Κακοποίηση ζώων

of 14 /14
Κακοποίηση ζώων! Κωνσταντίνα Μιχαήλ…

Embed Size (px)

Transcript of Κακοποίηση ζώων

Page 1: Κακοποίηση ζώων

Κακοποίηση ζώων!

Κωνσταντίνα Μιχαήλ…

Page 2: Κακοποίηση ζώων

Τι είναι η «κακοποίηση ζώων»;

Η κακοποίηση ζώων είναι όταν ένας άνθρωπος παίρνει το κατοικίδιο του, ή ένα άλλο ζωάκι από τον δρόμο και του κάνει κακό. Το δέρνει, το σκοτώνει κ.ά.

Μερικές εικόνες:

Page 3: Κακοποίηση ζώων

Ποια είναι τα τρία είδη κακοποίησης;

Τα τρία είδη κακοποίησης είναι: Για πλάκα Για φαγητόΓια έθιμο

ΠΛΑΚΑ

ΦΑΓΗΤΟ

ΕΘΙΜΟ

Page 4: Κακοποίηση ζώων

Παράδειγμα για την κακοποίηση ζώων

«πλάκας»:Ανήλικοι αθίγγανοι νάρκωναν κουτάβια με αλκοόλ για να τους λυπηθούν οι τουρίστες. Το ίδιο είχε συμβεί και στην Αθήνα. Η πρώτη κυρία είπε ότι βλέπει συχνά κουτάβια στις αγκαλιές μικρών αθίγγανων στο Θησείο και είχε υποψιαστεί πως τα πουλάνε παράνομα. Η δεύτερη κυρία είπε ότι βλέπει ναρκωμένα κουτάβια στα χέρια ανήλικων αθίγγανων στην ΠΛΑΚΑ, στην οδό Βύρωνος! Κάθε μήνα είχαν και διαφορετικό παιδί μαζί με ένα σκυλάκι να κοιμάται μαζί με το παιδί. Μετά πήρε την αστυνομία και η αστυνομία της είχε απάντηση ότι το θέμα είναι ποινικό (επαιτεία, κακοποίηση ανήλικου & ζώου).

Εικόνα

Page 5: Κακοποίηση ζώων

Ιστοσελίδα:http://www.adespoto.gr/index.php?

option=com_content&view=article&id=6559:kai-stin-plaka-anilikoi-athigganoi-zitianeyoyn-me-koytabia-stin-agkalia&catid=142:animal-abuse&Itemid=116

Ιστοσελίδα πληροφοριών:

Page 6: Κακοποίηση ζώων

Παράδειγμα κακοποίησης ζώων για «έθιμο»:

Στην Βουλγαρία, κάθε χρόνο έχουνε έθιμο να δένουν ένα ζωντανό αδέσποτο πάνω σε σχοινί πάνω από το νερό και να το στριφογυρίζουν. Ο σκοπός είναι όταν το κατεβάσουν από το σχοινί και θα είναι ζαλισμένο, να μην ξέρει την κατεύθυνση που πηγαίνει, και θα πέσει μέσα στο νερό. Είναι απαράδεχτο! Επίσης όταν ο σκύλος πέσει μέσα στο νερό όλοι εκεί που είναι γύρο, γελάνε...

Page 7: Κακοποίηση ζώων

Ιστοσελίδα:http://www.adespoto.gr/index.php?

option=com_content&view=article&id=1974:2011-03-10-12-20-24&catid=35:generalnews&Itemid=67

Ιστοσελίδα πληροφοριών:

Page 8: Κακοποίηση ζώων

Παραμέληση ζώων:

Μερικοί άνθρωποι όλο παραμελούν τα κατοικίδια τους, δηλαδή δεν τους δίνουν καθόλου σημασία. Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό, με αυτό τον τρόπο, δείχνουν στο κατοικίδιο τους πως δεν νοιάζονται για αυτά. Πρέπει να είσαστε καλοί ιδιοκτήτες μαζί με τα ζώα σας. Πως μπορείτε να είσαστε καλοί ιδιοκτήτες με τα ζώα σας, θα το μάθετε στην επόμενη διαφάνεια.

Page 9: Κακοποίηση ζώων

Μην τα εγκαταλείψετε.Μην τους δίνετε κόκαλα από κοτόπουλο ή παϊδάκια γιατί δεν μπορούνε να τα χωνέψουν. Μην δώσετε το κατοικίδιο σας, σαν δώρο. Μην αγοράσετε κατοικίδιο, αν δεν μπορείτε να του προσφέρετε έστω κι ένα από τα πιο πάνω. Μην τα πετάξετε στους κάδους, δεν είναι σκουπίδια. Μην τα κακοποιείτε, έχουνε κι εκείνα ψυχή σαν εμάς. Μην τα αφήνετε μόνα τους έξω στους δρόμους. Είναι επικίνδυνο να γίνουν πολύ σοβαρά ατυχήματα.

Page 10: Κακοποίηση ζώων

Εγκατάλειψη

ζώων:

Page 11: Κακοποίηση ζώων

Εγκατάλειψη ζώων στους δρόμουςΜερικές οικογένειες πετάνε τα ζώα τους στον δρόμο.

Αυτό μπορεί να γίνει για τους λόγους: τα έχουν βαρεθεί, έχουνε αρκετά ζώα και δεν μπορούνε να τα υιοθετήσουνε όλα, έτσι ξαφνικά δεν τα θέλουν. Να θυμάστε πάντα αυτό που θα σας πω γιατί μπορεί να σας τύχει και εσάς στο μέλλον. Αν δεν μπορείτε να τηρήσετε όλα τα δικαιώματα τους, αλλά εσείς θέλετε να πάρετε κατοικίδια, λυπάμαι αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις ΔΕΝ πρέπει να τα αγοράσετε. Αν τα αγοράσετε μπορεί να τα πετάξετε στους δρόμους γιατί δεν θα μπορείτε να τους προσφέρετε αυτά που θέλουνε ενώ αυτά θα επιμένουν να το έχουν. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ!

Συνεχίζεται

Page 12: Κακοποίηση ζώων

Μερικές φορές τα κατοικίδια γεννάνε, και όταν γεννάνε ΜΠΟΡΕΙ να κάνουνε αρκετά μωράκια, 10-12. Εκείνοι οι άνθρωποι δεν τα θέλουνε και μετά δεν ξέρουνε ποιου να δώσουνε τα παιδιά του κατοικίδιού τους. Έτσι τα πετάνε στους δρόμους. Η μόνη συμβουλή που θα ήθελα να σας δώσω είναι να στειρώνετε τα κατοικίδιά σας για να μην σας τύχει αυτό.

Page 13: Κακοποίηση ζώων

Εγκατάλειψη κυνηγετικού σκύλου στα βουνά:

Μερικοί άνθρωποι έχουν τους σκύλους τους μόνο για το κυνήγι στα βουνά. Το αρνητικό όμως είναι πως δεν τους δείχνουν τη συμπεριφορά που πρέπει. Όταν περάσει λίγος καιρός, και οι ιδιοκτήτες τους δούνε πως ο συγκεκριμένος σκύλος που έχουνε δεν τους είναι χρήσιμος και δεν τους βοηθάει στο κυνήγι, το εγκαταλείπουν εκεί στα βουνά μέχρι να πεθάνει.

Page 14: Κακοποίηση ζώων

ΤΕΛΟΣ!!