1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1....

7
Τεύχος 4 - Mάιος 09 www.orientum.gr 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ «Διοργανώστε ανοιχτή εκδήλωση για τους μαθητές σας μαζί με την Orientum με θέμα τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου» 3. ΣΤΗΛΗ ΡΩΤΑΤΕ - ΑΠΑΝΤΑΜΕ Εσείς ρωτάτε και εμείς λύνουμε όλες σας τις απορίες πάνω στα θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού! 4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 5. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ORIENTUM - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Η Orientum πραγματοποίησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού σε συνεργασία με τις εταιρίες ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε., PERNOD RICARD και ΕLETSON που το πρόσφεραν στα παιδιά των εργαζομένων τους. Προσφέρετε κι εσείς ένα πολύτιμο benefit στο ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής σας! ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ...ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μηνιαίο ηλεκτρονικό Newsletter Εκδότες: Σπύρος Μιχαλούλης Νίκος Παυλάκος Συντακτική οµάδα: Ιωάννα Ρίζου Νόρα Γκικοπούλου Μαρία Γεµελιάρη Ελένη Παναγιωτίδου Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ιωάννα Ρίζου [email protected] ORIENTUM ΕΠΕ Καµπούρογλου 1 & Π. ∆έλτα, 115 25, Νέο Ψυχικό, 210 67.78.777 www.orientum.gr

Transcript of 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1....

Page 1: 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ

Τεύχος 4 - Mάιος 09www.orientum.gr

1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ

2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ«Διοργανώστε ανοιχτή εκδήλωση για τους μαθητές σας μαζί με την Orientum με θέμα τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου»

3. ΣΤΗΛΗ ΡΩΤΑΤΕ - ΑΠΑΝΤΑΜΕΕσείς ρωτάτε και εμείς λύνουμε όλες σας τις απορίες πάνω στα θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού!

4. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

5. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ORIENTUM - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣΗ Orientum πραγματοποίησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού σε συνεργασία με τις εταιρίες ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Ε., PERNOD RICARD και ΕLETSON που το πρόσφεραν στα παιδιά των εργαζομένων τους.Προσφέρετε κι εσείς ένα πολύτιμο benefit στο ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής σας!

Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Σ . . . Τ Ο Μ Ε Λ Λ Ο Ν !

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μηνιαίο ηλεκτρονικό NewsletterΕκδότες:Σπύρος ΜιχαλούληςΝίκος Παυλάκος

Συντακτική οµάδα:Ιωάννα ΡίζουΝόρα ΓκικοπούλουΜαρία ΓεµελιάρηΕλένη Παναγιωτίδου

Υπεύθυνηεπικοινωνίας:Ιωάννα Ρίζου[email protected]

ORIENTUM ΕΠΕΚαµπούρογλου 1& Π. ∆έλτα, 115 25,Νέο Ψυχικό, 210 67.78.777www.orientum.gr

Page 2: 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ • Πανεπιστήμιο Ιονίου (Κέρκυρα)

π α ρ ο υ σ ί α σ η

Περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας όπως και για όλα τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα βρείτε στο βιβλίο «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2009».

2

Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Σ . . . Τ Ο Μ Ε Λ Λ Ο Ν !

Τι μεταπτυχιακά μπορώ να κάνωΤι μεταπτυχιακά μπορώ να κάνω

Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν λειτουργεί ακόμη Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να ειδικευθούν σε τεχνικά ή πολιτιστικά θέματα. Ανάλογα με την ειδίκευση που επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά σε τεχνικά αντικείμενα (εικόνα, ήχος, νέες τεχνολογίες κ.ά.) ή στον σχεδιασμό θεματικών πεδίων με εφαρμογές πολυμέσων.

Πού μπορώ να δουλέψω και τι επαγγελματικά δικαιώματα θα έχωΣτην ιστοσελίδα του τμήματος αναφέρεται ότι οι απόφοιτοι του τμήματος θα καλύψουν την επαγγελματική ζήτηση σε έναν πολλαπλό χώρο της ελεύθερης αγοράς, για τον οποίο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα ανώτατη επαγγελματική κατάρτιση: κινηματογράφος, βίντεο, οπτικοακουστικά περιβάλλοντα, γραφικές τέχνες, ηλεκτρονική και ψηφιακή τεχνολογία του ήχου, παραγωγή, θεωρία και ιστορία σύγχρονων μορφών τέχνης. Οι πτυχιούχοι αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε: - Χώρους οπτικοακουστικής επικοινωνίας και αναψυχής (ραδιόφωνο, τηλεόραση, εταιρίες παραγωγής ηχητικού και οπτικοακουστικού υλικού, εταιρίες σχεδιασμού και παραγωγής video-games, εταιρίες ανάπτυξης οπτικοακουστικών συστημάτων κ.λπ.).- Ελεύθερο επαγγελματικό χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης μέσω του ήχου, της εικόνας και των συνδυασμών τους. - Σχετικούς τομείς της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τι μαθήματα θα κάνω

Στο τμήμα υπάρχουν τρεις θεματικοί τομείς, οι οποίοι περιλαμβάνουν αντίστοιχη σειρά μαθημάτων:1. Εικόνα2. Ήχος3. ΠολυμέσαΣτη συνέχεια παραθέτουμε ενδεικτικά μερικά από τα μαθήματα που διδάσκονται στο τμήμα: Σχέδιο, Φωτογραφία, Τεχνολογία του Ήχου, Ιστορία της Τέχνης, Ψηφιακή Τεχνολογία, Προγραμματισμός, Επιστημονική Μεθοδολογία, Στοιχεία Φιλοσοφίας, Εφαρμογές Πολυμέσων, Εισαγωγή στη Μουσική, Δομές Δεδομένων, Κινούμενη Εικόνα, Χώρος και Οπτικοακουστικά Μέσα, Επεξεργασία Ψηφιακής Φωτογραφίας, Προγραμματισμός Διαδραστικών Συστημάτων Ήχου, Φιλοσοφικές και Αισθητικές Θεωρίες των Μέσων, Μεθοδολογία της Εικονογράφησης, Τεχνικές Ηχοληψίας, Σχεδιασμός Δικτυακών Τόπων, Ψυχοακουστική, Τεχνικές Φωτισμού, Αλγοριθμική Δόμηση του Ήχου, Τέχνη Βίντεο (Video Art), Ηχητικά Περιβάλλοντα (Sound Art), Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος (DSP), Τεχνητή Νοημοσύνη, Σχεδιασμός και Προγραμματισμός Παιχνιδιών Βίντεο, Τεχνικές Διαδραστικής Παραστατικής (Interactive Perfomance) κ.ά.Αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και όλα τα μαθήματα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του τμήματος.

Με τι ασχολείται το τμήμα

Αποστολή του τμήματος είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της οπτικοακουστικής έκφρασης, μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας των εφαρμογών της σύγχρονης οπτικοακουστικής τεχνολογίας στον ευρύτερο χώρο της τέχνης και της μαζικής επικοινωνίας. Κύριο αντικείμενο απασχόλησης των πτυχιούχων είναι: α) η επιστημονική έρευνα των εφαρμογών της σύγχρονης τεχνολογίας στην παραγωγή και επεξεργασία ήχου και εικόνας, β) οι καλλιτεχνικές και επικοινωνιακές εφαρμογές των οπτικοακουστικών μέσων και γ) η διδασκαλία των νέων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης.

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρω

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, μαθήματα επιλογής θα μπορούν να λαμβάνονται, κατά προτεραιότητα, από τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών, Πληροφορικής και Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Page 3: 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ

3

Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Σ . . . Τ Ο Μ Ε Λ Λ Ο Ν !

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ μαζί με την Orientum Ανοιχτή Εκδήλωση για την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου για τους μαθητές σας και τους γονείς τους!

“Επειδή το μέλλον των μαθητών σας… δεν είναι θέμα τύχης!”

Η εκδήλωση περιλαμβάνει :

• Αναλυτική Ενημέρωση για όλες τις σχολές • Αναλυτική Ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας • Αντιστοίχιση επαγγελμάτων με κάθε Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική σχολή • Προτεινόμενες σχολές • Επιπρόσθετες πληροφορίες (δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών, δυνατότητες μετεγγραφής)

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μαθητές:

• Να ιεραρχήσουν σωστά τα τμήματα της επιλογής τους• Να κάνουν σωστές επιλογές τμημάτων και επιστημονικών πεδίων • Να αποφύγουν πιθανά λάθη λόγω ελλιπών πληροφοριών ή παραπλάνησης από τις περσινές ή τις αναμενόμενες φετινές βάσεις• Να φροντίσει οι σχολές που θα επιλέξουν οι μαθητές να ανταποκρίνονται στις κλίσεις και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα τόσο για τις σπουδές και το επάγγελμα που θα επιλέξουν όσο και για το ίδρυμα ή την πόλη όπου επιθυμούν να σπουδάσουν.

Κλείστε κι εσείς εκδήλωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και βοηθήστε τους μαθητές σας να αποφύγουν σοβαρά λάθη που θα τους στοιχίσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία!

Το Μηχανογραφικό Δελτίο είναι το τελικό και το πιο σημαντικό βήμα για μια επιτυχημένη εισαγωγή στα Πανεπιστημιακά ή Τεχνολογικά Ιδρύματα. Για το λόγο αυτό η Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου προσφέροντας την ευκαιρία στους πελάτες της να είναι δίπλα στους μαθητές τους στην κρίσιμη φάση της επιλογής σχολής!

Τ ε σ τ Ε π α γ γ ε λ μ α τ ι κ ώ ν Ε ν δ ι α φ ε ρ ό ν τ ω ν

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Orientum προσφέρει σε όλους τους μαθητές Φροντιστηρίων / Ιδιωτικών Σχολείων δωρεάν κωδικούς δύο νέων online τεστ!!“Horizon” Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων και “Pro�ler” Τεστ Χαρακτηριστικών Προσωπικότητας!

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Page 4: 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ
Page 5: 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ

5

ρ ω τ ά τ ε - α π α ν τ ά μ ε

Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Σ . . . Τ Ο Μ Ε Λ Λ Ο Ν !

Στείλτε μας τώρα τις ερωτήσεις σας στο [email protected] με την ένδειξη «Ερώτηση για Newsletter» και στο επόμενο newsletter θα διαβάσετε την απάντησή μας.

Μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας και στο group μας Orientum - Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας στο Facebook!

Γεια σας...το ερώτημα μου είναι το εξής:έχω συγκεντρώσει 15726 μόρια στο 5ο πεδίο κ ενδιαφέρομαι να δώσω με το 10% για διοίκηση επιχειρήσεων στο ΤΕΙ της Πάτρας. Αυτό που με απασχολεί είναι η μεγάλη διάφορα των βάσεων μεταξύ τον φοιτητών που θα μπουν με το 90% καυτών που θα μπουν με το 10%(έως και 6000 μόρια)!και το άλλο ερώτημα μου είναι έχω ελπίδες να περάσω η δεν αξίζει να μπω σ αυτήν την διαδικασία;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ Κ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ Ν ΠΕΡΑΣΩ ΝΟΜΙΚΗ.. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ... ΑΛΗΘΕΥΕΙ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

Γεια σου. Φέτος οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν στις 15 Μαΐου. Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σου, δεν ισχύει ότι μπορείς να εισαχθείς στη Νομική μέσα από τμήμα Πολιτικών Επιστημών χωρίς εξετάσεις. Αυτό που ισχύει είναι ότι, αν περάσεις σε κάποιο τμήμα Πολιτικών Επιστημών, θα πρέπει να το τελειώσεις και αφού πάρεις το πτυχίο σου να δώσεις κατατακτήριες για τη Νομική και να εισαχθείς. Η άλλη λύση είναι να ξαναδώσεις πανελλήνιες την επόμενη χρονιά. Επομένως, όπως καταλαβαίνεις πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου να περάσεις στη σχολή που θέλεις και στη συνέχεια να προχωρήσεις τις σπουδές σου στο δικαστικό σώμα. Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Γεια σου. Η αλήθεια είναι ότι οι βάσεις του 10% είναι αρκετά υψηλές, αυτός όμως δεν είναι λόγος να μην συμπληρώσεις μηχανογραφικό, συνεπώς δε χάνεις τίποτα και καλό θα ήταν να το κάνεις. Αν χρειαστείς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείς να ανατρέξεις στο βιβλίο "Πάμε Πανεπιστήμιο 2009", στο οποίο περιέχονται πληροφορίες για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στην Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Page 6: 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ

Αναλυτική παρουσίαση ΑΕΙ-ΤΕΙΕπαγγελματικά Δικαιώματα όλων των τμημάτωνΑναλυτική παρουσίαση των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών και προοπτικές εξέλιξηςΣχολές χωρίς επαγγελματική κατοχύρωσηΣύγκριση ΣχολώνΜετεγγραφές - Εισαγωγή Αθλητών- Εισαγωγή φυσικώς αδυνάτωνΠανεπιστήμιο ΚύπρουΜεταπτυχιακά ΠρογράμματαΣτοιχεία ΑΣΕΠΜισθοί στην αγορά εργασίαςΟι πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίωνΣτατιστικά στοιχεία για την αγορά εργασίας

Εισηγητές:Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι κύριοι Νίκος Παυλάκος και Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφείς του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2009».

Τόπος και Ημερομηνίες διεξαγωγής:Το 8ωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:

1. Σάββατο 30 Μαΐου 2009 , 10:00 – 18:00, BCA College, Δημητρέσσα 4 (περιοχή Hilton), Αθήνα2. Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, 10:00 – 18:00, BCA College, Δημητρέσσα 4 (περιοχή Hilton), Αθήνα3. Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, 10:00 – 18:00, New York College, Κατσιμίδη 6 & Παπαναστασίου (περιοχή Ευκλείδη), Θεσσαλονίκη

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για μια από τις 3 ημέρες ανάλογα με την προτίμησή σας.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗTOY ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ

“Θέλετε να κάνετε τη διαφορά για τους μαθητές σας;”

Η εταιρεία Orientum διοργανώνει ένα αναλυτικό 8ωρο σεμινάριο εκπαίδευσης συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού με αντικείμενο τη συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου.

Σε ποιους απευθύνεται:Το σεμινάριο απευθύνεται σε συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, σε

καθηγητές και υπεύθυνους φροντιστηρίων, σε ψυχολόγους, σε φοιτητές, σε γονείς και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις

πάνω στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Κόστος Συμμετοχής:Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120 €. (Ισχύει ειδική προσφορά 90€ μόνο για Φοιτητές και Καθηγητές Δημοσίων ΓΡΑΣΕΠ & Συμβούλους ΚΕΣΥΠ).

* Οι τιμές είναι τελικές και δεν υπάρχει χρέωση Φ.Π.Α.* Οι κωδικοί των τεστ θα είναι ενεργοί έως τις 31/07/2009 και δεν μπορούν να μεταπωληθούν.

Στο κόστος του σεμιναρίου συμπεριλαμβάνονται: • Το βιβλίο «Πάμε…Πανεπιστήμιο 2009» • Folder με τις σημειώσεις του σεμιναρίου• Μπλοκ σημειώσεων και στυλό• 10-δωρεάν κωδικοί “Horizon” (Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων της Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας)• 10-δωρεάν κωδικοί “Profiler” (Τεστ Χαρακτηριστικών Προσωπικότητας της Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας)• Coffee break

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Προσοχή! Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Καμπούρογλου 1 & Πηνελόπης Δέλτα, Ν. Ψυχικό, Τηλ. 210.67.78.777, www.prosanatolismos.gr, e-mail: [email protected]

Page 7: 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. …...Τεύχοˆ 4 - Mάιοˆ 09 1. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 2. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ

7

τ α ν έ α μ α ς

Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Σ . . . Τ Ο Μ Ε Λ Λ Ο Ν !

Το Ατομικό Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού αποτελεί μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική διαδικασία η οποία απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου. Οι σύμβουλοι, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις και με τη χρήση ψυχομετρικών τεστ (επαγγελματικών ενδιαφερόντων & επαγγελματικής προσωπικότητας), βοηθούν τους μαθητές στη διερεύνηση και κατανόηση των ενδιαφερόντων, των αξιών και των κλίσεων τους. Στο ατομικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, δίνεται έμφαση στο να αποκτήσουν οι μαθητές ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις σχολές που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους και να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα προσόντα ώστε να πετύχουν τον ακαδημαϊκό τους στόχο.

Στόχος:

«Για τρίτη συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τα παιδιά των εργαζομένων και ναυτικών μας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την εταιρία ORIENTUM. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δεξιότητες και την επαγγελματική τους κλίση, καθώς και να ενημερώσει ως προς τις κατευθύνσεις, τα επιστημονικά πεδία και τις σχολές που θα επιλέξουν. Τα πολύ θετικά σχόλια που αποκομίσαμε από τα παιδιά και τους γονείς τους, εφαρμόζοντας αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, μας ενθαρρύνουν να το συνεχίσουμε και στα επόμενα χρόνια».

Βασιλική Αναργύρου, HR Manager, Eletson Corporation

Είπαν για το πρόγραμμα:

«Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας του και ένα από τα ισχυρότερα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Στο πλαίσιο αυτό φροντίζουμε να δημιουργούμε παροχές που έχουν πραγματική αξία τόσο για τους ίδιους τους εργαζομένους όσο και για τις οικογένειες τους. Η ORIENTUM κατάφερε - μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία - και απάντησε στις καίριες ερωτήσεις που έχει ένας γονέας για το επαγγελματικό μέλλον του παιδιού του» Μάγδα Λιάπη, PR & Communications Manager, Όμιλος Εταιρειών ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Τους μήνες Απρίλιο και Μάιο η Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας πραγματοποίησε το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού με τρεις εταιρίες:1. 23 και 24 Απριλίου σε συνεργασία με την ναυτιλιακή εταιρία “Eletson Corporation”2. Με την εταιρία «Γερμανός Α.Ε.» το Σάββατο 25 Απριλίου στην Αθήνα και το Σάββατο 9 Μαΐου στην Ξάνθη3. Στην “Pernod Ricard” το Σάββατο 16 Μαίου

Θέλετε να προσφέρετε ένα πραγματικό benefit στους εργαζόμενους της επιχείρησής σας;ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ORIENTUM – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι:

• να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα• να εξασφαλίσει στους μαθητές έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τις σχολές και τα τμήματα που προσφέρονται στη τριτοβάθμια εκπαίδευση (Α.Ε.Ι. - Α.Τ.Ε.Ι. - Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές)• να παρουσιάσει στους μαθητές τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει κάθε τμήμα • να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να ιεραρχήσουν τις επιλογές τους ανάλογα με τις επιθυμίες τους και να θέσουν έναν συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο θα επιδιώξουν να επιτύχουν μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις.