ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E ......2017/09/28  ·...

6
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ Πρωτιές και εισαγωγή σε σχολές υψηλής ζήτησης πέτυχαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων E. Μαντουλίδη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017. Πιο συγκεκριμένα: 17 στις Ιατρικές Σχολές 13 στην Ιατρική Σχολή 2 στην Φαρμακευτική Σχολή 2 στην Κτηνιατρική Σχολή 19 στις Πολυτεχνικές Σχολές 5 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών H/Y 3 στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών 3 στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 5 στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών 1 στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών 1 στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών 1 στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής 18 στις Θετικές Επιστήμες 2 στο Τμήμα Βιολογίας 4 στο Τμήμα Χημείας 2 στο Τμήμα Γεωπονίας 2 στο Τμήμα Φυσικής 2 στο Τμήμα Μαθηματικών 3 στο Τμήμα Πληροφορικής 3 στο Τμήμα Δασολογίας 16 στις Οικονομικές Επιστήμες 2 στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 2 στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής 6 στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών 4 στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων 2 στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών 22 στις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες 4 στη Νομική Σχολή 1 στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας 6 στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών 3 στη Φιλοσοφική Σχολή 1 στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας 2 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης 2 στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής 2 στην Κοινωνιολογία 1 στο Τμήμα Κινηματογράφου .

Transcript of ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E ......2017/09/28  ·...

Page 1: ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E ......2017/09/28  · ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ

Πρωτιές και εισαγωγή σε σχολές υψηλής ζήτησης πέτυχαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων E. Μαντουλίδη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017. Πιο συγκεκριμένα:

17 στις Ιατρικές Σχολές 13 στην Ιατρική Σχολή 2 στην Φαρμακευτική Σχολή 2 στην Κτηνιατρική Σχολή

19 στις Πολυτεχνικές Σχολές 5 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

και Μηχανικών H/Y 3 στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών 3 στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 5 στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών 1 στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών 1 στο Τμήμα Εφαρμοσμένων

Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών 1 στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών

Υπολογιστών και Πληροφορικής

18 στις Θετικές Επιστήμες 2 στο Τμήμα Βιολογίας 4 στο Τμήμα Χημείας 2 στο Τμήμα Γεωπονίας 2 στο Τμήμα Φυσικής 2 στο Τμήμα Μαθηματικών 3 στο Τμήμα Πληροφορικής 3 στο Τμήμα Δασολογίας

16 στις Οικονομικές Επιστήμες 2 στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και

Τεχνολογίας 2 στο Τμήμα Λογιστικής και

Χρηματοοικονομικής 6 στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών 4 στην Οργάνωση και Διοίκηση

Επιχειρήσεων 2 στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών

Σπουδών

22 στις Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες 4 στη Νομική Σχολή 1 στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων

Μαζικής Επικοινωνίας 6 στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών 3 στη Φιλοσοφική Σχολή 1 στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και

Φιλολογίας 2 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Εκπαίδευσης 2 στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής

Αγωγής 2 στην Κοινωνιολογία 1 στο Τμήμα Κινηματογράφου

.

Page 2: ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E ......2017/09/28  · ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

MNEWS Σεπτέμβριος 2017 Σελίδα 2/6

Δ ι α κ ρ ί σ ε ι ς

01 ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη Β. Χρηστίδης

συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Νέων Αντρών η οποία

στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20,

μετά τον τελικό αγώνα όπου επικράτησε του Ισραήλ (Κρήτη, Ιούλιος

2017). Ο Β. Χρηστίδης, παίκτης της Εθνικής Νέων και του Άρη,

αγωνίστηκε από την παιδική του ηλικία στην ομάδα του Μαντουλίδη, με

την οποία κατέκτησε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων του

2013 - 14. Συγχαίρουμε τον Βασίλη αλλά και όλα τα παιδιά της Εθνικής

και τους ευχόμαστε ολόψυχα μια πορεία γεμάτη διακρίσεις.

02 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ 31/08 - 07/09

Από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια η 14η Μαθηματική Εβδομάδα με συμμετοχή μαθητών των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της πόλης. Μετά από γραπτές εξετάσεις διακρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές:

Β’ Γυμνασίου

1ο Βραβείο Σ. Τσιρανίδης, Α. - Ο. Εφραιμίδου 2ο Βραβείο Μ. - Α. Χρηστίδη, Α. Καραβασίλη, Θ. Παπαδόπουλος 3ο Βραβείο Ο. Κωνσταντινίδης, Π. Τζάρτζη, Ν. Γκουτζαμάνης

Γ’ Γυμνασίου

1ο Βραβείο Ι. Δημουλιός 2ο Βραβείο Κ. Μαρκόπουλος, Α. Γεωργιάδης 3ο Βραβείο Α. Ανδρεάδη, Δ. Κουτσογεώργου

Α’ Λυκείου

1ο Βραβείο Σ. Μάστορης 2ο Βραβείο Α. Γιαννίσης (Μουσ. Σχολ. Βόλου), Χ. Αλβανός

Β’ - Γ’ Λυκείου

1ο Βραβείο Θ. Οικονόμου (Γ. Λ.) 2ο Βραβείο Ο. Πλοιαρίδης, Κ. Κουτρούλης, Α. - Χ. Σάββα 3ο Βραβείο Α. Σκενδέρης, Π. Χαλιμούρδας

Page 3: ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E ......2017/09/28  · ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

MNEWS Σεπτέμβριος 2017 Σελίδα 3/6

Δ ρ α σ τ η ρ ι ό τ ε ς STUDIES ABROAD - ΘΕΡΙΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Studies Abroad έλαβαν μέρος σε θερινά προγράμματα το καλοκαίρι του 2017 σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και της Ευρώπης. Επιπλέον ενημερώθηκαν για τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Ευρώπη και Αμερική. Οι μαθητές παρακολούθησαν τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα στα αντίστοιχα πανεπιστήμια.

Yale University Yale Young Global Scholars

Ρ. Τσιάμης, Α. Φωκά (Γ’ Λυκείου)

Barnard College The New York College Experience

Χ. Πατσιά (Β΄Λυκείου)

Oxford University The Oxford Prep Experience

‘Α. Αρχίπωβα, Ζ. Καμοπούλου (Γ΄ Γυμνασίου)

University of Cambridge

Cambridge PREP Experience

Ά. Αρχίπωβα, Ο. Δαδούδη, Γ. Μπρουζιώτης, Α. Συμεωνίδου, Έ. Χρυσάφη (Γ΄ Γυμνασίου)

Les Roches Hospitality Management

Α. Ιωσηφίδου, Ν. Συμεωνίδου (Β΄Λυκείου) Μ. Μερτζιμέκη, Ξ. - Θ. Κάλφα (Γ’ Λυκείου)

MANDOULIDES COMPUTER EPATHLON & HACKATHLON CAMP 28 - 29/08

Το διήμερο πρόγραμμα Mandoulides Epathlon & Hackathlon Camp 2017 των Εκπαιδευτηρίων, που για άλλη μια φορά άνοιξε την αυλαία των Θερινών Προγραμμάτων 2017, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του Γυμνασίου - Λυκείου, οι μικροί προγραμματιστές δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή κώδικα, πειραματίστηκαν με τη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, ζωγράφισαν με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, δημιούργησαν πολυμεσικές ιστορίες και προγραμμάτισαν τα δικά τους ρομπότ μέσα από το πρόγραμμα Hacking Robotixlab που έγινε σε συνεργασία με το εργαστήρι ρομποτικής Robotixlab. Επίσης τα παιδιά ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα μέσα από το πρόγραμμα Hackathlon όπου έλυσαν εκπαιδευτικούς γρίφους και εξερεύνησαν τις εκπαιδευτικές δραστηρίτοτητες του Minecraft.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΓΩΝΩΝ ΛΟΓΟΥ 28 - 29/08

Στο πλαίσιο των θερινών προγραμμάτων των Εκπαιδευτηρίων λειτούργησε το "Εργαστήρι Αγώνων Λόγου" στις 28 και 29 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου. Μαθητές από σχολεία της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κανόνες και τεχνικές των διττών λόγων, του αυθόρμητου και του προτρεπτικού λόγου και της εκφραστικής ανάγνωσης.

Page 4: ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E ......2017/09/28  · ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

MNEWS Σεπτέμβριος 2017 Σελίδα 4/6

MANDOULIDES PROGRAMMING DAY 30/08

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Mandoulides Programming Day. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στον προγραμματισμό, Μεταβλητές, Τελεστές, Δομή Ακολουθίας, Δομή Επιλογής, Δομή Επανάληψης, Κατασκευή αλγορίθμων και προγραμμάτων. Οι μικρότεροι μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους εικονικούς μικρόκοσμους, δημιουργούν εικονικά ρομπότ, λύνουν παιγνιώδη προβλήματα. Οι μεγαλύτεροι μαθητές διδάσκονται αλγόριθμους, τρόπους σχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων και παρουσιάζουν τις λύσεις τους σε γλώσσες προγραμματισμού, όπως π.χ. C και C++.

STUDIES ABROAD: ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 - 2018

Τα Εκπαιδευτήρια, στο πλαίσιο του προγράμματος Studies Abroad, φιλοξενούν κάθε χρόνο εκπροσώπους κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, οι οποίοι ενημερώνουν τους μαθητές για το Πρόγραμμα Σπουδών και την ακαδημαϊκή ζωή και απαντούν σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις ή απορίες τους. Οι συναντήσεις αυτές συμβάλλουν στην πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών και διασφαλίζουν την επιτυχία τους. Worcester Polytechnic Institute: Julie Loveless

Davidson College: Kaye-Lani Laughna

St. Lawrence University: Musa Khalidi

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ "ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ" 30/08 - 02/09

Από την Τετάρτη, 30 Αυγούστου έως το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη φιλοξένησαν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των εγκαταστάσεων Γυμνασίου/Λυκείου, το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Εφήβων, προς τιμήν του αείμνηστου προπονητή και καθηγητή του ΑΠΘ, Νίκου Δημητρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ 31/08 - 07/09

Τα προγράμματα «Μαθηματική Σκέψη και Λογική» και «Μαθηματικά Παιχνίδια» παρακολούθησαν οι μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και Δημοτικού αντίστοιχα στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος Art & Science Days, το οποίο αποτελεί δωρεάν παροχή των Εκπαιδευτηρίων για όλα τα παιδιά της πόλης. Οι μαθητές του Δημοτικού γνώρισαν βασικές μαθηματικές έννοιες παίζοντας και λύνοντας γρίφους, ενώ οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης παρακολούθησαν μαθήματα και διαγωνίστηκαν σε θέματα προσομοιωμένα με τα διαγωνίσματα της Μαθηματικής Εταιρείας, καθοδηγούμενοι από καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων αλλά και από διακεκριμένους επιστήμονες.

Page 5: ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E ......2017/09/28  · ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

MNEWS Σεπτέμβριος 2017 Σελίδα 5/6

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ 31/08 - 07/09

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ά. - Χ. Σάββα (Β΄Λυκείου), Χ. Αλβανός (Α΄ Λυκείου) και Ρ. Τσιάμης (Γ’ Λυκείου, Αργυρό Μετάλλιο, 58η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα, Βραζιλία 2017) αλλά και ο απόφοιτος Π. Κουτσογεώργος (Χάλκινο Μετάλλιο, 18η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νέων, 2014) ανέλαβαν τον ρόλο του δασκάλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθηματική Σκέψη και Λογική». Στα μαθήματα παρουσίασαν μαθηματικές ασκήσεις από τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών και δίδαξαν στους συμμαθητές τους τεχνικές που τους οδήγησαν στην κορυφή. Επίσης, ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων και Υπότροφος του Harvard Φ. - Ι. Συτιλίδης, μέσω Skype, δίδαξε στους μαθητές γεωμετρικές έννοιες.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ DEBATE CAMP ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ FORENSICS 05 - 06/09/2017

Μαθητές του μεταμεσημβρινού τμήματος Debate και του ομίλου Forensics των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν το φθινοπωρινό Debate Camp της Πανελλήνιαs Ένωσης Forensics στην αγγλική γλώσσα, που φέτος φιλοξένησε το Κολέγιο Ανατόλια. Το Debate Camp πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας των μαθητών, ενόψει του τουρνουά Forensics που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ACS Schools) τον Μάιο του 2018.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 05 - 06/09/2017

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του και καλωσόρισε τους μικρούς μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και την Α' Δημοτικού. Οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές σε κλίμα χαράς και κεφιού. Τα πρωτάκια μας πέρασαν το κατώφλι του "μεγάλου σχολείου", γνώρισαν τις δασκάλες τους και τις νέες τους τάξεις. Όλοι οι μαθητές διασκέδασαν με τους συμμαθητές τους συμμετέχοντας σε ευχάριστες δραστηριότητες, ενώ οι γονείς τους χαρούμενοι και συγκινημένοι καμάρωναν τα παιδιά τους και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Ήταν μια συγκινητική γιορτή που πλαισιώθηκε από χορό και μουσικοκινητικά παιχνίδια τόσο στην ελληνική όσο και την αγγλική γλώσσα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ AΡΧΗΓΟ ΤΗΣ AΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ AΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 17/09

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης γευμάτισε με τους μαθητές που διακρίθηκαν στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα: τον Β. Γεωργιάδη, απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων και πρωτοετή φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και τον Ρ. Τσιάμη, μαθητή της Γ' Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, ο οποίος κέρδισε το αργυρό μετάλλιο και επιπλέον κατέκτησε την πρώτη θέση στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας - Διαστημικής και θα συμμετάσχει τον Νοέμβριο, στην 11η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊλάνδη. Στο γεύμα προσκλήθηκαν και δύο φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, οι οποίες πήραν μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού και απέσπασαν ένα από τα πρώτα βραβεία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνεχάρη θερμά και μαζί τους συζήτησε, τους στόχους τους και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Page 6: ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ E ......2017/09/28  · ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

MNEWS Σεπτέμβριος 2017 Σελίδα 6/6

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΠ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 27/09

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων είχαν τη χαρά και την τιμή να παραβρεθούν την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών του δημοσιογράφου - φωτογράφου Νικόλαου Μαγγίνα στη Ρωμαϊκή Αγορά. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. κ. Βαρθολομαίο με θέμα «Ο Πατριάρχης της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου» και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των είκοσι πέντε χρόνων του Παναγιώτατου στην κορυφή της Ορθοδοξίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ 11/06

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών της κάθε τάξης, καθώς και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες, με τις οποίες θα ασχοληθούν οι μαθητές τη φετινή χρονιά Στις 27/09 οι γονείς και οι μαθητές Λυκείου ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, το πρόγραμμα σπουδών των Εκπαιδευτηρίων καθώς και το πρόγραμμα Studies Abroad που προετοιμάζει τους μαθητές για σπουδές στο εξωτερικό.

Ε κ δ η λ ώ σ ε ι ς - Ε ξ ο ρ μ ή σ ε ι ς

06/09 Υποδοχή νέων μαθητών ενδιάμεσων τάξεων Γυμνασίου - Λυκείου.

07/09 Υποδοχή μαθητών Α΄ Γυμνασίου.

08/09 Υποδοχή νέων μαθητών ενδιάμεσων τάξεων Δημοτικού.

11/09 Αγιασμός, έναρξη μαθημάτων, προγραμμάτων μελέτης, δημιουργικής απασχόλησης, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ακαδημιών.

Ενημέρωση μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου για το πρόγραμμα σπουδών και τους κανόνες σχολικής ζωής.

13/09 Ενημέρωση μαθητών Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου για τις σπουδές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

15/09 Ενημέρωση μαθητών Γυμνασίου για τα Clubs.

18/09 Ενημέρωση μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου για τα Case Studies.

26/09 Εκπαιδευτικός περίπατος στο Φράγμα Θέρμης (Μαθητές Νηπίων).

Έναρξη ομίλων Δημοτικού (Clubs).

Εξετάσεις TOEFL.

Ακολουθήστε μας: