σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

of 51 /51
ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!! 1. Ν.ΚΟΡΕΑ (ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Κ.) 2. ΧΟΝΚ ΚΟΝΚ (ΧΑΛΚΙΔΗΣ Γ.) 3. ΙΑΠΩΝΙΑ (ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ Π.)

Embed Size (px)

Transcript of σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Page 1: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

1. Ν.ΚΟΡΕΑ (ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Κ.)2. ΧΟΝΚ ΚΟΝΚ (ΧΑΛΚΙΔΗΣ Γ.)3. ΙΑΠΩΝΙΑ (ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ Π.)

Page 2: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Page 3: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιαπωνίας

Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ιαπωνίας προσφέρουν προγράμματα υψηλών προδιαγραφών. Γι αυτό τα προτιμούν περί τους 150,000 χιλιάδες ξένοι φοιτητές παγκοσμίως. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιαπωνίας διαφέρει αρκετά από το Ευρωπαϊκό, διαθέτοντας ανώτατα ιδρύματα τα οποία δεν έχουν πλήρη αντιστοιχία με τα ευρωπαϊκά. Υπάρχουν πέντε ειδών ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να γίνουν δεχτοί, αυτά είναι:

Κολέγια της Τεχνολογίας Επαγγελματικές Σχολές Junior Colleges Πανεπιστήμια Graduate Schools. Τα ιδρύματα μπορεί να είναι εθνικά,

τοπικά ή  ιδιωτικά.

Page 4: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

1) Τα Κολέγια της Τεχνολογίας προσφέρουν πενταετή προγράμματα εκπαίδευσης σε τομείς όπως τη μηχανική τη ναυπηγική και τη βιομηχανία. Είναι προσανατολισμένα στην πρακτική άσκηση προσφέροντας ταυτόχρονα και θεωρητική γνώση. Τα δύο τελευταία έτη μπορούν να οδηγήσου σε  πτυχίο ισάξιο των πανεπιστημίων. Στο σύνολό τους τα ιδρύματα αυτά  είναι 60 περίπου.

Page 5: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

2) Οι Επαγγελματικές Σχολές ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προσφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Οι τομείς που προσφέρονται είναι  η ιατρική περίθαλψη, η τεχνολογία, ο πολιτισμός, η διατροφή, η μόδα, η γεωργία, η διακοσμητική, ο κινηματογράφος  και  πολλές άλλες. Τα ιδρύματα αυτά είναι 2,904 στον αριθμό και η διάρκεια σπουδών είναι δύο έτη.

Page 6: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

3) Στα Junior Colleges η φοίτηση διαρκεί 2 με 3 χρόνια. Και αυτά τα κολέγια δίνουν έμφαση  στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Αριθμούνται γύρω στα 395, ενώ το 1/3 αφορούν τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές επιστήμες.

Page 7: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

4) Τα Πανεπιστήμια στην Ιαπωνία αριθμούνται στα 778. Η διάρκεια των προπτυχιακών προγραμμάτων είναι τέσσερα χρόνια, εκτός από την ιατρική, τη φαρμακευτική και την κτηνιατρική επιστήμη, που διαρκούν 6 χρόνια. Το 35,8% των φοιτητών στα πανεπιστήμια, φοιτούν σε  τμήματα των κοινωνικών επιστημών, όπως νομική και οικονομικά. Ακολουθούν οι τομείς της μηχανικής και των ανθρωπιστικών επιστημών.

Page 8: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

5) Τα Graduate Schools προσφέρουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, με διάρκεια φοίτησης τα δύο και τρία χρόνια. Αυτά τα προγράμματα προσφέρονται σε 616 ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Για την εισαγωγή στα προγράμματα αυτά, απαραίτητη κρίνεται η αποφοίτηση από πανεπιστήμιο ή από σχολές που προσφέρουν αντίστοιχο πτυχίο.

Page 9: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τα περισσότερα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αρχίζουν τα μαθήματά τους τον Απρίλιο με Μάρτιο κάθε χρόνο. Το ακαδημαϊκό έτος  έχει 2 εξάμηνα, Απρίλιο με Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με Μάρτιο. Ως επί των πλείστων, οι διαλέξεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα δίνονται στα ιαπωνικά, γι’ αυτό η άριστη γνώση της γλώσσας θεωρείται απαραίτητη. Η προετοιμασία αυτή εάν γίνει στην Ιαπωνία διαρκεί ένα με δύο χρόνια. Τα μαθήματα παραδίδονται από ιδιωτικά φροντιστήρια, πανεπιστήμια, junior colleges και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στην συνέχεια ακολουθούν εξετάσεις για την ιαπωνική γλώσσα και εξετάσεις σχετικές με το πεδίο σπουδών που έχει επιλεχθεί από τον ενδιαφερόμενο.

Page 10: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Έξοδα διαβίωσης, δίδακτρα και υποτροφίες

Τα έξοδα διαβίωσης εξαρτιούνται από την πόλη διαμονής. Το να σπουδάζει και να ζει κανείς στο Τόκυο είναι σαφώς πιο ακριβά από τις άλλες πόλεις της Ιαπωνίας. Ο μέσος όρος χρημάτων που χρειάζεται κάποιος φοιτητής, συμπεριλαμβομένων των διδάκτρων, του ενοικίου, λογαριασμών σπιτιού, σίτισης, διασκέδασης, ασφάλισης είναι 1250,00 ευρώ μηνιαίως. Τα δίδακτρα και αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα το ίδρυμα και το πρόγραμμα που επιθυμητέ. Κυμαίνονται από  5.000 ευρώ τον χρόνο.  Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας χορηγεί κάθε χρόνο υποτροφίες, Μonbukagakusho (ΜΕΧΤ) σε Έλληνες υποψηφίους  που θέλουν να αρχίσουν τις προπτυχιακές τους σπουδές ή συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στη Ιαπωνία. 

Page 11: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Κατάλυμα  Διαμονή για τους ξένους

φοιτητές είναι ποικίλες. Υπάρχουν καταλύματα που λειτουργούν με JASSO, ιδιωτικών κατοικιών (αποδίδεται στέγαση), που λειτουργεί από JASSO και στέγαση των φοιτητών λειτουργεί από τις τοπικές κυβερνήσεις και πανεπιστήμια. Περίπου 76,8% των ξένων φοιτητών που διαμένουν σε ιδιωτικές κατοικίες. Όταν ψάχνετε για τις ιδιωτικές κατοικίες, μπορείτε να ζητήσετε από το διεθνές γραφείο φοιτητών του σχολείου σας ή μπορείτε να πάρετε έναν κτηματομεσίτη για να αναζητήσουν μια θέση στην περιοχή που σκοπεύετε να μείνετε.

Page 12: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Eju είναι μια εξέταση για να δοκιμάσουν διεθνείς φοιτητές σχεδιάζουν να σπουδάσουν στην Ιαπωνία για την ιαπωνική γνώσεις τους και τις βασικές ακαδημαϊκές ικανότητες. Eju μπορεί να ληφθεί χωρίς να χρειάζεται να έρθουν στην Ιαπωνία, καθώς διεξάγεται σε 17 πόλεις που εκτείνονται σε πάνω από 14 χώρες του εξωτερικού

Η εξέταση εισοδου στα ιαπωνικά Πανεπιστήμιο για τους ξένους φοιτητές (Eju)

Page 13: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Page 14: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Η Νοτια Κορεα είναι μια χωρα με αριστο εκπαιδευτικο σηστημα. Για τον λογο αυτό πληθωρα φοιτητων από ολο τον κοσμο καταφθανουν ετησιως για να σπουδασουν στη χώρα. Ο αριθμος των φοιτητων που ερχονται κάθε χρονο αγγιζει τις πενηντα χιλιαδες. Η κυβερνηση χρηματοδοτει με χορηγειες και υποτροφιες τους μαθητες

Page 15: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Και φροντιζει να υπαρχουν αρτια εξοπλισμενες υποδομες και εγκαταστασεις. Επιπλέον είναι μια από τις πρωτες χωρες παγκοσμίως που επενδύει τεραστια χρημάτικα ποσά στην εκπαιδευση.

Page 16: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Το ποσοστό των εγγράμματων είναι αρκετά υψηλό και υπολογίζεται ότι φτάνει το 98%. Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για την ηλικία των 6-12 χρόνων. Το κράτος επενδύει μεγάλα ποσά στην εκπαίδευση, αφού χρηματοδοτεί περισσότερο από το 75% των εκπαιδευτικών αναγκών. Λειτουργούν ακόμη σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης, κολέγια, παιδαγωγικές ακαδημίες και πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεγαλύτερο από τα οποία είναι το πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Page 17: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)
Page 18: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Κορεας

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Kορεας διαφέρει αρκετά από το Ευρωπαϊκό, διαθέτοντας ανώτατα ιδρύματα τα οποία δεν έχουν πλήρη αντιστοιχία με τα ευρωπαϊκά. Υπάρχουν πέντε ειδών ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως και στην ιαπωνια, όπου οι ξενοι φοιτητές μπορούν να γίνουν δεχτοί, αυτά είναι:

Page 19: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Κολέγια της Τεχνολογίας Επαγγελματικές Σχολές Junior Colleges Πανεπιστήμια Ιδρύματα που μπορεί να είναι εθνικά,

τοπικά ή  ιδιωτικά.

Page 20: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)
Page 21: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

) Τα Κολέγια της Τεχνολογίας προσφέρουν πενταετή προγράμματα εκπαίδευσης σε τομείς όπως τη μηχανική τη ναυπηγική και τη βιομηχανία. Είναι προσανατολισμένα στην πρακτική άσκηση προσφέροντας ταυτόχρονα και θεωρητική γνώση. Τα δύο τελευταία έτη μπορούν να οδηγήσου σε  πτυχίο ισάξιο των πανεπιστημίων.

Page 22: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Οι Επαγγελματικές Σχολές ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προσφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Οι τομείς που προσφέρονται είναι  η ιατρική περίθαλψη, η τεχνολογία, ο πολιτισμός, η διατροφή, η μόδα, η γεωργία, η διακοσμητική, ο κινηματογράφος  και  πολλές άλλες

Page 23: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Στα Junior Colleges η φοίτηση διαρκεί 2 με 3 χρόνια. Και αυτά τα κολέγια δίνουν έμφαση  στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Page 24: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)
Page 25: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Έξοδα διαβίωσης, δίδακτρα και υποτροφίες

Τα έξοδα διαβίωσης εξαρτιούνται από την πόλη διαμονής στην Κορέα. Το να σπουδάζει και να ζει κανείς στη Σεούλ είναι σαφώς πιο ακριβά από τις άλλες πόλεις της χώρας. Ο μέσος όρος χρημάτων που χρειάζεται κάποιος φοιτητής, συμπεριλαμβομένων των διδάκτρων, του ενοικίου, λογαριασμών σπιτιού, σίτισης, διασκέδασης, ασφάλισης είναι 1200,00 ευρώ μηνιαίως.

Page 26: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τα δίδακτρα και αυτά διαφοροποιούνται ανάλογα το ίδρυμα και το πρόγραμμα που επιθυμητέ. Κυμαίνονται από 4.500 -5.000 ευρώ τον χρόνο.  Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας χορηγεί κάθε χρόνο υποτροφίες,  σε υποψηφίους  από ολο τον κοσμο που θέλουν να αρχίσουν τις προπτυχιακές τους σπουδές ή συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στη Κορεα. 

Page 27: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Αριθμός πανεπιστημίων

Page 28: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τα πανεπιστήμια στη νοτια Κόρεα φτανουν τα τετρακοσια εικοσι. Παραληλά οι υποδομες είναι θαυμασιές και τα πανεπιστήμια εντύπωσιακα, ευρύχωρα και μεγαλοπρεπή. Οι συνθήκες υγειηνης είναι αριστές. Ετσι τα πανεπιστήμια της Κορέας κατατασονται στην κορυφή των προτεινομενών πανεπιστημιων του κοσμού.

Page 29: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τέλος τα βιβλία στα σχολεία της Ν. Κορέας μέχρι το 2015

. Η Νότια Κορέα ετοιμάζεται να καταργήσει τελείως τα τυπωμένα βιβλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Page 30: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Η κορεάτικη κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο προβλέπει ότι τα δημοτικά σχολεία τα γυμνάσια και τα πανεπιστημια της χώρας θα σταματήσουν να διανέμουν τυπωμένα βιβλία το 2015. Αντ' αυτών, η διδασκαλία θα γίνεται με smartphones, tablets και τηλεοράσεις.

Page 31: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Παράλληλα, βέβαια, υπάρχει και σχέδιο επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες του ρόλου τους, ενώ προχωρά και η μεταφορά των πανεπιστημιακών εξετάσεων στο Internet.

Τα σχέδια της Ν. Κορέας είναι σίγουρα πρωτοποριακά και αναμένεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις επόμενες χώρες που θα επιχειρήσουν κάτι τέτοιο.

Page 32: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Page 33: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Σήμερα υπάρχουν κολέγια και πανεπιστήμια οποίου το πρόγραμμα σπουδών εκτείνεται 4 έως 6 χρόνια. Επιπλέον, υπάρχουν επαγγελματικής κολέγια, πανεπιστήμια βιομηχανικά, τα ανοιχτά πανεπιστήμια και τα πανεπιστήμια της τεχνολογίας Υπάρχουν ημερήσια και βραδινά μαθήματα, μαθήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών και εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθήματα

Page 34: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Ο αριθμός των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κυμαίνεται σταθερά από 419 το 2005, στους 405 το 2008, στους 411 το 2010.

Page 35: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Εισαγωγή στα πανεπιστημια

Για εισαγωγη στα πανεπιστήμια, και τα κολέγια υπαρχουν πανεπιστημιακες εξετάσεις. Το βιβλίο του μαθητή περιέχει μια συνολική καταγραφή των υψηλών σχολικών δραστηριοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής εργασίας. Ιδιαιτερης σημασιας θεωρουνται τα εξης μαθηματα: γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά, κοινωνικες και φυσικες επιστημες, μαθηματα ερευνας και εργασιας.

Page 36: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

  Τι είναι Eju; Η Eju ... είναι μια εξέταση

για να δοκιμάστουν διεθνείς φοιτητές που σχεδιάζουν να σπουδάσουν στην Κορεα για τις γνώσεις τους και τις βασικές ακαδημαϊκές ικανότητες. Η Eju μπορεί να ληφθεί χωρίς να χρειάζεται να έρθουν στην κορεα, καθώς διεξάγεται σε 17 πόλεις που εκτείνονται σε πάνω από 14 χώρες του εξωτερικού

Page 37: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)
Page 38: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τέλος για τους μαθήτες που σκοπευούν να σπουδάσουν εκεί τα πτυχία οποιασδήποτε σχολής στην κορεα, είναι αναγνωρισίμα σε κάθε κρατος του κοσμού.

Page 39: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HONG KONG

Page 40: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

  Το Κινέζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ

Κονγκ είναι ανάμεσα στα 40 κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου και είναι το 5ο καλύτερο Ασιατικό Πανεπιστήμιο για το έτος 2012. Έχει πάνω από 20.000 φοιτητές και 3.800 διεθνείς φοιτητές από 45 χώρες.

Page 41: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Έχει συνάψει μορφωτικές συμφωνίες ανταλλαγών με 220 Πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου του Cornell, του Harvard, του Peking, του Yale, του Πανεπιστημίου-Κολεγίου του Λονδίνου, του Copenhagen Business School, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Page 42: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)
Page 43: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τα προπτυχιακά προγράμματα στα οποία μπορούν να φοιτήσουν οι ενδιαφερόμενοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 είναι τα ακόλουθα:

-Σχολή Καλών Τεχνών Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Σχολή Εκπαίδευσης Πολυτεχνική Σχολή Νομική Σχολή Ιατρική Σχολή

Page 44: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Σχολή Θετικών Επιστημών

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Page 45: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τροπος αξιολογησης.

Οι αιτούντες θα αξιολογηθούν με βάσει τα ανωτέρω. Εάν τους ζητηθεί (τηλεφωνικώς, μέσω ταχυδρομείου ή ηλεκτρονικού μηνύματος) να περάσουν από συνέντευξη, η επίδοσή τους στην συνέντευξη αυτή θα συνεκτιμηθεί. Το κάθε πρόγραμμα σπουδών έχει το δικό του πρόγραμμα επιλογής.

Page 46: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Αιτούντες που πληρούν τις προδιαγραφές για Προχωρημένες Σπουδές (Advanced Standing) μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής για Προχωρημένες Σπουδές (Admission with Advanced Standing). Ο ελάχιστος αριθμός ενοτήτων για την αποφοίτησή τους είναι 24. Ο χρόνος σπουδών μπορεί να ελαττωθεί κατά ένα (1) έτος.

Page 47: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)
Page 48: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Υποτροφια και στεγαση.

Η υποτροφία για το 2013-2014 είναι HK$ 120,000 (περίπου US$ 15,500). Σε ορισμένες περιπτώσεις υποτροφίας υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης για όλη τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, υπό την προϋπόθεση ότι οι υπότροφοι θα σημειώσουν ικανοποιητική πρόοδο και θα υπάρχει διαπιστωμένη οικονομική αδυναμία κάλυψης των εξόδων σπουδών τους.

Page 49: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Για τους αλλοδαπούς φοιτητές χορηγείται στέγη στην Πανεπιστημιούπολη. Πληροφορίες δίδονται από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Office of Student Affairs: OSA) και για δυνατότητα στέγασης εκτός της Πανεπιστημιούπολης.

Page 50: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

Τα πτυχια του χονκ κονκ είναι αναγνωρισμενα από όλα τα κρατη του κοσμου!!

Page 51: σπουδες στο εξωτερικο (ν.κορεα,χονγκ κονγκ,ιαπωνια)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΘΕΕ!!!!