Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

of 18 /18
Θεσσαλονίκη

Embed Size (px)

Transcript of Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Page 1: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Page 2: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Μπορεί να αναφερόμαστε συνεχώς σε διάσημους ή όχι τουριστικούς προορισμούς, αλλά πιο σπάνια στο City Travel, που είναι εξίσου ενδιαφέρον και ευχάριστο. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια απίθανη πρόταση για ταξίδι πόλης καθoλη τη διάρκεια του χρόνου.

Page 3: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα. Σήμερα θεωρείται χαρακτηριστικό μνημείο της Θεσσαλονίκης και είναι oτι έχει σωθεί από την κατεδαφισμένη οθωμανική οχύρωση της πόλης.

Ο Λευκός Πύργος

Page 4: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1912 και το κτίριο που στεγάζεται σήμερα εγκαινιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου 1962. Δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Πάτροκλο Καραντινό.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Page 5: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης είναι η Θριαμβική Αψίδα του Γαλέριου , γνωστή και ως Καμάρα, που βρίσκεται στην πάνω πλευρά της οδού Εγνατίας και σε μικρή απόσταση από την Ροτόντα.

Αψίδα του Γαλέριου

Page 6: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού είναι μουσείο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί ειδική περιφερειακή μονάδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Page 7: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2000 και βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως, κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Το Πολεμικό Μουσείο

Page 8: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

H Πλατεία Αριστοτέλους είναι μία από τις κεντρικές πλατείες της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στην αρχή της οδού Αριστοτέλους στη θάλασσα, στην καρδιά της πόλης.

H Πλατεία Αριστοτέλους

Page 9: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Το Μουσείο Κινηματογράφου ιδρύθηκε το 1995, με πρωτοβουλία του "Οργανισμού- Πολιτιστική πρωτεύουσα 1997".

Μουσείο Κινηματογράφου 

Page 10: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Προξένου Κορομηλά, δίπλα στη Μητρόπολη. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο, σχεδιασμένο από τον Ερνστ Τσίλλερ.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Page 11: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1997 μετά την απόκτηση της Συλλογής του Γεωργίου Κωστάκη με έργα καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτοπορίας.

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Page 12: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στην ομώνυμη οδό και είναι πεντάκλιτη βασιλική με εγκάρσιο κλίτος και με πλούσιο ζωγραφικό και μαρμάρινο διάκοσμο με περίτεχνα κιονόκρανα.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου 

Page 13: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Μία εικόνα της ακμής και αίγλης της Θεσσαλονίκης κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο, δίνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα των Ρωμαϊκών Ανακτόρων και του Ιπποδρόμου στις σημερινές πλατείες Ναυαρίνου και Ιπποδρομίου του ανατολικού τμήματος της παλιάς περιτειχισμένης πόλης.

Ρωμαϊκά Ανάκτορα - Ιππόδρομος

Page 14: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

    Η Ροτόντα βρίσκεται βόρεια της οδού Εγνατία, στο ανατολικό τμήμα της παλιάς πόλης και σε μικρή απόσταση από την Κασσανδρεωτική πύλη της σημερινής πλατείας Συντριβανίου, όπου σώζονται ίχνη της.

Η Ροτόντα

Page 15: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

  Η Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από ιστορικές μαρτυρίες, περιτειχίστηκε αμέσως μετά την ίδρυσή της από το βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο, το 315 π.Χ. .

ΤΑ ΤΕΙΧΗ

Page 16: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Ο ναός του Αγίου Μηνά βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της παλιάς πόλης της Θεσσαλονίκης, κοντά στη θάλασσα και το λιμάνι, μέσα στον εμπορικό τομέα.

Ο ναός του Αγίου Μηνά

Page 17: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη

Μουσείο Αρχαίων, Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Οργάνων

Το Μουσείο Αρχαίων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Οργάνων είναι μουσείο που ιδρύθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί από το 1997. Στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο κτήριο με τρεις ορόφους, στην περιοχή Λαδάδικα.

Page 18: Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκη