(13) Εφημερίδα Μαΐου 2007

4
Μαθητική στήλη Επιμέλεια: Αρετή Κάρκου, φιλόλογος καθηγήτρια Γυμνασίου Κορησού Δραστηριότητες στο Γυμνάσιο Κορησού Το σχολικό έτος 2006-2007 υλοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Κορησού ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα την «Ανακύκλωση» και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα την «Οικολογική διάσταση του βιβλίου της Ελένης Δικαίου “Η κοιλάδα με τις πεταλούδες”». Όσον αφορά στο Περιβαλλοντικό πρόγραμμα τα παιδιά που πήραν μέρος ενημερώθηκαν πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης, ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα στην καθαριότητα του σχολείου με ενεργό δράση. Ενημέρωσαν και τους υπόλοιπους μαθητές για την προσπάθεια να διατηρείται ο χώρος του σχολείου καθαρός φιλοτεχνώντας και αναρτώντας στους πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου αφίσα. Τέλος Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε με την ομάδα το Κ.Π.Ε. Μουζακίου και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τη δραματοποίηση κειμένων που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά για την Ανακύκλωση. Στη γιορτή λήξης του σχολείου, αλλά και σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο Κ.Π.Ε. Καστοριάς με τα περιβαλλοντικά προγράμματα από όλη τη Δυτική Μακεδονία τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά τους. Ήταν οι: Ειρήνη Αλεξανδρίδου, Ζαχαρούλα Μουχαρέμη, Απόστολος Γεωργιάδης, Ευαγγελία Στανόα, Ελένη Βελλίδου, Χρυσαυγή Γάκια από τη Β’ Τάξη, Ηλιάνα Γρηγορίου, Ευγενία Κυριακίδου, Περσεφόνη Τόλου, Βάσω Ψωμαδάκη, Παντελής Λιόλιος, Τέση Μπαμπάλα.

Transcript of (13) Εφημερίδα Μαΐου 2007

Page 1: (13) Εφημερίδα Μαΐου 2007

Μαθητική στήληΕπιμέλεια: Αρετή Κάρκου, φιλόλογος καθηγήτρια Γυμνασίου

Κορησού

Δραστηριότητες στο Γυμνάσιο ΚορησούΤο σχολικό έτος 2006-2007 υλοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο

Κορησού ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα την «Ανακύκλωση» και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα την «Οικολογική διάσταση του βιβλίου της Ελένης Δικαίου “Η κοιλάδα με τις πεταλούδες”».

Όσον αφορά στο Περιβαλλοντικό πρόγραμμα τα παιδιά που πήραν μέρος ενημερώθηκαν πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης, ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα στην καθαριότητα του σχολείου με ενεργό δράση. Ενημέρωσαν και τους υπόλοιπους μαθητές για την προσπάθεια να διατηρείται ο χώρος του σχολείου καθαρός φιλοτεχνώντας και αναρτώντας στους πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου αφίσα.

Τέλος Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε με την ομάδα το Κ.Π.Ε. Μουζακίου και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τη δραματοποίηση κειμένων που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά για την Ανακύκλωση. Στη γιορτή λήξης του σχολείου, αλλά και σε ημερίδα που διοργανώθηκε στο Κ.Π.Ε. Καστοριάς με τα περιβαλλοντικά προγράμματα από όλη τη Δυτική Μακεδονία τα παιδιά παρουσίασαν τη δουλειά τους. Ήταν οι: Ειρήνη Αλεξανδρίδου, Ζαχαρούλα Μουχαρέμη, Απόστολος Γεωργιάδης, Ευαγγελία Στανόα, Ελένη Βελλίδου, Χρυσαυγή Γάκια από τη Β’ Τάξη, Ηλιάνα Γρηγορίου, Ευγενία Κυριακίδου, Περσεφόνη Τόλου, Βάσω Ψωμαδάκη, Παντελής Λιόλιος, Τέση Μπαμπάλα.

Page 2: (13) Εφημερίδα Μαΐου 2007

Όσον αφορά στο Πολιτιστικό πρόγραμμα τα παιδιά ασχολήθηκαν με το έργο της συγγραφέως Ελένης Δικαίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Το Γυμνάσιό μας παράλληλα με το Πολιτιστικό πρόγραμμα συμμετείχε στο πρόγραμμα του Ε.ΚΕ.ΒΙ. (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) «Συγγραφείς και Εικονογράφοι στα σχολεία», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία να έρθουν σε επαφή με τους ίδιους τους δημιουργούς. Έτσι, λοιπόν, από τον Οκτώβριο είχαμε καλέσει τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου να έρθει στο σχολείο μας στο τέλος του σχολικού έτους. Παιδιά της πολιτιστικής ομάδας δραματοποίησαν στη γιορτή λήξης του σχολείου ένα διασκευασμένο απόσπασμα από το πρόσφατο βιβλίο της δημιουργού «Η κοιλάδα με τις πεταλούδες», το οποίο έχει οικολογικό περιεχόμενο.

Page 3: (13) Εφημερίδα Μαΐου 2007

Τα παιδιά που πήραν μέρος στα δύο προγράμματα ήταν τα εξής:Ειρήνη Αλεξανδρίδου, Φρειδερίκη Δημητρίου, Ζαχαρούλα Μουχαρέμη, Απόστολος Γεωργιάδης, Ευαγγελία Στανόα, Σουλτάνα Ζάχου, Ελένη Βελλίδου, Χρυσαυγή Γάκια, Μιλτιάδης Γεωργιάδης, Παναγιώτης Κόκκινος, Μιγγένα Λούλη, Γρηγόρης Τσάλιος, Αλέξανδρος Φίτζιος, Ηλιάνα Γρηγορίου, Ευγενία Κυριακίδου, Βασίλης Λιόλιος, Περσεφόνη Τόλου, Βάσω Ψωμαδάκη, Μιχάλης Βελλίδης, Χρύσα Γάκια, Κατερίνα Καλαϊτζίδου, Παντελής Λιόλιος, Τέση Μπαμπάλα, Ορνέλα Νίπολλη, Ειρήνη Σιδηροπούλου, Κώστας Σιλημάνης, Ιωάννα Σιώκη, Μαρία Τσόπρα.

Υπεύθυνη των προγραμμάτων ήταν η φιλόλογος Αρετή Κάρκου.

Γιορτή Λήξης του ΓυμνασίουΣτη γιορτή λήξης των μαθημάτων του σχολείου είχαμε κοντά

μας τη συγγραφέα Ελένη Δικαίου. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Μαΐου στις 9 το πρωί. Ο Διευθυντής κ. Σπύρος Παπαγιάννης καλωσόρισε τη συγγραφέα, η φιλόλογος Αρετή Κάρκου την παρουσίασε στους μαθητές μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό, τα παιδιά παρουσίασαν τα δρώμενα της Ανακύκλωσης και του βιβλίου της δημιουργού και στη συνέχεια η Ελένη Δικαίου είχε διάλογο με τους μαθητές. Στη γιορτή παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος των Πολιτιστικών Θεμάτων για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κ. Στέλιος Σπανός. Στο τέλος όλοι γεύτηκαν παραδοσιακές λιχουδιές που έφεραν γονείς των παιδιών.