ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... ·...

42
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ _____ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (11 ης Μαρτίου 2020) ------- ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 1. Υπόμνημα «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ» για ματαίωση των σχεδίων εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Οίτη. (Εισάγεται από τη Συντονιστική Επιτροπή της «Κίνησης των πολιτών». 2. Πρώτη (1 η ) υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων-δαπανών οικ. έτους 2020. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών). 3. Συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής υπηρεσιών. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών). 4. Σύσταση επιτροπών παραλαβής έργων. Κλήρωση Δημοτικών συμβούλων. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.). 5. Έγκριση μελέτης του έργου " Ολοκλήρωση τσιμεντοστρώσεων στον Άγιο Μηνά" και καθορισμός τρόπου υλοποίησης. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.). 6. Έγκριση μελέτης του έργου " Βελτίωση κοιμητηρίου Δεσφίνας" και καθορισμός τρόπου υλοποίησης. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.). 7. Έγκριση παράτασης σύμβασης παροχής υπηρεσιών τεχνικός σύμβουλος, για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ». (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.). 8. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος Λ.ΜΟΣΚΑΧΛΑΪΔΗ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος). 9. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος Ε. ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΟΥ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος). 10. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος ΧΡ.ΜΑΧΑΙΡΑ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος). 11. Έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Δελφών 4 ου τριμήνου 2019. (Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, Αντιδήμαρχος). 12. Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου και καθορισμός αμοιβής, για την εκπροσώπηση του Δήμου Δελφών για την κατάθεση Προσθέτων Λόγων Ακυρώσεως στην μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ όπου συζητείται αίτηση Ακυρώσεως κατά της υπ’ αριθμ. ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/76104/1176 (ΦΕΚ 299/ΑΑΠ/14.12.2018) με τίτλο: «Έγκριση Αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Περιβαλλοντική Έγκριση αυτού. (Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, Αντιδήμαρχος). 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του δημοτικού ξενώνα στην Κοινότητα Οινοχωρίου. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Μανανάς, Αντιδήμαρχος). 14. Ορισμός εκπροσώπων για συγκρότηση επιτροπής για τη μεταφορά μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φωκίδας. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Κατσικούλης, εντ. Δημ. Σύμβουλος). 15. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ. (Εισηγητής: κ. Ευθύμιος Γρίβας, Αντιδήμαρχος).

Transcript of ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... ·...

Page 1: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ _____

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (11ης Μαρτίου 2020)

------- ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Υπόμνημα «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ» για ματαίωση των σχεδίων εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Οίτη. (Εισάγεται από τη Συντονιστική Επιτροπή της «Κίνησης των πολιτών».

2. Πρώτη (1η) υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων-δαπανών οικ. έτους 2020. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).

3. Συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής υπηρεσιών. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).

4. Σύσταση επιτροπών παραλαβής έργων. Κλήρωση Δημοτικών συμβούλων. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).

5. Έγκριση μελέτης του έργου " Ολοκλήρωση τσιμεντοστρώσεων στον Άγιο Μηνά" και καθορισμός τρόπου υλοποίησης. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).

6. Έγκριση μελέτης του έργου " Βελτίωση κοιμητηρίου Δεσφίνας" και καθορισμός τρόπου υλοποίησης. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).

7. Έγκριση παράτασης σύμβασης παροχής υπηρεσιών τεχνικός σύμβουλος, για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ». (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).

8. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος Λ.ΜΟΣΚΑΧΛΑΪΔΗ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).

9. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος Ε. ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΟΥ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).

10. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος ΧΡ.ΜΑΧΑΙΡΑ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος).

11. Έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Δελφών 4ου τριμήνου 2019. (Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, Αντιδήμαρχος).

12. Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου και καθορισμός αμοιβής, για την εκπροσώπηση του Δήμου Δελφών για την κατάθεση Προσθέτων Λόγων Ακυρώσεως στην μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ όπου συζητείται αίτηση Ακυρώσεως κατά της υπ’ αριθμ. ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/76104/1176 (ΦΕΚ 299/ΑΑΠ/14.12.2018) με τίτλο: «Έγκριση Αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Περιβαλλοντική Έγκριση αυτού. (Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, Αντιδήμαρχος).

13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του δημοτικού ξενώνα στην Κοινότητα Οινοχωρίου. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Μανανάς, Αντιδήμαρχος).

14. Ορισμός εκπροσώπων για συγκρότηση επιτροπής για τη μεταφορά μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φωκίδας. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Κατσικούλης, εντ. Δημ. Σύμβουλος).

15. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ. (Εισηγητής: κ. Ευθύμιος Γρίβας, Αντιδήμαρχος).

Page 2: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

16. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ. (Εισηγητής: κ. Ευθύμιος Γρίβας, Αντιδήμαρχος).

Page 3: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

1. Υπόμνημα «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ» για ματαίωση των σχεδίων εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Οίτη. (Εισάγεται από τη Συντονιστική Επιτροπή της «Κίνησης των πολιτών». ΣΧΕΤ.: Αριθ. πρωτ. 4161/05.03.2010 Υπόμνημα της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ».

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α Για τη ματαίωση των σχεδίων εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Οίτη

Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης σε πρόσφατη συνάντηση των μελών της

συζήτησε για τις εξελίξεις που αφορούν στην εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην Οίτη και αποφάσισε την οργάνωση ενός πλαισίου δράσης για την ακύρωση των όποιων σχεδίων, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της. Επιγραμματικά να θυμίσουμε ότι στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας(ΡΑΕ) έχουν κατατεθεί αιτήσεις για την εγκατάσταση πέντε συνολικά αιολικών σταθμών, σε υψόμετρα από 1700 έως 2100 μέτρα. Η μια αίτηση, που αφορά στη θέση «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο», έχει πάρει την έγκριση άδειας παραγωγής, οι δε άλλες τέσσερις, που αναφέρονται στις θέσεις Πύργος, Ξεροβούνι(2) και Μακρυράχη, είναι στη φάση της αξιολόγησης των αιτήσεων παραγωγής.

Αποφασίσαμε για μια σειρά από δραστηριότητες, που αφορούν κυρίως στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων, αλλά και στην κατάθεση της αποφασιστικής μας εναντίωσης στα σχέδια αυτά σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, καθώς και στην Περιφέρεια Στερεάς, στους δήμους Λαμίας και Δελφών, στους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια των 22 κοινοτήτων, στους ορειβατικούς, φυσιολατρικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και των χωριών, καθώς και στις πανελλαδικές περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Δηλώνουμε ακόμα μια φορά ότι είμαστε υπέρ των ΑΠΕ και των αιολικών σταθμών, αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Και για την Οίτη δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσουμε όταν στη διαδικασία κατασκευής αυτών των εγκαταστάσεων (δρόμοι πρόσβασης, κτίρια, πυλώνες, κόψιμο δέντρων, σκυρόδεμα, ανεμογεννήτριες κλπ.) το αποτέλεσμα εκτιμάμε πως είναι λιγότερο «πράσινο» από το αντιστάθμισμα της παραγόμενης «καθαρής ενέργειας». Όταν η εγκατάσταση, σε τέτοια μάλιστα υψόμετρα, βλάπτει αισθητικά και ουσιαστικά το ορεινό τοπίο και τον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής, βλάπτει τις προοπτικές μελλοντικής βιώσιμης ανάπτυξης αποτρέποντας ουσιαστικά κάποιους να επενδύσουν στην περιοχή στον τομέα αυτό, επιδρά αρνητικά στη χλωρίδα και στην πανίδα στην προστατευόμενη περιοχή NATURA και στα όρια του Εθνικού Δρυμού. Αναλυτικότερα: √ Πρόκειται να κατασκευαστούν σε υψόμετρα από 1700 έως 2100μ., υψόμετρα που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγονται, όπως στην Αυστρία, στη Γερμανία, στην Ιταλία. √ Είναι σε απόσταση αναπνοής από τον Εθνικό Δρυμό, μέσα στην Προστατευόμενη Περιοχή Natura και στην Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (IBAs). √ Εκκρεμεί η έγκριση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης(ΕΠΜ) καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα, που θα καθορίσουν τα όρια του Εθνικού Δρυμού, αλλά και τις χρήσεις της ευρύτερης περιοχής. √ Τα συνοδά έργα και οι παρεμβάσεις - και αναφερόμαστε στη διάνοιξη δρόμων πρόσβασης, την εσωτερική οδοποιία με εκσκαφές και εκβραχισμούς, την προσωρινή εγκατάσταση εργοταξίου, την ανέγερση οικίσκου ελέγχου, το υπόγειο και εναέριο δίκτυο μεταφοράς (πυλώνες) για τη σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, την ανέγερση υποσταθμού ανύψωσης τάσης κλπ – λόγω του υψομέτρου και των μεγάλων κλίσεων, θα προκαλέσουν υποβάθμιση, διάβρωση, κατακερματισμό και απώλεια των φυσικών βιοτόπων των οργανισμών της Οίτης, θα επιδράσουν αρνητικά στη χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής Natura και του Εθνικού Δρυμού και θα αυξήσουν δραματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπως διαπιστώνεται τα τελευταία 20 χρόνια στην Εύβοια. √ Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές της Οίτης και στα 2000 μέτρα κακοποιεί το ορεινό τοπίο, υπονομεύει τον ήπιο εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής και βλάπτει τις προοπτικές μελλοντικής βιώσιμης ανάπτυξης διώχνοντας ουσιαστικά όσους θα ήθελαν να ζήσουν αξιοπρεπώς και να επενδύσουν στα χωριά τους αξιοποιώντας αυτές τις δυνατότητες.

Page 4: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

√ Είναι απειλή για τις πηγές των νερών της κοιλάδας του Σπερχειού και του Μόρνου. √ Είναι δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο «ΠΥΡΑ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ» και τον αρχαίο ναό. √ Τέλος αναφερόμαστε στην Οίτη του Εθνικού Δρυμού και της Προστατευόμενης Περιοχής NATURA με την πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα, το βουνό των λουλουδιών, της Βερόνικας της Οίτης, του αγριόγιδου, του χρυσαετού, του δρυοκολάπτη, το βουνό με τα περισσότερα και τα ομορφότερα φαράγγια στην Ελλάδα, το βουνό με τα ιαματικά, το βουνό με τα πλούσια νερά και τον Γοργοπόταμο, το βουνό της Εθνικής Αντίστασης, του μυθικού Ηρακλή και της Πυράς του Ηρακλέους, το βουνό που ο καθένας μπορεί να το απολαύσει, ακόμα και με μονοήμερες εκδρομές, στις δεκάδες πεζοπορικές του διαδρομές, σε μια απόσταση δύο ωρών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίπλα στην Εθνική Οδό και την σιδηροδρομική γραμμή. Την Οίτη, που οι άνθρωποί της σήμερα έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για μια ήπια βιώσιμη οικοτουριστική ανάπτυξη, αυτή την ανάπτυξη που με περίσσιο τρόπο δείχνει η πορεία της Παύλιανης.

Κύριε Πρόεδρε, για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε άμεσα να τεθεί το θέμα των αιολικών σταθμών στο Δημοτικό Συμβούλιο και, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, σας καλούμε να σταθμίσετε τις συνέπειες από την εγκατάσταση και τα συνοδά έργα των πέντε αιολικών σταθμών και να αποφασίσετε αξιώνοντας με κάθε τρόπο την ακύρωση ΤΩΡΑ αυτών των εγκαταστάσεων. Σας καλούμε να οργανώσετε, σε συνεργασία και με το Δήμο Λαμιέων, την εκπόνηση μελέτης ενός Στρατηγικού Σχεδίου, το οποίο Σχέδιο θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Οίτης και θα βάζει τους στόχους της προστασίας και της ήπιας βιώσιμης ανάπτυξης σε όφελος των κατοίκων των είκοσι δύο κοινοτήτων.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας το τιμόνι της Οίτης. Το τιμόνι, που σήμερα κρατάνε οι μεταλλευτικές εταιρείες, οι εταιρείες των αιολικών πάρκων και των Μικρών Υδροηλεκτρικών. Να πούμε ένα μεγάλο

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ! Η Συντονιστική Επιτροπή

Γερονικολού Ελένη Σβώλης Γιάννης εκπρόσωπος ΟΜΦΙΔΑΣ Γιάννακας Γιώργος Σκούρας Θανάσης Δημόπουλος Δημ πρ ΕΟΣ Λαμίας Σταμέλλος Στέφανος Πρατήλας Λουκάς εκπρΤΡΑΧΙΝΑ Τραχανάς Βασίλης ……………………………………………………………………………………………………………………………….

Page 5: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

2. Πρώτη (1η) υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων-δαπανών οικ. έτους 2020. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών). «…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡ.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ: 06 ΑΡ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 41/2020

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 05ης/25.02.2020 συνεδρίασης

της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών ΘΕΜΑ 1ο (ημερήσιας διάταξης): «Πρώτη (1η) υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων-δαπανών οικ. έτους 2020».

Στην Άμφισσα σήμερα, στις 03.03.2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών (πλατεία Κεχαγιά), συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μετά από την με αριθμ. πρωτ. 3842/28.02.2020 πρόσκληση του Προέδρου κ. Γεώργιου Τσατσαρώνη, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη σύμφωνα με το άρθρο 75 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/τ.Α’/19-07-2018), όπως ισχύει μετά τις νομοθετικές προσθήκες επί αυτού. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο εννέα (09) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω πέντε (05) μέλη:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ 1. Τσατσαρώνης Γεώργιος, Πρόεδρος 1. Παναγιωτόπουλος Αθαν., Αντιπρόεδρος 2. Μαντζώρος Ευστάθιος, Μέλος 2. Αναγνωστόπουλος Λουκάς, Μέλος 3. Κατσικούλης Νικόλαος, Μέλος 3. Σταντζούρης Νικόλαος, Μέλος 4. Χαρίλαος Αγαπητός, Μέλος 4. Λουπάκος Νικόλαος, Μέλος

5. Σωτηρόπουλος Σωτήριος, Μέλος

Επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Ανδρέας Καλέντζης υπάλληλος ΙΔΑΧ του Δήμου Δελφών για

την τήρηση των πρακτικών. Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το πρώτο (01ο) θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των

μελών της Οικονομικής Επιτροπής: 1. Το άρθρο 72 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α’/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε από την

παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 4623/2019 (ΦΕΚ 134/τ.Α’/09.08.2019). 2.Το άρθρο 8 του Β.Δ. 17-5/15-6-59 (ΦΕΚ 114/59 τεύχος Α') ορίζονται τα εξής: «1. Διαρκούντος του οικονομικού έτους απαγορεύεται μεταφορά πιστώσεως από

κεφαλαίου εις κεφάλαιον και από άρθρου εις άρθρον. 2. Εξαιρετικώς πλην των εν τω προϋπολογισμώ εγγεγραμμένων πιστώσεων δι' εκτέλεσιν

έργων, περί ών το άρθρον 161 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικος, επιτρέπεται η μεταφορά πιστώσεως ως εκπληρωθέντος του σκοπού ή καταστάντος ανεφίκτου προς επαύξησιν άλλης πιστώσεως αναγεγραμμένης εν τω προϋπολογισμώ του αυτού ή άλλου κεφαλαίου ή προς δημιουργία πιστώσεων δι' εκτάκτους και επειγούσας ανάγκας μη προβλεπομένας εν τω προϋπολογισμώ.

3. Η κατά μεταφοράν διάθεσις των κατά την προηγουμένην παράγραφον πιστώσεων πραγματοποιείται δι' ειδικών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου εγκρινομένων κατά τας διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.Δ. 3777/1957. Αι αποφάσεις δέον να κατονομάζουν τα κεφάλαια και άρθρα, προς αύξησιν των πιστώσεων των οποίων μεταφέρονται τα αναλαμβανόμενα ποσά ή να καθορίζουν τα νέα κεφάλαια και άρθρα, άτινα δέον να δημιουργηθούν οσάκις πρόκειται περί απροόπτου δαπάνης.

4. Προς πρόληψιν ενδεχομένης ανεπαρκείας των πιστώσεων δι' απροόπτους δαπάνας, αναγράφεται εν τω προϋπολογισμώ του δήμου πίστωσις υπό ίδιον κεφάλαιον υπό τίτλον

Page 6: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

«Αποθεματικόν» και άρθρον υπό τον τίτλον «Ποσόν διαθέσιμον προς αναπλήρωσιν των πιστώσεων, αίτινες ήθελον ευρεθή εν ανεπαρκεία, ως και δι' εκτάκτους και επειγούσας ανάγκας μη προβλεπομένας εν τω προϋπολογισμώ». 5. Δια την πληρεστέραν από πλευράς λογιστικής τάξεως παρακολούθησιν και εμφάνισιν της κινήσεως των δια μεταφοράς πραγματοποιουμένων κατά την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου αυξομειώσεων των πιστώσεων, η μεταφορά τούτων ενεργείται μέσω του εν τη παραγράφω 4 του παρόντος προβλεπομένου Κεφαλαίου του προϋπολογισμού».

3. Την παρ 5 του άρθρου 23 του Ν. 3536/07, σύμφωνα με την οποία στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας υποβάλλονται για έλεγχο νομιμότητας οι αποφάσεις των δημοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων που αφορούν αναμορφώσεις των προϋπολογισμών των Ο.Τ.Α., συνοδευόμενες από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Η προθεσμία του δεύτερου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 149 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3463/2006, στην περίπτωση αυτή, ορίζεται σε δέκα ημέρες. Τα αρμόδια όργανα που ενεργούν κατά παράβαση των διατάξεων του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου υπέχουν, ανεξάρτητα από τυχόν ποινική ευθύνη, πειθαρχική και αστική ευθύνη κατά τις διατάξεις των άρθρων 141, 142 και 143 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3463/2006.

4. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών η αναμόρφωση του προϋπολογισμού αποτελεί κατ’ ουσίαν τροποποίηση της απόφασης με την οποία ψηφίστηκε αυτός. Άρα, για την έκδοση της τροποποιητικής του προϋπολογισμού απόφασης, απαιτείται η τήρηση του ίδιου τύπου και διαδικασίας, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία (ΥΠ.ΕΣ. 28376/18.07.2012). Σύμφωνα πάντα με το ίδιο έγγραφο, με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 23 του ν. 3536/2007 ο νομοθέτης θέλει να ρυθμίσει ένα επιμέρους ζήτημα με τρόπο διαφορετικό από τα εν γένει ισχύοντα- και δη την προθεσμία εντός της οποίας η εποπτεύουσα αρχή ολοκληρώνει τον έλεγχο νομιμότητας της απόφασης αναμόρφωσης.

Από το παραπάνω έγγραφο συνάγεται ότι εκτός από την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών απαιτείται και η τήρηση του ίδιου τύπου και διαδικασίας, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία, για τον προϋπολογισμό.

5. Με το Ν. 4172/2013 ορίζεται ότι η εκτελεστική επιτροπή και η επιτροπή διαβούλευσης διατυπώνουν τη γνώμη τους μόνο κατά το στάδιο κατάρτισης του προϋπολογισμού και δεν απαιτείται εκ νέου γνωμοδότησή τους για όποιες αναμορφώσεις του ακολουθήσουν (παρ 5 άρθρο 77 Ν. 4172/2013). Υπενθυμίζεται ότι η εκτελεστική επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που αφορούν την προετοιμασία κατάρτισης του προϋπολογισμού, καταθέτει το προσχέδιο αυτού στην οικονομική επιτροπή. Για τη σύνταξη του προσχεδίου, η εκτελεστική επιτροπή συγκεντρώνει και αξιολογεί τυχόν προτάσεις των υπηρεσιών του δήμου, καθώς και της επιτροπής διαβούλευσης, εφόσον αυτή υπάρχει. Εάν το προσχέδιο δεν καταρτιστεί ή δεν υποβληθεί εμπρόθεσμα στην οικονομική επιτροπή, τότε καταρτίζεται από αυτήν. (παρ 5 άρθρο 77 Ν. 4172/2013).

Συνεπώς, σύμφωνα με το έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ. 28376/18.07.2012, εκτός των ρητά εξαιρουμένων διαδικασιών της διατύπωσης γνώμης από την εκτελεστική επιτροπή και την επιτροπή διαβούλευσης, με το ν. 4172/2013, οι υπόλοιπες ενέργειες αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, ακολουθούν την τήρηση του ίδιου τύπου και διαδικασίας με τη ψήφιση του προϋπολογισμού.

6. Έχουν προκύψει επείγουσες ανάγκες (πλην έργων) οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών του τρέχοντος έτους παρίσταται ανάγκη δημιουργίας πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών αυτών. Προκειμένου να γίνει αυτό πρέπει να προηγηθεί η μεταφορά πιστώσεων, από συγκεκριμένους Κ.Α. του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους στους οποίους αυτές είναι εγγεγραμμένες, στο αποθεματικό κεφάλαιο του Δημοτικού προϋπολογισμού και στη συνέχεια μεταφορά από το αποθεματικό κεφάλαιο του Δημοτικού προϋπολογισμού για τη δημιουργία των καινούριων πιστώσεων, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιτροπής.

7. Τον Προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών, οικονομικού έτους 2020, ο οποίος ψηφίστηκε με την αριθμ. 02/02/05.02.2020 (ΑΔΑ: 6Ε3ΕΩ9Θ-ΒΨΝ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, η οποία επικυρώθηκε με την αριθμ. πρωτ. 179/21818/21.02.2020 (ΑΔΑ: ΩΑ2ΜΟΡ10-1ΓΗ) απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Τμήμα Διοικητικό Οικονομικό Νομού Φωκίδας.

Page 7: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

8. Η κατωτέρω κρίνεται αναγκαία καθότι πρόκειται για έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης εμπίπτουσα στις διατάξεις του άρθ. 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010.

9. Περαιτέρω μετά τη λήξη της χρήσης 2019 και έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2020, οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα υποχρεούνται να επανελέγξουν τις παραδοχές με βάση τις οποίες κατήρτισαν τον προϋπολογισμό του 2020 και να προχωρήσουν σε αναμόρφωσή του, με την επιφύλαξη των οριζόμενων στις ειδικές παρατηρήσεις επί του άρθρου 3, λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα και μεγέθη τους, όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί την 31-12-2019, προκειμένου αυτός να καταστεί ρεαλιστικός (παρ.1 άρθρο 6 ΚΥΑ οικ. 55905/29.07.2019 (ΦΕΚ 3054/29.07.2019 τεύχος Β’) και ειδικότερα με την προτεινόμενη αναμόρφωση έχουν τακτοποιηθεί οι ΚΑ των εσόδων και των δαπανών στις κατηγορίες ΟΜΑΔΑ ΕΣΟΔΩΝ Ι, ΟΜΑΔΑ ΕΣΟΔΩΝ ΙΙ (ΚΑΕ 32 ΚΑΙ 85), ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ και ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΟΕ (ΚΑΕ81) καθώς και η σχετική στοχοθεσία του 2020.

Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα

παραπάνω: Αποφασίζει κατά πλειοψηφία,

1.Την κατάρτιση του σχεδίου της 1ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης του προϋπολογισμού

έτους 2020 του Δήμου Δελφών ως εξής :

Page 8: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗΣ Αναμόρφωση προυπολογισμού οικ. έτους 2020

Α/Α Κ.Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Κ.Α. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΝΤΑ ΠΡΟ ΜΕΤΑΒ. ΠΟΣΩΝ Κ.Α. ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΝΤΑ ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΑΝΑΜ/ΣΗΣ ΤΡΕΧ. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ 1 ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΣΟΔΩΝ 1 0111. Μισθώματα από αστικά ακίνητα (άρθρο 192 ΚΔΚ) 407.555,15 63.542,04 471.097,19

2 0122. Τέλη και δικαιώματα από εμποροπανηγύρεις, παζάρια και λαϊκές αγορές 50.000,00 70.000,00 120.000,00 (άρθρο 19 ΒΔ 24/9-20/10/1958)

3 0129.001 Λοιπά έσοδα από ακίνητα 1.000,00 1.000,00 2.000,00

4 0211. Τόκοι χρηματικών καταθέσεων σε τράπεζες 10.000,00 5.000,00 15.000,00

5 0213. Έσοδα από λοιπές κινητές αξίες 27.000,00 27.000,00 54.000,00

6 0311. Τέλος καθαριότητας και φωτισμού (άρθρο 25 Ν 1828/89) 1.900.000,00 200.000,00 2.100.000,00

7 0417. Λοιπά έσοδα νεκροταφείων και ιερών ναών 4.000,00 2.000,00 6.000,00

8 0432. Εισιτήρια θεάτρων, μουσείων κ.λ.π. 5.000,00 3.000,00 8.000,00

9 0434.002 Δίδακτρα μαθητών ωδείων 25.000,00 5.000,00 30.000,00

10 0441.002 Τέλος Ακίνητης Περιουσίας 145.000,00 50.000,00 195.000,00

11 0451. Τέλος διαμονής παρεπιδημούντων (άρθρο 6 Ν 1080/80, άρθρο 27 παρ. 10 Ν 19.000,00 25.000,00 44.000,00 2130/93)

12 0452. Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και 20.000,00 25.000,00 45.000,00 συναφών καταστημάτων (άρθρο 20 Ν 2539/97)

13 0461.001 Τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων (άρθρο 3 Ν 1080/80) 13.000,00 15.000,00 28.000,00

14 0511. Φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων (άρθρο 10 Ν 1080/80) 30.000,00 8.000,00 38.000,00

15 0713. Παράβολα για την έκδοση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων 2.000,00 3.000,00 5.000,00 υγειονομικού ενδιαφέροντος (άρθρο 80 ΚΔΚ) 16 1212.006 Επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ στα πλαίσια της πράξης "Εναρμόνιση 0,00 57.273,00 57.273,00 Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής " για δράση ΚΔΑΠ ΜΕΑ περιόδου 2019- 2020 17 1511. Προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής χρεών (άρθρο 6 ΝΔ 356/74, άρθρο 16 Ν 35.000,00 50.000,00 85.000,00 2130/93)

18 1512. Πρόστιμα του ΚΟΚ, του ΝΔ 805/71 και του ΑΝ 170/67 (άρθρο 31 Ν 2130/93) 10.000,00 30.000,00 40.000,00

19 1519. Λοιπά πρόστιμα και χρηματικές ποινές επιβαλλόμενες βάσει ειδικών 20.000,00 50.000,00 70.000,00 διατάξεων

20 1699.001 Λοιπά έκτακτα έσοδα που δεν μπορούν ενταχθούν στις ανωτέρω τάξεις 3.000,00 20.000,00 23.000,00

21 2111. Τακτικά έσοδα από τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 370.000,00 70.000,00 440.000,00

Page 9: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

22 2113. Τακτικά έσοδα από τέλη και δικαιώματα άρδευσης 12.000,00 300,12 12.300,12

23 2115. Τακτικά έσοδα από τέλος ακίνητης περιουσίας 35.000,00 50.000,00 85.000,00

24 2118.001 Τέλος διαμονής παρεπιδημούντων (άρθρο 6 Ν 1080/80, άρθρο 27 παρ. 10 Ν 17.000,00 10.000,00 27.000,00 2130/93)

25 2118.002 Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και 20.000,00 35.000,00 55.000,00 συναφών καταστημάτων (άρθρο 20 Ν 2539/97)

26 2119.006 Έσοδα από Νομικά Πρόσωπα 0,00 3.802,93 3.802,93

27 2119.007 Τακτικά έσοδα από τον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων (άρθρο 10 Ν.1080) 6.000,00 5.000,00 11.000,00

28 2211.001 Πρόστιμα του ΚΟΚ, του ΝΔ 805/71 και του ΑΝ 170/67 3.650,00 80.000,00 83.650,00

29 3211. Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 113.884,74 64.709,72 178.594,46

30 3215. Τέλος ακίνητης περιουσίας 13.852,53 13.442,86 27.295,39

31 3217. Εισφορά λόγω ένταξης ή επέκτασης πολεοδομικών σχεδίων 26.014,31 17.398,07 43.412,38

32 3218.001 Τέλος παρεπιδημούντων 135.447,16 9.561,99 145.009,15

33 3218.002 Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων 262.758,69 49.637,38 312.396,07

34 3219.003 Μισθώματα από αστικά-αγροτικά ακίνητα 176.502,07 22.733,15 199.235,22

35 3219.007 Μισθώματα καλλιεργήσιμης γης (άρθρο 195 ΚΔΚ) 279,68 58,00 337,68

36 3219.008 Δικαίωμα βοσκής 0,00 6.871,82 6.871,82

37 3219.010 Λοιπά έσοδα 511,00 3.753,70 4.264,70 38 3219.011 Φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων 1.397,15 1.330,33 2.727,48

39 3221. Έκτακτα γενικά έσοδα 642.118,57 16.247,67 658.366,24

40 4131.022 Κρατήσεις υπέρ ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠΟΚΑ 0,00 350,00 350,00

41 4219.002 Επιστροφές αποδοχών υπαλλήλων 2.347,36 260,47 2.607,83

42 4219.003 Επιστροφή εν γένει χρημάτων 0,00 4.408,14 4.408,14

43 5111. Χρηματικό υπόλοιπο προερχόμενο από τακτικά έσοδα για την κάλυψη 0,00 663.069,88 663.069,88 υποχρεώσεων παρελθόντων ετών

ΠΟΣΟ ΕΣΟΔΩΝ 1.837.751,27 ΠΟΣΟ ΕΞΟΔΩΝ

2 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΣΟΔΩΝ 44 3212. Τέλη και δικαιώματα ύδρευσης 1.502.463,68 -31.206,68 1.471.257,00

45 3213. Τέλη και δικαιώματα άρδευσης 16.531,89 -300,12 16.231,77

Page 10: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

46 3214. Τέλη και δικαιώματα αποχέτευσης 508.898,71 -8.753,83 500.144,88

47 3217. Εισφορά λόγω ένταξης ή επέκτασης πολεοδομικών σχεδίων 26.014,31 -981,84 25.032,47

48 3219.001 Μισθώματα βοσκήσιμων εκτάσεων 9.700,46 -6.937,81 2.762,65

49 3219.004 Τέλη κοινοχρήστων χώρων 32.485,99 -442,56 32.043,43

50 3219.005 Τέλη νεκροταφείου 14.802,00 -265,89 14.536,11

51 5113. Χρηματικό Υπόλοιπο προερχόμενο από τακτικά έσοδα για την κάλυψη 3.092.628,56 -663.069,88 2.429.558,68 ειδικευμένων δαπανών

ΠΟΣΟ ΕΣΟΔΩΝ -711.958,61 ΠΟΣΟ ΕΞΟΔΩΝ

3 ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΞΟΔΩΝ 52 00-6031.001 Ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και επιστημονικοί συνεργάτες 93.000,00 15.612,00 108.612,00

53 00-6053.001 Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ ΕΦΚΑ 14.750,00 613,56 15.363,56

54 00-6053.002 Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ 10.300,00 3.923,16 14.223,16

55 00-6131.002 Απομαγνητοφώνηση πρακτικών συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και 10.000,00 8.000,00 18.000,00 επιτροπών

56 00-6221.001 Ταχυδρομικά τέλη 12.000,00 7.100,00 19.100,00

57 00-6223. Κινητή Τηλεφωνία 9.000,00 8.520,00 17.520,00 58 00-6224.002 Λειτουργία συστήματος τηλεειδοποίησης σε περίπτωση μείωσης τάσης στο 500,00 200,00 700,00 Κλειστό Γυμναστήριο "Χριστολιάς Καμπεράκης"

59 00-6433. Τιμητικές διακρίσεις, αναμνηστικά δώρα και έξοδα φιλοξενίας φυσικών 3.500,00 2.500,00 6.000,00 προσώπων και αντιπροσωπειών

60 00-6441. Συμμετοχές σε συνέδρια συναντήσεις και διαλέξεις 2.000,00 3.250,00 5.250,00

61 00-6442.003 Συνδιοργάνωση με το Οικονομικό Συνέδριο Δελφών για τη διεξαγωγή του 5ου 0,00 6.000,00 6.000,00 Δελφικού Οικονομικού Φόρουμ

62 00-6492.002 Εκτέλεση της υπ΄αριθμ. 174/2014 τελεσίδικης απόφασης του Τριμελούς 0,00 530.000,00 530.000,00 Εφετείου Λαμίας που αφορά την Πλατεία Θεάτρου Ιτέας

63 10-6021. Τακτικές αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά 375.130,47 16.000,00 391.130,47 και ειδικά τακτικά επιδόματα)

64 10-6052.001 Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ ΕΦΚΑ Αοριστ. Χρόνου (Διοικ/κες) 101.131,00 4.000,00 105.131,00

65 10-6142.004 Υπηρεσίες Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) 8.000,00 4.650,00 12.650,00

66 10-6264.001 Συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων 4.000,00 681,35 4.681,35

67 10-6266.004 Συντήρηση και επισκευή εξοπλισμού πληροφορικής, φωτοτυπικών, εκτυπωτών, 10.000,00 500,00 10.500,00 scanner και λοιπών ομοειδών μηχανημάτων

68 15-6041.001 Τακτικές αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά 28.296,00 8.000,00 36.296,00 και ειδικά τακτικά επιδόματα)

69 15-6054.001 Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ ΕΦΚΑ 7.344,36 2.300,00 9.644,36

Page 11: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

70 15-6142.025 Λειτουργική υποστήριξη για την καθαριότητα των δομών ΚΔΑΠ 0,00 24.800,00 24.800,00

71 15-6142.026 Διαμόρφωση και σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος ΚΔΑΠ 0,00 8.000,00 8.000,00

72 15-6142.027 Διαμόρφωση-Τυποποίηση Διαδικασιών-Εκπαίδευση αρμοδίων για την 0,00 24.800,00 24.800,00 Διοικητική και Οικονομική Υποστήριξη του Δήμου όσον αφορά την δράση ΚΔΑΠ

73 15-6162.004 Μέτρηση και ρύθμιση παραγόντων για την προστασία και διασφάλιση της 1.000,00 3.200,00 4.200,00 Δημόσιας Υγείας και των όρων υγιεινής στο Κολυμβητήριο Ιτέας

74 15-6162.011 Εργασίες τοποθέτησης εορταστικού διάκοσμου 0,00 4.993,60 4.993,60

75 15-6162.032 Δράσεις ενημέρωσης για σχολικό εκφοβισμό (μπούλινγκ) για ΚΔΑΠ 0,00 5.000,00 5.000,00

76 15-6162.033 Δράσεις ενημέρωσης για το περιβάλλον (planet book) για ΚΔΑΠ 0,00 5.000,00 5.000,00

77 15-6162.034 Δράσεις ευαισθητοποίησης για τη ρομποτική για ΚΔΑΠ 0,00 5.000,00 5.000,00

78 15-6162.035 Δράσεις ενημέρωσης για οδική βοήθεια για τα ΚΔΑΠ 0,00 4.000,00 4.000,00

79 15-6162.036 Δράσεις ενημέρωσης για τη μεσογειακή διατροφή ΚΔΑΠ 0,00 5.000,00 5.000,00

80 15-6261.004 Συντήρηση κλειστών γυμναστηρίων και κολυμβητηρίου 6.500,00 1.488,00 7.988,00 81 15-6266.001 Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού ΑΒΕΚΤ 1.500,00 1.500,00 3.000,00

82 15-6274. Δαπάνες καθαρισμού (μοκέτες κλπ) 0,00 2.000,00 2.000,00

83 15-6481.002 Προμήθεια ειδών διατροφής Παιδικών Σταθμών Άμφισσας-Καστελλίων 18.000,00 3.583,37 21.583,37

84 15-6481.003 Προμήθεια ειδών διατροφής Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών Ιτέας- 18.000,00 7.680,13 25.680,13 Δεσφίνας-Γαλαξιδίου

85 15-6612.001 Προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείων 0,00 800,00 800,00

86 15-6633.001 Προμήθεια χημικού υλικού για το Κολυμβητήριο Ιτέας 7.000,00 4.367,58 11.367,58

87 15-6634.001 Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 500,00 3.862,38 4.362,38

88 15-6634.003 Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ 1.200,00 88,84 1.288,84 ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ)

89 15-6634.004 Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού (ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 150,00 104,63 254,63 ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ)

90 15-6662.007 Υλικά συντήρησης και επισκευής λοιπών εγκαταστάσεων 0,00 318,80 318,80

91 20-6041. Τακτικές αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά 8.320,00 60.020,00 68.340,00 και ειδικά τακτικά επιδόματα)

92 20-6054.001 Εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΙΚΑ ΕΦΚΑ εκτάκτων (Καθαρ/τας) 2.400,00 17.000,00 19.400,00

93 20-6162.003 Λειτουργία συστήματος ανακύκλωσης (μπλε κάδοι) των Δ.Ε. 'Άμφισσας, 4.464,00 8.556,00 13.020,00 Γραβιάς, Δελφών, Καλλιέων και Παρνασσού του Δήμου Δελφών

94 20-6162.006 Λειτουργία συστήματος ανακύκλωσης (μπλε κάδοι) των Δ.Ε. Γαλαξιδίου, 4.464,00 8.665,12 13.129,12 Δεσφίνας και Ιτέας του Δήμου Δελφών

95 20-6162.010 Ανάθεση παροχής υπηρεσιών αποκομιδής των αστικών στερεών αποβλήτων 8.264,60 16.225,40 24.490,00 (ΑΣΑ) στη Δημοτική Ενότητα (ΔΕ) Παρνασσού του Δήμου Δελφών και των

Page 12: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

υπηρεσιών καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων των Δ.Ε. Γραβιάς και Καλλιέων του Δήμου Δελφών

96 20-6162.011 Ανάθεση παροχής υπηρεσιών μεταφοράς των αστικών στερεών αποβλήτων 8.184,00 15.886,88 24.070,88 (ΑΣΑ) από το ΣΜΑ Δήμου Δελφών στη περιοχή ΒΑΡΤΟΣ της ΔΕ Αμφισσας στον ΧΥΤΑ Λαμίας και των υπηρεσιών καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων των Δ.Ε. Άμφισσας και Δελφών του Δήμου Δελφών 97 20-6162.012 Ανάθεση παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων της ΔΕ 2.976,00 5.526,68 8.502,68 Γαλαξιδίου του Δήμου

98 20-6162.016 Μεταφορά ογκωδών αντικειμένων 0,00 5.700,00 5.700,00

99 20-6635.001 Προμήθεια υλικών καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων (σκούπες κ.λ.π.) 0,00 311,24 311,24

100 20-6641. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 214.859,11 62.252,27 277.111,38

101 25-6162.002 Παροχή υπηρεσιών διαχείρισης γεωτρήσεων άρδευσης 0,00 5.000,00 5.000,00 102 30-6162.019 Παροχή υπηρεσιών χειρισμού ισοπεδωτή γαιών (Grader) και λοιπών 5.600,00 2.600,00 8.200,00 μηχανημάτων έργου Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού

103 30-6162.020 Παροχή υπηρεσιών χειρισμού ισοπεδωτή γαιών (Grader) και λοιπών 8.334,00 1.580,00 9.914,00 μηχανημάτων έργου Δ.Ε. Ιτέας, Δεσφίνας και Δελφών

104 30-6615.002 Εκτυπώσεις σχεδίων τεχνικών υπηρεσίων 3.500,00 2.000,00 5.500,00

105 30-6641. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 21.373,47 23.030,57 44.404,04

106 30-6662.006 Προμήθεια οικοδομικών υλικών Άμφισσας, Δελφών 12.000,00 3.945,71 15.945,71

107 30-6662.007 Προμήθεια χρωμάτων Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών 0,00 1.701,82 1.701,82

108 35-6641. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 37.719,91 15.982,80 53.702,71

109 70.01-6117.001 Ιατρός εργασίας 4.500,00 6.000,00 10.500,00

110 70.01-6162.036 Παροχή υπηρεσιών συμβούλων διαχείρισης στόλου οχημάτων 0,00 9.000,00 9.000,00

111 70.01-6262.002 Τοποθέτηση-συντήρηση-επισκευή συστημάτων θέρμανσης-ψύξης 0,00 500,00 500,00

112 70.01-6693.004 Προμήθεια ζωοτροφών Γαλαξειδίου,Δελφών,Δεσφίνας,Ιτέας 0,00 2.978,48 2.978,48

113 15-7135.069 Προμήθεια λοιπού εξοπλισμού (ΚΔΑΠ) (Φωτογραφικές μηχανές, υφάσματα κλπ) 9.000,00 2.998,00 11.998,00

114 15-7135.071 Προμήθεια μεταλλικού πίνακα ανακοινώσεων για το Ναυτικό & Ιστορικό 0,00 204,60 204,60 Μουσείο Γαλαξιδίου

115 30-7135.056 Προμήθεια ξύλινων παγκακίων και ζαρντινιερών για την Κοινότητα Πεντεορίων 0,00 1.052,20 1.052,20

116 70.01-7131.003 Προμήθεια εξαρτημάτων μηχανημάτων 12.000,00 1.400,00 13.400,00

117 70.01-7135.013 Προμήθεια υλικού πρώτων βοηθειών και πυροσβεστήρων οχημάτων 4.000,00 3.000,00 7.000,00

118 00-8111.002 Αμοιβές και έξοδα προσωπικού (Π.Ο.Ε.) 13.632,78 679,99 14.312,77

119 00-8112.001 Αμοιβές αιρετών αρχόντων και τρίτων (Π.Ο.Ε.) 33.636,88 24.220,37 57.857,25

Page 13: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

120 00-8113.001 Αμοιβές και έξοδα τρίτων Παροχές τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 9.712,46 9.712,46

121 00-8114.002 Φόροι-Τέλη (Π.Ο.Ε.) 0,00 855,04 855,04

122 00-8115.001 Διάφορα έξοδα (Π.Ο.Ε.) 0,00 58.483,58 58.483,58

123 00-8115.003 Εκτέλεση της υπ΄ αριθμ. 244/2018 απόφασης του Ειρηνοδικείου Άμφισσας 0,00 15.767,17 15.767,17 (Κεφάλαιο, Τόκοι, Δικαστικά)-Υπόθεση Ιωάννη Χατζή του Χρήστου

124 00-8117.001 Λοιπά έξοδα (Π.Ο.Ε.) 0,00 280.954,07 280.954,07 125 00-8231.020 Απόδοση κρατήσεων υπέρ ΕΤΕΑΕΠ-ΤΕΑΠΟΚΑ 0,00 350,00 350,00

126 10-8112.001 Αμοιβές αιρετών αρχόντων και τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 3.875,00 3.875,00

127 10-8113.001 Αμοιβές και έξοδα τρίτων Παροχές τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 85.803,28 85.803,28

128 10-8116.001 Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων (Π.Ο.Ε.) 0,00 13.853,48 13.853,48

129 10-8117.001 Λοιπά έξοδα (Π.Ο.Ε.) 0,00 5.000,00 5.000,00

130 10-8121.001 Αγορές κτιρίων τεχνικών έργων και προμήθειες παγίων (ΠΟΕ) 0,00 3.199,99 3.199,99

131 15-8112.001 Αμοιβές αιρετών αρχόντων και τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 8.544,80 8.544,80

132 15-8112.002 Υλοποίηση προγραμμάτων ΚΔΑΠΑΜΕΑ-Υποστήριξης και λειτουργίας του 0,00 200,00 200,00 Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)

133 15-8113.001 Αμοιβές και έξοδα τρίτων Παροχές τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 63.501,51 63.501,51

134 15-8115.001 Διάφορα έξοδα (Π.Ο.Ε.) 0,00 63.203,14 63.203,14

135 15-8115.004 Έξοδα διοργάνωσης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ΚΔΑΠ (ηχητική κάλυψη, 0,00 3.579,72 3.579,72 μικρογεύματα κλπ)

136 15-8115.005 Έξοδα διοργάνωσης χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου 0,00 7.270,84 7.270,84

137 15-8116.001 Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων (Π.Ο.Ε.) 0,00 46.475,36 46.475,36

138 15-8121.001 Αγορές κτιρίων τεχνικών έργων και προμήθειες παγίωv (Π.Ο.Ε.) 0,00 9.828,80 9.828,80

139 15-8121.003 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ηλεκτρονικά συγκροτήματα και λογισμικά 0,00 11.879,20 11.879,20 (ΚΔΑΠ)

140 15-8121.004 Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ηλεκτρονικά συγκροτήματα και λογισμικά 0,00 409,20 409,20 (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ)

141 20-8111.001 Αμοιβές και έξοδα προσωπικού (Π.Ο.Ε.) 5.593,83 5.539,08 11.132,91

142 20-8112.001 Αμοιβές αιρετών αρχόντων και τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 4.908,17 4.908,17

143 20-8113.001 Αμοιβές και έξοδα τρίτων Παροχές τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 6.070,16 6.070,16

144 20-8116.001 Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων (Π.Ο.Ε.) 0,00 72.199,29 72.199,29

145 20-8117.001 Υπόλοιπο ποσό εισφοράς προς καταβολή στον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. 0,00 87.272,46 87.272,46 προηγουμένων ετών

Page 14: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

146 20-8121.001 Αγορές κτιρίων τεχνικών έργων και προμήθειες παγίων (ΠΟΕ) 0,00 5.000,00 5.000,00

147 20-8511. Προβλέψεις μη είσπραξης εισπρακτέων υπολοίπων 100.000,00 36.855,96 136.855,96 148 25-8511. Προβλέψεις μη είσπραξης εισπρακτέων υπολοίπων 1.611.933,90 100.000,00 1.711.933,90

149 30-8112.001 Αμοιβές αιρετών αρχόντων και τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 17.924,20 17.924,20

150 30-8113.001 Αμοιβές και έξοδα τρίτων Παροχές τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 61.397,64 61.397,64

151 30-8113.003 Βελτίωση δρόμου προς περιοχή "Κατσικάς" ΔΕ Δεσφίνας 0,00 7.252,71 7.252,71

152 30-8116.001 Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων (Π.Ο.Ε.) 0,00 41.854,74 41.854,74

153 30-8121.001 Αγορές κτιρίων τεχνικών έργων και προμήθειες παγίων (Π.Ο.Ε.) 0,00 3.788,20 3.788,20

154 35-8113.001 Αμοιβές και έξοδα τρίτων Παροχές τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 21.346,14 21.346,14

155 35-8116.001 Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων (Π.Ο.Ε.) 0,00 17.426,42 17.426,42

156 40-8113.001 Αμοιβές και έξοδα τρίτων Παροχές τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 322,40 322,40

157 40-8116.001 Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων (Π.Ο.Ε.) 0,00 2.450,39 2.450,39

158 70.01-8111.002 Αμοιβές και έξοδα προσωπικού ΠΟΕ (ΕΠΑΛ) 0,00 1.355,59 1.355,59

159 70.01-8111.003 Εισφορές ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Κοινωφελούς Εργασίας μηνός Νοεμβρίου 0,00 2.052,19 2.052,19

160 70.01-8112.001 Αμοιβές αιρετών αρχόντων και τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 77.444,98 77.444,98

161 70.01-8113.001 Αμοιβές και έξοδα τρίτων Παροχές τρίτων (Π.Ο.Ε.) 0,00 272.100,27 272.100,27

162 70.01-8113.004 Προμήθεια αδιύλιστου νερού περιόδου 1/5/2017-31/8/2017 0,00 159.652,59 159.652,59

163 70.01-8115.001 Διάφορα έξοδα (Π.Ο.Ε.) 0,00 6.804,84 6.804,84

164 70.01-8116.001 Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων (Π.Ο.Ε.) 0,00 51.487,78 51.487,78

165 70.01-8121.002 Αγορές κτιρίων τεχνικών έργων και προμήθειες παγίων 0,00 8.207,56 8.207,56

166 70.01-8122.002 Έργα 0,00 8.862,00 8.862,00

167 70.01-8511. Προβλέψεις μη είσπραξης εισπρακτέων υπολοίπων 1.300.000,00 20.000,00 1.320.000,00

ΠΟΣΟ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΣΟ ΕΞΟΔΩΝ 2.837.777,93

4 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΞΟΔΩΝ 168 00-6431. Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου 6.000,00 -3.000,00 3.000,00 169 00-6432. Δαπάνες εκθέσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό 3.000,00 -2.000,00 1.000,00

170 10-6641. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 11.201,70 -4.906,20 6.295,50

Page 15: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

171 10-6643. Προμήθεια καυσίμων για θέρμανση και φωτισμό 68.861,78 -19.976,07 48.885,71

172 15-6641. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 28.055,77 -5.870,24 22.185,53

173 15-6643. Προμήθεια καυσίμων για θέρμανση και φωτισμό 54.193,37 -2.414,94 51.778,43

174 15-6644. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για λοιπές ανάγκες 131.502,87 -17.007,09 114.495,78

175 30-6162.011 Εκχιονισμοί ΔΕ Άμφισσας-Γαλαξιδίου 5.000,00 -5.000,00 0,00

176 30-6162.019 Παροχή υπηρεσιών χειρισμού ισοπεδωτή γαιών (Grader) και λοιπών 5.600,00 -1.300,00 4.300,00 μηχανημάτων έργου Δ.Ε. Γραβιάς και Παρνασσού

177 35-6162.001 Πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών φοινίκων 8.000,00 -3.000,00 5.000,00

178 35-6162.003 Πρόληψη και καταπολέμηση κάμπιας του πεύκου (Τhaumetopoea pityocampa) 8.000,00 -3.000,00 5.000,00

179 40-6641. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 3.140,41 -1.254,26 1.886,15

180 70.01-6641. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 39.655,03 -13.100,90 26.554,13

181 70.01-6662.003 Προμήθεια υαλοπινάκων 6.000,00 -1.400,00 4.600,00

182 70.01-6693.001 Προμήθεια αλατιού εκχιονισμού 17.000,00 -3.000,00 14.000,00

183 15-7135.003 Προμήθεια εξοπλισμού της πράξης "ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ- 1.630,00 -88,84 1.541,16 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ"

184 15-7135.057 Προμήθεια εξοπλισμού της πράξης "ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ 1.450,00 -104,63 1.345,37 ΔΕΛΦΩΝ"

185 70.01-7135.020 Προμήθεια και συντήρηση πυροσβεστήρων Δημοτικών κτιρίων 3.000,00 -3.000,00 0,00

186 70.01-8117.001 Λοιπά έξοδα (Π.Ο.Ε.) 1.594.492,28 -1.594.492,28 0,00

ΠΟΣΟ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΣΟ ΕΞΟΔΩΝ -1.683.915,45

5 ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ 187 -9111. ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ 88.500,00 -28.069,82 60.430,18

ΠΟΣΟ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΣΟ ΕΞΟΔΩΝ -28.069,82

Page 16: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

2. Η παρούσα υποβάλλεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών για την λήψη σχετικής απόφασης. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 41/03.03.2020. ……………………………………………………………………………………………………..

Page 17: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

3. Συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής υπηρεσιών. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).

Page 18: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

4. Σύσταση επιτροπών παραλαβής έργων. Κλήρωση Δημοτικών συμβούλων. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.). ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σύμφωνα με τον Ν. 4257/14-4-14 η σύσταση της επιτροπής παραλαβής των έργων έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επιτροπή παραλαβής αποτελείται από δύο μηχανικούς και ένα Δημοτικό σύμβουλο για έργα με προϋπολογισμό 1.000.000 e και τρείς μηχανικούς και ένα Δημοτικό Σύμβουλο για έργα με προϋπολογισμό άνω του 1.000.000 e . Σε συνδυασμό με τον Ν. 4024/11και την εγκύκλιο ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ.23243/23-11-2011 και το επισυναπτόμενο Πρακτικό διενέργειας Κλήρωσης για κάθε έργο προέκυψαν οι κάτωθι μηχανικοί: Α) «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΙΤΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ » Πρoϋπολογισμού : 8.000 e ΤΑΚΤΙΚΑ

1) Καραγιώργος Κων/νος Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ- Πρόεδρος 2) Κόκκινος Χρήστος Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ-Μέλος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ 1) Σούφρας Γεώργιος Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ- Πρόεδρος 2) Καραντζής Διονύσιος Ηλ/κος Μηχανικός ΤΕ-Μέλος Σας ανακοινώνουμε για το ανωτέρω έργο την περαίωσή του (28/4/2014), την σύνταξη τελικής επιμέτρησης (28/4/2014) και παρακαλούμε για την επιλογή του Δημοτικού Συμβούλου και την σύσταση της επιτροπής παραλαβής του ανωτέρω έργου. ……………………………………………………………………………………

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΙΤΕΑΣ

ΑΠΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ »

Έχοντας υπόψη 1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024|11 . 2. Την Εγκύκλιο ΔΙΣΚΠΟ| Φ18|οικ.23243|23-11-2011. 3. Το αρθ. 61του Ν.4257/14-4-14 4. Τις διατάξεις του αρθ. 73 του Ν. 3669/2008 Σας γνωρίζουμε ότι μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Υπηρεσίας μας, για την συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του ανωτέρω έργου κληρώθηκαν οι παρακάτω: Α) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1) Καραγιώργο Κων/νο Πολιτικό Μηχανικό ΠΕ ως Πρόεδρο 2) Ζαργάνη Γεώργιο Μηχανολόγο Μηχανικό ΤΕ ως μέλος

Β) ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ 1) Σούφρα Γεώργιο Τοπογράφο Μηχανικό ΤΕ ως Πρόεδρο 2) Καραντζή Διονύσιο Ηλ/κο Μηχανικό ΤΕ ως μέλος ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Κακκανάς Παναγιώτης ( Αν. Προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.) Ράλλιου Ασπασία Καραντζής Διονύσης

……………………………………………………………………………………….

Page 19: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

5. Έγκριση μελέτης του έργου " Ολοκλήρωση τσιμεντοστρώσεων στον Άγιο Μηνά" και καθορισμός τρόπου υλοποίησης. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.). ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗ: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ» Α.Μ.: 5/2020 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 50.000,00 € ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Δ.Ε. ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΑΣ: Δ.Τ.Υ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την παρούσα μελέτη θα γίνει τσιμεντόστρωση του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στο κέντρο του οικισμού Αγ. Μηνά της ΔΕ Δεσφίνας, καθώς θα συνεχιστεί και η τσιμεντόστρωση προς το βόρειο τμημα του οικισμού μετά την εκκλησία του Αγίου Μηνά.

Το πρώτο τμήμα το οποίο θα είναι μήκους 220,00 μέτρων με μέσο πλάτος 6,00μ και η αρχή της τσιμεντόστρωσης θα είναι από το τέλος της υφιστάμενης ασφάλτου και θα καταλήγει στην υφιστάμενη τσιμεντοστρωση. Το δεύτερο τμήμα θα είναι μήκος 80,00μ με μέσο πλάτος 4,00 μέτρα σε συνέχεια της υφιστάμενης τσιμεντόστρωσης.

Θα πραγματοποιηθεί καθαίρεση των βραχωδών εξάρσεων, θα κατασκευασθεί βάση οδοστρωσίας μέσου πάχους 10 εκ ώστε να βελτιωθεί η μηκοτομή του δρόμου και κατόπιν θα γίνει τσιμεντόστρωση του δρόμου με σκυρόδεμα C16/20 μέσου πάχους 15εκ. αφού προηγουμένως τοποθετηθεί δομικό πλέγμα Τ131.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται στις ενενήντα (90) ημέρες. Το έργο είναι προϋπολογισμού 50.000,00 € με ΦΠΑ 24% και θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις

διατάξεις των Ν. 4412/16, περί «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ».

Η πίστωση θα καλυφθεί από την ΣΑΤΑ 2020. Κατόπιν των ανωτέρω, εισηγούμεθα: 1. Την έγκριση και παραλαβή της μελέτης: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ», προϋπολογισμού 50.000,00 €, με Α.Μ. 5/2020, καθώς και 2. Τον καθορισμό του τρόπου υλοποίησης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ», γνωρίζοντάς σας ότι λόγω προϋπολογισμού της μελέτης το έργο δύναται να υλοποιηθεί με την διαδικασία του «συνοπτικού διαγωνισμού» του άρθρου 2 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.

Page 20: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

6. Έγκριση μελέτης του έργου " Βελτίωση κοιμητηρίου Δεσφίνας" και καθορισμός τρόπου υλοποίησης. (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.). ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗ: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ» Α.Μ.: 4/2020 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 15.000,00 € ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Δ.Ε. ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΑΣ: Δ.Τ.Υ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η παρούσα μελέτη συντάχθηκε προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την επέκταση διάστρωση και τακτοποίηση του διαθέσιμου χώρου ταφής εντός της υπάρχουσας περιτοίχισης του κοιμητηρίου Δεσφίνας.

Η επέκταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη δεδομένου ότι ο υπάρχων χώρος δεν επαρκεί για τις ανάγκες και υπάρχει εδώ και πολύ καιρό πρόβλημα το οποίο με τη πάροδο του χρόνου διαρκώς οξύνεται.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού προτείνονται οι πιο κάτω παρεμβάσεις: 1. Υποβιβασμός και ομαλοποίηση της χωμάτινης επιφάνειας του εδάφους εντός του χώρου

του κοιμητηρίου προκειμένου να είναι κατάλληλος για διάστρωση με σκυρόδεμα. 2. Διάστρωση σκυροδέματος κατηγορίας C20/25 με δημιουργία μικρών κλίσεων και την

απορροή των υδάτων και αφήνοντας παράλληλα κενά ορθογώνιου σχήματος κατάλληλου μεγέθους για τις μελλοντικές ταφές σε συνέχεια της υπάρχουσας διάστρωσης και διάταξης αφήνοντας επίσης διαδρόμους εξυπηρέτησης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 15.000,00 € με ΦΠΑ 24% και θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 4412/16, περί «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ». Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται σε δύο μήνες.

Η πίστωση θα καλυφθεί από την ΣΑΤΑ 2020. Κατόπιν των ανωτέρω, εισηγούμεθα: 1. Την έγκριση και παραλαβή της μελέτης: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ», προϋπολογισμού 50.000,00 €, με Α.Μ. 4/2020, καθώς και 2. Τον καθορισμό του τρόπου υλοποίησης του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΔΕΣΦΙΝΑΣ», γνωρίζοντάς σας ότι λόγω προϋπολογισμού της μελέτης το έργο δύναται να υλοποιηθεί με την διαδικασία του «συνοπτικού διαγωνισμού» του άρθρου 2 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.

Page 21: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

7. Έγκριση παράτασης σύμβασης παροχής υπηρεσιών τεχνικός σύμβουλος, για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ». (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.). ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΣΧΕΤ.: Η από 21/11/19 αίτηση της αναδόχου ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΦΡΑΓΚΟΣ – «Sigma μελετών Α.Ε.» για χορήγηση παράτασης σύμβασης παροχής υπηρεσιών για το έργο ΕΡΓΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ– ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ» (αρ. πρωτ. Δ. Δελφών 24155/21-11-19).

Έχοντας υπόψη: 1. Την αρ. πρωτ. οικ. 12713/10-05-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΝΥΩ9Θ-ΥΨΣ) σύμβαση παροχής υπηρεσίας

μεταξύ του Δημάρχου Δελφών και της αναδόχου ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΦΡΑΓΚΟΣ – «Sigma μελετών Α.Ε.», συνολικού ποσού 78.529,35€ με ΦΠΑ, με συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

2. Την με αριθ. 176/12-06-2019 απόφαση Δ.Σ. Δήμου Δελφών σύμφωνα με την οποία, εγκρίθηκε χορήγηση παράτασης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ– ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ» μέχρι την 31/12/2019.

3. Την ως άνω σχετική αίτηση του αναδόχου με την οποία αιτείται χορήγηση παράτασης σύμβασης παροχής υπηρεσιών για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ– ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ» έως 30-06-2020.

Ύστερα από τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι: 1. Ο συνολικός χρόνος απασχόλησης του Τεχνικού Συμβούλου καλύπτει τον χρόνο για την ανάθεση και την κατασκευή κάθε υποέργου, καθώς και την δοκιμαστική λειτουργία των ΕΕΛ και του δικτύου αναρρόφησης. 2.Έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% οι εργασίες Π-Μ και σε ποσοστό 100% οι εργασίες Η-Μ του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Κίρρας , όμως εκκρεμεί η δοκιμή του δικτύου με λύματα λόγω μη σύνδεσης των ιδιοκτησιών με το κατασκευασθέν δίκτυο. 3. Από τους όρους της σύμβασης δεν προκύπτει πρόσθετη αμοιβή λόγω παράτασης της ανωτέρω παροχής υπηρεσιών. 4. Σύμφωνα , με την ανωτέρω σχετική αίτηση της αναδόχου η σύμπραξη παραιτείται από κάθε διεκδίκηση πρόσθετης αμοιβής. 5. Την αριθ. πρωτ. 530/09-03-20 διατύπωση θετικής γνώμης για την παράταση χρονοδιαγράμματος έως 30-06-2020 για το Υποέργο «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ » ΑΑ3 της Πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ » με κωδικό ΟΠΣ «5008123» από την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Εισηγούμαστε, την χορήγηση παράτασης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ», μέχρι και την 30/06/2020 έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων του δικτύου αποχέτευσης αναρρόφησης Τ.Κ. Κίρρας, προκειμένου να γίνουν οι συνδέσεις των ιδιοκτησιών με αυτές και στη συνέχεια να καταστεί εφικτή η δοκιμαστική λειτουργία του δικτύου με λύματα.

Page 22: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

8. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος Λ.ΜΟΣΚΑΧΛΑΪΔΗ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος). «…ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1/2020 Στην Άμφισσα σήμερα στις 31 Ιανουαρίου 2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30 στο γραφείο της Κοινότητας Άμφισσας, συνήλθε το Συμβούλιο μετά από την υπ’ αριθμ.: 1498/28.01.2020 έκτακτη πρόσκληση του Προέδρου που τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων και επιδόθηκε με αποδεικτικό επίδοσης στους Συμβούλους σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 88 παρ. 1,2 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και γνωμοδότηση αποφάσεων επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος διαπίστωσε απαρτία και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΜΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πρόεδρος) ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΦΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΟΥΝΗ ΑΡΓΥΡΩ Στην συνεδρίαση, την τήρηση πρακτικών κράτησε ο υπάλληλος του Δήμου Δελφών Πετώνης Ιωάννης. ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ : ……………………………………………………. 6. Γνωμοδότηση επί αξιοποίησης ελαιοκτημάτων του κληροδοτήματος Λουκίας Μοσχακλαΐδη. ……………………………………… Θέμα 6o Στο έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Γνωμοδότηση επί αξιοποίησης ελαιοκτημάτων του κληροδοτήματος Λουκίας Μοσχακλαΐδη».

Ο Πρόεδρος πήρε το λόγο και είπε ότι βάση του έγγραφου του Τμήματος Κληροδοτημάτων του Δήμου μας, που μας ζητά λήψη γνωμοδοτικής απόφασης για την αξιοποίηση των κατωτέρω κτημάτων, του ανωτέρω κληροδοτήματος. Οι θέσεις των ελαιοκτημάτων είναι οι εξής: «ΚΟΥΜΠΟΥΛΟΙ 18 ΔΕΝΔΡΑ» και «ΚΟΥΜΠΟΥΛΟΙ 64 ΔΕΝΔΡΑ» σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4182/2013 (ΦΕΚ185/10-9-2013) «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» και προτείνει άμεσα την εκ νέου διαδικασία εκμίσθωσης των εν λόγω ελαιοκτημάτων.

Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση: Αποφασίζει ομόφωνα

Γνωμοδοτούμε θετικά για την εκμίσθωση των εν λόγω ελαιοκτημάτων και εξουσιοδοτούμε τον Αντιδήμαρχο Άμφισσας κ. Ν. Λουπάκο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της. Αριθμός απόφασης 6/2020 ……………………………………………………………………………………………………

Page 23: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

9. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος Ε. ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΟΥ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος). «…ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1/2020 Στην Άμφισσα σήμερα στις 31 Ιανουαρίου 2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30 στο γραφείο της Κοινότητας Άμφισσας, συνήλθε το Συμβούλιο μετά από την υπ’ αριθμ.: 1498/28.01.2020 έκτακτη πρόσκληση του Προέδρου που τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων και επιδόθηκε με αποδεικτικό επίδοσης στους Συμβούλους σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 88 παρ. 1,2 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και γνωμοδότηση αποφάσεων επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος διαπίστωσε απαρτία και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΜΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πρόεδρος) ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΦΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΟΥΝΗ ΑΡΓΥΡΩ Στην συνεδρίαση, την τήρηση πρακτικών κράτησε ο υπάλληλος του Δήμου Δελφών Πετώνης Ιωάννης. ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ : ……………………………………………………….. 7. Γνωμοδότηση επί αξιοποίησης ελαιοκτημάτων του κληροδοτήματος Ευθυμίας Γιδογιάννου. ………………………………………………………. Θέμα 7o

Στο έβδομο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Γνωμοδότηση επί αξιοποίησης ελαιοκτημάτων του κληροδοτήματος Ευθυμίας Γιδογιάννου».

Ο Πρόεδρος πήρε το λόγο και είπε ότι βάση του έγγραφου του Τμήματος Κληροδοτημάτων του Δήμου μας, που μας ζητά λήψη γνωμοδοτικής απόφασης για την αξιοποίηση των κατωτέρω κτημάτων, του ανωτέρω κληροδοτήματος. Οι θέσεις των ελαιοκτημάτων είναι οι εξής: «ΚΟΥΣΚΙ 106 ΔΕΝΔΡΑ», «ΑΜΠΛΙΑΝΟΣ 52 ΔΕΝΔΡΑ», «ΚΑΜΙΝΟΣ 58 ΔΕΝΔΡΑ», «ΚΑΜΙΝΟΣ 66 ΔΕΝΔΡΑ», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4182/2013 (ΦΕΚ185/10-9-2013) «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» και προτείνει άμεσα την εκ νέου διαδικασία εκμίσθωσης των εν λόγω ελαιοκτημάτων.

Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση: Αποφασίζει ομόφωνα

Γνωμοδοτούμε θετικά για την εκμίσθωση των εν λόγω ελαιοκτημάτων και εξουσιοδοτούμε τον Αντιδήμαρχο Άμφισσας κ. Ν. Λουπάκο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της. Αριθμός απόφασης 7/2020 ……………………………………………………………………

Page 24: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

10. Έγκριση εκμίσθωσης ελαιοκτημάτων κληροδοτήματος ΧΡ.ΜΑΧΑΙΡΑ. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λουπάκος, Αντιδήμαρχος). «…ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1/2020 Στην Άμφισσα σήμερα στις 31 Ιανουαρίου 2020 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:30 στο γραφείο της Κοινότητας Άμφισσας, συνήλθε το Συμβούλιο μετά από την υπ’ αριθμ.: 1498/28.01.2020 έκτακτη πρόσκληση του Προέδρου που τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων και επιδόθηκε με αποδεικτικό επίδοσης στους Συμβούλους σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 88 παρ. 1,2 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και γνωμοδότηση αποφάσεων επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος διαπίστωσε απαρτία και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΜΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πρόεδρος) ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΦΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΣΕΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΟΥΝΗ ΑΡΓΥΡΩ Στην συνεδρίαση, την τήρηση πρακτικών κράτησε ο υπάλληλος του Δήμου Δελφών Πετώνης Ιωάννης. ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ : ……………………………………………………. 8. Γνωμοδότηση επί αξιοποίησης ελαιοκτημάτων του κληροδοτήματος Χρήστου Μαχαιρά. ………………………………………………………………. Θέμα 8o Στο όγδοο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Γνωμοδότηση επί αξιοποίησης ελαιοκτημάτων του κληροδοτήματος Χρήστου Μαχαιρά». Ο Πρόεδρος πήρε το λόγο και είπε ότι βάση του έγγραφου του Τμήματος Κληροδοτημάτων του Δήμου μας, που μας ζητά λήψη γνωμοδοτικής απόφασης για την αξιοποίηση των κατωτέρω κτημάτων, του ανωτέρω κληροδοτήματος. Οι θέσεις των ελαιοκτημάτων είναι οι εξής: «ΝΗΣΙ ΚΟΥΜΠΟΥΛΟΙ 19 ΔΕΝΔΡΑ», «ΛΟΥΜΠΑ ΡΕΝΤΙΝΙΑ 85 ΔΕΝΔΡΑ», «ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΛΟΓΓΟΣ 54 ΔΕΝΔΡΑ», «ΚΑΜΠΟΣ 90 ΔΕΝΔΡΑ», και «ΛΟΥΜΠΑ ΡΕΝΤΙΝΙΑ 86 ΔΕΝΔΡΑ», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4182/2013 (ΦΕΚ185/10-9-2013) «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» και προτείνει άμεσα την εκ νέου διαδικασία εκμίσθωσης των εν λόγω ελαιοκτημάτων.

Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση: Αποφασίζει ομόφωνα

Γνωμοδοτούμε θετικά για την εκμίσθωση των εν λόγω ελαιοκτημάτων και εξουσιοδοτούμε τον Αντιδήμαρχο Άμφισσας κ. Ν. Λουπάκο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του θέματος. Αριθμός απόφασης 8/2020 ………………………………………………………………………………

Page 25: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

11. Έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Δελφών 4ου τριμήνου 2019. (Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, Αντιδήμαρχος). «…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ : 05 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 38/2020

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 05ης/25.02.2020 συνεδρίασης

της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών ΘΕΜΑ 8ο (ημερήσιας διάταξης): «Έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Δελφών 4ου τριμήνου 2019». Στην Άμφισσα σήμερα, στις 25.02.2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών (πλατεία Κεχαγιά), συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μετά από την με αριθμ. πρωτ. 3304/21.02.2020 πρόσκληση του Προέδρου κ. Γεώργιου Τσατσαρώνη, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη σύμφωνα με το άρθρο 75 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/τ.Α’/19-07-2018), όπως ισχύει μετά τις νομοθετικές προσθήκες επί αυτού. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο εννέα (09) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω έξι (06) μέλη:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ 1. Τσατσαρώνης Γεώργιος, Πρόεδρος 1. Παναγιωτόπουλος Αθαν., Αντιπρόεδρος 2. Μαντζώρος Ευστάθιος, Μέλος 2. Αναγνωστόπουλος Λουκάς, Μέλος 3. Λουπάκος Νικόλαος, Μέλος 3. Σταντζούρης Νικόλαος, Μέλος 4. Κατσικούλης Νικόλαος, Μέλος

5. Χαρίλαος Αγαπητός, Μέλος

6. Σωτηρόπουλος Σωτήριος, Μέλος Επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Ανδρέας Καλέντζης υπάλληλος ΙΔΑΧ του Δήμου Δελφών για

την τήρηση των πρακτικών. Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το όγδοο (08ο) θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των

μελών της Οικονομικής Επιτροπής την από 03/02/2020 εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών που έχει ως εξής: ----------------------------------------------------------------------------- ΘΕΜΑ: Εισηγητική έκθεση 4ου Τριμήνου του Έτους 2019 προς την Οικονομική Επιτροπή, για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού. ΣΧΕΤ:

Σύμφωνα με την περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου 72 του ν. 3852/10, η οικονομική επιτροπή ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου. Με την παρ.9 του άρθρου 266 του Ν.3852/2010 , όπως συμπληρώθηκε με την παρ 4 του άρθρου 43 του ν. 3979/2011, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 39 Ν.4257/2014, ΦΕΚ Α93/14.7.2014 ορίζονται τα εξής: Η οικονομική επιτροπή, έπειτα από εισήγηση του υπευθύνου των οικονομικών υπηρεσιών του οικείου Δήμου, μετά τη λήξη κάθε τριμήνου υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο έκθεση για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, κατά το χρονικό διάστημα από την αρχή του οικονομικού έτους έως το τέλος του συγκεκριμένου τριμήνου. Στην έκθεση διατυπώνονται και οι τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας και επισυνάπτεται σε αυτή η εισήγηση του υπευθύνου οικονομικών υπηρεσιών καθώς και η έκθεση του προηγούμενου τριμήνου. Η έκθεση μετά των συνημμένων της υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου.

Page 26: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

Εάν, με την ανωτέρω έκθεση του δεύτερου και τρίτου τριμήνου κάθε οικονομικού έτους, διαπιστωθεί από την οικονομική επιτροπή, σύμφωνα με την πορεία και την εκτίμηση είσπραξης των εσόδων, ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί υπερεκτιμημένα έσοδα ή έσοδα που εκτιμάται ότι δεν θα εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης, το δημοτικό συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά σε αναμόρφωση αυτού, με απόφαση του που λαμβάνεται εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή σε αυτό της έκθεσης από την οικονομική επιτροπή, μειώνοντας τα παραπάνω έσοδα, σύμφωνα με την εισήγηση της και αντιστοίχως το σκέλος των δαπανών, ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός. Σε περιπτώσεις όπου από την έκθεση προκύπτει ότι δεν απαιτείται αναμόρφωση του προϋπολογισμού, αυτό διαπιστώνεται από το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του που λαμβάνεται εντός της ίδιας προθεσμίας, δυνάμενο αυτό να προβεί σε αναμόρφωση του για τους λόγους που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο. Οι ανωτέρω αποφάσεις υποβάλλονται στον Ελεγκτή Νομιμότητας για έλεγχο. Η έκθεση, μετά των συνημμένων της και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναρτώνται στην ιστοσελίδα του οικείου Δήμου και στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 3861/2010 («Πρόγραμμα Διαύγεια»), γνωστοποιούμενοι οι σχετικοί αριθμοί διαδικτυακής ανάρτησης (ΑΔΑ) στον Ελεγκτή Νομιμότητας και στην οικεία υπηρεσία Επιτρόπου για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 277 του ν. 3852/2010. Τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνονται στην έκθεση ή και να τη συν-οδεύουν, καθώς και κάθε άλλο θέμα για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Κατ’ εξουσιοδότηση της ανωτέρω διάταξης εκδόθηκε η αριθμ. οικ. 40038/09.09.2011 (ΦΕΚ 2007/09.09.2011 τεύχος Β’) «Καθορισμός των στοιχείων τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού των Δήμων και Περιφερειών», στην οποία καθορίζονται τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην τριμηνιαία έκθεση, ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο από την οικονομική επιτροπή, μετά από εισήγηση του υπευθύνου οικονομικών υπηρεσιών του οικείου Δήμου και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής. Η τριμηνιαία έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού των δήμων, συντάσσεται σύμφωνα με τα Υποδείγματα 1 έως και 3, που επισυνάπτονται στην ανωτέρω απόφαση. Με την αριθ. 01/03/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 682ΩΩ9Θ-5ΧΤ) ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του έτους 2019 και εγκρίθηκε με την αριθ. 130/13130-05.02.2019 απόφαση της Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερ. Ελλάδας (ΑΔΑ : 6Η9ΓΟΡ10-ΒΜΑ). Όσον αφορά τα αποτελέσματα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού σε σχέση με τα βασικά μεγέθη, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω: Στο σκέλος των Εσόδων βεβαιώθηκαν 21.506.339,79 ευρώ από 37.492.116,53 ευρώ προϋπολογισθέντα (εκ των οποίων 3.196.136,05 αφορά το χρηματικό υπόλοιπο προηγούμενου έτους) , δηλαδή ποσοστό 57,36% συνολικά επί των προϋπολογισθέντων συμπεριλαμβανομένου και του χρηματικού υπολοίπου και εισπράχθηκαν 16.921.297,22 ευρώ δηλ. 78,68% επί των βεβαιωθέντων ή το 45,13% επί των προϋπολογισθέντων συμπεριλαμβανομένου και του χρηματικού υπολοίπου. Ειδικότερα α) στα Τακτικά Έσοδα ΚΑ Ο βεβαιώθηκε το 97,04% των προϋπολογισθέντων και εισπράχθηκε το 96,69% επί των προϋπολογισθέντων ή το 99,64% επί των βεβαιωθέντων, β) στα Έκτακτα Έσοδα εκτός των ΚΑ που αφορούν επιχορηγήσεις και ειδικότερα στους ΚΑ 15 (Προσαυξήσεις - Πρόστιμα Παράβολα) και 16 (Λοιπά Έκτακτα Έσοδα) βεβαιώθηκε το 99,03% των προϋπολογισθέντων και εισπράχθηκε το 64,58% επί των προϋπολογισθέντων ή το 70,28% επί των βεβαιωθέντων, γ) Έσοδα Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (Τακτικά και Έκτακτα) ΚΑ 2 (21 & 22) βεβαιώθηκε το 86,99% των προϋπολογισθέντων και εισπράχθηκε το 77,98% επί των προϋπολογισθέντων ή το 89,63% επί των βεβαιωθέντων και δ) Εισπρακτέα Υπόλοιπα Προηγούμενων Οικονομικών Ετών ΚΑ 32 βεβαιώθηκε το 99,57% των προϋπολογισθέντων και εισπράχθηκε το 9,8% επί των προϋπολογισθέντων & των βεβαιωθέντων. Στο σκέλος των Δαπανών δεσμεύθηκε το 55,67%, τιμολογήθηκε το 45,90%, εντάλθηκε το 41,32% και πληρώθηκε το 40,02% επί των Προϋπολογισθέντων.

Page 27: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

Με βάση τα παραπάνω η Οικονομική Υπηρεσία αφού έλαβε υπόψη της τα έσοδα- έξοδα και γενικά τα οικονομικά δεδομένα, όπως αποτυπώνονται στα βιβλία και στοιχεία του Δήμου Δελφών, υποβάλλει πίνακες που απεικονίζουν τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων και δαπανών του 4ου τριμήνου του έτους 2019.

και εισηγούμαστε Την έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Δελφών 4ου τριμήνου 2019 και την εν συνεχεία υποβολή της στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις αναφερόμενες στο εισηγητικό διατάξεις. -----------------------------------------------------------------------------

Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω:

Αποφασίζει Ομόφωνα 1. Εγκρίνει τους παρακάτω πίνακες σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, τα έσοδα - έξοδα και γενικά τα οικονομικά δεδομένα, όπως αποτυπώνονται στα βιβλία και στοιχεία του Δήμου Δελφών:

Page 28: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ 4ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2019

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1/1/2019 - 31/12/2019

Κ.Α. ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ Προϋπ/σμός Βεβαιωθέντα % Εισπραχθέντα %

1 2 2/1 3 3/1 3/2

0 Τακτικά έσοδα 8.893.538,52 8.630.124,54 0,970381 8.599.430,29 0,96693 0,996443

1 Πρόσοδοι από ακίνητη περιούσια 558.846,13 551.407,11 0,986689 526.154,27 0,941501 0,954203

2 Πρόσοδοι από κινητή περιούσια 125.100,00 39.408,81 0,315018 39.408,81 0,315018 1

3 Έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα 1.916.448,43 1.900.695,14 0,99178 1.899.563,39 0,991189 0,999405

4 Έσοδα από λοιπά τέλη - δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών 594.419,49 498.430,19 0,838516 494.135,99 0,831292 0,991385

5 Φόροι και εισφορές 77.198,28 65.910,60 0,853783 65.895,14 0,853583 0,999765

6 Έσοδα από επιχορηγήσεις 5.502.067,77 5.461.369,54 0,992603 5.461.369,54 0,992603 1

7 Λοιπά τακτικά έσοδα 119.458,42 112.903,15 0,945125 112.903,15 0,945125 1

1 Έκτακτα έσοδα 14.854.397,02 3.426.325,21 0,230661 3.402.646,50 0,229067 0,993089

11 Έσοδα από την εκποίηση κινητής και ακίνητης περιούσιας 0,38 0,38 1 0,38 1 1

12 Επιχορηγήσεις για κάλυψη λειτουργικών δαπανών 1.957.335,47 1.804.683,02 0,92201 1.804.683,02 0,92201 1

13 Επιχορηγήσεις για επενδυτικές δαπάνες 11.730.380,30 1.330.018,12 0,113382 1.330.018,12 0,113382 1

14 Δωρεές - κληρονομιές - κληροδοσίες 751.764,53 0,00 0 0,00 0 ########

15 Προσαυξήσεις - πρόστιμα - παράβολα 368.688,15 272.982,89 0,740417 252.171,56 0,68397 0,923763

16 Λοιπά έκτακτα έσοδα 46.228,19 18.640,80 0,403234 15.773,42 0,341208 0,846177

2 Έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών 1.773.635,21 1.542.897,89 0,869907 1.383.001,58 0,779755 0,896366

21 Τακτικά έσοδα 1.622.598,44 1.537.285,32 0,947422 1.377.389,01 0,848879 0,895988

22 Έκτακτα έσοδα 151.036,77 5.612,57 0,03716 5.612,57 0,03716 1

3 Εισπράξεις από δάνεια και απαιτήσεις από Π.Ο.Ε. 3.793.884,28 3.777.456,38 0,99567 370.676,96 0,097704 0,098129

31 Εισπράξεις από δάνεια 0,00 0,00 ######## 0,00 ######## ########

32 Εισπρακτέα υπόλοιπα προηγούμενων οικονομικών ετών 3.793.884,28 3.777.456,38 0,99567 370.676,96 0,097704 0,098129

4 Εισπράξεις υπέρ Δημοσίου και τρίτων 4.980.525,45 4.129.535,77 0,829137 3.165.541,89 0,635584 0,766561

41 Εισπράξεις υπέρ του δημόσιου 3.090.946,93 2.704.256,74 0,874896 2.475.794,99 0,800983 0,915518

42 Εισπράξεις υπέρ τρίτων 1.531.638,52 1.075.119,03 0,70194 339.586,90 0,221715 0,31586

43 ΕΣΟΔΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ 357.940,00 350.160,00 0,978265 350.160,00 0,978265 1

5 Χρηματικό υπόλοιπο προηγούμενου Έτους 3.196.136,05 0,00 0 0,00 0 ########

Page 29: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ 4ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2019

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1/1/2019 - 31/12/2019

Κ.Α. ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ Προϋπ/σμός Δεσμευθέντα % Τιμολογηθέντα % Ενταλθέντα Πληρωθέντα % %

1 2 2/1 3 3/1 4 5 5/1 5/3

6 Έξοδα 14759530,39 12943700,9 0,876972 11623863,62 0,7875497 10740032,2 10298229,3 0,6977342 0,8859558

60 Αμοιβές και έξοδα προσωπικού 6339280,91 6202661,78 0,978449 5895618,57 0,9300138 5708078,11 5708078,11 0,9004299 0,9681899

61 Αμοιβές αιρετών και τρίτων 1257553,71 967705,9 0,769515 766200,12 0,6092782 695345,35 646338,15 0,5139646 0,8435631

62 Παροχές τρίτων 2073725,89 1860236,81 0,89705 1699537,4 0,8195574 1358711,53 1306607,48 0,6300772 0,7688018

63 Φόροι - τέλη 133900 129799,51 0,969376 122222,6 0,9127901 124722,6 124722,6 0,9314608 1,0204545

64 Λοιπά Γενικά έξοδα 591925,32 408007,84 0,689289 366382,81 0,618968 307921,69 245553,43 0,4148385 0,67021

65 Πληρωμές για την εξυπηρέτηση δημοσίας πίστεως 614579,29 609179,29 0,991214 604468,72 0,9835488 604468,72 604468,72 0,9835488 1

66 Δαπάνες προμήθειας αναλωσίμων 1445214,12 1317561,9 0,911672 964620,11 0,6674583 786308,2 705795,55 0,4883675 0,7316824

67 Πληρωμές - Μεταβιβάσεις σε τρίτους 2194601,15 1340297,9 0,610725 1099588,4 0,5010425 1049251,08 851440,37 0,3879704 0,7743264

68 Λοιπά Έξοδα 108750 108250 0,995402 105224,89 0,9675852 105224,89 105224,89 0,9675852 1

7 Επενδύσεις 13522956,02 3093339,3 0,228747 1102493,89 0,0815276 760350,95 748426,63 0,0553449 0,6788488

71 Αγορές κτιρίων, τεχνικών έργων και προμήθειες παγίων 1230535,82 554464,6 0,450588 187547,44 0,1524112 145248,67 135265,11 0,1099237 0,7212314

73 Έργα 11781300,26 2410907,12 0,204638 822938,87 0,0698513 528094,7 526153,94 0,0446601 0,6393597

74 Μελέτες, έρευνες, πειραματικές εργασίες κλπ 469785,94 92967,58 0,197893 57007,58 0,121348 57007,58 57007,58 0,121348 1

75 Τίτλοι πάγιας επένδυσης (συμμετοχές σε επιχειρήσεις) 41334 35000 0,846761 35000 0,8467605 30000 30000 0,7257947 0,8571429

8 Πληρωμές Π.Ο.Ε., αποδόσεις και προβλέψεις 8295036,05 4835304,75 0,582915 4484391,02 0,5406114 3989725,05 3958113,7 0,4771665 0,8826424

81 Πληρωμές Π.Ο.Ε. 2009003,4 1970623,44 0,980896 2016405,71 1,0036846 1514255,92 1482644,57 0,738 0,7352908

82 Αποδόσεις 3138654,44 2864681,31 0,91271 2467985,31 0,7863195 2475469,13 2475469,13 0,7887039 1,0030324

83 Επιχορηγούμενες πληρωμές υποχρεώσεων Π.Ο.Ε. 0 0 #ΔΙΑΙΡ./0! 0 #ΔΙΑΙΡ./0! 0 0 #ΔΙΑΙΡ./0! #ΔΙΑΙΡ./0!

85 Προβλέψεις μη είσπραξης 3147378,21 0 0 0 0 0 0 0 #ΔΙΑΙΡ./0!

9 Αποθεματικό 914594,07

Σύνολα δαπανών 37492116,53 20872345 17210748,53 15490108,2 15004769,63

Page 30: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

2. Η παρούσα υποβάλλεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη απόφασης. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 38/25.02.2020. ……………………………………………………………………………………………………………..

Page 31: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

12. Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου και καθορισμός αμοιβής, για την εκπροσώπηση του Δήμου Δελφών για την κατάθεση Προσθέτων Λόγων Ακυρώσεως στην μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ όπου συζητείται αίτηση Ακυρώσεως κατά της υπ’ αριθμ. ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/76104/1176 (ΦΕΚ 299/ΑΑΠ/14.12.2018) με τίτλο: «Έγκριση Αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Περιβαλλοντική Έγκριση αυτού. (Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, Αντιδήμαρχος). «…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ: 06 ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 45/2020

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 06ης/03.03.2020 συνεδρίασης

της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών ΘΕΜΑ 5ο (ημερήσιας διάταξης): «Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Δελφών για την κατάθεση Προσθέτων Λόγων Ακυρώσεως στην μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ όπου συζητείται αίτηση Ακυρώσεως κατά της υπ’ αριθμ. ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/76104/1176 (ΦΕΚ 299/ΑΑΠ/14.12.2018) με τίτλο: «Έγκριση Αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Περιβαλλοντική Έγκριση αυτού». Στην Άμφισσα σήμερα, στις 03.03.2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών (πλατεία Κεχαγιά), συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μετά από την με αριθμ. πρωτ. 3842/28.02.2020 πρόσκληση του Προέδρου κ. Γεώργιου Τσατσαρώνη, που επιδόθηκε νόμιμα στα μέλη σύμφωνα με το άρθρο 75 Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/τ.Α’/19-07-2018), όπως ισχύει μετά τις νομοθετικές προσθήκες επί αυτού. Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο εννέα (09) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω πέντε (05) μέλη:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ 1. Τσατσαρώνης Γεώργιος, Πρόεδρος 1. Παναγιωτόπουλος Αθαν., Αντιπρόεδρος 2. Μαντζώρος Ευστάθιος, Μέλος 2. Αναγνωστόπουλος Λουκάς, Μέλος 3. Κατσικούλης Νικόλαος, Μέλος 3. Σταντζούρης Νικόλαος, Μέλος 4. Χαρίλαος Αγαπητός, Μέλος 4. Λουπάκος Νικόλαος, Μέλος

5. Σωτηρόπουλος Σωτήριος, Μέλος

Επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Ανδρέας Καλέντζης υπάλληλος ΙΔΑΧ του Δήμου Δελφών

για την τήρηση των πρακτικών. Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το πέμπτο (5ο) θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε

υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής την αρ. πρωτ: οικ. 3837/28-02-2020 εισήγηση του Νομικού Συμβούλου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Δελφών, Δικηγόρου Δ.Σ. Άμφισσας, κυρίου Σπυρίδωνος Κολοβατιανού, η οποία αναφέρει τα εξής: ------------------------------------------------------------------------------- ΘΕΜΑ: Πρωτογενές αίτημα για την εκπροσώπηση του Δήμου Δελφών και καθορισμό αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για την κατάθεση Προσθέτων Λόγων Ακυρώσεως στην μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ όπου συζητείται αίτηση Ακυρώσεως κατά της υπ’ αριθμ. ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/76104/1176 (ΦΕΚ 299/ΑΑΠ/14.12.2018) με τίτλο: «Έγκριση Αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Περιβαλλοντική Έγκριση αυτού».

Page 32: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

****************************

Κατά της υπ’ αριθμ. ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/76104/1176 (ΦΕΚ 299/ΑΑΠ/14.12.2018) με τίτλο: «Έγκριση Αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Περιβαλλοντική Έγκριση αυτού» δημοσιευθείσα την 14η.12.2018, κατετέθη ενώπιον του ΣτΕ η υπ’ αριθμ. 574/2019 αίτηση ακυρώσεως, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 17/2019 αποφάσεως της Ο.Ε. και της υπ’ αριθμ. 30/2019 αποφάσεως του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών. Η συζήτηση της αιτήσεως ακυρώσεως προσδιορίστηκε για την δικάσιμο της 10 Μαϊου 2019 ενώπιον της Μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ και μετ’ αναβολή για την δικάσιμο της 6-3-2020. Για την παράσταση ενώπιον του Δικαστηρίου έχουν ήδη εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 133/2019 απόφαση της Ο.Ε. και η υπ’ αριθμ. 178/2019 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών.

Με τις παραπάνω αποφάσεις του Δ.Σ και της Ο.Ε ανετέθη η υπόθεση λόγω της πολυπλοκότητάς της και των εξειδικευμένων νομικών γνώσεων που απαιτούνται στην δικηγόρο Αθηνών κ. Αγγελική Χαροκόπου. Μετά την περαιτέρω και ενδελεχέστερη μελέτη της υποθέσεως διαπιστώθηκε ότι συντρέχουν σοβαροί Πρόσθετοι Λόγοι Ακυρώσεως, όπως έλλειψη αποτελεσματικής προστασίας των ΑΓΥΠ, έλλειψη πληρότητας της ΣΜΠΕ του προγράμματος, θεωρήθηκε ότι πρέπει να κατατεθεί δικόγραφο Προσθέτων Λόγων Ακυρώσεως για μεγαλύτερη δικονομική εξασφάλιση των θέσεων του Δήμου, πληρέστερη νομική αντιμετώπιση της υπόθεσης και αύξηση των δυνατοτήτων ευδοκίμησης της αιτήσεως ακυρώσεως.

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει (σύμφωνα με την παρ 1 περ ιζ΄, ιη΄, ιθ΄ άρθρο 72 Ν. 3852/2010) σχετικά με την αναγκαιότητα της κατάθεσης δικογράφου Προσθέτων λόγων Ακυρώσεως στην Ολομέλεια του ΣτΕ για την συμπλήρωση και πληρότητα της αιτήσεως ακυρώσεως, από το γραφείο της δικηγόρου Αθηνών κ. Αγγελικής Χαροκόπου, η οποία έχει συντάξει και καταθέσει την αίτηση ακυρώσεως και έχει χειριστεί ανάλογες υποθέσεις του Δήμου Δελφών στο παρελθόν και έχει την εμπειρία σε υποθέσεις του ΣτΕ και την εξειδίκευση σε θέματα περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, μεταλλευτικά κ.λ.π. Πρέπει να καθοριστεί η αμοιβή της Δικηγόρου κ. Αγγελικής Χαροκόπου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (σύμφωνα με την παρ. 3 Ν.3463/2006) η οποία προτείνω να είναι η εξής: για την σύνταξη, υπογραφή και κατάθεση προσθέτων λόγων ακυρώσεως αμοιβή χιλίων ευρώ (1.000,00 €) πλέον του ποσού των ευρώ: 491,00 που είναι η ονομαστική αξία του γραμματίου κατάθεσης δικογράφου προσθέτων λόγων ακυρώσεως στο ΣτΕ, Δηλαδή προτείνω να καθοριστεί η αμοιβή στο ποσό των 1.491,00 € στο οποίο πρέπει να προστεθεί και ΦΠΑ 24 % ποσού 357,84 €.

Συνολικά προτείνω να καθοριστεί ως εύλογη η συνολική δαπάνη και αμοιβή για τις παραπάνω ενέργειες της κ. Χαροκόπου στο ποσό των 1.848,84 € (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ). ------------------------------------------------------------------------------- Η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Δελφών,

Αποφασίζει ομόφωνα Α. Την κατάθεση δικογράφου Προσθέτων λόγων Ακυρώσεως στην Ολομέλεια του ΣτΕ για την συμπλήρωση και πληρότητα της εν’ θέματι αιτήσεως ακυρώσεως, την οποία αναθέτει στο γραφείο της δικηγόρου Αθηνών κ. Αγγελικής Χαροκόπου, η οποία έχει συντάξει και καταθέσει την αίτηση ακυρώσεως και έχει χειριστεί ανάλογες υποθέσεις του Δήμου Δελφών στο παρελθόν και έχει την εμπειρία σε υποθέσεις του ΣτΕ και την εξειδίκευση σε θέματα περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, μεταλλευτικά κ.λ.π. Β. Η παρούσα υποβάλλεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών για την λήψη σχετικής απόφασης περί καθορισμού αμοιβής της προαναφερθείσας δικηγόρου κ. Αγγελικής Χαροκόπου (σύμφωνα με την παρ. 3 Ν.3463/2006).

Page 33: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

Η συγκεκριμένη αμοιβή σύμφωνα με την τεκμηρίωση της εισήγησης του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Δελφών αναλύεται ως εξής: για την σύνταξη, υπογραφή και κατάθεση προσθέτων λόγων ακυρώσεως αμοιβή χιλίων ευρώ (1.000,00 €) πλέον του ποσού των ευρώ: 491,00 που είναι η ονομαστική αξία του γραμματίου κατάθεσης δικογράφου προσθέτων λόγων ακυρώσεως στο ΣτΕ. Δηλαδή η αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 1.491,00 € στο οποίο πρέπει να προστεθεί και ΦΠΑ 24 % ποσού 357,84 €). Δηλαδή συνολικά δαπάνη 1.848,84 € (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ) για την οποία θα εκδοθεί αρμοδίως Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης πριν την λήψη της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 45/03.03.2020. …………………………………………………………………………………………………….

Page 34: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του δημοτικού ξενώνα στην Κοινότητα Οινοχωρίου. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Μανανάς, Αντιδήμαρχος). ΕΙΣΗΓΗΣΗ Με την υπ’ αριθ. 448/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την εν συνεχεία αυτής υπ’ αριθμ. 100/2018 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών και έπειτα από την αριθ. οικ. 7247/20-04-2018 σχετική διακήρυξη δημοπρασίας του αρμοδίου Αντιδημάρχου που δημοσιεύτηκε και κοινοποιήθηκε νόμιμα, διενεργήθηκε την 15η Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα (Πλατεία Κεχαγιά), φανερή πλειοδοτική & προφορική δημοπρασία, καθώς και την 22 Μαΐου 2018 στον ίδιο ως άνω τόπο και χώρο επαναληπτική αυτής για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Οινοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς, του Δήμου Δελφών, με αρχική τιμή εκκίνησης μισθώσεως το ποσόν των 1.200,00€/ έτος. Οι ανωτέρω δύο (2) δημοπρασίες κατέστησαν άγονες όπως προκύπτει από τα συνταχθέντα αντίστοιχα σχετικά Πρακτικά της κατά Νόμον αρμόδιας Επιτροπής, όπως αυτή συγκροτήθηκε με την αριθ. 67/2018 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών, καθότι ουδείς ενδιαφερόμενος μισθωτής προσήλθε για υποβολή προσφοράς και συνεπώς οι δημοπρασίες αυτές δεν έφεραν θετικό αποτέλεσμα για το Δήμο. Ακολούθως με την αριθ. 248/2018 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών, η οποία νομιμοποιήθηκε με την αριθ.1640/105277/27-07-2018 Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας/ Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Φωκίδας, εγκρίθηκαν τα από 15/5/2018 & 22/5/2018 πρακτικά των ως άνω δύο (2) γενομένων άγονων δημοπρασιών για την εκμίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα στην Τ.Κ. Οινοχωρίου. Ο κ. Δημήτρης Αλτάνης, νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρίας ΄΄ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΤΑΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ΄΄, με αίτησή του που υπέβαλε στο Δήμο μας ( Αριθ. Πρωτ. 3645/26-02-2020), εκδηλώνει το ενδιαφέρον του να μισθώσει τον Δημοτικό Ξενώνα στην Κοινότητα Οινοχωρίου και μας γνωστοποιεί ότι αποδέχεται τους όρους της Διακήρυξης Δημοπρασίας με Αριθ. Πρωτ. Οικ.7247 της 20-04-2018. Κατόπιν των ανωτέρω και έχοντας υπόψη: α) Τις διατάξεις του άρθρου 192 παρ. 1 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3463/2006-ΦΕΚ 114/Α΄/2006), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 196 του Ν.4555/2018 (ΦΕΚ 133/Α΄/2018). β) Το αριθ. οικ. 3807/ 28-02-2020 έγγραφο Προέδρου Κοινότητας Οινοχωρίου, όπου διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη αυτού για την απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης του Δημοτικού Ξενώνα Οινοχωρίου στο ανωτέρω ενδιαφερόμενο αιτούντα . γ) Το αριθ. 3645/4-3-2020 έγγραφό μας για παροχή γνωμοδότησης επί του θέματος από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου. δ) Την σχετική επί του θέματος θετική γνωμοδότηση του Νομ. Συμβούλου του Δήμου & ε) Το γεγονός ότι στην Κοινότητα Οινοχωρίου υπάρχουν αιτήματα κατοίκων και καθημερινές τοπικές κοινωνικές ανάγκες και συνθήκες τέτοιες που επιβάλλουν τη λειτουργία του Δημοτικού Ξενώνα Οινοχωρίου, ενώ παράλληλα ο Δήμος Δελφών θα έχει ετησίως και έσοδο από το ακίνητο αυτό, Εισηγούμαστε 1)Τη λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση της απευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του Δημοτικού Ξενώνα Κοινότητας Οινοχωρίου, από το Δήμο Δελφών στον ενδιαφερόμενο μισθωτή κ. Δημήτρη Αλτάνη, νόμιμο εκπρόσωπο της Εταιρίας ΄΄ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΤΑΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ΄΄.

Page 35: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

2) Η μίσθωση θα γίνει με απευθείας συμφωνία με τον ανωτέρω ενδιαφερόμενο μισθωτή, με τη σύνταξη και υπογραφή σχετικού μισθωτηρίου συμφωνητικού, σύμφωνα με τους όρους που είχαν αρχικά καθορισθεί με την αριθ. 100/2018 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών και όπως ειδικότερα οι όροι αυτοί προβλέπονταν στην αριθ. Οικ.7247 /20-04-2018 εκδοθείσα από το Δήμο Δελφών «Διακήρυξη Δημοπρασίας Εκμίσθωσης Δημοτικού Ξενώνα στην Τ.Κ. Οινοχωρίου της Δ.Ε.Γραβιάς του Δήμου Δελφών».

Page 36: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

14. Ορισμός εκπροσώπων για συγκρότηση επιτροπής για τη μεταφορά μαθητών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φωκίδας. (Εισηγητής: κ. Νικόλαος Κατσικούλης, εντ. Δημ. Σύμβουλος). ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Η συγκρότηση επιτροπής προβλέπεται από το άρθρο 1 της αριθ. 50025/26.09.2018 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 4217/Β΄), για την κατ΄ εξαίρεση μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Φωκίδας, που διαμένουν σε απόσταση μικρότερη των κατώτερων χιλιομετρικών αποστάσεων που τίθενται από την ανωτέρω Κ.Υ.Α. και των οποίων η μεταφορά δεν είναι εφικτή με δημόσια συγκοινωνία ή ίδια μέσα των Περιφερειών ή των Δήμων,.

Καλούμαστε να ορίσουμε τον εκπρόσωπό μας την ανωτέρω επιτροπή, με τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Page 37: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

15. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ. (Εισηγητής: κ. Ευθύμιος Γρίβας, Αντιδήμαρχος). ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σύμφωνα με την 20/2020 απόφαση το Συμβούλιο Κοινότητας Γαλαξιδίου ενέκρινε να δοθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα από το κληροδότημα Νικολάου Μάμα, ποσού χιλίων ευρώ (1.000€), σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4195/05-03-2020 αίτηση του ενδιαφερόμενου με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά διότι πάσχει από βαριά ψυχιατρική νόσο με τάσεις αυτοκαταστροφής νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου για δύο μήνες περίπου και έπειτα από παρότρυνση του οικείου περιβάλλοντος καθώς και των ιατρών που τον παρακολουθούσαν αποφασίστηκε η μόνιμη νοσηλεία του και εποπτεία του σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον και συγκεκριμένα στο ειδικό γηροκομείο Λιβαδειάς. Το κόστος παραμονής του στο εν λόγω γηροκομείο είναι μεγάλο λόγω των ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για την προστασία του και κρίνεται αναγκαίο να βοηθηθεί από το Κληροδότημα. Εισηγούμαι να γίνει δεκτή η κατωτέρω απόφαση.

………………………………………………………………..

«…..ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το 06 Πρακτικό ΕΚΤΑΚΤΗΣ συνεδρίασης Συμβουλίου Κοινότητας Γαλαξιδίου.

Αριθ. Απόφασης 20/2020 Περίληψη Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση

έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ.

Στην Κοινότητα Γαλαξιδίου σήμερα στις 5 Μαρτίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα

15:30 συνήλθε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση το Συμβούλιο της Κοινότητας Γαλαξιδίου έπειτα από την 4219/5-3-2020 πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε νόμιμα και χωριστά στο καθένα από τα μέλη του σύμφωνα το άρθρο 89 του Ν. 4555/2018 για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ.

2. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ.

Διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι επί επτά (7) μελών βρέθηκαν

παρόντα επτά (7). ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

1. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΑΡΛΙΑΚΟΣ - Πρόεδρος 1. 2.Παναγιώτα Ιακωβοπούλου 3. Φώτιος Γρίβας 4.Ηρακλής Βαϊδάνης

5. Ελένη Μπαρλιακού 6. Σάββας Μαρκεζίνης

Page 38: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

7. Αθανάσιος Γρίβας

Η τήρηση των πρακτικών έγινε από την υπάλληλο του Δήμου Δελφών Γ.Χαλδεάκη. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Σπυρίδων Μπαρλιακός κήρυξε την έναρξη της

συνεδρίασης και ζήτησε από το συμβούλιο να κρίνει αν το θέμα είναι κατεπείγον για να το συζητήσει και να πάρει σχετική απόφαση ή μη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του Ν. 4555/2018. Το συμβούλιο δήλωσε ότι συναινεί με τη συζήτηση του θέματος ως κατεπείγον. 1ο ΘΕΜΑ

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη του συμβουλίου για την υπ’ αριθμ. 4195/05-03-2020 αίτηση και συγκεκριμένα ο κ. Άγγελος Τσώνος του Δρόσου πάσχει από βαριά ψυχιατρική νόσο με τάσεις αυτοκαταστροφής νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου για δύο μήνες περίπου και έπειτα από παρότρυνση του οικείου περιβάλλοντος καθώς και των ιατρών που τον παρακολουθούσαν αποφασίστηκε η μόνιμη νοσηλεία του και εποπτεία του σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον και συγκεκριμένα στο ειδικό γηροκομείο Λιβαδειάς. Το κόστος παραμονής του στο εν λόγω γηροκομείο είναι μεγάλο λόγω των ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για την προστασία του και κρίνεται αναγκαίο να βοηθηθεί από το Κληροδότημα.

Στη συνέχεια ανέγνωσε το υπ΄αριθμ. 1160/89492/20-6-2017 έγγραφο της Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών-Τμήμα Εποπτείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος (Λάρισα) σε απάντηση του 13240/9-6-2017 ερωτήματός μας σχετικά με το ποια θα είναι τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά των αιτήσεων για την χορήγηση έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων και αναφέρει αναλυτικά τα εξής :

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου προς το Δήμο Δελφών με την οποία να ζητά αιτιολογημένα επιπρόσθετη χρηματική ενίσχυση από το Κληροδότημα Νικολάου Μάμα.

2. Προσκόμιση από τον αιτούντα φωτοαντιγράφου ταυτότητας διπλής όψης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μόνιμης κατοικίας στο Γαλαξίδι από τον Δήμο Δελφών, αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας τρέχοντος έτους και πρόσφατου αντιγράφου εντύπου Ε9.

3. Προσκόμιση από τον αιτούντα βεβαίωσης από Διευθυντή Κλινικής Δημόσιου Νοσοκομείου θεωρημένης από τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου αναφορικά με την σοβαρότητα της κατάστασης υγείας του και του ενδεδειγμένου τρόπου χειρισμού της.

4. Εξέταση της αιτήσεως και ειδικά αιτιολογημένη έγκρισή της από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Δελφών: Δημοτική Κοινότητα Γαλαξιδίου και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.

Στη συνέχεια τα Μέλη του Δ.Σ. πραγματοποίησαν έλεγχο στον φάκελο του κ. Άγγελου Τσώνου του Δρόσου, ο οποίος βρέθηκε να είναι πλήρης.

Ο Πρόεδρος πρότεινε να χορηγηθεί το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00 €) και τα Μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν απόλυτα μαζί του.

Μετά τα ανωτέρω το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

α)Αποδέχεται το έκτακτο της συνεδρίασης και συμφωνεί με το κατεπείγον του θέματος. β) Εγκρίνει, στον κ. Άγγελο Τσώνο του Δρόσου την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος από το κληροδότημα Νικολάου Μάμα ποσού χιλίων ευρώ (1.000,00€) σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4195/5-3-2020 αίτηση του ενδιαφερόμενου με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά διότι πάσχει από βαριά ψυχιατρική νόσο με τάσεις αυτοκαταστροφής νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου για δύο μήνες περίπου και έπειτα από παρότρυνση του οικείου περιβάλλοντος καθώς και των ιατρών που τον παρακολουθούσαν αποφασίστηκε η μόνιμη νοσηλεία του και εποπτεία του σε ένα

Page 39: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

προστατευόμενο περιβάλλον και συγκεκριμένα στο ειδικό γηροκομείο Λιβαδειάς. Το κόστος παραμονής του στο εν λόγω γηροκομείο είναι μεγάλο λόγω των ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για την προστασία του και κρίνεται αναγκαίο να βοηθηθεί από το Κληροδότημα. Η παρούσα απόφαση έλαβε αριθμό 20/2020 …………………………………………………………………………………………………………..

Page 40: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

16. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ. (Εισηγητής: κ. Ευθύμιος Γρίβας, Αντιδήμαρχος). ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Σύμφωνα με την 21/2020 απόφαση το Συμβούλιο Κοινότητας Γαλαξιδίου ενέκρινε να δοθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα από το κληροδότημα Νικολάου Μάμα, ποσού χιλίων ευρώ (1.000€), σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4145/05-03-2020 αίτηση της ενδιαφερόμενης με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά διότι έχει παρουσιάσει από το έτος 2013 πρόβλημα υγείας στον θυρεοειδή αδένα και το 2017 παρουσίασε πρόβλημα υγείας στο στήθος όπου και χειρουργήθηκε αρχικά το έτος 2017 και μετέπειτα το έτος 2019. Λόγω του νεαρού της ηλικίας της πρέπει να ελέγχεται με επαναλαμβανόμενες εξετάσεις οι οποίες έχουν κόστος και οι γονείς της δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά και κρίνεται αναγκαίο να βοηθηθεί από το Κληροδότημα. Εισηγούμαι να γίνει δεκτή η κατωτέρω απόφαση. ……………………………………………………………………………………………….. «…ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 06 Πρακτικό ΕΚΤΑΚΤΗΣ συνεδρίασης Συμβουλίου

Κοινότητας Γαλαξιδίου. Αριθ. Απόφασης 21/2020

Περίληψη Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση

έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης ΚΛΗΡ/ΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ.

Στην Κοινότητα Γαλαξιδίου σήμερα στις 5 Μαρτίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα

15:30 συνήλθε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση το Συμβούλιο της Κοινότητας Γαλαξιδίου έπειτα από την 4219/5-3-2020 πρόσκληση του Προέδρου του που επιδόθηκε νόμιμα και χωριστά στο καθένα από τα μέλη του σύμφωνα το άρθρο 89 του Ν. 4555/2018 για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ.

2. Λήψη απόφασης για εξέταση αιτήσεως για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από το Κεφάλαιο Αυτ/λούς Διαχ/σης Κληρ/τος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝ. ΜΑΜΑ.

Διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι επί επτά (7) μελών βρέθηκαν

παρόντα επτά (7). ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

1. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΠΑΡΛΙΑΚΟΣ - Πρόεδρος 1. 2.Παναγιώτα Ιακωβοπούλου 3. Φώτιος Γρίβας 4.Ηρακλής Βαϊδάνης

5. Ελένη Μπαρλιακού 6. Σάββας Μαρκεζίνης 7. Αθανάσιος Γρίβας

Η τήρηση των πρακτικών έγινε από την υπάλληλο του Δήμου Δελφών Γ.Χαλδεάκη.

Page 41: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Σπυρίδων Μπαρλιακός ζήτησε από το συμβούλιο να κρίνει αν το θέμα είναι κατεπείγον για να το συζητήσει και να πάρει σχετική απόφαση ή μη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 89 του Ν. 4555/2018. Το συμβούλιο δήλωσε ότι συναινεί με τη συζήτηση του θέματος ως κατεπείγον. 2ο ΘΕΜΑ

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη του συμβουλίου για την υπ’ αριθμ. 4145/04-03-2020 αίτηση και συγκεκριμένα η Π.Σ. του Γεωργίου έχει παρουσιάσει από το έτος 2013 πρόβλημα υγείας στον θυρεοειδή αδένα και το 2017 παρουσίασε πρόβλημα υγείας στο στήθος όπου και χειρουργήθηκε αρχικά το έτος 2017 και μετέπειτα το έτος 2019 και λόγω του νεαρού της ηλικίας της πρέπει να ελέγχεται με επαναλαμβανόμενες εξετάσεις οι οποίες έχουν κόστος και οι γονείς της δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Στην συνέχεια ανέγνωσε το υπ΄αριθμ. 1160/89492/20-6-2017 έγγραφο της Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών-Τμήμα Εποπτείας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος (Λάρισα) σε απάντηση του 13240/9-6-2017 ερωτήματός μας σχετικά με το ποια θα είναι τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά των αιτήσεων για την χορήγηση έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων και αναφέρει αναλυτικά τα εξής :

5. Αίτηση του ενδιαφερόμενου προς το Δήμο Δελφών με την οποία να ζητά αιτιολογημένα επιπρόσθετη χρηματική ενίσχυση από το Κληροδότημα Νικολάου Μάμα.

6. Προσκόμιση από τον αιτούντα φωτοαντιγράφου ταυτότητας διπλής όψης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μόνιμης κατοικίας στο Γαλαξίδι από τον Δήμο Δελφών, αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας τρέχοντος έτους και πρόσφατου αντιγράφου εντύπου Ε9.

7. Προσκόμιση από τον αιτούντα βεβαίωσης από Διευθυντή Κλινικής Δημόσιου Νοσοκομείου θεωρημένης από τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου αναφορικά με την σοβαρότητα της κατάστασης υγείας του και του ενδεδειγμένου τρόπου χειρισμού της.

8. Εξέταση της αιτήσεως και ειδικά αιτιολογημένη έγκρισή της από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Δελφών: Δημοτική Κοινότητα Γαλαξιδίου και Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.

Στη συνέχεια τα Μέλη του Δ.Σ. πραγματοποίησαν έλεγχο στον φάκελο της Π.Σ. του Γεωργίου, ο οποίος βρέθηκε να είναι πλήρης.

Ο Πρόεδρος πρότεινε να χορηγηθεί το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000,00 €) και τα Μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν απόλυτα μαζί του.

Μετά τα ανωτέρω το Συμβούλιο της Κοινότητας Γαλαξιδίου ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

α)Αποδέχεται το έκτακτο της συνεδρίασης και συμφωνεί με το κατεπείγον του θέματος. β) Εγκρίνει στην Π.Σ. του Γεωργίου την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος από το «Κληροδότημα Νικολάου Μάμα» ποσού χιλίων ευρώ (1.000,00€) σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4145/04-03-2020 αίτηση της με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, διότι έχει παρουσιάσει από το έτος 2013 πρόβλημα υγείας στον θυρεοειδή αδένα και το 2017 παρουσίασε πρόβλημα υγείας στο στήθος όπου και χειρουργήθηκε αρχικά το έτος 2017 και μετέπειτα το έτος 2019. Λόγω του νεαρού της ηλικίας της πρέπει να ελέγχεται με επαναλαμβανόμενες εξετάσεις οι οποίες έχουν κόστος και οι γονείς της δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Η παρούσα απόφαση έλαβε αριθμό 21/2020 …………………………………………………………………………………….

Page 42: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΙΑ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙΔΑ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ …11.03.2020... · 13. Έγκριση απ΄ ευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του