ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

24
Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 ΕΥΡΩ 0,80 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Επιστολή Νικολούτσου στον υπ. Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού ΣΕΛΙΔΑ 10 Παρουσίαση χθες από τη Ζ’ ΕΠΚΑ και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη στην Ολυμπία Τα αναστηλωτικά έργα στο Ναό του Διός ΣΕΛΙΔA 9 Το Δασαρχείο Πύργου στο Αλσύλιο της Σπιάντζας Γιόρτασαν την πρώτη μέρα της άνοιξης με αναδάσωση ΣΕΛΙΔA 17 Φόβοι για βεντέτα στο Κλινδιά - Αστυνομική δύναμη παραμένει στην περιοχή Ο ανιψιός σκότωσε το θείο… ΣΕΛΙΔΑ 11 ΣΕΛΙΔΑ 4 ΣΕΛΙΔΕΣ 12-13 Συνέντευξη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αναζητώντας δουλειά στη Γερμανία και Σουηδία 60 Ηλείοι γιατροί ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Κατάληψη στη ΔΟΥ Πύργου λόγω «Αθηνάς» από τους σπουδαστές του ΤΕΙ που… Φ Φ ε ε ύ ύ γ γ ο ο υ υ ν ν α α π π ό ό τ τ η η ν ν π π ό ό λ λ η η λ λ ό ό γ γ ω ω μ μ ε ε τ τ α α β β α α τ τ ι ι κ κ ό ό τ τ η η τ τ α α ς ς

description

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Transcript of ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Page 1: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013ΕΥΡΩ 0,80

Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α

ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Επιστολή Νικολούτσουστον υπ. Παιδείας

για το ΜουσικόΣχολείο Βαρθολομιού

ΣΕΛΙΔΑ 10

Παρουσίαση χθες από τη Ζ’ ΕΠΚΑ και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη στην Ολυμπία

Τα αναστηλωτικά έργαστο Ναό του Διός

ΣΕΛΙΔA 9

Το Δασαρχείο Πύργου στο Αλσύλιο της Σπιάντζας

Γιόρτασαν την πρώτη μέρατης άνοιξης με αναδάσωση

ΣΕΛΙΔA 17

Φόβοι για βεντέτα στο Κλινδιά - Αστυνομική δύναμη παραμένει στην περιοχή

Ο ανιψιός σκότωσε το θείο…

ΣΕΛΙΔΑ 11

ΣΕΛΙΔΑ 4

ΣΕ

ΛΙΔ

ΕΣ

12-

13

Συνέντευξη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αναζητώντας δουλειά στη Γερμανία και Σουηδία

60 Ηλείοι γιατροίΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κατάληψη στη ΔΟΥ Πύργου λόγω «Αθηνάς» από τους σπουδαστές του ΤΕΙ που…

ΦΦεεύύγγοουυνν ααππόό ττηηνν ππόόλληη λλόόγγωω μμεεττααββααττιικκόόττηηττααςς

Page 2: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

σχόλια2

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: e-mail: [email protected]ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ: e-mail: [email protected]ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ: e-mail: [email protected]

Μαρτίου

Παρασκευή

22

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ «ΑΦΟΙ ΡΗΓΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.»ΙΔΡΥΤΗΣ: Χρήστος ΡήγαςΕΚΔΟΤΗΣ : Ιωάννης ΡήγαςΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Ιωάννης ΡήγαςΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: Ευρυδίκη ΡήγαΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΤΜΗΜΑΤΟΣ: Ευρυδίκη ΡήγαΓΡΑΦΕΙΑ: Ρήγα Φεραίου 111 - ΠύργοςΤΗΛΕΦΩΝΑ: Λογιστήριο 26210 81235

Δημοσιογραφικό τμήμα 26210 34164Αθλητικό Τμήμα 26210 26290Ατελιέ 26213 00869

FAX 26210 33551

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΕΤΟΣ 28ο

Αρ. Φύλλου 8257

ΚΩΔΙΚΟΣ: 1871

Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.Γιορτάζουν: Δροσούλα.

Γεγονότα1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους τηςΚαλαμάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσαςμε τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο«πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεταισε ελληνικό κλοιό.1821: Οι επαναστάτες μπαίνουν στην Πάτρα. ΟΙ. Παπαδιαμαντόπουλος και ο Ανδρέας Λόντοςυψώνουν επαναστατική σημαία (κόκκινη μεμαύρο σταυρό στη μέση). Ο Παλαιών ΠατρώνΓερμανός κατασκευάζει ξύλινο σταυρό, τονοποίο τοποθετεί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.Στο σταυρό αυτό ορκίζονται οι επαναστάτες.1875: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται έξω απότο ξενοδοχείο Βυζάντιον στην ΠλατείαΣυντάγματος, ανάμεσα σε βουλευτές του πρω-θυπουργού Δημήτριου Βούλγαρη, τους περίφη-μους Στηλίτες, και σε πολίτες που τους αποδο-κιμάζουν γιατί παραβιάζουν το Σύνταγμα.Μεταξύ των πολιτών είναι και ο Ρόκος Χοϊδάς,που έρχεται σε συμπλοκή με το βουλευτήΣτάικο, με τον οποίο τελικά μονομαχεί καιτραυματίζεται.1982: Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων τονομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο.

Γεννήσεις1599: Άντονι Βαν Ντάικ, φλαμανδός ζωγράφος.(Θαν. 9/12/1641)1943: Τζορτζ Μπένσον, αμερικανός κιθαρίσταςτης τζαζ.1950: Γκόραν Μπρέγκοβιτς, σέρβος συνθέτης.

Θάνατοι1540: Χανς Κολχάζε, γερμανός ζωέμπορος καιεπαναστάτης, ήρωας της νουβέλας του Χάινριχφον Κλάιστ Μίχαελ Κόλχαας. 1832: Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε, γνωστόςστην Ελλάδα και ως Ιωάννης Γείθιος, γερμανόςφιλόσοφος και συγγραφέας. («Φάουστ») 2008: Ισραέλ «Κατσάο» Λόπες, κουβανός μου-σικός, που θεωρείται ο δημιουργός της μουσι-κής μάμπο. (Γεν. 14/9/1918)

Το «όχι» της κυπριακής Βουλής στοσχέδιο του eurogroup έχει προκαλέσειαλυσιδωτές και πολυεπίπεδες αναταράξειςσε όλη την Ευρώπη. Και ενώ όλοι ανησυ-χούν για την απρόβλεπτη έκβαση του κλι-μακούμενου δράματος, είναι διαφορετικοίοι λόγοι της αναστάτωσής τους. Η Μέρκελκαι οι σύμμαχοί της ανησυχούν για το εξαι-ρετικά πιθανό όπως διαμορφώνεται ενδεχό-μενο, η σκληρή τους στάση να οδηγήσει σεπεραιτέρω όξυνση του μετώπου με τηνΚύπρο αντί να οδηγήσει σε υποχώρηση τηςκυπριακής πλευράς. Οι Κύπριοι πάλι ανη-συχούν για το αν θα μπορέσουν να εξεύρουνκαι να παρουσιάσουν μία εναλλακτική, βιώ-σιμη λύση στην τρόικα –ήδη εργάζονταιστην κατεύθυνση της συγκρότησης ενόςΕπενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης– μέχριτη Δευτέρα, οπότε και λήγει το τελεσίγρα-φο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Ανήσυχοι επίσης είναι και οι Έλληνες πολί-τες για την τύχη των Κυπρίων και του –ιστορικά– πολύπαθου νησιού. Περιέργωςόμως αυτοί οι οποίοι δείχνουν να αγωνιούνπερισσότερο απ’ όλους είναι οι κυβερνητι-κοί μας εταίροι. Μετά και τη νέα υπονό-μευση των εθνικών κυπριακών συμφερόντωναπό μία ελληνική κυβέρνηση, η τριανδρίαπερνά δύσκολες ώρες. Ήδη έχει εκτεθεί

ανεπανόρθωτα αλλά αν τελικά η Κύπροςεπιτύχει να εξασφαλίσει μία ουσιαστικάβελτιωμένη λύση σε σχέση με την αρχική,τότε τα πράγματα για τους τρεις πολιτικούςαρχηγούς θα αποκτήσουν μία ελαφρώςσκουρότερη όψη. Αυτό προδίδουν άλλω-στε και οι τελευταίες τους κινήσεις. Ο κ.Σαμαράς σιωπά εκκωφαντικά, αφήνονταςτον υπουργό Οικονομικών να απορροφή-σει όλους τους κραδασμούς των εντεινόμε-νων αμφισβητήσεων. Ο κ. Κουβέλης, έχον-τας περιέλθει για ακόμα μία φορά στη γνω-στή αμηχανία του κυβερνητικού κομπάρ-σου, επιχειρεί να αποσυνδέσει το αδιέξοδοτης Κύπρου απ’ αυτό της Ελλάδος, χωρίςφυσικά να προσκομίζει πειστικά ή έστωσυζητήσιμα επιχειρήματα. Τέλος, ο κ.Βενιζέλος, εκτελώντας χρέη κυβερνητικούεκπροσώπου, προτίμησε ως συνήθως τοθόρυβο αντί των χαμηλών τόνων.Περιπλεγμένος σε μία τρικυμιώδη ρητορι-κή διαδοχικών αντιφάσεων, κατέληξε μεκάποιο τρόπο να εκτοξεύει νέες κατηγορίεςανευθυνότητας κατά του ΣΥΡΙΖΑ.Πρόκειται για τρία κεφάλια που σκέφτον-ται και μιλούν (ή δε μιλούν) διαφορετικάαλλά μοιράζονται εδώ και καιρό τον ίδιολαιμό. Ενδεχομένως να μοιραστούν και τοίδιο τέλος.

ΦΙΛΗΒΟΣ

Δύσκολες ώρες… για όλους

Επιτέλουςδημοπρασίες !

Εικόνες από το παρελθόν!Πλήθος εργολάβων χθες καιπροχθές στα γραφεία τηςΔ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιώντης Περιφερειακής ΕνότηταςΗλείας και οι φωνές τους,ξεσήκωσαν όλο τον όροφο.Ουδείς έδειχνε όμως ναδυσφορεί. Τουναντίον μάλι-στα. Γιατί τέτοια συνάθροισησημαίνει δημοπρασία καιδημοπρασία δημόσιων έργωνσημαίνει δουλεία σε ένακλάδο που παλεύει να…νεκραναστηθεί.Δύο τα έργα που δημοπρατή-θηκαν και μάλιστα με μεγάλοπροϋπολογισμό. Το πρώτοαφορά την παράκαμψη στονδρόμο Δάφνης –Κεραμιδιάς,προϋπολογισμού 6.100.000ευρώ ( τρείς οι ενδιαφερόμε-νοι που κατέθεσαν προσφο-ρές) και το άλλο αφορά τοδρόμο Θολό- Φιγαλεία –Επικούρειος προϋπολογι-σμού 900 χιλ ευρώ, έργο με τοοποίο θα αντιμετωπιστεί καιτο μεγάλο βύθισμα του δρό-μου στα Ρεβελέικα .

Κλειστή ηΜανωλοπούλουΚλειστή θα παραμείνει τοκομμάτι της οδούΜανωλοπούλου από τηνσυμβολή της με την οδόΚοκκίνου έως και την οδόΠατρών, για τις ανάγκες δια-γράμμισης της ενόψει τηςπαρέλασης της 25ηςΜαρτίου. Όπως γνωστοποί-ησε η Τεχνική Υπηρεσία, ηΜανωλοπούλου θα είναικλειστή από τις 7 έως και τις11 το πρωί της Κυριακής.

Page 3: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Νέα συνεδρίαση του Διαβαθμιδικού γιατον Ερύμανθο, προκειμένου να ενημε-ρωθούν τα νέα μέλη του συμβουλί-ου για τα πεπραγμένα της προ-ηγούμενης αρχής στοΣύνδεσμο. Αλλά εξ όσωνμαθαίνουμε μετά το πέραςτης ενημέρωσης, θαγίνουν και οι εκλογές γιατην ανάδειξη του νέουπροεδρείου και τηςελεγκτικής επιτροπής.Για να δούμε τι θα προ-κύψει καθώς το καλοκαί-ρι είναι μπροστά και οιανάγκες σε νερό αυξημέ-νες. Ακόμα περισσότεροπου από το Μάιο μπαίνουμεσε φουλ σεζόν για την κρουαζίε-ρα και το Κατάκολο είναι κάτιπαραπάνω από αναγκαίο να πάρεινερό…

Μύρισε… η ναφθαλίνη βρε Αλέξη Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό ναεκφράσει την αλληλεγγύη του στην προσπάθεια της Κύπρου. Μεαυτόν τον, δυστυχώς αθάνατο παλαιάς κοπής, λόγο στο τέλοςθα μαζέψει όλο το ΠΑΣΟΚ και θα απομακρύνει τουςΑριστερούς.Από την άλλη, θα βγει κυβέρνηση!

Μην είδατε τον… «Μολυβιάτη»;;

σχόλια 3Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σήμερα τα σπουδαία !

Απειλές κατά σπουδαστή

Σύμφωνα με σχόλιο που αναρτήθηκε χθεςστο face book, σπουδαστής του ΤΕΙ, που βρι-σκόταν στο ΚΤΕΛ Πύργου, δέχθηκε τηνπερασμένη Τρίτη, απρόκλητη φραστική επί-θεση και απειλή, από ακροδεξιό. Ο χρήστηςτης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που ανήρ-τησε την συγκεκριμένη πληροφορία, αναφέ-ρει ότι «το περιστατικό αυτό έρχεται σεσυνέχεια στην προ μηνός επίθεση που δέχτη-καν, πάλι σπουδαστές των ΤΕΙ από μέλη τηςΕθνικής Δράσης Ηλείας – Χ.Α.Για το γεγονός ο σπουδαστής με δική τουπρωτοβουλία προχώρησε σε μήνυση. Γιαακόμα μια φορά η αστυνομία προσπάθησε ναυποβαθμίσει το γεγονός παρουσιάζοντάς τοσαν μια προσωπική διένεξη μεταξύ νεαρών,ενώ τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων είναικαθαρά πολιτικά και αφορούν την αντιφασι-στική δράση των ατόμων που τις δέχτηκαν».Αν και δεν μπορούμε να έχουμε αντίληψητης ακριβούς διάστασης του θέματος,πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προσεχθούν ιδι-αίτερα, από τις αρμόδιες αρχές τέτοιουείδους επεισόδια.

Χάος…Έδωσαν-πήραν, οι κυβερνήσεις των τριώντελευταίων χρόνων και κατάφεραν τελικάνα κάνουν μπάχαλο τον τομέα της δημόσιαςυγείας. Μέχρι πρότινος, με τα γνωστά σεόλους μας τρωτά και μειονεκτήματα τουεθνικού συστήματος υγείας, οι πολίτες εξυ-πηρετούνταν στις περισσότερες περιπτώσειςεπαρκώς. Σήμερα που υποτίθεται ότι«έφτιαξαν» τα πράγματα και μαζεύτηκαν ταλουριά, ο κόσμος χάνει κάθε μέρα και περισ-σότερο την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγεί-ας. Οι «μεταρρυθμιστές» -φαεινοί εγκέφαλοιέχουν προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένουχάος στα νοσοκομεία, εντός του οποίουαναπόφευκτα υποβαθμίζεται η ποιότητατης παρεχόμενης περίθαλψης.

Κύμα επισχέσεων

Επισχέσεις εργασίας αναμένεται να ξεκινή-σουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και τουΠύργου διεκδικώντας τις απλήρωτες επίμήνες εφημερίες τους. Σαν να μην έφταναντα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπί-ζουν εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων προ-σωπικού που τους αναγκάζει να εφημε-ρεύουν νυχθημερόν και με μειωμένες απο-δοχές κατά 40%, έχουν τώρα να παρακαλά-νε για την αποπληρωμή δεδουλευμένωνεφημεριών. Μπροστά στο χάος που δημι-ουργείται στα δημόσια νοσοκομεία από τιςεπισχέσεις, ο Υπουργός Υγείας που παρέλα-βε μαζί με τους Διοικητές των 7Υγειονομικών Περιφερειών, σχετικό εξώδι-κο από την ΟΕΝΓΕ, επιρρίπτει ευθύνεςστους … Διοικητές και τους υπαλλήλουςτων Νοσοκομείων για καθυστέρηση στηνεκταμίευση των ποσών, δεδομένου ότι,όπως υποστηρίζει, ο ίδιος έχει εγκρίνει τακονδύλια…

Τρεις θέσεις 33 υποψήφιοι !

Το παράδοξο είναι ότι αφορά σεπροσλήψεις επιστημόνων, μεσύμβαση για οκτώ μήνες, στην Π. ΕΗλείας. Συγκεκριμένα ενόςκτηνίατρου και δυο γεωπόνων-τεχνολόγων γεωπονίας. Δενπρόκειται δα να λύσουν τοπρόβλημά τους οι άνθρωποι. Παράταύτα οι αιτούντες προέρχονταιαπό τα σημεία της χώρας, απόΚαβάλα, Χαλκιδική κλπ. Τοσίγουρο είναι ότι για ναεπιβιώσουν το οκτάμηνο τηςεργασίας τους εδώ, αυτοί που θαεπιλεγούν θα πρέπει να στηριχθούνοικονομικά από τις οικογένειέςτους! Προς τι το ενδιαφέρον;Προφανώς για την εργασιακήεμπειρία. Άλλο όφελος δεν

υπάρχει…

Δεν έλαβε απάντηση τελικά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΠεριφερειακούΣυμβουλίου, η περιφερειακή σύμβουλος Ηλείας Νίκη Κοκκαλιάρη, στην επε-ρώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με την κατανομή των πιστώσεων τουΤαμείου Μολυβιάτη, ένα θέμα που πραγματικά «καίει» την πυρόπληκτηΗλεία.Η επερώτηση ήταν εγγεγραμμένη στην ημερήσια διάταξη της χθεσινής συνε-δρίασης, ωστόσο θεωρήθηκε… καλό να τεθεί ως κανονικό θέμα σε επόμενησυνεδρίαση.Αυτά είναι… Το θέμα μεταφέρθηκε εκεί κάπου στο βάθος του χρόνου, ώστεόσοι παραστούν να εκφράσουν τις θέσεις τους, πάντα για το καλό του τόπου!Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα παιδιά και όταν το συζητείστε μετά ηαπόφαση να μετατεθεί σε επόμενη συνεδρίαση κατά το καλοκαιράκι, για νασυμπεριληφθούν και οι… ενδεχόμενες πυρκαγιές έτους 2013.Μια σούμα!

Page 4: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

υγεία4 Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τα στοιχεία αυτά, έδωσε ο πρόεδροςτου Ιατρικού Συλλόγου ΠύργουΟλυμπίας κ. Νίκος Γαλανόπουλος,στη διάρκεια χθεσινών του δηλώσε-ων, με αφορμή την πρόσφατη ετήσιααπολογιστική Γενική Συνέλευση στηνοποία αναλύθηκαν όλα τα προβλή-ματα που απασχολούν τους γιατρούς.«Η κρίση, οι πολύ χαμηλοί μισθοί καιτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ηχώρα, έχουν οδηγήσει πολλά νέααξιόλογα παιδιά, να πάνε στο εξωτε-ρικό για ειδικότητα. Ήδη βρίσκονταιπάνω από 35 Ηλείοι στη Σουηδία καιπάνω από 25 στη Γερμανία ίσως καισε κάποιες άλλες χώρας. Και είναιμια κατηγορία καλής ποιότητας για-τροί με καλά πτυχία και με διάθεσηγια εργασία. Αυτά τα παιδιά λείπουναπό την χώρα τους, από τη μαχόμενηιατρική εδώ της περιοχής από τανοσοκομεία και είναι κάτι που μαςδυσαρεστεί. Αυτοί μεν εκπαιδεύονταικαλά αλλά δεν ξέρω πόσοι απόαυτούς θα γυρίσουν πίσω» είπε καιπρόσθεσε ότι ήδη οι αιτήσεις για εξει-δίκευση, ετήσια ή διετή, στοΝοσοκομείο Πύργου ολοένα και λιγο-στεύουν. «Κάποια στιγμή θα εμφανι-στεί πρόβλημα στελέχωσης των κλι-νικών όσον αφορά τη λειτουργία τουςμε ειδικευόμενους. Είναι ένα μεγάλοπρόβλημα, προσπαθήσαμε να ανα-λύσουμε τους λόγους και τις αιτίεςπου έχουν σχέση με την οικονομικήκρίση και το γεγονός ότι υπάρχουναναμονές καθώς και ότι κάποια παι-

διά επιλέγουν να πάνε σε μεγάλανοσοκομεία της Αθήνας. Είναι έναπρόβλημα πάντως το οποίο θα πρέ-πει να το δούμε γενικότερα ώστε ναυπάρχει πάντα ροή ειδικευομένων

εδώ ώστε να καλύπτουν και αυτοί ωςβοηθοί τις εφημερίες. Είναι ένα πρό-βλημα που θα μας απασχολήσειπάρα πολύ τα επόμενα χρόνια».

Ασφαλείς εφημερίες Στη διάρκεια της ετήσιας απολογιστι-κής Γενικής Συνέλευσης, συζητήθη-κε εκτενώς το πρόβλημα που έχει

δημιουργηθεί στο ΝοσοκομείοΠύργου εξαιτίας των ελλείψεων προ-σωπικού. «Επιθυμία μας είναι, τοΝοσοκομείο Πύργου να εφημερεύειμε τις βασικές τους κλινικές καθόλο

το μήνα με το δυνατό ασφαλέστεροτρόπο, με πλήρη σύνθεση, ώστε νααντιμετωπίζονται τα περιστατικά τηςδευτεροβάθμιας φροντίδας και ανάγ-κης εδώ στον Πύργο και να μην μετα-κινούνται και να υπάρχουν αποτελέ-σματα. Από την πληροφόρηση τηνοποία είχα είναι ότι η μεν Παθολογικήκλινική βγάζει εφημερίες για 30

μέρες το μήνα με πολύ δυσκολία,έχει ανάγκη να ενισχυθεί με τουλάχι-στον δυο ειδικευμένους γιατρούς οιοποίοι βρίσκονται σε εκπαιδευτικήάδεια και κάνουν μόνον τις εφημε-

ρίες αλλά και από ειδικευόμενουςγιατρούς. Η Χειρουργική Κλινική μεμεγάλη προσπάθεια έχει μια πλήρησύνθεση εφημεριών όλο το μήνα,είναι μια κρίσιμη μαχόμενη ειδικότη-τα και έχει και αυτή ανάγκη. Για τηΜαιευτική και Καρδιολογική κλινικήενημερώθηκα ότι δουλεύουν μεδυσκολίες μεν, αλλά όλο το μήνα»

σημείωσε ο κ. Γαλανόπουλος.

Οφειλές δεδουλευμένωνΠαράλληλα ο πρόεδρος του ΙατρικούΣυλλόγου αναφέρθηκε στην απόδο-ση οφειλών για δεδουλευμένες ιατρι-κές υπηρεσίες, είτε πρόκειται για κλι-νικές είτε για εργαστηριακές, τονίζον-τας ότι παρότι η δόση από την Ε.Ε.δόθηκε, τα χρήματα δεν έχουν εκτα-μιευθεί. «Το γεγονός αυτό μας δυσα-ρεστεί καθώς δεν υπάρχει κάτι νεότε-ρο. Πέρα φυσικά από το γεγονός ότιπροβλέπεται και ένα κούρεμα τηςτάξης 10-15% για τα εισοδήματα αυτάτα οποία εμείς θεωρούμε ότι είναιαπαράδεκτα, θεωρούμε ότι είναιβάναυσα και έξω από κάθε λογική.Από την άλλη έχουμε συνεχείς μει-ώσεις στις μηνιαίες απολαβές τωνεργαζομένων και στα νοσοκομεία,στη δε πρωτοβάθμια φροντίδα στουςΟργανισμούς του ΕΟΠΥΥ εκεί είναιακόμα χειρότερα τα πράγματα. Οιμισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί,εξευτελιστικοί, με αποτέλεσμα ναμην υπάρχει διάθεση, να υπάρχουνπολλά κενά που δεν καλύπτονται απότην πολιτεία και παρότι έχουμε πολ-λές φορές ζητήσει να καλυφθούνώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.Ο κόσμος ο οποίος τους δύσκολουςαυτούς καιρούς αναγκάζεται να προ-σφεύγει στις δημόσιες δομές υγείαςγια να καλύψει τις ανάγκες του…».

Κική Κολοβέρου[email protected]

Κάθε μέρα κοντά σας με τα πιο φρέσκα ψάρια από τα ιδιόκτητα, αλλά και συνεργαζόμενα καΐκια, αλι-

ευμένα από το Ιόνιο Πέλαγος.Πύργος: Πατρών και Μιαούλη

Τηλ.: 2621020022 - Κιν.: 6936995672Αμαλιάδα: Ερμού 5

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας

60 Ηλείοι γιατροί εγκατέλειψαν τη χώραΠ

ερισσότεροι από 60 νέοι Ηλείοι γιατροί, έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, αναζη-τώντας την τύχη τους στη Σουηδία, τη Γερμανία και άλλες χώρες. Νέοι επι-στήμονες με όνειρα και στόχους, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό καθώς πλέον

οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία δεν τους επιτρέπουν να ολοκληρώσουν τηνειδικότητα τους στον τόπο τους, και η απουσία τους, το αμέσως επόμενο διάστημααναμένεται να γίνει ιδιαίτερα εμφανής.

Επί τάπητος τα προβλήματα

της υγείας στην ετήσια

απολογιστική Γ.Σ.

Page 5: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Συγκεκριμένα, ο κ.Καστρινός δήλωσε τα εξής:«Παρόλο που δεν αποτελούσεπρόθεσή μου να ασχοληθώ μετους εικονιζόμενους και τιςαπόψεις τους για την λειτουρ-γία των δομών υγείας τουΝομού, διαπίστωσα με έκπλη-ξη ότι ακόμα και οι χιλιομετρι-κές αποστάσεις μπορούν να

τροποποιηθούν κατά τοδοκούν και με στόχο να ενισχύ-σουν τα επιχειρήματα τουκαθενός, γεγονός που μπορείνα στιγματίσει τον υπογράφον-

τα ως αναξιόπιστο.Μολονότι ο κ. Ζαχαριάδης

υπηρετούσε χρόνια στο ΚΥΓαστούνης δεν κατάφερε ποτένα εκτιμήσει σωστά την από-στασή του από το Νοσοκομείοτης Αμαλιάδας. Η απόστασηπου έχω καταγράψει πολλάκιςείναι περί τα 16 χλμ. (και φυσι-κά σε καμία περίπτωση 5 χλμ.

όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρεται στοαπόσπασμα της από19/02/2013 συνεδρίασης τουΕπιστημονικού Συμβουλίουτου Γ.Ν. Πύργου) και προκει-

μένου να διευκρινιστεί τουςπροσφέρω δωρεάν περιήγησημε σημείο αφετηρίας το ΚΥΓαστούνης ώστε να το διαπι-στώσουν ιδίοις όμμασι.

Μολονότι αποτελεί αναφαί-ρετο δικαίωμα των γιατρών καιτου επιστημονικού τους συμ-βουλίου να εκφράσουν τιςαπόψεις τους για τα προβλή-ματα που αντιμετωπίζουν οιίδιοι και ο κλάδος τους, έφτασεπλέον η στιγμή που θα πρέπεινα περιοριστούν αυστηρά στο“λειτούργημά” τους και νασταματήσουν να συγχέουντους ρόλους και τις αρμοδιότη-τες.

Ας επιτρέψουν λοιπόν, αφε-

νός στη διοίκηση να αποφασί-ζει λαμβάνοντας υπόψη ορθάκαι αληθή επιχειρήματα καιαφετέρου στους Δημάρχους ναασχολούνται “ψηφοθηρι-κά…!!!” με τα προβλήματα των

δημοτών τους. Ειλικρινά δεν υπήρχε καμία

περίπτωση να διεκδικήσω τηνδική τους ψήφο ή στήριξη….γιατί πολύ απλά δεν τηνθέλω!!!».

επίκαιρα 5Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

( . .) , :

12 03 2013 12 04 2013(20,00 )

. . .

:

( )( , , )(pH , , , )

& :( , , , , – Goji Berry , & ,

. . .)

. . ,,

, ,, –

( : . 2621023729) .

. .

, ..: 26210 23729, 37146, 37169, Fax: 26210 23096

e mail: [email protected], website: www.geoanalysi.gr

: ,email : [email protected] , [email protected]

Δήλωση δημάρχου Πηνειού Α. Καστρινού για τα όσα αναφέρθηκαν στο Επιστημονικό Συμβούλιο Γ.Ν. Πύργου

«Οι γιατροί να περιοριστούν αυστηρά στο λειτούργημα τους»

Φωτιά στο Λουκά

ΠηνείαςΕίκοσι στρέμματα χαμηλήςβλάστησης, κατέκαψε ηπυρκαγιά που ξέσπασεχθες το μεσημέρι στηνπεριοχή του ΛουκάΠηνείας. Η κινητοποίηση της Π.Υ.Αμαλιάδας ήταν άμεση,ενώ χρειάστηκε και η συν-δρομή των Π.Υ. Πύργουκαι Λεχαινών, σε μια ιδιαί-τερα δύσβατη περιοχή,όπου έπνεαν δυνατοί άνε-μοι.

Δήλωση σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίασητου Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Πύργου καισυγκεκριμένα για την χιλιομετρική απόσταση του

Κέντρου Υγείας Γαστούνης από το νοσοκομείο Αμαλιάδας,έκανε χθες ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

Page 6: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

κοινωνία6 Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Πάρτυ γενεθλίων - 3 χρόνια Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών

Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών συμπληρώνει 3 χρόνιαζωής και σας προσκαλεί στο πάρτυ γενεθλίων του, αυτήτην Κυριακή στο Bar Zeppelin στην Αμαλιάδα στις 10 τοβράδυ.Αν έχετε βρεθεί έστω και σε μια δράση του Δικτύου ελάτενα μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας.Το φετινό μας πάρτυ είναι διαφορετικό από τα προηγού-μενα. Μετά από 3 χρόνια ζωής αισθανόμαστε ότι κάναμεένα μεγάλο ταξίδι και κλείνει ένας πολύ μεγάλοςκύκλος.Σε αυτό το διάστημα συνεργαστήκαμε εντός πόλης μεσυμπολίτες/ομάδες/συλλόγους/φορείς, αλλά και εκτόςπόλης αφού ταξιδέψαμε πολλές φορές για να πραγματο-

π ο ι ή σ ο υ μ εεκδηλώσεις σεάλλες πόλεις.Το Δίκτυο έχειαπασχολήσει ταΜΜΕ τόσο σετοπικό επίπεδοόσο και σε εθνι-κό επίπεδο πουθεώρησαν πολύσημαντική τηδράση μας καιμας αφιέρωσανπολλές σελίδεςκαι πολλέςφορές πρωτο-σέλιδα.Αυτά λίγη σημα-σία έχουν ότανστις δράσειςσου σε ακολου-θούν αρκετοίσυμπολίτες σου

αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να περιμένεις να γίνει“επανάσταση” και τα πράγματα να αλλάξουν ριζικά. Έτσιήρθε η κρίσιμη ώρα να χαράξουμε νέα πορεία...Σε αυτό το σταθμό φίλε του Δικτύου και συμπολίτη καλεί-σαι να παίξεις καθοριστικό ρόλο. Ποια θα είναι η επόμε-νη μέρα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών; Η απάντησήσου θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιες είναι οιπροσδοκίες σου για αυτή την ομάδα μετά από 3 χρόνιαπροσφοράς ώστε να βαδίσουμε σε ένα νέο μονοπάτι μεπερισσότερους φίλους για να πετύχουμε κάτι μεγαλύτε-ρο.Μην ξεχάσετε να προωθήσετε σε φίλους εντός και εκτόςΕλλάδας την πρωτοβουλία “CAN-B-DAY” του ΔικτύουΑφύπνισης Πολιτών: http://www.can-b-day.com/

Υπογραφές απ’ όλους τους ανέρ-γους της περιοχής, θα συγκεν-τρώσει η Επιτροπή Ανέργων που

σύστησε το Συνδικάτο Οικοδόμων καιΣυναφών Επαγγελμάτων Πύργου καιΠεριχώρων. Στόχος τους, το κείμενοπου θα συνυπογράφετε από ανέρ-γους, να σταλεί προς όλους τους τοπι-κούς φορείς και τα υπουργεία ώστε ναληφθούν μέτρα ανακούφισης.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου πουπαραχώρησε χθες ο πρόεδρος τουΣυνδικάτου Άγγελος Μπούζης, πλαισιω-μένος από τον Οργανωτικό ΓραμματέαΓιώργο Ηλιόπουλο, τον Γραμματέα ΛάμπηΤζίμη και τον αναπληρωτή ΓραμματέαΒαγγέλη Χριστακόπουλου, αναφέρθηκεστην ανεργία που μαστίζει τον κλάδο τουςκαι κάλεσε όλους τους οικοδόμους νασταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα για τηνανατροπή των μέτρων που έχουν ληφθεί.«Την Τετάρτη 4 Απριλίου πραγματοποιού-

με στο Εργατικό Κέντρο Πύργου τη γενικήμας συνέλευση στην οποία και θα συζητή-σουμε τα οξυμένα προβλήματα του κλά-δου. Ταυτόχρονα ως Δ.Σ. συνεχίζουμε τιςπεριοδείες σε χώρους δουλειάς ενώπαρεμβαίνουμε στον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ ενώμε την Επιτροπή Ανέργων που συστήνου-με καταγράφουμε τους ανέργους ώστε νασταθούμε αλληλέγγυοι μαζί τους».Επιπλέον, ο κ. Μπούζης, μιλώντας για τηνΕπιτροπή Ανέργων, τόνισε πως στόχοςτους είναι να διεκδικήσουν καλύτερουςόρους και προϋποθέσεις για τους ανασφά-λιστους όπως η θεώρηση των βιβλιαρίωντους, η καταβολή έκτακτου επιδόματος σεόλους, η πλήρης ιατροφαρμακευτικήπερίθαλψη και νοσηλεία. «Απαιτούμε ναμην πληρώνουν το εισιτήριο χαράτσι σταΝοσοκομεία και τα Κ.Υ. και ζητάμε και απότο Επιστημονικό και Διοικητικό προσωπι-κό αυτών να επιδεικνύουν κατανόηση. Νασταθούν αλληλέγγυοι στους φτωχούς,ανέργους, ανασφάλιστους, εκτελώντας τοκαθήκον τους».

Έργα υποδομώνΠαράλληλα ο κ. Μπούζης, επισήμανε ότιγια να μειωθεί η ανεργία θα πρέπει ναξεκινήσει η εκτέλεση μιας σειράς έργωνυποδομής που έχει ανάγκη ο Νομόςκαθώς μόνον έτσι θα καταφέρουν οι χιλιά-δες άνεργοι να βρουν δουλειά. «Σχολεία,βρεφονηπιακοί σταθμοί, η Ιόνια Οδός,αντιπλημμυρικά έργα και έργα αντισεισμι-κής θωράκισης δημοσίων κτιρίων, δίκτυαύδρευσης και αποχέτευσης».Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, εξέφρασετην αντίθεση του στα νέα μέτρα και τόνισεπως θα συνεχίσουν να παλεύουν ώστε ναισχύσει το πρότερο καθεστώς (πριν τοΔεκέμβρη του 2012) ώστε να παίρνουνσύνταξη στα 58 με πλήρες ασφάλισηοικοδόμοι και στα 60 με μικτά ένσημα.«Καλούμε τους συναδέλφους οικοδό-μους για να διεκδικήσουμε αυτά τα αιτή-ματα. Να συμμετέχουν μαζικά ώστε ναδώσουμε ενωμένοι τη μάχη αυτή».

Κική Κολοβέρου[email protected]

e-mail: [email protected] - [email protected]

Μανωλοπούλου 19 (παλιό ΚΤΕΛ)Τηλ.: 26210 33782, Fax: 26210 36973

Πύργος

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣΑυτονομία στη θέρμανση σε νεοανεγειρόμενες οικοδομές

ΑΦΟΙ Π. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε.Πληροφορίες τηλ.: 26210 26824-30044

Μυστρά 20 Πύργος

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου και Περιχώρων

Καταγράφει τους ανέργους

Το στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. του ΣυνδικάτουΟικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου και Περιχώρων.

Page 7: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Αμαλιάα 7Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΚΑΦΕΔΕΣ ΧΥΜΟΙ ΜΠΥΡΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ristrettocafe

Αρχαία Ολυμπία, τηλ.: 26240 29194

Ομαλά διεξήχθησαν την Τετάρτη οι εκλογές τουΕμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας με τη συμμε-τοχή πολλών εμπόρων της πόλης και ολοκλη-

ρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας έχει ένα νέο ανανεωμένοστα τέσσερα από τα εννέα μέλη του Διοικητικό Συμβούλιοκαι σε περίοδο συρρίκνωσης για τους περισσότερους συλλό-γους κατάφερε να διατηρήσει τη δύναμη των τριών αντι-προσώπων στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου καιΝοτιοδυτικής Ελλάδος.Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με σειρά εκλογιμότητας έχειως εξής:Παπαδάτος Πέτρος

Σιαψάλης ΝικόλαοςΚακολύρης ΓρηγόριοςΤριγωνίδης ΘεόδωροςΚρινά ΑικατερίνηΓεωργακόπουλος ΙωάννηςΜαραγκός ΓεώργιοςΨιούρης ΓεώργιοςΑσημακόπουλος Ανδρέας.

Αναπληρωματικά μέλη είναι οι:Κανελλοπούλου ΦωτεινήΣούλης ΚωνσταντίνοςΠαπαπέτρου Χρήστος.

Για την ελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι:Καραπάνος ΔημήτριοςΡέτσης ΙωάννηςΜαστρογιαννόπουλος Κωνσταντίνος.Αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Πελοποννήσου και Ν-ΔΕλλάδος εκλέχτηκαν οι:Παπαδάτος Πέτρος

Μαραγκός ΓεώργιοςΤριγωνίδης Θεόδωρος.Σε δήλωση του ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕμπορικούΣυλλόγου Αμαλιάδας Π. Παπαδάτος ανέφερε:«Κόντρα στην κρίση δώσαμε την ευκαιρία σε όλους τουςσυναδέλφους μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας,ταμειακά ενήμερους και μη να επιλέξουν τη νέα Διοίκησητου Συλλόγου, χωρίς αποκλεισμούς με δύο στόχους. Τη μαζι-κότητα και την ανανέωση.Σε αυτές τις μέρες της απαξίωσης των θεσμών ο Εμπορικός

Σύλλογος Αμαλιάδας, βγαίνει δυνατότερος αφού παρά τουςσκοπέλους καταφέραμε και τη μαζικότητα και την ανανέω-ση. Έχουμε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανανεωμένο μενέα μέλη που φαίνεται να έχουν όρεξη για δουλειά καιφρέσκιες ιδέες.Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί έχω συμβάλλεικαι εγώ στο να γυρίσει σελίδα ο Εμπορικός ΣύλλογοςΑμαλιάδας σε αυτή την πέμπτη και τελευταία πλέονθητεία για μένα, στα συμβούλιά του φορέα πουεργαστήκαμε συλλογικά και στηρίξαμε την παρεμ-βατική του δράση στην αγορά και την πόλη μας.Η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές μαςδίνει τη δύναμη και η σύνθεση του νέου συμβουλί-ου τη δυνατότητα να προωθήσουμε την ανάπτυξητης αγοράς με νέες ιδέες, νέες δράσεις και ακόμαποιο ουσιαστικές παρεμβάσεις.Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν είτε σαν υπο-ψήφιοι είτε ψηφίζοντας στις εκλογές. Σίγουρα θαπαλέψουμε για το καλύτερο, όμως περιμένουμε τηβοήθεια και τη στήριξη όλων, για να γίνει αυτή η προ-σπάθεια ουσιαστικότερη και αποδοτικότερη».

Ανανεωμένο το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ΑμαλιάδαςΟ Π. Παπαδάτος έλαβε τις περισσότερες ψήφους - Με 3 αντιπροσώπους και πάλι στην Ομοσπονδία

Με το… σβήσιμο των φώτων,αλλά και με μια βραδινήποδηλατοβόλτα στην

Αμαλιάδα, συμμετέχουν στην«Ημέρα Γης» αύριο οι Φίλοι τουΠοδηλάτου Ήλιδας, που το τελευ-ταίο χρονικό διάστημα έχουν ανα-πτύξει σημαντική δράση στηνπόλη.

Σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας,διοργανώνουν αύριο την ποδηλατο-βόλτα, θέλοντας έτσι να δώσουν τοδικό τους μήνυμα για την προστασίατου πλανήτη, αλλά και έναν υγιή καιεναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούναύριο στις 8 το βράδυ στον πεζόδρομοτης Σοχιάς, έναντι του ΚΤΕΛ Αμαλιάδαςκαι στις 8:30 θα ξεκινήσουν την ποδη-λατοβόλτα στο κέντρο και της γειτο-νιές της πόλης.Χθες το μεσημέρι οι Φίλοι τουΠοδηλάτου και ο πρόεδρος τουΔημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

Απόστολος Λιώσης παραχώρησανσυνέντευξη Τύπου, κάνοντας κάλεσμαστους πολίτες, αναφερόμενοι παράλ-ληλα στο μήνυμα της κίνησης αυτήςκαι στη φιλοσοφία που προσπαθούννα περάσουν μέσα από τη χρήση του

ποδηλάτου.Αρχικά, ο κ. Λιώσης αφού στάθηκε στησημαντικότητα της δράσης που έχουναναπτύξει οι Φίλοι Του ΠοδηλάτουΉλιδας, τόνισε ότι ο δήμος θα δρομο-λογήσει άμεσα την κατασκευή δημοτι-

κών θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων,αφού το ποδήλατο μπαίνει σιγά – σιγάστις ζωές των δημοτών, κάτι που είναιεμφανές. «Αυτή η ευαισθητοποιημένηστάση έχει άμεση σχέση με την όληοργάνωση των Φίλων Του Ποδηλάτου.Ήδη, διαθέτουμε πολλά χιλιόμετραποδηλατοδρόμου και είναι υποχρεωτι-κό πλέον και αποτελεί άμεση ανάγκηνα συνενωθούν και να προφυλαχθούναπό διάφορες περιστασιακές καταλή-ψεις μη ευαισθητοποιημένων πολιτώνκαι δημοτών.Να παύσουν στο μέλλον τις διαταρά-ξεις των ποδηλατοδρόμων, ώστε νααποδοθούν στην ελεύθερη χρήση γιαποδήλατα», είπε ο πρόεδρος τουΔημοτικού Συμβουλίου.Πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή, οδήμος Ήλιδας θα δώσει άμεση προτε-ραιότητα και θα έχει συνεργασία μετους Φίλους Του Ποδηλάτου και κατα-λήγοντας ανέφερε χαρακτηριστικά:«Σήμερα που τα λέμε αυτά είναι ηΗμέρα Ποίησης και όπως λέμε ότι ηποίηση είναι δρόμος της ψυχής, το

Σάββατο το ποδήλατο θα αποτελέσειτο δρόμο της ευαισθησίας».Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος τωνΦίλων Του Ποδηλάτου Ήλιδας ΓιώργοςΗλιόπουλος επεσήμανε ότι η αυριανήδράση έχει περιβαλλοντικά μηνύματαμε σύνθημα: «Για μια πιο δροσερή καιπιο φωτεινή ζωή».Ο κ. Ηλιόπουλος στάθηκε στην οργά-νωση της ποδηλατοβόλτας και σταμέτρα ασφαλείας που θα πρέπει νατηρηθούν. Τα ποδήλατα των συμμετε-χόντων θα πρέπει να διαθέτουν φώταμπροστά και πίσω, και οι ίδιοι να έχουν– προαιρετικά – κράνος, φωσφοριζέγιλέκο και ένα φαναράκι. Το παρώνστη χθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσετο μέλος των Φίλων Του ΠοδηλάτουΔιονύσιος Δημητρακόπουλος.Οι Φίλοι Του Ποδηλάτου στο πλαίσιοτων μέτρων ασφαλείας θα διαθέτειοργανωτική ομάδα για την προστασίατων συμμετεχόντων με συνοδευτικάαυτοκίνητα, τη συμμετοχή τουΕρυθρού Σταυρού και τη συμβολή τηςΔημοτικής Αστυνομίας.

Πρωτοβουλία των Φίλων Ποδηλάτου Ήλιδας σε συνεργασία με τον δήμο

«Ημέρας Γης» με ποδηλατοβόλτα στην Αμαλιάδα!

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή βραδινή ποδηλατοβόλτα έκαναν χθες στους πολίτες ο εκπρόσωπος των Φίλων Του Ποδηλάτου Ήλιδας κ. Γ. Ηλιόπουλος

και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Λιώσης.

Και νέα πρόσωπα περιλαμβάνει το νέο Δ.Σ.του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας,

ένα γεγονός στο οποίο στάθηκε στη δήλωσήτου ο κ. Π. Παπαδάτος.

Page 8: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

επίκαιρα8 Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Την ερχόμενη Τρίτη

Συνεδριάζει το δημοτικόσυμβούλιο Πύργου

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη, το δημοτικό συμβούλιοΠύργου. Μερικά από τα θέματα της ημερησίας διάταξηςείναι: «Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεωνέκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρό-νου για άμεσες επείγουσες ανάγκες της ΤεχνικήςΥπηρεσίας στο δήμο Πύργου, για το έτος 2013.Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεωνέκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρό-νου, ανταποδοτικού χαρακτήρα για άμεσες επείγουσεςανάγκες στο δήμο Πύργου, για το έτος 2013 (ΥπηρεσίαΚαθαριότητας).Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεωνέκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρό-νου, για άμεσες επείγουσες ανάγκες στους ΠαιδικούςΣταθμούς του δήμου Πύργου, για το έτος 2013.Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεωνέκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρό-νου, για αμιγώς εποχικές ανάγκες στο δήμο Πύργου, γιατο έτος 2013 (Ναυαγοσώστες).Λήψη απόφασης για τον προγραμματισμό προσλήψεωνπροσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίουορισμένου χρόνου για την υλοποίηση ΕυρωπαϊκώνΠρογραμμάτων.Εκλογή δύο (2) δημοτικών συμβούλων από τις παρατά-ξεις της μειοψηφίας για τη συμμετοχή τους στην εκτελε-στική επιτροπή, κατά τη λειτουργία της ως συλλογικόπειθαρχικό όργανο κατά το άρθρο 45 του Ν. 3979/11.Λήψη απόφασης επί της έκθεσης πεπραγμένων τηςΕπιτροπής Ποιότητας Ζωής, έτους 2012.Λήψη απόφασης έγκρισης του προϋπολογισμού εσόδων– εξόδων οικονομικού έτους 2013 της ΔΗΚΕΠ (σχετ.απόφαση 32/13).Λήψη απόφασης έγκρισης της υπ’ αριθ. 11/13 απόφασηςτου ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου», περίέγκρισης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικο-νομικού έτους 2013 του Ν.Π. Λήψη απόφασης για την συμμετοχή των Τοπικών καιΔημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύργου, στο πρόγραμ-μα δακοκτονίας έτους 2013.Λήψη απόφασης τροποποίησης της αριθ. 116/12 μεθέμα «Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού ΚοινωνικούΠαντοπωλείου στον Πύργο» όσον αφορά στην«Επιτροπή Αξιολόγησης Δικαιούχων του ΔημοτικούΚοινωνικού Παντοπωλείου». Λήψη απόφασης για την ίδρυση και λειτουργίαΚοινωνικού Φαρμακείου στον Πύργο.Λήψη απόφασης για την προέγκριση αδειών πλανοδίουεμπορίου.

Την Κυριακή, από 7π.μ. έως 11π.μ.

Κλειστή η μισήΜανωλοπούλου

Από τη Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Πύργου ανακοινώ-θηκε ότι μεθαύριο Κυριακή 24/03/2013, το κομμάτι τηςοδού Μανωλοπούλου από οδό Κοκκίνου έως οδόΠατρών, θα παραμείνει κλειστό από 7.00 έως 11.00λόγω εργασιών διαγράμμισης ενόψει της παρέλασηςτης 25ης Μαρτίου.

Οι διδάσκοντες και οι μαθητές-τριεςτου 4ου Γυμνασίου Πύργου για νατιμήσουν την ημέρα της Εθνικής

επετείου, διοργανώνουν εορταστικήεκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολεί-ου.Θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων, ανά-γνωση πεζών δοκιμίων και θα πραγματο-

ποιηθεί θεατρικό δρώμενο για να τιμη-θούν οι αγωνιστές της εθνικής παλιγγενε-σίας, υπό το συντονισμό των κ. Σ. Φουντάκαι Θ. Μάρκου.Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδίατου σχολείου με δημοτικά τραγούδια υπότην διεύθυνση της κας Μ. Κορομηλά. Ηεκδήλωση θα κλείσει με χορούς από διά-

φορα μέρη της Ελλάδας από τη χορευτικήομάδα του σχολείου υπό την διεύθυνσητου κ. Δ. Τζανέτου. Μετά την ολοκλήρωση της εορτής διδά-σκοντες και μαθητές θα κατευθυνθούνστην κεντρική πλατεία, για την καθιερω-μένη κατάθεση στεφάνων προς τιμήν τωνηρώων του 1821.

4ο Γυμνάσιο Πύργου

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Ενημέρωση μαθητών του4ου Γυμνασίου Πύργου

Το Κέντρο Συμβουλευτικής καιΠροσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ηλείας επι-σκέφθηκαν χθες, οι μαθητές του Γ3 τμή-

ματος του 4ου Γυμνασίου Πύργου, στo πλαί-σιο του Σχολικού ΕπαγγελματικούΠροσανατολισμού (ΣΕΠ), συνοδευόμενοιαπό τον Δ/ντη κ. Γεώργιο Κομιώτη που είναικαι καθηγητής του ΣΕΠ.Αρχικά οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ, αναφέρθηκαν στηνσκοποθεσία του ΣΕΠ αλλά και στους στόχους

που πρέπει να βάζουν οι νέοι όταν λαμβάνουνεκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις.Επεσήμαναν ότι οι μαθητές πρέπει να γνωρί-σουν τον κόσμο της εργασίας, να μάθουν πώςνα αναζητούν και να αξιολογούν τις πληροφο-ρίες που τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν.Να ξεκαθαρίσουν και να θέσουν εκπαιδευτι-κούς και επαγγελματικούς στόχους. Να εκπαι-δευτούν στο τρόπο λήψης αποφάσεων, σχετικάμε την εκπαιδευτική και ακολούθως την επαγ-

γελματική τους πορεία.Έπειτα, μίλησαν στους μαθητές για τις εκπαι-δευτικές διεξόδους μετά το Γυμνάσιο. Πιο συγ-κεκριμένα, παρουσίασαν τους δυο νέουςτύπους Λυκείων που αναμένονται και σε τι θαδιαφέρουν ενδεχομένως από τους υπάρχοντεςτύπους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, τους οποίους πρόκειταινα αντικαταστήσουν. Τέλος, τους ενημέρωσανγια τη χρήση και την συμβολή των νέων τεχνο-λογιών στην πληροφόρηση – ενημέρωση.

Page 9: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Παρουσίαση χθες από τη Ζ’ ΕΠΚΑ και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη στην Ολυμπία

Τα αναστηλωτικά έργα στο Ναό του Διός

πολιτισμός 9Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Σε μια σεμνή εκδήλωση, πραγματοποι-ήθηκε χθες στην Ιερά Άλτη, στοναρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας

Ολυμπίας η παρουσίαση του Ναού του Διόςμετά την ολοκλήρωση και της β’ φάσης τουαναστηλωτικού έργου. Πρόκειται για μιαεκδήλωση που πραγματοποίησε από κοι-νού η Ζ’ Εφορεία Προϊστορικών καιΚλασσικών Αρχαιοτήτων και το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη, η συμβολή του οποίου υπήρξεκαθοριστική για την ολοκλήρωση τωνεργασιών.

Παρουσία του Δημάρχου Αρχαίας ΟλυμπίαςΘύμιου Κοτζιά και του αναπληρωτή ΔήμαρχουΓιώργου Δεββέ, η προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ κ.Γεωργία Χατζή και ο Επίτροπος του ΙδρύματοςΑ.Γ. Λεβέντη Χάρης Λεβέντης, στο σύντομο χαι-ρετισμό τους μίλησαν για το σπουδαίο αυτόέργο, ενώ ο αναπληρωτής Διευθυντής τουΓερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στηνΑθήνα Ραινχαρντ Ζενφ, έκανε μια σύντομη ανα-σκόπηση του έργου.Η ανωδομή και οι διαστάσεις του Ναού του Διόςστην Ολυμπία μπορούσαν έως πρόσφατα ναγίνουν αντιληπτές μόνον από ειδικούς. Το 2004το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, ξεκίνησετην αναστύλωση του Ναού με την επανατοποθέ-τηση ενός ολόκληρου κίονα της περίστασης,ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να

κατανοήσουν το μέγεθος του οικοδομήματοςκαι να αποκτήσουν μια αίσθηση της τρίτης διά-στασης του Ναού. Η δεύτερη φάση της αναστύ-λωσης η οποία ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του2012 είχε ως στόχο την παρουσίαση του δυτι-κού οπισθόδομου του Ναού στους επισκέπτες.Το πρόγραμμα των επεμβάσεων που πραγματο-ποιήθηκε με την εποπτεία της Ζ’ ΕφορείαςΠροϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων ξεκί-νησε το Μάιο του 2011 και υλοποιήθηκε με τηνευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Γ.

Λεβέντη.Μάλιστα το αναστηλωτικό έργο στο Ναό του Διόςστην Ολυμπίας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαί-σιο της δράσης του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, υπο-γραμμίζοντας τη δέσμευση του στην προστασίατης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η επιτυχήςολοκλήρωση του έργου το Νοέμβριο του 2012επιτρέπει στον επισκέπτη τη συνολικότερη καιτην πληρέστερη θεώρηση αυτού του σημαντι-κού μνημείου που αποτελεί ένα από τα πλέονχαρακτηριστικά δείγματα του δωρικού αρχιτε-

κτονικού ρυθμού. Σήμερα το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη παραδίδει στις επόμενες γενιές το Ναόπου στέγαζε το λατρευτικό άγαλμα του Διός ένααπό τα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, οι παρι-στάμενοι ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώροτης Ολυμπίας και ακολούθως δεξιώθηκαν στοσυνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της Ολυμπίας(ΣΠΑΠ).

Κική Κολοβέρου[email protected]

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:ΜΑΡΤΙΟΣ: 16/17/20/21/22/23/24/27/28/29/30/31

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 3/4/5/6/7ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 8 ΕΥΡΩ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 5 ΕΥΡΩ

Τηλέφωνο Θεάτρου: 26210 36521

Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων

Από την Ζ’ ΕφορείαΑρχαιοτήτων Ολυμπίας,δόθηκε χθες στη δημοσιό-

τητα ανακοίνωση που αναφέρειότι κινητά αρχαία μνημεία απότην Ολυμπία, που παρουσιάστη-καν στο Βερολίνο από τονΑύγουστο του 2012 ως τονΙανουάριο του 2013, θα μετα-φερθούν και θα εκτεθούν απότις 27 Μαρτίου, στο Κατάρ. Ηανακοίνωση της Εφορείας, ανα-φέρει τα εξής:

«Μετά την λαμπρή επιτυχία της στοMartin – Gropius – Bau του Βερολίνου,όπου φιλοξενήθηκε από 31/8/2012 έως7/1/2013, η εξαίρετη περιοδική έκθεση« ΟΛΥΜΠΙΑ. Μύθος – Λατρεία – Αγώνες»συνεχίζει το ταξίδι της εκτός Ευρώπης,στον Αραβικό κόσμο του Περσικού

Κόλπου, στην πρωτεύουσα του ΚατάρΝτόχα, όπου θα παρουσιασθεί από 27Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2013.Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα τηςΓενικής Γραμματείας Πολιτισμού τουΥΠΑΙΘΠΑ (Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτωνκαι Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και τουΚυβερνητικού Οργανισμού τωνΜουσείων του Qatar. Στον εκθεσιακόχώρο Al Riwaq του Qatar Olympic andSports Museum της Ντόχα, αρχαιότητεςτου Μουσείου της Ολυμπίας, του ΕθνικούΑρχαιολογικού Μουσείου και τουΝομισματικού Μουσείου Αθηνών, καθώςκαι μουσείων της Γαλλίας, Γερμανίας καιΙταλίας, θα φιλοξενηθούν σε χώρο 4.000τ.μ.Μέσω της εκθέσεως θα προβληθεί δεόν-τως η ιστορία του ιερού του Διός τηςΟλυμπίας και των Ολυμπιακών Αγώνωναπό την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονηεποχή, ώστε οι συμβολισμοί και οι παγ-

κοσμίου εμβέλειας αξίες τουΟλυμπιακού ιδεώδους να γίνουν κτήμακαι των λαών εκτός Ευρώπης σε ένα μου-σειακό χώρο που φιλοδοξεί να αποτελέ-σει τον φορέα αυτής της προσπάθειας.Στην Ντόχα έχουν ήδη από τις 11 Μαρτίουμεταβεί Έλληνες αρχαιολόγοι και συντη-ρητές, οι οποίοι, σε συνεργασία με τουςυπευθύνους του Q.O.S.M. της Ντόχα προ-χωρούν πυρετωδώς στο έργο τηςπαρουσίασης της έκθεσης , τα εγκαίνιατης οποίας θα τελεσθούν στις 27Μαρτίου 2013 ενώπιον των ελληνικώναρχών και των αρχών του Κατάρ.Στο πλαίσιο της εκθέσεως, έχει εκδοθείκατάλογος στην αγγλική και αραβικήγλώσσα με τη συμμετοχή πλειάδαςΕλλήνων αλλά και ξένων αρχαιολόγων.Οι εντυπώσεις της ελληνικής αντιπρο-σωπείας από την έκθεση στο Qatar θαεκτεθούν εν ευθέτω σε ειδικό δημοσίευ-μα».

Σε έκθεση στο Κατάρ κινητά αρχαία μνημεία από την Ολυμπία

Το στιγμιότυπο από τη χθεσινή λιτή εκδήλωση γιατην παρουσίαση του Ναού του Διός μετά την ολοκλή-

ρωση της β’ φάσης του αναστηλωτικού έργου

Page 10: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Επιστολή προς τονυπουργό Παιδείας κ.Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

για τη διατήρηση και την εύρυθμηλειτουργία του Μουσικού Σχολείουστο Βαρθολομιό έστειλε ο πρόεδροςτου Επιμελητηρίου Ηλείας κ. ΚώσταςΝικολούτσος.

Σχετική πρωτοβουλίαγια την εύρυθμη λειτουργία τουκαι από τον Γεν. Γραμματέατου ΕΒΕ Άγγελο Μπράτη

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013κοινωνία10

Ο κ. Νικολούτσος που επισημαίνει μεταξύάλλων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμε-ρα αυτό το ιδιαίτερης σημασίας σχολείο για τονομό, τονίζει συγκεκριμένα τα εξής: «To Μουσικό Σχολείο είναι χώρος που συντε-λείται η παιδαγωγική πολιτική ενός κανονικούΓενικού Γυμνασίου-Λυκείου αλλά και η πολιτι-σμική παιδαγωγική του υπέροχου κόσμου τηςμουσικής.Η προσφορά του 18 χρόνια τώρα είναι σημαντι-κή στον πολιτισμό του νομού καθώς απόφοιτοίτου δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ωςμουσικοί.Το ΥΠΕΠΘ με το έγγραφό του 1883/Δ2-7/01/2013 αντί της κάλυψης των 200 ελλειμ-ματικών ωρών στα μουσικά μαθήματα ανάεβδομάδα του Σχολείου μας , καλύπτει μόλις 9ώρες. Αυτό σημαίνει συρρίκνωση και προοπτικάτο κλείσιμο του Μουσικού ΣχολείουΒαρθολομιού.Αναλογιστείτε ότι αρκετοί Ηλείοι μαθητές δια-νύουν πολλά χιλιόμετρα για να φοιτήσουν σεένα τέτοιο Σχολείο με ποιοτικά προηγμένο παι-δαγωγικό ρόλο, με φλόγα και θέληση, αλλάφέτος αντιμετωπίζουν το φάσμα της υποβάθμι-σης του μουσικού ρόλου του.Είναι συνεχές πρόβλημα η κάθε σχολική χρονιάνα συνοδεύεται με την έλλειψη τόσο του διδα-κτικού προσωπικού, όσο και συγκεκριμένωνκονδυλίων για αγορά και επισκευή μουσικών

οργάνων αλλά και την μεταφορά των μαθητώνπρος και από αυτό. Σε αυτό έρχεται να προστε-θεί η υποχρεωτική σίτιση λόγω του μακρύτερουωραρίου καθημερινής φοίτησης, κάτι το οποίοδεν έχει ακόμα προκύψει. Αξίζει να σημειωθείότι ο πρώην δήμος Βαρθολομιού με θέληση νααποκτήσει το Μουσικό Σχολείο δική του στέγηπροχώρησε στο τόλμημα να αγοράσει οικόπεδοκαι να συντάξει μελέτες σχετικές με την ανέγερ-ση σύγχρονου σχολικού κτιρίου.Όπως καταλαβαίνετε, το Μουσικό Σχολείοαφορά όλο το νομό, είναι κατάκτηση του λαούτου.

Η διατήρηση και η εύρυθμη λειτουργία τουείναι υπόθεση κι υποχρέωση όλων των παρα-γόντων θεσμικών και μη, όσων πιστεύουν ότι ηπαιδεία κι ο πολιτισμός, μας χαρακτηρίζουν καιμας προσδιορίζουν».Για το ίδιο θέμα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕκ. Άγγελος Μπράτης που ανέπτυξε σχετικήπρωτοβουλία, δήλωσε ότι το Μουσικό ΣχολείοΒαρθολομιού αποτελεί ένα «κόσμημα» για τηνεκπαίδευση και τον πολιτισμό στον τόπο μας, γι’αυτό και θα πρέπει να στηριχθεί από τουςφορείς, αλλά πολύ περισσότερο από την ίδιατην Πολιτεία.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ

ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ

Αυτοψία της ΕπιτροπήςΠεριβάλλοντος στις

πυρόπληκτες περιοχέςεντός Απριλίου

«Συνεχίσαμε σήμερα στην ΕπιτροπήΠεριβάλλοντος της Βουλής τη συζή-τηση για την αποκατάσταση τωνπεριοχών που επλήγησαν από τιςπυρκαγιές του 2007. Επιθυμούμε τη δικαίωση όλων τωνοικογενειών των πυροπλήκτων. Η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως και προ-ηγουμένως η κυβέρνηση

Καραμανλή,β ε β α ι ώ ν ε ιότι το υπό-λοιπο τωνχ ρ η μ ά τ ω νπου είχανσυγκεντρω-θεί απόδ ω ρ ε έ ςιδιωτών στοπ ρ ώ η ν

Ταμείο Μολυβιάτη και σήμερα ανέρ-χεται σε 92,7 εκατομμύρια Ευρώείναι εξασφαλισμένα και θα δοθούνστους πληγέντες. Επικρίνουμε την ουσιαστική παύσητου έργου της αποκατάστασης, μετάτο 2010, που άφησε τους πυρόπλη-κτους μετέωρους. Δωρεές σαν αυτή της ΚυπριακήςΔημοκρατίας στην Αρτέμιδα και τηςοικογένειας Βαρδινογιάννη στηΜάκιστο έπιασαν τόπο. Δρόμοι όμως,που να οδηγούν στα χωριά που υιοθέ-τησαν και ανακατασκεύασαν ιδιώτεςδωρητές, αλλά και σε πολλά άλλαχωριά στις ορεινές πυρόπληκτεςπεριοχές της Ηλείας, δεν υπάρχουνακόμη. Αναμένουμε την άμεση και δίκαιηκατανομή των κονδυλίων. Κλιμάκιοτης Επιτροπής Περιβάλλοντος καιεκπροσώπων των αρμόδιων υπουρ-γείων θα πραγματοποιήσει εντός τουΑπριλίου αυτοψία σε πληγείσεςπεριοχές».

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Επιστολή-παρέμβαση για τοΜουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Page 11: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Ηείδηση που βγήκεαπό τη διήμερη κατά-ληψη της ΔΟΥ Πύργου

που ξεκίνησε το πρωί τηςΠέμπτης και συνεχίζεται σήμεραείναι πως πλέον μετά την τελικήανακοίνωση του σχεδίου “Αθηνά”αρκετοί σπουδαστές, προκειμένου ναμην χάσουν πολύτιμο χρόνο από τομέλλον τους, “ξενοικιάζουν” τα σπίτιαπου μένουν και επιστρέφουν στιςπόλεις τους, αναζητώντας κάτι καλύ-τερο από τη μεταβατικότητα και μιαδιαλυμένη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό ανέφεραν σε δηλώσεις τουςχθες το πρωί οι σπουδαστές πουσυνεχίζουν τον αγώνα βλέποντας τοαλαλούμ που επικρατεί στουπουργείο με ένα σχέδιο και προ-εδρικά διατάγματα που πάνε καιέρχονται.

Κατάληψη στη ΔΟΥ Πύργου λόγω «Αθηνάς» από τους σπουδαστές του ΤΕΙ που…

Φεύγουν από την πόλη λόγω μεταβατικότητας

Του Γιάννη Σπυρούνη[email protected]

Η σπουδάστρια Άννα Νούλασε δηλώσεις της χθες στουςεκπροσώπους του τοπικούΤύπου μιλώντας εκ μέρους τωνκαταληψιών της ΔΟΥ Πύργουανέφερε πως «είδαμε και το«όχι» του Κυπριακού λαού σταμέτρα λιτότητας που εφαρμό-ζονται στις πλάτες μας και βλέ-πουμε ότι έχει αρχίσει όλη ηΕυρώπη να ξεσηκώνεται. Μέσααπό αυτή την κατάληψη λέμεκαι εμείς το δικό μας «όχι» στοσχέδιο «Αθηνά» και στην πολι-τική που εφαρμόζεται στις πλά-τες μας καταστρέφοντας το μέλ-λον και τα όνειρά μας. Το σχέ-διο «Αθηνά» δεν πρέπει ναπεράσει. Είμαστε στην Τρίτηεβδομάδα κατάληψης στο ΤΕΙκαι συνεχίζουμε τις κινητοποι-ήσεις μέχρι τα ΠροεδρικάΔιατάγματα να εκδοθούν. Κατάτη γνώμη μας δεν πρέπει αυτόνα γίνει»… Σχολιάζοντας τηνκατάσταση που επικρατεί στουςκόλπους των σπουδαστών στονΠύργο τόνισε ότι «η μεταβατι-κότητα είναι κάτι που έχει ξεγε-λάσει το λαό του Πύργου και οιδηλώσεις των αιρετών τηςΗλείας για την παραμονή τωνσπουδαστών εδώ και το υπερ-τμήμα που δημιουργείται δενισχύουν. Ήδη οι πρώτοι συνά-

δελφοι μας έχουν αρχίσει ναξενοικιάζουν τα σπίτια τους,έχουν παρατήσει τον αγώνα καιέχουν απογοητευτεί. Δεν πρέ-πει να το βάζουμε κάτω είμαστεστην τελική ευθεία. Τώρα πρέ-πει όσο ποτέ να διεκδικήσουμετο μέλλον μας. Η Ελλάδα μαςέχει συνηθίσει στο να τρώει τα

παιδιά της. Θα μεταναστεύσου-με όλοι. Ένα κράτος που δενέχει δημόσια παιδεία και δημό-σια υγεία δεν είναι κράτος».

Ο σπουδαστής του ΤΕΙΠύργου Γιώργος Λελούδας διά-βασε την τελευταία ανακοίνω-ση των σπουδαστών κόντρα στο«σχέδιο Αθηνά». «Ο εμπαιγ-

μός των αιρετών της Ηλείας σεβάρος των σπουδαστών δενέχει τέλος. Ο βουλευτήςΗλείας, Κώστας Τζαβάρας, σεσυνέντευξη τύπου «μοίρασε»κατευθύνσεις και μεταβατικό-τητα στους σπουδαστές του ΤΕΙΠύργου ως βιώσιμη λύση γιατις σπουδές τους. Σύμφωνα μεόσα είπε το τμήμαΠληροφορικής και ΜΜΕ μπαί-νει σε καθεστώς μεταβατικότη-τας, μένει δηλαδή μέχρι το2018 μέχρι να πάρουν πτυχίοόλοι οι σπουδαστές του. Απότην άλλη μεριά, το τμήμαΜ ο υ σ ε ι ο λ ο γ ί α ς ,Μουσειογραφίας καιΣχεδιασμού Εκθέσεων γίνεταικατεύθυνση στο νεοσύστατοτμήμα Διοίκησης Τουριστικώνκαι Πολιτιστικών Μονάδων. Οιυποτιθέμενες «λύσεις» του κ.Τζαβάρα δεν εξυπηρετούν σεκαμία περίπτωση ούτε τους

σπουδαστές, ούτε και την πόλητου Πύργου. Η μεταβατικότηταθα οδηγήσει το τμήμαΠληροφορικής και ΜΜΕ σεαργό θάνατο. Οι καθηγητές δενθα έρθουν για μάθημα και ηχρηματοδότηση θα είναι μηδε-νική. Δεν είναι τυχαίο που πίσωαπό την μελέτη για το σχέδιο«Αθηνά» βρίσκεται ο ιδιωτικόςεκπαιδευτικός όμιλος«ΑΚΜΗ». Ήδη οι σπουδαστέςέχουν αρχίσει και επιστρέφουνπίσω στα σπίτια τους μόνιμα! Τοτμήμα της Μουσειολογίας,ουσιαστικά σβήνεται από τονχάρτη αφού η συγκεκριμένηεπιστήμη δεν θα υπάρχει μέσαστο νέο τμήμα που θα δημιουρ-γηθεί παρά την κατεύθυνσηπου δίνεται. Οι σπουδαστέςδηλαδή του τμήματος αυτούδεν θα τελειώσουν αυτό πουεπέλεξαν.

Η πόλη του Πύργου μέσα σε

λίγες μέρες θα ερημώσει!Αποκλειστική ευθύνη για αυτόθα έχουν τόσο η κυβέρνηση τουμνημονίου αλλά κυρίως οιτοπικοί φορείς που αδιαφόρη-σαν από την πρώτη στιγμή γιατο πρόβλημα μας. Πρέπει οΗλειακός Λαός να καταλάβει τοπαιχνίδι που παίζεται στις πλά-τες όλων μας. Καλούμε τον λαότης Ηλείας να απαιτήσει τηνπαραίτηση τους! Χαμένος αγώ-νας είναι αυτός που δεν δόθηκεποτέ!»

Στο πλευρό των σπουδα-στών συνεχίζει να βρίσκεται καιτο Συντονιστικό Πολιτών τουΠύργου. Το μέλος του συντονι-στικού Γιώργος Δούνιας τόνισεότι “το Συντονιστικό ΠολιτώνΠύργου στηρίζει κάθε κίνησητων φοιτητών που γίνεται γιατην προάσπιση των δικαιωμά-των τους. Είμαστε δίπλα τουςενεργά στην κατάληψη πουπραγματοποιούν στην ΔΟΥΠύργου και θα είμαστε δίπλατους σε ότι χρειαστούν.Καλούμε όλους τους πολίτεςτου Πύργου να στηρίξουν τοναγώνα των φοιτητών και να μηνεφησυχάζουν με τις υποσχέ-σεις των αιρετών του νομού”. Οισπουδαστές από την πλευράτους ευχαρίστησαν για τη στήρι-ξη που συνεχίζουν να παρέ-χουν στον αγώνα τους οι πολί-τες που συμμετέχουν στο συν-τονιστικό.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου στην κατάληψη της Εφορίας.

Η Άννα Νούλα και ο Γιώργος Λελούδας μίλησανγια τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών.

Το μέλος του συντονιστικού Γιώργος Δούνιας τόνισε ότι “το ΣυντονιστικόΠολιτών Πύργου στηρίζει κάθε κίνηση των φοιτητών»

κοινωνία 11Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Page 12: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

κοινωνία Παρασκευή 22 Μαρτίου 201312

Του Γιάννη Σπυρούνη[email protected]

Στο μεταξύ περισσότερες λεπτομέρειες για τοέγκλημα που συγκλονίζει την Ηλεία, δόθηκανμέσα από τη συνέντευξη. Εκεί αναφέρθηκαν αρκε-τά στοιχεία για την σχέση θύματος και δράστη, τακίνητρα της δολοφονίας και τις ενέργειες που έγι-ναν για τον εντοπισμό του δράστη. Ο 18χρονος που

κατηγορείται για το φόνο και φέρεται να έχει ομο-λογήσει την πράξη του, οδηγήθηκε χθες το πρωίστο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, πέρασε το κατώ-φλι του Εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία να απο-λογηθεί σήμερα το πρωί. Από την άλλη αίσθηση προκαλεί η άμεση εξι-χνίαση της υπόθεσης και η σύλληψη του δράστηαπό τις τοπικές αστυνομικές αρχές, λίγες μόνοώρες μετά το φονικό…

Οι λεπτομέρειες για το έγκλημαΟ Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος Αρι-στείδης Ανδρικόπουλος, περιγράφοντας τα στοι-χεία της υπόθεσης ανέφερε τα παρακάτω χαρα-κτηριστικά.«Δράστης είναι ένας 18χρονος κάτοι-κος του ιδίου χωριού ο οποίος 15.15 ώρα επισκέ-φθηκε το σπίτι του θύματος, συναντήθηκαν έξωαπό αυτό, συζήτησαν, στη συνέχεια εισήλθανεντός του σπιτιού σε συγκεκριμένο δωμάτιο, συνέ-

χισαν να συζητούν, λογομάχησαν για προσωπικέςδιαφορές που είχαν μεταξύ τους και τότε ο 18χρο-νος άρπαξε μια κυνηγετική καραμπίνα που βρι-σκόταν εντός του δωματίου, πλήρης φυσιγγίων καιπυροβόλησε το θύμα στο πρόσωπο σχεδόν εξ’επαφής. Το θύμα τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο δρά-στης αφού άφησε την καραμπίνα επάνω σε μιακαρέκλα που βρισκόταν στο δωμάτιο, στη συνέ-χεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση,με ένα ΙΧ επιβατηγό όχημα άνευ πινακίδων. Αστυ-νομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, μεσυντονισμένες προσπάθειες και έρευνες, κατά-φεραν στις 22.50 ώρα στην περιοχή ΠανόπουλοΗλείας, να εντοπίσουν τον δράστη και να τον οδη-γήσουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.Την προανάκριση κάνει η Υ.Α. Πύργου, σε συνερ-γασία με το τοπικό τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας,οι οποίοι με μεθοδικότητα κατάφεραν να ταυτο-ποιήσουν γρήγορα τον δράστη και έτσι εντοπίστη-κε και συνελήφθη». Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισεπως οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 18χρονοείναι αυτές, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καιπαράβαση του νόμου περί όπλων. Καταρχήν ηαστυνομία ενημερώθηκε για αυτοκτονία.Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφωνγια το πώς έφτασαν οι Αρχές στο συγκεκριμένοπρόσωπο ο κ. Ανδρικόπουλος εξήγησε πως αρχι-

Φόβοι για βεντέτα στο Κλινδιά - Αστυνομική δύναμη παραμένει στην περιοχή

Ο ανιψιός σκότωσε το θείο…

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Ανδρικόπουλος και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κ. Δίπλας, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οφόβος να ανοίξει μια βεντέτα στοΚλινδιά ανάμεσα στην οικογένεια τουθύματος και σε αυτή του δράστη είναι

ορατός, αφού πρόκειται για συγγενείς που ζουνστον ίδιο χώρο. Αυτή η παράμετρος της υπόθε-σης συζητήθηκε στο περιθώριο της συνέντευξηΤύπου που παραχώρησαν χθες για την υπόθεσηο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας ΑριστείδηςΑνδρικόπουλος και ο Διοικητής της Υποδιεύθυν-σης Ασφάλειας Πύργου Κώστας Δίπλας. Για τοσκοπό αυτό υπάρχει ακόμα αστυνομική δύναμηστο χωριό. Μάλιστα χθες σύμφωνα με πληρο-φορίες την ώρα της κηδείας επικράτησε έντα-ση, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλα «παρα-τράγουδα».

Page 13: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

κά υπήρξε ενημέρωση περί αυτοκτονίας. Ότανφτάσαμε μαζί με τον Διοικητή της ΥποδιεύθυνσηςΑσφαλείας τον κ. Δίπλα τα στοιχεία μας έδειξανκαι ο τόπος του εγκλήματος πως δεν πρόκειται γιααυτοκτονία αλλά για έγκλημα. Στη συνέχεια κάνα-με έρευνα με τη βοήθεια των αστυνομικών τηςΑρχαίας Ολυμπίας, όπου εκεί άφησαν κάποια υπο-νοούμενα ότι ήταν κάποιος νεαρός νωρίτερα στοχώρο του σπιτιού».Δράστης και θύμα είχαν συγγενική σχέση καθώςο πρώτος είναι ανιψιός του δεύτερου. «Δεν ξέρου-με αν υπήρχε κάποια κόντρα μεταξύ τους από τοπαρελθόν, το μόνο που ξέρουμε είναι πως είχανκάποιες προσωπικές διαφορές μεταξύ τους πουμπορεί να έχει να κάνει με τα ζώα, μπορεί να έχεινα κάνει με κάτι άλλο. Ο δράστης έχει ομολογή-σει» ανέφερε ο κ. Ανδρικόπουλος, που έδωσε τασυγχαρητήρια του σε όλους τους αστυνομικούςτης Α.Δ. Ηλείας για την προσπάθειά τους, τόσο στηνΥποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και τον Διοικη-τή της όσο και τις άλλες υπηρεσίες που βοήθη-σαν τα μέγιστα ώστε να επιτευχθεί η γρήγορη σύλ-ληψη του δράστη.Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύρ-γου Κώστας Δίπλας, αναφέρθηκε με περισσότε-

ρες λεπτομέρειες στην υπόθεση λέγοντας πωςμετά τα όσα έγιναν, οι αστυνομικοί γνώριζαν ότιαναζητούν συγκεκριμένο άτομο. «Κινητοποιήθη-καν δυνάμεις από Πύργο, Αμαλιάδα και όσες αστυ-νομικές δυνάμεις ήταν δυνατόν να χρησιμοποι-ηθούν εκείνη τη στιγμή και είχαμε αυτό το επιθυ-μητό αποτέλεσμα. Από ότι διαπιστώσαμε ο δρά-στης κινήθηκε προς Ανδρώνι και στη συνέχεια τονεντοπίσαμε με κάποιες επικοινωνίες που είχαμεεμείς στο Πανόπουλο. Ήταν στο σπίτι συγγενικού του προσώπου και συγ-κεκριμένα κάποιου αδελφού της μητέρας του καιεκεί προφανώς γνώριζαν τι είχε συμβεί είπε ο κ.Δίπλας. Μίλησε ακόμα για το όπλο του φονικού,μια καραμπίνα που περιείχε τέσσερα φυσίγγια εκτων οποίων το ένα χρησιμοποιήθηκε. Όσο για τοσκηνικό του εγκλήματος τόνισε πως οι συγγενείςάκουσαν τον πυροβολισμό αλλά δεν πίστεψαν ότιέχει συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Από την άλλη κανέ-νας από τους συγγενείς που βρίσκονταν στο διπλα-νό σπίτι δεν είδε τον δράστη να φεύγει, τον είχανδει όμως νωρίτερα στο σπίτι. Ωστόσο υπήρξαν μαρ-τυρίες στο χωριό που ανέφεραν πως είδαν τον18χρονο να φεύγει με το αυτοκίνητό του προς τηνΑγία Άννα.

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 13κοινωνία

ANOIXTA ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΒΑΚΑΛΑΟ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 33χρονου, ενώ οδηγείται στον Εισαγγελέα Ηλείας.

Οαναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος γιαθέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, τη Δευ-τέρα 25 Μαρτίου θα μεταβεί στο Κατάρ, κατό-

πιν πρόσκλησης της Α.Ε της Sheikha Al Mayassa bintHamad Al Thani Προέδρου του Qatar Museums Auth-ority.Ο Υπουργός την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα εγκαινιάσει τηνέκθεση με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες –Παρελθόν και Παρόν»που χωρίζεται σε δύο ενότητες εκ των οποίων η μία είναι ηέκθεση «Ολυμπία-Μύθος, Λατρεία, Αγώνες» η μεγαλύτερηέκθεση που έχει πραγματοποιηθεί διεθνώς για την ΑρχαίαΟλυμπία, που παρουσιάστηκε από τον Αύγουστο του 2012έως και τον Ιανουάριο του 2013 στο Βερολίνο και από τις 28Μαρτίου μεταφέρεται στο Κατάρ. Η έκθεση «ΟλυμπιακοίΑγώνες-Παρελθόν και Παρόν» που θα φιλοξενηθεί στο Μου-σείο Ολυμπιακών Αγώνων και Αθλημάτων του Κατάρ από τις28 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου 2013 περιλαμβάνει και μίαδεύτερη ενότητα υπό τον τίτλο «Olympics: Values-Compe-titions-Mega Events», αφιερωμένη στην ιστορία των σύγ-χρονων Ολυμπιακών Αγώνων και πραγματοποιείται υπό τηναιγίδα του Qatar Museums Authority. Η έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες –Παρελθόν και Παρόν», τελείυπό την αιγίδα της Α.Ε. του κ. Κάρολου Παπούλια, Προέδρουτης Ελληνικής Δημοκρατίας και της Α.Υ. του Sheikh HamadBin Khalifa Al Thani, Εμίρη του Κράτους του Κατάρ. Η έκθεση «Ολυμπία-Μύθος, Λατρεία, Αγώνες» περιλαμβά-νει περισσότερα από 600 εκθέματα από μεγάλα μουσεία τηςΕλλάδας και της Ευρώπης, ανάμεσά τους ευρήματα των πρό-σφατων ανασκαφών της Ολυμπίας που δεν έχουν παρου-σιαστεί ως τώρα στο κοινό. Η έκθεση διαρθρώνεται γύρωαπό τρεις θεματικούς άξονες:

Ολυμπία, το ελληνικό ιερόΠαρουσιάζεται, μέσω των εκθεμάτων από το ιερό της Ολυμ-πίας και την ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας, η ιστορία τουιερού της Ολυμπίας. Παράλληλα, γίνεται σύνδεση με την πόληκαι την ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας αλλά και άλλες πόλειςτης Πελοποννήσου. Η έκθεση φιλοδοξεί να καταστήσει σαφήτο σημαντικό ρόλο που έπαιζε το ιερό της Ολυμπίας στα πολι-τικά πράγματα της Ελλάδας.

Οι έρευνες στην ΟλυμπίαΠαρουσιάζεται η ιστορία της έρευνας από τις πρώτες έρευ-νες των Γάλλων, ως την μεγάλη ανασκαφή του ΓερμανικούΑρχαιολογικού Ινστιτούτου το 1875. Επίσης θα παρουσια-

στούν οι νέες ανασκαφικές μέθοδοι και η συνδρομή τηςτεχνολογίας και άλλων επιστημών στη διενέργεια αρχαι-ολογικών ερευνών.

Οι ΑγώνεςΣτο τελευταίο τμήμα της έκθεσης παρουσιάζεται ο αθλητι-σμός ως βασικό στοιχείο του τρόπου ζωής στον αρχαίο ελλη-νικό κόσμο. Τονίζεται το ιδανικό του σωματικά γυμνασμέ-νου άνδρα που επιδεικνύει την περικαλλή γυμνότητα του.

Παρουσιάζονταιεπίσης τα διάφο-ρα είδη αθλημά-των και η διαδι-κασία διεξαγω-γής των αγώνων.Στο μέρος αυτότης έκθεσης ανα-δεικνύεται ορόλος της αρχαι-ότητας και ηπ ρ ο σ π ά θ ε ι ααναγέννησης τουαθλητισμού μετην αρχαία του

έννοια. Τονίζονται οι αξίες και τα ιδανικά των σύγχρονωνΟλυμπιακών Αγώνων.Στην έκθεση συμμετέχουν μεταξύ άλλων με αρχαία έργα ταεξής μουσεία και συλλογές: Μουσεία Αρχαίας Ολυμπίας,Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο, Anti-kensammlung Berlin, Staatliche Kunstsammlung, Alberti-num Dresden, Musei Vaticani, Galleria dei Candelabri Roma,Museo Nazionale Romano, Staatliche AntikensammlungenMünchen. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης που είναι αφιε-ρωμένο στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες περιλαμ-βάνει τις εξής ενότητες:

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν από το 1896Τα πρώτα χρόνια των σύγχρονων Ολυμπιακών ΑγώνωνΧρονολόγιο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Ολυμπιακοί Αγώνες, ένα μεγάλο γεγονός: οι περιπτώσεις τωναγώνων του Βερολίνου το 1936 και της Αθήνας το 2004Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινό-μενοΤο Κατάρ στους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΟι Αθλητές-Πρωταγωνιστές των Αγώνων

Από την παρέλαση του Πύργου στο ΚατάρΚώστας Τζαβάρας

Page 14: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

επίκαιρα14 Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Συνάντηση εργασίας πραγματο-ποιήθηκε προχθές στο ΚέντροΠεριβαλλοντικής Εκπαίδευσης

(ΚΠΕ) Κρεστένων, έπειτα από πρό-σκληση του Περιφερειακού Δ/ντήΠ/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης ΔυτικήςΕλλάδας Γιώργου Παναγιωτόπουλουκαι των Προϊσταμένων Επιστημονικήςκαι Παιδαγωγικής ΚαθοδήγησηςΠ/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σηςΘεόδωρου Μπαρή και ΣοφίαςΧριστοπούλου.

Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθησαν ηΔιευθύντρια Π/θμιας Εκπ/σης Ηλείας ΖωήΒουρλούμη, ο Διευθυντής Δ/μίαςΕκπαίδευσης Ηλείας Γεώργιος Βένδρας,ο σχολικός σύμβουλος της 6ης περιφέρει-ας δημοτικής εκπαίδευσης ΗλείαςΕπαμεινώνδας Φωκάς και οι σχολικοίσύμβουλοι των αντίστοιχων σχολικώνμονάδων Δ/θμιας Εκπ/σης ΗλείαςΜαριάνθη Κοταδάκη και Ελένη Χάντζου ,ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Κρεστένων ΠέτροςΓαβράς, οι υπεύθυνοι σχολικών δραστη-ριοτήτων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σηςΗλείας Χαρίκλεια Πίτσου και ΜέμνωνΚωνσταντίνου και οι Διευθυντές των αντί-στοιχων σχολικών μονάδων Π/θμιας καιΔ/θμιας Εκπ/σης Ηλείας. Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαντρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα, η πορείακαι εξέλιξη υλοποίησης του εκπαιδευτι-κού έργου για το σχολ. έτος 2012-2013, οπρογραμματισμός και η προετοιμασία γιατις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού έργουτου επόμενου σχολ. έτους 2013-2014.Θεωρήθηκε σημαντική η συμμετοχή σεκαινοτόμες δράσεις και δραστηριότητεςαπό όλες τις σχολικές μονάδες, ενώαντηλλάγησαν θέσεις και απόψεις σχετι-κά με προβλήματα που παρουσιάζονταικατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού

έργου. Στα πλαίσια της συνάντησης εργασίας, οΠεριφερειακός Διευθυντής ΕκπαίδευσηςΔυτικής Ελλάδας κ. ΠαναγιωτόπουλοςΓιώργος είχε την ευκαιρία να επισκεφθείτις εγκαταστάσεις και τους χώρους τουΚΠΕ και να ενημερωθεί για τα προγράμ-ματα, το εκπαιδευτικό υλικό και τις εκπαι-δευτικές δράσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλοςδήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώτον Υπεύθυνο του ΚΠΕ Κρεστένων κ.Γαβρά Πέτρο για το αξιόλογο έργο που

επιτελεί, τόσο στην υλοποίηση όσο καιστην εξακτίνωση των δράσεων του ΚΠΕΚρεστένων στους μαθητές και στουςεκπαιδευτικούς σε τοπική και πανελλήνιαεμβέλεια. Ανάλογες δράσεις αναβαθμίζουν την ποι-ότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας καιπροάγουν μια κουλτούρα στη βάση τηςοποίας αναπτύσσονται συνεργασίες πουοδηγούν στην επίτευξη των πολυεπίπε-δων παιδαγωγικών στόχων». Επίσης, συνάντηση – σύσκεψη πραγματο-ποιήθηκε με το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Μπαλιούκο Διονύση. Στα πλαί-σια της συνάντησης επισημαίνει: «Κατά

τη διάρκεια της επίσκεψης μας στηνπεριοχή των Κρεστένων είχα την ευκαιρίανα συναντηθώ με το Δήμαρχο κ.Μπαλιούκο Διονύση και να ανταλλάξουμεαπόψεις σχετικά με σημαντικά εκπαιδευτι-κά ζητήματα που απασχολούν το δήμοΑνδρίτσαινας- Κρεστένων. Θα ήθελα νατονίσω πως υπάρχει απόλυτη ταύτισηαπόψεων σχετικά με τα επίκαιρα εκπαι-δευτικά ζητήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τονκ. Μπαλιούκο για την ατέρμονη προσπά-

θεια να αφουγκράζεται και να στηρίζεικαθημερινά και εμπράκτως τις σχολικέςμονάδες της περιοχής του και να βρίσκε-ται στο πλευρό την εκπαιδευτικής κοινό-τητας. Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαιτέρωςαξιέπαινη υπό το πρίσμα των σοβαρών καιδυσβάσταχτων οικονομικών δυσκολιώνπου διαπερνούν τη χώρα μας.Τέλος θα ήθελα να διαβεβαιώσω τοΔήμαρχο κ. Μπαλιούκο, πως θα μας βρεισυνοδοιπόρους στην πολύπλευρη προ-σπάθεια που καταβάλλει, ώστε αμφότεροινα συμβάλλουμε τα μέγιστα και να υπηρε-τούμε τα συμφέροντα του τόπου μας καιτων πολιτών του».

Περιφερειακή Διεύθυνση ΕκπαίδευσηςΔυτικής Ελλάδας

Μήνυμα ΓιώργουΠαναγιωτόπουλου για το ρατσισμό

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ως η Διεθνής Ημέρα για τηνΕξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού. Η ημέρα αυτήκαθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο, από τον ΟΗΕ στα πλαίσια ενός καλέ-σματος για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενο-φοβίας και της μισαλλοδοξίας. Στη χώρα μας, με βάση το Σύνταγμα, εξασφαλίζεται στον καθένα το «δικαίω-μα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στηνκοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλειτα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη[…] Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν τηναπόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διά-κριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθή-σεων…» (άρθρο 5 §2 και 3 του Συντάγματος).Σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 4 του Ν. 3304/2005 «Εφαρμογή της αρχής τηςίσης μεταχείρισης», απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω εθνοτι-

κής καταγωγής στον τομέα της εκπαίδευσης.Οι διεθνείς συμβάσεις επίσης που έχει συνυ-πογράψει η χώρα μας (Διεθνής Σύμβασητων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ν.2462/1997 - ΦΕΚ 25/26-02-1997, τ. Α΄ Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα τουΠαιδιού, Ν. 2101/1992 - ΦΕΚ 192/02-12-1992, τ. Α΄), δίνουν τη δυνατότητα στα σχο-λεία και στους εκπαιδευτικούς να υπηρετούνκαθημερινά και να προάγουν τις αξίες τουσεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη, στηνελευθερία, στην ισότητα και στην αλληλεγ-γύη για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που φοι-

τούν στα σχολεία της χώρας μας. Δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτι-κούς να διαμορφώνουν δημοκρατικούς και ενεργούς πολίτες με κριτικήσκέψη, ικανούς να αντιμετωπίζουν φαινόμενα ρατσισμού και φυλετικών δια-κρίσεων και να οικοδομούν ένα σχολείο αλληλεγγύης, ανοχής, και σεβασμούτων δικαιωμάτων όλων των μαθητών.Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. ΓιώργοςΠαναγιωτόπουλος υπογραμμίζει: «Η 21η Μαρτίου είναι η ημέρα που επιτάσ-σει την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας έναντι των ακραίωνφαινομένων του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.Η ανάγκη αυτή, κρίνεται ακόμα πιο επιτακτική στα πλαίσια μιας εποχής πουη κοινωνία μας κλυδωνίζεται από πλήθος κοινωνικών, πολιτισμικών και οικο-νομικών ανακατατάξεων, που καλλιεργούν το έδαφος για την εμφάνισηρατσιστικών φαινομένων, ξενοφοβίας και προκαταλήψεων. Τα κρούσματαρατσιστικής βίας, είναι καταπέλτης στην εφησυχασμένη συνείδηση της«πολιτισμένης» κοινωνίας.Για την καταπολέμηση και την άμβλυνση τέτοιων φαινομένων είναι καθορι-στικός ο ρόλος της εκπαίδευσης. Μέσα από την εκπαίδευση των νέων παι-διών και αυριανών πολιτών, είναι δυνατό να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα πουθα ενστερνίζεται και θα προάγει τα δημοκρατικά ιδεώδη, την ισότητα, τηνελευθερία, την ειρήνη και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Κάθε σύγχρονο σχολείο, στα πλαίσια μιας πολυπολιτισμικής προσέγγισης,οφείλει να αναλαμβάνει δράσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα που θα προσανα-τολίζονται στην καλλιέργεια ενός αξιακού συστήματος από τους μαθητές,που στόχο θα έχει την καταπολέμηση των ρατσιστικών τάσεων, της μισαλλο-δοξίας και της ξενοφοβίας.Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων ρατσισμού, δεν επιτρέπει τοδικαίωμα της αδιαφορίας στην ανθρωπότητα που καλείται ν’ αντιμετωπίσειτην τεράστια πρόκληση της αμφισβήτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνκαι της συνακόλουθης απαίτησης για τη διασφάλιση του συστήματος τωνπανανθρώπινων αξιών της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ισότητας, τηςδικαιοσύνης, ως καθολικά αιτήματα, χωρίς διακρίσεις φύλου, θρησκείας,χώρας ή καταγωγής.Στην υιοθέτηση μιας προσέγγισης εδραιωμένης στα ανθρώπινα δικαιώματααπαλλαγμένης από κάθε είδους ρατσιστική διάκριση ενυπάρχει, η προώθησηενός νέου οράματος για έναν καλύτερο κόσμο στον 21ο αιώνα.Η πρόκληση για τις δημοκρατικές χώρες και τους πολίτες τους, είναι η οικο-δόμηση κοινωνιών και θεσμών για μια πολυπολιτισμική συμβίωση, σεβασμόστη διαφορετικότητα και καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.Η διασφάλιση της παγκόσμιας προστασίας κάθε ανθρώπινης ύπαρξης με τηνενίσχυση των δεσμών της ανθρώπινης αλληλεγγύης, προδιαγράφουν τηδημιουργία ενός κόσμου, στον οποίο οι σημερινές και μελλοντικές γενιές θαμπορούν να συμβιώνουν ειρηνικά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.»

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων

Συνάντηση εργασίας

Page 15: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

κοινωνία 15Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Λαογραφικός όμιλοςΠύργου

Τιμή στους ήρωες του 1821

Από τον όμιλο «ΗλείωνΠαράδοσις» δόθηκε στη δημο-σιότητα η ακόλουθη ανακοίνω-ση: «Ο Λαογραφικός ΧορευτικόςΌμιλος Πύργου «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑ-ΔΟΣΙΣ», πιστός στις παραδόσειςτιμά τους ήρωες 1821 σε μιαξεχωριστή εκδήλωση που διορ-γανώνει τη Δευτέρα 25 Μαρτίου2013 στο αμφιθέατρο του 6ουΔημοτικού Σχολείου Πύργουστις 7 μ.μ. Τιμούμε τον ΑντρέαΜιαούλη. Σκιαγράφηση της προ-σωπικότητάς του θα κάνει τομέλος της χορευτικής ομάδας κ.Βασίλης Βασιλειάδης και για τοπέρασμά του από την περιοχήμας. Χορευτικές ομάδες θαπαρουσιάσουν χορούς απ’ όλητην Ελλάδα. Ιδιαίτερα η Α’ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ θα παρουσιάσειχορούς Πόντου».

ΟΣύνδεσμος Υδραυλικών νομού Ηλείαςκαι δημότες του Δήμου Πύργου, έστει-λαν υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα

Πρωτοδικών Ηλείας, στο Δήμαρχο Πύργου,στον πρόεδρο του Δημοτικού ΣυμβουλίουΠύργου σχετικά με τη διακοπή ύδρευσης απότον Ερύμανθο.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: «Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του ΔημοτικούΣυμβουλίου,Εν συνεχεία της από /3/2013 σχετικής ανοιχτής επι-στολής μας, επανερχόμεθα επί του σοβαρού θέμα-

τος της αιφνίδιας διακοπής λειτουργίας ταυ έργουύδρευσης από τον Ερύμανθο, που συνεχίζει ναταλανίζει χιλιάδες οικογένειες στον Πύργο, σταδημοτικά και στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου,στο ζωτικό χώρο του Λιμένα Κατακόλου και σεάλλες περιοχές.Καθημερινώς τα μέλη (επαγγελματίες) ταυΣυνδέσμου Θερμουδραυλικών γινόμαστε δέκτεςπαραπόνων και διαμαρτυριών για το άνω πρόβλημακαι δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε μία εξήγησηστους πελάτες — συμπολίτες μας, αφού και οι ίδιοιεμείς υφιστάμεθα τις συνέπειες του προβλήματος.Δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε ενταύθα σεδιάφορες φήμες, που κυκλοφορούν σχετικά με ιδιο-τελή συμφέροντα και παράγοντες που αντιμάχονταιτο Έργο, ούτε να αναλύσουμε τη ζωτική σημασία τουνερού του Ερύμανθου για όλους τους δημότες, πουμάλιστα φέρεται να είναι αρίστης ποιότητος.Γνωρίζετε ασφαλώς κι’ εσείς, ότι το διαθέσιμο νερότης Αύρας δεν φθάνει διόλου στα σπίτια πάρα πολ-λών περιοχών και Συνοικιών με υψόμετρο, ενώ οιπερισσότεροι κάτοικοι αδυνατούν να αγοράζουνσυνεχώς εμφιαλωμένα νερά από τα σούπερ μάρκετ!Κατόπιν των άνω, όλοι εμείς οι υπογράφοντες πουυπερβαίνουμε τον αριθμό 25, ζητούμε, όπως φέρε-τε το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου,

προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως, σύμφωνα καιμε τις σχετικές διατάξεις του Δημοτικού καιΚοινοτικού Κώδικα (ν,3463/06 ως ισχύει, άρθρο215) και όπως μας ενημερώσετε σχετικώς εντόςτριάντα (30) ημερών από σήμερα.Η παρούσα μας κοινοποιείται και προς τον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, για την διεξαγωγήτης ενδεδειγμένης δικαστικής έρευνας και αξιολό-γησης, δοθέντος, ότι κυκλοφορούν ευρέως φήμεςγια διάπραξη αδικημάτων και για κίνδυνο απαξίω-σης του έργου αξίας 35 εκ. Ευρώ»!

Οι ΑιτούντεςΜέλη του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών ΝομούΗλείας και λοιποί δημότες Δήμου ΠύργουΚωνσταντίνος Αθανασόπουλος, πρόεδρος τουΣυνδέσμουΚουρμπανάς Γεώργιος, γραμματέας του ΣυνδέσμουΒασιλακόπουλος ΣπύροςΚαπελλές ΓεώργιοςΑθανασόπουλος ΑθανάσιοςΚαπελλές ΠαναγιώτηςΒενιζέλος ΔιονύσιοςΡαυτοπούλου ΧρύσαΛαδάς Γεώργιος

Σύνδεσμος υδραυλικών Ηλείας

Στον Εισαγγελέα η απαξίωση του έργου ύδρευσης από Ερύμανθο

Αλλάζει ο τρόπος διανομής από Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

ΗΑνθρώπινη Αλληλεγγύη μετά από προσπάθειες στα ΣΟΥ-ΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΗΛΕΙΑΣ (θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλουςτους συμπολίτες μας που έδιναν με χαρά τρόφιμα), μπόρε-

σε να εξασφαλίσει τρόφιμα για τις οικογένειες που μέχρι τώραβοηθάει. Η επιβίωση σε αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ δύσκολη, γιατο λόγο αυτό, εφ όσον μπορούμε να βοηθάμε την ΑνθρώπινηΑλληλεγγύη να στηρίζει αυτούς τους ανθρώπους, τις οικογένειεςπου αδυνατούν να επιβιώσουν … είναι ανθρώπινη υποχρέωσηόλων μας.Ο τρόπος διανομής τροφίμων αλλάζει. Θα αρχίσουμε την διανομήαπό το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 11η πρωινή από τα γραφεία

μας και θα συνεχιστεί την Κυριακή 24 Μαρτίου . Θα καλούνταιτηλεφωνικά και κατά Δήμους, όχι όλοι μαζί όπως γινόταν μέχρισήμερα. Εάν δεν έχουν ειδοποιηθεί, να μην έρχονται για τρόφι-μα. Τα τρόφιμα θα δίνονται 10-14 κάθε πρωί.Στη συνέχεια κλιμάκια της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης θα μοιρά-

ζουν τρόφιμα σε αρρώστους και οικογένειες που αδυνατούν γιασοβαρούς λόγους να έλθουν, σε όλο το Νομό. Ότι τρόφιμα μεί-νουν θα ειδοποιούνται να δίνονται σε αυτούς που δεν είναι στοπρογραμματισμό της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης και εφόσονέχουν δώσει τα στοιχεία τους με εκκαθαριστικό εφορίας, οικογε-νειακή κατάσταση, αστυνομική ταυτότητα, τηλέφωνο, όπου δια-πιστώνεται ότι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι πρώτες εγκρίσεις επιχειρησιακών προ-γραμμάτων για το 2013, και αφορούνστην υλοποίηση επιχειρησιακών προ-

γραμμάτων μέσω του κανονισμού 1234-2007υπογράφτηκαν από τον υπουργό ΑγροτικήςΑνάπτυξης. Πρόκειται για προγράμματα που υλοποιούνΟργανώσεις Παραγωγών οπωροκηπευτικών μεευρωπαική επιχορήγηση. Όπως προκύπτει απότις πρώτες εγκρίσεις, οι Οργανώσεις παραγω-γών μπορούν να επιδοτηθούν για την προμή-θεια τόσο των εφοδίων και μέσων (τελάρα καιμηχανήματα διαλογής) όσο ακόμα και δεν-δρυλλίων.

Οι δημοφιλέστερες δαπάνες έχουν σχέση με

την πιστοποίηση για ολοκληρωμένη διαχείρισηκαι οι αναλύσεις δειγμάτων για υπολείμματαδραστικών ουσιών γεωργικών φαρμάκων.Το θετικό στην υπόθεση είναι το παράδειγμαπου μπορούν να πάρουν οι υπόλοιποι αγρότες,έτσι ώστε να μπουν στη διαδικασία ίδρυσης μιαςομάδας παραγωγών.Το αρνητικό είναι ότι αυτά τα προγράμματα υπο-βλήθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο καιτέσσερις μήνες μετά (μέσα Ιανουαρίου) πήρανυπογραφές για να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Επίσης, την ίδια περίοδο εγκρίθηκαν τροποποι-ήσεις και για προγράμματα του έτους 2012! Τιςεπόμενες ημέρες αναμένεται να ακολουθή-σουν κι άλλες εγκρίσεις.

Χρηματοδότηση των προγραμμάτων Ομάδων Παραγωγών

Κάλυψη όλων των αναγκών

Page 16: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Κάποιοι κλέφτες καταφέρνουννα ξεγλιστρούν ακόμα κάποιοιάλλοι όχι και τόσο. ΣτοΤραγανό Πύργου οι διαρρή-κτες μπήκαν σε σπίτι για ναπάρουν κοσμήματα. ΣταΣαβάλια παραβίασαν το χώρο

που στεγάζεται η Εκκλησίατων Μαρτύρων του Ιεχωβά καιπροκάλεσαν περισσότεροφθορές, ενώ έκλεψαν και ένακινητό. Στη Γαστούνη λίγα λεπτάέλλειψης προσοχής για τονιδιοκτήτη ενός καταστήματοςτου κόστισαν την κλοπή τουπορτοφολιού του από άγνω-στους δράστες που περιείχε τοποσό περίπου των 300 ευρώκαι πιστωτικές κάρτες. Στην Αμαλιάδα οι κλέφτεςπροσπάθησαν πολύ να μπου-κάρουν σε μια μονοκατοικία.Τελικά όταν τα κατάφεραν

πήραν μόνο το πλυντήριορούχων.Στον Πλάτανο ΑρχαίαςΟλυμπίας τρεις Βούλγαροιηλικίας 55, 22 και 19 έγι-ναν αντιληπτοί από κάτοικοτης περιοχής να έχουν διαρ-ρήξει τον Ι.Ν. Αγίας Μαύρα.Ο συναγερμός ήχησε, οιδράστες επιβιβάστηκαν στοαυτοκίνητό τους μιαMercedes και τράπηκαν σεφυγή. Ενημερώθηκε ηΑστυνομία και οι δράστεςσυνελήφθησαν στην διασταύ-ρωση Αγ. Γεωργίου στην Ε.Ο.Πατρών – Πύργου.

Ο Γιατρός

ΜΠΡΑΜΟΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

δεν θα δεχθεί

επισκέψεις για την

ονομαστική του

εορτή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΑΠΑΝΩΝ &

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Αμαλιάδα 21/ 03/2013

Αρ. Πρωτ. : 9853

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: «ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣΑνακοινώνουμε ότι ο Δήμος ΗΛΙΔΑΣ διενεργεί ΠΡΟΧΕΙΡΟ μειοδοτικό

διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο

κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά, για την προμήθεια με

τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ - ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ» των οχημάτων του

ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και σύμφωνα

με τους όρους που συνέταξε η Οικονομική Επιτροπή με την 71/2013

απόφαση της.

Συνολικός προϋπολογισμός : € 40.959 με το Φ.Π.Α.

Διατάξεις προμήθειας : ΕΚΠΟΤΑ

Τόπος παράδοσης : Αμαξοστάσιο Δήμου ΗΛΙΔΑΣ

Χρόνος παράδοσης : σύμφωνα με την σύμβαση.

Εγγύηση συμμετοχής : Ποσοστού 5% της προϋπολογιζόμενης

δαπάνης της προμήθειας (χωρίς το Φ.Π.Α.).

Γλώσσα προσφορών : Ελληνική

Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών : 02/ 04 / 2013, ημέρα

ΤΡΙΤΗ και ώρα 13:00 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας και

στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώπιον της

επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ.

Πληροφορίες : Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου

ΗΛΙΔΑΣ, τηλ. 26220 360 564 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί μόνο αναγνωρισμένοι κατασκευαστές,

προμηθευτές ή αντιπρόσωποι του δημοπρατούμενου αντικειμένου.

Αποδεκτές γίνονται προσφορές που αφορούν αποκλειστικά και μόνο

ΕΛΑΣΤΙΚΑ - ΕΠΙΣΩΤΡΑ σύμφωνα με το 15/2013 Τ.Τ.Π. του Δήμου

ΗΛΙΔΑΣ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013επίκαιρα16

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 & ώρα 8.30 π. μ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγίου Ιωάννη Τελούμε Ετήσιο

Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της αγαπημένης μας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ χας ΚΩΝ. ΚΑΤΣΑΪΤΗΕΤΩΝ 98

Παρακαλούμε τους συγγενείς & φίλους όπως προσευχηθούν μαζί μας για την ανάπαυση της ψυχής της.

Άγιος Ιωάννης 24 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Γεωργία & Γεώργιος Καλέργης, Ιωάννης & Όλγα Κατσαΐτη, Άννα & Χρήστος Στασινόπουλος, Φωτεινή

& Θανάσης Οικονόμου, Διονυσία Κατσαΐτη, Αγγελική χα Οττ. Βασιλική χα Δ. Μπίκου, Λέτα Λώλου. ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ,

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Γραφείο τελετών ΑΠ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. γραφείου 26210-33119, 28361, κινητό 6944 296706 &

6947608088, Κολοκοτρώνη 11, Πύργος Ηλείας

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τον αγαπημένο μας

ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΔΡ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΕΤΩΝ 57

Κηδεύομε σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων (Α Κοιμητήριο)

Πύργου και παρακαλούμε συγγενείς και φίλους όπως παραβρεθούν στην εκφορά του.

Πύργος 22 Μαρτίου 2013

Η ΜΗΤΕΡΑ: Μαρία, ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ: Χρήστος & Ελένη Φωτοπούλου, Κώστας & Γιάννα Φωτοπούλου, Παντελής

Φωτόπουλος, ΟΙ ΑΝΕΨΙΟΙ, ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Γραφείο τελετών ΑΠ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. γραφείου 26210-33119, 28361, κινητό 6944 296706 &

6947608088, Κολοκοτρώνη 11, Πύργος Ηλείας

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ του Βασιλείου ΠΑΝΑΓΙΩΤΟ-ΠΟΥΛΟ

Ετών 73

Θανόντα κηδεύομε σήμερα Παρασκευή 22/03/2013 και ώρα 10:30π.μ. εκ του Ιερού Ναού Αγίων

Πάντων (Α Κοιμητήριο) Πύργου, και παρακαλούμε συγγενείς και φίλους όπως

παρακολουθήσουν την εκφορά του.

Πύργος 22/03/2013

Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Γεωργία, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Παναγιώτα & Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Γαρυφαλλιά & Κωνσταντίνος

Ραδαίος. ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ: Ιωάννης, Χαράλαμπος ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.

Παράκληση :Συλλυπητήρια θα δεχτούμε μόνο στον Ιερό ΝαόΓραφ. Τελετών: ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ, Μανωλοπούλου 58 Τηλ. όλο το 24ωρο 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 –

27158, Κινητό: 6944 342471 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΗΔΕΙΕΣΤο Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 και ώρα 8:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου Τελούμε

40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αγαπημένου μας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡ. ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥΕΤΩΝ 82

Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και προσευχηθούμε για την ανάπαυση

της ψυχής του.

Πύργος 23 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Δήμητρα. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Ιερέας Βασίλειος & Πρεσβυτέρα Νίκη Λαγκαδινού. ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ: Αθανάσιος

Λαγκαδινός, Πέτρος & Αγλαΐα Λαγκαδινού, Γεωργία χα Διον. Λαγκαδινού, Μαίρη & Κωνσταντίνος Βαγιαννάκης.

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ: Δήμητρα, Βασιλική, Παναγιώτης, Μαρία. ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ, ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 4 μ.μ θα τελεσθεί τρισάγιο στο κοιμητήριο Γαστούνης.Γραφείο τελετών ΑΠ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. γραφείου 26210-33119, 28361, κινητό 6944 296706 &

6947608088, Κολοκοτρώνη 11, Πύργος Ηλείας

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 και ώρα 8:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πρασίνου Τελούμε 40ήμερο

μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της αγαπημένης μας

ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΩΝ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥΕΤΩΝ 81

Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής της.

Πράσινο 24 Μαρτίου 2013

Ο ΣΥΖΥΓΟΣ: Κωνσταντίνος. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Ζωή & Γεώργιος Ρέβελος, Χρυσούλα & Βλάσης Φούγιας, Γεωργία &

Αθανάσιος Γαλανόπουλος. ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ, ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Γραφείο τελετών ΑΠ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. γραφείου 26210-33119, 28361, κινητό 6944 296706 &

6947608088, Κολοκοτρώνη 11, Πύργος Ηλείας

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 και ώρα 8:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γρανιτσεΐκων Τελούμε 40ήμερο

μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της αγαπημένης μας

ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΧΑΡ. ΚΑΥΓΑΕΤΩΝ 86

Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής της.

Γρανιτσέικα 24 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ,ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Γραφείο τελετών ΑΠ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ τηλ. γραφείου 26210-33119, 28361, κινητό 6944 296706 &

6947608088, Κολοκοτρώνη 11, Πύργος Ηλείας

Τελούμε την Κυριακή 24/03/2013 και ώρα 08.30 π.μ. εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου

Λαμπετίου, 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας

ΜΑΡΙΝΗ του Μαρίνου ΚΟΥΒΕΛΙΩΤΗΕτών 85

Και παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και ενώσουν μαζί μας τις προς

τον Υψιστον δεήσεις των.

Πύργος 24/03/2013

Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Ρόζα, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Αντώνης & Όλγα Κουβελιώτη, Νικολλέτα & Κωνσταντίνος Ψυχομάνης,

Παναγιώτης & Ίνα Κουβελιώτη. ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ, ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ, & ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.

Γραφ. Τελετών: ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ, Μανωλοπούλου 58 Τηλ. όλο το 24ωρο 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 –

27158, Κινητό: 6944 342471 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Τελούμε την Κυριακή 24/03/2013 και ώρα 08.30 π.μ. εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου

Πύργου, 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας

ΗΛΙΑ του Γεωργίου ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥΕτών 90

Και παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και ενώσουν μαζί μας τις προς

τον Υψιστον δεήσεις των.

Πύργος 24/03/2013

Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Αναστασία. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Ευσταθία & Κώστας Λεβέντης, Βασιλική & Αλέξιος Καλογερόπουλος. ΤΑ

ΕΓΓΟΝΙΑ: Θοδωρής, Ιωάννα, Αναστασία, Ηλιάνα, Παναγιώτα. ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ: Κωνσταντίνα χα Χρ. Παναγόπουλου,

Μαρία χα Ιω. Γιαννακόπουλου. ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.

Γραφ. Τελετών: ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ, Μανωλοπούλου 58 Τηλ. όλο το 24ωρο 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 –

27158, Κινητό: 6944 342471 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

40ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Τελούμε την Κυριακή 24/03/2013 και ώρα 08.30 π.μ. εκ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου

Κορυφής, 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας

ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ του Γρηγορίου ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ετών 77

Και παρακαλούμε τους συγγενείς και φίλους όπως προσέλθουν και ενώσουν μαζί μας τις προς

τον Υψιστον δεήσεις των.

Κορυφή 24/03/2013

Η ΣΥΖΥΓΟΣ: Σοφία, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Γρηγόρης & Μαρία Κανελλοπούλου, Ουρανία & Γεώργιος Μαρνέρης. ΤΑ

ΑΔΕΛΦΙΑ: Γεώργιος & Αγγελική Κανελλοπούλου, Αντιγόνη χα Νικολάου Τεφάνη. ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ: Σοφία, Δήμητρα,

Βασίλης, Νίκη, Σοφία. ΟΙ Λ. ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ.

Γραφ. Τελετών: ΔΡΟΓΓΙΤΗΣ, Μανωλοπούλου 58 Τηλ. όλο το 24ωρο 26210 30730 - 34217 - 34017 25223 –

27158, Κινητό: 6944 342471 ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

40ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αστυνομικές ειδήσεις Βρήκε το αυτοκίνητο

στο αυλάκι

Μέσα σε αρδευτικό κανάλιστην περιοχή του Αγίου

Γεωργίου Πύργου, βρήκε τοαυτοκίνητό του που είχε κλαπεί

τις προηγούμενες ημέρες οιδιοκτήτης του.

Οι δράστες το είχαν πετάξειεκεί και είχαν πάρει από μέσατην μπαταρία, το ραδιοκασετό-φωνο και τη βάση από το φίλ-

τρο του αέρα. Το αυτοκίνητοείχε υποστεί πολύ μεγάλεςυλικές ζημιές και κρίνεταιασύμφορη η επισκευή του

αφού οι φθορές ξεπερνούνσε κόστος επισκευής τις

3.000 ευρώ.

Τέσσερις κλοπές και τρεις συλλήψεις

Page 17: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Τα δασικά οικοσυστήματααποτελούν τον κορμό των χερ-σαίων φυσικών οικοσυστημά-των και δημιουργούν ένακατάλληλο και ποιοτικό περι-βάλλον για τον άνθρωπο και ταάλλα έμβια όντα. Επιτελούνπολλές και αλληλένδετες λει-τουργίες όπως κοινωνικές,οικονομικές και περιβαλλοντι-κές. Προσφέρουν θέσεις εργα-σίας, έσοδα και πρώτες ύλες,όπως π.χ. ξύλο, ρητίνη, φελλό,καρπούς και άλλα πολλά μηξυλώδη προϊόντα, ενώ μπο-ρούν να αναπτυχθούν σ’ αυτάκαι άλλες σημαντικές παραγω-γικές δραστηριότητες.

Προσφέρουν όμως, καιάλλες ανεκτίμητες υπηρεσίεςπου σχετίζονται με την προστα-σία του εδάφους, των οικισμώνκαι των υποδομών, τη ρύθμισητης παροχής του γλυκού νερού,τη δασική αναψυχή, τη διατήρη-ση και προστασία της βιοποικι-λότητας και της άγριας ζωής.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, μετις αρνητικές εξελίξεις σταπεριβαλλοντικά θέματα, όπωςοι κλιματικές αλλαγές, το φαι-νόμενο του θερμοκηπίου, ηερημοποίηση της γης, οι απει-λές στη βιοποικιλότητα και ηεκτεταμένη παράνομη υλοτό-μηση των δασών και δασικώνεκτάσεων η υπηρεσία μας συμ-βάλλοντας καθοριστικά στηνπροστασία και ανάδειξη τωνφυσικών δασικών οικοσυστη-μάτων, ως οφείλει κατά της επι-ταγές του Συντάγματος τηςΧώρας μας, καθημερινά διε-νεργεί εκτεταμένους ελέγχους

που στόχο έχουν την εξάλειψητης παράνομης υλοτομίας καιτης λαθροθηρίας, την προστα-σία των δασών και δασικώνεκτάσεων από κάθε λογήςπαράνομη ενέργεια που όχρισα στόχο την αλλαγή χρήσηςγης.

Επιπλέον συνεχίζει τηνυποβοήθηση της φυσικής ανα-γέννησης με έργα αναδασώσε-

ων σε διπλοκαμένες και υπο-βαθμισμένες δημόσιες δασικέςεκτάσεις ώστε να προάγει τηγρήγορη επούλωση των πλη-γών που δημιουργήθηκαν μετάτις καταστροφικές πυρκαγιέςτου 2007 και όχι μόνο» κατέ-ληξε.

Με αφορμή αυτή την επέ-τειο λοιπόν διοργανώθηκε ανα-δάσωση στο αλσύλλιο της

Σπιάντζας, προκειμένου ναεορταστεί η μέρα αυτή και νασυμβάλει στους αρχικούς στό-χους που τέθηκαν καθιερώνον-τας τη μέρα αυτή ως ΠαγκόσμιαΗμέρα Δασοπονίας αλλά και ναδείξει τη προτεραιότητα της γιατην ανάδειξη και προστασία τουαλσυλλίου αυτού από κάθελογής κακόβουλη εκμετάλ-λευση.

επίκαιρα 17Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΥΡΓΟΣ: Σγαντζή

(Μανωλοπούλου 42)

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Ρουμελιώτη (Ελ.

Βενιζέλου 22)

ΓΑΣΤΟΥΝΗ: Καμπίτση

ΛΕΧΑΙΝΑ: Παπαδόπουλος

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ: Μανιακούρα

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ: Χαντζή

ΤΡΑΓΑΝΟ: Κωνσταντίνου

ΒΑΡΔΑ: Μάρκος

ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ:

Παπαβασιλείου

ΠΕΛΟΠΙΟ: Διαμαντόπουλος

ΚΡΕΣΤΕΝΑ: Μαραγκού

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ανδραβίδα, ΣΑΒΒΑΤΟ: Αμαλιάδα και Πύργος(πλατεία Νικάκη)

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΓΓιιόόρρτταασσαανν ττηηνν ππρρώώττηη μμέέρρααττηηςς άάννοοιιξξηηςς μμεε ααννααδδάάσσωωσσηη

Συνάντηση Κατσιφάρα-Καλογιάννη

Συνάντηση εργασίας με τον αναπλη-ρωτή υπουργό Ανάπτυξης ΣταύροΚαλογιάννη πραγματοποιήθηκε

στην Αθήνα με αντικείμενο την πορείασημαντικών δημόσιων έργων στηνΑιτωλοακαρνανία.Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της βου-λευτού Νίκης Φούντα και σ’ αυτήν πήρανμέρος ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ΚώσταςΚαραγκούνης, ο βουλευτής ΓιώργοςΒαρεμένος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οΑντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας ΑιτωλοακαρνανίαςΒασίλης Αντωνόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στοΠεριφερειακό Συμβούλιο Γιώργος Παπαναστασίου.Κατά αρχάς ο Υπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι εντός τουπροσεχούς Απριλίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύ-σεις για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων (Ιόνια και Ολυμπίαοδός). Στο σημείο αυτό ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σταθερή καιομόφωνη στάση για επανέναρξη και ολοκλήρωση των οδικών αξόνωνχωρίς περικοπές στο φυσικό και τεχνικό τους αντικείμενο.Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στις δυσκολίες που συναντά η ολο-κλήρωση της Αμβρακίας οδού. Το έργο είναι ενταγμένο στο τομεακό πρό-γραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 270 εκατ. ευρώ,πλην όμως, από τις πέντε εργολαβίες του που βρίσκονται σε εξέλιξη, οιτέσσερις παρουσιάζουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις παρότι η χρηματο-δότηση εξελίσσεται κανονικά. Σε κάθε περίπτωση ζητήθηκε να ασκηθούνόλες οι δυνατές παρεμβάσεις ώστε το έργο να προχωρήσει και να ολοκλη-ρωθεί.Κατόπιν εξετάστηκε το έργο Πλατυγιάλι-Γουργιά που αποτελεί την οδικήσύνδεση της ΝΑΒΙΠΕ με την Ιονία οδό. Το έργο είναι ενταγμένο στο τομεα-κό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 25 εκατ.ευρώ και η μόνη του εκκρεμότητα είναι η έγκριση της μελέτης περιβαλ-λοντικών επιπτώσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να προχω-ρήσει η δημοπράτησή του.Στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα της οδού Αγρινίου-Καρπενησίου. Τοέργο αυτό που είναι ενταγμένο με προϋπολογισμό 23 εκατ. ευρώ, δεν έχειακόμα ολοκληρωμένες μελέτες και συζητήθηκε η δυνατότητα ολοκλήρω-σής τους ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξή του εντός της τρέχουσας προ-γραμματικής περιόδου.Επί πλέον τέθηκε και το ζήτημα του φράγματος Αχυρών που καθυστερείγια μεγάλο χρονικό διάστημα παρότι η κατασκευή του θεωρείται έργοπνοής για τον αγροτικό τομέα.Εκτός από τα παραπάνω ο Περιφερειάρχης έθεσε δύο ακόμα ζητήματα. Τοπρώτο αφορά τα σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα που υπάρχουν στοοδικό δίκτυο της Περιφέρειας και την ανάγκη επείγουσας χρηματοδότησηςγια μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν καταγραφεί αναλυτικά.Ταυτόχρονα ο Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε και ο ΑναπληρωτήςΥπουργός δέχθηκε να προετοιμαστεί και να οριστεί ειδική συνάντηση μεαντικείμενο την εθνική οδό 111 (Πάτρα-Τρίπολη) καθώς και την εθνικήοδό Πύργου-Τρίπολης.

Κίνηση Σεβ. Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓερμανούΣήμερα Παρασκευή και ώρα 7 στους Α΄ Χαιρετισμούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ.Γερμανός θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.Αύριο, εορτή των Αγίων Θεοδώρων, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία εις τον πανηγυρί-ζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κολλυρίου.Την Κυριακή της Ορθοδοξίας το πρωί θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στονΜητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Πύργου και στο τέλος θα προστεί της ΙεράςΛειτανίας πέριξ του Ναού.Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου θα τελέσει την Θεία Λειτουργία εις τον Μητροπολιτικό Ι. ΝαόΑγ. Νικολάου Πύργου, θα προστεί της επίσήμου Δοξολογίας και της επιμνημοσύνουδεήσεως εις το Ηρώον των πεσόντων.

Από τις χθεσινές εργασίες αναδάσωσης στη Σπιάντζα.

Στην πρώτη ημέρα της άνοιξης και την έναρξη της εαρινής ιση-μερίας αναφέρθηκε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάτταςχθες. Παράλληλα το Δασαρχείο οργάνωσε χθες στο Αλσύλιο

της Σπιάντζας δενδροφύτευση - αναδάσωση όπου συμμετείχε καιο Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας. Όπως τόνισε και σε ανακοίνωσήτου ο Δασάρχης Πύργου «η 21η Μαρτίου πρώτη ημέρα τηςΆνοιξης, συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και καθιε-

ρώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food andAgriculture Organization of the United Nations - FAO) ως ημέρασυλλογικού προβληματισμού» περισυλλογής και ευαισθητοποί-ησης για το ρόλο των δασών στην επιβίωση του ανθρώπου και γιατους στόχους της δασοπονίας που είναι η προστασία, η επιστημονι-κή και αειφορική διαχείριση και η αξιοποίηση των δασικών οικο-συστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Δασαρχείο Πύργου στο Αλσύλιο της Σπιάντζας

Page 18: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑχωριάτικα, πραγματικής

ελευθέρας βοσκής

Πληρ. τηλ. 26220-92020,6984886711, 6978072216

ΠΩΛΕΙΤΑΙαπό ηλικιωμένο BMW 316i γερμανικώνπροδιαγραφών ατσαλάκωτη, καλο-συντηρημένη, όλα τα σέρβις σε εξου-σιοδοτημένα συνεργεία με γνήσιαανταλλακτικά BMW. Δεκτός κάθε έλεγ-χος. Τηλ. 6945222847.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ άδεια ταξί λόγω συνταξιοδότησης.

Τηλ. 6932951636

τηλεόραση - μικρές αγγελίες18ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ξύλα από ελιά ξερά120 Ε ο τόνος. τηλ. 6983208275Ια26

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας

Πολύ καλές τιμές. Τηλ: 6947766402 Φ2

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ γερμανικών με πολύ-χρονη πείρα γεννηθείς στη Γερμανίαπαραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σ’ όλατα επίπεδα. Τιμές λογικές. Πληρ.6976059222 Μ16

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ μάγειρας από το Μάιο έως

τον Οκτώβρη για το εστιατόριο

“ΕΛΙΑ” στο Αρκούδι. Τηλ.

6944232371, 2623041246 Μ12

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φροντίδα

ηλικιωμένων μέρα και νύχτα. Τηλ.

6934038501 Μ22

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη

ηλικιωμένων. Τηλ. 6987118319 Φ8

ΝΕΟΣ απόφοιτος λυκείου ζητά να

εργαστεί ως σερβιτόρος, περιοχή

Πύργου. Πληροφορίες στο τηλ. 697

2278796.

ΚΥΡΙΑ ζητά εργασία για φύλαξη

ηλικιωμένων όλο το 24ωρο. Τηλ.

6980280352 Ι23

ΚΥΡΙΑ από τη Γεωργία ζητά

εργασία ως εσωτερική βοηθός για

φύλαξη ηλικιωμένων ή παιδιών.

Τηλ. 6943786209, 6993715646 Δ11

ΚΥΡΙΑ με πολύχρονη εμπειρία

ζητά εργασία για φύλαξη

ηλικιωμένων. Τηλ. 6979741168 Φ1

ΚΥΡΙΑ Ελληνίδα ζητά δουλειά για

φύλαξη ηλικιωμένων και οικιακές

εργασίες. Τηλ. 6981142607,

6975707151 Ι3

Γερόντισσα ζητεί γυναίκα για

συγκατοίκηση και παρέα. Δωρεάν

διαμονή. Ταυτόχρονα μπορεί να

εργάζεται εκτός. Τηλ.

2624023604. Ν20

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 3άρι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

επί της Κωνσταντινουπόλεως 18

στον α’ όροφο.

Τηλ. 26250-51572

ΖΗΤΕΙΤΑΙ συνέταιρος για φαρμακείο

Πληρ. τηλ. 6932291984

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ το ισόγειο διώροφης

μονοκατοικίας στο ΚατσικάριΠύργου, με αυτόνομη θέρμανση,

τζάκι και ηλιακό. Πληροφορίες τηλ.: 6974998932– 6976333848 και 26213 00581.

στη συμβολή των δρόμων Κατακόλου και

Ρήγα Φεραίου (έναντι Εφορίας). Τηλ.

6984 858190 και 2621 300685 Ο-9

ΠΩΛΕΙΤΑΙ επιχείρηση πλήρως εξοπλι-

σμένη, για ουζερί, καφενείο,

ταβέρνα, στον Πύργο

σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. 6977909634 κ. Μπάμπης

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ENOIKIAZETAIδιάρι και τριάρι διαμέρισμα 1ου ορόφουστον Πύργο καινούργιας κατασκευής μεαυτόνομη θέρμανση πλησίον ΤΕΙ ΠύργουΡήγα Φεραίου Πάροδος FORUM Τηλ.:6977991599 κ.Κώστα

Α γ ο ρ ά Ε ρ γ α σ ί α ς

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑΧΡΗΜΑΤΑ

Από τις ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΡΤΕΣ εντός 5’ λεπτών με ή χωρίς

υπόλοιπο, υπέρβαση ή τρίμηνη καθυστέρηση ανεξάρτητα υπερδα-

νεισμού ή Τειρεσία μόνο με την ταυτότητά σας ΜΕΧΡΙ 48 ΑΤΟΚΕΣ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Δάνεια για δημόσιους υπαλλήλους –

συνταξιούχους – στρατιωτικούς – ρύθμιση οφειλών – καταναλωτι-

κά – στεγαστικά με υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη καθημερινά και

Σαββατοκύριακα.

Κος ΓΕΩΡΓΙΟΥ τηλ. 6988888850 – 6980754008

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Μικ

ρέ

ς α

γγ

ελ

ίες

07:00 Πρωινό ΑΝΤ111:00 Fthis tv12:00 Super GAME12:10 Ονειροπαγιδα12:50 Με αγάπη13:00 Τα νέα του αντ-113:30 Super GAME13:40 'Aκρως οικογενειακον14:40 Super GAME14:50 Κωνσταντίνου και Ελένης15:50 Το καφέ της χαράς17:05 Τα νέα του ΑΝΤ117:10 Το τεμπελοσκυλο19:00 Βαλς με 12 Θεούς20:00 Τα νέα του αντ-121:15 Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής22:15 Son23:15 Spring wipe out

00:15 Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο

09:30 Σαρλώ και φίλοι10:00 Παραδοσιακά επαγγέλματα

που χάνονται10:30 Πρόβα γάμου11:00 Εκπαιδευτική τηλεόραση12:00 Σαν τα τρέλα πουλιά13:00 Ο κος πτέραρχος14:30 Μάρθα, το σκυλάκι που μιλά15:00 Ρομπότ σε δράση 15:30 Σαρλώ και φίλοι16:00 Ποδόσφαιρο στις γειτονιές 16:30 Η μικρή Λούλου17:00 Ταξιδεύοντας18:00 Γένους θηλυκού19:00 Α' χαιρετισμοί22:00 Το ταξίδι των Καταραμένων23:45 Σαν σήμερα τον 20ο αιώνα00:00 Ειδήσεις01:00 15ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ

Θεσσαλονίκης

06:00 Πρωϊνή ενημέρωση08:00 Νετ στα γεγονότα10:00 Συμβαίνει τώρα12:00 Ειδήσεις13:00 Μένουμε Ελλάδα15:00 Ειδήσεις16:00 Η μεγάλη αλλαγή17:00 Ο θησαυρός της Αγγελινας18:00 Ειδήσεις18:15 13621:00 Ειδήσεις22:05 Χορεύοντας με την Τζαζ(νέα σειρά)23:00 Στα άκρα01:00 Ματωμένος γάμος03:00 136

05:30 Μουσείο Μπενάκη

08:00 Φμ live09:50 Ο Πρίγκιπας του Μπελ ερ10:20 Φίλοι για πάντα vii11:20 Ντετέκτιβ Μονκ12:30 Οι ειδήσεις του Star13:00 Μεσημεριανή μελέτη15:30 Μίλα17:15 Star ειδήσεις17:50 Φμ live19:45 Star ειδήσεις21:00 The closer22:00 Γη ώρα μηδέν01:45 Donkey punch03:45 Οι δυο ατσιδες

09:00 Θυρίδα τηλεπωλησης09:15 Η Κουζίνα της μαμάς10:15 'Aλλαξε το11:30 Εντιμότατοι... Κερατάδες12:30 Ειδήσεις13:00 Ελένη16:00 Δέστε τους17:55 Ειδήσεις18:00 Οικογενειακές ιστορίες19:00 Ειδήσεις20:00 Κάτι ψήνεται21:00 Στη χώρα των μαγικών

πλασμάτων23:00 Φως στο τούνελ02:00 Θυρίδα τηλεπωλησης04:30 Judging Amy

05:15 Εικόνες

09:30 Το Ημερολόγιο της γης10:00 Μητέρα γη11:00 ENA + ένα12:45 Mia μέρα σαν κι αυτή13:00 Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων14:00 Η Ευρώπη του Rick Steve14:30 Παγκόσμια Κουζίνα15:00 Τόλμη και γοητεία15:30 Γεγονός16:45 Μικρά κομμάτια ιστορίας17:00 Απογευματινό δελτίο ειδήσεων17:15 Mia μέρα σαν κι αυτή17:20 Μικρά κομμάτια ιστορίας17:30 'Eτσι βλέπω τον κόσμο18:00 Ο κόσμος των Σπορ18:30 Καταλύτης19:00 Αληθινά σενάρια

20:00 'Eνα ασύλληπτο κορόιδο

06:45 Κοινωνία ώρα MEGA10:00 Πρωινό mou13:10 Εμείς και εμείς14:00 Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων15:00 Δέκα λεπτά κήρυγμα16:20 Απογευματινό δελτίο ειδήσεων16:30 S1ngles17:30 Παρέα στην Κουζίνα, κάθε μέρα17:50 Επτά θανάσιμες πεθερες19:00 Fatmagul20:00 Κεντρικό δελτίο ειδήσεων21:00 Πάμε μουντιάλ21:45 Προκριματικοί αγώνες

ΠΑΓΚΟΣΜ.Ποδοσφα23:45 Πάμε μουντιάλ01:15 Τελευταία γεγονότα

01:30 Το σπίτι των νεκρών 2

04:45 Μαγειρευω οικονομικά05:30 Σκαι με τον Νίκο Ευαγγελάτο06:00 Πρώτη γραμμή10:00 Τώρα με την Πόπη Τσαπανίδου13:15 Ποδηλατοδρασεις13:45 Γυρίσματα14:45 Life με την 'Eυα Αντωνόπουλου16:50 Ειδήσεις17:00 Μαγειρευω οικονομικά17:50 Chef στον αέρα19:00 Σκαι με τον Νίκο Ευαγγελάτο21:00 Τα νέα του ΣΚΑΪ22:00 Ncis λος Αντζελες iii

23:15 Blue bloods

tt vv εεππιιλλοογγέέςς

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣαπεριόριστης εκτάσεως.

Πληρ. τηλ. 26220-92020, 6984886711, 6978072216

Σάκης Παναγιωτόπουλος

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ENOIKIAZETAI ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ δέκα στρέμματαελαιοστασίου. Τηλ. 26210-61270, 6939795909ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο, εφαπτό-μενο με επαρχιακό δρόμο, έκτα-σης 7 στρεμμάτων με περίφραξηαπό πέτρα και δύο ανεξάρτητακτίσματα συνολικού εμβαδού200 τ.μ. (100 & 100), στη δυτικήπλευρά του νησιού της Ζακύνθουκαι πλησίον (400μ.) λειτουργού-σας ξενοδοχειακής μονάδας 4αστέρων.Τηλ. 6973384192 Ι4ΠΩΛΕΙΤΑΙ κουζίνα σε άριστηκατάσταση με 4 εστίες και φούρ-νο (αχρησιμοποίητη) μάρκαELCO 250 ευρώ. Τηλ.6985631188 κ. Σάκης Μ13

ENOIKIAZΟΝTAI ΚΑΤΟΙΚΙΑ-ΓΡΑΦΕΙΟ:

α) 2 1/2άρι ιδανικό για φοιτητές - καθη-

γητές, πλήρως ανακαινισμένο και επι-

πλωμένο, διαμπερές, με αυτόνομη θέρ-

μανση, ηλιακό θερμοσίφωνα, internet

και πάρκινγκ σε καταπληκτική τιμή.

β) Γραφείο 36 τ.μ. κοντά στην κεντρική

πλατεία, πλήρως ανακαινισμένο για

δικηγόρους, μηχανικούς ή γιατρούς σε

καταπληκτική τιμή.

Τηλ. 6947904404 Ο20

ΖΗΤΕΙΤΑΙ οικόπεδο - χωράφι

για αγορά ή ενοικίαση κοντά στο

Κατάκολο για φύλαξη αλόγου.

Τηλ. 6973684977, 6975856745

ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΑΙΟΣΤΑΣΙΟ

4.300 τ.μ. με τα 1.500 τ.μ. εντός

του οικισμού με ρεύμα και νερό.

Τηλ. 6934404401

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

όλες οι εξυπηρετήσεις(Νόμιμες - έντιμες και ηθικές)τηλ. 6987-060410 (what’s up)

“ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-

ΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ACCES”Πληροφορίες 6944580260 - e-mail

[email protected]"

Μιχάλης ΑντωνόπουλοςΓεωπόνος &Οινολόγος Μελετητής

Ταχ. Δνση Μιχ.Σισίνη 2 - ΤΚ. 27300Γαστούνη Ηλείας

τηλ & fax 26230/ 34.178Κινητό 6944/ 580.260

e-mail [email protected]

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επαγγελματικός χώρος στα

Κρέστενα, κατάλληλος και για

ΙΑΤΡΕΙΟ στην περιφερειακή οδό

Κρέστενας – Ανδρίτσαινας

πλησίον νέου ΚΤΕΛ – ΙΚΑ –

Νοσοκομείου σε οίκημα με

φαρμακείο και οδοντιατρείο.

Τηλ. 6981447227.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ εις

Γραννιτσέικα ισόγειος διαμέρισμα,

δύο κρεβατοκάμαρες, 2 μπάνια, κου-

ζίνα, χωλ συνεχόμενα, καλοριφέρ,

θέση για σόμπα, γύρω βεράντες

μεγάλες, πάρκιν. Κοινόχρηστα μηδέν

σε πολύ καλή τιμή. Τηλ. 26210 96330

και 6972946539. Μ7

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ τριάρι 2ου ορόφου

στον Πύργο, οδ. Πλήθωνος κοντά

στο 1ο δημοτικό, πλήρως ανακαινι-

σμένο (κουζίνα, μπάνιο, πρώτη

χρήση) χωρίς κοινόχρηστα και με

δικό του ρολόι νερού. Πληρ.

6936995839, 6945316402, όχι μεσί-

τες. Μ16

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ δύο στούντιο 35

τ.μ. το καθένα, επιπλωμένα στον

πεζόδρομο της Νομαρχίας πάνω

από το cafe Nostro. Τηλ.

6977207484 Μ5

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στον Πύργο

τριάρι διαμέρισμα στην οδό

Δερβενακίων στον 1ο όροφο.

Τηλ. 6978224034 Φ7

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ τρία διάρια διαμε-

ρίσματα σε νεόκτιστη οικοδομή, με

αυτόνομη θέρμανση, προσόψεως,

μεγάλες βεράντες, φωτεινότατα,

χωρίς κοινόχρηστα, κοντά στο κέντρο

του Πύργου. Τηλ. 6936436070 Μ20

ΠΩΛΕΙΤΑΙ άδεια ΟΠΑΠ χωρίς οικονομι-κές εκκρεμότητες στο ΒαρθολομιόΗλείας έναντι Εθνικής Τράπεζας. Τιμή18.000 ευρώ συζητήσιμη. Τηλ.6974872467, 2109025203 Μ20

Page 19: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Αστυνομία:Άμεση δράση Πύργου: 100Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740Τροχαία Πύργου: 26210-22100Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232Δημοτική Αστυνομία: 2621030549

Πυροσβεστική: Πυροσβεστική Πύργου: 199Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199Πυροσβεστική Κρεστένων:

26250-22199

Λιμενικό:Κατάκολο: 26210-41206, 41500Κυλλήνη: 26230-26230, 92211

Ιατρικές Βοήθειες:ΕΚΑΒ: 166,Κέντρο Δηλητηριάσεων:210 7793777,Νοσοκομεία Πύργου:26210,82300,8236026213 61198, 61199Αμαλιάδας:26220 22222-22557,Κρέστενας: 26250 22222,

Κέντρα Υγείας:Ανδρίτσαινας:26260-22222,Βάρδας:26230-72222-72223Γαστούνης: 26230-32222-33000,Σιμόπουλο: 26220-1444,31555,

Ιδιωτικές Κλινικές:Ιπποκράτης (Πύργος):

26210-26060

Διάφορες Πληροφορίες: ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΡΓΟΥ 26210 Ιατρεία Περιφερειακά: Βουνάργου 51314, Βροχίτσας 95111, Γούμερου 93010, Καράτουλα 61509, Μουζακίου 61117, Μυρτιάς 54036, Σκουροχωρίου 96300,Αστυνομία: Τμ. Τουρισμού 37111 Αστ. Σταθ. Βουνάργου 51111

ΠΕΡ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ 26220:Ιατρεία Περιφερειακά: Εφύρας 51202, Καλυβιών 41451, Λουκά 93413, Χαβαρίου 91220, Αστυνομικοί Σταθμοί: Εφύρας 51201, Σιμόπουλου 31202 Χαβαρίου 91207

Βλάβες Υδρευσης 23923ΠΕΡ. ΚΑΜΠΟΥ 26230: Πρώτες ανάγκες: Ιατρεία Περιφερειακά: Λεχαινών 22222, Ανδραβίδας 54336, Βαρθολομιού 41258, Κυλλήνης 92222, Ν. Μανολάδας 71852, Τραγανού 61246,Αστυνομικά Τμήματα:Λεχαινών 23333, Ανδραβίδας 54204, Βάρδας 71111, Βαρθολομιού 41213, Γαστούνης 32316, Κυλλήνης 92202, Τραγανού 61215, Βλάβες ΔΕΗ 22235 ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ & ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ26240: Ιατρεία Περιφερειακά: Αρχαίας Ολυμπίας 22222, Ανδρωνίου 61822, Βασιλακίου 71285, Κούμανι 61222, Κρυόβρυσης 61700, Λάλα 41208,

Λαμπείας 81208, Πανόπουλου 61240, Πελοπίου 31416, Στρεφίου 31445, Χελιδονίου 51222, Αστυνομικά Τμήματα: Αρχαίας Ολυμπίας 22100,Πελοπίου 31407, Τμήμα Τουρισμού 22550, Κούμανι61100, Λάλα 41207, Λαμπείας 81204, Βλάβες Υδρευσης 22549

ΠΕΡΙΟΧΗ Ν. ΗΛΕΙΑΣ 26250 Ιατρεία Περιφερειακά: Γραίκα 51214, Ζαχάρως 32222, Κ. Σαμικού 71222, Κακόβατου 31102, Μηλέας 32670, Ν. Σκιλλουντίας 51400, Ν. Φιγαλείας 41216, Αστυνομικά Τμήματα: Κρεστένων 23333, Ζαχάρως 33333, Ν.Φιγαλείας 41111, Βλάβες Υδρευσης Ζαχάρως 33005

ΠΕΡ. ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ 26260:Ιατρεία Περιφερειακά: Αμπελώνα23033, Αμυγδαλιών 41265, Καλλιθέας 31102,Περιβολιών 23222, Σέκουλα 22766,Αστυνομικό Τμήμα 22209,Αστυνομικός Σταθμός Καλλιθέας 31111, ΕΛΤΑ Ανδρίτσαινας 22205, Καλλιθέας 31142ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛ Πύργου 26210-20600 έως 20608Αμαλιάδας 26220-28892 Αθηνών 210-5134110-1 Κρεστένων 26250 22228 Σαβάλια 26220-61211

ΤΑΞΙΠύργου 26210-25000Αμαλιάδα: 26220 28130, 28373,28383, 23777Αρχ. Ολυμπία: 26240 22555Ανδραβίδα: 26230 54595-54288Βαρθολομιό: 26230 41400-41500-41600Γαστούνη: 26230 32311 32294Καράτουλα: 26210 61343

Κρέστενα: 26250 22940Μακρίσια: 26250 23800Πελόπιο: 26240 31996Λαμπεία: Ιωάννης ΔανίκαςΤηλ. 26240 81024 , 6977 050162ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙΠύργου: 26210-25000Αμαλιάδας: 26220-22392KTEO ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ26213 63700-26213 63115ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡ. ΠΟΛΙΤΩΝΠύργου 26210-20301 Αμαλιάδας 26220-38410Ζαχάρως 26250-36130 Βώλακος 26210-72230 Ιάρδανος 26210-52100 Σκιλλούντος 26250-25717Φολόης 26240-42404 Λεχαινών 26230-29229 Βουπρασίας 26230-75824 Αμαλιάδας 26220-38410 Πηνείας26220-32810 Λασιώνος 26240-61828Γαστούνης 26230-35832 Βαρθολομιού 26230-43808Ανδραβίδας 26230-55914 Φιγαλείας 26250 41920 Λαμπείας 27063 26240 81902Κάστρου Κυλλήνης 26230 92194

Χρήσιμος Οηγός

ΚΕΝΤΡΟΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

-ΠΑΙΔΙΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ-ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ-ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ-ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣΠ.Ε. DIPLOMA ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

(Speech and Language Pathologist)-Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών-Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου για την Αφασία-Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας

Π. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΕΚΚΑΜΕΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ*Ειδικός στην Διάγνωση-Θεραπεία διαταραχών λόγου-φωνής-

ακοής-ομιλίας-επικονωνίας-γραφής-ανάγνωσης

Ενδεικτικά: Διαταραχές άρθρωσης, δυσλεξία, εγκεφαλικά, μαθησιακέςδυσκολίες, βαρηκοΐα, τραυλισμός, αφασία, σύνδρομα, αυτισμός κ.λ.π.

ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ - KAI ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

28ης Οκτωβρίου και Μιαούλη 1 Πύργος Τ.Κ. 27100

Τηλ. 26210- 33880, 26250-22285, 6977-905430

Nέο ωράριο εργασίαςΔευτέρα-Τετάρτη

8.30 έως 13.00 (με ραντεβού)

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή8.30-9.30, 18.00-21.00

19ΥγείαΠαρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΣΟΦΙΑ ΧΟΡΗΓΑ – ΜΑΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥΙατρός Κυτταρολόγος

Κάνουμε γνωστό ότι άρχισε να λειτουργεί το νέο κυττα-

ρολογικό ιατρείο στη Ζαχάρω (έναντι ΑΤΕ) κάθε:

ΤΡΙΤΗ 9:00-13:30 και 5:30-8:00 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00-13:00

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ: (Μαθιού 5) όπισθεν ΔικαστηρίωνΤηλέφωνο: 26210 22944 – κινητό: 6974 072898

ΝΕΟ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ

ΚΩΣΤΑΣ Ι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣΨΥΧΙΑΤΡΟΣ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

τ. Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Μανωλοπούλου & Γκοτσίνα 10, άνωθεν «ΓΕΡΜΑΝΟΣ»

Δέχεται με ραντεβού: 10 π.μ. – 5 μ.μ.Τηλ. 26210 31410 - 6970019031

Page 20: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Γ’ Εθνική - Πανηλειακός

Παίζει τα… ρέστα του με «Προο»Οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής

Α.Ο. ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπουρμασόπουλος (Λάρισας)ΒΟΗΘΟΙ: Καρακώστας, Αναστασίου (Λάρισας)4ος: Κουντουριώτης (Δ. Αττικής)ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Λουκάς (Φθιώτιδας)

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γαβρίλης (Αθηνών)ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργακόπουλος (Αθηνών), Αρμακόλας (Κυκλάδων)4ος: Γκοβέσης (Αρκαδίας)ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ανδριόπουλος (Αχαϊας)

ΕΠΙΣΚΟΠΗ-Α.Ο. ΧΑΝΙΑΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαραβίνος (Αθηνών)ΒΟΗΘΟΙ: Τζάκος, Ταμάλης (Αθηνών)4ος: Κοκκινάκης (Λασιθίου)ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Συριγωνάκης (Ηρακλείου)

ΡΟΥΒΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννόπουλος (Αρκαδίας)ΒΟΗΘΟΙ: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Βυζιργιαννάκης(Ρεθύμνου)4ος: Σωτηριάδης (Λασιθίου)ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Δεδότσης (Χανίων)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάλαμας (Α. Αττικής)ΒΟΗΘΟΙ: Πετρίδης (Χίου), Μητάρης (Α. Αττικής)4ος: Μανούχος (Αργολίδας)ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μαρανός (Αθηνών)

Σημείωση: α) Η ομάδα ΤΑΠ ΦΩΣΤΗΡ, δεν αγωνίζεται(ρεπό).β) Ο αγώνας ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ δενθα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡαπό το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2.

Δ’ Εθνική

Της Μαρίας Καραντώνη

Στο τέρμα φτάνει το ονειρεμένο φετινό ταξί-δι του ΠΦΟ Πανόπουλου, που κατάφερε ναυλοποιήσει και τους δυο στόχους του.

Δηλαδή να αναδειχτεί πρωταθλητής στον 6οόμιλο της Δ’ Εθνικής και συνάμα κυπελλούχοςΗλείας, και μάλιστα για 3η συνεχή χρονιά.Έτσι, λοιπόν, για το «καμάρι» της ΟρεινήςΗλείας το ηλειακό ντέρμπι της Κυριακής μεαντίπαλο την Δόξα Νέας Μανολάδας στο «Β.Μουρκιώτης» θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα,αφού οι «πράσινοι» θέλουν πρωτίστως ναευχαριστηθούν τον αγώνα και από εκεί και

πέρα να επιζητήσουν το καλύτερο δυνατό απο-τέλεσμα.

Αρκετές απουσίες…Ωστόσο, ο Λάκης Αθανασόπουλος θα στερηθείτων υπηρεσιών αρκετών βασικών παικτών του,με το μεγαλύτερο πρόβλημα να έγκειται στους«μικρούς», αφού οι Βατσής,Παναγιωτόπουλος, Καραντζανίδης (οι τρειςδηλ. βασικοί μικροί) κλήθηκαν να υπηρετή-σουν τη… μητέρα πατρίδα, ενώ ο ΠαναγιώτηςΜπρης δύσκολα θα δώσει το «παρών» στοτελευταίο ματς της περιόδου.Απεναντίας, στη διάθεση του τεχνικού της ομά-

δας θα είναι ο Μπράβος, που εξασφάλισε άδειααπό τη μονάδα που υπηρετεί τη στρατιωτική τουθητεία, όπως και ο Σταύρος Γκέρτσος, που χθεςακολούθησε κανονικό πρόγραμμα προετοιμα-σίας.

«Σφυρίζει» ο ΤσαμούρηςΟ Τσαμούρης από το Σύνδεσμο ΔιαιτητώνΠειραιά, που προσφάτως είχε «σφυρίξει» καιαγώνα του Πανηλειακού, θα είναι ο «άρχων»στο ηλειακό ντέρμπι ανάμεσα στη Δόξα Ν.Μανολάδας και τον ΠΦΟΠ. Αναλυτικά:Δόξα Νέας Μανολάδας-ΠΦΟ Πανόπουλου:

Τσαμούρης, Κουρομιχελάκης, Τζιλίρης

(Πειραιά)

Διαγόρας Βραχνέικων-Ατρόμητος Λάππα:

Χατζής, Κασσαβέτης, Φαρμάκης (Δυτικής

Αττικής)

Παναρκαδικός-Πάμισος:

Γουρδομιχάλης, Μερεκούλιας, Ράλλης

(Λακωνίας)

Αχαϊκή-Εράνη Φιλιατρών:

Αστέρης, Μπαρτζής, Ευθυμίου (Κορινθίας)

Εθνικός Μελιγαλά-Εθνικός Σαγεϊκων:

Σφακιανάκης, Νακόπουλος, Απτόσογλου

(Αθηνών)

Τα… ρέστα τους για νίκη δίνουντην Κυριακή οι «ερυθρόλευ-κοι» απέναντι στην

Προοδευτική, καθώς ξέρουν πολύκαλά ότι περιθώρια για άλλες βαθ-μολογικές απώλειες και κυρίωςμέσα στον Πύργο δεν υπάρχουν.

Η ομάδα του Πύργου, που βρίσκε-ται για την ώρα στην έκτη προνομι-ούχο θέση (έχοντας όμως αποκτή-σει και συγκατοίκους μετά την ήττααπό τη Γλυφάδα), πρέπει πάσηθυσία να πάρει τους τρεις βαθμούς,ώστε να διατηρηθεί σε θέσηισχύος. Άλλωστε, σε περίπτωση αρνητικούαποτελέσματος, που κανείς δενθέλει ούτε να το σκέφτεται στονΠανηλειακό, η κατάσταση θαδυσκολέψει.Στην προσπάθεια αυτή η στήριξητου κόσμου θα πρέπει να είναιισχυρή, καθώς το πρωτάθλημα βρί-σκεται σε δύσκολη καμπή και οΠανηλειακός έχει απόλυτη ανάγκηαπό τον συμπαράσταση των φιλά-θλων του.Άλλωστε, θα πρέπει να αποτελέ-σουν τον «12ο παίκτη» για τοΜίλτο Γκόφα και τους ποδοσφαιρι-στές του, που παλεύουν παρά τιςαντιξοότητες

Προετοιμασία και απουσίεςΗ προετοιμασία συνεχίζεται κανο-νικά και σίγουρα τρεις παίκτες θαείναι απόντες. - Ο γκολκήπερ ΧρήστοςΑθανασόπουλος (που έχει μιααγωνιστική από 4 κίτρινες κάρτες).- Ο Παναγιώτης Καραχάλιος (πουεπίσης έχει μια αγωνιστική από 4κίτρινες κάρτες, ενώ έχει και πρό-βλημα τραυματισμού από το ματςμε τη Γλυφάδα, και για το θέμααυτό, η προσπάθεια θα είναι ναπρολάβει το επόμενο ματς στην

Κόρινθο).- Ο Παύλος Κυριακίδης (που θαεκτίσει τη δεύτερη από τις τρειςαγωνιστικές της κόκκινης με τονΑχαρναικό).

Περιμένουν… ΒλαχόπουλοΟ Κώστας Βλαχόπουλος, που αγω-νίζεται στα τρία τελευταία ματς μεπρόβλημα τραυματισμού (στηνποδοκνημική) και συνεχίζει ναέχει ενοχλήσεις, υπεβλήθη σεμαγνητική εξέταση την Τετάρτη,και περισσότερα συμπεράσματα θα

βγουνμετά και τα αποτελέσματατης.Σε ότι αφορά τη θέση του γκολκή-περ, διαθέσιμοι είναι πλέον οιΣταύρος Μπρόκος και ΒαγγέληςΜολώνης (που ο πρώτος αναμένε-ται να πάρει τη θέση γι’ αυτή τηνΚυριακή, κάτι που θα αποτελέσειτη δεύτερη συμμετοχή του, μετάκαι το ματς με την Επισκοπή στονΠύργο, και στον πάγκο θα βρίσκε-ται ο δεύτερος).

Μ. Καραντώνη

ΠΦΟ Πανόπουλου

Ένα ονειρεμένο… ταξίδι φτάνει στο τέρμα

Page 21: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

21Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Α1 κατηγορία Βέρροιος

Αρνητική ήταν η απάντηση της ΕπιτροπήςΕφέσεων της ΕΠΟ στην ένσταση που είχεκαταθέσει ο Αστέρας, ζητώντας τη μείωσητης ποινής του Σάββα Αντωνόπουλου (για ταόσα συνέβησαν στη λήξη της αναμέτρησηςμε τη Νίκη Τραγανού). Η Επιτροπή, λοιπόν,απέρριψε την ένσταση, όπερ σημαίνει ότιπαραμένει σε ισχύ η τιμωρία των 4 αγωνιστι-κών που έχει επεβλήθη στον πρώτο σκόρερτης κατηγορίας. Έτσι ο Σ. Αντωνόπουλος, πουέχει ήδη εκτίσει δύο αγωνιστικές από τηνποινή του, αναμένεται να απουσιάσει από τοπροσεχές ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟ

Βάρδας αλλά και από τον αγώνα με τηΔάφνη Ανδραβίδας.

Επιστολή φιλάθλωνΑστέρα Αμαλιάδας

Στο μεταξύ, με αφορμή την αναμέτρηση τηςΔευτέρας ανάμεσα στον ΠΑΟ Βάρδας και τονΑστέρα Αμαλιάδας στο «ΓρηγόριοςΚαλάκος», οι φίλαθλοι του ΑστέραΑμαλιάδας εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:« Κύριε Λέντζα απευθυνόμεθα σε σας, σανπρόεδρος του ΠΑΟ Βάρδας και σας υπο-γραμμίζουμε τα κάτωθι: Αν και το ποδόσφαι-

ρο τη σημερινή εποχή αποτελεί γεγονόςδευτερευούσης σημασίας στους δύσκολουςκαιρούς που ζούμε (συνάνθρωποι μας δενέχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση)με την ευκαιρία του προσεχούς αγώνα μετα-ξύ των δύο ομάδων μας σας υπενθυμίζουμεότι: Κατά τη διάρκεια του α γύρου στο μεταξύμας ματς από τη στιγμή που αφίχθη αποστο-λή της ομάδας σας, μέχρι τη στιγμή που ανα-χώρησε, η φιλοξενία που έτυχε ήταν κάτιπαραπάνω από υποδειγματική. Όπως επίσηςκαι των φιλάθλων σας, οι οποίοι τοποθετή-θηκαν στο κέντρο της εξέδρας και παρακο-λούθησαν τον αγώνα χωρίς να συμβεί τοπαραμικρό. Ζητάμε λοιπόν από εσάς καιτους φιλάθλους σας το αυτονόητο, δηλαδήνα φερθείτε ανάλογα της υποδοχής πουτύχατε, ανεξάρτητα με τη σημασία τουαγώνα. Ακόμη να μεριμνήσετε για να μαςπαραχωρηθεί ένα πολύ μικρό μέρος τηςεξέδρας σας( για περίπου 100 άτομα). Ανμας κερδίσετε λοιπόν δίκαια και κατακτήσε-τε τελικά το πρωτάθλημα, πρώτοι εμείς θασας ευχηθούμε να επιτύχετε την άνοδο σταμπαράζ που ακολουθούν!!!».

Μαρία Καραντώνη

Αστέρας Αμαλιάδας

Απερρίφθη η ένσταση για Σάββα!

Τα αποτελέσματα των σχολικών αγώνων στίβου

Ανακοινώθηκαν από το γραφείο Φυσικής Αγωγής τααποτελέσματα των σχολικών αγώνων στίβου Λυκείων,που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο στάδιο τουΠύργου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

ΑΓΟΡΙΑΑΓΩΝΙΣΜΑ: 100 Μ.1 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 11΄΄882 ΜΠΙΤΖΟΥΝΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ 12΄΄233 ΚΟΥΛΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 12΄΄24

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 200 Μ.1 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 24΄΄902 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 25΄΄003 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 25΄΄40

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 400 Μ. 1 ΞΥΛΟΚΟΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 52΄9 2 ΓΙΟΥΡΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 56’9 3 ΚΟΥΡΗΣ ΑΒΡΑΑΜ 1’ 00’’2

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 800 Μ. 1 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 2΄25΄΄5 2 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2΄26΄΄00 3 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 2΄39΄΄1

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 1500 Μ.1 ΠΛΕΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 5΄02΄΄9 2 ΖΟΥΛΙ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 5΄05΄΄84 3 ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5΄10΄΄59

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 3000 Μ.1 ΦΙΛΑΙ ΚΛΕΙΝΤΙ 10΄31΄΄97 2 ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 11΄54΄΄06 3 ΚΑΚΑΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 12΄25΄΄59

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 110 Μ.ΕΜΠΟΔΙΑ1 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 15΄΄62 ΜΑΝΤΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ 16΄΄00

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 2000 Μ.ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ 1 ΦΙΛΑΙ ΣΤΕΛΙΟΣ 6΄25’’00

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΜΗΚΟΣ1 ΚΟΥΡΜΕΝΤΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 6.352 ΛΑΖΑΙ ΕΝΤΡΙ 5.45

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ1 ΓΕΡΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1.20

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΣΦΑΙΡΑ 1 ΜΠΑΤΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 14.582 ΤΖΕΜΑΛΙ ΡΙΓΚΕΡΤ 12.363 ΣΚΟΥΦΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ 11.14

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΔΙΣΚΟΣ 1 ΣΑΜΠΑΛΟΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ 39.542 ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 37.023 ΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 24.90

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΑΚΟΝΤΙΟ 1 ΜΑΝΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 46.942 ΛΟΥΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 41.273 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 39.00

ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΓΩΝΙΣΜΑ 100 ΜΕΤΡΑ1 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 12΄΄72 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 14΄΄03 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 15΄΄2

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 200 Μ.1 ΤΣΕΦΟΛΙΑ ΜΑΡΙΑ 30΄΄472 ΤΟΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 34΄΄063 ΑΥΔΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 40΄΄50

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 400 Μ. 1 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 62΄΄9

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 800 Μ. 1 ΖΩΓΟΓΙΑΝΝΗ ΠΕΛΑΓΙΑ 3΄05΄΄8 2 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 3΄11΄΄3 3 ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 3΄43΄΄7

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 1500 Μ.1 ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 6΄56΄΄13 2 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 7΄12΄΄68 3 ΓΙΑΝΚΟΥΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ 7΄29΄΄28

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 3000 Μ.1 ΣΕΤΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 16΄09΄΄56 2 ΡΕΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 19΄51΄΄78

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 5000 Μ.ΒΑΔΗΝ 1 ΡΟΔΙΑΔΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 29΄58΄΄9 2 ΘΕΟΧΑΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 29΄59΄΄00

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΜΗΚΟΣ1 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 5.55

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΤΡΙΠΛΟΥΝ1 ΝΤΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 10.90

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΥΨΟΣ 1 ΝΤΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ 1.55 2 ΜΠΕΚΡΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 1.40

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΣΦΑΙΡΑ 1 ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ 10.962 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 6.74 3 ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 6.39

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΑΚΟΝΤΙΟ 1 ΤΟΥΝΤΑ ΚΩΝ/ΝΑ 42.892 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ 34.453 ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΡΙΒΗ 24.54

Δεν παίζει

οριστικά με Βάρδα!

Με ξένους διαιτητές ή αξιολογημέ-νους διαιτητές του ΣΔΠ Ηλείας σεπερίπτωση αδυναμίας εξεύρεσης

διαιτητών από άλλους συνδέσμους, θασυνεχιστεί μέχρι τη λήξης της τρέχουσαςαγωνιστικής περιόδου η διεξαγωγή τωναγώνων της Δάφνης Ανδραβίδας και τουΟλυμπιακού Λαμπετίου.

Αυτό αποφασίστηκε κατά το συμβούλιο τηςΤετάρτης. Η απόφαση αυτή, που ήταν κατό-πιν πρότασης του προέδρου Άρη Κουλούρη,πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφη-σαν οι κ.κ. Πλευριάς, Τσάμης καιΦωτόπουλος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι τουςαγώνες των δυο σωματείων πρέπει να καλύ-πτουν Ηλείοι και μόνον διαιτητές.

Άλλες αποφάσειςΣτην συνεδρίαση του Δ.Σ της Τετάρτης 20Μαρτίου 2013 πάρθηκαν και οι παρακάτω

αποφάσεις :- Έγινε συζήτηση για την διεξαγωγή μιαςεμβόλιμης αγωνιστικής ημέρα Τετάρτη τονμήνα Απρίλιο. Αυτό εφόσον ισχύσει το πρό-γραμμα της ΕΠΟ για τους αγώνες μπαράζ.- Επί του αιτήματος του Αργοναύτη να αγωνί-ζεται στο Ενωσιακό γήπεδο ως γηπεδούχοςστα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια του, τοΔ.Σ. αποφάσισε να γίνει δεκτό εν μέρει τοαίτημα του Αργοναύτη, υπο την προϋπόθεσηότι δεν θα διαταραχθεί η ημερομήνία καιώρα διεξαγωγής του αγώνα απο το πρό-γραμμα και να είναι διαθέσιμο το Ενωσιακόγήπεδο.- Σε ερώτημα συμβούλου για την είσπραξηποσοστών και σημάτων διαιτητών εξουσιο-δοτήθηκε από το Δ.Σ. να τα εισπράττει ο κ.Γιαννόπουλος. Ο ταμίας κ. Προκόπος για τοθέμα των ποσοστών της διαιτησίας, προέβησε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του όλουθέματος στον κ. Φωτόπουλο, που είχε ζητή-

σει ενημέρωση, ενώ του ανέφερε ότι παρό-μοια ενημέρωση είχε γίνει και πριν από έναχρόνο περίπου.- Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ορίστηκανστην επιτροπή καταλληλότητας των γηπέ-δων ο κ. Καριώρης ως τακτικό μέλος και ο κ.Κυριακόπουλος ως αναπληρωματικό.- Όσον αφορά τον αγώνα Λαμπέτι - Κατάκολοαποφασίστηκε ομόφωνα όπως διεξαχθείσύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα.- Αποφασίστηκε ακόμη η μικτή προπαίδωντης Ηλείας να συμμετάσχει κανονικά στοανάλογο πρωτάθλημα, ενώ η ΕΠΣΗ θα συμ-μετάσχει στην τοποθέτηση ηλιακών συλλε-κτών στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γρα-φεία της, αρκεί να υπάρχει ομόφωνη απόφα-ση όλων των ενοίκων του κτηρίου.- Ακόμη αποφασίστηκε το β’ σκέλος τωνέργων του Ενωσιακού γηπέδου να δοθείστον κ. Μπακατσέλο που έκανε και την πιοσυμφέρουσα οικονομικά πρόταση.

Με ξένους διαιτητές μέχρι το τέλος Δάφνη - Λαμπέτι!

Page 22: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

22 Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ο Γκόφας θα βρει το γιατρικό!ΣΤΗΝ Προοδευτική προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τηνήττα στον Κορυδαλλό από το Ρούβα* ΤΟ προπονητικό δίδυμοΚαλαμάκης, Δρακωνάκης, ζήτησαν από τους παίκτες να μηναπογοητεύονται κι ο γενικός αρχηγός, κάποιος Φελλάς δήλω-σε* «ΠΑΜΕ στον Πύργο για να κερδίσουμε αυτό που χάσαμε μετο Ρούβα!»*** ΣΤΟ ίδιο μήκος κύματος είναι και ο Πανηλειακόςπου προσπαθεί να ξεπεράσει την ήττα- σοκ από τη Γλυφάδα* ΑΝείναι δυνατό εκατό φίλαθλοι εκείνοι, άλλοι τόσοι τουΠανηλειακού και με κερδισμένη τη μάχη της κερκίδας, η ομά-δα να μην πάρει ούτε τον πόντο της ισοπαλίας*** ΚΙ εδώ υπάρ-χουν προβλήματα* ΟΥΤΕ Αθανασόπουλος ούτε ο έναςΚαραχάλιος ούτε Κυριακίδης* Ο ΓΚΟΦΑΣ καλείται να βρει το…γιατρικό***

Δραματικό φινάλε στον έκτο όμιλο!ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ αγωνιστική στον 6ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και το φινά-λε αναμένεται δραματικό* ΠΡΟΕΧΕΙ για την ποδοσφαιρικήΗλεία η νίκη της Δόξας επί των πρωταθλητών του ομίλου* ΘΕΩ-ΡΩ ότι ο «μάγος» και «γητευτής» Τσίρκοβιτς έχει βρει το… φάρ-μακο* ΟΙ «Αετοί» έφτασαν στην… πηγή, είναι αδιανόητο να μηνπιουν νεράκι* ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ αγρυπνούν και μη νομίσουν εκεί στηδιοίκηση της Δόξας, πως παλεύει μόνον ο πρόεδρος και οισυνεργάτες του* ΕΙΝΑΙ κι ο… καμπίτης και κάποιοι άλλοι απόπίσω***

Ροντέο στον Αίαντα με τους προπονητές μιας χρήσηςΟ ΑΓΡΙΟΣ κόσμος της Α’ τοπικής προχωρεί στον «κολοφώνα» τηςδράσης του, καθώς απομένουν μόνον έξι αγωνιστικές* ΜΑΛΙΣΤΑμε το έμπα του ξανθού Απρίλη θα συμμαζευτεί το πρόγραμμα,ώστε στις 17 να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και να ξεκινήσειη διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή, αν βέβαια υπάρξει τέτοια,γιατί μετά Χριστόν προφήτης δεν υπάρχει* ΕΙΚΑΣΙΕΣ μπορούν ναγίνουν και φυσικά προβλέψεις*** Η 24η αγωνιστική περιλάμ-βανε δύο διπλά και λίγα ήταν* ΕΧΕΙ ανοίξει το παιχνίδι* ΑΛΛΑ δύοδιπλά αποσοβήθηκαν στο τσακ*** ΤΟ ένα διπλό το έφερε η«Μπάρτσα» στο Παλιοχώρι και της έδωσε ώθηση προς τα άνω*ΤΟ άλλο το έκανε το Σκουροχώρι, βυθίζοντας τους μικρούς«Αργοναύτες»* Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ δεν… τράβηξε* ΜΑΛΙΣΤΑ διαβάσα-με κι ένα μεσοβέζικο ευχαριστήριο, αμιγώς ειρωνικό από τονΑργοναύτη*** ΕΙΧΑΜΕ ακόμη δύο ισοπαλίες και τρεις άσους*ΥΠΗΡΞΑΝ δύο συγκλονιστικές ανατροπές (Προό- Αίας) και(Αργοναύτης – Λ. Αστήρ)* ΜΟΝΟ μία κόκκινη, δύο πέναλτι, δύοδοκάρια, ενώ σκόραραν δις οι Παναγόπουλος (Ηλειακός),Καρβουνιάρης, Τσαγκάρης, Αλιμπέου*** ΡΟΝΤΕΟ στη Γαστούνημε τους προπονητές* ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο Αντωνιάδης, συνέχισε οΑνδριόλας, ήρθε ο Χριστόπουλος, ακολούθησε ο Σταματάτος,πήγαμε στο Δανίκα κι επανήλθαν οι άνθρωποι στο Ζώη* ΟΛΑαυτά για να σωθεί ο ιστορικός Αγιαξ*** ΤΟΥΣ τα έχωσε όμως οΓιάννης Δανίκας* Ο ΑΓΡΙΟΣ κόσμος της Α’ τοπικής ποτέ δεν ησυ-χάζει*** ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Για την τεσσάρα που εισέπραξε το Λαμπέτι από τονΞενοφώντα, ένα και μόνο σχόλιο* ΟΤΑΝ στο α’ μέρος που παίζεις μπά-λα δεν σκοράρεις, τότε μην περιμένεις το τρένο* ΘΑ φύγει και θα σ’ αφή-σει στο σταθμό!*** ΑΥΡΙΟ πάλι μαζί***

Ο αιχμηρός

ΑιχμέςΑιχμές»

Πολύ σπουδαίες νίκες πέτυχαν χθες οιδυο εκπρόσωποί μας στην Α2 ΕΣΚΑΗ.Συγκεκριμένα η ΑΕ Λεχαινών στο

ΑΕΘΛΙΟΝ νίκησε στην παράταση τις Ιτιές με97-87 (κ.α. 78-78), ενώ ο Πύργος ’99 επι-κράτησε της Γαλήνης με 64-58.

Ίδρωσε… ο Πύργος ‘99Σε ένα παιχνίδι που ήθελε οπωσδήποτε τηνίκη η ομάδα του Πύργου στα πλαίσια της22ης αγωνιστικής της Α2 ΕΣΚΑΗ, πραγματο-ποίησε μέτρια εμφάνιση, αλλά τελικά τηνκατέκτησε με 64 - 58. Οι γηπεδούχοι τουΒασίλη Παπαδόπουλου ήταν σχεδόν σε όλοτο ματς με μικρή διαφορά μπροστά στο σκορ(Στο τέλος της δεύτερης περιόδου βρέθηκανγια δευτερόλεπτα 1 πόντο πίσω), αλλά μόλιςοι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν κατάφερναν ναδιατηρούν το μικρό προβάδισμα. Παρόλοπου στην τρίτη περίοδο προηγήθηκαν και με11 πόντους με λάθη και κακές άμυνες οι παί-κτες της Γαλήνης ξαναμπήκαν στο ματς.Επόμενο ματς με την ΕΑΠ εκτός την άλλη

Τετάρτη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17 - 16 , 37 - 30, 48 - 45 , 64 - 58ΠΥΡΓΟΣ 99 (Παπαδόπουλος):Στεφανόπουλος 3(1), Μάρκος , Μαντάς 4,Μάρρας , Παπαδόπουλος 17, Κουρκούτας11(3), Κόλλιας 6(2), Διαμαντόπουλος 10,Τριανταφύλλης 13(2).ΓΑΛΗΝΗ(Κρίθης): Κρίθης 2, Μερμυγκας16(4), Καλλιαντέρης 4, Λαλιώτης 6,Διαμαντόπουλος 19(1), Μέτσο 6, Μακρής 5.

Σπουδαία νίκη στην παράταση για ΑΕΛΗ ΑΕ Λεχαινών πήρε σπουδαία νίκη στηνπαράταση απέναντι στις Ιτιές με 97-87, ενώ οκανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος με78-78.Τα 10λεπτα: 14-12, 17-22, 20-20, 27-24, 19-9Οι πόντοι της ΑΕΛ: Τσακουμάκος Στ. 6,Παπαδόπουλος 40 (5), Στεφανίδης 10 (2),Μανωλόπουλος 19, Κολιόπουλος 1, Μάρκου21, Καράμπαλης, Τσακουμάκος Γ.

Με δυνατό αγωνιστικό Σαββατοκύριακοξεκινάει ο Νίκος Τσέλος την αγωνιστική χρο-νιά 2013 με το ανανεωμένο και ακόμα πιο

δυνατό SEAT 124, με μεγάλο στόχο μιαθέση στους καλύτερους οδηγούς drift στηνΕλλάδα μετά απο την 5η θέση που κατέ-

κτησε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα DriftWars 2012. O Tσέλος το Σάββατο θα βρεθείστην πίστα της Καρτμάνια στη Πάτρα για ναπάρει μέρος στον αγώνα πρωταθλήματοςDrift Wars 2013. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις4:00 το απόγευμα και αναμένεται έντονοςσυναγωνισμός διότι είναι ο πρώτος αγώναςγια το 2013 και θέλει μια καλή θέση ανά-μεσα στους καλύτερους οδηγούς drift αποόλη την Ελλάδα.Την Κυριακή ο Ηλείος οδηγός θα πάρειμέρος στον αγώνα φιλανθρωπικού σκοπούπου θα πραγματοποιηθεί στην πίστα τηςΛιθακιάς στην Ζάκυνθο τον οποίο διοργα-νώνει η τοπική λέσχη ΑΛΕΖ για το ΣύλλογοΦίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Ο Τσέλοςδηλώνει για άλλη μια φορά παρών σε τέτοι-ες προσπάθειες και καλεί όσους φίλους επι-θυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια γιααυτά τα παιδιά.

Α2 ΕΣΚΑ-Η Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σπόρτιγκ-Σφήκα 70-52

Αραχωβίτικα/Ακταίο-Αχαιός ΄47 73-89

παρ. (κ.α. 71-71)

Πατρέας-ΕΑΠ 54-48

Πύργος ΄99-Γαλήνη 64-58

ΑΕ Λεχαινών-Ιτιές 97-87

παρ. (κ.α. 78-78)

Αχαιός Σαραβαλίου-Δικέφαλος 48-61

Η αναμέτρηση Πυρσός-Ληξούρι θα διεξαχ-

θεί στις 24 Μαρτίου

Η Βαθμολογία (Σε 22 αγώνες)

Σπόρτιγκ 1584-1256 42

————————————

Αχαιός ΄47 1466-1309 41

ΕΑΠ 1290-1175 37

Πατρέας 1336-1233 37

Σφήκα 1348-1252 37

—————————-——

Αραχωβίτικα-

Ακταίο 1421-1290 35

Δικέφαλος 1277-1320 32

ΑΕ Λεχαινών 1348-1410 32

Ιτιές 1510-1478 31

Πύργος ΄99 1211-1276 31

Ληξούρι 1263-1272 27

Αχαιός Σαρ. 1150-1330 27

——————-——-———

Πυρσός 1170-1425 25

Γαλήνη 1208-1482 25* Πυρσός και Ληξούρι έχουν ένα παιχνί-δι λιγότερο.

Δύσκολες αλλά σπουδαίεςνίκες για ΑΕΛ, Πύργο ’99

Σε Πάτρα και Ζάκυνθο ο Τσέλος

Page 23: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 23

Μικτή προπαίδων

Καλούνται από τουςΕ ν ω σ ι α κ ο ύ ςΠροπονητές κ. κ. ΑΝΤΩ-ΝΙΑΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ καιΧ Ρ Υ Σ Α Ν Θ Α Κ Ο Π Ο Υ Λ ΟΑΝΤΩΝΙΟ για προπόνη-ση την Τρίτη 26/3/2013και ώρα 4:30 μμ στοΕνωσιακό Γήπεδο οιπαρακάτω ποδοσφαιρι-στές: της ΜικτήςΟμάδας ΠροπαίδωνΕΠΣ Ν. Ηλείας:

Κάλεσμα σε προπόνηση

ΕΠΙ μιάμιση ώρα το προχτεσινό συμβούλιο τηςΕΠΣ αναλώθηκε στη συζήτηση, σχετικά με τοεμπάργκο των διαιτητών στις ομάδες Δάφνη καιΛαμπέτι.Είχε προηγηθεί πριν δέκα ημέρες ατέρμων συζή-τηση στην επιμορφωτική των διαιτητών.Ακολούθησε άλλη συζήτηση μεταξύ τηςΕπιτροπής Διαιτησίας και των εκπροσώπων τωνδύο σωματείων την περασμένη Τετάρτη στα γρα-φεία της ΕΠΣΗ, η οποία ήταν «ήξεις- αφήξεις».Μάλιστα το σωματείο Ολυμπιακός Λαμπετίου,κατόπιν τούτου, προσκόμισε έγγραφο, πως δενεπιθυμεί στις έξι εναπομείνασες αγωνιστικέςΗλείους διαιτητές! Αν καταλάβαμε καλά και ηΔάφνη δεν είχε αποκρυσταλλώσει άποψη.

Η εισήγηση ΠλευριάΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ το λόγο ο Χρίστος Πλευριάς μεεμπεριστατωμένη εισήγηση ζήτησε άρση τουκωλύματος των διαιτητών και τον ακολούθησανοι Τσάμης, Φωτόπουλος.Ο Γ.Γ. Πάνος Κατσώλης μίλησε για λάθος χειρι-σμούς. Ο ίδιος υποστήριξε, πως 3 μήνες, όταντέθηκε το θέμα εισηγήθηκε το κώλυμα να ισχύ-σει για 4 αγωνιστικές και δεν εισακούστηκε.Αποδείχτηκε ότι δε χειριστήκαμε σωστά το θέμα.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ η εισήγηση του προέδρου της ΕΠΣ,Άρη Κουλούρη που ήταν η εξής: «Παραμένει τοκώλυμα στο δύο ομάδες. Εφόσον υπάρξει πρό-βλημα εξεύρεσης διαιτητών από όμορες ΕΠΣ,τότε ο αγώνας θα καλύπτεται με αξιολογημένοντόπιο διαιτητή». Με τη δεύτερη παράγραφο δια-φώνησε ο Κατσώλης και τελικά με ψήφους υπέρεπτά και κατά τρεις παραμένει το εμπάργκο στασωματεία Δάφνη και Ολυμπιακός Λαμπετίου καιη… ζωή συνεχίζεται».

Οι διαιτητές του ντέρμπιΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ορίζει τους διαιτητές του αγώναΠΑΟΒ- ΑΣΤΕΡΑΣ. Λογικά ρέφερι θα είναι ο ΜάριοςΛαμπρόπουλος που δεν έχει υποχρεώσεις στηΣουπερλίγκα. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο θαέχει σεμινάριο για όλους τους διαιτητές στηνΑθήνα, οπότε θα πάει φρέσκος στο ντέρμπι.Βοηθοί λογικά θα είναι δύο εκ των Σταθόπουλου,Πήττα, Παπαδόπουλου.

Οι ορισμοί ΣΤΟ πρώτο του φετινό παιχνίδι στη Β’ εθνικήορίστηκε ο Βασίλης Αποστολόπουλος(Παναιτωλικός- Επανομή). Ο ένας βοηθός του θαείναι ο Σφυρής. Όπως βλέπουμε «καθάρισε» οΠρόεδρός του!

ΣΤΗΝ Τρίπολη θα βρεθεί εξάλλου ο Γρηγ.Ηλιόπουλος, παρατηρητής διαιτησίας στον αγώ-να Παναρκαδικός- Πάμισος.

Η «παράγκα»ΔΕΝ πολυκατάλαβα το σχόλιο συναδέλφου περίτην «παράγκα» του Παναγόπουλου και τις σχέ-σεις Κουλούρη – Σαρρή- ΕΠΟ. Δεν κατέχει πλή-ρως το θέμα. Δεν έχει ασχοληθεί και μπλέκει ταπράγματα. Η παράταξη Β. Παναγόπουλου επιθυ-μεί να σφυρίζουν οι διαιτητές της ΕΠΣ Ηλείας κιόχι μόνον όσοι διαθέτουν «μέσο» στα στεγανάτης ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Μικρά ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο Μάριο Λαμπρόπουλο είχε το

τελευταίο τεύχος του περιοδικού REFEREE.Μεγάλη συνέντευξη του κορυφαίου διαιτητή μας.Στην κυριότερη ερώτηση σχετικά με τηνκαχυποψία που υπάρχει για τους διαιτητές οΜάριος απάντησε: «Δεν υπάρχει διαιτητής πουδρα με σκοπιμότητα, όπως λένε μερικοί». ΠΟΛΛΕΣ φορές έχουμε αναφέρει, πως ηαχίλλεια πτερνα της φετινής διαιτησίας είναι τοπρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Στα παιχνίδια τηςπερασμένης Τετάρτης απέτυχαν στον πειθαρχικόέλεγχο δύο από τους καλύτερους διαιτητές. Ο Γ.Κυριαζής τα έκανε μαντάρα στον αγώναΑΜΠΕΛΩΝΑΣ- ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ, αδικώντας τουςφιλοξενούμενους, ενώ ο Γ. Μαρκαντωνάτος τοπαράκανε με τις κόκκινες κάρτες στον αγώναΘΡΙΑΜΒΟΣ- ΘΥΕΛΛΑ, δείχνοντας τρεις σε παίκτεςτης Θύελλας! ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ 6 αγωνιστικές στην Α1. Καλόείναι η Επιτροπή ν’ αποφεύγει άστοχουςορισμούς. Στον αγώνα πχ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- ΠΑΟΒδεν είχε θέση ο νεαρός Τσάκαλης, καθώς τουλείπει η εμπειρία. Έκανε το λάθος κι αλλοιώθηκετο αποτέλεσμα του αγώνα. ΜΙΛΩΝΤΑΣ στην ΟΡΤ ο πρόεδρος των Ηλείωνπροπονητών Άρης Ρουμελιώτης είπε καλά λόγιαγια τους διαιτητές. Είπε συγκεκριμένα: «Η ομάδαμου έχει κάνει επτά ήττες. Στις 6 απ’ αυτές οιδιαιτητές ήταν άψογοι. Αντίθετα έχουμε παράπονασε αγώνες που κατακτήσαμε τη νίκη. Υπάρχουν 6-7 διαιτητές που μπορούν να σταθούν αξιόλογαστις εθνικές κατηγορίες». ΑΠΟ τα τερτίπια των διαιτητών. Άλλος ξεχνάεντελώς να γράψει στο ΦΑ τους σκόρερς. Άλλοιγράφουν ως σκόρερς, άλλους αντ’ άλλων!

Π.Κ.Τ.

ΧΩΡΙΣ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ

Συνεχίζεται το κώλυμα σε Δάφνη, Λαμπέτι!

Παράπονα φιλάθλων ΑΟ Χελιδόνια

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ, παλιός ποδοσφαιριστής του ΑΟΧελιδονίου και οι φίλαθλοι που ακολούθησαν την ομάδα δια-τυπώνουν τις παρακάτω απόψεις:ΕΠΕΙΔΗ δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα κάποια περίεργαπου συμβαίνουν στα γήπεδα. Επειδή ορισμένοι διαιτητές με τακαμώματά τους προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, χρειάζε-ται κάποτε να βγαίνουν στη δημοσιότητα, μπας και βελτιωθούνμελλοντικά.Ο κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ με τις αποφάσεις και παραλείψεις του στον αγώ-να ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ – ΧΕΛΙΔΟΝΙ μας προκάλεσε φρικτά. Τον ακο-λούθησε με τις υποδείξεις του ο βοηθός Φτερνιάτης στον οποίουπεδείκνυε παράγοντας των γηπεδούχων τι να κάνει. Τραγικήδυάδα που εξέθεσε αυτούς που τους όρισαν στον αγώνα. ΜΗΠΩΣ τελικά ο κ. Κυριαζής είχε τύψεις από περσινά συμβάν-τα στο γήπεδο Καλλικώμου που στοίχισαν τους μείον 5 στουςαντιπάλους μας;ΡΩΤΑΜΕ, ώστε να τον προβληματίσουμε, αν βέβαια, διαθέτεισυνείδηση.

Τους γνωρίζετε; Όχι βέβαια είναι διαιτητές από τη Λακωνία που θα συνεχίσουν να σφυρίζουν τη Δάφνη και το Λαμπέτι!

Page 24: ΠΡΩΙΝΗ 22/3/2013

24 ÐñùéíÞ

Α ι χ μ έ ς

Ρώσικη ρουλέταΜε τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, την Κύπρο να βρί-σκεται κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, τις τράπε-ζες της για μία ακόμα ημέρα κλειστές και την Ευρώπη νακρατάει στάση αναμονής –εν πλήρη ανησυχία φυσικά-, ηαγωνιώδης προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης φαίνε-ται να εστιάζεται στην εξεύρεση μεγάλου μέρους των 5,8δισ. ευρώ, από άλλες πηγές.Αυτό είναι το ποσό που η ευρωζώνη απαιτεί προκειμένουνα δώσει το πράσινο φώς για την επιπρόσθετη βοήθειαύψους 10 δισ. ευρώ.Τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο, το περίφημο σχέδιοΒ’ ράβεται και ξηλώνεται μέσα σε ένα κλίμα ανησυχητικής

ρευστότητας με επικρατέστερητην εκδοχή για ένα σαφώς πιοήπιο κούρεμα καταθέσεων άνωτων 100.000 ευρώ , σε συνδυα-σμό με τη σύσταση ενός επενδυ-τικού ταμείου, που θα συγκεν-τρώνει περιουσιακά στοιχεία τουκράτους και της εκκλησίας.Οι διαβουλεύσεις στο παρασκή-νιο δίνουν και παίρνουν σε μιαπραγματικά πολύ κρίσιμη

καμπή για μία χώρα που μέχρι πριν από λίγο καιρό διέθε-τε ένα από τα πιο προνομιούχα για τις καταθέσεις τραπεζικάσυστήματα.Η προκλητική, σκληροπυρηνική γερμανική συνταγή προ-καλεί κραδασμούς και ανασφάλεια σε σύσσωμο τον ευρω-παϊκό νότο που πλήττεται από την κρίση και στο βάθος τουτούνελ μοιάζει να μην φαίνεται τίποτα περισσότερο από έναεξαιρετικό ευρωπαϊκό …αδιέξοδο.Το λάθος τους ήταν τεράστιο όσο κι αν δεν θέλουν να τοπαραδεχθούν και η περίπτωση της Κύπρου επαληθεύει μετον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως το ζητούμενο για τουςΓερμανούς δεν είναι άλλο από την μονοπωλιακή εκμετάλ-λευση των ενεργειακών κοιτασμάτων του νησιού.Η Κύπρος ήταν απλά το μέσο για να «χτυπήσουν» το μεγά-λο αντίπαλό τους στην περιοχή που δεν είναι άλλος από τηνπανίσχυρη σ’ αυτό τον τομέα Ρωσία… Κι αυτό θα ήταν χρήσιμο να μην το ξεχνά η Ευρώπη… ΗΡωσία άλλωστε δεν έχει πει ακόμα ούτε καν την πρώτη τηςλέξη.

Γράφει ο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΗΓΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Στα πλαίσια του Προγράμματος Πρόληψης τηςΧρόνιας Νεφρικής Νόσου, σας ενημερώνουμε ότιστην ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣΙΑΤΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ κάθε ΤΡΙΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ θα πραγ-ματοποιείται κατόπιν ραντεβού δωρεάν κλινική εξέ-ταση και εργαστηριακός έλεγχος.Οι ενδιαφερόμενοι (άτομα Υπερτασικά, μεΣακχαρώδη Διαβήτη, οικογενειακό ιστορικόΝεφρικής Νόσου και με γνωστή Νεφροπάθεια), πουεπιθυμούν να εξεταστούν, παρακαλούνται να επικοι-νωνήσουν για ραντεβού καθημερινά από τις 9:00π.μ. -15:00 μ.μ. εκτός (Σαβ/κου) στα τηλέφωνα2622027627, 2622027357 και 6970008723.

ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ

ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Αντιμέτωποι με πρόσθετους φόρουςέως και 45% βρίσκονται από χθεςχιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι

έβγαλαν την περίοδο 2009-2011 δισεκα-τομμύρια ευρώ κεφαλαίων σε τράπεζεςτου εξωτερικού αλλά δεν κατάφεραντελικά να δικαιολογήσουν την «ψαλίδα»σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματάτους.

Στο προσκλητήριο της ΓΓΠΣ για υποβο-λή συμπληρωματικών δηλώσεων αντα-ποκρίθηκε μόλις ένας στους δύο φορολο-γουμένους οι οποίοι έλαβαν το σχετικόραβασάκι και τώρα αρχίζουν να ράβονταιτα κοστούμια των έξτρα φόρων ενώ προ-ετοιμάζεται σαφάρι για τον εντοπισμό

αυτών που γύρισαν την πλάτη. Από τους 24.710 φορολογουμένους

στους οποίους εστάλησαν ειδοποιητήριαοι 13.710 υπέβαλαν πρόσθετα στοιχείαείτε αποκαλύπτοντας αδήλωτα εισοδήμα-τα είτε επιχειρώντας να καλύψουν τις δια-φορές. Τώρα, οι υπηρεσίες του υπουργεί-ου Οικονομικών καλούνται να ξεχωρίσουντην ήρα από το σιτάρι και να βεβαιώσουνπρόσθετους φόρους σε όσους θα αποδειχ-θεί τελικά ότι επιχείρησαν να γλιτώσουνβγάζοντας στο εξωτερικό κεφάλαια για ταοποία δεν έχουν πληρώσει φόρους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι απότα 24.710 ειδοποιητήρια, 8.500 επιστο-λές γύρισαν πίσω χωρίς αποδέκτη. Αφού

ξεκαθαρίσουν οι πιο εύκολες υποθέσειςστις οποίες θα επιβληθούν πρόσθετοιφόροι, για τους 8.500 φορολογουμένουςθα αναζητηθούν οι συνυπόχρεοι, θα επι-στρατευθούν κατασχέσεις περιουσιακώνστοιχείων και γενικότερα κάθε μέσο πουδίνει ο νόμος προκειμένου να εισπραχ-θούν φόροι για κεφάλαια τα οποία κρατή-θηκαν μακριά από τα μάτια της Εφορίας.

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι φάκε-λοι 2.500 φορολογουμένων οι οποίοιενώ έλαβαν το ραβασάκι δεν έχουν κάνεικαμία κίνηση. Ορισμένοι εξ αυτών εκτιμά-ται ότι έχουν ζητήσει «προσωπική»παράταση, πέραν της 20ής Μαρτίου απότην εφορία τους.

Που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους

Εξτρα φόρος 45% για όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό