ΤΡΙΤΗ 23ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 e-mail: [email protected] * www ... · Πολιτισμού...

of 16 /16
ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 e-mail: [email protected] * www.neatisviotias.gr Αρ. Φύλλου 5820 * Ετος 30ο • € 0,15 OΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ MΕΤΡΗΣΗ ΝΟΗΣΗΣ (WAIS IV - WISC 3) AΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μαθησιακών δυσκολιών, Διάσπασης προσοχής μνήμης, αντίληψης, συμπεριφοράς. ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ άγχους, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, φοβιών, προβλημάτων συναισθήματος, βουλιβίας, ανορεξίας, μετατρυματικού στρές, ΒΙΟΝΑΔΡΑΣΗ & ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ για την επανεκπαίδευση του εγκεφάλου Γεωργαντά 18-20, 3ος όροφος - Λιβαδειά Τηλ.: 2261027411, 6948180138 2 εκατ. ευρώ από την Π. Σ. Ελλάδας για την αγορά αστυνοµικών οχηµάτων και εξοπλισµού Υπουργικές παρεμβάσεις για ΡΟΜΑ και αστυνόμευση ζητάει ο δήμαρχος Θηβαίων ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ- «ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ» ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΒΟΪΔΟΜΑΝΤΡΙ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΕΛΛΙΟΥ To ανθρώπινο πρόσωπο της Π. Ε. Δ. Στερεάς Ελλάδας Ολοκληρώθηκε η διανομή φαρμάκων στα τρία κέντρα φιλοξενίας μεταναστών της Περιφέρειάς μας Τα 2 νέα Προγράµµατα του ΟΑΕ∆ για ανέργους ηλικίας 18 - 29 ετών Άγνοια για τη φιλοξενία προσφύγων στην Αλίαρτο δηλώνει ο Γ. Ντασιώτης

Embed Size (px)

Transcript of ΤΡΙΤΗ 23ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 e-mail: [email protected] * www ... · Πολιτισμού...

 • ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 e-mail: [email protected] * www.neatisviotias.gr Αρ. Φύλλου 5820 * Ετος 30ο • € 0,15

  OΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

  MΕΤΡΗΣΗ ΝΟΗΣΗΣ (WAIS IV - WISC 3)AΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  μαθησιακών δυσκολιών, Διάσπασηςπροσοχής μνήμης, αντίληψης, συμπεριφοράς.

  ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑάγχους, κατάθλιψης, κρίσεων πανικού,φοβιών, προβλημάτων συναισθήματος,

  βουλιβίας, ανορεξίας, μετατρυματικού στρές,

  ΒΙΟΝΑΔΡΑΣΗ & ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗγια την επανεκπαίδευση του εγκεφάλουΓεωργαντά 18-20, 3ος όροφος - Λιβαδειά

  Τηλ.: 2261027411, 6948180138

  2 εκατ. ευρώ από την Π. Σ. Ελλάδαςγια την αγορά αστυνοµικών οχηµάτων και εξοπλισµού

  ΥΥπποουυρργγιικκέέςς ππααρρεεμμββάάσσεειιςς γγιιαα ΡΡΟΟΜΜΑΑ κκααιιαασσττυυννόόμμεευυσσηη

  ζητάει ο δήμαρχος Θηβαίων

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

  ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

  ΓΙΑ ΤΟΥΣΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-

  «ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ» ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

  ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΒΟΪΔΟΜΑΝΤΡΙ,

  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ,

  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΕΛΛΙΟΥ

  To ανθρώπινο πρόσωπο της Π. Ε. Δ. Στερεάς Ελλάδας

  Ολοκληρώθηκε η διανομή φαρμάκωνστα τρία κέντρα φιλοξενίας

  μεταναστών της Περιφέρειάς μας

  Τα 2 νέα Προγράµµατα του

  ΟΑΕ∆ για ανέργουςηλικίας 18 - 29 ετών

  Άγνοια για τη φιλοξενία προσφύγων

  στην Αλίαρτο δηλώνει ο Γ. Ντασιώτης

 • Τρίτη 23 Αυγούστου 20162

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

  ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς θέλει να ευχαριστή-

  σει δημόσια για ακόμη μία φορά, όλους τους εθελοντές ιατρούς, για τηναλληλεγγύη που δείχνουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οισυμπολίτες μας, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου για τέταρτησυνεχή χρονιά, όπου προσφέρουν δωρεάν ιατρική βοήθεια στα ιδιωτικάτους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους, και πραγματικά με αυτήτους την κίνηση, τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.

  Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Γεώργιο Π.Γκουτζάνη Ορθοπεδικό,τους Παθολόγους Πέτρο Ι. Αρκουμάνη, Ιωάννη Καπρίνη, τους Καρδιολό-γους Εμμανουήλ Ε. Κασωτάκη , Βασίλειο Δ. Κρίκο , Γεώργιο Ι. Λάππα , Γε-ώργιο Σαμουήλ , τους Παιδιάτρους Αναστασία Ε. Μαντζιώκα, ΚαλογήρουΒασίλειο, Ευμορφία Αθ. Ηλιοπούλου, την Ωτορινολαρυγγολόγο ΌλγαΜοσκοφίδου – Τάσσου , την Οφθαλμίατρο Αναστασία Δ. Τρακανιάρη –Ρούσσαρη , τον Γυναικολόγο Νικόλαο Ι. Τσούρα, την Μικροβιολόγο ΣοφίαΠριτσούλη – Κουβάρα , τον Γαστρεντερολόγο- Ηπατολόγο ΠαναγιώτηΣφήκα, την Δερματολόγο Ίρινα Αβντεεβα – Αρκουμάνη, τους Φυσιοθερα-πευτές Γιάννη Κοσμαδάκη , Σεμίνα Σαλούστρου και την Εργοθεραπεύ-τρια Μαρία Σκουρολιάκου.Τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη και μακάρι το παράδειγμά τους να τομιμηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους.(Υπενθυμίζουμε ότι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι που επιθυμούν να επι-

  σκεφτούν τους ανωτέρω εθελοντές γιατρούς να απευθύνονται στο Εργα-τικό Κέντρο Λιβαδειάς , στο τηλ. 22610 28344)

  Υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελή-νου και ήχων έντεχνων αγαπημένων τρα-γουδιών άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικώνεκδηλώσεων “Πινδάρεια 2016” στη Θήβα,στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώροτου Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

  Την μουσική εκδήλωση που διοργάνωσανο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και η Εφο-ρεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, πλαισίωσαν ηΓυναικεία Χορωδία Ι.Ν. Ευαγγελιστή Λουκάμε μαέστρο τον κ. Αλέξη Φίλη, η ΝόναΒουδούρη και ο Μάριος Παπούλιας, πουμε το ηχόχρωμα της φωνής τους ταξίδεψαντο κοινό σε τραγούδια του ελληνικού πεν-ταγράμμου και οι Βαγγέλης Παπάζογλου

  στο μπουζούκι και Δημήτρης Ζωγράφοςστα πλήκτρα.

  Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θη-βαίων κ. Σπύρος Νικολάου σημαίνονταςτην έναρξη του κορυφαίου θεσμού για τηνπόλη του Πίνδαρου. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρί-στησε θερμά την Προϊσταμένη της Εφο-ρείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα ΑλεξάνδραΧαραμή, την Προϊσταμένη του ΤμήματοςΠολιτισμού του Δ.Ο.Θ. κα Ντίνα Ζαμπάκου,όλους τους συλλόγους και καλλιτέχνες πουμε χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γιασυμμετοχή στο πρόγραμμα των Πινδα-ρείων καθώς και όλους τους συμμετέχον-τες στην εκδήλωση.

  Επίσημη πρώτη για τα Πινδάρεια 2016στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

  Επισκευή του κοινοτικού γραφείου τ.κ. ΕυαγγελίστριαςΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του κοινοτικού Γραφείου στην τ.κ. Ευαγγελί-στριας του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.Το κτήριο είχε υποστεί μεγάλη διάβρωση στην ταράτσα του και οι εργασίες συντήρη-σης –επισκευής ήταν αναγκαίες.Στο κτήριο εκτός από την κοινότητα, στεγάζεται και το αγροτικό Ιατρείο του Χωριού.Η επισκευή του κτηρίου, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «επισκευή-συντήρηση Δη-μοτικών Κτηρίων», που εκπονείται από το Δήμο και χρηματοδοτείται από ίδιους πό-ρους.

  Ενα από τα γνωρίσματατης Αμφικλειώτικης κοι-νωνίας ήταν και είναι ηέντονη και ουσιαστικήσυλλογική δράση, ηοποία έχει σαν αποτέλε-σμα την ύπαρξη πολλώνκαι δραστήριων Συλλόγωνμε ενδιαφέρουσες δημι-ουργικές δραστηριότητες.Χαρακτηριστική είναι ησύσταση από παλιά, τουΛαογραφικού και Χορευ-τικού Συλλόγου Αμφί-κλειας h0p://www.breadmu-seum.gr/o-syllogos/ τουοποίου η συνολική δράσηστοχεύει ώστε να μηνσυντηρεί απλά την παρά-δοση της περιοχής (τιςρίζες μας) σαν ένα Μου-σειακό έκθεμα και μόνο,

  αλλά να την διατηρεί ζων-τανή και να την μεταλαμ-παδεύει στις νεώτερεςγενιές με πολλούς τρό-πους.

  Ενας από τους τρόπουςείναι και η διατήρηση πο-λυάριθμων χορευτικώντμημάτων παραδοσιακώνχορών και οι συνεργασίεςΠανελλαδικά με ομοει-

  δείς Συλλόγους, με σκοπότην διοργάνωση εκδηλώ-σεων με αυθεντικούς πα-ραδοσιακούς χορούςόπως έγινε στην Αμφί-κλεια με μεγάλη επιτυχία,παρά τις καιρικές απειλέςκαι τις αφύσικες για τηνεποχή χαμηλές θερμο-κρασίες..

  Δ. Ι. Καλπύρης

  Η καλοκαιρινή εκδήλωση της «Δαδιώτικης Εστίας»

 • Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 3

  Πέμπτη 25 Αυγούστου Χορευτική παράσταση από τη χορευ-τική ομάδα '”Μανουσάκια” Κυρια-κίου. Πλατεία Αγίου ΝικολάουΚυριάκι, ώρα 9.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

  Παρασκευή 26 Αυγούστου Συναυλία με τον Θανάση Βούτσα.Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), ώρα9.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

  Σάββατο 27 Αυγούστου Χορευτική παράσταση από τη χορευ-τική ομάδα “Μανουσάκια” Κυρια-κίου και τον χορευτικό Σύλλογο ΑνωΛιοσίων. Πλατεία Αγίου Νικολάου

  Κυριάκι, ώρα 9.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

  Δευτέρα 29 Αυγούστου Χορευτική παράσταση από τμήματαενόργανης και ρυθμικής γυμναστικήςαπό την σχολή χορού της Εφης Ρα-μαντάνη. Πλατεία Αγίου ΝικολάουΚυριάκι, ώρα 9.00 μ.μ.Είσοδος ελεύθερη.

  Τρίτη 30 Αυγούστου Συναυλία με τον Στέφανο Κορκολήκαι τη συμμετοχή της Μικτής Χορω-δίας Λιβαδειάς “ΕΡΚΥΝΑ” σε έργατου Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνείατραγουδιών Σοφία Μανουσάκη.Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, ώρα 9.00μ.μ. Γενική είσοδος: 10 €.

  ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2016Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  Αύγουστο στο Δήμο Θηβαίων

  Αύριο η δόση για την κάρτα σίτισης

  Αύριο θα καταβληθεί η 14η δόση της κάρτας σίτισης. Οπως τονίζεται στην σχε-τική απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκα-λος, οι δικαιούχοι θα ανέλθουν στα 120.921 άτομα, ενώ η δαπάνη θα φτάσειστα 13.604.410 ευρώ. Διαπιστώνεται ότι, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, 13η καταβολή τωνποσών που πιστώνονται στη σχετική κάρτα αλληλεγγύης (70 – 220 ευρώ ανάπερίπτωση), οι δικαιούχοι έχουν μειωθεί κατά 27.123 άτομα και αντίστοιχα ηδαπάνη είναι μειωμένη κατά 3.050.570 ευρώ. Οι περισσότεροι από αυτούςτους δικαιούχους, εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, πουεφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα και έτσι δεν δικαιούνταιπλέον, κάρτα σίτισης.

 • Τρίτη 23 Αυγούστου 20164

  Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εσωτερικώνσχετικά με την παραβατικότητα των ΡΟΜΑ

  Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανα-συγκρότησης κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη απέστειλε ο Δή-μαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να τουεκθέσει το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει οΔήμος, που δεν είναι άλλο από τηνπαραβατικότητα των κα-τοίκων του οικισμού ΡΟΜΑ, ζητώντας του την αρωγή και τησυνδρομή του στις πολλές και επίπονες προσπάθειες πουκαταβάλει η Δημοτική Αρχή αλλά και δια ζώσης συνάντησηγια να βρεθεί η πιο ενδεδειγμένη λύση.

  Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του δίνει μία πλήρη κατα-γραφή της κατάστασης που επικρατεί στον εν λόγω καταυ-λισμό, τον οποίο χαρακτηρίζει πολεοδομικά αυθαίρετο,θεωρώντας ότι έπαψε, με την πάροδο 12 ετών, να ισχύει οχαρακτηρισμός του προσωρινού, που του είχε αρχικά δοθείμε την εγκατάσταση των ΡΟΜΑ.

  Παράλληλα, κάνει λόγο για γκέτο ή άσυλο εγκληματιώναναφέροντας τη μεγάλη έκταση της εγκληματικότητας καιτης ανεξέλεγκτης δράσης των ΡΟΜΑ, τα σοβαρά θέματαδιακίνησης ναρκωτικών, τις κλοπές, ληστείες και καταστρο-φές ιδιωτικών περιουσιών των κατοίκων της ευρύτερης πε-ριοχής. Τονίζει, επίσης, τα προβλήματα ασφάλειας τωνδιερχόμενων οχημάτων από τον οδικό άξονα Θήβας-Λιβα-δειάς, που εφάπτεται του καταυλισμού, απ” όπου πολύσυχνά αυτά ακινητοποιούνται και στη συνέχεια καταλη-στεύονται οι επιβαίνοντές τους.

  Ο κ. Δήμαρχος αναφέρει ακόμα στην επιστολή του την βι-αιοπραγία από ΡΟΜΑ κατά του Αντιδημάρχου του ΔήμουΘηβαίων, στην διαδικασία καταγραφής των αυθαιρέτωνκτισμάτων. Δεν παραλείπει ωστόσο να αναφερθεί στις φι-λότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομική Διεύ-θυνση Βοιωτίας- αν και υποστελεχωμένη– για νααντιμετωπίσει το πρόβλημα της παραβατικότητας.

  Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Δήμαρχος υποβάλλει τηνπαράκλησή του προς τον κ. Υπουργό, να ενεργήσει σταπλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τη χρηματοδότηση τουΔήμου μέσω προγράμματος ή οποιουδήποτε άλλου τρό-που, με σκοπό τη μετεγκατάσταση όλου ή μέρους του κα-ταυλισμού των ΡΟΜΑ σε κάποια απόσταση από την πόλη.Προτείνει επίσης, ως εναλλακτική λύση, τη χρηματοδότησητων ίδιων των τσιγγάνων με ποσό που θα διατεθεί για τηναγορά οικιών εντός της πόλης ή των χωριών, ώστε να μπο-ρέσουν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

  Υστατη έκκληση του Δήμου Θηβαίων στον Αν. ΥπουργόΠροστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύ-ναμης στη Θήβα

  Θερμή και ύστατη έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα τουΔήμου Θηβαίων για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμηςτων τμημάτων της Θήβας υπέβαλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπύρος Νικολάου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστα-σίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, μέσω επιστολής του,γνωρίζοντάς του τις ειδικές παραμέτρους που το αίτημαπρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.

  Ο κ. Δήμαρχος ενημερώνει τον κ. Υπουργό, όπως είχε ενη-μερώσει και τους προκατόχους του, για τα σοβαρά προβλή-ματα παραβατικότητας των κατοίκων του οικισμού ΡΟΜΑστη Θήβα ( ληστείες, κλοπές, καταστροφές περιουσιών,ναρκωτικά κα) που έχουν φέρει την κατάσταση σε οριακόσημείο υπέρβασης και απώλειας κάθε ελέγχου, δημιουρ-γώντας αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

  Παράλληλα, γνωρίζει στον κ. Υπουργό ότι ο Δήμος Θη-βαίων, λόγω της άμεσης γειτνίασής του με την Αθήνα αλλάκαι ως αγροτική περιοχή, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέ-λεγκτης υποδοχής αλλοδαπών, που δεν γνωρίζει κανείς εάνβρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα. Επιπλέον, στιςαρχές του 2012, η αθρόα προσέλευση μεταναστών εντά-

  θηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθή-νας, τα οποία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επι-στολή του, δεν έλυσαν το πρόβλημα, απλά το μετέφερανστη Θήβα και τα χωριά της. Επιπλέον, με πρόσφατη από-φαση της κεντρικής εξουσίας δημιουργείται στη Θήβα Κέν-τρο Φιλοξενίας περίπου 1000 προσφύγων.

  Για όλους αυτούς του λόγους απαιτείται η άμεση ενίσχυσητης Αστυνομικής Δύναμης στη Θήβα και επιπλέον η πραγ-ματοποίηση-οργάνωση επιχειρήσεων από ειδικές ομάδεςτης ΕΛ.ΑΣ. με στόχο την αποκατάσταση της τάξης στην πε-ριοχή. Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Δήμαρχος ζητά συ-νάντηση με τον κ. Υπουργό προκειμένου να του εκθέσει διαζώσης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πε-ριοχή.

  Υπουργικές παρεμβάσεις για ΡΟΜΑ και αστυνόμευσηζητάει ο δήμαρχος Θηβαίων

  Με μεγάλη μας έκπληξη και θλίψη,κατά την συνεδρίαση του ΔημοτικούΣυμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων την1-8-2016, κατά την συζήτηση του έκτα-κτου θέματος για την εγκατάστασηπροσφύγων στην περιοχή της Λιβα-δειάς, μετά τις αποτυχημένες προτά-σεις τόσο της Κυβέρνησης (πρώηνεργοστάσιο «UNICOT» νυν ποιμνιο-στάσιο), όσο και της Δημάρχου Λεβα-δέων κας Παναγιούς (Γιώτας) Πούλου(πρώην εργοστάσιο «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ»νυν ιδιοκτησίας ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANKERGASIAS Α.Ε. του Ομίλου Λάτση), ηοποία αρχικώς, ούσα αρχιτέκτονας μη-χανικός στο επάγγελμα, εγγυόταν γιατην καταλληλότητά του, παραδέχτηκεκατόπιν, δηλώνοντας ότι ήταν μέχρι τατέλη του έτους 2014 εκτιμήτρια ακινή-των της ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ER-

  GASIAS Α.Ε., την ακαταλληλότητα τουκτιρίου αυτού, η Δημοτική Παράταξητης πλειοψηφίας αποφάσισε και πρό-τεινε το βουστάσιο, ιδιοκτησίας Δέλ-λιου, που βρίσκεται στην περιοχή τηςΑνάληψης (Σούρπη), το οποίο αυτή τηστιγμή χρησιμοποιείται ως ΜονάδαΒοοειδών και Αιγοπροβάτων !!!Η τελευταία πρόταση της πλειοψηφίαςτου Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαι-ώνει αυτό που λέγαμε από την αρχή,ότι η Συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.,με την οποία συντάσσεται πλήρως ηπλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής τουΔήμου Λεβαδέων, βλέπει τους πρό-σφυγες ως «μπίζνες» και ως υπάνθρω-πους, εφόσον πρότειναν τη στέγασήτους αρχικά σε μαντρί, κατόπιν σε εγ-καταλελειμμένες αποθήκες βάμβακοςκαι τώρα σε βουστάσιο. Ούτε ο Χίτλερ

  δεν είχε τέτοια Στρατόπεδα Συγκέν-τρωσης.Τέτοιες ρατσιστικές πρακτικές αντιμε-τώπισης της ανθρώπινης ζωής καιαξιοπρέπειας δεν θα τις επιτρέψουμε,ως Εργατικό Κίνημα.

  Για το Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Quiz: Ποιοι από τη Λιβαδειά έχουνΜΚΟ και ασχολούνται με το προσφυ-γικό;

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣΡΑΤΣΙΣΤΕΣ-«ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ» ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΒΟΪΔΟΜΑΝΤΡΙ,

  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ,ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΕΛΛΙΟΥ

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ

  Όλοι όσοι συμπορευτήκαμεΣχολικά, από τον Σεπτέμβριοτου 1963 στο Γυμνάσιο Αμφί-κλειας και αποφοιτήσαμε τονΙούνιο του 1969 από το Λύ-κειο, χωρίς να έχει σημασίααν η παρακολούθηση ήταν6ετής η μικρότερου χρονικούδιαστήματος, έχουμε μιαανοιχτή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

  Συγκεκριμένα για τις17.09.2016 στην Αμφίκλεια.

  Σαν πρόσθετο σημείο επαφής,στο πνεύμα των καιρών καισαν δημιουργήθηκε το [μπλογκ]blog: https://gymnasioamfi-kleias1969.blogspot.gr/Να φροντίσουμε επικοινωνών-τας έγκαιρα όλοι, ώστε τυχόναπουσίες να είναι μόνο οιαπόλυτα δικαιολογημένες,αλλά και για να ρυθμιστούν οιπρακτικές λεπτομέρειες.

  Δ. Ι. Καλπύρης Αμφίκλεια[email protected]

 • ΑΑιισσχχύύλλοουυ && ΣΣοοφφοοκκλλέέοουυςς 22 -- ΛΛιιββααδδεειιάάττηηλλ.. 22226611 00 2233119955 && 2255888844 ffaaxx 2222661100 2266886699

  • Εµπορική & τεχνική εταιρεία • Υδραυλικα • Θέρµανση • Πλακάκια • Είδη υγιεινής • Ηλεκτρικά είδη • Επιπλα κουζίνας

  Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 5

  Η Δημοτική Αρχήτου Δήμου Θη-βαίων με αίσθημαευθύνης και σεβα-σμού προς όλουςτους δημότες καιεπισκέπτες τηςΔ.Ε. Βαγίων και σεαπάντηση καταγ-γελιών του ΑΡΚΘήβας, που δια-σπείρει πανικό καικινδυνολογεί γιααντιπολιτευτικούςλόγους, ενημερώ-νει ως ακολούθως,σχετικά με την κα-ταλληλότητα τουνερού στην πε-ριοχή των Βαγίων:

  • O Δήμος Θη-βαίων από το2012 και κάθεχρόνο υπογράφεισύμβαση με το Ια-τρικό Τμήμα- Ερ-γαστήριο Υγιεινήςτου Πανεπιστη-μίου Πατρών γιαπαροχή υπηρε-σιών για χημικόκαι μικροβιολο-γικό έλεγχο πόσι-μων νερών τωνΔημοτικών Ενοτή-των Πλαταιών, Θί-σβης και Βαγίων.

  • Οι δειγματολη-ψίες τόσο στη Δ.Ε.Βαγίων όσο καιστις υπόλοιπες πε-ριοχές του Δήμουπραγματοποιούν-ται σε τακτά χρο-

  νικά διαστήματα,σύμφωνα με τηνομοθεσία. Τααποτελέσματααυτών είναι εντόςτων επιτρεπτώνορίων.

  • Στις δειγματολη-ψίες που έγινανστα Βάγια στις16/3/2016 διαπι-στώθηκε η απου-σία επαρκούςποσότητας χλω-ρίου, με αποτέλε-σμα να έχειαρχίσει η ανά-πτυξη παθογόνωνμικροοργανισμών.

  • Την ημέρα πουπραγματοποιήθη-καν οι δειγματο-ληψίες(16/3/2016)υπήρχε σοβαρήβλάβη (σπάσιμο)στον κεντρικόαγωγό που υδρο-δοτεί τα Βάγια. Ηβλάβη αποκατα-

  στάθηκε τα ξημε-ρώματα της επό-μενης ημέρας μεσυνέπεια, για έναχρονικό διάστημαπερίπου 12 ωρών,ο χλωριωτής ναβρίσκεται εκτόςλειτουργίας. Η κα-τάσταση ομαλο-ποιήθηκε τοαπόγευμα στις17/3/2016,ωστόσο το δείγμαείχε ληφθεί μίαημέρα πριν.

  • Παράλληλα, ηαρμόδια Υπηρεσίατου Δήμου πραγ-ματοποίησε όλεςτις απαραίτητεςδιορθωτικές ενέρ-γειες, που αφο-ρούσαν τηναπαιτούμενη χλω-ρίωση του νερού,σύμφωνα και μετις οδηγίες του Ερ-γαστηρίου Υγιει-νής καιπρογραμμάτισε

  άμεσο επανέ-λεγχο.

  • Η δειγματολη-ψία του επανελέγ-χου έγινε στις13/4/2016 και τααποτελέσματαέδειξαν ότι οι χη-μικές και μικρο-βιολογικέςπαράμετροι ήτανεντός των επιτρε-πτών ορίων, σύμ-φωνα με τηνομοθεσία.

  Ο Δήμος Θηβαίωνμε την αρμόδιαΥπηρεσία του συ-νεχίζει να προβαί-νει σε όλες τιςαπαραίτητες ενέρ-γειες προκειμένουνα εξασφαλιστεί ηάριστη ποιότητατου νερού γιατους πολίτες, όχιμόνο της Δ.Ε. Βα-γίων αλλά όλωντων προαναφερό-μενων περιοχώντου Δήμου, πάντασε συνεργασία μετο Εργαστήριο Υγι-εινής του Πανεπι-στημίου Πατρών.

  Για το Δήμο Θη-βαίων και τη Δη-μοτική Αρχή είναιαυτονόητο ότι ηασφάλεια τηςυγείας των δημο-τών αποτελεί προ-τεραιότητα.

  Απάντηση ∆ηµοτικής Αρχής ∆ήµου Θηβαίων

  σχετικά µε την καταλληλότητατου νερού στα Βάγια

  Με αφορµή σχετικάδηµοσιεύµατα περίτης εγκατάστασηςπροσφύγων στηνΑλίαρτο και πιθα-νόν σε κτήρια ή κτή-µατα του τ.Οργανισµού Κω-παΐδας, ενηµερώ-νουµε τους δηµότεςµας ως εξής:

  1. Η ∆ηµοτική Αρχήτου ∆ήµου Αλιάρ-του-Θεσπιέων ουδέ-ποτε έως σήµερακλήθηκε να συµµε-τάσχει σε σχετικήσυζήτηση και ουδέ-ποτε περιήλθε σεγνώση της από τιςαρµόδιες αρχές αί-τηµα για συµβολήστην εγκατάσταση-φιλοξενία προσφύ-γων στα όρια του∆ήµου.

  2. Θεωρούµε αυτο-νόητο πως δεν µπο-ρεί να µη ζητηθεί,από τις αρµόδιεςαρχές ,η άποψη της∆ηµοτικής Αρχήςκαι των θεσµικώνοργάνων του ∆ήµουσε περίπτωση πουσυµπεριλαµβάνεταισε τέτοιου είδουςσχεδιασµό.

  3. Τις τοπικές συν-θήκες είναι βέβαιοπως τις γνωρίζουµεκαλύτερα παντόςάλλου και δεν θαδεχτούµε σε καµίαπερίπτωση τετελε-σµένα γεγονότα,που δε θα λαµβά-νουν υπόψη τηνασφάλεια της περιο-χής και των κατοί-κων της, την

  δηµόσια υγεία, αλλάκαι την αξιοπρέπειακατατρεγµένων αν-θρώπων.

  4. Είµαστε στη διά-θεση κάθε αρµόδιαςαρχής να καταθέ-σουµε τις απόψειςµας, να παραθέ-σουµε τα στοιχείατης περιοχής µας,να εκφράσουµε τουςπροβληµατισµούςµας χωρίς κραυγέςκαι ακρότητες ,αλλάσε κάθε περίπτωσηδηλώνουµε πως δεδεχτούµε ειληµµένεςαποφάσεις που αλ-λάζουν την καθηµε-ρινότητα τωνδηµοτών µας, στουςοποίους και απολο-γούµαστε, χωρίς ναέχουµε καν ενηµε-ρωθεί.

  ∆ήµος Αλιάρτου-Θεσπιέων.

  Άγνοια για τη φιλοξενία προσφύγωνστην Αλίαρτο δηλώνειο Γ. Ντασιώτης

 • Τρίτη 23 Αυγούστου 20166

  Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπα-σιάκος κατέθεσε με άλλους Βουλευτέςτης ΝΔ, με πρώτους υπογράφοντες τουςΒουλευτές κ.κ. Κ.Κατσαφάδο, Ντ. Μπα-κογιάννη, Β.Κικίλια, Κ. Αχ. Καραμανλή,Ε.Κόνσολα και Κ.Τσιάρα, Επίκαιρη Επε-ρώτηση στη Βουλή, σχετικά με τηνανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίουγια το μεταναστευτικό, μπροστά στονυπαρκτό, πλέον, κίνδυνο κατάρρευσηςτης Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Η σχετικήΕπερώτηση έχει ως εξής:«Η διαχείριση του μεταναστευτικού,κάτω από τις συνθήκες που όλοι γνωρί-ζουμε, έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώ-σεις για τη χώρα.Υπάρχουν ήδη αρνητικές επιπτώσειςστην τοπική οικονομία και στον τουρισμότων νησιών, στα οποία δημιουργήθηκαντα hot spots. Αρνητικές επιπτώσειςκαταγράφηκαν,τους προηγούμενουςμήνες και στον τομέα των μεταφορώνκαι των εξαγωγών από τον αποκλεισμότης σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδο-μένη.Υπάρχει δεδομένη επιβάρυνση της εθνι-κής οικονομίας και του κρατικού προ-ϋπολογισμού. Η κυβέρνηση, συνειδητάαποφεύγει, να δώσει στοιχεία για το οι-κονομικό κόστος της διαχείρισης του με-ταναστευτικού από τον Απρίλιο του2015, έως σήμερα.Υπάρχει αδυναμία διαχείρισης του μετα-ναστευτικού προβλήματος στο λιμάνιτου Πειραιά, επί 6 μήνες το πρώτο λιμάνι

  της χώρας , που αποτελεί και πύλη εισό-δου, μεταβλήθηκε σε έναν απέραντο καιανεξέλεγκτο καταυλισμό, με καταστροφι-κές επιπτώσεις στην εικόνα του Πειραιά ,ως προορισμού για την κρουαζιέρα.Υπάρχει δυσανάλογη επιβάρυνση συγκε-κριμένων γεωγραφικών περιοχών, σε ότιαφορά στη δημιουργία κέντρων υποδο-χής. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δημι-ουργεί ανεξέλεγκτα και χωρίςορθολογικό σχεδιασμό κέντρα υποδοχήςκαι φιλοξενίας.Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση όχι μόνοδεν δείχνει να ομαλοποιείται, όπως ισχυ-ρίζεται η κυβέρνηση, αλλά εγκυμονεί σο-βαρούς κινδύνους.Επισημαίνουμε ότι:1ον) Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναικλειστά και δεν πρόκειται να ανοίξουν.Την παράμετρο αυτή συνειδητά αγνοεί ήυποβαθμίζει η κυβέρνηση γιατί σε δια-φορετική περίπτωση θα πρέπει να παρα-δεχθεί ότι τα σύνορα της ΕυρωπαϊκήςΕνωσης έχουν πλέον μετατοπιστεί και ηΕλλάδα αποτελεί έναν ενδιάμεσο χώρο.2ον) Οσοι πρόσφυγες και παράνομοι με-τανάστες βρίσκονται στη χώρα είναιπλέον εγκλωβισμένοι.Δεν υπάρχει περί-πτωση να ταξιδέψουν στις χώρες της Βό-ρειας Ευρώπης γιατί δεν είναι μόνοκλειστά τα σύνορα αλλά δεν δέχονται οιάλλες χώρες να συμμετάσχουν στο πρό-γραμμα μετεγκατάστασης και να δεχ-θούν πρόσφυγες και παράνομουςμετανάστες.3ον) Η διαδικασία ασύλου προχωρά με

  πολύ αργούς ρυθμούς ενώ και οι επανα-προωθήσεις παράνομων μεταναστώνστην Τουρκία, έχουν σταματήσει ή γίνον-ται με το σταγονόμετρο. Επιπρόσθεταδεν πρέπει να αγνοηθούν τα σοβαράεπεισόδια στα hot spots στα νησιά. Δενπρέπει επίσης να αγνοηθεί ότι η συντρι-πτική πλειοψηφία πλέον όσων εισέρχον-ται στη χώρα, καθοδηγούμενοιπροφανώς από κάπου, υποβάλλουν σχε-δόν όλοι πλέον αίτηση ασύλου για ναπαραμείνουν στην Ελλάδα.4ον. Εξακολουθεί να μην υπάρχει διαχω-ρισμός προσφύγων και παράνομων με-ταναστών. Οι δεύτεροι είναι σαφές ότιθα πρέπει να παραμένουν σε κλειστάκέντρα και δομές μέχρι να επαναπρο-ωθηθούν, τα οποία όμως η κυβέρνησηαρνείται να δημιουργήσει. Με αυτόόμως τον τρόπο όχι μόνο δεν αποθαρρύ-νει και δεν δρα αποτρεπτικά για να εμ-ποδίσει την παράνομη είσοδο στη χώρααλλά μετατρέπει την Ελλάδα σε πόλοέλξης για τους παράνομους μετανάστες.Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί καιένας ορατός και σοβαρός πλέον κίνδυνος: η κατάρρευση της συμφωνίας Ε.Ε-Τουρ-κίας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στηγείτονα χώρα , που πυροδοτούν μια γενι-κευμένη αστάθεια.Η τοποθέτηση του Προέδρου της Κομι-σιόν κ. Γιούνκερ, επιβεβαιώνει τις ανυ-σηχίες μας.Είναι υπαρκτός πλέον ο κίνδυνος ναανοίξει και πάλι η στρόφιγγα από τααπέναντι παράλια και να κατακλυστούντα νησιά και η χώρα με πρόσφυγες καιπαράνομους μετανάστες.Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σαφές ότιη κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει κανέναρεαλιστικό και αποτελεσματικό σχέδιογια να αντιμετωπίσει τον υπαρκτό αυτόκίνδυνο. Το επιβεβαιώνει η μέχρι σήμεραπολιτική της στο μεταναστευτικό, μια πο-λιτική απόλυτα καταστροφική για τηχώρα, τα νησιά και τον τουρισμό μας.Μια πολιτική που στηρίζεται στις ιδεολη-ψίες ενός θολού και ψευδεπίγραφουδιεθνισμού και αγνοεί τις αρνητικές επι-πτώσεις στην εσωτερική ασφάλεια καιστον τουρισμό.Ενα στοιχείο που αναδεικνύει την πιθα-νότητα να βρεθεί η χώρα σε πλήρες καιαπόλυτο αδιέξοδο είναι το γεγονός ότιτις τελευταίες ημέρες, μετά και την απο-τυχημένη απόπειρα πραξικοπήματοςστην Τουρκία, έχουν αυξηθεί οι μετανα-στευτικές ροές προς τα νησιά.Στην υποθετική αλλά πλέον πολύ πιθανήπερίπτωση να ανοίξει η στρόφιγγα και νακατακλυστούν τα νησιά μας και η χώραμε χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομουςμετανάστες, οι οποίοι δεν θα μπορούννα ταξιδέψουν σε άλλη χώρα και θα εγ-κλωβιστούν εδώ, ποια θα είναι η στάσητης κυβέρνησης;Ποιο είναι το σχέδιο διαχείρισης και αν-τιμετώπισης αυτής της κατάστασης; Θααρκεστεί η κυβέρνηση σε τοποθετήσειςτου είδους ‘’δεν έχει σύνορα ή θά-λασσα’’; Θα δεχθεί να κατακλυστεί η Ελ-λάδα από ένα τεράστιο και μηδιαχειρίσιμο αριθμό προσφύγων και πα-ράνομων μεταναστών;Θα επιλέξει να τους κρατήσει εγκλωβι-σμένους στα νησιά που θα αποβιβάζον-ται, διαλύοντας πλέον ολοσχερώς τοντουρισμό αλλά και δημιουργώντας εκρη-κτικές καταστάσεις;

  Επιτέλους, θα υπάρξει ποτέ ένας ορθο-λογικός σχεδιασμός , μια εθνική πολιτικήγια το μεταναστευτικό;Θα καθορίσουμε τον αριθμό των προ-σφύγων και των παράνομων μεταναστώνπου μπορεί να δεχθεί και να φιλοξενήσειη χώρα, με βάση τις δυνατότητες τηςαλλά και τις επικρατούσες συνθήκες;Κάτι τέτοιο αποτελεί αδήριτη ανάγκη γιανα διασφαλιστούν και οι συνθήκες αν-θρώπινης διαβίωσης αυτών των ανθρώ-πων , που συνδέεται με την φέρουσαικανότητα της χώρας σε ότι αφορά στιςυποδομές και στη δυνατότητα να τουςφιλοξενήσει. Κατόπιν των ανωτέρω,

  Επερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

  1.Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο πουέχει εκπονήσει η κυβέρνηση σε περί-πτωση που καταρρεύσει η συμφωνίαΕ.Ε-Τουρκίας ή σε περίπτωση που ηΤουρκία ανοίξει και πάλι τη στρόφιγγα;2.Ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρ-νησης, σε πολιτικό και επιχειρησιακό επί-πεδο, σε περίπτωση που υπάρξει μαζικήείσοδος προσφύγων και παράνομων με-ταναστών στα ελληνικά νησιά;3. Υπάρχει συναίσθηση του ισχυρούπλήγματος που έχουν δεχθεί η τοπική οι-κονομία και ο τουρισμός στα νησιά τουΑιγαίου; Γνωρίζει η κυβέρνηση το μέγε-θος των επιπτώσεων; Θα συνεχίσει νακρατά εγκλωβισμένους στα νησιά χιλιά-δες πρόσφυγες και παράνομους μετανά-στες; Θα συνεχίσει να μεταφέρει στηνΚω και στη Λέρο πρόσφυγες και παράνο-μους μετανάστες από άλλες περιοχές τηςχώρας, δυναμιτίζοντας το κλίμα καιτραυματίζοντας ακόμα περισσότερο τοντουρισμό;4. Ποιο είναι το ακριβές κόστος στονκρατικό προϋπολογισμό για τη διαχεί-ριση του μεταναστευτικού από τον Απρί-λιο του 2015 έως σήμερα; Για ποιο λόγοη κυβέρνηση δεν διεκδίκησε να αφαιρε-θεί αυτό το κόστος από τον συνολικό λο-γαριασμό των δημοσιονομικών μέτρωνπου πήρε, όπως απαίτησε και πέτυχε ηΓαλλία με τις δαπάνες της για την ασφά-λεια, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στοΠαρίσι;5. Γιατί υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνσησυγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχώντης χώρας, με τη δημιουργία κέντρωνυποδοχής και δεν έχει επιδιωχθεί η ανα-λογική κατανομή; Τα νησιά, περιοχές τηςΑττικής και η Μακεδονία έχουν επιβα-ρυνθεί υπέρμετρα ενώ σε κάποιες άλλεςπεριφέρειες δεν έχουν δημιουργηθεί τέ-τοιες δομές.6. Με δεδομένο ότι όσοι βρίσκονται στηχώρα είναι εγκλωβισμένοι ενώ όσοι έρ-χονται, καθοδηγούμενοι πλέον, ζητούνάσυλο στην Ελλάδα είτε πρόκειται γιαπρόσφυγες είτε για παράνομους μετανά-στες, ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυ-βέρνησης; Θα παρακολουθεί παθητικάτην συνεχιζόμενη είσοδο τους στη χώρακαι τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα; 7. Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός προ-σφύγων που μπορεί να φιλοξενήσει ηΕλλάδα; Με ποια κριτήρια συνδέεταιαυτός ο αριθμός; Εχει εκπονηθεί σχετικήμελέτη και σχέδιο;8. Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να προχω-ρήσει στο διαχωρισμό προσφύγων καιπαράνομων μεταναστών; Γιατί δεν έχειπροχωρήσει στη δημιουργία κλειστώνκέντρων και δομών για τους δεύτερους,προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό μή-νυμα για όσους εισέρχονται παράνομαστη χώρα;

  Οι επερωτώντες βουλευτές»

  Tην ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου γιατο μεταναστευτικό επισημαίνουν βουλευτές

  της ΝΔ με ερώτημά τους στη Βουλή

 • Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 7

  Ολοκληρώθηκε το κατασκηνωτικό πρό-γραμμα του Δήμου Λεβαδέων της κα-τασκήνωσης “Παλιομηλιά Ελικώνα”,κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξενή-θηκαν 280 παιδιά σε τέσσερις κατα-σκηνωτικές περιόδους.Η επιτυχής λειτουργία των κατασκηνώ-σεων οφείλεται στην προσπάθεια τωνσυντελεστών, των εργαζομένων καιτων εθελοντών, τους οποίους ο Δήμαρ-χος Λιβαδειάς κα Πούλου ευχαριστείθερμά. Η Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Πούλου σετηλεφωνική επικοινωνία που είχαμεμαζί της ευχαρίστησε τον Σεβασμιό-τατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβα-δείας κ.κ. Γεώργιο για την τέλεση τουαγιασμού κατά την έναρξη λειτουργίαςτης κατασκήνωσης και τον πατέρα Δη-μήτριο Ταγκαλέγκα για το άνοιγμα τουπαρεκκλησίου του Αγίου Πέτρου καιΠαύλου στον Ελικώνα.Τον γιατρό κ. Γεώργιο Κερασίδη, οοποίος πρόσφερε αφιλοκερδώς τηνιατρική φροντίδα στα φιλοξενούμεναπαιδιά για δεύτερη συνεχόμενη χρο-νιά. Τους εθελοντές ομαδάρχες που μευπευθυνότητα και ζήλο αγκάλιασαν ταπαιδιά και συνέβαλλαν στην άριστηλειτουργία των κατασκηνώσεων καιφυσικά όλους τους εθελοντές που συ-νέβαλλαν στην ψυχαγωγία και τη δημι-ουργική απασχόληση των παιδιών.Επισης ευχαριστεί τη Σχολή χορούΑθανασιάδου για τα μαθήματα χορούκαι τα μικρά θεατρικά δρώμενα, τοΣύλλογο Ποντίων Βοιωτίας “Ο ΕΥΚΛΕΙ-

  ΔΗΣ” για τα μαθήματα χορού, τις κ.κ.Μαρίνα Κοντογιάννη και Λιάνα Καρα-βασίλη για τη μουσική ψυχαγωγία τωνπαιδιών, την Ελληνική Ενωση ΄Ερευναςκαι Διάσωσης Ν. Βοιωτίας για το παι-χνίδι, την ενημέρωση και τις ασφαλείςπεζοπορίες στο βουνό, τον δάσκαλοπολεμικών τεχνών aikido κ. Ιάκωβο Λυ-τρίδη, τον κ. Ηλία Λιόντο για τα μαθή-ματα τοξοβολίας, τον κ. Λουκά Ανέστηγια την βοήθεια του στην πραγματο-ποίηση πεζοποριών στον Ελικώνα καιτα μαθήματα αναρρίχησης, τον Α.Σ.Απόλλων Λιβαδειάς για τα μαθήματακαλαθοσφαίρησης, το Σύλλογο Ελικω-

  νίων Επαρχίας Λιβαδειάς για τη φιλο-ξενία και τη ξενάγηση στο ΜουσείοΑγροτικής Κληρονομιάς, καθώς και τηνπαρουσίαση του εκπαιδευτικού προ-γράμματος “Από το Σιτάρι στο Ψωμί”.Επίσης, την Εθελοντική Κίνηση Πολι-τών Levadistas για την κατασκευή τηςπαπουτσοθήκης, την ΚΟΙΝΣΕΠ “Ερ-κυνα” για τις μαρμελάδες, τους μύλουςΑφοί Ακριδόπουλοι για το αλεύρι, τονΑΚΟΛ για την παραχώρηση στεφανιώνκαι ντεφιών, την Δημόσια Κεντρική Βι-βλιοθήκη Λιβαδειάς για το δανεισμόβιβλίων.Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη

  της Επιτροπής της Κατασκήνωσης κ.κ.Δημήτρη Τόλια (πρόεδρο), Κωνσταν-τίνο Ντελίκο, Στέλιο Σαλαπατάρα,Γιώργο Ζιώγα και Πέτρο Αρκουμάνη.Επίσης, ευχαριστούμε την ΑντιδήμαρχοΛεβαδέων κα Κατερίνα Κοσκοβόλη –Γιαχρίτση και την κα Χρύσα Καντά Δη-μοτική Σύμβουλο της Δ.Κ. Λιβαδειάςπου καθ' όλη τη διάρκεια της κατασκη-νωτικής περιόδου, καθημερινά κατέ-βαλλε ως υπεύθυνη της κατασκήνωσηςκάθε δυνατή προσπάθεια για την εύ-ρυθμη λειτουργία της.Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να συνε-χίσει την λειτουργία του κατασκηνωτι-κού κέντρου, βελτιώνοντας συνεχώς τιςυπηρεσίες του για τα παιδιά των δημο-τών.

  Ολοκλήρωση του κατασκηνωτικού προγράμματος της κατασκήνωσηςστη θέση Παλιομηλιά Ελικώνα του Δήμου Λεβαδέων

  Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψούστην διεκδίκηση

  ευρωπαϊκώνπόρων

  Με ενέργειες της Δημάρχου, κας

  Λίνας Ευσταθίου, ο Δήμος Ιστιαίας-Αι-δηψού, διεκδικεί με αξιώσεις χρημα-τοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους,αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες καιτις δυνατότητες.Σε συνεργασία με Ευρωπαϊκούς φο-ρείς, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, συμ-μετέχει σε προτάσεις έργων με στόχοτην μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊ-κών κονδυλίων. Πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ευρω-παϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση τουευρωπαϊκού έργου «REMEDY-Η -φωνήτου παρελθόντος- Ανασύροντας μνή-μες στην πολυπολιτισμικότητα», στοπλαίσιο του προγράμματος “Ευρώπηγια τους Πολίτες-Ενεργός ΕυρωπαϊκήΜνήμη”, σε συνεργασία με δέκα φο-ρείς από την Ιταλία, Ισπανία, Γερμα-νία, Εσθονία, Πολωνία, Αλβανία,Ρουμανία, Γερμανία και Πορτογαλία. Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού είναι ο μο-ναδικός ελληνικός φορέας, που συμ-μετέχει στο έργο REMEDY, το οποίοέχει ως στόχο να υπογραμμίσει τηνσημασία της διατήρησης της μνήμηςενάντια στα ολοκληρωτικά καθε-στώτα, με την συμμετοχή των μεγαλύ-τερων αλλά και των νέων,προκειμένου να ενισχυθεί η γνώσηκαι οι μνήμες τους. Το έργο θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριοκαι θα διαρκέσει μέχρι 28/2/2018.

  Υπ. Εσωτερικών: Πώς θα εορταστεί η γενοκτονία των

  Ελλήνων της Μ. Ασίας

  στις ΠεριφέρειεςΜε ανακοίνωση που εξέδωσε τουπουργείο Εσωτερικών και σύμ-φωνα με το π.δ. 304/2001 «Οργά-νωση εκδηλώσεων μνήμης της14ης Σεπτεμβρίου» (Α 207), τοοποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδό-τηση του ν.2645/1998 «Καθιέρωσητης 14ης Σεπτεμβρίου, ως ημέραςεθνικής μνήμης της γενοκτονίαςτων Ελλήνων της Μικράς Ασίαςαπό το Τουρκικό Κράτος» (Α 234)ενημερώνει ότι έχει καθοριστείμε λεπτομέρεια το περιεχόμενοκαι ο τρόπος οργάνωσης των εκ-δηλώσεων για την ημέρα αυτή, ηοποία θα τιμηθεί φέτος την Κυ-ριακή στις 18 Σεπτεμβρίου. Προςαυτή την κατεύθυνση παρακαλεί-ται εκ μέρους του υπουργείου ηοργάνωση των σχετικών εκδηλώ-σεων και η κατάρτιση του προ-γράμματος εορτασμού στις έδρεςτων Περιφερειών και Περιφερει-ακών Ενοτήτων να γίνει σύμφωναμε τις διατάξεις του άρθρου 1του ανωτέρω Προεδρικού Διατάγ-ματος.

 • Τρίτη 23 Αυγούστου 20168

  Για την πορεία των εργα-σιών που βρίσκονται σεεξέλιξη για την κατα-σκευή του 5ου ΛυκείουΛαμίας, ενημερώθηκε οΠεριφερειάρχης ΣτερεάςΕλλάδας, Κώστας Μπα-κογιάννης, συνοδευόμε-νος από τονΑντιπεριφερειάρχηΦθιώτιδας, Ευθύμιο Κα-ραΪσκο, κατά την επί-σκεψή του στοεργοτάξιο.

  Πρόκειται για έργο προ-ϋπολογισμού 8 εκατ.ευρώ και αφορά στηνανέγερση κτιρίων εμβα-δού 3.528 τ.μ., ημιυπαί-

  θριων χώρων 1.000 τ.μ.,και εξωστών 600 τ.μ. καιστη διαμόρφωση περι-βάλλοντα –αυλείουχώρου 3.500 τ.μ.

  Το σχολείο είναι δυναμι-κότητας 520 μαθητών,με προοπτική στο άμεσομέλλον να προστεθούνάλλοι 100.

  Μετά την ενημέρωσηπου είχε ο Περιφερειάρ-χης, δήλωσε στους δη-μοσιογράφους:«Πρόκειται για ένα έργοπου καθυστέρησε λόγωτης αδυναμίας χρηματο-δότησής του. Σήμερα την

  έχουμε εξασφαλίσει,αλλά πρέπει να πω ότιδεν είμαι ευχαριστημέ-νος από τους ρυθμούςεξέλιξης του. Αυτός είναιο λόγος που βρίσκομαιεδώ, για να μιλήσω μετους υπεύθυνους οιοποίοι με ενημέρωσανότι θα προχωρήσουν πιογρήγορα για να παραλά-βουμε το έργο μέχρι τονεπόμενο χρόνο. Για τηχρηματοδότηση τέτοιωνέργων κάνουμε τεράστιοαγώνα, γι αυτό θα έρχο-μαι συνεχώς και θα πα-ρακολουθώ την πορείατου».

  Ο Μπακογιάννης στο5ο Λύκειο Λαμίας

  2 εκατ. ευρώ από την

  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αγορά αστυνομικών οχημάτων και εξοπλισμού

  Την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της Ελληνικής Αστυνομίας με 2.011.500ευρώ αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός της πρωτοβουλίας της Πε-ριφέρειας είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του Σώματος αλλά καιη μείωση του χρόνου επέμβασης όπου χρειάζεται.

  Η Περιφέρεια, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου ΠεριφερειακήςΑνάπτυξης, προχωρά στην αγορά διαφόρων τύπων οχημάτων αλλά και ηλεκτρονι-κού εξοπλισμού.«Τα τελευταία χρόνια, παρά τις περικοπές, παρά τα διαλυτικά φαινόμενα που μαστί-ζουν το κράτος, η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της με ευσυνει-δησία και ακεραιότητα. Εχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε τους ανθρώπουςτης για να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κανονικές συνθήκες καιμε σύγχρονο εξοπλισμό»τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακο-γιάννης και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια τηςζωής, της περιουσίας και των μετακινήσεων όλων των κατοίκων της Στερεάς Ελλά-δας.

  Μπακογιάννης:

  Το όνειρο των πατεράδων μας γίνεται πραγματικότηταΔημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τη μελέτη που αφορά στο έργο του δρόμου Λα-

  μίας-Καρπενησίου. Η μελέτη που θα πραγματοποιηθεί έχει ως αντικείμενο την κα-τασκευή του άξονα «Σταυρός - Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού» και συγκεκριμένα τοτμήμα «Νεοχωράκι - Αν. Σήραγγα Τυμφρηστού».

  Πρόκειται για έργο που αλλάζει όλα τα δεδομένα στον τρόπο αλλά και στην ασφά-λεια των μετακινήσεων μεταξύ Λαμίας και Καρπενησίου και αποτελεί θεμελιώδηπροτεραιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  Με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακο-γιάννης δήλωσε: «Είναι πολύ συγκινητικό ένα όνειρο των πατεράδων μας να γίνε-ται πραγματικότητα. Είναι ένα από τα έργα που οραματιζόταν γενεές Ευρυτάνωνκαι γι αυτό η χαρά και η αγωνία μου να προλάβουμε τη δημοπράτηση του, είναιμεγαλύτερη. Αξίζει τον κόπο να τρέχεις, να παλεύεις, να συγκρούεσαι και να ξενυ-χτάς για όποιο έργο πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει, προς το καλύτερο, την καθη-μερινότητα στον τόπο σου».

 • Επίσκεψητου Υπουργού Δικαιοσύνης

  στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών

  Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κος Παρασκευόπουλος, συ-νοδευόμενος από το Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Ν. Θη-βαίο, επισκέφτηκαν τις γυναικείες φυλακές ΕλεώναΘηβών για να εγκαινιάσουνε το νέο χώρο παιδικούεπισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί ειδικά γιατα παιδιά που επισκέπτονται τις κρατούμενες μητέ-ρες τους. Το παιδικό επισκεπτήριο της φυλακής τουΕλεώνα είναι το τρίτο που τίθεται σε λειτουργία καιεντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του υπουργείουΔικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα.Παράλληλα, παραδόθηκε στη διοίκηση των φυλακώνσχολικό λεωφορείο, δωρεά του ΚΕΘΕΑ, για τη μετα-φορά των παιδιών που διαμένουν στο σωφρονιστικόκατάστημα σε νηπιαγωγεία της περιοχής. Τον Υπουργό πλαισίωναν επίσης ο Γ.Γ. του Υπουρ-γείου, κος Φυτράκης, η Πρόεδρος της ειδικής μόνιμηςεπιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπώνδομών εγκλεισμού κρατουμένων, βουλευτής κα.Σταμπουλή, ο Δήμαρχος Θήβας, κος Νικολάου, καθώςκαι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα. Δημητρίου. Το κυβερνητικό κλιμάκιο ξεναγήθηκε στους χώρουςτων φυλακών από το Διευθυντή, κ. Μακρή και ενημε-ρώθηκε για τις πρωτοβουλίες των ίδιων των φυλακι-σμένων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσήςτους και τις πολιτιστικές δράσεις που αναλαμβάνουν.Κατά την επίσκεψη, δόθηκε η δυνατότητα στονΥπουργό και στο Βουλευτή να συνομιλήσουν με φυ-λακισμένες, με τον Υπουργό να τονίζει ότι μέχρι τηνάνοιξη του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονι-σμός του νέου ποινικού κώδικα.

  Ανακοίνωση από το Σύλλογο Αγιος Νικόλαος

  ο Αποδημητής ο Στειριώτης

  Ο Σύλλογος Αγιος Νικόλαος ο Αποδημητής ο Στειριώ-της, προγραμματίζει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου2016, ημερήσια προσκυνηματική επίσκεψη, στο ναότης Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Αρκαδίας και στηνιερά μονή του Αγίου Παταπίου στο Λουτράκι Κοριν-θίας.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ • Αναχώρηση από Λειβαδιά στις 5:00 π.μ..• Αναχώρηση από Στείρι στις 5:30 π.μ..• Ολιγόλεπτη στάση για ξεκούραση στον Ισθμό τηςΚορίνθου στις 8:30 π.μ..• Αναχώρηση από τον Ισθμό στις π.μ..• Μικρή στάση στο Αρτεμήσιο.• Αφιξη στην Αγία Θεοδώρα Βάστας στις 12:00 π.μ..• Παραμονή για φαγητό έως τις 3:00 μ.μ..• Αφιξη στον Αγιο Πατάπιο στις 6:30 μ.μ. με ολιγόλε-πτη στάση ενδιάμεσα.• Αφιξη στο Λουτράκι στις 7:30 μ.μ. για ξεκούρασηκαι καφέ.• Αναχώρηση από Λουτράκι στις 8:15 μ.μ..• Επιστροφή στο Στείρι στις 12:00 μ.μ..• Επιστροφή στη Λειβαδιά στις 12:30 μ.μ..

  Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 9

  Οι Θίασοι του Φεστιβάλ Θεάτρου πάνε στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού ΔιστόμουΟ μεγάλος Αμερικανός ηθοποιόςΡόμπερτ Ντε Νιρο (Robert DeNiro) είχε πει κάποτε:''Ενα απότα ωραία με την ηθοποιία είναιότι σου επιτρέπει να ζεις ζωέςάλλων ανθρώπων χωρίς να χρει-

  άζεται να πληρώσεις το τίμημα''. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της Θε-ατρικής Ομάδας από το Ιλιον Αττικής καιτης Θεατρικής Σκηνής ΗρακλείουΚρήτης που επισκέφθηκαν μαζίσήμερα του ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, βίωσανμέσα από την ξενάγηση και τοσυγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, τιςαυθεντικές ιστορίες των ίδιωντων θυμάτων της Σφαγής πουεπιβίωσαν από τα Γερμανικάστρατεύματα κατοχής...Βίωσαν -με το βαρύ ''τίμημα'' της συγκί-νησης και της αγανάκτησης -τηνβαρβαρότητα, το έγκλημα κατάαθώων πολιτών, το ξεκοίλιασμαγυναικών και μωρών, που έκα-ναν εκείνο το του του 1944 , όπου - για να

  δανειστώ λέξεις και φράσεις δυολογοτεχνών από το Δίστομο...Η επίσκεψη στο Μουσείο τωνμελών των θιάσων που παίρνουνμέρος στο 6 Πανελλήνιο Φεστι-βάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δι-

  στόμου (από 19/8 έως27/8),γίνεται στο πλαίσιο του ευ-ρύτερου προγράμματος φιλοξε-νίας και γνωριμίας με τον τόπομας, του Θεατρικού Εργαστηρίου''Θεατροφρένεια'' Διστόμου, πουδιοργανώνει και το Φεστιβάλ.Αρωγός - από πεποίθηση!- στηνσυγκεκριμένη δράση η Διοι-κούσα Επιτροπή του ΜουσείουΘυμάτων Ναζισμού.Για την ιστορία να πούμε ότι ηΘεατρική Ομάδα από το Ιλιον Αττικής συμ-μετείχε στο Φεστιβάλ τηνΠαρασκευη 20/8 με τις Τρωάδεςτου Ευριπίδη, ενώ η ΘεατρικήΣκηνής Ηρακλείου Κρήτης σή-μερα Κυριακή 21/8 τον Ερωτό-κριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα :

  Σήμερα Θεατρικό Εργαστήρι Μοσχάτου -Ταύρου «Εν Δράσει» - «Φτυστόςο Μακαρίτης» της Π. Φυλαχτάκη

  Τετάρτη 24 ΑυγούστουΘεατρικό Εργαστήρι Νίκαιας -Ρέντη «Ρενδία Λέξις» - «ΑπόΑλλον Τόπον» συλλογικό θεα-τρικό έργο

  Πέμπτη 25 ΑυγούστουΠολιτιστικός και ΜορφωτικόςΣύλλογος «Το Αιτωλικό» - «Αφεν-τικά και Δούλοι» διασκευή απο«Το νησί των Σκλάβων» του ΠιερΝτε Μαριβώ

  Παρασκευή 26 ΑυγούστουΘεατρική Ομάδα «Δημιουργείν»Αυγόρου Κύπρου – «Μάνα Κου-ράγιο» του Μπ. Μπρεχτ

  Σάββατο 27 ΑυγούστουΤελετή Λήξης – Βράβευση Θιά-σων

  Ευχόμενοι καλή επιτυχία σεόλους, ας ευχηθούμε, μεαφορμή την επίσκεψη στο Μου-σείο, ''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ''!

  Λ.Δ.

  (Η φωτό είναι του Λουκά Περ-γαντά)

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ. ΣΟΥΓΙΑΣΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ

  ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗπρωί 7 - 1 και απόγευμα 6 - 9 (εκτός Τετάρτης)

  Κάδμου & Δαιδάλου 7 (έναντι Δημόσιας Βιβλιοθήκης)Τηλ. 22610 20115 Fax: 22610 20113 ΛΙΒΑΔΕΙΑ

  Κιν. 6976 246943 e-mail: [email protected]

 • Τρίτη 23 Αυγούστου 201610

  Στις 26/07/2016 εγκρίθηκε η ΣτρατηγικήΜελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο χαρακτηρισμού καιοριοθέτησης Περιοχής ΟλοκληρωμένηςΤουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) για τηφαραωνική επένδυση «Atalan/ Hills»στο Δήμο Λοκρών της Φθιώτιδας, με τηνυπογραφή του Αναπληρωτή ΥπουργούΠεριβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.Συνεπής στο ρόλο που επέλεξε να παίξειο Γιάννης Τσιρώνης, αυτόν του συγκατα-βατικού «άχρωμου» υπουργού, βολικούγια μια κυβέρνηση, που άλλα υποσχότανκαι άλλα πράττει, υπέγραψε μια από-φαση που αναιρεί εντελώς το υποτιθέ-μενο οικολογικό στίγμα που επικαλείταιστην ιδιότητά του, προσβάλλοντας τηνπολιτική οικολογίαΗ υπόθεση του “Atalan/ Hills” της Μονο-πρόσωπης Εταιρείας ΠΕ «LOKROS» είναιαπό χρόνια χαρακτηρισμένη ως το “Βα-τοπαίδι της Λοκρίδας”. Το ιδιοκτησιακόκαθεστώς των 12.351 στρεμμάτωνάλυτο, με τη δασική υπηρεσία να αγωνί-ζεται για το αυτονόητο, την υπεράσπισηδηλαδή της δημόσιας δασικής έκτασης,που η εταιρεία προσπαθεί να αναιρέσειγια να δημιουργήσει την φαραωνική

  επένδυση με τα τρία γήπεδα γκολφ, τατρία ξενοδοχεία 3.000 κλινών και τα τρίαμεγάλα τουριστικά καταλύματα των3.300 κατοικιών Στο μεταξύ η ευρύτερηπεριοχή είναι ενταγμένη στις περιοχέςυψηλού κινδύνου ερημοποίησης, όπωςεμφανίζεται στον ΧΑΡΤΗ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝ-ΔΥΝΟΥ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣτης Εθνικής Επιτροπής για την Καταπολέ-μηση της Απερήμωσης και το συνολικόπροφίλ της επένδυσης χαρακτηρίζεταιιδιαίτερα αντιοικολογικό.Ολα αυτά είναι γνωστά στον υπουργόπου τα ενέκρινε. Το κόμμα στο οποίοανήκει, οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά καιο ΣΥΡΙΖΑ*, είχε πολλές φορές εναντιωθείδημοσίως στην επένδυση. Ειδικά οι οικο-λόγοι της Φθιώτιδας αγωνίστηκαν γιατην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση

  του κοινού και για την προβολή ενόςάλλου μοντέλου ανάπτυξης για την πε-ριοχή, βασισμένου στις οικολογικέςαρχές και στις προτάσεις της πολιτικήςοικολογίας. Παρακολουθώντας, βέβαια, και τις εξελί-ξεις στο Κάβο Σίδερο της Κρήτης, αντι-λαμβανόμαστε ότι το "πράσινο"υπουργείο και η "αριστερή" κυβέρνησησχεδιάζουν τη μετατροπή της δημόσιαςδασικής γης σε γήπεδα γκολφ για προνο-μιούχους τουρίστες, στα χνάρια των προ-κατόχων τους. Επομένως, το «Atalan/Hills» δεν είναι παρά μια από τις επενδύ-σεις που σχεδιάζονται σε όλη τη χώρα σεαντιδιαστολή με την παραγωγική ανα-συγκρότηση και τη βιώσιμη οικονομίαπου επικαλούνταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.Μια από τις πολλές επενδύσεις που ξε-

  περνούν, με θράσος, νομικά κωλύματαετών, αγνοούν τα σύγχρονα οικολογικάζητήματα της κλιματικής αλλαγής καιστρέφονται κατά του δημοσίου συμφέ-ροντος, έχοντας όμως την έγκριση οικο-λόγου υπουργού!Για μας που προτεραιότητά μας είναι οιαξίες της οικολογίας, η ενδυνάμωση τηςκοινωνίας των πολιτών, οι ριζικές αλλα-γές στον τρόπο παραγωγής και κατανά-λωσης, η προστασία των φυσικώνπόρων, η προστασία του περιβάλλοντοςκαι η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώναςδεν σταματά. Ενώνουμε τις φωνές μαςμε όσους ακόμη αγωνίζονται για τη μα-ταίωση τέτοιων φαραωνικών επενδύ-σεων, υποστηρίζουμε την ενίσχυση τηςπαραγωγικής ανασυγκρότησης της τοπι-κής οικονομίας και προτάσσουμε τις οι-κολογικές αρχές μας ως οδηγό για τοσχεδιασμό της οικονομίας.-

  Το «Βατοπαίδι της Λοκρίδας» - το ATALANTI HILLS - ξανά,και με την υπογραφή του οικολόγου Υπουργού

  Η Αναπτυξιακή Εύβοιας στην δεύτερη φάση γιατο CLLD/LEADER “Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας”& “Νότιας Εύβοιαςκαι Σκύρου”Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τρο-φίμων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα εξέ-τασης των κριτηρίων επιλεξιμότητας τηςΑ΄ φάσης της «Πρόσκλησης υποβολήςπροτάσεων για την επιλογή ΣτρατηγικώνΤοπικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΑΑ2014-2020 & του ΕΠΑΛΘ 2014-2020».Σύμφωνα με το υπ.αρίθμ. 1992/3-8-2016έγγραφο του Υπουργείου, η ΑναπτυξιακήΕύβοιας πληροί το σύνολο των κριτηρίωνεπιλεξιμότητας και είναι επιλέξιμος φο-ρέας για την υποβολή φακέλου Β΄ στηνδεύτερη φάση της πρόσκλησης του προ-γράμματος CLLD/LEADER “Βόρειας καιΚεντρικής Εύβοιας”. Επίσης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας πλη-ροί και η υπό σύσταση κοινοπραξία τηςΑναπτυξιακής Εύβοιας με τον ΟργανισμόΑνάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΑΣΕ),οπότε ως επιλέξιμος φορέας θα υποβάλ-λει τον φάκελο Β΄ στην δεύτερη φάση τηςπρόσκλησης του προγράμματοςCLLD/LEADER “Νότιας Εύβοιας και Σκύ-ρου”.Η διαβούλευση με τους ΟΤΑ, τους συλλο-γικούς φορείς και τον, κατά τόπους, το-πικό πληθυσμό θα συνεχιστεί μέσα απόνέο κύκλο ενημέρωσης που προετοιμάζειη Αναπτυξιακή Εύβοιας ενόψει της κατά-θεσης των Β΄ φακέλων, ώστε να διαμορ-φωθεί το τελικό σχέδιο του τοπικούπρογράμματος για την Περιφερειακή Ενό-τητα Εύβοιας.Για τους τρόπους κατάθεσης επενδυτικώνσχεδίων από τους ιδιώτες και τους συλλο-γικούς φορείς και περισσότερες λεπτομέ-ρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδαevialeader.blogspot.com. Παράλληλα,μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ανα-πτυξιακή Εύβοιας στα τηλέφωνα επικοι-νωνίας 2221026626 – 2221089706 ή μεe-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση[email protected]

  Αγωνιστική επαγρύπνηση γιατις νέες κρατήσεις στην υγεία

  Οι συνταξιούχοι σε όλο τον εργασιακό τους βίο έχουν πληρώσει µε το παραπάνω και σεξεχωριστό κονδύλι την υγεία και την ιατροφαρµακευτική τους περίθαλψη. Το ότι οι κυ-βερνήσεις και η σηµερινή, συνεχίζουν να κρατούν χρήµατα για την υγεία, χωρίς αυτά νααποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ είναι ένα ακόµη δείγµα, ότι αυτό που τις ενδιαφέρει είναι τοπώς θα εξασφαλίζουν χρήµατα για τους δανειστές και τους εµπόρους της υγείας.Τα νέα σχέδια που η κυβέρνηση ετοιµάζει για νέες κρατήσεις στην υγεία, µας βρίσκουναντίθετους. Καλούµε την κυβέρνηση να σταµατήσει όλες τις κρατήσεις για την υγεία, ια-τροφαρµακευτική περίθαλψη και όσα χρήµατα µέχρι τώρα έχουν παρακρατηθεί να απο-δοθούν στον ΕΟΠΥΥ.Να σταµατήσει επίσης τα παιχνίδια και τις υποσχέσεις της για τάχα βελτιωτικά µέτρα γιατο ΕΚΑΣ και αυτό να αποδοθεί χωρίς καµιά περικοπή, κανονικά σε όλους τους συνταξι-ούχους.Το Συνταξιουχικό κίνηµα είναι σε πλήρη αντίθεση µε τις πολιτικές που τσάκισαν τη ζωήµας και θα διεκδικήσει όλα όσα από τις συντάξεις, υγεία, ιατροφαρµακευτική περίθαλψη,κοινωνικές παροχές µας έχουν αφαιρεθεί. Οι συνταξιούχοι είναι σε αγωνιστική επαγρύ-πνηση.

  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ∆ΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑ∆ΕΙΑΣ

 • Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 11

  Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και την Τρίτη 9Αυγούστου 2016, ο Πρόεδρος της Περιφε-ρειακής Ενωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδαςκαι Δήμαρχος Ορχομενού κ. Υπερήφανος,συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. τηςΠ.Ε.Δ. προχώρησε στην παράδοση τωνφαρμάκων - σύμφωνα με την ομόφωνηαπόφαση του Διοικητικού Συμβουλίουκατά την 6η /2016 Συνεδρίασή του - σταΚέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, τα οποίαβρίσκονται εγκατεστημένα εντός τωνορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  Την πρώτη μέρα, η διανομή έγινε στο Κέν-τρο Φιλοξενίας των Θερμοπυλών, όπου οΠρόεδρος της Περιφερειακής ΕνωσηςΔήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερήφανος,συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. τηςΠ.Ε.Δ. και αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Ρούλιαπαρέδωσαν φαρμακευτικά είδη για να κα-λύψουν τις ανάγκες περίπου 500 προ-σφύγων. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε οΑντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Καραϊ-σκος, ενώ το παρών έδωσε και η Αντιδή-μαρχος Λαμιέων, κα Αργύρη.Ο κ. Υπερήφανος αφού ξεναγήθηκε στουςχώρους της δομής, συνεχάρη τον κ. Κα-ραΪσκο για την ταχύτατη οργάνωση τουκέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις Θερ-μοπύλες, το οποίο όπως τόνισε αποτελείπρότυπο κέντρο σε Πανελλαδικό επίπεδο.Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας ευχαρί-στησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμ-βούλιο της Π.Ε.Δ. για τηνευαισθητοποίησή τους, ενώ εξήρε τηνομαδικότητα των ανθρώπων που εργά-στηκαν για την δημιουργία και συνεχίζουννα εργάζονται για την ομαλή λειτουργίατης δομής των Θερμοπυλών. Το ομαδικόπνεύμα και η εργατικότητα, όπως δή-λωσε, αποτέλεσαν τα θεμέλια της επιτυ-χίας του όλου εγχειρήματος.Τη δεύτερη μέρα, η διανομή έγινε αρχικάστο Κέντρο Φιλοξενίας της Ριτσώνας,όπου ο Πρόεδρος της ΠεριφερειακήςΕνωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερή-φανος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδροτου Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. καιΔημοτικό Σύμβουλο Χαλκιδέων κ. Ανυ-φαντή παρέδωσαν φάρμακα στην αντι-

  προσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυ-ρού και τον υπεύθυνο λειτουργίας του

  Κέντρου (εκ μέρους του Δήμου Χαλκι-δέων), Δημ. Σύμβουλο κ. Μπαρούτα. Στησυνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενη-μερώθηκαν αρμοδίως από την Πρόεδροτου Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδαςτου Ερυθρού Σταυρού, κα Λυμπερίου, ηοποία συνεχάρη τον Πρόεδρο για τη πρω-τοβουλία της Π.Ε.Δ.

  Ακολούθως, η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε το ΚέντροΦιλοξενίας Προσφύγων στα Οινόφυτα,όπου διαβιούν περίπου 700 πρόσφυγες.Ο κ. Υπερήφανος μαζί με τα μέλη του Δ.Σ.,κκ. Γκίνη (Δημοτικό Σύμβουλο Τανάγρας)και Κατσιφό (Γραμματέα της Π.Ε.Δ. καιΔημοτικό Σύμβουλο Αγράφων) ξεναγήθη-καν στους χώρους του κέντρου από τηναρμόδια Αντιδήμαρχο Τανάγρας, κα Καμ-πιώτου και παρέδωσαν το φαρμακευτικόυλικό στον υπεύθυνο λειτουργιάς τουΚέντρου, Σμήναρχο και Δ/ντη ΠροστασίαςΔυνάμεων της 114 Πτέρυγας Μάχης Τα-

  νάγρας, κ. Δημητράκουλα. Το παρών έδω-σαν επίσης ο συντονιστής του Διεθνή Ορ-

  γανισμού Μετανάστευσης, κ. Δερζιώτηςκαθώς και πλήθος εθελοντών.

  Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανοςστο τέλος αυτού του κύκλου των επισκέ-ψεων δήλωσε: «Η συνεργασία των δύοβαθμών της αυτοδιοίκησης – Δήμων καιΠεριφέρειας- μπορεί να έχει θαυμα-τουργά αποτελέσματα. Εμείς, εδώ στηνΣτερεά Ελλάδα, το έχουμε καταλάβει πλή-ρως και τόσο οι Δήμοι μας όσο και ηΠ.Ε.Δ. συνεργαζόμαστε στενά και καθημε-ρινά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδαςκαι τον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννησε προσωπικό επίπεδο. Στο σημείο αυτόθα ήθελα να κάνω ξεχωριστή μνεία στουςανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τηντεράστια αυτή προσπάθεια και να πω έναμεγάλο μπράβο στα μέλη του ΕρυθρούΣταυρού και σε όλους τους συντονιστέςκαι εθελοντές που εργάζονται νυχθημε-ρόν στα Κέντρα αυτά. Σε ότι αφορά τηνσυγκεκριμένη πρωτοβουλία μας, θαήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώγια την ευαισθησία του το Διοικητικό μαςΣυμβούλιο, που αποφάσισε ομόφωνα ναστηρίξουμε με το απαραίτητο φαρμακευ-τικό υλικό τις δομές τις Στερεάς Ελλάδαςκαι ν