ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό...

of 25 /25
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ https://oapnkozanis.gr/lassaneia/ https://www.facebook.com/lassaneia/ Λ Α Σ Σ Α Ν Ε Ι Α 2 0 1 8 Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ - Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ

Embed Size (px)

Transcript of ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό...

Page 1: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ

ΧΟΡΟΣ

JAZZ FESTIVAL

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

https://oapnkozanis.gr/lassaneia/

https://www.facebook.com/lassaneia/

Λ Α Σ Σ Α Ν Ε Ι Α 2 0 1 8Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ - Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ

Page 2: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

Το πνεύμα των φετινών Λασσανείων εμπνέεται από την ανάγκη για αύξουσα πορεία στα δημιουργι-κά πράγματα του τόπου μας. Ο Δήμος Κοζάνης, μετά από την τελευταία δύσκολη δεκαετία για τον λαό μας, συμβολικά και ουσιαστικά επιλέγει να δώσει έμφαση στον Πολιτισμό, παρουσιάζοντας ίδιες και φιλοξενούμενες δυνάμεις σε όλες τις Τέχνες. Αυτή δεν είναι μια περιστασιακή έμφαση, αλλά μια στρατηγική κατεύθυνση που χρόνο με τον χρόνο θα αποσαφηνίζεται και θα αφήνει μόνιμο, καλό καρπό στην περιοχή μας.

Ο σκοπός του εκτεταμένου σε διάρκεια πολυ-Φεστιβάλ των Λασσανείων είναι τριττός: να ικανο-ποιήσει την ανάγκη όλων των δημοτών να ψυχαγωγηθούν σε παραστάσεις και γεγονότα καλής ποιότητας, να αναδείξει την δυναμικότητα και την δημιουργική ευφυΐα των ανθρώπων του τόπου μας και να δημιουργήσει το κοινό αίσθημα και την πεποίθηση πως η Κοζάνη είναι και πρέπει να είναι αλήθεια ένα κέντρο πολιτισμού που εκπέμπει και λαμβάνει πολιτιστικό σήμα εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

Ο πολιτισμός μας είναι ένας και δεν διχάζεται ποτέ. Είναι ρήτρα ελευθερίας και χαράς και κοινή παγκόσμια γλώσσα. Όπως τονίζει και ο Γεώργιος Λασσάνης, το όνομα του οποίου ορθά σημειώ-νει τα καλοκαιρινά Φεστιβάλ της Κοζάνης,

...παντού μας συντροφεύουσι Χαρά και Ευθυμίαο άφοβος κι ελεύθερος τον Κόσμον προίκαν έχει...

Με συντροφιά τα λόγια αυτά που ξορκίζουν τον φόβο, ας προικίσουμε την Κοζάνη με την συνθή-κη για περισσότερο πολιτισμό και περισσότερη ελευθερία, με περισσότερα Λασσάνεια.

Παναγιώτης ΔημόπουλοςΑντιδήμαρχος Πολιτισμού

Πρόεδρος Κ.Δ.Β.Κ.

Γιάννης Ιωαννίδης

Πρόεδρος Ο.Α.Π.Ν.

Θέμης Λιάκος

Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

OΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Page 3: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ - Το Θέατρο στις Γειτονιές

Γιώργη Χριστοδούλου

«Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ και άλλες ιστορίες…»

4 ΙΟΥΛΙΟΥ – 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο Γιώργης Χριστοδούλου με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυ-θάδων ξεναγεί το κοινό στο Παρίσι και την Αθήνα του Αττίκ. Οι συνεργα-σίες, οι πρώτες επιτυχίες, οι περιοδείες του ανά τον κόσμο, ο παράδοξος χαρακτήρας του και οι έρωτές του ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση της ζωής του και την ερμηνεία των τραγουδιών του. Στο δεύτερο μέρος της πα-ράστασης τα τραγούδια του μεσοπολέμου μας λένε το καθένα τη δική του κρυμμένη ιστορία. Μια παράσταση που αποδεικνύει πως κάθε έργο τέχνης είναι μια επιστολή, ένα γράμμα, συνήθως με έναν συγκεκριμένο παραλήπτη.

Κείμενο– σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργης Χριστοδούλου.Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός: Βασίλης Μπαρμπαρίγος.Πιάνο: Ορφέας Δέμης.Ερμηνεύει και τραγουδά ο Γιώργης Χριστοδούλου.

Περιοδεία σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις: 2461 024 062Είσοδος Ελεύθερη.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ & ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ

«ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ»

Στο ταξίδι τους, ο Οδυσσέας και η Αριάδνη θα συναντήσουν ήρωες και πλά-σματα από την Ελληνική μυθολογία, την ελληνική μας παράδοση αλλά και νέους φανταστικούς. Μια κλεψύδρα, μια πυξίδα και ένα πουγκί με χρώματα, είναι τα εφόδια που τους έδωσαν οι τρείς μοίρες, για το ταξίδι τους στον δικό τους προορισμό. Ένα χρυσό πόμολο ανοίγει τις πέντε μαγικές πόρτες! Η πόρτα της καρδιάς ανοίγει μαζί με τους θεατές! Η πόρτα της φαντασίας ζωντανεύει με ένα παραμύθι νέο κάθε φορά που οι ήρωες δημιουργούν με τα παιδιά!

Kείμενο - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης. Eικαστική επιμέλεια - Ζωγραφική - Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος. Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης - Τέτα Βασιλάτου.Χορογραφίες: Ιωάννα Μουλιάκου.

Παίζουν: Δέσποινα Πολικανδρίτου, Τζοάννα Βρακά, Βασίλης Γιαννέλος, Δη-μήτρης Πιέτρης. Στον ρόλο της αφηγήτριας η Βίκυ Τσιανίκα.

Γενική είσοδος:10€ Α.ΜΕ.Α, δωρεάν Προπώληση: 8€ Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.

21:30

Page 4: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

21:15

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ & CREATE4ART

Θοδωρή Αθερίδη «ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ»

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Μια κωμωδία western με φόντο την Κρήτη, γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα! Μια δυναμική μάνα με τα δίδυ-μα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή μεγάλη τρυφερότητα… Όλα αυτά στο Κρητικό γουέστερν του Θοδωρή Αθερίδη «Άγρια Δύση»!

Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα.Σκηνικά: Λία Ασβεστά.Μουσική: Γιώργος Χατζής.Κουστούμια: Ελένη Μπλέτσα.Φωτισμοί:Μιχάλης Κουβόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κοντα-ράτος, Πηνελόπη Πλάκα.

Γενική είσοδος: 16€ Μειωμένο: 13€ (Φοιτητικό, πολυτέκνων, παιδικό, ανέργων)

Παίζουν: η θεατρική ομάδα του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης «Η πόλη στη σκηνή».

Γενική είσοδος: 5€

Επηρεασμένοι από το θεατρικό έργο «Η βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ και το ποίημά του Τούρκου ποιητή Αζίζ Νεσίν «Σώπα μην μιλάς» δημιουργή-σαμε μια παράσταση που μιλάει όχι μόνο για το προσφυγικό, ένα θέμα πιο επίκαιρο από ποτέ, αλλά και τον φόβο τον οποίο μας έχει δημιουργήσει το σύστημα, η κοινωνία, ακόμα και ο ίδιος μας ο εαυτός. Ο Σαντ είναι o Άρα-βας μετανάστης, Ο Σαντ είναι αυτός που είναι στο περιθώριο, Ο Σαντ είναι ο διαφορετικός, Ο Σαντ είναι η μητέρα σου, Ο Σαντ είναι ο αδελφός σου, Ο Σαντ είναι ο παλιός σου συμμαθητής, Ο Σαντ είναι το αφεντικό σου, Ο Σαντ είναι το άλλο σου μισό, Ο Σαντ είσαι εσύ, Ο Σαντ είμαι εγώ! Με λένε Σαντ! Σαντ στα Αγγλικά σημαίνει λυπημένος, δεν είμαι λυπημένος. Σσσσσ... Σώπα... μην μιλάς… είναι ντροπή. Κοψ’ τη φωνή σου... Σώπασε επιτέλους!

Σκηνοθεσία-επιμέλεια κειμένου: Μαίρη Ανδρέου.Κίνηση/Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος.Κατασκευή Σκηνικών Σπύρος Σαραφιανός.Επιμέλεια σκηνικών - κουστουμιών: Ευαγγελία Κιρκινέ.

«Sad»

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

21:15

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ / Η ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

Αποθήκη ΟΣΕ

Προπώληση:Προπώληση:13€ Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη &

Page 5: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ21:00

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

«ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ»

Το έργο αυτό, που θεωρείται σκληρό, μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται σαν ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα– μιλάει για την μανία των παιδιών να κοροϊδεύουν - που με την υπόθεσή του θα μπορέσει να κρατήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Η παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμά-τους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς– τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτο-μέρεια και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους μικρούς μας θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη.Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή.Κίνηση - Χορογραφίες - Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας.Μουσική Επεξεργασία - Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας.Στίχοι & Μουσική Επιλογή: Ανδρέας Κουλουμπής.Μουσική Διδασκαλία: Λαρίσα Ερεμέγιεβα.Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Παπαδάκης.

Παίζουν: Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Αλέξανδρος Μαράκης - Μπούρκας, Ιουστί-να Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Νικόλας Παπακωνσταντίνου.

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.Γενική είσοδος: 10€

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 21:15

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΟΛΟΥ

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «ΒΑΤΡΑΧΟΙ»

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που πα-ρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο, μασκαρεμένος σε Ηρακλή, προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την πα-ρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλού-τωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη, αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου.Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας.Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Σερεμέτη.Σκηνικά - κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου.Κίνηση: Σοφία Πάσχου.Μουσική: Νίκος Γαλενιανός.Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος.Βοηθός σκηνοθέτη: Σίλια Κόη.Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος.

Γενική είσοδος: 20€ Μειωμένο: 15€ (φοιτητικό, ανέργων). Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη &

Page 6: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 21:30

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

5Η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΥΡΙΠΙΔΗ «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Η «Ηλέκτρα», μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη και ένα από τα αρτιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας δραματουργίας, αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης. Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο παρα-κολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία. Όμως η ερμηνεία του μύθου που προκρίνει ο ποιητής αρνείται στην πράξη αυτή οποιαδήποτε δικαίωση, μετατρέποντας τη δική του «Ηλέκτρα» σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στη διαβρωτική δια-δικασία της εκτέλεσης ενός εγκλήματος: μετά την εκτέλεση του φόνου, τα δυο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους, μιας πράξης που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Ο ποιητής θα αποφανθεί στο τέλος, με το στόμα των Διόσκουρων, ότι ναι μεν η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, όμως ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια. Ο σοφός θεός των Δελφών χρησμοδότησε άσοφα.

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης.Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης.Επεξεργασία Κειμένου: Παναγιώτα Πανταζή.Σκηνικό - Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου.Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Λένα Παπαληγούρα.

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Αρβανίτης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Ζαραφίδου, Δανάη Ευθυμιάδου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης.

Γενική είσοδος:18€Μειωμένο:13€ (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων & άνω των 65 ετών).

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ21:30

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

ΣΟΦΟΚΛΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκρι-τές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντι-γόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη μένει ακυβέρνητη.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας.Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας.Διασκευή: Μανώλης Δούνιας.Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης.Σκηνικά - Κοστούμια: Εύα Νάθενα.Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου.Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος.Μουσική Διδασκαλία - Ακορντεόν: Άννα Λάκη.Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου.

Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης.

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.Γενική είσοδος:18€ Μειωμένο:14€ (φοιτητικό, πολυτέκνων, παιδικό έως 12 ετών & ανέργων).Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη &

Page 7: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

21:30

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «ΑΧΑΡΝHΣ»

Στόχος του Αριστοφάνη είναι να γελοιοποιήσει τον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους και να εκφράσει την λαχτάρα των ανθρώπων για ει-ρηνική ζωή. Η δράση τοποθετείται κυρίως στην αγροτική περιοχή της Αττικής, στις «Αχαρναίς», το σημερινό Μενίδι για να δώσει Διονυσιακό χαρακτήρα στην κωμωδία, αφού στην ύπαιθρο τελούσαν ακόμη Διονυ-σιακές Λατρείες.

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Ιωάννης Παπαζήσης, Τάκης Παπαματθαίου.

Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος.Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος.Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ.Μουσική: Γιώργος Ανδρέου.Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς.

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.Γενική είσοδος: 20€ Μειωμένο:15€ (φοιτητικό, πολυτέκνων, παιδικό έως 12 ετών & ανέργων).

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΓΑΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

21:30

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

«ΟΙΔΙΠΟΥΣ»

Μια σύνθεση από τις επτά τραγωδίες που αναφέρονται στον μύθο του οίκου των Λαβδακιδών. Ο Οιδίπους, η πιο εμβληματική μορφή της ηρω-ικής εποχής, έχει ερμηνευτεί κατά καιρούς ως αντικατοπτρισμός διαφο-ρετικών ιδεολογικών αναζητήσεων. Πολλές φορές ωστόσο, αγνοήθηκε ότι αποτελεί μέρος μόνο του Θηβαϊκού κύκλου. Ίσως, δεν θα διατυ-πωνόταν ποτέ η θεωρία του οιδιπόδειου συμπλέγματος εάν ο Φρόυντ γνώριζε ολοκληρωμένο τον μύθο του Οιδίποδα, κι όχι μόνο την τρα-γωδία του Σοφοκλή. Σήμερα, που ζούμε σε οριακές στιγμές, είναι πε-ρισσότερο από ποτέ επιβεβλημένο ν’ αφηγηθούμε αυτό τον μύθο χωρίς ψυχαναλυτικές ή άλλες ερμηνείες. Να τον δούμε ως ένα αφήγημα, ένα λαϊκό παραμύθι, μια ακόμη «παραλογή», όπως τη συνέθεσε ο λαός και την διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι Έλληνες τραγικοί.

Σκηνοθεσία - Σύνθεση κειμένου: Σταύρος Σ. Τσακίρης.Σκηνικά: Αλέξανδρος Ψυχούλης.Κοστούμια: Ελένη Δουνδουλάκη.Μουσική: Μίνως Μάτσας.Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου.Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Πεχλιβανίδης.

Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Λένα Δροσάκη, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Παγώνης, Κώστας Νικούλι, Νάνσυ Χριστοπούλου, Λένα Ανδρικο-πούλου, Τάκης Χρυσικάκος.

Γενική είσοδος: 15€Α.Μ.Ε.Α. & ανέργων: 8€, Ομαδικό (20 ατόμων) - Φοιτητικό & άνω των 65 ετών: 10€Προπώληση: Δέκα ημέρες πρίν την παράσταση Κανονικό: 12€ ,Μειωμένο: 10€Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.

Page 8: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 21:15

ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Παντελή Φλατσούση «NO FUTURE!»

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Πώς σκέφτομαι τον εαυτό μου στο μέλλον; Πώς ονειρεύομαι το μέλλον μου; Μέσα σε τι κόσμο; Πώς ονειρεύομαι την κοινωνία στην οποία θα ζήσω, θα πραγματοποιήσω τα όνειρά μου; Τι δυνατότητες μου δίνει αυτή η κοινωνία; Τι μπορώ να κάνω για να την αλλάξω; Και πού, σε ποιόν τόπο, θα ζω; Στην Κοζάνη; Στην Αθήνα; Στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Το NO FUTURE! είναι ένα project θεάτρου ντοκουμέντου, ένα θέατρο της πραγματικότητας. Μέσα από κείμενα-συνεντεύξεις των ίδιων των εφήβων, αλλά και ενήλικων, διερευνά τα όνειρα, τις δυνατότητες και τις επιθυμίες των σημερινών εφήβων της Κοζάνης. Οι ίδιοι οι έφηβοι πα-ρουσιάζουν τον κόσμο που θα ήθελαν , αυτά που φοβούνται, το μέλλον που επιθυμούν, τον εαυτό τους όπως είναι και όπως τον ονειρεύονται. Ο σκηνοθέτης Παντελής Φλατσούσης, στη δεύτερη σκηνοθεσία του, και η δημιουργική του ομάδα συντελεστών δημιουργούν μαζί με τους έφηβους συμμετέχοντες μία σκηνική σύνθεση, σκοπός της οποίας εί-ναι να παρουσιαστούν και να τεθούν ζητήματα που αφορούν τόσο την πόλη της Κοζάνης, την κοινωνία και την ιστορία της, όσο και ολόκληρη την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα της περίπλοκης εποχής στην οποία ζούμε.

Σκηνοθεσία - δραματουργία: Παντελής Φλατσούσης.Δραματουργική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου, Παναγιώτα Κων-σταντινάκου.Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Θαλασσά.Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Ανρί Κεργκομάρ.Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος.Επιμέλεια video: Σάκης Αναστασόπουλος, Αντώνης Morgan Κωνστα-ντουδάκης.Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ξάφη.

Γενική είσοδος: 5€

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ21:15

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας - Arcadia Media / Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου - Stefi & Lynx Productions.

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ»

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, επιστρέ-φει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τον Αγαμέμνονα. Στο πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, παρακολουθούμε την επιστροφή του στρατηγού Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυ-ταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας.Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις.Σκηνικά - Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν.Μουσική - Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης.Κίνηση: Έντι Λάμε. Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος.Βοηθός Σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη.

Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Αργύρης Πανταζά-ρας, Ιώβη Φραγκάτου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Γενική είσοδος: 15€ Μειωμένο: 12€ (φοιτητικό & ανέργων), Προπώληση: 12€Προπώληση:

Page 9: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 21:00

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… Εκκλησιάζου-σες παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας. Διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, εντάσ-σει την σύγχρονη ματιά στο αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη με κάθε σεβασμό στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου. Μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένο με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο. Οι Εκκλησιάζουσες στή-νουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο… ανήκουν σε όλους.

Μετάφραση: Πολύβιος Δημητρακόπουλος.Διασκευή - Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.Φωτισμοί: Θέμης Μερτίδης.Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος.Κοστούμια: Έβελιν Σιούπη.Μουσική εμπνευσμένη από το Βυζάντιο και τη Δημοτική Παράδοση (με γνωστά δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα).Μουσική Διδασκαλία: Λία Βίσσυ.Χορογραφίες: Ιβάν Σβιτάιλο.Φωτογραφίες παράστασης: Τζοάννα Βρακά.Βοηθός χορογράφου: Παλούκη Αρετή.

Παίζουν: Αντώνης Λουδάρος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Ιβάν Σβιτάιλο, Χάρης Γρηγορόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σοφία Μουτίδου, Τάκης Βαμβακίδης, Ησαίας Ματιάμπα, Γιάννης Κρητικός, Θανάσης Πατριαρχέας, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Γενική είσοδος: 18€ Μειωμένο: 15€ (άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι άνω των 65, μαθητές 6-14 ετών). Προπώληση: 15€ Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.

Δυο μονόπρακτα με κεντρικό θέμα τη σχέση του ζευγαριού. Πρόκειται για εξαιρετικής δομής φάρσα με κοφτερό χιούμορ. Ο Ζωρζ Φευντώ ανύψωσε τη φάρσα σε υψηλό λογοτεχνικό είδος. Το χιούμορ του ανα-τέμνει με οξύτητα τις ανθρώπινες σχέσεις και συνδυάζει την ψυχαγωγία με την υψηλή αισθητική…

Μετάφραση: Βίκυ Λιακοπούλου.Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.Σκηνικά: Μαρία Παπαδοπούλου.Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος.Κίνηση: Κική Μπάκα. Τσίκουρας.

Πρωταγωνιστούν: Ευγενία Δημητροπούλου, Κώστας Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Κουτρουμάνου και Δημήτρης Τσίκουρας.

Γενική είσοδος: 12€ Μειωμένο: 8€ (φοιτητικό & ανέργων) 5€ (ομαδικό, πολυτέκνων και ανέργων).Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ21:30

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Ζωρζ Φευντώ

«Ο παρ΄ολίγον θάνατος της πεθεράς» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη».

«ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ»

ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Page 10: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη & Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αθανασιάδη &

«ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ»

Στη σκηνή ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάλη-πτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της με-γάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά. Η αγάπη και το πάθος για τη ζωή της παρορμητικής φυσιογνωμίας του Αλέξη Ζορμπά μιλάει κα-τευθείαν στην καρδιά του θεατή και του μεταφέρει τα πανανθρώπινα νοήματα της αληθινής ψυχής που δεν γνωρίζει σύνορα. Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη που ταξίδεψε τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου πρωταγωνιστεί στην παράσταση και προκαλεί μοναδικά συναισθήμα-τα συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης για μια Ελλάδα που είναι ακόμα ζωντανή.

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής.Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου.Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης.Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη.Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης.Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.Φωτογραφίες: Γιώργος ΚαβαλλιεράκηςArtwork: Κάρολος Πορφύρης.

Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Ρένος Ρώτας, ο Τάκης Παπαματθαίου και ο Νίκος Βερλέκης, Στέλλα Γκίκα, Γρηγόρης Σταμούλης, Γιώργος Παράσχος, Άννα Μονογιού.

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης.Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου– Μιχάλης Ρέππας.

Γενική είσοδος: 20€ Μειωμένο: 15€.

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

21:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

Η θεατρική ομάδα μαγικές σβούρες παρουσιάζει, σε διασκευή-σκη-νοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» πα-ράσταση που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Το πιο πολυπαιγμένο και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο φέρνει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης , του αυθορμητισμού και της φαντασίας. Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά από το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη, αθώα και δροσερή ματιά μαγεύ-ει τους μικρούς θεατές και τους συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου. Ο σκηνοθέτης τοποθετεί τη δράση στη δεκαετία του 1920-1930, τότε που ο κόσμος, μετά το τέλος του πολέμου, αναζητά το όνειρο, την ελπίδα, την αναγέννηση, σε νέες ,σχεδόν επαναστατικές, συνθήκες. Και αυτό συμβαίνει παντού. Στον τρόπο που ζει, που ντύνεται, στη μουσική που ακούει. Μέσα από τους χορευτικούς ήχους, λοιπόν, του τσάρλεστον, τα νιάτα ανθίζουν, ο κόσμος ελπίζει .Και ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Κατερίνα Τούρα.Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης.Σκηνικά: Μαγικές Σβούρες.Κοστούμια: Ελίνα Δράκου.Kίνηση: Σταύρος Αποστολάτος.Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης.Μάσκες - Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού.Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης.Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος.Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ρενάτα Τσιούλου, Ειρήνη Καλογεροπούλου.Βοηθός Κινησιολόγου: Αναστασία Μπρουζιώτη.

Παίζουν: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου, Έφη Σισμανί-δου, Μαριλίζα Χρονέα.

Γενική είσοδος: 10€ Προπώληση: 8€ Άνεργοι με επίδειξη κάρτας: 6€

21:00

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

«ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»

Page 11: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ20:00

Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

«Το Τελευταίο τσιγάρο»

Μονόλογος βασισμένος στο βιβλίο του Αντώνη Κάλφα με τίτλο «Το τελευταίο τσιγάρο» και τον επε-ξηγηματικό υπότιτλο «Μονόλογος του τρυφερού λήσταρχου Ιωάννη Παπαδημητρίου εκ Δρυανίστης», ο οποίος ζήτησε να καπνίσει το έσχατο τσιγάρο, από τα «δικά μας τα μακεδονικά», λίγο πριν τη δημόσια εκτέλεσή του το 1924. Σε μια προσεγμένη και επιμελημένη, σε κάθε λεπτομέρειά της, παράσταση αναδεικνύεται ο έξοχος μο-νόλογος που συνέθεσε ο Κάλφας για να μνημειώσει μια περιθωριακή μορφή της πιερικής ιστορίας αλλά κυρίως για να κάνει μια τοποφιλική καταγγελία μέσα από τον στοχαστικό κι ευαίσθητο, πάντα, λόγο του.

Είσοδος ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συναυλία Πάνου Κατσιμίχα– Βασίλη Καζούλλη

Είσοδος Ελεύθερη

Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, υπό τους ήχους διαχρονικών και αγαπημένων τραγουδιών πραγματοποιούν τη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των 36ων Λασσανείων. Με νότες από αξέχαστα παλιότερα, αλλά και από νέα τραγούδια τους, θα πλημμυρίσει η κεντρική πλατεία της πόλης.

Συμμετέχει ο Δημήτρης Καρράς. Τη συναυλία ανοίγει ο Δημήτρης Γαύρος.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

20:30

Page 12: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

Είσοδος Ελεύθερη

Συμμετέχουν:

ΚΙΒΩΤΟΣ (κέντρο αποθεραπείας - αποκατάστασης, διημέρευσης, ημερήσιας φροντίδας Α.Μ.Ε.Α.)

Φιλαρμονική του Δήμου «ΠΑΝΔΩΡΑ».

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2018

Ο Δήμος Κοζάνης και τα Λασσάνεια γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με μια μοναδική μουσική εκδήλωση.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

18:00 19:30

Nicole Diafa

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 IΟΥΝΙΟΥ

Είσοδος Ελεύθερη

«Επίλογος»από τα Μουσικά Σύνολα του ΔΩΚ

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης θα κλείσει την αυλαία της φετινής σχολικής χρονιάς με την συναυλία «Επίλογος». Άλλη μια χρονιά γεμάτη συναυλίες, σεμινάρια, πλούσια δράση και παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης φτάνει στο αποκορύφωμά της.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν μουσικά σύνολα και οι χορωδίες του Ωδείου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (Αύλειος Χώρος)

20:30

Page 13: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

O Σάκης Ντοβόλης έχει βρεθεί επί σκηνής με κορυφαίους Έλλη-νες καλλιτέχνες, όπως οι Ηλίας Ζάϊκος, Νίκος Ντουνούσης, Χρή-στος Δάντης κ.α., αλλά και με τον θρύλο των Blues τον Αμερικανό Louisiana Red. Από το 2013, το SD Power Trio, το οποίο απαρτίζουν ο Σάκης Ντοβόλης - κιθάρα, ο Φώτης Ντοβόλης - μπάσο και ο Νί-κος Καλύβας - ντραμς, έχει παίξει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε ως headliner σε μεγάλα Ευρωπαϊκά Blues Festivals (Skopje International Blues Fest, Kosovska Mitrovica Jazz Fest), ενώ έχει ανοίξει συναυλίες για μεγάλους καλλιτέχνες (Gus G, Graham Bonnet, Blues Wire κ.α.). Από τον Μάιο του 2018 ο Σάκης ανήκει και επίσημα στην Αμερικάνικη δισκογραφική εται-ρεία, Grooveyard Records, η οποία εδρεύει στην Νέα Υόρκη και εκπροσωπεί μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Blues/Rock κοινό-τητας, όπως ο Lance Lopez, ο Philip Sayce, ο Greg Koch κ.α. Στις 23 Νοεμβρίου 2018 θα κυκλοφορήσει παγκόσμια το debut album του με τίτλο «Cross The Line».

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

SAKIS DOVOLIS_ SD POWER TRIO

Είσοδος Ελεύθερη

Sakis Dovolis, Guitar - Vocals. Fotis Dovolis, Bass - Back Vocals. Nick Kalivas, Drums.

Πεζόδρομος Κοβεντάρειου

21:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΑΙΡΗ ΧΑΝΙΩΤΗ & ΔΡΑΠΕΤΕΣ

Είσοδος Ελεύθερη

Έντεχνο λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο.

Γιάννης Βακουφτσής, πλήκτρα.Κώστα Βακουφτσής, κιθάρα.Στέλιος Βακουφτσής, μπάσο και τραγούδι. Φώτης Βακουφτσής, τύμπανα.Παντελής Μόσχογλου, μπουζούκι. Μαίρη Χανιώτη, τραγούδι.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

21:00

Page 14: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΙΑΡΑΜΠΗΣ

«Πάμε πάλι από την αρχή»

Είσοδος Ελεύθερη

Είχε στραμμένο το βλέμμα του στα αριστερά με τρόμο κι έκπλη-ξη με αυστηρότητα και λύπη, δεν αποκλείεται την επόμενη φορά που θα πάω να την παρατηρήσω να λείπει ή να έχει στραμμένο το βλέμμα του στο σύμπαν κάπου άλλου, καρδιά μου κουρελού ρίξε το νου μες τη φωτιά σου, λίπασμα για καινούρια όνειρα η στάχτη απ’ τα όνειρα σου!

Τόλης Νήρας, κιθάρα. Κώστας Κωστόπουλος, ηλεκτρική κιθάρα.Δημήτρης Κίτσιος, μπάσο.Αστέριος Αυλογιάρης, βιολί. Φώτης Βακουφτσής, κρουστά. Απόστολος Σιαραμπής, μπουζούκι - τραγούδι.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

21:00

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

«Χίλιες Φωνές»

Είσοδος Ελεύθερη

Οι «Χίλιες Φωνές» έχουν στόχο να τραγουδούν για να συνυπάρ-χουν με τις φωνές του κοινού τους και να τις πολλαπλασιάζουν, πάντα με γνώμονα την αγάπη για τη μουσική! Θα παρουσιάσουν τραγούδια έντεχνου ρεπερτορίου της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής καθώς και τραγούδια από τη νέα τους δισκο-γραφική δουλειά «Χημεία». Μαζί τους οι εξαιρετικοί Αναστάσης Βουκυκλαράκης στα τύμπα-να και Κωνσταντίνος Ζουζός στα πνευστά.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

21:00

Page 15: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

«ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ»

Είσοδος Ελεύθερη

Η «ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ» αποτελείται από διακεκριμένους μουσι-κούς, με ιδιαίτερη εκπαίδευση στις τεχνικές των αρχαίων οργά-νων, κυρίως των εγχόρδων, και στην ερμηνεία των μουσικών κομ-ματιών. Περιλαμβάνει τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα μουσικών ορ-γάνων των διαφόρων περιόδων της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας: Λύρες, κιθάρες, πανδουρίδες, βάρβιτοι, πολύχορδα, αυλοί, σάλ-πιγγες, κρουστά, συμμετέχουν σ’ ένα αρμονικό μουσικό σχήμα αναβιώνοντας τους συνολικούς αρχαϊκούς ήχους που ο χρόνος κατάφερε να διασώσει, και αναδεικνύοντας με τους χορωδούς του το αρχαίο άσμα. Οι ενορχηστρώσεις, η έρευνα, οι μουσικές συνθέσεις στη συνο-δεία των απαγγελιών και τα βασικά στοιχεία της εκπαίδευσης των μουσικών έγιναν από το Δημήτρη Δελφινόπουλο. Το πρόγραμμα του μουσικού συνόλου περιλαμβάνει τις μουσικές ερμηνείες γνωστών και αγνώστων διασωθέντων μουσικών αποσπα-σμάτων, προσαρμοσμένων ενορχηστρωτικά στα δεδομένα του και διατηρώντας τους κανόνες και τους τύπους της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Παράλληλα, το σύνολο πλαισιώνει με μουσικά ηχοχρώ-ματα απαγγελίες αρχαίων κειμένων που ερμηνεύονται από ηθοποι-ούς, μέλη του συνόλου.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΑΝΗΣ (αύλειος χώρος).

21:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

«80 χρόνια Μάνος Ελευθερίου»

Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον ποιητή - συγγρα-φέα Μάνου Ελευθερίου που φέτος γιορτάζει τα 80 του χρόνια. Μια συναυλία - γιορτή, μια συναυλία αφιερωμένη σε έναν άνθρω-πο που σφράγισε με τα λόγια του το ελληνικό τραγούδι και την ποίηση. Ποιητής, συγγραφέας, διανοούμενος, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, είναι μια από τοις σταθερές μα στο νεότερο και σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας. Οι στίχοι του τα λόγια του, τα ποιήματά του - όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος, κ.ά.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φω-νές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος) και σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού για περισσότερο από πενήντα χρόνια.

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ώρα 21:15

Τραγούδι: Ρίτα Αντωνοπούλου.Aνάγνωση κειμένων: Τάσος Νούσιας.Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου.Επιλογή κειμένων: Κωνσταντίνα Βαρσάμη.

Γενική Είσοδος: 10€ Προπώληση:

Page 16: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

_Συναυλία με ταλαντούχα παιδιά, απόφοιτους των Ωδείων της Πόλης που ήδη σπουδάζουν στο εξωτερικό._Παρουσίαση έργων Κοζανιτών εν ζωή συνθετών, με σκοπό την έκδοση και ηχογράφηση των έργων τους._Αφιέρωμα στον Claude Debussy (για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του).

_Αφιέρωμα στη Νεοελληνική εθνική σχολή συνθετών (1850-1950): Μ. Καλομοίρης, Μ. Βάρβογλης, Γ. Κωνσταντινίδης, Αιμ. Ριάδης, Γ. Λαμπελέτ._Αφιέρωμα στο Ιταλικό λυρικό τραγούδι.

Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

ΦEΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

22 - 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΕΥΞΕΙΝΕΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 2018

Συναυλία παραδοσιακής ποντιακής μουσικής με τη συμμετοχή καταξιωμένων πόντιων καλλιτεχνών σε συνεργασία με τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Κοζάνης.

ΔΑΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

21:30

Είσοδος Ελεύθερη

Page 17: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας Κοζάνης

MUSIC FROM THE FAROE ISLANDS

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Mattias Kapnas, piano.Kristian Blak, piano.Mikael Blak, bass.

Works by Mattias Kapnas and Kristian Blak.

21:00

Είσοδος Ελεύθερη Saki

s A

nast

asop

oulo

s

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

1η Συνάντηση μουσικών χάλκινων πνευστών Κοζάνης

Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

ώρα 20:00

Page 18: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7_09

JFK Jazz Band

Βαλταδώρος Νίκος ΤρομπέταΒακουφτσής Φώτης ΤύμπαναΚιουρτσόγλου Γιώτης ΜπάσοΔημητρίου ΚώσταςΣαξόφωνοΚουτσουνάνος ΜανώληςΤύμπαναΣαπαλίδης Κώστας ΚιθάραΤζούκας Γεώργιος ΠιάνοΙωάννου Χάρης Σαξόφωνο

ΣΑΒΒΑΤΟ 8_09

Anadolis Trio Αναδολής Νικόλας ΠιάνοΑναστασιάδης Κώστας ΤύμπαναΕυδαίμων Μιχάλης Μπάσο

Giorgos Kontrafouris Trio Κοντραφούρης Γιώργος Hammond Organ Στέφανος Ανδρεάδης ΚιθάραΒασίλης Ποδαράς Τύμπανα

ΚΥΡΙΑΚΗ 9_09

Next Step Παπαδόπουλος Γιάννης ΠιάνοΚότσυφας Θοδωρής ΚιθάραΜάνος Ντίνος ΜπάσοΠοδαράς Βασίλης Τύμπανα

JAZZ FESTIVAL 2018

σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο φίλων της Jazz μουσικής στην Κοζάνη.

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

Σε περίπτωση κακοκαιρίας: Αποθήκη ΟΣΕ

Γενική Είσοδος: 5€ / Τριημέρου: 10€

21:00

Page 19: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» Κομοτηνής.Λαογραφικός - Χορευτικός ‘Ομιλος «Κρήτες».Ε.Μ.Α.Σ. «Μέγας Αλέξανδρος» Λευκοπηγής Κοζάνης.Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου.Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου Κοζάνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Φιλοπρόοδος Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Έδεσσας.Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Βαμβακοφύτου Σερρών.Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Καρδίτσας (Θεσσαλία). Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων.Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοκάστρου Ημαθίας.

Είσοδος ελεύθερη

«Στις στράτες της παράδοσης»

Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια: Γεώργιος Παπαθανασίου.

Ένα σεργιάνι στη μουσικοχορευτική παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής γης.

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

21:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΝΓΚΟ

Compania: Tanguros del Sur / Argentina “Buenos Tango Romper El Piso”

Η παράσταση που σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνι-κου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills. Ένα μουσικό και χορευ-τικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D‘Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José Maria Contursi, και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla. Οι κορυφαίοι χορευτές της «Compania Τangueros del Sur» συ-μπράττουν με το Tango Acropolis και αναβιώνουν την σπάνια σύλλη-ψη της ιδέας της χορογράφου για την μαγική χορευτική εξέλιξη του tango. Από τους Αφρικάνικους ρυθμούς και τα μουσικά ερεθίσματα των μεταναστών, γεννιέται η ανάγκη της αγκαλιάς, το πάθος για συ-ντροφικότητα και έρωτα, σχέσεις που μετουσιώνονται επί σκηνής σε μουσική και χορό. Το «Αληθινό tango» όπως χαρακτηρίστηκε από τους New York Times έχει συγκλονίσει και συγκινήσει τους θε-ατές παγκοσμίως. Με 10 κορυφαίους χορευτές επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και με την συνοδεία επταμελούς ζωντανής ορχήστρας

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης

21:30

Γενική Είσοδος:18€, Μειωμένο:15€ φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 12€ άνεργοι, πολύτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α., παιδιά έως 18 ετών.

που διευθύνει ο μεγάλος Αργεντινός συνθέτης Paticio Villlarejo, οι λάτρεις του αργεντίνικου πάθους θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να απολαύσουν την πραγματική αίσθηση του tango και να ζήσουν από κοντά ένα μοναδικό χορευ-τικό θέαμα.

Χορογραφίες & διεύθυνση: Natalia Hills, Μουσική διασκευή & δι-εύθυνση ορχήστρας: Patricio Villarejo, Πρώτος χορευτής: Alejandro Aquino, Κουστούμια: JeanLuc Don Vito & Natalia Hills, Σχεδιασμός φώτων: David Seiras, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Acropolis Tango Festivals.

Προπώληση:

Page 20: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

2018 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 9

“Les mains en l’ air” του Romain Goupil

“Elena et les hommes” του Jean Renoir

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

21:00

Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Αύλειος Χώρος) Γενική είσοδος: 3€

“Tout va bien” του Jean-Luc Godard

«Manhattan” του Woody Allen

CINE

Page 21: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

3η Διεθνής Συνάντηση για τη Βυζαντινή Τέχνη.

«Εικόνες του Aκτίστου».

1-3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Μια πολυσχιδής εκπαιδευτική δραστηριότητα που προκύπτει από τη διαπολιτισμική σύμπραξη τριών χωρών: Ρουμανία (Βουκουρέστι), Ιταλία (Φλωρεντία) και Ελλάδα (Κοζάνη). Κοινός παρανομαστής η αγάπη για τις επηρεασμένες, από το ιδιαίτερο ιδίωμα της Βυζαντι-νής παράδοσης, τέχνες. Η συνάντηση περιλαμβάνει πρακτικά εργαστήρια, διαλέξεις, επι-σκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος ανοιχτά για το κοινό, με έμμεσο σκοπό την γνωριμία και την ανάδειξη της πολιτισμικής παρακατα-θήκης του τόπου μας.

Παρασκευή 1.0719:00: Εγκαίνια Έκθεσης έργων των καλλιτεχνών των τριών χω-ρών (Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία) στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζά-νης. _

Σάββατο 2.0710:00 - 14:00: Πρακτικό εργαστήριο στη Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός»19:00: Συναυλία στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης με τίτλο «Προσευχή και Παράκληση σε ανατολή και δύση». Την εκδήλωση μουσικά «ντύνουν»: το σχήμα Coro di Musica Antica, η χορωδία του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών υπό τη διεύθυνση του κου Βαγγέλη Μυλωνά και η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης υπό τη διεύ θυνση της κας Έμης Δημοπούλου- Τσιούρα._

Κυριακή 3.0711:00 - 14:00: Πρακτικό εργαστήριο στη Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός».

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Δήμος Κοζάνης -Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Παρουσίαση έργων που υλοποιήθηκαν σε σημεία της πόλης, έκ-θεση μακετών και προσχεδίων απόφοιτων - φοιτητών του ΤΕΕΤ, έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών από σχολεία της Πρωτοβάθ-μιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με θέμα «πώς φα-ντάζονται οι μαθητές την πόλη τους αλλαγμένη».

«Όμορφη πόλη - Εικαστικές Παρεμβάσεις στην Κοζάνη».

19:00

Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

Χρήσ

τος

Λαμ

πρια

νίδη

ς

Page 22: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

«Η καρδιά της βασιλοπούλας»

της Πηνελόπης Δέλτα.

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού με ζωντανή

μουσική και τραγούδια.

Τοπάλη Αναστασία αφήγηση,Γκλιάνας Ναούμ κιθάρα & τραγούδι.

Παραστάσεις στις τοπικές κοινότητες:

Νέα Χαραυγή 18 Μαϊου, ώρα 10.00πμ. Δημοτικό ΣχολείοΆνω Κώμη 9 Ιουνίου, 6.30μμ. Πολιτιστικός ΣύλλογοςΠοντοκώμη 15 Ιουνίου, 6.00μμ. Πολιτιστικός ΣύλλογοςΠετρανά 16 Ιουνίου, 6.00μμ. Πολιτιστικός ΣύλλογοςΑιανή 17 Ιουνίου, 5.00μμ. Κεντρική Πλατεία

Βατερό 18 Ιουνίου, 6.30μμ. Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωση 19 Ιουνίου, 6.30μμ. Πολιτιστικός ΣύλλογοςΚρόκος 27 Ιουνίου, 7.00μμ. αυλή 1ου Δημοτικού ΣχολείουΧρώμιο 28 Ιουνίου, 6.00μμ. Πολιτιστικός ΣύλλογοςΑλωνάκια 1 Ιουλίου, 8.00μμ. Πολιτιστικός ΣύλλογοςΛευκόβρυση 16 Ιουλίου, 9.00μμ. Κεντρική πλατεία

ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

«Μια φορά κι ένα... τσουκάλι!»

Σύνθεση κειμένου: Ελένη Βαρελτζή Σκηνοθεσία, σκηνογραφία: Στέλιος Χλιαράς Φωτισμοί: Σάκης Παπαδόπουλος Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Παπαδημητρίου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος, Στέλιος Χλιαράς, Ανδριάννα Δαβιδοπούλου.

Άργιλος, Κερασιά, Καπνοχώρι.

Page 23: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2461024613 & 2461 50 435 (Πωλίνα Μπακόλα).

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης 2018Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών:

«Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Εργαστήρια και 20 δράσεις από 20 Ιουνίου έως και 7 Σεπτεμβρίου.

18 Ιουνίου - 10 Αυγούστου 2018

Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Δευτέρα - Παρασκευή, 8:30πμ - 14:30μμ.

για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.

Για 2η χρονιά οι έμπειροι θεατροπαιδαγωγοί του ΔΗΠΕΘΕ σε συ-νεργασία με παιδαγωγούς και καλλιτέχνες, έχουν σχεδιάσει ένα πρόγραμμα 8 εβδομάδων γεμάτο με θέατρο, παιχνίδι, κατασκευ-ές, χορό και πολλή διασκέδαση για τους μικρούς μας φίλους!

Πληροφορίες στη γραμματεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ τηλέφωνο 2461024062 (εσωτ. 1) ή

http://dipethekozanis.gr/kal-sx2018/

Page 24: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΛΑΣΣΑΝΕΙΑ

16 Ιουνίου: camp Μπάσκετ (Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας )

7 Ιουλίου: Φεστιβάλ Γιόγκα, Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, 20:00

9-13 Ιουλίου: Camp Volley

29 Σεπτεμβρίου: Street relays κεντρική πλατεία Κοζάνης.

17 -18 Μαΐου: Αθλοπαιδιές σχολείων στο Δ.Α.Κ.

19-20 Μαΐου: Τουρνουά ποδοσφαίρου- Νίκος Παπαδόπουλος- Δ.Α.Κ.

26-27 Μαΐου: 3Χ3 Μπάσκετ (ΕΟΚ) κεντρική πλατεία Κοζάνης

15,16,17 Ιουνίου:Tουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 «Νίκος Ακουμιανάκης» Λευκοπηγή.

Πληροφορίες για τις αθλητικές δράσεις: 2461 034 311

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ Π. Μελά &Αυλιώτη Κοζάνη 50132Τηλ. 2461 029 843Email: [email protected] www.oapnkozanis.gr

ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΠλατεία 28ης Οκτωβρίου 7 Κοζάνη 50132Τηλ. 2461 350 435Email: [email protected]

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Πάρκο Αγίου Δημητρίου, Κοζάνη, 50100Τηλ. 2461 024 062 και 6987 991 949Email: [email protected]

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο 2461 029 843 και

www.oapnkozanis.gr

Page 25: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣ JAZZ FESTIVAL … · Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης Μια κωμωδία western με φόντο την

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣΧΟΡΗΓΟΙ