τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

of 10 /10
ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η λίμνη Bled Η λίμνη του χωριού Bled στη βορειοδυτική Σλοβενία μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Το σήμα κατατεθέν του μικρού χωριού είναι το νησάκι στο κέντρο της λίμνης, πάνω στο οποίο βρίσκεται μια πανέμορφη εκκλησία. Τα ήσυχα νερά της λίμνης και τα καταπράσινα έλατα με φόντο τις Σλοβένικες Άλπεις δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Τα χιόνια τον χειμώνα ολοκληρώνουν το υπέροχο σκηνικό.

Embed Size (px)

Transcript of τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Page 1: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η λίμνη Bled

Η λίμνη του χωριού Bled στη βορειοδυτική Σλοβενία μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Το σήμα κατατεθέν του μικρού χωριού είναι το νησάκι στο κέντρο της λίμνης, πάνω στο οποίο βρίσκεται μια πανέμορφη εκκλησία. Τα ήσυχα νερά της λίμνης και τα καταπράσινα έλατα με φόντο τις Σλοβένικες Άλπεις δημιουργούν ένα παραμυθένιο τοπίο. Τα χιόνια τον χειμώνα ολοκληρώνουν το υπέροχο σκηνικό.

Page 2: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Το κάστρο Neuschwanstein

Το κάστρο NeuschwansteinΤο κάστρο Neuschwanstein

είναι παλάτι του 19ου αιώνα, το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο έξω από το χωριό Χοχενσβάνγκαου της νοτιοδυτικής Βαυαρίας στη Γερμανία.

Page 3: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Το Κολμάρ είναι μια μικρή πόλη της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία, η οποία ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι η παλιά πόλη γνωστή και ως Μικρή Βενετία (στα γαλλικά Petite Venice).

Η παλιά πόλη του Κολμάρ

Page 4: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Το μοναστήρι Taktsang

Το μοναστήρι Taktsang, γνωστό και ως η φωλιά της τίγρης, είναι ένας ιερό τέμπλο των Βουδιστών των Ιμαλαΐων το οποίο βρίσκεται στη βραχώδη περιοχή της κοιλάδας του Πάρο στο Μπουτάν.

Page 5: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Η σκοτεινή θαμνοστοιχία Βόρεια Ιρλανδία.

Page 6: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Η Κάζα ΜπατλιόΤο σπίτι Μπατλιό στη Βαρκελώνη είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια στο κέντρο της Καταλανικής πρωτεύουσας.

Page 7: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Οι αρχαίες σπηλιές της Καππαδοκίας

Η Καππαδοκία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η χώρα των όμορφων αλόγων, σύμφωνα με την απόδοση του ονόματος της από τα Περσικά, είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας.

Οι σπηλιές αυτές αποτέλεσαν στο

παρελθόν κατοικίες, όπως

ακριβώς και οι σπηλιές των χίπις

στα Μάταλα. Πόλεις,

αυτοκρατορίες. Οι σπηλιές της

Καππαδοκίας χρησιμοποιήθηκαν

αρχικά από τους πρώτους

χριστιανούς ως καταφύγιο στις

επιδρομές των Ρωμαίων.

Page 8: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Το εθνικό παλάτι ΠέναΤο εθνικό παλάτι Πένα είναι ένα ρομαντικό παλάτι στην παροικία São Pedro de Penaferrim, στην περιοχή Sintra, της ευρύτερης περιοχής της Λισαβόνας της Πορτογαλίας.

Page 9: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Η εκκλησία Las LajasΗ γοτθικού ρυθμού εκκλησία Λας Λάχας βρίσκεται στη Νότια Κολομβία και συγκεκριμένα μέσα στο φαράγγι του ποταμού Guaitara.

Page 10: τα 10 καλυτερα μερη του κοσμου.ppt

Τα Προμ

Τα Προμ είναι ένας παραμυθένιος ναός στην περιοχή Σιέμ Ριπ της Καμπότζης, στην Νοτιοανατολική Ασία.