φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

of 40 /40
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟ ΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα: Β΄5 Ομάδα:Β΄ Φαρμά ξ 3 ο Γυμνάσιο Κομοτηνής Μάθημα: Τεχνολογία Καθηγήτρια: Στανίτσα Μαλαματένια Σχολ. Έτος: 2015-2016

Embed Size (px)

Transcript of φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Page 1: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝ

ΙΑ

Τμήμα: Β΄5Ομάδα:Β΄

Φαρμάξ

3ο Γυμνάσιο ΚομοτηνήςΜάθημα: ΤεχνολογίαΚαθηγήτρια: Στανίτσα ΜαλαματένιαΣχολ. Έτος: 2015-2016

Page 2: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Οι εγκαταστάσεις

Page 3: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής Μηχανοργάνωσης

Διευθυντής Τμήματος ΟνοματεπώνυμοΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ14ης Μαΐου ΤέρμαΚομοτηνή-Τ.Κ.69100E-mail:[email protected]Τηλ.25310-54321-5Φαξ 25310-54325

ΦΑΡΜΑΞ

Τα καρτελάκια των στελεχών

Page 4: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Ονομασία

Λογότυπο

(Σήμα)

Σλόγκαν

ΦΑΡΜΑΞ

Η δική σας υγείαστα δικά μας χέρια!!!

Στοιχεία της επιχείρησης

Page 5: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΦΩΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

Δ/ΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΤΖΕΛΕΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΣΤΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝΧΟΥΣΕΪΝ ΟΝΟΥΡ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΦΑΚΟΥΔΗ ΧΡΥΣΑ

Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Δ/ΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΧΑΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚΧΑΣΑΝ ΤΕΖΤΖΙΑΝ

Δ/ΝΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣΧΟΥΣΕΪΝ ΣΑΜΗ

Δ/ΝΤΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΓΚΙΖΕΜ

Οργανόγραμμα

εταιρίας

Η δική σας υγεία,

στα δικά μας χέρια!!!

Page 6: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Γενική Διευθύντρια

Η ΕταιρείαH Φαρμάξ Α.Ε., είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Σήμερα, το εργοστάσιο μας, πιστοποιημένο με ISO 9001-2008 και eu-GMP, έχει σχεδιαστεί ώστε να πληροί τις αρχές Ποιότητας, Ασφάλειας και Προστασίας του περιβάλλοντος.H Φαρμάξ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 50 πελατών σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, καλύπτοντας τις αγορές της Ευρώπης, του Καναδά, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ). Το χαρτοφυλάκιό μας προσφέρει περισσότερες από 200 συνθέσεις που καλύπτουν την πλειονότητα των θεραπευτικών κατηγοριών.Ο ρόλος του αφοσιωμένου ανθρώπινου δυναμικού με τις εξαιρετικές δεξιότητες, τις ικανότητες, την ενεργητικότητα και την προσήλωση του, είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική επιτυχία της εταιρείας.Η 15ετής τουλάχιστον εμπειρία της επιστημονικής ομάδας, καλύπτει την Παραγωγή, τον Ποιοτικό Έλεγχο, την Έρευνα και Ανάπτυξη, τη Διαχείριση Ποιότητας, τη Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και τη Διαχείριση Έργου και Περιβαλλοντικής Ασφάλειας.

Η δική σας υγεία, στα δικά μας

χέρια!!!

Page 7: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Γενική Διευθύντρια

ΌραμαΤο όραμά μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο με την παροχή καινοτόμων και οικονομικά προσιτών φαρμακευτικών προϊόντων. Φιλοδοξούμε να είμαστε μία από τις καλύτερες εταιρίες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως, διατηρώντας τους εντυπωσιακούς μας ρυθμούς ανάπτυξης, διασφαλίζοντας τις προτιμήσεις των πελατών μας και παρέχοντας κορυφαίες φαρμακευτικές καινοτομίες και λύσεις.

ΑποστολήΣτόχος της Φαρμάξ είναι να αναδειχτεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υψηλής ποιότητας καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών.Για την επίτευξη αυτού του στόχου διευρύνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιό μας με καινοτόμα προϊόντα και ενισχύουμε τη διεθνή μας παρουσία.

Το μέλλονΜε ένα εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, επιστημονική γνώση αιχμής, κορυφαία τεχνολογική βάση και δυναμικές πρωτοβουλίες, εργαζόμαστε για να δώσουμε καινοτόμες λύσεις με προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Page 8: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Γενική Διευθύντρια

Ανθρώπινο ΔυναμικόΟι εργαζόμενοι μας είναι ο καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχημένη πορεία μας. Ενδυναμώνουμε την ομαδικότητα και την συνεργασία όλων των τμημάτων για την επίτευξη των στόχων και την ανάπτυξη της εταιρείας.Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας απαρτίζεται από:Επιστημονικό προσωπικό σε όλες τις Διευθύνσεις της Εταιρίας.Εξειδικευμένο Προσωπικό για την καλή λειτουργία και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.Εξειδικευμένους εργαζομένους με πολύχρονη εμπειρία στην παρασκευή όλων των φαρμακοτεχνολογικών μορφών. Αντιλαμβανόμενοι ότι ένα συνεχώς εξελισσόμενο ανθρώπινο δυναμικό δύναται να δώσει στην επιχείρηση ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προωθούμε τη δια βίου κατάρτιση στους εργαζομένους μας και ενισχύουμε τη δημιουργικότητα τους και την καινοτομία ικανοποιώντας τόσο τους στόχους της εταιρίας όσο και των ιδίων αναπτύσσοντας έτσι τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητές και ταλέντα τους. Ειδικότερα, στο ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος παραγωγής παρέχεται συνεχώς ενδοεπιχειρησιακή επιμόρφωση μέσα στα πλαίσια των απαιτήσεων των GMPs και του ISO 9001:2000 προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη παραγωγικότητα και η βέλτιστη ποιότητα των προϊόντων.

Page 9: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Προσωπικού

Η διευθύντρια προσωπικού αναπτύσσει διαπροσωπικές σχέσεις με το προσωπικό, ώστε να δημιουργήσει ένα κλίμα κατανόησης και εμπιστοσύνης. Εξετάζει τους υποψηφίους για πρόσληψη στην εταιρία και προτείνει τους καταλληλότερους. Σχεδιάζει και προτείνει την κλίμακα των μισθών και των ασφαλιστικών ή άλλων παροχών για το προσωπικό. Οργανώνει προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού. Ενημερώνεται και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τυχόν διαφωνίες μεταξύ του προσωπικού. Ο διευθυντής προσωπικού πρέπει να έχει οργανωτικές, επικοινωνιακές και διοικητικές ικανότητες, να επιδεικνύει ευαισθησία σε προσωπικά θέματα, να έχει αναπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης και ικανότητες ενεργοποίησης και ενθάρρυνσης του προσωπικού για υψηλότερες αποδόσεις.ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:·Σχεδιάζει, διευθύνει και συντονίζει πολιτικές που αφορούν στο προσωπικό και τις εργάσιμες σχέσεις στην επιχείρηση ή τον οργανισμό.·Σχεδιάζει και οργανώνει διαδικασίες πρόσληψης, εκπαίδευσης, προώθησης, καθορισμού των μισθολογικών δομών και διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους.·Επιβλέπει την ασφάλεια, την υγεία και άλλα συναφή προγράμματα και δραστηριότητες, με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.·Σχεδιάζει και διευθύνει την καθημερινή λειτουργία.·Επιβλέπει την επιλογή, την εκπαίδευση και την απόδοση του προσωπικού.·Σχεδιάζει και καταχωρεί τις απουσίες, τις άδειες και τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Page 10: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Προσωπικού

Οι εργαζόμενοι μας είναι ο καταλύτης για την ανοδική κι επιτυχημένη πορεία της εταιρίας. Ενδυναμώνουμε την ομαδικότητα και την συνεργασία όλων των τμημάτων για την επίτευξη των στόχων και την ανάπτυξη της εταιρείας.Το προσωπικό που απασχολεί η εταιρία είναι:Ιατρικοί επισκέπτες & αντιπρόσωποι. Πωλητές φαρμακευτικών προϊόντων.Υπεύθυνοι Χημικοί / Επιθεωρητές εργαστηρίων.Διεύθυνση / Διοίκηση. Προσωπικό Αποθηκών.Μηχανικοί Παραγωγής, διευθυντές και προσωπικό. Χημικοί / Μηχανικοί Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η δική σας υγεία, στα δικά μας

χέρια!!!

Page 11: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Προσωπικού

Αγγελία πρόσληψης προσωπικούΠεριγραφή Η φαρμακοβιομηχανία ΦΑΡΜΑΞ Α.Ε. ζητά για άμεση πρόσληψηΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ με έδρα την ΚΟΜΟΤΗΝΗΑπαραίτητα προσόντα• Πτυχίο Ανώτερης ή Ανώτατης σχολής• 5ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση• Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας• Δυνατότητα ταξιδιών / Δίπλωμα οδήγησης• Ανεπτυγμένες Επικοινωνιακές Ικανότητες / ΟμαδικότηταΠροσφέρεται Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, Εταιρικό αυτοκίνητο, Κινητό τηλέφωνο, Ιδιωτική ασφάλιση, συνεχής Επιμόρφωση.Το βιογραφικό να αποσταλεί στο e-mail : [email protected]

Page 12: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Προσωπικού

Επώνυμο* Όνομα*

Πατρώνυμο* Ημερομηνία Γέννησης*

Διεύθυνση* Τηλέφωνο*

E-mail* Κινητό τηλέφωνο*

Φύλο* Άνδρας Γυναίκα

Στρατιωτικές Υποχρεώσεις* Ναι Όχι

Οικογενειακή Κατάσταση Άγαμος(η) Έγγαμος(η)

Άδεια οδήγησης* Ναι Όχι

Εκπαίδευση-Σπουδές*

Ξένες γλώσσες*

Επαγγελματική εμπειρία

Πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών μέχρι τις 18-04-2016 στο mail της εταιρίας μας:

E-mail : [email protected] Τα πεδία με* είναι υποχρεωτικά

Υποβολή Βιογραφικού

Page 13: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Παραδοσιακή μέθοδος ανακάλυψης φαρμάκων

Διευθυντής Παραγωγής

Page 14: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής Παραγωγής

Στάδια ελέγχου και έγκρισηςΌλα τα νέα παρασκευάσματα μελετώνται βιοχημικά και τοξικολογικά, ενώ τα τελικά προϊόντα μελετώνται in vitro(στον δοκιμαστικό σωλήνα) και ακολούθως in vivo σε πειραματόζωα και τέλος σε εθελοντές. Τα στάδια αυτά της παραγωγικής διαδικασίας είναι γνωστά ως Φάση I, Φάση II,Φάση ΙΙΙ. Μετά την επιτυχή δοκιμασία σε όλες αυτές τις φάσεις ακολουθεί η κατάθεση φακέλου στον αντίστοιχο Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της χώρας διάθεσης του φαρμάκου για την απόκτηση άδειας κυκλοφορίας. Παραστατικά οι φάσεις στην εικόνα.

Page 15: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής Παραγωγής

Παραγωγή φαρμάκων με τη σύγχρονη μέθοδοΗ επανάσταση στην ιατρική έγινε όταν η προσέγγιση στην ανακάλυψη της φαρμακευτικήςουσίας άρχισε να γίνεται με ορθολογιστικό τρόπο και όχιμε την τυχαία επιλογή όπως γινόταν παλιότερα. Σε αυτήν την αλλαγή συνέβαλλαν οι ανακαλύψεις στους τομείς της βιολογίας, της βιοτεχνολογίας,της χημείας και της πληροφορικής.Από την εποχή της τυχαίας ανακάλυψης, έχουμε περάσει σήμερα στην εποχή της συστηματικής μελέτης των φαρμακευτικών στόχων και των βιοδραστικών χημικών δομών(πιθανές φαρμακευτικές ουσίες).

Page 16: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής Παραγωγής

Σχηματικά τα στάδια έρευνας και ανάπτυξης, ελέγχου και τελικά έγκρισης κυκλοφορίας ενός φαρμάκου.

Διαδικασία ανάπτυξης, παραγωγής και ελέγχου

Page 17: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής Οικονομικών

Η συμβολή του ελληνικού φαρμάκουΣτην Οικονομία

Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η φαρμακοβιομηχανία στην ελληνική οικονομία είχε επιβεβαιώσει σε πρόσφατη μελέτη του και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), σύμφωνα με την οποία οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις ενισχύουν το ΑΕΠ της χώρας με 2,8 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ συμβάλλουν καθοριστικά στους κρίσιμους τομείς της απασχόλησης, της επιχειρηματικής καινοτομίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, καθώς αποτελούν το 10% της συνολικής μεταποίησης της χώρας και προσφέρουν περισσότερες από 50.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.Η μελέτη του ΙΟΒΕ αναγνωρίζει μεν πως οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ακολουθείται για τα φάρμακα τα τελευταία χρόνια, με τις πωλήσεις του κλάδου να έχουν μειωθεί στο μισό την τελευταία διετία. Ωστόσο, η συμβολή του κλάδου παραμένει εξαιρετικά σημαντική, αφού εκτιμάται πως το ΑΕΠ της χώρας αυξάνεται κατά 3.200 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που δαπανώνται για την αγορά φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα. . Όταν λοιπόν οι Έλληνες επιλέγουν Ελληνικά Φάρμακα, πέρα από την απόλυτη ασφάλεια για την υγεία τους, ενισχύουν και την Ελληνική Οικονομία!

Page 18: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής Οικονομικών

Η συμβολή του ελληνικού φαρμάκου

Στην ΑνάπτυξηΗ Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία δίνει απευθείας δουλειά σε περισσότερους από 10.000 Έλληνες, ενώ η συνολική της επίδρασή της στην απασχόληση ξεπερνάει τις 53.100 θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €355 εκατ. τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.

Page 19: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

ΦάρμακοΟρισμός - Ταξινόμηση

Φάρμακο, ονομάζεται κάθε χημική ουσία ικανή να επηρεάσει την λειτουργία του οργανισμού κάθε εμβίου όντος ή μικροοργανισμού όταν εισέλθει σε αυτόν. Απλούστερα χαρακτηρίζεται κάθε ουσία ή παρασκεύασμα που ανακουφίζει, είτε θεραπεύει, από ασθένειες ή πόνους του ανθρώπινου οργανισμού και γενικότερα αποκαθιστά την ανθρώπινη υγεία. Η ταξινόμηση γενικά των διαφόρων φαρμακευτικών προϊόντων ακολουθεί τέσσερις συνήθως κύριες μεθόδους, 1. Χημική: δηλαδή από την χημική ομάδα στην οποία μπορεί αυτά να ανήκουν, π.χ. αλκαλοειδή.2. Φαρμακολογική: από την φαρμακολογική τους δράση, π.χ. αναλγητικά, σπασμολυτικά, αντιμικροβιακά, αναισθητικά, κ.λ.π. 3. Θεραπευτική: από την θεραπευτική τους δράση, π.χ. αντικαταθλιπτικά, ανθελονοσιακά, αγχολυτικά κ.λ.π. 4. Σύνθετη: από την πάθηση του λειτουργικού συστήματος ή οργάνου για το οποίο χορηγούνται και του επιδιωκόμενου σκοπού π.χ. αντισηπτικά, αντιχολινεργικά, καθαρτικά, αποχρεμπτικά, βλεννολυτικά κ.λ.π. 5. Δευτερευόντως: από την μορφή διάθεσής τους προς χρήση ανάλογα της ηλικίας και των δυνατοτήτων του λήπτη, π.χ. δισκία, σκόνη, ταμπλέτες, σταγόνες, υπόθετα, ενέσιμα, οροί, εμβόλια κ.λπ.. Στην Ελλάδα η ταξινόμηση των φαρμακευτικών προϊόντων όπως προσδιορίζεται από τον ΕΟΦ γίνεται με βάση τις παθήσεις των συστημάτων και οργάνων δια των οποίων χορηγούνται αλλά και της δράσης αυτών.

Page 20: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

ΦΑΡΜΑΚΑΠρωτότυπο-Γενόσημο

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΈνα πρωτότυπο φάρμακο είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών συνήθως των φαρμακοβιομηχανιών. Η εταιρεία που ανακαλύπτει ένα νέο φαρμακευτικό προϊόν αποκτά την «πατέντα» (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) και έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης του φαρμάκου για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας ισχύος της πατέντας μπορεί μια άλλη φαρμακοβιομηχανία, να παραγάγει νόμιμα ακριβώς το ίδιο φάρμακο (αντίγραφο ή γενόσημο).

ΓΕΝΟΣΗΜΟ ΠΡΟΪΟΝΕίναι το αντίγραφο του πρωτοτύπου σκευάσματος που βγαίνει στην αγορά.Γενόσημο φάρμακο χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε φάρμακο του οποίου η δραστική ουσία δεν καλύπτεται πλέον από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δικαιωμάτων επ΄ αυτού.Γενόσημο προϊόν είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν που παρασκευάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ίδιο με ήδη εγκεκριμένο προϊόν (το πρωτότυπο προϊόν/φάρμακο ή προϊόν αναφοράς) και είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Το γενόσημο προϊόν περιέχει την ίδια δραστική ουσία, όπως το πρωτότυπο, σε ίδια ποσότητα, γι’ αυτό και είναι θεραπευτικά ισοδύναμο με το πρωτότυπο.

Page 21: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Ο ρόλος του Εθνικoύ Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ιδρύθηκε το 1983 με το Ν. 1316.Αποστολή του ΕΟΦ είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία στην Ελλάδα: Φαρμακευτικών προϊόντων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης. Φαρμακούχων ζωοτροφών και προσθετικών ζωοτροφών. Τροφίμων ειδικής διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής .Βιοκτόνων. Ιατρικών βοηθημάτων. Καλλυντικών.Επίσης Αξιολογεί και εγκρίνει νέα ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα. Παρακολουθεί την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων κατά την κυκλοφορία τους στη χώρα. Ελέγχει την παραγωγή και την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά των προϊόντων προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες ορθής παραγωγής και να εφαρμόζεται η νομοθεσία όσον αφορά στη διακίνηση, διάθεση, εμπορία και διαφήμισή τους. Αναπτύσσει και προωθεί την ιατρική και φαρμακευτική έρευνα. Ενημερώνει τους επιστήμονες υγείας, τους αρμόδιους φορείς και το κοινό με αντικειμενικές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα λοιπά προϊόντα με σκοπό την ορθολογική τους χρήση.

Page 22: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Ποιοτικού ΕλέγχουΠοιοτικός Έλεγχος

Η Φαρμάξ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου που πραγματοποιεί χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις. Διαθέτει όργανα τελευταίας τεχνολογίας (HPLC, GC, Dissolution Tester κ.α.) εφοδιασμένα με επικυρωμένες εκδόσεις λογισμικού.Είναι επανδρωμένο με έμπειρους επιστήμονες πολλοί από τους οποίους κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους . Η εκπαίδευσή τους είναι συνεχής, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου.Πραγματοποιούνται έλεγχοι σε όλες τις πρώτες ύλες (δραστικές και έκδοχα), ημιέτοιμα, έτοιμα εισαγόμενα, υλικά συσκευασίας καθώς και σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.Οι αναλυτικές μέθοδοι αξιολογούνται με βάση τις τρέχουσες οδηγίες ICH.To μικροβιολογικό εργαστήριο είναι επανδρωμένο από εξειδικευμένους βιολόγους, που πραγματοποιούν τις απαραίτητες μικροβιολογικές αναλύσεις σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Φαρμακοποιίας.

Page 23: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου

Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας

H Φαρμάξ Α.Ε., ακολουθώντας γραπτές διαδικασίες διαμορφωμένες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τους κανόνες GMP καθώς και το πρότυπο ISO 9001:2008, εποπτεύει το σύνολο των παραγωγικών διαδικασιών, καθώς και την αξιοπιστία των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού, των συστημάτων και όλων των διαδικασιών ελέγχου και παραγωγής.Επίσης, εφαρμόζει τις Αρχές και Κατευθυντήριες Γραμμές για την ορθή πρακτική αποθήκευσης και διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση και κατέχει την αντίστοιχη βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα.

Page 24: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Ποιοτικού Ελέγχου

ΦαρμακοεπαγρύπνησηΗ Φαρμακοεπαγρύπνηση αποτελεί το σύνολο των ενεργειών που σχετίζονται με τον εντοπισμό, την αξιολόγηση, την καταγραφή και αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και οποιαδήποτε προσπάθεια πρόληψης πιθανών προβλημάτων προερχόμενων από κακή χρήση φαρμακευτικών προϊόντων.Στη Φαρμάξ Α.Ε., ευθυγραμμιζόμενοι με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, σεβόμενοι τον ασθενή και με γνώμονα τη δημόσια υγεία, έχουμε δημιουργήσει τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης. Σκοπός του τμήματος αυτού, καθώς και όλου του επιστημονικού προσωπικού της εταιρείας μας, είναι να συνεισφέρει στην ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της, σε συνεργασία με τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Αρχές Φαρμακοεπαγρύπνησης.

Page 25: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Υγιεινής & Ασφάλειας

Σήμανση των χώρων εργασίας. Όλοι οι εργασιακοί χώροι φέρουν την κατάλληλη σήμανση, τόσο για τις εργασιακές διεργασίες, όσο και για τα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε κάθε εργαστήριο. Υπάρχει σήμανση: των εξόδων κινδύνου, των αποθηκών, των διαδρόμων και των διαφόρων εργαστηρίων όπου διεξάγονται αναλυτικές ή άλλες εργαστηριακές πρακτικές. Στην είσοδο του κτιρίου και σε ορισμένα καίρια σημεία υπάρχει σχεδιάγραμμα των εργαστηριακών εγκαταστάσεων και σαφείς ενδείξεις για τις εξόδους και την διαρρύθμιση των εργαστηρίων. Μέσα πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης. Λόγω των υψηλών κινδύνων για πυρκαγιές από εύφλεκτα υλικά και τοξικές ουσίες στα χημικά εργαστήρια λαμβάνονται κατάλληλα και επαρκή μέτρα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Κάθε εργασιακός χώρος φέρει 2-3 πυροσβεστήρες, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της εργασίας. Οι πυροσβεστήρες αυτοί είναι συνήθως διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και ελέγχονται μία φορά τον χρόνο (συνήθως με ζύγιση). Οι πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως είναι κατάλληλοι για πυρκαγιές μεγάλης έκτασης, με τοξικές και εύφλεκτες ουσίες. Μετά από χρήση μιας φοράς πρέπει να αντικαθίστανται. Αποθήκες χημικών ουσιών και άλλων υλικών. Η αποθήκη χημικών ουσιών, πεπιεσμένων αερίων και άλλων υλικών πρέπει να έχει σύστημα πυρανίχνευσης και αυτόματης κατάσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η αποθήκη είναι κατάλληλα κατασκευασμένη και τα εύφλεκτα υλικά (ιδιαίτερα διαλύτες) είναι σε ξεχωριστή θέση. Οι λάμπες φωτισμού είναι ασφαλείας. Σε όλους τους χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα και γυμνές φλόγες.

Page 26: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Υγιεινής & Ασφάλειας

Σήμανση στους χώρους εργασίας

Page 27: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Υγιεινής & Ασφάλειας

Μεταφορά και χρήση χημικών ουσιών στα εργαστήρια Η μεταφορά χημικών ουσιών από την αποθήκη προς τα εργαστήρια γίνεται με ασφαλείς τρόπους. Οι διαβρωτικές ουσίες μεταφέρονται σε ειδικά πλαστικά δοχεία. Οι εύφλεκτες ουσίες και διαλύτες μεταφέρονται σε μικρές ποσότητες και τίθενται σε μεταλλικά ντουλάπια. Οι καρκινογόνες και επικίνδυνες ουσίες τίθενται σε ειδικά ράφια. Κατά την χρήση των χημικών ουσιών για πειράματα, αναλύσεις κλπ, οι εργαζόμενοι φορούν γυαλιά ασφάλειας και γάντια, ιδιαίτερα για διαβρωτικά υλικά. Φόρμα εργασίας- σκούφος: είναι απαραίτητη καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας μέσα σε όλους τους χώρους παραγωγής Γυαλιά ασφαλείας : Απαραίτητα για το μεγαλύτερο μέρος των πειραματικών μεθόδων και ιδιαίτερα για πειράματα όπου υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων (συσκευές κενού), ανάμιξη δραστικών ουσιών, βίαιες αντιδράσεις, εκτίναξη υγρών κατά το βράσιμο κλπ. Χρησιμοποίηση χημικών ουσιών Το άνοιγμα των δοχείων, φιαλών κλπ, να πρέπει γίνεται με προσοχή. Ανάμιξη, βράσιμο, απόσταξη, ανάδευση, συμπύκνωση κλπ, είναι διεργασίες χημικών εργαστηρίων κατά τις οποίες πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ασφάλειας.

Page 28: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής Προμηθειών

ΣτόχοιΕξασφάλιση επάρκειας πρώτων υλών για την παραγωγή φαρμάκων της εταιρίας. Συμφωνία με καλύτερους όρους των προμηθευτών μας σε υλικά συσκευασίας φαρμάκων.Συντήρηση ή και αντικατάσταση θαλάμου ψύξης για ευπαθή προϊόντα. Εξοπλισμός-μηχανήματα επιχείρησης. Εξοπλισμός προσωπικού: γάντια, μάσκες, ιατρικές μπλούζες, σκουφάκια, προστατευτικά παπουτσιών. Εξοπλισμός χημείου. Μηχανήματα εταιρίας: κλίβανοι, φυγόκεντροι ,μικροσκόπια, αναδευτήρες, ζυγαριές εργοστασίου, λουτρά υπερήχων.

Page 29: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής Προμηθειών

Αποθήκευση φαρμάκων Οι αποθηκευτικοί χώροι πρέπει: 1)Να έχουν επαρκή χωρητικότητα για την ευχερή και άνετη μεταφορά και αποθήκευση των προβλεπόμενων ποσοτήτων των προϊόντων και να διατηρούνται καθαροί. 2)Να διατηρούν συνεχώς εντός προκαθορισμένων ορίων τις συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας.3)Να προστατεύουν τα προϊόντα από την απ’ ευθείας έκθεση στο ηλιακό φώς. 4)Να διασφαλίζουν τα προϊόντα από άλλους κινδύνους. 5)Να φέρουν τις κατάλληλες επισημάνσεις.

Page 30: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Μάρκετινγκ

ΠεριβάλλονH ορθή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί προτεραιότητα σε όλες τις διεργασίες μας. Στοχεύοντας στην απόλυτη διασφάλιση της ποιότητας στις εργασιακές συνθήκες και στην προστασία του περιβάλλοντος, έχουμε θέσει υψηλά πρότυπα στη διαχείριση λυμάτων και αποβλήτων. Επιπρόσθετα ανακυκλώνουμε τα υλικά συσκευασίας, περιορίζουμε τη χρήση οργανικών διαλυτών κατά τις παραγωγικές διεργασίες και μεριμνούμε για την ορθολογική χρήση ενέργειας.Επιπλέον, δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την περιοχή η Φαρμάξ κατασκεύασε μια υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Η μονάδα αυτή λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς για την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση των υγρών αποβλήτων, ανακυκλώνοντας το νερό, το οποίο μετά από τριτοβάθμια επεξεργασία, χρησιμοποιείται για την υπεδάφια άρδευση των φυτών του χώρου μας.

Page 31: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Μάρκετινγκ

Η χρήση γενόσημων φαρμάκων στην Ευρώπη

Page 32: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια ΜάρκετινγκΠοσοστά κατανάλωσης γενόσημων-

πρωτότυπων2006-2012

Page 33: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Μάρκετινγκ

Έρευνα για τα γενόσημα

Έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα κοινού 15-65 ετών.

Page 34: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Μάρκετινγκ

Έρευνα για τα γενόσημα

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι στο θέμα των γενόσημων φαρμάκων η κυρίαρχη αιτία για τις αρνητικές διαστάσεις που εξέλαβε ήταν η παραπληροφόρηση και η απουσία ενημέρωσης. Η έγκαιρη ενημέρωση από αρμόδιους θα είχε μειώσει το φόβο και τον αρνητισμό.

Page 35: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων

Βραβεία και Επιδόσεις της ΕταιρείαςΕίναι ανάμεσα στις 100 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας.Είναι σταθερά ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρίες της Ε.Ε.(Ευρωπαϊκή Επιτροπή).Είναι μια από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας μας.

Σημαντικές Διακρίσεις«Μεγαλύτερες Επενδύσεις στην Ελλάδα».«Βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο», «Έρευνας και Καινοτομίας» (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών 2011).Βραβείο Ruban d’Honneur «Εισαγωγών/ Εξαγωγών.Διακρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διαγωνισμό για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Page 36: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Διευθυντής ΜηχανοργάνωσηςΗ ιστοσελίδα

μαςΑΡΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΟ

ΠΡΟΦΙΛ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ΕταιρείαH Φαρμάξ Α.Ε., είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Σήμερα, το εργοστάσιο μας, πιστοποιημένο με ISO 9001-2008 και eu-GMP, έχει σχεδιαστεί ώστε να πληροί τις αρχές Ποιότητας, Ασφάλειας και Προστασίας του περιβάλλοντος.H Φαρμάξ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 50 πελατών σε 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, καλύπτοντας τις αγορές της Ευρώπης, του Καναδά, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ). Το χαρτοφυλάκιό μας προσφέρει περισσότερες από 200 συνθέσεις που καλύπτουν την πλειονότητα των θεραπευτικών κατηγοριών. Διαβάστε περισσότερα…

Η δική σας υγεία

,

στα δικά μας

χέρια!!!

Page 37: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Η ομάδα σε δράση…

Page 38: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Η ομάδα μας

Page 39: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Η μακέτα μας

Page 40: φαρμακοβιομηχανια φαρμαξ β5-β

Σας ευχαριστούμε

πολύπου

παρακολουθήσατε

την παρουσίασή μας!!!

ΤΕΛΟΣ