ΈΝΤΥΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ!ΑΦΙΡΜΟ

of 7 /7
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ! Ταξίδι για τα Χριστούγεννα στο Ελσίνκι, το Ταλλίν, την Στοκχόλμη, το Όσλο και την Κοπεγχάγη! Ποιά άλλη γωνιά του πλανήτη συγκεντρώνει τόσες συγκινήσεις μαζί; Η Σκανδιναβικές χώρες με τη μοναδική ομορφιά της γης του ήλιου του Μεσονυχτίου, του Βορείου Σέλας και των Φιορδ, ξεχωριστές σε ιστορία και πολιτισμό, με απίστευτα λευκά τοπία και μοντέρνες κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες, καλωσορίζουν τον ταξιδιώτη αυτού του Χριστουγεννιάτικου ταξιδιού που να πιστέψετε το πόσο όμορφη είναι, πρέπει να τη δείτε! Από το θαρραλέο σχεδιαστικά Ελσίνκι που φωτοβολεί αγάπη για την φύση όσο πουθενά αλλού, με ατμώδεις σάουνες και ιδιαίτερη κουζίνα, στο ιστορικό μαργαριτάρι της Βαλτικής, το Ταλλίνν με τα υπέροχα διατηρημένα και ανακαινισμένα αξιοθέατα. Στην συνέχεια, στην συγκλονιστική Στοκχόλμη, την πόλη που πατάει πάνω σε μια υπέροχη συλλογή νησιών, δυνατή και μοντέρνα, ιστορική και υπερβολικά όμορφη, έδρα της τελετής των Βραβείων Νόμπελ, πάνω από 100 Μουσείων και αξιοθέατων και του μεγαλύτερου Βασιλικού παλατιού στην Ευρώπη. Επόμενος σταθμός του ταξιδιού το υπερμοντέρνο και πλούσιο Όσλο, με τους πολιτιστικούς θησαυρούς και το φανταχτερό νέο Κέντρο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης! Και από εκεί, στον τελευταίο μας σταθμό, στην οικολογικότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, στην μαγική και χαρούμενη Κοπεγχάγη της Μικρής Γοργόνας και του παραμυθένιου «Tivoli Gardens» με τα αυθεντικά Δανέζικα γλυκά! ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23 Δεκεμβρίου 2010 – 1 Ιανουαρίου 2011.

Embed Size (px)

description

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23 Δεκεμβρίου 2010 – 1 Ιανουαρίου 2011. Τιμές : Κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : € 1.490,00 Παιδί έως 12 ετών στο δωμάτιο των γονιών : € 1.230,00 Κατ’ άτομο σε Μονόκλινο : € 1.820,00 1η Μέρα: 23 Δεκεμβρίου ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ Το πρόγραμμα 6η Μέρα: 28 Δεκεμβρίου ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΟΣΛΟ 7η Μέρα: 29 Δεκεμβρίου ΟΣΛΟ

Transcript of ΈΝΤΥΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ!ΑΦΙΡΜΟ

Page 1: ΈΝΤΥΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ!ΑΦΙΡΜΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ! Ταξίδι για τα Χριστούγεννα στο Ελσίνκι, το Ταλλίν, την Στοκχόλμη, το Όσλο και την Κοπεγχάγη! Ποιά άλλη γωνιά του πλανήτη συγκεντρώνει τόσες συγκινήσεις μαζί;

Η Σκανδιναβικές χώρες με τη μοναδική ομορφιά της γης του ήλιου του Μεσονυχτίου, του Βορείου Σέλας και των Φιορδ, ξεχωριστές σε ιστορία και πολιτισμό, με απίστευτα λευκά τοπία και μοντέρνες κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες, καλωσορίζουν  τον ταξιδιώτη αυτού του Χριστουγεννιάτικου ταξιδιού που να πιστέψετε το πόσο όμορφη είναι, πρέπει να τη δείτε! Από το θαρραλέο σχεδιαστικά Ελσίνκι που φωτοβολεί αγάπη για την φύση όσο πουθενά αλλού, με ατμώδεις σάουνες και ιδιαίτερη κουζίνα, στο ιστορικό μαργαριτάρι της Βαλτικής, το Ταλλίνν με τα υπέροχα διατηρημένα και ανακαινισμένα αξιοθέατα. Στην συνέχεια, στην συγκλονιστική Στοκχόλμη, την πόλη που πατάει πάνω σε μια υπέροχη συλλογή νησιών, δυνατή και μοντέρνα, ιστορική και υπερβολικά όμορφη, έδρα της τελετής των Βραβείων Νόμπελ, πάνω από 100 Μουσείων και αξιοθέατων και του μεγαλύτερου Βασιλικού παλατιού στην Ευρώπη.  Επόμενος σταθμός του ταξιδιού το υπερμοντέρνο και πλούσιο Όσλο, με τους πολιτιστικούς θησαυρούς και το φανταχτερό νέο Κέντρο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης! Και από εκεί, στον τελευταίο μας σταθμό, στην οικολογικότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, στην μαγική και χαρούμενη Κοπεγχάγη της Μικρής Γοργόνας και του παραμυθένιου «Tivoli Gardens» με  τα αυθεντικά Δανέζικα  γλυκά!

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23 Δεκεμβρίου 2010 – 1 Ιανουαρίου 2011.

Τιμές : Κατ’ άτομο σε δίκλινο / τρίκλινο : € 1.490,00Παιδί έως 12 ετών στο δωμάτιο των γονιών :  € 1.230,00Κατ’ άτομο σε Μονόκλινο : €  1.820,00

Page 2: ΈΝΤΥΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ!ΑΦΙΡΜΟ

Το πρόγραμμα

1η Μέρα: 23 Δεκεμβρίου ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι μέσω ενδιάμεσου σταθμού μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα:  24 Δεκεμβρίου ΕΛΣΙΝΚΙΜετά το πρωινό θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να ξεκινήσει η γνωριμία μας με την «Κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι!  Στην ξενάγηση θα δούμε ανάμεσα σε άλλα, τα παγοθραυστικά του φινλανδικού στόλου, το Προεδρικό Μέγαρο και την υπαίθρια αγορά στο λιμάνι, τον Ορθόδοξο Ναό Ουσπένσκι, την Πλατεία της Γερουσίας με τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου, το Ολυμπιακό Στάδιο, το κτίριο της Όπερας , τα ναυπηγεία, το μνημείο του συνθέτη Συμπέλιους, την περίφημη Εκκλησία των Βράχων. Αργότερα μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο όπως το καινούργιο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ή το Εθνικό Μουσείο, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Σκανδιναβίας Stockman για κρύσταλλα ή πορσελάνες ή την υπαίθρια αγορά για μικρο-σουβενίρ. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι μια εκδρομή στο Πόρβοο, μια γραφική και συνάμα ιστορική πόλη ανατολικά του Ελσίνκι. Η ατμόσφαιρα της πόλης με τα πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια δίπλα στο ποτάμι είναι αυτή που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες και έκανε πολλούς ανθρώπους του πνεύματος να εγκατασταθούν εδώ. Περιηγηθείτε στα σοκάκια, απολαύστε τον καφέ σας και αγοράστε σπιτικές σοκολάτες.  Διανυκτέρευση.

Page 3: ΈΝΤΥΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ!ΑΦΙΡΜΟ

3η Μέρα: 25 Δεκεμβρίου ΕΛΣΙΝΚΙ -  ΤΑΛΛΙΝ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Μετά το πρωινό μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για το Ταλλίν.  Άφιξη και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη. Εξαιτίας της στρατηγικής του θέσης το Ταλλίν πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των

οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Θα ξεναγηθούμε στην περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "μουσείο" μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα του 13ου αιώνα που χτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής, μέσα από τα τείχη ένα μικρότερο κάστρο του οποίου σήμερα σώζονται μερικές πλευρές και τρεις πύργοι απομεινάρια από τον 15ο αιώνα και στο πάρκο Καντριόργκ με έντονες αναμνήσεις από τον Μέγα Πέτρο.Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι  όπου θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο της TallinkSilja  που θα κάνει το ταξίδι για την Στοκχόλμη πραγματική απόλαυση. Τακτοποίηση στις καμπίνες και η εξερεύνηση του πλοίου είναι δική σας υπόθεση. Κάντε μια σάουνα, γυμναστείτε, απολαύστε μια ταινία, παίξτε στο καζίνο, χορέψτε στη ντίσκο, πιείτε το ποτό σας στα μπαρ του πλοίου,. Δείπνο στον μπουφέ του εστιατορίου για μια Χριστουγεννιάτικη γαστρονομική περιήγηση! Διανυκτέρευση εν πλω.

4η Μέρα: 26 Δεκεμβρίου  ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΠρωινό μπουφέ στο πλοίο και άφιξη στην Στοκχόλμη. Η πρωτεύουσα της Σουηδίας είναι γνωστή και ως Βενετία του βορρά αφού είναι χτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Η Στοκχόλμη εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατούν, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωση της πόλης. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε την Παλιά Πόλη (Gamla Stan) με τα πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό Παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη.

Page 4: ΈΝΤΥΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ!ΑΦΙΡΜΟ

5η Μέρα:  27 Δεκεμβρίου ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΗμέρα ελεύθερη  για αγορές, (εξαιρετικά κρύσταλλα και υαλικά στα καταστήματα Kosta Boda & Orrefors), αλλά και για επίσκεψη  στα σπουδαία μουσεία της Στοκχόλμης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης, στο ολοκαίνουργιο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και στο μουσείο Αρχιτεκτονικής στο μικροσκοπικό νησί Skeppsholmen (φεστιβάλ jazz τον Ιούλιο), το περίφημο πλοίο Vasa και το υπαίθριο μουσείο - ζωολογικό κήπο Skansen  που αποτελεί ουσιαστικά μια μινιατούρα της ιστορίας της χώρας, στο νησί Djurgarden. Ο πύργος του Δημαρχείου τέλος, με ύψος 106 μέτρα, προσφέρει την ωραιότερη πανοραμική  θέα της επιβλητικής αρχιτεκτονικής της πόλης. Διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη.

6η Μέρα: 28 Δεκεμβρίου  ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ  - ΟΣΛΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Όσλο. Το Όσλο είναι μια πεντακάθαρη και μοντέρνα πόλη, με αξιόλογα δημόσια κτίρια.  Χαρακτηρίζεται από το υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων του,  (υποχρεωτική η εκπαίδευση από το 1860),  διαθέτει τον υψηλότερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης παγκοσμίως.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Όσλο.

7η Μέρα: 29 Δεκεμβρίου  ΟΣΛΟ

Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε για την  ξενάγηση μας στο Όσλο. Θα δούμε το Δημαρχείο της πόλης όπου απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα, θα διασχίσουμε το μεσαιωνικό κέντρο και θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland. Στο Μουσείο Ναυτιλίας Βίκινγκ, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Bygdoy θαυμάστε τα σπουδαία εκθέματα - πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς. Στην πόλη αξίζουν ακόμα την προσοχή σας η Εθνική Πινακοθήκη με τα καλύτερα έργα του Munch και το μοντέρνο και πολύβουο εμπορικό κέντρο Aker Brygge το οποίο συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, μπαρ και νυκτερινά κέντρα της πόλη. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο Όσλο.

Page 5: ΈΝΤΥΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ!ΑΦΙΡΜΟ

8η Μέρα: 30 Δεκεμβρίου  ΟΣΛΟ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Πτήση για Κοπεγχάγη. ΄Αφιξη στην  Κοπεγχάγη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

9η Μέρα:  31 Δεκεμβρίου ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΠρωινό και στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε τη λουθηρανική εκκλησία του Σωτήρος, με το χρυσό της τρούλο και θα περάσουμε από τα κανάλια της πόλης και το γραφικό Νιχάβν. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το παλάτι Αμαλίενμποργκ που πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα της Δανίας, Σοφία-Αμαλία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Φρειδερίκου Ε' έφιππου, που κατά τη διάρκεια της βασιλείας του χτίστηκαν τα τέσσερα αρχοντικά που αποτελούν το παλάτι, στον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό. Το Μόλτκες, το πρώτο από αυτά, έχει ανακαινιστεί πλήρως και είναι η κατοικία του Δανού μονάρχη, το Σαξ, στη νότια πλευρά του συγκροτήματος, το Λεβετζάου και το Μπρόκντορφς. Συνεχίζοντας την ξενάγησή μας θα δούμε το μεγαλόπρεπο σιντριβάνι της πριγκίπισσας Γκέφιον και τη Μικρή Σειρήνα, γνωστή από το παραμύθι του Αντερσεν και σήμα κατατεθέν της πόλης. Θα περάσουμε ακόμα, από την περιοχή με τα γραφικά δρομάκια, όπου παλιά βρισκόταν το πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μουσείο με εκθέματα διαφόρων εποχών. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη.

10η Μέρα:  1 Ιανουαρίου ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Page 6: ΈΝΤΥΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ!ΑΦΙΡΜΟ

Περιλαμβάνονται Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ελσίνκι-Κοπεγχάγη - Αθήνα (με ενδιάμεσο σταθμό) Αεροπορικό εισιτήριο Όσλο – Κοπεγχάγη Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές πούλμαν  όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. 8 διανυκτερεύσεις στη Σκανδιναβία σε κεντρικά ξενοδοχεία Α’κατηγορίας (1 Ελσίνκι + 1 Ταλλίν + 2

Στοκχόλμη + 2 Κοπεγχάγη + 2 Όσλο ) με σκανδιναβικό πρωινό μπουφέ Κρουαζιέρα από το Ελσίνκι στο Ταλλίν 1 νύχτα στο φέρρυ στη Βαλτική από Στοκχόλμη-Ταλλίν με πρωινό σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες με

ντουζ/wc Χριστουγεννιάτικο δείπνο εν πλω. Πανοραμική τρίωρη ξενάγηση στο Ελσίνκι, Ταλλίν, Στοκχόλμη, Όσλο και Κοπεγχάγη με

Ελληνόφωνους ή Αγγλόφωνους τοπικούς ξεναγούς όπως αναφέρονται. Αρχηγός- Ξεναγός του Γκρουπ Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα. Φιλοδωρήματα Φόροι αεροδρομίων (περίπου €250,00)