241113 ΣΗΜΑ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙΡΟΣ

3
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Σάμος 23/11/2013 Αρ. Πρωτ:…Δ.Υ… Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα ΠΡΟΣ Ταχ.κωδ.: Τ.Κ 83100 Δημοτικές & Τοπικές κοινότητες Δήμου Σάμου Πληροφορίες: Χρήστου Εμμ. Τηλέφωνο: 2273350616 – 6947817850 ΚΟΙΝ: FAX: 2273037500 Μ. Μ .Ε Εmail: [email protected] ΣΗΜΑ –ΑΜΕΣΟ Έκτακτο Δελτίο Ε. Μ. Υ για την επιδείνωση του καιρού στις 24/11/2013 Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της 24 ης Νοεμβρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες Ειδικότερα: ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (23/11/13) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Α) ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ (23-11-13) ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Β) ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (24-11-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, THN ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000 ΜΕΤΡΑ). ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. Γ) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (25-11-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ

Transcript of 241113 ΣΗΜΑ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙΡΟΣ

Page 1: 241113 ΣΗΜΑ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σάμος 23/11/2013 Αρ. Πρωτ:…Δ.Υ…

Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα ΠΡΟΣ

Ταχ.κωδ.: Τ.Κ 83100 Δημοτικές & Τοπικές κοινότητες Δήμου Σάμου

Πληροφορίες: Χρήστου Εμμ. Τηλέφωνο: 2273350616 – 6947817850 ΚΟΙΝ:FAX: 2273037500 Μ. Μ .ΕΕmail: [email protected]

ΣΗΜΑ –ΑΜΕΣΟΈκτακτο Δελτίο Ε. Μ. Υ για την επιδείνωση του καιρού

στις 24/11/2013

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της 24ης Νοεμβρίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ειδικότερα:

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (23/11/13) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Α) ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ (23-11-13) ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Β) ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (24-11-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, THN ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000 ΜΕΤΡΑ). ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. Γ) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (25-11-2013) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ:1. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. 2. ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ), ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΜΕΧΡΙ ΤΟΑΠΟΓΕΥΜΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ (ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ).3. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΜΕ 700 ΜΕΤΡΑ).

Page 2: 241113 ΣΗΜΑ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙΡΟΣ

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρών βροχών και καταιγίδων).

            Ειδικότερα:

     • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

     • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

     • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

     • Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

     • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

     • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ