ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

7
Σελίδα 1 από 7 Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Σ ΥΛΛΟΓΟΣ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Τ ΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ Μεσογείων 432 15342 Αγία Παρασκευή Τηλ . +3210 6066266 Fax +3210 6066265 www.pas ι mite.gr email: [email protected] 432 Mesogeion Ave. 15342 Agia Paraskevi Tel.: +3210 6066266 Fax: +3210 6066265 www.pas ι mite.gr email: [email protected] E NGINEERS AND T ECHNICIANS A SSOCIATION OF ERT Αγία Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2013 Προς τους Συναδέλφους μέλη του Συλλόγου: Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Μέσω των Ενημερωτικών Δελτίων δημιουργήσαμε ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με τα μέλη του Συλλόγου, το οποίο ελπίζουμε να γίνει αμφίδρομο. Το ΔΣ επιδιώκει ο Σύλλογος μας να καταξιώνεται ακόμη πιο πολύ στις συνειδήσεις όλο και περισσοτέρων συναδέλφων. Μαζί και με άλλους συλλόγους της ΕΡΤ μπορούμε να λειτουργήσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, με σωστές και όχι παρωχημένες συνδικαλιστικές πρακτικές και θέσεις. Η γνώση είναι δύναμη και επιτυγχάνεται με τη σωστή ενημέρωση των μελών του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το Σύλλογο μας. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ 14/1/2013 Τα θέματα που συζητήθηκαν την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε ήταν: Γενική Ενημέρωση (ελλείψεις μηχανικών & τεχνικών, μισθολογικά, επικουρικό, εγκαταστάσεις ΕΡΤ-Κατεχάκη, προβληματική ποιότητα σήματος τηλεοπτικού περιεχομένου, επιστολή συναδέλφων ΣΟΧ, κ.α.), Οργανόγραμμα ΕΡΤ, Ωράρια Εργασίας, Θέματα Υγιεινής και Ασφάλεια της Εργασίας & Κώδικας Νόμου για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, Τεχνικά Θέματα, Ενίσχυση Εστίας Υπαλλήλων ΕΡΤ, Μετακίνηση γραφείου Συλλόγου. 1. Γενική Ενημέρωση (ελλείψεις μηχανικών & τεχνικών, μισθολογικά, επικουρικό, εγκαταστάσεις ΕΡΤ-Κατεχάκη, προβληματική ποιότητα σήματος τηλεοπτικού περιεχομένου, επιστολή συναδέλφων ΣΟΧ, κ.α.) Ελλείψεις μηχανικών & τεχνικών Ο Σύλλογος μας κατέθεσε 20/12/12 εξώδικο για προσλήψεις, λόγω της συνεχούς μείωσης του τεχνικού προσωπικού. Είναι αδήριτη ανάγκη για την ίδια την ύπαρξη της ΕΡΤ να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις μηχανικών και τεχνικών με μόνιμο κατάλληλο προσωπικό, το οποίο σε συνεργασία με τους παλαιούς συναδέλφους του θα καλύψει τις υπάρχουσες σημαντικότατες ελλείψεις και θα διασφαλίσει σε βάθος χρόνου την παραγωγική, ανταγωνιστική και ασφαλή λειτουργία της. Μισθολογικά Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη, και ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Ιανουαρίου, το ζήτημα της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του Δημοσίου των εργαζόμενων της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα

description

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Transcript of ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Page 1: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΜΗ Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Τ

Σελίδα 1 από 7

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΜΗ Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Τ Μεσογ ε ίων 4 3 2

1 5 3 4 2 Αγ ία Παρασκ ευή Τηλ . + 3 2 1 0 6 0 6 6 2 6 6 F a x + 3 2 1 0 6 0 6 6 2 6 5

w w w . p a s ιm i t e . g r e m a i l : p a s i m i t e @ e r t . g r

4 3 2 M e s o g e i o n A v e . 1 5 3 4 2 A g i a P a r a s k e v i T e l . : + 3 2 1 0 6 0 6 6 2 6 6 F a x : + 3 2 1 0 6 0 6 6 2 6 5 w w w . p a s ιm i t e . g r e m a i l : p a s i m i t e @ e r t . g r

E N G I N E E R S A N D T E C H N I C I A N S A S S O C I A T I O N O F E R T

Αγία Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2013

Προς τους Συναδέλφους μέλη του Συλλόγου: Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μέσω των Ενημερωτικών Δελτίων δημιουργήσαμε ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας με τα μέλη του Συλλόγου, το οποίο ελπίζουμε να γίνει αμφίδρομο.

Το ΔΣ επιδιώκει ο Σύλλογος μας να καταξιώνεται ακόμη πιο πολύ στις συνειδήσεις όλο και περισσοτέρων συναδέλφων. Μαζί και με άλλους συλλόγους της ΕΡΤ μπορούμε να λειτουργήσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, με σωστές και όχι παρωχημένες συνδικαλιστικές πρακτικές και θέσεις. Η γνώση είναι δύναμη και επιτυγχάνεται με τη σωστή ενημέρωση των μελών του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το Σύλλογο μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ 14/1/2013

Τα θέματα που συζητήθηκαν την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε ήταν: Γενική Ενημέρωση (ελλείψεις μηχανικών & τεχνικών, μισθολογικά, επικουρικό, εγκαταστάσεις ΕΡΤ-Κατεχάκη, προβληματική ποιότητα σήματος τηλεοπτικού περιεχομένου, επιστολή συναδέλφων ΣΟΧ, κ.α.), Οργανόγραμμα ΕΡΤ, Ωράρια Εργασίας, Θέματα Υγιεινής και Ασφάλεια της Εργασίας & Κώδικας Νόμου για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, Τεχνικά Θέματα, Ενίσχυση Εστίας Υπαλλήλων ΕΡΤ, Μετακίνηση γραφείου Συλλόγου.

1. Γενική Ενημέρωση (ελλείψεις μηχανικών & τεχνικών, μισθολογικά, επικουρικό, εγκαταστάσεις ΕΡΤ-Κατεχάκη, προβληματική ποιότητα σήματος τηλεοπτικού περιεχομένου, επιστολή συναδέλφων ΣΟΧ, κ.α.)

Ελλείψεις μηχανικών & τεχνικών

Ο Σύλλογος μας κατέθεσε 20/12/12 εξώδικο για προσλήψεις, λόγω της συνεχούς μείωσης του τεχνικού προσωπικού. Είναι αδήριτη ανάγκη για την ίδια την ύπαρξη της ΕΡΤ να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις μηχανικών και τεχνικών με μόνιμο κατάλληλο προσωπικό, το οποίο σε συνεργασία με τους παλαιούς συναδέλφους του θα καλύψει τις υπάρχουσες σημαντικότατες ελλείψεις και θα διασφαλίσει σε βάθος χρόνου την παραγωγική, ανταγωνιστική και ασφαλή λειτουργία της.

Μισθολογικά

Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη, και ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Ιανουαρίου, το ζήτημα της ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του Δημοσίου των εργαζόμενων της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα

Page 2: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΜΗ Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Τ

Σελίδα 2 από 7

παραμένει ακόμη ανοικτό καθώς είναι σε εξέλιξη σειρά διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Σε περίπτωση που τις επόμενες μέρες δεν βρεθεί λύση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα καθορίσει τις περικοπές των αμοιβών για τους εργαζόμενους. Η απόφαση αυτή θα είναι δεσμευτική για τη διοίκηση, και θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των νόμων. Είναι γεγονός ότι από την πλευρά των εργαζόμενων φαίνεται πως έχει γίνει κατανοητό, ότι, υπό την παρούσα κατάσταση, οι δυνατότητες εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο είναι περιορισμένες.

Επικουρικό-Ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β-3498/31.12.2012, η Υπουργική Απόφαση 30854/3809/2013 για τον Ανασχεδιασμό Τεχνικής Βάσης Εφάπαξ Παροχών. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση οι τεχνικές παράμετροι της περίπτωσης 7 της υποπαραγράφου ΙΑ.5 του ν.4093/2012 καθορίζονται ως εξής:

1. Νέα τεχνική βάση για τις εφάπαξ παροχές των φορέων - τομέων πρόνοιας. Το γενικό πλαίσιο που διέπει τον καθορισμό των εφάπαξ παροχών, είναι ένα διανεμητικό σύστημα καθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση (NDC). Το νέο σύστημα εφαρμόζεται από 1.1.2014.

2. Γενικός τύπος υπολογισμού απονεμόμενης εφάπαξ παροχής. Κατά τη συνταξιοδότηση, με βάση την αρχή της ισοδυναμίας η συσσωρευμένη αξία των εισφορών, πρέπει να αποτελεί την εφάπαξ παροχή. Για τη συσσώρευση των εισφορών γίνεται χρήση πλασματικού ποσοστού επιστροφής το οποίο ορίζεται ως η ετήσια μεταβολή της βάσης υπολογισμού των εισφορών για το σύνολο των ασφαλισμένων. Σύμφωνα με τα παραπάνω το ποσό της απονεμόμενης εφάπαξ παροχής για το έτος t προκύπτει από ένα περίπλοκο μαθηματικό τύπο.

Με την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων ΕΤΕΑ αλλάζει δομικά ο 2ος πυλώνας της κοινωνικής ασφάλισης. Το νέο ΕΤΕΑ έως το τέλος του 2012 κάλυπτε περίπου 1.000.000 συνταξιούχους και 2.500.000 ασφαλισμένους, καθώς σε αυτό είχε ενταχθεί μόνο το ΕΤΕΑΜ (επικουρικό ΙΚΑ & ΤΑΥΤΕΚΩ). Ωστόσο, με εγκύκλιο από 1/1/2013 στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν και άλλα ταμεία, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), οι τομείς του ΤΑΔΚΥ και ΤΕΑΠΟΚΑ, αλλά και το ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων, με αποτέλεσμα πλέον το ταμείο να καλύπτει 4,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Το νέο επικουρικό δεν είναι βιώσιμο, ακόμα κι αν όλα τα επικουρικά ταμεία ενταχθούν οικειοθελώς ή υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ, Βάσει των αναλογιστικών μελετών, εντός του 2013 το ταμείο θα έχει έλλειμμα σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ. Αναμένεται ότι θα υπάρξουν και νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, κυκλοφόρησε εγκύκλιος Ι.Κ.Α. με αρ. 4/14.1.2013 και θέμα «Αναγνώριση με εξαγορά στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (Β.Α.Ε.) χρόνου πραγματικής απασχόλησης περιόδου από 1/1/2012 έως 31/12/2015 σε εργασίες ή ειδικότητες που εξαιρέθηκαν από τον νέο Πίνακα Β.Α.Ε.»

Εγκαταστάσεις ΕΡΤ-Κατεχάκη

Ο Σύλλογος μας κατέθεσε 20/12/12 εξώδικο για το θέμα των εγκαταστάσεων ΕΡΤ-Κατεχάκη. Είναι πρόδηλη η ανάγκη να επανεξεταστεί το ζήτημα των εγκαταστάσεων αυτών και να επανενταχτούν στο δυναμικό της ΕΡΤ, μέσω κάθε νόμιμης διαδικασίας. Από τον Αύγουστο του 2011, ο Σύλλογός μας ενημέρωσε,

Page 3: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΜΗ Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Τ

Σελίδα 3 από 7

κοινοποίησε, τεκμηρίωσε την επιβεβλημένη ανάγκη να παραμείνουν στη δύναμη της ΕΡΤ, οι εγκαταστάσεις Κατεχάκη και Μουρούζη.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στο πρόσφατο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ, θα παραχωρηθεί το κτίριο γραφείων Νο 8, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Δημοσίας Τάξης, καθώς και η χρήση του αύλειου χώρου του.

Προβληματική ποιότητα σήματος τηλεοπτικού περιεχομένου

Σε μια κρίσιμη και ιδιόρρυθμη εποχή, παρατηρείται το φαινόμενο συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων να μη σέβονται την ποιότητα, τεχνική αρτιότητα και αξιοπιστία της ΕΡΤ, καθώς και τις εργασιακές σχέσεις. Χρησιμοποιούν μη επαγγελματικό ραδιοτηλεοπτικό υλικό στις παραγωγές της ΕΡΤ, αμφιβόλου ποιότητας και εκθέτουν την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με τους ερασιτεχνισμούς τους. Σίγουρα και αυτό είναι σημείο των καιρών. Διαμαρτυρηθήκαμε και έγινε κατανοητό το θέμα. Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Παραγωγές

Ο Σύλλογος μας κατέθεσε 20/12/12 εξώδικο για το θέμα την επιτακτική ανάγκη να παύσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση κάθε μεικτή ή εξωτερική παραγωγή, που επιβαρύνει χωρίς λόγο τον προϋπολογισμό της εταιρείας, και να αξιοποιηθούν τόσο οι άρτιες τεχνικές και άλλες εγκαταστάσεις της, όσο και το ανάλογο προσωπικό της, που διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, πολυετή εμπειρία και επαγγελματισμό και που με συνέπεια και αξιοπιστία εκτελεί τα καθήκοντά του προς όφελος του συνόλου της πολιτικής, καλλιτεχνικής, πνευματικής, ψυχαγωγικής δράσης του τόπου, δεκαετίες τώρα.

Επιστολή συναδέλφων ΣΟΧ

Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ για την επιστολή συναδέλφων ΣΟΧ, που λάβαμε.

Είναι γεγονός ότι με το σύστημα των συμβάσεων για ένα ή δύο έτη, η ΕΡΤ διώχνει τους συναδέλφους μόλις αρχίσουν να μαθαίνουν τη δουλειά! Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό άνωθεν, πως η εμπειρία σε εξειδικευμένο αντικείμενο (όπως αυτό της ΕΡΤ) αποτελεί υψηλού κόστους δεδομένο και πρέπει να το αξιοποιούμε αντίστοιχα. Η πρόταση του Συλλόγου μας σταθερά είναι: Μονιμοποίηση μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, όπου η ήδη υπάρχουσα εμπειρία στην ΕΡΤ, να προσμετρηθεί με υψηλό συντελεστή.

Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ για την επικοινωνία και ενημέρωση που έκανε ο Σύλλογος προφορικά, και μέσω αλληλογραφίας, για τα θέματα που μας αφορούν με τα πολιτικά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, κ.λπ.

Πραγματοποιήθηκαν θεσμικές συναντήσεις στο Υπουργείο Επικρατείας-Γενική Γραμματεία και με ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όπου ενημερώσαμε για το γεγονός της διπλής μείωσης μια ως ΔΕΚΟ και μια ως Δημόσιο, και τεκμηριώσαμε τις διαφορές. Ενημερώσαμε επίσης για τις ιδιαιτερότητες της ΕΡΤ επί των ειδικοτήτων, μισθολογικών, συμβασιούχων, προϋπηρεσίας εντός και εκτός ΕΡΤ, μη υπογραφή ΣΣΕ για 2009 (ούτε καν στο ποσό της ΕΣΣΕ της ΓΣΕΕ), ζητήσαμε την ανάκληση απόφασης για εγκαταστάσεις Κατεχάκη, ανάγκη προσλήψεων μηχανικών και τεχνικών, κ.α. Έχουμε ήδη από τον Οκτώβριο καταθέσει στον αρμόδιο υπουργό -και όχι μόνο- εγγράφως όσα μας αφορούν και πάνω σε αυτά μας ενημέρωσαν ότι προσπαθούσαν να βρεθούν λύσεις.

Page 4: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΜΗ Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Τ

Σελίδα 4 από 7

Ετοιμάζεται ΦΕΚ σχετικά με την ΕΡΤ. Χρειάζεται να ελεχθούν κάποιοι παράμετροι. Αναμένουμε εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Το ΠΑΣΟΚ κατάθεσε πρόταση νόμου για τις ευπαθείς ομάδες, την οποία απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, λόγω κόστους.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του ΔΣ μας με το νέο Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Δημήτριο Σαραβάκο. Τον ενημερώσαμε για τεχνικά και τεχνολογικά θέματα που αφορούν την ΕΡΤ και τους μηχανικούς & τεχνικούς εργαζομένους της.

Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΕΡΤ3, μετά τη συνταξιοδότηση του σ/φ Δημήτρη Γιακουμέλου, είναι ο σ/φ Θανάσης ο Δεληπάλλας.

2. Οργανόγραμμα ΕΡΤ

Επισήμως δεν συζητείται το θέμα του οργανογράμματος της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, όπως ενημερωθήκαμε δεν γνωρίζει κάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες και σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των αρμοδίων φορέων από το 2011, αναμένεται ένα οργανόγραμμα με συρρίκνωση τμημάτων και διευθύνσεων. Θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο.

3. Ωράρια Εργασίας

Όπως ενημερωθήκαμε από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013, ξεκινά στην ΕΤ1 το μεγάλο Δελτίο Ειδήσεων, το οποίο θα είναι ωριαίο και θα μεταδίδεται καθημερινά στις 24.00. Αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει αλλαγή ωραρίων, στα εμπλεκόμενα τμήματα.

Τα ωράρια τα οποία είχαν οριστεί με την Α.Δ.Σ. 798/16-11-2006 ήσαν:

00:-00 – 07:30 05:00 – 12:30 06:00 – 13:30 07:30 – 15:00 10:00 – 17:30 12:00 – 19:30 14:30 – 22:00 17:30 – 01:00

4. Θέματα Υγιεινής και Ασφάλεια της Εργασίας & Κώδικας Νόμου για την Υγεία & Ασφάλεια στους

χώρους εργασίας

Στην Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας των Εργαζομένων (ΕΥΑΕ) της ΕΡΤ σύμφωνα με το Νόμο 3850/10, εκλέχτηκαν οι συνάδελφοι Αποστόλου Ρούλα, Καραντίας Παναγιώτης, Βαρελάς Γιώργος, Πιλιτσίδης Δημήτρης, Αργύρης Βαγγέλης, Καβακόπουλος Δημήτρης, Μπράτσος Αθανάσιος και Αναπληρωματικοί Νταλαπέρας Αλέξανδρος, Κονταξάκης Σταύρος και Πλαβούκος Σωτήρης.

Στη Θεσσαλονίκη εκλέχτηκαν για την Επιτροπή Υγιεινής & Ασφάλειας των Εργαζομένων ΕΡΤ3 οι συνάδελφοι: Σπανόπουλος Βασίλης, Χρηστίδης Χρήστος, Χατζηγεωργίου Τάνια και Αναπληρωματικοί Χριστιανός Κωνσταντίνος, Καρακίτσιος Νικόλαος και Μπουκουβάλας Παναγιώτης.

Page 5: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΜΗ Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Τ

Σελίδα 5 από 7

Ο ΠΑΣΥΜΗΤΕ σε συνέχεια της εκλογής των ΕΥΑΕ, κάλεσε να παραβρεθούν στο ΔΣ τους συναδέλφους-μέλη του Συλλόγου που εκλέχτηκαν στην ΕΥΑΕ, Παναγιώτη Καραντία & Χρήστο Χρηστίδη, καθώς και τον Συντονιστή Τεχνικών Ασφαλείας, σ/φ Νίκο Κωνσταντουράκη. Τέθηκαν θέματα υγιεινής και ασφάλειας που αφορούν την ΕΡΤ και μέλη μας. Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να απευθύνεστε για θέματα που αφορούν εσάς και τους χώρους εργασίας σας, στους συναδέλφους της ΕΥΑΕ και μέλη του Συλλόγου μας:

Παναγιώτης Καραντία - τηλέφωνο: 210 609 2600

Χρήστο Χρηστίδη - τηλέφωνο: 2310 299 401 για θέματα ΕΡΤ3

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας, και να μην επιτρέπουμε τη δημιουργία συνθηκών ικανών να προκαλέσουν εργατικό ατύχημα, για να προστατευθεί όσο είναι δυνατόν καλύτερα η ζωή των εργαζομένων.

Ο Σύλλογός μας ζητά από τους συναδέλφους-εργαζομένων της ΕΡΤ, να μην εκτελούν εργασίες όταν:

Δεν υπάρχει ο απαραίτητος, κατάλληλα ειδικευμένος και απαιτούμενος αριθμός προσωπικού. Δεν τηρούνται όλοι οι κανονισμοί Δεν υπάρχουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας Δεν υπάρχει ο απαραίτητος και κατάλληλος εξοπλισμός

Καλούμε τη Διοίκηση της ΕΡΤ, σε όλη την ιεραρχία, να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις και τους κανονισμούς.

Η συνεργασία με τους εργαζόμενους και η από κοινού εξέταση των θεμάτων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας σίγουρα θα έχει θετικά και θεαματικά πολλές φορές αποτελέσματα.

Μη διστάζετε συνάδελφοι να επικοινωνήσετε με την ΕΥΑΕ για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, που σας απασχολούν.

5. Τεχνικά Θέματα

Σε συνέχεια επιστολής που λάβαμε από μέλη μας του ΡΣ Ορεστιάδος, και μετά από σχετική έρευνα ο Σύλλογος έστειλε επιστολή με πρόταση για εκπομπή σήματος σταθμού ΕΡΑ Ορεστιάδος, καθώς στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδος μια σημαντική μερίδα Ελλήνων πολιτών, κάτοικοι του καλλικρατικού αυτού δήμου, του νομού Έβρου, οι οποίοι ζουν στα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία, δεν έχουν τη δυνατότητα να ακούν το πρόγραμμα του περιφερειακού σταθμού Ορεστιάδος.

Ενημερώσαμε αρμοδίως την ανάγκη μεταφοράς κονδυλίων στο επενδυτικό πρόγραμμα, απαραίτητα για την τεχνολογική ανάπτυξη και λειτουργία της ΕΡΤ. Είναι σημαντικό εκτός άλλων, για την επιτυχή ολοκλήρωση της μετάβασης, καθώς σύμφωνα με το μνημόνιο η Ελλάδα υποχρεούται να κάνει το αναλογικό switch-Off μέχρι 30/6/2013. Σε κάθε άλλη περίπτωση τα ποσά που έχουν μέχρι σήμερα εγκριθεί είναι απλά για να μη «σβήσουν» τα μηχανήματα, όλης της ΕΡΤ.

Page 6: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΜΗ Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Τ

Σελίδα 6 από 7

6. Ενίσχυση Εστίας Υπαλλήλων ΕΡΤ

Σε συνέχεια επιστολής που λάβαμε από την Εστία Υπαλλήλων ΕΡΤ αποφασίστηκε ομόφωνα η διάθεση ποσού για την ενίσχυση του ρόλου της.

7. Μετακίνηση γραφείου Συλλόγου Στα πλαίσια της μετεγκατάστασης γραφείων στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Λ. Μεσογείων 136

& Κατεχάκη, μετακινήθηκε το γραφείο του Συλλόγου από τον 3ο όροφο του κτιρίου 8, στον 2ο όροφο του κτιρίου 1 (διοικητήριο).

Δυστυχώς παρατηρούνται γεγονότα που δεν είναι ξεκομμένα από μια ευρύτερη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης και αποπροσανατολισμού που εκδηλώνεται και κλιμακώνεται εδώ και αρκετό διάστημα, στους χώρους της ΕΡΤ. Δυστυχώς υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν στόχο την επιβολή χαοτικού κλίματος στο Συνδικαλιστικό Κίνημα και την αποδυνάμωση της ενότητας των εργαζομένων απέναντι στις προκλήσεις της Διοίκησης και της Κυβέρνησης, σε μια χρονική στιγμή που αμφισβητείται η ύπαρξη της εταιρείας μας. Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε την εργασία μας και το μέλλον της ΕΡΤ. Αλήθεια ποιούς εξυπηρετεί η παραποίηση των πραγματικών γεγονότων και η απόκρυψη τους;

Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές επιδιώξεις κάποιων «επαναστατών» και οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν που τους οδηγούν αυτοί οι απαράδεκτοι και άσκοποι ανταγωνισμοί.

Είναι γεγονός ότι όσοι δεν έχουν ζήσει τα γεγονότα από κοντά έχουν ελλιπή εικόνα και είναι επίσης γεγονός ότι δεν είναι εύκολο με τα θέματα που τρέχουν να υπάρχει ακαριαία ενημέρωση.

Πρέπει επιτέλους να λέμε αλήθειες και όχι να... κρυβόμαστε!

Κλείνοντας σας υπενθυμίζουμε τη σύνθεση του ΔΣ του Συλλόγου μας και την αντιπροσώπευσή μας στο ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΕΥΑΕ.

Δ.Σ. ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΤΣΙΩΝΗ ΜΗΛΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 6979 981509

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ & ΗΧΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6975 885658

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΛΗΠΑΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΘΑΛΑΜΩΝ ΕΡΤ3 6973 400749

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΜΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 6979 982164

ΤΑΜΙΑΣ ΚΟΥΡΟΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΡΑΔΙΟΖΕΥΞΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6979 981194

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΜΠΩΝ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ & ΚΕΡΑΙΩΝ 6975 884027

ΓΡ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 6979 982136

ΕΦΟΡΟΣ ΚΟΥΣΤΟΥΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΜΠΩΝ, ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ & ΚΕΡΑΙΩΝ 6979 984795

ΜΕΛΟΣ ΒΑΦΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ & ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ 6979 982482

ΜΕΛΟΣ ΒΩΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΑΛΑΜΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6979 982395

ΜΕΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ ΦΩΤΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ & ΗΧΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6979 981501

ΜΕΛΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6979 981487

ΜΕΛΟΣ ΝΤΑΛΑΠΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 6979 981932

Page 7: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 14-1-2013

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Ο Σ Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ ΜΗ Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Κ Α Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Τ

Σελίδα 7 από 7

ΜΕΛΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΘΑΛΑΜΩΝ ΕΡΤ3 6974 633708

ΜΕΛΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ 6975 884208

Δ.Σ. ΠΟΣΠΕΡΤ ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6979 981487

ΜΕΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ ΦΩΤΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ & ΗΧΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6979 981501

ΜΕΛΟΣ ΡΟΥΚΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 6979 98 2198

Ε.Υ.Α.Ε. ΕΡΤ – Ε.Υ.Α.Ε. ΕΡΤ3 ΜΕΛΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 210 609 2600

ΜΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΕΜ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΕΡΤ3 2310 299 401

Επίσης, με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας (Θέμα 6-8/10/2012, Ενεργοποίηση του Συλλόγου σε επίπεδο Τεχνικού Συμβούλου για θέματα τεχνολογικής ανάπτυξης & λειτουργίας ΕΡΤ) ότι συνάδελφοι που προτάθηκαν και στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε είναι:

Δημήτρης Βαφέας κινητό: 697998 2482 Μέλος ΔΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Νίκος Ρουκουνάκης κινητό: 697998 2198 Αντιπρόσωπος ΠΑΣΥΜΗΤΕ & Μέλος ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Θανάσης Δεληπάλλας κινητό: 6973400749 Αντιπρόεδρος ΠΑΣΥΜΗΤΕ & Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΕΡΤ3 Στέφανος Χατζάκης κινητό: 6979982164 Αντιπρόεδρος ΠΑΣΥΜΗΤΕ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ, έγινε εθιμοτυπική κοπή βασιλόπιττας, από τη Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων ΠΑΣΥΜΗΤΕ, σ/φ Αναστασία Τιμοθέου, για τα μέλη του Συλλόγου, την ΕΡΤ και τα μέλη ΔΣ. Το τυχερό φλουρί έπεσε στον σ/φ Αλέξανδρο Νταλαπέρα.

Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους υγείας της Προέδρου, καθήκοντα Προέδρου ΠΑΣΥΜΗΤΕ, θα εκτελεί ο Αντιπρόεδρος Στέφανος Χατζάκης, σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο Αθανάσιο Δεληπάλλα.

Το επόμενο τακτικό ΔΣ του Συλλόγου μας είναι τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013.

Για το Δ.Σ. ΠΑΣΥΜΗΤΕ Η Πρόεδρος

Μηλιά Κοτσιώνη

Ο Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μαντάς