2011 ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑfestival.culture.gr/wp-content/uploads/2012/11/es... · “Έχουμε...

24
αυγουστοσ ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ πολιτιστικεσ εκδηλωσεισ δηΜου κηΦισιΑσ 2011 σεπτεμβριοσ

Transcript of 2011 ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑfestival.culture.gr/wp-content/uploads/2012/11/es... · “Έχουμε...

αυγουστοσ

ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑπολιτιστικεσ εκδηλωσεισ

δηΜου κηΦισιΑσ

2011

σεπτεμβριοσ

αυγο

υστο

σ

ΜΕΝΑΝΔΡΕ

ΙΑδ

ηΜ

οσ

κη

Φισ

ιΑσ

2011

χρυσοσ χορηγοσ

Φίλες και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη μεγαλύτερη γιορτή Πολιτισμού της πόλης μας, Τα ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ.Και φέτος οι Κηφισιώτες κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από ποιοτικές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.Σκοπός μας είναι η δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει την πατρίδα μας να γίνει ευκαιρία εσωτερικής αναγέννησης και πολιτιστικός φάρος προκειμένου να βγούμε από το τούνελ της αβεβαιότητας ακόμα πιο δυνατοί διατηρώντας παράλληλα αρχές και αξίες που έχουν σφραγίσει κυριολεκτικά αυτόν τον τόπο.

Είμαι περήφανος που συναντιόμαστε όλοι μαζί σε αυτό το σταυροδρόμι του Πολιτισμού. Σας καλώ να απολαύσετε τις εκδηλώσεις του Δήμου μας που με πολύ μεράκι και κέφι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ, «Δημήτριος Βικέλας», οι εργαζόμενοι και οι ευγενικοί χορηγοί δημιούργησαν για όλους εμάς αυτές τις μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

ΜΕΝΑΝΔΡΕ

ΙΑδ

ηΜ

οσ

κη

Φισ

ιΑσ

2011

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΥΡΜΑΔΙΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΑΜΑΛΙΑ

ΜΕΛΗΔΗΜΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣΣΦΑΝΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΚΟΥΒΟΥΤΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΛΑΤΣΟΥΔΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣΚΕΦΑΛΑ-ΦΕΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΧΙΩΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑΙΑΤΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣΚΑΡΑΓΓΙΑΝΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣΣΟΥΡΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ ΧΑΡΑΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑΠΕΤΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΖΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣΣΤΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΚΑΡΑΜΠΑΤΣΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΙΑΝΕΛΟ ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟΜΕΡΣΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ- ΒΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣΝΗΣΤΙΚΑΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣΜΠΑΛΤΑ ΕΒΙΤΤΑΡΟΥΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

“Έχουμε την τέχνη, έχει πει ο Νίτσε, για να μην πεθάνουμε από την αλήθεια”.Όταν η αλήθεια της ζωής είναι στυγνή και στεγνή και ιδίως στις μέρες μας, έρχονται οι φθινοπωρινές δροσοσταλίδες της τέχνης να ενυδατώσουν για μια ακόμα φορά το μουντό τοπίο της καθημερινότητάς μας και με τα αείζωα πολιτιστικά τους νάματα να δείξουν πως τα “Μενάνδρεια” βήμα πολυεπίπεδου και πολυδιάστατου Πολιτισμού αποτελούν σήμα κατατεθέν της επί σειρά ετών υψηλής πολιτιστικής προσφοράς του Δήμου Κηφισιάς στους δημότες του.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.

“Δημήτριος Βικέλας”

“ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2011”

Θα μπορούσαν να ονομαστούν και “ΒIKEΛΕΙΑ” αφού είναι η πρώτη χρονιά που τα ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ, αυτός ο τόσος επιτυχημένος πολιτιστικός θεσμός της Κηφισιάς, γίνεται μέσα στον νέο Καλλικρατικό Δήμο(ΚΗΦΙΣΙΑ-ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΕΚΑΛΗ) και υπό το νέο νομικό πρόσωπο πολιτισμού και αθλητισμού “Δ. Βικέλας”. Ας αφήσουμε όμως τα ονόματα και τις ταμπέλες.

Ο πολιτισμός είναι παιδεία, είναι φως και ιστορία, είναι τρόπος σκέψης και πάνω από άλλα είναι δημιουργία που θα γράψει καινούργια ιστορία. Όσο πιο βαθιές ρίζες έχει ένα δέντρο τόσο πιο στέρεο είναι και πιο πολλούς καρπούς βγάζει.Έτσι και ο πολιτισμός όσο πιο βαθιές ρίζες έχει, τόσο καλύτερους τους ανθρώπους κάνει . Η Ελλάδα έχει να επιδείξει πολιτισμό από αρχαιοτάτων χρόνων !Με τη γλώσσα της και τον πολιτισμό της “ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ” χώρες και λαούς και έγινε παράδειγμα πρός μίμηση, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.Εμείς σαν γνήσιοι Έλληνες και φορείς αυτού του πολιτισμού, κρατάμε ψηλά το δαυλό, ώστε να μεταλαμπαδευουμε την φλόγα του σε όλη την οικουμένη !Σας εύχομαι καλή διασκέδαση !

Ο ΠΡOEΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. “Δημήτριος Βικέλας”

ΜΑΝώΛΗΣ ΚΟΥΡΜΑΔΙΑΣ

25/8

Δ ιονύσου & Μυρσίνης Διονύσου & Μυρσίνης

26/8αυ

γουσ

τοσ

σκιών Ζωντάνεμα“ο μέγας αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι”παιδ ική παράσταση

Μια ευφάνταστη παιδική παράσταση όπου εναλλάσσονται οι φιγούρες του Καραγκιόζη με τους ηθοποιούς, δοσμένη μέσα από μια σύγχρονη ματιά με έντονα τα παραδοσιακά στοιχεία, με μηνύματα και σχόλια πλημμυρισμένη από μουσική, χιούμορ και σάτιρα. Ιδέα- σκηνοθεσία: μιχάλης σδούγκοςΔιασκευή κειμένου: Κωνσταντίνος πασσάςΦωτογραφίες: ευτυχία ΨαρράΠαραγωγή: ORFEAS & CORIVOSΠαίζουν με σειρά εμφάνισης: Κωνσταντίνος πασσάς, Νίνα παπανικολάου, Δημήτρης μικιός, στάθης Λαγκάδας

Roi matταινία της κινηματογραφικής ομάδας του Δήμου Κηφισιάς

Ένα νεαρό ζευγάρι με φόντο την οικονομική κρίση, φτιάχνει ένα δικό του κόσμο, μετατρέποντας τη ζωή του σε μια παρτίδα… σκάκι, με νικητές και ηττημένους και η …. ζωή συνεχίζεται.

Σενάριο- σκηνοθεσία: Κινηματογραφική ομάδα Δήμου ΚηφισιάςΠαίζουν: Φίλιππος σταυρινίδης Ηρώ Λιδωρικιώτη μάνος αναγνωστάκηςΜοντάζ: σπύρος τσιφτσήςΣκηνοθετική επιμέλεια: Άγγελος ΚοβότσοςΥπεύθυνος Κινηματογραφικής ομάδας: γιώργος πουλίδης

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη

παρασΚευΗ 7.30 μ.μ.

πεμπτΗ 8.00 μ.μ.

28/8

Δ ιονύσου & Μυρσίνης

27/8

συναυλία Κρητικής μουσικήςΚαταξιωμένοι μουσικοί σε ένα μεθυστικό ταξίδι από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως σήμερα. Οι καλλιτέχνες που τιμούν τις ρίζες τους θα μας ταξιδέψουν σε σύγχρονα μουσικά μονοπάτια της γνήσιας παραδοσιακής μουσικής. (Ριζίτικα- ταμπαχανιώτικα- μαντινάδες και συνθέσεις των ίδιων)Με τα φτερά του ονείρου αφεθείτε για ακόμη μια φορά να γοητευθείτε από την μαγική Κρήτη, μακριά από το φολκλόρ.

Πλαισιώνουν νέοι χορευτές απο την ΚρήτηΣυντελεστές: ειρήνη Δερέμπεη (θιαμπόλι- καβάλι) Κάρολος Κουκλάκης (μπουλγάρι- λαούτο) βασίλης τζωρτζίνης (κοντραμπάσο) μανούσος Κλαπάκης (κρουστά)Τραγουδά η ειρήνη Δερέμπεη

μια βραδιά Tango Mουσικοχορευτική παράσταση

Με φόντο το αργεντίνικο Tango δύο εξαίρετοι μουσικοί, ενώνουν τους ήχους τους σε μαγικές μελωδίες Αργεντίνων συνθετών και μας μεταφέρουν για λίγο στο Buenos Aires.

Συντελεστές: σπύρος μοσχόπουλος πιάνο Λευτέρης γρίβας μπαντονεόν

Συμμετέχουν: τζίνα Νικολίτσα-Fabian Ballejos (χορός) αndre Maya (τραγούδι)

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη

ΚυριαΚΗ8.00 μ.μ.

σαββατο8 .00 μ.μ.

Δ ιονύσου & Μυρσίνης

28/8

αυγο

υστο

σ

Δ ιονύσου & Μυρσίνης

συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής “εμμεΛοΝ” συναυλία

Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που έχουν γράψει το καθένα τη δική του ιστορία και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες τις γενιές.Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο Λευτέρη παπαδόπουλο. Τραγουδούν: μπάμπης βελισάριος σταυρούλα μανωλοπούλου Μουσική επιμέλεια: ελευθέριος μαυρομμάτης

Λουκιανός Κηλαηδόνης συναυλία

28 χρόνια μετά το ανεπανάληπτο beach party μιας γενιάς στη Βουλιαγμένη, ο διαχρονικός συνθέτης Λουκιανός Κηλαηδόνης μας αποδεικνύει ότι μπορεί να μας θυμίσει εκείνες τις ανεπανάληπτες μελωδίες του, τυλιγμένες από το φως της αθωότητας.

Συμμετέχει ο Δώρος Δημοσθένους

αθλητικός Όμιλος Κηφισιάς(αοΚ)

είσοδος: ελεύθερηΤατοϊου και Παύλου Μελά Στροφύλι Κηφισιά

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: 15 ευρώ

τριτΗ8.00 μ.μ.

Δευτερα8.30 μ.μ. 30/829/8

γήπεδο μπάσκετ αλωνίων

είσοδος: ελεύθερη

σπύρος πολυκανδριώτης συναυλία

Ο σπύρος πολυκανδριώτης με 10μελή ορχήστρα στη δίωρη συναυλία του επικεντρώνεται στο παραδοσιακό ρεμπέτικο- σμυρναίικο τραγούδι, καθώς επίσης σε δημοτικά- νησιώτικα ακούσματα συνθετών του ρεμπέτικου που άφησαν εποχή.Η βραδιά θα κλείσει με αγαπημένες δημιουργίες του αξέχαστου δασκάλου του είδους και πατέρα του σπύρου, Θεόδωρου πολυκανδριώτη

31/8τεταρτΗ8.00 μ.μ.

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη Δ ιονύσου & Μυρσίνης

“Euphoria” συναυλία

Μία μουσική πανδαισία, ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από παλιά και νέα, ξένα και ελληνικά τραγούδια με ερμηνεύτρια την ταλαντούχο αθηνίκη παπαδημητρίου. Την συνοδεύει στο πιάνο ο εξαίρετος ρόρης Χριστόπουλος.

πεμπτΗ 8.00 μ.μ. 1/9

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη Δ ιονύσου & Μυρσίνης

“μια θάλασσα τραγούδια”

συναυλία

Μίμης Πλέσσας- πιάνο Klaudia Delmer- τραγούδι Πέντε χρυσές δεκαετίες μουσικής! Ο κορυφαίος Μαέστρος - συνθέτης, ο πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού, θα μας παρασύρει και θα μας οδηγήσει σε κάθε μουσικό μονοπάτι που εκείνος ακολουθεί, γοητεύοντας και αιχμαλωτίζοντάς μας με τη μαγεία της μουσικής του.

σαββατο8.30 μ.μ. 3/9

σεπ

τεμ

βριο

σ

ΔΗ.πε.Θε. Κοζάνης “εκείνος κι εκείνος” του Κώστα μουρσελά Θεατρική παράσταση

Ο Λουκάς και ο Σόλων οι δυο αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, μας μεταφέρουν στην Ελλάδα του σήμερα με όχημα τα ανατρεπτικά και πάντα επίκαιρα κείμενα του Κ. μουρσελά.Οι δύο μοναχικοί διαβάτες της ζωής σχολιάζουν, σατιρίζουν, απομυθοποιούν τον κόσμο που μας περιβάλλει, απογυμνώνουν κατεστημένες αντιλήψεις, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται. Τολμούν όμως και παραμένουν εντός των τειχών και εντός των αγαθών που προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία της αφθονίας διατηρώντας έτσι την εσωτερική τους ελευθερία.

τάσος Χαλκιάς Σόλωνπάνος σκουρολιάκος Λουκάς Ηλιάννα μπάλα ΕλένηΔημήτρης παπανικολάου ΥπάλληλοςΣκηνοθεσία: γιάννης Καραχισαρίδης Σκηνικά- κοστούμια: αντώνης Χαλκιάς

( Ι . Δρυμπέτη & Κερκύρας”)Δημοτικό Θέατρο Ν. ερυθραίας

είσοδος: 15 ευρώ

ΚυριαΚΗ8.00 μ.μ. 4/9

Δ ιονύσου & Μυρσίνηςαίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερησεπ

τεμ

βριο

σ Θίασος “ελληνική αυλαία”“Δίκη του Κολοκοτρώνη” Θεατρική παράσταση

Συμπληρώνονται 240 χρόνια από τη γέννηση του θρυλικού “λιονταριού του Μοριά” και 175 χρόνια από την μεταφορά της πρωτεύουσας της χώρας από το Ναύπλιο στην Αθήνα, που συνέπεσε με τη δίκη και καταδίκη των δύο ηρωικών στρατηγών, Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα, που αθωώθηκαν τελικά από τον Όθωνα. Ας γευτούμε για λίγο τον ακραιφνή κολοκοτρωναίικο λόγο και την συγκλονιστική ενσάρκωση του ήρωα από τον ίδιο τον συγγραφέα και σκηνοθέτη αντώνη Ξεπαπαδάκο.

μιχάλης βιολάρης συναυλία

Μια μουσική πανδαισία, που έχει τις ρίζες της στη νοσταλγική εποχή των Μπουάτ, και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, απόλυτα δεμένη με την ποίηση των πιο σημαντικών μας ποιητών, αποτελεί τον πυρήνα της συναυλίας του μιχάλη βιολάρη.Τραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και παραμένουν ζωντανά, αυθεντικά, αγαπημένα και που αξίζει όλοι να θυμόμαστε και να σιγοτραγουδάμε.Μαζί του η ανδριάνα Κόλλια στο τραγούδι και τετραμελής ορχήστρα.

τριτΗ8.00 μ.μ. 6/9Δευτερα

8.00 μ.μ. 5/9

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη Δ ιονύσου & Μυρσίνης

στέλλα Κονιτοπούλουσυναυλία

Το Αιγαίο συναντά την Κηφισιά μέσα από τα νησιώτικα τραγούδια της μούσας της ελληνικής παράδοσης. Πλαισιώνεται από πενταμελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.

1η Μάη, Κάτω ΚηφισιάΘεατρο εργατιΚΩΝ ΚατοιΚιΩΝ

είσοδος: ελεύθερη

τεταρτΗ8.00 μ.μ. 7/9

σεπ

τεμ

βριο

σ

Δ ιονύσου & Μυρσίνηςαίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη

πεμπτΗ8.00 μ.μ. 8/9

“ολόκληρος ο σαίξπηρ σε μια ώρα” των Άνταμ Λονγκ, τζες ουίνφιλντ και Ντάνιελ σίνγκερ Θεατρική παράσταση

“Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια”. Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Μια τρελή παρέλαση ηρώων του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστές τον Άκη σακελαρίου, την Ναταλία Δραγούμη, το γεράσιμο γεννατά και τον αντώνη Λουδάρο….. μπαίνουν από το ένα έργο στο άλλο, μπερδεύουν την πλοκή των ξακουστών έργων του μεγάλου δραματουργού και υπόσχονται γέλιο χωρίς τέλος.

Μετάφραση- σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος αρβανιτάκηςΣκηνικά- Κοστούμια: βίκυ ραμπόταΜουσική επιμέλεια: Κώστας σουρβάνοςΜουσική- διασκευή στίχων “Οθέλλου”: NivoΣκηνικά: αναστασία αρσένη

Δ ιονύσου & Μυρσίνηςαίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: 10 ευρώ

Λαϊκό Θέατρο Ν. ερυθραίας “εκκλησιάζουσες”του αριστοφάνη Θεατρική παράσταση

“Το γέλιο είναι το μόνο φάρμακο της ψυχής για το οποίο δεν υπάρχουν αντενδείξεις και η δράση του είναι πάντα ευεργετική” .Ο Αριστοφάνης απογοητευμένος από την κακή πολιτική διοίκηση της Αθήνας, σατιρίζει τις Πλατωνικές ιδέες της κοινοκτημοσύνης και της ιδανικής πολιτείας παρουσιάζοντας τις γυναίκες των Αθηνών ν’αρπάζουν την πολιτική εξουσία στο δήμο, εμπνεόμενες από τη δυναμική Πραξαγόρα.….. η συνέχεια επί σκηνής.

Σκηνοθεσία: Νίκος μπουσδούκος

σαββατο 8.15 μ.μ. 10/9 τριτΗ

8.00 μ.μ. 13/9

H κυρία του μαξίμGeorges Feydeau Θεατρική παράσταση

Η καρδιά του Παρισιού του 19ου αιώνα θα χτυπήσει ξανά στην Κηφισιά χαρίζοντας άφθονο γέλιο, κίνηση , χορό, δράση στην κωμωδία του G. Feydeau που παρουσιάζει η Ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. “Δημήτριος βικέλας” του Δήμου Κηφισιάς, σε σκηνοθεσία Κικής αυγουστάτου

Δημοτικό Θέατρο Ν. ερυθραίας (Ι. Δρυμπέτη & Κερκύρας”)

είσοδος ελεύθερη

25/8πεμπτΗ 9.00 μ.μ. 26/8παρασΚευΗ

9.00 μ.μ.αυ

γουσ

τοσ

πλατεία 28ης οκτωβρίου Ν. ερυθραία

είσοδος: ελεύθερη

συναυλία RockΟι σπουδαστές του Φιλαρμονικού Ωδείου συνεχίζοντας την παράδοση στη Rock μουσική για ακόμη μια φορά θα σας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα νεανικό- δροσερό με γνωστά Rock κομμάτια και μπαλάντες των Guns n’ Roses, Iron Maiden, Carlos Santana, Led Zeppelin, Jimmy Hendrix κ.ά.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ρόζα- Έλενα Κουρούση.

Δευτερα7.00 μ.μ. 19/9

σεπ

τεμ

βριο

σ18/9ΚυριαΚΗ

7.00 μ.μ.

“στοιχειωμένα Θεμέλια” από το Θέατρο Κηφισιάς θέατρο για παιδιά

Ένα μυστικό θαμμένο μέσα στη γη, ένας αρχαίος ναός, δύο παιδιά που γίνονται μάρτυρες της πιο λαμπρής πολιτιστικής κληρονομιάς μας, μια υπέροχη ιστορία βγαλμένη μέσα από το βιβλίο της Έρικας αθανασίου σε ελεύθερη διασκευή της Κικής αυγουστάτου που διαπαιδαγωγεί, μορφώνει και καθοδηγεί τις παιδικές ψυχές.

Δημοτικό Θέατρο Ν. ερυθραίας (Ι. Δρυμπέτη & Κερκύρας”)

είσοδος ελεύθερη

Δ ιονύσου & Μυρσίνηςαίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη

Θεοδόσης πελεγρίνης Η Φιλοσοφία στη σκηνή Νίτσε

Ο καθηγητής της Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών, Πρύτανης Θεοδόσης πελεγρίνης από το 2006 έχει πραγματοποιήσει δεκαεπτά θεατρικές παραστάσεις μέσω των οποίων προβάλλεται η ζωή και η σκέψη φιλοσόφων που διαμόρφωσαν τη διανόηση του δυτικού κόσμου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.Οι ιδέες του Νίτσε θα ζωντανέψουν με θεατρικό λόγο δια στόματος Θεοδόση πελεγρίνη.

Το όλο εγχείρημα και οι υλοποιητές του είναι:σκηνοθεσία: γιάννης Κώσταςβοηθός σκηνοθέτη: βαγγέλης πρωτοπαπαδάκηςμουσική- σύνθεση: μάριος ιορδάνουΦωτισμοί: Άγγελος βισκαδουράκηςΚοστούμια: μυρτώ Καρέκου

Διανομή: συγγραφέας… Θεοδόσης πελεγρίνηςσυνθέτης… μάριος ιορδάνουΡόζα, Αδελφή… ιουλία Καλογρίδη

20/9τριτΗ7.30 μ.μ.

αυγο

υστο

σ

Θεατρική ομάδα 3ου γεΛ Κηφισιάς“πολύ κακό για το τίποτα” του σαίξπηρΘεατρική παράσταση

Το νεανικό έργο του Σαίξπηρ, μια φωτεινή ρομαντική κωμωδία δοσμένη μέσα από τα μάτια των εφήβων της Κηφισιάς. Με όχημα το λόγο, τη γνώση της ανθρώπινης φύσης 23 νέα άτομα ξεκινάνε ένα ταξίδι για να σατιρίσουν, να ζήσουν και να αναζητήσουν διαχρονικές αλήθειες ζωής.

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη Δ ιονύσου & Μυρσίνης

παρασΚευΗ 7.00 μ.μ. 23/9

Θεατρική ομάδα3ου γυμνάσιου Κηφισιάς “πλούτος” του αριστοφάνηΘεατρική παράσταση

Η Αθήνα του 5ου αιώνα ήταν το σχολείο της Ελλάδας, το κέντρο που ανθούσε η σκέψη χειροδεμένη με την πράξη σ’ ένα πρωτοφανέρωτο σμίξιμο.Τα νέα παιδιά του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς σε μία καταπληκτική παράσταση παρουσιάζουν τον Πλούτο του Αριστοφάνη όπου ο πατέρας της Αττικής κωμωδίας διακωμωδεί το πάντα επίκαιρο θέμα της αγάπης των ανθρώπων για ευημερία και το πρόβλημα της άνισης κατανομής των αγαθών.

πεμπτΗ7.00 μ.μ. 22/9

Δ ιονύσου & Μυρσίνηςαίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη

σεπ

τεμ

βριο

σ

μια βραδιά από την Ένωση μικρασιατών Ν. ερυθραίας.παραδοσιακοί χοροί

Το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου μας, ζωντανό κύτταρο παράδοσης με ομάδα που ξεπερνά τα 35 μέλη είναι πάνω από 4 χρόνια αδιάλειπτα παρόν σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις εντός και εκτός της χώρας μας, με συνέπεια, ευθύνη και αγάπη για την ελληνική παράδοση. Υπεύθυνος παρουσίασης και διδασκαλίας: γιάννης γαντζίας

(Ι. Δρυμπέτη & Κερκύρας”)Δημοτικό Θέατρο Ν. ερυθραίας

είσοδος: ελεύθερη

πλατεία Ηρώων πολυτεχνείου

είσοδος: ελεύθερηΝέα Κηφισ ιά

Φεστιβάλ Ηχοχρωμάτων Κηφισιάς οι μελωδίες του κόσμου σε μουσικές του αύριο συναυλία

ΛόλεκO Λόλεκ είναι μοναδική περίπτωση τραγουδοποιού που μπορεί να συνδέσει παραδοσιακά επτανησιακά με Κ. Χατζή, ρεμπέτικα, με Leonard Choen και μουσική πανκ των ‘80s. Και όλα αυτά πηγάζουν από έναν εσωτερικό πυρήνα που εκφράζεται με έναν ενιαίο τρόπο- κι ας είναι τραγούδια από διαφορετικές εποχές και στυλ.

Howlin’ Kay one man dirty band and friendsΤον αποκαλούν “Ταγμένο μουσικό του δρόμου” διατρέχει την Αμερική, εξερευνά τα πιο μυστήρια μονοπάτια των Delta Blues, αυτοσχεδιάζει, δημιουργεί και “ηλεκτρίζει” με ένα δυνατό ήχο.

Trees Οι Trees κατάφεραν να παντρέψουν τη Δυτική jazz και latin με την Ινδική μουσική, με ένα νέο και πολύ δημιουργικό τρόπο που θα μας καταπλήξει. Τα όργανα που θα ακούσουμε είναι Τάμπλα, κοντραμπάσο, κιθάρα, φλάουτο, κρουστά.

οι Άσσοι του Loui SalvatorΜια εντυπωσιακή εξαμελής μπάντα που διασκευάζει ρεμπέτικα και ορισμένα “ελαφρά” (Γούναρης, Αττίκ κλπ) σε lounge jazz, ‘30s swing και allegro.Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στις συναυλίες είναι τύπου “αμερικάνικο club του 40” με εκκεντρικό ντύσιμο, όργανα εποχής μεσοπολέμου, πολύ κέφι και ζωηρούς ρυθμούς. Οι μελωδίες είναι λίγο γνωστές σε όλους και η απόδοση τους σε ρυθμό swing ακούγεται μοντέρνα και ιδιαίτερα διασκεδαστική.

24/9σαββατο7.00 μ.μ.

24/9σαββατο7.00 μ.μ.

25/9ΚυριαΚΗ 7.00 μ.μ.

αίθριο Δήμου Κηφισιάς

είσοδος: ελεύθερη Δ ιονύσου & Μυρσίνης

Θεατρική ομάδα του συλλόγου Χορού Ν. ερυθραίας “Ήλιος”

“Νάπολη εκατομμυριούχα” του εντουάρντο ντε Φιλίππο Θεατρική παράσταση

Μια τοιχογραφία της Ναπολιτάνικης κοινωνίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ζωντανεύει η υπέροχη νεανική θεατρική ομάδα του Συλλόγου “Ήλιος” της Ν. Ερυθραίας με κέφι, μεράκι και μουσική το έργο του γνήσιου μεγάλου λαϊκού συγγραφέα Εντουάρντο ντε Φιλίππο.

Μετάφραση: γαλάτεια πονηρίδηΓενική Επιμέλεια και Σκηνοθεσία: Χαρούλα σαμπατάκου

σεπ

τεμ

βριο

σ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝωΝ ΠΡΟγΡΑΜΜΑΤΟΣ:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΙώΤΗ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

ευγεΝικοι χορhγοι

ΜΕΝΑΝΔΡΕ

ΙΑδ

ηΜ

οσ

κη

Φισ

ιΑσ

2011

4/927/8

29/8

5/9

3/931/8 7/9

8/924/9