خ— خ‘خ£خ¦خ‘خ›خ•خ™خ‘ خ£خ‘خ£, خ— خ¥خ“خ•خ™خ‘...

download خ— خ‘خ£خ¦خ‘خ›خ•خ™خ‘ خ£خ‘خ£, خ— خ¥خ“خ•خ™خ‘ خ£خ‘خ£ Job#3914_Your Safety... خ— خ±د€دŒد†خ±دƒخ® دƒخ±د‚

of 24

 • date post

  20-Jan-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of خ— خ‘خ£خ¦خ‘خ›خ•خ™خ‘ خ£خ‘خ£, خ— خ¥خ“خ•خ™خ‘...

 • Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

  Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

  Greek | Ελληνικά

 • P M

  C C

  S e

  P t

  20 16

  Ευχαριστίες Το Peter MacCallum Cancer (‘Peter Mac’) θα ήθελε να ευχαριστήσει και να αναγνωρίσει όλα τα άτομα, τους καταναλωτές και τις επιτροπές που προσέφεραν στη δημιουργία αυτής της έκδοσης, ‘Η ασφάλειά σας, η υγεία σας’.

  Το εγχειρίδιο αυτό έχει προσαρμοστεί και αναπτυχθεί από την έκδοση ‘A Picture Book Guide to Patient First’ του Health Consumers’ Council (WA) Inc. το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Επαρχιακής Υγείας της Δυτικής Αυστραλίας και του Υπουργείου Υγείας, Δυτική Αυστραλία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά του Health Consumers’ Council (WA) Inc. που μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε και να αναπαράγουμε το περιεχόμενο.

  Αποποίηση ευθυνών Το εγχειρίδιο ‘Η ασφάλειά σας, η υγεία σας’ παρέχει στους ασθενείς, τους φροντιστές, τις οικογένειες και τους καταναλωτές πληροφορίες και συμβουλές για το πώς να συμμετέχουν στη διαχείριση της ασφάλειάς τους και της λήψης αποφάσεων σχετικά με την υγεία τους.

  Οι πληροφορίες που συμπεριλαμβάνονται στο εγχειρίδιο αυτό δίνονται ως ένας οδηγός για να βοηθήσουν τους ασθενείς, τους φροντιστές, τις οικογένειες και τους καταναλωτές να κατανοήσουν τι μπορούν να κάνουν όταν παίρνουν αποφάσεις για την υγεία τους.

  Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως εργαλείο αναφοράς για την ασφάλεια των ασθενών. Ως εκ τούτου, δεν είναι πλήρως περιεκτικές και δεν προορίζονται για τη διάγνωση, την περίθαλψη, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιωνδήποτε ιατρικών καταστάσεων. Εάν χρειάζεστε ιατρική βοήθεια παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον οικογενειακό σας γιατρό ή να καλέσετε το Peter Mac στο 03 8559 5000.

  Στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο, το Peter Mac και οι υπάλληλοί του, οι εθελοντές και οι αντιπρόσωποι δεν υπόκεινται σε κανένα συμβαλλόμενο πρόσωπο, σε αδικοπραξία (συμπεριλαμβανομένης της αμέλειας ή παραβίασης του νόμιμου φόρου) ή άλλως για οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση απώλεια, ζημία, που προκύπτει από ή σε σχέση με το πρόσωπο αυτό το οποίο βασίζεται πάνω σε ή χρησιμοποιεί οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή που παρέχεται σε αυτό το εγχειρίδιο ή συμβάλλει σε αυτά μέσω παραπομπής.

 • Σελίδα 1 από 19 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  Ενημερωμένη συγκατάθεση...Τι είναι αυτό; 2

  Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας 3

  Λοίμωση 4

  Η ασφάλεια των φαρμάκων σας 5

  Εσείς, το δικό σας σώμα, η δική σας επέμβαση 6

  Πώς να κατανοείτε και να μοιράζεστε τις πληροφορίες της υγείας σας 7

  Η μετάγγιση αίματος και εσείς 8

  Φουσκάλες στο δέρμα, πληγές κατάκλισης και τραύματα πίεσης 9

  Αισθάνεστε καλά; 10

  Να αποφεύγετε τις πτώσεις και τους τραυματισμούς 11

  Η διατροφή σας 12

  Το μέλλον: Έγκαιρος προγραμματισμός φροντίδας 13

  Τι γίνεται με τις πληροφορίες της υγείας σας; 14

  Η ασφαλής μετακίνησή σας 15

  Ο Ενδοφλέβιος σωληνίσκος σας 16

  Ο Οικογενειακός σας γιατρός 17

  Η γνώμη σας: Μοιραστείτε τους επαίνους, τις ανησυχίες και τα παράπονά σας 18

 • Σελίδα 2 από 19 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

  Στον τομέα υγειονομικής φροντίδας, σας δίνεται η πιο ειλικρινής και έγκαιρη πληροφόρηση. Η πληροφόρηση θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και απλή, και να δίνεται με τέτοιον τρόπο που να την καταλαβαίνετε καλύτερα.

  Εσείς αποφασίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς και κάνετε επιλογές βάσει των πληροφοριών που σας δίνονται. Η απόφασή σας να μας επιτρέψετε να σας φροντίσουμε λέγεται «ενημερωμένη συγκατάθεση».

  Εάν η Αγγλική δεν είναι η κύρια γλώσσα σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Ενημερώστε κάποιον από το φιλικό μας προσωπικό ποια είναι η γλώσσα που προτιμάτε και θα κλείσουμε διερμηνέα για σας. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνετε όλες τις πληροφορίες που μοιράζεται ο γιατρός μαζί σας.

  Ο γιατρός σας θα σας μιλήσει για τις επιλογές θεραπείας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάποιες από τις θεραπείες και τις εξετάσεις έχουν τους κινδύνους τους. Ο γιατρός σας θα σας τα εξηγήσει όλα.

  Μια κλινική δοκιμή μπορεί να είναι μία από τις επιλογές της θεραπείας σας. Θα σας δοθούν πληροφορίες για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν αυτή είναι η σωστή θεραπεία για σας. Οι πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνουν τους κινδύνους και τα οφέλη. Εάν δεν είστε σίγουροι, είναι σημαντικό να κάνετε ερωτήσεις.

  1. ΕΝΗΜΕΡωΜΕΝΗ ΣΥΓκΑτΑθΕΣΗ…τΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥτΟ;

  Οι ερωτήσεις βοηθούν να αισθανθείτε περισσότερο άνετα και σαφείς ως προς τις πληροφορίες που μοιράζονται μαζί σας.

  Ποιες ερωτήσεις μπορείτε να κάνετε; • Ποιες άλλες επιλογές θεραπείας υπάρχουν; • Τι θα συμβεί εάν δεν ακολουθήσω την

  θεραπεία που μου προτείνετε; • Πόσο επιτυχής είναι αυτή η θεραπεία; • Πού μπορώ να βρω περισσότερες

  πληροφορίες για την επέμβαση; Σεβόμαστε την απόφασή σας ανά πάσα στιγμή και σας βεβαιώνουμε ότι είναι καταγραμμένη στο ιατρικό σας ιστορικό. θυμηθείτε ότι εσείς αποφασίζετε τι θέλετε να γίνει. Είναι απόλυτα δική σας η απόφαση και η επιλογή σας.

  Μπορείτε να ζητήσετε δεύτερη γνώμη εάν δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες οι πληροφορίες. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ή να αποσύρεται τη συγκατάθεσή σας, ενημερώνοντας απλά το γιατρό σας για αυτό.

  «ενημερωμένη συγκατάθεση»; δεν είναι οι ειδικοί αυτοί

  που αποφασίζουν για μένα;

  Ποιες είναι οι επιλογές θεραπείας

  για μένα;

  Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και

  τα οφέλη;

 • Σελίδα 3 από 19 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ, Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

  Για να διασφαλίσουμε το σεβασμό και την καλή συνεργασία ανάμεσα στους ασθενείς και