Φωτογραφίες από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά

Post on 08-Jan-2017

79 views 1 download

Transcript of Φωτογραφίες από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά

ΚΡΗΤΗΤο φοινικόδασος του Βάι. Προστατευόμενη περιοχή λόγω του ενδημικού κρητικού φοίνικα που είναι γνωστός από τα μινωικά χρόνια.

ΕΥΒΟΙΑΗ κρεμαστή γέφυρα της Χαλκίδας που συνδέει την Στερεά Ελλάδα με την Εύβοια στον πορθμό του Ευρίπου.

ΛΕΣΒΟΣΑπολιθωμένος κορμός δέντρου στο απολιθωμένο δάσος της Λέσβου το οποίο είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο!

ΡΟΔΟΣΤο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών αποτελεί το σημαντικότερο μνημείο της περιόδου των ιπποτών.

ΧΙΟΣΤο νησί της μαστίχας .Τα μαστιχόδεντρα παράγουν μαστίχα μόνο σε αυτό το μέρος του πλανήτη και μάλιστα μόνο στο νότιο τμήμα του νησιού!

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΛιμνοσπήλαιο. Στην περιοχή της Σάμης έχουν καταγραφεί 17 θέσεις σπηλαίων και σπηλαιοβαράθρων, πράγμα μοναδικό για τον ελλαδικό χώρο.

ΚΕΡΚΥΡΑΣύμφωνα με το μύθο το Ποντικονήσι ήταν το καράβι του Οδυσσέα το οποίο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας ο θεός Ποσειδώνας το μεταμόρφωσε σε καταπράσινο βράχο.

ΣΑΜΟΣΤο νησί που είναι γνωστό για το γλυκό μοσχάτο κρασί «Νέκταρ». Το νησί από όπου κατάγεται ο σπουδαίος Έλληνας φιλόσοφος και μαθηματικός Πυθαγόρας !

ΛΗΜΝΟΣΗ Λήμνος είναι ένα ηφαιστειογενές νησί με σπάνιους γεωλογικούς σχηματισμούς και βραχώδη μορφώματα, αλλά και με ένα από τα πλουσιότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης.

ΝΑΞΟΣΕδώ μεγάλωσε ο Δίας! Εδώ εγκατέλειψε ο Θησέας την Αριάδνη! Το νησί του Διονύσου και του Απόλλωνα!