απραξίας /Departure Herald

Το εγκώμιο της απραξίας / Departure herald”, artist’s book, σελίδα 45-46

Page 21: A ntelakos portfolio 2015

Εγκώμιο της απραξίας /Departure Herald

“Παρατηρήσεις από την ανάπτυξη των φυτών”, artist’s book, σελίδα 5-6.

Το εγκώμιο της απραξίας / Departure herald”, artist’s book, σελίδα 45-46

Άποψη εγκατάστασης.

Page 22: A ntelakos portfolio 2015

CV2014

Απόστολος Ντελάκος, 1973, GR

Ζει και εργάζεται στο Βόλο ως εικαστικός και ως εκπαιδευτικός (εικαστική αγωγή) στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (κ.δ.α.π) Νεάπολης της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Εκπαίδευση

2008 - 2010 Sandberg Institute, Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες, μεταπτυχιακός τίτλος(MoA) στις Εφαρμοσμένες Τέχνες2002 - 2006 Gerrit Rietveld Academie, Άμστερνταμ, Ολλανδία, προπτυχιακός τίτλος (BοA) στις Καλές Τέχνες

Βραβεία

2006 Βραβείο Edith van der Aa, βραβείο καλύτερης αποφοίτησης, Gerrit Rietveld Academy, Άμστερνταμ, Ολλανδία2009 Βραβείο DMY, βραβείο καλύτερης ομαδικής παρουσίασης Design, DMY Festival 2009, Βερολίνο, Γερμανία

Ατομικές εκθέσεις

2014“Arte.facts / Aντι.κείμενα”, Μουσείο Λαικής Τέχνης και Ιστορίας Πηλιου, Μακρινίτσα, Μαγνησία

2012 ‘So far, now here”, Αχίλλειο, Βόλος

Ομαδικές εκθέσεις

2014“Tradition now / exploring conditions to recreate it”, επιμέλεια κ. Σ. Καβαλάρης, Σπίτι της Κύπρου, Κυπριακή Πρεσβεία, Αθήνα“Trickster / H ευμετάβλητη πρακτική”, γκαλερί, επιμέλεια. κ. Α. Ψυχούλης και κ. Κ. Βελόνης, Α.Αντωνοπούλου, Αθήνα“Art in progress”, Ζήνα Αθανασιάδου Gallery, Θεσσαλονίκη “Μπουφές”, Martinos Antique and Fine art Gallery, Αθήνα

2013“Υποπροϊόντα”, επιμέλεια κ. Α. Ψυχούλης, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου Αθηνών, Αθήνα

Page 23: A ntelakos portfolio 2015

“Déjà vécu”, επιμέλεια κ. Ε. Τσοκάντα, Artspace Ανάμεσα, Αθήνα“Γυναίκες, χέρια, χρόνος”, Αχίλλειο, Βόλος“Μια ματιά στην εποχή της νύχτας / a glimpse of in the era of night”, Andreas Melas & Helena Papadopoulos Gallery, Αθήνα“3D+2A / Invito”, Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico, Βόλος

2011“Recollected”, Glazenhuis, Amstelpark, Άμστερνταμ, Ολλανδία“Double work: Sandberg Revisited”, Virtueel Museum Zuidas (VMZ), Άμστερνταμ, Ολλανδία“Juxtaposed and exposed”, Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico, Βόλος“Εργόχειρο / Handwork”, Βιβλιοπωλείο Χάρτα, Βόλος

2010“Object Rotterdam”, autonomous design fair, Las Palmas ΙΙ, Ρόττερνταμ, Ολλανδία“ArtPie International: Instabul”, Tüyap Fair, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία“Kustvlaai / ArtPie 2010”, Gashouder, Westergasfabriek, Άμστερνταμ, Ολλανδία“The power of copy”, Xuzhou Museum of Art, Xuzhou, Jiangsu, Κίνα“Have we met?”, Sanderg Institute, Άμστερνταμ, Ολλανδία

2009“Awards & Jury Selection, DMY Special Exhibition”, Bauhaus Archiv / Museum für Ge-staltung”, Βερολίνο, Γερμανία“Object Rotterdam”, autonomous design fair, Las Palmas ΙΙ, Ρόττερνταμ, Ολλανδία“Same same, but different”, DMY International Design Festival, Arena Berlin, Βερολίνο, Γερμανία“Verzameld Land”, Gallery & Jansen Kooy, Warnsveld, Ολλανδία

2008“Views”, Μουσείο Waterland, Purmerend, Ολλανδία.“Indigo” (Fashion έκδοση) διεθνή έκθεση κλωστοϋφαντουργίας, δημιουργίας και σχεδιασμού, Παρίσι, Γαλλία

2006“Graduation Show 2006”, Gerrit Rietveld Academie, Άμστερνταμ, Ολλανδία“Willemsoord would like to...... I would like (to....) Willemsoord”, residency το Willemsoord, Den Helder, Ολλανδία“Pass the word - Pass the drawing”, Horse Move Project Space, Άμστερνταμ, Ολλανδία

2005“Η Rietveld στην Παλιά Εκκλησία”, Άμστερνταμ, Ολλανδία“Zoom is available”, CS11, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Page 24: A ntelakos portfolio 2015

Publications / Άρθρα

2014“Tradition now / exploring conditions to recreate it”, κατάλογος έκθεσης, κείμενοκ. Σ. Καβαλάρης“Βολιώτες καλλιτέχνες εκτός τειχών: Αλ. Ψυχούλης, Α. Ντελάκος Π. Τουλούδης”, Θεσσαλία, 12/10/2014

2013“Υποπροϊόντα”, κατάλογος έκθεσης, κείμενο κ Α. Ψυχούλης“Υποπροϊόντα» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων” Γιάννης Αρβανίτης, Η Αυγή, 24/02/2013“Déjà vécu”, κατάλογος έκθεσης, κείμενο κ, Ε. Τσοκάντα“Κάπου το έχω ξαναδεί”, Μαρία Μαραγκού, Ελευθεροτυπία, 24/04/2013“Ο καλλιτέχνης σε ρόλο επιμελητή”, Μαρία Μαραγκού, Ελευθεροτυπία, 13/02/2013“Υποπροϊόντα στο κέντρο της Αθήνας”, Θεσσαλία, 22/01/2013

2012«So far, now here” / συνέντευξη, Θεσσαλία, Δανάη Πίκουλα, 4/11/2012

2010“The power of copy”, κατάλογος έκθεσης, έκδοση του Sandberg Institute