''το μυστικό του ρολογιού''

12
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ eTwinning 2016-2017 Γ’ ΤΑΞΗ 1 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

Transcript of ''το μυστικό του ρολογιού''

Page 1: ''το μυστικό του ρολογιού''

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

eTwinning2016-2017

Γ’ ΤΑΞΗ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

Page 2: ''το μυστικό του ρολογιού''

Παιδιά γειά χαράΚουρδίστε τα μυαλάΕίν΄ η ώρα να χαλάσουμεΡολόγια μαγικάΜαζί με τον ΜηνάΤον Μηνά τον Ρολογά!Ήρθ’ η ώρα για να κάνουμεΜαζί μια σκανδαλιά!!!

Page 3: ''το μυστικό του ρολογιού''

Είναι μια σκοτεινή μέρα! Ή μάλλον είναι μια φωτεινή νύχτα! Η ώρα είναι και μισή… Ο Μηνάς ο Ρολογάς χουζουρεύει στο λεπτοδείκτη του ρολογόσπιτού του στο Κάστρο της Γνώσης.

Page 4: ''το μυστικό του ρολογιού''

Ντριγκ, ντριγκ, ντραγκ, ντρουγκ…χτυπάει η συσκευή επικοινωνίας.-(Μηνάς) Παρακαλώ;Από την άλλη μεριά ακούγεται μια γυναικεία, άγνωστη, τσιριχτή φωνή.-( Κυρία)Μπλα, μπλα, μπλα… έλα γρήγορα να μου φτιάξεις το ρολόι…μπλα, μπλα, μπλα…-(Μηνάς)΄Ερχομαι, έρχομαι, κυρία μου. Σε μισό λεπτό θα είμαι εκεί. Παρακαλώ περιμένετε. Μην ανησυχείτε. ( Απάντησε ο Μηνάς .)Έτσι λοιπόν ο Μηνάς, ο Μηνάς ο Ρολογάς, πέταξε στο λεπτό με την ιπτάμενη μπανάνα του!

Page 5: ''το μυστικό του ρολογιού''

-(Μηνάς)Μμμμμμ… έχει πολύ σοβαρή ζημιά το ρολόι !!!(Και τότε… κοιτάζει πονηρά δεξιά, κοιτάζει πονηρά αριστερά και… είναι έτοιμος για τη σκανδαλιά! Γυρίζει τους δείκτες ανάποδα και στραβώνει τα γρανάζια.)

Page 6: ''το μυστικό του ρολογιού''

-Ωχ! Ωχ! Ωχ! Α! πα! Πα! Τώρα τι θα κάνω; Αν μπούνε τώρα στο δωμάτιο και δούνε ότι χάλασα το ρολόι, μαύρο φίδι που μ΄έφαγε. Θα χάσω τη δουλειά, θα χάσω τα λεφτά… Να το ρίξω απ΄το μπαλκόνι;

Page 7: ''το μυστικό του ρολογιού''

Και…Έφυγε βιαστικά. Αγχωμένος; Μπαααα… Στενοχωρημένος; Μπουουου…

Page 8: ''το μυστικό του ρολογιού''

Πήγε στο Κάστρο της Γνώσης και την άραξε στον λεπτοδείκτη του ρολογόσπιτού του. Εκεί τον πήρε ο ύπνος. Τότε, σιγά- σιγά, πατώντας στις μύτες των ποδιών τους όοολοι όσοι τους είχε χαλάσει τα ρολόγια, πήγαν στο Κάστρο της Γνώσης. Ανέβηκαν στο ρολογόσπιτό του, γύρισαν ανάποδα τους δείκτες, στράβωσαν τα γρανάζια και…

Page 9: ''το μυστικό του ρολογιού''

Την επομένη, μέρα ήταν; Νύχτα ήταν; Ο Μηνάς ο Ρολογάς καταμπερδεμένος άρχισε να τρέχει πάνω κάτω. Κοιτάζει το ρολόι του και…

Page 10: ''το μυστικό του ρολογιού''

-(Μηνάς) Ωχ! Ωχ! Ωχ! Α! πα! Πα! Τι ώρα είναι; Θα προλάβω; Άργησα! Τι θα κάνω; Τρέχω και δε φτάνω! Κι έχω δουλειές με το τσουβάλι!!!!!!!!!!! Ψάχνω, ψάχνω, ένα τετράφυλλο τριφύλλι! Ωχ! Ωχ! Ωχ! Τι ώρα είναι; Μακάρι να πέσει ένα πεφταστέρι στο χέρι μου. Αχ! Αχ! Αχ! Τι ώρα είναι; Τρέχω, τρέχω να βρω μια σβήστρα που να σβήνει τα δάκρυα. Και μια ξύστρα για μύτες μυτερές! Ωχ! Ωχ! Ωχ! Τι ώρα είναι; Δεν προλαβαίνω. Ψάχνω έναν γαργαλιό για να κάνει όλο τον κόσμο να γελάει!

Page 11: ''το μυστικό του ρολογιού''

Πρέπει να προλάβω. Θα πετάξω με την ιπτάμενη μπανάνα μου να βρω φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Τα μαζεύουν οι γοργόνες το χάραμα για να δένουν τα μακριά μαλλιά τους!

Ωχ! Ωχ! Ωχ! Αχ! Αχ! Αχ! Τι ώρα είναι;

( Κι έτσι… το πάθημα του έγινε μάθημα!)

Page 12: ''το μυστικό του ρολογιού''

Συγγραφική ομάδα

ΑΛΕΞΗΣΑΝΑΣΤΑΣΙΑΒΑΣΙΛΙΚΗΣΟΦΙΑΧΡΥΣΟΥΛΑΡΑΦΑΕΛΑΡΑΦΑΗΛΙΑΡΑΝΙΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ:ΓΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ