ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

24
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σ. 24 20 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΑΛΗ Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 Έτος 9 ο • Αρ. Φύλλου 410 Τιμή 1 Eυρώ «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του Τοπικού Ιατρείου ΙΚΑ Ν.Ερυθραίας σ. 5 «Ρομποτικοί κάδοι» διαχείρισης απορριμμάτων για μια πιο καθαρή πόλη σ. 5 Αντίθετος ο δήμαρχος με τη μεταφορά ΟΚΑΝΑ στo KAT σ. 6 «Ψαλίδι» 44% στο προσωπικό καθαριότητας σ. 4 Καιρικές Διαδρομές σ . 2 Οι Ταινίες στις Αίθουσες σ . 12 Ολοκληρώθηκε η 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς Εκδήλωση του Συνασπισμού για την Παιδεία στην Κηφισιά Οι ελληνικές πόλεις στα θρακικά παράλια του Εύξεινου Πόντου ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΙΔΕΙΑ Θέμα Πρώτο: «Το Δημόσιο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας». ΣΕΛ. 13 ΣΕΛ. 3 ΣΕΛ. 19 Το πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών, τον Αύγουστο του 1918 στον Καναδά σελ. 2 Συνελήφθη για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο νοσοκομείο(!), αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες… Άλλο Στρος Καν και άλλο διοικητής του ΚΑΤ Στο ΣτΕ ο Δήμος Κηφισιάς για την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης σ. 5 Μ πορεί στη Νέα Υόρκη οι αρχές να προέβησαν στη σύλληψη του επι- κεφαλής του ΔΝΤ και πιθανού υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Ντομονίκ Στρος-Καν, απαγγέλλοντάς του σοβαρές κα- τηγορίες για την «υπόθεση της καμαριέρας», Εδώ, όμως, είναι Βαλκάνια… Συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη 17 Μαΐου το μεσημέρι -κι ενώ η εντολή του εισαγγελέα είχε έρθει από την Παρασκευή-, ο διοικητής του ΚΑΤ, Ευάγγελος Παπαφρά- γκας, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στο νοσοκομείο και συγκε- κριμένα πάνω από το χώρο όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες και η επαγγελμα- τική σχολή βοηθών νοσηλευτών. Η κεραία, μάλιστα, ήταν καμουφλαρισμέ- νη με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται σαν προέκταση του τοίχου. Μόλις περάστηκαν χειροπέδες στο διοικητή, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Κηφισιάς προκειμένου να περάσει Αυτόφω- ρο, αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και πάλι με εντολή του εισαγγελέα. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 7 Kάθε Εβδομάδα H NΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

description

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"

Transcript of ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

Page 1: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σ. 24

20

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΑΛΗ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Έτος 9ο • Αρ. Φύλλου 410 Τιμή 1 Eυρώ

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του Τοπικού Ιατρείου ΙΚΑ Ν.Ερυθραίας σ. 5

«Ρομποτικοί κάδοι» διαχείρισης απορριμμάτων για μια πιο καθαρή πόλη σ. 5

Αντίθετος ο δήμαρχος με τη μεταφορά ΟΚΑΝΑ στo KAT σ. 6

«Ψαλίδι» 44% στο προσωπικό καθαριότητας σ. 4

Καιρικές Διαδρομές σ. 2

Οι Ταινίες στις Αίθουσες σ. 12

Ολοκληρώθηκε η 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Εκδήλωση του Συνασπισμού για την Παιδεία στην Κηφισιά

Οι ελληνικές πόλεις στα θρακικά παράλια του Εύξεινου Πόντου

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Μαΐου 2011

7:00 µ.µ. στο Πνευματικό Κέντρο

Νέας Ερυθραίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΠροσΚΛήσή

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΙΔΕΙΑ

Θέμα Πρώτο:«Το Δημόσιο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας».

«Το Δημόσιο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας».

συΖήτήσή

για τήν ΠαιΔΕια

Ομιλητές

ΈφηΚαλαμαρά, εκπαιδευτικός

ΠαναγιώτηςΡήγας, εκπαιδευτικός

ΔημοσθένηςΠαπασταμόπουλος,

καθηγητής ΤΕΙ

Τη συζήτηση συντονίζει ο Μανώλης Μιχάλας, εκπαιδευτικός

ΣΕΛ. 13ΣΕΛ. 3 ΣΕΛ. 19

Το πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών, τον Αύγουστο του 1918 στον Καναδά σελ. 2

Συνελήφθηγιατηντοποθέτησηκεραίαςκινητήςτηλεφωνίαςστονοσοκομείο(!),αλλάαφέθηκεελεύθεροςχωρίς

νατουαπαγγελθούνκατηγορίες…

Άλλο Στρος Καν και άλλο διοικητής του ΚΑΤ

Στο ΣτΕ ο Δήμος Κηφισιάς για την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης σ. 5

Μπορεί στη Νέα Υόρκη οι αρχές να προέβησαν στη σύλληψη του επι-κεφαλής του ΔΝΤ και πιθανού

υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Ντομονίκ Στρος-Καν, απαγγέλλοντάς του σοβαρές κα-τηγορίες για την «υπόθεση της καμαριέρας», Εδώ, όμως, είναι Βαλκάνια…

Συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη 17 Μαΐου το μεσημέρι -κι ενώ η εντολή του εισαγγελέα είχε έρθει από την Παρασκευή-, ο διοικητής του ΚΑΤ, Ευάγγελος Παπαφρά-γκας, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής

τηλεφωνίας μέσα στο νοσοκομείο και συγκε-κριμένα πάνω από το χώρο όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες και η επαγγελμα-τική σχολή βοηθών νοσηλευτών.

Η κεραία, μάλιστα, ήταν καμουφλαρισμέ-νη με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται σαν προέκταση του τοίχου. Μόλις περάστηκαν χειροπέδες στο διοικητή, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Κηφισιάς προκειμένου να περάσει Αυτόφω-ρο, αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και πάλι με εντολή του εισαγγελέα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 7

Kάθε ΕβδομάδαH NΕ Α ΕΡ ΥΘΡΑΙ Α

Page 2: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ISSN 1792-7846 • ΕΛΤΑ 6772Μέλος της

Ιδιοκτησία ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικήΓραφεία

25ης Μαρτίου 9 (ισόγειο) Νέα Ερυθραία, 14671

Τηλ. 2108075665 Fax: 2108075904Ιστοσελίδα

www.sepik.net/neae-mail

[email protected] Εκδότης- διευθυντής ΠΕΤΡΟΣ A. ΜΠΑΣΤΕΑΣΥπεύθυνος Σύνταξης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣΑθλητικά

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ Πολιτιστικά - Προσωπικά

ΜΑΡΙΑ ΣΑΝΤΙΞΗΜε αφορμή

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗΙχνηλασίες

ΘΩΜΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣΜικροφιλοσοφικά

ΑΝΝΑ ΣΑΡΙΛΑΚΗΓενικά & Τοπικά ΝΙΚΟΣ ΚΟΖΩΝΗΣ

Ο ψυχολόγος απαντά ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ

Οι ταινίες στις αίθουσες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣΚαιρικές Διαδρομές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΡΜΟΥΣΗΣΙστορική έρευνα

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥΥγεία-Διατροφή

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΥ-ΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΠΠΑΣ

ΑρθρογράφοιΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΟΜΒΡΟΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ ΚΑΡΑ-ΚΙΟΖΟΓΛΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ, ΜΑΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑ-ΛΑΣ, ΜΥΡΤΩ ΜΠΡΑΤΣΟΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙ-ΛΗΣ ΣΕΒΔΑΛΗΣ,

Δημιουργικό - Σελιδοποίηση ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτύπωση Γ. ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ - Κ. ΜΠΑΡΛΑΣ

& ΣΙΑ ΟΕΤιμή Φύλλου: 1 Ευρώ

Συνδρομές ΝΠΔΔ - Α.Ε.: 200 €

ΙΔΙΩΤΕΣ: Ετήσια: 40 €, εξάμηνη: 20 € Ειδική Επαγγελματιών: 50 €Copyright © 2003-2011 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιλη-πτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημε-ρίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφη-σης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύ-ουν στην Ελλάδα.

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους

2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Με αρκετή ηλιοφά-νεια και καλές θερμοκρασίες

κύλισε η εβδομάδα που μας πέρασε με εξαίρεση μόνο το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη που σημειώ-θηκαν τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της δυ-τικής κεντρικής και νότιας χώρας.

Αιτία ένα αβαθές βαρομε-τρικό χαμηλό που διέσχισε την χώρα μας και ήταν αρ-κετό για να δημιουργή-σει αστάθεια στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα την εκδήλω-ση τοπικών βροχών ακόμα και παροδικών καταιγίδων πάνω από τα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα.

Με την απομάκρυνσή του ανατολικά ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται έτσι ώστε το Σαββατοκύριακο οι συνθήκες να είναι αρκετά καλές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κάποιες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμέ-

νεται να σημειωθούν μόνο στα βορειοδυτικά οι οποίες θα περιορίζονται όμως στα ορεινά και ημιορεινά των περιοχών αυτών.

Την Δευτέρα και την Τρί-τη οι μεσημεριανές μπόρες θα επηρεάσουν μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας και τα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου και της βόρειας

Θεσσαλίας.Την Τετάρτη φαίνεται

η αστάθεια να επηρεάζει τον εσωτερικό κορμό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως περιοχές περιμε-τρικά του ορεινού όγκου της Πίνδου.

Νεφελώδης καιρός ανα-μένεται για τα τέλη της εβδομάδος και η πιθανό-

τητα για τοπικές βροχοπτώ-σεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Η αστάθεια τις μεσημε-ριανές ώρες είναι ένα φυ-σιολογικό φαινόμενο τόσο κατά την διάρκεια της Άνοι-ξης όσο και στις αρχές του Καλοκαιριού.

Για τα βορειότερα μάλιστα

τμήματα της χώρας αστά-θεια εκδηλώνεται και στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα οι μπόρες που εκ-δηλώνονται είναι αρκετά έντονες χωρίς όμως συνή-θως να διαρκούν πολύ.

Η μεταφορά των επιφα-νειακών και θερμότερων αερίων μαζών προς τα ανώ-τερα ατμοσφαιρικά στρώμα-τα είναι η αιτία για την εκ-δήλωση των καλοκαιρινών καταιγίδων γι αυτό άλλωστε συνήθως λαμβάνουν χώρα μετά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η αυξημένη σχετική υγρασία και η άπνοια συμβάλουν σημαντικά στην δυναμική αυτού του φαινομένου.

Για την περιοχή μας το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αρκετά καλός ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα αναπτύσσονται νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες με την πιθανότητα εκδήλω-σης βροχών να είναι όμως μικρή.

ΚαιριΚές ΔιαΔρομές του ΓιΩρΓοΥ ΔορμοΥςΗ, μηχανολόγου

Με φυσιολογικές για την εποχή συνθήκες η νέα εβδομάδα

Το πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών, τον Αύγουστο του 1918 στον Καναδά

Τον Αύγουστο του 1918 στο Τορόντο του Καναδά, 10.000 Καναδοί βετεράνοι του Α’ ΠΠ, επί 4 ημέρες διαδήλωναν, μαζί με 40.000 κατοίκους του Τορόντο, κατά των Ελλήνων μεταναστών, σε ένα πογκρόμ εναντίον τους, καταστρέφοντας τα μαγαζιά των

Ελλήνων μεταναστών και ασκώντας σε όποιον Ελληνα έβρισκαν μπροστά τους.

Η αφορμή για αυτό το ρατσιστικό πογκρόμ ήταν η (μέχρι ενός χρονικού σημείου) ουδετερότητα της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και η άρνηση των Ελλήνων μεταναστών να καταταγούν στον Καναδικό στρατό, την στιγμή που οι Κα-ναδοί στρατιώτες που γύριζαν από τον πόλεμο στην Ευρώπη, βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση και χωρίς πόρους, τραυματίες και έχοντας χάσει τους συμπολεμιστές τους στον πόλεμο.

Οι Έλληνες, που δεν έδειξαν καμία προθυμία να καταταγούν στον στρατό, την περίοδο του πολέμου ευημερούσαν, και παρότι ήταν σχεδόν το 0.5% του πληθυσμού του Τορόντο, κατείχαν το 35% των εστιατορίων, καφέ κ.λπ. μαγαζιών.

Οταν, στις αρχές του Αυγούστου του 1918, έλαβε χώρα ένα Πανκαναδικό συνέδριο βετεράνων και τραυματιών πολέμου, η οργή των Καναδών έφτασε σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα την έκρηξη και το πογκρόμ κατά των Ελλήνων, των “Slackers”.

Δείτε όλο το ντοκιμαντέρ στο http://violentaugust.com/ και στο youtube http://www.youtube.com/watch?v=79QxYNGA31Y&feature=player_embedded Π.Μ.

Page 3: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

3ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έπιΚαιροτΗτα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 57η Ανθοκο-μική Έκθεση Κηφισιάς, η οποία

φέτος ήταν αφιερωμένη στην προστασία των δασών. Κόπηκαν περίπου 52.000 εισιτήρια από τους επισκέπτες που ήρθαν από όλα τα μέρη της Αττικής και της Ελλάδας, αριθμός που δεν θεωρείται και από τις καλύτερες επιδόσεις της έκθεσης, δεδομένου ότι πέ-ρυσι είχαν κοπεί περίπου 70.000 εισιτήρια, ενώ το ρεκόρ των 235.000 εισιτηρίων της δεκαετίας του ’80 θεωρείται έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολο να καταρριφθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανω-τές, οι καιρικές συνθήκες φέτος, που ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μειωμένη προσέλευση. Αρκετός κόσμος επισκέφθηκε τα περίπτερα των Ελλήνων παραγωγών, που επί σειρά ετών έχουν αναδείξει την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ως κορυ-φαίο γεγονός της ελληνικής ανθοκομίας και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Άλσος Κηφισιάς «Δη-μήτρης Ζωμόπουλος».

Εκδηλώσεις για τα λουλούδια και το δά-σος, που είχαν ως στόχο την εκπαίδευση, τις ορθολογικότερες αγορές αλλά και την προσωπική ενασχόληση. Παράλληλα, οι επι-σκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολου-θήσουν μια σειρά αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή λήξης της 57ης Ανθοκομικής Έκθεσης, τόνισε ότι: «ο κορυφαίος θεσμός της ανθοκομίας, συμπλήρωσε φέτος 57 παρουσίες με αφετηρία το 1934 και κάνει όλους εμάς που κατοικούμε σ’ αυτήν την πόλη, τους ανθοπαραγωγούς και το Δημοτι-κό Συμβούλιο υπερήφανους που η Κηφισιά συνεχίζει να προσφέρει στην οικονομία και στον πολιτισμό της Ελλάδας και να απο-τελεί παράδειγμα και για άλλους δήμους, που διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια γιορτές λουλουδιών. Μας τιμά ιδιαίτερα η

παρουσία της Ινδονησίας με την Πρεσβεία της στην Αθήνα, της Ιταλίας με το Ελληνοϊ-ταλικό επιμελητήριο και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ταιβάν στο εκθεσιακό τμήμα του Άλσους, η οποία επιβεβαιώνει την διεθνή αναγνώριση της Ανθοκομι-κής Κηφισιάς. Στις σημερινές δραματικές

περιβαλλοντικές συνθήκες επιβάλλεται η αναθεώρηση του τρόπου έκφρασης της περιβαλλοντικής μας συνείδησης και των καταναλωτικών μας συνηθειών. Οφείλουμε όλοι μας να σκεφτόμαστε τον κόσμο που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας και να ενεργούμε στην καθημερινότητά μας έτσι

να προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον και τις ενεργειακές πηγές».

Ο δήμαρχος Κηφισιάς προσέφερε τιμη-τικά βραβεία στον πρέσβη της Ινδονησίας κύριο Αχμέτ Ρουσντί, στην επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα, πρέσβη κα Τσού, στον πρό-εδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Τσαμίχα, καθώς επίσης και στα τρία καλύτερα εκθεσιακά περίπτερα.

Διεθνές ενδιαφέρονΙδιαίτερα σημαντική ήταν το μεσημέρι

της Παρασκευής 13 Μαΐου η παρουσία στο Άλσος Κηφισιάς, του επικεφαλής των τριών Συνεταιρισμών των Ιταλών Φυτωριούχων ATS που συμμετείχαν στην 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, με εκθεσιακό περίπτερο. Στο περίπτερό τους μάλιστα, φιλοξενούνταν και ζωγραφικά έργα μαθητών από Δημοτι-κά Σχολεία της Κηφισιάς, στο πλαίσιο της δράσης «Πρεσβευτές για το Πράσινο».

Ο Ιταλός φυτωριούχος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη και αφού τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία της συμμετοχής τους στην 57η Ανθοκομική Έκθεση, τον προσκάλεσε στην Έκθεση της Padova και ζήτησε να υπάρχει περίπτε-ρο προβολής της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Από την πλευρά του, ο κ. Χιω-τάκης ευχαρίστησε τόσο τον εκπρόσωπο των Ιταλών παραγωγών όσο και τα μέλη του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου που τον συνόδευαν για τη συνεργασία και την πρόσκληση και απένειμε τιμητική πλακέτα στην ATS ITALIA.

Την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς επι-σκέφθηκε και ο διευθυντής της Έκθεσης Κη-ποτεχνίας FLORPLANT της Αττάλειας της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Ντουκαντσί, ο οποίος συναντήθηκε και συζήτησε με τον δήμαρχο Κηφισιάς τη δυνατότητα προβολής της Αν-θοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς στην έκθεση της Αττάλειας. Ο κ. Ντουκαντσί συνομίλησε και με παραγωγούς φυτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη ελληνική συμμετοχή.

Μειωμένηπροσέλευση,λόγωκαιρικώνσυνθηκών,σεσχέσημεπροηγούμεναχρόνιακαι52.000εισιτήρια

Ολοκληρώθηκε η 57η Ανθοκομική Έκθεση ΚηφισιάςΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δήμαρχος Κηφισιάς προσέφερε τιμητικά βραβεία στον πρέσβη της Ινδονησίας κύριο Αχμέτ Ρουσντί (πάνω) και στην επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα, πρέσβη κα Τσού (κάτω)

«Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (E. Π. Α. Ψ. Υ.) διοργανώνει Ομά-δες Ενδυνάμωσης Γυναικών Κατά της βίας στην Οικογένεια (στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EMPOWER_W DAPHNE).

Οι ομάδες απευθύνονται σε γυναίκες που έχουν υποστεί βία (ψυχολογική/σωματική/σε-ξουαλική) στην οικογένεια και θα συντονίζονται από τις Ψυχολόγους Κα Παντελίδου και. Κα Σκoρδέλη.

Θα πραγματοποιηθούν στα Κεντρικά της ΕΠΑ-ΨΥ στο Μαρούσι (Γράμμου 61-63 ) τον Ιούνιο 2011.

Η συμμετοχή στις ομάδες θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων).

Οι γυναίκες που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Βακαλο-πούλου στο 210 8056920 και με την Κα Παντε-λίδου στο 6948374928 έως 31 Μαΐου 2011».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ«Ομάδες Ενδυνάμωσης Γυναικών Κατά της Βίας στην Οικογένεια»

Page 4: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑέπιΚαιροτΗτα

Την πολιτική της διεύθυνσης Καθαριότη-τας του Δήμου Κηφισιάς για το 1ο εξά-μηνο του 2011 ανέλυσε ο αντιδήμαρχος

Αστικού Περιβάλλοντος, Βασίλης Ξυπολυτάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 16 Μαΐου. Ο κ. Ξυπολυτάς αναφέρ-θηκε ιδιαίτερα στις περικοπές σε προσωπικό κατά 44% στον τομέα καθαριότητας, θέσεις που καλύπτονται κυρίως από συμβασιούχους, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι και ζήτησε τη βοήθεια, αλλά και την κατανόηση των δημοτών, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυ-βέρνησης.

«Σήμερα, έπειτα από αναμονή πέντε ρευστών καλλικρατικών μηνών, σάς καταθέτουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης των πολιτικών της διεύθυνσης Καθα-ριότητας του Δήμου Κηφισιάς, για το πρώτο εξάμηνο του 2011. Εκτιμούμε ότι το σύνολο των καινοτόμων δράσεων θα μας επιτρέψουν, καταρχήν να φέρουμε ένα νέο πνεύμα στις παρεχόμενες υπη-ρεσίες της διεύθυνσης, αλλά κυρίως να ξεπεράσουμε το τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει λόγω των αποτυχημένων πο-λιτικών του υπουργείου Εσωτερικών», τόνισε ο κ. Ξυπολυτάς στους δημοσιογράφους και έδωσε τα παρακάτω στοιχεία:

Έλλειψη προσωπικού κατά 22% από τις • αρχές Απριλίου, ενώ από την επόμενη εβδο-μάδα θα έχουμε περαιτέρω απώλεια 22%

(σύνολο απώλειας 44%). Προσωπικό εντελώς απαραίτητο, όπως οδηγοί απορριμματοφόρων ή οδοκαθαριστές, με αποτέλεσμα περιοχές της Κηφισιάς να μην έχουν καθόλου οδοκαθαρι-σμό και προβληματική αποκομιδή σκουπιδιών, ανακυκλώσιμων και κλαδεμάτων.

Έλλειψη εγκεκριμένου προϋπολογισμού • μέχρι τις 20/4.

Περικοπές απαραίτητων οικονομικών • πόρων.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, απαντώντας σε ερωτήσεις, δήλωσε πως «είναι μεθοδευμένες οι ενέργειες του υπουργεί-ου και έχουν άλλες πολιτικοοικονομικές

σκοπιμότητες», υπονοώντας προφανώς το «παραθυράκι»-τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα για τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας των δημοτικών χώρων.

Ο κ. Ξυπολυτάς κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της» και αναφέρ-θηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τη διεύθυνση Καθαριότητας και το προσωπικό της να αντιμετωπίσουν με διπλοβάρδιες την κατάσταση. Παρόλα αυτά, κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, όπου οι κάδοι ξε-

χειλίζουν, δεν είναι δυνατόν με το υπάρχον προσωπικό να μαζευτούν τα απορρίμματα μέσα σε μια μέρα. Γι’ αυτό το λόγο απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες, ζητώντας την κατανόησή τους, να περιορίζουν τη διάθεση των απορριμμάτων τους στους κάδους κατά τις παραπάνω χρονικές περιόδους.

«Αν μείνουμε σε μια απλή διαχείριση, χωρίς να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, θα υπάρξει κα-τάρρευση όλου του συστήματος καθαριότητας στον δήμο μας μέσα σε δυο μήνες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας κραυγή αγωνίας για τα όσα δρομολογούνται σε μια δύσκολη πολιτικοοικονομική συγκυρία.

«Ψαλίδι» 44% στο προσωπικό καθαριότητας ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ τΟΝ πΡΟΣΔΙ-ΟΡΙΣΜΟ του τρόπου και των επι-πλέον προϋποθέσεων με τις οποίες οι δημοτικές αρχές μπορούν συ-μπληρωματικά να κάνουν χρήση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη σύναψη δημόσιων συμβάσε-ων παροχής υπηρεσιών με τρίτους στον τομέα της καθαριότητας των δημοτικών χώρων, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν από τις τοπικές συνθήκες, κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική

Διακυβέρνηση.Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή

του το ΥΠΕΣ, «οι συμβάσεις αυτές επειδή είναι εξαιρετικής σημασί-ας, απαιτείται τόσο η εξειδίκευση των όρων τους όσο και η έγκρισή τους από την πλειοψηφία του συ-νολικού αριθμού των μελών του οικείου δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται και η αρχή της διαφάνειας και του ελέγ-χου της εφαρμογής της παρούσας διάταξης».

Αφορμή για την κατάθεση της

συγκεκριμένης τροπολογίας, σύμ-φωνα τουλάχιστον με το υπουρ-γείο, ήταν «οι διαρκώς εξελισσό-μενες συνθήκες διαχείρισης των στερεών αποβλήτων λόγω των διαφοροποιημένων αναγκών κάθε δήμου, των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν (ορεινότητα, νη-σιωτικότητα κ.λπ.)», αλλά και η μη ύπαρξη δυνατοτήτων από τους δήμους «που δεν επιτρέπει πάντα και συνολικά την αποκομιδή με τις καθιερωμένες μεθόδους και το προσωπικό που διαθέτουν».

Και οι ιδιώτες στην καθαριότητα των δήμων

ΚραυγήαγωνίαςαπότοναντιδήμαρχοΑστικούΠεριβάλλοντος,ΒασίληΞυπολυτά,γιατηνπροβληματικήαποκομιδήαπορριμμάτωνστηνΚηφισιά,οοποίοςσεσυνέντευξηΤύπουανέλυσετηνπολιτικήτηςδιεύθυνσηςΚαθαριότηταςκαιμίλησεγια«μεθοδευμένεςενέργειεςτουυπουργείουμεάλλεςπολιτικοοικονομικέςσκοπιμότητες»

Το πρόγραμμα παρουσίασης των πολιτι-κών της διεύθυνσης Καθαριότητας του

Δήμου Κηφισιάς, εφόσον δεν υπάρξουν και άλλες αρνητικές εξελίξεις και ανατροπές, όπως επεσήμανε ο κ. Ξυπολυτάς, έχουν ως εξής:

23 Μαΐου: Παρουσίαση της νέας πολιτι-κής για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων και κλαδεμάτων. Αναδι-οργάνωση δρομολογίων και παρουσίαση του νέου τμήματος αποκομιδής, δεύτερης βάρδιας, Express Κηφισιά.

Χώρος: Διεύθυνση Καθαριότητας, Βιλτα-νιώτη 29, Κηφισιά, ώρα 14:00 π.μ.

31 Μαΐου: Παρουσίαση πολιτικής για τη καθαριότητα των δρόμων και πεζοδρομίων της Κηφισιάς με μηχανικά μέσα. Παρουσίαση

της Μηχανοκίνητης Ομάδας οδοκαθαρισμού «Θηρία Κηφισιάς».

Χώρος: Διεύθυνση Καθαριότητας Βιλτα-νιώτη 29, Κηφισιά, ώρα 14:00 π.μ.

7 Ιουνίου: Παρουσίαση πολιτικής για τα περιττώματα των κατοικίδιων.

Χώρος: Διεύθυνση Καθαριότητας Βιλτα-νιώτη 29, Κηφισιά, ώρα 14:00π.μ.

14 Ιουνίου: Παρουσίαση πολιτικής για την αστυνόμευση της καθαριότητας. Συνερ-γασία της Υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Χώρος: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ώρα: 11:00 π.μ.

18 Ιουνίου: Παρουσίαση πολιτικής για

τις εθελοντικές δράσεις. Έναρξη εθελοντικών δράσεων με το καθαρισμό του Δάσους του Μορτερού σε συνεργασία με το ραδιοτηλε-οπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Χώρος: Δάσος Μορτερού, ώρα 9:00 π.μ.28 Ιουνίου: Εγκαίνια γραφείου περιβάλλο-

ντος, παρουσίαση δράσεων πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας, παρουσίαση γραφείων εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας.

Χώρος: Γραφεία εθελοντικών ομάδων, Ελευθέριου Βενιζέλου και Κερκύρας.

6 Ιουλίου: Παρουσίαση πολιτικής για την υπογειοποίηση των απορριμμάτων του Δήμου Κηφισιάς.

Χώρος: Διεύθυνση Καθαριότητας Βιλτα-

νιώτη 29, Κηφισιά, ώρα 14:00π.μ.20 Σεπτεμβρίου: Παρουσίαση πολιτικής

για τη καθαριότητα των εμπορικών κέντρων Κηφισιάς. Παρουσίαση της Μηχανοκίνητης Ομάδας οδοκαθαρισμού «Μονάδα Εμπορι-κών Κέντρων (Μ.Ε.Κ)».

Χώρος: Διεύθυνση Καθαριότητας Βιλτα-νιώτη 29, Κηφισιά, ώρα 14:00π.μ.

4 Οκτωβρίου: α) Παρουσίαση ενεργών πολιτών καθαριότητας Δήμου Κηφισιάς,

β) Παρουσίαση ομάδας πολιτών θετικής πρωτοβουλίας (Brain Dropping)

Χώρος: Διεύθυνση Καθαριότητας, Βιλτα-νιώτη 29, Κηφισιά, ώρα 14:00π.μ.

11 Οκτωβρίου: Παρουσίαση Πολιτικών της Διεύθυνσης Καθαριότητας 2ου εξαμή-νου 2011.

πΡΟΓΡΑΜΜΑ πΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ πΟλΙτΙΚΩΝ

Page 5: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

5ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έπιΚαιροτΗτα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα δο-θεί η τελική μάχη για τις πρόσφατες συγχωνεύσεις των σχολικών μονά-

δων. Ο Δήμος Κηφισιάς κατέθεσε την πρώτη προσφυγή κατά του υπουργείου Παιδείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, με την οποία καταρ-γείται για οικονομικούς λόγους το Γυμνάσιο Εκάλης και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

Όλα αυτά, λίγες μέρες μετά την έλευση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Κηφισιά, μέσα σε πρωτόγνωρο αστυνομο-κρατούμενο περιβάλλον για την περιοχή και με τις δυνάμεις καταστολής παρατεταγμένες για το φόβο τυχόν επεισοδίων. Η υπουργός επιβεβαίωσε ουσιαστικά τον προσχηματικό διάλογο που ξεκίνησε του υπουργείο με τους τοπικούς φορείς και τις σχολικές κοινότητες κι ενώ γνώριζε ότι είχε ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η συγχώνευση των σχολείων.

Όπως υποστηρίζει ο δήμος, η απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης ελήφθη αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά κίνητρα, κατά παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγ-ματος, που επιβάλλει τη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης. Η επίμαχη απόφαση της υφυπουργού στερείται αιτιολογίας και δεν επικαλείται για την κατάργηση του εν λόγω Γυμνασίου λόγους που να αφορούν την εκ-παίδευση ή την παιδεία γενικότερα, έστω και μακροπρόθεσμα. Το υπουργείο επικαλείται για τη συγχώνευση οικονομικούς λόγους,

χωρίς συγκεκριμένη μελέτη και αναφορά στα ποσά που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης, στα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθεί το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας με το οποίο συγχωνεύεται και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα ανωτέρω ποσά για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ακόμη, καμία έρευνα και μελέτη για την ύπαρξη άλλης ενδεδειγμένης λύσης για την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση των δαπανών δεν έγινε (π.χ. μείωση μισθώματος, μερική χρησιμοποίηση υποαπασχολούμενων καθηγητών σε άλλα σχολεία κ.λπ.), αλλά επιλέ-χθηκε βιαστικά και πρόχειρα η εύκολη λύση της κατάργησης του σχολείου. «Επισημαί-

νουμε ότι το Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας είναι υπερκορεσμένο και κτιριακά ανεπαρκές για το αριθμό των μαθητών που εξυπηρετεί και είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση κοντέινερ για την κάλυψη αναγκών του, τα οποία όμως κρίθηκαν ακατάλληλα και δεν τοποθετήθη-καν με αποτέλεσμα να υπάρχουν κτιριακές ανάγκες που δεν έχουν ικανοποιηθεί. Έτσι όμως επέρχεται χειροτέρευση των συνθη-κών της παρεχόμενης παιδείας, τη στιγμή μάλιστα που λόγω της οικονομικής κρίσης αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά σχολεία και ‘‘μετακομίζουν’’ στα δημόσια», αναφέρει στην προσφυγή του ο Δήμος Κηφισιάς.

Επικουρικώς προβάλλεται και το επιχείρημα ότι πριν την έκδοση της υπουργικής απόφα-σης δεν προηγήθηκε εισήγηση της δημοτικής επιτροπής παιδείας για τη συγχώνευση των δύο Γυμνασίων, όπως προβλέπει η νομοθεσία (Ν. 1566/1985), ακόμη και αυτή μετά τον Καλλικράτη (Ν. 3852/2010).

Ηπρώτηπροσφυγήκατάτωνσχολικώνσυγχωνεύσεων

Στο ΣτΕ ο Δήμος Κηφισιάς για την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Επισημαίνουμε ότι το Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας είναι υπερκορεσμένο και κτιριακά ανεπαρκές για το αριθμό των μαθητών που εξυπηρετεί και είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση κοντέινερ για την κάλυψη αναγκών του, τα οποία όμως κρίθηκαν ακατάλληλα και δεν τοποθετήθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν κτιριακές ανάγκες που δεν έχουν ικανοποιηθεί. Έτσι όμως επέρχεται χειροτέρευση των συνθηκών της παρεχόμενης παιδείας, τη στιγμή μάλιστα που λόγω της οικονομικής κρίσης αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά σχολεία και ‘‘μετακομίζουν’’ στα δημόσια»

Τοποθετήθηκε και θα ξε-κινήσει να λειτουργεί και ο δεύτερος «ρομποτικός

κάδος» διαχείρισης απορριμμά-των στη διασταύρωση των οδών Μιλτιάδου και Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Κηφισιάς για την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Οι «ρομποτικοί κάδοι» εξα-φανίζουν το άσχημο φαινόμενο των διάσπαρτων παραγεμισμέ-νων συμβατικών κάδων, εξοικο-νομούν χρόνο, δρομολόγια και προσωπικό. Η χωρητικότητά τους ισοδυναμεί με τη χωρητι-

κότητα 60 συμβατικών μεγάλων κάδων. «Ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματική βελτίωση του συστήματος καθαριότητας, ακολουθώντας καινοτόμες και σύγχρονες λύσεις, έχει στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης. Δύο ακόμη ‘‘ρομποτικοί κάδοι’’ θα τοποθετηθούν στην οδό Δελη-γιάννη στην πλατεία Κεφαλαρίου και στην οδό Ελαιών στη Νέα Κηφισιά τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, που παρακο-λούθησε μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Ξυπολυτά τη διαδικασία τοποθέτησης.

Το σύστημα αυτό επιτυγχάνει υγιεινή διαχείριση απορριμμά-των και μειώνει μέχρι και το 80% του αρχικού τους όγκου. Όλες οι λειτουργίες είναι αυτόματες και δεν απαιτείται η παρουσία αν-θρώπινου παράγοντα. Ο χρήστης στέκεται μπροστά στην ειδική πόρτα του ρομποτικού κάδου, η οποία ανοίγει και κλείνει αυτόμα-τα και πετάει μέσα τις σακούλες των απορριμμάτων. Τα σκουπίδια συμπιέζονται αυτόματα και όταν το σύστημα γεμίσει, ειδοποιεί ηλε-κτρονικά το κέντρο ελέγχου, που βρίσκεται στο δήμο, ότι χρειάζεται άδειασμα. Ο κάδος λιπαίνεται και απολυμαίνεται μόνος του, έτσι εί-ναι πάντα καθαρός και άοσμος.

«Ρομποτικοί κάδοι» διαχείρισης απορριμμάτων για μια πιο καθαρή πόλη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Page 6: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑέπιΚαιροτΗτα

www.agora-ne.grΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Βρείτε εδώ και τους 999+1 λόγους

για να προτιμήσετε την αγορά της πόλης μας

Την αντίθεσή του στη μεταφορά ενός τμήματος του ΟΚΑΝΑ στο Νοσοκο-μείο ΚΑΤ εξέφρασε στην τελευταία

συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης. Αφορμή στάθηκαν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη λειτουργία νέων μονά-δων σε νοσοκομεία της Αττικής, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση της λίστας αναμονής των τοξικοεξαρτημένων και την αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας από προβλήματα κοινωνικής όχλησης που δημιουργούνται. «Πιστεύω στο ρόλο του ΟΚΑΝΑ, αλλά θα πρέπει να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στη μεταφορά του από το κέντρο στην περιφέρεια.

Ο ΟΚΑΝΑ θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο και να λειτουργήσει παράρτημα-κλινική στο ΚΑΤ», δήλωσε ο κ. Χιωτάκης. Ο ίδιος αιτιολόγησε την αντίθεσή του αυτή στα σχέδια της κυβέρνησης, λόγω του ότι έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης στο οικόπεδο του ΚΑΤ από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν μπορεί να δεχθεί και νέο κτίριο.

Αποτελεί, πάντως, σύνηθες φαινόμενο οι τοπικές κοινωνίες και η τοπική αυτοδιοί-κηση να αντιδρούν στη μεταφορά τμημά-των του ΟΚΑΝΑ στα όριά τους, λόγω της συγκέντρωσης τοξικοεξαρτημένων στην περιοχή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως είχε τονίσει η πρόεδρος του ΟΚΑ-ΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου ανακοι-

νώθηκαν 17 νέες μονάδες σε νοσοκομεία όλης της χώρας, το πρόβλημα της κοινω-νικής όχλησης, που προκαλείται από τους τοξικοεξαρτημένους, είναι απόρροια της μεγάλης λίστας αναμονής, δημιουργείται, δηλαδή, όχι από τους ενταγμένους, αλλά από τους μη ενταγμένους στο πρόγραμμα, σε βαθμό που να υπάρχει πλέον η εκτίμηση ότι δημιουργείται «λίστα της πιάτσας».

Σύμφωνα με την Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη (13/7/2010), που συντάχθηκε μετά από τη διερεύνηση των αναφορών και καταγγελιών των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της διενέργειας αυτοψιών σε πε-ριοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, η υποβάθμιση του κέντρου οφείλεται στην

ανεπαρκή και πλημμελή παρέμβαση του κράτους και συγκεκριμένα των υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας.

Από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό της ομάδας “streetwork” του ΟΚΑΝΑ το Σεπτέμβριο του 2010 σε 11 σημεία του κέντρου της πόλης, όπου παρουσιάζεται υψηλή συγκέντρωση χρη-στών (πιάτσα), προκύπτει ότι το 85% των χρηστών, που βρέθηκαν στις περιοχές της έρευνας, δεν είναι σήμερα σε κανένα πρόγραμμα, ενώ μόλις το 15%, 40 δηλαδή άτομα, σε σύνολο 275 ερωτώμενων, είναι ενταγμένοι σε θεραπευτικά προγράμματα, 23 από αυτά σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και 17 σε άλλα.

Μετ’ εμποδίωνη απογραφήn ΜΟΝΟ τΟ 60% του πληθυ-σμού στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς έχει απογραφεί, κάτι που δείχνει έναν αριθμό 50.000 κατοίκων περίπου, λιγότερο, δηλαδή, και από την προηγούμενη απογραφή κι ενώ η διαδικασία ολοκληρώνε-ται την επόμενη Τρίτη 24 Μαΐου. Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, κάνοντας έκκληση «να ανοίξουν τις πόρτες τους οι κάτοικοι», καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που δεν ανοίγουν κατά την επίσκεψη του απογραφέα, δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως το πληθυσμιακό μέγεθος θα είναι η σταθερά του δήμου για την επόμενη δεκαετία. Με βάση αυτό το μέγεθος γίνεται η κατανο-μή Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και άλλων επιχορηγήσεων, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μειωμένα έσοδα στον δήμο από τις παραπάνω πηγές, που δεν θα ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος του πληθυσμού. Το έργο της απογραφής αναμένεται να βοηθήσει τις επόμενες μέρες και η Δημοτική Αστυνομία, σε δια-πιστωμένες περιπτώσεις όπου οι κάτοικοι δεν ανοίγουν τις πόρτες τους από φόβο για τον «άγνωστο απογραφέα».

Έκτακτες ανάγκες δασοπυρόσβεσηςn τΗΝ πΡΟΣλΗψΗ 7 οδηγών και 20 εργατών συμβασιούχων με δίμηνη διάρκεια για έκτακτες ανάγκες δασοπυρόσβεσης αποφά-σισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλα αυτά βέβαια, εφόσον εγκριθούν τα κονδύλια από τα αρμόδια υπουρ-γεία, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά-ει την 1η Ιουνίου. «Χρειαζόμαστε κόσμο και χρήματα για να έχουμε επανδρωμένα τα 8 πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή ευθύνης του δήμου μας», τόνισε ο δή-μαρχος Νίκος Χιωτάκης, απευ-θύνοντας κάλεσμα σε εθελοντές, συλλόγους και ιδιώτες να συν-δράμουν το έργο πυροπροστα-σίας των δημοτικών υπηρεσιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σχετική λίστα εθελοντών, ώστε να συντονιστεί η όλη προσπάθεια, έχει ανοίξει στο Δημαρχείο, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους.

Αντίθετος ο δήμαρχος με τη μεταφορά ΟΚΑΝΑ στo KAT

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Page 7: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

7ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έπιΚαιροτΗτα

Μπορεί στη Νέα Υόρκη οι αρχές να προέβησαν στη σύλληψη του επικεφαλής

του ΔΝΤ και πιθανού υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Ντομονίκ Στρος-Καν, απαγγέλλοντάς του σο-βαρές κατηγορίες για την «υπόθεση της καμαριέρας», Εδώ, όμως, είναι Βαλκάνια…

Συνελήφθη την προηγούμενη Τρίτη 17 Μαΐου το μεσημέρι -κι ενώ η εντολή του εισαγγελέα είχε έρθει από την Παρασκευή-, ο δι-οικητής του ΚΑΤ, Ευάγγελος Πα-παφράγκας, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα πάνω από το χώρο όπου στεγάζο-νται οι διοικητικές υπηρεσίες και η επαγγελματική σχολή βοηθών νο-σηλευτών. Η κεραία, μάλιστα, ήταν καμουφλαρισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται σαν προέκταση του τοίχου. Μόλις περάστηκαν χει-ροπέδες στο διοικητή, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Κηφισιάς προκειμένου να περάσει Αυτόφωρο, αλλά λίγο αρ-γότερα αφέθηκε ελεύθερος και πάλι με εντολή του εισαγγελέα. Οι αστυ-νομικές Αρχές επενέβησαν έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο περιβαλλοντολογικός σύλλογος «Κηφισιά SOS», κατά του διοικητή του νοσοκομείου ΚΑΤ, των μελών της διοικήσεως, των υπευθύνων της εταιρείας Cosmote και κατά παντός υπευθύνου.

Μετά την καταγγελία του συλ-λόγου στην ΕΕΤΤ, ταυτοποιήθηκε η ύπαρξη σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας εντός των εγκαταστάσε-ων του Νοσοκομείου ΚΑΤ, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, της εταιρείας Cosmote. Στο άρθρο 70 του Νόμου 3431/2006, το γεγονός αυτό θεω-ρείται ποινικό αδίκημα με διαρκές Αυτόφωρο και οι παραβάτες τιμω-ρούνται μέχρι 2 έτη φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο, η ελληνική γραφειοκρα-τία, αλλά και «άνωθεν παρεμβάσεις», όπως καταγγέλλει ο «Κηφισιά SOS», έστειλαν την υπόθεση για περαιτέρω διερεύνηση και η δικογραφία συνε-χίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΤ για την τοποθέτηση της κε-ραίας, απόφαση που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν.Ε.» που προ-έρχονται από μέλη του Δ.Σ., δεν υπάρχει.

Ωστόσο, από την προηγούμενη Τρίτη που έγινε η σύλληψη του κ. Παπαφράγκα, εκτυλίσσεται ένα «θέατρο του παραλόγου», με την αρμόδια για αδειοδότηση κεραιών Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) να σπεύδει, την ίδια κιόλας μέρα, για να καλύψει το διοικητή του ΚΑΤ -με την υπογραφή του αντιπρο-έδρου της Ευάγγελου Συρίγου- και να δηλώνει γραπτώς ότι «για τα κεραιοσυστήματα μικροκυψελών

δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας από την υπηρεσία μας». Θα πρέπει να σημειωθεί πως προ μηνών η ΕΕΤΤ, έπειτα από καταγγελία του «Κηφισιά SOS», είχε εντοπίσει άλλο κεραιοσύστημα κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο σημείο του νοσοκομείου ΚΑΤ, καμουφλαρισμένη τότε μέσα σε σύστημα εξαερισμού. Κι ενώ βάσει του νόμου 3431/2006 (άρθρο 31, παρ.21) δεν επιτρέπεται η εγκατά-σταση κατασκευής κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε νοσοκομεία (χωρίς να εξειδικεύεται ο τύπος τους), η ΕΕΤΤ επιχειρεί να περιπλέξει τα πράγματα με τεχνικές όρους και λεπτομέρειες, επικαλούμενη παλαι-ότερες αποφάσεις της, που φυσικά δεν υπερισχύουν του νόμου.

Στο τελευταίο έγγραφό της, αλ-λού κάνει λόγο για «κεραιοσύστημα μικροκυψελών», αλλού για «κεραία τύπου panel» κι ενώ στην τεχνική έκθεση η κεραία του ΚΑΤ αναφέρε-ται ως «σταθμός βάσης συστήμα-τος κινητών επικοινωνιών». Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του «Κη-φισιά SOS», Γιάννης Δεμρτζής: «Επιχειρούν να ονομάσουν το κρέας, ψάρι, αλλά ο νομοθέτης δεν ξεχωρίζει τύπους κεραιών. Άλλωστε, στις συγκεκριμένες κεραίες τρίτης γενιάς, μέσω κο-μπιούτερ, μπορούν να αυξομει-ώνουν τις εντάσεις. Οι μικροκυ-ψέλες, δηλαδή, δεν είναι κεραίες; Και ρωτάμε: ο νόμος δεν ισχύει για το νοσοκομείο, το διοικητή και την Cosmote; Η εταιρεία

κατέθεσε αναληθή στοιχεία με κωδικό θέσης ‘‘Ζηρίνειο, Νίκης 2’’, χωρίς να αναφέρει εντέχνως ότι πρόκειται για κεραία εντός του νοσοκομείου ΚΑτ. τι άλλα-ξε και δεν εκτελέστηκε το Αυ-τόφωρο; Μήπως θα πρέπει να πάμε στην Αμερική (βλ. Στρος Καν) για να βρούμε το δίκιο μας;

Αν ήταν ένας απλός πολίτης, χωρίς πολιτικά αξιώματα, δεν θα πήγαινε σιδηροδέσμιος; το υπουργείο, ο κ. λοβέρδος, τι κά-νει γι’ αυτό; Ή μήπως θα πρέπει να είμαστε κι εμείς πολιτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμ-ματος για να έχουμε ‘‘ευνοϊκή μεταχείριση’’;».

Συνελήφθηγιατηντοποθέτησηκεραίαςκινητήςτηλεφωνίαςστονοσοκομείο(!),αλλάαφέθηκεελεύθεροςχωρίςνατουαπαγγελθούνκατηγορίες…

Άλλο ο Στρος Καν και άλλο ο διοικητής του ΚΑΤΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ. Κουτρουμάνης δεν απαντάει επί της ουσίας για το σχεδιασμό του υπουργείου στον καλλικρατικό Δήμο

Κηφισιάς, σημειώνει, τέλος, «ότι με δεδομέ-νη την επικείμενη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3918/11, θα επαναπροσδιοριστεί ο υγειονομικός χάρτης της Αττικής για τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Ο νέος «Καλλικράτης» που έρχεται και στον τομέα της υγείας, προαναγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, την ενοποίηση 113 μη αυτοτελών υγειονομικών μονάδων του ΙΚΑ, κάθε άλλο καθησυχάζει τους ασφαλισμένους του δήμου μας, δεδομένου ότι όπως επισημαίνει και ο αναπληρωτής υπουργός: «οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που κατοικούν στην ευρύ-τερη περιοχή της Κηφισιάς εξυπηρετούνται από την Τοπική Μονάδα Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αμαρουσίου, στην οποία λειτουργεί πλήρες πολυϊατρείο με ιατρεία ειδικοτήτων και ερ-γαστήρια, καθώς και από τα υπαγόμενα σε αυτήν Τοπικά Ιατρεία Κάτω Κηφισιάς, με βασικές ειδικότητες και Νέας Ερυθραίας, με ανάπτυξη».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή η επικεί-

μενη κατάργηση του Τοπικού Ιατρείου ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας, καθώς με τις 113 «μη αυτο-τελείς υγειονομικές μονάδες» του ΙΚΑ θα γίνει η αρχή της κατάργησης των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών του Ιδρύματος, στην προοπτική να αλλάξουν χαρακτήρα και αυτές οι μονά-δες, δηλαδή, να μετονομαστούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου ή να αποκτήσουν άλλη λειτουργία. Όπως σημειώνει, άλλωστε, στην απάντησή του ο κ. Κουτρουμάνης: «Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος για παροχή υπη-ρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τις νέες ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν, από 7/2/2011 έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται, εκτός από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και από τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ, των οποίων τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στις Μονάδες Υγείας του Ιδρύματος και παρέχονται τηλεφωνικά από τη γραμμή εξυπηρέτησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (184), καθώς και από τα ΚΕΠ».

Αλλά και οι γιατροί του Τοπικού Ιατρείου ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας, παρά τις προ καιρού αντίθετες -πλην προφορικές- διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, προς τον δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς τη δημοτική αρχή για την επικείμενη κατάρ-γηση του παραρτήματος. Επιπλέον καμία

διαβεβαίωση δεν υπάρχει μέχρι σήμερα για τη δημιουργία Τοπικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στον Δήμο Κηφισιάς, όπως ήταν το ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι, είναι πολύ πιθανό και πάλι, ο Δήμος Κηφισιάς να ξεκινήσει ένα «προσχηματικό διάλογο» με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ οι απο-φάσεις θα είναι ειλημμένες, όπως ακριβώς έγινε σε μια άλλη περίπτωση για θέματα παιδείας, με την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης. Και στο τέλος οι ασφαλισμένοι να καταλήξουν να «εξυπηρετούνται» από την Τοπική Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Αμαρουσίου ή από τους συμβεβλημένους γιατρούς, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κουτρουμάνης.

Στο παραπάνω αίτημα του Δήμου Κηφι-σιάς αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ρωτώντας στη Βουλή τους αρμόδιους υπουργούς τι προτίθενται να πράξουν για τη σωστή κάλυψη των κατοί-κων του νέου Δήμου Κηφισιάς, όσoν αφορά στην παροχή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και αν αποδέχονται την ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία αυτόνομης Μονάδας εντός των ορίων του δή-μου. Ο κ. Κουτρουμάνης απέφυγε «επιμελώς» να απαντήσει και στα δυο αυτά ερωτήματα. Αντίθετα, πέραν των παραπάνω απαντήσεων που έδωσε, αρκέστηκε να αναφερθεί στο σή-μερα και όχι για το σχεδιασμό του υπουργείου στο πλαίσιο του νέου Οργανισμού που θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Ιούνιο, τονί-ζοντας πως «ιδιαίτερα το Τοπικό Ιατρείο Νέας Ερυθραίας, όπως και άλλα Τοπικά Ιατρεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί με πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη από αυτή των βασικών ειδικοτήτων».

Το θέμα βέβαια είναι αν θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν αυτές οι ειδικότητες ή αν θα στείλουν τους ασφαλισμένους του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς σε διαδρομή μέχρι το Μα-ρούσι με τις παραπάνω «ήξεις αφήξεις» που διατυπώνονται.

ΑπάντησησεσχετικήερώτησηπουκατέθεσεοβουλευτήςΒ’ΑθήναςτουΠΑΣΟΚ,ΧρήστοςΠρωτόπαπας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του τοπικού Ιατρείου ΙΚΑ Ν.Ερυθραίας αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης

Η κεραία καμουφλαρισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται σαν προέκταση του τοίχου.

Page 8: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑαρθρα

Τ ο πρόβλημα της Ελ. Βενιζέλου είναι γνωστό, το διατυπώσαμε και εμείς πολλές φορές. Είναι πρό-

βλημα μεγάλης κυκλοφορίας, ρύπανσης και ηχορύπανσης, αισθητικής υποβάθμι-σης, κατάληψης πεζοδρομίων, ασύδοτης στάθμευσης, κατάληψης πεζοδρομίων, ασύδοτης στάθμευσης κ.ο.κ.

Αυτά συναπαρτίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα της Ν. Ερυθραίας το οποίο πρέπει να αρχίσει η νέα διοίκηση του δήμου, να το αντιμετωπίσει σιγά-σιγά».

Ακριβές απόσπασμα από τον «Φακό» της εφημερίδας «Απόψεις στη Νέα Ερυθραία» του Μαρτίου του 2003.

Αν δεν είχα γράψει την ημερομηνία θα νόμιζε κάποιος ότι είναι σημε-ρινό, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε.

Το πρόβλημα αυτό έχει μάλιστα επεκταθεί και σ’ άλλους δρόμους. Δεν έχει πεζοδρόμια για περπάτημα και οι πεζόδρομοι που φτιάχτηκαν χρησιμοποιούνται για πάρκινγκ. Οι ποδηλατόδρομοι της, όπου υπάρχουν δεν χρησιμοποιούνται δυστυχώς για ποδηλάτες (τουλάχιστον οι περισσό-τεροι).

Έχει γεμίσει ο τόπος από παρκαρι-σμένα αμάξια.

Η παρουσία τόσων καφέ και μπαρ στη Ν. Ερυθραία μπορεί να δίνει μια φρεσκάδα με τη μάζωξη της νεολαίας αλλά αυτό μπορεί από μόνο του να αποτελέσει ανάπτυξη για μια περι-οχή;

Γνωρίζοντας την ευαισθησία κά-ποιων ανθρώπων από αυτούς που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, πιστεύω ότι μπορεί να αναπτυχθεί ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο περιβάλ-λον που να μας αξίζει πραγματικά!

Θυμηθείτε πως ήταν η πόλη μας 15-20 χρόνια πίσω και σκεφθείτε πως θα είναι 15-20 χρόνια μπροστά. Ίσως Κυψέλη, Καλλιθέα… δεν θέλω να σκέ-φτομαι.

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να έχει ευαισθησία, φαντασία, τόλμη και αποφασιστικότητα.

Ακόμη να επιδιώκει την κριτική και να χαίρεται όταν υπάρχουν άνθρωποι που διατυπώνουν την γνώμη τους και επισημαίνουν τα προβλήματα.

Σκεφθείτε φιλικά προς εμάς και υπο-στηρίξτε το μέλλον της πόλης.

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Η πόλη αρχίζει να δείχνει την κόπωσή της. Κλεινό-

μαστε μέσα σε γραφεία ή κα-ταστήματα, στους χώρους που η ζωή ή κάποια συγκυρία της μας όρισε, κι αναμένουμε. Τον πλούτο, το κέρδος, την ευτυχία, τη νεότητα, κάτι ανέλπιστο που θα κάνει το βίο μας σημαντικό. Στα βάθη της ψυχής μας τρέχει πάντα μια ελπίδα, όπου κι αν ζούμε. Η ψυχή πάντα θα γυρεύει μια λύτρωση, ένα φωτεινό διά-λειμμα που θα της θυμίζει, ότι πρέπει να μένει όρθια, αγνή, αμόλυντη.

Σε ένα τέτοιο διάλειμμα, ένοιωσα την αύρα της θάλασσας να ζητάει το βλέμμα μου. Είναι στ› αλήθεια τόσο παράξενο. Τα πράγματα που σου προσφέρονται απλόχερα και δεν σου ζητούν, εί-ναι δίπλα σου και γαληνεύουν το εγωπαθές σου σώμα, τα θυμάσαι πάντα τελευταία, τ› αφήνεις να υποφέρουν από το χέρι σου και τα πάθη σου. Γιατί άραγε...

Έβλεπα τα κύματα να έρχονται και κάθε σκέψη έσβηνε. Ξαφνικά, άκουσα το όνομά μου. Γυρίζο-ντας, αντίκρισα το Φάνη.

Ο Φάνης είναι ένα παιδί 18 χρονών. Μένει κοντά στο σπίτι μου με την οικογένεια του. Σε-μνό παιδί. Κι ευγενικό. Από το αριστερό του μάτι δεν έβλεπε καλά. Η ματιά του όμως ήταν κα-θαρή. Τίμια, παλικαρίσια. Οταν σ› έβλεπε στο δρόμο τα πρωινά

που έφευγε για το σχολείο του, πρώτος εκείνος σε χαιρετούσε και καταλάβαινες ότι το έκανε με την καρδιά του, όχι γιατί το επέβαλλε κάποιος κανόνας, αλλά γιατί ένοιωθε μέσα του τί θα πεί σεβασμός.

Κάτσαμε σ› ένα κέντρο που μόλις είχε ανοίξει. Σκούπισε τα κουρασμένα του μάτια από την άμμο που ο άνεμος έφερνε, έκλεισε το παλιό κινητό του και με κοίταξε για λίγο.

«Πώς και είστε εδώ τέτοια ώρα; με ρωτάει.

«Ζήτησα κι εγώ τη θάλασσα, του απαντώ. Κι εμένα, κάτι με βαραίνει».

Κοίταξε τον ορίζοντα. Από δεξιά, ένα μεγάλο πλοίο έφευγε προς κάποιο προορισμό, προς μια άγνωστη Ιθάκη.

Ο Φάνης, φέτος τελειώνει το Λύκειο κι ετοιμάζεται για το «μεγάλο άλμα». Σπουδές.

Ο πατέρας του εργάζεται σαν συμβασιούχος στο δήμο, με το άγχος της απόλυσης για χρό-νια. Η μητέρα του κάνει την πιο σκληρή δουλειά: μάνα. Μεγάλω-σε αυτόν και την αδελφή του με μεγάλες δυσκολίες και στερήσεις. Η σιωπή της όμως ήταν περή-φανη. Δεν ζήλεψε τις ανέσεις που γεμίζουν ψευδαισθήσεις τη ζωή μιας γυναίκας. Ακουγε κάτι θλιβερές υπάρξεις να γκρι-νιάζουν που δεν τους έφταναν τρείς μισθοί για τα καλλυντικά τους, και απορούσε. Το σπίτι τους

ήταν φτωχικό, με λίγες ανέσεις, αρκετές όμως για να γεννήσουν συνειδήσεις ανθρώπων και όχι αριθμών.

Με τον άντρα της δεν τσακώ-θηκε ποτέ. Αγαπούσε, σεβόταν και στήριζε ο ένας τον άλλο. Και πάνω από όλα, τα παιδιά τους. Να μορφώσουν τη ψυχή τους, να είναι κοινωνοί αγάπης, αρ-μονίας. Σ› ένα κόσμο, που συχνά σπέρνει σκοτάδι.

Ο Φάνης, το περασμένο κα-λοκαίρι εργαζόταν.

«Ηθελα να εξιλεωθώ, μου είχε πεί τότε όταν τον συνάντησα. Εκείνη τη χρονιά έκανα κακές παρέες. Νόμιζα πως κάτι κάνω, αλλά με την συμπεριφορά μου στεναχωρούσα τους δικούς μου. Οταν αυτοί που θεωρούσα φί-λους μου καβατζώνανε πράγματα από καταστήματα, έκοψα αμέσως από αυτούς. Ενα βράδυ ήρθε η αστυνομία στο σπίτι και μας πήγε οικογενειακώς στο τμήμα. Με ρώτησαν πολλά. Τρόμαξα πολύ. Ο πατέρας μου για μέρες ήταν αμίλητος. Η μάνα αρρώ-στησε. Τους ορκίστηκα πως δεν είχα κάνει τίποτα. Με πίστεψαν. Το καλοκαίρι δούλεψα παντού. Η συνείδηση μου είχε βουτήξει

στο φιλότιμο και με γέννησαν ξανά. Κουράστηκα πολύ. Ενα καλοκαίρι ήταν όμως. Ο πατέρας μου δουλεύει 30 καλοκαίρια και δεν μας λείπει τίποτα».

Τώρα έχω μπροστά μου έναν απορημένο νέο, που ετοιμάζε-ται να λάβει θέση στην πύρινη αφετηρία της ζωής..

«Τί κόσμος είναι αυτός, μου λέει. Τόσοι πόλεμοι, καταστρο-φές, τόσες χαμένες ζωές, για λίγο πετρέλαιο ή χρυσάφι; Τόσα χρόνια ακούω στις τηλεοράσεις τόσους υπεύθυνους να μιλούν για πατρίδα, για ομόνοια, για ενότητα, αλλά αντί να δημιουρ-γούν, ρημάζουν. Αλλάζουν συνε-χώς το εκπαιδευτικό σύστημα μέχρι να μας εξουθενώσουν και να βαρεθούμε τη γνώση, μας φορτώνουν χρέη στις πλάτες μας, θητείες σε στρατούς που μένουν ακίνητοι σε προκλήσεις, και όταν ζητήσουμε δουλειά, μας ρωτούν σε ποιά κλαδική είμαστε γραμμένοι. Μιλάμε για όνειρα και αυτοί που πρέπει να τα ακούσουν, γελούν. Αυτό δεν είναι κατάντημα; Είμαστε μια γενιά που θέλει να πιστέψει. Γιατί μας το στερείτε;»

Νοιώθω την πίκρα του και

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣτου θωμά Βέλλιου

Κοντά στην αφετηρία

Αυτή η γή δεν με γέννησε κι όμως μικρούλα ακόμη, όταν την πρωτοαντίκρυσα

σε μία καρτ ποστάλ,την ερωτεύ-τηκα αμέσως. Ακόμη θυμάμαι την σκέψη μου ότι αυτή η χώρα μοιάζει σαν παραμυθένια και ότι δεν έχω δεί ομορφότερο δειλινό στην θάλασσα. Όταν τελικά επα-ναπατρισθήκαμε στην Ελλάδα, ανακάλυψα και άλλους λόγους να την αγαπώ εκτός από την μαγευτι-κή τοπιογραφία της, την υπέροχη γλώσσα της, τον μοναδικό πολι-τισμό της. Αυτός ο τόπος είναι πολύτιμος στην καρδιά μου και ματώνω να ακούω για εκποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, υποθηκεύ-σεις, «αξιοποιήσεις» δημόσιας περιουσίας, ή όπως αλλιώς θα το βαπτίσουν ακόμη για να ξεγε-λάσουν την οργή μας.

Όμως η δημόσια περιουσία, ανήκει σε όλους μας και κυρίως την δανειζόμαστε από τα παιδιά

μας και δεν είναι τσιφλίκι κανενός να την διαθέτει κατά το δοκούν. Χρόνια τώρα επιτρέψαμε με την εγκληματική μας αδιαφορία να λυμαίνονται την χώρα κάθε λογής συμφέροντα.

Την απομύζησαν, την απο-στράγγισαν και τώρα σφίγγουν την θηλιά γύρω από τον λαιμό μας για να βάλουν στο χέρι και ο,τι έχει απομείνει. Αντιμετωπί-ζουν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, όπως τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό κ.λ.π., σαν κοινές, τεχνητά απαξιωμένες μετοχές ,με μοναδικό στόχο να πάρουν τον έλεγχο κοψοχρονιά και να θησαυρίσουν από αυτές στην συνέχεια.

Δεν τους ενδιαφέρει η ανάπτυ-ξή μας, δεν τους έκαψε ξαφνικά η αποπληρωμή των χρεών που έτσι κι αλλιώς χρόνια τρέχουν. Βρήκαν την χρυσή ευκαιρία να βάλουν στο χέρι τον εθνικό μας

πλούτο, την ίδια την πατρίδα μας, τα χώματά μας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν με το πιστόλι στον κρόταφο ότι αυτή η λύση είναι μονόδρομος. Και πιέ-ζουν ασφυκτικά, εκβιαστικά, χωρίς αρχές, με κυνισμό να ενδώσουμε , χωρίς χρόνο να σκεφτούμε, χωρίς χρόνο να αντιδράσουμε.

Από καιρό το ψυχανεμιζόμουν, μα τώρα βεβαιώθηκα. Ναι, η εκ-ποίηση και η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας δεν είναι το μέσον αλλά ο κυρίαρχος στόχος των δανειστών μας, και από αυ-τήν την οπτική γωνία πρέπει να κρίνουμε τις απαιτήσεις τους.

Και απευθύνομαι στους Έλλη-νες πατριώτες, νέους, άψητους ακόμη στους αγώνες και τολμώ να πώ απροετοίμαστους για όλο αυτό που μας βρήκε, αλλά και τους γέρους που κουβαλούν μια ιστορία στην πλάτη τους, πολλών δοκιμασιών για την υπεράσπιση

της πατρίδας, για να τους ρω-τήσω.

Είναι δυνατόν να μας βρούν στον ύπνο και να μας ληστέψουν μπροστά στα μάτια μας, χωρίς αντίσταση καμιά; Μας κόψαν τους μισθούς, τις συντάξεις, τις δουλειές, τις παροχές και όμως υπομένουμε. Τώρα βάζουν στο χέρι το σπίτι μας, γιατί η Ελλάδα είναι το σπίτι μας και δεν θα πού-με «ως εδώ!»; Που είναι η αξιοπρέ-πειά μας, πού είναι το φιλότιμό μας; Πέτυχαν να μας κάνουν να νιώσουμε μικροί και ανάξιοι; Πού είναι το ανάστημά μας;

Αν διστάζουμε μπρός σε άγρι-ους καιρούς να βρούμε τις δυνά-μεις να σταθούμε στα πόδια μας, ας κοιτάξουμε πίσω από τον ώμο μας και θα δούμε ολοζώντανη την ιστορία μας να μας στηρίζει, για να δώσουμε τον δικό μας φόρο τιμής στην γή που μας ανάθρεψε, κι ας την κακοποιήσαμε τόσο.

Συλλαλητήριο, πατριώτες

παρελθόν και μέλλον

αυτού του τόπου

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑτης μαρίας ςαντιξή

Page 9: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

9ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ aρθρα

Δεν θα μπω στον πειρασμό να ασχο-ληθώ με την επικαιρότητα, που έχει καταντήσει πια ρουτίνα, στην ζωή της

Αθήνας, με τις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις, που πάντα καταλήγουν δυστυχώς σε επεισόδια με τραυματίες και βανδαλισμούς.

Όσον αφορά στο θέμα των μεταναστών, έχω αναφερθεί πολλές φορές, τόσες που φοβάμαι ότι θα έχετε βαρεθεί να διαβάζεται τις απόψεις μου.

Δεν θέλω να αναλύσω την περίπτωση Στρος Καν, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ καθόλου στο γεγονός, αφού για άλλη μια φορά διαπίστω-σα την υποκρισία αυτού του λαού, που θεωρη-τικά και σε όσα δεν τον αφορούν κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και από την άλλη παρεμβαίνουν σε ξένες χώρες επιθετικά, συλλαμβάνουν και ξεγυμνώνουν αιχμαλώτους, τους βασανίζουν, δημιουργούν φυλακές όπως του Γκουαντάναμο, όπου οι κρατούμενοι ζουν στην απομόνωση, καταδικασμένοι χωρίς δίκαιη δίκη.

«Στη χώρα τους ήρθα αναζητώντας μόρφωσηκαι ανάμεσα τους βρήκα την κακίαΜας ανέβασαν σε ένα φορτηγόκαι μας έδεσαν με τα δεσμά της αδικίαςΜαζί με την κακία τους είχαν και τρέλα.Δοκιμασίες, μετά χτυπήματα και βλακεία».Είναι ένα ποίημα γραμμένο από τον Μοχάμετ

Ελ Γκαράνι, ήταν δεκατεσσάρων χρόνων όταν το 2002 έγινε «μαχητής του εχθρού». Το έγραψε στη φυλακή Γκουαντάναμο, στη Κούβα.

Αυτή η περίεργη αντιμετώπιση κάποιων ανθρώπων από την πλευρά τις εξουσίας, όχι τυχαίων, όπως ο Στρος Καν, αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.

Ασφαλώς και δεν συμφωνώ για όσα έκανε, αν τα έκανε, επειδή όμως διατηρεί το δικαίωμα της αθωότητας μέχρις ότου αποδειχθεί το αντίθετο δεν μπορεί να θεωρείται ένοχος δίχως δίκη.

Οι χειροπέδες είχαν κάποιο νόημα ή την προσπάθεια εξευτελισμού του;

Θαύμασα όμως την άμεση αντίδραση των αρχών και την ταχύτητα διεξαγωγής των δι-καστικών διαδικασιών.

Φαντάζεστε να αποδειχθεί αθώος; Τι σημαίνει όλος αυτός ο εξευτελισμός για την υπόλοιπη ζωή του, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένεια του;

Στην χώρα μας όμως τα προβλήματα πα-ραμένουν, και πάλι η «συναίνεση» είναι ζη-τούμενο.

Όλες οι σώφρονες φωνές συγκλίνουν σ’ αυτή την «απαίτηση». Ο λαός λέει: «Βρέστε τα μεταξύ σας και κάντε το καθήκον σας απέναντι στη χώρα και στις γενιές που έρχονται».

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε σχεδόν στην πλέον δύσκολη περίοδο της χώρας από την μεταπολεμική εποχή, φαίνεται ότι δεν ζει σ’ αυτή τη πατρίδα ή δεν τον αγγίζει το πρόβλημα.

Αλλά, παρ’ όλη την εισαγωγική μου δήλω-ση, έστω και ακροθιγώς ασχολήθηκα με την επικαιρότητα.

Αλλάζω γρήγορα θέμα.Το ξέρετε ότι η πρώτη επίσημη απαγόρευση

του καπνίσματος στην Ελλάδα έγινε στις 31 Ιουλίου 1856; Το έμαθα, όταν έπεσε στα χέρια μου ένα διάταγμα της Βασίλισσας Αμαλίας.

Η απαγόρευση τότε, έγινε για διαφορετικούς λόγους.

Αλλά καλύτερα να σας παραθέσω το κείμενο όπως, το διάβασα, αξίζει τον κόπο!

ΔΙΑΤΑΓΜΑΠερί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των

δημοσίων γραφείων και καταστημάτωνΟΘΩΝΕΔΕΩ ΘΕΟΥΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΘέλοντας να προλάβωμεν όσον ένεστι τα εξ

ενδεχομένων πυρκαϊών δυστυχήματα, επί τη προτάσει του Ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού, απεφασίσαμεν και διατάττομεν.

Α΄. Απαγορεύεται η χρήσις του καπνίζειν είτε δια καπνοσυρίγκων (τσιμπουκίων), είτε δια σιγάρων, εις πάντας εν γένει τους υπαλ-λήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.

Β΄. Η απαγόρευσις αυτή επεκτείνεται και εις πάντα άλλον προσερχόμενον εις τα ειρημένα καταστήματα και γραφεία χάριν υποθέσεως ή άλλης τινος αιτίας.

Γ΄. Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουρ-γός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα.

Εν Αθήναις, την 31 Ιουλίου 1856.Εν ονόματι του ΒασιλέωςΗ ΒασίλισσαΑΜΑΛΙΑ Ο στόχος του διατάγματος αφορούσε στην

αποφυγή πυρκαγιών. Όπως καταλαβαίνετε πετούσαν τα αποτσίγαρα κατάχαμα, στο κα-λάθι των αχρήστων και, τέλος, πάντων όπου τύχαινε!

Μπορείτε να φανταστείτε το περιβάλλον που επικρατούσε στους δημόσιους χώρους!

Πολλοί ίσως θα προλάβετε τα «πτυελοδο-χεία» στους διαδρόμους των Υπουργείων ή Οργανισμών.

Προσωπικά θυμάμαι, στα τελευταία τους, τα πτυελοδοχεία στον ΕΟΤ, νεαρή Αρχιτέκτων τότε, δεν πίστευα στα μάτια μου. Ευτυχώς γλυτώσαμε από αυτή την αηδία. Νομίζω πως τα χαρτομάντιλα έδωσαν τη λύση και κάποιοι νεότεροι, που δεν είχαν συνηθίσει στο θέαμα τα κατήργησαν, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, άλλα κυρίως για λόγους υγείας. Αλλά εκτός αυτών ξύπνησαν άλλες μνήμες, βλέποντας το διάταγμα. Όπως: «Ελέω θεού Βασιλεύς της Ελλά-δος» και η υπογραφή: Εν ονόματι του Βασιλέως Η Βασίλισσα ΑΜΑΛΙΑ.

Δηλαδή όλη η βασιλική οικογένεια είχε συμ-μετοχή στη διοίκηση του κράτους!

Από τότε που ελευθερώθηκε το Ελληνικό κράτος, βάλαμε στο κεφάλι μας ξένους να μας διοικούν. Εμείς μόνοι μας, ποτέ δεν ομονοήσαμε, να τα βρούμε και να διοικήσουμε τον τόπο μας χωρίς «επιτετραμμένους».

Οι σύμμαχοι μας, μας πρόδωσαν στο παρελθόν και το κάνουν ακόμα με διάφορους τρόπους και διαφορετικές τακτικές, πάντα όμως με το ίδιο αποτέλεσμα. Το κράτος μας, έγινε λάφυρο στους εκάστοτε νικητές, ξένους και ντόπιους.

Και οι βασιλιάδες «Ελέω θεού» δεν ήταν «δια-κοσμητικοί» άρχοντες, που δεν δημιουργούσαν προβλήματα στη χώρα. Αντίθετα, «ο κυρίαρχος λαός» μόνο κυρίαρχος δεν ήταν, όταν αυτοί «κατείχαν» την Ελλάδα.

Δεν μπορώ κάθε φορά, να μη θυμηθώ τις δολοπλοκίες και τις ανθελληνικές τους δράσεις, γι’ αυτό και παρασύρομαι, όταν μια αφορμή τους βγάζει στην επιφάνεια.

Θα μου πείτε αυτή είναι η ιστορία μας την οποία όχι μόνο πρέπει να την θυμόμαστε αλλά και να διδασκόμαστε από αυτή, για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Ας είναι! Ξεκίνησα να γράφω για την αντικαπνιστική

εκστρατεία και την ύπαρξη της στην Ελλάδα στο βάθος των αιώνων, και το μυαλό μου άθελα

του έκανε διαδρομές στο κακό μας παρελθόν πατώντας σε δρόμους κακοτράχαλους που κάνουν την μνήμη να πονάει.

Το σήμερα όμως είναι η πραγματικότητα που ζούμε και αυτό «το σήμερα» οφείλουμε να φέρουμε εις πέρας με αξιοπρέπεια και σωφρο-σύνη για να μη μας γράψει η ιστορία ως τους χειρότερους προγόνους των επιγόνων μας.

Επειδή, όπως λέει και ο Ελύτης:«Τούτο μόνο να ξέρεις: Ό,τι σώσεις μες στην

αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει»Θα επανέλθω στο κάπνισμα και την απαγό-

ρευση του, η οποία βέβαια όπως λένε οι αριθ-μοί έχει καταστρατηγηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ας δούμε λοιπόν τους αριθμούς των παρα-βατών, από τότε που άρχισε η απαγόρευση, δηλαδή πριν ενιά μήνες.

9500 καπνίζουν μέσα στα καταστήματα. Πάνω στα τραπέζια υπάρχουν 6500 σταχτοδοχεία και 3000 καπνίζουν με την ανοχή του υπευ-θύνου. Υπάρχουν 22000 καταγγελίες για τη μη εφαρμογή της απαγόρευσης. Οι 19000 από αυτές αφορούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ακόμη υπήρξαν καταγγελίες για κάπνισμα σε δημόσια νοσοκομεία και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Από την πλευρά του Υπουργείου υποστη-ρίζεται ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι. Βέβαια οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για «στοχευμένους ελέγχους, στα ίδια καταστήματα, με σκοπό να τα κλείσουν για παραδειγματισμό» και ότι «τα πρόστιμα επιβάλλονται μόνο στους καταστηματάρχες και όχι στους παραβάτες καπνι-στές, όπως ορίζει ο νόμος». Μια διαμάχη μεταξύ καταστηματαρχών και πολιτείας που δεν λέει να τελειώσει.

Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι, πρέπει να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους.

Προσωπικά δεν κάπνισα ποτέ και όπως κα-ταλαβαίνετε με ενοχλεί ο καπνός στην ανάσα. Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και επί πλέον ζαλίζομαι. Γιατί θα πρέπει να υφίσταμαι όλη αυτή την ταλαιπωρία, που στο κάτω-κάτω, δεν είναι καπρίτσιο μου, αλλά θέμα υγείας. Και όχι μόνο της δικής μου υγείας αλλά του συνόλου.

Νομίζω ότι οι ίδιοι οι καπνιστές, που δι-εκδικούν το δικαίωμα τους να καπνίζουν, αν κάποιος τους επέβαλε, χωρίς να θέλουν, να βρεθούν σε ένα χώρο, που καπνίζουν «ουσίες» και να αναπνεύσουν αυτή τη «κάπνα» δεν θα το ήθελαν, ούτε θα τους άρεσε, γιατί λοιπόν δεν καταλαβαίνουν τους μη καπνιστές και γιατί νομίζουν ότι η υγεία τους είναι μόνο δικό τους πρόβλημα;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να τιμήσει τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπαν-δρέου με ειδικό βραβείο, επειδή η σταθερή αντικαπνιστική του στάση χαρακτηρίζεται ως πράξη πολιτικού θάρρους, αφού υπoστήριξε ένα μη δημοφιλές μέτρο, παρά την αντίδρα-ση συμφερόντων και σε περίοδο αυστηρής λιτότητας.

Για να δούμε! Αυτό που ξεκίνησε με διαφο-ρετικό σκεπτικό στις 31 Ιουλίου του 1856, θα γίνει πραγματικότητα μετά από 155 χρόνια;

Άλλωστε όλοι έχουμε το δικαίωμα να αναπνέ-ουμε σε δημόσιους χώρους, καθαρό αέρα!

Ένας και μισός αιώνας μετά

ΜΙΚΡΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑτης Άννας ςαριλάκη

δεν μιλάω.«Με συγχωρείτε, μου λέει. Είμαι πολύ

κουρασμένος».«Μην απολογείσαι, του λέω. Έχεις

δίκιο. Φταίω κι εγώ».Σιωπούμε για λίγο.Τον ρωτώ πώς έγραψε στις εξετάσεις.

«Καλά», μου απαντάει. Είναι ευχαριστη-μένος και ελπίζει.

«Θέλω να γίνω αρχιτέκτονας, λέει. Διάβασα για τον Κωνσταντινίδη, τον Πικιώνη, τον Τομπάζη. Ιερές μορφές, που άλλαξαν τον κόσμο μου. Δεν τη θεωρώ δουλειά, αλλά λειτούργημα. Οταν καλείσαι να στεγάσεις όνειρα και ψυχές, πρέπει να στέκεσαι ευλαβικά μπροστά στο υλικό που έχεις. Να χτίζεις με πόνο ψυχής, με αγωνία για μια ζωή ανθρώ-πινη, να νοιώθεις την ευθύνη να καίει τα χέρια σου. Να μην ξεχνάς πως κάθε όνειρο πρέπει να αναπνέει. Αυτό θα είναι το υλικό μου, για όποιον με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του: το οξυγόνο. Μόνο να με αξιώσει ο Θεός...»

«Αν περάσεις επαρχία; τον ρωτώ.«Θα πάω. Θα είναι δύσκολα. Είμαστε

φτωχοί. Αλλά θα πάω».Η ώρα πέρασε. Όπως πάντα. «Επιτρέψατε μου. Πρέπει να φύγω».

Με χαιρέτησε. «Σου εύχομαι να πετύχεις», του

λέω. Ένα φως ακολουθούσε αυτό το παιδί.

Άνοιγε μπροστά του ένα δρόμο, μια ελπίδα. Πως μπορείς να προδώσεις μια ελπίδα; Πως θα το κοιτάξεις στα μάτια, όταν θα σου πει «βοήθησε με», χωρίς να νιώσεις τον κεραυνό της ευθύνης σου απέναντί του;

Στάθηκα μπροστά στη θάλασσα και γύρεψα κουράγιο. Για όλα αυτά τα παι-διά που αγωνιούν και περιμένουν. Από μένα, από σένα, από όλους.

Γρηγορείτε λοιπόν πατριώτες, να μην την πάθουμε σαν τις μωρές παρθένες που καθεύδουν ανύποπτες και χάσουμε αμαχητί ο,τι δικαιωματικά μας ανήκει. Πρέπει να δείξουμε στους «φίλους» δα-νειστές μας ότι ορισμένα πράγματα είναι ιερά και αδιαπραγμάτευτα και ότι είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε πάση θυσία. Είναι η εποχή που ότι χάνεται χάνεται ανεπιστρεπτί και είναι ανάγκη να διασώσουμε και να διαφυλάξουμε αυτόν τον υπέροχο τόπο για τις γενιές που έρχονται.

Το πέρασμά μας δεν άφησε λιθαρά-κι στο οικοδόμημα του πολιτισμού, ας γίνει τουλάχιστον το σκαλοπάτι για να πατήσουν τα παιδιά μας, για να δουν ορίζοντα. Αυτό τους το χρωστάμε.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ της Κατερίνα μουστάκη

Page 10: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

10 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑΓνΩμΗ

ΣτΙΣ πΡΟΣφΑτΕΣ ΔΗ-ΜΟτΙΚΕΣ ΕΚλΟΓΕΣ του 2010, η συντριπτική πλειο-

ψηφία των υποψηφίων δημάρχων πανελλαδικά ή στήριξε τον «Καλ-λικράτη» ή τήρησε μια ευμενή ουδετερότητα απέναντι του.

Οι αντιτιθέμενοι στον «Καλλι-κράτη» κατηγορήθηκαν για «συ-ντηρητισμό» αφού αρνούνταν την... μεταρρύθμιση του κράτους, τους χαρακτήριζε «απουσία ορά-ματος για την αυτοδιοίκηση» και «έλλειψη προτάσεων».

Το κύριο επιχείρημα των αντι-πάλων του «Καλλικράτη», πέρα από την αντιδημοκρατική διάστα-ση της υποχρεωτικής συνένωσης, ήταν ότι ο νόμος δεν αντιμετώπιζε το θεσμικό και οικονομικό πρό-βλημα των δήμων, δηλαδή την ανάγκη για αποκέντρωση αρμο-διοτήτων και πόρων, αλλά αποτε-λούσε εφαρμογή της δανειακής σύμβασης του Μνημονίου στον χώρο της αυτοδιοίκησης

«Η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά καθαρή εικόνα για τα οι-κονομικά της», δήλωσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέ-ντευξής Τύπου για τα οικονομικά των ΟΤΑ ο Γ. Παπακωνσταντίνου. «Η Ελλάδα μαθαίνει την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Γ. Ραγκούσης.

Πέντε μήνες από την έναρξη εφαρμογής του νόμου, δεν μπο-ρούμε να ξέρουμε τι έμαθε η Ελ-λάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρι-κτές του «Καλλικράτη», έμαθαν που αποσκοπεί η πολιτική της κυβέρνησης.

- Περικοπή 1,5 δις για το 2010 (900.000.000 € ΚΑΠ και 600.000.000 € ΣΑΤΑ).

- Περικοπή 3 δις € για το 2011 – 2013 από θεσμοθετημένους πό-ρους της Πρωτοβάθμιας Αυτοδι-οίκησης η οποία προβλέπεται

Οι «προβληματικοί», πριν τον «Καλλικράτη» Δήμοι, που κατά τον κ. Ραγκούση στις προγραμματικές

δηλώσεις, «συνέβαλαν αποφασι-στικά στο τεράστιο δημόσιο χρέος» (1,05 δις € οι ΟΤΑ, στα 140-150 δις € συνολικού χρέους, δηλαδή το 0,7% σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του) ξαφνικά «νοικοκυ-ρεύτηκαν», «συμμορφώθηκαν» και επιτέλους είναι πλεονασματι-κοί από την… εξοικονόμηση των 160.000.000 € που υπολογίζουν τώρα ότι είναι το κέρδος των συ-νενώσεων.

Η κυβέρνηση «καμαρώνει». Για-τί; Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος ο υπουργός έδωσε στην δημοσιότητα, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση σε δαπάνες για την Αυτοδιοίκηση!

3,1% του ΑΕΠ και 5,8% των Δημοσίων δαπανών πάνε στους δήμους, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 είναι αντίστοιχα 17,2% και 33,8%.

Η ΣΚΟπΙΜΗ ΚΑτΑΣΥΚΟ-φΑΝτΗΣΗ της Αυτοδιοίκησης, προπομπός της μνημονιακής πο-

λιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, αποκαλύ-πτεται με τον καλύτερο τρόπο στα στοιχεία που ο ίδιος ο υπουργός έδωσε στη δημοσιότητα:

1. Oι δήμοι χρωστούν σε ελλη-νικές και διεθνείς τράπεζες 1,891 δισ. ευρώ. Τα παρακρατηθέντα, σύμφωνα με τον νόμο, ποσά των δήμων από την κεντρική διοίκηση, ανέρχονται σε 1,711 δισ. ευρώ.

2. Οι υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους ανέρχονται σε 1,270 δισ. ευρώ. Μόνο το 2010 παρα-κρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στους ΟΤΑ θεσμοθετημένοι πόροι ύψους 1,5 δισ.

3. Σύμφωνα πάντα με τα στοι-χεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών, αν η κυ-βερνήσεις τηρούσαν τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας, οι ΟΤΑ όχι μόνο δεν θα παρουσίαζαν χρέη αλλά θα είχαν απαιτήσεις και διαθέσιμα περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ, 4. To «δυσθεώρη-

το» σύνολο των δανείων και των μακροπρόθεσμων, ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των 325 δήμων ανέρχεται στο 1/3 του χρέους μίας μόνο ΔΕΚΟ ή στο 0,7% του δημο-σιονομικού χρέους της χώρας!!!

ΓΙΑ τΟ ΜΟΝΟ πΟΥ ΔΕΝ ΜπΟΡΕΙ να κατηγορήσει κά-ποιος την κυβέρνηση είναι για έλλειψη στόχων και σχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όσοι μιλούν για «ανίκανη κυβέρνηση» ας το ξανασκεφτούν.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο οι κυβερνώντες:

1. Εφαρμόζουν το Μνημόνιο και στους Δήμους.

2. Βάζουν ταφόπλακα σε χιλιά-δες κοινωφελείς οργανισμούς προκειμένου να καταργηθούν και να εμπορευματοποιηθούν οι προσφερόμενες κοινωνικές υπηρεσίες.

3. Ο κεντρικός ρόλος των ΟΤΑ στην πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού, στην επιτυχή κοινω-

νική ενσωμάτωση και στη στήριξη των ευπαθών ομάδων καθίσταται πολυτέλεια στα πλαίσια της δη-μοσιονομικής εφαρμογής.

4. Η τοπική «αυτοδιοίκηση» σταδιακά μετατρέπεται σε τοπι-κή «διοίκηση», με πλήρως ιδι-ωτικοποιημένες και ανταποδο-τικές - ελαφρώς επιδοτούμενες - υπηρεσίες, χωρίς κοινωνικές και αναπτυξιακές δυνατότητες. (Ήδη ψηφίζεται τροποποίηση για την παράδοση των υπηρεσιών καθα-ριότητας σε ιδιώτες). Οι δήμοι μετατρέπονται σε διεκπεραιω-τές των κρατικών εντολών. Ο πιο «καλός» δήμαρχος θα βραβεύεται με «αριστεία», γιατί θα έχει «πλε-όνασμα» στο ταμείο κι ας έχει τεράστια κοινωνικά ελλείμματα κι ας πληρώνουν οι πολίτες αδρά σε ιδιώτες για κάθε τοπική υπηρεσία που θα τους παρέχεται.

5. Τοπικές κοινωνίες με ιστο-ρία και ισχυρούς κοινωνικούς δε-σμούς (όπως π.χ. η Νέα Ερυθραία) διαλύονται και από αυτόνομες δημοτικές πολιτικές οντότητες μετατρέπονται σε απρόσωπες χω-ρίς λόγο και νομική ισχύ περιοχές μεγάλων πολεοδομικών ενοτήτων, όπου κυριαρχεί η απόσταση από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, η διαμεσολάβηση της γραφειο-κρατίας αντί της πολιτικής και η ασυδοσία μικρών και, κυρίως, μεγάλων συμφερόντων.

Αυτό είναι το «σύγχρονο όραμα για την αυτοδιοίκηση» που με επι-τυχία υλοποιεί η κυβέρνηση του συμπολίτη μας πρωθυπουργού. Πιθανώς να υπάρχουν πολίτες σε αυτή τη χώρα που να πιστεύουν ακόμα, ότι η κυβέρνηση διαθέτει και κάποιο άλλο όραμα και να αναμένουν. Οι υπόλοιποι, που βλέπουν καθημερινά αντί για «όραμα», τον εφιάλτη, τι περιμέ-νουν για να αντιδράσουν;

του πέτρου μπαστέα

Το όραμα του «Καλλικράτη» έγινε εφιάλτης

ΚαΥςοΞΥΛα - ΚαρΒοΥνα ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΝΑΣΟΥΒΛΕΣΜΟΤΕΡ&ΨΗΣΤΑΡΕΙΣ•ΕΙΔΗBBQ

ΚΟΠΗ & ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΔΡΩΝκαθαρισμός από βαμβακίαση

Γιώργος ΔήμαρχοςτΑτΟΪΟΥ 161 - ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 210 620 0994 • 6973 46475

Page 11: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

11ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ παραΛέιπομένα

Ν.Χιωτάκη@ΔήμαρχοΕλπίζουμε να είναι η εξάντληση του... συντελεστή δόμησης στο ΚΑΤ ο λόγος της αντίθεσής σας στην μεταφορά του Ο.ΚΑ.ΝΑ στο ΚΑΤ. Γιατί σε όλους τους άλλους δήμους σε ανάλογες περιπτώσεις, η αιτία της αντίθεσης των δημοτικών αρχόντων ήταν η... εξάντληση της ανθρωπιάς τους απέναντι σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Β.Ξυπολυτά@ ΑντιδήμαρχοΜετά την μείωση των εργαζομένων στην καθαριότητα κατά 50%, αντί για ρομποτικούς κάδους, μάλλον θα έπρεπε να στρέψετε την προσοχή σας στην προμήθεια... ρομποτικών εργαζομένων. Γιατί άντε και γέμισαν οι κάδοι. Ποιός θα τους αδειάζει; Εκτός και αν οι προμηθευτές των κάδων έχουν και σε αυτό... ρομπο-τική λύση. Λέγεται ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας.

ΓΑπ@ΚαστρίΗ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», η έγκυρη εφη-μερίδα του οικονομικού και πολιτι-κού κατεστημένου της... πατρίδας, σε δημοσκόπησή της, καταγράφει την αντίθεση των πολιτών στο Μνη-μόνιο σε ποσοστό πάνω από 60%. Εσείς όταν λέγατε ότι οι πολίτες στηρίζουν την πολιτική σας, ποιας ακριβώς χώρας τους πολίτες είχατε κατά νού;

Δ.Σαββόπουλο@Μουσικό«Bλέπω πολλούς ανθρώπουςμε πληγωμένο εγωισμόκι όμως είμαι ο τελευταίοςγιατί δεν έχω ούτε κι αυτό»Στίχοι-Μουσική:Διονύσης Σαββό-πουλος, από την ταινία του Παντε-λή Βούλγαρη για την Μακρόνησο «Χάπι Ντέι»

e@mail

Διαβεβαιώσεις Σπυρόπουλου για το ΙΚΑΤη διαβεβαίωσή του προς το δη-μοτικό σύμβουλο Γιάννη Κουνέλ-λα πως το Τοπικό Ιατρείο του ΙΚΑ θα παραμείνει στη Νέα Ερυθραία, έδωσε ο διοικητής του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κου-νέλλα στο γραφείο του. Πιθανώς ο κ. Σπυρόπουλος να έχει και μια καλύτερη πληροφόρηση, ενόψει του επανασχεδιασμού των υποκαταστη-μάτων και την κατάργηση παραρτη-μάτων του ΙΚΑ. Ωστόσο, ο πολιτικός του προϊστάμενος, αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για το σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με μις μονάδες υγείας του ΙΚΑ στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, κρατάει αποστάσεις και δεν απαντά-ει επί της ουσίας ούτε για αναβάθ-μιση, αλλά ούτε και για κατάργηση υπηρεσιών. Εκείνο, πάντως, που έχει άμεση σημασία είναι ότι και το ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας, παρά τις αυξημένες υπηρεσίες που εννοείται ότι προσφέρει ως παράρτημα στους ασφαλισμένους, πάσχει σημαντικά από ιατρικό και άλλο προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται επαρκώς όλες οι ειδικότητες.

Σοβαρά επεισόδια στην πορεία της πΟΕ – ΟτΑΣυμπλοκές και ένταση επικράτησαν την προηγούμενη Τετάρτη στο προ-αύλιο χώρο του κοινοβουλίου μεταξύ των εργαζομένων στους δήμους και των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ που έσπευσαν στο σημείο προσπάθησαν να απωθήσουν τους

διαδηλωτές, κάνοντας χρήση δα-κρυγόνων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από τη Βουλή τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ, Π. Βελέντζας, ο οποίος κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε στο πρό-σωπο με ασπίδα και ξυλοκοπήθηκε στα πλευρά. Λίγο αργότερα μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο. Η ΠΟΠ – ΟΤΑ αντιδρά στη ρύθμιση για την καθιέρωση του 40ωρου στις υποχρεωτικές μετατάξεις, καθώς και στην «εισαγωγή» ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας.

Η μάχη της κεραίαςκαι της παραπληροφόρησης«Η μάχη της κεραίας αφήνει περιο-χές της Κηφισιάς χωρίς κινητή» τιτ-λοφορείται το ρεπορτάζ-«λιβάνισμα» στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, της συναδέλφου Λιάνας Σπυροπού-λου, στην «Ελευθεροτυπία» της προηγούμενης Τρίτης, με αφορμή την αφαίρεση κεραίας πάνω από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Η κ. Σπυροπούλου, κάθετα διακείμενη προς τη μια πλευρά, εγκαλεί στο ρεπορτάζ της τον δή-μαρχο Νίκο Χιωτάκη, διότι δεν δι-ευκρινίζει «σε ποιες επιστημονικές μελέτες βασίστηκε η απόφασή του» για την κατεδάφιση κεραιών «για λόγους που άπτονται της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών» και αναδεικνύει την άποψη των στελεχών της Cosmote πως «δεν υπάρχει καμία μελέτη επιστημονι-κού φορέα που να αναφέρει βλάβες στην υγεία των πολιτών, λόγω των κεραιών». Θλίβεται κανείς με αυτήν την παραπληροφόρηση από μια εφημερίδα που άλλοτε υπηρετούσε την αντικειμενικότητα, αλλά σήμερα

άγεται από τα στόματα των στελεχών κάποιων εταιρειών.

λογάριαζαν χωρίς ΟΡΣΑ και ΥπΕΚΑΜήπως θυμάται κανείς εκείνη την πολυσυζητημένη τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Ερυθραίας; Ακόμη στο ράφι του Οργανισμού Αθήνας βρίσκεται, όπως πληροφόρησε ο δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από ερώτηση του δημοτικού συμβού-λου Δημήτρη Ανδρεαδάκη. Δεν το

προχωράνε, λένε οι αρμόδιοι, αν δεν τελειώσουν πρώτα οι δασικοί χάρτες. Η διαδικασία έχει ξεκινή-σει από το 2005 κι έπειτα από δι-άστημα πέντε ετών, ο Δήμος Νέας Ερυθραίας κατάφερε να διατυπώσει την κατά πλειοψηφία (από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου) εισήγησή του. Όλοι βιάζονταν να τελειώσουν το σχέδιο και το χρησιμοποίησαν σε προεκλογικές περιόδους, αλλά κανείς τελικά δεν τα κατάφερε. Λο-γάριαζαν, φαίνεται, χωρίς ΟΡΣΑ και ΥΠΕΚΑ.

είπανOι λεπροί στο νησί Σπιναλόγκα. Οι αντιφρονούντες στα ξερονήσια. Και τώρα οι μετανάστες και οι τοξικο-μανείς στα... ερημονήσια;

Μετά τον Καρατζαφέρη (λογικό), πισώπλατη μαχαιριά από το Σαββόπουλο (εξωφρενικό).

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το «Βήμα»:«Να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση ανάγκης,

πρότεινε ο γνωστός τραγουδοποιός Διονύσης Σαββό-πουλος, ενώ ζήτησε ακόμα τη μεταφορά μεταναστών και τοξικομανών σε αραιοκατοικημένα νησιά με χαμηλό πληθυσμό, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, όπου θα μπορούν να καλλιεργούν τη γή. Οι προτάσεις του, έγιναν στο πλαίσιο κοινής ραδιοφωνικής εκπομπής σταθμών της Αθήνας με θέμα τη βία που έγινε πριν από λίγο, από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Ο κ. Σαββόπουλος τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία. Στο τέλος της συζήτησης ο ίδιος απάντησε σε σχετική ερώτηση παραφράζοντας στίχους του, ότι «ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις».

Θυμάσαι Διονύση; «...κι έρχεται η στιγμή για ν΄ αποφασίσεις / με ποιους θα πας και ποιους θ΄ αφήσεις», τραγουδούσες. Και: «Όταν ο κόσμος μας θα καίγεται / όταν τα γεφύρια πίσω μας θα κόβονται / εγώ θα είμαι εκεί να σας θυμίζω / τις μέρες τις παλιές» Αμ, δε, που είσαι Διονύση. Λάκισες...

Αφιερωμένο εξαιρετικά

Οι παλιοί μας φίλοιΜουσική & στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος

Μη, μην το πειςοι παλιοί μας φίλοιμην το πειςγια πάντα φύγαν.Μη, το μαθα πιατα παλιά βιβλία, τα παλιά τραγούδιαγια πάντα φύγαν.Πέρασαν οι μέρες που μας πλήγωσαν.Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζειτη δική σου μελαγχολίακι έρχεται η στιγμή για ν› αποφασίσειςμε ποιους θα πας και ποιους θ› αφήσεις.Πέρασαν για πάνταοι παλιές ιδέες, οι παλιές αγάπεςοι κραυγές.Γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών.Όμορφη είναι αυτή η στιγμή, να το ξαναπώόμορφη να σας μιλήσωβλέπω πυρκαγιέςπάνω από λιμάνια πάνω από σταθμούςκι είμαι μαζί σας.Όταν ο κόσμος μας θα καίγεται

όταν τα γεφύρια πίσω μας θα κόβονταιεγώ θα είμαι εκεί να σας θυμίζωτις μέρες τις παλιές.

σχόλια γ.κ.

Σαββόπουλος: Στείλτε τους μετανάστες σε αραιοκατοικημένα νησιά(!)

TOY ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Page 12: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

12 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑτέΧνές - ποΛιτιςμος

ΚΗφΙΣΟπΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑτΑ 2011

το χαρούμενο πανηγύρι των παιδιών

Για ένατη συνεχή χρονιά το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς διοργανώνει για τα παιδιά τα «Κηφισοπαιχνιδίσματα», μια χαρούμενη κι ευχάριστη γιορτή, προκειμένου να τα διασκεδάσει και να τα ευαισθητοποιήσει σε θέματα που τα αφορούν, μέσα από πολλαπλές πολιτιστικές και

ψυχαγωγικές δραστηριότητες.Την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 10.30 έως 14.30, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», όλες οι δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού και προσχολικής ηλικίας, θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα στο χώρο, δίνοντάς τους την ελευθερία να επιλέξουν και να συνδυάσουν ανάλογα με το κέφι τους το κάθε παιχνίδι. Τα «Κηφισοπαιχνιδίσματα» ετοιμάζουν ακόμα πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς τους φίλους, καθώς χορηγοί θα μοιράσουν προϊόντα των εταιριών τους.Η είσοδος είναι ελεύθερη και η στάθμευση των αυτοκινήτων δωρεάν στο δημοτικό πάρκινγκ δίπλα στο Άλσος Κηφισιάς.

¦πΝΕΥΜΑτΙΚΟ ΚΕΝτΡΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

«Ο Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρουτετάρτη 25 Μαΐου 2011 και ώρα 21:00 (Αναχώρηση 20:00)Συντελεστές:Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης Κινησιολογική επιμέλεια: Μαριέλα Νέστορα, χορογράφος Μελοποίηση στίχων- ζωντανή εκτέλεση: Λουδοβίκος των Ανωγείων Πρωτότυπη ορχηστρική μουσική: Χρίστος Θεοδώρου Παίζουν: Γιώργης Τσαμπουράκης, Βέρα Λάρδη, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Νάνσυ Μπούκλη κ.ά.ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Πειραιώς 254 Ταύρος, τηλ: 2121 254 0315 Συμμετοχή: 20 ευρώ μαζί με το πούλμαν Πληροφορίες: 210 620 61 90, 210 62 32 645

¦

πΝΕΥΜΑτΙΚΟ ΚΕΝτΡΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Έκθεση αγιογραφίας, φαγιούμ, ψηφιδωτού και παιδικής ζωγραφικήςΟ Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης και το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Ν. Ερυθραίαςσας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας, φαγιούμ, ψηφιδωτού και παιδικής ζωγραφικήςπου θα πραγματοποιηθούν την παρασκευή, 27 Μαΐου 2011, ώρα 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας (Βίλλα Κώστα, Λουκή Ακρίτα 4, τηλ 210 620 61 90)Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 31 Μαΐου 2011 ( Ώρες λειτουργίας: 18:00– 22:00 μ.μ.)

¦

ΚΩΣτΑΣ πΟλΥΧΡΟΝΟπΟΥλΟΣαπό το Σκιρώνειο Μουσείο στο Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάςεγκαίνια έκθεσης γλυπτικής, σχεδίων και χαρακτικώντην πέμπτη 26 Μαΐου 2011 στις 8.30 μ.μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου μας γιορτάζει τα 80 χρόνια από τη γέννηση του γλύπτη Κώστα Πολυχρονόπουλου και για πρώτη φορά στο παράρτημα του Ιδρύματος, «Σκιρώνειο Κέντρο Κηφισιάς», Γεωργίου Λύρα 73, 145 64, Ν. Κηφισιά,παρουσιάζει στον εξωτερικό χώρο, τα μεγάλα γλυπτά του Πολυχρονόπουλου. Παράλληλα εκτίθενται στους εσωτερικούς χώρους του Κέντρου χαρακτικά 1969 – 1972 και σχέδια της τελευταίας περιόδου της ζωής του 1973 – 1975.Διάρκεια έκθεσης: 26/5 – 30/10/2011, ανοικτά: Τρίτη – Σάββατο 10π.μ. – 7μ.μ.

ΕκδηλώσειςΟΙΤΑΙΝΙΕΣΣΤΙΣΑΙΘΟΥΣΕΣ

n παΓιΔέΥμένΗ ΨΥΧΗ (INSIDIOUS)Σκηνοθεσία: Τζειμς Γουάνπρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουιλσον, Ρόουζ Μπέρν

Ένα ζευγάρι με τρία παιδιά μετακομίζουν σε καινούργιο σπίτι και τότε αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Ξαφνικά ο γιός

θα πέσει σε κώμα ύστερα από μία περίεργη «συνάντηση» και έτσι απο-φασίζουν να ξαναμετακομίσουν, αφού όταν τα πνεύματα σε βάλουν στο μάτι γίνονται πιο ενοχλητικά και από γείτονα που μαθαίνει βιολί. Εδω έχουμε τον σκηνοθέτη του Saw να κάνει βήματα μπροστά, με μία σίγουρα πιο «ενήλικη» ταινία τρόμου. Αν και το θέμα χιλιοπαιγμένο, ο άτιμος καταφέρνει να σε τρομάξει και ευτυχώς όχι με κομμένα μέλη αλά συνταγή SAW. Αν το δείτε μην το κάνετε σε θερινό. Οι φωνές, τα κορναρίσματα και το «αγιόκλημα» δεν δένουν με την ταινία. Κάντε λίγο υπομονή και έρχεται το HANGOVER 2 που είναι ότι πρέπει για υπαίθριες καταστάσεις.

n ανΗΛιΚος ΔοΛοΦονος ( BRIGHTON ROCK)Σκηνοθέτης: Ρόουαν Τζόφιπρωταγωνιστούν: Σάμ Ράιλι, Αντρέα Ραισμποροου, Ελεν Μίρεν

Επιτέλους Βρετανικό σινεμά και στα καλύτερά του. Τοποθετημένο σαν πλοκή στο 1964 και βασισμένο σε μυθιστόρημα του Γκράχαμ

Γκρίν έχει μεν σαν επίκεντρο την σχέση του νεαρού εγκληματία Πίνκυ με την αθώα Ρόουζ, αλλά σαν σωστός σκηνοθέτης ο Τζόφι περιγράφει μία ολόκληρη ταραγμένη εποχή όπως ήταν η Αγγλία στα mid 60’s. Μέσα σε μεταβαλλόμενες συνθήκες το παράξενο ζευγάρι θα προσπα-θήσει να ταιριάξει. Έξοχος ο Σάμ Ράιλι για όσους τον θυμούνται από το «Control”, ενώ αν ακόμη δεν έχετε πεισθεί, το ότι εμφανίζεται και η Ελεν Μίρεν (όσκαρ για την «Βασίλισσα») είναι κάτι που θα διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες. Αν και πάλι δεν ψήνεστε, να σας θυμίσω ότι το «FAST & FURIOUS» παίζεται ακόμη.

n Δεν μου βγαίνει να κάνω αφιέρωμα στον θανάση Βέγγο. Το μόνο που έχω να πω είναι ένα ευχαριστώ, γιατί ένα από τα λίγα πράγματα που με κάνουν να βρίσκω το κέφι μου όταν όλα πάνε κατά διαόλου, είναι οι ταινίες του.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΒαγγέλης Διαμαντής

[email protected]

Page 13: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

13ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έΚΔΗΛΩςέις

Από την Αγαθούπολη των Αναστενάρηδων και τη Σω-ζόπολη των ναυτικών ως

τη μαρτυρική Αγχίαλο, τη βυζαντινή Μεσημβρία και την κοσμοπολίτι-κη Βάρνα, όλες ελληνικές πόλεις στα θρακικά παράλια του Εύξεινου Πόντου, μάς ταξίδεψε ο φιλόλογος-ερευνητής Θοδωρής Κοντάρας, τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο αμφιθέατρο της ATExcelixi στο Καστρί.

Ήταν η δεύτερη διάλεξή του στο πλαίσιο του αφιερώματος στον ελληνισμό της Βουλγαρίας που άνοιξε τον κύκλο των πολιτιστι-κών εκδηλώσεων του καλοκαιριού για το Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας. Στην εκδήλωση πα-ραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο αντιδήμαρχος Στάθης Κύρλος, οι δημοτικοί σύμ-βουλοι, επικεφαλής παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, Βασίλης Βάρσος και Αγγελική Συνοδινού, η Κατερίνα Μουστάκη κ.α.

Όπως τόνισε ο Θοδωρής Κο-ντάρας, τα σημερινά βουλγαρικά παράλια της δυτικής πλευράς του Ευξείνου Πόντου κατοικήθηκαν αποκλειστικά και μόνο από Έλλη-νες από την απώτατη αρχαιότητα (7ος-6ος αι. π.χ.) μέχρι τις αρχές του 20ού αι., όταν, λόγω του εθνι-κισμού που ταλαιπωρεί εδώ και δυόμισι αιώνες τους συνοίκους βαλκανικούς λαούς, οι προαιώνιοι κάτοικοι όλων των θρακικών παρα-λίων (βουλγαρικών και τουρκικών), διώχτηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στην Ελλάδα.

Πρώτοι οι Ίωνες της Μιλήτου εγκαταστάθηκαν εδώ, γιατί τους προσείλκυσαν οι ανεξάντλητες πλουτοφόρες πηγές της Θράκης, της Δακίας (σημ. Ρουμανίας) και πιο

ανατολικά της Βόρειας Μικρασίας (Πόντος), της Σκυθίας (σημ. Ου-κρανίας), της Κολχίδας (ή Ιβηρίας, σημ. Γεωργίας). Οι αρχαίοι Έλληνες κόλλησαν σαν τα στρείδια επάνω σε μικρές χερσονήσους ή νησίδες πολύ κοντινές στη στεριά, με καλά λιμάνια, για να έχουν ασφάλεια από το αρχικά εχθρικό περιβάλλον των Θρακών της ενδοχώρας. Μέχρι σή-μερα εδώ είναι γαντζωμένοι ακόμη οι απόγονοί τους, σε πείσμα των καιρών και των πολιτικών.

Αυτές οι τεράστιες ναυαρχίδες του ελληνικού κόσμου και πολι-τισμού που άραξαν στα νερά του «Άξενου» Πόντου προώθησαν τον εξελληνισμό και τον εκπολιτισμό της Θράκης, παρέμειναν για αιώ-νες ακαταμάχητα προπύργια του Ελληνισμού, φρούρια ακατάλυτα της Βασιλεύουσας, σθεναροί συνε-χιστές της αιωνόβιας βυζαντινής παράδοσης μέσα στην Τουρκοκρα-τία, κάστρα άπαρτα της ελληνικής εθνικής ιδέας ως τα 1906-1925. Σήμερα οι πιο πολλές διατηρούν τα αρχαία ελληνικά ή βυζαντινά τους ονόματα, καυχιώνται με περηφά-νια για την ελληνικότητά τους και συνεχίζουν να μιλούν (ίσως και να

νιώθουν) ελληνικά, σε πείσμα των εθνοκαθάρσεων, του φανατισμού ή των απαγορεύσεων.

Το υψηλό επίπεδο πολιτιστικής ανάπτυξης των ελληνικών πόλε-ων της Βόρειας Θράκης εκείνη την περίοδο πιστοποιείται από τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα κυρίως των νεκροπόλεων. Από την αρχαία περίοδο σώθηκαν επιβλη-τικές οχυρώσεις, άφθονη κεραμική και μικρογλυπτική, πολύ αξιόλο-γα νομίσματα, έξοχες επιτύμβιες στήλες ιωνικού στυλ και ιδιαίτερα σημαντικές επιγραφές.

Μετά την προσάρτηση στη Βουλγαρία, η εθνοτική σύνθεση του πληθυσμού των θρακικών παραλίων της Μαύρης Θάλασσας υπέστη σοβαρές αλλαγές. Έφυγαν λόγω καταπιέσεων, τρομοκρατίας ή εξαναγκασμών οι Έλληνες και οι Τούρκοι κι εγκαταστάθηκαν στη θέση τους Βούλγαροι πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και τη Μακεδονία, καθώς και έποικοι από μέρη του εσωτερικού. Το 1919 υπο-γράφηκε η συνθήκη του Νεϊγύ, με τη σύμβαση για εθελουσία ανταλλα-γή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Αυτή ήταν η χαριστική βολή για το θρακικό Ελληνισμό. Τα μεταναστευτικά κύματα των Ελλήνων προσφύγων (1906, 1913, 1919-1925) οδήγησαν σε πλήρη ανατροπή της εθνολογικής σύν-θεσης του πληθυσμού. Παρ’ όλα αυτά, παρέμειναν εκατοντάδες οικογένειες, που δήλωσαν από φόβο Βούλγαροι. Οι απόγονοί τους σήμερα είναι λίγες μόνο χιλιάδες και προσπαθούν να διατηρήσουν με κάθε τρόπο τη γλώσσα και τη μνήμη.

Οι Θρακιώτες πρόσφυγες από τη

Βουλγαρία εγκαταστάθηκαν κυρίως στη Μαγνησία και στη Μακεδονία (Πιερία, Σέρρες, Δράμα, Θεσσαλο-νίκη, Κιλκίς). Τα νέα χωριά και οι προσφυγικές συνοικίες συνήθως ονομάστηκαν σε ανάμνηση της παλιάς πατρίδας: Νέα Αγαθούπολη, Νέα Μεσημβρία, Νέα Αγχίαλος, Νέα Βάρνα, Νέο Βασιλικό.

Μετά την πτώση του κομμουνι-σμού και την πολιτειακή αλλαγή του 1989, σε πολλές πρώην ελληνικές πόλεις της βουλγαρικής Μαύρης

Θάλασσας ιδρύθηκαν βουλγαρο-ελληνικοί σύλλογοι φιλίας, για τη διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας σε πολιτισμικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό επί-πεδο. Μεταξύ των σκοπών τους είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (ήδη λειτουργούν δυο ελληνικά σχολεία στην Αχελώ και στη Μεσέβρια) και η διοργάνωση διαλέξεων, συναντήσεων, εκθέσεων και ποικίλων εκδηλώσεων για μια «νέα» γνωριμία των δύο λαών.

Ηδεύτερηδιάλεξηαπότοφιλόλογο-ερευνητήΘοδωρήΚοντάρα,αφιέρωμαστονελληνισμότηςΒουλγαρίας

Οι ελληνικές πόλεις στα θρακικά παράλια του Εύξεινου πόντου

ΚΑππΑΔΟΚΙΑ Η ΑλΗΣΜΟΝΗτΗ πΑτΡΙΔΑΑπό τις 4 μέχρι στις 11 Μαΐου το Α' ΚΑΠΗ Κηφισιάς, με την πρόεδρο του Αγγελική Τρια-

νταφύλλου - Πιτίδη, πραγματοποίησε οκταήμερη εκδρομή στην αλησμόνητη πατρίδα, την μοναδική Καππαδοκία.

Το τοπίο απερίγραπτο και μοναδικό, ο πολιτισμός, οι εκκλησίες, τα αρχοντικά, όλα Ελληνικά, παντού μνήμες και ένα μεγάλο παράπονο: γιατί να χαθούν όλα αυτά.

Μια εκδρομή, ένα προσκύνημα θα λέγαμε καλύτερα, που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Στη φωτογραφία οι εκδρομείς είναι μπροστά στην μόνη ορθόδοξη εκκλησία που σώζεται στην Καισάρεια.

Ο ΝΑΟΣ τΟΥ πΑΝτΟΚΡΑτΟΡΟΣ (13ος αι.)

Ο Θοδωρής Κοντάρας

Page 14: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

14

έιΔιΚΗ προςΦορα Για έμποροΥς Και έπαΓΓέΛματιές Ετήσια συνδρομή στην εφημερίδα «Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ» και καταχώρηση ΣΤοΝ ΕΠΑΓΓΕλμΑΤΙκο κΑΙ ΕμΠοΡΙκο οδΗΓο

μόνο με 50 ευρώ το χρόνο Στείλτε τα στοιχεία σας στο fax 2108075904 ή στο [email protected]

ΒΙΒΛΙΟ - ΧΑΡΤΙ

ΕΚΔΟΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ• ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ• ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ• ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ• ΑΦΙΣΕΣ • ΠΑΝΩ • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SITE25 Μαρτίου 9 2108075665 fax: [email protected] • www.sepik.net

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ - ΓΕΩΡΓΑΜΛΗ Ολιγομελή Τμήματα3ης Σεπτεμβρίου 2 & Κων/πόλεως Τηλ./Fax 210 8001 871

ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗςΗ

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ• Αναλαμβάνουμε ενδύματα παντός είδους • Καλύμματα για σαλόνια - καρέκλες • Ραφή κουρτίναςΕθν. Αντιστάσεως 65 6938 941 147

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΔΟΜΙΚΑ

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

SMART.AL ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Παλαιά Τατοίου 14 2108000284 fax:2108002841

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΠΟΘΗΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ25ης Μαρτίου 15Τηλ. 2108073541ΚΙΝ . 6977228897

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΒΟΥΡΛΙΩΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΕξειδικευμένες οικοδομικές εργασίες • - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ - ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ - ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ • τηλ. 6932 258 587

ΖΑΦΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΚεραμοσκεπές - πέργολες – μονώσεις – μάντρες με πέτρα ή τούβλο - τζάκια - οικοδομικές εργασιες Μιλήτου 37 Νέα Ερυθραία 2108075813 ΚΙΝ. 6972 85 22 70

ΧΡΩΜΑΤΑ - ΣΙΔΗΡΙΚΑ

ΒΑΛΑΛΑΚΗΣ Β&Φ ΟΕΑθ. Διάκου & Αναξαγόρα 162106251760 fax:2106207468

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΚΟΥΡΕΙΑ

ΛΕΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Πλαστήρα 60 - 2108001766

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ – ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΛΟΥΣΤΡΑ Γρηγορίου Ε΄112106205456 - 6979840931

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ & ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

ΠΑΤΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣΘ. Μιλήσιου 4 2106208661 fax:2106208593

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΚΑΥΓΑΛΑΚΗ ΤΖΕΝΗ Τσακάλωφ 6 - 2108017313

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΚΟΤΤΟΣ ΑΡΗΣΤηλ. 6932 605 018 - 2106200080

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΛΕΤΩΝ Κ. Ι ΡΟΥΣΣΗΣΚηδείες - Μνημόσυνα - Στολισμοί26ο χλμ Αθηνών-ΛαμίαςΤηλ. 2108072567 Κν. 6934264455

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ. Χαρ.Τρικούπη & Ελ.Βενιζέλου 2106204465

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Ελ. Βενιζέλου 59 - 2106251771 ΓΑΙΤΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πλ. Μικρασιατών - 2108001406

ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΤατοΐου 130 - 2108077634

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΕλ. Βενιζέλου 171 - 2106205931

SLAVOV VLADISLAVΤατοΐου 112 - 2106250909

ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣΕλ. Βενιζέλου 72

ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΘΑΝΑΣΕλ. Βενιζέλου 121 - 2106250760

ΠΑΣΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤ. Ελ.Βενιζέλου & Κερκύρας 2106206107

ΤΕΧΝΙΚΟΙ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

ΗΛ.ΣΚΟΥΠΕΣ-ΑΙR.CONDITION

Εξειδικευμένος τεχνικός αναλαμβάνει την επισκευή της ηλεκτρικής σκούπας στο χώρο σας και την απολύμανση του οικιακού air condition. Κάλυψη όλων των Β. ΠροαστείωνΤηλ. 6936 357 189 Παναγιώτης

ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ

ΓΑΚΙΑ ΜΑΡΙΑ Γρηγορίου Ε’ 13 - 2108078065

ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΕμπόριο τροφίμωνΜιλήτου 52108070368

ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σεβδικίου 22 - 2108074575

ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΑΡΓΥΡΩΠλαστήρα 62 & 25 Μαρτίου 2106208906

ΚOΦΙΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Aγ. Αναργύρων 1 2106204631

ΛΑΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ελ.Βενιζέλου 153 2108077438

ΜΠΑΤΛΗ ΜΑΛΑΜΩ Σεβδικίου 56 2106256780

ΠΑΡΩΝΗΣ Ε. ΚΥΡΙΑΚΟΣ Αγ. Σαράντα 30 - 2106206125

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Βρυούλων 35 2106209728

ΣΕΡΒΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΒάρναλη 53 - 2106203746

ΤΣΟΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Βάρναλη 43 - 2106251388

ΤΣΑΓΚΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑΕθν.Αντίστασης 15 - 2106205091

ΦΑΓΗΤΟ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ

ΠΑΠΑΔΕΛΗΣΖαχαροπλαστείο - catering Από το 1930 - 77 χρόνια γλυκιά παράδοση Aγίων Σαράντα 26-282106208475 - 2106208494

ΣΟΥΒΛΑΚΙ - ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ

ΠΑΠΡΙΚΑΣουβλάκι όπως παλιά25ης Μαρτίου 2Νέα Ερυθραία2108070303

ΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΥΝΕΛΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕΓρηγορίου Ε’ 52108072088 2108075525 fax: 2108072742 [email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΚΛΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 2106207924 - 2106205216

ΜΠΙΤΣΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 6978550294

ΡΕΠΠΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Αθ. Διάκου 37 - 210 6254279

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΡΑΦΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ελ.Βενιζέλου 159 2106251770 - 6936251770

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΔΕΡΜΑΤΗ ΑΝΝΑΔυσλεξία, Μαθησιακές Δυσκολίες, Ειδική Αγωγή, Ψυχολογική Στήριξη Μεθώνης 22. Διόνυσος6936960497 - [email protected]

ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΜΑΙΡΗΛογοπαθολόγος-ΛογοθεραπεύτριαΕλ.Βενιζέλου & Φλέμινγκ 96975129698 κατόπιν ραντεβού

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ

ΚΟΝΤΟΔΗΜΑ - ΚΟΖΩΝΗ Μ. & ΚΟΖΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ Πλαστήρα 13 Νέα Ερυθραία 2108000221

ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Αναξαγόρα 18, 2ος όροφος, Νέα Ερυθραία 210 8002495

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ

ΚΟΛΙΑΝΔΡΗΣ ΑΘΩΣΕλ. Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία 2106204872

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΙ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ Δ. ΧΡΥΣΙΚΟΥEλληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής ΙατρικήςΑνακρέοντος 21, 2ος όροφος Νέα Ερυθραία210 8001093. Κιν.: 6944 [email protected]

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Αναξαγόρα 18 & Αθ. Διάκου Νέα Ερυθραία2106251102 e-mail: [email protected]

ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ Κηφισίας 339 Κηφισιά2106251600

ΠΑΘΟΛΟΓΟI

ΚΑΡΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΗρ. Πολυτεχνείου 9 & Κανάρη Ν. Ερυθραία2108072867

ΚΟΡΙΝΑ Π. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥΕιδικός παθολόγος, Συνεργάτης Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»Συνεργάτης Ογκολογικής μονάδας Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»Ηρώων Πολυτεχνείου 13, Αγ. Στέφανος 210-6218638, 6974751160

ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ

ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΧΑΡΗΣ Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής 2108078543 - 6977482072http://counselor.gr

ΘΩΜΑ OΛΓΑ - ΜUKΤΙ ΨυχοθεραπεύτριαΕναλλακτική Θεραπεύτρια21061231906934736800

ΧΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΨυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεία και ΣυμβουλευτικήΚορνάρου 4Νέα ΕρυθραίαΤηλ. 210 6201059 Κιν. 6977408533

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ (ΩΡΛ)

ΚΟΚΜΟΤΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑΧειρουργόςΩτορινολαρυγγολόγος. Επιστ. Συνεργάτης ιατρικού Κέντρου ΜΗΤΕΡΑΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΛΙΓΓΟΥ, ΕΜΒΟΩΝ & ΠΑΙΔΟΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΑθ .Διάκου 24 & Ελ.Βενιζέλου112 Νέα ΕρυθραίαΤηλ. 2108074455Κιν 6972595840

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑέπαγγελματικός & έμπορικός οδηγός

Page 15: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

15ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έπαγγελματικός & έμπορικός οδηγός

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΡΑΦΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣHOLDER ΡΥΘΜΟΥ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ελ.Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία Τηλ | 2106251770 κιν | 6936251770

Παρασκευάς ποθητός Τηλ. 6977 288 897 • 210 8073541

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ • ΓΛΑΥΚΩΜΑ• ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ • με LASER για ΜΥΩΠΙΑ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ, ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ • ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ με LASER και ΕΝΔΟΦΑΚΟΥΣ

Λάζαρος ΧατζηπαναγιώτουΧειρουργός Οφθαλμίατρος

ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 339, 14561 ΚΗΦΙΣΙΑ, 1ος ΟΡΟΦΟΣΤΗΛ./ FAX 210 6251600, ΚΙΝ: 6944 386075

email: [email protected][email protected]

Καλλιρρόη ΜανώληΧειρουργός Οδοντίατρος- ΠροσθετολόγοςBDS ( London), MClinDent Prosthodontics

• Προσθετική Οδοντιατρική• Αισθητική αποκατάσταση

Χαρ. Τρικούπη 127, 14671 Ν. Ερυθραία,Εμπ. Κέντρο «Καμάρες»

τηλ. 210 8075 330 • κιν 6945 399 417

ΖΑΦΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ

ΠΕΡΓΟΛΕΣ – ΜΟΝΩΣΕΙΣ

ΜΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑ Ή ΤΟΥΒΛΟ

ΤΖΑΚΙΑ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Μιλήτου 37 Νέα Ερυθραία

τηλ. 2108075813

ΚΙΝ. 6972 85 22 70

Page 16: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

16 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑέπιΚαιροτΗτα

ΠΑΛΛΑΔΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ Ισολογισμός της 31/12/2010 (1 Ιανουαρίου 2010 - 31 Δεκεμβρίου 2010) ΑΡ.ΜΑΕ: 51882/04/Β/02/59

ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΧΡΗΣΗ 2010 ΧΡΗΣΗ 2009

Α. ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΙ. Κεφάλαιο (μετοχικό, κ.λ.π.) 1.333.680,00 1.333.680,00V. Αποτελέσματα είς νέο 452.404,63 74.215,58Σύνολο ιδίων κεφαλαίων(ΑΙ+ΑV) 881.275,37 1.259.464,42Γ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣI. Μακρ/σμες υποχρεώσεις 5.689,00 5.320,00ΙΙ. Βραχ/σμες υποχρεώσεις 11.470,50 23.555,52Σύν.υποχρεώσεων (ΓΙ+ΓΙΙ) 17.159,50 28.875,52

ΓΕΝ.ΣΥΝ.ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ (Α+Γ) 898.434,87 1.288.339,94

Πίνακας Διαθέσεως ΑποτελεσμάτωνΑπό: 01/01/2010 Eως: 31/12/2010

ΧΡΗΣΗ 2010 ΧΡΗΣΗ 2009

Καθαρά αποτελέσματα (κέρδη ή ζημίες) χρήσεως -372.633,91 115.533,95(+) ή (-): Υπόλοιπο αποτ/των (κερδών ή ζημιών) προηγ.χρ. -74.215,58 -186.577,79(+) ή (-): Διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγ. χρήσεων -2.383,40 0,00Σύνολο -449.232,89 -71.043,842. Λοιποί μη ενσωματωμένοι στο λειτουργικό κόστος φόροι -3.171,74 -3.171,74Ζημίες εις νέο -452.404,63 -74.215,58Η διάθεση των κερδών γίνεται ως εξής:8. Υπολοιπο Κερδών εις νέο -452.404,63 -74.215,58Σύνολο -452.404,63 -74.215,58

ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ, 30/04/2011Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΝΤΖΑΒΕΛΟΥ ΚΑΣΑΝΔΡΑΑ.Δ.Τ Ξ 465740

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣΚΑΜΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Α.Δ.Τ Χ 599185

Η ΛΟΓΙΣΤΡΙΑΧΡΟΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΑ

Α.Δ.Τ Ξ 451227 ΑΑΟΕΕ 49225, Α΄ΤΑΞΗ

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΧΡΗΣΗ 2010 ΧΡΗΣΗ 2009

Β. ΕΞΟΔΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ 290.748,37 292.249,90Μείον αποσβέσεις 212.173,22 201.869,33

78.575,15 90.380,57Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟIΙ. Ενσώματες ακινητοποιήσεις 595.084,36 658.164,74Μείον αποσβέσεις 143.538,53 136.339,78Σύνολο Ακινητοποίησεων (ΓΙΙ) 451.545,83 521.824,96ΙΙΙ. Συμ/χές & άλλες μακρ.χρημ.απαιτ. 8.180,23 8.180,23Σύνολο πάγιου ενεργητικού (ΓΙΙ+ΓΙΙΙ) 459.726,06 530.005,19Δ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟI. Αποθέματα 684,42 252.005,97ΙI. Απαιτήσεις 358.566,89 396.613,23IV. Διαθέσιμα 882,35 19.334,98Σύν.κυκλ.ενεργητικού (ΔΙ+ΔΙΙ+ΔΙV) 360.133,66 667.954,18ΓΕΝ. ΣΥΝ.ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (Β+Γ+Δ) 898.434,87 1.288.339,94

Κατάσταση Λογαριασμού Αποτελεσμάτων Χρήσεως (Λ/86)Από: 01/01/2010 Eως: 31/12/2010

Ι. Αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως ΧΡΗΣΗ 2010 ΧΡΗΣΗ 2009

Μείον: Κόστος πωλήσεων 14.659,32 4.197,99Μικτά αποτ/τα (κέρδη ή ζημίες) εκμ. -14.659,32 -4.197,99Πλέον: 1. Άλλα έσοδα εκμεταλλεύσεως 92.953,69 322.738,84Σύνολο 78.294,37 318.540,85ΜΕΙΟΝ: 1. Έξοδα διοικ/κής λειτουργίας 109.001,42 182.288,892. Έξοδα λειτ. ερευνών - αναπτύξεως 46.305,30 19.190,77

155.306,72 201.479,66Μερικά αποτ/τα (κέρδη ή ζημίες) εκμ. -77.012,35 117.061,19ΠΛΕΟΝ (ή μείον): 4. Πιστ. τόκοι & συν.έσοδα 11,64 42.623,88Μείον: 3. Χρεωστ. τόκοι & συν. έξοδα 24.234,08 1.256,17

-24.222,44 41.367,71Ολικά αποτ/τα (κέρδη ή ζημίες) εκμ. -101.234,79 158.428,90ΙΙ. ΠΛΕΟΝ (ή μείον): Έκτακτα αποτελέσματα1. Έκτακτα & ανόργανα έσοδα 0,00 1.237,602. Έκτακτα Κέρδη 591,18 0,00

591,18 1.237,60Μείον: 1. Έκτακτα & ανόργανα έξοδα 270.056,28 5.428,972. Έκτακτες ζημίες 1.934,02 0,003. Έξοδα προηγούμενων χρήσεων 0,00 38.703,58

271.990,30 44.132,55 -271.399,12 -42.894,95

Οργανικά & έκτ.αποτ. (κέρδη ή ζημίες) -372.633,91 115.533,95ΜΕΙΟΝ: Σύν. αποσβ. πάγιων στοιχ. 36.476,57 31.893,62Μείον: Οι από αυτές ενσ. στο λειτ.κόστος 36.476,57 31.893,62

0,00 0,00ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (Κέρδη ή Ζημίες) ΧΡΗΣΕΩΣ προ φόρων -372.633,91 115.533,95

2156τύπος2102724090

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣΔιεύθυνση έδρας Εταιρίας: Εσπέρου 96, ΚηφισιάΑριθμός μητρώου Ανωνύμων Εταιριών: ΑΡ.Μ.Α.Ε 38960/06/Β/97/19Διεύθυνση διαδικτύου Εταιρίας : www.epic.grΑρμόδια Υπηρεσία: Διεύθυνση Α.Ε & Πίστεως - ΥπουργείοΑνάπτυξηςΗμερομηνία έγκρισης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (από τις οποίες αντλήθηκαν τα συνοπτικά στοιχεία) 18/2/2011Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής : Γεώργιος Βαρθαλίτης Ελεγκτική εταιρία : BAKER TILLY HELLAS A.EΤύπος έκθεσης ελέγχου ελεγκτή : Σύμφωνη γνώμη με θέμα έμφασηςΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ (Ποσά εκφρασμένα σε €)

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 31.12.2010 31.12.2009Ιδιοχρησιμοποιούμενα ενσώματα πάγια 34.806,39 47.935,15Αϋλα περιουσιακά στοιχεία 13.917,74 36.617,48Λοιπά μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 207.335,36 360.693,65Απαιτήσεις από πελάτες 44.889,14 49.629,40Διαθέσιμα προς πώληση χρημ/κα περιουσ. στοιχεία 1.061.588,03 941.389,00Λοιπά κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 72.530,70 75.033,93Αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις 14.994,97 19.459,37Ταμειακά διαθέσιμα & ισοδύναμα 14.820.569,06 19.025.913,44---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 16.270.631,39 20.556.671,42================= =================ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣΜετοχικό Κεφάλαιο 2.512.000,00 2.512.000,00Αποθεματικά εύλογης αξίας -305.215,50 -395.355,50Λοιπά αποθεματικά 18.833,82 18.833,82Αποτελέσματα εις νεον -205.101,55 -214.749,85---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο ιδίων κεφαλαίων 2.020.516,77 1.920.728,47================= =================Προβλέψεις για παροχές στο προσωπικό 60.923,34 83.533,33Προμηθευτές & λοιπές υποχρεώσεις 14.189.191,28 18.552.409,62---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο υποχρεώσεων 14.250.114,62 18.635.942,95---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------ΣΥΝΟΛΟ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ & ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 16.270.631,39 20.556.671,42================= =================

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Ποσά εκφρασμένα σε €)1/1-31/12/2010 1/1-31/12/2009

Κύκλος εργασιών 867.409,93 617.905,48Κόστος παροχής υπηρεσιών -204.525,26 -194.480,02---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Μικτά κέρδη 662.884,67 423.425,46Άλλα έσοδα 43.104,09 1.556,45Έξοδα διοικητικής λειτουργίας -672.002,02 -639.204,67Έξοδα λειτουργίας διαθέσεως -15.193,43 -11.775,67Άλλα έξοδα -526,62 -927,52Αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων 18.266,69 -226.925,95Αποτελέσματα χρηματ/κών & επενδυτικών δραστηριοτήτων 8.624,74 177.060,35Κέρδη/Ζημίες προ φόρων 26.891,43 -49.865,60Μείον: φόροι -17.243,13 1.695,87---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Κέρδη/Ζημίες μετά από φόρους (Α) 9.648,30 -48.169,73================= =================Κατανέμονται σε: Μετόχους Εταιρίας 9.648,30 -48.169,73Λοιπά συνολικά έσοδα (έξοδα) μετά από φόρους (Β) 90.140,00 193.523,00---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα / (έξοδα) μετά από φόρους ( Α ) + ( Β ) 99.788,30 145.353,27Κατανέμονται σε: Μετόχους Εταιρίας 99.788,30 145.353,27Κέρδη/Ζημιές μετά από φόρους ανά μετοχή - βασικά (σε €) 0,0302 -0,1505Κέρδη / Ζημιές πρό φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων 55.628,66 -189.257,63================= =================

"Epic Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών"Στοιχεία και Πληροφορίες της Χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2010 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010

( δημοσιευμένα βάσει του ν.2190/1920, άρθρο 135 για επιχειρήσεις που συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις, ενοποιημένες και μη, κατά Δ.Λ.Π )Τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες που προκύπτουν από τις οικονομικές καταστάσεις στοχεύουν σε μία γενική ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση και τα αποτελέσματατης " Epic Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών ". Συνιστούμε επομένως στον αναγνώστη, πριν προβεί σε οποιουδήποτε είδους επενδυτική επιλογή ή άλλησυναλλαγή με την Εταιρία, να ανατρέξει στη διεύθυνση διαδικτύου της Εταιρίας όπου αναρτώνται οι οικονομικές καταστάσεις καθώς και η έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτήλογιστή.

Κηφισιά, 18/02/2011Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΣΚΑΒΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣΑ.Δ.Τ. Ρ 585042 Α.Δ.Τ. Ρ 580820 Α.Δ.Τ. AH 101322

2156

Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου:Πρόεδρος: Αλέξανδρος ΚασκαβέληςΑντιπρόεδρος: Ελένη ΛαμπράκηΔιευθύνων Σύμβουλος: Αλκιβιάδης ΑγγελάκηςΜέλος: Γρηγόριος ΠαπαδόπουλοςΜέλος: Ασημίνα Λαμπράκη Μέλος: Ιωάννης ΚοσσίδαςΜέλος: Σοφία Στρογγύλη

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Ποσά εκφρασμένα σε €)

1/1-31/12/2010 1/1-31/12/2009Καθαρή θέση έναρξης χρήσης(1/1/2010 και 1/1/2009 ) 1.920.728,47 1.775.375,20Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα /(έξοδα ) μετά από φόρους 99.788,30 145.353,27---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Καθαρή θέση λήξης χρήσης(31/12/2010 και 31/12/2009 αντίστοιχα) 2.020.516,77 1.920.728,47================= =================

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΜEΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Ποσά εκφρασμένα σε €

2η Εναλλακτική: Έμμεση μέθοδοςΤαμειακές Ροές Λειτουργικών Δραστηριοτήτων 1/1-31/12/2010 1/1-31/12/2009Κέρδη/Ζημίες προ φόρων 9.648,30 -49.865,60Προσαρμογές του κέρδους σε σχέση με τις εξής συναλλαγές:Αποσβέσεις 37.361,97 37.668,32Προβλέψεις -22.609,99 8.479,33Αποτελέσματα ( έσοδα ) επενδυτικών δραστηριότητων -89.547,12 -181.048,54Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 3.045,16 2.347,99---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------

-62.101,68 -182.418,50Πλέον/μείον προσαρμογές για μεταβολές λογ/σμών κεφαλαίου κίνησης ή που σχετίζονται με τις λειτουρ.δραστηριότητες:Μείωση / (αύξηση) απαιτ. από πελ. και λοιπούς λ/σμούς 135.007,15 45.474,61Αύξηση / (μείωση) υποχρεώσεων (πλην τραπεζών) -4.363.218,34 6.743.090,44---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Εισροές διαθεσίμων από την κύρια εκμετάλλευση -4.290.312,87 6.606.146,55Φόρος Εισοδήματος 0,00 0,00---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο εισροών/(εκροών) από λειτουργικές δραστηριότητες (α) -4.290.312,87 6.606.146,55Ταμειακές Ροές Επενδυτικών ΔραστηριοτήτωνΑγορά ενσώματων και άυλων παγίων περιουσιακών στοιχείων -1.533,47 -49.519,08Τόκοι & συναφή έσοδα 89.547,12 181.048,54---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο εισροών/(εκροών) από επενδυτικές δραστηριότητες (β) 88.013,65 131.529,46Ταμειακές Ροές Χρηματοοικονομικών ΔραστηριοτήτωνΠληρωμές τόκων -3.045,16 -2.347,99---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Σύνολο εισροών (εκροών) χρημ/κών δραστ/των (γ) -3.045,16 -2.347,99Καθαρή αύξηση / (μείωση) στα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα χρήσης -4.205.344,38 6.735.328,02Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα έναρξης χρήσης 19.025.913,44 12.290.585,42---------------------------------------------------- ----------------------------------------------------Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης χρήσης 14.820.569,06 19.025.913,44================= =================

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:1] Έχουν τηρηθεί οι βασικές λογιστικές αρχές των οικονομικών κατάστασεων της31/12/2009. 2] Δεν υπάρχουν επίδικες ή υπό διαιτησία υποθέσεις καθώς και αποφάσειςδικαστικών ή διαιτητικών οργάνων που ενδέχεται να έχουν σημαντική επίπτωση στηνοικονομική κατάσταση ή λειτουργία της εταιρίας 3] Το απασχολούμενο προσωπικό στοτέλος της χρήσης ανέρχεται σε: 10 άτομα. 4] Το ποσό που αναφέρεται στα "Λοιπάσυνολικά έσοδα μετά από φόρους" ποσού 90 χιλ.ευρώ αφορούν κέρδος, αποτίμησηςεπενδύσεων διαθεσίμων προς πώληση στην εύλογη αξία. 5] Στις οικονομικέςκαταστάσεις περιλαμβάνεται σωρευτικά προβλέψη για παροχή στο προσωπικό 61 χιλ.€ περίπου. 6] Το θέμα έμφασης που αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου του ΟρκωτούΕλεγκτή Λογιστή αφορά την ανέλεγκτη, από τις φορολογικές αρχές, χρήση 2010.

ΕΠΙΤΡΟΠΗΑγώΝΑΚΗφΙΣΙΑΣΕΝΑΝΤΙΑΣΤΑΜΕΤΡΑΔ.Ν.Τ.–Ε.Ε.–ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣhttp://epitropikifisias.blogspot.com/

Στην τελευταία συ-νεδρίαση του Eu-rogroup αποφασί-

στηκε ότι προϋπόθεση για τη νέα δόση δανείου είναι η δήλωση πλήρους υποταγής της χώρας και στην τελευταία απαίτηση του μνημονίου, με την πολιτική συναίνεση όλων των πολιτικών κομμά-των και την μετατροπή της σε κανονικό ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑ-

ΤΟ της Τρόϊκας.Απαιτούν εδώ και τώρα

«μεταρρυθμίσεις» υπέρ του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου με:

ξεπούλημα της δημόσι- Yας περιουσίας (Ελληνικό, Νησιά, Λιμάνια. Ορυκτό Πλούτο )ιδιωτικοποιήσεις των Yπάντων (Ενέργεια, Νερό, υγεία, παιδείας, έρευνα)

εργαζόμενους λάστιχο Yμε μεροκάματα Κίνας (κατάργηση εθνικής και κλαδικών συμβάσεων με υποχρεωτική επέκταση των επιχειρησιακών συμ-βάσεων) – απελευθέρω-ση απολύσεων, ουσι-αστική κατάργηση της εργατικής νομοθεσίαςμειώσεις μισθών στο Δη- Yμόσιο και τον ευρύτερο

δημόσιο τομέα και απολύ-σεις μέσω μετατάξεωνμειώσεις στις συντάξεις Y σε ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, Δημό-σιο (επικουρικά ταμεία) λεηλασία του λαϊκού Yεισοδήματος (φορολογία και απελευθέρωση των τιμών και υπηρεσιών).

Y

Αλλά και διευκολύνσεις προς τους «ΕπΕΝΔΥτΕΣ» με:

Απελευθερώσεις των αγορών, παραχωρήσεις, επιδοτήσεις, κίνητρα, φο-ροαπαλλαγές και πάσης φύσης fast track περιβαλ-λοντικές και πολεοδομικές εκπτώσεις, μήπως λυπηθούν τους ανέργους και ανοίξουν δουλειές.

Η παραγωγική υποβάθ-μιση και υπερχρέωση της χώρας δεν έγινε από τον λαό αλλά από όσους μέ-χρι σήμερα κυβέρνησαν

ελέω ΟΝΕ, ΕΥΡΩ, και ΣΕΒ και τους «ΕπΕΝΔΥτΕΣ». Αυτούς καλεί και σήμερα η Τρόϊκα να τα βρούνε. Κυβέρ-νηση και Ν.Δ. με ή χωρίς μνημόνιο νοιάζονται για την «πατρίδα» του ΣΕΒ και των Τραπεζιτών, ΛΑΟΣ και «πρόθυμοι» συναινούν κι αυτοί.

το πρόβλημα είναι ο λαός και οι αντιστάσεις του και επειδή δεν αρκούν οι υποσχέσεις απαιτού-νται ΜΑτ, ξύλο, δακρυγό-να και «ζαρντινιέρες».

Για αυτό ΔΝΤ, Ε.Ε., Πρόε-δρος Δημοκρατίας, ΜΜΕ και πάσης φύσης πανεπιστημι-ακά παπαγαλάκια απαιτούν από τις πολιτικές δυνάμεις «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ» και απειλούν τον λαό με χρεο-κοπία.

Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ υποθηκεύει την χώρα

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ την

ξεπουλάειΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΠΟΥ-

ΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΔΕΝ ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩ-ΝΑΡΙ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΡΓΑ-ΖΟΜΕΝΕΣ πόλεμος τώρα, με ενωτικό μαζικό λαϊκό αγώνα για να μην περάσει το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΑΡΝΗΣΗ της αναγνώ-ρισης και της πληρωμής του χρέους, ΟΧΙ στο ξε-πούλημα της χώρας.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ τΕ-λΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΥπΟ-ΧΩΡΗΣΗ

Κηφισιά, 18/5/2011Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. –

Ε.Ε. – Κυβέρνησης

E-mail: [email protected]

Tηλ.: 6974105775

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΟ 2: Το Eurogroup διατάσσει :ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ – ΑΛΥΣΟΔΕΣΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. βρείτε τα τώρα!

Page 17: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

17ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ έπιΚαιροτΗτα

2322τύπος2102724090

I. Kεφάλαιο Mετοχικό(20.000 μετοχές των 30,00 ευρώ)1. Kαταβλημένο 600.000,00 300.000,00================ ================

ΙΙ. Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο 500.000,00 0,00================ ================IV. Aποθεματικά κεφάλαια

1. Tακτικό αποθεματικό 51.347,83 51.347,83================ ================V. Aποτελέσματα εις νέο

Yπόλοιπο κερδών χρήσεως εις νέο 479.306,26 975.608,75================ ================VI. Ποσά προοριζόμενα για αύξηση

Μετοχικού Κεφαλαίου 8.894,00 0,00================ ================Σύνολο ιδίων κεφαλαίων (ΑΙ+ΑII+ΑΙV+AV+AVI) 1.639.548,09 1.326.956,58================ ================

Γ. YΠOXPEΩΣEIΣII. Bραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις

2α. Επιταγές πληρωτέες 518.878,45 367.009,103. Τράπεζες λογ. βραχ. υποχρεώσεων 2.460.283,14 1.396.606,845. Υποχρεώσεις απο φόρους τέλη 42.487,69 9.931,236. Ασφαλιστικοί οργανισμοί 22.516,59 19.607,8611. Πιστωτές διάφοροι 147.492,90 51.267,24------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο υποχρεώσεων (ΓII) 3.191.658,77 1.844.422,27================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ΠAΘHTIKOY (A+Γ) 4.831.206,86 3.171.378,85================ ================ΛOΓAPIAΣMOI TAΞEΩΣ ΠIΣTΩTIKOI

4. Λοιποί λογ/σμοί τάξεως 100.703,58 121.484,54================ ================ΠINAKAΣ ΔIAΘEΣEΩΣ AΠOTEΛEΣMATΩN

XPHΣEΩΣ 2010 XPHΣEΩΣ 2009Kαθαρά αποτελ/τα (ζημίες/κέρδη) χρήσεως -389.266,94 414.213,84(-) (+)Διαφορές Φορ/κου ελέχγου -107.035,55 0,00(+) Υπόλοιπο κερδων Προηγ.Χρήσεων 975.608,75 680.973,01------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο 479.306,26 1.095.186,85ΜΕΙΟΝ: 1. Φόρος εισοδήματος 0,00 -104.070,96------------------------------------------------ ------------------------------------------------Κέρδη προς διάθεση 479.306,26 1.015.258,71================ ================H διάθεση των κερδών γίνεται ως εξής:

1. Tακτικό αποθεματικό 0,00 15.507,148. Κέρδη εις νέον 479.306,26 975.608,75------------------------------------------------ ------------------------------------------------

479.306,26 991.115,89================ ================

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥΑΓΟΥΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ ΙΣΜΑΗΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

A.Δ.T. Β 216293 A.Δ.T. Μ 296817 A.Δ.Τ. ΑΚ 004669

1. Έξοδα ιδρύσεως & πρώτης εγκ/σεως 28.869,23 23.751,04 5.118,19 23.751,04 23.751,04 0,004. Λοιπά έξοδα εγκαταστάσεως 21.425,00 21.425,00 0,00 21.425,00 21.425,00 0,00------------------------------------------------ ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------

50.294,23 45.176,04 5.118,19 45.176,04 45.176,04 0,00================ ================ ================ ================ ================ ================Γ. ΠAΓIO ENEPΓHTIKO

II. Eνσώματες ακινητοποιήσεις3. Κτίρια και τεχνικά έργα 1.540.720,96 171.119,27 1.369.601,69 275.340,08 83.693,97 191.646,114. Μηχανήματα Τεχνικες εγκαταστασεις λοιπος εξοπλ. 2.781,63 2.780,60 1,03 2.780,63 2.780,60 0,035. Μεταφορικά μέσα 54.014,80 54.014,78 0,02 54.014,80 50.855,95 3.158,856. Επιπλα και λοιπός εξοπλισμός 149.924,32 91.766,82 58.157,50 96.436,14 57.297,98 39.138,16------------------------------------------------ ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο Ακινητοποιήσεων (ΓΙΙ) 1.747.441,71 319.681,47 1.427.760,24 428.571,65 194.628,50 233.943,15================ ================ ================ ================ ================ ================

III. Συμ/χές & άλλες μακρ. χρημ. απαιτήσεις7. Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις 3.800,00 12.530,64================ ================Σύνολο πάγιου ενεργητικού (ΓII+ΓIII) 1.431.560,24 246.473,79================ ================

Δ. KYKΛOΦOPOYN ENEPΓHTIKOI. Aποθέματα

1. Eμπορεύματα 864.515,99 539.654,28================ ================II. Aπαιτήσεις

1. Πελάτες 526.935,03 611.367,933α. Eπιταγές Eισπρακτέες 1.217.542,24 1.154.035,0211. Xρεώστες διάφοροι 283.466,38 453.850,1911α.Ελληνικό δημόσιο 229.473,56 127.359,85------------------------------------------------ ------------------------------------------------

2.257.417,21 2.346.612,99================ ================IV. Διαθέσιμα

1. Tαμείο 16.177,19 4.950,143. Kαταθέσεις όψεως & προθεσμίας 226.542,41 33.687,65------------------------------------------------ ------------------------------------------------

242.719,60 38.637,79================ ================Σύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού (ΔΙ+ΔΙΙ+ΔΙV) 3.364.652,80 2.924.905,06================ ================

Ε. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ1. Εξοδα επομένων χρήσεων 29.875,63 0,00================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ENEPΓHTIKOY (B+Γ+Δ+E) 4.831.206,86 3.171.378,85================ ================ΛOΓAPIAΣMOI TAΞEΩΣ XPEΩΣTIKOI

4. Λοιποί λογ/σμοί τάξεως 100.703,58 121.484,54================ ================KATAΣTAΣH ΛOΓAPIAΣMOY AΠOTEΛEΣMATΩN XPHΣEΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 (01/01/2010 - 31/12/2010)

I. AΠOTEΛEΣMATA EKMETAΛΛEYΣEΩΣ ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 2010 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 2009Kύκλος εργασιών (πωλήσεις) 3.279.594,10 3.303.848,45Μείον:Κόστος πωλήσεων 1.734.164,99 1.447.532,12------------------------------------------------ ------------------------------------------------Mικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 1.545.429,11 1.856.316,33Πλέον: Αλλα έσοδα εκμεταλλεύσεως 0,00 136.141,67------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο 1.545.429,11 1.992.458,00Mείον: 1. Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 872.863,84 761.250,57

3. Έξοδα λειτουργίας διαθέσεως 859.008,86 1.731.872,70 749.451,50 1.510.702,07------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------Mερικά αποτελέσματα (ζημίες-κέρδη) εκμεταλλεύσεως -186.443,59 481.755,93Πλέον: 4. Πιστωτικοί τόκοι & συναφή έσοδα 157,06 294,37Mείον: 3. Xρεωστικοί τόκοι & συναφή έξοδα 152.905,07 -152.748,01 70.546,35 -70.251,98------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------Oλικά αποτελέσματα ( ζημίες-κέρδη) εκμεταλλεύσεως -339.191,60 411.503,95II. ΠΛEON (ή Mείον): EKTAKTA AΠOTEΛEΣMATA

1. Έκτακτα και ανόργανα έσοδα 13.003,63 4.779,89Mείον: 1. Εκτακτα και ανόργανα έξοδα 17.465,02 2.070,00

4. Εξοδα πρηγ.χρήσεων 45.613,95 63.078,97 -50.075,34 0,00 2.070,00 2.709,89------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------Oργανικά & έκτακτα αποτ/τα (ζημίες-κέρδη) -389.266,94 414.213,84Mείον: Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 125.052,97 650.092,99Mείον: Oι από αυτές ενσ/νες στο λειτ. κόστος 125.052,97 0,00 650.092,99 0,00------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------ ------------------------------------------------KAΘAPA AΠOTEΛEΣMATA (Ζημίες-Kέρδη) XPHΣEΩΣ προ φόρων -389.266,94 414.213,84================ ================

ΑΦΟΙ Δ. ΑΓΟΥΡΙΔΗ Α.Ε.IΣOΛOΓIΣMOΣ THΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - 3η ETAIPIKH XPHΣH ( 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 - 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ) AP.M.A.E. 65051/04/Β/271

ENEPΓHT IKO ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 2010 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 2009 ΠAΘHTIKO ΠOΣA KΛEIOM. ΠOΣA ΠPOHΓ.B. EΞOΔA EΓKATAΣTAΣEΩΣ AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞIA AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞΙΑ A. IΔIA KEΦAΛΑΙΑ XPHΣEΩΣ 2010 XPHΣEΩΣ 2009 Καθαρισμός

δάσους Πάρνηθας στο Τατόι

Στον καθαρισμό του Εθνι-κού Δρυμού Πάρνηθας

και συγκεκριμένα της πε-ριοχής Τατοΐου προχωρά η Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλ-λοντος, την Κυριακή 22 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους Διονύσου και Αχαρνών, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, με τη συμμετοχή εθελοντών.

Να σημειωθεί ότι ο καθα-ρισμός της περιοχής Τατο-ΐου είναι ο πρώτος από μια σειρά αντίστοιχων δράσεων που έχει προγραμματίσει η Ειδική Γραμματεία Δασών, σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους φορείς.

Σε ουσιαστική και πολύ γόνιμη, εξελίχθηκε η εκδήλωση – συζήτη-

ση με θέμα το «Δημόσιο Σχο-λείο των Αναγκών και των Οραμάτων μας» το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 18 Μαΐου 2011 που διορ-γάνωσε η Πολιτική Κίνηση Κηφισιάς του Συνασπισμού με ομιλητές, την Έφη Κα-λαμαρά εκπαιδευτικό μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της ΚΠΕ του ΣΥΝ, τον πα-ναγιώτη Ρήγα εκπαιδευτι-κό μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, τον Δημοσθένη παπαστα-μόπουλο καθηγητή ΤΕΙ Πει-ραιά, μέλος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ και συντο-νιστή τον Μανώλη Μιχάλα εκπαιδευτικό μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Κηφισιάς.

Οι ομιλητές, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις του κόμματος και για τις τρεις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και κυρίως, να ακούσουν τις

απόψεις των εκπροσώπων των φορέων της τοπικής μας εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων.

Αυτή την εποχή, που η δημόσια εκπαίδευση αμφι-σβητείται περισσότερο από ποτέ άλλοτε, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, καθώς με τις αλλαγές που φέρνει το μνημόνιο, ζούμε την ποιο σκληρή και ανάλγητη επίθε-ση στον χώρο της παιδείας. Όταν ήδη γνωρίζουμε, πως με βάση τις συγχωνεύσεις, από τον ερχόμενο Σεπτέμ-βριο θα λειτουργούν λιγότερα σχολεία, θα πρέπει να υποψι-αστούμε ότι τα κριτήρια δεν είναι εκπαιδευτικά.

Η δημόσια εκπαίδευση, δεν θα βελτιωθεί με αποφά-σεις στις οποίες δεν μετέχει η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως συμβαίνει σήμερα. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί, μέσα από έναν ανοιχτό και ειλικρινή διά-λογο, για τις ανάγκες της

εκπαίδευσης και τις αλλαγές που απαιτούνται.

Στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της πόλης, δάσκαλοι και καθηγητές, μέλη του κοινο-τικού συμβουλίου, η συζή-τηση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, και έδειξε το μεγάλο προβληματισμό όλων για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας.

Σε δελτίο τύπου της Π.Κ. Κηφισιάς αναφέρεται: «ανοί-ξαμε αυτό τον διάλογο με στόχο μας, να ακούσουμε τους εκ-παιδευτικούς φορείς και τους γονείς και με διάθεση αυτο-κριτικής, να προσαρμόσουμε την πολιτική μας πρόταση στις σημερινές συνθήκες, όπου θα διατηρεί ότι θετικό υπάρχει, θα παρουσιάζει τις απαιτούμενες αλλαγές και θα υπερασπίζεται τη δημόσια εκπαίδευση των αναγκών και των οραμάτων της παιδείας μας».

Εκδήλωση για την Παιδείατης πολιτικής κίνησης

Κηφισιάς του Συνασπισμού

Στο πάνελ από αριστερά ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, καθηγητή ΤΕΙ Πειραιά, μέλος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ, η Έφη Καλαμαρά, εκπαιδευτικός, μέλος της Πολιτικής Γραματείας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ο Παναγιώτης Ρήγας εκπαιδευτικός, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και ο Μανώλης Μιχάλας, εκπαιδευτικός μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Κηφισιάς και ο συντονιστής της εκδήλωσης .

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Μαΐου 2011

7:00 µ.µ. στο Πνευματικό Κέντρο

Νέας Ερυθραίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΠροσΚΛήσή

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΙΔΕΙΑ

Θέμα Πρώτο:«Το Δημόσιο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας».

«Το Δημόσιο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας».

συΖήτήσή

για τήν ΠαιΔΕια

Ομιλητές

ΈφηΚαλαμαρά, εκπαιδευτικός

ΠαναγιώτηςΡήγας, εκπαιδευτικός

ΔημοσθένηςΠαπασταμόπουλος,

καθηγητής ΤΕΙ

Τη συζήτηση συντονίζει ο Μανώλης Μιχάλας, εκπαιδευτικός

Page 18: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑο ΨΥΧοΛοΓος Απαντά

Οι κρίσεις πανικού αποτελούν μια από τις συνηθέστερες αι-τίες για τις οποίες οι άνθρωποι ζητούν

βοήθεια από κάποιο ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή. Περισσότεροι είναι αυτοί που καταφεύγουν σε κάποιο γιατρό, παθολόγο ή ψυχί-ατρο, και η συνηθισμένη αγωγή περιλαμβάνει κάποιο ηρεμιστικό και συμβουλές για χαλάρωση. Τα διάφορα χημικά ηρεμιστικά φάρ-μακα έχουν γίνει τόσο γνωστά και διαδεδομένα, που ένας φίλος μου τοπικός φαρμακοποιός μου εκμυ-στηρεύτηκε ότι τα φέρνει με τις κούτες… Επιπρόσθετα μια σειρά από φυτικά σκευάσματα τα οποία καταπραΰνουν τα συμπτώματα γνωρίζουν τεράστια ζήτηση. Από την άλλη πλευρά, εκτός των ψυχο-λογικών θεραπειών, μια πληθώρα τεχνικών αυτοσυγκέντρωσης, δι-αλογισμού, χαλάρωσης, κλπ., χρη-σιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν την καθημε-ρινή τους λειτουργικότητα που έχει πληγεί σοβαρά από τις τόσο απειλητικές αυτές κρίσεις.

Η συχνότητα των κρίσεων πα-νικού στο γενικό πληθυσμό είναι υψηλή και σχετικές έρευνες δεί-χνουν ότι αυξάνει τα τελευταία χρόνια. Έτσι το ποσοστό του πλη-θυσμού που πάσχει ανά πάσα στιγμή έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες και προσεγ-γίζει πλέον το 10% με 15%. Δη-

λαδή πάνω από ένας στους δέκα συμπολίτες μας αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Τώρα λοιπόν που ελπίζω ότι σας έπεισα ότι δεν είστε η μόνη που υποφέρετε, θα δώσω ένα σύντομο ορισμό της διαταραχής. Ο ορισμός αυτός θα σας βοηθήσει κυρίως να τη ξεχωρίζετε από άλλα προβλήμα-τα, αλλά και θα σας καθησυχάσει τουλάχιστον όσον αφορά τις συνέ-πειες και την επικινδυνότητά της. Οι κρίσεις πανικού είναι ξαφνικές εκρήξεις υπερβολικού φόβου, οι οποίες ξεκινούν χωρίς προειδο-ποίηση και χωρίς προφανή λόγο. Είναι πολύ πιο έντονες από το άγχος ή το στρες που νιώθουν οι περισσότεροι κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ορισμένα χαρακτη-ριστικά συμπτώματα περιλαμβά-νουν τρόμο, ταχυκαρδία, πόνους στο στήθος, πνίξιμο, αίσθηση ότι το άτομο δεν μπορεί να πάρει αρκετό αέρα, ιδρώτα, τρέμουλο, ζαλάδα, ναυτία, φόβο θανάτου και μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα. Όσοι υποφέρουν από επαναλαμ-βανόμενες κρίσεις πρέπει να ζη-τήσουν επαγγελματική βοήθεια πριν αρχίσουν να αποφεύγουν όλα τα μέρη στα οποία συνέβη η κρίση, αναπτύσσοντας αντίστοιχες φοβίες. Για παράδειγμα εάν μια κρίση συμβεί μέσα σ’ ένα ασανσέρ είναι πιθανό το άτομο ν’ αρχίσει να τα αποφεύγει, περιορίζοντας έτσι τη ζωή του στους τομείς της δουλειάς, του σπιτιού, της διασκέ-

δασης και αλλού. Επίσης αυτός που υποφέρει μπορεί να αρχίσει την κατάχρηση ουσιών για να τις αντιμετωπίσει, ή να πέσει σε κατάθλιψη.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντι-κό να τονίσω ότι οι ίδιες οι κρίσεις πανικού είναι ακίνδυνες. Γίνονται τρομακτικές γιατί δημιουργούν την αίσθηση της «τρέλας» και της απουσίας ελέγχου, αλλά κανείς δεν πρόκειται να πάθει έμφραγ-μα, εγκεφαλικό και γενικά τίποτα σοβαρό από μια κρίση πανικού. Βέβαια συνεχείς κρίσεις μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας, αλλά πάντως όχι κατά τη διάρκειά που συμβαίνουν. Οι κρίσεις πανικού είναι αυτοελεγχόμενες με την έν-νοια ότι με την πάροδο της ώρας υποχωρούν μόνες τους.

Ενεργειακά δεν είναι τίποτα άλλο από υπερβάλλουσα ενέργεια την οποία παρήγαγε ο οργανισμός σαν να επρόκειτο να αντιμετωπί-σει μια απειλή, η οποία όμως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, και άρα η ενέργεια αυτή δεν έχει να ξοδευτεί πουθενά. Συμπερασμα-τικά για να περάσει μια τέτοια κρίση αρκεί να περιορίσετε την παραγόμενη ενέργεια μειώνοντας την αναπνοή, η οποία είναι υπεύ-θυνη για τις καύσεις.

Σε αυτήν την αρχή βασίζονται οι περισσότερες τεχνικές ελεγχό-μενης αναπνοής και αυτοσυγκέ-ντρωσης. Εναλλακτικά μπορείτε απλά να ξοδέψετε την υπερβολική

ενέργεια μέσω διαφόρων δρα-στηριοτήτων όπως περπάτημα, δουλειές σπιτιού, ή ακόμα και σεξ! Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε είναι να ξαπλώσετε και να περιμένετε να σας περάσει.

Πολλά βιβλία αυτοβοήθειας αλλά και ιστότοποι στο διαδίκτυο προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών αντιμετώπισης. Αρκεί να πληκτρολογήσετε «αντιμετώπιση κρίσεων πανικού» στο Google για να πάρετε περίπου 36.800 αποτελέσματα.

Για τους αγγλομαθείς ο όρος «dealing with panic attacks» δίνει περισσότερες από 714.000 σχετι-κές ιστοσελίδες. Όμως μετά από μια πρόχειρη προσωπική έρευνα σε μερικές δεκάδες από αυτές, μου έκανε εντύπωση το εξής γεγονός: Καμία από τις δεκάδες συμβουλές, τεχνικές και μεθόδους που διά-βασα δεν περιείχε την προτροπή προς τον πάσχοντα να εξερευνήσει τις αιτίες στην προσωπικότητα και στο περιβάλλον του, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία της διαταραχής και στη συνέχεια να επιφέρει τις αλλαγές εκείνες που είναι απαραίτητες για τη θε-ραπεία.

Με λίγα λόγια παρατηρώ ένα σημαντικό ποσοστό των ειδικών να κατευθύνουν το ευρύ κοινό στο «κουκούλωμα» του προβλήματος

και στις γρήγορες λύσεις, οι οποίες όμως τελικά θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτό που θα επιλύσουν. Γιατί τι άλλο είναι οι τεχνικές χαλάρωσης και τα ηρεμιστικά, παρά εργαλεία παροδικής εξαφάνισης των συ-μπτωμάτων; Ή τι άλλο από μια εύκολη λύση δεν είναι η προτροπή στον πάσχοντα να σκεφτεί «ευχά-ριστα πράγματα»; Και τι θα γίνει με τα δυσάρεστα πράγματα στη ζωή του που είναι υπεύθυνα για τον πανικό; Είναι σαν να ανάβει η ένδειξη του λαδιού στο ταμπλό του αυτοκινήτου και ο οδηγός να αποσυνδέει το λαμπάκι αντί να βρει τη βλάβη στον κινητήρα…

Σε προηγούμενα άρθρα έχω τονίσει ότι τα συμπτώματα κάθε διαταραχής αποτελούν πάντα πολύτιμες πληροφορίες για ένα πρόβλημα. Στα συμπτώματα πάντα ρωτάμε τι εξυπηρετούν στη ζωή ενός ανθρώπου. Σαν αποτέλεσμα σας προτείνω να απευθυνθείτε άμεσα σε κάποιον ψυχοθεραπευ-τή, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορέσετε να απαντήσετε την παραπάνω ερώτηση και να σχε-διάσετε εκείνες τις αλλαγές στον εαυτό και στο περιβάλλον σας, οι οποίες θα εξαλείψουν τη χρησιμό-τητα των συμπτωμάτων και την πιθανότητα να επανεμφανιστούν στο μέλλον.

w τΟΥΣ τΕλΕΥτΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ έχω αρχίσει και υποφέρω από κρίσεις πανικού, οι οποίες εμφανίζονται ακανόνιστα και απρόβλεπτα. Τι μπορώ να κάνω για να τις αντιμετωπίσω, μια που θα προτιμούσα να μην καταφύγω στη λήψη ηρεμιστικών;

Μ.Α., ECP Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Μέλος του British

Psychological [email protected]

γράφει οΧάρης Καραουλάνης

ΣΤΗΣΤΗΛΗΑΥΤΗ ασχολούμαστε με τις σχέσεις, τα παιδιά, αλλά και τις όποιες ψυχολογικές δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος ή κάποια.

Στόχος μου είναι να απαντήσω με έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όσες απορίες μπορεί να έχετε και φιλοδοξία όλων μας να σας βοηθή-σουμε, να σας μειώσουμε το άγχος και να συμβάλλουμε στη σωστή ενη-

μέρωσή σας γι΄ αυτά τα πολύ σημαντικά για τη ζωή μας θέματα. Έτσι θέλω να σας παροτρύνω να στείλετε επώνυμα ή ανώνυμα τις ερωτήσεις σας για τις

δυσκολίες ή τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕΤΑγΡΑΜΜΑΤΑΣΑΣ (επώνυμα ή ανώνυμα) στη διεύθυνση της εφημερίδας, 25ηςΜαρτίου9,14671Ν.Ερυθραία, με fax στο 2108075904 ή με e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Kαιθυμηθείτε!Δενυπάρχειλάθοςερώτηση…Yπάρχειμόνολάθοςαπάντηση!

Page 19: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

19ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗμοςιέΥςέις

ALSTOM Grid Hellas A.E. ÇËÅÊÔÑÏËÏÃÉÊÇ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑÉÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÔÇÓ 31çò MAΡΤΙΟΥ 2011 - 47ç ÅÔÁÉÑÉÊÇ ×ÑÇÓÇ (1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2010 - 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011) ÁÑ.Ì.Á.Å. 930/01ÁÔ/Â/86/267/95 (ÐÏÓÁ ÓÅ ÅÕÑÙ)

ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ ÐïóÜ ÊëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 31.03.2011 ÐïóÜ ÐñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009Â. ÅÎÏÄÁ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÅÙÓ Áîßá ÊôÞó. ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá Áîßá ÊôÞó. ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá

4. ËïéðÜ Ýîïäá åãêáôÜóôáóçò 912.977,14 912.977,14 0,00 912.977,14 912.977,14 0,00============= ============= ============= ============= ============= =============Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉÉ. Åíóþìáôåò ÁêéíçôïðïéÞóåéò3. Êôßñéá & ôå÷íéêÜ Ýñãá 166.349,33 68.158,02 98.191,31 166.349,33 51.105,00 115.244,334. Ìç÷áí/ôá-Ôå÷íéêÝò åãê/óåéò

& ëïéðüò ìç÷áí/êüò åîïðëéóìüò 433.816,76 393.789,32 40.027,44 421.781,01 370.520,52 51.260,495. ÌåôáöïñéêÜ ìÝóá 23.337,47 23.337,47 0,00 24.892,86 24.892,86 0,006. Åðéðëá & ëïéðüò åîïðëéóìüò 505.147,07 475.896,36 29.250,71 506.027,00 455.451,70 50.575,30−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï ÁêéíçôïðïéÞóåùí (à ÉÉ) 1.128.650,63 961.181,17 167.469,46 1.119.050,20 901.970,08 217.080,12============== ============== ============== ============== ============= ==============ÉÉÉ. Óõììåôï÷Ýò & Üëëåò ìáêñ/óìåò

÷ñçìáôïïéêïíïìéêÝò áðáéôÞóåéò7. ËïéðÝò ìáêñïðñüèåóìåò áðáéôÞóåéò 43.098,96 37.659,66============== ==============

Óýíïëï Ðáãßïõ Åíåñãçôéêïý (à ÉÉ+à ÉÉÉ) 210.568,42 254.739,78============== ==============Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉ. ÁðïèÝìáôá1. Åìðïñåýìáôá 0,00 107.473,393. ÐáñáãùãÞ óå åîÝëéîç 585.028,94 982.010,144. Ðñþôåò & âïçè. ýëåò-Áíáëþóéìá õëéêÜ-

ÁíôáëëáêôéêÜ & åßäç óõóêåõáóßáò 282.216,32 236.364,665. ÐñïêáôáâïëÝò ãéá áãïñÝò áðïèåìÜôùí 670.251,82 995.551,91−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

1.537.497,08 2.321.400,10============== ==============ÉÉ. ÁðáéôÞóåéò1. ÐåëÜôåò 1.024.565,23 4.403.425,23

Ìåßïí: ÐñïâëÝøåéò åðéóö. áðáéôÞóåùí 122.000,00 902.565,23 122.000,00 4.281.425,23−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−5. Âñá÷õðñüèåóìåò áðáéôÞóåéò êáôÜ óõíäåä. åðé÷/óåùí 5.174.399,35 7.879.713,2610. Åðéóöáëåßò-Åðßäéêïé ðåëÜôåò & ÷ñåþóôåò 1.131.824,89 1.131.824,89

Ìåßïí: ÐñïâëÝøåéò 236.606,89 895.218,00 236.606,89 895.218,00−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−11. ×ñåþóôåò äéÜöïñïé 263.451,56 181.133,0312. Ëïã/óìïß äéá÷/óåùò ðñïê/ëþí & ðéóôþóåùí 37.063,69 27.600,84−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

7.272.697,83 13.265.090,36============== ==============ÉV. ÄéáèÝóéìá3. ÊáôáèÝóåéò üøåùò & ðñïèåóìßáò 5.951.314,22 104.632,56============== ==============

Óýíïëï Êõêëïö/íôïò Åíåñãçôéêïý (ÄÉ+ÄÉÉ+ÄÉV) 14.761.509,13 15.691.123,02============== ==============Å. ÌÅÔ/ÊÏÉ ËÏÃ/ÓÌÏÉ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ

1. Åîïäá åðïìÝíùí ÷ñÞóåùí 2.598,59 8.462,653. ÁãïñÝò õðü ðáñáëáâÞ 531.000,00 629.332,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

533.598,59 637.794,65============== ==============ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ (Â+Ã+Ä+Å) 15.505.676,14 16.583.657,45============== ==============ËÏÃ/ÓÌÏÉ ÔÁÎÅÙÓ XÑÅÙÓÔÉÊÏÉ

2. ×ñåùóô. ëïã/óìïß åããõÞóåùí & åìðñ. áóö. 11.446.480,35 9.845.324,07============== ==============ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃ/ÓÌÏÕ ÁÐÏÔ/ÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ 31çò ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 (1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ 2010 - 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011)

É. ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ ÅÊÌÅÔÁËËÅÕÓÅÙÓ ÐïóÜ ÊëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 31.03.2011 ÐïóÜ ÐñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009Êýêëïò åñãáóéþí (ðùëÞóåéò) 17.733.840,34 24.757.546,52Ìåßïí: Êüóôïò ðùëÞóåùí -14.983.281,09 -20.877.466,84−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÌéêôÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 2.750.559,25 3.880.079,68ÐëÝïí: Áëëá Ýóïäá åêìåôáëëåýóåùò 369.259,85 531.633,32−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−Óýíïëï 3.119.819,10 4.411.713,00Ìåßïí: 1. Åîïäá äéïéêçôéêÞò ëåéôïõñãßáò 2.644.452,03 2.551.935,06

3. Åîïäá ëåéôïõñãßáò äéáèÝóåùò 1.296.285,01 3.940.737,04 1.295.182,54 3.847.117,60−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÌåñéêÜ áðïô/ôá (æçìßåò/κέρδη) åêì/óåùò -820.917,94 564.595,40ÐëÝïí: 4. Ðéóôùôéêïß ôüêïé & óõíáöÞ Ýóïäá 102.794,83 50.116,86Ìåßïí: 3. ×ñåùóôéêïß ôüêïé & óõíáöÞ Ýîïäá 64.021,78 38.773,05 83.072,95 -32.956,09−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−ÏëéêÜ áðïô/ôá (æçìßåò/κέρδη) åêì/óåùò -782.144,89 531.639,31

ÉÉ. ÐËÅÏÍ: ÅÊÔÁÊÔÁ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ1. Åêôáêôá & áíüñãáíá Ýóïäá 548.430,28 4.443,142. Åêôáêôá êÝñäç 664,41 685,213. Åóïäá ðñïçãoýìåíùí ÷ñÞóåùí 3.925,20 9.647,094. Åóïäá áðü ðñïâë. ðñïçã. ÷ñÞóåùí 958.564,00 761.183,91−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−

1.511.583,89 775.959,35Ìåßïí: 1. Åêôáêôá & áíüñãáíá Ýîïäá 116.581,02 15.566,75

2. Åêôáêôåò æçìßåò 826,03 2.999,793. Åîïäá ðñïçãïýìåíùí ÷ñÞóåùí 229,75 40.359,364. Προβλ. για έκτακτους κινδύνους 0,00 117.636,80 1.393.947,09 122.000,00 180.925,90 595.033,45−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−

ÏñãáíéêÜ & Ýêôáêôá áðïô/ôá (κέρδη) 611.802,20 1.126.672,76Ìåßïí: Óýíïëï áðïóâÝóåùí ðáãßùí óôïé÷åßùí 67.567,39 63.289,70

Ìåßïí: Ïé áðü áõôÝò åíóùìáôùìÝíåòóôï ëåéôïõñãéêü êüóôïò 67.567,39 0,00 63.289,70 0,00−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−

ÊÁÈÁÑÁ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ (ΚΕΡΔΗ) XÑÇÓÅÙÓ ðñï öüñùí 611.802,20 1.126.672,76============= =============

ÐÁÈÇÔÉÊÏ ÐïóÜ Êëåéïì. ÐïóÜ Ðñïçã.Á. ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁ ÷ñÞó. 31.03.2011 ÷ñÞó. 2009É. ÊåöÜëáéï Ìåôï÷éêü

(2.104.019 ìåô. ôùí 2,93 ~)1. ÊáôáâëçìÝíï 6.164.775,67 6.164.775,67============= ==============

IV. ÁðïèåìáôéêÜ êåöÜëáéá1. Ôáêôéêü áðïèåìáôéêü 469.948,05 469.948,053. ÅéäéêÜ áðïèåìáôéêÜ 21.143,91 21.143,914. Åêôáêôá áðïèåìáôéêÜ 268.676,85 268.676,855. Áöïñïë/ôá áðïè/êÜ

åéäéêþí äéáôÜîåùí íüìùí 360.231,65 360.231,65−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−1.120.000,46 1.120.000,46============= ==============

V. ÁðïôåëÝóìáôá åéò íÝïíYðüëïéðï êåñäþí/ζημιών ÷ñÞóåùò åéò íÝïí 163.489,28 -289.100,71Õðüëïéðï æçìéþí ÷ñÞóåùí åéò íÝïí -1.334.504,29 -1.045.403,58−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

-1.171.015,01 -1.334.504,29============= ==============Óýíïëï Éäßùí Êåöáëáßùí (AI+AIV+AV) 6.113.761,12 5.950.271,84============== ==============Â. ÐÑÏÂËÅØÅÉÓ

1. ÐñïâëÝøåéò ãéá áðïæ/óç ðñïó/êïýλόγω εξόδου από την υπηρεσία 740.054,00 540.000,00

2. ËïéðÝò ÐñïâëÝøåéò 2.513.278,32 2.611.467,26−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−3.253.332,32 3.151.467,26============= ==============

Ã. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓÉÉ. Âñá÷õðñüèåóìåò Õðï÷ñåþóåéò1. ÐñïìçèåõôÝò 1.325.399,94 3.746.302,004. ÐñïêáôáâïëÝò ðåëáôþí 1.779.428,48 426.915,925. Õðï÷ñåþóåéò áðü öüñïõò-ôÝëç 1.103.912,64 1.536.685,416. Áóöáëéóôéêïß Ïñãáíéóìïß 45.967,94 80.484,89−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï Õðï÷ñåþóåùí (à ÉÉ) 4.254.709,00 5.790.388,22============= ==============Ä. ÌÅÔ/ÊÏÉ ËÏÃ/ÓÌÏÉ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ

2. Åîïäá ÷ñÞóåùò äïõëåõìÝíá 0,00 3.777,003. AãïñÝò õðü ôáêôïðïßçóç 1.883.873,70 1.687.753,13−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

1.883.873,70 1.691.530,13============= ==============

ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ (Á+Â+Ã+Ä) 15.505.676,14 16.583.657,45============== ==============ËÏÃ/ÓÌÏÉ ÔÁÎÅÙÓ ÐÉÓÔÙÔÉÊÏÉ

2. Ðéóô. ëïã. åãã. & åìðñ. áóöáë. 11.446.480,35 9.845.324,07============== =============ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÅÙÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ

ÐïóÜ Êëåéïì. ÐïóÜ Ðñïçã.÷ñÞó. 31.03.2011 ÷ñÞó. 2009

ÊáèáñÜ áðïô/ôá (κέρδη) ÷ñÞóåùò 611.802,20 1.126.672,76Μείον: Õðüëïéðï áðïôåëåóìÜôùí

ðñïçãïýìåíùí ÷ñÞóåùí 1.334.504,29 1.045.403,58Μείον: Διαφορές φορολ. ελέγχου προηγ. χρήσ. 166.946,17 1.185.948,00−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−Σύνολο -889.648,26 -1.104.678,82Μείον: 1. Φόρος εισοδήματος 276.868,41 229.825,47

2. Λοιποί μη ενσωμ/νοι στολειτουργικό κόστος φόροι 4.498,34 0,00−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−

Ζημίες προς διάθεση 1.171.015,01 1.334.504,29============= =============Ç äéÜèåóç ôùí ζημιών ãßíåôáé ùò åîÞò:

8. Õðüëïéðï ζημιών åéò íÝï 1.171.015,01 1.334.504,29============= =============

Νέα Ερυθραία, 2 Μαου 2011Ï ÁÍÔÉÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ Ä.Ó. Ï ÄÉÅÕÈÕÍÙÍ ÓÕÌÂÏÕËÏÓ Ï ÐÑÏÚÓÔÁÌÅÍÏÓ ÔÏÕ ËÏÃÉÓÔÇÑÉÏÕ

ÉÙÁÍÍÇÓ ÂÁÑÏÔÓÏÓ THIERRY BENASSIS ÍÉÊÏËÁÏÓ ÌÐÁËÄÏÓÁ.Ô. ΑΒ 287297 ÁÑ.ÄÉÁÂ. 06ΑΧ44499 Á.Ô. Ç 872938 - ÁÑ. ÁÄÅÉÁÓ 12085

Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή ΛογιστήΠρος τους Μετόχους της Εταιρείας «Alstom Grid Hellas Α.Ε.»

Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων Ελέγξαμε τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας Alstom Grid Hellas Α.Ε.», που αποτελούνται από τον ισολογισμό της 31 Μαρτίου 2011, την κατάσταση αποτελεσμάτων και τον πίνακα διάθεσης αποτελεσμάτων της χρήσεως που έληξετην ημερομηνία αυτή, καθώς και το σχετικό προσάρτημα. Ευθύνη της Διοίκησης για τις Οικονομικές Καταστάσεις Η διοίκηση είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση αυτών των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από τηνΕλληνική Νομοθεσία, όπως και για εκείνες τις εσωτερικές δικλείδες που η διοίκηση καθορίζει ως απαραίτητες ώστε να καθίσταται δυνατή η κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη ανακρίβεια, που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Ευθύνη του Ελεγκτή Η δική μαςευθύνη είναι να εκφράσουμε γνώμη επί αυτών των οικονομικών καταστάσεων με βάση τον έλεγχό μας. Διενεργήσαμε τον έλεγχό μας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου. Τα πρότυπα αυτά απαιτούν να συμμορφωνόμαστε με κανόνες δεοντολογίας, καθώς και να σχεδιάζουμε και διενεργούμετον έλεγχο με σκοπό την απόκτηση εύλογης διασφάλισης για το εάν οι οικονομικές καταστάσεις είναι απαλλαγμένες από ουσιώδη ανακρίβεια. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τη διενέργεια διαδικασιών για την απόκτηση ελεγκτικών τεκμηρίων, σχετικά με τα ποσά και τις γνωστοποιήσεις στις οικονομικέςκαταστάσεις. Οι επιλεγόμενες διαδικασίες βασίζονται στην κρίση του ελεγκτή περιλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων ουσιώδους ανακρίβειας των οικονομικών καταστάσεων, που οφείλεται είτε σε απάτη είτε σε λάθος. Κατά τη διενέργεια αυτών των εκτιμήσεων κινδύνου, ο ελεγκτής εξετάζειτις εσωτερικές δικλείδες που σχετίζονται με την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, με σκοπό το σχεδιασμό ελεγκτικών διαδικασιών κατάλληλων για τις περιστάσεις, αλλά όχι με σκοπό την έκφραση γνώμης επί της αποτελεσματικότητας των εσωτερικώνδικλείδων της εταιρείας. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών πολιτικών που χρησιμοποιήθηκαν και του εύλογου των εκτιμήσεων που έγιναν από τη διοίκηση, καθώς και αξιολόγηση της συνολικής παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων.Πιστεύουμε ότι τα ελεγκτικά τεκμήρια που έχουμε συγκεντρώσει είναι επαρκή και κατάλληλα για τη θεμελίωση της ελεγκτικής μας γνώμης. Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη Από τον έλεγχο μας προέκυψαν τα εξής θέματα: 1) τα βιβλία και στοιχεία της Εταιρείας δεν έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιεςφορολογικές αρχές για τη χρήση που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2009 και την υπερδωδεκάμηνη χρήση που έληξε την 31 Μαρτίου 2011 με συνέπεια να είναι πιθανή η επιβολή πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων κατά το χρόνο που οι χρήσεις αυτές ελεγχθούν και οριστικοποιηθούν φορολογικά.Στο παρόν στάδιο δεν κατέστη εφικτό να εκτιμηθεί αξιόπιστα η έκβαση ενός μελλοντικού φορολογικού ελέγχου και, ως εκ τούτου, δεν έχει σχηματιστεί οποιαδήποτε πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις γι’ αυτήν την ενδεχόμενη υποχρέωση. 2) από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο πουδιενεργήθηκε για τις χρήσεις 2002 έως 2006 καταλογίστηκε σε βάρος της Εταιρείας τέλος χαρτοσήμου μετά των προσαυξήσεων συνολικού ποσού Ευρώ 895.218. Η Εταιρεία δεν έχει σχηματίσει πρόβλεψη για πιθανή ζημιά για το προαναφερόμενο ποσό επειδή έχει προσφύγει στα ΔιοικητικάΔικαστήρια και εκτιμά ότι θα δικαιωθεί. Η έκβαση των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί στο παρόν στάδιο και επομένως το τελικό αποτέλεσμα θα οριστικοποιηθεί κατά την τελεσιδικία των αποφάσεων αυτών. Γνώμη με Επιφύλαξη Κατά τη γνώμη μας, εκτόςαπό τις επιπτώσεις των θεμάτων που μνημονεύονται στην παράγραφο ‘Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη’, οι ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση της Εταιρείας κατά την 31 Μαρτίου 2011, και τη χρηματοοικονομική της επίδοσηγια τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από την Ελληνική Νομοθεσία. Έκθεση επί Άλλων Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων Επαληθεύσαμε τη συμφωνία και την αντιστοίχηση του περιεχομένου της Έκθεσης του ΔιοικητικούΣυμβουλίου με τις ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις, στα πλαίσια των οριζόμενων από τα άρθρα 43α και 37 του Κ.Ν. 2190/1920.

Αθήνα, 3 Μαου 2011Η Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής

Δέσποινα ΜαρίνουΑΜ ΣΟΕΛ 17681

ÊÑÏÍÏÓ Á.Å.

Πράιςγουτερχαους ΚούπερςΑνώνυμη Ελεγκτική ΕταιρείαΛ. Κηφισίας 26815232 ΧαλάνδριΑΜ ΣΟΕΛ 113

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμος Αθηναίων διακηρύσσει ότι στις 01-06-2011 Τετάρ-τη και ώρα 10.00-10.15 π.μ. ενώπιον της Οικονομικής Επι-τροπής του Δήμου Αθηναίων, Γενική Γραμματεία, Λιοσίων 22, 4ος όροφος, αίθουσα Οικονο-μικής Επιτροπής, θα διεξαχθεί πρόχειρος μειοδοτικός δια-γωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που αφορά στην

φιλοξενία των αδέσποτων σκύλων, που εντάσσονται στο πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων της πόλης το οποίο υλοποιείται από την Δ/νση Αστικού Σχε-διασμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, προ-ϋπολογισμού 59.963,00€ + 23% Φ.Π.Α. 13.791,49€ = 73.754,49€.Η εγγύηση συμμετοχής ορίζεται σε ποσοστό 5% επί του εν-

δεικτικού προϋπολογισμού συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. ήτοι 3.688,00€ και βεβαιώνεται με την προσκόμιση ισόποσου γραμματίου του Τ.Π.Κ. & Δ. ή εγγυητικής επιστολής αναγνωρισμένης τραπέζης ή του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. συντεταγμένης κατά τον ισχύοντα νόμο για το Δημό-σιο (άρθρο 5 της διακήρυξης)Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για 4 μήνες. (άρθρο 1 της Διακήρυξης).

Στον διαγωνισμό γίνονται δε-κτές επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων (κοινοπραξίες ή συμπράξεις παρεχόντων υπηρε-σίες) που καλύπτουν τα προβλε-πόμενα από την τεχνική έκθεση – περιγραφή υπηρεσιών της σχετικής μελέτης και λειτουρ-γούν νόμιμα, πληρώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ν. 604/77, του Π.Δ. 463/78, όπως αυτά τροποποιήθηκαν και ισχύουν σύμφωνα με το άρ-

θρο 14 του Ν.3170/03, και της υπ΄αριθμ. 280262/17-12-03 Απόφασης των Υπουργών Εσω-τερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης – Γεωργίας, αρ-κεί να πληρούν τους όρους και να προσκομίσουν τα δικαιολο-γητικά των άρθρων 5 & 6 των όρων της διακήρυξης.Πληροφορίες και έντυπα για την παραπάνω δημοπρασία μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από την Δ/νση Αστικού Σχε-

διασμού & Περιβάλλοντος, Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, οδός Λιοσί-ων 22, Πληροφορίες: Μακρή Άννα, τηλ.:210-52.77.576 & 210-52.77.575, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα.Η δημοσίευση επιβαρύνει τον τε-λευταίο μειοδότη κατά 0,50€. Αθήνα, 16-05-2011

ΟΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΛΙΒΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Page 20: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑέΛέΥθέρος Χρονος

Συνθήματα σε τοίχους

-Απαγορεύεται το Απαγο-ρεύεται

-Μην στηρίζεις τα όνειρά σου στα άστρα, γιατί αυτά δεν στηρίζονται πουθενά

-Οι νόμοι και τα διατάγ-ματα καταργούνται στα οδοφράγματα

-Ξεκουμπώστε το μυαλό σας τόσο συχνά όσο ξε-κουμπώνετε το παντελόνι σας

-Οι μπάτσοι χτυπάνε στο ψαχνό, η TV στο μυαλό

-Λευτεριά στους εξωγήι-νους αγωνιστές (Αστερο-σκοπείο Α.Π.Θ.)

-Μην τα περιμένετε όλα από την αστυνομία. Χτυ-πηθείτε μόνοι σας

-Το Πάσχα φέτος ματαιώ-

νεται. Βρέθηκε το πτώμα

-Ο κόσμος θα καταστρα-φεί αύριο. Πορεία δια-μαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη

-Αν ο Θεός υπάρχει είναι δικό του πρόβλημα

-Λιοντάρια-Χριστιανοί: 7 – 0

-Έξω οι βάσεις από τα μαθήματα

-Κάτω τα κόμματα, ζήτω οι τελείες

-Λευτεριά στους φυλακι-σμένους τηλεθεατές

-One solution, revolution

-Σταματήστε τη Γη να κατέβω, ζαλίστηκα

-Ο Μαρξ πέθανε, ο Λένιν πέθανε, ο Στάλιν πέθανε, τώρα τελευταία αρχίζω

και εγώ να μην νιώθω πολύ καλά Πάρε ένα σκύ-λο να νιώσεις αφεντικό.

- Ο χρυσός κανόνας είναι ένας. Αυτός που έχει

το χρυσό φτιάχνει τους κανόνες.

- Το κενό υπάρχει μέχρι να πέσεις μέσα του. Μετά το γεμίζεις εσύ.

- Ψωμί, μπριζόλα, Coca-Cola.

- Όταν έχω ιδέες δεν έχω σπρέι.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ 1.Και ζωηρή συχνά χαρακτηρίζεται (γεν.).2. Άσος της ο Ραούλ.- Για τους αρχαίους περίφημη, για εμάς κατηγορηματική.3. Γαλλική... λέξη.- «... Ρόμα», τίτλος ταινίας του Παζολίνι (αντίστρ.).4. Βρίσκεται στο πρόσωπο, με άρθρο (καθ.).5. Από τα επτά τα... μισά. - Συχνά φα-νατίζονται.6. Κοινά λέγονται γουδιά.- Προς τιμή της καθιερώθηκαν τα Ίσθμια.7. Του βίαιου θανάτου θεά, στη μυθο-λογία μας.- Μουσική νότα.Παρισινή λεωφόρος.8. Διπλασιάζονται στο... ξεπούλημα.- «... χώρα», τίτλος ποιητικού έργου του Τ. Έλιοτ.9. Και από μαθητή χρησιμοποιείται.

ΚΑΘΕΤΑ1. Και έτσι ο στεγανός, ο αδιαπέρα-στος.2. Πρόσφατα ιδρύθηκε.3. Ό,τι και το 5 α΄ οριζόντια.- Ελάχιστοι την αποτελούν (καθ.).4. Λέξη της αρχαίας για τους δασο-φύλακες.5. Συνηθισμένες οι διπλωματικές.6. Συχνά... πολιορκείται.- Τέχνη όχι... δική μας.7. Και έτσι η ουλή.Γιοςτου Ιούδα.8. Μ΄ αυτό τελειώνει η... ζωή.- Σημαίνει και τη φήμη ή την υπόληψη.9. Μιας μορφής καταγραφή.

http://www.dailysudoku.com/

mediumDaily Sudoku: Fri 21-May-2010

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2010

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

5 2 67 8 4

8 2 19 2 8

6 11 3 73 2 9

1 4 99 5 1

http://www.dailysudoku.com/

1 2 3 4 5 6 7 8 9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

ΜΕΤ

ΡΙΟ

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. ΠΑΡΘΕΝΟΣ 2. ΕΠΕ- ΠΗΝΙΑ 3. ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ 4. ΑΡ- ΣΑΝΤ 5. ΣΓΟΥΡΑ- ΑΡ 6. ΜΙΑΡΑ- ΙΣΟ 7. ΕΑΡΙΝΗΣ 8. ΤΡΟΠΗ 9. ΑΛΣΗ- ΑΣΟΣ. ΚΑΘΕΤΑ: 1. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ 2. ΑΠΕΡΓΙΑ 3. ΡΕΑ- Ο ΑΡΗΣ 4. ΛΟΥΡΙ 5. ΕΠΙ- ΡΑΝΤ 6. ΝΗΣΣΑ- ΗΡΑ 7. ΟΝΤΑ- ΟΣΟΣ 8. ΣΙΕΝΑΣ- ΠΟ 9. ΑΣΤΡΙΚΗΣ.

ΛΥΣΕΙΣ ΦΥΛΛΟΥ 409

ΚΗΦΙΣΙΑΔημαρχείο (Κέντρο) 213 2007100Γραφείο Αλλοδαπών 210 6289052ΚΕΠ 210 6234607Πολιτιστικό Κέντρο 213 2007205ΚΕΚΟΙΠΟΑ 210 8019633Πολυϊατρείο 210 6232945Αθλητικός Οργανισμός 210 8080846Δημοτική Βιβλιοθήκη 210 8012642ΚΑΠΗ Α΄ 210 8080108ΚΑΠΗ Β΄ 210 8013820Άλσος Κηφισιάς 210 8017038Ζηρίνειο 210 8012549ΔΑΚ Πολιτείας 210 6201112Τροχαία Κηφισιάς 210 8002937ΔΟΥ Κηφισιάς 210 8082507

ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΔημαρχείο (Κέντρο) 210 8000222

Υπηρεσία Ύδρευσης 210 8000049Δημοτική Αστυνομία 210 6253184ΚΕΠ 210 6255980Πνευματικό Κέντρο 210 6206190Δρυμπέτειο 210 6254189ΚΑΠΗ 210 6205006Δημοτικό Στάδιο 210 6229774Κλειστό «Καλαϊτζής» 210 62033051o Νηπιαγωγείο 210 80795522o Νηπιαγωγείο 210 62003521ο Δημοτικό 210 80732122ο&3ο Δημοτικά 210 8071434Παιδικοί Σταθμοί 210 6207473Γυμνάσιο 210 8073237Λύκειο 210 8073183Αστυνομικό Τμήμα 210 6206453ΙΚΑ Ν. Ερυθραίας 210 8072183Ταχυδρομείο 210 8000333Υποθηκοφυλακείο 210 8071359

ΕΚΑΛΗΔημαρχείο (Κέντρο) 210 8131286

ΓΕΝΙΚΑΟΑΕΔ Αμαρουσίου 210 8067244Επιθεώρηση Εργασίας 210 8068270ΟΤΕ Βλάβες 210 8069099ΔΕΗ Βλάβες 210 8012231ΕΥΔΑΠ 1022 Συμβ. Σταθμοί AIDS 210 7239945Γραμμή Απεξάρτησης 210 3617089Κέντρο Δηλητηριάσ. 210 7793777Εφημ/ντα Νοσοκομεία 1434ΕΚΑΒ 166 Πυροσβεστική 199Άμεσος Δράση 100

ΧΡΗΣΙΜΑΤΗΛΕφώΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ SUDOKU

φΑΡΜΑΚΕΙΑ Παρασκευή 20/58.00-22.00: ΠΑΡΑΣΧΟΥ Ανακρέοντος 1Ν.Ερυθραία 21080723538.00 – 8.00ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ Κοραή 30 (Όπισθεν ΚΑΤ)Κηφισιά 2108080002 Σάββατο 21/58.00 – 22.00ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣΧ.Τρικούπη - ΣτέγεςΝ.Ερυθραία21080019168.00 - 8.00: ΝΙΩΤΗ-ΠΕΛΕΚΑΝΟΥΌθωνος 59 & Aθ.ΔιάκουΚηφισιά 2108018870

Κυριακή 22/5ΜΑΚΡΗ Ελ. Βενιζέλου 123

Ν.Ερυθραία 21080012908.00 - 8.00: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥΑγ.Τρύφωνος 19Κηφισιά 2108089557

Δευτέρα 23/58.00 – 22.00ΔΟΥΒΗ Εθν.Αντιστάσεως 45Ν.Ερυθραία 21080775278.00 - 8.00: ΜΑΝΕΤΑΣΚοκκιναρά 28 Πολιτεία Κηφισιά 2108016358

Τρίτη 24/58.00-22.00: ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥΤατοΐου 122Ν.Ερυθραία 21080009968.00-8.00 ΖΩΓΡΑΦΟΥ Νίκης 9

(Είσοδος ΚΑΤ)Κηφισιά 2108019183

Τετάρτη 25/58.00-22.00: ΜΑΘΙΟY ΣΥΣΤ.Σεβδικίου & ΚάλβουΝ.Ερυθραία 21062511008.00 – 8.00ΠΑΠΑΔΗΜ/ΠΟΥΛΟΣΑργυροπούλου 9Κηφισιά 2108084511

Πέμπτη 26/58.00-22.00: ΡΑΒΑΝΗΣΧαρ.Τρικούπη 123Ν.Ερυθραία 21080012418.00 - 8.00: ΜΠΑΛΙΟΥΣΗ Ελαιών 27Κηφισιά 2108079377

ΧΙΟΥΜΟΡ-ΑΝΕΚΔΟΤΑΑΝΑγΝώΣΤώΝΞέρατέ οτι...

n Οι πιο νέοι γονείς στον κόσμο ήταν 8 και 9 ετών στην Κίνα το 1910. n Κάθε βασιλιάς που κο-σμεί τα τραπουλόχαρτα, είναι μεγάλος ιστορικός βασιλιάς: Μπαστούνια - Βασιλιάς Δαβίδ, Κούπες - Καρλομάγνος, Σπαθιά - Μέγας Αλέξανδρος, Καρό - Ιούλιος Καίσαρας n«Gentlemen Only, Ladies Forbidden»=GOLF, το παι-χνίδι που επινοήθηκε στη Σκοτία.

γελοιογραφία ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

Page 21: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

21ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗμοςιέΥςέις

500ΚΑΡΤΕΣ

μοΝο30

ΕΥΡΩ

%2108075665

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα ψιλικών

σε κεντρική πλατεία

της Νέας Ερυθραίας

τηλ. 6974711505

ÁÈËÏÌÁÍÉÁ ÁÅ ÁÈËÇÔÉÊÁ ÅÉÄÇ ÉÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2010 (×ÑÇÓÇ ÁÐÏ 01/01/10 - 31/12/10)

Â. ÅÎÏÄÁ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÅÙÓ 26.991,28 26.257,93 733,35 26.991,28 25.142,76 1.848,52======= ======= ======= ======= ======= =======Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉÉ. Åíóþìáôåò áêéíçôïðïéÞóåéò10 ÃÞðåäá - Ïéêüðåäá 117.356,54 0,00 117.356,54 117.356,54 0,00 117.356,5411 Êôßñéá - åãê/óåéò êôéñßùí 143.186,62 131.810,45 11.376,17 143.186,62 128.985,13 14.201,4912 Ìç÷/ôá - ôå÷íéêÝò åãêáôáóôÜóåéò 1.977,19 1.977,18 0,01 1.977,19 1.977,18 0,0113 ÌåôáöïñéêÜ ìÝóá 102.626,52 37.066,75 655.559,77 102.626,52 22.223,02 80.403,5014 ¸ðéðëá & ëïéðüò åîïðëéóìüò 82.867,93 81.609,15 1,258,78 82.867,93 78.318,46 4.549,47---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------ÉÉÉ. ¢ëëåò ìáêñ/ìåò ÷ñçì/êÝò áðáéô.18.11 ÄïóìÝíåò åããõÞóåéò 1.332,00 0,00 1.332,00 1.332,00 0,00 1.332,00---------- ---------- ---------- ---------- ---------- ----------Óýíïëï ÐÜãéïõ Åíåñ/êïý (ÃÉÉ+ÃÉÉÉ) 449.346,80 252.463,53 196.883,27 449.346,80 231.503,79 217.843,01======= ======= ======= ======= ======= =======Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉ. ÁðïèÝìáôá 20 Åìðïñåýìáôá 388.977,78 566.367,83======= =======ÉÉ. ÁðáéôÞóåéò33 ×ñåþóôåò äéÜöïñïé 9.010,45 7.118,9350 ÐñïêáôáâïëÝò ðñïìçèåõôþí 1.884,37 10.894,82 3.174,38

---------- ---------- 10.293,31======= =======IV. ÄéáèÝóéìá38 Ôáìåßï 20.278,48 140.590,983803 ÊáôáèÝóåéò 47.563,45 67.841,93 48.564,38 189.155,36======= =======---------- ----------Óýíïëï Êõêëïöïñïýíôïò Åíåñãçôéêïý (ÄÉ+ÄÉÉ+ÄIV) 467.714,53 765.816,50======= =======ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ (Â+Ã+Ä) 665.331,15 985.508,03======= =======

Êýêëïò åñãáóéþí (ðùëÞóåéò) 533.709,82 694.525,78Ìåßïí: Êüóôïò ðùëÞóåùí 377.108,62 421.775,78

---------- ----------ÌéêôÜ êÝñäç åêìåôÜëëåõóçò 156.601,20 272.750,00ÌÅÉÏÍ:¸îïäá äéïéêçôéêÞò ëåéôïõñãßáò 119.242,61 113.538,48

¸îïäá ëåéôïõñãßáò äéáèÝóåùò 176.607,87 295.850,48 202.061,76 315.600,24---------- ---------- ---------- ----------

ÌåñéêÜ áðïôåëÝóìáôá -139.249,28 -42.850,24Ìåßïí: ×ñåùóôéêïß ôüêïé êáé óõíáöÞ Ýîïäá 23.438,93 20.743,68

---------- ----------ÏëéêÜ áðïôåëÝóìáôá åêìåôáë. -162.688,21 -63.593,92ÉÉ. ÐËÅÏÍ Þ ÌÅÉÏÍ: ¸êôáêôá áðïôåëÝóìáôáÐëÝïí: ¸êôáêôá êáé áíüñãáíá Ýóïäá 597,75 4.083,14

¸êôáêôá êÝñäç 0,00 597,75 0,00 4.083,14Ìåßïí: ¸êôáêôá êáé áíüñãáíá Ýîïäá 1.305,04 70,23

¸îïäá ðñïçãïýìåíùí ÷ñÞóåùí 122,17 1.427,21 1.618,60 1.688,83======= =======---------- ----------ÌÅÉÏÍ:Óýíïëï áðïóâÝóåùí ðÜãéùí óôïé÷åßùí 22.074,89 24.102,68 Ìåßïí: Ïé áðü áõôÝò åíóùì/íåò óôï ëåéô.êüóôïò 22.074,89 0,00 24.102,68 0,00

---------- ---------- ---------- ----------ÊÁÈÁÑÁ ÊÅÑÄÇ ×ÑÇÓÅÙÓ ðñï öüñùí -163.517,67 -61.199,61

======= =======

Á. ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁÉ. ÊåöÜëáéï 4000. Ìåôï÷éêü êåöÜëáéï 208.000,00 208.000,00======= =======ÉÉÉ. ÄéáöïñÝò áíáðñïóáñìïãÞò 4107 Äéáö. áíáðñïó. ëïéðþí ðåñéïõó. óôïé÷. 177,38 177,38======= =======ÉV. ÁðïèåìáôéêÜ êåöÜëáéá4102 Ôáêôéêü áðïèåìáôéêü 18.716,42 18.716,42======= =======V. ÁðïôåëÝóìáôá åéò íÝï4201 Õðüëïéðï æçìéþí ÷ñÞóçò åéò íÝï -163.517,67 -61.199,614204 ÄéáöïñÝò öïñïë.åëÝã÷ïõ ðñïçã.÷ñ. -95.390,68 -21.709,54---------- ----------

-258.908,35 -82.909,15======= =======VI. ÐïóÜ ðñïïñéóìÝíá ãéá áýîçóç êåöáëáßïõ 4300 ÊáôáèÝóóåéò ìåôü÷ùí 90.242,00 0,00======= =======Óýíïëï éäßùí êåöáëáßùí (AI+ÁÉÉÉ+AIV+AV+ÁVÉ) 58.227,45 143.984,65======= =======Ã. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓÉÉ. Âñá÷õðñüèåóìåò õðï÷ñåþóåéò50 ÐñïìçèåõôÝò 209.773,30 275.417,1652 Ôñáð.ëïã.âñá÷.õðï÷ñåþóåùí 274.116,33 311.526,2453 ÐéóôùôÝò äéÜöïñïé 86.884,23 222.371,4054 Öüñïé ôÝëç 27.247,00 21.770,1355 Áóöáëéóôéêïß ïñãáíéóìïß 9.082,84 10.438,45---------- ----------Óýíïëï õðï÷ñåþóåùí (ÃÉÉ) 607.103,70 841.523,38======= =======ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ (Á+Ã) 665.331,15 985.508,03======= =======

ÊáèáñÜ êÝñäç/æçìßá ÷ñÞóåùò -163.517,67 -61.199,61(-)Äéáö.öïñïë.åëÝã÷ïõ ðñïçã. ÷ñÞóåùí -95.390,68 -21.709,54---------- ----------

-258.908,35 -82.909,15======= =======ÊÝñäç ðñïò äéÜèåóç/æçìßåò óå íÝï -258.908,35 -82.909,15======= =======

ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ ÐïóÜ êëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 2010 ÐïóÜ ðñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009Áî. êôÞóåùò Áðïó/óåéò Áíáð. Áîßá Áî. êôÞóåùò Áðïó/óåéò Áíáð. Áîßá

ÐÁÈÇÔÉÊÏ ÐïóÜ êëåéïì. ÐïóÜ ðñïçã.÷ñÞó. 2010 ÷ñÞó. 2009

ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃÁÑÉÁÓÌÏÕ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ ôçò 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2010 (1 Éáíïõáñßïõ - 31 Äåêåìâñßïõ 2010) ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÅÙÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ

É. ÁðïôåëÝóìáôá åêìåôáëëåýóåùò ÐïóÜ êëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 2010 ÐïóÜ ðñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009 ÐïóÜ êëåéïì. ÐïóÜ ðñïçã.÷ñÞó. 2010 ÷ñÞó. 2009

ÁèÞíá 10 Ìáñôßïõ 2011Ï Ðñüåäñïò & Ä/íùí Óýìâïõëïò Ï Áíôéðñüåäñïò

Í. ÁÑÂÁÍÉÔÇÓ Á. ÁÑÂÁÍÉÔÇÓ

Ï ËÏÃÉÓÔÇÓ È. ÓÔÑÁÔÉÄÁÊÇ Á.Ä.Ô. ÁÁ 067434ÁÄÏÅ 0017079

1887τύπος2102724090

I. Mετοχικό κεφάλαιο1. Kαταβλημένο 205.450,00 205.450,00================ ================

V. Aποτελέσματα εις νέοYπόλοιπο ζημιών εις νέο -57.825,24 -23.423,60Υπόλοιπο ζημιών προηγούμενων χρήσεων -266.243,21 -238.855,35――-----------------―――- ――-----------------―――-

-324.068,45 -262.278,95================ ================VI. Ποσά προορ. για αύξηση του μετοχ. κεφαλ.

1. Καταθέσεις μετόχων ή εταίρων 350.401,26 925.687,45================ ================Σύνολο ιδίων κεφαλαίων (AI+AV+AVI) 231.782,81 868.858,50================ ================

Β. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ1. Προβλέψεις για αποζημίωση προσωπικού

λόγω εξόδου από την υπηρεσία 30.000,00 4.797,94================ ================Γ. YΠOXPEΩΣEIΣ II. Bραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις

1. Προμηθευτές 56.889,85 -470.685,933. Tράπεζες λογ. βραχ/σμων υποχρεώσεων 904.707,93 1.012.344,235. Yποχρεώσεις από φόρους τέλη -99.212,99 -112.267,656. Ασφαλιστικοί οργανισμοί 5.323,18 942,5511. Πιστωτές διάφοροι 0,00 22.433,22――-----------------―――- ――-----------------―――-Σύνολο υποχρεώσεων (ΓII) 867.707,97 452.766,42================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ΠAΘHTIKOY (A+Β+Γ) 1.129.490,78 1.326.422,86================ ================ΠINAKAΣ ΔIAΘEΣEΩΣ AΠOTEΛEΣMATΩN

XPHΣEΩΣ 2010 XPHΣEΩΣ 2009Kαθαρά αποτ/τα (ζημίες) χρήσεως -57.825,24 -18.697,93Yπόλοιπο ζημιών προηγ. χρήσεων -262.278,95 -238.855,35Διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγ. χρησ. -3.964,26 -4.725,67――-----------------―――- ――-----------------―――-Ζημίες εις νέο -324.068,45 -262.278,95================ ================Η διάθεση των αποτ/των γίνεται ως εξής:

8. Υπόλοιπο ζημιών εις νέο -324.068,45 -262.278,95================ ================

Η ΠPOEΔPOΣ TOY Δ.Σ.ΑΣΠΑΣΙΑ MAZHA.Δ.T. ΑΕ 107219

O ANTIΠPOEΔPOΣ TOY Δ.Σ. O ΛOΓIΣTHΣ AIMIΛIOΣ MAZHΣ ΛOYTPIANAKHΣ BAΣIΛEIOΣ

A.Δ.T ΑΒ 255482 A.Δ.T. ΑΖ 079490

1. Έξοδα ιδρύσεως & α΄ εγκαταστάσεως 118.098,75 96.739,85 21.358,90 267.881,13 91.400,13 176.481,00================ ================ ================ ================ ================ ================Γ. ΠAΓIO ENEPΓHTIKO II. Eνσώματες ακινητοποιήσεις

1. Γήπεδα - Oικόπεδα 88.216,44 88.216,44 88.216,44 0,00 88.216,443. Kτίρια & τεχνικά έργα 1.000.432,85 337.284,07 663.148,78 1.000.432,85 300.233,89 700.208,964. Mηχ. - τεχν. εγκ. & λοιπός εξοπλισμός 60.514,35 24.422,94 36.091,41 60.384,27 17.204,64 43.179,635. Mεταφορικά μέσα 10.271,46 10.271,45 0,01 10.271,46 10.271,45 0,016. Έπιπλα & λοιπός εξοπλισμός 181.485,48 82.522,83 98.962,65 176.813,58 62.730,33 114.083,25――-----------------―――- ――-----------------―――- ――-----------------―――- ――-----------------―――- ――-----------------―――- ――-----------------―――-Σύνολο ακιν/σεων (ΓΙΙ) 1.340.920,58 454.501,29 886.419,29 1.336.118,60 390.430,31 945.688,29================ ================ ================ ================ ================ ================

III. Συμ/χές & άλλες μακρ. χρημ/κές απαιτήσεις7. Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις 3.776,19 91.817,28================ ================Σύνολο πάγιου ενεργητικού (ΓII+ΓIII) 890.195,48 1.037.505,57================ ================

Δ. KYKΛOΦOPOYN ENEPΓHTIKOI. Aποθέματα

1. Eμπορέυματα 3.044,54 2.179,254. Πρώτες & βοηθητικές ύλες-Αναλ. υλικά & είδη συσκ. 300,84 0,00――-----------------―――- ――-----------------―――-

3.345,38 2.179,25================ ================ΙI. Απαιτήσεις

1. Πελάτες 1.134,80 34.984,8011. Χρεώστες διάφοροι 5,76 24.510,50――-----------------―――- ――-----------------―――-

1.140,56 59.495,30================ ================IV. Διαθέσιμα

1. Tαμείο 48.644,75 17.163,523. Kαταθέσεις όψεως & προθεσμίας 10.229,20 9.454,22――-----------------―――- ――-----------------―――-

58.873,95 26.617,74================ ================Σύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού (ΔI+ΔΙΙ+ΔIV) 63.359,89 88.292,29================ ================

E. METABATIKOI ΛOΓAPIAΣMOI ENEPΓHTIKOY1. ‘Εξοδα επομένων χρήσεων 34.576,51 0,002. ‘Εσοδα χρήσεως εισπρακτέα 120.000,00 24.144,00――-----------------―――- ――-----------------―――-

154.576,51 24.144,00================ ================ΓENIKO ΣYNOΛO ENEPΓHTIKOY (B+Γ+Δ+Ε) 1.129.490,78 1.326.422,86================ ================

KATAΣTAΣH ΛOΓAPIAΣMOY AΠOTEΛEΣMATΩN XPHΣEΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 (01/01/2010 - 31/12/2010)I. AΠOTEΛEΣMATA EKMETAΛΛEYΣEΩΣ ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 2010 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 2009Kύκλος εργασιών (πωλήσεις) 160.379,42 125.883,13Μείον: Κόστος πωληθέντων 95.598,17 119.845,70――-----------------―――- ――-----------------―――-Μικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 64.781,25 6.037,43Πλέον: 1. Άλλα έσοδα εκμεταλλεύσεως 10.319,51 59.144,00――-----------------―――- ――-----------------―――-Σύνολο 75.100,76 65.181,43Mείον: 1. Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 102.825,74 83.767,03――-----------------―――- ――-----------------―――-Μερικά αποτελέσματα (ζημίες) εκμεταλλεύσεως -27.724,98 -18.585,60Μείον: 3. Χρεωστικοί τόκοι & συναφή έξοδα -30.235,15 112,33――-----------------―――- ――-----------------―――-Oλικά αποτελέσματα (ζημίες) εκμεταλλεύσεως -57.960,13 -18.697,93ΙΙ. ΠΛΕΟΝ (ή Μείον): ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΜείον: 1. Έκτακτα & ανόργανα έξοδα 134,89 4.725,67――-----------------―――- ――-----------------―――-Οργανικά & έκτακτα αποτελέσματα (ζημίες) -57.825,24 -23.423,60MEION: Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 69.410,70 10.854,41

Mείον: Oι από αυτές ενσ/μένες στο λειτουργικό κόστος 69.410,70 0,00 10.854,41 0,00――-----------------―――- ――-----------------―――- ――-----------------―――- ――-----------------―――-KAΘAPA AΠOTEΛEΣMATA (Ζημίες) XPHΣEΩΣ -57.825,24 -23.423,60================ ================

ΓEKTEM A.E. ANΩNYMOΣ ΓENIKH KATAΣKEYAΣTIKH TOYPIΣTIKH EMΠOPIKH KAI MEΛETΩN ETAIPEIAIΣOΛOΓIΣMOΣ THΣ 31ης ΔEKEMBPIOY 2010 - ETAIPIKH XPHΣH ( 1 IANOYAPIOY 2010 - 31 ΔEKEMBPIOY 2010 ) - EΔPA: AΘHNA APIΘMOΣ M.A.E. 28214/01/B/93/010

ENEPΓHT IKO ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 2010 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 2009 ΠAΘHTIKO ΠOΣA KΛEIOM. ΠOΣA ΠPOHΓ.B. EΞOΔA EΓKATAΣTAΣEΩΣ AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞIA AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞΙΑ A. IΔIA KEΦAΛΑΙΑ XPHΣEΩΣ 2010 XPHΣEΩΣ 2009

ANAΓΓΕΛΙΑ ΓΑΜΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Μάρ-κου - Ρούσης του Γεωρ-γίου και της Δέσποινας το γένος Ψαρρού που γεν-νήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Ν. Ερυθραία και η Ανθούλα Μπίρη του Νικολάου και της Αθηνάς το γένος Παπαϊωάννου που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Ν. Ερυθραία πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στην Ν. Ερυθραία

ANAΓΓΕΛΙΑ ΓΑΜΟΥ

O Μανέτας Αλέξαν-δρος του Νέστορα και της Καλλιρρόης το γένος Τσιγκάνου που γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής και κατοικεί στη Νέα Πεντέλη και η Μουστάκη Μαρία του Παναγιώτη και της Όλ-γας το γένος Λαϊνά που γεννήθηκε στο Χολαργό Αττικής και κατοικεί στη Νέα Ερυθραία, πρόκειται να παντρευτούν στις 16 Ιουλίου 2011 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Νέα Ερυθραία.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου

Νέας Ερυθραίας «Ο ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ»

Ιστοχώρος: www.syllogos1dim.gr e-mail: info@ syllogos1dim.gr

Προς 1° Σύστημα προσκόπων

της Νέας ΕρυθραίαςΝέα Ερυθραία 6 Μαίου 2011

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ευχαριστεί το 1° Σύστημα Προσκόπων της

Νέας Ερυθραίας για την συμβολή του στην διοργάνωση της δραστηριότητας κατασκευής πασχαλινής λαμπάδας.

Προς πολιτική Επιτροπή

Συνασπισμού Κηφισιάς

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ευχαριστεί την Πολιτική Επιτροπή του Συ-νασπισμού Κηφισιάς για την προσφορά της στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου μας

Η πρόεδρος Βίκυ τσαγκάρη

Page 22: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

22 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑαθΛΗτιΚα

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ 49 2036-17602 ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 44 2092-18373 ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ 43 1938-18684 ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 43 2089-19825 ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 41 1907-18676 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 40 1914-18127 ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ 39 1744-17698 ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 38 1859-18959 ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 38 1911-195110 ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 37 1894-206611 ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ 37 1810-191712 ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 36 1841-188513 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ 36 1874-194414 ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ 36 1818-186515 ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 35 1877-197416 ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ 32 1811-2023

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΑΟ ΑΣΤΗΡ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ 39 1353-9312 ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 37 1278-9213 ΑΣ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 35 1186-10594 ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 35 1333-11005 ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 31 1078-10056 ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 31 1128-10627 ΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΚΤΗΣΙΦΩΝ 29 1249-12628 ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ 28 1044-11129 ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΑΟΛ ΧΙΟΥ 27 981-119910 ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ 26 1081-121711 ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 22 935-137712 ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 20 905-1306

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΟΦ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 49 2142-18662 ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 49 1980-16633 ΓΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΕΡΜΗΣ 48 2024-18284 ΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 46 1835-16195 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ 45 2051-19776 ΜΕΝΤ 43 1827-17877 ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 42 1868-18358 ΣΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ 41 1888-18319 ΑΟ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 40 1809-176310 ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 40 1810-188811 ΓΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 39 1837-182512 ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ 37 1898-203013 ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. 36 1756-184614 ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 34 1744-182315 ΓΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 32 1685-2033

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ ΓΚΟΛ1 ΤΡΆΧΩΝΕΣ 76 24-4-22 ΙΆΣΩΝ 73 22-7-13 ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΎΠΟΛΗΣ 46 11-13-64 ΑΝΘΟΎΠΟΛΗ 46 14-4-125 ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΆΣ 46 13-7-106 ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ ΛΙΟΣΊΩΝ 42 12-6-127 ΕΝΩΣΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΎ 42 12-6-128 ΔΑΦΝΗ Π. ΦΑΛΉΡΟΥ 42 10-12-89 ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΌΣ 41 12-5-1310 ΣΟΎΡΜΕΝΑ 40 10-10-1011 …

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ ΓΚΟΛ1 ΘΎΕΛΛΑ ΑΓ ΔΗΜ. 62 57-292 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΌΣ* 61 65-253 ΓΚΥΖΙΑΚΌΣ* 60 64-224 ΓΣ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ 52 72-345 ΜΑΡΟΎΣΙ 45 47-266 ΠΑΠΆΓΟΣ 45 45-397 ΠΕΤΡΆΛΩΝΑ 34 34-528 ΠΑΤΉΣΙΑ 33 36-459 ΚΗΠΟΎΠΟΛΗ 32 32-4510 ΚΑΛΑΜΆΚΙ 30 31-3011 ΔΙΑΓΌΡΑΣ 30 31-4012 ΑΡΗΣ ΒΎΡΩΝΑ 26 27-5613 ΚΗΦΙΣΙΆ 2010 24 30-5214 ΗΡΑΚΛΉΣ ΠΕΡΙΣΤ. 20 24-5715 ΝΊΚΗ ΑΛΊΜΟΥ 19 28-71

* ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Α ΕΠΣΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ B΄ ΕΠΣΑ(σε 28 αγώνες ΤΕΛΙΚΗ)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α΄ ΕΠΣΑ(σε 30 αγώνες)

ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ(σε 27 αγώνες)

ΜΠΑΣΚΕΤ A2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ(σε 20 αγώνες)

ΜΠΑΣΚΕΤ A2 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ(σε 26 αγώνες)

ΒαθμοΛοΓιές

Σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε τελειώσει σχεδόν πριν καν αρχίσει, η ομάδα της Κηφισιάς έκανε επίδειξη δύναμης

κόντρα στο Αιγάλεω, κέρδισε με 86-65 και διατηρήθηκε στην 2η θέση της βαθμολο-γίας, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΟΦΗ.

Ο αγώνας της Κυριακής κάθε άλλο παρά αδιάφορος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφου και οι δύο ομάδες είχαν τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους για να κυνηγή-σουν τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι που ήταν και το λογικό φαβορί της αναμέτρησης ήθελαν όσο τίποτε άλλο το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να κάνουν το προτελευταίο βήμα που θα τους οδηγήσει οριστικά στα «σαλόνια» της Α2 κατηγορίας, ενώ απο την άλλη πλευρά το Αιγάλεω κυνηγούσε ένα θαύμα, μιας και βρίσκεται οριακά πάνω απο τη ζώνη του υποβιβασμού και θα θέλε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία μια

ώρα αρχύτεραΚάπως έτσι λοιπόν η ΑΕΝΚ μετέτρεψε

από νωρίς σε περίπατο το παιχνίδι, αφού βρέθηκε απο το 1ο δεκάλεπτο να προηγείται με 20-13, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά και μέχρι το 5ο λεπτό της 4ης περιόδου (35›) η ψαλίδα της διαφοράς άνοιγε με γε-ωμετρική πρόοδο μιας και οι Κηφισιώτες προηγήθηκαν με +15 στο ημίχρονο (45-30) , με +22 στο τέλος στο 30› (69-47) , ενώ στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου ακούμπησε και τους 28 πόντους (80-52).

Σε εκείνο το σημείο όμως ο προπονητής της ΑΕΝΚ, κος Παπαθεοδώρου έδωσε ευ-καιρία συμμετοχής στους παίχτες που δεν εχουν την ευχέρεια να αγωνίζονται αρκετά, κι έτσι οι παίχτες του Αιγάλεω κατάφεραν να μειώσουν κάπως τη διαφορά και το παιχνίδι να τελειώσει με 86-65 !

Πλέον η ομάδα της Κηφισιάς χρειάζε-ται έστω μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α2 κατηγο-

ρία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, και αυτό ευελπιστεί να κάνει την ερχόμενη Κυριακή στην Θεσσαλονική κόντρα στην Αναγέννηση/Φλόγα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-13, 45-30, 69-47, 86-65

ΝΕΑ ΚΗφΙΣΙΑ (παπαθεοδώρου): Νικητάκης 13 (1), Κούτουλας 7 (1), λυμπερόπουλος 15 (3), Διαμαντόπου-λος 9, Χόμπσον 14 (2), Καρατζάς 2, Μενουδάκος 4, Σιούτης 10 (2), παπα-δόπουλος 4, Ντεφούδης 4, λαγοπόδης, Μιχαλόπουλος 4.

____

ΑΕΝ ΚΗφΙΣΙΑΣ 57πΑΙΑΝΙΑ 45 Δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 36-36, 57-45 ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Θέμελης): Μίχου 6, Κοτρολού 2, Μολφέτα 6(2), Παστρωμά 2, Τριμέρη 7(1), Μάλαμα 8, Τουλιάτου, Χαϊκάλη 14(1), Πετράκη 1

Μεγάλο διπλό απέναντι σε έναν από τους κύριους ανταγωνιστές του πέτυχε ο Πανερυθραϊκός, που επικράτησε με 70-64 του Πιερικού, τον έπιασε στη βαθμολογία και πλέον είναι ξανά

πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και δίκαι έφτασαν στη νίκη, έχοντας ως κορυφαίο τον Σιζόπουλο με 18 πόντους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό και εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που τους έδωσε την ευκαιρία να χτίσουν ένα ελαφρύ προβάδισμα. Το ημίχρονο τους βρήκε στο +6, 32-38.

Στην επανάληψη ο Πανερυθραϊκός έδειχνε να ελέγχει το σκορ, πατώ-ντας πάνω στη διαφορά που είχε χτίσει στο πρώτο ημίχρονο. Με έμφαση στην άμυνα κατάφερνε να μην επιτρέπει στον Πιερικό να πλησιάσει πολύ, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Οι ερυθρόλευκοι πήραν έτσι δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς, που θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν συνοδευτούν με νίκη στον επόμενο αγώνα, εντός έδρας με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Ο Δημήτρης Χουχουλής κι οι παίχτες του έχουν δείξει ότι μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε στο «Στέλιος Καλαϊτζής» και αυτό θα επιδι-ώξουν να πετύχουν και το Σάββατο, σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς.

Δεκάλεπτα: 16-16, 32-38, 46-53, 64-70.πΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχουλής): Κοντούδης 7, Στραγανιώτης 12

(3), Καλλιανιώτης, Μαντζιώρης 7, Σιζόπουλος 18 (2), πρίτσος 1, Καραβανάς 2, Σταμάτης 6, λάκσα 12 (1), Κούρτης 5 (1)

μπαςΚέτ α2 έθνιΚΗ • πιέριΚος – πανέρΥθραΪΚος 64-70

Νίκη επιβίωσης

μπαςΚέτ Β΄ έθνιΚΗ • νέα ΚΗΦιςια – αιΓαΛέΩ 86-65

Έπιασε τον ΟΦΗ στην κορυφή

Ο Σιζόπουλος πέτυχε 18 πόντους (με 2 τρίποντα)

www.sepik.net/nea για πλήρη αθλητική ενημερωση

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

στο διαδίκτυο

Page 23: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011

23ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ αθΛΗτιΚα

Την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται στους τελευταίους αγώ-νες επιβεβαίωσε ο Πανερυθραϊκός

στο Βύρωνα, όπου συνέτριψε με 5-0 τον τοπικό Άρη. Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν νίκη για να μείνουν στη δεύτερη θέση και την πέτυχαν, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμα μια φόρα τον Παπάζογλου, που πέτυχε χατ-τρικ και έφτασε τα 24 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Πλέον, ο Πανερυθραϊκός θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Α’ ΕΠΣΑ σε αγώνα μπαράζ με τον Γκυζιακό στο «Φώτης Βαρ-δαξής». Στους ερυθρόλευκους «κάνει» και η ισοπαλία καθώς μεταφέρεται η βαθμολογία του πρωταθλήματος, όπου προηγούνται με έναν βαθμό του αντιπάλου τους.

Πάντως, ο Πανερυθραϊκός ήταν πολύ κο-ντά στην απ’ ευθείας άνοδο. Για 89 λεπτά η Θύελλα Αγίου Δημητρίου ήταν ισόπαλη 1-1 με τον Παπάγο, αποτέλεσμα που έφερνε στην κορυφή τον Πανερυθραϊκό. Παρ’ όλα αυτά η Θύελλα πήρε τη νίκη στο 89’ και παράλ-ληλα την απ’ ευθείας άνοδο στον Α’ ΕΠΣΑ. Η αναμέτρηση ήταν παράσταση για έναν ρόλο.

Οι παίχτες του Αντώνη Τσιμπάκη, επι-βεβαίωσα στον αγωνιστικό χώρο την ανω-τερότητά τους και έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση. Μόλις στο 12’ ο Παπάζογλου άνοιξε το χωρό των γκολ. Το έυθραυστο 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τους γηπεδού-χους, πάντως, να μην έχουν δημιουργήσει την παραμικρή απειλή στην εστία του Αγ-

γελόπουλου. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέ-

ρου ημιχρόνου ο Παπάζογλου διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, δίνοντας αέρα δύο γκολ στην ομάδα του. Στο 76’ ο ίδιος σφράγισε τη νίκη του Πανερυθραϊκού, γρά-φοντας το 0-3. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι διεύρυναν κι άλλο το σκορ, αρχικά με τον Κοπάνη στο 80’ και τέλος με τον Λαζαρίδη στο 88΄.

Πλέον, για τον Πανερυθραϊκό παίζονται οι κόποι μιας χρονιάς σε 90 λεπτά. Το «Φώτης Βαρδαξής» επιβάλεται να είναι γεμάτο και ο κόσμος να δώσει επιπλέον ώθηση στην ομάδα για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέ-λεσμα που θα της χαρίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της Αθήνας.

πΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (τσιμπάκης): Αγγε-λόπουλος, Γκώνος, Γούλας, Σαξανίδης, Βελαώρας, λαζαρίδης, Κοπάνης, παπά-ζογλου (70’ τορλαχίδης), Μαντατζής,

λουκάς (80΄ παπαλορέντζος), παπα-θανασίου (30΄ Ρούμπο).

σαββατο 21/5 ΜΠασΚΕτ α2 ΕθνιΚή Ώρα 17.30 – «Στέλιος Καλαϊτζής» ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ - ΑΣ ΑΠΟΛ-ΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

ΚυριαΚή 22/5ΜΠασΚΕτ α2 ΕθνιΚή γυναιΚών Ώρα 12.00 – Χολαργού ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΠοΔοσΦαιρο β’ ΕΠσα Ώρα 17.30 – «Φώτης Βαρδαξής» ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ - ΓΚΥΖΙΑΚΟΣαγώνας μπαράζ για την άνοδο στη Α΄ κατηγορία Ε.Π.Σ.Α.

ΜΠασΚΕτ β’ ΕθνιΚή Ώρα 17.00 – ΔΑΚ Πολίχνης ΑΜΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ - ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Το προΓραμματων αγώνων

w ΑπΟ ΚΗφΙΣΙΑΣ-ΒΟτΑΝΙΚΟΣ 0-2 ΑΠΟΚ: Τσουκαλάς, Παπουτσής, Σινοτρακάϊ, Βήχας, Μουστάκας, Καραμπέτσος (74› Λυκόπουλος), Παπιδάκης, Κλάδης, Χαραλάμπους (55› Κωνσταντόπουλος), Μαστροκώστας, Νιάρος (55› Κούκουρας)

w ΚΑλΑΜΑΚΙ – ΚΗφΙΣΙΑ 2010 2-0Ο συμπολίτης Πανερυθραϊκός νίκησε στο Βύρωνα τον Άρη, αλλά η Κηφισιά

2010 δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς από το αδιάφορο Καλαμάκι και έτσι την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στη Γ΄ ΕΠΣΑ

ποΔοςΦαιρο Β΄έπςα • αρΗς ΒΥρΩνα - πανέρΥθραΪΚος 0-5

Με φόρα στο μπαράζ

ΚΟΥΝΕΛΛΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΕ Υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο

Γρηγορίου Ε΄5, Νέα Ερυθραία, Τ.Κ. 14671 Τηλ. 210 8072088 2108075525 fax 210 8072742 email [email protected]Μικροβιολογικό: καθημερινά 7:30-21:00 Σάββατο 8:30 - 13:00 Ακτινολογικό: 9:00 - 12:30 και 17:00 - 20.30 καθημερινά εκτός Σαββάτου

Για ολο τον μήνα Μάιο η Μετρηση οστικησ Μάζάσ (έλεγχος οστεοπόρωσης) θα στοιχίζει 25 ευρω

www.kounellas-iatriki.gr

Page 24: ΦΥΛΛΟ 410 - 20/05/2011