334 19/02/2010

32
ακτη εβδοµαδιαια πολιτικη εφηµεριδα FREE PRESS ετος 7 o - 19 φεβρουαρίου 2010 - αριθ. φύλλου 334 www.anatakti.gr Στη Ραφήνα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Καθαρή ∆ευτέρα γιορτάστηκε υπό τις µελωδίες της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της ∆. Φιλαρµονικής. Σελ. 4 Την άµεση αναδάσωση των καµένων περιοχών της Αν. Αττικής, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη (Σελ. 6-7) Λ. Καραµανλή & Αγ. Παρασκευής - Αρτέµιδα, τηλ. & fax: 22940 89200 - Λ.Μαραθώνος 34 - Παλλήνη, τηλ.: 2106666690 & fax: 210 6030610 - Μιχαλακοπούλου 45 -Αθήνα (HILTON), τηλ. 210 7255200 & fax: 210 7255203 ΣΠΑΤΑ Με µεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η ΚΑΘΑΡΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ - σελ. 9 NEA ΜΑΚΡΗ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - σελ. 12 ΠΑΛΛΗΝΗ Οι µαθητές συµµετέχουν για ένα καλύτερο περιβάλλον σελ. 16 ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ∆ΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ σελ. 24 3 3 ΑΝΑ∆ΑΣΩΣΗ -ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ πτυχο της νέας πολιτικής! ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

description

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ3πτυχο της νέας πολιτικής!ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ!ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ: ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣΠΑΛΛΗΝΗ: Οι μαθητές συμμετέχουν για ένα καλύτερο περιβάλλον!

Transcript of 334 19/02/2010

Page 1: 334 19/02/2010

ακτηεβδοµαδιαια πολιτικη εφηµεριδα FREE PRESS

ετος 7o - 19 φεβρουαρίου 2010 - αριθ. φύλλου 334www.anatakti.gr

Στη Ραφήνα,όπως κάθε χρόνοέτσι και φέτος ηΚαθαρή ∆ευτέραγιορτάστηκε υπότις µελωδίες τηςΟρχήστραςΠοικίληςΜουσικής της ∆.Φιλαρµονικής.Σελ. 4

Την άµεση αναδάσωση των καµένων περιοχών της Αν. Αττικής,ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη (Σελ. 6-7)

Λ. Καραµανλή & Αγ. Παρασκευής - Αρτέµιδα, τηλ. & fax: 22940 89200 - Λ.Μαραθώνος 34 - Παλλήνη, τηλ.: 2106666690& fax: 210 6030610 - Μιχαλακοπούλου 45 - Αθήνα (HILTON), τηλ. 210 7255200 & fax: 210 7255203

ΣΠΑΤΑΜε µεγάληεπιτυχίαγιορτάστηκε ηΚΑΘΑΡΑ∆ΕΥΤΕΡΑ - σελ. 9

NEA ΜΑΚΡΗΜΕΓΑΛΕΣΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣΣΤΟΠΑΡΑΛΙΑΚΟΜΕΤΩΠΟ - σελ. 12

ΠΑΛΛΗΝΗΟι µαθητέςσυµµετέχουνγια ένακαλύτεροπεριβάλλονσελ. 16

ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑΓΙΑ ∆ΕΥΤΕΡΗΦΟΡΑ ΟΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣσελ. 24

33 ΑΝΑ∆ΑΣΩΣΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

πτυχο της νέας πολιτικής!ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Page 2: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ2// 19 Φεβρουαρίου 2010

ΑΚΤΗ KΩ∆IKOΣ ENTYΠOY: 6968 Ι∆ΡΥΤΗΣ - EΚ∆ΟΤΗΣ: Θανάσης Μπαλαµότης ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚ∆ΟΣΗΣ: Σπύ-ρος Ξύλος Ε∆ΡΑ: Ραφήνα, - Eιρήνης και Φιλίας Tαχυδροµικός Kώδικας: 19 009 ΤΗΛ: 22940 32520, FΑΧ: 22940 79528 e-mail:

[email protected] Τµήµα διαφηµίσεων: 6936.11 11 90 Ετήσιες Συνδροµές: Ιδιώτες: 40 ευρώ, Σύλλογοι: 100 ευρώ, ∆ήµοι: 180 ευρώ, Οργανι-σµοί: 150 ευρώ Kυκλοφορεί στα Μεσόγεια µε τιράζ 10.000 φύλλων σε: Pαφήνα, Mαραθώνα, Nέα Mάκρη, Πικέρµι, Παλλήνη, Γέρακα, Aνθούσα,Γλυκά Nερά, Aρτέµιδα, Σπάτα, Παιανία, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Ωρωπό, Γραµµατικό Τα κείµενα οµάδων πολιτών ή ιδιωτών που υπογράφουν κεί-µενα µε όνοµα ή ψευδώνυµο, δεν εκφράζουν ποτέ την άποψη της εφηµερίδας. Η εφηµερίδα σε καµία περίπτωση δεν υιοθετεί αυτά τα σχόλια και τα

στοιχεία των συντακτών τους είναι στη διάθεση κάθε θιγόµενου προσώπου.

Φτάνει πια… µας πείσατε! Πόσος καιρός είναι τώρα που µας µιλάνε σεσυγχορδία για χρεοκοπία, υπουργοί, οικονοµικοί ή όχι αναλυτές, κανάλιακαι όλοι όσοι η χρεοκοπία αυτή ουσιαστικά δεν τους… αγγίζει;Πόσος καιρός είναι που προσπαθούν να µας κάνουν πλύση εγκεφάλου,ώστε να δεχτούµε αδιαµαρτύρητα, να πληρώσουµε όλα αυτά που µαςέφαγαν κάποιοι άλλοι; Οι ατιµώρητοι, αυτοί οι λίγοι!Και δε φτάνει που το κάνουν µετά µανίας… αλλά µας παρουσιάζονται καιγια σωτήρες! Σωτήρες δικοί µας, τη στιγµή που µας βάζουν ναπληρώνουµε αυτά που µας… έκλεψαν! Αυτό κι αν είναι αναίδεια!Όµως φτάνει πια η πλύση εγκεφάλου… Μπουχτίσαµε τα στρογγυλάτραπέζια, τις αναλύσεις επί αναλύσεων, τις κούφιες αντιδράσεις… Τοσκηνικό είναι βέβαια καλά στηµένο, οι σκηνοθέτες πολλοί, αλλά είναικαι… «κάθε µέρα… φασολάδα» βρε αδελφέ!Φτάνει πια λοιπόν… Μας πείσατε! Και αν δεν µας πείσατε… έχετε τοντρόπο να το κάνετε, όταν θα µας καλείτε µπροστά στο ταµείο!

Σ.Ξ.Ου

µςπε

ίσει

ς...

καν

µεπε

ίσει

ς...

Editorial

Το δέντροκαι το δάσοςΚανένα δέντρο πλέον δεν

µας κρύβει κανένα δάσος,διότι δάση δεν υπάρχουν πια.Τα έφαγαν οι αλλεπάλληλεςπυρκαγιές και οι υπερβολέςµας. Η αδιαφορία τηςπλειοψηφίας και ηυπερπροστατευτική απραξίαµιας µειοψηφίας τα έχουνκαταδικάσει (κι ως εκ τούτουκι εµάς) εις θάνατο. Σήµερατα λίγα δέντρα που έχουναποµείνει κρύβονται από τοδάσος των προβληµάτων πουέχουµε δηµιουργήσει και µαςαπασχολούν. Το δάσος τουκαθενός µας είναι τόσο πυκνό,ώστε καταντά αδιάβατο.Πνίγεται από πανύψηλα καιθεόρατα «δέντρα» µεδιαµερίσµατα και καλυµµένουςηµιυπαίθριους εκτός σχεδίου,µε γονικές παροχές και φόρουςκληρονοµίας, µεκαθυστερούµενες πληρωµέςκαι εισπράξεις, απλήρωτοΦΠΑ και ακάλυπτες επιταγές.Πνίγεται από αρρώστιες πουπροκαλούν φακελάκια ήδηµιουργούντα από αυτά.Πνίγεται από άδειες καιπαραβάσεις, συντάξιµα καιεπιδόµατα, υπερωρίες καιφοροαπαλλαγές. Η θλιβερήκαθηµερινότητα είναι το ξύλοπου µας βάρεσε κατακέφαλα κιέχουµε χάσει το µπούσουλα.Πριονίζουµε το κλαδί τηςφύσης, πάνω στο οποίοστέκεται η υγεία κι ηπραγµατική ποιότητα της ζωήςµας εν ονόµατι µιαςαριθµητικής αµοιβής, η οποίαείναι στην πραγµατικότητα,χωρίς αντίκρισµα.

Μόνο κάτι τέτοιες στιγµές µένουν για να κάνουµε ένα ευχάριστο διάλειµµα στηνζοφερή πραγµατικότητα που µας παρουσιάζουν... (εικόνα από το All Star gameτων κοριτσιών στο κλειστό Γυµναστήριο του ∆ήµου Γέρακα).

Μια εικόνα... χίλιες λέξεις!

Page 3: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ //3

Εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του Ζώη ΚαρίνουΟ Υποψήφιος ∆ήµαρχος κ. Ζώης Καρίνος σας προσκαλεί στα εγκαίνια του πολιικού του γραφείου (Σαράφη 38 καιΜωσαίου, Νέα Μάκρη), που θα πραγµατοποιηθούν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30. Εν τω µεταξύ συ-νεχίζει να ενηµερώνει τους συµπολίτες του για σηµαντικά θέµατα και ένα από αυτά είναι της αντιπληµµυρικής προ-στασίας, για το οποίο εξέδωσε ενηµερωτικό φυλλάδιο το οποίο και σας παρουσιάζουµε.

Page 4: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΡΑΦΗΝΑ4// 12 Φεβρουαρίου 2010

Κούλουµα στο ΠάρκοΚαραµανλή

Η Καθαρή ∆ευτέρα είναι ταυτισµένη µε τα «κούλουµα» και τον εορτασµότης στη φύση.

Τα κούλουµα από τόπο σε τόπο γιορτάζονται διαφορετικά και µε διά-φορες εκδηλώσεις, παντού όµως επικρατεί κέφι, χορός , µουσική και πρω-ταγωνιστεί ο χαρταετός.

Στη Ραφήνα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Καθαρή ∆ευτέρα γιορ-τάστηκε στο Πάρκο Καραµανλή, συντροφιά µε τη θαλασσινή αύρα και υπότις µελωδίες της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της ∆ηµοτικής Φιλαρµο-νικής, που έκλεψε τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Στα πλαίσια της γιορταστικής ατµόσφαιρας µοιράστηκαν χαρταετοί, απότο ∆ήµο, που παρά τον δυνατό αέρα, πολύ γρήγορα αναρριχήθηκαν στονραφηνιώτικο ουρανό, το πέταγµα του αετού κράτησε ως αργά το µεσηµέ-ρι .

Τα κούλουµα εκφράζουν και το τέλος της αποκριάς.Και του χρόνου!

Το ΠνευµατικόΚέντρο του ∆ήµουΡαφήνας και οι

εκδόσεις Καστανιώτηπαρουσίασαν την Τρίτη16 Φεβρουαρίου, στη∆ηµοτική Βιβλιοθήκη,το µυθιστόρηµα τουΘόδωρου ∆εύτου«Σµύρνη, συγγνώµη».

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινεαπό τον αντιδήµαρχο Ραφήνας και µέ-λος του ∆Σ του Συλλόγου Τριγλιανώνκ. Βασίλη Πιστικίδη και τον δηµοτι-κό σύµβουλο Πρόεδρο της Εστίας Ιώ-νων Ν. Βουτζά κ. Βαγγέλη Μαυρου-δή. Κατά τη διάρκεια της παρουσία-σης προβλήθηκε βίντεο και παρου-σιάστηκαν εικόνες σε σχέση µε το βι-βλίο αλλά και µε τα ιστορικά γεγονό-τα της εποχής. Παρόντες στην ενδια-φέρουσα λογοτεχνική βραδιά οι δη-µοτικοί σύµβουλοι Ν. ∆ηµητρόπουλοςκαι Ν. Τζιβελέκης.

Συγκινητικά τα λόγια του αντιδη-µάρχου κλείνοντας την ανάλυσή τουγια το βιβλίο: «Το µυθιστόρηµα αυτόείναι για τον αναγνώστη ένα ταξίδι,ένα ταξίδι στα µατωµένα χώµατα τηςΙωνίας. Σε τόπους µακρινούς, σε τό-πους αλησµόνητους. Τόπους φωτει-νούς που βυθίστηκαν στο σκοτάδιαπό τους καπνούς της φωτιάς καιπνίγηκαν στο αίµα, από το µίσος καιτην παράλογη µανία της εξουσίας

των ισχυρών.Το βιβλίο αυτό ίσως φέρει στην

άκρη του µατιού ένα δάκρυ, το δάκρυτης µνήµης.

Είναι το ίδιο δάκρυ που διακρίναµεόταν ο παπούλης µας, ο Μικρασιάτης,θυµόταν ιστορίες από τη πατρίδα…

Είναι το ίδιο δάκρυ της µνήµηςπου κουβάλησαν µαζί τους οι πρό-σφυγες και τους έδωσε τη δύναµη νασταθούν όρθιοι στην νέα πατρίδα,και - τους δικούς µας στη Ραφήνα ήστη Νέα Τρίγλια - για να αρχίσουν απότην αρχή.

Είναι όλοι αυτοί οι απλοί άνθρω-ποι που στοιβαγµένοι στα καράβια τουδιωγµού, άρχισαν να κάνουν νέα ζωήστην απέναντι πλευρά του Αιγαίου,µέσα στην φτώχεια, την ανέχεια καιπολλές φορές µέσα στη περιφρόνηση.

ΟΙ απλοί άνθρωποι που βίωσαν,έζησαν τα φοβερά γεγονότα των γε-ωπολιτικών αλλαγών της αρχής του20ου αιώνα. Αυτοί οι σιωπηλοί πρω-ταγωνιστές της δικής τους ξεχωριστήςιστορίας και αναλώσιµοι κοµπάρσοι

της ιστορίας των δυνατών.Ας µου επιτραπεί σ αυτούς τους

απλούς ανθρώπους να αφιερώσω αυτήτην εκδήλωση, 88 χρόνια µετά τον∆ιωγµό, έχοντας τη συνείδηση ότι όχιµόνο δεν έχουµε το δικαίωµα να ξε-χάσουµε αλλά και τη πεποίθηση ότιαυτή η άσβεστη µνήµη θα απαλλάξεικαι τις ψυχές τους από τον φόβο τηςλήθης.»

Η εκδήλωση είχε αρχίσει µε τηνπαρουσίαση του συγγραφέα από τονκ. Β. Μαυρουδή, που µεταξύ άλλωνστάθηκε σε ένα στοιχείο που διαφο-ροποιεί τον Θόδωρο ∆εύτο από όσουςέχουν γράψει µυθιστορήµατα µε αφορ-µή το ιστορικό γεγονός της Μικρα-σιατικής καταστροφής. «Είναι προς τι-µήν του πως ενώ δεν είναι Μικρα-σιάτης ασχολήθηκε µε αυτό το θέµα.Θεώρησα δεδοµένο πως ένα βιβλίοσχετικό µε τη Σµύρνη δε θα µπορού-σε παρά να έχει γραφτεί από έναν άν-θρωπο που έχει παρόµοιες µνήµες, πουη καταγωγή του και το χρέος του απέ-ναντι σε όσους έφυγαν του επέβαλε ναασχοληθεί µε το παρελθόν. Ξαφνιά-

στηκα για να είµαι ειλικρινής ότανέµαθα πως κατάγεται από ένα χωριότων Ιωαννίνων, αλλά παράλληλα µεβοήθησε να συνειδητοποιήσω ακόµαπερισσότερο, πως η προσφυγιά δενσυγκινεί µόνο όσους την έχουν στα γο-νίδιά τους, αλλά και όσους την ανα-γνωρίζουν ως µία από τις χειρότερεςποινές για τον άνθρωπο».

Στο τέλος της εκδήλωσης µίλησεο ίδιος ο συγγραφέας λέγοντας µετα-ξύ άλλων : «Θέλω να σας ευχαριστή-σω για την φιλοξενία, και να ευχηθώστο Πνευµατικό Κέντρο και στουςΣυλλόγους σας κάθε επιτυχία. Πάνταµου προκαλούσαν µια έλξη, τα ιστο-ρικά θέµατα που σφράγισαν τη ράτσαµας. Και επειδή είµαι εδώ και πολλάχρόνια συστηµατικός µελετητής τηςΙστορίας, επέλεξα το θέµα της Μι-κρασιατικής καταστροφής γιατί είναιένα θέµα που πραγµατικά µε πονάειπολύ, και συγχρόνως είναι το κορυ-φαίο θέµα που αναδεικνύει όλη τηνπαθογένεια της φυλής, όπως είναι οιτροµακτικές διαχρονικές εξαρτήσειςαπό τους φίλους και συµµάχους µας,οι διχαστικές λογικές που συχνά κυ-ριεύουν την πολιτική µας ζωή, και σχε-δόν πάντα έχουν τραγικά αποτελέ-σµατα. Εν τέλει, µε ενδιαφέρει πρω-τίστως, ένα βιβλίο που γράφεται απόµένα να έχει και έναν παιδαγωγικόρόλο, να έχει να πει κάτι στις νεότε-ρες γενιές, να περάσει σωστά µηνύ-µατα. Ελπίζω σαυτό το εγχείρηµαµου, να πέτυχα τον στόχο µου».

Η εκδήλωση έκλεισε µε παραδο-σιακά τραγούδια της Σµύρνης, από τοcd που συνοδεύει την έκδοση, καθώςκαι ανταλλαγή απόψεων των παρευ-ρισκοµένων µε τον συγγραφέα, οοποίος υπέγραψε τα βιβλία του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Σµύρνη, συγγνώµη»ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

Page 5: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ //519 Φεβρουαρίου 2010

Page 6: 334 19/02/2010
Page 7: 334 19/02/2010
Page 8: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ8// 19 Φεβρουαρίου 2010

ΕUROMEDICA ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗ

ΚΟΠΗΠΙΤΑΣ

Η ∆ιοίκηση και το Προσωπικό της Μονάδας Χρόνιας ΑιµοκάθαρσηςEUROMEDICAΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγµατοποίησαν την κοπήτης πρωτοχρονιάτικης πίτας την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010, στην οποίαπαρευρέθη και η εφηµερίδα µας “ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΚΤΗ”.

Ήταν µια ιδιαίτερα ζεστή ατµόσφαιρα, στην οποία αντάλλαξαν όλοιοι παρευρίσκοµενοι, ευχές για ένα δηµιουργικό 2010.

Παρόντες στην απλή αυτή τελετή ήταν όλοι οι Νεφροπαθείς µε µέλητων οικογενειών τους, το προσωπικό, καθώς επίσης τα διοικητικά στελέχητης Μονάδας, η υπεύθυνη ιατρός, κυρία Γιούλη Μαγγανά, και ο Πρόεδροςτης EUROMEDICA ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, κύριος Λουκάς Σαράν-της, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και καλωσόρισε τους καλεσµένους.Αναφέρθηκε εν συντοµία στη λειτουργία της Μονάδας, στην ηγετική θέσητου οµίλου Euromedica και την αναπτυξιακή του πορεία, µε σκοπό τηνεξυπηρέτηση, φιλοξενία και περίθαλψη των νεφροπαθών µε τον καλύτε-ρο δυνατό τρόπο.

Παρευρέθησαν επίσης τοπικοί παράγοντες και ο Πρόεδρος της Πα-νελλήνιας Οµοσπονδίας Νεφροπαθών, κύριος Γιώργος Καστρινάκης.

Η Μονάδα Χρόνιας Αιµοκάθαρσης της EUROMEDICA λειτουργεί έξιµήνες και έχει 20 µηχανήµατα µε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και άρ-

τια εκπαιδευµένο προσωπικό. Στεγάζεται σε χώρο 600τµ. Η αίθουσα αιµοκάθαρσης είναι άνετη µε σύγχρονα µη-χανήµατα, µε ατοµικό οπτικοακουστικό σύστηµα και άνετο χώρο στάθµευσης για ασθενείς και επισκέπτες. Επί-σης διαθέτει άνετους χώρους αναµονής για τους συνοδούς.

O πρόεδρος της EUROMEDICA Αν. Αττικής κ.Λουκάς Σ. Μαιευτήρας Γυναικολόγος, η κα Β.Μπελόνια ∆ιευθύντρια του ∆ιαγνωστικού Κέντρουκαι ο κ. Ρόβης Σοφοκλής.

Ο Πρόεδρος τωνΝεφροπαθών κ.Καστρινάκης Γ. οκ. ΛουκάςΣαράντης και ο κ.Ζαίµης Π., ΡόβηςΣοφοκλής καιΜπαιλάν Γιάννης.

Ο κ. Καστρινάκης, η προισταµένητης µονάδας κ. Ρεβελιώτου και οκ. Π. Ζαίµης.

Οι νεφρολόγοι κ.Χατζηκωνσταντίνου

Β. πρώην ∆/ντήςτου νεφρολογικού

τµήµατοςΕυαγγελισµού,

η κα Ν.Νικολοπούλου,

∆/ντριανεφρολογικού

τµήµατοςΕυαγγελισµού και ο

∆. Αρβανίτης αν.∆/ντής του

νεφρολογικούτµήµατος του Α.Φλέµινγκ µε τηννεφρολόγο τηςµονάδας κα Γ.

Μαγγανά.

Page 9: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΣΠΑΤΑ //919 Φεβρουαρίου 2010

Με µεγάλη επιτυχίαγιορτάστηκε στα Σπάτα ηΚΑΘΑΡΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ µε

πρωτοβουλία του ΠολιτιστικούΟργανισµού ∆ήµου Σπάτων.Στο κατάµεστο ∆ηµοτικό Στάδιο Σπάτων «∆.

∆ηµητρίου» οι δηµότες, µικροί και µεγάλοι, είχαντην ευκαιρία να διασκεδάσουν στους ρυθµούς τηςηµέρας, να δοκιµάσουν σαρακοστιανά εδέσµατακαι παράλληλα να πετάξουν τον Χαρταετό τους.

Την εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσίατους:

Ο ∆ήµαρχος Σπάτων Αθανάσιος Τούντας, οΠρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου ΣπάτωνΙωάννης Μάρκου, οι Αντιδήµαρχοι Σπάτων ΠέτροςΚατσούλης και Γεώργιος Πουλάκης, ο ∆ηµοτικόςΣύµβουλος & Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανι-σµού ∆ήµου Σπάτων Γεώργιος Παπαχρήστου καιοι ∆ηµοτικοί Σύµβουλοι Αντώνης Τούντας & Χρή-στος Τσαντήλας.

Έντονη ήταν και η παρουσία των πολιτιστικώνκαι εξωραϊστικών συλλόγων της πόλης µας. Πα-ρευρέθηκαν από τον Εξωραϊστικό και Εκπολιτι-στικό Σύλλογο Χριστούπολης Σπάτων ο ΠρόεδροςΠαντελής Στέφανος, από τον Σύλλογο Γυναικώνη Πρόεδρος Βούλα Κανδαράκη, από τον Π.Α.ΟΑήττητο Σπάτων ο Πρόεδρος Ιωάννης Τούντας,από τον Σύλλογο Παλαιµάχων ΠοδοσφαιριστώνΣπάτων ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Γιαµβριάς, απότον Φιλολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σπάτωνη Πρόεδρος Κική Αγγέλου και από την Θεατρι-κή Οµάδα Σπάτων «Σκηνοβάτες» ο Πρόεδρος Αρ-

γυρός Φίλιππος.Στην οµιλία του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού

Οργανισµού ∆ήµου Σπάτων αφού καλωσόρισετους παρευρισκοµένους, ανέφερε ότι η εκδήλω-ση αυτή αποτελεί και το επισφράγισµα του συ-νόλου των δραστηριοτήτων για τη φετινή Καθα-ρά ∆ευτέρα.

Στις 13 &14 Φεβρουαρίου λειτούργησαν ερ-γαστήρια χαρταετού, όπου µικροί και µεγάλοι εί-χαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν το δικό τουςχαρταετό µε τη βοήθεια ανθρώπων που γνωρίζουντο αντικείµενο και να µάθουν την ιστορία του χαρ-ταετού. Στη λήξη των εργαστηρίων οι µικροί µαςφίλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στουςρυθµούς της αποκριάς.

Συντονιστής όλων των εκδηλώσεων της Κα-θαράς ∆ευτέρας ήταν το µέλος του ∆ιοικητικούΣυµβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισµού και ∆η-µοτικός Σύµβουλος κ. Χρήστος Τσαντήλας, τονοποίο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού ΟργανισµούΧρήστος Γεωργακόπουλος δεν παρέλειψε να ευ-χαριστήσει τους Χορηγούς της Εκδήλωσης: τον∆ιεθνή Αερολιµένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλο» καιειδικά τον κ. Γεώργιο Ζαχαριάδη - Τοµεάρχη Σχέ-σεων Αυτοδιοίκησης, το Super Market Βερό-πουλος – Κατάστηµα Σπάτων και τον Αµπε-λουργικό Συνεταιρισµό Σπάτων- ειδικά τον Πρό-εδρο κ. Γεώργιο Κουλοχέρη αλλά και όλους όσουςεργάστηκαν για τις εκδηλώσεις αυτές µε πολύ κέφικαι µεράκι:

οι κυρίες Βούλα Κανδαράκη και Βίκυ Πα-σχαλίδη από τον Σύλλογο Γυναικών Σπάτων.

η κ. Χριστίνα Βρεττού από το Σύλλογο Γονέων& Κηδεµόνων του Α΄∆ηµοτικού Σχολείου Σπά-των.

η κ. Τασία Πουλάκη από το Σύλλογο Γονέων& Κηδεµόνων του Β΄∆ηµοτικού Σχολείου Σπά-των.

οι κυρίες Άννα Μιχαήλου και Λιλή Αληγιάν-νη από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεµόνων τουΓ΄∆ηµοτικού Σχολείου Σπάτων.

η κ. Λέτα Γεώργα-Κατσίκη από το ΣύλλογοΓονέων & Κηδεµόνων του Γυµνασίου Σπάτων.

η κ. Μαίρη Κώνστα και ο κ. Γεώργιος Νικο-

λόπουλος από τον Εξωραϊστικό & ΕκπολιτιστικόΣύλλογο Νεάπολης Σπάτων «Ο Καραϊσκάκης».

οι κυρίες Μαίρη Γιαννάκη και Αρετή Παλαι-ολόγου από τον Φιλολογικό-Πολιτιστικό Σύλλο-γο «Οι Φίλοι της Γνώσης».

η κ. Βάνα Σταύρου από το Σώµα ΕλληνικούΟδηγισµού – Τοπικό Τµήµα Σπάτων.

ο κ. Στέφανος Παντελής από τον Εξωραϊστι-κό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Χριστούπολης Σπά-των.

ο κ. Χρήστος Παπαχρήστου µε τις πληροφο-ρίες του για το χαρταετό και τις ιδέες του.

ο κ. ∆ηµήτρης ∆ανίτσας και η υπόλοιπη πα-ρέα των εκπαιδευτών του χαρταετού και τέλος

οι εργαζόµενοι του Πολιτιστικού Οργανι-σµού ∆ήµου Σπάτων.

Στη συνέχεια και πριν καλέσει τον ∆ήµαρχοΣπάτων για ένα σύντοµο χαιρετισµό, ευχήθηκεΚαλή ∆ιασκέδαση σε όλους και Καλή Σαρακοστή.

Ο ∆ήµαρχος Σπάτων Αθανάσιος Τούντας ευ-χήθηκε µε τη σειρά του Καλή Σαρακοστή και πάν-τα επιτυχηµένες διοργανώσεις για τον ΠολιτιστικόΟργανισµό.

Η ηµέρα συνεχίστηκε µε επιτυχηµένες πτήσειςχαρταετών, βραβεία, πολύ κέφι και χορό.

Με µεγάλη επιτυχίαγιορτάστηκε η ΚΑΘΑΡΑ∆ΕΥΤΕΡΑΜε πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισµού ∆ήµου Σπάτων

Page 10: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ10// 19 Φεβρουαρίου 2010

Γεια σας φίλου µου

Μία τηλεοπτική εκποµπήτου κ. Χαρδαβέλα µουδίνει το κίνητρο για τοσηµερινό µας κείµενο.

Το θέµα είναι το γνωστόπρόβληµα πουαντιµετωπίζουν οιοικογένειες τουΓεροτσακουλιού (Αγ.Μαρίνα).

Πρόβληµα που προέκυψετα τελευταία 3-4 χρόνιακαι το δηµιούργησε ηαπληστία και ανήθικησυµπεριφορά τηςεκκλησίας.

Μία εκκλησία η οποία αφούπούλησε όλη την έκτασητων 4.500 στρεµµάτων(Μάτι, Αγ. Ανδρέας κλπ.)διεκδικεί από τουςφτωχούς ανθρώπους 65στρέµµατα.

Και να είχε και δίκιο;

Θα λέγαµε ότι τέλος πάντωνας τα βρούνε µεταξύτους.

Η πραγµατικότητα είναιότι έχουν άδικο.

Και αυτό αποδεικνύεται απότο γεγονός ότι τώραθυµηθήκανε τηνδιεκδίκηση.

Οι άνθρωποι έχουνεγκατασταθεί κοντάέναν αιώνα και τώραπου πήρε αξία η περιοχήµας ζητάνε ατά που δενξέρανε ούτε που πέφτανετόσα χρόνια.

Αφήστε το γεγονός ότι απόαυτά που γνωρίζω ήτανπουληµένη και αυτή ηπεριοχή από την µονή καιτώρα το αµφισβητούν.

Πάντως εγώ να σταθώ λίγοσε δύο τρία πρόσωπαπου παραβρέθηκαν στοπάνελ της εκποµπής καιµου έκαναν εντύπωση.

Πρώτα από όλα ο ίδιος ο κ.Χαρδαβέλας ο οποίος µεδύο κουβέντες κατανόησετην κοινωνική έκτασηπου έχει το θέµα καιαπέφυγε να επικεντρωθείσε δικονοµικές καιτεχνικές αναλύσεις.

Άλλωστε ατά είναι για ταδικαστήρια στα οποία

έχουν προσφύγει οι δύοπλευρές.Παρεµπιπτόντως προςτο παρόν δικαιώνονταιαπό τις αποφάσεις οικάτοικοι και η εκκλησίαπροσφεύγει ως συνήθωςσε εφετεία, συµβούλιαεπικρατείας, ΆρειοΠάγο και δενσυµµαζεύεται.

Το δεύτερο πρόσωπο πουµου έκανε εντύπως είναιο βουλευτής του ΠΑΣΟΚκ. Οικονόµου.

Και µου έκανε εντύπωσηδιότι όταν το ΠΑΣΟΚήταν αντιπολίτευσηασχολήθηκε µε το θέµακαι βοηθούσε τουςκατοίκους.

Τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναικυβέρνηση η στάση τουπαραµένει ίδια και οιτοποθετήσεις του στηνεκποµπή ήταν σαφείς,κατηγορηµατικές και ενπολλοίς επιθετικές προςτην εκκλησία και τονεκπρόσωπό της.

Τώρα θα µου πείτε γιατίεντυπωσιάστηκα απότην στάση του;

Μα είναι απλό και προφανές.

Όταν οι βουλευτές ενόςκόµµατος βρίσκονταιστην αντιπολίτευσηυπόσχονται βοήθεια καιλύσεις.

Όταν γίνονται εξουσίαξεχνάνε το κοσµάκη καιπάνε µε τα συµφέροντακαι τους δυνατούς.

Και η εκκλησία είναι πολύδυνατή.

Η σαφής λοιπόν καιξεκάθαρη στάση τουτιµά πρώτα τον ίδιο καιγενικότερα τηνπαράταξή του καιαυτούς που τονψήφισαν.

Το τρίτο πρόσωπο πουπαρουσιάστηκε ναβοηθήσει τους φτωχούςατούς ανθρώπους είναι ο∆ηµοτικός Σύµβουλος κ.Κουλουµπής Βασίλης.

Βέβαια δεν ήταν η πρώτηφορά.

Αντίθετα από την γέννηση τοθέµατος είναι κοντά σ΄

αυτούς του ανθρώπουςόχι µόνο θεωρητικά καιµε δηλώσεις αλλά καιπρακτικά αφού ως εκ τηςειδικότητάς του(τοπογράφος) βοήθησεστο να ξεκαθαρίσουντεχνικά θέµατα, ναβρεθούν και ναερµηνευτούν χάρτες καιάλλα.

∆εν ήταν ο µοναδικόςβέβαια από τουςδηµοτικούς συµβούλουςαλλά αυτόςπαραβρέθηκε στηνεκποµπή αυτόνµνηµονεύω.

Και τώρα να το αναλύσω ατόσε σχέση µε ατό πουσυνέβη πριν δύοεβδοµάδες, δηλαδή τηνσυνάντηση του κ.Καραχάλιο Νίκου µεδηµοτικούς συµβούλουςσυµπολίτευσης καιαντιπολίτευσης.

Το συγκεκριµένο πρόσωποήταν παρών σ΄ αυτή τηνσυνάντηση.

Και στην ανάλυση που έκανατην προηγούµενηεβδοµάδα έγραψα ότι οιπαρευρισκόµενοιµέτραγαν περίπου 4.000ψήφους.

Και ήταν οκτώ.

Έχει λοιπόν ένα πρόβληµα οκ. Λουίζος για τιςεπόµενες εκλογές. Ταάτοµα αυτά φέρνουν τιςψήφους στο κ. Λουίζο.

∆ραστηριοποιούνταικοινωνικά και έχουν τηνθετική άποψη πολλώνανθρώπων και τηναναγνώριση ότιασχολούνται µε ταπροβλήµατα τουςπροσπαθώντας να τουςβοηθήσουν. Όταν λοιπόνβάλουν υποψηφιότηταµε άλλο συνδυασµό πουο επικεφαλής αυτούαντιµετωπίζεται θετικάαπό τους ψηφοφόρουςποιος θα ανακόψει τηνµεταφορά των ψήφωνπου θα κάνουν από τοσυνδυασµό του κ.Λουίζου.

Ο ίδιος δεν µπορεί.

Ο λόγος;

Ποτέ δεν µπήκε µπροστά.

Άλλοι κάνανε συνήθως τηνδουλειά που έπρεπε νακάνει ο ίδιος.

Και τώρα πουκεφαλαιοποίησαν τηνδράση τους µπορούνεύκολα να πείσουν τηνκοινωνία για την αλλαγήστην ηγεσία του ∆ήµου.

Τώρα θα µου πείτε γιατίγράφω όλα αυτά καιπόσο σίγουρα είναι;

Τα γράφω πρώτον διότιακούω από το περιβάλλοντου κ. Λουίζου ότι δενπειράζει που φεύγουν απότον συνδυασµό τρεις (3)προς το παρόν δηµοτικοίσύµβουλοι του οι οποίοιπήραν περίπου 2000ψήφους στιςπροηγούµενες εκλογές.Θα τους αντικαταστήσειµε άλλους.

Η αντικατάστασηπροσώπων φίλοι µουείναι εύκολη.

Το δύσκολο είναι νααντικαταστήσειςπρωτοβουλίες, δράσεις,κοινωνικότητα καιµέγεθος των ανθρώπων.

Όταν φεύγουν κάποιεςψήφοι επειδή ηκοινωνία εκτιµά όλα ταπροηγούµενα πρέπει οιαντικαταστάτες ναέχουν το ίδιο µέγεθος µετους προηγούµενους.

Αλλιώς απλά λέµε λόγια.

Σαφώς και δεν µπορεί ναπει κάτι διαφορετικόαπό αυτό πουισχυρίζεται ο κ. Λουίζος.

Αλλιώς παραδέχεται ότι ηαπώλεια είναι σηµαντικήκαι η υποψηφιότητά τουεπισφαλής καικαταδικασµένη ίσως σεαποτυχία.

Αυτοί όµως που τα λένε αςπροσέχουν λίγο.

Εκτός αν δε τους βολεύουνοι εξελίξεις και θέλουν ναπιστεύουν ότι «ουδείςαναντικατάστατος».

Αυτό όµως αν ισχύει, ισχύειγια όλους! Και για τον κ.Λουίζο.

Γράφει για το ... Μακρ(η) και το κοντο του

Page 11: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ //1119 Φεβρουαρίου 2010

«Βίος ανεόρταστος µακρά οδός απανδόκευτος»,«ζωή χωρίς γιορτή µοιάζει µε µακρύ δρόµοχωρίς πανδοχείο» µας έλεγαν οι απώτεροιπρόγονοί µας και «κότα πίτα το Γενάρη καιπαπί τον αλωνάρη» οι…..εγκύτεροι. ∆εν ξέ-ρουµε πόσο τρώµε κότες οι νεοέλληνες ήπόσο κότες γίναµε, πάντως από πίτεςδεν….παιζόµαστε! Άσχετα αν έχουµε….πα-ραφράσει ακόµη και την σύνθεση της πίταςόπως….µεταλλάξαµε και τις περισσότερεςαξίες που µας δίδαξαν οι φουκαριάρες οι µά-νες µας!

Η στήλη ως γνωστόν δεν ασχολείται (λόγωαλλεργίας) µε τις…πίτες και τα παρόµοιαπανηγυράκια των απανταχού οργανισµώνκερδοσκοπικού ή µη χαρακτήρα, ούτε τωναπανταχού συνδεσµοσυλλόγωνµικροπολιτικού ή µη χαρακτήρα. Η µόνηεξαίρεση γίνεται για την σύναξη τωναπογόνων και υπό την σκέπη τουαµαρµάροτου εισέτι στον δήµο«Παπαφλέσσα», επειδή κάτι µαςτραβάει…. Πάντως έτσι και άκουγε ταεπιτεύγµατά µας ως γνήσιοι απόγονοί του,θα την τρώγαµε την σφαλιάρα µαςοµαδικώς. Τα της εκδήλωσης θα τα βρείτεενδεχοµένως στις……κοσµικές στήλες.Πάντως η φάση που ο Θανάσης σερβίριζετην πίτα στον Πολίτη ήταν όλα ταλεφτά….

Πίτα δω, πίτα κει, πίτα πάνω στην…..µηλιά, παν-τού τα ίδια και τα ίδια από το πρωτόκολλο µέ-χρι τη γεύση της πίτας. Ψευτοχαρούµενα προ-σωπάκια µε φορεµένα χαµόγελα κυκλοφο-ρούν αµήχανα µεταξύ της πίστας, της υπο-δοχής και των στενόχωρων διαδρόµων τηςκάθε….«Τερψιχόρης». Μετ΄ ου πολύ ακού-γονται τα «ωραία του Γιώργου», δηλαδή τουκάθε……πιτάρχη από µικροφώνου. Η πα-ράσταση κλείνει αφού ακουστούν οι…..µα-σκαρεµένοι, ούτως ή άλλως, χαιρετισµοίόσων…..τιµούν µε την παρουσία τους….τουςάλλους θέλουν δεν θέλουν (την τιµή).

Αυτή δεν είναι η χώρα µας εδώ και κάποιεςδεκαετίες κυρία µου! που θάλεγε και οΛάκης χοροπηδώντας µε τις «ελβιέλες»του. Ως α-σόβαροί αδιαφορούµε όπωςπιστεύουµε και εσείς για τις παραπάνωπίτες, αυτή που µας νοιάζει, όπως και σας,είναι η άλλη πίτα, η πίτα η δική µας αυτήπου φτιάχνουµε όλοι εµείς και την µασάνεοι απατεώνες και την τσιµπολογάνε οιαπατεωνίσκοι. Εµείς που αποτελούµε τηνκοινωνία της ανοχής και που ανήκουµε σεκάποια συντεχνία, µασουλάµε το κοµµάτι(ίδε κοκαλάκι) που µας δίνει ο κάθεΘανάσης και αυτοηδονιζόµαστε ωςνοµατέοι….

Εµείς που δίνουµε εναλλάξ την µαχαίρα ή τηνκουτάλα στα διάφορα τρωκτικά και παρα-κολουθούµε απαθείς κατά µόνας ή το χει-ρότερα κατά οµάδες µε ονοµατεπώνυµο τοξέσκισµα της «πίτας», οφείλουµε έστω καιστο χείλος του γκρεµού να αναλογιστούµε τιςευθύνες µας. Εµείς που αξιώνουµε τουανάξιους και ανίκανους, εµείς που αδιαφο-ρούµε για το που πάνε τα λεφτά που µαςπαίρνουν ετσιθελικά, εµείς που υποµένουµε

αδιαµαρτύρητα δύο χρόνια! να πά-ρουµε την σύνταξη µας, που µαςκουτσουρεύουν το µισθό µας ενώανεχόµαστε τον άνθρωπο της δι-πλανής πόρτας να παίρνει διπλόκαι τριπλό, πότε θα οµολογήσουµε ταλάθη µας; Πότε θα οµολογήσουµετην κατ΄ εξακολούθηση συνενοχήµας;

Και τώρα που τελείωσε η πίτα τι γί-νεται! Τι γίνεται; Φέρτε µας εδώ δυοµηνιάτικα παλιοτόµαρα, που θα µαςαφήσετε νηστικούς παλιο-προβοκά-τορες, για να µάθετε! Άλλωστε µην εί-σαστε αχάριστοι και σεις τρώγατεπίτα, από τα χεράκια µας παίρνατε τοκοµµάτι σας, έστω και σε σελοφάν µεµπόλικη λουκουµόσκονη. Άντε γειάσας τώρα! Είµαστε αυτοί που σας τι-µούµε µε την παρουσία µας! δηλαδήη (οι) πάσης µορφής εξουσία(στές)για να µη υπάρχει παρεξήγηση, εν-νοείται ότι η γκάµα αρχίζει από τοναπλό αγροτοσυνδικαλιστή και φτάνειµέχρι όπου θέλετε…..άν υπάρχει τέ-λος.

Αρχίσαµε µε γκρίνια, έχετε δίκιο,«η φτώχια φέρνει γκρίνια» καιυπάρχει πολύ φτώχεια, µας έκανανφτωχούς αυτή είναι ή µαύρηαλήθεια. Μα η πίτες µας µάραναν;η αναφορά µας έχει σηµειολογικήκαι µόνο σηµασία, ελπίζουµε ναέγινε αντιληπτή η διαφορά µεταξύτης πίτας και της «πίτας»……Μας έριξαν το δόλωµα και τηνπατήσαµε, τρώγαµε τα θράψαλακαι έτρωγαν τα µελανούριακυριολεκτικά και µεταφορικά(Ζαχοπουλικά). Μας κορόιδευανθρασύτατα και προκλητικά. «Ηχώρα µας θα αντιµετωπίσει τηνπαγκόσµια κρίση µε τον πιο ήπιοτρόπο από όλα τα ευρωπαϊκάκράτη», µας έλεγε ο τότε

Υπουργός οικονοµικών Αλογοσκούφης ήκατά παράφραση…….. ως άλλοπαπαγαλάκι. Το αποτέλεσµα είναι αυτόπου βιώνουµε σήµερα, είµαστε ηχειρότερη οικονοµία στον κόσµο! Ούτεαυτό δεν µπόρεσε να εκτιµήσει κατάπροσέγγιση έστω….παρασάγκας οευλογηµένος ανθρωπάκος ή συνειδητάδούλευε τον κόσµο µε στυγνέςψευδολογίες;

Εµείς πάντως, για όσους θυµούνται, όταν φη-µολογείτο ανασχηµατισµός από τον τότεπρωθυπουργό, είχαµε εκφράσει γραπτά τηνευχή να βάλει επί τέλους στην θέση τουΥπουργού Οικονοµικών κάποιον…..Οικο-νοµολόγο. ∆εν το έκανε και τον εξαπέστειλεόταν η καταστροφή είχε πλέον ολοκληρωθεί.Μπράβο του! Αυτοί έφυγαν, τα πήραν όλα καιέφυγαν, καρέκλες, χαρτιά γόµες-µολύβια,συνδετήρες και ξέχασαν τα χρέη, αυτά µας ταάφησαν ως ενθύµιο χειρότερης διακυβέρ-νησης.

Και τώρα τι κάνουµε; Μακάρι και να ξέραµε!

Θα µας πούνε λέει οι απέξω, οινταβατζίδες και αυτό µας καίει, γιατίάραγε; Μήπως δεν ήταν επιλογή µας; τικάναµε για να προστατευθούµε από τουςανίκανους προστάτες µας; Στο χυµένογάλα δεν κλαίµε! Ναι να βάλουµε όλοιπλάτη για να βγάλουµε το κάρο από τηνλάσπη. ∆εν υπάρχει δυστυχώς άλλη λύση.∆εν υπάρχει πεδίο για διαµαρτυρίες.Εκείνο που πρέπει να απαιτήσουµε και νατο επιβάλουµε επί τέλους ακόµη και µεκινητοποιήσεις είναι η δίκαιη κατανοµήτου βάρους. Να ξεκινήσει από τηνπροεδρία και να φτάσει αναλογικά µέχριτις κατά τεκµήριο οριακές αµοιβές τωνεργαζόµενων.

Να απαιτήσουµε να σταµατήσουν οι αδικίες, νακαταργηθούν οι χαριστικές παροχές και να ξε-κινήσει επί τέλους η οργάνωση και η ευτα-ξία στο κράτος. Είναι ανάγκη να «εκµεταλ-λευτούµε» την κρίση στην κατεύθυνση ανα-συγκρότησης του κράτους και να αναστεί-λουµε τις συντεχνιακές διεκδικήσεις. Τοόφελος θα είναι συλλογικό, όπως και η φτώ-χια είναι συλλογική…..

Στο πλαίσιο συµµετοχής στην διαδικασία τηςδιαβούλευσης, η στήλη έχει προτείνειδιάφορους τρόπους µείωσης τωναλόγιστων δαπανών και περιστολής τηςσπατάλης. Μεταξύ των µέτρωναναφερθήκαµε ακόµη και στον έλεγχοτων περιττών τηλεφωνικώνσυνδιαλέξεων. Προ ηµερών ακούσαµε τονπρογραµµατισµό του ΥπουργείουΠροστασίας του πολίτη. Μεταξύ άλλων οκ Χρυσοχοϊδης προϋπολογίζειεξοικονόµηση περίπου 1.300.000 ευρώαπό την σωστή διαχείριση της παραπάνωδαπάνης. Αναφέρουµε την παραπάνωεκτίµηση διότι κάποιος φίλος, µαςυπέβαλε….ένσταση κατά πόσο το µέτροαυτό θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσµα. Τονπαρακαλούµε να κάνει τους υπολογισµούςτου σε όλα τα υπουργεία, τις ∆ΕΚΟ, καιόλες τις άλλες υπηρεσίες του δηµοσίουκαι ας µας στείλει το αποτέλεσµα.

∆εν ξέρουµε αν έχουµε την πολυτέλεια να κα-ταπιαστούµε µε τα µκροδηµοτικά τεκταινό-µενα και τις «Καλληκρατικές» ανησυχίες µε-ρικών φίλων αυτοδιοικητικών. Το µόνο πουέχουµε να πούµε είναι: «ξεκολλάτε γιατί χα-νόµαστε». Μην ανησυχείτε τόσο πολύ γιαµας, το άγχος βλάπτει σοβαρά την υγεία. Σαςθέλουµε εύρωστους, δεν θέλουµε βρε αδερ-φέ άλλες ευθύνες, αρκετές µας έχουν φορ-τώσει τελευταία, µας φτάνουν οι σκοτούρεςπου έχουµε….

Καλή επιτυχία στους απανταχού νέουςαντιδηµάρχους και ειδικότερα στουςδικούς µας. Αν πέτυχαν οι προηγούµενοιευχόµαστε να συνεχίσουν το έργο τωνπροκατόχων τους, αν όµως απέτυχαν αςκάνουν αυτό που πρέπει για να επιτύχουν.Οι δηµότες έχουν τον κοινό νου νακαταλάβουν την διαφορά, να είναισίγουροι γι΄ αυτό.

Καλή παρατεταµένη σαρακοστή….

ww

w.H

AR

VA

T(I

).co

m-c

om

Page 12: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ12// 19 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΓΑΛΕΣΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μια ιδιαίτερα δύσκολη βραδιάπέρασε χθες η πόλη της Νέας Μάκρηςλόγω των ισχυρών νοτιοανατολικώνανέµων που δηµιούργησαν κύµαταύψους µεγαλύτερου των τριών µέτρωνσε όλο το παραλιακό µέτωπο µε απο-τέλεσµα τον αποκλεισµό για αρκετέςώρες της παραλιακής Λεωφόρου Πο-σειδώνος, του παραλιακού πεζοδρόµουκαι καθέτων δρόµων από τεράστιουςόγκους θαλασσίων υδάτων, άµµουκαι φυκιών. Σύµφωνα µε µαρτυρίεςκατοίκων για αρκετή ώρα τα κύµαταέφθαναν µέχρι τα παραλιακά κατα-στήµατα και σπίτια.

Σε αρκετά σηµεία της ακτογραµ-µής οι όγκοι της άµµου φθάνουν σεύψος το ένα µέτρο ενώ τα φύκια σεπολλά σηµεία ξεπερνούν σε ύψος

ακόµα και τα δύο µέτρα.Έχει προκληθεί ολοκληρωτική

καταστροφή στο χλοοτάπητα της πα-ραλίας Μπρεξίζα µε τη Γαλάζια Ση-µαία, σε έκταση 20 περίπου στρεµ-µάτων και εκτεταµένη καταστροφήτου πράσινου σε όλο το µήκος του πα-

ραλιακού µετώπου. Τεράστιες ζηµιέςκαι φθορές έχουν προκληθεί ακόµαστον παραλιακό πεζόδροµο, σε οµ-πρέλες, σε παγκάκια, σε κάδους απορ-ριµµάτων της παραλίας και σε πύργουςναυαγοσωστών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συ-

νεργεία του ∆ήµου προσπαθούν νααποκαταστήσουν τη κυκλοφορία στηΛεωφόρο Ποσειδώνος και τον παρα-λιακό πεζόδροµο ενώ ο ∆ήµαρχος κ.Ιορδάνης Λουίζος σε επικοινωνία τουµε τον Υφυπουργό Εσωτερικών καιτους Γενικούς Γραµµατείς Περιφέ-ρειας Αττικής και Πολιτικής Προ-στασίας ζήτησε κάθε δυνατή και άµε-

ση συνδροµή της Πολιτείας στα τε-ράστια προβλήµατα που προέκυψανστην πόλη.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2010Παιδικό µασκέ πάρτυ γεµάτοµουσική, χορό και παιχνίδια

Εκατοντάδες παιδιά, κάθεηλικίας, διασκέδασαν µε τηνψυχή τους

Με ξεχωριστή επιτυχία καιµε τη συµµετοχήεκατοντάδων παιδιών από

τη Νέα Μάκρη και τις γύρωπεριοχές που γέµισαν το µεσηµέριτης Κυριακής το στολισµένοανάλογα κλειστό γήπεδο µπάσκεττου Πολιτιστικού και ΑθλητικούΠάρκου, πραγµατοποιήθηκε καιφέτος το καθιερωµένο πλέονπαιδικό αποκριάτικο µασκέ πάρτυ.

Στην γιορταστική αυτή εκδήλωση, που κάθε χρό-νο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισµός του ∆ή-µου Νέας Μάκρης, όλα τα παιδιά, κάθε ηλικίας, δια-σκέδασαν µε την ψυχή τους µε το τρίωρο απο-

κριάτικο πρόγραµµα γεµάτο µουσική, χορό, παι-χνίδια, διαγωνισµούς και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή εντύπωση προκάλεσε ηπλούσια ποικιλία καιευρηµατικότητα τωνπαιδικών στολών για τοµεράκι, τη φαντασία καιτην πρωτοτυπία τους.

Τα βραβεία στουςδιαγωνισµούς για τιςωραιότερες και πρωτό-τυπες στολές καθώς καιγια τις χορευτικές τουςδεξιότητες κέρδισαν ηµπουγάδα Λύρα Θωµά,η τραυµατίας Γεωργία∆ήνα, η ινδή ΒάσιαΑναστασοπούλου, ηΚάρµεν Σαµάχ Φετούα,ο Scream ΠαναγιώτηςΚάµι, ο µεξικάνος ∆ή-µητρα Μαγγίνα, ο για-τρός και η νοσοκόµαδίδυµες Αγγελική καιΕιρήνη ∆αέλη, ο ηλε-κτρισµός Αριστέα Χα-τζηρόδη, ο ιππότης Χρήστος Νάνι, ο κουρσάρος Φώ-της Κάντας, ο ίµο Ιορδάνης Ελίζογλου, η χίπισσαΝτέπη Γεραµάνη, ο σπάιντερµαν ∆ιονύσης Γκο-

λάνης, ο πειρατής Κωνσταντίνος Σάµιος, ο καουµ-πόη Σπύρος Αναγνώστου, ο κοµάντο ΑντώνηςΡουµελιώτης, η πειρατίνα Κυριακή Τάσιου, ο Σαρ-λώ Γιώργος Λεµπέσης και η πεταλούδα ∆ήµη-τρα Καψάλη.

Ο ∆ήµαρχος Νέας Μάκρης κ. Ιορδάνης Λουίζοςεξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον ΠολιτιστικόΟργανισµό και τη ∆ηµοτική Επιχείρηση για τη µε-γάλη επιτυχία της διοργάνωσης.

Ο ∆ήµαρχος και η Πρόεδρος του ΠολιτιστικούΟργανισµού, ∆ηµοτική Σύµβουλος κα Μαρία Γα-βριηλίδου ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τη ψυχή της εκ-δήλωσης κα Ανδριανή Κουλουµπή για τη καθορι-στική συµβολή της, όπως κάθε χρόνο, στην οργά-νωση και επιτυχία του παιδικού αποκριάτικου πάρ-τυ που πλέον έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις τωνπαιδιών της πόλης µας.

Ο ∆ήµος Νέας Μάκρης και ο Πολιτιστικός Ορ-γανισµός ευχαριστούν την 3E – CocaCola, τη NE-STLE, τη ΣΟΥΡΩΤΗ, τα καταστήµατα JUMBO καιτο ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ για την ευγενική χορηγία τουςστην εκδήλωση µε τη προσφορά σε χυµούς, ανα-

ψυκτικά, σοκολάτες, εµφιαλωµένα νερά, γλυκίσµατακαι αναµνηστικά δώρα που προσφέρθηκαν στα παι-διά.

Page 13: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΓΕΡΑΚΑΣ //1319 Φεβρουαρίου 2010

Οι εξέδρες τουκλειστού τουΓέρακα

αποδείχθηκαν «λίγες»για να καλύψουν τιςανάγκες των θεατών,που την Καθαρά∆ευτέρα γέµισανασφυκτικά το γήπεδογια ναπαρακολουθήσουν τηγιορτή της γυναίκας, τοAll Star Game. Στηφιέστα του αθλήµατος,που δεν έλειψαν οιεκπλήξεις και τοπαγκόσµιο ρεκόρ,

νικήτρια οµάδααναδείχθηκε αυτή τωνξένων All Star, καθώςεπιβλήθηκε τηςαντίστοιχης τωνΕλληνίδων µε 2-1, ενώMVP της διοργάνωσηςήταν η Σέρβα ακραία,Αλεξάντρα Κρνσέβιτς

του Μαρκόπουλο.«Θέλω να σας καλωσορίσω όλους

σε αυτήν την υπέροχη γιορτή. Είναι µίαδιοργάνωση που γίνεται για 2η συνε-χόµενη χρονιά στο Γέρακα και γι’αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύτον κύριο Στέλιο Προσαλίκα», τόνισεστην οµιλία του ο δήµαρχος Γέρακα,Αθανάσιος Ζούτσος και συµπλήρωσε:«Η δικιά µου επιθυµία είναι να γίνειθεσµός και πλέον ο κόσµος να µην ρω-τάει που θα γίνει το Αll Star Game,αλλά να γνωρίζει ότι θα το φιλοξενή-σει ο δήµος µας, Ήδη, βαδίζουµε στοδεύτερο χρόνο αυτής της επιτυχηµέ-

νης διοργάνωσης. Θέλω να ευχαρι-στήσω όλους τους παράγοντες που συ-νέβαλαν στην γιορτή αυτή και να ευ-χηθώ ο κόσµος που βρέθηκε εδώ ναπεράσει καλά».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, ΣτέλιοςΠροσαλίκας δήλωσε: «Θερµά συγ-χαρητήρια στον δήµαρχο του Γέρακα,Θανάση Ζούτσο, και στον πρότζεκτµάνατζερ, Λεωνίδα Καραΐσκο για τηνπροσπάθειά τους, που όπως αποδείχ-θηκε απέδωσε καρπούς. Είναι µίαγιορτή του γυναικείου βόλεϊ, τηνοποία έχει ανάγκη το άθληµα καιβοηθάει στην προώθηση και τη δια-

φήµισή του. Όπως όλα δείχνουν θαέχουµε και φέτος µία υπέροχη διορ-γάνωση»

O πρόεδρος της Οµοσπονδίαςαπευθυνόµενος στον δήµαρχο Γέρα-κα, τόνισε: «Να είστε σίγουρος ότι ησυνεργασία µας θα συνεχιστεί, όχιµόνο όσον αφορά το All Star Game,αλλά και σε επίπεδο εθνικών οµάδων».∆ιαιτητές: Λόρα Κυριοπούλου (Πει-ραιά), Ειρήνη Μουλά (Αθήνας), βοη-θοί: Γεωργία Μεταξά (Πειραιά), Μα-ρία Χαµπηλού (Αθήνας) και Έλενα Λι-δορικιώτη (Αθήνας).

All Star Gam:Γιόρτασαν οι γυναίκες στο Γέρακα

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2010Στις 14 Φεβρουαρίου, τελευταία Κυριακή

των Αποκριών, ο Γέρακας µετατράπηκε σε έναατελείωτο πάρτυ µε αποκριάτικη διάθεση, δυνα-τό χρώµα και περίσσευµα φαντασίας, δηµιουρ-γώντας µία ξεχωριστή ατµόσφαιρα στους κεν-τρικούς δρόµους της πόλης.

Το αποκριάτικο ξεφάντωµα ξεκίνησε στην κεν-τρική πλατεία του Γέρακα, µε την παρέλαση τρια-κοσίων καρναβαλιστών, µε συµµετοχές από ταΑθλητικά και Εικαστικά Προγράµµατα του ∆ή-µου, το 2ο, 4ο και 5ο ∆ηµοτικό Σχολείο καθώς καιτον Σύλλογο Ηπειρωτών Γέρακα, µεταδίδοντας τοκέφι και τον ρυθµό του Καρναβαλιού.

Σε µία συνταγή που συνδύασε την παράδοσηµε την σύγχρονη διασκέδαση, µικροί και µεγάλοιφόρεσαν το καλύτερο χαµόγελό τους και άφησαν

πίσω τις δυσκολίες της καθηµερινότητας.Το πρόγραµµα περιελάµβανε µουσικοχο-

ρευτικά δρώµενα, καραόκε, ζογκλέρ, ταχυδα-κτυλουργούς, φουσκωτά, µπαλονοκατασκευές, πι-νιάτες, face painting, γαϊτανάκι και εργαστήριακατασκευής µάσκας µε διαγωνισµούς και βρα-βεύσεις.

Η διασκέδαση συνεχίστηκε την επόµενη ηµέ-ρα, τηρώντας την πολυετή παράδοση της Καθα-ράς ∆ευτέρας, στο Παρκινγκ Κολυµβητηρίου, µετα καθιερωµένα Κούλουµα. ∆ηµοτικά και λαϊκά

τραγούδια, κρασί και όρεξη για πολύ γλέντι απότους µεγάλους, φουσκωτά και µπαλονοκατα-σκευές για τους µικρούς, έκλεισαν το φετινό Απο-κριάτικο διήµερο.

Στα τραπέζια πέρα από την παραδοσιακή φα-σολάδα και τα σαρακοστιανά εδέσµατα προ-σφορά του ∆ήµου Γέρακα, δεν έλειψαν µεζέδεςαπό την Κρήτη από το Σύλλογο Κρητών Γέρακα«Η Μεγαλόνησος», το σπιτικό χαλβά από το Σύλ-λογο Γυναικών «Η Εργάνη», και το Ηπειρώτικοκρασί από το Σύλλογο Ηπειρωτών Γέρακα

Page 14: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ14// 19 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣΠΟΛΙΤΕΣ

… κανείς δεν γεννιέται πολίτης.Μαθαίνει να είναι πολίτης όταν τονµεταχειρίζονται ως πολίτη.

(Antanas Mockus πρώην∆ήµαρχος της Μποκοτά)

Την προηγούµενη Παρασκευή,το ραδιόφωνο µετέδιδε την είδηση,πως διάφοροι Βρετανοί πολίτες, µό-λις έµαθαν πως η Ευρωπαϊκή Ένω-ση θα βοηθήσει την Ελλάδα να αν-τιµετωπίσει την οικονοµική κρίση,αντέδρασαν σφοδρά. Έστειλαν e-mails µε την άποψη ότι δεν πρέπεινα δοθεί ούτε σεντς στην Ελλάδα, µετο σκεπτικό ότι : Όταν έκαναν δια-κοπές στην χώρα µας, διαπίστωσανπως είµαστε φοροφυγάδες, µε διε-φθαρµένο κράτος, τεµπέληδες, απα-τεώνες, καπνίζουµε στα κέντρα καιη αστυνοµία είναι αδιάφορη καιάλλα τέτοια.

Τους αφιερώνουµε µια είδησηπου αλιεύσαµε από τους TIMESτου Λονδίνου:

Μια καλάσχεδιασµένηΣυνταξιοδότηση

Έξω από το Bristol Zoo της Αγ-γλίας υπάρχει ένα πάρκινγκ για 150αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία. Για 35χρόνια, τα τέλη στάθµευσης τουδιαχειριζόταν ένας πολύ ευχάριστοςυπάλληλος. Τα τέλη αυτά είναι £1 γιατα αυτοκίνητα ($ 1,40), £5 για λεω-φορεία (περίπου $ 7).

Τότε, µια µέρα, µετά από 35χρόνια που ποτέ δεν έλειψε µια ηµέ-ρα από την εργασία, πολύ απλά δενξαναεµφανίστηκε. Έτσι η ∆ιαχείρι-ση του ζωολογικού κήπου κάλεσε το∆ηµοτικό Συµβούλιο και ζήτησε νατους στείλουνε άλλον υπάλληλοστάθµευσης.

Το Συµβούλιο έκανε κάποιαέρευνα και απάντησαν ότι το πάρ-κινγκ ήταν ευθύνη του ίδιου του ζωο-λογικού κήπου.

Ο ζωολογικός κήπος ενηµέρωσετο Συµβούλιο ότι ο υπάλληλος ήτανυπάλληλος του ∆ήµου.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο απάν-τησε, ότι ο υπάλληλος δεν υπήρξεποτέ στην κατάσταση µισθοδοσίαςτου ∆ήµου.

Εν τω µεταξύ, αραγµένος στηβίλα του, κάπου στις ακτές της Ισπα-νίας (ή κάποιο τέτοιο σενάριο), είναιένας άνθρωπος που είχε προφανώςεγκαταστήσει ένα µηχάνηµα εισιτή-ριων εντελώς µόνος του. Και στη συ-νέχεια, απλώς άρχισε να εµφανίζεταικάθε µέρα, µαζεύοντας τα τέληστάθµευσης, υπολογίζεται περίπου560 δολάρια την ηµέρα - για 35 χρό-νια.

Υποθέτοντας 7 ηµέρες την εβδο-µάδα, το ποσό αυτό ανέρχεται σεπάνω από 7 εκατοµµύρια δολάρια!

Και κανείς δενγνωρίζει καν τοόνοµά του

Το παρακάτω το αφιερώ-νουµε σε όλους όσους θεω-ρούν τους εαυτούς τους ευαί-σθητους µε τα περιβαλλον-τικά και εξαντλούν την περί-φηµη ευαισθησία τους στο ναγράφουν υποµνήµατα και ναξαναγράφουν υποµνήµατα.Στους δε τοπικούς άρχοντεςπου εξαντλούν την δική µαςυποµονή µε την δική τουςπεριβαλλοντική ευαισθησία(;) , τους υποδεικνύουµε τοντρόπο που αντέδρασαν οι κά-τοικοι µιας περιοχής της Αθή-νας, ενάντια σε κεραία κινη-τής τηλεφωνίας που ήταν δί-πλα στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι της περιοχήςµπορούν να είναι ακόµα πιοπερήφανοι για τον αγώνατους, µε τη βούλα πια και τουαντιπάλου!

Οι γιάπηδες δικηγόροι τηςWIND περιγράφουν µε ταπιο "µελανά" χρώµατα σε έγ-γραφο τους το κίνηµα κατοί-κων της οδού Τερπάδρου στοΝέο Κόσµο που ξήλωσε τονΙούνιο του 2009 την κεραίατέρας.

Το έγγραφο έχει ηµερο-µηνία 4/2 2010 και αφορά αί-τηση της εταιρείας για ορι-στική αποµάκρυνση της κε-ραίας... ή ότι απέµεινε από αυ-τήν.

Από την Τερπάνδρου το δίδαγµαείναι, ότι αν θες να φύγει µια κεραία,κάντ’ το µόνος σου. Η γειτονιά έδω-σε µια ηρωική µάχη, για ανθρώπουςπου πολλοί δεν έχουν ξανά συµµε-τάσχει σε τίποτα. Τρεις φορές έδιω-ξε την αστυνοµία που λειτούργησεσαν ιδιωτικός στρατός της εταιρίας.Στην τελευταία συνέλευση είχε καιπάλι αστυνοµική παρουσία, αλλά δενέκαναν τίποτα. Το πήραν και αυτοίχαµπάρι ότι η κεραία αυτή δεν είχεµέλλον εκεί.

ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ

Τρώνε κηπευτικά από παραγω-γούς που καλλιεργούν ήπια τη γη,αποφεύγοντας τα αχανή πολυκατα-στήµατα, ψωνίζουν τα προϊόντατους από ένα ιστολόγιο (blog), χω-ρίς µεσάζοντες, και απολαµβάνουννα µοιράζονται τα λαχανικά τους µετα... σκουληκάκια, καθώς αποτε-λούν δείκτες ότι δεν έχουν ψεκαστείµε φυτοφάρµακα!

Οι "οµοτράπεζοι" είναι µια παρέαΘεσσαλονικιών που αποφάσισαν ναενωθούν και να βελτιώσουν το σύ-στηµα διατροφής τους µέσα από τηγνώση και την ανάγκη για βιολογι-κά τρόφιµα, που γνωρίζουν όµως τηνπροέλευσή τους.

Ο 36χρονος Φώτης Φωτόπουλος,"ψυχή" του εγχειρήµατος, δηµιούρ-γησε τον περασµένο Απρίλιο έναιστολόγιο (http://omotrapezoi.blog-spot.com) και ανάρτησε προϊόνταβιολογικής καλλιέργειας µε τις τιµέςπώλησης, ώστε ο καθένας να µπορείνα παραγγέλνει, αφού προηγουµένωςκαταθέσει χρήµατα σε τραπεζικό

λογαριασµό.

ΣΥΝΤΟΜΑκαιΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

∆εν θα περνούσεποτέ από το µυαλόµας να πούµε ότι οαναγνώστης ∆.Κ. τηςεφηµερίδας ΕΠΤΑΗ-ΜΕΡΟ είναι λαϊκι-στής, θέτοντας αυτήντην τόσο σοβαρή- σο-βαροφανή ερώτησηστον φίλο µας Αρτέ-µιο. Μακριά από µαςτέτοιοι χαρακτηρι-σµοί. Απλώς µετατρέ-πουµε την ερώτησήτου σε ευρώ και του

απαντάµε έτσι για να µην έχει απο-ρίες : Αν ένας υπάλληλος πληρώνε-ται µε 600 ευρώ το µήνα, το ωροµί-σθιό του είναι 3,75, εν αντιθέσει µεεκείνον που πληρώνεται µε 1200ευρώ το µήνα, του οποίου το ωρο-µίσθιο είναι 7,5 ευρώ, και ενός άλ-λου που αµείβεται µε 2000 ευρώ τοµήνα, και του οποίου το ωροµίσθιοφτάνει στα 12,5 ευρώ. Οπότε µπο-ρούµε να υπολογίσουµε, πως το0,0000000001% του χρέους του ∆ή-µου, θα µπορούσε να καλυφθεί απότην χαµένη ώρα της πίτας. ΕΥΓΕ !!

∆ιαβάσαµε στον ∆ΗΜΟΤΗ γιατον αναγνωσιµότητα των εφηµερί-δων στην Ανατολική Αττική, από µίαέρευνα που έγινε στους ∆ήµους : Ν.Μάκρης, Μαραθώνα, Γραµµατικό,Σπάτων, Πικερµίου, Παιανίας, Ρα-φήνας, Αρτέµιδας, Παλλήνης, Γλυ-κών Νερών, Γέρακα, Ανθούσας.Αναρωτιόµαστε από πού άντλησε ηέρευνα τα στοιχεία της και εµφανί-ζει την εφηµερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ νακατέχει την δεύτερη θέση αναγνω-σιµότητας, όταν τουλάχιστον στουςδήµους Σπάτων, Παιανίας, Αρτέµι-δας, Γλυκών Νερών, Γέρακα δεν τηνέχουµε δει ποτέ.

Στην καινούργια εφηµερίδα –ΠΟΛΙΤΗΣ- που κυκλοφορεί στηνπόλη µας , διαβάσαµε το «µηνιαίο»του Μανόλη Μαυρολέοντα, πουαναφέρεται στην οικονοµική κρίσηκαι ιδιαίτερα : Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α. Με έναπρόχειρο υπολογισµό διαπιστώνεικανείς ότι το οικονοµικό έλλειµµατης χώρας καλύπτεται αν εισπρά-ξουµε τα 7.100 δις δολάρια ΗΠΑαγοραστικής αξίας 1958, 3.500 διςδολάρια ΗΠΑ µε τους τόκους (εξό-φληση κατοχικού δανείου), κατα-βολή αποζηµιώσεων στα θύµατατης θηριωδίας των στρατευµάτων κα-τοχής, και την επιστροφή των αρ-χαιολογικών θησαυρών που οι Γερ-µανοί αφαίρεσαν από τη χώρα µας.Σήµερα λοιπόν που βρισκόµαστεστα όρια της χρεωκοπίας, οι ευθύνεςτων ελληνικών Κυβερνήσεων γί-νονται ακόµα µεγαλύτερες. Και αντίόλοι αυτοί (οι Ευρωπαίοι) να µαςκουνούν το δάχτυλο απειλητικά, θαέπρεπε να κουνούν τα δάχτυλά τους,µετρώντας αυτά που µας χρωστούν.Αλλά βέβαια, όπως λέει ο φίλος µας,άλλο να είσαι Ευρωπαίος και άλλονα είσαι της Ευρώπης πέος !!!!!

Από το µουσείο της Περγάµουστο Βερολίνο

Σκε

πτό

µενο

ικαι

µαχό

µενο

ιπολ

ίτες

της

Αρτ

έµιδ

ας

Page 15: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΣΠΑΤΑ //1519 Φεβρουαρίου 2010

Μια όµορφη αποκριάτικη εκδή-λωση διοργάνωσε το 1ο Κ.Α.Π.Η. του∆ήµου Σπάτων στο χώρο του, την Κυ-ριακή 7 Φευρουαρίου 2010.

Για άλλη µια χρονιά τα µέλη είχαντην ευκαιρία να απολαύσουν το γνω-στό ρεµπέτικο συγκρότηµα, της Μπο-έµισσες. Παρουσίασαν επιτυχίες απόέντεχνο, λαϊκό, ρεµπέτικο και νησιώ-

τικο ρεπερτόριο. Τα µέλη χόρεψαν,τραγούδησαν και ντύθηκαν αποκριά-τικα.

Το Κ.Α.Π.Η. κάθε χρόνο τουςπροσφέρει, τις αποκριές, µια τέτοια εκ-δήλωση µε φαγητό και χορό. Τα µέληπάντα περιµένουν αυτήν την ηµέρα γιανα διασκεδάσουν και πάντα ευχαρι-στούν το Πρόεδρο του Κ.Α.Π.Η. κ.

Αθανάσιο Μαργέτη που τους το προ-σφέρει.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οΑντιδήµαρχος κ. Πέτρος Κατσούλης,ο ∆ηµοτικός Σύµβουλος και Πρό-

εδρος του Κ.Α.Π.Η. κ. ΑθανάσιοςΜαργέτης, ο ∆ηµοτικός ΣύµβουλοςΧρήστος Μάρκου και η εκπρόσωποςτων µελών κα Αρετή Γεωργακοπού-λου.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΙΤΣΑΣ DE-

LIVERY 5 ΕΤΗ ΕΝ ΛΕΙ-ΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟ-ΠΛΙΣΜΕΝΗ .ΧΑΜΗΛΟ ΕΝΟΙ-ΚΙΟ. 6944323366 Νικόλαος Κε-λάδης

Ζητείται πωλήτρια για πλήρηςαπασχόληση, επιθυµητή προ-ϋπηρεσία, για κατάστηµα επώ-νυµων ανδρικών και γυναικείωνενδυµάτων, στο Εµπορικό Κέν-τρο Πικερµίου,Λ.Μαραθώνος27. Πληροφορίες δίδονται στοτηλ.: 210-6038186, εργάσιµες

ηµέρες και ώρες.

Πωλείται Daihatsu Serion χρώµαyellow green αυτόµατο, τιµή16.000 ευρώ τηλ. 69 44 656813

Βραυρώνα, πωλείται ή ενοικιά-ζεται µονοκατοικία 2 ετών, 126µ2 σε τρία επίπεδα. 300 µέτρααπό την θάλασσα, πλησίον κεν-τρικού δρόµου. 4η Στάση Λεωφ.Βραυρώνας. Τηλ. 6981477789.

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται αποθη-κευτικός χώρος στην ΡΑΦΗΝΑ,75µ2. τηλ. 6936426719

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται διαµέρι-σµα 75µ2 στην ΡΑΦΗΝΑ, 75µ2.τηλ. 6936426719

Page 16: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΠΑΛΛΗΝΗ16// 19 Φεβρουαρίου 2010

Με την πεποίθησηότι τα παιδιάµπορούν να

παίρνουνπρωτοβουλίες και νασυµβάλουν για µιαοµορφότερη πόλη, µεκαλύτερο περιβάλλον,ο δήµος Παλλήνηςδιοργάνωσε φύτευσητου πάρκου τηςΚάντζας µε συµµετοχήτων µαθητών το 3ου∆ηµοτικού Σχολείου.Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο

διάστηµα πραγµατοποιούνται απότον δήµου Παλλήνης εργασίες ανά-πλασης και φύτευσης του πάρκου τηςΚάντζας, που αφορούν περίφραξητου χώρου για την προστασία του,ανάπλαση της παιδικής χαράς και τουσυντριβανιού, εκ νέου φύτευση, κα-θώς και τοποθέτηση κιόσκιου µε

πουλιά.Παράλληλα σε λίγο και-

ρό θα διαµορφωθεί και χώ-ρος όπου οι νεολαία θα µπο-ρεί να τον χρησιµοποιεί γιανα συνδεθεί δωρεάν στο ίν-τερνετ µέσα από το πρό-γραµµα παροχής δωρεάν ψη-φιακού ίντερνετ που εφαρ-µόζει ο δήµος Παλλήνης.

Οι µαθητές του 3ο δηµοτικούσχολείου συµµετείχαν µε χαρά στηφύτευση καθώς τους δόθηκε η ευ-καιρία να διαµορφώσουν και µε τιςδικές τους προσπάθειες ένα πάρκοπου καθηµερινά παίζουν και πουείναι βέβαιο ότι και στο µέλλον θααποτελέσει έναν υπέροχο χώρο παι-χνιδιού και χαράς, ιδιαίτερα µετά καιτις εργασίες ανάπλασής του.

Οι µαθητέςτου 3ου∆ηµοτικούΣχολείουσυµµετέχουνστηνπροσπάθειαγια ένακαλύτεροπεριβάλλον

Αποκριάτικοξεφάντωµαστην Παλλήνη

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου το απόγευµα στοΚΕΕΤ σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο πραγµατο-ποιήθηκε ένα αποκριάτικο ξεφάντωµα που οργά-νωσε το Πνευµατικό και Πολιτιστικό Κέντρο σε συ-νεργασία µε τη Κοινωφελή Επιχείρηση του ∆ήµουΠαλλήνης

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες η προσέλευσητου κόσµου ήταν αθρόα και το γλέντι κράτησε για

ώρες.Οι µαθητές του Εργαστηρίου των Εικαστικών

Τεχνών του Πνευµατικού Κέντρου κατασκεύασαντους καρνάβαλους που διακοσµούσαν το χώρο καιτο τµήµα των παραδοσιακών χορών του Πνευµα-τικού Κέντρου συνόδευσε χορευτικά τα αποκριά-τικα τραγούδια που ερµήνευσε ο Χρυσόστοµος Μη-τροπάνος και η εκλεκτή καλεσµένη Αρετή Κετιµέ

µε το σαντούρι της.Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε

ο Γιώργος Κωτσίνης. Το κέφι ήταν έκ-δηλο και η καλαµατιανή γουρουνο-πούλα που προσφέρθηκε δωρεάνµαζί µε το κρασί, ενθουσίασε τους πα-ραβρισκόµενους που έδειξαν να χαί-ρονται ιδιαίτερα αυτό το αποκριάτι-κο ξεφάντωµα.

Άρτια η οργάνωση µε οθόνεςπου παρουσίαζαν όλα τα δρώµενα καιστους εσωτερικούς χώρους τουΚΕΕΤ. Για άλλη µία φορά το Πνευ-µατικό και Πολιτιστικό Κέντρο του∆ήµου προσέφερε µία ποιοτική εκ-δήλωση στους συµπολίτες του ∆ήµου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο ∆ή-µαρχος της πόλης κ. Σπύρος Κων-σταντάς και η Πρόεδρος του ΠΠΚ∆Πκ Καίτη Γκόνου-Πετράκη. Την εκ-δήλωση τίµησαν δηµοτικοί σύµβου-λοι, µέλη του ∆Σ του ΠΠΚ∆Π καθώςκαι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Page 17: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ //1719 Φεβρουαρίου 2010

Το βράδυ της 6ηςΦεβρουαρίου 2010, οΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ και

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΘΕΣΣΑΛΩΝ Ν. Μάκρης –Μαραθώνα – Ραφήνας του Ν. Αν.Αττικής, στην πανέµορφη καιαποκριάτικα διακοσµηµένηαίθουσα του Ξενοδοχείου «ΜΑΤΙ»πραγµατοποίησε την αποκριάτικηψυχαγωγική του βραδιά.

Η προσέλευση των µελών και φίλων του Συλ-λόγου, ξεπέρασε τις προσδοκίες του ∆.Σ.

Στους παρευρισκοµένους απηύθυνε σύντοµο χαι-ρετισµό και ευχές ο πρόεδρος κ. Αθανασιάδης Κ.,ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη διατηρήσεως τηςταυτότητα των ηθών και εθίµων, καθώς και επιβε-βληµένη συνύπαρξη µετις άλλες κοινωνικέςοµάδες των νέων πατρί-δων. Ανακοίνωσε συνε-στίαση µε θεσσαλικάεδέσµατα, όπως τραχανάκαι λουκάνικα, όλα φερµένα – γνήσια θεσσαλικήπροσφορά του Συλλόγου και παραδοσιακές Θεσ-σαλικές πίτες προσφορά των κυριών. Η εκδήλωσηθα πραγµατοποιηθεί την 7η Μαρτίου στις 19:00 στοξενοδοχείο «ΜΑΤΙ». Τέλος ευχαρίστησε εκ µέρουςτων µελών του Συλλόγου, τους φίλους – χορηγούς,οι οποίοι προσέφεραν εκλεκτά δώρα, για την λα-χειοφόρο αγορά.

Το πλούσιο µενού – µπουφέ, το άφθονο κρασί,το τέλειο σέρβις και κυρίως η πετυχηµένη επιλογήτης θεσσαλικής µουσικής και όχι µόνο, δεν άργη-

σαν να ανάψουν το γλέντι και να γίνει το πραγµα-τικό ξεφάντωµα, το οποίο κράτησε µέχρι τις πρώ-τες πρωινές ώρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, οι Βουλευτές:Οικονόµου Β., Ασπραδάκης Παν. και το µέλος τουΣυλλόγου κ. Καντερές Ν., οι ∆ηµοτικοί ΣύµβουλοιΝ. Μάκρης: κ. Ιωνάς Ν. και Αλεβιζόπουλος Ι., οιπρόεδροι των Συλλόγων Θεσσαλών Γλυκών Νερώνκαι η Πολιτευτής κα Πανταζή Ματίνα και Καρδι-τσιωτών Μαραθώνα κα Σακαρίκου Φ., καθώς καιεκπρόσωπος των Ιώνων Ν. Βουτζά κα Μαυρουδή

Ντίνα, οι πολιτευτές κα Μουζάκα Λυδία και κ. Γιαν-νής Ν.

Επίσης παρόντες ήταν ο εξαίρετος φίλος τουΣυλλόγου και αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοί-κησης κ. Σταµάτης Κ. και ο δικηγόρος Ρούπας Αθ.χορηγός του Συλλόγου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν µε τηλεγραφήµαταο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Πάγκαλος Θ.οι βουλευτές κ. Βρεττός Ντίνος, Βλάχος Γεωργ. Καιο κ. Μπούρας ΑΘ. Και ο ∆ήµαρχος Ραφήνας κ. Κε-χαγιόγλου Αν.

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΞΕΦΑΝΤΩΣΑΝ

Ν.Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ

ΨΗΦΙΣΜΑΣήµερα στον Γέρακα, 8 Φλεβάρη 2010 πραγµατοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση

της Νοµαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής, των ∆ηµάρχων καιτων ∆ηµοτικών Συµβούλων που είναι µέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, µε θέµα:

«Ο Καλλικράτης και οι Ιδιαιτερότητες της Ανατολικής Αττικής».Εισηγητής ήταν ο Γραµµατέας της Ν.Ε. Ναστούλης Θωµάς και έδωσαν το

παρόν: ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Οικονόµου Βασίλειος, οι ∆ήµαρχοιΓέρακα Ζούτσος Αθανάσιος, Γλυκών Νερών Σιώκος Γεώργιος, Βάρης Κα-πετανέας Παναγιώτης , Ραφήνας Κεχαγιόγλου Ανδρέας , Αρτέµιδας Αλτιπαρ-µάκης Γεώργιος, Παιανίας ∆άβαρης ∆ηµήτριος και ο Πρόεδρος Κοινότητας Αγ.Κωνσταντίνου Ζαγουρής Νικόλαος.

Οι Επικεφαλής των συνδυασµών, Κερατέας Λεβαντής Κωνσταντίνος καιΒούλας Θανόπουλος Πέτρος.

Οι Πρόεδροι των ∆ηµοτικών Συµβουλίων Αρτέµιδας Τουτσίδης Παναγιώ-της και Κορωπίου Ντούνης Αντώνης .

Οι Αντιδήµαρχοι, Γέρακα ∆ρούγκας Σ., Αβαρκιώτης Φ., Λεστάκης Γ., Ρα-φήνας Πιστικίδης Β., Αναβύσσου Μιχαηλίδης Ν., Παιανίας Αγγελοπούλου Ζ.,Βούλας Ψαλλίδας Ν. , Γλυκών Νερών Κοντοµίχαλος Α. και Παππάς Σ., Βά-ρης Σουτόγλου ∆. και Καλυβίων Καρακασίλης Κ. Οι δηµοτικοί σύµβουλοι Παλ-λήνης Μπουντουβάς Α. και Σµέρος Γ., Νέας Μάκρης Ιωνάς Ν., ΜεγαγιάννηςΑ. και Μουζής Ν. , Παιανίας Μητροθανάσης Γ., Καλυβίων Αγγελής ∆. και Κα-γιάννη Μ., Βάρης Κυπριώτης ∆., Ραφήνας ∆ηµητρόπουλος Ν., Βούλας Σκουµ-πούρης Ι., Γλυκών Νερών Κακουλάκη Μ., και Αλµπάνης Β., Γέρακα Καρράς∆. και Ανθούσας Λιακόπουλος Α. Παρευρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος του Ανα-πτυξιακού Συνδέσµου Πολιτών Ανατολικής Αττικής Σταµατίου Θ.

Αποφασίσαµε :Στηρίζουµε οµόφωνα το Πρόγραµµα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ , το οποίο συνεπά-

γεται µία νέα αντίληψη στην άσκηση εξουσίας και αποτελεί µία υπόθεση όλωντων δυνάµεων της χώρας. Η επιχειρούµενη µεταρρύθµιση έχει ιστορικό χαρα-κτήρα και στρατηγική σηµασία. Η µεταρρύθµιση αυτή θεωρούµε ότι αποτελείουσιαστική προϋπόθεση για την απελευθέρωση των δηµιουργικών δυνάµεωντης χώρας για την ανάπτυξη της.

Οι αρµοδιότητες που θα µεταφερθούν δεν πρέπει να ασκηθούν εκ νέου µετον ίδιο γραφειοκρατικό και σύνθετο τρόπο. Σηµαντική προϋπόθεση για την επι-

τυχία της µεταρρύθµισης είναι η απλοποίηση των λειτουργιών του κράτους συ-νολικά και σε όλα τα επίπεδα. ∆ιαφορετικά θα αποκεντρωθεί η αδιαφάνεια , ηγραφειοκρατία και ο συγκεντρωτισµός του σηµερινού κεντρικού κράτους.

Το τεκµήριο αρµοδιότητας και η αρχή της εγγύτητας. Η αρχή µίας τοπικήςαρχής: Σε τοπικό επίπεδο ο ∆ήµος είναι η αρχή που επαναλαµβάνεται για όλατα τοπικά ζητήµατα. Ο πολίτης δεν προβλέπεται να απευθύνεται σε άλλη αρχή.(Υγεία, παιδεία, αστυνοµία κ.λ.π.)

Χωροθέτησηα. Το σύστηµα κριτηρίων χωροθέτησης θα πρέπει να είναι ενιαίο και δεν

θα πρέπει να επιτρέπει εξαιρέσεις για οµοειδείς περιπτώσεις.β. Βασικό στοιχείο του συστήµατος είναι η διατήρηση του χαρακτήρα κάθε

περιοχής της χώρας (π.χ. ορεινές περιοχές, ανοικτές πόλεις, νησιωτικότητα, αστι-κός χώρος κ.λ.π.)

γ. Η Ανατολική Αττική αποτελεί µία ιδιαίτερη περίπτωση όσον αφορά τοπληθυσµιακό κριτήριο γιατί αποτελεί ίσως την µοναδική περιοχή πανελλαδι-κά όπου παρατηρείται µία ραγδαία αύξηση του πληθυσµού , απόρροια των µε-γάλων έργων στην περιοχή, η οποία κυµαίνεται κατά µέσο όρο ανά δεκαετίααπό 40%-70% και σε ορισµένες περιπτώσεις υπερβαίνει αποδεδειγµένα το 100%.Αυτή η αύξηση έχει ως αποτέλεσµα ο πληθυσµός της περιοχής αυτής να είναιτελείως διαφορετικός από αυτόν που καταγράφηκε στην απογραφή του 2001.Σε αντίθεση µε την στατικότητα ή και τη µείωση του πληθυσµού που παρου-σιάζουν όλες οι πόλεις του λεκανοπεδίου αφού έχουν ολοκληρώσει προ ετώντην οικιστική τους ανάπτυξη, όλοι οι ∆ήµοι της Ανατ. Αττικής παρουσιάζουνραγδαία ανάπτυξη του πληθυσµού ο οποίος θα συνεχίσει να αυξάνεται στην επό-µενη δεκαετία µε µεγαλύτερους ρυθµούς µεταµορφούµενος δραµατικά, τόσοσε αριθµούς όσο και σε κοινωνικά χαρακτηριστικά. Γι΄ αυτό θα πρέπει κατά τηλήψη της απόφασης που αφορά συνενώσεις δήµων στην Ανατολική Αττική (χω-ροταξικό) να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτή η µεταβολή, και σε συνδυασµό τηςσηµερινής πραγµατικής κατάστασης µε την αναπτυξιακή δυναµική της περιο-χής, ώστε να µην προκύψουν κατά τη συνένωση δήµοι οι οποίοι θα είναι δια-φορετικοί ως προς την αναπτυξιακή φιλοσοφία του «Καλλικράτη». Κατά συ-νέπεια είµαστε αντίθετοι στη δηµιουργία µεγάλων διοικητικών οντοτήτων, οιοποίες θα εκτρέψουν το όλο εγχείρηµα από το στόχο του µε απρόβλεπτες συ-νέπειες, που θα δώσουν λαβή για κάθε είδους αντιδράσεις

Για τη Ν.Ε. Ανατολικής ΑττικήςΟ Γραµµατέας

Θωµάς Ναστούλης

Page 18: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ18// 19 Φεβρουαρίου 2010

Έκδοσηλευκώµατοςγια ταεξωκλήσιαΣπάτων-Αρτέµιδας

Με απόφαση του Νοµαρχιακού ΣυµβουλίουΑνατολικής Αττικής εγκρίθηκε, µετά από πρότασητου Νοµάρχη Λ. Κουρή, η σύναψη Προγραµµατι-κής Σύµβασης µε την Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας καιΛαυρεωτικής για την έκδοση λευκώµατος (σε έν-τυπη και ηλεκτρονική µορφή) για τα εξωκλήσια τηςπεριοχής Σπάτων-Αρτέµιδας.

Στην εισήγησή του ο Νοµάρχης Λ. Κουρής ανέ-φερε ότι το υλικό έχει συγκεντρώσει και επεξερ-γαστεί ο Πολιτιστικός και Φιλολογικός ΣύλλογοςΣπάτων «Οι φίλοι της γεύσης» και επεσήµανε ότιέτσι ολοκληρώνεται µια προσπάθεια ευαίσθητων πο-λιτών για την διατήρηση και ανάδειξη της πολιτι-στικής και ιστορικής φυσιογνωµίας της περιοχής.

Ελληνορουµανικησυνάντηση στο Υπ.Οι.Α.Ν

Έπειτα από την πολύ επιτυχηµένη διµερή συ-νάντηση µε την βουλγαρική πλευρά η ΓενικήΓραµµατεία Ναυτιλιακής Πολιτικής συνέχισε τη δια-βούλευση µε τις χώρες της Βαλκανικής προσκα-λώντας την Ρουµανικη πρεσβεία µέσω του εµπο-ρικού της ακόλουθου George Baseou την Πέµπτη11-2-2010 στον Πειραιά.

Τον Ρουµάνο εµπορικό ακόλουθο και πρώηνβουλευτή του σοσιαλδηµοκρατικού κόµµατος υπο-δέχτηκε ο Αντώνης Γάκης, Αντιπρόεδρος του Νο-µαρχιακού Συµβούλιου Ανατολικής Αττικής και ει-δικός σύµβουλος του Γενικού Γραµµατέα Ναυτι-λιακής Πολιτικής κ. Γιώργου Βλάχου.

Η εποικοδοµητική συζήτηση ανάµεσα σε πολ-

λά αλλά θέµατα κινήθηκε και στα πλαίσια µιας πε-ραιτέρω ενδυνάµωσης των σχέσεων των 2 χωρώνστους τοµείς του τουρισµού, της εκπαίδευσηςαλλά κυρίως στα διεθνή θέµατα ναυτιλίας, όπως οιδιεθνείς οργανισµοί και το φαινόµενο της πειρατειας.

Εντός της άλλης εβδοµάδας θα υπάρξει και µιανέα συνάντηση στην πρεσβεία της Ρουµανίας αυτήτη φορά για να προετοιµαστεί και να οριστεί η επί-σκεψη του Γ.Γ στην Κωνστάντσα τους εποµένουςµήνες.

Το λιµεναρχείο Λαυρίου και τον λιµενικό σταθ-µό Παλαιάς Φώκαιας επισκέφτηκε ο ειδικός σύµ-βουλος της Γενικής Γραµµατείας Ναυτιλιακής Πο-λίτικης και αντιπρόεδρος του Νοµαρχιακού Συµ-βούλιου Αντώνης Γάκης την τέταρτη 10-2 µε θε-

µατική διαβούλευση ανάµεσα σε πολλά αλλά επι-µέρους θέµατα την αντιµετώπιση των ζητηµάτων ορ-

γάνωσης και αντιµετώπισης πιθανών προβληµάτωνστις πολυσύχναστες παραλίες της ευρύτερης πε-ριοχής της Λαυρεωτικής και κυρίως της Αναβύσσουκαθώς και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης πουανοίγονται µε το νέο σχέδιο εκσυγχρονισµού και επέ-κτασης του Ο.Λ.Λ µε έναν νέο ενδεχόµενο λιµενι-κό Καλλικράτη που είναι στα θέµατα προς συζήτησητου υπουργείου.

Το σύλλογο ερασιτεχνών αλιέων Καλυβιων-Λα-γονησίου “Νέαρχος” επισκέφθηκε ο ειδικός σύµ-

βουλος της Γενικής Γραµµατείας Ναυτιλιακής Πο-λιτικής τουΥπ.Οι.Α.Ν και αντιπρόεδρος του Νο-µαρχιακού Συµβουλίου Ανατολικής Αττικής Αν-τώνης Γάκης.

‘Έπειτα από συζήτηση µε το ∆.Σ του συλλόγου

δεσµεύτηκε για την άµεση προώθηση των χρόνιωναιτηµάτων των αλιειών για κατασκευή πλωτής εξέ-δρας αλλά και παράλληλα ανανέωσε την στήριξητου στο πάγιο αίτηµα του συλλόγου και του δήµουΚαλυβιών για ελεύθερες ακτές χωρίς κάγκελα καιεισπράκτορες.

Την επόµενη εβδοµάδα αναµένεται επίσηµη επί-σκεψη του συλλόγου στο κτίριο του παλαιούΥπουργείου Ναυτιλίας στο Πειραιά.

Ανέγερση ΠαιδικούΣταθµού στον ∆.Ωρωπίων

Με οµόφωνη απόφαση του Νο-µαρχιακού Συµβουλίου ΑνατολικήςΑττικής εγκρίθηκε, µετά από εισήγησητου Νοµάρχη Λ. Κουρή, η σύναψηΠρογραµµατικής Σύµβασης µεταξύΝοµαρχίας και του ∆ήµου Ωρωπίων γιατην ανέγερση Παιδικού Σταθµού.

Σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στηνΠρογραµµατική Σύµβαση η συνολικήδαπάνη για την εκτέλεση του έργουανέρχεται σε 620.000 ευρώ και θα κα-λυφθεί κατά 70% από την ΝοµαρχίαΑνατολικής Αττικής και κατά 30%από τον ∆ήµο Ωρωπίων

Page 19: 334 19/02/2010

Scripta manentΤου ΑΑρργγύύρρηη ΚΚωωσσττάάκκηη

«Αν ένα παιδί µε ρωτούσε αν αξίζει τον κόπονα ζούµε, θα του απαντούσα πως φυσικά αξίζεινα ζούµε. Η κάθε ευκαιρία να κάνεις τη διαφο-ρά στη ζωή κάποιου, ακόµη και την πιο µικρή εί-ναι µια σπουδαία ευκαιρία» εξοµολογείται οσπουδαίος ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ σε συνέν-τευξη στο Θανάση Λάλα.

Συγκρατείστε παρακαλώ πολύ στην καρδιά και τη µνήµη σας το όνο-µα αυτό: Τσάρλι Σίµπσον, επτά ετών από το Φούλαµ του Λονδίνου. Το παι-δάκι που άδραξε την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά. Το παιδάκι αυτό πα-ρακολουθώντας στην τηλεόραση το δράµα της Αιτής µετά το σεισµό πήρετο ποδηλατό του και βγήκε στη γειτονιά να µαζέψει χρήµατα για να τα στεί-λει στους σεισµοπαθείς. Παράλληλα έκανε έκκληση για υποστήριξη µέσααπό την προσωπική του ιστοσελίδα www. just giving.com/CharlieSimpson- HAITI. Η ανταπόκριση του κόσµου ήταν συγκλονιστική. Το παιδί συγ-κέντρωσε µέσα λίγες ηµέρες σχεδόν 400.000 ευρώ ενώ οι δωρεές συνεχί-ζονται. Φυσικά ο Τσάρλι έγινε πρωτοσέλιδο στις σοβαρές εφηµερίδες τουπλανήτη και η είδηση έκανε το γύρο του πλανήτη µέσω των διεθνών πρα-κτορείων. Αυτή η κίνηση ανθρωπιάς για τους πληγέντες της Αιτής οδήγη-σε τη σύζυγο του βρετανού πρωθυπουργού Σάρα Μπράουν να υποδεχτείστη Ντάουνινγκ Στριτ σαν «εθνικό ήρωα» τον µικρό µαθητή, τον οποίο χα-ρακτήρισε φωτεινό παράδειγµα.

Ταυτοχρόνως ποίος θα µπορέσει να ξεχάσει ποτέ όσο ζει τον µικρό Αι-τινό Τίτα, ο οποίος άνοιξε τα χέρια του πανηγυρίζοντας και γελώντας ότανοι διασώστες τον έβγαλαν από τα ερείπια του Πορτ ο Πρενς µετά από µίαεβδοµάδα που ήταν θαµµένος? Αυτό το κοκαλιάρικο παιδάκι µας έδωσε µή-νυµα ελπίδας, πίστης και αισιοδοξίας. Ο Τίτα και ο Τσάρλι δύο αθώες ψυ-χές που δεν έχουν απολύτως καµία σχέση µε αυτό τον ορυµαγδό της συν-τριπτικής πλειοψηφίας των φαύλων πολιτικών. Που το ψέµα είναι το κο-στούµι τους. Των βουλευτών που µας δουλεύουν µε τη δήθεν δραστική µεί-ωση των αποδοχών τους την ώρα που ηλικιωµένοι ψάχνουν στα σκουπίδιατης λαικής για να φάνε. (Πιστεύω να µην κλείνετε τα µάτια όταν αντικρί-ζετε αυτή τη ζοφερή εικόνα στις λαικές της Αττικής). Ο Τίτα και ο Τσάρ-λι στον αντίποδα σίγουρα θα γίνουν καλοί άνθρωποι όταν µεγαλώσουν καιόχι όλοι αυτοί οι κουστουµαρισµένοι τύποι που η τσέπη τους είναι πάνωαπ όλα.

΄Αλλωστε ο Ρώσος φορµαλιστής Βλαντιµίρ Προπ στη «µορφολογία τουπαραµυθιού και της διήγησης» αναφέρει ότι υπάρχουν όλο κι όλο δώδεκαιστορίες -δώδεκα βασικά θέµατα - ανάµεσα στις οποίες δηµιουργούµε διά-φορους συνδυασµούς, τις επαναλαµβάνουµε, αλλάζουµε λίγο τη φόρµα τους,αλλά αυτές είναι. Από αυτά τα δώδεκα θέµατα κατάγονται όλες οι ιστορίεςπου έχει αφηγηθεί έως σήµερα η ανθρωπότητα. Μία από τις δώδεκα είναιη αγάπη. Η αγάπη για το συνάνθρωπο, όπως αυτή του µικρού Τσάρλι, ή ηαγάπη για τη ζωή όπως αυτή του µπόµπιρα από την Αιτή του Τίτα. Η αγά-πη για τα ζώα. Η αγάπη για τα παιδιά. Η αγάπη για τη φύση και τη ζωή.

Και όχι η αγάπη για τα χρήµατα. Που δυστυχώς έχουν οι παραδόπιστοιέλληνες βουλευτές αλλά και οι υπάλληλοι της βουλής οι οποίοι παίρνουν16 µισθούς (!) οι µοναδικοί εργαζόµενοι στην Ευρώπη που έχουν αυτό τοπρονόµιο. Και οι µεν πρώτοι οι βουλευτές «για τα µάτια» - σα δεν ντρέπονται- δέχτηκαν µια συµβολική µείωση του µισθού τους και περικοπής των επι-δοµάτων συµµετέχοντας δήθεν στα βάρη του λαού. Οι δε υπάλληλοι τουκοινοβουλίου αντιδρούν και θα κάνουν λέει λευκή απεργία. Την ώρα πουο 80χρονος θείος µου παίρνει σύνταξη 600 ευρώ, µια γειτονισσά µου 530ευρώ, η µητέρα ενός φίλου µου 490 ευρώ. ΄Εχω φίλους και δικούς µου αν-θρώπους µορφωµένους, καλλιεργηµένους και άξιους που υποαπασχολούνταιή άνεργους στην πιο παραγωγική ηλικία 30 - 50 ετών. Έχω γνωστούς επαγ-γελµατίες της αγοράς όλων των κλάδων που στενάζουν κάθε µήνα για νατα βγάλουν πέρα. ∆εν πειράζει όµως. Αφού κοιµούνται µε ήσυχη τη συνειδησήτους, εµάς δεν µας πέφτει λόγος. Εµείς βάζουµε στην κορυφή της ψυχής µαςτον µικρό Βρετανό Τσάρλι που έστειλε το χαρτζιλίκι του στον συνοµιλικότου στη Αιτή Τίτα. Και αφήνουµε τους έλληνες βουλευτές στον µακάριο ύπνοτους, την ώρα που εκατοµµύρια έλληνες αναστενάζουν στον Αρµαγεδώνατης οικονοµικής κρίσης.

ΑΚΤΗ / ΑΠΟΨΕΙΣ //1919 Φεβρουαρίου 2010

∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΩΝΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ∆ΑΚΕ ΠΕ Β’ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με µεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη σταχρονικά της ευρύτερης περιοχής εκδήλωση γιατην κοπή της βασιλόπιτας της ∆ΑΚΕ ΠΕ Β΄ Αν.Αττικής. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι:

Νίκος Καντερές, βουλευτής περ. ΑττικήςΑπόστολος Σταύρου, πρώην υπ. Γεωργίας και

βουλευτής ΑττικήςΝίκος Γιαννής, πολιτευτής περ. ΑττικήςΑβραάµ Πασιπουλαρίδης, ∆ήµαρχος ∆ροσιάς Ατ-

τικήςΠαναγιώτης Χάσκος, Αντιδήµαρχος Καλάµου Ατ-

τικήςΕλένη Χριστοφίδου, Πρόεδρος ∆.Σ. ∆ροσιάς Ατ-

τικήςΚώστας Πανουσόπουλος, Πρόεδρος ΟΝΝΕ∆ Β.

Αττικήςκαι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας ∆ΑΚΕ ΠΕ κος

Βασίλης Παληγιάννης µαζί µε πλήθος δα-σκάλων και νηπιαγωγών της περιοχής.Ακολούθησε ψυχαγωγικό χορευτικό πρό-

γραµµα που επιµελήθηκε ο Γραµµατέας της

Συλλογικής ∆ηµήτρης Μπάλλος.Το Προεδρείο της Συλ. ∆ΑΚΕ ΠΕ Β’ Αν. Ατ-

τικής εκφράζει τις ευχαριστίες του σ’όλα τα µέληκαι τους φίλους που τίµησαν µε την παρουσίατους την εκδήλωσή µας. ∆εσµευόµαστε ότι θα συ-νεχίσουµε µε ακόµα περισσότερη ζέση την προ-σπάθειά µας για την αναβάθµιση της εκπαίδευ-σης και των εκπαιδευτικών, τόσο σε τοπικό όσοκαι σε εθνικό επίπεδο.

Γιατί οι αγώνες είναι µπροστά, το µέλλονµάς ανήκει!

Για τη Συλλογική ∆ΑΚΕ ΠΕ Β΄ Αν. Αττικής-Ο-

ΠρόεδροςΝΙΚΟΣ ΛΑΓΟΜΙΤΖΗΣ

Page 20: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΒΟΥΛΗ20// 19 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΤΕΛΗΣΑΣΠΡΑ∆ΑΚΗΣΒΟΥΛΕΥΤΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Άµεση αναµένεται η τοποθέτησηφωτεινών σηµατοδοτών σε επικίνδυ-να σηµεία της Περιφέρειας Αττικής

Θετική ήταν η ανταπόκριση τουΥφυπουργού Υποδοµών, Μεταφορώνκαι ∆ικτύων για βελτίωση της φωτει-νής σηµατοδότησης σε απάντηση τηςσχετικής ερώτησης του βουλευτή Πε-ριφέρειας Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,Παντελή Ασπραδάκη, αναφορικά µετις µεγάλες ελλείψεις που παρατη-ρούνται σε κοµβικά σηµεία της Πε-ριφέρειας Αττικής.

Η αρµόδια Υπηρεσία του Υπουρ-γείου, η ∆ιεύθυνση Μελετών ΈργωνΟδοποιίας (∆ΜΕΟ), βρίσκεται στηδιαδικασία της διερεύνησης και µε-λέτης για τους κόµβους που ανέφερεο Παντελής Ασπραδάκης, προκειµένουνα ληφθούν τα προσφορότερα µέτραγια την καλύτερη διευθέτηση της κυ-κλοφορίας και ειδικότερα στην πε-ριοχή του ∆ήµου Αχαρνών στους κόµ-βους Φιλαδελφείας και Ποσειδώνοςκαι Λεωφ. Καραµανλή-Μόλας-Ασπασίας Πιτσιλού.

Συγκεκριµένα ο Παντελής Ασπρα-δάκης είχε καταγράψει τους κόµβουςτων ∆ήµων: Αχαρνών (Κύπρου καιΑναστασίου Κατάρα, Κύπρου καιΠαπανίκα , Φιλαδέλφειας και Πο-σειδώνος, ∆ιασταύρωση Λεωφ. Κα-ραµανλή µε τις οδούς Μόλας καιΑσπασίας Πιτσιλού, Ασπροπύργου(Επί της Λεωφ. Ειρήνης (πρώην λεωφ.ΝΑΤΟ) στη συµβολή µε τις οδούςΘρασυβούλου, Κριεζή, Κορυτσάς καιΑγίου Γεωργίου), Γέρακα (∆ιασταύ-ρωση οδών Γέρακα και Κεφαλλη-νίας, Εθνικής Αντίστασης και Μι-αούλη, Εθνικής Αντίστασης και Κε-φαλληνίας) και Μαρκόπουλου Ωρω-πού (∆ιασταύρωση Μαρκοπούλου,θέση Πηγάδι ∆ιασταύρωση Κοινοτι-κής Οδού Αγίων Αποστόλων-ΑγίουΝικολάου «ΓΕΦΥΡΑΚΙ» , ∆ιασταύ-ρωση Κοινοτικής Οδού Αγίων Απο-στόλων-34η Επαρχιακή οδός «ΠΑ-ΡΑΛΙΑ», ∆ιασταύρωση Πολυδένδρι –Μαλακάσα-Μαρκόπουλο).

Tο Υπουργείο ενηµερώνει ότι έχει

ήδη δηµοπρατηθεί και πρόκειται ναυπογραφεί το σχετικό συµφωνητικό,από την αρµόδια Υπηρεσία, της πρώ-της εργολαβίας εγκατάστασης φω-τεινών σηµατοδοτών και εν συνεχείααναµένονται οι πιστώσεις των επό-µενων δηµοπρατηθέντων εργολαβιών.

Το Υπουργείο αναµένει τις ανα-γκαίες πιστώσεις προκειµένου να αν-τιµετωπιστεί το σύνολο των εγκεκρι-µένων µελετών φωτεινών σηµατοδο-τών.

Τα συγκεκριµένα σηµεία- λόγω έλ-λειψης φωτεινών σηµατοδοτών- πουείχε αναφέρει στην ερώτηση του οΠαντελής Ασπραδάκης χαρακτηρί-ζονται ιδιαίτερα επικίνδυνα καθότι στοπαρελθόν είχαν προκληθεί θανατη-φόρα ατυχήµατα µε θύµατα πεζούς καιοδηγούς.

ΒΑΣΙΛΗΣΟΙΚΟΝΟΜΟΥΒΟΥΛΕΥΤΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε απάντηση της ερώτησης(Αριθµ. Πρωτ. 2332/10-12-09) ανα-φορικά µε την τοποθέτηση κεραίας κι-νητής τηλεφωνίας στην Κάντζα Παλ-λήνης, ο Υπουργός Υποδοµών, Με-

ταφορών και ∆ικτύων, κ ∆. Ρέππας,µας απάντησε ότι σύµφωνα µε τουπάρχον νοµοθετικό πλαίσιο αρµόδιαγια την έκδοση, τροποποίηση, ανά-κληση των αδειών κεραιών στηνξηρά, επιβολή προστίµων, καθώς και

για τον έλεγχο ραδιοεκποµπών, είναιη Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιώνκαι Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), η οποία ωςΡυθµιστική Αρχή στον τοµέα των τη-λεπικοινωνιών, τηρεί το αρχείο τωναδειοδοτηµένων κατασκευών κεραι-ών. Επίσης αρµόδια για τα µέτραπροφύλαξης του κοινού από την λει-τουργία κεραιών εγκαταστηµένωνστην ξηρά είναι η Ελληνική Επιτρο-πή Ατοµικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε., ηοποία και διενεργεί τους σχετικούςελέγχους που αφορούν τα τιθέµενααπό την κοινοτική και εθνική νοµο-θεσία όρια ηλεκτροµαγνητικής ακτι-νοβολίας. Για την κατεδάφιση παρά-νοµων κατασκευών κεραιών και τηνεπιβολή προστίµων αρµόδιες είναι οικατά τόπον Πολεοδοµικές Υπηρε-σίες. Τέλος µας ενηµερώνει ότι η πε-ριβαλλοντική αδειοδότηση προηγείταιτης άδειας εγκατάστασης κατασκευώνκεραιών από την Ε.Ε.Ε.Τ. Η περι-βαλλοντική µελέτη κατατίθεται στηνοικεία Γενική Γραµµατεία Περιφέ-ρειας, η οποία είναι αποκλειστικώς αρ-µόδια για θέµατα περιβαλλοντικώνόρων. Κατόπιν µάλιστα εντολής τουΥπουργού η αρµόδια Υπηρεσία τουΥπουργείου επεξεργάζεται την βελ-τίωση του υφισταµένου θεσµικούπλαισίου ώστε να βελτιωθεί το σύ-στηµα αδειοδότησης των κεραιών,να αντιµετωπιστούν τα υφιστάµεναπροβλήµατα και να διασφαλιστούν οιπολίτες και οι ευπαθείς οµάδες πλη-θυσµού από την ηλεκτροµαγνητικήακτινοβολία.

Από την πλευρά του ο Υφυπουρ-γός Περιβάλλοντος, Ενέργειας καιΚλιµατικής Αλλαγής, κ Α. Μωραΐτης,µας απάντησε ότι σύµφωνα µε τηνενηµέρωση της ∆ιεύθυνσης ΕλέγχουΑτµοσφαιρικής Ρύπανσης και Θορύ-βων το Ευρωπαϊκό σύστηµα κινητήςτηλεφωνίας GSM χρειάζεται ένα δί-κτυο σταθµών εντός του οικιστικούιστού για την εξασφάλιση αξιόπιστηςεπικοινωνίας χωρίς παρεµβολές. Για τολόγο αυτό επιτρέπεται η εγκατάστα-ση κεραιών σε δώµατα και εντός κτι-ρίων. Τα όρια έκθεσης του κοινού στηνηλεκτροµαγνητική ορίζονται µε σχε-

τικό νόµο του ελληνικού κράτους σεόρια κατά πολύ µειωµένα σε σχέση µετα επιτρεπόµενα όρια ασφαλείας πουπροβλέπονται στην Ευρωπαϊκή Ένω-ση για τον γενικό πληθυσµό και σεακόµα µικρότερα όρια όταν αυτή εγ-καθίσταται σε απόσταση µικρότερητων 300 µέτρων από σχολεία, βρεφο-νηπιακούς σταθµούς, νοσοκοµεία και

γηροκοµεία. Μας ενηµερώνει τέλοςότι εάν η κεραία έχει τοποθετηθεί πριντις 03.02.3006 έχει δοθεί η δυνατότηταπεριβαλλοντικής αξιολόγησής της,και, εφόσον χορηγηθεί η έγκριση πε-ριβαλλοντικών όρων, µπορεί να ολο-κληρωθεί η διαδικασία αδειοδότη-σής της. Η προθεσµία υποβολής τηςΠεριβαλλοντικής Μελέτης λήγει στις31.3.2010. Σε περίπτωση που η κεραίαέχει τοποθετηθεί µετά τις 03.06.2006χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων,αρµόδια για την επιβολή ποινών είναιη Ν.Α. Ανατολικής Αττικής και ηΠολεοδοµική Υπηρεσία.

Είναι προφανές από την ανάλυσητης νοµοθεσίας από τα δύο Υπουργείαότι το ζήτηµα της τοποθέτησης κε-ραιών κινητής τηλεφωνίας είναι νο-µικά τουλάχιστον δαιδαλώδες και οιεµπλεκόµενες υπηρεσίες δεν µπο-ρούν να ανταποκριθούν στις αρµο-διότητές τους. Επίσης αποδεικνύεταιγια µία ακόµη φορά η προχειρότητα µετην οποία η προηγούµενη κυβέρνησητης Ν∆ αντιµετώπιζε τα ζητήµαταδηµόσιας υγείας, ποιότητας ζωής καιπεριβάλλοντος αφού θεωρούµε αδια-νόητο το γεγονός ότι προκειµένουνα ελεγχθούν περιβαλλοντικά οι κε-ραίες κινητής τηλεφωνίας που είχαντοποθετηθεί πριν από το Φεβρουάριοτου 2006 έδωσε διορία υποβολής πε-ριβαλλοντικής µελέτης (!!!) πλέοντων τεσσάρων ετών ως το τέλος Μαρ-τίου του 2010. Σε κάθε περίπτωση καιµε την ισχύουσα νοµοθεσία η Νο-µαρχία Ανατολικής Αττικής έχει ευ-θύνη να ελέγξει την ευστάθεια των κα-ταγγελιών των κατοίκων της περιοχήςκαι να προβεί στην αποµάκρυνση τηςσυγκεκριµένης κεραίας εάν διαπι-στωθεί ότι η τοποθέτησή της είναι πα-ράνοµη και δεν διασφαλίζει τους πο-λίτες και δη τα µικρά παιδιά που µα-θητεύουν στο παρακείµενο νηπιαγω-γείο.

Ο Βουλευτής Βασίλης Οικονό-µου δηλώνει ότι θα έρθει και ο ίδιοςσε επικοινωνία µε την Νοµαρχία Ανα-τολικής Αττικής προκειµένου να ενη-µερωθεί για τις ενέργειές της και τηνεξέλιξη του ζητήµατος και ότι θα

επανέλθει στην Βουλή προκειµένου ναεξασφαλιστεί ότι θα επισπευτούν οιόλες διαδικασίες ελέγχου των περι-βαλλοντικών όρων λειτουργίας τωνκεραιών σε όλη την Επικράτεια και ότιθα επιδιώξει να κατεδαφιστούν όσεςλειτουργούν παράνοµα ή εκτός τωνορίων ασφαλείας που προβλέπει η ελ-ληνική νοµοθεσία

ΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΑΣΟΚ

Η ψήφιση του νόµου για την αύξηση της φορολογίας στα καύσιµα δί-νει την αφορµή να ξανασκεφθούµε τη σωστή ιδέα του Υπουργού Οικονο-µικών, να συνδεθεί το θέµα των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων µετη χρήση τους. Έτσι σε κάθε κατηγορία κυβισµού θα πληρώνει επιπλέονόποιος κινεί το αυτοκίνητό του.

Page 21: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΒΟΥΛΗ //2119 Φεβρουαρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.∆.

Ερώτηση για τα αποτελέσµαταεµβολιασµού κατά του ιού Η1Ν1

Ερώτηση στη Βουλή για τα απο-τελέσµατα από τον εµβολιασµό τουπληθυσµού κατά του ιού της νέας γρί-πης κατέθεσε, µαζί µε συναδέλφουςτου, ο Βουλευτής της Περιφέρειας Ατ-τικής της Νέας ∆ηµοκρατίας κ. ΝίκοςΚαντερές. Απευθυνόµενος στην αρ-µόδια Υπουργό Υγείας και ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης κυρία Μαριλίζα Ξενο-γιαννακοπούλου, ο Βουλευτής επι-σήµανε ότι η αντιµετώπιση της νέαςγρίπης τύπου Α εξακολουθεί να είναιθέµα προτεραιότητας της δηµόσιαςυγείας. Παράλληλα όµως ο Παγκό-σµιος Οργανισµός Υγείας έχει ζητήσειαπό ανεξάρτητους ειδικούς να αξιο-λογήσουν ενδεχόµενα λάθη στουςχειρισµούς που έγιναν κατά την διάρ-κεια των περασµένων µηνών. Αυτά ταλάθη αφορούν στον τρόπο που οΠαγκόσµιος Οργανισµός Υγείας, πιε-ζόµενος από τις φαρµακοβιοµηχα-νίες, κήρυξε πανδηµία και δηµιούρ-γησε γενικευµένο κλίµα πανικού στις

Κυβερνήσεις και στους πολίτες για τοεύρος της νέας γρίπης.

Ο Βουλευτής σε δήλωση του επι-σήµανε, ότι: «Η Ελλάδα, όπως και οιυπόλοιπες Χώρες του κόσµου, προ-χώρησαν σε µεγάλες παραγγελίες εµ-βολίων κατά του ιού της νέας γρίπης.Τελικά, οι προβλέψεις καταστροφικήςπανδηµίας δεν επαληθευτήκαν, καθώςο ιός H1N1 έχει προκαλέσει παγκο-σµίως τον θάνατο 13000 ανθρώπων,ενώ η Ελλάδα µετράει περί τους 120νεκρούς. Το Συµβούλιο της Ευρώπηςζήτησε τη δηµιουργία µιας επιτροπήςδιερεύνησης, που θα εξετάσει τηναπειλή των λανθασµένων πανδηµιώνγια την υγεία. Παράλληλα, όλο και πε-ρισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ξεκί-νησαν ήδη να ακυρώνουν ή να µει-ώνουν τις παραγγελίες εµβολίων, κα-θώς ο εµβολιασµός του πληθυσµούδεν είχε την αναµενόµενη ανταπό-κριση. Η κυβέρνηση του Καναδάανακοίνωσε, ότι θα δωρίσει πέντεεκατοµµύρια δόσεις του εµβολίου,καθώς δεν τις χρειάζεται. Εµείς στηνΕλλάδα τι κάνουµε; Υπάρχει οικονο-µική κρίση και παντού γίνονται περι-κοπές. Η Ελληνική Κυβέρνηση βρί-σκεται σε διαπραγµατεύσεις ακύρω-σης ή µείωσης των παραγγελθέντωνεµβολίων;»

Ο κ. Καντερές στην ερώτηση τουπρος την Υπουργό κ. Ξενογιαννακο-πούλου, ζητά να µάθει τον συνολικόαριθµό των ατόµων που έχουν εµβο-λιαστεί στη χώρα µας και ποιο είναι τοσυνολικό κόστος για τον εµβολια-σµό του πληθυσµού. Επίσης ρώτησετην κ. Υπουργό πόσα εµβόλια παρα-λάβαµε, πόσα διαθέσαµε, αν υπάρχουναδιάθετα υπόλοιπα εµβολίων και αν τοΥπουργείο µπορεί να µας δώσει ένανσυνολικό απολογισµό, οικονοµικό καιτων δράσεων του, όσον αφορά στονεµβολιασµό του πληθυσµού κατά τουιού H1N1.

ΛΕΒΕΝΤΗΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τον κ. Υπουργό Πολιτισµού

και Τουρισµού.

ΘΕΜΑ: Άµεση χρηµατοδότησηγια σωστικές επεµβάσεις στο µονα-δικό επισκέψιµο σπήλαιο της Αττικήςτο Κουτούκι Παιανίας.

Το σπήλαιο Κουτούκι βρίσκεταιστην ανατολική πλαγιά του Υµητ-τού, στο ∆ήµο Παιανίας, σε υψόµετρο510 µ. πάνω από την επιφάνεια της θά-λασσας, είναι το µοναδικό επισκέψι-µο από τα 60µ που υπάρχουν στην Ατ-τική και είναι ηλικίας 2.000.000ετών.

Είναι σπήλαιο βάραθρο, µε κατα-κόρυφο βάθος 38,50 µ. και µήκος δια-δρόµων 350 µ. περίπου. Ο τεράστιοςκεντρικός θάλαµος διαστάσεων 60Χ 60 µ. χωρίζεται µε σταλαγµίτες, στα-λακτίτες και κολώνες, σε άλλους µι-κρότερους, δίδοντάς σου την εντύ-

πωση ότι βρίσκεσαι σε ένα ολόγλυπτοπαραµυθένιο παλάτι. Η θερµοκρα-σία του στο εσωτερικό του σπηλαίουείναι σταθερά χειµώνα – καλοκαίριστους 17 βαθµούς Κελσίου. Σήµερα ηεπίσκεψη γίνεται από τεχνητή είσοδοπου κατασκευάστηκε για την διευκό-λυνση της πρόσβασης στα πλαίσια τηςτουριστικής αξιοποίησης που έγινεαπό τον Ελληνικό Οργανισµό Τουρι-σµού (ΕΟΤ) την τετραετία 1963-1967. Και πρέπει να αναφερθεί ότι ηξενάγηση που γίνεται από τους εκείυπαλλήλους, είναι πλήρης και κατα-τοπιστική. Από την τσιµεντένια πλατ-φόρµα προβάλλει η καταπληκτικήθέα του κάµπου των Μεσογείων,όπου εύκολα διακρίνεις την Παιανία,το Κορωπί και τα Σπάτα µε το νεό-κτιστο διεθνές αεροδρόµιο των Αθη-νών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σήµερα βρίσκεται σε τραγικήκατάσταση λόγω της χρόνιας εγκα-τάλειψης και της ολιγωρίας των αρ-µόδιων υπηρεσιών στη λήψη δρα-στικών µέτρων που κρίνονται επιβε-βληµένα.

Επιβάλλεται άµεσα να αλλάξει οφωτισµός µε τη χρήση ψυχρού φωτός,να καθοριστούν µε µηχανικό τρόπο οιµικροοργανισµοί που έχουν καλύψειτον πλούσιο διάκοσµο, να αντικατα-σταθούν τα σκουριασµένα κιγκλιδώ-µατα και να καταστούν ασφαλείς οιδιάδροµοι.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ.Υπουργός:

Τι µέτρα προτίθεται να πάρει άµε-σα ώστε να εξασφαλιστούν τα ανα-γκαία κονδύλια για την υλοποίηση τωνµελετών που έχουν εκπονηθεί για ταέργα που επιβάλλεται να πραγµατο-ποιηθούν στο σπήλαιο;

Ο ερωτών ΒουλευτήςΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙ∆ΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βο-ρίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά µε τον αρχαιολογι-κό χώρο στο Σούνιο. Συγκεκριµένα, ο κ. Βορίδης κα-τέθεσε στους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισµούτην παρακάτω ερώτηση:

Εγκαταλελειµµένος και επικίνδυνος για τους επι-σκέπτες του είναι ο Αρχαιολογικός χώρος του Σουνί-ου, όπως προκύπτει από πρόσφατο δηµοσίευµα της το-πικής εφηµερίδας «Το Μέλλον» (29/1/2010).

Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε το δηµοσίευµα, τα οχυ-ρωµατικά τείχη καταρρέουν παρά τα µεταλλικά υπο-στυλώµατα. Η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλι-δωµάτων, η διαµόρφωση διαδρόµων µε πινακίδες καιπαγκάκια και η κατασκευή χώρων υγιεινής, είναι ταάµεσα µέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειµένου οχώρος να είναι στοιχειωδώς επισκέψιµος και ασφαλής

για τους πολίτες.Ερωτάται ο κ. Υπουργός:Πότε θα εκταµιευτούν τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ για τις αναγκαίες πα-

ρεµβάσεις στον Αρχαιολογικό χώρο;Σε τι ύψος ανέρχονται τα κονδύλια και µε ποιον τρόπο θα αντιµετωπιστεί η απαράδεκτη κα-

τάσταση του χώρου µέχρι τότε;

ΚΩΝ/ΝΟΣΣΟΥΛΑΝΤΩΝΗΣ &

ΣΥΝΕΡΤΑΤΕΣΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ &ΕΚΤΙΜΗΤΕΣΑΚΙΝΗΤΩΝ

www.souladonis.grΚΑΘΕΤΗ ΜΟΝΑ∆Α ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ∆ΑΝΕΙΟ ????ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!

ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ

Λ.ΦΛΕΜΙΝΓΚ 29/ ΡΑΦΗΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΚΕΝΤΡΟ «ΕΡΜΕΙΩΝ»

Α΄ ΟΡΟΦΟΣ, τηλ.: 2294079110 Fax:2294079119 Κινητό: 6932904559

e-mail: [email protected] –www.souladonis.gr

Page 22: 334 19/02/2010

σ.22 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

«ΠΡΩΤΕΥΣ»:

ΕΠΕΝ∆ΥΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ1. ∆ΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Α) Παλαιά Ραφήνα1. ∆ιαµέρισµα Β΄ ορόφου 128

τ.µ.,3 υ/δ,αυτονοµία,A/C,θέα θαλάσ-σης. Τιµή 250.000 ευρώ.

2. Ρετιρέ νεόδµητο 130τ.µ., 3υ/δ, parking κλειστό 30 τ.µ., απο-θήκη 300 τ.µ., µεγάλα µπαλκόνια,πανοραµική θέα.Τιµή 370.000 ευρώ.

Β) Πλατεία Ραφήνας1. Νεόδµητο διαµέρισµα 45τµ,

4ου ορόφου,άπλετη θέα θαλάσσης.Τιµή 160.000 ευρώ.

2.Ρετιρέ νεόδµητο 130τ.µ.,3 υ/δ,parking κλειστό 30 τ.µ., αποθήκη300 τ.µ., µεγάλα µπαλκόνια, πανο-ραµική θέα. Τιµή 370.000 ευρώ.

Γ) 1. ΜΑΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ, ανα-καινισµένο διαµέρισµα 1ου ορόφου,60τµ. Τιµή 140.000 ευρώ.

∆).ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ,εµπρόςστη θάλασσα,δυάρι τελευταίου ορό-φου. Τιµή 115.000 ευρώ.

Ε) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ έµπρο-σθεν, ισόγειο εσωτερικό διαµέρισµα50τµ, 1 υ/δ. Τιµή 75.000 ευρώ.

2. ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣΑ) ΠΑΝΟΡΑΜΑ,Ραφήνας, (Αγ.

Γεωργίου), παλαιά νοµιµοποιηµένηµονοκατοικία 60τ.µ.,2 υ/δ,σε γωνια-κό οικόπεδο 350 τ.µ.,θέα θαλάσσης.Τιµή 150.000 ευρώ.

Β) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, αυτόνο-µη και ανεξάρτητη µεζονέτα,100τµ,3 υ/δ,µε δικό της κήπο.Τιµή 200.000ευρώ.

Γ) ΜΑΥΡΑ ΑΜΠΕΛΙΑ, νοµιµο-ποιηµένη µονοκατοικία 210τµ,τριώνανεξάρτητων διαµερισµάτων,σε οικό-πεδο 250 µέτρα.Τιµή 195.000 ευρώ.

∆) ΝΤΑΟΥ, πλήρως ανακαινι-σµένη µονοκατοικία 60τ.µ., 2 υ/δ,parking,αποθήκη,καλοριφέρ,αυτο-µατισµοί 17.000 ευρώ.

Ε) 1. ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, Ρούµελης,µονοκατοικία διώροφη, σοβαντι-σµένη,128+70τµ σε οικόπεδο 476τµ,µε θέα θαλάσσης (νεόδµητη, ανε-ξάρτητο ηµιυπόγειο 70τµ, ισόγειο78τµ και 1ος όροφος 50 τµ). Τιµή360.000 ευρώ.

2.ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ,παραλία, νεόδ-µητη µεζονέτα 160 τµ, αυτόνοµη µεδικό της κήπο 170τµ, 3 υ/δ. Τιµή360.000 ευρώ.

3. ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, παραλία δυά-ρι, Α΄ ορόφου, 50τµ, αποθήκη,parking. Τιµή 130.000 ευρώ.

3. ΟΙΚΟΠΕ∆ΑΑ) ΡΑΦΗΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΜΑΡΙΚΕΣ, οικόπεδο 450τµ, Σ∆ 04.

Τιµή 220.000 ευρώΒ) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ,γωνιακό

οικόπεδο 300τµ,Σ∆ 06.Τιµή 250.000ευρώ.

Γ).ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ,γωνια-κό οικόπεδο 320τµ, µε οικοδοµη-σιµότητα, πωλείται 140.000 ευρώ.

∆) ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, κληρο-τεµάχιο 5,8 στρέµµατα µε άδεια οικο-δοµής και θέα θαλάσσης.Τιµή 650.000ευρώ.

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙΧΩΡΟΙ

Α) Πικέρµι, επί Λ. Μαραθώνος,ισόγειο διαµπερές κατάστηµα 140τµ+ υπόγειο 50τµ. Τιµή 480.000 ευρώκαι ενοικίαση 1.750 ευρώ / µήνα.

Β) Ισόγειο κατάστηµα 20τµ +25τµ υπόγειο, σε εµπορικό κέντροπλησίον κεντρικής πλατείας Ραφή-νας, ενοικιάζεται 650 ευρώ / µήνακαι πωλείται 135.000 ευρώ.

5. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣΑ) ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ,Άνω όροφος διπλοκατοικίας

120τµ,3 υ/δ, τζάκι,αυτονοµία,αµφι-θεατρική και άπλετη θέα, κήπος 2στρέµµατα. Τιµή 650 ευρώ / µήνα.

Ισόγειο 100 τ.µ.,2 υ/δ,τζάκι αυτο-νοµία,κήπος,2 στρέµµατα.Τιµή 450ευρώ / µήνα.

Β) ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΑ, µπρο-στά στην θάλασσα, νεόδµητο δια-µέρισµα 3ου ορόφου, 85τµ, 2 υ/δ,A/C, τζάκι. Τιµή 850 ευρώ / µήνα.

Γ) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, ισόγειοδυάρι, µε αυτόνοµη θέρµανση, τιµή300 ευρώ και στούντιο 270 ευρώ.

6. ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣΑ) ΣΤΑΥΡΙ∆ΟΥ, 3φατσο, αµφι-

θεατρικό οικόπεδο, µε θέα θαλάσ-σης,560τµ,Σ∆ 1.1,πωλείται 630.000ευρώ και αντιπαρέχεται 43% + ΦΠΑ.

Β) ΝΕΟΣ ΒΟΥΤΖΑΣ,τρίτη είσο-δος,αµφιθεατρικό οικόπεδο,µε θέα,1.500τµ, αντιπαρέχεται 1/3 + ΦΠΑ.

7. ∆ΙΑΦΟΡΑΑΚΙΝΗΤΑ

Α) Πλατεία Πρωτέα,διαµέρισµα75τµ, Β΄ ορόφου, αυτονοµία, τζάκι,ησυχία,πράσινο.Τιµή 169.000 ευρώ.

Β) ΜΑΡΙΚΕΣ νέο διαµέρισµα α’ορόφου Full Extras 92τµ,2 υ/δ,2 wc,τζάκι, αποθήκη, παρκινγκ. Τιµή230.000 ευρώ.

Γ) ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΑΚΙ Νεόδ-µητα : 1) δυάρι β’ορόφου 36τµ 90.000ευρώ, 2) Μεζονέτα ισόγεια µε κήποκαι Α’ όροφος, 80τµ, 2υ/δ, 170.000ευρώ.

∆) ΠΡΩΤΕΑΣ παραλία υπό κατα-σκευήν οροφοδιαµέρισµα Γ’ ορό-φου µε θέα θαλάσσης 95τµ,285.000ευρώ.

Ε) ΝΗΡΕΑΣ Πλατεία γωνιακόδιαµέρισµα ∆’ ορόφου 52τµ, 2 υ/δ

µε θέα και εγγύτητα θαλάσσης,135.000 ευρώ.

ΣΤ) Ν. ΜΑΚΡΗ (Αγ. Κων/νος)νεόδµητο ισόγειο, αυτόνοµο διαµέ-ρισµα,60τµ,µε κήπο,αποθήκη, τζά-κι, parking. Τιµή 170.000 ευρώ.

Ζ) ΟΙΚΟΠΕ∆ΑΡΑΦΗΝΑ, Πευκώνας, γωνιακό,

κληροτεµάχιο,αµφιθεατρικό µε θέακαι 30 ρίζες ελιές, 6,2 στρέµµατα.Τιµή 370.000 ευρώ.

ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ/ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΓΙΑΠΩΛΗΣΗ/ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕΤΙΜΕΣ BEST VALUEFOR MONEY«ΠΡΩΤΕΥΣ». Ν.Γ.ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

697 27 028 28

ΑΡΤΕΜΙ∆Α, Βραυρώνα ενοι-

κιάζεται γκαρσονιέρα, Λ. Βραυρώ-

νος, τηλ. 22940 49997

ΑΡΤΕΜΙ∆Α, Βραυρώνα ενοι-

κιάζεται κατάστηµα 30 µ2 Λ. Βραυ-

ρώνος, τηλ. 22940 49997.

ΡΑΦΗΝΑ, Μαρίκες ενοικιά-

ζεται διαµέρισµα υπερυψωµένο ισό-

γειο 32µ επιπλωµένο ή µη και για

εξοχική κατοικία.Τηλ.22940 94261,

6972 205670.

Ραφήνα, ∆ιασταύρωση, υπε-

ρυψωµένο ισόγειο 100µ2 αυτόνοµη

θέρµανση,χώρος στάθµευσης.Τηλέ-

φωνο επικοινωνίας, 6974739274,

2106526159.

Ενοικιάζεται µονοκατοικία

στην Νέα Μάκρη, 60µ2. Τηλέφωνο

210 9330261.

ΡΑΦΗΝΑ, ενοικιάζεται 3άρι

πρώτου ορόφου,οδός Κανέλου ∆ελη-

γιάννη 12, τηλ. 2294077836,

6995737387

ΡΑΦΗΝΑ, Πανόραµα, ενοι-

κιάζεται διαµέρισµα 80µ2 πρώτου

ορόφου σε διπλοκατοικία 20ετίας,

µε τζάκι µε αυτόνοµη θέρµανση και

ηλιακό, φωτεινό και µε θέα, οικογε-

νειακό περιβάλλον 400 ευρώ. Τηλ.

2294025371, 6945336454.

ΡΑΦΗΝΑ, Πανόραµα, ενοι-

κιάζεται διαµέρισµα 120µ2 πρώτου

ορόφου σε διπλοκατοικία 20ετίας,

µε τζάκι µε αυτόνοµη θέρµανση και

ηλιακό, µε δύο µπάνια και 2 κρεβα-

τοκάµαρες,φωτεινό και µε θέα,οικο-

γενειακό περιβάλλον 500 ευρώ.Τηλ.

2294025371, 6945336454.

ΡΑΦΗΝΑ, Νηρέας, ενοικιά-

ζεται γκαρσονιέρα 2ου ορόφου,ηλιό-

λουστη, 34µ2, δύο (2) µπαλκόνια,

ασανσέρ. 290 ευρώ µηνιαίως. Τηλ.

210 6825020.

ΡΑΦΗΝΑ,Ενοικιάζεται κατά-

στηµα γωνιακό στο κέντρο της Ραφή-

νας επί των οδών Κυπρίων Αγωνι-

στών 1 και Βασ. Γεωργίου (πλατεία

Ραφήνας) επιφανείας 85 µ2,µε αντί-

στοιχο υπόγειο. Τηλ. επικοινωνίας

6973224068 & 2294032382

ΑΡΤΕΜΙ∆Α,ενοικιάζεται οικία

65 µ2 σε διώροφο κτίσµα, µε θέση

στάθµευσης, κήπο, µεγάλες βερά-

ντες, καθώς και όλα τα ηλεκτρικά

είδη. Αποτελείται από 2 υπνοδωµά-

τια, σαλόνι - κουζίνα ενιαία και µία

τουαλέτα. Τιµή 650 ευρώ, τηλ.

6944656813

ΑΡΤΕΜΙ∆Α,ενοικιάζεται ηµιυ-

πόγειος χώρος, µε παράθυρα, και-

νούργιο, 100 µ2 τιµή 380 ευρώ, τηλ.

6944656813

Σπάτα, ενοικιάζεται διαµέρι-

σµα 2ου ορόφου,100 µ2 (δύο υπνο-

δωµάτια, σαλόνι, τραπεζαρία, κου-

ζίνα,µπάνιο και 1 αποθήκη που εξυ-

πηρετεί την κουζίνα, µεγάλες βερά-

ντες), διαθέτει χώρος στάθµευσης,

ασανσέρ. Τιµή 500 ευρώ, τηλέφωνο

επικοινωνίας 210 6632148 &

6936426067

Ενοικιάζεται διαµέρισµα 2ου ορό-

φου σε καλή τοποθεσία των Σπάτων,2

υ/δ, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία, µπά-

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Πωλείται διώροφο κτίριο επί τηςλεωφόρου Μαραθώνος,300τµµε οικόπεδο 1000τµ.

Τηλ 22940 94712 & 6970187829

AKTI 333_2.QXD 10/2/2010 12:33 ™ÂÏ›‰·22

Page 23: 334 19/02/2010

σ.23 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

νιο, αποθήκη και µεγάλες βεράντες. Τηλ 210 66 30

478 & 6932 73 69 74

Ενοικιάζεται µονοκατοικία στον Μαραθώ-

να, µε καλοριφέρ, σε καλό οικόπεδο. Τηλ 697 32

73 332 & 22940 94166

Ενοικιάζεται στην Αρτέµιδα διαµέρισµα 1ου

ορόφου, σε διώροφο κτίσµα, 65τµ, µε όλα τα ηλε-

κτρικά είδη, αυτόνοµη θέρµανση, γκαράζ, κήπος.

Τιµή 700 ευρώ. Τηλ 6944 65 68 13

Ενοικιάζεται στην Αρτέµιδα ηµιυπόγειος

χώρος 100τµ. Τιµή 450 ευρώ. Τηλ 6944 65 68 13

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΙΤΣΑΣ DELIVERY 5

ΕΤΗ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ .ΧΑΜΗΛΟ

ΕΝΟΙΚΙΟ. Τηλ: 6944323366

Πωλείται διαµέρισµα στην Ραφήνα, περιο-

χή Μαρίκες, υπερυψωµένο ισόγειο 32 τ.µ. Τιµή

52.000 ευρώ. Τηλ. 22940 94261.

Πωλείται στην Παλλήνη διαµέρισµα 1ου

ορόφου δυάρι ένα µπάνιο ένα wc 2 υπνοδωµά-

τια, σαλόνι, κουζίνα, αποθήκη και χώρο στάθ-

µευσης. Καλή κατασκευή τιµή λογική. Τηλ.

6947581926

ΡΑΦΗΝΑ, Πρωτέας, πωλείται διαµέρισµα

45µ2 δευτέρου ορόφου 20ετίας σε καλή κατά-

σταση ήσυχη περιοχή,µε θέα στο λιµάνι της Ραφή-

νας, φωτεινό µε δύο air condition και τζάκι, µε

λίγα κοινόχρηστα.Τηλ.2294025371,6945336454.

Πωλείται στον Πευκώνα Ραφήνας, κληρο-

τεµάχιο 6.195 τµ,µε χαρτί δασαρχείου,τιµή 400.000

τηλ. 6944 72 03 72.

Πωλείται διαµέρισµα 37τµ στον ακάλυπτο

χώρο, αυτόνοµο χώρο, οπωροφόρα δέντρα, οδός

∆ηµοσθένους Καλιµκέρη 21 Ραφήνα.Τιµή 60.000

ευρώ τηλ. 2109431002 & 6976026624.

Πωλείται στο Πανόραµα Ραφήνας διώρο-

φη πολυτελής µονοκατοικία µε δύο ανεξάρτητα

διαµερίσµατα 80 τµ έκαστο, κεντρική θέρµανση

σε οικόπεδο 300τµ. Τιµή 230.000 ευρώ τηλ.

6948183838.

Ραφήνα, οδός Αρίωνος, πωλείται οικόπεδο

301 τ.µ., περιφραγµένο µε µάντρα, θέα θάλασσα,

κήπος, µικρή οικία καινούργια 30τ.µ. αποθήκη

οπωροφόρα. Τιµή 66.000 ευρώ τηλ. 210 6987780

& 698 2697716.

Πωλείται διώροφο κτίριο επί της λεωφό-

ρου Μαραθώνος, 300τµ µε οικόπεδο 1000 τ.µ.

Πωλείται οικόπεδο 336τµ στην Αρτέµιδα,

Αντιστάσεως,µε οικοδοµησιµότητα,δίφατσο,δια-

µπερές. Τιµή 110.000 ευρώ. Τηλ 6948 18 38 38 κ.

Χατζάκος Χρήστος.

Πωλείται οικόπεδο 225τµ, στην Αρτέµιδα,

Αλυκή,Υπαπαντής,µε πράξη εφαρµογής,200µ από

την παραλία. Τιµή 83.000 ευρώ. Τηλ 22940 84868

Ραφήνα, οδός Αρίωνος, πωλείται οικόπεδο

301τµ , περιφραγµένο µε µάντρα, θέα θαλάσσης,

κήπος, µικρή οικία καινούρια 30τµ, αποθήκη,

οπωροφόρα. Τιµή 66.000 ευρώ. Τηλ 210 6987780

& 698 2697716

Ζητείται πωλήτρια για πλήρης απασχόλη-

ση,επιθυµητή προϋπηρεσία,για κατάστηµα επώ-

νυµων ανδρικών και γυναικείων ενδυµάτων, στο

Εµπορικό Κέντρο Πικερµίου Λ.Μαραθώνος 27.

Πληροφορίες δίδονται στο τηλ.: 210-6038186,

εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

Αναλαµβάνω καθαρισµό σπιτιών καθώς και

επιδιορθώσεις ρούχων, στην περιοχή της Ραφή-

νας. κα Νίνα τηλ. 6973849690

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡ∆ΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΜΕΡΙΚΗ Ή

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ). ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

6932418640 κ. ΣΩΜΑΡΑΚΗ

Ζητείται από ψαροταβέρνα στο Λιµάνι της

Ραφήνας, σοβαρή κυρία για την κουζίνα, µόνιµη

και συνεχή απασχόληση. Παρέχονται µισθός και

ΙΚΑ.Πληροφορίες: κα Ελένη 22940 - 23421 καθη-

µερινά εκτός Τρίτης.

Κυρίες αναλαµβάνουν την φύλαξη γερό-

ντων. Επικοινωνία στα τηλέφωνα: 6931030738 &

6936295227

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ-

ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ∆ΗΠΟΤΕ ΑΛΛΕΣ

ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ, Μιχάλης Γερανιός, τηλέφωνο

επικοινωνίας : 6946948595

Κυρία από Ουκρανία 28 ετών αναλαµβάνει

ως εσωτερική φύλαξη παιδιών,ηλικιωµένους,δου-

λειές σπιτιού. Τηλ. επικοινωνίας 6931030738

Νέο ζευγάρι 30 ετών αναλαµβάνουν όλες

τις δουλειές του σπιτιού, κήπου, φροντίδα ηλι-

κιωµένων. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936295227

Χηµικός παραδίδει ιδιαίτερα σε µαθητές

γυµνασίου - λυκείου. Χηµεία, φυσική, µαθηµατι-

κά.Μεγάλη πείρα,καλές τιµές.Τηλ.697 70 56 353.

Φυσικός µε φροντιστηριακή πείρα παρα-

δίδει µαθήµατα Φυσικής - Χηµείας - Μαθηµατι-

κών σε παιδιά Γυµνασίου - Λυκείου. Ειδική προ-

ετοιµασία για Πανελλήνιες. Τηλ 6977 53 03 92

Φιλόλογος, αριστούχος του Πανεπιστηµί-

ου Ιωαννίνων, µε σεµιναριακή κατάρτιση στην

ειδική αγωγή, στη δυσλεξία και στις µαθησιακές

δυσκολίες, µε εµπειρία και µεθοδικότητα παρα-

δίδει ιδιαίτερα µαθήµατα σε µαθητές δηµοτικούς,

γυµνασίου και λυκείου. Τηλ 6948 480 824

Πωλείται πιάνο ΥΑΜΑΗΑ C 109, άριστη

κατάσταση, τιµή ευκαιρίας. Τηλ. 6981477789.

Τσάι και συµπάθεια. Συµβουλευτική και

Ψυχοθεραπεία. Στεφανία Γερανιού τηλ. 6977-

254068.Χρυσούλα Αργυροπούλου τηλ.6974-581690

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο ΕΞΤΡΑ

ΠΑΡΘΕΝΟ ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ-ΗΛΕΙΑΣ. τηλέ-

φωνα επικοινωνίας : 2294082667 και 6977254068,

Μανόλης Γερανιός

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

∆ΙΑΦΟΡΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ράβω κουρτίνες. Κονταίνω φούστες - παντε-λόνια. Αλλάζω τα χαλασµένα φερµουάρ.Με ένα τηλεφώνηµα στο 22940 84408 ή στο6973 920 299, έρχοµαι σπίτι σας, τα παίρ-νω και σας τα φέρνω έτοιµα!!! Περιοχές:Άρτεµις, Ραφήνα, Σπάτα. ∆ήµητρα

Αναλαµβάνω ελαιοχρωµατισµούς στις περιοχέςΡαφήνα.Νέα Μάκρη,Παλλήνη και γύρω περιο-χές.Τιµές προσιτές.Ευκολίες πληρωµής.Τηλ:6937 617 433

Κυρία αναλαµβάνει την καθαριότητα και όλεςτις δουλειές του σπιτιού σας, σιδέρωµακ.λ.π.Περιοχές από Αγία Παρασκευή έωςΡαφήνα. Τηλ:6936 368 664, 6996 594 885.

Φιλόλογος µε 25ετή πείρα σε φροντιστή-ρια του κέντρου,παραδίδει µαθήµατα σε αρχαίαελληνικά, έκφραση - έκθεση. Τιµή 15 ευρώ /ώρα. Τηλ 22940 46911 & 6978 997 333

Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα µαθήµατασε µαθητές ∆ηµοτικού & Γυµνασίου στην ευρύ-τερη περιοχή της Ραφήνας. Τηλέφωνα επικοι-νωνίας, 2294033324 & 6973635485

AKTI 333_2.QXD 10/2/2010 12:34 ™ÂÏ›‰·23

Page 24: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ24// 19 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ∆ΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ. κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΣΑ

‘Έκπληξη επιφύλαξε ο Οικουµενικός Πατριάρχης κκ. Βαρ-θολοµαίος στην Κοινότητα Ανθούσας και στους κατοίκους τηςο οποίος µέσα στο πρόγραµµα της επίσκεψης του, που πραγ-µατοποίησε αυτές τις ηµέρες στην Αθήνα και την Καλαµάτα, επι-σκέφθηκε και την Κοινότητα Ανθούσας.

Συγκεκριµένα την Παρασκευή 5-2-2010 το απόγευµα καιµετά το επίσηµο γεύµα στην Ι. Μονή Πεντέλης, ο Οικουµενι-κός Πατριάρχης κατέβηκε µε τη συνοδεία του στην Ανθούσα.

Τον συνόδευαν οι Μητροπολίτες Ιταλίας κ. Γεννάδιος,Καρπάθου κ. Αµβρόσιος, ο Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ο Ελαίας κ. Θεοδώρητος, ο οικείος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί.

Τον υποδέχτηκαν στην Ανθούσα ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης και τα µέλη του Κοινοτικού Συµβουλίου, ο υπεύθυ-νος του Πατριαρχικού καθιδρύµατος αρχιµ. Κύριλλος Συκής, καθηγητές του πανεπιστηµίου και αρκετοί δηµότες οι οποίοι πληροφορήθηκαν ξαφνικάτην επίσκεψη του Πατριάρχη. Εκείνος συγκινηµένος τους ευχαρίστησε όλους, συνεχάρη τον κ. Πρόεδρο και τα µέλη του Κοινοτικού Συµβουλίου γιατην ποιοτική αναβάθµιση και την πρόοδο της περιοχής και ευχήθηκε ακόµη µεγαλύτερη και περισσότερη πρόοδο και αναβάθµιση στην πόλη της Αν-θούσας. Παρέµεινε περίπου µισή ώρα και αναχώρησε για την Αθήνα.

ΝΕΑ ΜΑΚΡΗΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ

Οι εκδηλώσεις της βδοµάδας

ΠΑΙ∆ΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ»- Την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 11:30 το πρωί,στις Απόπειρες.«Μια ξεχασµένη κούκλα στη σοφίτα ενός παλιού κάστρουαποφασίζει να πραγµατοποιήσει το όνειρό της. Να βρεθεί στοΜαγικό Τσίρκο, εκεί όπου όλοι και όλα αλλάζουν. Θα καταφέ-ρει όµως να βρει την απάντηση στο αίνιγµα της ανάποδης µά-γισσας και να ξεφύγει από την σκακιέρα της αυταρχικήςµπαλαρίνας; Την έβδοµή ώρα πρέπει οπωσδήποτε να έχει επι-στρέψει, διαφορετικά …»

Αφήγηση, πίνακες, αντικείµενα: Άννα ∆αµίγου. Ζωντανήµουσική: Γιώργος Κατσάνος. Ο Γιώργος µε ιδιόφωνα όρ-γανα ντύνει µουσικά το παραµύθι της Άννας. Ζωγραφικοί πί-νακες εναλλάσσονται πάνω στην σκηνή σα να ξεπηδούν απότις σελίδες ενός βιβλίου, αντικείµενα ζωντανεύουν και µιακούκλα αναζητά το όνειρό της: το Μαγικό Τσίρκο.Παραστάσεις: ΚΥΡΙΑΚΗ 21 & 28 Φεβρουαρίου, 7 & 14Μαρτίου.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣΜΑΚΡΗΣ- Την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στις 21:15 στο σινεΑΛΙΚΗ.«ΣΤΟΥΣ 451 ΒΑΘΜΟΥΣ ΦΑΡΕΝΑΙΤ». ΣκηνοθεσίαΦρανσουά Τρυφώ. Γαλλία 1966. Επανέκδοση σε νέα κόπια.∆ιάρκεια 112΄.Η µοναδική αγγλόφωνη και η πρώτη έγχρωµη ταινία τουΦρανσουά Τρυφώ είναι βασισµένη στο δηµοφιλές οµώνυµοµυθιστόρηµα του Αµερικανού συγγραφέα Ρέι Μπράνµπερι.Σε µια εποχή όπου η τηλεοπτική εικόνα αρχίζει να απολαµ-βάνει την κυριαρχία της έναντι του γραπτού λόγου, ο Τρυφώπλάθει µία χώρα που φαίνεται να είναι κατασκεύασµα τηςφαντασίας αλλά και ταυτόχρονα 45 χρόνια µετά, παράξενασύγχρονη και προφητική.

ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ- Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 9 το βράδυστις Απόπειρες, το Ποιητικό Αναλόγιο παρουσιάζει ένα ιδι-αίτερο αφιέρωµα στον ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥ-ΤΡΟΠΟΛ. Μαραθώνος 26, Νέα Μάκρη. Τηλέφωνο: 22940 98500

Page 25: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΙ∆ΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ //2519 Φεβρουαρίου 2010

Πρόσφατα, ο εκπαιδευτικός Μπάµπης Παπαιωάννου, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Νατάσσα Πα-λούκου, µε κουµπάρο τον Ζώη και την Έφη Καρίνου. Η τελετή έγινε στο ∆ηµαρχείο ∆άφνης και ακολούθησεδεξίωση σε γνωστό club του Κολωνακίου. Τους ευχοµάστε τα καλύτερα για µία ευτυχισµένη ζωή.

Page 26: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΑΡΤΕΜΙ∆Α26// 19 Φεβρουαρίου 2010

Στις 24 Ιανουαρίου 2010πραγµατοποιήθηκε τοΤοπικό Πρωτάθληµα

Παγκρατίου Αθλήµατος ΚεντρικήςΕλλάδος για το 2010 στη∆ροσούπολη Άνω Λιοσίων.

Ο σύλλογός µας συµµετείχε δυναµικά µε 43αθλητές και αθλήτριες από 8 ετών και άνω οι οποί-οι µε την άριστη εµφάνισή τους κατέκτησαν τις πρώ-τες θέσεις ανάµεσα σε 10 συλλόγους.

Οι αθλητές που αγωνίστηκαν και διακριθήκανείναι οι εξής:

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ: (χρυσό µετάλλιο) Μαστρο-γάννης Σπύρος, Νικολαϊδου Χριστίνα, Κοντογιάν-νη Αικατερίνη, Γερακιανάκη Ιωάννα, ΛεοντιάδηςΣταµάτιος, Λεοντιάδης Νικόλαος, Νίκου Ιωάννης,Φάσσος-Κοντοδηµάκης Αλκιβιάδης, Λάππου Ελέ-νη, Μπαρούτας Γεώργιος, Κανλή Μυρτώ-Μαρία,Αδάµ Αντώνιος, Γκούτσια Βασιλική, ΤσιρβούλαςΑθανάσιος, Σουλιώτης Κων\νος, ∆ρανδάκη Ευγε-νία, Αδάµ Μαρία-Ειρήνη, ∆αφνοµήληςΚων\νος, Κορνήλιος Ευάγγελος, Αδάµ Πα-ναγιώτης, Λεπενιώτη Βαλεντίνα-Στέλλα,Τσούκα Στυλιανή, Χρυσαφογεώργου Θεο-δώρα.

∆ΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ: (αργυρό µετάλλιο)∆ρανδάκη ∆έσποινα, Μίαρης Πολυχρόνης,Γκουντής Τρύφωνας, Γεωργίου Ανδρέας,Ψάννης Αθανάσιος, Τρέζος Στυλιανός, Τζι-νιέρης Αντώνιος, Τζινιέρης Κων\νος.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ: (χάλκινο µετάλλιο) Βα-σταρούχας Νικόλαος, Καφαντόγιας Αντώνιος,Μηλιράς Κων\νος.

ΤΕΤΑΡΤΕΣ, ΠΕΜΠΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ: ΚαουκάκηςΕπαµεινώνδας-Χαράλαµπος, Πετρόπουλος Φοί-βος, Κοντός ∆ιονύσιος, Ζησάκη Βασιλική, ΖάµποςΝικόλαος, Κονιαβίτης Κων\νος, Μπερτόλης Γε-ώργιος, Αδάµης Σπύρος , Κυπραίος Αθανάσιος.

Ο πρόεδρος το ∆.Σ και η προπονήτρια συγχαί-ρουν τους αθλητές τους και εκφράζουν τις ευχα-ριστίες στους γονείς των αθλητών που και σ’ αυτότο πρωτάθληµα ήταν στο πλευρό τους. Επίσης συγ-χαίρουν τους νέους κριτές και ελλανοδίκες του συλ-λόγου µας κ.κ Ν.Κορνήλιο, Ε.Καραβασίλη-Αδάµ,Ι.Κουµπέ, Α.Ξενοφώντος-Νικολάου,Ε.Ψάννη, γιατην εξαίρετη συµµετοχή τους στο Τοπικό Πρωτά-θληµα.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου πραγµατοποι-ήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλ-λόγου µας και ο ετήσιος αγιασµός παρουσία τουπροέδρου του δηµοτικού συµβουλίου του δήµου Αρ-τέµιδος κ. Π. Τουτσίδη, γονέων και φίλων του συλ-λόγου και εκπροσώπων της Ελληνικής Οµοσπον-δίας Παγκρατίου Αθλήµατος, εκ των οποίων ο υπεύ-θυνος Ελλανοδικών Κεντρικής Ελλάδος κύριος Σ.Ανδριόπουλος ,ο διευθυντής του υπουργείου πολι-τισµού κύριος Α. Νακάσης, υπεύθυνος ιστορικήςτεκµηρίωσης της Ε.Ο.Π.Α,ο οποίος µας απένειµετο κύπελλο για την πρώτη θέση που κατέκτησε οσύλλογός µας στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα του2009. Στη συνέχεια ο πρόεδρος κύριος ΣωτήριοςΜουρτόπουλος βράβευσε όλους τους αθλητές πουσυµµετείχαν στο Τοπικό πρωτάθληµα εκφράζονταςεκ µέρους όλου του ∆.Σ ευχές για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια ο κύριος Μουρτόπουλος υπεν-θύµισε στους παρευρισκοµένους ότι στο σύλλογολειτουργεί βάση καταστατικού και τµήµα Αυτοά-µυνας της Ε.Φ.Ο.Α ΟΚΙΝΑWA KARATE και ευ-χήθηκε στους νέους αθλητές και αθλήτριες του Κα-ράτε καλό ξεκίνηµα στο νέο τους άθληµα. Τονί-ζοντας πως το ∆.Σ του συλλόγου θα είναι πάντα δί-πλα τους σε κάθε αγωνιστική τους δραστηριότητα.

Οι προπονήσεις του KARATE γίνονταιστην προπονητική έδρα του συλλόγου Υπαπαντής

7.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥΑΘΛΗΜΑΤΟΣ “Η ΑΡΤΕΜΙ∆Α”

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣΕΛΛΑ∆ΟΣ

Page 27: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ //2719 Φεβρουαρίου 2010

ΠαιδικήαποκριάΞεφάντωσαν οι

µικροίκαρναβαλιστές,

στην όµορφη εκδήλωσηπου διοργάνωσε τοΠνευµατικό –Πολιτιστικό Κέντρο του∆ήµου Μαραθώνα, τηνΚυριακή 7Φεβρουαρίου στοκλειστό γυµναστήριοτου Γυµνασίου.

Η κακοκαιρία δεν εµπόδισε, µι-κρούς και µεγάλους να γεµίσουναπό νωρίς τον χώρο και να διασκε-δάσουν, δοκιµάζοντας την ικανότη-τά τους στο τραγούδι , µε τον διαγω-νισµό καραόκε, αλλά και στον χορό,όπου ανταµείφθηκαν µε δώρα οι πιο

ανθεκτικοί χορευτές.Από την παρέα δεν µπορούσαν να

λείπουν ο Μίκυ και η Μίνι, κλόουνκαι ξυλοπόδαροι, αλλά και ο βοηθόςτου Μάγου Χάρρυ Πότερ, που εν-θουσίασαν τους µικρούς αλλά καιτους γονείς τους.

Όσοι δεν χόρευαν µε την ξυλοπό-δαρη νεράϊδα , είχαν την ευκαιρία ναπαίξουν στην φουσκωτή παιδική χαρά,αλλά και στο εργαστήρι των χρωµά-των.

Αναψυκτικά και γλυκίσµατα, σε-

ρπαντίνες και κοµφετί, µοιράστηκανσε όλα τα παιδάκια. Την ευθύνη τηςδιοργάνωσης είχε η Αντιδήµαρχος –Πρόεδρος του ΠΠΚ, κυρία Αικατε-ρίνη Τσαντουλή –Καλέµη.

Ιδιαίτερο χρώµα στην εκδήλωσηέδωσε η παρουσία της παιδικής χο-ρευτικής οµάδας του Συλλόγου Καρ-διτσιωτών, που χόρεψε παραδοσια-κούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, πα-ρασύροντας µικρούς και µεγάλους, ναπάρουν µέρος.

Παρευρέθηκαν :

-Ο ∆ήµαρχος Σπύρος Ζαγάρης,που δήλωσε : «Συγχαίρω την αντιδή-µαρχο και το ∆Σ του ΠΠΚ για τηνδιοργάνωση. Παρά τις δυσκολίεςκατάφεραν να µην λείψει από τους µι-κρούς µας δηµότες η καθιερωµένηαποκριάτικη γιορτούλα . Ανταµοιβή ,για όλους εµάς τα γέλια και οι χα-ρούµενες φωνές των παιδιών. Θέλω ναευχαριστήσω το ∆Σ του ΣυλλόγουΚαρδιτσιωτών για την παρουσία τηςπαιδικής χορευτικής οµάδας, αλλάκαι όλους τους γονείς που αψήφισαντην κακοκαιρία και µας τίµησαν µε τηνπαρουσία τους. »

-Η αντιδήµαρχος , πρόεδρος τουΠΠΚ Αικατ. Τσαντουλή – Καλέµη

-Οι δηµοτικοί σύµβουλοι: ∆ηµή-τρης Μπέλλος (Πρόεδρος της ∆ηµ.Επιχείρησης), Ευαγγελία ∆ηµέλη,Νότα ∆ενδρολιβανά

-Ο Πρόεδρος του τοπικού συµ-βουλίου Νέων Χρήστος Παιδής

-Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρ-διτσιωτών Φωτεινή Σακαρίκου και οΓΓ Λάζαρος Καραούλης

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑΜε σύµµαχο τον καιρό, που ήταν ιδανικός για το πέταγµα του χαρταε-

τού, γιόρτασαν τα κούλουµα στην Παραλία του Μαραθώνα, µικροί καιµεγάλοι, στην παραδοσιακή γιορτή που διοργανώνουν κάθε χρόνο, ο ∆Η-ΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,

ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος ΤΥΜΒΟΣ και το ΕνοριακόΚέντρο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

Ο Γκάµι Μπέαρ και η Φραουλένια διασκέδασαν τα πολύ µικρά παιδά-κια , που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, ενώ το κέφι παρέσυρε και τουςµεγαλύτερους . Με χορούς και τραγούδια, διαγωνισµούς και παιγνίδια, τογλέντι κράτησε ως αργά το µεσηµέρι. Οι διαγωνιζόµενοι στο πέταγµα τουχαρταετού κέρδισαν ποδήλατα και άλλα πλούσια δώρα.

Παρόντες : ο ∆ήµαρχος Σπύρος Ζαγάρης, η αντιδήµαρχος Αικατερί-νη Τσαντουλή-Καλέµη, η δηµ.σύµβουλος Ευαγγ. ∆ηµέλη, η Πρόεδρος τουσυλλόγου ΤΥΜΒΟΣ και δ/ντρια του Ενοριακού κέντρου Χρυσάνθη Μάν-δηλα και πολύς κόσµος.

Page 28: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ28// 19 Φεβρουαρίου 2010

Page 29: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ //2919 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΟΥ:Ο πολίτης είναι ο καλύτερος ρεπόρτερ.

Γι΄αυτό τηλεφωνήστε (22940 32520) κάθε ηµέρα 9 µε 5το απόγευµα, στείλτε γράµµα (Ειρήνης & Φιλίας, Ραφή-

να Τ.Κ. 19009), fax 22940 79258 ή e-mail:[email protected], για το παράπονο, την διαµαρτυρία ή

την καταγγελία σας.

Page 30: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΑ30// 19 Φεβρουαρίου 2010

Καλαµαράκια µε ρύζι•500 gr καλαµαράκια κατεψυγµένα ή φρέσκα, 2 κούπες ρύζι, 1 κούπαλάδι, 1 κούπα ντοµάτα τριµµένη, 1 κρεµµύδι και 1 πράσο ψιλοκοµµένα,1 σφηνάκι ούζο, 1 φύλλο δάφνης, 1 σκελίδα σκόρδο λιωµένο, αλάτι καιπιπέρι.

Καθαρίζετε τα καλαµαράκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε κοµµατάκια.Σοτάρετε στο λάδι το κρεµµύδι και το πράσο, προσθέτετε τα καλαµα-ράκια και αφήνετε να τσιγαριστούν λίγο, σβήνετε µε το ούζο. Προσθέ-τετε την ντοµάτα, το σκόρδο, λίγο νερό, και αφήνετε να βράσουν για20 –25 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, την δάφνη, 2 κούπες νερό, αλάτι,πιπέρι, ανακατεύετε και σιγοβράζετε ώσπου να µαλακώσει το ρύζι.

Κουνουπίδιγιαχνιστό µεπιπεριά,καρότο, καιελιές1 κουνουπίδι (1/2 κιλόπερίπου), ½ κούπαελαιόλαδο, 1 καρώτο σεροδέλες, 1 κόκκινη πι-περιά Φλωρίνης σε

κοµµατάκια, 1 κούπα ελιές, αγγουράκια τουρσίΚόβετε το κουνουπίδι σε µπουκετάκια, το πλένετε και το στραγγί-ζετε. Σοτάρετε στο λάδι την πιπεριά, προσθέτετε τα καρώτα, τοκουνουπίδι και λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 15-20 λεπτά. Προ-σθέτετε τα αγγουράκια σε ροδέλες και τις ελιές. Ανακατεύετε καισερβίρετε.

19 Φεβρουαρίου1844: Ψηφίζεται το πρώτο Σύνταγµα της Ελ-

λάδας, µε το οποίο καθιερώνεται η συνταγ-µατική µοναρχία.

1878: Ο αµερικανός εφευρέτης Τόµας Έντισονλαµβάνει δίπλωµα ευρεσιτεχνίας για τον φω-νόγραφο, τον οποίο ονοµάζει «ΟµιλούσαΜηχανή».

1936: Μυστική συµφωνία µεταξύ του αρχηγούτων Φιλελευθέρων Θεµιστοκλή Σοφούλη καιτου ηγέτη της κοινοβουλευτικής οµάδαςτου Παλλαϊκού Μετώπου (ΚΚΕ) ΣτυλιανούΣκλάβαινα, σύµφωνα µε την οποία το Παλ-λαϊκό Μέτωπο δεσµεύεται να υποστηρίξειτον Σοφούλη για πρόεδρο της Βουλής και οιΦιλελεύθεροι να καταργήσουν το «Ιδιώνυ-µο» και να αµνηστεύσουν ηγετικά στελέχητου ΚΚΕ.

1956: Εκλογές στην Ελλάδα µε επικράτηση τηςΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραµανλή, λόγωτου «τριφασικού» εκλογικού συστήµατος. Γιαπρώτη φορά ψηφίζουν οι Ελληνίδες.

1962: Απεβίωσε Γεώργιος Παπανικολάου, για-τρός και ερευνητής, εφευρέτης του γνωστούΤεστ Παπ.

20 Φεβρουαρίου1822: Η Ναυµαχία των Πατρών. Ελληνικός στό-

λος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, στον οποίο µε-τέχουν 27 υδραίικα, 20 σπετσιώτικα και 16ψαριανά πλοία, καταναυµαχεί τον τουρκικόστόλο υπό τον Καραπεπέ Αλή.

1827: Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας εκλέγειτον Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη τηςΕλλάδας.

1960: Απεβίωσε ο Βασίλης Λογοθετίδης, ηθο-ποιός.

1970: Απεβίωσε ο Χριστόφορος Νέζερ, ηθο-ποιός, αξεπέραστος ερµηνευτής.

21 Φεβρουαρίου1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δηµοσιεύουν το

«Κοµουνιστικό Μανιφέστο», τη Βίβλο τουΚοµουνισµού.

1913: «Τα πήραµε τα Γιάννινα…».Οι Τούρκοιυπερασπιστές της πόλης παραδίδονται στονΕλληνικό Στρατό.

1915: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται απόπρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του µε τονβασιλιά Κωνσταντίνο για τη συµµετοχή τηςΕλλάδας στον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο.

1973: Οι φοιτητές καταλαµβάνουν τη Νοµικήτην περίοδο της Επταετίας.

1835: Απεβίωσε ο Στάικος Σταϊκόπουλος, αγω-νιστής της Ελληνικής Επανάστασης.22 Φεβρουαρίου

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τονΠρούθο για να κηρύξει την Επανάσταση στηΜολδοβλαχία.

1913: Ο ελληνικός στρατός εισέρχεται σταΙωάννινα.

1986: Το Τριµελές Εφετείο Πειραιά αθωώνειτους πέντε φύλακες, που είχαν θεωρηθεί πρω-τόδικα υπεύθυνοι για την τραγωδία της«Θύρας 7» και είχαν καταδικασθεί σε φυ-λάκιση 10 ετών.

1732: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώ-τος πρόεδρος των ΗΠΑ και ηγετική µορφήτης αµερικανικής επανάστασης. [θαν.14/12/1799]

1512: Απεβίωσε ο Αµέριγκο Βεσπούτσι, γενο-βέζος έµπορος και θαλασσοπόρος, που τα-ξίδεψε κι έγραψε για την Αµερική, η οποίασύµφωνα µε µία άποψη πήρε το όνοµά του.

1943: Τρία µέλη του «Λευκού Ρόδου», µιας αν-τιστασιακής σπουδαστικής οργάνωσης, εκτε-λούνται στη Ναζιστική Γερµανία. (ΣόφιΣολ, Χανς Σολ, Κρίστοφ Προµπστ).

23 Φεβρουαρίου1455: Ο εφευρέτης της τυπογραφίας, Ιωάννης

Γουτεµβέργιος, τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τηΒίβλο.

1839: Θεµελιώνεται το Πανεπιστήµιο Αθηνών.1966: 1500 τηλεοπτικοί δέκτες λαµβάνουν το

πρώτο κανονικό πρόγραµµα του ΕΙΡ, της ση-µερινής ΕΡΤ.

1957: Απεβίωσε η Μαρίκα Νίνου, ρεµπέτισσα.1973: Απεβίωσε η Κατίνα Παξινού, ηθοποιός.

24 Φεβρουαρίου391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος

Α’ απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαί-σιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυµπια-κών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στοΙάσιο την έναρξη του απελευθερωτικούαγώνα.

1943: Γενική απεργία στην Αθήνα και τον Πει-ραιά, λόγω της εξαγγελίας εφαρµογής του µέ-τρου της πολιτικής επιστράτευσης από τουςγερµανούς κατακτητές.

1981: Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες µε 6,6Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του 14 θύµατα καιτους Αθηναίους να περνούν αρκετά βράδιαστα πάρκα και τις πλατείες της πόλης.

25 Φεβρουαρίου1822: Καταργείται η δουλεία στην Ελλάδα, µε

διάταξη του Συντάγµατος της Επιδαύρου.1932: Ένας µετανάστης από την Αυστρία, ο

Αδόλφος Χίτλερ, αποκτά τη γερµανική υπη-κοότητα για να θέσει υποψηφιότητα γιακαγκελάριος.

1980: Απεβίωσε ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, πο-δοσφαιριστής του Ολυµπιακού, αθλητικόςπαράγοντας και πολιτικός.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΣ της Μαρίας Χουλιαρά (www..new-page.gr)

στη

µηχα

νή

του χρονου

Page 31: 334 19/02/2010

ΑΚΤΗ / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ //3112 Φεβρουαρίου 2010

Κριός (21/3-20/4)Καθώς µπαίνεις σε κατάσταση zen, ξυπνάει ο

άλλος σου εαυτός. Αναθεωρείς την προηγούµενηκοσµοθεωρία σου και µπαίνεις σε φάση ωρίµαν-σης. Αυτό θα σε κάνει να σκεφτείς µερικά πράγ-µατα πιο σοβαρά και υπεύθυνα. Καιρός ήτανε!

Ταύρος (21/4-20/5)Ζόρικη εβδοµάδα, αλλά εσύ µη «µασάς». Με

πρόγραµµα, ψυχραιµία και δυναµισµό θα αντε-πεξέλθεις παλικαρίσια. Πρέπει να δεις µερικές κα-ταστάσεις ξεκάθαρα, χωρίς εγωισµούς και νεύρα,αν θέλεις να βρεις τις σωστότερες λύσεις. Μηνπροσκολλάσαι δογµατικά στις απόψεις σου, για-τί θα προκαλέσεις αντιπάθειες στους γύρω σου:φίλους, συγγενείς, οικογένεια και συνεργάτες.

∆ίδυµοι (21/5-21/6)Όπως έστρωσες θα κοιµηθείς! Αυτή την εβδο-

µάδα θα βρεις µπροστά σου προβληµατικές υπο-θέσεις που έχεις αφήσει αµανάτι από παλιά,τόσο στον επαγγελµατικό όσο και στον αισθη-µατικό τοµέα. Τρέξιµο και υποχρεώσεις θα σουφάνε τον χρόνο και θα διαταράξουν την ψυχικήσου ηρεµία. Και σαν να µη σου φτάνουν όλα αυτά,θα σε φορτίσουν και δικά σου άτοµα. Τί να πω;Κουράγιο!

Καρκίνος (22/6-22/7)Επιτέλους ανοίγουν τα µάτια σου και µπαίνεις

στον … «ίσιο δρόµο», γιατί προηγουµένως, την

είχες µια τάση να κινείσαι σε λάθος κατευθύνσειςαφού συναντούσες διαρκώς καθυστερήσεις κι αν-τιξοότητες. Τώρα, µπορείς ν’ανοίξεις τα φτερά σουπρος όλες τις κατευθύνσεις και να πετύχεις µε ό,τικι αν ασχοληθείς -κυρίως στα επαγγελµατικά πουείναι ο κύριος τοµέας του ενδιαφέροντός σου.Μόνο φρόντισε να µην κουράζεσαι τόσο πολύ, για-τί δεν θα αντέξεις βιολογικά. Πρόσεχε περισσό-τερο τον εαυτό σου και τη διατροφή σου.

Λέων (23/7-23/8)Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή!

Και δυστυχώς για σένα, αυτή την εβδοµάδα, πρέ-πει να καταβάλεις πολλές προσπάθειες για να πειςότι έκανες κάτι! Θα έχεις µεγάλο ανταγωνισµό καιπρέπει να έχεις προετοιµαστεί κατάλληλα για νατους κατατροπώσεις όλους όπως πάντα.

Παρθένος (24/8-22/9)Από την πρώτη µέρα της εβδοµάδας θα έχεις

έντονο το αίσθηµα τής ευθύνης για όλα αυτά πουέχεις να κάνεις. Θα νιώθεις αφόρητη ψυχολογι-κή πίεση και τις δυνάµεις σου να σε εγκαταλεί-πουν. Μήπως κάνεις περισσότερα από ό,τι πρέ-πει; Άλλαξε τακτική για να µην έρθει το Σαββα-τοκύριακο και δεν έχεις δύναµη ούτε … να µι-λήσεις. Γενικά πάντως, µερικές φορές η συγκεν-τρωτική συµπεριφορά σου κι ο εγωισµός σου δενσε βοηθούν να ξεπεράσεις τα προβλήµατά σου.

Ζυγός (23/9-22/10)Οι ευκαιρίες συνωστίζονται στο «κατώφλι»

σου και το µόνο που χρειάζεται είναι διορατικό-τητα για να επιλέξεις τις καλύτερες. Ξεχειλίζειςαπό εύστοχες ιδέες και κάνεις σχέδια για το απώ-τερο µέλλον. Ελπίζω αυτή τη φορά να τα βάλειςµπροστά µε µεγαλύτερο ζήλο. Η συµβουλή τηςεβδοµάδας: Χαλιναγώγησε το άγχος σου.

Σκορπιός (23/10-22/11)Με την εξυπνάδα και τους ελιγµούς σου θα

διαπρέψεις στους τοµείς του άµεσου ενδιαφέ-ροντός σου. Η µόνη αστρική παγίδα που παρα-

µονεύει αυτή την εβδοµάδα για ένα στραβοπάτηµάσου είναι ... ο εκνευρισµός! Γι’ αυτό –τώρα πουτο ξέρεις- γι’ αυτή την περίοδο τουλάχιστον, από-φυγε να λύσεις οικογενειακά προβλήµατα ή να ξε-στοµίσεις λόγια που µπορεί να στεναχωρήσουντους δικούς σου ή τους συναδέλφους σου.

Τοξότης (23/11-21/12)Και να που µπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και αρ-

χίζεις να ανασυντάσσεσαι! Ξεκινάει µια εβδοµάδαµε πολύ καλές προοπτικές και θετικές εξελίξεις.Θωρακίσου συναισθηµατικά, δες τα πράγµατα µεηρεµία και χάραξε συνετά την πορεία σου. Μηνκλείνεσαι στον εαυτό σου, µίλησε µε δικά σου άτο-µα και εκµυστηρεύσου όλα αυτά που σε απα-σχολούν.

Αιγόκερως (22/12-19/1)Αποδεσµεύεσαι από τις συναισθηµατικές

αλυσίδες που σε «φυλάκιζαν» στο παρελθόν και... ενηλικιώνεσαι αισθηµατικά. Ώρα για ξεκαθα-ρίσµατα µε ... χειρουργική ακρίβεια. Η εβδοµά-δα αυτή θα αποδειχτεί πολύ καλή για σένα και τουςστόχους σου!

Υδροχόος (20/1-19/2)Αυτή τη βδοµάδα κυκλοφορείς µε τον αέρα

του πρωταγωνιστή και καταπλήσσεις τα πλήθη.Και µε τέτοιον αέρα, ποιος να σου αντισταθεί; ∆ενυπάρχει κάτι που να το βάλεις στο µάτι και να µηνµπορείς να το κερδίσεις -µε δίκαιο ή άδικο τρό-πο (ο Ερµής στο ζώδιό σου δεν νοιάζεται για τέ-τοιες… «λεπτοµέρειες»). Άρπαξε τις ευκαιρίες γιακαινούργια ξεκινήµατα όσο κρατάνε. Θα είναι ανε-πανάληπτες!

Ιχθείς (20/2-20/3)Με πολύ κέφι κι εύθυµη διάθεση θα σε βρει

αυτή η εβδοµάδα χάρη στον Ερµή. Τα πράγµατα-όσο πάει- κι απογειώνονται! Ήρθε ώρα να πάρειςσηµαντικές αποφάσεις και ν’ αρχίσεις να βάζειςµπροστά σχέδια που µέχρι τώρα δεν τολµούσεςή δεν σου «καθότανε»!

Μιλούν τ’Αστρα...

ΤοS

UD

OC

Uµα

ς

∆ήµος Μαραθώνα :22940 67777ΚΕΠ Μαραθώνα :22940 67000∆ήµος Ν. Μάκρης :22940 50000ΚΕΠ Νέας Μάκρης :22940 92222∆ήµος Ραφήνας :22940 24444ΚΕΠ Ραφήνας : 2294078870∆ήµος Αρτέµιδας :22940 80444ΚΕΠ Αρτέµιδας :22940 84128∆ήµος Παλλήνης :210 6668612ΚΕΠ Παλλήνης :210 6664737∆ήµος Γέρακα :210 6604600ΚΕΠ Γέρακα : 210 6617650

∆ήµος Μαρκοπούλου :22990 20000ΚΕΠ Μαρκοπούλου :22990 67387∆ήµος Σπάτων :210 6632200ΚΕΠ Σπάτων : 210 6630311∆ήµος Κρωπίας :210 6622324ΚΕΠ Κρωπίας : 2106021102∆ήµος Γλ. Νερών :213 2016000∆ήµος Παιανίας :210 6646130ΚΕΠ Παιανίας : 2106644484Ο.Λ.Ραφήνας : 22940 22840Ο.Λ.Λαυρίου : 22920 25249Αερολιµένας Αθηνών : 2103530000

Πυροσβ. Υπηρεσία : 199

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Page 32: 334 19/02/2010