ΣΗΜΕΡΑ 22-6-2012

24
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΦΥΛΛΟ 882 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 - ΤΙΜΗ 1 € ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Χρ. Μελέτης: Χρειαζόμα- στε τους πολίτες δίπλα μας (σελ.6) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Φάπα στη Τουρκία για Ίβρο-Τένεδο (σελ.10) Εκτεταμένες καταστροφές προκά- λεσε σε εκατοντάδες βερικοκιές, τις οποίες κυριολεκτικά ξερίζωσε, ισχυ- ρότατη ανεμοθύελλα που έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης περιοχές της Αργολίδας. Ειδικότερα στην πε- ριοχή του Νέου Ηραίου επλήγησαν εκτάσεις με βερικοκιές, ενώ και ένα θερμοκήπιο με κολοκυθιές κτλ. έπα- θε πολύ μεγάλες ζημιές εξ’ αιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έφθα- σαν μέχρι και τα 10 μποφόρ. (σελ.15) 10 μποφόρ χτύπησαν τους παραγωγούς Το βάρος στη καθημερι- νότητα ζητούν οι πολίτες (σελ.3) Ξεκίνησαν τα εισιτήρια δι- αρκείας του Διομήδη (σελ.15) Σειρά σεμιναρίων από το δήμο Μονεμβάσιας (σελ.16) Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την 5η Νεμεάδα που αρχί- ζει σήμερα (σελ.5) Απελπιστική η κατάσταση με τους τρίτεκνους και την φορολόγηση (σελ.6) Ένοπλη ληστεία στη Μεσ- σηνία (σελ.4) Διαβάστε ακόμα: Ξεκίνησε το Αρκαδικό Πανόραμα (σελ.11) Μαροκινός σκότωσε ομοεθνή του Λακωνία Νέος υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος Κορυφαία επιλογή Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται την θέση του υπουργού Υγείας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό υπουρ- γείο το οποίο καλείται άμεσα να διαχειριστεί- και να λύσει-σειρά θεμάτων που άπτονται τόσο με τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά φυσικά και με το παρεχόμενο επίπεδο υπηρεσιών Υγείας για τον Ελληνικό λαό από το ΕΣΥ. Με την τοποθέ- τηση στο Υπουργείο Υγείας ενός στελέχους με ξεχωριστό πολιτικό ειδικό βάρος και εκ των στενότερων συνεργατών του ο Αντώνης Σαμα- ράς δείχνει πόσο ψηλά έχει προσδιορίσει στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης την ποι- ότητα ζωής των Ελλήνων, η οποία έχει βάναυ- σα πληγεί τα τελευταία χρόνια. Τον κ. Λυκουρέ- ντζο θα πλαισιώνει ως υφυπουργός ο έμπειρος στην συγκεκριμένη θέση και ιατρός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς.

description

Η εφημερίδα της Πελοποννήσου

Transcript of ΣΗΜΕΡΑ 22-6-2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΣΗΜΕΡΑΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΦΥΛΛΟ 882 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 - ΤΙΜΗ 1 €

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΧρ. Μελέτης:

Χρειαζόμα-

στε

τους πολίτες

δίπλα μας (σελ.6)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ

Φάπα στη Τουρκία για Ίβρο-Τένεδο

(σελ.10)

Εκτεταμένες καταστροφές προκά-λεσε σε εκατοντάδες βερικοκιές, τις οποίες κυριολεκτικά ξερίζωσε, ισχυ-ρότατη ανεμοθύελλα που έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης περιοχές της Αργολίδας. Ειδικότερα στην πε-ριοχή του Νέου Ηραίου επλήγησαν εκτάσεις με βερικοκιές, ενώ και ένα θερμοκήπιο με κολοκυθιές κτλ. έπα-θε πολύ μεγάλες ζημιές εξ’ αιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έφθα-σαν μέχρι και τα 10 μποφόρ.

(σελ.15)

10 μποφόρ χτύπησαν τους παραγωγούς

Το βάρος

στη

καθημερι-

νότητα

ζητούν

οι πολίτες (σελ.3)

Ξεκίνησαν τα εισιτήρια δι-αρκείας του Διομήδη

(σελ.15)

Σειρά σεμιναρίων από το δήμο Μονεμβάσιας

(σελ.16)

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την 5η Νεμεάδα που αρχί-ζει σήμερα

(σελ.5)

Απελπιστική η κατάσταση με τους τρίτεκνους και την φορολόγηση

(σελ.6)

Ένοπλη ληστεία στη Μεσ-σηνία

(σελ.4)

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκίνησε το Αρκαδικό Πανόραμα

(σελ.11)

Μαροκινός σκότωσε ομοεθνή του Λακωνία

Νέος υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Κορυφαία επιλογή

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται την θέση του υπουργού Υγείας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό υπουρ-γείο το οποίο καλείται άμεσα να διαχειριστεί-και να λύσει-σειρά θεμάτων που άπτονται τόσο με τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά φυσικά και με το παρεχόμενο επίπεδο υπηρεσιών Υγείας για τον Ελληνικό λαό από το ΕΣΥ. Με την τοποθέ-τηση στο Υπουργείο Υγείας ενός στελέχους με ξεχωριστό πολιτικό ειδικό βάρος και εκ των στενότερων συνεργατών του ο Αντώνης Σαμα-ράς δείχνει πόσο ψηλά έχει προσδιορίσει στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης την ποι-ότητα ζωής των Ελλήνων, η οποία έχει βάναυ-σα πληγεί τα τελευταία χρόνια. Τον κ. Λυκουρέ-ντζο θα πλαισιώνει ως υφυπουργός ο έμπειρος στην συγκεκριμένη θέση και ιατρός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΣΗΜΕΡΑΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εκδότης • Δ/ντής:

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΠΠΟΣ

Ιδιοκτησία:

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.

Σύμβουλος Έκδοσης:

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΣΟΥΡΗΣ

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΟΥΒΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΟΓΛΟΥ

Συντακτική Ομάδα:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ

Αρθρογραφούν:

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ, ΖΩΗ ΘΑΝΑΣΗ

Creative Director:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΠΑΤΣΕΛΗΣ

Εμπορική διεύθυνση:

“All About” τηλ: 6942 554684

Δ/νση:Τέρμα Αγ. Άννης - 20100

Κόρινθος, τηλ. 27410-75726 &

fax: 27410-84423

E-mail: [email protected].

Διανέμεται από την ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.

ΚΩΔ. 2803

ΣΗΜΕΡΑσελ. 2

Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο.

Δέλεαρ & σοφίας γέλωτος Από τον εκπαιδευτικό

Θεόδωρο Σερεμετάκη

Βρέθηκαν μια μέρα στη Κόλαση ένας Έλληνας , ένας Αμερικανός και ένας Ινδός. Τους συναντάει ο Διάβολος και τους λέει. Σε όλους που έρχονται εδώ δίνω μία ευκαιρία να μεταφερθούν σ τ ο Παράδεισο. Και βγάζει ένα τεράστιο μαστίγιο λέγοντας : « όποιος θα αντέξει τρία χτυπήματα χωρίς να φωνάξει φεύγει στον Παράδεισο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε για ασπίδα ό,τι θέλετε.Πρώτος βγαίνει ο Αμερικανός.Τι θα έχεις για ασπίδα; Ρωτάει ο Διάβολος.Ο αμερικανός σηκώνει μια τεράστια πέτρα και λέει «είμαι έτοιμος».Σηκώνει ο Σατανάς το μαστίγιο, χτυπάει μια φεύγει η πέτρα, χτυπάει δεύτερη.φωνάζει σαν τρελός ο αμερικάνος.Επόμενος, λέει ο Σατανάς .Βγαίνει ο Ινδός.Τι θα έχεις για ασπίδα;Τίποτα! -λέει ο Ινδός-80 χρόνια γιόγκα έκανα και δεν νιώθω πόνο σωματικό ποτέ!Πρώτο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσσσς»Δεύτερο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσσς»Τρίτο χτύπημα. Ο ινδός «σσσσσς»« Α να πάρει!!!» κάνει ο Διάβολος «πρώτη φορά αντέχει κάποιος τρία χτυπήματα. Λοιπόν λέει είσαι ελεύθερος να πας στον παράδεισο.»ΟΧΙ, λέει ο Ινδός, θέλω να μείνω και να δω. Σε όλα τα ανέκδοτα ο Έλληνας την βγάζει καθαρή, θέλω να δω τώρα πώς θα ξεμπερδέψει!Εντάξει, μείνε. Λοιπόν τι θα χρησιμοποιήσεις για ασπίδα; Ρωτάει τον Έλληνα ο Διάβολος.Και απαντάει ο δικός μας : «Ε ΤΙ, ΤΙ, ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΦΥΣΙΚΑ!»

Ο Ινδός , ο Αμερικανός και ο Έλληνας στην Κόλαση...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Η χώρα απέκτησε Πρωθυ-πουργό και Κυβέρνηση και οι πολίτες πλέον κωδικοποιούν και ιεραρχούν τι μπορεί να γίνει άμεσα . Εκείνο που κυ-ριαρχεί από το ρεπορτάζ του Σήμερα είναι η νέα Κυβέρνη-ση να ρίξει το βάρος στην κα-θημερινότητα. Με μέτρα που δεν κοστίζουν μπορούμε να ανακουφίσου-με τους ασθενέστερους είναι αυτό που στέλνουν ως μήνυμα . Και εκεί που θα δοκιμαστεί η νέα κυβέρνηση είναι στο πως θα διαχειριστεί την νέα πραγ-ματικότητα . Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια υπομονής από τους πολίτες και αυτό το γνωρίζει καλά και ο νέος Πρω-θυπουργός αλλά και οι συνεργάτες τουΤα κυρίαρχα θέματα που βάζουν ψηλά στην ατζέντα οι πολίτες είναι η στήριξη των ασθενέστερων , η κατα-πολέμηση της ανεργίας με πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση αλλά και το πάγωμα των τιμών είτε σε ρά-φια των σούπερ μάρκετ , είτε των λο-γαριασμών των ΔΕΚΟ . Μείζον ζήτημα η προστασία του Πο-λίτη και η ανάσα στους χαμηλοσυ-νταξιούχους Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι η πάταξη της εγκληματικότητας , να

αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλει-ας αλλά και να ηρεμήσουν οι πολίτες στις γειτονιές . Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι δυνατόν να μην μπο-ρούν να κοιμηθούν νύχτα μέρα ήσυ-χοι οι πολίτες . Θα πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή πλεύσης για να βρού-με λύση . Τα προβλήματα είναι κοινά ούτε πράσινα , ούτε κόκκινα , ούτε μπλε . Με αυτήν την λογική θα μπο-ρέσουμε να βρούμε την χρυσή τομή . Δεν μπορεί να κυριαρχεί ο φόβος σε όλην την χώρα να κινδυνεύουν οι ηλι-κιωμένοι ανά πάσα στιγμή . Πολύ ση-μαντικό επίσης είναι να στηριχτούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξι-ούχοι . Δεν πετούν στα σύννεφα γνω-

ρίζουν τις δυσκολίες αλλά υπάρχουν και κόκκινες γραμμές δεν μπορούν να μειωθούν άλλο ειδικά οι χαμηλές συντάξεις . Θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική μέριμνα για όσους έχουν πληγεί περισσότερο . Να ανασάνουν για να μπορέσουν να πιστέψουν ότι υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη . Όχι άλλα χαράτσια – Δίκαιος κατα-μερισμός των φορολογικών βαρών Οι πολιτικές ηγεσίες είχαν δεσμευτεί να αποκαταστήσουν έστω και στα-διακά την φορολογική αδικία . Δεν αντέχουμε νέα χαράτσια τόνισαν οι πολίτες να κληθούν να πληρώσουν αυτοί που μονίμως την κάνουν …με ελαφρά πηδηματάκια .

Καλύτερα 3 κόμματα στην Κυβέρνη-ση αν αποφασίσουν να δουλέψουν υπεύθυνα …Η προγραμματική συμφωνία 3 κομ-μάτων για να συνεργαστούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας εφόσον μπο-ρέσουν υπεύθυνα και ρεαλιστικά να προχωρήσουν σε τομές και μεταρ-ρυθμίσεις χωρίς να φοβούνται το πο-λιτικό κόστος . Οι πολίτες να δείξουν μια μικρή ανοχή εφόσον δουν χειρο-πιαστά αποτελέσματα αλλιώς με λό-για δεν κτίζονται …παλάτια …. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε κατάμα-τα τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις ….

3ΣΗΜΕΡΑ

25854

Το βάρος στην καθημερινότητα ζητούν οι πολίτες από την νέα κυβέρνηση

Ανεργία – Ακρίβεια – Εγκληματικότητα και ανακούφιση των ασθενέστερων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 20124 ΣΗΜΕΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των Αστυνο-μικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλλη-ψη δύο αγνώστων δρα-στών, οι οποίοι χθες και πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνί-ας, αφού μπήκαν σε σπί-τι ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού, στο όποιο βρισκόταν και η 64χρο-νη σύζυγός του, με την απειλή μαχαιριού και λοστού, άσκησαν σωμα-τική βία τραυματίζοντας ελαφρά των 68χρονο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά, δυο κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Τις αστυ-νομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.

Ξεκινά σήμερα Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Σπάρτη

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας έχοντας την Προεδρία της Οργανωτι-κής Επιτροπής (η οποία αποτελείται από τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους Πελοποννήσου και Μεσολογγίου Αι-τωλοακαρνανίας) διοργανώνει το 13ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στις 22-23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 στις αίθουσες του Πανεπιστημίου της Σπάρτης.Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτρο-πής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Ε.Κ.Π.Α κ. Ιατρού Ιωάννης.Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι «Αισθητι-κή ζώνη-προβληματισμοί και σύγχρο-νες λύσεις».Έχουν προσκληθεί και θα αναπτύξουν τα θέματα του εν λόγω Συνεδρίου δι-ακεκριμένοι Καθηγητές των Οδοντι-ατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και εκλεκτοί επιστήμονες-ομιλητές του κλάδου.

Ψήφισμα του Δ.Σ Γορτυνίας για τον άδικο χαμό της κόρης του πρώην Δημάρχου Ηραίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας συγκλήθηκε εκτάκτως χθες Πέμπτη 21 Ιουνίου στη Δημητσάνα στο άκουσμα της τραγικής είδησης πως ένα από τα μέλη του, ο Δημοτικός Σύμβουλος πρώην Δήμαρχος Ηραίας Σταύρος Χριστόπουλος, θρηνεί το χαμό του παιδιού του.Με ομόφωνο ψήφισμα ο Δήμαρχος Ιωάννης Γιαννόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας και εκ μέρους όλων των συνεργατών του Δήμου, εκφράζει θερμά συλλυπη-τήρια στην οικογένεια του Σταύρου Χριστοπούλου.Εκφράζει τη λύπη του για τον άδικο χαμό της νεαρής Μα-ριάνας Χριστοπούλου που μόλις ξε-κινούσε τη δική της πορεία στη ζωή, ενός ακόμη παιδιού της Γορτυνίας.Σε ένδειξη συμπαράστασης αποφάσισε να στείλει στην κηδεία της Μαριάνας Χριστοπούλου στεφάνι και να παρα-στούν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρού και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε κοι-νά Περίπτερα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Κυνουρίας θα πάρουν μέρος στην έκθεση Αρκαδι-κό Πανόραμα από σήμερα 20 Ιουνίου ως και της 25 Ιουνίου διαφημίζοντας της ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της Νότιας Κυνουρίας και τα τοπι-κά μας Προϊόντα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό της καθημερινές από τις 18.00μμ. ως και 22.00μμ. και το Σαββατοκύριακο από τις 10.00πμ. ως και 22.00μμ.Το στήσιμο και την επιμέλεια των Περιπτέρων είχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρού κ. Δημήτρης Κουνιάς ο Αντι-πρόεδρος κ. Χριστόφορος Ντουζέ-νης και το Μέλος του Δ.Σ κ. Αντώνης Μαλιάρας από την μεριά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας επιμελήθηκε ο κ. Γρηγόρης Ντάσκας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρού και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας στο “Αρκαδικό Πανόραμα”

Ληστεία στη Μεσσηνία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Αθλητές απο 104 χώρες του κόσμου, θα βρεθούν στην Αρχαία Νεμέα απο τις 22 έως τις 24 Ιουνίου για να κοι-νωνήσουν τις συνήθεις της Αρχαίας Ελλάδας, για να αγωνιστούν και να τιμηθούν όπως έκαναν τότε. Η 5η Νεμεάδα αναβιώνει για ακόμα μια φορά , στοα ρχαίο στάδιο, στο ναό του Διός, στον τόπο οπου άοκνα καθημερινά εδώ και χρόνια εργάζε-ται ο καθηγητής Στέφανος Μίλλερ.

Η φετινή διοργάνωση των Νέμεων αγώ-νων είναι ξεχωριστή. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν 3 ημέρες καιόχι μια με την 1η ημέρα να ανάβει ο βωμός και να πραγματοποιείται μια μεγαλόπρεπη τελετή. Οι αθλητές που θα τρέξουν το Σάββατο θα λάβουν στο τέλος ένα στε-φάνι αγριοσέλινο μονάχα και την ικανο-ποίηση πως έτρεξαν σαν Αρχαίοι Έλλη-νες. Κια όπως εκείνοι έτρεχαν ξυπόλη-τοι έτσι θα τρέξουν και οι Έλληνες του κόσμου στοα ρχαίο στάδιο το Σάββατο.Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την τελετή έναρξης τηνΠαρασκευή 22 Ιου-νίου, στις 7 μ.μ., της οποίας κορυφαίο γεγονός θα είναι η αφή της Φλόγας στο Βωμό του Νεμείου Διός και το στεφά-νωμα της Νεμέας από την Εκεχειρία. Ως γνωστόν, στην αρχαία Ελλάδα η Εκεχειρία προστάτευε και συμβόλιζε το πνεύμα διεξαγωγής των αγώνων σε καθεστώς ειρήνης. Όπως στην αρχαία Ελλάδα, η Εκεχειρία προστάτευε και συμβόλιζε το πνεύ μα των ειρηνικών αγώνων.Το Σάββατο 23 Ιουνίου θα δι-ατεθεί αποκλειστικά για τους αγώνες δρόμου όσων δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 15 Μαΐου το αργότερο . Θα διεξα-χθούν οι αγώνες ταχύτητας εκατό μέ-τρων«στάδιο» και ο «μακρύς δρόμος» 7,5 χιλιομέτρων στα «Βήματα του Ηρα-κλή», από τον αρχαίο ναό του Ηρακλή στις Αρχαίες Κλεωνές μέχρι το αρχαίο στάδιο της Νεμέας. Στο τέλος της ημέ-ρας όλοι οι νικητές θα στεφανωθούν με το παραδοσιακό αγριοσέλινο και θα ακολουθήσει δεξίωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Νεμέας στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου.Την τελευταία μέρα, Κυριακή 24 Ιουνί-ου στις 7.30 μ.μ., θα παρουσιαστεί στο αρχαίο στάδιο η θεατρική παράσταση «Νεμεάδα», βασισμένη σε έμμετρη δι-ήγηση των μυθολογικών παραδόσεων και της αρχαίας ιστορίας της Νεμέ-ας και των Νεμέων Αγώνων, που έχει

γράψει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κωστούρος. Το έργο αυτό παρουσιάστηκ ε για πρώτη φορά στην Τέταρτη Νεμεάδα το 2008 και αποδεί-χθηκε πολύ δημοφιλές για τον τοπικό πληθυσμό.Για την ώρα, οι προεργασίες για τους αγώνες είναι σε εξέλιξη, με επίκεντρο την προετοιμασία αρχαίων ενδυμασιών για τους συμμετέχοντες και τις εργασί-ες συντήρησης της στοάς στο αρχαίο στάδιο.Το 2008, ο φόβος αποκόλλησης και πτώσης μικρών τεμαχίων των αρχαίων λίθων στους διερχόμενους τη στοά αν-θρώπους είχε καταστήσει υποχρεωτική την τοποθέτηση προστατευτικής σκα-λωσιάς.Πρόβλημα ασφαλείας βέβαια δεν υπήρχε, υπήρχε όμως άλλο θέμα: όπως είπε χαρακτηριστικά ένας επισκέ-πτης, περιγράφοντας την εμπειρία του: «Ήθελα να φαντάζομαι ότι γυρίζω πίσω στην αρχαία Ελλάδα, αλλά η σκαλω-σιά με έκανε να σκέπτομαι ότι βρίσκο-μαι στο Μετρό.” Τώρα πια, οι αθλητές της Πέμπτης Νεμεάδας, για μια ακόμα φορά, θα βρουν τη στοά απαλλαγμένη από σκαλωσιές και διασχίζοντας την θα νοιώσουν πραγματικά ότι «μεταμορφώ-νονται» σε αρχαίους Έλληνες.Η συντήρηση της στοάς, που πλησιάζει στην ολοκλήρωση της, έχει ήδη κάνει την Πέμπτη Νεμεάδα την πλέον πολυ-δάπανη όλων των εποχών. Η διοργάνω-ση των αγώνων στηρίζεται αποκλειστι-κά σε ιδιωτικές χορηγίες και στην εθε-λοντική εργασία, έτσι η απόφαση για τη φετινή διοργάνωση τους αποδεικνύεται πάρα πολύ δύσκολη, λαμβανομένων

υπ’ όψη των οικονομικών προβλημάτων σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα“Μας προβλημάτισε σοβαρά το ενδε-χόμενο να ακυρώσουμε την5η Νεμεά-δα, είπε ο Καθηγητής Στέφανος Μίλ-λερ, Πρόεδρος του Συλλόγου Αναβίω-σης, «αλλά υπήρξαν αρκετοί σοβαροί παράγοντες που επηρέασαν καθορι-στικά την απόφαση να προχωρήσουμε. Πρώτα απ’ όλα ο ενθουσιασμός και η υποστήριξη των μελών μας - πρόκειται για περισσότερα από 1200 μέλη τα-μειακώς εντάξει, από 19 διαφορετικές χώρες. Στη συνέχεια η προθυμία για προσφορά του τοπικού πληθυσμού και ιδιαίτερα του Διοικητικού Συμβου-λίου που εργάζεται πυρετωδώς για να καταστήσει την Πέμπτη Νεμεάδα πο-λυανθρωπότερη και καλύτερη παρά ποτέ. Ακόμα είχαμε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη που χρειαζόμα-

σταν, από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρ-χος», το Σωματείο «Οφέλτης, ο φίλος της Νεμέας» και το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Έχουμε ακόμα στο μυαλό μας ότι αν ακυρωνόταν, το όλο εγχείρημα της Αναβίωσης των Αγώνων ίσως να έληγε άδοξα για πάντα», συνέχισε ο κ. Μίλλερ. «Ίσως όμως, αυτό που βάρυνε περισσότερο στην απόφαση μας, είναι η διάθεση μας να δείξουμε στον κόσμο ότι η Ελλάδα, μέσω των αρχαιοτήτων και της αρχαίας ιστορίας της, έχει να παραδώσει στη σημερινή παγκόσμια κοινότητα πολύτιμα μαθήματα και ότι εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι μπορού-με για να αναδείξουμε τις αρχαιότητες και να διαδώσουμε αυτά τα αρχαία μα-θήματα»

5ΣΗΜΕΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑτου συνεργάτη μας...................................................................... Δημητρίου Δουβή

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την 5η Νεμεάδα που αρχίζει σήμερα

Με 2,5μήνες καθυστέρηση 368.300 ευρώ στους δήμους της Κορινθίας για την πυροπροστασίαΤο ποσό των 368.300 ευρώ κατανέμεται στους δή-μους της Κορινθίας για τις ανάγκες πυροπροστασί-ας με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.Η απόφαση έρχεται με αρκετή καθυστέ-ρηση μιας και η αντιπυρική περίοδος έχει επισήμως ξεκινήσει από την 1η Απριλίου και ήδη πολλές πε-ριοχές έχουν δοκιμαστεί από μεγάλες πυρκαγιές και παρά το γεγονός ότι οι δή-μαρχοι ζητούν τα χρήματα να έρχονται νωρίτερα. Τα χρήματα να σημειώσουμε ότι προέρχονται από ίδιους πόρους των δήμων και σε σχέση με τα αναμενόμενα είναι μειωμένα.Τα χρήματα σύμφωνα με την απόφαση θα δοθούν αποκλειστικά για δρά-σεις σχετικές με την πυροπροστασία όπως καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ, καθαρισμός - έλεγχος χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α βαθμού, θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ) και λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα). Η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, πο-σοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κλπ. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.Η κατανομή στους δήμους της Κορινθίας αναλυτικά είναι η εξής:Δ. ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 34.000190 Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 129.400191 Δ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 53.300192 Δ. ΝΕΜΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 23.500193 Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 50.300194 Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 77.800Σύνολο - ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 368.300

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 20126 ΣΗΜΕΡΑ

του Περικλή Κουλιφέτη

Τελικά δεν μπόρεσε να αρνηθεί αυτήν την φορά την πρόταση του Δημάρχου Κορινθίων Αλέ-ξανδρου Πνευματικού . Ο λό-γος για τον δημοτικό σύμβου-λο κ. Χρήστο Μελέτη που μετά από μια χρονική ανάπαυλα από την μετάβαση από τον Καποδι-στριακό δήμο στον Καλλικρατι-κό δήμο Κορινθίων επανέρχε-ται στα καθήκοντα του Αντιδη-μάρχου Καθαριότητας . Αποφασισμένος να πετύχει μαζί με τους πολίτες συμμά-χους στην προσπάθεια Για να πετύχουμε στην αποστο-λή μας χρειαζόμαστε τους πο-λίτες δίπλα μας . Να ενισχυθεί η ανακύκλωση να βοηθήσουν όλοι για να έχουμε έναν δήμο πρότυπο στην καθαριότητα . Ευχαριστίες στους προκα-τόχους του – θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του Δημάρχου Όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνάδελφοι που είχαν αναλάβει τον τομέα της καθαριότητας προσπάθη-σαν για το καλύτερο . Τους ευχαρι-στώ για την βοήθεια τους και ευχα-ριστώ και τον δήμαρχο για την τιμη-τική πρόταση . Θα προσπαθήσω και αυτήν την φορά να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του ανέφερε ο κ. Μελέτης . Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας Με όπλο την εμπειρία και γνωρίζο-ντας πρόσωπα και πράγματα στον τομέα της καθαριότητας ο νέος αντι-δήμαρχος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν το μυ-στικό της επιτυχίας. Είναι οι άνθρω-ποι που παλεύουν καθημερινά για να κρατούν την Κόρινθο καθαρή και όλον τον δήμο συνολικά . Καθαρισμός Παραλιών και ειδικό πλάνο για την εορτή του Αποστόλου

Παύλου Αυτό που ιεράρχησε ο νέος αντιδήμαρχος ως άμεσες υπο-χρεώσεις είναι η διατήρηση της πρωτεύουσας σε πολύ καλά επίπεδα . Η Φροντίδα για τις παραλίες να είναι στην κα-λύτερη δυνατή κατάσταση επί-σης είναι τομέας που θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα . Επίσης ενόψει του εορτασμού του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου τόσο στην Κόρινθο αλλά και στην Αρχαία Κόριν-θο αλλά και στον Άσσο που γιορτάζουν . Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή εικόνα . Ανακύκλωση – Κομποστοποί-ηση ολοκληρωμένη διαχείρι-ση των απορριμμάτων Έχουμε φτάσει σε κρίσιμο και οριακό σημείο για την λύση

στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για αυτό θα πρέπει να βρούμε λύση ανέφερε στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος . Η Βελτίωση τόσο στην ανακύκλωση όσο και στην κομποστοποίηση θα μας δώσουν ανάσες για τι τα περιθώ-ρια στενεύουν κλείνουν οι χωματερές και πλέον πρέπει να δοθεί λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων .

Χρήστος Μελέτης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Κορινθίων

Μαζί με τους πολίτες θα τα καταφέρουμε ανέφερε σε συνέντευξη τύπου

Απελπιστική η κατάσταση με τους τρίτεκνους και την

φορολόγηση Πανελλαδικές διαστάσεις στα

μέσα ενημέρωσης πήρε η κινητοποίηση στην Κόρινθο

Το ζήτημα της εξοντωτικής φορολόγη-σης των τριτέκνων που η πολιτεία τους οδηγεί σε αφανισμό πήρε πανελλήνιες διαστάσεις. Το Σούπερ και το Σήμερα ήταν τα μόνα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν την κινητοποίηση στην Κόρινθο την Παρα-σκευή . Και μερικά 24ώρα αργότερα και η κρα-τική τηλεόραση αλλά και εφημερίδες ασχολήθηκαν με το θέμα .

Τεκμήριο μια παιδική ψυχή για την πολιτεία ….Την ώρα που θεωρούμαστε χώρα ηλι-κιωμένων αντί να στηρίζονται οι οικο-γένειες με τα τρία παιδιά οδηγούνται στο απόσπασμα . Αυτό δικαιολογημέ-να εξόργισε τους γονείς με τρία παιδιά που την περασμένη Παρασκευή πήγαν στην εφορία και όμορφα και πολιτισμέ-να .

Είχαν καταθέσει υπόμνημα στον Πρωθυπουργό στην Κόρινθο Όταν επισκέφτηκε την Κόρινθο ως αρ-χηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώ-νης Σαμαράς συνομίλησε με φορείς και συλλόγους . Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Τριτέκνων με επικεφα-λής την Πρόεδρο κ. Κατερίνα Μερκού-ρη είχε καταθέσει υπόμνημα με τις θέ-σεις και τα προβλήματα . Ο νέος Πρω-θυπουργός γνωρίζει από τις επαφές του σε όλην την χώρα ότι η ελάφρυνση από τα φορολογικά βάρη επιβάλλεται .

Ζήστε τα παιδιά μας …είμαστε σε αδι-έξοδο Την περασμένη εβδομάδα το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από τους γονείς με τρία παιδιά . Μας οδηγείτε σε αδιέξοδο . Πρέπει να μας στηρίξετε και όχι να μας πυροβο-λείτε . Σε μια χώρα που θα έπρεπε να ενθαρ-ρύνουμε τα ζευγάρια να κάνουν με-γάλη οικογένεια τους κάνουμε να το μετανιώνουν …Συγχαρητήρια για την αλληλεγγύη ….

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση είναι ευ-έλικτη αριθμητικά και ποιοτική ονο-μαστικά. Ελπίζουμε να είναι και μα-κράς πνοής. Ο αριθμός των υπουρ-γείων είναι πράγματι ανάλογος των υπουργών και υφυπουργών, όμως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν η άσκηση της πολιτικής θα συνο-δεύεται και από την ικανότητα των συμμετεχόντων να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες που επιβάλλει η συγκυρία. Όσοι, λοιπόν, δεν νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους προλαβαίνουν να μην αναλάβουν υπουργικούς θώκους, εάν δεν είναι διατεθειμένοι να «τσαλακώσουν» την εικόνα τους προς όφελος του γενικότερου συμ-φέροντος. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να βγάλει από το λεξιλόγιό της δύο λέξεις, τη δραχμή και τις εκλογές. Η δραχμή έχει πλέον μόνο ιστορική αξία και η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να μας απασχολήσει ξανά τον Ιούνιο του 2014 όπου θα λάβουν χώρα οι Ευρωεκλογές και οι Αυτοδι-οικητικές εκλογές.Ωστόσο, για άλλη μια φορά επιβεβαι-

ώθηκε ότι ο πολιτικός χρόνος δεν συμβαδίζει με το πραγματικό χρόνο που βιώνει ο κάθε πολίτης καθημερι-νά και υπολείπεται πολύ του χρόνου της αγοράς. Η νέα Κυβέρνηση θα πρέπει λοιπόν να αλλάξει ταχύτητα και αντίληψη για την επιχειρηματι-κότητα και να προωθήσει δυναμι-κά τα προγράμματα υποστήριξης των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα. Η άμεση εφαρμογή του οι-κονομικού προγράμματος του «Ζαπ-πείου», η προώθηση των 18 βημάτων που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρα-τία, τα 6 σημεία του ΠΑΣΟΚ και οι 3 προϋποθέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη, από κομματικές προεκλο-γικές υποσχέσεις αποτελούν πλέον δεσμεύσεις της νέας Κυβέρνησης για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Το όποιο «δώρο» παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής δε-χτούμε από τους εταίρους μας, η νέα Κυβέρνηση οφείλει να το μετακυλή-σει στην πραγματική οικονομία και να δοθεί ένα περιθώριο τουλάχιστον έξι μηνών σε όλη την αγορά να ξαναπα-

τήσει γερά στα πόδια της και να μπει τέλος στην «οικονομική βία» που ασκείται στους μη έχοντες φορολογούμε-νους.Το κλίμα και η κατά-σταση στην αγορά δεν αντιστρέφεται με λόγια τραπεζιτών και θεωρί-ες καθηγητών, αλλά με έργα και πολιτική βού-ληση που θα βάλουν επιτέλους τέλος στη νεανική, επιχειρηματι-κή, καταθετική και ναυ-τιλιακή μετανάστευση καθώς και σε κάθε άλλη αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας.Ελπίζουμε τα μέλη που επελέγησαν για να στελεχώσουν τη νέα Κυβέρνη-ση να αποδειχθούν εκ του αποτελέ-σματος οι άριστοι των αρίστων, αφού δεν έχουν στην διάθεσή τους ούτε περίοδο ενημέρωσης, ούτε περίοδο χάριτος, ούτε περιθώρια παραμι-κρού λάθους και φυσικά καμία ανοχή αποτυχίας.

Ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας στο νέο Πρωθυπουργό της χώρας, τους Υπουργούς, σε όλα τα μέλη της νέας Κυβέρνησης και της Αντιπολί-τευσης καλή επιτυχία, καλή φώτιση και πολύ ψυχική δύναμη για το μέγι-στο αγώνα σωτηρίας της χώρας μας. Για τους ανθρώπους της αγοράς, η νέα Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει.

7ΣΗΜΕΡΑΔήλωση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για

τη συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης

Η κατασκήνωση του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος άνοιξε και φέτος την πύλη της για να υποδεχθεί τους μικρούς της φίλους .

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρ-νιώτης δήλωσε:« Φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Τρίπο-λης να λειτουργεί ως πόλος έλξης των παιδιών κι ως τόπος όπου οι κατασκηνω-τές μπορούν ν΄αναπτύξουν αρμονικά κι ολόπλευρα τις διανοητικές και ψυχοσω-ματικές δυνάμεις τους.Στόχος μας είναι να εντάξουμε τα ενδια-φέροντα των παιδιών στο ημερήσιο πρό-γραμμα της κατασκήνωσης και μέσα από αυτό να ικανοποιηθεί η ανάγκη τους για αυτονομία , για συνεργασία, για επάρ-κεια, για συμμετοχή, για ομαδική διαβί-ωση και παράλληλα σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό να εξασφαλι-στεί μια ασφαλής και ευχάριστη διαμονή.Θα ήθελα επίσης να τονίσω τη συντονι-σμένη προσπάθεια που γίνεται για συνε-χή συντήρηση και βελτίωση των κτιρια-κών εγκαταστάσεων αλλά και των εξωτε-ρικών χώρων της κατασκήνωσης.Στο ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβά-νονται πολλές και ποικίλες αθλητικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστη-ριότητες. Ενδεικτικά αναφέρω την εκμά-θηση βασικών τεχνικών της κολύμβησης, τη μύηση και την εκμάθηση δεξιοτήτων των πιο διαδεδομένων αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ αλλά και λιγότερο δημοφιλών όπως το πινκ πονκ, η τοξοβολία, η αναρρίχηση, το tae kwo do , αλλά και θέματα που σχετί-ζονται με την διατροφή και την υγεία, την τεχνολογία και το internet, τις πρώτες βο-

ήθειες , τη ζωγραφική, τον μοντέρνο και παρα-δοσιακό χορό, τη δημι-ουργία κατασκηνωτικής εφημερίδας, δράσεις που σχετίζονται με την εξοχή και την ύπαιθρο κ.αΩστόσο η Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της να δώσει φέτος τη δυνατότητα σε περισ-σότερα παιδιά να βρε-θούν στην κατασκήνω-ση του Δήμου πρόσθε-σε ακόμα μία κατασκη-

νωτική περίοδο . Συγκεκριμένα οι κατασκηνωτικές περί-οδοι στις εγκαταστάσεις του Παραλίου Άστρους, για παιδιά-δημότες του διευ-ρυμένου Δήμου Τρίπολης, αγόρια και κο-ρίτσια, ηλικίας 7-12 ετών (2000-2005), σε έξι κατασκηνωτικές περιόδους, από τις 19 Ιουνίου 2012 έως και τις 11 Αυγού-στου 2012 θα φιλοξενήσουν περίπου 600 παιδιά. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ:Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος είναι για αγόρια, από 8 έως 10 ετών, θα δι-αρκέσει από 19 Ιουνίου μέχρι και 27 Ιου-νίου, και θα συμμετάσχουν 100 περίπου παιδιά.Η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος, εί-ναι για κορίτσια, από 8 έως 10 ετών, θα διαρκέσει από 28 Ιουνίου μέχρι και 6 Ιου-λίου και θα συμμετάσχουν 100 περίπου παιδιά. Η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος, είναι για αγόρια από 10 έως 12 ετών, θα διαρ-κέσει από 7 Ιουλίου έως και 15 Ιουλίου, και θα συμμετάσχουν περίπου 100 παιδιά.Η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος , εί-ναι για κορίτσια από 10 έως 12 ετών, θα διαρκέσει από 16 Ιουλίου έως και 24 Ιου-λίου έως και θα συμμετάσχουν περίπου 100 παιδιά.Η πέμπτη κατασκηνωτική περίοδος, , εί-ναι μικτή για αγόρια και κορίτσια από 7 έως 8 ετών, θα διαρκέσει από 25 Ιουλί-ου έως και 2 Αυγούστου και θα συμμετά-σχουν 100 παιδιά. Η έκτη κατασκηνωτική περίοδος, η ηλικία που θα φιλοξενηθεί θα καθοριστεί από τις αιτήσεις που θα κατατεθούν, θα διαρκέ-σει από 3 Αυγούστου έως και 11 Αυγού-στου και θα συμμετάσχουν 100 παιδιά.

Ξεκίνησε η κατασκήνωση για τον δήμο Τρίπολης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 20128 ΣΗΜΕΡΑ

“ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΩΣ 60%”

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΜΕ ΞΥΛΑ - ΠΕΛΛΕΤ - ΠΥΡΙΝΑ ΤΖΑΚΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΗΛΙΑΚΑ

ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ - ΠΛΑΚΑΚΙΑΝΕΑ ΚΙΟΣ - 2751-051586

«Μάχη» για σύριγγες, αντισηπτι-κά, γάζες, γάντια και άλλα ταπεινά πλην όμως αναγκαία αναλώσιμα υλικά δίνουν καθημερινά πλέον οι εργαζόμενοι στα δημόσια νο-σοκομεία. Στο πλευρό τους έχουν σε πολλές περιπτώσεις και τους ασθενείς που διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ. Τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμά-των προς τους προμηθευτές, η πλη-ρωμή τους με το σταγονόμετρο και η μειωμένη ροή εισαγομένων υλικών προς τις Ελληνικές εταιρίες από τις μητρικές αποτελούν τους προβλη-ματικούς κρίκους της αλυσίδας τρο-φοδοσίας με υγειονομικό υλικό στο ΕΣΥ. Αυτούς τους μισοσπασμένους κρίκους θα κληθεί να ενώσει ο επόμενος υπουρ-γός Υγείας… Χωρίς φιάλες και σωλήνες παροχέτευ-σης πνευμονικού υγρού οι ασθενείς στο ΣωτηρίαΈνα από τα υγειονομικά υλικά πρώτης γραμμής έχει… εκλείψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Σωτη-ρία»: πρόκειται για τις σωλήνες και τις φι-άλες παροχέτευσης πνευμονικού υγρού που χρειάζονται σχεδόν όλοι οι ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται στις Θωρακοχει-ρουργικές κλινικές του νοσοκομείου. «Οι ασθενείς, ιδίως όσοι νοσηλεύονται με σο-βαρά πνευμονολογικά προβλήματα δεν γίνεται να μένουν χωρίς παροχέτευση. Δεδομένου ότι η προμήθεια των σωλή-νων αποκλείστηκε εάν δεν εξοφληθούν οι προμηθευτές, η μόνη λύση ήταν να… βγάλουμε από τα ντουλάπια τις γυάλινες φιάλες που χρησιμοποιούσαμε τη δεκαε-τία του 1990, να τις καθαρίσουμε και να τις αποστειρώσουμε και να τις βάζουμε

στους ασθενείς» λέει ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευ-τών (ΠΑΣΥΝΟ), κ. Νίκος Παπανδρέου. Παντελής έλλειψη καταγράφεται επίσης σε αντισηπτικά και γάζες. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την αγορά τους ανά κλινική με χρήματα του… κοινού ταμείου ασθενών και εργαζομένων. Νοσηλευτές εκτιμούν ότι καθημερινά αγοράζονται υλικά, όπως γάζες, οινόπνευμα κα, αξίας 30-40 ευρώ. Λαϊκό: Χωρίς σύριγγες, ταινίες σακχάρου και σεντόνια για τα εξεταστήριαΤο πλέον ταπεινό αναλώσιμο υλικό, το χαρτί για τα κρεβάτια στα εξεταστήρια, έχει… εξαφανιστεί από τα τακτικά κι έκτα-κτα ιατρεία του Λαϊκού. Το προσωπικό αναζητεί διάφορες λύσεις, από τη χρήση αντισηπτικού έως την τοποθέτηση υφα-σμάτινων σεντονιών, αλλά το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται εύκολα: οι ασθενείς βρίσκονται μεν ενώπιον του γιατρού αλλά κι ενώπιον χιλιάδων παθογόνων μικροορ-γανισμών που απειλούν την υγεία τους ελλείψει αποστειρωμένου χαρτιού για τις κλίνες. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε

σύριγγες –δεν υπάρχουν πλέον όλα τα μεγέθη αλλά μόνο οι μι-κρές (5άρες), με τις οποίες οι νοσηλευτές προσπαθούν να δια-λύσουν και να χορηγήσουν φάρ-μακα, να κάνουν αιμοληψίες κα. Επίσης, τις τελευταίες 20 ημέρες το νοσοκομείο δεν προμηθεύεται ταινίες σακχάρου με αποτέλε-σμα οι διαβητικοί ασθενείς είτε να τις αγοράζουν μόνοι τους για να κάνουν τις τουλάχιστον πέντε μετρήσεις ημερησίως είτε να πε-ριορίζονται σε μία μόνο μέτρηση την ημέρα. Ευαγγελισμός: Αναζητούνται βελόνες βιοψίας για τους νεφροπαθείς

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των ελλείψεων στη Νεφρολογική κλινική του Ευαγγελισμού. Το απόθεμα των βε-λονών βιοψίας τελείωσε, αλλά δεν μπορεί να ανανεωθεί διότι υπάρχει εμπλοκή με την εισαγωγή τους. Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν σε βιοψία προκειμένου να καθοριστεί στη συνέχεια η θεραπεία τους, να περιμένουν να βρε-θεί βελόνα βιοψίας από άλλο νοσοκο-μείο! Ήδη υπάρχει μικρή λίστα αναμονής ασθενών, ενώ η διοίκηση του νοσοκομεί-ου προσπαθεί να βρει λύση με τις ξένες εταιρίες που διακινούν αυτό το αναλώσι-μο υλικό.Είδος εν ανεπαρκεία το χαρτί τουαλέτας και οι σύριγγες στο Πανεπιστημιακό Νο-σοκομείο Λάρισας Οι σύριγγες είναι το πιο δυσεύρετο υλι-κό στο νοσοκομείο Λάρισας. Το προσω-πικό αποδύεται καθημερινά σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει μερικές σύ-ριγγες, και συνήθως με τον όρο ότι θα είναι «δανεικές». «Από την περασμένη

εβδομάδα έχουμε μόνο 50άρες σύριγ-γες με τις οποίες μπορείς να διαλύσεις φάρμακα, αλλά όχι να κάνεις αιμοληψίες. Φανταστείτε τον ασθενή να περιμένει και το νοσηλευτή να ψάχνει τα ντουλάπια και τελικά να του λέει ότι πρέπει να τις αγο-ράσει…» λέει ο κ. Κώστας Νιανιόπουλος, εκπρόσωπος των νοσηλευτών του νοσο-κομείου στην ΠΑΣΥΝΟ. Προβλήματα κα-ταγράφονται συνεχώς και στην τροφοδο-σία των κλινικών με χαρτί τουαλέτας αλλά και με γάζες. ΚΑΤ: Αναλώσιμα με το… δελτίοΑκόμη και η πιο απλή νοσηλευτική πρά-ξη γίνεται άθλος για το προσωπικό του ΚΑΤ, καθώς τα περισσότερα αναλώσιμα υλικά δίδονται με το… σταγονόμετρο. Σύ-ριγγες, συσκευές ορού για τη χορήγηση ενδοφλέβιας θεραπείας, αποστειρωμένα δοχεία για συλλογή ούρων, γάζες, αντι-σηπτικά έχουν εκλείψει από τις αποθήκες των κλινικών με αποτέλεσμα η ευθύνη για την προμήθειά τους να μετακυλύε-ται στους ασθενείς. «Εμείς τους ενημε-ρώνουμε ότι δεν μπορούμε πχ να τους αλλάξουμε συσκευή ορού για το φάρ-μακο ή να τους δώσουμε ουροσυλλέκτη για καλλιέργεια ούρων, και οι ασθενείς πράττουν ό,τι νομίζουν. Άλλοι διαμαρ-τύρονται στη διοίκηση, άλλοι όχι, στο τέλος όλοι πάνε να αγοράσουν ό,τι λεί-πει» λέει νοσηλεύτρια του νοσοκομείου. Δυσλειτουργίες από τις ελλείψεις υλικών καταγράφονται και στα χειρουργεία: δεν υπάρχουν καλύμματα για τα χειρουργικά τραπέζια αλλά και αποστειρωμένες ιατρι-κές μπλούζες μιας χρήσεως για τους χει-ρουργούς. Αλλά και οι ασθενείς που θα χρειαστούν ράμματα Νο 2 είναι άτυχοι, διότι η προμήθειά τους έχει διακοπεί και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται ό,τι ράμ-ματα είναι διαθέσιμα, παρότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να σπάσουν.

Εικόνες διάλυσης σε νοσοκομεία της Ελλάδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Περίληψη πλειστηριασμού

Της υπ’ αριθμ. 1.023/2012 Δ Επαναληπτικής Περίληψής μου κατασχετήριας έκθεσης ακινήτου για διενέργεια πλει-στηριασμού.Με την επίσπευση της Ανω-νύμου Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΛΗΣΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗ-ΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΕ-ΩΣ», που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 23.563/2010 Διαταγής Πλη-ρωμής του Μονομελούς Πρωτ. Αθηνών, εκπλειστη-ριάζεται για το ποσό των [210.000,00 €], δυνάμει της υπ’ αρ. 1.023/2012 Δ’ Περί-ληψής μου την 18η Ιουλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4η απογευματινή μέχρι 5η απογευματινή της ίδιας ημέρας στο Κατάστημα του Ειρηνοδικείου Κορίνθου, που βρίσκεται στην Κόρινθο και ενώπιον της Συμβολαιογρά-φου Κορίνθου Μαρίας Λαζά-ρου, το παρακάτω ακίνητο της οφειλέτιδος Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΣΤΡΑΙΑ Α.Ε.Β.Ε. ΙΧΘΥ-ΟΤΡΟΦΩΝ & ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», που εδρεύει στο Σπαθοβούνι Κορινθίας και εκπροσωπείται νόμιμα, ήτοι: Ένα γήπεδο συ-νολικής εκτάσεως μέτρων τε-τραγωνικών είκοσι έξι χιλιά-δων τριακοσίων δέκα [26.310 τ.μ.], το οποίο απεικονίζεται στο από Απριλίου 2008 τοπο-γραφικό διάγραμμα του Πο-λιτικού Μηχανικού Παναγιώ-τη Κουίνη υπό τα κεφαλαία αλφαβητικά στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η-Θ-Ι-Κ-Λ-Μ-Ν-Ξ-Ο-Π-Ρ-Σ-Τ-Υ-Φ-Χ-Α ορίζεται ΒΟ-ΡΕΙΑ σε πλευρές Ε-Ζ μήκους μέτρων [16,28 μ.] με ιδιοκτη-σία Φάνη Ηλιάδη, Ζ-Η μή-κους μέτρων [13,42 μ.], Η-Θ μήκους μέτρων [10,63 μ.], Θ-Ι μήκους μέτρων [47,63 μ.] με ιδιοκτησία Ιωα. Δρεμούρα και Ι-Κ μήκους μέτρων [27,66 μ.] με ιδιοκτησία Χρ. Κατσι-μπούλα, ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ εν μέρει επί πλευράς Μ-Ν-Ξ μήκους μέτρων [67,79 μ.] με αγροτική οδό πλάτους [4,00 μ.] και εν μέρει επί πλευράς Π-Ρ-Σ μήκους μέτρων [53,72 μ.] με ιδιοκτησία Χρήστου Κακογιάννη, ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ σε πλευρά Ξ-Ο-Π μήκους μέ-

τρων [100,42 μ.] με ιδιοκτη-σία Χρ. Κακογιάννη, ΝΟΤΙΟΑ-ΝΑΤΟΛΙΚΑ σε πλευρά Σ-Τ-Υ-Φ-Χ μήκους μέτρων [127,86 μ.] με αγροτική οδό πλάτους [3,00 μ.], ΝΟΤΙΑ σε πλευρά Χ-Ψ-Α μήκους μέτρων [80,85 μ.] με ιδιοκτησία Χρ. Κακο-γιάννη και ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ σε πλευρά ΑΒΓΔΕ επί προσώ-που μήκους μέτρων [158,16 μ.] με κοινοτική οδό. Εντός του παραπάνω γηπέδου υπάρχουν τα παρακάτω κτί-σματα και ειδικότερα: 1] Κτίριο αποθήκης ετοίμων προΐόντων εμφαινόμενο υπό τον αριθμό ένα στο παραπά-νω τοπογραφικό διάγραμμα εμβαδού [1.333 τ.μ.]. 2] Κτίριο αποθήκης πρώτων υλών εμφαινόμενο υπό τον αριθμό δύο στο παραπάνω τοπογραφικό διάγραμμα εμ-βαδού [835 τ.μ.]. 3] Κτίριο δεξαμενών λαδιού εμφαινόμενο υπό τον αριθμό τρία στο παραπάνω τοπο-γραφικό διάγραμμα εμβαδού [289,82 τ.μ.].4] Κτίριο βιομηχανοστασίου εμφαινόμενο υπό τον αριθμό τέσσερα στο παραπάνω το-πογραφικό διάγραμμα, εμβα-δού [2.400 τ.μ.].5] Κτίριο γραφείου προσω-πικού εμφαινόμενο υπό τον αριθμό πέντε στο παραπά-νω τοπογραφικό διάγραμμα εμβαδού [274 τ.μ.]. Η κα-τασκευή του έχει ως εξής: ισόγειο κτίριο με υπόγειο, επιφανείας ισογείου και υπο-γείου [274 τ.μ.]. 6] Χοάνη παραλαβής εμφαι-νόμενη υπό τον αριθμό έξι στο παραπάνω τοπογραφικό διάγραμμα εμβαδού [78 τ.μ.]. 7] Υδροστάσιο εμφαινόμε-νο υπό τον αριθμό επτά στο παραπάνω τοπογραφικό διά-γραμμα εμβαδού [26 τ.μ.]. 8] Λεβητοστάσιο εμφαινόμε-νο υπό τον αριθμό οκτώ στο παραπάνω τοπογραφικό διά-γραμμα εμβαδού [80 τ.μ.]. 9] Κτίριο υποσταθμού ΔΕΗ εμφαινόμενο υπό τον αριθμό εννέα στο παραπάνω τοπο-γραφικό διάγραμμα εμβαδού [32 τ.μ.]. 10] Κτίριο εξαερωτών εμφαι-νόμενο υπό τον αριθμό δέκα στο παραπάνω τοπογραφικό διάγραμμα εμβαδού [9 τ.μ.]. 11] Κτίριο γραφείων διοίκη-σης εργοστασίου εμφαινό-μενο υπό τον αριθμό έντεκα στο παραπάνω τοπογραφικό διάγραμμα, η επιφάνεια του

κτιρίου αυτού είναι υπόγειο [278 τ.μ.], ισόγειο [278 τ.μ.] και Α’ όροφος [273 τ.μ.]. 12] Γεφυροπλάστιγα εμφαι-νόμενη υπό τον αριθμό δώδε-κα στο παραπάνω τοπογρα-φικό διάγραμμα επιφάνειας [54 τ.μ.].13] Δεξαμενή νερού όγκου πε-ρίπου 6,50Χ24,50Χ3,20=500 m3.14] Ο περιβάλλων χώρος ερ-γοστασίου αποτελούμενος από μανδρότοιχο, ασφαλτικά οδοποιίας, βιομηχανικά δά-πεδα, διάφορες κατασκευές, κράσπεδα, βόθρους, κατα-σκευές απορροής ομβρίων υδάτων κλπ.Πρώτη προσφορά: εν-νέα εκατομμύρια Ευρώ [2.500.000,00 €].Επί του άνω ακινήτου υπάρ-χουν τα εξής βάρη:1] Προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα την 08-08-2007 υπέρ της Ανωνύμου Τραπεζι-κής Εταιρείας με την επωνυ-μία «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ A.E.», στον τόμο 85 με αύξοντα αριθμό 106 δυνάμει της υπ’ αριθμ. 4.681/2007 αποφάσε-ως του Μονομελούς Πρω-τοδικείου Πατρών για ποσό [1.155.000,00 €].2] Προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα την 12-09-2007 υπέρ της Ανωνύμου Εταιρεί-

ας με την επωνυμία «ΑΛΦΑ ΛΗΣΙΝΓΚ A.E.», στον τόμο 85 με αύξοντα αριθμό 123 δυνά-μει της υπ’ αριθμ. 5.224/2007 αποφάσεως του Μονομε-λούς Πρωτοδικείου Πατρών για ποσό [2.500.000,00 €].3] Προσημείωση υποθή-κης εγγραφείσα την 11-03-2009 υπέρ της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «AGROINVEST Α.Ε.Β.Ε.», στον τόμο 86 με αύξοντα αριθμό 159 δυνάμει της υπ’ αριθμ. 141/2009 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου για ποσό [400.000,00 €].4] Προσημείωση υποθή-κης εγγραφείσα την 10-04-2009 υπέρ της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «AGROINVEST Α.Ε.Β.Ε.», στον τόμο 86 με αύξοντα αριθμό 174 δυνάμει της υπ’ αριθμ. 215/2009 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου για ποσό [150.000,00 €].5] Προσημείωση υποθή-κης εγγραφείσα την 08-05-2009 υπέρ της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «AGROINVEST Α.Ε.Β.Ε.», στον τόμο 86 με αύξοντα αριθμό 182 δυνάμει των υπ’ αριθμ. 243 και 244/2009 Δια-ταγών Πληρωμής του Μονο-

μελούς Πρωτοδικείου Κορίν-θου για ποσό [300.000,00 €].6] Προσημείωση υποθή-κης εγγραφείσα την 16-06-2009 υπέρ της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «AGROINVEST Α.Ε.Β.Ε.», στον τόμο 86 με αύξοντα αριθμό 209 δυνάμει της υπ’ αριθμ. 6.919/2009 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για ποσό [70.000,00 €] και 7] Κατάσχεση εγγραφείσα την 16-06-2009 υπέρ της Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία «AGROINVEST Α.Ε.Β.Ε.», στον τόμο 15 με αύξοντα αριθμό 106 δυνάμει της υπ’ αριθμ. 141/2009 Δια-ταγής Πληρωμής του Μονο-μελούς Πρωτοδικείου Κορίν-θου για ποσό [342.656,00 €].Το φερέγγυο καθένα πλει-οδότη είναι στην απόλυτη κρίση του υπάλληλου που έχει οριστεί για τον πλειστη-ριασμό που θα μπορεί να ζητήσει από κάθε πλειοδότη ανάλογη εγγύηση.

Κόρινθος 21-06-2012

Ο Δικαστικός Επιμελητής

Δημήτρης Γ. Γαρούφης

9ΣΗΜΕΡΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ (αγνώστου διαμονής) Ο Αναστάσιος Ιωάννου Φραγκάκης, κάτοικος Αγγελοκάστρου Κορινθίας, ατομικώς, άλλως και ως ασκούντος πράγματι την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων του Ιωάννου (ετών 14 πε-ρίπου), Σταυρούλας (ετών 13 περίπου), Εμμανουήλ (ετών 10 περίπου) και Πέτρου (ετών 5 περίπου), κατοίκων ομοίως, κατέθεσε δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου στην Κόρινθο Αντωνίου Χανιώτη, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου την από 30-4-2012 ΑΙΤΗΣΗ (προσωρινής γονικής μέριμνας) με την (με αριθ. κατ. 672/ΑΣΦ672/2012), κατά της Γεωργίας συζ. Αναστασίου Φραγκάκη, το γένος Εμμ. Προβιδάκη, πρώην κατοίκου Αγγελο-κάστρου Κορινθίας, και ήδη αγνώστου διαμονής, για την οποία επιδόθηκε στον κ. Εισαγ-γελέα Πρωτοδικών Κορίνθου με την υπʼ αριθ. 9.574-Γʼ/19-6-2012 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητού του Πρωτοδικείου Κορίνθου Νικολάου Α. Πουλή, με επισυναπτόμε-νη την συνταχθείσα ΒΕΒΑΙΩΣΗ με αριθμό 9.564-Γ/18-6-2012 του ιδίου ως άνω δικ. Επιμε-λητή, η εκδίκαση της οποίας ορίστηκε κατά τη δικάσιμο της στο ακροατήριο του πιο πάνω Δικαστηρίου την 2-7-2012, ημέρα Δευτέρα, ώρα 9,00 π.μ. με τον όρο να κοινοποιηθεί αυτή δέκα (10) ημέρες πριν την συζήτησή της. Για τους λόγους αυτούς και όπως ορίζει ο Νόμος Δημοσιεύω σε εφημερίδες την πιο πάνω έκθεση, λόγω αγνώστου διαμονής της Γεωργίας συζ. Αναστασίου Φραγκάκη, το γένος Εμμ. Προβιδάκη, πρώην κατοίκου Αγγελοκάστρου Κορινθίας, και ήδη αγνώστου διαμονής.

Κόρινθος 19-6-2012

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΑΔΕΙΜΑΝΤΟΥ 53

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΑΦΜ: 021429420 Δ.Ο.Υ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 201210 ΣΗΜΕΡΑ

Μεγάλη «φάπα» από την Ε.Ε προς την Τουρκία για ένα θέμα που εμείς ως κράτος έχουμε προ πολλού ξε-χάσει αλλά προς τιμήν της κ.Γιαννά-κου φαίνεται να το ξαναθυμόμαστε. Η Τουρκία, ως χώρα που διαπραγ-ματεύεται την ένταξή της στην ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί στην πράξη ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου και της Τενέδου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του κ. Füle, αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρό-που για τα θέματα διεύρυνσης και της ευρωπαϊκής πολιτικής Γειτο-νίας σε κοινοβουλευτική ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευ-τών της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου, σχετικά με τις διακρίσεις σε βάρος των Ελληνορθόδοξων πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν ακίνητα στην Ίμβρο και την Τένεδο.Στην ερώτησή της η Γιαννάκου, ζη-τούσε από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα να πάρουν σαφή θέση για τις παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμά-των της ελληνικής μειονότητας στις δύο νήσους, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του τουρκικού Συμ-βουλίου Επικρατείας, η οποία ακύ-ρωνε πράξη του κτηματολογίου της Ίμβρου, με την οποία μεταβιβάστηκε σε μέλος της ελληνικής μειονότητας τίτλος ιδιοκτησίας στην Ίμβρο.Στην απάντησή του ο Füle δήλωσε ενήμερος του θέματος και δεσμεύθη-κε ότι θα το παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς σε συνεργασία με τις τουρ-κικές αρχές. Σύμφωνα με την Επιτρο-πή, «Η Τουρκία, ως χώρα που δια-πραγματεύεται την ένταξή της στην ΕΕ πρέπει να εγγυηθεί στην πράξη ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους τους πολίτες της ανεξάρτητα

από τη γλώσσα, τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τις πολιτικές απόψεις, τα φι-λοσοφικά πιστεύω, τη θρησκεία και τη σέκτα ή οποιαδήποτε άλλη σχετι-κή προκατάληψη».Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτρο-

πος αναφέρει κατηγορηματικά ότι τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των με-λών της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο κατοχυ-ρώνονται σύμφωνα με την Ευρωπα-ϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του

Ανθρώπου και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπί-νων Δικαιωμάτων.

Defencet.gr

«Φάπα» στην Τουρκία από Ε.Ε για Ίμβρο - Τένεδο

Ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»

«Στα ΜΜΕ διαχέεται, χωρίς να διαψεύδεται, η πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, να μην υπάρξουν εξεταστικές επιτροπές και διώξεις κατά πολιτικών προσώπων που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις για τα Μνημόνια, την τελευταία διετία.Σαμαράς και Βενιζέλος, αποφάσισαν να προστατέψουν και να αθωώσουν τους εαυτούς τους, αλλά και όλους εκείνους που συνυπέγραψαν στην οικονομική δολοφονία της Ελλάδας, με τα Μνημόνια και τις επαχθείς και επονείδιστες Δανειακές Συμβάσεις.Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προειδοποιούν ότι δεν αποδέχονται άφεση αμαρτιών και εγκλημάτων κατά του ελληνικού λαού. Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα κοινοβουλευτικά και νομικά όπλα, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν ένας - ένας στη Δικαιοσύνη. Κανένας ατιμώρητος».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 11ΣΗΜΕΡΑ

Το απόγευμα της Τετάρτη έγιναν τα εγκαίνια της περιφερειακής έκθεσης «Αρκαδικό Πανόραμα» 2012 στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο γνωστός και εξαιρετικά επιτυχημένος Αρκάς επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, ενώ πολίτες απ’ όλοι την Πελοπόννησο αγκάλια-σαν την εκδήλωση και γέμισαν τον χώρο. Πρόκειται για μια έκθε-ση που, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, έρχεται να αναδείξει τόσο την αναγκαιότητα για συνεχή προβολή των προϊόντων της Πελοποννήσου, αλλά φυσικά και την ποιότητα και ποικιλία τους.Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τόλμημα

το Αρκαδικό Πανόραμα, αφού μέσα σε δύσκολες συνθήκες, οι εκθέτες αποφάσισαν να το παλέψουν και είναι σήμερα εδώ. Η επιτυχία του είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους και ελπίζω στο τέλος να το έχουμε κερδίσει.» Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης επισήμανε ότι η έκθεση αποτελεί ευκαιρία για ανάπτυξη, ενώ ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας ότι: «Σωσίες δεν υπάρχουν, η μόνη λύση είναι ο ίδιος ο λαός. Το μεγαλύτερο κίνημα στην επιχειρηματικότητα την κάνουν οι φορείς του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος.» Η έκθεση στεγάζεται στη Βι. Πε Τρίπο-λης και θα είναι ανοιχτή στο

κοινό από 20 έως 25 Ιουνίου 2012.Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών πραγματοποιούνται καθημερινώς δωρεάν δρομολόγια προς και από την έκθεση με αφετηρία από την Πλατεία Κολοκοτρώνη ανά μία ώρα κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης. Για όσους επισκεφτούν την έκθεση με το αυτοκίνητό τους διατίθεται δωρεάν παρκινγκ 60στρ. και χώροι αναψυχής. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές: 17:00-22:00. Σαββατοκύριακο: 10:30 -22:00

Jazz μελιτζανογεύσεις στο Λεωνίδιο

Άνοιξε τις πύλες του το «Αρκαδικό Πανόραμα»

Το 2011 η πρώτη μελιτζάzz μας πήγε ένα μικρό ταξίδι σε jazz μουσικές και γεύσεις. Φέτος λέμε να κάνουμε ένα μεγαλύτερο ταξίδι, τετραήμερο. Και να πάμε λίγο πιο μακριά, να καλύψουμε όλη τη Μεσόγειο, από την ανατολή στη δύση. Με τοπικούς και μακρινούς χορούς και μουσικές, με ντόπιες και ξενόφερτες μελιτζανογεύσεις. Η μελιτζάzz του 2012 θα είναι ένα ethno-jazz ταξίδι στη Μεσόγειο, από την Πέμπτη 12 έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου. Μαζί λαούτο και καχόν, τσακώνικος χορός και flamenco, ταραντέλα και απτάλικο. Μαζί πολυφωνικά της Μακεδονίας και σεφαραδίτικα της Ισπανίας, γκρεκάνικα της κάτω Ιταλίας και jazz manouche/ gypsy swing της

Γαλλίας, παραδοσιακά σμυρναίικα και ανδαλουσιανές bulerias. Στο Λεωνίδιο, σε έναν τόπο αρχοντικό, στην καρδιά της Τσακωνιάς, μιας σπάνιας γωνιάς της Μεσογείου.Η

Μεσόγειος με τον ουρανό και τη θάλασσά της, τα εξαιρετικά προϊόντα και τη μεσογειακή διατροφή, τους πολιτισμούς

χιλιετιών, το μεσογειακό ταμπεραμέντο. Και ταυτόχρονα το σήμερα της Μεσογείου, η δεινή κατάσταση των περισσότερων από τους λαούς της, οι πόλεμοι, οι επαναστάσεις, η δυστυχία, η φτώχεια, η οικονομική κρίση. Κρατάμε τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας, τη γαστρονομία μας, εμπνεόμαστε, δημιουργούμε και συνεχίζουμε. Η πολυφωνία των πολιτισμών της Μεσογείου, η ατμόσφαιρα στα σοκάκια του Λεωνιδίου, οι jazz μελιτζανογεύσεις μας και έτοιμο το τσακώνικο ταξίδι μας στη Μεσογειακή μουσική κουζίνα μελιτζάzz.μελιτζάzz Λεωνιδίου: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ, Πέμπτη 12 – Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, Λεωνίδιο Αρκαδίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 15ΣΗΜΕΡΑ10 μποφόρ χτύπησαν τους παραγωγούςΕκτεταμένες καταστρο-φές προκάλεσε σε εκα-τοντάδες βερικοκιές, τις οποίες κυριολεκτικά ξερίζωσε, ισχυρότατη ανεμοθύελλα που έπλη-ξε το απόγευμα της Τετάρτης περιοχές της Αργολίδας. Ειδικότερα στην περι-οχή του Νέου Ηραίου επλήγησαν εκτάσεις με βερικοκιές, ενώ και ένα θερμοκήπιο με κολο-κυθιές κτλ. έπαθε πολύ μεγάλες ζημιές εξ’ αι-τίας των ισχυρότατων ανέμων που έφθασαν μέχρι και τα 10 μποφόρ. Όπως δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα μας το μέλος του Δ.Σ του ΕΛΓΑ, Παναγιώτης Πε-βερέτος ζημιές σημειώ-θηκαν και στην περιοχή της Θερμησίας στην νοτιοανατολική Αργολί-δα σε θερμοκήπια, ενώ κάλεσε τους παραγω-γούς που έχουν πάθει ζημιά να απευθυνθούν άμεσα στους κατά τό-πους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ σε κάθε ώστε να κάνουν τις απαραίτητες δηλώσεις. Να σημειώσουμε πως και χθες Πέμπτη σχεδόν όλη την ημέρα στην πε-ριοχή εξακολουθούσαν να πνέουν ισχυροί άνε-μοι.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες διαμόρ-φωσης, επισκευής και διαρρύθμισης του χώρου των παλαιών δημοτικών σφαγείων Κρανιδίου στους πρόποδες του λόφου της Αγίας Άννας, στον οποίο πρόκειται σύντομα να μετεγκαταστα-θεί το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρανι-δίου από το δημοτικό χώρο που βρί-σκεται σήμερα, πρώην ιδιοκτησία του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κρανιδίου. Τον χώρο αυτό της νέας εγκατάστα-σης των παλαιών σφαγείων είχε πα-ραχωρήσει ο Δήμος για χρήση στο πυροσβεστικό κλιμάκιο με παλαιό-τερη απόφασή του, πράγμα που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τότε η πυρο-σβεστική υπηρεσία. Η ίδια απόφαση επικαιροποιήθηκε το 2011 και αυτή τη φορά υπήρξε θετικό αποτέλεσμα αφού οι εργασίες που γίνονται, με χο-ρηγία της Aristo Developers, βρίσκο-νται στη φάση της ολοκλήρωσής τους. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα από τη μετεγκατάσταση του πυροσβεστι-κού κλιμακίου στο χώρο αυτό είναι η ταχεία και απρόσκοπτη έξοδος των πυροσβεστικών οχημάτων στον πε-

ριφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Πορτο-χελίου, με τον οποίο ο χώρος αυτός βρίσκεται σχεδόν σε άμεση επαφή, προκειμένου τα πυροσβεστικά οχή-ματα να κινηθούν άμεσα, όταν χρεια-στεί, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρίσκεται δημοτική γεώτρηση αλλά και δεξα-μενή που προωθεί ως προτελευταί-ος σταθμός το νερό προς τις δεξα-μενές της Αγίας Άννας. Το δεύτε-ρο πλεονέκτημα θα είναι δηλαδή ο άμεσος επιτόπιος εφοδιασμός των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό.

Το τρίτο επίσης πλεονέκτημα, που έχει σχέση με τη διαμονή του προσωπικού του πυροσβεστικού κλιμακίου κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, είναι οι σύγχρονες κτιριακές και ηλεκτρομη-χανολογικές εγκαταστάσεις. Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί τόσο την εται-ρεία Aristo Developers για την σημαντι-κή αυτή χορηγία της όσο και τον επικε-φαλή του πυροσβεστικού κλιμακίου κ. Ρόζο Δημήτρη για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για την υλοποίηση αυτού του έργου της μετεγκατάστασης.

Μεταφορά της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρανιδίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

To Πόποβο Βουλγαρίας, επισκέφθηκε από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου, 40 μελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ευρώτα Δημήτρη Διαμαντάκο, εκπρόσωπο του Δήμου Ευρώτα και αναπληρωτή του Δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη.Την αποστολή συμπλήρωναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Βέρδος και Π. Μαστρογιαννάκος (εκπρόσωπος του ΑΣΕ Σκάλας), καθώς επίσης τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας, της χορωδίας της Ένωσης Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του αδελφοποιημένου Δήμου, όπως επίσης η έκθεση των αγροτικών μας προϊόντων (ελιά, λάδι, πορτο-κάλια, φυτά, κρασί). Σημειώνεται, ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και άλλες αδελφοποιημένες με το Πόποβο πόλεις (από την Πολωνία, Ουκρανία, Σερβία, Σκόπια, Τουρκία, Ιταλία και δύο ρώσικες

πόλεις).Η γευστικότητα και γνησιότητα των προϊόντων κατέπληξε τους παρευρισκόμενους και απέσπασε θερμά σχόλια. Υπήρξε μάλιστα έντονο ενδιαφέρον για το ενδε-χόμενο εξαγωγής των λακωνικών προϊόντων. Τα εκτιθέμενα προϊό-ντα παραχωρήθηκαν από τον ΑΣΕ Σκάλας, τον Ελαιουργικό Συνεται-ρισμό Κροκεών και Στεφανιάς κλπ.Τη μεγάλη αυτή γιορτή πλαισίω-σαν οι χορευτές με τις ελληνικές

μοναδικές φιγούρες τους, ενώ η χορωδία καταχειροκροτήθηκε για τις μελωδίες της.Ο Δήμος Ευρώτα ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην αποστολή, εκφράζει δε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς το Δήμαρχο του Πόποβο για την εγκάρδια φιλοξενία του.Τέλος, όλοι οι εκπρόσωποι, έδω-σαν αμοιβαίες υποσχέσεις, για την επόμενη συνάντηση.

16 ΣΗΜΕΡΑΘεατρική παράσταση υπέρ του Γηροκομείου Σπάρτης

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας, προσφέρεται να δώσει θεατρική παράσταση με το έργο: «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ WILLIAΜ ;», της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Γηροκομείου Σπάρτης. Η παράσταση θα γίνει στις 23 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 8.30 μ.μ. στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο. Λεωφορείο θα ξεκινήσει από τα Γραφεία του Σαϊνοπουλείου στις 7.50 μ.μ. για να μεταφέ-ρει δωρεάν τους θεατές στο Αμφιθέατρο. Εισιτήρια πωλούνται στα Γραφεία του Γη-ροκομείου και θα διατίθενται και πριν την παράσταση στην είσοδο του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου.

Μαροκινός σκότωσε ομοεθνή του και αναζητείται

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, ενός 26χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μαρόκου, για ανθρωποκτονία ομοεθνή του. Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης , αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, εντόπισαν στην περιοχή «Ψαφάκα» Νεάπολης Μονεμβασιάς Λακωνίας, τυλιγμένο με κουβέρτες, πτώμα ανδρός, αγνώστων στοιχείων, το οποίο έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι, τα άκρα και το σώμα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, ο 26χρονος, το πρωί της Τετάρτης , μετά από επεισόδιο με ομοεθνή του, χρησιμοποιώντας άγνωστο αντικείμενο, τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ στην συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο μετέβη αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Λακωνίας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Δήμος Ευρώτα ταξίδεψε στο Πόποβο Βουλγαρίας

Ο Δήμος Μονεμμβασιάς αναγνωρίζοντας την σημασία της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, διοργανώνει σειρά σεμιναρίων σχετικές με την εκπαίδευση των εμπλεκόμενων στον τομέα του τουρισμού.Το πρώτο από αυτά τα σεμινάρια διοργανώνεται τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 στην αίθουσα εκδη-λώσεων της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού, στα Παπαδιάνικα με θέμα:«Τεχνικές βελτίωσης των υπηρε-σιών στον τομέα της εστίασης». Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδι-οκτήτες εστιατορίων και στους εργαζόμενους σε αυτά (σερβιτό-ρους, προσωπικό κουζίνας κ.α.), σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, καφέ -μπαρ, καθώς και σε κάθε ενδια-φερόμενο που σχετίζεται με τον τομέα του τουρισμού στο Δήμο Μονεμβασιάς ή στους υπόλοιπους Δήμους της Λακωνίας.Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κος Μάνος Ματσάκης, ο οποίος έχει διατελέσει Γενικός Διευθυ-ντής σε ξενοδοχεία όπως Hilton, Sheraton και Hyatt Regency, ενώ

σήμερα εργάζεται ως καθηγητής στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Alpine Center.Αναλυτικά θα ανα-πτυχθούν θέματα όπως: Αλληλεπίδρα-ση με τους πελάτες, τεχνικές σερβιρίσμα-τος, αντιμετώπιση προβλημάτων και ιδιαιτεροτήτων πε-λατών, τεχνικές πω-λήσεων εδεσμάτων ποτών και κρασιών, υγιεινή κουζίνας και προσωπικού.Οι εγγραφές για τους συμμετέχοντες είναι δωρεάν και θα γίνουν την ίδια ημέρα στο χώρο διεξαγω-γής του σεμιναρίου από τις 09:30 έως τις 10:00 π.μ. Η διάρκειά του θα είναι εξάω-ρη (10:00 π.μ.-16:00 μ.μ.), ενώ θα χορηγη-θεί και βεβαίωση πα-ρακολούθησης από την Alpine Center.

Σειρά σεμιναρίων από το Δήμο Μονεμβασιάς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Πέφτει και το τελευταίο οχυρό, μπροστά στην επιμονή (ή την αφλογιστία) του Rossi; Η Ducati μόλις ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, σκοπεύει να δοκιμάσει ένα νέο κινητήρα στο Mugello. Επίσημα πρόκειται για μια νέα έκδοση του ήδη υπάρχοντος στην GP12.Μιλώντας στο MotoMatters ο team manager της ομάδας Vitto Guareschi δήλωσε ότι ο Franco Battaini θα δοκιμάσει πρώτος τη μοτοσυκλέτα με τον νέο κινητήρα. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να είναι η βασική ρύθμιση έτοιμη, όταν θα καθίσουν στη σέλα οι Nicky Hayden και Valentino Rossi την επομένη του ιταλικού GP, στο Mugello.Εφόσον η γνώμη των εργοστασιακών

είναι θετική, τότε στη Laguna Seca θα παραλάβουν και οι δύο αναβάτες από ένα νέο κινητήρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα διάθεσης των 6 επιτρεπόμενων κινητήρων που έχει θεσπιστεί. Ο αγώνας στην καλιφορνέζικη πίστα διεξάγεται μετά από εκείνο στο Mugello, στις 29 Ιουλίου.Πολλά παίζονται στην «πλάτη» του νέου V4. O Rossi έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ελπίζει πραγματικά οι βελτιώσεις που θα φέρει, να τού επιτρέψουν να μειώσει τη διαφορά από τους πρώτους. Βέβαια πρώτος στόχος παραμένει η δο-ρυφορική Tech3. Μόνον όταν θα μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια τους Crutchlow και Dovizioso, θα αρχίσει ο VR46 να ελπί-ζει πραγματικά ότι θα ξανανιώσει τη γλυ-κιά γεύση του βάθρου. Και μετά, καλώς

εχόντων των πραγμάτων, θα έρθουν και οι νίκες. Η βελτίωση υπολογίζεται ότι θα προκύ-ψει από την αυξημένη οδηγησιμότητα και φιλικότητα. Με αυτόν το στόχο δούλεψε πάνω στο μοτέρ ο Filippo Preziosi και όλη η Ducati Corse. «Θέλαμε να βελτιώσουμε την απόκριση στο παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού», είπε ο Guareschi. Είναι ο τομέας στον οποίο υστερεί περισσότερο η GP12.«Η απόκριση και η φιλικότητα είναι πολύ σημαντικές για τα χιλιάρια, περισσότερο από ό,τι για τα 800άρια», πρόσθεσε ο Ιταλός. «Επειδή τα 1.000 έχουν πολλή περισσότε-ρη ροπή από τα 800, είναι δυσκολότερο για τον αναβάτη να χρησιμοποιήσει τη

δύναμη». Παρότι δεν αποκάλυψε περισ-σότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές στον κινητήρα, ο Guareschi δήλωσε ότι δεν πρόκειται για κάποια ριζική αλλαγή. Δεν πρόκειται για παράδειγμα να δούμε άλλη διάταξη των κυλίνδρων. Ο V παραμένει όπως έχει, ένας πολύ μα-κρύς κινητήρας V4 με περιεχόμενη γωνία 90ο, καθώς η Ducati Corse συγκεντρώνει ακόμα δεδομένα, και ένας νέος κινητήρας θα απαιτούσε νέες μετρήσεις, πράγμα για το οποίο δεν επαρκεί ο χρόνος των επίσημων δοκιμών.«Θέλουμε πρώτα να καταλάβουμε τι ακρι-βώς χρειαζόμαστε, πριν προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες αλλαγές», είπε.

Νέος κινητήρας για την αγωνιστική Ducati

18 ΣΗΜΕΡΑ

Εθνικής Αντίστασης Κιάτο 89 27420 21652 κ. 6936 971211

ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣΑδειμάντου 28- Κόρινθος

Τ.Κ. 20100Τηλ. 27410 25217Κιν. 6937 301050

ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΞΥΠΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 19ΣΗΜΕΡΑ

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει

ο Δημήτρης

Μανωλάκης

Από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της προεδρίας της Κορίνθου από τον Πάνο Μπεθάνη, είχε θέσει σαν προτε-ραιότητα τις ακαδημίες και την ύπαρ-ξη πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών.Πέρσι έγιναν τα πρώτα δειλά βήματα, με την δημιουργία της ακαδημίας του συλλόγου, με τα όποια προβληματά-κια.Φέτος ξεκίνησαν οι επαφές με ομάδες του νομού για να υπάρξουν συνεργα-σίες. Ο ΠΑΟ Λουτράκι ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε θετικά και μάλι-στα πριν λίγες μέρες, παραχώρησε και τους νεαρούς Τσατσόπουλο και Γιαννακούλη, στην Κόρινθο.Σήμερα ήρθε η συμφωνία με την Ελ-λάς Βέλου, αλλά και την ακαδημία της Νέας Αθλούπολης, κάτι που δεί-χνει πως στην «Μπάρτσα» έχουν πά-ρει πολύ σοβαρά το θέμα, για να δη-μιουργήσουν και τους «μπέμπηδες» του Ισθμού, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο μεγαλομέτοχος Πά-νος Μπεθάνης, κατά την τελευταία του επίσκεψη.Φυσικά επαφές γίνονται και με άλ-λους συλλόγους, ώστε να υπάρξουν και άλλες συνεργασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας των ακαδη-μιών της, με τις αντίστοιχες της Νέας Αθλούπολης και της Ελλάς Βέλου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει τις επί-σημες τιμές των ατομικών εισιτήριων για όλα τα παιχνίδια εντός έδρας της περιόδου 2012-2013.Για παιχνίδια με αντιπάλους από την

Football League 2 και την Football League (Κύπελλο Ελλάδας) οι τιμές θα είναι:10 Ευρώ για τα μη μέλη 8 Ευρώ για τα μέλη του Ερασιτέχνη 5 Ευρώ για τους ανέργους (με επί-δειξη κάρτας ΟΑΕΔ) 4 Ευρώ για τις γυναίκες 2 Ευρώ για του εφήβους (12-18) Δωρεάν για τις ηλικίες μέχρι 12 ετών

Για παιχνίδια με αντιπάλους Super League (Κύπελλο Ελλάδας και φιλικά στην Κόρινθο), οι τιμές θα είναι:15 Ευρώ για τα μη μέλη 12 Ευρώ για τα μέλη του Ερασιτέχνη 7 Ευρώ για τους ανέργους (με επί-δειξη κάρτας ΟΑΕΔ) 6 Ευρώ για τις γυναίκες 3 Ευρώ για του εφήβους (12-18) Δωρεάν για τις ηλικίες μέχρι 12 ετών

Κάρτες διαρκείας και με δόσεις ανακοίνωσε η Κόρινθος

Μπορεί η κρίση να έχει κάνει την πα-ρουσία της αισθητή σε όλα τα επίπε-δα, αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις.Για ποδόσφαιρο μιλάμε και πιο συ-γκεκριμένα για την Κόρινθο, η οποία κινείται σε επίπεδα πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και κοιτά-ζει να δίνει κίνητρα σε όλους ξεφεύ-γοντας από τα ίδια και τα ίδια. Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας κυ-ριολεκτικά είναι μια ευχάριστη πρό-κληση-πρόσκληση που δεν μπορείς να αντισταθείς. Ο μεγαλομέτοχος Πάνος Μπεθάνης

θέλει τον κόσμο κοντά στην ομάδα πληρώνοντας απλά ένα συμβολικό ποσό το οποίο διαιρούμενο ισούται με έναν καφέ, ίσως και λιγότερο. Δεί-τε τις τιμές κάντε την διαίρεση βάσει των αγώνων και δείτε το αποτέλεσμα.Ενημερωθείτε-Αγοράστε-ΣτηρίξτεΤο ταξίδι συνεχίζεται. FLY WITH US.Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομά-δας:Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει τις επί-σημες τιμές των καρτών διαρκείας της νέας σεζόν, που θα βρει την Κό-ρινθο στην Football League 2.Αγοράστε πακέτα εισιτηρίων διαρκεί-ας, για να απολαύσετε από κοντά τις όμορφες στιγμές της ομάδας.Η διοίκηση της ομάδας κατανοώντας την δύσκολη οικονομική συγκύρια,

όρισε πολύ χαμηλές τιμές για τις κάρτες διαρκείας, για να μπορούν όλοι να έρθουν κοντά στην ομάδα, ενώ φέτος για πρώτη φορά μπορείτε να αποκτήσετε τις κάρτες διαρκείας και να πληρώσετε με δόσειςΑναλυτικά:Οικογενειακό πακέτο (4 άτομα) – 120 ευρώΠεριλαμβάνει 11 παιχνίδια πρωτα-θλήματος, τουλάχιστον 1 αγώνα κυ-πέλλου (αν η ομάδα συνεχίσει και σε επόμενες φάσεις, ισχύουν κανονικό-τατα τα εισιτήρια), φιλικά ματς (όσα πραγματοποιήσει ο σύλλογος)π.χ. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 11 ματς πρωταθλήματος, 1 κυπέλλου και 3 φιλικά120 ευρώ : 4 άτομα = 30 ευρώ κοστί-

ζει η αγορά για το κάθε άτομο και 30 ευρώ:15 αγώνες = 2 ευρώ το ματς θα είναι το εισιτήριο για το κάθε άτο-μο.Ανδρών 75 ευρώ για τα μη μέλη και 65 ευρώ για τα μέληπ.χ. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 11 ματς πρωταθλήματος, 1 κυπέλλου και 3 φιλικά75 ευρώ:15 αγώνες = 5 ευρώ κοστί-ζει το εισιτήριο για το κάθε ματςή 65 ευρώ:15 αγώνες = 4,3 ευρώ κο-στίζει το εισιτήριο για το κάθε ματς.Άνεργοι – Στρατιώτες - Φοιτητές 40 ευρώ π.χ. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 11 ματς πρωταθλήματος, 1 κυπέλλου και 3 φιλικά40 ευρώ:15 αγώνες = 2,67 ευρώ κο-

στίζει το εισιτήριο για το κάθε ματς.Γυναικών 20 ευρώπ.χ. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 11 ματς πρωταθλήματος, 1 κυπέλλου και 3 φιλικά20 ευρώ:15 αγώνες = 1,3 ευρώ κο-στίζει το εισιτήριο για το κάθε ματς.Εφήβων (12-18 ετών)π.χ. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 11 ματς πρωταθλήματος, 1 κυπέλλου και 3 φιλικά12 ευρώ:15 αγώνες =0,8 ευρώ κοστί-ζει το εισιτήριο για το κάθε ματς*Αν τα ματς είναι 15, σε περίπτωση που είναι περισσότερα, το κόστος μειώνεται ακόμα περισσότερο** Αν η ομάδα δώσει αγώνες μπαράζ, το κόστος μειώνεται και άλλο

ΚΟΡΙΝΘΟΣ Ετοιμάζει τους «μπέμπηδες» του Ισθμού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 201220 ΣΗΜΕΡΑΗ ευρωπαϊκήφανέλα του Αστέρα

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αρκαδι-

κό Πανόραμα» επέλεξε ο Αστέρας

Τρίπολης να παρουσιάσει τη νέα

του φανέλα, που θα φορέσει και

στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.Από φέτος ο Αστέρας Τρίπολης συ-νεργάζεται με τη Nike για την αθλητι-κή του ένδυση και οι τρεις εμφανίσεις είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Η μια είναι σκούρα μπλε με χοντρές λε-πτές ρίγες, η δεύτερη είναι μπλε με πιο σκούρες ρίγες, ενώ η τρίτη είναι καφέ. Την παρουσίαση των εμφανίσεων έκανε ο πρόεδρος της αρκαδικής ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, ενώ πα-ρόντες ήταν ο προπονητής της ομά-δας, Σάκης Τσιώλης και οι ποδοσφαι-ριστές Σάββας Τσαμπούρης, Χρή-στος Πιπίνης και Τάσος Μπακασέτας. Οι παίκτες έβγαλαν αρκετές φω-τογραφίες με μικρούς φίλους της ομάδας, ενώ μοίρασαν αυτόγρα-φα. Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Nike Θεόφιλος Χριστοφορίδης. Στο περίπτερο που έχει ο Αστέρας στην περιφερειακή έκθεση, υπήρ-χε οθόνη όπου «έπαιζαν» οι καλύτε-ρες στιγμές της ομάδας τα τελευ-ταία χρόνια, ενώ η μασκότ έβγαζε φωτογραφίες με τους φιλάθλους. «Ζήσε το όνειρο της Ευρώπης», έγραφε χαρακτηριστικά. Λόγω των εγκαινίων της έκθεσης, παρόντες ήταν όλοι επίσημοι της Τρίπολης και της Αρκαδίας, ενώ όλοι πέρα-σαν από το περίπτερο του Αστέρα. Παράλληλα, υπήρχε ενημέρωση για τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα χρονιά, παρόλο που ακόμη δεν έχει γίνει η επίσημη παρουσίασή τους. Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας εί-ναι «το ταξίδι συνεχίζεται, ο Αστέρας έκτο χρόνο στη Super League», ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό πως το παιδικό/μαθητικό εισιτήριο διαρκείας κοστίζει μόλις 5 ευρώ!

Ο Αστέρας βράβευσε τον Κωνσταντίνο

Αγγελόπουλο

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Αρκαδι-κό Πανόραμα» βρέθηκε την Τετάρτη (20/06) ο Κωνσταντίνος Αγγελόπου-λος, ο οποίος τιμήθηκε από τον Αστέ-ρα Τρίπολης και από το Εμπορικό Επιμελητήριο Αρκαδίας.Ο πατέρας των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος κατάγεται από την Αρκαδία τιμήθηκε ως ένας εκ των ντόπιων επιτυχημένων επιχειρηματι-ών με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Μποροβήλο να του δίνει μια φανέλα της ομάδας. Ο Αγγελόπουλος, με τη σειρά του, «απάντησε» με ένα επετειακό μπλου-ζάκι του Ολυμπιακού που έγραφε «πρωταθλητής Ελλάδας 2012».

«Διαζύγιο» με Χουανίτο

Τα τυπικά απομένουν για να μείνει ελεύθερος ο Χουανίτο από τον Αστέ-ρα Τρίπολης.Ο 32χρονος Ισπανός αμυντικός χαφ επέστρεψε την Τρίτη (19/6) στην Τρί-πολη και επανέλαβε στη διοίκηση των Αρκάδων την επιθυμία του να αποχω-ρήσει από την ομάδα. Ο Χουανίτο

ήταν την περσινή σεζόν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκά-δας του Αστέρα, έχοντας 21 συμμε-τοχές.Ήδη από το τέλος της περασμένης χρονιάς κυπριακές ομάδες είχαν εκ-δηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτη-σή του και δεν αποκλείεται η Κύπρος να είναι ο νέος του προορισμός. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρε-θεί η «χρυσή» τομή για τη λύση του συμβολαίου του με τους Αρκάδες, που είχε διάρκεια ως το 2013.

Νέες… μεταγραφές του Αστέρα

οι Ορόθκο, Κωστούλας

Αν και ακόμη στον Αστέρα Τρίπολης δεν έχουν κάνει… σεφτέ στις μετα-γραφές, ωστόσο ο Σάκης Τσιώλης έχει δύο παίκτες έξτρα στη διάθεσή του.Ο λόγος για τους άτυχους της πε-ρασμένης χρονιάς, Ντάνιελ Ορόθκο και Θανάση Κωστούλα, που επέ-στρεψαν στις προπονήσεις ύστερα από του σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Ισπανός αμυντικός στάθηκε διπλά άτυχος καθώς υπέστη ρήξη χιαστών το περασμένο καλοκαίρι σε φιλικό προετοιμασίας, ενώ τον Ιανουάριο, τραυματίστηκε ξανά στο ίδιο ση-μείο. Ο Κωστούλας υπέστη κι αυτός ρήξη χιαστών στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο τον περασμένο Ιανουάριο. Και οι δυο παίκτες όμως έδωσαν το παρών στην πρώτη προπόνηση των Αρκάδων και ακολουθούν ειδικό πρό-γραμμα χωρίς μπάλα, ωστόσο σύντο-μα θα μπουν σε κανονικό ρυθμό. Δεν αποκλείεται να είναι σε θέση να ενι-σχύσουν τον Αστέρα στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, σε έναν μήνα. Τραυματίας είναι και ο Εμάνουελ Πε-ρόνε, ο οποίος μετά τη λήξη της χρο-νιάς υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς για να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο πρόβλημα. Ο Αργεντινός επι-θετικός αναμένεται να βοηθήσει τους Αρκάδες για το νέο πρωτάθλημα στα τέλη Αυγούστου, γεγονός που καθι-στά επιτακτική την απόκτηση ενός επιθετικού, καθώς στο ρόστερ υπάρ-χει μόνο ο Μπακασέτας

Αποβλήθηκε η Πουατιέ

Εκτός του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ των ανδρών θα μείνει η Πουατιέ. Η CEV απέβαλε τη γαλλι-κή ομάδα από την κορυφαία ευρω-παϊκή διασυλλογική διοργάνωση, επειδή αποκαλύφθηκε πως διακι-νούσε «μαύρο» χρήμα, κάτι που ανάγκασε και τη γαλλική Λίγκα να την «πετάξει» από το πρωτάθλημα. Τη θέση της Πουατιέ στο Τσά-μπιονς Λιγκ θα πάρει η Μποβέ. Αναλυτικά, οι ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ:

Τιρόλ Ίνσμπουργκ (Αυστρία)

Νόλικο Μαασέϊκ (Βέλγιο)

Λένικ (Βέλγιο)

Μπουντεγιόβιτσε (Τσεχία)

Αραγκό Ντε Σετ (Γαλλία)

Μπερλίν (Γερμανία)

Ματσεράτα (Ιταλία)

Τρεντίνο (Ιταλία)

Κούνεο (Ιταλία)

Ρεζόβια Ρεζόφ (Πολωνία)

Σκρα Μπελσάτοφ (Πολωνία)

Ζαλάου (Ρουμανία)

Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)

Κάχα Τερουέλ (Ισπανία)

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Αρκάς (Τουρκία)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Μιλάει με Ατλέτικο ο Τζιοβάνι ντος Σάντος

Σε συζητήσεις με την Ατλέτικο Μα-δρίτης φημολογεί-ται πως βρίσκεται ο Τζιοβάνι ντος Σά-ντος, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στους νικητές του φετινού Europa League.Σύμφωνα με το ESPN, o Μεξικανός επιθετικός θα βρε-θεί τις επόμενες ημέρες στη Μαδρίτη, προκειμένου να έχει τις τελικές επαφές με τους «ροχιμπλάνκος». Ο Ντος Σάντος ανήκει στην Τότεναμ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να καθιε-ρωθεί στα «σπιρούνια», με αποτέλεσμα να βρίσκεται... εδώ και ‘ κει δανεικός κάθε χρόνο!

Euro 2012: Επίθεση Μπαλοτέλι σε παπαράτσι! Όπως αναφέρουν τα Μέσα της Ιταλίας, ο Μάριο Μπαλοτέλι κατά τη διάρκεια της βόλτας του στη Βαρ-σοβία έκανε φραστική επίθεση σε έναν παπα-ράτσι.Δεν θέλει και πολλά ο Μάριο Μπαλοτέλι για να βγει εκτός εαυτού. Ο Ιτα-λός ποδοσφαιριστής, έχει αποδείξει πολλάκις στο πα-ρελθόν ότι το παραμικρό μπορεί να τον νευριάσει. Ο Ιταλός διεθνής όπως αναφέρουν τα Μέσα της πατρί-δας του, έκανε φραστική επίθεση σε έναν παπαράτσι. «Γιατί με ακολουθείς; Τι θέλεις; Δεν κάνω κάτι λάθος!», του είπε αρχικά σύμφωνα με μαρτυρίες και συνέχισε: «Θα πάρω παγωτό και μετά θα πάω για δείπνο στο ξε-νοδοχείο. Τι θέλεις να κάνω;», είπε ο Μπαλοτέλι.

Euro 2012: Αποχώρησε από την προπόνηση ο Ριμπερί!

Από την προπόνηση της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας αποχώρησε ο Φρανκ Ριμπερί, προσθέτοντας ακόμα έναν... πονοκέφαλο στον Λοράν Μπλαν, ενόψει του προημιτελικού με την Ισπανία.Ο εξτρέμ της Μπάγερν Μονάχου ένιωσε κάποια ενό-χληση στην φτέρνα του αριστερού του ποδιού, λίγα μόλις λεπτά μετά την έναρξη της προπόνησης των «τρικολόρ», με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ολο-κληρώσει το πρόγραμμα! Στην προπόνηση δεν συμμε-τείχε και ο Σαμίρ Νασρί, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο τελευταίο ματς της Γαλλίας κόντρα στη Σουηδία.Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να αποσα-φηνιστεί το αν ο Ριμπερί θα είμαι διαθέσιμος για το σημαντικό ματς της Γαλλίας κόντρα στην «Σκουάντρα Ατζούρα».

21ΣΗΜΕΡΑ

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ο κο-ρυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο EURO 2012, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης που χρησιμο-ποιεί η UEFA, ενώ την χειρότερη πα-ρουσία έχει ο Κώστας Μήτρογλου!Το σύστημα «Castrol EDGE Index» παρουσιάζει τον 35χρονο μέσο του Παναθηναϊκού ως τον καλύτερο παί-κτη της Εθνικής μας, ενώ αντίστοι-χα, ο επιθετικός του Ολυμπιακού καταλαμβάνει την τελευταία θέση.Όσον αφορά στην γενική κατάταξη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία, με τον Όλοφ Μέλμπεργκ να βρίσκεται στην τέταρτη θέση!

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:

Euro 2012: Κορυφαίος ο Καραγκούνης, χειρότερος ο Μήτρογλου

Ο τερματοφύλακας της Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ υπο-στήριξε πως η Ελλάδα παρουσιάζεται πολύ παθιασμένη στα παιχνίδια της.Ο βασικός τερματοφύλακας της Γερμανίας αναμένεται να είναι ο Μάνουελ Νόιερ στην αναμέτρηση με την Ελ-λάδα. Ο γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου μίλησε στα Μέσα της Γερμανίας για την αναμέτρηση με τη «γαλα-νόλευκη» όπου στάθηκε στο πάθος που δείχνουν οι Έλ-ληνες ποδοσφαιριστές.«Έχω δει αρκετά παιχνίδια τους στην τηλεόραση και μπορώ να πω πως έχω εντυπωσιαστεί από το πά-θος που δείχνουν. Είναι μία πολύ σκληρή ομάδα. Δεν είναι επικίνδυνη μόνο στις αντεπιθέσεις, αλλά και όταν έχουν την κατοχή της μπάλας», είπε ο Νόιερ. Στο ενδεχόμενο να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στη δια-δικασία των πέναλτι, είπε: «Προσπαθώ να κάνω το καλύ-

τερο. Συγκεντρώνομαι στον ποδοσφαιριστή που εκτελεί και κοιτάω τα πόδια του που αντιδρούν πρώτα, από την μπάλα. Έχω δει αρκετά βίντεο με πέναλτι όλων των πο-δοσφαιριστών», είπε ο Νόιερ.

Euro 2012: Νόιερ: «Έχουν τρομερό πάθος οι Έλληνες»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Οι κολπίτιδες, οι ουρολοιμώξεις και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελούν συχνά προβλήματα που απειλούν να σας διαταράξουν την ηρεμία και την απόλαυση των διακοπώνΛίγο η ζέστη και η αυξημένη υγρασία της γεννητικής περιοχής, λίγο τα μπάνια στην θάλασσα σε ακατάλληλα νερά, η επαφή με την άμμο και με τις ξαπλώστρες, καθώς και οι νέες «περιπέτειες» του καλοκαιριού αποτελούν συνθήκες ικανές για να σας φέρουν αναστάτωση στην καλοκαιρινή σας αρμονία και χαλάρωση.Κολπίτιδες, μικροβιακής- μυκητιασι-κής αιτιολογίαςΠρόκειται για τοπικό ερεθισμό των γεν-νητικών οργάνων που οφείλεται είτε σε μικρόβια, είτε σε μύκητες. Απαντάται συ-χνά το καλοκαίρι αλλά, συνήθως, μπορεί να αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα. Κάνει την εμφάνισή της με κνησμό (φαγούρα) είτε εξωτερικά στο αιδοίο είτε εσωτερι-κά στον κόλπο, αυξημένα υγρά( διαφό-ρων χρωματισμών: κίτρινα, λευκωπά, κι-τρινοπράσινα, πράσινα), δυσπαρεύνεια( πόνο κατά την διάρκεια της επαφής). Οφείλονται στην διαταραχή της φυσιο-λογικής μικροβιακής χλωρίδας της περι-οχής (γαλακτοβάκιλλοι) στην οποία μπο-ρεί να συνεισφέρει η λήψη κάθε είδους αντιβιοτικού. Τα γαλακτομικά προϊόντα, το γιαούρτι και τα συμπληρώματα που περιέχουν προβιοτικά έχουν τόσο προληπτική, όσο και επανορθωτική δράση, επαναφέροντας σε ισορροπία την διαταραγμένη μικροβιακή χλωρίδα του κόλπου.Να, λοιπόν, κάποιες απλές και αποτε-λεσματικές συμβουλές ( tips) για να μειώσουμε τις πιθανότητες δυσάρε-στης ‘γνωριμίας’ με τα ως άνω μικρό-βια καλοκαιριάτικα.-Φροντίστε για την τακτική και σωστή υγιεινή της γεννητικής σας περιοχής με άφθονο νερό και ενδεχομένως με κάποιο ειδικό προϊόν(σαπούνι, διάλυμα κ.λ.π.). -Φυσιολογικά το εσωτερικό του κόλ-που βρίσκεται σε μια δυναμική ισορ-ροπία. Μην χρησιμοποιείτε, λοιπόν, ισχυρά αντισηπτικά και μην κάνετε εσωτερικές πλύσεις χωρίς κάποιον ιδι-αίτερο λόγο. Μπορεί να διαταράξετε την μικροβιακή ισορροπία του κόλπου σας και να προκαλέσετε κολπίτιδα. -Μην μένετε πολύ ώρα με βρεγμένο μαγιό-φροντίστε να έχετε δεύτερο μαζί σας για να αλλάζετε ( τα βακτήρια και οι μύκητες αναπτύσσονται ταχύτε-ρα σε θερμό και υγρό περιβάλλον). -Μην κολυμπάτε κατά την διάρκεια της περιόδου σας, ειδικά εάν δεν έχε-τε ολοκληρώσει την οικογένειά σας. -Να μην χρησιμοποιείτε συχνά ταμπόν , κι όταν αυτό γίνεται η χρήση του να μην ξεπερνά τις τέσερις με πέντε ώρες. -Απλώνετε πάντα την δική σας πετσέτα πάνω στην άμμο ή στην ξαπλώστρα. -Αποφεύγετε, κατά το δυνατόν, τη συ-χνή χρήση στενών εσωρούχων και τζήν πανελονιών-αυξάνουν την θερμοκρασία της περιοχής=άρα και την υγρασία, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των ενοχλητικών μας μικροβίων.-Χρησιμοποιείστε βαμβακερά κι όχι συν-θετικά εσώρουχα.-Προσπαθείστε να προτιμάται παραλίες με καθαρά νερά.-Εάν πρόκειται να ξεκινήσετε αντιβίωση, ξεκινήστε την κατανάλωση γαλακτοκο-

μικών προϊόντων ή κάποιο συμπλήρωμα με προβιοτικό.-Κάνετε τον τακτικό σας έλεγχο με τέστ Παπανικολάου.Εάν υπάρχει κάποια λοίμωξη, η σεξουα-λική επαφή θα πρέπει να αποφεύγεται, ή να γίνεται από την αρχή έως το τέλος με προφυλακτικό-Να προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε πά-ντα προφυλακτικό, ειδικά στις νέες σας γνωριμίες.-Εάν νιώσετε φαγούρα, ερεθισμό ,αύ-ξηση των υγρών, δυσοσμία ή πόνο στα γεννητικά όργανα, επισκεφθείτε αμέσως τον ιατρό σας για γυναικολογική εξέτα-ση και πιθανώς λήψη καλλιεργειών!Κυστίτιδες – ΟυρολοιμώξειςΠολλές φορές, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, οι γυναίκες παραπονιού-νται για προβλήματα στην ούρηση, τα περισσότερα εκ των οποίων οφείλονται σε κυστίτιδα. Η κυστίτιδα αποτελεί την πιο συχνή μορφή απλής ουρολοίμωξης, και στην πραγματικότητα 20-30% περί-που των γυναικών θα υποστούν την λοί-μωξη αυτή τουλάχιστον μία φορά κατά την διάρκεια της ζωής τους.Το γεγονός, πως, η ουρήθρα βρίσκεται ανατομικά τοποθετημένη πολύ κοντά στον κόλπο και στον πρωκτό, σε συνδυ-ασμό με την καλοκαιρινή εφίδρωση και την μειωμένη πρόσληψη υγρών σχετίζε-ται με την αυξημένη εμφάνισή της τους καλοκαιρινούς μήνες.Με την εμφάνιση των χαρακτηριστι-κών συμπτωμάτων, δηλ. συχνουρίας, δυσουρίας, τσουξίματος- δυσκολίας στην ούρηση(δυσουρία), αισθήματος καύσους(κάψιμο),πόνου χαμηλά στην κοιλιά( υπερηβικά), αίματος στα ούρα, πρέπει χωρίς χρονοτριβή η γυναίκα να απευθύνεται στον ιατρό της για τις κατάλληλες εξετάσεις ( εξετάσεις ού-ρων καλλιέργειες κολπικού τραχηλικού υγρού) και την έναρξη της σχετικής αντιβιωτικής αγωγής.Πέραν της κατάλληλης αντιβιωτικής αγωγής, θα είναι χρήσιμο να πίνετε πολλά υγρά καθημερινώς( 10 ποτήρια υγρών), να σκουπίζεστε πάντα από εμπρός προς τα πίσω, να χαλαρώνετε όταν ουρείτε για να αδειάζει η κύστη τελείως, να μην καθυστερείτε την ΄επίσκεψή΄ σας στην τουαλέτα( η κατακράτηση ούρων είναι άριστο υπόστρωμα για την ανάπτυξη φλεγμονής).Μπορείτε επίσης να πίνετε κατά την διάρκεια της θεραπείας σας 1-2 ποτήρια χυμό από κράνα( υπάρχει στα περισσότερα φαρμακεία ).Τέλος, θα είναι καλή ιδέα, πάντα σε συ-

νεννόηση με τον ιατρό σας, να προβεί-τε σε επαναληπτική καλλιέργεια ούρων επτά με δεκατέσσερις ημέρες μετά το πέρας της θεραπείας, για να επιβεβαιω-θείτε για την πλήρη επιτυχία της θερα-πείας σας!Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα ΝοσήματαΙός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων ο γνω-στός μας HPV), χλαμύδια, μυκόπλασμα, έρπης γεννητικών οργάνων, οξυτενή κονδυλώματα, πυελικές φλεγμονές, HIV, ηπατίτιδες, σύφιλη (ναι και αυτό, ξαναήρθε στην επικαιρότητα!!) ούφ πιά, από τι άλλο θα πρέπει να προσέχετε;; Ναι, ναι και από όλα αυτά.Από την στιγμή, λοιπόν, που μιλάμε για καλοκαίρι, έχουμε να κάνουμε με μια αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα, με σχέσεις καινούριες και ενδεχομέ-νως γρήγορες, άρα όλα τα ανωτέρω μπορούν,δυστυχώς, και να έχουν την τιμητική τους.Τί κάνουμε, λοιπόν, για να προστατευ-θούμε;Απλά πράγματα.Πρώτα απ΄όλα, φροντίζουμε να εμβολι-ασθούμε με το εμβόλιο για τον hpv, κι έτσι ‘καθαρίζουμε’ σε μεγάλο βαθμό με τα κονδυλώματα, είτε εσωτερικά είτε και εξωτερικά(αναλόγως του εμβολίου).Χρησιμοποιούμε προφυλακτικό! Απλό, χιλιοειπωμένο, πολύ αποτελεσματικό. Ναι, μεν, μπορεί να μην μας προστατεύ-ει 100%, όμως μας παρέχει ασφάλεια σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και μας κρατάει ασφαλείς και ακέραιους! Άρα, λοιπόν, Προφυλακτικό, γιατί μας Προ-φυλάσσει!Επιλέγουμε, τέλος, τους ερωτικούς μας συντρόφους, χρησιμοποιώντας όσο μπορούμε την κοινή μας λογική για να μειώσουμε τους κινδύνους στους οποί-ους δυνητικά εκτειθόμαστεΕάν, παρ’ όλα ταύτα, έχουμε κάποια συ-μπτωματολογία που μας ενοχλεί, ή που μας προβληματίζει, επισκεφτόμαστε τον γυναικολόγο μας για έναν έλεγχο( check up) και ίσως καλλιέργειες και τεστ Πα-πανικολάου και λύνουμε όλες μας τις ανησυχίες!Με τις παραπάνω συμβουλές θεωρού-με πως θα απολαύσετε το καλοκαίρι σας και θα έχετε την σιγουριά ότι πή-ρατε όλα εκείνα τα μέτρα που θα σας μειώσουν κατά πολύ την πιθανότητα να πρέπει να ψάχνετε για γυναικολόγο κα-λοκαιριάτικα ,για λήψη κολπικών καλλι-εργειών ή για φαρμακείο για τις απαραί-τητες θεραπευτικές κρέμες κ.λπ.

22 ΣΗΜΕΡΑ

Καραντάνη 1, Τ.Κ. 20011 Περιγιάλι Κορινθίας τηλ. 2741088709, fax 27410 88769, κιν. 197103

• Πρώην επιμελητής Α. Ε.Σ.Υ.• Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Υπέρταση• Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας• Μέλος Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας & Δι-

ατροφής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Υγεία Προσοχή στις μολύνσεις το καλοκαίρι!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Αναστασία Σπ. ΧρήστουΚλασσική Ομοιοπαθητικός

Απόφοιτος Κολλεγίου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Λονδίνου

London College of Classical Homeopathy& μεταπτυχιακού διπλώματος

Διεθνούς Ακαδημίας Κλασσικής ΟμοιοπαθητικήςInternational Academy of Classical HomeopathyΜέλος του συλλόγου ομοιοπαθητικών Ελλάδος

12 χρόνια εμπειρίας

Βελτιώστε την Υγεία σας με Oμοιοπαθητικήμια Φυσική, Ολιστική & χωρίς παρενέργειες

θεραπεία κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Περιάνδρου 48 ΚόρινθοςΤηλ.: 27410 83 419κιν: 697 21 22 891

e-mail: [email protected] site: www.homeopath.gr

Δέχεται με ραντεβού

Διαφημιστείτε στο «Σήμερα»

Αναδείξτε την επιχείρηση σας

αφού καθημερινά σας

διαβάζουν εκατοντάδες μάτια

καλέστε μας στο 2741 0 75 72 6

για περισσότερες πληροφορίες

• Η τελεία σημαίνει νέες αγγελίες

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΠΑΣΙΟ 505 Τ.Μ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΠΛΗΡ. ΤΗΛ. 6944511789 ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ 60.000ΕΥΡΩ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΟΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ ΤΗΛ. 6983120814

Πωλείται επιχείρηση «το κορά-λι» και διόρωφη οικοδομή στη Νεάπολη Κιάτου, Κλεοβούλου και Ναυαρίνου γωνία δίπλα στη θάλασσα. Πληρ. κιν. 6970 88 52 287 στ. 27420 23 296. Ανέγερση οικοδομής 2007. Τηλ. 6970 88 52 87

Κυρία 33χρονη πρώην μοντέλο ζητεί γνωριμία για ελεύθερη σχέση (Αλεξάνδρα) Τηλ. Επι-κοιν. 6971 83 45 35

Είμαι συνταξιούχος καθηγητής της ανωτάτης εκπαίδευσης , Οικονομικά ανεξάρτητος. Δια-μένω σε παραλιακή πόλη της Κορινθίας. Αναζητώ σύντροφο καλλιεργημένη 60 έως 70 ετών. Τηλ. 6942579265

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. Σε 5 λεπτά παίρνεται από 500-

150.000 Ευρώ από όλες τις πιστωτικές σας κάρτες έχουν δεν έχουν υπέρβαση ακόμα και με τετράμηνη καθυστέρηση και εξοφλείται σε 12-48 δόσεις χωρίς δέσμευση περιουσιακών στοιχείων,. Απόλυτη εχεμύθεια , εγγύηση και ασφάλεια στις συναλλαγές σας. Καθημερινά και Σαββατοκύριακα 09:00 – 23:30. Κα Ελπίδα Αγγελάκη τηλ. 211 8001600 – κιν. 699 8870096. Ραντεβού στο χώρο σας για την διευκόλυνση σας

Πωλείται άδεια πρακτορείου ΠΡΟΠΟ-ΛΟΤΤΟ. Τηλ. Επικοιν. 6957 19 27 32

Κυρία Ελληνίδα ζητά εργασία για φύλαξη παιδιών περιοχή Κο-ρινθίας Τηλ. Επικοινωνίας. 6979 26 88 71

Το Κτήμα Παλυβού στην Αρχαία Νεμέα ζητά για άμεση πρόσλη-ψη άτομο για το τμήμα πωλή-σεων. Προυπηρεσία στο αντι-κείμενο θα ληφθεί υπ οψιν. τηλ 27460-24190 [email protected]ΠΩΛΕΙΤΑΙ 3 όροφο ακίνητο 290 τ.μ. στο Κεραμιδάκι Κορίνθου σε προνομιακή θέση 50 τ.μ. από τη θάλασσα ημιτελές oλό-κληρο ή μεμονωμένο. Τιμή δι-

απραγματεύσιμη, ιδιώτης. Τηλ. 6944781460, 6944345720

Πωλείται επιχείρηση αθλητικών ειδών στο κεντρικό δρόμο (Ελ. Βενιζέλου) του Λουτρακίου. Τιμή συζητήσιμη. Τηλ.επικοιν. 6944642018 και 6944525399

Πωλείται επιχείρηση καθαρι-σμού διαχείρισης πολυκατοικι-ών και μεσιτείες στην Κόρινθο, πλήρως εξοπλισμένη ,εξασφα-λισμένη πελατεία, χαμηλό ενοί-κιο. Σε κεντρικό σημείο. Τηλ. επικοινωνίας 694 732397

Πωλείται οικόπεδο 500 τμ. στο Βέλο Κορινθίας 14μ. πρόσοψη

οικοδομήσιμο τιμή ευκαιρίας συζητήσιμη. Τηλ. 27420 32 332

Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει φροντίδα ηλικιωμένου ή φύ-λαξη παιδιών σην περιοχή Κο-ρινθίας. Τηλ. 6944 71 93 45 κα Ιωάννα.Πωλείται Audi 100 μοντέλο 1988 απο Γερμανία με ηλιορο-φή και air-condition, με 123.000 χλμ 1500 Ευρώ. Δεκτός κάθε έλεγχος 6974 58 78 00

Ζητούνται άτομα για μερική ή πλήρη απασχόληση με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τηλ. 694 55 21 325 κος Δημή-τρης.

Ζητούνται άτομα για μερική ή πλήρη απασχόληση με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τηλ. 6945 521325

‘’Πωλείται στο Λουτράκι πλή-ρης εξοπλισμός ταβέρνας-κα-φετέριας σε άριστη κατάσταση. Επίσης ξαπλώστρες αλου-μινίου και ομπρέλες θαλάσ-σης.Ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Τηλ.6974-952827 ‘’

Ζητούνται 3 άτομα σοβαρά , άνω των 25 ετών για πρωινή ή απογευματινή απασχόληση. Εκπαίδευση , άμεσο εισόδημα, προοπτική εξέλιξης. Πληροφο-ρίες 6985821259, κ Ζάχαρη

Μικρές αγγελίες-μικρές αγγελίες-Μικρές αγγελίες-μικρές αγγελίες

ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΝΤΙΟΥΜ JAMALΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΗΣ

Πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας ανεξάρτητα από τα ποια είναι τα προβληματά σας . Μπορώ να σας βο-ηθήσω να λύσετε τα δυσκολότερα από αυτά στον μικρότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλον ακόμα και αν έχετε απογοητευθεί από άλλους πνευματιστές . Μπορώ να κάνω τους ερωτευμένους καλύτερα από πριν. Μπορώ να κάνω άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους να ερωτευθούν . Επίσης δίνω πανί-σχυριο φυλακτό για προστασία . Λύνω σημαντικές δικαστικές υποθέσεις σεξουαλικού περιεχομένου . Επιτυχίες Επαγγελματικές συμβουλές και πολλά άλλα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣΤΗΛ 6949937862, 2741083885

JAMAL INTERNATIONAL AFRICANSPIRITUAL HEALER AND ADVISOR

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Διαφημιστείτε στο «Σήμερα»

Επικοινωνήστε μαζί μας για την καλύτερη προσφορά...

Κέντρο υποστηριζόμενης διαβίωσης και ατόμων με ειδικές ικανότητεςΚαρμπουνάρι Λουτράκι

Τηλ. 27410 48 942, 27410 48 570Fax 27410 49 510