δ2 αποταμιευση ολα

of 21 /21
31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924. Αποταμίευση σημαίνει « φυλάω τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα». 1. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι». 2. «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά». 3. «Μάζευε και ας είναι και ρώγες». Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον. Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Δεν αποταμιεύουμε μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι, σκίουρος, καμήλα κ.λ.π) Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά . Αποταμιεύουμε ό, τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη . Είναι σημαντικό

Embed Size (px)

Transcript of δ2 αποταμιευση ολα

Page 1: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει « φυλάω τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα».

1. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».2. «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η

στάμνα η πλατιά».3. «Μάζευε και ας είναι και ρώγες».

Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουμε μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι, σκίουρος, καμήλα κ.λ.π)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά . Αποταμιεύουμε ό, τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Page 2: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματα μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα»..

1. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι.»

2. «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά.»

3. «Μάζευε και ας είναι και ρώγες»

Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι , σκίουρος , καμήλα κ.λ.π)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευση δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμίευση ό,τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Page 3: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτήριων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα».

1. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι2. «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα

η πλατιά».3. «Μάζευε και ας είναι και ρώγες».

Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι, σκίουρος, καμήλα κ.λ.π.)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμιά σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ο,τι μας περισσεύει και δεν έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα

Page 4: δ2 αποταμιευση ολα

31

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα».

1. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».2. «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η

στάμνα η πλατιά».3. «Μάζευε και ας είναι και ρώγες».

Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματα μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Δεν αποταμιευούν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι, σκίουρος, καμήλα κ.λ.π.)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ό, τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Page 5: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το της 1924. Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματα μου για να χρησιμοποιήσω αργότερα».1. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι»2. «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά».3. «Μάζευε κι ας είναι και ρώγες». Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πώς η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση που πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι ,σκίουρος, καμήλα κ.λ.π.)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ότι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητα μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Page 6: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε

ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτήριων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα».

1. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».

2. «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά ».

3. «Μάζευε και ας είναι και ρώγες».

Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον. Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουν μόνο οι άνθρωποι , αλλά και τα ζώα(μυρμήγκι, σκίουρος, καμήλα κ.λ.π.) Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά . Αποταμιεύουμε ό ,τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητα μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Page 7: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα».«Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».«Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά».«Μάζευε και ας είναι και ρώγες».δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον. Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουν μόνο οι ανθρωποι,αλλά και τα ζώα(μιρμήγκι ,σκίουρος ,καμήλα κ.λ.π.)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ό,τι μας περισσεύει και δεν το εχουμε ανάγκη. Ειναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητα μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Page 8: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματα μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα».¨ «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».«Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά».«Μαζεύει και ας είναι και ρώγες».Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον .Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στο κουμπαρά. Τη θέση που του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι, σκίουρος, καμήλα κ.λ.π.)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμιά σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ό,τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμ χρήματα.

Page 9: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣΗ Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα».

1. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».

2. «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά»

3. «Μάζευε και ας είναι και ρώγες»

Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμού.Δεν από ταμιεύουμε μόνο οι άνθρωποι ,αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι , σκίουρος , καμήλα κ.λ.π)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ό, τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Page 10: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣΗ Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει<< φυλάω τα χρήματα μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα>>.«Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».« Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά».«Μάζευε και ας είναι και ρώγες».Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουν μόνο οι άνθρωποι ,αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι,σκίουρος,καμήλα κ.λ.π.)Πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά. Αποταμιεύουμε ό,τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

Page 11: δ2 αποταμιευση ολα

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Ημέρα Αποταμίευσης Παγκόσμια γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει <<φυλάω τα χρήματα μου για να τα χρησιμοποιήσω

1. «Σταλαγματιά Αργότερα σταλαγματιά γεμίζει η στάγμα η πλατιά >>

2. «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι»

3. «Μάζεψε και ας είναι και ρώγες»

Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση του πήραν σιγά σιγά οι τραπεζικοί λογαριασμοί.Δεν αποταμιεύουν μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα (μυρμήγκι, σκίουρος, καμήλα κλπ).Πρέπει να καταλάβουμε ότι η αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά αποταμιεύουμε ό, τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητα μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Page 12: δ2 αποταμιευση ολα

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται εδώ και 85 χρόνια σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.Αποταμίευση σημαίνει «φυλάω τα χρήματά μου για να τα χρησιμοποιήσω αργότερα». 1 «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι». 2 «Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά» .«Μάζεψε και ας είναι και ρώγες» .Τις παροιμίες αυτές τις χρησιμοποιούσαν κυρίως οι παλαιότεροι για να δείξουν πως η αποταμίευση είναι κάτι αναγκαίο και πως τα περισσεύματά μας μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στο μέλλον.Τα παλιά χρόνια μαζεύαμε χρήματα στον κουμπαρά. Τη θέση καμήλα κ.τ.λ.)Π ρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της αποταμίευσης δεν έχει καμία σχέση με την τσιγκουνιά . Αποταμιεύουμε ό, τι μας περισσεύει και δεν το έχουμε ανάγκη . Είναι σημαντικό να μην στερούμε κάτι από την καθημερινότητά μας με σκοπό να αποταμιεύουμε χρήματα.