Παράξενα της Ασίας

Post on 14-Apr-2017

81 views 0 download

Transcript of Παράξενα της Ασίας

Παράξενες συνήθειες στην Ασία

Οι Ασιάτες περιμένουν το πρώτο σαββατοκύριακο της άνοιξης που θα ανθίσουν οι αμυγδαλιές και βγαίνουν στα πάρκα κάθονται κάτω από αυτές και περιμένουν να φυσήξει αέρας να πέσει κάποιο λουλούδι και να κάνουν μια ευχή.

• Αν κάποιος δώσει φιλοδώρημα αγοράζοντας ένα σνακ, το φάει στο δρόμο και επιπλέον αναφέρει τον αριθμό 4, ένα πράγμα θα εισπράξει στην Ιαπωνία. Αυστηρά βλέμματα και γκριμάτσες αποδοκιμασίας.

.• Ο αριθμός 4 αποφεύγεται με κάθε τρόπο.• Η λέξη για τον αριθμό τέσσερα μοιάζει πολύ με

εκείνη του θανάτου, για τους Ιάπωνες είναι κάτι σαν το 13 για τους Δυτικούς. Θεωρείται εξαιρετικά γρουσούζικος αριθμός και χρησιμοποιείται όσο λιγότερο γίνεται. Ακόμη και στα ασανσέρ, μπορεί να λείπει ο τέταρτος όροφος. Σε άλλες, πιο ακραίες περιπτώσεις, δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για τους ορόφους 40-49. Μάλιστα το 49 θεωρείται ακόμη πιο γρουσούζικος αριθμός, γιατί ακούγεται σαν τη φράση που σημαίνει «πόνος μέχρι θανάτου».

• Είναι εξαιρετικά αγενές το φύσημα της μύτης δημοσίως.Πρέπει απλά να περιμένει κάποιος να βρεθεί μόνος για να το επιχειρήσει. Οι Ιάπωνες θεωρούν αποκρουστική ακόμη και την εικόνα ενός μαντηλιού.

• Υπάρχουν υπάλληλοι που σπρώχνουν τον κόσμο για να χωρέσουν σε ένα γεμάτο βαγόνι.

•Είναι αγένεια να σερβίρει κανείς στο ποτήρι τουΣε άλλες χώρες, είναι πρέπον να σερβίρει κανείς πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό του. Στην Ιαπωνία όμως, δεν πρέπει ποτέ να γεμίσει μόνος του το ποτήρι του. Επίσης, πρέπει όλοι να περιμένουν να πει κάποιος «Kanpai» (στην υγειά μας) πριν πιει.

•  

• Όσον αφορά τα θαλασσινά οι Ασιάτες χρησιμοποιούν ψάρια, μαλάκια και οστρακοειδή, τα οποία καταναλώνονται τις περισσότερες φορές ωμά.

• Οι Ασιάτες επίσης τρώνε έντομα ψημένα στα κάρβουνα σε διάφορες μορφές

Το ιερό ζώο της Ινδίας είναι η αγελάδα και αυτές κυκλοφορούν στους δρόμους ελεύθερες.Όποιος κάνει κακό σε μια αγελάδα έχει εξασφαλίσει ένα μεγάλο πρόστιμο.

Ατέλειωτα σμήνη Ινδών συναθροίζονται στις ακτές του ιερού τους και πιο μολυσμένου ποταμού του Γάγγη. Βυθισμένοι στα αδιαφανή, θανατηφόρα, πηχτά νερά του μέχρι τη μέση, κάποιοι προσεύχονται. Κάποιοι άλλοι πλένουν τα ρούχα τους, ψαρεύουν, λούζονται και όλα αυτά μαζί βέβαια με τα ιερά τους ζώα τις αγελάδες. Σβήνουν ακόμη και τη δίψα τους πίνοντας το νερό από τη χούφτα τους.

ΤΕΛΟΣΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΜΑΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ