Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

88
ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ • ΤΕΥΧΟΣ 369/39 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ • ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Αριστοτέλους 11 - 15, 104 32 Αθήνα, τηλ.: 210 5200301 Αντιστεκόμαστε Αγωνιζόμαστε

description

Το Τεύχος 369/39 του Αγωνιστής των Ταχυδρομικών, περιοδικής έκδοσης της ΠΟΣΤ (Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2015)

Transcript of Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

Page 1: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ • ΤΕΥΧΟΣ 369/39 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ • ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015Αριστοτέλους 11 - 15, 104 32 Αθήνα, τηλ.: 210 5200301

ΑντιστεκόμαστεΑγωνιζόμαστε

Page 2: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

2

περιεχόμενα

ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤΠανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών

Κωδικός: 5000

Αριστοτέλους 11 - 15, 104 32 Αθήνα Τηλ.: 210 5200301, Fax: 210 5225748

e-mail: [email protected]

www.postnet.grΥπεύθυνος Έκδοσης: Παπανικολάου Β. Γιώργος, Τηλ.: 6977 280 171

Παραγωγή-Εκτύπωση:ΚΑΜΠΥΛΗ Advertising

Αντιγόνης 60, 104 42 Αθήνα Τηλ.: 210 5156810-20-30, Fax: 210 5156811

[email protected], www.kambili.gr

Από τη Σύνταξη .......................................................................3Η δράση μας ..................................................................... 4-22 Σωματείο Διοικητικού & Επιστημονικού ΠροσωπικούΕΛΤΑ Αθήνας & Ν. Αττικής ............................................. 23-25Σωματείο Εσωτερικής Εκμετάλλευσης Αθήνας& Ν. Αττικής ..................................................................... 26-28ΠΑΣΚΕ-ΕΛΤΑ ......................................................................29-31ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ ....................................................................... 32-34ΠΑΚ-ΕΛΤΑ ......................................................................... 35-37ΔΑΚ-ΕΛΤΑ .........................................................................38-40Δημοκρατική Συνεργασία ...............................................41-42Ασφαλιστικό .................................................................... 43-52Κεντρική Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας .......................53Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού Ασφάλειας ............5417 Νοέμβρη ............................................................................55Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 1900- 2015 ......................56Γραμματόσημο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου .................... 57Συνταξιούχοι ΕΛΤΑ .................................................................58Βράβευση μαθητών Αθήνας ......................................... 59-60Βράβευση μαθητών Θεσσαλονίκης ...................................61Βράβευση μαθητών στο Αγρίνιο ........................................62

Βράβευση μαθητών στα Χανιά ...........................................63Δράσεις ενημέρωσης των προσφύγων από τα ΕΛ.ΤΑ. ...6471 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας ...............65

Δημήτρης Πιτσιόλας. Ο Ταχυδρομικός υπάλληλος του βιβλίου Γκίνες ................................................................... 66-67Νώντας Ρεντζής, ένας σύγχρονος λαϊκός ζωγράφος ....68Post Office in England .........................................................69Ταχυδρομικά τέλη του έτους 1861 - Ψυχαγωγικός όμιλος Πελοποννήσου ......................................................................70Ταχυδρομικά εσωτερικά νέα ................................................71ΠΟΚΕ ΕΛΤΑ. Έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας ...............72Βιβλιοπαρουσίαση ...............................................................73Ψ.Α.Ο .................................................................................74-7533Ος αυθεντικός μαραθώνιος Αθήνας .......................76-77ΝΟΤΟS 2015 ...................................................................... 78-79Παγκόσμια ημέρα Ταχυδρομείου........................................80«Liberté, Égalité, Fraternité» ................................................81Ιστορία της Ενικής Αντίστασης 1941-1944 .........................82Aφιέρωμα στον Ταχυδρόμο της Αλβανίας .......................83Γράμματα στον Αη-Βασίλη ............................................84-85Κινητό Ταχυδρομείο ..............................................................86Σκίτσα......................................................................................87

Page 3: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

3

Aπό

την

σύν

ταξηΞημερώνουν οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων

και ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη από την μαγεία τους.

Έχουμε ανάγκη από αυτό το πανηγύρι φωτός, χρωμάτων, μυρωδιών που αλλάζει, έστω και για λίγες μέρες, τη ζωή μας, τους δρόμους, τις πόλεις.

Επίπλαστη ευτυχία θα μου πείτε. Ναι είναι αλήθεια.Αλλά έχουμε ανάγκη να ονειρευτούμε ένα αύριο

φωτεινό, να ταξιδέψουμε στα μαγικά μέρη των παραμυθιών, γιατί το σήμερα μας πληγώνει με μελανά του χρώματα, καθώς ο ευτελισμός της ζωής μας συνεχίζεται και όλα αυτά που συμβαί-νουν γύρω μας ξεθωριάζουν το όνειρο.

Οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια περνούν και μείς στο ίδιο έργο θεατές.

Δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις μήνες από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και οι ελπίδες του λαού για μια διαφορετική πολιτική γρήγορα εξανε-μίσθηκαν.

Νέα μνημόνια, νέα μέτρα λιτότητας, νέες περικο-πές, φόβος για το κακό που δεν απεφεύχθη και για το χειρότερο που χτυπά την πόρτα μας.

Μέτρα που εκποιούν τις ζωές μας, που δημιουρ-γούν στρατιές ανέργων και πεινασμένων, νέων που μεταναστεύουν και που δημιουργούν μόνο χρέη για τους πολίτες.

Έγινε η ζωή μας ένας αδιάκοπος αγώνας με τους λογαριασμούς.

Η Κυβέρνηση πιστή στην εφαρμογή των όρων της Ευρωπαϊκής δημοσιονομικής σταθερότητας συνθλίβει τα δικαιώματα των πολιτών της, το κοινω-νικό κράτος και την ανεξαρτησία της.

Απογοήτευση. Και αυτό είναι το χειρότερο.Το μόνο που ακούμε είναι δικαιολογίες: «κάνα-

με έναν έντιμο συμβιβασμό για να πολεμήσουμε αύριο»>.

Και αυτό το αύριο που μας επιφυλάσσουν είναι τα μέτρα που ψηφίστηκαν που «τρώνε» το σώμα της χώρας, τους πόρους της, τις προοπτικές της, το μέλλον του λαού της που μετράει πληγές και απώλειες.

Είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα λαβύρινθο χωρίς διέξοδο και έξοδο, παρακολουθούμε τη «φαβελο-ποίηση» της ζωής μας, ζούμε με συνείδηση ανα-γκαιότητας.

Κάποτε όμως και οι «φαβέλες» θα τελειώσουν.Γιατί όπως έγραψε και ο Ζαν - Ζακ Ρουσσώ: «στο

κάτω –κάτω καθετί που λεν οι νομοδιδάσκαλοι και άλλοι άνθρωποι πληρωμένοι γι αυτό, δεν αποδει-κνύει καθόλου, ότι ο λαός δεν έχει το δικαίωμα να ξαναπάρει την ελευθερία που του άρπαξαν».

Η ιστορία θα κινηθεί, ο λαός θα κινηθεί, πάντα κινείται στις δύσκολες στιγμές.

Δεν μπορούν με κατασκευασμένα λεκτικά σχή-ματα να υπερβούν την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, να αποσιωπήσουν τους αριθ-μούς των ανέργων, να διαστρεβλώσουν τις εικόνες της ανέχειας, δεν μπορούν με «πλαστικά» οράματα να κρατήσουν μουδιασμένους και πολιτικά καθη-λωμένους τους ανθρώπους.

Τους «χαρίσαμε» την ιστορία της ζωής μας, τα όνειρα μας, τις ελπίδες μας. Και αυτό που μας έδω-σαν για αντάλλαγμα είναι προγράμματα προσαρ-μογής αποτυχημένα.

Δεν γίνεται να ζήσουμε ψηλαφώντας συνεχώς τα όρια και τις αντοχές μας.

Φτάνει πια. Δεν έχουμε άλλες αντοχές.Όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την περι-

χαράκωση της ζωής μας, να φτιάξουμε το μέλλον μας έτσι όπως το ονειρευόμαστε.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομείο είμαστε εδώ, όρθιοι και δυνατοί.

Η ΠΟΣΤ είναι παρούσα, με δράση σταθερά προ-σανατολισμένη στην υπεράσπιση του Ταχυδρομεί-ου και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων του.

Όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας και τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μας και θα τις συνεχίζουμε όσο εμμέ-νουν οι πολιτικές της κοινωνικής και εργασιακής αναλγησίας, όσο θα πολλαπλασιάζονται τα αδιέ-ξοδα, όσο θα εφαρμόζονται πολιτικές που αυξά-νουν την ανεργία και τη φτώχεια, όσο θα διαλύεται κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης, όσο θα προ-κρίνονται αντεργατικές, αντικοινωνικές πολιτικές.

Και επειδή έρχονται αυτές οι μέρες οι φωτολου-σμένες, θέλω να τελειώσω με κάποιους στίχους του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, που ξαναθυ-μάμαι κάθε φορά που νοιώθω ότι ο δρόμος είναι γεμάτος αδιέξοδα και εμπόδια, που ξαναθυμάμαι όταν θέλω να «ξανασηκωθώ»:

«Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα…..»

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2016.Να έχετε ό,τι ποθεί η καρδιά σας, η καρδιά μας.Να ξαναβρούμε την αθωότητα που βρίσκεται στα

καθαρά μάτια των παιδιών.Και μην ξεχνάτε:Η ευτυχία είναι ένα πράγμα απλό και «λιτοδίαιτο»:

ένα χαμόγελο, ένα άγγιγμα αγάπης, ένα άπλωμα χεριού σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Χρειάζεται μόνο μια ζεστή καρδιά.

Καλή αντάμωση την καινούργια χρονιά.

Page 4: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

4

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέχουν ηγετική θέση στην ελληνική ταχυδρομική αγορά και δια-δραματίζουν για 186 χρόνια σημαντικό ρόλο τόσο στο κοινωνικό, όσο και στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας με το μεγαλύτερο δίκτυο σημείων καθημερινής επαφής με τους πελάτες, σε όλη την Επικράτεια.

Τα ΕΛΤΑ είναι Φορέας Παροχής Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας διατηρούν ένα εκτε-ταμένο ταχυδρομικό δίκτυο με περίπου 1.420 καταστήματα και πρακτορεία σε όλη τη χώρα και 3.500 ταχυδρομικούς διανομείς σε όλη τη χώρα.

Το δίκτυο αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο καθημερινής επαφής με τον πολίτη, σε όλη τη χώρα.

Με αυτό το δίκτυο καλύπτει με ποιότητα και χαμηλές τιμές τις ανάγκες όλων των Ελλήνων πολιτών, όπου αυτοί και αν κατοικούν, είτε στο τεράστιο ορεινό και δύσβατο όγκο της χώρας μας, είτε στα εκατοντάδες κατοικημένα νησιά μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Πολιτεία αντι-λαμβανόμενη το σημαντικό κοινωνικό ρόλο των ταχυδρομείων, αλλά και τη δυνατότητα που έχουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και να συνεισφέ-ρουν θετικά στην πορεία ανασυγκρότησης της χώρας, ενίσχυσαν το ρόλο τους, δημιούργησαν σταδιακά θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας προκει-μένου να διασφαλιστεί η ευελιξία, η ταχύτητα, η αποτελεσματικότητα, η εξυπηρέτηση των πολι-τών σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. • Από το 1970 η Ταχυδρομική Υπηρεσία μετατρέ-

πεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) – δημόσια επιχείρηση, με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία» (ΕΛΤΑ), που ασκεί δραστηριότη-τες κοινής ωφέλειας και απολαμβάνει οικονο-μικής και διοικητικής αυτοτέλειας.

• Με τον ν.2414/1996 για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, προ-σαρμόζεται το καταστατικό του, ώστε η οργά-

νωση και λειτουργία του να συνάδει με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας με στόχο να μπορεί ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες της αγοράς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όλης της χώρας.

• Με το ν.2668/98, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 97/67/EΚ της 15/12/1997, δημιουργήθη-κε το νομικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και λειτουργία της ταχυδρομικής αγοράς στην Ελλάδα, με στόχο τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και την παροχή καθολικής υπη-ρεσίας για την εξυπηρέτηση και το συμφέρον των πολιτών.

• Το 2000 τα ΕΛΤΑ εξαιρούνται από τις διατάξεις περί δημοσίων έργων, περί προμηθειών, περί ανάθεσης δημοσίων μελετών και δημοσίων υπηρεσιών και έργα, προμήθειες, μελέτες και υπηρεσίες εκτελούνται με βάση εσωτερικούς κανονισμούς προμηθειών, παροχής υπηρεσι-ών και εκτέλεσης έργων (ν.2843/2000 αρ. 14).

Επιπλέον τα ΕΛΤΑ παύουν να υπάγονται στις διατάξεις που ισχύουν για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στο δημόσιο τομέα (ν.2867). Οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις βοηθούν την εταιρεία προκειμένου ο στρατηγικός της σχεδιασμός να επικεντρωθεί σε ένα πρόγραμμα άμεσων ενεργειών και δράσεων ώστε να ανταποκριθεί στον έντονο ανταγωνισμό από την επικείμενη απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και των νέων απαιτήσεων των πολιτών. Λειτουργώ-ντας ως Ανώνυμη Εταιρεία, βάσει των διατάξεων του ν.2190/1920, εναρμόνισαν το Καταστατικό τους στο ν.3016/2002, περί εταιρικής διακυβέρ-νησης και η εταιρεία οργανώνεται και διοικείται βάσει κανόνων, αρχών και μηχανισμών ελέγχου, με στόχο τη διαφάνεια και τη διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων της και όλων όσοι συνδέονται με τις λειτουργίες της. Επίσης, με την υπ΄ αριθμ. 136/2002 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών εισαγωγής των ΕΛΤΑ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ • 11-5-2015

Δ Ρ Α Σ Η Τ Η Σ Π Ο Σ Τ

Page 5: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

5

• Με τον ν.3429/2005 τα ΕΛΤΑ υπάγονται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Β .́

• Με το ν.4053/2012 , ενσωματώθηκε στην ελλη-νική νομοθεσία η οδηγία για τη ρύθμιση και λειτουργία της ταχυδρομικής αγοράς με την απελευθέρωση την 01/01/2013, ενώ τα ΕΛΤΑ παραμένουν Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας έως το 2028.Σήμερα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λειτουργούν

σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ιδι-αίτερα μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομι-κής αγοράς στην Ελλάδα, την 01/01/2013 όπως θεσμοθετήθηκε με το ν. 4053/2012.

Η ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία των ΕΛΤΑ σε αυτό το περιβάλλον αγοράς, προ-ϋποθέτει ευελιξία, άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα, στις απαιτήσεις της αγοράς, στις προ-σφορές του ανταγωνισμού, στις ανάγκες του πολίτη, στα διεθνή πρότυπα.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, παρά τις αντιξοότη-τες στο νέο αυτό περιβάλλον της αγοράς, κατά-φεραν στο πλαίσιο του Στρατηγικού και Επιχειρη-σιακού Σχεδίου 2013-2017 σχεδιάζοντας και εφαρ-μόζοντας νέες σύγχρονες, ποιοτικές υπηρεσίες με παράλληλη παραγωγική αναδιάρθρωση, να υλοποιήσουν με επιτυχία δράσεις στην κατεύθυν-ση αύξησης μεριδίου στην αγορά.

Όλα αυτά όμως ανατρέπονται με την αιφνίδια απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονο-μικών να εντάξει τον ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Α του Νόμου 3429/2005.

Τέσσερις μήνες περιμέναμε να δούμε την πολιτι-κή της νέας Κυβέρνησης για το Ταχυδρομείο.

Τέσσερις μήνες χωρίς κανένας αρμόδιος να ζητήσει έστω και μια τυπική συνάντηση για να ενημερωθεί για τις θέσεις των εργαζομένων για τον ΕΛΤΑ.

Δώσαμε πίστωση χρόνου στην ηγεσία του Υπουργείου και παρά τις προσπάθειες που κάνα-με να συναντήσουμε τους αρμόδιους, αυτό δεν κατέστει δυνατόν.

Τέσσερις μήνες μετά, είδαμε αυτό που ούτε στα χειρότερα όνειρά μας δεν είχαμε φανταστεί.

Τώρα καταλάβαμε πάρα πολύ καλά ποιά είναι η πολιτική της Κυβέρνησης για τον ΕΛΤΑ.

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, ΤΟ ΔΕΝΟΥΝ ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ, ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΕ-ΤΙΕΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ;

Ότι δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα να επιβάλουν τη θέληση τους για διάλυση του ΕΛΤΑ μέσα από αποφάσεις των προηγούμενων Κυβερνήσεων, αναλαμβάνει η Κυβέρνηση να το υλοποιήσει μέσω του Ανα-πληρωτή Υπουργού Οικονομικών, εντάσσοντας τον ΕΛΤΑ στο κεφάλαιο Α του νόμου 3429/2005.

Στο εξής δεν θα υπάρχει ταχυδρομική εξυπη-ρέτηση στα νησιά, στην ύπαιθρο, στις δύσβατες περιοχές της χώρας μας και γενικά εκεί όπου σήμερα πηγαίνει ο Ταχυδρόμος, αφού το έργο του Ταχυδρομείου εκχωρείται ΑΜΕΣΑ στις ιδιω-τικές εταιρείες, οι οποίες θα ενδιαφέρονταν να εξυπηρετήσουν μόνο τα κερδοφόρα «φιλέτα» της ταχυδρομικής αγοράς.

Σε μια άναρχα απελευθερωμένη Ταχυδρομική Αγορά, σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, στερούν από τον ΕΛΤΑ τα βασικά εργαλεία για να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλή-σεις αυτού του περιβάλλοντος.

Τον δένουν πισθάγκωνα με αλυσίδες, τον μετα-τρέπουν και πάλι σε μια γραφειοκρατική δημόσια υπηρεσία και τον γυρίζουν σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν το βαθύ κράτος εξουσίαζε τα πάντα στην επιχείρηση, όταν οι διοικητές ήταν στρατη-γοί που μοίραζαν τις ποινές στους εργαζόμενους λες και ήταν φαντάροι και από την άλλη έκαναν πάρτι οι διάφοροι που με δύο μοτοποδήλατα και πέντε ανασφάλιστους συμμετείχαν στον αισχρό-τερο από κάθε πλευρά αθέμιτο ανταγωνισμό στον φορέα Καθολικής Υπηρεσίας.

Οδηγούν σε ασφυξία μια Επιχείρηση που δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋ-πολογισμό.

Τορπιλίζουν με αυτή την απόφασή τους την εργασιακή ειρήνη που έχει προκύψει μέσα από την υλοποίηση ενός συμφωνημένου προγράμ-ματος εσωτερικής αναδιάρθρωσης μεταξύ Διοί-κησης και Εργαζόμενων, με σαφή μέχρι στιγμής και μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα (το 2014 έκλεισε κερδοφόρα).

Η λειτουργία των ΕΛΤΑ στο πλαίσιο του κεφ. Α’ του ν 3429/2005, κατά την οποία απαιτείται η υποβολή αιτήματος και έγκριση των ανα-προσαρμογών της τιμολογιακής πολιτικής της Εταιρείας στη Δ/νση Κίνησης Κεφαλαίων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΚΥΑ 2/80762/ΔΠΓΚ/14-10-2014), δημιουργεί τεράστια προβλή-

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

5

Page 6: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

6

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ ματα στην Εταιρεία, με ορατό κίνδυνο απώλειας μεγάλων στρατηγικών πελατών, με συνέπεια την απώλεια εσόδων και την ενίσχυση των ανταγω-νιστικών εταιρειών.

Παράλληλα η λειτουργία των ΕΛΤΑ στο πλαί-σιο του κεφ. Α’ κατά την οποία απαιτείται η υπο-βολή αιτήματος και έγκριση των όποιων αλλα-γών λειτουργίας της Εταιρείας κλπ., στη Δ/νση Κίνησης Κεφαλαίων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα δημιουργήσει τεράστια προβλή-ματα στην καθημερινή λειτουργία των ΕΛΤΑ, με ορατό κίνδυνο απώλειας σημαντικού μεριδίου της αναδυόμενης αγοράς των ταχυμεταφορών και των δεμάτων, με συνέπεια την απώλεια εσό-δων πολλών εκατομμυρίων ευρώ και την ενίσχυ-ση των ιδιωτικών ανταγωνιστριών εταιρειών.

Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και τους πολίτες να αναλάβει με κου-τσουρεμένες αρμοδιότητες τη διοίκηση του ΕΛΤΑ;

Σε μια εποχή που πρέπει να παίρνονται γρή-γορα αποφάσεις, γιατί η αγορά δε σε περιμέ-νει, ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται, όταν για οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ακολου-θηθεί η χρονοβόρα γραφειοκρατική έγκριση του Πάρεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Ποιος και τι θα κερδίσει από αυτήν την αρνητι-κή εξέλιξη;

Να μη μιλήσουμε βέβαια για την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του κόσμου σε όλη την επι-κράτεια.

Παρότι τους έχει δοθεί μια σειρά καταγε-γραμμένων νομικών γνωμοδοτήσεων, που απο-δεικνύουν ότι ο ΕΛΤΑ από τη φύση του και το χώρο που δραστηριοποιείται επιβάλλεται να είναι ενταγμένος στο κεφάλαιο Β του Νόμου 3429/2005, παρότι διέπεται από το νομικό καθε-στώς του ΤΑΙΠΕΔ, υιοθετούν πλήρως τις απόψεις και τα ερωτήματα που τέθηκαν προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, από τον προηγούμενο Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, ο οποίος με τις αποφάσεις του ήταν στην κατεύ-θυνση της συρρίκνωσης του Δημόσιου Ταχυ-δρομείου.

Διαφαίνεται ότι, ο κύριος στόχος τους δεν είναι να λύσουν προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις να εντείνουν την κρίση, να διογκώ-σουν ελλείμματα, να εξαναγκάσουν σε μείωση αποδοχών και να προετοιμάσουν την παράδοση του έργου και του δικτύου στην κατεύθυνση που δρομολογούν τα διάφορα συμφέροντα.

Όσοι, χρόνια τώρα, επεδίωκαν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν τον ΕΛΤΑ, θεωρούν ότι τώρα είναι η ευνοϊκή συγκυρία για να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους που είναι η υφαρπαγή των φιλέτων του ΕΛΤΑ. (ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΘΟΣ).

Καλούμε την Κυβέρνηση να επαναφέρει τον ΕΛΤΑ στο κεφάλαιο Β του Νόμου 3429/2005 και να μην λειτουργεί βάσει των διοικητικών απο-φάσεων, αλλά με γνώμονα τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, του Ταχυδρομείου και των εργα-ζόμενων Ταχυδρομικών.

Page 7: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

7

Ο εγκλωβισμός του ΕΛΤΑ στη γραφειοκρατική διαδικασία πλήττει το Ταχυδρομείο ανεπανόρθω-τα και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή πολιτική.

Παράλληλα απαιτούμε: 1. Να ολοκληρωθεί άμεσα, όπως έχει συμφω-

νηθεί, η απορρόφηση των Ταχυμεταφορών από τη μητρική με άμεσες και σύντομες δια-δικασίες.

2. Να ενταχθούν εκ νέου στα ΕΣΠΑ τα σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού που είχαν εγκριθεί και ενταχθεί στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» και απε-ντάχθηκαν με την υπογραφή του Γεν. Γραμμα-τέα του Υπουργείου Μεταφορών.

3. Να χορηγηθούν στον ΕΛΤΑ οι κρατικές επιδο-τήσεις, ύψους 45 εκατ. ευρώ για την παροχή της Καθολικής Υπηρεσίας 2013-15, με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό.

4. Να ληφθούν όλες οι αποφάσεις που θα εγκρίνουν την πρόταση για τη χρηματοδό-τηση της «άγονης» γραμμής για την περίοδο

2016-19, από τα έσοδα των εναλλακτικών παρόχων ύψους έως 10%. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου και δηλώνουμε

προς κάθε κατεύθυνση ότι τα Ελληνικά Ταχυ-δρομεία δεν θα απαξιωθούν, δεν θα πτωχεύ-σουν, δεν θα γίνουν λάφυρα στα χέρια κερδο-σκόπων.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ.Καλούμε τους εργαζόμενους και τα υπηρεσι-

ακά στελέχη του ΕΛΤΑ να μην αποσυντονιστούν από το έργο τους, να μην απογοητευτούν, να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τη βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις του ΕΛΤΑ απέναντι στην κοινωνία και το λαό.

Η ΠΟΣΤ συγκαλεί εκτάκτως τα συνδικαλιστικά όργανα της για λήψη αποφάσεων και καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να ορίσουν άμεσα συνάντηση με το Συνδικάτο για να εκφράσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.

Διαλύουν το ταχυδρομείο! Ό,τι δεν κατάφεραν, μέχρι σήμερα, τα διάφορα οικονομικά συμφέρο-ντα για διάλυση του ΕΛΤΑ, αναλαμβάνει να το υλοποιήσει η νέα Κυβέρνηση.

Η αιφνίδια απόφαση του Αναπληρωτή Υπουρ-γού Οικονομικών για ένταξη του ΕΛΤΑ στο Κεφά-λαιο Α’ του νόμου 3429/2005 τον οδηγεί σε: • οικονομική ασφυξία, • του στερεί τα βασικά εργαλεία για να μπορεί

να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις ενός πλήρους απελευθερωμένου ανταγωνι-στικού περιβάλλοντος,

• δημιουργεί τεράστια προβλήματα, με κίνδυνο την απώλεια μεγάλων στρατηγικών πελατών, προς όφελος ανταγωνιστριών εταιρειών,

• δυσχεραίνει την προσπάθεια για ενίσχυση με-ριδίου στην αναδυόμενη αγορά των ταχυμετα-φορών και δεμάτων, με συνέπεια την απώλεια εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με κερ-δισμένες ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών,

• τον μετατρέπουν σε μια γραφειοκρατική δημό-σια υπηρεσία και τον γυρίζουν πίσω στη δεκα-ετία του ’60.

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται, όταν για οποιαδήποτε απόφαση του ΕΛΤΑ θα πρέπει να ακολουθηθεί η χρονοβόρα γραφειοκρατική έγκρι-ση του Πάρεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Ποιος και τι θα κερδίσει από αυτήν την αρνητι-κή εξέλιξη;

Παρότι έχει δοθεί στους αρμοδίους μια σειρά καταγεγραμμένων νομικών γνωμοδοτήσεων, που αποδεικνύουν ότι ο ΕΛΤΑ, από τη φύση και το χώρο που δραστηριοποιείται, επιβάλλεται να είναι ενταγμένος στο Κεφάλαιο Β΄ του νόμου 3429/2005 και παρότι διέπεται από το νομικό κα-θεστώς του ΤΑΙΠΕΔ, το Υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί πλήρως τις απόψεις και τα ερωτήματα που τέθηκαν, προς το Νομικό Συμβούλιο του Κρά-τους, από τον προηγούμενο Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, ο οποίος κινούταν στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του δημόσιου τα-χυδρομείου.

Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την μακρό-χρονη κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική προ-σφορά του αρχαιότερου Οργανισμού της χώ-ρας, που επί 186 χρόνια υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού και του τόπου, ενός τόπου όπως

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ • 13-5-2015

Page 8: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

8

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ η Ελλάδα με τεράστιους ορεινούς όγκους και εκα-τοντάδες νησιά.

Παραβλέπει, ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέρο-ντος, ότι ο ΕΛΤΑ είναι ο Φορέας Παροχής Καθο-λικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και διατηρεί ένα εκτεταμένο δίκτυο (1.420 περίπου καταστήματα και 3.500 διανομείς), αποτελώντας το μεγαλύτερο δίκτυο καθημερινής επαφής με τον πολίτη.

Διαφαίνεται, ότι κύριος στόχος δεν είναι να λύ-σουν προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις, να εντείνουν την κρίση, να διογκώσουν ελλείμμα-τα, να εξαναγκάσουν σε μείωση αποδοχών και να προετοιμάσουν την παράδοση του έργου και

του δικτύου του ΕΛΤΑ, στη κατεύθυνση που δρο-μολογούν διάφορα συμφέροντα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να επαναφέρει τον ΕΛΤΑ στο κεφάλαιο Β’ του νόμου 3429/2005, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί, με γνώμονα τα συμφέ-ροντα του ελληνικού λαού και του ταχυδρομείου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σκύψει στα χρόνια προβλήματα του Ταχυδρομείου (Ταχυμεταφορές, ΕΣΠΑ, οφειλές δημοσίου στον Πάροχο των Καθο-λικών Υπηρεσιών).

Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα Ελληνικά Ταχυδρο-μεία δεν θα απαξιωθούν, δεν θα πτωχεύσουν και δεν θα γίνουν λάφυρα στα χέρια κερδοσκόπων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ε.Ε. • 13-5-2015Ύστερα από την αιφνιδιαστική απόφαση του

αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για μετά-βαση του ΕΛΤΑ από το Κεφάλαιο Β, στο Κεφάλαιο Α, του νόμου 3429/2005, συνεδρίασε την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΣΤ.

Με αυτήν την απόφαση, ευνοείται ο ανταγωνι-σμός σε βάρος της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων και τίθεται εκτός αγοράς το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυδρομικής εξυ-πηρέτησης της χώρας, με άμεσο κίνδυνο την απώλεια μεγάλων στρατηγικών πελατών και εσό-δων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με συνέπεια την συρρίκνωση του Δικτύου και την αδυναμία ταχυδρομικής εξυπηρέτησης κύρια της περιφέρει-ας (δύσβατες περιοχές, ορεινός όγκος, εκατοντά-δες κατοικημένα νησιά).

Μετά από διεξοδική συζήτηση και την κατάθε-ση των απόψεων όλων των παρατάξεων, απο-φασίστηκαν τα εξής.1. Έκδοση δελτίου τύπου και αποστολή του σε

εφημερίδες, site, blogs,και μέσα μαζικής ενη-μέρωσης.

2. Αποστολή ενημερωτικής επιστολής σε Βου-λευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους και κοινο-τάρχες, τονίζοντας τις συνέπειες για τις τοπι-κές κοινωνίες, της Απόφασης να μεταφερθεί ο ΕΛΤΑ στο ΚΕΦ. Α. του Ν3429, από το κεφ. Β., που ήταν τα τελευταία 45 χρόνια.

3. Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση της κοι-νής γνώμης.

4. Κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώ-σεων ΓΣΕΕ, UNI, κτλ.

5. Συνάντηση με τους επικεφαλείς των κομμά-των και ενημέρωση τους.

6. Ενημέρωση των συναδέλφων, μέσω Περιφε-ρειακών συνδιασκέψεων σε όλη την Ελλάδα, από διαπαραταξιακά κλιμάκια.

7. Συνέλευση προέδρων ή Έκτακτο Συνέδριο. 8. Έκδοση διαφημιστικού υλικού, όπως ανακοι-

νώσεις, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ κ α. 9. Διερεύνηση ποινικών ευθυνών, όπου προκύ-

πτουν από αυτές τις αποφάσεις. 10. Απεργιακές κινητοποιήσεις ανά Νομό αρχίζο-

ντας από την περιφέρεια και πανελλαδικά.Συναδέλφισσες ΣυνάδελφοιΗ ενότητα, η αλληλεγγύη και η Αγωνιστική μας

διάθεση, ήταν πάντοτε η απάντηση μας, σε κάθε διαλυτική και ισοπεδωτική πρακτική, τόσο για τον κοινωνικό ρολό των ΕΛΤΑ , όσο και την εργασία μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Page 9: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

9

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ • 15-5-2015Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι βουλευτές,Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώ-

σουμε για τις δυσμενείς εξελίξεις που δημιουργεί στο Ταχυδρομείο η μονομερής και αναχρονιστική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομι-κών για μετάβαση του ΕΛΤΑ από το Κεφάλαιο Β, στο Κεφάλαιο Α του νόμου 3429/2005.

Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικο-νομικών, αλλάζει το νομικό πλαίσιο που λειτουρ-γούσε ο ΕΛΤΑ τα προηγούμενα 45 χρόνια και τον μετατρέπει από επιχείρηση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, σε Υπηρεσία του στενού Δημό-σιου τομέα.

Με αυτήν την απόφαση, ευνοείται ο ανταγωνι-σμός σε βάρος της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων και τίθεται εκτός αγοράς το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυδρομικής εξυ-πηρέτησης της χώρας, με άμεσο κίνδυνο την απώλεια μεγάλων στρατηγικών πελατών και εσό-δων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με συνέπεια την συρρίκνωση του Δικτύου και την αδυναμία ταχυδρομικής εξυπηρέτησης κύρια της περιφέρει-ας (δύσβατες περιοχές, ορεινός όγκος, εκατοντά-δες κατοικημένα νησιά).

Ανησυχούμε για το μέλλον του Οργανισμού, (σημειώνουμε ότι είναι φορέας παροχής Καθο-λικών Υπηρεσιών μέχρι το 2028, καθώς σε ένα περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού, καλείται να επιβιώσει στο περιοριστικό πλαίσιο της Δημόσιας Υπηρεσίας, έχοντας να αντιμετωπίσει τον ανταγω-νισμό 394 ιδιωτικών ταχυδρομικών επιχειρήσεων που διαθέτουν γενική άδεια Παροχής Ταχυδρο-μικών Υπηρεσιών (ACS ΑΕΕ, Γενική Ταχυδρομική κ.λ.π) και 12 μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που διαθέτουν ειδική άδεια Ταχυδρομικών Υπηρε-σιών ( DHL, Spindex, ΤΝΤ κ.λ.π).

Ζητάμε τη συμπαράσταση σας για να διαφυ-λάξουμε το κοινωνικό αγαθό, της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης για κάθε πολίτη της χώρας, με δεδομένο ότι, η ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία των ΕΛΤΑ σε αυτό δύσκολο περιβάλ-λον, προϋποθέτει ευελιξία, άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα, στις απαιτήσεις της αγοράς, στις προκλήσεις του ανταγωνισμού, στις ανά-γκες του πολίτη, στα διεθνή πρότυπα κ.λ.π.

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας αναδείξουμε, για ακόμη μια φορά, το σημα-ντικό ρόλο που διαδραματίζει, εδώ και 186 χρόνια, το Ταχυδρομείο, τόσο στο κοινωνικό, όσο και

Page 10: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

10

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας με το μεγαλύτερο δίκτυο σημείων καθημερινής επαφής με τους πελάτες, σε όλη την Επικράτεια, με 1420 καταστήματα και πρακτορεία και 3.500 ταχυδρο-μικούς διανομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Πολιτεία αντι-λαμβανόμενη το σημαντικό κοινωνικό ρόλο των ταχυδρομείων, αλλά και τη δυνατότητα που έχουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και να συνεισφέ-ρουν θετικά στην πορεία ανασυγκρότησης της χώρας, ενίσχυσαν το ρόλο τους, δημιούργησαν σταδιακά θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας προκει-μένου να διασφαλιστεί η ευελιξία, η ταχύτητα, η αποτελεσματικότητα, η εξυπηρέτηση των πολιτών σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. • Από το 1970 η Ταχυδρομική Υπηρεσία μετατρέ-

πεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) – δημόσια επιχείρηση, με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία» (ΕΛΤΑ), που ασκεί δραστηριότη-τες κοινής ωφέλειας και απολαμβάνει οικονο-μικής και διοικητικής αυτοτέλειας.

• Με τον ν.2414/1996 για τον εκσυγχρονισμό των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, προσαρμόζεται το καταστατικό του, ώστε η οργάνωση και λειτουργία του να συνάδει με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας με στόχο να μπορεί ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες της αγοράς για την καλύτερη εξυπη-ρέτηση των πολιτών όλης της χώρας.

• Με το ν.2668/98, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 97/67/EΚ της 15/12/1997, δημιουργή-θηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει την οργάνω-ση και λειτουργία της ταχυδρομικής αγοράς στην Ελλάδα, με στόχο τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και την παροχή καθο-λικής υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση και το συμφέρον των πολιτών.

• Το 2000 τα ΕΛΤΑ εξαιρούνται από τις διατάξεις περί δημοσίων έργων, περί προμηθειών, περί ανάθεσης δημοσίων μελετών και δημοσίων υπηρεσιών και έργα, προμήθειες, μελέτες και υπηρεσίες εκτελούνται με βάση εσωτερικούς κανονισμούς προμηθειών, παροχής υπηρεσι-ών και εκτέλεσης έργων (ν.2843/2000 αρ. 14).Επιπλέον τα ΕΛΤΑ παύουν να υπάγονται στις

διατάξεις που ισχύουν για τις επιχειρήσεις που

ανήκουν στο δημόσιο τομέα (ν.2867). Οι εν λόγω νομοθετικές ρυθμίσεις βοηθούν την εται-ρεία προκειμένου ο στρατηγικός της σχεδιασμός να επικεντρωθεί σε ένα πρόγραμμα άμεσων ενεργειών και δράσεων ώστε να ανταποκριθεί στον έντονο ανταγωνισμό από την επικείμενη απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και των νέων απαιτήσεων των πολιτών. Λειτουργώ-ντας ως Ανώνυμη Εταιρεία, βάσει των διατάξεων του ν.2190/1920, εναρμόνισαν το Καταστατικό τους στο ν.3016/2002, περί εταιρικής διακυβέρ-νησης και η εταιρεία οργανώνεται και διοικείται βάσει κανόνων, αρχών και μηχανισμών ελέγχου, με στόχο τη διαφάνεια και τη διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων της και όλων όσοι συνδέονται με τις λειτουργίες της. Επίσης, με την υπ΄ αριθμ. 136/2002 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών εισαγωγής των ΕΛΤΑ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. • Με τον ν.3429/2005 τα ΕΛΤΑ υπάγονται στις

διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄.• Με το ν.4053/2012 , ενσωματώθηκε στην ελλη-

νική νομοθεσία η οδηγία για τη ρύθμιση και λειτουργία της ταχυδρομικής αγοράς με την απελευθέρωση την 01/01/2013, ενώ τα ΕΛΤΑ παραμένουν Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας έως το 2028.Σήμερα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λειτουργούν

σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ιδιαί-τερα μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς στην Ελλάδα, από 01/01/2013 όπως θεσμοθετήθηκε με το ν. 4053/2012 και καταφέρ-νουν στο πλαίσιο του Στρατηγικού και Επιχειρησι-ακού Σχεδίου 2013-2017 σχεδιάζοντας και εφαρ-μόζοντας νέες σύγχρονες, ποιοτικές υπηρεσίες με παράλληλη παραγωγική αναδιάρθρωση, να υλοποιήσουν με επιτυχία δράσεις στην κατεύθυν-ση αύξησης μεριδίου στην αγορά.

Στο πλαίσιο των παραπάνω ο ΕΛΤΑ ανέπτυξε υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής, είναι ενταγμένος στο διατραπεζικό σύστημα και προσφέρει υπηρε-σίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (συντά-ξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα κ.λ.π.) σε όλη τη χώρα, με αξιοπιστία και μακριά από κερδοσκοπικές πρακτικές.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα Ελληνικά Ταχυ-δρομεία έχουν καταφέρει, παρόλο τη δύσκολη

Page 11: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

11

συγκυρία, να μην είναι ελλειμματική επιχείρηση, να μην επιβαρύνουν, ούτε ένα ευρώ, το κράτος και τους πολίτες.

Σε αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντική η συμμετοχή των εργαζομένων στο Ταχυδρομείο, καθώς συμφωνήθηκε μέσα από ένα πλαίσιο διαφόρων παρεμβάσεων, η μείωση του μισθο-λογικού κόστους (πλήρης εφαρμογή όλων των εφαρμοστικών νόμων και επιπλέον συμφωνία για τη μη χορήγηση των δώρων την τριετία 2013 έως και 2015, περιστολή πρόσθετων αμοιβών κ.λ.π.).

Με αυτές τις προϋποθέσεις ο ΕΛΤΑ καταφέρνει να προσφέρει, εδώ και πολλές δεκαετίες, τα μέγι-στα στον πολίτη και της πιο απομακρυσμένης περιοχής της χώρας, μιας χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, με τεράστιους και δύσβατους ορεινούς όγκους και εκατοντάδες νησιά, με ποιότητα και χαμηλές τιμές.

Όλα αυτά όμως ανατρέπονται με την αιφνίδια απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομι-κών να μεταφέρει τα ΕΛΤΑ από το Κεφάλαιο Β στο Κεφάλαιο Α του Νόμου 3429/2005.

Η Κυβέρνηση προχωράει σε αυτήν την απόφα-ση, παρότι της έχει δοθεί μια σειρά καταγεγραμ-μένων νομικών γνωμοδοτήσεων, που αποδεικνύ-ουν ότι ο ΕΛΤΑ από τη φύση του και το χώρο που δραστηριοποιείται επιβάλλεται να είναι ενταγμέ-νος στο κεφάλαιο Β του Νόμου 3429/2005.

Άρα, κανένα ζήτημα δεν υφίσταται για το που πρέπει να δραστηριοποιείται ο ΕΛΤΑ.

Αυτό που επιχειρεί σήμερα η Κυβέρνηση είναι, μέσα από νομικίστικες διαδικασίες, να μετατρέψει ένα πολιτικό ζήτημα σε νομικό.

Διαφαίνεται λοιπόν ότι, ο κύριος στόχος της δεν είναι να λύσει προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις να εντείνει την κρίση, να διογκώσει ελλείμματα, να εξαναγκάσει σε μείωση αποδοχών και να προετοιμάσει την παράδοση του έργου και του δικτύου στην κατεύθυνση που δρομολογούν τα διάφορα συμφέροντα, τα οποία χρόνια τώρα, επεδίωκαν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν τα φιλέτα του ΕΛΤΑ.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,Ο ΕΛΤΑ έχει ιστορία, παρόν και μέλλον που ταυ-

τίζεται με τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και της Χώρας. Η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του Δημόσιου Ταχυδρομείου είναι ευθύνη και υπο-χρέωση όλων μας. Δεν θα αφήσουμε τον ΕΛΤΑ,

μέσα από πολιτικές αποφάσεις που επιδιώκουν τη συρρίκνωση του, να απομακρυνθεί από τον κοινωνικό του προσανατολισμό.

Με την παρέμβαση μας αυτή θέλουμε να κάνουμε σαφές σε όλους σας, ότι εμείς οι εργα-ζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που όλα αυτά τα χρόνια με τους αγώνες μας και τη συμπαράσταση της κοινωνίας καταφέραμε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια διάλυσης του Ταχυδρομείου και την εκποίηση του σε κερδοσκο-πικά συμφέροντα, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για την ακύρωση της απόφασης μετάθεσης του ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Α του νόμου 3429/2005.

Είναι απόφαση όλων μας να υπερασπιστούμε το χαρακτήρα και τον ρόλο του Ταχυδρομείου μέσα στην κοινωνία.

Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να συμπα-ρασταθείτε ενεργά.

Σας καλούμε να πάρετε πρωτοβουλία για την ακύρωση της απόφασης αυτής.

Σας καλούμε ν’ αναλογιστείτε την οικονομι-κή συγκυρία, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας, το περιβάλλον της ταχυδρομικής αγοράς και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει η απόφαση αυτή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στη ζωή των εργαζομένων.

Το «σωσίβιο» για την Ελληνική οικονομία και κατ’ επέκταση για την Ελληνική κοινωνία θα έρθει μόνο, αν το χρηματιστήριο της πολιτικής συν-δεθεί με ουσιαστικές προτάσεις ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και όχι με αποφάσεις που πλήττουν έναν από τους ιστορικότερους Οργανι-σμούς της χώρας, του οποίου η συμμετοχή και η προσφορά του στην κοινωνία είναι ανεκτίμητη και αναντικατάστατη.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των Κοινοβουλευ-τικών ομάδων και των κομμάτων, ζητάμε συνά-ντηση μαζί σας, σε ημερομηνία και τόπο που θα ορίσετε, για να σας εκθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ

Page 12: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

12

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΤΣυνεδρίασε την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 το Δ.Σ

της ΠΟΣΤ με θέμα την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για μετάβαση του ΕΛΤΑ από το Κεφάλαιο Β στο Κεφάλαιο Α του νόμου 3249/2005.

Αυτή η απόφαση γυρίζει τον Οργανισμό 45 χρόνια πίσω.

Είναι μια απόφαση που θέτει εκτός αγοράς το μεγαλύτερο ταχυδρομικό δίκτυο της χώρας, καθώς του αφαιρεί κάθε δυνατότητα διεκδίκησης μεριδίου αγοράς, αφήνοντας να λειτουργεί ασύ-δοτα και αθέμιτα ο ανταγωνισμός σε βάρος της εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων και των Ελλήνων πολιτών σε όλη την Επικράτεια.

Πολλοί ξεχνάνε, ότι ο ΕΛΤΑ είναι η μόνη επι-χείρηση που λειτουργεί, εδώ και δεκαετίες, στον ανταγωνισμό, έναν σκληρό και αθέμιτο ανταγω-νισμό και ότι δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και τους Έλληνες φορολογούμενους.

Αντίθετα μάλιστα, όλα αυτά τα 186 χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Από την πλευρά μας δεν μείναμε και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Έχουμε την εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να λυθεί το πρό-βλημα και να ακυρώσουμε αυτήν τη μονομερή και αναχρονιστική απόφαση που προετοιμάζει την παράδοση του έργου και του δικτύου του ΕΛΤΑ στην κατεύθυνση που δρομολογούσαν εδώ και πολλά χρόνια τα διάφορα συμφέροντα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,Τις προηγούμενες μέρες συνεδρίασαν εκτά-

κτως τα όργανα του Συνδικάτου μας και απο-φασίσαμε μια σειρά κινηματικών διαδικασιών και δράσεων (απεργιακές κινητοποιήσεις, περιφε-ρειακές συνδιασκέψεις, συνέλευση Προέδρων, ενημέρωση των βουλευτών, συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινο-βουλίου, ενημέρωση των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών, ενημέρωση της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ, συνέντευξη Τύπου, δελτία τύπου,

ανακοινώσεις, κ.λ.π.) και αναδείξαμε σε όλους τι σημαίνει η μετάβαση του ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Α του νόμου 3429/2005.

Είναι υποχρέωσή μας και ευθύνη μας, με ενότη-τα και δράση να υπερασπιστούμε, για ακόμη μια φορά, το χαρακτήρα και το ρόλο του Ταχυδρομεί-ου μέσα στην κοινωνία και να μην αφήσουμε τον ΕΛΤΑ, μέσα από λανθασμένες πολιτικές αποφά-σεις, να συρρικνωθεί και να απομακρυνθεί από τον κοινωνικό του προσανατολισμό.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων και των επα-

φών μας, προκλήθηκε Κυβερνητική σύσκεψη με συντονιστή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Την επομένη κληθήκαμε από τον Γεν. Γραμμα-τέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και μας ενημέρωσε για τις αποφάσεις της Κυβερνητικής σύσκεψης.

Πρώτον:• Αναστέλλεται και παγώνει κάθε εφαρμογή της

απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικο-νομικών για μετάθεση του ΕΛΤΑ από το Κεφά-λαιο Β στο Κεφάλαιο Α του νόμου 3249/2005 και ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η άμεση και πλήρης ανάκληση της.

Δεύτερον:• Σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τη

συμμετοχή της Ομοσπονδίας, εντός μηνός, να καταλήξουμε σε ενιαία πρόταση για την ανά-πτυξη και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Οργανισμού. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,Θεωρούμε, κατ’ αρχή, θετική εξέλιξη το γεγονός

του παγώματος των διαδικασιών μετάβασης του ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Α και τη δέσμευση, ότι θα υπάρξει πλήρης ανάκληση της.

Μετά την εξέλιξη αυτήν, αναστέλλουμε τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε ότι έχει να κάνει με την πρόταση για συμμε-τοχή μας στη συνδιαμόρφωση του σχεδίου βιω-σιμότητας του ΕΛΤΑ θα συμμετέχουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση προτάσεων για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Οι εργαζό-

Page 13: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

13

μενοι στο Ταχυδρομείο έχουν συνολικές προτά-σεις και πιστεύουν στο διάλογο.

Τονίζουμε, όμως και πάλι, ότι προϋπόθεση όλων αυτών για μας είναι, η έγγραφη από-συρση της απόφασης μετάβασης του ΕΛΤΑ από το Κεφάλαιο Β στο Κεφάλαιο Α του νόμου 3249/2005.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,Είμαστε σε ετοιμότητα και δεν εφησυχάζουμε.Συνεχίζουμε να προχωράμε, να αγωνιζόμαστε,

είμαστε όρθιοι, δυνατοί και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το Ταχυδρομείο και να μην χαρί-σουμε σε κανέναν αυτά που μας ανήκουν.

Με συλλογικότητα και αγωνιστικότητα θα δια-σφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ και το αύριο των εργαζόμενων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥAρ. Πρωτ.:

Αθήνα 26 / 05 / 2015Προς:Κύριο Δημήτριο ΤζώρτζηΓενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Κύριε Γενικέ,Σε συνέχεια της συνάντησής μας, σας

στέλνουμε τις θέσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό, ώστε στα πλαίσια της Ομάδας Έργου που συγκροτήθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των ΕΛΤΑ που θα διασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητά τους.

Απαραίτητη και πρώτιστη προϋπόθεση, μετά την ξαφνική απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφέρει τα ΕΛΤΑ από το Κεφάλαιο Β΄ στο Κεφάλαιο Α΄, του ν. 3429/2005, για να έχουν βάση και προοπτική τα ανωτέρω, είναι η επίσημη και έγγραφη απόσυρση όλων των αποφάσεων που μεταβάλουν το καθεστώς λειτουργίας του Οργανισμού.

Με αυτές τις προϋποθέσεις οι θέσεις των εργαζόμενων για τα μέτρα που θα βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση των ΕΛΤΑ είναι τα ακόλουθα και συμπυκνώνονται σε 6 βασικούς άξονες - πυλώνες.

ΑΞΟΝΑΣ 1ος: Θέματα άμεσης στρατηγικής προτεραιότητας

1. Ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ στη μητρική εταιρεία για την εξάλειψη του εσωτερικού ανταγωνισμού και τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους. Ταυτόχρονα θα ενταχθεί στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας, για την εξυπηρέτηση της ραγδαίας αναδυόμενης αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου με ότι αυτό σημαίνει για την ανάπτυξη του Οργανισμού και κυρίως για την οικονομική, ποιοτική και καθολική εξυπηρέτηση όλων των Ελλήνων πολιτών, όπου και αν αυτοί να κατοικούν.2. Καταβολή των οφειλών του Δημοσίου και του κόστους της Καθολικής Υπηρεσίας για τα έτη 2013 & 2014 και αποκατάσταση της ρευστότητας.3. Πρόβλεψη για εγγραφή στον προϋπολογισμό του λειτουργικού κόστους της Καθολικής Υπηρεσίας για το έτος 2015.4. Επανεξέταση της σύμβασης μεταξύ ΤΠΔ και ΕΛΤΑ και άμεση τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων.

ΑΞΟΝΑΣ 2ος: Στρατηγικές συμμαχίες – Τραπεζικά προϊόντα

Αναζήτηση στρατηγικής συμμαχίας με τραπεζικό εταίρο, ώστε να δημιουργηθεί η λαϊκή

τράπεζα του μικροκαταθέτη, του χωριού

Page 14: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

14

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ και της γειτονιάς. Εδώ να σημειωθεί, ότι στο 75% των Ταχυδρομείων της Ευρώπης υπάρχει στρατηγικός τραπεζικός εταίρος, ενώ στο υπόλοιπο 25% των Ευρωπαϊκών Ταχυδρομείων, τους έχει δοθεί αυτοτελής τραπεζική άδεια. Τα ΕΛΤΑ έχουν μεγάλη τεχνογνωσία σε τραπεζικές εργασίες και σε Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ), αφού για 100 και πλέον χρόνια εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις χρηματοοικονομικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, μέσω των εμπορικών συμφωνιών, πρώτα με το Ταχ. Ταμιιευτήριο (το οποίο ουσιαστικά ίδρυσε και ανέπτυξε) και πρόσφατα με την Eurobank, η οποία και κατέχει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΕΛΤΑ.

ΑΞΟΝΑΣ 3ος: Πολιτική προσωπικούΛόγω της πολύχρονης απαγόρευσης

προσλήψεων (τελευταίες προσλήψεις το 2004), δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα στην εταιρεία, εξαιτίας του μικρού αριθμού προσωπικού και του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας. Δύο είναι, κατά τη γνώμη μας, οι άμεσες και εφικτές παρεμβάσεις που θα απαλύνουν το πρόβλημα:• Να δοθεί η αρμοδιότητα των προσλήψεων

έκτακτου προσωπικού στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, φυσικά με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π., σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες και στα πλαίσια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του. Ρύθμιση που προϋπήρχε του 2010 και λανθασμένα καταργήθηκε εν μέσω της μνημονιακής λαίλαπας. Με αυτήν τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα σε μια επιχείρηση έντασης εργασίας, όπως είναι ο ΕΛΤΑ, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού καλύπτει με δικές του δαπάνες τις προσλήψεις αυτές, να ρυθμίσει τις ανάγκες του σε προσωπικό όπου και όταν χρειάζεται.

• Να εγκριθούν άμεσα οι στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις νησιωτικές περιοχές, που έχουν ζητηθεί από τον ΕΛΤΑ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του δικτύου που εξυπηρετεί την Καθολική Υπηρεσία,

ΑΞΟΝΑΣ 4ος: Νομοθετικές παρεμβάσεις1. Τα ΕΛΤΑ σύμφωνα με τον ν. 4053/2012

αποτελούν τον πάροχο Καθολικής Υπηρεσίας έως και το 2028. Απαιτείται η άμεση και πλήρης κάλυψη των υποχρεώσεων του Κράτους όπως περιγράφονται στο νόμο και η υπογραφή

Page 15: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

15

σύμβασης μεταξύ Υπουργείου και ΕΛΤΑ για τον ακριβή καθορισμό των όρων παροχής της Καθολικής Υπηρεσίας.

2. Άμεση ρύθμιση και έλεγχος της Ταχυδρομικής Αγοράς για να εκλείψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός μέσω της παραβίασης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

3. Άμεση έκδοση Κ.Υ.Α. σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις διαδικασίες εκτελωνισμού δεμάτων προκειμένου να επιτραπεί στα ΕΛΤΑ να λειτουργούν ταχύτατα και αποτελεσματικά, ισότιμα με τις ανταγωνιστικές εταιρείες.

4. Αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν τα ΕΛΤΑ:

• Από την απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης να τα απεντάξει από το Ε.Σ.Π.Α. με συνέπεια να χαθούν εγκεκριμένες επιχορηγήσεις ύψους 52εκ.€ για έργα εκσυγχρονισμού του δικτύου και υποδομών για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

• Από την απώλεια του 10% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (δηλαδή 216 εκατ. ευρώ απομείωση του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΤΑ).

5. Ενιαία Κλαδική Σύμβαση σε όλο τον Ταχυδρομικό Κλάδο.

ΑΞΟΝΑΣ 5ος: Στρατηγικός Σχεδιασμός Ελληνικών Ταχυδρομείων

1. Επανεξέταση και επικαιροποίηση του Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου των ΕΛΤΑ 2015-1017 με παρεμβάσεις στα δίκτυα των ΕΛΤΑ:

• Επανασχεδιασμός του δικτύου των καταστημάτων και του ωραρίου λειτουργίας τους

• Επανεξέταση της σκοπιμότητας και της αξιοποίησης των Ταχυδρομικών Πρακτορείων (θεσμικό πλαίσιο, αύξηση σημείων εξυπηρέτησης πελατών)

• Αναδιοργάνωση του δικτύου διανομής• Αναδιοργάνωση κέντρων διαλογής• Αναδιοργάνωση διαβιβάσεων2. Επανένταξη του Ταχυδρομικού και Φιλοτελικού

Μουσείου στα ΕΛΤΑ και αξιοποίηση του3. Συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού μέσω

του ΚΕΚ ΕΛΤΑ.ΑΞΟΝΑΣ 6ος: Χαρτοφυλάκιο προϊόντων και

υπηρεσιών – συνεργασίες

1. Προϊόντα και Υπηρεσίες • Επανασχεδιασμός του συστήματος πωλήσεων

και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων • Βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων

προϊόντων και υπηρεσιών • Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που

προσφέρουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα δέματα και άμεση σύνδεσή τους με το έργο και την εταιρική ταυτότητα των ΕΛΤΑ

• Ανάπτυξη υποδομών και διαδικασιών για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Logistics

• Διεύρυνση της συνεργασίας με το Κράτος για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών καθώς και έργου Κ.Ε.Π.

• Ολοκλήρωση της προετοιμασίας και δυναμική είσοδο στην υπηρεσία διανομής φαρμάκων

1. Συνέχιση και ανάπτυξη των υφισταμένων συνεργασιών στους τομείς:• Τραπεζικών και ασφαλιστικών προϊόντων • Τηλεπικοινωνιών• Μεταφορών και Logistics• Super Markets κ.λ.π.

Κύριε Γενικέ,Όλα όσα αναφέρονται επιγραμματικώς

στην επιστολή μας αποτελούν ένα σύνολο παραγόντων που δύναται να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Οργανισμού μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι σύντομα θα διοργανώσουμε στην Αθήνα Πανευρωπαϊκό Ταχυδρομικό Συνέδριο με θέμα «Το αύριο των Ελληνικών Ταχυδρομείων – Προκλήσεις και Ευκαιρίες» με τη συμμετοχή των Διοικήσεων των Ευρωπαϊκών Ταχυδρομείων και των Συνδικάτων, στο οποίο θα προσκληθείτε επισήμως για να εκφράσετε τις θέσεις της Κυβέρνησης.

Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε πλήρως τις θέσεις που αναφέρουμε σε αυτήν την επιστολή και αναμένουμε την κλήση μας στην Ομάδα Εργασίας που συντονίζετε.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΗΣ ΠΟΣΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΚΕΛΛΑΣ

Page 16: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

16

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

Συνεδρίασε την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ με θέματα: •την ενημέρωση στα θέματα που απασχολούν τον ΕΛΤΑ και •το πρόγραμμα δράσης

Γνωρίζουμε, ότι είμαστε σε προεκλογική περίο-δο, ωστόσο τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και την πορεία του ΕΛΤΑ παραμένουν ανοιχτά.•Η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης

Εργασίας•Η ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών στη μητρι-

κή εταιρεία•Ο εξορθολογισμός και η αναδιάρθρωση της

Εταιρείας•Τα οικονομικά και η ρευστότητα του Οργανι-

σμού•Το ζήτημα του προσωπικού•Το μείγμα προϊόντων της εταιρείας

Είναι τα θέματα που αμέσως μετά τις εκλογές, θα ξαναβάλουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύ-σεων, καθώς επίσης και τα μεγάλα ζητήματα που ανοίγονται μπροστά μας (Ασφαλιστικό κ.λ.π.)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,Το πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό

είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό. Οι κίνδυνοι που ελλο-χεύουν για τη χώρα μας και για το Ταχυδρομείο είναι μεγάλοι.

Είμαστε σε ετοιμότητα.Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση

που επικρατεί γύρω μας, καθώς τα πάντα, για ακόμη μια φορά, είναι υπό αίρεση. Έχουμε όμως τη δύναμη, την εμπειρία, τη γνώση και τη θέληση να τα ξεπεράσουμε.

Αμέσως μετά τις εκλογές, το προσκλητήριο διάσωσης του Ταχυδρομείου μπαίνει ως άμεση προτεραιότητα μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΤ • 2-9-2015

ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΗ ΠΟΣΤ συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση

– συλλαλητήριο των Συνδικάτων, που διοργα-νώνει η ΓΣΕΕ, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.Λέμε ΟΧΙ:• στην ανεργία• στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος• στις ομαδικές απολύσεις, στη μαύρη εργασία• στην κατάργηση των ΣΣΕ• στο στραγγαλισμό των εργασιακών μας δικαι-

ωμάτων• στις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικέςΑγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:Ø την εφαρμογή πολιτικών που καταπολεμούν

την ανεργία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Ø τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με την

πάταξη της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας

και το σταμάτημα της κακοδιαχείρισης των

αποθεματικών των ταμείων

Ø την προστασία των εργαζομένων από τις

αυθαίρετες ομαδικές απολύσεις

Ø την αποκατάσταση της ισχύος των ΣΣΕ και

την επαναφορά του συλλογικού εργατικού

δικαίου.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Με ενότητα αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε

για μια νέα πολιτική, για μια νέα Ελλάδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Page 17: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

17

ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΜε δυναμικό, αγωνιστικό παρόν και μαζική

συμμετοχή ολοκλήρωσαν οι εργαζόμενοι Ταχυ-δρομικοί την παρουσία τους στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, το Σάβ-βατο 5 Σεπτέμβρη, στα πλαίσια της ΔΕΘ και στο συλλαλητήριο που ακολούθησε.

«Αντιστεκόμαστε στη κοινωνική εξαθλίωση, στη φτώχεια, στην ανεργία – Αγωνιζόμαστε ενά-ντια στην κατάργηση των ΣΣΕ, στις απολύσεις, στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα».

Ενώσαμε τις φωνές μας μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους κατά της πολιτικής της λιτότητας και των αντιλαϊκών μέτρων.

Φτάνει πια.Διεκδικούμε μια νέα πολιτική με ελπιδοφόρα

μηνύματα, που δεν καταβαραθρώνει την οικονο-μία και το εισόδημα του λαού, μια πολιτική χωρίς δυσβάστακτη φορολογία που φτωχοποιεί την Ελληνική κοινωνία με τρομακτικούς ρυθμούς.

Διεκδικούμε το δικαίωμα ο άνθρωπος, ο εργαζόμενος και οι ανάγκες του να είναι στο επίκεντρο των αποφάσεων.

Διεκδικούμε την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου, ως πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Page 18: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

18

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

Εξελίσσεται, εδώ και καιρό, μια οργανωμένη και μεθοδευμένη υπονόμευση των Ελληνικών Ταχυδρομείων με σκοπό να τα διαλύσουν.

Βρισκόμαστε, εδώ και χρόνια, στο ίδιο έργο θεατές, με τους ίδιους πρωταγωνιστές με τις ίδιες λογικές και μεθοδεύσεις, να απεργάζονται την αποδιοργάνωση και τη διάλυση ενός Οργα-νισμού με τεράστια κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη.

Ο ΕΛΤΑ, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Υπηρεσιών και στα 187 χρόνια της ιστορικής του διαδρομής, είναι καθημερινά ΠΑΡΩΝ σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό ορεινό απομακρυσμένο ή νησιωτικό, μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο γραφείων, καταστημάτων, πρακτορείων και ανθρώπινου δυναμικού.

Σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λειτουργούν σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της ταχυ-δρομικής αγοράς από την 1/1/2013 και στο διά-στημα αυτό οι όγκοι της διακινούμενης αλληλο-γραφίας έχουν μειωθεί, τόσο λόγω της ηλεκτρο-νικής υποκατάστασης όσο και της οικονομικής κρίσης.

Παρά όμως τις αντιξοότητες, καλύπτουμε πλή-ρως τις υποχρεώσεις μας και μάλιστα σε συνθή-κες αθέμιτου ανταγωνισμού, χωρίς να απολαμ-βάνουμε τα αντίστοιχα δικαιώματα και χωρίς να έχουμε λάβει ποτέ ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη του κόστους της Καθολικής Υπηρεσίας, παρά τα όσα σαφώς ορίζει ο Νόμος 4053/2012 περί απε-λευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς.

Ο ΕΛΤΑ πρέπει και μπορεί να παραμείνει όρθι-ος, με κοινωνικό προσανατολισμό, να προ-σφέρει, να εξυπηρετεί και να δίνει διέξοδο στον πολίτη.

Οι εργαζόμενοι Ταχυδρομικοί προσφέρουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους και αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη τραπεζική κρίση με την έγκαιρη καταβολή των συντάξεων και την αποστολή μετρητών μέσω ταχυδρομικών επιτα-γών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Όσοι πιστεύουν, ότι με διάφορες μεθόδους και με κάθε πλάγιο τρόπο μπορούν να υπονομεύουν

και να σπιλώνουν το έργο και την προσφορά του ΕΛΤΑ.

Θα καταδειχτούν, θα καταρρεύσουν και θα ακυρωθούν στην πράξη.

Όποιοι συμπορεύονται με τη διάλυση και τη χρεοκοπία του ΕΛΤΑ για να ικανοποιήσουν τα οικονομικά κερδοσκοπικά τους παιχνίδια και τα μικροπολιτικά τους κοντόφθαλμα σχέδια θα μας βρουν απέναντι τους.

Τώρα βλέπουμε το έργο με την ΕΥΔΑΠ, παλαιό-τερα με τα διαβατήρια και ποιος ξέρει με τι άλλο στο μέλλον.

Δεν θα ανεχθούμε πλέον μεθοδευμένες υπο-νομεύσεις, και προειδοποιούμε ότι, επιφυλασ-σόμαστε, πέραν των αγωνιστικών μας κινητο-ποιήσεων, να ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσον σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο.

Θα δώσουν λόγο όλοι τους και ο καθένας ξεχωριστά γιατί γνωριζόμαστε.

Εμείς δεν έχουμε «κόντρα» με κανέναν. Τουνα-ντίον, οι ιδιώτες πάροχοι ταχυδρομικών υπηρε-σιών, χρησιμοποιούν διαχρονικά το δίκτυο του ΕΛΤΑ για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Αφήστε επιτέλους το Ταχυδρομείο ήσυχο να συνεχίσει να ασκεί το κοινωνικό του έργο, αυτό για το οποίο ο πολίτης το εμπιστεύεται και το προτιμάει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ • 22-10-2015

Page 19: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

19

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΤ 5-11-2015Συνεδρίασε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 το

Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ με θέματα:• Ενημέρωση – Εξελίξεις• Τρέχοντα θέματα ΕΛΤΑ• Πρόγραμμα δράσης – Καθορισμός πλαισίου

παρεμβάσεων• Άλλα θέματα• Αποφάσεις

Πέρασαν δύο περίπου μήνες από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και περιμέναμε να δούμε μια νέα πολιτική με πιο κοινωνικό πρόσωπο – έστω και κάτω από το βάρος των νέων μνημονιακών συμβάσεων.

Αντ’ αυτού βλέπουμε να συνεχίζονται οι σκλη-ρές πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων, που πλήττουν βάναυσα το λαό και διαμορφώ-νουν μια κοινωνία γεμάτη «ναυάγια», που φέρ-νουν τις απολύσεις, τη μαύρη εργασία, τη φτώ-χεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, που χτυπούν και ανατρέπουν τα κεκτημένα δικαιώματα του εργατικού κινήματος.

Χτυπούν την κοινωνική ασφάλιση και τη δια-λύουν.

Είναι ένα τεράστιο αντεργατικό έγκλημα που έρχεται να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει όρθιο από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευ-ταία χρόνια.

Η δραματική απουσία του κράτους στην κοι-νωνική ασφάλιση καταδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης και διαλύει κάθε αυταπάτη.

Οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού των προθέσεων της δεν μπορεί να αποκρύψει τον σκοπό της.

Γιατί αυτό που γίνεται είναι μια κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, με μέτρα που εξαθλιώνουν και λιώνουν τους συνταξιού-χους και τους εργαζόμενους..

Δεν θα το ανεχτούμε.Η κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους.Έχουμε δικαίωμα στη σύνταξη, στην υγεία,

στην κοινωνική πρόνοια.Δεν μας τα χαρίζουν, τα έχουμε πληρώσει με

ιδρώτα, με κόπο, με τη δουλειά μας.

Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν την κοινωνική μας ασφάλιση.

Δεν θα συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την άθλια ζωή, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις συντάξεις πείνας.

Θα αντισταθούμε, θα αγωνιστούμε.Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία των

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 12 Νοέμβρη και θα συμ-μετέχουμε σε κάθε πρωτοβουλία, σε κάθε δράση που θα έχει σύνθημα την κοινωνική ασφάλιση.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που έχουμε να αντι-μετωπίσουμε.

Το Ταχυδρομείο σήμερα αντιμετωπίζει τερά-στια προβλήματα.

Η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, το Ταχυδρομείο είναι σε τέλμα και αυτό τροφοδοτείται καθημε-ρινά από την έλλειψη λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Τίποτε δεν λειτουργεί στον Οργανισμό.Υπάρχει τελμάτωση σε όλες τις λειτουργίες του. Η διοικητική απραξία –έλλειψη management-,

η συνταξιοδότηση του 40% του προσωπικού και μεγάλου μέρους του στελεχιακού δυναμικού, επι-τείνουν τη δύσκολη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής διακυ-βεύεται το μέλλον μας, η δουλειά μας.

Είναι γνωστά τα εγγενή προβλήματα που αντι-μετωπίζει το Ταχυδρομείο σε όλα τα επίπεδα, εξαι-τίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα χρόνια που πέρασαν και που είχαν σαν αποτέλεσμα να φέρουν σε δυσχερή θέση τον Οργανισμό, με τα έσοδα να καταρρέουν και τη ρευστότητα να επι-δεινώνεται δραματικά.

Πολιτικές που μεταφράστηκαν στην μη κατα-βολή των οφειλών του Δημοσίου και όχι μόνο και στην απένταξη του ΕΛΤΑ από τα ΕΣΠΑ.

Και επειδή η ρευστότητα του Οργανισμού είναι το κρίσιμο μέγεθος για μας, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στις πλάτες μας, δεν υπάρχουν τα χρήματα για να εξυπηρετηθούν οι δαπάνες της εταιρείας, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδική-σουμε άμεσα την καταβολή των οφειλών του Δημοσίου και των άλλων οφειλετών και του κόστους της Καθολικής υπηρεσίας.

Page 20: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

20

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ Δεν υπάρχουν πλέον άλλες ανοχές.Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας

για την ένταξη του ΕΛΤΑ στα προγράμματα ΕΣΠΑ, έστω και την ύστατη στιγμή, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκσυγχρονισμού για τον Οργα-νισμό.

Η ένταξη του Ταχυδρομείου στη ραγδαία ανα-πτυσσόμενη αγορά του ηλεκτρονικού εμπορί-ου, είναι βασικός άξονας στρατηγικής, κομβικό σημείο για να ανοίξουμε το δρόμο της βιωσιμό-τητας και της ανάπτυξης του.

Δεν μπορούν παρελκυστικά να κρατάνε έξω από το ηλεκτρονικό εμπόριο το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας.

Είναι μια οργανωμένη και μεθοδευμένη υπονό-μευση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, με τις ίδιες λογικές και μεθοδεύσεις εδώ και χρόνια.

Απεργάζονται την αποδιοργάνωση και τη διά-λυση ενός Οργανισμού με τεράστια κοινωνι-κή, οικονομική και πολιτιστική προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη.

Εμείς από την πλευρά μας θα αναδείξουμε το ζήτημα με κάθε τρόπο και θα αναζητήσουμε τις ευθύνες από όπου και αν προέρχονται.

Όσοι πιστεύουν, ότι με διάφορες μεθόδους και με κάθε πλάγιο τρόπο μπορούν να υπονομεύουν και να σπιλώνουν το έργο και την προσφορά του ΕΛΤΑ, θα καταδειχτούν και θα ακυρωθούν στην πράξη.

Δεν θα ανεχθούμε πλέον μεθοδευμένες υπο-νομεύσεις.

Θέμα άμεσης στρατηγικής προτεραιότητας για τη βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ είναι και η αναζήτη-ση στρατηγικής συμμαχίας με τραπεζικό εταίρο, ή να δοθεί στον Οργανισμό αυτοτελή τραπεζική άδεια. Τα ΕΛΤΑ έχουν μεγάλη τεχνογνωσία σε τραπεζικές εργασίες και σε Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ), αφού για 100 και πλέον χρόνια εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο όλες τις χρηματοοικονομικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, μέσω των εμπορικών συμφω-νιών, πρώτα με το Ταχ. Ταμιιευτήριο ( το οποίο ουσιαστικά ίδρυσε και ανέπτυξε) και πρόσφατα με την Eurobank, η οποία και κατέχει το 10% του μετοχικού τους κεφαλαίου του ΕΛΤΑ.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα για μας είναι η επικαιροποίηση του Επιχειρησιακού Στρατηγικού Σχεδίου του ΕΛΤΑ, με τον επανασχεδιασμό του

δικτύου καταστημάτων και του ωραρίου λειτουρ-γίας τους, με την αξιοποίηση των Ταχυδρομικών Πρακτορείων, με την αναδιοργάνωση του δικτύ-ου διανομής, των κέντρων διαλογής και των διαβιβάσεων.

Στόχος μας είναι να πάμε σε ένα σχέδιο σύμ-βασης που θα δεσμεύονται όλα τα μέλη και στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και όλα τα ελλείμ-ματα που υφίστανται μέσα στον Οργανισμό.

Η είσοδος του ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας, ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, θα επισφραγίσει μια νέα εποχή για το Ταχυδρομείο που πρέπει να την υποστηρίξουμε, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1500 καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων, καθώς και τα ανθρώπινο δυναμικό μας.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να προωθούμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών και προ-γραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, για να ανα-κουφίσουμε τον εργαζόμενο και να τον ελαφρύ-νουμε σημαντικά από τις οικονομικές επιβα-ρύνσεις που γεννάει η πολιτική κατάσταση της χώρας μας.

Η ΠΟΣΤ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και σύντο-μα θα καταλήξει σε συμφωνία, για να προσφέρει στους εργαζόμενους προϊόντα και νέες υπηρε-σίες υψηλού κοινωνικού χαρακτήρα (στεγαστικά δάνεια και κάρτες υγείας).

Έχουμε ανοιχτά πολλά θέματα που χρειάζονται ενότητα, επαγρύπνηση, εγρήγορση και ετοιμό-τητα.

Για μας βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ, η διασφάλιση της θέσης των εργαζομένων, η περιφρούρηση των δικαιω-μάτων τους.

Με σταθερή προσήλωση στον στόχο μας θα εντείνουμε τις δράσεις μας και τις παρεμβάσεις μας.

Θα συνεχίζουμε να προχωράμε, να διεκδικού-με, να αγωνιζόμαστε, να υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό ρόλο του Ταχυδρομείου, την προοπτι-κή ανάπτυξης και βιωσιμότητας του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ εξουσιοδό-τησε την Εκτελεστική Επιτροπή για να καθορίσει το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα και σύντομα θα το ανακοινώσουμε.

Page 21: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ

21

Με δυναμικό, αγωνιστικό παρόν και μαζική συμμετοχή οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυ-δρομεία ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην 24ωρη Γενική Απεργία των ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015 και στο συλλαλητήριο που ακολούθησε.

Ενώσαμε τις φωνές μας με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους κατά της πολιτικής λιτότητας και των αντιλαϊκών μέτρων.Λέμε ΟΧΙ:• στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης• στη φτώχεια • στην ανεργία• στις περικοπές μισθών και συντάξεων

Αντιδρούμε σε κάθε μέτρο που στοχεύει στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύ-νης.

Ο αγώνας μας είναι η απάντηση μας στις αδι-έξοδες και καταστροφικές πολιτικές που βαθαί-νουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία και εξα-θλιώνουν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τους συνταξιούχους.

Διεκδικούμε μια νέα πολιτική ελπιδοφόρα που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Διεκδικούμε την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του Ταχυδρομείου, ως πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

ΑΠΕΡΓΙΑ • 12-11-2015

Page 22: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

22

ΔΡΑ

ΣΗ Τ

ΗΣ

ΠΟ

ΣΤ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ • 3-12-2015Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων

Ταχυδρομικών και οι εργαζόμενοι στα Ελλη-νικά Ταχυδρομεία συμμετέχουμε την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2015, στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, εν όψει της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.

Απεργούμε ενάντια στις αδιέξοδες καταστροφικές πολιτικές που υποθηκεύουν τις ζωές μας, που εξαντλούν τις αντοχές και τις ανοχές της κοινωνίας και των εργαζομένων. Δίνουμε δυναμικό παρόν. Αγωνιζόμαστε ενάντια:•στα νέα βάρβαρα σκληρά μέτρα•στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης •στη μονόπλευρη λιτότητα•στο στραγγαλισμό των εργασιακών μας

δικαιωμάτων

•στην ανεργία •στη φτωχοποίηση της κοινωνίας

Όλοι μαζί να δώσουμε δυναμική αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.

Δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν.Δεν παζαρεύουμε την ζωή μας, την αξιοπρέπεια

μας.Όσο θίγονται τα εργασιακά, ασφαλιστικά,

κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων θα είμαστε εκεί στους δρόμους του αγώνα για να τους υπενθυμίζουμε ότι έχουμε δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στην ελπίδα, στα όνειρα, στο μέλλον.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Page 23: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

23

ΑΝ

ΑΚΟ

ΙΝΩ

ΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,Το έτος που διανύσαμε αποτέλεσε δίχως αμφι-

βολία ένα ορόσημο για την ιστορία της χώρας. Η πυκνότητα και συχνότητα σημαντικών εγχώριων και διεθνών γεγονότων υπό την πίεση μάλιστα 8 ετών συνεχούς κρίσης και ύφεσης, σε συν-δυασμό με την καινοφανή Διακυβέρνηση της χώρας από ασύμβατες και αντισυμβατικές πολιτι-κές δυνάμεις και τα αποτελέσματα αυτής, κάνουν αδύνατη την παρουσίαση και αξιολόγηση στο σύνολο τους σε αυτές τις λίγες γραμμές. Πρέπει, όμως, να κάνουμε αναφορά στα ζητήματα του άμεσου περιβάλλοντος μας που μας απασχόλη-σαν περισσότερο και σίγουρα θα συνεχίσουν να το κάνουν με τον ίδιο και ακόμα πιο έντονο τρόπο στο μέλλον. Συγκεκριμένα:• Η πορεία των ΕΛΤΑ • Το ασφαλιστικό σύστημα, η χρηματοδότησή

του και οι αλλαγές στα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων που έγιναν και συνεχίζονται.

• Η παραγωγική ένδεια, η αδιανόητη ανεργία και οι δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσειςΗ πορεία των ΕΛΤΑΥποδεχόμενοι ως εργαζόμενοι το 2015 είχαμε

πολλά και εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα. Ανακούφιση και ελπίδα από τη μια για τα ισοσκε-λισμένα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανι-σμού και ανησυχία και αβεβαιότητα από την άλλη για τη δύσκολη χρονιά που ερχόταν με δεδομένες την έντονη πολιτική ρευστότητα και τη συνεχιζόμε-νη οικονομική κρίση.

Ως προς την πολιτική κατάσταση, το πώς διαμορφώθηκε και εξελίσσεται ακόμα και τις επι-πτώσεις των επιλογών των κομμάτων και των πολιτικών πρωταγωνιστών περιττεύει κάθε σχό-λιο, αφού, όλοι μας είμαστε σε θέση, πιο έμπειροι πλέον, να κρίνουμε το αποτέλεσμα και την ουσία όσον διαδραματίστηκαν και συνεχίζουν να λαμ-βάνουν χώρα.

Τα πεπραγμένα στον Οργανισμό μας όμως οφείλουμε να τα αξιολογήσουμε και να εκφρά-σουμε τις παρατηρήσεις μας. Επικροτήσαμε και υποστηρίξαμε όλες τις κινήσεις που έγιναν στην κατεύθυνση βελτίωσης των παρεχομένων υπη-ρεσιών και στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, με τελευταία

κίνηση την εν εξελίξει απόπειρα εισόδου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι μονόδρομος η αλλαγή στο μείγμα εσόδων της εταιρείας προκει-μένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την ηλεκτρονική υποκατάσταση του παραδοσιακού ταχυδρομείου, την συνεχιζόμενη ύφεση και τον έντονο ανταγωνισμό, παράγοντες που επιδεινώ-νονται στο σύνολο τους από την έλλειψη κεντρι-κής πολιτικής για την επιχείρηση. Ακόμη αναμένε-ται το πόρισμα της κυβερνητικής Ομάδας Έργου που συστάθηκε το Μάιο για να εκδώσει εντός… μηνός ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης.

Είμαστε υποχρεωμένοι παρόλα αυτά να ελπί-ζουμε, να σχεδιάζουμε και να δρούμε αναλόγως και αποτελεσματικά ώστε να επιτευχθούν οι στό-χοι της επιβίωσης και της ανάπτυξης του Οργα-νισμού.

Διεκδικούμε:• Την άμεση και πλήρη ενσωμάτωση των Ταχυμε-

ταφορών ΕΛΤΑ στη μητρική εταιρεία. Είναι κοινή θέση όλων μας ότι η βιωσιμότητα και η ανά-πτυξη του Ταχυδρομείου και η διασφάλιση της λειτουργίας του με αποτελεσματικό τρόπο είναι άμεσα συνυφασμένες με την πραγματοποίηση αυτής της συγχώνευσης. Είναι επιτακτική η ανά-γκη να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασί-ες και ενέργειες για να ολοκληρωθεί η ειλημμένη αυτή απόφαση. Οι μόνοι που ευνοούνται είναι οι ανταγωνιστές μας. Πρόκειται για εγκληματική καθυστέρηση και πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν ευθύνες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες.

• Τη χρηματοδότηση των ΕΛΤΑ μέσω των προ-γραμμάτων του ΕΣΠΑ. Το σημαντικότατο για την κοινωνία και οικονομία δίκτυο του Οργανισμού μας χρειάζεται απαραιτήτως και δικαιούται συγ-χρηματοδοτούμενες επενδύσεις για την ανά-πτυξη των υποδομών του, τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. Επιβάλλεται να αξιοποιηθεί η προετοιμασία που έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με τα θετικά αποτελέσματα και να αποκατασταθεί ο άδικος αποκλεισμός της επιχείρησης από τη χρηματο-δότηση. Τα 36 εκατομμύρια € που είχαν εγκριθεί αρχικά το 2011 και δε χορηγήθηκαν ποτέ να αποτελέσουν τη γέφυρα για το νέο ΕΣΠΑ. Οι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ & Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Page 24: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΓΡΑ

ΜΜ

ΑΤΑ

ΣΤΟ

Ν Α

Η ΒΑ

ΣΙΛΗ

24

ΑΝ

ΑΚΟ

ΙΝΩ

ΣΗσυγχρηματοδοτούμενες επενδύσεις αποτελούν μονόδρομο για την διατήρηση της θέσης μας στην εγχώρια αγορά και για την προώθηση της παρουσίας και ρόλου των ΕΛΤΑ στο διεθνές επίπεδο.

• Να ξεκινήσει η στελέχωση των θέσεων ευθύνης. Είναι θεσμική υποχρέωση που απορρέει από τις ΕΣΣΕ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην προχωρά η διαδικασία και να μην αξιολογού-νται και αξιοποιούνται πανάξιοι συνάδελφοι. Είναι βέβαιο πως η στελέχωση θα προσφέ-ρει πολλαπλασιαστικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται. Απορίας άξιο είναι η αδράνεια της διοίκησης η οποία δείχνει αδικαιολόγητη απραξία.

• Να αμείβονται με τον ίδιο τρόπο όσοι συνά-δελφοι καλύπτουν θέσεις ευθύνης με ανάθεση όπως και αυτοί που τοποθετούνται με επιλογή και ο χρόνος παραμονής τους να μοριοδοτείται σημαντικά. Είναι παντελώς άδικο συνάδελφοι να καλύπτουν κενά ακόμα και για χρόνια και να μην αμείβονται αναλόγως, να μη μοριοδοτού-νται και να μην εξελίσσονται υπηρεσιακά.

• Να σταματήσει τώρα η ανάθεση δύο (ή και περισσοτέρων) θέσεων ευθύνης σε Προϊσταμέ-νους καταστημάτων και μονάδων διανομής. Να δοθούν κίνητρα και να βρεθούν σοβαρές και αποτελεσματικές λύσεις.

• Να προχωρήσει άμεσα η ενίσχυση του Κλάδου μας με εργαζομένους άλλων κλάδων όπως προβλέπεται από τους σχετικούς με τις μετα-τάξεις όρους των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι συνεχείς αποχωρή-σεις συναδέλφων του Κλάδου μας λόγω συντα-ξιοδότησης στερούν την κατάλληλη στελέχωση από σημαντικές θέσεις ευθύνης.Αναμένουμε άμεση ανταπόκριση της Διοίκη-

σης και προετοιμαζόμαστε για πιο έντονες αντι-δράσεις.

Το ασφαλιστικό σύστημα και οι αλλαγές στα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων

Σοκ και δέος προκάλεσε η κυνικότητα με την οποία η «Ελπιδοφόρα» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ισοπέδωσε κυριολεκτικά το ασφαλιστικό σύστημα εξισώνοντας προς το χειρότερο τους πάντες.

Εν μία νυκτί διέγραψε κάθε υπόσχεση και προ-εκλογική δέσμευση, ανέτρεψε τους προγραμματι-σμούς μιας ζωής των περισσοτέρων ασφαλισμέ-νων και εξαφάνισε τους κόπους και τις εισφορές δεκαετιών. Οι συνταξιούχοι κάθε κατηγορίας υπέ-στησαν ήδη τις πρώτες περικοπές και με αμηχα-νία, αβεβαιότητα και φόβο ακούν τα σενάρια για

τον υπολογισμό των συντάξεων τους που θα εφαρμοστούν σύντομα. Εφιάλτης δίχως τέλος!

Η «αβέβαιη περιπέτεια» που πλήττει το κοινωνι-κο-ασφαλιστικό σύστημα, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, αλλά και την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας, ιδιαίτερα τα τελευταία έξι χρόνια, σταδιακά και ανησυχητικά μεταμορ-φώνεται, υπό την εποπτεία και τη συστηματική παρακολούθηση του «αόρατου χεριού» των… Θεσμών, σε ουσιαστική ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης και σε συρρίκνωση των θεμελιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η μεταμόρφωση αυτή οδηγεί στην εφαρμογή της αρχής «των ελάχιστων προδιαγραφών» του νόμου περί φτωχών του 19ου αιώνα, με την έννοια ότι η όποια κοινωνική παροχή ακόμη και της κύρι-ας σύνταξης θα εξαρτάται «από το σύστημα της νοητής κεφαλαιοποίησης με τη δημιουργία ατο-μικών μερίδων ανά ασφαλισμένο και παρακρά-τηση ενός ποσού κλιμακούμενου ανάλογα με το εισόδημα για τη χρηματοδότηση του συστήματος. Το τελικό ποσό σύνταξης που θα προκύπτει από τους κανόνες νοητής κεφαλαιοποίησης θα προ-στίθεται στην εθνική σύνταξη».

Λύση ΔΕΝ είναι η μετατόπιση του κέντρου βάρους του κοινωνικού-ασφαλιστικού συστήμα-τος από αναδιανεμητικό (κοινωνική αλληλεγγύη) σε κεφαλαιοποιητικό (εξατομικευμένο-ατομικές μερίδες).

Λύση ΔΕΝ είναι οι επιπτώσεις του δημογραφι-κού ελλείμματος, του ελλείμματος της απασχόλη-σης και της ανεργίας, που διευρύνονται από τις ασκούμενες πολιτικές της λιτότητας και της εσω-τερικής υποτίμησης, να χρηματοδοτούνται από την περαιτέρω μείωση των παροχών, την αύξηση των εισφορών, την αύξηση της ηλικίας συνταξι-οδότησης, τη διεύρυνση των ανισοτήτων και την αλλαγή του συστατικού και του χρηματοδοτικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης

Λύση ΕΙΝΑΙ οι προτάσεις των εργαζομένων όπως αναλυτικά έχουν δημοσιευθεί από το Ινστι-τούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Τεκμηριωμένες πλήρως με επιστημονικό κύρος και απόλυτη γνώση της κοινωνικής ασφάλισης. Μόνο αυτές μπορούν να γίνουν η αφετηρία για την αντιμετώπιση του προ-βλήματος και ο οδηγός για το μέλλον.

Ως υπεύθυνη φωνή Πρωτοβάθμιου Σωματείου δεν θα είμαστε εμείς που την ανικανότητα και την αναλγησία της σημερινής Κυβέρνησης θα τις μετατρέψουμε σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όσα στραβά έγιναν και όσα απαραίτητα δεν έγι-ναν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας 60 χρό-νια. Αλλά, δε θα δικαιολογήσουμε στο ελάχιστο

Page 25: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

25

ούτε θα είμαστε φειδωλοί στην κριτική μας όταν το ψεύδος και ο λαϊκισμός γίνονται Δούρειος Ίππος για να εκθεμελιωθεί κάθε κεκτημένο δικαίωμα, να εξισωθούν προς τα κάτω οι πάντες, να διαγραφεί κάθε πληρωμένη εισφορά, να χαθούν κόποι μιας ζωής.

Η σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος δεν οφείλεται μόνο στην «κακοδι-αχείριση» των αποθεματικών των ταμείων. Οι πολιτικές απορρύθμισης των εργασιακών σχέ-σεων, η εγκατάλειψη του στόχου της πλήρους απασχόλησης, οι πρακτικές των ατελέσφορων εισπρακτικών πολιτικών, η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία, σε συνδυασμό με τη συστηματική υποστελέχωση και απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών, τις πολιτικές συμπίεσης του μισθολογικού κόστους και την εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα επίπεδα διαβρώνουν τη βάση της κοινωνικής ασφάλισης, επιδεινώνουν το δημογραφικό και συνθέτουν εκρηκτικό πρό-βλημα που αντιμετωπίζουμε. Πρόβλημα που δε λύνεται παρά μόνο μέσα από πολιτικές που αντι-μετωπίζουν δραστικά του ανωτέρω παράγοντες. Παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν τις γενεσι-ουργές αιτίες της κατάρρευσης των εσόδων των ταμείων.

Διαχειριστικές παρεμβάσεις που περιορίζονται στον τρόπο διανομής των κατακρεουργημένων αποθεματικών γίνονται απλά και μόνο για να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν στην κοι-νωνία την εγκατάλειψη του διανεμητικού συστή-ματος και την υιοθέτηση του κεφαλαιοποιητικού, γεγονός που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το κεκτημένο των εργαζόμενων για καθολική παρο-χή κοινωνικής προστασίας, διατήρηση του δημό-σιου και κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος και συνεχή βελτίωση της αποτε-λεσματικότητας και της οικονομικής βιωσιμότητάς του.

Παρακολουθώντας διαρκώς τα δρώμενα και μελετώντας προσεκτικά τα λεγόμενα και τα γρα-φόμενα καταλήγουμε με βεβαιότητα ότι το νέο «μοντέλο» της Κυβέρνησης για ένα «δίκαιο και βιώ-σιμο ασφαλιστικό σύστημα» δεν είναι τίποτε άλλο από την ολοκλήρωση με το χειρότερο τρόπο της πολιτικής πλάνης της ελληνικής κοινωνίας και μια σφοδρή επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιο-δοτικά δικαιώματα, αυτή τη φορά με… αριστερό πρόσημο.

Τι ορίζεται όμως σήμερα αριστερό και «Αριστε-ρή Διακυβέρνηση»; Ακούμε κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι διαπραγματεύονται σκληρά, «ματώνουν», και εφαρμόζουν τους μνημονιακούς

νόμους, δικούς τους και παλαιότερους, με πόνο ψυχής. Αυτό είναι αριστερό; Αρκούν οι παρακλή-σεις για συμπάθεια και ανοχή για να ξεχαστούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και να διατηρηθεί το ακόμη ζητούμενο ηθικό πλεονέκτημα; Εμείς λέμε με βεβαιότητα ΟΧΙ! Οι πολιτικές κρίνονται από τον ταξικό χαρακτήρα τους και όχι από τις προθέσεις και τις ρητορείες. Ακόμη περισσότερο και εν τέλει κρίνονται από τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους στις κοινωνικές τάξεις.

Βεβαίως, ουδείς μπορεί να αναμένει μαγική λύση του προβλήματος χωρίς να την αντιμετώ-πιση της τερατώδους ανεργίας και των όλο και αυξανόμενων επισφαλών εργασιακών σχέσεων που την επιδεινώνουν και οδηγούν μεγάλο τμήμα της κοινωνίας στο περιθώριο. Απαιτείται αλλαγή πολιτικής και όχι προεκλογικές εξαγγελίες, επικοι-νωνιακές προσεγγίσεις και ατομική εκμετάλλευση των ΜΜΕ. Χρειάζονται επεξεργασμένες θέσεις και ισχυρή βούληση και ικανότητα να εφαρμοστούν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Ζούμε σε μια ιστορική για ολόκληρο τον κόσμο

περίοδο γενικευμένης κρίσης δίπλα στο πιο ταραγμένο κομμάτι του πλανήτη υφιστάμενοι τις ανάλογες συνέπειες. Παράλληλα, εν μέσω μνημο-νίων, βιώνουμε την επιτάχυνση των διαδικασιών της οικονομικής και νομισματικής ολοκλήρωσης με όλες τις ριζικές αλλαγές που επιφέρουν σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε αυτή τη βάση η μόνη διέξοδος μας είναι η ενότητα, το κοινό όραμα και ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία και μια καλύτερη χώρα από αυτές που βούλιαξαν στην κρίση, αναγνωρίζο-ντας τα λάθη του παρελθόντος και απορρίπτο-ντας κάθε τι που ενδέχεται να προκαλέσει την επανάληψη τους.

Ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα οφείλουμε να ζυγίζουμε όλα τα δεδομένα και να αποφασίζουμε για το κάθε τι με ωριμότητα και λογική. Να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να οργανώσουμε τους αγώνες μας για την επίτευξη τους.

Δε χαρίζουμε ΤΙΠΟΤΑ!Συμμετέχουμε – Συσπειρωνόμαστε – Διεκδικούμε

– Αγωνιζόμαστε! Για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, το παρόν

και το μέλλον του Ταχυδρομείου.Με Συνείδηση, Συνοχή και Υπευθυνότητα. προ-ασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στη δουλειά, στη ζωή και σε ένα μέλλον με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. ΓραμματέαςΚώστας Σαπλαούρας Δημήτρης Παπαπάνος

ΑΝ

ΑΚΟ

ΙΝΩ

ΣΗ

Page 26: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

26

ΣΩΜ

. ΕΣΩ

Τ. ΕΚ

ΜΕΤ

ΑΛΛ

ΕΥΣΗ

Σ

Π ρ α γ μ α τ ο -ποιήθηκε την Πέμπτη 19 Νοεμ-βρίου 2015 η γενική συνέλευ-ση του Σωματεί-ου Εσωτερικής Εκμετάλλευσης Αθήνας και νομού Αττικής, παρουσία του Προέδρου της ΠΟΣΤ Γιώργου Βασιλόπουλου, του Γεν. Γραμμα-

τέα Ηλία Μπακέλλα, μελών της ΕΕ και του ΔΣ της ΠΟΣΤ και μεγάλου αριθμού συναδέλφων από όλα τα γραφεία της Αττικής.

Οι εργασίες της Συνέλευσης άνοιξαν με την ομιλία του Πρόεδρου του Σωματείου Μάκη Κων-σταντίνου:

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελ-φοι,

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου μας σας καλωσορίζω στην συνέλευση μας.

Η χρονική συγκυρία που διεξάγεται η συνέλευ-ση του Σωματείου μας είναι ιδιαίτερα δυσμενής και κρίσιμη για τη χώρα μας.

Διανύουμε μια περίοδο σημαντικών εξελίξεων των αλλαγών, τόσο σε εθνικό, όσο και διεθνές επίπεδο.

Όμως είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σήμερα εδώ και στέλ-νουμε ένα ηχηρό μήνυμα ΑΓΩΝΑ και ΕΛΠΙΔΑΣ.

Βιώνουμε πέντε χρόνια μια σκληρή μονεταρι-στική πολιτική με την ευθύνη των κυβερνήσεων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ,

μια πολιτική που μεταφέρει τα βάρη της καπι-ταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα,

που δημιουργεί νέους όρους επένδυσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου, που υποτιμά συνο-λικά την οικονομία και τη ζωή των πολιτών.

Η χώρα μας, ως ένας αδύναμος κρίκος, ήταν εύκολο να μπει στο στόχαστρο των κερδοσκο-πικών συμφερόντων και να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο αυτών πολιτικών.

Τα αλλεπάλληλα μνημόνια μπήκαν στην οικο-νομική και πολιτική ζωή της χώρας και οι πολιτι-

κές που έκτοτε εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε μια βαθειά και διαρκή ύφεση, που μόνο σε εμπό-λεμη περίοδο συναντούμε ανάλογη.

Πολιτικές που εμπεριέχουν ακραία κοινωνικά και άδικα οικονομικά μέτρα.

Ζούμε όλα αυτά τα χρόνια, την στοχοποίηση και την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων,

το ξήλωμα των κοινωνικών παροχών, την ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ, τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων, την πλήρη αποδυνάμωση του κοινωνικού κρά-

τους, σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση.Ζούμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσί-

ας και μέσα από το συνδυασμό λιτότητας και φοροκαταιγίδας ΕΝΦΙΑ την κλοπή της ιδιωτικής περιουσίας.

H Κυβέρνηση τον Γενάρη υποσχέθηκε την ελπί-δα και ήλθε ακουμπώντας στους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων.

Η ελπίδα για μια νέα πολιτική με πιο κοινωνικό πρόσωπο γρήγορα διαψεύστηκε, οι απλόχερες υποσχέσεις μετατράπηκαν σε δημιουργική ασά-φεια που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα νομι-σματικής κρίσης, για να καταλήξουν στο τρίτο μνημόνιο,

ένα μνημόνιο που επικυρώνει τα δύο προηγού-μενα και που επιχειρεί να ολοκληρώσει το σχέδιο της πλήρους υποταγής της χώρας και της οικο-νομίας και που ταυτόχρονα οδηγεί στο γκρέμι-σμα όλων των λαϊκών κατακτήσεων.

Είναι πλέον προφανές, ότι η καταστροφική πορεία της χώρας θα συνεχιστεί και το νέο μνη-μόνιο θα παράξει περισσότερη φτώχεια, υψη-λότερη ανεργία, μεγαλύτερη μετανάστευση των νέων της πατρίδας μας.

Μέσα στον ορυμαγδό των νέων μέτρων και αυτά που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση.

Απειλείται ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση που έχει θεμελιωθεί με αιματηρούς διαχρονικούς αγώνες.

Η αύξηση των ορίων ηλικίας και η πρόσδεση τους με το προσδόκιμο της ζωής, σε συνδυα-σμό με την τρομακτική ανεργία και τις συνεχείς μειώσεις, απειλούν χιλιάδες πολίτες, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να ζήσουν χωρίς σύνταξη, αλλά και μεταβάλουν τη σύνταξη σε επίδομα φτώχειας, αλλάζοντας ακόμα και τον ίδιο το χαρακτήρα της

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣΑΘΗΝΑΣ & Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Page 27: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

27

ΣΩΜ

. ΕΣΩ

Τ. ΕΚ

ΜΕΤ

ΑΛΛ

ΕΥΣΗ

Σκοινωνικής ασφάλισης.Μέρα με τη μέρα εδώ και πέντε χρόνια

στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Οι ΣΣΕ έχουν ουσιαστικά καταργηθεί.Η εργολαβοποίηση των εργασιακών

σχέσεων είναι το νέο εργασιακό όραμα για την οικονομία της χώρας που αντι-στρατεύεται την σταθερή εργασία και μετατρέπει τον εργαζόμενο σε αναλώσιμο προϊόν, χωρίς αξιοπρέπεια και προοπτική.

Η υπερφορολόγηση του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου, του αυτοαπαχολού-μενου, σε συνδυασμό με τα ατέλειωτα χαράτσια και τη φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου, διαλύουν τα νοικοκυ-ριά και μετατρέπουν τη ζωή τους σε εφιάλτη.

Αντί να προτάξουμε ως χώρα την πολιτική της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της απασχόλησης, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημόσι-ου τομέα και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η Κυβέρνηση συνεχίζει τον αδιέξοδο δρόμο των τελευταίων χρόνων, ΛΙΤΟΤΗΤΑ – ΥΦΕΣΗ – ΑΝΕΡΓΙΑ – ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ, που οδηγεί σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή επέλαση, που διαλύει την Οικονομία και την Κοινωνία έχουμε ΧΡΕΟΣ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,Η σημερινή παρουσία μας εδώ στη Γενική Συνέ-

λευση είναι ένα πρώτο αισιόδοξο μήνυμα.Διαψεύστηκαν όσοι επένδυαν και θα συνεχί-

σουν να επενδύουν στη μοιρολατρία και στην αποχή από τους αγώνες.

Η ιστορία έχει αποδείξει, ότι οι μεγάλοι ενωτικοί μαζικοί αγώνες με ξεκάθαρους στόχους και διεκ-δικήσεις προσδιορίζουν τις εξελίξεις.

Έχουμε υποχρέωση στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στην προηγούμενη γενιά που θεμε-λίωσε κατακτήσεις, να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ μέχρι την ανατροπή όλης αυτής της κοινωνικής βαρβαρότητας.

Έχουμε κυρίως καθήκον ως Συνδικαλιστικό Κίνημα να νικήσουμε την απογοήτευση, να δημι-ουργήσουμε ένα ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, να δράσουμε με αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότη-τα, να ξαναζωντανέψουμε το ΟΡΑΜΑ και την ΕΛΠΙΔΑ, για να ξανακερδίσουμε τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στη ΖΩΗ μας.

Μέσα σε αυτό το δύσκολο και νοσηρό περιβάλ-λον, υπάρχουμε και εμείς, υπάρχει το Ταχυδρομείο και οι εργαζόμενοί του, είμαστε κομμάτι της κοι-νωνίας.

Όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε με υπευθυ-

νότητα, με στρατηγική, με διάλογο, λόγο και προ-τάσεις, με δυναμικές παρεμβάσεις να προασπί-σουμε το Ταχυδρομείο και να υπερασπιστούμε τη θέση των εργαζομένων.

Ακυρώσαμε, στο μέτρο του δυνατού, δρο-μολογημένες αρνητικές πολιτικές αποφάσεις, θωρακίσαμε τον Οργανισμό και διασφαλίσαμε το θεσμικό μας πλαίσιο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Αλλά δεν ήταν μόνο η συλλογική αγωνιστική προσπάθεια για το Ταχυδρομείο, ήταν και οι παρεμβάσεις και οι δράσεις στη Διοίκηση και στα θεσμικά μας όργανα για τα θέματα που αφορούν το Σωματείο μας και καταφέραμε να λύσουμε πολλά από αυτά.

Πιέσαμε τη Διοίκηση για την πρόσληψη έκτα-κτου προσωπικού.

Παρεμβήκαμε ώστε να παραμείνουν τα δρομο-λόγια των λεωφορείων στο ΚΔΑ και ΚΑΤ.

Στις θυρίδες συναλλαγής μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μας τα Σάββατα αποζημιώνονται.

Το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων πήρε μέσα στο καλοκαίρι και παρά την έλλειψη προ-σωπικού δύο βδομάδες Κ.Α.

Παρεμβήκαμε ώστε να ρυθμιστεί το υπόλοιπο των Κ.Α. του 2015 σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Σύλλογος μας πέτυχε και φέτος την μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση στις κάρτες για τα ΜΜΕ.

Άλλωστε όλοι γνωρίζεται ότι σταθήκαμε καθη-μερινά στο πλευρό των συναδέλφων.

Είμαστε καθημερινά σε επαφή με τους συνα-δέλφους απ’ όλα τα γραφεία μας και κάναμε συνεχώς παρεμβάσεις για την επίλυση των προ-βλημάτων τους.

Βοηθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Page 28: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

28

ΣΩΜ

. ΕΣΩ

Τ. ΕΚ

ΜΕΤ

ΑΛΛ

ΕΥΣΗ

Σ

Σε δύσκολα ζητήματα είχαμε σταθερό στήριγμα δίπλα μας την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας.

Συνεχίζουμε να ακούμε πιέσεις και να παρακο-λουθούμε από κοντά την εξέλιξη των προβλημά-των μας.

Συμμετείχαμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποι-ήσεις που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και η ΠΟΣΤ και είναι αυτονόητο ότι είμαστε πάντοτε δίπλα στους αγώνες της εργατικής τάξης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τα θεσμικά της όργα-να.

Θα ήθελα συνάδελφοι για ακόμη μια φορά να αναδείξω το ρόλο της Συναδέλφισσας στη θυρί-δα συναλλαγής.

Θα τη χαρακτήριζα στη σημερινή εποχή, ως σύγχρονη ηρωίδα.

Δουλεύει χωρίς διάλλειμα και συνήθως πέραν του ωραρίου.

Απαγορεύεται να αρρωστήσει σκεπτόμενη τη δουλειά στο γραφείο και τους συναδέλφους όπου αυτοί υπάρχουν.

Παρά την έλλειψη προσωπικού ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο σε όλα τα καινούργια προϊόντα και στις νέες υπηρεσίες που προστίθε-νται στο δίκτυο μας.

Είμαστε καθημερινά δίπλα τους.Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια και να τις

ευχαριστήσω για τη μεγάλη προσπάθεια πουΈχουμε ανοιχτά πολλά θέματα που χρειάζονται

ενότητα, επαγρύπνηση, εγρήγορση και ετοιμό-τητα.

Με υπευθυνότητα, με λόγο και προτάσεις, θωρακίζουμε τη βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ και μέσω αυτής δημιουργούμε διαρκώς τις

απαραίτητες προϋποθέσεις για την προστασία των θέσεων εργασίας,

του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και το σίγουρο είναι ότι δεν εκχωρούμε το μέλ-

λον του Ταχυδρομείου, το μέλλον της δουλειάς των εργαζομένων σε κανέ-ναν.

Με αίσθημα ευθύνης ήμασταν, είμα-στε και θα είμαστε παρόντες να αντι-παλέψουμε, να διεκδικήσουμε και να υπερασπιστούμε το χώρο μας.

Με σταθερή προσήλωση στην εξυπη-ρέτηση των εργαζομένων

συνεχίζουμε τις δράσεις μας και τις παρεμβάσεις μας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν ενότητα, εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Όμως εμείς είμαστε εδώ όρθιοι, δυνα-τοί και αποφασισμένοι να υπερασπι-στούμε το παρόν μας και να χτίσουμε το μέλλον μας.

Συνεχίζουμε να προχωράμε, να διεκ-δικούμε, να αγωνιζόμαστε και να υπερασπιζό-μαστε τον κοινωνικό ρόλο του Ταχυδρομείου, χαράζουμε με αίσθημα ευθύνης, την προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητας του Οργανισμού και προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα δίκτυ ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟ-ΜΑΣΤΕ.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια πίστη τον αγώνα για το Ταχυδρομείο που θα υπηρετεί τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος.

ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ»

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑΣΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ

Και όπως έγραψε και ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος στη Ρωμιοσύνη:

«αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτω από τα ξένα βήματα

Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο…».

Page 29: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

29

Συναδέλφισσες ΣυνάδελφοιΣτην εποχή που ζούμε νέα ήθη, καινούργιες

ανάγκες, αλλά και νέες λέξεις μπήκαν αυταρχικά στη ζωή μας, επηρεάζοντας και ουσιαστικά κονιορτοποιώντας την όποια καθημερινότητα ζούσαμε.

Μια από αυτές είναι και η λέξη «προαπαιτού-μενα».

Το μέγιστο ωστόσο προαπαιτούμενο που ζητείται για την θολή στο βάθος του τούνελ «ανάπτυξη» είναι η σκλαβιά. Η παράδοση δη-λαδή κάθε είδους ελευθερίας και δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες, θυσίες και αίμα, από τους πολίτες και τους εργαζόμενους μέχρι σήμερα, με τον ένα η τον άλλο βίαιο και εκβια-στικό τρόπο σε κέντρα αποφάσεων που σχεδί-ασαν και επιβάλλουν το νέο τρόπο ζωής, τη νέα μορφή της εργασίας και την αμοιβή της στην Ευρώπη και τον πλανήτη.

Στην ενωμένη Ευρώπη όπου ανήκουμε δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε την ισότιμη αντιμε-τώπιση των θεμάτων μας, άλλα και τη δίκαιη εφαρμογή, με πτυχές ανοικτές στα μηνύματα της αισιοδοξίας και του αποτελέσματος.

Αντί αυτού ζούμε στο πετσί μας ένα τρίτο μνημόνιο, έναν ανεφάρμοστο κυκεώνα νόμων, ψηφισμάτων και τροπολογιών κάθε είδους και περιεχομένου.

Το τελευταίο το διατύπωσε πολύ σοφά ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ στην «κατάσταση του πολέμου» που γράφει: «…βλέπω τους άτυχους λαούς να στενάζουν κάτω απόνα σιδερένιο ζυγό. Το αν-θρώπινο γένος συντριμμένο απ¨ τη γροθιά των καταπιεστών, ένα πλήθος πεινασμένο απ΄τα βάσανα και τις στερήσεις που ο πλούσιος πίνει «εν ειρήνη» το αίμα και τα δάκρυα… και παντού

τον ισχυρό οπλισμένο ενάντια στον αδύνατο, με τη φοβερή δύναμη των νόμων».

Σήμερα η κοινωνία μουδιασμένη ως παρατη-ρητής του δράματος που η ιδια ζει, κωφεύει, δεν αντιδρά μαζικά, αποστασιοποιείται.

Σωστά και παράλογα, δίκαια και άδικα, ορθά και ανορθόδοξα, δημαγωγικά και υπεύθυνα, όλα μαζί στο καζάνι της απενοχοποίησης της συνείδησης.

Πέρασαν δυο και πλέον μήνες από τις τελευ-ταίες βουλευτικές εκλογές και τα μηνύματα της ελπίδας ακόμα να φανούν. Το νέο, το εκ της νέας πολιτικής κοινωνικό πρόσωπο δεν φαίνε-ται ότι θα ανατείλει γοργά.

Αντίθετα, νέοι φόβοι, και νέα διλλήματα προ-κύπτουν στην παγκόσμια οικονομική και πο-λιτική κονίστρα, που επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα την ελληνική κοινωνία. Οι βομβιστικές ενέργειες στη Γαλλία, στο Μάλι, η πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά και όπου αλλού, είναι καταδικαστέες απ’ όλους μας. Το μέγιστο των αγαθών, Η ΕΙΡΗΝΗ, κοινωνική και παγκόσμια, δε διακυβεύεται από κανέναν, θα υπερασπιστεί από όλους μας.

Ως θεατές του «θεάματος» του αιματηρού πολέμου στη Συρία περιμένουμε την επόμενη τραγωδία να κλάψουμε, η να χαιρεκακήσουμε τον κατατρεγμένο της λαό που τα κερδοσκο-πικά φάνς και οι τοκογλύφοι των εθνών ξάπλω-σαν στο νέο θυσιαστήριο του κέρδους.

Κι αργόσυρτα κυλούν τα καραβάνια των προσφύγων στην νέα γη της επαγγελίας, την γερασμένη και χορτάτη Ευρώπη. Κι η Ευρώπη των λαών, του 1789, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας αντί να αγκαλιάσει τις πονεμένες ψυχές, αρχίζει αργά και νωχελικά να ορθώνει τα

ΠΑ

ΣΚΕ-

ΕΛΤΑΠΑΣΚΕ ΕΛ-ΤΑ

«όταν μονάζουμε σκεπτόμενοι μελλοντικά ταξίδιαΈνα καράβι κάποτε περνά στην καμαρά μας»

Ανδρέας Εμπειρίκος

Page 30: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

30

ΠΑΣΚΕ-ΕΛ

ΤΑ νέα της συρματοπλέγματα. Ένα τείχος έπεσε και νέα μύρια ορθώνονται.

Συναδέλφισσες ΣυνάδελφοιΜέσα σ’αυτό το ρευστό και επισφαλή διεθνές

και εθνικό περιβάλλον, η ΠΑΣΚΕ πρωτοπόρος δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος, με απο-φασιστικότητα, συνέπεια και ετοιμότητα, έχει πρωτοστατήσει και συνεχίζει να δίνει τον αγώνα για τη διαφύλαξη των εργασιακών, των ασφα-λιστικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Η πορεία μας μέχρι σήμερα ήταν πορεία αγώνων και δράσης για την προάσπιση κατα-κτήσεων και για τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημά-των.

Με διμερείς και τριμερείς επαφές ασκήσαμε πίεση στις κυβερνήσεις και στη διοίκηση των ΕΛΤΑ και ακυρώσαμε την εφαρμογή αντεργατι-κών νόμων, μέτρων και διατάξεων που αφορού-σαν το ταχυδρομείο.

Η καθυστέρηση της ενσωμάτωσης των τα-χυμεταφορών με τις σκοπιμότητες που υπο-κρύπτει, κρατούν τον ΕΛΤΑ κολλημένο προς τα κάτω, σε εποχή μάλιστα που το δέμα και το μι-κρόδεμα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά.

Η σταθερή μείωση των εσόδων, αλλά και η συνταξιοδότηση όλο και περισσότερων συνα-δέλφων, απαραίτητων για την εύρυθμη καθη-μερινή και διοικητική λειτουργία, επιτείνουν και διογκώνουν τα προβλήματα και τη ρευστότητα του οργανισμού.

Τα ανοίγματα των μεγάλων πελατών και του δημοσίου όλο και διευρύνονται, περιορίζοντας τη ρευστότητα του Οργανισμού.

Απαιτούμε: Α] Άμεση χρηματοδότηση των κα-θολικών υπηρεσιών όπως ισχύει και για άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Β] Καταβολή των οφειλών του δημοσίου και των άλλων φορέων και οφειλετών η να γίνει συμψηφισμός τους με το οικονομικό άνοιγμα του οργανισμού.

Γ] Ένταξη των προγραμμάτων του ΕΛΤΑ στο νέο ΕΣΠΑ με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη. Η συνειδητή υπονόμευση και απέ-νταξη από προηγούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ

έφεραν τον Οργανισμό πολύ πίσω στις ταχυ-δρομικές εξελίξεις.

Δ] Ενσωμάτωση τάχιστα των ταχυμεταφορών στον ΕΛΤΑ. Σήμερα οι εταιρείες δεν λειτουργούν συνθετικά παρόλο που δραστηριοποιούνται στην ίδια αγορά και απευθύνονται στους ιδίους πελάτες, με αποτέλεσμα την απόκτηση πολύ μικρού μεριδίου αγοράς.

Ε] Το Ηλεκτρονικό εμπόριο να γίνει προτεραι-ότητα για τον οργανισμό και να φέρει αποτελέ-σματα [έσοδα] στην πράξη .

ΣΤ] Αναζήτηση στρατηγικής συμμαχίας με τραπεζικό εταίρο ή να δοθεί στον οργανισμό αυτοτελή τραπεζική άδεια.

Ζ] Η είσοδος στην αγορά ενέργειας μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον οργανισμό, αλλά και ρευστότητα.

Η] Η συνεργασία με ταχυδρομικούς κολοσ-σούς όπως είναι η Κίνα μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα πωλήσεις και μερίδια στην αγορά.

Με συνεχείς παρεμβάσεις η ΠΑΣΚΕ και ενημε-ρώσεις των αρμόδιων υπουργών και νέων υπη-ρεσιακών παραγόντων έδωσε το μέγεθος και τις πραγματικές διαστάσεις του ταχυδρομείου, της διαχρονικής του προσφοράς στην κοινω-νία και της μεγάλης του προοπτικής στους σχε-διασμούς για ανάπτυξη.

Καίρια συμβολή για την πραγμάτωση και το καλύτερο αποτέλεσμα αυτής της προοπτικής είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.

Το σκληρό και αθέμιτο ανταγωνιστικό ταχυ-δρομικό περιβάλλον που δραστηριοποιούμα-στε δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αδράνειας. Αντίθετα, πρέπει να εκμεταλλευ-όμαστε την κάθε ευκαιρία, στην από το 2013 απελευθερωμένη ταχυδρομική αγορά, δίνο-ντας καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας, γε-γονός που διασφαλίζει και την ίδια την εργασία μας.

Προτείνουμε λύσεις, έχουμε προτάσεις, αγω-νιζόμαστε και αγωνιούμε για το μέλλον, την προοπτική και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, γι’αυτό είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για δυνα-μικές παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Page 31: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

31

ΠΑ

ΣΚΕ-

ΕΛΤΑΚαταγγείλαμε με δελτία τύπου τις εξαγγελίες

μαζικών απολύσεων από τις διοικήσεις με-γάλων επώνυμων εγχώριων επιχειρήσεων και συμπαρασταθήκαμε στους εργαζομένους των.

Συμμετείχαμε μαζικά στις δυο μεγάλες κινη-τοποιήσεις που εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις ανθρωποφάγες πολιτικές των μνη-μονίων.Λέμε ΟΧΙ:• Στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλι-

σης.• Στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.• Στις φοροεπιδρομές που πλήττουν τον κό-

σμο της εργασίας.• Στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.• Στις απολύσεις και την ανεργία.

Βασικός στόχος για εμάς είναι η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του ΕΛΤΑ, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η περιφρούρηση των δι-καιωμάτων μας.

Γι αυτό καλούμε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τα αρμόδια υπουργεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων, των θέσεων εργασίας, τη θωρά-κιση του θεσμικού πλαισίου και των εργασια-κών δικαιωμάτων μας.

Δυστυχώς όμως οι πρωτοφανείς και βάρβα-ρες ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που είναι σε εξέλιξη, δεν θυμίζουν απλά την συνέχεια της μνημονικής εποχής, αλλά σημαίνουν την πλήρη κατεδάφιση και ξα-θεμελίωση σε ότι έχει απομείνει.

Η μαζικότητα στις αντιδράσεις μας, η ενότητα του συνόλου των εργαζομένων και οι στοχευμέ-νες δυναμικές απαντήσεις, μπορούν να αποτε-λέσουν ανάχωμα για την εφαρμογή τους.

Ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά των μνημονίων και των αδιεξόδων πολι-τικών των χρεών, είναι καθήκον κάθε εργαζόμε-νου και κάθε πολίτη.

Η ανεξαρτησία και η κυριαρχία της χώρας, αλλά και η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, είναι χρέος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,Η Π.Α.Σ.Κ.Ε. θα κρατήσει ξανά ψηλά τη ση-

μαία των αγώνων, των θεσμικών παρεμβά-σεων και των διεκδικήσεων, αντιμετωπίζοντας και καταγγέλλοντας τις πολιτικές που κινούνται ενάντια στους εργαζόμενους, στα ΕΛΤΑ, στη χώρα μας.

Με υπευθυνότητα, συνέπεια και αγωνιστι-κότητα έχοντας την κυριαρχία στο χώρο του Συνδικάτου:• διατηρούμε στο ακέραιο, τις αρχές και τις

αξίες μας.• ακυρώνουμε με τον πιο αποφασιστικό

τρόπο τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των οικονομικών συμφερόντων.

• περιφρουρούμε, με το πιο αποφασιστικό τρόπο, τα συμφέροντα του ΕΛ.ΤΑ. και των εργαζομένων.

• χαράζουμε με αίσθημα ευθύνης, την προ-οπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Η ΠΑΣΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και με κοινές δράσεις και αγώνες να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, να υπερασπιστούμε το Ταχυ-δρομείο προς το συμφέρον του λαού και της χώρας.

Κανένας δεν μας χαρίζει τίποτα. Όλα τα κερδί-ζουμε με τον ενωτικό μας αγώνα.

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με υπευθυνότητα να είμαστε δίπλα στον κάθε εργαζόμενο, στον κάθε συνάδελφο και τις καθημερινές του ανάγκες. Μαζί με τον Έλληνα πολίτη, στους δρόμους του αγώνα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΜΕ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ.ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΜΕΛΛΟΝ.

Page 32: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

32

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΕΛ ΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ

ΔΑ

ΚΕ Ε

ΛΤΑ

Πέντε χρόνια υλοποίησης Προγραμμάτων αυ-στηρής δημοσιονομικής προσαρμογής, η “πα-γίδα” του χρέους, η επικίνδυνη περιδίνηση και η αδυναμία αυτόνομης εξόδου στις αγορές κεφα-λαίου παραμένουν για την Πατρίδα μας με διαρ-κώς κλιμακούμενα τα επώδυνα χαρακτηριστικά της αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού, της χρηματο-πιστωτικής αποσταθεροποίησης, της απώλειας της τραπεζικής πίστης και του υψηλού επενδυτικού ρίσκου. Η ταυτόχρονη εφαρμογή δεσμεύσεων ακραίας λι-τότητας και εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί σε καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας, κα-θώς και σε μια πρωτοφανή κατακρήμνιση του βι-οτικού επιπέδου των πολιτών -χωρίς ιστορικό προηγούμενο για ευρωπαϊκό κράτος σε ειρη-νική περίοδο- που μεταφράστηκε σε οξύτατη κοι-νωνική κρίση, στα όρια της ανθρωπιστικής. Είναι πλέον ξεκάθαρο ό,τι το “μείγμα” πολιτικής που επιβάλλεται είναι δομικά ασύμβατο με τη δι-άρθρωση του ελληνικού μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο εδράζεται πάνω στη δυναμική της σχέ-σης κατανάλωση-εγχώρια ζήτηση-οικονομική μεγέθυνση, αγνοώντας εθνικές ιδιαιτερότητες, υπαρ-ξιακές ανάγκες της υγιούς επιχειρηματικότητας, ζωτι-κές αιτιάσεις της κοινωνίας.

Η αδιέξοδη και ανάλγητη αναζήτηση της αντα-γωνιστικότητας μέσα από τη συρρίκνωση του εργασιακού κόστους διαμόρφωσε ένα ζοφερό περιβάλλον πλήρους απορρύθμισης της αγο-ράς εργασίας με κύρια συστατικά την εργα-σιακή επισφάλεια, την καταστρατήγηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και τη βίαιη αποκέντρωση των Συλλογικών Συμβάσεων. Η εκτόξευση της ανεργίας και τα “παράγωγά” της αποτελούν μια “βραδυφλεγή βόμβα” στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, από το έλλειμμα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας έως την απαξίωση του ανθρωπίνου δυναμικού του Τόπου, την απώλεια εισφορών για τα Ταμεία και φο-ρολογικών εσόδων μέχρι την “διαρροή εγκεφάλων” ως αποτέλεσμα της μαζικής μετανάστευσης των νέων μας που αφαιρεί την απαιτούμενη καινοτομία και τεχνογνωσία από την παραγωγική διαδικασία. Οι εκτεταμένες περικοπές στον Κοινω-νικό Προϋπολογισμό οριστικοποιούν την αποδόμηση του Κράτους Πρόνοιας συνιστώντας ένα ακόμη “Ελληνικό Παράδοξο” με δι-αλυτικές συνέπειες σε τομείς όπως η Δημόσια Υγεία. Η επάρκεια του Ασφαλιστικού Συστήματος υπονο-μεύεται από διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων και

αυξήσεις των ορίων ηλικίας χωρίς να αντιμετωπίζε-ται αποτελεσματικά το ζήτημα της βιωσιμότητάς του. Το Φορολογικό Σύστημα από μοχλός ανά-πτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης μετατρέ-πεται σε ένα κοντόφθαλμα εισπρακτικό και τιμωρητικό εργαλείο που “ποινικοποιεί” τη μικρή ιδιοκτησία, στοχοποιεί για μια ακόμη φορά τους “συνήθεις υπόπτους” μισθωτούς και συνταξιούχους και εξοντώνει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη “ραχοκοκαλιά” της οικονομίας και της απασχό-λησης ενώ η “ασυλία” των κατεχόντων συνεχίζεται. Ταυτόχρονα, η αστάθεια του φορολογικού καθεστώ-τος, οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές και το κλίμα ευρύτερης αβεβαιότητας για την πορεία της χώρας αποτρέπουν κάθε σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, όταν η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων προβάλ-λει ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη μόχλευση της οικονομίας και την κάλυψη του παραγωγικού κενού. Την ίδια ώρα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύ-σεων μειώνεται συστηματικά και σε συνδυασμό με την προβληματική απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ στερούν κρίσιμους πόρους ανάκαμψης. Η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό είναι σχεδόν αδύνατη και όταν αυτή επιτυγχάνεται τα επιτόκια είναι πολλαπλάσια -και συνεπώς μη ανταγωνιστικά- από τα αντίστοιχα των περισσοτέρων κρατών-μελών της Ε.Ε.

Κοινός παρανομαστής η δραστική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και μια δυ-σθεώρητη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των οικο-νομικά ασθενέστερων που:• διευρύνει τις κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτι-

κές ανισότητες οξύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και μάλιστα στις πιο ακραίες-τριτοκοσμικές της μορφές όπως η απόλυτη ένδεια, η ενεργειακή φτώ-χεια και η επισιτιστική ανασφάλεια,

• διογκώνει την κρίση ιδιωτικού χρέους με τον υπερ-πολλαπλασιασμό των “κόκκινων” δανείων να εντείνουν τον κίνδυνο γενικευμένων κατασχέσεων και πλειστηριασμών,

• συμπαρασύρει σε “ελεύθερη πτώση” την εγχώρια ζήτηση και την ιδιωτική κατανάλωση ανατροφο-δοτώντας το μαζικό κλείσιμο επιχειρήσεων με ανα-πόδραστη συνέπεια τη διαρκή “αιμορραγία” της πραγματικής οικονομίας και απασχόλησης.

ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ στις ΛΥΣΕΙΣ και ΟΧΙ στα ΠΡΟΒΛΗ-ΜΑΤΑ: Χωρίς αμφιβολία, η διασφάλιση της απαιτούμενης δημοσιονομικής ισορροπίας, η μετάβαση της οι-

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Page 33: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

33

ΔΑ

ΚΕ Ε

ΛΤΑ

κονομίας σε συνθήκες ανάπτυξης, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η επιστροφή στην κοινωνική κα-νονικότητα προϋποθέτουν ένα νέο εναλλακτικό αφή-γημα υπέρβασης της κρίσης που θα υπηρετεί τους μακροοικονομικούς στόχους διαφοροποιώντας, όμως, σταδιακά τα “μέσα” για την επίτευξή τους. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η μικρο-μεσαία επιχειρηματικότητα υπό τη σκέπη της κοι-νωνικής οικονομίας της αγοράς συνιστούν “υποκείμενα” της κοινωνικοοικονομικής ανάκαμψης και όχι “αντικείμενα” προς εξόντωση ή θυσία στο “βωμό” των κατεστημένων συμφερόντων της ντό-πιας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων ελίτ. Απαιτείται, λοιπόν, ένα νέο συνεκτικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο με στόχο την οικοδόμηση και εμπέδωση ενός ανθρωποκεντρικού μοντέ-λου ανάπτυξης που θα συνδυάζει την αντα-γωνιστικότητα με την κοινωνική συνοχή και την παραγωγικότητα με την εργασιακή δικαιοσύνη. Η οριστική αντιμετώπιση των διαχρονι-κών παθογενειών και στρεβλώσεων της ελληνικής οικονομίας είναι εφικτή μέσα από με-ταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που θα έχουν την κοινωνία σύμμαχο και συμμέτοχο. Η χώρα μας οφείλει να επαναδιαπραγματευθεί τις δεσμεύσεις των Μνημονίων συγκροτώντας μια άξια και αντιπροσωπευτική Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευ-σης με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και ιδεοληψίες. Μια εθνική συνεννόηση που το 2009 είχε προταθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά δυστυχώς τότε τορπιλίστηκε από την ειδεχθή πλέον φράση “λεφτά υπάρχουν”.

Η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης επιβάλλεται να διεκδικήσει:• την επάνοδο της Πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή

ομαλότητα και τον οριστικό απεγκλωβισμό της από το “ειδικό καθεστώς” απόκλισης από το Ευ-ρωπαϊκό Κεκτημένο και τους θεμελιώδεις κοινω-νικούς στόχους της Στρατηγικής “Ευρώπη 2020” στο οποίο εντάχθηκε με την υπογραφή -χωρίς καμία διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση Πα-πανδρέου- του 1ου Μνημονίου,

• την επαναφορά του Συστήματος Συλλογικών Δι-απραγματεύσεων στη βάση και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου που ισοπεδώθηκε στο πλαί-σιο της 2ης Δανειακής Σύμβασης,

• την ανάκτηση του χαμένου εδάφους από την καταστροφική διαπραγματευτική τακτική της “δη-μιουργικής ασάφειας” η οποία οδήγησε στη σύ-ναψη του 3ου Μνημονίου που -όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να “βαφτίζουν το κρέας ψάρι”- ενέτεινε περισσότερο από ποτέ την εξάρτηση της χώρας μας από τις “δόσεις” των Δανειστών και σωρευ-τικά τη σφοδρότητα των επιβαλλόμενων μέτρων απομακρύνοντας τον ορίζοντα απαγκίστρωσης του Τόπου από τα επαχθή Προγράμματα χρηματο-δοτικής στήριξης.Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και οι Έλληνες ευρωπαίοι

πολίτες. Κανείς δεν δικαιούται να συγκρίνει ένα κρά-τος-μέλος του στενού πυρήνα της Ευρώπης με τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, ούτε να επιζητά την απομόνωση μας μέσον “βελούδινης” εξόδου από το ενιαίο νόμισμα. Άλλωστε σε αυτά τα διλλή-ματα ο ελληνικός λαός έχει απαντήσει πριν από 70 χρόνια…

Η Ενωμένη Ευρώπη όμως δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο ενιαίο νόμισμα. Παράλληλα υπαγορεύουν την εκκίνηση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου πλαισίου ενιοποίησης όρων και κα-νόνων που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενιαίους συντελεστές ΦΠΑ και επιτόκια τραπεζικού δανεισμού, καθώς και συντονισμό των πολιτικών.

Η ΔΑΚΕ, στην κατεύθυνση της άμεσης εισόδου της Πατρίδας μας σε ένα μεταβατικό περιβάλλον απεμπλοκής από τα Μνημόνια Δανεισμού και ανα-θεώρησης των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά, καταθέτει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων και εναλλακτικών-ισοδύναμων μέτρων σε κρίσιμους τομείς άσκησης πολιτικής για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, την αναθέρμανση της αγοράς, τη στήριξη της απασχόλησης και την ανα-κούφιση της κοινωνίας με θετικό αναπτυξιακό πρό-σημο, χωρίς πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος και με προοπτική σημαντικού οφέλους στα δημόσια έσοδα.

Φορολογικό ΣύστημαΔημιουργία φορολογικής συνείδησης και κουλ-

τούρας συλλογής αποδείξεων μέσα από τη διασύν-δεση των φορολογικών εσόδων με το Ασφαλιστικό Σύστημα:• Ενημέρωση των πολιτών και αναγραφή στις απο-

δείξεις των μονάδων του ΦΠΑ που κατευθύνονται στο ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών).

• Απόδοση ποσοστού 10% σε περίπτωση πρόσθε-των εσόδων από τη συλλογή ΦΠΑ σε τριμηνιαία βάση για τη στήριξη των Επικουρικών Ταμείων και την έμμεση υπέρβαση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που θα λειτουργήσει ως κί-νητρο συλλογής αποδείξεων –στη λογική “Επικου-ρική Σύνταξη-Απόδειξη” αυξάνοντας παράλληλα τα δημόσια έσοδα.

• Θεσμοθέτηση ενός πλαισίου κλιμακούμενης μείωσης των συντελεστών φορολόγησης ή φο-ροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις που είτε δημι-ουργούν θέσεις εργασίας (ανάλογα με το μέγεθός τους) είτε επανεπενδύουν αποδεδειγμένα τα κέρδη τους.

• Διαφοροποίηση του καθεστώτος φορολόγησης των επιχειρήσεων εντάσεων εργασίας από τις εντάσεως κεφαλαίου.

• Καθιέρωση υποχρέωσης υποβολής “πό-θεν έσχες” από όλους τους πολίτες. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

• Επαναφορά του πλαισίου των ΣΣΕ στην προ του 2010 εποχή (Καθολικότητα ισχύος οικονομικών όρων ΕΓΣΣΕ, ευνοϊκή ρύθμιση, δυνατότητα κήρυ-

Page 34: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

34

ΔΑ

ΚΕ Ε

ΛΤΑ

ξης ως υποχρεωτικών των κλαδικών ΣΣΕ, μετενέρ-γεια κ.λπ.).

• Θεσμοθέτηση αναλογικά μειωμένης καταβολής εισφορών για τις επιχειρήσεις που αμείβουν τους εργαζόμενούς τους βάσει Κλαδικών ή Επιχειρησι-ακών ΣΣΕ, και όχι με τους βασικούς μισθούς της νομοθετικής παρέμβασης.

• Δυνατότητα συμβασιοποίησης -στο πλαίσιο των επιχειρησιακών συμβάσεων για την προσυμφω-νημένη κατανομή- στους μισθούς των εργαζο-μένων μέρους των κερδών ή εκείνων των ζημιών που οφείλονται σε ενδογενείς επιχειρησιακούς παράγοντες.

Κοινωνικό Κράτος1. Μετάβαση από ένα “επιδοματοκεντρικό” σε ένα

δυναμικό, αναπτυξιακό και αποκεντρωμένο κοι-νωνικό κράτος.

2. Δημιουργία ενός αποτελεσματικού Συστήματος Κοινωνικής Προστασίας με “έξυπνες” κοινωνικές δαπάνες που θα έχουν πολλαπλασιαστικότητα τόσο για την κοινωνική συνοχή, όσο και για την πραγματική οικονομία (η χώρα μας εμφανίζει ιδιαίτερη χαμηλή αποτελεσματικότητα στην διαχεί-ριση των κοινωνικών δαπανών).

3. Μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης με άξονα την αναβάθμιση των ακολουθούμενων ενεργητικών πολιτικών απα-σχόλησης και τη θεσμοθέτηση “Προγραμμάτων Εγγυημένης Απασχόλησης”, γεγονός που αναμέ-νεται να δημιουργήσει διττή ωφέλεια για εργαζό-μενους και επιχειρήσεις.

4. Για χρονικό διάστημα τριών ετών προτείνεται η θεσμοθέτηση εισοδηματικών κριτηρίων στην κα-ταβολή των κοινωνικών επιδομάτων ώστε -παρά τους εξαιρετικά περιορισμένους διαθέσιμους κοι-νωνικούς πόρους- να διαμορφωθεί ένας “κοι-νωνικός μισθός” ικανός να προστατέψει από φαινόμενα ακραίας φτώχειας τους συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη.

5. Για χρονικό διάστημα τριών ετών, εισαγωγή εισο-δηματικών κριτηρίων και στην καταβολή επιδόμα-τος ανεργίας με ταυτόχρονη 12μηνη επιμήκυνση του χρόνου καταβολής τους σε δικαιούχους-μέλη νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα άλλο εισό-δημα.

6. Πλήρης επαναφορά των δραστηριοτήτων των ΟΕΚ και ΟΕΕ (πόροι των εργαζομένων χωρίς επι-βάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού) που εμφάνιζαν υψηλή προστιθέμενη κοινωνική και αναπτυξιακή αξία. Σε μια περίοδο που οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται, είναι απαράδεκτο η χώρα μας να είναι από τα ελάχιστα κράτη-μέλη της Ε.Ε. χωρίς συντεταγμένο Πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγασης.

Ασφαλιστικό Σύστημα• Με δεδομένο ότι η διασφάλιση της βιωσιμότη-

τας και επάρκειας της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ζήτημα εξεύρεσης πόρων και όχι περικο-πής παροχών ή αύξησης ορίων ηλικίας, θε-

σμοθέτηση καταβολής ποσοστού ενίσχυσης των Ασφαλιστικών Ταμείων από τα έσοδα τυχερών παιγνίων και τις Α.Π.Ε. (επιδοτούνται από το κράτος), καθώς και από τις εισπράξεις των διοδίων.

• Καθιέρωση της 37ετίας ως σύνολο του εργα-σιακού βίου ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

• Επιβολή έκτακτου πλαφόν για χρονικό διά-στημα 3 ετών στο ανώτερο καθαρό ποσό της κύριας σύνταξης έτσι ώστε να μην υπερβαίνει τα 1.400€ με ταυτόχρονη δέσμευση για τερμα-τισμό περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις.

Στρατηγικές Συμμαχίες για Κρατικές Επιχειρήσεις (πρώην ΔΕΚΟ)

Αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών με ομοειδείς επιχειρήσεις του εξωτερικού για την εισαγωγή της απαιτούμενης τεχνογνωσίας και τη βελτίωση της θέσης των κρατικών επιχειρήσεων στο διεθνή αντα-γωνισμό. Αξιολόγηση των προσφορών σύναψης στρατηγικών συμμαχιών με άξονα και τη “ρήτρα επανεπένδυσης κερδών”, δηλαδή ένα πενταετές σχέ-διο επένδυσης των κερδών στην αναβάθμιση του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ρήτρα επανεπένδυσης αποτελεί σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης για τις περισσότε-ρες ευρωπαϊκές χώρες.

Ανασφάλιστη ΕργασίαΜε βάση την παραδοχή ότι η ανασφάλιστη ερ-

γασία εντοπίζεται κυρίως στις ευέλικτες μορφές εργασίας και τον άνεργο πληθυσμό προτείνεται η παροχή δυνατότητας συνδυασμού της μερικής απασχόλησης (από κάποιες ώρες και κάτω) με τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος ανεργίας και τυχόν άλλων “προνομίων” (π.χ. μόρια ανεργίας) με αντίστοιχο συμψηφισμό της αμοιβής από την εργασία και του επιδόματος. Εισαγωγή τεκμηρίων ενδεδειγμένου ή ελάχιστου αριθμού εργαζομένων σε κλάδους που καταγράφονται υψηλά ποσοστά “μαύ-ρης” εργασίας, όπως ο Επισιτισμός-Τουρισμός.

Αλλαγή του πλαισίου με περιορισμό της “μαθητείας” από σχολές του εξωτερι-κού στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού. Ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού και του εξοπλι-σμού του Σ.Επ.Ε.

Αναδιοργάνωση της χωροταξικής διάρθρωσης και κατανομής των υπηρεσιών του Σ.Επ.Ε. Επιτά-χυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του μηχανο-γραφικού συστήματος καταγραφής και διαχείρισης πληροφοριών με έμφαση στη βέλτιστη πρακτική του risk analysis.

Η ΔΑΚΕ με έγνοια και αγωνία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας, μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική δικαιοσύνη, θα συνεχίσει να αγωνίζεται από κάθε μετερίζι και να διεκδικεί σθεναρά την καλύτερη Ελλάδα που θέλουν και αξίζουν να έχουν οι εργαζόμενοι της χώρας και τα παιδιά μας.

Page 35: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

35

ΠΑ

Κ ΕΛ

ΤΑΠΑΚ ΕΛΤΑΑΓΩΝΙΣΤ ΙΚΟ ΤΑ ΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟΚαθημερινή ενημέρωση στη διεύθυνσή μας στο διαδίκτυο: www.pak-elta.gr

ΠΑ

Κ ΕΛ

ΤΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την τελευταία εξαετία βιώνουμε πρωτόγνω-ρες καταστάσεις που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της οικονομικής και κοινωνικής εξα-θλίωσης. Οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές κατακρεούργησαν το εισόδημα μας, αύξησαν τη φορολογία, επέβαλλαν χαράτσια και εισφορές καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών μας. Ισοπέδωσαν το ασφαλιστικό σύστη-μα και διέλυσαν το εθνικό σύστημα υγείας. Κατήργησαν συλλογικές συμβάσεις και εργα-σιακά δικαιώματα και έσπρωξαν στην ανερ-γία πάνω από το 1/4 του πληθυσμού, οδη-γώντας το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στο περιθώριο.

Δυστυχώς η ελπίδα που γεννήθηκε στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη ξεθωριάζει και οι προεκλογικές δεσμεύσεις της αριστερής κυβέρνησης μετατρέπονται σε νέο εφιάλτη. Η ανασφάλεια, ο φόβος και η αγωνία για το εργασιακό, μισθολογικό και συνταξιοδοτικό μας μέλλον επανήλθαν μετά και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Απέναντι σ’ αυτόν τον ανελέητο πόλεμο, ο φυσικός προστάτης των εργαζομένων, το συνδικάτο, ανεπαρκές και ενδοτικό όχι απλά ανέχτηκε τα πάντα, αλλά ουσιαστικά συνέ-βαλλε με την ανοχή του στην εφαρμογή τους. Είδαμε ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια τις συν-δικαλιστικές ηγεσίες να γίνονται ο ιμάντας μεταφοράς των νεοφιλελεύθερων κυβερνη-τικών πολιτικών στη δουλειά μας, στην καθη-

μερινότητα μας, στην ίδια τη ζωή μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μας και αποδείχτηκαν επιζήμιες, αφού μέσα σε πέντε χρόνια επέτρεψαν να χαθούν όλα όσα θεωρούσαμε κεκτημένα.

Το παράδοξο και συνάμα αντιφατικό στην όλη ιστορία είναι πως, ενώ αποδέχτηκαν τα πάντα, έρχονται με περίσσιο θράσος και παρουσιάζονται ως «σωτήρες», που μας έσω-σαν τάχα από τα χειρότερα. Η πραγματικότη-τα όμως είναι αμείλικτη και μη αμφισβητήσιμη. Δυστυχώς ούτε οι μεγάλες περικοπές στους μισθούς μας, ούτε το πάγωμα του χρονοε-πιδόματος, ούτε η μεγάλη μείωση της συνο-λικής μισθοδοσίας του προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων, αλλά ούτε και η αναστολή καταβολής των δώρων και του επιδόματος κανονικής άδειας (που όλες οι παρατάξεις ψήφισαν, εκτός από την ΠΑΚ), κατάφεραν να «σώσουν» τον Οργανισμό, όπως μας υπό-σχονταν!

Αντίθετα, είδαμε τα ελλείμματα να πολλα-πλασιάζονται, την πλήρη διάλυση του Ταχυ-δρομείου, την απαξίωση, την συρρίκνωση, τον τεμαχισμό του έργου του και την εκχώ-ρηση του σε ιδιώτες. Είδαμε τους μεγάλους πελάτες να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο και μια διοίκηση να εξαγγέλλει μεγαλόπνοα σχέδια για ανάπτυξη, για μετατροπή του ΕΛΤΑ σε μικρή ΔΕΗ, για συνεργασία με Κινέζους, για μεταφορά φαρμάκων, για πώληση τσιχλών, ξυστών λαχείων και μπουρνουζιών, που σε όσους γνωρίζουν την πραγματική κατάστα-ση, προκαλούν γέλιο.

Page 36: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

36

ΠΑ

Κ ΕΛ

ΤΑ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η αιτία της καταστροφικής πορείας του ΕΛΤΑ και των τριτοκοσμικών συνθηκών που βιώνουμε δεν είναι αποκλειστικά η οικονομική κρίση, όπως βολεύει κάποιους να λένε. Ένας λόγος είναι σίγουρα οι διαχρονικά ασκούμε-νες πολιτικές, αλλά ο κύριος λόγος είναι οι καταστροφικές διοικητικές επιλογές και οι απροκάλυπτες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία του Οργανισμού.

Το 2013 η διοίκηση παρουσίασε και η ΠΟΣΤ στήριξε το περιβόητο, 18μηνο crash program και το πενταετές Στρατηγικό και Επιχειρησια-κό Σχέδιο 2013-2017 ως «μάννα εξ ουρανού» και σανίδα σωτηρίας για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ΕΛΤΑ και μας έκρυψαν όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτό περι-είχε. Επιπτώσεις που τις βλέπουμε από τότε να ξεδιπλώνονται σιγά – σιγά, με κυριότερη, αυτή της ιλιγγιώδους μείωσης του μόνιμου προσωπικού προς τις 5.400 θέσεις. Ανέχτη-καν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και δεν ζήτησαν ποτέ προσλήψεις μόνιμου προ-σωπικού, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα που βιώνουμε σήμερα. Καταστήματα να υπολει-τουργούν, ανεκτέλεστοι τομείς διανομής, μη χορηγηθείσες κανονικές άδειες και το προσω-πικό να βιώνει μια πρωτόγνωρη καθημερινή πίεση. Και το περίεργο είναι πως, κανείς δεν παραδέχεται την αποτυχία τους.

Διοίκηση και ΠΟΣΤ επέδειξαν πρωτοφανή αδράνεια και άφησαν να χαθούν 36 εκατ. € από τα ΕΣΠΑ, που θα εκσυγχρόνιζαν τον οργανισμό και θα τον καθιστούσαν ανταγω-νιστικό απέναντι στις ιδιωτικές ταχυδρομικές εταιρίες.

Η διοίκηση, αλλά κυρίως η ΠΟΣΤ, θα πρέπει να καταλάβουν άμεσα πως μειωμένα έσοδα, ελλείμματα, και χρέη δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά παιγνίδια και λογιστικά τερ-τίπια, αλλά ούτε με την συνεχιζόμενη πίεση

στις εναπομείνασες αμοιβές μας και την σύν-θλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Το πρόσφατα επικαιροποιημένο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΕΛΤΑ, προβλέπει μεί-ωση στους μισθούς μας 20% και παραπέρα συρρίκνωση του Οργανισμού και δεν καταλα-βαίνουν πως τα ΕΛΤΑ δεν έχουν ανάγκη από επικοινωνιακές εξαγγελίες αλλά από δουλειά, για να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν το τεράστιο δίκτυο τους, όπως και το έμπειρο προσωπικό τους. Δεν γίνεται να πέφτει συνε-χώς η δουλειά σε εμάς και να αυξάνεται στους ανταγωνιστές μας.

Κάποιοι φταίνε γι’ αυτό και είναι επιτέλους ώρα η κυβέρνηση να πάρει θέση και να ζητή-σει ευθύνες, αναλογιζόμενη βέβαια και τις δικές της, που έχει αφήσει τον Οργανισμό να βουλιάζει μέρα με τη μέρα εδώ και δέκα μήνες.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Ταχυδρόμοι

Είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι, προς όλους σας. Η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του Δημόσιου Ταχυδρομείου και κατά συνέπεια το εργασιακό μας μέλλον, είναι κατά κύριο λόγο θέμα πολιτικής βούλησης. Μιας βού-λησης που πρέπει να εκφραστεί ξεκάθαρα, ύστερα και από τον ρόλο και την προσφο-ρά του ΕΛΤΑ στο κοινωνικό σύνολο κατά την περίοδο εφαρμογής του capital control. θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει ξεκάθαρη κυβερνητική θέση για τι Δημόσιο Ταχυδρο-μείο θέλουν. Τα ΕΛΤΑ, ως δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, δεν μπορούν να μπαίνουν στη ζυγαριά της «κερδοφορίας» σύμφωνα με την κεφαλαιοκρατική αντίληψη, αλλά να παρέχουν δημόσια αγαθά και υπηρεσίες με ποιότητα, ασφάλεια και ταχύτητα στην κοι-νωνία και να συμβάλλουν στην οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη της χώρας.

Δεν αρκούν τα λόγια και οι εξαγγελίες των κυβερνητικών παραγόντων για στήριξη του δημόσιου Ταχυδρομείου, πρέπει να συνο-

Page 37: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

37

ΠΑ

Κ ΕΛ

ΤΑδευτούν από έργα που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες ενέργειες.

● Θα συγχωνευτεί η θυγατρική των Ταχυμε-ταφορών με τα ΕΛΤΑ, ή όχι? Πέντε χρόνια τώρα ακούμε λόγια, λόγια και ουσία τίπο-τα. Λειτουργούν παράλληλα δύο δίκτυα με τεράστιο κόστος και δεν καταλαβαίνουν οι εμπλεκόμενοι πως το μέλλον του ΕΛΤΑ βρίσκεται στις ταχυμεταφορές και στο ηλε-κτρονικό εμπόριο.

● Θα ξεφορτωθούμε επιτέλους την αποι-κιοκρατική σχέση που μας επέβαλαν με την Eurobank; Που χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, απέχτησε το 10% του ΕΛΤΑ και δουλεύουμε για τα συμφέροντα της? Θα υλοποιήσει επιτέλους η κυβέρνηση την εξαγγελία της πως θέλει συνεργασία του ΕΛΤΑ με ένα δημόσιο πιστωτικό ίδρυμα που θα υπηρετεί της ανάγκες της κοινωνίας;

● Θα γίνει κάτι με την άδεια του εναλλακτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας που διεκ-δικούν τα ΕΛΤΑ και τη συνεργασία με τους Κινέζους, ή πρόκειται για εξαγγελίες τύπου φαρμάκων για την επικοινωνιακή προβολή της διοίκησης και τίποτα άλλο;

Σ’ αυτές τις κατευθύνσεις υπάρχει το μέλ-λον του Οργανισμού και κατ’ επέκταση το δικό μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Εμείς πιστοί στις αρχές και τις αξίες του ταξι-κού κι ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού, με ξεκά-θαρες ιδεολογικές και συνδικαλιστικές θέσεις πορευόμαστε και απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που δεν ανέχεστε πλέον το συνδικαλι-στικό κατεστημένο με τις καθεστωτικές αντι-λήψεις και τις αλαζονικές συμπεριφορές, την ανάδειξη του ρουσφετιού σε επιστήμη και σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του συνδικαλιστι-κού κινήματος. Αυτό που ζούμε σήμερα δεν

είναι ο συνδικαλισμός που οραματιστήκαμε και πιστέψαμε. Το συνδικαλισμό που ονειρευ-τήκαμε τον έπνιξε ο έντονος παραγοντισμός και η διαχείριση της εξουσίας.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε μαζί. Γιατί εάν εμείς οι Εργα-ζόμενοι δεν αντισταθούμε τώρα, θα είμαστε μόνιμα χαμένοι, γονατισμένοι και εξαθλιωμέ-νοι, έρμαια των διοικητικών αποφάσεων και του συνδικαλιστικού κατεστημένου. Ποιόν περιμένετε να μας σώσει; Ποιόν να υπηρετή-σει τα εργασιακά συμφέροντα μας;

Εμείς πρέπει σώσουμε το Ταχυδρομείο, γιατί το Ταχυδρομείο είμαστε εμείς.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ακούτε πολλές φορές συνδικαλιστές του χώρου μας να μιλούν για κέρδη, για αριθ-μούς, για επενδύσεις, για στρατηγικούς επεν-δυτές, για επιχειρησιακά σχέδια και ξέχασαν τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο και τις ανά-γκες του! Ξέχασαν πως υπάρχουν ανθρώπινα όρια, αντοχές και εργασιακά δικαιώματα.

Μην παραμένετε αδρανείς μπροστά στις τραγικές εξελίξεις. Μην σας τρομάζουν τα εκβιαστικά διλλήματα του συστήματος. Στον κόσμο αυτό αν ήρθατε μόνο για να μετρήσετε τα χρόνια σας και να ζήσετε μια ήσυχη, μα φοβισμένη ζωή με σκυμμένο κεφάλι, μέχρι πρότινος ίσως δεν είχατε να φοβηθείτε τίπο-τα. Τους ήσυχους ανθρώπους, συνήθως δεν τους πείραζε κανείς. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, αφενός κανένας δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο αφετέρου, αν είναι να χαθεί κάποτε ο κόσμος, θα χαθεί από τους φοβι-σμένους. Αυτούς που από το φόβο τους δεν τόλμησαν να εμποδίσουν την καταστροφή. Ο φόβος είναι συνήθως το γνώρισμα των ηττημένων.

Καθημερινή ενημέρωση στη διεύθυνση μας στο διαδίκτυο: www.pak-elta.gr

Page 38: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

38

ΔΥ

ΝΑ

ΜΙΚ

Η Α

ΝΑ

ΝΕΩ

ΤΙΚ

Η Κ

ΙΝΗ

ΣΗ Ε

ΛΤΑ

ΔΑΚ ΕΛΤΑΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ε ΛΤΑ

www.dak-elta.gr

Σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκεται το τελευταίο – μεγάλο - διάστημα ο ΕΛΤΑ.

Ένας συνδυασμός άλυτων προβλημά-των μαζί με την γενι-κή οικονομική πορεία της χώρας έχουν οδηγήσει τα ΕΛΤΑ σε μια αδιέξοδη κατά-σταση.

Η Διοίκηση «σπρώ-χνει τον χρόνο» και

προσπαθεί να «λουστράρει» την εικόνα του Οργα-νισμού για να μην αναλάβει την ευθύνη της κατά-στασης.

Το Συνδικαλιστικό κατεστημένο του παρελθόντος συνεχίζει να παίζει τα γνωστά παιχνίδια κερδίζοντας λίγο χρόνο επιρροής πάνω στα συντρίμμια.

Υπάρχει καμία λογική σε όλα αυτά που συμβαί-νουν; Οι περισσότεροι εργαζόμενοι συμφωνούμε πως ΟΧΙ. Αυτή είναι και η θέση της ΔΑΚ: ότι χρειά-ζεται να δούμε μπροστά, να βρούμε τους τρόπους που τα ΕΛΤΑ θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους, όχι απλώς να βγάλουν το επόμενο τρίμηνο. Αυτή είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας αυτή τη στιγ-μή. Ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να αντιλαμβάνο-νται όσοι έχουν αίσθηση ευθύνης για την πορεία του Οργανισμού μας.

Μαγειρεύοντας τα νούμεραΕίναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εννεάμηνο του

2015, τα ΕΛΤΑ εμφάνισαν έλλειμμα 33 εκατομμυρίων. Το ποσό αυτό είναι πραγματικά συγκλονιστικό και δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων που προανα-φέραμε.

Χαμένοι πελάτες, μείωση του παραδοσιακού ταχυ-δρομικού έργου έλλειψη νέων ελκυστικών υπηρεσι-ών, απουσία νέων προϊόντων που να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς (Συνεχίζουμε να ρωτάμε τι έλεγαν εκείνες οι πανάκριβες μελέτες που πλήρωσε – με ανάθεση- η Διοίκηση. Είμαστε σίγου-ροι ότι δεν πληρώθηκαν για αέρα αλλά για κάτι ουσιαστικό. Ή μήπως να μην είμαστε τόσο σίγουροι;

Πάντως ακόμα δεν έχουμε μάθει). Ωστόσο φαίνεται ότι μέσα σε ένα μήνα αυτό τα

ελλείμματα θα μειωθούν με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, όχι κατά ένα ή δύο εκατομμύρια αλλά κατά περίπου ΔΕΚΑ. Το σχέδιο, σύμφωνα με τις υφιστά-μενες ενδείξεις, προβλέπει προείσπραξη από μεγάλο πελάτη με πολύ σημαντική έκπτωση σε prepaid για λογαριασμούς των επόμενων ετών. Μάλιστα φαίνε-ται πως πηγαίνουμε σε προείσπραξη του ΦΠΑ για το 2016 ώστε να μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό προκει-μένου να κλείσει η τρύπα.

Αν εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο θα φανεί στις επό-μενες ημέρες. Και θα πρέπει να δούμε πόσο μεγάλη είναι η έκπτωση που δίνουν σήμερα τα ΕΛΤΑ για τα επόμενα (πόσα;;;;) χρόνια, προκειμένου να κλείσει τώρα η Διοίκηση την τρύπα που άφησαν οι ενέργειες της;

Φυσικά δεν είναι κάτι παράνομο, αλλά εγείρονται σημαντικά ηθικά ερωτήματα για το πώς η σημερινή Διοίκηση ετοιμάζεται να δεσμεύσει τα ΕΛΤΑ για τα επόμενα χρόνια, μειώνοντας παράλληλα τον κύκλο εργασιών. Διότι πράγματι θα μειώσει το έλλειμμα του 2015 αλλά τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η ενέργεια για το 2016;;;;; Ποιος θα πάρει την ευθύνη γι αυτό;

Δυστυχώς, πολλοί λειτουργούν σήμερα στα ΕΛΤΑ σα «να μην υπάρχει αύριο». Όμως εμείς ξέρουμε ότι το Δημόσιο Ταχυδρομείο της χώρας έχει αύριο. Η ιστορία και η πορεία του δεν περιορίζεται στον ασφυκτικό χρονικό περιθώριο μιας Διοίκησης. Γι αυτό και είναι εγκληματικό για την ιστορία των ΕΛΤΑ να αντιμετωπίζεται μόνο με ορίζοντα τριμήνου. Αυτά τα κάνουν οι λογιστές παλαιάς κοπής που λειτουρ-γούν με τη λογική το μπακάλικου και χάνουν τη μεγά-λη εικόνα.

Βεβαίως υπάρχει και η άλλη πιθανότητα. Ότι κάποιοι για να εξωραΐσουν τη σημερινή οικονομική εικόνα των ΕΛΤΑ και για να διατηρήσουν τις θέσεις τους υποθηκεύουν το μέλλον του Οργανισμού. Μια τέτοια στάση όμως θα έχει τεράστιες ευθύνες και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην τους αφήσου-με να παίξουν με το μέλλον της δουλειάς μας, και την προοπτική του Ταχυδρομείου μόνο και μόνο για να κρατήσουν ορισμένοι τους παχυλούς μισθούς τους μερικούς μήνες ακόμα.

Το Ταχυδρομείο χρειάζεται επειγόντως οξυγόνο

Page 39: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΥ

ΝΑ

ΜΙΚ

Η Α

ΝΑ

ΝΕΩ

ΤΙΚ

Η Κ

ΙΝΗ

ΣΗ Ε

ΛΤΑ

39

Τι συμβαίνει με τις άδειες;Για τις 3 Φεβρουαρίου 2016 ορίστηκε τελικά η εκδί-

καση της υπόθεσης των Ταχυδρόμων για πλήρη αποζημίωση για τις άδειες των ετών 2010-11-12-13, μετά από το αίτημα των ΕΛΤΑ για αναβολή.

Παρά την καθυστέρηση που επεδίωξε η Διοίκηση το αίτημα των εργαζομένων παραμένει ζωντανό και φυσικά δίκαιο. Η διεκδίκηση, πέρα από την ίδια την αποζημίωση, αποτελεί ένα σημαντικό μοχλό πίεσης – σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο- προκει-μένου να αντιμετωπισθεί το θέμα των αδειών. Έχει γίνει πλέον κατανοητό από τη Διοίκηση ότι δεν μπο-ρεί να παίζει – χωρίς κόστος- με τους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε λοιπόν. Διεκδικούμε και κερδίζουμε, παρά τις αντιξοότητες. Παρά το παιχνίδι των καθυ-στερήσεων που παίζει η Διοίκηση και όσοι την υπο-στηρίζουν – κόντρα στα συμφέροντα των συναδέλ-φων (διότι υπάρχουν και μερικοί που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία).

Την ίδια ώρα ασκείται μια παράνομη πίεση στους εργαζόμενους να λάβουν την άδεια του 2015 μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό φυσικά είναι γνωστό σε όλους ότι δεν στέκει με δεδομένο ότι η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να λάβει την άδεια μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους και όχι μέχρι το τέλος του τρέχοντος. Το ότι κάποιοι έχουν «επιλεκτική μνήμη» δεν σημαίνει ότι όσοι θα ξεχά-σουμε αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα.

Η νομιμότητα δεν μπορεί να κόβεται και να ράβε-ται στα μέτρα των επιθυμιών της Διοίκησης. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις, έχουμε και δικαιώματα κατοχυρωμένα. Η Μνημονιακή μας Διοίκηση δεν μπορεί να τα σβήνει με το «έτσι θέλω».

Για πόσο ακόμα στον «αυτόματο πιλότο»;Χάος στο Υπουργείο με το θέμα των Διοικήσεων

των ΔΕΚΟ. Μέχρι τις τελευταίες εκλογές η Κυβέρνη-ση κατηγορούσε την τότε Πρόεδρο της Βουλής ότι καθυστερούσε τη σύγκληση της αρμόδιας επιτρο-πής για τις αλλαγές των Διοικήσεων (και είχε ένα κάποιο δίκιο). Σήμερα που έχει φύγει από τη μέση ο παράγο-ντας Ζωή, η Κυβέρνηση πάλι αδυνατεί να βρει λύσεις. Η δική μας θέση είναι ότι δεν πρέ-πει να αλλάζουν οι διοικήσεις ανάλογα με τους υπουργούς ή τις κυβερνήσεις, αλλά να αξιοποιούνται οι πραγματικά ικανοί, όσοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν ανεξάρτητα από την κομμα-τική τους τοποθέτηση. Αξιο-κρατία παντού. Αυτό είναι το δικό μας σύνθημα. Αυτή πρέ-πει να είναι η προϋπόθεση για τη στελέχωση των Διοικήσε-

ων. Προς το παρόν όμως δεν γίνεται τίποτα. Δεν

υπάρχει καμία κίνηση. Τα ΕΛΤΑ κινούνται στον αυτόματο πιλότο χωρίς καμία συγκεκριμένα στρατηγική, χωρίς κανένα σχέδιο. Μέχρι πότε θα συμβαίνει αυτό; Θα αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες για το σημείο που έχει φτάσει ο ΕΛΤΑ;

Η απαράδεκτη αδιαφορία της Διοίκησης για τα μεγάλα προβλήματα έχουν κάνει την κατάσταση στα ΕΛΤΑ πιο δύσκολη από ποτέ.

Οι δυσλειτουργίες σωρεύονται και η καθημερι-νότητα των εργαζόμενων στα ΕΛΤΑ επηρεάζεται δυσμενώς.

Τα έσοδα από το ταχυδρομικό έργο μειώνονται δραματικά. Τα νέα προϊόντα περιγράφονται μόνο σε ακριβοπληρωμένες μελέτες αλλά δεν βρίσκουν το δρόμο τους για τα ΕΛΤΑ.

Τα κενά σε όλους τους κλάδους επιβαρύνουν τους συναδέλφους με επιπλέον έργο και εργασιακή πίεση.

Οι προκλητικές αναθέσεις, η κακοδιοίκηση, η ευνοιοκρατία και η στασιμότητα χαρακτηρίζουν τα τελευταία χρόνια το Δημόσιο Ταχυδρομείο.

Η εκ των έσω ιδιωτικοποίηση με τη διαρκή κατάργη-ση καταστημάτων και την αντικατάσταση τους από πρακτορεία εξελίσσεται σε πραγματικό σκάνδαλο. Η Διοίκηση κάνει σταδιακά αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν κεντρικά οι κυβερνήσεις : περνά σιγά – σιγά το δίκτυο στα χέρια των ιδιωτών. Είναι χαρακτηριστι-κό ότι σήμερα υπάρχουν 1000 πρακτορεία των ΕΛΤΑ και 700 καταστήματα.

Η εικόνα εγκατάλειψης και αποδιοργάνωσης είναι έντονη. Θα αναλάβει κάποιος δράση;

«Πρώτη φορά» αριστερή απογοήτευση Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε μέσα σε

λίγους μήνες μια μεγάλη απογοήτευση για τους πολίτες, ιδιαίτερα δε για όσους την υποστήριξαν. Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση φάνηκε να είναι αντίστοιχα Μνημονιακή με τις προηγούμε-νες. Ίδια λόγια, ίδια επιχειρήματα, ίδιες διαδικασίες

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 12 – 11-2015

Page 40: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

40

ΔΥ

ΝΑ

ΜΙΚ

Η Α

ΝΑ

ΝΕΩ

ΤΙΚ

Η Κ

ΙΝΗ

ΣΗ Ε

ΛΤΑ

ΔΥ

ΝΑ

ΜΙΚ

Η Α

ΝΑ

ΝΕΩ

ΤΙΚ

Η Κ

ΙΝΗ

ΣΗ Ε

ΛΤΑ

40

κατεπείγοντος, για να περάσουν οι ίδιες πολιτικές λιτότητας.

Οι υποσχέσεις για το σκίσιμο των Μνημονίων έγινε υπογραφή νέων δεσμεύσεων για τη χώρα και τους πολίτες. Η άλλη διαπραγμάτευση δεν έγινε καν μια από τα ίδια. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι πλέον πιο αρνητικοί από πριν. Οι εκτιμήσεις λένε ότι θα μας πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο για να βγούμε από την κρίση σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Οι πολί-τες δεν είχαν βάλει ψηλά τον πήχη για να μην μπορεί να τον περάσει η κυβέρνηση. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ψηλά τον πήχη και τώρα υποχρεώνεται να περάσει πολύ κάτω από αυτόν. Οι υποσχέσεις αποπροσανα-τόλισαν τον λαό και αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως και σε επίπεδο συνολικής διακυβέρνησης (πέραν των μνημονιακών υποχρεώσεων) ακόμα δεν έχει βρεθεί ο ρυθμός. Δεν φαίνονται αποτελέσματα. Ακόμα και αν δεχθούμε (και συγχωρέσουμε το θέμα των Μνη-μονίων) στην Κυβέρνηση όλα οι υπόλοιποι τομείς της πολιτικής της δεν έχουν δημιουργήσει καμία αισι-οδοξία. Η Κυβέρνηση φέρνει μεγάλη ευθύνη για την κοινωνική απογοήτευση που προκαλεί. Φέρει ευθύνη για όσα κινδυνεύουν να γίνουν στη συνέχεια. Οφεί-λει να αλλάξει πορεία. Η μάχη των εντυπώσεων και

των συμβολισμών δεν αρκούν. Τα προβλήματα της χώρας χρειάζονται λύσεις, όχι ευχολόγια και ιδεολη-ψίες. Γι αυτό και αντίστοιχα η Αντιπολίτευση οφείλει να ανασυγκροτηθεί άμεσα. Να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη χάσει χρόνο σε ενδοσκόπηση. Πρέπει να μπορεί να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα με δυναμισμό και αποτελεσματικότητα. Οφείλει να μπορέσει να απο-δείξει ότι μπορεί να είναι παράγοντας προοπτικής.

Η ελληνική κοινωνία θέλει να κοιτάξει μπροστά. Αναζητεί ελπίδα για το αύριο. Προσδοκά να ξεπε-ραστεί η εποχή των Μνημονίων και να περάσουμε σε μια περίοδο που θα έχουμε ξανά σιγουριά και αισιοδοξία.

Οι καιροί είναι χαλεποί σε παγκόσμιο επίπεδο. Βλέπουμε τι συμβαίνει στην ευρύτερη γειτονιά μας, αλλά είδαμε και τα δραματικά γεγονότα της Γαλλία που μας συγκλόνισαν όλους. Η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία δεν πρέπει να θεωρούνται απόλυτα δεδομένα. Η χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη στα μνημόνια και να χάνει το τρένο των εξελίξεων.

Ο κόσμος αλλάζει, η Ευρώπη αλλάζει, εμείς δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να κοιτάμε πίσω.

www.dak-elta.grΗ πραγματικά ανεξάρτητη φωνή των ταχυδρομικών Ουσιαστική ενημέρωση για όλα όσα σε αφορούν,

μακριά από κομματικά παιχνίδια και συμφέροντα.Ειδήσεις – Αποκαλύψεις – Απόψεις για όλα όσα πραγματικά

πρέπει να γνωρίζετε για το ταχυδρομείο.

Στείλτε μας τις καταγγελίες και τους προβληματισμούς σας, τις σκέψεις σας για τα ΕΛΤΑ

Γίνε μέλος Ένωσε τη φωνή σου με τη δική μας, για να ακουστούν πιο δυνατά όσα ζητάμε για το Ταχυδρομείο. Η ΔΑΚ, πιο δυναμική ομάδα των ΕΛΤΑ, μπορεί να γίνει πιο ισχυρή με τη δική σου παρουσία. Στείλε τα ακόλουθα στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Όνομα:.........................................................Επώνυμο:........................................................Όνομα Πατρός:.....................Αρ. Μητρώου (Κ.Α.Μ):..............................................................Υπηρεσία – Γραφείο:.......................................................Ειδικότητα και Βαθμός:...............................................................Τηλέφωνο Υπηρεσίας:..................................................Κινητό:..................................................Τηλέφωνο οικίας:........................................Email:........................................Εκπαίδευση:............................................................................................................................................................................

Page 41: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

41

ΔΗ

ΜΟ

ΚΡΑ

ΤΙΚΗ

ΣΥΝ

ΕΡΓΑ

ΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

41

ΔΗ

ΜΟ

ΚΡΑ

ΤΙΚΗ

ΣΥΝ

ΕΡΓΑ

ΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Η Κυβέρνηση οι μεγάλοι επι-χειρηματικοί όμιλοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν σχεδιάσει και προχωρούν ένα καλά επεξεργασμένο και προμελετημένο έγκλημα για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Με νέα αύξηση των ορίων ηλικίας, με νέες μειώσεις σε όλες τις συντάξεις, με ανα-τροπές συνθέμελα, ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης «η δεύτερη φορά αριστερά των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» καθιερώνει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ («βασι-κή σύνταξη» την είχαν ονομάσει με το νόμο 3863/2010 οι Λοβέρδος - Κουτρουμάνης τον οποίον κατήγγειλε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ) με το τεράστιο ποσό των 384 ευρώ και αυτό αν προλάβουμε να το πάρουμε στα 67 έτη για όλους τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνον όσους συναδέλφους βγαίνουν σήμερα και τα επό-μενα χρόνια στη σύνταξη και βλέπουν καθη-μερινά αύξηση των ορίων ηλικίας και μεί-ωση των συντάξεων ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που ζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορά κυρί-ως τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά μας, τους νέους συναδέλφους μας, που έχουν μπει στην παραγωγή ή μπαίνουν τώρα με τους πλέον χείριστους όρους και θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα. Όλα αυτά τα χρόνια κυβερνήσεις και κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΚ, όχι μόνον δεν οργάνωσαν την αντίσταση των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ και γενικότερα - βλέπε ΓΕΣΕΕ - απέναντι σ’ αυτή την επίθεση αλλά έκαναν ό,τι περνάει από

το χέρι τους για να εφαρμοστούν και να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των συνα-δέλφων η αντιασφαλιστική πολιτική και οι αντεργατικοί νόμοι.

Καλλιέργησαν έντεχνα το «διαίρειν και βασίλευε» με λογικές «το ταμείο μας», «η κατηγορία μου», οι διαχωρισμοί «νέοι - παλιοί». Αυτό είναι το δηλητήριο που πότι-ζαν και ποτίζουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του κυβερνη-τικού συνδικαλισμού, τους εργαζόμενους υψώνοντας τείχη στην ενότητα και την ενιαία δράση όλων των συναδέλφων απέναντι στην αντεργατική θύελλα.

Τώρα ξέρουμε όλοι!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει τον αντιλαϊκό οδικό χάρτη των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς τα ίδια έλεγαν και εκείνοι. «Να δημιουργή-σουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο στο χρόνο που θα εγγυάται τις συντάξεις των πολιτών» (Ιωάννης Δραγασάκης) και με νόμο το νόμο, μέτρο το μέτρο, μείω-ναν συντάξεις, λεηλατούσαν ασφαλιστικά ταμεία, χάριζαν εργοδοτικές εισφορές, και αποφάσιζαν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Δεν μας είπαν όμως ποτέ, ούτε οι προ-ηγούμενοι, ούτε οι σημερινοί, «αριστεροί σωτήρες»: ποιος φταίει; οι εργαζόμενοι που πλήρωναν τις εισφορές τους ή αυτοί που δεν πλήρωναν - κράτος και εργοδοσία - και την ίδια στιγμή λεηλατούσαν τα ασφαλιστι-κά ταμεία;

«ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ’ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!»

Page 42: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

42

ΔΗΜ

ΟΚΡ

ΑΤΙΚ

Η ΣΥ

ΝΕΡ

ΓΑΣΙ

Α Πότε τα νέα παιδιά, οι νέοι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, και παντού, που δουλεύουν σε συνθή-κες μερικές απασχόλησης και εργασιακής ζούγκλας θα συμπληρώνουν τα 40 χρόνια ασφάλισης; Ποτέ! Και ποια σύνταξη θα καταφέρουν να πάρουν με τους μισθούς πείνας; Σύνταξη - επίδομα φτώχειας και εξα-θλίωσης.

Τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «με μπούσουλα» όλο το νομοθετικό αντι-δραστικό πλαίσιο που ψηφίστηκε για την ασφάλιση τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί και στο ασφαλιστικό να ολοκληρώσει την βρό-μικη δουλειά που άφησαν στη μέση η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο συνολικός στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η απεμπλοκή από κάθε υποχρέωση των εργοδοτών και του κράτους απ’ την κοινωνική ασφάλιση αφού το θεωρούν κόστος (μη μισθολογικό) και να μετατρέψουν την ασφάλιση «σε ατομική υπόθεση» καθενός από εμάς προκειμένου να αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους.

Ο στόχος αυτός υλοποιείται.Στις 5.12.2015 ψηφίζεται ο προϋπολογι-

σμός που προβλέπει 1,8 δις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ για τις συντάξεις το 2016 και 5,8 δις συνολικές περικοπές και χαράτσια που φορτώνονται στην πλάτη των εργαζομένων και των φτω-χότερων λαϊκών στρωμάτων.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι, τι μας περι-μένει και μας τους εργαζόμενους εδώ στα ΕΛΤΑ; Η ΠΟΣΤ ήταν από τις πρώτες συνδι-καλιστικές οργανώσεις που έβαλε πλάτη να περάσει στην αντίληψη των εργαζομένων ότι η κοινωνική ασφάλιση είναι πλέον «ατο-μική υπόθεση» με τη δημιουργία ξεχωριστού ταμείου χωρίς καμία εγγύηση και σε εθε-λοντική βάση που στρώνει το έδαφος για την επέλαση των επαγγελματικών ταμείων. Που νομιμοποίησε τις περικοπές μισθών και δώρων με την υπογραφή συλλογικών Σ.Σ.Ε. που συναινεί στις αντιδραστικές ανα-διαρθρώσεις κυβέρνησης - διοίκησης ΕΛΤΑ με νέο κλείσιμο γραφείων, με περαιτέρω μείωση του προσωπικού, με εντατικοποίηση της δουλειάς, την είσοδο εργολάβων ακόμα

και στο … έργο διαλογής και την παραπέρα ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στον Οργανισμό, που στο όνομα του αντα-γωνισμού και της κερδοφορίας στρώνει παραπέρα το έδαφος για το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ και την νέα επιβολή μειώσεως στους μισθούς μας, επικαλούμενη τα ίδια επιχειρή-ματα, διοίκησης και κυβέρνησης, περί μείω-σης του λεγόμενου «λειτουργικού κόστους» που είναι κατά κύριο λόγο οι μισθοί μας και τα δικαιώματά μας.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι, η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και στα δικαιώ-ματά μας, δεν εξαιρεί κανέναν.

Είναι αιτία πολέμου για όλους τους εργα-ζόμενους. Έχουμε τη δύναμη και πρέπει να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Είναι ανάγκη τώρα να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε κάθε σωματείο, σε όλη την Ελλάδα.

Ξεσηκωμός τώρα!Με συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, με

γενικές συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, να πάρουμε τις αποφάσεις για σύγκρουση μ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι απεργίες στις 12.11. και στις 3.12. να αποτελέσουν αφετη-ρία νέων αγώνων κλιμάκωσης και αντεπίθε-σης των εργαζομένων.

Με κάθε τρόπο, με κάθε προσπάθεια, να προχωρήσουμε στη δημιουργία επιτροπών αγώνα παντού και σε συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μην αφή-σουμε την κοινωνική ασφάλιση στα νύχια των αρπακτικών. Να μην χαμηλώσουμε τον πήχη των διεκδικήσεων σε μισθούς και δικαι-ώματα. Είναι η ώρα που πρέπει και μπορού-με να τους σταματήσουμε. Να σπάσουμε το κλίμα της «κοινωνικής συνοχής» και του «εθνικού διαλόγου» που προβάλει η κυβέρ-νηση για να υπονομεύσει την ενότητα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω κάτω.

Page 43: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

43

ΑΣΦ

ΑΛ

ΙΣΤΙ

ΚΟΑ Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο - Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Α

Το 3ο μνημόνιο ολοκληρώνει την κατεδάφιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και μετατρέ-πει τις συντάξεις σε βοηθήματα, φτωχοποιώντας τους συνταξιούχους. Δεμένες από… 20 τουλάχι-στον πλευρές έχουν οι δανειστές τις μειώσεις στις συντάξεις, την αύξηση των ορίων ηλικίας και την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ή, διαφορετικά, 20 φορές απαρνήθηκε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης η κυβέρνηση Τσίπρα (με την θετική ψήφο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού) προκειμένου...

να διασφαλίσει κρατικά πλεονάσματα και έτσι να πληρωθούν οι δανειστές…

Στο παράρτημα του 3ου μνημονίου περιλαμβάνεται μια αναλυτική δέσμευση της ελληνικής διοίκησης, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και προσδιορισμένα βήματα στο χρόνο (οδικός χάρτης), για του «κούρε-μα» των συντάξεων αρχής γενομένης, αναδρομικά, από την 1/1/2015 και με καταληκτική ημερομηνία την 1/1/2022. Οπότε και ολοκληρώνεται η πορεία ανασκολοπισμού των ώριμων, κατοχυρωμένων και θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και την τελική συνταξιοδότηση στο 67ο έτος της ηλικίας. (Εκτός από την περίπτωση ασφάλισης με 40 έτη, όπου ο συνταξιοδοτικός κίνδυνος επέρχεται στο 62ο έτος της ηλικίας).

Σε αυτό το βασανιστικό διάστημα, την επταετία (2015-2022) της κόλασης, η σύνταξη ως ποσοστό αναπλήρωσης (μέσος όρος αμοιβών κατά την τε-λευταία 5ετία) περιορίζεται στο 46% του μέσου συ-νταξιοδοτικού μισθού (κάποιοι είναι πιο γενναιόδω-ροι και το ανεβάζουν στο 55 -65%), το ασφαλιστικό σύστημα δίνει παροχές αυστηρά σε βάσει τις κατα-βληθείσες εισφορές και, σε διαφορετική περίπτωση, μόνο με εισοδηματικούς κανόνες (ελάχιστο εγγυη-μένο εισόδημα κατά της φτώχειας). Τώρα, τι εισφο-ρές πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, πόσα χρόνια ερ-γάζονταν και τι έπρεπε να παίρνουν πάνε περίπατο. Όλοι θα κινούνται στα ίδια περίπου κατώτερα επίπε-δα, για να μή πούμε ότι η βασική σύνταξη των 360€ και με την απαιτούμενη Κρατική εγγύηση βέβαια μας περιμένει σταδιακά εάν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα. Δηλαδή να γίνουμε μία κανονική Κοινω-νία και οικονομία και στην Ελλάδα... Εννοούμε την έλευση της ανάπτυξης επιτέλους, τον τερματισμό της ύφεσης, την αύξηση της απασχόλησης, τους κανονικούς μισθούς, τις πληρωμές εισφορών, την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης ερ-

γασίας και ασφαλώς τη συμμετοχή του Κράτους στη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης πέρα από την ενίσχυσή του και από άλλες πηγές. Ειδάλλως, με την πορεία που παίρνει το δημογραφι-κό και η αύξηση των συνταξιούχων, με την αύξηση της ανεργίας και την επιδείνωση όλων των οικονομι-κών δεικτών, συντάξεις όπως τις γνωρίζαμε, όπως τις δικαιούνται οι εργαζόμενοι και τις περιμένουν, ξε-χάστε τες... Για να σωθεί υποτίθεται το ασφαλιστικό και νάναι βιώσιμο, πρέπει να θυσιαστούν οι συντά-ξεις και στο τέλος οι συνταξιούχοι με κάθε τρόπο... Ξανά τώρα εφαρμόζεται η ίδια συνταγή. Θυμάστε τι λέγονταν όταν εφαρμόζονταν αυτά τα μέτρα την πρώτη εποχή των μνημονίων...και τι έλεγε ο σημε-ρινός Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας; Ότι το φάρμα-κο σκοτώνει τον ασθενή. Τώρα κύριε Τσίπρα και όλη η κυβέρνηση βέβαια, που χορηγείται ιδιαίτερα ισχυρή δόση από το ίδιο φάρμακο, θα αναστηθεί ο ασθενής; Όχι βέβαια, γιατί τα μέτρα αυτά θα απο-τελειώσουν την κοινωνία και θα οδηγήσουν και την οικονομία σε ύφεση. Παρά ταύτα συνεχίζεται το ίδιο αναποτελεσματικό και κοινωνιοκτόνο σενάριο και από την νέα κυβέρνηση της “αριστεράς” όπως η ίδια επαίρεται ότι είναι... Η φαρσοκωμωδία στη πλή-ρη έκφρασή της, γιατί μετά το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης, θέλουν να μας πουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι ήρθε και το τέλος των ιδεολογι-ών, των κοινωνικών ανατροπών και των αριστερών πολιτικών. Και το κάνουν αυτό, δηλ. υπέγραψαν και εφαρμόζουν πιστά το 3ο και επαχθέστερο μνημό-νιο, αυτοί που λέγανε ότι θα σκίσουν ή θα καταρ-γήσουν τα μνημόνια, και ότι ακολουθούν αριστερή πολιτική... στα πλαίσια όμως που έβαλαν οι δανει-στές.

Ακολούθως, παρουσιάζουμε «γραμμή προς γραμμή» τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις 13 Αυγού-στου η ελληνική κυβέρνηση, τι σημαίνει κάθε αράδα του εν λόγω παραρτήματος το οποίο προσαρτηθεί στον νόμο 4336/2015 χωρίς συζήτηση, ανάλυση ή παρουσίαση. Η υπογραφή του 3ου μνημονίου έγινε στις 19/8/2015 οπότε από τότε αρχίζει και η εφαρ-μογή των νέων ορίων ηλικίας. Χωρίς καν Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, άνευ έγκρι-σης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και, ουσιαστικά, θα αποτελεί τον μόνιμο μπούσουλα της τρόικας των δανειστών οι οποίοι –με αυτό το «παράρτημα ανά χείρας»- θα ελέγχουν και θα βαθμολογούν την ελλη-

Το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης ήρθε...

Page 44: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

44

ΑΣΦ

ΑΛΙΣΤΙΚΟ

νική διοίκηση κατά τα επόμενα χρόνια (μέχρι τουλά-χιστον το 2018 που διαρκεί το πρόγραμμα - 3ο μνη-μόνιο). Τι λέει το 3ο μνημόνιο για το ασφαλιστικό σε 20 σημεία1. «Οι αρχές έχουν ήδη αυξήσει τις εισφορές υγεί-

ας των συνταξιούχων στο 6% για τις κύριες συ-ντάξεις τους και εφάρμοσαν επίσης εισφορές υγείας ύψους 6% για τις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου 2015»· Η κυβέρνηση εξακο-λουθεί να λέει ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις. Αυτό δεν υπήρχε πριν, παρά μόνο το 4% στην κύρια σύνταξη... Δεν μειώνει τις συντάξεις και μάλιστα με υπολογισμό στο αρχικό ποσό της κύριας και κόστος από 40 έως 60€ και πάνω το μήνα;

- Εννοεί: Περικοπές επιπλέον 2% στις κύριες συ-ντάξεις επί της αρχικής σύνταξης (πράξη έκδο-σης του οικείου ταμείου, επί των μεικτών δηλα-δή και όχι των καταβλητέων μετά τις περικοπές των δύο μνημονίων) και επιπλέον νέα εισφορά 6% στις επικουρικές (εδώ η εισφορά προβλέ-πεται επί των σημερινά καταβαλλομένων, μετά δηλαδή τις περικοπές των μνημονίων).

2. «Θα υπαγάγουν στο ETEA από την 1η Σεπτεμ-βρίου 2015 όλα τα ταμεία επικουρικών συντάξε-ων και θα διασφαλίσουν ότι όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ίδιες εισφορές από την 1η Ια-νουαρίου 2015».

• Όλα δηλ. τα επικουρικά ταμεία θα είναι υπό την διοίκηση του ΕΤΕΑ και επί των συντάξεων θα επιβληθεί περικοπή αποδοχών, αναδρομι-κά από τις αρχές του χρόνου, ώστε να μην έχει δημιουργείται έλλειμμα χρήσης. Θυμάστε την περιβόητη Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που θα καταργούνταν; Εδώ είναι. Φέτος το ΕΤΕΑ υπολογίζεται ότι θα έχει έλλειμμα άνω των 350 εκ. ευρώ. Αυτό συνεπάγεται νέα μεί-ωση των επικουρικών (σ.σ. πέρα του 6% ει-σφορά υγείας που επιβλήθηκε από 1/1/2015 όπως προαναφέραμε) κατά 10% (περί τα 3,5 δις η συνολική δαπάνη για επικουρικές συ-ντάξεις) ξεκινώντας από τους ενστόλους, τα ταμεία των οπίων εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ αλλά, δεν είχαν υποστεί την περικοπή του 5,2% που είχε ισχύσει για τους λοιπούς συνταξιούχους από 1/7/2014. Στην ουσία και με τις προτάσεις “σοφών” και μη, του αρμόδιου υπουργού κ. Κατρούγκαλου που μας έχει <<τρελάνει>> με τις αλλεπάλληλες αντιφατικές δηλώσεις του και κυρίως για τα περί αριστερού και κοινωνι-κού πρόσημου στο ασφαλιστικό. Η κοροϊδία και η υποκρισία στο φόρτε.

3. «Θα παγώσουν τα μηνιαία εγγυημένα αντα-ποδοτικά όρια συντάξεων σε ονομαστικούς όρους μέχρι το 2021».

• Δεν θα δοθεί καμία αύξηση για τα επόμενα 7 έτη.

4. «Όσοι συνταξιοδοτούνται μετά τις 30 Ιουνίου 2015 θα έχουν πρόσβαση σε βασικές, εγγυ-ημένες συντάξεις με βάση τις εισφορές και με εισοδηματικά κριτήρια μόνον όταν θα έχουν συμπληρώσει την νόμιμη κανονική ηλικία συ-νταξιοδότησης, που είναι σήμερα τα 67 έτη».

• Άρα, για αιτήσεις πρόωρης ή μειωμένης συ-νταξιοδότησης από την συγκεκριμένη ημερο-μηνία, κάθε ταμείο θα δίνει μόνο την αντα-ποδοτικό μέρος και τα κοινωνικό, το οποίο προβλέπεται προκειμένου ο συνταξιούχος να ξεκολλήσει από το όριο της φτώχειας, θα καταβληθεί μόνο στο 67ο έτος της ηλικίας. Κατά συνέπεια, η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, η οποία ήδη μειώθηκε στα 392 ευρώ αναδρο-μικά από 1/1/2015 (15 ημερομίσθια ανειδίκευ-του εργάτη) από 486 που ίσχυε, θα μειωθεί έτι περαιτέρω (περί τα 250 ευρώ) Αυτό δεν είναι νέο μέτρο για τις κατώτατες συντάξεις;

5. «Ως προαπαιτούμενο, οι αρχές θα αποσαφηνί-σουν τους κανόνες επιλεξιμότητας για τις ελάχι-στες εγγυημένες συντάξεις μετά το 67ο έτος».

• Άρα, δεν πρόκειται οι κατώτατες αποδοχές (για 15 ή 18 έτη ασφάλισης) να χορηγούνται οριζόντια σε όλους (π.χ. τα 392 ευρώ όπως προαναφέραμε στην περίπτωση του ΙΚΑ) παρά θα τεθούν οικονομικά και άλλα κριτή-ρια.

6. «θα εκδώσουν όλες τις εγκυκλίους για να εξα-σφαλίσουν την εφαρμογή του νόμου του 2010».

• Επανέρχεται ο τριπλός υπολογισμός των συντάξεων (που προέβλεπε ο νόμο 3863/10 τον οποίο, υποτίθεται, θα καταργούσε ο ΣΥΡΙ-ΖΑ) και μάλιστα ενισχυμένος. Δεν θα αφορά μόνο για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μετά την 1/1/2015 - όπως προβλέπονταν - αλλά για κάθε αίτηση που υποβάλλεται από την 1/9/2015. Ο τριπλός υπολογισμός προβλέπει: α) αναλογική σύνταξη για τα έτη ασφάλισης μέχρι 31/21/2010, β) ανταποδοτική με βάσει τις εισφορές για τα επόμενα έτη και μέχρι την ημερομηνία συνταξιοδότησης και γ) τμήμα της εθνικής (βασικής) σύνταξης (έως 360 ευρώ για 40 έτη ασφάλισης) Αυτό δεν είναι νέα μείωση; Μάλιστα θέλουν να κάνουν επα-ναπροσδιορισμό όλων των συντάξεων (πα-λαιών και νέων) με ηλικιακά και άλλα κριτήρια.

Page 45: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

45

ΑΣΦ

ΑΛ

ΙΣΤΙ

ΚΟ

7. Διόρθωσαν το ν. 4334/2015 με σκοπό, μετα-ξύ άλλων, να εφαρμόσουν ορθά το πάγωμα των μηνιαίων εγγυημένων παροχών (αντί των εισφορών με κρατική επιχορήγηση) και να το επεκτείνουν στον δημόσιο τομέα».

• Πρόκειται για δικλείδα ασφάλειας μην και αυ-ξηθεί κατά λάθος καμία παροχή. Άρα, δεν αρ-κεί στους δανειστές το πάγωμα της κρατικής ενίσχυσης (και μέσω εξορθολογισμού και νοι-κοκυρέματος του συστήματος να προκύψει ευχέρεια μικρής αναπροσαρμογής) αλλά, γα παγώσουν και οι ατομικές παροχές…

8. Καταργούν βαθμιαία τα κεκτημένα δικαιώματα συνταξιοδότησης πριν από τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης και τις δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης, προσαρμόζοντας σταδιακά το όριο της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, το αργότερο έως το 2022, ή στην ηλικία των 62 ετών και σε 40 έτη εισφορών, που θα ισχύει για όλους όσοι συνταξιοδοτούνται (εκτός από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλμα-τα και τις μητέρες που έχουν παιδιά με αναπη-ρία), με άμεση εφαρμογή 19/8/2015».

Δεν θέλει καμία ερμηνεία. Όλοι στα 67 ή στο 62ο έτος με 40 έτη ασφάλισης μέχρι 31/12/2021. Δεν καταργήθηκαν έτσι τα κατοχυρωμένα μέχρι το 2012 δικαιώματα; Δεν καταργήθηκαν διάφορες διατάξεις όπως και η 35ετία Χ.Ο.Η. για τους πριν το 1983;

9. «Έως τον Νοέμβριο του 2015 (βασικό παραδο-τέο) οι αρχές θα θεσπίσουν νομοθετικά περαι-τέρω μεταρρυθμίσεις που θα αρχίσουν να ισχύ-ουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 …για την καθι-έρωση στενότερης σύνδεσης μεταξύ εισφορών και παροχών».

• Ουσιαστικά η σύνταξη γίνεται επαγγελματική και κάθε ασφαλισμένος θα λαμβάνει την πα-ροχή με βάσει τις εισφορές στο σύνολο του εργασιακού βίου.

10. «τη διεύρυνση και τον εκσυγχρονισμό της βάσης εισφορών και συντάξεων για όλα τα αυτοαπα-σχολούμενα άτομα, μεταξύ άλλων με μετάβαση από το ονομαστικό στο πραγματικό εισόδημα, υπό τον όρο της τήρησης των κανόνων για τις ελάχιστες απαιτούμενες εισφορές».

• Κατάργηση των εισφορών του ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ κ.α. και υπολογισμός τους με βάσει τη φορο-λογική δήλωση (πέραν ενός σταθερού ποσού που παραπέμπει στην ελάχιστη σύνταξη).

11. «Τα βασικά στοιχεία της καθολικής ενοποίησης των ταμείων κοινωνικών ασφαλίσεων, μεταξύ άλλων μέσω της εναπομένουσας εναρμόνισης

των διαδικασιών για την καταβολή των εισφο-ρών και των παροχών σε όλο το φάσμα των ταμείων».

• Άρα, μέχρι τέλος του έτους το αργότερο θα πρέπει να είναι έτοιμο το πλαίσιο ενοποίησης όλων των ταμείων (στο ΙΚΑ). Ενώ μέχρι πρό-τινος μας έλεγαν ότι τα Χριστούγεννα θα πά-ρουμε τη 13η σύνταξη, δεν ισχύουν οι ρήτρες κ.λ.π. Τώρα μπαίνει ρήτρα παντού.

12. «Την κατάργηση εντός τριών ετών όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται με κρατι-κούς πόρους και την εναρμόνιση των κανόνων σχετικά με τις εισφορές σε όλα τα ταμεία συντά-ξεων προς τη δομή των εισφορών στο κύριο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων υπαλλήλων (ΙΚΑ)».

• Εισφορές στον ΟΓΑ στα επίπεδα του ΙΚΑ (η ΟΑΕΕ) καθώς καταργούνται όλες οι κρατικές επιδοτήσεις. Πλήρης απουσία του Κράτους

13. «Την κατάργηση, από την 31η Οκτωβρίου 2015, όλων των περιττών επιβαρύνσεων κατά τη χρη-ματοδότηση των συντάξεων και την αντιστάθμι-σή τους με μείωση των παροχών ή αύξηση των εισφορών υπέρ των συγκεκριμένων ταμείων».

• Καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι και είτε μει-ώνονται οι συντάξεις ή αυξάνονται οι εργατι-κές ασφαλιστικές εισφορές.

14. «Σταδιακή εναρμόνιση των κανόνων για τις συ-νταξιοδοτικές παροχές που καταβάλλει ο Οργα-νισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) προς το υπόλοιπο συνταξιοδοτικό σύστημα κατ’ αναλο-γία («pro rata»).

• Μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ15. «οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα επιβαρύνο-

νται με ποινή για όσους θίγονται από την πα-ράταση της ηλικίας συνταξιοδότησης, που ισο-δυναμεί με 10% επιπλέον της τρέχουσας ετήσιας ποινής του 6%».

• Ήδη θεσπίστηκε και αναμένεται η εγκύκλιος εφαρμογής του μέτρου αναδρομικά για αιτή-σεις συνταξιοδότησης από 1/7/2015. Έτσι για 5 έτη αποχώρησης νωρίτερα από το νέο όριο ηλικίας το 30% γίνεται 40% για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

16. «Βελτίωση της στόχευσης των κοινωνικών συ-ντάξεων αυξάνοντας τις συντάξεις του ΟΓΑ για τους ανασφάλιστους».

• Αύξηση για τις συντάξεις των 260 ευρώ για όσες οικογένειες υπερηλίκων δεν έχουν άλλο εισόδημα.

17. «Σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγ-γύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως

Page 46: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

46

ΑΣΦ

ΑΛΙΣΤΙΚΟ

τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, αρχίζοντας με το ανώτερο 20% των δικαιούχων το Μάρτιο του 2016»

• Κατά συνέπεια, από τον προσεχή Μάρτιο θα κοπεί το επίδομα από 70.000 χαμηλοσυντα-ξιούχος (με βάσει εισοδηματικά κριτήρια) και κάθε χρόνο θα κόβεται το 20-30% ώστε το ΕΚΑΣ να καταργηθεί το 2019.

18. «Η ελληνική κυβέρνηση θα προσδιορίσει και θα θεσπίσει νομοθετικά έως τον Οκτώβριο του 2015 ισοδύναμα μέτρα για την πλήρη αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης σχετικά με τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012 και θα καταργήσει τις τροποποιήσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα που εισήγαγαν οι νόμοι 4325/2015 και 4331/2015, σε συμφωνία με τους θεσμούς».

• Άρα, αίρονται όλε οι προβλέψεις των νόμων του 2015 (που ψηφίστηκαν μονομερώς από τον ΣΥΡΙΖΑ) προβλέπονται τα έσοδα (φορο-λογία;) ή οι νέες περικοπές Στις κύριες συντά-ξεις από την υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματι-κές τις περικοπές (στις συντάξεις) του 2012 (β’ μνημόνιο). Πέρασε ο Οκτώβρης, ο Νοέμβρης και θα περάσουν μήνες... μέχρι να βρουν ισο-δύναμα, παράλληλα προγράμματα και ένα σωρό παραμύθια. Χρόνια τα ψάχνουν πολ-λοί και τελικά τα βρίσκουν μόνο στις περικο-πές μισθών, συντάξεων και στην άγρια φο-ρολογία.

19. «Έως το Δεκέμβριο του 2015, (βασικό παραδο-τέο) η κυβέρνηση θα ενοποιήσει όλα τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης σε μια ενιαία οντότητα, θα προβεί σε κατάργηση όλων των υφιστάμε-νων ρυθμίσεων για τη διακυβέρνηση και τη δι-αχείριση… Οι αρχές θα κινηθούν προς την κα-τεύθυνση της ενσωμάτωσης της δήλωσης, της πληρωμής και της είσπραξης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης στη φορολογική διοίκη-ση πριν από τα τέλη του 2017».

• Άρα μέσα στο 2016 θα έχουν ένα ταμείο ασφάλισης, με κοινούς κανόνες για όλους και από το 2017 τα ασφάλιστρα θα πληρώ-νονται μέσω της εφορίας.

20. Τέλος γράφει το Μνημόνιο «όσοι συνταξιο-δοτούνται μετά τις 30 Ιουνίου 2015 θα έχουν πρόσβαση σε βασικές, εγγυημένες συντάξεις με βάση τις εισφορές και με εισοδηματικά κρι-τήρια μόνον όταν θα έχουν συμπληρώσει την νόμιμη κανονική ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι σήμερα τα 67 έτη.» - Είναι προφανές ότι όχι

μόνο η κατώτατη σύνταξη προ του 67ου έτους δεν θα είναι ολόκληρη (περιπτώσεις πρόωρης και μειωμένης που προαναφέραμε) αλλά, και στο 67ο έτος η κατώτατη δεν θα επαναχορηγεί-ται ολόκληρη. Προς τούτο θα τίθενται και «ει-σοδηματικά κριτήρια». Άρα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η κατώτατη σύνταξη αφο-ρά μόνο τους πολύ φτωχούς. Όσοι έχουν και κάποιο άλλο εισόδημα θα λαμβάνουν εφ όρου ζωής μόνο την αναλογική-ανταποδοτικά (έως 250 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης). Αυτά είναι τα νέα μέτρα που κατά την νέα κυβέρνηση απο-κατέστησαν το μέλλον του ασφαλιστικού και θα κάνουν το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης βιώσιμο.... αφού δεν θα υπάρχουν σε λίγο συ-ντάξεις αλλά βοηθήματα. Η Ασφάλιση θα έχει μεν υποχρεωτικό χαρακτήρα αλλά χωρίς Κοι-νωνικό περιεχόμενο και ο ρόλος του Κράτους από εγγυητής μετατρέπεται σε θεατή και ρυθ-μιστή αναδιανέμοντας τη φτώχεια. Ο καθένας πλέον βγάζει τα συμπεράσματά του..

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟΜετά την έκδοση των 2 πινάκων με τα νέα όρια

ηλικίας, το αρμόδιο τμήμα της Π.Ο.Σ.Τ. τους απο-κωδικοποίησε και σας παρουσιάζει με αναλυτικούς πίνακες όλες τις διαφορετικές περιπτώσεις συντα-ξιοδότησης όπου ο κάθε εργαζόμενος στα ΕΛ-ΤΑ μπορεί να αναζητήσει και να βρεί την δική του και να γνωρίζει πότε και πως συνταξιοδοτείται μετά τις 19/8/2015. Όποιος είχε θεμελιωμένο δικαίωμα μέχρι 18/8/2015 (ηλικία και έτη ασφάλισης ή ότι απαι-τούνταν μέχρι τότε) και μπορούσε να αποχωρήσει παίρνοντας άμεσα σύνταξη, μπορεί να αποχωρή-σει και αργότερα χωρίς να θίγεται ως προς τα νέα όρια ηλικίας. Όσοι αναζητάτε τα νέα όρια ηλικίας από τους δύο πίνακες που βγήκαν από το υπουρ-γείο πρέπει να επιλέξετε τον σχετικό πίνακα που κα-τατάσσεστε ανάλογα με τα έτη ασφάλισης που εί-χατε μέχρι 31/12/2012. Έτσι στον πίνακα με όριο τα 62 για πλήρη σύνταξη θα πάνε όσοι είχαν από 35 έτη ασφάλισης και πάνω μέχρι 31/12/2012 και στον πίνακα με όριο ηλικίας τα 67 θα πάνε όσοι είχαν λι-γότερα από 35 έτη ασφάλισης (10.500 η.α.). Επίσης στον πίνακα με όριο ηλικίας τα 62 για πλήρη σύ-νταξη πάνε και οι πρίν το 1983 ασφαλισμένοι που αποχωρούσαν με 35ετία Χ.Ο.Η., με αφετηρία πλέ-ον την ηλικία των 58+6 μήνες εφόσον συμπληρώ-νουν τα 58 μετά τις 19/8/2015. Το κριτήριο δηλαδή θα είναι πότε συμπληρώνεται η ηλικία των 58 ετών πλέον σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που έχουμε παρακάτω και μετά βέβαια και τα έτη ασφάλισης. Στην εργασία μας γίνεται αναλυτική παρουσίαση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για όλες

Page 47: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

47

ΑΣΦ

ΑΛ

ΙΣΤΙ

ΚΟ

σχεδόν τις περιπτώσεις ανά περίοδο ασφάλισης οπότε ο καθένας αναζητά τις δικές του προϋποθέ-σεις ανάλογα με την πρώτη περίοδο ασφάλισης και τις λοιπές παραμέτρους συνταξιοδότησης (πε-ρίοδος ασφάλισης, έτη ασφάλισης, οικογενειακή κατάσταση κ.λ.π.). Επειδή πάντα μετά τους νόμους ακολουθούν ερμηνευτικές εγκύκλιοι, καλό είναι να αναμένουμε και τις εγκυκλίους αυτές που έχουν κα-θυστερήσει για τον ιδιωτικό τομέα, για να δούμε εάν τροποποιεί κάτι ως προς την εφαρμογή του νόμου. Ανάλογα με την πρώτη περίοδο ασφάλισης λοιπόν, ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί και πρέπει να αναζη-τήσει την πρίπτωση του στους πίνακες που ακο-λουθούν ως εξής: Α περίοδος: ασφαλισμένοι μέχρι 31/12/1982 Β περίοδος: ασφαλισμένοι από 1/1/1983 μέχρι 31/12/1992 Γ περίοδος: ασφαλι-σμένοι από 1/1/1993 και μετά.

ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ 31/12/1982 (ΤΑΠ-ΟΤΕ – ΙΚΑ) ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ 35ΕΤΙΑ Χ.Ο.Η. ΕΩΣ

18/8/2015 ΝΕΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ 19/8/2015 ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ 58 ΕΤΩΝ

Έτος συμπλήρωσης των 58 ετών ή Χ.Ο.Η.*

Επί πλέον χρόνος στην ηλικία

Ηλικία συνταξιοδό-

τησηςΈως 18/8/2015 Με 35ετία Χ.Ο.Η. Χ.Ο.Η.*

58 ετών από 19/8 – 31/12/2015 6 μήνες 58+6

58 ετών το 2016 12 μήνες 5958 ετών το 2017 18 μήνες 59+658 ετών το 2018 24 μήνες 6058 ετών το 2019 30 μήνες 60+658 ετών το 2020 36 μήνες 6158 ετών το 2021 42 μήνες 61+658 ετών το 2022 62 ετών 62

*Η 35ετία Χ.Ο.Η. ισχύει μέχρι 18/8/2015 και εφόσον υπάρχει μέχρι τότε, ασκείται οποτεδήποτε. Το κριτή-ριο πλέον είναι πότε συμπληρώνει κάποιος τα 58 εάν δεν είχε την 35ετία τουλάχιστον μέχρι 18/8/2015. Παράδειγμα: ασφαλισμένος συμπληρώνει τα 58 μετά τις 19/8/2015 και έως 31/12/2015. Μπορεί να αποχωρήσει όταν συμπληρώσει την ηλικία των 58 ετών και 6 μήνες και ασφαλώς και την 35ετία. Είναι κάποιος μετά το μνημόνιο (19/8/2015), 56 ετών, έχει 34 έτη ασφάλισης και συμπληρώνει τα 58 το 2017. Ενώ με την 35ετία Χ.Ο.Η. θα αποχωρούσε το 2016 στα 57, με τα νέα όρια θα αποχωρήσει όταν θα συμπληρώσει την ηλικία των 59 ετών και 6 μήνες δηλ. το 2019 γιατί υφίσταται προσθήκη 3 (τριών) 6μήνων ανάλογα με το έτος συμπλήρωσης των 58 ετών (1 6μηνο για το 2015, 1 για το 2016 και 1 για

το 2017). ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ 25ΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ 31/12/2012

Έτος συμπλήρωσης των 60 ή 65 ετών

Ηλικία για πλήρη

Ηλικία για μειωμένη

Έως 18/8/2015 65 6065 ή 60 ετών από 19/8 -

31/12/2015 65+3* μήνες 60+11* μήνες

65 ή 60 ετών το 2016 65+6 61+965 ή 60 ετών το 2017 65,9 6265 ή 60 ετών το 2018 66 6265 ή 60 ετών το 2019 66,3 6265 ή 60 ετών το 2020 66,6 6265 ή 60 ετών το 2021 66,9 6265 ή 60 ετών το 2022 67 62

* Οι δεκαδικοί αριθμοί μετά τα πλήρη έτη, αφορούν μήνες ΑΝΔΡΕΣ Με 25ετία από 1/1/2013 και μετά 67 πλήρης 62 μειωμένη ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ 15ΕΤΙΑ Με 15ετία και 65 μέχρι 31/12/2012: στα 65 Με 15 ή και 65 από 1/1/2013 και μετά: στα 67 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕ-ΝΕΣ ΜΕΧΡΙ 31/12/1982 Μητέρες ανηλίκου ή γονείς ανίκανων παιδιών (50% και άνω) ή με ανάπηρο σύζυγο (67% και άνω), χήροι πατέρες ανηλίκου.

Έτος συμπλήρωσης του νέου ορίου

ηλικίας (55)*

Χρόνος ασφάλι-

σης

Όριο ηλικίας

Έτη Χ.Ο.Η. και νέα ηλικία σύνταξης

Έως 18/8/2015 24 52 31 έτη - Χ.Ο.Η.Από 19/8 – 31/12/2015 24 55+11 55+11 και 31 έτη

55 ετών το 2016 24,5 56+9 56+9 και 31,5 έτη55 ετών το 2017 25 57+8 57+8 και 32 έτη55 ετών το 2018 25 58+6 58+6 και 32 έτη 55 ετών το 2019 25 59+5 59+5 και 32 έτη55 ετών το 2020 25 60+3 60+3 και 32 έτη55 ετών το 2021 25 61+2 61+2 και 32 έτη55 ετών το 2022 25 62 62 και 32 έτη

*Από 19/8/2015 και μετά, η βάση εκκίνησης της ηλι-κίας είναι το 55ο έτος και ανάλογη αύξηση άμεσα (πλήρης σύνταξη). Δηλαδή: μία γυναίκα που ήταν 52 ετών μέχρι 18/8/2015 είχε θεμελιωμένο δικαίωμα και αποχωρεί οποτεδήποτε. Εάν όμως συμπληρώ-νει τα 52 μετά τις 19/8/2015, τότε αλλάζουν όλα και θα αναζητήσει τη νέα ηλικία αποχώρησης και συ-νταξιοδότησης το έτος που συμπληρώνει τα 55 που είναι η νέα βάση. Δηλ., 55 ετών το 2015 (από 19/8 - 31/12/2015): αποχωρεί στα 55 και 11 μήνες 55 ετών το 2018; αποχωρεί στα 58 και 6 μήνες. Μητέρες/ Χή-ροι πατέρες ανηλίκου με 5.500 η.α. (18 έτη και 4 μήνες), πριν το 1983.

Page 48: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

48

ΑΣΦ

ΑΛΙΣΤΙΚΟ Έτος συμπλήρω-

σης του αντίστοι-χου ορίου ηλικίας και έτος συνταξιο-

δότησης

Ηλικία με προ-ϋποθέσεις

2010 πλήρης μειωμένη

Ηλικία με προϋποθέσεις 2011 πλήρης

μειωμένη

Ηλικία με προϋποθέσεις 2012 πλήρης

μειωμένη

Έως 18/8/2015 55 50 57 52 60 55Από 19/8-31/12/2015 56,6 55 58,3 55 60,11 56,6

2016 58 56,9 59,6 56,9 61,9 582017 59,6 58,5 60,9 58,5 62,8 59,62018 61 60,2 62 60,2 63,6 612019 62,6 61,10 63,3 61,10 64,5 622020 64 62 64,6 62 65,3 622021 65,6 62 65,9 62 66,2 622022 67 62 67 62 67 62

Πως βρίσκεις τη νέα ηλικία συνταξιοδότησης. Πότε έφευγες με το παλαιό; Με προύποθέσεις του 2010, 2011 ή 2012; Έφευγες με πλήρη στα 55; Πάς στην πρώτη στήλη και κάθετα που είναι τα έτη και βλέπεις το έτος που συμπληρώνεται η ηλικία των 55 που θα αποχωρούσες. Αφού βρείς το κατάλληλο έτος που συμπληρώνεις την παλαιά ηλικία, μετά,πάς στην οριζόντια γραμμή του έτους αυτού και βλέπεις το νέο όριο ηλικίας. Παράδειγμα: μητέρα ανηλίκου με προϋποθέσεις του 2010, αποχωρούσε στα 55 με πλήρη και στα 50 με μειωμένη σύνταξη. Συμπληρώ-νει τα 50 στις 1/11/2015 δηλ. μετά το μνημόνιο. Πάει στη πρώτη στήλη και βλέπει ποιό έτος το συμπλη-ρώνει την ηλικία των 50, που το συμπληρώνει το 2015 αλλά μετά τις 19/8/2015. Το όριο ηλικίας πλέον είναι τα 55. Μπορεί να αποχωρήσει πλέον όταν συμπληρώσει τα 55 με μειωμένη, το 2020. Για πλήρη σύνταξη αποχωρεί με την ηλικία που προβλέπεται το έτος που συμπληρώνει τα 55. Πάει στην πρώτη στήλη και βλέπει ποιό έτος συμπληρώνει τα 55. Τα 55 τα συμπληρώνει το 2020. Η νέα ηλικία είναι τα 64 για πλήρη σύνταξη που γίνεται το 2029. Η ασφαλι-σμένη αυτή, με το παλαιό σύστημα μπορούσε να πάρει μειωμένη σύνταξη φέτος το 2015 στα 50 και πλήρη σύνταξη το 2020 στα 55. Αποχωρεί μετά από 5 χρόνια για μειωμένη με 40% πρόστιμο... και μετά από 14 χρόνια στα 64 με πλήρη σύνταξη. 5 χρό-νια επί πλέον για τη μειωμένη και 9 για την πλήρη σύνταξη. Αυτό είναι το νέο Ασφαλιστικό που είναι δίκαιο, έχει Κοινωνικό και αριστερό πρόσημο κατά τον αρμόδιο υπουργό. Μετά την μεγάλη ηλικία έρχεται και η μικρή σύνταξη οπότε δεν θα φεύγει κανείς και θα σωθεί το ασφαλιστικό αφού δεν θα υπάρχουν συνταξιούχοι.... Την ίδια μέθοδο ακολου-θείτε σε όλους του πίνακες για να βρείτε το νέο όριο ηλικίας το οποίο βρίσκεται κάτω από το παλαιό και

στο ανάλογο έτος που συμπληρώνεται.. Γυναίκες έγγαμες με ενήλικα παιδιά ή χωρίς παιδιά (πριν το 1983).

Έτος συμπλήρωσης της ηλικίας (60 ή 55) και των ετών ασφά-

λισης

Ηλικία για

πλήρη

Ηλικία για μειω-

μένη

Έτη Χ.Ο.Η. (πλή-ρης) ή με ηλι-κία (55+) από

19/8/2015

2010: 60 ή 55με 24 έτη 60 55 31 Χ.Ο.Η.

2011: 60 ή 55 με 24,5 έτη 61 56 31,5 Χ.Ο.Η.

2012: 60 ή 55 με 25 έτη 62 57 32 Χ.Ο.Η.2013: 60 ή 55 με 25 έτη 67 62 32 Χ.Ο.Η.

Έως 18/8/2015με 25ετία 67 62 32 Χ.Ο.Η.

55 ετών από 19/8/ - 31/12/2015 67 62 55+11 και 32

55 ετών το 2016 67 62 56+9 και 32 55 ετών το 2017 67 62 57+8 και 3255 ετών το 2018 67 62 58+6 και 3255 ετών το 2019 67 62 59+5 και 3255 ετών το 2020 67 62 60+3 και 3255 ετών το 2021 67 62 61+2 και 3255 ετών το 2022 67 62 62 πλήρης

Γυναίκες γενικά έως το 1992 με 25ετία ανάλογα πότε συμπληρώνουν την ηλικία των 60 ή 55 ετών

Έτος συμπλήρω-σης των 60 ή 55

ετών

Χρόνος ασφάλισης

Ηλικία για πλήρη

Ηλικία για μειωμένη

2010: 60 ή 55 25 60 55

2011: 60 ή 55 25 61 562012: 60 ή 55 25 62 572013: 60 ή 55 25 67 62

Γυναίκες με 3 τουλάχιστον παιδιά ή χήροι πατέρες ανηλίκου ή διαζευγμένοι με 3 παιδιά (ανήλικο), με

20ετία και όριο ηλικίας

Έτος συμπλήρω-σης της ηλικίας και συνταξιοδό-

τησης

Έτος συμπ/ρωσης 20ετίας

2010 πλή-ρης

Έτος συμπλή-ρωσης της 20ετίας και ηλικία 2011

πλήρης

Έτος συμπλή-ρωσης 20ετίας και ηλικία 2012

πλήρης

Έως 18/8/2015 Χ.Ο.Η. 52 55Από 19/8 – 31/12/2015 Χ.Ο.Η. 55 56,6

2016 Χ.Ο.Η. 56,9 582017 Χ.Ο.Η. 58,5 59,62018 Χ.Ο.Η. 60,2 612019 Χ.Ο.Η. 61,10 62,62020 Χ.Ο.Η. 63,7 642021 Χ.Ο.Η. 65,3 65,62022 Χ.Ο.Η. 67 67

Page 49: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

49

ΑΣΦ

ΑΛ

ΙΣΤΙ

ΚΟ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΓΑΜΕΣ Ή ΧΗΡΕΣ Ή ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ 31/12/1982 ΜΕ 25ΕΤΙΑ

Ή ΜΕ 35ΕΤΙΑ Χ.Ο.Η.

Έτος συμπλήρω-σης του ορίου

ηλικίας των 60 ή 55 ετών ή των 58

από 19/8/2015

Απαιτού-μενος

χρόνος

Ηλικία συνταξιο-δότησης πλήρης - μειωμένη

Με 35ετία, Χ.Ο.Η. ή με εξέλιξη

της ηλικίας των 58 από 19/8/15

(πλήρης)

2010: 60 ή 55 25 60 55 Χ.Ο.Η. με 35ετία2011: 60 ή 55 25 61 56 Χ.Ο.Η. με 352012: 60 ή 55 25 62 57 Χ.Ο.Η. με 352013: 60 ή 55 25 67 62 Χ.Ο.Η. με 35

Έως 18/8/2015 25 67 62 Χ.Ο.Η. με 35ετία58 ετών από 19/8

– 31/12/2015 25 67 62 58,6 μήνες και 35

58 ετών το 2016 25 67 62 59 και 35 58 ετών 2017 25 67 62 59,6 και 35

58 ετών το 2018 25 67 62 60 και 35 58 ετών το 2019 25 67 62 60,6 και 3558 ετών το 2020 25 67 62 61 και 3558 ετών το 2021 25 67 62 61,6 και 3558 ετών το 2022 25 67 62 62

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ 15ΕΤΙΑ ΠΛΗΡΗΣ 60 ετών το 2010: στα 60 60 ετών το 2011: στα 61 60 ετών το 2012: στα

62 60 ετών από 1/1/2013 και μετά: στα 67 Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

1/1/1983 – 31/12/1992 ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ανάλογα με το έτος συμπλήρω-

σης της 35ετίας

Έτος συμπλήρωσης ηλικίας και έτος

συνταξιοδότησης

Όριο ηλικίας και έτη ανάλογα με το έτος συμπλήρωσης της 35ετίας

2010 2011 2012

Έως 18/8/2015 58 + 35 έτη 58 + 36 έτη 59* + 37 έτη

58 ή 59* ετών από 19/8 – 31/12/2015 -

58,6 μήνες 58,6 μήνες 59,5* μήνες

58 ή 59 ετών το 2016 59 59 59,958 ή 59 ετών το 2017 59,6 59,6 60,258 ή 59 ετών το 2018 60 60 60,658 ή 59 ετών το 2019 60,6 60,6 60,1158 ή 59 ετώντο 2020 61 61 61,358 ή 59 ετώντο 2021 61,6 61,6 61,858 ή 59 ετώντο 2022 62 62 62

* η ηλικία των 59 ετών αφορά όσους είχαν την 35ετία το 2012 (και με πλασματικά έτη). ΣΗΜΕΙΩΣΗ Με την 35ετία από 1/1/2013 και μετά και με πλασματικά έτη, ισχύουν τα γενικά όρια ηλικίας για πλήρη σύ-νταξη που απαιτείται να συνυπάρχουν τόσο τα έτη ασφάλισης (40), όσο και το όριο ηλικίας των 62 για συνταξιοδότηση. Για όσους ασφαλισμένους, η αποχώρηση με λιγότερα από 40 έτη ασφάλισης γίνεται στα 67 με πλήρη σύνταξη, η εναλλακτική

έξοδος είναι στα 62 και με 40 έτη ασφάλισης εφό-σον μπορούν να το κάνουν με αναγνώριση πλα-σματικών ετών. Μητέρες ανηλίκου με 25ετία/χήροι πατέρες ανηλίκου.

Έτος συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας και

συνταξιοδότησης

Έτος κατο-χύρωσης 2010 πλή-

ρης

Έτος κατο-χύρωσης 2011 πλή-

ρης - μειω-μένη

Έτος κατο-χύρωσης 2012 πλή-

ρης - μειω-μένη

Μέχρι 18/8/2015 50 52 50 55 53Από 19/8 – 31/12/2015 55 55 55 56,6 56,6

2016 56,9 56,9 56,9 58 582017 58,5 58,5 58,5 59,6 59,62018 60,2 60,2 60,2 61 612019 61,10 61,10 61,10 62,6 622020 63,7 63,7 62 64 622021 65,3 65,3 62 65,6 622022 67 67 62 67 62

Όσες ασφαλισμένες μητέρες συμπλήρωσαν την 25ετία με ανήλικο από 1/1/2013 και μετά, συνταξι-οδοτούνται στα 67 με πλήρη σύνταξη και στα 62 με μειωμένη. Μητέρες/χήροι πατέρες ανηλίκου με 5.500 η.α. (18,3 έτη)

Έτος συμπλήρω-σης του αντίστοι-χου ορίου ηλικίας και έτος συνταξι-

οδότησης

Ηλικία με προϋποθέ-σεις 2010 πλήρης - μειωμένη

Ηλικία με προϋποθέσεις 2011 πλήρης -

μειωμένη

Ηλικία με προϋποθέ-σεις 2012 πλήρης - μειωμένη

Έως 18/8/2015 55 50 57 52 60 55Από 19/8-31/12/2015 56,6 55 58,3 55 60,11 56,6

2016 58 56,9 59,6 56,9 61,9 582017 59,6 58,5 60,9 58,5 62,8 59,62018 61 60,2 62 60,2 63,6 612019 62,6 61,10 63,3 61,10 64,5 622020 64 62 64,6 62 65,3 622021 65,6 62 65,9 62 66,2 622022 67 62 67 62 67 62

Γυναίκες γενικά με 25ετία ανάλογα πότε συμπλη-ρώνουν την ηλικία των 60 ή 55 ετών

Έτος συμπλήρωσης των 60 ή 55 ετών

Χρόνος ασφάλι-

σης

Ηλικία για πλήρη

Ηλικία για μειωμένη

2010: 60 ή 55 25 60 55

2011: 60 ή 55 25 61 562012: 60 ή 55 25 62 572013: 60 ή 55 25 67 62

Γυναίκες με 3 τουλάχιστον παιδιά ή χήροι πατέρες ανηλίκου ή άνδρες διαζευγμένοι με 3 παιδιά (με

20ετία)

Page 50: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

50

ΑΣΦ

ΑΛΙΣΤΙΚΟ Έτος

συμπλήρωσης ορίου ηλικίας

και συνταξιοδό-τησης

Έτος συμπλήρω-σης 20ετίας

2010 πλήρης

Έτος συμπλή-ρωσης 20ετίας

και ηλικία 2011

πλήρης

Έτος συμπλή-ρωσης 20ετίας και ηλικία 2012

πλήρης

Έως 18/8/2015 Χ.Ο.Η. 52 55Από 19/8 – 31/12//2015 Χ.Ο.Η. 55 56,6*

2016 Χ.Ο.Η. 56,9 582017 Χ.Ο.Η. 58,5 59,62018 Χ.Ο.Η. 60,2 612019 Χ.Ο.Η. 61,10 62,62020 Χ.Ο.Η. 63,7 642021 Χ.Ο.Η. 65,3 65,62022 Χ.Ο.Η. 67 67

*Οι δεκαδικοί αριθμοί μετά τα πλήρη έτη αφορούν μήνες ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ 15ΕΤΙΑ 60 ετών το 2010: στα 60 60 ετών το 2011: στα 61 60 ετών το 2012: στα 62 60 ετών από 1/1/2013: στα 67 Όλες οι γυναίκες που συμπλήρωσαν την ηλικία των 60 ετών από 1/1/2013 και μετά συνταξιοδοτούνται στα 67 με πλήρη σύντα-ξη. ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ 25ΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ 31/12/2012.

Έτος συμπλήρωσης των 60 ή 65 ετών και

συνταξιοδότησης

Ηλικία για πλήρη

Ηλικία για μειωμένη

Έως 18/8/2015 65 6065 ή 60 ετών από 19/8 –

31/12/2015 65,3 60,11

65 ή 60 ετών το 2016 65,6 61,965 ή 60 ετών το 2017 65,9 6265 ή 60 ετών το 2018 66 6265 ή 60 ετών το 2019 66,3 6265 ή 60 ετών το 2020 66,6 6265 ή 60 ετών το 2021 66,9 6265 ή 60 ετών το 2022 67 62

ΜΕ 25ΕΤΙΑ ΑΠΟ 1/1/2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Πλήρης στα 67 Μειωμένη στα 62 ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ 15ΕΤΙΑ Με 15ετία και 65 ετών μέχρι 31/12/2012: στα 65 Με 15ετία ή 65 ή και τα δύο από 1/1/2013 και μετά: στα 67 Γ΄ ΠΕΡΙ-ΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1993 ΕΝΙΑΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ 40 έτη ασφάλισης και 62 ετών: πλήρης σύνταξη στα 62 ΜΗΤΕΡΕΣ/ΧΗΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ Απαιτούνται 3 προϋποθέσεις ταυτόχρονα. α) έτη ασφάλισης β) ανηλικότητα και γ) ηλικία, μέχρι 31/12/2012: Πλήρης σύνταξη στα 55 μειωμένη στα 50 Από 1/1/2013 και μετά: Πλήρης σύνταξη: στα 67 μειωμένη σύνταξη: στα 62 ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ 15ΕΤΙΑ. Με 15ετία και 65 ετών μέχρι 31/12/2012: στα 65 πλήρη στα 60 μειωμένη με 15ετία ή και 65 ετών από 1/1/2013 και μετά: στα 67 πλήρη και στα 62 μειωμένη ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Επειδή δεν έχουν βγεί ακόμα διευκρινιστικές εγκύ-κλιοι, παρά μία υπουργική απόφαση, οι ασφαλι-σμένοι πρέπει οπωσδήποτε να διασταυρώνουν με το ταμείο τις λεπτομέρειες ή την κάθε περίπτωση για την πιστή εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων και ορίων ηλικίας που ισχύουν από 19/8/2015. Εμείς ενημερώνουμε, τα ταμεία απονέμουν τις συντάξεις επίσημα.

Σχόλιο του τμήματος της Γραμματείας Ασφαλιστικού της Π.Ο.Σ.Τ.

Έχουμε παρακολουθήσει στενά και υπεύθυνα τα τελευταία χρόνια την πορεία των εργασιακών σχέσεων αλλά κυρίως της Κοινωνικής Ασφάλισης. Προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε συνεχώς από την ηλεκτρονική στήλη, γραπτώς μέσα από τα έντυπα της Ομοσπονδίας και δια ζώσης όπως γίνεται σε χιλιάδες συναδέλφους εργαζόμενους στα ΕΛ-ΤΑ και όχι μόνο σε ολόκληρη τη χώρα όποτε μας ζητήθηκε και όσο μπορούμε. Η γνώμη και η αντα-πόκριση του κόσμου, δείχνει την αδήριτη ανάγκη στελέχωσης του τμήματος αυτού όπως το έκανε έγκαιρα η Ομοσπονδίας μας τα τελευταία χρόνια. Έχουμε εκφράσει την θέση μας διαχρονικά για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις αιτίες που φτάσαμε μέχρι εδώ, τους υπεύθυνους και τις πολιτικές που εφαρ-μόστηκαν ή τις σωστές παρεμβάσεις που δεν έγι-ναν επί πολλά χρόνια. Αυτά πλέον δεν παράγουν και κανένα οικονομικό αποτέλεσμα παρά καταλο-γίζουν λάθη, πολιτικές επιλογές, παραλείψεις, σκο-πιμότητες, αναδεικνύουν το μέγεθος της κλοπής και της ληστείας των εισφορών και των θυσιών των εργαζόμενων και όχι μόνο. Δεν τα παραγρά-φουμε, τα δικαιούμαστε, τα διεκδικούμε αλλά… Στο δια ταύτα όμως και μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που αφορούν τα όρια ηλικίας και κυρίως το ύψος των συντάξεων, φτάσα-με πλέον όχι στην υποβάθμιση αλλά στο τέλος και την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Χάνεται στο μέλλον η έννοια και ο ρόλος του Κοινωνικού περιεχομένου της Ασφάλισης όπως την γνωρίζαμε και την βιώσαμε μέχρι τώρα ως συνταγματική υπο-χρέωση του Κράτους προς τους πολίτες. Η βίαιη ανατροπή και κατάργηση των κατοχυρωμένων και ατομικών δικαιωμάτων για εργαζόμενους και συνταξιούχους, δεν θέτει μόνο ζητήματα Κοινωνι-κής Δικαιοσύνης αλλά και τήρησης των νόμων και των κανόνων δικαίου στη χώρα μας. Οι δοκιμασμέ-νες, άδικες και αναποτελεσματικές συνταγές, είτε της ΤΡΟΪΚΑ είτε των θεσμών είναι πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων ξεθεμελιώνοντας και ισο-πεδώνοντας τα πάντα. Τέλος πλέον οι αξιοπρεπείς συντάξεις για όσους πλήρωσαν πολλά για πολλά χρόνια. Όλοι στα 67 ή 62, με τα κατώτερα περίπου

Page 51: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

51

ΑΣΦ

ΑΛ

ΙΣΤΙ

ΚΟ

επίπεδα σύνταξης και χωρίς εγγύηση από το κρά-τος. Μη σας απασχολούν μόνο τα όρια ηλικίας που άλλαξαν βίαια αλλά κυρίως τι σύνταξη θα πάρετε πλέον γιατί τα σενάρια που εξυφαίνονται αυτές τις ημέρες είναι επώδυνα και βάρβαρα. Το Ασφαλιστικό γενικά αλλάζει ριζικά, η Κοινωνικά Ασφάλιση είναι παρελθόν και η συντάξεις γίνονται βοηθήματα. Αυτό δυστυχώς τώρα συμβαίνει και με αριστερή κυβέρνηση όπως λέει η ίδια ότι είναι. Η παρωδία είναι ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παρά-γοντες ισχυρίζονται ότι τα μέτρα αυτά έχουν αρι-στερό και κοινωνικό πρόσημο. Η νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως τις βιώσαμε και τις βιώνουμε ξανά στο αποκορύφωμά τους, τι πρόσημο έχουν; Χωρίς δουλειές και εισφορές με ικανοποιητικούς μισθούς, χωρίς ενίσχυση και χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν θα υπάρχουν σε λίγο συντάξεις παρά φτωχοί και εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι. Ανά-πτυξη – Απασχόληση – Ασφάλιση, είναι το τρίπτυχο που θα μας βγάλει από το τέλμα, το Κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο. Επενδύσεις, δίκαιη φορολογία για όλους, νέες θέσεις εργασίας, μισθοί ολόκληροι, εισφορές, οικονομική και κοινωνική ευημερία, αλλη-λεγγύη, προστασία των αδύναμων, αποτελούν το πλαίσιο του Κράτους Δικαίου που απουσιάζει από την πολιτική ατζέντα στην πράξη. Μετά από αυτά ελπίζουμε σε κάτι; Αν χάσουμε και την ελπίδα, θα χάσουμε και τη ζωή μας, τα όνειρά μας. Σημαίνει ότι δεν κάναμε το χρέος προς τους εαυτούς μας και τις επόμενες γενιές για το τι παραλάβαμε και τι παραδώσαμε. Σημαίνει ότι βολευτήκαμε προσωρι-νά και τώρα δεν μπορούμε… Ήρθε και είναι η ώρα της ανατροπής αυτών των πολιτικών που γίνεται μόνο με αγώνες, όχι από τον καναπέ, από ώριμες ενέργειες πολιτών, με επιλογές που δεν αλλάζουν με την ψευδαίσθηση της μετακίνησης ψήφων από ένα κόμμα σε ένα άλλο χωρίς πραγματική αλλαγή πολιτικής. Όλοι μαζί και με μπροστάρη τη νεολαία μπορούμε να αλλάξουμε πολλά….

ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΑΠΟ 1/9/2015 Δυστυχώς αντί να γίνει αποκα-τάσταση των βάρβαρων μέτρων και αδικιών από τα προηγούμενα μνημόνια όπως είχε υποσχεθεί η σημερινή κυβέρνηση, ήρθε το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο που ισοπέδωσε ότι είχε απομείνει από τα προηγούμενα. Όλοι θυμόμαστε την 13 σύνταξη, τα δώρα, σκίσιμο μνημονίων, όχι ανατροπές στα όρια ηλικίας κ.λ.π. Τι έγινε τώρα; Ξανά η δοκιμασμένη συ-νταγή που μας δίνουν οι “εταίροι”. Ο αρμαγεδώνας σε πλήρη δράση και όλοι στον καιάδα. Ότι κριτική και αγώνες είχαμε κάνει και για τα μέτρα της τελευ-ταίας μνημονιακής 5ετίας ελπίζοντας σε κάτι καλλί-

τερο για τους εργαζόμενους, δεν έπιασαν τόπο και δικαιώθηκαν οι δανειστές, οι θεσμοί, οι εταίροι και τελικά η τρόικα ότι μία είναι η πολιτική. Μνημόνια νε-οφιλελεύθερα πριν και μνημόνια αριστερά τώρα με την ίδια συνταγή και με πολυκομματική συναίνεση πλέον. Λιτότητα, μέτρα και βάρη μόνο για μισθω-τούς και συνταξιούχους και τα κεφάλια κάτω το πο-λιτικό προσωπικό που αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων, ανεπαρκές και πρόθυμο στις βου-λήσεις των τραπεζών και του Ευρωπαϊκού κατεστη-μένου. Τα περί αριστερής κυβέρνησης και κυρίως αριστερής πολιτικής είναι φρούδες ελπίδες απογοη-τεύοντας τους πάντες, ημετέρους και μη, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το μέλλον της χώρας και του λαού και κυρίως των νέων οδηγείται σε χειρότερες μέρες, με εργασιακή ζούγκλα, με την κοινωνική ασφάλιση στα όρια της επιβίωσης, με επώδυνες περικοπές, με προνοιακές συντάξεις, μισούς μισθούς και όποιος αντέξει. Ένα είναι βέβαιο. Ότι η χώρα με τα αβάστα-χτα και συνεχόμενα χρέη δεν αντέχει και ο λαός θα οδηγηθεί σε μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης αν δεν αλλάξει αυτή η πολιτική. Αυτά ως ένα μικρό σχό-λιο για τα τεκταινόμενα και ας περάσουμε στο νέο τρόπο υπολογισμού των όποιων συντάξεων έχουν απομείνει και πως θα γίνει αυτό για όσους συνταξι-οδοτούνται από 1/9/2015 και όχι για όσους θεμελί-ωναν δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά όπως όριζε ο προηγούμενος νόμος 3863/2010. Άλλη μία βελτίω-ση από την νέα αριστερή κυβέρνηση που απέδειξε ότι μία είναι η πολιτική, άσχετα ποιός κυβερνάει, τι λέει στο λαό και πως αυτοπροσδιορίζεται ιδεολο-γικά και πολιτικά. Συνταξιοδότηση από 1/9/2015 και μετά Δείτε πως θα υπολογίζονται οι συντάξεις πλέον. Η σύνταξη θα αποτελείται από δύο τμήμα-τα: 1ο τμήμα σύνταξης Είναι η σύνταξη που αντι-στοιχεί στα έτη ασφάλισης που έχουν συμπληρω-θεί μέχρι 31/12/2010 και θα υπολογιστεί με το παλιό καθεστώς ν. 3029/02, ν. 3655/08, ν. 3863/10. 2ο τμήμα της σύνταξης Είναι η σύνταξη που αντιστοι-χεί στα έτη που έχουν συμπληρωθεί από 1/1/2011 και μετά ν. 3863/10, ν.4334/15. Προσοχή: οι συντά-ξιμες αποδοχές είναι αυτές που ισχύουν κατά τον προηγούμενο μήνα πριν την αποχώρηση και όχι των προηγούμενων ετών 2007, 2010, για το ταμείο μας (προς το παρόν γιατί τάχουμε δει όλα πλέον). Παράδειγμα υπολογισμού σύνταξης από 1/9/2015 Παράδειγμα με 40 έτη ασφάλισης το 2016 με 7 πλα-σματικά, με πλήρη σύνταξη στα 62 και συντάξιμο μισθό 1950€. 1ο τμήμα σύνταξης Το πρώτο τμήμα αποτελείται από δύο επιμέρους τμήματα που είναι: α) το ποσό που αντιστοιχεί για τα έτη μέχρι το 2007 (25 έτη) και β) το ποσό που αντιστοιχεί για τα 3 έτη μέχρι 31/12/2010. Έτσι έχουμε τον υπολογισμό ως εξής με παράδειγμα μισθού 1950€ που αποχωρεί το

Page 52: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

52

ΑΣΦ

ΑΛΙΣΤΙΚΟ

2016: α) για τα έτη μέχρι 31/12/2007 (25 έτη): τελευ-ταίος συντάξιμος μισθός Χ 80% Χ έτη ασφάλισης /35 = 1950 Χ 80% Χ 25/35 = 1.114€ β) το ποσό της σύνταξης για τα 3 έτη 2008-2010 είναι: μέσος συντά-ξιμος μισθός τελευταίας 5ετίας (1960€) Χ 71% (πο-σοστό έτους αποχώρησης) / έτη ασφάλισης = 1960 Χ 71% Χ 3 / 35 = 119€ Επομένως α + β = 1233€ 2ο τμήμα της σύνταξης Το 2ο τμήμα θα υπολογιστεί με βάση τα έτη ασφάλισης που έχουν συμπληρωθεί από 1/1/2011 και μετά αλλά και τα πλασματικά χρό-νια που έχουν αναγνωριστεί. Έχουμε λοιπόν και εδώ δύο επιμέρους τμήματα α) τη βασική σύνταξη και β) την αναλογική σύνταξη Ποσό βασικής σύνταξης = 360€ Χ τα συντάξιμα έτη από 1/1/2011 και μετά / συνολικού χρόνο ασφάλισης = 360€ Χ 12/40 = 108€ Ποσό αναλογικής σύνταξης = μέσος μισθός περι-όδου 2011 - 2015 Χ 1,50% (συντελεστής για 40 έτη) Χ έτη ασφάλισης από 1/1/2011 και μετά = 1960 (μέ-σος μισθός) Χ 1,50% Χ 12 = 351€ Επομένως το 2ο τμήμα θα είναι: α + β = 108€ + 351€ = 459€ Έτσι έχου-με λοιπόν το συνολικό ποσό σύνταξης με τα δύο τμήματα: ( 1ο + 2ο) 1233€ + 459 = 1692€. Παράδειγ-μα με 35ετία με τον παλαιό τρόπο Εργαζόμενος στα ΕΛ-ΤΑ από 30/12/1980 συμπληρώνει 35 έτη ασφά-λισης το Δεκέμβρη του 2015 αλλά και το νέο όριο ηλικίας πλέον μετά την 19/8/2015 και συνταξιοδοτεί-ται. Με 2.000€ συντάξιμο μισθό και μέσες αποδοχές τελευταίας 5ετίας 1900€. Με τον παλαιό τρόπο που ίσχυε μέχρι 31/08/2015 έχουμε: α) το ποσό για τα έτη μέχρι το 2007: = 2.000 Χ 80% Χ 27 / 35 = 1234€ β) το ποσό για τα έτη μετά το 2008: μέσος μισθός 5ετίας Χ 72% (ποσοστό έτους αποχώρησης) Χ έτη ασφά-λισης μετά το 2008 / 35 συνολικά έτη ασφάλισης. = 1.900 Χ 72% Χ 8 / 35 = 313€ Συνολικό ποσό (α+β) = 1.234 + 313 = 1547€ Υπολογισμός με το νέο τρόπο από 1/9/2015 1ο τμήμα α) έτη μέχρι το 2007: = 2.000 Χ 80% Χ 27 / 35 = 1.234€ β) έτη 2008 - 2010: = (μέσος μισθός 5ετίας) 1.900 Χ 72% Χ 3 /35 = 117€ α + β = 1351€ 2ο τμήμα α) Βασική σύνταξη: = 360€ Χ 5 (έτη μετά το 2011) / 35 (σύνολο ετών) = 51€ β) Αναλογική σύνταξη: = 1850€ (μέσος συντάξιμος μισθός μετά το 2011) Χ 1,31% ( νέος συντελεστής ανάλογα με τα συνολικά έτη ασφάλισης) Χ 5 (έτη μετά το 2011) = 1850 Χ 1,31% Χ 5 = 121€ α + β = 172€ 1ο + 2ο τμήμα = 1351 + 172 = 1523€ Ποσό με τον παλαιό τρόπο: 1547€ Ποσό με το νέο τρόπο: 1523€ Διαφορά:- 24€ - (1,55%) Τα ποσά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μισθό και τα έτη ασφάλισης για τον καθένα. Το τελικό καθαρό ποσό θα είναι αυτό που θα προ-κύψει μετά τις μειώσεις από τους νόμους ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και την ηλικία για μειωμένη ή πλήρη κ.λ.π. Υπολογίστε εισφορές για ασθένεια περίθαλψη 6% από 4% που ήταν μέχρι 30/6/15 στο ακαθάριστο αρχικό ποσό στην κύρια σύνταξη, νέα εισφορά ασθένειας 6% στην επικουρική, εφορία

γύρω στο 11% για να δείτε που πήγαν οι συντάξεις. Όσο για τις επικουρικές, δεν ξέρουμε που θα κατα-λήξουν μετά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, την νέα εισφορά 6% για ασθένεια στο καταβαλλό-μενο ποσό που πριν δεν υπήρχε και πάει λέγοντας... Ενδεικτικά μία επικουρική με 35 έτη ασφάλισης είναι τώρα περίπου 140€ - 150€ από 340€ - 350€ που ήταν το 2010 - 2011.... Τα μνημόνια καλά κρατούν. Ο νέος τρόπος εφαρμογής στα πρώτα χρόνια έχει μικρή απώλεια σχετικά με το παλαιό σύστημα (1%, 2%, 3%, 4%) και αυξάνεται όσο απομακρυνόμαστε από το 2015. Συναδέλφισσες/οι Ελπίζουμε να φω-τίσαμε λίγο τις αγωνίες και απορίες σας σχετικά με τις επιπτώσεις στις συντάξεις που θα δίνονται από 1/9/2015 και μετά αλλά να περιμένετε χειρότερες εξε-λίξεις στο ασφαλιστικό και νέες μειώσεις μέχρι να φτάσουν όλες οι συντάξεις στα κατώτερα επίπεδα. Το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης ήρθε.

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ1. Η αύξηση της ανεργίας κατά 17 μονάδες μέχρι

τώρα, με 250 εκατ.€ το χρόνο μείον στα ταμεία για καθεμία μονάδα ανεργίας επί πλέον. 2. Η ραγδαία μείωση των μισθών πάνω από 25% και κάθε μονάδα αφαιρεί 150 εκατ.€ το χρόνο από το σύστημα. 3. Η έκρηξη της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας. 4. Η ατυπία - αυθαιρεσία - των εργασιακών σχέσεων. 5. Οι προσωρινές μορφές απασχόλησης, ευελιξίας, τα πεντάμηνα ΕΣΠΑ των 510€, οι χαμηλές και διαφο-ρετικές αμοιβές των νέων με κόστος στο σύστημα 2 δισ. το χρόνο. 6. Η δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης κατά 1,3 δισ.€ για το 2012, 1,4 δισ.€ για το 2013, κατά 2,1 δισ. για το 2014, περίπου 1 δισ. για το 2015. 7. Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1% με απώλειες περίπου 250 εκατ.€. 8. Η μείω-ση των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών κατά 3,9% που σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμ-μα 2015-2018 (ν.4263/14 θα στερήσει 974 εκατ.€ από το σύστημα. Παράδειγμα: Οι εργαζόμενοι στα ΕΛ-ΤΑ και ασφαλισμένοι μέχρι 31/12/1992, πλήρωναν 11% εισφορές για την κύρια σύνταξη και μετά το 2021 θα πληρώνουν 6,67% όσο και ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ όπως και οι μετά το 1993 ασφαλισμένοι. Ο ΕΛ-ΤΑ πλήρωνε αντίστοιχα 24% και σταδιακά θα πληρώνει 13,33% οπότε κατανοείτε τις απώλειες από την πηγή αυτή αλλά και την αδικία για όσους πλήρωναν ει-σφορές αυξημένες κατά 80% από του υπόλοιπους και οι συντάξεις στα ίδια χαμηλά επίπεδα... 9. Η κα-τάργηση των κοινωνικών πόρων υπέρ των ταμείων επικούρησης με αφαίρεση πόρων 700 εκατ.€ το χρό-νο. 10. Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων κατά 12 δισ. από το περιβόητο PSI.

Page 53: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

53

ΥΓΙΕ

ΙΝΗ

ΚΑ

Ι ΑΣΦ

ΑΛ

ΕΙΑ

ΕΛ

.ΤΑ

.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΚΕΥΑΕ και της υλοποίησης των κοινών αποφάσεων με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, οι οποίες αφορού-σαν θέματα Πρώτων Βοηθειών και ασκήσεις εκκενώσεων κτιρίων και σε περίπτωση πυρκα-γιάς η σεισμών, ο Οργανισμός προχώρησε,

σε πρώτη φάση στη διενέργεια σεμιναρίων πρώτων βοηθειών σε υπαλλήλους του Α΄ ΚΔΑ με τη συνδρομή υπαλλήλων του Ερυ-θρού Σταυρού. Η δραστηριότητα πραγματο-ποιήθηκε στους χώρους του Α΄ ΚΔΑ και είχε τριήμερη διάρκεια.

Επίσης με έγγραφο της η διεύθυνση Ανθρώ-πινου δυναμικού προγραμμάτισε σχετική εκπαίδευση του προσωπικού σε όλες τις υπη-ρεσιακές λειτουργίες του Οργανισμού στις Πρώτες Βοήθειες. Εξάλλου με μεγάλη επιτυχία

διεξήχθη η άσκηση εκκένωσης του κτιρίου της Κ.Υ με τη συμμετοχή και καθοδήγηση κλιμακί-ου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ανάλογη άσκηση προγραμματίζεται για τα κτίρια της Αιόλου, της Σταδίου και της Καισαριανής.

Κεντρική Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας ΕΛ.ΤΑ.

Φωτογραφίες από τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, που έγιναν σε υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ. στο Α΄ ΚΔΑ.

Page 54: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

54

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛ.ΤΑ.

Με μεγάλη επιτυχία λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι κύκλοι εκπαίδευσης στο ΚΕΚ-ΕΛ.ΤΑ στα πλαίσια της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού ασφαλείας, για την πιστοποίηση επαγγέλματος, καθώς σύμφωνα με το ν.3707/2008 είναι υποχρεωτική.

Το επιστέγασμα της προσπάθειας και η επισφράγιση της επιτυχίας αυτής έγινε με τη συμμετοχή του προσωπικού ασφαλείας ΕΛ.ΤΑ, στις εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας επαγγελματικής κατάρτισης και προσόντων, που οργανώνεται και διεξάγεται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, (εθνικός οργανισμός πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού), σε συνεργασία με το ΚΕ.ΜΕ.Α (κέντρο μελετών ασφαλείας ).

Πρόκειται για τις άοκνες προσπάθειες της ΠΟΣΤ, σε ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα του σωματείου, που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά, με τη συνεργασία της υπηρεσίας ασφαλείας ΕΛ.ΤΑ, και τον άψογο τρόπο διοργάνωσης της εκπαίδευσης από το ΚΕΚ-ΕΛ.ΤΑ, το οποίο διαθέτει ικανότατα εκπαιδευτικά στελέχη, και υψηλού επιπέδου υποδομές.

Το ποσοστό της επιτυχίας ήταν στο 100%!!! των συμμετεχόντων συναδέλφων στη διαδικασία αυτή, και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Οι επιτυχόντες συνάδελφοι που πλέον διαθέτουν τίτλο πιστοποίησης επάρκειας επαγγελματικών προσόντων είναι οι παρακάτω με αλφαβητική σειρά:

Ο κόσμος μας εξελίσσεται καθημερινά, οι αλλαγές σε όλους τους τομείς είναι ραγδαίες, η ταχύτητα της αλλαγής των δεδομένων των εργασιακών σχέσεων είναι ασύλληπτη, βάση αυτών των γεγονότων ο όρος δια βίου εκπαίδευση έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, και του εργασιακού μας βίου.

ΠΡΟ

ΣΩΠ

ΙΚΟ

ΑΣΦ

ΑΛ

ΕΙΑ

Σ ΕΛ

.ΤΑ

.

1. Γάκης Δημήτριος2. Καλαντζής Κωνσταντίνος3. Κανδαράκης Νεκτάριος4. Κάρναλης Δαμιανός5. Κωστόπουλος Αλέξανδρος6. Κώτσος Μιχάλης7. Λάζος Βασίλειος8. Λουμπρούκος Ιωάννης9. Μπέσσας Δημήτριος

10. Παπαδόπουλος Συμεών11. Σαρρής Νικόλαος12. Στρουμπής Γεώργιος13. Τσετσώνης Παναγιώτης14. Τσικνιαδόπουλος Ιωάννης15. Τσόμπος Θωμάς16. Τυροβολάς Δημοσθένης17. Χατζιδάκης Εμμανουήλ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εύχεται καλή επιτυχία και στους υπόλοιπους συναδέλφους του κλάδου ασφαλείας, που θα συμμετέχουν στην επόμενη σειρά αξιολόγησης.

Page 55: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

55

«Εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά ο σταθμός των ελεύθερων πολιορκημένων φοιτητών, των ελεύ-θερων πολιορκημένων Ελλήνων. Λαέ της Ελλά-δας, το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, ενάντια στη δικτα-τορία…»

Τρεις μέρες και τρεις νύχτες η καρδιά της Ελλά-δας χτυπούσε στα κάγκελα του Πολυτεχνείου.

Εκεί που γραφόταν η ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς.

Εκεί που στοιβάζονταν η ελπίδα, το πάθος, η υπόσχεση, η ζωή, τα όνειρα.«…πίσω από τα κάγκελα ελεύθερα χιλιά-

δες παιδιά…»«ωραία παιδιά δικά μαςδίχως τουφέκι και σπαθί με τον ήλιο στο μέτωπο…»

«όταν σκοτώνονται η ζωή τραβάει την ανηφόρα …»

2.45 ξημερώματα Σαββάτου δόθηκε από τη χού-ντα των συνταγματαρχών η εντολή για επέμβαση, ο ήχος της ερπύστριας σκεπάζει τις φωνές, τα τραγούδια. Η πύλη πέφτει. Κραυγές, πόνος, αίμα και ύστερα σιωπή…

Οι ελεύθερες φωνές σιώπησαν, μα δεν χάθηκαν.Εκείνο το βράδυ παρέδωσαν τη σημαία των

ανεκπλήρωτων ονείρων τους, των αδικαίωτων οραμάτων τους, των αιματοβαμμένων αγώνων τους σε κάποιους άλλους που θα συνέχιζαν να την κρατάνε ψηλά….

Τη σημαία τους, τη ποτισμένη με αίμα.«18 επίσημους ή πλήρως βεβαιωθέντες νεκρούς

και 16 αγνώστους βασίμως προκύπτοντες», επιβε-βαίωσε η πρώτη επίσημη καταγραφή τον Οκτώ-βρη του 1974.

Σύμφωνα όμως με έρευνα του Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών κ. Καλλιβρετάκη, ο αριθμός των νεκρών που έχουν επιβεβαιωθεί τα στοιχεία τους ανέρχεται σε 23 και αυτός των αγνώ-στων στοιχείων σε 16.

42 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο είναι ακόμα ζωντανό, είναι το μνημείο των «ελεύθερων πολι-ορκημένων Ελλήνων», είναι το μνημείο που θα συνεχίσει να ενσαρκώνει τις μνήμες, τις ελπίδες και τα όνειρα μας.

Το μνημείο της αδούλωτης ψυχής, για μια Ελλά-δα με:

«Ψωμί – παιδεία – ελευθερία».Το Πολυτεχνείο είναι το ορόσημο. Εκείνο το βρά-

δυ, εκείνες τις τρεις μέρες, εκείνες τις στιγμές, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι νέοι και νέες παρέδωσαν τη σκυτάλη των ανεκπλήρωτων ονείρων τους, των αδικαίωτων οραμάτων τους, των αιματοβαμμένων αγώνων τους σε όλους εμάς για να συνεχίσουμε να κρατάμε τις σημαίες ψηλά.

Το Πολυτεχνείο είναι η ελπίδα και ο όρκος, ο πό-θος και η υπόσχεση:

«θα τον αλλάξουμε τούτον τον τόπο, θα τον αλ-λάξουμε τούτον τον κόσμο»

Για το δικό μας μερτικό στον ήλιο.

17 Νοέμβρη του 1973

ΕΔΩ

ΠΟ

ΛΥΤ

ΕΧΝ

ΕΙΟ

!

Page 56: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

56

Με την ευκαιρία τη συμπλήρωσης 115 χρόνων από την δημιουργία του πρώτου Ταχυδρο-

μικού Ταμιευτηρίου στην Κρήτη, πραγματοποιή-θηκαν στις 27 Απριλίου, τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων για το Ταχυδρομι-κό Ταμιευτήριο με τίτλο «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 1900 - 2015. Εκατόν δεκαπέντε χρόνια προσφο-ράς στην ελληνική κοινωνία».

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μακαριό-τατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος Β .́ Το παρών από τα ΕΛΤΑ έδωσαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Κωστής Μελαχροινός, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΣΤ Ηλίας Μπακέλας καθώς και στελέχη της Διοίκησης των ΕΛΤΑ και της ΠΟΣΤ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΝΤΤ Αντώνης Δεληχάτσιος στην ομιλία του αναφέρ-θηκε στην λάθος πολιτική επιλογή να κλείσει το Ταχ. Ταμιευτήριο τον Γενάρη του 2013 και τόνισε:

«Η ιστορία θα αποδώ-σει ευθύνες. Σήμερα η αυτόνομος δ ι α κ ρ ι τ ή λε ι τουργία του Δικτύου Νέου Ταχυ-δ ρ ο μ ι κ ο ύ Ταμιευτηρί-ου διατη-ρώντας το

brand name, το προσωπικό και την πελατεία στα πλαίσια της συνεργασίας με τραπεζικό φορέα, μας δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα. Η συνερ-γασία με τον ΕΛΤΑ πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να συνεχιστεί με σύγχρονες μεθόδους προς όφελος της κοινωνίας και των Οργανι-σμών μας. Λύσεις υπάρχουν ακόμη και στην εποχή της κρίσης, χρειάζεται όμως μια σοβαρή εκστρατεία να ξαναβάλει την αποταμίευση στην ατζέντα των πολιτών, να αναδείξει την αξία και τα πλεονεκτήματα της, να δημιουργήσει μια απο-ταμιευτική συνείδηση, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους».

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του Ελληνικού κοινού ως ο πρωτοπό-ρος της αποταμίευσης για περισσότερα από 100 χρόνια. Ένας αιώνας προσφοράς στον άνθρω-πο και στην ελληνική κοινωνία.

Ιδρύθηκε το 1900 με στόχο την κοινωνική προσφο-ρά, και την οικο-δ ό μ η -ση μιας μ α κ ρ ά ς π α ρ ά -δ ο σ η ς κ ύ ρ ο υ ς και αξιο-π ι σ τ ί α ς , που μέχρι σήμερα συνιστά κύριο χαρακτηριστικό της φυσι-ογνωμίας του.

Με τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

προσφέρεται στην ελληνική κοινωνία ένα κομ-μάτι της οικονομικής και τραπεζικής ιστορίας του τόπου μας που καλύπτει εκατόν δεκαπέντε χρό-νια, από το 1900 έως το 2015.

Η μόνιμη έκθεση ιστορικών τεκμηρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στεγάζεται στο ανα-καινισμένο κτήριο του Ταχυδρομικού Ταμιευτη-ρίου στην οδό Πεσματζόγλου 2-6 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

ΤΑΧΥ

ΔΡΟ

ΜΙΚ

Ο Τ

ΑΜ

ΙΕΥΤ

ΗΡΙ

Ο

Το ιστορικό αρχείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 1900-2015

Page 57: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

57

ΤΑΧΥ

ΔΡΟ

ΜΙΚ

Ο Τ

ΑΜ

ΙΕΥΤ

ΗΡΙ

ΟΗ έκθεση περιλαμβάνει παρουσίαση θεσμι-κών κειμένων, όπως ιδρυτικών νόμων, διαταγ-μάτων και κανονισμών, αλλά και αρχειακό υλικό, επίσημα κείμενα, βιβλιάρια καταθέσεων, φωτο-γραφίες και κουμπαράδες. Υπάρχουν, επίσης, εκδόσεις και δημοσιεύματα, παλαιά ημερολόγια, αφίσες, αναμνηστικά μετάλλια του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταμιευτηρίων.Τα εκθέματα χωρίζονται σε επτά θεματικές ενό-τητες:1. Ιστορικό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

(θεσμικά κείμενα).2. Προσφορά στην ελληνική οικονομία και κοι-

νωνία (αρχειακό υλικό, δημοσιεύματα, κείμενα - νόμοι, βιβλιάρια καταθέσεων, κουμπαράδες).

3. Αποταμίευση, Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευ-σης, Διεθνές Ινστιτούτο Ταμιευτηρίων (εκδό-σεις και δημοσιεύματα, παλαιά ημερολόγια, παλαιά βιβλιάρια καταθέσεων, κ.ά.).

4. Διαχρονική εξέλιξη και πρόοδος (οικονομικά μεγέθη, ετήσιοι προϋπολογισμοί, ισολογισμοί κ.λπ., παραστατική απεικόνιση κυριότερων σταθμών της δράσης του).

5. Η στέγαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

(εικόνες, δημοσιεύματα και φωτογραφίες από τους χώρους στέγασης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρι σήμερα).

6. Το προσωπικό (κανονισμοί - οργανισμοί προ-σωπικού, αρχειακό και φωτογραφικό υλικό)

7. Ημερολόγια, δημόσια προβολή, εορτασμοί (ημερολόγια, διαφημιστικό υλικό, ατζέντες αναμνηστικές αφίσες και εκδόσεις).

http://www.naftemporiki.gr

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, κυκλοφόρη-σαν μια νοσταλγική αναμνηστική σειρά γραμ-ματοσήμων αφιερωμένη στο Ταχυδρομικό Ταμι-ευτήριο.

Ο θεσμός του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου εμφανίστηκε στην αυτόνομη Κρητική Πολιτεία το 1900 και λειτούργησε στο πλαίσιο των ταχυδρο-μείων του νησιού από το 1902 μέχρι το 1915, οπότε και το διαδέχτηκε το αντίστοιχο ελληνικό αφού η Κρήτη είχε ενσωματωθεί στη χώρα από το 1913.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξελίχτηκε σε αυτο-τελή δημόσια υπηρεσία με κύρος και αξιοπιστία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του πληθυσμού των πόλεων και της υπαίθρου και συγκεντρώνο-ντας σημαντικό μέρος της λαϊκής αποταμίευσης.

Στις αρχές του αιώνα μας είχε ήδη εξελιχθεί σε δυναμικό τραπεζικό οργανισμό με διευρυμέ-νη δραστηριότητα, με σημαντική διεισδυτικότητα στους μικρούς επενδυτές/αποταμιευτές και αξιό-λογη ρευστότητα χωρίς να απολέσει τον κοινωνι-

κό του χαρακτήρα. Το2013, συγχωνεύτηκε με την Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ ως «Νέο Ταχυδρο-μικό Ταμιευτήριο».

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σταθερός συνο-δοιπόρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη μακρόχρονη πορεία του, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να εξυπηρετούν τους καταθέτες-α-ποταμιευτές σε όλη την χώρα. Με την έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «ΤΑΧΥ-ΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 1900-2015», τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την ιστορική τους σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 1900-2015»

Page 58: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

58

ΣΥΝ

ΤΑΞΙ

ΟΥΧ

ΟΙ Ε

ΛΤΑ

Ο πολιτικός κίνδυνος που προκύπτει και αναδει-κνύεται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική

κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, είναι η ανάπτυξη ακραίων και συντηρητικών δυνάμεων, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να καπηλευ-θούν την απογοήτευση του κόσμου.

Η χώρα μας και το πολιτικό σύστημα βρίσκεται προ των πυλών ενός εγκλωβισμού ανάμεσα σε κόμματα που εκπροσωπούν μια εθνικιστική συντηρητική Δεξιά και μια εθνικολαϊκιστική Αριστερά. Δύο ιδεολογιών που δεν έχουν συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της Ελλά-δας από την κρίση, αλλά μέσω ιδεοληψιών και παλαι-οκοματικών αντιλήψεων, επιχειρούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο για εσωτερική και μόνο κατανάλωση.

Αυτό που προέχει για την χώρα, σε ότι αφορά στην πολιτική θεώρηση των πραγμάτων, είναι η προώθηση πολιτικών δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, οι οποίες θα είναι πλήρως απαλλαγμένες από κάθε είδους συντεχνιακές και πελατιακές νοοτροπίες των κατεστημένων νοοτροπιών.

Η χώρα πρέπει να κάνει το βήμα προς τα εμπρός, μέσω της πολιτικής συσπείρωσης και του συνασπι-σμού σε ένα ενιαίο και κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο, το οποίο θα έχει ως κύριο κατευθυντήριο άξονα την ανάπτυξη. Το εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να υιοθετηθεί και κυρίως να εφαρμοστεί από ένα πολιτικό φορέα, ακόμη και δύο, πόσο μάλλον όταν αυτοί ο εκφράζουν συντηρητικές και το κυριότερο πολωτικές απόψεις.

Πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να αντιλη-φθούμε ότι η εδραίωση ενός δικομματισμού με κύρι-ους εκφραστές, όπως προαναφέρθηκε, μιας εθνικι-στικής συντηρητικής Δεξιάς και μιας εθνικολαϊκιστικής Αριστεράς, θα είναι καταστροφική για την χώρα. Η μόνη διέξοδος είναι η πλήρης απαγκίστρωση από την θεωρία των δύο άκρων και η διεύρυνση των πολιτι-κών συμμαχιών, η δημιουργία κυβερνήσεων εθνικού σκοπού με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων.

Παράλληλα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κατανο-μή της πολιτικής εξουσίας μεταξύ αυτών των πολιτικών φορέων, που αναλύουμε παραπάνω, θα ενισχύσει την ανελαστικότητα του ήδη υπάρχοντος συστήματος, τη συνεχή αντιπαλότητα στην πολιτική ζωή, όπως επίσης και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις...

Υπάρχουν απτά παραδείγματα εντός της ευρωπαϊ-κής οικογένειας, που δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί. Παραδείγματα που προέρχονται από μεγάλους ευρωπαίους ηγέτες, αυτούς που με τις ιδέες και την πολιτική που εφάρμοσαν τις δεκαετίες του 70’, του 80’, του 90’, άνοιξαν τον δρόμο για το ευρωπαϊ-

κό όραμα και την ολοκλή-ρωση, που πήρε σάρκα και οστά μέσω της Ευρωπαϊ-κής Ενωσης.

Η γ έ τ ε ς όπως οι Γάλ-λοι Ντ’Εσταίν, Μιτεράν, Ντεγκόλ, ο Γερμανός Χέλμουτ Κολ, όπως επίσης και ο Ούλοφ Πάλμε, επέλεξαν ένα μείγμα πολιτικής, που συνδύαζε την παρέμβαση του κρά-τους σε σημαντικά ζητήματα όπως για παράδειγμα η πρόνοια, η ασφάλιση η υγεία και έδινε παράλληλα τη δυνατότητα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στους ιδιώτες επιχειρηματίες. Μέσω αυτή της διαδικασίας δημιουρ-γήθηκε μια άλλη κατανομή πλούτου, έχοντας πάντα σαν πρόσημο μια κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της οικονομίας, που θα ήταν σταθερή και ανταγωνιστική προς τις άλλες.

Η δικαίωση αυτή της πολιτικής έρχεται για τους ηγέ-τες αυτούς με την οικονομική κρίση που βιώνουμε, που επηρέασε αρνητικά την κοινωνική συνοχή, εξαιτί-ας βεβαίως και της εφαρμογής των ακραίων νεοφιλε-λεύθερων πολιτικών. Ακόμη και ο Γκρίσπαν, ο πρώην πρόεδρος της Fed, ζήτησε συγνώμη μιλώντας στη Γερουσία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι αγορές από μόνες τους δεν μπορούν να κάνουν ανταγωνισμό.

Η πολιτική που υιοθετήθηκε από τους κορυφαίους ευρωπαίους ηγέτες και εμπεριείχε μεταξύ άλλων και συγκεκριμένους ελέγχους και κανόνες, τους οποίους θέσπιζε το κράτος και ενίσχυαν την εύρυθμη λειτουρ-γία όλου του συστήματος. Μείγμα πολιτικής που εκτός όλων των άλλων, τόνωσαν τη κοινωνική δικαιοσύνη και τέθηκαν σε εφαρμογή στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν, ακολουθώντας αυτά τα λαμπρά παρα-δείγματα, η χώρα πρέπει να αποκτήσει πολιτική ευε-λιξία, να εγκαταλείψει τα «βαρίδια» του παρελθόντος (νοοτροπία και συμπεριφορές), που μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα. Πολιτική ενότητα και υιοθέτηση πολιτικών προώθησης αναπτυξιακών μέτρων, που θα ισοσκελίσουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας και θα προσδώσουν προοπτική για τα επόμενα χρόνια, είναι η μόνη προσδόκιμη λύση για το άμεσο μέλλον.

Κίνδυνος εγκλωβισμού στον λαϊκισμό και στον συντηρητισμό

Το πολιτικό σύστημα ρέπει προς την θεωρία των δύο άκρων

Page 59: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

59

ΒΡΑ

ΒΕΥΣ

Η Μ

ΑΘ

ΗΤΩ

Ν

Πραγματοποιήθηκε από την ΠΟΣΤ και τη Διοί-κηση των ΕΛΤΑ την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η

βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν και εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαι-δευτικά ιδρύματα.

Η συμμετοχή των εργαζομένων και γονέων των μαθητών υπήρξε καθολική.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, ο πρόεδρος της

ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος, που χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο Γεν. Γραμμ. της ΠΟΣΤ Ηλίας Μπακέλας, οι Γενικοί διευθυντές και στελέχη του οργανισμού, μέλη της εκτελεστικής της ΠΟΣΤ, πρόεδροι και μέλη σωματείων κ.α.

Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες και χαιρόμαστε για τις διακρίσεις τους.

Τους ευχαριστούμε επίσης όλους για τη συμ-μετοχή τους στην εκδήλωση.

Η ΠΟΣΤ βραβεύει τους αριστούχους μαθητές και φοιτητές

Η βράβευση στην Αθήνα

Page 60: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΒΡΑ

ΒΕΥΣ

Η Μ

ΑΘ

ΗΤΩ

Ν

60

Page 61: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

61

ΒΡΑ

ΒΕΥΣ

Η Μ

ΑΘ

ΗΤΩ

Ν

Πραγματοποιήθηκε από την ΠΟΣΤ και τη διοί-κηση των ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη με μεγά-

λη επιτυχία, η εκδήλωση της βράβευσης των μαθητών που αρίστευσαν και εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός.

Ο Γεν. Γραμ. κ. Ηλίας Μπακέλλας, ο Γενι-

κός Εμπορικός Διευθυντής κ. Γιάννης Λεπενιώ-της, μέλη της εκτελεστικής της ΠΟΣΤ, Πρόεδροι Σωματείων κ.α.

Η ΠΟΣΤ και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυ-δρομεία, συγχαίρουμε τους μαθητές και χαιρό-μαστε μαζί με τους γονείς τους για τις διακρίσεις τους.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους παραβρέ-θηκαν στην εκδήλωση.

Η βράβευση στη Θεσσαλονίκη

Page 62: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΒΡΑ

ΒΕΥΣ

Η Μ

ΑΘ

ΗΤΩ

Ν

62

Η ΠΟΣΤ και η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στο

Αγρίνιο, κοντά στα παιδιά των συναδέλφων Ταχυδρομικών και βράβευσαν τους αριστού-

χους μαθητές και τους επιτυχόντες στα ανώτα-τα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Η βράβευση στο Αγρίνιο

Page 63: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

63

ΒΡΑ

ΒΕΥΣ

Η Μ

ΑΘ

ΗΤΩ

Ν

Για ακόμη μια χρονιά

ο Σύλλογος Υ π α λ λ ή λ ω ν ΕΛ.ΤΑ Ν.Χανί-ων υπό αιγίδα της ΠΟΣΤ-ΕΛΤΑ και της Διοίκη-σης των ΕΛ.ΤΑ βράβευσε με

συμβολικά ποσά, επαίνους και, δώρα τα παιδιά των εργαζομένων πού αρίστευσαν σε Γυμνά-σιο και Λύκειο καθώς επίσης και τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν σε Ανώτερα και Ανώ-τατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας μας.

O Σύλλογος βράβευσε συνολικά 25 παιδιά, ενώ στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Λουγιάκης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε ότι οι βραβεύσεις, που, για μία ακόμα χρονιά, πραγματοποιούμε, αποτε-λούν για τα παιδιά των συναδέλφων μας μία ηθική ικανοποίηση, γιατί βλέπουν ότι οι προ-

σπάθειες και οι κόποι τους έχουν την ανα-γνώριση που τους αξίζει.

Υ π ο γ ρ α μ -μίζοντας, ότι είμαστε ιδιαίτε-ρα χαρούμε-νοι, ενώ μας γεμίζει αισι-οδοξία γιατί θεωρούμε ότι τα παιδιά απο-τελούν το μέλ-λον αυτής της χώρας, ενώ τους ευχόμα-στε από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της μάθησης και θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Η βράβευση στα Χανιά

Σκίτσο του Θανάση Παπαθανασίου, 2015

Page 64: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

64

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τον κοινωνικό τους

ρόλο, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο αίτημα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84» και συμμετέχουν στη δράση του σταθμού για την ενημέρωση των προσφύγων που βρί-σκονται στην Ελλάδα και έχουν ανάγκη από την υποστήριξή μας για να προσεγγίσουν τους τελικούς τους προορισμούς.

Ένα χρήσιμο 4σέλιδο φυλλάδιο στην αγγλι-κή και στην αραβική γλώσσα, διανέμεται από σήμερα στους πρόσφυγες, σε όλα τα σημεία εισόδου τους στη χώρα αλλά και σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Με τίτλο: «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις», το φυλλάδιο περιέχει χρηστικές πληροφορίες για την αναζήτηση ιατρικής βοή-θειας, κέντρων φιλοξενίας, χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος, πληροφορίες για τους σταθ-μούς ΟΣΕ και ΚΤΕΛ αλλά και για τα Ταχυδρομεία, όπου μπορούν να απευθυνθούν για να παρα-λάβουν χρήματα από το εξωτερικό.

Συμβάλλοντας στη δράση ενημέρωσης των

προσφύγων, τα ΕΛΤΑ ανέλαβαν, μέσω του καλ-λιτεχνικού τους τμήματος, την επιμέλεια και τη δημιουργία του φυλλαδίου καθώς και τη μετα-φορά - σε πρώτη φάση - 80.000 φυλλαδίων στους χώρους υποδοχής των προσφύγων στα νησιά, στα πλοία τα οποία μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον Πειραιά, αλλά και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους.

Η διανομή των χρηστικών φυλλαδίων γίνεται σε συνεργασία με τις κατά τόπους ανθρωπιστι-κές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά και στην Αθήνα ενώ φυλλάδια θα αναρ-τηθούν και στα Ταχυδρομεία των νησιών όπου φθάνουν οι πρόσφυγες.

Η δεύτερη δράση, στο ίδιο πλαίσιο, αφορά στην επιμέλεια και στη διανομή ενός 4σέλιδου φυλλαδίου αποκλειστικά στην αραβική γλώσ-σα, το οποίο διανέμεται κατά τον ίδιο τρόπο και το οποίο κυκλοφορεί ήδη ένθετο στο τεύχος της 1ης Οκτωβρίου του free press Athens Voice, με την παράκληση προς κάθε αναγνώστη –κάτοι-κο της Αθήνας, να φροντίσει να το διαθέσει σε έναν πρόσφυγα.

ΔΡΑ

ΣΗ Γ

ΙΑ Τ

ΟΥΣ

ΠΡΟ

ΣΦΥΓ

ΕΣ

Page 65: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

65

ΑΠ

ΕΛΕΥ

ΘΕΡ

ΩΣΗ

ΑΘ

ΗΝ

ΑΣ

12 Οκτωβρίου 1944. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό Πέμπτης, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα.

Μια διαφορετική ημέρα ξημέρωσε για την Αθήνα. Εκείνη την Πέμπτη οι Αθηναίοι άρχισαν να γεμίζουν

τα πνευμόνια τους με τον ζωοδότη άνεμο της λευτε-ριάς. Καμπάνες μετέφεραν το χαρμόσυνο γεγονός στον αττικό ουρανό την ώρα που και οι τελευταίοι στρατιώτες της Βέρμαχτ και των SS αποχωρούσαν από την πρωτεύουσα της Αθήνας την οποία είχαν κατα-λάβει τον Απρίλιο του 1941. Σαράντα δύο μαρτυρικοί μήνες για να γίνει το σκοτάδι φως.

«στης ελπίδας το μούχρωμαη μέρα της δόξας έφτασε

ενάντια στην τυραννία………………………

μέσα στης φυλακής τους τοίχους η αχτίδαη Ελλάδα νάτην πάλι σηκώνεται..»

Η υποστολή της ναζιστικής σημαίας θα αναδειχθεί στο συμβολικό χρονικό σημείο της Απελευθέρωσης.

Ήταν ώρα να πετα-χτούν στους δρό-μους να πανηγυρί-σουν έχοντας βγάλει από τα σεντούκια όπου ήταν βαθιά κρυμμένες οι ελληνι-κές σημαίες.

Η μπαρουτοκαπνι-σμένη Αθήνα, που γνώρισε την πείνα και το βόλι του κατα-κτητή, το στιλέτο του

προδότη, η αδάμαστη Αθήνα που τρία χρόνια πάλεψε, ξεχύθηκε ζωντανή ανθρωποθάλασσα να διαλαλήσει τη Νίκη της, να γιορτάσει τη Λευτεριά της.

Πέντε λεφτά φτάσανε για να κολυμπήσει όλη η πόλη στο γαλάζιο.

Από το Σύνταγμα ως την Ομόνοια, ένα ρεύμα είναι ο κόσμος. Γελούν, δακρύζουν, αγκαλιάζονται.

Λευ – τε – ρω – θή – κα – με!Νι – κή – σα – με!

«Ξύπνησα το πρωί της 12ης Οκτωβρίου και πήρα με τα πόδια τον δρόμο για το Πολυτεχνείο ανύποπτος. Η χαρμόσυνη είδηση έφτασε στ' αυτιά μου από διαβάτες, μπαλκόνια και παράθυρα, καθώς προχωρούσα: "Φεύ-γουνε - Φεύγουνε!".

Ναι φεύγανε.Καθώς βγήκα στην Πατησίων αντίκρισα τις πρώ-

τες σημαίες να ξεπροβάλ-λουν σε σπί-τια και μαγα-ζιά -σημαι-οστολ ισμός μ ε γ ά λ η ς χαράς, χωρίς διαταγή.

Οι άνθρωποι αγκαλιάζονται, φιλιούνται, τραγουδά-νε, χορεύουν, φωνάζουν συνθήματα. Ανεμίζουν κόκκι-νες κι ελληνικές σημαίες. Σηκώνουν πλακάτ. Ξεπετάγο-νται φλογεροί ρήτορες. Η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, το Σύνταγμα και η Ομόνοια, μια λαοθάλασσα.

Ο λαός ξαναζούσε φωναχτά, με νικητήριες κραυγές και τραγούδια, την ενότητα, τη βουβή των πρώτων ημερών της Κατοχής». Μνήμες καταγραμμένες από τον Σάκη Πεπονή, που φοιτητής τότε στο Πολυτεχνείο, ήταν ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους που έζησε και ανέπνευσε από κοντά τις πρώτες στιγμές ελευθερίας στο κέντρο της Αθήνας. Μία άλλη μέρα είχε ξημερώσει για την πρωτεύουσα και το μέλλον δια-γράφονταν λαμπρό, αν και η ιστορία διέψευσε πολύ σύντομα τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί από εκείνη τη μέρα η Αθήνα μύριζε επανάσταση. «Έφτανε ένα σπίρτο για να πάρει η Αθήνα φωτιά σαν ένα δοχείο μπενζίνα» έγραφε χαρακτηριστικά ο Θεοτοκάς.

12 Οκτωβρίου 2015Σήμερα η Αθήνα γιορτάζει την 71η επέτειο της απε-

λευθέρωσής της από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατο-χής, με μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματο-ποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Μέσα από εκθέσεις φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, συναυλίες, ιστορικούς περιπάτους, δημόσιες συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες και ομάδες προφο-ρικής Ιστορίας, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών και άλλες δράσεις, οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημαντικότερα γεγονότα της Κατοχής, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης, τον τρόπο με τον οποίο αυτά αποτυπώθηκαν στη συλλογική ιστορι-κή μνήμη.

71 χρόνια μετά θυμόμαστε και τιμούμε τις ηρωικές μορφές των αγωνιστών, τις ηρωικές σελίδες της ιστο-ρίας μας, γιορτάζουμε την μέρα της λευτεριάς.

Τιμούμε μια ζωντανή και μαρτυρική σελίδα της ιστο-ρίας ενός λαού, του Ελληνικού λαού που είπε ΟΧΙ στον φασισμό και το υπέγραψε με το αίμα του.

Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ζωή όσα σκο-τάδια και αν περάσει, πάντοτε βρίσκει τον δρόμο προς το φως.

71 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας

Page 66: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

6666

Ο Δημήτρης Πιτσιόλας γεννήθηκε στο Αγρί-νιο το 1930. Από το 1953 μέχρι το 1983

εργάστηκε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Υπηρέ-τησε διαδοχικά σε: Φυτείες Ξηρομέρου, Αστα-κό, Ευηνοχωρι, στο ΣΕΚ στην Αθήνα, στην Κάλυμνο, στο κεντρικό ταχυδρομείο στην Κοτζιά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Αγωνιστής» μας είπε:

«H αγάπη μου για τις συλλογές ξεκί-νησε από το γραμματόσημο. Μετά ακολούθησαν οι κινηματογραφικές μηχανές. Ήμουν μανιώδης άνθρωπος της εικόνας. Κάποτε βρήκα μια κινηματογραφική ταινία, και αφού την επεξεργάστηκα …κώλυσα. Μου άρεσε πολύ. Σιγά –σιγά άρχισα να συλλέ-γω τις μηχανές οι οποίες σήμερα ξεπερνούν τις 1000. Η συλλογή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη του είδους της.

Έχω πολύ σπάνια κομμάτια. Η πιο παλιά μου μηχανή είναι αμερικάνικη του 1899, φτιαγμένη για την επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας. Σημαντικές επίσης είναι το καύχημα της Κodak του 1928 καθώς και το γερμανικής προέλευσης Bauer του 1938 με το οποίο οι γερμανοί ψυχαγωγούσαν τους στρατιώτες τους στον πόλεμο.

ΒΙΒΛ

ΙΟ-

ΓΚΙΝ

ΕΣ Ο ταχυδρομικός υπάλληλος του βιβλίου γκίνες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π Ι Τ Σ ΙΟΛ Α Σ

Page 67: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΔΗ

ΜΗ

ΤΡΗ

Σ Π

ΙΤΣΙ

ΟΛ

ΑΣ

67

Οι Γερμανοί έχουν κάνει φοβερές μηχανές, επί-σης οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Ιάπωνες. Ο Βερυκο-κάκης στην Ελλάδα έκανε δυο τρεις μάρκες.

Συγκεντρώνω τη συλλογή μου για πάνω από 50 χρόνια και συντηρώ τις μηχανές μόνος μου παρά τα 86 μου χρόνια.

Ήρθαν από το CNN, το Associated press και αλλά ξένα κανάλια. Είδαν τη συλλογή στο μικρό

μουσείο που διατηρώ, σε δυο ξεχωρι-στές αίθου-σες, έκαναν αφιέρωματα. Β ρ α β ε ύ τ η -κα από την πρεσβεία της Σ λ ο β α κ ί α ς , αλλά η Ελλάδα και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έδειξαν ιδιαίτερο και ουσιαστικό ενδιαφέρον!!!

Το αντικείμενο είναι για λίγους, για μερακλή-δες. Δεν περίμενα ότι θα έφτανα σε τόσο υψηλό σημείο τη συλλογή. Επίσης έχω συλλέξει και παρά πολλές κινηματογραφικές ταινίες οι οποίες είναι αξιοποιήσιμες».

Ηθικός και όχι μόνο συμπαραστάτης σε όλη αυτή τη συλλεκτική πορεία η γυναίκα του Αρετή Πιτσιόλα.

Μπορεί οι κινηματογραφικές μηχανές του να βρίσκονται στο βιβλίο Γκίνες αλλά ο φτερωτός Ερμής βρίσκεται στην καρδιά του «το ταχυδρο-μείο δεν πεθαίνει ποτέ, είναι η ιστορία του Ερμή που δεν χάνεται ποτέ. Είμαι ευχαριστημένος που και ο γιος μου υπηρετεί στο ταχυδρομείο».

Η μοναδική αυτή συλλογή του κ. Δημήτρη Πιτσιόλα αλλά και οι γνώσεις του, θα μπο-ρούσαν να αξιοποιηθούν πολλαπλά από το Ταχυδρομείο και να προβληθεί τόσο ο Οργανι-σμός, όσο και οι άνθρωποι που εργάστηκαν και πρόσφεραν σε αυτό, αφού συμβάλλουν στην προβολή της χώρας μας σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Page 68: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

68

Ο ζωγράφος Νώντας

Ρεντζής γεννήθηκε το

1939 στο Δρυμώνα Τρι-

χωνίδας κι έζησε τα παι-

δικά του χρόνια μέσα

στην Κατοχή. Τελείωσε

το γυμνάσιο στο Μεσο-

λόγγι, σπούδασε στην

οδοντιατρική σχολή

του πανεπιστημίου της

Αθήνας. Έλαβε μέρος

στους κοινωνικούς

και πολιτικούς αγώ-

νες της γενιάς του.

Η UNESCO τον βρά-

βευσε για την προ-

σφορά του στην τέχνη.

Tα ζωγραφικά έργα του κυρ Νώντα

(Νώντα απλά όπως ο ίδιος λέει) ποτι-

σμένα από την πανδαισία των άλλοτε

απαλών κι άλλοτε έντονων χρωμάτων,

οδηγούν και καθυποβάλουν το θεατή

νοερά να συμμετέχει στη δράση, την κίνη-

ση, να γίνεται κομμάτι του θέματος που

φιλοτεχνεί κάθε φορά, όπως τα έργα “Το

γαμήλιο γλέντι”, “Οι τσιγγάνες”, “Η λαϊκή

αγορά”, “Ο ταχυδρόμος” κ.α.

http://nontas-rentzis.blogspot.com

Νώντας Ρεντζής , ένας σύγχρονος λαϊκός ζωγράφος

ΣΥΓΧ

ΡΟΝ

ΟΣ

ΛΑ

ΪΚΟ

Σ ΖΩ

ΓΡΑ

ΦΟ

Σ

ο Ταχυδρόμος στη πλατεία του χωριού

Page 69: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

69

EN

GLA

ND

PO

ST O

FFIC

E

Ιστορική χρονιά το 1966 για τα Βρετανικά Ταχυδρομεία, τα οποία μετατρέπονται από πολιτική υπηρε-σία σε δημόσιο οργανισμό 300 χρόνια μετά την ιδρυσή τους.

Στον "Αγωνιστή" παρουσιάζουμε ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον απολογισμό του έργου του ταχυδρομείου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

POST OFFICE in England

Page 70: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

70

ΤΑΧΥ

ΔΡΟ

ΜΙΚ

Α Τ

ΕΛΗ

ΨΥΧ

ΑΓΩ

ΓΙΚΟ

Σ Ο

ΜΙΛ

ΟΣ

ΠΕΛ

ΟΠ

ΟΝ

ΝΗ

ΣΟΥ

Στις 21 και 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Ψυχαγωγικού Ομίλου Π/Δ Πελοπον-

νήσου στους ΔΕΛΦΟΥΣ και την ΑΡΑΧΟΒΑ. Με συμμετοχή συναδέλφων από ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΡΚΑΔΙΑ και ΛΑΚΩΝIΑ, περπατήσαμε την ιερή γη των ΔΕΛΦΩΝ, γλεντήσαμε στην κοσμοπολίτικη ΑΡΑΧΟΒΑ, αποτίσαμε φόρο τιμής στα θύματα των Γερμανών στο ηρωικό ΔΙΣΤΟΜΟ και κάναμε ευλαβι-κό προσκύνημα στο μοναστήρι του Όσιου Λούκα.

Ο Συλλέκτης ιστορικού και φιλο-τελικού υλικού Αντώνης Μόσχος από την Άμφισσα μας έστειλε το έντυπο της Γενικής Διεύθυν-σης των ταχυδρομείων του έτους 1861(το ίδιο έτος κυκλοφόρησε και το πρώτο Ελληνικό γραμμα-τόσημο με τη μεγάλη κεφαλή του Ερμή), με τον πινάκα της διαβάθ-μισης του βάρους και των ταχυ-δρομικών τελών για τα γράμματα και τα έντυπα.

«Η δια του ταχυδρομείου απο-στολή των ανωτέρω πραγματο-ποιείται καθόσον το επιτρέπει η ανάγκη της υπηρεσίας».

Ταχυδρομικά τέλη του έτους 1861

Ψυχαγωγικός όμιλος Πελοποννήσου

Page 71: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

71

Στην αγορά ενέργειας μπαίνουν τα ΕΛΤΑ

Την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμ-βουλος των ΕΛΤΑ, κος Κωστής Μελαχροινός, στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 .

Ο κ. Μελαχροινός ανακοίνωσε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα είναι παρόντα ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που διαμορφώνεται στη χώρα.

Αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 καταστημάτων και ταχυδρο-μικών πρακτορείων, η παρέμβαση των Ελληνι-κών Ταχυδρομείων θα λειτουργήσει προς όφε-λος των καταναλωτών, με τον κ. Μελαχροινό να τονίζει ότι τα ΕΛΤΑ, στον ρόλο τους ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, θα παρέχουν ενιαίο τιμολόγιο σε ολόκληρη την επικράτεια, λειτουργώντας στο πλαίσιο του υγι-ούς ανταγωνισμού.

Η είσοδος των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας επισφραγίζει την νέα εποχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Τα ΕΛΤΑ αποδεικνύουν εμπρά-κτως πως μπορούν να ανταποκριθούν με συνέ-πεια στις ανάγκες της αγοράς όπως αυτές διαμορφώνονται κάθε φορά και ταυτόχρονα να επιτελέσουν κοινωνικό ρόλο.

Άνοιγμα στην Κίνα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Τα φτερά τους στη διεθνή αγορά ανοίγουν τα ΕΛΤΑ υπογράφοντας τον Αύγουστο στρα-τηγική εμπορική συνεργασία με την κινεζική ταχυδρομική εταιρεία ZHEJIANG. Η συνεργασία περιλαμβάνει:• αποστολή δεμάτων από την Κίνα στην Ελλά-

δα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (100.000 μικροδεμάτων ημερησίως σε πρώτη φάση),

• αποστολή μικροδεμάτων από την Ελλάδα και τις χώρες της Ε.Ε. στην Κίνα,

• ανάπτυξη και δημιουργία, από κοινού, εγκα-

ταστάσεων αποθήκευσης στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορί-ου μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας.Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφτηκε από

τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό και τον Διευθύνο-ντα Σύμβουλο της κινεζικής εταιρείας παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών «ZHEJIANGLTD», κ. Libin ZHU.

Tο βραβείο «Coup de Coeur 2015» στα ΕΛΤΑ

Με αίσθημα υψηλής ευθύνης απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί διαχρονικά τη βάση της λειτουργίας τους, τα Ελληνικά Ταχυ-δρομεία σχεδίασαν και υλοποίησαν το 2014 ένα πιλοτικό ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιdentifying and dealing with conflicts and burn out» - «Διαχείριση Κρίσιμων Περιστατικών».

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το πρό-γραμμα τους ενίσχυσε ψυχολογικά, συνέδραμε στη βελτίωση της επαγγελματικής τους συμπε-ριφοράς και στην προσωπική τους εξέλιξη.

Το καινοτόμο πρόγραμμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων αξιολογήθηκε από την PostEurop ως Καλή Πρακτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύ-νης και συμπεριλήφθηκε στον ετήσιο Οδηγό Καλών Πρακτικών, ο οποίος αποτελεί εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των Ταχυδρομικών Φορέ-ων της Ευρώπης-μελών της PostEurop.

Για αυτή την καινοτομία η PostEurop, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της στην Κυπρο, απένειμε στα ΕΛΤΑ το βραβείο «Coup de Coeur 2015» στον Τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης βραβεύτηκαν, η ταχυδρο-μική υπηρεσία της Ελβετίας (SwissPost) στην κατηγορία «Περιβάλλον» και η ταχυδρομική υπηρεσία της Φιλανδίας (Posti) στην κατηγορία «Κοινωνία».

Πηγές: ΕΛΤΑ, ΑΠΕ, metaforespres.gr

Ταχυδρομικά Νέα από την Ελλάδα

ΕΣΩ

ΤΕΡΙ

ΚΑ Τ

ΑΧΥ

ΔΡΟ

ΜΙΚ

Α Ν

ΕΑ

Page 72: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

72

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτο-

γραφίας και χειροποίητου κοσμήματος των εργαζομένων των ΕΛ.ΤΑ, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση υποστηρίχτηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τον οργανισμό πολιτισμού, αθλη-τισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το ΠΟ.ΚΕ ΕΛ.ΤΑ. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός, που απεύθυνε και χαιρετισμό, ο Γεν. Γραμ. της ΠΟΣΤ κ. Ηλίας Μπακέλλας, καθώς και μέλη της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ.

Η έκθεση λειτούργησε από τις 23 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2015.

Οι ιδιαίτερες δεξιότητες των συναδέλφων καταδεικνύουν και την πολύ καλή προσπά-θεια που γίνεται στα τμήματα του πολιτιστικού κέντρου, των δασκάλων τους, αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου που προβάλει το όμορ-φο και παραγωγικό αυτό έργο με κάθε ευκαιρία.

Ευελπιστούμε ότι αυτό θα αξιοποιηθεί και θα προβληθεί από τον οργανισμό περαιτέρω, κάτι που στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε και ο διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωστής Μελαχροινός.

Από τη σύνταξη του περιοδικού μας, συγχα-ρητήρια σε όλους και ευχές για μια δημιουργική και γεμάτη υγεία χρονιά.

ΠΟ

.ΚΕ.

ΕΛ

ΤΑ Έκθεση Ζωγραφικής – Αγιογραφίας – Φωτογραφίας και χειροποίητου Κοσμήματος από τον ΠΟ.ΚΕ. ΕΛΤΑ

Page 73: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

73

ΒΙΒΛ

ΙΟΠ

ΑΡΟ

ΥΣΙΑ

ΣΗ

Ο Φρανς Κάφκα (1883-1924) ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λογοτέχνες του 20ου αιώνα.

Κανείς άλλος δεν κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το ονειρικό παράξενο κλίμα παραδοξότητας και παραλογισμού, το οποίο διαποτίζει κάθε πτυχή του έργου του μεγάλου Τσέχου συγγραφέα.

Ωστόσο η αισθητική αξία του έργου του είναι ένα μεγάλο λογοτεχνικό γεγονός και δικαίως, όταν μετά θάνατον αναγνωρίστηκε η αξία του συγγρα-φικού έργου, χαρακτηρίστηκε ως ο σπουδαιότερος μοντερνιστής γερμανόφωνος πεζογράφος.

Το έργο του «Γράμμα στον πατέρα» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο ψυχής, μια εξομολόγη-ση που περιέχει τόσο μεγάλη ειλικρίνεια, τόσο πολύ απελπισία.

Ένα πικρό παράπονο, σαν υπόκωφο ρεύμα, ξεχύ-νεται μέσα από κάθε γραμμή αυτού του γράμματος, που παράλληλα μετατρέπεται σε κατηγορητήριο απέναντι στον εαυτό του και στον πατέρα του. Βάζει το νυστέρι βαθειά στη ψυχή του για να ανακαλέσει

μνήμες μισοσβησμένες, απόμακρα περιστατικά της παιδικής του ηλικίας, για να φέρει στο φως τα δικά του συμπλέγματα ενοχής, προσπαθεί να φανεί δίκαι-ος, για να μπορέσει να κάνει πιο αντικειμενική τούτη τη «δίκη» ανάμεσα στον εαυτό του και τον πατέρα του.

Ο Κάφκα έγραψε αυτό το έργο του σε ηλικία 36 ετών, ένα έργο ψυχογράφημα που καταδεικνύει τη δύναμη και την αδυναμία του ανθρώπου που δεν ξεπέρασε ποτέ την πίκρα, το φόβο, την ενοχή που του προκάλεσαν τα λόγια και οι πράξεις του πατέρα του.

Ίσως αυτός ο πατέρας να στάθηκε η μοίρα του Κάφκα η κρυφή, η αστείρευτη πηγή της ζωής, από όπου άντλησε τα βιώματα του.

«Η αλήθεια ανήκει στα λίγα πράγματι μεγάλα και πολύτιμα πράγματα της ζωής που δεν μπορεί ν αγοράσει….».

«Συχνά πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια για να γίνει κάτι ώριμο…»

Το γράμμα αυτό δεν είχε το θάρρος να το δώσει ο ίδιος στον πατέρα του. Το έδωσε στη μητέρα να του το δώσει, μα εκείνη αρνήθηκε και του το γύρισε πίσω. Σαν πέθανε ο Κάφκα βρέθηκε μαζί με τα άλλα χειρόγραφα του.

Το γράμμα αυτό, εκτός από τα εξαιρετικά λογοτε-χνικά χαρίσματα, έχει τεράστια σημασία σαν κλειδί για την κατανόηση της προσωπικότητας και του έργου του Κάφκα. Από παιδαγωγική πάλι άποψη είναι ένα κείμενο αποκαλυπτικό και διδακτικό.

«……οι αποδείξεις στο γράμμα μου – η ίδια η ζωή είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι υπομονής….αλλά κατορθώθηκε κατά τη γνώμη μου κάτι που έχει πλησιάσει τόσο πολύ στην αλήθεια, ώστε μπορεί να φέρει σε μας τους δύο λίγη ησυχία και να μας κάνει ευκολότερη τη ζωή και το θάνατο».

Ο Κάφκα πέθανε πέντε χρόνια αργότερα. Επειδή έζησε άγνωστος ως συγγραφέας, είχε ζητήσει από τον φίλο του Μαξ Μπρόντ να καούν τα χειρόγραφα του που δεν είχαν δημοσιευτεί. Όμως ο φίλος του δεν εκπλήρωσε την επιθυμία του και έτσι σώθηκαν μερικά από τα χαρακτηριστικότερα έργα αυτού του αιώνα.

γράμμα στον πατέρα Φ ΡΑ Ν Τ Σ Κ ΑΦ Κ Α

Page 74: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

74

ΨΑ

Ο Ε

ΛΤΑ

ΘΕΣ

ΣΑΛ

ΟΝ

ΙΚΗ

Σ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΨΑΟ ΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ…

Η ποδοσφαιρική ομάδα του ΨΑΟ ΕΛΤΑ Θεσσα-λονίκης πέρασε μια χρονιά που σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά. Για την ακρίβεια από την αρχή ήταν στραβό το…κλήμα. Κι έτσι ήρθε η αποτυχία μιας ομάδας που δημιουργήθηκε τα τελευταία 4 χρόνια και που σήκωσε το τρόπαιο του Πρωταθλήματος Ανεξάρτητων ομάδων και Οργανισμών, τρεις φο-ρές. Στην περασμένη περίοδο η συμμετοχή της ομάδας μας ξεκίνησε πολύ αργά στα μέσα του Νοέμβρη γιατί δεν μπορούσαν να συγκεντρω-θούν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που ήταν στη διάθεση του προπονητή και να γίνει η κατα-γραφή τους. Στις 10/12/2014 έκανε διακοπή για τις γιορτές και η δική μας συμμετοχή ξαναξεκίνησε στις 25/2/15!!! Οπότε αυτό έφερε προβλήματα και χαλάρωση σε όλο το τιμ. H χρονιά 2014-15 ήταν η χειρότερη από πλευράς συνοχής αλλά και αποτε-λεσμάτων, καθώς η ομάδα ποτέ δεν κατάφερε να είναι πλήρης σε κανέναν αγώνα σχεδόν. Ακόμα κι όταν είχαμε τα άτομα, αυτά ήταν κάθε φορά και άλλα και δεν μπορούσε ο προπονητής να φτιάξει έναν σταθερό κορμό και να συντονίσει το υλικό. Αποτέλεσμα αυτής της κακής οργανωτικά και συνθετικά περιόδου ήταν η ομάδα μας να μην μπορέσει να διακριθεί. Να τερματίσει στην τρίτη θέση, να παίξει για τα play off με τον δεύτερο, όπου ηττηθήκαμε πανηγυρικά και πήγαμε για πρόωρες καλοκαιρινές διακοπές…

Φέτος βρισκόμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης. Πρώτα απόλα ο πολύ καλός συνάδελφος Γ.Κουκούλης που πέρσι ήταν ο κό-ουτς της ομάδας άλλαξε ρόλο. Πλέον ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της και αγωνίζεται ως ποδο-σφαιριστής στην ομάδα τη φετινή. Επανήλθε στο πόστο του κόουτς ο Γιάννης Σαχινίδης και ξεκί-νησε σε συνεργασία με τον έφορο ποδοσφαίρου Δημήτρη Τσιόπουλο από τις αρχές του Ιουλίου 2015 η αναδημιουργία της ομάδας. Κατ αρχήν έγινε ξεκαθάρισμα του έμψυχου δυναμικού αφού αρκετοί ήταν οι συνάδελφοι που εγκατέλειψαν το ποδόσφαιρο, είτε γιατί παντρεύτηκαν!, είτε γιατί απέκτησαν παιδί!, είτε γιατί κουράστηκαν… Οπότε

η ομάδα προκειμένου να σταθεί σε ψηλό επίπεδο έκανε άλλο σχεδιασμό. Τον νέο φετινό σχεδιασμό.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣΣτόχος της ομάδας μας για φέτος είναι να επι-

στρέψουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος και να σηκώσουμε και πάλι την κούπα που μας έλειψε πέρσι. Μία επιστροφή που θα είναι επι-τυχής μόνο αν συνοδευτεί από την οργάνωση και τη μεθοδικότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε κίνηση μας. Επιτυχία άλλωστε δεν είναι μόνο να κερδίζουμε τίτλους με οποιοδήποτε κόστος, αλλά να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα στέρεο οικοδόμημα που να μπορέσει να αντέξει στο χρόνο και να μπορεί να δώσει χαρά στους συναδέλφους που χαίρονται με τις επιτυχίες της ομάδας. Και αυτή η προσπάθεια, εφόσον βρίσκει την στήριξη που της αξίζει, από τον Πρόεδρο του ΨΑΟ ΕΛΤΑ τον Αλ. Παπαδόπουλο αλλά και όλο το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο τον και όλους όσοι είναι κοντά ως φίλαθλοι θεωρούμε ότι θα αποδώσει πολύ σύντομα τους καρπούς της που δεν είναι άλλοι από τη διάκριση.

ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΚαι επειδή η βάση για οποιαδήποτε αναδιορ-

γάνωση είναι το έμψυχο δυναμικό, δηλαδή οι παί-κτες, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με ονόματα. Οι ποδοσφαιριστές που φέτος θα στηρίξουν την προσπάθειά μας είναι οι εξής: Φωτιάδης Αν-δρέας, Καράμπινας Αντώνης, Ζγιάλτος Πέτρος, Σιδηρόπουλος Τάσος, Κουκούλης Γιάννης, Πα-παδόπουλος Βασίλης, Παπαδόπουλος Κώστας, Αργυρούδης Πάτροκλος, Μολλάς Δημήτρης, Μπιρμπιτζάτζης Δαβίδ, Ουζουνίδης Παναγιώ-της, Παγωνούδης Αντώνης, Λαζαρίδης Χρήστος, Τσιαχτήρας Ζαφείρης, Ρούσσος Εύρης, Θεοδωρί-δης Σάββας, Παπαδημητρίου Άγγελος, Βαλαχάς Μένιος, Καρακαλίδης Παύλος, Αργυρόπουλος Σήφης.

Με αυτούς τους παίκτες θα κινηθούμε αρχικά. Έχουμε ωστόσο στείλει και ανακοινώσεις προς όλα τα Ταχ. Καταστήματα και τις Μονάδες Διανο-

Page 75: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΨΑ

Ο Ε

ΛΤΑ

ΘΕΣ

ΣΑΛ

ΟΝ

ΙΚΗ

Σ

75

μής για να βρούμε ενδεχομένως και άλλους παί-κτες που ίσως να ενδιαφέρονται να κλοτσήσουν λίγο το τόπι και αυτή η καταγραφή που είναι αρχική ίσως να διαφοροποιηθεί ελαφρώς.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡΜία ολόκληρη χρονιά η περσινή ήταν ψυχο-

βγαλτική κυρίως γιατί δεν μπορέσαμε να βρούμε τερματοφύλακα. Αυτή η θέση πονούσε για την ομάδα αφού αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιούμε ως άσο κυρίως τον Α.Φωτιάδη, ή ενίοτε τον Α.Κα-ράμπινα και τον Γ.Κουκούλη που ναι μεν έκαναν από φιλότιμο το καλύτερο που μπορούσαν όμως δεν ήταν τερματοφύλακες. Πέρσι μας βγήκε η χρο-νιά σκούντα σπρώξε και στα κρίσιμα παιχνίδια η ομάδα εκτέθηκε από την απουσία μιας σιγουριάς κάτω από τα δοκάρια. Αλλά και φέτος παρά τις προσπάθειες που κάναμε αυτές δεν έχουν μέχρι στιγμής ευοδωθεί και αναγκαστικά στη θέση 1 παίζει προς το παρόν πάλι ο Α.Καράμπινας. Είναι πάντως βέβαιο ότι αν η ομάδα μας θέλουμε να έχει στόχο τη διάκριση δηλαδή την κούπα δεν μπορεί να μην έχει κανονικό τερματοφύλακα κάτω από την εστία. Με πρόχειρες και ευκαιριακές λύσεις δεν μπορεί να δικαιωθεί κανένας αγώνας. Πόσο μάλλον όταν απέναντί μας υπάρχουν ομάδες που έχουν και αυτές τον ίδιο στόχο, τη διάκριση.• Η Τρίτη θέση πέρσι στη βαθμολογία χρύσωσε

λίγο το χάπι μια που οι διοργανωτές του πρω-

ταθλήματος μας απένειμαν και ένα μικρό κυ-πελλάκι της…παρηγοριάς, όμως ο δικός μας στόχος είναι το μεγάλο τρόπαιο που το θέλουμε διακαώς για να στολίσουμε την τροπαιοθήκη μας.

Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΨΑΟ ΕΛΤΑ κ. Αλ. Παπαδόπουλου συστάθηκε θεατρική ομάδα η οποία ξεκίνησε δειλά από τα τέλη Μαϊου 2015 με πρόσκληση προς ενδιαφερό-μενους συναδέλφους που θα ήθελαν να παίξουν ως ηθοποιοί σε κάποια θεατρική προσπάθεια. Πράγματι η θεατρική ομάδα άρχισε να υλοποιείται με Υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας το μέλος του Δ.Σ. Κιοσσέ Αστέριο και με τη βοήθεια της θεατρο-λόγου Ευτυχίας-Νιόβης Κιτρίδου που επέλεξε για τις πρόβες το έργο του Δ.Ψαθά «Εταιρεία Θαυμά-των». Οι συνάδελφοι που εδώ και τέσσερις μήνες κάνουν πρόβες πάνω στο έργο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 14.30-17.30 είναι οι: Κιοσσές Αστέριος, Παπαδόπουλος Βασίλης, Τσιτουρίδης Χρήστος, Κόρκα Βασιλική, Ορφανού Θάλεια, Μπέκα Σοφία, Κοσμίδης Νικόλαος, Ζαφειρόπουλος Κώστας, Χα-

τζίδου Ηλέκτρα, Μπιτόπουλος Δημήτρης, Πουρσα-νίδου Αναστασία, Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της θεατρικής ομάδας και ιδιαίτερα της κ. Κιτρίδου που θα τη σκη-νοθετήσει κιόλας, στα τέλη του Φεβρουαρίου 2016 θα παρουσιαστεί το έργο στο ταχυδρομικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Η συνέχεια αναμένεται λοιπόν συναρπαστική.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΣΤΗΣΕ Ο ΨΑΟ ΕΛΤΑ

Page 76: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

76

ΜΑ

ΡΑΘ

ΩΝ

ΙΟΣ

ΑΘ

ΗΝ

ΑΣ

Με τον καλύτερο τρόπο πρόβαλαν τα Ελλη-νικά Ταχυδρομεία οι συνάδελφοι Ταχυδρομικοί που συμμετείχαν στον 33ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας των 42. 195. χιλιομέτρων.

Η ομοιομορφία των συμμετεχόντων, (φορού-σαν τις στολές με το λογότυπο του ΕΛΤΑ), έδειχνε ομάδα οργανωμένη και συγκροτημένη, με στόχο την προβολή της συμμετοχής του οργανισμού στα δρώμενα της πόλης και της χώρας.

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από αριθμό ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία της διορ-γάνωσης

Συνολικά 43.000 δρομείς δήλωσαν συμμετοχή

στο σύνολο των αποστάσεων, με τους 16.000 από αυτούς στον Μαραθώνιο δρόμο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Και του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι εκεί. Η

ΠΟΣΤ σε προσεχή της εκδήλωση θα τιμήσει όλους όσους τερμάτισαν. Καταδεικνύεται ωστόσο μέσα από την εκδήλωση η δύναμη, η αποφασιστικότητα, η αγωνιστικότητα και η αντοχή των εργαζομένων κρατούν το ταχυδρομείο όρθιο, πρωταγωνιστή και ηγέτη στην Ελληνική Ταχυδρομική Αγορά για 187 χρόνια.

Να έχουμε όλοι υγεία και καλές γιορτές.

Ακολουθούν τα ονόματα και οι χρόνοι των συμμετεχόντων.

ΑΝΔΡΕΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΜΠΟΚΙΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ 03:11.00ΚΟΥΤΣΙΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 03:13.51ΖΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 03:18.02ΔΡΟΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 03:20.24ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 03:58.11ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 04:07.34ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 04:09.39ΤΣΕΪΡΕΚΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 04:09.43ΤΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 04:19.52ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 04:26.52ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 04:43.38ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 05:09.16ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 05:15.20ΜΑΣΤΡΑΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 05:20.55

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 05:03.12

33ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Page 77: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

77

ΜΑ

ΡΑΘ

ΩΝ

ΙΟΣ

ΑΘ

ΗΝ

ΑΣ

Page 78: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΝΟ

ΤΟΣ

2015

78

ΝΟΤΟΣ 2015ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυ-χία από την Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου:

Η Πανελλήνια συλλεκτική έκθεση από 4 -10 Νοεμβρίου και η Διεθνής Φιλοτελική έκ-

θεση από 12-15 Νο-ε μ β ρ ί ο υ 2015.

Στην έκ-θεση συμ-μ ε τ ε ί χ α ν πάνω από 250 Έλληνες και ξένοι συλλέκτες. Χαι-ρετισμούς στις ενάρξεις απεύ-

θυναν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός και ο Ειδικός Σύμ-βουλος των ΕΛΤΑ κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης.

Η «ΝΟΤΟΣ 2015», ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φιλοτελικό γεγονός, μετά την Πανευ-ρωπαϊκή έκθεση του Λονδίνου. Μέσα από τα εκθέματα ήρθαν στο φως γεγονότα και λεπτομέ-ρειες της παγκόσμιας ταχυδρομικής και όχι μόνο ιστορίας. Εκτέθηκαν καρποστάλ, γραμματόσημα, έγγραφα, φωτογραφίες εφημερίδες, επιστολικά

δελτά-ρια, λαχεία, ομολογίες, περιοδικά,

ολυμπιακά ενθυμήματα κ.α.Από τα σημαντικότερα εκθέματα ήταν αυτό της

Εθνικής Τράπεζας, των Ελληνικών Ταχυδρομείων και του Μουσείου των Σιδηροδρόμων.

Σε περίοπτη θέση ήταν το περίπτερο των ΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι σε αυτό, έδωσαν του καλύτερο εαυτό τους για την εξυπηρέτηση των εξειδικευμένων επισκεπτών και συλλεκτών της έκθεσης.

Η «ΝΟΤΟΣ 2015», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας (FEPA), της Διεθνούς Ένωσης Φιλοτελιστών Δημο-σιογράφων(AIJP) και την υποστήριξη των Ελληνι-κών Ταχυδρομείων και του Δήμου Περιστερίου.

Page 79: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΝΟ

ΤΟΣ

2015

79

Page 80: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

80

ΠΑ

ΓΚΟ

ΣΜΙΑ

ΜΕΡ

Α Τ

ΑΧΥ

ΔΡΟ

ΜΕΙ

ΟΥ

Ταχυδρόμοι παντός καιρού… Η κρίση και η δια-δικτυακή επικοινωνία άλλαξαν το περιεχόμενο...

της τσάντας τους Ο ταχυδρόμος στις πόλεις και στα χωριά, χει-

μώνα, καλοκαίρι, με ζέστη και κρύο, καβάλα στο ποδήλατό του, αργότερα πάνω σε μηχανάκι ή ακόμα και με αυτοκίνητο έτρεχε να μοιράσει την αλληλογραφία, να δώσει την επιταγή, να μεταφέ-ρει καλά ή άσχημα νέα.

Ακόμα και σήμερα τον ταχυδρόμο στις γειτονιές και στα χωριά τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο, τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα, του ανοί-γουν την πόρτα τους, αλλά και την καρδιά τους λέγοντάς του τον πόνο τους, τα βάσανά τους, τη χαρά αλλά και τη λύπη τους.

187 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Κυ-βερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας υπέγραψε ψήφισμα “περί συστάσεως τακτικής τα-χυδρομικής συγκοινωνίας” ιδρύοντας το “Γενικόν Ταχυδρομείον”. Το ημερολόγιο εκείνη την ημέρα έγραφε 24 Σεπτεμβρίου 1828.

Τα “Χ.Ν.” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, η οποία καθιερώθηκε το 1969 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημε-ρομηνία που ιδρύθηκε το 1874 η Παγκόσμια Τα-χυδρομική Ένωση, συνάντησε τον πρόεδρο των εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν. Χανίων Γιώργο Λουγιάκη καθώς και τον προϊστάμενο της μονάδας δια-νομής των ΕΛΤΑ Χανίων, Μιχάλη Επιτροπάκη και είχαμε μαζί τους μια ενδιαφέρουσα συνομιλία..

Η τεχνολογία, επισημαίνει ο Γ. Λουγιάκης, έχει συμβάλει στη μείωση της αλληλογραφίας. «Θυμά-μαι παλιά τις ημέρες των Χριστουγέννων, υπήρχε μία τεράστια αύξηση της αλληλογραφίας, αφού όλος ο κόσμος έστελνε ευχετήριες κάρτες. Την ίδια περίοδο τα τελευταία χρόνια διακινούμε 50 κάρτες σε όλο τον Νομό.

Υπάρχει το εξής παράδοξο. Ενώ βλέπουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία μείωση της αλληλογρα-φίας, της επικοινωνίας δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Ευρώπη. Από στατιστικές που έχουν προκύ-ψει ο κάθε πολίτης στην Ευρώπη λαμβάνει κάθε χρόνο περίπου 500 αντικείμενα από το ταχυδρο-μείο του». Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Ν. Χανίων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταχυδρόμοι του νομού.

Στους περισσότερους φακέλους ή δέματα υπάρ-χει το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη και για διεύ-θυνση μόνο η λέξη της περιοχής Κουνουπιδιανά. Αυτό δεν είναι -όπως καταλαβαίνετε- αρκετό για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο.

Πρέπει να το λύσει άμεσα η Δημοτική Αρχή και να τοποθετήσει σε όλες τις περιοχές οδούς και αριθμούς εκεί που δεν υπάρχουν».

Αναδιάθρωση του δικτύου «Με τη μείωση της αλληλογραφίας τα τελευταία

χρόνια η διοίκηση του οργανισμού, προχώρησε στην αναδιάθρωση του δικτύου διανομών καθώς και άλλων τομέων της με στόχο να διατηρήσει την κερδοφορία της. Έτσι από τους 33 διανομείς, αυτή τη στιγμή έχουμε 20 και δύο έκτακτους. Υπάρχει το πρόβλημα που αφορά τις άδειες καθώς δεν μπορούν να φεύγουν για μεγάλο διάστημα παρά μόνο για μια ή δύο ημέρες ο καθένας.

Τα ΕΛΤΑ των λειτουργούν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις χάρη στις φιλότιμες προσπά-θειες όλων των διανομέων και του προσωπικού».

Πρόβλημα ρευστότητας«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξυπηρετούν τον πο-

λίτη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέχρι το πιο απομακρυσμένο σημείο. Το μεγάλο αυτό δίκτυο δημιουργεί και μεγάλα κόστη. Εξυπηρετούμε όλη την περιφέρεια και όχι μόνο τις πόλεις που κάνουν άλλες ιδιωτικές εταιρείες είναι για εμάς ζημιογόνο. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη βάσει νόμου και κοινοτικής οδηγίας να μας δίνει το αντίτιμο της άγονης γραμμής. Όμως δυστυχώς δεν μας δίνει τα χρήματα που μας χρωστά με αποτέλεσμα να δημιουργεί και πρόβλημα ρευστότητας στο οργα-νισμό. Είναι ένα θέμα που οι αρμόδιοι του Υπουρ-γείου Μεταφορών πρέπει να το λύσουν σύντομα».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Επιτροπάκης επισήμανε: «Aκόμα και σήμερα με την τεχνολογία που υπάρχει αλλά και τον ανταγωνισμό που δε-χόμαστε από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των μεταφορών, ο κόσμος δείχνει την εμπιστοσύνη του στα ΕΛΤΑ και μέσω αυτών εξακο-λουθεί να κάνει τις συναλλαγές του».

Παγκόσμια Μέρα Ταχυδρομείου η 9η ΟκτωβρίουΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΒΡΕΞΕΙ - ΧΙΟΝΙΣΕΙ

από την εφημερίδα "ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ"

Page 81: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

81

Lib

erté

, Ég

alit

é, F

rate

rnitéΠρωτοβουλία για γραμματόσημο

κατά της τρομοκρατίας από τα ΕΛΤΑ

Παγκόσμια πρωτοβουλία αναλαμβάνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μέσω της Ένωσης Ταχυδρομικών Φορέων της Ευρώπης (PostEurop), για κοινή έκδοση γραμματοσήμου από όλες τις χώρες της Ένω-

σης, ώστε το μήνυμα «Liberté, Égalité, Fraternité» να φτάσει σε κάθε πολίτη του κόσμου και να γίνει και πάλι επίκαιρο, οδηγός στα επόμενα βήματά μας.

Σε μία αυτονόητη κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, η Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων απεύθυνε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρόεδρο των Γαλλικών Ταχυδρομείων και υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός σε δήλωσή του αναφέρει: «Είναι χρέος όλων μας τούτες τις ώρες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο πλευρό του γαλλικού λαού. Για το λόγο αυτό με μια συμβολική κίνηση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα κατά της τυφλής βίας, του μίσους και της βαρβαρότητας».

Μπροστά στον κίνδυνο το κόστος της εγκληματικής τρομοκρατικής πράξης να το υποστούν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στις ακτές μας για να γλιτώσουν από την ίδια βαρβαρότητα στις δικές τους χώρες, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δηλώνουν απερίφραστα ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στη δράση ενημέρωσης των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν την ανάγκη από την υποστήριξή μας για να προσεγγίσουν τους τελικούς τους προορισμούς.

Πρόκειται για μία κίνηση που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του ανθρωπισμού ενάντια στον φόβο και τη βία.

πηγή: ΕΛΤΑ

Page 82: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

82

ΕΘΝ

ΙΚΗ

ΑΝ

ΤΙΣΤ

ΑΣΗ

Αν ή μ ε ρ α της 73ης

επετείου της α ν α τ ί ν α ξ η ς της γέφυρας του Γοργο-πόταμου, την Τετάρτη 25

Νοεμβρίου 2015, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ), παρουσίασαν στο Μέγαρο της Παλαιάς Βου-λής, το βιβλίο «Η Ιστορία της Εθνικής Αντί-στασης 1941 – 1944 και Οι Επτά απόρρητες εκθέσεις των Γερμανών στρατηγών προς τον Χίτλερ».

Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα προσπά-θειας 10ετιών από πολλά πρόσωπα και πολ-λούς φορείς και αποτελεί την πρώτη εκτεταμένη καταγραφή του μεγάλου αυτού κεφαλαίου της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης Στέλιος Ζαμάνος, Κώστας Μαραγκουδάκης και Βαρ-δής Β. Βαρδινογιάννης.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, ο Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών & μέλος του Εθνικού Συμ-βουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Αριστο-μένης Συγγελάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλό-πουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Μπακέλλας, μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΤ και πλήθος κόσμου.

Το βιβλίο διατίθεται αποκλειστικά από τα Καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη την

χώρα και συνοδεύεται από CD με αρχεία της πε-ριόδου της Εθνικής Αντίστασης: φωτογραφίες, διαδραστικούς χάρτες, εμβατήρια και σπάνιο κινηματογραφικό υλικό.

Η Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944

Page 83: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

83

ΓΡΑ

ΜΜ

Α Σ

ΤΟ Μ

ΕΤΩ

ΠΟ

συνεχίζεται"Ταχυδρομικά Χρονικά", Τ.8 30-10-1978

Page 84: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΓΡΑ

ΜΜ

ΑΤΑ

ΣΤΟ

Ν Α

Η ΒΑ

ΣΙΛΗ

84

Από το λεύκωμα "Γράμματα στον Άη Βασίλη" που παρουσίασαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία το 2010

Page 85: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

ΓΡΑ

ΜΜ

ΑΤΑ

ΣΤΟ

Ν Α

Η ΒΑ

ΣΙΛΗ

85

Page 86: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

86

Περιμένω τα καλά μου Για να βγω στη γειτονιά μου, Να μοιράσω επιστολές και πακέτα με ευχές.

Περιμένω καλημέρα Να ξανάπω στον αέρα,Να με χαίρονται πολλοί,Π’αγαπάνε τον Ερμή.

Το Κινητό Ταχυδρομείο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗΠαρακαλούνται οι συνάδελφοι που έχουν κάποιο θέμα που αφορά τη συμβολή ή την προαγωγή του Ταχυ-

δρομείου και της ευρύτερης αποστολής του στον κοινωνικό- οικονομικό και πολιτιστικό βίο της τοπικής κοινωνίας τους, να το καταγράφουν και να το αποστέλλουν στο περιοδικό ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ προς δημοσίευση. Επίσης ενέργειες και δράσεις συναδέλφων που τιμούν και κοσμούν το επάγγελμα τους, προσθέτοντας του υπεραξία μέσα από τα ταλέντα και την προσωπική τους δράση, να αποστέλλονται στον ΑΓΩΝΙΣΤΗ και να προβάλλονται. Τα Ταχυδρομεία αγκαλιάζουν και εξυπηρετούν όλη την Ελλάδα (όχι μόνο την Αθήνα) και επιτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο που πρέπει με κάθε ευκαιρία να προβάλλεται.

Για την πλήρη ενημέρωσής σας σε ότι αφορά το ασφαλιστικό επισκεφθείτε το site της Ομο-σπονδίας www.postnet.gr

Εκ της Συντάξεως του περιοδικού «ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ των Ταχυδρομικών»Τηλ. επικοινωνίας: 210 5200301, Email: 1) [email protected], 2) [email protected]

ΚΙΝ

ΗΤΟ

ΤΑ

ΧΥΔ

ΡΟΜ

ΕΙΟ

Page 87: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

87

Θέμα

Θανά

σης

Παπα

θανα

σίου

2015

Σκίτσα του Κυρ, "ΘΑ", Αθήνα 1981, Εκδόσεις Κάκτος - "Αν", Αθήνα 1980, Εκδόσεις ΚάκτοςΣκίτσο του Αρκά, "ΣΤ Τ'ΑΥΓΑ", Αθήνα 1991, Εκδόσεις Γράμματα

Σκίτ

σα

Page 88: Αγωνιστής των Ταχυδρομικών - Τεύχος 369/39

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών σας εύχεται Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένο το 2016Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών σας εύχεται Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένο το 2016