Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

of 24 /24
ΟΙ S.U.N IN ATHENS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΨΗΣ ΕΛΕΝΑ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ

Embed Size (px)

Transcript of Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Page 1: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

ΟΙ S.U.N IN ATHENS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΙΔΟΥ

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΨΗΣ

ΕΛΕΝΑ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ

Page 2: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Βγαίνουμε Αθήνα»

Συμβαίνει στην Πόλη

Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Jumping Fish by Cosmote

Εβδομάδα μόδας στην Αθήνα

Page 3: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

«Βγαίνουμε Αθήνα»

Ο Δήμος Αθηναίων κάνει μια προσπάθεια να αναβαθμίσει το

κέντρο του κέντρου της πόλης, μένοντας πιστός στην υπόσχεση

για μια οικονομική και εμπορική δυναμική. Για το λόγο αυτό κάθε

Τρίτη καλεί τους Αθηναίους στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να

στηρίξουν την κοινωνική και οικονομική ζωή της. Με την

πρωτοβουλία αυτή προσπαθεί ο Δήμος να ξαναζωντανέψει το

κέντρο με φορέα τον πολιτισμό.

Page 4: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Συμβαίνει στην Πόλη Ο Δήμος Αθηναίων παρέχει διεξόδους για δημιουργικές ενασχολήσεις, ψυχαγωγία και επιμόρφωση στους κατοίκους της οργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες δημιουργώντας ένα πολιτιστικό περιβάλλον. Υπαίθριες και στεγασμένες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες θεατρικές παραστάσεις κ.ά. Λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης. Στα διάφορα κέντρα του Δημου φιλουξενούνται ανανεούμενες και μόνιμες εικαστικές εκθέσεις σύγχρονης, παραδοσιακής και κλασικής τέχνης. Παράλληλα, διοργανώνονται σεμινάρια, ομιλίες και διαλέξεις που καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα πολιτισμικών, καλλιτεχνικών και θεωρητικών θεμάτων.

Page 5: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και το cinemag.gr διοργανώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια το φεστιβάλ αυτό, ώστε να συνδέσει τη ζωή της πόλης με την τέχνη του κινηματογράφου. Το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνει υπαίθριες εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής, τουριστικούς προορισμούς που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο για χάρη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της. Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να γνωρίσουν εκ νέου την πόλη, που τόσο έχουμε συνηθίσει να αντιπαθούμε και να την ανακαλύψουν ως μια σύγχρονη Ευραπαική πόλη και ένα μοναδικό προορισμό.

Page 6: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Jumping Fish by Cosmote Το jumping Fish της Cosmote εξελίσσεται ως φυσικό και διαδικτυακό πρόγραμμα από το Σεπτέμβριο του 2009. Επιλέγει και προτείνει καθημερινά τα πιο ενδιαφέροντα θέματα από την μουσική κοινότητα. Jumping Fish, σχολιάζει και αξιολογεί την ελληνική και ξένη μουσική επικαιρότητα, προσφέρει streams βίντεο, νέων τραγουδιών και ολόκληρων άλμπουμ, φιλοξενεί αποκλειστικότητες, διοργανώνει διαγωνισμούς και προτείνει τα καλύτερα events μέσα από την πλήρως ενημερωμένη agenda του. Ακόμα, μέσα από αυτή τη διοργάνωση ενισχύεται η ανάδειξη ανερχόμενων καλλιτεχνών στο χώρο της ελληνικής μουσικής και προσφέρει τη δυνατότητα ηχογράφησης άλμπουμ σε όσους ορίζονται jumping fish artists.

Page 7: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα Μπορεί η Αθήνα να μην συγκαταλέγεται στις διεθνείς πρωτεύουσες της μόδας όπως το Παρίσι και το Μιλάνο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει μια δυναμική σκηνή αξιόλογων νέων σχεδιαστών που κάθε χρόνο παρουσιάζουν ιδιαίτερες και εμπνευσμένες κολεξιόν. Η Αθήνα δύο φορές το χρόνο φιλοξενεί όχι μία αλλά δύο εβδομάδες μόδας. Κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο Αθηναίοι και επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις κολεξιόν της επόμενης σαιζόν ελλήνων και ξένων σχεδιαστών. Το Fashion Week Athens τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και την Athens Xclusive Designers Week που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και προσωπικότητες από το χώρο της μόδας επιδιώκει να βάλει την εβδομάδα μόδας στην Αθήνα στο ετήσιο ημερολόγιο των διεθνών διοργανώσεων μόδας.

Page 8: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Περιβάλλον Το πρώτο Startup Weekend για τη

βιωσιμότητα To Start up Weekend αποτελεί μια

διεθνή πρωτοβουλία, με περισσότερους από 45.000 start up weekend alumni παγκοσμίως.

Πρόκειται για το πρώτο Startup Weekend, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα στις 9 Μαΐου και θα διαρκέσει για δύο ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, άνθρωποι διαφορετικού υπόβαθρου θα σχηματίσουν ομάδες και θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους, ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο τη δική τους βιώσιμη επιχείρηση.

Page 9: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών Ράλλυ Ακρόπολις Nike Running Greece Freeday - Ποδηματοδρομίες Acropolis Tournament

Page 10: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Κλασσικός Μαραθώνιος Διεξάγεται κάθε χρόνο το Νοέμβριο και συμμετέχουν 8.000

αθλητές και αθλήτριες στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας γίνεται στην κλασσική διαδρομή από το Μαραθώνα προς την Αθήνα, και γίνεται προς τιμήν του οπλίτη που το 490 π.Χ. είχε κάνει την διαδρομή για να

ανακοινώσει στους Αθηναίους την νίκη τους των Περσών. Θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους μαραθωνίους

στον κόσμο, λόγω του ότι οι αθλητές καλούνται να διανύσουν 10 χλμ. ανηφόρας.

Το 2010 η διεξαγωγή του κλασικού Μαραθωνίου αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα, με αποτέλεσμα να προβληθεί ιδιαίτερα το γεγονός και να υπάρξει μεγάλη αύξηση των συμμετεχόντων που ξεπέρασαν τους 20.000.[1][2] To 2011 μετείχαν 9000 μαραθωνοδρόμοι και 8500 δρομείς στα άλλα αγωνίσματα (5 και 10 χλμ).

Το 2013 οι συνολικές δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 31.000 σε όλα τα αγωνίσματα.

Page 11: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Ράλλυ Ακρόπολης Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας από τους

παλιότερους και σημαντικότερους αγώνες αυτοκινήτου. Ξεκίνησε να διοργανώνεται το 1951 και αποτελεί πλέον μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), και θεωρείται από τα πιο απαιτητικά και ανταγωνιστικά ράλι του πραταθλήματος.

Page 12: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Nike Running Greece «Η Αθήνα είναι ο δρόμος μας, η γειτονιά μας, ο στίβος μας. Την κατακτάμε τρέχοντας. Όλοι μαζί. Είμαστε μοναδικοί. Η πιο αποφασισμένη παρέα της Αθήνας. Αγνοούμε τ’ αυτοκίνητα, ξεχνάμε το θόρυβο, τρέχουμε δίπλα στα αρχαία, τη θάλασσα, τα γράφιτι, τους τουρίστες. Τα βήματά μας ακούγονται πιο δυνατά από τα μηχανάκια. Εσύ ακόμα τρέχεις μόνος; ».

Με το σλόγκαν αυτό η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike μας προτρέπει να συμμετάσχουμε στους αγώνες που διοργανώνει κάθε σαββατο κύριακο στην Αθήνα. Οι αγώνες λαμβάνουν χώρα ως εξής: κάθε Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας στις 18:30, κάθε Τρίτη στις 18:30 στα βόρια προάστια και κάθε Τετάρτη στις 18:30 στα νότια προάστια.

Page 13: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Freeday Fridays-Ποδηλατοδρομίες Για όσους αγαπούν τις βόλτες με ποδήλατο στην Αθήνα, έχουν την ευκαιρία κάθε Παρασκευή να πάρουν το ποδήλατό τους και να διασχίσουν μια διαδρομή από την Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, διάρκειας 4 ωρών, από τις 21:30 έως τις 3:30, ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή κάθε φορά. Οι ανακοινώσεις για τη διαδρομή κάθε εβδομάδας γίνονται μία μέρα πριν απόγευμα προς βράδυ.

Page 14: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Acropolis Tournament

Το τουρνουά Ακρόπολις είναι ένας διεθνής διαγωνισμός μπάσκετ ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1986, και ακολουθεί τους κανόνες της FIBA. Διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ, και θεωρείται από τους αγώνες που δεν διοργανώνεται από τη FIBA και έχει κύρος.

Page 15: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Αναπλάσεις

Ελληνικό

Δέλτα Φαλήρου

Re-think Athens(Πανεπιστημίου)

Page 16: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Ελληνικό Με τίτλο «Μια νέα εποχή για την Ελλάδα - Ένας νέος τρόπος να ζεις», η εταιρεία

«Lamda Development» επισημαίνει πως το νέο έργο ανάπλασης θα ωφελήσει την τοπική και εθνική οικονομία, προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το έργο θα περιλαμβάνει:

1. Τη δημιουργία πάρκου

2. Αθλητικές εγκαταστάσεις

3. Ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο

4. Τουριστικές υποδομές

Page 17: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens
Page 18: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Δέλτα Φαλήρου Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο

σε όλη τη χώρα. Το "Central Park" της Αθήνας χρηματοδοτεί

αποκλειστικά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ανάπλαση στο Δέλτα του Φαλήρου

αλλάζει την ταυτότητα όλης της περιοχής. Εκεί θα στεγαστούν η Νέα

Εθνική Βιβλιοθήκη και η Νέα Λυρική Σκηνή. 

Τη μελέτη κατασκευής του πάρκου ανέλαβε ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο.

Πέραν της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα, μία από τις οικολογικές λειτουργίες του Πάρκου, σε σχέση με το χώρο, είναι ότι αποτελεί και πράσινη στέγη, μειώνοντας έτσι την ενέργεια που χρειάζεται για τη θέρμανση και τον κλιματισμό των κτιρίων. 

Page 19: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens
Page 20: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Re-think Athens «Ας ξανά-σκεφτούμε την Αθήνα! Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να

προβλέψεις το μέλλον από το να τo σχεδιάσεις.» Η ανασυγκρότηση του Κέντρου με άξονα την οδό Πανεπιστημίου άρχισε

να εξετάζεται σοβαρά και συστηματικά από το τέλος του 2009 ήδη, με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου (ΟΡΣΑ) στο πλαίσιο του Προγράμματος “ΑΘΗΝA-ΑΤΤΙΚΗ 2014”.

Πρόταση για “μετατροπή της Πανεπιστημίου σε άξονα δημόσιας συγκοινωνίας, ποδηλάτου και περιπάτου”.

Προβλέπεται να ενταχθεί εντός τους έτους 2013 σε χρηματοδότηση από Συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ως μια ολοκληρωμένη στρατηγική παρέμβαση στην πόλη.

Page 21: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens
Page 22: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Πηγές «Βγαίνουμε Αθήνα»

http://www.cityofathens.gr/vgenoumeathina Συμβαίνει στην πόλη

https://www.cityofathens.gr/node/493 Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

http://www.e-go.gr/cinemag/aoaff/article.asp?catid=31496 Jumping Fish Cosmote

http://www.jumpingfish.gr/article/to-ananeomeno-jumping-fish-ths-cosmote/293110 Εβδομάδα μόδας στην Αθήνα

http://all-athens-hotels.com/attica/list_view/fashion_athens/1774

Page 23: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Πηγές Athens Startup Weekend Sustainability

http://www.startup.gr/index.php?about=89&id=2862 Ανάπλαση Ελληνικού

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5096959/pws-tha-metamorfwthei-to-ellhniko-to-megalytero-ergo-anaplashs-sthn-eyrwph/ Ανάπλαση Δέλτα Φαλήρου

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=243439&catid=3 Ανάπλαση του Κέντρου της Αθήνας

http://www.rethinkathens.org/gre/home

Page 24: Δράσεις στην Αθήνα - Αctions in Athens

Πηγές Κλασικός Μαραθώνιος http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

Ράλλυ Ακρόπολις http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A1%CE%AC%CE%BB%CE%B9_%CE%91%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82

Nike Running Greecehttps://www.facebook.com/NikeRunningGreece/app_667614423253917

Freeday Ποδηλατοδρομίες https://www.facebook.com/freedayride/info

Acropolis Tournament http://en.wikipedia.org/wiki/Acropolis_Tournament