Φύλλο 908

of 24 /24
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 1,50 € XAGR.NET #908 ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ s Σ.8 s Σ.5 Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ s Σ.3 Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ s Σ.15 ΓΝΗΣΙΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΑΜΑΡΑ! ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ d Μετά και την δεύτε- ρη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της δημο- κρατίας των μνημονίων, ο Σαμαράς και ο ψοφοδεξιός θίασος, βρίσκεται μια ανάσα πριν την τελική πτώση του. Ούτε οι ψήφοι των Μπούκου- ρα και Αλεξόπουλου δεν μπο- ρούν να τους σώσουν! d Σε έναν μήνα έρχονται εκλογές και μένουν μόνο οι τυπικές ανακοινώσεις. Σε έναν μήνα έρχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και φεύγει η νεοδημο- κρατική σαπίλα, των «μπά- μπηδων», του «παναθηναϊκά- κια», πέφτει η Χούντα Σαμα- ρά, το καθεστώς που διώκει Αγωνιστές για τις Ιδέες τους! s Σ.12 s Σ.9 «Η Επιστροφή του παναθηναϊκάκια» Ντογιάκος Gate No2 s Γιατί έθαψαν την πρώτη συνομιλία; Επειδή «τα παίρνουν όλοι»! s ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Χιλιάδες πολίτες στη διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής γράφει ο Ηλίας Κασιδιάρης s Σ.2 s Σ.6 ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ-ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΣΟ ΑΓΟΡΑΣΕΣ, ΑΓΟΡΑΣΕΣ! ΤΕΡΜΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ... ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟ 2014 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1993...

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Φύλλο 908

Page 1: Φύλλο 908

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 1,50 € XAGR.NET #908

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣΣΔΦΣΔΦ «ΔΕΝΕΙ» ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ «ΔΕΝΕΙ» ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ

s Σ.8

s Σ.5

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣΔΕΝ ΕΧΕΙΑΔΙΕΞΟΔΑ

s Σ.3

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

s Σ.15

ΓΝΗΣΙΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

ΣΑΜΑΡΑ!

ΔΙΠΛΟΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ

dΜετά και την δεύτε-ρη ψηφοφορία για την

εκλογή προέδρου της δημο-κρατίας των μνημονίων, ο Σαμαράς και ο ψοφοδεξιός θίασος, βρίσκεται μια ανάσα πριν την τελική πτώση του. Ούτε οι ψήφοι των Μπούκου-ρα και Αλεξόπουλου δεν μπο-ρούν να τους σώσουν!

dΣε έναν μήνα έρχονται εκλογές και μένουν μόνο

οι τυπικές ανακοινώσεις. Σε έναν μήνα έρχεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και φεύγει η νεοδημο-κρατική σαπίλα, των «μπά-μπηδων», του «παναθηναϊκά-κια», πέφτει η Χούντα Σαμα-ρά, το καθεστώς που διώκει Αγωνιστές για τις Ιδέες τους!

s Σ.12

s Σ.9

«Η Επιστροφή του παναθηναϊκάκια»Ντογιάκος Gate No2s Γιατί έθαψαν την πρώτη συνομιλία;

Επειδή «τα παίρνουν όλοι»!s

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Χιλιάδες πολίτες στη διανομή τροφίμων

της Χρυσής Αυγής

γράφει οΗλίας Κασιδιάρης

s Σ.2

s Σ.6

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ-ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΟΣΟ ΑΓΟΡΑΣΕΣ, ΑΓΟΡΑΣΕΣ! ΤΕΡΜΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ... ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟ 2014 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1993...

Page 2: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20142 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΛαϊκή Εθνικιστική Εφημερίδα

Κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη

Έτος Ιδρύσεως 1993

Εκδότης / ΔιευθυντήςΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΑρχισυντάκτηςΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ιδιοκτησία: «ΚΟΡΟΓΟΝΑΣ»Επικοινωνία: Λ. Μεσογείων 131, Αθήνα - Τηλ. 210.6985121Αν δεν βρίσκετε την εφημερίδα μας επικοινωνήστε μαζί μας

Η Χρυσή Αυγή στο διαδίκτυο: www.xryshaygh.com

www.ethnikismos.netΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ!

Παρά τον πόλεμο λάσπης όλων των συστημι-κών μέσων κατά της Χρυσής Αυγής, οι σκε-πτόμενοι Έλληνες πολίτες έχουν κατανοήσει πως το κόμμα μας διαθέτει τεκμηριωμένη πρόταση για να απαλλαγεί η Ελλάς από τα οικονομικά δεσμά των ξένων τοκογλύφων.

Γράφει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αν η Χρυσή Αυγή κατάφερνε να σχηματίσει μία εθνική κυβέρνηση μετά τις επερχόμενες εκλογές θα προχωρούσε άμεσα στην διενέρ-γεια ενός διπλού δημοψηφίσματος. Η νωπή λαϊκή εντολή από ένα δημοψήφισμα που θα επισφραγιζόταν από την συντριπτική πλειο-ψηφία των πολιτών θα μας έδινε πραγματική διαπραγματευτική ισχύ έναντι των τοκογλύφων «εταίρων» που αρρωσταίνουν στο άκουσμα της λέξης «δημοψήφισμα».

Θα ρωτούσαμε λοιπόν τους Έλληνες αν επιθυμούν:

α) την άμεση καταγγελία του μνημονίου και την έναρξη διαπραγμάτευσης με την τρό-ικα από μηδενική βάση και

β) το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% στο ποσοστό που ανήκει στο ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής στα-θερότητας.

Οι δύο παραπάνω ενέργειες είναι πολιτικά εφικτές, προσφέρουν βιώσιμες λύσεις και εξα-σφαλίζουν στην χώρα μας την δυνατότητα να αναπτυχθεί πραγματικά και να αρχίσει επιτέ-λους να παράγει. Μοναδικό προαπαιτούμενο η Ελλάς να εκπροσωπείται από σοβαρούς πολι-τικούς παράγοντες και όχι από τους σημερι-νούς υπαλλήλους του Βερολίνου, Βενιζέλο και Σαμαρά, που σιτίζονται από την Siemens εδώ και δεκαετίες. Ο Τσίπρας και ο Σύριζα τρέμουν ακόμα και να προφέρουν την λέξη «δημοψήφι-σμα». Προφανώς γιατί η λέξη αυτή δεν αρέσει στους διεθνείς τρομοκράτες των Βρυξελλών και τα κοράκια των αγορών που κερδοσκοπούν εδώ και αιώνες σε βάρος της Ελλάδος (ανα-φέρομαι σε αιώνες, γιατί η οικονομική κατοχή της χώρας μέσω του αλόγιστου δανεισμού μας πηγαίνει πίσω στα πρώτα δάνεια του Αγώνα από τους τοκογλύφους τραπεζίτες του City).

Μία ισχυρή, εθνικιστική Ελλάδα, με ευρω-παϊκό προσανατολισμό και παράλληλο στόχο την διεύρυνση των γεωπολιτικών οριζόντων της με στροφή προς την Ρωσία και την Κίνα, μπορεί να ξεφύγει από την σημερινή σχέση κυρίαρχου - προτεκτοράτου, που την συνδέ-ει με τους τοκογλύφους δανειστές της.

Ο φόβος του Grexit που επικαλούνται οι γελοίοι «σαμαροβενιζέλοι» δεν είναι υπαρ-κτός, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις ίδιες τις δομές του κοινού νομίσματος. Η κομισιόν μπορεί να καταφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο αν κρίνει ότι μία χώρα δεν εκπλη-ρώνει κάποιες υποχρεώσεις της, όχι όμως να την... πετάξει εκτός ευρώ σαν να είναι άτακτος μαθητής του δημοτικού. Αλλά και το περιβόητο bank run είναι ένας μύθος που

εξυπηρετείται τους πονηρούς κυβερνητικούς πολιτευτές. Ακόμα και αν λήξει η δίμηνη παρά-ταση του μνημονίου, πάλι η Ελλάς θα μπορεί να προχωρήσει σε διπλό δημοψήφισμα και να διαπραγματευτεί, χωρίς να χρειαστεί να υπογράψει άμεσα καμία νέα δέσμευση, όπως η Προληπτική Γραμμή Στήριξης που προπαγαν-δίζει ο Σαμαράς.

Θα χρειαστεί απλά να εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) και τίποτα δεν θα αλλάξει επί της ουσίας, πέραν της αύξη-σης των επιτοκίων δανεισμού των συστημικών τραπεζών από την ΕΚΤ κατά 1 με 1,5% περί-που. Όσα φοβερά και τρομερά λένε τα παπα-γαλάκια του Μαξίμου, όπως ο Στουρνάρας, είναι βλακώδη ψέματα για να τρομοκρατούνται οι γέροντες ψηφοφόροι της ΝΔ.

Ούτε θα καταρρεύσει η χώρα, ούτε θα μας χτυπήσουν σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, ηφαίστεια και δράκοι, ούτε θα μας βομβαρ-δίσουν οι τούρκοι, ούτε θα μας επιτεθούν εξωγήινοι. Η τρομοκρατία του σαμαροβενι-ζελικού καθεστώτος έχει ξεπεράσει τα όρια του γραφικού και αν υπήρχε ένας σοβαρός εισαγγελέας στην Ελλάδα θα είχε παρέμβει και θα είχε μαζέψει τους πολιτικούς απατεώνες της συγκυβέρνησης που εμπαίζουν τον ελλη-νικό λαό και έχουν διασύρει κυριολεκτικά την χώρα. Οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας βέβαια δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα, γι’ αυτό και μόνο ένα κυρίαρχο εθνικό κράτος που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού είναι ικανό να διαπραγματευτεί και να διεκδικήσει τα εθνικά μας δίκαια.

Εδώ φυσικά θα παίξει κυρίαρχο ρόλο η ενέργεια, δηλαδή τα κοιτάσματα υδρογοναν-θράκων, που επίτηδες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών απαρνούνται. Όταν ήρθαν στο φως οι πρώτες εκτιμήσεις της Deutsche Bank για τα κέρδη από το φυσικό αέριο που υπάρχει νοτίως της Κρήτης είχα πει στη βουλή ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνη-σης είναι η οριστική διάλυση της οικονομίας μας για να επακολουθήσει η υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου.

Έτσι πράττει κάθε σοβαρός τοκογλύφος: πρώτα σε στεγνώνει από ρευστό και έπειτα σου αρπάζει την περιουσία. Το Βερολίνο άλλωστε έχει άμεση ανάγκη από ενέργεια για να κινήσει την βιομηχανία του. Μία ισχυρή εθνικιστική Ελλάδα που θα εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό της πλούτο προς όφελος των Ελλή-νων θα έχει ασφαλώς εντελώς διαφορετική θέση στην διεθνή οικονομική σκακιέρα.

Ο δρόμος της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ο δρόμος της αντίστασης δεν είναι εύκολος και οι λύσεις που προτείνουμε δεν είναι μαγικές, είναι όμως εφικτές. Απαιτείται σκληρή δου-λειά από όλους, πανεθνική προσπάθεια και κόποι πολλών ετών για να σηκώσουμε ψηλά η Ελλάδα.

Φυλακές Κορυδαλλού,20 Δεκεμβρίου 2014

Διπλό δημοψήφισμα

Η Χρυσή Αυγή εύχεται καλά Χριστούγεννα σε όλους τους δοκιμαζόμενους, από την κρίση και τις κυβερνητικές επιλογές, Έλληνες και Ελληνίδες.Μπορεί η κατάσταση στην Ελλάδα να μην θυμίζει σε τίποτα ότι έρχεται μία από τις μεγαλύτερες γιορ-τές, όμως με Αγώνα και Πίστη θα μπορέσουμε να χτίσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας. Την Ελλά-δα που επιτέλους θα ανήκει στους Έλληνες.Είθε η Νέα Χρονιά να φέρει και πάλι κοντά μας, όλους τους παρανόμως και αδίκως έγκλειστους Συναγωνιστές μας και τον Αρχηγό μας, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, για να αγωνιστούμε όλοι μαζί για Πατρίδα, Λαό και Ελευθερία.

για μνημόνιο και χρέος

Ο φόβος του Grexit δεν είναι υπαρκτός, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις ίδιες τις δομές του κοινού νομίσματος

Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες

Page 3: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 3ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί θάφτηκε από τα ΜΜΕ η πρώτη συνομιλία μεταξύ Χαϊκάλη και Αποστολόπουλου;

Επειδή «τα παίρνουν όλοι»Λίγη έως ελάχιστη σημασία αποδόθηκε στο περι-εχόμενο της συζήτησης η οποία διημείφθη κατά τη πρώτη συνάντηση μεταξύ του βουλευτή Π. Χαϊκάλη και του μεσάζοντος Γ. Αποστολόπουλου, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε τη δωροδοκία του βουλευτή εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και κατονομάζει.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης, ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών είναι εξόχως αποκαλυπτικός της σαπίλας που σκεπάζει την πολι-τική και οικονομική ζωή της χώρας και επιπρόσθετα ενδεικτικός του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν κόμματα και πολιτικοί, άμεσα εξαρτώμενοι από πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΠέραν της ευθείας και αμέσου εμπλοκής τραπεζι-

κών οργανισμών -που ανακεφαλαιοποιήθηκαν κατά τρόπο σκανδαλώδη και με τις ανείπωτες θυσίες του

Ελληνικού Λαού- στα πολιτικά πράγματα, η οποία αποκαλύπτεται σε όλο της το βάθος στο διάλογο Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου, διαπιστώνεται η πλήρης υποστήριξη της οικονομικής ελίτ της χώρας στις πολιτικές ραδιουργίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο και στην πλάτη του Λαού μας. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε ρύθμιση δανείων προκειμένου πολιτικοί παράγοντες να συμ-βάλλουν με τον ένα ή άλλον τρόπο στην ικανοποίη-ση των σχεδίων των διεθνών δανειστών.

Στην προσπάθεια να πειστεί ο βουλευτής Χαικά-λης να πει το «ναι» στην ψήφιση του υποψηφίου της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημο-κρατίας, γίνεται σαφής αναφορά στις στενές σχέσεις μεταξύ γνωστού τραπεζίτη και του πρωθυπουργού. Δεν είναι όμως μόνο αυτή η αποκάλυψη που γίνεται από τον συγκεκριμένο διάλογο.

Πέραν του «ειδυλλίου» Σαμαρά-τραπεζίτη, ο κύριος Αποστολόπουλος ενημερώνει τον βου-λευτή Χαϊκάλη για τις στενότατες σχέσεις μεταξύ Σύριζα και ΑΝΕΛ με γνωστή μεγαλοεπιχειρηματι-κή οικογένεια! Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο ουδόλως απασχόλησε τόσο τους πληρωμένους κονδυλοφόρους του Βασιλείου της Δανιμαρκίας, όσο και τους καλοπληρωμένους, «πάνσοφους» πολιτικούς αναλυτές. Η αποκάλυψη, βλέπετε, της διαπλοκής και της σαπίλας, συνιστά πλήγμα για μια ψευτοδημοκρατία στην οποία πλουτίζει περαιτέρω η ολιγαρχία του πλούτου (και μαζί της τα πολιτικά της ανδρείκελα) και εξαθλιώνονται οι Έλληνες.

«ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ»Η εξάπλωση της σήψης έχει επέλθει σε τέτοιο

βαθμό, ώστε ο βουλευτής να συμπεραίνει έντρο-μος από τα λεγόμενα του συνομιλητή του πως τα παίρνουν όλοι, μεταξύ αυτών ο Σύριζα και το κόμμα του Θεοδωράκη! Κάθε κόμμα και κάθε πολιτικό στέλεχος παίζει το δικό του ρόλο σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι εξουσίας: ο βουλευτής συστήνει στον μεσάζοντα να αναζητήσει επαφή και

μελλοντική του αξιοποίηση από νεοϊδρυθέν κόμμα τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, το οποίο αποτελεί παραμάγαζο και προθάλαμο της πατριδο-κάπηλης ΝΔ.

Τους σχετικούς διαλόγους δύναται ο καθένας να αναζητήσει στο διαδίκτυο. Εκείνο το οποίο προκύ-πτει αναμφιβόλως, είναι το γεγονός πως καθίσταται πλέον σαφής και ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο ολόκληρο το καταχρηστικώς ονομαζόμενο «συνταγ-ματικό» τόξο χειροκρότησε και επιδοκίμασε την πολιτική σκευωρία και τις πολιτικές διώξεις εις βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Επιπρόσθετα όμως, δίνει και την απάντηση στο ερώτημα «γιατί φιμώνεται η Χρυσή Αυγή», η οποία πέρα από κάθε αμφιβολία, αποτελεί την μοναδική ανεξάρτητη από επιρροές οικονομικών συμφερό-ντων δύναμη.

Εκεί εντοπίζεται και ο λόγος για τον οποίο επιδιώ-χθηκε ανεπιτυχώς από τους εργολάβους της ενημέ-ρωσης να συσχετισθεί η Χρυσή Αυγή με εφοπλιστές και συμφέροντα ξένων κρατών. Στόχος ήταν να απο-δοθούν στη Χρυσή Αυγή οι προδοτικές, αντεθνικές και αντισυνταγματικές πρακτικές των κομμάτων-συμμοριών του αντισυνταγματικού τόξου.

Η απόπειρα δωροδοκίας ενός βουλευτή ούτως ώστε εκείνος να συμβάλλει στην διατήρηση της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά είναι ίσως το πλέον ελάχιστα ουσιώδες μέρος της συνομιλίας μεταξύ του ιδίου και του μεσάζοντα. Το μείζον είναι η αποκάλυψη πως οι τράπεζες και οι ολιγάρχες του πλούτου ελέγχουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου -εκτός βεβαίως της Χρυσής Αυγής της οποίας η ηγεσία βρίσκεται «προς παραδειγματισμόν» στη φυλακή-, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε υπόκοσμο εξυπηρέτησης εγχώριων και διεθνών καπιταλιστών και τοκογλύφων.

Μέσα σ’ αυτό το βόρβορο ανηθικότητας και ανεντιμότητας, το σύνθημα «Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος» φαντάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Γκρεμίστε τη Δικτατορία των Διεφθαρμένων!Έψαχναν τους ανύπαρ-κτους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, όμως η αλήθεια είναι πως «τα παίρνουν όλοι»... πλην Χρυσής Αυγής!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝΜέσα στον καταιγισμό των ειδήσεων τις τελευταίες ημέρες γύρω από την διαδικασία ψηφοφορίας Προ-έδρου της Δημοκρατίας και την υπόθεση εξαγοράς Χαϊκάλη πέρασε στα ψιλά η έγκριση από την Βουλή της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία αίρεται η δεκαπενθήμερη απαγόρευση δημοσιοποίησης δημο-σκοπήσεων κατά τις βουλευτικές εκλογές.Η διαδικασία των δημοσκοπήσεων έχει μια διπλή ιδιότητα, ανάλογα με την οπτική γωνία με την οποία την αντιλαμβάνεται κάποιος. Έχοντας υπόψιν ότι οι δημοσκοπήσεις, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με τον τρόπο που διεξάγονται δεν αποσκοπούν στην πραγματική καταγραφή της επίκαιρης καταγραφής των εκλογικών ποσοστών αλλά στην εξυπηρέτηση φτηνών μεγαλοσυστημικών και μικροκομματικών συμ-φερόντων (αναλόγως του ποιος παραγγέλνει τις δημο-σκοπήσεις) αυτή η απελευθέρωση της διενέργειας δημοσκοπήσεων θα απολέσει ένα ακόμα χαστούκι στις συγκεκριμένες εταιρίες, οι οποίες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, ως προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν κρατούν κανένα πρόσχημα και προχωρούν στην πλήρη παραχάραξη της πραγματικής εκλογικής της δύναμης.Εκτέθηκαν στις ευρωεκλογές, το ίδιο ακριβώς θα πάθουν και τώρα. Έχοντας μάλιστα κρατημένες όλες εκείνες τις στημένες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέχρι και 6ο (!) κόμμα, θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αναντιστοιχία τους με τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα του Εθνι-κιστικού Κινήματος, το οποίο εμφανίζει υπερδι-πλάσια ποσοστά απ΄ αυτά των γνωστών εταιριών «δημοσκοπήσεων».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑΝέο βατερλώ Σαμαρά: 131 ΟΧΙ στην ΧούνταΟλοταχώς για εκλογές!

Μόλις οκτώ επιπλέον βουλευτές στήριξαν τον υποψήφιο της αντεθνικής συγκυβέρνησης Σταύρο Δήμα, σε σχέση με

την πρώτη ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης. Μεταξύ αυτών σε περίοπτη θέση οι Μπούκουρας και Αλεξόπουλος, τους οποίους όλως τυχαίως η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη έχει αφήσει ελεύθερους διότι έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή!

Παρά την καταφανή παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας στην πολιτική ζωή, ανταλλάσσοντας την ελευθερία βουλευτών με την ψήφο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά μετρά μόλις 168 ψήφους, 12 λιγότερους από τους απαιτούμενους 180.

Χαρακτηριστικό της φαιδρότητας των αθλίων του αντισυ-νταγματικού τόξου, το γεγονός της αλλαγής στάσης πολιτικά-ντηδων και δημοσιογραφικών λακέδων απέναντι στους μέχρι πρότινος «τραμπούκους και εγκληματίες νεοναζί», Μπούκου-ρα και Αλεξόπουλο, οι οποίοι αφού ψήφισαν τον υποψήφιο της Χούντας, λογίζονται πλέον ως «δημοκράτες»!

Δεν έχει πάτο το βαρέλι της σαπίλας του αντισυνταγματι-κού τόξου, όμως παρά ταύτα, οι ελπίδες των διεφθαρμένων να εκλέξουν Πρόεδρο και να συντηρήσουν την αντεθνική κυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά αποδεικνύονται φρούδες και οι εκλογές πέρα από απολύτως αναγκαίες καθίστανται ανα-πόφευκτες.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δεν μετανοεί, ούτε συμβιβάζεται!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Page 4: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20144 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοινοβουλευτική Δράση Λαϊκού Συνδέσμου

Ο Συναγωνιστής Μιχάλης Αρβανίτης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με το νομο-σχέδιο για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα και για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώ-σεις. Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο συντάχθηκε για λόγους εισπρα-κτικούς, ψηφοθηρικούς καθώς νομιμοποιούνται σωρεία παρανομιών εις βάρος των δημοσίων εκτάσεων, οι οποίες καταπατήθηκαν με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων.Επιπροσθέτως, δικαιώνονται τα εγκλήματα που διέπραξαν οι εγκληματίες εμπρηστές εις βάρος των ελληνικών δασών. Ακόμα, δασικές εκτάσεις καμένες δεν κρίνονται αναδασω-τέες λόγω του εδάφους. Τέλος, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην οικονομική καθα-ρότητα της Χρυσής Αυγής με αποδεικτικά στοιχεία που εξέδωσε το ίδιο το ΣΔΟΕ προς ενημέρωση αυτών που συνεχίζουν να λασπολογούν το Εθνικιστικό Κίνημα.Όλοι πολεμούν την Χρυσή Αυγή γιατί όλοι αυτοί έφεραν στο έσχατο σημείο την Χώρα μας. Η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό εμπόδιο στα εθνοκτόνα σχέδια τους.

o Για να διαπιστώσεις ότι ένας άνθρωπος είναι παραληρηματικός, αρκεί να τον κοιτάξεις στα μάτια. Κατά την διάρκεια της πρώτης ψηφο-φορίας για την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία αποδείχθη-κε βατερλώ και η αρχή του τέλους του σκευωρού πρωθυπουργού, είχα-με την ευκαιρία να κάνουμε ένα πλήρες ψυχογράφημα του Σαμαρά. Ο αδίστακτος ημίτρελος που ντρο-πιάζει την καταγωγή, τον θεσμό και γενικότερα την Ελλάδα εισήλθε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου σε κατά-σταση καταστολής. Είχε το ύφος του ανθρώπου που οδηγείται στην γκιλο-τίνα, αλλά το παίζει αδιάφορος…

o Καθ΄όλη την διάρκεια της ψηφο-φορίας ακτινογραφούσαμε τον καταρρέοντα πρωθυπουργό και τις αντιδράσεις του, οι οποίες ήταν ενδει-κτικές της απόγνωσής του. Μπορεί στην αρχή να πήρε μια πρόσκαιρη χαρά με τις ψήφους των Ψαριανού και Λυκούδη, στην συνέχεια όμως έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του με τα ΟΧΙ που έπεφταν σε βροχή.

Κάτω από το έδρανο κινούσε νευρικά πάνω – κάτω τα πόδια του, έτριβε την μύτη του, έπαιρνε μορφασμούς κλαυθμού και οδυρμού και γενικότε-ρα έδινε μάχη για να μην καταρρεύ-σει. Δίπλα του ο Τασούλας προσπα-θούσε να τον ηρεμήσει και ο Βορίδης μετρούσε και ξαναμετρούσε και πάλι δεν του βγαίναν τα κουκιά.

o Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του στις απουσίες των Αλεξόπουλου και Μπούκουρα. Όταν αντιλήφθη-κε ότι ο Λαρισαίος έλειπε, γύρισε με απορία στον Τασούλα, ενώ όταν κατάλαβε πως ούτε και Μπούκουρας πάτησε το πόδι του στην Ολομέλεια ρώτησε όλο απορία τον διπλανό του: «Πού είναι αυτός;». Σε μια στιγμή μάλιστα τινάχτηκε από τα νεύρα του και κοίταξε προς τους δημοσιο-γράφους μήπως απαθανάτισαν την σκηνή. Τότε τον είδαμε στα μάτια και καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται: Τρελός και καταθλιπτικός που μετρά-ει ώρες πριν το οριστικό του τέλος!

Κυνοβουλευτικός Ωτακουστής

«Μέχρι τελικής πτώσης της χούντας»«Σταθερή και ακλόνητη η Χρυσή Αυγή καταψήφισε την επιλογή της θλι-βερής συγκυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου και στην δεύτερη ψηφοφορία, όπως με συνέπεια θα πράξει και στην τρίτη. Θα πολεμήσουμε την πολιτική του Μνημονίου μέχρι της τελικής απελευθερώσεως της Χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους και η επόμενη νικηφόρα μάχη θα είναι η ψηφοφο-ρία της 29ης Δεκεμβρίου 2014, η οποία θα ρίξει στα πολιτικά απόβλητα τον Σαμαρά και τον συνέταιρό του Βενιζέλο.»

Νικόλαος Γ. ΜιχαλολιάκοςΓενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου

Είναι γνωστό ότι από το 1999 και ως επακόλουθο της αδυνα-μίας της ΕΛ.ΑΣ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, η κυβέρνηση προέβη στην πρόσληψη των πρώτων συνοριακών φυλάκων. Κύριο μέλημα των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης ήταν η αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και η πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος (Ν.2622/98). Πάραυτα, κι ενώ οι μεταναστευτικές ροές στη Χώρα μας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, οι προσλήψεις των συνοριακών φυλάκων σταμάτησαν και πολλοί από τους Συνοριακούς Φύλακες μετακινήθηκαν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απασχολούνται σε αμιγώς αστυνομικά καθή-κοντα. Το γεγονός αυτό ξεκίνησε από την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδομήσει πλήρως τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ με πάγωμα προσλήψεων, το οποίο δεν αντιστάθμιζε τον αριθμό των ένστολων που συνταξιοδοτούνταν.Η αμεριμνησία της μνημονιακής συγκυβέρνησης με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ένα χαώδες πρόβλημα, το οποίο αφορά όχι μόνον την έλλειψη αναγκαίου προσωπικού για τη φύλαξη των συνόρων μας, αλλά και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμπολιτών μας που ζουν στις ακριτικές μας περιοχές.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:4 Με ποιο σκεπτικό ο αρμόδιος υπουργός δεν επαναφέρει τους μηχανισμούς πρόσληψης των Συνοριακών Φυλάκων, τη στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει την ανεξέλεγκτη και αθρόα εισροή λαθρομεταναστών;4 Ποιος ο λόγος της μετακίνησης των Συνοριακών Φυλάκων σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απασχόλησής τους σε καθαρά αστυνομικά καθήκοντα και όχι σε αυτά που έχουν εκπαιδευτεί;4 Με ποιον τρόπο η τροποποίηση και αναδιάρθρωση των Υπη-ρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έλυσε σοβαρά προβλήματα όπως την έλλειψη ένστολου προσωπικού και την υπολειτουργία των αστυνομικών τμημάτων της χώρας;4 Με ποιον τρόπο θα προστατευθούν οι συμπολίτες μας που ζουν σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές από τις ορδές των παράνομα μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας και στην πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, από τη στιγ-μή που συνεχώς αποδυναμώνονται τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, με πάγωμα προσλήψεων και μετακίνησης του προ-σωπικού στην ΕΛ.ΑΣ.;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ

Ερώτηση για την έλλειψη Συνοριακών Φυλάκων

Όποιος πολεμά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,πολεμά την ΕΛΛΑΔΑ

Υπό διάλυση η ελληνική βιοτεχνίαΗ πολιτική της υποτίμησης των μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων στο εσωτερικό της χώρας συνιστά μια μορφή οικονομικής «εθνοκάθαρσης». Σύμφωνα με στοιχεία της Γενι-κής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος από το 2008 έως και το 2013 λουκέτο έβαλαν 230.000 επιχειρήσεις και 754.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν, δηλαδή σχεδόν το 25% των ελληνικών επιχειρήσεων. Η υψηλή φορολογία, ο επιβολή του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε συνδυασμό με τις ασφαλιστικές εισφορές αναγκάζει σε

οικονομική εξόντωση τον κλάδο της βιοτεχνίας, έναν τομέα που επί έτη στήριζε την εθνική οικονομία και το εμπόριο.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:4 Υπάρχει κάποια πρόβλεψη φορολογικής ελάφρυνσης των βιοτεχνιών;4 Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να ακολουθή-σει μια πορεία ανάκαμψης η ελληνική βιοτεχνία;

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ

Η ομολογία Χριστοφοράκου αποδεικνύει την πολιτική διαπλοκήΠριν ελάχιστες μέρες υπήρξε διαρροή της κατάθεσης του Χριστοφοράκου στο Μόναχο για την γνωστή υπόθεση της Siemens. Σε αυτήν ο Χριστοφοράκος αποκαλύπτει ότι τα ελληνικά κόμματα ελάμβαναν συνεχώς ποσά ως μίζες από την Siemens η οποία επεδίωκε να εδραι-ώσει την ηγεμονική της θέση στην χώρα μας, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι τα κόμματα αυτά έφτασαν στον σημείο να ζητάνε από μόνα τους ποσά ως «χορη-γίες». Τα ποσά αυτά, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση Χριστοφοράκου, παρα-χωρούνταν μυστικά, τις περισσότερες φορές σε μετρητά στο χέρι και εν συνε-χεία αποθηκεύονταν σε λογαριασμό γερ-μανικής τράπεζας. Η κατάθεση αυτή αποδεικνύει ότι όλα αυτά περί ποσών και «χορηγιών» στα ελληνικά κόμματα είναι αλήθεια και ότι η διαπλοκή και η διαφθο-ρά ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα των κομμάτων που κυβέρνησαν έως τώρα. Οι δοσοληψίες αυτές που παραπέμπουν

σε λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης δεν είχαν την αντιμετώπιση που έπρεπε από την Δικαιοσύνη αφού δεν έχει κινη-θεί καν ποινική δίωξη.Η ατιμωρησία των διαπλεκόμενων πολιτι-κών συνεχίζεται με χαρακτηριστική περί-πτωση αυτή του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κατηγορείται ότι λάμβανε μίζες από εφοπλιστή για να ασκεί κοινοβου-λευτικό έλεγχο υπέρ των συμφερόντων του, η υπόθεση του οποίου έχει επίσης «παγώσει» αφού η Βουλή έσπευσε να

τον καλύψει μη αίροντας την βουλευτι-κή του ασυλία. Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή, η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας διώκεται παράνομα και αντισυνταγμα-τικά χωρίς ίχνος στοιχείου με εντολή Σαμαρά.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:4 Γιατί συνεχίζεται η προκλητική ατι-μωρησία των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς με επιχειρηματικά συμ-φέροντα; Θα αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες που αναλογούν στα πρόσω-πα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens;4 Γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης, εφό-σον κόπτεται για τη νομιμότητα, δεν παραγγέλλει ως έχει δικαίωμα από το άρθρο 30ΚΠΔ τη διενέργεια ανάκρισης δια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ

Page 5: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 5ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζώνη Ελεύθερης Σκέψης

Αποφάσισε να περάσει στην αντε-πίθεση ο Σαμαράς, ύστερα από την σωρεία των αποκαλύψεων σχετικά με την υπόγεια δράση του, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας.

Κατά σημαντικότητα πρώτο είναι το γεγονός ότι έχει βάλει αθώους ανθρώ-πους στη φυλακή, για να πιέσει πολιτικά την Χρυσή Αυγή να γίνει δεκανίκι του. Η αποκάλυψη ότι ο Σαμαράς μίλησε με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, δια-τάσσοντας την προφυλάκιση Βουλευ-τών και μάλιστα με χυδαίο λεξιλόγιο, συνιστά όνειδος από το οποίο δύσκολα θα ξεπλυθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας. Ο λόγος περί του πολιτικού συστήματος ολόκληρου, αφού συνέ-πραξαν δια της σιωπής ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά αποκόμματα, σε αυτή την εκτροπή.

Ας πάμε, όμως, στα λιγότερο σημα-ντικά. Πληθώρα έχουν υπάρξει τελευ-ταία οι καταγγελίες εκατέρωθεν για τον περιβόητο «κουμπαρά». Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η περιβόητη υπό-θεση με το βίντεο Χαϊκάλη και όλα τα παρελκόμενα. Απαραίτητη παρένθεση: Ο Καμμένος ας μην κλαίγεται ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι ο Ντογιάκος επιχει-ρεί να «κουκουλώσει» την υπόθεση.

Αν ήθελε ο Καμμένος ας ανακινούσε στα πάνελ που ξημεροβραδιάζονται τα στελέχη του το «θαμμένο» ντοκουμέντο με τις διαταγές Σαμαρά. Δεν το έπραξε, κοιτώντας το κομματικό συμφέρον του, οπότε απορίας άξιο γιατί τώρα διαρρη-γνύει τα ιμάτιά του.

Ο Σαμαράς με το διάγγελμά του μπο-ρεί να μην κατάφερε το σκοπούμενο, που ήταν να προσελκύσει πρόθυμους να ξεφτιλιστούν ενώπιον ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Κατάφερε όμως να περάσει το ζητούμενο σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο και μάλιστα φανερά.

Ξεπερνώντας τον φανερό πανικό του Σαμαρά από το ότι δεν μαζεύονται οι «180» και θα χάσει την πρωθυπουργι-κή καρέκλα, είδαμε ότι ο πρωθυπουρ-γός ευθέως έταξε μέχρι και υπουργεία. Συγκεκριμένα είπε ότι είναι διατεθει-μένος να «διευρύνει το κυβερνητικό σχήμα» και να βάλει «και άλλες δυνά-μεις» στο «κόλπο».

Κορόιδο θα τον έπιαναν τον Χαϊκάλη αν έπαιρνε τα 2 - 3 εκατομμύρια που λέει ότι του έταξαν. Εδώ το «κασέ» ανέ-βηκε και έφτασε μέχρι και σε υπουρ-γείο, εκεί που η κάθε υπογραφή. κοστί-ζει. Σχετικές πληροφορίες στον κο. Άκη!

Πέραν των αστεϊσμών, η κατάσταση βρωμάει και βρωμάει πολύ, φτάνο-ντας μάλιστα σε σημείο να θυμίζει

καμβά λερωμένο από σουρεαλισμό και μοντέρνα τέχνη. Από την μία μεριά ο Σαμαράς τάζει υπουργεία στους απο-στάτες και από την άλλη μεριά το κλε-φτο - ΠΑΣΟΚ βγάζει ανακοίνωση ενα-ντίον των «βόθρων» και της «σαπίλας».

Είναι προφανές ότι ζούμε σε μία περίοδο πολιτικής «αποκαλύψεως». Το πολιτικό σύστημα έχει βρεθεί σε ένα αδιέξοδο που δημιούργησε μόνο του. Από την μία πλευρά είναι παντε-λώς σάπιο και από την άλλη πλευρά απαιτεί να το ψηφίζει ο κοσμάκης, του οποίου πίνει το αίμα. Είναι σαφές ότι νομοτελειακά θα επέλθει η Κάθαρση, εξίσου σαφές λοιπόν ότι νομοτελει-ακά θα έρθει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!

Γιατί μονάχα η Χρυσή Αυγή είναι ικανή για την Κάθαρση. Γιατί μόνο η Χρυσή Αυγή απέδειξε περίτρανα ότι δεν έχει εξαρτήσεις. Γιατί μόνο η Χρυσή Αυγή απέδειξε ότι θέλει πραγματικά την Κάθαρση. Γιατί μόνο η Χρυσή Αυγή δέχτηκε την λυσσώδη επίθεση του αμαρτωλού πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, που αντιπροσωπεύει την κόπρο του Αυγεία.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Οι κουμπαράδες δεν έχουν αδιέξοδα

«Κι όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ πρέπει να σηκώσει «ερυθρά σημαία». Τα προβλήματα της χώρας δεν επιτρέπουν «τσάι και συμπάθεια». Το αγγλικό Πεζικό ως τον 19ο Αιώνα ήταν το καλύτερο του κόσμου. Όταν πριν την έφοδο σήκωναν ερυθρά σημαία σήμαινε «No prisoners», «Όχι αιχμαλώτους», δεν έμενε ρουθούνι. Αγώνας λοιπόν πανστρατιάς, άτεγκτος σε ιδεολογικό και πρακτικό επίπεδο, χωρίς ίχνος υποχώρησης, συμβιβασμών και φιλοφρονήσεων σε όλους αυτούς που βλάπτουν την Πατρίδα, με όλα τα πολιτικά και θεσμικά μέσα της πολύπαθης Δημοκρατίας μας. Να ενώσουμε την μεγάλη βάση μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να ισοπεδώσου-με τα σκύβαλα που σηκώθηκαν ως σαθροί ρυπαροί τοίχοι ανάμεσα σε μας και πλήθος πολιτών που βλέπουν τώρα τι καπνό φουμάρουν οι επιλογές της οργής τους, όσο δίκαιη και κατανοητή κι αν ήταν…»

Αυτά γράφει ένας από τους «σκληρούς δεξιούς» της Νουδού, που έγινε στην πορεία απολογητής του πρωθυπουργού των υπονόμων.

Τι συμβουλεύει η «πατριωτική» πτέρυγα τον Σαμαρά; Ό,τι και οι αριστεροί σύμβουλοί του. Να επιμείνει στις μαφιόζικες τακτικές, στις πολιτικές της υποταγής, στις πολιτικές διώξεις, στους εκβιασμούς και στα «ταξίματα». Αν κρίνουμε απ’ τα γραφόμενα, ίσως και στις κρεμά-λες, όπως οι άγγλοι ιμπεριαλιστές που ο ινστρούχτορας της ψοφοδε-ούς δεξιάς, θαυμάζει.

Βαρύ από το άγος των αθλιοτήτων του και τα αντιγριπικά σκευ-άσματα, το καθεστώς καθοδηγείται στις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις του. Το καθεστώς που διακυβέρνησε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που ποδηγέτησε με θράσος την Δικαιοσύνη, που κατα-πάτησε το Σύνταγμα, που καταδίωξε τους πολιτικούς του αντιπάλους, που έδωσε εντολή να μπουν στη φυλακή αθώοι. Κι αυτός ο ύπουλος λαδοπόντικας της πρωθυπουργικής κατοικίας που εξελέγη στην θέση αυτή ψευδόμενος στον ελληνικό λαό, καλείται τώρα από τα δεκανίκια του να κάνει τα τελευταία βήματα προς τον εμφύλιο διχασμό ώστε να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο θανάτου που εκτελούν μνημόνια και εθνοκτόνες αποφάσεις.

Από αυτή την κυβέρνηση ζητά ο φυρερίσκος των διαδρόμων του παραπαίοντος κυβερνητικού μορφώματος να μην μείνει «ρουθούνι»,

«να ισοπεδώσουν» όσους μπαίνουν ανάμεσα σε αυτούς, τους δίχως άλλο εκλεκτούς των εκλεκτών και τον λαό.

Κι όταν μιλάει για τον λαό, μιλάει βεβαίως για «την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής», δηλαδή τους πάνω από μισό εκατομμύριο Έλλη-νες πατριώτες τους οποίους οι «εθνικιστές» της Νουδού περιφρονούν βαθύτατα και θεωρούν κολίγους τους, σκλάβους με το χαλκά στην μύτη και υποτακτικούς τους.

Φάνηκε αυτό για άλλη μια φορά από το νέο διάγγελμα του μεγαλο-αστού «ξώπορτου» της Κηφισιάς. Για μια ακόμη φορά, γνήσιος από-γονος των διχαστών που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα ενός Ίωνος Δραγούμη, ακολουθεί την σχιζοφρένεια των υποδείξεων των αρι-στερών και «εθνικιστών» συμβούλων του. Λαμβάνει αποφάσεις που οδηγούν την χώρα σε εμφύλιο. Ο πρωθυπουργός που με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό καταδίκασε τους πολιτικούς του αντιπάλους ως εγκληματίες επειδή του έκοβαν ψήφους, μιλά στο ύστατο διάγγελμά του για Πατρίδα και Δημοκρατία. Υπόσχεται εκλογές, λες και υπάρχει κανείς σώφρων που να πιστεύει ότι σέβεται τη λαϊκή βούληση. Εξα-γοράζει ψήφους με υπουργικές καρέκλες την ίδια ώρα που οι συνομι-λητές του στην Δικαιοσύνη βάζουν στο συρτάρι τις αποδείξεις ενοχής του. Βιάζεται να κάνει συνταγματική αναθεώρηση αυτός που έκανε το Σύνταγμα και τους νόμους κουρελόχαρτα.

Εύχομαι αυτό να είναι το τελευταίο σκαλί του εξευτελισμού των θεσμών, το τελευταίο των ανοσιουργημάτων με τα οποία λάσπωσε την Ελλάδα η ψοφοδεξιά.

Εάν κάτι πρέπει να μας χαροποιεί από την αθλιότητα της κυβέρ-νησης των Σαμαροβενιζέλων, είναι ότι η φυλάκιση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, και δεκάδων συναγωνιστών, βουλευτών και στελεχών της, μεταξύ των οποίων και του συζύγου μου, η ταλαιπωρία εκατοντά-δων ανθρώπων, γονιών, συζύγων, παιδιών και των ίδιων των άδικα και παράνομα φυλακισμένων, κάνει να δει ο Ελληνικός Λαός το Δίκαιο όσων η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει.

«No prisoners», ζητά ο επίδοξος Χάρντινγκ της Συγγρού. Υπάρχει μια παροιμία των άγγλων φίλων του που λέει πως πρέπει κανείς να προσέχει τι εύχεται.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΠΑ

NO PRISONERS Πρέπει κανείς να προσέχει τι εύχεται...

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣΑΣ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕφιάλτες βλέπουν -σ’ όλες τις πτυχές του συστήματος- με την προοπτική να είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το τρίτο κόμμα και στις ερχόμενες εκλογές, επικυρώνοντας έτσι την αντίστοιχη θέση των Ευρωεκλογών του περασμένου Μαΐου. Στο «Βήμα της Κυριακής» ένας αρθρογράφος του ΔΟΛ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς υπό τον τίτλο «Η απευκταία τρίτη εντολή» είναι σαφής ως προς τον πανικό, που διακατέχει το πολιτικό σύστημα και τις παραφυάδες του.Αναλύοντας τα σενάρια για τις διερευνητικές εντολές που θα λάβουν τα τρία πρώτα κόμματα και θεωρώντας ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, δεν πρόκειται να καταφέρουν να σχη-ματίσουν κυβέρνηση, γράφει στην συνέχεια τα εξής ενδιαφέ-ροντα: «Φτάνουμε λοιπόν στο κρίσιμο σημείο: αν τρίτο κόμμα δεν είναι ούτε το ΚΚΕ ούτε Το Ποτάμι ούτε η Δημοκρατική Παράταξη (ή όπως αλλιώς θα λέγεται), τότε θα είναι η Χρυσή Αυγή, στην οποία και θα πρέπει να δοθεί η εντολή. Τι μεγαλύτερο όνειδος για το πολιτικό μας σύστημα και γενι-κότερα για τη χώρα! Τι μεγαλύτερη ξεφτίλα, να το πω λαϊκότερα!Αν κάποιοι εφησυχά-ζουν βλέποντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να παρουσι-άζουν πτωτική τάση στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, φοβάμαι πως κάνουν λάθος. Με τα ηγετικά στελέχη της, στη φυλακή, η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι σήμερα «δημοσκοπικά ενοχοποιημέ-νη» ψήφος (όπως δημοσκοπικά ενοχοποιημένη, για εντελώς άλλους λόγους και σε διαφορετικό βαθμό, είναι και η ψήφος στο ΠαΣοΚ). Κάλλιστα λοιπόν το 5%-6% μπορεί στις κάλπες να γίνει 8%-9%, ποσοστό που πιθανότατα θα αποδειχθεί αρκετό ώστε να είναι τρίτο κόμμα το νεοναζιστικό σκυλολόι».Στοιχειώδες καθήκον αποτελεί παρακάτω, για τον καθεστωτι-κό αρθρογράφο η αποτροπή της εντολής σχηματισμού κυβέρ-νησης από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Σε τέτοιο σημείο, ώστε από τα γραπτά του να διαφαίνεται μια πρόταση συσπείρωσης της κεντροαριστεράς σε ενιαίο εκλογικό σχηματισμό, προκειμέ-νου να αποφευχθεί πάση θυσία η κατάληψη της Τρίτης θέσης από το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Ας ετοιμαστεί, επομένως, το βράδυ των εκλογών για ένα ισχυρό σοκ, τόσο αυτός όσο και οι όμοιοί του, καθώς η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι αναμφισβήτητα ο Μεγάλος Νικητής αυτής της αναμέτρησης.

Page 6: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20146 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

των ΚαιρώνΣημεία

Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν σταματούν να μας διασκεδάζουν ούτε τις άγιες ημέρες των χριστουγέννων. Από τον καταιγισμό των «ερευνών» ξεχωρίσαμε αυτή της Pulse για τον σταθμό Action24, που δεν κάνει όμως ούτε για τα... πανηγύρια. Σύμφωνα με την «έρευνα», η ΝΔ βρίσκεται μόλις 3 μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ (αφού έτσι νομίζει ο Σταμάτης ότι θα ανεβάσει την ψυχολογία του Σαμαρά), η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι... πέμπτο κόμμα πίσω από το

ΠΑΣΟΚ (!) και το ΠΟΤΑΜΙ (!!!) και το καλύτερο σας το κρατήσαμε για το τέλος: Σε ότι αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, μόνο το 25% θεωρεί ότι υπήρχε προσπάθεια εξαγοράς ψήφου, ενώ το 40% εκτιμά ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.Δηλαδή οι Έλληνες πιστεύουν τον «παναθηναϊκάκια» Ντογιάκο, τον θίασο του Μπάμπη, τον αρχισκευωρό Σαμαρά και όχι τα ίδια τους τα μάτια και τα αυτιά!

Να τους χαίρετε το αντισυνταγματικό τόξο

Οι μεγάλοι «δημοκράτες», δέχθηκαν να συνα-θροίζονται ψήφοι «εγκληματικής οργάνωσης» στους 168 «πατριώτες» που ψήφισαν τον μνη-μονιακό υποψήφιο. Πίστευε κανείς ότι θα είχαν αντίρρηση; Όμως δεν είναι... «ντροπή για την δημοκρατία» (τους) να περιμένουν να σωθούν από έναν Μπούκουρα και έναν Αλεξόπουλο;Για εμάς, καλύτερα έτσι! Αποκαλύπτεται για χιλιοστή φορά, ο πολιτικός χαρακτήρας της δίωξης εις βάρος εκείνων που ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΝ από τις φυλακίσεις και τα στημένα κατηγορη-τήρια. Όσο για τους δύο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στη μεγάλη μνημονιακή οικογένεια, μόνο που αυτή θα είναι κάπως... σύντομη. Για την ακρίβεια λήγει σε κανά μήνα. Και τότε θα έχει απομείνει ένα πράγμα μόνο: Η ΞΕΦΤΙΛΑ.

ΛΑΕ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...Επιταγή που σκάει το πρώτο οκτάμηνο του 2015 ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ καλείται να καλύψει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός. ΛάΟΣ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον Φεβρουάριο του 2012 έβαλαν την προσω-πική τους υπογραφή και ήδη από το πρώτο δίμηνο του καινούργιου χρόνου πρέπει να καλυφθούν τα 2,1 δις ευρώ από αυτά. Ο κολλητός του παναθηναϊκάκια την ίδια στιγμή κάνει λόγο για άνοιγμα στις αγορές, για την ανάπτυξη που έρχεται, για πρωτογενές πλεόνασμα και άλλα ευφάνταστα παραμύθια από τις χίλια και μία νύχτες μιας προδοτικής συγκυβέρνησης. Στην πραγ-ματικότητα το μόνο που έρχεται είναι ένας εκ νέου κεφαλικός φόρος που θα κληθεί ο ήδη πάμπτωχος Έλληνας να αποπληρώσει.

ΣΤΡΑΓΓΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΕυρώ τσακιστό δεν δίνουν οι τράπεζες στις επιχειρή-σεις προκειμένου να κινηθεί η οικονομία. Έχοντας ήδη διασφαλίσει με τα περιβόητα κεφάλαια στήριξης την προσωπική τους επιβίωση αδιαφορούν πλήρως για το περαιτέρω στράγγισμα της ελληνικής αγοράς. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι χορηγήσεις νέων δανείων στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκαν περαιτέρω κατά 3,2%. Επίσης, μεγάλο μέρος των 23 δισ. ευρώ της επιταγής που καλείται να αποπληρώσει ο ελληνικός λαός το πρώτο οκτάμηνο του 2015 είναι τα περιβόητα «κεφάλαια στήριξης», εξασφαλίζοντας έτσι την προσωπική τους επιβίωση στο διεθνές παγκόσμιο σύστημα αγοράς και κατα-δικάζοντας έναν ολόκληρο λαό κατ’ ουσίαν να απο-πληρώνει δάνεια τα οποία ουδέποτε δεν είχαν σκοπό να «κυκλοφορήσουν» στην ελληνική αγορά αλλά η κατανάλωση τους ήταν καθαρά εσωτερικής χρήσης.Ήδη οι κινδυνολογίες για το αν μια νομισματική έξο-δος αποβεί μοιραία για την ελληνική αγορά δίνουν και παίρνουν. Μοιραίο γεγονός, ωστόσο έχει αποδειχθεί για τον Έλληνα πολίτη και η συντήρηση ενός καθε-στώτος, οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού.

M.T.

ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΑΛΩΝΙΖΕΙΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟΤα ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων συνεχίζονται, καθώς οι ληστές με το σίδερο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται περί γεωργιανών, ξαναχτύπησαν στην Εύβοια. Αυτήν την φορά έδει-ξαν το αδίστακτο πρόσωπό τους σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, όπου δεν δίστασαν να βασανίσουν με το σίδερο τον άντρα της άτυχης ηλι-κιωμένης επειδή δεν τους αποκάλυπταν που κρύβουν τα χρήματα της πενιχρής σύνταξής τους. Το υπουργείο του Προποτζή Κικίλια αδυνατεί να συλλάβει - εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο - τα μέλη αυτής της συμμορίας. Και γιατί να ασχοληθεί; Δεν πρόκειται για... «μαυροντυμένους με ξυρισμένα κεφάλια»...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΗΝΥΣΗ; ΚΟΚΚΑΛΑ ΕΧΕΙ;Δεν του έφταναν του Σαμαρά όσα τον βασανίζουν, έφαγε και «πόρτα» από τον ΔΣΑ. Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις, βγήκε η φήμη ότι ο Σαμαράς θα κάνει μήνυση στον Χαϊκάλη. Όμως επειδή ο φον Αντωνάκης δεν κάνει τέτοια, ως μεγαλοαστός και... ευγενής, κυκλοφόρησε μία άλλη είδηση, ότι ο δικηγορικός σύλλογος Αθη-νών, αρνήθηκε την μήνυση επειδή υπάρχει αποχή! Και με όλους αυτούς τους δικηγόρους που πηγαινοέρχονται στο Εφετείο για δηλώσεις και καταθέσεις, τι θα γίνει; Θα τους κάνει «ντα» ο ΔΣΑ ή μήπως πρόκειται για τακτική, για να «θάψει» ήρεμα την υπόθεση ο Ισίδωρος, χωρίς παρενέργειες;

Άρον-άρον κυβέρνηση και βουλευτές περνούν νομοσχέδια και τροπολογίες στη Βουλή, προκειμένου να προλάβουν τυχόν πο-λιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί πρόωρα σε εκλογές τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται μέχρι το Φεβρουάριο το μνημόνιο. Tις τελευταίες ημέρες στο κοινοβούλιο έχουν κατατεθεί προς ψήφιση τρία νομοσχέδια και περισσότερες από 80 βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες. To Σάββατο υπερψηφίστηκαν σαράντα δύο τροπολογίες με πολλαπλάσιες διατάξεις, στην Ολομέλεια της Βουλής, μαζί με το νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Ανάμεσα

στις τροπολογίες, ξεχωρίζει εκείνη που αφορά τη σύμβαση της κινεζικής Cosco με τον ΟΛΠ, για την επέκταση της εταιρείας στο δεύτερο και τρίτο προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.Ενδιαφέρον έχουν και οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νο-μοσχέδιο που κατάθεσε το Υπουργείο Παιδείας για το Παρατη-ρητήριο Άνοιας. Εκεί περιλαμβάνεται τροπολογία για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου, καθώς και τροπολογία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα ECDL, την οποία η ΟΙΕΛΕ και η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζουν προεκλογικό δώρο στους επιχειρηματί-ες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Η/Υ.

Σύμφωνα με την Pulse, οι Έλληνες πιστεύουν τον Σαμαρά και τον «παναθηναϊκάκια» και όχι τα μάτια και τα αυτιά τους!

Ερνέστο Γκεβάρα - Μπίζνες πέντε αστέρωνΕπικερδείς μπίζνες κάνει ο γιός του ινδάλματος των μαρξιστών όλου του κόσμου, Ερ-νέστο Γκεβάρα (έχει πάρει και το μικρό όνομα του πατέρα του…), στην Κούβα. Εκ-μεταλλευόμενος, λοιπόν, κάποιο μακρινό ταξίδι στην Νότιο Αμερική, που είχε κάνει ο πατέρας του το 1952 με μοτοσυκλέτα (είχε γίνει και ταινία, τα «Ημερολόγια Μοτο-συκλέτας»…), ο παραδόπιστος Ερνέστο έστησε ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Αβάνα και διοργανώνει ταξίδι στην ίδια διαδρομή, σε πολύ… αλμυρή τιμή. Πιο συγκεκριμένα, το «πακέτο» για 6ήμερη εκδρομή και διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων (ή είμαστε χλιδάτοι ή δεν είμαστε…) κοστίζει 3.000 δολάρια. Για 9ήμερη εκδρομή, το κόστος ανε-βαίνει στα 5.800 δολάρια. Την ίδια στιγμή, ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Κούβα δεν ξεπερνά τα 20 δολάρια! Πάντως, έμαθα πως μόλις πληροφορήθηκαν την είδηση οι σπαγκοραμμένοι του Περισσού, χτυπούσαν τα… κεφάλια τους στον τοίχο! Διότι, δε μπορούσαν να διανοηθούν πως τους… ξέφυγε μια τόσο επικερδής μπίζνα!

ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΑΝΟΙΑΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής από την στιγ-μή που τελείωσε το διάγγελμα Σαμαρά είχε εκδώ-σει σχετικό δελτίο τύπου και το είχε αποστείλει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο και όλα τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα το ΑΠΕ ανήρτησε το δελτίο τύπου της Χρυσής Αυγής στις 14:53, δηλαδή λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα.Στο δελτίο ειδήσεως της ΝΕΡΙΤ αναφέρθηκαν οι ανακοινώσεις τύπου όλων των κομμάτων πλην, φυσικά, ενός, της Χρυσής Αυγής. Αναφέρθηκαν οι απόψεις και οι θέσεις κομμάτων που δημοσκο-πικά δεν υφίστανται πλέον, όπως η ΔΗΜΑΡ, αλλά

δεν αναφέρθηκε η θέση της τρίτης πολιτικής δύ-ναμης του τόπου.Νομίζουν ότι αποκρύπτοντας την Χρυσή Αυγή θα καταφέρουν να την εξαφανίσουν και πολιτικά. Αγνοούν, όμως, ότι η Χρυσή Αυγή είναι στις ψυχές των Ελλήνων πολιτών, που όπως προείπαμε πλη-ρώνουν τους μισθούς των μίσθαρνων οργάνων του Σαμαρά, στη ΝΕΡΙΤ. Γι’ αυτό και οι μεθοδεύ-σεις τους θα πέσουν στο απόλυτο κενό, όπως πά-ντα, και στα πάνελ σχολιασμού του αποτελέσμα-τος των εκλογών θα κλαίνε για άλλη μία φορά για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Για τη ΝΕΡΙΤ, δεν υπάρχει κόμμα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακονίζουν το σπαθί της τζιχάντΑπό την Συρία και το Ιράκ, ο θρησκευτικός πόλεμος μεταφέρθηκε στην… πολυπολιτισμική Ευρώπη.Το πρώτο χτύπημα των τζιχαντιστών έγινε το Σάββατο στην Γαλλία, όταν ένας 20χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Τουρ, τραυματίζοντάς τους σοβαρά, προ-τού πέσει νεκρός από πυρά άλλων αστυνομικών. Ο άνδρας πριν την επίθεση έδωσε το στίγμα του, φωνά-ζοντας “Ο Θεός είναι μεγάλος. Σε λίγες ώρες, έγινε η δεύτερη επίθεση, πάλι στην Γαλλία. Ένας άνδρας, τραυμάτισε έντεκα άτομα –τρεις εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, όταν έπεσε πάνω τους με το αυτοκίνητό του. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ντιζόν, στις 8 το βράδυ της Κυριακής, και ο οδηγός προτού πραγματοποιήσει την επίθεση φώναξε πως “Ο Θεός είναι μεγάλος” στα αραβικά.Άραγε, πότε θα αρχίσει η «τζιχάντ» στην… πολυπολιτι-σμική Ελλάδα; Μήπως απλά είναι θέμα χρόνου;

Page 7: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 7ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν εγκαταλείπει, ο ολιγάρχης Ψυχάρης, το μεγάλο του όνειρο να γίνει… κουμπάρος σε πολιτικό γάμο νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, σε άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής», με τίτλο «Οι σαράφηδες περιμέ-νουν», συνεχίζει τα… παντρολογήματα:«Υπάρχουν ορατές θεμελιώδεις διαφορές ανάμε-σα στον κ. Αντ. Σαμαρά και στον κ. Αλ. Τσίπρα; Βεβαίως και υπάρχουν, αλλά στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα… Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν τα χωρίζουν αξεπέραστα ποτάμια. Το λογικό θα ήταν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική απέ-ναντι στους διεθνείς σαράφηδες. Η συνεννόηση για μια κοινή πολιτική της μετεκλογικής Ελλάδας είναι απαραίτητη, θα πρέπει να είναι αυτονόητη και η συνεργασία και των δύο μεγάλων κομμάτων στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει αυτοδύναμη κοινο-βουλευτική πλειοψηφία».

Λέτε τον άλλο μήνα να φάμε… κουφέτα;

θα φαμε κουφετα;

των ΚαιρώνΣημεία

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ «ΜΠΑΜΠΗ» ΕΙΣΑΓΕΙ...

ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΌποιος λέει την αλήθεια και πολύ περισσότερο όποιος προσκομίζει στην Δικαιοσύνη τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, αυτόματα διώκεται ως ένοχος ή χαρακτηρίζεται προβοκάτορας όπως για παράδειγμα ο συναγωνιστής Κασιδιάρης, η κα. Ξουλίδου και τελευταία με τα συγκλο-νιστικά και αδιάσειστα στοιχεία διαφθοράς ο κ. Χαϊκάλης!Ως που θα φτάσει η κατάντια της Δικαιοσύνης; Ως πότε εις την πλειοψηφία τους οι έντιμοι δικαστικοί θα ανέχονται μια παρέα επίορκων να τους διασύρει και να τους δυσφημεί;Οι στιγμές που ζει ο Ελληνικός λαός την τελευταία 4ετία είναι στιγμές τραγικές και συνάμα προδοτικές. Τραγικές διότι ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει αποδεκατίσει μια

ολόκληρη πόλη και οι ηθικοί αυτουργοί μένουν στο απυρόβλητο και προδοτικές διότι η βουλιμική για εξουσία συγκυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο και έχει ξεπουλήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Μία νομενκλατούρα που δεν λέει να πέσει από τα αξι-ώματά της, με πληθώρα παρανομίες και αυθαιρεσίες, καταδυναστεύει τον Ελληνικό λαό, τον έχει εξαθλιώσει και την ίδια στιγμή που ζητάει θυσίες από τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό (γιατί αλήθεια; μήπως για την Εθνική μας αξιοπρέπεια; Όχι βέβαια, αλλά για τα προσωπικά της οικονομικά οφέλη) δεν λέει να δείξει καμμιά συμπόνια, καμμία μεταμέλεια για τα αίσχη της! Αντίθετα καθημερινά βλέπουμε καταγγελίες να έρχονται στο φως της δημοσι-ότητας όπως αυτή προσφάτως για την εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς τα χαράτσια, που πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί…Έχουν διαλύσει την Υγεία, την Παιδεία, την κοινωνία ολό-κληρη και κανένας δεν αντιδρά! Ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε ο Στρατός, ούτε φυσικά οι αρχές ασφαλείας…Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, ο οποίος έχει διασυρ-θεί και κτυπηθεί όσο κανένα άλλο κόμμα μεταπολιτευτικά από την κατάχρηση εξουσίας των “αρχόντων”, από την πρώτη στιγμή όρθωσε το ανάστημά του και πολέμησε τους διεφθαρμένους και επιβήτορες του λαού μας. Για αυτό ο Ελληνικός λαός στις εκλογές που έρχονται θα ψηφίσει τον μοναδικό εκφραστή του: την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ελένη Ζαρούλια

Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι η εγγυ-ημένη σύνταξη θα βρίσκεται στο ύψος των 360 ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα οι συντάξεις όσων ασφαλισμένων συνταξιοδοτηθούν μετά την 1η Ιανουαρίου 2015 θα βρίσκονται κάτω από τα 200 ευρώ. Μπορεί η βασική σύνταξη (το κομμάτι δηλαδή, των συντάξιμων αποδοχών που θα χορηγεί το κράτος ) το 2015 να κρατηθεί στα 360 ευρώ, αλλά από το επόμενο έτος θα πέσει κάτω από τα 300 ευρώ και αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 270 ευρώ για όσους «κατορθώσουν» να συνταξιοδοτηθούν με 40 έτη ασφάλισης και στην ηλικία των 67 ετών. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αναμένουν ακόμη μικρότερη βασική σύνταξη, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ (ανάλογα με το ΑΕΠ , τον τιμάριθμο και το πόσα χρόνια πριν από τα 67 συνταξιοδοτήθηκε κάποιος).Για τον υπολογισμό της σύνταξης λαμβάνεται

υπ’ όψιν συντελεστής που διαμορφώνεται κατά 50 % από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50 % από την μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλω-τή του προηγούμενου έτους. Αναλογιζόμενοι ότι από το 2010 , που ο νόμος θέσπισε τα 360 ευρώ, το ΑΕΠ έχει απολέσει 22,9%, τότε εύλο-γα προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί παρά το 2016 να μειωθεί η βασική σύνταξη στα 270 ευρώ, αφού και ο τιμάριθμος κινήθηκε κατά την τετραετία 2010 – 2013 θετικά κατά 8,6% περίπου.Πολύ σημαντικό ρόλο, όμως, παίζουν τα «ψιλά γράμματα», καθώς σύμφωνα με τα όσα καθι-ερώνει ο νόμος, το σύνολο της όποιας σύντα-ξης θα το λαμβάνουν μόνο όσοι δικαιούνται «πλήρους σύνταξης» . Επομένως, όσοι έχουν 40 έτη ( 12.000 ημέρες ) ασφάλισης και την ηλικία των 67 ετών. Για όλους τους υπόλοιπους ο νόμος προβλέπει μείωση 6% για κάθε έτος

που υπολείπεται ως τα 67. Έχοντας υπ ‘όψιν ότι αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των ετών ασφάλι-σης των συνταξιούχων του ΙΚΑ κυμαίνεται στα 25 χρόνια αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι η βασική σύνταξη, την οποία θα λαμβάνει η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, δεν θα ξεπερνά τα 200 ευρώ.Το γεγονός ότι υπάρχει σαφής καθυστέρηση στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα αφορά τον τρόπο υπολογισμού της βασικής σύνταξης δείχνει το ύπουλο σχέδιο της κυβέρ-νησης να μην ανακοινώσει τίποτα μεσούσης της προεκλογικής – ουσιαστικά – περιόδου, καθώς μία τέτοια ομολογία θα ήταν απολύτως καταστροφική για τα κόμματα της συγκυβέρνη-σης, τα οποία θα συντριβούν πλέον και στους άνω των 55 ετών ψηφοφόρους τους, οι οποίοι μέχρι τώρα αποτελούσαν το πιο ισχυρό εκλογικό κάστρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δωρεάν τρόφιμα και στη ΚύπροΤην ίδια στιγμή που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μοίραζε τόνους τροφίμων στην Αθήνα, ο Φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Εθνικού Λαϊκού Με-τώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) διοργάνωσε σε Λεμεσό και Λευκωσία, εκδήλωση δι-ανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες συμπατριωτών μας που μα-στίζονται από την οικονομική κρίση και τα μνημονιακά μέτρα λιτότητας. Το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε, εξέφρασε την στήριξη προς το κίνημά μας το οποίο αποτελεί γι’ αυτούς μια όαση ελπίδας στο σκοτάδι της μνημονιακής μιζέριας.

Ως γνωστόν, μόλις ανακοινώθηκε η επίσπευση της προεδρικής εκλογής και φάνηκε ότι πάμε για εκλογές, οι λεγόμενες «αγορές» (ήτοι, οι διε-θνείς τοκογλύφοι) αντέδρασαν νευρικά, με επίδειξη ισχύος, με πρώτη συνέπεια την κατακόρυφη πτώση του χρηματιστηρίου Αθηνών. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες οι «αγορές» ξαφνικά… ηρέμησαν, παρότι οι πρόωρες εκλογές είναι πλέον παραπάνω από σίγουρες. Γιατί άραγε; Την απάντηση στην εύλογη απορία τη δίνει το (γνωστών συμφερό-ντων…) διεθνές πρακτορείο Reuters, σε δημοσίευμα με τον ενδεικτικό τίτλο: Το «όχι» Τσίπρα σε μονομερείς ενέργειες ηρέμησε τις αγορές. Τι Τσίπρας, τι Σαμαράς! Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή!

Τελικά, αυτή η ιστορία με την απόπειρα χρη-ματισμού του Χαϊκάλη, έχει πολύ… πλάκα. Έτσι, όλη την ευθύνη απάνω του (όπως γίνεται πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις…) παίρνει ο Αποστολόπουλος, ισχυριζόμενος πως ότι έκανε, το έκανε με… δική του πρω-τοβουλία. Όχι για να δωροδοκήσει τον βουλευτή, αλλά για να τον… δοκιμάσει!!!Πέραν αυτού, υποστήριξε ότι ο Χαϊκάλης τον προσέγγισε, ότι πρώτος αυτός του έκανε νύξη για λεφτά και ότι ο ίδιος συμ-μετείχε στη συζήτηση περί του χρήματος, για να δει που το πάει ο Χαϊκάλης (που τον χαρακτήρισε «άτομο μειωμένης ηθικής»…) και για να… προστατεύσει τους «Ανεξάρτη-τους Έλληνες»!Ωραίο παραμύθι, που βγάζει λάδι τον φον Αντωνάκη και τους συν αυτώ… Αλλά, ποιος τους πιστεύει;

ΣΤΑ 200 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Ποιος τους πιστεύει;

ΠΩΣ ΗΡΕΜΗΣΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Με βάση την απόφαση 277/2014 του Αρείου Πάγου που εξέτασε αν είναι νό-μιμο υλικό καταγραφής που αποδείκνυε εγκληματική ενέργεια, το υλικό Χαϊ-κάλη είναι νόμιμο. Σύμφωνα με τους δικαστές στην εν λόγω υπόθεση, η απα-γόρευση χρήσης παράνομου υλικού από τα δικαστήρια «δεν περιλαμβάνει και τις πράξεις ή εκδηλώσεις προσώπων, οι οποίες ανεξάρτητα από τον τρόπο και τον χρόνο που γίνονται, δεν ανάγονται στη σφαίρα της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής τους, αλλά πραγματοποιούνται στα πλαίσια των ανατιθεμένων σε αυτούς υπηρεσιακών καθηκόντων και κατά την εκτέλεση τούτων, η οποία ως εκ της φύσεως και του είδους των εκπληρουμένων καθηκόντων υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική».

4 Και μια απορία: Ο Αποστολόπουλος ομολογεί πως κατέγραφε τον Χα-ϊκάλη, με οργανωμένο τρόπο, αφού είχε παγιδεύσει το τραπέζι με μι-

κρόφωνο αλλά και τον ανιχνευτή φωτιάς με μικροκάμερα. Και όλα αυτά σε ένα ξενοδοχείο όπως το Plazza όπου δεν μπορεί κάποιος να μπει και να βάζει μικρόφωνα και κάμερες στο πατάρι του ξενοδοχείου χωρίς τη συμμετοχή και άλλων. Όμως ο εισαγγελέας δεν ασκεί δίωξη εναντίον του. Γιατί;

Ήταν νόμιμη η καταγραφή της απόπειρας δωροδοκίας του Χαϊκάλη;

Αναζητώντας την «σταθερότητα»και την «ανάπτυξη»...

Page 8: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20148 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ντογιάκος Gate» Νούμερο 2

Η επιστροφή του «παναθηναϊκάκια»

Πέρασαν ελάχιστες ημέρες από την απο-κάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου των τελευταίων δεκαετιών, με την τηλεφωνική εντολή Σαμαρά στον Ντογιάκο να κλείσει φυλακή τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παρότι το δίδυμο της συμφοράς Σαμαράς – Ντογιάκος λούφαξε και παρακάλεσε τους «νταβατζήδες» να «θάψουν» το θέμα, τελικά τα γεγονότα μας επιβεβαίωσαν πανηγυρικά.

Ο επίορκος εισαγγελέας απέδειξε και πάλι, με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη, πως είναι πιστό «σκυλί» του Μαξίμου, προαγωγός της δικαιοσύνης και δράστης σωρείας βαρύτα-των κακουργημάτων. Του ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση (παραφρασμένη): «Θέλει ο πανα-θηναϊκάκιας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει».

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στις 2 Απριλίου του 2014 αναφέρθηκα, από βήματος Βουλής, σε διάλογο μεταξύ εμού και του Γ.Γ. της Κυβέρνησης, που τεκμηρίωνε σωρεία κακουργηματικών πράξεων με δράστες τον πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουρ-γούς. Αποτέλεσμα; Ασκήθηκε δίωξη εις βάρος μου για ένα αδίκημα που τιμωρείται με 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη. Και προσέξτε, παρακα-λώ: Η δίωξη δεν αφορά εν τέλει την βιντεο-σκόπηση της ομολογίας Μπαλτάκου, με την οποία άλλωστε δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει. Αφορά – σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής – την αναφορά μου στο περιεχό-μενο του διαλόγου, χωρίς την συναίνεση του Μπαλτάκου. Η αναφορά αυτή, επαναλαμβάνω, έγινε από Βήματος Βουλής κατά τη διαδικασία άρσης της ασυλίας μου, όπου σύμφωνα με τον Κανονισμό μου δινόταν ο λόγος για να αποδεί-ξω ότι η δίωξη σε βάρος μου είναι πολιτική. Λειτούργησα, δηλαδή, με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και τον θεσμικό μου ρόλο. Ένας απλός άνθρωπος θα έλεγε τη φράση «πιο θεσμικός... πεθαίνεις».

Στις 19 Δεκεμβρίου 2014 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο Βουλευτής Χαϊκάλης διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου και παρουσίασαν αδιάσει-

στα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο Σαμαράς δωροδοκεί βουλευτές για να εξαγοράσει την ψήφο τους για πρόεδρο της δημοκρατίας. Κατά την παρουσίαση, ο Καμμένος κουνούσε έναν ψηφιακό δίσκο με την υποκλαπείσα συνομιλία Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου και πολύ καλά έκανε... Τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, δηλαδή ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έχουν αποφανθεί ότι υλικό με ανάλογο περιεχόμενο είναι νόμι-μο, καθώς αφορά το δημόσιο συμφέρον και όχι την προσωπική ζωή πολιτών.

Όταν ο Χαϊκάλης παρέδωσε το επίμαχο CD στην Εισαγγελία ο Ντογιάκος δεν τόλμησε να ασκήσει δίωξη σε βάρος του για υποκλοπή. «Έθαψε» όμως το υλικό στα υπόγεια του Εφε-τείου, ελπίζοντας πως το ζήτημα θα ξεχαστεί. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του μεσάζοντα, η υπόθεση ανατέθηκε στον Διοικητή της Κρατικής Ασφά-λειας, Στάθη. Ντογιάκος και Στάθης έχουν δύο πολύ σημαντικά κοινά στοιχεία:

Α) Πρωτοστάτησαν στην παράνομη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής. Ο ρόλος Ντογιάκου

γνωστός. Ο Στάθης ως Διοικητής του τμή-ματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή για δημόσιους εξευτελισμούς δεκάδων αστυνομικών. Εξανάγκασε τα ΕΚΑΜ να γδύνονται για να φανεί αν έχουν τατουάζ και στις επίσημες ανακοινώσεις του, αποκαλούσε μονίμως το κόμμα μας «εγκληματική οργάνω-ση». Τελικά από όλη αυτή την καταγέλαστη και προσβλητική, για τους αστυνομικούς, παρωδία προέκυψε ότι η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει... «δίκτυο» στην ΕΛ.ΑΣ. Για να καταλάβετε το μέγεθος της ανοησίας και της αθλιότητας, στο πολυδιαφημισμένο πόρισμα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων υπήρχαν ως πειστήρια φωτογραφίες μίας... βάρκας!

Β) Ντογιάκος και Στάθης αναβαθμίστηκαν, λόγω της καλής διαγωγής τους και της προ-σήλωσής τους στο σαμαριστάν. Ο πρώτος έγινε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και ο δεύτερος προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας. Το ποιος ειδοποίησε τον μεσάζο-ντα, Αποστολόπουλο, να αποφύγει το κρίσιμο ραντεβού με τον Χαϊκάλη είναι «αδύνατο» να το μαντέψουμε. Οι μόνοι που γνώριζαν πάντως ήταν ο Χαϊκάλης, η Εισαγγελία Εφετών (Ντογιά-κος) και η Κρατική Ασφάλεια (Στάθης).

Όταν η υπόθεση Χαϊκάλη έλαβε διαστάσεις και ο Βουλευτής εμφανίστηκε στο STAR και στο MEGA (άδειασμα Σαμαρά από «νταβατζή-δες»;) ο Ντογιάκος ανέλαβε πάλι δράση. Με μία θεατρινίστικη κίνηση έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να «ανα-καλύψει» ποιες ιστοσελίδες πρόβαλλαν το διά-λογο Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου, για να βάλει φυλακή τους διαχειριστές τους. Δεν σκέφτηκε πως με την ίδια λογική έπρεπε να βάλει φυλακή και τον εαυτό του, που έκανε χρήση του CD και με βάση αυτό κάλεσε τον Αποστολόπουλο στο Εφετείο. Ή πως πρέπει να βάλει φυλακή και τον Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ως πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, έκανε αναπαραγωγή του CD και μάλιστα θεσμικότατα (ο Φρούραρ-χος φυλούσε το Κανάλι της Βουλής την ώρα που οι τεχνικοί ετοίμαζαν τα αντίγραφα).

Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για έναν στυ-γνό εγκληματία, όπως ο Ντογιάκος, που μονα-

δικό μέλημά του είναι η απόλυτη εφαρμογή των παράνομων εντολών Σαμαρά. Στην προκεί-μενη περίπτωση η εντολή που δόθηκε πρέπει να ήταν περίπου η εξής: «Πες στον ψηλό τον παναθηναϊκάκια, όποιους παίξουν το cd Χαϊ-κάλη να τους γ@μήσει»...

Με αυτά και μ’ αυτά φτάνουμε στην σημερι-νή ημέρα και στην καταγγελία Καμμένου πως ο Ντογιάκος τον πήρε τηλέφωνο πανικόβλητος και ωρυόταν πως πρέπει να κλείσει η υπόθεση. Ίσως στην περίπτωση αυτή ο Σαμαράς να του καταλόγισε ολιγωρία και η τηλεφωνική εντολή να τροποποιήθηκε λίγο: «Πες τον ψηλό τον παναθηναϊκάκια, να κλείσει την υπόθεση για να μην τον γ@μήσω...». Κοτζάμ προϊστάμενο τον έκαναν, είναι δυνατόν να αφήνει ανοιχτές τέτοιες ιστορίες και να οδηγεί τον πρωθυπουρ-γό της Μέρκελ στο έσχατο σημείο της απόγνω-σης και των μηνύσεων στον Χαϊκάλη;

Αναρωτιέμαι, φυσικά, γιατί δεν έκανε μήνυ-ση και σε μένα ο Σαμαράς. Οι δικιές μου καταγγελίες ήταν χίλιες φορές βαρύτερες από αυτή του Χαϊκάλη. Τα εγκλήματα που του καταλόγισα είναι χίλιες φορές απεχθέστερα από αυτό της δωροδοκίας. Μήπως φοβήθηκε γιατί οι δικές μας καταγγελίες δεν περιείχαν την ομολογία του άγνωστου και άσημου Αποστο-λόπουλου, αλλά του στενότερου συνεργάτη του και Νούμερο 2 της κυβέρνησης και φυσικά την δική του άμεση εντολή; Μήπως ταράχτηκε ο Σαμαράς όταν είδε την μορφή του Μπαλτάκου και ακόμα περισσότερο όταν άκουσε την δική του φωνούλα; Μήπως γι’ αυτό οι βαρυσήμα-ντες καταγγελίες της Χρυσής Αυγής «θάφτη-καν» με τον πιο άθλιο τρόπο από τα συστημικά ΜΜΕ; Προφανώς ναι.

Όπως και να ‘χει το πράγμα, η άποψη που διατύπωσα και στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για πρόεδρο της δημοκρατίας καθημερινά επι-βεβαιώνεται. Ο Σαμαράς πολύ σύντομα θα πάει στη φυλακή ως ένοχος για βαρύτατα εγκλήματα εις βάρος του Συντάγματος, της Λαϊκής Κυριαρ-χίας και πάνω απ’ όλα της Ελλάδος.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΣΑΜΑΡΑΧρήστος Μαρκογιαννάκης και Βασίλης Υψη-λάντης από την ΝΔ, Βαγγέλης Αποστόλου από τον Σύριζα, Μαρία Ρεπούση από την Δημάρ, Παναγιώτης Ρήγας από το Πασόκ και Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ. Αυτοί είναι οι «εθνοπα-τέρες» που θάβουν τα εγκλήματα του Σαμαρά κατά του Πολιτεύματος και της Δημοκρατίας.

Την στιγμή που έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν για τις αποκαλύψεις των βρωμερών μεθοδεύσεων του προδότη πρωθυπουργού, το συνταγματικό τόξο της Βουλής λειτουργώντας ακόμα μια φορά ως πλυντήριο επιχειρεί να κρύψει κάτω από το χαλί τα κακουργήματα Σαμαρά.

Κι αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να

θέλουν να καλύψει ο ένας τις βρωμιές του άλλου, τα υπόλοιπα ψευτοαριστερά κόμματα απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως λειτουργούν ως το καλύτερο δεκανίκι της καταρρέουσας Χούντας Σαμαρά.

Αλήθεια τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους ο Σύριζα, η Δημάρ και το ΚΚΕ που με τις ψήφους τους εμπόδισαν την δημοσιοποίηση του ντοκου-μέντου που επιβεβαιώνει τις υπόγειες μεθοδεύ-σεις Σαμαρά για να παραμείνει στην εξουσία;

Καλύτερα να κρυφτούν στο πιο βαθύ λαγού-μι... Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πραγματική ασυμβίβαστη πολιτική δύναμη αντίστασης που συνεχίζεΙ να διατρανώνει: ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ;

Page 9: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 9ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποινική δίωξη στονΗλία Κασιδιάρη για το βίντεο ΜπαλτάκουΤο βίντεο Μπαλτάκου υπήρξε η ατράνταχτη από-δειξη ότι στην Ελλάδα λειτουργεί ένα παραδικα-στικό κύκλωμα, που εκτελεί εντολές πολιτικών, προκειμένου να χτυπά πολιτικούς αντιπάλους του κατεστημένου. Ευστόχως είχε απαντήσει ο Μπαλ-τάκος στην προτροπή του Ηλία Κασιδιάρη να πάει να καταγγείλει τα κακώς κείμενα στην Δικαιοσύνη ότι «να πάω να καταγγείλω την Κουτζαμάνη στον εαυτό της;»Αποδεικνύοντας την αλήθεια πίσω από τα λεγόμενα Μπαλτάκου, ο εισαγγελέας αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Συναγωνιστή, Ηλία Κασιδιάρη, με τις κατηγορίες της «Παραβίασης του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας» και «Χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας». Βεβαίως οι κατηγορίες είναι έωλες και αστήρικτες, αφού πρώτον και σημαντικότερο δεν ευσταθούν και δεύτερον επειδή υπάρχουν αποφά-σεις του Αρείου Πάγου που επιτρέπουν την χρήση τέτοιων υλικών σε τέτοιες περιπτώσεις.Βεβαίως για τα περιεχόμενα του εν λόγω βίντεο, αλλά και της συνέχειας που δόθηκε με το νέο ηχη-τικό ντοκουμέντο, ούτε να γίνεται λόγος. Κανείς δεν έχει αποτολμήσει να διεξάγει έρευνες και ανακρί-σεις σχετικά με το αν υπάρχει στην Ελλάδα παρα-δικαστικό κύκλωμα και πως αυτό λειτουργεί με «εντολές Σαμαρά», ζαμάνφου, Μπάμπηδες και την παρεούλα από την Λέσβο. Κανείς δεν έχει εξετάσει την ύπαρξη και την υφή του εν λόγω παραδικαστι-κού, μάλλον επειδή αυτό είναι προφανές.Ας γνωρίζουν οι σκευωροί ότι η Αλήθεια εν τέλει θα λάμψει και ότι οι πραγματικοί ένοχοι θα οδηγη-θούν στη φυλακή!

Το άθλιο παρακράτος Σαμαρά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά με αδιάσειστα στοιχεία ότι δωροδοκεί βουλευτές και διαπράττει σωρεία κακουργημάτων. Επιβεβαιώνονται με τον ευκρινέστερο τρόπο οι καταγγελίες της Χρυσής Αυγής. Ο Σαμαράς βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στη φυλακή και πλέον δεν μπορεί ούτε η Μέρκελ ούτε ο Σόιμπλε να τον σώσουν.

Από το καταγεγραμμένο οπτικό και ηχητικό υλικό του Χαϊ-κάλη, αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα πως ο Σαμαράς έχει δια-πράξει τα κακουργήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, εσχάτης προδοσίας και σειρά αδικημάτων κατά του Πολιτεύματος.

Στα 8 λεπτά περίπου συνομιλίας ο Γιώργος Αποστολόπουλος σε μια συνάντηση με τον Παύλο Χαϊκάλη σε χρόνο που εντοπί-ζεται μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας Δήμα και πριν την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ προτείνει στον βουλευτή των ΑΝΕΛ 700.000 ευρώ και διακανονισμό του δανείου του για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα.

Η απόπειρα δωροδοκίας γίνεται με εντολή Σαμαρά, καθώς ο Γιώργος Αποστολόπουλος προτείνει και ραντεβού με τον πρω-θυπουργό μετά την ψήφο από τον Χαϊκάλη στον Σταύρο Δήμα.

Ο Σαμαράς μετά την σκευωρία που έστησε κατά της Χρυσής Αυγής πρέπει να απολογηθεί και για σωρεία αδικημάτων κατά του Πολιτεύματος, καθώς ενορχηστρώνει αποστασίες για να παραμείνει στην εξουσία.

Η Χρυσή Αυγή αισθάνεται διπλά δικαιωμένη, καθώς αυτή πρώτη αποκάλυψε τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της Χού-ντας Σαμαρά όταν όλοι σιωπούσαν.

ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΑΪΚΑΛΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί το απόλυτο δεκανίκι της χούντας Σαμαρά. Δεν είναι μόνο ότι στο περιβόητο βίντεο Μπαλτάκου, η επίσημη δικαιολογία ειπώθηκε πρώτη φορά από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνειδητά στήριξε την συγκυβέρνηση.

Δεν είναι μόνο το ηχητικό ντοκουμέντο με τις απευθείας δια-ταγές Σαμαρά για την προφυλάκιση βουλευτών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «γαργάρα», με φωτεινή εξαίρεση την Ζωή Κωνσταντο-πούλου, που ασχολήθηκε με το ζήτημα.

Πλέον έρχεται άλλη μία ηχηρή περίπτωση στήριξης της χού-ντας Σαμαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιγράφουμε σχετικώς από τα «Παραπολιτικά»: «Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ συμφώνησαν ότι το «μονταρισμένο» υλικό δεν πρέπει να προβληθεί στη Βουλή... Μόνοι που μειοψήφησαν ζητώντας να προβληθεί το DVD οι ΑΝ.ΕΛ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς. Εκδόθηκε σχετικά η παρακάτω ανακοίνωση από την Επιτροπή Δεοντολογίας:

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με «απόπειρες δωροδο-κίας» βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας. Η Επιτροπή εκφράζει την πλήρη αποδοκι-μασία της και καλεί τους Έλληνες βουλευτές να σεβαστούν το Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους και αυτοσεβασμό»».

Με το ένα πόδι στη φυλακή ο Σαμαράς

ΤΟ ΒΟΘΡΟ-ΠΑΣΟΚ... ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΡΚΟ!Σε άλλη χώρα, θα ήταν ανέκδοτο και

μάλιστα κακόγουστο. Όμως, στη μνη-μονιακή Μπανανία Σαμαροβενιζελιστάν, είναι πραγματικότης, αφού εδώ όλα γίνο-νται (εκτός από του σπανού τα γένια…). Ακόμα και το κόμμα που –κατά κύριο λόγο- κατάκλεψε και κατέστρεψε την Ελλάδα, να κάνει λόγο για βούρκο στην πολιτική ζωή!!! Ιδού, λοιπόν, η θρασύ-τατη ανακοίνωση κατά του βούρκου, του κόμματος που μετέτρεψε την Ελλάδα σε… βούρκο:

«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί απο-

σβολωμένος την εξέλιξη μιας βρώμικης ιστορίας με πρωταγωνιστές τον αρχηγό και ορισμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ και τους ως τώρα συνεργάτες τους. Μοντα-ρισμένες κασέτες (όπως διαπιστώνουν οι αρμόδιες αρχές), ομολογίες βουλευτών για παράνομες συναλλαγές τους, αποκα-λύψεις για στενές σχέσεις μεταξύ καταγ-γελλόντων και καταγγελλομένων. Τελικά οι ψεκασμένοι κυλιούνται στον βούρκο... Κατάντια. Δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο που αποσκοπεί να κρατά τη χώρα βυθισμένη στον βούρκο

και τη λάσπη και να τορπιλίζει κάθε πρω-τοβουλία που οδηγεί στη συναίνεση για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια…»

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, αναμένονται ανακοινώσεις του Συλλόγου Εκδιδομέ-νων Γυναικών υπέρ της… παρθενίας, των συμμοριτών υπέρ του… νόμου και της τάξης και του Σαμαρά υπέρ της… ανε-ξάρτητης δικαιοσύνης! Τι άλλο ακόμα θα δούνε τα ματάκια μας σε τούτη τη χώρα;

Γνήσιο το ηχητικό Σαμαράσύμφωνα με τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνηςΣύμφωνα με όσα κατέθεσε στα πρακτικά της ελληνικής Βουλής, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ηχητικό απόσπασμα στο οποίο εμφανίζεται ο Πρωθυ-πουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αναφέρει τα εξής: «Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμε-νοι τρεις που θα πάνε να τους γ...σει».

Σύμφωνα με όσα ελέχθησαν στη Βουλή, «Παναθηνα-ϊκάκιας» είναι ο εισαγγελέας Ντογιάκος, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος σε συνέντευξη του, ενώ ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στην απολογία των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα (τότε) οι οποίοι και προφυλακίστηκαν.

Παράλληλα το επίμαχο ηχητικό υλικό εστάλη σε πιστο-ποιημένο εργαστήριο του Βελγίου (Recording, Mixing, Mastering Studio - Audio Engineering) και ζητήθηκε από ειδικό πραγματογνώμονα – μηχανικό ήχου (Audio

Engineering Diploma, S.A.E. - No 14537) να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

Αν είναι μονταρισμένο το αρχείο (με απλά λόγια αν έχει υποστεί «κοπτοραπτική») και αν η φωνή που ακούγεται ανήκει στον Σαμαρά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥ-ΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ: ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ Ή ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Η ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΤΩΝ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟΔΕΙ-ΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΕΥΩΡΩΝ.

Page 10: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201410 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οικονομικός Πόλεμοςεναντίον της Ρωσίας

Στο επίκεντρο των τρεχουσών διεθνών γεγονότων βρίσκεται η οικονομική κρίση και ο Ψυχρός Πόλεμος που έχουν ενορχη-στρώσει εναντίον της Ρωσίας η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες, με στρατιωτική προμετωπίδα το ΝΑΤΟ.

Απόρροια αυτού του οικονομικού και ψυχρού πολέμου θα είναι πιθανότατα η αναπροσαρμογή της γεωπολιτικής της Μόσχας και των στρατιωτικών και οικονομικών της συμμαχιών. Η Ρωσία ανα-προσανατολίζει τις συναλλαγές πετρελαίου και φυσικού αερίου και τις συναλλαγές της στρατιωτικής της τεχνολογίας, απομακρυσμένη από την ΕΕ και προωθώντας τα συμφέροντα της προς την Ευρασία.

Το αποτέλεσμα αυτής της μετατόπισης θα είναι το αντίθετο από αυτό που ήλπιζαν και σχεδίαζαν οι Αμερικανοσιωνιστές τον τελευ-ταίο μισό αιώνα, ήτοι η διάσπαση της Ευρασίας σε ένα ρωσικό και ένα κινεζικό μέτωπο, ο ανταγωνισμός δηλαδή Ρωσίας-Κίνας με ταυτόχρονη απομόνωση του Ιράν και της Ινδίας. Οι πρό-σφατες οικονομικές κυρώσεις και ο Ψυχρός Πόλεμος εναντίον της Ρωσίας έφερε αυτές τις χώρες πιο κοντά προς τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης SCO (The Shanghai Cooperation Organization) και στην προώθηση του σχεδίου της Ευρασιατικής Ένωσης, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποίησε τις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότιος Αφρική) να απαγκιστρωθούν από το δολάριο ως αποθεματικό και συναλλαγματικό νόμισμα. Το Ιράν ήδη έχει συμμαχήσει με την Ρωσία, ενώ η Ινδία έχει συνάψει μεγαλεπήβολες συμφωνίες με την Μόσχα στον στρατιωτικό και οικονομικό τομέα. Η Κίνα γίνεται ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος της Ρωσίας και τα επενδυτικά προγράμ-ματα Μόσχας-Πεκίνου συμπεριλαμβά-νουν αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως επίσης και την στρατιωτική τεχνολογία.

Αντί της διάσπασης της Ευρασίας που οραμα-τιζόταν και προγραμμάτιζαν οι Αμερικανοσιωνιστές και η Ουάσιγκτον, η Ρωσία επανευθυγραμμίζεται στο γεωπολιτικό χάρτη. Η επανευθυγράμμιση αυτή έρχεται μετά την προσπάθεια των ΗΠΑ να διαλύσουν την Συρία και να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία ως μοχλό καταστροφής της Ρωσίας, ως μοχλό στρατιωτικής και οικονο-μικής καταστροφής. Ο στόχος της Ουάσιγκτον ήταν να βλάψει γεω-οικονομικά και γεωστρατηγικά την Ρωσία και παράλληλα να πιέσει για αλλαγή του καθεστώτος Πούτιν, ώστε να έλθει στην εξουσία κάποια μαριονέτα τύπου Γιέλτσιν. Το τέλος του Α’ Ψυχρού Πολέμου που είχε φέρει μια στενή οικονομική συνεργασία Ρωσίας και ΕΕ και σχέδια για μια διαφαινόμενη πολιτική ενοποίηση στο πλαίσιο της Ευρασίας προσπάθησαν να βραχυκυκλώσουν οι Αμερικανοσιω-νιστές, απομονώνοντας οικονομικά την Ρωσία και απειλώντας την

στρατιωτικά με το ΝΑΤΟ. Επανειλημμένα έχει ειπωθεί ότι ο χώρες δεν έχουν φίλους ή

εχθρούς, αλλά μόνο εθνικά συμφέροντα. Σήμερα η Ευρώπη και πρωτίστως κράτη του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας που έχουν ενσωματωθεί στην ΕΕ βλέπουν την Ρωσία ως εχθρό, εξ αιτίας ενός μίσους που πηγάζει από τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα, ενώ παράλληλα θεωρούν τις ΗΠΑ ως φυσικό φίλο της Ευρώπης, μια πολιτική που έχει τις βάσεις της στην εποχή του Α’ Ψυχρού Πολέμου.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού του οικονομικού βομβαρδισμού της Ρωσίας βρίσκεται η ρωσική μεσαία τάξη. Εφόσον η κυβέρνηση Πούτιν, σύμφωνα με τα σιωνιστικά κέντρα που ενορχήστρωσαν την

όλη επίθεση, δεν μπορέσει να εγγυηθεί το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο αυτής της τάξης, θα μπορούσε ενδεχομένως να απο-

δυναμωθεί ο Πούτιν και να έρθει στην εξου-σία ένα «φιλοδυτικό» καθεστώς.

Αναλυτές όμως επισημαίνουν ότι ο Πούτιν έχει σήμερα εξαιρε-

τικά υψηλά ποσοστά αποδο-χής από τον ρωσικό λαό και μια ενδεχόμενη προσπάθεια ανατροπής του δεν θα ήταν ουδόλως επιτυχής. Ο ρωσι-κός λαός δεν απαιτεί από τον Πούτιν φιλοδυτική πολιτική, αλλά μια πιο σκληρή γραμμή εναντίον της Ουάσιγκτον και

των Βρυξελλών, ενώ ο Ομπά-μα και η Μέρκελ θεωρούνται

στις δημοσκοπήσεις οι λιγότερο δημοφιλείς ξένοι πολιτικοί.Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο οικονομικός πόλεμος εναντίον

της Ρωσίας απειλεί να προκαλέ-σει τεράστια ζημία στην οικονο-μία της Ευρώπης δεν αποκλείεται

στο άμεσο μέλλον μια διορθωτική κίνηση αυτής της πορείας από τις Βρυ-

ξέλλες, καθώς οι μεγάλες και ισχυρές βιομηχανίες της Ευρώπης διαμαρτύρονται έντονα και απαιτούν

αλλαγή πορείας. Ήδη τα πρώτα σημάδια αυτής της αλλα-γής πορείας, ήτοι της επανεξέτασης των οικονομικών κυρώσεων, είναι εμφανή, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αναζωπυρώ-σει το ενδιαφέρον της για τον αγωγό South Stream, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο οικονομικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας δεν συμφέρει σε κανέναν. Οι δηλώσεις αυτές σίγουρα δεν γίνονται για την διάσωση της ρωσικής οικονομίας, αλλά επειδή οι χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές ζημίες από αυτό τον οικονομικό πόλεμο.

Ένα είναι βέβαιο. Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να υποκύψουν στις ορέξεις των Αμερικανοσιωνιστών και να αφήσουν να λεηλατηθεί η χώρα τους από αυτούς τους ψυχασθενείς.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Γεωπολιτική και Ένοπλες Δυνάμεις

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΟ Παπαδιαμάντης, βαθιά θρησκευτικός και με πλατιά γνώση της εκκλησιαστικής ζωής, μας άφησε υπέροχα χριστουγεννιάτικα διη-γήματα. Μέσα σ’ αυτά, όπως εξάλλου σ’ όλο το έργο του Παπαδιαμάντη, συναντά-με ανθρώπους απλούς, ταπεινούς, βασα-νισμένους, αλλά και αγωνιστικούς, κάποτε μάλιστα και γραφικούς, που προκαλούν τη θυμηδία στον αναγνώστη με τις παιδιάστι-κες σχεδόν αδυναμίες τους ή τις προλήψεις και ιδιαιτερότητές τους. Ο Παπαδιαμάντης τους βλέπει με το μάτι του ανθρώπου που ξέρει να αγαπάει τον άνθρωπο, γνωρίζει τα βάσανά του, μπορεί να διαβάσει την ψυχή του. Επιλέξαμε ένα όμορφο απόσπασμα από το «Αγνάντεμα» του Παπαδιαμάντη, όπου περιγράφει με ολοζώντανες εικόνες μιας Ελλάδας που χάνεται...

«Επάνω στον βράχον της ερήμου ακτής, από παλαιούς λησμονημένους χρόνους, ευρί-σκετο κτισμένον το εξωκκλήσι της Παναγίας της Κατευοδότρας…. Σαν ήρθε ο Χριστός ν’ αγιάση τα νερά, για να βαφτιστή η πλάση, μια Χριστιανή αρχόντισσα, η Χατζηγιάνναι-να, που είχαν σκαρώσει τα παιδιά της δυό καράβια, έταξε στην Παναγία. Κι έχτισε αυτό το παρεκκλήσι, για το καλό κατευόδιο των παιδών της….. Ας δώση η Παναγία και σήμερα να’ ναι κατευόδιο στους άνδρες σας, στ’ αδέρφια σας και στους γονιούς σας…Όλον τον χειμώνα παπάς δεν ήρχετο να λειτουργήση. Ο βορράς μαίνεται και βρυχά-ται το πέλαγος, το απλωμένον μαυρογά-λανον και βαθύ, το κύμα λυσσά και αφρίζει εναντίον του βράχου. Κι ο βράχος υψώνει την πλάτην του γίγας ακλόνητος, στοιχειό ριζωμένο βαθιά στην γη, και το ερημοκκλήσι λευκόν και γλαρόν, ως φωλιά θαλασσαετού, στεφανώνει την κορυφήν του.Όλον τον χρόνον παπάς δεν εφαίνετο και καλόγηρος δεν ήρχετο να δοξολογήση. Μόνον την ημέραν των Φώτων κατέβαινεν από το ύψος του βραχώδους βουνού, από το λευκόν μοναστηράκι του Αγίου Χαραλά-μπους, σεβάσμιος, με φτερουγίζοντα κάτα-σπρα μαλλιά και κυματίζοντα βαθιά γένεια, ένας γέρων ιερεύς, «ως νεοττός της άνω καλιάς των Αγγέλων», δια να λειτουργήση το παλαιόν λησμονημένον ερημοκκλήσι. Εκεί ήρχοντο τρεις-τέσσαρες βοσκοί, βουνίσιοι, αλειτούργητοι, αλιβάνιστοι, ήρχοντο με τις φαμίλιες των, τις ανέβγαλτες και άπρα-χτες, με τα βοσκόπουλά των, τ’ αχτένιστα και άνιφτα, που δεν ήξευραν να κάνουν το σταυρό τους, δια να αγιασθούν και να λειτουργηθούν εκεί καί εις την απόλυσιν της λειτουργίας ο γηραιός παπάς με τους πτερουγίζοντας βοστρύχους εις το φύσημα του βορρά, και την βαθείαν κυμαινομένην γενειάδα, κατέβαινε κάτω εις τον μέγαν απλωτόν αιγιαλόν, ανάμεσα εις αγρίους θαλασοπλήκτους βράχους, δια να φωτίση κι αγιάση τ’ αφώτιστα κύματα...»

Κάθε Σάββατο με 1 ευρώ

εφημεριδα«ΕΜΠΡΟΣ»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΜΠΡΟΣ” ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Page 11: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 11ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε ένα έκτακτο διάγγελμα το οποίο συνιστά αναμ-φίβολα διάγγελμα επερχόμενης συντριβής, ο Αντώνης Σαμαράς σε ρόλο Μάρθας Βούρτση, γονάτισε μπροστά στο αντισυνταγματικό τόξο ζητώντας συναίνεση, ήτοι συγκάλυψη των εθνι-κών του εγκλημάτων για τα οποία η Χρυσή Αυγή έχει δεσμευτεί προς τον Ελληνικό Λαό πως θα λογοδοτήσει στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Περιφρονώντας ως συνηθίζει τον Λαό, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε ένα διάγγελμα το οποίο δεν απευθύνεται προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες, αλλά προς το σινάφι του των πολιτικών απατεώνων του αντισυνταγματικού τόξου και φυσικά προς τους νταβατζήδες της ενημέρωσης, τους οποί-ους καλεί σε συνεργασία και συστράτευση. Συνερ-γασία και συστράτευση όχι βεβαίως για να λυθούν τα μύρια προβλήματα που το αντισυνταγματικό τόξο συσσώρευσε στην Πατρίδα, αλλά με στόχο να αντιμετωπισθεί η επελαύνουσα Χρυσή Αυγή και κατ’ επέκταση η απόδοση δικαιοσύνης.

Στην προσπάθειά του αυτή, έφτασε μέχρι του σημείου να τάξει υπουργεία κάνοντας λόγο για ευρύτερη συνεργασία μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Το επιχείρημά του πως προέχει η συνταγματική αναθεώρηση είναι πέρα ως πέρα κίβδηλο και ενδεικτικό της πολιτικής και ηθικής ποιότητας του ανδρός: εκείνος που κατέ-

λυσε Σύνταγμα και Νόμους, παρεμβαίνοντας δίκην δικτάτορος στην δικαστική εξουσία και στήνοντας μια άθλια πολιτική σκευωρία, παρουσιάζεται σήμερα ως θεματοφύλακας της συνταγματικής νομιμότητος και πρωτοπόρος της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ποιο Σύνταγμα όμως να αναθεωρηθεί; Εκείνο που καταλύθηκε κατά συρροή και κατ’ εξακολού-θηση από τον Αντώνη Σαμαρά σε μόλις δυόμιση έτη διακυβέρνησης;

Η υποτιθέμενη «πολιτική σταθερότητα» την οποία επικαλείται ο Σαμαράς και τα καλοπληρωμένα φερέ-φωνα του Μαξίμου, δεν είναι παρά η συνέχιση της εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού, το ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας, οι χιλιάδες αυτοκτονίες, τα εκατομμύρια των ανέργων, η κατακόρυφη αύξηση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας.

Η κατά Σαμαρά «πολιτική σταθερότητα», είναι ν’ αναζητείς απεγνωσμένα εργασία για να θρέψεις την οικογένειά σου, την ίδια ώρα που το κομματικό Κράτος βολεύει τα παιδιά-πελάτες του!

Η κατά Σαμαρά «πολιτική σταθερότητα» είναι να απειλούν οι τράπεζες πως θα σου πάρουν το σπίτι, όταν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χρωστούν εκατομμύρια ευρώ, δεν τους ενοχλεί κανείς και επι-πλέον λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση συνεχίζο-ντας τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος!

Η Χρυσή Αυγή, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, θ’ αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις ούτως ώστε

η συγκεκριμένη -κατά Σαμαρά- «πολιτική σταθερό-τητα» να συντριβεί μπροστά στην ατσάλινη θέληση του Ελληνικού Λαού για Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη! Το δίλημμα δε της επερχό-μενης εκλογικής αναμέτρησης για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, δεν μπορεί παρά να είναι: Ή με τη Χούντα των Μνημονίων, Ή με τη Χρυσή Αυγή!

Το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής απάντησε στο διάγγελμα Σαμαρά με την εξής ανακοίνωση:

«Όσο και να κλαίει και να οδύρεται ο Σαμαράς, όσο και να παρακαλάει γονυπετής για αποστασίες δεν παραγράφονται τα εγκλήματά του κατά της Ελλάδος και η κατάλυση του Συντάγματος και της Λαϊκής Κυριαρχίας. Η Χρυσή Αυγή και η πλειοψη-φία των Ελλήνων πολιτών απαιτούν άμεσα ελεύθε-ρες εκλογές που θα οδηγήσουν σε κατάρρευση τα ανδρείκελα του μνημονίου.»

Με ύφος Μάρθας Βούρτση, παρακάλεσε για συστράτευση...

Διάγγελμα ΣυντριβήςΗ «πολιτική σταθερότητα» την οποία επικαλείται ο Σαμαράς και τα καλοπλη-ρωμένα φερέφωνα του Μαξίμου, δεν είναι παρά η συνέχιση της εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού

Νέο έγκλημα Ντογιάκου: Έθαψε την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας

Στο αρχείο η υπόθεση ΧαϊκάληΔεν θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου για να μάθουμε ποιος τον προειδοποίησε και για ποιον δούλευε!

Έκλεισε η υπόθεση με την απόπειρα χρημα-τισμού του Χαϊκάλη από τον Γιώργο Αποστολό-πουλο, η οποία φανερώθηκε από το περιβόητο βίντεο, που προβλήθηκε από το ελεύθερο διαδίκτυο, παρά τις προσπάθειες Ντογιάκου.

Το γνωστό υποχείριο του Σαμαρά, αποφά-σισε να κλείσει την υπόθεση, χωρίς να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες για την διερεύνηση της υπόθεσης. Ενδεικτικό του πόσο «στημένος» είναι ο Ντογιάκος και η «απόφαση» του είναι ότι παρότι ήταν ευκόλως αντιληπτό πως η δια-λεύκανση της υποθέσεως περνούσε απαραιτή-τως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου. Βέβαια, ο Ντογιάκος δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς η περαιτέρω διερεύ-νηση της υπόθεσης θα έφερνε στο φως όλο το βρώμικο κύκλωμα Σαμαρά.

Θυμίζουμε ότι υπάρχουν δύο πολύ σκοτεινά σημεία στην όλη υπόθεση, τα οποία ουδέποτε ερευνήθηκαν από τον Ντογιάκο:

Α. Ποιος προειδοποίησε τον Αποστολόπου-λο να μην παραστεί στο ραντεβού που θα οδη-γούσε στην σύλληψή του; Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνοι που υποτίθεται ότι γνώριζαν είναι οι Ντογιάκος, Στάθης της Κρατικής Ασφάλειας και Χαϊκάλης. Ποιος είναι ο ένοχος άραγε;

Β. Πέραν του γεγονότος ότι στον διάλογο αναφέρεται το όνομα του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη, με διαφημίσεις σε όλες τις συστημικές εφημερίδες, που έχει αγοράσει τα πάντα επί Σαμαρά, υπάρχει και το ζήτημα των

αποδείξεων. Μιλούσε ο Αποστολόπουλος με κυβερνητικό παράγοντα; Από πού θα έβρισκε τα λεφτά για τον Χαϊκάλη και ό,τι άλλο απαιτού-σε η συμφωνία;

Από την στιγμή που ο Ντογιάκος, προβαίνο-ντας σε μία καταφανή παράβαση καθήκοντος, δεν διέταξε την άρση του τηλεφωνικού απορ-ρήτου ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, δηλαδή πριν από δύο εβδομάδες, που του έγινε η πρώτη σχετική καταγγελία από τον Χαϊκάλη, ήταν μοι-ραίο ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στο αρχείο, αφού μόνο εκεί βρίσκονταν οι αποδείξεις για την ροή των χρημάτων, που εν τέλει θα κατέλη-γαν στον Χαϊκάλη.

Πλέον υφίσταται μεγάλο ζήτημα, αφού προ-στίθεται ένα ακόμα κακούργημα στην όλη υπόθεση. Πέραν της απόπειρας χρηματισμού

βουλευτή από την κυβέρνηση, υφίσταται άλλη μία υπόθεση παράβασης καθήκοντος, που βαραίνει τον Ντογιάκο.

Δικαιώνεται βέβαια στο απόλυτο και ο Μπαλτάκος για ακόμη μια φορά όταν ομολο-γούσε πως ο Ντογιάκος είναι σίγουρα υποχεί-ριο του Σαμαρά!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥΠολύ σοβαρές καταγγελίες κατά του νεο-

διορισθέντος προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου εξαπέλυσε ο πρό-εδρος των ΑΝΕΛ, Π.Καμμένος αναφορικά με την στάση του στην υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή Π.Χαϊκάλη.

Προσερχόμενος στην εισαγγελία ο Πάνος

Καμμένος για να καταθέσει κι αυτός για την υπόθεση που έχει προκύψει μετά τις καταγ-γελίες του Παύλου Χαϊκάλη ότι επιχειρήθηκε να εξαγοραστεί για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας, λίγα λεπτά μετά τις 12 το πρωί της Κυριακής είπε:

«Όπως βλέπετε ήρθα. Εχθές το βράδυ επι-κοινώνησε μαζί μου ο κ. Στάθης από τη ΓΑΔΑ και μου διαβίβασε την επιθυμία του εισαγγε-λέα να καταθέσω σήμερα. Του είπα ότι σήμερα έρχεται ο γιος μου από την Αμερική και αν γίνεται να καταθέσω αύριο, Δευτέρα. Σήμερα το πρωί όμως διέρρευσε στους δημοσιογρά-φους η δυσαρέσκεια της εισαγγελίας. Μίλησα με τον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποί-ος μου είπε ότι αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων».

Στη συνέχεια ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε από τη σύζυγό του και δικηγόρο Έλενα Τζούλη ότι η έρευνα θα κλείσει χωρίς την κατάθεσή του και γι’ αυτό, όπως εξήγησε, προσήλθε στο Εφετείο. «Ο κ. Ισίδωρος Ντογιά-κος, (ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών) όπως με ενημέρωσε η σύζυγός μου και συνή-γορος του κ. Χαϊκάλη, μεθοδεύει να κλείσει την υπόθεση. Πριν από λίγο ωρύονταν πως αν δεν έρθω σήμερα να καταθέσω θα κλείσει τη δικογραφία».

«Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Στάθης με διαβεβαι-ώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρωτότυπο υλικό και ότι αυτό βρίσκεται κλειδωμένο στο γρα-φείο του κ. Ντογιάκου» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δηλώνοντας ακόμη πως «ο κ. Χαϊκάλης έχει παραδώσει το αμοντάριστο υλικό, είναι φανερό ότι υπάρχει επιχείρηση συγκάλυψης».

Page 12: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201412 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΗΜΑΙΕΣ 15 ΕΥΡΩ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 6949361466

xaka

tast

ima.

gr

ΚΩΔ-028 15 €

ΚΩΔ-001 10 €

ΣΗΜΑΙΕΣ 15 ΕΥΡΩ ΜΠΛΟΥΖΕΣ

ΚΩΔ-028 10 €

ΚΩΔ-001 10 €

Η Χρυσή Αυγή πιστή στο κοινωνικό της έργο συ-νεχίζει τις δράσεις αλληλεγγύης προς τους Έλλη-νες, με όσα μέσα διαθέτει. Ακόμη και χωρίς την κρατική επιχορήγηση ο Αγώνας μας δεν σταματά και αυτό είναι που πονάει το πολιτικό κατεστη-μένο ακόμη περισσότερο.

Χιλιάδες Έλληνες βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από τα γραφεία της Τ.Ο. Αθη-νών για να προμηθευτούν τρόφιμα για αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Τόνοι από πατάτες, λαχανικά, κρέας, ρύζι, φρού-τα και γιορτινά εδέσματα μοιράστηκαν σε περισ-σότερες από 2.000 οικογένειες. Για ακόμη μία φορά όλα τα τρόφιμα πληρώθηκαν από τους μι-σθούς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του Κινήματος.

Τα μηνύματα που πήραμε από τον κόσμο ήταν άκρως συγκινητικά και μας έδωσαν δύναμη για να συνεχίσουμε αυτόν το δύσκολο, αλλά και όμορφο Αγώνα μας. Για ακόμη μία φορά τα χιλιά-δες χαμόγελα που προσφέρει η Χρυσή Αυγή με το κοινωνικό της έργο δείχνουν το ποιοι πραγμα-τικά είμαστε. Αυτά τα χαμόγελα που προσφέρου-με είναι μία από τις βασικότερες «εγκληματικές» μας ενέργειες, που έχουν κοστίσει την ελευθερία του Αρχηγού και των βουλευτών μας.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Αλληλεγγύη στους Έλληνες

Page 13: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 13ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Μεσογείων 131 b www.xakatastima.gr

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

8 ΟΜΙΛΙΕΣΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗΟχτώ ομιλίες που αποτε-λούν ντοκουμέντα για τον μελλοντικό ιστορικό, που θα μελετήσει το Κίνημα που διεκδίκησε για πρώτη φορά μέσα σε δεκαετίες την Ανε-ξαρτησία της Ελλάδος.

b Αποστέλλονται με αντικαταβολή σε όλη την χώρα με ένα τηλεφώνημα στο 6949361466

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ!

7.00 € 8.00 € 7.00 € 10.00 €“Ο

Ι Λ

ΟΓΟ

Ι Π

ΟΥ

ΕΙΜ

ΑΙ

ΦΥΛ

ΑΚΗ

“ΓΙΑ

ΜΙΑ

ΕΘ

ΝΙΚ

Η Ο

ΙΚΟ

ΝΟ

ΜΙΑ

“ΕΚΤ

ΕΛΕΣ

ΤΙΚΟ

Ν”

“ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΝΑΝΕ”

Δεκάδες μέλη της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην κεντρική λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, το πρωί του Σαββάτου και διένειμαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια και εφημερίδες. Η συγκε-κριμένη λαϊκή αγορά είναι μία από τις μεγαλύτερες του νομού και οι αντιδράσεις του κόσμου όταν μας είδαν ήταν εντυπωσιακές. Κάποιοι φώναζαν από τα μπαλκόνια και ένωναν τις φωνές τους με τις δικές μας, καθώς ο αέρας γέμιζε με τα συνθήματα για την άμεση απελευθέρωση του Αρχηγού και βουλευτών μας. Κόσμος μας σταματούσε και μας έδινε το χέρι και για ακόμη μία μέρα αποδείχθηκε πως το πραγματικό λαϊκό Κίνημα στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή…

Η περιφέρεια Πειραιώς πραγματοποίησε άλλη μία ενημερωτική πολιτική δράση αυτή την φορά στην πόλη του Περάματος. Δεκάδες συναγωνιστές διένειμαν εκατοντάδες εφημερίδες και έντυπα του κινήματος μας στην μεγαλύτερη λαϊκή αγορά της πόλης και εν συνεχεία σε καταστήματα και οικίες κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου και στις παρακείμενες οδούς. Η αποδοχή από τους συμπολίτες μας ήταν για πολλοστή φορά εντυπωσιακή και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη πως η Χρυσή Αυγή έχει ριζώσει πλέον για τα καλά στην καρδιά και την συνείδηση των Ελλήνων ως η τελευταία ελπίδα ανάκαμψης του έθνους μας.

ΠΥΡΓΟΣ Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, η Τοπική Οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΗΛΕΙΑΣ είχε την χαρά να φιλοξενήσει τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου, Α. Ματθαιόπουλο και Κ. Μπαρμπαρούση στο γραφείο του Πύργου. Περισσότεροι από 60 Συναγωνιστές γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων και ο κόσμος έφτανε μέχρι τα σκαλιά. Την εκδήλωση άνοιξε ο Νικόλαος Κρέσπης που παρουσίασε τους κεντρικούς ομιλητές της βραδιάς και μετά από τις περιεκτικές τοποθετήσεις των βουλευτών μας, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους φίλους του Κινήματος, που έθεσαν αρκετά ερωτήματα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εμφανίζει αύξηση των δυνάμεών της στην Ηλεία και τα δύο γραφεία μας στο νομό (σε Πύργο και Βάρδα) όπως και οι δυνατοί πυρήνες σε Αμαλιάδα και Ολυμπία, θα παλέψουν για την επερχόμενη εθνικιστική Νίκη!

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΠΑΤΡΑ Το επόμενο μεσημέρι, οι βου-λευτές μας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ι.Π. Μεσολογγίου. Στις ομιλίες τους οι Συναγωνιστές ανα-φέρθηκαν στις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής σχετικά με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη και σε πλήθος άλλων στοιχείων που τεκμηριώνουν απόλυτα ότι η δίωξη του Κινήματος είναι πολιτική. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, δίνοντας έμφαση στο θέμα των εκλογικών αντιπροσώπων και τη στελέχωση των εκλογικών τμημάτων. Το απόγευμα της Κυριακής έγινε ακόμα μία εκδήλωση στην Πάτρα όπου δεκάδες Εθνικιστές παρακο-λούθησαν τις ομιλίες των Συναγωνιστών Α. Ματθαιόπουλου και Κ. Μπαρμπαρούση.

Πολύωρη ενημερωτική δράση στα Γιαννιτσά

Συνεπείς στο αγωνιστικό κάλεσμα του Κινήματός μας, Συναγωνιστές από την Τ.Ο. Πέλλας πραγματοποίησαν πολύωρη και εκτεταμένη ενημερωτική δράση στην λα-ϊκή αγορά των Γιαννιτσών, παρουσία και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστή Τσακίρη Μιχάλη. Όλος ο κόσμος ζητούσε με ενθουσιασμό τόσο εφημερίδες του Κινήματός μας, όσο και ενημερωτι-κά φυλλάδια για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Στη συνέχεια, έξω από το Πρωτοδικείο των Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία όπου οι Συναγωνιστές, κρατώντας πανό με τους άδικα προφυλακισμένους Συ-ναγωνιστές μας, φώναξαν τα συνθήματα «Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές» και «Κάτω η χούντα του Σαμαρά».

Page 14: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201414 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ1911: Με Ελληνικό Βασιλικό Διάταγμα ορίζεται ότι: οι Αρεοπαγίτες θα φέρουν τήβεννο, εφόσον βρίσκονται στην έδρα.1940: Οι Ελληνικές Δυνάμεις κατόπιν επιθέσε-ως, καταλαμβάνουν από τις Ιταλικές δυνάμεις όλες τις θέσεις επί της γραμμής Χειμάρας Μπι-λιένας. Η Ιταλική αεροπορία βομβάρδισε την Λευκάδα και την Κέρκυρα.1947: Ισχυρές κομμουνιστικές δυνάμεις επιτίθε-νται εναντίον της Κονίτσης και υφίστανται από τον Εθνικό στρατό τρομερή καταστροφή.

26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ1825: Ο Αιγύπτιος στρατηγός Ιμπραήμ Πασάς φτάνει κοντά στο Μεσολόγγι και αρχίζει τη δεύ-τερη φάση της πολιορκίας της πόλης.1826: Οι Έλληνες υπό τον Γ. Καραϊσκάκη στο χωριό Όμερ Εφέντη Δωρίδος επετέθησαν ενα-ντίον των Τούρκων και τους έτρεψαν σε φυγή.

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ1947: Η κυβέρνηση του κεντρώου Θεμιστοκλή Σοφούλη με αναγκαστικό νόμο κηρύσσει παρά-νομα το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και την «Εθνική Αλλη-λεγγύη». Με τον ίδιο νόμο, ο κομμουνισμός θεωρείται ποινικό αδίκημα και όσοι προπαγαν-δίζουν τις αρχές του απειλούνται με ποινές, που φθάνουν ως το θάνατο. Επίσης, απαγορεύεται η έκδοση της εφημερίδας «Ο Ρίζος της Δευτέ-ρας», εβδομαδιαίο όργανο του ΚΚΕ.

28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ1912: Ο Στρατός στην Ήπειρο μάχεται με εμπροσθοφυλακές εναντίον των Τούρκων.1920: Ο Ελληνικός Στρατός στη Μ. Ασία εκκα-θαρίζει την περιοχή Κοβαλίτσης και Ακ. Μπονάρ.

1940: Οι Ελληνικές Δυνάμεις εξαπολύουν επί-θεση εφ’ ολοκλήρου του μετώπου στην Αλβανία και βελτιώνουν τις θέσεις των επί της γραμμής Χειμάρας - Μπιλέντς. Η Ιταλική αεροπορία βομ-βάρδισε την Κέρκυρα και την Πρέβεζα.1947: Οι κομμουνιστικές δυνάμεις επανεπιτίθε-νται εναντίον των Εθνικών Δυνάμεων της Κονί-τσης άνευ ουδεμιάς επιτυχίας.

29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ1924: Η Αστυνομία Πόλεων μετά την Κέρκυρα κάνει την εμφάνισή της και στην Αθήνα.1940: Οι Ελληνικές Δυνάμεις επιτίθενται ενα-ντίον των Ιταλών στο αλβανικό μέτωπο επί των θέσεων Γαρονίν - Ποδγκοράνι.

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ1909: Εφαρμόζεται ο νόμος για την αργία της Κυριακής.1918: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Ε. Βενιζέλος υποβάλει στη Συνδιάσκεψη Ειρήνης, μετά το τέλος του Α’ Π.Π., μακρύ υπόμνημα περί των ελληνικών δικαιωμάτων επί των παραλίων της Μ. Ασίας. Οι προτάσεις αυτές γίνανε αποδε-κτές από το Ανώτατο Διασυμμαχικό Συμβούλιο, πέντε μήνες μετά, στις 6 Μαΐου του 1919.

tttttttttttttΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ttttttttttttt

Το δίχως άλλο είναι εξαιρετικά επώδυνο αυτά τα σκοτεινά χρόνια της δουλείας, της παρακμής και της λαγνείας του καταναλωτισμού και των δυτικών προτύπων να αντικρί-

ζεις τον ουρανό που γεννήθηκε η ποίηση, η φιλοσοφία και η τέχνη. Να “λούζεσαι” από το ζωογόνο ελληνικό φως το ιλαρό, που γονιμοποίησε την ελληνική σκέψη και αποκάλύψε το μέτρο, τον ορθό λόγο και τη συμπαντική αρμονία. Να προφέρεις αιματοβαμμένες λέξεις όπως, Θερμοπύλες, Πόλη, Αγιά Σοφιά, Μεσολόγγι, Σμύρνη, Βόρεια Ήπειρος και μετά να συνεχίζεις να ζεις πάλι μέτριος.

Μέτριος μέσα σ’ ένα γκρίζο τοπίο που όμως δεν οφείλεται στα δεινά που σώρευσε η μακρόχρονη δουλεία του Ελληνισμού, πρώτα στους Οθωμανούς και μετά στην “πεφωτισμένη” Εσπερία, (τη “Σκύλα” και τη “Χάρυβδη” του Ελληνισμού), αλλά στους “Έλληνες” συνεργάτες τους ή όπως θα ‘λεγε ο Γιώργος Σεφέρης, αυτές τις: «μαραγκιασμένες ψυχές από δημόσιες αμαρτίες...»

Τα “κλωνάρια” που φυτρώνουν και ξαναφυτρώνουν στο γόνι-μο έδαφος της πατρώας γης δεν άλλα από τους Έλληνες εθνικιστές, που διατηρούν βαθιά μες την ψυχή τους την πίστη στον εθνικό

προορισμό. Είναι το φως που παλεύει με το σκοτάδι. Το καλό που αντιμάχεται το κακό.

Η επική πάλη των ηρωικών έγκλειστων στις φυλακές συναγωνι-στών και το ηρωικό αίμα του Μανώλη και του Γιώργου, έναν και μοναδικό στόχο είχαν και έχουν: να γίνει το ελλαδικό κράτος ελλη-νικό! Κυψέλη αυθεντικής ελληνικής ζωής. Στρατηγείο του εθνικού μας πολιτισμού.

Οι άθλιοι που “πελεκούν και καίνε” αυτόν το τόπο, με όλο το σκότος της μαύρης τους ψυχής, συσκοτίζουν βρώμικα και απο-σιωπούν δόλια τον ωραίο πατριωτικό αγώνα των λαμπρών μας αγωνιστών.

Όσους όμως κι αν δολοφονήσουν, όσους κι αν κλείσουν άδικα στη φυλακή, η ιστορική μνήμη έχει μια υπαρκτική αυτονομία που καμιά σκοπιμότητα δεν μπορεί να τη σβήσει.

Σιγοκαίει, σα φωτιά κάτω από τη στάχτη, αδιάφορη για κάθε ανήθικο και ανιστόρητο παρεμβατισμό. Ζει άφθαρτη μέσα στα απαραβίαστα πνευματικά σύνορα της εθνικής μας συνείδησης και σιωπηλά αλλά επίμονα, νοηματοδοτεί, εμπνέει και προστάζει:

Εμπρός, πάντα Εμπρός!ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Στον Κόσμο των Ιδεών

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γ. Μάστορα

Το Μυστικό του ΑτσαλιούΜόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίου

του Συναγωνιστή Γ. Μάστορα, που περιέχει κείμενα γνώμης από την ομότιτ-λη στήλη της εφημερίδας μας.

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου με τα λόγια του ίδιου του συγγραφέα: «Η στήλη «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΣΑΛΙΟΥ» αποτελεί την μακροβιότερη μόνιμη στήλη στην εφημε-ρίδα «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Ανεξαρτήτως από την μορφή έκδοσης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» (εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη, για λίγο καιρό ακόμη και μηνιαία), «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΣΑΛΙΟΥ» ουδέποτε έλειψε από την εφημερίδα, από την 1η Ιουνίου 2001, όταν και έκανε την πρώτη εμφάνισή της, διαδε-χόμενη μια άλλη μέχρι τότε μόνιμη στήλη που διατηρούσε ο γράφων.

Η αλήθεια είναι ότι με τόσες εκατοντά-δες άρθρα στην διάθεσή μου είχα έναν «ευχάριστο πονοκέφαλο» για την επιλο-γή εκείνων των κειμένων, τα οποία θα αντιπροσώπευαν με τον καλύτερο τρόπο το Ιδεολογικό και Πολιτικό μήνυμα της στήλης. Κατέληξα τελικά, ακριβώς για να

μην υπάρξει καμία χρονική «κοιλιά» και απόσταση ανάμεσα στα κείμενα, να επικε-ντρωθώ αποκλειστικά στα έτη 2011-2013

συν ένα κείμενο από τον Ιανουάριο του 2014. Αυτό προκειμένου ο μελετητής των κειμένων να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην σημερινή κατάσταση, έχοντας υπ’ όψιν του τα εξής: Α) Ότι τα κείμενα αυτά είναι γραμμένα ανάμεσα σε τρία κομβικά σημεία για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 1) Μετά την έλευση του Μνημονίου και πριν την είσοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο κοινοβούλιο, έχοντας όμως ήδη καταγεγραμμένη την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. 2) Μετά την είσοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο κοινοβούλιο, με τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαΐου 2012 και της 17ης Ιουνίου 2012. 3) Ύστερα από την εξαπόλυση της ανήθικης και παράνομης πολιτικής δίωξης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, υπό το μανδύα ποινικής φύσεως κατηγορι-ών. Β) Ότι στην ουσία αποτελούν το επιστέ-γασμα όλης της προηγούμενης δεκαετίας (2001-2011), κατά την οποία προϋπήρχε η εν λόγω στήλη. Γ) Ότι επικεντρώνουν στο «ζουμί» της Ιδεολογικής και Πολιτικής άποψης του γράφοντος για θέματα, που ξεπερνούν την όποια «ημερομηνία λήξης» της επικαιρότητας...»

Τα απαραβίαστα σύνορα της εθνικής μας συνείδησης

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕΣΤΟ 6949361466

Page 15: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 15ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΙΧΟΥ 2015

5€ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ 6949361466ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

ΝΕΟ ΕΤΟΣ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ είναι μία ανεξάρτητη φωνή στον χώρο των έντυπων μέσων, μία φωνή προσηλωμένη στις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού.Μέσα από τις σελίδες της αποκαλύπτει χωρίς δεσμεύσεις και συμβιβασμούς όλη την αλήθεια για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότηταΕστιάζει σε ζητήματα εθνικά και κοινωνικά και η θεματολογία της είναι πολυεπίπεδη: Εθνική Άμυνα, Γεωπολιτική και Γεωστρατηγική, Ένο-

πλες Δυνάμεις, Εγκληματικότητα, Λαθρομετανά-στευση, Οικονομία, Πολιτική, Πολιτισμός και Ιστορία.Η Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ εκφράζει κάθε Έλληνα Πατριώτη, γίνεται η δική του φωνή και λέει τις Αλήθειες που τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης απο-κρύπτουν ή διαστρεβλώνουν.Προμηθευτείτε την εφημερίδα «Εμπρός» ηλεκτρονικά όπου κι αν βρίσκεστε μέσα από το xakatastima.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΜΠΡΟΣ»ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ, ΜΟΝΟ ΜΕ 1 €

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

Η Χρυσή Αυγή στο ΜιλάνοΣάββατο πρωί και το Μιλάνο είναι σε κατάσταση πολιορκίας. Ο λόγος απλός, η συμμετοχή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε εκδή-λωση της Forza Nuova. Τίτλος της εκδήλωσης: «ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ». Καλεσμένοι επίσης το γερμανικό NPD, το σουηδικό Svenskarnas Party, το ισπανικό Democracia Nacional, ο Άγγλος πρώην αρχηγός του ΒΝP, Νick Griffin και ο Γάλλος Olivier Wyssa πρώην Front National - εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος στην νότια Γαλλία αλλά απεχώρησε μετά την προεδρία της Μαρίν Λεπέν. Ο δήμαρχος του Μιλάνου δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην εκδήλωση με απαγορεύσεις και τελικά τελευταία στιγμή οι οργανωτές βρήκαν μια άλλη αίθουσα για την εκδήλωση. Πολύς ο κόσμος, νεαρά άτομα αλλά και παλιοί συναγωνιστές ήρθαν να δουν και ν’ ακούσουν τους Ευρωπαίους εθνικιστές να απαιτούν μια Ευρώπη ελεύθερη, ανεξάρτητη και με τα ιδεώδη που τόσους αιώνες μεγαλούργησε. Όλοι μίλησαν για τους φυλακισμένους συναγωνιστές και για τις πολιτικές διώξεις. Ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, Ελευθέριος Συναδινός αφού μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του φυλακι-σμένου αρχηγού μας, τόνισε την ανάγκη μιας αλληλεγγύης στον αγώνα τον οποίο δίνει η Χρυσή Αυγή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη. Η επιστροφή στις αξίες όπως η

πατρίδα η θρησκεία αλλά και η οικογένεια, η θα αποτελέσουν την αρχή μιας Ευρώπης όπως την θέλουμε εμείς οι εθνικιστές. Η αμερικανοσιωνιστική πολιτική έχει χτυπήσει ακριβώς αυτά τα τρία ιδανικά, βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου με σκοπό την διάλυση των λαών της Ευρώπης. Εντύπωση προκάλεσε και η παρουσία μιας νομαρχιακής συμ-βούλου της Λομβαρδίας, την Maria Teresa Baldini, εκλεγμένη με το κόμμα της Lega Nord, τώρα ανεξάρτητη. Η συγκεκριμένη κυρία ήρθε να παρακολουθήσει τις ομιλίες παρόλο που δέχθηκε τεράστια λάσπη από τους δημοσιογράφους αλλά κα από τους άλλους δημοκράτες. Μάλιστα μίλησε και στο κοινό λέγοντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύει εκδηλώσεις ειρηνικές καθώς όλοι έχουν δικαίωμα στην έκφραση της γνώμης. Έγιναν, τόνισε, μεγάλες μάχες στο νομαρχιακό και δημοτικό συμβούλιο για την απαγόρευση της εκδήλωσης και κατήγγειλε τους υπεύθυ-νους για την κατάντια αυτή. Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε στα γραφεία της Forza Nuova, όπου και συζητήθηκαν περισσότερο θέματα οργάνωσης της μελλοντικής δράσης.Μόνο ενωμένοι και συντονισμένοι θα μπορέσουμε να φέρου-με την λευτεριά και την ανεξαρτησία διώχνοντας τους δυνά-στες. Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη.

Page 16: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκόρπιες Σκέψειςτου Σταύρου Καρεφυλλάκη

0 Απορία (αφελούς) Νο1: Για ποιο λόγο ο παναθηναϊκάκιας Ντογιάκος ενώ είχε το

επίμαχο υλικό σχετικά με την απόπειρα χρηματι-σμού του Χαϊκάλη επί δύο εβδομάδες, δεν έπραξε τίποτα;

0 Απορία (αφελούς) Νο2: Ενώ μόνο ο Ντογιάκος γνώριζε λεπτομέρειες για την

υπόθεση, κάποιο «αόρατο χέρι» απέτρεψε τον δωροδότη από το να παρουσιαστεί στο τελευταίο ραντεβού με την... σύλληψή του. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

0 Απορία (αφελούς) Νο3: Γιατί το βίντεο του Χαϊκάλη το οποίο σε περιεχόμενο

ωχριά μπροστά στα βίντεο Μπαλτάκου και Σαμα-ρά/παναθηναϊκάκια έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ, ενώ τα άλλα όχι;

0 Ο «ποταμίσιος» συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης ζήτησε να μην αναγνωριστούν

οι ψήφοι των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την εκλογή ΠτΔ αδιαφορώντας δηλαδή για τους 430.000 ψηφοφόρους της!

0 Οι ίδιοι οι συνταγματολόγοι προτείνουν επισήμως συνταγματικές εκτροπές «για

λόγους δημοκρατικότητας» και… «για το καλό της δημοκρατίας»!

0 Ο Μπούκουρας επειδή έχει ανεξαρτητο-ποιηθεί αποφυλακίστηκε. Οι Γερμενής και

Ηλιόπουλος που παραμένουν βουλευτές της ΧΡΥ-ΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν αποφυλακίστηκαν. Άρα το κρι-τήριο αποφυλάκισης δεν είναι οι «εγκληματικές πράξεις» του κατηγορητηρίου αλλά το γεγονός ότι παραμένουν ή όχι στην Χρυσή Αυγή.

0 Χριστούγεννα 2014 και η μισή Ελλάδα θα δυσκολευτεί να γεμίσει το χριστουγεννιά-

τικο τραπέζι. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δίχως να λαμβάνει κομματική χρηματοδότηση πραγματοποίησε προ-χθές διανομή τροφίμων στο κέντρο της Αθήνας.

0 Τα υπόλοιπα κόμματα που πήραν έκτακτη χρηματοδότηση πριν λίγες εβδομάδες γιατί

δεν έπραξαν το ίδιο;

0 Ο Βενιζέλος που πριν 1 μήνα έδωσε 8,5 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη ανθρω-

πιστικής αποστολής στο… Κονγκό γιατί δεν έπρα-ξε το ίδιο; Με αυτά τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ θα έκανε διανομή τροφίμων σε κάθε πλατεία της επικράτειας. Αλλά είπαμε… προηγείται το Κονγκό.

0 Μέσα από αυτή την στήλη εύχομαι σε όλους τους Συναγωνιστές καλές γιορτές και λευ-

τεριά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και στην Πατρίδα.

Στην Ελλάδα του μνημονίου

16

Το 77% θεωρεί λανθασμένη την κατεύθυνση της χώρας, ενώ το 89% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση!

Ηχηρό ράπισμα στους χρυσοπληρωμένους εγχώριους εργο-λάβους της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης αποτελούν τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε το Ευρωβαρόμετρο για λογαριασμό της Κομισιόν.

Η έρευνα αφορά τον μήνα Νοέμβριο και τα αποτελέσματά της γκρεμίζουν εξ ολοκλήρου την βρώμικη προπαγάνδα της Χούντας Σαμαρά, του συνόλου του αντισυνταγματικού τόξου και βεβαίως των αργυρώνητων δημοσιογραφίσκων που παραπλη-ροφορούν τους Έλληνες για να συνεχίσουν να τον κατακλέβουν τα αφεντικά τους.

Κάθε άλλο παρά συμπτωματικά, τα όσα καταγράφει το ευρω-βαρόμετρο έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα παρουσιάζουν οι εγχώριες εταιρείες δημοσκοπήσεων και αναπαράγουν τα κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι ρυπαροφυλλάδες της

διαπλοκής. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατο για τους καθη-γητές του ψεύδους να ερμηνεύσουν το δυσθεώρητο 75% των Ελλήνων το οποίο θεωρεί κακή έως πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους, ποσοστό ενισχυμένο κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του περασμένου Ιουνίου!

Στο ίδιο μοτίβο, κινούνται και οι απαντήσεις των Ελλήνων σε ερωτήσεις επί των ζητημάτων της απασχόλησης και της κατεύ-θυνσης της χώρας. Το 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν την κατάσταση κακή, ενώ το 77% θεωρεί λανθασμένη την κατεύ-θυνση της χώρας!

Καταρρίπτοντας τις αθλιότητες της Χούντας Σαμαρά και των καθεστωτικών δημοσιογράφων, η έρευνα καταδεικνύει πως 89% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση.

ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;Εκεί όμως όπου γκρεμίζεται με πάταγο και το τελευταίο εκ

των κίβδηλων επιχειρημάτων των τσαρλατάνων του αντισυνταγ-ματικού τόξου, είναι στο ερώτημα «αν είστε ικανοποιημένοι από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα». Το 19% των ικανοποιημένων, φαντάζει ως μια ισχνή μειοψηφία μπρος στο θηριώδες 81% εκείνων που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από ένα Καθεστώς διεφθαρμένων και φαύλων! Μα γιατί άραγε οι ευρωπαίοι αναλυτές αδυνατούν να εντοπίσουν το 80 και 85% εκείνων των Ελλήνων που θεωρούν δικαιολογημένη την δίωξη της Χρυσής Αυγής; Ρωτήστε τους εγχώριους νταβατζήδες της εξαπάτησης!

Μετά από την δημοσιοποίηση των στοιχείων της έρευνας του ευρωβαρόμετρου, οι διαμορφωτές της ελληνικής κοινής γνώμης μπορούν να κοιμηθούν κάθε άλλο παρά ήσυχοι! Ας σπεύσουν λοιπόν τα μίσθαρνα όρνεα του Καθεστώτος να παρουσιάσουν τις καλοπληρωμένες μεν, κάλπικες δε δημοσκοπήσεις τους που προκαλούν τη νοημοσύνη του Λαού μας. Ελάχιστοι πια τους πιστεύουν κι εκείνοι ακόμη, θα μετατραπούν σε είδος προς εξαφάνιση από το βράδυ των εκλογών!

Καμιά ανοχή στο Καθεστώς των διεφθαρμένωνΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Σφαλιάρα στην απάτητων στημένων δημοσκοπήσεων

Αν ο Σαμαράς δεν είχε κάνει τα αίσχη πιθανόν και να προκαλούσε την λύπηση κάποιου. Αν δεν είχε κλεισμένους στην φυλακή για περίπου ενάμιση χρόνο αθώ-ους ανθρώπους, ίσως η κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί να προκαλούσε το αν-θρωπιστικό συναίσθημα των Ελλήνων. Όμως με δεδομένο τα έργα και τις ημέ-ρες του, μόνο θυμηδία και προσμονή της τελικής πτώσης του μπορεί να προκαλεί στους Έλληνες.Όμως για την κατάσταση του δεν φταί-ει αποκλειστικά ο ίδιος, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Public Issue... Οι πα-ραισθήσεις μεγαλείου που τον έχουν καταλάβει, σε συνδυασμό με τα επα-πειλούμενα ισόβια δεσμά που τον περιμένουν όταν χάσει την εξουσία, έχουν δημιουργήσει μία ιδιάζουσα ψυ-χολογική κατάσταση που έχει τα γνω-στά αποτελέσματα.Στις ευρωεκλογές, η ΝΔ με τα χίλια ζό-ρια έλαβε ποσοστό 22,72% και από τότε έχουν αποκαλυφθεί οπτικοακουστικά ντοκουμέντα της δράσεως της συμμορί-ας που λυμαίνεται τον τόπο. Οι Έλληνες

βρίσκονται σε ολοένα και μεγαλύτερη ανέχεια και πλέον από όλες τις πλευρές σιχαίνονται τη ΝΔ και τον Σαμαρά. Παρόλα αυτά, η Public Issue εκδίδει δημοσκόπηση που δείχνει ότι η ΝΔ έχει κερδίσει 7% από τις ευρωεκλογές και μετά!Όχι, δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο, αλλά το αποτέλεσμα της «έρευνας» που διέταξε ο Σταμάτης. Τι συνέβη και δη-μιουργήθηκε αυτό το ομολογουμένως

παράδοξο αποτέλεσμα; Πολύ απλά ο Σταμάτης έχει πει ότι η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να παρουσιάζεται στο 6% και όχι παραπάνω, ενώ ό,τι περισσεύει θα κατα-μετράται στη ΝΔ ή στο Ποτάμι.Η Χρυσή Αυγή όντως εμφανίζεται στο 6%, όμως περίσσευαν πολλές ψήφοι και έτσι η ΝΔ διογκώθηκε παραπάνω από ότι θα ήταν λογικό, φτάνοντας στο 29,5%! Κοινώς μετά από όλα αυτά τα αίσχη η ΝΔ κέρδισε 7%! Γελάνε και οι πέτρες!

Καταρρέει η ψοφοδεξιά και οι μαϊμού δημοσκοπήσεις δείχνουν... άνοδο 7% στη ΝΔ!

Κάπως έτσι αντιλαμβάνονται τους Έλληνες οι διαμορ-φωτές της κοινής γνώμης που παρουσίαζουν... άνοδο στα ποσοστά της ψοφοδεξίας των «success story»...

Page 17: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 17ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

AYTOI ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ!

ΠΑΡΑΤΑΣΗΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣΗΛΙΟΠΟΥΛΟ - ΓΕΡΜΕΝΗ

Όταν ο θεσμός της Δικαιοσύνης έχει καταλυθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με ωμή, παράνομη και αντισυνταγματική παρέμβαση στη δικαστική εξουσία και με τη διαταγή προς τον εισαγγελέα Ι. Ντογιάκο «να γ....σει την Χρυσή Αυγή», τότε δεν προκαλεί καμία έκπληξη η απόρριψη του αιτήματος των συναγωνι-στών Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου για αποφυλάκιση.Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού με το Λαϊκό Σύνδεσμο, Γερμενής και Ηλιόπουλος, ούτε μετά-νιωσαν για την πολιτική τους στράτευση στη Χρυσή Αυγή, ούτε συνδιαλλάχθηκαν με τη Χούντα Σαμαρά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, συνεχίζουν με γενναιότητα να υπομένουν μια παράνομη πολιτική δίωξη, στο πλευρό του Αρχηγού και των συναγωνιστών τους πολιτικών κρατουμένων.Υπενθυμίζεται ότι, η «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία αποφάσισε λίγες μόνο ώρες προ της ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ, να αποφυλακίσει τον Σ. Μπούκουρα, με το σκεπτικό πως «έχει αποστασιοποιηθεί από την οργάνωση»!Αφήνουμε τους άθλιους της πολιτικής σκευωρίας στη χλεύη του Λαού. Κι εκείνος, με την στήριξή του, καλείται να δώσει στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα τη δύναμη να ξεβρωμίσει τον τόπο από τους κλέφτες, τους επίορκους και τους διεφθαρμένους, για ν’ ανασά-νουν επιτέλους ελεύθερα η Πατρίδα!

Ελεύθερος ο Μπούκουρας για να ψηφί-σει πρόεδρο, στην φυλακή όμως παρα-μένουν οι πολιτικοί κρατούμενοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που δεν υπογράφουν δηλώσεις μετανοίας.

Όπως αναφέρει σχετικώς η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και σημειώνεται και από τις δηλώσεις της συνηγόρου του, σημαντι-κό ρόλο στην αποφυλάκιση Μπούκουρα έπαιξε το γεγονός ότι «έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή». Για πρώτη φορά στα χρονικά η πολιτική τοποθέτηση κάποιου παίζει ρόλο στην ποινική του αντιμετώπιση, γεγονός που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ αυτό που η Χρυσή Αυγή έλεγε από την πρώτη στιγμή: Η ΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Η Χρυσή Αυγή διώκεται για «εγκλήμα-τα» που παραγράφονται με την υπογραφή της «δήλωσης μετανοίας», όπως άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα και από το γεγονός ότι ο Αλεξόπουλος αφέθηκε ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων, λόγω. ανεξαρτητο-ποίησης. Σε αντίθεση με τον Αλεξόπουλο, ο Μπούκουρας προφυλακίστηκε όντας, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, Βουλευ-τής της Χρυσής Αυγής και πλέον αφήνεται ελεύθερος γιατί. δεν είναι χρυσαυγίτης!

Τι σόι «εγκληματική οργάνωση» είναι αυτή που τα δήθεν «εγκλήμα-τά» της παραγράφονται με μία δήλωση μετανοίας; Οι υπόλοιποι Συναγωνιστές βρίσκονται στις Φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενοι για «διεύθυνση εγκλη-ματικής οργάνωσης», παρά το γεγονός ότι η σκευωρία έχει καταρρεύσει προ πολλού. Άρα η ειδοποιός διαφορά, το «έγκλημα» είναι η παρουσία σε ένα νόμι-μο πολιτικό κόμμα, του οποίου η πολιτική είναι ειλικρινώς αντίθετη με τις μνημονια-κές και αντεθνικές επιταγές.

Το γεγονός ότι η αποφυλάκιση Μπού-κουρα συμπίπτει, «όλως τυχαίως», με την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προ-έδρου της μνημονιακής «δημοκρατίας», δείχνει ξεκάθαρα και άλλο ένα πράγμα:

Τις υπόγειες διαδρομές και τις μεθοδεύ-σεις που ακολουθεί η χούντα Σαμαρά, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία για λίγες ακόμα ημέρες.

ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΗ οικονομική ιστοσελίδα BankingNews

έγραψε για το θέμα: Η δικαιοσύνη πραξι-κοπηματικά, απαράδεκτα, με έωλα επι-χειρήματα και αντισυμβατικά με την λογι-κή και της δικονομία αποφάσισε…για 3 Έλληνες βουλευτές και ενώ κατηγορού-νται με το ίδιο ακριβώς κατηγορητήριο… έλαβε εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις.

H δικαιοσύνη μπορεί να μετονομα-στεί σε παραφροσύνη…Ο Μπούκουρας ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ανεξαρτητοποιήθηκε. Οι βουλευτές Γερ-μενής και Ηλιόπουλος παραμένουν στην Χρυσή Αυγή. Η δικαιοσύνη κλήθηκε να αποφασίσει για την αποφυλάκιση των βουλευτών οι οποίοι κατηγορούνται με το ακριβώς ίδιο κατηγορητήριο.

Ο Μπούκουρας επειδή έχει ανεξαρ-τητοποιηθεί και δυνητικά θα μπορούσε να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρα-τίας αποφυλακίστηκε. Οι Γερμενής και Ηλιόπουλος που παραμένουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν αποφυλακίστη-καν. Άρα το κριτήριο αποφυλάκισης δεν είναι οι εγκληματικές πράξεις του κατηγορητηρίου αλλά το γεγονός ότι παραμένουν ή όχι στην Χρυσή Αυγή.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η ελληνική δικαιοσύνη ή βρίσκεται τρικυ-μία εν κρανίω ή ακόμη χειρότερα είναι καθοδηγούμενη. Το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε και φέρει τον Σαμα-ρά να δίνει εντολές ώστε η δικαιοσύνη να φερθεί πολύ σκληρά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι ο θεσμός έχει καταστεί διάτρητος.

Η δικαιοσύνη δεν κρίνει με βάση τις πράξεις αλλά με βάση τις ιδέες. Πρό-κειται για μια επικίνδυνη διολίσθηση, μια επικίνδυνη παρακμή, μια επικίνδυνη εκτροπή της δικαιοσύνης την οποία η νέα κυβέρνηση πρέπει να εξυγιάνει. Θα πρέ-πει όχι απλά να απομακρυνθούν αλλά να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη οι μερο-ληπτικοί και καθοδηγούμενοι δικαστές.

Μόνο παραδειγματική τιμωρία αξίζει σε δικαστές που δεν δικάζουν με βάση το πνεύμα του Συντάγματος αλλά καταδι-κάζουν κατ΄ εντολήν. Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει και για ορισμένους δικαστές που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα και την δικαιοσύνη δημιουργώντας στην κοινω-νία την άποψη ότι προκατειλημμένοι δικα-στές παραβιάζουν συστηματικά νόμους και Σύνταγμα.

Απόφαση που ομολογείτην πολιτική δίωξη

Διώκονται γιατί ενοχλούντην παγκόσμια εξουσίαΛευτεριά στη Χρυσή Αυγή: Δυναμική παρέμβαση Ιταλού ευρωβουλευτή ενάντια στις παράνομες πολιτικές διώξεις.

Ο πρώτος ξένος ευρωβουλευτής που τολμά να πει την αλήθεια για τις πολιτικές διώξεις κατά του Κινήματός μας, είναι ο Ιταλός κ. Mario Borghezio της Λέγκας του Βορρά.

Ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής όπως και το κόμμα του, από την αρχή της θητείας του ευρωκοινοβουλίου φέτος το καλοκαίρι, έδειξαν ότι συμφωνούν με πολλές θέσεις της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν για την παρέμβασή του στην ολομέ-λεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του:

«ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ»«Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι συνάδελφοι.

Υπάρχει μια χώρα και ένα πολιτικό κόμμα στην ΕΕ όπου σχεδόν 60 μέλη του - μεταξύ των οποίων και βουλευτές με τον Γραμμα-τέα του - βρίσκονται στην φυλακή διανύ-οντας την δεύτερη χρονιά. Αυτή η χώρα λέγεται Ελλάδα και το κόμμα αυτό ονομά-ζεται Χρυσή Αυγή.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή περί-πτωση της παραβίασης τόσο των πολιτικών όσο και των εκλογικών δικαιωμάτων, λαμ-βάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πιθανόν να υπάρξουν σύντομα εκλογές στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.

Η τραπεζική τεχνοκρατία η οποία κυβερ-νά την Ελλάδα έχει επιβάλει λύσεις για τις οποίες δεν συμφωνεί ο λαός. Και σίγουρα

το κόμμα της Χρυσής Αυγής ενοχλεί τους παγκόσμιους κυβερνήτες.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινο-βουλίου, κατά την γνώμη μου, πρέπει να παρέμβει για να διαπιστώσει αυτήν την κατάσταση και την αιτία αυτής της δικαστι-κής δίωξης, η οποία είναι εναντίων στην επιλογή μέσω της ψήφου ενός σημαντικού κομματιού του Ελληνικού λαού.

Αλληλεγγύη, λοιπόν, όπως πρέπει να υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις για τις αρχές της ελευθερίας αυτών που βρίσκο-νται στην φυλακή για πολιτικούς λόγους, κύριε Πρόεδρε, που και εσείς προέρχεστε κιόλας από μια χώρα που τόσο υπέφερε από μια δικτατορία και που αγωνίστηκε για την ελευθερία της, θα καταλάβετε νομίζω καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον την κατάσταση αυτή.»

Το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάζει τον Σαμαρά να δίνει

εντολές ώστε η δικαιοσύνη να φερθεί πολύ σκληρά στους βουλευ-τές της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι ο

θεσμός έχει καταστεί διάτρητος.

Page 18: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201418 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κώστας Ταχτσής – Μένης Κουμανταρέας

Οι παράλληλοι βίοι της παρακμήςΤην φριχτή τύχη του παρενδυτικού συγγρα-φέα Κ. Ταχτσή, που στραγγαλίστηκε στην οικία του στον Κολωνό την 27η Αυγούστου 1988, φορώντας ξανθιά περούκα, με νύχια βαμμένα κόκκινα και γυναικεία ρούχα είχε και ο «ιδιαιτέρων αισθημάτων» συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας, ο οποίος στραγγαλί-στηκε στο διαμέρισμά του από «άγνωστο» νεαρό στην Κυψέλη την 6η Δεκεμβρίου 2014.

Το αποτρόπαιο αυτό σεξουαλικό έγκλημα «τρίτου τύπου» συγκλόνισε τους ανθρώπους δήθεν του πνεύματος, οι οποίοι με απορία ένιωσαν ξαφνικά ένα δυσαναπλήρωτο κενό μετά την απώλειά του.

Όσοι όμως τον γνώριζαν από κοντά, σίγου-ρα θα περίμεναν την θλιβερή, τραγική αλλά και φριχτή αυτή εξέλιξη που επεφύλασσε η ζωή στον 83χρονο συγγραφέα, αναγνωρίζοντας έτσι την δύναμη του σκοτεινού αλλά και βρώμικου πάθους που κυρίευε την ψυχή του.

Ο Παζολινικός θάνατος του Μ.Κουμαντα-ρέα πραγματικά ταιριάζει με μυθιστορηματικό επίλογο μιας ιστορίας που φλερτάριζε με τον θάνατο.

Όσον αφορά δε τους νεαρούς Αλβανούς και Ρουμάνους, που περιέθαλπε στο σπίτι του ο υπερήλικας συγγραφέας της «Κυρίας Κούλας», ίσως να είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ της ζωής του, που θα μας ενδιέφερε, αλλά που σίγουρα δεν θα μας φανερώσει τίποτε το και-νούργιο παρά θα μας επιβεβαιώσει την ξεχαρ-βαλωμένη ηθική του, τις πρόστυχες συμπερι-

φορές του, τις αρρωστημένες σχέσεις του.Μερικά αποσπάσματα από το τελευταίο του

βιβλίο «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» που παραθέτουμε είναι ενδεικτικά του χαρακτήρα ενός ανθρώπου με πειραγμένο ψυχισμό, ενός ανθρώπου εθισμένου στην πληρωμένη ηδονή που κάθε βράδυ ξαμολιέται στα βρωμερά χαμαιτυπεία του κέντρου της Αθήνας προς άγραν αρρενωπών ζιγκολό.

«Δεν έχει σημασία η ονομασία αυτού του μπαρ, πάντως εγώ το έχω βαφτίσει “τα παιδιά της Σωτηρίας” είτε λόγω του στρατού της Σωτη-ρίας που αντιπροσωπεύουν αυτά τα παιδιά για τις ψυχές των γκέι πελατών, είτε από το όνομα του Σωτήρη, που είναι ο εύθυμος και αθυρόστομος ιδιοκτήτης. Να τος, που μόλις εισέρχομαι, μου κάνει μεγάλη υποδοχή σαν να’ μαι το τιμώμενο πρόσωπο στην αποψινή σύναξη. Τις προτιμώ τέτοιες υποδοχές από το να με προσφωνούν σεβάσμιοι ακαδημαϊκοί με γερασμένα πρόσωπα, που ποτέ δεν πόθησαν νεανική σάρκα.

Ο Σωτήρης μου προτείνει μια θέση στον κόκκινο καναπέ και ψιθυριστά στο αυτί μου δείχνει ένα νεαρό.

“Είναι καλό παιδί” μου λέει, “και έχει προσόντα”.

Το μάτι του σπιθίζει πονηρά.“Άσε τα προσόντα”, του λέω “είναι έμπι-

στος;”“Όσο έμπιστοι είναι όλοι τους. Τουλάχιστον

δεν ακούστηκε ποτέ κάτι γι’ αυτόν”.Αλλά και για τα παιδιά που έπαιρνε ο Παζο-

λίνι δεν είχε ακουστεί τίποτα γι’ αυτά.Ο νεαρός είναι Ρουμάνος για την ακρίβεια

Ρουμανοτσιγγάνος κι αντίθετα με τους δικούς μας μαυριδερούς γύφτους έχει γκριζογάλανα μάτια και λευκό δέρμα…

“Πώς σε λένε;”“Λούνα”, μου λέει, “όπως το φεγγάρι.

Είμαι από το Καλαράσι και έχω τρία χρόνια στην Αθήνα”…

Γύρω μας ο πληθυσμός του μπαρ έχει καρ-φώσει τα μάτια πάνω μας και ας καμώνονται τους αδιάφορους. Οι μεγάλοι γιατί πρόλαβα να τον καπαρώσω πρώτος, οι μικροί γιατί δεν προτίμησα κάποιον από αυτούς…

Μου αρέσει ο Λούνα. Είναι πωρωμένος και συνάμα αθώος, ένα παιδί που παίζει το ζιγκο-λό και το απολαμβάνει…».

Εμείς δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα γραπτά του διότι μιλάνε τόσο σκληρά όσο και απροκάλυπτα από μόνα τους.

Θα επιθυμούσαμε μόνο να επισημάνουμε ότι η αποκλίνουσα ιδιαιτερότητα αυτής της διχασμένης προσωπικότητας, όχι μόνο υπήρξε η αιτία του απαίσιου εγκλήματος της οδού Ζακύνθου, αλλά θα αποτελέσει και την αφορμή για τις ενέργειες που σίγουρα θα ακολουθή-σουν σχετικά με την ανάδειξη του έργου του, όπως η θέσπιση προφανώς ξεχωριστού βρα-βείου εις μνήμη του, η μετονομασία κάποιας οδού με το όνομά του, η διθυραμβική κριτική των γραπτών του από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Διαβάζοντας λοιπόν το έργο του Μ. Κουμα-νταρέα μας έρχεται στο νου το δίστιχο:

«Και μην έχοντας πιο κάτω άλλο σκαλί να κατρακυλήσεις στου κακού τη σκάλα…» του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά που απο-τυπώνει επακριβώς την κατάντια ενός παρακμι-ακού εσχατόγερου που σουλατσάριζε τα βρά-δια, ψαρεύοντας τεκνά «με προσόντα», ζώντας έτσι μία επικίνδυνη, αισχρή δεύτερη ζωή.

ΚΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Όταν η βιολογία πέφτει θύμα της «πολιτικής ορθότητας»

Πριν λίγες μέρες ο κορυφαίος Αμερικανός βιολόγος James Watson πούλησε το βραβείο Νόμπελ που έλαβε το 1962 αντί του ποσού των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σε δημοπρασία του γνωστού οίκου Christie’s. Ο Watson είχε βραβευτεί μαζί με τους Βρετανούς βιοφυσικούς Francis Crick (1916-2004) και Maurice Wilkins (1916-2004) για την ανακάλυψη της δομής του DNA το 1953.

Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του περασμένου αιώνα, αφού άλλαξε εκ βάθρων την επιστήμη της Βιολογίας, συμβάλλοντας ουσι-αστικά στη θεμελίωση της μοριακής βιολογίας, της γενετικής και της βιοτεχνολογίας, επιστημών αιχμής για τον αιώνα που διανύουμε.

Ο Γουότσον δήλωσε ότι ένα από τα κίνητρα που τον οδήγη-σαν στην εκποίηση του τιμητικού μεταλλίου είναι η αποκατά-σταση της φήμης του. Επιπλέον, η απόφαση του να πουλήσει το βραβείο του, ήταν μια μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στο διεθνές κατεστημένο της «πολιτικής ορθότητας» και του αντι-ρατσισμού, που τον έθεσε σε πλήρη απομόνωση.

Όπως εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα στους Financial Times «κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι υπάρχω», προσθέτοντας ότι έχει γίνει ένα «μη-πρόσωπο», μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν 7 περίπου χρόνια σχετικά με το χαμηλό IQ των εγχρώμων της αφρικανικής ηπείρου. Ο Αμερικανός επιστήμονας είχε δηλώσει τότε: «Οι κοινωνικές πολιτικές μας βασίζονται στο γεγονός ότι η ευφυΐα τους είναι η ίδια με τη δική μας, ενώ όλες οι έρευνες λένε πως αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα».

Οι δηλώσεις του αυτές, αν και ανταποκρίνονται στην πραγ-ματικότητα, είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η προγραμμα-τισμένη ομιλία του από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου,

ενώ η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων εξέφρασε την αντίθεσή της για τα «ρατσιστικά σχόλια». Ακολούθησε η από-λυσή του από το διεθνούς φήμης Εργαστήριο Βιολογικών Επι-στημών Cold Spring Harbor, το οποίο διηύθυνε επί 40 περίπου χρόνια, καθώς και από όλα τα εργαστήρια εταιρειών για τα οποία εργαζόταν ως ερευνητής.

O κορυφαίος επιστήμονας είχε επίσης κατηγορηθεί παλαι-ότερα από τα ΜΜΕ για σεξισμό και για ομοφοβία, καθώς φέρεται να είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν έκτρωση αν έμελλε να αποδειχθεί σε προγεννητικό έλεγχο ότι το παιδί τους είναι ομοφυλόφιλο.

Ο ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛΈνας δισεκατομμυριούχος Ρώσος επιχειρηματίας, ο Άλισερ

Ουσμάνοφ, αποκάλυψε πριν λίγες μέρες, ότι είναι ο πλειοδότης στη δημοπρασία για το βραβείο και ότι πρόκειται να το επιστρέ-ψει στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Ο Ουσμάνοφ, ο οποίος είχε κάνει ανώνυμα την προσφορά του στη δημοπρασία μέσω τηλεφώνου, δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτη μια κατάσταση στην οποία ένας εξέχων επιστή-μονας υποχρεώνεται να πουλήσει ένα μετάλλιο αναγνώρισης των επιτευγμάτων του» προσθέτοντας ότι «Ο Τζέημς Γουότσον είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιολόγους στην ιστορία της ανθρωπότητας και το βραβείο του για την ανακάλυψη της δομής του DNA πρέπει να παραμείνει δικό του».

Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΜΕ ΤΟΥΣ... ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛΘα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις 14 Απριλίου 2011, στο

Πανεπιστήμιο Πατρών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν

του Νομπελίστα καθηγητή, μια μικρή ομάδα αναρχοκομμουνι-στών τραμπούκων εισέβαλε στην συνεδριακή αίθουσα την ώρα της ομιλίας του Γουότσον, φωνάζοντας προκλητικά και φαιδρά συνθήματα όπως «Η Γενετική είναι επιστήμη των ναζί» κ.α. Ένας μάλιστα εξ αυτών, επιτέθηκε στον γηραιό επιστήμονα, προσπα-θώντας να τον χτυπήσει με ένα κοντάρι, αλλά εμποδίστηκε από δύο παρευρισκόμενους συνέδρους, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ως είθισται σε όλες αυτού του είδους τις περιπτώσεις η «Ανε-ξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη» και συγκεκριμένα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, επέβαλλε σε δύο κατηγορούμενους που συμμετείχαν στα επεισόδια και είχαν αναγνωριστεί, ποινές – «χάδια».

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΟι υποστηρικτές της «πολιτικής ορθότητας» δεν επιτρέ-

πουν καμιά επιστημονική γνώμη -ακόμη και αν είναι ισχυρά τεκμηριωμένη με ατράνταχτα επιχειρήματα και αποδείξεις- αν αυτή αποκλίνει από τις απόψεις των απανταχού αντιρατσιστών, απόψεις που τείνουν να λάβουν διαστάσεις καθολικής αποδοχής από τα απανταχού ερίφια της παγκοσμιοποίησης.

Έρευνες που αποδεικνύουν με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία ότι υπάρχουν διαφορές στο γενετικό υλικό μεταξύ των φυλών του ανθρώπινου είδους, διαφορές που επηρεάζουν την διανοητική ικανότητα, την φυσική αντοχή, τον ψυχισμό, κτλ. αποσιωπώνται στο όνομα της «δημοκρατίας» και της πολυφυ-λετικότητας,που προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων, ενώ οι επι-στήμονες που τις πραγματοποιούν αφορίζονται από την διεθνή «επιστημονική κοινότητα» και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΚΑΣΤΗΣ

Page 19: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 19ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θα τους σιχαθούν εκατόν μία!Πριν από καιρό, έγραψα ότι αν οι Έλληνες σιχαί-νονται τους πολιτικάντηδες μία φορά, μ’ αυτά που θα δουν και θα ακούσουν κατά την προεδρική εκλογή, θα τους σιχαθούν… εκατόν μία! Δεν επρόκειτο για κάποια… προφητεία (άμπρα-κατά-μπρα…), αλλά για μια ασφαλή πρόβλεψη, που έγινε με δεδομένη τη μανία των φαυλοκρατών Σαμαροβενιζέλων για να κρατηθούν στην εξου-σία με κάθε μέσον! Έτσι, ήταν φυσικό κι επόμενο να γίνουν δωροδοκίες βουλευτών, αποστασίες, απόπειρες δωροδοκίας και άλλα τέτοια εκφυλι-στικά φαινόμενα!

Άνοιξε ο βόθρος της… Μπανανοδημοκρατίας!Αυτές τις μέρες, λοιπόν, βρώμισε ο τόπος! Καταγγελίες –και με αποδείξεις- για απόπειρες δωροδοκίας, άλλες καταγγελίες που συγκλο-νίζουν τη μια αλλά παίρνονται πίσω την επομέ-νη, δηλώσεις που ανασκευάζονται αυθημερόν, ασήμαντοι βουλευτάκηδες που τη μία λένε πως δεν ψηφίζουν για πρόεδρο και την επομένη δηλώνουν πως θα το… ξανασκεφτούν, ύβρεις, απειλές, μηνύσεις, κατάρες και άλλα τινά, συν-θέτουν τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα της… Μπανανοδημοκρατίας μας. Κι όσο ακούω τους βουλευτάδες του… συνταγματικού τόξου να… ξεκατινιάζονται αγρίως, τόσο θυμάμαι τον υστερικό καθωσπρεπισμό τους, όταν η Χρυσή Αυγή είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, απο-καλώντας τους κλέφτες, κλέφτες και τους προ-δότες, προδότες!

Ιδού το… ήθος των «δημοκρατών»Ποια είναι η πολιτική ορολογία των ημερών; Θαυμάστε το… ήθος των «δημοκρατών», που τόσον καιρό μας κουνάγανε και το… δάχτυ-λο (τώρα να το βάλουν εκεί που ξέρουν…): «Βόθρος», «βούρκος», «λασπομαχία», «λασπο-βροχή», «τα πήραν για να ψηφίσουν», «που-λημένοι», «άθλιοι και ξεφτιλισμένοι», «πολιτι-κάντηδες που εκτελούν συμβόλαια», «πολιτικά σκουλήκια», «άθλιοι επαίτες», «περιφερόμενοι καιροσκόποι», «λασπολόγοι άθλιων επιχειρη-μάτων», «ιεροεξεταστές», «τυφλοπόντικες», «να προσέχουν να μην κυκλοφορούν πολύ αυτές τις μέρες, γιατί εγώ είμαι από χωριό και έχουμε

φήμη πρωτόγονου». Να τους χαιρόμαστε τους… μπανανοκράτες!

Να ξεμαλλιάζεται η Πιπιλή με την Ξουλίδου…Μόνο ξύλο δεν έχει πέσει ακόμα μεταξύ των μπανανοκρατών, αλλά που θα πάει, στο τέλος θα πέσει και ξύλο! Αν όχι στη δεύτερη ψηφο-φορία, σίγουρα θα πέσει στην τρίτη (και φαρ-μακερή…). Και πολύ θα το χαρώ να δω π.χ. τον Μπουμπούκο να κάνει στην μπάντα τον… πολι-τικό πολιτισμό του και να παλεύει μανιασμένα με τον Πανοκαμμένο (πρόσεξε Μπουμπούκο, μην τον βλέπεις έτσι, αυτός είναι επικίνδυνος γιατί πίνει πολύ κόκα-κόλα…) και τη Σκοτεινή Πιπιλή να ξεμαλλιάζεται με την Ξουλίδου. Θα’ ναι αυτό που λέμε σκηνές απείρου κάλλους και θα θυμίζουν την… ηρωική βουλή των προ-επαναστατικών χρόνων, την καλύτερη βουλή όλων των εποχών! Κρίμα δε που κατά τη μετα-πολίτευση βίδωσαν τις καρέκλες της βουλής, για να μην γίνονται… ιπτάμενες. Όσο να’ ναι, μια καρεκλομαχία έχει άλλη χάρη. Εκτός κι αν τις ξηλώσει ο Αηδόνης ο… πρωτόγονος (που είναι κι από χωριό…) και εκπληρωθεί η (διόλου κρυφή) επιθυμία μου. Κι όλα αυτά να συμβαί-νουν, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να βλέπουνε τα χάλια των μπανανοκρατών και να γελάνε. Ώρε γλέντια!

Με ένεση κρυμμένη στη χούφτα…Αλλά ο πιο μεγάλος φόβος των πραγματικών αφεντικών του συστήματος (που ασφαλώς και δε βρίσκονται ανάμεσα στους τσιρκολάγνους της βουλής), είναι άλλος: να μην πιάσει καμιά κρίση τον τρελάκια (ένας είναι ο τρελάκιας!) και αρχίσει και σπάει ότι βρίσκει μπροστά του! Βεβαίως, έχουν πάρει τα μέτρα τους… Ένα… βαγόνι χάπια (της… χαράς) πριν μπει στη βουλή (και σε οποιονδήποτε άλλο δημόσιο χώρο…) και –όπως μαθαίνω- τέσσερις «επιτηρητές» που θα τον έχουν από κοντά στην χαρακτηρι-σθείσα ψυχιατρικώς «πολύ επικίνδυνη» τρίτη ψηφοφορία, ο ένας εξ’ αυτών με έτοιμη ένεση (που ρίχνει ξερό και… ελέφαντα) κρυμμένη στη χούφτα. Αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν παύουν να τον φοβούνται, γιατί μπορεί να τους… ξεφύγει. Ε, ας βάλουν κι έναν πέμπτον με… λάσο, να τον τσακώσει άμα τους φύγει!

Εξετάσεις νομιμοφροσύνης στον παγκόσμιο αφέντηΑπό την άλλη μεριά του λόφου (πρόκειται για οφθαλμαπάτη, στην πραγματικότητα είναι στην ίδια πλευρά…), ο ΣΥΡΙΖΑΣ δίνει αβέρτα εξε-τάσεις νομιμοφροσύνης στον παγκόσμιο αφέ-ντη. Έτσι, τη μία ημέρα δήλωσε ο Ευρωπαίος εκπρόσωπος των τοκογλύφων Όλι Ρεν, ότι ο mister Tsipras έχει δεσμευθεί στους διεθνείς τοκογλύφους, να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ πάση θυσία και την επομένη κιόλας έσπευσε ο αρχισυριζαίος να τον επιβεβαιώσει. Έτσι, σε συνέντευξή του στο (γνωστών συμφερό-ντων…) διεθνές πρακτορείο Reuters, δήλωσε πως η μελλοντική κυβέρνησή του θα διαπραγ-ματευτεί με τους «δανειστές» (όπως αποκάλεσε τους διεθνείς τοκογλύφους…) τη δυνατότητα ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς να προβεί σε μονομερείς ενέργειες και ότι δέσμευσή του είναι να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.Είπε, ότι τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρέπει να αποπληρωθούν και ότι δεν ζητά νέο κούρε-μα του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή ιδιωτών. Δηλαδή, είπε ότι ήθελαν ν’ ακούσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι!

Το ντέφι της υποταγήςΚαι ω του θαύματος! Την ίδια μέρα, οι κατ’ ευφημισμόν λεγόμενες «αγορές» (δηλαδή οι διεθνείς τοκογλύφοι), οι οποίες στο άκουσμα της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής και της βεβαιότητας των εκλογών άστραψαν και βρόντη-ξαν, έγιναν… αρνάκια! Γιατί άραγε; Την απάντη-ση στην εύλογη απορία τη δίνει το Reuters, σε δημοσίευμα με τον ενδεικτικό τίτλο: Το «όχι» Τσίπρα σε μονομερείς ενέργειες ηρέμησε τις αγορές. Ιδού πως καθάρισε ο… φακίρης mister Tsipras: «Από την «μαύρη Τρίτη» της προηγού-μενης εβδομάδας, στη «χαρούμενη Πέμπτη» της τρέχουσας. Πολλές φορές η κινητήρια δύνα-μη των διεθνών αγορών μπορεί να είναι μια

δήλωση ή μια νύξη ή μια υποσημείωση που θα «διαβαστεί» με τον ορθό τρόπο. Κάτι τέτοιο συνέβη με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Reuters. Οι εντυπώσεις που άφησαν τα λεγόμενά του στις αγορές ήταν άμεσες και είχαν αντίκτυπο στην κίνηση των μετοχών που κατέγραψαν την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών. Κι όλα αυτά λόγω της προφορικής δέσμευσης του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν προτίθεται να προβεί σε μονομερείς ενέρ-γειες, άμα τη αναλήψει των πρωθυπουργικών καθηκόντων του, και δεν έχει στόχο να βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρώ».Προφανώς, αυτό εννοούσε ο γλυκανάλατος Alexis τις προάλλες στο Ηράκλειο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑΣ θα βαράει το ντέφι και οι αγορές θα χορεύουν. Εννοούσε το ντέφι της υποταγής!

Τι Τσίπρας, Τι ΣαμαράςΚι αν νομίζετε πως αυτά τα περί υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στους διεθνείς τοκογλύφους είναι φαντασιώσεις μας επειδή… ζηλεύουμε τη… δόξα του, ας δούμε τι λέει επί του θέματος ένας φίλα προσκείμενος, ο αριστεριστής «πατέρας όλων των δημοσκόπων» Νικολακόπουλος, στην γαλλική Liberation. Τον ρωτάει ο δημοσιογρά-φος: «Ωστόσο, αυτό το κόμμα μοιάζει να θέλει τη ρήξη» κι αυτός του απαντά αφοπλιστικά:«Αυτή η εντύπωση δίνεται από την αριστερή του πτέρυγα, η οποία είναι μειοψηφία και κάνει πολύ θόρυβο υποσχόμενη την επανάσταση: δηλαδή, παύση πληρωμών, έξοδο από το ευρώ ή την Ευρώπη, πόλεμο εναντίον του καπιταλι-σμού. Αλλά μην ξεγελιέστε. Το πρόγραμμα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εξαγγέλθηκε στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν έχει κανένα σχέδιο ρήξης. Είναι μια πλατφόρμα που δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό σχέδιο για μια σοσιαλιστική Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ό,τι και η παρούσα κυβέρνηση: να επαναδιαπραγ-ματευτεί το χρέος…»Οπότε, τι Τσίπρας, τι Σαμαράς! Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή!

Κατά Μακκαβαίων γράφει ο Αντίοχος

«Τον Ιούλιο πήγα στο γρα-φείο της Χρυσής Αυγής στον

Πειραιά για να δηλώσω συμμετοχή για τις εκδη-

λώσεις στις Θερμοπύλες. Ρώτησαν το όνομά μου – τους έδωσα

ένα ψεύτικο – και μετά, απροσδόκητα, το δια-

βατήριό μου. Υποστήριξα ότι δεν το είχα. Το βρήκαν όταν έψαξαν την τσάντα

μου. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης για τον Λεωνίδα, είδα

τον επικεφαλής του γραφείου να γκουγκλάρει μανιωδώς στο

κλειστό πίσω γραφείο. Κάποια μέλη της

ο ρ γ ά ν ω σ η ς πήγαν εκεί

μαζί του.

Κάτι συζητούσαν έντονα. Ο ομιλητής ολοκλήρωσε βιαστικά την υπόλοιπη ομιλία του για τον Ηρόδοτο. Μετά είδα τον επι-κεφαλής να σηκώνει το τηλέφωνο. Άρπαξα την τσάντα μου, προσπέρασα βιαστικά τους στρατιώτες, κατέβηκα γρήγορα τη σκάλα και βρήκα στο δρόμο. Πήρα τρία διαφορετικά ταξί για το σπίτι μου. Από τότε δεν έχω επιστρέψει».

«Στα άδυτα της Χρυσής Αυγής»Μια αμερικανική ιστορία… τρόμου

Η Huffington Post επέλεξε την διασκέδασή μας με ένα ανά-λαφρο αστικό – ψυχολογικό θρίλερ. Η ταινία, σκηνοθέτης της οποίας είναι ένα αμερικανάκι ονόματι, στερείται αληθοφά-νεις, όμως πλαισιώνεται από ευφάνταστους διαλόγους και τα απαραίτητα, για αμερικανική παραγωγή, ειδικά εφέ.Όπως παραθέτει ο συγγραφέας, παρουσιάστηκε στα γρα-φεία της Χρυσής Αυγής υπό κάλυψη και περιηγήθηκε σε αυτά επί 6 εβδομάδες. Εκεί μας μεταφέρει ότι είδε «σβάστικες», «στρατιώτες» και άκουσε ομιλίες για τον Λεωνίδα και άλλους. Βέβαια το αμερικανάκι, συγχυσμένο μάλλον από την επήρεια του πολυπολιτισμού στην Πατρίδα του, δεν μπορεί να αντι-ληφθεί την διαφορά μεταξύ των δύο ελληνικών συμβόλων,

μπερδεύοντας τον μαίανδρο με την «σβάστικα».Πέραν, όμως, των παραπάνω είδε ανθρώπους να ψάχνουν στο διαδίκτυο, ανθρώπους να συνομιλούν και… ξαφνικά… όταν είδε κάποιον να σηκώνει το… τηλέφωνό του άρχισε να τρέχει παίρνοντας «τρία διαφορετικά ταξί» για να γυρίσει σπίτι. Σε αυτό το σημείο του σεναρίου εμφανίζεται ένα κενό, αφού ο συγγραφέας δεν μας πληροφορεί καταλλήλως για τους λόγους που έκαναν το χαρακτήρα να τρέχει πανικόβλητος, παίρνοντας «τρία διαφορετικά ταξί».Η δημιουργία του κλίματος για την «ηρωική έξοδο» του χαρα-κτήρα είναι ικανοποιητική, όμως λείπει εμφανώς η στιγμή που παίζει η μουσική αλά «Ψυχώ», προκαλώντας την φυγή και το γούρλωμα των ματιών του ανυποψίαστου θεατή. Εντέλει θα λέγαμε ότι το εν λόγω θρίλερ αξίζει ένα «τρία»!Και μία παρατήρηση: Αντί να επιστρατεύονται τακτικές παρα-κολούθησης και αντιπαρακολούθησης για ένα ρεπορτάζ σχε-τικά με την Χρυσή Αυγή, ο φιλόδοξος δημοσιογράφος μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Τύπου και να μάθει ό,τι θέλει. Επίσης μπορεί να δημοσιεύει τις ανακοινώσεις του Κινήματος αντί να κάνει γαργάρα τα ηχητικά ντοκουμέντα που «καίνε» τον Σαμαρά!

ΟΙ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ» ΤΗΣ HUFFINGTON POST

Page 20: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201420 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αιχμάλωτοι τουρκικών διεκδικήσεωνΑπαντήσεις και εγγράφως έδωσε η Άγκυρα στις θέσεις της Λευκωσίας για τη διαχείριση των υδρογονανθράκων. Σύμ-φωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η τουρκική κυβέρνηση, η οποία παρέλαβε από την Αθήνα τις έγγραφες θέσεις της Λευκωσίας, διαβίβασε τις δικές της μέσω του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στις τουρκικές θέσεις, τις οποίες επεξεργάστηκε ο υφυπουρ-γός Εξωτερικών Φενιντούν Σινιρλίογλου, καθορίζεται το πλαίσιο των τουρκικών κινήσεων που δεν αφορούν μόνο τη διαχείριση των υδρογονανθράκων αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Η τουρκική απάντηση κωδικοποιείται ως εξής: Πρώτον, η τουρκική πλευρά επιμένει σε συνδιαχείριση του

φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας.Δεύτερο, συζήτηση του κεφαλαίου της ενέργειας στα πλαί-

σια της διαδικασίας του δικοινοτικού διαλόγου. Να συνδεθεί, κοντολογίς, με τη διαδικασία και να εγκλωβιστεί στα γρανάζια μιας μακράς αντιπαραγωγικής συζήτησης, καθιστώντας αιχμά-λωτο στις τουρκικές ορέξεις το θέμα του αερίου.

Τρίτο, εάν δεν ισχύσουν τα πιο πάνω, τότε θα πρέπει, όπως αναφέρει η τουρκική πρόταση, να δημιουργηθεί μια επιτροπή από την Ελλάδα και την Τουρκία, που θα έχουν την εποπτεία της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου.

Είναι προφανές από τις έγγραφες θέσεις που έχει καταθέσει η τουρκική πλευρά ότι εξακολουθεί να θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα». Είναι δε προφανές πως η προ-σπάθεια της Τουρκίας να εμπλέξει και την Ελλάδα παραπέμπει στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την Άγκυρα να κλείσει το Κυπριακό σε μια τετραμερή διάσκεψη.

Κλειδί η παράγραφος για το ΚυπριακόΠαράγραφο για τις καλές υπηρεσίες του Γ.Γ. για το Κυπρι-

ακό θα περιλαμβάνει η έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στις 10 του Ιανουαρίου. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενημερώσει τους εμπλεκόμενους για την πρόθεσή τους αυτή, για αναφορά στη διαδικασία των συνομι-λιών, ενώ αυτό που αναμένουν όλοι είναι οι διατυπώσεις που θα επιστρατεύσουν οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού.

Το κλειδί θα είναι πώς θα παρουσιασθούν οι τουρκικές προκλήσεις και η εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως και η αναστολή της συμμετοχής της ελληνοκυπριακής πλευράς στη διαδικασία των συνομιλιών.

Το περιεχόμενο της έκθεσης είναι η πρώτη φάση, η δεύτερη είναι το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Σε αυτό το κομμάτι θα αναλάβει, όπως πάντα, δράση η Βρετανία.

Σημειώνεται συναφώς ότι στις 26 Ιανουαρίου ο ειδικός σύμ-

βουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ενόψει τούτου ο Νορβηγός αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού θα επανέλ-θει εντός Ιανουαρίου στην Κύπρο για νέες επαφές. Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη ο Άιντα ήταν στην Κύπρο.

elamcy.com

Διεθνής Επικαιρότητα

Μουσουλμάνος ακτιβιστής ο δράστης

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Με την μαύρη μαγεία ασχολείτο ο Ιρανός πρόσφυγας που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, ενώ είχε κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες γυναίκες. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ο δράστης –γνωστός και μη εξαιρετέος στις αστυνομικές αρχές- ήταν ο Ιρανός «πολι-τικός πρόσφυγας» και αυτόκλητος σείχης, Μαν Χαρόν Μονίς, ο οποίος αυτοαποκαλείτο «μουσουλμάνος κληρικός και ακτιβιστής υπέρ της ειρήνης». Οι κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις με πολιτικά κίνητρα, αναφέρονται στην δράση του, το 2002, όταν και προωθού-σε τον εαυτό του ως πνευματικό θεραπευτή με την χρήση μαύρης μαγείας. Ο δράστης βρι-σκόταν σε δικαστική διαμάχη για την καταδίκη του με αφορμή τα «δηλητηριώδη» γράμματα που είχε αποστείλει στις οικογένειες αυστρα-λών στρατιωτών που σκοτώθηκαν την περί-οδο 2007-2009.

Στρατολόγηση γυναικών για τη τζιχάντ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Άνδρες της αστυνομίας της Ισπανίας και του Μαρόκου συνέλαβαν επτά πρόσωπα στο πλαίσιο επιχείρησης προκειμένου να πατα-χθούν οι προσπάθειες στρατολόγησης γυναι-κών για να πάνε στην Συρία ή στο Ιράκ και να υποστηρίξουν τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στη Μαδρίτη. Η Ισπα-νία είναι ανάμεσα σε πολλές χώρες της Ευρώ-πης, που πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την ριζοσπαστικοποίηση νεαρών μουσουλμάνων υπηκόων τους και να τους αποτρέψουν να ταξιδέψουν για να πάρουν μέρος στο πλευρό των τζιχαντιστών στις ένοπλες συρράξεις στην Συρία ή στο Ιράκ. Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο οι άνθρωποι αυτοί να επιστρέψουν και να εξαπο-λύσουν επιθέσεις στις επικράτειές τους. Στο πρόσφατο παρελθόν, γυναίκες με διαβατήρια κρατών-μελών της ΕΕ επιχειρήθηκε να εντα-χθούν στις τάξεις του ΙΚ, είτε για να πάρουν

μέρος στις συγκρούσεις στο ιρακινό και το συριακό έδαφος, είτε για να γίνουν σύζυγοι μαχητών.

Ολάντ κατά ρατσισμού και αντισημιτισμού

ΠΑΡΙΣΙ: Τον πρώτο του λόγο για την μετανά-στευση εκφώνησε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρ. Ολάντ, τονίζοντας ότι «ένας στους τέσσερις Γάλλους γεννήθηκε σε οικογένεια μετανα-στών. Οφείλουμε στο όνομα της Γαλλίας και της Δημοκρατίας να παλέψουμε εναντίον των φωνών που κηρύττουν τον φόβο του άλλου και τον αποκλεισμό, όσων ονειρεύονται μια μικρή Γαλλία, μια συρρικνωμένη Γαλλία, μια Γαλλία που δεν θα είναι πια η Γαλλία», επιλέ-γοντας την πολιτική αντιπαράθεση με τους…

ξενοφοβικούς και ευρωσκεπτικιστικούς πολι-τικούς σχηματισμούς που, δικαιολογημένα, κατέστησαν δημοφιλείς σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο Ολάντ εμφανίσθηκε «θετικός» στο ζήτημα της ψήφου των ξένων υπηκόων, ενώ καταδίκασε όσους ενσπείρουν τον φόβο του Ισλάμ, δεσμευόμενος ότι θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.

Προωθούν ψήφισμα κατά του Ισραήλ

Ψήφισμα που διεκδικεί την πλήρη απόσυρση του Ισραήλ από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη έως το 2016 ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει η Παλαιστίνη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το παλαιστινιακό ψήφισμα, που θα

κατατεθεί από την Ιορδανία, χρειάζεται την υποστήριξη των 9 από τα 15 μέλη του Συμ-βουλίου Ασφαλείας προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία. Το Παρίσι ετοιμάζει άλλο ψήφισμα, που επίσης δίνει διορία διετίας, όχι όμως για την απόσυρση των Ισραηλινών από την Δυτική Όχθη, αλλά για τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων. «Αν δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε άλλα βήματα. Το πρώτο βήμα είναι να ενταχθούμε σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και το Διεθνές Δικαστήριο» είπε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς.

Ρατσιστικό έγκλημα

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πακιστανός, πατέρας τεσσά-ρων παιδιών, άρπαξε μια νεαρή που περπα-τούσε στο δρόμο και τη βίαζε επί τρεις ώρες λέγοντάς της «εσείς οι λευκές είστε καλές σε αυτό». Ο πρωτοφανής βιασμός συνέβη στη Βρετανία. Η γυναίκα, μια 20χρονη κοπέλα, επέ-στρεφε στο σπίτι της από τη δουλειά όταν την άρπαξε ο Αμπντούλ Γκαφούρ (Abdul Ghafoor) και την παράχωσε μέσα σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στον δρόμο, για να εκτονωθεί πάνω της. Ο Γκαφούρ την πλησίασε από πίσω, την άρπα-ξε, την έριξε μέσα στους θάμνους και άρχισε να τη βιάζει από τις 11.25 το βράδυ μέχρι και τις 02.45 τα ξημερώματα.Το θύμα είχε στείλει ένα μήνυμα στην αδελφή της πριν φύγει από τη δουλειά, λέγοντάς της ότι σχόλασε και θα πήγαινε σπίτι της.Αλλά για κακή της τύχη έπεσε πάνω στον μεθυσμένο μουσουλμάνο, ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει ερωτική συνέρευση σε άλλες δύο λευκές γυναίκες δίχως ανταπόκριση. Στη δική η εισαγγελέας Σάλι Χόμπσον είπε ότι ο βιασμός είχε ρατσιστικό κίνητρο. «Επειδή είναι μια λευκή γυναίκα θεώρησε ότι μπορού-σε να της φερθεί με αυτό τον τρόπο. Θεωρού-σε ότι έπρεπε να ενδώσει, αφού τις έλεγε εσείς οι λευκές είστε καλές σε αυτό». Και συνέχισε: «Μια γυναίκα βιάστηκε ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, στην ίδια την πόλη της, που αισθανόταν ασφαλής. Για αυτή τη γυναίκα ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα εκείνη τη νύχτα».

Δολοφονίες Λευκών ΑστυνομικώνΗΠΑ: Οξυμένα είναι τα πνεύματα στη Νέα Υόρκη με τον δήμαρχο Μπιλ Ντε Μπλάζιο, να βρί-σκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση στην πολιτική του καριέρα, όπως επισημαίνει το Reuters, για την παθητική του στάση την ώρα που το όργανο της τάξης βάλλεται από παντού. Οι δολοφονίες τριών λευκών αστυνομικών σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα το Σαββα-τοκύριακο από Αφροαμερικανούς, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία μαύρων πολιτών από αστυνομικούς, έχουν χωρίσει σε δύο «στρατόπεδα» τις ΗΠΑ.Από την πλευρά του, ο Χάουαρντ Σαρίφ, πρώην επικεφαλής του Αστυνομικού Σώματος της Νέας Υόρκης, κάνει λόγο για απαξίωση του αστυνομικού επαγγέλματος στις ΗΠΑ. Ο ίδιος ζητά σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Time» να κηρυχθεί «Εθνική Ημέρα Προστασίας του Αστυνομικού Σώματος», επισημαίνοντας ότι, για πρώτη φορά τα τελευταία 45 χρόνια, βλέ-πει τους Αμερικανούς πολίτες να αμφισβητούν το έργο των αρχών ασφαλείας.

Page 21: Φύλλο 908

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

iΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

Σαν πατρίδες κρύβω στην καρδιά καιρούς, τόπους, πρόσωπα, σημεία,

πάθη, ονειρογέννητα παιδιά.Μα η Πατρίδα, μία.

Σαν πατρίδες, των Τυρταίων ορμές,βιός κρυφό σε απόκοσμα ταμεία,κάποιες που δε λέγονται στιγμές.

Μα η Πατρίδα, μία.

Σαν πατρίδες κάποτε κ’ η οργή που ξεσπάει κι αφρίζει, τρικυμία, κ’ εσύ, αγάπη, δείλιασμα, στοργή.

Μα η Πατρίδα, μία.

Σαν πατρίδες μου μιλάνε λαοί μέσ’ στην ιστορία, κ’ εσείς, βιβλία,

και οι βωμοί που υψώνω. -Παντού θεοί.Μα η Πατρίδα, μία.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

21ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Είναι γνωστή η καταγγελία του Ηλία Κασι-διάρη, με την δημοσιοποίηση κάποιων διευ-θύνσεων στο διαδίκτυο, όπου θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ακούσει τη φωνή του Αντώνη Σαμαρά να δίνει σαφή χυδαία εντο-λή για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντι-μετωπιστούν «οι επόμενοι τρεις». Βεβαίως, η φράση «είναι γνωστή», με την οποία ξεκι-νά το κείμενο αυτό, επιδέχεται διαφόρους σχολιασμούς καθώς για ένα θέμα, που υπό κανονικές συνθήκες θα σήμαινε την πτώση της κυβέρνησης και την προφυλάκιση του πρωθυπουργού, είχαμε «άκρα του τάφου σιωπή» από τα συστημικά ΜΜΕ. Η κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό ηχητι-κό ντοκουμέντο, όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή δήλωση-σχολιασμό (πόσω μάλ-λον να το διαψεύσει), αλλά αντιθέτως είναι ολοφάνερη η προσπάθειά της να «θάψει» εντελώς το θέμα. Και όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ωμή παρέμβαση του πιο υψηλού προσώπου στην θεσμική πυραμίδα της κυβέρνησης, προς την ηγεσία της Δικαι-

οσύνης και τους λειτουργούς της. Δεν μιλά-με απλώς για ένα «ρουσφέτι», αλλά για την ξεδιάντροπη προτροπή προς προφυλάκιση των πιο επικίνδυνων πολιτικών του αντι-πάλων. Μια κατάπτυστη ενέργεια εντελώς, ανήθικη, παράνομη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, που θα έπρεπε από εδώ και στο εξής να αποτελεί το παράδειγμα για το πώς η πολιτική εξουσία ποδηγετεί την δικαστική εξουσία. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτή η αποκά-λυψη θα είχε προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές και ποινικές εξελίξεις. Όχι όμως και στην Ελλάδα της «μπανανίας», του «συνταγματι-κού τόξου», της «πολιτικής ορθότητας», των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης κ.λπ. Στην «καλύτερη» των περιπτώσεων η αποκάλυ-ψη αυτή «εκφυλίστηκε», με τα ΜΜΕ να «παί-ζουν» με το θέμα, με εντελώς αποπροσανα-τολιστικούς τίτλους και ανάλογο περιεχόμε-νο, δίνοντας το βάρος όχι στην καταγγελία αλλά στο γεγονός ότι ο Κασιδιάρης αποκά-λεσε «αισχρό» και «αλήτη» τον πρωθυπουρ-γό! Ορισμένα ΜΜΕ, μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο παραχάραξης της αλήθειας χαρα-κτήρισαν χυδαίο τον έγκλειστο Συναγωνιστή μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποίησε επα-κριβώς τα λεγόμενα του Σαμαρά, ο οποίος μίλαγε σαν επισκέπτης των οίκων ανοχής. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, απλώς δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στο όλο ζήτημα, όπως π.χ. στο «Έθνος», το οποίο δεν έγραψε ούτε μια λέξη για το ζήτημα αυτό! Το ίδιο συνέβη και με άλλα έντυπα, όπως

φυσικά και με το διαδίκτυο, αλλά και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Είτε αποπροσα-νατολισμός του όλου θέματος, είτε πλήρης αποσιώπησή του. Και όμως, είναι οι ίδιες φυλλάδες, ιστότοποι και τηλεοπτικοί δίαυ-λοι, που πριν από λίγο καιρό δεν είχαν κανέ-ναν απολύτως ενδοιασμό να δημοσιοποι-ούν διαλόγους άνευ ποινικής ουσίας μεταξύ Χρυσαυγιτών, ή να προχωρούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σε ηχητικές αναπα-ραστάσεις (με «αισθησιακή» μάλιστα χροιά, προφανώς για να φανούν πιο πειστικοί στην χυδαία γελοιότητα του ρόλου τους), στην προσπάθειά τους να «σπρώξουν» το σαθρό και (όπως αποδεικνύεται) κατασκευασμένο κατηγορητήριο της κυβέρνησης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Και όμως, η Αξιοπρέπεια, η Αξιοπιστία και η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύ-νης συνθλίβεται και εξευτελίζεται προς χάριν μικροκομματικών συμφερόντων, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Προκειμένου να διατηρηθεί η «σταθερότητα» και η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία, αυτοί που θα έπρεπε να αναδείξουν το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα, στο βαθμό που θα του άρμοζε, έθαψαν εντελώς ή υποβάθμισαν -ως εκεί που έπρεπε- την συγκεκριμένη υπόθεση, λες και δεν αποτελούσε καν είδηση. Ένοχη σιωπή, καραμπινάτη συγκάλυψη του εγκλήματος Σαμαρά και στραγγαλισμός της αλήθειας, όχι μόνον από την κυβέρνηση (για ευνόητους λόγους) και τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» (για ακόμη πιο ευνόητους λόγους), αλλά και από σύσσωμη την αντι-

πολίτευση! Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση με την σωστή εκμετάλλευση ενός τέτοιου κραυγα-λέου γεγονότος, προτίμησε να συνταχθεί στο πλευρό του Σαμαρά παρά να πει την αλήθεια (με φωτεινή εξαίρεση την Ζωή Κωνσταντο-πούλου), δείχνοντας έτσι ότι η προσήλωσή του στην αρρωστημένη φαντασίωση του «συνταγματικού τόξου» βρίσκεται υπεράνω της εξυπηρέτησης της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης. Βεβαίως, επειδή δεν ζούμε την εποχή της δεκαετίας του ’80, όπου δεν υπήρχε διαδίκτυο, το ηχητικό ντοκουμέντο με την χυδαία ομολογία-εντολή Σαμαρά έχει φτάσει σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώ-τες μας και θα φτάσει σε ακόμη περισσότε-ρους. Η όλη αντιμετώπιση, όμως, του θέμα-τος είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο το σύστημα και οι κατά περίσταση παραφυ-άδες του επιχειρούν να μεταχειριστούν μια πολύ σημαντική είδηση. Όταν αυτή η είδηση όχι μόνο δεν τους είναι αρεστή, αλλά πολύ περισσότερο είναι σε θέση να διακινδυνεύσει τα στενά συντηρητικά τους συμφέροντα, τότε φροντίζουν είτε να την αποσιωπήσουν εντελώς, είτε να την περιθωριοποιήσουν στο έπακρον, προσπαθώντας να διαστρεβλώ-σουν το περιεχόμενό της και να εκφυλίσουν τις συνταρακτικές αλήθειες που βγαίνουν μέσα απ’ αυτήν, οι οποίες αποτελούν καίριο πλήγμα στον σκελετό του αρρωστημένου κορμιού της. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΤΟΜΥΣΤΙΚΟ

ΤΟΥΑΤΣΑΛΙΟΥ

ΘΑΒΟΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Κουτί της Πανδώρας»: Κοινός παρονομαστής στις 2 υποθέσεις

Ο Ντογιάκος οφείλει να αποχωρήσει τώρα

Στις 6 Δεκεμβρίου έγιναν οι καταγγελίες του Χαϊκάλη για την απόπειρα χρηματισμού. Δεν ήταν καταγγελίες απλού πολίτη αλλά βουλευτή οι οποίες συνοδεύονταν από ντοκουμέντα. Θα περίμενε κάποιος πως σε μία χώρα που η Δικαιοσύνη ανησυχεί για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και την προσπάθεια εκτροπής τους, πως θα ξεκινούσε προσπάθεια να διαλευκαν-θεί τί συμβαίνει.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες παρακο-λουθούνται ακόμη και μετά από ανώνυμες καταγγελίες. Λογικό λοιπόν, δε θα τους κατηγορούσε κανείς, να διατάξουν την παρα-κολούθηση τηλεφώνων των εμπλεκόμενων από τη στιγμή που απειλείται όχι η διάπραξη κάποιου αδικήματος, αλλά η πλαστο-γραφία της λαϊκής θέλησης και η εκτροπή του Συντάγματος. Δεν το έκαναν. Δεν το κάνουν ούτε σήμερα που το ζητά ο Χαϊκάλης.

Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά είναι ο κύριος Ντογιάκος και το επίμαχο βίντεο με τις εντολές Σαμαρά δε διερευνήθηκε ποτέ. Διαρρέει ένα

βίντεο υποκλοπής του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά κανένας δε νοιάζεται αν υπάρχει τέτοια

χυδαία και αγοραία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τον πρωθυπουργό της χώρας;

Η υπόθεση αυτή όμως, η οποία εκ των πραγμάτων θα κριθεί πολιτικά όσο προσπαθούν να την καλύψουν με νομικισμό και υποκριτική νομολαγνεία, βάζει επί τάπητος ένα άλλο σοβαρό θέμα. Αυτό της διαρροής των ηχητικών με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολή στον «Παναθηναϊκάκια» για νομικό σεξ σε κατηγο-ρούμενους.

Ας μη γελιόμαστε. Ο Κασιδιάρης κατονόμασε ως εντολοδόχο -«Παναθηναϊκάκια» τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών. Και να λοιπόν τώρα, σε μια υπόθεση που δείχνει τον πρωθυπουργό όπως αυτή του Χαϊκάλη, ο Εισαγγελέας Εφετών κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος, φαίνεται να τρενάρει το άνοιγμα των επικοινωνιών του Αποστολόπουλου. Ο κύριος Ντογιάκος ήταν επίσης ενήμερος για την παγίδευση του Αποστολόπουλου από την Αστυνομία. Παγίδευση που δεν απέδωσε γιατί κάποιος ειδοποίησε τον Αποστολόπουλο να μην πάει. Το ποιός είναι αυτός, η Εισαγ-γελία δε θέλει να το μάθουμε, όπως και πολλά άλλα, αφού δεν διατάζει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τους εμπλεκόμενους.

Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά είναι ο κύριος Ντογιάκος που υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί πως σχετίζεται κιόλας, αφού το επίμαχο βίντεο με τις εντολές Σαμαρά δε διερευνήθηκε ποτέ. Διαρρέει ένα βίντεο υποκλοπής του ίδιου του πρωθυπουρ-γού αλλά κανένας δε νοιάζεται ποιός τον υποκλέπτει; Κανένας δε νοιάζεται αν υπάρχει τέτοια χυδαία και αγοραία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τον πρωθυπουργό της χώρας; Η ίδια η Δικαιο-σύνη κι ο κύριος Ντογιάκος δεν ενδιαφέρονται αν κατηγορούνται αδίκως στη συνείδηση των πολιτών με όσα έχουν διαρρεύσει ώστε να δώσουν εντολή έρευνας;

Η Εισαγγελία Εφετών οφείλει να ανοίξει τις τηλεπικοινωνίες για να μάθει η ίδια και στη συνέχεια οι πολίτες, στο όνομα ποιού δρούσε ο κύριος Αποστολόπουλος ο οποίος εμφανίζεται ως συνοδοιπόρος τριών τουλάχιστον πρωθυπουργών. Οφεί-λει ακόμη να διατάξει έρευνα για τη διαρροή του ηχητικού που εμφανίζει τον πρωθυπουργό να δίνει εντολές στον κύριο Ντογιάκο. Κι ο κύριος Ντογιάκος οφείλει το συντομότερο να απομακρυνθεί μέχρι να περατωθούν οι έρευνες. Διαφορετικά ο καθένας έχει δικαίωμα να υποθέτει πως δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο παναθηναϊκάκια αλλά για παράγκα.

Page 22: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 201422 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΑποστέλλονται με αντικαταβολή σε όλη την χώρα με ένα τηλεφώνημα στο 6949361466

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΒΟΛΑ - ΑΝΘΡΩΠΟΙΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣΤΟΜΕΑΣ Χ

Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

3.00 € 7.00 € 10.00 € 8.00 € 3.00 €

• ΟΜαύροςΣεπτέμβρηςτουΕλληνισμού

• ΠροσωπικότητακαιΑτομοκεντρισμός

• ΟιΉρωεςΔενΠεθαίνουνΠοτέ

• ΜεΟδηγότονΑρχηγόμας

• ΤαΝαρκωτικάσανΜέσοΕλέγχουτηςΝεολαίας

• Όμηρος:ΟΠοιητήςτωνΕλλήνων

• Ασκητική:ΗΠαρακαταθήκητουΕθνικούΑγώνα

• ΓιαμιαΜεταφυσικήΘεώρησητηςΠολιτικής

MAIANΔΡΟΣ

09TEYXOΣΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΟ

68ΣΕΛΙΔΕΣ

ΦυλήΙστορία

Πολιτισμός

Διαβάστε σε αυτό το τεύχος

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

ΜπορείτενατοπρομηθευτείτεστιςκατάτόπουςΤ.Ο.τουΛαϊκούΣυνδέσμουκαθώςκαιστοτηλ.

6949361466Τιμή:4€ΟΧΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η παράνομη και αντισυνταγματική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ εις βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή από τη Χούντα Σαμαρά, η οποία εξαπολύθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, είχε διττό στόχο: Αφενός να φιμώσει δια των προφυλακίσεων τη Φωνή του Ελληνικού Λαού, τη Φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών και αφετέρου με τη χρήση αντι-συνταγματικών μεθοδεύσεων, να στραγγαλίσει οικονομικά το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.Η αντισυνταγματική απόφαση μιας παράνομης -μετά τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής- Βουλής, δια της οποίας αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός νόμιμου Πολιτικού Κινήματος, αποσκοπεί ακριβώς στην παρεμπόδιση του νόμιμου Πολιτικού Αγώνα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Με τέτοιου είδους αθλιό-τητες, η Χούντα Σαμαρά επιδιώκει να νοθεύσει τη σαφή και

ρητή εντολή 540.000 Ελλήνων κι Ελληνίδων προς το Εθνι-κιστικό Κίνημα. Συνεπώς οι μεθοδεύσεις της Χούντας εις βάρος του Κινήματος, είναι μεθοδεύσεις που στρέφονται ευθέως κατά της ελεύθερης πολιτικής βούλησης του Λαού!Η Δύναμη του Ελληνικού Λαού είναι η Χρυσή Αυγή και η Δύναμη της Χρυσής Αυγής είναι ο Ελληνικός Λαός!Μέσα στη σκοτεινότερη Τυραννία που σκεπάζει το Λαό και την Πατρίδα μας, κρατάμε άσβεστη τη Δάδα της Εθνικής Αντίστασης: Συμβάλλω στο γκρέμισμα της Χούντας Σαμαρά - Στηρίζω Οικονομικά το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή!

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0315.83.0200590942IBAN: GR 04026 03150 00083 02005 90942

ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

Page 23: Φύλλο 908

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 23

Η Φωνή του Λαού

ελα σε επαφη mε την χρυση αυγη

Επιστολές - Συνεργασίες c Τ.Θ. 8346, Τ.Κ. 10010, ΑΘΗΝΑ c [email protected]

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ Τελικά το καθεστώς είναι ένα,

ενιαίο και αδιαίρετο. Διαπερνά και συνδέει από τις πρωτοεμφανιζόμε-νες «ΡΙΖΕΣ», τους Καρατζαφέρηδες και τους Καμμενοχαϊκάληδες, μέχρι τις «ΡΟΖΕΣ» του Τσιπρανδρέου, τις ΑνταρCIES, τα αναρχομπαζώματα και τους ληστοτρομοκράτες της βορειο-προαστικής ελίτ.

Άκουσα στην εκπομπή του Αυτιά τον Χαϊκάλη να λέει: «Δέχομαι καλο-προαίρετα τη μήνυση του κυρίου Πρωθυπουργού για να αναζητήσουμε μαζί την αλήθεια και να έλθουν όλα στο φως». Δηλαδή να σου έρχεται να ξεράσεις καλαπόδια .

Έλληνα μην πέφτεις στην παγίδα. Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη». Μόνη καθαρή γνήσια επιλο-γή, η Χρυσή Αυγή!

Π.Σ.

p

ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Χωρίς καμιά ντροπή από κανέναν

τους, κουβάλησαν μαντρωμένους, με τους φάρους των περιπολικών στο φουλ, όλους τους εκλεγμένους μας βουλευτές και τον Αρχηγό του κόμ-ματος, κατευθείαν στα υπόγεια της Βουλής, περιμένοντας να μπουν στην Ολομέλεια σαν τους κλέφτες.

Ντροπή τους και Αίσχος τους, οι ψηφισμένοι εκπρόσωποι 550.000 Ελλήνων, τόσο καιρό αδίκως και χωρίς στοιχεία να παραμένουν στα μπουντρούμια των Φυλακών και όταν μην μπορώντας να κάνουν διαφορε-τικά, δέχτηκαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, τους μεταχειρίστηκαν σαν κοινούς εγκληματίες, μεταφέ-

ροντας τους με χειροπέδες και στα κρυφά. Πόσο τους φοβούνται αλήθεια. Και ούτε μία διαμαρτυρία δεν ακού-στηκε από κανέναν «δήθεν» δημοκρά-τη πολιτικό του συνταγματικού τους τόξου. Ανθρωπάκια αδίστακτα, ερπετά σερνάμενα με τι διχαλωτές γλώσσες τους έξω, με το δηλητήριο έτοιμο να μας το πετάξουν.

Μέρες τώρα μας εκφοβίζουν από τον «ταραγμένο» Πρωθυπουργό μέχρι τον πιο γελοίο βουλευτάκο τους, με τον Αρμαγεδώνα που έρχεται, με την πλήρη καταστροφή μας, και γενικά με όλες τις πληγές του Φαραώ που θα μας πέσουν, αν δεν εκλεγεί Πρόε-δρος ο καρπαζοεισπράκτορας Δήμας, φοβούμενοι μόνο μην χάσουν τις θεσάρες τους και τις μισθάρες τους.

Καρφί δεν τους καίγεται αν όλη η χώρα είναι ήδη στην δίνη της κατα-στροφής, απλά αυτοί να καταφέρουν να επιπλεύσουν για άλλη μια φορά! Το τέλος τους όμως προδιαγράφεται, απλά εμείς οι απλοί πολίτες με μέλλον άγνωστο και αβέβαιο, παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές και μεγάλα θύμα-τα για άλλη μια φορά.....

ΑΝΝΑ

p

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ, ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ Διανύουμε μια περίοδο αποκαλύ-

ψεων για το πόσο διεφθαρμένο είναι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας υιοθετούν δύο μέτρα και δύο σταθμά για την αποκάλυψη Χαϊκάλη και για την αποκάλυψη του Ηλία Κασιδιάρη.

Τα κανάλια της διαπλοκής μπορεί να έδειξαν την αποκάλυψη Χαϊκάλη μεν, τον πέρασαν από ιερά εξέταση εφιστώντας του την προσοχή δε. Κάτι παρόμοιο είδαμε πρόσφατα και στην περίπτωση του Στύλιου για ένα απλό ζήτημα. Όλη η κατάσταση δικαιώνει και συσπειρώνει την Χρυσή Αυγή.

Το κίνημα μας χτυπήθηκε με μεθό-δους του αίσχιστου είδους. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η προφυ-λάκιση του Αρχηγού μας δίχως άρση ασυλίας και τα υπόλοιπα αιτιολογικά προφυλακίσεων των βουλευτών μας στην ουσία δεν δένουν την εγκληματι-κή οργάνωση, την παράνομη διακοπή χρηματοδότησης του νόμιμου πολιτι-κού κόμματος μας και τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου και την στοχοποίη-ση με αισχρότατους χαρακτηρισμούς των ψηφοφόρων από τα ΜΜΕ που προωθούν την κατάλυση των ηθών, των εθίμων και της θρησκείας μας.

Στην αποκάλυψη Χαϊκάλη ας κρα-τήσουμε το «υπάρχουν και άλλοι» και το «χρήματα στα ποδαράκια».Τα χρή-ματα του Ελληνικού λαού. Τα χρήματα αυτά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε «ποδαράκια» αλλά σε πολύτεκνους, άρρωστους, απολυμένους, άστεγους. Σύντομα όλος ο Ελληνικός λαός θα καταλάβει ποιος πραγματικά δίνει μάχη για την επιβίωση του Έθνους, την αξιοπρέπεια του λαού και το μέλ-λον της Ελλάδας.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

7 χρόνια πριν...Χειμερινό Ηλιοστάσιο

Στα τέλη του Δεκεμβρίου κάθε έτους ζούμε την μεγαλύτερη νύκτα του χρόνου. Ζούμε την στιγμή της «ΣΤΑΣΕΩΣ» και της τροπής του Ηλίου. Του Φωτοδότη Πατέρα της Λευκής Ράτσας, του Ζωο-δότη Πατέρα των Ελλήνων, που λατρεύτηκε με πάθος μέσα στους αιώνες πότε σαν Απόλλωνας Μουσηγέτης, Αλεξίκακος και Εκδικητής και πότε σαν Άη-Γιώργης Τροπαιοφόρος και Δρακοκτόνος, προστάτης του Πεζικού μας, κεντημένος με χρυσή κλωστή πάνω στις Τιμημένες Σημαίες των Συνταγ-μάτων Πεζικού, του αιματοβαμμένου πεζικού του Δοξασμένου Στρατού μας.Χειμερινό Ηλιοστάσιο, η ημέρα του Ανίκητου Ηλίου, ο Σωτήρας του κόσμου γεννιέται την στιγμή ακριβώς που στον σκοτεινό ορίζοντα εμφανίζεται το σημείον της Παρθένου. Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ο Σωτήρας του κόσμου, ο Αιώνιος Ήρωας γεννιέται. Το Φώς νικά το σκοτάδι, η ελπί-δα ξαναγεννιέται στις καρδιές των ανθρώπων και μία νέα μάχη αρχίζει.Όλα αυτά αποκτούν στις ημέρες μας μια ιδιαίτερη σημασία. Αποκτά η ελπίδα του ήλιου, η ελπίδα της νίκης του φωτός κατά του σκότους μία ιδιαίτερη σημασία μέσα στην απόλυτα σκοτεινή εποχή μας. Στην εποχή μας, όπου ήρωες πια δεν υπάρχουν, όπου κάποιοι γκρίζοι και θλιβεροί τύποι, διακι-νώντας άχρηστα χαρτιά, που το μοναδικό τους αντίκρισμα είναι η χολή και το μίσος, εξουσιάζουν τους λαούς μας, σκυλεύουν τα ιδανικά μας, λεη-λατούν τις ψυχές μας, ευτελίζουν τον πολιτισμό μας, βεβηλώνουν κάθε τι Ιερό και Άγιο αυτού του αιματοβαμμένου τόπου.Ο τροχός του Ηλίου αρχίζει και πάλι να γυρνά φέρνοντας τον άνθρωπο πιο κοντά στην ζωή, παρά στον θάνατο. Το κακό εξορκίζεται και οι δαιμονικές μορφές απομακρύνονται μακριά από την οργή της ιεράς πυρράς, που καίει στην Εστία κάθε τιμημένης κατοικίας σε όλη την διάρκεια των Αγίων αυτών ημερών. Γιορτάζουμε την ημέρα του Ανίκητου Ηλίου, γιορ-τάζουμε την νίκη του Φωτός κατά του σκότους και αν όλα γύρω μας φαντάζουν σκοτεινά, μια φλόγα καίει στις καρδιές μας και είναι αυτή η φλόγα η μοναδική ελπίδα για το «Αύριο», που έρχεται.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007

ΑΘΗΝΑ Δηλιγιάννη 50ΑΓΡΙΝΙΟ Πάροδος ΚυριαζήΑΙΓΙΟ Αιγαλέως 62ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Μαζαράκη 34ΑΡΓΟΛΙΔΑ Παράσχου 9, ΝαύπλιοΑΡΤΕΜΙΔΑ Αγ. Μαρίνας 10ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 17 χλμ Νέας Εθνικής ΟδούΑΤΑΛΑΝΤΗ Εθνικής Αντιστάσεως 34ΑΧΑΡΝΕΣ Πλατεία ΚαράβουΒΑΡΔΑ ΗΛΕΙΑΣ Πατρών - Πύργου 50Β. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ Λ. Κηφισίας 141ΓΥΘΕΙΟ Πλ. «Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη»ΔΡΑΜΑ Εθνικής Αμύνης 55ΖΑΚΥΝΘΟΣ Φωσκόλου 77ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ηροδότου 87 (Ν. Αλικαρνασσό)

ΘΑΣΟΣ Πρίνος Θάσου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καζαντζάκη 4ΚΑΒΑΛΑ Δαγκλή 10ΚΑΛΑΜΑΤΑ Χ. Κουμαντού 2 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Καραϊσκάκη 7ΚΑΣΤΟΡΙΑ 11ης Νοέμβριου 9ΚΑΤΕΡΙΝΗ Δραγούμη 1 και ΕιρήνηςΚΕΡΚΥΡΑ Πολυχρονίου Κωνσταντά 2ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Δρακοπούλου 12 (Αργοστόλι)ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 63KOZANH Πλ. Γιολδάση 2KOMOTHNH Σοφοκλέους Κομνηνού 2ΚΟΡΙΝΘΟΣ Κύπρου 64ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ Κεντρική πλατείαΚΩΣ Ομήρου και Ξενοκρίτου (Ζηπάρι)

ΛΑΜΙΑ Πλατεία Πάρκου και ΚολοκοτρώνηΛΕΣΒΟΣ Πλατεία Κυπρίων ΠατριωτώνΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Στρατηγού Ν. Ρόκα 94ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ Κεντρική ΠλατείαΜΕΓΑΡΑ 28ης Οκτωβρίου 65ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Κοντογιάννη 4ΜΕΣΣΗΝΗ Μερλοπούλου 27ΝΕΜΕΑ Δερβενακίων 20ΑΝ. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ Αγ. Νικολάου 31Ν. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ Ποσειδώνος 34 (Άλιμος)ΞΑΝΘΗ Τσιμισκή 2ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καραΐσκου 111ΠΕΡΑΜΑ 25ης Μαρτίου 7ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ Κεντρική ΠλατείαΠΡΕΒΕΖΑ Μάρκου Μπότσαρη 63

ΠΥΡΓΟΣ Αγ. Γεωργίου και ΥψηλάντουΡΟΔΟΣ Εθν. Μακαρίου 45 (Στοά Ροίκου)ΣΑΛΑΜΙΝΑ Λ. Φανερωμένης 3ΣΕΡΡΕΣ Ραιδεστού 1ΣΠΑΡΤΗ Λυκούργου 142ΣΤΡΥΜΩΝΙΚΟΣ Μ. Αλεξάνδρου 44, ΒρασνάΤΡΙΚΑΛΑ Καποδιστρίου 10 και ΑσκληπιούΤΡΙΠΟΛΗ Πλατεία Κολοκοτρώνη 8ΦΑΡΣΑΛΑ Θεοτοκοπούλου 2 (1ος Όροφος)ΧΑΛΚΙΔΑ Κιαπέκου 1ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Τερτσέτη 4 (Πολύγυρος)ΧΑΝΙΑ Τζανακάκη 40 - 42ΧΙΟΣ Κουντουριώτη 70 & Καλαμπόκα 89

εδω χτυπα η καρδια του εθνικισmου

Αθήνα: 210 8235030 Πειραιάς: 210 4172693 Αν. Αττική: 6947 285718 Δυτ. Αττικη: 6973 283559 Θεσσαλονίκη: 6970 138893 Αιτωλ/νία: 6987 082953 Αργολίδα: 6985 764633 Αρκαδία: 6974 882304 Άρτα: 6974 382063 Αχαΐα: 6948 550798 Βοιωτία: 6985 994905

Γαργαλιάνοι: 6977 224247 Γρεβενά: 6978 514514 Γύθειο: 6974 629128 Δράμα: 6978 834611 Δωδεκάνησα: 6947 780096Έβρος: 6947 179504 Εύβοια: 6993 955634 Ευρυτανία: 6988 888540 Ζάκυνθος: 6971 835209 Ηράκλειο: 6977 752198 Ηλεία: 6977 579856 Ημαθία: 6943 567011 Θεσπρωτία: 6980 838537 Ιωάννινα: 6938 147358 Καβάλα: 6931 087003

Καρδίτσα: 2441 73454 Καστοριά: 6978 514514 Κέρκυρα: 6937 621556 Κεφαλλονιά: 6945 134452 Κιλκίς: 6970 505407 Κοζάνη: 6984 342137 Κόρινθος: 6946 359976 Κυκλάδες: 6909 103541 Λακωνία: 6970 365496 Λάρισα: 6977 274402 Λασίθι: 6989 642299 Λευκάδα: 6936 796622 Μαγνησία: 6972 802167 Μεσσηνία: 6948 929090 Ξάνθη: 6984 784013

Πέλλα: 6972 226025 Πέραμα: 210 4416009 Πιέρια: 6970 881184 Πρέβεζα: 6985 771934 Ρέθυμνο: 6977 752198 Ρόδος: 6947780096 Ροδόπη: 6983 504758 Σάμος: 6984 305181 Σέρρες: 6938 721350 Τρίκαλα: 6932 207727 Φθιώτιδα: 6988 888540

Φιλιατρά: 6945 662768 Φλώρινα: 6947 298150 Φωκίδα: 6988 888540 Χαλκιδική: 6970 885776 Χανιά: 6977 752198 Χίος: 6980 834045

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 210.6985121 - 210.6985171210.6985173 - 210.6985175

Καθημερινά 9:00 - 21:00

Επιστολές Συμπαράστασης προς τους φυλακισμένους Συναγωνιστές

μπορούν να αποστέλλονται προς:

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Σολωμού 3, ΤΚ 18100, Aθήνα

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Page 24: Φύλλο 908

Γεννήθηκα τον Δεκέμβριο του 1957 όχι σε κάποιο χωριό, αλλά σε μία κεντρική συνοικία των Αθηνών και παρόλο αυτό είχα την τύχη

και την ευλογία να ζήσω το πνεύμα των Χριστου-γέννων μιας παλαιάς Ελλάδος, η οποία σήμερα φαντάζει μία μακρινή νοσταλγική ανάμνηση.

Τόσο αυτή τη χρονιά όσο και τα περασμένα χρόνια οι νεοέλληνες ζουν τις ημέρες των εορτών με ένα πνεύμα (καταχρηστική η χρησιμοποίηση της λέξεως πνεύμα…) το οποίο ασφαλώς δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με το πνεύμα των Χριστουγέννων, των Ελληνικών Χριστου-γέννων σύμφωνα με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ

Φαίνεται πως η δική μου γενιά ήταν η τελευταία η οποία έζησε με ένα ύστατο άρωμα, με μία γεύση εάν θέλετε των Ελληνικών Χριστουγέννων. Δεν αναφέρομαι σε αυτό το βαθύ και μοναδικό το οποίο ενυπάρχει στα σχετικά διηγήματα του κοσμοκαλόγερου της Ελληνικής Λογοτεχνίας, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ένα βαθύ πνεύμα ευλαβείας, βυθισμένο μέσα στο χρόνο το οποίο εξέφραζε αρμονικά συνταιριασμένες την ελληνική ψυχή και την ευλάβεια. Το ξαναγέννημα ενός ολόκληρου κόσμου μέσα από το βαθύ σκοτάδι της νύχτας της αμαρ-τίας με την έλευση του φωτοδότη λυτρωτή Θεανθρώπου.

Όχι, ασφαλώς όχι. Τα Χριστούγεννα της δεκαετίας του ’60 και εάν θέλετε των αρχών της δεκαετίας του ’70 δεν είχαν σχέση με την αγνότητα την αμόλυντη της ελληνι-κής ψυχής, αλλά σίγουρα κρατούσαν στοιχεία από αυτήν μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Τότε λοιπόν, για όσους δεν το ξέρουν γιατί ποτέ δεν το έζησαν, οι οικογένειες με την ευρύτερη έννοια μαζευ-όντουσαν στην κατοικία του πλέον ηλικιωμένου και σεβάσμιου κι όλοι μαζί εόρταζαν τα Χριστούγεννα και την έλευση του Νέου Έτους. Όλοι οι συγγενείς δηλαδή συγκεντρωνόντουσαν για να εορτάσουν και υπήρχε ένα πνεύμα αγάπης, ομόνοιας, αισιοδοξίας παρ’ όλα τα σοβαρά προβλήματα κοινωνικά και οικονομικά τα οποία αναμφισβήτητα υπήρχαν εκείνη την εποχή.

Όσο για εμάς τα παιδιά ζούσαμε πραγματικά σε έναν θαυμαστό μαγικό κόσμο γεμάτο μυστήρια, μύθους και παραδόσεις. Ήταν οι καλικάτζαροι που πολέμαγαν να πριονίσουν το δέντρο της ζωής που κρατούσε ολόκλη-ρο τον κόσμο και οι οποίοι σκορπίζανε με την έλευση του Θεανθρώπου και τα Φώτα. Ήταν το πνεύμα του Κακού, το οποίο η μεγάλη ημέρα έδιωχνε μακριά από τους ανθρώπους. Και ήταν η εξαγνιστική πυρρά, το κού-

τσουρο που έκαιγε ολόκληρο το δωδεκαήμερο, το οποίο προστάτευε τους πιστούς από την έλευση της διαβολής και της κακίας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΠέρα όμως από την οικογένεια υπήρχε και μία μεγα-

λύτερη. Ήταν η γειτονιά και από γειτονιά σε γειτονιά ολόκληρη η Ελλάδα. Τα κάλαντα τα έλεγαν τα γειτονό-πουλα της διπλανής πόρτας τα οποία τα γνώριζες και όχι συμμορίες κακοποιών που κτυπούν με θράσος τις πόρτες ακόμη και το μεσημέρι προκειμένου να εκβιάσουν τον χρηματικό οβολό.

Αυτήν την Ελλάδα κάποτε την έζησα και θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν αγαπημένο μου εξάδελφο με τον οποίον βρισκόμουν μαζί στον προθάλαμο ενός νοσοκο-μείου περιμένοντας νέα για έναν ασθενή συγγενή μας. Εκεί ανάμεσα στο πλήθος ήταν κι ένας ηλικιωμένος επαρχιώτης, ο οποίος φορούσε τσαρούχια. Βλέποντάς τον με τα τσαρούχια μου είχε πει την φράση “αυτή είναι η Ελλάδα που πεθαίνει”! Δεν έδωσα τότε μεγάλη σημασία, αλλά σήμερα αλίμονο γνωρίζω ότι τα λόγια του ήταν πραγματικά προφητικά.

Απέναντι σε αυτά λοιπόν τα οποία επιγραμματικά ανέφερα και τα οποία επαναλαμβάνω δεν μπορούν να τα νοιώσουν παρά μόνον όσοι τα έχουν ζήσει και μόνον όσοι αισθάνονται αηδία από την σημερινή κατάσταση, απέναντι σε αυτές τις εικόνες μιας κοινωνίας, που είχε λιγότερα υλικά αγαθά, αλλά περίσσευμα ψυχής, υπάρχει ο ζόφος της σημερινής εποχής. Όχι, δεν αναφέρομαι

αποκλειστικά και μόνο στην πράγματι σοβαρή οικονο-μική κρίση, την φτώχεια που απλώνεται παντού, γιατί φτώχεια υπήρχε και τότε, αναφέρομαι στο καταναλωτικό όργιο, στην αποξένωση, στην έλλειψη Ιδανικών, σε ένα λαό που έχει καταντήσει αγέλη χωρίς ταυτότητα.

Το ξεχωριστό φως που καίει και λάμπει πάνω από την θάλασσα, το οποίο περιγράφει σε ένα διήγημά του ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, δεν φέγγει σήμερα για κανέναν παρά μόνον για όσους έχουν παραμείνει “αλα-φροΐσκιωτοι”, πιστοί στο πνεύμα της παλαιάς Ελλάδας το οποίο ήταν ένα πνεύμα αληθινό που δεν αγοραζόταν ούτε πουλιόταν.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΣτο σημείο αυτό θέλω να κάνω αναφορά σε κάποια

ξεχωριστά Χριστούγεννα που μου έτυχαν στο διάβα της ζωής μου. Όπως τα Χριστούγεννα του 1976 τα οποία πέρασα κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού στην Α’ πτέρυγα κατηγορούμενος και πάλι για πολιτικούς λόγους. Τα Χριστούγεννα του 1979 πάλι κρατούμενος στις φυλακές της Αίγινας. Εκεί όπου η μητριά που λέγεται ελληνικό κράτος είχε φυλακίσει κάποτε σε ένα σκοτεινό μπουντρούμι την πλέον αγνή μορφή της Επαναστάσεως του 1821, τον Νικηταρά! Να θυμηθώ τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος στα ορεινά φυλάκια του 567 Τάγματος Πεζικού, στο Ιστί Μπέη, στα οχυρά της Γραμμής Μεταξά, όταν τον ερχομό του Νέου Έτους χαιρετούσαν από φυλάκιο σε φυλάκιο με βολές από τα οπλοπολυβόλα οι υπερήφανοι στρατιώτες που φυλούσαν τα σύνορα της Πατρίδας! Αλήθεια τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους φυγόστρατους που εξουσιάζουν την Πατρί-δα, ερχόμενοι κατ’ ευθείαν από τους προθαλάμους των ξένων πρεσβειών; Τέλος τα περσινά Χριστούγεννα και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού και τα φετινά, τα οποία και πάλι θα περάσω κρατούμενος ενός καθεστώτος ανά-ξιου αυτού του Μεγάλου Έθνους.

Όμως, εγώ θα επιστρέψω και πάλι στις δεκαετίες εκείνες τις παλιές όταν το κέντρο των Αθηνών ήταν γεμάτο φώτα, με τους ανθρώπους χαρούμενους, χωρίς πολλά λεφτά, αλλά με μεγάλη καρδιά και αμόλυντη ελληνική ψυχή! Μας λένε πως ό,τι ζούμε σήμερα είναι “ανάπτυξη”, ότι ο κόσμος προχωράει μπροστά… Εγώ θα πω πως αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι παρακμή και με τα λόγια αυτά θα ευχηθώ από τις φυλακές Κορυδαλλού Καλά Χριστούγεννα, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τετάρτη

24Δεκεμβρίου

Η ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΘΕΛΗΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ: «Εκτός από τη φωτιά που άναβε στο τζάκι κατά τη διάρκεια του Δωδεκαημέρου, μεγάλες φωτιές άναβαν και ομαδικά στους δρόμους και στις πλατείες. Στο Καστανόφυτο της Καστοριάς, ανάβουν κέδρα στην άκρη του χωριού, ενώ στη Σιάτιστα ανάβουν πυρές στην πλατεία της πόλης δημιουργώντας θόρυβο γύρω από αυτές με κουδούνια. Το διώξιμο του κακού γίνεται έτσι πιο αποτελεσματι-κό χάρη στην αποτρεπτική δύναμη του ήχου των κουδουνιών.» (Ελληνικές Παραδόσεις)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Δείτε όλα τα είδη μας στο xakatastima.gr f Για παραγγελίες καλέστε στο 6949361466