Καμμένος αναφορές

12
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Δημήτρης Καμμένος Υποψήφιος Βουλευτής Β. Πειραιά ΑΝΑΦΟΡΕΣ

description

 

Transcript of Καμμένος αναφορές

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΔημήτρης Καμμένος

Υποψήφιος Βουλευτής Β. ΠειραιάΑΝΑΦΟΡΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.Στην επιστολή μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για προτάσεις της Ομοσπονδίας που αφορούν την κατάργηση δύο «Μνημονιακών» ρυθμίσεων στη φορολογία εισοδήματος που βρίσκονται στο νέο “Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος’’ (Ν.4172/2013). Πιο συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν:

Α. Το άρθρο 39 και ειδικότερα την παράγραφο β’ όπου ‘το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση τεκμαίρεται ότι συνίσταται στο τρία τοις εκατό (3%) της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου’ μα βάση το οποίο το 3% της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων προστίθεται ως τεκμαρκτό εισόδημα στη φορολογική δήλωση του 2014, καιΒ. Για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά, καταργείται η δυνατότητα εκχώρησης στο Δημόσιο των μισθωμάτων που δεν έχουν εισπραχθεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα καταβάλουν το 2015 φόρο εισοδήματος και για τα ενοίκια που δεν θα εισπράξουν εκτός του 2014, λόγω ασυνέπειας ή οικονομικής αδυναμίας των ενοικιαστών τους. Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 40 του νόμου ο φόρος θα υπολογιστεί αυτοτελώς στα μη εισπραχθέντα ετήσια ποσά ενοικίων, με συντελεστές φόρου 11% μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ και 33% για το τμήμα πάνω από τις 12.000 ευρώ.

Οι ρυθμίσεις αυτές που έχουν «ληστρικό»

χαρακτήρα καθώς εκτός του ότι φορολογούνται κάθε μήνα οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τεκμαρτό μίσθωμα για τα σπίτια τους, αναγκάζονται να πληρώνουν και φόρο για ενοίκια που δεν εισπράττουν.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος, όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στην εν λόγω επιστολή.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

2/4/2015

Θέμα: H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων παραθέτει προτάσεις σχετικά με την κατάργηση δύο «Μνημονιακών» ρυθμίσεων στη φορολογία εισοδήματος. Σχετικά με την κατάργηση δύο «Μνημονιακών» ρυθμίσεων στη φορολογία εισοδήματος.

03

2/4/2015

Θέμα: Σχετικά με τους άταφους πεσόντες κατά το έπος 1940-1941

Προς: τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών & Φίλων Άταφων Ελλήνων Νεκρών Ηρώων που έπεσαν στο έπος 1940-41.Στην επιστολή αυτή γίνεται λόγος για το αίτημα της Ένωσης για άμεση εκταφή των πεσόντων στην αποκαλούμενη «Ιερή Ζώνη» του Υψώματος 731 και τον εκ νέου ενταφιασμό τους στα δύο Στρατιωτικά Κοιμητήρια, της Κλεισούρας και των Βουλιαρατών.Παρότι συστάθηκε Μικτή Επιτροπή Ελλάδας – Αλβανίας για την υλοποίηση αυτής της Συμφωνίας, μέχρι και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος, όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στη επισυναπτόμενη επιστολή της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών & Φίλων Άταφων Ελλήνων Νεκρών Ηρώων.

Προς: τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή των Ναυπηγείων Σύρου με την επωνυμία «ΝΕΩΡΙΟΝ».Στην επιστολή αυτή γίνεται λόγος για το πρόβλημα που προέκυψε στα Ναυπηγεία Σύρου με την από 24-02-2015 δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου, λόγω καθυστέρησης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.Στα Ναυπηγεία Σύρου εργάζεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων οπότε με την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών όπως είναι φυσικό δημιoυργείται τεράστιο πρόβλημα βιοπορισμού αυτών και των οικογενειών τους καθώς επίσης έχει δημιουργηθεί καθυστέρηση στην επισκευή πλοίων.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος, όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στην εν λόγω επιστολή.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή της Ναυπηγείων Σύρου με την επωνυμία «ΝΕΩΡΙΟΝ».

2/4/2015

Θέμα: Oι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σύρου “ΝΕΩΡΙΟΝ” αιτούνται την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας, Σχετικά με το αίτημα των Ναυπηγείων Σύρου “Νεώριον” για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

04

2/4/2015

Θέμα: Σχετικά με την ανησυχία του Δημάρχου Κορυδαλλού για την απόφαση διεξαγωγής της δίκης των κατηγορουμένων της «Χρυσής Αυγής» στη γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού από τις 20 Απριλίου 2015.

Προς: τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Κορυδαλλού κ. Σταύρου Κασιμάτη, σχετικά με την απόφαση διεξαγωγής της δίκης των κατηγορουμένων της «Χρυσής Αυγής», στη γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού από τις 20 Απριλίου 2015.

Στην επιστολή αυτή, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού εκφράζει την δίκαιη ανησυχία του για το γεγονός, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι δίπλα από τις Φυλακές Κορυδαλλού υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σχολείων, καθώς και ότι υποχρεωτικά το διάστημα εκείνο, θα διακοπεί αναγκαστικά η λειτουργία τους για λόγους ασφαλείας εξαιτίας και της σοβαρότητας της δίκης, αλλά και πιθανών φασιστικών αντισυγκεντρώσεων γεγονός που θα επιβαρύνει την διαβίωση και την κοινωνική ειρήνη των κατοίκων του Δήμου. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος, όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στην εν λόγω επιστολή.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή του Δημάρχου Κορυδαλλού.

Προς: τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή των εγκαταλειμμένων Ναυτικών του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» της ναυτιλιακής εταιρείας VENTOURIS LINES πλοιοκτησίας Ευάγγελου Βεντούρη.Στην επιστολή αυτή γίνεται λόγος για το πρόβλημα που προέκυψε με το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ», το οποίο πραγματοποιεί επίσχεση εργασίας από τις 27/2/2015, με αποτέλεσμα να έχει αποδρομολογηθεί από την άγονη γραμμή Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμο, διότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία οφείλει δεδουλευμένους μισθούς στο πλήρωμα που φθάνουν και τους 10 μήνες, ενώ τελευταία διεκόπη και η τροφοδοσία (και διατροφή) του πληρώματος. Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο διότι τελειώνουν τα καύσιμα του πλοίου με ότι αυτό συνεπάγεται για θέρμανση, νερό και ρεύμα. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος, όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στην επιστολή.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή του πληρώματος Ναυτικών του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» της ναυτιλιακής εταιρείας VENTOURIS LINES πλοιοκτησίας Ευάγγελου Βεντούρη.

3/4/2015

Θέμα: Σχετικά με το αίτημα των εγκαταλειμμένων Ναυτικών του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ”

05

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή του Διοικητικού Συμβούλιου του Συνδέσμου Ελληνικών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών, όπου και αιτείται την υπαγωγή των επιχειρήσεων του κλάδου της παραγωγής των αλκοολούχων ποτών, στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών από τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης προς τα Τελωνεία.Ο ΣΕΑΟΠ υποστηρίζει ότι η καταβολή του ΕΦΚ & ΦΠΑ στο Τελωνείο, ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί ληξιπρόθεσμη οφειλή, ώστε να υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση, επειδή λόγω του ισχύοντος καθεστώτος, η οφειλή αυτή καλύπτεται από Εγγυητική Επιστολή.Επίσης ο Σύνδεσμος δηλώνει ότι, η αύξηση του ΕΦΚ από το 2009 έως σήμερα κατά 124,8%, οι αυξημένες κατά 75% πληρωμές και οι μεταχρονολογημένη είσπραξη φόρων μετά από 6-8 μήνες, οδηγούν όπως υποστηρίζει σε πτώχευση των επιχειρήσεων του κλάδου αλλά ακόμη και κατάσχεση όλων των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων.Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος, όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στην επιστολή.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή του Σ.Ε.Α.Ο.Π.

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά το υπόμνημα του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), όπου αιτείται να διορθωθούν ορισμένες αδικίες ή αβλεψίες που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα και την επαγγελματική κατάρτιση των αποφοίτων ΑΤΕΙ Λογοθεραπείας.Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος με το συγκεκριμένο υπόμνημα θέλει να τονίσει στο Υπουργείο Υγείας που ετοιμάζεται να καταργήσει και να αντικαταστήσει το ΠΔ 176/2014 που αναφέρεται στους όρους άσκησης των κλάδου των Λογοθεραπευτών, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και ζητάει από το Υπουργείο να λάβει υπόψη του, τις διευκρινήσεις και τις προτάσεις του Συλλόγου στη δημόσια διαβούλευση που γίνεται.Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλείσθε όπως λάβετε υπόψη σας τα αιτήματα των Λογοθεραπευτών , όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στο υπόμνημα.

Επισυνάπτεται το ανωτέρω αναφερθέν υπόμνημα του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ).

3/4/2015

Θέμα: Σχετικά με το αίτημα του Σ.Ε.Α.Ο.Π. που αφορά στην υπαγωγή των επιχειρήσεων του κλάδου της παραγωγής των αλκοολούχων ποτών στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών από τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης προς τα Τελωνεία

24/4/2015

Θέμα: Διευκρινήσεις και προτάσεις του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθών Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), κατά την αντικατάσταση του Π.Δ. 176/2014

06

30/4/2015

Θέμα: Πρόβλημα οφειλετών στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, με τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή της κας Στέλλας Βαλάνη-Ντολοπούλου, δικηγόρου της Θεσσαλονίκης, όπου και αιτείται να προβλεφθεί κάποια ειδικότερη διάταξη - εγκύκλιος για πολλούς οφειλέτες – επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την υπαγωγή τους στον ν. 4321/2015, σχετικά με τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την κα. Βαλάνη-Ντολοπούλου, οι συγκεκριμένες εταιρείες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ εντάχθηκαν αυτοδίκαια για το υπόλοιπο της οφειλής τους στην ρύθμιση των 100 δόσεων, κατά την εφαρμογή του νόμου Ν. 4321/2015, στην περίπτωση αυτών των οφειλετών, παρατηρήθηκε το εξής παράδοξο και μη νόμιμο:Στο ποσό της οφειλής τους που ρυθμίστηκε προστέθηκαν οι προσαυξήσεις των ετών κατά τα οποία αυτοί τηρούσαν την ρύθμιση τους και οι οποίες είχαν παγώσει με την υπαγωγή τους στην προσωρινή ρύθμιση του προγενέστερου νόμου, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό που κλήθηκαν να ρυθμίσουν...!

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω προβλήματος, όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στην επιστολή.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή της δικηγόρου κας Στέλλας Βαλάνη-Ντολοπούλου.

Προς: τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή του Σωματείου Ιδιόκτητων Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας, όπου και αιτείται να εξεταστεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχετικά με την ηλεκτρονική καταχώρηση των ωρών έναρξης και λήξης απασχόλησης των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων του νησιού καθώς και τις ημερών ανάπαυσης τους.Πιο συγκεκριμένα, βάσει του Ν.4310/2014 (άρθρο 15), το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να καταχωρεί προκαταβολικά και ηλεκτρονικά ΜΟΝΟ, από την αρχή του μήνα στο ΕΡΓΑΝΗ, τις ώρες έναρξης και λήξης απασχόλησης των οδηγών καθώς και τις ημέρες ανάπαυσης τους, και μάλιστα οι οποιεσδήποτε αλλαγές θα γίνονται μόνον ηλεκτρονικά και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη τους.Όπως αναφέρει το ίδιο το Σωματείο, οι οδηγοί των Τουριστικών λεωφορείων δεν έχουν συγκεκριμένο δρομολόγιο σε συγκεκριμένη ώρα καθημερινά, με αποτέλεσμα οι όποιες αλλαγές τυχόν λαμβάνουν χώρα, να αδυνατούν να τις δηλώσουν ηλεκτρονικά, ενώ εξαιτίας και της πολυπλοκότητάς του ΕΡΓΑΝΗ, οι αλλαγές αυτές χρίζεται να γίνουν από λογιστή, γεγονός ιδιαίτερα δύσκολο εάν πρόκειται για Σαββατοκύριακο ή αργία.Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση εξέταση και επίλυση του προβλήματος τους Σωματείου όπως αναφέρεται και περιγράφεται αναλυτικά στην επιστολή.Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή της του Σωματείου Ιδιόκτητων Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας.

11/6/2015

Θέμα: Πρόβλημα με την ηλεκτρονική καταχώρηση των ωρών έναρξης και λήξης απασχόλησης καθώς και των ημερών ανάπαυσης των οδηγών τουριστικών λεωφορείων της Κέρκυρας

07

11/6/2015

Θέμα: Σχετικά με την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού κόλπου.

Προς: - τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας- τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την επιστολή του κ. Σταύρου Σταυρίδη, Πολιτικού Μηχανικού, Πολιτευτή Νομού Κορινθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχετικά με τη διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού κόλπου και την προτεινόμενη προσέγγιση αντιμετώπισής του.Στην επιστολή αυτή, ο κ. Σταυρίδης αφού επισημάνει το γεγονός ότι μόνο στο Νομό Αχαΐας, τα τελευταία 20 χρόνια εξαφανίστηκαν από το χάρτη περισσότερα από 2.500 στρέμματα παραλιακής γης και αναφέρει τους γενεσιουργούς μηχανισμούς που προκαλούν τη διάβρωση στον Κορινθιακό, τονίζει πως για την αντιμετώπιση της διάβρωσης εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται τεχνολογίες (προβόλοι, παράκτιοι τοίχοι) που έχουν εγκαταλειφτεί προ πολλών δεκαετιών στις προηγμένες οικονομικά και πολιτιστικά χώρες και των οποίων η αποτελεσματικότητα αμφισβητείται. Προτείνει λοιπόν μια κοινή μεθοδολογία στην αντιμετώπιση του φαινομένου στα πλαίσια των διεθνών πρακτικών.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως εξετάσετε τις παραπάνω προτάσεις καθώς και την ένταξη και χρηματοδότηση των σχετικών έργων στη Νέα Προγραμματική Περίοδο (ΣΕΣ) 2014-2020.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή του κ. Σταυρίδη.

Προς: τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά τις επιστολές της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όπου και αιτείται να εξεταστούν τα ζητήματα που θέτουν.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, υποβάλει προτάσεις του αναπηρικού κινήματος προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με σκοπό την άμεση κατά το δυνατόν εξέταση και επίλυση τους, όπως για παράδειγμα:• Το πάγιο αίτημα των ΑμεΑ για ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια όπου και αιτούνται ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ιδιαίτερα σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης,• Τη συμμόρφωση με τους νέους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για τα δικαιώματα επιβατών με αναπηρία,• Τη βελτίωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου του τομέα μεταφορών,• Τις δράσεις εκπαίδευσης των στελεχών του τομέα μεταφορών,• Τη διασφάλιση της προσβασιμότητας της επικοινωνίας/ενημέρωσης ατόμων με αναπηρία και πολλά άλλα.Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση εξέταση των ζητημάτων, όπως αναφέρονται και περιγράφονται αναλυτικά στις επιστολές.

Επισυνάπτονται οι ανωτέρω αναφερθείσες επιστολές της της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που σας έχουν ήδη αποσταλεί στις 22/5 και στις 25/5/2015.

18/6/2015

Θέμα: Κατάθεση θεμάτων που αφορούν ΑΜΕΑ και υποδομές

08

Προς: τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την πρόσφατη επιστολή (Ιούνιος 2015) των αθλητριών της ομάδας πετοσφαίρισης του ΑΟ Σαρωνικού Αίγινας σχετικά με την απουσία γηπέδου ώστε να φιλοξενηθούν οι προπονήσεις της ομάδας.Στην επιστολή αυτή, οι αθλήτριες επισημαίνουν την ερασιτεχνική αρχικά ενασχόληση τους με το άθλημα με προπονήσεις που λάμβαναν χώρα σε ανοικτό χώρο εκτεθειμένο στο κρύο και στον αέρα με δάπεδο τσιμεντένιο με σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού τους. Όπως καταθέτουν σε λίγους μήνες με πρωτοβουλία συμπολιτών τους μετέτρεψαν μια αίθουσα λυκείου σε προπονητήριο –γήπεδο όπου μέχρι και σήμερα λαμβάνουν χώρα οι προπονήσεις τους.

Παρά τις αντιξοότητες η ομάδα αυτή κατάφερε μέσα σε μόλις 3 χρόνια από τη δημιουργία της να φτάσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα των παγκορασίδων νικώντας στον τελικό την ομάδα του Ολυμπιακού.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως εξετάσετε το αίτημα των αθλητριών για να διερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα χρηματοδότησης για δημιουργία ενός γηπέδου που θα στεγάσει όχι μόνο τις δραστηριότητες του συλλόγου αυτού αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες συνολικά της νεολαίας της Αίγινας ώστε να μην αισθάνονται ότι ζουν σε συνθήες παραμεθόριας περιοχή σε απόσταση μόλις 18 μίλια από την πρωτεύουσα.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή της ομάδας.

Προς: τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά την πρόσφατη καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας για την άρνηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας και Προέδρου της Μικτής Επιτροπής Ελέγχου να επιτρέψει τη διεξαγωγή έλεγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στο Ναυπηγείο «ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» στη Σαλαμίνα.Επισημαίνεται πως στο συγκεκριμένο Ναυπηγείο είχε πρόσφατα τραυματιστεί ένας εργάτης ωστόσο, το ατύχημα δεν δηλώθηκε από την επιχείρηση ως όφειλε.Παρά τις προσπάθειες του Συνδικάτου να λάβει άδεια από το υπουργείο Εργασίας και τον πρόεδρο της Μεικτής Επιτροπής Ελέγχου για το σχετικό έλεγχο, το αίτημα τους που κατατέθηκε στις 3 Ιουνίου του 2015 δεν έγινε δεκτό με την αιτιολογία ότι δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία για το ατύχημα.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείσθε όπως εξετάσετε την παραπάνω καταγγελία του Συνδικάτου και να προβείτε στις σχετικές ενέργειες έγκρισης ελέγχου των μέτρων ασφαλείας του Ναυπηγείου «ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» καθώς και στη διερεύνηση του συνόλου των παραβάσεων που έχουν διαπιστωθεί από τις Επιτροπές τα τελευταία χρόνια.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα καταγγελία του Συνδικάτου.

26/6/2015

Θέμα: Σχετικά με την επιστολή της ομάδας πετοσφαίρισης του ΑΟ Σαρωνικού Αίγινας για την απουσία γηπέδου στην περιοχή

26/6/2015

Θέμα: Σχετικά με την καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας για άρνηση ελέγχου στο Ναυπηγείο “ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ”

09

Προς: τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Δημήτριος Καμμένος, καταθέτει αναφορά το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων του Καζίνου Λουτρακίου για τη λήψη μέτρων για τη διάσωση της λειτουργίας του που εκμεταλλεύεται η Κοινοπραξία με την επωνυμία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΤΑ ΑΕ-ΚΛΑΜΠ ΧΟΤΕΛ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων αιτείται όπως η εποπτεύουσα αρμόδια αρχή προβεί άμεσα στις κάτωθι δικαστικές ενέργειες: 1. Να ζητήσει με ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Κορίνθου αντικατάσταση του παρόντος 11μελούς Διαχειριστικού Συμβουλίου της Κοινοπραξίας προς αποτροπήν του επικειμένου κινδύνου δήλωσης πτώχευσης της Κοινοπραξίας, και 2. Να υποβληθεί και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής με την οποία θα απαγορεύεται προσωρινά η υποβολή δήλωσης πτώχευσης και να ορίζεται προσωρινό 11μελές διαχειριστικό Συμβούλιο (η προτεινόμενη σχετική σύνθεση δίνεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του παρόντος).

Δια της παρούσης παρακαλείσθε όπως εξετάσετε το αίτημα του Σωματείου και διερευνήσετε κάθε δυνατή ενέργεια που θα διασφαλίζει το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων κάτι που είναι κομβικής σημασίας για την τοπική και εθνική οικονομία.

Επισυνάπτεται το σχετικό αίτημα του Σωματείου.

6/7/2015

Θέμα: Σχετικά με το αίτημα λήψης άμεσων δικαστικών μέτρων για τη διάσωση της λειτουργίας του Καζίνο Λουτρακίου

10

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΔημήτρης Καμμένος

Υποψήφιος Βουλευτής Β. Πειραιά