ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΑΙΡΑΤΟΣ" - KAIRATOS EDITIONS. ANTONIS … · 2012. 8. 28. ·

36

Transcript of ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΑΙΡΑΤΟΣ" - KAIRATOS EDITIONS. ANTONIS … · 2012. 8. 28. ·

  • ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012_Layout 1 27/08/2012 10:36 μ.μ. Page 1

  • Σ χολές στον τόπο κα-τοικίας τους προτίμη-σαν φέτος οι υποψή-φιοι, προκειμένου νααποφύγουν το κόστος τηςφοιτητικής μετανάστευσης.

    Άνοδο σημείωσαν, παράλ-ληλα, τα τμήματα που θεω-ρείται ότι παρέχουν επαγγελ-ματική αποκατάσταση.

    Γενικότερα, η εντυπω-σιακή άνοδος στις βάσειςτων στρατιωτικών/αστυνομι-κών σχολών και η μεγάληπτώση στις βάσεις των παι-δαγωγικών σχολών, είναιένα από τα κύρια χαρακτηρι-στικά των φετινών βάσεωνεισαγωγής στα ανώτατα καιανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύ-ματα της χώρας.

    Ανοδικές τάσεις καταγρά-φονται στις σχολές με με-γάλη ζήτηση (ιατρικές καινομικές) τόσο σε Αθήνα καιΘεσσαλονίκη όσο και στηνπεριφέρεια, ενώ μικτά κι-νούνται οι πολυτεχνικές σχο-λές.

    Σύμφωνα με τα στατιστικάστοιχεία που παρουσίασε σεσυνέντευξη Τύπου ο υφυ-πουργός Παιδείας Θ. Παπα-θεοδώρου, στο 1ο επιστημο-νικό πεδίο καταγράφεταιγενική άνοδος (η άνοδος σενομικές, φιλολογίες και ψυ-χολογία ξεκινάει από 350 μό-ρια και πάνω κατά μέσοόρο), στο 2ο ανοδικά κινή-θηκαν οι βάσεις στα τμή-ματα φυσικής και πληροφο-ρικής ενώ μικτή είναι ηεικόνα στα τμήματα χημείας.

    Στο 3ο επιστημονικό πε-δίο, άνοδο κατέγραψαν οιβάσεις σε Ιατρική, Οδοντια-τρική και Φαρμακευτική, ενώαξιοσημείωτο είναι το γεγο-νός ότι η βάση εισαγωγήςστη Φαρμακευτική Θεσσα-λονίκης είναι υψηλότερη απότη βάση εισαγωγής στηΦαρμακευτική Αθήνας.

    Στις Πολυτεχνικές Σχολέςπαρουσιάζονται διαφορετι-

    κές κατευθύνσεις. Πτώσηστα αρχιτεκτονικά τμήματακαι μικρή άνοδος σε ορι-σμένα βασικά τμήματα τωναστικών κέντρων και της πε-ριφέρειας όπως ναυπηγώνΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολο-γίας Υπολογιστών Πάτρας(+65 μόρια) και αντίθεταΠολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ(-299), Μηχανικών Υπολογι-στών Θεσσαλονίκης (-19 μό-ρια), Χημικών ΜηχανικώνΕΜΠ (-44 μόρια).

    Στο 5ο επιστημονικό πεδίοκαταγράφεται άνοδος σεόλα τα τμήματα και ιδίωςστα οικονομικά τμήματα, τατμήματα διοίκησης επιχειρή-σεων και τμήματα τουριστι-κών επαγγελμάτων.

    Αυξητικές είναι οι τάσειςτέλος και στις σχολές πουσχετίζονται με τις καλλιέρ-γειες και τη γεωργία (γεωπο-νικές, φυτικής παραγωγήςκλπ).

    Φέτος υπέβαλαν μηχανο-γραφικό δελτίο 116.173 μα-

    θητές. Εισήχθησαν 80.615(45.559 στα ΑΕΙ και 32.689στα ΤΕΙ) ενώ οι 15.000 απόαυτούς προέρχονται από τιςλεγόμενες ειδικές κατηγορίες(τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ).

    Το ποσοστό επιτυχίας κυ-μάνθηκε στο 69%, από 62%

    πέρυσι, γεγονός που ο κ.Πα-παθεοδώρου απέδωσε στη«συμβατότητα» των θεμά-των με τις γνώσεις των μαθη-τών. Οι κενές θέσεις φέτοςσε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι 1150 από1568 πέρυσι.

    Αναλυτικότερα, σταθερή

    αξία παραμένουν τα τμή-ματα Νομικής που κατέγρα-ψαν άνοδο (271 μόρια στηνΑθήνα, 280 στη Θεσσαλο-νίκη και 393 στην Κομο-τηνή).

    ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 20122

    Υπεύθυνη: Κατερίνα Μυλωνά.

    Φωτογραφίες: Image Services, Αρχείο “ΠΑΤΡΙΣ”, ΑΠΕ

    Φωτοσύνθεση: Μαρία Γεμιτζάκη, Ρούλα Κολοβού,

    Λίνα Τσινάβου.

    Μοντάζ: Σοφία Γεργιανάκη, Κατερίνα Βασιλείου.

    Διόρθωση: Ράδος Μαραγκουδάκης..

    ΕΝΘΕΤΟ “ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 2012”

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΘερμά συγχαρητή-ρια σε όλους εσάςπου πετύχατε στιςφετινές Πανελλήνιεςεξετάσεις και εισαχ-θήκατε στα Ανώταταή Ανώτερα Εκπαιδευ-τικά ιδρύματα τηςχώρας μας.Ακόμη συγχαίρωτους γονείς και τουςκαθηγητές σας για τηδικαίωση του κόπουκαι της επίμονηςπροσπάθειάς σας. Επίσης θέλω να συστήσω υπομονή σε όσους υπο-ψήφιους δεν κατάφεραν φέτος να εισαχθούν και νατους υπενθυμίσω ότι η προσπάθεια και ο αγώναςδεν σταματούν με την πρώτη δυσκολία.

    Μάξιμος ΣενετάκηςΒουλευτής Ν.Δ.

    Ν. Ηρακλείου

    Προτίμησαν σχολές με προοπτική

    Συνέχεια στη σελίδα 3

    02-03_Layout 1 27/08/2012 11:41 μ.μ. Page 1

  • Εντυπωσιακή κρίνεται ηάνοδος στις σχολές Φιλολο-γίας και Ψυχολογίας όπουστα μεγάλα αστικά κέντρα οιβάσεις εκτοξεύθηκαν από500 έως 668 μόρια.

    Εντυπωσιακή χαρακτηρί-ζεται και η άνοδος που κατα-γράφεται στη σχολή τωνΑστυφυλάκων όπου οι βά-σεις εισαγωγής εκτοξεύθη-καν κατά 2.243 μόρια, ενώκατακόρυφη ήταν η άνοδοςστη σχολή Αξιωματικών τηςΑστυνομίας με 459 μόρια. Ηάνοδος δεν οφείλεται μόνοστην άμεση επαγγελματικήαποκατάσταση που προσφέ-ρουν οι σχολές των ένστο-

    λων αλλά και στο γεγονός ότιο αριθμός των εισακτέωνμειώθηκε στο μισό.

    Στις μαθηματικές σχολέςσημειώθηκε άνοδος των βά-σεων εισαγωγής σε Αθήνα,Θεσσαλονίκη και Πάτρα ενώπτωτικά κινήθηκαν τα τμή-ματα της περιφέρειας με τηΣάμο να καταγράφει μείωσητης τάξης των 306 μορίων.Πτώση καταγράφουν τα τμή-ματα Χημείας, ενώ τα τμή-ματα Φυσικής κινήθηκανανοδικά.

    Οριακή άνοδο σε όλα ταπανεπιστήμια είχαν οι ιατρι-κές σχολές (από 17 μόριαστην Αθήνα έως 135 στηνΑλεξανδρούπολη).

    Πτώση της τάξης των 300

    μορίων είχαν οι σχολές πολι-τικών μηχανικών σε Αθήνακαι Θεσσαλονίκη, ενώ ανά-λογη ήταν η πορεία των βά-σεων στις αρχιτεκτονικέςσχολές.

    Ανοδο παρουσίασαν οιοικονομικές σχολές και οισχολές δημόσιας διοίκησης(+285 μόρια το Τμήμα Οικο-νομικής Επιστήμης Πειραιάκαι +176 μόρια το Τμήμα Οι-κονομικής Επιστήμης του Οι-κονομικού πανεπιστημίου).

    ΚΚΕ: “Μέριμνα

    για φοιτητές”

    «Σήμερα, που η ζωή τηςλαϊκής οικογένειας χτυπιέταιαλύπητα προκειμένου να

    διασφαλιστούν τα καπιταλι-στικά κέρδη, η ανακοίνωσητων βάσεων εισαγωγής σταΑΕΙ-ΤΕΙ φέρνει στην επικαι-ρότητα την άμεση ανάγκηνα δυναμώσει η πάλη τωννέων για ζωή και σπουδές μεδικαιώματα, να δυναμώσει ηαπαίτηση για άμεσα μέτραπροκειμένου να εξασφαλι-στεί η δωρεάν στέγαση, σί-τιση και μετακίνηση γιαόλους τους νέους», αναφέρε-ται σε ανακοίνωση του Γρα-φείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕγια τις βάσεις εισαγωγής σταΑΕΙ και ΤΕΙ.

    «Ταυτόχρονα, απαιτείταιπάλη ενάντια στην εφαρ-μογή του νόμου πλαισίουγια τα ΑΕΙ που οδηγεί σε πα-ραπέρα εμπορευματοποί-ηση και ιδιωτικοποίησηπλευρών λειτουργιών τωνιδρυμάτων, σε συνδυασμόμε το πετσόκομμα που έχειήδη υποστεί η χρηματοδό-τηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ», προστίθε-ται στην ίδια ανακοίνωση.

    Το ΚΚΕ υπογραμμίζει τηνεπείγουσα ανάγκη λήψης μέ-τρων στήριξης, για τους νέ-ους που δεν κατάφεραν ναπεράσουν σε ΑΕΙ, αλλά και

    για τους νέους που εγκατα-λείπουν το σχολείο. Επίσης,τονίζει ότι «η ελπίδα και ηπροοπτική βρίσκεται στηλαϊκή συμμαχία και αντεπί-θεση για την αποδέσμευσηαπό την ΕΕ, τη μονομερήδιαγραφή του χρέους καιτην κοινωνικοποίηση τωνμονοπωλίων», προσθέτονταςότι «με το λαό στο τιμόνι τηςεξουσίας, με κεντρικά σχε-διασμένη οικονομία, μπο-ρούν τα παιδιά που εισάγον-ται σε ΑΕΙ-ΤΕΙ νασπουδάζουν σε μια πραγμα-τικά ενιαία και ανώτατη εκ-παίδευση και το πτυχίο νααποτελεί τη μοναδική προ-ϋπόθεση για το επάγγελμα».

    «Μια τέτοια κοινωνίαμπορεί να εξασφαλίσει ότικανείς δεν θα εξαναγκάζεταινα εγκαταλείψει το σχολείο,τις σπουδές ή να μετανα-στεύσει για να εργαστεί», κα-ταλήγει η ανακοίνωση.

    ΑνεξάρτητοιΈλληνες: «Ελλάδαπαραγωγική»

    "Την ώρα που η κυβέρ-νηση των προθύμων ξε-

    πουλά τα όνειρα της νεο-λαίας, χιλιάδες νέες καινέοι αποδεικνύουν ότιυπάρχει ακόμα μια ζων-τανή ελπίδα για τον τόπομας […], είμαστε οι αυρια-νοί επιστήμονες πάνωστους οποίους στηρίζουμετις ελπίδες μας για μιαανεξάρτητη Ελλάδα μεανεξάρτητους Έλληνες, εί-μαστε η ζωντανή ελπίδαγια μια Ελλάδα παραγω-γική, απαλλαγμένη απότην Τρόικα και όσους επι-βουλεύονται την εθνικήμας κυριαρχία και την ακε-ραιότητα της χώρας",αναφέρει η Νεολαία τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων,μετά την ανακοίνωση τωνβάσεων εισαγωγής σταΑΕΙ.

    Η Νεολαία συγχαίρειθερμά τους επιτυχόντες καιπροσθέτει: "είμαστε η γενιάπου παίρνουμε το μέλλονστα δικά μας χέρια. Έναμέλλον που ούτε το εκχω-ρούμε, ούτε το εκποιούμεσε κανέναν ξένο δανειστήκαι σε κανέναν ντόπιο δυ-νάστη» καταλήγει η ανακοί-νωση.

    ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 2012 3

    επαγγελματικής αποκατάστασης

    THΛ. 2810-310619, 6944-902498ΓΩΝΙΑ ΜΕΛΕΤ. ΜΕΤΑΞΑΚΗ & ΟΔΥΣ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ (ΔΕΙΛΙΝΑ) ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    ΠΠΑΑΠΠΑΑΖΖΟΟΓΓΛΛΟΟΥΥ

    ΣπούδασεaΚομμωτικήaΜακιγιάζaΜανικιούρ - Πεντικιούρ

    - Ονυχοπλαστική

    ΣπούδασεaΚομμωτικήaΜακιγιάζaΜανικιούρ - Πεντικιούρ

    - Ονυχοπλαστική

    KANE THN ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ

    Με βαθμό... 1 σε τμήμα ΑΕΙ!Με βαθμό... ένα κατάφερε υποψήφιος

    να εισέλθει σε τμήμα ΑΕΙ!Οι ειδικές κατηγορίες που ίσχυσαν από

    φέτος άνοιξαν το δρόμο εισαγωγής γιαπολλούς υποψήφιους που είχαν ιδιαίτεραχαμηλές βαθμολογίες.

    Για άλλη μια χρονιά, δεκάδες τμήματατων γενικών και ειδικών κατηγοριών ανοί-γουν τις πύλες τους με λιγότερο από10.000 μόρια με το χαμηλότερο το τμήμα

    Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά (ειδικέςκατηγορίες Μουσουλμάνων) με 1584 μό-ρια, δηλαδή με βαθμό 1.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τμήμαΤουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρή-της στο Ηράκλειο, τμήμα που είχε «κλεί-σει» πέρυσι λόγω εισαγωγής υποψηφίωνμε χαμηλές βαθμολογίες, υποψήφιοςαπό τη γενική σειρά εισάγεται με μέσοβαθμό 5.

    Συνέχεια από τη σελίδα 2

    02-03_Layout 1 27/08/2012 11:41 μ.μ. Page 2

  • Σ υγχαρητήρια μηνύματα γιατην επιτυχία των υποψη-φίων να εισαχθούν σε κά-ποια σχολή της τριτοβάθμιας εκ-παίδευσης, έστειλαν χθεςεκπρόσωποι της πολιτικής και τωνφορέων της εκπαίδευσης του τό-που.

    Ο υπουργός Παιδείας και Θρη-σκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλη-τισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτό-πουλος, σε δήλωσή του, ανέφερε«Απευθύνω τα θερμά μου συγχα-ρητήρια σε όλες και όλους τους νέ-ους που είδαν τις προσπάθειέςτους να στέφονται με επιτυχία.

    Θερμά συγχαρητήρια ανήκουνκαι στους γονείς και κηδεμόνες γιατην πολύπλευρη στήριξη που πα-ρείχαν στα παιδιά τους, στη δύ-σκολη αυτή συγκυρία.

    Για όσους δεν πέτυχαν φέτοςθέλω να τονίσω πως θα υπάρξουνκαι άλλες ευκαιρίες για την πραγ-μάτωση των προσδοκιών τους,αρκεί να συνεχίσουν την προσπά-θειά τους.

    Θέλω, επίσης, να συγχαρώτους υπαλλήλους και τα στελέχητου Υπουργείου που εργάσθηκαναποτελεσματικά με υψηλό αί-σθημα ευθύνης και εκτός τυπικούωραρίου για την επεξεργασία καιτην έκδοση αποτελεσμάτων.

    Θέλω, τέλος, να συγχαρώ τουςεκπαιδευτικούς που εργάστηκαν,μαζί με τους μαθητές, εντατικά καιμε αυταπάρνηση κατά τη διάρ-κεια της σχολικής χρονιάς».

    Ο περιφερειακός διευθυντής εκ-παίδευσης Κρήτης, κ. ΑπόστολοςΚλινάκης, τόνισε πως «Με την ανα-κοίνωση των αποτελεσμάτων, κλεί-νει ένας ακόμη κύκλος αγωνίας καιάγχους των υποψηφίων και των οι-κογενειών τους. Αξίζει να σημει-ωθεί ότι και τη φετινή χρονιά ηΥπηρεσία μας, ολοκλήρωσε με επι-τυχία το εγχείρημα των Πανελλα-δικών Εξετάσεων χάρη στη συν-δρομή όλων των εμπλεκόμενωνστην εξεταστική διαδικασία, οι

    οποίοι, κάτω από δύσκολες και αν-τίξοες συνθήκες, κατέβαλαν κάθεδυνατή προσπάθεια προς αυτήτην κατεύθυνση.» Στη συνέχεια,ανέφερε «θα ήθελα να συγχαρώόλες τις μαθήτριες και τους μαθη-τές, που πέτυχαν να εισαχθούνστα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαι-δευτικά Ιδρύματα, και να τους ευ-χηθώ καλές σπουδές και καλή στα-διοδρομία, αλλά και τους γονείςτων παιδιών αυτών, που στάθηκανμέχρι το τέλος στο πλευρό τους καιμοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελ-πίδες τους.

    Επίσης, στους μαθητές και τιςμαθήτριες που δεν μπόρεσαν ναεπιτύχουν την εισαγωγή τους σεκάποια σχολή να επισημάνω, ότι οιευκαιρίες της ζωής δεν εξαντλούν-ται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις καιπως τα όνειρα, οι ελπίδες και οιπροσδοκίες τους θα έχουν πάντακαι άλλες διεξόδους και ότι η ζωήθα τους προσφέρει πολλές ευκαι-ρίες αρκεί να τις αξιοποιήσουν σω-στά. Θα ήθελα λοιπόν να τους ευ-χηθώ καλή επιτυχία στιςμελλοντικές επιλογές τους.

    Τέλος να ευχαριστήσω και νασυγχαρώ όλους τους εκπαιδευτι-κούς της τάξης, που με τη συνεχήπαρουσία και τη συμπαράστασήτους στήριξαν τα παιδιά στην επί-μοχθη προσπάθειά τους σε όλη τηδιάρκεια του διδακτικού έτους, κα-θώς και όλους όσοι πρόσφεραν τιςυπηρεσίες τους, είτε συμμετέχον-τας σε διάφορες Επιτροπές είτεαπό οποιαδήποτε άλλη θέση καισυνέβαλαν στην έγκαιρη καιομαλή ολοκλήρωση των διαδικα-σιών των Πανελλαδικών Εξετά-σεων.»

    Ο δήμαρχος Πεδιάδας κ. Ζαχα-ρίας Καλογεράκης, τόνισε, σε μή-νυμά του «Θερμά συγχαρητήριασε όλους τους νέους και τις νέεςπου έπειτα από πολύχρονη προ-σπάθεια, κόπο και θυσίες πέτυχαντην εισαγωγή τους στις σχολές τρι-τοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας

    μας και ειδικά στους μαθητές τουΔήμου Μινώα Πεδιάδας. Τους εύ-χομαι ολόψυχα καλές σπουδές καικαλή αρχή στο νέο τους ξεκίνημα.Συγχαρητήρια, παράλληλα, στουςγονείς και τους εκπαιδευτικούς τωνμαθητών, που έδωσαν το δικότους δύσκολο αγώνα, στηρίζονταςτα παιδιά στη διάρκεια της προ-ετοιμασίας τους για την επίτευξητων στόχων τους.

    Φυσικά, δεν ξεχνάμε τους μαθη-τές που δεν κατάφεραν φέτος ναεισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαί-δευση. Τίποτα δεν τελειώνει εδώ,αντίθετα ο αγώνας και η προσπά-θεια για μάθηση και επαγγελματικήκαταξίωση είναι καθημερινός. Στομέλλον θα τους δοθούν κι άλλες ευ-καιρίες, που θα μπορέσουν νααξιοποιήσουν για να πραγματοποι-ήσουν τους στόχους τους. Η θέ-ληση, η υπομονή και η επιμονή εί-ναι τα στοιχεία εκείνα πουκαθορίζουν την επιτυχία στη ζωή».

    Η δήμαρχος Φαιστού, κ. ΜαρίαΠετρακογιώργη Ανυφαντάκη, είπε« Θέλω να απευθύνω τα πιο θερμάμου συγχαρητήρια σε όλους εκεί-νους που επέτυχαν στις φετινέςΠανελλαδικές Εξετάσεις την είσοδότους στην Τριτοβάθμια Εκπαί-δευση. Η επιτυχία αυτή είναι τοεπιστέγασμα της συστηματικής καιαδιάλειπτης προσπάθειας που επίμακρόν καταβάλλατε και έρχεταινα δικαιώσει τους κόπους και τιςθυσίες στις οποίες υποβληθήκατετόσο εσείς προσωπικά όσο και ηοικογένειά σας.

    Η είσοδός σας στην ΑνώτατηΕκπαίδευση σηματοδοτεί μία νέααρχή, όπου θα έχετε την ευκαιρία

    να εφοδιαστείτε με τις απαραίτητεςεκείνες γνώσεις και εμπειρίες, οιοποίες θα σας καταστήσουν ενερ-γούς και χρηστούς πολίτες της κοι-νωνίας. Θερμά συγχαρητήρια αξί-ζoυν και στην οικογένειά σας, πουστάθηκε πολύτιμος αρωγός στηδύσκολη αυτή προσπάθειά σας καισυνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξητου στόχου σας.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότικαι φέτος τα σχολεία του ΔήμουΦαιστού πέτυχαν πολύ υψηλά πο-σοστά επιτυχίας, καθώς αρκετοίμαθητές του κατάφεραν να εισαχ-θούν σε υψηλόβαθμες σχολές, γε-γονός που δικαιώνει τον αγώναπου δώσατε εσείς και οι καθηγητέςσας.

    Ως Δήμος Φαιστού, και εγώπροσωπικά ως Δήμαρχος, αισθά-νομαι υπερήφανη για αυτή σαςτην προσπάθεια και θεωρώ υπο-χρέωσή μας να δημιουργήσουμεεκείνες τις προϋποθέσεις, που θαεπιτρέψουν στους νέους μας επι-στήμονες να επιστρέψουν στις ρί-ζες τους, να ενταχθούν δημιουρ-γικά στην κοινωνία μας και ναπροσφέρουν τις υπηρεσίες τουςσυμβάλλοντας στην πρόοδό της.

    Κλείνοντας θα ήθελα να απευ-θυνθώ και σε εκείνους που δεν πέ-τυχαν την είσοδο σε κάποιοίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευ-σης, ότι θα πρέπει να συνεχίσουντην προσπάθεια και να μην το βά-ζουν κάτω καθώς είναι μόνο ηαρχή και δεν πρέπει να σταματή-σουν στο πρώτο εμπόδιο θα συ-ναντήσουν.

    Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετεπάντα επιτυχίες στη ζωή σας, καλή

    σταδιοδρομία και καλή δύναμη.»Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης

    Σκουλάκης, είπε: «Θερμά συγχα-ρητήρια σε όλους τους μαθητές καιτις μαθήτριες των σχολείων του Δή-μου Χανίων αλλά και όλου του Νο-μού, για την επιτυχία τους στις πα-νελλήνιες εξετάσεις και τηνεισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τηςχώρας.

    Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμηκαι επιτυχία για μία καταξιωμένηδιαδρομή, στον προσωπικό καιεπαγγελματικό τους στίβο.

    Συγχαρητήρια, επίσης, στουςγονείς και τους καθηγητές τωννέων - πλέον - φοιτητών και σπου-δαστών μας, οι οποίοι, με τη στή-ριξη που τους παρείχαν κατέχουνσημαντικό μέρος της επιτυχίας αυ-τής.

    Αξίζουν ωστόσο συγχαρητήριακαι σε όλους τους υποψηφίουςπου δεν πέτυχαν αυτή τη φορά τοστόχο τους, για την προσπάθειαπου έκαναν.

    Εύχομαι καλή δύναμη και κάθεεπιτυχία στους επόμενους στόχουςτους».

    Συγχαρητήριο μήνυμα στους ει-σαχθέντες έστειλε ο βουλευτήςΗρακλείου της Νέας Δημοκρατίας,κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει:«Εκφράζω τα θερμά μου συγχα-

    ρητήρια σε όλους τους νέους και τιςνέες που συμμετείχαν στις φετινέςεξετάσεις. Θερμά συγχαρητήριααξίζουν και στους γονείς των μαθη-τών που με κόπο και θυσίες στήρι-ξαν την προσπάθεια αυτή. Συγ-χαίρω επίσης την ΠεριφερειακήΔιεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και

    όλους τους εκπαιδευτικούς που σεόλο το διδακτικό έτος στάθηκανεπάξια στο πλευρό των παιδιών καισυνέβαλαν στην επιτυχία τους.

    Για τους μαθητές και μαθήτριεςπου δεν κατάφεραν να εισαχθούνστα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαι-δευτικά Ιδρύματα, αξίζει ένα με-γάλο μπράβο γι΄ αυτή τους τη προ-σπάθειά και να τους επισημάνω ναμην το βάζουν κάτω, καθώς νέεςευκαιρίες θα βρεθούν μπροστάτους αφού το μέλλον τους ανήκει.

    Καλές σπουδές και καλή σταδιο-δρομία σε όλους τους νέους και τιςνέες μας».

    Τους γονείς τους αλλά και τουςκαθηγητές τους, για την προσπά-θεια που κατέβαλαν στις φετινέςΠανελλαδικές εξετάσεις συγχαίρει ηβουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ ,Βασίλης Κεγκέρογλου.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλες

    τις μαθήτριες και τους μαθητές, πουπαρά τις δύσκολες συνθήκες πουβιώνουμε, συμμετείχαν στις φετινέςπανελλαδικές εξετάσεις.

    Φυσικά άξιοι συγχαρητήριων εί-ναι οι γονείς τους, αλλά και οι καθη-γητές τους που, ο καθένας από τοδικό του μετερίζι, με πολύ κόπο καιθυσίες βοήθησαν τα παιδιά ναπραγματοποιήσουν τον στόχοτους.

    Σε όσους μαθητές επέτυχαντους στόχους τους εύχομαι καλήεπιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα,και προτρέπω αυτούς που δεν τακατάφεραν, σε αυτές τις εξετά-σεις, να συνεχίσουν την προσπά-θεια τους καθώς τίποτε δεν χά-θηκε».

    ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 20124

    Ο ΜαθηματικόςΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    συγχαίρει τις μαθήτριες και τους μαθητές τουγια την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ

    και τους εύχεται Καλή Πρόοδο και Καλή Σταδιοδρομία

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΟι Γιώργος και Μαρία Κουναλάκη συγχαίρουν την εγ-

    γονή τους Μαρία Κριθινάκη για την εισαγωγή της στην

    Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (τρίτη στη

    σειρά) και της εύχονται καλή υγεία και καλή πρόοδο.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

    Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες για την εισαγωγή τουςστα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτηρικά Ιδρύματατης χώρας καθώς επίσης και αυτούς που η φετινή χρονιάδεν ήταν η τυχερή τους...

    Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σταδιοδρομία και κάθεεπιτυχία στη ζωή τους.

    Ιδιαίτερα για τους υποψήφιους που διάλεξαν την Πά-τρα για τις σπουδές τους τους γνωστοποιούμε ότι ο Σύλ-λογός μας βρίσκεται επί των οδών Αγίας Σοφίας και Δοϊ-ράνης 11 (πλησίον της Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας) καιλειτουργεί κάθε Παρασκευή μετά τις 7.00 μ.μ. για οποι-αδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.Μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:

    6983234701, ΓΙΩΡΓΟΣ 6945035245, ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    To Κέντρο Ιδιαίτερων μαθημάτων

    “Ιδιαίτερον”συγχαίρει όλους τους μαθητές

    που πέτυχαν την εισαγωγή τους

    στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

    Καλή συνέχεια

    & Καλή Σταδιοδρομία παιδιά!

    A’ κτίριο: Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 32, 2810 323678

    Β’ κτίριο: Κονδυλάκη 90, 2810 250448

    www.idiaiteron.gr

    Ο Σύλλογος Φροντιστών Ν. Ηρακλείου

    εύχεται σε όλους

    τους μαθητές

    του Νομού

    Καλή Σταδιοδρομία ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ• Υποχρεωτικά ΘεωρητικάΘεωρία, Αρμονία,Ιστορία Μουσικής, Μορφολογία,Μουσική δωματίου

    • Ειδικά ΘεωρητικάΕιδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση

    • Ειδικά Μαθήματα Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί,Βιολοντσέλλο, Φλάουτο,Βυζαντινή Μουσική, Κλασσικό και Μοντέρνο Τραγούδι, Αρμόνιο, Ακορντεόν, Ηλεκτρική κιθάρα, Ντραμς

    • Παραδοσιακά & Λαϊκά Όργανα Λύρα, Μαντολίνο, Ταμπουράς,Μπουζούκι

    • Θεατρικό παιχνίδι • Μουσική Προπαιδεία• Παιδική Χορωδία• Μουσικά Σύνολα για παιδιά Δημοτικού• Ειδικά Τμήματα προετοιμασίας για τις Πανεπιστημιακές

    Σχολές Μουσικές Σπουδών

    Πληροφορίες Εγγραφές: Στρατηγού Πεζανού 4 (έναντι Αγ. Μηνά) - Ηράκλειο, Τηλ. & Fax 2810 288101Ε-mail: [email protected]

    25 χρόνια

    λειτουργίας

    Ιδρύτρια / Γενική ΔιευθύντριαΑλένα Ρεντζέγιοβα

    Αναγνωρισμένο από το κράτος σύμφωνα με την απόφαση ΥΠΠΟ/ΚΑΤΕΧΝ/Δ/35802/30-8-88

    Καινούργια σχολική χρονιά

    με ήδη μειωμένακαι προσιτάδίδακτρα

    Τα συγχαρητήρια στους υποψήφιους

    04_Layout 1 27/08/2012 11:32 μ.μ. Page 1

  • ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 2012 5

    Σ ημαντικές επιτυχίες ση-μείωσαν για άλλη μιαχρονιά τα Λύκεια στοΗράκλειο. Συνολικά εισάγονται1886 υποψήφιοι, 682 αγόριακαι 1204 κορίτσια, 1288 εισά-γονται σε Πανεπιστήμιο και 598σε ΤΕΙ.Από το 1ο Λύκειο Ηρακλείου ει-σάγονται 78 άτομα, 47 κορίτσιακαι 31 αγόρια, εκ των οποίων οι55 σε Πανεπιστήμια και οι 23 σεΤΕΙ.

    Από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου ει-σάγονται 173 υποψήφιοι, 71αγόρια και 102 κορίτσια, 139 σεΠανεπιστήμιο και 34 σε ΤΕΙ.Από το 3ο Λύκειο εισάγονται184 άτομα, 72 αγόρια και 112κορίτσια, 136 σε Πανεπιστήμιοκαι 48 σε ΤΕΙ.Από το 4ο Λύκειο εισάγονται119 άτομα, 34 αγόρια και 85 κο-ρίτσια, 90 σε Πανεπιστήμιο και39 σε ΤΕΙ.Από το 5ο Λύκειο εισάγονται 69

    άτομα, 27 αγόρια και 42 κορί-τσια, 41 σε Πανεπιστήμιο και 28σε ΤΕΙ.Από το 6ο Λύκειο εισάγονται 29υποψήφιοι, 11 αγόρια και 18 κο-ρίτσια, 10 σε Πανεπιστήμιο και19 σε ΤΕΙ.Από το 7ο Λύκειο εισάγονται 82άτομα, 27 αγόρια και 55 κορί-τσια, 51 σε Πανεπιστήμια και 31σε ΤΕΙ.

    Συγκινητική προσπάθεια απ’ τους απόφοιτους του ΕσπερινούΣυγκινητική, όπως κάθε χρόνο, ήταν η προσπάθεια των αποφοίτων του Εσπερινού Λυκείου Ηρα-κλείου. Άνθρωποι που διεκδίκησαν και κατέκτησαν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, οικογενειάρχες,εργαζόμενοι, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στα θρανία καιδικαιώθηκαν. Οι εισακτέοι του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου είναι 23, 13 άντρες και 10 γυναίκες,εκ των οποίων οι 14 εισάγονται σε τμήματα Πανεπιστημίου και οι εννέα σε ΤΕΙ.

    Επιτυχίες από 1886 υποψήφιουςτου νομού

    Συνέχεια στη σελίδα 6

    05_Layout 1 27/08/2012 11:28 μ.μ. Page 1

  • Οι εγγραφές των επιτυχόν-των στα Πανεπιστήμια, σταΤεχνολογικά ΕκπαιδευτικάΙδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτα-τες Εκκλησιαστικές Ακαδημίεςκαι στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γί-νουν από την Τρίτη 11 μέχρικαι την Παρασκευή 28 Σε-πτεμβρίου και σύμφωνα μετο πρόγραμμα που ανακοι-νώνεται από τις Γραμματείες

    των Τμημάτων. Τα δικαιολογητικά και η

    διαδικασία εγγραφής θαανακοινωθούν κατά τις προ-σεχείς ημέρες με νεότεροΔελτίο Τύπου και αναλυτικήεγκύκλιο.

    Επισημαίνεται ότι όλοι οιεπιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισά-γονται στο Α΄ εξάμηνο.

    Η προθεσμία και η διαδι-

    κασία εγγραφής των επιτυ-χόντων στις Στρατιωτικές καιΑστυνομικές Σχολές, στηΣχολή Ανθυποπυραγών τηςΠυροσβεστικής Ακαδημίας,στις Ακαδημίες ΕμπορικούΝαυτικού καθώς στις Ανώτε-ρες Σχολές Τουριστικής Εκ-παίδευσης Ρόδου και ΑγίουΝικολάου Κρήτης θα ορισθείκαι θα ανακοινωθεί από τις

    ίδιες τις σχολές.Τέλος, ανακοινώθηκαν τα

    αποτελέσματα εισαγωγήςστην Τριτοβάθμια Εκπαί-δευση με τις ειδικές κατηγο-ρίες των αλλοδαπών-αλλογε-νών και των αποφοίτωνΛυκείων ή αντίστοιχων σχο-λείων Κρατών-Μελών της Ε.Εμη ελληνικής καταγωγής. Οιεγγραφές αυτών των εισαγό-

    μενων στα Πανεπιστήμια,στις Ανώτατες ΕκκλησιαστικέςΑκαδημίες, στα ΤεχνολογικάΙδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ καιστις Ανώτερες Σχολές Τουρι-στικής Εκπαίδευσης θα πραγ-ματοποιηθούν την ίδια πε-ρίοδο, δηλαδή από την Τρίτη11 μέχρι και την Παρασκευή28 Σεπτεμβρίου, με την προ-ϋπόθεση ότι πέραν των δι-

    καιολογητικών που απαιτούν-ται θα προσκομίζουν και τηβεβαίωση των Πανεπιστη-μίων Αθήνας, Θεσσαλονίκηςή πιστοποιητικό τουλάχιστονεπιπέδου Β2 (Γ’) του ΚέντρουΕλληνικής Γλώσσας ότι γνωρί-ζουν την ελληνική γλώσσα.

    Όσοι δεν κατέχουν τηνανωτέρω βεβαίωση ή το πι-στοποιητικό γνώσης της ελλη-νικής γλώσσας ολοκληρώ-νουν την εγγραφή τους μετάαπό την προσκόμιση αυτώνμέχρι και το επόμενο της ει-σαγωγής ακαδημαϊκό έτος,σε ημερομηνίες που ανακοι-νώνονται.

    Τα δικαιολογητικά πουαπαιτούνται είναι αυτά πουέχουν ανακοινωθεί με τιςΟδηγίες για την εισαγωγήστην Τριτοβάθμια Εκπαί-δευση της Ελλάδας των κατη-γοριών:

    α) αλλοδαπών-αλλογενών(αποφοίτων λυκείων εκτόςΕ.Ε.) και β) αποφοίτων λυ-κείων ή αντιστοίχων σχολείωνκρατών –μελών της Ε.Ε. μηελληνικής καταγωγής και θακατατεθούν από τους ίδιουςτους υποψηφίους ή από νό-μιμα εξουσιοδοτημένο εκ-πρόσωπό τους στη γραμμα-τεία της σχολής επιτυχίας,προκειμένου να γίνει ο έλεγ-χος τους για την ολοκλήρωσητης εγγραφής τους.

    Οι Σχολές και τα Τμήματαεισαγωγής μετά τον έλεγχοτων δικαιολογητικών εκδί-δουν βεβαίωση εισαγωγήςπροκειμένου οι εισαχθέντεςνα την προσκομίσουν στιςαρμόδιες αρχές για τη χορή-γηση άδειας παραμονής γιατην πραγματοποίηση τωνσπουδών τους.

    ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 20126

    Από τις 11 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

    Επιτυχίες από 1886 υποψήφιους του νομούΑπό το 8ο Λύκειο 151 υποψήφιοι θαπεράσουν το κατώφλι κάποιου ΑΕΙ, 64αγόρια και 87 αγόρια, 114 σε Πανεπι-στήμιο και 37 σε ΤΕΙ.Από το 10ο εισάγονται 31 υποψήφιοι,11 αγόρια και 20 κορίτσια, 16 σε Πα-νεπιστήμιο και 15 σε ΤΕΙ.Από το 11ο Λύκειο εισάγονται 114άτομα, 45 αγόρια και 69 κορίτσια, 68σε Πανεπιστήμιο και 46 σε ΤΕΙ.Από το 13ο Λύκειο εισάγονται 33 υπο-ψήφιοι, 14 αγόρια και 19 κορίτσια, 15σε Πανεπιστήμιο και 18 σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Αγίας Βαρβάρας εισά-γονται 52 υποψήφιοι, 11 αγόρια και41 κορίτσια, 30 σε Πανεπιστήμιο και22 σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Αγίων Δέκα εισάγονται22 άτομα, εννέα αγόρια και 13 κορί-

    τσια, δέκα σε Πανεπιστήμιο και 12 σεΤΕΙ.Από το Λύκειο Αγίου Μύρωνα, 15 υπο-ψήφιοι κέρδισαν μια θέση σε ΑΕΙ τηςχώρας, ένα αγόρι και 14 κορίτσια,επτά σε Πανεπιστήμιο και οχτώ σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Αρκαλοχωρίου, πέρα-σαν 39 υποψήφιοι, 12 αγόρια και 27κορίτσια, 20 σε Πανεπιστήμιο και 19σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Αρχανών, πέρασαν 25υποψήφιοι, επτά αγόρια και 18 κορί-τσια, 15 σε Πανεπιστήμιο και δέκα σεΤΕΙ.Από το Λύκειο Ασημίου εισάγονται 14άτομα, επτά αγόρια και επτά κορίτσια,πέντε σε Πανεπιστήμιο και εννέα σεΤΕΙ.Από το Λύκειο Βιάννου, πέρασαν τοκατώφλι κάποιας σχολής εννέα άτομα,ένα αγόρι και οχτώ κορίτσια, δύο σε

    Πανεπιστήμιο και επτά σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Γαζίου εισάγονται 86άτομα, 33 αγόρια και 53 κορίτσια, 49σε Πανεπιστήμιο και 37 σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Γουβών εισάγονται 28άτομα, έντεκα αγόρια και 19 κορίτσια,16 σε Πανεπιστήμιο και 12 σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Επισκοπής εισάγονται12 άτομα, τέσσερα αγόρια και οχτώκορίτσια, δύο σε Πανεπιστήμιο καιδέκα σε ΤΕΙ.Οι εισακτέοι του Καλλιτεχνικού είναιέξι, δύο αγόρια και τέσσερα κορίτσια,οι πέντε εισάγονται σε Πανεπιστήμιοκαι ο ένας σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Καστελλίου είναι 15 ει-σακτέοι, τρία αγόρια και 12 κορίτσια,οχτώ εισάγονται σε Πανεπιστήμιο καιεπτά σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Κρουσώνα εισάγονται19 άτομα, τέσσερα αγόρια και 15 κο-

    ρίτσια, έντεκα σε Πανεπιστήμιο καιοχτώ σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Μαλίων εισάγονται 27υποψήφιοι, έξι αγόρια και 21 κορίτσια,21 σε Πανεπιστήμιο και έξι σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Μελεσών είναι 32 υπο-ψήφιοι, 17 αγόρια και 15 κορίτσια, εί-κοσι σε Πανεπιστήμιο και 12 σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Μοιρών εισάγονται 101υποψήφιοι, 39 αγόρια και 62 κορίτσια,59 σε Πανεπιστήμιο και 52 σε ΤΕΙ.Από το Μουσικό εισάγονται 16 άτομα,έξι αγόρια και δέκα κορίτσια, 12 σεΠανεπιστήμιο και τέσσερα σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Μοχού εισάγονται έξιάτομα, τρία αγόρια και τρία κορίτσια,δύο σε Πανεπιστήμιο και τέσσερα σεΤΕΙ.Από το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού εισά-γονται 82 άτομα, 35 αγόρια και 47 κο-ρίτσια, 49 σε Πανεπιστήμιο και 33 σε

    ΤΕΙ.Στο εκπαιδευτήριο «Το Παγκρήτιον» ει-σάγονται 22 άτομα, έντεκα αγόρια καιέντεκα αγόρια, 17 σε Πανεπιστήμιο καιπέντε σε ΤΕΙ.Από το Πειραματικό εισάγονται 58άτομα, 23 αγόρια και 35 κορίτσια, 43σε Πανεπιστήμιο και 15 σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Πόμπιας εισάγονται 12άτομα, έξι αγόρια και έξι κορίτσια, τέσ-σερα σε Πανεπιστήμιο και οχτώ σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Τυμπακίου εισάγονται46 άτομα, είκοσι αγόρια και 26 κορί-τσια, 21 σε Πανεπιστήμιο και 25 σεΤΕΙ.Από το Λύκειο Χάρακα εισάγονται 26άτομα, 13 αγόρια και 13 κορίτσια, 13σε Πανεπιστήμιο και 13 σε ΤΕΙ.Από το Λύκειο Χερσονήσου εισάγονται30 άτομα, 15 αγόρια και 15 κορίτσια, 16 σε Πανεπιστήμιο και 14 σε ΤΕΙ.

    Συνέχεια από τη σελίδα 5

    06_Layout 1 27/08/2012 11:29 μ.μ. Page 1

  • ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 2012 7

    ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

    127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 19709 16,97 32,5 19927 16,75 33,7 -218127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 15857 13,1 17,5 9286 7,97 9,4 6571129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΗΜ. 20244 17,63 35 20463 17,72 35,3 -219129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΣ. 13081 11,02 13,7 17129 15,25 28,5 -4048131 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 11928 10,22 17,2 12911 10,77 18,9 -983131 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 4988 2,45 3,6 4988133 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 11143 9,23 9,5 12981 11,08 18,1 -1838133 ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 7864 5,25 7,6 7864135 ΓΕPΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 13397 10,75 23,3 16012 13,65 24,4 -2615135 ΓΕPΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 8081 5,23 9,3 14878 11,8 16,4 -6797137 ΓΕPΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 15927 13,98 26,5 17049 13,82 30,5 -1122137 ΓΕPΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 20026 16,38 32 17549 14,58 24,7 2477139 ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 6580 4,22 7,2 9670 7,52 10,8 -3090139 ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 5980 3,4 4,6 9789 7,22 10,1 -3809182 ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 9507 5,75 9,9 10391 6,92 10,5 -884182 ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 15619 11,93 23,7 15619183 ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 10991 8,5 12,7 13169 10,38 17,3 -2178186 ΓΛΩΣΣΑΣ ΦΙΛ. &ΠΟΛ. ΠΑΡΕΥΞ. ΧΩΡ ΘΡΑΚΗ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ. 11359 11,68 18,5 11834 11,88 26 -475186 ΓΛΩΣΣΑΣ ΦΙΛΟΛ.&ΠΟΛΙΤ. ΠΑΡΕΥΞ. ΧΩΡΩΝ ΘΡΑΚΗΣ(ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΕΣ. 6019 6,02 13,5 9102 9,4 16,6 -3083101 ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 11535 12 20,7 11710 11,68 24,8 -175101 ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 7422 7,42 14,8 10290 10,7 18,2 -2868103 ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 11527 11,58 21,7 11441 11,78 20,5 86103 ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 7267 7,73 12,9 9187 9,82 20,4 -1920105 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 10924 11,63 17,4 10924105 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 8138 8,68 12,6 8138107 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 10424 11,12 14,8 10797 10,77 21,3 -373107 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 8865 9,12 16,5 8301 8,33 16,1 564118 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ- ΠΑΙΔ/ΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 16661 16,85 32,5 16033 16,27 32,3 628118 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ- ΠΑΙΔ/ΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 9680 10,53 15,8 12041 12,33 23,3 -2361122 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ ΠΑΙΔ/ΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΜ. 14821 15,17 28,5 14489 14,75 28,3 332122 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ ΠΑΙΔ/ΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΣ. 10602 11,2 17,2 11844 12,43 20,2 -1242120 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ-ΠΑΙΔ/ΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 16432 16,33 33,2 16039 16,25 30,3 393120 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ-ΠΑΙΔ/ΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 11279 12,2 16,3 13543 13,88 27,3 -2264138 ΦΙΛ/ΦΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔ ΚΡΗΤΗΣ(ΡΕΘΥΜΝΟ) ΗΜ. 12553 12,93 24,7 13229 13,23 26,3 -676138 ΦΙΛ/ΦΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔ ΚΡΗΤΗΣ(ΡΕΘΥΜΝΟ) ΕΣ. 9144 9,5 17 12958 13,12 26 -3814102 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ. 13387 13,75 26,3 13635 14,08 21,7 -248102 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΣ. 6830 6,97 11,4 9314 10,12 12,6 -2484113 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΜ. 15861 15,7 32,5 15399 14,97 34,5 462113 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΣ. 6311 7,03 7,5 10751 11,52 16,1 -4440115 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΗΜ. 15114 15,33 30 14901 14,87 31,7 213115 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΕΣ. 10249 10,25 23,1 9711 10,02 17,7 538109 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 17781 17,63 36,5 17261 17,55 33,5 520109 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 9747 9,4 21,1 12382 12,97 20 -2635111 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 17745 17,68 36,1 17247 17,23 33,7 498111 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 9669 9,93 18,9 12019 12,03 24,1 -2350175 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ. 15845 16,25 28,9 15713 15,75 32,3 132175 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΣ. 7105 7,62 11,5 13487 14,1 23,3 -6382189 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ. 14509 14,55 27,1 14952 15,07 28,6 -443189 ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΕΣ. 7001 7,01 15,1 10035 10,73 14,3 -3034106 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ. 14600 14,77 28,8 14539 14,13 31,9 61106 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΕΣ. 7512 7,82 13,4 12637 13,28 20,1 -5125112 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΑPΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 16524 16,98 30 15845 15,48 34,7 679112 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΑPΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 9997 10,32 19,3 12011 12,32 22,3 -2014114 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΑPΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΗΜ. 14234 14,13 29,6 13943 14,12 27,7 291114 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΑPΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΣ. 8460 8,92 14,2 9143 9,85 12,3 -683110 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΑPΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 17074 17,35 33,2 16431 16,42 33,7 643110 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΑPΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 10904 11,32 20,4 13507 13,92 24,7 -2603116 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΑPΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΗΜ. 13402 13,77 24,4 13546 13,78 27,2 -144116 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΑPΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΕΣ. 10805 11,32 21,3 11455 11,7 23,5 -650177 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛ& ΚΟΙΝΩΝ. ΑΝΘΡΩΠΟΛ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) ΗΜ. 14551 14,9 27,9 14207 14,35 27,9 344177 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛ& ΚΟΙΝΩΝ. ΑΝΘΡΩΠΟΛ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) ΕΣ. 8852 9,25 16,8 13041 13,52 24,5 -4189104 ΙΣΤΟΡ. ΑΡΧ.& ΔΙΑΧ.ΠΟΛ/ΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΗΜ. 13036 12,92 27,6 13177 13,08 29,5 -141104 ΙΣΤΟΡ. ΑΡΧ.& ΔΙΑΧ.ΠΟΛ/ΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΕΣ. 6437 6,9 11,3 8754 9,1 16,6 -2317145 ΙΣΤΟPΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ) ΗΜ. 12306 12,7 23,2 12917 12,4 30,9 -611145 ΙΣΤΟPΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ) ΕΣ. 10843 11,48 17,7 10732 11,48 15,6 111108 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ. 12723 12,75 23,1 12877 12,62 29,1 -154108 ΙΣΤΟPΙΑΣ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΕΣ. 7393 7,9 10,7 9056 9,5 15,4 -1663121 ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ. 18276 18,48 36 17883 17,82 36,9 393121 ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΕΣ. 11206 11,77 19,4 13580 13,9 25,2 -2374117 ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 18879 18,92 37,7 18608 18,55 37,8 271117 ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 16669 16,88 32,1 15404 15,67 30 1265

    119 ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 18715 18,68 38,1 18435 18,38 37,7 280119 ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 11577 12,38 19,1 14865 14,9 30,5 -3288119 ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝ.ΚΡΙΤ. ΕΣ. 9852 10,38 16,8 9852169 ΘΕΑΤPΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΗΜ. 11783 12,08 21,1 12721 13,2 23,5 -938169 ΘΕΑΤPΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΣ. 7111 7,88 9,9 9725 9,97 19,5 -2614146 ΘΕΑΤPΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 14387 14,6 27,7 14127 14,43 27,3 260146 ΘΕΑΤPΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 10306 10,5 22 10439 11 16,9 -133362 ΘΕΑΤPΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΝΑΥΠΛΙΟ) ΗΜ. 11344 11,25 25 12289 12,77 23,1 -945362 ΘΕΑΤPΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΝΑΥΠΛΙΟ) ΕΣ. 7921 8,18 12,9 10303 10,82 15,9 -2382168 ΘΕΑΤPΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 14735 14,82 29,9 14195 14,45 27,7 540168 ΘΕΑΤPΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 9024 9,32 17 9900 10,73 14 -876163 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΗΜ. 14686 14,87 28,8 14331 15,23 20,9 355163 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΕΣ. 12351 12,5 23,9 12223 12,25 23,9 128174 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΠΟΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΗΜ. 17284 17,27 35,4 16951 17,12 33,9 333174 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝ ΠΟΛΙΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΕΣ. 14143 14,6 25,5 15235 15,43 27,5 -1092187 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤ. ΠΟΛΙΤ ΠΕΛΟΠΟΝ/ΣΟΥ(ΚΟΡΙΝΘΟΣ) ΗΜ. 12745 12,83 24,3 12576 13,05 23,4 169187 ΚΟΙΝΩΝ & ΕΚΠΑΙΔ. ΠΟΛΙΤ ΠΕΛ/ΣΟΥ(ΚΟΡΙΝΘΟΣ) ΕΣ. 8690 8,65 18 9494 10,98 8 -804159 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΜ. 14245 14,25 28,3 13749 13,58 29,9 496159 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΣ. 7759 7,87 16,1 10501 11,38 14,3 -2742342 ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘ/ΜΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ) ΗΜ. 10619 10,68 20,9 11297 11,56 20,1 -678342 ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘ/ΜΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑ) ΕΣ. 14533 14,42 30,9 13414 14,17 21,2 1119355 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΜ. 16904 16,1 28,2 16742 15,48 25,6 162355 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΣ. 4924 4,13 4 4924179 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΜ. 17074 16,08 30,4 16888 15,74 33,2 186179 ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΣ. 11520 10,45 15,2 13472 13,12 19,2 -1952351 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΗΜ. 11571 11,95 21,1 12145 12,4 24,5 -574351 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΕΣ. 7797 8,2 14,5 10450 11,07 17,2 -2653357 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 16354 16,57 32 15623 15,62 31,3 731357 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 10061 10,53 18,5 16288 16,32 32,8 -6227373 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ. 13052 13,33 24 12927 13,05 27,3 125373 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΕΣ. 8399 8,35 19,5 10568 10,85 17,8 -2169123 ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 16395 16,73 30,5 15966 15,98 32 429123 ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 9392 9,88 14,4 10349 11 16,3 -957124 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΜ. 14677 15,08 27,9 14280 14,07 27,6 397124 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΣ. 8669 9,4 12,3 11398 11,83 20 -2729125 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΜ. 15197 15,89 27,1 14624 14,53 28,2 573125 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΣ. 10320 10,73 17 11625 12,55 18,1 -1305411 ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΙΕΘ ΣΧΕΣ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ(ΚΟΡΙΝΘΟΣ) ΗΜ. 13337 13,37 27,7 13141 12,83 27,9 196411 ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ(ΚΟΡΙΝΘΟΣ) ΕΣ. 7223 7,75 12,3 10653 11,23 16,3 -3430181 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ) ΗΜ. 10570 10,77 19,6 11298 11,73 19,2 -728181 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ) ΕΣ. 11575 11,88 29,9 14368 14,7 28 -2793126 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΜ. 15419 15,53 30,1 14692 14,98 29,6 727126 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΣ. 11973 12,53 20,9 12507 12,7 24,1 -534149 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΗΜ. 12006 12,18 23,4 12252 12,77 21,8 -246149 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΕΣ. 9018 9,47 14 12241 12,45 24,7 -3223348 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΗΜ. 11273 11,8 19,5 11878 11,69 25,8 -605348 ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΕΣ. 12531 12,52 27,7 10008 10,25 26,2 2523165 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΜ. 14110 14,3 26,4 13610 13,23 31,4 500165 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΣ. 11125 11,27 21,9 11548 11,78 20,4 -423167 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘPΩΠ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΗΜ. 10764 11,1 18,6 11670 11,85 22,2 -906167 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘPΩΠΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΕΣ. 8607 9,2 18,3 8214 8,75 16,4 393343 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΗΜ. 12441 12,72 24,3 12719 12,85 24,3 -278343 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΕΣ. 6564 6,95 11 10543 11,32 16,1 -3979148 ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕP ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 18414 17,2 35,2 18238 16,83 34,2 176148 ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕPΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 5354 4,35 6 9299 8,75 11,5 -3945153 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΜ. 17182 16,18 27,6 17249 16,27 29,3 -67153 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΣ. 12234 11,35 19,2 10267 9,02 18,1 1967147 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 18102 16,95 33,8 17767 16,57 32,3 335147 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΜΕΣ ΜΑΖ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 5214 4,6 6 12745 11,73 17,7 -7531184 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΗΜ. 11144 11,17 23,4 11332 11,73 20,2 -188184 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΕΣ. 8879 9,28 17,1 12354 13,15 19 -3475176 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ,ΣΛΑΒ. & ΑΝΑΤ. ΣΠΟΥΔ ΜΑΚΕΔ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΗΜ. 15796 15,9 32,2 15232 15,32 29,4 564176 ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ,ΣΛΑΒ. & ΑΝΑΤ. ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΕΣ. 9225 9,75 21 10328 10,98 17 -1103192 ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 13510 13,8 24,4 13330 12,92 30,6 180192 ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 6968 7,2 13,4 8837 9,23 14,5 -1869188 ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔ & ΣΥΓΧΡ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 13229 13,25 27,1 13105 13,25 26,1 124188 ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΥΓΧΡ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 8379 8,72 13,7 9341 9,62 15,7 -962171 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ ΠΑΙΔ/ΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΠΡΟΓ.ΨΥΧΟΛ.) ΑΘΗΝΑΣ ΗΜ. 18115 18,25 35,9 17496 17,77 31 619171 ΦΙΛ/ΦΙΑΣ ΠΑΙΔ/ΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΠΡΟΓ.ΨΥΧΟΛ.) ΑΘΗΝΑΣ ΕΣ. 17274 17,6 32,6 15262 16,12 25,4 2012151 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΗΜ. 17626 17,5 36,2 16958 16,98 34,4 668151 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΕΣ. 12544 12,42 28,6 13188 13,83 21,6 -644170 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΗΜ. 18204 18,3 36,6 17699 17,9 34,9 505170 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΕΣ. 17324 17,18 36,4 16554 16,8 32,4 770172 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 18184 18,32 36 17638 17,43 37,6 546172 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 12652 12,6 25,6 16316 16,62 32 -3664385 ΞΕΝ. ΓΛ. ΜΕΤΑΦ & ΔΙΕP.ΙΟΝΙ-ΕΙΔ. ΜΕΤΑΦ.ή ΔΙΕΡ.(ΚΕΡΚΥΡΑ) ΗΜ. 19543 16,38 31,1 19197 15,95 35,3 346

    ΒΑΣΕΙΣ ΑΕΙ ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΑ (90%)

    ΚΩΔ. ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΣΗ 2012 ΒΑΣΗ 2011 ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΩΔ. ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΣΗ 2012 ΒΑΣΗ 2011 ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012_Layout 1 28/08/2012 12:23 π.μ. Page 7

  • ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 20128

    386 ΞΕΝ. ΓΛ. ΜΕΤΑΦ & ΔΙΕP.ΙΟΝΙΟ-ΕΙΔ. ΙΣΠ.ΓΛ.& ΠΟΛ.(ΚΕΡΚΥΡΑ) ΗΜ. 4884 1,93 9211 6,98 6,9 -4327403 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜ. 14548 14,4 20,4 14545 13,47 24,5 3403 ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΣ. 8400 8,15 9,4