Κατοικίδια ζώα

of 8 /8
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ .ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΕΛΗΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΝΕΜΙΔΗΣ

Embed Size (px)

Transcript of Κατοικίδια ζώα

Page 1: Κατοικίδια ζώα

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ .ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΕΛΗΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΝΕΜΙΔΗΣ

Page 2: Κατοικίδια ζώα

ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ

Page 3: Κατοικίδια ζώα

ΟΙ ΓΑΤΕΣ Η γάτα () ανήκει στην οικογένεια των

Αιλουρωιδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.

Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή. Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος που τους χρησιμεύει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Τα νιαουρίσματα, τα γουργουρίσματα και τα μουγκρίσματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας.Το 1906 ιδρύθηκε η Διεθνής Ένωση Φίλων της Γάτας

.

Page 4: Κατοικίδια ζώα

ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ Υπάρχουν τουλάχιστον 360 ράτσες

σκύλων που έχουν τις ικανότητες από το είδος κυνηγιού για το οποίο αναπαράχθηκαν. Αυτά που είναι πιο κοινωνικά είναι αυτά που ειδικεύονται στην επαναφορά και στο να βρουν το θήραμα χωρίς να το σκοτώνουν, αφήνοντας αυτήν την δουλειά στους κυνηγούς ενώ σπανίως είναι επιθετικά και δένονται πολύ με τα αφεντικά τους. Από αυτές τις ράτσες προέρχονται τα Λαμπραντόρ, τα Γκόλντεν, τα Σπάνιελ κ.α..

Τα σκυλιά που έχουν ειδικευτεί για κυνήγι μεγάλων θηραμάτων είναι και τα κατάλληλα για φύλακες και αυτά είναι περισσότερο επιρρεπή στην επιθετικότητα και γι' αυτό χρειάζεται να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να είναι ασφαλή για μία οικογένεια.

Page 5: Κατοικίδια ζώα

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ Επειδή ο οργανισμός του σκύλου δεν

μπορεί να διασπάσει την γλυκόζη αποφεύγονται αυστηρώς οι γλυκές τροφές καθώς προκαλούν ζάχαρο. Τα κόκκαλα των πουλερικών (κότας, γαλοπούλας), του κατσικιού ή του αρνιού και του κουνελιού, επειδή θρυμματίζονται και γίνονται πολύ αιχμηρά με το μάσημα, είναι πιθανό να προκαλέσουν σχισμές και εκδορές στα έντερα του ζώου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κονσερβών για σκύλους που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν μόνο 4 - 5% κρέας, 80 - 85% υγρασία και το υπόλοιπο ποσοστό περιέχει έλαια, μεταλλικά άλατα και τέφρα. Μπορεί να περιέχουν υποβιβασμένη καραγενάνη που χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας και σταθεροποιητής και η οποία εγκαθίσταται με τα χρόνια στο παχύ έντερο του ζώου σε μεγάλες ποσότητες προκαλώντας του καρκίνο.

Page 6: Κατοικίδια ζώα

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ H φυσιολογία τους δικαιολογεί

σε μεγάλο βαθμό το ότι οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, καθώς έχουν όργανα για το τεμαχισμό της σάρκας της λείας τους και δεν διαθέτουν όργανα για την πέψη φυτικών τροφών. Συγκεκριμένα, οι γάτες δεν παράγουν ένα οργανικό οξύ, την ταυρίνη, στο σώμα τους και, καθώς αυτή είναι απαραίτητη (η έλλειψή της μπορεί να επιφέρει μόνιμη τύφλωση), την προσλαμβάνουν με το να τρέφονται με σάρκες ζώων, όπου περιέχεται. Το γαστρεντερικό σύστημα της γάτας, όπως και τα δόντια της, είναι επίσης προσαρμοσμένο στο να τρέφεται με ζωική ύλη

Page 7: Κατοικίδια ζώα

ΕΙΔΗ ΣΚΥΛΩΝ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Κάποτε

μεσουρανούσε στις βασιλικές αγκαλιές και στα σαλόνια του Χόλιγουντ τώρα εκπέμπει SOS γιατί κινδυνεύει να εξαφανιστεί ως ράτσα. Ο λόγος για τα σκυλάκια Sealyharms terrier που απειλούνται με εξαφάνιση

Page 8: Κατοικίδια ζώα

ΕΙΔΗ ΓΑΤΩΝ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ