ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

24
ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 | Έτος 8 ο | Αρ. Φύλλου 362 | Τιμή 1 € Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 1 o Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέας Ερυθραίας ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΜΕΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 στο 1 ο ∆ημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Το «στοίχημα» του νέου Δήμου Κηφισιάς σε κάθε γειτονιά ΣΕΛ. 5 Ποιοι εκλέγονται στα Δ.Σ. των Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ. σε Νέα Ερυθραία, Κηφισιά και Εκάλη Ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας εκλέχθηκε Πρόεδρος στη Νέα Ερυθραία σελ. 4 Νόμός τόυ κράτόυς ό «κάλλικράτης» Το αδιαχώρητο στην καλοκαιρινή γιορτή των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σελ. 24 σελ. 13 Με ποιους νέους θεσμούς θα έρθουν αντιμέτωποι οι δημότες από την 1η Ιανουαρίου ΝόμόΣ τόυ κράτόυΣ είναι πλέον ο «Καλλικράτης», καθώς το νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρω- ση της χώρας υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομά- δα από τη Βουλή. Η μόνη εκκρεμότητα που απομένει, σε θεσμικό τουλάχιστον επίπεδο, είναι το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το 50+1% στις εκλο- γές του Νοεμβρίου… αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα κατά τη διάρκεια διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Το άρθρο 1 του νόμου που αφορά στο χωροταξικό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, και την κατάργηση του Δήμου Νέας Ερυθραίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Νέα Ερυθραία, όπως άλλωστε και η Εκάλη, θα αποτελούν δημοτικές κοινότητες, υπαγόμενες στον ενιαίο Δήμο Κη- φισιάς. Το «στοίχημα» του νέου δήμου -που θα εκτείνεται πια στο 12% της Αττικής- και των δημοτών του που θα ξεπερνούν τις 100.000 κατοίκους, είναι το καθημερινό ραντεβού τους σε κάθε γειτονιά. Η ποιότητα ζωής τους που θα επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά στο νέο περιβάλλον του «Καλλικράτη» και οι ευ- Οι Σχολικές Εξετάσεις, η Επαγγελματική Επιτυχία και η Ευτυχισμένη Ζωή του ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗ σελ. 18 «ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ» του Σάκη Σερέφα η πρώτη θεατρική απόπειρα του χορευτικού συλλόγου «ΗΛΙΟΣ» σελ. 3 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τερμάτισε τέταρτος και ελπίζει σε άνοδο σελ. 24 καιρίες που θα τους δοθούν για την εκπροσώπηση και τη συμμετοχή τους στο νέο δήμο. Αλλά και η εξυπηρέτησή τους από νέες και παραδοσιακές δημοτικές υπηρεσίες, που φιλοδοξούν να γίνουν λιγότερο γραφειοκρατικές. ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

description

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ"

Transcript of ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Page 1: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 | Έτος 8ο | Αρ. Φύλλου 362 | Τιμή 1 €

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

1o Σχολικό Σκακιστικό ΠρωτάθλημαΝέας Ερυθραίας

∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΜΕΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010στο 1ο ∆ημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το «στοίχημα» του νέου Δήμου Κηφισιάς

σε κάθε γειτονιά

ΣΕΛ. 5

Ποιοι εκλέγονται στα Δ.Σ.

των Τοπικών Οργανώσεων

της Ν.Δ. σε Νέα Ερυθραία,

Κηφισιά και Εκάλη

Ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδαςεκλέχθηκε Πρόεδρος

στη Νέα Ερυθραία

σελ. 4

Νόμός τόυ κράτόυς ό «κάλλικράτης»

Το αδιαχώρητο στην καλοκαιρινή γιορτή των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

σελ. 24

σελ. 13

Με ποιους νέους θεσμούς θα έρθουν αντιμέτωποι οι δημότες από την 1η Ιανουαρίου

ΝόμόΣ τόυ κράτόυΣ είναι πλέον ο «Καλλικράτης», καθώς το νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρω-

ση της χώρας υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομά-δα από τη Βουλή. Η μόνη εκκρεμότητα που απομένει, σε θεσμικό τουλάχιστον επίπεδο, είναι το ποσοστό εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το 50+1% στις εκλο-γές του Νοεμβρίου… αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα κατά τη διάρκεια διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Το άρθρο 1 του νόμου που αφορά στο χωροταξικό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, και την κατάργηση του Δήμου Νέας Ερυθραίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Νέα Ερυθραία, όπως άλλωστε και η Εκάλη, θα αποτελούν δημοτικές κοινότητες, υπαγόμενες στον ενιαίο Δήμο Κη-φισιάς. Το «στοίχημα» του νέου δήμου -που θα εκτείνεται πια στο 12% της Αττικής- και των δημοτών του που θα ξεπερνούν τις 100.000 κατοίκους, είναι το καθημερινό ραντεβού τους σε κάθε γειτονιά.

Η ποιότητα ζωής τους που θα επηρεαστεί θετικά ή αρνητικά στο νέο περιβάλλον του «Καλλικράτη» και οι ευ-

Οι Σχολικές Εξετάσεις, η Επαγγελματική Επιτυχία και η Ευτυχισμένη Ζωή του ΧΑΡΗ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗ σελ. 18

«ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ» του Σάκη Σερέφα η πρώτη θεατρική απόπειρα του χορευτικού συλλόγου «ΗΛΙΟΣ» σελ. 3

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τερμάτισε τέταρτος και ελπίζει σε άνοδο σελ. 24

καιρίες που θα τους δοθούν για την εκπροσώπηση και τη συμμετοχή τους στο νέο δήμο. Αλλά και η εξυπηρέτησή τους από νέες και παραδοσιακές δημοτικές υπηρεσίες, που φιλοδοξούν να γίνουν λιγότερο γραφειοκρατικές.

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

Page 2: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

2

γράφει η Κατερίνα Μουστάκη

Με αφορμη

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου

Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συ-μπεριφορά αυτών των ανθρώπων. Σαν να μην έζησαν ένα «ολοκαύτωμα». Σαν να μην έζησαν τον φασισμό στο πετσί τους. Συμπεριφέρονται ως ο επιούσιος

λαός, ξεχωριστή φυλή, που μπορεί να εκφράζεται με αλαζονεία και επιθετικά απέναντι στους υπόλοιπους.

Θα καταλάβατε, βέβαια, ότι αναφέρομαι στην τελευ-ταία επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων στα πλοία της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Έδρασαν με ρεσάλτο, σαν πειρατές, στα διεθνή ύδα-τα, αψηφώντας όλους τους διεθνείς κανονισμούς ναυ-σιπλοΐας. Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά έχει ξεση-κώσει παγκοσμίως την κοινή γνώμη εναντίον τους.

Ασφαλώς η δικαιολογία τους για την αιματηρή επί-θεση είναι αστεία: «Υπήρχαν στα πλοία τρομοκράτες με ρόπαλα, μαχαίρια και τσεκούρια».

Αυτή η κριτική δεν αφορά στον λαό του Ισραήλ, του-λάχιστον όχι αδιάκριτα. Κάποιες φωνές διαμαρτυρίας και κατακραυγές ακούστηκαν και από το εσωτερικό. «Φιάσκο σε ανοικτή θάλασσα» έγραψε μια Ισραηλινή εφημερίδα. Άλλωστε οι λαοί δεν είναι στο σύνολο τους υπεύθυνοι για όσα απαράδεκτα ποιούν οι κυβερνήσεις τους, είναι και αυτοί, πολλές φορές, θύματα μιας εθνι-κιστικής προπαγάνδας.

Κατανοώ το φόβο τους για τις τρομοκρατικές επιθέ-σεις εναντίον τους, αλλά γιατί προσπαθούν, με το «μα-στίγιο» να επιβάλλουν τα σύνορα τους και τις επεκτα-τικές προθέσεις τους δημιουργώντας πρόσφυγες και εξαθλιωμένους;

Ο αποκλεισμός της Γάζας, τι διαφορά έχει από τα στρατόπεδα συγκεντρώσης; Θάνατος από κακουχίες, αρρώστιες και ασιτία είναι το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις.

Αλήθεια τίποτα δεν διδάχθηκαν από τις μεθόδους του Ναζισμού εναντίον τους, τις οποίες σήμερα οι ίδιοι, απόγονοι αυτών των θυμάτων, εφαρμόζουν, τη-ρουμένων των αναλογιών, σε όλους όσους θεωρούν «εχθρούς» ή επικίνδυνους;.

Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν συμμερίζονται όλα τα Εβραϊκής καταγωγής μέλη κοινωνιών, όπως είναι στη Ελλάδα όπου κάποιοι φίλοι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, μ’ αυτή τη τακτική των συμπατριωτών τους.

Η άμεση και συνολική σχεδόν αντίδραση των λαών, επέβαλε την τακτική υποχώρησης του Ισραήλ, επειδή δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος των επιπτώσεων, από αυτή την φονική επίθεση. Έτσι, χωρίς συγνώμη, χωρίς μετάνοια, αλλά προκλητικοί μέχρι το τέλος, απε-λευθερώνουν τους ακτιβιστές, προκειμένου να διασώ-σουν την ανοχή κάποιων άλλων φυσικών συμμάχων τους.

Όλα αυτά, έγιναν η αφορμή να θυμηθώ ένα ταξίδι επαγγελματικό, που είχα κάνει στο Ισραήλ το 1989, αν θυμάμαι καλά.

Αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή τα γεγονότα, για να γίνουν κατανοητά και όσα συνέβησαν.

Ο όμιλος, στον οποίο εργαζόμουν, είχε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για τις μετακινήσεις των ιδιοκτητών αλλά και στελεχών , κατά περίπτωση.

Αποφασίστηκε, από τους ιδιοκτήτες, να τροποποιή-σουν την εσωτερική διάταξη των χώρων του αεροσκά-φους και συγχρόνως την διακόσμηση.

Αυτή η εργασία δεν μπορούσε, απ’ όσο ξέρω να γίνει στην Ελλάδα αλλά έπρεπε να απευθυνθούμε στο εξω-τερικό. Έτσι έδωσαν διάφορες εταιρίες προσφορές με-ταξύ αυτών και η Ισραηλινή ΑΣΤΡΑ, στην οποία τελικά και ανατέθηκε η αλλαγή αλλά και το απαιτούμενο, για τις ώρες πτήσεις, σέρβις.

Σε μένα είχε ανατεθεί η επιλογή των υλικών επεν-

δύσεων, ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των εργασιών. Ασφαλώς, η επίβλεψη απαιτούσε επιτόπου μετάβα-ση. Αυτό θα γίνονταν προς το τέλος των εργασιών μια και αφορούσε και τα τελειώματα. Μετά από διαρκείς αναβολές της ημερομηνίας παράδοσης και αφού είχαν υπερβεί όλα τα όρια ανοχής, ειδοποιηθήκαμε ότι ήταν πια το αεροπλάνο έτοιμο να παραληφθεί η εσωτερική διαμόρφωση και τα υλικά κατασκευής της.

Ήδη επιτόπου υπήρχε εκπρόσωπος της εταιρείας μας, που παρακολουθούσε το σέρβις καθώς και τα ηλε-κτρικά, ηλεκτρονικά και υδραυλικά συστήματα του αε-ροπλάνου. Ήταν ένας από τους μηχανικούς, που πάντα το συνόδευε στις πτήσεις και τα σέρβις.

Αποφασίστηκε εντέλει, να πάμε μαζί με τον διευθυ-ντή πτήσεων, για μια ημέρα στο Ισραήλ για την παρα-λαβή. Ραντεβού στο αεροδρόμιο, λοιπόν.

Όταν έφθασα, περίμενα και τον άλλον που θα συ-νταξιδεύαμε να έρθει, για να τσεκάρουμε, αφού αυτός είχε στα χέρια του τα εισιτήρια. Τον βλέπω από μακριά να φθάνει ανήσυχος. «Ξέρετε τι έπαθα, μου σπάσανε το αυτοκίνητο και μου πήραν τη τσάντα, είχα μέσα το διαβατήριο και το συνάλλαγμα μου. Δεν μπορώ να τα-ξιδέψω, αν θέλετε πηγαίνετε μόνη». Δεν θεώρησα σκό-πιμο να πάω μόνη μου, άλλωστε εκείνος είχε ταξιδέψει επανειλημμένως στη διάρκεια της επισκευής ήταν και αυτός που τους πρότεινε στην εταιρεία και κατά πάσαν πιθανότητα κάλυπτε και τις καθυστερήσεις τους.

Μάλλον ήταν σικέ η ιστορία με την κλοπή της τσά-ντας και βέβαια εκ του ασφαλούς μου πρότεινε να πάω μόνη, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την άρνηση μου. Αναβλήθηκε λοιπόν για άλλη φορά, σύντομα.

Αυτή η άλλη φορά συνέπεσε σχεδόν με ένα άλλο προ-γραμματισμένο ταξίδι μου για το Μόναχο, όπου ήδη τα εισιτήρια μου, ήταν σε μια ταξιδιωτική θήκη μαζί με το διαβατήριο μου.

Έπρεπε να βρίσκομαι Κυριακή στο Μόναχο. Ειδο-ποιηθήκαμε ότι το αεροπλάνο είναι έτοιμο και να πάμε να το παραλάβουμε την Πέμπτη, μαζί με τους δυο πιλό-τους του, οι οποίοι θα μένανε λίγο περισσότερο για τις απαιτούμενες δοκιμές.

Πρώτη μας δουλειά ήταν να εξασφαλίσουμε αερο-πορικά εισιτήρια. Δεν υπήρχαν θέσεις για απ’ ευθείας πτήση, εκείνη την ημέρα, οπότε αναγκαστήκαμε να πάμε μέσω Κύπρου.

Φθάσαμε στο Τελ Αβίβ χωρίς άλλες περιπέτειες. Μας περίμεναν στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι της ΑΣΤΡΑ, που μας οδήγησαν στις εγκαταστάσεις όπου επισκεύ-

αζαν το αεροπλάνο.Εκεί με περίμενε ένα σοκ, το εσωτερικό του σκάφους

ήταν γυμνό, καμιά εργασία εκτός από ηλεκτρικά, δεν ήταν έτοιμη, κανένα υλικό ή έπιπλο στη θέση του.

Αφού άκουσαν τα «εξ αμάξης», μου δείξανε στο ερ-γαστήριο κάποια μισοτελειωμένα έπιπλα. Δικαιώθη-κα για την υπόνοια μου, ότι η «δήθεν» κλοπή είχε το λόγο της. Το απόγευμα μου παραχώρησαν έναν οδηγό με αυτοκίνητο και με ξενάγησε στην Ιερουσαλήμ και στους Άγιους Τόπους.

Το βράδυ, από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσα ενημέ-ρωσα τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες της εταιρείας για όσα βρήκα και αντιμετώπισα.

Την επομένη το μεσημέρι ταξίδευα για Αθήνα και την μεθεπόμενη για Μόναχο, έπρεπε να τα προλάβω όλα. Πήγα ακόμη μια βόλτα στο χώρο του σέρβις για μια τελευταία ματιά και μετά στο αεροδρόμιο.

Πριν φύγω, ο μηχανικός μας, που είχε μείνει σχεδόν τρεις μήνες εκεί, με συμβούλεψε να πω όταν με ρωτή-σουν σα σκοπό του ταξιδιού μου «τον τουρισμό» γιατί αν τους πω την αλήθεια δεν θα με πιστέψουν και θα με ταλαιπωρήσουν. Το έπαθε η γυναίκα του, που τους είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι είχε πάει να επισκεφθεί τον άνδρα της.

Άκουσα τη συμβουλή του! Τι το ήθελα! Στην αρχή ψάξανε την τσάντα μου. Βρήκανε το εισι-

τήριο για το Μόναχο και το εισιτήριο μου για Τελ Αβίβ μέσω Λάρνακος. Άρχισαν οι ερωτήσεις.

«Γιατί ήρθατε για τουρισμό μόνο μιάμιση μέρα;» «Είχα τάμα, να πάω στους Άγιους τόπους» δεν τους

έπεισα.«Γιατί ήρθατε μέσω Λάρνακος, και δεν ήρθατε απ’

ευθείας;»«Δεν βρήκα εισιτήριο» «Γιατί δεν ερχόσασταν την επόμενη μέρα;»«Επειδή πρέπει να φύγω για Μόναχο όπως, είδα-

τε».«Και γιατί πρέπει να πάτε στο Μόναχο αμέσως;» «Επειδή έχω επαγγελματική υποχρέωση» «Τι δουλεία κάνετε»; «Είμαι Αρχιτέκτων»Είχα γίνει έξαλλη. Δεν πίστευα αυτό που μου συνέ-

βαινε. Δυο νεαροί γύρω στα είκοσι, είχαν αναλάβει την ανάκριση μου.

Είχαν το πιο παγωμένο βλέμμα που έχω συναντή-σει ποτέ σε εικοσάχρονα παιδιά. Η συμπεριφορά τους ήταν άκριτη, φασιστική και εξευτελιστική.

Ήταν νέοι, που είχαν φανατιστεί εναντίον των «ξέ-νων», από την παιδική τους ηλικία που εύκολα και άκριτα δέχονται τα εθνικιστικά κυρήγματα.

Όπως καταλαβαίνετε, ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος των αποσκευών μου, ψάξανε ακόμη και τις ρα-φές. Και βέβαια δεν απέφυγα τη σωματική έρευνα.

Πιο δίπλα δυο ακόμη, επιβάτες της πτήσης μου, ένας κύριος με τσάντα, έμοιαζε επιχειρηματίας και ένας νεαρός τουρίστας με σακίδιο στη πλάτη, υπέστησαν ακριβώς τα ίδια με μένα.

Δεν έχει σημασία τι λογούς επίσκεψης δηλώνεις ση-μασία είναι να μη σε βάλουν στο μάτι.

Όταν τελείωσαν μαζί μας, το αεροπλάνο είχε ήδη ανάψει τις μηχανές για απογείωση. Μας πήγαν με ει-δικό όχημα. Είχαμε καθυστερήσει την πτήση, τα βλέμ-ματα όλων στράφηκαν ερωτηματικά πάνω μας. Τι να τους εξηγήσεις;

Όμως υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναπα-τήσω σ’ αυτή τη χώρα, την εχθρική και αφιλόξενη.

Όταν κατεβήκαμε στην Αθήνα, βλέπω δίπλα μου τον νεαρό Άγγλο με το σακίδιο. «Αλό, τέροριστ!» μου λέει χαμογελώντας και φεύγει ανακουφισμένος.

Ο αποκλεισμός της Γάζας, τι διαφορά έχει από τα στρατόπεδα συγκεντρώσης; Θάνατος από κακουχίες, αρρώστιες και ασιτία είναι το αποτέλεσμα και στις δυο περιπτώσεις.Αλήθεια τίποτα δεν διδάχθηκαν από τις μεθόδους του Ναζισμού εναντίον τους, τις οποίες σήμερα οι ίδιοι, απόγονοι αυτών των θυμάτων, εφαρμόζουν, τηρουμένων των αναλογιών, σε όλους όσους θεωρούν «εχθρούς» ή επικίνδυνους;.

Page 3: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

3

Tέχνες - Πολιτισμός

Ένα τρελό τρελό τζακούζι(Hot Tub Time Machine)Σκηνοθεσία: Στηβ ΠινκΒλέποντας τις μεσημεριανές εκπομπές

να λένε συνέχεια για Γερμανική επέλα-ση, άρματα, uber alles, τρομοκρατία των υπολοίπων χωρών ασχέτως το ότι θέμα ήταν η Eurovision, φοβήθηκα. Βρέ λες να ξανάρχονται; Και πού να κρυφτώ τώρα;

Έμαθα λοιπόν ότι υπάρχει ένα τζακούζι που ταξιδεύει στον χρόνο και συγκεκρι-μένα στο 1986. Δοκιμασμένο ήδη από τους Τζόν Κιούζακ, Ρόμπ Κόπντρι, Κρέγκ Ρόμπινσον, Κρίσπιν Γκλόβερ και φτιαγμέ-νο από τον Στίβ Πίνκ.

Τρείς φίλοι λοιπόν μαζί με τον ανιψιό του ενός, θα πάνε διακοπές 24 χρόνια πίσω, ζώντας πάλι τις εφηβικές τους πε-ριπέτειες. Ανάλαφρη κωμωδία, ότι πρέπει για θερινό σινεμά η οποία στηρίζεται πε-ρισσότερο στον τρόπο που ξεστομίζουν οι πρωταγωνιστές τις ατάκες, αφού οι διά-

λογοι δεν είναι και πολύ εμπνευσμένοι.Μήπως όμως να κρυφτώ αλλού; Στο

Μακρινό Αμπου Ντάμπι ας πάμε παρέα με τις Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κριστίν Ντέιβις,

Σίνθια Νίξον, Κίμ Κάτραλ.

Sex and the City 2 λοιπόν σε σκηνο-θεσία Μάικλ Πάτρικ Κίνγκ, με τα τέσσερα κορίτσια να πηγαίνουν παρέα διακοπές,ώ-στε να αναθεωρήσουν τις ζωές τους.

Αφού είδα την ταινία, σκέφτηκα ότι είχε την ίδια διάρκεια με τον Σκοτεινό Ιππότη. Γιά πρώτη φορά στη ζωή μου συνειδη-τοποίησα πόσο σχετικό πράγμα είναι ο χρόνος.

Ακόμη προβάλλονται οι «Δέκα μικροί Νέγροι» του Τζάκ Πόλοκ σε επανέκδο-ση και «τριχωτή επίθεση» του Ρότζερ Κάμπλ με τους Μπρένταν Φρέιζερ και Μπρούκ Σίλντς. Αξιόλογο το πρώτο, ψι-λοαδιάφορο το δεύτερο. Πάντως με τόσα καλά Animation να κυκλοφορούν τον τε-λευταίο καιρό, είναι να απορείς πώς και δεν βγήκε κατευθείαν σε DVD, η «τριχωτή επίθεση».

Προτάσεις: Βαγγέλης Διαμάντης ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Ο Σύλλογος μας διανύει τον τέταρτο χρόνο ζωής και αυτή τη χρονιά, εκτός από χορό, αποφασίσαμε να συμπε-ριλάβουμε στο πρόγραμμα μας και

μαθήματα θεάτρου και ορθοφωνίας, κατόπιν σχετικής ζήτησης από τα μέλη. Το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό. Τα μέλη που ασχολήθηκαν με το Θέατρο, έγιναν μια δυνατή και «δεμένη» ομάδα, έγιναν φίλοι, έγιναν αδέλφια. Δεκαεπτά ψυχές που σφυρηλατήθηκαν στην πύρινη φλόγα και στο αμόνι της Θεατρικής Τέχνης υπό την καθοδήγη-ση, τη γνώση, την πείρα, την επιμέλεια και την εμψύχωση της Χαρούλας Σαμπατάκου και του Θανάση Καρλατήρα.

Στην απόφαση για το ανέβασμα ενός θεατρι-κού έργου συνέβαλε το γεγονός ότι όλα τα μέλη έδειξαν ζήλο, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα στα μαθήματα και στις πρόβες. Αυτή η ομάδα δούλεψε σκληρά για να μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέ-πεια στη σκηνή -παρόλο που αποτελείται από καθαρά ερασιτέχνες ηθοποιούς- και να μπορέσει να αγγίξει με σεβασμό και να παρουσιάσει ένα πολυσυζητημένο και επιτυχημένο θεατρικό έργο, το "ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ' του Σάκη Σερέφα...

Ο «ΗΛΙΟΣ» στηρίζει και αγαπάει το θέατρο και το αποδεικνύει άμεσα, τολμώντας να δώσει την ευκαιρία στη νεοσύστατη, ερασιτεχνική, θεατρική του ομάδα. Και νομίζω πως θα έπρεπε όλοι μας αν όχι να μπορέσουμε να αγαπήσουμε, τουλάχιστον να μπορέσουμε να στηρίξουμε το Θέατρο, σαν δημότες, σαν απλοί πολίτες , σαν άνθρωποι που

ευελπιστούν ίσως σε μια πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας με τη βοήθεια ταλαντούχων νέων με ενθουσιασμό και τόλμη και έμπειρων καλλιτε-χνών, με αξίες και ιδανικά έχοντας και οι μεν και οι δε κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη και τον σεβασμό προς την τέχνη.

Ίσως χρειάζεται τελικά τώρα όσο ποτέ μια γενι-κότερη προσπάθεια συσπείρωσης και αλληλοϋπο-στήριξης των συλλόγων, των τοπικών εφημερίδων( και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Μπαστέα που πάντα στηρίζει κάθε προ-σπάθεια και κάθε πρωτοβουλία του «ΗΛΙΟΥ») και μέσων ενημέρωσης και γενικά των φορέων, πέρα από οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά οφέ-λη, στις δύσκολες αυτές μέρες που οι δημότες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα επακόλουθα της οικονομικής- και όχι μόνο - κρίσης…

Ας τους παρέχουμε τουλάχιστον την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση μέσα στα πλαίσια των δυνα-τοτήτων μας, συμβάλλοντας στην επαγρύπνηση του πνεύματος, στην αφύπνιση της λαϊκής συνεί-δησης και στη διατήρηση του υψηλού ηθικού…

Σας περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην «πρεμιέρα» της Θεατρική μας Ομάδας, όλοι εμείς οι άνθρωποι του «ΗΛΙΟΥ» πιστοί στην υπόσχεση ότι αυτός ο σύλλογος θα αποτελεί πάντα πεδίο έκφρασης, καλλιτεχνικής ανησυχίας και δημι-ουργίας, ότι θα είναι πάντα μια στέγη που θα φιλοξενεί ανθρώπινες ψυχές που συμμερίζονται την αγάπη και το σεβασμό για την τέχνη, τον πολιτισμό και την ανύψωση του πνεύματος.

γράφει η Γαλάτειας Πονηρίδη Γ. Γραμματέας Συλλόγου «Ήλιος»

ΘΕάτρικη όμάΔά ςυλλόΓόυ «ηλιός»

Με το «ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ» του Σάκη Σερέφα η πρώτη θεατρική απόπειρα του χορευτικού συλλόγου

Page 4: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

4 Επικαιρότητα

ΕΝάΣ ΣτόυΣ τρΕΙΣ ΕΓΓΕΓράμμΕ-ΝόυΣ ΣτόυΣ ΕκΛόΓΙκόυΣ κάτάΛό-

ΓόυΣ τηΣ ΝΔ, συμμετείχε στις διαδικασίες ανάδειξης των προέδρων των Νομαρχια-κών Οργανώσεων και των διοικήσεων των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 30 Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε 71 Νομαρχιακές και περισσότερες από 920 Δημοτικές όργανώσεις, ενώ το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 352.748 μέλη, αριθμός εντυπωσιακά μεγαλύτερος σε σχέση με τα 246.227 μέλη που ψήφισαν στις αντίστοιχες εκλογές του 2007».

Στη Νέα Ερυθραία προσήλθαν στην κάλπη συνολικά 150 άτομα. Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας με 91 ψήφους, έναντι 55 ψήφων που συγκέντρωσε ο συνυ-ποψήφιός του Παναγιώτης Σκυλοδήμος. Μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τ.Ο. ΝΔ Νέας Ερυ-θραίας απαρτίζεται επίσης από τους Πανα-γιώτη Σκυλοδήμο, αντιπρόεδρο, Χρήστο Δήμα, γραμματέα, Βαρβάρα Γιάκαλου, ταμία, ηλιάννα Στεφανάκου, υπεύθυνη γυναικών και μέλη τους άργυρώ-μαρίνα

Πετούση, Ιωάννη Πάγκαλο, Νικόλαο Σεκόπουλο, Χρυσάνθη Εμπέογλου και Θωμά Σαλταμπάση.

Ο μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος της Β4 Νομαρχιακής Οργάνωσης, Δημήτρης καρλαύτης, έλαβε στη Νέα Ερυθραία 121 ψήφους, ενώ καταμετρήθηκαν 21 λευκά και 8 άκυρα ψηφοδέλτια. Σοβαρό επεισόδιο απειλήθηκε όταν μέλος της Τ.Ο. ΝΔ Νέας Ερυθραίας προσήλθε και απαίτησε να ψη-φίσει δέκα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλ-πης, αντιμετωπίζοντας τη σθεναρή άρνηση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής. Υπήρξε φραστική αντιπαράθεση και ένταση μέχρι του σημείου να επέμβει η Αστυνομία για να λάβει τέλος η διαφορά.

Στην κηφισιάΣτο γειτονικό Δήμο Κηφισιάς προσήλθαν

για να ψηφίσουν συνολικά 1012 άτομα. Πρό-εδρος εκλέχθηκε ο Διονύσης Γεωργιόπου-λος, ενώ ο συνυποψήφιός του Ιωάννης Πα-παγιάννης καταλαμβάνει μια θέση ως μέλος στο Δ.Σ. της Τοπικής Οργάνωσης. Μετέχουν επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Τ.Ο. ΝΔ Κηφισιάς, κατά σειρά εκλογής τους, οι Σπύ-ρος άβραμιώτης, Πολυξένη άστερίου, Ελένη καπασκέλη, Γεώργιος μαγγίνας, Νικόλαος Σαντοριναίος, Ελένη Βυλμά,

άγγελική καφετζή και Παναγιώτης κε-φαλάς.

Στο δημαρχείο Κηφισιάς βρέθηκε για να ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή και ο πρόεδρος της Ν.Δ. άντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από το βουλευτή της Β’ Αθήνας άργύρη Ντινόπουλο, τον πρώην γραμματέα και βουλευτή του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη, το γραμματέα Οργανω-τικού μανώλη άγγελάκα και το δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ χαρα-κτήρισε την όλη διαδικασία ως «ένα μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία, την κοινωνία τη δημιουργική, την κοινωνία που μας δίνει το δικαίωμα να πιστέψουμε και να κάνουμε πράξη την ανανέωση, στο δρόμο μας προς το συνέδριο».

Στην ΕκάληΣτον Δήμο Εκάλης ψήφισαν συνολικά 123

μέλη και φίλοι του κόμματος. Πρόεδρος εκλέχθηκε η Σοφία Λαζαρίδου, ενώ για το διοικητικό συμβούλιο της Τ.Ο. ΝΔ Εκά-λης εκλέχθηκαν κατά σειρά ψηφοφορίας οι Σπύρος Βαράγκης, άνθούλα καπετανά-κη, άναστασία Σπηλιωτοπούλου, Δημή-τρης Γονέος, άθανασία Παπαθανασίου, Ιωάννα τοβίλ, άικατερίνη Φωστηροπού-

λου και Πούλια άζιμανόγλου. Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της

ΝΔ: «Για πρώτη φορά, μετά την εκλογή προ-έδρου του κόμματος από τη βάση και μετά και την εκλογή του προέδρου της Νεολαίας επίσης από τη βάση της ΟΝΝΕΔ, η Νέα Δημο-κρατία ολοκληρώνει το τολμηρό άνοιγμά της στην κοινωνία, αναδεικνύοντας πρόεδρους ΝΟΔΕ και Δημοτικών και Διαμερισματικών Επιτροπών από τη βάση του κόμματος. Από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν 63 πρόεδροι ΝΟΔΕ και περισσότερα από12.000 μέλη που απαρτίζουν τις νέες διοικήσεις στις Δημοτικές και Διαμερισματικές Τοπικές Οργανώσεις. Σε 7 Νομαρχιακές Οργανώσεις, οι εκλογές θα επα-ναληφθούν μεταξύ των δύο πρώτων υποψη-φίων προέδρων, αφού κανείς εκ των υποψη-φίων δεν συγκέντρωσε το 40% των εγκύρων ψηφοδελτίων. Η ανανέωση στο αξίωμα του προέδρου ΝΟΔΕ ξεπερνά το 80%. Σημειώνε-ται, επίσης, ότι στις νέες διοικήσεις Δημοτικών και Διαμερισματικών Τοπικών Οργανώσεων εκλέχθηκαν νέοι μέχρι 35 ετών σε ποσοστό 35% και γυναίκες σε ποσοστό 30%. Οι διαδικα-σίες θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 25, 26 και 27 Ιουνίου 2010».

Ποιοι εκλέγονται στα Δ.Σ. των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ σε Νέα Ερυθραία, Κηφισιά και Εκάλη

Του ΓΙΩρΓόυ κάΝΕΛΛόΠόυΛόυ

Αγαπητές /οι φίλες και φίλοι,θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω,

όλους όσους συμμετείχαν στην διαδικασία και ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Νέας Ερυθραίας. Με την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. ξεκινάει μία νέα εποχή για την Τοπική Ορ-γάνωση, καθότι οι πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες του τόπου, μας αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε και την λειτουργία των τοπικών πολιτικών οργανώσεων.

Η νέα αυτή αρχή βρίσκει την Τοπική μας Οργάνωση για πρώτη φορά στα χρονικά της στελεχωμένη με νέους ανθρώπους, ενδει-κτικό στοιχείο αυτού είναι ότι το 60% του συμβουλίου μας είναι κάτω των 40 ετών, δείγμα του ότι η νέα γενιά αρχίζει να ενδι-αφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα του τόπου της, ενώ επίσης τα υπόλοιπα μέλη είναι άτομα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο

της πολιτικής αλλά και των προβλημάτων της περιοχής μας. Η Τοπική μας Οργάνωση για πρώτη φορά ενεργοποιεί τομείς δράσης στα μέλη της, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αφουγκραστούμε καλύτερα τα προβλήματα των πολιτών της Νέας Ερυθραίας, να μπο-ρέσουμε να προσφέρουμε έργο σε όλους τους τομείς αλλά και να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να μεταδώσουμε στους συμπολίτες μας τις πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις της παράταξής μας.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήσαμε τους πα-ρακάτω τομείς:

• Υπεύθυνος Τομέα Οργανωτικού και Προ-γράμματος: Πάγκαλος Ιωάννης

• Υπεύθυνος Τομέα Κοινωνικών Οργανώ-σεων, Δράσης, Ποιότητα ζωής & Περιβάλ-λοντος: Πετούση Αργυρώ

• Υπεύθυνος Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκη-σης & Ενημέρωσης: Σεκόπουλος Νικόλαος

• Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας & Επιστημών: Εμπέογλου Χρυσάνθη

• Υπεύθυνος Τομέα Κινητοποίησης: Γιά-καλου Βαρβάρα

• Υπεύθυνος Τομέα Εκλογικών Αντιπρο-σώπων & Ετεροδημοτών: Σαλταμπάσης Θωμάς.

Σύντομα θα ενεργοποιήσουμε και τον Παραγωγικό & Συνδικαλιστικό τομέα έτσι ώστε να μπορούν να μας εκφράζουν τα προ-βλήματά τους και οι εμποροβιοτέχνες της πόλης μας. Μέσα στους άμεσους στόχους μας είναι και η δημιουργία της δικής μας ιστοσελίδας για να μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πιο άμεση την επικοινωνία με τον πολίτη. Θεωρούμε επίσης υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε και στον εθελοντισμό, γι’ αυτό σύντομα θα οργανώσουμε και την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για τη βοή-θεια των συμπολιτών μας.

Η συμμετοχή όλων σας, νέων και παλαι-ών στελεχών, κρίνεται απαραίτητη στη νέα αυτή προσπάθεια του συμβουλίου και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και άξιοι συνεχιστές της ιστορίας όλων των προηγούμενων συμ-βουλίων της Τοπικής μας Οργάνωσης (το τηλέφωνο επικοινωνίας της ΔΗΜ.Τ.Ο. είναι το 210-8079981).

μηΝυμά τόυ ΝΕόυ πρόΕΔρόυ της τ.ό. ΝΔ ΝΕάς ΕρυΘράιάς, λΕωΝιΔά ΨυχόπάιΔά

η ΣημΕρΙΝη ΔΕΙΝη όΙκόΝόμΙκη κάτά-ΣτάΣη των δήμων, εξαιτίας των πολύ μεγά-

λων περικοπών στα τακτικά λειτουργικά έσοδά τους, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ την προηγούμενη Τετάρτη.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, όπως αναφέρει σε ανακοί-νωσή του, ομόφωνα διαπιστώνει ότι σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εξέλιξη των χρηματοροών από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, οι περι-κοπές των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2010, από κρατικές επιχορηγήσεις για τα λειτουργικά έξοδά τους θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ. Δηλαδή, σε σχέση με τα προβλεπόμενα

στον προϋπολογισμό του 2010 η μείωση ανέρ-χεται στο 28% και σε σύγκριση με τα περσινά τακτικά έσοδα η μείωση ανέρχεται στο 36%. Αποτέλεσμα είναι κατά πρώτον, στην πλειονό-τητά τους οι ΟΤΑ να αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων στους δήμους και κατά δεύτερον, δήμοι με σοβαρά οικονομι-κά προβλήματα να αντιμετωπίζουν ακόμη και ζητήματα βιωσιμότητάς τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΚΕΔΚΕ: Το σύνολο των ΚΑΠ το 2009 ανήλθε στα 3.019 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό στον προϋπολογισμό του 2010 μειώθηκε σε 2.684 εκατ. ευρώ. Με βάση το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης

από το υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να παρακρατηθεί το 10% του συνολικού ποσού, ήτοι 604 εκατ. ευρώ (-28%). Άρα θα πρέπει να κατανεμηθούν 2.415 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης πως, επειδή, η Κοινή Υπουργική Απόφα-ση για την κατανομή των ΚΑΠ δεν έχει ακόμη υπογραφεί, η κατανομή τους γίνεται «έναντι», αλλά κατά 40 εκατ. ευρώ μηνιαίως λιγότερα από το ποσό που αντιστοιχεί στο μετά το Πρό-γραμμα Σταθερότητας ποσό (2.415 εκατ. ευρώ). Δηλαδή, στις περικοπές προστίθενται επιπλέον 480 εκατ. ευρώ. Συνολικά, το 2010 η Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να εισπράξει 1.935 εκατ. ευρώ, από 3.019 εκατ. ευρώ που κατανεμήθηκαν το 2009 (-36%).

Σε ότι αφορά τη ΣΑΤΑ -το πρόγραμμα επεν-δύσεων, συντηρήσεων και επισκευών- σύμ-φωνα με τον προϋπολογισμό αναμένεται να ανέλθει στα 800 εκατ. ευρώ, δηλαδή και αυτό είναι μειωμένο κατά 120 εκατ. σε σύγκριση με το 2009. Υπό αυτές τις συνθήκες, σημειώνει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, ο «Καλλι-κράτης» θα έρθει στις 2 Γενάρη του 2011, αλλά μπορεί μέχρι τότε να μην υπάρχουν δήμοι…

Προς τούτο, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις και αμέ-σως μετά θα καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Τα οικονομικά των δήμων στη συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ

Page 5: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

5

Επικαιρότητα

ΠόΙΕΣ άΛΛάΓΕΣ Θά ΕΠΙΦΕρΕΙ ό «κάΛΛΙκράτηΣ» στην καθημερινή μας ζωή και με ποιους νέους θεσμούς

θα έρθουμε αντιμέτωποι από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους; Κάθε αρχή κρίνεται και δύσκολη, πολύ περισσότερο για ένα τέτοιο εγχείρημα, αλλά ανήκει και στους πολίτες η ευθύνη να διεκδικήσουν την αποδοτικότητά τους και να αξιοποιήσουν αυτούς τους θεσμούς.

ςτηΝ πρωτη Γράμμη τά e-κΕπ- Στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη θα είναι

και πάλι τα ΚΕΠ, αφού στα ήδη 1000 υπάρχοντα πρόκει-ται να προστεθούν άλλα 1200 με τον παράλληλο εκσυγ-χρονισμό τους σε δημοτικά e-ΚΕΠ. Εκεί θα παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες της δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με εξειδικευμένο προσωπικό και τη χρήση της πληροφορικής. Στόχος είναι πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν ένα σημείο αναφοράς για τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες.

τά πάράπόΝά ςάς…- Ο δήμος διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο, την

οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή και το δήμαρχο. Το δημοτικό συμ-βούλιο του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς θα αποτελείται από 41 μέλη (28 Κηφισιώτες, 10 Ερυθραιώτες και 3 Εκαλιώτες). Τα Όργανα της δημοτικής κοινότητας θα είναι το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας και ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας. Στο νέο ενιαίο δήμο συγκρο-τούνται επίσης, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ενώ καθιερώνεται και ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.

Επιτρόπη ΔιάβόυλΕυςηςΕκτός των αιτημάτων προς τον δήμαρχο και το δημοτικό

συμβούλιο, συλλογικότητες, τοπικά επιμελητήρια, επιχει-ρηματικοί κλάδοι του δήμου, αλλά και απλοί πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Στόχος είναι να υπάρξει ένα γόνιμος διάλογος και προβλη-ματισμός για σημαντικά ζητήματα, όπως και η συμμετοχή στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη των περιοχών του δήμου, αν και με γνωμοδοτικό χαρακτήρα και μόνο προς τα αρ-μόδια Όργανα διοίκησης.

ςυμπάράςτάτης Δημότη κάι ΕπιχΕιρηςΕωΝΜε στόχο τη μείωση της κακοδιοίκησης, την εξυπηρέτηση

του πολίτη και των επιχειρήσεων, σε κάθε δήμο και περιφέ-ρεια επιλέγεται ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, που θα δέχεται τις καταγγελίες για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου ή των δημοτικών επιχειρήσεων και θα διαμεσολαβεί ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Ο Συμπαραστάτης είναι υποχρεωμένος μέσα σε 30 ημέρες εγγράφως ή ηλεκτρονικά να απαντήσει στον ενδιαφερόμενο, ενώ συντάσσει έκθεση κάθε χρόνο. Το θέμα, ωστόσο, είναι ποιον θα πρωτοεξυπη-ρετήσει…

άΝτιΔημάρχόι μΕ ΘητΕιά Δυόμιςη ΕτωΝΑς πούμε ότι και οι αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι της πλειοψη-

φίας που ορίζει ο δήμαρχος και στους οποίους μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ’ ύλην και κατά τόπο, στα όρια μιας ή περισσοτέρων δημοτικών ενοτήτων, θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στον δημότη και τα προβλήματά του, βάσει των νέων τοπικών, κυρίως, αρμοδιοτήτων τους. Το σίγουρο είναι ότι ο ρόλος τους αναβαθμίζεται, με θητεία που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμιση ετών… εκτός αν υπάρξει ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου. Έξι αντιδήμαρχοι θα υπάρχουν στο νέο Δήμο Κηφισιάς.

Νόμικά πρόςωπά κάι ΕπιχΕιρηςΕιςΚάθε δήμος μπορεί να συνιστά ή να έχει έως δύο νομικά

πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ένα για τους τομείς αρμοδιο-τήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και παιδείας και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλ-λοντος. Εάν ο δήμος διαθέτει κοινωφελή επιχείρηση, τότε μπορεί να έχει έως ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Οι δήμοι μπορεί να έχουν μόνον α) μία κοινωφελή επιχείρηση, β) μία δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), μία επιχείρηση με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, εφόσον λειτουργούσαν αντίστοιχες στους συνενούμενους δήμους και μία δημοτική ανώνυμη εταιρία του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ., εφόσον είχαν συσταθεί τέτοιες εταιρίες στους συνενούμενους δήμους.

όλά ςτό ΔιάΔικτυόΚάθε απόφαση του δήμου και των υπηρεσιών του, όπως και

των Νομικών Προσώπων του θα αναρτάται υποχρεωτικά στο

Διαδίκτυο, ώστε να τυγχάνουν της ευρύτερης δημοσιότητας και να ενημερώνονται οι δημότες για τα τοπικά τεκταινόμε-να.

κάρτά Δημότη κάι βόηΘΕιά ςτό ςπιτιΗ έξυπνη «κάρτα του δημότη» έχει ως στόχο την αυτόματη

εξυπηρέτησή του για την έκδοση μιας σειράς πιστοποιητικών και εγγράφων. Χρήσιμη για την έκδοση ενός πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, έως και για τη συμμετοχή του σε ένα τοπικό δημοψήφισμα. Η διοικητική βοήθεια στο σπίτι είναι μια υπηρεσία που θα αποτελεί αυτοτελές γραφείο υπαγόμενο στον δήμαρχο, με στόχο να παρέχεται διοικητική βοήθεια στο σπίτι σε άτομα που έχουν αντικειμενική δυσκολία προσβασι-μότητας σε ΚΕΠ ή άλλες υπηρεσίες του δήμου, όπως είναι οι υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Και είναι ουκ ολίγες αυτές οι περιπτώσεις.

άΝάκάτάτάξΕις κάι άρμόΔιότητΕςΕκατοντάδες αρμοδιότητες μεταβιβάζονται στο νέο δήμο,

οι οποίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιφέρουν ανακατατάξεις σε προγραμματισμό έργων και τοπική ανάπτυξη. Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (Κ.Α.Π.) των δήμων προέρχονται από τις παρακάτω πηγές εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού: α) το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) σε ποσοστό 20% των συνολικών ετήσιων εισπρά-ξεων του φόρου αυτού, β) το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) σε ποσοστό 12% των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου αυτού.

πΕΝτάΕτης ΔιάρκΕιά Δημότικης πΕριόΔόυΟ δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι σύμβουλοι της

δημοτικής κοινότητας θα εκλέγονται κάθε πέντε χρόνια, την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα ίδια εκλο-γικά τμήματα. Η εγκατάσταση των δημοτικών αρχών θα γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών και η θητεία τους θα λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι νέες δημοτικές αρχές, οι οποίες θα αναδειχθούν με τις δημοτικές εκλογές της 9ης Νοεμβρίου 2010. Η εγκατάστασή τους θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2011 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Αυγούστου 2014, αλλά λογίζεται ως πλήρης.

πρόςόΝτά ΕκλόΓιμότητάς άπό τό 18ο ΕτόςΔήμαρχος μπορεί να εκλεγεί ο δημότης που έχει την ικανό-

τητα να εκλέγει και έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του. Δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικής κοινότη-τας μπορεί να εκλεγεί ο δημότης που έχει την ικανότητα να εκλέγει και έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικής κοινότητας μπορεί να εκλεγεί και ο πολίτης κράτους-μέλους της Ευρωπα-ϊκής Ένωσης, ο ομογενής και ο νομίμως διαμένων αλλοδαπός υπήκοος τρίτων χωρών, εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και έχει την ικανότητα να εκλέγει, σύμφωνα και με τις ειδικότερες διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.

Με νέους θεσμούς έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες

Ποιες αλλαγές επιφέρει ο «Καλλικράτης»Του ΓΙΩρΓόυ κάΝΕΛΛόΠόυΛόυ

τό ΔΙόΙκητΙκό ΣυμΒόυΛΙό τηΣ κΕΔκΕ με ομόφωνο ψήφισμά του κα-

ταδικάζει την απάνθρωπη επίθεση του Ισραήλ, κατά των πλοίων του «Στόλου της Ελευθερίας» που μετέφεραν ανθρωπιστι-κή βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άοπλοι άν-

θρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματισθούν.

«Το Ισραήλ πρέπει να λογοδοτήσει στη διεθνή κοινότητα», υπογραμμίζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ», που ζητά τον άμεσο τερματι-σμό του αποκλεισμού της Γάζας και υπο-στηρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων

να έχουν ανεξάρτητο κράτος και να ζουν όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου, με αυτο-διάθεση και ελευθερία:

«Καλούμε τον ΟΗΕ και την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβουν άμεσα για την προστασία της ζωής των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής και την άμε-

ση απελευθέρωσή τους. Καλούμε τους Διεθνείς Οργανισμούς, τις Ενώσεις και τα Φόρα των Τοπικών Αρχών, να ενεργήσουν ανάλογα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες συστηματικής υποστήριξης και παροχής ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας στου Παλαιστίνιους».

Ανακοίνωση ΚΕΔΚΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Στόλο της Ελευθερίας

Page 6: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

6 Άρθρα

Η περιοχή μας βρίσκεται ανάμεσα σε δυο βουνά και περιβάλλεται ακόμη από δάση (όσα δεν κάηκαν ακόμη). Οι καταστροφές

των τελευταίων 25 χρόνων έχουν αφανίσει μεγάλες εκτάσεις με δέντρα.

Αν έχετε καταλάβει τι σημαίνει αναδά-σωση, ελάτε να μου το εξηγήσετε και εμέ-να. Αυτό που μάλλον που το κράτος εννοεί αναδάσωση είναι «αφήνω το καμένο όπως είναι και αν ξαναφυτρώσει, έχει καλώς» ή κάνω λάθος;

Βεβαία η φυσική αναδάσωση είναι εξαι-ρετικά αργή και οι αρνητικές επιπτώσεις στο μικρόκλιμα και την ποιότητα του πε-ριβάλλοντος είναι ορατές.

Είναι πραγματικά βάσανο για όσους γνώ-ρισαν τα βουνά και τις εκτάσεις πράσινες και ζωντανές να τις κοιτούν μαυρισμένες και νεκρές. Αν και είναι δυστυχώς αδύνατο

να επαναφέρουμε τις καμένες εκτάσεις στην πρότερη τους κατάσταση, πρέπει με κάθε μέσον να διατηρήσουμε ότι δέντρο έχει γλιτώσει από την καταστροφή.

Ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι δάσους είναι η δυτική Πάρνηθα και το βασιλικό

κτήμα Τατοΐου.Μοναδικό σε ομορφιά και «γεμάτο»

ιστορία. Απορώ πως από τότε που ξεκα-θαρίστηκε ιδιοκτησιακά επί εποχής Ση-μίτη ακόμη παραμένει αναξιοποίητο και εγκαταλειμμένο.

Οι αναμνήσεις μου από το Τατόι είναι πολύ διαφορετικές από την εικόνα της παρακμής και εγκατάλειψης που έχει σή-μερα.

Τύχαινε ο πατέρας μου να ήταν χωροφύ-λακας στην μεταπολίτευση και οι αναμνή-σεις από τις βόλτες που έκανα τότε μέσα στο κτήμα να είναι πολύ διαφορετικές από το τώρα.

Είναι βεβαία πολύ δύσκολες οι εποχές από οικονομικής απόψεως για να αναστυ-λωθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων του. Αυτό είναι κατανοητό, αλλά πρέπει πάση θυσία να μην το καταστρέψει ουδεμία πυρκαγιά.

Ποτέ πια άλλη καταστροφή

γράφει οςτΕλιός

κάλλΕρΓης

Το καράβι που λέγεται Ελ-λάδα ταξιδεύει, δεκαετίες τώρα σε μια ηλεκτροφόρα θάλασσα. Οι αρχιπλοηγοί του χαμένοι μέσα σε αγα-

θές προθέσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις, έμειναν εγκλωβισμένοι σε μια ιδεολογία που δεν πολυπίστευαν, αλλά παρόλα αυτά διαφήμισαν. Για αλλη μια φορά, γνώριμο το σκηνικό: αφού χαιρέτισαν ταμισθοσυ-ντήρητα πλήθη που τους αποθέωναν, έρι-ξαν άγκυρα σε αυτοβιογραφικά και απο-λογιστικά κείμενα ή σε ερημικές παραλίες καλά φρουρούμενες, μέσα στην μόνιμη σιωπή τους.

Το καράβι συνεχίζει το ταξίδι του, βυ-θισμένο όμως σε ένα παραλογισμό: αυ-τόν του χρηματισμού, που η πλουσιότατη γλώσσα μας μέσα από τα ηλεκτρονικά της λεξικά τον μετονόμασε σε "χορηγία". Στην παραδομένη στην ευτέλεια τηλεόραση, παρακολουθούμε πρώην υπουργό (αλλά όχι βοηθό, όπως όριζε κάποτε η έννοια της λέξης) να παραδέχεται, σε μια αμφισβη-τούμενη κρίση συνειδήσεως, ότι δέχθηκε προεκλογική χορηγία από μεγάλη εται-ρία τηλεπικοινωνιών, για να σπουδάσει το παιδί του και να καλύψει το βαρύ κόστος μιας προεκλογικής εκστρατείας(2 χρόνια πριν την προκήρυξή της!). Ξέχασε όμως να ρωτήσει τον αποστολέα αυτών των ευγε-νών ποσών. Απλώς τα καρπώθηκε με την ακόμη πιο ευγενική διαμεσολάβηση του "αξιοσέβαστου κουμπάρου", ενός νεόδ-μητου θεσμού για την εκσυγχρονισμένη μας κοινωνία.

Από το ραδιενεργό σκηνικό του 1989, όπου τα έργα και οι ημέρες ενός ψευτο-

τραπεζίτη καθήλωσαν τη χώρα μέσα στη δύσοσμη πλευρά του χρήματος και της εξουσίας, περάσαμε στην παγκοσμιοποι-ημένη δεκαετία του νέου αιώνα. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όχι απλώς συμπράτ-τουν, αλλά αγκαλιάζονται και πορεύονται με οδηγό τον πόθο του κέρδους και όχι των αξιών ή των αρχών. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο μικροπρεπής γίνεται κά-ποιος πολιτικός που καταδέχεται ακόμη και την οικοσκευή του να δεχθεί ως δώρο

από "αγνώστους", προκειμένου να συναι-νέσει μελλοντικά σε ευνοϊκές αποφάσεις και με την υπογραφή του να επικυρώσει την αδικία. Αυτές οι λυπηρές αντιλήψεις, "αφού μπορούμε, ας τα πάρουμε όλα δωρε-άν κι αφήστε τα υπόλοιπα αφελή κορόιδα να πληρώνουν με δάνεια και δόσεις", πέρα από την ποταπότητα των δωροληπτών, φανερώνουν και την βαθιά περιφρόνηση τους στους σκληρά εργαζομένους ανθρώ-πους της καθημερινότητας. Οι μεν πρώτοι, σκλάβοι της ακόρεστης βουλιμίας τους για χρήμα και εξουσία, δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας που κάποτε ίσως είχαν, και γίνονται νεροκου-βαλητές στους επιχειρηματικούς μύλους. Οι δεύτεροι, συχνά ανήμποροι μα υπερή-φανοι, σπουδάζουν κι εκείνοι τα παιδιά τους, αλλά επειδή οι αποκτημένες με κόπο( και όχι χορηγίες) αμοιβές τους συνεχώς μειώνονται, τα προτρέπουν να εργαστούν κι εκείνα. Κι όταν πάρουν τα πτυχία τους, έχουν τη κρυφή ελπίδα να θυμηθούν και τον γέρο πατέρα τους, αφού αυτά τα παι-διά θα χτίσουν μια κοινωνία ανθρώπων και όχι ανθρωποειδών. Η δική τους η γνώση είναι η πίστη τους στην επιστήμη που θα ασκήσουν για τον άνθρωπο και όχι για λίγους ανίκανους και ξεπουλημένους πο-λιτικούς.

Μπροστά στα μάτια αυτών των παιδιών, αλλά και όλης της υπόλοιπης αγνής κοινω-νίας, οι έως χθες τιμητές και υπερασπιστές του πολιτικού και κοινωνικού βίου, μετα-τρέπονται σε κομπάρσοι φθηνής επιθεώ-ρησης, αλλοτριωμένοι μισθοφόροι ξένων συμφερόντων, πωλητές μιας γης που δεν τους ανήκει αλλά την άρπαξαν για να την

χαρίσουν ή να την ξεπουλήσουν. Αυτό μας αξίζει άραγε;

Πέρα από όλα αυτά, υπάρχει ένας θε-σμός στον οποίο πιστεύω ακόμα: της ελληνικής δικαιοσύνης. Όχι αυτής, που περιμένει το σφύριγμα των μίσθαρνων δημοσιογραφικών οργάνων για να απο-δώσει ευθύνες και ποινές. Εκείνης, που με οδηγό την ευγένεια της επιστήμης αλλά και την βαρύτητα του λαϊκού αισθήματος, δεν θα στήσει αποσπάσματα ή γκιλοτίνες, αλλά θα εφαρμόσει τον υπέρτατο νόμο της αλήθειας.

Αυτήν, που θα απογυμνώσει την κλοπή της αιμάτινης δημόσιας περιουσίας από κοιλιόδουλους πρώην ή νυν πολιτικούς που ως και τις κρεβατοκάμαρες τους χρεώνουν στον "λαουτζίκο", αφού το ευνουχισμένο τους μυαλό δυστυχώς έμαθε έτσι. Και κυ-ρίως, τον νοητό ήλιο μιας δικαιοσύνης που θα αρνείται τη λογική της "απεριόριστης κλίσης" ή των "οικογενειακών πακέτων", και αλύγιστη θα δείχνει την μέγιστη αξία της.

Αυτό το κομμάτι της εξουσίας, επιβάλλε-ται να λειτουργήσει καίρια και δυναμικά. Ανενόχλητη η δικαιοσύνη από κάθε χα-μερπή πολιτικό ή ψευτο-χορηγό, Έλληνα ή ξένο, να βουτήξει στη θάλασσα της δια-φθοράς που μολύνει το οξυγόνο της χώρας και της ζωής μας. Να φέρει στην επιφάνεια από το θολό και πνιγηρό αυτό βυθό όσους εγκλημάτησαν κατά του λαού αδιαφορώ-ντας και λεηλατώντας τη σαφή εντολή που τους έδωσαν για δημοκρατία και ισονομία. Να τους παραδώσει στην αλήθεια του φω-τός, στα μάτια όσων τους εμπιστεύθηκαν, στην πραγματική Νέμεσι.

Ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι δάσους είναι η δυτική Πάρνηθα και το βασιλικό κτήμα Τατοΐου.Μοναδικό σε ομορφιά και «γεμάτο» ιστορία. Απορώ πως από τότε που ξεκαθαρίστηκε ιδιοκτησιακά επί εποχής Σημίτη ακόμη παραμένει αναξιοποίητο και εγκαταλειμμένο.

Ορφανά εμβάσματαγράφει ο Θωμάς Βέλλιος

Πέρα από όλα αυτά, υπάρχει ένας θεσμός στον οποίο πιστεύω ακόμα: της ελληνικής δικαιοσύνης. Όχι αυτής, που περιμένει το σφύριγμα των μίσθαρνων δημοσιογραφικών οργάνων για να αποδώσει ευθύνες και ποινές. Εκείνης, που με οδηγό την ευγένεια της επιστήμης αλλά και την βαρύτητα του λαϊκού αισθήματος, δεν θα στήσει αποσπάσματα ή γκιλοτίνες, αλλά θα εφαρμόσει τον υπέρτατο νόμο της αλήθειας.

Page 7: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

7

Άρθρα

Στις πολιτικές αρένες του κοι-νοβουλίου, τα άγρια πολιτικά θηρία δείχνουν τα δόντια τους, τρομαγμένα γιατί οσμίστηκαν ότι μαζί με το τέλος του επικοι-

νωνιακού παιχνιδιού έρχεται και το δικό τους τέλος. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, ενώ η μόνη τους αγωνία είναι να μην χάσουν τα προνόμια που καρπώνονται. Διότι ένοχος είναι και αυτός που δέχεται και συγκαλύπτει αυτούς τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, καλύπτοντας έτσι τα νώτα του με μια συ-ντεχνιακή σιωπή.

Ενόσω αυτοί σπαράσσονται, η δική μας ζωή κάθε μέρα πιο αβέβαιη και θλιβερή τραβάει την δική της κατηφόρα. Κανείς δεν ξέρει να πει μέχρι που. Κανείς δεν εγγυάται ως πότε. Η κοινωνία πιο «ορφανή» από ποτέ παραπαίει ακοθοδήγητη κάτω από το μαστίγιο που ονομάζεται «περικοπή». Είναι η ώρα για την κοινωνία να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινωνική αυτοοργάνω-ση, με σκοπό την ανακούφιση της ζωής των

πολιτών. Ηδη άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης στον τόπο μας βγαίνουν σιγά σιγά και προσπαθούν να φωτίσουν λίγο το τοπίο για να μας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε που βρισκόμαστε,γιατί, και ποιες είναι οι επιλογές μας για το μέλλον. Επειδή όμως το παρόν είναι εδώ και ζέον, θα πρέπει οι ενεργοί πολίτες με προτάσεις στις τοπικές κοινωνίες και συντονισμένες δράσεις να βρουν τρόπους για διεξόδους από τα αδιέξοδα που επισωρεύει η κρίση στην καθημερινότητά μας .

Με πόλους αυτούς τους ενεργούς πυ-ρήνες και την τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν πρέπει να είναι απούσα στο κάλεσμα των καιρών, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συσπειρωθούμε και να δίνουμε όλοι μαζί μάχη την μάχη τον πόλεμο για μια αξιο-πρεπή επιβίωση. Πριν από μας ,άλλοι λαοί έδωσαν τις ίδιες μάχες. Μπορούμε να δι-δαχθούμε από τις εμπειρίες τους. Είμαστε η βάση της πυραμίδας και όσο καλύτερα είμαστε δεμένοι τόσο σταθερότερα ισορ-ροπούμε. Οι μορφές της αυτοοργάνωσης

μπορεί να είναι μικρές, αμεσοδημοκρα-τικές, ευκίνητες και ευφάνταστες με ευ-αίσθητο περισκόπιο που να εστιάζει στο ευπαθέστερο σημείο της βάσης. Από αυτήν μας την ετοιμότητα να αντιδρούμε άμεσα και αποτελεσματικά και από την διαρκή διαθεσιμότητά μας να εκχωρούμε μικρό μέρος του χρόνου και της ενέργειάς μας στην κοινή μας πια υπόθεση, θα εξαρτηθεί απόλυτα η αντίστασή μας στην υποδούλω-ση της ζωής μας στην μιζέρια που θέλουν να μας ρίξουν .

Την ελευθερία να ζούμε την ζωή μας, όπως εμείς την ορίζουμε, δεν την εκχω-ρούμε σε κανέναν. Αφού οι κυβερνώντες στάθηκαν ανίκανοι να την υπερασπιστούν και για την ακρίβεια σέρνονται χαμηλά, πολύ χαμηλά στα μάτια μας, είναι η στιγμή να βγούμε μπροστά. Σε όλες τις δύσκολες καμπές της Ιστορίας, όταν η αναγκαιότητα το καλούσε, οι λαοί, σαν έτοιμοι από πά-ντα έρχονταν στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι έτοιμη να τα δώσω όλα σε αυτόν τον αγώνα, εσείς ;

Γεννήθηκες και είμαι περήφανος που ακόμα είμαι καρπερός. Εί-σαι η ζωντανή ηδονή μου. Κά-ποιοι «γραφικοί», διαφωνούν με τη γέννησή σου, γιατί ΕΓΩ

σε καθορίζω. Αγνόησέ τους, γίνε άντρας και… «φλέρταρέ» τους.

«Διεκδικούν ένα νέο Εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη για αντιμετώπιση των τεράστιων ανισοτή-των μεταξύ κέντρου και περιφέρειας, έναν φορέα κοινωνικής και οικονομικής προό-δου, ουσιαστικής κοινωνικής συμμετοχής, δημοκρατίας και διαφάνειας.

Επιμένουν ότι οι δημοτικές αρχές και τα κινήματα πόλης, πρέπει να αγωνίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των κατοίκων, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και θρησκεύματος.

Ζητούν την προώθηση κοινωνικής πολι-τικής, ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομά-δες, τις ανοιχτές θεραπευτικές κοινότητες, την ένταξη των μεταναστών με όλα τους τα δικαιώματα.

Ισχυρίζονται πως αυτά, δεν είναι απλά ζητήματα πολιτικής επιλογής, αλλά πάλη ιδεολογικής ηγεμονίας απέναντι στον κοι-νωνικό συντηρητισμό, ο οποίος αλληλο-

τροφοδοτείται με νεοφιλελεύθερα σχέδια όπως, επιχειρήσεις «σκούπα», «σώματα πολιτών» για τη συνοικιακή ασφάλεια, πάνοπλα στρατιωτικοποιημένα αστυνο-μικά σώματα, κάμερες σε δρόμους και σε σχολεία.

Θέλουν τη διασύνδεση των Περιφερεια-κών και Δημοτικών αρχών με μαζικούς φο-ρείς, κινήματα περιοχής, προοδευτικές και ριζοσπαστικές συλλογικότητες κοινωνικού, φεμινιστικού, οικολογικού και πολιτιστικού χαρακτήρα».

Κωδικέ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είσαι ανεπι-

θύμητος σε αυτούς που διεκδικούν κοινω-νικές πολιτικές. Σε ταυτίζουν με μένα τον κωδικό Δ.Ν.Τ. γιατί ΕΓΩ λένε αποφάσισα να γεννηθείς και διάλεξα «παρτενέρ» μου την Ελλάδα. Ευήλιο και γωνιακό οικόπεδο. Την άφησα όμως να σε βαφτίσει με το προ-γονικό όνομα, της επιλογής μου φυσικά.

Με προβληματίζουν οι Έλληνες που σκέ-φτονται. Σε βλέπουν ίδιο με εμένα το γονιό σου. Με λένε καρχαρία Δ.Ν.Τ. Στυγνό εκ-μεταλλευτή των κόπων, των κοινωνικών και οικονομικών τους δικαιωμάτων. Εγώ τους λέω είμαι γητευτής, μα δυστυχώς δεν είναι οι μόνοι που δε με βλέπουν έτσι.

Άκου τι είπε μεταξύ άλλων ο Δ/ρας Mark Weisbrot, διακεκριμένος οικονομολόγος (Washington D.C.), που έζησε από κοντά όσα έκανα ως κωδικός Δ.Ν.Τ. στην Αργε-ντινή, όταν ο Έλληνας τον ρώτησε

Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρί-ζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και με έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο ,πολύ κόσμο, να την κομματιάζει, ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.

«Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε, είναι επί ένα μήνα κάθε μέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άν-

θρωποι στους δρόμους (εννοώ οι ενήλικες), μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθη-μερινές λειτουργίες.

Μόνο κατά αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά, ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απρο-στάτευτη.

Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως.

Η μόνη σωτηρία πλέον, είναι να εξανα-γκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939 -1945.

Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολ-λούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελ-βετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τρα-γικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού. Πιστέψτε με, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα…

Η φαντασία στην υπηρεσία της κοινωνικής αυτοοργάνωσης

γράφει η Άννα ΣαριλάκηΜικροφιλοσοφικά

Είναι η ώρα για την κοινωνία να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινωνική αυτοοργάνωση, με σκοπό την ανακούφιση της ζωής των πολιτών. Ηδη άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης στον τόπο μας βγαίνουν σιγά σιγά και προσπαθούν να φωτίσουν λίγο το τοπίο για να μας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε που βρισκόμαστε,γιατί, και ποιες είναι οι επιλογές μας για το μέλλον.

Κωδικέ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είσαι ανεπιθύμητος σε αυτούς που διεκδικούν κοινωνικές πολιτικές. Σε ταυτίζουν με μένα τον κωδικό Δ.Ν.Τ. γιατί ΕΓΩ λένε αποφάσισα να γεννηθείς και διάλεξα «παρτενέρ» μου την Ελλάδα. Ευήλιο και γωνιακό οικόπεδο

ΕπωνύμωςΚωδικός Δ.Ν.Τ. προς κωδικό «ΚΑΛΛΙΚΤΡΑΤΗΣ» γράφει o Γιώργος Μαθόπουλος

Page 8: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

8 Άρθρα

Επειδή είμαι από μάνα και πατέρα από τις αλλοτινές πατρίδες δικαιούμαι… να γράψω αυτές τις γραμμές.

Η Μωραΐτισα σύζυγός μου αγάπησε τόσο πολύ τα μικρασιάτικα έθιμα που τα εμφύσησε στις δυο μας κόρες. Έτσι οι τρεις γυναίκες του σπιτιού μας είναι μέλη της Ένωσης Μικρασιατών, συμμετέ-χουν στο χορευτικό τμήμα και συνεχίζουν τις παραδοχές των γονιών μου. Δηλαδή «μετέρχονται… Μικρασιατικής παιδείας». Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι… Μικρασιάτισσες. Κατ’ επέκτα-ση αυτό ισχύει και για όλους εκείνους τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας που αγάπησαν τους πρώτους οικιστές της και συνέδεσαν τη ζωή τους με αυ-τούς, με τον πολιτισμό και τις παρα-δόσεις τους.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη το σοβινι-σμό που κρύβεται μέσα μας και να μπού-με στην ουσία. Θέλω να βάλω κάποια πράγματα στο ράφι τους και θα προ-σπαθήσω να το κάνω. Αφορμή μου έδω-σε το αυτοαναιρούμενο νοηματικά άρθρο

της κ. Κατερίνας Μουστάκη στο περασμέ-νο φύλο της εφημερίδας «Νέα Ερυθραία», με τον τίτλο «υποκρισία». Για να δούμε όμως ποιος υποκρίνεται και ποιος προσπαθεί να κοροϊδέψει ποιον;

Σύμφωνα με τα γραφόμενά της, όσοι Ερυθραιώτες διαθέτουν πατρικό σπίτι εκτός «των τειχών» ή πηγαίνουν διακοπές ή κάνουν προσκύνημα λόγω καταγωγής σε κάποιο ελληνικό χωριό, δεν πρέπει να έχουν άποψη για τη συνένωση Νέας Ερυθραίας – Κηφισιάς – Εκάλης. Χαρακτηρίζονται από την ίδια «όψιμοι εραστές» της πόλης και στολίζονται καταλλήλως. Πιο κάτω, για ευνόητους λόγους, εξυμνεί όσους απουσίασαν για πολλά χρόνια από τη Νέα Ερυθραία, χαρακτηρίζοντάς τους ως «μέτοικους» που εργάστηκαν ή συνεργά-στηκαν εκτός αυτής και γνώρισαν άλλους λαούς και αναλώθηκαν σε άλλα μέρη.

Οι πρώτοι ή αλλιώς «οι όψιμοι Ερυ-θραιώτες» κατά τη λογική «Κατερίνας Μουστάκη» δε δικαιούνται να ομιλούν γιατί είναι ρατσιστές, ψεύτες και υπο-κριτές. Μέσα από αυτές τις προσβλητικές αράδες, ασύστολα συκοφαντεί και σχολι-άζει όποιον έχει διαφορετική από τη δική της άποψη. Προσπαθεί να μπερδέψει τα πράγματα σε μία προσπάθεια να απολο-γηθεί για τα όσα εκείνη υποστηρίζει. Διότι κανείς, μα κανείς δεν ασχολήθηκε δημόσια με κριτική για τις θέσεις της, όσον αφορά τις συνενώσεις των Δήμων. Δικαίωμά της να πιστεύει ότι το νέο αυτοδιοικητι-κό σχήμα Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη θα ξεπεράσει την, κατά την ίδια, μιζέρια του σήμερα και θα φτάσει την τελειότητα. Έχει όμως υποχρέωση να σεβαστεί και τις διαφορετικές απόψεις.

Έχει υποχρέωση να αφήσει τα υπονοού-μενα για τους άλλους περί συμπλεγμάτων, ψεύδους και εξυπηρέτησης συμφερόντων για το λόγο ότι δεν συνηγορούν μαζί της.

Η αλήθεια για τον χωροταξικό Καλ-λικράτη είναι μία. Δεν έγινε δημόσια διαβούλευση και μέσα σε διάστημα δέκα πέντε ημερών βρεθήκαμε δημότες ενός νέου Δήμου, του ίδιου – σε έκταση – με το Δήμο της Αθήνας.

Ένα κακό παράδειγμα, αυτοδιοι-κητικού μορφώματος το οποίο επα-ναλαμβάνεται και μάλιστα χωρίς τις προαπαιτούμενες αυτοδιοικητικές υποδομές. Τόσο η Διοίκηση του Δήμου όσο και εγώ ως μέλη της ίδιας δημοτικής παράταξης υποστηρίξαμε τη συνένω-ση μόνο Νέας Ερυθραίας – Εκάλης. Στηριχτήκαμε σε κοινωνικοοικονομικές δι-αφορετικότητες, στις ελλείψεις υποδομών, στην αδυναμία αντιμετώπισης ζητημάτων πολιτικής προστασίας και προστασίας του περιβάλλοντος που θα εμφανιστούν άμεσα στον υπερμεγέθη Δήμο, Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης.

Όσον αφορά την πρόταση της κ. Μουστάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο να ονομάζεται ο νέος Δήμος, Κηφισιά – Νέα Ερυθραία, οφείλω να της υπενθυμίσω ότι ήταν εκτός θέματος, διότι το θέμα που συζητούσαμε ήταν η διενέργεια δημοψη-φίσματος.

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλί-ου εφήρμοσα τον κανονισμό λειτουργίας του. Οι ψηφοφορίες του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να στηρίζο-νται σε προτάσεις με τη λογική «ό,τι θυμάμαι… χαίρομαι». Έχουμε, ευτυχώς, διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα

από ότι η κ. Μουστάκη. Για τη διοίκηση του Δήμου και εμένα το

πρόβλημα δεν είναι το όνομα που θα πάρει το παιδί, δηλαδή ο νέος Δήμος, που γεννήθηκε από τον χωροταξικό Καλλικράτη στην περιοχή μας, αλλά η αρτιμέλειά του, η βιωσιμότητα και η προοπτική της ανάπτυξής του. Άλλω-στε, όπως προκύπτει από μία ανάγνωση του Νόμου, η δημοτική κοινότητά μας θα διατηρήσει το όνομα Νέα Ερυθραία. Θα λέγαμε κάτι αντίστοιχο με τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αθηναίων, όπως πχ. Κυψέλη, Κολωνός, Κουκάκι, Παγκρά-τι…

Για εμάς θα παραμείνει αναπάντητο το ερώτημα γιατί ένας λειτουργικά αυτόνομος Δήμος, που σήμερα πληρεί τα πληθυσμιακά κριτήρια με υποδομές, όπως είναι η Νέα Ερυθραία, να μην ενωθεί μόνο με την Εκά-λη. Οι τεκμηριώσεις μας περιορίστηκαν στο παρόν, χωρίς εκθέσεις για το ιστορικό παρελθόν της Νέας Ερυθραίας, που δικαί-ως για πολλούς αποτελεί και αυτό λόγο αναφοράς.

Δεν επιθυμώ να ακολουθήσω το προκλη-τικό και αλαζονικό ύφος της αρθρογρά-φου και να απευθυνθώ στους αναγνώστες με τον επίλογο: «Τα συμπεράσματα δικά μας».

Ασφαλώς ο καθένας και γνωρίζει και διαβάζει και θα οδηγηθεί στα δικά του συμπεράσματα.

Η ταπεινότητά μου υπαγορεύει μόνο μία ευχή. Η συνένωση των τριών Δήμων να έχει επιτυχία, διαφορετικά θα υποστού-με όλοι τις βλαπτικές συνέπειες και τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα, έστω και κροκοδείλια!

Δικαιούμαι να ομιλώ;

τουΦωτη Δημάκη

προέδρουτου Δημοτικού

Συμβουλίου

ΠάράΣκΕυη, 2 ΙόυΛΙόυΏρα 17.00 αναχώρηση από τη Ν. Ερυθραία

για Πειραιά και Μυτιλήνη. ΣάΒΒάτό, 3 ΙόυΛΙόυΏρα 6.30-7.00 π.μ. άφιξη στη Μυτιλήνη κι

από ‹κεί με καραβάκι στο Ντικελί. κι από εκεί με πούλμαν για. Περιήγηση στο άϊβαλί με τα αμέτρητα ελληνικά μνημεία. Διανυκτέρευση στο Αϊβαλί.

κυρΙάκη, 4 ΙόυΛΙόυΏρα 7.30 π. μ. Αναχώρηση για Πέργαμο. Ολο-

ήμερη ξενάγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση στο Αϊβαλί.

ΔΕυτΕρά, 5 ΙόυΛΙόυΏρα 8.30 π.μ. Επίσκεψη στα μοσχονήσια.

Αναχώρηση για Σμύρνη. Καθ΄οδόν επίσκεψη στις Φώκιες (Νέα και Παλιά Φώκαια). Διανυ-κτέρευση στη Σμύρνη.

τρΙτη, 6 ΙόυΛΙόυΏρα 8.30 π.μ. Περιήγηση στη Σμύρνη (κά-

στρο, μουσείο, Κονάκι, αρχαία αγορά, Απάνω Μαχαλάς, Κε, Πούντα) και στο κορδελιό. Δια-νυκτέρευση στη Σμύρνη.

τΕτάρτη, 7 ΙόυΛΙόυΏρα 8.30 π.μ. Επίσκεψη στα προάστια μπου-

τζά, μπουρνόβα και Σεβντίκιοϊ. Το μεσημέρι και το απόγευμα ελεύθερο στα παζάρια της Σμύρνης. Διανυκτέρευση στη Σμύρνη.

ΠΕμΠτη, 8 ΙόυΛΙόυ

Ώρα 7.30 π.μ. Ξενάγηση στην Έφεσο (αρχαία πόλη, Άη-Θεολόγος, μουσείο, τζαμί Ισάμπεη). Επίσκεψη στο χωριό κιρκιντζέ (πατρίδα της Δ. Σωτηρίου), στην αρχαία τέω, στο Σιγατζίκι και το Σιβρισάρι. Διανυκτέρευση στη Σμύρνη.

ΠάράΣκΕυη, 9 ΙόυΛΙόυΏρα 8.00 π.μ. Επίσκεψη στα μαρτυρικά Βούρ-

λα, στη Σκάλα, στον Γκιούλμπαξε, στην κάτω Παναγιά και στην άγιά-Παρασκευή. Διανυκτέ-ρευση στον Τσεσμέ.

ΣάΒΒάτό, 10 ΙόυΛΙόυΏρα 8.30 π.μ. Περιήγηση στο Λυθρί, στα

Λίτζια και στα άλάτσατα. Πιθανή επίσκεψη στο χωριό ρεΐσντερέ. Διανυκτέρευση στον Τσεσμέ.

κυρΙάκη, 11 ΙόυΛΙόυΏρα 8.30 π.μ. Περιήγηση στον τσεσμέ. Ελεύ-

θερος χρόνος ως το απόγευμα. Ώρα 18.00 ανα-χώρηση για Χίο και ώρα 22.00 απόπλους για Πειραιά.

ΔΕυτΕρά 12 ΙόυΛΙόυΏρα 6.30 το πρωί άφιξη στον Πειραιά.

ΠρόΣόΧη:Στην εκδρομή δεν μπορούν να συμμετέ-

χουν παιδιά (κάτω των 12 ετών) και άτομα ηλικιωμένα ή άλλα, με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρδιοπαθείς, ασθματικοί, διαβητι-κοί, άτομα με κινητικά προβλήματα ή όσοι

επηρεάζονται πάρα πολύ από τη ζέστη, την κούραση, την έντονη συγκίνηση κλπ.). Δεν προβλέπεται μεσημεριανή ξεκούραση στο ξενοδοχείο ούτε θαλάσσια μπάνια.

Δηλώστε οπωσδήποτε στο Θοδωρή τον τόπο της μικρασιατικής καταγωγής σας.

κόΣτόΣ ΕκΔρόμηΣ: 800 ευοώ Στην τιμή περιλαμβάνονται:Εισιτήρια και μεταφορικά πλοίων και λεω-

φορείου.Διαμονή σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες

στα πλοία.Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια ξενοδοχείου 4

και 5 αστέρων με πρωινό και δείπνο (8 δια-νυκτερεύσεις).

Αμοιβή ελληνόφωνου ξεναγού.Φιλοδωρήματα αχθοφόρων, χοτζάδων σε

τζαμιά, φυλάκων αρχ. χώρων κλπ.Ταξιδιωτική ασφάλιση.Δεν περιλαμβάνονται: τα προσωπικά έξοδα

στα πλοία, τα εισιτήρια αρχαιολογικών χώρων, μουσείων κ.ά., το φιλοδώρημα οδηγού και ξεναγού, τα μεσημεριανά μικρογεύματα στην Τουρκία και όλα τα ποτά.

Διαφορά δίκλινης καμπίνας: 50 ευρώ κατ΄ άτομο. Δεν υπάρχουν υονόκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία.

ΔηΛΩΣΕΙΣ - ΠρόκάτάΒόΛη - ΠΛηρΩμηΔηλώσεις συμμετοχής στο Θοδωρή Κοντάρα

(620 93 09, 6956 307 976). Προκαταβολή 400 ευρώ μέγρι την Παρα-

σκευή, 21 μαΐου 2010. Ως εξασφάλιση θέσης θεωρείται μόΝό η ΠΛηρΩμη ΠρόκάτάΒό-ΛηΣ. Εξόφληση του υπολοίπου (400 ευρώ) μέχρι την τετάρτη. 16 Ιουνίου 2010.

κάτάΘΕΣη ΧρημάτΩΝ Όσοι μένουν στη Ν. Ερυθραία πληρώνουν κατ΄ ευθείαν στο Θοδωρή. Όσοι απέχουν από την περιοχή κα-ταθέτουν: ή στο τάΧ. τάμΙΕυτηρΙό αρ. λογα-ρισμού 000 800 800 09-5 ή στη ΕϋκόΒάΝκ αρ. λογ. 0026 - 0273 - 99 - 0200 331 883

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας, χρήματα δεν επιστρέφονται, εκτός εάν βρεθεί αντικαταστάτης.

Στην τουρκία μπορείτε να ταξιδέψετε: 1. ή-με διαβατήριο νέου τύπου (ελέγξτε το,

μην τυχόν έχει λήξει ή λήγει κατά το ταξίδι μας).

2. ή με νέου τύπου ταυτότητα (που έχει, δηλαδή, και με λατινικά στοιχεία το ονομα-τεπώνυμο σας).

και τα δυο ταξιδιωτικά έγγραφα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. όπωσδήποτε δηλώστε στο Θοδωρή τα στοιχεία του ταξι-διωτικού εγγράφου σας.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΟΛΙΔΑ, ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Page 9: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

9

Άρθρα

Παρατηρώ ότι, σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, όλες οι προτάσεις που κατατί-θενται από σύσσωμο σχε-δόν τον πολιτικό κόσμο,

αλλά και από τους ειδήμονες, αναφέρο-νται πρωτίστως στο πως μπορεί να στηθεί ένα νομικό και πολιτικό δίχτυ προστασίας απέναντι στην ασυδοσία του αχαλίνωτου κερδοσκοπικού καπιταλισμού, ο οποίος για να εξορύξει τα μέγιστα δυνατά κέρδη έχει την τάση να απορυθμίζει το σύνολο των οικονομικών, κοινωνικών, οικογενει-ακών και προσωπικών σχέσεων. Ο βαθμός προστασίας, που ζητείται, προσδιορίζει σε τελευταία ανάλυση και το πόσο αριστερά στο πολιτικό φάσμα τοποθετούνται οι κατα-τιθέμενες προτάσεις. Κοινός παρονομαστής όμως της συλλογιστικής που αναπτύσσε-ται, ανεξάρτητα από πόσο δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη είναι η προσέγγιση, είναι ο ακόλουθος: το κράτος πρέπει να πάρει μέτρα που να θέτουν υπό έλεγχο τις κερδο-σκοπικές δραστηριότητες των τραπεζιτών, των χρηματιστών, των εθνικών και πολυ-εθνικών ολιγοπωλίων και εάν το ελληνικό κράτος, ή μάλλον οι πολιτικοί διαχειριστές του, ήταν λιγότερο διεφθαρμένοι, λιγότερο όμηροι ιδιωτικών συμφερόντων και περισ-σότερο «αμερόληπτοι» δε θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση της επαπειλούμε-νης χρεοκοπίας.

Αυτή είναι η κρατούσα σήμερα ερμη-νεία της κρίσης, η οποία κατά τη γνώμη μου ακούγεται μονόπλευρη και γι’ αυτό καταντάει και εύκολα ηθικολογική. Γιατί ο υπερδανεισμός του κράτους, η διασπά-θιση του δημόσιου χρήματος, η κακοδι-αχείριση του δημόσιου τομέα όπως και η υπερδιόγκωση των δημοσίων υπηρεσιών σε σχέση με τις μάλλον πενιχρές επιδόσεις τους είναι η μία όψη του νομίσματος. Αν δηλαδή από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά είχε αναπτυχθεί στη χώρα αξιόλογος ιδιωτικός καπιταλιστικός τομέας, ο δημό-σιος τομέας δεν θα είχε φορτωθεί όλες τις αμαρτίες του ελλειμματικού ιδιωτικού το-μέα και βέβαια μέσα σε ένα διαφορετικής τάξης οικονομικό σύνολο η διαδρομή του θα ήταν τελείως διαφορετική. Το πελατεια-κό σύστημα προσλήψεων συνέπεσε απλώς με την αδυναμία του ιδιωτικού τομέα να αποτινάξει από πάνω του τη λογική της «αρπαχτής» και να υιοθετήσει ένα μοντέλο παραγωγικών επενδύσεων με κάποιο ρίσκο και με κάποιο βάθος χρόνου αποσβέσεων και κερδοφορίας. Επομένως μπορούμε να πούμε ότι, προσλαμβάνοντας αθρόα το ελληνικό «Δημόσιο», έκανε παράλληλα και κοινωνική πολιτική μειώνοντας (μαζί με τη μετανάστευση εκείνων των χρόνων) τους δείχτες ανεργίας. Ή μήπως θέλαμε μια ακόμη πιο συρρικνωμένη εσωτερική αγορά και ανθρώπους σε κατάσταση εξωφρενικής ένδειας…. «να μας χαλάνε και τη βιτρίνα της βαριάς βιομηχανίας μας, του τουρι-σμού»; Η αναπηρία του ιδιωτικού τομέα-καίρια εφόσον μιλάμε για καπιταλιστικό σύστημα και ελεύθερη αγορά-ήταν τότε, όπως εξάλλου ακόμη περισσότερο είναι και σήμερα, μαζί με τα κρατικά ελλείμματα,

η γενεσιουργός αιτία της κακοδαιμονίας μας. Αναφέρομαι στην έλλειψη ανταγω-νιστικότητας του μεγαλύτερου μέρους του ιδιωτικού τομέα. Στην αφυδατωμένη επι-χειρηματικότητα του μέσου Έλληνα επιχει-ρηματία, ο οποίος από τα ριψοκίνδυνα νερά του ανοιχτού πελάγους προτιμά (ιστορικά) τα ήσυχα, για την ακρίβεια λιμνασμένα, νερά που του εξασφαλίζουν οι ειδικές, προ-νομιακές, σχέσεις με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους πολιτικούς διαχειριστές του. Αναφέρομαι με άλλα λόγια στην ιστορικά παγιωμένη επιλογή του ελληνικού κεφαλαί-ου (οι λόγοι σύνθετοι, άκρως ιστορικοί και απ’ ότι φαίνεται ανεξίτηλοι) να είναι «εκ του ασφαλούς» η ουρά των καπιταλιστικών κέντρων, δηλαδή κατά κανόνα αντιπρόσω-πος, μεσάζοντας, μεταπράτης των δυτικών ισχυρών οικονομιών και να αποφεύγει την καθετοποίηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, την μακροπρόθεσμη επένδυση σε σύγχρονες, καλά οργανωμέ-νες και ανταγωνιστικές μονάδες.

Γιατί αν δεν υιοθετήσουμε το αριστερο-γενές μόρφωμα του κράτους-επιχειρηματία και μιας κεντρικά σχεδιασμένης ανάπτυξης που αυτό το κράτος θέτει σε κίνηση, τότε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει άλλη έξοδος από την κρίση εκτός από το δρόμο της ανάπτυ-ξης (με ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις)

το φλέγον ερώτημα είναι «Ποιος θα κάνει αυτήν την ανάπτυξη;» ΄Η, αλλιώς διατυ-πωμένο: «Ποιο είναι το εγχώριο ιστορικό υποκείμενο (κοινωνική τάξη ή έστω κοι-νωνική ομάδα) που θα αναλάβει το βάρος μιας Ανάπτυξης που θα μπορεί «να στα-θεί» παγκοσμίως και να παραγάγει αντα-γωνιστικό «εθνικό προϊόν» (στον αγροτικό τομέα, στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό), το οποίο θα δημιουργήσει εκείνους τους ρυθμούς αύξησης του εθνι-κού εισοδήματος που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει τα δάνειά της, για να μην ξαναπέσει στην ίδια παγίδα και για να δραπετεύσει δια παντός από το σημερινό της αδιέξοδο»; Αυτή η δυτικού τύπου επι-χειρηματικότητα μόνο μύθος ήταν (άντε στην πιο τίμια εκδοχή και απωθημένο) των εκσυγχρονιστών παραμυθάδων της προ και μετά την Ο.Ν.Ε εποχή (που στην πραγ-ματικότητα συνέχιζαν να εμφανίζουν ως Ανάπτυξη τις σίγουρες και εύκολες μπίζνες των ημετέρων με το «Δημόσιο»).

Κι εδώ βέβαια όταν μιλάμε για τέτοιες ιστορικές, πολιτισμικές, κοινωνικές, οικο-νομικές δομές όπως είναι η δυτικού τύπου επιχειρηματικότητα, το να κυνηγάς δηλα-δή το κέρδος όχι μόνο κοντοπρόθεσμα, συχνά με «πειρατικές και ληστρικές με-θόδους», τις γνωστές «αρπαχτές», αλλά μακροπρόθεσμα μέσα από «παραγωγικές επενδύσεις» (με κρατική αρωγή και «δια-πλοκή» αναμφιβόλως!), όταν μιλάμε για τέτοιου είδους σκληρές πραγματικότητες στην εποχή της παγκοσμιοποίησης ούτε κωμικοτραγικές συρραφές, ανίερα παντρέ-ματα Ανατολής –Δύσης, ούτε και φολκλο-ρικά τεχνάσματα του τύπου Greek Zorbaς ή του τύπου «Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το αγόρι μου» σε κρατάνε ζωντανό και μάχιμο. Αυτή η «επιχειρηματικότητα» (με όλες τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της), της οποίας σημειωτέον τα εισαγόμενα αγαθά με μανία καταναλώνουμε, αποτελεί τη λυδία λίθο της οικονομικής ευρωστίας των «μισητών» πιστωτών μας. Και φυσικά είναι ο μονόδρομος της οποιασδήποτε άξι-ας του ονόματός της, δυναμικής, ισχυρής οικονομίας με τα σημερινά δεδομένα των παγκόσμιων κοινωνικών και οικονομικών συσχετισμών.

Επιπλέον-γι’ ακόμη μια φορά-δεν μπο-ρεί να είναι μια εισαγόμενη από τεχνο-κράτες και «πεφωτισμένους πολιτικούς»

συνταγή, αλλά ένα «ιστορικό ρεύμα», μια «ολόκληρη κουλτούρα», ένα κυρίαρχο ιδε-ολόγημα δηλαδή τρόπος σκέψης και ζωής που διαποτίζει μια ολόκληρη κοινωνία και σίγουρα (απόδειξη η σημερινή κατάστα-ση) δεν μπορείς να «ξεμπερδέψεις» με μια τέτοια σύνθετη «κοινωνική συνθήκη» ούτε με «δημιουργικές λογιστικές», ούτε με μεταφυσικά κατασκευάσματα του τύπου το «ελληνικό δαιμόνιο». Γιατί το ελληνικό δαιμόνιο αποδείχτηκε δαιμονικότατο σε συνθήκες ισχυρού προστατευτισμού, πριν από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και μετά την είσοδο στην Ο.Ν.Ε, πάλι σε ειδικές συνθήκες «βγήκε ασπροπρόσωπο», τις γνωστές σε όλους μας συνθήκες των αποκοιμιστικών επιδοτήσεων με τα διά-φορα πλαίσια στήριξης. Πάντως όχι σε συνθήκες «πυρετώδους παραγωγής» που «με το σπαθί της» κερδίζει μια θέση στην ενοποιημένη αγορά.

Δε ξέρω αν μετά την επιδρομή του Δ.Ν.Τ θα τη βρούμε αυτήν την χρυσοφόρα «επι-χειρηματικότητα». Αν δηλαδή θα γίνουμε μια σύγχρονη, ανταγωνιστική, καπιταλιστι-κή οικονομία με ό,τι σημαίνει αυτό. Ξέρω όμως ότι η παγκοσμιοποίηση αυτή τη στιγ-μή-και με δεδομένους τους οικονομικούς, κοινωνικούς και γεωπολιτικούς συσχετι-σμούς-σε βάζει ως «επιχειρηματικότητα», αλλά και ως «εργασία», δίπλα-δίπλα στον «Κινέζο» που ένα δεσποτικό καθεστώς τον «ξεζουμίζει» , στο «Βούλγαρο» των 300 ευρώ μισθό το μήνα, στον «Αμερικάνο» που η ευελιξία του, είτε είναι επιχειρηματίας, είτε εργαζόμενος, συνιστά ένα διαρκές ξε-ρίζωμα ακόμη και από ελάχιστες συνήθειες και «βολέματα» (ένα ξερίζωμα που ίσως να συνιστά τον ορισμό της απανθρωπιάς), στο «Γερμανό» που…στο «Γάλλο» που….

Σε αυτό το σκηνικό η υπερχρεωμένη από τους δικούς της Αφέντες χώρα πρέπει να βάλει στο φουλ τις παραγωγικές της μηχα-νές (για 5..6..7 ακόμη και 8% ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μιλάνε όσοι κάνουν το λογα-ριασμό με χαρτί και μολύβι, γιατί μόνο με περικοπές μισθών, συντάξεων και δαπανών ούτε ένα μέρος του χρέους της δεν αποπλη-ρώνει). Πρέπει με άλλα λόγια «εντός και εκτός» να κονταροχτυπηθεί με όλους τους προαναφερόμενους παγκόσμιους παίχτες, που ήδη έχουν λάβει θέση και προπορεύ-ονται μέτρα... χιλιόμετρα στις αγορές (και πρώτα και καλύτερα στην εγχώρια αγορά). Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, όταν τοποθε-τεί τις ελληνικές «παραγωγικές δυνάμεις» μέσα στον ισχύοντα παγκόσμιο καταμερι-σμό εργασίας, αν οι «γνωστοί άγνωστοι» Φωστήρες της ελληνικής μεταπολίτευσης μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» γι’ ακόμη μια φορά κι αν δεν πάνε τη χώρα σε μια ελεγ-χόμενη χρεοκοπία που ευελπιστούν τι….; ΄Οτι θα λειτουργήσει ως ηλεκτροσόκ, ή ως από μηχανής θεός, που θα αναμορφώσει πλήρως με την οικονομική τρομοκρατία μια χώρα που δεκαετίες την κρατούσαν οι άρχοντες του τόπου σε αφασία… γιατί έτσι έκαναν ανενόχλητοι τις χρυσοφόρες δουλειές τους; Αστεία πράγματα ακόμη και για πρωτοετή φοιτητή κοινωνιολογίας.

του Μάκη ΚορακιανίτηΖητείται εγχώρια αστική τάξη

Η αναπηρία του ιδιωτικού τομέα ήταν τότε, όπως εξάλλου ακόμη περισσότερο είναι και σήμερα, μαζί με τα κρατικά ελλείμματα, η γενεσιουργός αιτία της κακοδαιμονίας μας. Αναφέρομαι στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας του μεγαλύτερου μέρους του ιδιωτικού τομέα. Στην αφυδατωμένη επιχειρηματικότητα του μέσου Έλληνα επιχειρηματία...

Page 10: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

10 Παραλειπόμενα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Μέλος της :

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΛΤΑ 6772

Γραφεία:25ης Μαρτίου 9 (ισόγειο)14671 Ν. Ερυθραία Τηλ. 210 8075 665 Fax: 210 8075 904e-mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.sepik.net/neaΙδιοκτησία ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικήΕκδότης- διευθυντής ΠΕΤΡΟΣ A. ΜΠΑΣΤΕΑΣΥπεύθυνος Σύνταξης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣΑθλητικά ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ Πολιτιστικά - Προσωπικά ΜΑΡΙΑ ΣΑΝΤΙΞΗΜε αφορμή ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗΙχνηλασίεςΘΩΜΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣΕπωνύμωςΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣΟ ψυχολόγος απαντάΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣΚαιρικές ΔιαδρομέςΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΡΜΟΥΣΗΣΟι ταινίες στις αίθουσεςΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣΓενικά & ΤοπικάΝΙΚΟΣ ΚΟΖΩΝΗΣΥγεία-ΔιατροφήΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΠΠΑΣΣυνεργάτεςΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΟΜΒΡΟΣΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΣ ΜΑΚΗΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΑΣΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΟΥΣΣΟΥΑΝΝΑ ΣΑΡΙΛΑΚΗΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥΔημιουργικό - Σελιδοποίηση ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕκτύπωση ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΩΝ Ε.Π.Ε.Τιμή Φύλλου: 1 ΕυρώΣυνδρομέςΝΠΔΔ - Α.Ε.: 200€ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΤΗΣΙΑ - παράδοση αυθημερόν: 40 € - μέσω ΕΛΤΑ: 20 € ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: 100 €ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ : 50 €Copyright © 2003-2010 ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπα-ραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχο-μένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφη-σης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα.

«Η ΙΣτΟρΙΑ πΑΙζΕΙ συχνά παράξενα παιχνίδια», γράφει ο Ρούσσος Βρανάς στα «ΝΕΑ». «Ήταν τέτοιες µέρες, πριν από 63 χρόνια, όταν ένα πλοίο µε το όνοµα «Εξο-δος», που έβαζε πλώρη για τα νερά της Πα-λαιστίνης, παγιδεύτηκε στα δίχτυα της διε-θνούς διπλωματίας. Ο καπετάνιος του, ένας εικοσιεπτάχρονος Εβραίος, είχε αναλάβει µια παράνοµη αποστολή: να µεταφέρει από τη µια άκρη της Μεσογείου στην άλλη 4.515 Εβραίους που είχαν γλιτώσει από το Ολο-καύτωµα. Οµως, οι διεθνείς συµφωνίες δεν προέβλεπαν ακόµη την ίδρυση εβραϊκού κράτους. Και οι Βρετανοί, που έπαιζαν πά-ντα διπλά παιχνίδια, εναντιώνονταν στην εγκατάσταση κι άλλων Εβραίων στην υπό βρετανική κατοχή Παλαιστίνη.

Μόλις το πλοίο βγήκε στα ανοιχτά, δέ-χτηκε επίθεση βρετανικών αντιτορπιλικών. Οσοι από τους τραγικούς επιβάτες του γλί-τωσαν, οδηγήθηκαν προσωρινά από τους Βρετανούς πάλι στους τόπους όπου είχαν μαρτυρήσει: σε πρώην χιτλερικά στρατό-πεδα συγκέντρωσης. Και η διεθνής κοινή γνώμη σκιρτούσε από φρίκη. «Επιστροφή στο Ράιχ», έγραφε ένα αµερικανικό πρω-τοσέλιδο. Μόνο όταν έληξε η βρετανική κυριαρχία στην Παλαιστίνη μπόρεσαν οι περιπλανώμενοι Εβραίοι να φτάσουν στον προορισμό τους, µε το πλοίο ‹Εξοδος› ».

Η ΕΝτΙ ΕπΣτΑιΝ, που έχασε τους γο-νείς της στο Αουσβιτς. μετά τη σφαγή στα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα τάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων και καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ, μετά τους βομβαρδισμούς της Γάζας, πέρυσι, δεν επιτρέπει να περάσει σχεδόν τίποτα μέσα στη Γάζα. Έβγαλαν,

μάλιστα, μια λίστα με 200 είδη, τα οποία απαγορεύονται να εισαχθούν. Μεταξύ αυ-τών είναι και πολλά ηλεκτρονικά είδη ια-τρικής, χωρίς τα οποία οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να κάνουν κάτι. Οι άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς φάρμακα και εξοπλισμό. Αυτό είναι αργή γενοκτονία».

ΔύΟ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑφΑλΑτωΣΗΣ, τούβλα και κεραμίδια, 250 ηλεκτρικά αμαξίδια για ανάπηρους, ένα ανυψωτικό κλαρκ των ναυτεργατών της Ελευσίνας και σχολικές τσάντες. Αυτά ήταν τα όπλα που είχαν στο πλοίο τους.

Πήγαν να «πολεμήσουν» τον αποκλει-σμό 1,5 εκατομμυρίου συνανθρώπων τους στοιβαγμένων και αποκομμένων σε μια λωρίδα γης σαν απ το Φάληρο μέχρι την Βάρκιζα.

Σε καιρό ειρήνης συνάντησαν τον πό-λεμο και τον παραλογισμό της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, που τους επιτέθηκε σε περιοχή που χαρακτήρισε «διεθνή ισ-ραηλινά ύδατα»!

Ο Μιχάλης, ο Άρης, ο Δημήτρης και ο Θά-νος μέλη της αποστολής «Ένα καράβι για τη Γάζα» διηγούνται όσα συνέβησαν:

«Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν. Ακόμα και τον Πολ, έναν μεσήλικα διαβητικό. Ιδιαί-τερο μένος έδειξαν προς τον Πισσία, που κάποια στιγμή τον έδερναν δεκάδες άτομα. Μας κράτησαν σε εξευτελιστικές συνθή-κες με πλήρη στέρηση των δικαιωμάτων μας. Δεν φάγαμε ούτε ήπιαμε τίποτα. Δεν επικοινωνήσαμε με κανέναν. Ζητούσαμε γιατρό και μας έστελναν κουκουλοφόρο. Το ηλεκτροσόκ σε όποιον αντιστάθηκε και οι πλαστικές σφαίρες ήταν η πάγια τακτική.

Καθόμασταν κάτω με τα όπλα στον κρό-ταφο... ».

ΟτΑΝ ΣΟΜΑλΟΙ πΕΙρΑτΕΣ επιτί-θενται σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά πλοία οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ σαρώνουν την Ερυθρά θάλασσα. Η ελεύθερη ναυσιπλοΐα υπέρτε-ρη αξία. Τα εμπορεύματα πιο σημαντικά από τα ανθρώπινα δικαιώματα Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών; Ελληνική κυβέρ-νηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, διεθνείς οργανισμοί στέκουν αμήχανοι απέναντι στο διεθνή τρομοκράτη, την κυβέρνηση του Ισραήλ, που απειλεί με την συμπεριφορά της να τινάξει την ειρήνη και τη Μεσόγειο στον αέρα;

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερ-ντογάν, του οποίου την «ευαισθησία» για τη διεθνή νομιμότητα και τα ανθρώπινα δικαι-ώματα οι Κύπριοι και οι Κούρδοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τόλμησε να δηλώσει: «Όλοι μπορεί να παραβλέψουν τα εγκλήματα ή ακόμη και να τα στηρίξουν με τρόπο ύπουλο. Αλλά το Ισραήλ να μην κάνει το λάθος να νομίζει ότι η Τουρκία είναι σαν τους άλλους. Το κόστος του λάθους αυτού θα είναι πολύ βαρύ... Το Ισραήλ πρέπει άμεσα να σταμα-τήσει τους περιορισμούς εναντίον της Γάζας και να πάψει να εμποδίζει την ανθρωπιστι-κή βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους... Η επιθετικότητα του Ισραήλ πηγάζει από τη δύναμη που αντλεί από κάπου».

Η ΕλλΗΝΙΚΗ ΚύβΕρΝΗΣΗ συνέ-πασχε αλλά ήταν απούσα από τις διεθνείς πιέσεις κατά του κράτους - δολοφόνου. Πα-ρούσα, κατά σύμπτωση, σε κοινά γυμνά-σια με τον ισραηλινό στρατό, την ίδια ώρα με το πειρατικό ρεσάλτο των ισραηλινών κομάντο.

γνώμη του Πέτρου Μπαστέα

ΤΟΥ

ΓΙά

ΝΝ

η Ι

Ωά

ΝΝ

όυ

ΑΠ

Ο Τ

Ο «

ΕΘΝ

ΟΣ

»

Page 11: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

11

Παραλειπόμενα

είπανΠοιός είδε κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς, νά χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ’χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Γιώργος Σουρής (1853-1919)

e@mailΒ.ταμβάκη@ΔήμαρχοςΣύμφωνα με έγκυρες πληροφορί-ες της εφημερίδας έχετε αποδυθεί σε συλλογή φωτογραφιών για την δραστηριότητα τη δική σας και του δήμου. Οι πληροφορίες μας δεν ξεκαθάρισαν αν πρόκειται για τον εμπλουτισμό του προσωπικού σας αναμνηστικού άλμπουμ ή για την προετοιμασία των προεκλογικών σας φυλλαδίων.

υποψήφιοι_Ν.Ερυθραία@Δήμο-τικές_εκλογές_2010Κι αν μέχρι τώρα δεν μπήκατε στον κόπο να μελετήσετε το σχετικό νόμο για τον «Καλλικράτη», ποτέ δεν είναι αργά... Μελετήστε το, με την ησυχία σας, πριν προβείτε σε σχεδιασμούς και κυρίως δηλώσεις. Το μόνο σίγουρο; Τα νούμερα για τους Ερυθραιώτες δεν βγαίνουν...

ά.Λοβέρδος@υπουργός_άπασχό-λησηςΗ παρουσία σας στη γιορτή των παιδικών σταθμών της πόλης μας, έκλεισε τα στόματα όσων υποστη-ρίζουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη μετά τα μέτρα του ΔΝΤ δεν τολ-μούν να κυκλοφορήσουν. Δεν ξέ-ρουμε αν θα ισχύει το ίδιο και όταν οι σημερινοί παίδες και κορασίδες θα βγουν στην αγορά εργασίας, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν θα θυ-μούνται ποιος ήταν υπουργός τότε που έμπαιναν τα θεμέλια για τη ορι-στική απορρύθμιση των εργασια-κών σχέσεων και την κατάλυση του ασφαλιστικού συστήματος...

άναγνώστες@Νέα_ΕρυθραίαΟι εφημερίδες έχουν νόημα ύπαρ-ξης, όταν ελέγχουν την εξουσία, την κάθε εξουσία, κρατική, δημο-τική, κομματική ακόμα και συλ-λογική. Αλλιώς θα περιορίζονται στην αναπαραγωγή δελτίων τύπων και συμφερόντων. Πλείστα όσα τα παραδείγματα... Επιτρέψτε μας να διαφέρουμε και να ενοχλούμε..

σχόλια γ.κ.

το «στοίχημα» του «καλλικράτη»Ο «Καλλικράτης» είναι πλέον νόμος του κράτους και πέραν του

θεσμικού πλαισίου του, για το οποίο μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς, θα κριθεί στην πράξη. Εκεί όπου χτυπά ο παλμός της καθημερινότητας του πολίτη, στη γειτονιά του και στις συναλ-λαγές του με τις διάφορες υπηρεσίες. Η κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοικητικής μεταρρύθμισης με κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, το «στοίχημα», όμως, για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος το μεταφέρει στους δήμους και τους δημότες. Απομένει να δούμε αν οι τελευταίοι θα το κερδίσουν, εφόσον φυσικά θα τους δοθούν και τα κατάλληλα «εργαλεία» από την Πολιτεία για να το πράξουν.

ό «σκόπελος» των μετατάξεωνΠερίπου 200.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκο-

νται σε αναστάτωση καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το «σκόπελο» των αναγκαστικών μετατάξεων, αλλά και την απειλή των απολύσεων, θέμα για το οποίο πολλά έχουν λεχθεί και υφίστανται ως ενδεχό-μενο, ιδιαίτερα με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Σίγουρο πάντως είναι ότι ο «Καλλικράτης» θα φέρει μετατάξεις και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί ένας πρώτος κύκλος εθελοντικών μετατάξεων των δημοτικών υπαλ-λήλων. Από το φθινόπωρο, αν δεν έχουν αποδώσει οι εθελοντικές μετατάξεις, θα αρχίσουν οι υποχρεωτικές. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αισθάνονται υπηρεσιακή ανασφάλεια, όχι μόνο λόγω των υποχρεωτικών μετατάξεων, αλλά κυρίως λόγω των απολύσεων που φοβούνται ότι θα υπάρξουν και μάλιστα όχι μόνο στις τάξεις των συμβασιούχων. Άλλωστε, η επιτυχία του «Καλλικράτη» θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή και σύμπραξη του συνόλου των εργαζομένων και την αξιοποίησή τους.

Ποιος θα κάνει «παιχνίδι»;Ήγγικεν η ώρα των συνεργασιών στο νέο ενιαίο Δήμο Κηφισιάς

και οι πρώτες κρούσεις σε Νέα Ερυθραία και Εκάλη εκδηλώνονται κυρίως από Κηφισιώτες, εν δυνάμει υποψηφίους, από την παράταξη της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί δεν είναι μόνο ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης που θα κάνει «παιχνίδι». Είναι και άλλοι κατά καιρούς συνεργάτες του, τρεις τον αριθμό, που επιθυ-μούν να διαδραματίσουν έναν τέτοιο ρόλο στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον. Ακούγεται, επίσης, ότι ο ΛΑΟΣ θα συμπράξει πολιτικά με τη ΝΔ στην Κηφισιά, υποστηρίζοντας το σημερινό δήμαρχο της πόλης. Αλλά και ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Βάρσος δηλώνει «παρών» ενόψει δημοτικών εκλογών, και μάλιστα, με καλές προ-σβάσεις σε Νέα Ερυθραία και Εκάλη, όπου έχει και οικογενειακή ιστορία. Το επόμενο διάστημα αναμένεται άκρως ενδιαφέρον για τα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

μ’ ένα σμπάρο…Από την άλλη πλευρά, στις τάξεις του τοπικού ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει

ιδιαίτερη κινητικότητα και όλοι αναμένουν το πρόσωπο που θα υπο-στηρίξει το κυβερνών κόμμα στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, ώστε να εκδηλώσουν τις διαθέσεις τους. Άλλοι υποστηρίζουν το ενδεχόμενο να μη δοθεί το πολυπόθητο «χρίσμα» σε κανέναν, αλλά κάτι τέτοιο θα είχε ως άμεσο επακόλουθο την πολυδιάσπαση της βάσης του και κρίνεται μάλλον ως μακρινό σενάριο. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, και το ιστορικό Καστρί, αφού μια εκλογική ήττα «εντός έδρας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «συμβολική». Και φυσικά, αρχί-ζουν και διαρρέουν και τα σενάρια για τριπλή εκλογή τον Νοέμβριο, λόγω των πολιτικοοικονομικών συνθηκών που διαμορφώνονται. Και δημοτικές και ευρωεκλογές και βουλευτικές…

«άλμυρές» εικόνες στο δημοτικό οικόπεδο της οδού Εθν. άντιστάσεως

Μεγάλες ποσότητες αλατιού, που προορίζονταν για τον καθαρισμό δρόμων του Δήμου Νέας Ερυθραίας, λόγω πιθανών έκτακτων καιρικών φαινομένων και χιονοπτώ-σεων κατά τη χειμερινή περίοδο, βρίσκονται αφημένες σε δημοτικό οικόπεδο επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως. Πρόκειται για τις προμήθειες του δήμου από τις αποθήκες της Νομαρχίας Αθηνών, οι οποίες καθώς φαίνεται, παραμένουν στ’ αζήτητα.

Όπως καταγγέλλει στη «Ν.Ε.» ο κ. Θανάσης Γκριτσόπουλος -η σχετική καταγγελία του έχει διαβιβαστεί και στον δήμο-, «σας διαβιβάζω 8 φωτογραφίες από το δημοτικό οικόπεδο της οδού Εθν. Αντιστάσεως 64, στο οποίο βρίσκονται ‘‘πεταμένες’’ μεγάλες ποσότητες αλατιού, προερχόμενες από τις αποθήκες του δήμου στο πρώην πάρκο ‘‘Ήβη’’. Η ποσότητα αυτή είναι ήδη κατεστραμμένη από τις καιρικές συνθήκες και μαζί με τα παλαιά ελαστικά της επιχείρησης του δημοτικού συμβούλου κ. Κύρλου, παρουσιάζουν μια εξαιρετική δημοτική εικόνα, σε συνδυασμό με το σύγχρονο πο-δηλατόδρομο που μόλις κατασκευάσαμε».

Page 12: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

12 Ιστορική Έρευνα

πΕριόΔός 1944-1945

ΕΙΣάΓΩΓηΤα στοιχεία της περιόδου αυτής είναι ελ-

λιπή διότι η Αθλητική Ηχώ, πολύτιμη πηγή πληροφοριών, εκδίδεται στις 15 Οκτωβρίου 1945, τα αρχεία της ΕΠΣΑ δεν υπάρχουν, ενώ οι πολιτικές εφημερίδες ασχολούνται βέβαια με τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνης της εποχής και ελάχιστα με το ποδόσφαιρο.

Τον Απρίλιο 1945 επαναρχίζει η επίσημη ποδοσφαιρική περίοδος ύστερα από διακο-πή πέντε ετών (27 Οκτ. 1940).

τό ΠρΩτάΘΛημάΈτσι ο Πανερυθραϊκός συμμετέχει στη Β΄

κατηγορία που αποτελείται από 14 ομάδες και αγωνίζεται εκτός έδρας καθώς το Ζηρί-νειο είναι εκτός λειτουργίας διότι χρησιμο-ποιείται στη Γερμανική κατοχή ως σταθμός οχημάτων και αρμάτων.

Οι αγώνες: 8.4.45 Δάφνη: -1. 15.4.45 - Ηλυσιακός: -2. 22.4.45 - Ν. Ιωνία: -3. 29.4.45 - Αθηναίς: 3-14. 6.5.45 - Αττικός: -5. 13.5.45 - Φωστήρ:, 1-36. 20.5.45 - Ολυμπίας: 2-0 α. αγώνος7.

8-13 Υπόλοιποι αγώνες: Άτλας, - Ολυμπια-κός Αθ.-, Μικρασιατική, Χαλάνδρι, Ιεράπολις. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Φωστήρας ενώ ο ΑΟΚ ανήλθε από τη Γ΄στη Β΄κατηγορία.

πΕριόΔός 1945 – 1946

ΕΙΣάΓΩΓηΤο Νοέμβριο του 1945 αρχίζει το πρωτά-

θλημα Β΄ κατηγορίας με 10 ομάδες. Ύστερα από δύο αγωνιστικές (ΠΑΣ – ΕΣΠΕΡΟ 1-2, ΠΑΣ-Αρμενική) διακόπτεται και αρχίζει νέο με 16 ομάδες.

τό ΠρΩτάΘΛημάΟ Πανερυθραϊκός ξεκινά το νέο πρωτάθλη-

μα Β.΄ κατηγορίας ΕΠΣΑ εντυπωσιακά με 5 νί-κες, 1 ισοπαλία, τέρματα 21-6 και προηγείται στη βαθμολογία. Στον έβδομο όμως αγώνα με τον Ηλυσιακό (15 Μαρτίου Ζηρίνειο) και

ενώ το αποτέλεσα στο 71΄είναι 1-1σε ένα αμφισβητούμενο φάουλ οι αδερφοί Γιώργος και Τάκης Ανδρεαδάκης συμπεριφέρονται ανευλαβώς στον διαιτητή (σύμφωνα με την ορολογία του δημοσιεύματος) και ο αγώνας διακόπτεται. Η ομάδα μηδενίζεται και τιμω-ρείται με αποκλεισμό έδρας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, οι υπαίτιοι με 4 μήνες και ο Χ. Πίσσαρης με 3. Παρόλα αυτά στους αγώνες που ακολουθούν με 3 νίκες, 1 ισοπα-λία και 1 ήττα παραμένει στη 2η θέση.

-Την 14η αγωνιστική (6 Μαΐου: Γήπεδο ΑΕΚ) αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Έσπε-ρο και ενώ στα 81΄το αποτέλεσμα είναι 0 – 1 λόγω ακύρωσης τέρματος του ΠΑΣ, δημιουργούνται σοβαρά επεισόδια από ποδοσφαιριστές, μέλη της διοίκησης και φιλάθλους του που εισβάλλουν στον αγωνι-στικό χώρο. Παρεμβαίνει η χωροφυλακή και ο αγώνας διακόπτεται. Η ομάδα τιμωρείται πάλι με μηδενισμό και αποκλεισμό από τους δυο υπολειπόμενους αγώνες ΑΟΚ- Ν. Ιωνία, Ο πρόεδρος Κ. Ζυμαράκης με 3 μήνες, οι πο-δοσφαιριστές Χ. Πίσσαρης με ένα έτος (υπό-τροπος) ο Λ. Αγουρίδας με 4 μήνες και ο Κ. Βουρλιωτάκης με 3 μήνες. Τελικά τερματίζει 9ος (8 νίκες, 2 ισοπαλίες 1 ήττα και 4 μηδενι-σμούς) τέρματα 31-18 και 29 βαθμούς.

όΙ ΠρΩτόΙ μΕτάΠόΛΕμΙκόΙ ΠόΔόΣΦάΙρΙΣτΕΣΗλίας και Νίκος Δασκαλάκης, Δημήτρης

και Γιώργος Ανδρεαδάκης, Κώστας Γιώργος, Σωτήρης Δημάκης, Δημήτρης Μαρκομπό-τσαρης, Αντώνης Δελληγιάννης, Θανάσης Τσαγκάρης, Γιάννης Σαριγιάννης, Λευτέρης Αγουρίδας, Χρίστος Πίσσαρης, Χρήστος Αμ-βραζής, Κώστας Βουρλιωτάκης, Μπάμπης Χαραλαμπίδης, Πουλημένος, Μπαλιούσης. Νίκος και Κώστας Μπαλλής.

ΦΙΛΙκόΙ άΓΩΝΕΣ8.10.45: ΠΑΣ – Ν. Ιωνία 1-1 (εκτός έδρας

παρουσία 2.500 θεατών)11.11.45 -Έσπερος 1-117.12.45 - Μικρασιατική Ένωση 4-021.4.46 - ΑΟΚ 1-2 (1-1)24.4.46 - ΑΟΚ 2-0 1.7.46 - Άρης Νίκαιας 4 -2 (2-2)

22.7.46 - Προοδευτική 6-3 (4-2)

άΛΛά άΞΙόΣημΕΙΩτά ΓΕΓόΝότά26.11.45: Οι ερυθραιώτες ποδοσφαιρι-

στές Πάρις Δερμούσης και Αντώνης Γλυκου-δάκης (Γλυκός) μεταγράφονται στον ΑΟΚ.

20.12.45: Ο Θανάσης Τσαγκάρης και ο Στράτος Ανδρεαδάκης αποκτούν δελτίο του ΠΑΣ

7.2.46: Ομοίως και ο Χρήστος Αμβραζής και ο Κώστας Βουρλιωτάκης

11.2.46: Στον αγώνα με την Ιεράπολη ο γώνας διακόπτεται λόγω λιποθυμίας από ασιτία του διαιτητή και συνεχίζεται από θε-ατή.

21.2.46: Σε ανακοίνωσή τους 10 σωμα-τεία της Β΄κατηγορίας διαμαρτύρονται διότι ο Α.ΟΚ και ο ΠΑΣ αγωνίζονται πάντα στο Ζη-ρίνειο και δημιουργούν επεισόδια.

16.6.46: Η ομάδα ενισχύεται από την ΕΠΣΑ με 4.000 δρχ και μια μπάλα

7.4.46: Γενική Συνέλευση, Εκλογές και νέα Διοίκηση Πρόεδρος: Δημήτρης Μπελενιώ-της Αντιπρόεδρος: Αντώνης Κουνέλλας Γεν. Γραμματέας: Γιάννης Καλύβας Έφορος: Γιάν-νης Γιαννούλης Μέλη: Γιώργος Παναγιωτό-πουλος, Ιωακείμ Κερένης

πΕριόΔός 1946 - 1947

τό ΠρΩτάΘΛημάΣτο πρωτάθλημα συμμετέχουν 19 ομάδες.

Ο ΠΑΣ αρχίζει με δύο νίκες (5-1 και 6-1) αλλά η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Η στράτευση αρκετών ποδοσφαιριστών έχει ως αποτέλε-σμα όταν αυτοί δεν αγωνίζονται η ομάδα να ηττάται με βαρύ σκορ. (2-5, 0-5, 2-5, 1-5).

Τελικά κατατάσσεται στην 9η θέση (7 νί-κες, 3 ισοπαλίες, 8 ήττες) τέρματα 39-41 και 35 βαθμοί. Πρωταθλήτρια η Δάφνη με 18 νίκες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αγωνιστική δια-γωγή των ποδοσφαιριστών του σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο είναι άψογη. Ο μόνος που τιμωρείται είναι ο Μανώλης Χα-τζηφωτίου (πουλάκι) με ... επίπληξη.

Αντίθετα σε 3 αγώνες (Αττικός Αρίων,

Εθνικός Αστηρ) Οι αγώνες διακόπτονται λόγω επεισοδίων εκ μέρους των ομάδων αυτών, αλλά τελικά τελειώνουν χωρίς τον μηδενισμό τους. Ιδιαίτερα στον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα στη Καισαριανή τραυμα-τίζεται σοβαρά ο Σ. Δημάκης (κάταγμα στο πόδι) και μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό. Ερυθραιώτης παράγοντας καταγγέλλει κλο-πή στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο Εθνικός Αστήρ δικαιολογεί τον τραυματισμό σε ολί-σθημα στο λασπώδες έδαφος.

Οι σκόρερς της ομάδος (σε 8 αγώνες πρω-ταθλήματος-κυπέλλου)

1. Γ. Δημάκης 7 τέρματα2. Χ. Χαραλαμπίδης 4 τέρματα3. Μ. Πούπαλος 4 τέρματα4. Α. Αγουρίδας 3 τέρματα5. Γ. Ανδρεαδάκης 2 τέρματα6. Η. Δασκαλάκης 1 τέρμα7. Σ. Δημάκης 1 τέρμαΤη χρονιά αυτή πρωτοεμφανίζονται οι πο-

δοσφαιριστές Μάρκος Πούπαλος, Μανώλης Χατζηφωτίου και ο Ν. Γιάννου.

κυΠΕΛΛό ΕΛΛάΔόΣ28.10.46: ΠΑΣ - Ένωση Αγίου Δημητρίου

3-018.11.46: ΠΑΣ - Άρης Αθηνών 0-0 με παρά-

ταση5.12.46: Άρης Αθηνών – ΠΑΣ 2-1ΦΙΛΙκόΙ23.12.46 ΠΑΣ-ΑΟΚ: 3-5 (1-3)7.1.47 Ατρόμητος 2-2 (2-1)25.3.47 ΑΟΚ 2-1 (1-0) Β ομάδες 3-1 2000

θεατές.17.4.47 ΑΟΚ 4-17.8.47 Άρης Κορίνθου (Εκτός έδρας) : δεν

υπάρχει αποτέλεσμαάΛΛά άΞΙόΣημΕΙΩτά ΓΕΓόΝότά10.3.47: Ο αγώνας με την πρωτοπόρο

Δάφνη Αθηνών 2-3 (2-1) έγινε στο γήπεδο του ΠΑΟ ενώπιον 18.000 θεατών λόγω του αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟ - Ολυμπιακού που ακολούθησε.

23.2.47: Διοργάνωση χοροεσπερίδας του Συλλόγου στο χειμερινό κινηματογράφο του Παλλάς στις 7 το απόγευμα.

η ιςτόριά τόυ άΘλητιςμόυ της ΝΕάς ΕρυΘράιάς • μΕρός 7ό

Ο Πανερυθραϊκός μετά τον πόλεμο

πρΟΔΗΜΟΣΙΕύΣΗ επιλεγμένων αποσπασμάτων από την έρευνα του Νίκου Καραφωτίου για την ιστορία του αθλητισμού στη Νέα Ερυθραία από τότε που οι πρώτοι Μικρασιάτες, πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην πόλη μέχρι και τις μέρες μας.

του Νικόυ κάράΦωτιόυ

άρΙΣτΕρά: ΖΗΡΙΝΕΙΟ 1944 : Ανδρεαδάκης – Ν. Δασκαλάκης, Χ. Αμβράζης (Μαντζουρέκας) μΕΣόΝ: 1945 : Χ. Πίσσαρης, Ανδρεαδάκης, Δ. Μαρκομπότσαρης ΔΕΞΙά: 1942 : Σπάνια φωτογραφία του Πανερυθραικού με τη γερμανική ομάδα της Λουφτχάνσα [3-0] . Η ομάδα [από αριστερά): Άγνωστος [φοράει πολιτικά παπούτσια], Δα-σκαλάκης, Γ. Ανδρεαδάκης, Μπαλιούσης, Κ. Δημάκης, Ν. Μπαλλής, Γ. Δημάκης [ΑΧΕΠΑΣ], Κ. Βουρλιωτάκης, Δ. Μαρκομπότσαρης, Χ. Πίσσαρης [ η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τον Αντώνη Δημάκη]

Page 13: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Σάββατο, 5 Ιουνίου - ώρα 21:00«καράβι, καραβάκι, που πας γιαλό, γιαλό...»Παράσταση του Χορευτικού Ομίλου του Πνευματικού ΚέντρουΕπιμέλεια και διδασκαλία: Θοδωρής ΚοντάραςΔημοτικό Θέατρο

Πέμπτη, 10 Ιουνίου - κυριακή, 13 ΙουνίουΈκθεση των τμημάτων αγιογραφίας και ψηφιδωτούΕπιμέλεια και διδασκαλία: Λιάνα ΓκριτζάλαΕγκαίνια: Σάββατο, 12 Ιουνίου - ώρα 20:30Πνευματικό Κέντρο

Σάββατο, 12 Ιουνίου - ώρα 11:00Παρέα με «το μαγικό χαλί»Ψυχαγωγικό πρωινό για παιδιά, με κλόουν, μουσικοκινητικά παιχνίδια και ζωντανή μουσικήΣτον κήπο του Πνευματικού Κέντρου

Παρασκευή, 18 Ιουνίου - τετάρτη, 23 ΙουνίουΈκθεση κεραμικής γλυπτικήςΑπό τους μαθητές του εργαστηρίου «κεραμικές μορφές»της κεραμίστριας Μαριλένας ΜιχοπούλουΕγκαίνια: Παρασκευή, 18 Ιουνίου - ώρα 20:30Πνευματικό Κέντρο

κυριακή, 20 Ιουνίου - ώρα 21:00«Χορός ζωής»Παράσταση του τμήματος ευρωπαϊκών & latin χορώνΕπιμέλεια και διδασκαλία: Τάσος ΛάσκαρηςΔημοτικό Θέατρο

Δευτέρα, 21 Ιουνίου - ώρα 21:00Φεστιβάλ χορωδιώνΣυμμετέχουν: η μικτή χορωδία του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Γλυφάδας, η δημοτική χορωδία Ασκληπιείου Αργολίδος, η μικτή χορωδία του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων και η μικτή χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Νέας ΕρυθραίαςΚαλλιτεχνικός διευθυντής: Παναγής ΜπαρμπάτηςΔημοτικό Θέατρο

τετάρτη, 23 Ιουνίου - ώρα 20.30«άπ’ το αμπέλι ως το τραπέζι μας»Σεμινάριο για τις βασικές αρχές της οινοποίησης και της οινογευσίαςΟμιλητές: Μάγδα Καριπίδη, οινολόγος και οινοπαραγωγός, Βασίλης Παπαδόπουλος, οινοχόος (sommelier)Υπό την αιγίδα της Λέσχης Φίλων Κρασιού ΕλλάδαςΔηλώσεις συμμετοχής: έως Παρασκευή 18/6, τηλ.: 210 6206190Στον κήπο του Πνευματικού Κέντρου

Πέμπτη, 24 Ιουνίου - κυριακή, 27 ΙουνίουΈκθεση των τμημάτων κεραμικής γλυπτικής, ζωγραφικής ενηλίκων και ζωγραφικής παιδιώνΕπιμέλεια και διδασκαλία: Μαριλένα Μιχοπούλου, Βιολέτα ΡοϊλούΕγκαίνια: Παρασκευή, 25 Ιουνίου - ώρα 20:30Πνευματικό Κέντρο

Πέμπτη, 1 Ιουλίου - κυριακή, 4 Ιουλίου«Ένας φανταστικός κόσμος...»Έκθεση του τμήματος φωτογραφίαςΕπιμέλεια και διδασκαλία: Αμαλία ΚαλούσηΕγκαίνια: Παρασκευή, 2 Ιουλίου - ώρα 20:30Θα προβληθεί διαπόραμα με θέμα «Ένταση»Πνευματικό Κέντρο

Παρασκευή, 2 Ιουλίου - κυριακή, 25 Ιουλίου - ώρα 21:00«άντιγόνη» του Σοφοκλή, από το Λαϊκό Θέατρο Ν. ΕρυθραίαςΣκηνοθεσία: Νίκος Μπουσδούκοςκαθημερινά, εκτός ΔευτέραςΔημοτικό Θέατρο

ΧΩρόΙ ΕκΔηΛΩΣΕΩΝΠνευματικό κέντρο Νέας Ερυθραίας - Λουκή Ακρίτα 4Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας - Ι. Δρυμπέτη και ΚερκύραςΠΛηρόΦόρΙΕΣτηλ.: 210 620 6190 fax: 210 6232645 - email: [email protected]Ώρες επίσκεψης εκθέσεων:18.30-21.00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πολιτιστικό Kαλοκαίρι 2010

Page 14: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

14 Επαγγελματικός & Εμπορικός Οδηγός

ΒΙΒΛΙΟ - ΧΑΡΤΙ

ΕκΔότΙκόΙ όΙκόΙ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ25 Μαρτίου 9 2108075665 fax:[email protected] • www.sepik.net

ΔΩΡΑ-ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

ΑΨΙΔΩΜΑΤΑΔώρο • Κόσμημα • Διακόσμηση • Φωτιστικό • ΕικόνεςΕλ.Βενιζέλου 138 2106253888 Fax:2106253888

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΦρόΝτΙΣτηρΙά μΕΣηΣ ΕκΠάΙΔΕυΣηΣ

ΠάΙΔΕυΣΙΣ Ικαρίας 17 - Μορτερό210-8131705www.pedefsis.gr

ΦρόΝτΙΣτηρΙά ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ - ΓΕΩΡΓΑΜΛΗ Ολιγομελή Τμήματα3ης Σεπτεμβρίου 2 & Κων/πόλεως Τηλ./Fax 2106208407

ΕΝΔΥΣΗ - ΥΠΟΔΗΣΗ

ΕΠΙΔΙόρΘΩΣΕΙΣ ΕΝΔυμάτΩΝ

άΝάΣτάΣΙά• Αναλαμβάνουμε ενδύματα παντός είδους • Καλύμματα για σαλόνια - καρέκλες • Ραφή κουρτίναςΕθν. Αντιστάσεως 65 6938 941 147

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΔΟΜΙΚΑ

άΛόυμΙΝΙόυ κάτάΣκΕυΕΣ

SMART.AL ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Παλαιά Τατοίου 14 2108000284 fax:2108002841

ΞυΛΕΙά - ΠάτΩμάτά Γ.Δ. ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΜΟΝ ΕΠΕΑντιπρόσωποι ξύλινων σπιτιών Ξυλείας και πατωμάτωνΝ.Πλαστήρα 42 Νέα Ερυθραία 210 8074029 fax 2108074977www.vernikoslines.gr

όΙκόΔόμΙκΕΣ ΕρΓάΣΙΕΣ

ΒΟΥΡΛΙΩΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΕξειδικευμένες οικοδομικές εργασίες • - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ - ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΕΣ - ΕΛΑΙΟΧΡΩ-ΜΑΤΙΣΜΟΙ • τηλ. 6932 258 587

ΧρΩμάτά - ΣΙΔηρΙκά

ΒΑΛΑΛΑΚΗΣ Β&Φ ΟΕΑθ. Διάκου& Αναξαγόρα 162106251760fax:2106207468

ΟΜΟΡΦΙΑ κόυρΕΙά

ΛΕόΝτηΣ ΔημητρηΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Πλαστήρα 60 - 2108001766

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΠόΧΙάκά ΕΙΔη

MILLENIUMΧ. Τρικούπη 148 & Ηρ. Πολυτεχνείου2108079187

ηΛΕκτρΙκά - ΦΩτΙΣτΙκά

ΠάΝτΕΛη ΕΛΕυΘΕρΙάΑναξαγόρα & Πλ. Πλαστήρα2108072594

τάΠΕτΣάρΙΕΣ

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ – ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ - ΛΟΥΣΤΡΑ Γρηγορίου Ε΄112106205456 - 6979840931

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

άΣΦάΛΙΣτΕΣ & ΠράκτόρΕΣ

ΠάτΕΛηΣ ΠΕτρόΣΘ. Μιλήσιου 4 2106208661 fax:2106208593

ηΧόΣ - ΕΙκόΝά

ΛάμΠρόυ κΩΝΣτάΝτΙΝόΣΕνοικιάσεις μηχανημάτωνΉχου - εικόναςΒ. Ηπείρου 222108079674 - 6948572469

ΛόΓΙΣτΙκά & ΦόρότΕΧΝΙκά ΓράΦΕΙά

κάυΓάΛάκη τΖΕΝη Τσακάλωφ 6 - 2108017313

μΕτάΦόρΕΣ - μΕτάκόμΙΣΕΙΣ κόττόΣ άρηΣΤηλ. 6932 605 018 - 2106200080

ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

άΝάΣτάΣόΠόυΛόΣ κΩΝ. Χαρ.Τρικούπη & Ελ.Βενιζέλου 2106204465

άΝάΣτάΣόΠόυΛόυ μάρΙά Ελ. Βενιζέλου 59 - 2106251771 ΓάΙτάΝΙΔηΣ άΛΕΞάΝΔρόΣ Πλ. Μικρασιατών - 2108001406

κάΛΛΕρΓηΣ κΩΝ/ΝόΣΤατοΐου 130 - 2108077634

κάράΓΙάΝΝηΣ ΙΩάΝΝηΣΕλ. Βενιζέλου 171 - 2106205931

κάΝΙόυράΣ ΕυάΓΓΕΛόΣΤατοΐου 112 - 2106250909

κΕράμάρηΣ ΘΩμάΣΕλ. Βενιζέλου 72

μόυΣτάκΙ ΘάΝάΣΕλ. Βενιζέλου 121 - 2106250760

ΠάΣΧάΛόΠόυΛόυ άΝάΣτ. Ελ.Βενιζέλου & Κερκύρας 2106206107

ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ

μΙΝΙ μάρκΕτ - ΨΙΛΙκά

ΓάκΙά μάρΙά Γρηγορίου Ε’ 13 - 2108078065

κάκκάΒάΣ ΝΙκόΛάόΣ Σεβδικίου 22 - 2108074575

κάΛόΓΕρη άρΓυρΩΠλαστήρα 62 & 25 Μαρτίου 2106208906

κOΦΙΝά ΔΕΣΠόΙΝά Aγ. Αναργύρων 1 2106204631

ΛάΝό ΧάράΛάμΠόΣ Ελ.Βενιζέλου 153 2108077438

μΠάτΛη μάΛάμΩ Σεβδικίου 56 2106256780

ΠάρΩΝηΣ Ε. κυρΙάκόΣ Αγ. Σαράντα 30 - 2106206125

ΠάΝτΕΛΙΔηΣ ΣΠυρΙΔΩΝ Βρυούλων 35 2106209728

ΣΕρΒΙτηΣ ΔημητρΙόΣΒάρναλη 53 - 2106203746

τΣόΛη άΝΔρΙάΝά Βάρναλη 43 - 2106251388

τΣάΓκόυ άΣημΙΝάΕθν.Αντίστασης 15 - 2106205091

ΦΑΓΗΤΟ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΖάΧάρόΠΛάΣτΕΙά

ΠΑΠΑΔΕΛΗΣΖαχαροπλαστείο - catering Από το 1930 - 77 χρόνια γλυκιά παράδοσηAγίων Σαράντα 26-282106208475 - 2106208494

ΥΓΕΙΑ ΔΙάΓΝΩΣτΙκά κΕΝτρά κόυΝΕΛάΣ ΙάτρΙκη άΕΓρηγορίου Ε’ 52108072088 2108075525 fax: 2108072742 [email protected]

ΔΙάΙτόΛόΓόΙ κΛάΔάκη μάρΙά 2106207924 - 2106205216

μΠΙτΣάΝη ΕυάΓΓΕΛΙά 6978550294

ρΕΠΠάΣ κυρΙάκόΣ Αθ. Διάκου 37 - 210 6254279

κάρΔΙόΛόΓόΙ ΧρΙΣτόΔόυΛόυ - ράΦτηΣ ΧρηΣτόΣ Ελ.Βενιζέλου 159 2106251770 - 6936251770 μΙκρόΒΙόΛόΓόΙ

ΚΟΝΤΟΔΗΜΑ - ΚΟΖΩΝΗ Μ. & ΚΟΖΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ Πλαστήρα 13 2108000221

κυρΙάκάκηΣ ηράκΛηΣ Αναξαγόρα 18, 2ος όροφος, 210 8002495

όΔόΝτΙάτρόΙ

κόΛΙάΝΔρηΣ άΘΩΣΕλ. Βενιζέλου 159 2106204872

τόυΝτάΣ ΣτάυρόΣΒάρναλη 29 - 2108000251

όμόΙόΠάΘητΙκόΙ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ Δ. ΧΡΥΣΙΚΟΥEλληνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής ΙατρικήςΑνακρέοντος 21, 2ος όροφος 210 8001093. Κιν.: 6944 [email protected]

όρΘόΠάΙΔΙκόΙ

κυρΙάΖόΠόυΛόΣ ΠΕτρόΣ Αναξαγόρα 18 & Αθ. Διάκου 2106251102 e-mail: [email protected]

όΦΘάΛμΙάτρόΙ

ΧάτΖηΠάΝάΓΙΩτόυ ΛάΖάρόΣ Κηφισίας 3392106251600

ΠάΘόΛόΓόI

κάράκόυΛηΣ ΠάΝάΓΙΩτηΣΗρ. Πολυτεχνείου 9 & Κανάρη 2108072867

ΨυΧόΛόΓόΙ

ΚΑΡΑΟΥΛΑΝΗΣ ΧΑΡΗΣ Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής 2108078543 - 6977482072http://counselor.gr

ΘΩμά OΛΓά - μUKτΙ ΨυχοθεραπεύτριαΕναλλακτική Θεραπεύτρια21061231906934736800

ΧΕΛΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΨυχολόγος MSc - Ψυχοθεραπεία και ΣυμβουλευτικήΚορνάρου 4Τηλ. 210 6201059 Κιν. 6977408533

ΩτόρΙΝόΛάρυΓΓόΛόΓόΙ (ΩρΛ)

ΚΟΚΜΟΤΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑΧειρουργόςΩτορινολαρυγγολόγος. Επιστημ. Συνεργάτης ιατρικού Κέντρου ΜΗΤΕΡΑΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΛΙΓΓΟΥ, ΕΜΒΟΩΝ & ΠΑΙΔΟΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΑθ .Διάκου 24 & Ελ.Βενιζέλου112 21080744556972595840

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Ετήσια συνδρομή στην εφημερίδα

«Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ»

και καταχώρηση

στοΝ ΕπΑγγΕλμΑτΙκο κΑΙ ΕμποΡΙκο οδΗγο

μόνο με 50 ευρώ το χρόνο στείλτε τα στοιχεία σας

στο fax 2108075904 ή στο [email protected]

Page 15: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

15

Επαγγελματικός & Εμπορικός Οδηγός

ΧρΙΣτόΔόυΛόυ-ράΦτηΣ ΧρηΣτόΣΕΙΔΙΚΟΣ Κ ΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣ • ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣHOLDER ΡΥΘΜΟΥ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑΣ • ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

Ελ.Βενιζέλου 159 Νέα Ερυθραία Τηλ | 2106251770 κιν | 6936251770

Μπιτσάνη Ευαγγελία

∆ιαιτολόγος - ∆ιατροφολόγος

• ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ •ΜΕΤΡΗΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ

ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ • ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

• ∆ΙΑΒΗΤΗΣ • ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ • ΑΘΛΗΣΗ

Νέα Ερυθραία 6978 550 294

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ σε ΜΥΚΟΝΟ ή ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ή ΣΚΙΑΘΟ

Διαμονή 4 ή 5 ημερών σε ξενοδοχεία – καταλύματα- δωμάτια Β΄& Γ΄κατηγορίας*

Συνολικό κόστος ταξιδιού 145 ανά άτομο.Στην τιμή περιλαμβάνονται: διαμονή, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, υποδοχή και μεταφορά,

εξυπηρέτηση από αντιπρόσωπο στο νησί, ασφάλιση ταξιδιού, έξοδα κρατήσεων.Δηλώστε συμμετοχή ΤΩΡΑ (λόγω περιορισμού διάθεσης δωματίων) και ταξιδέψτε

από 1 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2010 & 30 Αυγούστου έως 30 Οκτωβρίου 2010

*Η πραγματική αξία ταξιδιού κυμαίνεται από 240 με 280ανά άτομο αντίστοιχα για 4 ή 5 ημέρες διακοπών.

Κρατήσεις – Πληροφορίες Τηλέφωνα : 210 – 8215341 & 210 – 8215316 Kινητό: 6944811757

Ε-mail: [email protected] Site: www.entertainmentplus.gr

www. agora-ne.grΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ στο διαδίκτυο

Page 16: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

16 Δημοσιεύσεις

2790τύπος2102724090

I. Kεφάλαιο Mετοχικό(1.400.000 μετοχές του 1,00 €)1. Kαταβλημένο 1.400.000,00 1.400.000,00================ ================

IV. Aποθεματικά κεφάλαια1. Τακτικό αποθεματικό 154.047,89 129.949,125. Αφορολόγητα αποθεματικά ειδικών

διατάξεων & νόμων 55.000,00 0,00------------------------------------------------- -------------------------------------------------209.047,89 129.949,12================ ================

V. Aποτελέσματα εις νέοYπόλοιπο κερδών χρήσεως εις νέο 11.903,66 497.743,67================ ================Σύνολο ιδίων κεφαλαίων (AI+AIV+AV) 1.620.951,55 2.027.692,79================ ================

B. ΠPOBΛEΨEIΣ ΓIA KINΔYNOYΣ & EΞOΔA1. Προβλέψεις για αποζημ. προσ/κού

λόγω εξόδου από την υπηρεσία 24.820,26 22.632,39================ ================Γ. YΠOXPEΩΣEIΣ

II. Bραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις1. Προμηθευτές 41.009,06 43.772,752α. Επιταγές πληρωτέες 0,00 39.447,403. Τράπεζες λ/βραχυπρόθεσμων υποχρ. 110.482,91 0,004. Προκαταβολές πελατών 628,47 0,005. Υποχρεώσεις από φόρους τέλη 119.944,00 187.888,916. Ασφαλιστικοί οργανισμοί 24.309,71 46.748,0710. Μερίσματα πληρωτέα 938.000,00 0,0011. Πιστωτές διάφοροι 31.865,47 6.480,69------------------------------------------------- -------------------------------------------------Σύνολο υποχρεώσεων (ΓII) 1.266.239,62 324.337,82================ ================

Δ. METABATIKOI ΛOΓAPIAΣMOI ΠAΘHTIKOY2. Έξοδα χρήσεως δουλευμένα 3.925,61 613,69================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ΠAΘHTIKOY (A+B+Γ+Δ) 2.915.937,04 2.375.276,69================ ================ΛOΓAPIAΣMOI TAΞEΩΣ ΠIΣTΩTIKOI

4. Λοιποί λογ/σμοί τάξεως 187.929,21 187.929,21================ ================ΠINAKAΣ ΔIAΘEΣEΩΣ AΠOTEΛEΣMATΩN

XPHΣEΩΣ 2009 XPHΣEΩΣ 2008Kαθαρά αποτελέσματα (κέρδη) χρήσεως 642.633,76 699.706,09(+): Υπόλοιπο αποτ/των προηγ. χρήσεων 497.743,67 5.626,56------------------------------------------------- -------------------------------------------------Σύνολο 1.140.377,43 705.332,65MEION: 1. Φόρος εισοδήματος 166.375,00 181.350,00------------------------------------------------- -------------------------------------------------Kέρδη χρήσεως προς διάθεση 974.002,43 523.982,65================ ================H διάθεση των κερδών γίνεται ως εξής:

1. Tακτικό αποθεματικό 24.098,77 26.238,982α. Μερίσματα πληρωτέα 938.000,00 0,008. Υπόλοιπο κερδών εις νέο 11.903,66 497.743,67------------------------------------------------- -------------------------------------------------

974.002,43 523.982,65================ ================Ν. Ερυθραία Αττικής, 30-04-2010

O ΠPOEΔPOΣ & Δ/NΩN ΣYMBOYΛOΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ

A.Δ.T. ΑΕ 119085ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. O ΛOΓIΣTHΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΓΡΙΣΠΟΣA.Δ.T. Μ 038594 A.Δ.T. Χ 077917

1. Έξοδα εγκαταστάσεως 4.944,10 4.944,09 0,01 4.944,10 4.944,09 0,014. Λοιπά έξοδα εγκαταστάσεως 42.458,00 42.457,96 0,04 15.088,00 15.087,98 0,02------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- -------------------------------------------------

47.402,10 47.402,05 0,05 20.032,10 20.032,07 0,03================ ================ ================ ================ ================ ================Γ. ΠAΓIO ENEPΓHTIKO

II. Eνσώματες ακινητοποιήσεις1. Γήπεδα - Οικόπεδα 730.000,00 0,00 730.000,00 730.000,00 0,00 730.000,003. Κτίρια & Τεχνικά έργα 2.665,04 66,63 2.598,41 0,00 0,00 0,004. Μηχανήματα 281.897,17 170.100,96 111.796,21 167.150,23 150.883,13 16.267,105. Μεταφορικά μέσα 72.000,00 34.200,00 37.800,00 72.000,00 23.400,00 48.600,006. Επιπλα & λοιπός εξοπλισμός 154.925,23 120.876,38 34.048,85 113.485,50 103.435,94 10.049,56------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- -------------------------------------------------Σύνολο ακινητοποιήσεων (ΓΙΙ) 1.241.487,44 325.243,97 916.243,47 1.082.635,73 277.719,07 804.916,66================ ================ ================ ================ ================ ================

ΙΙΙ. Συμμετοχές & α΄λλες μακρ. χρημ. απαιτήσεις 7. Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις 38.095,16 8.664,47================ ================Σύνολο πάγιου ενεργητικού (ΓΙΙ+ΓΙΙΙ) 954.338,63 813.581,13================ ================

Δ. KYKΛOΦOPOYN ENEPΓHTIKOI. Aποθέματα

4. Πρώτες & βοηθητικές ύλες 10.325,17 12.312,395. Προκαταβολές για αγορές αποθεμάτων 50.025,01 50.000,00------------------------------------------------- -------------------------------------------------

60.350,18 62.312,39================ ================II. Aπαιτήσεις

1. Πελάτες 779.052,12 723.531,7211. Xρεώστες διάφοροι 710.304,18 235.865,21------------------------------------------------- -------------------------------------------------

1.489.356,30 959.396,93================ ================IV. Διαθέσιμα

1. Tαμείο 23.397,01 8.814,513. Kαταθέσεις όψεως & προθεσμίας 384.283,12 528.872,79------------------------------------------------- -------------------------------------------------

407.680,13 537.687,30================ ================Σύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού (ΔI+ΔII+ΔIV) 1.957.386,61 1.559.396,62================ ================

E. METABATIKOI ΛOΓAPIAΣMOI ENEPΓHTIKOY1. Έξοδα επομένων χρήσεων 4.211,75 2.298,91================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ENEPΓHTIKOY (B+Γ+Δ+E) 2.915.937,04 2.375.276,69================ ================ΛOΓAPIAΣMOI TAΞEΩΣ XPEΩΣTIKOI

4. Λοιποί λογ/σμοί τάξεως 187.929,21 187.929,21================ ================KATAΣTAΣH ΛOΓAPIAΣMOY AΠOTEΛEΣMATΩN XPHΣEΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (01/01/2009 - 31/12/2009)

I. AΠOTEΛEΣMATA EKMETAΛΛEYΣEΩΣ ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 2009 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 2008Kύκλος εργασιών 2.125.040,15 1.946.268,66Mείον: Kόστος πωλήσεων 317.649,34 276.289,09------------------------------------------------- -------------------------------------------------Mικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 1.807.390,81 1.669.979,57Πλέον: Άλλα έσοδα εκμεταλλεύσεως 3.661,68 26.135,36------------------------------------------------- -------------------------------------------------Σύνολο 1.811.052,49 1.696.114,93MEION: 1. Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 1.164.743,58 993.269,09------------------------------------------------- -------------------------------------------------Μερικά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 646.308,91 702.845,84ΠΛEON: 4. Πιστωτικοί τόκοι & συναφή έσοδα 2.115,80 2.832,00Mείον: 3. Xρεωστικοί τόκοι & συναφή έξοδα 6.897,04 -4.781,24 3.035,85 -203,85------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- -------------------------------------------------Oλικά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 641.527,67 702.641,99II. ΠΛEON (ή Mείον): Έκτακτα αποτελέσματα

2. Έκτακτα κέρδη 0,00 0,104. Έσοδα από προβλέψεις προηγ. χρήσεων 1.515,38 1.515,38 3.032,99 3.033,09------------------------------------------------- -------------------------------------------------

Mείον: 1. Έκτακτα & ανόργανα έξοδα 409,29 426,722. Έκτακτες ζημίες 0,00 409,29 1.106,09 5.542,27 5.968,99 -2.935,90------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- -------------------------------------------------

Oργανικά & έκτακτα αποτελέσματα (κέρδη) 642.633,76 699.706,09MEION: Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 74.894,88 29.022,04

Mείον: Oι από αυτές ενσ/νες στο λειτ. κόστος 74.894,88 0,00 29.022,04 0,00------------------------------------------------- ------------------------------------------------- ------------------------------------------------- -------------------------------------------------KAΘAPA AΠOTEΛEΣMATA (Kέρδη) XPHΣEΩΣ προ φόρων 642.633,76 699.706,09================ ================

A. ΣAKAPEΛΛOΣ IΔIΩTIKO ΠOΛYIATPEIO IATPIKH AEIΣOΛOΓIΣMOΣ THΣ 31ης ΔEKEMBPIOY 2009 - 7η ETAIPIKH XPHΣH (01/01/2009-31/12/2009) AP.M.A.E. 52723/01ΑΤ/Β/02/304

ENEPΓHT IKO ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 2009 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 2008 ΠAΘHTIKO ΠOΣA KΛEIOM. ΠOΣA ΠPOHΓ.B. EΞOΔA EΓKATAΣTAΣEΩΣ AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞIA AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞIA A. IΔIA KEΦAΛAIA XPHΣEΩΣ 2009 XPHΣEΩΣ 2008

ÌÅÎÉÊÁÍÉÊÅÓ ÃÅÕÓÅÉÓ Á.Å.ÉÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÔÇÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009 - 17ç ÅÔÁÉÑÉÊÇ ×ÑÇÓÇ (1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ - 31 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009) ÁÑ.Ì.Á.Å. 27209/04/Â/92/311

ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ ÐïóÜ ÊëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009 ÐïóÜ ÐñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2008Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ Áîßá ÊôÞó. ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá Áîßá ÊôÞó. ÁðïóâÝóåéò Áíáð. ÁîßáÉÉ. Åíóþìáôåò ÁêéíçôïðïéÞóåéò3. Êôßñéá & ôå÷íéêÜ Ýñãá 141.807,99 141.807,98 0,01 141.807,99 141.339,80 468,194. Ìç÷áí/ôá-Ôå÷íéêÝò åãê/óåéò

& ëïéðüò ìç÷áí/êüò åîïðëéóìüò 82.691,99 82.691,99 0,00 82.691,99 82.691,99 0,005. ÌåôáöïñéêÜ ìÝóá 23.930,15 23.930,15 0,00 23.930,15 23.930,15 0,006. Åðéðëá & ëïéðüò åîïðëéóìüò 202.946,45 182.048,67 20.897,78 198.364,82 175.407,22 22.957,60−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï ÁêéíçôïðïéÞóåùí (à ÉÉ) 451.376,58 430.478,79 20.897,79 446.794,95 423.369,16 23.425,79============== ============== ============== ============== ============== ==============ÉÉÉ. Óõììåôï÷Ýò & Üëëåò ìáêñ/óìåò

÷ñçìáôïïéêïíïìéêÝò áðáéôÞóåéò7. ËïéðÝò ìáêñ/óìåò áðáéôÞóåéò 2.305,00 2.305,00============== ==============

Óýíïëï Ðáãßïõ Åíåñãçôéêïý (à ÉÉ+à ÉÉÉ) 23.202,79 25.730,79============== ==============Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉ. ÁðïèÝìáôá1. Åìðïñåýìáôá 1.812,64 1.605,294. Ðñþôåò & âïçè. ýëåò-Áíáëþóéìá õëéêÜ-

ÁíôáëëáêôéêÜ & åßäç óõóêåõáóßáò 2.581,54 2.987,56−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−4.394,18 4.592,85============== ==============

ÉÉ. ÁðáéôÞóåéò1. ÐåëÜôåò 83.323,01 126.439,9111. ×ñåþóôåò äéÜöïñïé 18.672,14 13.691,98−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

101.995,15 140.131,89============== ==============ÉV. ÄéáèÝóéìá1. Ôáìåßï 125.916,66 41.945,793. ÊáôáèÝóåéò üøåùò & ðñïèåóìßáò 47.200,00 33.653,18−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

173.119,66 75.598,97============== ==============Óýíïëï Êõêëïö/íôïò Åíåñãçôéêïý (ÄÉ+ÄÉÉ+ÄÉV) 279.508,99 220.323,71============== ==============ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ (Ã+Ä) 302.711,78 2460.54,50============== ==============

ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃ/ÓÌÏÕ ÁÐÏÔ/ÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009 (1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ - 31 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009)

É. ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ ÅÊÌÅÔÁËËÅÕÓÅÙÓ ÐïóÜ ÊëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009 ÐïóÜ ÐñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2008Êýêëïò åñãáóéþí (ðùëÞóåéò) 656.375,77 722.855,37Ìåßïí: Êüóôïò ðùëÞóåùí 170.669,88 184.152,96−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÌéêôÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 485.705,89 538.702,41Ìåßïí: 1. Åîïäá äéïéêçôéêÞò ëåéôïõñãßáò 157.483,18 189.142,15

3. Åîïäá ëåéôïõñãßáò äéáèÝóåùò 236.224,76 393.707,94 283.713,22 472.855,37−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÌåñéêÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 91.97,95 65.847,04Ìåßïí: 3. ×ñåùóôéêïß ôüêïé & óõíáöÞ Ýîïäá 1.537,22 1.537,22 748,48 748,48−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÏëéêÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 90.460,73 65.098,56

ÉÉ. ÐËÅÏÍ: ÅÊÔÁÊÔÁ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ2. Åêôáêôá êÝñäç 2.900,00 3.361,35

Ìåßïí: 1. Åêôáêôá & áíüñãáíá Ýîïäá 2.923,91 23,91 1.471,18 1.890,17−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÏñãáíéêÜ & Ýêôáêôá áðïô/ôá (êÝñäç) 90.436,82 66.988,73Ìåßïí: Óýíïëï áðïóâÝóåùí ðáãßùí óôïé÷åßùí 14.109,63 22.157,42

Ìåßïí: Ïé áðü áõôÝò åíóùìáôùìÝíåòóôï ëåéôïõñãéêü êüóôïò 14.109,63 0,00 22.157,42 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

ÊÁÈÁÑÁ ÁÐÏÔ/ÔÁ (ÊÅÑÄÇ) XÑÇÓÅÙÓ ðñï öüñùí 90.436,82 66.988,73============== ==============

ÐÁÈÇÔÉÊÏ ÐïóÜ Êëåéïì. ÐïóÜ Ðñïçã.Á. ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁ ÷ñÞó. 2009 ÷ñÞó. 2008É. ÊåöÜëáéï Ìåôï÷éêü1. ÊáôáâëçìÝíï 58.800,00 58.800,00============== ==============

IV. ÁðïèåìáôéêÜ êåöÜëáéá1. Ôáêôéêü áðïèåìáôéêü 40.267,95 35.746,113. ÅéäéêÜ áðïèåìáôéêÜ 23.184,15 23.184,15−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

63.452,10 58.930,26============== ==============Óýíïëï Éäßùí Êåöáëáßùí (AI+AIV) 122.252,10 117.730,26============== ==============Ã. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓÉÉ. Âñá÷õðñüèåóìåò Õðï÷ñåþóåéò1. ÐñïìçèåõôÝò 16.986,16 15.016,63

2á. ÅðéôáãÝò ðëçñùôÝåò 2.987,76 28.050,373. ÔñÜðåæåò ëïãáñéáóìïß

âñá÷/óìùí õðï÷ñåþóåùí 58.654,21 0,005. Õðï÷ñåþóåéò áðü öüñïõò-ôÝëç 34.354,30 29.517,916. Áóöáëéóôéêïß Ïñãáíéóìïß 8.009,65 13.182,4511. ÐéóôùôÝò äéÜöïñïé 59.467,60 42.556,88−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï Õðï÷ñåþóåùí (à ÉÉ) 180.459,68 128.324,24============== ==============

ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ (Á+Ã) 302.711,78 246.054,50============== ==============ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÅÙÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ

ÐïóÜ Êëåéïì. ÐïóÜ Ðñïçã.÷ñÞó. 2009 ÷ñÞó. 2008

ÊáèáñÜ áðïô/ôá (êÝñäç) ÷ñÞóåùò 90.436,82 66.988,73Ìåßïí: 1. Öüñïò ÅéóïäÞìáôïò 23.340,18 17.114,98−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−ÊÝñäç ðñïò äéÜèåóç/Æçìßåò åéò íÝïí 67.096,64 49.873,75============== ==============Ç äéÜèåóç ôùí êåñäþí ãßíåôáé ùò åîÞò:1. Ôáêôéêü áðïèåìáôéêü 4.521,84 2.493,392. Ìåñßóìáôá ðëçñùôÝá 62.574,80 47.380,36−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

67.096,64 49.873,75============== ==============Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ Ä.Ó.

ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÅÕÓÔÁÈÉÏÕÁ.Ä.Ô. Ë 313120

ÅÍÁ ÌÅËÏÓ Ï ÕÐÅÕÈÕÍÏÓ ËÏÃÉÓÔÇÑÉÏÕÇËÉÁÓ ÅÕÓÔÁÈÉÏÕ ÉÙÁÍÍÇÓ ÓÐ. ÐÉÅÑÑÁÊÏÓÁ.Ä.Ô. Á 366596 Á.Ä.Ô. ÁÁ 063176

PDF created with pdfFactory Pro trial version www.pdffactory.com

Page 17: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

17Δημοσιεύσεις

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

RABERBALL ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΑΤΕΞ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - 33η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01.01.- 31.12.2009) ΑΡ.Μ.Α.Ε. 2691/01ΑΤ/Β/86/344/01

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Χρήση 2009 Χρήση 2008 ΠΑΘΗΤΙΚΟ Χρήση 2009 Χρήση 2008Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Α. ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΙΙ. Ενσώματες ακινητοποιήσεις 253.685,11 253.685,11 Ι. Μετοχικό Κεφάλαιο 276.357,60 276.357,60 Mείον: Αποσβέσεις 0,00 0,00 ΙV. Αποθεματικά κεφάλαια 6.515,58 6.515,58

253.685,11 253.685,11 V. Αποτελέσματα εις νέο -108.970,16 -90.404,53 ΙΙΙ. Συμμ. & άλλες μακροπρ. απαιτήσεις 1.600,00 0,00 Σύνολο ιδίων κεφαλαίων (ΑΙ+ΑΙV+ΑV) 173.903,02 192.468,65Σύνολο πάγιου ενεργητικού (ΓΙΙ+ΓΙΙΙ) 255.285,11 253.685,11Δ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Γ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ II. Απαιτήσεις 3.245,02 1.335,46 ΙΙ. Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 84.920,02 62.920,02 ΙV. Διαθέσιμα 292,91 368,10 Σύνολο Υποχρεώσεων (ΓΙΙ) 84.920,02 62.920,02Σύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού (ΔΙΙ+ΔΙV) 3.537,93 1.703,56ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (Γ+Δ) 258.823,04 255.388,67 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ (Α+Γ) 258.823,04 255.388,67

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΕΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (1.1 - 31.12.2009) ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΘΕΣΕΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Χρήση 2009 Χρήση 2008 Χρήση 2009 Χρήση 2008Ι. Αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως Καθαρά αποτελέσματα (ζημίες/κέρδη) χρήσεως -10.889,52 -1.652,42 Κύκλος εργασιών (πωλήσεις) 0,00 0,00 Υπόλοιπο ζημιών προηγ/νων χρήσεων -90.404,53 -79.880,08 Μείον: Κόστος πωλήσεων 0,00 0,00 Σύνολο -101.294,05 -81.532,50 Μικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 0,00 0,00 ΜΕΙΟΝ: Φόροι παλαιών χρήσεων 7.676,11 8.872,03 ΜΕΙΟΝ: 1. Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 10.889,52 1.652,42 Ζημίες εις νέο -108.970,16 -90.404,53 Ολικά αποτελέσματα (ζημίες) εκμεταλλεύσεως -10.889,52 -1.652,42 Μείον: Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 0,00 0,00 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μείον: Οι από αυτές ενσωμ. στο λειτ. κόστος 0,00 0,00 ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ - ΑΔΤ Ι 365553 ΑΘ. ΜΙΧΑΛΟΣ - ΑΔΤ Ι 084430

ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤ/ΤΑ (Ζημίες) ΧΡΗΣΕΩΣ -10.889,52 -1.652,42 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ 44217/21.9.2006

Αθήνα, 30 Απριλίου 2010

Ο Λογιστής

Page 18: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

18 O Ψυχολόγος απαντά

Στη στήλη αυτή ασχολούμαστε με

τις σχέσεις, τα παιδιά, αλλά και τις όποιες ψυχολογικές δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος ή κάποια.

Στόχος μου είναι να απαντήσω με έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο σε όσες απορίες μπορεί να έχετε και φιλοδοξία όλων μας να σας βοηθήσουμε, να σας μειώσουμε το άγχος και να συμβάλλουμε στη σωστή ενημέρωσή σας γι΄ αυτά τα πολύ σημαντικά για τη ζωή μας θέματα.

Έτσι θέλω να σας παροτρύνω να στείλετε επώνυμα ή ανώνυμα τις ερωτήσεις σας για τις δυσκολίες ή τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Περιμένουμε τα γράμματα σας (επώνυμα ή ανώνυμα) στη διεύθυνση της εφημερίδας, 25ης Μαρτίου 9, 14671 Ν.Ερυθραία, με fax στο 210 8075904 ή με e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Kαι θυμηθείτε! Δεν υπάρχει λάθος ερώτηση… Yπάρχει μόνο λάθος απάντηση!

χάρης καραουλάνης, Μ.Α., ECP Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Μέλος του British Psychological [email protected]

Οι Σχολικές Εξετάσεις, η Επαγγελματική Επιτυχία και η Ευτυχισμένη Ζωή

Τώρα που τα παιδιά δίνουν ή μόλις τελείωσαν τις σχολικές εξετάσεις είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσω μερικές πληροφορίες και ερεθίσματα

όσον αφορά το νόημα των αποτελεσμάτων και τη σημασία των βαθμολογικών επιδόσεων και των μελλοντικών σπουδών στην επίτευ-ξη επαγγελματικής επιτυχίας, οικονομικής ασφάλειας και μιας ευτυχισμένης ζωής.

Ξεκινώ με δεδομένο ότι κάθε γονιός θέλει να δει το παιδί του ευτυχισμένο και είναι διατεθειμένος να κάνει σχεδόν τα πάντα γι αυτό. Το πρόβλημα ξεκινά ότι σε αρκετές περιπτώσεις είτε δεν ξέρει τον τρόπους για να το προσφέρει αυτό, είτε οι τρόποι που ξέρει δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθή-κες, ή είναι πιο χρονοβόροι ή δυσκολότεροι από άλλους τους οποίους δε γνωρίζει. Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον, τα προβαλλόμενα πρότυπα, αλλά και η παραπλανητική πλη-ροφόρηση από τους διάφορους “ειδικούς” δε βοηθάνε καθόλου το γονιό να αλλάξει ή να προσαρμόσει τις απόψεις του, ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Έτσι οι γονείς πέφτουν θύματα ευρέως διαδεδομένων μύθων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι δεν ισχύουν και όμως εξακολουθούν να προβάλλονται ως δεδομένοι. Για παράδειγμα επικρατεί η αντίληψη ότι οι πιο έξυπνοι μα-θητές παίρνουν υψηλότερη βαθμολογία, ενώ όσοι δεν τα πηγαίνουν καλά με τα μαθήματα δεν πρέπει να “τους κόβει” και πολύ.

Θυμάμαι ένα διευθυντή σχολείου ο οποίος ζητούσε να δει τα τεστ ικανοτήτων που είχαν συμπληρώσει οι μαθητές στα πλαίσια του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού για να “καταλάβει” ποιος είχε προοπτικές επιτυχίας και για ποιον θα έπρεπε το σχολείο να μην έχει και πολλές ελπίδες!

Στο θέμα αυτό οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο δείκτης νοημοσύνης ενός ατόμου είναι υπεύθυνος μόνο κατά το ήμισυ για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του. Το υπόλοιπο μισό εξαρτάται από τις σωστές επι-λογές καθώς και τη συναισθηματική νοημο-σύνη του για την οποία τα δημόσια και ιδιωτι-κά σχολεία μένουν παγερά αδιάφορα. Επίσης το σχολικό σύστημα είναι τόσο λανθασμένο σε φιλοσοφία και πρακτική, ώστε επιβραβεύ-ει εκείνους τους μαθητές που εγκαταλείπουν την κριτική τους σκέψη, αποδέχονται τυφλά τη “σοφία” του καθηγητή και του μοναδικού συγγράμματος και παπαγαλίζουν με συνέ-πεια τις προσφερόμενες απόψεις.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτε-λεί το μάθημα της έκθεσης όπου οι μαθητές τιμωρούνται βαθμολογικά εάν δεν παραθέ-σουν τις κοινωνικά αποδεκτές απόψεις με τον κοινωνικά αποδεκτό τρόπο. Σαν αποτέλεσμα στο σχολικό σύστημα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν όσα παιδιά διαθέτουν ανεξαρ-τησία, κριτική ικανότητα, έχουν καλλιτεχνικά ταλέντα ή δίνουν έμφαση στην ουσία και

όχι στην παπαγαλία. Τρανή απόδειξη είναι ότι πολλά από αυτά τα αποτυχημένα παιδιά διαπρέπουν σε υψηλότατης ποιότητας πανε-πιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ άλλα γίνονται αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, συγγραφείς και δημιουργοί. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καλών συγγραφέων έπαιρναν χαμηλούς βαθμούς στη σχολική έκθεση.

Ο δεύτερος μύθος λέει ότι οι πανεπιστη-μιακές σπουδές, και μάλιστα στα δημόσια πανεπιστήμια, κάνουν τον άνθρωπο πιο κοι-νωνικά “αξιοσέβαστο” και του εξασφαλίζουν καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας. Έτσι επαινούνται όσα σχολεία έχουν υψηλά επίπεδα επιτυχίες στα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ και διαφημίζονται όσα φροντιστήρια κατάφεραν να έχουν τους πε-ρισσότερους αριστούχους.

Μετά από 15 χρόνια συνεχούς ενασχόλη-

σης με τη σχολική συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μπορώ να υποστηρίξω με βεβαιότητα ότι ο παραπάνω μύθος είναι υπεύθυνος για μια απίστευτων διαστάσεων σπατάλη ψυχολογικών και οι-κονομικών εφοδίων από δεκάδες χιλιάδες γονείς και μαθητές. Αμέτρητοι άνθρωποι στη χώρα μας έχουν οδηγηθεί με το ζόρι σε σπουδαστικές και επαγγελματικές κατευ-θύνσεις που δεν τους ταιριάζουν, έχουν γί-νει κακοί επαγγελματίες, έχουν υποσκάψει τις οικογενειακές τους σχέσεις, έχουν γίνει ανικανοποίητοι και μίζεροι και τελικά έχουν αρρωστήσει ψυχικά και σωματικά εξαιτίας αυτού του μύθου ο οποίος στη σημερινή επο-χή είναι κυριολεκτικά βλακώδης.

Αναλυτικότερα αυτός ο μύθος έχει δύο σκέ-λη. Το πρώτο αφορά τις απόψεις ότι όποιος έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμιο θα έχει καλύτερες επαγγελματικές – οικονομικές προοπτικές, καλύτερη ζωή και υψηλότερη κοινωνική αναγνώριση. Οι πρώτες δύο έχουν αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι στη σημερινή κοινωνία δεν έχουν καμία απολύ-τως ισχύ. Όσο για την τρίτη δυστυχώς ακό-μα ισχύει, έστω και φθίνουσα, μέσα σε ένα τελείως διαστρεβλωμένο σύστημα το οποίο ταυτόχρονα προβάλλει και επιβραβεύει την επιφανειακότητα και την υποκρισία. Το δεύ-τερο αφορά την αξία επιτυχίας στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εδώ ο μύθος παίρνει τη μορφή της τραγωδίας. Καταρχήν με την εξαίρεση ελαχίστων τμημάτων σχολών, το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν τα υπό-λοιπα είναι από μέτριο μέχρι απαράδεκτο.

Όταν κάποιος αθροίσει τη συνολικές συ-νέπειες της επιλογής των καθηγητών, της διοίκησης, της υλικοτεχνικής υποδομής και της δράσης των κομματικών παρατά-ξεων οδηγείται στο συμπέρασμα της σχε-δόν πλήρους απαξίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών. Έτσι εάν οι γονείς αποταμίευαν τα χρήματα που θα έδιναν σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα και μετακινήσεις και τα πρόσθεταν σε αυτά που θα ξόδευαν για τις αμφιλεγόμενες σπουδές σε ένα δημόσιο ίδρυμα, θα μπορούσαν να στείλουν με άνεση το παιδί τους στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου εκείνο θα αποκτούσε και πολύ καλύτερες επαγγελματικές προο-πτικές. Άλλωστε η ποιότητα των δημόσιων ιδρυμάτων γίνεται φανερή από το ότι όλη η κοινωνικοοικονομική ελίτ, αλλά και οι υπεύ-θυνοι πολιτικοί, δεν διανοούνται να στείλουν τα δικά τους παιδιά σε αυτά.

Η κατάρρευση των δύο παραπάνω μύθων ενισχύει την άποψη ότι η βαθμολογία των σχολικών εξετάσεων έχει σχετική μόνο ση-μασία και δεν συσχετίζεται με τη μελλοντική επαγγελματική και προσωπική επιτυχία των μαθητών. Για μια ευτυχισμένη ζωή στη σημε-ρινή δύσκολη εποχή χρειάζεται ο μαθητής να ακολουθήσει τις πραγματικές κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του, με σωστή ενημέρωση και συνειδητοποίηση, αλλά χωρίς προκαταλήψεις και ξεπερασμένα πρότυπα και μύθους.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το μάθημα της έκθεσης όπου οι μαθητές τιμωρούνται βαθμολογικά εάν δεν παραθέσουν τις κοινωνικά αποδεκτές απόψεις με τον κοινωνικά αποδεκτό τρόπο. Σαν αποτέλεσμα στο σχολικό σύστημα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν όσα παιδιά διαθέτουν ανεξαρτησία, κριτική ικανότητα, έχουν καλλιτεχνικά ταλέντα ή δίνουν έμφαση στην ουσία και όχι στην παπαγαλία.

Page 19: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

19

Δημοσιεύσεις

ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ ×ñÞóç 2009 ×ñÞóç 2008============= =============Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉÉ. Åíóþìáôåò áêéíçô/óåéò 152.885,50 135.565,52Ìåßïí: ÁðïóâÝóåéò 110.805,94 81.755,73−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï áêéíçôïðïéÞóåùí 42.079,56 53.809,79ÉÉÉ. Óõììåôï÷Ýò & Üëëåò ìáêñ. 445,00 445,00−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−Óýíïëï Ðáãßïõ Åíåñãçôéêïý (à ÉÉ+à ÉÉÉ) 42.524,56 54.254,79============= ==============Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ

É ÁðïèÝìáôá 112,16 0,00ÉÉ. ÁðáéôÞóåéò 357.853,20 482.993,41ÉV. ÄéáèÝóéìá 74.896,64 412.998,87−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï Êõêëïö/íôïò Åíåñãçôéêïý(ÄÉ+ÄÉÉ+ÄIV) 432.862,00 895.992,28============= =============ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ (Ã+Ä) 475.386,56 950.247,07

============== ==============ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃ/ÓÌÏÕ ÁÐÏÔ/ÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ 31.12.2009

É. ÁÐÏÔ/ÔÁ ÅÊÌÅÔ/ÓÅÙÓ ×ñÞóç 2009 ×ñÞóç 2008Êýêëïò åñãáóéþí (ðùëÞóåéò) 358.778,96 1.581.763,01Ìåßïí: Êüóôïò ðùëÞóåùí 270.899,83 1.062.343,64−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−ÌéêôÜ áðïô/ôá åêìåô/óåùò(êÝñäç) 87.879,13 519.419,37ÐëÝïí: ¢ëëá Ýóïäá åêì/óåùò 1.830,40 0,00−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−Óýíïëï 89.709,53 519.419,37Ìåßïí: 1. ¸îïäá äéïéêçô. ëåéôïõñãßáò 48.793,75 79.961,35

3. ¸îïäá ëåéô. äéáèÝóåùò 32.529,06 0,00−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−ÏëéêÜ áðïôåëÝóìáôá åêì/óåùò (êÝñäç) 8.386,72 439.458,02ÐËÅÏÍ: Åêôáêôá áðïôåëÝóìáôáÌåßïí: 1.Åêôáêôá & áíüñãáíá Ýîïäá 454,30 22,59−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−ÏñãáíéêÜ & Ýêôáêôá áðïôåëÝóìáôá 7.932,42 439.435,43Ìåßïí: Óýíïëï áðïóâÝóåùí ðáã.óôïé÷. 29.050,21 20.984,40Ìåßïí: Ïé áðü áõôÝò åíó/ôåò óôï ëåéô. êüóô. 29.050,21 20.984,40−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−

ÊÁÈÁÑÁ ÁÐÏÔ. (ÊÅÑÄÇ) ×ÑÇÓÅÙÓ ðñï öüñùí 7.932,42 439.435,43============ =============

ÐÁÈÇÔÉÊÏ ×ñÞóç 2009 ×ñÞóç 2008Á. ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁ(30.000 ìåô ôùí 2,93 åõñþ)É. Ìåôï÷éêü ÊåöÜëáéï 87.900,00 87.900,00IV. ÁðïèåìáôéêÜ ÊåöÜëáéá 20.827,54 20.530,07V. ÁðïôåëÝóìáôá åéò íÝïí 101.554,44 348.182,60−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï Éäßùí Êåöáëáßùí(AI+ÁÉV+ÁV) 210.281,98 456.612,67============= =============Ã. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓ

ÉÉ. Âñá÷/óìåò Õðï÷ñåþóåéò 265.104,58 493.634,40============= =============

ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ(Á+Ã) 475.386,56 950.247,07============= =============

ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÅÙÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ

×ñÞóç 2009 ×ñÞóç 2008Êáè.áðïô/ôá (êÝñäç) ÷ñÞó. 7.932,42 439.435,43Õðüëïéðï êåñäþí ðñïçã. ÷ñÞó. 348.182,60 35.084,86Äéáö.öïñïë.åëÝã.ðñïçã,÷ñÞó. (2.280,00) 0,00−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−Óýíïëï 353.835,02 474.520,29Ìåßïí: 1. Öüñïò åéóïäÞìáôïò 1.983,11 109.858,86−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−Õðüëïéðï êåñäþí åéò íÝï 351.851,91 364.661,43=========== ===========Ç äéÜèåóç ôùí êåñäþí ãßíåôáé ùò åîÞò:1. Ôáêôéêü áðïèåìáôéêü 297,47 16.478,832. Ðñþôï ìÝñéóìá 200.000,00 0,007. ÁìïéâÝò áðü ðïó.ìåë.äéïê. 50.000,00 0,008. Õðüëïéðï êåñäþí åéò íÝï 101.554,44 348.182,60−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−

351.851,91 364.661,43=========== ===========

ÔÅÂÁÑ Á.Å.ÔÅ×ÍÉÊÇ- ËÁÔÏÌÉÊÇ- ÔÏÕÑÉÓÔÉÊÇ ÁÍÙÍÕÌÏÓ ÅÔÁÉÑÅÉÁ ÓÕÍÏÐÔÉÊÏÓ ÉÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÔÇÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009 - 16ç ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÔÉÊÇ ×ÑÇÓÇ (1.1.09-31.12.09) ÁÑ.Ì.Á.Å. 28640/01ÁÔ/Â/93/283/04

ÁÈÇÍÁ, 30/4/2010Ï ÐÑÏÅÄÑÏÓ & Ä/ÍÙÍ ÓÕÌÂÏÕËÏÓ ÅÍÁ ÌÅËÏÓ Ï ËÏÃÉÓÔÇÓ

ÍÉÊÏËÁÏÓ Ì. ÂÁÑÏÕÍÇÓ ÂÁÑÏÕÍÇÓ Í. ÁÈÁÍÁÓÉÏÓ Ã.ÓÉÄÅÑÇÓ & ÓÉÁ Ï.Å.Á.Ä.Ô. Ì 111727 Á.Ä.Ô. Ó 253241 Á.Ö.Ì. 099037450 Á.Ï.Å. 457 ÔÁÎÇ Á´

2860τύπος2102724090

I. Kεφάλαιο μετοχικό(243.800 μετοχές των 4 €)1. Kαταβλημένο 1.134.000,00 975.200,00================ ================

IV. Aποθεματικά κεφάλαια1. Tακτικό αποθεματικό 25.606,16 25.606,16================ ================

V. Aποτελέσματα εις νέοYπόλοιπο ζημιών/κερδών χρήσεως εις νέο -284.261,24 420,16================ ================

VΙ.Ποσά προορισμένα για αύξηση κεφαλαίου 2. Διαθέσιμα μερίσματα χρήσεως

για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 0,00 34.132,00================ ================Σύνολο ιδίων κεφαλαίων (AI+AIV+AV) 875.344,92 1.035.358,32================ ================

B. ΠPOBΛEΨEIΣ ΓIA KINΔYNOYΣ & EΞOΔA2. Λοιπές προβλέψεις 25.045,72 11.504,18================ ================

Γ. YΠOXPEΩΣEIΣΙ. Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις

2. Δάνεια τραπεζών 226.385,04 13.698,65ΙΙ. Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις

1. Προμηθευτές 187.406,72 209.166,712α. Επιταγές πληρωτέες 1.035.844,54 899.842,763. Τράπεζες λ/βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων 747.144,26 960.991,095. Υποχρεώσεις από φόρους τέλη -14.442,55 50.725,676. Ασφαλιστικοί οργανισμοί 89.563,89 26.466,397. Μακρ/σμες υποχρ.πληρωτέες στη επόμ. χρήση 0,00 8.421,0411. Πιστωτές διάφοροι 272.236,62 111.747,64------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

2.317.753,48 2.267.361,30================ ===============Σύνολο Υποχρεώσεων (ΓΙ+ΓΙΙ) 2.544.138,52 2.281.059,95================ ===============

ΓENIKO ΣYNOΛO ΠAΘHTIKOY (A+B+Γ) 3.444.529,16 3.327.922,45================ ================ΛOΓAPIAΣMOI TAΞEΩΣ ΠIΣTΩTIKOI

1. Δικαιούχοι αλλότριων περιουσιακών στοιχείων 79,00 79,002. Πιστωτικοί λογ. εγγυσ. & εμπρ. ασφαλειών 2.481.108,07 1.400.719,54------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

2.481.108,07 1.400.798,54================ ================ΠINAKAΣ ΔIAΘEΣEΩΣ AΠOTEΛEΣMATΩN

XPHΣEΩΣ 2009 XPHΣEΩΣ 2008Καθαρά αποτελέσματα χρήσεως -284.681,40 60.208,20(+) ή (-) Υπόλοιπο αποτελεσμάτων προηγ. χρήσεων 420,16 806,33(+) ή (-) Διαφορές φορολογικού ελέγχου προηγ. χρήσεων 0,00 -8.622,09------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------Σύνολο -284.261,24 52.392,44Mείον: 1. Φόρος εισοδήματος & εισφορά OΓA 0,00 -15.582,47------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------Ζημίες εις νέο/Kέρδη χρήσεως προς διάθεση -284.261,24 36.809,97================ ================H διάθεση των κερδών γίνεται ως εξής:

1. Τακτικό αποθεματικό 0,00 2.257,812α. Μέρισμα για αύξηση Μετ. Κεφαλαίου 0,00 15.804,663. Πρόσθετο μέρισμα 0,00 18.327,348. Υπόλοιπο κερδων εις νέο 0,00 420,16----------------------------------------------------- ------------------------------------------------------

0,00 36.809,97================ ================ΑΘΗΝΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

O ΠPOEΔPOΣ TOY Δ.Σ.IΩANNHΣ Σ. BEΛIΣΣAPAKOΣ

A.Δ.T. Ξ 364293Ο ANTIΠPOEΔPOΣ ΤΟΥ Δ.Σ. O ΛOΓIΣTHΣ

ΤΣΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠANOΠOYΛOΣ ΔHMHTPIOΣA.Δ.T.Π 152365 A.Δ.T. Π 607252

Ι. Ασώματες ακινητοποιήσεις 5. Λοιπές ασώματες ακινητοποιήσεις 16.191,10 14.849,01 1.342,09 16.191,10 11.949,89 4.241,21================ ================ ================ ================ ================ ================

II. Eνσώματες ακινητοποιήσεις4. Mηχ/τα τεχν. εγκ. & λοιπ. μηχ. εξοπλ. 61.372,31 13.964,10 47.408,21 17.122,31 8.763,52 8.358,795. Μεταφορικά μέσα 611.262,16 187.664,91 423.597,25 326.988,24 111.603,16 215.385,086. Έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός 103.043,10 67.795,31 35.247,79 76.517,80 52.877,86 23.639,94------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

775.677,57 269.424,32 506.253,25 420.628,35 173.244,54 247.383,81================ ================ ================ ================ ================ ================Σύνολο Ακινητοποιήσεων (ΓΙΙ) 791.868,67 284.273,33 507.595,34 436.819,45 185.194,43 251.625,02================ ================ ================ ================ ================ ================

ΙΙΙ. Συμ/χές και άλλες μακρ/σμες χρημ/κές απαιτήσεις 7. Λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις 10.068,47 7.493,47================ ================Σύνολο παγίου Ενεργητικού (ΓΙΙ+ΓΙΙΙ) 517.663,81 259.118,49================ ================

Δ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΙ. Αποθεματα

3. Παραγωγή σε εξέλιξη 2.526.139,27 1.620.053,125. Προκαταβολές για αγορά αποθεμάτων 0,00 62.543,62------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

2.526.139,27 1.682.596,74================ ================ΙΙ. Απαιτησεις

1. Πελάτες 74.193,10 394.729,863α. Επιταγές εισπρακτέες (μεταχρονολογημένες) 139.280,00 0,005. Βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις κατά συνδέσμων επιχειρήσεων 51.155,92 222.522,0011. Χρεώστες Διάφοροι 47,60 166.491,3112. Λογαριασμοί διαχειρίσεως προκαταβολών και πιστώσεων 89.000,00 0,00------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

353.676,62 783.743,17================ ================ΙV. Διαθέσιμα

1. Ταμείο 27.645,85 102.525,283. Καταθέσεις όψεως και προθεσμίας 9.989,42 496.679,32------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

37.635,27 599.204,60================ ================Σύνολο Κυκλοφορούντος Ενεργητικού (ΔI+ΔΙΙ+ΔIV) 2.917.451,16 3.065.544,51================ ================

Ε. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓ/ΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ1. Έξοδα επόμενων χρήσεων 9.414,19 3.259,45================ ================

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ (Α+Β+Γ+Δ+Ε) 3.444.529,16 3.327.922,45================ ================ΛOΓAPIAΣMOI TAΞEΩΣ XPEΩΣTIKOI

1. Αλλότρια περιουσιακά στοιχεία 2.481.108,07 79,002. Χρεωστικοί λογ. εγγυήσ. & εμπρ. ασφαλειών 0,00 1.400.719,54------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

2.481.108,07 1.400.798,54================ ================KATAΣTAΣH ΛOΓAPIAΣMOY AΠOTEΛEΣMATΩN XPHΣEΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (01/01/2009 - 31/12/2009)

I. AΠOTEΛEΣMATA EKMETAΛΛEYΣEΩΣ ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 2009 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 2008Kύκλος εργασιών (πωλήσεις) 2.708.306,59 3.052.143,05Mείον: Kόστος πωλήσεων 2.699.325,13 2.759.037,86------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------Mικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 8.981,46 293.105,19Πλέον: Άλλα έσοδα εκμεταλλεύσεως 22.140,68 10.887,57------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------Σύνολο 31.122,14 303.992,76Mείον: 1. Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 85.309,50 48.508,65

3. Έξοδα λειτουργίας διαθέσεως 154.686,64 239.996,14 93.914,74 -142.423,39------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------Mερικά αποτελέσματα (ζημίες/κέρδη) εκμεταλλεύσεως -208.874,00 161.569,37Πλέον: 4. Πιστωτ. τόκοι & συναφή έσοδα 0,04 155,44Mείον: 3. Xρεωστικοί τόκοι & συναφή έξοδα 69.002,90 -69.002,86 78.462,64 -78.307,20------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------Oλικά αποτελέσματα (ζημίες/κέρδη) εκμεταλλεύσεως -277.876,86 83.262,17II. ΠΛEON (ή Mείον): EKTAKTA AΠOTEΛEΣMATA

1. Έκτακτα και ανόργανα έσοδα 236,00 0,002. Έκτακτα κέρδη 0,00 1.235,24

Mείον: 1. Έκτακτα & ανόργανα έξοδα 6.749,88 10.273,173. Έξοδα προηγούμενων χρήσεων 290,66 7.040,54 -6.804,54 14.016,04 24.289,21 -23.053,97------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------

Oργανικά & έκτακτα αποτ/τα (ζημίες/κέρδη) -284.681,40 60.208,20Mείον: Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 99.078,90 68.132,44

Mείον: Oι από αυτές ενσ/νες στο λειτ. κόστος (αποσβέσεις) 99.078,90 0,00 68.132,44 0,00------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------KAΘAPA AΠOTEΛEΣMATA (Ζημίες/Kέρδη) XPHΣEΩΣ προ φόρων -284.681,40 60.208,20================ ================

BEΛKAT A.T.E. ANΩNYMH TEXNIKH KAT/KH EMΠOPIKH TOYPIΣTIKH ΔIAXEIPIΣEΩΣ AKINHTΩN ETAIPEIAIΣOΛOΓIΣMOΣ THΣ 31ης ΔEKEMBPIOY 2009 - 8η ETAIPIKH XPHΣH ( 1 IANOYAPIOY 2009 - 31 ΔEKEMBPIOY 2009 ) AP.M.A.E. 49092/01AT/B/01/203

E N E P Γ H T I K O ΠOΣA KΛEIOMENHΣ XPHΣEΩΣ 2009 ΠOΣA ΠPOHΓOYMENHΣ XPHΣEΩΣ 2008 Π A Θ H T I K O ΠOΣA KΛEIOM. ΠOΣA ΠPOHΓ.Γ. ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞIA AΞIA KTHΣEΩΣ AΠOΣBEΣEIΣ ANAΠ. AΞΙΑ A. IΔIA KEΦAΛΑΙΑ XPHΣEΩΣ 2009 XPHΣEΩΣ 2008

¶O§ITIKH

B. EΞOΔA EΓKATAΣTAΣEΩΣ 4.918,77 4.621,77Mείον: Αποσβέσεις 4.829,72 4.311,60------------------------------------------------ ------------------------------------------------Έξοδα εγκατάστασης 88,85 310,17================ ================

Γ. ΠAΓIO ENEPΓHTIKOII. Eνσώματες ακινητοποιήσεις 354.182,41 353.681,04

Mείον: Αποσβέσεις 242.244,96 235.236,91------------------------------------------------ ------------------------------------------------111.937,45 118.444,13

III. Συμ/χές & άλλες μακρ. χρημ/κές απαιτήσεις 14.722,32 14.195,66------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο πάγιου ενεργητικού (ΓII+ΓΙΙΙ) 126.659,77 132.639,79================ ================Δ. KYKΛOΦOPOYN ENEPΓHTIKO

I. Aποθέματα 74.467,15 89.788,44II. Aπαιτήσεις 15.546,45 14.632,009

IV. Διαθέσιμα 41.667,59 35.367,76------------------------------------------------ ------------------------------------------------Σύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού (ΔI+ΔII+ΔIV) 131.681,19 139.788,29================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ENEPΓHTIKOY (B+Γ+Δ) 253.429,81 272.738,25================ ================KATAΣTAΣH ΛOΓ/ΣMOY AΠOT/TΩN XPHΣEΩΣ 31/12/2009

I. AΠOTEΛEΣMATA EKMETAΛΛEYΣEΩΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2009 ΧΡΗΣΕΩΣ 2008Kύκλος εργασιών (πωλήσεις) 488.480,24 476.207,11Mείον: Kόστος πωλήσεων 422.443,42 337.432,06------------------------------------------------ ------------------------------------------------Mικτά αποτελέσματα (κέρδη) εκμεταλλεύσεως 66.036,82 138.775,05Mείον: 1. Έξοδα διοικητικής λειτουργίας 54.546,52 57.537,65

3. Έξοδα λειτουργίας διαθέσεως 15.818,77 89.722,73------------------------------------------------ ------------------------------------------------Mερικά αποτελέσματα (ζημίες) εκμεταλλεύσεως (4.328,47) (8.485,33)Mείον: 3. Xρεωστικοί τόκοι & συναφή έξοδα 4.727,04 3.442,11------------------------------------------------ ------------------------------------------------Oλικά αποτελέσματα (ζημίες) εκμεταλλεύσεως (9.055,51) (11.927,44)II. ΠΛEON (ή Mείον): EKTAKTA AΠOTEΛEΣMATAMείον: 1. Έκτακτα & ανόργανα έξοδα 1.143,66 12.300,03------------------------------------------------ ------------------------------------------------Oργανικά & έκτακτα αποτ/τα (ζημίες) (10.199,17) (24.227,47)Mείον: Σύνολο αποσβέσεων παγίων στοιχείων 7.526,37 21.658,80

Mείον: Oι από αυτές ενσ. στο λειτ. κόστος 7.526,37 21.658,80------------------------------------------------ ------------------------------------------------KAΘAPA AΠOT/TA (Ζημίες) XPHΣEΩΣ προ φόρων (10.199,17) (24.227,47)================ ================

KOMMΩTHPIA EPYΘPAIAΣ A.E. IΣOΛOΓIΣMOΣ THΣ 31/12/2009 - 14η XPHΣH (1/1/2009-31/12/2009) AP.M.A.E. 34053/01AT/B/95/247E N E P Γ H T I K O XPHΣH 2009 XPHΣH 2008 Π A Θ H T I K O XPHΣH 2009 XPHΣH 2008

A. IΔIA KEΦAΛAIAI. Kεφάλαιο Mετοχικό 147.000,00 120.000,00

IV. Aποθεματικά κεφάλαια 4.388,25 4.388,25V. Aποτελέσματα εις νέο (78.879,22) (68.680,05)------------------------------------------------ -----------------------------------------------

Σύνολο ιδίων κεφαλαίων (AI+ΑIV+AV) 72.509,03 55.708,20================ ================Γ. YΠOXPEΩΣEIΣII. Bραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 185.920,78 217.030,05------------------------------------------------ ------------------------------------------------

Σύνολο υποχρεώσεων (ΓII) 185.920,78 217.030,05================ ================

ΓENIKO ΣYNOΛO ΠAΘHTIKOY (A+Γ) 253.429,81 272.738,25================ ================ΠINAKAΣ ΔIAΘEΣEΩΣ AΠOTEΛEΣMATΩN

ΧΡΗΣΕΩΣ 2009 ΧΡΗΣΕΩΣ 2008Kαθαρά αποτελ/τα (ζημίες) χρήσεως (10.199,17) (24.227,47)Πλέον: Yπόλ. αποτ. (ζημιών) προηγ. χρήσεων (68.680,05) (35.931,41)Mείον: Διαφορές φορ/κού ελέγχου προηγ. χρ. 0,00 (8.521,17)---------------------------------------------- ------------------------------------------------Ζημίες εις νέον (78.879,22) (68.680,05)================ ================

Αθήνα, 30 Απριλίου 20010

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΝΕΣΗ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Α.Δ.Τ Ξ 260219

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY Δ.Σ. O ΠΡΟΪΣΤ. ΛOΓIΣTHPIOYΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΕΣΗ ΔHMHTPΙΟΣ KAΣTANIAΣ

Α.Δ.Τ Χ 562544 Α.Δ.Τ ΑΕ 534283/07

Page 20: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

20 Xρήσιμα & Άλλα

Παρασκευή 4/68.00-22.00: ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΥΣΤ.Ελ.Βενιζέλου 85Ν.Ερυθραία21080002898.00 – 8.00ΠΡΙΦΤΗΠαπαδιαμάντη 7(Μπομπονιέρα)Κηφισιά 2106232360 Σάββατο 5/68.00 – 22.00ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣμύρνης 22 Ν.Ερυθραία21080014048.00 - 8.00: ΜΑΝΟΥΣΟΥΛ.Κηφισίας 361Κηφισιά2108001901

Κυριακή 6/6ΜΑΘΙΟY ΣΥΣΤ.Σεβδικίου 27Ν.Ερυθραία21062511008.00 - 8.00: ΣΕΜΠΕΚΟΣΑλωνίων 159Κηφισιά2108088777

Δευτέρα 7/68.00 – 22.00ΝΙΚΕΛΛΗ ΑΙΜΙΛΙΑ(πρώην ΑλίκηΤόσκα)25ης Μαρτίου N.Ερυθραία 21080011108.00 - 8.00: ΣΟΦΟΥΑθ.Διάκου 2Αστυ ΑιγυπτιωτώνΚηφισιά2108018810

Τρίτη 8/68.00-22.00: ΚΑΤΩΠΟΔΗΣΚαποδιστρίου 8Ν.Ερυθραία21080721918.00-8.00 ΚΑΡΥΩΤΗΙλισίων & Χαράς 2 - (Θανόπουλος)Κηφισιά 2108075455

Τετάρτη 9/68.00-22.00: ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΥΣΤ.Ελ.Βενιζέλου 85Ν.Ερυθραία 21080002898.00 – 8.00ΚΟΣΚΙΝΑΘεσ/νίκης 53 & Πλαταιών 7 - Σταθμός ΚΑΤΚηφισιά2108082880

Πέμπτη 10/68.00-22.00: ΚΑΤΣΑΦΑΡΟYΠλατεία Χρ. Σμύρνης 6Ν.Ερυθραία21080733708.00 - 8.00: ΠΑΠΑΔΑΚΗΕμπ. Κέντρο Κυριαζή 6-8Κηφισιά2108016045

Δημαρχείο (Κέντρο) 210 8000222Υπηρεσία Ύδρευσης 210 8000049Υπηρεσία Καθαριότητας 210 8136475Τεχνική Υπηρεσία 210 8077602Κοιμητήριο 210 8071332Δημοτική Αστυνομία 210 6253184Κ.Ε.Π. 210 6255980Πνευματικό Κέντρο 210 6206190Αθλητικός Οργανισμός 210 8000699Δρυμπέτειο 210 6254189ΚΑΠΗ 210 6205006ΔΕΑΝΕ 210 6251026Λαογραφικό Μουσείο 210 6209814Δημοτικό Στάδιο 210 6229774Γυμναστήριο «Καλαϊτζής» 210 62033051o Νηπιαγωγείο 210 80795522o Νηπιαγωγείο 210 62003521ο Δημοτικό 210 80732122ο&3ο Δημοτικά 210 8071434Παιδικοί Σταθμοί 210 6207473

Γυμνάσιο 210 8073237Λύκειο 210 8073183Αστυνομικό Τμήμα 210 6206453Τροχαία Κηφισιάς 210 8002937-9ΙΚΑ Ν. Ερυθραίας 210 8072183Ταχυδρομείο 210 8000333Υποθηκοφυλακείο 210 8071359ΔΟΥ Κηφισιάς 210 8082507ΟΑΕΔ Αμαρουσίου 210 8067244Επιθεώρηση Εργασίας 210 8068270ΟΤΕ Βλάβες 210 8069099ΔΕΗ Βλάβες 210 8012231ΕΥΔΑΠ 1022 Εφημ/ντα Νοσοκομεία 1434ΕΚΑΒ 166 Συμβ. Σταθμοί AIDS 210 7239945Γραμμή Απεξάρτησης 210 3617089Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777Πυροσβεστική 199Άμεσος Δράση 100

Κ α ι ρ ι κ έ ς Δ ι α δ ρ ο μ έ ς του ΓΙΩρΓόυ ΔόρμόυΣη, μηχανολόγου συλλογοσ χορου «ηλιοσ

η ΘΕάτρΙκη όμάΔά τόυ ΣυΛΛόΓόυ σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «Λιω-μένο Βούτυρο» στο θέατρο «ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝ-ΔΡΑΚΗΣ» (πρώην RIALTO) στις 4,5 και 6 Ιουνίου 2010 στις 8:30 το βράδυ. Είσοδος : 13€ , φοιτητικό 10€. Ο Σύλλογος διαθέτει μετακίνηση με πούλμαν από τη Νέα Ερυθραία στο θέατρο, τις ημέρες των παραστάσεων.Για κρατήσεις θέσεων, για προσκλήσεις και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία καλέστε στο 6944421800, 6974329852, 210-6202677, 210-8137682 ή απευθυνθείτε στη γραμματεία του Συλλόγου: Λεωφόρος Θησέως 5 Νέα Ερυθραία καθημερινά 19:00-21:00.

πνευματικο κεντρο δημου νεασ ερυθραιασ ΠόΛΙτΙΣτΙκό κάΛόκάΙρΙ 2010 Σάββατο, 5 Ιουνίου - ώρα 21:00«Καράβι, καραβάκι, που πας γιαλό, γιαλό...»Παράσταση του Χορευτικού Ομίλου του Πνευμα-τικού ΚέντρουΕπιμέλεια και διδασκαλία: Θοδωρής Κοντάραςστο Δημοτικό Θέατρο

Τηλέφωνα Φαρμακεία

Εκδηλώσεις

Ο καλός και ζεστός καιρός που επικράτησε το Σάββατο και την Κυριακή επέτρεψε σε πολ-λούς φίλους να εκδράμουν στις παραλίες και να ξεχάσουν έστω για λίγο τα προβλήματα της

εποχής.Από την Δευτέρα επανήλθε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό με

σταδιακή μικρή πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες σπο-ραδικές βροχές που σημειώθηκαν στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα.

Στο ίδιο μοτίβο θα κυλίσουν και οι προσεχείς τρεις με τέσσερις μέρες και μάλιστα το Σαββατοκύριακο οι βροχές θα είναι ποιο γενικευμένες και μεγαλύτερης έντασης ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ακόμα λίγο.

Η αστάθεια που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Αδριατικής ευνοεί την γέννηση διαταραχών με συνέπεια τις αλλεπάλληλες καιρικές αλλαγές, ένα σύνηθες για την εποχή φαινόμενο.

Την Παρασκευή μόνο στα βορειοδυτικά υπάρχει το εν-δεχόμενο για κάποιες τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις μεση-μεριανές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιποι χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι αυξημένες.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες που αρχικά θα εκδηλώνονται στα δυτικά και από τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Αιγαίου. Στην ανατολική Μακεδονία στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο πιθανόν τα φαινό-μενα από τις απογευματινές ώρες να είναι έντονα.

Την κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στη Στερεά, την Θεσσαλία και την Ήπειρο.

Μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές υπάρχει για τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της τρίτης σε ορεινά κυρίως όμως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Το διήμερο τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελ-τιωμένος ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

ΓΙά τηΝ ΠΕρΙόΧη μάΣ αναμένεται να εκδηλωθεί βρο-χή ή και παροδική καταιγίδα από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Την κυριακή θα υπάρχουν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις προμεσημβρινές ώρες όπου και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από καταιγίδα μικρής όμως έντασης.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλύτερος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να σημειωθεί ασθενής τοπική βροχή. Ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσει μέχρι και την Παρασκευή.

Αυτή είναι η γενική καιρική εικόνα για το προσεχές διά-στημα βάσει των στοιχείων που έχουμε στην διάθεσή μας και τα οποία συλλέγουμε.

Η καιρική ανάλυση αποτελεί μια προσωπική - ερασιτε-χνική προσέγγιση των συνθηκών, ενώ πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι επίσημος και αρμόδιος φορέας για την πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα είναι η Ε.Μ.Υ και καλό θα είναι όσοι που έχουν να πραγματοποιήσουν κάποια δραστηριότητα που επηρεάζεται άμεσα από την εξέλιξη του καιρού να ενημερώνονται τακτικά από τα αναλυτικά καθημερινά δελτία.

Βροχερό το Σαββατοκύριακο

ά Γ Γ Ε Λ Ι ά

μάΘημάτΙκάΦυΣΙκη - ΧημΕΙά

παραδίδονται από υποψήφιο διδάκτορα

Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.)

με πείρα και μεθοδικότητα σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου.

Τιμές προσιτές. Τηλ.: 6938865798

Page 21: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

21

Ελεύθερος χρόνος

άΠάΝτηΣΕΙΣ – μάρΓάρΙτάρΙά ΣΕ ΔΙάΓΩΝΙΣμάτά:Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά •μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά.

Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικόν, μισός γυναίκα •και μισός άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του.

Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής •που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας.

Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γι αυτό •δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια.

Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε •τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.

Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι •Θερμοπύλες ήτανεπολυπληθέστεροι σε αριθμό.

Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας και την Ιλιά-•δα ο Ηλιάδης.

Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. με δυο έν-•νοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δου-λεύει σε πρατήριο.

Οι βηταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις •αλφαμίνες και τις γαμαμίνες.

Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγ-•γλικά, δηλαδή με ένα μπα και δύο να.

Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παρα-•δόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρι-νες, αλλά σαφέστατες.

όρΙΖόΝτΙά1. Ο τίτλος μονόπρακτου θεατρικού έργου του Τσέχοφ. 2. Πόλη του το Ισπαχάν (αντίστρ.).- Απροκάλυπτες, σύμφωνα με μια έννοια. 3. Εικονί-ζεται σε πολλούς πίνακες του Γκογκέν.- Αρχικά που ενδιαφέρουν τους ναυτικούς. 4. Χωριό του Πηλίου. 5. Χρησιμοποιείται και σαν διαζευ-κτικός σύνδεσμος.- Γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας. 6. Βασάνισε τον Δημοσθένη.- Γράμματα από το... Τόκιο.- «Εν τω...», αρχαία έκφραση που σημαίνει «στη στιγμή». 7. Διάκριση ποδοσφαιριστών (γεν.). 8. Από αυτό... αντλούν (καθ.).- Μητέρα της ήταν η Αρμονία. 9. Προηγούνται του... Πάπα.- Χρησιμοποιούνται και από μοναχούς. κάΘΕτά1. Συχνά χαρακτηρίζονται ακριβή. 2. Πηγάζει από τις Βερνικές Άλπεις (αντίστρ.).- Είναι και οι κλειδώσεις (αντίστρ.). 3. Σημαίνει και την αμαρ-τία.- Στο νησί αυτό πέθανε εξόριστος ο Πετέν.4. Οροσειρά της Στερεάς. Το νόμισμα της Νότιας Αφρικής (αντίστρ.). 5. Τίτλος τραγωδίας του Σο-φοκλή. 6. Το «δένω» στα αρχαία.- Ιταλικό άρθρο. 7. Βρίσκονται στους πρόποδες της Όσσας. 8. Μοιάζουν με γραμματόσημα (γεν.). 9. Το ουδέ-τερο αντωνυμίας.- Ξεχωρίζουν από τους άλλους ανθρώπους (γεν.).

http://www.dailysudoku.com/

easyDaily Sudoku: Sat 3-Oct-2009

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2009

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

4 3 1 9 8 5 7 6 28 6 2 7 4 1 5 3 95 7 9 6 3 2 4 8 19 8 5 2 1 4 6 7 37 4 3 8 6 9 2 1 52 1 6 5 7 3 9 4 81 2 4 3 9 6 8 5 73 9 7 4 5 8 1 2 66 5 8 1 2 7 3 9 4

http://www.dailysudoku.com/

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2. ΦΑ- ΠΑΤΡΙΣ 3. ΘΩΜΑΣ- ΤΡΙ 4. ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ 5. ΑΙΣΙΑ 6. ΜΑΜΑ 7. ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ 8. ΣΗΘ- ΟΝΟΜΑ 9. ΑΜΑΝΕΣ. ΚΑΘΕΤΑ:1. ΟΦΘΑΛΜΟΣ 2. ΛΑΩΝ- ΑΡΗΣ 3. ΜΩΑΜΕΘ 4. ΜΠΑΜΙΑΣ 5. ΠΑΣΑΣ- ΤΟΜ 6. ΤΙ- ΛΙΜΕΝΑ 7. ΑΡΤΙΑ- ΙΟΝ 8. ΕΡΙΣ- ΛΑΜΕ 9. ΙΣΙΣ- ΣΑΣ.

http://www.dailysudoku.com/

Daily Sudoku: Fri 27-Nov-2009

(c) D

aily

Sud

oku

Ltd

2009

. A

ll rig

hts

rese

rved

.

8 6 5 7 39 7 6 1

5 9 1 8 47 81 9 6

5 72 6 8 9 5

9 3 6 13 4 5 9 8

http://www.dailysudoku.com/

1 2 3 4 5 6 7 8 9

1

2

3

4

5

6

7

8

9

ΛυΣΕΙΣ ΦυΛΛόυ 361

Τα χρόνια περνούν αλλα τα γραπτά μένουν άΠό τό άρΧΕΙό τηΣ ΕΦημΕρΙΔάΣ http://sepik.net/nea/?page_id=13

Ευκό

Λό

SUDOKU Σταυρόλεξο

3-6-2004

1-6-2007 6-6-2008 5-6-2009

2-6-2005 2-6-2006

Ç ÍÅÁ EÑÕÈÑÁÉÁÊ Á È Å Å Â Ä Ï Ì Á Ä Á

Ανεξάρτητη Tοπική Πολιτική Εφημερίδα • Έτος ίδρυσης 2003 • Έτος 4ο • Αριθμός Φύλλου 164 • Παρασκευή 2 Ιουνίου 2006 • Τιμή 1 ευρώΙδιοκτησία: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ • Εκδότης: Πέτρος Α. Μπαστέας • 25ης Μαρτίου 9, 14671 Ν. Ερυθραία • 2108075665 Fax:2106203817 • E-mail: [email protected] • Ιστοσελίδα: www.sepik.net/nea

Όποιος

ελεύθερα

συλλογάται,

συλλογάται καλά

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

Η Νέα Ερυθραίατίμησε

τον Φώτη Βαρδαξή

Το όνομά του δόθηκε στο δημοτικό γήπεδο

[ ÓÅË. 5 ]

«ÄÕÍÁÌÅÉÓ ÃÉÁ ÌÉÁ ÅÑÕÈÑÁÉÁ ÍÅÁ»

Νέα αρχήμε «ειρηνικήεπανάσταση»

[ ÓÅË. 3 ]

Το ΕλεγκτικόΣυνέδριο άναψε

«πράσινο»για βίλα Κώστα

[ ÓÅË. 3 ]

Την πρόθεσή του να τροποποιηθεί καινα επεκταθεί το ρυμοτομικό σχέδιοπρος την πλευρά του Πεντελικού και

συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο68 της Πολιτείας, όπου υπάρχουν «ανοι-κτά» προς το βουνό αδόμητα οικόπεδα,επιβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο μεκατά πλειοψηφία απόφασή του. Στην τε-λευταία συνεδρίαση της Τετάρτης 24 Μαΐ-ου υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες από δη-μοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσηςότι «επιχειρείται να βρεθεί τρόπος να κτι-στεί το βουνό ακόμα και πίσω από την κο-ρυφή του». Πρόκειται για αδόμητα οικόπεδα με πρό-σοψη στις οδούς Σοφοκλέους και Ιουστινια-νού, τα οποία στο πλαίσιο ερμηνευτικήςεγκυκλίου του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2003 για τα«ανοικτά» οικόπεδα χωρίς ρυμοτομικέςγραμμές προς την πλευρά των ορεινώνόγκων της χώρας, θεωρούνται εκτός σχεδί-ου και χρειάζεται έγκριση Δασαρχείου γιατην έκδοση οικοδομικής άδειας. Ερωτηματι-κά ωστόσο γεννά η εισήγηση του διευθυντήτης Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, Κ. Φιλο-λία, ο οποίος παρά τη σαφή εισαγωγή τουθέματος στο δημοτικό συμβούλιο ως «τρο-ποποίηση-επέκταση ρυμοτομικού σχεδίουΟ.Τ. 68», αποφαίνεται τελικά ότι «από το2003 άρχισε η Πολεοδομία να αρνείταιτην έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτώ-ντας αδιακρίτως έγκριση Δασαρχείου,χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι στη συγκε-κριμένη περίπτωση πρόκειται για οικόπε-δα οικοδομικού τετραγώνου κείμενα σα-φώς εντός ρυμοτομικού σχεδίου εγκεκρι-μένου από τη δεκαετία του 1960». Το ίδιοάλλωστε ισχυρίστηκαν και οι ενδιαφερόμε-νοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι στη συνεδρίαση τουδημοτικού συμβουλίου έκαναν λόγο για«άνισο διαχωρισμό» τους σε αυτούς που«πρόλαβαν» και στους άλλους που δεν«πρόλαβαν» να κτίσουν. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τζή-κας, πάντως, σε ερώτηση της «Ν.Ε.» σχετικάμε το θέμα αυτό, κράτησε σαφείς αποστάσειςγια το αν τα συγκεκριμένα οικόπεδα βρί-σκονται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου προτου ’85, όπως ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες καιο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, τονίζο-ντας τα εξής για την τελευταία απόφαση τουδημοτικού συμβουλίου: «Το αν τα συγκε-κριμένα οικόπεδα είναι εντός σχεδίου ήόχι, έχει να κάνει με την τελική εκτίμησητου ΥΠΕΧΩΔΕ. Εμείς ως δημοτικό συμ-βούλιο γνωμοδοτήσαμε, όχι ότι είναιεντός σχεδίου, αλλά ότι οι ιδιοκτήτεςτους ταλαιπωρούνται και είναι άδικη ηαντιμετώπισή τους, αφού το 70% του οι-κοδομικού τετραγώνου έχει κτισθεί καιθα πρέπει να κλείσει προς το βουνό μερυμοτομική γραμμή. Το θέμα πλέον παρα-πέμπεται παραπάνω και ο έλεγχος πουαπαιτείται, θα γίνει μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ,του Δασαρχείου και των άλλων υπηρεσι-ών. Οι ενδιαφερόμενοι ζήτησαν την άπο-

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ

ÊÁÔÁÃÃÅËÉÅÓ ÄÇÌÏÔÉÊÙÍ ÓÕÌÂÏÕËÙÍ ÃÉÁ «ÅÊÔÏÓ Ó×ÅÄÉÏÕ» ÏÉÊÉÓÔÉÊÇ ÅÐÉÈÅÓÇ ÓÔÏ ÂÏÕÍÏ

«Åìðñüò êáé ãéá ôçí êáôÜêôçóç ôçò êïñõöÞò!»

Δορυφορική άποψη οικοπέδων στα όρια του δήμου στην Πολιτεία πουσυνορεύουν με δασικές περιοχές και τείνουν να εξελιχθούν σεδούρειους ίππους για την επέλαση του «τσιμέντου» προς την κορυφήτου Πεντελικού. Πόσο αθώα είναι, τελικά, η απόφαση του δημοτικούσυμβουλίου να δώσει την συγκατάθεσή του σε επέκταση του σχεδίουπόλης σε αυτή την περιοχή;

ψη του δημοτικού συμβουλίου πουπαίζει ένα μικρό ρόλο στην από-φαση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η τελικήεκτίμηση ανήκει στο υπουργείοεάν θα προχωρήσει σε τροποποίη-ση του Διατάγματος».

«Ψάχνουν τρόπο να τακτοποιήσουν το θέμα μέσω δήμου» Το ΥΠΕΧΩΔΕ με την προ τριετίαςεγκύκλιό του για τα «ανοικτά» οικό-πεδα ήταν σαφές ότι προσπαθούσενα θέσει ένα τέλος στη δίχως όριαδόμηση σε ορεινούς όγκους και δα-σικές περιοχές. Το γεγονός αυτόεπεσήμανε ιδιαίτερα ο δημοτικόςσύμβουλος Μιχάλης Πυρένης, οοποίος κατήγγειλε ότι επιχειρείταινα γίνει το βουνό τσιμεντούπολη:«Φτάσαμε στο σημείο ο νομοθέτηςνα προσπαθεί να σώσει το βουνόκι εμείς ψάχνουμε να βρούμε τρό-πο να πάμε και πίσω από την κο-ρυφή του», είπε ο κ. Πυρένης. ΗΚατερίνα Μουστάκη διαπίστωσε ότιο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσί-ας του δήμου «υπέγραψε κείμενο-εισήγηση του δικηγόρου των ενδι-αφερομένων», ενώ τόνισε ότι τασυγκεκριμένα οικόπεδα βρίσκονταιεκτός σχεδίου και αν μπορεί να γί-

νει κάτι για τους ιδιοκτήτες τους,αυτό θα δρομολογηθεί μόνο με τηνεπικείμενη τροποποίηση του ΓΠΣ:«Αυτή τη στιγμή το δημοτικό συμ-βούλιο προχωράει σε νέα ένταξηστο σχέδιο πόλης και όχι σε τρο-ποποίηση ρυμοτομικού σε μια ευ-αίσθητη περιοχή. Οι συγκεκριμέ-νοι ιδιοκτήτες έλαβαν αρνητικήαπάντηση από το Δασαρχείο καιψάχνουν τρόπο να τακτοποιήσουντο θέμα τους μέσω του δήμου»,δήλωσε η κ. Μουστάκη. Εκτός τωνδυο παραπάνω, και οι δημοτικοίσύμβουλοι από την πλευρά της Πα-νερυθραϊκής Ενότητας καταψήφισαντο θέμα, ενώ λίγο νωρίτερα η Βασι-λική Ταμβάκη είχε ζητήσει τηναναβολή του «επειδή δεν γνωρί-ζουμε επαρκώς εάν είναι δασικά ήόχι». Με την απόφασή του αυτή, το δη-μοτικό συμβούλιο εισηγείται ουσια-στικά προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, την τροπο-ποίηση και ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ρυμοτο-μικού σχεδίου του Ο.Τ. 68 δια χαρά-ξεως οικοδομικής-ρυμοτομικήςγραμμής ως και δημιουργίας πρα-σιάς πλάτους 5 μέτρων και πεζοδρό-μου πλάτους 5 μέτρων στην πίσωανατολική πλευρά του προς το Πε-ντελικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Éäéïêôçóßá: Åêäüóåéò ÓÕÃ×ÑÏÍÇ ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ • Åêäüôçò: ÐÝôñïò Á. ÌðáóôÝáò • 25çò Ìáñôßïõ 9, 14671 Í. Åñõèñáßá 2108075665 Fax:2106203817 • E-mail: [email protected] • Éóôïóåëßäá: www.sepik.net/nea

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΚ Α Θ Ε Ε Β ∆ Ο Μ Α ∆ Α

Ετος 5ο • Αριθμ. Φύλλου 213 Παρασκευή 1 Iουνίου 2007 Τιμή: 50 λεπτά

ÁíåîÜñôçôç TïðéêÞ

ÐïëéôéêÞ Åöçμåñßäá

¸ôïò ßäñõóçò 2003

¼ðïéïò

åëåýèåñá

óõëëïãÜôáé,

óõëëïãÜôáé êáëÜ

ÑÇÃÁÓ ÖÅÑÁÉÏÓ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΣΕΛ. 5

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣΕπίσχεση εργασίας στο δήμο από συμβασιούχους

ΣΕΛ. 3

Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας

ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ

Ï ÌÐÉÍÔÅÓΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΚΟΥΛΗ

ÌÏÕÓÉÊÇÄÙÌÁÔÉÏÕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ • ΣΑΒΒΑΤΟ • ΚΥΡΙΑΚΗ1 - 2 & 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007στο 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟTΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 8.30 μ.μ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΥΣΕΩΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ,

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΔΑΣΙΚΕΣ !

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ 45Ο ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣΣτη δευτεροβάθμια επιτροπή επι-

λύσεως δασικών αμφισβητήσε-ων προσφεύγει ο Δήμος Νέας

Ερυθραίας για όλες συνολικά τις περι-πτώσεις των 450 στρεμμάτων στην πε-ριοχή της Καστρίτσας που έχουν χαρα-κτηριστεί δασικές ή μη δασικές, ακόμη και για εκτάσεις που αποδεδειγμένα έχουν εκχερσωθεί παράνομα και έχει αλλοιωθεί ο δασικός χαρακτήρας τους. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής επιλύσεως δασικών αμφισβητήσεων, που αφορά στην εξέταση των αντιρρήσεων δεκά-δων ιδιοκτητών της περιοχής, έκταση συνολικού εμβαδού 341 στρεμμάτων χαρακτηρίστηκε ως δάσος, ενώ έκτα-ση συνολικού εμβαδού 109 στρεμμά-των χαρακτηρίστηκε ως μη δασική ή αγροτική έκταση.Η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρε-

σίας που ήρθε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υποδείκνυε σαφώς ότι ο δή-μος επικαλούμενος το έννομο συμφέ-ρον που έχει οιοσδήποτε πολίτης ή και νομικό πρόσωπο για την προστασία των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων, θα πρέπει να μελετήσει σε βάθος τη συγκεκριμένη απόφαση των χαρακτηρισμών προκειμένου να ασκή-σει προσφυγή στις περιπτώσεις των εκτάσεων που χαρακτηρίστηκαν ως μη δασικές. Η διοίκηση, όμως, εισηγήθηκε να γίνει προσφυγή για όλες συνολικά

τις περιπτώσεις, υποκύπτοντας κυρίως στις πιέσεις των κατοίκων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δασικά και ως εκ τούτου δεν μπορούν να χτίσουν ή να εκμεταλλευ-τούν διαφορετικά τις ιδιοκτησίες τους. Την πρόταση αυτή, που εμμέσως αμφισβητεί και το δασικό χαρακτήρα των 341 στρεμμάτων της Καστρίτσας, υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο δημοτικό

συμβούλιο, ο Γιάννης Τσαγκάρης από τους «Πολίτες Νέας Ερυθραίας» και η Μαρίνα Πετούση από τη «Δημοτική Αναγέννηση», ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συνεργα-σίας» και των «Δυνάμεων» δήλωσαν παρό-ντες, αρνούμενοι, όπως δήλωσαν, να συναι-νέσουν σε τέτοιες συλλήβδην αποφάσεις για τα δασικά.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3

Από συμπαγές δάσος… «κρανίου τόπος». Το Νοέμβριο του 2005, στην οδό Δήμητρος, οι ιδιοκτήτες της δασικής έκτασης έκοψαν 300 πεύκα και το μετέτρεψαν σε οικόπεδο σκεπάζοντάς το με χώμα. Πρόκειται για ιδιοκτησία για την οποία η επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων αποφαίνεται σήμερα ότι «απώλεσε τη δασική της βλάστηση συνεπεία παράνομης εκχέρσωσης». Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην Καστρίτσα. Η διοίκηση του δήμου γιατί προσφεύγει; Αμφισβητεί το δασικό χαρακτήρα και αυτών των εκτάσεων;

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008 | Έτος 6ο | Αρ. Φύλλου 263 | Τιμή 1 €

www.sepik.net/nea

TRAVEL AGENCY • ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΤΑΞΙΔΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 141•ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ 210 6200800

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Πράσινα προάστια ή «πράσινα άλογα»;

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ εντός του δημοτι-κού χώρου πρασίνου στην οδό Ι. Δρυμπέτη ξεφύ-τρωσε και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πριν από λίγες μέρες με την ανοχή της δημοτικής αρ-χής. ΣΕΛ. 5

ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (Μπουρίκας, Τζήκας Ανδρεαδάκης, Κούτας, Μουστάκη, Κουκουλιέρος, Τσαγκάρης, Πετούση) επανέρχονται για το νέο κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου με νέο αίτημά τους που κατέθεσαν προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμ-βουλίου Φώτη Δημάκη ΣΕΛ. 15

Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ήταν το βασικό μήνυμα της εκδήλωσης με θέμα την κλιματική αλλαγή και το ρόλο των τοπικών κοι-νωνιών που διοργάνωσε η Τ.Ε. Νέας Ερυθραίας του ΣΥΡΙΖΑ. ΣΕΛ. 19

Πράσινα κτίρια ή «πράσινα άλογα»; Βιώσιμη ανάπτυξη ή με άλλα λόγια ν’ αγαπιόμα-

στε μέχρι τις επόμενες εκλογές; Περιβάλλον SOS ή προνομιούχοι δήμοι των βορείων

προαστίων, όταν έρχεται η επομένη της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος; Καλές

και χρήσιμες σε φιλολογικό επίπεδο οι ημερίδες και οι ενημερωτικές συζητήσεις με

πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μια φορά το χρόνο με αφορμή την Παγκό-

σμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως η συγκεκριμένη που διοργανώνει ο Σύνδεσμος των

21 ΟΤΑ στη Νέα Ερυθραία με θέμα «περιβάλλον SOS, η Αττική αλλάζει προτεραιότη-

τες», αλλά τα ερωτήματα παραμένουν. ΓΝΩΜΗ ΣΕΛ. 8

Υπό μελέτη… η μελέτη ελεγχόμενης

στάθμευσηςΕγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και με

αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ούτε η διοίκηση γνωρίζει

πώς και πού θα εφαρμοστείΤις πρώτες αντιδράσεις εντός του δημοτικού συμ-βουλίου, ακόμη και από συμβούλους της πλειοψη-φίας, συνάντησε το προτεινόμενο σύστημα ελεγχό-μενης στάθμευσης που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί στον Δήμο Νέας Ερυθραίας. Η μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης που εκπονήθηκε από το συγκοινωνιο-λόγο Ευθύμιο Μπακογιάννη εγκρίθηκε κατά πλειο-ψηφία, αλλά ούτε και η διοίκηση συντάχθηκε πλή-ρως με το σύνολο των προβλεπόμενων ρυθμίσεων, όπως και δεν ξεκαθάρισε το χρονοδιάγραμμα υλο-ποίησής της. ΣΕΛ. 6-7-

Τ Ο Π Ι Κ Η Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Η Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 | Έτος 7ο | Αρ. Φύλλου 313 | Τιμή 1 €

ΣΕΛ. 24

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ της παρέας που πλησιάσαμε σε γνωστό καφέ της Νέας Ερυθραίας για να τους ρωτήσουμε για τις ευρωεκλογές: «Καλά, μι-λάμε σοβαρά; Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα έχουμε ευρωεκλογές; Ε, ρε γλέντια», «και… αποχή», συμπληρώνουν.

Για... μακροβούτια και ξεκούραση ετοιμάζονται αρ-κετοί Έλληνες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και οι κάλπες, όπως φαίνεται, δεν θα σταθούν εμπόδιο σε όσους επιλέξουν την προοπτική μιας μίνι εξόδου. Οι πολιτικοί δείχνουν να έχουν χάσει το στοίχημα, τουλά-χιστον με τους «δυναμικούς» ψηφοφόρους των νεώτε-ρων ηλικιών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για αναξιοπιστία τόσο στα πρόσωπα όσο και στο ίδιο το σύστημα, βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι.

Ή δεν είναι ακριβώς έτσι και στην ουσία οι νέοι «επι-βραβεύουν» τα κόμματα εξουσίας με την αποχή τους, ενισχύοντας την πρωτοκαθεδρία τους μέσα σε ένα γε-νικότερο κλίμα πολιτικής απαξίας; Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών την Κυριακή 7 Ιουνίου, σίγουρα θα μας λύσει τις παραπάνω απορίες.

Είναι γεγονός, πάντως, όπως δείχνει και η κίνηση στα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων που έχουν στηθεί στην κεντρική λεωφόρο της Νέας Ερυθραίας ότι όσοι θα προσέλθουν τελικά στις ευρωκάλπες, ενδιαφέρο-νται περισσότερο για τα ποσοστά του κόμματός τους σε εθνικό επίπεδο, παρά για τη συμμετοχή του και τις διεκδικήσεις του στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Προς την κάλπη χαλαρά και… ελληνικά Η προεκλογική κίνηση στη Νέα Ερυθραία

Ε υ ρ ω ε κ λογ έ ς 2 0 0 9

ΣΕΛ. 7«Σιγή ιχθύος» από την ηγεσία του για του αεροδρόμιο Τατοΐου

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΣΕΛ. 18«Πυριτιδαποθήκη» το ακαθάριστο δάσος Ζαφειρίου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΕΛ.35ο Παιδικό Φεστιβάλ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Στην εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ίντερνετ) τα παραδοσιακά περίπτερα των κομμάτων δεν γνωρίζουν τις δόξες του παρελθόντος. Ίσως και για αυτό η Τ.Ε. της Νέα Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ επέλεξαν να μην κατέβουν στο... πεζοδρόμιο.

Α Τ Ι Κ Η Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 | Έτος 7ο | Αρ. Φύλλου 313 | Τιμή 1 €Α

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΚΑΘΕ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ www.sepik.net/nea

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕΛ. 4-5

ΣΕΛ. 19

ΣΕΛ. 18

Ανοικτό ή κλειστό; Ιδού η απορία…

«Απ’ τα ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα», δηλώνειο πρόεδρος του Λαϊκού Θεάτρου Π. Καρακούλης

Μεσοβέζικη λύση για το δημοτικό θέατρο

Χαμηλή προσέλευση από τους εθελοντές στην αιμοδοσία του Δρυμπετείου

[ άΝΕκΔότά άΝάΓΝΩΣτΩΝ ]

Page 22: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

22 Αθλητικά

Το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος έδωσε ο Πανερυθραϊκός στην Πά-τρα, όπου γνώρισε την ήττα από

τον τοπικό Απόλλωνα. Αμφότερες οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν αδιάφορες βαθμολογικά και αυτό βοήθησε να γίνει ένα ανοιχτό, κι απ’ τους δύο, παιχνίδι. Οι Αχαιοί επικράτησαν σχετικά εύκολα, 88-76 και τερμάτισαν πέμπτοι πίσω από τον Πανερυθραϊκό, έχοντας και αυτοί ελπίδες για άνοδο στην Α2.

Από την αρχή του αγώνα οι γηπε-δούχοι ήταν μπροστά, ελέγχοντας το παιχνίδι, με τον Δημήτρη Χουχουλή να δίνει ευκαιρίες σε όλους τους παίχτες του, δείχνοντας ότι οι ερυθρόλευκοι δεν καίγονταν για τη νίκη.

Ο Απόλλων καθάρισε τη νίκη στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και πάτησε γκάζι στέλνοντας τη διαφορά σε διψή-φια νούμερα. Ο Πανερυθραϊκός δεν

κατάφερε να επιστρέψει και μοιραία υπέκυψε στον αντίπαλό του με σκορ 88-76.

Πλέον αυτό που αναμένουν όλοι με αγωνία είναι αν θα υπάρξει κενή θέση στην Α2, την οποία αυτομάτως θα κα-λύψει ο Πανερυθραϊκός. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι πιθανότητες είναι υπέρ των ερυθρολεύκων, καθώς όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που πέφτουν από την Α1, δε δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλη-μα της Α2. Δεκάλεπτα: 23-18, 42-36, 64-53, 88-76.

ΠάΝΕρυΘράΪκόΣ (Χουχουλής): κοντούδης 8 (2), ροζολής 8 (1), καλ-λιανιώτης 7 (1), κεράτσας 2, μα-ντζιώρης 5, τοπάλης 2, Πρίτσος 12 (1), Χόμπσον 18 (3), Χαραλαμπάκης 2, Πλουτέτσκι 8, Παπαδόπουλος 4, Φιλιόπουλος 2

μπασκετ Β’ εθνικη - απολλΩν πατρασ – πανερυθραΪκοσ 88-76

Τερμάτισε τέταρτος και περιμένει ελπίζοντας σε άνοδο στην Α2

«αμεσ» τμημα κολυμΒησησ

Πολλά μετάλλια στους διαδημοτικούς αγώνες

«αμεσ» τμημα καρατε

Πάνω από εκατό αθλητέςστο 5ο πρωτάθλημα

Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυ-μναστήριο «Στέλιος Καλαϊτζής» του Δήμου Ν. Ερυθραίας έγιναν οι αγώνες

ΚΑΡΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ του 5ου Εσωτε-ρικού Πρωταθλήματος.

Οι 100 και πλέον αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου έδειξαν για μια φορά ακόμα την άρτια τεχνική τους κατάρτιση και δι-καίωσαν την φήμη τους για την θέση που κατέχουν στη Πανελλήνια κατάταξη:

Νικητές στα κάταΑγόρια: Ντόκορος Αναστάσιος, Οπρίλλα

Βίκτωρ, Καρυστινός Κων/νος, Λιάπης Διονύ-σης, Σκουρτέλης Στέλιος

Κορίτσια : Κουδουνάκου Ελευθερία, Φα-φούτη Μαρλένα, Πετροπούλου Αννά, Αλε-ξανδρη Βασιλική, Στουμπιστόγλου Ολίνα

Νικητές στις τεχνικέςΑγόρια: Βουρλίτης Κων/νος, Τσιριγώτης

Διονύσης, Μπουρνάζος Ηρακλής, Γαρδέλης Άγγελος, Τζιλήρας Αριστείδης,

Κορίτσια: Κουδουνάκου Ελευθερία, Πε-τροπούλου Άννα, Μαυρομάτη Ηρώ, Κοτζα-μάνη Ελένη, Κοντογιάννη Χριστίνα

ΟΜΑ∆Α ΒΑΘ ΠΟΝΤΟΙ1 ΓΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 54 2380-2078

2 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 54 2172-1973

3 ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ 53 2166-2015

4 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ 50 2232-2118

5 ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 49 2231-2092

6 ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ 47 2001-2020

7 ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛAΜΑΡΙΑΣ 45 2258-2211

8 ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 44 2006-1994

9 ΑΣΕ ∆ΟΥΚΑ 44 2304-2389

10 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ 42 2126-2173

11 ΜΕΝΤ 41 2113-2169

12 Μ. ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ 40 2065-2275

13 ΚΑΠ 40 2129-2339

14 KΟΜΟΤΗΝΗ 40 2016-2164

15 ΜΑΝΤΟΥΛΙ∆ΗΣ 39 2187-2233

16 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ 37 2063-2206

ΜΠΑΣΚΕΤΒ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

(σε 30 αγώνες - TEΛΙΚΗ)

Στο Ολυμπιακών διαστάσεων κολυμ-βητήριο του Γέρακα την Κυριακή 29-5- 2010 έγιναν οι Διαδημοτικοί κολυμ-

βητικοί αγώνες στους οποίους συμμετείχαν αθλητές από 8 δήμους με πολυπρόσωπες ομάδες. Παρόντες οι αθλητικοί οργανισμοί των Δήμων: Γέρακα – Παλλήνης – Αμαρουσί-ου – Μελισσίων – Βριλησίων – Χαλανδρίου – Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Την ομάδα την Ν. Ερυθραίας εκπροσώ-πησαν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες από τον ΑΜΕΣ, οι οποίοι αποκόμισαν αρκετά

χρυσά και αργυρά μετάλλια. Έλαβαν μέρος οι εξής: Λινάρδου άναίς, Πετροπούλου Άννα, μαυρομάτη ηρώ, Φαφούτη μαρ-λένα, Πετροπούλου Λένα, άλεξιάδης Χρήστος, Γιαννουλάκος Βασίλης, τουρ-τσιτσόγλου μαρία

Ο Αθλητικός οργανισμός του Δήμου Γέ-ρακα, ο οποίος κάλυψε την όλη δαπάνη των αγώνων, απένειμε τιμητικές πλακέτες στους συμμετέχοντες Δήμους.

Προπονητής των δελφινιών του ΑΜΕΣ είναι ο Κώστας Στέπας

Αξιόλογη εμφάνιση του Ερυθραιώτη αθλητή του μήκους Δημήτρη Διαμαντάρα, που εκπροσώπησε το ΓΣ Κηφισιάς στη διεθνή Συνά-ντηση «Παπαφλέσσεια 2010», που έγινε την Κυριακή στην Καλα-

μάτα. Ο πολλά υποσχόμενος αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς που αγωνίστηκε με άλλους ξένους και Έλληνες αθλητές στο άλμα σε μήκος, κατέγραψε την ίδια επίδοση (7,81μ) με τον Πολωνό Μάρτιν Στάρζακ που κέρδισε την 1η θέση.

Αξιόλογη εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντάρα στα «Παπαφλέσσεια 2010»

Page 23: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

23ΔημοσιεύσειςΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

TRADE STATUS A.E.ÉÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÔÇÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009 - 3ç ÅÔÁÉÑÉÊÇ ×ÑÇÓÇ (1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ - 31 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009) ÁÑ.Ì.Á.Å. 60516/01ΑΤ/Β/06/150

ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ ÐïóÜ ÊëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009 ÐïóÜ ÐñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2008Â. ÅÎÏÄÁ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÅÙÓ Áîßá ÊôÞó. ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá Áîßá ÊôÞó. ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá

1. Åîïäá éäñýóåùò & á’ åãê/óåùò 2.743,47 1.510,02 1.233,45 2.443,47 977,38 1.466,094. ËïéðÜ Ýîïäá åãê/óåùò 132.115,49 68.442,93 63.672,56 111.087,35 40.540,14 70.547,21−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï Åîüäùí ÅãêáôáóôÜóåùò 134.858,96 69.952,95 64.906,01 113.530,82 41.517,52 72.013,30=============== =============== =============== =============== =============== ===============Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏΙ. Ασώματες Ακινητοποιήσεις5. Λοιπές ασώματες ακιν/σεις 1.783.750,00 825.499,96 958.250,04 1.268.750,00 468.750,00 800.000,00=============== =============== =============== =============== =============== ===============

ÉÉ. Åíóþìáôåò ÁêéíçôïðïéÞóåéò3. Êôßñéá & ôå÷íéêÜ Ýñãá 375.690,89 40.451,25 335.239,64 229.920,08 18.579,87 211.340,216. Åðéðëá & ëïéðüò åîïðëéóìüò 297.469,50 74.796,59 222.672,91 189.539,40 41.233,29 148.306,117. Áêéí/óåéò õðü åêôÝë. & ðñïê/ëÝò 4.338,90 0,00 4.338,90 100.000,00 0,00 100.000,00−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï ÁêéíçôïðïéÞóåùí (à ÉÉ) 677.499,29 115.247,84 562.251,45 519.459,48 59.813,16 459.646,32=============== =============== =============== =============== =============== ===============Óýíïëï ÁêéíçôïðïéÞóåùí (à É+à ÉÉ) 2.461.249,29 940.747,80 1.520.501,49 1.788.209,48 528.563,16 1.259.646,32=============== =============== =============== =============== =============== ===============ÉÉÉ. Óõì. & Üëëåò ìáêρ. ÷ñçì. áðáéôÞóåéò7. ËïéðÝò ìáêñ/óìåò áðáéôÞóåéò 125.523,98 66.200,98=============== ===============

Óýíïëï Ðáãßïõ Åíåñãçôéêïý (à É+à ÉÉ+à ÉÉÉ) 1.646.025,47 1.325.847,30=============== ===============Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉ. ÁðïèÝìáôá1. Åìðïñåýìáôá 738.951,82 301.459,89=============== ===============

ÉÉ. ÁðáéôÞóåéò1. ÐåëÜôåò 332.290,82 71.500,41

11. ×ñåþóôåò äéÜöïñïé 890,19 14.046,0412. Λογ/σμοί διαχ. προκ. & πιστώσεων 1.895,79 1.501,36−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−

335.076,80 87.047,81=============== ===============ÉV. ÄéáèÝóéìá1. Ôáìåßï 55.541,68 49.507,363. ÊáôáèÝóåéò üøåùò & ðñïèåóìßáò 154.954,89 103.667,78−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−

210.496,57 153.175,14=============== ===============Óýíïëï Êõêëïö/íôïò Åíåñãçôéêïý (ÄÉ+ÄÉÉ+ÄÉV) 1.284.525,19 541.682,84=============== ===============Å. ÌÅÔ/ÊÏÉ ËÏÃ/ÓÌÏÉ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ

1. Åîïäá åðïìÝíùí ÷ñÞóåùí 20.933,80 12.232,24=============== ===============ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ (Â+Ã+Ä+Å) 3.016.390,47 1.951.775,68=============== ===============

ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃ/ÓÌÏÕ ÁÐÏÔ/ÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009 (1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ - 31 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009)

É. ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ ÅÊÌÅÔÁËËÅÕÓÅÙÓ ÐïóÜ ÊëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009 ÐïóÜ ÐñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2008Êýêëïò åñãáóéþí (ðùëÞóåéò) 3.655.130,79 2.107.576,50Ìåßïí: Êüóôïò ðùëÞóåùí 1.910.109,89 1.140.833,64−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−ÌéêôÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 1.745.020,90 966.742,86Ìåßïí: 1. Åîïäá äéïéêçôéêÞò ëåéôïõñãßáò 989.502,74 609.681,22

3. Åîïäá ëåéôïõñãßáò äéáèÝóåùò 1.472.659,53 2.462.162,27 1.076.499,89 1.686.181,11−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−ÌåñéêÜ áðïô/ôá (æçìßåò) åêì/óåùò -717.141,37 -719.438,25ÐëÝïí: 4. Ðéóô. ôüêïé & óõíáöÞ Ýóïäá 348,67 530,35Ìåßïí: 3. ×ñåùóôéêïß ôüêïé & óõíáöÞ Ýîïäá 184.604,40 -184.255,73 158.665,96 -158.135,61−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−ÏëéêÜ áðïô/ôá (æçìßåò) åêì/óåùò -901.397,10 -877.573,86

ÉÉ. ÐËÅÏÍ: ÅÊÔÁÊÔÁ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ1. Åêôáêôá & áíüñãáíá Ýóïäá 784,22 7.194,823. Εσοδα προηγ. χρήσεων 11.798,86 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

12.583,08 7.194,82Ìåßïí: 1. Åêôáêôá & áíüñãáíá Ýîïäá 753,28 528,17

2. Εκτακτες ζημίες 0,00 18.892,803. Εξοδα προηγ. χρήσεων 2.522,57 3.275,85 9.307,23 0,00 19.420,97 -12.226,15−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−

ÏñãáíéêÜ & Ýêôáêôá áðïô/ôá (æçìßåò) -892.089,87 -889.800,01Ìåßïí: Óýíïëï áðïóâÝóåùí ðáãßùí óôïé÷åßùí 440.620,07 315.215,64

Ìåßïí: Ïé áðü áõôÝò åíóùì. óôï ëåéô. êüóôïò 440.620,07 0,00 315.215,64 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−ÊÁÈÁÑÁ ÁÐÏÔ/ÔÁ (ÆÇÌÉÅÓ) XÑÇÓÅÙÓ ðñï öüñùí -892.089,87 -889.800,01=============== ===============

ÐÁÈÇÔÉÊÏ ÐïóÜ Êëåéïì. ÐïóÜ Ðñïçã.Á. ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁ ÷ñÞó. 2009 ÷ñÞó. 2008É. ÊåöÜëáéï Μετοχικό(600.000 μετ. των ~ 1,00 έκαστη)1. ÊáôáâëçìÝíï 600.000,00 300.000,00=============== ============================== ===============

V. ÁðïôåëÝóìáôá åéò íÝïÕðüëïéðï æçìéþí ÷ñÞóåùò åéò íÝï -892.089,87 -889.800,01Õðüëïéðï æçìéþí ðñïçã. ÷ñÞóåùí -1.646.825,54 -757.025,53−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−

-2.538.915,41 -1.646.825,54=============== ===============Óýíïëï Éäßùí Êåöáëáßùí (AI+AV) -1.938.915,41 -1.346.825,54=============== ===============Ã. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓI. Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις2. Δάνεια Τραπεζών 1.720.000,00 0,00=============== ===============

ÉÉ. Âñá÷õðñüèåóìåò Õðï÷ñåþóåéò1. ÐñïìçèåõôÝò 507.589,01 417.891,193. ÔñÜðåæåò ëïãáñéáóìïß

âñá÷/óìùí õðï÷ñåþóåùí 2.268.596,60 2.789.657,974. ÐñïêáôáâïëÝò ðåëáôþí 2.378,09 2.160,385. Õðï÷ñåþóåéò áðü öüñïõò-ôÝëç 92.579,76 45.750,246. Áóöáëéóôéêïß Ïñãáíéóìïß 66.102,44 42.105,337. Μακρ/σμες Υποχρ. πληρωτέες

στην επόμενη χρήση 280.000,00 0,0011. ÐéóôùôÝò äéÜöïñïé 2.515,10 1.036,11

3.219.761,00 3.298.601,22−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−Óýíïëï Õðï÷ñåþóåùí (Γ Ι+à ÉÉ) 4.939.761,00 3.298.601,22=============== ===============Δ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓ/ΣΜΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ

2. Εξοδα χρήσεως δουλεμένα 15.544,88 0,00=============== ===============

ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ(Á+Ã+Δ) 3.016.390,47 1.951.775,68=============== ===============

ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÅÙÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ

ÐïóÜ Êëåéïì. ÐïóÜ Ðñïçã.÷ñÞó. 2009 ÷ñÞó. 2008

ÊáèáñÜ áðïô/ôá (æçìßåò) ÷ñÞóåùò -892.089,87 -889.800,01Πλέον: Υπολ. αποτ/των (ζημιών) πρ. χρ. -1.646.825,54 -757.025,53−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−Æçìßåò åéò íÝïí -2.538.915,41 -1.646.825,54=============== ===============

N. Eρυθραία, 31 Μαρτίου 2010Η ÐÑÏÅÄÑÏÓ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΦΟΥΡΛΗ ΛΗΔΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΑ.Δ.Τ. Ρ 535205/20.01.1994 Α.Δ.Τ. ΑΕ 598396/06.06.2007

Ï ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Α.Δ.Τ. ΑΒ 022957/13.02.2006 ΑΡ. ΑΔ. ΛΟΓΙΣΤΗ 48967 Α’ ΤΑΞΗΣ

KÑÏÍÏÓ Á.Å.

Σημείωση : Με απόφαση της Αυτόκλητης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετοχών της 31/03/2009 αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά ~ 300.000,00 με καταβολή μετρητών (Φ.Ε.Κ. 3848/27.05.2009, 13170/11.11.2009)

ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

ΠρόΣκΛηΣηΣε τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Σωματείου ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣΚαλούνται τα μέλη του Σωμα-τείου ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ σε τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 και ώρα 19.00 στο 2ο Δημο-τικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας με θέματα ημερήσιας διάταξηςΘΕμάτά ημΕρηΣΙάΣ ΔΙάτάΞηΣ1.Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συ-νέλευσης.2.Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου,3.Οικονομικός Απολογισμός χρήσεως από 1.1.2009-31.12.2009.4.Ανακοίνωση εκθέσεως Εξε-λεγκτικής Επιτροπής επί της οικονομικής 5.Διαχειρίσεως του Δ.Σ. για το διάστημα από: 1.1.2009 έως 31.12.2009.6.Έγκριση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου, Οικονομικού Απολογισμού και απαλλαγή του Δ.Σ. από πάσης ευθύνης.7.Έγκριση Προϋπολογισμού ταυ τρέχοντος έτους 2010, κατόπιν εισηγήσεως του Δ.Σ.8.Διάφορα θέματα.Σε περίπτωση μη απαρτίας, την παραπάνω ημέρα και ώρα, η συνεδρίαση της Γενι-κής Συνέλευσης ορίζεται για την ίδια ημέρα, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 και ώρα 20.00στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης, οπότε η Γενική Συνέλευση θα θεωρηθεί ότι έχει απαρτία, όσα μέλη και αν παρευρε-θούν.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Α.Ε. ΜΕΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

“SUNNY CLUB Α.Ε. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ”

ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. καισύμφωνα με τον νόμο και τοκαταστατικό της Εταιρείαςκαλούνται οι Μέτοχοι αυτής ειςΤακτική Γενική Συνέλευση τηνΤετάρτη 30 Ιουνίου 2010 και ώρα16.00 στα γραφεία της Εταιρείας επίτης οδού Καστρίτσας 61 Ν.Ερυθραία. Σε περίπτωση μηαπαρτίας θα πραγματοποιηθεί τηΔευτέρα 12 Ιουλίου 2010 και ώρα16.00, προς συζήτηση και λήψηαποφάσεων επί των κάτωθιθεμάτων ημερησίας διάταξης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ1. Κατάθεση προς έγκριση του

Ισολογισμού χρήσεως 1/1/2009-31/12/2009 μετά τωνοικονομικών καταστάσεων.

2. Απαλλαγή των μελών του Δ. Σ.από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως.

3. Εκλογή νέου ΔιοικητικούΣυμβουλίου.

4. Διάφορες Εισηγήσεις -προτάσεις–Ανακοινώσεις.Οι επιθυμούντες να λάβουν μέρος

στην Τακτική Γενική Συνέλευσηοφείλουν να συμμορφωθούν με τιςδιατάξεις του Νόμου και τουΚαταστατικού της Εταιρείας.

Ν. Ερυθραία, 13 Μαου 2010Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ

SYNNY CLUB ÁÈËÇÔÉÊÅÓ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÅÉÓ Á.Å.ÉÓÏËÏÃÉÓÌÏÓ ÔÇÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009 - ÅÔÁÉÑÉÊÇ ×ÑÇÓÇ (1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ - 31 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009) AÑ.Ì.Á.Å. 13266/01ÁÔ/Â/86/112

ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏ ÐïóÜ ÊëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009 ÐïóÜ ÐñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2008Â. ÅÎÏÄÁ ÅÃÊÁÔÁÓÔÁÓÅÙÓ Áîßá ÊôÞó. ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá Áîßá ÊôÞó. ÁðïóâÝóåéò Áíáð. Áîßá

1. Åîïäá éäñýóåùò & á’ åãê/óåùò 4.348,39 3.506,22 842,17 4.348,39 3.295,68 1.052,71=============== =============== =============== =============== =============== ===============Ã. ÐÁÃÉÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉÉ. Åíóþìáôåò ÁêéíçôïðïéÞóåéò3. Êôßñéá & ôå÷íéêÜ Ýñãá 257.803,14 229.153,98 28.649,16 257.803,14 222.754,99 35.048,154. Ìç÷áí/ôá-Ôå÷í.åãê. & ë. ìç÷áí. åîïðë. 5.082,96 2.199,58 2.883,38 5.082,96 1.673,41 3.409,556. Åðéðëá & ëïéðüò åîïðëéóìüò 142.855,00 141.306,96 1.548,04 140.067,27 137.871,62 4.359,01−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−

Óýíïëï ÁêéíçôïðïéÞóåùí (à ÉÉ) 405.741,10 372.660,52 33.080,58 402.953,37 362.300,02 42.816,71=============== =============== =============== =============== =============== ===============ÉÉÉ. Óõìì. & Üëëåò ìáêñ/óìåò ÷ñçìáô. áðáéôÞóåéò7. ËïéðÝò ìáêñ/óìåò áðáéôÞóåéò 1.213,87 1.213,87=============== ===============

Óýíïëï Ðáãßïõ Åíåñãçôéêïý (à ÉÉ+à ÉÉÉ) 35.136,62 45.083,29=============== ===============Ä. ÊÕÊËÏÖÏÑÏÕÍ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÉ. ÁðïèÝìáôá1. Åìðïñåýìáôá 4.223,19 9.646,94=============== ===============

ÉÉ. ÁðáéôÞóåéò1. ÐåëÜôåò 13.801,11 15.391,08

3á. ÅðéôáãÝò åéóðñáêôÝåò (ìåôá÷ñïíïëïãçìÝíåò) 7.823,34 8.874,287. ÁðáéôÞóåéò êáôÜ ôùí ÏñãÜíùí ÄéïéêÞóåùò 2.982,00 2.982,00

10. Åðéóöáëåßò ðåëÜôåò 2.022,52 2.022,52−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−26.628,97 38.916,82=============== ===============

ÉV. ÄéáèÝóéìá1. Ôáìåßï 1.181,96 2.348,193. ÊáôáèÝóåéò üøåùò & ðñïèåóìßáò 2.524,38 5.460,08−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−

3.706,34 7.808,27=============== ===============Óýíïëï Êõêëïö/íôïò Åíåñãçôéêïý (ÄÉ+ÄÉÉ+ÄÉV) 34.558,50 46.725,09=============== ===============ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÅÍÅÑÃÇÔÉÊÏÕ (Â+Ã+Ä) 69.695,12 91.808,38=============== ==============================

ÊÁÔÁÓÔÁÓÇ ËÏÃ/ÓÌÏÕ ÁÐÏÔ/ÔÙÍ ×ÑÇÓÅÙÓ 31çò ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009 (1 ÉÁÍÏÕÁÑÉÏÕ - 31 ÄÅÊÅÌÂÑÉÏÕ 2009)

É. ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ ÅÊÌÅÔÁËËÅÕÓÅÙÓ ÐïóÜ ÊëåéïìÝíçò ÷ñÞóåùò 2009 ÐïóÜ ÐñïçãïõìÝíçò ÷ñÞóåùò 2008Êýêëïò åñãáóéþí (παροχή υπηρεσιών) 398.569,56 429.009,90

ÐùëÞóåéò åìðïñåõìÜôùí 114.924,81 129.013,82−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−513.494,37 558.023,72

Ìåßïí: Êüóôïò ðωλήσεων -271.794,99 -338.886,08−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−ÌéêôÜ áðïô/ôá (êÝñäç) åêì/óåùò 241.699,38 219.137,64ÐëÝïí: 1. Αλλα έσοδα åêì/óåùò 3.250,01 150,00−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−Σύνολο 244.949,39 219.287,64Ìåßïí: 1. Åîïäá äéïéêçôéêÞò ëåéôïõñãßáò 61.253,91 78.769,96

3. Åîïäá ëåéôïõñãßáò äéáèÝóåùò 165.654,07 226.907,98 204.077,00 282.846,96−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−ÌåñéêÜ áðïô/ôá (κέρδη/ζημίες) åêì/óåùò 18.041,41 -63.559,32ÐëÝïí: 4. Πιστωτικοί ôüêïé & óõíáöÞ Ýóïäá 17,90 81,08Ìåßïí: 3. ×ñåùóôéêïß ôüêïé & óõíáöÞ Ýîïäá -2.923,75 -2.905,85 -3.628,60 -3.547,52−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−ÏëéêÜ áðïô/ôá (κέρδη/ζημίες) åêì/óåùò 15.135,56 -67.106,84

ÉÉ. ÐËÅÏÍ: ÅÊÔÁÊÔÁ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÁ1. Εκτακτα έσοδα 504,19 0,003. Εξοδα προηγ. χρήσεων 0,00 -1.543,00−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−

ÏñãáíéêÜ & Ýêôáêôá áðïô/ôá (κέρδη/ζημίες) 15.639,75 -68.649,84Ìåßïí: Óýíïëï áðïóâÝóåùí ðáãßùí óôïé÷åßùí 9.971,10 29.062,71

Ìåßïí: Ïé áðü áõôÝò åíóùì. óôï ëåéô. êüóôïò -9.971,10 0,00 - 29.062,71 0,00−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−ÊÁÈÁÑÁ ÁÐÏÔ/ÔÁ (ΚΕΡΔΗ/ΖΗΜΙΑ) XÑÇÓÅÙÓ ðñï öüñùí 15.639,75 -68.649,84=============== ===============

ÐÁÈÇÔÉÊÏ ÐïóÜ Êëåéïì. ÐïóÜ Ðñïçã.Á. ÉÄÉÁ ÊÅÖÁËÁÉÁ ÷ñÞó. 2009 ÷ñÞó. 2008É. ÊåöÜëáéï Ìåôï÷éêü(87.400 ìåôï÷Ýò ïíïì. áîßáò ôùí 2,93 åõñþ)1. ÊáôáâëçìÝíï 256.082,00 256.082,00=============== ===============

IV. ÁðïèåìáôéêÜ êåöÜëáéá5. Áöïñïë/ôá áðïè/êÜ

åéäéêþí äéáôÜîåùí íüìùí 258,65 258,65=============== ===============V. ÁðïôåëÝóìáôá åéò íÝï

Õðüëïéðï æçìéþí ÷ñÞóåùò åéò íÝï -238.124,43 -253.764,10=============== ===============

Óýíïëï Éäßùí Êåöáëáßùí(AI+AIV+AV) 18.216,22 2.576,55=============== ===============Ã. ÕÐÏ×ÑÅÙÓÅÉÓÉÉ. Mακροπñüèåóìåò Õðï÷ñåþóåéò 2.500,00 0,00=============== ===============ÉÉ. Âñá÷õðñüèåóìåò Õðï÷ñåþóåéò1. ÐñïìçèåõôÝò -30.193,30 -6.001,78

2á. ÅðéôáãÝò ðëçñùôÝåò (ìåôá÷ñ/íåò) 6.156,01 10.900,365. Õðï÷ñåþóåéò áðü öüñïõò-ôÝëç 7.078,03 14.563,086. Áóöáëéóôéêïß Ïñãáíéóìïß 13.706,33 16.744,72

11. ÐéóôùôÝò äéÜöïñïé 17.367,88 3.667,02−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−14.114,95 39.873,40=============== ===============

Óýíïëï Õðï÷ñåþóåùí (à I+Γ ÉÉ) 16.614,95 39.873,40=============== ===============Ä. ÌÅÔ/ÊÏÉ ËÏÃ/ÓÌÏÉ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ

1. Åóïäá åðüìåíùí ÷ñÞóåùí 34.863,95 49.358,43=============== ===============

ÃÅÍÉÊÏ ÓÕÍÏËÏ ÐÁÈÇÔÉÊÏÕ(Á+Ã+Ä) 69.695,12 91.808,38=============== ===============ÐÉÍÁÊÁÓ ÄÉÁÈÅÓÅÙÓ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÙÍ

ÐïóÜ Êëåéïì. ÐïóÜ Ðñïçã.÷ñÞó. 2009 ÷ñÞó. 2008

ÊáèáñÜ áðïô/ôá (κέρδη/ζημίες) ÷ñÞóåùò 15.639,75 -68.649,84(+) Þ (-): Õðüëïéðï áðïô/ôùí (æçìéþí)

ðñïçãïýìåíùí ÷ñÞóåùí -253.764,18 -181.519,27−−−−−−−−−−−−−−− −−−−−−−−−−−−−−−Æçìßåò åéò íÝïí -238.124,43 -250.169,11=============== ===============

Ç ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÔÏÕ Ä.Ó. Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.ΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Á.Ä.Ô. AB 595275

Ï ËÏÃÉÓÔÇÓEMM. ΚΑΤΣΙΔΟΝΙΩΤΗΣ

ΑΦΜ 046793768 ΑΜΟΕΕ Α 30450

KÑÏÍÏÓ Á.Å.

Page 24: ΦΥΛΛΟ 362 - 04/06/2010

Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥNΙΟΥ 2010

24 Eκδηλώσεις

τηΝ ΠάράΣκΕυη 4-6-2010 & ώρα 6.30- 9.30 θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά σκάκι 2010, αρχαρίων και προχωρημένων, στο χώρο του σχολείου μας. Για τα μη μέλη η συμμετοχή είναι 5 €.

τη ΔΕυτΕρά 7-6-2010 & ώρα 6.30- 8.00 μ.μ., στο ανοικτό θέατρο Νέας Ερυθραίας, επί των οδών Κερκύρας & Ι.Δρυμπέτη, θα γίνει η γιορτή για τη λήξη των εξωσχολικών δραστηριοτήτων για τη φετινή χρονιά, με επίδειξη των τμημάτων μας κάράτΕ και μόΝτΕρΝόυ Χόρόυ.

Επίσης θα βραβευθούν οι νικητές του τουρνουά σκάκι.μΕ τη ΛηΞη τηΣ ΕκΔηΛΩΣηΣ, και από τις 8.15 – 11.00 μ.μ., θα γίνει το αποχαιρετιστήριο

πάρτι του συλλόγου για τους αποφοίτους μας, τα παιδιά της έκτης τάξης, τους γονείς τους και τους δασκάλους τους.

ΠρόΣΩΠάκΙά ΧάμόΓΕΛάΣτά που ξέρουν να ονειρεύονται

έναν κόσμο δίχως σύνορα. Οι πιο μικροί πολίτες αυτής της πόλης, νη-πιάκια και προνηπιάκια, ντυμένα με τα χρώματα και κρατώντας σημαίες των λαών της γης, από τη Λαπωνία μέχρι την Αφρική, τη Βραζιλία και την Κίνα, μάς έδειξαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο ότι «Όλη η γη είναι ένα χωριό».

Ήταν η καλοκαιρινή γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δή-μου Νέας Ερυθραίας, που πραγμα-τοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, όπου και επικράτησε το αδιαχώρητο. Γονείς, συγγενείς και φίλοι πήγαν για να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν τα παιδιά σε μια γιορτή που ήταν η συλλογική δουλειά των εκπαιδευτικών καθ’ όλο το έτος, στο πλαίσιο της δια-πολιτισμικής εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε και η διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, Σταυρούλα Παναγιωταράκου, «επικεντρωθήκαμε στην προώ-θηση της διαπολιτισμικής εκπαί-δευσης με στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναγνωρίζουν, να αποδέχονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα ως στοιχείο της ατομικής ταυτότητας του κάθε ανθρώπου. Προσπαθήσαμε να τα μάθουμε όχι μόνο να σέβονται τις αξίες και τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους, αλλά και να αναπτύσσουν τη διάθεση για κα-τανόηση και συνεργασία, αξιοποι-ώντας του διάφορους πολιτισμούς που γνωρίζουν». Και ως προοριζό-μενοι πολίτες μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, οι μικροί μάς απέδειξαν ότι τελικά όλοι οι λαοί είμαστε ίδιοι κι ας είμαστε διαφορετικοί, αφού αυτό που ζητάμε είναι η παγκόσμια ειρήνη και αλληλεγγύη. Με χορό,

ΕκΔηλωςΕις ςυλλόΓόυ ΓόΝΕωΝ κάι κηΔΕμόΝωΝ 2όυ&3όυ ΔημότικωΝ ςχόλΕιωΝ ΝΕάς ΕρυΘράιάς

Το αδιαχώρητο επικράτησε στην καλοκαιρινή γιορτή των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών

Όλη η Γη ένα χωριό!Του ΓΙΩρΓόυ κάΝΕΛΛόΠόυΛόυ

τραγούδι, με φρεσκάδα και χαμόγελο.Λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης για τον δήμο η δήμαρχος

δεν παρέστη, αλλά εξέφρασε με προσωπικό της μήνυμα το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τα παιδιά και την προσχο-λική τους εκπαίδευση, εξαίροντας το έργο που προσφέρει το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παντελής Χριστο-δούλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αρτιότητα των υποδομών που έχει δημιουργήσει ο δήμος την τελευταία δεκαετία «σταθ-μούς εξοπλισμένους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, της σιγουριάς και της ασφάλειας».

Στην καλοκαιρινή γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών έδω-σαν το παρών οι αντιδήμαρχοι Σ. κύρλος και Γ. μαραζιώτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φ. Δημάκης, οι δημο-τικοί σύμβουλοι τ. άνδρεαδάκης, κ. μουστάκη, μ. Πετού-ση, αλλά και ο συντοπίτης μας υπουργός Εργασίας άνδρέας Λοβέρδος.