ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

of 23 /23
Ειρήνη Ντούσκου ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Embed Size (px)

description

Μία εργασία για την Α' Γυμνασίου για το μάθημα της τεχνολογίας.

Transcript of ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Page 1: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ειρήνη Ντούσκου

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Page 2: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΟΥΣΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Α΄2 ΟΜΑΔΑ Β΄

ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΑ 1.Εισαγωγή 2.Περιγραφή της τηλεόρασης 3.Ιστορία της τηλεόρασης 4.Λειτουργία της τηλεόρασης 5.Επιπτώσεις στο περιβάλλον 6.Χρησιμότητα της τηλεόρασης στη κοινωνία 7.Βιβλιογραφία

1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η κατασκευή που αποφάσισα να φτιάξω και να γράψω για αυτήν είναι η τηλεόραση και ανήκει στην ενότητα της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΑ: είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων δυο η περσοτέρων ανθρώπων προφορικά η γραπτά. Για να υπάρξει επικοινωνία, χρειάζεται ένας πομπός(αυτός που στέλνει το μήνυμα) , ένας δέκτης(αυτός που λαμβάνει το μήνυμα) και ένας κώδικας(ένα σύστημα σημείων ή συμβόλων ή σημάτων το οποίο χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το μήνυμα).

Τα είδη της επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα: ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ: Οι πρώτοι άνθρωποι δεν μπορούσαν να μιλήσουν και συνεννοούνταν με κινήσεις των χεριών τους. ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ: Στον πόλεμο για να αποφευχθεί η διάδοση των

Page 3: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

μηνυμάτων στον αντίπαλο στρατό οι πολεμιστές επικοινωνούσαν με κώδικες. Οι συμπολεμιστές τους μπορούσαν να αποκρυπτογραφήσουν τα κρυπτογραφημένα μηνύματα. ΤΑΧΥΓΡΑΦΙΑ: Η κωδικοποίηση ενός μηνύματος. Είναι γνωστή και ως στενογραφία. ΦΩΤΙΕΣ: Η φωτά μετέφερε απλές πληροφορίες αλλά ήταν γρήγορος τρόπος μετάδοσης μηνυμάτων γιατί διακρινόταν από μακριά. Οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν αυτό το μέσο επικοινωνίας για να φτάσει στην πατρίδα τους η είδηση για την άλωση της Τροίας. ΣΗΜΑΙΕΣ: Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τις σημαίες για να μεταδώσουν προτάσεις με πολύχρωμο κώδικα. ΜΗΜΥΜΑΤΑ: Από παλιά υπήρχαν αγγελιοφόροι που μετέδιδαν επείγουσες πληροφορίες γραμμένες σε χαρτί τρέχοντας. Στις μεγάλες αυτοκρατορίες υπήρχαν ιππείς και δρομείς με αλλαγή της βάρδιας σε σταθμούς χτισμένους στους δρόμους που ένωναν τις πόλεις της αυτοκρατορίας. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ: Οι πρόγονοί μας με τη βοήθεια της φωτιάς και με μηχανικά μέσα εξελίχθηκαν στις τηλεπικοινωνίες. ΔΙΚΤΥΑ: Ο Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ εισήγαγε την έννοια των δυναμικών γραμμών πεδίου και συμπεριέλαβε το σύνολο των φαινομένων ηλεκτρισμού και μαγνητισμού σε τέσσερις μαθηματικές εξισώσεις. ΛΕΚΤΙΚΗ: Μπορεί να είναι γραπτή ή προφορική. Πραγματοποιείται με τη χρήση της γλώσσας. ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ: Γίνεται με κινήσεις, νοήματα ή με τα μάτια. Είδος μη λεκτικής επικοινωνίας αποτελεί και η ενδυμασία. ΜΑΖΙΚΗ: Με τις συσκευές επικοινωνίας που υπάρχουν στις μέρες μας τα νέα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και μειώνεται ο χρόνος και οι

Page 4: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

αποστάσεις. Στη μαζική επικοινωνία ανήκει και η συσκευή της τηλεόρασης. 1.ΠΕΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Η τηλεόραση αποτελείται από δύο μέρη:

1.Το τηλεχειριστήριο2.Τη συσκευή της τηλεόρασης Το τηλεχειριστήριο αποτελείται από: 1.το πλήκτρο ON/OFF 2.δέκα(10) πλήκτρα αριθμών 3.ένα πλήκτρο + και ένα πλήκτρο -

4.ένα πλήκτρο και ένα πλήκτρο . 5.ένα πλήκτρο menu Η συσκευή της τηλεόρασης αποτελείται από:

1.την οθόνη 2.τις κεραίες 3.τα ηχεία 4.πλήκτρα + και -

5.πλήκτρα και ένα πλήκτρο 6.καλώδιο 3.Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Η τηλεόραση δεν εφευρέθηκε από έναν άνθρωπο. Μία σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν το 1817 οδήγησαν στο να έχουμε σήμερα αυτή τη συσκευή.

Το 1817 Ο σουηδός χημικός Jons Berzelious ανακάλυψε το σελήνιο, το οποίο μετέφερε ρεύμα. Η ποσότητα του ρεύματος που μεταφέρει το σελήνιο εξαρτάται από το φως που έλουζε αυτό.

Page 5: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το 1872 ο Joseph May ανακαλύπτει ότι η αντίσταση των ράβδων σεληνίου αλλάζει στο φως.

Το 1883 ο Nipkow δοκιμάζει την πρώτη απλή διάταξη σάρκωσης με τη βοήθεια μηχανικού δίσκου.

Το 1906 ο Max Dieckmann εφευρίσκει τον καθοδικό σωλήνα.

Την περίοδο 1920-1924 ο John Logie Baird πραγματοποίησε τις πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις με τη βοήθεια πομπών μεσαίων κυμάτων του BBC.

Page 6: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το 1924 γίνονται καταβολές για τις πρώτες έγχρωμες τηλεοράσεις και υπάρχουν τρεις κάμερες για κόκκινο, κίτρινο και μπλε.

Το 1928 πραγματοποιείται η πρώτη υπερατλαντική μετάδοση.

Τη δεκαετία 1930 λειτουργούν οι πρώτοι τηλεοπτικοί σταθμοί χάρη στον Βλάντιμιρ Ζαρύκιν που εφεύρε τις ηλεκτρονικές μηχανές τηλεόρασης.

Το 1936 μία βρετανική κάμερα τηλεόρασης επέτρεψε τις εξωτερικές μεταδόσεις. Ο συνδυασμός φορητών μηχανών βίντεο και τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων οδήγησε τους ανταποκριτές να μπορούν να μεταδώσουν νέα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το 1940, τη χρονιά που ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, οι τακτικές τηλεοπτικές εκπομπές διακόπηκαν. Μετά τον πόλεμο ξαναρχίζουν οι μεταδόσεις, αλλά ήταν λιγότερος σε αριθμό. Το 1946 δώδεκα εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν στις ΗΠΑ και οι πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών ανέβηκαν κατακόρυφα.

Page 7: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ακολουθεί η έγχρωμη τηλεόραση. Το 1951 πραγματοποιείται η πρώτη έγχρωμη μετάδοση από το CBS.

Το 1966 η τηλεόραση έρχεται στην Ελλάδα. Οι τηλεοράσεις που υπήρχαν στην Αθήνα δεν ήταν πάνω από 1000.

Κατά τη δεκαετία του 1980, αναπτύσσονται οι τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες προσφέρουν καθαρή εικόνα και ήχο.

Στα τέλη της δεκαετίας 1980, αναπτύσσονται οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες προσφέρουν καθαρή εικόνα και ήχο.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 λειτουργούν στην Αμερική 1300 τηλεοπτικοί σταθμοί και το 98% των αμερικανικών νοικοκυριών διαθέτει τηλεόραση.

Οι εκπομπές πραγματοποιούνται κάτω από καλύτερες τεχνικές συνθήκες και είναι έγχρωμες.

Page 8: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το 1988 ξεκινά η αναμετάδοση των πρώτων δορυφορικών καναλιών. Οι ταράτσες των σπιτιών αλλάζουν ραγδαία όψη, όταν στις ήδη εγκατεστημένες μεγάλες κεραίες των VHF προστίθενται οι λίγο πιο κομψές κεραίες UHF που προορίζονται για τη λήψη των νέων καναλιών. Έτσι, εμφανίστηκαν δειλά τα πρώτα τεράστια πιάτα στις αθηναϊκές ταράτσες. Το 1994 εμφανίζεται το πρώτο συνδρομητικό κανάλι, το Filmnet, που προσέφερε εμπορικές ταινίες και ζωντανούς αγώνες ποδοσφαίρου.

Σήμερα, προτιμάμε τηλεοράσεις <<πλάσμα>> ή home cinema. Πριν δύο χρόνια το ψηφιακό ήρθε στην Ελλάδα για να μας προσφέρει εικόνα καθαρή, χωρίς χιόνια και είδωλα.

Page 9: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

4.ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Η τηλεόραση μεταδίδει εικόνες και ήχο από μακρινά μέχρι τις πιο απόκρημνες γωνιές τις Γης. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, μία πολύπλοκη διαδικασία εκτυλίσσεται. Η τηλεόραση μετατρέπει την εικόνα που συλλαμβάνει ο φακός της μηχανής λήψης σε σειρά δεδομένων που μπορούν να διαβιβαστούν μέσω καλωδίου ή εκπομπής ραδιοκυμάτων, Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η τηλεόραση εξελισσόταν για περισσότερο από έναν αιώνα.

Πώς λειτουργεί η τηλεόραση

Η τηλεόραση αποτελείται από το ηλεκτρικό(ηλεκτρονιοβόλο), το σύστημα απόκλισης δέσμης, το μεταλλικό πλέγμα και η οθόνη. Το σύστημα λειτουργεί με τη μετατροπή της φωτεινής ροής που εκπέμπουν τα αδιάφορα σημεία μιας εικόνας σε εναλλαγές ηλεκτρικού ρεύματος. Τα ρεύματα αυτά τροφοδοτούν την κεραία του πομπού που με τη σειρά της θα δημιουργήσει ηλεκτρονικό πεδίο για να γίνει η λήψη από το δέκτη. Επειδή η εκπομπή είναι διπλή γιατί εκτός από την εικόνα υπάρχει και ο ήχος, ο δέκτης της τηλεόρασης διαχωρίζει αυτά τα δύο.

Στην έγχρωμη τηλεόραση, μεταβιβάζονται, για το σχηματισμό της εικόνας, ένα σήμα φωτοβολίας(=ροή ηλεκτρονίων) που παρέχει τη φωτεινότητα της εικόνας ανεξάρτητα από το χρωματισμό της και ένα σήμα χρωματοβολίας(=ροή ηλεκτρονίων) που περιέχει τις αναγκαίες πληροφορίες για το χρωματισμό της εικόνας. Οι περισσότερες τηλεοράσεις διαθέτουν ένα καθολικό σωλήνα ο οποίος βασικά είναι σαν ένα μπουκάλι από το οποίο έχει αφαιρεθεί ο αέρας, δηλαδή υπάρχει κενό μέσα στον σωλήνα. Η ροή των ηλεκτρονίων ξεκινά από τρία ξεχωριστά ηλεκτρονιοβόλα τα οποία είναι διατεταγμένα σε

Page 10: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

τριγωνικό σχήμα και το κάθε ένα αντιστοιχεί στο κόκκινο, στο πράσινο και στο μπλε. Λόγω του κενού τα ηλεκτρόνια μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στον καθοδικό σωλήνα. Τα μαγνητικά πεδία κινούν φωτεινές κουκκίδες πάνω στην οθόνη με τέτοια ταχύτητα ώστε να εμφανίζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα η οποία ανανεώνεται 25 φορές το δευτερόλεπτο Για να δημιουργηθεί το χρώμα, ο σωλήνας καθοδικών ακτίνων συνδυάζει κόκκινες, πράσινες και μπλε κουκκίδες των τριών. Από κάποια απόσταση, οι κόκκινες, πράσινες και μπλε κουκίδες συγχωνεύονται και έτσι βλέπουμε την εικόνα με όλα της τα χρώματα. Επειδή οι καθοδικοί σωλήνες είναι αρκετά ογκώδεις, οι μηχανικοί κατασκεύασαν τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη όπως είναι οι οθόνες πλάσματος που περιέχουν χιλιάδες μικροσκοπικές λάμπες στις οποίες ο ηλεκτρισμός κάνει το αέριο να παράγει κόκκινη, πράσινη και μπλε λάμψη. Στις οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) χρησιμοποιούνται χιλιάδες μικρά φίλτρα κόκκινου, πράσινου και μπλε χρώματος μπροστά από ένα λευκό φόντο μέγεθος της οθόνηw.

Η λήψη τηλεοπτικών εικόνων γίνεται με ειδικές μηχανές εφοδιασμένες με οπτικά φίλτρα, τρία εικονοσκόπια και μερικά κυκλώματα αναγκαία για το διαχωρισμό και την ενίσχυση των πληροφοριών που αντιστοιχούν στα τρία βασικά χρώματα. Αν θέλουμε να κάνουμε εγγραφή των τηλεοπτικών εικόνων, αυτή μπορεί να γίνει με ή κινηματογραφικό φιλμ ή με μαγνητική ταινία. Το φως εισέρχεται στην κάμερα της τηλεόρασης από τους φακούς. Ειδικοί φακοί το διαχωρίζουν στα χρώματα κόκκινο, πράσινο και μπλε. Οι εικόνες παράγονται σε κάθε χρώμα. Η εικόνα κάθε χρώματος μετατρέπεται σε ηλεκτρικά σήματα με τη βοήθεια ενός σωλήνα τηλεοπτικής εικόνας. Τα σήματα από τους τρεις σωλήνες της κάμερας πηγαίνουν σε ένα

Page 11: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

κωδικοποιητή χρώματος για κάθε μέρος της εικόνας και έναν αναμείκτη χρωμάτων που παράγει σήμα φωτεινότητας της εικόνας.

Ο μεταδότης προσθέτει το ενισχυμένο ηχητικό σήμα από το στούντιο μικροφώνων και μεταδίδει το τηλεοπτικό σήμα που προέκυψε. Τα σήματα της τηλεόρασης συνήθως μεταδίδονται από σταθμούς με εξαιρετικά υψηλή συχνότητα σε ραδιοκύματα. Οι διάφοροι σταθμοί τηλεόρασης εκπέμπουν διαφορετικές συχνότητες ραδιοκυμάτων. Οι δέκτες τηλεοράσεων επιλέγουν το σταθμό που θέλουν όπως και στο ραδιόφωνο. Τα συστήματα μετάδοσης της έγχρωμης τηλεόρασης είναι: το NTSC, το SECAM και το PAL.

5.ΕΠΙΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

5.1. ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η τηλεόραση είναι μέσο που ωφελεί τους ανθρώπους από τη στιγμή που εφευρέθηκε και κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της. Με τη βοήθεια της τηλεόρασης ο καθένας πληροφορείται για τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, ακόμα και αν ζει στις πιο απόκρημνες γωνιές του πλανήτη. Επιπλέον, υπάρχουν προγράμματα κάθε είδους που μας ψυχαγωγούν, ενώ υπάρχει συνεχείς διασκέδαση. Όμως, μερικοί δημοσιογράφοι υπερβάλλουν όταν δίνουν πληροφορίες για ένα γεγονός, με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε αν όλα που βλέπουμε είναι αληθινά. Με τη διαφήμιση αυξάνουν τις υλικές απαιτήσεις των τηλεθεατών και προκαλούν το φαινόμενο του καταναλωτισμού. Επίσης, το άτομο παρακολουθώντας τηλεόραση απομονώνεται, ενώ θα μπορούσε να αφιερώσει το χρόνο του σε δραστηριότητες με την οικογένεια και τους φίλους του.

Page 12: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ακόμη, η τηλεόραση βλάπτει την υγεία και, πιο συγκεκριμένα τα μάτια όταν το άτομο παρακολουθεί πολλές ώρες την ημέρα. Τέλος, όταν το άτομο κάθεται μπροστά στην τηλεόραση τρώγοντας ανθυγιεινά προϊόντα και δεν αθλείται, κινδυνεύει να παχύνει.

5.2.ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η τηλεόραση λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα λόγω της παραγωγής του.

Στις καινούργιες επίπεδες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο, χρησιμοποιείται ένα αέριο το οποίο συμβάλει στη δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου. Τέλος, οι παλιές τηλεοράσεις, που αποσύρονται, αν δεν διαχειριστούν σωστά ως επικίνδυνα απόβλητα, μπορεί να μολύνουν το περιβάλλον.

Page 13: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

6.ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η τηλεόραση είναι μία εφεύρεση που χρησιμεύει πολύ στην ανθρώπινη κοινωνία. Η τηλεόραση ωφελεί τους ανθρώπους γιατί:

Ενημερώνονται για τα νέα του κόσμου με τα κεντρικά και έκτακτα δελτία ειδήσεων, όπου τα γεγονότα αναλύονται σε απλή μορφή.

Η ενημέρωση είναι γρήγορη και έγκαιρη. Με την τηλεόραση μικραίνουν οι αποστάσεις καθώς

μεταφέρονται τα νέα ακόμα και στις πιο απόκρημνες γωνίες της γης.

Πληροφορίες και γεγονότα που μεταδίδονται από την τηλεόραση την μεταβάλουν σε όργανο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Οι εικόνες και τα βίντεο που χρησιμοποιούνται κάνουν παραστατικότερη και πιο ζωντανή την περιγραφή ενός γεγονότος.

Τα διαφορετικά είδη προγραμμάτων αναπτύσσουν την κριτική σκέψη του ατόμου.

Οι διάφορες εκπομπές προβληματίζουν και καλλιεργούν την σκέψη και τη φαντασία.

Τα προγράμματα και οι εκπομπές των διαφόρων καναλιών μας ψυχαγωγούν και μας διασκεδάζουν.

Η διασκέδαση είναι συνεχής καθώς τα προγράμματα παίζονται το ένα μετά το άλλο. 7.ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Βιβλίο Οικιακής Οικονομίας Α’ Γυμνασίου: σελ.17,18 Βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας Α’ Γυμνασίου: σελ.14,15 Εγκυκλοπαίδεια Υδρεία

Page 14: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Page 15: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Page 16: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Page 17: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Page 18: ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ