ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 10112012

4
Επιχειρείν www.bizplan4u.gr 4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 • Προετοιμάστε την επιχείρησή σας για το μέλλον! • Αντιμετωπίστε την αναβλητικότητα! • Ενθαρρύνετε & αξιοποιήστε την διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού! • Πως να εξασφαλίσετε την ηθική στάση των εργαζομένων σας Διαβάστεστησελίδα3

description

Στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ν. Α. Αττικής

Transcript of ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 10112012

Page 1: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 10112012

Επιχειρείν

www.bizplan4u.gr

4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

• Προετοιμάστε την επιχείρησή σας για το μέλλον!• Αντιμετωπίστε την αναβλητικότητα!• Ενθαρρύνετε & αξιοποιήστε την διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού!• Πως να εξασφαλίσετε την ηθική στάση των εργαζομένων σας

Διαβάστε στη σελίδα 3

Page 2: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 10112012

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

Επιχειρείν2 ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Θα επιτρέψουν στις επιχειρήσειςνα ξεκινήσουν την υλοποίησηεπενδύσεων?

Ερωτηματικά προκαλεί η μεγάλη καθυ-στέρηση στην ανακοίνωση των αποτελε-σμάτων της αξιολόγησης των επενδυτικώνπροτάσεων που κατατέθηκαν προς επιχο-ρήγηση στα πλαίσια του Επενδυτικού Νό-μου 3908/2011 κατά την πρώτη περίοδουποβολών του 2012 (Μαΐος). Οι αρμόδιεςυπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, οιοποίες πραγματικά καταβάλλουν τιτάνιεςπροσπάθειες να διαχειριστούν εγκεκριμέ-να έργα στα πλαίσια του προηγούμενουΕπενδυτικού Νόμου (3299/2004) ώστε ναμπορέσουν οι επιχειρήσεις να εκταμιεύ-σουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τις εγκεκρι-μένες επιδοτήσεις τους, είναι προφανέςπως δεν μπορούν παράλληλα να ανταπε-ξέλθουν στις προβλεπόμενες - από τιςδιατάξεις του τρέχοντος επενδυτικού νό-μου - προθεσμίες για την ανακοίνωσητων αποτελεσμάτων αξιολόγησης. Μήπωςθα πρέπει το Υπουργείο Ανάπτυξης ναχρησιμοποιήσει πρόσθετο προσωπικόώστε να σταματήσει να δημιουργείται η αί-σθηση στον κόσμο των επιχειρήσεων πωςτίποτα δεν λειτουργεί αυτή την στιγμήστην Ελληνική Οικονομία;

Μεγάλες καθυστερήσεις από τηνΚοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Μετά την αποδειγμένα πλέον, από πλευ-ράς λειτουργικότητας, άστοχη συγχώνευ-ση της υπηρεσίας Ψηφιακές ΕνισχύσειςΑ.Ε. με την Κοινωνία της ΠληροφορίαςΑ.Ε., και την ταυτόχρονη αλλαγή έδραςτων Ψηφιακών Ενισχύσεων δύο φορές μέ-σα στους τελευταίους 6 μήνες, οι καθυ-στερήσεις στους ελέγχους ολοκλήρωσηςκαι κατά συνέπεια στις πληρωμές των επι-χειρήσεων για όλα τα προγράμματα τωνΨηφιακών Ενισχύσεων (digi-Lodge, digi-Mobile, digi-Content, κλπ) είναι τεράστιες,δημιουργώντας σημαντικά προβλήματαρευστότητας σε πλειάδα μικρομεσαίων κυ-ρίως επιχειρήσεων. Είναι άξιον απορροίαςπως η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης

προχώρησε σε μία τόσο άσκοπη συγχώ-νευση και πρακτικά στην κατάργηση ενόςαπό τους ελάχιστους Oργανισμούς πουμπορούσε να τηρεί τα χρονοδιαγράμματαπροκηρύξεων, αξιολογήσεων και υλοποι-ήσεων επενδυτικών σχεδίων. Έτσι είχε κα-ταφέρει να συμβάλλει σημαντικά τόσοστην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ,όσο και στην τόνωση ρευστότητας τωνεπιχειρήσεων που αποφάσισαν να επενδύ-σουν σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες.Μάλλον πρέπει να σκεφτούν οι ιθύνοντεςμε ποιους τρόπους θα καταφέρουν ναεπαναφέρουν την λειτουργία του Οργανι-σμού στα πρότερα επίπεδα ώστε να μηνδυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τηνδουλειά του προσωπικού της υπηρεσίας.

Σωστή απόφαση για παράταση υποβο-λών στον επενδυτικό νόμο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδο-μών αποφάσισε σωστά να παρατείνει τηνκαταληκτική ημερομηνία της δεύτερης πε-ριόδου υποβολών επενδυτικών προτάσεωνστα πλαίσια του Α.Ν. 3908/2011, που ήταναρχικά η 31η Οκτωβρίου 2012. Στην από-φαση αυτή οδήγησαν τόσο η έλλειψηεπενδυτικού ενδιαφέροντος, όσο και ηπρόθεση του Υπουργείου να ενσωματω-θούν στην λειτουργία του ΕπενδυτικούΝόμου οι θετικές τροποποιήσεις που σχε-διάζει και οι οποίες βρίσκονται ήδη σεδιαβούλευση. Έτσι, η νέα καταληκτική ημε-ρομηνία για την υποβολή επενδυτικώνσχεδίων προς επιδότηση είναι η 31η Δε-κεμβρίου 2012.

Σημαντικές καθυστερήσεις στον «Πράσινο Τουρισμό»

Σημαντικές καθυστερήσεις στην λειτουρ-γία του προγράμματος «Πράσινος Τουρι-σμός» λόγω προβλημάτων στην ηλεκτρο-νική πλατφόρμα διαχείρισής του με απο-τέλεσμα εγκεκριμένα και υλοποιημένα έρ-γα να μην μπορούν να λάβουν την επιδό-τηση που τους αναλογεί. Οι συγκεκριμένεςκαθυστερήσεις έχουν οδηγήσει σε «ασφυ-ξία» αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες προ-

χώρησαν σε υλοποίηση των εγκεκριμένωνεπενδυτικών σχεδίων τους άμεσα, εξο-φλώντας το σύνολο του κόστους τους καιτώρα λογικά βρέθηκαν με «άδεια» ταμεία.Ο λόγος της καθυστέρησης είναι πως δενείναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα τουπρογράμματος να δεχθεί αιτήματα τροπο-ποίησης και ολοκλήρωσης των επενδύσε-ων, και συνεπώς δεν μπορούν καν να ξεκι-νήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για ναπληρωθούν οι επιχειρήσεις αυτές πουαποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτές τιςοικονομικές συγκυρίες.

Η 13η Διεθνής Έκθεση «Syskeva-sia» διεξάγεται στο MEC Παιανίας(9 έως 12 Νοεμβρίου)

Στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο, διε-ξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο η ση-μαντική, κλαδική, Διεθνής Έκθεση«Syskevasia 2012». Η έκθεση που αποτελείπλέον θεσμό, επαναλαμβάνεται ανά διετία,με συνεχή ανοδική πορεία και έχει σανστόχο την ενημέρωση των Βιομηχανιών,Βιοτεχνιών, της Παραγωγής και του Εμπο-ρίου, για τα Είδη, τα Υλικά και τα Μηχανή-ματα Συσκευασίας και Εκτυπώσεων, Επε-ξεργασίας Χάρτου, καθώς επίσης και τηνπαρουσίαση Ολοκληρωμένων Σει-ρών Επεξεργασίας & Τυπο-ποίησης ΑγροτικώνΠροϊόντων, τροφί-μων, ποτών, ανα-ψυκτικών, χυ-μών, οίνου,ελαιολάδου,γαλακτοκο-μικών, μελι-ού κλπ.Ενημερώ-νει επίσηςγια τα συ-στήματα Ζύ-γισης, Διακίνη-σης, Μεταφο-ράς και Αποθήκευ-σης. Περισσότερα θαβρείτε στην ηλεκτρονική

διεύθυνση: http://www.mec.gr/exhibi-tions/syskevasia-2012/.

«Με τις Επιχειρήσεις για την Ανάπτυξη»: Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης από τη Eurobank

Η Τράπεζα Eurobank παρουσίασε έναολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, πουεστιάζει στις ανάγκες της υγιούς και βιώσι-μης ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσαστο περιβάλλον της κρίσης. Στόχος τουπρογράμματος είναι η πολύπλευρη καιολοκληρωμένη ενίσχυση των ελληνικώνεπιχειρήσεων, έτσι ώστε να συμβάλει στηναντιμετώπιση των δυσκολιών της συγκυ-ρίας, αλλά και να τις βοηθήσει να ανταπο-κριθούν με επιτυχία στις προκλήσεις τουδιεθνούς ανταγωνισμού και των διεθνώναγορών. Πρόκειται για ένα νέο βήμα προ-ώθησης της στρατηγικής ενίσχυσης τηςεπιχειρηματικότητας, των επενδύσεων καιτων εξαγωγών, που έχει χαράξει και υλο-ποιεί με συνέπεια η τράπεζά από το 2009,με αιχμή την ανάγκη για μια εξωστρεφήαναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονο-μία και την ανάδειξη του ρόλου του υγιούςιδιωτικού παραγωγικού τομέα στην προ-σπάθεια εξόδου από την κρίση.

Τα τελευταία νέα που αφορούν την επιχειρηματικότητα

Page 3: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 10112012

3ΕπιχειρείνΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 3Επιχειρείν

4 Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ε Σ – Κ Λ Ε Ι Δ Ι Α γ ι α τ η ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α

Όταν είστε έτοιμοι ναιδρύσετε μία καινούργιαεταιρεία υπάρχει η ανάγ-κη να λάβετε άμεσεςαποφάσεις για το παρόν.Ταυτόχρονα όμως πρέπεινα αντιμετωπίσετε και τιςπροκλήσεις του μέλλον-τος. Δείτε λοιπόν τρίαπράγματα που πρέπει ναλάβετε σοβαρά υπόψησας:

1ον) Συν-ιδρυτές. Πολλές φο-ρές χρησιμοποιούμε από ανάγ-κη, σαν συν-ιδρυτές στην εται-ρεία μας, πρόσωπα του άμεσουοικογενειακού μας περιβάλλον-τος. Οι σχέσεις μας με αυτά ταπρόσωπα όμως στο μέλλονμπορεί να αποδειχθούν φορτι-κές και ... ακατάλληλες. Αναζη-τήστε λοιπόν με υπομονή καιεπιμονή, συνεταίρους με καλέςσυστάσεις, ικανότητες και προ-σόντα.

2ον) Συμμετοχές. Συνήθωςόλα ξεκινούν με μία χειραψία,ως επιστέγασμα μίας σχέσης50% - 50%. Ακόμα κι αν στηναρχή κάτι τέτοιο εξυπηρετεί,πρέπει να υπάρχει ο σχεδια-σμός ώστε να μπορεί να γίνειμία πιο "δίκαιη" προσαρμογήστο μέλλον, ανάλογα με την

πραγματική συνεισφορά καθε-νός εκ των συνεταίρων.

3ον) Επαγγελματικοί τίτλοι.Ορισμένοι επιδιώκουν να συ-στήνονται με βαρυσήμαντουςεπαγγελματικούς τίτλους. Ησυμβουλή μας είναι να επιλέγετετίτλους κατάλληλους, που δηλώ-νουν με σαφήνεια το ρόλο σαςστην εταιρεία και τη δουλειάπου εσείς κάνετε.

Αντιμετωπίστε την αναβλητικότητα!

Η αναβλητικότητα είναι περισ-σότερο μία ανθρώπινη, ψυχολο-γική κατάσταση. Δεν είναι όμωςμόνο αυτό. Μπορείτε να την αν-τιμετωπίσετε και να αυξήσετετην παραγωγικότητά σας εφαρ-μόζοντας τρεις απλές πρακτικές:

1η) Προσδιορίστε προθεσμίες.Δημιουργήστε ένα χρονοδιά-γραμμα με ξεκάθαρες προθε-σμίες και καταληκτικές ημερο-μηνίες, για κάθε εργασία πουπρέπει να ολοκληρωθεί. Δημι-ουργήστε υπενθυμίσεις για κάθεμία εργασία, ώστε να γίνει εμ-πρόθεσμα, όπως: ηλεκτρονικάμηνύματα στο ημερολόγιο τουΗ/Υ ή στο κινητό, μικρά αυτο-κόλλητα σε σημεία που βλέπετεκαθημερινά (οθόνη Η/Υ, επιφά-νεια γραφείου κ.α.)

2η) Ζητήστε βοήθεια όταν τηχρειάζεστε. Μη διστάσετε ναζητήσετε βοήθεια από ένα συ-νεργάτη που εμπιστεύεστε. Συμ-βουλευτείτε τον, ειδικά όταν πι-στεύετε ότι εκείνος μπορεί νασας δώσει επιπλέον ώθηση.

3η) Αλλάξτε τον τρόπο πουσκέπτεστε. Σταματήστε να πι-στεύετε ότι η αναβλητικότητασας χαρακτηρίζει. Δείτε τονεαυτό σας σαν έναν άνθρωπο &επιχειρηματία που μπορεί να«κάνει τα πράγματα να συμ-

βούν!»Ενθαρρύνετε & αξιοποιήστε

την διαφορετικότητα του αν-θρώπινου δυναμικού!

Η διαφορετικότητα των αν-θρώπων μιας επιχείρησης απο-τελεί σημαντικό παράγονταπρος αξιοποίηση. Οι διαφορέςστις αντιλήψεις, στις ιδέες, ακό-μα και στο επίπεδο ικανοτήτωνμεταξύ των εργαζομένων, απο-τελούν «εργαλεία» στα χέριαενός ικανού επιχειρηματία ήmanager για να πετύχει τη δημι-ουργία ενός κλίματος ομαδικήςπροσπάθειας και να αντιμετωπί-ζει με επιτυχία καθημερινά, λει-τουργικά προβλήματα. Φυσικάαυτού του είδους οι διαφορέςμε λάθος χειρισμούς, μπορεί νααποτελέσουν πηγή εντάσεων καιπροστριβών.

Η συμβουλή μας είναι να μηνπεριορίζετε αυτήν την τάση δια-φοροποίησης του ανθρώπινουδυναμικού της επιχείρησής σας,αλλά να την ενθαρρύνετε μεσωστό και δημιουργικό τρόπο.

Δηλαδή:1ον) Προετοιμάστε τους αν-

θρώπους που εργάζονται μαζίσας, ώστε να κατανοούν τουςσυναδέλφους τους, περιορίζον-τας την τάση κριτικής πουέχουν προς τρίτους.

2ον) Δημιουργήστε ένα εργα-σιακό περιβάλλον χωρίς απο-κλεισμούς, μέσα στο οποίο μπο-ρούν να αναπτυχθούν άνθρωποιμε διαφορετικές ικανότητες.

3ον) Να αναγνωρίζετε και ναεπιβραβεύετε προσπάθειες μεθετικό αποτέλεσμα, που αποτε-λούν προϊόν της διαφορετικότη-τας των ανθρώπων σας.

Ενθαρρύνοντας την τάση αυ-τή, αντί να την περιορίζετε, σί-γουρα μπορείτε να περιμένετε

πολύ θετικά αποτελέσματα γιατην επιχείρησή σας.

Πως να εξασφαλίσετε την ηθι-κή και υπεύθυνη στάση των ερ-γαζομένων σας

Ολόκληρες εταιρείες έχουνκλείσει από την ριψοκίνδυνη καιανάρμοστη συμπεριφορά ακόμακαι ενός μόνο εργαζόμενου.Ακόμα κι αν η αιτία δεν ήταν οδόλος, η υπεξαίρεση, η δολιο-φθορά, αλλά απλώς μία ανοησίαή μία σοβαρή αβλεψία. Πώς λοι-πόν μπορείτε να εξασφαλίσετεγια το συμφέρον της επιχείρη-σής σας, ότι οι εργαζόμενοι θαέχουν ηθική στάση απέναντισας;

1ον) Όταν κάνετε προσλήψεις.Τα βιογραφικά και οι συστάσειςδεν είναι αρκετά. Ο καθέναςμπορεί να τα παραποιήσει ώστενα σας εξαπατήσει. Προχωρή-στε ένα επίπεδο παραπέρα καιπροσπαθείστε να «ανακαλύψε-τε» τις πραγματικές ικανότητεςκαι τα χαρακτηριστικά της προ-σωπικότητας των υποψηφίωνμέσα από προσωπική συζήτησηκαι διάλογο. Ένας υποψήφιος με

συγκροτημένη προσωπικότητακαι αξίες (με δεδομένη την τε-χνική του κατάρτιση) είναι σεθέση να απαντήσει στις ερωτή-σεις σας με σαφήνεια και συν-τομία.

2ον) Ενισχύστε την επιθυμητήσυμπεριφορά με την παροχή κι-νήτρων. Οι εργαζόμενοι δεν κά-νουν αυτό που τους ζητάτε νακάνουν. Κάνουν αυτό για τοοποίο τους πληρώνετε. Πρέπεινα είστε σε θέση να προσδιορί-σετε ένα σαφές σύστημα επιχει-ρησιακών στόχων, το οποίο νασυνδέεται με την παροχή συγκε-κριμένων κινήτρων προς τουςεργαζόμενους. Η έλλειψη οργά-νωσης ενθαρρύνει τις ανάρμο-στες συμπεριφορές!

3ον) Ενθαρρύνετε τη δημι-ουργία μίας δημοκρατικής κουλ-τούρας. Οι άνθρωποι που εργά-ζονται για εσάς πρέπει να μπο-ρούν να εκφράζονται ελεύθεραόταν έχουν να επισημάνουν σο-βαρά, εργασιακά θέματα. Καθιε-ρώστε επίσημες διαδικασίες εν-τοπισμού και επίλυσης των προ-βλημάτων κατά την εργασία.

Προετοιμάστε την επιχείρησή σας για το μέλλον!

Page 4: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 10112012

4 ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012Επιχειρείν