1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

12

Transcript of 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

Page 1: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα
Page 2: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

Δημιουργία ιστοσελίδας WordPress με On-Page SEO Προδιαγραφές

Βελτιώσεις ταχύτητας ιστοσελίδας με μηχανισμούς cache & cdn

Προστασία από κακόβουλες επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο και backup

Σύνδεση με κοινωνικά δίκτυα με κουμπιά δημοσίευσης και αυτόματες κοινοποιήσεις

Βελτίωση παραγόντων που επηρεάζουν την θέση της ιστοσελίδας στο Google

Δημιουργία εξωτερικών συνδέσμων (backlinks) σε ιστοσελίδες τρίτων

Σύνδεση της ιστοσελίδας με την μηχανή αναζήτησης Google

Παρακολούθηση νέων παραγόντων κατάταξης και ανταγωνισμού

Καταχώρηση στην ιστοσελίδα πρωτογενούς περιεχομένου υψηλής ποιότητας

Περιεχόμενο με εκτενείς περιγραφές, μορφοποιήσεις, εικόνες και video

Καταχώρηση προϊόντων με πλήρη περιγραφή, τιμές, εικόνες, video και χαρακτηριστικά προϊόντων

Καταχώρηση εργασιών τύπου portfolio

Άρθρα στο blog της ιστοσελίδας με βελτιώσεις On-Page SEO και μορφοποιήσεις κειμένων

Φιλοξενία ενημερωμένου blog εντός της ιστοσελίδας που θα περιλαμβάνει νέα του χώρου, πληροφορίες, συμβουλές κ.α.

Δημιουργία ολοκληρωμένων εταιρικών προφίλ και σελίδων σε δημοφιλή Social Media

Αμφίδρομη σύνδεση ιστοσελίδας με τα Social Media

Δημοσίευση πρωτογενούς και δευτερογενούς περιεχομένου στα Social Media ανά τακτά χρονικά διαστήματα

Κοινοποίηση περιεχομένου σε ιστοσελίδες τρίτων, groups και παρόχους διαμοιρασμού περιεχομένου

Αποστολή περιεχομένου σε λίστα μελών ιστοσελίδας μέσω μαζικής αποστολής email newsletter

Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας με εικόνα και κείμενο, στο δίκτυο αναζητήσεων και προβολής της Google

Διαφημιστικές δράσεις βασισμένες σε Business Data της επιχείρησης και στόχευση σε επισκέπτες που εγκατέλειψαν την ιστοσελίδα και επαναφορά τους με χρήση Remarketing

Ανάλυση του κοινού - στόχος με γεωγραφικά, ηλικιακά και στοιχεία ενδιαφέροντος

Δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας με εικόνα, κείμενο και remarketing

Προώθηση πρωτογενών δημοσιεύσεων blog και προσφορών προϊόντων

Page 3: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

.01 ΙΣΤΟΣΕΛIΔΑ WORDPRESS

Όλα ξεκινούν βάζοντας τις σωστές βάσεις. Με την επιλογή της πλατφόρμας WordPress ως υπόβαθρο ιστοσελίδας, εξασφαλίζεις ότι θα έχεις μια ιστοσελίδα που θα είναι λειτουργική τόσο στο front-end όσο και στο back-end, εύκολα διαχωρίσιμη και φιλική προς την μηχανή αναζήτησης Google (SEO). Ένας ακόμα λόγος που το WordPress θα πρέπει να επιλεγεί έναντι του ανταγωνισμού, είναι το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή κινεί το 59% των ιστοσελίδων διαχείρησης περιεχομένου (CMS) παγκοσμίως, διαθέτοντας την μεγαλύτερη κοινότητα δημιουργών, που προσφέρουν πρόσθετες εφαρμογές (plugins) για το WordPress εντελώς δωρεάν μέσω του WordPress Repository.

Εφαρμογή βελτιώσεων ταχύτητας τόσο στην πλατφόρμα WordPress με την χρήση plugins όπως το W3 Total Cache, όσο και στο περιεχόμενό της. Τα στοιχεία που απαρτίζουν την ιστοσελίδα όπως οι εικόνες, τα java script, τα αρχεία css και οι εξωτερικές συνδέσεις της ιστοσελίδας θα πρέπει να εξεταστούν έτσι ώστε να μην επηρεάζουν αρνητικά την ταχύτητα της ιστοσελίδας. Ενδεικτικά, θα αναφέρω ότι 1 στους 4 επισκέπτες μιας ιστοσελίδας την εγκαταλείπουν αν η φόρτωσή της διαρκέσει περισσότερα από 4 δευτερόλεπτα. Ακόμα το 75% των επισκεπτών από κινητές συσκευές εγκαταλείπουν αν η φόρτωση διαρκέσει περισσότερα από 5 δευτερόλεπτα.

Απαραίτητη για την εξέλιξη μιας ιστοσελίδας κρίνεται η ασφάλειά της. Όταν μια ιστοσελίδα δεχθεί επίθεση και προσβληθεί, μπορεί να αφαιρεθεί από την μηχανή αναζήτησης Google, να γίνει πολύ αργή η φόρτωσή της ή ακόμα και να μολύνει τους επισκέπτες σας. Ακόμα, ο καθαρισμός της είναι μια δύσκολη και δαπανηρή εργασία. Γι’ αυτόν τον λόγο απαραίτητη είναι η ασφάλεια και μπορεί να επιτευχθεί πραγματοποιώντας συνεχείς ενημερώσεις στην πλατφόρμα και τα plugins, και εγκαθιστώντας πρόσθετα όπως το WordFence και το Sucuri. Ακόμα, αν ο serv-er φιλοξενίας δεν διαθέτει αυτόματο backup, επιλέξτε μια υπηρεσία για αυτή την εργασία όπως το Blogvault.

Εγκατάσταση πρόσθετων εφαρμογών plugins διαμοιρασμού περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα με την χρήση κουμπιών αλλά και αυτόματα κατά την ανάρτησή τους. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ο διαμοιρασμός του περιεχομένου στις σελίδες και τα προφίλ που διατηρεί η ιστοσελίδα στα κοινωνικά δίκτυα. Προτεινόμενο plugin γι’ αυτή την εργασία είναι το Jetpack.

Page 4: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

.02SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

Μια ιστοσελίδα δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν εμφανίζεται στην σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Περισσότερο από το 70% των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας προέρχονται από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στην πρώτη ή εκατοστή θέση λαμβάνονται υπόψη από τον αλγόριθμο της Google περισσότεροι από 200 παράγοντες, άλλοι εντός ιστοσελίδας και άλλοι εκτός αυτής. Στην έναρξη λειτουργίας μιας ιστοσελίδας σημαντικό είναι να τηρούνται όσο γίνεται περισσότεροι παράγοντες κατάταξης εντός της ιστοσελίδας. Μερικοί από αυτούς είναι η ποσότητα του περιεχομένου, η μορφοποίηση του περιεχομένου, η ταχύτητα φόρτωσης, οι σύνδεσμοι προς άλλες πηγές, η εύκολη πλοήγηση του χρήστη, κ.α. Με τις βελτιώσεις αυτές πετυχαίνεις όχι τόσο την υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας, αλλά την υψηλή κατάταξη μέρους αυτής για παράδειγμα ενός η περισσότερων άρθρων που φιλοξενούνται σε αυτή.

Για να μπορέσει η μηχανή αναζήτησης να βρει και να καταχωρήσει την ιστοσελίδα σου άμεσα, θα πρέπει να γνωρίζει την ύπαρξή της. Απαραίτητη είναι η καταχώρησή της στο Google με την χρήση του Webmasters Console εργαλείου που παρέχει η ίδια η μηχανή. Μετά την σωστή καταχώριση της ιστοσελίδας, σταδιακά στο Webmasters Console θα εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάταξη της ιστοσελίδας, την ασφάλειά της καθώς και τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζει και χρήζουν διόρθωσης.

Σημαντικότερος παράγοντας που λαμβάνει υπόψη της η μηχανή

αναζήτησης Google για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας, είναι ο αριθμός και η ποιότητα των εξωτερικών συνδέσμων (backlinks) που διαθέτει μια ιστοσελίδα. Αυτοί οι εξωτερικοί σύνδεσμοι, για να μην αποβούν επιζήμιοι, θα πρέπει να γίνονται από άλλους, χωρίς την συμμετοχή σου και κυρίως από ιστοσελίδες που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Υπάρχουν όμως και εξωτερικοί σύνδεσμοι οι οποίοι μπορούν να δημιουργηθούν από σένα εύκολα με την καταχώρηση των στοιχείων της ιστοσελίδας ή της επιχείρησής σου σε δωρεάν online επαγγελματικούς καταλόγους. Χρησιμοποίησε την λέξη κλειδί «Κατάλογοι

Επιχειρήσεων» κατά την αναζήτηση και καταχώρισε τα στοιχεία της ιστοσελίδας σου σε όσους περισσότερους μπορείς, με ρυθμό καταχώρησης έως τρεις καταχωρίσεις ανά εβδομάδα. Προσοχή: Οι σύνδεσμοι δεν θα πρέπει να έχουν την σήμανση no-follow, η οποία σηματοδοτεί την μην παρακολούθηση του συνδέσμου από την Google. Για την αναγνώριση και αποφυγή των επαγγελματικών καταλόγων που προσθέτουν την σήμανση no-follow στα links χρησιμοποίησε το brows-er add-on «NoFollow Simple» για Chrome ή το «Highlight Nofollow Links» για Firefox.

Page 5: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

.03ΔΗΜΙΟYΡΓΙΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟY

Το σύνολο του περιεχομένου που θα φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι πρωτογενές, εκτενές και υψηλής ποιότητας, για να δοθεί από τους επισκέπτες και την μηχανή αναζήτησης Google η μέγιστη αξία και ο χαρακτηρισμός «Authority Website». Ξέχνα την δημιουργία περιεχομένου με copy & paste από ιστοσελίδες ανταγωνιστών και εικόνες από το Google image search, στοιχεία που δεν προσδίδουν καμία αξία στην ιστοσελίδα σας και μπορεί να επιφέρουν και νομικές κυρώσεις. Δημιούργησε έναν σκελετό με επικεφαλίδες που αφορούν την επιχείρησή σου και αν το γράψιμο δεν είναι το δυνατό σου σημείο προσέλαβε έναν επαγγελματία συγγραφέα από σχετική ιστοσελίδα ή από την Χρυσή Ευκαιρία. Τις φωτογραφίες τις ιστοσελίδας ανάθεσέ τις σε έναν επαγγελματία φωτογράφο.

Αν πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα, πρόσθεσε τα προϊόντα σου με πλήρη στοιχεία. Αυτά θα πρέπει να είναι, ο περιγραφικός τίτλος του προϊόντος, σύντομη περιγραφή, εκτενής περιγραφή, τιμή, τιμή προσφοράς, επιμέρους στοιχεία, φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και video. Ακόμα, στην σελίδα του προϊόντος θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης σχολίων αγοραστών.Αν πρόκειται για

επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, στην ιστοσελίδα θα πρέπει να δημιουργηθεί χώρος προβολής ολοκληρωμένων έργων. Τα έργα θα πρέπει να περιλαμβάνουν πλήρη περιγραφή με λεπτομέρειες σχετικές με το έργο, φωτογραφίες και τα στοιχεία του πελάτη. Σε περίπτωση που τα έργα είναι αρκετά, φρόντισε να αναρτώνται στην ιστοσελίδα σταδιακά με ρυθμό ένα έως τρία ανά εβδομάδα.

Page 6: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

.04Η προσθήκη νέου περιεχομένου στην ιστοσελίδα με την χρήση του blog, είναι πολύ σημαντική. Το περιεχόμενο και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να είναι πρωτογενές και εκτενές, με θεματολογία που στρέφεται γύρω από το κυρίως αντικείμενο της ιστοσελίδας. Τα άρθρα που θα φιλοξενηθούν στο blog μπορούν να αναφέρονται σε νέα από τον χώρο, άφιξη νέων προϊόντων, συμβουλές, how-to, DIY, κ.α. Η προσθήκη νέου περιεχομένου αυτής της μορφής θα δώσει αξία στην ιστοσελίδα καθιστώντας την ειδική στο αντικείμενο της (authority). Ακόμα τα άρθρα είναι αυτά που θα φέρουν περισσότερους επισκέπτες, ως πηγή δωρεάν γνώσης. Όσο καλύτερο είναι το άρθρο, τόσο περισσότεροι θα είναι οι αναγνώστες και τόσο μεγαλύτερος ο διαμοιρασμός σε ιστοσελίδες τρίτων και social media.

Για να μπορέσουν να άρθρα του blog να εμφανίζονται στην καλύτερη δυνατή θέση κατά την αναζήτηση του χρήστη στο Google με λέξεις κλειδιά, θα πρέπει να διαθέτουν ειδικές μορφοποιήσεις και χαρακτηριστικά πέρα από τις βελτιώσεις SEO που θα πρέπει να διαθέτει στο σύνολό της η ιστοσελίδα. Μερικές από αυτές τις μορφοποιήσεις είναι ο τίτλος του άρθρου, ο οποίος θα πρέπει να είναι έως 75 χαρακτήρες, η meta περιγραφή έως 150 χαρακτήρες, οι λέξεις κλειδιά εντός του άρθρου σε ποσοστό 2-3% με μορφοποίηση bold, italic ή underlined, επικεφαλίδες με μορφοποίηση h1,h2,h3,h4,h5,h6, παραπομπές με link σε σχετικά άρθρα τρίτων. Ακόμα, το άρθρο θα πρέπει να είναι όσο πιο εκτενές γίνεται, με όριο τις 550 και άνω. Θα αναφέρω ότι τα άρθρα που κατέχουν τις πρώτες θέσεις στο Google σε θέματα με μεγάλο ανταγωνισμό περιέχουν κατά μέσω όρο 2.250 λέξεις.

Page 7: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

.05SOCIAL MEDIA

Δημιουργία εταιρικών προφίλ και σελίδων στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα. Μερικά από αυτά είναι τα facebook, twitter, google plus, linkedin, tumblr, youtube, pinterest, ins-tagram, foursquare. Τα στοιχεία που ζητούνται κατά την εγγραφή και κατά την χρήση θα πρέπει να συμπληρώνονται στο 100%. Μετά την δημιουργία ακολουθεί η αναζήτηση και προσθήκη επαφών, τόσο πρώτου βαθμού όσο και χρηστών που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το αντικείμενο της ιστοσελίδας.

Τα εταιρικά προφίλ και οι σελίδες στα social media θα πρέπει να συνδεθούν με την ιστοσελίδα. Δύο είναι τα στάδια της σύνδεσης. Το πρώτο είναι η επιβεβαίωση από πλευράς κοινωνικού δικτύου της ύπαρξης της ιστοσελίδας, η οποία έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σε αυτό. Το δεύτερο είναι η αυτόματη δημοσίευση κάθε ανάρτησης νέου περιεχομένου με την χρήση είτε plugin (jetpack) εντός ιστοσελίδας, είτε άλλων υπηρεσιών όπως αυτές που παρέχει το buffer.com.

Οι αναρτήσεις στα social media θα πρέπει να είναι συνεχείς και βάσει προγραμματισμού. Ο ρυθμός αναρτήσεων θα πρέπει καθορίζεται από την δημοφιλία και τον αριθμό αυτών που σε ακολουθούν σε κάθε μέσο. Σε μέσα όπως το facebook, το twitter και το google plus, θα πρέπει να αναρτάται περιεχόμενο, το λιγότερο μια φορά ανά ημέρα, ενώ στα υπόλοιπα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Το περιεχόμενο μπορεί να αφορά αναρτήσεις από την ιστοσελίδα, δημοσιεύσεις τρίτων σχετικές με το αντικείμενο της ιστοσελίδας ή και προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών. Προσοχή, μην υπερβάλεις με την ανάρτηση προσφορών διότι κινδυνεύεις να εκνευρίσεις αυτούς που σε ακολουθούν, με αρνητικά αποτέλεσμα. Όριο ανάρτησης προσφορών 1-4 ανά μήνα.

Page 8: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

.06ΠΡΟΩΘΗΣΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟY

Μετά την δημιουργία του

περιεχομένου, σειρά παίρνει η προώθησή του. Τα άρθρα, τα videos, οι δράσεις της επιχείρησης, τα νέα προϊόντα ή υπηρεσίες και όλες οι μορφές περιεχομένου θα πρέπει να προωθηθούν, έτσι ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι από απλοί επισκέπτες θα μετατραπούν σε υποψήφιους πελάτες, στην συνέχεια σε πελάτες και τέλος σε ένθερμους υποστηρικτές και κατ’ επέκταση διαφημιστές των προϊόντων/υπηρεσιών σου.

Το ένα μέρος της προώθησης περιεχομένου έχει αναλυθεί σε προηγούμενη ενότητα με την δημιουργία λογαριασμών σε κοινωνικά δίκτυα και τον διαμοιρασμό των άρθρων σε αυτά, όπως και με το search engine optimization του περιεχομένου με μορφοποίηση. Το άλλο μέρος της προώθησης περιεχομένου είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να έχεις ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και επιτυγχάνεται με την χρήση των groups, του email marketing, του guest blogging και άλλων τρόπων. Με την συμμετοχή σου σε groups σχετικά με το αντικείμενό σου, μπορείς να ενημερώνεις τα

μέλη της κοινότητας για το περιεχόμενο που έχεις δημιουργήσει. Φυσικά, κάθε κοινότητα έχει τους δικούς της κανόνες, οπότε μην υπερβάλεις με την προώθηση του περιεχομένου σου. Με την χρήση του email mar-keting αποστέλλεις τις νέες σου δημοσιεύσεις στα εγγεγραμμένα μέλη της mail list, η οποία περιλαμβάνει email που θα έχεις συλλέξει με την συγκατάθεση των παραληπτών, είτε μέσω της ιστοσελίδας, είτε από κάποια άλλη ενέργεια της επιχείρησης. Τέλος, το Guest Blogging αφορά την συμμετοχή σου σε ιστοσελίδες τρίτων, οι οποίες σου εξασφαλίζουν την ανάρτηση του περιεχομένου σου σε αυτές. Στην Ελλάδα το Guest Blogging είναι κάπως δύσκολο για διάφορους λόγους, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μετά την δημιουργία ενός άρθρου και την ανάρτησή του στο blog σου, να το αποστείλεις σε άλλες ιστοσελίδες, σχετικές με το αντικείμενο. Είναι δεδομένο ότι 1 από τις 5 ιστοσελίδες που θα στείλεις το σύνδεσμο του άρθρου σου, θα το αναδημοσιεύσουν με ευχαρίστηση.

Page 9: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

.07GOOGLE PPCADVERTISING

Με την δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας Remarketing, θα προβάλεις διαφημιστικά μηνύματα και σε ιστοσελίδες του δικτύου προβολής της Google, αλλά και σε συνεργαζόμενες με το Google ιστοσελίδες, με σκοπό την επιστροφή του πελάτη στην ιστοσελίδα σου και την μετατροπή του σε πελάτη. Το κόστος αυτού του τύπου της διαφήμισης είναι αρκετά χαμηλό και η δημιουργία

της καμπάνιας είναι αρκετά απλή. Ακόμα, η Google παρέχει και κουπόνι δωρεάν διαφήμισης αξίας 75€ για να ξεκινήσεις. Μετά την δημιουργία μιας απλής διαφημιστικής καμπάνιας, μόνο με κείμενο μπορείς να προχωρήσεις και σε περισσότερο προχωρημένες μορφές διαφήμισης, όπως η διαφήμιση με εικόνα και η διαφήμιση business data που προβάλει στον πελάτη συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία είδε στην ιστοσελίδα σου.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η διαφήμιση στο Google αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην προώθηση μιας επιχείρησης, φίρμας ή ιστοσελίδας. Η δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας τύπου ppc (pay-per-click) στο Google AdWords είναι όμως μια περίπλοκη εργασία, που απαιτεί αρκετά μεγάλο budget για την μέση Ελληνική επιχείρηση. Σκοπός αυτής της ενότητας δεν είναι να σε μάθει ή να σε πείσει να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία της Google, αλλά να σου δείξει πώς, με λίγα χρήματα, μπορείς να προσθέσεις μερικές δεκάδες επισκέπτες ακόμα στην ιστοσελίδα σου. Έτσι θα αφήσω το κομμάτι της κυρίας διαφήμισης στο Google και θα σε προτρέψω να χρησιμοποιήσεις μόνο το κομμάτι που αφορά το Remarketing. Που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δημιουργήσεις μία διαφημιστική καμπάνια, η οποία θα στοχεύει μόνο σε αυτούς που επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα σου, αλλά για κάποιο λόγο την εγκατέλειψαν, χωρίς να αγοράσουν ή να επικοινωνήσουν μαζί σου. Με απλά λόγια, δεν μετατράπηκαν από επισκέπτες σε πελάτες.

ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ GOOGLE ADWORDS ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ

Page 10: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

.08FACEBOOK PPCADVERTISING

Όπως με την διαφήμιση στο Google έτσι και με το Facebook η διαφήμιση θα λειτουργήσει υποστηρικτικά και όχι με καθαρή πρόθεση την προβολή μόνο διαφημίσεων. Και αυτό διότι στόχος σου είναι η γενικότερη προώθηση, τόσο της κεντρικής ιστοσελίδας, όσο και των επιμέρους στοιχείων της (άρθρα, portfolio, εκδηλώσεις,..). Έτσι, η διαφήμιση στο facebook θα χωριστεί σε τρία τμήματα, στα οποία το πρώτο θα διαφημίζει την ίδια την σελίδα, το δεύτερο επιλεγμένο περιεχόμενο της ιστοσελίδας και το τελευταίο θα είναι το remar-keting. Η χρήση αυτών των τριών διαφημιστικών ενεργειών θα αποφέρει στην ιστοσελίδα επισκεψιμότητα, προώθηση περιεχομένου και αύξηση των μελών που ακολουθούν στην σελίδα.

Στην διαφήμιση που στοχεύει την προώθηση της ίδιας της ιστοσελίδας αρκούν 1-3 διαφημίσεις εικόνας με προωθητικά χαρακτηριστικά με βάση το αντικείμενο της ιστοσελίδας ή της επιχείρησης. Φρόντισε να ορίσεις το κοινό στο οποίο θα προβληθεί, με δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, για περιορισμό του διαφημιστικού κόστους. Αυτά μπορείς να τα βρεις από το λογαριασμό της ιστοσελίδας στο Google Analytics.

Στην διαφήμιση επιλεγμένου περιεχομένου, θα προωθηθούν δημοσιεύσεις στο Blog της ιστοσελίδας, οι οποίες θεωρείς ότι έχουν μεγάλη αξία για το αναγνωστικό κοινό και βοηθούν στην επίλυση κάποιου προβλήματος ή περιλαμβάνουν μια προσφορά, η οποία είναι πολύ ελκυστική. Η προώθηση αυτών των δημοσιεύσεων θα φέρει επισκεψιμότητα, likes στην σελίδα και πιθανή προώθηση περιεχομένου από τους αναγνώστες που θα αναγνωρίσουν την αξία και θα προωθήσουν αυτό που διάβασαν και σε άλλους. Τέλος, με το remarketing θα επιτευχθεί η επαναπροσέγγιση αυτών που εγκατέλειψαν την ιστοσελίδα, χωρίς να μετατραπούν σε πελάτες. Εδώ, θα προβληθούν οι διαφημίσεις που δημιουργήθηκαν για την αύξηση της επισκεψιμότητας της ίδιας της ιστοσελίδας.

Page 11: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

Όλες οι παραπάνω ενέργειες, αν εφαρμοστούν σωστά και μεθοδικά, θα αποφέρουν στην ιστοσελίδα σου έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών, ο οποίος θα είναι επαναλαμβανόμενος. Τα παραπάνω βήματα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε διάστημα λίγων ημερών, κυρίως διότι πρόκειται για μια αλυσίδα ενεργειών, που χωρίς την μια δεν μπορεί να λειτουργήσει η επόμενη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, γιατί απαιτεί κυρίως χρόνο και συνεχή ενασχόληση αλλά πιστέψτε με, την βλέπω να πετυχαίνει καθημερινά στους πελάτες μου.

Αν χρειαστείς βοήθεια στο σύνολο ή σε μέρος των παραπάνω ενεργειών, να ξέρεις ότι μπορώ να σου παρέχω επιπλέον πληροφορίες και οδηγίες με μεγάλη μου ευχαρίστηση.

Καλή Επιτυχία

Ντίνος ΚρεούζηςWeb Design - Internet Marketing - Book Author

www.kataskeuastisistoselidon.gr

!

Page 12: 1000+ Επισκέψεις Ανά Ημέρα

www.kataskeuastisistoselidon.gr