παρουσιαση ενοτητασ ΄΄θερμοτητα΄΄ ε΄ταξησ

of 6 /6
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΄΄ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ΄΄ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΑΠΟΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ,ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ.ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΠΥΡΟ Στα πλαίσια του μαθήματος των φυσικών Επιστημών,και με την ολοκλήρωση της διδακτικής ενότητας΄΄Θερμότητα΄΄,προσκαλέσαμε τον κ.Τσοβόλα Σπύρο,καθηγητή Φυσικών Επιστημών και συνεργάτη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Αγρινίου στο χώρο του σχολείου μας για να παρουσιάσει και να εκτελέσει τα πειράματα της ενότητας.

Embed Size (px)

Transcript of παρουσιαση ενοτητασ ΄΄θερμοτητα΄΄ ε΄ταξησ

Page 1: παρουσιαση  ενοτητασ ΄΄θερμοτητα΄΄ ε΄ταξησ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΄΄ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ΄΄ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΑΠΟΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ,ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥκ.ΤΣΟΒΟΛΑ ΣΠΥΡΟ

• Στα πλαίσια του μαθήματος των φυσικών Επιστημών,και με την ολοκλήρωση της διδακτικής ενότητας΄΄Θερμότητα΄΄,προσκαλέσαμε τον κ.Τσοβόλα Σπύρο,καθηγητή Φυσικών Επιστημών και συνεργάτη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Αγρινίου στο χώρο του σχολείου μας για να παρουσιάσει και να εκτελέσει τα πειράματα της ενότητας.

Page 2: παρουσιαση  ενοτητασ ΄΄θερμοτητα΄΄ ε΄ταξησ

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επαναφέρουν τις γνώσεις τους,να λύσουν τυχόν απορίες,αλλά κυρίως να πειραματιστούν οι ίδιοι ,υπό τις οδηγίες και την

επίβλεψη ενός ειδικού.Γιατί πιστεύουμε ότι ο μαθητής μαθαίνει ευκολότερα όταν η γνώση είναι βιωματική.

Page 3: παρουσιαση  ενοτητασ ΄΄θερμοτητα΄΄ ε΄ταξησ

Ο κύριος Τσοβόλας χρησιμοποίησε την παρουσίαση διαφανειών για να εξηγήσει έννοιες οι οποίες δυσκόλευαν τους μαθητές,άλλά κυρίως

εκτέλεσε πειράματα και βοήθησε τα ίδια τα παιδιά να πειραματιστούν, να παρατηρήσουν να κατανοήσουν και να λύσουν απορίες τους.

Page 4: παρουσιαση  ενοτητασ ΄΄θερμοτητα΄΄ ε΄ταξησ

Οι μικροί επιστήμονες επί το έργον

Page 5: παρουσιαση  ενοτητασ ΄΄θερμοτητα΄΄ ε΄ταξησ

• Οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας,οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ.Κοτσαντώνη Μελπομένη,κ. Ράπτης Δημήτριος και η διεύθυνση του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τον κ.Τσοβόλα που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας.

Page 6: παρουσιαση  ενοτητασ ΄΄θερμοτητα΄΄ ε΄ταξησ

• Οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας,οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ.Κοτσαντώνη Μελπομένη,κ. Ράπτης Δημήτριος και η διεύθυνση του σχολείου μας ευχαριστούμε θερμά τον κ.Τσοβόλα που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας.